Kierrätyskumppani 1/2023

Page 1

KIERRÄTYSKUMPPANI

Veripalvelun uusiin

tiloihin räätälöitiin

toiveiden jätehuolto s. 3-4

Muovinkeräys on helpottunut –se tuottaa myös tulosta! s. 7

1
TARJOAA AVUN ARJEN JÄTEHUOLTOON
ASIAKASPALVELU
s. 5-6
URBASERIN ASIAKASLEHTI 1/23

PÄÄKIRJOITUS

HYVÄ PALVELU SYNTYY YHTEISISTÄ TAVOITTEISTA

Useimmat yritykset sanovat tarjoavansa hyvää tai erinomaista palvelua. Mutta mitä lupaukset tarkoittavat, kun on aika lunastaa ne?

Palvelun laadun määrittelee aina asiakas.

Tavoitteemme on selkeä: haluamme varmistaa, että saat kattavat ja luotettavat ympäristöhuoltopalvelut logistiikassa, materiaalikierrätyksessä, raportoinnissa ja asiantuntijapalveluissa. Puhun palvelulupauksemme mukaisista kokemuksista, jotka perustuvat kattaviin ympäristöhuoltopalveluihin.

Hyvä palvelu on kahden kauppa – sinä arvioit osaamistamme kokemuksen, me taas palautteen perusteella. Onnistuimmeko?

Jos emme, niin miksi? Olimmeko samaa mieltä? Onko meihin helppo ottaa yhteyttä myös vaikeissa asioissa? Vaikeatkin vastaukset tulee aina löytää, sillä hyvä palvelu syntyy toimivasta keskusteluyhteydestä ja yhteisistä tavoitteista.

Me emme vain vie jätteitäsi pois. Palvelusuhde alkaa osaavasta myyntitiimistämme, joka rakentaa kanssasi sinulle sopivan kokonaisuuden.

Olet tekemisissä tuttujen ja nopeasti reagoivien yhteyshenkilöidesi kanssa. Myös asiakaspalvelukeskus auttaa: olemme saaneet paljon kiitosta palvelualttiudesta ja nopeasta tilannetajusta. Meille on hyvin tärkeää vastata kaikkiin yhteydenottoihin niin nopeasti kuin suinkin, palvelulupauksemme mukaan.

Työn sydäntä ovat päivittäiset palvelutehtävät kiinteistössäsi. Vaikka tähtäämme aina työn sovittuun hoitamiseen, sotkee arjen kiire joskus tavoitetta. Jos sinusta yhtään tuntuu siltä, että jokin jätti toivomisen varaa, ole heti yhteydessä.

Juuri siinä on se meille tärkeä opin paikka, jota emme halua missata mistään hinnasta.

Aurinkoisin terveisin,

Päätoimittaja:

Jukka Koivisto

Toimitus: Brunnen

Communications Oy

Paino: Offset paino

L. Tuovinen Ky

Painosmäärä: 900 kpl

2
toimitusjohtaja
2
Jukka Koivisto Toimitusjohtaja Urbaser Oy

VERIPALVELUN UUSIIN TILOIHIN RÄÄTÄLÖITIIN TOIVEIDEN JÄTEHUOLTO

Suomen

Punaisen Ristin

Veripalvelun ympäristönhuoltoa on kehitetty kymmenellä eri toimipisteellä tarpeiden, lainsäädännön ja toimitilojen myötä jo kymmenen vuoden aikana. Viimeisin kehitysaskel on yrityspakkausmuovin keräyksen aloittaminen, jonka Veripalvelun uusi päätoimipaikka mahdollisti.

Veripalvelun uusista toimitiloista löytyy Anu Vaaherkummun (vas.) kierrätysmateriaaleista tekemiä tyynyjä, joiden keskelle myös Minna Nors pääsi istahtamaan. Välinehuollon vanhat suojalakanat loistavat vihreänä värinä tyynyissä.

”Veripalvelun väellä oli vahva tahtotila yrityspakkausmuovin keräämiseen jo vuosia sitten, mutta aikaisemmassa päätoimitilassa se oli haastellista järjestää, sillä jätetilaa ei oltu suunniteltu nykypäivän monien jakeiden keräämiseen. Kun muutto Vantaalle tuli ajankohtaiseksi, jätehuolto haluttiin suunnitella sujuvaksi ja toiveiden mukaiseksi”,

kertoo Urbaserin suurasiakaspäällikkö Minna Nors. ”Nyt yrityspakkausmuovi voidaan kerätä suoraan puristimeen. Väkemme on todella innoissaan siitä, että saamme oman työmme kautta materiaaleja paremmin hyötykäyttöön”, Veripalvelun puhtaanapitopäällikkö Anu Vaaherkumpu jatkaa.

