Viisas Elämä -katalogi syksy 2022

Page 1


SISÄLLYS Kotimaiset kirjailijat Kesäkuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 Heinäkuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7 Elokuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8 Syyskuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11 Lokakuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15 Marraskuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17 Joulukuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18

Ulkomaiset kirjailijat Heinäkuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20 Syyskuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21 Lokakuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22 Marraskuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23 Joulukuu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24

Uudistetut painokset . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

26”Onneen ei voi pyrkiä. Onnellinen voi vain olla.” - Jarmo Saarti

4


KESÄKUU 2022

Olemisen tie – Zen -mietekirja Jarmo Saarti Oivaltava opas viisauteen, joka vapauttaa ajattelun sen jäykistä rakenteista. Kōanit ovat zen-harjoituksissa käytettyjä lyhyitä kertomuksia, joiden avulla mieli ja sen toiminta kehittyvät hämmennyksen kautta kohti vapautumista. Olemisen tie – Zen-mietekirjan kuvitetut oppitunnit kertovat noviisimunkin kohtaamisesta mestarinsa kanssa. Teos on tarkoitettu kaikille itsensä henkisestä kehittämisestä ja mietiskelystä kiinnostuneille. Se sisältää helppoja syvällisiä viisauksia, joita jokaisen on mahdollista ottaa osaksi omaa elämää ja arkea. Kirjan tarinoiden avulla opit pohtimaan ja ymmärtämään mielen toimintaa sekä kyseenalaistamaan ajatteluasi. Voit lukea kirjaa itseksesi tai käydä sen esimerkkitilanteita läpi yhdessä ystäviesi kanssa. Äänen puhuminen ja dialogi ovat oivallisia tapoja harjoittaa yhteistä mietiskelyä. Myös huumori ja naurun kautta maailman kokeminen ovat keskeisessä roolissa kärsimyksestä vapautumisessa ja hetkessä elämisessä.

112 s./ sidottu/ mustavalkoinen/ 17.3 ISBN 978-952-384-058-4 Svh 28,00 €

© Arja Juntunen

JARMO SAARTI Jarmo Saarti (s. 21.12.1960) on tehnyt työuransa eri kirjastoissa. Itämäisestä filosofiasta ja kirjallisuudesta jo nuoruudessaan kiinnostunut Saarti erikoistui opiskeluaikanaan kiinalaisen kirjallisuuden suomennoksiin, josta teki myös väitöskirjansa. Filosofian opinnäytetyönsä hän teki konfutselaisuudesta. Saarti on myös muusikko ja kuvataiteilija. Hän on tehnyt kiinalaisia tussipiirrostöitä jo lukiovuosista lähtien.

ILMESTYY KESÄKUUSSA 5


KESÄKUU 2022

My Magical Moments muistikirja taianomaisiin hetkiin Henna Länsipää My Magical Moments on visuaalisesti kaunis muistikirja, oman elämän vahvistaja ja unelmien herättelijä. Laita itsesi etusijalle ja löydä rohkeus kulkea kohti unelmiasi. Tämä muistikirja toimii taianomaisten hetkien muistuttajana sekä ilon ja tietoisuuden lisääjänä. Se tuo tasapainoa, arvostusta ja rakkautta itseä kohtaan sekä selkeyttä elämässä etenemiseen. Muistikirja kattaa suositut aiheet liittyen omaan matkaan, henkiseen kasvuun ja itsetuntemukseen. Se sisältää valmiita inspiroivia sivuja täytettäviksi, voimauttavia lauseita, taianomaisia kuvia sekä sivuja vapaaseen kirjoittamiseen ja oivalluksien kirjaamiseen. Kirjan aiheita ovat muun muassa oma voima, rajoittavat uskomukset, kiitollisuus ja irtipäästäminen. Kannentekijänä ja kuvittajana toimii Bhakti Kulmala yhdessä Minna Vähäsarjan kanssa.

© Aarne Ekström

© Minna Vähäsarja

© Petteri Niironen

R

148 s./ sidottu / nelivärinen/ 17.3 ISBN 978-952-384-064-5 Svh 32,00 €

Henna Länsipää on intuitiivinen ja inspiroiva hyvinvointiyrittäjä, valmentaja, naurujoogakouluttaja ja -ohjaaja. Natural High Healing -festivaalin idearikas pääjärjestäjä, rohkea pioneeri, visionääri ja tapahtumaidean äiti. www.hennalansipaa.com Minna Vähäsarja on holistisen hyvinvointialan ammattilainen, luova sisällöntuottaja ja visuaalinen suunnittelija. Hän on tehnyt syväsukelluksen henkisen hyvinvoinnin maailmaan yrityksensä Embrosén kautta. Bhakti Kulmala on brändien luoja, web-suunnittelija ja Bhakti Creativen perustaja. Hän on strateginen ja sydämellinen kumppani hyvinvointi-, tiede- ja taidealojen vaikuttajille. Bhakti vastaa Natural High -nettisivuista ja graafisesta ilmeestä.

