Könyvheti katalógus – 2020

Page 1

www.ujkonyvpiac.hu

ingyenes

ÜNNEPI KÖNYVHÉT

XXX. évf., 2020. szeptember

2020


Irodalmi ajánlatunk Before The Coffee Gets Cold – Toshikazu Kawaguchi – 3565 Ft

Mit tennél, ha vissza tudnál menni az időben? Kivel találkoznál még egyszer utoljára az életben? Egy kis mellék utcában Tokióban egy különleges kávéház rejtőzik. A Funiculi Funicula egyik székén ülve visszatérhetünk elmúlt életünkbe. A kávéház neve a híres nápolyi dal, ami Richard Straussnak annyira megtetszett, hogy felhasználta „Itáliából” című szimfonikus költeményében. Az időutazásnak azonban számos szigorú feltétele van: nem lehet megváltoztatni a jelent, nem hagyhatják el a kávéházat, az utazás akkor kezdődik, amikor kitöltik a kávét, de mindenképp vissza kell érni, mire az kihűl. Négy idegen szívmelengető történetét ismerhetjük meg Tosikadzu Kavagucsi lenyűgözően szellemes regényében. Az 1971-ben Oszakában született szerzőt debütáló könyve egyenesen a világhírbe röpítette.

Conversations With Friends – Sally Rooney – 3170 Ft

„Óriási könyv. Egy nap alatt kiolvastam. És ezzel nem vagyok egyedül.” – Sarah Jessica Parker. Frances hidegfejű és éles megfigyeléssel rendelkező fiatal nő, aki írói pályáját építgeti Dublinban tanulás mellett. Legjobb barátnője a szépséges Bobbi, aki öntelt és végtelenül hiú ember. Egyik este megismerkednek az ismert fotóssal, Melissával, és hamarosan az ő és jóképű férjének vonzásában találják magukat. Frances és a férfi flörtölni kezdenek, de kalandjuk, ami kezdetben szórakoztató csacskaságnak tűnik, később fájdalmas érzésekhez vezet. Egy keserédes történet csalásról, a felnőttség buktatóiról és a nők közötti barátság komplikált érzelmeiről. Sunday Times: Az Év Fiatal Írója díjat kapta.

Caging Skies (Jojo Rabbit) – Christine Leunens – 3720 Ft

Christine Leunens regénye Taika Waititi Jojo Nyuszi című filmjének inspirációs forrása. A Cellába zárva 2008-ban jelent meg. A több nemzetközi díjat elnyert, és egy színházi adaptációt is megért már. A kiskamasz Johannes szemszögéből látjuk a Hitleráj kiteljesedését és a háborút. A Hitlerjuged tagjaként gyermeki hittel fogadja el a felnőttek világát, sőt, személyesen Hitler jelenik meg fantáziáiban, és ad neki tanácsot. Egy szép napon bécsi házukban felfedezi, hogy szülei egy zsidó lányt bújtatnak. Az első horrort, mert ugyebár a zsidók minden rossz okai a világban, hamarosan előbb az érdeklődés, majd a vonzódás és a szerelem váltja fel. Titkok és hazugságok világában a kamasznak emberré kell válnia, mi pedig közben rendkívül jól szórakozunk, és kinevethetjük az ordas eszméket.

Seasons of Storm (Witcher Book 8) – Andrzej Sapkowski – 3540 Ft

Ez a kötet Sapkowski sorozatának utolsó regénye a Vaják-világban, és a sagához csak laza szállal kapcsolódik, de a szerző nem okoz csalódást: ismét egyszerre szembesülünk népek sorsával és az egyes ember drámájával, de mindezt olyan gazdag képzeletvilággal ötvözve és olyan humorral tálalva, ami letehetetlenné teszi a kötetet. Minden bonyodalom azzal kezdődik, hogy Ríviai Geralt kardjainak rejtélyes módon lába kél. Ezt követi egy démonidéző rejtélye, egy furcsa hajóút és egy meglehetősen fordulatos királyi esküvő. A régi barát, Kökörcsin szokás szerint most is Geralt „segítségére siet”, akár akarja a vaják, akár nem. Felbukkan egy varázslónő is, aki megpróbálja irányítani Geraltot, szokás szerint. És ismét akadnak olyanok, akik a vaják útjába állnak, vesztükre.

