Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

H A L D E R B E R G S E

14 MEI 2014 WEEK 20

Uitgeverij

13 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

076

599

SPORT

Volg ons via twitter: @H_bergseBode

ACHTERBAN ONS STAPT MASSAAL OP VANWEGE WETHOUDERSKEUZE

Te l .

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

BOSSCHENHOOFDSE MUZIEKVERENIGING FCO VIERT 90-JARIG BESTAAN

Curator accepteert bod Steenfabriek

Oproep verruiming Kinderpardon

BOSSCHENHOOFD - De gemeente is eigenaar van het project Steenfabriek/Noordkaap in Bosschenhoofd. De curator is namelijk akkoord gegaan met het bod van 615.000 euro dat Halderberge na toestemming van de gemeenteraad deed. De ontwikkelaar, HEJA ging failliet waarna het woningbouwproject in handen kwam van de curator. Het gemeentebestuur wilde het project overnemen vanwege de onveilige situatie voor de huidige bewoners en omwonenden die B&W middels de aankoop op wilde lossen. Het bod is door de curator geaccepteerd en door de rechter commissaris akkoord bevonden. Het college stemt in met de concept-koopovereenkomst.

OUDENBOSCH - Toos Verschuur, fractievoorzitter van Progressief Halderberge, roept burgemeester Giel Janssen op om, net als bijna 150 andere Nederlandse burgemeesters, ook de oproep aan staatssecretaris Teeven te ondertekenen. Het betreft een oproep om afgewezen aanvragen voor het kinderpardon opnieuw te bekijken. Het kinderpardon is in 2012 ingevoerd. Kinderen van asielzoekers die langer dan 5 jaar in Nederland wonen komen ervoor in aanmerking. De helft van alle aanvragen is echter niet gehonoreerd, mede omdat zij een tijdje onder toezicht van de gemeente stonden. Men wil dat er nog eens goed gekeken wordt.

Vrouw ziet gestolen fiets op internet

Extra scheiding op milieustraat succes

OUDENBOSCH - De politie heeft op de Jan Vermeerlaan in Roosendaal een 24-jarige man uit Oudenbosch opgepakt. Hij bood via Marktplaats een gestolen fiets aan. De eigenaresse, een 40-jarige vrouw uit Roosendaal, was de fiets op Marktplaats tegen gekomen en had een afspraak met de aanbieder gemaakt. Dit had ze ook doorgegeven aan de politie. Toen ze zaterdag rond 22.10 uur aankwam op de Jan Vermeerlaan herkende ze de fiets. Hierop belde ze de politie, die direct ter plaatse kwam en de verdachte aanhield. De man is vastgezet op verdenking van heling. Het is niet bekend of hij de tweewieler ook daadwerkelijk heeft gestolen.

HALDERBERGE- Burgers van de Savergemeenten maken goed gebruik van het feit dat zij gratis hun groenafval op de milieustraat kunnen aanleveren. Saver is begin dit jaar op het terrein gestart met de eigen bewerking van het snoeihout. Deze bewerking houdt in dat het snoeihout door middel van houtshredder wordt verkleind tot stukjes hout van ongeveer 2-5 cm. Deze worden gebruikt voor het opwekken van warmte en elektriciteit, als bodemverbeteraar en worden verwerkt in spaanplaat. Saver is zeer te spreken over de aangeleverd kwaliteit van het snoeihout door de burger. Hierdoor heeft Saver al meer dan 100 ton aan snoeihout verwerkt.

Gezondheidsmarkt voor 55-plussers OUDENBOSCH - Op zaterdag 17 mei van 10.00 tot 15.00 uur wordt er op sportpark Albano in Oudenbosch een Gezondheidsen beweegmarkt gehouden. De markt is speciaal voor 55-plussers die met klachten als overgewicht, diabetes en hartklachten door het leven gaan. Ook mensen die zelf al voldoende bewegen en sporten zijn welkom. Ruim twintig organisaties, sportverenigingen en sportaanbieders staan die dag klaar om de bezoekers te informeren over de mogelijkheden om toch zoveel mogelijk te blijven sporten, in beweging en gezond te blijven. Voor meer informatie over de Gezondheidsmarkt kunt u terecht bij c.boot@brabantsport.nl.

Veel overlast door regenval OUD GASTEL - Oud Gastel en Oudenbosch hebben op maandag behoorlijk last gehad van het weer. In de twee dorpen werd zware regenval en zelfs hagel gemeld. In andere dorpen in Halderberge en in de rest van West-Brabant had men ook te kampen met flinke regenbuien. In Breda en Hoeven stonden er volgens verschillende berichten zelfs een aantal straten blank . Bij de hulpdiensten kwamen er meerdere meldingen binnen van wateroverlast. Volgens het KNMI zullen de buien in het zuiden van het land plaatsmaken voor ander weer. In de loop van de week zal er namelijk een overgang plaatsvinden naar rustiger en warmer weer.

BOSSCHENHOOFD - Minister-president Mark Rutte onthult samen met VVD-kandidaat voor een Europees Parlememt, geflankeerd door directeur Stef Have, de bouwplannen voor Breda International Airport in Bosschenhoofd. Rutte was laaiend enthousiast over het vliegveld. De plannen behelzen een nieuwe terminal, restaurant en bedrijfpanden met hangars. FOTO BERT SAHARI / S IMAGES

‘Wij kunnen onmogelijk nog meer bezuinigen, dat kost nóg een vestiging’

Hoorzitting gemeente en bieb HALDERBERGE - Het gemeentebestuur heeft de directie van bibliotheek VanNu laten weten geen aanvullende subsidie van 15.000 euro te zullen vertrekken. Het lukt de bibliotheekdirectie niet, om na eerdere bezuinigingsronde, aan de volledige nieuwe bezuinigingsopdracht van 100.000 euro te voldoen. “85.000 euro is haalbaar, het restant niet”, aldus directeur Frédérique Assink. “Nu wij te horen hebben gekregen dat we geen extra subsidie krijgen, vestig ik mijn hoop en vertrouwen op de hoorzitting die nog volgt. Anders vrees ik echt dat de voorziening in Hoeven, Oud Gastel of Oudenbosch zal moeten sluiten.” DOOR VERA DE GEUS De directie van de bibliotheek heeft te horen gekregen dat zij minder huur hoeft te betalen. Ook de kosten voor gas, water en licht gaan omlaag, omdat de oppervlakte van de bibliotheken en servicepunten in Halderberge aanzienlijk is teruggenomen. Daar is Assink als directeur blij mee, maar het feit dat de gemeente tevens laat weten dat men niet hoeft te rekenen op een extra subsidiebedrag van 15.000 euro baart haar zorgen. Grote zorgen. “Wij hebben al zo verschrikkelijk veel moeten bezuinigen. Ook de inwoners hebben op het bibliotheekwerk flink in moeten leveren”, zegt

Assink doelend op de diverse bezuinigingsrondes die VanNU al door heeft moeten voeren. “Nu kregen we te horen weer 100.000 euro op jaarbasis te moeten bezuinigen. Om dat te bereiken hebben we flink moeten schrappen in het aanbod. De bibliotheken in Hoeven en Oud Gastel zijn omgevormd tot servicepunt, de bibliotheek in Oudenbosch is kleiner geworden en ga zo maar door. We hebben het geschopt tot een bezuiniging van 85.000 euro, maar het restant van 15.000 euro lukt ons echt niet”, legt ze uit. Zonde Assink hoopte dat Halderberge gevoelig

zou zijn voor de vele argument die ze aan heeft gedragen, maar dat blijkt niet het geval. “In december heb ik de aanvraag al gedaan en nu krijg ik pas een reactie”, geeft ze aan. “In de tussentijd heb ik bezwaar gemaakt vanwege het tekort op de exploitatie, mede omdat er geen reactie kwam vanuit de gemeente. Recent heb ik te horen gekregen dat er een hoorzitting komt bij de bezwarencommissie, ik wacht nog op de uitnodiging. Hoe dan ook is daar al mijn hoop op gevestigd, want als wij inderdaad nog 15.000 euro moeten bezuinigen gaat dat ten koste van een vestiging. Dan kan het echt niet anders meer en dat is eeuwig zonde.”

Vrouw wordt van de weg gedrukt tussen Oudenbosch en Moerdijk

Getuigen gezocht na bedreiging A17 OUDENBOSCH - De politie onderzoekt een bedreiging die dinsdagmorgen 22 april plaatsvond op de Rijksweg A17 tussen Oudenbosch en Moerdijk. Een vrouw werd daarbij van de rijbaan gedrukt door een bestuurder in een blauwe Fiat Stilo. DOOR VERA DE GEUS Op dinsdagmorgen 22 april tussen 06.00 en 06.15 reed een 27-jarige vrouw met haar grijze Volkswagen Polo over de rijksweg tussen Oudenbosch en Moerdijk in de richting van Rotterdam. Op dit traject werd zij diverse malen ingehaald, gehinderd en zelfs van de rijbaan gedrukt door de bestuurder van de blauwe Fiat Stilo.

Schrik “Dit gebeurde met snelheden van boven de 100 kilometer per uur. Het slachtoffer kon voorkomen dat zij tegen de vangrail kwam danwel met ander verkeer in aanraking kwam. De schrik was er echter niet minder om en de vrouw voelde zich hierdoor ernstig bedreigd”, aldus de recherche van het district UtrechtOost die op zoek is naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via het telefoonnummer 0900-8844.

Bijeenkomst Alzheimer Café OUDENBOSCH - Op maandag 2 juni vindt de eerstvolgende bijeenkomst in het Alzheimer Café plaats. Het Alzheimer Café in Oudenbosch organiseert twee keer in de maand een bijeenkomst voor mensen met Alzheimer. Ook familieleden, mantelzorgers en andere belangstellenden zijn welkom. Deze keer wordt het hoofdonderwerp ‘Het levensstatement’, besproken. Ook wordt er een film vertoond en krijgen de bezoekers daarbij een gratis kopje koffie of thee. Naderhand kunnen de ‘lotgenoten’ en natuurlijk hun familieleden napraten en eventuele vragen stellen. Voor meer informatie over de Alzheimeravond kunt u bellen naar tel: 0165 328 279

Bijeenkomst over wegwerkzaamheden OUDENBOSCH - In het kader van groot onderhoud vinden er aan een aantal wegen in Oudenbosch, Oud Gastel, Hoeven en Stampersgat veranderingen plaats. Team realisatie van de gemeente Halderberge houdt daarom op woensdag 14 mei een inloopbijeenkomst van 14.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis, Parklaan 15 in Oudenbosch. Tijdens de bijeenkomst wordt er informatie gegeven over de werkzaamheden aan de wegen. Ook kunnen bezoekers hun mening geven over de werkzaamheden, maar ook over andere problemen over bijvoorbeeld het wegdek, het riool en verlichtingen of verzakkingen in de besproken wegen.


30 voor 5,-

Hondensnack Pro-Line Boxby. Diverse smaken. Per stuk 3,99

3 voor 7,50

3 voor 50 7,

One-Touch Premium 57. Houtskoolbarbecue. Ook verkrijgbaar in wit. Van 249,99 voor 199,-

199,-

NU MET GRATIS 3 KG WEBER BRIKET TWV 4.99

Loungeset Palma. Van rond wicker en aluminium frame. 6 persoonshoekbank met 2 poeven. Ideaal om aan te eten. Tafel met Inf initree blad 150x70 cm. Van 1.999,- voor 1.599,-

Tegen inlevering van deze bon ontvangt u een GRATIS grote Vlijtige Lies t.w.v. 2,49!*OOK VIA WEBSHOP

GRATIS GROTE VLIJTIGE LIES

Actieartikelen zijn geldig van 15-18 mei 2014 zolang de voorraad strekt. Prijs-en/of modelwijzigingen alsmede zetfouten voorbehouden.

Perkknaller! 30 perkplanten voor 5,-

Nu voor

1.399,-

* Bij besteding vanaf 10,-. Naam: E-mail:

genieten met groen LIFE & GARDEN BREDA IABC 5024 (t.o. MediaMarkt Woonboulevard), 076-7630885 LIFE & GARDEN ETTEN-LEUR Lage Vaartkant 11, 076-5034956

www.lifeandgarden.com

tuincentrum

KIJK VOOR OPENINGSTIJDEN OP: www.lifeandgarden.com

ALLE ZONDAGEN GEOPEND VAN 11-17 UUR

17:00 T O T 0 AN 11:0 V D N E ei GEOP m 8 1 ndag Koopzo

30% K ORTI NG

op ke uken delen + gra tis m ontag e! *

25% K op De ORTIN Ville G san itair*

Complete badkamer 5589,-

2995,-

Complete keuken

5849,-

7464,-

Incl. bad (180x80 cm), douchecabine, wandcloset combinatie, badmeubel, designradiator en kranen. Excl. tegels*

Incl. vaatwasmachine. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren.*

20% K ORTI N op all e sau G

Volop aanb iedin gen!

na’s*

1001 soorten wand- & vloertegels Volop aanbiedingen

Kijk voor meer inspiratie, informatie en openingstijden op www.janvansundert.nl

300 KEUKENS & BADKAMERS 1001 VLOER- & WANDTEGELS 4500 M2 WINKELPLEZIER! Jan van Sundert Lokkerdreef 10, Etten-Leur Tel. (076) 504 8800

*Vraag naar de voorwaarden in de showroom.


ACTUALITEIT

‘Niemand wist van het convenant dat Mollen over twee jaar Bons vervangt’

Achterban ONS stapt massaal op vanwege wethouderskeuze HALDERBERGE - Zeventien van de 21 leden van ONS Lokaal zijn opgestapt, omdat zij het niet eens kunnen zijn met het feit dat Jan Mollen door de coalitiepartners niet is geaccepteerd als wethouderskandidaat. Oudleden Ton Brugel en Cees Masseurs doen een boekje open over de gang van zaken betreffende de invulling van de wethoudersposten. Jurgen Pertijs, fractievoorzitter van Lokaal Halderberge, is niet blij met de informatie die zij naar buiten brengen: “Wij hadden het op een ander moment willen doen. Hoe dan ook hebben wij als coalitie gekozen voor stabiliteit, maar ik heb mij niet met de rug tegen de muur laten zetten.” DOOR VERA DE GEUS Brugel en Masseurs, respectievelijk vijf en twaalf jaar (bestuurs)lid van ONS, zijn twee van de zeventien leden die het hoofdstuk Lokaal Halderberge direct na de bekendmaking van het nieuwe college hebben afgesloten. “Wij spreken er schande van dat de wens van de kiezers die door middel van voorkeursstemmen is geuit, is genegeerd. Voor ons is duidelijk dat Jan Mollen wethouder had moeten worden, maar Pertijs heeft zich onder druk laten zetten door de coalitiepartners. Mollen paste niet in het plaatje van CDA, WOS en Progressief Halderberge. Bons moest en zou aanblijven en daarom is er niet gekeken naar de wens van de kiezer”, aldus Masseurs. Transparant Volgens Masseurs is er van openheid en transparantie, de kernwoorden van Lokaal Halderberge, absoluut geen sprake:

“De achterban is helemaal niet geïnformeerd over de uiteindelijke invulling van de wethoudersposten. Dat hoorden we pas achteraf toen alles al achter gesloten deuren was beklonken. Zelfs wethouder Bert Suijkerbuijk kreeg zonder opgaaf van reden bij de algemene bekendmaking pas te horen dat hij mocht vertrekken. Hij wist van niks!” De heren zijn tevens verbolgen over het feit dat er in de openbaarheid met geen woord gerept is over het feit dat zowel Akkermans als Bons over twee jaar met pensioen (kunnen) gaan. “Dit vinden wij raar, want dit komt de stabiliteit van het college niet bepaald ten goede. Maar er is zelfs al een convenant getekend - wederom in het geheim - dat Jan Mollen Bons dan zal opvolgen.” Persoonlijk drama Jurgen Pertijs, fractievoorzitter van Lokaal Halderberge waarin ONS als fusiepartij in is opgegaan, reageert geschokt op de informatie die Masseurs en Brugel naar

De rust in de Halderbergse politieke arena lijkt van korte duur te zijn geweest.

buiten hebben gebracht. “Het is absoluut niet de bedoeling om zaken onder de pet te houden, we zochten alleen naar het juiste moment om een en ander te communiceren. Bovendien werkt het natuurlijk niet zo dat ik na iedere avond tijdens de coalitiebesprekingen gesprekken heb met de achterban. Maar ik geef meteen toe dat Suijkerbuijk persoonlijk geïnformeerd had moeten worden. Hier is echter sprake van een communicatiefout. Na de vergadering is er een soort van bellijst opgesteld wie wie zou bellen en daarin is iets misgegaan. Een persoonlijk drama voor Bert, dit had nooit mogen gebeuren”, geeft Pertijs ruiterlijk toe. “De andere verwijten lig-

gen echter veel en veel genuanceerder. Allereerst vindt ik het ontzettend jammer dat de leden van ONS weglopen. Ik ben meer voorstander van de dialoog dan van het deuren dichtgooien. Dit is geen lekker begin, voor niemand. Dit terwijl we pleiten voor rust en stabiliteit in de Halderbergse politiek.” Ongewenst Pertijs legt uit wat volgens hem de situatie is: “Akkermans en Bons bereiken over twee jaar de pensioengerechtigde leeftijd. Daarin wordt in de stukken ook openlijk gesproken. Zoiets komt natuurlijk wel vaker voor. Er wordt nu gesproken over

ARCHIEFFOTO

Mollen als opvolger van Bons, maar een convenant is zeker niet getekend. Feit is dat ik opdracht heb gekregen om Mollen voor te dragen als wethouder, maar vanwege de aankomende zware taken, is het gezien de stabiliteit beter om Bons aan te houden. Een ervaren college dat op elkaar in is gespeeld, dat is wat we de komende moeilijke tijd nodig hebben. Vandaar dat we niet te veel wisselingen willen. Inwerken en overdragen is nu veel ingewikkelder en ongewenster dan bepaalde posten behouden. Ik betreur de aanval op mijn handelen, want dit heeft niets met ruggengraat te maken. Dit is een bewuste keuze voor stabiliteit.”

Bossch enhoofdse M uziekvereniging FCO viert 90-jarig bestaan

‘Samen musiceren is belangrijker dan presteren’ BOSSCHENHOOFD - De Bosschenhoofdse harmonie Finis Coronat Opus, kortweg FCO, viert haar 90-jarig bestaan. klikte tussen hen en dat resulteerde uitein- er, behalve de koperen blaasinstrumenten, Deze gezellige muziekvereniging heeft een kleurrijke geschiedenis waarover de kleinzonen van de oprichters delijk in een huwelijk. In het café werden steeds meer houten instrumenten bij en toneelstukken opgevoerd en dansavonden werd de fanfare een harmonie.” boeiend kunnen vertellen. Samen met hen kijkt secretaris Petra Nijssen terug op bijna een eeuw aan historie. DOOR ELS ROMMERS Jan Krijnen en Rien Stroop, beide kleinzonen van oprichters Adriana en Marinus Stroop, lepelen, gezellig gezeten aan de keukentafel, achter elkaar historische feiten en anekdotes op. “Van vroeger weet ik minder, maar des te meer over de

harmonie zoals die nu georganiseerd is”, verklaart Petra Nijssen, secretaris van de vereniging. En daarmee slaat zij een brug tussen toen en nu en alles wat er in 90 jaar tijd gebeurd is. Toneelspelen “Het verhaal begint bij onze oma”, blikken

Jan en Rien terug. “Zij kocht een pand in Bosschenhoofd en richtte dat in als café. Onze opa woonde toen in Rucphen, maar werkte als smid bij de suikerunie in Stampersgat. Hij fietste dus elke werkdag langs het café en wat hij zag beviel hem wel! Om kennis te maken met die leuke dame, dronk hij er wel eens een borreltje. Het

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Rien Stroop, Jan Krijnen en Petra Nijssen temidden van 90 jaar historie van de Bosschenhoofdse harmonie.

FOTO ELS ROMMERS

georganiseerd. De fanfare uit Hoeven verzorgde dan de muziek. Het was natuurlijk beter als de muziek uit het dorp zelf zou komen, dus investeerden de zonen Jan, Kees, Aart, Janus en Willem samen met Piet Laseroms en nog enkele vrienden in 1924 in de oprichting van een fanfare. Dochter Marie was secretaris en maakte het eerste vaandel. Zonen Janus en Willem Na twee jaar repeteren waren ze toe aan een eerste optreden dat in Sprundel plaatsvond. Dat smaakte naar meer en vanaf die tijd speelde de Bosschenhoofdse Fanfare op allerlei gelegenheden.” KRO-concours “Later waren er in Bosschenhoofd zelfs twee fanfares. Dan liepen er twee corpsen als het waren tegen elkaar op te spelen. Pastoor Smits heeft toen de twee partijen opgeroepen zich te verenigen. Dankzij zijn inspanningen werd de samenvoeging een feit en ging de vereniging verder onder de veelzeggende naam Finis Coronat Opus oftewel ‘het einde bekroont het werk’. In de jaren erop veranderde er veel. Zo stopte het musiceren tijdens het toneelspelen en groeide het niveau dusdanig dat er zelfs kampioenschappen werden gewonnen. In 1972 werd de vereniging nationaal kampioen, eerste afdeling en in 1996 in de derde afdeling van de Federatie Katholieke Muziekbonden. Ook werden we begin jaren ‘70 vierde van de in totaal 144 deelnemende korpsen aan de finale van het KROconcours in Breda. In de jaren ‘80 kwamen

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

Jubileumconcert “In de hoogtijdagen telde de vereniging wel 50 muzikanten en 40 drumbandleden”, vertelt Rien. “Zelf ben ik al 68 jaar lid”, vertelt de 80-jarige Jan. “Nu hebben we ongeveer 30 leden”, aldus Petra. “Het jongste spelende lid is 16 jaar en de oudste ongeveer 80. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen bij ons een introductiecursus volgen om uit te vinden welk instrument ze willen bespelen. Na afloop krijgen ze een diploma en spelen we de popcornsong op de blokfluit. Het plezierige samenzijn vinden we belangrijker dan het presteren tijdens concoursen. Onze harmonie bekleedt nog steeds een maatschappelijke functie. Vroeger al hielden we bijvoorbeeld een benefietconcert ten behoeve van de in de oorlog getorpedeerde kerktoren en nog steeds spelen we op allerlei gelegenheden, zoals de sinterklaasintocht, op koningsdag of bij huwelijksjubilea en met carnaval. Musiceren ontspant. Je vergeet alle zorgen. Nieuwe leden zijn meer dan welkom dus iedereen mag vrijblijvend een repetitie onder leiding van dirigent Ruud van den Bogaert op woensdagavond bijwonen. Op 28 juni spelen we samen met Harmonie St. Cecilia uit Stampersgat ons jubileumconcert in het Vliegend Museum op Seppe, waar ook twee leden vanwege 40 jaar lidmaatschap gehuldigd worden. Kijk op onze website www.fcobosschenhoofd.nl voor meer informatie en onze gezellige activiteiten.”

Volg ons op Twitter: @H_bergseBode.


NIEUWE CV-COMBI KETEL?

BESPAAR DIRECT OP UW ENERGIEREKENING!

HOUD

ONDER

ZONNEPANELEN

De ecoTEC plus, het meest efficiĂŤnte toestel van VAILLANT

HUUR

Door Vigar geĂŻnstalleerd van het dak tot in de meterkast!

LEASE

SUNRISE ZONNEPANELEN 260 WATTPIEK

j Ook voor u hebben wi g! sin los op re lba taa be een

KOOP

U huurt al een hr-ketel voor minder dan 1 euro per dag!

Paneel kleur geheel BLACK. Nu BTW teruggaaf mogelijk op aanschaf en installatie. UĂŠ6 ,11,ĂŠ UĂŠ 8 - ĂŠ

BEZOEK ONZE WEBSITE VOOR DIVERSE INSTALLATIE WERKEN PV PANELEN.

UĂŠ6 ,""* UĂŠ" ,"1

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE: WWW.VIGAR.NL

WEEKAANBIEDINGEN -AANDAG $INSDAG 7OENSDAG $ONDERDAG

Worstenbrood â‚Ź 1,00 Appelflap â‚Ź 1,00 Rozijnenbollen VOORâ‚Ź 1,00 Eierkoeken VOORâ‚Ź 1,00

BROODJE VAN DE MAAND Grof mikje GRAM 

'HĂ€QLWLHI AFSLANKEN!!!!

6723180(752.(1

ƔNieuwstePHWKRGH- > Luxopuncture ƔGEEN JOJO-EFFECT Ɣ Hoogste slagingspercentage, 90,5% ƔWordt vergoed door alle Zorgverzekeraars !!! x Hoogste slagingspercentage, 90,5% Ɣ Nieuwste methode -> Luxopuncture x Nieuwste methode -> Luxopuncture Ɣ:HNHOLMNVHHQbehandeling van 20 min. Ɣ Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 x Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars Ɣ%HKDQGHOLQJHQGRRUgediplomeerde (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAGtherapeuten en RBNG) =RUJYHUOHQHUVQXPPHUaangesloten bij VBAG en RBNG Ɣ 3x behandelingen vanvan 2020minuten 3 behandelingen minuten STOPPEN MET ROKEN Ɣ/X[RSXQFWXUHRRN BURN-OUT x *HHQH[WUDNLOR¡V en pijnloos Ɣ Geen extra kilo’s en pijnloos Ɣ Luxopuncture DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID x Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT ook:ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE $OOH CHRONISCHE KLACHTEN, QIGONG DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Bel vrijblijvend voor info. %HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDNof afspraak:

 076-5153143 (WWHQ/HXU  (Etten-Leur)

%HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV

Behandelingen ook ‘s-avonds

Talboom Bestratingen BV E GEN ERP SCH BIEDIN AAN

!!

