VERIGAforest katalog 2021/22 SI/HR

Page 1


VERIGA snow pokriva vse snežne kolesne verige za profesionalno in občasno uporabo – od osebnih, terenskih in dostavnih vozil, avtobusov, kamionov, traktorjev do vseh ostalih delovnih strojev. Naše snežne kolesne verige so tista dodatna oprema, ki vam zagotavlja še večji oprijem in varnejšo vožnjo na zasneženih in poledenelih površinah. Smo eden izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev snežnih verig, ki se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo, kakovostno izdelavo in dolgo življenjsko dobo produktov.

Linija izdelkov, ki je bila razvita za države, kjer je dovoljena uporaba »ozobljenih« verig na cestah. CAM sistem zaklepanja omogoča hitro in enostavno montažo.

Linija izdelkov, ki z najkakovostnejšimi materiali, razvitim proizvodnim procesom in inovativno konstrukcijo zagotavlja izredno kakovost in dolgo življenjsko dobo izdelka.

Veriga TPC je program zaščitnih kolesnih verig, namenjen težkim delovnim strojem v rudnikih, kamnolomih in smetiščih, kjer glavno namembnost verig predstavlja zaščita pnevmatike. Ta tržna niša nam predstavlja vedno večji prodajni delež, potencialni kupci pa so prisotni po vsem svetu (Evropa, Južna in Severna Amerika, Azija, Avstralija …).

Samo v Evropi gozd pokriva približno 40 % površine, gledano iz svetovnega vidika, znaša pokritost talnih površin z gozdom 31%. V ta namen smo razvili širok nabor izdelkov, namenjenih splošni in profesionalni uporabi v gozdarstvu. Gozdarstvo predstavlja velik potencial, segment ni tako sezonsko naravnan kot snežni program, saj se izvaja večino leta. VERIGAforest program je razdeljen na linijo GreenTRACK, katero predstavljajo gosenice za delovne stroje, linijo kolesnih verige za traktorje in delovne stroje ter linijo vlečnih verig in gozdarskih elementov, namenjenih spravilu lesa. Izdelke programa VERIGAforest, odlikuje visokokakovostna izdelava in obdelava, kar izdelkom omogoča dolgo življenjsko dobo.

Linija gosenic GreenTRACK za gozdarske stroje je bila razvita z namenom povečanja oprijema na različnih tipih podlage in boljše zaščite pnevmatik. Posebnost izdelkov linije GreenTRACK je v svojevrstnem postopku termične obdelave, ki zagotavlja enakomerno trdoto tudi na varjenih spojih.

Športni program je skrbno premišljen dodatni program, razvit pod budnim očesom naših strokovnih sodelavcev. Bili smo prvi, ki smo svetu predstavili dereze za prosti čas. Zaradi izjemno pozitivnih povratnih informacij, s strani naših zadovoljnih uporabnikov, smo pričeli vse več virov in marketinških aktivnosti usmerjati v prepoznavnost blagovne znamke VERIGAsport s končnim ciljem ter željo: približati se našim končnim uporabnikom.

POMOČNIK PRI IZBIRI VERIG ZA OSEBNO VOZILO Kaj pomenijo oznake na pnevmatiki?

UPORABA SNEŽNIH VERIG V EVROPI

Oznake boste našli na boku pnevmatik, ki so že nameščene na vašem vozilu. Primer oznake si lahko ogledate tudi na ilustraciji. Oznaka 225/45 R 17 91V torej pomeni: 225: širina pnevmatike v mm

Snežne verige so obvezen del zimske opreme.

45: presek pnevmatike v % (razmerje med višino in širino pnevmatike)

Obvezna uporaba snežnih verig v zimskih voznih razmerah.

R: konstrukcijska izvedba pnevmatike – RADIALNA 17: premer platišča v palcih 91: indeks nosilnosti V: indeks hitrosti

ID# 0288 Dipl.-Ing. Dr. Moschik ZT GmbH Dipl.-Ing. ID# 0288Dr. Moschik ZT GmbH

ID# ID# 0288 0288

2 Za kakršnekoli napake v tisku se opravičujemo. Določene slike so simbolične.

Device tested and certified Device tested and certified according EN 16662-1 according EN 16662-1

Reg.Nr: Reg.Nr: 288-20640 288-20640

Dipl.-Ing. Dr. Dipl.-Ing. M DeviceDr. test Device teste according according E

Reg.Nr: Reg.Nr:


GREENTRACK

ZAKAJ IZBRATI GREENTRACK?

6

8

SKRB ZA OKOLJE

RAZVOJ

9

10

MODELI

TRANSPORT

13

22

VZDRŽEVANJE IN DODATNA OPREMA

VPRAŠALNIK ZA GOSENICE

22

23

TRAILER TRACK

VPRAŠALNIK ZA GOSENICE TRAILER TRACK

24

30

VERIGA FOREST

GOZDARSKE KOLESNE VERIGE PREMIUM LINE

31

33

GOZDARSKE KOLESNE VERIGE

SL

37

GOZDARSKI ELEMENTI

41 3


VERIGA LESCE Tovarna Veriga je bila ustanovljena leta 1922. Proizvodnji program je zajemal vijake, odkovke, težke sidrne verige , gozdarske vlečne verige, transportne verige za rudarstvo ter raznovrstne metrske verige od debeline 1 mm do 100 mm. Kasneje se je proizvodnja razširila tudi na zaščitne verige za traktorje in delovne stroje ter snežne verige za avtomobile. Leta 1992 je bila narejena, patentirana in certificirana veriga RIVAL COMPACT, predhodnica današnjih avtomobilskih verig. Leta 2005 je Veriga K.F., prva na trgu predstavila linijo derez za prosti čas, ki jo je z leti nadgrajevala. Tak proizvodnji program in kakovost izdelkov je Verigo uvrščal med večje proizvajalce na evropskem in svetovnem trgu, zaradi česar so se verige izdelovale tudi za druge svetovno znane proizvajalce verig. V teh časih je Veriga zaposlovala več kot 1.500 delavcev. Leta 1998 se je podjetje lastniško preoblikovalo in preimenovalo v VERIGA K.F., d.o.o.. DANAŠNJI PROIZVODNI PROGRAM OBSEGA: • Snežne verige za avtomobile, lahka dostavna vozila, 4 × 4; • Gozdarske kolesne verige; • Vlečne gozdarske verige; • Program gozdarskih elementov; • Gosenice za gozdarske stroje; • Zaščitne verige za delovne stroje; • Pohodne dereze za čevlje; • Športni program. Izdelki se prodajajo tako na domačem kot tudi na svetovnih trgih. Veriga z leti vedno bolj uspešno konkurira največjim svetovnim proizvajalcem verig in je vedno bolj prepoznavna pod svojo blagovno znamko Veriga.

4


"Skupaj do vrha" ali "Together to the top" je naš slogan in vsakodnevna motivacija. Podjetje Veriga je locirano v Sloveniji, kjer lahko s ponosom izpostavimo kakovostno izkušnjo majhne države z bogatim naravnim bogastvom. Ponosni smo na svojo majhno državo, ker na koncu gre za kvaliteto in ne kvantiteto. Enako je z našo proizvodno strategijo in to je eden izmed mnogih razlogov, ki nam daje konkurenčno prednost. Vizija podjetja je postati eden od treh največjih proizvajalcev kolesnih verig na svetu ter najti primerno pokrivalo za vsako "gumo", zato smo v konstantnem razvoju novih izdelkov in izboljšav obstoječih produktov na področju prijaznosti uporabe, podpori strankam in skrbi za naše okolje. Naše poslanstvo je stalno izboljševanje kakovosti izdelkov in približanje le teh uporabniku, s ciljem zagotavljanja celostne in kakovostne rešitve. Fokus imamo na manjših serijskih produktih, kjer dosegamo izjemno dodano vrednost. Tu lahko govorimo o custom made proizvodih, izdelanih izključno za potrebe naših strank.

programa namenjen profesionalni uporabi, smo športni del razvili s ciljem približati se končnim uporabnikom. S prodajo verig za osebne avtomobile skrbimo za varnost ljudi v jeklenih konjičkih, z razvojem derez proti zdrsu pa skrbimo za varnost naših kupcev. Ker se trg stalno razvija in nas nove tehnologije silijo k stalnim izboljšavam, se velik del resursov namenja za raziskave in razvoj na vseh področjih v podjetju. Iščemo nove vhodne materiale, nove možnosti toplotne obdelave za maksimalno življenjsko dobo izdelkov in novo tehnologijo za proizvodnji proces. Poleg vseh strateških planov, je seveda eden pomembnejših tudi izobraževanje zaposlenih, zato konstantno vlagamo v seminarje, izobraževanja, skrbimo za prisotnost na socialnih omrežjih ter se pogosto udeležujemo sejmov po vseh državah sveta. Podjetje izvaža v več kot 61 držav, delež izvoza pa je preko 90%.

SL

Strategija podjetja je utrditi blagovno znamko in njeno prepoznavnost na trgu. Kljub slabšim zimam smo našli nove tržne niše in se prebili na trge, kjer je sneg prisoten vse leto, oziroma na trge, kjer topla zima ne pomeni manj snega. S tem namenom veliko časa in vlaganja porabljamo tudi za razvoj športne opreme. Ker je precejšnji del našega prodajnega

5SL

protect your forest

7


Uporaba gozdarskih strojev se seli na zahtevnejše terene, kjer ni prostora za kompromise. Zagotoviti je potrebno dober oprijem stroja, minimalen vpliv na gozdna tla ter čim manjšo porabo goriva.

ZAKAJ IZBRATI GREENTRACK? VEČJA STABILNOST STROJA IN VEČJE OBREMENITVE

BOLJŠI OPRIJEM IN PRENOS SILE

Gosenice imajo veliko večjo kontaktno površino s tlemi v primerjavi z gozdarskimi verigami.

Ne glede na kakšni podlagi uporabljate delovni stroj, vam GreenTrack gosenice ponujajo dober oprijem in večji prenos sile.

PREDNOSTI: • Večja kontaktna površina s tlemi; • Enakomerno porazdeljena sila na podlago; • Konstanten oprijem s podlago;

Za optimalen oprijem gosenice s pnevmatiko se priporoča uporaba pnevmatik, ki imajo izdelan poseben kanal, v katerega se prilega gosenica.

• •

Povečana stabilnost zmanjša nagibanje stroja; Delovni stroj je bolj stabilen pri vožnji čez neravnine;

DALJŠA ŽIVLJENJSKA DOBA PNEVMATIK Pomemben del stroja so pnevmatike, ki predstavljajo velik strošek. Z gosenicami se življenjska doba pnevmatik podaljša do 60%. GreenTrack gosenice imajo dvojno vlogo pri zaščiti pnevmatik:

• • •

8

Transport večjih bremen; Hitrejša vožnja; Manjša poraba goriva.

1. Zaradi oblike profila, kolesa ne spodrsavajo znotraj gosenice, kar zmanjša obrabo tekalne površine pnevmatike. 2. Zaščita tekalnega in stranskega dela pred ostrimi predmeti (kamenje, skale), ki uničujejo profil pnevmatike.


SKRB ZA OKOLJE > MANJŠI VPLIV NA GOZDNA TLA

Pri uporabi gosenic se tlak na podlago zmanjša za 50 % v primerjavi z uporabo gozdarskih verig > manjši vpliv na okolje.

120

100

80

6 koles - gosenice 6 koles

60

8 koles 8 koles - gosenice Linear (6 koles - gosenice)

40

Linear (6 koles) Linear (8 koles)

20

Linear (8 koles - gosenice)

0 0

5000

10000

15000

20000

25000

30000

35000

40000

SKUPNA TEŽA (KG)

Velik vpliv na gozdna tla brez uporabe gosenic – velika lokalna obremenitev.

Dolgoročni vpliv na okolje pri uporabi gozdarskih strojev.

Vpliv gosenic na gozdna tla – sila se porazdeli po večji površini.

Dolgoročni vpliv na okolje pri uporabi gozdarskih strojev z gosenicami.

SL

NOMINALNI TLAK NA PODLAGO (kPa)

V družbi, kjer je skrb za okolje vse pomembnejša, ne moremo mimo vpliva gozdarskih strojev na gozdna tla. V ta namen je bila opravljena študija Biotehniške Fakultete Univerze v Ljubljani, leta 2010. Del študije predstavlja tudi spodnji graf, ki prikazuje zmanjšan nominalni tlak na podlago med 30- 50%, v kolikor uporabljamo gosenice namesto gozdarskih verig.

9


RAZVOJ > MANJŠA PORABA GORIVA Z uporabo GreenTrack gosenic povečamo kontaktno površino in s tem zmanjšamo ugrezanje stroja ter upor, ki ga je potrebno premagati. Posledično je poraba goriva manjša. 0.2 0.2

0.20.2

0.150.15

0.15 0.15

Gosenice GreenTrack smo postopno razvijali več let, da smo prišli do željenih rezultatov in jih ponudili na trg. Nenehno smo iskali kompromis med vzdržljivostjo materiala, ceno in vplivom na okolje. Pri razvoju smo sodelovali s strokovnjaki na področju materialov, termične obdelave in končnimi uporabniki, ki imajo največ izkušenj in povratnih informacij o uporabi gosenic.

0.1 0.1

0.10.1

0.050.05

0.05 0.05

0

0 0 0

ZOB MAKADAM MAKADAM MAKADAM MAKADAM

SUHA POT SUHA POT SUHA SUHA POT POT

– visok tlak v pnevmatikah VTVT–VT tlak vvpnevmatikah VT – visok tlak v pnevmatikah –visok visok tlak pnevmatikah

BLATNA POT BLATNA POT BLATNA BLATNA POT POT

PESEK,PROD PROD PESEK, PESEK, PESEK, PROD PROD

ZELOBLATNA BLATNAPOT POT ZELO ZELO ZELO BLATNA BLATNA POT POT

NT – nizek tlak v pnevmatikah NT tlak NT –nizek nizek tlak vpnevmatikah pnevmatikah NT ––nizek tlak vvpnevmatikah

POVEZAVA

Uporaba gosenic občutno zmanjša kotalni upor na mehkih terenih > manjša poraba goriva.

STRANSKI ELEMENT C-POVEZAVA

PROFIL

> IZBOR MATERIALA

večji upor med vožnjo

manjši upor med vožnjo

Izbrali smo valjane profile in ne ulitkov, ker so raziskave strokovnjakov pokazale, da le pri valjanih profilih dobimo ustrezno fino strukturo materiala, ki nam omogoča enakomerno in ustrezno trdoto in žilavost preko celotnega profila. Izbrali smo borovo jeklo, ki pri postopku kaljenja omogoča enakomerno trdoto čez celotni prerez profila. Hkrati pa omogoča optimalno razmerje med trdoto in žilavostjo. Trdota je pomembna zaradi površinske obrabe gosenic, žilavost pa, da material ni krhek in pri večjih obremenitvah ne poka.

TRD TEREN

MEHEK TEREN

Pri uporabi gosenic na mehkih podlagah, pride do občutno manjše porabe goriva.