Muistikirjan ja opaskorttien inspiraationa toimii Natural High Healing Festivaali, päihteettömän hyvinvointifestivaalien pioneeri, joka on luonut täysin uudenlaisen festivaalikulttuurin Suomeen. www.naturalhighfestival.fi ILMESTYY KESÄKUUSSA 6


HEINÄKUU 2022

My Magical Moments opaskortit taianomaisiin hetkiin Henna Länsipää: Tekijä, kirjoittaja Riina Salmi: Tekijä, kirjoittaja Bhakti Kulmala: Kuvittaja Saija Sarell: Tekstinkirjoittaja Lähde kiehtovalle matkalle hyvinvointiin, jaksamiseen ja merkityksellisyyteen. Mukaansatempaavissa My Magical Moments -opaskorteissa yhdistyvät kuvailevat tekstit, voimalauseet, aihetta syventävät kysymykset ja teemojen mukaiset harjoitukset. Pakan 33 korttia ovat visuaalisesti kauniita, yksilöllisiä ja inspiroivasti kuvitettuja. Matkalla oppainasi toimivat 26 kannustavaa hyvinvointialan ammattilaista: muiden muassa Deepthi, Ilkka Koppelomäki, Jaakko Halmetoja, Kirsi Salo, Kylli Kukk, Meri Mort ja Teemu Syrjälä. Korttien mukana tulevasta opaskirjasta löydät harjoitukset ja korttien syvemmät merkitykset ohjaajien itsensä kertomina. Yhdeksään eri hyvinvoinnin teemaan liittyvät harjoitukset tarjoavat monipuolisia keinoja voida entistä paremmin. Teemoja ovat muun muassa jooga, tanssi ja keho, ääni, meditaatio ja valmennus.

33 korttia + kotelo + opaskirja 114 s. nidottu nelivärinen / 17.3 ISBN 978-952-384-065-2 Svh 39,00 €

© Aarne Ekström

© Jonna Monola

© Petteri Niironen

Kortit on tarkoitettu kaikille viisauden etsijöille, itsetuntemusta haluaville ja uusia näkökulmia janoaville. Ne tuovat toivoa ja inspiraatiota sekä tarjoavat arvokkaan päivittäisen kokemuksen siitä, että elämä kantaa.

Henna Länsipää on intuitiivinen ja inspiroiva hyvinvointiyrittäjä, valmentaja, naurujoogakouluttaja ja -ohjaaja. Natural High Healing -festivaalin idearikas pääjärjestäjä, rohkea pioneeri, visionääri ja tapahtumaidean äiti. www.hennalansipaa.com Riina Salmi on vahvalla arvopohjalla toimiva vastuullinen suunnittelija sekä yhteisöllisen designprosessin taitaja. Hän on toiminut mm. Natural High Healing -festivaalin somiste- ja taidevastaavan tehtävissä vuodesta 2018. Bhakti Kulmala on brändien luoja, web-suunnittelija ja Bhakti Creativen perustaja. Hän on strateginen ja sydämellinen kumppani hyvinvointi-, tiede- ja taidealojen vaikuttajille. Bhakti vastaa Natural High -nettisivuista ja graafisesta ilmeestä.

7

ILMESTYY HEINÄKUUSSA


ELOKUU 2022

Hulluna Pilatekseen Heikki Lempiäinen Hullaannu nerokkaaseen pilatesmenetelmään, jonka avulla voit parantaa ryhtiä, kohentaa itsetuntoa ja löytää liikkumisen riemun. Hulluna pilatekseen käsittelee laajasti tämän kaikille aloittelijasta huippu-urheilijaan soveltuvan menetelmän historiaa, perusperiaatteita, harjoittamista ja opettamista. Syvän asiantuntemuksen ohella kirjasta heijastuu kirjailijan oma intohimoinen suhde harjoitteluun, joka kannustaa ja innostaa tutustumaan pilateksen laajoihin terveyshyötyihin. Kirja sisältää useita alan huippuasiantuntijoiden haastatteluja, ja sen sisältöä havainnollistavat Sami Hultin valokuvat sekä Tomas Heinosen piirrokset. Kirja soveltuu niin harrastajalle, ohjaajalle kuin lajista muuten vain kiinnostuneelle lukijalle.

R 240 s./ nidottu/ mustavalkoinen/ 79.2, 17.3 ISBN 978-952-384-052-2 Svh 32,00 €

HEIKKI LEMPIÄINEN

© Sami Hult

Heikki Lempiäinen on koulutukseltaan musiikin opettaja, musiikkiterapeutti sekä tanssi- ja liiketerapeutti. Nykyään Heikki toimii täysipäiväisesti pilates-ohjaajana ja -kouluttajana ja omistaa Helsingin Pikku Huopalahdessa toimivan Studio Heikki Pilates-studion. Hulluna pilatekseen on hänen esikoistietokirjansa.

ILMESTYY ELOKUUSSA 8


ELOKUU 2022

Valon ja voiman vuosi 2023 -kalenteri Sanni Nevalainen Inspiroiva Valon ja Voiman vuosi 2023 -pöytäkalenteri ohjaa vuottasi eteenpäin. Pidä elämäsi ohjat käsissäsi, anna ilon pulppuilla ja sydämen johdattaa kulkuasi. Kalenteri sisältää jokaiselle kuukaudelle oman teemansa sekä harjoituksen, jonka avulla ohjaat ajankäyttöäsi ja elämääsi toivomaasi suuntaan. Jokaista kuukautta kuvittaa teemaan sopiva Sannin voimauttava maalaus ja siihen liittyvä meditaatioteksti, jotka tukevat hyvinvointiasi läpi koko kuukauden. Kalenteri auttaa sinua jämäkästi aikatauluttamaan itsellesi tärkeitä asioita, ja voit myös merkitä muistiin oman elämäsi askeleita. A5-kokoisessa kalenterissa näet aukeamalla viikkonäkymän. Se sisältää vuoden tärkeimmät juhlapyhät, merkki- ja liputuspäivät, nimipäivät sekä kuun vaiheet. Lisäksi kalenteriin kuuluu kaksi seremoniaa: Kiitos- ja irtipäästämisseremonia sekä Kiitosja vastaanottamisseremonia. Näitä voit tehdä esimerkiksi vuoden alussa ja lopussa, tai aloittaessasi elämässäsi jonkin uuden vaiheen.

144 s./ sidottu, lukunauha / nelivärinen/ 17.3 ISBN 978-952-384-054-6 Svh 34,00 €

Kalenterin lopussa on muistikirjaosio, jonne voit kirjoittaa ja halutessasi myös piirtää. Muistikirja auttaa sinua tekemään matkaa syvemmälle omaan elämääsi ja toimii inspiraation lähteenä. Muistikirja sisältää rakkaudellisia teemoja, jotka tukevat matkaasi.

