Aars Avis nr. 16 - 2024

Page 1

Side 15

Advarer om sin nye børnebog

Side 13

Kimbrertorvet overskred buget

i Aars

Ny daginstitution foreslås derfor på Østermarken i Aars

Af Ture Damtoft

■ AARS: Der er behov for ekstra daginstitutionskapacitet i Aars, og særligt i forhold til vuggestuepladser.

Børne- og Familieudvalget i Vesthimmerlands

Kommune ønsker at få etableret en ny daginstitution så hurtigt som muligt og har foreslået en placering på adressen Østermarken 18A.

Børnetallet i Aars er rimeligt stabilt, men der er en kapacitetsudfordring i forhold til vuggestuepladser. Det skyldes manglende dagplejere i Aars, men også flere forældre, der ønsker vuggestueplads til deres børn. Der har siden januar været oprettet en midlertidig vuggestue i “Dagplejens

TRYKSAGER

– når det skal laves lokalt og være helt i top Flyers, brochurer, plakater, visitkort, bøger, logoer, beachflag, roll-ups, outdoor bannere, grafik til digitale medier og platforme m.m.

Aars · Hornum · Haubro · Vegger · Haverslev · Binderup · Nørager · Sønderup · Suldrup · Farsø · Østrup · Aalestrup
& SPARRING Aars Bogtryk & Offset aarsbogtryk.dk KREATIVT GRAFISK DESIGN DIGITALPRINT & OFFSETTRYK STEEN BRORSEN Tlf. 96 98 42 20 sb@aarsavis.dk Aars Bogtryk & Offset Himmerlandsgade 150 • 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 • aarsbogtryk@aarsavis.dk
RÅDGIVNING
Vuggestuepladser
er nu en mangelvare
Der mangler
i Aars,
derfor har Børne- & Familieudvalget foreslået
etablere
i denne bygning
adressen Østermarken 18A i Aars. Denne gang også med stumpemarked i hal 3! 3x3m standplads koster 200 kr. inkl. entré Messecenter Vesthimmerland Messevej 1 - 9600 Aars Entré 75 kr. - Børn under 14 år gratis Åbent LØRDAG kl. 9.00-16.00 23700739 - 40886464 - 40276464 Eller find os på Facebook AARS Stumpemarked 20. april og 28. sept. 29. MOTORCYKLER - KNALLERTER - KLASSISKE BILER SPECIALBILER - STUMPER - RESERVEDELE - TILBEHØR Denne gang også med stumpemarked i hal 3! tandplads koster 200 Messecenter Vesthimmerland Messevej 1 - 9600 Aars Entré 75 kr. - Børn under 14 år gratis Åbent LØRDAG kl. 23700739 - 40886464 - 40276464 Eller find os på Facebook AARS Stumpemarked 29. For mere information MOTORCYKLER - KNALLERTER - KLASSISKE BILER SPECIALBILER - STUMPER - RESERVEDELE - TILBEHØR Denne gang også med stumpemarked i hal 3! 3x3m standplads koster 200 kr. inkl. entré Messecenter Vesthimmerland Messevej 1 - 9600 Aars Entré 75 kr - Børn under 14 år gratis Åbent LØRDAG kl. 23700739 - 40886464 - 40276464 Eller find os på Facebook AARS Stumpemarked 10.00-16.00 Har du fået mod på at få ryddet op i garagen og sælge de overskydende stumper efter dine projekter? Bestil en 3x3 meter standplads 29. For mere information www.Aars-Stumpemarked.dk 23700739 - 40886464 - 40276464 Eller find os på Facebook MOTORCYKLER - KNALLERTER - KLASSISKE BILER SPECIALBILER - STUMPER - RESERVEDELE - TILBEHØR Denne gang også med stumpemarked i hal 3! 3x3m standplads koster 200 kr. inkl. entré Messecenter Vesthimmerland Messevej 1 - 9600 Aars Entré 75 kr. - Børn under 14 år gratis Åbent LØRDAG kl. 23700739 - 40886464 - 40276464 Eller find os på Facebook AARS Stumpemarked Gratis entre efter kl. 14
vuggestue og børnehavepladser
og
at
36 pladser

- egnens lokalavis siden 1927

Ansvh. redaktør Thorkil Christensen aarsavis@aarsavis.dk

Oplag: 15.950

I redaktionen: Ture Damtoft redaktion@aarsavis.dk

Annoncemodtagelse: Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11, mail: annonce@aarsavis.dk

Åbningstider:

Mandag - torsdag kl. 8.00 - 16.00. Fredag kl. 8.00 - 15.00 Har De ikke modtaget avisen senest torsdag kl. 19?

Henv. bedes rettet til Aars Avis’ distributør Nordjyske Distribution på mail til reklamation@dnmh.dk eller udfyld den elektroniske formular på ligeher.nu/reklamation

Aars Avis er medlem af Danske Medier, PD Danske Lokalaviser og annoncesalgsorganisationen De Lokale Ugeaviser.

13 24 døgnet rundt

Tlf. 98 64 18 69

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

TLF: 98 64 18 69 Åbent hele døgnet alle dage - året rundt Jens Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg

Runde fødselsdage

90 Grethe

eninger, han var en del af. Aktiviteter der ofte gav en masse arbejde til ham selv, men som også gav mange penge til foreningerne.

Orienteringsløb og håndbold var de to store fritidsinteresser i familien, og hans største frivillige engagement blev lagt i St. Binderup Orienteringsklub og som initiativtager til støtteforeningen for håndboldklubben Haverslev KFUM. Som pensionist var han også medstifter af Ældrecenter Haversdal.

Han havde derudover bestyrelsesposter i bl. a. borgerforeningen, Haverslev Hallen og vandværket, Vesthimmerlands Amts Gymnastik- og Idrætsforening (VGI) senere DGI og DGI Himmerlands ældreidrætsudvalg.

Praktikplads gav et job i baghaven

Eventmanager i Messecenter Vesthimmerland, Morten Lyngby, har med “Bil, Bolig & Fritidsmessen” i Aars gennemført endnu et arrangement, hvor han i stor grad har stået for koordineringen med standholdere. Morten Lyngby har også været en af idémændene til at ændre navn på messen så den henvender sig til et større geografisk område og får flere besøgende til at konvergere i Aars.

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale

Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Trine Rybjerg www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Åbent hele døgnet alle dage - året rundt af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

Møller Ditte I. Dalgaard Trine Rybjerg Ditte I. Dalgaard os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk rundt

Det er altid én af os, du møder, og vi er 100% lokale www.vesthimmerlandsbegravelse.dk

AARS BEGRAVELSESFORRETNING BEDEMAND BIRGITTE LANDRY

Tryghed, tillid og 40 års erfaring. Træf os personligt, døgnet rundt

Tlf. 70 20 41 41

ER AVISEN UDEBLEVET?

Har du ikke modtaget Aars Avis torsdag kl. 19.00. Udfyld den elektroniske formular på ligeher.nu/reklamation eller sende en mail til reklamation@dnmh.dk

Nordjyske Distributions kundeservice har fremover telefonerne åbne fredag kl. 08-14 og mandag kl. 09-12 på tlf. 9935 3450. På alle andre tidspunkter henviser vi til deres elektroniske formular.

Jens Hejlskov.

Mindeord

Margrethe Hejlskov har på vegne af familien skrevet mindeord om Jens Hejlskov, der er sovet stille ind i hjemmet på Tranevej i Haverslev, 89 år:

Jens Hejlskov var et aktivt menneske, der gennem et langt liv var med til at sætte sit præg på det lokalområde, han boede i. Nu er det slut.

Jens sagde ofte ja og meget sjældent nej, når der var brug for en indsats. Engageret, ansvarsfuld, ordentlig, principfast, initiativrig og idérig var gennemgående værdier for ham hele livet igennem. Jens var social og udadvendt og elskede at være med, hvor der skete noget.

Foreningslivet og deltagelse i diverse bestyrelser, oftest som formand, blev gennemgående for hele hans liv. Han havde en entreprenant hjerne og altid blik for, hvordan han kunne være med til at tjene penge til de forskellige for-

For sin mangeårige frivillige indsats blev han også belønnet med DGI Himmerlands guldnål og KFUM Idrætsforbunds sølvnål. Han blev tildelt orienteringsklubbens aktivitetspokal for mange års ihærdig indsats for klubben, ligesom han nåede at blive æresmedlem både i St. Binderup Orienteringsklub og i Haverslev KFUMs Støtteforening. I 1998 blev han hædret som årets Haverslev-borger.

Han havde igennem mange år også flere borgerlige ombud. Han sad bl. a. i Folkeoplysningsudvalget, Skatteankenævnet, Hegnssynsudvalget, Frivilligrådet, Skolenævnet, Brorstrup Menighedsråd og Aars Samvirke (AKSI).

Sit store engagement i lokalområdet brugte Jens også i en lang årrække som meddeler – først til Aalborg Amtstidende, senere Aalborg Stiftstidende og senere igen Nordjyske. Ligesom han også i en lang årrække var meddeler til Aars Avis.

Jens var et stort familiemenneske og gennem sit lange liv nåede han at have to vigtige livsledsagere, som han var utrolig taknemmelig for – først Rosa og så Henny.

Med Rosa blev han far til fire, og efter Rosas død bragte Henny yderligere tre til børneflokken. Da han døde havde de tilsammen 17 børnebørn, 26 oldebørn og som Jens sagde: ”Det er ikke én for meget.”

Tak for ’ålt’ var Jens´ egen udgangsreplik.

Udover familien er der helt sikkert mange andre, der vil sige ham – Tak for ålt.

Tak for hans engagement og indsats gennem et langt og godt liv, og tak for alle de gode minder.

En praktikplads fra studiet i Aalborg var springbræt til stillingen i Aars, og det blev også en retur til det Vesthimmerland, som Morten Lyngby er vokset op i. Her kender han erhvervslivet og har et netværk af kontakter.

Han er født og opvokset i Farsø i det, han beskriver som en helt almindelig familie og med en helt almindelig barndom med skole og fritidsaktiviteter.

Der var håndbold han gik til i en tidlig alder, og stoppede med at spille efter Folkeskolen, og så var det DDS spejderforbundet - også kaldt de blå spejdere - som Morten Lyngby fortsat er en del af, og som har givet ham mange gode oplevelser og meget læring.

Det har fostret et fællesskab og givet kompetencer med at have med mennesker at gøre, og lede dem i samme retning, udvikle gode ideer og have et godt samarbejde. Det var i Norge som 16-årig, Morten Lyngby lærte lidt om at være selvstændig, og i Schweiz i sommeren 2023, hvor han var en af lederne for den danske spejderlejr - altid med skandinavisk tilgang om en flad ledelsesstruktur i forhold til det mere hierarkiske, som han har observeret i spejderkorps fra andre europæiske lande.

Efter Folkeskolen tog

Morten Lyngby på Salling Efterskole i Jebjerg. Han havde brug for et afbræk fra almindelig skolegang, og som barn af en efterskolefamilie med en far, som har været efterskolelærer, lå det lige for selv at skulle prøve det.

Morten Lyngby er nærmest vokset op på en efterskole, for faderens arbejdsplads var et sted, hvor lærerbørnene var in-

kluderet og en del af fællesskabet. Børnene kom med på skiture og var af og til på skolen.

Sammen med de 140 andre elever i Jebjerg fik Morten Lyngby et år med fællesskab 24 timer i døgnet i en parallel verden, hvor det det ude i samfundet ikke var så vigtigt, for der var masser at opleve sammen med efterskolevennerne.

Som 16-årig kom han i 2016 på Vesthimmerlands Gymnasium i Aars og efter studentereksamen til Næsbydale Badehotel. Det var i en turbulent tid med ejerskifte og Corona-epidemi, men Morten Lyngby tog ansvar for store dele af den daglige drift.

Efter to år begyndte han på studiet til serviceøkonom på UCN i Aalborg, hvor han fortsat bor og har sin omgangskreds. I 2022 var Morten Lyngby i praktik i Aars.

Det førte til ansættelse i messecenteret og retur til “baghaven” fra barndommen, hvor han har fulgt med i Vesthimmerlands Teaterforening og brugt sin erfaring med det tekniske fra teaterkoncerter på gymnasiet til at hjælpe Cabaret Alfa.

Den gode dialog, og fokus på at forbedre og finde fælles løsninger, er ambitionen for Morten Lyngby, der gerne vil give den bedste oplevelse uanset, om det er arbejde, spejderlivet eller privat - og gerne i en rolle, hvor han er med til at sætte sit præg på tingene.

SIDE 2 17. APRIL 2024 Ugens portræt
Forretningsannoncer , større annoncer, samt fællesaverteringer med andre blade: Torsdag inden kl. 9.
bekendtgørelser (møder, indbydelser, taksigelser og lign.), forlystelser og loppeannoncer: Fredag inden kl. 9.
Indleveringsfrister:
Off.
Små rubrikannoncer (køb og salg): Mandag inden kl. 11
5.- kr. pr. nummer fra bladets ekspedition
Abonnementspris: 900,- pr. år. Løssalg
og
Tlf. 25 17 70 65 E-mail: kimabol13@gmail.com
Lokale meddelere: Kirsten Olsen, Vognsild, Østrup
Vestrup
Lokalavisen
Aars · Sønderup-Suldrup Avis · Haverslev Avis · Hornum Avis · Vegger Avis Udgives af Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S
Morten Lyngby. Himmerlandsgade 26 • 9600 Aars • www.hanslandry.dk Torben Rask Isa Ejdrup Birgitte Landry Claus Landry Karsten Svendsen Werner, Kirkegade 17, 2. nr. 5, Aars, onsdag, 24. april.

På rundtur i byen

Af Thorkil Christensen

Søndag havde jeg fornøjelsen at være en del af bemandingen på en stand til weekendens store Bil-, Bolig- og Fritidsmesse i messecenteret i Aars. Jeg har været “fast inventar” på en messestand adskillige gange gennem årene, men det var første gang som repræsentant for Turistforeningen for Aars og Omegn, som på grund af foreningens meget sparsomme økonomi havde messens mindste stand klemt inde mellem cafe Frk. Kold på den ene side og tøjbutikken Højbjerg på den anden. Men det var en fornøjelse, for der var besøgende på standen hele tiden. Publikum stod nærmest i kø for at komme til, og de blev sat på en lille prøve af turistforeningen som havde arrangeret en gættekonkurrence om byens forskellige kunstværker og specielle bygninger. Kunne deltagerne svare rigtigt på spørgsmålet om, hvor de affotograferede kunstværker og bygninger er placeret i Aars, så kom de med i lodtrækningen om vin og et par store poser med blandet slik.

Formålet var at teste lokalbefolkningen ved at sende deltagerne på en lille “rundtur” i Aars så de kunne blive lidt mere bevidst om, hvor de 12 kunstværker og bygninger findes. Og det blev de. Lokale kendinge sprang til med stor iver. Nogle løste opgaven i et snuptag, mens andre blev svar skyldig på et par af spørgsmålene og måtte have en smule hjælp. Andre gav op uden kamp, men det var få.

Ingen var i tvivl om, at de havde set de afbildede kunstværker - og dog - der var lige den store skrubtudse i poleret bronze ved indgangen til Aars Svømmehal. Den var der flere som havde svært ved at få placeret, selv om de erindrede at have set tudsen, der er udført af billedhuggeren Jens Seeberg. .

Det var en opgave, der gav stof til eftertanke. For det første blev det slået fast, at der er meget kunst i Aars, for det andet, at det ikke altid er det som er tæt på lokaltboende lægger mærke til, og for det tredje, at der er noget for turister at se på, når de kommer til Aars. Og det er ikke udelukkende Per Kirkeby-kunst som Aars er så berømt for... Der er meget andet.

Øvelsen var slet ikke så dårlig og gav anledning til mange kommentarer og opfølgende spørgsmål. Publikum hyggede sig med konkurrencen, og mange gik helt sikkert lidt mere oplyst

Læge træder ud af praksis i Aars

AARS: 1. maj sker der ændringer i Lægehuset Østermarken i Aars, idet læge Svante Gilberg udtræder. I stedet indtræder læge Pernille Nikolajsen.

Pernille Nikolajsen Jensen er 35 år.

Lægerne Thilde Ebdrup

Kjær, Peter Munk Jensen, Tine Heisz Ørndrup Højbjerg og Claus Lund fortsætter i praksis i Lægehuset Østermarken.

BEKENDTGØRELSER

Vores elskede mor

Elsa Poulsen

* 1. april 1941 er stille sovet ind Aars den 12. april 2024

Janette og Steen

Begravelsen finder sted fra Aars Kirke fredag den 19. april kl. 11.00 Højtideligheden slutter ved graven

TAK EFTER DØDSFALD

Hjertelig tak

Da, det er os umuligt at takke hver enkelt, som viste deltagelse ved Jens Hejlskovs død og begravelse, vil vi herigennem bringe vor dybtfølte tak til alle.

Tak for blomster, kranse, donationer og pengegaver.

Familien

Hjertelig tak for opmærksomhed og venlig deltagelse ved Erland Drejers bisættelse fra Aars Kirke Tak for blomster, kranse og donationer til Erlands minde.

En stor tak til Hjemmeplejen og Lægehuset Østermarken i Aars for god og kærlig omsorg og pleje. Tak til Ditte fra Farsø Begravelsesforretning for god og hjælpsom vejledning. Tak til Knud Erik for den bevægende tale og til Jens Olav for den smukke solosang i kirken.

Familien

AARS KIRKE

ORIENTERINGSMØDE

Som et led i menighedsrådsvalget 2024 afholder Aars Sogn orienteringsmøde tirsdag d. 14. maj kl. 19.00 i AKS, Aars Kirke/ kultur og Sognehus, Kirkeplads 6, 9600 Aars. Alle interesserede er velkomne til at deltage. På mødet orienteres der om menighedsrådets arbejde, om kommende opgaver og om det forestående menighedsrådsvalg.

Der vil være kaffe og brød.

Venlig hilsen Aars Menighedsråd

www.aarskirke.dk

Advokatvagt i Aars

Advokatvagten yder gratis vejledning den første hverdags-torsdag i hver måned i tidsrummet kl. 16.00-17.00.

• Advokatvagten har til huse hos Norden Advokatfirma, Kirkegade 1, 9600 Aars.

• Advokatvagten foretager mundtlig rådgivning og kan kun benyttes ved personlig henvendelse.