10

PODATKI O MATERIALU: • Pri razvoju gosenic smo poseben poudarek namenili izbiri materiala. Za optimalno uporabo gosenic mora biti material dovolj trd in žilav, da omogoča odpornost proti obrabi in udarnim poškodbam in s tem zagotavljamo dolgo življenjsko dobo. • Kakovostni vari so ključnega pomena pri uporabnosti in življenjski dobi gosenice. • S specialnim borovim jeklom smo zajeli vse karakteristike, ki jih material potrebuje za kakovostno izdelavo in uporabo gosenic. • Gosenice so termično obdelane do trdote 42-45 HRC. S tem je zagotovljena odpornost proti obrabi, hkrati pa material ni pretrd da bi se na trdih in kamnitih podlagah krušil. • Varjenje z varilnim robotom. • Strog nadzor kakovosti za vsak posamezni izdelek.


> VITALNI DEL GOSENIC SO POVEZAVE

> VARJENJE ZOB

Na podlagi analiz in testiranj, smo določili optimalne premere povezave, ki zagotavljajo ustrezen prenos sil in ne povečujejo teže gosenice. Razvili smo povezave 26/30 ali 30/35 mm. Najpogosteje so vgrajene povezave 26/30, ki vzdržijo najtežje naloge in omogočajo nemoteno uporabo. Za podaljšanje življenjske dobe gosenice oz. za uporabo v ekstremnih pogojih, predlagamo povezavo 30/35. Z dodatnim materialom zagotavlja prenos večjih sil oz. daljšo življenjsko dobo, hkrati pa se teža gosenic

Poleg povezav so zelo obremenjeni deli tudi varjeni zobje, ki so najbolj izpostavljeni. Material je enak, kot za profile, da imamo enakomerne pogoje pri varjenju. Serijsko so zobje varjeni pred termično obdelavo gosenice, da se izognemo morebitnemu lokalnemu mehčanju materiala. Mesto kjer privarimo zob ima posebno obliko, ki nudi dodatno oporo. Vari so enakomerni in zvezni, da zagotovimo dolgo življenjsko dobo in uporabnost zob. V večini primerov je na prečko navarjen en zob – izmenično na vsako stran.

nekoliko poveča.

Po želji stranke, pa lahko navarimo tudi več zob in s tem povečamo oprijem.

> STRANSKI ELEMENTI GOSENIC

Minimalen prostor med pnevmatiko in karoserijo je a=15cm

SL

Funkcija stranskih elementov je: • Omejiti pozicijo gosenice na pnevmatiki – samocentriranje; • Stranski elementi gosenic omogočajo, da se pnevmatike gibljejo ves čas znotraj gosenice – s tem izboljšamo tudi oprijem med pnevmatiko in gosenico in zagotovimo mirnejšo vožnjo; • Stranska stabilnost gosenice - pri vožnji po strminah skrbijo stranski elementi za obvezno oporo na pnevmatiko; • Stranska zaščita pnevmatike – ščiti pnevmatiko pred ostrimi predmeti in prekomerno obrabo.

11


12


HITRI PREGLED

GreenTRACK

GreenTRACK

GreenTRACK

GreenTRACK

GreenTRACK

GreenTRACK

GreenTRACK

GreenTRACK

MULTI | MU

GROOVE | GR

SOFT | SO

EXTREM | EX

COMBO MS | CMS

COMBO GS | CGS

MEGA | ME

GreenW-TRACK MULTI | W-MU

SKIDDER

GreenW-TRACK

MULTI SKIDDER | W-MU-S

SL

COMBO ES | CES

13


GreenW-TRACK

GreenW-TRACK

SOFT | W-SO

STRM TEREN

KAMNIT TEREN

ODLIČNO

ZAHTEVEN TEREN

A 84 mm

MEHEK TEREN

POGOJNO

GROOVE A

ZELO MEHEK TEREN

NI PRIPOROČLJIVO

SOFT A 82 mm

EXTREM A

A

A 150 mm

B 57 mm

A 65 mm B

B

B

B

B 55 mm

14

DINAMIČEN TEREN

DOBRO

MULTI A

GROOVE | W-GR

B 30 mm

B 65 mm


MODEL

GreenTRACK MULTI

GreenTRACK GROOVE

GreenTRACK SOFT

***** ****

***** ****

***** *****

STABILNOST

***** ****

***** ****

***** ****

CES

ME

GreenTRACK COMBO GS

GreenTRACK COMBO ES

GreenTRACK MEGA

***** ****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** ****

***** ****

***** *****

***** ****

***** *****

***** ****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** ****

***** ****

***** *****

***** ****

***** ****

***** **

***** *****

***** ***

***** ***

***** ***

***** **

***** ****

***** ****

***** **

***** ****

***** **

***** **

***** *****

***** **

***** ****

***** ****

***** ****

***** *****

***** **

***** **

***** *****

***** **

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

PRIMERNA ZA TRDE POVRŠINE

DODATNI VARJENI ZOB PRIPOROČLJIVO ZA OPRIJEM ZA

CGS

9

9

9

7

10

9

9

9

7

10

10

10

7

10

10

EX

CMS

GreenGreenTRACK TRACK COMBO EXTREM MS

9

9

10

7

10

10

10

8

9

10

10

10

8

9

10

10

10

8

9

10

10

10

7

10

10

W-MU

W-GR

W-SO

W-MU-S

Green Green Green Green W-TRACK W-TRACK W-TRACK W-TRACK MULTI MULTI GROOVE SOFT SKIDDER

9

9

9

7

10

9

9

9

7

10

10

10

7

10

10

9

9

9

7

10

SL

OZNAKA

SO

PRIMERNA ZA MEHKE POVRŠINE

GR

PREČNI OPRIJEM

MU

ZAŠČITA PNEVMATIKE

SKIDDER

15


GreenTRACK MULTI

MU

Ø26/30

20mm

Univerzalna oblika profila, ki omogoča odličen oprijem in stabilnost stroja na različnih tipih podlage. Primeren tako za strme in kamnite terene ter blato in sneg.

GR

Ø26/30

20mm

Specialna oblika profila, ki omogoča odličen oprijem in stabilnost stroja na različnih tipih podlage. Primeren tako za strme in kamnite terene ter blato in sneg.

UPORABA: • Zahtevni in kamniti tereni; • Blato in sneg.

UPORABA: • Zahtevni in kamniti tereni; • Blato in sneg.

LASTNOSTI IZDELKA: • Optimalen oprijem na različnih podlagah; • Zaradi oblike profila omogoča odličen oprijem med pnevmatiko in gosenico; • Konstrukcija omogoča samodejno čiščenje med vožnjo; • Termično obdelan material, ki zmanjšuje obrabo gosenic.

LASTNOSTI IZDELKA: • Optimalen oprijem na različnih podlagah; • Zaradi oblike profila omogoča odličen oprijem med pnevmatiko in gosenico; • Specialni utori v profilu izboljšajo oprijem s podlago; • Konstrukcija omogoča samodejno čiščenje med vožnjo; • Termično obdelan material, ki zmanjšuje obrabo gosenic.

TEHNIČNI POUDARKI: • Možnost določanja napetosti gosenice; • Enostavno skrajševanje/podaljševanje gosenice; • Zaradi samocentriranja na pnevmatiko, podaljšuje življenjsko dobo le-te; • Možnost varjenja dodatnih zob; • Možnost povezav: Ø 26/30 in Ø 30/35.

16

GreenTRACK GROOVE

TEHNIČNI POUDARKI: • Možnost določanja napetosti gosenice; • Enostavno skrajševanje/podaljševanje gosenice; • Zaradi samocentriranja na pnevmatiko, podaljšuje življenjsko dobo le-te; • Možnost varjenja dodatnih zob; • Možnost povezav: Ø 26/30 in Ø 30/35.


SO

Ø26/30

20mm

Zaradi oblike profila omogoča veliko kontaktno površino z gozdnimi tlemi, posledično tudi odličen oprijem in stabilnost stroja na močvirnatih in mehkih podlagah. Profil z najmanjšim vplivom na gozdna tla. UPORABA: • Mehki in močvirnati tereni; • Na terenih, kjer je potrebno zagotoviti minimalne vplive na okolje in podrast. LASTNOSTI IZDELKA: • Optimalen oprijem na mehkih in razmočenih terenih; • Profil zasnovan za kar najmanjši vpliv na gozdna tla; • Zaradi velike površine profilov, zmanjšanje ugrezanja na mehkih in razmočenih tleh; • Konstrukcija omogoča samodejno čiščenje med vožnjo; • Termično obdelan material, ki zmanjšuje obrabo gosenic. TEHNIČNI POUDARKI: • Možnost določanja napetosti gosenice; • Enostavno skrajševanje/podaljševanje gosenice; • Zaradi samocentriranja na pnevmatiko, podaljšuje življenjsko dobo le-te; • Možnost varjenja dodatnih zob; • Možnost povezav: Ø 26/30 in Ø 30/35.

GreenTRACK EXTREME EX

Ø26/30

20mm

Gosenica namenjena za najbolj zahtevne terene. Konstrukcija profila omogoča odličen oprijem in stabilnost stroja na strmih terenih ter konstanten oprijem med pnevmatiko in gosenico. UPORABA: • Zahtevni in kamniti tereni; • Profil za najbolj strme terene. LASTNOSTI IZDELKA: • Optimalen oprijem na trdih podlagah; • Zaradi oblike profila omogoča odličen oprijem med pnevmatiko in gosenico; • Konstrukcija, omogoča samodejno čiščenje med vožnjo; • Termično obdelan material, ki zmanjšuje obrabo gosenic. TEHNIČNI POUDARKI: • Možnost določanja napetosti gosenice; • Enostavno skrajševanje/podaljševanje gosenice; • Zaradi samocentriranja na pnevmatiko, podaljšuje življenjsko dobo le-te; • Možnost varjenja dodatnih zob; • Možnost povezav: Ø 26/30 in Ø 30/35.

SL

GreenTRACK SOFT

17


GreenTRACK COMBO MS

CMS

Ø26/30

20mm

Kombinacija profilov MULTI in SOFT. Gosenica nudi večji oprijem tudi na spreminjajočem se terenu.

CGS

Ø26/30

20mm

Kombinacija profilov GROOVE in SOFT. Gosenica nudi večji oprijem tudi na spreminjajočem se terenu.

UPORABA: • Zahtevni tereni; • Blato in sneg; • Mehki oz. razmočeni tereni.

UPORABA: • Zahtevni tereni. • Blato in sneg. • Mehki oz. razmočeni tereni.

LASTNOSTI IZDELKA: • Optimalen oprijem na različnih podlagah; • Zaradi oblike profila omogoča odličen oprijem med pnevmatiko in gosenico; • Konstrukcija, omogoča samodejno čiščenje med vožnjo; • Termično obdelan material, ki zmanjšuje obrabo gosenic.

LASTNOSTI IZDELKA: • Optimalen oprijem na različnih podlagah. • Zaradi oblike profila omogoča odličen oprijem med pnevmatiko in gosenico. • Specialni utori v profilu izboljšajo oprijem s podlago; • Konstrukcija, omogoča samodejno čiščenje med vožnjo. • Termično obdelan material, ki zmanjšuje obrabo gosenic.

TEHNIČNI POUDARKI: • Možnost določanja napetosti gosenice; • Enostavno skrajševanje/podaljševanje gosenice; • Zaradi samocentriranja na pnevmatiko, podaljšuje življenjsko dobo le-te; • Možnost varjenja dodatnih zob; • Možnost povezav: Ø 26/30 in Ø 30/35.

18

GreenTRACK COMBO GS

TEHNIČNI POUDARKI: • Možnost določanja napetosti gosenice; • Enostavno skrajševanje/podaljševanje gosenice; • Zaradi samocentriranja na pnevmatiko, podaljšuje življenjsko dobo le-te; • Možnost varjenja dodatnih zob; • Možnost povezav: Ø 26/30 in Ø 30/35.


CES

Ø26/30

20mm

Kombinacija profilov EXTREM in SOFT. Gosenica nudi večji oprijem tudi na spreminjajočem se terenu. UPORABA: • Zahtevni tereni; • Blato in sneg; • Mehki oz. razmočeni tereni. LASTNOSTI IZDELKA: • Optimalen oprijem na različnih podlagah; • Zaradi oblike profila omogoča odličen oprijem med pnevmatiko in gosenico; • Konstrukcija, omogoča samodejno čiščenje med vožnjo; • Termično obdelan material, ki zmanjšuje obrabo gosenic. TEHNIČNI POUDARKI: • Možnost določanja napetosti gosenice; • Enostavno skrajševanje/podaljševanje gosenice; • Zaradi samocentriranja na pnevmatiko, podaljšuje življenjsko dobo le-te; • Možnost varjenja dodatnih zob; • Možnost povezav: Ø 26/30 in Ø 30/35.

GreenTRACK MEGA

ME

Ø26/30

20mm

Profil MEGA je nadgradnja SOFT profila razvit za razmere, kjer je potrebna dodatna površina gosenic – na zelo razmočenih terenih oz. večja stranska stabilnost stroja. UPORABA: • Mehki in močvirnati tereni; • Na terenih, kjer je potrebna zagotoviti minimalne vplive na okolje in podrast. LASTNOSTI IZDELKA: • Optimalen oprijem na mehkih in razmočenih terenih; • Profil zasnovan za kar najmanjši vpliv na gozdna tla; • Zaradi velike površine profilov, zmanjšanje ugrezanja na mehkih in razmočenih tleh; • Možnost podaljšave profila na obe strani; • Konstrukcija, omogoča samodejno čiščenje med vožnjo; • Termično obdelan material, ki zmanjšuje obrabo gosenic. TEHNIČNI POUDARKI: • Možnost določanja napetosti gosenice; • Enostavno skrajševanje/podaljševanje gosenice; • Zaradi samocentriranja na pnevmatiko, podaljšuje življenjsko dobo le-te; • Možnost varjenja dodatnih zob; • Možnost povezav: Ø 26/30 in Ø 30/35.

SL

GreenTRACK COMBO ES

19


Green W-TRACK MULTI

W-MU

Green W-TRACK MULTI SKIDDER

W-MU-S

SKIDDER

Ø26/30

20mm

Namenjen 6-kolesnim gozdarskim strojem, ki želijo zaščititi pnevmatike in zagotoviti boljši oprijem v najtežavnejših razmerah. Univerzalna oblika profila, ki omogoča odličen oprijem in stabilnost stroja na različnih tipih podlage. Primeren tako za strme in kamnite terene, kot za blato in sneg. UPORABA: • Zahtevni in kamniti tereni; • Blato in sneg; • Namesto gozdarskih verig. LASTNOSTI IZDELKA: • Optimalen oprijem na različnih podlagah; • Zaradi oblike profila omogoča odličen oprijem med pnevmatiko in gosenico; • Termično obdelan material, ki zmanjšuje obrabo gosenic. TEHNIČNI POUDARKI: • Enostavno skrajševanje/podaljševanje gosenice; • Možnost varjenja dodatnih zob; • Možnost povezav: Ø 26/30 in Ø 30/35.

