Viisas Elämä -katalogi kevät 2024

Page 1

Kotimaiset...........................................................................3 Käännökset.......................................................................25 Uudistetut painokset........................................................33

MOVETRON

Movetron on yhtä kuin Päivi Lepistö, Jukka Tanttari ja Timo Löyvä. Bändi nousi Suomessa suureen suosioon eurodance-musiikin huumassa 1990-luvun puolivälissä. Movetronin tunnetuimpia kappaleita ovat “Romeo ja Julia”, “Ristinolla”, “Prinssi”, “Flavio” ja “Ei kenenkään maa”.

© Movetron

Movetron Romeosta Juliaan

Taina West

Sukella värikkääseen 90-luvun musiikin maailmaan.

Tämä kiehtova teos vie sinut mukaansa aikakaudelle, jolloin diskomusiikki sykki voimakkaasti ja nuoruus hehkui väreissä.

Kukaan ei olisi uskonut, että Suomen suosituin eurodance-bändi tulisi 90-luvun puolivälissä Pohjanmaalta. Eihän siellä ollut edes diskoja, kaupungin valoja ja mustaa asfalttia. Näin kuitenkin kävi, kun alavutelaiset Jukka Tanttari ja Timo Löyvä löysivät kihniöläisen Päivi Lepistön bändin laulajaksi. Movetron nimi syntyi tiukan pohdinnan jälkeen sanoista move eli liikkua ja tron, joka viittasi kaikenlaisiin teknisiin härpäkkeisiin.

Movetron – Romeosta Juliaan herättää henkiin 90-luvun trendit ja tunnelman, jotka ovat elinvoimaisia tänäkin päivänä. Yleisö on edelleen yhtä kiihkeästi mukana Movetronin keikoilla kuin se oli bändin aloittaessa.

Kolmen lahjakkaan artistin silmin avautuva aikamatka vie huolettomalle 90-luvulle, joka herättää nostalgisia muistoja ja kutsuu sinut osaksi tuota musiikin täyteistä aikaa.

196 s. / nidottu / mustavalkoinen + värillinen kuvaliite / 99.1 / ISBN 978-952-384-165-9

Ovh 32,00 €

5 ILMESTYY HUHTIKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

Monna Pursiainen on ollut liikunta-alan töissä jo yli 20 vuotta, joista kymmenen vuotta yrittäjänä. Monna on kouluttautunut muun muassa PTCA Personal Traineriksi, LCF Life Coachiksi sekä ryhmäliikuntaopettajaksi. Kymmenen vuoden personal trainerin uransa aikana hän on auttanut tuhansia ihmisiä saavuttamaan tavoitteensa verkkovalmennusten kautta.

MONNA PURSIAINEN
© Sampo Korhonen

Askel kerrallaan! Löydä oma hyvinvointisi

Monna Pursiainen

Tee hyvinvointiisi pysyviä ja merkityksellisiä muutoksia.

Hyvinvointi ei vaadi aikataulua, vaan rohkeutta pysähtyä ja päästää irti vanhoista uskomuksista. Askel kerrallaan! auttaa ymmärtämään, miten muodostaa juuri itselle oikeanlaisia tapoja voida hyvin.

Kirja sisältää paljon luettavaa ja pohdittavaa sekä tehtäviä, joiden avulla lukija voi kartoittaa omia ajatuksiaan esimerkiksi hyvinvointiin, itsetuntoon sekä uskomuksiin liittyen. Askel kerrallaan! on suunnattu naisille, jotka haluavat paremman itsetunnon ja voida hyvin niin henkisesti kuin fyysisesti.

Kirjan avulla löydät uskallusta luottaa itseesi sekä omaan tapaasi liikkua ja treenata. Opit syömään juuri itsellesi oikealla tavalla, joka tuntuu hyvältä kehossa. Uudesta elämäntavasta tulee pysyvä osa elämääsi. Yksi askel kerrallaan itseä rakastaen.

176 s. / sidottu / nelivärinen / 17.3

ISBN 978-952-384-152-9

Ovh 36,00 €

7 ILMESTYY TAMMIKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

JARNO PAALASMAA

Kasvatusvaikuttaja, tietokirjailija ja rehtori Jarno Paalasmaa on työskennellyt opettajana yli kaksikymmentä vuotta. Hän on kahden kouluikäisen lapsen isä ja yhden isäpuoli. Paalasmaa on asiantuntijana Yle Areenassa julkaistussa seitsemän osaisessa Kasvatusviisautta kiireisille -podcast-sarjassa. Paalasmaan aiempia teoksia ovat muun muassa Aktivoi oppilaasi (PS-kustannus, 2014), Maailman parhaat kasvatusajatukset (Into Kustannus, 2016), Steinerkoulun ABC (Into Kustannus, 2019) sekä Kasvatusviisautta kiireisille (Into Kustannus, 2021).

© Maria Paalasmaa

Vapaus ja rajat

Kaverivanhemmuudesta kasvattajaksi

Jarno Paalasmaa

Onko lapsilla liikaa valtaa perheissä? Milloin on järkevää asettaa rajoja ja milloin antaa vapautta?

