Page 1

www.ujkonyvpiac.hu

ingyenes

ÜNNEPI KÖNYVHÉT

TŰZZEL ÉLNI!

XXIX. évf., 2019. május

2019


Irodalmi ajánlatunk The Red Scrolls of Magic – Cassandra Clare – 5110 Ft

A New York Times bestseller listáján első helyet elért Cassandra Clare és Wesley Chu első könyve az új sorozatban, amelyben High Warlock, Magnus Bane és Alec Lightwood kalandjait követhetjük nyomon a Pokoli Háború utáni világban. A Red Scrolls of Magic egy árnyvadász regény. Magnus Bane vakációra készül, egy pazar utazást tervezett Európában Alec Lightwooddal, az Árnyvadásszal, aki minden várakozás ellenére a barátja. Alig érkeznek meg Párizsba, egy régi barátjuk keresi fel őket és hírt hoz egy démon-imádó szektáról. A „Bíbor kéz” szektát meg kell állítaniuk, mielőtt még több kárt okoz. A kaland egyre veszélyesebbé válik, és súlyos titkok kerülnek napfényre. Harry Potter rajongói nem fognak csalódni.

War Storm – Victoria Aveyard – 3145 Ft

A Red Queen sorozat negyedik kötete. Mare Barrow megszenvedte, mikor Cal árulásába majdnem belepusztult. Most eltökélte, hogy megóvja a szívét, és kiharcolja a szabadságot a Vörösöknek és a hozzá hasonló „újvérűeknek”. Közeleg a háború ideje, de vajon a győzelem magával hozza –e az Ezüstkirályság bukását? Vagy örökre elnémítják a kis villámlányt? A 29 éves Aveyard jelenleg ingázik a Keleti és a Nyugati part között, kihasználja, hogy íróként és forgatókönyvíróként büntetlenül olvashat és megnézhet egy rakás filmet. Az írónő saját bevallása szerint hobbit és Mardekáros, ennél többet talán nem is kell elárulni a műfajról.

Five Feet Apart – Rachael Lippincott, Mikki Daugtry, Tobia Iaconis – 3275 Ft

Milyen az a szerelem, ha soha nem érintheted meg imádottadat? A cisztás fibrózis egy örökletes genetikai betegség, ami miatt senkivel nem lehet fizikai kontaktusa, hisz ez fertőzés veszéllyel jár, ami halálos a beteg számára. Ráadásul Stellának nem szabad kockára tennie a tüdőtranszplantációra való esélyét. Rég eldöntötte, hogy mindenkitől két lépés távolságot fog tartani. Nincs kivétel, két lépés. Ekkor toppan az életébe a vadóc Will Newman, akinek rakoncátlan tincseitől és csodás kék szemétől Stella gyomra azonnal szaltózni kezd. Ha csak egy kicsit lefaraghatnának a két lépést távolságból „Két lépés távolság” címmel nagy siker a mozikban.

Moriarty – Anthony Horowitz – 3390 Ft

Horowitz új sorozatának 2. kötete. Sherlock Holmes halott. Ösellenségével csak úgy tudott végezni Doyle által megénekelt utolsó kalandjában, hogy a Reichenbach vízesésnél magával rántotta a mélybe Moriartyt. A gonosztevők világában a hatalmi vákuumot rövidesen betölti egy új bűnözői zseni. Amerikából a híres Pinkerton nyomozók egyike, Frederick Chase érkezik, és vállvetve Athelney Jones felügyelővel, a Holmes-i módszer odaadó hívével veszik fel a harcot az új bűnözői hullám ellen. Horowitz új életet lehel Doyle világába, amely minden oldallal egyre inkább magával ragad egy pattanásig feszült cselekményű krimi szövevényeibe.

Detective Story – Kertész Imre – 2965 Ft

Kertész Imre 1977-es Detektívtörténet című kisregényének német nyelvű kiadásakor közölt recenzió „tökéletesen felépítettnek” nevezte a valahol Latin-Amerikában játszódó elbeszélést. A szerző „lélegzetelállítóan mesél arról a rémálomról, hogy mit jelent önkény áldozatának lenni”. A diktatúra összeomlott. A börtöncellájából Antonio Martens, a titkosrendőrség volt kihallgatója várja az ítéletét. Mi a vád? Többszörös gyilkosság, amit nem is tagad. Elmeséli szerepét az úgynevezett Salinas-esetben: a gazdag Salinas család két tagjának elfogását, bebörtönzését, kínzását és meggyilkolását, akiket a kormány elleni összeesküvés vádjával illettek. Természetesen a mű sokkal több, mint egy detektív történet. Kertész örök témája itt is előkerül: szabadság vagy sors, és van-e szabadság egy diktatúrában.