© Julia Alakulju

SANNI NEVALAINEN Sanni Nevalainen on kauppatieteiden maisteri, suggestoterapeutti SHY, kouluttaja, Valon taiteilija ja retriittien pitäjä. Hän pitää huippusuosittua Enkelikoulua, ohjaa naisia sisäiseen kuningattaruuteen ja jumalattaruuteen sekä opettaa intuitiivista maalaamista. Sanni maalaa energisoivia ja eheyttäviä valon maalauksia. Valon ja Voiman kalenteri 2023 on jatkoa Sannin mediaatioaiheisille kirjoille, korteille ja äänitteille, jotka Viisas Elämä on julkaissut. www.valonvoimaa.fi

ILMESTYY ELOKUUSSA 9


ELOKUU 2022

Uuden ajan kalenteri – vuosi 2023 Maria Nordin Huippusuositun Maria Nordinin Uuden ajan kalenteri opastaa ja tukee päivittäistä hyvinvointiasi lempeillä tietoisuustaidoilla Uuden ajan kalenteri − vuosi 2023 tuo Maria Nordinin Eroon oireista -teoksen ja -verkkokurssin harjoitukset osaksi lukijan arkea. Kalenteri sisältää Free to Heal® -menetelmään pohjautuvia ajatuksia ja tehtäviä, joiden avulla voit uudistaa itsesi ja muutoksen avulla luoda uutta maailmaa. Kalenteri kannustaa lisäämään kiitollisuutta arjessa ja tarjoaa vinkkejä positiiviseen muutokseen eri elämän osa-alueilla. Kalenterissa on tilaa myös omille merkinnöille. Kierresidottu kalenteri sopii mainiosti päivittäiseen käyttöön, on helppo täyttää ja kulkee kätevästi mukana arjessa.

R 224 s./ kierresidottu, kovakantinen mustavalkoinen/ 17.3 ISBN 978-952-384-059-1 Svh 32,00 €

MARIA NORDIN

© Oona Louhivaara

Maria Nordin on kirjailija, arkkitehti, hyvinvointivalmentaja, Free to Heal ®-menetelmän kehittäjä ja kolmen lapsen äiti. Häneltä on ilmestynyt aikaisemmin myyntimenestys Eroon oireista (Viisas Elämä, 2020), lasten satukirja Taikamatka (Viisas Elämä, 2021) sekä Kiitollisuuden vuosi 2022 -kalenteri (Viisas Elämä, 2021).

ILMESTYY ELOKUUSSA 10


SYYSKUU 2022

Koko perheen järkevä ruokavalio Elviira Krebber Tue koko perheen hyvinvointia ruokavaliolla, joka soveltuu kaikille vauvasta vaariin. Terveelliset ruokatottumukset rakennetaan jo lapsuudessa, josta ne jatkuvat läpi koko elämän. Koko perheen järkevä ruokavalio perehdyttää lukijan vaivattoman ja terveyttä edistävän ruokavalion saloihin. Kirjan konkreettisilla neuvoilla toteutat järkevän ja ravitsevan ruokavalion kaikenikäisille siten, että terveellisestä ruokailusta tulee jokaiselle helppo elämäntapa. Kirjan vinkeillä valmistat ruoat arkiruokailusta juhliin. Saat ideoita lasten fiksuihin synttäritarjoiluihin sekä ohjeita parempiin ruokavalintoihin kaupassa, matkalla tai laitosruokailussa. Kirja kokoaa Elviira Krebberin suosikkireseptit vuosien varrelta. Yli 80 mutkatonta ja herkullista reseptiä valmistuvat kädenkäänteessä ja innostavat koko perheen valmistamaan ravitsevaa ja terveellistä ruokaa – helposti ja tavallisista aineksista! 208 s./ sidottu/ nelivärinen / 59.34 ISBN 978-952-384-055-3 Svh 32,00 €

Kirja on päivitetty versio aiemmin ilmestyneestä Järkevä ketoruokavalio -kirjasta.

© Elviira Krebber

ELVIIRA KREBBER Elviira Krebber on filosofian maisteri, diplomiravintoneuvoja ja Keto Coach. Hän on parantanut itsensä järkevällä ketoruokavaliolla lukuisista terveysongelmista. Elviira opettaa terveysopisto Saluksessa, ja on jo kymmenen vuoden ajan pitänyt suosittua Low-Carb, So Simple-blogia. Blogilla on maailmanlaajuisesti noin miljoona seuraajaa. Hän on myös yksi ruokabrändi Ketokamun perustajista. Suursuosion saavuttanut Ketokamun Leivontamix sekä valmisruokakeitot Kukkis ja Parsis ovat syntyneet Elviiran kynästä.

ILMESTYY SYYSKUUSSA 11


SYYSKUU 2022

Metsän hoitava syli Rohkeasti omalla polulla

Henna Helmenmaa Löydä metsän hyvinvointivaikutukset ja vahvista terveyttäsi myönteisten metsäkokemusten avulla. Oletko koskaan käynyt metsäkylpykävelyllä? Ovatko metsissä elävien mikrobien terveysvaikutukset sinulle tuttuja? Ehkä oletkin jo huomannut, kuinka pitkän työpäivän jälkeen olo virkistyy metsän hiljaisuudessa.