20

Ø30/35

Skidder opcija W-Tracka je namenjena uporabi na Skidder gozdarskih strojih, kateri želijo zaščititi pnevmatike in zagotoviti boljši oprijem v najtežavnejših razmerah. Univerzalna oblika profila z 2 zoboma zagotavlja odličen orpijem in stabilnost stroja na različnih tipih podlage. Primeren tako za strme in kamnite terene, kot za blato in sneg. UPORABA: • Zahteveni kamniti tereni; • Blato in sneg; • Namesto gozdarskih verig. LASTNOSTI IZDELKA: • Optimalen oprijem na različnih podlagah; • Zaradi oblike profila omogoča odličen oprijem med pnevmatiko in gosenico; • Termično obdelan material, ki zmanjšuje obrabo gosenic. TEHNIČNI PODATKI: • Enostavno skrajševanje/podaljševanje gosenice; • Možnost povezav: Ø 26/30 in Ø 30/35.


W-SO

Ø26/30

20mm

Namenjen 6-kolesnim gozdarskim strojem, ki želijo zaščititi pnevmatike in zagotoviti boljši oprijem v najtežavnejših razmerah. Zaradi oblike profila omogoča veliko kontaktno površino z gozdnimi tlemi, posledično tudi odličen oprijem in stabilnost stroja na močvirnatih in mehkih podlagah. Profil z najmanjšim vplivom na gozdna tla. UPORABA: • Mehki in močvirnati tereni; • Na terenih, kjer je potrebno zagotoviti minimalne vplive na okolje in podrast; • Namesto gozdarskih verig. LASTNOSTI IZDELKA: • Optimalen oprijem na mehkih in razmočenih terenih; • Profil zasnovan za kar najmanjši vpliv na gozdna tla; • Zaradi velike površine profilov, zmanjšanje ugrezanja na mehkih in razmočenih tleh; • Termično obdelan material, ki zmanjšuje obrabo gosenic. TEHNIČNI POUDARKI: • Enostavno skrajševanje/podaljševanje gosenice; • Možnost varjenja dodatnih zob; • Možnost povezav: Ø 26/30 in Ø 30/35.

Green W-TRACK GROOVE

W-GR

Ø26/30

20mm

Namenjen 6-kolesnim gozdarskim strojem, ki želijo zaščititi pnevmatike in zagotoviti boljši oprijem v najtežavnejših razmerah. Specialna oblika profila, ki omogoča odličen oprijem in stabilnost stroja na različnih tipih podlage. Primeren tako za strme in kamnite terene ter blato in sneg. UPORABA: • Zahtevni in kamniti tereni. • Blato in sneg. • Namesto gozdarskih verig. LASTNOSTI IZDELKA: • Optimalen oprijem na različnih podlagah; • Zaradi oblike profila omogoča odličen oprijem med pnevmatiko in gosenico; • Specialni utori v profilu izboljšajo oprijem s podlago; • Termično obdelan material, ki zmanjšuje obrabo gosenic. TEHNIČNI POUDARKI: • Enostavno skrajševanje/podaljševanje gosenice; • Možnost varjenja dodatnih zob; • Možnost povezav: Ø 26/30 in Ø 30/35.

SL

Green W-TRACK SOFT

21


TRANSPORT

VZDRŽEVANJE

Pakiranje gosenice Green Track: •

1 par gosenic je pakiran na 2 paletah 1200x1600 mm

Pakiranje gosenic Wheel Track in Wheel Track Skidder: •

Za daljšo življenjsko dobo gosenic in njihovo optimalno uporabo, je potrebno ustrezno vzdrževanje. •

1 par je pakiran na 2 paletah 1200x800 mm

Poleg enega para gosenic ob naročilu dobite 8 kratkih in 8 dolgih montažnih členov, opremljenih z vijaki, maticami ter 2 kljukama za montažo.

Pred uporabo pregledati ali je gosenica morda kje poškodovana in po potrebi zamenjati montažne člene – s tem preprečimo nepričakovane lome in izpad proizvodnje; Preverjati poves gosenice - gosenica mora biti za pravilno in optimalno uporabo ves čas primerno napeta. OPTIMALEN POVES je 5 cm, s tem zmanjšamo obrabo gosenic in pnevmatik ter izboljšamo oprijem; V kolikor stroj dlje časa stoji, je priporočljivo očistiti gosenico, da se na njej ne zadržuje zemlja oz. sneg, ki povzročata korozijo; Gosenice je priporočljivo shranjevati v suhem in pokritem prostoru, izolirane od zunanjih vplivov. Priporočljivo jih je tudi impregnirati/ naoljiti – kar izredno podaljša življenjsko dobo gosenice.

DODATNA OPREMA

2X

8X

8X 22

Skidder OR-MON-G-SK – ID 42494

Orodje za montažo gosenic OR-MON-G-INI – ID 40723

Kljuka za montažo KLJ-MON-G – ID 33991

Člen montažni CMG-26X75 – ID 33921 CMG-30X75 – ID 39134

Člen montažni CMG-26X120 – ID 33920 CMG-30X120 – ID 39135

Člen montažni CMG-26X165 – ID 40898

Montažne rokavice RM-LXL – ID 25604

Termično obdelan zob ZOB 20X50X50 TO – ID 34163 ZOB 30X50X50X – ID 40779

Povezovalni člen C CP-C 20X50 D26 TO – ID 34552 CP-C 20X50 D30 TO – ID 38394

Povezovalni člen: CPG-Ø 26/30 – ID 34547 CPG-Ø 30/35 – ID 38396

Račna za natični ključ RA-NK 3/4” – ID 34391

montažna kljuka

montažni člen - dolgi

montažni člen - kratki


VPRAŠALNIK ZA GOSENICE Pred naročilom obvezno izpolnite spodnji vprašalnik.

protect your forest

Podatki o delovnem stroju:

Kontaktni podatki:

Vrsta stroja:

Naziv podjetja: Naslov podjetja: Email: Kontaktna oseba:

Podatki o terenu: Vrsta terena:

Znamka stroja*:

 mehak

Vrsta stroja:*

 trd

Skupna teža* (kg):

 sneg

Podatki o pnevmatikah:

 zahteven teren

Proizvajalec*:

 razmočen

Profil*:

 raznolik

Dimenzija*:

Dodaten opis terena:

Dimenzije pnevmatike: D* =

mm

B* =

mm

L* =

mm

Trenutno uporabljam gosenice: Proizvajalec: Vrsta gosenic: * Obvezni podatki

Razdalja: mm

b* =

mm

a

B

D

b L

SL

a =

23


TRAILER TRACK

24


Gosenice, oblikovane posebej za pogonske prikolice Nova vrsta gosenic VERIGA GreenTRACK TRAILER so tako po tehnološkem dizajnu, kot tudi po minimalizirani teži posebej prilagojene uporabi na gozdarskih prikolicah. Posebna oblika prečke in po dva zoba na vsaki prečki zagotavljajo odličen in konstanten oprijem na vseh vrstah podlage in izboljšano operativnost prikolice v delovnem procesu. Imajo tudi dvojno zaščitno vlogo – tako za pnevmatike kot tudi za okolje. Z uporabo gosenic so pnevmatike zaščitene pred morebitnimi poškodbami s čimer se podaljša njihova življenjska doba tudi do 60%. Poleg tega se z uporabo gosenic zmanjšuje škoda na podrasti gozda, zaradi manjšega ugreza ter upora med vožnjo pa je posledično tudi manjša poraba goriva. PODROČJE UPORABE • za vse gozdarske prikolice s pogonskimi kolesi; • primerno za vse terene in pogoje, tudi najzahtevnejše.

DIMENZIJE Gosenice za prikolice lahko izdelamo po meri za vse vrste gozdarskih prikolic in celotno ponudbo pnevmatik do dimenzije 600/50-22.5. Prečke so na voljo v dveh jakostih, glede na največjo skupno težo prikolice:

T-13 13/80

• Za maximalno 10 T skupne teže. • 13mm debelina povezovalne verige, 80mm širina profila, 8mm debelina profila.

T-16 16/100

• Za maximalno 20 T skupne teže. • 16mm debelina povezovalne verige, 100mm širina profila, 10 mm debelina profila.

Montažno orodje je že vključeno v ceno in dodano k vsakemu paru gosenic.

Na vsaki prečki sta po dva navarjena zoba. PAKIRANJE: 1 par na 1 paleti 120x160

SL

PREDNOSTI • boljši oprijem na vseh terenih; • lažja operativnost stroja in prikolice v delovnem procesu; • do 60% daljša življenjska doba pnevmatik; • manjša poraba goriva; • manjši vpliv na gozdna tla.

25


KONSTRUKCIJA Prečke so povezane z verigo, na katero so prečke varjene. Prečke so oblikovane tako, da se usedejo v profil gume in tako preprečujejo zdrs gume znotraj gosenic.

> POTREBEN PROSTOR 13/80

• a=80 mm • b=80 mm • c= /

MATERIAL IN KAKOVOST IZDELAVE

16/100

• a=100 mm • b=100 mm • c= /

Narejene so iz visokokakovostnih materialov in s posebnim načinom toplotne obdelave za optimalno kvaliteto, trdoto in življenjsko dobo izdelka. • • • • •

26

Vsi elementi so narejeni iz visoko kakovostnega legiranega borovega jekla, ki je maksimalno odporen proti obrabi; valjani profili, s čimer se zagotovi ustrezna fina struktura materiala in s tem enakomerna in ustrezna trdota in žilavost; toplotna obdelava s postopkom kaljenja v olju; varjenje z varilnim robotom; strog nadzor kakovosti za vsak posamezni izdelek.


OZNAKA

T-16

MODEL

T-TRACK 13

T-TRACK 16

***** **** 9

***** ***** 10

STABILNOST

***** **** 9

***** ***** 10

PRIMERNA ZA TRDE POVRŠINE

***** **** 9

***** ***** 10

PRIMERNA ZA MEHKE POVRŠINE

***** ***** 10

***** ***** 10

PREČNI OPRIJEM

***** ***** 10

***** ***** 10

SL

DODATNI ZAŠČITA VARJENI ČLENI PNEVMATIKE ZA OPRIJEM

PRIPOROČLJIVO ZA

T-13

27


Green T-TRACK 13

Green T-TRACK 16

Namenjene 4-kolesnim gozdarskim prikolicam, ki želijo zaščititi pnevmatike in zagotoviti boljši oprijem v najtežavnejših razmerah. Univerzalna oblika profila, ki omogoča odličen oprijem in stabilnost prikolice na različnih tipih podlage. Primerni tako za strme in kamnite terene, kot tudi za blato in sneg.

Namenjen 4-kolesnim gozdarskim prikolicam, ki želijo zaščititi pnevmatike in zagotoviti boljši oprijem v najtežavnejših razmerah. Univerzalna oblika profila, ki omogoča odličen oprijem in stabilnost prikolice na različnih tipih podlage. Primeren tako za strme in kamnite terene, kot tudi za blato in sneg.

28

T-13

T-16

UPORABA: • Zahtevni gozdni tereni; • Blato in sneg; • Mehki in razmočeni tereni; • Namesto gozdarskih verig; • Teža do 10 ton.

UPORABA: • Zahtevni gozdni tereni; • Blato in sneg; • Mehki in razmočeni tereni; • Namesto gozdarskih verig; • Teža do 20 ton.

LASTNOSTI IZDELKA: • Optimalen oprijem na različnih podlagah; • Zaradi oblike profila omogoča odličen oprijem med pnevmatiko in gosenico; • Termično obdelan material, ki zmanjšuje obrabo gosenic; • Na vsaki prečki sta dva zoba.

LASTNOSTI IZDELKA: • Optimalen oprijem na različnih podlagah; • Zaradi oblike profila omogoča odličen oprijem med pnevmatiko in gosenico; • Termično obdelan material, ki zmanjšuje obrabo gosenic; • Na vsaki prečki sta dva zoba.

TEHNIČNI POUDARKI: • Enostavno skrajševanje/podaljševanje gosenice; • Možnost varjenja dodatnih zob; • Veriga D13; • Velikost profila plošč je 8x80.

TEHNIČNI POUDARKI: • Enostavno skrajševanje/podaljševanje gosenice; • Možnost varjenja dodatnih zob; • Veriga D16; • Velikost profila plošč je 10x100.


SL 29


VPRAŠALNIK ZA GOSENICE TRAILER TRACK

TRAILER TRACK

Pred naročilom obvezno izpolnite spodnji vprašalnik.

Podatki o prikolici:

Kontaktni podatki:

Vrsta prikolice:

Naziv podjetja: Naslov podjetja: Email: Kontaktna oseba:

Podatki o terenu: Vrsta terena:

Znamka prikolice*:

 mehak

Vrsta prikolice:*

 trd

Skupna teža* (kg):

 sneg

Podatki o pnevmatikah:

 zahteven teren

Proizvajalec*:

 razmočen

Profil*:

 raznolik

Dimenzija*:

Dodaten opis terena:

Dimenzije pnevmatike: D* =

mm

B* =

mm

L* =

mm

Trenutno uporabljam gosenice: Proizvajalec: Vrsta gosenic: * Obvezni podatki

Razdalja: mm

b* =

mm

D

a =

a

b B

30Kolesne verige namenjene za traktorje in delovne stroje so namenjene za občasno in profesionalno uporabo pri spravilu in odstranjevanju lesa. Verige odlikuje dober prijem, stabilnost vozila in optimalna

PREMIUM LINE Z oznako linije Premium Line smo označili vse gozdarske kolesne verige, ki so zaradi svoje funkcionalne in gostejše izvedbe, uporabe najkakovostnejših materialov in dovršenih proizvodnih procesov še posebej vzdržljive. Linija je namenjena profesionalnim uporabnikom, ki se pri svojem delu srečujejo z najzahtevnejšimi razmerami in tereni.

STANDARD LINE Standard Line je linija gozdarskih kolesnih verig, ki je primerna za vsakodnevno uporabo na kmetijskih strojih. Primerna je za občasno rabo v nezahtevnih gozdnih terenih.

32

zaščita pnevmatike. Izdelane so iz posebne jeklene zlitine ter so v celoti termično obdelane, kar jim dodatno podaljša življenjsko dobo.