â‚Ź 1,25

Tevens kunt u sparen voor GRATIS artikelen (zie info in winkel)

VRIJDAG - ZATERDAG

Aardbeienschelp met slagroom â‚Ź ,25

1

Kraaihei 9 - Rucphen - tel. 06-26328788 (aan de achterzijde van het nieuwe gemeentehuis) Voor meer info en/of openingstijden zie www.talboombestratingen.nl

150 JAAR WIJNHANDEL Busreis naar de Champagne op zondag 25 mei a.s voor â‚Ź 75.00 Vertrek om 8.00 uur. Bezoek aan 2 champagnehuizen, het dorp Hautvillers waar Dom Perignon begraven ligt en een 3 gangen diner (incl wijn en kofďŹ e). Terugreis 19.00 uur.

3T*ANSTRAATs(OEVENs /UDE"REDASEWEGs%TTEN ,EURs 

WIJNCURSUS

In onze ruime showroom vindt u alles op gebied van: s Binnendeuren s Buitendeuren s Hang- en Sluitwerk DE V ER N IE U W M SH O W R O O

DEALER VAN O.A. SKANTRAE EN AUSTRIA BINNENDEUREN EN DEURBESLAG VAN ENTRA

SUPERACTIES!

De showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Ook op afspraak!

Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A | 4751 SC Oud Gastel | www.halderbergedeuren.nl

De cursus voor beginners duurt vier lessen, waarin de praktische en theoretische kennis wordt gedoceerd. Per avond worden minimaal 15 wijnen geproefd en beoordeeld. De cursus wordt gegeven in de authentieke wijnkelder van 20.00 tot 23.00 uur en de kosten bedragen â‚Ź 125.00. Cursus: dinsdag 10, 17 en 24 juni en 1 juli Cursus: woensdag 11, 18 en 25 juni en 2 juli Op verzoek zenden wij u de nodige informatie

Wijnhandel Fa. F.J. van Spaandonk & Zoon BV Ste Bernaertsstraat 27 – 4731 GN Oudenbosch Tel: 0165 – 312774 - E-mail: vanspaandonk.wijn@planet.nl

Zadelmakerij borduren bedrukken Bosschendijk 173 A | 4731 DD Oudenbosch | 0165-331487

DE SCHANS TUINSCHERMEN betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl


ACTUALITEIT

‘We hebben nu een sterke coalitie, maar ook een goede oppositie is belangrijk’

Column

Nieuw in de Halderbergse gemeenteraad: Theo Stehouwer

Eugène de Kok

Eurosceptisch? Sceptisch waren Albert Verlinde en andere zogenaamde muziekkenners over het songfestivalliedje van Ilse de Lange en Waylon. Heeft u ze nog gehoord na zaterdag? Sceptisch zijn de zestien miljoen bondscoaches over de kansen van Nederland op het wereldkampioenschap in Brazilië. Sceptisch was de nieuwe regering van Oekraïne over het pompeuze bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan een militaire parade op de Krim, afgelopen vrijdag. Sceptisch ben ik over de regelfetisjisten van de Europese Unie die het leven in de lidstaten tot op detailniveau willen bepalen, de miljarden euro’s die als steun naar Spanje zijn gegaan, terwijl daar voetbalclubs met megaleningen van wankele banken tientallen miljoenen euro’s voor matige spelers neerleggen, over Hans van Baalen in het europarlement en over de bakken met geld die zijn gemoeid met de niet uit te leggen, maandelijkse verhuizing van parlementariërs en ambtenaren van Brussel naar Straatsburg. Ben ik eurosceptisch? Misschien wel, maar koester ik dan ook sympathie voor een zogenoemde eurosceptische partij als de PVV? In de verste verte niet. Ik snap ook niet dat Wilders’ kornuiten als eurosceptisch door het leven gaan. ‘Brussel berooft ons van onze welvaart, ons geld, onze tradities en onze identiteit, en daarmee van onze toekomst’, zegt de PVV over de Europese Unie. Dat is de scepsis voorbij, lijkt me. Wilders’ partij verafschuwt Europa en zegt dat de gewone burger door eurofielen doodsbang wordt gemaakt over de gevolgen van de door hem gewenste Nexit. Stoppen met Europa en zelfstandig verder gaan is het enige punt in het Europese PVV-programma. Waarom doe je dan mee aan de Europese verkiezingen? Waarom stuur je een handvol gelukszoekers naar Brussel, die tussen de 8000 en 9000 euro per maand verdienen, terwijl hun doel is om zo snel mogelijk te stoppen met de Unie en je dat allereerst op nationaal niveau moet regelen? Een lidstaat bepaalt volgens mij immers zelf of ze eruit stapt. Neem dan geen deel aan het Brusselse circus, blijf in Den Haag en probeer hier iedereen warm te maken voor jouw Nexit. Of ik sceptisch ben over de PVV in Europa? Ja, misschien ben ik de scepsis zelfs voorbij.

HALDERBERGE - Na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, heeft er een kleine stoelendans plaatsgevonden. Van vijf raadsleden is definitief afscheid genomen. Omdat de formatiebesprekingen nu afgerond zijn, is vanwege het dualisme, de definitieve bezetting van de nieuwe raad sinds een paar weken pas bekend. Drie raadszetels zijn ingenomen door drie ambitieuze vrouwen, uitkomend voor drie verschillende partijen en vanwege het doorschuiven van gekozen raadsleden naar het wethouderschap zijn ook twee mannen alsnog nieuw in de raad gekomen. Zij worden 15 mei officieel geïnstalleerd. In een serie stellen zij zichzelf voor en vertellen waar ze voor staan. Deze week deel 5: Theo Stehouwer (CDA). motorrijder en heeft hij al diverse grote toertochten in Europa en Amerika gedaan. Verder staat hij graag op de golfbaan en volgt hij Sparta al vanaf zijn jeugdjaren op de voet. “Ook tennissen mijn vrouw doe ik graag en daardoor ben ik betrokken geraakt bij het CDA hier in Halderberge,” vertelt hij verder.

‘Ik ben een teamplayer’ “Ik kom uit een protestants nest en heb vroeger altijd ARP en later CDA gestemd. Ik ben echter pas lid van de partij geworden toen ze een aantal jaar geleden, met die gedoogconstructie met je weet wel wie, veel aanhang verloren. En voordat je het weet sta je, op uitnodiging van het CDA, op de tennisbaan in Bosschenhoofd en word je gevraagd om de steunfractie te komen versterken. Interesse in de landelijke politiek had ik altijd al wel, maar vanaf dat moment ook meer en meer in de Halderbergse politiek.”

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Theo Stehouwer komt voor het CDA in de Halderbergse gemeenteraad. FOTO JOHAN WAGENMAKERS

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Halderbergse Bode H_bergse Bode Redactie Vera de Geus Correspondenten Kevin van Boxel, Els Rommers, Johan Wagenmakers Acquisitie Bart van Bergen Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 09.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 07.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 20 De oplossing van deze puzzel is in week 21 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

Theo Stehouwer (62) is geboren en getogen in Rotterdam. Daar heeft hij ook de lagere school en de ULO doorlopen. “Na mijn schoolperiode ben ik al vrij snel gaan werken bij het - allang niet meer bestaande - Praehep-instituut. Dat was destijds het grootste opleidingscentrum voor administratieve functies. Tussendoor heb ik uiteraard mijn dienstplicht vervuld. Ik zat bij de bewakingsdienst van de luchtmacht en was anderhalf jaar gestationeerd in Duitsland, waar ik veel met Amerikanen werkte. Dit vond ik een hele prettige periode, waarin ik veel levenservaring heb opgedaan,” begint Theo zijn verhaal. Na zijn diensttijd is Theo getrouwd met Martha en zijn ze naar Brabant verhuisd. Eerst woon-

den ze in Fijnaart, daarna in Zevenbergen en nu alweer zo’n 14 jaar in Oudenbosch. Samen hebben ze twee dochters, Irma en Karen, en vier kleinkinderen die allen toevallig in Woerden wonen. “In de loop der jaren heb ik, vanuit mijn administratieve opleiding, bij verschillende ondernemingen diverse management- en directiefuncties beoefend,” gaat Theo verder. “Totdat ik in 2005 mijn eigen bedrijf For Good Management heb opgestart. In het begin hield ik mij voornamelijk bezig met interimmanagement, maar nu begeleid ik via Go2India ondernemers en bedrijven die interesse hebben voor zaken doen in India.” Tennis Tijd voor hobby’s weet Theo echter nog steeds te vinden. Zo is hij een fanatiek

Scherp Het gaat Theo duidelijk aan het hart dat de belangstelling voor het CDA zo is afgenomen, ondanks de vele verantwoordelijkheid die ze altijd op zich genomen hebben. “We zijn erg blij met die ene zetel winst. We hebben nu 5 raadsleden in de coalitie en vormen een goede en sterke fractie met een mix van ervaring, met jong bloed en wat ouderen,” zegt hij. Hij hoopt in de plaatselijke politiek wel iets te kunnen betekenen. “Ik wil graag mijn steentje bijdragen om te zorgen dat de decentralisatie in onze gemeente goed wordt uitgerold en het MKB ondersteunen. Zij zorgen immers voor werkgelegenheid. De gemeente moet daarom de juiste faciliteiten bieden aan deze ondernemers,” vindt hij. “We hebben in Halderberge nu een sterke coalitie, maar ook een goede oppositie is belangrijk. Die houdt de coalitie namelijk scherp. Ik ben een teamplayer, we moeten het met elkaar doen, met respect voor elkaar. Dan kun je altijd verder,” merkt Theo tenslotte op.

Geert Hoppenbrouwers brengt Halderberge het mooiste in beeld

STAMPERSGAT - De winnaar van de fotowedstrijd ‘Breng Halderberge in beeld’ is bekend, namelijk Geert Hoppenbrouwers uit Oud Gastel. De jury, bestaande uit Cor Schravesande (fotogroep West-Brabant), Freek de Koster (TIG) en wethouder Bert Suijkerbuijk, riep de foto ‘Stampersgat, dorp aan de rivier’ uit tot de mooiste inzending van de editie 2013-2014. Geert Hoppenbrouwers ontvangt hiermee de jaarprijs: ‘Diner & Rondje Fietsen met Smaak’ inclusief overnachting voor twee personen’. FOTO GEERT HOPPENBROUWERS PAGINA 5


Debuut cd Undine

Halderbergs duo brengt Undine tot leven

Rogier de Pijper en Hetty Sponselee.

HALDERBERGE - Afgelopen week verscheen de eerste cd van fluitist Rogier de Pijper en pianiste Hetty Sponselee, beide woonachtig in Halderberge. Het duo geniet grote bekendheid omdat zij naast hun carrière als uitvoerend musicus ook lessen geven aan leerlingen in deze regio. Met deze prachtige cd nemen zij u mee op reis in de mythische wereld van Pan en de legende van Undine. In de Sonates komen beide instrumenten ook solo uitstekend tot hun recht en voeren zij u gezamenlijk mee in een mysterieuze wereld. Sonate ‘Undine’ is een sonate voor fluit en

piano gecomponeerd door Carl Reinecke. Het is een van de weinige composities voor fluit uit de (laat-)romantische periode. De sonate is gebaseerd op het boek van Friedrich de la Motte Fouqué uit 1811 en vertelt het tragische verhaal van Undine, een mythologische waternimf. Undine, dochter van de Zeekoning, verlaat haar omgeving om een menselijke liefde te vinden, in de hoop daarmee een onsterfelijke geest te krijgen. Sonata ‘La flute de Pan’ van Jules Mouquet is genoemd naar een verhaal uit de Griekse mythologie. Pan is een zoon van Hermes en de nimf Penelope. Hij is de god van het woud en patroon van

de herders en hun kudden. Pan heeft het onderlijf en de hoorns van een geit, maar een menselijk bovenlijf. De panfluit is naar hem vernoemd: hij zat de nimf Syrinx achterna, maar zij wilde graag maagd blijven en bad tot de goden, terwijl ze Pans adem al in haar nek voelde. Haar gebed werd verhoord en ze veranderde net op tijd in een rietstengel. Daar maakte Pan toen zijn fluit van. Hetty Sponselee studeerde piano aan het Brabants conservatorium en het conservatorium van Antwerpen bij Jacques de Tiège. Momenteel speelt ze veel kamermuziek en begeleidt diverse koren en solisten. Veel inspiratie vindt ze in de muziek van Astor Piazzolla samen met Grupo del Sur. Vorig jaar heeft ze samen met de Engelse sopraan Sheila Conolly de “ December Songs” van de Amerikaanse componist Maury Yeston opgenomen. Rogier de Pijper is dwarsfluitist, muziekdocent en koordirigent. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium af als Docent Muziek en studeerde dwarsfluit aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en het conservatorium van Tilburg. Rogier treedt vaak op, als solist en als begeleider. Hij geeft regelmatig kamermuziekconcerten door het hele land, heeft gespeeld in het Nederlands Fluitorkest, verschillende conservatoriumorkesten en harmonieorkesten. Op de website www.shop.rogierdepijper.nl kunt u fragmenten van deze cd beluisteren.

KORTE BERICHTEN OUDENBOSCH Samen Sterk Halderberge: Getroffen door een hersenbloeding of herseninfarct en u wilt lotgenoten ontmoeten? Bij vereniging Samen Sterk Halderberge komen lotgenoten bij elkaar. Onze bijeenkomsten zijn op woensdagmiddag om de 14 dagen om 13.30 uur in het steunpunt St.Louis, Aloysiushof 70 (oude internaat Markt) in Oudenbosch. Voor informatie: tel. 0165-314926 of kom vrijblijvend een kijkje nemen. Eerstvolgende bijeenkomst: woensdag 21 mei. Theatervertelling Franciscus: Vrijdag 16 mei ontvangen we Jos Marien uit Mechelen. Jos komt een theatervertelling doen over Franciscus. Het beloofd een heel speciale avond te worden. U bent vrijdag 16 mei dus van harte welkom in het Trefpunt (onder de Basiliek). Aanvang 19.30 uur. Heeft u nog nooit de bijeenkomsten van de Franciscaanse Beweging Oudenbosch bezocht, maar heeft u wel interesse hiervoor, dan kunt u contact opnemen met: Sonja v.d. Bergh, tel. 0165-325671. Doemiddag ‘braingames’: Op zondag 18 mei is er voor jongeren een bijzondere doemiddag in het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch. De middag staat in het teken van de optische illusie. Opgeven kan t/m 17 mei 16.00 uur via e-mail

info@nvmoudenbosch.nl of tel. 06-83572448. De doemiddag vindt plaats van twee tot vier uur in het museum aan de Markt 30a (in de poort, schuin tegenover het Zouavenmuseum). BOSSCHENHOOFD Duivensport: Uitslag Roye 11 mei, 254 duiven: 1-6-9-10. Ad Vissenberg; 2-4. A. v.d. Broek; 3. S. Vucosavljevic; 5. A. Quirijnen; 7. J. Verhagen; 8. A. Kuypers. KinderKaravaan viering: Laatste KinderKaravaanviering van dit seizoen. Rondom het thema van feest naar feest zijn ze afgelopen jaar langs verschillende kerken getrokken. Laatste stop is zaterdag 17 mei om 17.00 uur in Bosschenhoofd. Tijdens de KaravaanViering staan ze stil bij een feest waar aanvankelijk niemand naartoe wil. Wilt men weten waarom en horen wie er uiteindelijk wel op dit feest aanwezig zijn? Ga gezellig met je ouders meevieren, zingen, bidden en luisteren. Ze kijken uit naar je komst. OUD GASTEL Pv Het Zuiden: Uitslag Roye 11 mei, 119 duiven: 1-7. G. Palings; 2-9. Comb. Korst-Lambregts; 3-4-8. J. den Hertog; 5. P. v. Hoof; 6. C. Damen; 10. J. de Meijer.

Uitleenpunt medische hulpmiddelen geopend HOEVEN - Per 1 mei is er in Hoeven op het adres De Halderberg 54 een uitleenpunt voor medische hulpmiddelen geopend. U kunt lenen/huren looprekken, loopkrukken, rollators, bedpo, bedverhogers, douchekruk, bedleestafel, hoog/laag bed. U kunt de meeste artikelen 13 weken gratis lenen, verlenging tot 26 weken is moge-

lijk. Leden van de kruisvereniging Hoeven Bosschenhoofd kunnen op vertoon van hun lidmaatschapskaart 4 maanden loophulpmiddelen gratis lenen (de zorgverzekeraar vergoed geen loophulpmiddelen meer) Openingstijden: ma/do/vr van 9.30-11.30u, di. van 13.30-14.30u, do. van 18.30-19.30u. Telefoonnummer tijdens openingstijden: 0165-851011. Bel gerust voor vragen.

De nieuwe Samsung Galaxy S5 voor € 99,-* Slechts:

€ 40,-* per mnd

i.c.m. 2-jarig Telfort Zakelijk op maat abonnement: ͻ ͻ

Nederland onderling (onbeperkt bellen) 1GB Data

ELKOR TELECOM & ICT l 0165 - 526130 l www.elkor.nl *Prijzen exclusief btw. Afsluiten alleen mogelijk i.c.m. KVK nummer.

Verenigingen en Stichtingen

Ondernemingskring Halderberge HOEVEN - De 2e ledenvergadering van dit jaar wordt gehouden bij een van haar leden: Coby Internationaal Fair Support te Hoeven. Dat is mede de reden dat de leden al om 19.00 uur worden verwacht zodat de heren Han en Renzo Kaas, directie Coby, de leden van de OKH een rondleiding in hun bedrijf kunnen geven. Om 20.00 uur vangt de ledenvergadering aan. De WVS Groep, bij monde van Adrienne Ogier, zal de aanwezigen de toegevoegde waarde van de inschakeling van de WVS-medewerkers

uitleggen en Josee Tomassen, van Contraexpertise bureau Von Reth, zal de aanwezigen confronteren met het feit dat de verzekering voor de bedrijfsrisico’s niet altijd “goed geregeld” blijkt te zijn. Daarnaast zal de huidige secretaris, Jacques Schepers, het stokje overdragen aan Jan de Langen en stelt bestuurslid Lianne van Kester zich beschikbaar voor een nieuwe bestuursperiode. Al met al een zeer gevarieerde agenda die u als lid van de OKH niet mag missen. De leden en hun introducés kunnen zich voor deze vergadering aanmelden op www.okh.nl/deelnemen

Film in Fidei: 12 Years a Slave OUDENBOSCH - Op dinsdagavond 20 mei draait in Fidei et Arti de film 12 Years a Slave. Deze film, welke een Oscar won voor Beste Film, is een historisch drama over Solomon Northup dien in 1841 wordt gekidnapt en daarna twaalf jaar als slaaf moet werken. Noord-Amerika, negentiende eeuw. Solomon Northup, een ontwikkelde zwarte man met een talent voor muziek, woont met zijn vrouw en kinderen in Saratoga, New York. Op een dag wordt hij ontvoerd en verkocht als slaaf. Niemand luistert naar Solomon

wanneer die beweert een vrij man te zijn. Terwijl hij de gruwelheden van het leven als een slaaf moet ondergaan, droomt hij van een terugkeer naar huis… Agenda 20/5 20.00u Film: 12 Years a Slave 4/6 14.00u Jeugdfilm: Pim & Pom: Het Grote Avontuur 4/6 20.00u Film: Lucia de B. 2/7 20.00u Film: The Other Woman 9/7 14.00u: Jeugdfilm: Rio 2 Reserveren voor deze voorstelling(en) kan via www.fideietarti.nl

BEDRIJVIG NIEUWS ‘We blijven ons cursusaanbod uitbreiden’

Verkeersschool Frijters gecertificeerd opleider transport en logistiek OUD GASTEL - In 2009 werd de zogenaamde Code 95 ingevoerd, een term waarmee de transportwereld bekend is, maar ook aardig worstelt. Dit betekent namelijk dat Nederlandse vrachtwagenchauffeurs vóór september 2016 een verplichte nascholing afgerond moeten hebben. Die datum nadert snel en de opleidingsmogelijkheden zijn beperkt. Goed nieuws is dat verkeersschool Frijters sinds kort gecertificeerd opleider transport en logistiek is en bedrijven en werkloze chauffeurs deze nascholing met subsidie kunnen aanbieden. DOOR ELS ROMMERS Eigenaar Willem-Jan Frijters begon al op 21-jarige leeftijd als rijinstructeur en in 2006 startte hij zijn eigen verkeersschool in Oud Gastel. “Mijn vader Wim had ook vroeger altijd als rijinstructeur gewerkt, maar was eigenlijk gestopt.

Inmiddels werkt hij al weer wat jaartjes mee in ons bedrijf en leidt hij leerlingen op voor onder andere het rijbewijs B en BE en verzorgt hij een deel van de code 95 opleidingen, legt Willem-Jan uit, die in acht jaar tijd met zijn verkeersschool een goede reputatie heeft opgebouwd. “Ons slagingspercentage is landelijk gezien heel hoog” verklaart Willem-Jan dit succes. “We geven kwalitatief goed les en bieden zorgvuldig samengestelde lespakketten, die voordeliger zijn dan losse lessen. Want de ene leerling heeft nu eenmaal meer of minder lessen nodig dan de ander, of het nu gaat om het auto-, motor, of bromfietsrijbewijs. Daarnaast bieden wij trainingen aan voor faal- en verkeersangstigen, mensen met autisme, maar ook voor caravanrijders.” Code 95 “Wij streven naar een zo breed mogelijk opleidingsaanbod. Vandaar nu ook de mogelijkheid voor werkloze of zelfstandige

vrachtwagenchauffeurs en bedrijven met vrachtwagenchauffeurs in dienst, om bij ons de verplichte nascholingscursus Code 95 te volgen, die inhoudt dat er iedere vijf jaar 35 uur nascholing moet plaatsvinden, waarvan 7 uur praktijktraining. Cijfers wijzen uit dat er landelijk gezien nog zo’n 100.000 chauffeurs aan de beurt moeten komen. Wij zijn niet alleen gecertificeerd opleider, maar kunnen deze doelgroep ook nog eens subsidie verschaffen, waardoor de prijzen nog aantrekkelijk worden. Aangezien elk bedrijf of iedere zelfstandige zich op verschillende activiteiten richt, maken wij het mogelijk om het gewenste cursuspakket zelf samen te stellen. Met één aanmelding worden alle cursusonderdelen opgenomen in de uiteindelijke training en gaan we de subsidie regelen. Op onze website staan alle theorie- en praktijktrainingen vermeld.” Aanhanger “Daarnaast kan men nu bij ons terecht

Verkeersschool Frijters biedt voordelige één- of tweedaagse opleidingen voor de aanhanger. FOTO BEZIT VERKEERSSCHOOL FRIJTERS

voor één- of tweedaagse opleidingen voor het rijbewijs BE, oftewel een aanhanger. Ter introductie hebben we nu een scherp openingsaanbod. We blijven vernieuwen en ons aanbod uitbreiden, zodat we een zo compleet mogelijke verkeersschool zijn. Het persoonlijke karakter en de kwaliteit

die we in huis hebben, zorgen ervoor dat iedereen met vertrouwen het felbegeerde rijbewijs haalt en op een veilige manier aan het verkeer gaat deelnemen.” Meer informatie over de verschillende opleidingen, cursuspakketten en aanbiedingen vindt u op de website.

Verkeersschool Frijters, Koelestraat 8, 4751 CB Oud Gastel, 0165-512883, 06-14243441, info@verkeersschoolfrijters.nl, www.verkeersschoolfrijters.nl PAGINA 6


LIEF EN LEED

Familieberichten

Weekenddiensten Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 - 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Buiten de openingstijden van Apotheek Hoeven en Oudenbosch wordt waargenomen door Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, 4872 LA Etten-Leur, Tel: 076 502 56 50. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Wijkzuster Telelefoon 0165 - 54 66 13 Dierenartsenpraktijk De Vierschaar Vierschaarstraat 7, 4751 RP Oud-Gastel, tel. 0165 330 466. 24 uur bereikbaar. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

Bij ieder afscheid wordt een herinnering geboren Wij staan 24 uur per dag voor u klaar. Inwoners van de gem. Halderberge kunnen contact opnemen met Ismel van Weeghel: 06-12936831 Jagershof 10 Etten-Leur, 076-5022887, info@janreedijkuitvaartverzorging

www.janreedijkuitvaartverzorging.nl Advies: Bewaar deze publicatie bij uw uitvaartpapieren.