Metsän hoitava syli kokoaa yhteen ajankohtaista tutkittua tietoa metsien hyvinvointivaikutuksista ihmisille. Helmenmaan omakohtaisen voimaantumistarinan ja metsäkokemusten avulla sinäkin voit oivaltaa, kuinka valtava elvyttävä voima ja viisaus metsissä onkaan, kun vain annamme sille mahdollisuuden. Kirja sisältää lyhyitä ja helppoja harjoituksia, joiden avulla on mahdollista voimistaa myönteisiä metsäkokemuksia sekä hahmotella ja syventää omaa metsäsuhdetta. 112 s./ sidottu / mustavalkoinen/ 17.3 ISBN 978-952-384-029-4 Svh 28,00 €

R

HENNA HELMENMAA

© Juia Alakulju

Henna Helmenmaa on metsätieteiden tohtori, joka on työskennellyt vuosia tutkijana. Viime aikoina hän on perehtynyt laaja-alaisesti metsän hyvinvointivaikutuksiin ihmiselle. Helmenmaa on syntynyt Itä-Suomessa ja kasvanut lapsuutensa ja nuoruutensa metsän keskellä. Metsä on syvällä hänen identiteetissään ja hän on tuntenut aina olevansa ”metsän lapsi”.

ILMESTYY SYYSKUUSSA 12 12


”Metsä on tärkeä hiljentymispaikka, jossa voit olla suorittamatta ja kiirehtimättä. Viipyillen ja ympäröivää elämää ihmetellen.” - Henna Helmenmaa

13


SYYSKUU 2022

Saa mitä haluat: Nuoren kirja Kasva keneksi haluat

Ilkka Koppelomäki Rohkaiseva opas kaikille suurten valintojen edessä oleville nuorille. Aikuisuuden kynnyksellä moni nuori on merkittävien valintojen ja mieltä askarruttavien päätösten edessä. On vaikeaa vastata sukulaisten ja tuttavien kysymyksiin tulevaisuuden suunnitelmista, kun ei itsekään vielä varmuudella tiedä, mitä loppuelämältään haluaa.

Saa mitä haluat: Nuoren kirja pohjautuu menetelmään, jonka Ilkka Koppelomäki kehitti alun perin oman elämänsä eteenpäin viemiseksi. Nyt hän on muokannut siitä nuorille sopivan version: yksinkertainen mutta tehokas opas kannustaa nuoria rohkeasti kuuntelemaan omaa sisäistä ääntään ja sitä, miten uskaltaa toteuttaa unelmiaan, niin mahdottomilta kuin ne juuri nyt saattavatkin tuntua. Kirja on erinomainen lahjaidea etenkin koulunsa päättäville sekä kaikille niille, jotka ovat näiden suurten kysymysten äärellä.

R

224 s./ sidottu / mustavalkoinen/ 17.3 ISBN 978-952-384-024-9 Svh 30,00 €

ILKKA KOPPELOMÄKI

© Julia Alakulju

Ilkka Koppelomäki on itsensä johtamisen valmentaja, joka on erikoistunut mielen hallintaan, intohimon löytämiseen ja tavoitteiden toteuttamiseen. Ilkan perustama Uskalla Innostua -tiimi on inspiroinut tuhansia suomalaisia itsensä ja oman elämänsä kehittämiseen jo vuodesta 2007 lähtien. Suositussa Saa mitä haluat -sarjassa Viisas Elämä on aiemmin julkaissut teokset Saa mitä haluat − Opas omannäköisen elämän toteuttamiseen (2019), Saa mitä haluat – Elämäsi kirja (2020), ja Saa mitä haluat -muistikirja (2021).

14

ILMESTYY SYYSKUUSSA


LOKAKUU 2022

Voimaannuttava ääni Merja Valve Perehdy äänen parantaviin vaikutuksiin ja valjasta se hyvinvointisi tueksi. Suuri osa meistä kärsii stressistä. Ylivirittyneisyys, jatkuva kiire ja uniongelmat aiheuttavat tasapainon järkkymistä, koska emme voi vain käskeä hermostoamme rauhoittumaan. Tasapainottava ääni on loistava apu ylivirittyneen hermoston rauhoittamiseen, sillä se kulkee ohi tietoisen mielen ja harmonisoi kehoa sekä vagushermoa. Rauhoittavat äänet saavat sinut tuntemaan olosi turvalliseksi ja olemaan läsnä. Hengitys syvenee, sydämen syke laskee, aivoaaltotaajuudet laskevat ja värähtely tuo iloa soinnillaan. Kirjassa kerrotaan miksi ääni voimaannuttaa ja siirtää meidät hyvinvoinnin taajuuksille. Kirja houkuttelee kokeilemaan oman äänen voiman vaikutusta ja opettaa sinulle ilmaisen ja aina mukana olevan keinon auttaa itseäsi. Äänen avulla voit syventää läsnäoloasi ja eheytyä kokonaisvaltaisesti. 224 s./ sidottu/ mustavalkoinen / 17.3 ISBN 978-952-384-056-0 Svh 32,00 €

R

© Taika Valve

MERJA VALVE Musiikin maisteri Merja Valve on intohimoinen voimaannuttavan äänen puolestapuhuja ja ValveMetodin perustaja. Hän on selättänyt uupumuksen sekä tinnituksen ja keskittyy nykyään opettamaan voimaantumista äänen avulla saksofoninsoiton sijaan. ValveMetodista ja Merjan palvelutarjonnasta saa lisää tietoa sivuilta ValveWellness.fi.

ILMESTYY LOKAKUUSSA 15


LOKAKUU 2022

Tunnelman voima Nouse uudelle tasolle: Näin kasvat, menestyt ja olet onnellinen

Marjo Rantanen Palkittu ammattipuhuja ja tunnelmavalmentaja Marjo Rantanen kannustaa jokaisesta esiin oman elämänsä tunnelmajohtajan. Tunnelma on kivijalka, jonka päälle rakennat omat tulevaisuutesi ja menestyksen – se on perusta kaikelle mitä ikinä teetkin. Hyvä tunnelma tarttuu, innostaa ja tekee meistä tuottavampia, tehokkaampia ja luovempia. Huono tunnelma vie energiaa ja estää saavuttamasta tärkeitä tavoitteita. Entä jos voisit kehittää omaa tunnelmatyyliäsi ja luoda itsellesi hyvinvointia, kasvua sekä onnellisuutta?