SL

GOZDARSKE KOLESNE VERIGE

33


OZNAKA

UF

ST

MODEL

KRPAN

U - PROTECT F

SUPER STIFT

ZAŠČITA PNEVMATIKE

***** **** 9

***** ***** 10

***** ***** 10

STABILNOST

***** **** 9

***** ***** 10

***** **** 9

PRIMERNA ZA TRDE POVRŠINE

***** ***** 10

***** ***** 10

***** ***** 10

PRIMERNA ZA MEHKE POVRŠINE

***** ***** 10

***** ***** 10

***** ***** 10

PREČNI OPRIJEM

***** ***** 10

***** ***** 10

***** ***** 10

DODATNI VARJENI ČLENI PRIPOROČLJIVO ZA OPRIJEM ZA

KR

34


KRPAN

U - PROTECT F

KR

Veriga za specialna vozila, namenjena spravilu in odstranjevanju lesa. Zaradi kombinacije kovanih delov v obliki črke »S« in obročev, je veriga namenjena za delo v zahtevnih pogojih, predvsem na kamnitem in tršem terenu. • • • • • •

Odlikuje jo minimalno bočno drsenje, dobra zaščita

Veriga za specialna vozila, namenjena spravilu in odstranjevanju lesa, za delo v najzahtevnejših pogojih. • •

pnevmatike in minimalne poškodbe terena, kjer se uporablja; Izdelana je iz posebne jeklene zlitine ter je v celoti termično obdelana, kar ji dodatno podaljša življenjsko dobo; Verigo je možno dobiti v 11 mm, 14 mm, 16 mm ali 18 mm izvedbi; Veriga ima napenjalni sistem, kar omogoča uporabo na vseh tipih pnevmatik ter prilagajanje na obrabljenih pnevmatikah; Zaradi svoje konstrukcije in vgrajenih kovanih delov, se med vožnjo čisti; Navodila za montažo in rezervni deli so priloženi.

UF

• • • •

Odlikuje jo dober oprijem, stabilnost vozila in optimalna zaščita pnevmatike; Izdelana je iz posebne jeklene zlitine in je v celoti termično obdelana (cementirana). Žilavost, ki jo pridobi material po tej obdelavi, dodatno podaljša življenjsko dobo verige; Verigo je možno dobiti v 11 mm, 14 mm, 16 mm in 18 mm izvedbi; Veriga ima napenjalni sistem, kar omogoča uporabo na vseh tipih pnevmatik ter prilagajanje na obrabljenih pnevmatikah; Zaradi svoje konstrukcije in vgrajenih kovanih delov, se med vožnjo čisti; Navodila za montažo in rezervni deli so priloženi.

Pakiranje: 1 par v lesenem zaboju

11

14

16

18

A

10 mm

13 mm

16 mm

16 mm

B

11 mm

15 mm

16 mm

18 mm

H

45 mm

60 mm

60 mm

70 mm

11

14

16

18

A

10 mm

13 mm

16 mm

16 mm

B

11 mm

15 mm

16 mm

18 mm

C

11 mm

15 mm

18 mm

18 mm

D

11 mm

15 mm

18 mm

18 mm

H

45 mm

60 mm

70 mm

70 mm

SL

Pakiranje: 1 par v lesenem zaboju

35


SUPER STIFT

ST

Veriga je namenjena vozilom za spravilo in odstranjevanje lesa. Odlikuje jo dober oprijem in zaščita pnevmatike. Ustreza vsem terenskim razmeram, najbolj pa mehkejšim. • • • •

Izdelana je iz posebne jeklene zlitine ter je v celoti termično obdelana, kar ji dodatno podaljša življenjsko dobo; Verigo je možno dobiti v 11 mm, 14 mm ali 16 mm izvedbi; Veriga ima napenjalni sistem, kar omogoča uporabo na vseh tipih pnevmatik ter prilagajanje na obrabljenih pnevmatikah; Navodila za montažo in rezervni deli so priloženi.

Pakiranje: 1 par v lesenem zaboju

36

11

14

16

A

10 mm

13 mm

16 mm

B

11 mm

15 mm

16 mm

C

11 mm

15 mm

18 mm

D

11 mm

15 mm

18 mm

H

48 mm

63 mm

76 mm


SL

GOZDARSKE KOLESNE VERIGE

37


OZNAKA

SK

GS

MODEL

SKIDDER

STIFT

GRIP STUD

***** **** 9

***** *** 8

***** *** 8

PRIMERNA ZA TRDE POVRŠINE

***** **** 9

***** *** 8

***** *** 8

PRIMERNA ZA MEHKE POVRŠINE

***** ***** 10

***** **** 9

**** *** 7

PREČNI OPRIJEM

***** **** 9

***** **** 9

**** *** 7

OPRIJEM

***** ***** 10

***** **** 9

***** *** 8

DODATNI VARJENI ČLENI STABILNOST ZA OPRIJEM

PRIPOROČLJIVO ZA

KS

38


SKIDDER

KS

Veriga za specialna vozila, namenjena spravilu in odstranjevanju lesa, za delo v zahtevnih pogojih. Odlikuje jo dober oprijem, stabilnost vozila. •

• •

• •

Izdelana je iz posebne jeklene zlitine in je v celoti termično obdelana (cementirana). Žilavost, ki jo pridobi material po tej obdelavi, dodatno podaljša življenjsko dobo verige. Verigo je možno dobiti v 11 mm, 14 mm ali 16 mm izvedbi. Veriga ima napenjalni sistem, kar omogoča uporabo na vseh tipih pnevmatik ter prilagajanje na obrabljenih pnevmatikah. Lažja konstrukcija, ki se med vožnjo čisti. Navodila za montažo in rezervni deli so priloženi.

11

14

16

A

10 mm

13 mm

16 mm

B

11 mm

15 mm

16 mm

C

11 mm

15 mm

18 mm

H

45 mm

60 mm

70 mm

SL

Pakiranje: 1 par v lesenem zaboju

39


STIFT

GRIP STUD

SK

Veriga je namenjena spravilu in odstranjevanju lesa, predvsem za traktorje, ki delajo v gozdu. Odlikujeta jo ekonomičnost ter dober oprijem, ustreza delu na manj zahtevnih terenih. • • •

Izdelana je iz posebne jeklene zlitine ter je v celoti termično obdelana, kar ji dodatno podaljša življenjsko dobo. Verigo je možno dobiti v izvedbi 14 mm ali 16 mm. Veriga ima napenjalni sistem, kar omogoča uporabo na vseh tipih pnevmatik ter prilagajanje na obrabljenih pnevmatikah. Navodila za montažo in rezervni deli so priloženi.

GS

Traktorska veriga za gozdarstvo, namenjena za manj zahtevne terene. Verigo odlikujejo dobre vozne lastnosti in oprijem. • • •

Veriga je zaradi svoje konstrukcije enostavna za uporabo. Izdelana je iz posebne jeklene zlitine ter je v celoti termično obdelana, kar ji dodatno podaljša življenjsko dobo. Verigo je možno dobiti v 8,5 mm, 10 mm ali 12 mm izvedbi.

Pakiranje: 1 par v vreči iz obstojnega blaga ali v lesenem zaboju, odvisno od velikosti.

Pakiranje: 1 par v lesenem zaboju

A

40

14

16

13 mm

16 mm

B

15 mm

16 mm

C

15 mm

18 mm

H

63 mm

76 mm

8,5

10

φ [mm]

8

9,5

12 11

φ1 [mm]

9

10

12,5

H [mm]

30

34

41


SL

GOZDARSKI ELEMENTI

41


GOZDARSKI ELEMENTI GRADE 100 Koda

d

t

Profil

b

mm Dvoroba veriga Gr. 100 b

d

kg/m

kg

23

10,5

0,83

3250

VER–DV7–100

7

24,5

10,5

1,23

4500

VER–DV8–100

8

28

12

1,5

6000

VER-DV10-100

10

35

14

2,6

8500

d

Mere t

b

Teža

*VS

mm

b

l

Choker vlečna veriga Gr. 100

kg/m

kg

7

21

8,5

1,1

4000

VER-D8-100

8

24

10

1,4

5000

Drsnik z zaporo w

l

d (mm)

VG100-DV6-I

6

3250

VG100-D7-I

7

4000

VG100-DV7-I

7

4500

VG100-D8-I

8

5000

l

Kavelj s

d

*VS

8

6000

10

8500

Koda

d (mm)

VG100-DV6-Z

6

3250

VG100-D7-Z

7

4000

VG100-DV7-Z

7

4500

VG100-D8-Z

8

5000

VG100-DV8-Z

8

6000

VG100-DV10-Z

10

8500

ID

Koda

29446 29447 43695

KON-VR-8/10 KON-VR-10/13 KON-VR-10/13 D10

Profil

Mere (mm) Žična vrv 8–10 10–13 10–13

l 302 320 320

Mere (mm)

ID

Koda

27786 32628

ID

Koda

27785

DRS-V-7/8-100

ID

Koda

32218

KDF-6-100

27741

KDF-7/8-100

9

33823

KDF-10-100

13

ID

Koda

29454

DRS-ZV-14-100

*VS

Teža (kg)

*VS (kg)

1,2 1,5 1,5

6000 6000 8500

Teža (kg)

*VS (kg)

w

l

DRS-F-7/8-100

20

140

0,61

6000

DRS-F-10-100

22

170

0,9

8500

Teža (kg)

*VS (kg)

0,78

6000

Teža (kg)

*VS (kg)

Mere (mm)

Drsnik vrtljivi

w

Profil

VG100-DV8-I

Choker vlečna veriga Gr. 100

l

Koda

VG100-DV10-I

l

Končnik z vrtljivo zaporo

Profil

VER-D7-100

Veriga Gr. 100

l

*VS

6

Koda

d

Teža

VER–DV6–100

t

Drsnik žične vrvi

42

Mere t

w

l

20

200

Mere (mm) d

l

s

8

82

8

0,31

4000

94

10

0,38

6000

135

12,4

0,76

8500

Teža (kg)

*VS (kg)

0,46

6000

Mere (mm) l

d

b

35

16

100

Vlečna sila - *VS


l

d

Drsnik s koleščkom in vrtljivo zaporo

l

d

Drsnik s koleščkom in fiksno zaporo

Drsnik z vrtljivo zaporo in členom

Končnik

Kavelj paralelni

Drsnik žične vrvi

ID

Koda

32728

DRS-K-V-7/8

ID

Koda

32727

DRS-K-F-7/8

ID

Koda

31243

DRS-V-7/8100-Č

ID

Koda

29441 29442

Mere (mm) l

d

b

240

65

37

Teža (kg) 1.3

Mere (mm) l

d

b

195

58

33

Teža (kg) 1,21

Mere (mm) w

l

20

225

Mere (mm)

Teža (kg)

*VS (kg)

0,77

6000

Teža (kg)

*VS (kg)

Žična vrv

l

KON M. (SET)

8–10

130

0,61

6000

KON V. (SET)

10–13

160

0,87

6000

Teža (kg)

*VS (kg)

/

Mere (mm) g

d

KP-6-100

/

/

/

0,28

4000

37362

KP-8-100

/

/

/

0,66

6000

37363

KP-10-100

/

/

/

1,36

8500

ID

Koda

37361

ID

Koda

34807

DRS-ZVGO-100

Mere (mm) l

d

b

122

13

16,5

Teža (kg)

*VS (kg)

0,65

6000

AL ŠKRIPEC Škripec

Mere (mm) Žična vrv r

ID

Koda

Teža (kg)

*VS (kg)

40549

SKR-120

12

158

2,7

12000

34365

SKR-140

14

158

2,4

14000

34366

SKR-180

16

198

3,9

18000

t

Koda

d

b

t

Teža

*VS

kg/m

kg

7

24,5

10,5

1,23

3250

VER–DV8–80

8

28

12

1,5

4500

d

Mere t

b

Teža

*VS

kg/m

kg

mm

Veriga Gr. 80 b

Profil

VER–DV7–80

Koda

d

b

mm

Dvoroba veriga Gr. 80 d

Mere t

Profil

VER–D7–80

7

21

8.5

1,1

3000

VER–D8–80

8

24

10

1,4

4000

Vlečna sila - *VS

SL

GOZDARSKI ELEMENTI GRADE 80

43


Koda

d (mm)

VG80-D7-I

7

VG80-DV7-I

7

3250

VG80-D8-I

8

4000

VG80-DV8-I

8

4500

l

Choker vlečna veriga Gr. 80

g

Kavelj za žično vrv d

Kavelj paralelni

x

x

d (mm) 7

VG80-DV7-Z

7

3250

VG80-D8-Z

8

4000

VG80-DV8-Z

8

4500

ID

Koda

28924 29455

ID

Koda

29693 29956

s

d

3000

Mere (mm)

Igla

44

Zatik

16

0,64

4000

22

0,93

6300

Teža (kg)

*VS (kg)

KZV-3/8-1/2

8–13

25

KZV-3/8-1/2

13–16

26 Mere (mm) /

/

KP-7/8-80

/

/

/

0,28

2000

KP-10-80

/

/

/

0,66

3150

32452

KP-13-80

/

/

/

1,36

5300

ID

Koda

25567

DRS-F-7/8-80

ID

Koda

25846

DRS-V-7/8-80

Mere (mm)

ID

Koda

37364

K-SKRD7/8-G80

ID

Koda

27569

w

x

20

45 ° Mere (mm)

w

x

20

45 ° Mere (mm)

/

/

/

/

/

/

Mere (mm)

Teža (kg)

*VS (kg)

0,56

4500

Teža (kg)

*VS (kg)

0,68

4500

Teža (kg)

*VS (kg)

0,32

4000

Teža (kg)

*VS (kg)

d

l

s

KDF-7/8-80

9

95

10

0,36

4000

29453

KDF-10-80

12

135

12

0,85

6500

ID

Koda

Teža (kg)

*VS (kg)

0,33

4500

Teža (kg)

*VS (kg)

0,65

4500

Teža (kg)

*VS (kg)

0,14

x

Teža (kg)

*VS (kg)

0,1

x

27620

DRS-ZV-14-80

ID

Koda

34735

DRS-ZVGO-80

ID

Koda

27374

IGL-7/8

ID

Koda

25060

ZAT-7/8

Mere (mm) l

d

b

30

18

95

Mere (mm) l

d

b

122

13

16,5

Mere (mm) d

l

8

310

l d

*VS (kg)

d

l d

Teža (kg)

g

Drsnik žične vrvi

Drsnik žične vrvi

*VS (kg)

/

Skrajševalni kavelj

Kavelj

Profil

Žična vrv

Drsnik vrtljivi

w

3000

Koda

Drsnik z zaporo w

*VS (kg)

VG80-D7-Z

l

Choker vlečna veriga Gr. 80

Profil

Mere (mm) d

l

8

130

Vlečna sila - *VS


SL 45


VERIGAsnow uključuje lance za gume za profesionalnu i povremenu uporabu - od automobila, terenskih i dostavih vozila, autobusa te do traktora i ostalih radnih strojeva. Naši lanci za snijeg oprema su koja vam pruža još bolje prianjanje i sigurniju vožnju na površinama sa snijegom i ledom. Mi smo jedan od vodećih svjetskih proizvođača lanaca za snijeg, koji imaju dugu tradiciju, kvalitetnu proizvodnje i dug životni vijek proizvoda.