Kaverivanhemmuus on yleistyvä kasvatustyyli, jossa vanhempi kysyy jatkuvasti lapsen mielipidettä ja pyrkii olemaan lapselleen mahdollisimman paljon mieliksi. Kasvatustyyli on kuitenkin lapselle haitallinen. Mitä nuorempi lapsi on, sitä turvattomammalta lapsesta tuntuu, kun päätösvalta luovutetaan hänelle.

Hyvässä kasvatuksessa lapsi hyötyy rajoista, säännöistä ja rutiineista. Vapaus ja rajat auttaa löytämään niiden oikean suhteen.

Kirjassa hyödynnetään taitavasti kasvatuksen suurten klassikoiden oivalluksia sekä autetaan lukijaa ymmärtämään lapsen ja nuoren ikäkausia ja kehitysvaiheita. Opit missä tilanteissa vanhemman pitää käyttää valtaa ja millaisissa asioissa lapsi saa päättää itse.

160 s. / sidottu / mustavalkoinen / 38.1

ISBN 978-952-384-136-9

Ovh 32,50 €

9 ILMESTYY TAMMIKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

KAISA PELTOLA

Henkisen kasvun ohjaaja, kirjailija, KTM Kaisa Peltola kokee pohjimmiltaan olevansa mystikko, elämän mysteerien intohimoinen tutkija ja näkymättömän näkyväksi tekijä. Hänen ensimmäinen teoksensa Häpeän alkemia – Erillisyydestä elävään yhteyteen (Viisas Elämä, 2020) avasi näkymättömiä sisäisiä ja kulttuurisia rakenteita, jotka pitävät luontomme lukittuna.

© Kaisa Peltola

Kun sielu palaa

Kaisa Peltola

Sielulla on kaikki avaimet niin merkitykselliseen elämään kuin kehitykseemme ihmisenä ja ihmiskuntana.

Miten elää keskeneräisessä maailmassa ja luoda ennenkokematonta uutta todellisuutta? Miten siirtyä mielen ylivallasta sielutietoisuuteen? Henkisen kasvun ohjaaja Kaisa Peltola jatkaa Kun sielu palaa -teoksessaan siitä, mihin hänen aiempi kirjansa Häpeän alkemia loppuu.

Olemme uuden aikakauden alussa, joka vaatii meiltä paluuta omaan sieluumme. Peltola kutsuu tätä kokonaisvaltaista prosessia sielullistumiseksi. Se on kuin metamorfoosi toukasta perhoseksi –todellinen luontomme avautuu ja sulautuu osaksi sitä ympäröivää maailmaa.

Teos ohjaa sinut lempeästi läpi sielullistumisen prosessin. Sen avulla voit kokea olevasi yhteydessä kaikkeen ja olla mukana luomassa yhteistä maailmaa. Maailmaa, jonka olemme sisimmässämme tienneet mahdolliseksi. Teos avaa sielullistumista orgaanisena ja luonnollisena prosessina, joka on vääjäämätön osa ihmiskunnan kasvua ja evoluutiota.

256 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3

ISBN 978-952-384-105-5

Ovh 32,00 €

11 ILMESTYY KESÄKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

KATJA FRANGE

Katja Frange on kirjailija, henkinen valmentaja ja taiteilija. Viisas Elämä on julkaissut häneltä muun muassa kirjat Pohjolan naisen voimakirja (2022), Intuitiolla – Kuuletko sisäisen viisautesi? (2019) ja Kuunsilta – Feminiinisen tietoisuuden matka (2018), Intuitio-kortit (2017) ja Naisen voimapakka -kortit (2019).

© Julia Alakulju

Sisäinen lapsi - voimakortit

Katja Frange

Tahdotko oppia ymmärtämään

tunnereaktioitasi, tarpeitasi ja valintojasi? Haluaisitko muistaa sisälläsi olevan lapsen, aidon ja rakastettavan osan itseäsi?

Sisäinen lapsi -voimakortit herättelevät tutkimaan sisintäsi, kohtaamaan sisäisen lapsesi ja antamaan sille sen tarvitsemaa huomiota ja hoivaa.

Korttien tekstit ja pienet harjoitukset auttavat käsittelemään lapsuudesta kumpuavia tunnehaavoja, traumoja ja elämän perusrakenteita. Kortit muistuttavat myös voimavaroista, jotka ovat voineet jäädä piiloon lapsena opittujen suojien ja mallien alle. Mitä parempi suhteesi on sisäiseen lapseesi, sitä paremmin voit.

Voimakortit tarjoavat väylän itsetuntemukseen. Ne nostavat esille 44 teemaa, jotka auttavat luomaan yhteyden oman sisäisen lapsen kanssa. Korttien teemoja ovat mm. tarpeet, rajat, yhteys, luovuus, leikki, tunteet ja sisäinen turva. Kortit korostavat itsensä hyväksymisen tärkeyttä sekä vastuuta ja vapautta olla oma aito itsensä.