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus Zorg thuiszorg Passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl Thebe Thuiszorg Halderberge Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Bel: 088-117 32 15 of mail naar zevenbergen@thebe.nl

Openingstijden Gemeente Halderberge Parklaan 15 4731 GJ Oudenbosch Tel: 14 0165 Maandag t/m donderdag 09.00 – 15.00 uur en 17.30 – 19.00 uur Donderdag 17.30 – 19.00 uur (alleen burgerzaken) Vrijdag 09.00 – 12.00 uur

Finwire Corporate Services onderneemt met u De uitdagingen van het ondernemen zijn u meer dan bekend. Uw klanten, toeleveranciers, werknemers en ĂŶĚĞƌĞ ƉĂƌƟũĞŶ njŝũŶ Ƶǁ ƌĞŐƵůŝĞƌĞ ŐĞƐƉƌĞŬƐƉĂƌƚŶĞƌƐ ĞŶ vormen de basis van de dagelijkse business. ŝũƟũĚĞŶǁŝũůĞƐƉƌĞĞŬƚƵŵĞƚĚĞĂĐĐŽƵŶƚŵĂŶĂŐĞƌǀĂŶƵǁ ďĂŶŬ ĞŶ njŽ ŶƵ ĞŶ ĚĂŶ ŬŽŵƚ ĚĞ ĂĐĐŽƵŶƚĂŶƚ ŽǀĞƌ ĚĞ ǀůŽĞƌ͘ ĞnjĞ ŐĞƐƉƌĞŬƐƉĂƌƚŶĞƌƐ ďĞƉĞƌŬĞŶ njŝĐŚ ƚŽƚ ŚĞƚ ĮŶĂŶĐŝģůĞ ĚĞĞůǀĂŶƵǁŽŶĚĞƌŶĞŵĞƌƐĐŚĂƉĞŶĚĂŶǀĂĂŬĂůůĞĞŶŽǀĞƌĚĞ ĂĐŚƚĞƌůŝŐŐĞŶĚĞƉĞƌŝŽĚĞ͘ ŽĂůƐ ĚĞ ŵĞĞƐƚĞ ŽŶĚĞƌŶĞŵĞƌƐ ŚĞĞŌ ŽŽŬ Ƶ ďĞŚŽĞŌĞ ĂĂŶ ĞĞŶĂĚǀŝƐĞƵƌĚŝĞŚĞƚĮŶĂŶĐŝģůĞǀĞƌůĞĚĞŶŬĞŶƚ͕ƵǁďƵƐŝŶĞƐƐ ďĞŐƌŝũƉƚ ŵĂĂƌ ŽŽŬ ĞĞŶ ǀŝƐŝĞ ŚĞĞŌ ŽƉ ĚĞ ƚŽĞŬŽŵƐƚ͘ ĞŶ ĂĚǀŝƐĞƵƌ ĚŝĞ ďĞŚĂůǀĞ ĚŽƐƐŝĞƌƐ ŽŽŬ ĚĞ ŵĞŶƐ ĐĞŶƚƌĂĂů ƐƚĞůƚ ĞŶŽŽŬĚŝĞŬĞƵnjĞƐďĞŐƌŝũƉƚĚŝĞŐĞŵĂĂŬƚǁŽƌĚĞŶŽŵĂŶĚĞƌĞ ƌĞĚĞŶĞŶ ĚĂŶ ŐĞůĚ ǀĞƌĚŝĞŶĞŶ͘ ,Ğƚ njŝũŶ ǀĂŶ ŽŶĚĞƌŶĞŵĞƌ ŝƐ ǀŽŽƌƵĞĞŶŵĂŶŝĞƌǀĂŶůĞǀĞŶ͕ŽŽŬďƵŝƚĞŶĚĞŬĂŶƚŽŽƌƟũĚĞŶ͘ sĂŶ&ŝŶǁŝƌĞŽƌƉŽƌĂƚĞ^ĞƌǀŝĐĞƐŵĂŐƵŚĞƚnjĞůĨĚĞǀĞƌǁĂĐŚƚĞŶ͘ tŝũ ŐĂĂŶ Ƶ ŶŝĞƚ ǀĞƌƚĞůůĞŶ ĚĂƚ ŽŶnjĞ ǀĂŬŬĞŶŶŝƐ ĞŶ ĞdžƉĞƌƟƐĞ ŽƉĮŶĂŶĐŝĞĞů͕ďĞĚƌŝũĨƐǁĂĂƌĚĞƌŝŶŐƐͲ͕ďĞĚƌŝũĨƐĞĐŽŶŽŵŝƐĐŚͲĞŶ ŽŶĚĞƌŶĞŵŝŶŐƐƌĞĐŚƚĞůŝũŬƚĞƌƌĞŝŶŐĞǁĂĂƌďŽƌŐĚŝƐĞŶĚĂƚŽŶnjĞ ƵƵƌƚĂƌŝĞǀĞŶ ƉĂƐƐĞŶĚ njŝũŶ͘ ĞnjĞ njĂŬĞŶ njŝũŶ ǁĂƚ ŽŶƐ ďĞƚƌĞŌ ŶĂŵĞůŝũŬ ǀĂŶnjĞůĨƐƉƌĞŬĞŶĚ ŶĞƚ njŽĂůƐ ĚĞ ĂĚǀŝƐĞƌŝŶŐ ŽƉ ĚĞnjĞ ƚĞƌƌĞŝŶĞŶ͘ KǀĞƌǁĞĞŐƚ Ƶ Ƶǁ ŽŶĚĞƌŶĞŵŝŶŐ ƚĞ ǀĞƌŬŽƉĞŶ͕ ŵŽĞƚƵƌĞŽƌŐĂŶŝƐĞƌĞŶĞŶƵǁƉĞƌƐŽŶĞĞůƐďĞƐƚĂŶĚŽĨĂƌďĞŝĚƐǀŽŽƌǁĂĂƌĚĞŶĂĂŶƉĂƐƐĞŶ͕ǁŝůƚƵǁĞƚĞŶǁĂƚƵŽŶĚĞƌŶĞŵŝŶŐ ĞŝŐĞŶůŝũŬ͚ǁĂĂƌĚ͛ŝƐ͕njĂůĞƌŝŶĚĞŶĂďŝũĞƚŽĞŬŽŵƐƚƐƉƌĂŬĞnjŝũŶ ǀĂŶ ĞĞŶ ďĞĚƌŝũĨƐŽƉǀŽůŐŝŶŐ Ăů ĚĂŶ ŶŝĞƚ ŝŶ ĨĂŵŝůŝĂŝƌĞ ŬƌŝŶŐ͕ ŝƐ ƵǁŽŶĚĞƌŶĞŵŝŶŐĨƵůůͲƉƌŽŽĨǀŽŽƌĚĞĂĂŶƐƉƌĂŬĞůŝũŬŚĞĚĞŶĚŝĞƵ ŬƵŶŶĞŶƌĂŬĞŶ͕ŽǀĞƌǁĞĞŐƚƵƵǁĮŶĂŶĐŝģůĞŚƵŝƐŚŽƵĚŝŶŐĞĞŶƐ ŬƌŝƟƐĐŚƚĞŐĞŶŚĞƚůŝĐŚƚƚĞŚŽƵĚĞŶĞŶŚĞĞŌƵďĞŚŽĞŌĞĂĂŶ ĞdžƚĞƌŶĞĮŶĂŶĐŝĞƌŝŶŐ͍<ŽƌƚŽŵ͕ŐĞĞŌŽƌŝģŶƚĂƟĞŽƉĚĞŽƉƟĞƐ ĚŝĞƵŚĞĞŌĞŶŚĞƚƌƵƐƟŐĂĨǁĞŐĞŶǀĂŶĚĞnjĞŵŽŐĞůŝũŬŚĞĚĞŶ

Finwire Corporate Services

Van links naar rechts: Léon Knops, Marlies Hoendervangers, Joost van Rooij, Laureen van der Horst, Robin Franken en Frank van de Watering ƵƌƵƐƚĞŶnjĞŬĞƌŚĞŝĚ͙͙͘ǁŝũŚĞƌŬĞŶŶĞŶƵǁǀƌĂŐĞŶĞŶnjŽĞŬĞŶ ƐĂŵĞŶŵĞƚƵŶĂĂƌŚĞƚǀŽŽƌƵƉĂƐƐĞŶĚĞŐŽĞĚĞĂŶƚǁŽŽƌĚ͘ sŽŽƌ ŽŶƐ ŝƐ ĚĂĂƌďŝũ ƉƌŝŽƌŝƚĞŝƚ ĚĂƚ ǁŝũ Ƶ ĂůƐ ŵĞŶƐ ĚŝĞ ŽŶĚĞƌŶĞŵĞƌ ŝƐ͕ ĐŽŵĨŽƌƚ ŬƵŶŶĞŶ ďŝĞĚĞŶ͘ Ğ njĞŬĞƌŚĞŝĚ ǀĂŶ ĞĞŶ ĂĚǀŝƐĞƵƌ ĚŝĞ Ƶ ďĞŐƌŝũƉƚ ĞŶ ĚĞ ǀŽůůĞ ďƌĞĞĚƚĞ ǀĂŶ ŚĞƚ ŽŶĚĞƌŶĞŵĞƌ njŝũŶ ŝŶ ĚĞ ĂĚǀŝƐĞƌŝŶŐ ďĞƚƌĞŬƚ͘ ĞŶ ŵĞŶƐ ůĞĞŌ ŶŝĞƚĂůůĞĞŶ͕ĞĞŶŽŶĚĞƌŶĞŵĞƌŽŶĚĞƌŶĞĞŵƚŶŝĞƚĂůůĞĞŶ͘

Ƶ ďŝŶĚƚ͘ &ŝŶǁŝƌĞ ŽƌƉŽƌĂƚĞ ^ĞƌǀŝĐĞƐ ŝƐ ŐĞĞŶ ƉĂƐƐĂŶƚ ŝŶ Ƶǁ ŽŶĚĞƌŶĞŵĞƌƐĐŚĂƉŵĂĂƌĞĞŶƉĂƌƚŶĞƌǁĂĂƌƵĂůƟũĚŽƉƚĞƌƵŐ ŬƵŶƚ ǀĂůůĞŶ͕ ĚŝĞ ƵŝƚĚĂĂŐƚ͕ ƉƌŝŬŬĞůƚ ĞŶ Ƶ ƚĞǀŽƌĞŶ ŝŶĨŽƌŵĞĞƌƚ ŽǀĞƌĚĞŬŽƐƚĞŶǁĂĂƌƵƌĞŬĞŶŝŶŐŵĞĞŵŽĞƚŚŽƵĚĞŶ͘

^ƉƌĞĞŬƚ ŽŶnjĞ ĮůŽƐŽĮĞ Ƶ ĂĂŶ͕ ďĞŶƚ Ƶ ƚŽĞ ĂĂŶ ĞĞŶ ĂŶĚĞƌĞ ŵĂŶŝĞƌǀĂŶŽŵŐĂĂŶŵĞƚŚĞƚŽŶĚĞƌŶĞŵĞƌƐĐŚĂƉĞŶĚĞĚĂĂƌďŝũ ďĞŚŽƌĞŶĚĞ ǀƌĂĂŐƐƚƵŬŬĞŶ͍ EĞĞŵ ĐŽŶƚĂĐƚ ŵĞƚ ŽŶƐ ŽƉ ǀŽŽƌ ,ĞƚŝƐĚĞĐŽŵďŝŶĂƟĞǀĂŶǀŝƐŝĞ͕ƐƚƌĂƚĞŐŝĞŵĂĂƌŽŽŬĚĞŝŶǀƵůůŝŶŐ ĞĞŶĂĨƐƉƌĂĂŬ͘EŝĞƚǀƌŝũďůŝũǀĞŶĚ͕ŵĂĂƌŽŵƐĂŵĞŶĚĞǁĞŐŝŶƚĞ ǀĂŶĚĞŐĞĚƌĞǀĞŶŚĞŝĚĂůƐŵĞŶƐĞŶŽŶĚĞƌŶĞŵĞƌĚŝĞŽŶƐŵĞƚ ƐůĂĂŶŶĂĂƌŚĞƚĚŽĞůǀĂŶƵǁŽŶĚĞƌŶĞŵĞƌnjŝũŶ͘

&ĞůůĞŶŽŽƌĚƐƚƌĂĂƚϳϮ͕ϰϴϭϭd:ƌĞĚĂ͕WŽƐƚďƵƐϯϯϱϴ͕ϰϴϬϬ:ƌĞĚĂ͕dĞůĞĨŽŽŶ͗ϬϳϲϱϮϮϱϰϬϬ͕ĞͲŵĂŝů͗ŝŶĨŽΛĮŶǁŝƌĞ͘Ŷů͕ǁǁǁ͘ĮŶǁŝƌĞ͘Ŷů

PAGINA 7


Neuroloog Franciscus Ziekenhuis vraagt aandacht voor tijdig herkennen TIA of beroerte

Zaterdag 17 mei

‘Vroegtijdig signaleren klachten TIA heel belangrijk’

Finale schoolatletiek te Zevenbergen

HALDERBERGE – Voor de behandeling van klachten die kunnen wijzen op een TIA of een beroerte, is het voor een patiënt van groot belang om op tijd in het ziekenhuis te zijn. Hoe sneller met de behandeling kan worden gestart, hoe groter de kans is op een mogelijk herstel. Veel mensen herkennen de symptomen van een beroerte of TIA niet, waardoor ze zich pas in een laat stadium bij de huisarts melden. Neuroloog Hein Wouters van het Franciscus Ziekenhuis vraagt in het kader van de Europese Dag van de Beroerte op dinsdag 14 mei aandacht voor het vroegtijdig signaleren van de klachten.

Neuroloog Hein Wouters in het Franciscus Ziekenhuis.

DOOR MONIQUE JANSEN Volgens Wouters is het belangrijk dat patienten met een TIA naar de huisarts gaan. Bij een TIA is er sprake van een kortdurende verstopping van een bloedvat in de hersenen, waardoor iemand tijdelijke uitvalsverschijnselen krijgt. Per jaar krijgen bijna 30.000 mensen in Nederland een TIA. Een TIA is in sommige gevallen een voorbode van een beroerte waarbij de klachten wél blijvend kunnen zijn.

Beroerte Bij een beroerte houdt een deel van de hersenen op met werken, omdat er geen bloedstroom meer is. Dit komt door een afsluiting van een bloedvat in het hoofd. Als dit een kortdurende situatie is, is er sprake van een TIA. Bij een langdurige afsluiting spreekt men van een herseninfarct. Een TIA wordt veroorzaakt door slagaderverkalking (vernauwing in de bloedvaten) of door een hartritmestoornis waarbij bloedstolseltjes in het hart kunnen ontstaan en naar de hersenen schieten.

FOTO MONIQUE JANSEN

In vijf procent van de gevallen krijgt de patiënt twee dagen na een TIA een beroerte en bij zeventien procent van de patiënten is dat na drie maanden het geval. Bekendste symptomen De symptomen van een TIA of een beroerte moeten snel herkend worden. De bekendste verschijnselen zijn een scheefhangende mond, een verlamde ledemaat of onduidelijk of helemaal niet meer kunnen spreken. “In deze gevallen dient onmiddellijk 112 te worden gebeld. Als de symptomen voorbij zijn, is het toch belangrijk om de huisarts te bellen. Die kan in overleg met de neuroloog besluiten dat de patiënt naar het ziekenhuis moet. Dit is nodig omdat het soms moeilijk is om de diagnose te stellen”, geeft Wouters aan. In principe kan iedereen worden getroffen door een beroerte, maar de kans neemt toe op oudere leeftijd. Onderzoeken Bij een verdenking op een TIA of een beroerte volgt er altijd een 24-uurs-opname in het ziekenhuis. Wouters: “We maken dan een scan van het hoofd en van de bloedvaten en doen onderzoek naar het hartritme.

Als er sprake is van een TIA krijgt de patiënt altijd medicatie toegediend om het risico op een beroerte zo klein mogelijk te maken. Bij een vernauwing in het bloedvat volgt zo nodig een operatie door de vaatchirurg en bij een hartritmestoornis krijgt de patiënt antistollingsmedicijnen. Soms blijkt er geen sprake te zijn van een TIA of een beroerte, maar komen er wel risicofactoren aan het licht, zoals een verhoogde bloeddruk of een te hoog cholesterol”, vertelt Wouters. Nazorgpad Patiënten die te maken hebben gehad met een beroerte krijgen altijd nazorg. Afhankelijk van de ernst van de beroerte hebben zij te maken met blijvende klachten, zoals uitvalsverschijnselen aan arm of been, concentratiestoornissen, geheugenverlies of karakterverandering. “In het nazorgtraject geven we uitleg en begeleiding om met de klachten om te gaan”, vertelt Wouters. Daarbij wordt onder leiding van de revalidatiearts intensief samengewerkt met andere hulpverleners zoals een fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, maatschappelijk werker of zo nodig een psycholoog.

ZEVENBERGEN - De voorrondes van de 34e editie Schoolatletiek West Brabant (SAW); ”zijn gespeeld. Deze werden ook dit jaar weer georganiseerd door AVO ’83, Diomedon, Spado, Groene Ster, DJA en Thor. Deze verenigingen komen respectievelijk uit Oudenbosch, Steenbergen, Bergen op Zoom, Zevenbergen, Zundert en Roosendaal. Schoolkinderen van de groepen 6, 7 en 8 konden deelnemen aan deze wedstrijden (leeftijd op 1 juli aanstaande max 13 jaar). Op zaterdag 17 mei, aanvang 10.00 uur, strijden de 32 scholenteams tijdens de regionale finale om de fel begeerde ereprijzen. Deze wedstrijden worden voor de eerste maal georganiseerd op sportpark De Knip in Zevenbergen. De atletiek vereniging Groene Ster zorgt voor de organisatie namens SAW. De finaledag wordt opgeluisterd door een zeer sfeervolle en dansrijke warming up en een kleurrijke vlaggen/spandoek parade. Ook wordt op het einde van de wedstrijddag de beruchte en befaamde ‘Brakken-trofee’ gehouden waarbij scholieren samen met een ouder of leerkracht de andere teams bestrijden. Dit jaar wordt ook weer samengewerkt met het Wereld Natuur fonds, afdeling West Brabant. De vrijwilligers van het WNF organiseren een Ren je Rot spel waarbij de natuur centraal staat. De stand van het WNF wordt geflankeerd door een superhoge Panda Beer. Niet alleen de finalisten zijn op deze dag van harte welkom. Iedereen die de (school); atletiek, de jeugd of de natuur een warm hart toedraagt is van harte welkom. Wij zien weer uit naar

een mooie sportieve dag, waar weer wordt gestreden om de felbegeerde hoofdprijzen. Finalisten Jongensteams: De Stappen (Wouw); Lavoor (Roosendaal); De Klimroos (Roosendaal); De Wingerd (Roosendaal); Maria Regina A (Steenbergen); Merijntje (Nieuw Vossemeer); Zonnebloem (Zundert); St. Bavo (Rijsbergen); De Rietvest (Klundert); Het Palet (Klundert); Hoeksteen (Zevenbergschen Hoek o.v.); Oost (Bergen op Zoom); St. Bernardus (Oud Gastel); De Lindenlommer (Hoeven); De Klinkert (Oudenbosch); De Reuzelaar (Hoeven). Meisjesteams: Lavoor (Roosendaal); Het Talent (Roosendaal); De Stappen (Wouw); Vinkenbos (Sprundel); Zonneberg (Kruisland); St. Bavo (Rijsbergen); St. Antonius (klein Zundert); Zonnebloem (Zundert); Regenboog (Zevenbergen); De Schittering (Hooge Zwaluwe); De Hoeksteen (Zevenbergschen Hoek); Oost (Bergen op Zoom); St. Bernardus (Oud Gastel); Lindenlommer (Hoeven); De Klinkert (Oudenbosch); De Regenboog (Oudenbosch).

BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

Wijk vereniging Pagnevaart-Oost

Avond wandelvierdaagse OUDENBOSCH - Voor de 38e keer op rij organiseert wijkvereniging Pagnevaart-Oost uit Oudenbosch de avond wandelvierdaagse, en wel op 2, 3, 4 en 5 juni. Men kan kiezen uit 3 afstanden, te weten de 5, 10 of de 15 km. Inschrijving is mogelijk op vrijdagavond 30 mei tussen 18.00-20.00 uur in het Sportcafé De Beuk, aan de Beukenlaan 4 te Oudenbosch. Voor leden is dit gratis. Ook vóór de start op maandag 2 juni kan men zich nog inschrijven, tussen 18.00-18.45 uur. De 5 km-lopers starten tussen 18.45-19.00 uur en de 10- en 15 km-lopers vertrekken vanaf 18.30 uur, behalve op donderdag want dan worden de wandelaars ingehaald vanaf het pleintje voor De Mulder (prof. Mulderslaan, Oudenbosch) voor de zogenaamde “bloemen”-route. Dweilband Ut Zooyque zal hen dit jaar begeleiden naar het Sportcafé, waar de medaille-uitreiking plaatsvindt. Vertrek vanaf De Mulder om 19.45 uur! Vorig jaar hebben er zo’n 630 wandelaars meegedaan en natuurlijk hopen we dit jaar weer dit aantal te kunnen overtreffen. Ook zijn er weer diverse sponsors bereid gevonden om de wandelaars te voorzien van een flesje water of pakje limonade. De routes van 5 km (die vooral door leerlingen van de basisscholen wordt gelopen) doen diverse wijken en het buitengebied van Oudenbosch aan, de routes van 10 en 15 km komen ook in Hoeven en Bosschenhoofd. Verder doet de organisatie er alles aan om deze vierdaagse weer zo goed mogelijk te laten verlopen: er zijn voldoende verkeersregelaars aanwezig op belangrijke knelpunten en ook de EHBO staat weer paraat. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Marlotte Schoorlemmer (0165-752765).

Filmtheater Fanfare

Oscarwinnaar Twenty feet from stardom OUDENBOSCH - Eigenlijk hebben we hem te lang laten liggen, de Oscarwinnaar voor beste documentaire maakte ook op ons een uitstekende indruk. Onlangs werd in ‘De wereld draait door’ opgeworpen dat de Nederlandse Shirma Rouse uitstekend zou kunnen figureren als achtergrondzangeres bij The rolling stones op Pinkpop. Twenty feet from stardom donderdag 15 mei 20.15u Hoe dan ook: in de documentaire Twenty feet from stardom (de afstand tussen de achtergrondzanger(es) en de ster en daarmee buiten de spotlights) krijgen ze eindelijk de aandacht die ze verdienen. Weg uit de schaduw van hun broodheren en -dames komen zij aan het woord en geven zij antwoord op de vraag wat ze zouden zijn: de popidolen zonder riffs, refreinen en

harmonieën van achtergrondzangers en zangeressen. Maar ook Bruce Springsteen, Stevie Wonder en Mick Jagger komen aan het woord. Twenty feet from stardom biedt een gelaagde kijk op het handjevol onbekende vrouwen dat kleur gaf aan de popgeschiedenis. Het waren ook hun hits, ook al werden ze er niet rijk van. Verenigde Staten 2013. Regie: Morgan Neville. Duur: 90’. Met: Lou Adler, Stephanie ‘Stevvi’ Alexander, Patti Austin, Chris Botti, Merry Clayton. De film wordt met pauze vertoond. Verrassingsfilm donderdag 22 mei 20.15u Voorafgaand aan de (verrassings)film van 22 mei zullen vanaf 19.45 uur aan Ad Uijtdewilligen de versierselen worden uitgereikt die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De aanvankelijk

voor die avond geprogrammeerde film Ida moet een weekje wachten tot Hemelvaartsdag, waarop hij ook nog beter past, en plaatsmaken voor een film die we in voorpremière voor Nederland met pauze zullen vertonen. Ida donderdag 29 mei 20.15u Het is erg lang geleden dat we een Poolse film naar Oudenbosch haalden, want de meesterwerken van Krzysztof Kie?lowski om er maar één te noemen, liggen ver in het verleden. In het Polen van 1962 staat de jonge Anna op het punt om haar gelofte af te leggen bij de kloosterschool, waar ze ooit werd opgenomen als wees. Maar als ze er achter komt dat ze nog een tante heeft, wil ze toch eerst meer weten over haar verleden. Samen met die zus van haar moeder ontdekt ze, dat ze van Joodse

PAGINA 8

afkomst is en dat Ida haar echte naam is en dat haar familie een oorlogsgeschiedenis heeft. Ida kreeg prijzen op onder meer de filmfestivals van Gijón, Londen en Toronto. Polen 2013. Regie: Pawel Pawlikowski. Duur: 80’. Met: Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska, Joanna Kulig, Dawid Ogrodnik, Adam Szyszkowski. De film wordt zonder pauze vertoond. Verwacht 5/6 Nieuwe helden (Roeleven) 20.15u 12/6 The Grand Budapest Hotel (Anderson) 20.15u 19/6 De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween (Herngren) 20.15u 26/6 The immigrant (Gray) 20.15u 3/7 Supercondriaque (Boon) 20.15u Vertoningsadres: De Vossenberg, Pagnevaartweg 109, 4731 AC Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl


EEN EIGEN WK SPEELSCHEMA MET BEDRIJFSLOGO?

PRIJS

VERLAGINGEN

Ga naar www.oranje-wk-actie.nl upload uw logo en scoor bij uw klant.

PatĂŠ

Appelstroop

125-150 g

450 g

van 0.69

v an 1.29

1.19

Ontbijtgranen

0.65

750 g

Krokante muesli 900 g

van 2.99

Dit is een initiatief van Drukkerij Vorsselmans B.V. Voor meer informatie kunt u mailen naar wk@vorsselmans.nl of bellen met de afdeling verkoop van Drukkerij Vorsselmans B.V. 076-599 81 11.