Tunnelman voima vie sinut huippusuositun aiheen äärelle tarjoten runsaasti vinkkejä, työkaluja, harjoituksia ja inspiroivia tarinoita oman elämän tunnelman johtamiseksi. Heviä teoriaa ja lukijaa viihdyttävää huumoria yhdistävässä kirjassa perehdytään muun muassa •

mistä kaikesta tunnelma syntyy ja miten se tarttuu

miten käännät huonon tunnelman hyväksi

miten toimia tunnelmanpilaajien kanssa

miten kehittää omaa tyyliä oman elämän tunnelmajohtajana.

256 s./ sidottu/ mustavalkoinen + lisäväri / 17.3 ISBN 978-952-384-053-9 Svh 36,00 €

© Speakersforum

MARJO RANTANEN Marjo Rantanen on tunnelmamuotoiluun ja -johtamiseen erikoistunut valmentaja, tietokirjailija ja palkittu ammattipuhuja. Marjolla on yli 15 vuoden kokemus konseptoinnista, valmentamisesta ja henkilöstönkehittämisestä. Hän on Suomen kysytyimpiä ammattipuhujia, ja stand-up koomikkonakin tunnettu Marjo on voittanut Speakersforumin Vuoden puhuja 2019 ja All Stars 2021 -palkinnot. Marjolta on aiemmin julkaistu kirjat Tunnelmamuotoilu (2016) ja Tunnelmajohtaja (2018).

ILMESTYY LOKAKUUSSA 16


MARRASKUU 2022

Pohjolan naisen voimakirja 13 teemaa kohti syvää itsetuntemusta

Katja Frange & Paula Wihuri Herätä sisäiset voimasi! Tervetuloa feminiinisen luomisvoiman pariin, löytöretkelle omaan itseesi. Pohjolan naisen voimakirja on kuin naisen sampo, joka sisältää aarrearkullisen inspiroivia teemoja. Kirjan käytännönläheiset harjoitukset ja tehtävät auttavat aktivoimaan potentiaaliasi ja avaamaan erilaisia puolia itsestäsi. Sielukas ja juureva, herkkä ja vahva kirja kutsuu naisen monimuotoisuuden äärelle helposti lähestyttävällä ja luovalla tavalla. Kirjassa on 13 teemaa, jotka herkistävät kuulemaan itseä, syventävät luontoyhteyttä ja lisäävät luomisvoimaa. Teemoja ovat mm. syklisyys, intuitio, feminiinin ja maskuliinin tasapaino sekä seksuaalivoima. Voit edetä kirjan muutosmatkan parissa kuukausi kerrallaan tai oman tahdin mukaan.

© Aino Luukkanen

© Julia Alakulju

Pohjolan naisen voimakirja on naisille, jotka elävät samaan aikaan eri tasoilla ja ulottuvuuksissa, näkyvässä ja näkymättömässä maailmassa. Sen on luonut kaksi Pohjolan naista, joita inspiroivat feminiiniset mysteerit, luomisvoima ja luonnon voimat.

208 s./ sidottu / nelivärinen / 17.3 ISBN 978-952-384-061-4 Svh 32,00 €

Katja Frange on kirjailija, henkinen valmentaja ja näkijä. Kuunsilta (2018) ja Intuitiolla (2019) kirjojen myötä hänet tunnetaan etenkin intuitiivisen elämän ja feminiinisen viisauden puolestapuhujana. Katjalta on ilmestynyt myös Intuitio -kortit (2017), Naisen Voimapakka (2019) ja Ilon kortit (2020). Hän on modernin mysteerikoulun Shamarian perustaja ja elämän sanoittaja, joka ammentaa voimaa luovuudesta, luonnosta ja ihmisyydestä. www.katjafrange.com Paula Wihuri on kuvataiteilija, kuvataideopettaja ja kuvataideterapeutti, jota inspiroivat elämän mysteerit, luovuuden erilaiset ilmenemismuodot sekä luonto. Hän tekee grafiikkaa ja maalauksia, joissa korostuvat erityisesti värit, liike, energia, tarina ja kehitysprosessit. www.paulawihuri.fi

ILMESTYY MARRASKUUSSA 17


JOULUKUU 2022

Trauman parantama Maiju Palin Tietoa, vertaistukea ja askelmerkkejä traumoista selviytymiseen. Trauman parantama on omaelämäkerrallinen tarina siitä, miten perhesurmasta selviytynyt kirjoittaja on kulkenut oman matkansa kohti eheytymistä. Traumasta toipuminen on usein syväsukellus menneisyyden kokemuksiin, joiden läpieläminen kannateltuna, tuettuna ja nähtynä mahdollistaa paranemisen. Kirja välittää lohduttavan ja toiveikkaan viestin: tragedioiden aiheuttamien kipujen ja oirehdinnan takaa nousee esiin mahdollisuus tulla todelliseksi itsekseen. Kivuliaat kokemukset voivat muuntua myötätunnoksi ja ymmärryksesi siitä, miten vahvistaa ja ylläpitää sisäistä turvan tunnetta. Kun menneestä kumpuava vaaran tunne katoaa, eheytymisen suurin palkinto on kyky olla läsnä tässä hetkessä, pelkäämättä.

R

208 s./ sidottu / mustavalkoinen / 17.3 ISBN 978-952-384-022-5 Svh 32,00 €

MAIJU PALIN

© Maiju Palin

Maiju Palin on 39-vuotias yrittäjä, äiti, kirjoittaja ja runoilija, ja oman trauman paranemisen matkansa kokemusasiantuntija. Maiju kirjoittaa suosittua Kultainen Sulka -blogia ja tekee verkkokursseja hyvinvoinnin tueksi.