Muutto vaati jätehuollolta suunnitelmallisuutta ja joustoa

Veripalvelun päätoimipiste sijaitsi pitkään Helsingin Kivihaassa. Uusi toimipaikka on Vantaan Vehkalassa, missä koko kiinteistö on Veripalvelun käytössä. Muuton yhteydessä jätehuoltoratkaisuja optimoitiin.

3

”Jätehuollon perusperiaatteet ovat meillä tiedossa, ja itselläni on pitkä kokemus näistä asioista. Minna on tuonut mukaan oman asiantuntemuksensa ja löytänyt meille parhaita ratkaisuja. Muuttomme oli yksi esimerkki tästä ja iso yhteinen onnistuminen”, Vaaherkumpu kuvailee.

Muuttourakkaan liittyi paljon hävitettävää aiemman tilan 50 vuoden käyttöajalta. Tarpeita ratkaistiin kustannustehokkaasti suunnitellen, mutta myös joustoa ja nopeutta tarvittiin.

”Muutoissa törmätään usein yllättäviin tarpeisiin, varsinkin kun siivotaan pitkään käytössä olleita tiloja. Meillä on Urbaserin sopimusasiakkaille käytössä keikkapalvelukortti. Siihen kirjataan ja eritellään yksittäiset muuttoihin ja muihin tilanteisiin liittyvät ympäristöhuollon yksittäiset tarpeet, jotka eivät kuulu asiakkaan vakiopalveluihin. Näin tilanne pysyy selkeänä ja hallittuna myös asiakkaalle”, Nors kertoo.

Puhtaus ja turvallisuus varmistetaan räätälöidysti

Veripalvelun toimiala edellyttää tarkkuutta hygieniassa ja tietoturvallisuudessa, mikä vaikuttaa

jätehuoltoonkin. Toiminta on myös viranomaisvalvonnan alaista. Lähes puolet syntyvästä jätteestä on terveydenhuollon erityisjätettä.

”Laboratorioista ja verivalmistetuotannosta tulee esimerkiksi näyteputkia sekä prosessoituja tyhjentyneitä verenkeräyspusseja, jotka hävitetään biologisena jätteenä. Vehkalassa on puristimet kartongille sekä pakkausmuoville. Myös poltettavalle jätteelle on oma puristimensa”, Vaaherkumpu sanoo.

Kemikaalijätteet taas varastoidaan turvallisuussyistä eri huoneisiin jätteen laadun mukaan. Jätehuoltoa on räätälöity myös tuhoeläinten välttämiseksi.

”Terveydenhuollon erityisjäte pakataan haju- ja nestetiiviisiin kertakäyttöisiin keräysastioihin, jotka säilytetään niille varatussa kylmätilassa. Lisäksi ravintolassa syntyvä ruokajäte kerätään omaan jäähdytettyyn jätetilaansa rakennuksen päässä sijaitsevan ravintolan ulkopuolelle. Muut jätteet lajitellaan erillisiin keräyspisteisiin lastauslaiturin alueelle. Jätepisteiden eriyttämisellä ehkäistään tuholaisongelmaa ja huolehditaan puhtaudesta”, Vaaherkumpu kuvailee.

Kierrätyspalveluita kehitetään jatkuvasti, minkä lisäksi pari kertaa vuodessa istutaan alas ja käydään läpi kuulumiset. Globes-seurantajärjestelmän avulla saadaan tarkka tilannekuva ja määritetään tulevat kehityskohteet.

”Meillä toimitaan terveydenhuollon erityisjätteen ja vaarallisten

”Olemme mukana WWF:n Green Officessa ja yksi tavoitteemme on sekajätteen määrän vähentäminen”, Vaaherkumpu kertoo.

”Moni ei tiedä, että poltettavasta sekajätteestä saadaan jätteenpolttolaitoksessa lämpöä ja sähköä”, Nors muistuttaa.

jätteiden kanssa kaikkialla samalla ohjeistuksella, mutta sen lisäksi jokaisessa toimipaikassa on myös omat erikoisuutensa esimerkiksi alueesta ja tilasta riippuen. Vaikka Urbaser on yrityksenä suuri, heillä on ollut hyvää ketteryyttä etsiä meille sopivampia ratkaisuja, Vaaherkumpu sanoo.

• Vastaa keskitetysti koko maan verivalmistehuollosta

• On perustettu vuonna 1948

• On tehnyt Urbaserin kanssa yhteistyötä 10 eri toimipisteessä

• Vantaan Vehkalan uusi toimipiste vahvistaa toimintavarmuutta ja mahdollistaa uuden teknologian käytön.