Krokante toast

BINNEN 10 DAGEN GELEVERD

van 2.39

2.89

2.29

Kaasrolletjes

250 g

100 g

DE TOTALE MENS IS SCHOONHEID

BC SPECIALON

van 0.89

Het professionele instituut voor

0.79

HUIDVERBETERING * ANTI-AGING * HUIDADVIES OPENINGSTIJDEN: Maandag, Dinsdag en Donderdag 9.00 - 21.00 uur Woensdag en Vrijdag 9.00 - 17.00 uur Zaterdag 9.00 - 13.00 uur Behandeling kan alleen na telefonische afspraak.

BC Specialon voor een gezonde en stralende huid

Aspergepan

24.99 Tostiapparaat

Chem-Dry Droger, schoner, gezonder

Bel voor gratis advies en prijsopgave.

9.99

DĂŠ tapijt- en meubelreinigers www.chemdry.nl brooymans@planet.nl

Bergen op Zoom Goes 0800 - 4477999 (gratis) 0164-245005 0113-229020

Middelburg Roosendaal Roosendaal Goes 0118-639623 0165-529955

Laat gratis en vrijblijvend uw verzekeringspakket doornemen. OostBeek Financieel Advies is een onafhankelijk assurantie tussenpersoon; hierdoor kunnen wij u producten aanbieden van een groot aantal verzekeringsmaatschappijen tegen zeer scherpe premies. Wij zien u graag bij ons op kantoor of bij u thuis.

Notebook 17.3" - Intel Core i5-4200M processor, 2.5 GHz, met 3 MB Smart Cache - 4 GB werkgeheugen

SCHOON GENOEG VAN VUIL TAPIJT?

Ook voor meubelreiniging

1.19

Vanaf woensdag 14-05-2014

De Gagelrijzen 8 St. Willebrord 06-46623904 info@bcspecialon.com www.bcspecialon.com

Â&#x2021;9RRUSDUWLFXOLHUHQHQEHGULMYHQ Â&#x2021;6QHOGURRJHQODQJHUVFKRRQ Â&#x2021;9XLODIVWRWHQGHEHKDQGHOLQJ Â&#x2021;6SHFLDOLVWLQPRHLOLMNHYOHNNHQ Â&#x2021;6SHFLDOHEHKDQGHOLQJYRRU%HUEHUV3HU]HQHWF

v an 1.29

OostBeek Financieel Advies St. Bernaertsstraat 26 4731 GP Oudenbosch

599.00

Bloempot met LED

33.5 CM

HOOG

29.99

Vers & voordelig!

40 CM

Rozen

50 CM

18 STEL

EN

12 STEL

EN

Per bos

2.19 Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

Tel. 0165-312115 www.oostbeekadvies.nl

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Vliegbasis De Grondpiloten krijgt elektriciteit

29, 30, 31 mei en 1 juni

Van aansteeklont naar elektriciteit in Fietsvierdaagse Hoeven modelvliegsport SCHIJF - Met een gemeentelijke subsidie, een bijdrage van de Rabobank Clubactie en eigen middelen gaat de West Brabantse Luchtvaart Club â&#x20AC;&#x2DC;De Grondpilotenâ&#x20AC;&#x2122; elektriciteit aanleggen in hun nieuwe clubhuis. Deze nutsvoorziening is vooral nodig door de innovatie binnen de modelvliegsport. Werd voorheen een modelvliegtuig aangedreven door een brandend lontje, anno 2014 heeft deze een lichtgewicht accu die wordt opgeladen door elektriciteit van het net.

HOEVEN - ProďŹ teer nu nog van de voorinschrijving. Geen wachttijden bij de start van de 43ste Fietsvierdaagse Hoeven als u nu inschrijft. Ga naar onze site: www.ďŹ etsvierdaagsehoeven.nl en klik op de oranje button â&#x20AC;&#x153;Inschrijvenâ&#x20AC;?.

U kunt nog tot 25 mei voor inschrijven. Zo proďŹ teert u van het voor inschrijftarief en hoeft u niet lang te wachten bij de start. Er zijn al meer dan 580 deelnemers ingeschreven. Zoals bekend kunnen de deelnemers kiezen uit 4 afstanden. Dat zijn de 25, 40, 60 en 100 km.

Afhankelijk van leeftijd en conditie staat het de deelnemers vrij om de gewenste afstand elke dag opnieuw zelf te kiezen. De 25 km route is onze speciale gezinsafstand. Tijdens deze route worden uw kinderen dan ook aangenaam verrast. Het thema voor 2014 is: â&#x20AC;&#x153;Met de Fietsvierdaagse Hoeven terug in de tijdâ&#x20AC;?. Heeft u ze al gezien, onze nieuwe kleurrijke ďŹ etsvierdaagse ďŹ etsen? Ze staan bij alle uitvalwegen in ons dorp. Fietsvierdaagse Hoeven, Postbus 81, 4740 AB Hoeven, tel. 0165504848, www.ďŹ etsvierdaagse-hoeven. nl info@ďŹ etsvierdaagse-hoeven.nl

Expositie van Debbie Schoone OUDENBOSCH - De tweedejaars studente aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, Debbie Schoone, exposeert tot 23 mei haar eigen werk in de raadzaal en de hal van het gemeentehuis in Oudenbosch. Ze won in oktober 2013 de Jeugd Cultuurprijs in de gemeente Halderberge en laat nu een overzicht zien van dingen die ze tot nu toe gemaakt heeft. Haar interesses gaan vooral uit naar documentaire fotograďŹ e en maatschappelijk getinte onderwerpen. De expositie is tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bekijken.

Bert Scholten en Frans van Meer van de Grondpiloten.

DOOR CORINE ROKS â&#x20AC;&#x153;Een ontwikkeling die zowel vernieuwend, groen en jeugdvriendelijk isâ&#x20AC;?, legt voorzitter van De Grondpiloten Bert Scholten, uit. Voorheen werden de motoren voornamelijk aangedreven door brandstof. Hierna kwam elektriciteit in beeld maar dat had de nodige consequenties. De accu werd opgeladen door een stationaire auto of stroomaggregaat, beide zeer milieu onvriendelijk ook vanwege de geluidsoverlast. â&#x20AC;&#x153;De ouders van onze jeugdleden bleven in het begin dan de gehele dag met hun auto om de accuâ&#x20AC;&#x2122;s op te laden, een tijdrovend gebeuren. Tegenwoordig wordt de accu, die mede dankzij ontwikkelingen van de mobiele telefoon gereduceerd zijn naar zeer lichte modellen met een mega vermogen, gewoon via het stroomnet opgeladenâ&#x20AC;?, aldus Scholten. Professioneel De 102 leden tellende stichting viert volgend jaar haar zestigjarig bestaan. Begonnen met enkele fanatieke modelvliegtuigbouwers die op zondag op de Rucphense heide hun creatie uitprobeerde, uitgegroeid tot een professionele club van de modelvliegsport. Nog steeds wordt er gebouwd maar steeds vaker zie je vliegtuigen compleet uit een pakket. Dit is totaal niet te vergelijken met een model speelgoedwinkel. Secretaris Frans van Meer legt uit: â&#x20AC;&#x153;Een goed modelvliegtuig koop je los. Daarbij komt nog een besturingselement en accu. Het materiaal moet van goede kwaliteit zijn wil je mee kunnen draaienâ&#x20AC;?. Wedstrijden op Nationaal en Internationaal niveau worden gevlogen en inmiddels heeft de vereniging een aantal Nederlandse Kampioenen binnen haar ledenbestand. Locatie Ook de locatie is zeer professioneel. Het nieuwe clubhuis wat

Happy single ... maar liever happy samen

FOTO CORINE ROKS

zelfs rolstoelvriendelijk is, staat op een mooi stukje polder achter in Schijf, daar waar Nederland en BelgiĂŤ elkaar raken. Toepasselijk heeft de straat de naam: Grensstraat. Het huisnummer tien is recent toegekend door gemeente Rucphen maar het is toch nog wel even zoeken temeer omdat de vliegbasis aan een onverharde weg gesitueerd is. â&#x20AC;&#x153;Een modelvliegtuig is een luchtvaarttuig en daaraan zijn strenge regels verbondenâ&#x20AC;?, legt de voorzitter uit. â&#x20AC;&#x153;Tijdens de Nucleaire Top hadden we dan ook een vliegverbod en we hebben een convenant met luchtvaartbasis Woensdrecht omdat wij op hun aanvliegroute liggenâ&#x20AC;?. De club is aangesloten bij de KNVVL (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart). Aspirant modelvliegers worden stap voor stap wegwijs gemaakt in deze sport waarbij de instructeur in het begin de hoofdzender hanteert. Binnen de club kunnen dan diverse brevetten worden behaald. Jeugd Volgens de secretaris zie je direct of jeugdige leden een game hebben gespeeld op basis van een ďŹ&#x201A;ight simulator. â&#x20AC;&#x153;Naast oudere hebben we ook jeugdige leden en die leren zeer snel. Wij pleiten voor nog meer jeugd. Zij zijn dan lekker in de buitenlucht en kunnen hier in het echt met de joystick aan de slag. Daarbij is het een technische sport wat goed is voor hun ontwikkelingâ&#x20AC;?. Op dinsdag en in de weekenden wordt er gevlogen mits het weer het toelaat. Er worden proeďŹ&#x201A;essen aangeboden waarvoor een kleine bijdrage wordt gevraagd. Natuurlijk kan men altijd een kijkje komen nemen. Voor meer info: www.grondpiloten.nl of info@grondpiloten.nl

Take2 Relatiebemiddeling

www.take2.nl

088-885 885 8

info@take2.nl

8ZYHHO]LMGLJHYDNPDQYRRURD 'DNUDPHQ %DGNDPHUV 7LPPHUZHUN  

9HUERXZHQ .HXNHQV $DQERXZHQ 

Woensdag 14 mei 20.00 uur huisgroepen Etten-Leur en omgeving. Meer info over de Hoeksteen: Kijk op onze website: www.dehoeksteen.com. Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, zie www.VPE.nl

Harmonie Oefening

Kapellenfestival Standdaarbuiten STANDDAARBUITEN - Op zaterdag 24 mei organiseert Harmonie Oefening een kapellenfestival. Dit vindt plaats in samenwerking met Dweilorkest Windkracht en Dweilorkest de Deurzwammers. Om 20.30u zal de avond in zalencentrum â&#x20AC;&#x2122;t Sandt te Standdaarbuiten van start gaan. Diverse dweilorkesten uit de omgeving zullen het podium bestijgen om van zich te laten horen. Met medewerking van o.a. de Spuipuiten, de Buskus, Bloas tâ&#x20AC;&#x2122;um op e.a. De avond zal feestelijk worden afgesloten door de Larry Cook Brass Band. Na het succes van vorig jaar beloofd het een gezellige avond te worden waarop muzikanten uit heel WestBrabant hun repertoire ten gehore brengen. Toegang is gratis.

7ZDQ)UDQNHQ -DFRE&DWVODDQ(WWHQ/HXU 7HO0RELHOÂą WIUDQNHQ#NOXVVHQLHUQO ZZZWZDQIUDQNHQNOXVVHQLHUQO

KOZIJNEN, RAMEN, DEUREN TIMMERWERKEN HOOGRENDEMENT ISOLATIEGLAS TERRASOVERKAPPINGEN ROLLUIKEN/SCREENS/MARKIEZEN SEKTIONAL GARAGEDEUREN

WWW.ISO-RENO.NL De Waterman 2 4891 TL Rijsbergen Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 076 - 596 25 49 zat. 10.00 - 14.00 uur â&#x20AC;&#x2DC;s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

Geen vissteiger bij de Roode Weel STEENBERGEN - Tijdens de bestuursvergadering van afgelopen dinsdag 22 april heeft het bestuur van Sportvisserij Zuidwest Nederland het besluit genomen om geen vissteiger aan te leggen aan de Roode Weel in Kruisland/Steenbergen.ISO-RENO * * * * * *

Iedere zondagmorgen om 10.00u dienst in De Nieuwe Nobelaer (ingang Vincent van Goghplein). Zondag 11 mei spreekt Jan Baan. Er is een aparte dienst voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Weekactiviteiten: Vrijdag 9 mei Women Only, inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, Nieuwe Nobelaer.

Kruisland/Steenbergen

 Relatiebemiddeling voor singles vanaf 30 jaar tot... Persoonlijk, veilig en betaalbaar! Bel of mail nu voor een gratis/vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Christengemeente De Hoeksteen

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL PAGINA 10

De reden hiervan is een gehouden visserijkundig onderzoek door Sportvisserij Nederland. Dit onderzoek vond 7 februari plaats en uit het onlangs verschenen rapport blijkt dat de visstand in de Roode Weel onvoldoende is om interessant te zijn voor de sportvisser. Zo blijkt dat er ongeveer 74 kilogram vis per ha aanwezig is, terwijl het water een druk van 300 tot 400 kg per ha aan kan. Ter vergelijking op de Beek/Baak komt een populatie voor van 300 kg. Per ha. De populatie bestaat voornamelijk uit hele grote vissen, zoals karper, brasem en zeelt. In totaal komen slechts 9 soorten voor. Ook zijn er hele kleine visjes gevangen, maar de middengroep tussen 10 en 30 centimeter ontbreek volledig in dit water. De oorzaak is het heldere water.

Bij een diepte van ca. 2,5 meter is het doorzicht ongeveer 1,5 tot 2 meter wat er interessant is voor de aalscholver. Die vist dan ook alles weg. De Roode Weel is een afgesloten natuurparel met een eigen waterstand, in beheer bij het Brabants Landschap. Eerder was toestemming gegeven voor de steiger door Brabants Landschap en het waterschap Brabantse Delta. De vissteiger maakt onderdeel uit van de plannen rondom de Cruijslandsche kreken. Sportvisserij Zuidwest Nederland streeft naar verbetering van de toegankelijkheid in dit gebied voor de sportvisser. In totaal zijn zoâ&#x20AC;&#x2122;n 10 steigers gepland in het hele gebied waaronder in de Brugweg en de Boonhil. De gelden die bestemd waren voor de steiger aan de Roode Weel worden nu aangewend om te komen tot sportvisserijvoorzieningen aan de Beek/Baak, nabij de Blauwe Sluis. Daar worden op het schiereiland 1 of meerdere visstoepen aangelegd. Aan de Roode Weel blijft in de plannen wel een uitzichtpunt en parkeervoorziening opgenomen.


- opleidingen tot NMI/MfN registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

ERKEND MEDIATOR WORDEN? Het Mediation Educatie Centrum leidt op voor het examen tot erkend NMI/MfN registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website, of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatieavond (start 19.30 uur) : Tel: 015 – 36 112 36

Do 19 juni, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Woe 25 juni, Hotel Trivium Etten-Leur

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

ZĞĐƌĞĂƟĞƐƚĂůůŝŶŐEƵŵĂŶƐĚŽƌƉ CAMPERSTALLING & Caravanstalling hdK^d>>/E'ΘKKd^d>>/E'

ZsEŽĨDWZsZ<KWE͍ KĐĐĂƐŝŽŶĐĞŶƚĞƌEƵŵĂŶƐĚŽƌƉ 'ƌĂƟƐƐƚĂůůŝŶŐďŝũďĞŵŝĚĚĞůŝŶŐǀĞƌŬŽŽƉ͊

EhŽǀĂŐďĞƵƌƚͲsĂŶĂĨΦϭϱϬ͕ͲͲ 'Zd/^W<ďŝũŐƌŽƚĞďĞƵƌƚ͊ ǁǁǁ͘Zs͘ŶůͲϬϭϴϲϲϱϮϵϲϬͲĐĂƌǀĂΛƉůĂŶĞƚ͘Ŷů Meubelstoffeerderij C.H. KLEIN Wij zijn gespecialiseerd in ambachtelijke meubelstoffering. Al generaties lang stofferen wij alle soorten meubels zoals: Fauteuils, stoelen, bankstellen, caravan- en bootkussens Wij kunnen uw stoelen en bankstellen voorzien van een totaal nieuwe vulling. Van o.a. koudschuim, polyether, veren en/of dracron Lederen Stoelen, Banken restauratie en reparatie in alle soorten leer.

STOELENMATTERIJ Stoelen matten is een echt ambachtelijk beroep, dat wij al generaties lang uitoefenen. Wij voorzien uw meubelen opnieuw van een biezen en rieten zitting en/of rug. Dit wordt geheel handmatig gedaan. Wij zijn ook gespecialiseerd in het maken van o.a. Rotan, papercord, zeegras en webbing meubelen. *GRATIS offerte, ook aan huis *Altijd 3jaar GARANTIE *ANTIEKRESTAURATIE *GRATIS ophalen en thuisbezorgen. *MEUBELSSPUITERIJ Wij zijn het oude ambachtelijke werk nog niet verleerd Wij restaureren alle soorten meubelen zoals: Stoelen, Bureaus, Tafels, Kasten Tevens lijmen en verstevigen van stoelen Houtworm verwijderen is voor ons geen probleem Bij ons staat persoonlijk contact, kwaliteit en service hoog in het vaandel Bel voor informatie of bezoek onze showroom

Campagneweg 11d Zevenbergen 06-58951012

St. Willebrord Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

VITAK Advocaten

Etten-Leur VRIJDAG M I S T!

HET N

IE

16 MEI

19.00 - 20.00 uur

MEET & GREET NIKKIE PLESSEN

WINKELCENTRUM 16 | 4873 AB ETTEN-LEUR|DE NIEUWE ZOMERCOLLECTIE VAN NIKKIE IS BINNEN!


Vijftiende editie Jumping Etten-Leur in de startblokken ETTEN-LEUR – Voor het vijftiende opeenvolgende jaar wordt er op de terreinen van Hoeve de Grient Jumping Etten-Leur georganiseerd. Met maar liefst 5 dagen wedstrijdsport is Jumping Etten-Leur inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere paardensportevenementen van de Provincie Noord-Brabant. Van 21 tot en met 25 mei zal de achtertuin van Rinus Blom fungeren als één grote wedstrijdpiste. Jonge paarden en streekruiters Van heinde en verre komen springruiters om van woensdag tot en met vrijdag hun vier- tot en met zevenjarige springpaarden te starten. Rond de klok van zeven uur wordt op vrijdagavond, na de officiële opening door Burgemeester Rijnbach – de Groot, de finale gereden tussen alle deelnemers met vijf-, zes- en zevenjarige paarden, met als uitkomst ‘Kampioen van Etten-Leur’! Hierna is de piste gereserveerd voor het paard – pony relais springen waarin teams van 2 ruiters het tegen elkaar opnemen in een strijd om de snelste tijd weg te zetten. Spektakel gegarandeerd! Op woensdag en donderdagavond komen de streekruiters in de klasse L in actie, waarbij we op zoek gaan naar de beste amateur ruiter. Springrubrieken en wereldberoemd entertainment in het weekend Op zaterdag zijn er verschillende basissport rubrieken. Het programma wordt afgewisseld met een show van de beste tuigpaarden uit heel Nederland. Deze tuigpaarden demonstreren hun spectaculaire draf alleen op de grootse paardensportevenementen in Europa. Zaterdagavond wordt er een

spannende Jacht rubriek verreden, waarbij ruiter en paard door beide pistes van het terrein heen scheuren, gevolgd door een live camera. Jumping Etten-Leur wordt traditiegetrouw op zondag afgesloten met de Grote Prijs van Verkeersschool Blom, het nationaal 1.40m. Maar voordat deze rubriek van start gaat trakteert de organisatie het publiek op een show van de wereldberoemde Future Guys. Deze cowboys staan bekend om hun levensgevaarlijke stunts en geven met hun bloedsnelle paarden een echte rodeoshow weg. Een optreden wat u echt niet mag missen en die ook zeker voor de niet paardensportfan de moeite waard is! Gratis toegang en parkeren Iedereen is van harte welkom om een bezoekje te brengen aan Jumping Etten-Leur. De entree en het parkeren is alle dagen GRATIS. Voor alle toeschouwers zijn er overdekte tribunes en er kan een hapje en een drankje worden genuttigd in de sfeervolle publiekstent met terras direct aan de wedstrijdarena. Ook de kleintjes onder ons mogen hun springkunsten vertonen, op zaterdagen zondagmiddag (24 en 25 mei) is er een springkussen. Kijk voor meer informatie op www.jumpingettenleur.nl

W W W.J U M PI NGET T E N L E U R . N L

21 | 22 | 23 | 24 | 25 MEI 2014 5 dagen lang wedstrijdsport met o.a. kampioenschap voor jonge springpaarden, jacht springen, rubrieken in de klassen L t/m ZZ, nationaal 1.40m en een spectaculaire rodeoshow van de Future Guys!

GRATIS ENTREE

LOCATIE EVENEMENT Hoeve de Grient, Hoevenseweg 34 in Etten-Leur party service

Jan Vermunt


HALDERBERGE Rubriek van de gemeente Halderberge Jaargang 4 - weeknummer 20 - woensdag 14 mei 2014

Afscheidsreceptie wethouder Bert Suijkerbuijk

Het nieuwe zwemseizoen is begonnen! Op 1 mei is het zwemseizoen weer van start gegaan. Wilt u weten waar u met een gerust hart kunt zwemmen in schoon en veilig water? Download dan nu de Zwemwater App via de stores (Apple en Android). De App geeft u actuele informatie over bijvoorbeeld het aantal parkeerplaatsen, de bereikbaarheid, de aanwezigheid van horecagelegenheden en natuurlijk de veiligheid van het water van 800 zwemlocaties. Vlak voor het seizoen controleerden de Brabantse waterschappen de kwaliteit van de officiële zwemplaatsen in Brabant. Dit gebeurde in opdracht van de Provincie Noord-Brabant. Ook tijdens het seizoen gebeurt dit regelmatig.

Meer informatie over de waterkwaliteit van officiële zwemplassen vindt u gedurende het zwemseizoen ook op www.zwemwater.nl of via de zwemtelefoon Noord-Brabant 073-6808058.

BEKENDMAKINGEN

Op deze pagina vindt u de wettelijk verplichte bekendmakingen van de gemeente Halderberge. De datum van de gemeentepagina geldt als publicatiedatum. Voor de wijze waarop u stukken kunt inzien, verwijzen wij u naar de desbetreffende bekendmaking. De openingstijden van het gemeentehuis vindt u in het colofon. Eerdere publicaties kunt u vinden op www.halderberge.nl > Actueel > Publicaties.

Na vier jaar als wethouder van de Gemeente Halderberge, neemt Bert Suijkerbuijk afscheid. De wethouder geeft aan graag officieel afscheid te nemen van alle relaties uit de afgelopen periode. Daarom organiseert het gemeentebestuur van Halderberge een receptie op woensdag 21 mei van 16.30 uur tot 18.30 uur. De receptie vindt plaats in de hal van het gemeentehuis, Parklaan 15 in Oudenbosch. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Zienswijzen Binnen de inzage termijn kan een ieder een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het college van B & W van de gemeente Halderberge, Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch. Als u een mondelinge zienswijze wilt indienen, moet u binnen de inzage termijn contact opnemen met de gemeente Halderberge, telefoonnummer 14 0165. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning reguliere voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken bekend, dat onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn ingediend:

Vergunningen APV/ Bijzondere wetten

Aanvraagnummer:

Adres:

Activiteit:

Verleende vergunningen De volgende vergunningen zijn verleend:

2014/0184/OV/

Seminarielaan 35 in Hoeven

het verbreden van de dakkapel

07-05-2014

Activiteit:

Plaats:

Adres:

Datum:

2014/0178/OV/

Kuivezand 3 in Oud Gastel

het milieuneutraal veranderen voor een vleeskalverenhouderij

Rijke Zwaan hardloopwedstrijd en wielerronde

Stampersgat

Centrum

17 en 18 mei 2014

02-05-2014 01-05-2014

Dodenherdenking

Oudenbosch

Centrum

4 mei 2014

2014/0179/OV/

Bredasebaan in Bosschenhoofd (kadastraal sectie G 3989)

het kappen van de laanbeplanting (7 bomen) langs de parallelweg

Ontvangstdatum:

U kunt de aanvragen inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Indien voor het verlenen van de omgevingsvergunning van het bestemmingsplan afgeweken dient te worden, kunt u hiertegen (bij voorkeur schriftelijk) gemotiveerde zienswijzen indienen. Verleende omgevingsvergunningen reguliere voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken bekend dat onderstaande omgevingsvergunningen zijn verleend: Aanvraagnummer:

Adres:

2014/0050/OV/

St. Bernaertsstraat 25 in Oudenbosch

2014/0175/OV/

Activiteit:

Gastelsedijk West 26 in Stampersgat

Verzenddatum:

het bouwen van een berging, het plaatsen van een veranda en het veranderen van de oprit

02-05-2014

het aanbouwen van een bijgebouw

07-05-2014

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is verzonden bezwaar maken bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het bezwaarschrift moet door de indiener worden ondertekend en bevat: naam en adres van de indiener; de verzenddatum van het bezwaarschrift; een vermelding van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en een motivering. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit waartegen u bezwaar maakt niet. Belanghebbenden kunnen, indien onverwijlde spoed dat vereist en indien zij tevens een bezwaarschrift hebben ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, T.a.v. de Voorzieningenrechter, Postbus 90006, 4800 PA te Breda. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Alleen als de activiteit betreft het uitvoeren van een werk geen bouwwerk zijnde, het slopen van een bouwwerk, of het verstoren e.d. van een gemeentelijk monument, het kappen van bomen e.d. heeft het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening automatisch opschortende werking totdat door de rechter op dat verzoek is beslist. Ontwerpbeschikking Wabo uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders zijn van plan om in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, op verzoek, de vergunning d.d. 21 maart 2000 in te trekken van: Adres

Omschrijving project

Industrieweg 15-17 Oudenbosch, Draka BV - thans Prysmian Netherlands BV

de vergunning wordt ingetrokken omdat er geen geïsoleerde kabels meer worden geproduceerd op deze locatie.