A kötetek megvásárolhatók:

Librotrade Kft. 1173 Budapest, Pesti út 237. Tel.: 254-0273 Fax. 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu www.librotrade.hu

OXFORD Bookshop Könyvesbolt 1052 Budapest, Gerlóczy utca 7. Tel.: 318-8633 E-mail: info@oupbooks.hu www.oupbooks.hu


ÚJ KÖNYVPIAC

3

www.ujkonyvpiac.hu I DŐJEL KI ADÓ 2085. Pilisvörösvár, Bányató u. 4/b. Tel.: (20) 953-3691 E-mail: kbaranyi@freemail.hu facebook/IdoJel-Kiado WÉBER KRISZTINA A Fallaci Harcban a világgal a világért Életrajz a világ legendás újságíró asszonyáról Oriana Fallaciról, ki kora leghíresebb és legbefolyásosabb alakjaival készített interjúkat. Szenvedéllyel kereste az igazságot, éleslátása és próféciái mára már bebizonyosodtak. A magyarországi 1956-os élményei különlegességnek számítanak.

15,4x21 cm, 224 oldal kötött, 3490 Ft FABYEN KÖNYVKI ADÓ 8976 Márokföld, Kossuth u. 10/3. Tel.: (30) 933-0399 E-mail: fabyen@fabyen.hu www.fabyen.hu VAVYAN FABLE Habospit e A HALKIRÁLYNŐ és a VIS MAJOR történetének hősei találkoznak! Fertő Cityben menyegző készül. A harcművész Dalia és a sok kínpadot megjárt exzsaru, Marcel-Lobo kézfogózna a város hírneves kastélyában. Ám az élet nem habospite. A vőlegényt elrabolják.

140x195 mm, 300 oldal, fűzött, 3500 Ft

A könyv a száz éve született nagy orosz író előtt tisztelegve hangsúlyozottan magyar szemszögből mutatja be Szolzsenyicin életművét, életútját, küzdelmeit és nézeteit.

KISS-RÉVY ATTILA Életünk színes forgácsai Vidám és Borongós Karcolatok, tudósítások Szerk.: Révy Eszter Pillanatképek a rendszerváltás utáni hősi éveinkből. Különösen ajánljuk a 25–40 év közötti polgártársaink figyelmébe.

FARAGÓ IMRE Élet cserepek A görögből rovásba teszi át az evangéliumokat egy regűs. Háború jön, a hártyákat menekíteni kell, de ismeretlen helyre kerülnek. Létük családi hagyományként száll az utódokra, és századok után egyikük megtalálja... A5, 420 oldal, fűzött 3300 Ft (tervezett) VARGA CSABA HAR The 45.000 years old spiritual and linguistic heritage of Europe Szerk.: dr. Kontúr László A könyv a magyar nyelv szerkezetét mutatja be, az antik és az új európai nyelvek szavainak összehasonlításával, a 2004-ben megjelent magyar nyelvű könyv angol fordításában. B5, 300 oldal, fűzött, 4500 Ft

120x200 mm, 260 oldal fűzött, 1800 Ft

K.U.K. KIADÓ 1138 Népfürdő u. 15/E. Tel./fax: 359-1634 E-mail: kukkiado@kukkiado.hu www.kukkiado.hu KÖVES JÓZSEF Hajlékony hajléktalan A hajléktalan hős megismeri az aluljárók, a piac életét. Mégsem igazi hajléktalan, hanem egy laza fél-értelmiségi, aki biztosan tudja, hogy egyszer majd talpra áll. Sikerül-e? Erről szól ez a kópéregény. 116x180 mm, 232 oldal fűzött, 2400 Ft

MOLNÁR KRISZTINA RITA Borostyán, az időkapus

Ill.: Szalma Edit 120 oldal, 2999 Ft

KÖNYVKLUB KFT. 1106 Budapest, Keresztúri út 8/A. Tel.: 264-4555 E-mail: kiado2@dunakiado.hu Honlap: www.könyvklub.hu

FRÍG KIADÓ 2085 Pilisvörösvár, Bányató u. 4/b. Tel.: (20)953-3691 E-mail: kbaranyi@freemail.hu www.frigkiado.hu

Ill.: Lakatos István 160 oldal, 2799 Ft

Dóri bátor, nyolcéves nagylány: a fraknói vár kapuját őrző krokodillal beszélget. Ő Borostyán, aki jól ismeri egykori gazdája, Esterházy Pál és a vár összes titkát, de csak a kiválasztottaknak mesél.

