Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

R O O S E N D A A L S E

O P L AG E :

15 AUGUSTUS 2012 WEEK 33

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

MARKT VERANDERT IN STRAND VOOR BEACH EVENT

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

I

Te l .

076

SPORT

DOORSTART RBC IN WOUWSE PLANTAGE

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

OPEN DAG BIJ TELERS BRABANTSE WAL

W E E K B L A D

M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

ROOSENDAAL - De Vroenhoutseweg bij Roosendaal vormde voor het tweede achtereenvolgende jaar de locatie van een tussensprint in de Eneco Tour. De Ronde van de Benelux trok vorige week door Zuid-Nederland en België. Op de vierde dag vertrok het peloton met achttien ploegen en meer dan tweehonderd renners vanuit het Belgische Heers voor een monsterrit door West-Brabant, om uiteindelijk te finishen in Bergen op Zoom. De tussensprint werd gewonnen door de Belg Gert Dockx, die samen met vijf anderen vooruit was. In Bergen op Zoom moest de kopgroep lossen. De rit werd uiteindelijk gewonnen door de Duitser Marcel Kittel. FOTO LEO ADRIAANSEN

Bigbands en Ismène op podium De Stok ROOSENDAAL - Twee bigbands en het volle stemgeluid van Ismène Elbers sluiten zondag 19 augustus het zomerprogramma van Sieben Recreatie af. Op het parkpodium in hartje Recreatiepark De Stok tekenen ‘The Valley Sound Big Band’ en ‘Start Spreading The News’ tussen twee en vijf uur voor een muzikale middag van formaat. De toegang is als altijd gratis.’Start Spreading The News’ - een energieke small-bigband uit Roosendaal, bestaat pas een jaar maar heeft in die korte tijd al naam en faam gemaakt. Zangeres Ismène Elbers stamt uit een muzikale familie en debuteerde als 13-jarige in een musical en heeft op vele internationale podia gestaan.

Wijkfeest Westrand komt er weer aan ROOSENDAAL - Op 22 september is er een wijkfeest in Westrand. Ook dit jaar zit het wijkfeest met activiteiten op het Sint Lucasplein en de Rembrandtgalerij. Van 11.00 tot 16.00 uur staat er muziek, dans en sport en spel op het programma. Ook verenigingen, groepen uit het wijkhuis en winkeliers laten zichzelf zien. Voor een aantal activiteiten moeten deelnemers zich van tevoren opgeven, zoals voor een kaartmarathon van de jokerclub, de talentenshow voor kinderen (bv. dans, zang en playback) en voor een plekje op de rommelmarkt. Voor de laatste activiteit wordt een kleine bijdrage gevraagd. Opgeven voor deze activiteiten kan in Wijkhuis West.

Tweede editie wandeltocht Wouw

WOUW - De afdeling nordic walking van THOR houdt zondag 2 september weer een tocht door Wouw. De tocht is toegankelijk voor nordicers en wandelaars zonder stokken. De afstanden zijn 5, 10 en 16 kilometer. Tussendoor zijn er tussenstops. Het vertrek is op de Wouwse Markt. Deelnemers aan de 16 kilometer starten tussen 07.00 en 08.00 voor de 10 kilometer om 08.00 en 09.00 uur en voor de vijf kilometer tussen 8.30 en 9.30 uur. Na terugkomst wacht een ontbijt in In Den Veehandel. Inschrijven voor de tocht kan via www.nordicwalkingroosendaal.nl of bij In Den Veehandel. Daar kan voor vertrek ook de startkaart worden afgehaald.

Wo-dovrij-zat voordeel C1000 euro Weken

100 artikelen voort

h

u

€ 1.00

zie achterpagina van deze krant Zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur C1000 Laureijsen Lindenburg 2-4, Roosendaal www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

i

Wees ons oog, fotografeer voor ons W E E K B L A D

De Bode is thuis in de regio. Vóór u en dóór u. Beeld speelt in De Bode een prominente rol. Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Een politieactie, een bizar ongeval, een brand, een overweldigend natuurmoment, een uitermate grappige of ontroerende situatie. De foto voldoet aan twee belangrijke criteria: hij is haarscherp en wordt in origineel formaat opgestuurd. s U geeft ons i dengebruiksrechten, d e r e g i o en wij zetten bij plaatsing uw naam eronder. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

Wandeltocht voor het goede doel ROOSENDAAL - Zondag 19 augustus houdt de werkgroep RoosendaalHelpt/ Pax Kinderhulp een wandeltocht, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Wit-Russische kinderen die 1 september weer arriveren. Deze kinderen verblijven in de periode van 1 september tot en met 13 oktober bij gastgezinnen, gaan hier naar school waar ze les krijgen van een meegereisde lerares en buiten schooltijd gaan ze activiteiten doen, zoals een dagje strand en een boerderijdag. Om geld in te zamelen wordt een wandeltocht gehouden. Die start tussen 9.30 en 14.00 uur aan de Brigittadonk. Er zijn routes van 6 en 15 kilometer. Na afloop zijn er pannenkoeken.

Fototentoonstelling Fotogroep Nispen NISPEN - De Fotogroep Nispen houdt op zondag 26 augustus voor het eerst een fototentoonstelling in Zaal Verhoeven aan de Dorpsstraat 87 in Nispen tijdens de braderie. De foto’s zijn te bewonderen tussen 10.00 en 17.00 uur. De kiekjes zijn het resultaat van het werk van het eerste seizoen van de Fotogroep Nispen die in 2011 is opgericht. De groep telt 20 leden die maandelijks bij elkaar komen om gemaakte foto’s te tonen en te bespreken. Het is een enthousiaste groep mensen die hun hobby fotografie hiermee een nieuwe impuls geeft. Er is ook een kalender gemaakt voor 2013 met foto’s van de leden. Deze kalender is tijdens de expositie te koop.


FRIS VAN STA ! RT

Dus eerst even naar Expert!

WAKKER WORDEN 34.-

24.KOFFIEZETAPPARAAT HD7448/70.

OPFRISSEN

89.-

67.DRIEZONE REINIGING LANGDURIG SCHOON EN FRIS

TANDENBORSTEL TRIZONE1000.

ONDERWEG

NU

379.-

99.-

VOOR IPOD/ IPHONE

4 GB

WERKGEHEUGEN

320 GB

89.-

DOCKING STATION DS3120/12.

SCHIJF

AAN DE SLAG

8 GB FLASH

MICRO

279.-

LAPTOP F501AXX077V.

SD

239.-

• Intel Pentium B820 processor • Zeer dun design dus extra draagbaar

TABLET GALAXY TAB 2 7.0.

KNIPKNALLER KNALLER

WEER THUIS 2 +1

USB-STICK SP016GBUF2T01V1.

Full

HD

gratis*

Tegen inlevering van deze bon betaalt u voor één USB-stick slechts

14.95

* Voor 3 USB-sticks betaalt u 29.90

349.-

LED-TV LT27B300.

279.-

150 Experts, altijd 1 bij u in de buurt!

www.expert.nl/winkels

Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en uiterlijk t/m zaterdag 1 september 2012. Genoemde prijzen zijn exclusief verwijderingsbijdrage.

RenovatieSteiGeR

RolSTEIGERS

Ook het goedkoopste adres voor huur en koop ROLSTEIGERS Bijv. Huur Rolsteiger 6 meter werkhoogte € 9,- per dag incl. BTW bij minimaal 1 week huur 7 dagen.

Proff. rolsteiger 75x200cm werkhoogte 6,3 mtr stah. 4,3 mtr compleet geen 61200,- maar 6999,- incl. BTW en graTis tablet PC-7” scherm ook 8 meter werkhoogte compleet nu 61400,- incl. BTW

Bel 0165-561424 • Roosendaal

Bel 0165-561424 • Vjifhuizenberg 121, Roosendaal

Wij monteren en demonteren voor u gevelsteigers en stalen steigers

www.ladderensteigerkoning.nl

Superactie

www.ladderensteigerkoning.nl

Ga voor je geluk, bel nu Mens & Relatie Voor informatie: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl


actualiteit

Voetvolley en beachvolleybal in Roosendaal

Markt verandert drie dagen in strand voor Beach Event ROOSENDAAL – De organisatie van het Beach Event Roosendaal duimt dat het mooie weer het komende weekend doorzet. Een tropisch zonnetje maakt het evenement waarbij sporters beachvolleybal en voetvolley spelen namelijk compleet. Het Beach Event start vrijdag met het voetvolleytoernooi. DOOR MONIQUE JANSEN Donderdag brengen twintig vrachtwagens in totaal 350 kuub zand naar de Markt om het plein om te toveren tot een tijdelijk strand. Daarna is het aan de organisatie om de Markt verder in te richten. Regels Volgens voorzitter Didier Bruijnincx van het Beach Event komen ook bij het voetvolley toppers uit de regionale en landelijke top naar Roosendaal. “Onder meer Marcel Kas, oud-speler van RBC doet mee”, vertelt Bruijnincx. De voorzitter benadrukt dat voetvolley niet verward dient te worden met beachsoccer. Voetvolley is een variant van volleybal, waarbij spelers de bal niet met hun handen mogen aanraken. Er gelden ongeveer dezelfde regels als bij het ‘gewone’ volleybal. Bij beachsoccer gelden de gebruikelijke gewoontes als bij het voetbal. Het herenvoetvolleytoernooi start vrijdagavond om 19.00 uur. DJ Langeweg zorgt voor de muzikale omlijsting. Topsport Zaterdag staat op de Markt het beachvolleytoernooi centraal.

Van 10.00 tot 24.00 uur gaan zowel heren als damesteams de strijd met elkaar aan. “Er komen topsporters uit heel Nederland”, vertelt Bruijnincx. Bij de mannen maken onder meer de bekende volleyballers Ewoud Gommans, Jasper Diefenbach en Dirk Sparidans hun opwachting op het zand op de Markt. Verschillende deelnemers aan het Roosendaalse toernooi hebben internationaal carrière gemaakt.

‘Topvolleyballers komen naar Roosendaal’ Bij de vrouwen doen vooral regionale toppers mee, waaronder Esther Verbraak en Mayke Bergmans, speelsters van Mikro Electro. In de middag wacht daarnaast een nog een uniek entertainmentprogramma. Trompettist Joost Verbraak treedt op in samenwerking met DJ MK. Verbraak staat met zijn trompet op een bijzonder podium. In de avonduren verzorgt feestband De Bounties voor voldoende entertainment.

De Markt is voor drie dagen het terrein voor topsport.

Kinderspeelparadijs Tenslotte staan op zondag van 10.00 tot 18.00 uur de halve finales en de finales van zowel het voetvolley- als het beachvolleybaltoernooi op het programma. DJ Langeweg zorgt ook deze zondag voor de muziek. Kinderen kunnen zaterdag en zondag te-

recht op het kinderspeelparadijs dat wordt ingericht in de nabijheid van het beeld de Tullepetaon. In het paradijs komt onder meer een springkussen. Uiteraard ontbreekt ook een zandbak niet. Bruijnincx heeft weer hoge verwachtingen van het Beach Event. “Het

ARCHIEFFOTO

is een spectaculaire sport om te zien. Het voetvolley en het beachvolleybal gaan heel snel en dynamisch. Het is een topsportevenement in hartje stad”, besluit Bruijnincx. De toegang tot het Beach Event Roosendaal is gratis.

Rimboe en FC Moerstraten boden reddende hand

Een nieuwe start voor RBC in Wouwse Plantage ROOSENDAAL/WOUWSE PLANTAGE – Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de heroprichting van RBC is een feit. De voetbalclub maakt een doorstart in de vijfde klasse van het amateurvoetbal. RBC gaat verder als voetbalvereniging. Dit seizoen wordt begonnen met een seniorenteam en twee jeugdvoetbalploegen in de klassen D1 en D2. DOOR MONIQUE JANSEN RBC heeft onderdak gevonden in Wouwse Plantage en Moerstraten. De senioren trainen op het sportpark van FC Moerstraten en werken de wedstrijden af op de velden van Rimboe. De jeugdteams van RBC vol-

gen hun training in Wouwse Plantage en spelen hier ook hun wedstrijden. “We zijn volledig onder de pannen”, vertelt RBCvoorzitter Jos Hermsen. Reddende hand Het was eerst de bedoeling dat RBC een

accommodatie zou delen met één of meerdere Roosendaalse voetbalclubs, maar dat ketste af. Uiteindelijk boden Rimboe en FC Moerstraten de reddende hand. Ook is er een oplossing gevonden voor de jeugdspelertjes van RBC die uit Roosendaal komen. Ouders gaan beurtelings rijden om hun

kinderen van en naar het sportpark van Rimboe in Wouwse Plantage te brengen. “We hebben in totaal zo’n 32 jeugdleden”, meldt Hermsen. “We zijn heel blij met de loyaliteit van de ouders van de spelers. De jeugdleden hebben voor RBC gekozen, omdat ze weten dat de opleiding altijd op hoog niveau is geweest.” Samen met het seniorenteam telt RBC meer dan vijftig leden. Dat is genoeg om als nieuwe club toegelaten te worden door voetbalbond KNVB. Supportersvereniging Jos Hermsen vindt het hartverwarmend dat ook de Supportersvereniging van RBC nog steeds actief is. Fans bezochten de eerste oefenwedstrijden van RBC.