De ontwerpbeschikking ligt met ingang van donderdag 15 mei tot en met woensdag 25 juni 2014 ter inzage in het gemeentehuis in Oudenbosch.

Op verzoek kunt u de verleende vergunningen inzien op de afdeling Klantzaken. Het is verstandig vooraf even te bellen met een medewerker van de afdeling om te vragen of de stukken beschikbaar zijn en om een afspraak te maken. De mogelijkheid bestaat voor belanghebbenden om binnen 6 weken na toezending/ uitreiking van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen bij de burgemeester c.q. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch. Inlichtingen via telefoonnummer 140165.

Wegafsluitingen Oud Gastel Van maandag 5 mei tot en met woensdag 30 mei 2014 is Het Gors in verband met onderhoudswerkzaamheden afgesloten voor alle verkeer. Hoeven Op maandag 19 mei 2014 is de kruising De Heul – Hoge Akker in verband met werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleiding ingesteld. Stampersgat Op zaterdag 17 mei en zondag 18 mei 2014 zijn de Dennis Leestraat, Kristalsingel, J.F. Vlekkeplein, Noordzeedijk, L.P. Mallandstraat, Gastelsedijk West en Brugstraat in verband met een sportevenement afgesloten voor alle verkeer.

COLOFON Parklaan 15, 4731 GJ Oudenbosch Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch Telefoon: 14 0165 E-mail: gemeente@halderberge.nl Website: www.halderberge.nl Facebook: www.facebook.com/gemeentehalderberge Twitter: @Halderberge Storingstelefoon: (0165) 312872 (buiten kantooruren over verlichting, wegen en riolering) Openingstijden balies: Maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Op donderdagavond is enkel de balie van Burgerzaken geopend. Avondopenstelling: Maandag en donderdag van 17.30 tot 19.00 uur. Loket Wegwijs: Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Wist u dat u ook via onze website een afspraak kan maken voor verschillende gemeentelijke producten? Dit voorkomt wachttijden aan de balie.


W E S T- P O I N T V O O R D E M U Z I E K L I E F H E B B E R We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Zondag 18 mei landgoed Mattemburgh

Brabantse Wal Dag staat bol van muziek De Brabantse Wal Dag vindt plaats op zondag 18 mei tussen 11.00 en 17.00 op het prachtige landgoed & orangerie Mattemburgh, tussen Bergen op Zoom en Hoogerheide. De entree is gratis. De Brabantse Wal Dag laat bezoekers proeven aan al het moois dat de regio rijk is, op gebied van natuur, recreatie, cultuur, culinair en educatie. De muzikale fijnproever wordt ruimschoots bediend. Artiesten spelen op het West-Point Cultuur Paviljoen en trekken via de singer-songwriterroute over het terrein, louter gewapend met stem en instrument. Als troubadours pur sang zoeken ze het publiek op om dat voor zich te winnen en mee te nemen op een muzikale reis. Een korte samenvatting van de artiesten die tijdens de Brabantse Wal dag optreden: Spit – stand up poetry, Kevin van Kalkeren – cabaret, Ben Blom – preview theatervoorstelling “Ik BEN”, Mr & Mrs. Honey – veelzijdige singer- songwriters, Duke John – Jaren zestig band bestaande uit jonge muzikanten, Le Grand Ballon – singer-songwriter, Amber Copray – Zangeres, bracht onlangs demo ‘Pijn’ uit, Amanda van den Hil – Schrijft en brengt intieme luisterliedjes, Brabantse Wal Band – Een allstar band bestaande uit regionale muzikanten, Mr & Mrs. Honey – veelzijdige singer- songwriters, Anthony Deksis – singer- songwriter met een geheel eigen stemgeluid, Manic Panic – Duo dat goed op weg is, publiekswinnaar singer- songwriter contest Gebouw-T, Dennis van Paradijs – singer- songwriter die zijn eigen

Agenda

Sophie Mol & Dennis tijdens de Brabantse Wal Dag te zien in de Brabantse Wal band.

liedjes in het Nederlands brengt, Rosenburg – Akoestisch duo, maakt melodieuze, ingetogen, soms bezwerende nummers, Awash – Band met fijne pop & rockliedjes, zie het interview Carlijn Mulder – Singer- songwriter met prille liedjes die indruk maken, Rene Vriends – Ervaren muzikant die de luisteraar op een muzikale reis meeneemt, Double Time – Duo, vertaalt liedjes die ze normaal met een band doen naar een

akoestische set,Fred Hoekstra, muzikant in hart en nieren. Verruilt ‘zijn’ bands deze dag voor een solo optreden, Amanda van den Hil – Schrijft en brengt intieme luisterliedjes, Nina Verharen – Brengt rock, folk maar ook jaren zestig en zeventig muziek, Julie Dexxx – verruilde het grote podium voor direct contact met publiek en is nu vrij…….. Op de website van west-point kun je het volledige programma vinden!

Blaudzun Mezz Breda woensdag 14 mei 21.00 Julian Sas Mezz Breda donderdag 15 mei 21.15 Wereldband De Maagd Bergen op Zoom donderdag 15 mei The Doors Alive Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 16 mei 21.30 Karaoke De Schorre Bergen op Zoom zaterdag 17 mei Fools Circle Muziekcafé De Klomp Etten-Leur zaterdag 17 mei 21.30 Nytrox ‘t Slik Bergen op Zoom zaterdag 17 mei B-Tones Mezz Breda zaterdag 17 mei 21.00 Ricky Koole & Leo Blokhuis De Kring Roosendaal zaterdag 17 mei 21.00 Non Stop 50 De Commerce Kruisland zaterdag 17 mei Wibi Soerjadi De Maagd Bergen op Zoom zaterdag 17 mei Meet The Streets Mezz Breda zaterdag 17 mei 23.00 Superstijl Mezz Breda zaterdag 17 mei 23.00 Brabantse Wal Dag Landgoed Mattemburgh Bergen op Zoom zondag 18 mei 11.00 Cliphuis Café De Commerce Kruisland zondag 18 mei Wolf In Loveland De Kring Roosendaal zondag 18 mei 16.30 SingerSongwriterMiddag De Tuijmelaer Bergen op Zoom zondag 18 mei KWIS De Heksenketel Roosendaal zondag 18 mei Uit Je Hok Mezz Breda donderdag 22 mei Blommenkindersmuziekquiz Buurthuis Keijenburg Roosendaal zaterdag 24 mei 20.00

Band heeft meer dan volle agenda

Awash: “Als we gaan repeteren, ontstaat er écht iets”

Nu Online Op de website van West-Point tref je voortdurend actuele achtergrondinformatie aan. De laatste nieuwtjes, agenda, films- en fotoseries, bandnieuws. West-Point is ook op de radio te beluisteren! Meest recent: Singer- songwriter middag, Crossroads, Gabriel Rios, Record Store Day, Bellse Parels, Brand New en Grenzeloos.

Zangeres met broer onder naam ‘Owen’ op singer- songwriter middag

‘Ik ben geen nieuwe Ilse de Lange, ik ben mezelf!’

Marlieke van Schaik.

Marlieke van Schaik (22) praat met jeugdig enthousiasme en energie over haar passie voor muziek. Haar liefde voor country heeft daarbij een grote rol, maar ook de ziekte kanker. Op zondag 18 mei staat ze, samen met haar broer, met haar popliedjes op de singer- songwritermiddag in het Bergen op Zoomse De Tuymelaer. DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Het samenspel van de twee op het podium is nieuw. Nou ja nieuw? “Voor mij

natuurlijk niet, lacht ze: “Ik ben met mijn broertje opgegroeid en hij is eigenlijk begonnen met gitaar spelen wat mij er toe heeft geleid dat ik zelf ook begonnen ben met muziek maken. Eerst met de gitaar en toen moedigde mijn leraar me aan te gaan zingen. Dus het is heel vertrouwd om met hem te spelen.” Ooit deed ze de rockacademie, maar daar knapte ze op af. “Ik kon er niet mezelf zijn én als ik een ander moet zijn, dan kan ik er mijn hart en ziel niet in stoppen. Ze wilden een nieuwe Ilse de Lange zien, maar ik dat ben ik niet, ik ben mezelf!” Rancuneus is

ze hier niet over: “Dit is hoe ik het ervaren heb, maar voor sommige mensen heeft het heel goed uitgepakt. Maar misschien ben ik wel zo eigenwijs dat ik het op mijn manier moet doen.” Die eigenwijsheid is er net als de muziek al levenslang. Toch is het geen naïviteit, maar lijkt het voort te komen uit ervaringen in haar leven en dat maakt de cirkel rond. “Als je geen risico’s neemt, kom je nooit verder. Dat is mijn instelling geworden, ook omdat er zoveel mensen aan kanker zijn overleden. Dat heeft mijn mindset verandert. Ik wil niet met een schuldgevoel naar mezelf zitten van had het maar gedaan. Het leven is zo voorbij, alles gaat snel, dus je kan het beter nu doen!” Het maakt haar bovendien een strijder, iemand die kansen wil pakken en dromen na wil leven. Een daarvan komt nu steeds naderbij: “Ik wil komende twee jaar genoeg sparen om mijn koffers te pakken en voor een half jaar of een paar maanden mijn (country)muziek in Amerika aan de man te brengen. Het klinkt wel heel naïef en wanhopig, maar ik wil het liever geprobeerd hebben en falen, dan dat ik altijd maar blijf denken: Wat als ik het gedaan had? Geld houdt me daarbij tegen, verder niet! Het is nu gewoon een jaartje geld verdienen en dan de stoute schoenen aantrekken en doen.” Meer info: marlieke503.mysites.nl en check west-point.nl voor het volledige interview.

Awash heeft een volle agenda.

Awash is misschien wel één van de meest beloftevolle acts van het Zuiden. Hun live-reputatie is meer dan noemenswaardig (3FM, Breda Barst, 013) en ook hun debuutalbum Turn The Lights werd door critici goed ontvangen. Zanger/gitarist Geert van der Burg: “Het gaat eigenlijk wel heel erg lekker, ja. Ik heb zelf net een kleine gehad, dus toch wat minder tijd om optredens te regelen. Maar het lijkt wel of de optredens ‘vanzelf’ komen. En dan hebben we nog contacten met twee boekingskantoren. We hebben wel eens maanden dat we moeten denken: kan dit optreden eigenlijk nog wel. Is het niet te veel…..” Maar ook op andere vlakken gaat het prima. Zo komt er binnenkort nieuw materiaal uit. Eén van die nummers is vooral voor Geert speciaal. “Ik heb dat geschreven twee dagen nadat Ava geboren was. Ik ging tokkelen, en toen kwam het vanzelf. “ Nieuw materiaal, dat betekent vaak ook een nieuw album. “We hebben het idee om dit jaar nog met een EP naar buiten te komen. Met vier nieuwe nummers, die zijn al geschreven, en worden druk gerepeteerd, zodat we ze straks live kunnen

gaan spelen, en ze kunnen opnemen. Maar we zijn nu ook al met twee nieuwe nummers bezig. Dus binnen een maand kun je die van ons verwachten. Die gaan we nu afmixen.” De sound van die nieuwe nummers ligt wel dicht tegen die van hun geluidsdrager Turn The Lights aan. “Dit zijn persoonlijke nummers met beter arrangement en een klein randje, zonder de Awash feel te verliezen. We zijn wel nog steeds heel erg op zoek naar ons geluid, en naar dat de partijen nog mooier als een puzzel in elkaar vallen. Dat laat groei zien. Je merkt dat de bandleden om je heen met meer eigen toegevoegde waarde komen. Ik schrijf vaak de nummers, maar nu kan de rest daar ook steeds meer hun creativiteit daarin kwijt. En ik leg nu vaak uit wat ik met een nummer bedoel, welke kant je uit wil. Dan hoef ik veel minder met eigen muzikale ideeën te komen, want er ontstaan zo partijen die ik zelf niet eens kon verzinnen. Dan ga je juist naar een hoger niveau. Als we nou gaan repeteren, ontstaat er echt iets.“ Awash is te zien op de singer-songwriterroute van de Brabantse Wal Dag 2014 (18 mei) om direct daarna door te reizen naar het Bergen op Zoomse De Tuymelaer. Meer info awash.me

W W W . W E S T - P OIN T. N L - IN FO @ WES T- POINT.NL - WWW.WEST- POINT.NL - INF O@ W E ST - PO INT . NL - W W W . W E ST - PO INT . NL PAGINA 14


VROUW ZOEKT VROUW Voor romantische duurzame relatie www.mens-en-relatie.nl 088-0221900 (alle regio’s)

huid- en laserklinieken ‡SROLNOLQLHNHQGHUPDWRORJLH‡KXLGWKHUDSLH %HUJHQRS=RRP0LGGHOEXUJ*RHV Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: 5LPSHOÀOOLQJPHW5HVW\ODQH %RWR[EHKDQGHOLQJHQ )UDFWLRQDO/DVHUHQ&2IUDFWLRQDOODVHU HQGHQLHXZH8OWKHUDSLHWHJHQKXLGYHUVODSSLQJ Verder alle laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer...

Er weer jonger uitzien... zonder plastische chirurgie

(UID ENLASERKLINIEK"ERGENOP:OOMsIn Zorgcentrum ,IEVENSBERG"OERHAAVEPLEINDs64"ERGENOP:OOM s swww.huidlaser.nl (UID ENLASERKLINIEK-IDDELBURGsIn Barcode gebouw 0ARK6ELDZIGTs$2-IDDELBURGs www.dermateam.nl > Huid- en laserkliniek Goes "EATRIXLAANs0.'OESs www.dermateam.nl

TE HUUR:

royale bedrijfshal

chniek

“STEENTJE”

www.kinderopvangetten-leur.nl www.kinderopvanghalderberge.nl www.kinderopvangzundert.nl

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur

)

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

06-55100747

van 540 m2 met kantoor, kantine en buitenruimte op Industrieterrein Reinierpolder 2 aan de Leerlooierij 9 te Steenbergen. Huurprijs: € 1.500,00 per maand (ex.btw)! huurtermijn bespreekbaar. info: 06-22551865 0167-560238

Te Koop

BUXUS TAXUS BUXUS BUXUS 2 jarig-20/30 cm

€ 0.40

30/50 cm

€ 0.60

BOL

PYRAMIDE

ø30 cm

50-70 cm

€ 5.00 € 7.50 Zundert, 076-5973377

per stuk

per stuk

Vanaf maandag 26 mei lekker lunchen en bourgondisch dineren FEESTEN

Er valt wat te vieren of te presenteren? Zalen voor 20- tot 250 pers.!

Mobiele Paardenpraktijk voor gemeente Moerdijk e.o.

CAFÉ

TERRAS

tĞƐƚsĂĂƌĚĞŬĞϲϵͻKƵĚĞŶďŽƐĐŚͻdĞůĞĨŽŽŶ͗ϬϭϲϱͲϯϰϵϯϰϬ Pinnen mogelijk

Erkende paardendierenartsen

Liesbeth de Kroon Josje Scheurwater

Tel. 06-20360887

Nieuw bij de 3 Musketiers:

BBQ+ BBQ+

info@paardenpraktijkdekroon.nl

www.paardenpraktijkdekroon.nl

SUPER BBQ + BOWLEN

Jan Jochems HANDEL

EN

Meer dan zomaar barbecueën! Kies zelf uw complete BBQ+ arrangement met of zonder bowlen.

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

all-in SUPER BBQ + arrangement BOWLEN

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

ZATERDAG

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

17 MEI

VERHUUR:

v.a. 22.00 uur

Afvalcontainers

CC

van 6 m3 tot 40 m3

p.p.

www.feesterijtrefpunt.nl

SUPERBBQ BBQ SUPER

& THE CRUISERS BLUES &

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

40,- p.p. 40,-

CAFE - FEESTERIJ ‘T TREFPUNT Raadhuisstraat 80, Rucphen,Tel. 0165-341533

ROCK ’N ROLL Pastoor van Breugelstraat 23 Bosschenhoofd tel.: 0165 - 316793 www.cafestroop.nl

Voor al uw bruiloften, feesten en partijen!

Kinderverjaardag is Bowlingparty Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag v.a. 15.00 uur Leeftijd tussen 6 en 13 jaar. Min. 6 pers. Een uur bowlen, 2 cons., frietje met frikandel/ kroket met ketchup en mayonaise, kinderijsje, kinderfilm en kinderdisco. TOTAAL SPOTPRIJS

vlees ++stokbrood + aardappel vlees stokbrood + frites garnituur++sausjes salades ++sausjes + dessert dessert

Resto Buffalo

+ springkussen voor de kids

“GRATIS BOWLEN”

22,

springkussen voor50 dep.p. kids

vanaf 4 personen* GEZELLIG TAFELEN krijgt u een uur

22,50

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

+ 6 +consumpties all-in arrangement 6 consumpties

p.p.

GRATIS BOWLEN * min. 4 volwassenen

Tegen inlevering van deze advertentie

€ 8,- p.p.

Graag reserveren.

Bel: 0165-536360 Na 12.00 uur

Zandeweg 3, 4731NA Oudenbosch, tel. 0165-312306 www.danscentrum-uytdewilligen.nl

onderdeel van

Bowling-Resto Buffalo Damstraat 52a te Roosendaal www.bowlingroosendaal.nl

www.de3musketiers.nl Hazeldonksezandweg Hazeldonksezandweg28b 28b

4762 4762 AL Zevenbergen Zevenbergen

0168 370 545 info@de3musketiers.nl info@de3musketiertiers.nl 0168370 370545 545 info@de3musketiers.nl 0168


Tekst: Bart van den Acker

Onverwacht: de Lexus NX Voor het eerst komt Lexus met een ‘premium SUV’ in de grotere middenklasse. Dit is de eerste foto van het nieuwe model, dat NX gaat heten en in oktober op de Nederlandse markt gaat verschijnen. De NX is opvallend gestileerd, met scherpe lijnen en veel details, zoals bijvoorbeeld de volledig uit LEDs opgebouwde verlichting aan de voorzijde. Uiteraard is er een hybride aandrijflijn in de NX300h, met naar keuze voor- of vierwielaandrijving. Ik neem aan dat dit dezelfde 2,5 liter viercilinder benzinemotor is als in de IS- en GS300h met een

elektromotor daaraan gekoppeld. In elk geval komt er ook een heel nieuwe motor, een 2,0 liter turbo in de NX200t, die altijd is gekoppeld aan vierwielaandrijving. Die motor is opmerkelijk, want daarmee wijkt Lexus af van het principe dat elke model, altijd hybridetechniek heeft. Een echte nieuwigheid is de mogelijkheid een mobiele telefoon in het interieur draadloos op te laden. Voorlopig moeten we nog een tijdje geduld oefenen voordat de NX er is en de prijzen zullen ook pas in een later stadium bekend worden gemaakt.

Volkswagen vernieuwt Touareg De grote SUV van Volkswagen, de Touareg, krijgt later dit jaar een opfrisbeurt. Het is niet echt een ‘make-over’, maar meer een rondje detailwerk, wat ‘m net even aantrekkelijker maakt. Beide V6 TDI-diesels (150 kW/204 pk en 190 kW/258 pk) zijn net even zuiniger en daardoor is de CO2uitstoot ook zo’n 6% vriendelijker. Veel is er niet aan de motoren gebeurd, het verschil wordt gerealiseerd door andere banden, een iets gunstiger stroomlijn en minder wrijving in de standaard achttraps automaat. Bij gas loslaten onderbreekt de Touareg de verbinding tussen motor en transmissie, zoals we dat ook van Porsche kennen. De Touareg Hybrid met V6 TSIbenzinemotor en een elektromotor blijft

uiteraard beschikbaar. Bekend is ook het remsysteem dat na een aanrijding de auto direct tot stilstand afremt, waardoor deze niet doorschiet. Dat heeft onder meer de Golf ook. Interessant is ook een navigatiesysteem op basis van Google Earth en diverse andere online mogelijkheden. Uiterlijk is het verschil met de huidige versie nauwelijks te zien. Het zit ‘m in de standaard bi-Xenon koplampen en een andere achterbumper met ‘diffusor’. We verwachten de vernieuwde Touareg pas in oktober.

Toyota Yaris opgefrist De Toyota Yaris geldt als één van de allerbeste auto’s in het compacte B-segment. De noodzaak om die eens grondig onder handen te nemen ontgaat me, maar Toyota doet dat wel. Uiterlijk is dit echt een ‘facelift’, de Yaris krijgt een heel nieuw front, dat wel meer past bij de binnenkort al te verwachten nieuwe Aygo. Aan de achterzijde komen LED-achterlichten. Het belangrijkste nieuws zit onderhuids. Het interieur is flink op de schop gegaan, maar natuurlijk niet minder ruim geworden en daarbij zijn onder meer kwalitatief

hoogwaardiger materialen gebruikt. De 1,0 liter driecilinder benzinemotor is uiteraard identiek aan die in de nieuwe Aygo. Verder blijven de 1,3 liter benzineversie, 1,5 liter hybride en de 1,4 liter diesel ongewijzigd beschikbaar. Er is véél aan dacht besteed aan het onderstel. Hierdoor stuurt de Yaris strakker en is tegelijk comfortabeler en door betere isolatie ook stiller. De vernieuwde Yaris wordt pas in september in ons land verwacht, dus of er ook prijsconsequenties zijn, is nu nog niet te zeggen.

Peugeot 308: Trekauto van het jaar Stap voor stap raakt de prijzenkast van Peugeot vol. Na de titel Auto van het Jaar sleepte de 308 kort geleden in ons land ook de titel ‘Trekauto van het Jaar’ in de wacht. Deze verkiezing wordt al ruim twintig jaar gehouden door het ANWB-magazine ‘Kampeer & Caravan Kampioen’ en omvatte voor dit jaar 24 nieuw verschenen modellen in vijf klassen. Al die auto’s zijn flink op de proef gesteld op de testbaan van DAF, on-

der uiteenlopende omstandigheden, maar altijd met een maximaal beladen caravan aan de trekhaak. De 308 1.6 THP (92 kW/125 pk) won niet alleen zijn klasse, maar tevens de algemene titel. De 308 overtuigde met name door zijn weggedrag en rijcomfort. Peugeot heeft een grote naam als caravantrekker. Tegelijk met de 308 won ook de 2008 in zijn klasse en het is niet voor het eerst dat Peugeot de titel wint.

Renault sponsort ‘t Loo Mitsubishi stroomlijnt Outlander Belangrijke data voor iedereen die van mooie -klassieke- auto’s houdt: 21 en 22 juni wordt bij Paleis ’t Loo in Apeldoorn opnieuw het altijd zeer sfeervolle concours d ‘élégance gehouden. Dit jaar is Renault één van de hoofdsponsors en in samenwerking met de diverse Renault Clubs zal het Franse merk flink uitpakken met z’n rijke historie. Veel belangrijke en karakteristieke Renaults zijn te bewonderen, vanaf het Type A uit 1898, waaronder uiteraard de baanbrekende 16 uit 1965. Daarnaast toont Renault voor het eerst de nieuwe Twingo in ons land, plus het studiemodel Initiale Paris, de voorloper van de te verwachten nieuwe Espace. Vergeleken met eerdere edities is het een belangrijke verbetering dat de deelnemende auto’s aan het internationale concours nu staan op het voorterrein van het kasteel zelf. Zo komt er een duidelijker fysieke scheiding tussen het nationale en internationale concours. Voor meer informatie, kijk op: www.concourselegance.com

De middenklasse SUV van Mitsubishi heeft een aantal detailwijzigingen ondergaan. Deze nieuwe versies zijn op de eerste plaats herkenbaar aan de nieuwe grille. Andere nieuwe details zijn de LED-achterlichten, zilvergrijze dakrailings, dagrijverlichting in andere behuizing en de versies met vierwielaandrijving hebben ‘skid plates’ voor en achter in grijs, plus zwarte omlijstingen van de wielkasten. Er is meer goed nieuws, want de wegklapbare derde zitrij, het navigatiesysteem, achteruitrijcamera en sleutelloze bediening zijn nu standaard op alle versies, de benzinemotoren hebben standaard de CVT-automatische transmissie. De indeling

van het leveringsprogramma is ook vereenvoudigd, met twee uitvoeringen: Business Edition en Instyle, beide zijn die er met benzine- of dieselmotor en in alle gevallen als twee- of vierwielaandrijver. De vanafprijs van de Outlander ligt nu op een scherpe € 29.990,-. Alle wijzigingen gelden niet voor de befaamde Outlander PHEVuitvoering.

kort nieuws

Feestje! De Volkswagen Golf is 40! Dat is een mooie aanleiding voor 40x40 exemplaren van de ‘Edition 40’, verdeeld over de hele Golf-range. Een accessoirepakket? Nee, Volkswagen doet het anders en strooit met gulle hand met kortingen op alle versies en bovendien € 1.000 inruilpremie. De actie geldt uitsluitend op auto’s die in voorraad staan en dat is te controleren op de aparte site http://startklaar.volkswagen.nl. Is er nog taart?