Korttipakkaan sisältyy lisäksi korttien teemoja avaava opaskirja. Kortit soveltuvat nuorille, aikuisille, terapeuteille ja muille ihmisten parissa työskenteleville.

44 värillistä korttia + opaskirja, nidottu, mv 17.3, ISBN 978-952-384-057-7 Ovh 39,00 €

13 ILMESTYY MAALISKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

MARJO RANTANEN

Marjo Rantanen on erilaisiin ajattelutyyleihin erikoistunut lisenssivalmentaja, tietokirjailija ja palkittu ammattipuhuja. Hänellä on yli 10 vuoden rautainen kokemus valmentamisesta sekä liike-elämässä että sote-alalla. Marjo valmentaa asiantuntijoita, esihenkilöitä, johtoryhmiä sekä ryhmädynamiikkaa ja henkilökemioita. Marjo on Speakersforumin palkittu Vuoden puhuja 2019 ja All Stars 2021 -voittaja. Hänen aiempia kirjojaan ovat Tunnelmamuotoilu (Alma Talent, 2016), Tunnelmajohtaja (Alma Talent, 2018) ja Tunnelman voima (Viisas Elämä, 2022).

© Speakersforum

Ansaitset parempaa

Näin löydät ilon, tasapainon ja sisäiset aarteesi

Marjo Rantanen

Hyödynnä vahvuutesi paremmin ja selätä turha stressi.

Oletko uupumassa jatkuvasti kasvavan työtaakan alle, jämähtämässä urallesi tai vaarassa sopeutua liian kuormittavaan ihmissuhteeseen? Huomaatko usein pohtivasi omaa arvoasi, jaksamistasi ja mitä tulevaisuudessa ehkä haluaisit?

Tunnelmamuotoilun kehittäjänä tunnetun Marjo Rantasen uutuusteos Ansaitset parempaa on kirja erilaisista voimavaroista ja taipumuksista, jotka löytyvät matkatessasi maailman kiinnostavimpaan kohteeseen: omaan minään. Kirjassa Rantanen avaa miten jungilainen sisäinen lapsi eli kolmas funktio lisää iloa ja tasapainoa elämäsi eri vaiheissa.

Kirjan avulla opit muun muassa tunnistamaan omat luontaiset vahvuutesi ja voimanlähteesi. Voit löytää uudenlaisen yhteyden sisäiseen lapseesi ja lapsuuden aarteisiin. Teoksen neuvoilla pystyt erottamaan haastavat ihmissuhteet ja miten voit suojella omia voimavarojasi. Opit hallitsemaan omaa stressiluuppiasi, joka voi pahimmillaan uuvuttaa ja estää sinua saavuttamasta tärkeitä tavoitteita.

Kirja on jatkoa aiemmin ilmestyneelle teokselle Tunnelman voima (Viisas Elämä, 2022).

192 s. / sidottu / mustavalkoinen / 17.3

ISBN 978-952-384-133-8

Ovh 36,00 €

15 ILMESTYY MAALISKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

SANNA VAARA

Sanna

on kirjailija,

kirja-alan ammattilainen ja kolmen lapsen äiti, jonka kynä suoltaa hulvatonta huumoria, viisautta sekä tarkkoja huomioita elämän erikoisemmista puolista. Vaaran aikaisemmat kirjat ovat suurta suosiota saaneet Mökkihulluutta ja mielenrauhaa (Viisas Elämä, 2022), Siskonpeti (Viisas Elämä, 2021), Modernien munkkien matkassa – Hillitön henkinen elämäni (Viisas Elämä, 2019) sekä Maa kutsuu! (Sammakko, 2016).

©
Markku Pajunen
Vaara mökkimystikko,

Jumalan katkennut kynä

Sanna Vaara

Mitä tehdä, kun jumalakriisi, kirjoittamisen haasteet ja mystikon tie painavat päälle yhtä aikaa?

Kirjailijan intohimoinen suhde Jumalaan on väljähtynyt. Jumalakriisi heittää kirkkoon kuulumattoman Sanna Vaaran etsikkomatkalle mystikoiden, luostarielämän, erämaapaaston, menopaussioireiden ja pappien keskelle.

Miten selviydytään henkisestä murrosiästä, ja mitä voi laittaa esivaihdevuosien piikkiin? Mitä Jumala oikein haluaa ja riittääkö sille mikään?

Miten jokin niin lähellä oleva voi tuntua niin kaukaiselta?

Sanna Vaara kirjoittaa ainutlaatuisen vetävään tyyliinsä siitä, millainen suhde tämän päivän henkisellä kulkijalla on Jumalaan ja millaista on olla keski-ikäinen luovan työn tekijä ja mökkimystikko.

