Page 1

Vi bor her .dk

SOLRØD

Mandag den 5. februar 2018 • Uge 6 • 2. årgang • www.viborher.dk

UNDER PRESSURE

Så slår Solrød Gymnasium dørene op til

Teaterkoncert 2018

Læs side 14

HALV PRIS

HVER SOLTIL TILHALV HALVPRIS PRIS HVERMANDAG MANDAGI NOVEMBER I FEBRUAR - -SOL

Fritidshus med fantastisk parklignende have Agerkær 14,

til vandet -Kort afstand

Her er et fritidshus med en storslået have, som sjældent udbydes til salg.

Fælles privat strandgrund via grundejerforeningen og tilgængelig via nem gå- eller cykeltur

Boligen er beliggende på en selvstændig grund og hele nabogrunden er indrettet som en del af haven/parken. Begge matrikler (Agerkær 12 & 14) sælges sammen grundet havens helt fantastiske smukke indretning, såfremt køber senere ønsker at bebygge grunden (Agerkær 12) kan dette gøres, idet den allerede er selvstændig med egen byggeret. Huset fremtræder i sin helhed virkelig velholdt og indflytningsklart. Den smukke udsigt til haven kan via husets store glaspartier nydes både fra køkkenet, stuen samt spisebordet. Herfra kan den parklignende sydvendte have og det skønne krogede vandfald nydes i alle årstidernes smukke farver.

CLUBTAN Sol & Wellness • Solrød Strandvej 85-87 Telefon 56 14 19 33 • Solen skinner alle dage 6-24

Kom og oplev denne smukke "perle" af en bolig/have, som absolut kan anvendes og nydes hele året rundt. Ring på telefon 8820 9400 for nærmere aftale om besigtigelse.

2.399.000

103 m 2.489 m 2

2

4

1977 1.700 m 500 m

157-02134


2

Solrød Kommune vil sikre Jersie Strandpark som rekreativt område

En stor del af Jersie Strandpark tilhører på nuværende tidspunkt Roskilde Kommune, men det vil byrådet i www.bugtensbegravelse.dk Solrød Kommune nu ændre på.

Passer brillerne stadig til øjnene? Solrød og omegn

© essilor international – RCS Créteil 712 049 618 – may 2011. © optifogtm is a trademark of essilor international. © essilor® is a registered trademark of essilor international.

DIN LOKALE BEDEMAN Byrådet i Solrød Kommune Solrød og omegn besluttede mandag aften at købe et 24.218 m² stort areal af Jersie Strandpark, som Roskilde Kommune ejer. SolJan Regin Mortensen rød Kommune ejer i forvejen RESPEKT den sydlige del af strandparOMSORG ken, og med købet kommer SERVICE Solrød Kommune således til at eje hele strandparken.ETIK "Det giver god mening at www.bugtensbegravelse.dk else.dk være "herre i eget hus" og park af Roskilde Kommune. mest, at vi vil sikre det naD I N og L O fremK A L E Bturskønne EDEMAN købe arealet i Jersie Strand- Hensigten er først område, og et køb IN LOKALE BEDEMAN Solrød gør og detomegn fx lettere for os som