Hidden Bodies (Sequel To "You") – Carolina Kepnes – 3305 Ft

A „You” folytatása, amiből készült tv-sorozat világhírre tett szert. Joe Goldbergtől nem áll távol a testek elrejtése. Az elmúlt tíz év során, miközben mániásan kereste az igaz szerelmet, négy hullát is eltűntetett, ezek számára csupán járulékos veszteséget jelentettek. Most az Angyalok városába, Los Angelesbe költözik, azzal az elhatározással, hogy múltját maga mögött hagyva tiszta lappal kezd új életet. De a múlt árnyainak az a szokásuk, hogy újra felbukkannak, és fenyegetik a jelent, ahol Joe megint az igaz szerelmet véli megtalálni. Mindenáron meg kell akadályoznia, hogy múltjáról bármit is megtudjanak. Caroline Kepnes szívének kedves, választott hazájáról, Los Angelesről a bennfentes tudásával ír. A You-t már 19 nyelvre fordították le. Kritikusok szerint a folytatás még jobb, mint az első. A főszereplőt pedig úgy emlegetik, mint Holden Caulfield (Zabhegyező ill. Rozsban a fogó) és Patrick Bateman (Amerikai Pszichó) szerelemgyerekét.

A kötetek megvásárolhatók:

Librotrade Kft. 1173 Budapest, Pesti út 237. Tel.: 254-0273 Fax. 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu www.librotrade.hu

OXFORD Bookshop Könyvesbolt 1052 Budapest, Gerlóczy utca 7. Tel.: 318-8633 E-mail: info@oupbooks.hu www.oupbooks.hu


ÚJ KÖNYVPIAC

3

www.ujkonyvpiac.hu BÖLC SÉSZETTUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT NEMZETI EMLÉKEZET BIZOTTSÁGA 1088 Budapest, Vas utca 10. www.neb.hu Az árnyékos oldalon Vidéki Magyarország a rövid hatvanas években Szerk.: Csikós Gábor, Horváth Gergely Krisztián Az 1962 és 1971 közötti kilenc év meghatározó jelentőségű a magyar vidék életében. Bár a parasztsággal szembeni nyílt erőszak a kényszerkollektivizálás lezárultával megszűnt, változatlanul tovább élt az agrárnépesség hátrányos megkülönböztetése. 168x238 mm, 432 oldal kötött (gömbölyített gerinc, fehér oromszegő), 3500 Ft FABYEN KÖNYVKI ADÓ 8976 Márokföld, Kossuth u. 10/3. Tel.: (30) 933-0399 • E-mail: fabyen@fabyen.hu www.fabyen.hu VAVYAN FABLE Tündértánc 1–2. Táncoslelkűek, figyelem! Varázszene indul! A klasszikusikonikus ÁLOMHAJSZA mesélőkönyv folytatásában is filmés élet-forgatás zajlik. Filmképek, vágyképek, rémképek, jelképek özöne káprázik át egymáson, szereplőkön és olvasókon e táncos forgatagban. 120×200 mm, 1. kötet 464 oldal 2. kötet 384 oldal, fűzött, 4999 Ft GREEN HUNGARY KIADÓ 2234 Maglód, Tompa Mihály utca 87/a. E-mail: radoszarings@gmail.com RADOSZA SÁNDOR Dúlt hitek kat edrálisa A Dúlt hitek katedrálisa a Kárpát-medence 20. századának legátfogóbb regényeposza. Benne van minden: vágy, szenvedély, szerelem, beteljesedés, árulás, kisebbségi lét, elnyomott nők, szabadságvágy. Dúlt hitek katedrálisa… 464 oldal, kötött, 3990 Ft