Šume zauzimaju 31 % svjetskog krajolika, a samo u Europi taj se broj povećava na oko 40 %. U tu svrhu razvili smo široku paletu proizvoda namijenjenih za opću i profesionalnu uporabu u šumarstvu. Budući da je šumarstvo gotovo cjelogodišnje zanimanje, a ne sezonsko kao snježni program, ono predstavlja veliki potencijal. Program VERIGAforest dalje se dijeli na liniju GreenTRACK, koja sadrži gusjenice za pokretne strojeve, liniju lanaca za gume traktora i sličnih strojeva te liniju šumarskih lanaca i slične potrepštine za sječu drva, za namjenu u drvnoj industriji. Svi proizvodi iz VERIGAforest programa visoke su kvalitete proizvodnje i obrade, pružajući dugi vijek trajanja.

Linija proizvoda razvijena za države u kojima je dopuštena upotreba nazubljenih lanaca na cestama. CAM sustav zaključavanja omogućuje brzo i jednostavno postavljanje.

GreenTRACK gusjenice za šumarske strojeve razvijene su radi jačeg prianjanja na raznim vrstama terena te za bolju zaštitu guma. Posebna značajka proizvoda GreenTRACK je toplinska obrada koja pruža jednaku tvrdoću čak i na zavarenim spojevima.

Linija proizvoda koja pruža vrhunsku kvalitetu i dugi vijek trajanja proizvoda pomoću najkvalitetnijih materijala, naprednih proizvodnih procesa i inovativne konstrukcije.

Sportski program je pažljivo osmišljen dodatni asortiman razvijen pod budnim okom naših profesionalnih suradnika. Mi smo prvi svijetu predstavili dereze za slobodno vrijeme. Zbog iznimno pozitivnih povratnih informacijama naših zadovoljnih korisnika, počeli smo fokusirati sve više resursa i marketinških događaja na prepoznavanje robne marke VERIGAsport s krajnjim ciljem i željom približiti se svojim krajnjim korisnicima.

VERIGAtpc je program zaštitnih lanaca za gume namijenjenih za teške radne strojeve u rudnicima, kamenolomima i odlagalištima otpada gdje je glavna svrha lanaca zaštita gume. Ova niša predstavlja sve veći udio u prodaji, a potencijalni kupci dolaze iz cijelog svijeta (Europa, Južna i Sjeverna Amerika, Azija, Australija,...).

SAVJETI ZA ODABIR LANACA ZA OSOBNA VOZILA Što znače oznake na vašim gumama?

UPOTREBA LANACA ZA SNIJEG U EUROPI Zakonska obveza upotrebe lanaca za snijeg zimi. Obveza upotrebe lanaca za snijeg u zimskim uvjetima.

Na bočnoj strani gume možete pronaći oznaku gume. Možete vidjeti primjer oznake na ilustraciji. Oznaka 225/45 R 17 91V tako znači: 225: širina gume u mm 45: omjer između širine i visine u % R: dizajn gume – radijalna guma 17: promjer naplatka u inčima 91: indeks opterećenja V: indeks brzine

ID# 0288 Dipl.-Ing. Dr. Moschik ZT GmbH Dipl.-Ing. ID# 0288Dr. Moschik ZT GmbH

ID# ID# 0288 0288

46 Ispričavamo se zbog bilo kakvih tiskarskih pogrešaka. Određene su slike simbolične.

Device tested and certified Device tested and certified according EN 16662-1 according EN 16662-1

Reg.Nr: Reg.Nr: 288-20640 288-20640

Dipl.-Ing. Dr. Dipl.-Ing. M DeviceDr. test Device teste according according E

Reg.Nr: Reg.Nr:


GREENTRACK

ZAŠTO ODABRATI GREENTRACK?

50

52

BRINITE SE ZA OKOLINU

RAZVOJ

53

54

MODELI

PRIJEVOZ

57

66

ODRŽAVANJE I DODATNA OPREMA

UPITNIK O GUSJENICAMA

66

67

GUSJENICE ZA PRIKOLICE

UPITNIK O GUSJENICAMA, GUSJENICE ZA PRIKOLICE

68

74

VERIGA FOREST

LANCI ZA GUME ZA ŠUMARSTVO PREMIUM LINE

75

77

LANCI ZA GUME ZA ŠUMARSTVO

HR

81

PROGRAM ZA ŠUMARSTVO

85 47


VERIGA LESCE Tvornica Veriga osnovana je 1922. Proizvodni program uključivao je vijke, kovane komade, teške sidrene lance, lance za vuču u šumarstvu, lance za prijevoz u rudarstvu i različite lance po metru, debljine od 1 mm do 100 mm. Kasnije se proizvodnja proširila na lance za snijeg i zaštitne lance za traktore i teške strojeve, kao i lance za snijeg za automobile. 1992. je stvoren, patentiran i certificiran lanac RIVAL COMPACT. Ostao je u proizvodnji tvrtke do danas. 2005. Veriga K.F., prva je na tržištu predstavila svoju liniju dereza za slobodno vrijeme, koje stalno poboljšavaju. Takav proizvodni program, u kombinaciji s kvalitetom proizvoda, doveo je Verigu među najveće proizvođače na europskom i svjetskom tržištu. Zato je tvornica također proizvodila lance i za druge poznate robne marke lanaca. U to vrijeme više od 1500 radnika radilo je u Verigi. 1998. tvrtka je prošla proces privatizacije i preimenovana je u VERIGA K.F., d.o.o. TRENUTNO, PROIZVODNI PROGRAM SADRŽI: • lance za snijeg za osobna vozila, lagana dostavna vozila te vozila s pogonom na sva četiri kotača; • lance za gume u šumarstvu; • lance za vuču u šumarstvu; • program za šumarstvo; • gusjenice za šumarske strojeve; • zaštitne lance za teške strojeve; • dereze za obuću; • sportski program. Proizvodi se prodaju na domaćem i svjetskim tržištima. Svake godine Veriga se sve više uspješno natječe s najvećim svjetskim proizvođačima lanaca, a vlastita robna marka VERIGA istovremeno dobiva sve više priznanja.

48


„Zajedno do vrha” naš je slogan i svakodnevna motivacija. Veriga se nalazi u Sloveniji, gdje ponosno možemo naglasiti kvalitetno iskustvo male zemlje bogate prirodnim bogatstvom. Ponosni smo na našu malu državu, jer na kraju je važna kvaliteta, a ne kvantiteta. Isto vrijedi i za našu proizvodnu strategiju, a to je jedan od mnogih razloga zašto nam daje konkurentsku prednost. Vizija tvrtke je postati jedan od tri najveća proizvođača lanaca za bicikle na svijetu i pronaći pravu pokrivenost za svaku „gumu”, tako da stalno razvijamo nove proizvode i poboljšavamo postojeće proizvode u smislu jednostavnosti upotrebe, korisničke podrške i brige o okolišu. Naša je misija stalno poboljšavati kvalitetu proizvoda i približiti ga potrošaču s ciljem pružanja sveobuhvatnog i kvalitetnog rješenja. Naše je težište na manjim serijskim proizvodima gdje postižemo izuzetnu dodanu vrijednost. U tom smislu možemo spomenuti proizvode izrađene po narudžbi isključivo za potrebe naših kupaca.

velik dio našeg prodajnog programa namijenjen profesionalnoj upotrebi, razvili smo sportski segment s ciljem približavanja krajnjim korisnicima. Prodajom lanaca za osobna vozila osiguravamo sigurnost ljudi u automobilima, a razvijanjem protukliznih dereza osiguravamo sigurnost svojih kupaca. Budući da se tržište stalno razvija, a nove tehnologije prisiljavaju nas da se kontinuirano poboljšavamo, većina resursa usmjerava se na istraživanje i razvoj u svim područjima poslovanja tvrtke. Tražimo nove polazne materijale, nove mogućnosti toplinske obrade za maksimalni vijek trajanja proizvoda i nove tehnologije za proizvodni proces. U svim strateškim planovima, jedan od najvažnijih je, naravno, obuka zaposlenika, tako da stalno ulažemo u radionice, treninge, osiguravamo svoju prisutnost na društvenim mrežama i često posjećujemo sajmove širom svijeta. Tvrtka izvozi proizvode u više od 61 zemlje, a udio izvoza iznosi više od 90 %.

HR

Strategija tvrtke je konsolidacija robne marke i postizanje njene vidljivosti na tržištu. Unatoč sve blažim zimama, pronašli smo nove tržišne niše i ušli na tržišta na kojima je snijeg prisutan tijekom cijele godine te tržišta na kojima topla zima ne znači da ima manje snijega. U tu svrhu također provodimo puno vremena i ulaganja u razvoj sportske opreme. Budući da je

49HR

protect your forest

51


Korištenje šumarskih strojeva prelazi na složenije vrste terena gdje nema mjesta za kompromise. To je neophodno kako bi se osigurala dobra vučna snaga stroja, minimalni utjecaj na šumsko tlo i minimalna potrošnja goriva.

ZAŠTO ODABRATI GREENTRACK? POVEĆANA STABILNOST STROJA I VEĆA OPTEREĆENJA

POBOLJŠANA VUČA I PRIJENOS SNAGE

Gusjenice imaju mnogo veće područje kontakta s tlom u usporedbi s lancima za šumarstvo.

Bez obzira na kakvom tlu koristite radni stroj, greenTrack gusjenice pružaju dobru vuču i bolji prijenos snage.

PREDNOSTI: • veće područje kontakta s tlom; • ravnomjerno raspoređena sila na površini; • stalno prianjanje na površinu;

Za optimalnu vuču gusjenica s gumama, preporučljivo je upotrebljavati gume s posebnim kanalom u kojem gusjenica ima „uporište”.

• •

povećana stabilnost smanjuje naginjanje stroja; radni stroj je stabilniji pri kretanju na neravnim površinama;

PRODULJENI RADNI VIJEK GUMA Važan dio stroja su gume, koje predstavljaju znatan trošak. S gusjenicama, vijek trajanja guma povećava se do 60 %. greenTrack gusjenice imaju dvostruku ulogu kod zaštite guma:

• • •

52

prijevoz težih tereta; brža vožnja; smanjena potrošnja goriva.

1. Oblik profila sprječava klizanje kotača unutar gusjenice, a također pomaže u smanjenju trošenja gaznog sloja guma. 2. Zaštita gaznog sloja i bočnih strana od oštrih predmeta (kamenja i kamenčića) koji mogu porezati profil gume te ga uništiti.


BRINITE SE ZA OKOLIŠ > SLABIJI UTJECAJ NA ŠUMSKO TLO U društvu u kojem briga o okolišu postaje sve važnija, ne možemo zanemariti utjecaj šumarstva na šumsko tlo. U tu svrhu, Biotehnički fakultet Sveučilišta u Ljubljani proveo je istraživanje 2010. godine. Donji grafikon prikazuje dio istraživanja, tj. smanjenje nominalnog pritiska na tlo od 30 do 50 % kada se koriste gusjenice umjesto lanaca za šumarstvo. Kada se koriste gusjenice, pritisak na tlo smanjuje se za 50 % u usporedbi s lancima za šumarstvo > manji utjecaj na okoliš.

100

NAZIVNI TLAK NA PODLOGU (kPa)

80

6 kotača - gusjenice 6 kotača - gusjenice 6 kotača 6 kotača 8 kotača 8 kotača 8 kotača - gusjenice 8 kotača - gusjenice Linearno (6 kotača – gusjenice) Linearno (6 kotača – gusjenice) Linearno (6 kotača) Linearno (6 kotača) Linearno (8 kotača) Linearno (8 kotača) Linearno (8 kotača – gusjenice) Linearno (8 kotača – gusjenice)

60

40

20

0 0

5000

10000

15000

20000

25000

UKUPNA TEŽINA (KG) UKUPNA TEŽINA (KG)

Velik utjecaj na šumsko tlo bez upotrebe gusjenica – veliko lokalno opterećenje.

Dugoročni utjecaj na okoliš upotrebom šumarskih strojeva.

30000

35000

40000

Utjecaj gusjenica na šumsko tlo - sila se raspodijeli na veće područje.

Dugoročni utjecaj na okoliš upotrebom šumarskih strojeva s gusjenicama.

HR

NAZIVNI TLAK NA PODLOGU (kPa)

120

53


> SMANJENA POTROŠNJA GORIVA Korištenje greenTrack gusjenica povećava kontaktnu površinu, čime se smanjuje potrebna sila za vuču stroja i otpor koji se mora prevladati, a istovremeno se smanjuje potrošnja goriva.

0.2 0.2 0.20.2

0.150.15 0.15 0.15

0.1 0.1

0.10.1

RAZVOJ Postupno smo razvijali greenTRACK gusjenice kroz mnogo godina prije nego što smo postigli željene rezultate i ponudili proizvod na tržištu. Mi smo u stalnoj potrazi za kompromisom između trajnosti materijala, cijene i utjecaja na okoliš. Tijekom razvoja surađivali smo sa stručnjacima za materijale i toplinsku obradu, kao i krajnjim korisnicima koji imaju najviše iskustva i, što je najvažnije, koji su dali povratne informacije nakon upotrebe gusjenica.

0.050.05 0.05 0.05 0

0 0 0

ZUPCI MAKADAM MAKADAM MAKADAM MAKADAM

SUHAPOT STAZA SUHA SUHA STAZA SUHA STAZA

VTvisok – visok tlak u gumama VT tlak vu pnevmatikah VT–VT – visok tlaktlak gumama – visok u gumama

BLATNJAVA STAZA BLATNASTAZA POT BLATNJAVA BLATNJAVA STAZA

PIJESAK, ŠLJUNAK VRLO BLATNJAVA STAZA PESEK, PROD ZELO BLATNA POT PIJESAK, ŠLJUNAK BLATNJAVA STAZA PIJESAK, ŠLJUNAKVRLO VRLO BLATNJAVA STAZA

NT nizaktlak tlakvupnevmatikah gumama NT – ––nizek NT – nizak tlaktlak u gumama NT nizak u gumama

KARIKE LANCA

Korištenje gusjenica pruža znatno manje otpora kod kotrljanja na mekim terenima > smanjena potrošnja goriva;

BOČNI ELEMENTI C-KARIKE

PROFIL

> ODABIR MATERIJALA

povećan otpor pri vožnji

manji otpor pri vožnji

Odabrali smo valjane profile, a ne lijevane, budući da su različita istraživanja koje su proveli stručnjaci pokazala da samo valjani profili pružaju odgovarajuću tanku strukturu materijala, osiguravajući ravnomjernu i dovoljnu tvrdoću i čvrstoću u cijelom profilu. Odabrali smo borov čelik koji se ravnomjerno stvrdne po cijelom poprečnom presjeku profila. Istodobno, postiže se optimalni odnos između tvrdoće i čvrstoće. Tvrdoća je važna zbog abrazije gusjenica, a čvrstoća osigurava da materijal nije krhak i da ne popuca pri većim opterećenjima.

TVRDI TEREN

MEKI TEREN

Znatno manja potrošnja goriva kada se koriste gusjenice na mekom tlu.