ILMESTYY JOULUKUUSSA 18HEINÄKUU 2022

Sisäinen valo

Joogaa, opetuksia ja harjoituksia elämäsi valaisemiseksi

Sarah Powers Jooga on paljon enemmän kuin asentoja joogamatolla. Se on matka sisimpääsi. Löydä tie tasapainoon ja lähde matkalle kohti henkisesti kypsää ja eheää elämää. Sisäinen valo – Joogaa, opetuksia ja harjoituksia elämäsi valaisemiseksi kannustaa harjoittamaan joogaa kokonaisvaltaisesti yhdistämällä harjoitteluun myös henkisen itsetutkiskelun. Kirja ohjaa lempeästi itsetutkiskelun harjoituksiin, joissa yhdistyvät yin-jooga, meditaatio ja tunneäly. Niiden avulla opit tutkimaan viittä kokemustasoa: kehollista, energeettistä, emotionaalista, älyllistä ja vuorovaikutteista. Kirjan konkreettiset neuvot auttavat muun muassa huolehtimaan sisäelinten hyvinvoinnista, säätelemään energiatasoa ja luomaan tasapainoisia ihmissuhteita. Kirjan avulla eheytät suhteesi itseesi kaikilla tasoilla. Se soveltuu kaikille joogasta ja henkisestä kasvusta kiinnostuneille.

272 s./ nidottu/ mustavalkoinen/ 17.3, 59.331 Alkuteos: Lit From Within Suomentanut Sanna Lönnfors ISBN 978-952-384-063-8 Svh 34,00 €

R

SARAH POWERS Sarah Powers ammentaa kirjansa viisauden yin-joogasta, buddhalaisuudesta, taolaisuudesta ja psykologiasta. Hän on Insight Yoga -instituutin perustaja ja vetää joogatyöpajoja ympäri maailmaa. Powers on toiminut joogaohjaajana vuodesta 1987 alkaen.

ILMESTYY HEINÄKUUSSA 20 20


SYYSKUU 2022

Vauraus

Löydä sisäinen polkusi runsauteen

Deepak Chopra Valaiseva opas menestykseen, eheytymiseen ja runsauteen. Kansainvälisistä myyntimenestyksistään tunnettu kirjailija ja johtava henkisen kasvun opettaja Deepak Chopra antaa kirjassaan käytännönläheisiä neuvoja, kuinka runsautta vaalitaan keskellä pelon ja epävarmuuden aikaa.

Vauraus yhdistää ikiaikaiset opetukset ja henkiset harjoitteet viisauteen, jota Chopra on kerryttänyt työssään kehomielen hyvinvoinnin parissa yli neljän vuosikymmenen ajan. Se sisältää seitsemän askeleen ohjelman, jonka meditaatiot ja mindfulness-harjoitukset auttavat keskittämään huomiosi, energiasi ja intuitiosi tasapainoon, yltäkylläisyyteen, oivalluksiin, luovuuteen, rakkauteen ja todelliseen sisäiseen rauhaan. Joogan henkisistä opeista ja periaatteista inspiraationsa ammentava kirja on jokaiselle, joka haluaa päästää irti negatiivisesta sisäisestä puheesta sekä rajoittavista ajatuksista, tunteista ja peloista. Opit ymmärtämään miten tietoisuus, onnellisuus ja raha kytkeytyvät yhteen, millaisista asioista runsaus koostuu ja miten voit saavuttaa yltäkylläisyyden tunteen.

272 s./ nidottu/ mustavalkoinen / 17.3 Alkuteos: Abundance Suomentanut Tuikku Ljungberg ISBN 978-952-384-069-0 Svh 32,00 €

© Michael Allen

DEEPAK CHOPRA Deepak Chopra (MD, FACP) on Chopra Foundation -säätiön ja Chopra Globalin perustaja. Hän on maailmanlaajuisesti yksi integratiivisen lääketieteen johtavia nimiä ja toimii perhelääketieteen ja julkisen terveydenhuollon professorina Kalifornian yliopistossa San Diegossa. Hän on kirjoittanut yli 90 kirjaa, joista useat ovat olleet myyntimenestyksiä. Time-lehti on kuvaillut tohtori Chopraa “yhdeksi vuosisadan sadasta johtavista sankareista ja ikoneista”.

ILMESTYY SYYSKUUSSA 21


LOKAKUU 2022

Urbaani tantra Barbara Carrellas Nykyaikainen opas autuaalliseen seksiin. Suosittu seksivalmentaja Barbara Carrellas on radikaalisti nykyaikaistanut tantraharjoituksia tämän päivän eroottisiin seikkailuihin sopiviksi. Urbaanin tantran avulla opit moninkertaistamaan nautintosi ja avaamaan uudenlaisia läheisyyden ja seksuaalisen täyttymyksen huippuja. Opas on herkullinen yhdistelmä eroottisia neuvoja ja syvällisiä henkisiä harjoituksia. Sen sivuilta löydät yli 100 helposti seurattavaa tekniikkaa orgastisen tilan saavuttamiseen yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Oppaan harjoitusten avulla seksistä tulee pakollisen ja kiireisen suorittamisen sijaan intohimoinen ja rakastava elämäntapa. Harjoitukset sopivat kaikille sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai eroottisista kiinnostuksen kohteista riippumatta.