Jumalan katkennut kynä sisältää myös vinkkejä henkiselle tielle, muun muassa:

• Ohjeet Sydänrukous-meditaation harjoittamiseen

• 10 neuvoa hengelliselle elämänmatkalle

• Mystisen kutsumuksen tunnusmerkit

• Mystikoiden hengellisiä harjoituksia

• Sielun pimeän yön vaiheet

224 s. / sidottu / mustavalkoinen / 17.3, 84.2

ISBN 978-952-384-140-6

Ovh 32,00 €

17 ILMESTYY MAALISKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

RASALIINA JÄNÖ

Rasaliina Jänö on Järvenpäässä asuva, mielikuvituksesta valoa ja voimaa ammentava kirjailija ja kuvataiteilija. Rasaliinan sydäntä lähellä on kirjoittaa tarinoita lapsille, jotka tarvitsevat seikkailua elämäänsä. Hänen aikaisempaa tuotantoaan ovat lasten fantasiaseikkailut Taikakello (Kustannus-Mäkelä, 2022) ja Hehkumaa (Kustannus-Mäkelä, 2023). Pienemmille lukijoille hän on kirjoittanut Lulun ja Pikon kuvakirjaseikkailut (Kustannus-Mäkelä, 2021, 2022).

©
Rasaliina Jänö

Viimeisen munasolun maailmanvalloitus

Silmiä avaava tarina lapsettomuudesta

Rasaliina Jänö

Ajankohtainen ja kaunistelematon vertaistukikertomus lapsettomuudesta.

”Korventava kipu iski mitään varoittamatta mieleni sopukoihin. Valtava kaiken karrelle polttava kaipuu. Tuntui kuin sisäelimiäni tökittäisiin hiilihangolla ja suoli survottaisiin makkarantekokoneeseen. Oman lapsen kaipuu. Pelko siitä, että toive jää toteutumatta ja jäytää minua ikuisesti. Tulisiko minusta nainen, jonka sisällä on suuri aukko tuulen kuljettavaksi. Tutisevat reunukset, jotka hädin tuskin pysyvät kasassa. Onttoa tilaa täynnä kumisevaa kaipuuta.”

Viimeisen munasolun maailmanvalloitus on todellisuuteen pohjautuva ja riipivän paljas kertomus eksymisestä lapsettomuushoitojen maailmaan. Kirja kertoo vihonviimeisen munasolun tarinan ja koukuttaa karulla brutaaliudellaan ja mustalla huumorillaan.

Teos perustuu Rasaliina Jänön lapsettomuusblogiin, jota hän kirjoitti hoitojen aikana. Kertomusta sävyttävät tuskaisen ristiriitaiset tunteet sekä fyysinen ja henkinen kipu. Teos nivoutuu myös nykyhetkeen ja kertoo hoitojen tuloksesta.

176 s. / sidottu / mustavalkoinen / 99.1

ISBN 978-952-384-141-3

Ovh 32,00 €

19 ILMESTYY MAALISKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

OLLI LEHTINEN

Olli Lehtinen on kriisityöntekijä, kirjailija ja Vapaan taidekoulun käynyt taidemaalari, rakennusmaalarikisälli ja kauppalaivaston puolimatruusi. Vuonna 2001 sokeutunut Lehtinen opiskeli sosiaali- ja terveydenhoitoalan perustutkinnon ja pätevöityi kriisityöntekijäksi. Kirja perustuu Lehtisen kokemuksiin kriisityöntekijänä 14 vuoden ajalta. Lehtinen on käynyt yli 30 000 kriisikeskustelua.

Auta kaveria keskustellen

Näin kuuntelet, ymmärrät ja ratkaiset ongelmia

Olli Lehtinen

Haluatko kehittyä taitavaksi kuuntelijaksi ja auttajaksi? Kaipaatko toimintaohjeita erilaisten kriisien ratkaisemiseen?

Onnistunut kaveriapu lämmittää usein enemmän kuin ammattiapu. Auta kaveria keskustellen kerää yhteen kriisityöntekijöiden ja psykoterapeuttien osuvimmat keskusteluohjeet helposti omaksuttavaksi oppaaksi.

Kirja tarjoaa oivalluksia taitavan ja toisen huomioivan keskusteluavun antamiseen. Läheisen auttaminen keskustellen voi olla haastavaa, mutta se ei ole vaikeaa. Opas neuvoo, kuinka avuntarvitsijaa kuunnellaan ja miten hänen vaikeuksiinsa tulee suhtautua. Opit ilmaisemaan ymmärrystä ja antamaan oikeanlaisia kommentteja tilanteesta riippuen.

Auta kaveria keskustellen sisältää 103 erilaista esimerkkitilannetta, joiden keskustelut näyttävät kuinka autat puhumalla. Kirjan ohjeilla otat käyttöön auttajan asenteen ja pelisilmän. Löydät vastauksia muun muassa siihen, minkälaiset kysymykset ja sanonnat edistävät keskustelua, sekä mitä ei kannata sanoa. Kuinka välttää epävarmuudentunnetta ja myötätuntostressiä? Ja miten suojata voimavaroja haastavissa auttamistilanteissa?