kommune at pleje og vedligeholde området og at sikre, BUGTENS BEGRAVELSESFORRETNING Jan Regin Mortensen .eslevargebsnetgub.www www.bugtensbegravelse.dk at borgerne har fri adgang til RESPEKT DIN LOKALE BEDEMAND sen OMSORG N I D Solrød, Greve og omegn D I Nområdet," L O K A L E siger B E D ENiels M A N Hörup, SERVICE Solrød omegn Komborgmester i og Solrød ETIK mune, som fortæller, at hvis nesnetroM nigeR naJ Jan Regin Mortensen arealet var blevet købt af en Få gratis tilsendt TKEPSER RESPEKT privat, så ville der ikke være brochurerne GROSMO OMSORG de samme plejeforpligtigelser CIVRESdør” ”Når Enogen SERVICE KITE vilje” ETIK og ”Min sidste for området, og det ville være arlstrup Strandvej 47 · 2680 Solrød Strand · Email: regin@mortensen.mail · Fax 56 14 56 39 muligt at indskrænke borgerJan Regin Mortensen nes adgang til det naturskønwww.bugtensbegravelse.dk ne område. info@bugtensbegravelse.dk - Tlf. 5614 5663 Der er med købet ikke lagt Karlstrup Strandvej 47 - 2680 Solrød Strand op til de store forandringer Karlstrup Strandvej 47 · 2680 Solrød Strand · Email: regin@mortensen.mail · Fax 56 14 56 39 for strandparken, som bl.a. består af 9.000 m² fredsskov, som til enhver tid skal anvenetrom@nigei r :livores amE · dnartS dønye rloS 0862 ·butik 74 jevdnartS ppå urtslraKarlstrup K Solrød Strandvej 47 · 2680 Solrød Strand · Email: · Fax 56 14 56 39 Strandvej 97regin@mortensen.mail des til skovbrug. StAnDARD glAS oPtiFog glAS mortensen.mail · Fax 56 14 56 39 "Arealet er omfattet af en række restriktioner bl.a. på D e n n y t e k n o l o g i m o D D u g grund af fredning og flere forskellige beskyttede naturtyper. Det betyder, at området ikke uden videre kan slut med glas, der dugger, når du dyrker sport, rm kaffe eller kommer ind fra kulden. ændre karakter, og vi har fra il en gratis demonstration. kommunens side heller ingen intentioner om at ændre på Karina Skotte Marianne Skotte den smukke natur i området. Strandparken skal fungere som et reakreativt, grønt område, der er tilgængeligt for alle kommunens borgere," siger Niels Hörup. mm.indd 1 20-09-2011 11:23:19 Den samlede udgift til købet løber op i 129.000 kr., og købssummen for grunden Solrød Strandvej 95 • 5614 5636 a Skotte Marianne Skotte Solrød Center 100 • Tlf. 5614 5636 www.brillegalleriet.com svarer til 4,50 kr. pr. m².

POLITI Kunde tog en kasse øl som kompensation i Netto

Færdselsuheld Køge Bugt Motorvejen, Solrød.

Lørdag den 27.januar kl. 11.23 anmeldte personalet i supermarkedet Netto, at en mand var tilbageholdt efter tyveri af en kasse øl. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 79-årig mand fra Solrød Strand, som ifølge personalet havde taget en kasse øl og anbragt den i sin bil uden at betale for varerne. Det viste sig, at den 79-årige inden tyveriet havde afleveret flaskepant for 71 kr., som ved tryk på en knap var blevet doneret til ”StopMadspild”. Han forsøgte at få personalet til at refundere panten, men det kunne ikke lade sig gøre, hvorefter han tog en kasse øl uden at betale som kompensation for den manglende pant. Politiet sigtede ham for tyveri af kassen med øl, idet varerne var fjernet fra butikken uden betaling, og den 79-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tirsdag den 30.januar kl. 09:59 kørte en bil med trailer ad motorvejen mod syd. En sofa røg af traileren, og det førte til, at seks andre biler blev involveret på forskellige vis som følge af påkørsler, hvoraf den ene var en lastbil. To af bilerne blev meget skadede. Ingen personer kom noget til ved uheldet. Føreren af bilen, der kørte med traileren er den 68-årig mand fra Greve. Ca. kl. 1114 var motorvejen helt ryddet og farbar.

Forsøg på indbrud på Havbogårdsvej i Solrød Fredag den 26.januar kl. 05.37 anmeldte en lokal familie, at manden, hvis vækkeur netop havde ringet, var stået op og havde overrasket en indbrudstyv, som var i færd med at lukke havedøren op. Der var boret et hul i havedøren, så tyven kunne få adgang til det indvendige håndtag. Manden udenfor tog flugten og forsvandt i ukendt retning. Den mistænkte blev beskrevet som: Mand, ca. 180 cm høj, lys i huden, iført sort tøj med en hætte fra hættetrøje over hovedet. Politiet ledte efter manden, der ikke fik noget udbytte, i området, men fandt ham ikke. Familien har nu fået installeret alarm samt fået udskiftet alle låse i hele huset.

www.bugtensbegravelse.dk

Kom og besøg os OPTIFOG GLAS

Få en synsprøve. Det er sund fornuft.