Vindere fra messen

“Bolig, Bil & Fritid”

Tak til alle for deltagelsen i turistforeningens konkurrence. Følgende har vundet og kan afhente gevinsten i Aars Avis’ ekspedition:

Solveig Bigum • Frank Nielsen Kirsten Petersen • Kasper Aarup

Med venlig hilsen

Turistforeningen for Aars og Omegn

Standerhejsning

Lørdag 20. april kl. 10 til kl. 13

Vel mødt!

Yderligere informationer: www.aarstennisklub.dk

Aars Tennis & Padel

Sports Allé 6, 9600 Aars

Store Bededags Kvæld i Hornum Sognehus

Torsdag den 25. april kl. 19.00

Traditionen tro er der varme hveder, kaffe, fællessange og tid og rum til samtaler. Alle er velkomne på en lys forårsaften. Fri entre.

Med venlig forårshilsen Menighedsrådet ved Ulstrup- Gundersted sogne

www.aarsfrikirke.dk

17. APRIL 2024 SIDE 3
du tryksager? Spørg hos Aars Bogtryk & Offset Tlf. 98 62 17 11
Mangler
AARS AVIS Annoncetelefon 98 62 17 11

Vil skrive ny bog om gammelt Aars-slagteri

Tidligere fabrikschef leder efter oplysninger

Ordinært byrådsmøde

Torsdag den 25. april kl. 16.00 på Rådhuset i Aars

Byrådets møder er offentlige, så interesserede er velkomne til at deltage i det månedlige møde. Det foregår i Byrådssalen på Rådhuset i Aars, Vestre Boulevard 7, 9600 Aars.

Dagsordener og referater kan findes på bibliotekerne og på www.vesthimmerland.dk/dagsorden

Du kan se byrådsmøderne direkte på webtv på www.vesthimmerland.dk/webtv

Her kan du også se eller gense møderne, når det passer dig.

Du har også mulighed for at se byrådsmøderne direkte på Facebook på kommunens Facebook-profil på www.facebook.com/ vesthimmerlandskommune

Spørgetid

Forud for byrådets møder holdes offentlig spørgetid i indtil 30 minutter. Spørgsmål skal være byrådet i hænde senest kl. 12.00 dagen før byrådsmødet.

Regler for spørgetid kan også ses på www.vesthimmerland.dk/spoergetid

PER BACH LAURSEN BORGMESTER

Reparationscafé på Knabergården

I verdensmålsugen kan du få hjælp til at fikse de hullede bukser, den gamle lampe eller cykelslangen med sammen med de frivillige i reparationscaféen.

22. - 24. april kl. 13.00 – 17.00 i Jydeværkstedets lokaler på Knabergården.

Makerspace:

Lav dine egne klistermærker

Kom og leg i Makerspace Vesthimmerland på Aars Bibliotek.

Den 23. april kl. 13.00 – 17.00 får du en grundig introduktion til Scan’n’cut-maskinen og mulighed for at lave flotte og personlige klistermærker. Medbring gerne egne billeder. Gratis adgang – billet ikke nødvendig.

Guidet gåtur med hjerteforeningen fra Kom med på 5 km. guidet gåtur i et tempo, hvor alle kan være med. Undervejs fortæller guiderne om verdensmål og om hjerteforeningens tilbud og der er tid til en snak. Vi mødes ved Farsø Bibliotek torsdag den 25. april kl. 10.00.

Gratis – ingen tilmelding.

Se mere om arrangementerne på: www.vhbib.dk/arrangementer

Vesthimmerlands Kommune

Vestre Boulevard 7

9600 Aars

www.vesthimmerland.dk | Tlf.: 9966 7000

AARS: Det et kvart århundrede siden svineslagteriet på Gislumvej i Aars lukkede ned efter 90 års drift. Nu er der en bog på vej om slagteriet.

Aars og Omegns Andelsslagteri var selvstændigt til 1977, hvor slagteriet fusionerede med Bjerringbro Andelsslagteri og derefter begyndte en periode med udvidelser og tilbygninger.

Poul Andersen var fa-

brikschef fra 1979 og frem til 1991. Det er ham, der har sat sig for at skrive en bog om slagteriets 90-årige historie.

Poul Andersen har været på jagt efter informationer i Lokalhistorisk Arkiv, på Nutidsmuseet i Aars og i arkiverne hos Aars Avis, men vil gerne have hjælp. - Jeg var med til den spændende fusion med Bjerringbro Andelsslagteri og

BEKENDTGØRELSER

LØB PÅ

AARS MOTOCROSSBANE

I forbindelse med at vi i Aars Motocroosklub lørdag den 11. maj og lørdag den 15. juni afholder DAM løb og LIGA løb, må indbyggerne i Aars samt naboer til klubben påregne en del larm fra de mange fremmødte kørere og maskiner.

Stævnet strækker sig over ca. 10 timer. Det vil sige at løbene begynder kl. 9.00 og forventes afsluttet senest kl. 18.00.

Aars Motocrossklub

Ung volontør søges efterår 2024

Kirkerne i Vesthimmerlands Provsti sender hvert år en ung volontør/u-landsfrivillig ud - typisk til Afrikafor at gøre en indsats.

I 2024 søges en ung med bopæl i provstiet til at blive sendt som volontør til Tanzania - til Trinity School ved Bukoba - i 3 måneder (september - november). Efter udsendelsen skal volontøren stå til rådighed for sogne i provstiet i det første kvartal 2025 for at fortælle om sine oplevelser for konfirmander, minikonfirmander, ved sognemøder og andre steder. Man vil som volontør blive ’klædt på’ til at kunne fortælle og give oplæg om sit eventyr. Egenbetaling er kr. 6.000 + vaccinationer m.v. Vesthimmerlands Provsti betaler øvrige udgifter, som måtte være forbundet med rejse og ophold. Vedr. spørgsmål, kontakt evt. sognepræst Jens Jacob Jensen, Aars tlf. 29 90 61 64, mail: jjkj@km.dk

Ansøgning sendes seneste 6. maj til provst Hanne Petersen, Vesthimmerlands Provsti, Kirkeplads 6, 9600 Aars tlf. 98 66 10 27/20 57 99 09, mail: vesthimmerlands.provsti@km.dk

Se mere på

www.volontoer-vesthimmerlands-provsti.dk

de mange spændende år op til fusionen med Danish Crown i 1991. Historien om en af byens store virksomheder fortjener at blive mangfoldiggjort. Mange tidligere kolleger, leverandører af svin til slagteriet og andre har uden tvivl mange nyttige oplysninger, herunder billeder. Derfor opfordrer jeg til at sende bidrag til mig. Jeg håber at kunne udgive bogen i slutningen

virksomhedens 90 års historie.

af i år, siger Poul Andersen, der tidligere har udgivet fem erindringsbøger.

Besøg i Aars af Europas bedste jazzsangerinde

AARS: Anmelderne havde de store roser fremme, af jazzsanger, sangskriver og guitarist Mette Juul i november 2023 udgav albummet Celeste, som var hendes sjette udgivelse i eget navn.

I Gaffa fik albummet fem ud af seks stjerner, og Mette Juul blev kaldt den bedste jazzsanger i Europa.

Nu følges der op på udgivelsen med en koncertrække, hvor Mette Juul sammen med den svenske guitarist Andreas Hourdakis og den danske bassist og cellist Jesper Thorn fortolker sangene fra Celeste.

Publikum kan glæde sig til personlige fortolkninger af tidløse amerikanske klassikere og originale sange fra Mette Juuls egen hånd ved koncerten på fredag, 19. april i Vesthimmerlands Musikhus i Aars.

Celeste betyder himmelsk eller at være tæt på himlen. Et sted, hvor lytteren inviteres til at drømme sig væk fra tidens intense verden og ind i et håbefuldt sfærisk lydunivers, hvor vir-

kelighedens mørke undertoner af og til klinger med.

I et kammermusikalsk rum med nye instrumenteringer med guitar, sang, melodika, cello og celeste (klokkeklaver, red.) undersøger Mette Juul ny grund med et minimalistisk lydunivers, som fremmer teksternes betydning.

Mette Juul har høstet stor ros for sin uforlignelige vokal og inderlige fortolkninger. Hendes karriere tog fart i 2015 i forbindelse med hendes tredje album “There is a song”, hvor hun fasttømrede sit musikalske ståsted, og med ægte og ren autoritet formår at sammensmelte den nordiske melankolske klang med den dynamiske amerikanske jazzarv.

- Vi har tidligere haft besøg af Mette Juul, og hun formår at fange tilhørerne med sine mange vokale nuancer og sin leg med ord. Så vi glæder os til et gensyn, siger lederen af Vesthimmerlands Musikhus Lisbeth Jagd.

SIDE 4 17. APRIL 2024
Mette Juul kan opleves til koncert i Vesthimmerlands Musikhus ALFA på fredag. Poul Andersen er tidligere fabrikschef på slagteriet i Aars og vil udgive en bog om

Opslagstavlen for Aars og omegn

INVITATION TIL ETABLERING

af ”Aars Lystanlægs Venner”

Info aften

Torsdag d.18. april kl. 19.00

I Aktivitetscentret Aars

Aars Borgerforening har som ambition at etablere nogle grupper af frivillige, bl.a. ovennævnte. Flere har efterspurgt dette. Har du interesse heri, eller blot nysgerrig. Så mød op til en orientering om tanker bag etablering af:

Aars Lystanlægs Venner:

- Deltagelse i anlæggets udvikling

- Deltagelse i pleje og vedligeholdelse

- Deltagelse i udvikling, pleje og vedligeholdelse af anlæggets nærområder

- Samt orientering om øvrige fremtidige tiltag - og projekter

Arr.:

I Aktivitets Centeret, Bymidten 15, Aars.

Torsdag den 2. maj 2024, Kl. 14.00 – 16.00 Café for hørehæmmede og pårørende, også ikke medlemmer. Vi udveksler ideer og erfaringer, og derved hjælper vi hinanden

Birte Lambert vil fortælle om sin hørelidelse. Hvilke udfordringer har den givet, hvordan har jeg løst dem og hvad har jeg måttet opgive. Jeg har valgt at fokusere på det jeg kan, i stedet for det jeg ikke kan. Der er gratis kaffe og brød Høre Café den første torsdag i hver måned, Vi ses! – høreforeningen – vhl-rb.dk Birte 24 42 59 73 Aage 28 23 08 63

DE LØB STÆRKT I AARS HÅNDBOLDKLUB I WEEKENDEN

De har nemlig både arrangeret Bolig, Bil & Fritidsmesse sammen med Messecenter Vesthimmerland og afholdt kvali kationsstævne for DM i U17-kategorien.

Stævnet blev afviklet med støtte fra Sparekassen Danmark Fonden Himmerland. Fonden sætter nemlig en ære i at bakke op om de frivillige ildsjæle.

Karina Mathiasen, der er privatkunderådgiver i Sparekassen

Danmarks afdeling i Aars, havde fornøjelsen at overrække donationen på vegne af fonden.

Ildsjæle,

HORNUM-ULSTRUP SENIORER

Kør-selv tur:

Onsdag den 24. april kl. 13.00

Fra Hornum Kro kl. 12.15

Vi besøger “Himmerlands Kød”, Nordre Ringvej 99, Ålestrup.

Efterfølgende kaffe på Simested Kro. Pris: 50 kr.

Tilmelding til Bent Mathiesen, tlf. 4045-7316 senest den 19.april.

Alle er velkomne.

VI ØVER OS PÅ GOLFSVINGET

Forleden var der indvielse af den nye golfsimulator hos Aars Golfklub.

Simulatoren er blevet til takket være en stor donation fra Sparekassen Danmark Fonden Himmerland.

Derfor mødtes vi med golfklubbens formand, fondens bestyrelse og de lokale håndværkere, der har arbejdet på projektet, til en snak om lokalt engagement

Vi k også lov til at prøve simulatoren - og det skal vi vist øve os lidt mere på…

der går en ekstra mil for foreningslivet

Vi brænder for foreningslivet og vores lokalområde. Udvikling og innovation står højt på dagsordenen hos os. Som bestyrelsesmedlemmer i Sparekassen Danmark Fonden Himmerland har vi en unik chance for at forfølge vores interesser. Gennem fondens donationer kan vi virkelig gøre en væsentlig forskel i foreningslivet.

Kære foreninger i Aars og omegn

Sparekassen Danmark Fonden Himmerland vil fremover give jer muligheden for kvit og frit at indrykke mindre annoncer (80x93 mm.) her på siden, (samme str. som modulerne som anvist her på siden), dog max. en annonce pr. arrangement. Det kan være alt fra bankospil til standerhejsning.

I skal blot sende annoncematerialet til annonce@aarsavis.dk og mærke det “OPSLAGSTAVLEN”

Arbejdet i fonden er både spændende og udfordrende. Det er en enestående mulighed at kunne påvirke så mange foreninger og mennesker positivt. Derfor går vi til opgaven med at administrere fondens midler med stor respekt og omhu.

Opslagstavlen udkommer i lige uger.

Deadline for annoncemateriale er fredag kl. 12.00 ugen før indrykning eller efter “FØRST TIL MØLLE” princippet.

Vi håber det lokale foreningsliv vil bakke op om fondens initiativ.

Vi har nemlig et ønske om at støtte så mange foreningeri Aars og omegn som muligt, uanset foreningens størrelse.

Vi er stolte af at være en del af Sparekassen Danmark Fonden Himmerland. sparekassendanmarkfondenhimmerland.dk

17. APRIL 2024 SIDE 5 Lokale penge, der gør gavn
Sponsoreret af:
Michael Henrik Thomas Lars K Lars B

Konfirmander fra Aars Skole

AARS: Lørdag, 27. april er der konfirmation i Aars Kirke. Fra Aars Skole konfirmeres følgende elever fra skolens 7. klasser:

7A: Alexander Lykkegaard Jensen, Carl Jakob Björk Rask, Caroline Munk Hagner, Emil Guldberg Henriksen, Ida Tønnesen, Ida Munk Sommer, Johan Heisz Olesen, Jonas Fuglsang Christensen, Jonas Stiller Jonasen, Laura Søs Albæk Thaysen, Luca Brix Nielsen, Lærke Klarup Lind Lassen, Maja Secher Urbaniak, Malthe Pugholm Mark, Marcus Johnsen Nørgaard, Mikkel Søndergaard Nielsen, Nanna Dahl Petersen, Sigurd Brinkmann Sandersen, Storm Haurum

Dehn Andersen, Toni Bach Nørgaard, Victoria Bagger Kristensen, Victor Laue Greisen, William Holm Gundersen.

7B: August Floris, Bo Plagmann, Danni Dehn Würtz, Emilie Bisgaard Kristensen, Felix Lynderup Møller, Frederik Mølskov Astrup, Isabella Thellefsen, Isabella Ryberg Helming Andersen, Josefine Meldgaard Just Thomsen, Kasper Fyllgraf Christensen, Laura Kragh Rasmussen, Mathias Grønning Skovgaard Hansen, Mathias Søndergaard Leuenhagen Petersen, Mikkel Walentin Nielsen, Olivia Gadeberg Lysgaard, Oscar Valdemar Entrop Mikkelsen, Otto Mølgaard Frederiksen, Sebastian Brinkmann Kongsbak, Sille Bjerregaard Pedersen, Simon Emil Høgh Andersen, Sine Lindberg Nørtoft, Sofia Emilie Høgh Andersen, Sofie Mark Sauer, Tore Gass Sibbesen.

Konfirmander fra Østermarkskolen

AARS: Lørdag, 20. april er der konfirmation i Aars Kirke. Fra Østermarkskolen konfirmeres følgende elever fra skolens 7. klasser:

7A: Andreas Emil Nissen, Dicte Sigvardt Norup, Frederikke Riis Knudsen, Frederik Sebastian Rosendal, Frederik Vestergaard Mortensen, Freya Krogh Pedersen, Gustav Jefta Petersen, Jakob Juhl Ladegaard, Kirstine Høyer Dahl, Liva Simoni Mosbæk, Luna Hauschildt Gertsen, Martin Christian Hansen, Noah Alexander Pedersen, Rumle Rasmus Nielsen, Sofie Horsbøl Stensbøl,

Stella Halberg Bøgh, og William Isak Nielsen.

7B: Caroline Lange Nielsen, Jeppe Tolbod Johansen, Jonas Dahl Haldrup, Kamille Skovgaard Pedersen, Karl Bruun Larsen, Klara Marie Bach Lindemann, Laurits Simoni Mosbæk, Mads Thorsager Nielsen, Malthe Dybdal Hawkins, Mikkel Sørensen, Mikkeline Bay Bindslev, Sebastian Justesen Jensen, Signe Buus Borre, Signe Sophie Bødkergaard Kristensen, Sille Munkholm Nielsen, Sofia Larsen, Mikkel Betzer Lapirtis ogSigne Skov Christensen.

7C: Adam Valdemar Schou

Jensen, Alexandra-Camilla Bernlow, Artem Krechko, Frederikke Selma Bjørn

Pedersen, Hjalte Solvang

Christensen, Jasmin Bach

Jensen, Kristian Sass

Klitgaard Brander, Lucas

Nikolaj Handest, Magne

Diemer, Magnus Hvid Sørensen, Mathilde Marie

Sahl Pedersen, Michella Hegelund Larsen, Nicklas Vandrup Skjønning, Noah Betzer Pedersen, Oliver Mads Sørensen, Runa Juhl

Danielsen Jensen, Sofie Engelbredt Gregersen, William Pavar og Isabella Banda Tavs Andersen

og bæredygtighed omkring spisebordet, på gåturen eller mens man nørkler med håndarbejde, siger Nicole Knøs Christensen, Vesthimmerlands Biblioteker.

AARS: I næste uge sætter bibliotekerne i Vesthimmerland fokus på FNs 17 verdensmål.

Målet er at inddrage borgerne og synliggøre, at man selv kan gøre en forskel, og gerne i fællesskab med andre. På Aars Bibliotek er der børneteater med forestillingen “Lyt til træerne” lørdag, 27. april.

BEKENDTGØRELSER

Demensuge 19 i Vesthimmerland

Demensuge 19 i Vesthimmerland byder på en masse forskellige arrangementer, som har fokus på kultur og fritid, så både personer med demens og deres pårørende får en pause fra sygdommen. Samtidig skal vi i fællesskab udbrede kendskabet til demens og demenssymbolet.