54

PODACI O MATERIJALU: • Veliku smo pozornost posvetili odabiru materijala tijekom razvoja gusjenica. Za optimalnu uporabu gusjenica potreban je dovoljno tvrd i čvrst materijal koji osigurava otpornost na abraziju i oštećenja od udaraca, čime se osigurava duži vijek trajanja. • Kvalitetni varovi važni su za funkcionalnost proizvoda i vijek trajanja gusjenice. • Posebni borov čelik uključuje sve karakteristike potrebne za kvalitetnu izradu i korištenje gusjenica. • Gusjenice se toplinski obrađuju sve dok se ne postigne tvrdoća od 42-45 HRC. To osigurava otpornost na abraziju, ali materijal nije toliko tvrd da se razbije na tvrdim i stjenovitim površinama. • Zavarivanje robotom. • Stroga kontrola kvalitete za svaki pojedini proizvod.


> KLJUČAN DIO GUSJENICA SU KARIKE

> ZAVARIVANJE ZUBACA Osim karika, zavareni zupci također su pod velikim opterećenjem i najizloženiji su. Materijal je isti kao i za profile, osiguravajući iste uvjete zavarivanja. Zupci su serijski zavareni prije toplinske obrade gusjenica kako bi se izbjeglo lokalno omekšavanje materijala. Mjesto gdje su zavareni zupci ima određeni oblik koji pruža dodatnu podršku. Varovi su ravnomjerni i kontinuirani, što osigurava dugi vijek trajanja i korisnost zubaca. U većini slučajeva, jedan zubac je zavaren na poprečni dio — naizmjenično na svakoj strani.

Na temelju analiza i testiranja identificirali smo optimalne promjere karika koje pružaju odgovarajući prijenos sila i ne povećavaju težinu gusjenice. Razvili smo karike dimenzija 26/30 i 30/35 mm. Najčešće se integriraju karike 26/30, dizajnirane za najteže zadatke i glatku primjenu. Da biste produžili vijek trajanja gusjenica ili osigurali mogućnost upotrebe u ekstremnim uvjetima, preporučujemo karike 30/35. Zahvaljujući dodatnom materijalu, osigurava prijenos većih sila i duži vijek trajanja, a samo neznatno povećavajući težinu gusjenica.

Po želji kupca, možemo zavariti i više zubaca za pojačano prianjanje.

> BOČNI ELEMENTI GUSJENICA

Minimalni prostor između gume i tijela je a=15 cm

HR

Funkcija bočnog dijela je: • Ograničenje položaja gusjenice na gumi — samocentriranje; • Bočni elementi omogućuju gumama da se stalno kreću unutar gusjenice, a to također poboljšava prianjanje između guma i gusjenica, što omogućuje ugodniju vožnju; • Bočna stabilnost gusjenice — kada se vozite niz padinu, bočni dijelovi pružaju potrebno uporište gumama; • Bočna zaštita gume – štiti gumu od oštrih predmeta i prekomjernog trošenja.

55


56


BRZI PREGLED

GreenTRACK

GreenTRACK

GreenTRACK

GreenTRACK

GreenTRACK

GreenTRACK

GreenTRACK

GreenTRACK

MULTI | MU

GROOVE | GR

SOFT | SO

EXTREM | EX

COMBO MS | CMS

COMBO GS | CGS

MEGA | ME

GreenW-TRACK MULTI | W-MU

SKIDDER

GreenW-TRACK

MULTI SKIDDER | W-MU-S

HR

COMBO ES | CES

57


GreenW-TRACK

GreenW-TRACK

SOFT | W-SO

STRMI TEREN

KAMENITI TEREN

SAVRŠENO

ZAHTJEVAN TEREN

A 84 mm

MEKI TEREN

UVJETNO

GROOVE A

VRLO MEKI TEREN

NIJE PREPORUČENO

SOFT A 82 mm

EXTREM A

A

A 150 mm

B 57 mm

A 65 mm B

B

B

B

B 55 mm

58

DINAMIČNI TEREN

DOBRO

MULTI A

GROOVE | W-GR

B 30 mm

B 65 mm


OZNAKA

MU

GR

SO

MODEL

GreenTRACK MULTI

GreenTRACK GROOVE

GreenTRACK SOFT

ZAŠTITE GUMA

***** ****

***** ****

***** *****

STABILNOSTI

SKIDDER

***** ****

***** ****

***** ****

EX

CMS

CGS

CES

ME

GreenTRACK COMBO GS

GreenTRACK COMBO ES

GreenTRACK MEGA

***** ****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** ****

***** ****

***** *****

***** ****

***** *****

***** ****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** ****

***** ****

***** *****

***** ****

***** ****

***** **

***** *****

***** ***

***** ***

***** ***

***** **

***** ****

***** ****

***** **

***** ****

***** **

***** **

***** *****

***** **

***** ****

***** ****

***** ****

***** *****

***** **

***** **

***** *****

***** **

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

***** *****

W-GR

W-SO

W-MU-S

Green Green Green Green W-TRACK W-TRACK W-TRACK W-TRACK MULTI MULTI GROOVE SOFT SKIDDER

9

9

9

7

10

9

9

9

7

10

10

10

7

10

10

9

9

10

7

10

10

10

8

9

10

10

10

8

9

10

10

10

8

9

10

10

10

7

10

10

9

9

9

7

10

9

9

9

7

10

10

10

7

10

10

9

9

9

7

10

HR

BOČNO PRIKLADNO ZA PRIANJANJE MEKE POVRŠINE

PRIKLADNO ZA TVRDE POVRŠINE

DODATNO ZAVAREN ZUBAC RADI PRIANJANJA

PREPORUČENO RADI

GreenGreenTRACK TRACK COMBO EXTREM MS

W-MU

59


GreenTRACK MULTI

MU

Ø26/30

20mm

Univerzalni oblik profila koji pruža izvrsnu vuču i stabilnost prikolice na različitim vrstama podloge. Pogodan je za strme i stjenovite terene, kao i za blato i snijeg.

GR

Ø26/30

20mm

Univerzalni oblik profila koji pruža izvrsnu vuču i stabilnost prikolice na različitim vrstama podloge. Pogodan je za strme i stjenovite terene, kao i za blato i snijeg.

PRIMJENA: • Zahtjevan i kameniti teren; • Blato i snijeg.

PRIMJENA: • Zahtjevan i kameniti teren; • Blato i snijeg.

SVOJSTVA PROIZVODA: • Optimalno prianjanje na različitim vrstama tla; • Oblik gaznog sloja osigurava izvrsno prianjanje pneumatske gume na stazu; • Dizajn omogućuje automatsko čišćenje tijekom vožnje; • Toplinski obrađeni materijal koji smanjuje trošenje gusjenica.

SVOJSTVA PROIZVODA: • Optimalno prianjanje na različitim vrstama tla; • Oblik gaznog sloja osigurava izvrsno prianjanje pneumatske gume na stazu; • Posebni kanali u profilu poboljšavaju prianjanje na površinu; • Dizajn omogućuje automatsko čišćenje tijekom vožnje; • Toplinski obrađeni materijal koji smanjuje trošenje gusjenica.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: • Sposobnost prilagodbe napetosti na gusjenicama; • Jednostavno skraćivanje/produljivanje gusjenice; • Poravnava se s pneumatskom gumom, te produžuje svoj vijek trajanja; • Mogućnost zavarivanja dodatnih zubaca; • Opcije spajanja: Ø 26/30 i Ø 30/35.

60

GreenTRACK GROOVE

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: • Sposobnost prilagodbe napetosti na gusjenicama; • Jednostavno skraćivanje/produljivanje gusjenice; • Poravnava se s pneumatskom gumom, te produžuje svoj vijek trajanja; • Mogućnost zavarivanja dodatnih zubaca; • Opcije spajanja: Ø 26/30 i Ø 30/35.


SO

Ø26/30

20mm

Zahvaljujući dizajnu profila, pruža se veliko područje kontakta sa šumskim tlom, što osigurava izvrsno prianjanje i stabilnost stroja na močvarnim i mekim površinama. Profil s najmanjim utjecajem na šumsko tlo. PRIMJENA: • Meki i močvarni teren; • Na području gdje je potrebno osigurati minimalan utjecaj na okoliš i nisko raslinje; SVOJSTVA PROIZVODA: • Optimalno prianjanje na mekom i vlažnom terenu; • Gazni sloj dizajniran je tako da ima najmanje utjecaja na šumsko tlo; • Zbog velike površine profila, potrebna je manja sila za vuču na mekim i vlažnim površinama; • Dizajn omogućuje automatsko čišćenje tijekom vožnje; • Toplinski obrađeni materijal koji smanjuje trošenje gusjenica. TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: • Sposobnost prilagodbe napetosti na gusjenicama; • Jednostavno skraćivanje/produljivanje gusjenice; • Poravnava se s pneumatskom gumom, te produžuje svoj vijek trajanja; • Mogućnost zavarivanja dodatnih zubaca; • Opcije spajanja: Ø 26/30 i Ø 30/35.

GreenTRACK EXTREME EX

Ø26/30

20mm

Gusjenice su namijenjene za najzahtjevnije terene. Građa profila omogućuje izvanrednu vuču i stabilnost stroja na strmim padinama, kao i stalno prianjanje između guma i gusjenica. PRIMJENA: • Zahtjevan i kameniti teren; • Profil za najstrmiji teren. SVOJSTVA PROIZVODA: • Optimalno prianjanje na tvrdim površinama; • Oblik gaznog sloja osigurava izvrsno prianjanje pneumatske gume na stazu; • Dizajn omogućuje automatsko čišćenje tijekom vožnje; • Toplinski obrađeni materijal koji smanjuje trošenje gusjenica. TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: • Sposobnost prilagodbe napetosti na gusjenicama; • Jednostavno skraćivanje/produljivanje gusjenice; • Poravnava se s pneumatskom gumom, te produžuje svoj vijek trajanja; • Mogućnost zavarivanja dodatnih zubaca; • Opcije spajanja: Ø 26/30 i Ø 30/35.

HR

GreenTRACK SOFT

61


GreenTRACK COMBO MS

CMS

Ø26/30

20mm

Kombinacija MULTI i SOFT profila. Gusjenice pružaju bolju vuču i na promjenjivom terenu.

CGS

Ø26/30

20mm

Kombinacija GROOVE i SOFT profila. Gusjenice pružaju bolju vuču i na promjenjivom terenu.

PRIMJENA: • Zahtjevan teren; • Blato i snijeg; • Meki i močvarni teren.

PRIMJENA: • Zahtjevan teren. • Blato i snijeg. • Meki i močvarni teren.

SVOJSTVA PROIZVODA: • Optimalno prianjanje na različitim vrstama tla; • Oblik gaznog sloja osigurava izvrsno prianjanje pneumatske gume na stazu; • Dizajn omogućuje automatsko čišćenje tijekom vožnje; • Toplinski obrađeni materijal koji smanjuje trošenje gusjenica.

SVOJSTVA PROIZVODA: • Optimalno prianjanje na različitim vrstama površina. • Oblik gaznog sloja osigurava izvrsno prianjanje pneumatske gume na stazu. • Posebni kanali u profilu poboljšavaju prianjanje na površinu; • Dizajn omogućuje automatsko čišćenje tijekom vožnje. • Toplinski obrađeni materijal koji smanjuje trošenje gusjenica.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: • Sposobnost prilagodbe napetosti na gusjenicama; • Jednostavno skraćivanje/produljivanje gusjenice; • Poravnava se s pneumatskom gumom, te produžuje svoj vijek trajanja; • Mogućnost zavarivanja dodatnih zubaca; • Opcije spajanja: Ø 26/30 i Ø 30/35.

62

GreenTRACK COMBO GS

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: • Sposobnost prilagodbe napetosti na gusjenicama; • Jednostavno skraćivanje/produljivanje gusjenice; • Poravnava se s pneumatskom gumom, te produžuje svoj vijek trajanja; • Mogućnost zavarivanja dodatnih zubaca; • Opcije spajanja: Ø 26/30 i Ø 30/35.


CES

Ø26/30

20mm

Kombinacija EXTREM i SOFT profila. Gusjenice pružaju bolju vuču i na promjenjivom terenu. PRIMJENA: • Zahtjevan teren; • Blato i snijeg; • Meki i močvarni teren. SVOJSTVA PROIZVODA: • Optimalno prianjanje na različitim vrstama tla; • Oblik gaznog sloja osigurava izvrsno prianjanje pneumatske gume na stazu; • Dizajn omogućuje automatsko čišćenje tijekom vožnje; • Toplinski obrađeni materijal koji smanjuje trošenje gusjenica. TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: • Sposobnost prilagodbe napetosti na gusjenicama; • Jednostavno skraćivanje/produljivanje gusjenice; • Poravnava se s pneumatskom gumom, te produžuje svoj vijek trajanja; • Mogućnost zavarivanja dodatnih zubaca; • Opcije spajanja: Ø 26/30 i Ø 30/35.

GreenTRACK MEGA

ME

Ø26/30

20mm

Profil MEGA nadogradnja je profila SOFT. Dizajniran je za uvjete u kojima je potrebna dodatna površina gusjenica – na vrlo vlažnom terenu za bolju bočnu stabilnost stroja. PRIMJENA: • Meki i močvarni teren; • Na području gdje je potrebno osigurati minimalan utjecaj na okoliš i nisko raslinje. SVOJSTVA PROIZVODA: • Optimalno prianjanje na mekom i vlažnom terenu; • Gazni sloj dizajniran je tako da ima najmanje utjecaja na šumsko tlo; • Zbog velike površine profila, potrebna je manja sila za vuču na mekim i vlažnim površinama; • Profil se može produljiti s obje strane; • Dizajn omogućuje automatsko čišćenje tijekom vožnje; • Toplinski obrađeni materijal koji smanjuje trošenje gusjenica. TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: • Sposobnost prilagodbe napetosti na gusjenicama; • Jednostavno skraćivanje/produljivanje gusjenice; • Poravnava se s pneumatskom gumom, te produžuje svoj vijek trajanja; • Mogućnost zavarivanja dodatnih zubaca; • Opcije spajanja: Ø 26/30 i Ø 30/35.

HR

GreenTRACK COMBO ES

63


Green W-TRACK MULTI

W-MU

Green W-TRACK MULTI SKIDDER

W-MU-S

SKIDDER

Ø26/30

20mm

Namijenjene za šumarske strojeve sa šest kotača s namjenom da zaštite gume i osiguraju bolju vuču u najizazovnijim uvjetima. Univerzalni oblik profila koji pruža izvrsnu vuču i stabilnost prikolice na različitim vrstama podloge. Prikladno za strme i stjenovite terene, kao i za blato i snijeg. PRIMJENA: • Zahtjevan i kameniti teren; • Blato i snijeg; • Zamjena za lance za šumarstvo. SVOJSTVA PROIZVODA: • Optimalno prianjanje na različitim vrstama tla; • Oblik gaznog sloja osigurava izvrsno prianjanje pneumatske gume na stazu; • Toplinski obrađeni materijal koji smanjuje trošenje gusjenica. TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: • Jednostavno skraćivanje/produljivanje gusjenice; • Mogućnost zavarivanja dodatnih zubaca; • Opcije spajanja: Ø 26/30 i Ø 30/35.