‘RBC mag niet verloren gaan’ Hermsen: “De supportersvereniging wil ook een bus charteren om de supporters naar thuiswedstrijden te brengen.” Volgens Hermsen waren er bij de eerste oefenwedstrijd tegen MOC ’17 zo’n honderd voetballiefhebbers aanwezig om RBC aan te moedigen. “Het oude RBC-gevoel was er weer. Dit is een nieuwe begin.” Taak Het seniorenteam van RBC wordt gecoacht door Erwin van der Woerdt, voormalig trainer van de Zeeuwse club VV Kloetinge en tevens oud-speler van RBC. Hij kreeg de moeilijke taak om met een gloednieuw Trainer Erwin van der Woerdt (l) en voorzitter Jos Hermsen op het veld van Rimboe

. FOTO GOSIA LUBBERS

De ideale reclame voor uw bedrijf Drukkerij Vorsselmans levert vele producten die uw zaak opvallend promoten.

team helemaal opnieuw te beginnen in de vijfde klasse. De spelersgroep vormt volgens Van der Woerdt een goede mix. Er zijn voetballers bij die eigenlijk het niveau hebben om uit te komen in de derde klasse. De overige spelers kunnen zich aan hen optrekken. Van der Woerdt heeft een belangrijk doel voor ogen: “We willen kampioen worden in de vijfde klasse. Dit is een hele nieuwe start van RBC.” Daarnaast wil RBC uitgroeien tot een club met een kwalitatief goede jeugdopleiding. “RBC mag niet verloren gaan”, besluit Van der Woerdt.

Fietstocht RBC speelt zaterdag 18 augustus de eerste officiële wedstrijd tegen het zaterdagelftal van Rimboe. De club wil verder het honderdjarig bestaan niet zomaar voorbij laten gaan. Zaterdagmiddag wordt een fietstocht gehouden die deelnemers voert langs een aantal historische locaties waar RBC heeft gespeeld. De tocht start bij café Moeder Overste aan de Markt 22 in Roosendaal en eindigt bij Rimboe in Wouwse Plantage. Daar kan om 17.00 uur de bekerwedstrijd RBC 1 tegen Rimboe 1 (zat) worden bekeken. Aanmelden voor de fietstocht kan via n_bominaar@hotmail.com. Tussen 12.00 en 12.30 kan worden ingeschreven bij Moeder Overste. Voor deelname wordt een klein bedrag gevraagd.

Een greep uit de mogelijkheden: displays, plafondhangers, banners, vlaggenlijnen, loterijacties, kraskaarten, ballonnen, stickers, wobblers, schapkaarten en -stroken, flyers, folders,

Professionele reclame-uitingen zijn nog succesvoller in combinatie met een advertentie in de Bode. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden:

mailings, krantenspecials.

Drukkerij Vorsselmans BV | Bredaseweg 26 | 4881 DE Zundert | Tel. 076 599 81 11 | drukkerij@vorsselmans.nl | www.internetbode.nl PAGINA 3


op geselecteerde Apple iMac, Macbook Pro, Macbook Air en Mac Mini modellen!

Tot

€50,- voordeel

op alle Apple iPod modellen!

Iedere zondAg geoPend

BERGEN OP ZOOM • Burg. van Hasseltstraat 3 • Tel. 0164 - 218 600 • www.mediamarkt.nl BREDA • Kruisvoort 14 Woonboulevard Breda • Tel. 076 - 5258100 • www.mediamarkt.nl

ediamarkt.nl w.m wwnne er u nu op de mediamail!

Abo

*Aanbiedingen max. 1 per klant • Geen verkoop aan handelaren • Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden • Aanbiedingen zijn geldig van 15.08 t/m 19.08.2012 • Zolang de voorraad strekt • Prijzen excl. verwijderingsbijdrage

€100,- voordeel


actualiteit

Column

Gratis fietsroute langs vijf percelen met zomergroenten

Open dagen bij telers Brabantse Wal WOUWSE PLANTAGE - Wat is er lekkerder dan groenten vers van het land? Die vraag hoef je de leden van de telersvereniging Brabantse Wal niet voor te leggen. De elf boeren uit de gemeente Woensdrecht en Wouwse Plantage werken dagelijks met producten als bloemkool, bonen, koolrabi of ijsbergsla. Hoe de teelt eruit ziet en welke heerlijke gerechten je met die producten kan maken, vertellen ze tijdens de open dagen op zaterdag 18 augustus en zondag 19 augustus. Via een gratis fietstocht langs vijf stands in Ossendrecht, Hoogerheide en Huijbergen bieden ze een uniek kijkje achter de schermen.

Addo Sprangers

Sprintje Woningoverval? Gewoon maken dat je wegkomt! Dat zijn niet mijn woorden, maar die van de politie. Althans: als ik het Algemeen Dagblad mag geloven. Die krant slingerde het klaarblijkelijke advies van onze hermandad afgelopen week op niet mis te verstane wijze de wereld in, zodat we met z’n allen precies weten wat ons te doen staat zodra brutaal geboefte denkt zijn slag te kunnen slaan. Ik vraag me dan meteen af hoe dat advies tot stand is gekomen. Is de geïnterviewde politiefunctionaris wellicht geïnspireerd geraakt door de prestaties van Jamaicaanse snelheidsduivels als Usain Bolt tijdens de Olympische Spelen? Een gewone sterveling gaat het in de spurt inderdaad nooit winnen van die gast. De overvaller die hém wil achterhalen heeft maar nauwelijks gelegenheid om zijn bivakmuts te fatsoeneren of Bolt is de straat al uit. Anders ligt het bij de doorsnee burger die ’s nachts in zijn huis plotseling wordt geconfronteerd met kwaadwillende criminelen. Die heeft maar amper de tijd om te beseffen wat hem of haar overkomt, laat staan om nog even snel de veerkrachtige sportschoenen aan te trekken voor een mooi sprintje. In het gunstigste geval doet het slachtoffer nog een poging huis en haard te verdedigen, maar dat blijkt volgens de door de landelijke overvalcoördinator van de politie aangevoerde statistieken juist niet zo’n goed idee, omdat de overvallers vervolgens met geweld reageren. Het resultaat: in bijna de helft van alle gevallen raken bewoners tijdens de jaarlijks honderden gepleegde roofovervallen gewond. Vluchten dus, als je gezond wilt blijven tenminste. Aldus de politie. Of anders rustig toekijken en accepteren wat er gebeurt. Ben benieuwd hoeveel slachtoffers het met die stelling eens zijn. Zó kan ik ook adviezen geven. Dreigt het schip te zinken? Zoek dan snel een reddingsbootje op. Lukt dit niet? Hoop dan dat het niet te ver zwemmen is. Iets in die geest. Vroeger was het standpunt van de politie nog: wij zorgen voor u. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de Latijnse spreuk ‘vigilat ut quiescant’ van de toenmalige gemeentepolitie. Vrij vertaald: hij (de politie) waakt opdat u (de burger) kunt rusten. Tegenwoordig wordt het motto ‘Waakzaam en Dienstbaar’ gehanteerd. Mmmh, misschien moet ik daar nog maar eens een nachtje over slapen. Met mijn hardloopschoenen naast het bed natuurlijk. Dat dan weer wel.

Colofon

Staand van links naar rechts: Peter Pijnen, Johan Vermeulen, Pia Pijnen, Arjan Vermeulen, Carolien Dekkers-Mies, Frank en Miranda Hendrickx, Arnold en Anne-Marie Hendrickx-Bogers, Johnny van Lakwijk en Peter Jansen. Ontbrekend op deze foto: Ludo Withagen en Jacques Jacobs. FOTO TELERSVERENIGING BRABANTSE WAL

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

DOOR RIA VAN MEIR De open dagen zijn een initiatief van Albert Heijn. De supermarktketen bestaat 125 jaar en wil haar klanten laten zien waar de groenten uit het schap vandaan komen. De telersvereniging levert via Holland Crop al jaren aan de supermarkt. “De open dagen zijn eigenlijk een cadeautje vanuit de telervereniging, maar wij kunnen ons als tuinders op deze manier ook goed presenteren”, zegt Carolien Dekkers van Rabarberkwekerij Mies BV uit Wouwse Plantage.

Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten Els Adams, Angèle van Tiggelen, Mieke Spekman Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 14.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 12.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 33

De oplossing van deze puzzel is in week 34 te vinden op www.internetbode.nl

Proeven De kwekerij is één van de boerenbedrijven die tijdens de open dagen naar buiten treedt. Vanaf een perceel aan de Weg naar Wouw in Huijbergen laten Alex en Carolien Dekkers zien hoe rabarber geteeld wordt. “We hebben ook allerlei recepten klaarliggen en lekkere rabarberhapjes die mensen kunnen proeven. Ook kunnen we ze laten zien hoe de rabarber geoogst wordt. De stengels zijn bijna groot genoeg om van het land te halen”, vertelt Dekkers.

Op vier andere plaatsen op de Brabantse Wal staan eveneens stands opgesteld, waar boeren uitleg geven over hun producten. De hoofdlocatie is aan de Laagstraat in Ossendrecht, waar onder meer bonen worden geteeld. Bij de boerderij van de familie Withagen staat een grote tent opgesteld. Er wordt een film vertoond over de producten, er is een stand over duurzaamheid en er zal een kok verse gerechten bereiden met de producten vers van het land.

‘Fietstocht ter promotie van onze producten’ Enthousiast De andere locaties zijn de Trambaan, het Moleneind en de Postbaan (nabij Familyland) in Ossendrecht. Daar vertellen de andere telers over de teelt van heerlijke zomerproducten als ijsbergsla, andijvie, broccoli en prei. “Het gaat ons echt om de promotie van het product”, zegt Dekkers. “Daarom hebben we ervoor gekozen

om de open dagen zoveel mogelijk op het land te houden. Zo kunnen de mensen ook zien hoe deze producten in het land worden verbouwd.” Volgens haar zijn de telers enorm enthousiast over de open dagen. “In het voorjaar heb je de landelijke actie ‘Kom in de Kas’, maar die komt voor ons meestal niet goed uit. We zijn dan volop in productie, waardoor we geen tijd hebben voor een open dag. Nu staan de zomerproducten allemaal mooi op het land, zodat we ze goed kunnen laten zien.” Fietstocht Dekkers sluit dan ook niet uit dat er een vervolg komt op de open dagen. “We doen dit nu vanwege de verjaardag van Albert Heijn, maar wellicht dat we volgend jaar helemaal zelf de fietstocht organiseren”, zegt ze. De route van de fietstocht is gratis verkrijgbaar bij een van de vijf stands. De telers vragen de deelnemers wel om zich van te voren in te schrijven, zodat ze weten hoeveel mensen ze kunnen verwachten. Inschrijven kan via www.ah.nl/ opendagen. De open dagen zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur.

“Er zijn” als het er om gaat

VPTZ zoekt nieuwe vrijwilligers

© www.sudokusite.eu

ROOSENDAAL - Sterven hoort, net als geboren worden, bij het leven. Dat is gemakkelijk gezegd. Maar wanneer u zelf of uw dierbare te horen heeft gekregen dat het einde nabij is, is dat zwaar. U wilt samen het best mogelijke uit die laatste periode halen. De goed opgeleide vrijwilligers van VPTZ kunnen daarbij helpen. Ze komen bij u thuis en bieden tijd, aandacht en ondersteuning aan degene die gaat sterven en diens naasten. De vrijwilligers zijn er voor u, als het er echt om gaat.

kwart van de Nederlanders wil het liefst thuis sterven. In huis voelt men zich vertrouwd, kan het gewone leven zoveel mogelijk doorgaan, zijn de drempels het laagst om familie en vrienden te zien. Vol goede moed is het de mantelzorger, die 24 uur per dag en 7 dagen in de week naast de zieke staat. De mantelzorger weet wat de zieke prettig vindt, wat hem of haar bezighoudt, waaraan de zieke behoefte heeft. Maar de combinatie van het gezinsleven, zorg en werk kan een zware wissel trekken op het leven van de mantelzorger.

Mantelzorgers Wanneer u te horen krijgt, dat uw naaste niet meer beter kan worden en nog wel enige tijd te leven heeft, bent u ineens mantelzorger geworden. Meer dan drie-

Vrijwilligers: steun in de rug Vrijwilligers kunnen verlichting bieden door op regelmatige basis taken van de mantelzorger over te nemen. Zij geven de mantelzorger de kans even te ontspannen,

PAGINA 5

de accu op te laden en in moeilijke ogenblikken te steunen. Een luisterend oor, zorg die gedeeld kan worden, het maakt een wereld van verschil. De stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant & Tholen zoekt nieuwe vrijwilligers: betrokken mensen, die worden geschoold om zowel de zieke als de mantelzorgers te ondersteunen. Heeft u tijd om een medemens te helpen? VPTZ zoekt vrijwilligers voor de volgende regio’s: Roosendaal, Bergen op Zoom, Etten-Leur, Woensdrecht en Tholen. Wanneer u meer wilt weten over vrijwilliger worden bij VPTZ, neem gerust contact op met: regiocoördinator VPTZ West-Brabant & Tholen Ellen van der Weijde, Postbus 334, 4600 AH Bergen op Zoom, 0651498069, info@vptz-westbrabanttholen. nl; www.vptz-westbrabanttholen.nl


Speciale aanbieding voor lezers De Bode

Familiedagen op herhaling bij Sneeuwattractiepark Skidôme

Alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur GROTE FAMILIEBEURS

Familiedagen Bij Sneeuwattractiepark Skidôme

RUCPHEN – Sneeuwattractiepark Skidôme en weekblad De Bode houden in navolging van het succes van twee jaar geleden opnieuw de Familiedagen. Op 7, 8 en 9 september kunnen lezers tegen fikse kortingen terecht om onder meer te glowgolven, te icekarten, te skiën, te snowboarden, te sleeën en te snowtuben. Speciaal voor de Familiedagen is het ook mogelijk om te tokkelen en te abseilen vanaf een brandtrap op een hoogte van 25 meter. om een half uur vrij te wintersporten. Bij GlowGolf betreden de golfers de wereld van Antarctica en komen ze in aanraking met levensgrote ijsberen, orka’s en pinguïns. Hierbij behoren fluorescerende black lights met glowgolfballen en glowgolfsticks. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om te sleeën of te snowtuben (in een band van de sneeuw glijden) op het glijfestijn.