Besøg på Nutidsmuseet i Aars - Gratis

Kom på Nutidsmuseet i Aars, som åbner dørene til et arrangement for borgere med demens og pårørende. Her kommer du tilbage i tiden, og oplever ting fra danskernes dagligdag, som den så ud for 20, 30 eller 100 år siden. Der serveres kaffe og kage.

Vandgymnastik i Rønbjerg - Gratis

Du kan også komme med til vandgymnastik i varmtvandsbassinet i Rønbjergfor borgere med demens og pårørende. Tag gerne din ægtefælle, nabo eller ven med. Træning i vand har mange fordele, idet opdriften kan hjælpe med at gøre bevægelserne lettere, så belastningen på led og knogler nedsættes betydeligt.

Man skal ikke kunne svømme for at deltage. Der serveres kaffe og kage.

Det er en en musikalsk forestilling for de mindste med musik og sang om at lytte til naturen.

To kaniner vover sig ind i den eventyrlige papirskov, og forestillingen byder på alt lige fra højtlæsning, levende musik og sang til genkendelige klassikere og

overraskende lyde og toner.

Koncerten henvender sig hovedsageligt til familiens små størrelser, de 2 til 7-årige.

- Vesthimmerlands Biblioteker har fokus på at styrke lokale fællesskaber og samtidig sætte fokus på verdensmålene.

Vi glæder os til en hel uge med arrangementer, der samler folk og sætter gang i samtalerne om klima

Det måske mest grænseoverskridende arrangement er samme dag, hvor Mike Erikstrup fortæller om sit spændende karriereskifte fra traditionel landmand til producent af insekter og ejer af Din Insekt Butik.

Fremtidens fødevarer kalder han insekterne, og man kan smage på, ifølge Mike Erikstrup, knasende sprøde delikatesser i form af forskellige insekter som f.eks. melorme og fårekyllinger.

SIDE 6 17. APRIL 2024
Iværksætter Mike Erikstrup holder foredrag om insekter som fødevarer på Aars Bibliotek, og der er mulighed for at smage på melorme og fårekyllinger.
Let Svær 39615 4352 Sudoku 6 - Easy 18 3154 59842 951 6 74925 8476293 76 1675 6 -47 89 496 Sudoku 6 - Hard 48196 129 75 12 64 28 1465 81 4 Created by -4SUDOKU
Smag melorme og fårekyllinger i Aars Verdensmålsuge på bibliotekerne i Vestimmerland
Se hele programmet for ugen på: www.vesthimmerland.dk/demensuge19

FORSKNINGENS DØGN 2024

Tirsdag d. 23. april kl. 10.00

Dyrevælfærd under transport

Mette R. Herskin Professor Institut for Husdyrog Veterinærvidenskab, Aarhus Universitet

Måske har du hørt, at dyr transporteres, og nogle gange transporteres langt? Men ved du, hvordan man transporterer dyr? Og hvad ved vi om dyrevelfærd under transport?

Tirsdag d. 23. april kl. 15.00

De arabiske golfstater

Martin Hvidt Lektor, dr. phil et ph.d Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet

Foredraget vil give et overblik over, hvordan de Arabiske Golf stater har udviklet sig ved hjælp af rigelige oliepenge - og hvordan disse lande i dag står overfor betydelige udfordringer i forhold til at skabe indtægt og omstille sig til moderne videnssamfund.

Tirsdag d. 23. april kl. 19.00

Chat-demokratiet:

Hvad kommer AI til at betyde for den demokratiske samtale?

Jan Løhmann Stephensen Lektor i Æstetik & Kultur Aarhus Universitet

I demokratiet spiller sproget en central rolle. Men hvad sker der egentlig, når vi ikke længere er alene i dette samtalerum, og i stedet skal dele det med kunstig intelligens baseret på store sprogmodeller?

Støttet af Uddannelses- og Forskningsministeriet

Onsdag d. 24. april kl. 15.00

Udfordringer og fremskridt

Peter Nørkjær Gade

Forskningsleder / Docent University College Nordjylland Foredraget handler om overgangen fra traditionelle papirtegninger til anvendelse af kunstig intelligens i byggeriet. Vi vil belyse de vigtige fremskridt og udfordringer, som denne udvikling medfører. Hvordan navigerer vi i byggebranchens digitale landskab i 2024? Er den teknologiske udvikling en udfordring for branchen, og hvad kræves der, for at holde trit?

Onsdag d. 24. april kl. 19.00

Husmor og skribøse

Susanne V. Knudsen Professor Emerita Pensionist

I foredraget får du et indblik i venskabet mellem Tove Ditlevsen og Ester Nagel, baseret på brevvekslingen mellem dem. Den er udgivet med titlen “Husmor og skribøse”. De to forfattere mødte hinanden i begyndelsen af 1940’erne, og her opstod et langt venskab.

Fredag d. 26. april Kl. 10.00

Velfærdsteknologiens muligheder og udfordringer i kommunal praksis

Anna Marie Lassen Ph.d. og lektor University College Nordjylland (UCN)

Anna Marie Lassen fortæller om forskningsarbejdet med velfærdsteknologi i kommunal praksis og om betydningen af velfærdsteknologi for medarbejdernes arbejdsliv og borgerens hverdagsliv. Oplægget vil giver forskellige perspektiver på, hvilken betydning velfærdsteknologi og hverdagsteknologi (herunder også digitale teknologier) kan have for den ældre boger, samt borgere med udviklingshandicap i hverdagslivet.

Entre pr. foredrag: 40 kr. incl. ka e/the. Betales ved indgangen.

Af hensyn til det praktiske, vil vi gerne bede om tilmelding på kontakt@kulturhussoettrup.dk

17. APRIL 2024 SIDE 7
KulturDebathus Søttrup · Jernbanegade 36 · Hornum Læs mere på www.kulturdebathussoettrup.dk

Ren råhygge på messe i Aars

Nyt koncept en ubetinget succes for udstillerne

Af Ture Damtoft

22. april 2024

AARS: En travl lørdag formiddag, en lidt stille lørdag eftermiddag, hvor det var strålende solskin og perfekt havevejr, og så en forrygende travl søndag, hvor der nærmest var konstant kø ved standene.

Tag med til gratis inspirationsdag og skab mere GANG i dit nabolag

Begge dage var det ren råhygge i en dejlig afslappet stemning, når man gik rundt på Bil, Bolig & Fritid-messen i Aars.

Vil du gerne gøre en forskel for andre og dig selv? Så er her muligheden for at komme i gang!

Tidspunkt: 15.30-18.30

Mødested: Tvebjerg

Naturpark

Adresse: Mulighed for parkering v. Tvebjergvej Vi mødes ved shelteret

Gåture er både hyggelige, nemme at gå til og sunde for krop og sind. Gåture sætter naturligt gang i samtalerne, og de gode oplevelser står i kø, når du snører gå-skoene. Og så er gang for alle –uanset alder, erfaring og fysik. Til denne inspirationsdag bliver du klædt på og inspireret til at arrangere gåture i dit lokalområde og invitere andre med.

Hvad får du ud af inspirationsdagen?

Viden om hvorfor gåture, fællesskab, natur og venlighed er en stærk cocktail for sundheden og trivslen

Inspiration og gode råd til hvordan du arrangerer gåture og får andre med

2-3 km gåtur i dit skønne lokalområde med andre fra dit nabolag – inviter gerne en ven, nabo eller familiemedlem med!

Tilmeld dig via QR-koden:

Et nyt koncept, afløseren for “Forår i Himmerland” og en succes mener eventmanageren ved Messecenter Vesthimmerland.

- Med det nye navn ville vi signalere, at det ikke er så geografisk låst, og det synes, jeg vi er lykkedes med. Vi har tilbudt stande indenfor kategorierne, så den er mere sigende om selve indholdet på messen, hvor navnet Forår i Himmerland ikke var så tydeligt at afkode, og samtidig kan vi fortsat have et meget bredt udvalg af stande med, siger Morten Lyngby.

Mjød smagte godt

Der var smagsprøver og konkurrencer på mange stande, der var nye biler og tilbud om prøvekørsel men et lidt anden type indslag var massagestole fra World of Comfort, som Karin Hjorth fra Blære nød godt

af. Mens hun fik fem minutters massage fik hendes datter og niece et lille grin sammen med hende.

- Vi talte med en masse mennesker. Jeg har fået smagt mjød og fandt ud af, at det faktisk smager godt, og jeg har fået snakket med et forsikringsselskab og skal måske skifte.

Det er rigtig godt, siger Karin Hjorth, der dog ikke lige tænker, at der er 45.000 kroner til at købe en massagestol, som hun ellers synes er helt fantastisk.

På Aars Handels stand var der også smagsprøver fra Vinoble, Peders Bageri og Frk. Kold, og hos Byens

Køreskole uddelte ejeren påskeliljer.

- Gæsterne kan få en dusk, så de ka’ husk’ mig, griner Michael Møller, der på to timer fik skrevet fire op til at tage trailer kørekort.

- Det er godt besøgt, og de kommer i sådan en lind strøm.

Jeg regner med at få skrevet 10 elever op til kørekort, og samtidig har jeg fået vist flaget og haft et par hyggelige dage, sig han.

Klar til at bakke op Et nyt tiltag var fra fire nyvognsforhandlere i Aars, der tilbød prøvekørsel af de nyeste model-

ler, og det blev en succes. - Der var godt gang i den. Vi havde nok en 40-50 ude at prøvekøre vores biler, og vi fik da også solgt nogle stykker og sået en masse frø. Interessen bliver vækket hos folk, når de kan få en prøvetur, og vi har nogle flere aftaler, vi følger op på i den her uge. Det var en fordel at være i Hal1 med bilerne og have prøvekørslen ude ved Hal2, men det krævede selvfølgelig ekstra mandskab. Idéen med prøvekørsler var rigtig god, og det tror jeg de andre tre forhandlere er enige med mig i, uden at jeg ved det, for vi havde allesammen så travlt, at vi ikke nåede at få snakket sammen, men vi er helt klar til bakke op om forårsmessen, når den kommer igen, siger Jens Kristian Jensen.

Over de to dage kom der lige omkring 4100 besøgende, et tal som er godkendt af Morten Lyngby.

- Der var rigtig godt med folk, og det var også købeglade gæster, som var interesserede i standene og deres varer. Vi fik testet vores nye koncept, og nu skal vi lige have evalueret på det, inden vi lægger os fast på en eventuel gentagelse, men for Messecenter Vesthimmerlands var det en rigtig positiv weekend, siger Morten Lyngby.

SIDE 8 17. APRIL 2024
Simested Cementstøberi Eveldrupvej 30 • Simested • 9620 Aalestrup Tlf. 98 64 90 63
sc@simested-cement.dk
Fax: 98 64 91 45 se meget mere: www.simested-cement.dk Fabrikspriser
Følg os
Facebook Alt i Bygningsmalerenmalerarbejde Farsø Malermester
www.bygningsmaleren-farsoe.dk mail@bygningsmaleren-farsoe.dk Mobil
.
LECA - FUNDA BLOKKE Direkte salg til erhverv og private Havefliser Belægningssten
Gert Bang Larsen
51 78 28 68
Tlf. 98 63 30 12
DGI Nordjylland
DGI Nordjylland
De små kunne vinde præmier ved at fange ænder på Norden Advokaters stand. Hos MTH biler havde de travlt med både at vise bilerne frem og få gæsterne med på prøvetur. “En dusk så de ka’ husk” var Michael Møllers motto på Byens Køreskoles stand. Velsmagende mjød eller ikke, der var prøver nok til at finde ud af det. Selvom der var travlt, var der også tid til en snak og et grin på standene.

KULTUR KULTURKALENDER

Børneteater - Lyt til træerne

D. 20. april kl. 14.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Søndergade 24, 9600 Aars

PRIS: 25 kr. + gebyr

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

Verdensmålsuge:

Gåtur med Hjerteforeningen

D. 25. april kl. 10.00

STED: Farsø Bibiotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Frederik IX’s Plads 3, 9640 Farsø

PRIS: Gratis

ARR: Farsø Bibliotek, tlf. 9966 8530

Insekter på gaflen

D. 27. april kl. 11.00 - 13.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Søndergade 24, 9600 Aars

PRIS: 50 kr.

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

TENNIS

D. 13. maj kl. 19.30

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: 200 kr., medlem 150 kr.

Ung (u. 25 år) 75 kr.

ARR: Vesthimmerlands Teaterforening, tlf. 2149 3424

Alberte Winding

D. 24. maj kl. 20.00

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: 295 kr.

ARR: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050

Vesselil - Folkemusik med twist

D. 20. april kl. 14.00

STED: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet

Søndergade 48, 9640 Farsø

PRIS: 100 kr., 80 kr. for medlemmer.

Inkl. et glas vin og lidt godt til ganen

ARR: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet, tlf. 9866 6788

Verdensmålsuge:

Klimaklar familie - fællesspisning

D. 25. april kl. 16.30 - 19.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Søndergade 24, 9600 Aars

PRIS: 20 kr.

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

New Zealand rundt

D. 2. maj kl. 16.00 - 17.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Søndergade 24, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

Bogsalg

D. 13. - d. 20. maj

kl. 10.00 - 22.00

STED: Aars Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Søndergade 24, 9600 Aars

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

Kvinder i den offentlige debat

D. 25. maj kl. 9.30

STED: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet

Søndergade 48, 9640 Farsø

PRIS: 150 kr., 120 kr. for medlemmer

inkl. forplejning

ARR: Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet, tlf. 9866 6788

April, maj 2024

Læs mere på: vesthimmerland.dk/oplev-vesthimmerland

Verdensmålsuge:

Reparationscaféer

D. 22. - 26. april kl. 13.00 - 17.00

STED: Aalestrup Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker

Knabergaarden 4, 9620 Aalestrup

PRIS: Gratis

ARR: Aalestrup Bibliotek, tlf. 9966 8520

Børns Vilkår v/ Psykoterapeut Marianne Rose Dupont

d. 25. april kl. 16.30

STED: KulturDebathus Søttrup Jernbanegade 36, 9600 Aars

PRIS: 30 kr.

ARR: KulturDebathus Søttrup, kontakt@kulturhussoettrup.dk, tlf. 2329 3106

Christian Houmann

D. 2. maj kl. 19.30

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: 110 kr.

ARR: ALFA Vesthimmerlands Musikhus, tlf. 9698 0050

“I musikalsk rejse gennem livet”

D. 15. maj kl. 19.30

STED: Aars Kirke

Kirkeplads 1, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR: Aars Kirke, tlf. 9862 4247

I afvigernes fodsporekspedition til Livøanstalten

D. 25. maj kl. 10.30

STED: Rønbjerg Havn

Livøvej 145, 9681 Ranum

PRIS: 399 kr. inkl. færge, guidet tur og frokost

ARR: Aars Bibliotek, tlf. 9966 8510

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte redaktionen på Kulturkalenderen:

Forskningens Døgn 2024

D. 23. - 26. april

kl. 10.00 - 21.00

STED: KulturDebathus Søttrup

Jernbanegade 36, 9600 Aars

PRIS: 40 kr.

ARR: KulturDebathus Søttrup, kontakt@kulturhussoettrup.dk, tlf. 2329 3106

Koncert med Mads Hansens

Kapel, 5 mands orkester

D. 25. april kl. 19.00

STED: KulturDebathus Søttrup Jernbanegade 36, 9600 Aars

PRIS: 100 kr.

ARR: KulturDebathus Søttrup, kontakt@kulturhussoettrup.dk, tlf. 2329 3106

Fællessang

D. 4. maj kl. 11.00

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: Gratis

ARR: ALFA og initiativtagerne, Grethe Stæhr, Elise Børresen og Lene Weiss, tlf. 9698 0050

Nordens Lys - i ord og toner

D. 22. maj kl. 19.00

STED: Farsø Kirkes Sognegård

Søvej 3, 9640 Farsø

PRIS: 200 kr. inkl. let anretning, kaffe og kage

ARR: Foreningen Norden Farsø / Løgstør, tlf. 9863 1927

Arosia 50 års

Jubilæumskoncert

D. 25. maj kl. 15.00

STED: ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Jyllandsgade 54, 9600 Aars

PRIS: 75 kr. inkl. forfriskning

ARR: Arosia, tlf. 9862 3633

17. APRIL 2024 SIDE 9
Malene Bonderup Wennerlin I Mail: mbs@vesthimmerland.dk I Tlf: 3084 3708 -
I Mail: sdom@vesthimmerland.dk I Tlf: 9966 8515
Stinna Gyrup Dommerby

Der blev holdt soirée française på Vesthimmerlands Gymnasium.

Aars-elever lærte om fransk kultur

På Vesthimmerlands Gymnasium i Aars kan man ud over engelsk, lære tysk, fransk og italiensk.

I den forløbne uge har eleverne i 2s været på studietur til Paris og haft mulighed for at se, høre, tale og smage på fransk kultur. Men faktisk fik alle gymnasiets elever, der er i gang med at lære fransk, denne mulighed kort inden studieturen, da der blev holdt soirée française på Vesthimmerlands Gymnasium.

Versus (2:8) - Kebabmand på udebane Micki Cheng er selvudnævnt spisepindsmester. Men kan han slå Scrabble- eksperten Ola Jørgensen i Scrabble med spisepinde? Og kan en kebabmand være hurtigere end en frisør til at trimme en alpaka? Dét og meget mere kan du gætte med på i aften, når Jonas Madsen præsenterer skøre og sjove Versusdueller.

Minkavlerne

Dansk komedieserie

René føler sig sløj og insisterer på, han har brug for lægehjælp, så Martin og Allan må tænke kreativt. Rebet strammer yderligere til, da Sonja begynder at lede efter René, og Jakob undrer sig over brødrenes øgede aktivitet ved containeren.

Højtuddannede kan være med til at gøre en forskel

Møde i Aars om grøn omstilling i Vesthimmerland

Af Ture Damtoft

- Her spillede eleverne franske spil, hørte og fremførte fransk musik, medbragte et imponerende væld af franske specialiteter, som blev nydt, og så franske film. I aftenens løb var eleverne sammen på tværs af klasser og årgange, og det er lige præcis en af de måder, de unge selv ønsker at være mere sammen på, siger uddannelsesleder Mads Ilsøe, Vesthimmerlands Gymnasium.