64

Ø30/35

Skidder opcija za W-Track dizajnirana je za uporabu na Skidder šumarskim strojevima, a služi za zaštitu guma i osiguranje bolje vuče u najizazovnijim uvjetima. Univerzalni oblik profila s 2 zupca omogućuje izvrsnu vuču i stabilnost stroja na različitim vrstama podloge. Prikladno za strme i stjenovite terene, kao i za blato i snijeg. PRIMJENA: • Zahtjevan i kameniti teren; • Blato i snijeg; • Zamjena za lance za šumarstvo. SVOJSTVA PROIZVODA: • Optimalno prianjanje na različitim vrstama tla; • Oblik gaznog sloja osigurava izvrsno prianjanje pneumatske gume na stazu; • Toplinski obrađeni materijal koji smanjuje trošenje gusjenica. TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: • Jednostavno skraćivanje/produljivanje gusjenice; • Opcije spajanja: Ø 26/30 i Ø 30/35.


W-SO

Ø26/30

20mm

Namijenjene za šumarske strojeve sa šest kotača s namjenom da zaštite gume i osiguraju bolju vuču u najizazovnijim uvjetima. Zahvaljujući dizajnu profila, pruža se veliko područje kontakta sa šumskim tlom, što osigurava izvrsno prianjanje i stabilnost stroja na močvarnim i mekim površinama. Profil s najmanjim utjecajem na šumsko tlo. PRIMJENA: • Meki i močvarni teren; • Na području gdje je potrebno osigurati minimalan utjecaj na okoliš i nisko raslinje; • Zamjena za lance za šumarstvo. SVOJSTVA PROIZVODA: • Optimalno prianjanje na mekom i vlažnom terenu; • Gazni sloj dizajniran je tako da ima najmanje utjecaja na šumsko tlo; • Zbog velike površine profila, potrebna je manja sila za vuču na mekim i vlažnim površinama; • Toplinski obrađeni materijal koji smanjuje trošenje gusjenica. TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: • Jednostavno skraćivanje/produljivanje gusjenice; • Mogućnost zavarivanja dodatnih zubaca; • Opcije spajanja: Ø 26/30 i Ø 30/35.

Green W-TRACK GROOVE

W-GR

Ø26/30

20mm

Namijenjene za šumarske strojeve sa šest kotača s namjenom da zaštite gume i osiguraju bolju vuču u najizazovnijim uvjetima. Univerzalni oblik profila koji pruža izvrsnu vuču i stabilnost prikolice na različitim vrstama podloge. Pogodan je za strme i stjenovite terene, kao i za blato i snijeg. PRIMJENA: • Zahtjevan i kameniti teren. • Blato i snijeg. • Zamjena za lance za šumarstvo. SVOJSTVA PROIZVODA: • Optimalno prianjanje na različitim vrstama tla; • Oblik gaznog sloja osigurava izvrsno prianjanje pneumatske gume na stazu; • Posebni kanali u profilu poboljšavaju prianjanje na površinu; • Toplinski obrađeni materijal koji smanjuje trošenje gusjenica. TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: • Jednostavno skraćivanje/produljivanje gusjenice. • Mogućnost zavarivanja dodatnih zubaca; • Opcije spajanja: Ø 26/30 i Ø 30/35.

HR

Green W-TRACK SOFT

65


PRIJEVOZ

ODRŽAVANJE

Pakiranje Green Track gusjenica: •

1 par gusjenica pripremljen je za prijevoz na dvije palete dimenzija 1200x1600 mm

Pakiranje gusjenica Wheel Track i Wheel Track Skidder: •

1 par gusjenica pripremljen je za prijevoz na dvije palete dimenzija 1200x800 mm

Narudžbom jednog para gusjenica klijent dobiva 8 kratkih i 8 dugih montažnih elemenata, uz vijke i matice te 2 montažne kuke.

Potrebno je pravilno održavanje kako bi se produžio vijek trajanja gusjenica i njihova optimalna upotreba. •

• •

Prije uporabe provjerite jesu li gusjenice oštećene te, ako je potrebno, zamijenite montažne elemente, što sprječava neočekivana oštećenja i prekide proizvodnje; Provjera progiba gusjenice: - za pravilnu i optimalnu upotrebu, gusjenica mora uvijek biti ispravno napeta. Optimalni je progib 5 cm –> smanjuje trošenje gusjenica i guma i poboljšava vuču; Ako je stroj pohranjen na dulje vrijeme, preporučljivo je očistiti gusjenicu uklanjanjem zemlje ili snijega koji uzrokuju koroziju; Preporučuje se pohranjivanje gusjenica u suhom i zatvorenom prostoru zaštićenom od vanjskih utjecaja. Također se preporučuje impregniranje/podmazivanje — to značajno produljuje vijek trajanja gusjenica.

DODATNA OPREMA

2X

8X

8X 66

Skidder OR-MON-G-SK – ID 42494

Gusjenice alat za montažu OR-MON-G-INI – ID 40723

Montažna kuka KLJ-MON-G – ID 33991

Montažna karika CMG-26X75 – ID 33921 CMG-30X75 – ID 39134

Montažna karika CMG-26X120 – ID 33920 CMG-30X120 – ID 39135

Montažna karika CMG-26X165 – ID 40898

Rukavice za montažu RM-LXL – ID 25604

Toplinski obrađen zubac ZOB 20X50X50 TO – ID 34163 ZOB 30X50X50X – ID 40779

Spojna karika C CP-C 20X50 D26 TO – ID 34552 CP-C 20X50 D30 TO – ID 38394

Spojna karika: CPG-Ø 26/30 – ID 34547 CPG-Ø 30/35 – ID 38396

Račna za zatezanje sklopa RA-NK 3/4” – ID 34391

Montažna kuka

montažna karika — duga

montažna karika — kratka


UPITNIK O GUSJENICAMA Prije narudžbe morate ispuniti sljedeći upitnik.

protect your forest

Podaci o stroju:

Informacije za kontakt:

Vrsta stroja:

Naziv tvrtke: Adresa tvrtke: Adresa e-pošte: Osoba za kontakt:

Podaci o terenu: Vrsta terena:

Robna marka stroja:

 meki

Vrsta stroja:*

 tvrdi

Ukupna težina* (kg):

 snijeg

Podaci o gumama:

 zahtjevan teren

Proizvođač*:

 vlažan

Profil*:

 razni

Dimenzije*:

Dodatan opis terena:

Dimenzije gume: D* =

mm

B* =

mm

L* =

mm

Gusjenice trenutno u upotrebi: Proizvođač: Vrsta gusjenica: * Obvezni podaci

Udaljenost: mm

b* =

mm

a

B

D

b L

HR

a =

67


TRAILER TRACK

68


Gusjenice posebno dizajnirane za prikolice Nova vrsta VERIGA greenTRACK TRAILER gusjenica posebno je prilagođena za uporabu na šumarskim prikolicama u smislu tehnološkog dizajna i minimalizirane težine. Posebni oblik poprečnog dijela i po dva zuba na svakom poprečnom dijelu osiguravaju izvrsno i konstantno prianjanje na sve vrste tla i poboljšanu učinkovitost prikolice u radnom procesu. Oni također imaju dvostruku zaštitnu ulogu — kako za gume, tako i za okoliš. Zahvaljujući korištenju gusjenica, gume su zaštićene od mogućih oštećenja, što produžuje njihov vijek trajanja do 60 %. Korištenje gusjenica također smanjuje štetu uzrokovanu niskim šumskim raslinjem, a manja sila potrebna za vuču i otpor tijekom vožnje smanjuje potrošnju goriva. OPSEG PRIMJENE • za sve šumarske prikolice s pogonskim kotačima; • pogodno za bilo koji teren i uvjete, čak i najzahtjevnije.

DIMENZIJE Gusjenice za prikolice mogu se proizvesti po mjeri za sve vrste šumarskih prikolica i cijeli raspon guma do dimenzija 600/50-22,5. Poprečni dijelovi dostupni su u dvije jačine, ovisno o maksimalnoj ukupnoj težini prikolice:

T-13 13/80

• Za maksimalno 10 t ukupne težine. • Debljina spojnog lanca od 13 mm, 80 mm širina profila, 8 mm debljina profila.

T-16 16/100

• Za maksimalno 20 t ukupne težine. • Debljina spojnog lanca od 16 mm, 100 mm širina profila, 10 mm debljina profila.

Alati za montažu već su uključeni u cijenu i priloženi su svakom paru gusjenica.

Postoje dva zavarena zupca na svakom poprečnom dijelu. Pakiranje: 1 par na jednoj paleti dimenzija 120x160

HR

PREDNOSTI • bolje prianjanje na svim terenima; • jednostavnije rukovanje strojem i prikolicom u radnom procesu; • do 60 % duži životni vijek gume; • smanjena potrošnja goriva; • slabiji utjecaj na šumsko tlo.

69


KONSTRUKCIJA Poprečni dijelovi povezani su lancem na koji su zavareni. Poprečni dijelovi dizajnirani su tako da se uklapaju u gumeni profil gume, sprečavajući da guma sklizne unutar gusjenice.

> POTREBAN PROSTOR 13/80

• a=80 mm • b=80 mm • c= /

MATERIJAL I KVALITETA IZRADE

16/100

• a=100 mm • b=100 mm • c= /

Izrađene su od visokokvalitetnih materijala i koriste se posebnom metodom toplinske obrade kako bi se osigurala optimalna kvaliteta, tvrdoća i vijek trajanja proizvoda. • • • • •

70

Svi elementi izrađeni su od visokokvalitetnog legiranog borovog čelika, maksimalno otpornog na habanje; valjani profili koji osiguravaju prikladnu finu strukturu materijala, a time i jednoliku i dovoljnu tvrdoću i otpornost; toplinska obrada postupkom kaljenja uljem; zavarivanje robotom; stroga kontrola kvalitete za svaki pojedini proizvod.


T-TRACK 13 T-TRACK 16

√ √

***** **** 9 ***** ***** 10

***** **** 9 ***** ***** 10

***** **** 9

***** ***** 10

***** ***** 10

***** ***** 10

***** ***** 10

***** ***** 10

HR

OZNAKA

STABILNOSTI

DODATNO ZAVARENI ELEMENTI RADI PREPORUČENO ZAŠTITE GUMA PRIANJANJA RADI

T-16

MODEL

PRIKLADNO BOČNO PRIKLADNO ZA ZA TVRDE PRIANJANJE MEKE POVRŠINE POVRŠINE

T-13

71


Green T-TRACK 13

Green T-TRACK 16

Namijenjene za šumarske prikolice s četiri kotača s namjenom da zaštite gume i osiguraju bolju vuču u najizazovnijim uvjetima. Univerzalni oblik profila koji pruža izvrsnu vuču i stabilnost prikolice na različitim vrstama podloge. Prikladno za strme i stjenovite terene, kao i za blato i snijeg.

Namijenjene za šumarske prikolice s četiri kotača s namjenom da zaštite gume i osiguraju bolju vuču u najizazovnijim uvjetima. Univerzalni oblik profila koji pruža izvrsnu vuču i stabilnost prikolice na različitim vrstama podloge. Pogodan za strme i stjenovite terene, kao i za blato i snijeg.

72

T-13

T-16

PRIMJENA: • Zahtjevni šumski tereni; • Blato i snijeg; • Meki i vlažni teren; • Zamjena za lance za šumarstvo; • Za težinu do 10 tona.

PRIMJENA: • Zahtjevni šumski tereni; • Blato i snijeg; • Meki i vlažni teren; • Zamjena za lance za šumarstvo; • Za težinu do 20 tona.

SVOJSTVA PROIZVODA: • Optimalno prianjanje na različitim vrstama tla; • Oblik gaznog sloja osigurava izvrsno prianjanje pneumatske gume na stazu; • Toplinski obrađeni materijal koji smanjuje trošenje gusjenica; • Postoje dva zupca na svakom poprečnom dijelu.

SVOJSTVA PROIZVODA: • Optimalno prianjanje na različitim vrstama tla; • Oblik gaznog sloja osigurava izvrsno prianjanje pneumatske gume na stazu; • Toplinski obrađeni materijal koji smanjuje trošenje gusjenica; • Postoje dva zupca na svakom poprečnom dijelu.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: • Jednostavno skraćivanje/produljivanje gusjenice; • Mogućnost zavarivanja dodatnih zubaca; • D13 lanac; • Veličina pločastog profila je 8x80.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: • Jednostavno skraćivanje/produljivanje gusjenice; • Mogućnost zavarivanja dodatnih zubaca; • D16 lanac; • Veličina pločastog profila je 10x100.


HR 73


UPITNIK O GUSJENICAMA, GUSJENICE ZA PRIKOLICE

TRAILER TRACK

Prije narudžbe morate ispuniti sljedeći upitnik.

Podaci o stroju:

Informacije za kontakt:

Vrsta stroja:

Naziv tvrtke: Adresa tvrtke: Adresa e-pošte: Osoba za kontakt:

Podaci o terenu: Vrsta terena:

Roba marka stroja*:

 meki

Vrsta stroja:*

 tvrdi

Ukupna težina* (kg):

 snijeg

Podaci o gumama:

 zahtjevan teren

Proizvođač*:

 vlažan

Profil*:

 razni

Dimenzije*:

Dodatan opis terena:

Dimenzije gume: D* =

mm

B* =

mm

L* =

mm

Gusjenice trenutno u upotrebi: Proizvođač: Vrsta gusjenica: * Obvezni podaci

Udaljenost: mm

b* =

mm

D

a =

a

b B

74Lanci guma namijenjeni traktorima i radnim strojevima namijenjeni su za povremenu i profesionalnu upotrebu pri prikupljanju i odvozu drveta. Lanci omogućuju dobro prianjanje, stabilnost

PREMIUM LINE Oznakom Premium Line označili smo sve lance za gume za šumarstvo, koji su posebno izdržljivi zbog svog funkcionalnog i gustog dizajna, korištenja najkvalitetnijih materijala te složenih proizvodnih procesa. Linija je namijenjena profesionalnim korisnicima koji se u svom radu suočavaju s najzahtjevnijim uvjetima i terenima.

STANDARD LINE Standard Line je linija lanaca za gume za šumarstvo koja je pogodna za svakodnevnu uporabu na poljoprivrednim strojevima. Pogodni su za povremenu uporabu na nezahtjevnim šumskim terenima.

76

vozila i optimalnu zaštitu guma. Izrađeni su od posebne čelične legure i potpuno su toplinski obrađeni, što dodatno produljuje njihov vijek trajanja.