In Sneeuwattractiepark Skidôme ook onder meer gesnowtubd worden.

DOOR MONIQUE JANSEN

helemaal vol geparkeerd”, vertelt Maas.

De vorige Familiedagen trokken in totaal 1.500 deelnemers. Anton Maas, manager marketing bij Sneeuwattractiepark Skidôme verwacht dat dit aantal dit jaar ruimschoots zal worden overtroffen. Het vernieuwde winterpretpark draait sinds de heropening als een tierelier. Vrijwel alle attracties kunnen rekenen op een enorme belangstelling. De bezoekersaantallen bij Sneeuwattractiepark Skidôme zijn meer dan goed, maar de aantallen pieken vooral in de winter. “In de kerstvakantie was het echt ongekend. Alles stond toen

Activiteiten De Familiedagen zijn een uitstapje waar hele families gebruik van kunnen maken. “Het is een hele leuke aanbieding”, vertelt Maas. “Je kunt ’s ochtends bijvoorbeeld gaan glowgolfen met de familie om daarna ’s middags te gaan skiën of te snowboarden. Vanuit de horecagelegenheden kun je naar de activiteiten kijken.” Het is mogelijk om vrij te skiën en te snowboarden, maar ook om tegen een sterk gereduceerd tarief een proefles van anderhalf uur te nemen. Na de proefles zijn de deelnemers nog vrij

Uniek Het icekarten bij Sneeuwattractiepark Skidôme is uniek in Europa. “We hebben zelfs inmiddels toeristen uit Frankrijk en Duitsland ontvangen die kwamen voor het icekarten”, vertelt Maas. Icekarten is heel anders dan gewoon karten.De elektrische aangedreven icekarts glijden over het ijs door middel van driften. Het gaat vooral om de behendigheid. De deelnemers glijden door een bijzondere bosrijke beleving. Speciaal voor de Familiedagen staat er eenmalig een bijzondere attractie bij Sneeuwattractiepark Skidôme. Medewerkers van een outdoorbedrijf verzorgen tijdens de Familiedagen het tokkelen en abseilen vanaf een hoge brandtrap. “Dit is een hele leuke belevenis die een kick geeft”, vertelt Maas. Het Rucphense winterpretpark won onlangs de verkiezing van het Leukste Dagje Uit in Brabant en wist hiermee ook de Efteling achter zich te laten. Inmiddels zijn de eerste paar honderd aanmeldingen voor de Familiedagen binnen. Inschrijven kan via www.internetbode.nl. Zie ook de aanbieding in deze Bode voor de tarieven.

Opening van het nieuwe zaalvoetbalseizoen WOUW - De Kick Off geldt traditioneel als de start van het nieuwe zaalvoetbalseizoen. Deze editie van de seizoensaftrap vrijdag 17 augustus in Sporthal de Omganck in Wouw heeft zowel sportief als inhoudelijk een hoop te bieden voor de voetballiefhebber. Op deze avond zal er om 19.00 uur worden

afgetrapt met een jeugdwedstrijd tussen een Wouws geselecteerd C-elftal en Futsalclub Etten Leur C1. Één uur later neemt thuisploeg ZV Heerle het op tegen het eerste team uit Etten Leur, dat uitkomt in de Topklasse van het zaalvoetbal. Daarna staat de topper en tevens ook klapstuk van de avond op het programma; een geselecteerd regioteam met o.a. Ahmed Didi, Noël van Caam, Guus Heijmans, Bunyamin

Karahan en Michael Thijs zullen het gaan opnemen tegen meervoudig landskampioen FCK De Hommel uit ‘s-Hertogenbosch, spelend met vijf internationals. Een wedstrijd op het allerhoogste niveau en een mooie start van het nieuwe zaalvoetbalseizoen. De organisatie hoopt alle zaalvoetballiefhebbers vrijdag 17 augustus te mogen begroeten in Sporthal de Omganck in Wouw.

7

september 10.00-22.00 u.

8

september 10.00-22.00 u.

9

september 10.00-22.00 u.

Speciale lezers aanbieding Normaal tarief:

Tarief

Bode-lezer:

GlowGolf 4 t/m 12 jaar 6,50 GlowGolf v.a. 13 jaar 7,95 2 uur vrij skiën/snowboarden 4 t/m 12 jaar 27,50 2 uur vrij skiën/snowboarden v.a. 13 jaar 32,50 1,5 uur proefles + 0,5 uur vrij alle leeftijden 39,75 2 uur sleeën/snowtuben 4 t/m 12 jaar 15,00 2 uur sleeën/snowtuben v.a. 13 jaar 19,00 1 heat IceKarten (v.a. 1,40 meter) 19,50 Tokkelen en abseilen vanaf brandtrap (ca. 25mtr.)

5,50 6,95 12,50* 15,00* 15,00* 12,50 15,00 17,00 15,00

*incl. materiaal

SPECIAAL MILIEDAGEN!!

TIJDENS DE FA

Inschrijven? Ga snel naar www.internetbode.nl

Scouting Fridtjof Nansen is flitsend van start gegaan

The Autosport Company zet opnieuw Subaru WRC s7 in

Overvliegen en City Challenge openen het seizoen

Marco Schillemans naar Staden Rally (B)

Overvliegen naar de volgende speltak vraagt wel wat kracht.

ROOSENDAAL - Zaterdag 11 augustus is voor de leden en leiding van souting Fridtjof Nansen het scoutingseizoen weer van start gegaan.

In een gezamelijk programma van Bevers (jongens en meisjes 5-7 jaar), Welpen (jongens en meisjes tot 11 jaar), Scouts (jongens en meisjes tot 15 jaar) en Explorers is

de seizoensopening gevierd. De leden die naar de overgaan naar de volgende speltak gingen moest traditie getrouw “overgegooid” worden naar die speltak. Dat gaat niet zomaar daar moet je echt naar toe surveillen. Dat vond allemaal plaats op bij de blokhut De Fram aan de Boulevard Antverpia. Nadat die ceremonie met goed gevolg doorstaan was werden de speltakken in de nieuwe samenstelling op pad gestuurd voor de City Challenge, een speurtocht door het centrum van Roosendaal. De speltak die de meeste punten verzamelde bij deze City Challenge krijgt een heuse wisselbokaal die het gehele seizoen in het lokaal van de winnende speltak een prominente plaats inneemt. Half september staat er een groepskampweekend voor alle leden en leiding van de groep op het programma, kortom voor genoeg avonturen te beleven voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar. Nieuwsgierig geworden en misschien ook wel iets voor jou? Bezoek de website www.scoutingfn.nl en kom eens vrijblijvend een kijkje nemen op zaterdagmiddag. PAGINA 6

NISPEN - Op woensdag 15 augustus viert men in België de Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart. Dat betekent dat de winkels gesloten zijn en dat de mensen een verplichte vrije dag hebben. Een mooie dag om een rally te organiseren, de Rally van Staden. Het team van The Autosport Company gaat voor de eerste maal afreizen naar het in West-Vlaanderen gelegen Staden. Het in de buurt, voor rallyliefhebbers geen onbekende plaatsen, gelegen Roeselare en Ieper geven al aan dat het een mooie omgeving is voor een rally. Ferdi Biesheuvel zal opnieuw aantreden in de Subaru WRC s7 van The Autosport Company. “We laten ons verrassen. Het is een mooie omgeving om te rijden en gaan ons hopelijk prima vermaken”. Op de hotseat zal de vaste navigator van Ferdi, Marco Schillemans plaatsnemen. “Eerlijk gezegd, ik had nog nooit gehoord van deze wedstrijd. Inmiddels heb ik de filmpjes bekeken en het deelnemers veld gezien en dat bete-

kend dat je direct ontzag krijgt voor deze wedstrijd.” Op de deelnemerslijst prijken namen als Freddy Loix (Peugeot 307 WRC), Bart Maes (Skoda octavia WRC), Geert Beauprez (Subaru WRC), Paul Litaer (Subaru WRC) en Phillip Cracco (Peugeot 207 S2000). Voor Ferdi en Marco zal het een kennismaking worden met de wedstrijd, maar vooral het opbouwen van de kennis van de Subaru WRC s7. ‘ We waren prima tevreden met de 5e plek in de Sezoensrally, maar willen de auto nog veel beter leren kennen. Daarvoor willen we Staden gebruiken. De rally van Staden zal verreden worden op woensdag 15 augustus. Totaal drie proeven welke vier maal gereden gaan worden. De eerste klassementsproef start met de eerste deelnemer om 07.48 uur. De laatste KP zal gestart worden om 16.14 uur. Ferdi Biesheuvel en Marco Schillemans zullen met startnummer 6 op de deuren van start gaan.


Komt u ook sfeerproeven?

UITNODIGING! BUURT BBQ IN WOUW!

Kom langs bij de buurt BBQ en laat u uitgebreid informeren over deze unieke plannen! Alle informatie betreffende de bouw, kwaliteit en verkoop zal aanwezig zijn deze dag. Bouw U bent welkom bij “Nieuwoldehof� Nieuwstraat 22 te Wouw!

GESTART!! 17 augustus a.s. vanaf 17.00 tot 19.00 uur.

!

Loc in u w ag ati t e en h et

gustu s 2012

aat 22 in W wstr o uw eu Ni

woldehof aan u e de Ni : e ! da

1 7 Au

“ deze bungalows

KOM KIJKEN DE MO IN DE WONIN Lzijn vanuitG!ĂŠĂŠn

centraal idee

HOFSTEDE RESIDENTIE NIEUWOLDEHOF ontworpen: levensbestendig woongenot.

Aan de Nieuwstraat in Wouw zijn 12 eigentijdse bungalows gelegen rond een intiem hof gerealiseerd. voorwoord - Levensloopbestendig - Nog enkele woningen beschikbaar de oorspronkelijke bebouwing en de huidige woon­ Aan de rand van het centrum van Wouw realiseert - Bouw gereed omgeving. Het intieme woonhof staat garant voor Aan de Stegge 12 exclusieve levensloopbestendige een sociaal levendige woonomgeving waar buren bungalows. Op en top eigentijdse, - Kopengelijkvloerse zonder verkooprisico eigen woning. woningen die gesitueerd zijn rond een groen en verkeersluw hof. Fraaie bungalows met een eigen, afgesloten binnenterrein waarin u tot op hoge leeftijd zelfstandig kunt blijven wonen. De 12 top­ woningen hebben een intiem karakter, worden ruim en comfortabel uitgevoerd en liggen op loopafstand van het historische centrum van Wouw.

elkaar kennen en groeten. In Nieuwoldehof woont u comfortabel en veilig.

van het landelijk gelegen prachtdorp Wouw waar u alle noodzakelijke voorzieningen kunt vinden. Slechts tien minuten verwijderd van middelgrote steden zoals De bungalows van Nieuwoldehof zijn toekomst­ Roosendaal en Bergen op Zoom. En u vindt volop gericht. Niet alleen qua indeling en opzet maar ook recreatieve voorzieningen in de nabijheid. Wandelen of qua uitstraling en toegepaste materialen. Een strakke, VERKOOP fietsen in de groene, bosrijke omgeving, een balletje eenvoudige vormgeving met archetypische materialen. slaan op Golfclub Wouwse Plantage of heerlijk winkelen Baksteen zoals baksteen hoort te zijn, gecombineerd genieten in wereldsteden als Rotterdam of met beton en houtachtige materialen. De architect ontwikkeling & realisatie:en culinairmakelaars: Antwerpen. heeft bewust voor een lage bebouwing gekozen waarin lucht en licht hun effect houden en die recht doet aan

Z

Dat typeert de werkwijze van Aan de Stegge en dat Dorpsstraat 107 0165 543 050 Op maat gemaakt, ziet u terug in onze woningen. 4661 HN Halsteren www.de-rooy-makelaardij.nl toekomstgericht en goed onderbouwd! 0164 685925 www.helmigmakelaardij.nl

33

bbq schotel runderbiefstuk ½kg v.d. fricandeau/ te h rollade/lappen ac rham1kg kippenbouten 3kg varkensschnitsels 1kg

bbq all-in

11.80 4.95

keuze uit meer dan 500gr 25 soorten vlees p.p

alle soorten

49 4. salazalm 1. de 99 4. 1.

wijn cervelaat 150gr

100gr

30

35

runderkogelbiefstuk ½kg 4.99 varkenscordonbleu 100gr 0.69 ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

01 ¡ voorwoord | 02 ¡ omgeving 04 ¡ ligging | 06projecthypotheek: ¡ planbeschrijving 08 ¡ architect en materialen 10 ¡ woningtypes | 13 ¡ duurzaamheid 14 ¡ keuken en badkamer 16 ¡ algemene verkoopinformatie

Vijfhuizenberg 46

0164 685 925 Roosendaal www.helmigmakelaardij.nl

www.rabobank.nl

0165 560602 www.adsr.nl

Te huur:

Dre Wit (‘t) goed

Gemeubileerde

reparaties witgoed producten Etten-Leur

kamers

Bel: 06-16637194

Voorrijkosten in Etten-Leur â‚Ź 15.00 buiten Etten-Leur â‚Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

Mercedes-Benz A-ctie!