DOMONKOS LÁSZLÓ Lélek és szögesdrót Szolzsenyicin, magyar ecsettel

140x195 mm, 224 oldal, fűzött, 2990 Ft

120×200 mm, 464 oldal, fűzött/kötött fűzve 3299 Ft, kötve 3699 Ft

Hogy írjunk verset? A két szerző évek óta segít fiatalokat saját választ találni e kérdésre. Kreatívírás-foglalkozásaik javából válogattak feladatokat a költészet műhelytitkai iránt érdeklődőknek.

ZALKA CSENGE VIRÁG Ribizli a világ végén A magyar népmesék királylányai többet tudnak annál, hogy csak a herceget várják. Ribizli és társai csupa rendhagyó hős és hősnő népmesekincsünk rejtett zugaiból: némelyikük most először nyomtatásban. Ill.: Herbszt László 240 oldal, 3499 Ft VIG BALÁZS Todó kitálal a sportról Nem csak győzteseknek A sorozat harmadik kötetében Todó lelkesen veti bele magát a sportolásba, és a tőle megszokott iróniával osztja meg tapasztalatait a fociról, az úszásról, a karatéról – ám valójában a barátságról mesél. Ill.: Felvidéki Miklós 62 oldal, 2499 Ft MENNO METSELAAR – PIET VAN LEDDEN Ki volt Anne Frank? 2019-ben töltené be 90. életévét Anne Frank, akinek naplóját mindannyian jól ismerjük. A kötet számos új információval gazdagítja a kamasz lány bujkálásának történetét, a személyes hangvételű visszaemlékezéseknek köszönhetően pedig a holokauszt és második világháború eseményei még inkább átérezhetővé válnak, és a rengeteg fotó és Huck Scarry illusztrációi szemléletessé tesznek. Ford.: Fenyves Miklós, ill.: Huck Scarry 40 oldal, 3499 Ft

OLDALON

A szünidőben is folytatódnak a kalandok! Henry mágikus leopárdjával a nagyszülők kastélyába látogat, ahol járnak-kelnek a szellemek. Vajon ki rejtőzik mögöttük és milyen meglepetést tartogat a nagymama?

LACKFI JÁNOS – MOLNÁR KRISZTINA RITA Tit kos versműhely

6.

MARGIT AUER Mágikus állatok iskolája – Végre vakáció! Henry és Leander

MÓRA KÖN YVKIADÓ 1066 Budapest, Jókai u. 6. Tel.: 320-4740 • Fax: 320-5382 E-mail: mora@mora.hu www.mora.hu

FOLYTATÁS A

BABILON KIADÓ 1075 Budapest, Károly krt. 3/A. Tel: 322-3871 Fax: 322-6023 E-mail: kiado@tessloff-babilon.hu www.tessloff-babilonkiado.hu


ÚJ KÖNYVPIAC

6

FOLYTATÁS A

3.

OLDALRÓL

www.ujkonyvpiac.hu DR. GYARMATHY ÉVA Pszichomeditáció Ez a könyv meditációs alapanyag, a tanítás-nevelés, és általában az emberi kapcsolatokra épülő tevékenységek során szerepet játszó pszichológiai háttér megerősítésére irányul. A konkrét ismeretek mellett lehetőséget ad az egyes témakörök át- és továbbgondolására. Ill.: Szűcs Édua, 360 oldal, 3999 Ft PAPIRUSZ BOOK KIADÓ 1126. Budapest, Böszörményi út 8. Tel.: 214-5530 E-mail: papirusbook@gmail.com SZ. KOVÁCS PÉTER Francia szonáták Novellafüzér „A Francia szonáták kötet tulajdonképpen egy kísérlet… Egy írónak – úgy hiszem – nem kötelessége kiszolgálni a közízlést, különösen akkor nem, ha arra tette fel életét, hogy változtasson a közízlésen, hogy a magyar társadalom ne akarja modernizálni nagyjainkat, mert ezen írók műveit nem lehet átírni, az ifjúságot kell ránevelni, hogy képes legyen olvasni a sorokban, a sorok között.”