320 s. / sidottu / mustavalkoinen / 17.3, 37.7

ISBN 978-952-384-137-6

Ovh 33,50 €

21 ILMESTYY HELMIKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

SANDRA RANGEL

Sandra Rangel on lääkäri, kirjailija ja kansainvälinen puhuja, joka on erikoistunut holistiseen lääketieteeseen ja mikrobiomiin. Hän on tehnyt yhteistyötä yhden maailman johtavan vaihtoehtoisen terveysklinikan, Hippocrates Health Instituten kanssa. Rangel on omistautunut auttamaan ihmisiä yhdistämällä perinteisen lääketieteen ja vaihtoehtoiset parantamismenetelmät. Hän on luennoinut Suomessa mikrobiomista ja kroonisten sairauksien parantamisesta jo vuosikymmenen ajan.

© Markku Pajunen

Tyypin 2 diabeteksen loppu

Ennaltaehkäise ja hoida diabetes

tasapainottamalla mikrobiomi

Sandra Rangel

Ennaltaehkäise riski sairastua suomalaisten kansantautiin.

Suomessa noin 400 000 ihmistä sairastaa tyypin 2 diabetesta. Tämä kirja on tarkoitettu jokaiselle sairauden hoidosta ja ennaltaehkäisystä kiinnostuneelle.

Kirjan avulla voit saada kehosi palaamaan tasapainoon tai välttää sairastumisen. Sandra Rangelin neuvoilla pääset irti sokerikoukusta ja huolehdit kehosi mikrobiomin eli elimistösi normaalin bakteeriflooran terveydestä.

Tyypin 2 diabeteksen loppu ohjaa hoitamaan mikrobiomia ravinnon avulla. Kirjaan kootut reseptit ja Sandran neuvomat lisäravinteet, yrtit ja elämäntapamuutokset auttavat sinua saavuttamaan terveystavoitteesi.

Teos soveltuu myös ylipainon vähentämiseen, korkeiden veren rasva- ja sokeriarvojen hillitsemiseen ja jopa nukkumisongelmien sekä kroonisen stressin selättämiseen.

196 s. / nidottu / mustavalkoinen / 59.34, 59.4

ISBN 978-952-384-107-9

Ovh 33,50 €

23 ILMESTYY TOUKOKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024

Vahva elinvoima

Hanki lisää energiaa ja vastustuskykyä sekä käännä biologista kelloa taaksepäin

Tony Robbins, Peter H. Diamandis ja Robert Hariri

Maksimoi terveytesi ja paranna elämänlaatuasi pysyvästi.

Vahva elinvoima osoittaa sinulle, miten voit herätä jokaiseen uuteen päivään entistä energisempänä ja vastustuskykyisempänä sekä oppia hidastamaan ikääntymistä.

Maailman johtava elämäntaidon ja bisneksen valmentaja Tony Robbins on kulkenut mullistavan matkan terveempään elämään. Vahva elinvoima kokoaa yhteen valtavan tietopaketin uusinta tutkimustietoa, innoittavia tarinoita ja täsmälääketieteen huikeita edistysaskelia.

Robbins tarjoaa motivoivaan ja innostavaan tapaansa käytännön neuvoja ja inspiroivia tarinoita eri elämänalueilla menestymisen tueksi. Saat opastusta muun muassa ihmissuhteisiin, uraan, terveyteen ja henkisyyteen liittyen. Teos on tarkoitettu niin huippu-urheilijoille, enemmän energiaa ja voimaa tahtoville arkipäivän sankareille kuin terveysongelmiinsa parannuskeinoja kaipaaville.

800 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3, 59.3

Alkuteos: Life Force

Suomennos: Mika Oksanen

ISBN 978-952-384-131-4

Ovh 64,00 €

Tony Robbins on menestyskirjailija, yrittäjä ja hyväntekijä. Miltei 40 vuoden ajan miljoonat bisneksen kehittämisestä ja henkilökohtaisesta kehittymisestä kiinnostuneet ihmiset ovat saaneet nauttia Robbinsin yleisötilaisuuksien hauskasta tunnelmasta ja mullistavasta voimasta. Robbins on Yhdysvaltain johtava elämäntaidon ja bisneksen strategi. Viisas Elämä on julkaissut Robbinsin menestyskirjat Raha – Peli haltuun: 7 yksinkertaista askelta taloudelliseen vapauteen (2015) ja Rajaton voimasi – Tavoitteet ja onnistuminen (2021).

26 ILMESTYY TOUKOKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024
© Tony Robbins

Opi Badass-tavoille

Jen Sincero

New York Times bestsellerkirjailijan oivaltava ja helposti omaksuttava uutuus pureutuu muutoksen ytimeen.

Miksi jotkin uudet tavat onnistuvat loistavasti, kun taas toiset epäonnistuvat surkeasti? Opi Badass-tavoille nujertaa tekosyyt ja paljastaa syyt rikottujen lupausten taustalla.

Opi Badass-tavoille pureutuu tapoihin ja niiden muodostamiseen, rikkomiseen, ymmärtämiseen ja pitämiseen. Tapamme paljastavat toiveemme, kykymme asettaa rajoja, itsetuntemuksen tason sekä piilossa olevat uskomuksemme ja pelkomme.