Nu nog maar enkele beschikbaar! Mercedes-Benz

A160 Edition 125! Leverbaar al vanaf

₏ 17.950,ExtrA AAnBOd - navigatieMedia center nu voor ₏ 995,- 16� Licht metalen velgen nu voor ₏ 995,-

Lasertherapie

Afslanken met succes!

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

ONTWIKKELING inhoud EN BOUW

Incl. metallic lak, stoelcomfortpakket, airconditioning, Audio 20, Bluetooth telefoonvoorbereiding, vloermatten tapijt. Ook leverbaar in 20% bijtellings uitvoering. Klantvoordeel tot â‚Ź 4.258,-.

Stoppen ! met roken De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

�

Luxe appartementen variĂŤrend van 160 m2 t/m 180 m2 met inpandige parkeergarage. - Indeling naar eigen wens mogelijk - Ruime balkons/dakterrassen - Lift aanwezig - Verkoopgarantie eigen woning mogelijk.

Nieuwoldehof bevindt zich op een voormalig binnen­ Uitgebreide informatie over deze projecten kunt u nu al aanvragen bij Helmig terrein, ook wel het “Hof van Van Dijke� genoemd. U er rustig en besloten, op loopafstand van de kern17 augustus a.s. bij Nieuwoldehof. Makelaardij of is te leeft verkrijgen op de infodag op

Aan de Stegge realiseert de 12 exclusieve bungalows 560 602architecten­ in nauwe samenwerking met0165 derden, zoals bureau Algra&Marechal en www.adsr.nl Helmig Makelaardij. Professionaliteit, slagvaardigheid, duurzaamheid en passie zijn sleutelbegrippen in deze samenwerking.

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

Als BOUW in GESTAR IS T

Zundert Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792 E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.com

FinAnciEr dEzE Auto voordElig MEt EEn rEntEtAriEF vAn 5,9% Bergen op zoom Mimosastraat 50 4621 HV Bergen op Zoom

roosendaal Bredaseweg 225 - 227 4705 rn roosendaal

www.sturmauto.nl

2SHO$VWUD&GWL6WDW%XVVNZ  2SHO$VWUD1MR\6WDWLRQ$LUFR  2SHO$VWUD6WDWZ  2SHO$VWUD  2SHO&RUVD91MR\  6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO 6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO 2SHO&RUVD91MR\  6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRP 2SHO&RUVD9&RPIRUW  ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO Voor ons complete aanbod occasions 2SHO&RUVD&GWL5K\WKP zie: 2SHO&RUVD91MR\$XW  2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG 2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG 2SHO&RPER'WL&RPIVFKXLIGU 2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG HQDLUFRUHSDUDWLHV HQDLUFRUHSDUDWLHV  .LD3ULGH  HQDLUFRUHSDUDWLHV %HOOLHU2SDOH3UHVWLJH1,(8: 

www.caoomen.nl

2&&$6,216 2&&$6,216  %- 35,-6 %- 2&&$6,216 %- 35,-6 ,1Âź ,1Âź %0:'$XW$LUFR %0:'$XW$LUFR  %0:'$XW$LUFR  %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR  0HUFHGHV&&',$LUFR 0HUFHGHV&&',$LUFR 


KORTE BERICHTEN

ROOSENDAAL Bingo: Op donderdagavond 16 augustus wordt in Het Fatimahuis een levensmiddelenbingo gedraaid, aanvang 20.00 uur. Bingo: Op zondagmiddag 18 augustus wordt in Het Fatimahuis een bingo gedraaid, aanvang 13.45 uur. Wandelen op Kortenhoeff: Op zondag 19 augustus houdt de KNNV afd. Roosendaal een wandeling op Kortenhoeff. De vertrektijd is om 8.30 uur vanaf de parkeerplaats MEC Visdonk, hoek Zundertseweg/Rozenvendreef Roosendaal. De gids voor deze wandeling is Marike de Haan. Stevige wandelschoenen en een verrekijker zijn handig om mee te nemen. Vertrek ter plaatse: Abdijlaan bij de Geitenstal om 9.00 uur. De wandeling is voor iedereen gratis en duurt tot 12.00 uur. Meer informatie: www.knnv.nl/roosendaal KBO: Om het vakantiegevoel nog een beetje vast te houden biedt KBO-Roosendaal haar leden de komische en hartverwarmende film “The Best Exotic Marigold Hotel” aan voor een zomerprijsje. Een aantal oudjes gaan hun geluk beproeven aan de andere kant van de wereld in een “luxueus” resort. Hoe de verder afloopt is een verrassing. Deze film wordt vertoond op zondag 19 augustus om 10.30 uur in City Theater Roosendaal. Aanmelden bij Jan Hendrikx tel. 0165-556499 of e-mail: janhendrikx.1@kpnmail.nl. Ook niet leden kunnen zich aanmelden.

Overbosloop Prinsenbeek Overzicht Looponderdelen zondag 9 september 12.15u Korte loop 3 ronden 6 km 13.30u Lange loop 5 ronden10 km 15.00u Prestatieloopvlak parcours 1, 2, 3, of 4 ronden (lengte 1 ronde = 1,3km) 16.00u “Belle Fleur” Familieloop 1 tot max. 8 ronden (lengte 1 ronde = 350 meter) Meer informatie Wil je wat sneller kunnen lopen maar zijn de snelle jongens in de 6 en 10 km nog net even een maatje te groot dan is de prestatieloop het uitgelezen onderdeel. Bij deze loop is iedereen met een loopprestatie bezig over een uitgezet en vlak parkoers van 1,3 km lang. Deelnemers mogen zelf weten of 1, 2, 3 of 4 rondes worden volgemaakt. Iedereen krijgt verzorging, drinken, fruit en een herinnering.

Voor deelname kan je voorinschrijven via www.overbosloop.nl. Hier staan ook foto’s van voorgaande jaren om een indruk te krijgen van de sfeer. Inschrijven is ook op de dag zelf mogelijk bij het secretariaat welke staat opgesteld bij de ingang van de park aan de Valdijk. Na betaling ontvangt men direct het startnummer en speldjes. Inschrijving is mogelijk tot 15 minuten voor aanvang van de verschillende lopen. Nevenactiviteiten Tijdens de lopen zullen Qwitnix?! en het seniorenorkest van Amor Musae optredens verzorgen om de lopers muzikaal te ondersteunen. Het promotieteam van Belle-Fleur zal alle deelnemers aan de familieloop na het volbrengen van de afstand met extra aandacht opvangen.

n e p p o t s n a a g Wij ! l a a d n e s o in Ro

Laatste weekend op = op!

TOTALE LEEGVERKOOP

Op onder andere: bankstellen slaapkamers verlichting kasten eetkamers stoelen fauteuils karpetten boxsprings

70% op alles

G N I T KOR

Aftrapbijeenkomst RKVV Roosendaal ROOSENDAAL - Het nieuwe voetbalseizoen 2012-2013 staat voor de deur. Dit willen we op een informatieve en gezellige manier met z’n allen een leuke start geven. Daarvoor nodigen wij u uit voor de aftrapbijeenkomst op donderdag 30 augustus.

Aanvang 20.45 uur. Locatie: kantine van RKVV Roosendaal. Op het programma staat o.a.: voorstellen van het bestuur en de commissies; presentatie beleidsplan 2012-2015; aansluitende netwerkborrel met een hapje en een drankje. Wij rekenen op uw komst.

Woonboulevard Oostplein 5 Roosendaal tel. 0165 53 93 15 ma 13.00 - 17.30 uur di t/m do 10.00 - 17.30 uur vrij 10.00 - 21.00 uur za 10.00 - 17.00 uur

Internationaal Schaaktoernooi op Jan Tinbergen College ROOSENDAAL - Van donderdag 16 tot en met zondag 19 augustus is er op het Jan Tinbergen College het LBV Chess Tournament met ongeveer 200 deelnemers.

Over vr ijwilligerswerk en maatschappelijke stage

Informatiemarkt ROOSENDAAL - Op vrijdag 5 oktober houdt het Vrijwilligers Informatie Punt een informatiemarkt over vrijwilligerswerk en maatschappelijke stage. Van 12.00 tot 17.00 uur zullen tal van organisaties in Parrotia voor u klaar staan om u te informeren over vrijwilligerswerk. Tevens kunnen scholieren van het voortgezet onderwijs zich oriënteren op de mogelijkheden om een maatschappelijke stage te lopen. En zij kunnen zich ook direct inschrijven. De redenen om vrijwilligerswerk te doen kunnen divers zijn. U ontmoet natuurlijk nieuwe mensen en bent nuttig bezig. Vrijwilligerswerk levert een bijdrage aan je persoonlijke ontwikkeling. Het vrijwilligerswerk kan een prima opstapje naar een betaalde baan zijn. Werkgevers waarderen het als werknemers zich vrijwillig inzetten. Daarnaast kunt u door het doen van vrijwilligerswerk competenties (vaardigheden) ontwikkelen. Het kan iedereen overkomen dat je een beroep op een ander moet doen om jou te helpen. Het zijn vaak wederdiensten tussen mensen. Een vriendelijk woord en wat aandacht is onbetaalbaar. Net als een wandeling in de buitenlucht als je het niet meer zelfstandig kunt. Dit is voor veel mensen ook een belang-

rijke reden om vrijwilligerswerk te doen. Vrijwilligerswerk is heel gevarieerd. Er zijn tal van werkzaamheden die je als vrijwilliger kunt doen. U kunt denken aan het begeleiden van activiteiten met ouderen, kinderen of gehandicapten zowel in groepsverband als individueel, het bestuur van een vereniging, mensen in een moeilijke fase in hun leven ondersteunen, voorlezen aan kinderen met een taalachterstand, spreker bij bedrijven of instellingen, kantine-, keuken- of barwerkzaamheden, kluswerk, natuur en groenonderhoud, de kunstuitleen, coördineren van een vrijwilligersproject, ontwikkelen van tentoonstellingen, een website bouwen, fondsenwerver, helpen in de Wereldwinkel, chauffeurswerkzaamheden en nog veel meer. Vrijwilligerswerk is gewoon leuk en heel belangrijk! Heeft u tijd over en wilt u graag iets nuttigs doen? Kom dan vrijblijvend naar de informatiemarkt in het Parrotia, Markt 54 in Roosendaal. Reserveer vrijdag 5 oktober van 12.00 tot 17.00 uur alvast in uw agenda! Wilt u niet zo lang wachten? Neem dan alvast een kijkje in de vacaturebank op www.vipinfo.nl of kom langs bij het Vrijwilligers Informatie Punt. Deze vrijwilligersmarkt wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Roosendaal.

Het internationale schaaktoernooi wordt georganiseerd door de Stichting Schaak Promotie, een stichting die de schaaksport wil bevorderen met in het bestuur enkel leden van Schaakvereniging De Pion. Het toernooi is uitermate sterk bezet met 11 grootmeesters en tientallen andere titelhouders. De complete Nederlandse top is aanwezig maar er zijn bijvoorbeeld ook spelers uit de Oekraïne, Wit-Rusland, Duitsland, India en Roemenië. De sterkste spelers spelen in de A-Groep. De regionale clubschakers kunnen een groepje lager spelen en voor de huisschakers is er ook een speciale categorie. Tijdens het toernooi is het Nederlandse Olympiade Team aanwezig op het Jan Tinbergen College om te trainen voor de Olympiade. Het team bestaat uit de grootmeesters Anish Giri, Loek van Wely, Daniel Stellwagen en Jan Smeets en heeft als coach de Russische grootmeester Vladimir Chuchelov. Kopman Anish Giri is achttien jaar en hoort momenteel bij de beste schakers ter wereld. Hans Böhm zal ook enkele dagen aanwezig zijn op het schaaktoernooi. Hij houdt o.a. een lezing waarin hij uiteenzet wat het nut van schaken op school kan zijn. De toegang tot het toernooi is gratis, iedereen is van harte welkom. Alle informatie over het toernooi is te vinden op www. schaakpromotie.nl. PAGINA 8


cursus & opleiding

Praktijk De Verbinding

Psychosociale therapie, voetreflexzonetherapie, ayurvedische massage, pedicure, Reiki. Lid FAGT

Voor meer ontspanning, balans en bewustwording.

Reiki I cursus

Start 1e week van september. (3 t/m 7 september)

Verschillende niveaus. 6SDDQVHOHV LQ5RRVHQGDDO Ook voor echte beginners!

6WDUWZHHNHLQGHZHHN .RVWHQ ŸKosten ₏ 220,- voor 15 lessen (incl. boeken en CD’s) 'LYHUVHQLYHDXœV

5 avonden: start 10 september Theo Schuurbiers en Marly de Kock Fluwijnberg 53 4708 CA Roosendaal ÂŤ 0Z/LGLD3DUUD Tel. 0165-557110 www.deverbinding.com ZZZODWHUWXOLDQO Typeschool /DWHUWXOLD#KRWPDLOFRP

jk

Koetsdi

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Mw. June Matthijs latertulia2004@hotmail.com www.la-tertulia.nl

Goed leren Typen!!