AARS: Erhverv Væksthimmerland vil på et fyraftensmøde hjælpe virksomheder i kommunen med ideer til at løse den grønne omstilling og om hvordan, de kan tiltrække den højtuddannede arbejdskraft, der kan komme med ideerne til den. På et møde i Messecenter Vesthimmerland i Aars mandag, 13. maj vil repræsentanter fra virksomhederne Airmaster A/S, Aars og Scandi Byg A/S, Løgstør, fortælle om den viden og erfaring, virksomhederne fik fra et projekt om grøn omstilling i produktionen sammen med studerende fra Aalborg Universitet og Professionshøjskolen UCN. - I forhold til højtuddannede vil vi gerne have fordelene synliggjort når vi får en højtuddannet ind i en virksomhed i Vesthimmerland. Der er mange virksomheder – herunder min egen - hvor mennesker med en anden uddannelsesmæs-

Vildmænd

Dansk spillefilm fra 2021.

Martin er skredet fra det hele. Til Norge. For at bo i naturen og jage sin egen føde. Som en rigtig vildmand. Men da hashsmugleren Musa pludseligt dukker op nær hans lejr - blødende og forslået efter et biluheld - bliver Martins selvrealiseringsprojekt vendt på hovedet.

En vej ud Højt at flyve, sjovt at falde - sæsonpremiere Agenterne Cutfather, Basim, Mads Vad og Emili Sindlev stiger ombord på Airflop mod Brasilien for at aflevere en hemmelig kuffert. Men som navnet på flyselskabet antyder, går intet efter planen, og de ender et helt andet og langt farligere sted.

sig baggrund kan være med til at gøre en forskel. De kommer ind i en virksomhed med andre briller på,

ser nye muligheder og kan måske flytte på tingene. I en tid med mangel på arbejdskraft og kompetencer er det vigtigt, at vi taler om andre muligheder for rekruttering. På denne måde har vi større chance for at gøre noget ved det, og derfor kan jeg kun opfordre til at deltage i vores fyraftensmøde , siger Henrik Christensen, ejer af HMC A/S og formand for Erhverv Væksthimmerland.

Han deltager i en paneldebat med borgmester Per Bach Laursen, direktør og ejer af Genplast i Farsø, Stig Nielsen, samt direktør og ejer af Grotrian A/S i Østrup, Lars Grotrian.

På mødet bliver der også indlæg fra bl. a. Lene Espersen, bestyrelsesformand for Green Hub Denmark og tidligere minister, og direktør for børne- og arbejdsmarkedsforvaltningen i Vesthimmerland, Morten Lund, om det nordjyske samarbejde “Vækst Via Viden”.

Fire liv, fire mord (1:3)

Britisk autentisk krimiserie fra 2022.

Den unge bøsse Anthony Walgate nyder sit liv i Londonindtil den aften han møder Stephen Port. Port forgifter Walgate med stoffet GHB, og han findes død uden for Ports lejlighed. Port havner i politiets søgelys, men de undlader at behandle sagen som mord. Det bliver skæbnesvangert.

april kl. 20.55

London Has Fallen

Amr. actionthriller fra 2016

Da den britiske premierminister dør under mystiske omstændigheder, bliver en række statsledere samlet til hans begravelse. Det er selvfølgelig en af verdens bedst bevogtede begivenheder nogensinde, men alligevel starter nogle terrorister et angreb. De vil myrde lederne fra den frie verden.

SIDE 10 17. APRIL 2024
Henrik Christensen: - Vi vil synliggøre fordelene ved at få en højtuddannet ind i virksomheden. AARS:
Fredag 19. april kl. 20.00 Lørdag 20. april kl. 21.00 Søndag 21. april kl. 22.50 Fredag 19. april kl. 21.05 Lørdag 20. april kl. 20.00 Søndag 21.

Gode nyheder på

4H-Gården i Aars

Bedre forhold for heste og ryttere efter stor donation

AARS: En donation på 150.000 kroner har givet 4H-Gården i Aars mulighed for at forbedre forholdene.

En lille fabel fortæller om flodens fisk, der talte med hinanden. ’Man påstår, at vores liv afhænger af vandet. Men vi har dog aldrig set vand. Vi ved ikke, hvad vand er for noget’.

Efter mange overvejelser begav nogle fisk sig på vej til den vise fisk, som boede i havet, og spurgte ham, hvad vand var for noget.

Da fisken havde hørt på dem, sagde den: ’O, I dumme fisk! I vandet lever og bevæger I jer. Af vandet er I kommet, til vandet vender I tilbage. I lever i vandet og ved det dog ikke.’

Således lever mennesket i Gud. Gud er i alle ting, og alle ting er i Gud. og dog spørger mennesket: Er Gud til? Hvad er Gud for noget?

Donationen kommer fra Melsen Fonden, der som et af sine formål har at forbedre dyrs forhold, og pengene skal bl. a. bruges til at

lægge dræn i ridebanen. En drænet og mere tør ridebane er til glæde og gavn for både heste og ryttere.

Præstens klumme

Ingen har set Gud. Alligevel er det det mest selvfølgelige i verden, at Gud er. Ellers ville vi ikke være – der ville ikke være noget overhovedet.

Gud ER!

Det bedste billede, jeg kender på Gud, er fortællingen, der bliver læst på søndag i kirken fra 2.Mosebog. Om Moses og den brændende tornebusk. Om den mærkelige busk ude i ørkenen, der brænderuden at brænde. Og om Guds stemme, der taler inde fra ilden i busken: Jeg er den, jeg er. Det er ’JEG ER’, der sender dig.

Det er Guds navn – ’Jeg er’ - ’Jahve’ på hebraisk. Og mere kan vi i grunden ikke sige om Gud end: at Gud ER. Så snart vi begynder at sige mere, prøver vi at fange Gud ind med vore utilstrækkelige ord – så gør vi straks Gud mindre, end Gud er. Gud er større og andet end ord, vi kan finde på at hæfte på ham.

Bøn knytter til Gud

- Med donatonen til 4HGården opfylder vi det formål. Blandt andet kan de nye tørre forhold på ridebanen forebygge at hestene får infektioner og sår, noget der nemt kan opstå, når hestene har mudrede og våde ben, så huden bliver mere sårbar for bakterier og muk, forklarer Kurt Møller, bestyrelsesmedlem i Melsen Fonden.

Den store mængde regn i de seneste mange måneder har gjort forholdene svære på 4H-Gården. - I Danmark skal vi åbenbart have vand fra oven og rigeligt af det, og det har betydet, at vores ridebane og folde har stået under vand i store dele af året. Det har været umuligt at bruge banen af frygt for skader på heste og ryttere. Derfor er det så glædeligt for os, at sponsoratet fra Melsen Fonden kom tidligt på året, og at vi nu kan bruge en helt ny bane i aktivitetstimerne. Hestene står tørt på foderstationer og har adgang til rent vand i alle døgnets 24 timer, siger 4H-Gårdens formand, Tina Valsted Poulsen.

Der er også mange andre aktiviteter end dem med heste. Fra maj kan familier hver onsdag anlægge, passe og pleje familiehaver og være med til bålhygge og lave insekthoteller, indtil haverne kan høstes.

Gud beder vi til. Det er den måde, vi kan nærme os Gud på – ved at tale med Gud. Bøn er den enkle og ubrydelige forbindelse til Gud. Ved at sige ’Fadervor’ – eller ved at begynde sin dag med at sige: ’Tak for en ny dag. Tag mig i Dine hænder’ – eller ved at slutte dagen med at sige: Tak for i dag, Gud tak for hele dagen. Tilgiv os alt ondt og bevar os hos Dig.’

Gud er kærlighed

Skal vi alligevel sige noget om Gud, er det, der kommer tættest på, at sige: ’Gud er kærlighed’, Gud er hvor næstekærligheden råder. Det kan også siges på en anden måde: ’Gud er Jesus Kristus’. Jesus er Gud der åbenbarer sig i kød og blod i verden. Jesus er Gud, der blev menneske. Gennem Jesu fortælling lærer vi noget om Gud, der selv har knyttet sig til menneskelivet ved at blive menneske.

Gud er – og vi lever i Ham - som den lille fabel vil sige.

17. APRIL 2024 SIDE 11
Af sogenepræst Jens Jacob Jensen, Aars ■ Fisken i vandet
48
Gardiner Tæpper Vinyler Vinyler til badeværelser Gulve • Gardiner www.hoereapparatet.dk • Tlf.: 9811 3200 Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Hobro, Aalborg og Aars. Kom forbi og hør mere eller ring på 9811 3200 Nyhed Verdens første høreapparater med 4D-sensorer Vi tilbyder: • Høreapparater fra kr. 0,- * • Prisgaranti • GRATIS høreprøve • GRATIS prøveperiode i 30 dage * med offentligt tilskud 24096OT DK 03.24 VI SES HOS -70% SPAR OP TIL WWW.MARY.DK – BRAMMING – BRÆDSTRUP – GIVE – GRINDSTED – HOLBÆK – HORSENS – ODDER – VEJLE – VEMB – AABENRAA – AARS Jakke 99995 Quiltet jakke 49995 STORT OVERTØJSSALG STARTER TORSDAG KL.10 TIL OG MED ONSDAG VI HAR KØBT ET STORT PARTI AKTUELLE FORÅRSJAKKER (FRA 18. APRIL TIL MED 24. APRIL) GØR ET KUP Letvægts dunjakker 1.000,Nu 59995 Ass. letvægts dunveste 800,Nu 29995 STØRRELSE 34 - 50 MANGE FLERE JAKKER OG TILBUD I BUTIKKEN! BOUTIQUE MARY Himmerlandsgade 86 9600 Aars Tlf. 31 31 45 94 boutiquemary.dk
Kurt Møller, bestyrelsesmedlem i Melsen Fonden overrækker donationen på de 150.000 kroner til formand for 4H gården Tina Valsted Poulsen.
Ring til Karen eller Kristian Tlf. 98 63 11 27 ell. 20 12 84
Solafskærmning

igen om bedrageri

2000 kroner. I et fjerde tilfælde blev det potentielle offer mistænkelig og kontaktede sin søn, som utvetydigt sagde, at der ikke skulle udleveres noget.

Efter fem tilfælde af bedrageri, eller forsøg på det, i Vesthimmerland lørdag, 13. april advarer Nordjyllands

Politi igen om aldrig at udlevere følsomme personlige oplysninger eller bankoplysninger over telefonen eller ved hjemmet.

Baggrunden for politiets advarsel er fem sager mellem klokken 15 til 18 lørdag. Her blev fem ældre borgere enten bedraget eller forsøgt bedraget. Den yngste var 68 år og den ældste 94 år.

Fremgangsmåden er anvendt mange gange tidligere. En person ringer til det potentielle offer og udgiver sig for at ringe fra personens bank. Personen siger, at der har været forsøg på et hackerangreb på den ældres konto, og at banken sender en medarbejder for at hente hævekort og for at sikre at det ikke sker igen.

I tre af de fem tilfælde lykkedes bedrageriet.

To udleverede deres hævekort, en tredje havde ikke sit hævekort, men gav dem

I det femte tilfælde kontaktede man politiet, der sendte en patrulje, men ingen henvendte sig på adressen.

Politiet kan ikke udelukke, at det skyldtes, at gerningsmanden måske havde set patruljebilen.

Politiet har ikke givet nogen beskrivelse af gerningsmanden, der opsøgte borgerne, udover at han taler dansk.

De fem tilfælde i Vesthimmerland får igen politiet til at advare.

- Man skal ikke udlevere sit Dankort under nogen omstændigheder. Det er fuldstændig utilstedeligt at udsætte sagesløse mennesker for den type bedrag, siger politikommissær Ann Britt Miller, der opfordrer til at kontakte politiets forebyggelsesafdeling for mere information.

Forebyggelsesafdelingen tager ud og holder oplæg for beboere i boligforeninger og på plejehjem. Er man barn af ældre borgere, skal man tale med dem og advare dem op, aldrig at udlevere oplysninger, siger Ann Britt Miller.

Man finder fristelser hos Wunderwear i Aars

Derfor skal butikken altid være indbydende

Af Ture Damtoft

AARS: Butikken skal hele tiden gøres mere indbydende og kunderne skal føle sig endnu mere velkommen... Det er målet for butikschefen i forretningen Wunderwear i Himmerlandsgade i Aars.

Christina Normand har været med siden lingeributikken åbnede i oktober 2021, og siden er der kommet meget andet tøj på hylder og bøjler. - Det gik egentlig godt som lingeributik, men vi kunne høre fra andre butikker, som havde tøj, at det var en god kombination. At få tøjet ind har været en kæmpe succes, for det smitter af på hinanden i de forskellige varegrupper. Før kom man måske ind, fordi man manglede nyt undertøj, men for tøjet kommer man også for at se nyhederne. Sådan er det nok for de fleste kvinder, vurderer Christina Normand.

Efter en travl Fødselsdag By Night i Aars forventer

Christina Nordmand endnu mere travlhed i de kommende måneder, for foråret, sommeren, ferie- og badesæsonen står for døren.

- Så vil kunderne gerne købe nyt flot badetøj til stranden og lækkert undertøj at tage på under det lyse sommertøj. Alle kvinder er

forskellige og vi forsøger at have noget til alle, for det er vigtigt at de føler sig godt tilpas fra inderst til yderst.

Derfor har vi mange forskellige brands som Primadonna, Marie Jo, Triumph og Calvin Klein, siger Christina Normand.

Der er seks ansatte i butikken, når skolepigen og dekoratøren tælles med, og sammen gør de butikken attraktiv, og har bevis for det. Wunderwear i Aars vinder nemlig interne kædekonkurrencer igen og igen.

- Vi har en rigtig team spirit, og de andre i Wunderwearkæden er nok lidt trætte af os. Vi har lige vundet en konkurrence igen, så vi kan komme til frokost sammen, siger Christina Normand, der meget gerne samarbejder med andre butikker i Aars.

Som til et modeshow

- Vi havde samlet 70 kvinder og serverede vin og lakrids fra Vinoble, og så holdt vi modeshow med hele vores sortiment.

Frisør Rønbjerg satte hår, Manifik lagde make up og Skoringen lånte os sko. Når vi laver sådan noget, kan vi godt lide at samarbejde med andre, for det er med til at styrke os allesammen, siger Christina Normand.

SIDE 12 17. APRIL 2024
HIMMERLANDS BOXRUM Self storage: Depotrum, lagerrum og arkivrum • Klimareguleret og skadedyrssikret • Alarm og videoovervågning • Elektronisk adgangskontrol Hjortkærsvej 7, 9600 Aars - Tlf. 50 86 99 94 www.himmerlands-boxrum.dk 8-55 M3 • • • • • • MALEREN... MALEREN... MALEREN... MALEREN... www.maleraars.dk BERIT ASP MADSEN Hjortkjærsvej 11 TLF. 22 72 46 11 Malermester Industrivej 2b, 9640 Farsø Tlf.: 9863 3022 info@abpvvs.dk | www.abpvvs.dk Din lokale VVS ’ er Vand - Varme - Gas - Olie - Varmepumper KROGH MADSEN ARKITEKTER
Butikschef Christina Normand bag kassen til By Night i Aars.
VESTHIMMERLAND:
Vesthimmerland:
advarer
Politiet
En pakke (500 ark) En kasse (2500 ark) 53,250,KOPI-PAPIR Aars Bogtryk & Offset Himmerlandsgade 150 - 9600 Aars - Tlf. 98 62 17 11 ET RIGTIG GODT TILBUD... Priserne er inkl. moms
Kunderne får altdi hjælp til at finde den helt rigtige farve og størrelse.

Nyt Aars-bykort blev godt modtaget

AARS: Et kort, som viser hvad der ligger hvor i den centrale bydel i Aars har været et ønske hos mange i lang tid. Kortet er nu trykt i lommeformat med Turistforeningen for Aars og Omegn som afsender, og er blevet taget godt imod. Med

kortet i hånden kan man hurtigt danne sig et overblik over, hvor f. eks. byens forretninger findes, hvor der er parkeringsplads, hvordan man kommer dertil, og hvor henne man f. eks. finder byens museer. Kortet blev præsenteret

Det nye Aars Bykort blev præsenteret på weekendens messe i Aars. Her ses Peter Stenild (t.v.) og Thorkil Christensen fra turistforeningen med kortet.

på messen “Bolig, Bil & fritid” i Messecenter Vesthimmerland i weekenden. Her havde turistforeningen en stand, og der var “præsentation” af bykortet, idet der på standen var et mindre oplag til uddeling til interesserede. I disse dage bliver kortet fordelt til cenrale udleveringssteder i Aars og omegn, så turister og andre, der besøger Aars kan finde rundt med kortet i hånden.

På bykortet er der særligt fokus på Himmerlandsgade og de omkringliggende gader. Man kan også orientere sig med kortet inden en vandretur på turistforeningens og Destination Himmerlands Kunstrute, som man med sin mobiltelefon kan koble sig på digitalt via “Story Hunt”. Dette foregår ved hovedindgangen til Vesthimmerlands Museum, eller via kortet, hvor der er en QR-kode til ruten.

Kortet er bl. a. fremstillet for overskydende midler fra Aars Bys 150 års jubilæum. Corona-pandemien satte en stopper for nogle af de planlagte jubilæumsaktiviteter, og turistforeningen fik derefter et beløb til fremme af guidede ture i Aars, og til fremstilling af bykortet.

Kimbrertorvet blev dyrere end ventet

Af Ture Damtoft

AARS: Der er blevet gjort endelig status for Vesthimmerlands Kommunes omkostninger til etablering af overdækningen af Kimbrertorvet i Aars. Facit er en budgetoverskridelse på 272.384 kroner over de oprindeligt bevilgede 6.250.000 kroner.

Overskridelsen skyldes fire ændringer eller tilføjelser, som ikke indgik i det oprindelige budget.

På grund af hærværk og ildspåsættelse under overdækningen har administrationen i kommunen fundet det nødvendigt at investere i videoovervågning af facaden på bygningen.

Dertil kommer impræg-

nering af flisebelægningen på grund af meget affald, når folk spiser, et solfangeranlæg på taget af sidebygningen og etablering af et skur til affald og papircontainere. Overskridelsen af budgettet forventes dækket af kommunekassen, når det bliver behandlet på næste byrådsmøde torsdag, 25. april.