PRESSKONTAKT BT. 2131 Göd, Pf. 82. E-mail: presskontakt@presskontakt.hu www.nogradi.hu NÓGRÁDI GÁBOR – CAKÓ FERENC Nyeregbe, srácok! Vigyázz a biciklivel, hogy sose érjen baj! Több mint 200 ezer példányban megjelenő baleset-megelőzési könyveinknek is köszönhető, hogy a legsúlyosabb gyerekbalesetek száma a tizedére csökkent húsz év alatt. (KSH) Megtettük, amit megkövetelt a haza. És te? Vigyázz, hogy sose érjen baj! 210x210 mm, 60 oldal, fűzött, 1890 Ft

Az élet úgy hozta, hogy lett egy fogadott lányom, keresztgyerekem: egy erdélyi árva kislány, akit hosszú évekig patronáltam-istápoltam-látogattam-nyaraltattam a családom és a barátaim segítségével. Noémi – nevezzük így – duplán hátrányos helyzetű, mélyszegénységből jövő erdélyi magyar és egy árvaházban nevelkedő, nem kívánt gyerek. Az ő történetéről szól a könyv, nyolc éves korától 10 éven át.

Három emberi sors egymásba fonódása a csernobili katasztrófa árnyékában, a háttérben a XX. század második felének történelme... A/5, 296 oldal, fűzött 2950 Ft

Az Új Könyvpiac könyvheti melléklete Kiadja: Lafferton és Társa Kft. Szerkesztőség: 1043 Budapest, Bocskai u. 26. Email: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu Honlap: www.ujkonyvpiac.hu Felelős kiadó: Lafferton Kálmán ügyvezető HU ISSN 1215-5551 Nyomdai munka: Pauker Nyomda Felelős fezető: Vértes Gábor ügyvezető

F/5, 120 oldal, kötött, fóliázva, 2000 Ft TINTA KÖNYVKIADÓ 1116 Budapest, Kiskőrös u. 10. Tel.: 371-0501 Email: info@tintakiado.hu www.tintakiado.hu

Az 1938 és 1942 között íródott Napló egy gyermekotthon mindennapjainak története, egyidejűleg Magyarország látlelete, nemzeti körkép. A könyv Farkas Erzsébet „pedagógiai hőskölteménye”, és egyúttal a vészkorszak fontos, mindeddig ismeretlen mementója is.

Legdrágább kincsünk a gyermek? Akkor miért vezetünk, sétálunk, meg biciklizünk kézben tartott mobillal? Vigyázz, hogy sose érjen baj! 210x210 mm, 60 oldal, fűzött, 1890 Ft SHIROKU MA KFT. 1122 Budapest, Maros utca 25. Tel.: 358-9652 • E-mail: tszasz@shirokuma.hu www.shirokuma.hu T. SACHSEN Az akasztot t ember A helyszín egy nyugat-német kisváros az ’50-es évek közepén. A háború már rég véget ért, de hatása továbbra is érződik, átszövi a mindennapokat. Egy volt náci besúgó halála pedig olyan lavinát indít el, ami alaposan felborzolja a kedélyeket.

Friedrichstadti történetek 120x210 mm, 184 oldal fűzött, 2490 Ft

A/5, 166 oldal, fűzött, 2990 Ft HORVÁTH ANDREA Isten táncosai – Csernobili sorsok

„Pap Éva hárfaérzékenységű lénye a költészetben Adyból kiindulva egyre inkább önmagát írta. Megkapó a versek érzelmi gesztusredszere, szabadsága” – írja a Jászai Mari-díjas, jeles színésznő összegyűjtött verseiről elismeréssel Baán Tibor költő, műkritikus.

HÓDOS MÁRIA – FARKAS ERZSÉBET Fiaim, hol vagytok?

NÓGRÁDI GÁBOR – CAKÓ FERENC H ova nézel, Papa? Vigyázz a mobillal, hogy sose érjen baj!

