4. DECEMBER 2019

SIDE 27

SPORT

Det var dem fra Aars, som vandt i dag - med 28-21 over Stoholm/Viborg.

Træner Claus Sevel havde det store smil på efter en overbevisende sejr mod et stærkt hold fra Stoholm/ Viborg.

Aars lykkedes med strategien mod Stoholm/Viborg

gen 7-2 gik holdene til pause ved stillingen 12-10, og man sad lidt og frygtede, at Stoholm/Viborg kom tilbage og tog sejren. Den frygt blev hurtigt lagt fra sig da anden halvleg begyndte. Stoholm/Viborg kom aldrig tættere på, og da de skruede tempoet op, stod Aars fast eller Stoholm/ Viborg lavede fejl og vildskud. - Det var vigtigt at lukke

kampen. Vi har haft et par stykker, som vi lod glide fra os. I halvlegen talte vi om vores aftaler. Dem startede vi godt ud med, men det blev ikke fulgt op de sidste 15 minutter af første halvleg. Det får vi fulgt til dørs i anden halvleg, hvor de ikke kommer med noget andet, og vi får lukket kampen, siger Claus Sevel, der ikke overraskende var rigtig godt tilfreds med resultatet. Han fremhæver Jeppe Rask, der i en kort periode blev nærmest mandsopdækket, som en af de afgørende Aars spillere. - Han spiller stort set fuld tid og på et højt niveau både i angrebet og forsvaret. Han viser også god disciplin og forvalter tiden godt, og det breder sig spillerne på banen. Nogle perioder får vi ikke sat tingene rigtigt op og løst vores aftaler fra før kampen. Det lykkedes vi rigtig godt med. Vi har god disciplin, og det var han medvirkende til at holde, siger Claus Sevel. Hos målmændene var det tydeligt, at de bakker hinanden op. Med fem minutter tilbage blev Jakob Krogh skiftet ud, og da Toke Hedevang lavede den første af to redninger i slutfasen på et langskud, havde keeper-kollegaen armen hævet med det samme for at vise sin opbakning. - Vores målmænd står fornuftigt. Meget blvier pareret i forsvaret, som ikke

af spillerne leverer varen, men resten kan spille bedre end de gjorde i dag. De 66 afslutninger siger, vi spiller godt i angrebet. Vi skal tor mere på egne evner. De gør jo helt vildt meget godt, ellers kommer man ikke til så mange afslutninger. Jeg er helt enig med Jannie (træner Jannie Lynge, red.) i, at de skal prøve noget engang imellem. Bare

tag hovedet under armen og prøv noget. Det har været ”stolpe ud” i sæsonen, men jeg tror på, det vender sig til ”stolpe ind”, siger målmandstræner Anders Grøn om kampen. Målscorere for Aars: Cecilie Houmøller 5 mål; Anne Sofie Bundgaard, Mette Brandt og Maja Lynge 3; Sofie Lassen Nygaard 2; Karina Svolga-

Nu gælder det revanche mod Mors efter lutter nederlag i to sæsoner Af Ture Damtoft Aars HK 28-21 (12-10) Stoholm/Viborg. HÅNDBOLD: Aars Håndboldklubs 2. divisions herrer tog en vigtig sejr i topstriden i rækken. En fem-måls føring i første halvleg blev til kun en to-måls føring ved halvleg, da Stoholm/Viborg skruede tempoet lidt op, og Aars forsvaret missede lidt tacklinger. Det ændrede sig i anden halvleg. Føringen blev stille og roligt udbygget, og modstanderne kom aldrig tættere på end tre mål. I kampens slufase prøvede Stoholm/Viborg både at skrue tempoet op og stå mere aggressivt i forsvaret, men ingen dele lykkedes mod et Aars mandskab, der nærmest sprudlede af selvtillid i det sidste kvarter. Flere flotte indspilninger blev til ligeså flotte scoringer. Forsvaret frustrede igen og igen de ellers skarpe skytter fra Stoholm/Viborg, og et Aars målmandsskifte betød et par vigtige redninger i slutfasen. Jubelbrølene fra bænken blev da også højere og

Mads Nygaard med nr. 20 i en hurtig kontra for Aars.

højere efterhånden, som sejren blev mere sikker, og selv publikum begyndte at klappe taktfast med til slut efter en tydelig opfordring fra speaker Claus Johansen om at bakke holdet op.

Aars stod fast Med sejren ligger Aars fortsat på en delt andeplads i puljen og har en vigtig skalp i kampen om en topplacering.

- Stoholm/Viborg kan slå alle hold, de er dygtige boldspillere, og vi vidste det var en svær kamp, vi gik ind til. Vi står godt i forsvaret og får holdt deres skytter fra fadet. Vi tager initiativet, og det er med til at frustrere dem. De straffer os på fejl, men dem lavede vi heldigvis få af, siger træner Claus Sevel. I første halvleg så det ud til at kunne blive endnu en svær kamp. Fra stillin-

Aars-damer tabte stort Af Ture Damtoft Aars HK - Skovbakken 21 - 34 HÅNDBOLD: Damernes 2. divisionshold løb ind i en ordentlig afklapsning mod Skovbakken i Idræts-

center Østermarken. Aars havde ellers 66 afslutninger mod Skovbakkens 47, så der var gang i angrebsspillet, de kunne bare ikke rigtig få den i kassen tilstrækkeligt mange gange. Aars damerne har nu

tre sejre og syv nederlag efter 10 afviklede runder, og trods resultatet er der tro på, at det vender sig til ”stolpe ind” på et tidspunkt. - Vi skyder deres keeper på landsholdet, så mange brændte chancer er der. To

tæller til deres fordel. Jeg skifter ud med fem minutter igen, hvor Jakob har et lille dyk, og de laver et par mål i træk. Scorerne skyder, hvor vi tror de skal, og Toke laver et par afgørende redninger, som gør sejren sikker, siger Claus Sevel.

Tro på egne ting Næste kamp er mod MorsThy på fredag, 6. december. Et hold som Aars ikke har slået i de sidste to sæsoner. - Hvis vi slår dem, bliver det en vigtig vigtig hurdle for os. Det kan godt blive et lille kompleks, når man taber til det samme hold igen og igen. Vi er nødt til at tro på vores egne ting, og det spillede mod Stoholm. Det skal vi køre videre på og finjustere vores taktik i de tre træninger den her uge. Så skal vi lukke ned for de kompetencer de kommer med og holde fast i at sætte os selv i de rigtige situationer og forberede os på, hvad de gør, siger Claus Sevel. Målscorere for Aars mod Stoholm/Viborg: Jens Kvist og Fridi Weyhe med 6 mål hver; Nikolaj Jensen 4; Thomas Steffensen og Mads Nygaard; Simon Poulsen, Magnus Avataq og Jeppe Rask 2 mål. Toke Hedevang lavde fire redninger og Jakob Krogh tre. Aars har efter 10 spillerunder vundet otte og tabt kampe og har derfor 16 point og ligger to efter topholdet.

ard, Maria Bauer, Pernille Søgaard og Pernille Pagh 1 mål. Med resultatet har seks point efter tre sejre og syv nederlag efter 10 runder. Næste kamp er mod VRI Risskov søndag, 8. december på udebane.