Met terechte trots meldt de enige dealer van het topsportwagenmerk McLaren in Nederland, Louwman Exclusive in Utrecht, dat de 650S als Coupé en Spider nu beschikbaar is. De 650S, een doorontwikkeling op de MP4 12C beschikt over een zeer sterk koolstofvezel chassis en een volledig in eigen beheer ontwikkelde 3,8 V8 twinturbo V8 met (480 kW) 650 pk, vandaar de naam. De prijzen starten bij € 289.500.

Sommige ideeën liggen zo voor de hand, dat je niet begrijpt dat het niet eerder is bedacht. Wat te denken van een opblaasbaar kinderzitje? Wie wel eens een kinderzitje ‘los’ heeft meegenomen of in een andere auto moet plaatsen, weet hoe lastig dat is. Het is nog een studiemodel, maar Volvo is bezig met een opblaasbaar zitje, voor kinderen tot ongeveer 4 jaar, dat achterstevoren dient te worden gebruikt. Voor het materiaal is gekeken naar duurzame stoffen uit de zeilwereld, maar het idee op zich is het belangrijkste. De kans dat dit binnen afzienbare tijd in productie gaat, is heel groot.


NAAR BUITEN

KIJK OP ACTION.NL

WEEKACTIE! WEEKACTIE! DECO HOCKER

SPECTRUM MUURVERF

GLYHUVHYDULDQWHQ WUHQG\JHVWRIIHHUG [FP

9.95

NRUWHPRXZ GLYHUVHNOHXUHQ DFU\O PDWHQ6;/

APP EN RELAX TABLET KUSSEN

GESA ZITKUSSEN

PHWKDQGLJHRSEHUJYDNNHQ YRRUWDEOHWHQDFFHVVRLUHV LGHDDOYRRURSGHEDQN RILQGHDXWR JHVFKLNWYRRU DOOHSRSXODLUH IRUPDWHQWDEOHWV

GLYHUVHNOHXUHQ NQRRSV [[FP

3.49

HANDDOEK MET CAPUCHON GLYHUVHSULQWV]RDOV 0HJD0LQG\. 0HJD7RE\ HQ%XPED [FP

3.98

(OGHUV 

LUXE BADDOEK

0.49

1.65

(OGHUV 

3.49

4.89

(OGHUV 

JONGENS EN MEISJES ZWEMKLEDING YHHOYHUVFKLOOHQGH PRGHOOHQHQSULQWV YDQDIPDDW

(OGHUV 

DAMES TOP

GLYHUVHYDULDQWHQ strapless:RQHVL]H singlet:PDWHQ6;/

2.99

CAMPING VOUWBED

GLYHUVHNOHXUHQ NDWRHQ [FP

LUXE WASHAND NDWRHQ [FP

5.95

2.79

PHWDSSOLFDWLH KRPHRIIORZHUV ZKLWHJUH\ZDVK FD[FP

(OGHUV 

[FP

CHAMPION VOETBAL Â&#x2018;FP

ROTAN BLOEMENMAND

2.49

(OGHUV 

INTEX LUCHTBED MET RUGSTEUN

LQFOJURQGSHQQHQ FD[[FP

5.99

13.79

1.99

UITVOUWBAAR VOETBALDOEL

4.49

E U RO P E S E IT! TO P KWALITE

MUURVERFSET ANTI-SPAT GHOLJ

(OGHUV 

MEISJES TRUI PDWHQ 

YHUVFKLOOHQGH YDULDQWHQ PO

GLYHUVHNOHXUHQ DOXPLQLXP FD[[FP

RE EXTR A ZWA ! IT TE LI KWA

2.79

(OGHUV 

20.95

DENIM SHORT GLYHUVH YDULDQWHQ SRFNHW PDWHQ 6;/

5.99

2.29

=HWHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ

DAMES AJOUR TRUI

T/M DINSDAG 20 MEI 2014

DOVE BODYLOTION

ODWH[ZLW YRRUELQQHQHQEXLWHQ GHNNHQGHQVFKUREYDVW OLWHUYRRUP

(OGHUV 

VAN WOENSDAG 14 MEI


SPORT

Moreno Tak derde in Bakel

BC Hoeven

Gastelse atleten onderweg

Mini-Maxi toernooi

OUD GASTEL - Bij ‘t Veerke draait het deze week nu eens niet om topprestaties, maar om de recreatie, het bewegen. De 45e editie van de Avondwandelvierdaagse is met 426 deelnemers maandagavond vertrokken. Daar komen er op dinsdag altijd nog een groot aantal bij, zodat ook de lustrumeditie een behoorlijk aantal Gastelaren op de been brengt. Want het zijn voor 98 procent plaatsgenoten die meedoen. Donderdag op de slotavond is het defilé vanaf het Vorstinnenhof en dan langs Karolinastraat, Dorpsstraat, Markt en eindigend in Zaal ‘t Hart van Gastel. Medailles worden eerder al uitgereikt, familie en bekenden staan langs de route klaar met bloemen. De triatleten richten zich komend weekeinde op het NK in Weert met Gerbert en Rob. Erik-Simon Strijk was over de grenzen actief op de halves van

Fuerteventura (17e) en Rimini (11e). Het Moederdagweekend is ook steevast het Ultraloop-weekend in Steenbergen. Geen afstanden om zo maar even te gaan hardlopen als men niet geoefend is, al was de hekkensluiter van de Van Zuilichem Vlietloop, de Vianense Annie van Rossum, hier toch goed voor brons op het NK. Ze weet het kennelijk lang vol te houden, want 24 uur lopen is geen sinecure. Vanwege de 10e editie had Steenbergen er ook een 10 Engelse Mijl aan toegevoegd. Weliswaar met maar 49 deelnemers, maar toch. Voor Rina van der Wildt aanleiding om 1 week voor de eigen Cheltenham-run mee te doen. Ze werd 3 bij de vrouwen 55 in een tijd van 1.40.34 uur. Prachtige 3e plaats haalde wielrenner Moreno Tak in de Ronde van Bakel, zijn 1e podiumplaats dit seizoen. Eerder al werd hij 7e in Breda en 9e in Hoogerheide. Ook Stan van den Bergh zat al 2 keer in de top 10 met 8e plaatsen in Yerseke en

Bakel. Mark van Wijk was na zijn 12e plaats in de Ronde van Steenbergen nu goed voor een 13e stelling in de ronde van Yerseke. In de GP Merijntje Gijzen in Nieuw-Vossemeer werd Simone Rockx 20e en haar zus Anouk 26e. In Geldrop op Koningsdag waren de rollen omgekeerd: Anouk 15e en Simone 24e. Cliff de Peijper reed de Flevotour klassieker van Kampen over 83 kilometer. Cliff werd keurig 26e in een veld van 180 coureurs. Tim Bierkens reed naar 21e en 15e plaatsen in Leiden en Made, broer Luuk was in Koewacht 8e en in Breda 14e. Komende weekeinde de Cheltenham-run op zaterdag en de wielerronde op zondag. Allebei Stampersgat. Het NK in Weert is een mooie opmaak naar de Verwer & Janssentriathlon van 28 juni. Alleen voor de trio’s en de jeugdtriathlon op vrijdagavond kan nog worden ingeschreven. Clinics voor de jeugd worden vanaf 4 juni verzorgd door een echte Olympisch kampioene! Blije gezichten bij het Mini-Maxi toernooi van BC Hoeven.

Hockeyclub Oudenbosch OUDENBOSCH - M6E1 en J6E1 begonnen zaterdag in de regen aan hun wedstrijd. M6E1 had grote moeite om met 1-0 van Push te winnen. Vooral in de 2de helft had Push veel mogelijkheden om te scoren maar het lukte niet en daarom bleef de overwinning in Oudenbosch. J6E1 verloor met 5-3 van Prinsenbeek. Werd de uitwedstrijd nog met 11-1 verloren nu stond J6E1 bij rust met 3-1 voor. Na rust wist Prinsenbeek zich te herstellen en toch nog met de winst naar huis te gaan. JB1 won uit bij Breda met 4-0 maar nu was Breda een stuk sterker. Tot 2-2 kon JB1 het bijhouden maar Breda wist met 6-4 te winnen. MD1 en HSD speelden een doelpuntrijke wedstrijd. Toen het 3-0 voor MD1 was leek het beslist maar HSD kwam goed terug. Toch bleef MD1 steeds voorstaan en won

met 10-6. MA1 won met 5-1 van Etten Leur en kan zaterdag tegen Breda kampioen worden. Een gelijkspel is al genoeg. JD1 speelde voor veel publiek uit Roosendaal tegen Pelikaan dat kampioen kon worden. De 1ste helft was JD1 iets sterker maar scoorde niet, dat deed Pelikaan wel 1x. Na rust ging de wedstrijd op en neer met een slagvaardiger Pelikaan. Zij wonnen met 5-1 en zijn nu kampioen. JA1 won met 9-2 van Olympia en MB1 kon het net niet redden tegen Tempo (5-4) en M8E1 was te zwak voor Zevenbergen (5-1). MC1 won wel, met 4-2 van Walcheren C3. Zondag was een goede dag voor de seniorenteams. De heren wonnen met 3-0 van Breda en staan nu 3de. Dames 1 versloeg Pelikaan 6 met 10-0 en de Veteranen behaalden een punt bij Goirle (2-2).

Programma Woensdag 14 mei uit 18.30 Mistral-MD2 Zaterdag 17 mei thuis 9.00 JF1-Made 9.00 M6E1-Breda 10.00 MF1-Push 10.00 M8E1-Pelikaan 11.30 JB1-Made B1 13.00 JD1-Prinsenbeek D2 14.30 MC1-Tempo C2 16.00 MA1-Breda A5 Uit 10.30 Tempo D4-MD1 11.30 Push-M6E2 13.30 Pelikaan D8-MD2 14.15 Made B1-MB1 15.00 DDHC A1-JA1 Zondag 18 mei thuis 10.30 Dames 1-Breda 8 12.15 Veteranen A-Etten Leur B 14.30 Heren 1-Made 1

Springfield wint wederom HOEVEN - Na de laatste overwinning op Boemerang boekte de korfballers uit Hoeven afgelopen zondag weer een mooie overwinning op Fortuna uit Knegsel. De start van Springfield was prima en men nam direct een voorsprong van 3-0. Het team vergat toen even om door te drukken naar een grotere voorsprong en, mede door het missen van 2 strafworpen, kwam Fortuna dichterbij tot de rust 4-3. Eigenlijk had de wedstrijd al beslist moeten zijn. Na de rust werd het zelfs nog

even gelijk (5-5) maar verder liet het team uit Hoeven het niet komen en nam een beslissende voorsprong van 3 punten, wat uiteindelijk resulteerde in de eindoverwinning van 10-8. Door dit resultaat blijft Springfield op een stevige 3e plaats in de poule en dit lijkt, met nog 2 wedstrijden te gaan, het hoogst haalbare. Bij de jeugd zijn de A1, C1 en E1 nog in de race voor het kampioenschap. Alledrie deze teams staan bovenaan en hebben een stevige kans om het kampioenschap binnen te halen.

Het 1e team gaat zondag naar de verre tegenstander Maastricht. Ondanks enkele afzeggingen lijkt een overwinning op de hekkensluiter wel mogelijk. Uitslagen Springfield 1-Fortuna ‘68 1 10-8 Springfield 2-Trekvogels 5 6-10 Springfield A1-Keep Fit ‘70 A1 10-8 VIOS (W) B1-Springfield B1 10-3 Springfield C1-Sporting Delta C4 11-3 Voltreffers C2-Springfield C2 1-8 Springfield D1-VIOS (W) D1 0-13 Springfield E1-Juliana E2 8-0

Sportie f Stampersgats weekeinde

18e Cheltenahamrun en 56e Rijk Zwaan Criterium

STAMPERSGAT - Na een succes vol verlopen veldrit afgelopen winter is het nu weer de tijd voor de zomer activiteiten.

Op zaterdagavond 17 mei is er de 18 Rijk Zwaan Cheltenhamrun en op zondag 18 mei is de 56 ste Rijk Zwaan Wielerronde.

Op zaterdagavond beginnen we om 18.30 uur met de 5 km en om 19.00 uur de 10 km. De jeugd jonger dan 12 jaar die wil mag mee lopen bij de 5 km ze kunnen dan 1500, 2500, 4000 of 5000m lopen. Doordat we al jaren maar een paar jeugd lopers aan de start hebben, hebben we geen extra prijzen. De deelname voor deze categorie is dan ook gratis. Op zondag beginnen we al vroeg met opbouwen en de eerste renners starten om 9.30 uur. Om 13.45 uur starten de ID-renners voor hun Nederlands Kampioenschap. Tijdens deze wedstrijd strijden enkele regio toppers mee uit Fijnaart is dit Jean Hamers en Sven uit Oud Gastel rijdt op de tandem als stoker. En als om 18.30 uur de laatste renners over de streep rijden zit weer een goed sportief weekeinde op. PAGINA 18

HOEVEN - Donderdag 8 mei organiseerde de jeugd begeleiding een mini-maxi toernooi. Dat houdt in dat er een tweetallen worden gemaakt van een senior en een jeugdlid. De junioren kregen vaste partners. Ze speelde in totaal 6 wedstrijdjes van 10 minuten. De oudere jeugd had een soort van laddercompetitie. Waardoor ze steeds een andere partner hadden. Zij speelde ook 6 wedstrijden van 10 minuten. De normale puntentelling gaat tot 21 maar ze moesten doortellen tot dat de 10 minuten voorbij waren. Na de 6 wedstrijdjes was er een

prijsuitreiking. Bij de junioren werden Willy en Alisha 1e. Bij de oudere jeugd werden Isa-Dora en Ad 1e. Zij hebben een kleinigheidje gekregen en alle jeugdleden kregen nog wat lekkers voor hun inzet. Het was een zeer geslaagde avond. De jeugd vonden het allemaal leuk, zeker omdat ze met senioren mochten spelen. Ook de senioren vonden het leuk om met de jeugd te spelen. Daarom wilt de jeugdbegeleiding iedereen bedanken die mee hebben gedaan en voor voor een gezellige avond hebben gezorgd. Ze willen ook de mensen die mee hebben geholpen met het organiseren bedanken.

HSV ‘t Bliekske OUD GASTEL - Op zaterdag 3 mei is er een vrije wedstrijd gevist in de Mark. Vak A: 1. William Lambregts 3360gr; 2. Ad van Nijnatten 2160gr. Vak B: 1. Piet van Nijnatten 14.600gr; 2. Jac de Graauw 12.300gr; 3. Ronald van Nispen 10.400gr; 4. Cees van Nispen 8900gr; 5. Kees van Ham 4700gr. Koppelwedstrijd Een dag later hebben de senioren samen met de jeugd een koppelwedstrijd gevist. Vak A: 1. Djemo Blokland, Jan Pouwe 4920gr; 2. Sem Lazeroms, Rien Rockx

2420gr; 3. Geert de Klerk, Rene Jongmans 2290gr. Vak B: 1e Djowie Blokland, Martijn Deijkers 1450gr; 2e Falco Piree, Rien Rockx 1360gr; 3e Mark Salij, Ronald Salij 610gr. Programma Op zondag 18 mei wordt de 3e clubwedstrijd gehouden in de Mark van 8.00 uur tot 12.00 uur. Op zondag 23 mei is de 1e jeugdwedstrijd van 18.30 uur tot 20.30 uur in de Blankershovevijver. De wedstrijd van 9 mei is vanwege het slechte weer niet doorgegaan.

VV DEVO BOSSCHENHOOFD - VV Devo C1 speelt uitstekende wedstrijd maar staat toch met lege handen. Zaterdag stond de halve finale thuis tegen SC Welberg C1 op het programma. Devo C1 had een korte trainingskamp in Esbeek achter de rug. De spelers van Devo arriveerde rond 11.30 uur bij Devo om daar eerst gezellig net elkaar soep en broodjes te eten. Voor de wedstrijd was een KNVB-scheidsrechter aangesteld, maar deze kwam echter niet opdagen. Stefan v. Vlimmeren was bereid om de wedstrijd in goede banen te leiden. Om 14.00 uur kon er uit eindelijk begonnen worden aan de wedstrijd. Devo begon goed aan de wedstrijd, maar het was toch Sc Welberg dat net als vorige week in de 4e minuut de score opende: 0-1. De gelijkmaker liet gelukkig niet lang op zich wachten. Eén minuut na de openingstreffer zorgde Joris Corsmit uit een fantastische vrije schop voor de gelijkmaker: 1-1. Daarna kon Devo zelfs nog op voorsprong komen en had het zelfs moeten scoren, maar in de 10e minuut was de spits van Sc Welberg de verdediging te slim af en kon zo voor de 1-2 zorgen. Daarna liep de score uit tot 1-4 en was tevens de ruststand. Was een geflatteerde ruststand, want Devo was de betere ploeg alleen

Sc Welberg maakte de kansen wel af. Na een pauze van 15 minuten begonnen beide teams aan de 2e helft. Wederom had Devo de 1e kans en kwam Sc Welberg via een counter tot scoren: 1-5. Daarna een hele mooie aanval opgezet door Gijs Huijskens die een goede voorzet gaf op Damian Westergaard, die op zijn beurt ook een prima voorzet op Joris Corsmit gaf en de prima binnenkopte: 2-5. Devo bleef het betere spel houden en legde prima combinaties op de mat en eigenlijk zou het verdiend geweest zijn dat ze meer doelpunten zouden maakten, maar het was uiteindelijk Sc Welberg dat de eindstand van 2-6 op het scorebord zette. Helaas weer met lege handen. Maar ze kunnen terugkijken op een geweldig seizoen en is het jammer dat ze net geen kampioen zijn geworden en de finale van de KNVB hebben misgelopen. Groot compliment aan de gehele ploeg voor hun inzet dit seizoen. Volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen Vivoo C1, aanvang 12.30 uur. Uitslagen zaterdag 10 mei DEVO C1-Sc Welberg C1 2-6 Zondag 11 mei DEVO 1-TPO 1 3-0 Programma zaterdag 17 mei DEVO C1-Vivoo C1 12.30u


Feestje?

VRIJDAG 23 MEI

LadiesNight

DINER HEERLIJK 3 GANGEN MENU MODESHOW - GEZELLIG SHOPPEN

Voor verhuur van: TAFELSsSTOELEN toilet- en frituurwagens partytenten springkussen v.a. 45,-

25,-

FILM

BORREL

GRATIS VERVOER NAAR CITY BIOSCOOP ROOSENDAAL GENIET VAN EEN FILM NAAR KEUZE

GRATIS VERVOER NAAR BEREN EETCAFĂ&#x2030; ROOSENDAAL - DJ - LOTERIJ WELKOMSTCOCKTAIL - GRATIS GOODIEBAG

snijdersverhuur.nlHT

Emmerblok 2 Oud-Gastel 0165 - 726 888

VIA R ONLINE E E V R E S E R

INSTALLATIEBEDRIJF

  - Uw CV-ketel tussen 10 en 15 jaar oud, denk dan aan vervanging, dit is kostenbesparend. - Voor advies en vakkundige installatie bent u bij ons aan het goede adres.

IG . LADIES N .V .V O L .N EREN

WWW.B

LENTEACTIE 2e TICKET HALVE PRIJS Bestel voor 1 juni

adballon.nl 076 - 514 53 72

Bel: 0165-386105 0165-386613

LOOP- OF RUGPROBLEMEN

COMPUTER PROBLEMEN?

Service/verkoop aan huis

06-51157192 www.klaverdesk.com

- Wij bieden u de mogelijkheden om een ketel te kopen, te leasen of te huren.

Het juiste adres voor onderhoud

- ProďŹ teer nu van de 6% btw regeling. 40 JAAR

1974 - 20 14

Voorsteven 7, Postbus 231, 4870 AE Etten-Leur, tel. 076-5033698 www.janschouw.nl

Klokkenmakerij

IN DE MAAND MEI EN JUNI

BIJ MONTAGE NIEUWE TREKHAAK

Infra & verhuur Henny de Groen Gastelseweg 208 4704 RT Roosendaal 06 5703 5772 Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

GROND- EN SLOOPWERKEN Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

U wilt beter advies...

Eric Lugten Telefoon: 06 83 55 15 71 E-mail: emldakwerken@gmail.com KvK-nr: 57770654 www.eml-klus-en-dakwerken.nl

GRATIS FIETSENDRAGER www.autobedrijfvandenbroek.nl $WRRPZHJÂ&#x2021;5RRVHQGDDOÂ&#x2021;

SOL-ART ZONWERING & ROLLUIKEN

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

â&#x20AC;&#x153;U weet donders goed wat u wilt, maar vindt het alleen lastig om de juiste vertaalslag naar uw doelgroep te makenâ&#x20AC;?. Dat kan dus beter! Kijk op www.dgdroosendaal.nl of neem meteen contact met ons op.

â&#x20AC;&#x2DC;t Hofke NIEUWE AARDAPPELEN Knikarmscherm nu vanaf â&#x201A;Ź 729,-- incl. montage en incl. BTW Doekkleur keuze uit de Trend Color collectie Frame kleur Techisch zilver, RAL 9001 of 3 structuurlakken

Markt 82b 4875 CG Etten-Leur Rechtzaad 5 4703 RC Roosendaal, Tel 0165 - 39 56 77.

DĂŠ zakelijke dienstverleners waar u ĂŠcht wat aan heeft.

ZEVENBERGSE METAALHANDEL verhuist naar: Koekoeksedijk 16 Tel 06-16944484 Wij kopen al uw oude Metalen Ook GRATIS plaatsen van containers

Tel. 076-5022830 www.sol-art.nl

DOREâ&#x20AC;&#x2122;S & FRIESLANDERS Fam. Maes Achter â&#x20AC;&#x2DC;t Hof 80, Hoeven

0165-503762 Dagelijks na 13.00 uur

Voegwerk! vakbekwame

VOEGER zoekt voegwerk

06-55887266


SPORT

Tweede plaats zes tal Handboog Concordia Florebith OUDENBOSCH - Het 1e zestal van handboogvereniging Concordia Florebith heeft op de Rayonkampioenschappen 25 meter 1 pijl voor teams de 2e plaats behaald in de A-klasse. Op de banen van de Zwartmikkers in Middelbeers behaalden de 5 hoogste schutters van het team uit Halderberge in de 1e ronde een score van 1097 punten. Hiermee stonden ze 29 punten achter de Zwartmikkers. Persoonlijke score van de leden van Concordia Florebith waren na 25 schot (max. 250 punten): Richard Raaphorst 239 punten, Jack Elst 236 punten, Ad v. Domburg en Johan Rommens 217 punten, Thom Punt 188 punten en Jack v. Domburgh 182 punten. In een betere 2e ronde kwam het team tot 1115 punten, maar bleef in de achtervolging op Middelbeers op 11 punten steken, 2206 tegen 2217. Persoonlijke score 2e ronde: Jack Elst 241, totaal 477 punten, Richard Raaphorst 234, totaal 473 punten, Johan Rommens 217, totaal 434 punten, Ad v. Domburgh 214, totaal 431

punten, Jack v. Domburgh 209, totaal 391 punten, Thom Punt 181, totaal 369 punten. De Zwartmikkers plaatste zich automatisch als Rayonkampioen voor de Bondskampioenschappen op 1 juni in Schijndel. Concordia Florebith moet de scores uit de andere Rayons afwachten of zij ook opgeroepen gaan worden. In april is De 1e Ouwe BosUil verschieting gehouden. Dit is een Handbooguitwisseling tussen handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch (D’n Ouwe Bos) en de Arabieren uit Horendonk Essen (België). (D’n Uil) samen D’n Ouwe BosUil. Er is over 2 dagen (uit en thuis) in koppels geschoten. Koppels zijn door loting aan elkaar gekoppeld, bestaande uit een lid van elke vereniging. Er werd geschoten naar het gemiddelde. Behaalt de schutter zijn gemiddelde, verdiend hij een punt, zo ook zijn maat. Behalen ze het gezamenlijke gemiddelde dan krijgen ze ook een punt. Elk 5e schot telt dubbel. Team kan per schot 3 punten of voor elk 5e schot 6 punten verdienen. Na 2 dagen kwam het duo Corné van den Broek van Concordia Flore-

Zaalvoetbalteam Frietwagen.nl behaald 1e plaats

Zaalvoetbal Competitie

bith en Rudy v. Ginderen van de Arabieren als winnaar uit de bus. Persoonlijke scores van de leden van Concordia Florebith: 1. Corné v.d. Broek 1e dag 230 p. (team 75p.), 2e dag 228 (team 65) 140 punten; 2. Ad v. Domburgh 219 (56) en 225 (74) 130 punten; 3. Suzan Renner 195 (72 en 175 (55) 127 punten; 4. Frans Renner 186 (57) en 211 (65) 122 punten; 5. Richard Raaphorst 233 (72) en 234 (49) 121 punten; 6. Johan Rommens/Alex de Kreek 214 (61) en 137 (55) 116 punten; 7. Joost Verlouw/Eugenie Merkx 187 (56) en 200 (54) 110 punten; 7. Jack Elst 233 (61) en 227 (49) 110 punten; 9. Louis Brands 162 (52) en 178 (55) 107 punten; 9. Martin Renner/Jack v. Domburgh 146 (59) en 212 (48) 107 punten; 11. Mark v.d. Broek 169 (46) en 165 (47) 93 punten; 12. Wim Elvers (met hout) 97 (47) en 71 (36) 83 punten. Door de beperkte ruimte van doel, was er helaas maar ruimte voor 12 koppels. De winnaars ontvingen ieder een van stof gemaakte Bos Uil. De zeer geslaagde wedstrijd zal zeker volgend jaar op de agenda komen.