4

ASIAKASPALVELU TARJOAA AVUN ARJEN JÄTEHUOLTOON

Tiesitkö, että Urbaserin asiakaspalvelu auttaa sinua toteuttamaan yritykseesi suunnitellut ympäristöhuollon palvelut nopeasti ja sujuvasti? Voit ottaa asiakaspalveluumme yhteyttä eri kanavia pitkin. Riippuen siitä, mitkä tavat ovat sinulle ja yrityksellesi ne parhaimmat. Asiakaspalvelumme auttaa sinua eteenpäin missä tahansa arjen jätehuollon asiassa. Oli toimipaikkasi sitten missä päin Suomea tahansa.

Uuden lainsäädännön myötä yritysten jätehuollon kierrätysvelvollisuu-

det ovat kiristyneet. Samaan aikaan monet yritykset haluavat myös parantaa jätteiden kierrätysastetta ja pyrkiä kohti hiilineutraalia jätehuoltoa. Yrityksen kierrätysasteen nostaminen toteutuukin parhaiten henkilöstön osaamisen vahvistamisen, tehokkaan syntypaikkalajittelun ja optimoidun keräyslogistiikan avulla.

”Urbaserin kokeneet asiantuntijat suunnittelevat keräysasteen nostamisen toimenpiteet kanssasi ja suhteuttavat keräysjärjestelmät yrityksesi olosuhteisiin sekä tavoitteisiin. Me Urbaserin

asiakaspalvelussa autamme sinua tekemään suunnitelmista totta”, Urbaserin asiakaspalvelupäällikkö Laila Kaitala sanoo.

Ripeä asiakkaan asioiden edistäminen on kunniatehtävä

Asiakaspalvelu järjestää sinulle yhdellä tilauspyynnöllä kaiken tarvitsemasi, jotta yrityksesi arjen jätehuolto on sujuvaa ja tehokasta. Asiakaspalvelun ammattilaiset hoitavat jopa yhdellä noutopyynnöllä eri jakeiden keräykset eri puolilta Suomea. Urbaserin asia-

”Viimeisimmän asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan Urbaserin asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä saamaansa asiakaspalveluun. Asiantuntemus ja nopeus ovatkin aspalaisten työn kivijalka”, asiakaspalvelupäällikkö

Laila (toinen oik.) kiittelee tiimiään.
5

kaspalveluun saa yhteyden helposti eri kanavia pitkin, kuten sähköpostitse, sähköisessä asiakaspalveluportaalissa, verkkosivuilta löytyvän tilausbotin kautta tai ihan perinteisellä puhelimella. Neljän hengen asiakaspalvelutiimi saakin noin parisen sataa yhteydenottoa päivittäin.

”Tällä hetkellä suurin osa asiakkaistamme ottaa yhteyttä sähköpostitse, mutta palvelemme puhelimessakin noin 15 000 kertaa vuoden aikana. Myönnän, että asiakaspalvelumme on tehokas, sillä meillä yksi ammattilainen vie kuuttakin tilausta yhtäaikaisesti eteenpäin”, Laila hymyilee.

Yleisin asiakaspalvelun yhteydenottopyyntö on lavan tai keräysastioiden tyhjennyspyyntö. Myös erilaisia astioiden tai lavojen tyhjennysajankohtia koskevia tiedusteluita tehdään usein. Jos yhteydenotto on tullut puhelimitse, aspalaiset pystyvät usein jo puhelun aikana vastaamaan kysymyksiin. Kaikki tilaukset käsitellään 98 %:sesti saman päivän aikana. Töiden hoitaminen yhteydenottopäivän aikana onkin Urbaserin asiakaspalvelun ammattilaisille kunniatehtävä.

Toistuvat tilaukset tai keräysrytmin optimoinnin

voi tehdä myös itse

Toistuvia tilauksia tai esimerkiksi keräysrytmin muutoksia varten

Urbaser on kehittänyt asiakkaan

Asiakaspalvelupäällikkö

Laila Kaitala kehittää palveluja yhdessä asiakaspalvelujohtaja Hanna-Liisa Järvisen kanssa.

aikaa säästäviä tapoja. Sähköinen asiakaspalveluportaali suunniteltiin asiakkaille, jotka haluavat tehdä itse muutoksia esimerkiksi keräysrytmeihin tai keräysvälineiden määriin. Jos helppokäyttöinen portaali alkoi kiinnostamaan sinua, niin kysy lisää myyjältäsi tai ota yhteyttä asiakaspalvelu@urbaser.fi. Autamme mielellämme!