Kirja sisältää haastatteluja, joissa tapansa onnistuneesti muuttaneet ihmiset kertovat tarinansa. Löydät myös neuvoja, joiden avulla harjaannutat aivojasi kohti itsesi parasta versiota. Kirjan ytimekäs 21-päivän opas auttaa jättämään tavat, jotka eivät enää palvele tulevaisuuttasi sekä luomaan uusia tapoja, joita pidät tärkeimpinä. Kirjan avulla teet mistä tahansa uudesta tavoitteesta nautittavan tavan.

Suosittua BADASS -sarjaa!

256 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3

Alkuteos: Badass Habits

Suomennos: Sanna Lönnfors

ISBN 978-952-384-111-6

Ovh 32,50 €

Jen Sincero on New York Timesin bestseller-listan paalupaikalla viihtyvä kirjailija, puhuja ja elämäntapavalmentaja. Hän on auttanut jo yli vuosikymmenen ajan ihmisiä pääsemään yli ongelmistaan kirjoitustensa, nettisivujensa ja luentojensa avulla. Viisas Elämä on julkaissut Sincerolta kirjat You Are a Badass (2019), You Are a Badass Rahantekijä (2019) sekä You Are a Badass AINA (2020).

27 ILMESTYY TAMMIKUUSSA
ELÄMÄ – KEVÄT 2024
Kuva kirjailijan luvalla.
VIISAS

Vaihdevuosien vallankumous

Aivojen hyvinvointi keski-iässä

Louann Brizendine MD

Tervetuloa elämäsi paremmalle puoliskolle!

Menestyskirjailija ja neuropsykiatri Louann

Brizendine kertoo, miten naisen aivot kokevat keski-iässä käänteentekevän muutoksen parempaan. Kirja inspiroi ja ohjaa naisia vapauttamaan koko potentiaalinsa.

Vaihdevuosien vallankumous opastaa selviytymään esivaihdevuosien ja vaihdevuosien myrskyistä. Kirja sisältää toimivia, tieteelliseen tietoon perustuvia keinoja pitää huolta aivojen hyvinvoinnista koko loppuelämän.

Brizendinen viesti on vallankumouksellinen. Vaihdevuosina naisen aivot muuttuvat tavalla, joka tuo elämään uudenlaista voimaa, virkistävää selkeyttä ja aitoa merkityksellisyyden tunnetta. Kirjan intiimien tarinoiden kautta muodostuu hämmästyttävä tiekartta aivojen uuteen vaiheeseen ja sen uskomattomiin mahdollisuuksiin.

”Tämä on tärkeä kirja. Haluan kaikkien naisten lukevan tämän. Kunpa olisin saanut lukea tämän jo vuosia sitten!”

352 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3, 59.3

Alkuteos: The Upgrade

Suomennos: Laura Haavisto

ISBN 978-952-384-175-8

Ovh 34,50 €

Louann Brizendine (MD) on työskennellyt sekä Harvardin yliopiston että Kalifornian yliopiston (San Francisco) lääketieteellisissä tiedekunnissa.

Jälkimmäisessä hän hoitaa “Lynne and Marc Benioff” -professuuria psykiatrian laitoksella. Hän on UCSF:n Women’s Mood and Hormone Clinicin perustaja. Brizendine on julkaissut kaksi New York Times -myyntimenestystä: The Female Brain ja The Mail Brain -teokset.

28 ILMESTYY HELMIKUUSSA
© Mihelle Pattee
VIISAS ELÄMÄ
KEVÄT 2024

Rakas työ

Löydä luontaiset vahvuutesi työssä ja elämässä

Marcus Buckingham

Opi vahvistamaan ominaisuuksia, joiden avulla loistat työssäsi.

“Tee sitä, mitä rakastat.” Helpommin sanottu, kuin tehty. Useimmat meistä eivät tiedä, mitä rakastamme. Sen sijaan, että keskittäisimme energiamme siihen mitä rakastamme ja missä menestymme, meidät on opetettu mukautumaan.

Rakas työ -kirjassa maailmankuulu tutkija Marcus Buckingham auttaa meitä selvittämään, missä olemme parhaimmillamme – niin työssä kuin elämässä. Entä jos rakkaus ja työ eivät olekaan toisistaan irrallisia asioita? Buckinghamin laajat tutkimukset ja oivallukset osoittavat, kuinka muun muassa luovuus ja yhteistyö kukoistavat, kun rakastamme työtämme.

Kirjan avulla opit vahvistamaan ominaisuuksia, jotka saavat sinut loistamaan. Opit valitsemaan itsellesi tiimistä oikean roolin ja muokkaamaan sitä niin, että voit tehdä parhaasi. Ihmisten johtajana löydät ratkaisuja siihen, miten saat muut luottamaan sinuun. Kirjan inspiroivien esimerkkien voimin intohimosta, tarkoituksesta ja rakkaudesta tulee ohjenuorasi kaikilla elämän osa-alueilla.