Mandag-fredag: 9:30-17:30 - Lørdag-søndag: Lukket

Tirsdag den 30.januar kl. 14:51 anholdt politiet en 43-årig mand med ukendt adresse. Pgl. viste et ægte svensk pas, der tilhørte en anden end den, som politiet talte med. Den anholdte havde ingen tilknytning til Danmark, og han er fortsat i politiets varetægt, hvor han i første omgang er sigtet for personelfalsk ved at forevise en anden mands pas. Det forventes, at han bliver udvist af Danmark.

Uro – Greve. Tirsdag den 30.januar kl. 15:29 blev anmeldt om uro ved en forretning i Mosede Centret, hvor en 2-4 danske drenge optrådte provokerende over for kunder. De var tidligere smidt væk fra stedet, men nu var de der igen. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til to drenge på 14 år, der begge blev kørt hjem til forældrene med henblik på at få en snak om almindelig god opførsel. Politiet håber nu, at problemerne har løst sig.

DIN LOKALE BEDEMAN

Solrød og omegn

Jan Regin Mortensen RESPEKT OMSORG SERVICE ETIK

Anholdelse – Greve.

Fastelavn er mit navn… Søndag den 11. februar kl. 11 holder Solrød Strandkirke fastelavnsgudstjeneste for børn og deres familier. Klæd dig ud som superhelt, Elsa fra Frost, Ninjago eller hvad du nu har lyst til og vær med til en festlig gudstjeneste med sange og gode historier. Efter gudstjenesten kan store som små børn slå katten af tønden, og der er fastelavnsboller, kakao, kaffe og te til alle.

Fastelavnssøndag har kirken besøg af børn i alle mulige udklædninger. Fastelavn er en gammel, festlig skik, som betyder festen før fasten. I gamle dage festede og dansede folk hele dagen, inden de skulle faste i 40 dage.

Karlstrup Strandvej 47 · 2680 Solrød Strand · Email: regin@mortensen.mail · Fax 56 14 56 39

Solrød Medie Hus Solrød Center 12, 1. sal 2680 Solrød Strand Vi bor her.dk udgives hver mandag på www.viborher.dk.

Henning Arlofelt Petersen Solrød Medie Hus hap@solrodmediehus.dk

Jimi A. Bøgevig

Solrød Medie Hus jab@solrodmediehus.dk

Lotte A. Bøgevig

Solrød Medie Hus lab@solrodmediehus.dk

Jan Rossil

Solrød Medie Hus jr@solrodmediehus.dk

Annette Thomsen

Beige Grafisk Design at@beige.dk


l

vinhande

------

3

--BARBERA D'ASTI SUPERIORE ALBARIZZA ITALIEN. 75 cl. Literpris v/2 flasker ker 66,67.

Super alv pris på

H

PR. FLASKE

99

Barbera..

PRISFALD 95

Flot granatrød farve med et brunligt skær. Duften af rød frugt og modne aromaer er næsten overvældende. Barberas klassiske friske syre, renser ganen og gør klar til mere mad og vin. Lette og modne tanniner føles blot, inden glasset igen rammer læberne. .

T ANTAL.

E BEGRÆNS

--HALV PRIS

PASSI REALI, APPASSIMENTO,

ITALIEN.

75 cl. Literpris v/2 flasker lasker 132,-.

SPAR 100,-

MENY SOLRØD:

8-14% Kg pris. 69,90.

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

PR. 1/2 KG

PR. 1/2 KG

49

15-20% Kg pris. s. 59,90

Beef

8-14% Kg pris. 59,95

Lover

PR. 1/2 KG

29

95

HAKKET SVINEKØD "FRILAND" SASHI

PR. FLASKE

34

95

HAKKET OKSEKØD "SASHI"

149

198-.

Lover

HAKKET OKSEKØD

PRISFALD 00

2 FLASKER

SASHI

Beef

Friskhakket kød skal altid varmebehandles eller fryses inden for 24 timer, I modsætning til det fabriksfremstillede, der har en holdbarhed på 9 døgn (er det friskt?) Hver dag har vi et stort udvalg, - er der noget du mangler, så spørg slagteren.

3-8% Kg pris. 99,90.