Verkkosivuiltamme löytyy myös virtuaalinen asiakaspalvelijamme. Urbaser-Turbo auttaa sinua eteenpäin, kun etsit palveluistamme perustietoja. Verkkosivujen kautta saat tehtyä vaivattomasti myös erilaisia vaihtolavatilauksia. Lavatilauksien kokonaishinta muodostuu vaihtolavasta sekä painoperusteisesta jätemaksusta, ja hinnat on laskettu erittäin kilpailukykyisiksi.

Kurkkaa palvelut verkkosivuiltamme!

Tiesitkö?

• Urbaserin asiakaspalvelussa työskentelee neljä asiakaspalvelun ammattilaista.

• Vuosittain noin 50 000 yhteydenottoja, joista puheluita on noin 30 %.

• Puhelimeen vastausnopeus on jopa 5 sekuntia, keskimääräinen puhelunkesto on 3 minuuttia.

• Asiakkaiden yhteydenottoihin vastataan saman päivän aikana.

6
”Paras asiakaspalvelu syntyy asiantuntemuksesta, nopeudesta ja ystävällisyydestä.”

MUOVINKERÄYS ON HELPOTTUNUT –SE TUOTTAA MYÖS TULOSTA!

Uudistuneen jätelainsäädännön myötä yritykset ovat velvollisia keräämään erikseen muovipakkauksia, jos niitä syntyy viikkotasolla vähintään viisi kiloa. Muovipakkausten yhteiskeräys tuo muovinkeräykseen helpotusta, koska samaan keräysastiaan saa laittaa eri muovilaadut. Kun yrityksesi muovin kierrätysaste nousee, myös ympäristöhuollon kustannukset pysyvät hallinnassa ja samalla yrityksesi CO2-päästöt vähenevät. Kätevää!

Uudistus helpottaa merkittävästi yritysten muovinkierrätystä. Aikaisemmin muovin lajitteluun toi omat haasteensa se, että käytössä on niin koostumukseltaan kuin hyödynnettävyydeltään hyvin erilaisia muovilaatuja. Perusperiaatteena keräykselle on kuitenkin edelleen, että muovipakkaukset ovat tyhjiä ja kuivia.

Jos taas yrityksessä syntyy paljon samaa muovipakkauslajia, kuten esimerkiksi kalvomuovia (kirkas tai värillinen LDPE-kalvo) tai

HDPE-kanistereita, tulee ne kerätä erikseen. Myös muita muovilaatuja voi erilliskerätä.

Tyhjennämme muovinkeräysastiat yhteisesti sovitun rytmin mukaisesti. Keräyksen jälkeen pakkausmuovi lajitellaan käsittelylaitoksella eri laatuihin, jotta muovit voidaan hyödyntää uusiomuovin raaka-aineena.

Oma yhteyshenkilösi tai myyntitiimimme osoitteessa myynti@urbaser.fi kertoo sinulle lisää!

Yritysten muovipakkausten yhteiskeräykseen voi laittaa:

• Muovipakkaukset ja kääreet, muovivanteet ja -pannat

• EPS eli styrox-pakkaukset

• Myynti-, ryhmä- ja kuljetuspakkaukset

• Rasiat, laatikot, tuubit ja putkilot

• Pesuainepullot ja kanisterit huuhdeltuina, korkit irti

• Elintarvike- ja pienpakkaukset esim. henkilökunnan taukotiloista

Suunnittelemme aina yrityskohtaisesti, miten muovinkeräys saadaan toimimaan kullekin yritykselle parhaalla tavalla, asiakaspalvelujohtaja Hanna-Liisa Järvinen sanoo.

Kiinnostuitko yrityksesi kierrätysasteesi nostamisesta?

Ota yhteyttä omaan yhteyshenkilöösi tai myyntitiimimme osoitteessa myynti@urbaser.fi!

7

KANSAINVÄLINEN, KUITENKIN KOTIMAINEN

Suomen kolmanneksi suurin ympäristöpalveluiden tuottaja

Liikevaihto: n. 51 miljoonaa euroa

22 toimipistettä ympäri suomen

450 kokenutta ympäristöhuoltoalan ammattilaista, joista kuljettajia reilut 400

N. 200 ajoneuvoa, joista 16:ssä käytetään käyttövoimana biokaasua

oma vahva palvelutuotanto

8
ENEMMÄNKIN Ota yhteyttä asiakaspalveluun 020 747 9090 tai kysy lisää myyjiltämme: myynti@urbaser.fi Seuraa meitä myös Facebookissa Urbaser Suomi urbaser.fi
ME TEEMME MITÄ LUPAAMME, JA JOSKUS VÄHÄN
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.