Kijk op onze website voor een cursus in uw omgeving. Lesgeld slechts â‚Ź 205,-- incl. lesmateriaal.

www.typeschoolkoetsdijk.nl

Begin nu aan uw wintergarderobe

complete knip- en naaicursus - Kleine groepen - Individuele begeleiding - Start september - Overdag of avond

OPFRISCURSUS ZOMERCURSUSSEN LATIN (Salsa,Bachata) LATIN MIX COCKTAIL (Salsa,Bachata) CAFÉSWING (Swing Solution) SWING SOLUTION (cafeswing) SALSA SOLO ARGENTIJNSE TANGO

SPAANSE LES IN ROOSENDAAL

De Regenboog in Roosendaal organiseert ruim 20 jaar div. cursussen gericht op persoonlijke groei en spiritualiteit onder ervaren leiding, zoals;

Minicursussen van 4 lessen â‚Ź 34,-- p.pers. ARGENTIJNSE TANGO

0165-533153/www.debradancemasters.nl 0165-533153/ www.debradancemasters.nl

Rijles in 'Formule 1 stijl'!

Haal nu snel je autorijbewijs! Nu nog sneller, beter en voordeliger lessen! Zonder stress je rijbewijs halen! Bel vandaag nog 0165 - 34 35 76 of kijk op onze site www.peterjansen.nl voor meer info.

Cursus “Zelfvertrouwen door zelfacceptatieâ€?, (6x) v.a. 3 sept, â‚Ź 150,-

Weekend workshops Familie opstellingen, 25/26 aug, 29/30 sept, 10/11 nov. Ook voor individuele consulCursus “IntuĂŻtieve ontwikkelingâ€?, ten; counseling, regressie, (8x) v.a. 25 okt; â‚Ź 185,-; rebirthing, voice dialogue, familieopstelling en innerlijk kind-werk.

Informatie en opgave: Didy van der Vis, 06 - 485 25 923 www.regenboog.topniveau.net

ensaid modevakschool NU bijlian Schoonheidsinstituut Imperium pres. Hopstakenln. 62, 4741 Da Hoeven tel. 0165-502317

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Cursus Gelnagels zetten

NU bij Schoonheidsinstituut Imperium NU bij Schoonheidsinstituut Imperium

Cursus zetten CursusGelnagels Gelnagels zetten

NU bij Schoonheidsinstituut Imperium

Deze cursus bestaat uit 10 dag-/avonddelen. Incl. certificaat, lesgeld, examengeld en productpakket. Totaalprijs â‚Ź 950,(evt. ook in termijnen te betalen)

Cursus Italiaans

Een cursus waar u op interactieve manier Wij starten met de cursus in September 2012. Italiaans leert en tevens kennismaakt met de rijke De cursus word in groepen van max. 4 personen gehouden i.v.m. de persoonlijke aandacht. cultuur van dit land. Plaats: Oudenbosch. Info:0165-325671 Voor aanmeldingen of informatie bel: 0165-392226

of mail naar: info@si-imperium.nl

Gelukkiger leven? gratis MINDFULNESS Workshop www.i-a-m.nu 0165 55 47 63

Cursus Gelnagels zetten Deze cursus bestaat uit 10 dag-/avonddelen.

cursus bestaat 10 dag-/avonddelen. Incl.Deze certificaat, lesgeld,uit examengeld en productpakket. Roemer Visscherlaan 11a certificaat, lesgeld, examengeld en productpakket. Deze cursus bestaat uit 10Incl. dag-/avonddelen. 4707 BX Roosendaal Incl. certificaat, lesgeld, examengeld en productpakket. Totaalprijs â‚Ź 950,Totaalprijs â‚Ź 950,Tel.: 0165 - 392226 Totaalprijs â‚Ź 950,- (evt.(evt. ookook in termijnen tetebetalen) in termijnen betalen) (evt. ook in termijnen te betalen)

KAPSALON Wij in starten met dede cursus KAPSALON starten met cursusininSeptember September 2012. 2012. Wij starten met de cursus Wij September 2012. SCHOONHEIDSSALON KAPSALON De cursus word in groepen van max. 4 persocursus word groepenvan vanmax. max.44 persopersoDe De cursus word in in groepen SCHOONHEIDSSALON PEDICURESALON

nen gehouden i.v.m. nen de persoonlijke aandacht. nen gehouden i.v.m. persoonlijkeaandacht. aandacht. gehouden i.v.m. dedepersoonlijke

PEDICURESALON SCHOONHEIDSSALON Voor aanmeldingen of informatie bel: 0165-392226

Voor aanmeldingen informatiebel: bel: 0165-392226 0165-392226 ofofinformatie of mail naar: info@si-imperium.nl of mail naar: info@si-imperium.nl

Voor aanmeldingen of mail naar: info@si-imperium.nl

NAGELSTUDIO PEDICURESALON

NAGELSTUDIO

NAGELSTUDIO

DANSEN ! Schrijf nu in www.rottierdancemasters.nl

0165 – 553 421

cursus haarknippen sept in uw regio! Tel: 015-3618033 www.selfline.nl

Start cursussen vanaf 17 september Vijfhuizenberg 52, Roosendaal, info@rottierdancemasters.nl

SC SCHO

PE

N


Winst in alle wedstrijden

Cluzona oppermachtig in vijfdorpentoernooi fungeren als gastheer. Uitslagen 9 augustus Moerstraten- HSC’28 3-4 NSV-Rimboe 2-0 Cluzona-Rimboe 4-0 Moerstraten-NSV 2-0 Cluzona-HSC’28 2-1 12 augustus Moerstraten-Rimboe 0-1 HSC’28-NSV 0-3 Moerstraten-Cluzona 0-5 Rimboe-HSC’28 0-1 Cluzona-NSV 3-1 Eindstand: (resp. punten-doelsaldo) 1. Cluzona 12 14-02; 2. NSV 6 6-5; 3. HSC’28 6 6-8; 4. Moerstraten 3 5-10; 5. Rimboe 3 1-7. Cluzona-aanvoerder Eric van Oers ontvangt de wisselbokaal van Wethouder Verbraak.

WOUW - Door alle vier de wedstrijden te winnen is Cluzona uit Wouw glorieus winnaar geworden van het 5-dorpentoernooi 2012. In Moerstraten werd een sportieve strijd

gestreden tussen de voetbalclubs van de vijf Roosendaalse kerkdorpen om de felbegeerde wisselbokaal. De thuisclub overigens won de sportiviteitsprijs. Na afloop reikte wethouder Verbraak onder een stralende zon de prijzen uit.In 2013 zal Rimboe

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 530 200 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Roosendaal, Kruisland, Nispen, Wouw en Heerle. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt.

VV DVO 60

Programma jeugd Zaterdag 18 augustus Open dag van 10.00-12.00u

ROOSENDAAL - DVO 60 uit Roosendaal is weer helemaal gereed voor deelname aan de nieuwe competitie 2012/2013. 9 senioren teams en 28 jeugdteams zullen DVO 60 vertegenwoordigen.

Programma senioren Zaterdag 18 augustus Nieuwland 1-Cluzona 1 av.17.00u B Dinsdag 21 augustus Cluzona 1-Klundert 1 av.18.45u B

Naast het voetbal zullen dit seizoen ook weer tal van activiteiten georganiseerd worden zoals vele toernooien - themaavonden - voetbalquiz - Sint Nicolaas en kerstfeest - vele feestavonden en na-

tuurlijk als slot de geweldige Familiedag. DVO 60 kan nog altijd leden gebruiken dus jongens en meisjes vanaf 5 jaar als jullie willen voetballen kom dan naar DVO 60 de club voor de jeugd. Je kunt op zaterdagmorgen een kijkje nemen op ons prachtige sportpark, Hier zijn mensen van DV0 60 met veel plezier bereid om je informatie te verschaffen. Ook kun je dit doen om de website wwwDVO60.nl te raadplegen of via de mail secretarisdvo60@hotmail.com

Koninklijke Luchtmacht op VSV Seppe Airshow 2012 BOSSCHENHOOFD - Op de VSV Seppe Airshow 2012 zal ook de Koninklijke Luchtmacht weer aanwezig zijn. De vliegshow zal zaterdag 25 augustus plaatsvinden op Seppe Airport in Bosschenhoofd, de entree is dit jaar gratis. De Koninklijke Luchtmacht ondersteunt de VSV Seppe Airshow. De Luchtmacht zal dit jaar zelf geen open dagen organiseren en stuurt daarom enkele helikopters en vliegtuigen in de richting van Seppe. Zo zullen onder andere de Chinook en enkele historische vliegtuigen aanwezig zijn, ook staat de F-16 weer op het tentoonstellingsterrein. Tevens zal er een hangaar ingericht worden waar de bezoekers kennis kunnen maken met de verschillende aspecten van de Koninklijke Luchtmacht.

Helicopter meet De vliegshow staat dit jaar in een speciaal thema, ‘Helicopter meet’. Er zullen naast de vliegteams ook helikopters te zien zijn in de lucht en op de grond. Ook zal er door de ANWB een demonstratie gegeven worden waarbij zij op spectaculaire wijze zullen laten zien hoe iemand uit een auto gered wordt. De VSV Seppe Airshow is echt een evenement waar u met het hele gezin naartoe kunt komen. Dit jaar is er zelfs een speciaal kinderprogramma! Tegelijkertijd

met de vliegshow zullen ook de Bosschenhoofdse Midzomerfeesten plaatsvinden. U kunt vanaf het terrein van de midzomerfeesten op het vliegveld komen door de Pastoor van Breugelstraat af te lopen, of door op het elektrische treintje te stappen dat rijdt tussen beide evenementen. Op 25 augustus heten we de bezoekers van harte welkom vanaf 10:00, op Seppe Airport. Bij de ingang krijgen bezoekers gratis het VSV Seppe Airshow magazine uitgereikt. Als u meer wilt weten over de vliegshow kunt u een kijkje nemen op onze website.

ENTREE

10:00 PARKER- 18:00 UUR EN 5 EU RO

West Brabantse Pijl

Junioren wieler meerdaagse doet de Brabantse Wal aan

ROOSENDAAL - Van 17 t/m 19 augustus wordt junioren meerdaagse “De West Brabantse Pijl” verreden. Dit is een etappewedstrijd waarin de nationale junioren top in Steenbergen aan het vertrek staat. Daarnaast komt de Internationale inbreng vanuit België, Duitsland en Denemarken. De meerdaagse wordt als opstap gezien voor het grotere werk bij de beloften en de beroepsrenners. Vele bekende renners

hebben inmiddels aan de start gestaan: Thomas Dekker, Niels Scheuneman, Sebastian Langeveld, Moreno Hofland, Pim Ligthart en Tom Leezer. De 1ste etappe van de Pijl zal verreden worden tussen Steenbergen en Nieuw Vossemeer over een afstand van 95,4 km. Zaterdagochtend vindt de tijdrit plaats in de polders van De Heen (8,9 km) en in de middag krijgen de renners een etappe voorgeschoteld van Steenbergen naar Huijbergen. Stichting Wielercomite Huijbergen

heeft voor de 2de achtereenvolgende jaar de aankomst van de 3de etappe voor haar rekening genomen. De finishstreep is getrokken op de Weg naar Wouw, waar ook de aankomst was van de succesvolle NK veldrijden 2012 afgelopen winter. De 3de etappe voert vanuit Tholen naar de Oesterdam, waar de wind vrij spel zal hebben. Daarna komen de renners over een aantal kasseienstroken op de Brabantse Wal Gemeente Woensdrecht binnen. Via de Heimolen gaan de renners naar Huijbergen en passeren om 18.05 uur voor de 1ste maal de finish op de Weg naar Wouw. Vervolgens rijden de renners 2 plaatselijke omlopen van 18 km langs de Kooiweg, Verlengde Duinstraat, Wouwseweg, Zandfort, Antwerpsestraatweg, Heimolen, Huijbergsebaan en Weg naar Wouw. De finish staat gepland om 19.00 uur. Als afwachting wordt het Nationaal Kampioenschap tijdrijden verreden voor ID renners. Vorig jaar wist bij de mannen Martijn Roest na een spannende strijd de trui van Joannathan Duinkerke over te nemen en won de NK tijdrijden ID renners. 2de werd Joannathan Duinkerke en de 3de plaats was voor Davy Mertens. Zij zullen allen weer aan de start verschijnen. De 1ste renner zal om 15.00 uur van start gaan. Bij de vrouwen zal de titelstrijd geheel open staan, daar de inschrijvingen via de KNWU nog niet bekend zijn. De laatste etappe wordt zondag verreden met start/finish in Steenbergen over een afstand van 131 km. PAGINA 10

Tafeltennisseizoen Wouwse Plantage van start WOUWSE PLANTAGE - Vrijdag 17 augustus gaan de deuren bij tafeltennisvereniging De PinPongers weer open. Na een periode van zes weken kunnen liefhebbers van deze flitsende sport, waarvan we mooie beelden op tv hebben kunnen zien tijdens de Olympische Spelen in London, weer hun hart ophalen achter de groene en blauwe tafels van de club in de Wouwse Plantage. De competitie, waaraan De PinPongers deelnemen met 5 teams, start op 11 september. Onze spelers hebben dus nog een kleine maand om aan de conditie en techniek te schaven alvorens het echte spel weer begint. Nieuwelingen zijn ook

steeds van harte welkom. Speciaal voor hen heeft de club de zgn. strippenkaart geïntroduceerd. Hiermee kun je voor een klein bedrag tien avonden komen meetrainen. De kaart is in het leven geroepen, omdat kennismaken met deze sport toch meer tijd vergt dan de gebruikelijke 1 of 2 gratis inloopavonden. Nadien besluit je om al dan niet lid te worden of koop je gewoon weer een kaart. De kaart is op naam, maar je kunt natuurlijk een vriendje meenemen om ook die kennis te laten maken met onze sport. De deuren van dorpshuis De Spil aan de Plantagebaan 223 in Wouwse Plantage gaan op vrijdag 17 augustus om 18.30u open. Voor meer info: www.depinpongers.nl of bel met E. Ligtenberg 06-51646437.