MATHIAS CORVINUS COLLEGIUM ALAPÍTVÁNY NEMZETI EMLÉKEZET BIZOTTSÁGA 1088 Budapest, Vas utca 10. www.neb.hu Magyar hősök Elfeledett életutak a 20. századból Szerk.: Czókos Gergely, Kiss Réka, Máthé Áron, Szalai Zoltán A válogatás szereplői olyan, többségükben méltánytalanul elfeledett emberek, akik életük kockáztatása árán is vállalták a küzdelmet a 20. századi elnyomó rezsimek önkényével szemben. 225x238 mm, 456 oldal kötött (gömbölyített gerinc, védőborítóval), 5900 Ft

NEMZETI EMLÉKEZET BIZOTTSÁGA 1088 Budapest, Vas utca 10. www.neb.hu NOVÁK ATTILA I deológia és önazonosság Az 1953-as budapesti cionista per A politikai rendőrség 1953 elején a keleti blokk „cionista pereinek” mintáját követve annak ellenére csapott le a magyarországi cionista ifjúsági mozgalom tagjaira, hogy többségük erősen baloldali, holokauszttúlélő fiatal volt.

Magyar zsidóság a diktatúrában 135x195 mm, 204 oldal fűzött (borító egy oldalon matt fóliázva), 2500 Ft DOMBI GÁBOR Osztályellenségek Az 1951-es budapesti kitelepítés zsidó áldozatai A kötetben az 1951-es budapesti kitelepítés kevéssé ismert oldala kerül reflektorfénybe: családtörténetek mozaikdarabkáiból bontakozik ki a holokausztot túlélt budapesti zsidók 1951–1953 közötti szenvedéstörténete.

Magyar zsidóság a diktatúrában 135x195 mm, 260 oldal, fűzött (borító egy oldalon matt fóliázva), 2500 Ft GÚTH ZOLTÁN Szibériai napló, 1948–1954 A kamaszként a Szovjetunióba hurcolt Gúth Zoltán többévnyi kényszermunka és száműzetés után 1954-ben térhetett haza. Naplószerű visszaemlékezéséből a lágerbeli szenvedések leírásán túl valóságos szibériai pikareszk- és fejlődésregény tárul elénk.

Gulág könyvek 165x235 mm, 508 oldal, fűzött, 3500 Ft PAPI RUSZ BOOK KIADÓ 1126. Budapest, Böszörményi út 8. Tel.: 214-5530 • E-mail: papirusbook@gmail.com SZ. KOVÁCS PÉTER Ikrek – regényút Új regénnyel örvendezteti meg a szerző olvasóit. Érettebbé vált sorok, felkavaró őszinteség, mély emberség jellemzi a könyvet. A kiadó szeretettel ajánlja minden – lelki folyamatokra érzékeny – könyvbarátnak. A/5, 280 oldal, fűzött, 2850 Ft ILLÉS KRISZTINA Lepketánc – Zoé könyve A regény Zoé, egy kivételes zenei tehetség története. Gyerekkorától a muzsika és a természet bűvöletében él. Ám hiába a tehetsége, egy gyermekkori gúnyos mondat mégis kísérti, és a legfontosabb pillanatokban hibázik. Vajon mi kell ahhoz, hogy lerázza magáról ezt a terhet és elinduljon a maga álmodta úton? Tud-e ebben segíteni neki az a csodálatos világ, amit még gyerekként fedezett fel? A/5, 248 oldal, fűzött, 2950 Ft

SZÁZADVÉG POLITI KAI ISKOLA ALAPÍ TVÁNY 1037 Budapest, Hidegkuti Nándor utca 8-10. Tel.: 479-5298 • E-mail: szazadveg@szazadveg.hu www.szazadveg.hu OTTLIK LÁSZLÓ Válogatott írások A kötet tartalmazza Ottlik legfontosabb társadalom- és politikaelméleti írásait, valamint sok nehezen hozzáférhető tanulmányát is. Az a célunk, hogy segítsük elhelyezni a szerzőt a magyar eszmetörténeti panteonban.