HR

LANCI ZA GUME ZA ŠUMARSTVO

77


OZNAKA

UF

ST

MODEL

KRPAN

U - PROTECT F

SUPER STIFT

***** **** 9

***** ***** 10

***** ***** 10

***** **** 9

***** ***** 10

***** **** 9

***** ***** 10

***** ***** 10

***** ***** 10

***** ***** 10

***** ***** 10

***** ***** 10

***** ***** 10

***** ***** 10

***** ***** 10

PRIKLADNO BOČNO PRIKLADNO ZA ZA TVRDE PRIANJANJE MEKE POVRŠINE POVRŠINE

STABILNOSTI

DODATNO ZAVARENI ELEMENTI RADI PREPORUČENO ZAŠTITE GUMA PRIANJANJA RADI

KR

78


U - PROTECT F

KR

Lanac za posebna vozila namijenjena za prikupljanje i odvoz drveta. Zahvaljujući kombinaciji kovanih dijelova S-oblika i prstena, dizajniran je za rad u teškim uvjetima, uglavnom na kamenitim i tvrđim površinama. •

• • •

• •

Odlikuje se minimalnim bočnim klizanjem, dobrom zaštitom guma i minimalnim oštećenjem površine na kojoj se upotrebljava; Izrađeni su od posebne čelične legure i potpuno su toplinski obrađeni, što dodatno produljuje njihov vijek trajanja; Lanac je dostupan u verzijama od 11 mm, 14 mm te 18 mm; Lanac ima sustav regulacije napetosti koji omogućuje da se koristi na svim vrstama guma i regulira na istrošenim gumama; Zbog svoje konstrukcije i kovanih dijelova, čisti se sam tijekom vožnje; Priložene su upute za instalaciju i rezervni dijelovi.

UF

Lanac za posebna vozila, namijenjen za skladištenje i odvoz drveta te rad u najtežim uvjetima. • •

• • • •

Lanac odlikuje dobro prianjanje, stabilnost vozila i optimalna zaštita guma; Izrađen je od posebne čelične legure i potpuno je toplinski obrađen (cementiran). Snaga dobivena materijalom kao rezultat takve obrade dodatno produžuje vijek trajanja lanca; Lanac je dostupan u verzijama od 11 mm, 14 mm, 16 mm te 18 mm; Lanac ima sustav regulacije napetosti koji omogućuje da se koristi na svim vrstama guma i regulira na istrošenim gumama; Zbog svoje konstrukcije i kovanih dijelova, čisti se sam tijekom vožnje; Priložene su upute za instalaciju i rezervni dijelovi.

Pakiranje: 1 par u drvenoj kutiji

Pakiranje: 1 par u drvenoj kutiji

11

14

16

18

A

10 mm

13 mm

16 mm

16 mm

B

11 mm

15 mm

16 mm

18 mm

H

45 mm

60 mm

60 mm

70 mm

11

14

16

18

A

10 mm

13 mm

16 mm

16 mm

B

11 mm

15 mm

16 mm

18 mm

C

11 mm

15 mm

18 mm

18 mm

D

11 mm

15 mm

18 mm

18 mm

H

45 mm

60 mm

70 mm

70 mm

HR

KRPAN

79


SUPER STIFT

ST

Lanac je dizajniran za skladištenje i odvoz drveta. Odlikuje ga dobro prianjanje i zaštita gume. Pogodan za sve terene, posebno za mekše terene. • • •

Izrađeni su od posebne čelične legure i potpuno su toplinski obrađeni, što dodatno produljuje njihov vijek trajanja; Lanac je dostupan u verzijama od 11 mm, 14 mm te 16 mm. Lanac ima sustav regulacije napetosti koji omogućuje da se koristi na svim vrstama guma i regulira na istrošenim gumama; Priložene su upute za instalaciju i rezervni dijelovi.

Pakiranje: 1 par u drvenoj kutiji

80

11

14

16

A

10 mm

13 mm

16 mm

B

11 mm

15 mm

16 mm

C

11 mm

15 mm

18 mm

D

11 mm

15 mm

18 mm

H

48 mm

63 mm

76 mm


HR

LANCI ZA GUME ZA ŠUMARSTVO

81


OZNAKA

SK

GS

MODEL

SKIDDER

STIFT

GRIP STUD

***** **** 9

***** *** 8

***** *** 8

PRIKLADNO ZA TVRDE POVRŠINE

***** **** 9

***** *** 8

***** *** 8

PRIKLADNO ZA MEKE POVRŠINE

***** ***** 10

***** **** 9

**** *** 7

BOČNO PRIANJANJE

***** **** 9

***** **** 9

**** *** 7

GRIP

***** ***** 10

***** **** 9

***** *** 8

DODATNO ZAVARENI ELEMENTI RADI STABILNOSTI PRIANJANJA

PREPORUČENO RADI

KS

82


SKIDDER

KS

Lanac za posebna vozila namijenjena za prikupljanje i odvoz drveta u zahtjevnim uvjetima. Odlikuje se dobrim prianjanjem i stabilnosti vozila. •

• •

• •

Izrađen je od posebne čelične legure i potpuno je toplinski obrađen (cementiran). Otpornost dobivena materijalom kao rezultat takve obrade dodatno produžuje vijek trajanja lanca. Lanac je dostupan u verzijama od 11 mm, 14 mm te 16 mm. Lanac ima sustav regulacije napetosti koji omogućuje da se koristi na svim vrstama guma i regulira na istrošenim gumama. Lakša konstrukcija koja se sama čisti tijekom vožnje. Priložene su upute za instalaciju i rezervni dijelovi.

11

14

16

A

10 mm

13 mm

16 mm

B

11 mm

15 mm

16 mm

C

11 mm

15 mm

18 mm

H

45 mm

60 mm

70 mm

HR

Pakiranje: 1 par u drvenoj kutiji

83


STIFT

GRIP STUD

SK

Lanac je dizajniran za skladištenje i odvoz drva, uglavnom za traktore koji rade u šumovitim područjima. Odlikuje ga ekonomičnost te pruža dobro prianjanje na manje zahtjevnim površinama. • • •

Izrađen je od posebnog legiranog čelika i potpuno je toplinski obrađen, što dodatno produljuje vijek trajanja; Gusjenice su dostupne u verzijama od 14 mm i 16 mm. Lanac ima sustav regulacije napetosti koji omogućuje da se koristi na svim vrstama guma i regulira na istrošenim gumama. Priložene su upute za instalaciju i rezervni dijelovi.

GS

Lanac za traktor za šumarstvo dizajniran za manje zahtjevne površine. Lanac odlikuju dobra vozna svojstva i prianjanje. • •

Uslijed svoje konstrukcije, lanac je jednostavan za upotrebu. Izrađeni su od posebne čelične legure i potpuno su toplinski obrađeni, što dodatno produljuje njihov vijek trajanja. Lanac je dostupan u verzijama od 8,5 mm, 10 mm te 12 mm.

Pakiranje: 1 par u izdržljivoj vreći od tkanine ili u drvenoj kutiji, ovisno o veličini.

Pakiranje: 1 par u drvenoj kutiji

A

84

14

16

13 mm

16 mm

B

15 mm

16 mm

C

15 mm

18 mm

H

63 mm

76 mm

8,5

10

φ [mm]

8

9,5

12 11

φ1 [mm]

9

10

12,5

H [mm]

30

34

41


HR

PROGRAM ZA ŠUMARSTVO

85


PROGRAM ZA ŠUMARSTVO KLASE 100 Dimenzije (mm) d t b

Kod t

mm Kvadratni lanac kl. 100 b

d

23

10,5

0,83

3250

24,5

10,5

1,23

4500

VER–DV8–100

8

28

12

1,5

6000

VER-DV10-100

10

35

14

2,6

8500

Težina

*VS

Dimenzije (mm) d t b

Šumarski lanac kl. 100

kg/m

kg

VER-D7-100

7

21

8,5

1,1

4000

VER-D8-100

8

24

10

1,4

5000

l

Klizna stopa — rotirajuća

w

Kuka s

d

d (mm)

Profil

*VS

VG100-DV6-I

6

3250

VG100-D7-I

7

4000

VG100-DV7-I

7

4500

VG100-D8-I

8

5000

VG100-DV8-I

8

6000

10

8500

Kod

d (mm)

VG100-DV6-Z

6

3250

VG100-D7-Z

7

4000

VG100-DV7-Z

7

4500

VG100-D8-Z

8

5000

VG100-DV8-Z

8

6000

VG100-DV10-Z

10

8500

Šumarski lanac kl. 100

w

Kod

VG100-DV10-I

l

Klizna stopa s napravom za zaključavanje

Profil

mm

l

l

kg

7

b

Završni dio za uže s rotirajućom napravom za zaključavanje

kg/m

6

Lanac kl. 100

l

*VS

VER–DV7–100

Kod

d

Težina

VER–DV6–100

t

ID

Kod

Profil

Dimenzije (mm) Žičano uže l 8–10 302

*VS

Težina (kg)

*VS (kg)

29446

KON-VR-8/10

1,2

6000

29447

KON-VR-10/13

10–13

320

1,5

6000

43695

KON-VR-10/13 D10

10–13

320

1,5

8500

Težina (kg)

*VS (kg)

Dimenzije (mm)

ID

Kod

27786 32628

ID

Kod

27785

DRS-V-7/8-100

ID

Kod

32218

KDF-6-100

27741

KDF-7/8-100

9

33823

KDF-10-100

13

ID

Kod

29454

DRS-ZV-14-100

w

l

DRS-F-7/8-100

20

140

0,61

6000

DRS-F-10-100

22

170

0,9

8500

Težina (kg)

*VS (kg)

0,78

6000

Težina (kg)

*VS (kg)

Klizna stopa za žičano uže

86

Profil

Dimenzije (mm) w

l

20

200

Dimenzije (mm) d

l

s

8

82

8

0,31

4000

94

10

0,38

6000

135

12,4

0,76

8500

Težina (kg)

*VS (kg)

0,46

6000

Dimenzije (mm) l

d

b

35

16

100

Vučna sila - *VS


l

d

Kolotura s rotirajućom kliznom stopom

l

d

Kolotura s kliznom stopom

Klizna stopa s rotirajućom napravom za zaključavanje i karikom

Završni dio za uže

Paralelna kuka

ID

Kod

32728

DRS-K-V-7/8

ID

Kod

32727

DRS-K-F-7/8

ID

Kod

31243

DRS-V-7/8100-Č

ID

Kod

29441 29442

Dimenzije (mm) l

d

b

240

65

37

Težina (kg) 1.3

Dimenzije (mm) l

d

b

195

58

33

Težina (kg) 1,21

Dimenzije (mm) w

l

20

225

Dimenzije (mm)

Težina (kg)

*VS (kg)

0,77

6000

Težina (kg)

*VS (kg)

Žičano uže

l

KON M. (SET)

8–10

130

0,61

6000

KON V. (SET)

10–13

160

0,87

6000

Težina (kg)

*VS (kg)

Dimenzije (mm) g d

ID

Kod

37361

KP-6-100

/

/

/

0,28

4000

37362

KP-8-100

/

/

/

0,66

6000

37363

KP-10-100

/

/

/

1,36

8500

ID

Kod

34807

DRS-ZVGO-100

Vodilica za žičano uže

/

Dimenzije (mm) l

d

b

122

13

16,5

Težina (kg)

*VS (kg)

0,65

6000

AL KOLOTURA Kolotura

Dimenzije (mm) Žičano uže r

ID

Kod

Težina (kg)

*VS (kg)

40549

SKR-120

12

158

2,7

12000

34365

SKR-140

14

158

2,4

14000

34366

SKR-180

16

198

3,9

18000

Profil

Težina

*VS

kg/m

kg

t

Kod

Dimenzije (mm) d t b mm

Kvadratni lanac kl. 80 d

b

t

VER–DV7–80

7

24,5

10,5

1,23

3250

VER–DV8–80

8

28

12

1,5

4500

Težina

*VS

kg/m

kg

Kod

Dimenzije (mm) d t b mm

Lanac kl. 80 d

b

Profil

VER–D7–80

7

21

8.5

1,1

3000

VER–D8–80

8

24

10

1,4

4000

Vučna sila - *VS

HR

PROGRAM ZA ŠUMARSTVO KLASE 80

87


Kod

d (mm)

VG80-D7-I

7

VG80-DV7-I

7

3250

VG80-D8-I

8

4000

VG80-DV8-I

8

4500

l

Šumarski lanac kl. 80

g

Kuka za žičano uže d

Paralelna kuka

x

Klizna stopa s napravom za zaključavanje

w

x

Klizna stopa — rotirajuća

w

Kuka za skraćivanje

Kuka s

d

3000

Kod

d (mm) 7

VG80-DV7-Z

7

3250

VG80-D8-Z

8

4000

VG80-DV8-Z

8

4500

ID

Kod

28924 29455

ID

Kod

29693 29956

Igla

l d

88

T - karika

*VS (kg) 3000

Dimenzije (mm)

Težina (kg)

*VS (kg)

16

0,64

4000

22

0,93

6300

Težina (kg)

*VS (kg)

g

d

KZV-3/8-1/2

8–13

25

KZV-3/8-1/2

13–16

26 Dimenzije (mm)

/

/

/

KP-7/8-80

/

/

/

0,28

2000

KP-10-80

/

/

/

0,66

3150

32452

KP-13-80

/

/

/

1,36

5300

ID

Kod

25567

DRS-F-7/8-80

ID

Kod

25846

DRS-V-7/8-80

ID

Kod

37364

K-SKRD7/8-G80

ID

Kod

27569

Dimenzije (mm) w

x

20

45 °

Dimenzije (mm) w

x

20

45 ° Dimenzije (mm)

/

/

/

/

/

/

Dimenzije (mm)

Težina (kg)

*VS (kg)

0,56

4500

Težina (kg)

*VS (kg)

0,68

4500

Težina (kg)

*VS (kg)

0,32

4000

Težina (kg)

*VS (kg)

d

l

s

KDF-7/8-80

9

95

10

0,36

4000

29453

KDF-10-80

12

135

12

0,85

6500

ID

Kod

Težina (kg)

*VS (kg)

0,33

4500

Težina (kg)

*VS (kg)

0,65

4500

Težina (kg)

*VS (kg)

0,14

x

Težina (kg)

*VS (kg)

0,1

x

27620

DRS-ZV-14-80

ID

Kod

34735

DRS-ZVGO-80

ID

Kod

27374

IGL-7/8

ID

Kod

25060

ZAT-7/8

Dimenzije (mm) l

d

b

30

18

95

Dimenzije (mm) l

d

b

122

13

16,5

Dimenzije (mm)

l d

Profil

Žičano uže

Klizna stopa za žičano uže

Vodilica za žičano uže

*VS (kg)

VG80-D7-Z

l

Šumarski lanac kl. 80

Profil

d

l

8

310 Dimenzije (mm)

d

l

8

130

Vučna sila - *VS


HR 89


90


91


München

Budapest

36 0

40

0

km

km

Wien

50

0k

m

AT

HU Maribor

Bled Lesce Kranj Airport Ljubljana

SI

Ljubljana Zagreb

30

0

km

IT

HR Venezia

VERIGA K.F., d.o.o. Alpska cesta 43 SI - 4248 Lesce Slovenia, EU

T.: +386 (0)4 537 09 00 F.: +386 (0)4 537 09 33 E.: info@veriga-lesce.com

www.veriga-lesce.com Sledite nam / Pratite nas 2021 / 2022