A/5, 368 oldal, fűzött, 3200 Ft ÉZSIÁS ERZSÉBET Vadsóska Napló egy árváról

PAP ÉVA Hol van az út, az igazság és az élet? Összegyűjtött versek

SZÉPHALOM KÖNYVMŰHELY 1093 Budapest, Lónyai u. 43. fsz.1. Tel./fax: 351-0593 E-mail: iroszak@t-online.hu www.szephalom-konyvmuhely.hu JÁMBORNÉ BALOG TÜNDE Különös tartomány Családregényféle régi és újabb elbeszélésekből A József Attila-díjas író válogatott elbeszéléseit öt ciklusba rendezte: Kárpátmedencei családok generációi elevenednek meg finomtollú sorsrajzaiban. „Nagy örömet okozott az írása, a szívemből van írva! Nekem is egyre többet járnak az eszemben elködlött dédanyáim, de én nem tudtam volna ilyen megejtően megírni őket, mint Maga.” – írta Lázár Ervin Jámborné Balog Tünde novelláiról. A/5, 328 oldal, kötött, fóliázva, 3200 Ft

235x165 mm. fűzött, 590 oldal, 5779 Ft


Szandi Sz andi m meséi e sé i 990 9 90 Ft 125 125 × 175 175 m mm m 1 12 o l dal 112 oldal p puhatáblás uhatáblás

Guruló G uruló k kerekek erekek 1990 19 90 Ft Ft 140 1 40 × 105 105 m mm m 10 1 0 oldal o l dal stancolt stancolt

103 10 3 kísérlet k í s é rl e t 3990 39 90 FFtt 2 250 50 × 2 275 75 m mm m 1 20 o l dal 120 oldal rejtett rejtet t spirálozással spirálozással

Kalandos Kalandos küldetés kü ldetés 1790 Ft 1790 Ft 1 70 × 230 230 mm mm 170 4 8o l dal 48 oldal fle flexibilis xibilis b borító orító

LEGO – R LEGO Robotok ob oto k építőelemekből építőelemekből 2790 27 90 Ft Ft 190 × 2 50 m m 190 250 mm 96 oldal o l dal 96 puhatáblás puhatáblás

1047 Budapest, Budapest, Bar Baross oss u u.. 91–95. • TTelefon: elefon: (06-1) 272 1313 • Fax: Fax: (06-1) 272 1312 • E-mail: napraforgo@napraforgokiado.hu napraf afor orgo@napraf afor orgokiado.hu • w www.napraforgokiado.hu ww.napraforgokiado.hu


Az Oxford University Press ajánlata:

Oxford Advanced Learner's Dictionary 9 th Edition ISpeaker, IWriter DVD-ROM

13.995 Ft

Több, mint 185.000 szót és kifejezést tartalmaz. Az előző kiadáshoz képest 700 új szó a nyomtatott szótárban és plusz 200 új szó a DVD-ROM-on. 30 oldalnyi íráskészség fejlesztés (esszék, riportok, összefoglalók, levelek, képleírások, e-mailek, önéletrajz minták). IWriter. 10 oldalnyi beszédkészség fejlesztés (témakörök, véleménykifejtés, érvelés, prezentációk). ISpeaker. 56 oldal színes képes szótár, Visual Vocabulary Builder. A DVD-ROM-on található, Oxford IWriter: íráskészség fejlesztés, írásművek felépítése, szerkesztése a szoftver segítségével. Oxford ISpeaker: felkészítés szóbeli vizsgákra, segítség prezentációk készítésében, társalgási témák és beszédkészség fejlesztés, párbeszédek gyakorlása, brit és amerikai kiejtés tanítása videók segítségével, saját kiejtés visszahallgatása. Teacher Resources: videók, óratervek, feladatlapok.

Librotrade Kft. 1173 Budapest, Pesti út 237. Tel: 254-0273 Fax: 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu www.librotrade.hu

A könyvek megvásárolhatók:

OXFORD Bookshop Könyvesbolt 1052 Budapest, Gerlóczy utca 7. Tel: 318-8633 E-mail: info@oupbooks.hu www.oupbooks.hu

Profile for Tibor Benjámin Szabó

Könyvheti katalógus – 2019  

Könyvheti katalógus – 2019  

Profile for ukp_digi
Advertisement