Hungaria Æterna 672 oldal, 4790 Ft SZALAYBOBROVNICZKY VINCE Csatatér Bécs Nagyköveti éveim Ausztriában A kötet nagyrészt a szerző ausztriai nagyköveti időszakának (2010-14) a feldolgozása, számos azt megelőző és azt követő életrajzi elemmel tarkítva. A könyv betekintést ad abba, hogy pontosan mi-lyen körök és miért támadták az Orbán-kormányt, de bepillantást kap az olvasó a nagykövetség életébe, a miszszióvezető feladataiba is.

Furor Politicus 232 oldal, 1590 Ft KLESTENITZ TIBOR Pajzs és kard Bangha Béla élete és eszmeisége Bangha Béla megítélése megosztotta a közvéleményt: hívei a „sajtóapostolt”, az „új Pázmány Pétert”, ellenfelei a „sötétség lovagját”, a „fekete hercegprímást” látták alakjában. Jelen kötet bemutatja életének fő eseményeit, pályáját, valamint a kortársaira kifejtett hatását.

Hungaria Æterna 432 oldal, 2790 Ft POKOL BÉLA Szuverenisták kontra föderalisták A kötet rövid elemzéseket tartalmaz a mai európai elitek közötti szellemi és politikai küzdelmekről, melyek alapját az Európai Unión belüli tagállami függetlenségért kiálló szuverenisták és egy Európai Egyesült Államokban feloldódni akaró, a demokráciára felesküdött föderalisták küzdelmeiből kialakult ellentétek képezik. Furor Politicus 252 oldal, 2390 Ft

A FELSŐMAGYARORSZÁG KIADÓ KÖNYVHETI KÖNYVEI:

ANISZI KÁLMÁN

Rólunk, értünk (tanulmányok, esszék) Ára: 3000 Ft

SARUSI MIHÁLY

Öreg-hegyen innen, Öreg-hegyen túl Ára: 3000 Ft
A Cambridge University Press ajánlata: Essential Grammar In Use With Answers+Interactive Ebook 4Th 13.995 Ft English Grammar In Use With Answers +Int. Ebook 5Th Ed. 11.300 Ft

Advanced Grammar In Use 3Rd Ed. With Answers +Ebook 10.750 Ft

Az English Grammar In Use angol nyelvkönyv 1986 óta forradalmasította az angol nyelv tanítását. Ahogy a címe is utal rá, az angol nyelvtant „használat” közben mutatja be, és gyakoroltatja. A kiadvány hasonlatosságára Murphy a Cambridge University Press-szel karöltve egész sorozatot szerkesztett: Essential Grammar in Use (elementary, azaz a kezdőknek) English Grammar in Use (amerikai-angol) és a haladók számára is készült könyv: Advanced Grammar in Use. Murphy néhány évvel ezelőtt átdolgozta nagysikerű könyvét, melyhez Miles Craven és Brigit Viney új részeket kapcsoltak. A haladó angol nyelvtanulók új módon sajátíthatják el a nyelvtan megértését interaktív feladatokkal. Ellenőrizhetik tudásukat: „Jól értettem a mondatot?” A legújabb online verzióban a tanulók saját maguk dönthetik el, mely részeket kell jobban erősíteniük.

Librotrade Kft. 1173 Budapest, Pesti út 237. Tel: 254-0273 Fax: 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu www.librotrade.hu

A könyvek megvásárolhatók:

OXFORD Bookshop Könyvesbolt 1052 Budapest, Gerlóczy utca 7. Tel: 318-8633 E-mail: info@oupbooks.hu www.oupbooks.hu