HUSK EFTERSYN

Have/park maskiner (alle mærker)

Husqvarna og

Gardena Robotter

Prisoverslag på rep/service

Vi er 4 mand klar til at hjælpe samt løse problemer

Nye have-park maskiner på lager – kom ind og se hvad vi har på lager og få et godt tilbud. Salg af reservedele, olie filtre, knive mm til alle mærker

17. APRIL 2024 SIDE 13
Det kommunale budget til overdækningen af Kimbrertorvet, der blev indviet for et års tid siden, blev overskredet med 272.384 kroner.
Farmas gør klar til foråret!
FARSØ | FABRIKSVEJ 1 | 9640 FARSØ facebook.dk/farmasdk Ring til Bjarne (Farsø) www.farmas.dk bjarne@farmas.dk 98 63 17 66 / 21 41 36 83 Tilbud gælder så længe lager haves og til og med d. 30. april 2024. Alle priser er inkl. moms. Der tages forbehold for udsolgte varer, svigtende leverance, tryk, pris og billedfejl. Gardena Minimo 400 m2 incl kabel ”gør det selv” opsætning PRIS KUN 5.399,Husqvarna
batteri
med bioklip og opsamler
bioprop) 4.699,-
plæneklipper LC142i142isS Incl.
og lader
(incl.
Husqvarna plæneklipper
LC247S benzin med bioklip og
opsamler med fremdrift (incl. bioprop)
cm klippebord
Husqvarna Rider
214C med 94
26.900,-
Motorsav 120Mk2 benzin med 14» sværd. Incl . 3 ltr. Alkylat benzin 1.599,-
Plæneklipper LB146 benzin
28 cm bred med Honda motor
Husqvarna Fræser T300Rh
4.299,-

Oplys rejsekoden ”AARSAVIS” – så får du automatisk rabatprisen.

Aktiv ferie i Kitzbühel-alperne

TUI BLUE Fieberbrunn HHHH i Tyrol, Østrig

Gå på opdagelse i Tyrols storslåede sommeridyl: På det topmoderne, 4-stjernede hotel med pool velkommes I med tyrolsk gæstfrihed midt i Kitzbühel-alperne i Pillerseetal – en fremragende beliggenhed til en aktiv ferie for familier såvel som par. Jeres feriebase ligger i den lille by Fieberbrunn, som er dalens største landsby og udgangspunkt for blandt andet bjergbaner og vandrestier til toppen af tinderne – og guiderne på jeres hotel står klar til at vise det bedste af Pillerseetals naturkulisse frem på vandre- og mountainbiketure via det inkluderede sportsprogram.

Børnerabat (ved 2 voksne)

Ankomst: Valgfri ankomst 9.5.-28.10.2024.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

3.549,-

Pris uden rejsekode 3.849,Pristillæg: 28/5-8/7 og 31/8-6/9: 150,9/7-30/8: 500,-

• 5 overnatninger

• 5 x morgenbuffet

• 5 x 3-retters middag/buffet

• Velkomstdrink

• Fri adgang til BLUE® Spa

• Badekåbe og tøfler på værelset

• Sportsprogrammet BLUEF!T®

• Værelse med balkon

1 barn 0-4 år gratis.

2 børn 5-14 år ½ pris. Kurafgift EUR 2,80 pr.

Ferie i Frankrigs have

Hotel L’Alexain Spa & Wellness HHH i Alsace Tjek ind i rolige omgivelser i landsbyen Trois-Epis på det hyggelige Hotel L’Alexain Spa & Wellness. Jeres feriebase ligger blot 12 km vest for vinrutens hovedstad, Colmar – et oplagt udgangspunkt for ferieeventyr i Alsace. Hotellet byder desuden på dejlig SPA med swimmingpool, persisk hammam og Himalaygrotte.

Valgfri ankomst t.o.m. 19.11.2024.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

3.049,-

Pris uden rejsekode 3.349,Pristillæg: 28.3.-26.6.: 150,27.6.-30.9.: 350,-

• 5 overnatninger

• 5 x morgenbuffet

• 4 x 4-retters middag

• 1 glas Crémant d’Alsace i baren ved ankomst

• En vinsmagning

• 15 % rabat på wellnessbehandlinger

3 nætter fra 1.699,- 7 nætter fra 3.799,-

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-5 år gratis.

2 børn 6-14 år ½ pris. Turistskat EUR 0,55 pr. pers. (fra 18 år) pr. døgn.

Ferie i Nordsjælland

NYHED

Ældre i Haverslev blev klogere på aldring

HAVERSLEV: Haverslev Hallens kantine summede af liv og godt humør da Haverslev Aktive Seniorer i samarbejde med DGI havde inviteret til Aktivitetsdag i hallen.

Gitte Hansen bød velkommen til de 38 seniorer, der havde valgt at bruge dagen for at blive klogere på aldring, og hvad man selv kan gøre for at bibeholde både en frisk hjerne og en frisk krop.

Det gode budskab var og er, at det er aldrig for sent at gå i gang med at træne sin hukommelse, sin balance og sin fysik.

Birthe Bach seniorkonsulent i DGI fik på en halv time pg på underholdende vis formidlet videnskabe-

lige facts omkring aldring. - Gener og biologi er givne vilkår, og nogle af os har været heldige, da vi valgte forældre, andre af os har været knap så heldige, men vi kan selv gøre rigtig meget for at få gode år som senior. Vælg en aktivitet eller flere, som man kan mærke, der betyder noget og som man er motiveret til at deltage i. Dyrk den sammen med andre. Fællesskab og samvær betyder utroligt meget for alle og modvirker ensomhed, gav Birthe Bach som gode råd.

Foredraget blev fulgt op af en times sangforedrag med Peter Søvad, der med smittende humør introducerede kendte sange fra højskolesangbogen, revyer

og dansktoppen, som derefter blev sunget med engagement og glæde.

Efter en god frokost med stjerneskud og øl eller vand gik de aktive seniorer i hallen, hvor Ann Pia Kjær fra DGI introducerede ”Smart træning”.

En aktivitet hvor legen er udgangspunkt for at holde hjernen frisk.

Både de mentale og fysiske muskler blev udfordret på en god måde.

Dagen sluttede med curling og indendørs petanque, og mange af deltagerne gave udtryk for, at det havde været en særdeles vellykket dag, og der var stor ros til arrangørerne og opbakning til at nogle af aktiviteterne kan gentages.

Pris pr. pers. i dbl. værelse

3 nætter 1.349,-

Frederiksværk Hotel

På toppen af Nordsjælland midt mellem Roskilde Fjord og Arresø kan I holde ferie i et af Danmarks dejligste, gamle bymiljøer: Frederiksværk er indbegrebet af dansk provinshygge med sine smukke kanaler og historiske huse, og I kan også mærke historien leve på byens ærværdige, gamle Frederiksværk Hotel. Her bor I hyggeligt centralt og alligevel helt tæt på skovens stier til Arresø og kan glæde jer til en strandtur til Liseleje (8 km), en god frokost på havnen i Tisvildeleje (15 km) – eller en udflugt til et af Nordsjællands mange slotte.

949,-

Pris uden rejsekode 1.099,-

• 2 overnatninger

• 2 x morgenbuffet

• Velkomstdrink

• Fri parkering

Børnerabat (ved 2 voksne)

1 barn 0-3 år gratis.

2 børn 4-14 år ½ pris.

Valgfri ankomst t.o.m. 22.12 og 27.-29.12.2024.

SIDE 14 17. APRIL 2024
Smart træning med leg holder hjernen frisk. Bestil nu på www.happydays.nu eller ring 70 20 34 48 Telefonen er åben hverdage kl. 9-17. Afbestillingsforsikring kan tilkøbes. Ekspeditionsgebyr 99,-. Forbehold for tryk- og prisfejl samt udsolgt.
Stjerneskud og noget godt at drikke inden de fysiske aktiviteter.
Rejsekode: AARSAVIS
KØR SELV-FERIE I SAMARBEJDE MED
pers. (fra 16 år) pr. døgn. Book tidligt-rabat Prisen stiger med op til 600,-/pers. pr. 1.4.2024
Foto: © Tine Uffelmann Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 HAVERSLEV

Nørager-forfatter advarer voksne om sine børnebøger

Charlotte Berwald klar med tredje bog om den kriminelle kat Miki

Af Ture Damtoft

NØRAGER: De bliver lånt på Aars Bibliotek og på biblioteker i hele landet, og nu kommer tredje bog i rækken om katten Miki og dens kriminelle løbebane som seriemorder, gangster og superskurk.

For bøgerne har Charlotte Berwald fra Nørager vundet Orla-prisen i 2022 og 2023. Det er den største og mest prestigefyldte pris for børnebøger i Danmark. Ønsket om det politisk ukorrekte kommer direkte fra børnene selv, fortæller forfatteren.

- De fortæller mig det i breve og når jeg er ude til arrangementer, og så er min opgave bare at holde mund og lytte til, hvad børnene siger, siger Charlotte Berwald, der i begyndelsen af skriveprocessen følte sig lidt under pres for at levere endnu en prisvinder.

- Jeg følte lige pludselig, at andre forventede noget spektakulært, og begyndte at forvente noget af mig selv også. Jeg gik tilbage til at tænke over, hvorfor jeg begyndte med katten Miki. Min indre 10-årige Rolf-fan sad og tænkte “ti hi hi”. Jeg skulle tilbage til vanvittig humor med bramfrit sprog, hvor mine læsere måske kan lære et nyt bandeord, siger Charlotte Berwald.

På omslaget til bogen ville hun have haft Miki til at række en midter-klo til læserne og de politisk korekte, for børnebøger må gerne have lidt kant og måske provokere de voksne.

Derfor er der også kom-

met advarsler på bøgerne om at, “denne bog er skrevet til børn og kan derfor virke stødende på voksne læsere”.

- Der er alt for mange voksne, der synes, børnebøger skal understøtte deres fortælling om, hvordan det er at være barn. Jeg synes, det vigtigste er, at børnelitteratur skal repræsentere børnene og tale for dem og det, de synes er interessant.

Vi skal passe på med, at voksne ikke overtager børnenes litteratur og bliver et udtryk for, hvordan voksne synes, de skal være børn, siger Charlotte Berwald.

Den nye bog udkommer i maj.

Danebo Aars

98 62 24 00

Bestil et gratis Salgstjek

17. APRIL 2024 Danebo Aars 98 62 24 00 2½ pers. Skalma sofa I stof. Vendbare hynder. Flot gavl. L: 173 cm Normalt 12.499,3 + 2½ pers. sofa Sort læder. Koldskum i sæder. 2-pers: L 185 cm 3-pers.: L 215 cm Normalt 24.995,Farstrup 5 Otiumstole. Stof. Lyst stel. Construct byggesofa Byg som du vil Stof eller læder. Mistral og Edge Byg som du vil Findahls stole Smart boxmadras Med stort opbevaringsrum. 7-zonet posefjedre i medium eller fast. 80/90 x 200 cm Inkl. 50 mm topmadras. Fås i 4 farver. Normalt 5.999,Normalt 1.099,Vila by Lindhard Smart og elegant serie. 40 kg kold-skum i sæde, vendbare rygpuder. Komfortable, brede sæder med plads til den store familie. Variant lænestol Flot, komfortabel lænestol med regulerbar ryg. Sort læder på alle slidflader Normalt 4.999,Skammel Normalt 1.298,NU 999,Sun boxmadras Med bonell fjedre. 80/90 x 200 cm Inkl. 30 mm topmadras. Ekskl. ben Normalt 2.099,Farsø Boligmontering Nørregade 72-74, 9640 Farsø • Telefon 98 63 24 88 • www.danbofarsoe.dk ÅBNINGSTIDER: MANDAG-FREDAG 10.00-17.30 • LØRDAG 9.30-12.30 • 1. SØNDAG I MDR. 11.00-15.00 Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer. 4.999,80/90x200 cm 4.995 120/140x200 cm 3.499,80/90x200 cm Inkl. 50 mm topmadras Leveres i 3 farver læder Fås også som 3 og 2-pers. sofa Inkl. 50 mm skum topmadras 3.299,NU Clausholm 3 + 2 pers. sofa Semi-anilin læder Sevilla luksus 80/02 overalt. PÅ TV Farsø Boligmontering Nørregade 72-74, 9640 Farsø • Telefon 98 63 24 88 • www.danbofarsoe.dk ÅBNINGSTIDER: MANDAG-FREDAG 10.00-17.30 • LØRDAG 9.30-12.30 • 1. SØNDAG I MDR. 11.00-15.00 SAMMEN PASSER VI PÅ HINANDEN Danskproducerede væg til væg tæpper og afpassede tæpper fra: KOM IND OG FÅ ET GODT TILBUD 3 stk. Futon Sovesofaer FRA UDSTILLING Før op til 3.999,NU AFHENTET 25 stk. Billeder 45x55 cm. 60x60 cm Før op til 399,NU KUN Drejestol Sort madras læder/skai udvendig Normalt 4.499,KL. 9.30-12.30 KL. 11.00-15.00 TOPKVALITET 3 + 2 pers. stue Sæde ryg i formstøbt koldskum Vendbare sæder i stof Normalt 26.265,Kan også fås i læder og som hjørnesofa 17.999,NU 2.799,NU 12.999 SPAR 1.700,MISTRAL - EDGE OG FINDAHLS -25% SE DE NYE RAL FARVER 16.999 NU LEVERES OGSÅ ENKELTVIS Skovby SM 24 spisebord Dansk produceret spisebord med hvid laminat og wengébejdset egetræ. Inkl. 3 tillægsplader. (3 ekstra kan bestilles). Mål: L: 200/356 x 100 cm Bordet kan indeholde helt op til 6 tillægsplader. (512 cm) (20 personer) Normalt 19.499,Farsø Boligmontering Nørregade 72-74, 9640 Farsø • Telefon 98 63 24 88 • www.danbofarsoe.dk ÅBNINGSTIDER: MANDAG-FREDAG 10.00-17.30 • LØRDAG 9.30-12.30 • 1. SØNDAG I MDR. 11.00-15.00 FARSØ SAMMEN PASSER VI PÅ HINANDEN Danskproducerede væg til væg tæpper og afpassede tæpper fra: KOM IND OG FÅ ET GODT TILBUD 3 stk. Futon Sovesofaer FRA UDSTILLING Før op til 3.999,NU AFHENTET 25 stk. Billeder 45x55 cm. 60x60 cm Før op til 399,NU KUN Drejestol Sort madras læder/skai udvendig Normalt 4.499,KL. 9.30-12.30 KL. 11.00-15.00 TOPKVALITET 3 + 2 pers. stue Sæde ryg i formstøbt koldskum Vendbare sæder i stof Normalt 26.265,Kan også fås i læder og som hjørnesofa 17.999,NU 2.799,NU 12.999 NU SPAR 1.700,MISTRAL - EDGE OG FINDAHLS -25% SE DE NYE RAL FARVER Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer. BLØD LÆDER 16.999,NU LEVERES OGSÅ ENKELTVIS Skovby SM 24 spisebord Dansk produceret spisebord med hvid laminat og wengébejdset egetræ. Inkl. 3 tillægsplader. (3 ekstra kan bestilles). Mål: L: 200/356 x 100 cm Bordet kan indeholde helt op til 6 tillægsplader. (512 cm) (20 personer) Normalt 19.499,ÅBNINGSTIDER: MANDAG-FREDAG: 10.00 - 17.30 LØRDAG: 9.30 - 12.30 ● 1. SØNDAG I MÅNEDEN: 11.00 - 15.00 Sælges efter først til mølle princippet. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer. UDSALG OG GODE TILBUD - i hele butikken hos ÅBNINGSTIDER: MANDAG-FREDAG 10.00-17.30 • LØRDAG 9.30-12.30 • 1. SØNDAG I MDR. 11.00-15.00 LAMA PREMIUM Elevationsseng 2 stk. 90x200 cm TOPMADRAS med valgfri indlæg, 50 mm latex/visco eller 65 mm ergo+, vaskbart betræk v/60 gr C VENDBAR MADRAS med sense+ High multipocket inddelt i 5 komfortzoner med flex+ komfortlag TOPMADRAS med eller 65 mm KONTINENTALSENG inddelt LEVERES OGSÅ I 160/180X200 CM KR. 14.998,- 180X210 CM KR. 15.978,- 120/140X200 CM KR. 13.798,90X210 CM KR. 9.299,- 120/140X200 CM KR. 12.719,- 90X200 CM KR. 12.499,- 90X210 CM KR. 12.749,TOPMADRAS med eller 65 mm BOXELEVATION med sense+ 5 komfortzoner med Trådløs fjernbetjening HOS FARSØ 14.998 SPAR 17.998, SPAR 17.998,TILKØB GAVL MED SENGEBORDE NU 4.999,Drejestol med fodskammel Med regulerbar ryg Sort kvalitetslæder Normalt 18.495,- 13.495,Skalma producerer et bredt udvalg af sofaer og stole NU 25.430,3 + 2 pers. sofa Sort blød Elmo læder Stel: eg sæbe Normalt 50.860,Stel: eg hvidolie Normalt 35.739,KUN 1 SÆT 3 + 2 ½ pers. sofa Sort læder. Koldskum i sæder 2-pers: L 185 cm 3-pers.: L 215 cm Normalt 24.495,NU 16.999,- NU 24.999,KUN 1 STK 3 + 2 pers. stue Vendbare puder Beigemeleret uld/polyester Stel: eg olie Normalt 24.705,NU 17.995,RESTPRIS 2 ½ pers sofa Stof. Vendbare hynder Flot gavl Normalt 12.499,3 pers. sofa Moderne model Sort læder L 220 cm Normalt 18.998,- NU FRA 6.999,- 9.499,Udgået model 1 stk. 6-pers. hjørnesofa Sort læder/split Med specialsæderekstra kraftig bund Overpolstret gavl. UDSTILLINGSMODEL NU 18.995,3 STK. UDSTILLINGSMODELLER 5.999,NU FRA 15.995,25% SPAR 25% SPAR 25% SPAR Hos os kan du få spring- og boxmadrasser i næsten alle mål og flere typer fjedre. KOM OG FÅ EN PRIS OG LEVERINGSTID Fra udstillingen - udgået modeller Sammen passer vi på hinanden. Pga. Corona kan der på enkelte varer være forlænget leveringstid. Tilbud gælder fra i dag. Normalt 1.198,899,KUN Havestol i elegant design. Stel i aluminium. Normalt 1.199,999,KUN Flot havestol med stel i aluminium og hvid sæde og ryg. Normalt 1.199,1.085,KUN 999,KUN Hynde Normalt 199,Nu 150,- pr. stk. Parga by Lindhard Virkelig flot sofa, der fås i flere forskellige opstillinger. Fås også som 3 og 2 personers sofa. Normalt 13.999,10.999,NU 50% SPAR På alle senge og gavle fra SØNDAG D. 6. JUNI ÅBEN KL. 11.00-15.00 LUKKETLØRDAGGRUNDLOVSDAG D. 5. JUNI UDSALG SOM I GAMLE DAGE 4.999,NU 25% SPAR ÅBNINGSTIDER: MANDAG-FREDAG 10.00-17.30 • LØRDAG 9.30-12.30 • 1. SØNDAG I MDR. 11.00-15.00 3-pers. m. chaiselong B 256 cm. Stof normalt 11.958,-....................................................Nu 7.999,Madras læder på alle slidflader. Chaiselong sofa Lys gråbrun. 201 x 132 x 84 cm. Med pose edre. Normalt 4.999,2.499,NU KR. cign 26250110 · Der tages forbehold for trykfejl. Farsø Boligmontering NYHED By so d vi Byggesofa Passion 25 moduler at vælge imellem. 3 forskellige fronter. 8 forskelle armlæn. 75 forskellige sto er 5 forskellige læderkvaliteter -30% BEGRÆNSET ANTAL BEGRÆNSET ANTAL Drejestol med fodskammel Fås også i stof – spørg på pris 3.450,NU 4.999,KUN KR. 4.999,KUN KR. Oxford otium stol og fodskammel Fås også i læder Normalt 7.999,Nu 5.999,Kraftig læder på alle slidflader. Ryggen kan lænes tilbage. Med syning i ryg. Normalt 6.745,Stof. Normalt 5.999,2-pers, sofa Forskellige farver og modeller. B 150 cm. Normalt 3.499,Lama Family boxelevationsseng Medfølger. 180 x 200 cm 7 komfortzoner High pocket/bonell Topmadras 180 x 200 cm. 50 mm latex Lysegråt stof Ben medfølger (værdi kr. 999,-) Normalt 45.996,+ Lama logo 22.998,NU KR. Flot hovedgavl med knapper stærk pris 3.849,KUN 2 SÆT DESIGN DIN EGEN MODULSOFA Choise modulsofa Fleksibelt modulsofasystem med høj fleksibilitet og hvor siddekomfort er i fokus. Mulighed for flere forskellige sædeindlæg. Vælg dit design og din komfort i forening med et stort udvalg af blandt andet: • Mere end 20 moduler at vælge imellem. • Mere end 200 forskellige tekstiler at vælge imellem • Vælg mellem flere slags sæde og rygfyld. • 5 forskellige arme. • Mere end 20 forskellige ben muligheder. • Mulighed for EL funktioner. -30% Skovby spisebord SM 27 Inkl. 3 tillægsplader. Grå laminatplade. Sortbejdset stel. 205/358 x 101 cm. Ekskl. stole. Der er udtræk til 6 plader. 3 ekstra plader kan tilkøbes. 16.499,KUN KR. TORSDAG FREDAG OG LØRDAG LAMA FIRST ELEVATIONSSENG Elevationsseng 80/90 x 200 cm. 5-zonet pocket edre i 2 hårdheder. Inkl. 40 mm. latex eller memory skum topmadras. Trådløs ernbetjening medfølger. Ekskl. ben. Normalt 11.998,- 5.999,PRIS KUN 80/90 X 200 CM. Kom ind og se vort store udvalg i kontorstole i mange prisklasser Boxmadras 80 eller 90 x 200 cm 2 lag bonell edre Kraftigt stof Topmadras 3 cm skum Ekskl. ben Normalt 2.799,2.199,NU Fås også i 120 eller 140 x 200 cm Stær pri Stær pri FORÅRSSALG HOS 2.799,NU KOM OG SE VORE MANGE SKOVBY BORDE Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 NØRAGER
Forfatter Charlotte Berwald med de to Orla priser og de to første bøger i serien om katten Mikki,