Biljarten Regio Competitie HALDERBERGE - Biljarten Regio Competitie 2013-2014, na ronde 18. A-Teams: 1. Welberg 1 776,872 18, 2. Halsteren 1 748,862 18, 3. Oud Gastel 1 745,208 18, 4. Halsteren 4 743,499 18, 5. Steenbergen 2 733,329 18, 6. S.B.Ponderosa 2 724,907 18, 7. Halsteren 5 724,864 18, 8. Vossemeer 1 718,129 18, 9. de Heen 1 705,757 18, 10. Halsteren 2 704,789 18, 11. Steenbergen 1 704,139 18, 12. Oud Gastel 2 700,294 18, 13. Wel-

berg 3 700,055 18, 14. S.B.Ponderosa 1 699,670 18, 15. Lepelstraat 1 695,601 18, 16. Halsteren 3 694,608 18, 17. Hoeven 1 691,560 18, 18. Keijenburg-1 689,594 18, 19. Welberg 2 668,807 18, 20. Lepelstraat 2 657,323 18. B-Teams: 1. de Heen 3 779,298 18, 2. Halsteren 10 755,603 18, 3. Steenbergen 5 747,281 18, 4. Welberg 5 743,669 18, 5. Halsteren 8 737,809 18, 6. S.B.Ponderosa 3 736,747 18, 7. Stampersgat 1 727,668 18, 8. de Heen 2 717,331 18, 9. Oud Gastel

3 716,974 18, 10. Welberg 4 714,440 18, 11. de Duiventoren 2 709,416 18, 12. het Fort 1 706,845 18, 13. Halsteren 9 701,972 18, 14. Oud Gastel 5 697,462 18, 15. Steenbergen 4 685,267 18, 16. Oud Gastel 4 684,358 18, 17. Halsteren 6 678,011 18, 18. Halsteren 7 676,275 18, 19. Steenbergen 3 668,251 18, 20. de Duiventoren 1 663,758 18. Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijters.

VV Hoeven handhaaft zich HOEVEN - Op de laatste dag van de competitie kon in de 3e klasse nog van alles gebeuren rondom de nacompetitie voor degradatie. Vraag was wie eindigt er op nr. 11 en is aangewezen op nacompetitie. Hoeven, Victoria’03 en Alliance konden daarvoor in aanmerking komen. Hoeven moest uit naar Internos die nog een periodetitel kon halen, als Cluzona in de fout zou gaan. Al na 8 minuten lag de bal achter Hoeven-doelman Arjan Lauwerijssen. Hoeven herpakte zich pas na een half uur spelen. Hardwerkende voorhoedespelers Thomas van de Broek, Erwin Roks en Falco Breedt probeerde vanaf link en rechts aanvallen op te zetten, maar de laatste pass was steeds niet op maat. Met 1-0 ging Hoeven rusten, in de wetenschap dat Victoria’03 voor stond bij HVV en Alliance gelijk. Bij deze stand zou Hoeven op de 11e plaats eindigen. Na rust was Hoeven nog feller en ging de aanval opzoeken. In de 60e minuut kreeg een speler van Internos direct rood nadat Erwin Roks als doorgebroken speler werd neergelegd. Vrije trap werd door de keeper van Internos gestopt. Hoeven bracht Jean Marie Frerichs, om nog meer druk voorin te zetten. Kopbal van Mike Rensen ging rakelings over. Michel Melissant werd ingebracht door Hoeven.

In de 80e minuut probeerde Erwin met een omhaal de keeper van Internos te verrassen. Bal werd hoekschop getikt. Uit de hoekschop scoorde Hoeven. Het was aanvoerder Mike Rensen die de uit de corner afgeslagen bal vanaf 18 meter direct op de schoen nam en deze loeihard in de linker benedenhoek plaatste. Dit was de gelijkmaker. Hoeven kreeg vleugels, alhoewel Arjan Lauwerijssen toch nog even alles in het werk moest stellen om 2 aanvallen van Internos te pareren. In de 87e minuut zette Hoeven een aanval op vanaf links via Erwin. Erwin gaf een voorzet op Mike die in de vlucht de bal intikte en 1-2 maakte. Hoeven ontplofte. Met deze stand was Hoeven veilig. Hoeven bleef de aanval opzoeken en het was opnieuw Erwin die vanaf links met de bal naar de achterlijn rende en op maat de bal in de loop van Falco Breedt gaf. Falco ramde de bal in de netten in de 90e minuut en maakte daarmee de 1-3. Feest bij Hoeven. Selectie speelde zich met de prachtige overwinning veilig en eindigde op een keurige 9e plaats 3e klasse. Overwinning was een mooi afscheid voor trainer John Taks.

netje gezet voor haar inzet de afgelopen 10 jaar. Zaterdagavond was er een barbecue en feestavond, zondag was een gezellig toernooi i.k.v. 10-jarig bestaan.

Dames Hoeven 10 jaar Dames Hoeven vierde hun 10-jarig bestaan. Oprichtster Sietske van Beckhoven werd door het bestuur zaterdag in het zon-

Programma jeugd Woensdag 14 mei Hoeven D3-Halsteren D5 19.00u Hoeven E1-DOSKO E1 19.00u

Hoeven 6 in finale beker Hoeven 6 plaatste zich zondag voor de districtsfinale beker. Na 90 minuten stond de stand op 4-4 tegen Halsteren 4, nadat Hoeven tot 2 keer toe terugkwam van een achterstand (0-2 en 2-4). Strafschoppen moest de beslissing brengen. Keeper John Faijaars wist 3 strafschoppen te stoppen, zodat Hoeven 6 de strafschoppenserie won met 3-1. Hoeven speelt 31 mei bij Dauwendaele (Middelburg) de finalewedstrijd. Clubkasactie Uit handen van ambassadeur Hans Oonincx mocht Hoeven vorig week een cheque van € 1.053,- in ontvangst nemen. Dit bedrag is bedoeld voor het 75-jarig jubileum volgend jaar. Uitslag jeugd Hoeven B2-DVO’60 B4 8-2

Winnende team kampioenschap 2013-2014.

OUDENBOSCH - De winnaar van de Zaalvoetbal Competitie Halderberge is vrijdag bekend geworden. Vrijdagavond was het dan zover, er speelden nog twee teams voor de competitie zaalvoetbal te Halderberge (Parrestee) een

spannende wedstrijd. De wedstrijd begon om 19.00u en om klokslag 20.00u was het bekend. Team Frietwagen.nl is kampioen seizoen 2013-2014. Gefeliciteerd heren met de behaalde eerste plaats, alle andere team dank voor het mooie seizoen en op naar volgend jaar.

SC Gastel Uitslagen senioren Zondag 11 mei SC Gastel 1-METO 1 3-1 SC Gastel 2-Steen 2 1-2 SVC 2-SC Gastel 4 0-0(svc/wns) SC Gastel 5-Halsteren 3 0-2 Programma senioren Zondag 18 mei 14.30 Luctor’88 1-Sc-Gastel 1 nacom 12.00 Steen 2-Sc-Gastel 2 nacom 12.00 SC Gastel 6-Vosmeer 2 co Donderdag 22 mei 19.30 ODIO 3-SC Gastel 6 co

Uitslagen jeugd Zaterdag 10 mei SC Gastel A2-Steenbergen A2 3-0 SC Gastel B2-RSV B1 0-3 HSC’28 D1-SC Gastel D2 5-2 SC Gastel MB1-DVVC MB1 2-3 SteDoCo D2M-SC Gastel MC1 8-0 SC Gastel MD1-Be Ready MD1 2-1 Programma jeugd Woensdag 14 mei 19.30 Baronie MD1-SC Gastel MD1 co

Geduld Vangt Vis OUDENBOSCH - Zondag werd door de senioren een wedstrijd gevist in de Zandwiel. De uitslag was als volgt: Vak 1: 1e C.van de Klundert 9590 gram; 2e J.Lips 2500 gram; 3e M.de Bruijn 120 gram. Vak 2: 1e R.den Braber 1600 gram Vak 3: 1e J.van Dorst. Jeugd Woensdag heeft de jeugd gevist, de uitslag was zeer teleurstellend. 1e Q.Luijs

met een vis.De overige deelnemers hadden geen vis. Ouderen senioren De ouderen senioren hebben gevist aan de Mark. Hier was de eerste plaats voor J.Quirijnen met 4300 gram; 2e werd A.Brans met 1400 gram. Programma Deze week staan op programma de jeugd op woensdagavond en de senioren op zondag beide wedstrijden vinden plaats in de Zandwiel. BRIDGE

BRIDGECLUB SANS PROBLÈME OUD GASTEL Uitslag drive 6 mei: 1. dames v.d. Kroon-Walet 57,29%; 2. dames Hanssens-Vromans 53,60%; 3. echtp. v. Keep 52,60%; 4. mevr. v. Can-dhr. Schuler 52,08%; 5. echtp. De Bruijckere 51,56% BRIDGECLUB ONS GENOEGEN Uitslag 7 mei: Het bridgeseizoen is weer gezellig afgesloten. We begonnen met koffie en zijn dan gaan “Schoppenmieen” een gezelschapsspel wat op bridgen lijkt. De winnaars van de groepen A,B en C zijn weer op hun kunsten beloont. En er zijn nog andere prijzen uitgereikt. In de namiddag hebben we weer heerlijk gebarbecued, wat inmiddels traditie bij ons is geworden. Dat alles op kosten van de club. Iedereen een fijne zomer toegewenst en we beginnen weer op 17 september om 13.00 uur in het “’t Strooien Huis” op de Hoevenseweg 48 te Etten Leur. Inlichtingen bij Wim van Heusden 076-5015523.

VV Victoria ‘03

Ondanks zeer knappe overwinning toch nacompetitie OUDENBOSCH - Victoria ’03 wist dat het moest winnen in Hulst tegen HVV ’24 om nacompetitie tegen degradatie uit de 3e klasse te ontlopen. Verder was men afhankelijk van de resultaten van de naaste concurrenten Hoeven en Alliance. Victoria ’03 heeft perfect voldaan aan de opdracht. Ze wonnen met 0-2 van HVV ’24 die niets heeft weggeven omdat zij zelf nog in de strijd waren voor het kampioenschap.

Gedurende de hele wedstrijd had HVV ’24 het balbezit en moest Victoria ’03 zich beperken tot verdedigen en proberen de counter goed uit te spelen. Dat verdedigen ging met 110% inzet en keihard werken. Op deze manier hield men de geel-blauwen uit Zeeuw –Vlaanderen van het doel vandaan. Na een half uur spelen was een counter succesvol. Jeroen Baremans werd goed aangespeeld en hij speelde zichzelf prima vrij voor de keeper en wist de bal vervolgens via de lat in het doel te werken. Kort voor rust had Anis Ouaddaf nog

een kans om de voorsprong te vergroten, maar zijn lobje werd door de keeper met een ultieme krachtinspanning over het doel getikt. Na rust eenzelfde beeld als in de eerste helft, maar toen was een counter al na 5 minuten succesvol. Richard Mol werd weggestuurd over rechts en had een perfecte voorzet in huis. Anis Ouaddaf was het strafschopgebied mee ingelopen en kopte diagonaal de 0-2 binnen. HVV ’24 deed er de resterende 40 minuten alles aan om te scoren, maar de verdediging van Victoria ’03 hield stand en sleepte de PAGINA 20

overwinning uit het vuur. Na het laatste fluitsignaal was het even wachten op de resultaten van de andere velden. Toen volgde de teleurstelling, want zowel Hoeven als Alliance hadden hun wedstrijd gewonnen en dus moet Victoria ’03 (op doelsaldo) gaan spelen voor behoud van een plaats in de 3e klas. De overwinning op de nummer 2 biedt in ieder geval voldoende perspectief voor een goed resultaat. Op zondag 18 mei speelt Victoria ’03 hun eerste wedstrijd in de nacompetitie. Dit is

een uitwedstrijd tegen de winnaar van de derde periode in poule 4A. De week hierna op zondag 25 mei volgt de thuiswedstrijd. Hou de website (vvvictoria03.nl) in de gaten. Zoals vanouds zal 14.30 de aanvangstijd van de wedstrijd zijn. Afsluiting seizoen 2013-2014 Victoria ’03 sluit het seizoen 2013-2014 op zaterdag 7 juni af met een feestavond, met o.a disco en de uitslag van de verkiezingen “spelers van het jaar”. Alle vrijwilligers en leden zijn van harte welkom.


AKROL

TEGEL DISCOUNT

Gespecialiseerd in:

HOEZO DUUR? BIJ ONS VASTE LAGE PRIJZEN!!!

Argon 29, 4751 XC Oud Gastel, Borchwerf 2, 0165 530540

Rolluiken, Zonweringen, Kunststof Kozijnen, Verandadaken, Garagedeuren, Horren en hordeuren, Plisse voor kunststof kozijnen, Gevelbekledingen

SPHINX V&B - MOSA

NU BLIJVEND SCHERP GEPRIJSD

Bel of mail 0165-314878 info@akrol.nl

HOOGWAARDIGE KWALITEIT

www.clemens-zonweringen.nl

Ma. t/m vrij. van 8.00-12.30 u. en van 13.00-17.30u. Zat. van 8.00-16.00 u. www.tegel-discount.nl

DANSEN

Plantenkwekerij Marc

0165-318621 / 06-53257249

(

Raats Koopzondagen

ZATERDAG 17 MEI HARMONIEZAAL RIJSBERGEN LIVE BAND JERSEY Ingang Lagestraat 1 cq 3

* Perkplanten 11.00 u ± 16.00 u * Geraniums 11 (Moederdag), 18, 25, )XFKVLD¶V 29 (Hemelvaartsdag) mei 6XUILQLD¶V open van * Hanging baskets MaDagelijks t/m za 9.00 u ± 18.00 u * Kuipplanten 12 t/m 16 mei koopavond tot 20.00 u * Vaste planten Bergsebaan 118, Nispen * Heesters 06-16380941 * Potgrond Uitgebreid en vernieuwd Dagelijks verse aardbeien. * etc. etc

 >ĞŶƚĞǀŽŽƌĚĞĞů

Uw zonweringspecialist Hennie Clemens Bosschenhoofd

Heeft u al een offerte? Breng deze gerust mee, wij zijn gegarandeerd goedkoper.

Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur

ZATERDAG 24 MEI KOUTERSHOF RIJSBERGEN LIVE BAND AMICI Zaal open 19.30 uur start 20.00 uur

www.plantenkwekerijmarcraats.nl

Telefoon: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

EŝĞƵǁŝŶŽŶƐĂƐƐŽƌƟŵĞŶƚ͗ EŝĞƵǁŝŶŽŶƐĂƐƐŽƌƟŵĞŶƚ͗ ZŽďƵƵƐƚĞŶ,ĂŶĚŐĞƐĐŚĂĂŌ>ĂŵŝŶĂĂƚϭϬŵŵĚŝŬŵĞƚŬůĂƐƐĞϯϮ͘ ZŽďƵƵƐƚĞŶ,ĂŶĚŐĞƐĐŚĂĂŌ>ĂŵŝŶĂĂƚϭϬŵŵĚŝŬŵĞƚŬůĂƐƐĞϯϮ͘ EƵŵĞƚůĞŐŐĞŶǀŽŽƌΦϯϭ͕ϵϱŵϮŝŶĐů͘Ϯϭйďƚǁ Φϯϭ͕ϵϱŵϮŝŶĐů͘Ϯϭйďƚǁ EƵŵĞƚůĞŐŐĞŶǀŽŽƌ

ĞnjĞĂĐƟĞŝƐŐĞůĚŝŐƚͬŵϯϭĂƵŐƵƐƚƵƐϮϬϭϰ

RECLAME

Bij 2x100 GRAM ACTIE VLEESWAREN + 4 SAUCIJSJES

Voor al uw nieuwbouw-, verbouwĞŶƌĞŶŽǀĂƟĞƉƌŽũĞĐƚĞŶ sŽŽƌŵĞĞƌŝŶĨŽƌŵĂƟĞďĞŬŝũŬŽŶnjĞŐĞŚĞĞůǀĞƌŶŝĞƵǁĚĞ ǁĞďƐŝƚĞǁǁǁ͘ǀĂŶŐŽŽůďŽƵǁ͘Ŷů͘hďĞŶƚǀĂŶŚĂƌƚĞƵŝƚŐĞŶŽĚŝŐĚ ŽŵǀƌŝũďůŝũǀĞŶĚĐŽŶƚĂĐƚŵĞƚŽŶƐŽƉƚĞŶĞŵĞŶ͘

Als je op zoek bent naar de geborgenheid van een duurzame relatie, bel dan:

Lia van der Wel 0165-388816 Of 088-0221900

SPECIAL

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Crocante

Blijedije spiesen

100 gram

Hoogste slagingsprecentage met persoonlijke bemiddeling Voor man/vrouw relaties, man/man en vrouw/vrouw.

1

60

elke 4de gratis

KEURSLAGERKOOPJE

VLEESWARENKOOPJE

Gepaneerde schnitzels

Bij 100 gram gebraden ribeye

(alle regio’s)

www.mens-en-relatie.nl

tŽŽĚŇŽŽƌŝŶŐͶƌŐŽŶϰϯͶϰϳϱϭyͶKƵĚ'ĂƐƚĞůͶ/ŶĚƵƐƚƌŝĞƚĞƌƌĞŝŶŽƌĐŚǁĞƌĨ//ZŽŽƐĞŶĚĂĂů

ǁǁǁ͘ǁŽŽĚŇŽŽƌŝŶŐ͘ŶůͶŝŶĨŽΛǁŽŽĚŇŽŽƌŝŶŐ͘ŶůͶdĞů͘нϯϭ;ϬͿϲϴϯϲϵϱϴϵϱ ǁǁǁ͘ǁŽŽĚŇŽŽƌŝŶŐ͘ŶůͶŝŶĨŽΛǁŽŽĚŇŽŽƌŝŶŐ͘ŶůͶdĞů͘нϯϭ;ϬͿϲϴϯϲϵϱϴϵϱ

OF 500 GRAM GEHAKT GRATIS BIG SHOPPER

WƌĞƐŝĚĞŶƚ,ŽƉƐƚĂŬĞŶůĂĂŶϯϰ͕ϰϳϰϭƚĞ,ŽĞǀĞŶ͕ ŝŶĨŽΛǀĂŶŐŽŽůďŽƵǁ͘Ŷů͕ϬϭϲϱͲϱϬϰϰϳϳͬϬϲͲϱϯϱϲϬϮϰϱ͘

HAPPY SINGLE...OF NIET?

tŽŽĚŇŽŽƌŝŶŐͶƌŐŽŶϰϯͶϰϳϱϭyͶKƵĚ'ĂƐƚĞůͶ/ŶĚƵƐƚƌŝĞƚĞƌƌĞŝŶŽƌĐŚǁĞƌĨ//ZŽŽƐĞŶĚĂĂů

4 stuks

650

Klaar met VMBO of HAVO (en geen diploma)? Kies een

MBO Techniekopleiding!

GRATIS 100 GRAM SELLERIJSALADE

Aanbiedingen zijn geldig van 12-05-2014 t/m 17-05-2014

BUYZEN, KEURSLAGER Prof. van Ginnekenstraat 20 4731 JZ Oudenbosch Tel. 0165-312525

Iedereen kan nu snel en makkelijk ^dZW>KK^ ramen lappen.

www.buyzen.keurslager.nl

Tijdelijk extra voordelige sets. Carla Nouws, Hoeksestraat 4, 4721 AB SCHIJF

Van de Kar grondwerken bv

Tel. 0165-343734 E: carla.nouws@home.nl Ook online : www.jemako-shop.com/carla-nouws

3UR¿WHH

UQXYDQ

KHW%

7:WDULH

‡0,1,*5$9(59(5+885 ‡$)9$/&217$,1(59(5+885 ‡23+22*=$1' ‡7((/$$5'(=:$57(*521'

I

95$$*1$$595,-%/,-9(1'(2))(57( ,1)2#9'.$5&20:::9'.$5&20 06-53639243

Verkoop graszoden + tuinaanleg tuinaanleg 25 + Blaaksedijk 28 | 4793 RN Fijnaart Tel. 0168 - 46 27 22 | 06 12 11 77 63 info@vanstrienhoveniers.nl

Na 25 jaar leveren van topkwaliteit hebben we dit jaar feest, hierbij steunen wij Stichting Kika en maakt u kans op een vliegreis voor 2 personen naar Turkije! Kijk voor meer informatie op onze website www.uniekgraszoden.nl.

Do 22 mei 18.00 - 21.00 u. Techniek biedt toekomst na je mbo/mavo/havo. Check de Open Avond op:

markiezaat.nl

Nobellaan 27

Bergen op Zoom T 0164 281700 E markiezaat@rocwb.nl

Markiezaat College, het échte werk

Ontwerp | Aanleg | Onderhoud | Sierbestrating

w w w. Va n S t r i e n H o v e n i e r s . n l

EXTRA OPEN AVOND

Heerle - Tel: +31(0)165-302994 E-mail: info@uniekgraszoden.nl www.uniekgraszoden.nl


Arboretum tijdelijk langs andere route bereikbaar OUDENBOSCH - Nog veel bloeiende planten in de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch. Het jaar is nog vroeg toch hebben wij de eerste bos – en heidebranden al gehad. Vooral het zuiden van het land is erg droog, het KNMI rapporteerde over de maand april slechts 10 mm neerslag in het zuiden van het land. Ook de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch kon de regen van de afgelopen week goed gebruiken Nu zijn de weersvoorspellingen voor het komende weekeinde gunstiger en dat geeft goede hoop voor de bloeiende planten. De kans is groot dat de bezoeker dan de fraai bloeiende Magnolia sieboldii, de Magnolia sieboldii chinensis en de Cornus kousa in het Aziatische deel van de tuin kunt bewonderen. Verder overheersen nu de prachtige toortsen van de vele Paardenkastanjes en bloeien de verschillende waterlelies en kleurt de bloemenborder. Tijdens uw wandeling is ook een bezoek aan de plantenkas met de succulenten de moeite waard. In de theekoepel en in de expositiezaal van het toegangsgebouw wordt geëxposeerd. De Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch is open elke zondag van 12.00-17.00 uur

en elke dinsdag t/m zaterdag van 13.3016.30 uur. Buiten de genoemde openingstijden alleen toegankelijk op afspraak via tel. 0165-317171. Kijk op de website voor meer informatie: arboretumoudenbosch.nl Alternatieve route Vanaf maandag 12 mei is de toegang vanaf de Markt naar het parkeerterrein afgesloten. Voor automobilisten is een parkeerroute aangegeven via de Molenstraat, Parklaan en Ankerstraat naar nieuwe toegangsweg naar het parkeerterrein tussen het Jezuïetenplein en Saint Louisplein. Voetgangers en fietsers kunnen het arboretum eenvoudigweg bereiken via het Jezuïetenplein tegenover de basiliek. Expositie Stef Loomans Voor Stef Loomans uit Rucphen is zondag 18 mei de theekoepel gereserveerd voor zijn oeuvre schilderijen. Hij legt zich bij zijn werk met name toe op de technieken aquarel, olieverf en tekeningen. Voor zijn objecten kiest hij bij voorkeur voor onderwerpen uit de natuur, dieren, maar ook portretten. Voor aquarel heeft Stef een cursus van 2 jaar gevolgd bij mevrouw Hanneke van Hout. Voor tekenen

en de techniek olieverf is Stef autodidact. Stef zal u zondag 18 mei graag verwelkomen bij zijn expositie in de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch. Expositie Mieke en Theo Aarsen Van 1 tot en met 31 mei exposeren Mieke en Theo Aarsen hun oeuvre schilderijen op het thema: “Blij door Kleur”. Omdat de geplande Orchideeënshow in het toegangsgebouw is verplaatst naar de veel grotere ruimte in de nieuwe loods is de etage van het toegangsgebouw langer beschikbaar voor Theo en Mieke Aarsen. Mieke en Theo exposeren nu ook tussen 24 mei en 31 mei hun oeuvre schilderijen. Mieke Aarsen-Antens, geboren in Oud Gastel, werkt in acryl vanwege de vele mogelijkheden. Haar onderwerpen zijn divers, zij legt vast wat haar op dat moment raakt. Haar stijl omschrijft ze als figuratief/abstract en momenteel volgt zij nog steeds schilderles. Regelmatig heeft zij een expositie. Theo Aarsen, ook geboren in Oud Gastel en nu wonende in Holten werkt ook in acryl. Hij was wiskundeleraar en dat is terug te vinden in zijn werk. Zijn werk is figuratief en erg kleurrijk. Vandaar ons thema “Blij door kleur” Ook hij exposeert regelmatig in zijn omgeving.