A SZÉPHALOM KÖNYVMŰHELY könyvheti ajánlata JAAN KROSS A szökés Elbeszélések Jaan Kross (1920– 2007) a huszadik századi észt prózaírás legnagyobb alakja, akinek 100. születésnapját idén ünnepeljük. Ebből az alkalomból jelentettük meg válogatott elbeszéléseinek újabb gyűjteményét, amely kisprózájának átfogó keresztmetszetét nyújtja. Ford.: Jávorszky Béla A/5, 312 oldal, kötött, 3500 Ft VLADIMIR ROTT Az élet megy tovább Önéletírás Vladimir Rott édesapja családjával együtt Magyarországról települt ki a Szovjetunióba, ahol munkát vállalt. 1938-ban a családfőt koncepciós perben elítélték és Szibériába száműzték, ahol életét vesztette. Vladimir Rott mérnök lett, és 1974-ben Kanadába disszidált. Humorral és szeretettel megírt könyveiben beszéli el kalandos életútját. Ford.: Józsa György Zoltán B/5, 468 oldal, kötött, 4700 Ft SZÉPHALOM KÖNYVMŰHELY 1093 Budapest, Lónyai u. 43. fsz.1. Tel./fax: 351-0593 E-mail: iroszak@t-online.hu www.szephalom-konyvmuhely.hu


Az Oxford University Press ajánlata:

Oxford Exam Trainer B2 Rézműves Zoltán és Brigit Viney

5950 Ft

Megjelent a sikeres vizsgafelkészítő könyv második része, a B2 szint követelményeinek megfelelő tankönyv. Azoknak, akik most készülneknyelvvizsgára, vagy akik szerették a B1es részt, és most tovább lépnének, szívből ajánljuk újdonságunkat. A 2017-ben átdolgozott érettségi követelmények szerint részben megváltozott az idegen nyelvi vizsga felépítése, és a témakörök is kibővültek a tizedik, gazdaság témakörrel. Az Oxford Exam Trainer, amely az emelt szintű angol nyelvi vizsgára készít fel, a Közös Európai Referenciakeret szerint B2 szintnek felel meg, és ezeknek a megváltozott körülményeknek kíván eleget tenni. Szerzők: Rézműves Zoltán és Brigit Viney új vizsgafelkészítő könyve az emelt szintű (B2) idegen nyelvi vizsga követelményeit figyelembe véve átfogó ismétlést és gyakorlást biztosítva készíti fel a magyar középiskolásokat az angol nyelvi érettségire. A kötet egyaránt felhasználható intenzív vizsgatréning, kurzuskönyvként, vagy bármely más tankönyvsorozat mellett kiegészítő anyagként. Alkalmazkodik a tanulók igényeihez: a fejezetek és a leckék bármely sorrendben, egymástól függetlenül is elvégezhetők

Oxford Advanced Learner's Dictionary 10Th Ed. 14 990 Ft Advanced Learner's Dictionary 10Th Ed. (Hardback) 18 990 Ft

Az Oxford Advanced Learner’s Dictionary a világ legnépszerűbb haladó B2-C2 szintű szótára az angolul tanulók számára. A 10. kiadásában Oxford Advanced Learner’s Dictionary, vagy az OALD az angol nyelvű szókincs elsajátításának teljes útmutatója, a tanulók számára érthető definíciókkal, a használt nyelvet bemutató mondatokkal, valamint az új Oxford 3000 ™ és Oxford 5000 ™ szavakkal, ami az alapszókincs. Ezt minden hallgatónak meg kell tanulnia. Az OALD több, mint szótár. Fejlessze angol nyelvtudását a következő szintre további erőbedobással és gyakorlással, beleértve az online ISpeakert és IWritert, vagy gyakoroljon szavakat bármikor, bárhol az Advanced Learner’s Dictionary alkalmazással. 1 éves hozzáférést tartalmaz az Advanced Learner’s Dictionary online prémium és 1 év hozzáférés az Advanced Learner’s Dictionary 10. kiadás alkalmazásához.

Librotrade Kft. 1173 Budapest, Pesti út 237. Tel: 254-0273 Fax: 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu www.librotrade.hu

A könyvek megvásárolhatók:

OXFORD Bookshop Könyvesbolt 1052 Budapest, Gerlóczy utca 7. Tel: 318-8633 E-mail: info@oupbooks.hu www.oupbooks.hu


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.