Pensionister er blevet til seniorer i Nørager

NØRAGER: Nørager

Pensionistforening har holdt den traditionelle afslutning på forårets aktiviteter. Samtidig er pensionisterne blevet til seniorer efter en navneændring i pensionistforeningen. Ostemanden fra Vindblæs havde sørget for et rigtigt fint ostebord til omkring 60 personer, og ostespecialiteterne blev nydt i fulde drag. “Månetrioen” sørgede for den musikalske underholdning, og spontant opstod en idé om at samle sammen til en gave

HORNUM

i anledning af lægeskiftet i byen – dels som velkomst til de to nye læger og dels som en tak for mere end 40 års lægegerning til Peter Aaquist. En del af deltagerne meldte sig til foreningens bustur til Skagen i næste måned, så der er tegn

på, at bussen bliver fyldt. Samtidig blev der afviklet en ekstraordinær generalforsamling, hvor en navneændring til Nørager Seniorer blev vedtaget med fuld opbakning. Et nyt navn, som man lige skal vænne sig til!

BLÆRE: Lørdag, 27. april er der konfirmation i Konfirmation i Blære Kirke Blære Kirke kl. 10.30. Konfirmanderne er: Christian Sørensen, Isabella Jenny Greve Vesterby og Zenun Laumann Haubro.

Forening i Hornum er kommet i en klemme

Nyt hærvejsprojekt sætter jernbanemuseum under pres

HORNUM: Himmerlands Jernbaneklub, der har hjemsted i Hornum, er kommet i en klemme i forbindelse med planerne om ombygning af byens jernbanestation til herberg og forsamlingslokaler. Klubben har i 35 år haft sit virke i den tidligere jernbanestation i Hornum. Her har man indrettet Danmarks mindste jernbanemuseum, og har

desuden etableret en stor modeljernbane. Men i forbindelse med det kommende Hærvejsprojekt på Himmerlandsstien mellem Viborg og Løgstør er der planer om at inddrage stationsbygningen i Hornum til herberg for overnattende vandrere. Det er et projekt som man venter sig meget af - også i Hornum, hvor en del af stationsbygningen forventes at blive omdannet til møde- og festlokaler. Det

er Vesthimmerlands Kommune som ejer stationsbygningen.

Der har været arbejdet med Hærvejsprojektet i flere år, og det har hele tiden været nævnt, at man vil tage hensyn til jernbaneklubben og det behov klubben har for lokaler til pladskrævende effekter. Som det ser ud nu, tyder meget på, at klubben kommer i bekneb for plads - og hvor skal man lige placere den omfattende samling

af effekter fra Himmerlandsbanerne og AalborgHvalpsund Jernbane som er grundlag for Himmerlands Jernbanemuseum? Problemet blev vendt på Himmerlands Jernbaneklubs generalforsamling forleden. Formanden, Christian Sauer, Skørping, gav en status på projektet, og allerede dagen efter var der møde i stationsbygningen, hvor projektleder Mads Albrektsen, Vesthimmerlands Kommune,

fortalte om fremtidsmuligheder omkring Hærvejen. - Jernbanestationen indgår i planerne fordi bygningen er unik, skaber en god fortælling og ligger godt for vandrere på Hærvejen, sagde Mads Albrektsen som havde samlet repræsentanter for jernbaneklubben, Søttrup Gymnastikforening, Hornum Borgerforening og Lokalhistorisk Arkiv, som alle er brugere af stationsbygningen.

Himmerlands Jernbaneklub vil gerne medvirke til en løsning så stationsbygningen kan anvendes til herberg for vandrende turister. Et sådant initiativ kan komme Hornum til gode. Men bestyrelsen spekulerer over, hvordan det er muligt at finde en løsning, så der fortsat kan være jernbanemuseum i bygningen, og hvordan tingene rent praktisk kan gribes an.

Forårsfest i Hornum samlede flere end 300 Opbakningen oversteg alle forventninger hos Land & By

HORNUM: Bandet Munch og Broderskabet indtog den nye scene i Markedshallen i Hornum til forårsfesten lørdag aften, der samlede over 300 gæster.

Den nye større scene er lavet af lokale ildsjæle fra byen for at give bedre plads til både bands og revy.

Dagen før koncerten kunne foreningen Land og By Hornum, der stod for

arrangementet, melde at 340 billetter var revet væk i forsalg.

Arrangementet er et nyt koncept og et sats af Land og By. Formanden, Søren V. Sørensen udtrykker begejstring og glæde over den store opbakning, både fra de deltagende, men ikke mindst de frivillige som har løftet en stor arbejdsbyrde med selve arrangementet.

Opbakningen fra byens og omegnens borgere gjorde, at foreningen satte ekstra billetter til salg ved døren på koncertdagen.

Der blev åbnet med gode tilbud på drikkevarer og Markedshallen blev hurtigt fyldt af feststemte gæster. De første 208 havde også købt billet til spisning af mad fra Hornum Kro.

Efter middagen blev

Markedshallen hurtigt omdannet til koncertsal, hvor lyden var i top til de tidløse klassikere fra Kim Larsen og Gasolin, som Munch og Broderskabet leverede. Ikke på et eneste tidspunkt var dansegulvet tomt, heller ikke da den lokalt berømte DJ Nicolai K. overtog højttalerne og bragede det ene hit afsted efter det andet.

Rygter svirrer allerede i Hornums gader om en gentagelse næste år 12. april i Markedshallen.

Land og By Hornum skabte rammerne, borgerne skabte festen, siger Søren Sørensen, som glæder sig over, at arrangementet blev så vellykket. - Vi synes, det er lidt vildt, at vi kan samle så mange. Det er nok fordi, vi kan stå sam-

men i Hornum, og alle ved, de får en hyggelig aften og en god fest, samtidig med at de bidrager med penge til foreningerne i byen, siger Søren Sørensen. Overskuddet var ikke gjort op tirsdag, men det forlyder, at fodbold-, håndbold- og gymnastikforening, rideklubben og værestedet kan se frem til en kapitalindsprøjtning.

SIDE 16 17. APRIL 2024
Omkring 350 var til forårsfest i Markedshallen i Hornum.
Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 NØRAGER Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 BLÆRE Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11
God stemning ved baren. Af Thorkil Christensen

SKIVUM

Ny træ-tradition er skabt i HimmerLand

GATTEN: Om nogle år står der en JYSK-skov ved resortet HimmerLand i Gatten.

I onsdags plantede de 37 elever på JYSK Academy et træ hver, og det bliver alle nye elever fremover inviteret til at gøre.

Medarbejder nummer 11 i JYSK er Jørgen Olsen. Han begyndte i 1980, hvor han byggede butikker op sammen med Lars Larsen og senere byggede han elevuddannelsen op. - Jeg er meget stolt over at få lov til at plante det første træ i JYSK-skoven. Det

betyder meget for mig, fordi jeg var med til at grundlægge uddannelsen tilbage i 1992. Symbolikken i at plante noget der kan vokse sig større, er for mig et tydeligt billede på, hvordan vores mange fantastiske JYSK-elever gennem årene har udviklet sig. Ligesom de små træer vokser de unge jo også, og det motiverer mig stadig efter snart 44 år i JYSK, siger Jørgen Olsen. De første træer blev plantet ved hul 18 på New Course, og det allerførste af Malene Toft fra Støvring. - Det er en stor ære, at vi er

Bål & bøf ved Halkær

Af Ture Damtoft

HALKÆR: Der er meget højt til loftet i herreværelset til “bål og bøf” kurset ved Halkær Kro Mad & Kulturhus med plads til alle, der har lyst til at prøve kræfter med at lave mad i naturen.

Det er kun for voksne mænd, bortset fra underviser Karen Hald, der har haft forløbet en gang før. - Det er et fællesskab for mænd, hvor de kan få nye venskaber, noget sundt at spise, en god bøf og en god snak, siger hun.

Ud over at lave mad vil der være forskellige tilknyttede fysiske aktiviteter som f.eks. brændekløvning, høst af råvarer i Halkær Kros køkkenhave og vandreture, når det begynder fredag 3. maj.

VESTRUP

det første elevhold, der får lov til at plante vores egne træer i HimmerLand. Som en del af vores uddannelse er vi på undervisningsophold to gange om året i HimmerLand, og det er megasejt, at vi fremover kan spejle os i vore træers udvikling. Og så er HimmerLand jo et kanon sted at være elev. Her har vi de bedste rammer, både til vores uddannelse, men også når vi har fri, hvor vi flittigt bruger resortets aktiviteter. Især et spil pool i sportsbaren er en god måde at slutte dagen med, siger Malene Toft.

HimmerLand er klar til at udvide med flere områder med plads til nye træer for at give plads til den nye tradition.

Konfirmation i Hornum

HORNUM: I Ulstrup

Kirke i Hornum bliver følgende konfirmeret lørdag, 27 april: Lærke Pinstrup Hansen, Michelle Merethe Jeppesen, Mille Bøgh Poulsen, Signe Hartmann Støvring, Christiane Brügger-Binderup, Tristan Frimor Vangsgaard, Ida Bøgh, Daniel Guldhammer Andreasen, Benjamin Kjær, Laura Næsby Laugesen, Emilie Brix Bengtsson og Lea Bisgaard Rosenbeck.

Ulækkert affald men god læring i Vestrup

Af Ture Damtoft

VESTRUP: Vestrup Skole og LBO har også deltaget i den landsdækkende kampagne om affald og affaldsindsamling, i sidste uge.

Torsdag var aktionsdagen, hvor allene børn i både vuggestue, børnehave og skole skulle ud at samle affald.

Vuggestue og børnehave gik i gang om formiddagen og sørgede for at krat og hegn omkring skolen og børnehaven kom til at stå knivskarpt. De ældste af børnehavebørnene tog desuden et stykke af cykelstien til Vognsild.

1. - 2. klasserne drog afsted mod stadion i Østrup

på cykel og med madpakke. Da der var pænt ryddet, kunne man jo lige tjekke legepladsen, før turen gik hjemad igen.

0.årg. tog sig af Vestrupvej ud til skurvognen, og 3. årg. cyklede til Vognsild og sørgede for at stadion blev klar til sommersæsonen. Her blev der især fundet mange cigaretskodder ved klubhuset.

Mellemtrinnet blev udstyret med refleksveste og kraftige formaninger om at passe på trafikken, inden de fordelte sig langs Svoldrupvej på begge sider på strækningen mellem Vognsild og Østrup.

Da alle var færdige og affaldet samlet sammen og sorteret i Smølfebyen,

kunne resultatet gøres op. Det blev til 22 snusposer, 152 stk. engangsembalage og samlet 45 kilo indsamlet affald.

- Børnene vil gerne ud at gå, men de synes, det er ulækkert, det de finder, og det er det jo også. Men der er god læring i det. De lærer nok for det første ikke at smide affald i naturen, og måske også at ting ikke kan bruges igen, når først de er blandet smamen med alt muligt andet skrald, siger Karin Holt Jensen og tilføjer, at der kom noget konkret godt ud af det.

- Vi fandt 33 dåser med pant, som der blev købt frugtkarameller og de blev spist dagen efter, slutter hun.

17. APRIL 2024 SIDE 17
Alle børnene på Vestrup Skole og LBO var torsdag ude at samle affald ind. Har en voksen mand lyst til et lave bål og bøffer i naturen og være med i et godt fælleskab, kan han melde sig til forløbet. De nye elever i Jysk plantede hver et træ i HimmerLand i Gatten
Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11 HORNUM Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars Tlf. 98 62 17 11
Medarbejder nummer 11 i JYSK, Jørgen Olsen, byggede elevuddannelsen op og plantede også et træ.
Kirsten Olsen Nørregade 24, Østrup 9600 Aars Tlf. 98 65 85 46

SPORT

Nederlag til Aars’ herrer i anden kamp

Serie 1:

Dronninglund - Aars IK 4 - 1 (1 - 1)

Fodbold

Den gode start fik en hurtig ende for Aars Idrætsklub, der rendte ind i et stærkt Dronninglund hold lørdag, 13. april.

Aars IK kom eller foran efter kun otte minutter på

et mål af Lasse Rask, men Dronninglund scorede et kvarter senere, og i 2. halvleg rendte hjemmeholdet Aars over ende - ikke mindst takket være første et gult og så et rødt kort til Niki Fuglsang Dalsgaard. Det første efter 52 minutter og det andet efter

69. Dronningborg scorede til 2 - 1 efter 53 og til 3 - 1 efter 71 minutter, og endelig til slutresultatet 4 - 1 i kampens døende minutter.

Næste kamp for Aars er på hjemmebanen Sparekassen Danmark Arena søndag, 21. april mod Kristrup B.

Inspiration til de unge hos Aars IK

Aars Idrætsklub havde torsdag, 11. april besøg af AaB akademiet til en inspirations-træning for alle ungdomstrænerne i Aars IK og som noget nyt denne gang, så havde AaB

også taget Hobro IK med. Det var Simon, som er træner for AaBs U13 drenge og Mikkel, som er assistent træner for Hobro IKs U19 drenge, der stod for træningen af U9 drengene fra Aars IK.

Som en lille overraskelse dukkede Mads Freundlich

også op og var med som assistent. Han spiller idag på Hobro IKs NordicBet hold og startede hans fodbold karriere som ungdomsspiller i Aars IK.

Der var mødt 15 ungdomstrænere op som så Simon og Mikkel lave en træning med masser af bold og høj intensitet i ca 1 times tid. Efterfølgende var der en sandwich til alle deltagere og trænere og hvor dagens træning blev gennemgået og analyseret.

Vingeskudt HIF mandskab fik point i lokalopgør

Herrer, Serie 2: Strandby - Hornum IF 1-1 (0-1)

for at rette op på den dårlige sæsonstart i Hornum Idrætsforening.

Han var selv ude af kampen med en skade, og fire andre manglede også grundet forskellige årsager.

Derfor var optimismen

Stort badmintonstævne i Aars

Badminton

Af Ture Damtoft

Der bliver travlt i Idrætscenter Østermarken i Aars og Dronning Ingrid Hallerne i Farsø, når Aars Badmintonklub er vært for Sparekassen Danmark Cup i weekenden 27. og 28. april.

Stævnet er for ungdomsspillere på stort set alle niveauer, og over de to dage vil der blive afviklet omkring 650 kampe med semifinaler og finaler i Aars om søndagen.

- Vi holder stævnet hvert år, og udover en masse deltagere ser vi meget gerne tilskuere til kampene.