KERKELIJK NIEUWS PAROCHIE H. BERNARDUS VAN CLAIRVAUX Postbus 174, 4730 AD Oudenbosch; Markt 59, 4731 HN Oudenbosch; bankrekening NL17 RABO 0140 702 032 t.n.v. RK H Bernardus van Clairvaux parochie Pastoraal team: Pastoor Maickel Prasing, 0165-330502; pastoraal werker Annemiek Buijs-Tuytelaars, 0165-330502; diaken Peter Hoefnagels, 0165-330502; priesterassistent Alex Schuerman, 0164-248005; teamassistent Eric Roovers, 06-16540840. Adreswijziging: Gaat u verhuizen of komt u in de parochie wonen, laat het dan even weten. Ziekenbezoek: Bent u langdurig ziek of ligt u in het ziekenhuis en wilt u graag bezoek van een van de pastores, dan kunt u altijd met hen contact opnemen of dit melden bij uw pastorie of secretariaat. Misintenties: Misintenties aangeboden voor vrijdag zullen in de eerstvolgende Bode verschijnen. Als ze later worden aangeboden, worden ze niet gepubliceerd, maar wel in de betreffende viering afgeroepen. KinderKaravaan: Nog steeds trekt de KinderKaravaan door onze parochie. Deze eucharistievieringen voor kinderen en hun ouders hebben als thema ‘van Feest naar Feest’. De laatste viering in dit seizoen is op zaterdag 17 mei om 17.00 uur in Bosschenhoofd. BASILIEK H.H. AGATHA & BARBARA Markt 59, 4731 HN Oudenbosch; 0165330502; fax 0165-330514; basiliek@ipvoudenbosch.nl. Op werkdagen is er van 9.00u tot 12.00u iemand in de pastorie aanwezig om uw misintenties en boodschappen in ontvangst te nemen. U kunt altijd telefonisch een afspraak maken met de pastoor. Donderdag 15 mei 19.00u Hellemonskapel, eucharistieviering. Intentie: Cisca den Braber. Vrijdag 16 mei 14.00u Basiliek, huwelijksviering Paul v. Egmond en Sanne v. Agtmaal. Zondag 18 mei 11.00u Basiliek, woord- en communieviering, 5e zondag v. Pasen. Voorganger: diaken P. Hoefnagels. Intenties: uit dankbaarheid; Thom Visser en Walter Visser; Cornelis v. Peer e.v. Johanna Jongmans (verj.); Cornelia Kokke. Lector: C. Snijders. Acolieten: Christ, Jan-Willem, Lekisha. Koor: Vriendschap door Zang uit Lage Zwaluwe. Dinsdag 20 mei 19.00u Hellemonskapel, woord- en communieviering. Voorganger: diaken P. Hoefnagels. Intentie: voor alle overledenen van onze

geloofsgemeenschappen. Donderdag 22 mei 19.00u Hellemonskapel, eucharistieviering. Intentie: Cisca den Braber. Overleden: Op 12 mei overleed Nelly Janssen w.v. Toon Traats. Voor haar wordt vrijdag 16 mei om 10.30u de plechtige uitvaart gehouden, gevolgd door de crematie in Breda. We wensen de nabestaanden veel sterkte. Winkel en museum: Mooie kaarsen, beelden, boeken zoals “100 jaar Basiliek” en nog meer zijn te verkrijgen in de winkel. Die is dagelijks open van 13.00u tot 16.00u en bereikbaar via de kerk of het Doelpad. H. HART VAN JEZUS BOSSCHENHOOFD Pastorie: Pagnevaartdreef 1, 4744 RE Bosschenhoofd, 0165-312747. Het pastoraal team is bereikbaar via de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Zaterdag 17 mei 17.00u Eucharistieviering KinderKaravaan. Voorgangers: pastoor M. Prasing en pastor A. Buijs-Tuytelaars. Intenties: overl. ouders Scheepers-v. Nedercassen en dochter Adriënne; Adrianus en Jacoba v.d. Heijden-v. Oosterhout; An Lazeroms-Tak; Piet Mulders; Ries Hermes (jgt.); Frans Voeten. Dinsdag 20 mei 9.00u Eucharistieviering. Voorganger: em. pastoor H. Pitt. Woensdag 21 mei 19.00u Rozenkransgebed in de Clemenskapel. H. LAURENTIUS OUD GASTEL Secretariaat: Korte Dreef 4, 4751 HZ Oud Gastel, telefoon 0165-511286, geopend ma-di-vr van 10u tot 12.00u. Het pastoraal team is bereikbaar via de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Zaterdag 17 mei 11.00u Eucharistieviering, Eerste Communie. Voorganger: pastoor M. Prasing. Intenties: Marijn Aarts, opa v. Luke Roks; Cees v.d. Broek, opa v. Nicky Buurstee; opa Theo Broos v. Xavi Frik; opa Gerard Doomen v. Stan Langeweg; opa Sjef Kerstens v. Daan v.d. Bos; Rinus Roks, opa v. Rik v.d. Heiden; Peter Verduin, opa v. Ovie Verduin; Rien Hack (jgt.); Riet Verheyen e.v. Jan de Rooy. Zondag 18 mei 11.00u Eucharistieviering, Eerste Communie. Voorganger: pastoor M. Prasing. Intenties: Dina Dingenouts-Baten, oma v. Sam Dingenouts; opa Sjaan Oerlemans v. Cas Oerlemans; opa en oma Romme v. Mirthe Michielsen; Adriana Lambrechts en Marinus Kremers (vanw. hun huwelijksdag); Riet Verheyen e.v. Jan de Rooy.

H. PAULUS OUDENBOSCH Jasmijnlaan 3, 4731 CC Oudenbosch; 0165-312181; paulus@ipv-oudenbosch.nl; www.paulus.ipv-oudenbosch. Het secretariaat is geopend op dinsdag van 10.00u tot 12.00u en op woensdag aansluitend op de viering tot 20.00u. Het pastoraal team is bereikbaar via de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Woensdag 14 mei 19.00u Eucharistieviering in de dagkapel. Voorganger: pastor A. Schuerman. Intentie: Bas du Pont e.v. Jeanne v. Dongen. Koster: R. Baecklant. Zaterdag 17 mei 19.00u Woord- en Communieviering, 5e zondag v. Pasen. Voorganger: diaken P. Hoefnagels. Intentie: Jac. Kraus (verj.). Lector: R. v.d. Wassenberg. Koster: R. Baecklant. Koor: Pauluskoor. Zondag 18 mei 11.00u Woord- en communieviering in de dagkapel. Voorgangers: H. Groels en W. Rennings. Intentie: voor alle overledenen van onze geloofsgemeenschap. Koster: B. Claassen. Maandag 19 mei 19.00u Rozenkransgebed in de dagkapel. Woensdag 21 mei 19.00u Woord- en communieviering in de dagkapel. Voorganger: diaken P. Hoefnagels. Intentie: voor alle overledenen van onze geloofsgemeenschap. Koster: R. Baecklant. ST. JAN DE DOPER HOEVEN Pastorie: St. Janstraat 38, 4741 AR Hoeven, 0165-502336.De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.30u en 11.30u. Het pastoraal team is bereikbaar via de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Zondag 18 mei 9.30u Woord- en communieviering, 5e zondag v. Pasen. Voorganger: diaken P. Hoefnagels. Intenties: Matijs Jelte Watzeels, die wordt gedoopt; Franciscus Aarts en Arnolda Verhoeven; overl. ouders Aarts-v. Dommelen en zoon Kees; Maria v. Herwijnen en Petrus Verhoeven; Adrianus v. Oosterhout en Adriana v. Oosterhout-v. Meel; overl. ouders Janus Oomen en Jeanne Moerings; Piet Braspenning e.v. Johanna Kuijstermans; overl. ouders Nort Martens en Naan v. Peer; overl. ouders Josephus Hoendervangers en Elisabeth v.d. Broek; Riek Verbeeten wed. v. Jos v.d. Muijsenberg (verj.); Piet Kerstens e.v. Mien Verholen (jgt.); Jo Konings-Kerstens e.v. Martien Konings (jgt.); Jan v. Langh en overl. kinderen (jgt.). Lector: D. Schouw. Misdienaars: Alicia en Lisa. Koor: St. Janskoor. Kosters: E. v. Avezaath en J. Verschuuren. PAGINA 22

Doopviering 12.30u: Matijs Jelte Watzeels, zoon v. Ward en Myra WatzeelsAartsen. We wensen de dopeling en zijn ouders van harte proficiat. Overleden: Op dinsdag 6 mei overleed in Roosendaal Jeanne van Rosmeulen, wed. v. Paul Buiks. We hebben afscheid van haar genomen op maandag 12 mei. We wensen de nabestaanden veel sterkte. Zingen voor zieken: Op zondag 25 mei zingen enkele leden van de Conolly Academie na de viering liederen voor onze zieken, zoals ‘W’ll meet again’, ‘Wonderfull world’ en ‘Smile’. Als u ook voor iemand wilt laten zingen, kunt u haar of zijn naam opgeven aan Sheila Conelly. Mededeling: De kerkhofwerkers zijn op zoek naar uitbreiding van hun team. Heeft u enkele uurtjes over, kunt u goed overweg met schoffel en heggenschaar en wilt u werken met een gezellige groep vrijwilligers, dan bent U meer dan welkom. U kunt contact opnemen met Ries Vergouwen (0165-503389) of Willem Braspenning (0165-502563). PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Zondag 18 mei zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Er is kindernevendienst voor alle groepen van de basisschool in één groep. De kinderen verlaten de kerkzaal na aankondiging van de voorganger. Om ca. 12.00 uur is er weer een Kerk-opschoot dienst voor kinderen van 0 tot ongeveer 6 jaar met hun (groot)ouders. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Sectie Hoeven/Sprundel en Sint Willebrord Alg.aanspreekpunt: mevr. N. Oostmeijerv.d. Guchte, Bovendonksestraat 73, 4711 EE Hoeven, t. 0165-503313. Contactpersoon in Sprundel: dhr. J. Dorst, Raadhuisplein 34, 4715 CN, Rucphen, t. 0165-386826 Contactpersoon in Sint Willebrord: mevr. J. Nijman, Noorderstraat 119, 4711 NA Sint Willebrord, t. 0165-388853 Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170,

3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/0634906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. PROTESTANTSE GEMEENTE OUDENBOSCH C.A. Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Telefoon pastorie: 312453, www.pkn-oudenbosch.nl Protestantse Gemeente te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl Zondag 18 mei is er een gezamenlijke dienst met Gastel en Kruisland in de kerk van Oudenbosch. Aanvang 10.00u en voorganger zal zijn Ds. W. Aanen uit Dordrecht. Deze week: Boekenmarkt 23 en 24 mei. In de Pastorije is er vrijdag 23 mei van 17.00-20.00u een grote boekenmarkt. Ook kunt u er platen vinden en mooie puzzels. Zaterdag 24 mei is de boekenmarkt van 10.00-17.00u. Er zijn ook glas-in-lood en Tiffany raamdecoraties te koop. Opbrengst daarvan is voor een baby opvanghuis in Malawi. Tijd genoeg om eens goed rond te snuffelen. Voor koffie/thee en fris wordt gezorgd tegen een geringe vergoeding. Dinsdagmiddag is er de Soos voor senioren van 14.00-16.00u. Iedere woensdagavond van 19-20u gebedskring in de Pastorie. Woensdagavond repeteer het kerkkoor van 8.00-10.00 in de kerk. Elke donderdagochtend tussen 9.30 en 11.30u is de Pastorije geopend voor een kopje koffie/thee en een luisterend oor. Tot slot: Je moet niet enkel naar vrede verlangen, maar die ook zelf tot stand brengen. VOL EVANGELIE GEMEENTE ‘OP DE ROTS’ Erediensten iedere zondag aanvang 10.30u. Bijbelstudie en bidstond donderdagavond aanvang 19.30u. Adres: Constantijn Huijgensplein 12, 4741 AZ Hoeven. Website met iedere maand een nieuwe overdenking en de actuele agenda: www.opderots.nl. Voorganger J. Mulder, 0165-316064. Donderdag 15 mei bidstond. Zondag 18 mei gaat J. Mulder voor. Donderdag 22 mei geen bijbelstudie/bidstond.


Breure Grondwerken zoekt ervaren

Machinist voor mobiele kraan

Heb jij al veel draaiuren gemaakt?

Om ons enthousiaste team te versterken zijn wij op zoek naar:

Heb jij een positieve instelling en geen 7-5 mentaliteit? Werk je graag in een team maar kun je ook zelfstandig werken?

Mail dan je CV naar elizebreure@breuregrondwerken.nl

AUTORIJDERS OPGELET

Wij bieden: - Een enthousiast team en een jong groeiend bedrijf

Bij inlevering van deze bon

GRATIS APK

- Afwisselende werkzaamheden - Uitzicht op vast dienstverband - Goede arbeidsvoorwaarden

*

KESSEL B.V. 

HAVENDIJK 13, 4731 TA OUDENBOSCH TEL. 0165 - 313858

Van Os uurwerken Etten-Leur

Ook voor al uw diverse spuitwerkzaamheden Schuurakker 11B 4705 RJ Roosendaal Tel : 0165 - 327226 www.deltaautoschadeherstel.nl M : 06 - 44365675 info@deltaautoschadeherstel.nl

Uw auto/bus te koop? Bel: 06-10401169

www.vanosuurwerken.nl

Allround OfďŹ cemanager voor al uw (tijdelijke) secretariĂŤle en administratieve werkzaamheden per uur - per project of op contractbasis

meer informatie: www.evenextra.nu of bel: 06-41715086

In deze functie weet u zichzelf te ontplooien tot de verantwoordelijke voor zowel de ďŹ nanciĂŤle-, als de verzekeringsadministratie. U weet zich op termijn door te ontwikkelen tot de operationeel leidinggevende voor de binnendienst. De werkzaamheden bestaan naast het verwerken van de administraties, ook uit het bewaken van de proces- en kwaliteitscontrole. AfďŹ niteit met risicomanagement en verzekeringsoplossingen is een belangrijke prĂŠ. ProďŹ el: - Minimaal HEAO BE of Accountancy - Kennis van verzekeringsoplossingen dan wel bereidheid tot studie - Gevoel voor automatisering - Ondernemend en leidinggevende capaciteiten - Assertief en communicatief vaardig - Ervaring in een vergelijkbare functie, is een prĂŠ Voor bovengenoemde functies bieden wij u een dynamische omgeving met passende salariĂŤring en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Voor meer informatie over ons kantoor verwijzen wij ook naar onze website www.sweere.nl

geldig t/m 30 juni * u betaalt enkel â&#x201A;Ź10,- afmeldkosten AUTOMOBIELBEDRIJF

Financieel medewerk(st)er/aspirant controller full-time (m/v)

www.breuregrondwerken.nlOok de roetmeting!

Sweere v.o.f. is een allround dienstverlenend bedrijf dat zich in de regio West Brabant zowel op de particuliere als zakelijke markt richt. Onze diensten bestaan o.a. uit verzekeringen, ďŹ nanciĂŤle planning, hypotheken, bemiddelen in onroerend goed en diverse bankzaken. Klantgerichtheid, kwaliteit en integriteit zijn sleutelwoorden binnen ons kantoor, die geleid hebben tot sterke groei in de markt. Binnen het kantoor zijn 14 personen werkzaam, maar door de groei en verdere professionalisering van de organisatie zijn wij op zoek naar versterking.

AUTODEMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

" ,Â&#x2021; t

Mondzorgcentrum Touwen Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiĂŤniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

B. VISSERS WANDAFWERKING zoekt BEHANGWERK. Expert in verwerken glasvlies. Scherpe prijs.

Uw schriftelijke sollicitatie met uitgebreide CV kunt u tot 31 mei a.s. opsturen naar Sweere Vof, t.a.v. dhr. P.C.A. Gijzen, Postbus 80, 4750 AB Oud Gastel. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Gijzen (0165- 512851) of via e-mail info@sweere.nl.

ÂŽ Buiteman, fabrikant van luxe kaasbiscuits, heeft de volgende

Vacatures Fulltime (36-urige werkweek)

Assistent bedrijfsleider (duizendpoot) In deze functie ben je de tweede man naast de huidige bedrijfsleider. Je bent meewerkend op onze inpakafdeling, zorgt voor een optimale in- en bijstelling van machines gedurende de dag en bent kundig met het verhelpen van storingen. Daarnaast draag je zorg voor een tijdige aanvoer van de juiste verpakkings-componenten. Je hebt bij voorkeur ervaring opgedaan in een productieomgeving in de voedingsmiddelenindustrie.

(Technisch) medewerker inpak In deze functie ben je werkzaam op de inpakafdeling. Je bent er verantwoordelijk voor dat onze producten dagelijks met behulp van moderne inpaklijnen worden verpakt. Je zorgt hierbij dat er wordt voldaan aan gestelde kwalitatieve en kwantitatieve eisen. Je hebt affiniteit met machines, zodat je in staat bent de machines optimaal in-en bij te stellen. Aantoonbare ervaring met het instellen van inpaklijnen en rand-apparatuur is een must.

Bakker In deze functie ben je werkzaam in onze moderne bakkerij, waar industriĂŤle processen en ambacht gecombineerd worden. Je bereidt het deeg, verwerkt het en ziet toe op een constante aanvoer en juiste dosering opdat stabiele en hoogst haalbare kwaliteit behaald wordt. Je stelt apparatuur in, regelt bij of bouwt om al naar gelang het te produceren product. Je dient hiertoe een relevante opleiding te hebben genoten (brood en banket) aangevuld met relevante werkervaring.

Tel. 06-53692514 Zie voor uitgebreide achtergrondinformatie

www.buiteman.com

iĂ&#x203A;iĂ&#x20AC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x201C;Â&#x153;Â&#x2DC;Ă&#x152;>}iĂ&#x160;Ă&#x203A;>Â&#x2DC;\ L*iĂ&#x20AC;Ă&#x192;Â&#x153;Â&#x2DC;iÂ&#x2DC;Ă&#x153;>}iÂ&#x2DC;L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC; L6Ă&#x20AC;>VÂ&#x2026;Ă&#x152;Ă&#x153;>}iÂ&#x2DC;L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC; L/Ă&#x20AC;>VĂ&#x152;Â&#x153;Ă&#x20AC;L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC; LivĂ&#x152;Ă&#x20AC;Ă&#x2022;VÂ&#x17D;L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC;

GEVRAAGD Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen

L/Ă&#x2022;Â&#x2C6;Â&#x2DC;LÂ&#x153;Ă&#x2022;Ă&#x153;L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC;

Ă&#x201C;{Â&#x2021;Ă&#x2022;Ă&#x2022;Ă&#x20AC; \ VÂ&#x2026;Ă&#x160;Ă&#x192;iĂ&#x20AC;Ă&#x203A;Â&#x2C6;Vi L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC;ÂŤi Ă&#x201C;Ă&#x160;Ă&#x17D;Â&#x2122; Ă&#x160;Ă&#x17D; ä£Ă&#x2C6;nĂ&#x160;Â&#x2021;Ă&#x160;{ä iÂ&#x2DC; Â&#x2C6;Â?Ă&#x203A; Ă&#x203A;Â&#x153;Â&#x153;Ă&#x20AC;Ă&#x160;Li`Ă&#x20AC;

LĂ&#x20AC;Â&#x153;Â&#x2DC;`Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;âiĂ&#x152;L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC; LÂ&#x153;Ă&#x152;Â&#x153;Ă&#x20AC;L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC;Ă&#x2030;>VVĂ&#x2022;½Ă&#x192; LVVĂ&#x2022;½Ă&#x192; L-ÂŤÂ&#x153;Ă&#x20AC;Ă&#x152;Ă&#x203A;iÂ?}iÂ&#x2DC;

Uw auto verkopen? Bel: 06-51286089 Ook â&#x20AC;&#x2DC;s avonds en op Zondag! Alle autoâ&#x20AC;&#x2122;s vanaf BJ 2000 Max. 175.000 km U krijgt dan een eerlijk bod, direct geld + RDW Vrijwaring

GEVRAAGD:

PERSONEEL

Ă&#x17E;Â&#x2DC;>Â&#x201C;Â&#x153;Ă&#x153;i}Ă&#x160;Ă&#x2C6;]Ă&#x160;Â?Ă&#x2022;Â&#x2DC;`iĂ&#x20AC;Ă&#x152;Ă&#x160;Ă&#x160;/iÂ?°Ă&#x160;ä£Ă&#x2C6;nÂ&#x2021;{äĂ&#x17D;Ă&#x201C;Ă&#x17D;Â&#x2122; Â&#x2C6;Â&#x2DC;vÂ&#x153;J}Ă&#x20AC;Â&#x153;iÂ&#x2DC;iÂ&#x2DC;LiĂ&#x20AC;}L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC;°Â&#x2DC;Â?Ă&#x160;Ă&#x160;Ă&#x153;Ă&#x153;Ă&#x153;°}Ă&#x20AC;Â&#x153;iÂ&#x2DC;iÂ&#x2DC;LiĂ&#x20AC;}L>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC;°Â&#x2DC;Â? "ÂŤiÂ&#x2DC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x192;Ă&#x152;Â&#x2C6;Â?`iÂ&#x2DC;\Ă&#x160;>°Ă&#x160;Ă&#x152;Ă&#x2030;Â&#x201C;Ă&#x160;6Ă&#x20AC;°Ă&#x160;n°Ă&#x17D;äÂ&#x2021;ÂŁĂ&#x2021;°Ă&#x17D;äĂ&#x160;Ă&#x160;<>Ă&#x152;°Ă&#x160;n°Ă&#x17D;äÂ&#x2021;ÂŁĂ&#x201C;°Ă&#x17D;ä

GeĂŻnteresseerd? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie met uitgebreid CV. Reacties kun je sturen aan p&o@buiteman.com

met shoarma ervaring graag bellen naar: 06-20258074

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

E 

11.80 KEUZE UIT MEER 95 20 SOORTEN VLEES P.P. 500 GR 4. BBQ SCHOTEL DAN RUNDERLAPPEN 2KG KUIKENBOUT 5KG SCHOUDERKARBONADE 3KG RUNDERGEHAKT 3KG RUNDERBIEFSTUK ½KG 3.99 SOEPVLEES/ RUNDERKOGEL 99 99 TARTAAR ½KG 2. BIEFSTUK ½KG 4.

10.

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | MAROS.NL

20


X x x x x

x x

KGV33VW31S p&OFSHJFMBCFM"

LPFMU[FFS FGGJDJĂ&#x192;OU p*OIPVE-JUFS p$SJTQFS#PYGSVJUFOHSPFOUF CMJKWFOMBOHFSWFST p-PX'SPTU%FWPSNJOHWBOJKT XPSEUBBO[JFOMJKLWFSNJOEFSE p#JH#PYWSJFTMBEFTPQCFSHFOWBO HSPUFJOHFWSPSFOMFWFOTNJEEFMFO p"SU/S

KGE36MW40 Koel- / Vriescombi Conventioneel p&OFSHJFMBCFM"

[FFSFOFSHJF[VJOJH p*OIPVE-JUFS p7BLBOUJFTUBOE p$SJTQFS#PYGSVJUFOHSPFOUFCMJKWFOMBOHFSWFST p$IJMMFSCPYWMFFTFOWJTCMJKGUUPUXFMYMBOHFSWFST p-PX'SPTU%FWPSNJOHWBOJKTXPSEUBBO[JFOMJKLWFSNJOEFSE p"SU/S

.FUFFO"

LPFMLBTUCFTQBBSU VHFNJEEFME` QFSKBBS FOFSHJFLPTUFOUPWFFO" ,PFM WSJFTDPNCJ

KGV39ML30 p&OFSHJFMBCFM"

LPFMU[FFSFGGJDJĂ&#x192;OU p*OIPVE-JUFS p$SJTQFS#PYGSVJUFOHSPFOUFCMJKWFOMBOHFSWFST p-PX'SPTU%FWPSNJOHWBOJKTXPSEUBBO[JFOMJKL WFSNJOEFSE p-&%WFSMJDIUJOH p#JH#PYWSJFTMBEFTPQCFSHFOWBOHSPUFJOHFWSPSFO MFWFOTNJEEFMFO p"SU/S

KGE39ML40 Koel- / Vriescombi Conventioneel p&OFSHJFMBCFM"

[FFSFOFSHJF[VJOJH p*OIPVE-JUFS p7BLBOUJFTUBOE p$IJMMFSCPYWMFFTFOWJTCMJKGUUPUXFMYMBOHFSWFST p-PX'SPTU%FWPSNJOHWBOJKTXPSEUBBO[JFOMJKL WFSNJOEFSE p#JH#PYWSJFTMBEFTPQCFSHFOWBOHSPUFJOHFWSPSFO MFWFOTNJEEFMFO p"SU/S

/BBSNBUFIFULPFMWSJFTBQQBSBBUJOUFOTJFWFSXPSEUHFCSVJLU WBLFSEFVSFO PQFO FUFOTXBSFOUPFWPFHFO WFSCSVJLUIFUBQQBSBBUNFFSFOFSHJF%BBSNFF XPSEFOEFWFSTDIJMMFOFOEFCFTQBSJOHOPHHSPUFS

"BOCJFEJOHFONBYQFSLMBOUp(FFOWFSLPPQBBOIBOEFMBSFOp;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFOWPPSCFIPVEFOp"BOCJFEJOHFO[JKOHFMEJHWBOUNp;PMBOHEFWPPSSBBETUSFLUp

x

Bij aankoop van een geselecteerd Bosch actiemodel ontvangt u kosteloos 6 maanden FOX Sports GO t.w.v. â&#x201A;Ź150,-* Vraag in de winkel naar de voorwaarden * Actie wordt mede mogelijk gemaakt door Bosch. Actie is geldig van 01-05-2014 t/m 30-06-2014. Voor alle actievoorwaarden: www.bosch-home.nl/winnaarsactie

Openingstijden

BREDA Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag 11.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar

Dh 20140514  
Dh 20140514