304 s./ nidottu/ mustavalkoinen / 59.35, 17.3 Alkuteos: Urban Tantra Suomentanut Kia Kujala ISBN 978-952-384-046-1 Svh 36,00 €

R

© B. Nitke

BARBARA CARRELLAS Barbara Carrellas on kirjailija, taitelija, uudistaja, villitsijä ja mielipidevaikuttaja seksin, sukupuolen ja henkisyyden aloilla. Time Out/NY Magazine -aikakauslehti on valinnut Barbaran New Yorkin parhaaksi tantrisen seksin opettajaksi hänen ohjaamiensa Urban Tantra® -työpajojen ansiosta, ja hänet on palkittu Lifetime Achievement Award -tunnustuksella Lontoon Sexual Freedom Awards -seremoniassa vuonna 2016.

ILMESTYY LOKAKUUSSA 22


MARRASKUU 2022

Pysähdy ja luovu itsesi korjaamisesta Huomaa, että kaikki on jo hyvin

Anthony de Mello Syvällinen ja meditatiivinen opas matkalle kohti pysyvämpää onnea ja vapautta. Nykymaailma harhauttaa meidät uskomaan, että onni löytyy menestyksen, maineen, vallan, rakkauden tai hyväksynnän kautta. Sosiaalinen media vain korostaa tätä harhaa, ja ajattelumme keskittyy kaikkeen mitä emme ole tai saa. Anthony De Mellon resepti onnellisuuteen on yksinkertainen: sinun ei tarvitse muokata tai muuttaa itseäsi. Sen sijaan voit olla valpas ja hereillä. Kirjan avulla opit tunnistamaan ajatuksia, tunteita ja uskomuksia, jotka aiheuttavat stressaavia reaktioita ihmisiin tai tapahtumiin. Opit tiedostamaan, miten nämä reaktiot vääristävät suhtautumistasi maailmaan ja miten voisit reagoida toisin.

Pysähdy ja luovu itsesi korjaamisesta on kokoelma De Mellon opetusten parhaimmistoa. Sen jokaisen osion esimerkit ja meditaatioharjoitukset tarjoavat lukijalleen helppoja ja miellyttäviä tiedostamisen kokemuksia. Tietoisuutesi kehittyessä opit huomaamaan, että kaikki on jo hyvin ja onnellisuus on ulottuvillasi – tässä ja nyt.

176 s./ nidottu/ mustavalkoinen/ 17.3, Alkuteos: Stop Fixing Yourself Suomentanut Jaana-Mirjam Mustavuori ISBN 978-952-384-062-1 Svh 30,00 €

© Courtesy of the aurhor

ANTHONY DE MELLO Anthony De Mello (1931-1987) oli intialaissyntyinen jesuiittapappi. Yhtenä aikamme eturivin henkisistä opettajista pidetty De Mello oli arvostettu läntisen ja itäisen henkisyyden opetusten yhdistäjä. Häneltä ovat ilmestyneet muun muassa teokset Uudistuminen (Viisas Elämä, 2019) ja kansainvälinen myyntimenestys Havahtuminen (Like, 2020).

ILMESTYY MARRASKUUSSA 23


JOULUKUU 2022

Villikukka Drew Barrymore Ihastuttavan Drew Barrymoren omaelämäkerrallinen esseekokoelma hurmaa ja inspiroi. Villikukka on täynnä hauskoja, oivaltavia ja syvällisiä tarinoita Drewn vaiherikkaasta elämästä lapsitähdestä tähän päivään. Kuplivan elämänmyönteinen kirja kertoo, miten jo 14-vuotiaana itsenäistynyt Drew joutui aikuistumaan nopeasti. Hän muistelee kirjassaan haasteitaan, kommelluksiaan ja muita huimia kokemuksiaan elämänsä varrelta. Kirjassaan hän kertoo muun muassa kuinka hänen erikoinen suhteensa vanhempiinsa kasvatti hänestä huolehtivan ja läsnäolevan äidin. Drew pohtii myös miten nuoruuden villi kapina-aika ja muut oppitunnit kasvattivat hänestä nykyisen onnellisen, tasapainoisen ja menestyneen aikuisen.

R 288 s./ nidottu/ mustavalkoinen/ 17.3, 99.1 Alkuteos: Wildflower Suomentanut Tuikku Ljungberg ISBN 978-952-384-066-9 Svh 32,00 €

© David Khinda

DREW BARRYMORE Drew Barrymore (s. 1975) on yhdysvaltalainen näyttelijä, kirjailija, ohjaaja, tuottaja ja talk show -juontaja. Hän teki läpimurtoroolinsa Steven Spielbergin E.T.:ssä. Komediataivaan palkittu tähti tunnetaan muun muassa rooleistaan elokuvissa 50 first dates, Charlien enkelit ja Netflix-sarjassa Santa Clarita Diet. Drew on myös Flower-brändin ja -tuotantoyhtiön perustaja. Hän juontaa omaa talk showtaan The Drew Barrymore Show.

ILMESTYY JOULUKUUSSA 24UUDISTETUT PAINOKSET SYKSY 2022

Äitipeli Tara Lange Vuonna 2016 julkaistun ”äitien raamatun” juhlajulkaisu! Äidin henkinen hyvinvointi vaikuttaa kaikkeen hänen ympärillään. Äitiyteen on helppo hukkua -- siitä voi tulla suorittamista ja elämästä ilotonta puurtamista. Äitipeli auttaa näkemään ja kokemaan elämää uudella tavalla, haastavana ja hauskana pelinä, jota on jännittävää pelata.

Äitipeli on joka äidin lohtukirja, tarjoten hyväksyntää ja ymmärrystä perhe-elämän haasteisiin. Kirja sopii kaikenikäisille äideille ja se on saanut kiitosta myös monelta isältä. Taran humoristinen ja suorasukainen tarinankerronta auttaa äitejä kysymään itseltään kuka minä olen, mihin uskon ja millainen nainen, äiti ja puoliso haluan olla.