Vi vil gerne brede badminton sporten lidt mer ud og forhåbentlig få flere medlemmer, siger formand for Aars Bamintonklub, Jacob Nielsen.

Arbejdet med stævnet begynder et helt år i forvejen, når hallerne skal bookes. Så er der ro på, indtil begyndelsen af året, når der sendes invitationer ud, og tilmeldingerne begynder at komme, og det hele kulminerer na-

hos HIF mandskabet ret behersket inden lokalopgøret.

En udfordrende bane gjorde det polerede spil svært for begge mandskaber, og derfor blev det en fysisk duel-kamp som nok passede hjemmeholdet bedst. Alligevel var det HIF der kom på tavlen først efter en halv times spil. Efter flere afslutningsforsøg i hjemmeholdets felt, så endte bolden hos Marc K. Nielsen, som fik held med sin afslutning til en 0-1 føring. Herpå indtraf der et par episoder omkring og i HIFs felt hvor Strandby følte sig snydt for dels straffe og rød kort. Udefra set forståes hjemmeholdets frustrationerne, men en kamp kan nogen gange se endog meget anderledes ud gennem et par dommerbriller hvilket HIF jo f.eks. bittert erfarede i Nibe for et par runder siden.

Anden halvleg blev lige så rodet og ujævn som første halvleg. HIF fik muligheden for kort før tid at lukke kampen med en friløber, men det fik banen i samarbejde med Strandbys stærke keeper forpurret. I sidste minut fik gæsterne udlignet efter et tungt tryk på HIFs felt hvilket selvfølgelig var en bitter pille at sluge for HIF mandskabet - men set over hele kampen nok ikke ufortjent… Men med skuffelsen lidt på afstand så må det erkendes at nok var gejst og indstilling tilfredsstillende - men de mange fravær gjorde det meget udfordrende ift. organisation, (mange ændringer), og kvalitet - og den slags mangler er der sjældent råd til i S2. Derfor må det ene point accepteres, hvilket egentligt nok også var også blevet købt før kampen.

HIF skal i aktion igen allerede torsdag når Valsgaard gæster Stadion til det der godt kan kaldes en tidlig bundgyser.

turligvis til selve stævnet.

- Der skal købes fjerbolde,

udarbejdes et kampprogram, holdes styr på resultater, fordeles dommere og sørges for forplejning.

Det er et stort arbejde, og heldigvis har vi fået 20.000 kroner fra Sparekassen Danmark fonden til de generelle udgifter, siger Jacob Nielsen.

Stævnet er gratis for alle ungdomsspillerne fra Aars, der får en mulighed for at måle sig mod spillere fra andre klubber de eget niveau.

- Der er helt klart et konkurrencemæssigt aspekt i det, men det vigtigste at at give alle en god oplevelse og motivation til at fortsætte med badminton, siger Jacob Nielsen.

SIDE 18 17. APRIL 2024
Fodbold Fodbold
Aars Badmintonklub er vært for Sparekassen Danmark Cup i næste weekend. Foto: Aars Badmintonklub.
Af Johnny Nielsen Træner Mike Hermansen havde på forhånd ikke de bedste forudsætninger Marc K. Nielsen. Arkivfoto Caroline K. Nielsen. AaB akademiet holdt inspirationstræning for Aars IK trænere. Foto: Aars IK.

SPORT

Kvinde fik årets

første hole-in-one

Golf

Den nye sæson var knapt begyndt i Aars Golfklub, da Bente Cortzen tirsdag blev den første - og måske eneste - til at få hole in one.

Det var på det 91 meter hul 17, hvor Bente Cortzen lykkedes med at lave det helt rigtige slag, der ramte green, hoppede et par gange og trillede i hullet.

Hun fik efterfølgende overrakt den traditionelle flaske whisky doneret af klubbens hole-in-onesponsor, Schousen Aars og gavekort fra én af klubbens hovedsponsorer Danpo.

Måske får hun flere kvindelige klubkammerater i denne sæson, når de 10 uger med “kvinder

og golf” for nybegyndere slutter.

- Vi startede på det sidste år, og det er jo lidt et alternativ til vores sædvanlige kaninhold for nybegyndere, men forbeholdt kvinder for der er nogle, som bare føler sig mere tilpas, når de går sammen med kvinder. Det første vi træner er udslag, inden vi spiller på par 3 banen og slutter med en sandwich, siger instruktør Aase Vestergaard.

Der er syv tilmeldte, og bliver bare halvdelen medlemmer i Aars Golfklub er hun godt tilfreds.

- Det er for nybegyndere gennem Dansk Golfunion, der gerne vil have flere kvinder i sporten, og jeg håber, der kommer nogle flere i løbet af de første uger for at være med, siger Aase Vestergaard.

Aars var vært for stort brydestævne

Brydning

Lørdag, 13. april havde

Aars Brydeklub fornøjelsen at holde det første stævne i den nyopstartede Jyllandsserie.

Et begynderstævne med 73 deltagere fra 10 brydeklubber fra hele Jylland.

Aars Brydeklub havde selv tilmeldt 12 brydere, og fire af dem vandt deres kategori. Kliment Gnatenko vandt alle sine kampe i gruppe 2, en af dem mod Kamilla Stoliarchuk der også er fra Aars.

Hendes bror Daniel Stoliarchuk vandt sine tre

kampe og tog førstepladsen i gruppe 6. Xander Leving, der var med til sit andet stævne, vandt sine tre kampe i gruppe 8, og Ea Gøte var sidste bryder i aktion for Aars i en gruppe med kun to deltagere, og hun vandt de første to af tre planlagte kampe, og kunne kalde sig vinder. Feliks Gnatenko, Holger Bjørn-Haven, Orla Kristensen og Thorbjørn Danielsen tog andenpladsen i deres grupper, Oleksandr Stryge og Elias Leving tredjepladser og Kamilla Stoliarchuk og Johanne Tindahl fjerdepladser.

Dygtige springere i Aars blev tildelt en flot pokal

Gymnastik

I gruppe 2B vandt Lucia Bloksgaard sølv. I den lidt sværere række 2A vandt Lea Munk Hansen guld og Oksana Babytska bronze.

I den ældste aldersgruppe og konkurrencens sværeste række 1A vandt Tobias Joensen bronze og Julie Dyrman guld.

Søndag, 14. april var 11 af springerne fra Aars til Klubtræf i Ry, hvilket er en samling mellem alle nordog midtjyske klubber. Her kunne syv springere fra Aars tage en medalje med hjem.

I række F vandt Mille Lemvigh guld. I den lidt ældre og sværere række D vandt Oksana Babytska også guld.

I række C vand Julie Kjær sølv og Sofie Trend Bøgeskov bronze.

I konkurrencens sværeste række A, gjorde Aars rent bord, idet Amalie Fuglsang vandt bronze, Tobias Joensen sølv og Julie Dyrman guld.

Søndag, 7. april var 10

De sidste to weekender har Stortrampolin Konkurrence fra Aars Gymnastikforening været til sæsonens sidste to konkurrencer. Hele sæsonen har budt på mange medaljer til holdets springere og de to sidste konkurrencer var ingen undtagelse.

springere til Jydekop i Årre, hvilket er en sammenslutning mellem de jyske klubber syd for Aars samt en enkelt klub fra Sjælland. Her vandt fem springere fra Aars medaljer.

Sæsonstart i sol og sus

Golf

Turneringssæsonens start i Himmerland Golf Klub var helt bevidst skubbet til medio april i håbet om, at vejret ville være med spillerne, men med vedholdende vådt vejr blev kørselsforbuddet på banerne fastholdt, og det kunne mærkes på deltagertallet, da Himmerland Golf Klub søndag, 14. april slog turneringssæsonen i gang med

Rosendahl/Kop&Kande

Forår.

De 46 seje spillere drog ud på Old Course efter en formiddagsbitter og morgensangen ’Det er i dag et solskinsvejr’, der trods alt passede, omend vinden var heftig og ikke mindst ganske kølig. Undervejs ved 7./12. tee kunne deltagerne varme sig med pølser og brød, og efter runden fordelte sponsor Jørgen Højrup ’Kræmmeren’ Jensen fra Kop&Kande

i Aars og Farsø de flotte præmier til de dygtigste. Det hele blev afrundet

Udover alle de flotte placeringer vandt holdet fra Aars også pokalen for at være sæsonens mest vindende hold i Nord- og Midtjylland.

Nu øver springerne videre hjemme i Idrætscenter Østermarken men holder ferie fra konkurrencerne indtil det går løs igen til efteråret.

med tre hurra-råb og et rungende Him-mer-land, så var sæsonen i gang.

Der blev spillet individuel stableford i to antalsmæssigt lige store rækker. Lige resultater blev afgjort med laveste handicap og resultaterne blev som følger:

A-rækken:

1. Jesper Damgaard 39 point

2. Kasper Nybjerg Enevoldsen 35 point

3. Jeppe Tribler Graarup 34 point

4. Paw Hansen 33 point (HCP 13,7)

Ros til Brian Tøttrup - 33 point, men HCP 15,0

B-rækken:

1. Lene Aaen 41 point

2. Torben Lee Ludvig 34 point

3. Mette Hedegaard 33 point

4. Jeppe Skriver 32 point

17. APRIL 2024 SIDE 19
Bagerst fra venstre: Træner Clara Johansen Stuhr, Ea Gøte, Oleksandr Stryga, Elias Leving, Daniel Stoliarchuk, Thorbjørn Danielsen Xander Leving, Dommer Raad Al-Djanaby og Dommeraspirant Yaser Al-Djanaby. Forrest fra venstre: Johanne Tindahl, Kliment Gantenko, Feliks Gnatenko, Holger BjørnHaven og Orla Kristensen. Liggende med sin pokal: Kamilla Stoliarchuk
Glade
en køligt
men dog solbeskinnet sæsonstart. Bagerst fra venstre ses Jesper Damgaard, Paw Hansen, Lars Kristensen, Mette Hedegaard, Torben Lee Ludvig, Lene Aaen, Jeppe
og Jeppe
Gaarup. Forrest fra venstre knæler Jacob Kjeldsen, sponsor Jørgen
Kop&Kande i Farsø og Aars samt Kasper Nybjerg Enevoldsen. LØSNING TIL SODUKO Solution 5 354761298 918532467 267984315 692147583 573298641 481653972 825419736 739826154 146375829 Solution 6 418523967 263971584 597684321 925138746 736492158 841765293 152847639 389216475 674359812 Solution 5 Solution 6 Solution 5 354761298 918532467 267984315 692147583 573298641 481653972 825419736 739826154 146375829 Solution 6 418523967 263971584 597684321 925138746 736492158 841765293 152847639 389216475 674359812 Solution 7 378619254 261457389 459832617 845761923 632594178 197283546 984126735 Solution 8 453721689 729658314 816394725 568142937 391875246 274936851 935217468 Solution 5 376859421 152473986 849162357 563798214 284516793 917234568 695387142 721645839 438921675 Solution 6 438215976 712639845 956874213 271568394 893142567 564397128 187423659 645981732 329756481
Konkurrencespringerne fra Aars Gymnastikforening indtog sammen med deres to instruktører Louise Andersen og Stine Dyrman podiet for at tage imod pokalen som sæsonens mest vindende hold i Nordog Midtjylland.
præmietagere efter
blæsende,
Skriver
Tribler
Højrup ‘Kræmmeren’ Jensen fra
SIDE 20 17. APRIL 2024

Formand for ARF Støtteforening i Aars, Birthe Laustsen, venter stadig på at høre, om hun skal i retten. Her er hun i midten, da der blev overrakt 25.000 kroner til Stop Madspild Lokalt foreningen i Aars. Arkivfoto.

Retssag endnu ikke aflyst:

Banko-forening i Aars venter på

Spillemyndigheden

Af Ture Damtoft

AARS: Birthe Laustsen

i Aars venter stadig på at høre, om hun skal i retten på vegne af foreningen

ARF Støtteforening i Aars.

digheden i lyset af forliget mellem de fleste af Folketingets partier vil frafalde tiltale og krav om bøde på 15.000 kroner og konfiskation af 631.458,37 kr. hos støtteforeningen, der arrangerer et ugentligt bankospil på Kimbrerkroen i Aars.

- Det giver ikke mening for mig, eller nogen som helst jeg taler med, at vi skal hives i retten. Både fordi alt det vi gør går til velgørende formål, og fordi der er vedtaget nye regler. Jeg synes, det vil være “hul i hovedet” at bruge penge på en retssag og straffe en forening, der donerer penge til en masse aktivitet og glæde til medlemmerne, siger Birthe Laustsen.

SKAT er af Aars Avis blevet kontaktet to gange for at få et svar på, om tiltalen bliver frafaldet, men har ikke modtaget noget svar.

EP-kandidat Jakob Dyrman (V), Banegårdsvej 11, Aars, skriver om muligheden for op mod 70.000 jobs:

Europakommissionen har tidligere på året udsendt et udkast til en CCUSstrategi (Carbon Capture, Utilization and Storage), eller på dansk: En måde at indfange, anvende og lagre Co2 på.

- Vi har ikke hørt en brik, efter vi hørte, at der var indgået et forlig, så kravene om tilladelse til bankospil ikke var så stramme, siger Birthe Laustsen.

Forliget gælder fra 1. januar, men Birthe Laustsen håber fortsat, at Spillemyn-

Fastholder Spillemyndigheden sit krav, vil ARF Støtteforening blive lukket. Onsdag, 20. marts blev der indgået et forlig, som slækkede kravene til tilladelser for bankoforeninger med et velgørende formål.

Flere læger lokalt i Vesthimmerland

Kommissionens ambition står på skuldrene af Kommissionens Joint Research Centers (JRC) rapport om udbygning af et Co2-center med titlen ”Shaping the Future Co2 Transport Network of Europe”.

gøre os klar til at investere i de forretningsmuligheder, der er for vores landsdel og samtidig sikre, at Kommissionen peger på et af de to scenarier, hvor Nordjylland indgår.

På den EU-politiske sce-

ne skal der træffes mange beslutninger i løbet af de næste tre år for at sikre, at der skabes bevidsthed om forretningsmulighederne. Europakommissionen forventer blandt andet, at disse beslutninger kan være truffet senest i 2026. Det betyder dels en involvering fra Europa-parlamentets side, og i den sammenhæng er det afgørende vigtigt, at Nordjylland får en EP-kandidat valgt til parlamentet, som vil kæmpe benhårdt for at et af de to nordjyske scenarier vælges, da det vil betyde en stor positiv forskel for vores region. En person som jeg selv, der allerede arbejder politisk med klima og energi, er derfor afgørende vigtig at sende til Bruxelles, så jeg kan blive hele Nordjyllands talerør på dette område.

KLINIK FOR FODTERAPI

LÆSERBREVE

Byrådsmedlem Lars Rem (udenfor parti), Sundvej 44, Hvalpsund vil have flere alment praktiserende læger i Vesthimmerland: I gamle dage, for 25 til 30 år siden, var skadestuen i Farsø specialister i at behandle sælbid.

Ligesom skadestuen i Grenaa var specialister i hugormebid.

Hanne, min kone, har været med til begge dele, som nyuddannet reservelæge i Grenå og som 1. reservelæge i Farsø. Grenå er lukket, og skadestuen i Farsø står til at lukke, jeg ved ikke om der tegner sig et mønster?

Jeg ved ikke hvor mange, der i dag bliver bidt af sæler eller hugorme, men der er mange, der kommer til skade på anden vis i dag.

Lukningen af Farsø skadestuen, sker med den begrundelse at, de fleste af de få skader de behandler kunne være klaret i almen praksis. Større og mere alvorlige skader og ulykker behandles bedst ved at patienten ses af en specialist med det samme, hvilket gøres bedst ved at transportere patienterne til Aalborg sygehus uden stop undervejs.

Det giver god mening, min kone vil hjemsøge mig

hvis jeg mente noget andet, og hun var specialist på området.

Det giver også mening, hvis regionen ikke mener, det kan betale sig at opretholde beredskab for at tilse forholdsvis få patienter i Farsø. Især hvis det giver mulighed for at bemande flere operationsstuer i Farsø, det giver en større produktion og dermed flere ansatte på Farsø sygehus.

Skal vi bevare trygheden i området, ved at mindre skader behandles af vores praktiserende læger, skal de dog være der.

Jeg så et interview med Pia Buus Pinstrup (næstformand for udvalget Det Nære Sundhedsvæsen i Region Nord, red.), der udtalte, at var der læger der ville nedsætte sig, var regionen klar med ydernumre - citat efter hukommelsen. Det lyder godt, men i Ranum har den gamle pensio-

nerede læge, endog med tilsagn fra to studerende der vil kunne videreføre praksis, fået afslag på ydernummer med den begrundelse, at der er ledige ydernumre i Løgstør.

Det kunne betyde alverden for sammenholdet og fremtiden i en by som Ranum, at der er en almen praksis. Specielt taget i betragtning at man på rekordtid fik samlet underskrifter på tilsagn om at benytte den lokale læge, hvis man kunne få en løsning på det. En by hvor borgerforening og efterskole kæmper sammen om at skabe et fungerende samfund.

Det vil også for kommunen være et plus i bestræbelserne for tilflytning frem for fraflytning. Det hjælper så ikke beboerne i Ranum området med at få løst små skader i almen praksis, frem for på skadestuen, når ventetiden i almen praksis er så lang, at sår og skader havde helet af sig selv når der er tid!

Det gør sig så også gældende i hele det nordvestlige hjørne af kommunen.

Derfor vil jeg opfordre regionen til at gøre det nemmere at nedsætte sig som praktiserende læge, det er dog et liberalt erhverv! Det vil øge trygheden for os alle. Så vil jeg til gengæld undlade at klage over at skadestuen lukker og se frem til, at der bliver ansat flere på Farsø sygehus.

Her peges der på, at Danmark kan blive det land i Europa, som kommer til at blive en kerneaktør omkring Co2 behandlingen. Man regner med at mellem 25 pct. og 40 pct. af Europas Co2 skal gennem Danmark, og det forventes, at man i den sammenhæng kan skabe mellem 25.000 og 70.000 jobs. Det svarer til et fag på størrelse med det danske landbrug. I rapporten er der flere scenarier, der alle viser, at en væsentlig del af europæisk Co2 skal igennem Danmark til enten lagring eller anvendelse.

I alt er der i rapporten opstillet seks forskellige scenarier, hvoraf kun to af disse peger på Nordjylland, mens de fire andre drejer uden om.