304 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3

Alkuteos: Love and Work

Suomennos: Hanna Virtanen

ISBN 978-952-384-130-7

Ovh 36,00 €

Marcus Buckingham on tunnettu tutkija ja johtava asiantuntija siinä, mitä tehokkaimmat johtajat ja parhaiten suoriutuvat ihmiset tekevät eri tavalla. Hänen kaksi kirjaansa First, Break All the Rules ja Now, Discover Your Strengths ovat yltäneet New York Timesin bestsellereiksi.

29 ILMESTYY HUHTIKUUSSA
© Guiliano Bekor
ELÄMÄ – KEVÄT 2024
VIISAS

Mielen hiljainen vallankumous

Kohti keveyttä ja läsnäoloa

Yung Pueblo

Radikaalin myötätuntoinen opas ahdistuksen ja pelon selättämiseen.

Mielen hiljainen vallankumous osoittaa, miten me kaikki voimme päästä eteenpäin paranemisen tiellä. Kirjan sivuilta huokuvat Yung Pueblon sydämellinen viisaus ja kokemukset, jotka tarjoavat lukijalle syvällisiä oivalluksia ja uskoa haasteiden selättämiseen.

Yung Pueblon tie syvään paranemiseen alkoi meditoinnin avulla vuosien huumeiden käytön jälkeen. Tutkittuaan rehellisesti pelon ja ahdistuksen tunteitaan hän alkoi löytää ratkaisuja ja keveyttä asioihin, joita oli aiemmin paennut huumeisiin.

Kirja toimii lempeänä muistutuksena siitä, että jokaisella meistä on kyky selviytyä haasteistamme ja elää elämää, joka on täynnä suurempaa iloa, rakkautta ja vapautta.

288 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3

Alkuteos: Lighter

Suomennos: Jaana-Mirjam Mustavuori

ISBN 978-952-384-143-7

Ovh 32,50 €

Yung Pueblo eli Diego Perez on sovittelija, kirjoittaja ja puhuja. Hän on laajasti tunnettu Instagramista ja erilaisista sosiaalisen median verkostoista nimimerkillä Yung Pueblo. Hänen tekstinsä tavoittavat joka kuukausi satoja tuhansia ihmisiä. Kirjoitukset käsittelevät itsensä parantamista, ehdotonta rakkautta ja viisautta, joka seuraa siitä, kun teemme tosissamme töitä itsetuntemuksen eteen. Hänen ensimmäinen kirjansa Inward oli omakustanne, josta tuli nopeasti Amazonin myyntimenestys.

30 ILMESTYY MAALISKUUSSA
VIISAS ELÄMÄ – KEVÄT 2024
© Chris Orwig
New York Timesin myyntilistan ykkönen!
31

Kvanttifysiikasta energiahoitoihin Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen

Johanna Blomqvist

Mitä energiahoidoissa välitettävä energia oikein on? Tehoavatko hoidot, ja jos tehoavat, niin mihin? Mitä tiede voi sanoa energiahoidoista?

Näihin kysymyksiin fysiikasta väitellyt tohtori Johanna Blomqvist halusi löytää vastaukset. Vastauksia hän etsii tehdyistä tutkimuksista, kvanttifysiikasta sekä mielestä ja tietoisuudesta.

Energiaparantamiseen liittyy sellaisia käsitteitä kuin mielen vaikutus omaan tai muiden hyvinvointiin, hoitaminen kanavoimalla energiaa käsillä sekä kaukohoitaminen. Käsitteet ovat vieraita arkipäivän materialistiseen maailmankuvaan tottuneille.

Kvanttifysiikan näkökulmasta energiaparantaminen ei kuitenkaan ole kovinkaan outoa. Vaikka kvanttifysiikka käsitteleekin hiukkasia eikä ihmisiä, siinä puhutaan siitä, kuinka kaksi hiukkasta voi olla yhtä ja vaikuttaa etäältä toisiinsa. Kvanttifysiikan mukaan olemme myös kaikki samaa värähtelevää energiaa.

Kvanttifysiikasta energiahoitoihin kertoo siitä, miten uudet ajattelutavat voivat avata tuoreen näkökulman itseemme ja omiin voimavaroihimme. Kirjan uudistettu laitos sisältää lisäksi uusimpia tutkimuksia, lisää kokemuksia ja lisäharjoituksia.

352 s. / nidottu / mustavalkoinen / 59.4

ISBN 978-952-384-145-1

Ovh 34,00 €

Filosofian tohtori Johanna Blomqvist on kylmävesiuintiin hurahtanut fyysikko, yrittäjä ja kansainvälisesti julkaissut kirjailija. Hän lähestyy aiheitaan avoimesti tutkijan asenteella. Blomqvistin muita julkaistuja teoksia ovat Veden mysteeri – Sukellus syvimpään olemukseemme (Viisas Elämä, 2023) sekä Hypertodellisuus – Olet olemassa ja merkittävä (Basam Books, 2020).