Programma DVO’60 ROOSENDAAL - Het wedstrijdprogramma van DVO’60: Zaterdag 18 augustus Senioren 17.00u Vivoo 1-DVO’60 1 Jeugd 12.00u Klundert A1-DVO’60 A1 11.30u DVO’60 C1-MOC’17 C1 11.30u DVO’60 C2-DVO’60 C3

09.30u Baronie D1-DVO’60 D1 11.30u Groen Wit D4-DVO’60 D2 08.45u DVO’60 D3-DVO’60 D4 11.00u DVO’60 E1-Roosendaal E2 08.45u DVO’60 E2-DVO’60 E3 09.45u Hoeven E4-DVO’60 E4 10.00u DVO’60 E5-DVO’60 E6 10.00u DVO’60 F1-Alliance F1 11.00u NVS F1-DVO’60 F2 09.45u NVS F2-DVO’60 F4


WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

n IES / i t s i l a i c Spe STRUCT ATING

L LCONVELBEP A A T E S EN G DAK

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

DE HELE MAAND AUGUSTUS: OP ALLE PLAFONDS 20% KORTING!!!

2 TUINPARTNERS

RUIMEN OP K E E W T N STU t/m

MAANDAG 20USTUS G U A 6 2 G A D ZON UR N 11.00-15.00 U O Z / R U U 0 0 0-17. MA. T/M ZA 10.0

VAN DER HEIJDEN SIERBESTRATING Een greep uit onze voorraad 500m2 Trommelsteen

15x15x6 cm Terra/Geel Van € 15,-

NU € 10,- p/m2

450m Linea 2

20x15x6 cm Rood nuance Van € 17,- NU € 10,- p/m2

300m2 Livingstone

60x60x8 cm Zalm Van € 22,-

KORTINGEN TOT 60% OP VELE (REST-)PARTIJEN SIERBESTRATING

NU € 10,- p/m2

140m Blauw Hardsteen Antique 2

NU € 25,- p/m2

60x60x3 cm Van € 55,-

130m Grey Graniet Gezoet 2

80x80x3 cm Van € 60,-

25 stuks Tuinhuis Superior 275x300cm Van € 1.680,-

NU € 25,- p/m2

Kijk voor meer voordeel in onze webwinkel

NU € 999,-

RE AANBIEDINGEN!

...EN NOG VELE ANDE

OOK HOGE KORTINGEN OP VERLICHTING, TUINORNAMENTEN, KUNSTGRAS, SCHUTTINGEN, TUINHOUT EN ACCESSOIRES. OP=OP Donkenweg 7 Wouw, telefoon 0165 - 303 686 (e) info@vanderheijden-sierbestrating.nl • (i) www.vanderheijden-sierbestrating.nl

Thuiskapster nodig?

BEL 06-29276069 Voor regio Roosendaal e.o.

gevraagd Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen

KOI JOENIEK MEGA VOORDEEL

JAPANSE KOI EN AQUARIA TUINAANLEG, VIJVERS & ZWEMBADEN

OP HET WINKELASSORTIMENT, JAPANSE KOI EN AQUARIA GROTE KORTINGEN TOT

* eigen fabricage en toonzaal * alle stijlen en modellen op maat gemaakt * totale renovatie

breide toonzaal * klein bedrijf met grote mogelijkheden bezoek onze uitge

industriepark - rijkmakerlaan 13 - 2910 essen (B) - tel. 00323-677.31.98

www.keukenskonings.be

KORTINGEN TOT

60% 50%

TIJDENS DE STUNTWEEK: Bij aanschaf van een HDPE vijver of zwembad wordt deze

GRATIS GEPLAATST Drukkerij 14, Steenbergen | tel. 0167-560905 (e) info@koijoeniek.nl • (i) www.koijoeniek.nl

Zie www.koijoe nie voor alle acties! k.nl !


Senioren Zomerschool De Brink groot succes Luchtscouts ‘Seppe’ klaar schiep een band, waaruit mooie gesprek- voor nieuw seizoen ken voortvloeiden. Bij de workshop Ontspanning en meditatie maakte de deelnemers kennis met verschillende vormen van mediteren zoals Tai Chi, visuele meditatie, loopmeditatie, de maangroet uit de dru-yoga en mantra zingen. De deskundige begeleiding van Lia Kerstens en de volle overgave van de deelnemers zorgde voor een innerlijk rust en rust in de ruimte, die duidelijk voelbaar was. Tijdens de workshop Mandala tekenen leerde men hoe een mandala op te zetten. Na de theorie kon men met op de achtergrond rustgevende muziek een eigen invulling geven.

ROOSENDAAL - De senioren Zomerschool aangeboden door het centrum voor Wonen & Zorg De Brink is met grote tevredenheid van de deelnemers verlopen. Maar liefst veertig ouderen uit Roosendaal hebben aan een of meerdere activiteit (en) deelgenomen. Een mooie opkomst gezien het feit dat de Zomerschool dit jaar voor het eerst werd georganiseerd door De Brink. Het verloop In de workshop Bloemschikken werd de gezellige sfeer en de stap-voor-stap uitleg

door Jolanda bij de deelnemende dames zeer op prijs gesteld. De mannen waren weer goed vertegenwoordigd bij het bezoek aan het museum Engelbrecht van Nassaukazerne. Met dank aan oud commando de heer Torenbos die buitengewoon boeiend wist te verhalen over de geschiedenis van de commando’s. In groepjes van twee of drie werd tijdens de Workshop Kokkerellen drie heerlijke en eerlijke gerechten voorbereid. Onder het genot van een glaasje wijn werd met name de kabeljauwschotel met avocado hoog gewaardeerd. Het samen iets doen en het gezamenlijk gebruiken van de maaltijd

Voor herhaling vatbaar Dat de Senioren Zomerschool in De Brink voor herhaling vatbaar is bleek wel uit de door de deelnemers ingevulde enquête. Iedereen heeft de uitvoering van de workshops als goed en uitstekend ervaren. Met deze positieve waardering en het feit dat er voldoende belangstelling is zal in de zomer van 2013 zeker weer een Senioren Zomerschool door De Brink worden aangeboden. Maar misschien hoeft u niet zo lang te wachten, want de organisatie overweegt dit concept ook in de winter aan te gaan bieden. Wil u meer weten over de Senioren Zomerschool of heeft u interesse in een van de vele activiteiten die in De Brink worden aangeboden? Neem dan gerust contact op met Lianne Claassen of met Janneke de Kroon, tel. 0165-531688. Mailen kan ook naar jdkroon@groenhuysen.nl of lclaassen@groenhuysen.nl

Faillissementen in de Regio West-Brabant Van 3 juli tot en met 31 juli Bron: Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland Stadionkwartier Breda B.V. - Breda; Nutrigro B.V. - Breda; Holding Nutrigro B.V. - Breda; VSL Hoogerheide B.V. - Hoogerheide; VDMP B.V. - Dinteloord; Heja Stack B.V. - Breda; HEJA Projectontwikkeling Teteringen e.o. B.V. - Breda; Comfort Baden B.V. - Zundert; Stichting Brabantse Academie voor Kappers - Roosendaal; Giorgio Filippo B.V. hodn Giorgio Filippo - Roosendaal; Rufo Installatietechniek B.V. - Made; DEEM Havenbaron B.V. - Oosterhout; Transitus B.V. thodn Transitus, Armtrec - Roosendaal; Transitus Logistic Solutions B.V. thodn TLS Global, Trans Continental Logistics, Trans Continental Logistic, - Roosendaal; TCL, TLS, Logistic Solutions, Transitus Logistics, TCLW, TCL Worldwide, Trans Continental Logistics Worldwide,TCL Global, TLS Worldwide, Topline Express Logistics, PZM Consultancy; Partner Logistics Duiven IV B.V. - Bergen op Zoom; Partner Logistics Duiven II B.V. - Bergen op Zoom; Partner Logistics Duiven B.V. Partner Logistics Duiven - Bergen op Zoom; Stichting bedrijfsveiligheid Brabant - Steenbergen; DP Metaalservice - Fijnaart; Baronie Hypotheken en Vermogensbeheer B.V. - Alphen; L & C B.V. - Breda; Simon Quist Slagerijen V.O.F. - Bergen op Zoom; ADDiscount B.V. - Bergen op Zoom; G.P.T. Holding B.V. - Roosendaal; Venestra Roosendaal B.V. - Roosendaal; C en C Services B.V. - Raamsdonskveer; Royal Business Tivoli B.V. - Oudenbosch; Hotel Tivoli B.V. - Oudenbosch; Schampers Projecten B.V. Oosterhout; MMR Beheer B.V. - Etten-Leur; MMR DA Drogisterijen B.V. - Etten-leur; Domenie Beheer en Management B.V. - Oosterhout; Expert Brands B.V. - Roosendaal; Pro Kennex Europe B.V. - Roosendaal; Inside Brands B.V. - Roosendaal; NB Tax B.V. - Roosendaal; Press Beton B.V. - Ulvenhout; JOAL Beheer B.V.l - Breda; Athena Europe B.V. - Breda; Reko Lenaarts B.V. - Breda; Van Dijk Bouw Roosendaal (D.B.R.)B.V. - Roosendaal; Wodi Straal-en Coatingbedrijf V.O.F. - Alphen; Visser Bouwdiensten B.V. - Breda; Denis Beheer B.V. - Breda; T. van Loon Beheer B.V. - Breda; van Huis Beheer B.V. - Breda; Kinderdagverblijf Bella B.V. - Breda; Vermeulen Groep B.V. - Breda; Vermeulen-Husson Schilders B.V. - Etten-Leur; Vermeulen Reiniging B.V. - Breda; Vermeulen Bouwkundig Onderhoud B.V. thodn Vermeulen Bouw - Etten-Leur.

De esta’s tijdens hun Asterix- en Obelixzomerkamp.

ROOSENDAAL - De zomervakantie is alweer bijna voorbij en dat betekent dat Luchtscouts ‘Seppe’ Roosendaal binnenkort weer begint met allerlei leuke, spannende en gave activiteiten. Zaterdag 18 augustus zal de eerste draaidag zijn, waarin we het seizoen zullen openen met een gave activiteit. In de eerste week van de zomervakantie is het seizoen afgesloten met een ontzettend leuk en gezellig zomerkamp. Een week lang kampeerden de Luchtscouts in Westmalle, België, waar zij allerlei avonturen beleefden. Tijdens het kamp ontbraken het kampvuur, de gebakken marshmallows, levend stratego en andere spellen, een barbecue, dagje zwemmen, op houtvuur gebakken hamburgers, een nachtelijke tocht en de corvee natuurlijk niet. Naast het jaarlijkse zomerkamp heeft Luchtscouts ‘Seppe’ Roosendaal nog veel meer leuke activiteiten op het programma staan. De JOTI (Jamboree On The Internet) laat niet lang meer op zich wachten (half oktober), een weekend waarin scouts over de hele wereld met elkaar praten via de computer. Ook zijn de voorbereidingen voor het jaarlijkse Kerstkamp – dat in december plaatsvindt – alweer in volle gang, dus dat

belooft ook weer heel veel leuks! Open dag Op zaterdag 22 september houdt Luchtscouts ‘Seppe’ Roosendaal een open dag. Iedereen – van jong tot oud - die een kijkje wil nemen bij scouting is van harte welkom. De open dag zal duren van 10.0012.30 uur en vindt plaats rondom het gebouw aan de Elderseweg in Roosendaal (achter Sportpark Vierhoeven). Tijdens deze open dag zullen de luchtscouts niet alleen typische scoutingactiviteiten laten zien, maar spelen zij ook een typisch scoutingspel. Kom dus langs en speel mee. Kun je zo lang niet wachten, kom dan gerust al eerder een kijkje nemen. Elke zaterdag ben je welkom. De Luchtscouts zijn niet alleen op zoek naar nieuwe jeugdleden. Vindt u het leuk om af en toe te klussen, de vereniging te helpen met activiteiten of een bestuursfunctie te vervullen? Ook dan bent u van harte welkom. De esta’s (6-10 jaar) en scouts (10-14 jaar) hebben hun programma op zaterdagochtend van 10.00-12.30 uur. De explorers (1418 jaar) hebben opkomst van 13.30-16.00 uur. Kijk voor meer informatie, foto’s van de activiteiten of een routebeschrijving op www.luchtscouts.nl.

Eten de baas van start ROOSENDAAL - In september start TWB, Thuiszorg met Aandacht met de cursus ‘Eten de baas’. Een cursus voor vrouwen en mannen met eet- en gewichtsproblemen. Zónder dieet en zónder weegschaal gaan cursisten onder begeleiding van een diëtist aan de slag met hun eetgewoonten. Tijdens de cursus gaan de deelnemers samen, onder begeleiding van een diëtist, na wat de oorzaken zijn van bepaald eetgedrag. Wanneer emoties invloed hebben op het eetgedrag is enkel het volgen van

een dieet niet voldoende. Voor mensen die stiekem eten, niet meer stoppen met eten of zichzelf troosten met een reep chocolade is een andere aanpak nodig. Door thema’s in een kleine groep te bespreken als relatie eten en emotie, wat is een gezonde leefstijl, lichaamsbeleving, honger en verzadiging, weer leren genieten van eten kunnen mannen en vrouwen veel van elkaar leren. De cursus ‘Eten de baas’ start in september op verschillende locaties in West-Brabant. Kijk voor meer informatie of aanmelden op www.twb.nl of 088-5602000.