Som Klimaudvalgsformand i Vesthimmerlands Kommune sidder jeg i den nordjyske regionale gruppe, hvor vi blandt andet samarbejder med BRN Business Region North og EUs Norddanske kontor i Aalborg om at finde muligheder for Nordjylland på netop CCUS-området.

Frem mod 2030 regner man med at CCS (lagring af Co2) modnes og forventes at blive en rentabel forretningscase og frem mod 2050 forventes CCU (anvendelsen af Co2) at være klar. Det betyder, at vi fra nordjysk side skal

KØBES KONTANT

»Blå Blomst« og »Musselmalet«, porcelænsfigurer, teak og palisander møbler

Henvendelse: Tlf. 40 28 50 55

GEM ANNONCEN!

jpo@advokatjanpoulsen.dk

Aalestrup

Advokatkontor grundlagt I 1904 – beneficeret forsvarsadvokat

17. APRIL 2024 SIDE 21
Retssager • Overdragelser • Boer Familieret • Rekonstruktion •
jpo@advokatjanpoulsen.dk Aalestrup
Inkasso Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11
Advokat (H) Jan Poulsen tlf. 98 64 18 11
og Vibeke Brix Bymidten 1, 9600 Aars Udebehandling efter aftale Tlf. 96 98 01 01 Tilskud fra Danmark Overenskomst med Sygesikringen Udvidet helbredstillæg
Statsaut. fodterapeuter Lonnie Andersen, Helle Viborg
Steen Brorsen 96 98 42 20 sb@aarsavis.dk Ring eller skriv til IT til erhverv Værdiskabende IT-løsninger salg  service support  netværk Tlf. 9862 5115
&
BLANDEDE BLANDEDE KØB & SALG SUNDHED
VELVÆRE
skal
klar til Co2-lagring LÆSERBREVE
Aars Avis 98 62 17 11 Nordjylland
være
Lars Rem.
Vi gør os ekstra umage Danebo Aars 98 62 24 00
Jakob Dyrman.

Himmerlandsavisernes loppemarked til 89.121 husstande 20 ord for 50 kr.

HIMMERLANDS AVISERNE

Hvor stor må annoncen være? Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud til 89.121 husstande!

slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for

KØBES: INDLEVERING:

...fra kyst til kyst

annoncen må fylde op til 20 ord! er der over 20 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce - også med max. 20 ord.

AF

Annoncen sendes til: aars avis, Himmerlandsgade 150, 9600 aars senest fredag kl. 9.00 Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

Møbler fra perioden 1930 til 1990. Dansk design, teak, palisander, syret eg, fyrretræ, polstrede lænestole. Kontakt Martin Tlf: 51 94 56 01

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket?

SE HER!

 Kontant  Check

Annoncen indrykkes i 8 aviser i Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

annoncetekSt:

DØDSBO OG RESTBO KØBES. ALT HAR INTERESSE.

Tlf: 20 70 92 34

- INDEN DU LAVER DIN ANNONCE!

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Gammelt jern og metal afhentes. Store mængder købes - afhentes med lastbil med grab. Ring til Thomas/Maria.

Tlf: 40 54 18 39 / 51 26 22 76

Køb og tilbud/vurdering af indbo / dødsbo. Tilbud på totalrydning. Kontakt:

Tlf: 28 51 62 64

SÆLGES:

10 kbm brænde klar til brug sælges samlet eller delt. skal afhentes i Møldrup.

Telefon:

Tlf: 20 78 54 14

Træ hegnspæle. 15 kr. pr. stk.

Tlf: 61 74 34 12

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

Vær opmærksom på, at der kan

være ændrede

Hvad KANloppemarkedet bruges til? Loppemarkedet er forbeholdt PRIVATE. Der kan annonceres med køb, salg, bytte og »gives væk« af næsten alle BRUGTE effekter. - Momsregistrerede personer og virksomheder kan IKKE bruge loppemarkedet, men henvises til avisens øvrige spalter.

Hvilke effekter kan IKKEannonceres?

indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem.

Du kan IKKE bruge loppemarkedet til annoncering af: Ejendomme, sommerhuse, grunde, biler, campingvogne, motorcykler og landbrugsmaskiner, herunder også traktorer. (Disse ting henvises til henholdsvis avisens EJENDOMSSIDER, MOTORSIDER og LANDBRUGSSIDER eller evt. til rubrikken KØB OGSALG). - Du kan IKKE indrykke annoncer med angivelse af dato og klokkeslæt. Disse annoncer henvises til rubrikken BEKENDTGØRELSER.

Hvor stor må annoncen være?

Afsenders navn og adresse: Betaling:

Kontant ved indlevering af annoncen, eller send via e-mail ???? og overfør betalingen via s wipp eller Mobilepay.

Skrot, gammelt jern afhentes. Totaloprydning.

Tlf: 40 19 92 59

Bedste pris gives! Palisander, teaktræ og dansk design købes. Dødsbo og indbo fra 1930èrne til 1970èrne. Polstrede læne- og loungestole og sofaer. Ring til Steen.

Tlf: 20 70 92 34

Overskudsplanter fra haven. Mange forskellige. Fra gratis til 25 kr. Enkelte 75 kr. Jytte Jensen Evaslundvej 136, Aalestrup.

Tlf: 30 30 19 41

Flyttesalg/lopper. Hele ugen kl. 15-19. Sofagruppe + bord. Store palmer. Havemøbler/stole. Weber grills, nye. Afsyrede møbler. Antik klædeskab, toiletmøbel/ marmor. Viborgvej 25, Strandby.

Tlf: 93 87 81 14

SÅDAN INDRYKKES EN LOPPEANNONCE:

Du kan aflevere tekst og betaling i ekspeditionen på avisen.

ELLER

du kan sende teksten via mail og overføre via MobilePay

Husk at anføre betalernavn (bringes ikke i avisen) sammen med den fremsendte annoncetekst.

Der er 3 muligheder for indrykning af en loppeannonce.

1. Almindelig loppe annonce under køb eller salg op til 20 ord - KR. 50.-

2. Udvidet loppe annonce - 20 ord - med angivelse af tid og sted for afholdelse af privat loppemarked - KR. 100.-

3. Loppeannonce med foto og 20 ord - KR. 150.-

Loppeannoncer kan ikke indtelefoneres, og al betaling er inkl. moms.

Loppeannoncer skal afleveres senest fredag kl. 9.00 til næste uges avis.

GOD FORNØJELSE!

Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

Annoncen må HØJST fylde 20 ord. Det første ord f.eks. »SÆLGES« og til slut »tlf. nummer« regnes hver for et ord og skal derfor tælles med. - Uanset om et ord er forkortet eller skrevet helt ud, tæller det for et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog telefonnr. under hver annonce.

Hvad koster en loppeannonce?

KUN kr. 50.00 pr. annonce for hver indrykning. Annoncen betales KONTANT ved indleveringen eller ved check. Beløbet kan ikke vedlægges i frimærker. - Husk: Breve sendt med postvæsenet måIKKE indeholde kontanter!

Hvor bliver annoncen indrykket?

Annoncen indrykkes 8 aviser Himmerland (totaloplag 101.622 ekspl.): AarsAvis. Farsø Avis. Folkebladet, Støvring, Hadsund Folkeblad. Vesthimmerlands Folkeblad, Løgstør.Vesthimmerlands Avis, Aalestrup. Østhimmerlands Folkeblad, Kongerslev. Nibe Avis.

Indryk en loppemarkedsannonce - og kom ud i fem aviser!

Annoncen sendes til:

Hvornår skal annoncen indleveres? Annoncen skal være avisen i hænde senest fredag kl. 9.00 ugen før indrykningen. Annoncer, der modtages senere, indrykkes ugen efter. Annoncer til loppemarkedet kan IKKEindtelefoneres.

Aars Avis, Himmerlandsgade 150, 9600 Aars senest fredag kl. 9.00

Mrk.: ”Loppemarked”

Betaling vedlagt:

 Kontant

ANNONCETEKST:

 Sælges  Købes  Byttes  Gives væk

Telefon:

Afsenders navn og adresse:

Vær opmærksom på, at der kan være ændrede indleveringsfrister i forbindelse med helligdagene året igennem. Loppe-annoncerne bringes her i førstkommende nummer efter indlevering!

SIDE 22 17. APRIL 2024
KØBES:
et ord. Har du flere effekter til salg, end en annonce kan rumme, er du velkommen til at indrykke flere annoncer, husk dog tel-
under hver annonce.
til
efonnr.
SÆLGES:
LOPPEMARKED Shropshire får sælges. 3 får med lam sælges. Tlf: 20 78 54 14 PRISER: SE EKSEMPLER: 50 kr . FOR ALMINDELIG LOPPEANNONCE MED OP TIL 20 ORD. Flot gl. sofa, pænt grønt betræk og mahognitræ. L; 190 cm. Pris; 1.200 kr. Gipsbuste af Kong Christian d.10. H: 24 cm. Pris:1.000 kr. Tlf: XX XX XX XX Flot velourstue. Meget velholdt. Pris 3.500,Tlf: XX XX XX XX 150 kr . FOR LOPPEANNONCE MED BILLEDE OG OP TIL 20 ORD. 100 kr . FOR LOPPEANNONCE OM F. EKS. LOPPEMARKED MED ANGIVELSE AF TID OG STED. Stort loppemarked med gamle ting og sager. Alt fra nips til møbler, design, retro. Alle fredage og lørdage 10-16 Tlf: XX XX XX XX LOPPEMARKED DU KAN ANNONCERE MED ALT BRUGT FRA HJEMMET, DOG IKKE BILER, MOTORCYKLER, CAMPINGVOGNE OG TRAKTORER. ANNONCER HEROM HENVISES TIL AVISENS ØVRIGE
AARS AVIS • FARSØ AVIS • FOLKEBLADET REBILD NIBE AVIS • VESTHIMMERLANDS AVIS - en stærk
ANNONCE­RUBRIKKER. HIMMERLANDSAVISERNES LOPPEMARKED FEM LOKALE AVISER FOR SAMME PRIS!
løsning…
ANNONCE,
SKE
VIA POST ELLER
KAN
PERSONLIGT,
E-MAIL:
KONTANT ELLER
70779
loppeannoncer@aarsavis.dk BETALING
TLF.

LANDBRUGSNYT

Danish Crown erkender til Højesteret:

Overtrådte markedsføringslov med slogan om”mere klimavenlig” gris

Af Ture Damtoft

I jurasprog hedder at tage bekræftende til genmæle.

Oversat til almindeligt dansk betyder det at erklære sig enig i påstanden, og det har Danish Crown meddelt Højesteret, at virksomheden gør i søgsmålet mod virksomheden.

Påstanden fra Klimabevægelsen i Danmark og Dansk Vegetarisk Forening var, at udtrykkene ”Klimakontrolleret gris” og ”Dansk gris er mere klimavenlig, end du tror” udgjorde et brud på markedsføringsloven under et salgsfremstød i 2020. “Dermed accepterer Danish Crown, at vi, da vi anvendte de pågældende udsagn, ikke overholdt markedsføringslovens krav, og accepterer desuden et forbud mod at anvende udsagnene i enhver markedsføring fremadrettet.

Vi har, siden retssagen blev anlagt, fremhævet, at det er afgørende for os og det øvrige erhvervsliv, at vi kan kommunikere vores klimatiltag med henblik på at differentiere os og gøre klimaindsatsen til en god forretning – og det mener vi fortsat.

På samme tid har det lange og grundige forløb i Vestre Landsret givet anledning til både sunde

Fra venstre: Stine Bardeleben Helles, Rune-Christoffer Dragsdahl, Frederik Roland Sandby, Marc Malmberg Stounberg og Kurt Helles Bardeleben fra Klimabevægelsen, der havde anket sagen mod Danish Crown til Højesteret og fredag kunne konstatere, at virksomheden har droppet sagen. Foto: Christina Ihler.

refleksioner og en nyttig debat om, hvor grænserne går, når man som virksomhed skal kommunikere om bæredygtighed. Der er ingen tvivl om, at vi har lært af retssagen i Vestre Landsret”, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse, og oplyser at virksomheden fortsat vil undlade at bruge udtrykkene.

Langt forløb Sagen begyndte i august 2020, da Danish Crown lancerede en reklamekam-

pagne til en værdi af 7,5 millioner kr, hvor udsagnene ‘klimakontrolleret gris’ og ‘dansk gris er mere klimavenlig, end du tror’ blev brugt.

I juni 2021 stævnede Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening slagterigiganten for brud på markedsføringsloven, og den sag blev vundet i Randers Byret i januar 2022 men blev henvist til Vestre Landsret, fordi den er af principiel karakter.

I september samme år gik brancheorganisatio-

Nye staldkrav kan være svære at overskue

Frem mod 2034 er der flere og flere regler, der træder i kraft om hold af kvæg.

1. juli 2024 er endnu en mærkedato, hvor en stor stak regler træder i kraftret præcist 29 paragraffer inkl. visse underpunkter, hvis ens stald er taget i brug før 1. juli 2010.

Måske er det derfor, at nogle landmænd ved kontrolbesøg har fået indskærpelse for brud på regler, der endnu ikke er trådt i kraft. - Ja, jeg kan godt forstå, at

man kan undre sig over, at sådan noget kan ske. Det er bestemt ikke rart, så man skal være vågen, når man læser kontrolrapporten. Man har 14 dage til at klage, så det kan være, det er en god idé at få et sæt friske øjne på papirerne, hvis man har fået en indskærpelse, siger Jesper Kristensen, der er kvægrådgiver i SAGRO.

Helt konkret har han selv været ude for, at en kunde fik en indskærpelse

nerne Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer går ind i sagen på Danish Crowns side og forbrugerrådet TÆNK gik ind i sagen på sagsøgernes side.

Sagen blev behandlet i Vestre Landsret i november 2023, og 1. marts faldet der dom, hvor Danish Crown kendtes skyldige i vildledende markedsføring for udsagnet “Klimakontrolleret gris”.

Det fik Klimabevægelsen og Dansk vegetarisk Forening til at anke afgørelsen om udsagnet “mere klima-

for brud på reglen om, at der skal være en sygeboks på bedriften. ”Syge og tilskadekomne malkekøer skal opstaldes i enkeltsygebokse, hvis det er nødvendigt”, som det står anført i §33, stk. 2. Der er bare den hage, at den paragraf først træder i kraft 1. juli 2024. - Kontrolløren havde byttet rundt på termerne sy-

venlig, end du tror” til Højesteret.

I sidste uge meddelte Forbrugerombudsmanden Torben Jensen, at han ville indtræde i sagen på sagsøgernes side, og tre dage senere meddelte Danish Crown, at virksomheden havde besluttet ikke at gå videre med den sag ved at tage bekræftende til genmæle.

- Vi havde ellers glædet os til at fremvise sagen for højesteretsdommerne, men nu hvor Danish Crown har lagt sig så fladt ned, er det åbenlyst, at alle virksomheder bør spidse øre og holde sig fra greenwashing.

Danish Crown anerkender, at de har ført en kæmpe reklamekampagne, som fik deres klimabelastende produkter til at se grønnere ud, end de egentlig er.

Jeg håber at mange virksomheder følger med, og tager ved lære, sådan at vi kan få et fair marked, hvor klimabelastende produkter, som svinekød, ikke markedsføres som klimavenlige, siger Frederik Roland Sandby, sekretariatsleder i Klimabevægelsen, der fortæller at næste retssag kan være mod Danmark.

- Vi er meget interesserede i, om staten overholder målene for klimaindsatsen, det har vi fokus på nu, siger Frederik Roland Sandby.

gepladser og sygebokse Men hvis jeg skal komme vedkommende lidt i møde, så vil jeg sige, at det er en menneskelig fejl, for der er virkelig mange paragraffer at holde styr på.

Det er ingen undskyldning for indskærpelsen, men det er måske en forklaring på, at det kan ske, siger han. EntrEprEnør-

Gudstjenester

Søndag den 21. april

Aars Kirke 9 30

Aars Frikirke 10 00

Skivum Kirke Ingen

Giver Kirke 9 30

Blære Kirke Ingen

Gislum Kirke 11 00

Vognsild Kirke Ingen

Haubro Kirke Ingen

Ulstrup Kirke Ingen

Gundersted Kirke 11 00

Veggerby Kirke Ingen

Sønderup Kirke Ingen

Suldrup Kirke 10 30

Bislev Kirke 9 30

Ejdrup Kirke Ingen

Løgstør Kirke 11 00

Aggersborg Kirke 9 30

Kornum Kirke Ingen

Løgsted Kirke Ingen

Salling Kirke Ingen

Oudrup Kirke Ingen

Næsborg Kirke Ingen

Vindblæs Kirke 9 30

Ranum Kirke 9 30

Malle Kirke Ingen

Vilsted Kirke Ingen

Overlade Kirke Ingen

Farsø Kirke 9 00

Vester Hornum Kirke 10 30

Hyllebjerg Kirke Ingen

Flejsborg Ingen

Louns Kirke 10 30

Alstrup Kirke Ingen

Strandby Kirke Ingen

Ullits Kirke 9 00

Foulum Kirke Ingen

Svingelbjerg Kirke Ingen

Trængstrup Frimenighed Ingen

Kgs Tisted Kirke Ingen

Binderup Kirke Ingen

Durup Kirke 10 30

Rørbæk Kirke Ingen

Grynderup Kirke Ingen

Stenild Kirke 9 00

Brorstrup Kirke 10 30

Ravnkilde Kirke Ingen

Aarestrup Kirke Ingen

Haverslev Kirke 9 00

Aalestrup Kirke 10 00

Vesterbølle Kirke 11 00

Der henvises til kirkernes egne hjemmesider ved evt. ændringer af kirketiderne.

Smågrisenoteringen

Beregnet notering uge 16

Basis 476,16 (475,13)

Økologi 860,54 (860,54)

UK-tillæg 8,78

Vægt reg. kr./kg 30-40 kg

6,77 (6,79)

17. APRIL 2024 SIDE 23
og dræningsmEstEr Ib NIelseN, Farsø
Tlf. 98 63 23 50 - Biltlf. 20 47 23 50
Aut. kloakmester Per Nielsen, 30 60 66 81
Frem mod 2034 er der flere og flere regler, der træder i kraft om hold af kvæg.
Spuling, af dræn og kloakker samt alle former for entreprenørarbejde udføres
SIDE 24 17. APRIL 2024

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.