34 ILMESTYY HELMIKUUSSA
UUDISTETUT PAINOKSET – KEVÄT 2024
©
Tuomas Mikkonen

Kehon ja mielen viisaus: Herääminen Jon Kabat-Zinn

Mindfulnessin opettajan, kirjailija Jon Kabat-Zinnin Kehon ja mielen viisaus -kirjasarjan toinen osa perehtyy meditoinnin käytäntöihin. Miten meditoit? Miten voit voittaa päivittäisen meditaation harjoittamisen yleisimmät esteet? Kehon ja mielen viisaus – Herääminen vastaa näihin tärkeisiin kysymyksiin ja auttaa tuomaan mindfulness-harjoituksen osaksi jokapäiväistä elämää.

Kirja sisältää aiemmin julkaistun Kehon ja mielen viisaus (2008) -teoksen osat 3 ja 4 sekä Jon Kabat-Zinnin uuden esipuheen. Teos soveltuu kaikille meditaatiosta kiinnostuneille tai sitä jo harjoittaneille.

208 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3

Suomennos: Soili Takkala ja Tuikku Ljungberg

ISBN 978-952-384-146-8

Ovh 32,00 €

Vahvasti läsnä – Sisäinen rohkeus, ulkoinen itsevarmuus Amy Cuddy

Löydä sisäiset voimavarasi ja vahvista itsevarmuuttasi.

Sosiaalipsykologi Amy Cuddy kertoo, miten jokainen voi tuoda esiin parhaat puolensa ja esiintyä rohkeana ja itsevarmana vaativissa tilanteissa. Jo pelkästään asentoa muuttamalla voi jopa kahdessa minuutissa vaikuttaa kehon hormonitasoihin: itseluottamusta tuova testosteroni lisääntyy ja stressihormoni kortisoli vähenee. Kirja tarjoaa runsaasti hyödyllistä tietoa, tapauskertomuksia ja itseluottamusta lisääviä käytännöllisiä tekniikoita.

416 s. / nidottu / mustavalkoinen / 17.3, 14.4

Suomennos: Timo Utterström

ISBN 978-952-384-166-6

Ovh 34,00 €

UUDISTETUT PAINOKSET – KEVÄT 2024
ILMESTYY TOUKOKUUSSA
Mindfulnessin avulla todellinen paraneminen on mahdollista. ILMESTYY HELMIKUUSSA

Sakyong Mipham

MEDITATIIVINEN JUOKSEMINEN

Tiibetiläiselle lamalle ja Shambhala-yhteisön johtajalle, Sakyong Miphamille, fyysinen harjoittelu on osa henkistä hyvinvointia. Kirjassaan Mipham yhdistää maratonkokemustensa pohjalta henkisen harjoittamisen ja juoksemisen kuvaillen samalla meditaatio-ohjeita ja havaitsemiaan treenaamisen perusperiaatteita. Meditatiivinen juokseminen tutustuttaa lukijan ”keskivertoihmisen” harjoitusohjelmaan, jossa fyysinen ja henkinen kulkevat käsi kädessä. Kirjan neuvot ovat hyödyksi paitsi keholle myös mielelle, treenaajan kunnosta, iästä, henkisestä tai uskonnollisesta taustasta riippumatta.

ISBN 978-952-384-164-2. Suomennos: Lauri Porceddu 192 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Ovh 32,00 €

Mark Williams & Danny Penman 01/24

TIETOINEN LÄSNÄOLO

Tietoinen läsnäolo paljastaa joukon yksinkertaisia mutta tehokkaita menetelmiä. Voimme soveltaa niitä jokapäiväiseen elämäämme päästäksemme irti ahdistuksen, stressin, tyytymättömyyden ja uupumuksen oravanpyörästä. Jo muutaman minuutin päivittäinen läsnäolon harjoittaminen edistää mielen hyvinvointia. Kirja pohjautuu tietoiseen läsnäoloon perustuvaan kognitiiviseen terapiaan (Mindfulness-Based Cognitive Therapy, MBCT). Teos on suunnattu kaikille tietoisen läsnäolon soveltamisesta kiinnostuneille.

ISBN 978-952-384-163-5. Suomennos: Kirsi Ohrankämmen 304 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3, 59.563. Ovh 32,00 €

Gerald G. Jampolsky 04/24

RAKKAUS ON PELOSTA VAPAUTUMISTA

Rakkaus on pelosta vapautumista on yksi tunnetuimmista ja rakastetuimmista henkilökohtaisen kasvun klassikoista. Tämä pieni jalokivi oppaiden joukossa tarjoaa apua ja toivoa kahdentoista oppitunnin muodossa. Ne auttavat meitä päästämään irti menneestä, keskittymään nykyhetkeen, sekä astelemaan luottavaisesti kohti tulevaisuutta. Maailmankuulu tohtori Gerald Jampolsky muistuttaa meitä siitä, että vain oman mielemme asettamat rajoitukset estävät meitä elämästä toivomamme kaltaista elämää.

ISBN 978-952-384-147-5. Suomennos: Kirsi Ohrankämmen 174 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Ovh 32,00 €

UUDISTETUT PAINOKSET – KEVÄT 2024
03/24
36
Viisas Elämä Oy Mekaanikonkatu 19 A 00880 Helsinki myynti@viisaselama.fi www.viisaselama.fi
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.