KERKELIJK NIEUWS PINKSTERGEMEENTE DE WIJNRANK Azaleastraat 1, Roosendaal. Voorganger Br. Rohoman 076-5018796. PAROCHIE DE ARK De Goede Herder Lindenburg 86; tel. 534372 Zondag 19 augustus 11.30u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastor P. Swinne. Elke 2e dinsdag van de maand 14.00u Seniorenviering. Moeder Gods Pres. Kennedylaan 73; tel. 533786 Zaterdag 18 augustus 17.00u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: P. Swinne. Zondag 19 augustus 10.00u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastor J. v.d. Elzen. Maria Hemelvaart Kerkplein 8; tel. 365394 Zondag 19 augustus 9.30u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastor P. Swinne. Steunpunt St. Franciscus Azurietdijk 91; tel. 533105 Elke 4e zondag van de maand 11.00u Eucharistieviering.

Dinsdag 21 augustus 14.00u Seniorenviering. Voorganger: P. Swinne Tolbergse schuurkapel Damastberg 108; tel. 533786 (pastorie Moeder Gods) Elke 2e zondag van de maand 11.30u Eucharistieviering. Elke laatste dinsdag van de maand 14.00u Seniorenviering. EVANGELISCHE GEMEENSCHAP ROOSENDAAL Levensschool, Benedendonk 1, Roosendaal, tel. 0165556083, info@egr.nl. Persoonlijke gesprekken en informatie: kantoor in de Levensschool. www.egr.nl PROTESTANTSE GEMEENTE Kruiskerk, St. Lucasplein. Elke zondag 10.00u. Voorgangers: ds. F.J. Timmers, ds. M. den Bakker. Kerkelijk werker: H. Broer. www.protestantsegemeenteroosendaal.nl ONZE LIEVE VROUW IN HET WOUD Woensdag 15 augustus Wouw: 19.00 uur Maria ten hemelopneming Eucha-

ristieviering m.m.v. Lambertuskoor. Voorganger pastor H. Grotaers. Zaterdag 18 augustus Heerle: 17.00 uur Eucharistieviering in dorpshuis DE SCHALM. Voorganger pastor H. Grotaers. Moerstraten: 19.00 uur. Eucharistieviering m.m.v. gemengd koor. Voorganger pastor H. grotaers. Zondag 19 augustus Wouwse Plantage 9.30 uur. Eucharistieviering. Voorganger pastor H. Grotaers. Wouw: 11.00 uur Woord- en communiedienst. Voorganger pastor J. Houben. JEHOVAH’S GETUIGEN Koninkrijkszaal van Beethovenlaan 17, tel. 554055, b.g.g. tel. 569600 Gemeente Roosendaal-Centrum: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bediening school: donderdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie zaterdag 18.00u. Gemeente Roosendaal-Tolberg: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bedieningschool dinsdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie: zondag 10.00u.

PAGINA 12

EVANGELIEGEMEENTE DE DEUR Kerkdiensten: zondag 11.00u en 18.00u, Best Western City Hotel the Goderië, Stationsplein 5a Roosendaal , tel. 06-46030695; www.dedeurroosendaal.come2me.nl GLORY ASSEMBLY ROOSENDAAL Zondag 14.00u en vrijdag 19.00u. Kruiskerk, St. Lukasplein 1, 4703 HX Roosendaal. Info: 06-29103323; gloryassemblychurch@email.com; www.glohim.org WIJKCENTRUM DE KORENAERE Korenmarkt 7, Bergen op Zoom Centrum. Dienst: zondag 11.00u en 18.00u, woensdag 19.30u bijbelstudie. dedeur.bergenopzoom@gmail.com; http://dedeurbergenopzoom.come2me.nl/ CROWN OF LIFE CHURCH INT. ROOSENDAAL Aanbidding Dienst: Zondag 12.00u, Vrijdag 18.00u Bible Study en Zaterdag 16.00u Foundation school,Fatima Kerk Zaal bij Fatima Buurthuis, Doctor Schaepmanlaan 92, 4702 GZ Roosendaal. Informatie: crown4life1@yahoo.com, 06-81761703.


Sebregts Mode Dorpsstraat 33 Ossendrecht tel: 0164-672679

Pallets

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

VAKANTIETIP! 6000 m2 antieke meubelen en (alle) tuinaccessoires Tegen elk aannemelijk bod!

’t Antiekparadijs

Steenbergseweg 45, Lepelstraat 0164 68 63 24

Bezoek tijdens de Fendertse week in Fijnaart de feesttent met o.a.

Op dinsdag 21 augustus

SUPER SALE

Vanaf maandag 13 augustus

vanaf 19.30 uur

Ladies Night

met o.a. workshops, demonstraties, proeverijen, verkoop en advies Toegang Gratis

Voor meer informatie zie www.fendertseweek.nl

FENDERTSE WEEK te FIJNAART

- Alle opruimingsartikelen slechts € 10,-/€ 20,-/€ 30,- Damesmode 40% korting - Herenmode-opruiming 60% - En nog veel meer voordeel ! JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

WESP IN DE NESTEN

Chaletpark Wouwse Plantage Prachtig Top chalet op ruime koopkavels.

Zaterdag 18 augustus + ZONdag 19 augustus Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

oPen dag van 14.00 uur tot 16.00 uur

Voor informatie belt u: 06-51988579 of 0165-379349

Financiering mogelijk !

Chaletpark Wouwse Plantage Schouwenbaan 6, 4725 SV Wouwse Plantage, www.toptotaal.nl

al 75 jaar Uw Thuis Buiten

Restaurant Huis Den Deijl

Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v.

ACTIE vanaf juni: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

Dinsdag 21 aug. Ladies Night met veel workshops, demonstraties, proeverijen enz. 19.30 uur Woensdag 22 aug. l Jeugdmiddag met diverse spelen en prijzen Fendert kwis verzorgd door Heemkundige kring Fijnaart

- Herenmode 30% korting

AUTOMONTAGEBEDRIJF

Feesttent - Kermis - Braderie

Marellenweg 8 4836 BH Breda tel. 076-5653616 www.huisdendeijl.nl

Marellenweg 8 4836 BH Breda tel. 076 5653616 www.huisdendeijl.nl

In de week van dinsdag 28 augustus tot en met dinsdag 4 september houden wij onze eigen restaurantweek. Een 3-gangen lunch voor € 22,50 p.p. en een 3-gangen diner voor € 27,50 p.p. Graag reserveren onder vermelding van de restaurantweek. Tevens kunt u bij ons lekker relaxen op het loungeterras in het zonnetje met bijvoorbeeld een glaasje Cava of Prosecco of eerst een boswandeling maken en daarna lekker borrelen, lunchen of smaakvol dineren. Zowel binnen in de serre of Gelagkamer als buiten op onze terrassen OF de mooiste dag van je leven in de bostuin onder het prieel!

Donderdag 23 aug. Seniorenmiddag 14.00 tot 16.30 uur verzorgd door “seniorenharmonie HARVANO” en Duo Double Dutch. Zing mee met de gezellige oude meezingers van vroeger In de feesttent: FENDERTS GOT TALENT” 19.00 – 21.00 uur Opgeven voor deelnamen: fendertsgottalent@live.nl Coverband “Pretty Damn Close” va. 21.00 uur Vrijdag 24 aug. Grote Bingo 13.30 tot 16.00 uur In de feesttent “van 0 tot feest in 10 sec.” met een optreden van Arjon, Alpen Zusjes, Jeroen Spierenburg, Johnny Gold en het Feestteam” Gehost door Johnny Gold v.a. 20.30 uur ENTREE IN DE TENT € 17.50 VOORVERKOOP bij Boekhandel Boekhoven, Fendertse Hoeve en Eet-cafe-zaal de Graanbeurs en te bestellen via info@fendertseweek.nl Zaterdag 25 aug. Creativiteit- en Hobbybeurs in de feestent 11.00 tot 16.00 uur Braderie: Voorstraat en Molenstraat 10.00 tot 18.00 uur Bij de braderie “Oltimershow” 10.00 tot 18.00 uur Afsluiting van de Fendertse week v.a. 20.30 uur in de feesttent met Wild Pianoz Tim Douwsma en Wesley Klein ENTREE IN DE TENT € 12.50 VOORVERKOOP bij Boekhandel Boekhoven, Fendertse Hoeve en Eet-cafe-zaal de Graanbeurs en te bestellen via info@fendertseweek.nl Bij de voorverkoopadressen zijn ook combikaarten verkrijgbaar voor beide avonden voor € 25,00

Zomermenu! 3 gangen menu €9,95

Voor meer informatie zie www.fendertseweek.nl

Grand eetcafe De Kroon

Woensdag t/m zaterdag Kermis

Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl GRATIS PARKEERGELEGENHEID

14.00 uur 19.30 uur

Op het evenemententerrein


Vos Logistics levert een breed scala aan transport- en klantspecifieke logistieke diensten en is met een netwerk van 30 eigen vestigingen actief in heel Europa. Met 1.900 medewerkers exploiteert de onderneming circa 1.200 voertuigen, 2.500 laadeenheden en 125.000 m2 opslagcapaciteit. Voor ons nieuwe distributiecentrum in Roosendaal zijn wij op zoek naar diverse collega’s;

Word jij onze nieuWe collega?

Warehouse Manager

Field Service Engineer Account Manager m/v

(HBO niveau - M/V - Full Time)

In deze dynamische functie ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de medewerkers en de operationele processen binnen het warehouse. Je vertaalt algemeen beleid en klantspecifieke wensen en eisen naar toepasbare procedures en werkprocessen.

Kijk op www.flash-services.com voor het volledige functieprofiel.

Customer Service Medewerker (MBO+ niveau - M/V - Full Time)

Als Customer Service Medewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor onze klanten en een belangrijke schakel in het gehele proces. Je bent verantwoordelijk voor een correcte controle en coördinatie van de uitvoering van de opdrachten.

Portofoons net werken VerkooP Verhuur serVice

Administratief Medewerker (MBO niveau – M/V - Full Time)

In deze brede functie ben je verantwoordelijk voor de administratieve- en financiële verwerking van gegevens en verricht je diverse administratieve handelingen behorende bij de in- en verkoopactiviteiten.

www.flash-services.com

Meewerkend Voorman (MBO+ niveau – M/V - Full Time)

ALLES VOOR UW

In deze uitdagende functie geef je operationele aansturing aan een groep medewerkers in het warehouse en verricht je zelf ook operationele werkzaamheden.

BUITENLEVEN KOM & KIJK!

Ervaren Reachtruckchauffeur

SUPER ZOMER DEALS kijk op de site

(MBO niveau - M/V - Full Time)

Als ervaren Reachtruckchauffeur ben je verantwoordelijk voor het op een accurate en veilige wijze picken en (ver-) plaatsen van goederen. Daarnaast verricht je diverse operationele werkzaamheden in het warehouse.

Orderpicker

(MBO niveau - M/V - Full Time) In deze afwisselende functie richt je je voornamelijk op het verzamelen, controleren en stickeren van goederen en ben je breed inzetbaar in het warehouse. Vos Logistics biedt voor de functies een marktconform salaris aangevuld met interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering en pensioenregeling. Verder kun je rekenen op een prettige, informele werksfeer binnen een professionele en internationale organisatie. Voor meer informatie over Vos Logistics, de vacatures en de sollicitatieprocedure, verwijzen wij je graag door naar onze website www.voslogistics.com.

Kijk voor meer informatie op www.voslogistics.com

Du Bois Sierbestrating & T uintechniek Rucphenseweg 49a Zundert (t.o. A bd ij) T. 076 - 597 3201 w w w.du-bois.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

tuinaanleg sierbestrating tuinaccessoires waterpartijen veranda’s buitenkeukens

Glashandel P. v. Veldhoven en Zn.

Dubbele beglazing. Ook het adres voor nieuwe kozijnen. 10 jaar fabrieksgarantie Komokeur.