R 224 s./ sidottu/ mustavalkoinen / 17.3 ISBN 978-952-384-070-6 Svh 32,00 €

© Sari Ayres

TARA LANGE Tara Lange (s. 1973) on suosittu kirjailija, luennoitsija, retriittien pitäjä ja podcastaaja. Tara on vuodesta 2013 asti tuonut oman elämänsä, kokemuksensa ja innostuksen aiheensa esille avoimesti ja rohkeasti. Hän on kirjoittanut 12 kirjaa, luennoinut ympäri Suomea ja esiintynyt televisiossa sekä radiossa. Taran podcastit Tajunnan Virtaa ja Postia Taralta ovat keränneet tuhansia kuuntelijoita. Tara tunnetaan naisten voimauttajana, henkisen hyvinvoinnin puolestapuhujana ja Suomen ”vihermehuguruna”.

ILMESTYY ELOKUUSSA 26 26


UUDISTETUT PAINOKSET SYKSY 2022

08/22

Mark Lauren & Joshua Clark KEHONPAINOHARJOITTELUN KÄSIKIRJA Unohda salikortit ja kalliit trendilajit. Sotilaskouluttaja Mark Laurenin vuosia hioutuneen, hämmästyttävän tehokkaan kuntoiluohjelman vastukseksi tarvitset ainoastaan oman kehosi painon. Fyysisen harjoittelun ohella Lauren tarjoaa takuuvarmoja motivaatio-oppeja ja järkeviä ravintovinkkejä. Tulosten saamiseksi ei tarvitse treenata kuin 20–30 minuuttia päivässä ja kolmesta neljään kertaa viikossa – missä ja milloin vain. ISBN 978-952-384-075-1. Suomennos: Teija Hartikanen 240 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 32,00 €

09/22

George S. Clason BABYLONIN RIKKAIN MIES Kenenkään ei tarvitse olla finanssinero, jotta pystyy kohentamaan taloudellista tilannettaan. Yrittäjä ja kirjailija George S. Clason kirjoitti nämä maalaisjärjellä ymmärrettävät talousneuvot jo 1920-luvulla. Muinaiseen Babyloniin sijoittuvissa vertauskuvallisissa tarinoissa tavalliset ihmiset oppivat säästämään, pääsemään eroon veloistaan ja hankkimaan lisää omaisuutta. Kirjan yksinkertaiset ja toimivat neuvot soveltuvat kaikille. ISBN 978-952-384-071-3. Suomennos: Timo Utterström 180 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 30,00 €

09/22

Ronald D. Siegel TÄSSÄ JA NYT Yksinkertaisia harjoituksia arkipäivän haasteisiin Miten voit hyötyä tietoisesta läsnäolosta ja kehittää sitä jokapäiväisessä elämässäsi? Terapeutti ja tietoisen läsnäolon asiantuntija tohtori Ronald Siegel perehdyttää kirjassa, kuinka opit keskittymään ja toimimaan tehokkaasti päivittäisessä elämässä. Opit muun muassa käsittelemään vihan ja surun kaltaisia vaikeita tunteita, rentoutumaan ja hallitsemaan stressiä sekä löytämään helpotusta ahdistukseen, masennukseen ja fyysiseen kipuun. ISBN 978-952-384-073-7. Suomennos: Teija Hartikainen 460 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 38,00 €

27


UUDISTETUT PAINOKSET SYKSY 2022

09/22

Michael J. Losier YHTEYDEN SALAISUUS Michael Losierin Yhteyden salaisuus opettaa, miten lukija voi luoda todellisen yhteyden kaikkiin elämänsä ihmisiin niin työtovereihin, perheenjäseniin kuin ystäviin. Tämän kirjan avulla on mahdollista parantaa kommunikointitapaansa ja kehittää kaikkia ihmissuhteita toimivammiksi. Kirjan yksinkertaisten harjoitusten avulla vedät puoleesi tasapainoisia, tuottavia ja hyödyllisiä suhteita. Sen opit soveltuvat niin työelämään kuin arkielämän ihmissuhteisiin. ISBN 978-952-384-076-8. Suomennos: Terhi Viljakainen 160 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 28,00 €

11/22

William Bloom UUDEN HENKISYYDEN VOIMA Etsitkö avarampaa elämänkatsomusta kapean tunnustuksellisen uskonnollisuuden sijaan? Brittien johtaviin henkisen kasvun kouluttajiin kuuluva William Bloom käsittelee kirjassaan arkijärkevästi ja selkein sanoin uskontojen yhteisiä piirteitä ja tunnistaa niistä kolme yhteistä ydinajatusta. Voit soveltaa näitä elämässäsi taustastasi ja uskomuksistasi huolimatta, ja tehdä niiden avulla elämästäsi mielekkäämpää. ISBN 978-952-384-072-0. Suomennos: Tapani Heinonen 271 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 32,00 €

11/22

Baptist de Pape SYDÄMEN VOIMA Löydä elämäsi tarkoitus Tässä ihastuttavassa henkisen kasvun opaskirjassa tapaat kahdeksantoista maailman merkittävintä henkistä ajattelijaa, kirjoittajaa ja tieteilijää. He paljastavat sinulle, kuinka voit saada käyttöösi kaikkein syvällisimmät voimavarasi. Innostava opas sisältää muun muassa Maya Angeloun, Deepak Chopran, Paulo Coelhon ja Eckhart Tollen ajatuksia siitä, miten voit tavoittaa sydämesi rakkauden ja viisauden – ja oman aidon voimasi. Kirja sisältää myös mindfulness-harjoituksia intuition, kiitollisuuden, anteeksiannon ja myötätunnon harjoittamiseen. ISBN 978-952-384-077-5. Suomennos: Lauri Porceddu 254 s., nidottu, mustavalkoinen, 17.3. Svh 32,00 €

28


29


Oivalluksia merkitykselliseen elämään

Viisas Elämä Oy Mekaanikonkatu 19 A 00880 Helsinki myynti@viisaselama.fi www.viisaselama.fi

30


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.