Glashandel

P. v. Veldhoven en Zn. wij zijn op zoek naar:

Relatiebeheerder wij zijn op zoek naar: / accountmanager fulltime

Techno select BV is sinds 1997 actief op het gebied van flexibele en vaste arbeidsbemiddeling voor voornamelijk technisch geschoold personeel. Vanuit ons

Als relatiebeheerder / accountmanager heb je affiniteit met de uitzendRelatiebeheerder / accountmanager wereld . Dagelijks heb je telefonisch en persoonlijk contact met nieuwe

kantoor in Etten Leur zijn wij met ons enthousiaste team actief in de regio zuid

een zelfstandige functie waarin de gestelde belangrijk zijn.uitzendHierbij Als relatiebeheerder / accountmanager hebtargets je affiniteit met de wordt je ondersteund door onze backoffice.

west Nederland. Eind 2012 betrekken wij ons nieuwe kantoor in Etten-Leur van

fulltime en bestaande klanten. Tevens heb je marktkennis van de regio. Het is

wereld . Dagelijks heb je telefonisch en persoonlijk contact met nieuwe Interesse in deze uitdagende, zelfstandige job? van Voordevragen en bestaande klanten. Tevens heb je marktkennis regio. kun Het je is contact opnemen met Marco van den Beemt. een sollicitatie zelfstandige functie waarin gestelde targets belangrijk zijn. Hierbij Uw kunt u richten aande management@technoselect.nl wordt je ondersteund door onze backoffice.

www.technoselect.nl Interesse in deze uitdagende, zelfstandige job? Voor vragen kun je

Bisschopsmolenstraat 52-A 4876 AP Etten-Leur | info@technoselect.nl | tel: 076 - 50 40 747 contact opnemen met Marco van den Beemt. Uw sollicitatie kunt u richten aan management@technoselect.nl

www.technoselect.nl

Techno select BV is sinds 1997 actief op het gebied van flexibele en vaste arwest Nederland. Eind 2012 betrekken wij ons nieuwe kantoor in Etten-Leur van beidsbemiddeling voor voornamelijk technisch Vanuit ons waaruit wij onze klanten en medewerkers noggeschoold beter van personeel. dienst kunnen zijn. kantoor in Etten Leur zijn wij met ons enthousiaste team actief in de regio zuid Wij vragen:

waaruit onze klanten medewerkers nog beter van dienst kunnen zijn. Ervaringwij en kennis van deen uitzendbranche Kennis van de regio Zelfstandig MBO niveau

Wij vragen:

Geen 9 tot 5 mentaliteit

OLV ter Duinenlaan 46 Tel. 0164-613873, Ossendrecht email: glashandel.van.veldhoven@hetnet.nl www.glashandel-vanveldhoven.nl

FA B R I E K S V E R K O O P Showroom modellen met enorme kortingen!

Ledikanten – Kasten – Kleinmeubelen De Wijper 6, 4726 TG Heerle Openingstijden: Vrijdag 09:00 – 16:00 u.

Ervaring en kennis van de uitzendbranche Kijk voorvan meer uitdagende functies op onze internetsite. Kennis de regio

Zelfstandig MBO niveau Geen 9 tot 5 mentaliteit Kijk voor meer uitdagende functies op onze internetsite.

Bisschopsmolenstraat 52-A 4876 AP Etten-Leur | info@technoselect.nl | tel: 076 - 50 40 747

Graszoden

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws Biedt zich aan: nette

werkster

voor 1x per 14 dagen 3u (middag) reacties na 17.00 u. tel. 0165-856555

STOLKER

DEoudenbosch BEKERBOER

www.MEDAILLES.NL

Open: 2929 enen 3030 sept. 2012 Open:1818enen1919aug. aug.enen sept. 2012 van hh van1010h h– –1818 Entree: koffie/ thee, Entree:€3,50 €3,50p.p p.pincl. incl. koffie/ thee, kinderen gratis. kinderen gratis. Adres: 1717 Adres:Achtmaalsebaan Achtmaalsebaan 4721 SM te Schijf 4721 SM te Schijf 0165-327724, tuineke@gmail.com 0165-327724, tuineke@gmail.com


vacatures

G E ZOC H T

Schoonheidsspecialiste Wij zijn per direct op zoek naar een gediplomeerde schoonheidsspecialiste voor ± 15 uur per week.

gevraagd

voor vrijdag en zaterdag en eventueel nog een derde dag. Svp uw schriftelijke reacties aan

eivissa Hair Studio Markt 56, 4701 PH roosendaal.

Je profiel: • je bent gediplomeerd • je kan goed zelfstandig werken • je hebt ervaring • je gaat graag met mensen om

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

Allround kApster

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Di 28 aug, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Do 30 aug, Hotel Trivium te Etten-Leur Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

Diploma voor pedicure is een pré. Interesse? Mail dan je sollicitatie met CV vóór 31 augustus naar thebeautystar@hotmail.com of per post naar The Beauty Star, Wipstraat 2, 4651 XW Steenbergen.

SGL Technology is een organisatie die is uitgegroeid van een lokaal machinebouwbedrijf naar een internationaal ge-

SGL Technologyoriënteerde is een organisatie die is uitgegroeid een lokaal machinebouwbedrijf naar een interna onderneming met wereldwijde projecten. van SGL Technology is een flexibele totaal aanbieder van machines voor de chocoladeen biscuit industrie, aardappelen groente verwerkende industrie en non-food sector. Daarnaast georiënteerde onderneming met wereldwijde projecten. SGL Technology is een flexibele totaal aanbieder v bieden we innovatieve dienstverlening op gebied van project engineering en duurzame oplossingen op gebied van voor de chocoladeen biscuit industrie, aardappel- en groente verwerkende industrie en non-food sector. energie en milieu. Onze opdrachtgevers bevinden zich hoofdzakelijk in West-Europa, maar onze machines en instalbieden we innovatieve dienstverlening gebied van projectis engineering duurzame oplossingen laties treft aan u over de geheleop wereld. Bij SGL Technology het gehele traject en in goede handen. Vanaf de ontwerp- op geb energie en milieu.fase, Onze opdrachtgevers bevinden zichvan hoofdzakelijk in West-Europa, onze machines productie, installatie, implementatie en opstart de productielijn biedt SGL Technology demaar klant desgewenst van begin tot het eind een full-serviceproject met één aanspreekpunt. Door deze efficiënte en doelgerichte aanpak treft aan u over de gehele wereld. worden onze klanten maximaal ontzorgt.

Bij SGL Technology is productie het gehele inwijgoede Vanaf de te ontwerpfase, productie, installat Voor onze locatie traject in Breda zijn op zoek handen. naar een aantal vacatures, weten: implementatie en opstart van de productielijn biedt SGL Technology de klant desgewenst van begin to full-serviceproject met één aanspreekpunt. Door deze efficiënte en doelgerichte aanpak worden onze k maximaal ontzorgt.

Chef Werkplaats

In onze werkplaats worden de machines geproduceerd, geassembleerd en getest. Hier werken ca 10 vaste monteurs BrabantWerkt.nl Voor onze productie in Breda zijn wij monteurs. op zoekNaast naar vacatures, en in locatie drukkere periodes ook ingeleende eeneen eigenaantal plaatwerkerij worden ookte de weten: RVS constructibereikt maandelijks eframes zelf geproduceerd. De Chef Werkplaats draagt zorg voor een vloeiend productie proces en is proactief op de werkzaamheden die gepland zijn. Zijn vooruitziende blik op het proces zorgt ervoor dat de monteurs tijdig geïnformeerd 35.000 kandidaten Chef Werkplaats

zijn betreft hun werkzaamheden en wat de verwachting is. Kwaliteit is een speerpunt voor alle geleverde werkzaamheden en staat dan ook centraal.

In onze werkplaats worden de machines geproduceerd, geassembleerd en getest. Hier werken ca 10 v monteurs en in drukkere periodes ook ingeleende monteurs. Naast een eigen plaatwerkerij worden oo constructieframes zelf geproduceerd. De Chef Werkplaats draagt zorg voor een vloeiend productie pro proactief op de werkzaamheden die gepland zijn. Zijn vooruitziende blik op het proces zorgt ervoor da Op de afdeling Engineering werken nog 3 Tekenaar/ Constructeurs WTB en een R&D manager. De opdrachten variëren tijdig geïnformeerd zijn betreft hun werkzaamheden en wat de verwachting is. Kwal iteit is een speerp van een klein machine onderdeel tot volledige productielijnen. Samen met de Projectleider en de Projectmonteur vorm geleverde werkzaamheden envoor staat dan Jeook je het projectteam jou project. bentcentraal. zelf verantwoordelijk voor de technische uitwerking, maar kan wel altijd ter-

Tekenaar/ Constructeur WTB

Voor onmiddellijke indienst neming zijn wij op zoek naar een gemotiveerde

ERVAREN kraanman

ugvallen op je leidinggevende of andere collega’s. Belangrijk in de functie is om een goed technisch werkend apparaat te construeren, maar ook de vastgestelde planning te bewaken. Er wordt niet ingeleverd op kwaliteit. Het bestellen van diverse onderdelen behoort ook tot het takenpakket.

Tekenaar/ Constructeur WTB

voor grond en wegenwerken Op de afdeling Engineering werken nog 3 Tekenaar/ Constructeurs WTB en een R&D manager. De opd Duiventorenstraat 16 te 2910 Essen

Hoofd Engineering

variëren van een klein machine onderdeel tot volledige productielijnen. Samen met de Projectleider en mail naar karin@boden.be Projectmonteur vorm je het projectteam voor jou project. je bent zelf verantwoordelijk voor de techni of maak afspraak op 03/677.05.05

de afdeling Engineering werken 4 Tekenaar/ Constructeurs WTB en een R&D manager. De tekenaars vormen uitwerking, maarOpkan wel altijd terugvallen op je leidinggevende of andere collega’s. belangrijk in de f samen met een projectleider en projectmonteur een projectteam. Samen dragen zij zorg voor de voortgang van de een goed technisch werkend apparaat construeren, maarenook de deze vastgestelde planning te de bewaken. projecten. De Hoofd Engineering te zorgt voor de overall planning bewaakt voor de afdeling. In overleg met ingeleverd op kwaliteit. Het bestellen van diverse onderdelen behoort ook tot het takenpakket. Manager Operations wordt deze planning opgesteld. Het doel van de functie is de voortgang op de afdeling zo goed

lichTiNsTAllATiEs PROcEsBEsTURiNGEN KRAchTiNsTAllATiEs PANEElBOUw BEvEiliGiNGsiNsTAllATiEs REGEliNsTAllATiEs BRANdMEldiNsTAllATiEs dATA- /GlAsvEZElNETwERKEN TElEFOONiNsTAllATiEs sPEciAl PROJEcTs lUchTBEhANdEliNG MEET & REGElTEchNiEK ENERGiEBEhEER wATERiNsTAllATiEs KOElTEchNiEK GAsTEchNiEK

mogelijk te laten verlopen, de technische vraagstukken van de medewerkers op te helderen en een proactieve houding voor de toekomstige projecten. De Hoofd Engineer fungeert als sparringpartner voor zijn collega’s op technisch vlak. Senioriteit in engineering is dus essentieel.

Hoofd Engineering

Op de afdeling Engineering werken 4 Tekenaar/ Constructeurs WTB en een R&D manager. een projectteam. Samen dragen de overall planning en bewaakt De machines en productielijnen die wij produceren worden ook door onze monteurs geïnstalleerd en inbedrijf gesteld. afdeling. In overleg met de Manager Operations wordt deze planning opgesteld. De allround monteur begeleid voorafgaand van de installatie en inbedrijfstelling de productie in onze werkplaats. Hier Wij zijn op zoek naar m/v voor Het de functie van: doel van de functie is de afdeling zo goed mogelijk te laten verlopen. De technisc werkt hij actief meevoortgang en draagt zorg op voorde de kwaliteit. Gedurende de installatie en inbedrijfstelling ben je het aansprevraagstukken van de medewerkers op te helderen en een proactieve houding voor de toekomstige pro ekpunt voor de klant en de projectleider. Je bent gedreven in je werk en doelstelling om de werkzaamheden goed te - Allround Elektromonteur laten verlopen. Hoofd Engineer fungeert als sparringpartner voor zijn collega’s op technisch vlak. Senioriteit op engine utiliteit en industrie essentieel.

Allround monteur

Ben jij op zoek naar een uitdagende, De zelfstandige tekenaars vormen samen met een projectleider en projectmonteur en afwisselende baan in de techniek dan is een voorietsde van de projecten. De Hoofd Engineering zorgt voor van de onderstaande functies wellicht voorvoortgang jou.

- Loodgieter/ Reageren: verwarmingsmonteur (GaWaLo) Voor meer informatie over de functies kunt uAllround onze website raadplegen en/ of contact opnemen met John Kasbergen, monteur - Allround PLC programmeur Manager Operations, tel: 076-548 39 44. Solliciteren kan door uw sollicitatiebrief met CV te mailen aan j.kasbergen@ sgl-technology.com, of door deze te versturen aan: SGL Technology BV, Overemer 8, 4824 AH Breda, t.a.v. Dhr. J. - Monteur telecom enDe security machines en productielijnen dieopwij worden ook door onze monteurs geïnstalleerd en in Kasbergen. Kijk ook alvast onzeproduceren website voor meer informatie, www.sgl-technology.com - Koelmonteur gesteld. De allround monteur begeleid voorafgaand van de installatie en inbedrijfstelling de productie

wordtactief niet op prijs gesteld. Hier Acquisitie werkt hij mee en draagt zorg voor de kwaliteit. Gedurende de installatie en inb Uw reactie zien we graag z.s.m. werkplaats. tegemoet. JEFKO Techniek, t.a.v. Annemieke Boesveld ben je het aanspreekpunt voor de klant en de projectleider. Je bent gedreven in je werk en doelstellin Postbus 397, 4600 AJ BERGEN werkzaamheden OP ZOOM SGL Beyond all Standards” goedTechnology, te laten verlopen. Of per mail: a.boesveld@jefko.nl, www.jefko.nl

Reageren:




 





   

















  

 

  



 



   



 

   

 









   

  



    





 

 

    











 









 

   

 







 

  



 

   









 







 

 











  

        

 







 

  

 



  

 





   

 

 Bergen op Zoom, De Vey, Vogelaar 29 • Bergen op Zoom, Piusplein, Piusplein 20-25 • Roosendaal, Laureijsen, Lindenburg 2 • Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 

   



DR_20120815  
DR_20120815