100-.

VORES dygtige fagfolk

e n r e t g la s r e k k a h d n a I Meny Solrød Str d hver dag. friskhakket kø

HAKKET OKSEKØD

2 FLASKER

Fantastisk Rødvin. Lavet 100% på Montepulciano Druen. Passi Reali har en meget mørk, blank, rød farve og en krydret, dyb, kompleks duft med toner af mørke kirsebær, blommer og brombær. Smagen er meget kødfuld og koncentreret, med god velour og frugtrige toner af syltede, mørke bær. Samtidig finder man et godt bid og en fin tannin i vinen, som slutter meget harmonisk med krydrede toner af mørk chokolade, mandler og lakrids. En meget kompleks og samtidig charmerende vin som vil egne sig fint til okse, lam, and og grønsagsretter.

Sous Vide

PR. 1/2 KG

29

95

95

HJEMMELAVET MEDISTERPØLSE Friland Kg pris. 49,90.

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

hele solrøds fødevaremarked

PR. 1/2 KG

24

95

ælder fra Tilbudene g 5. februar, mandag den r 2018. en 11. februa d g a d n sø . t.o.m Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


4

En brilleforretning med æstetik og kundeservice i top

De to søstre Marianne og Karina Skotte har i 14 år været indehavere af deres forretning, Brillegalleriet, som ligger på Solrød Strandvej. Faglighed er i højsæde og tilsammen har de 70 års erfaring med optik. Af Randi Pedersen

Både Marianne og Karina Skotte er uddannet optikere. Inden de åbnede Brillegalleriet arbejdede de hver for sig i henholdsvis Næstved og i Farum. Den lange tranport og et ledigt lejemål var årsagen til, at de valgte at springe ud som selvstændige og sammen åbnede de Brillegalleriet i 2004. Selvstændige i en sammenslutning Selv om Brillegalleriet er en

selvstændig privatejet forretning, har de to indehavere valgt at være med i Optik Team, som er Danmarks største sammenslutning med 160 personligt ejede optikforretninger. Her mødes medlemmerne to gange årligt for at udveksle erfaringer og viden og for at få inspiration fra leverandører. Frem for at være en del af en større kæde, der typisk får tildelt deres varer, kan Karina og Marianne Skotte hundrede procent selv vælge, hvilke brands deres varesortiment skal bestå af. Hvert brillestel er håndplukket, valgt unikt efter dets form, farve samt størrelse og der købes kun et hjem af hvert. Det betyder for kunderne, at de har et langt større udvalg. Forretningen er ligeledes leveringdygtig i alle de former for bløde kontaktlinser, der findes på markedet. Karina og Marianne deltager hvert år på messer i både München, Paris og herhjem-

me og det er indehaverne selv, der betjener kunderne i forretningen. De har begge selv brugt briller fra de kom i skole og ved, hvor vigtigt det er at få valgt den helt rigtige brille, både hvad angår det udseendemæssige, men absolut også det synsmæssige. Kundeservice ud over det normale I april 2017 valgte Karina og Marianne Skotte at flytte deres forretning fra Solrød Center til Solrød Strandvej 97. De ønskede bl.a. at være uafhængige af de bunde åbningstider i centret. Den samlede åbningstid er nu reduceret og der er åbnet op for muligheden for, efter aftale, at mødes med kunderne uden for normal åbningstid, hvis behovet opstår, ligesom de også tilbyder at tage hjemme-synsprøver hos kunder, der ikke har mulighed for at møde op selv. Briller og kontaktlinser afleveres ligeledes på kundens adresse, hvis det kniber med

selv at komme forbi. Brillegalleriet tilbyder et stærkt og lokalt alternativ til de store kæder. Priserne er konkurrencedygtige og der lægges vægt på produktets kvalitet højere end på lave priser og slagtilbud. De tilbyder desuden brilleabonnement uden renter, gebyrer eller ud-

betaling og gratis synsprøve. Den høje kundeservice afspejler sig i nye kunder, som har fået Brillegalleriet anbefalet af eksisterende tilfredse kunder. Der er gode parkeringsmuligheder for forretningens kunder, blandt andet på Solrød Centers parkeringsplads lige overfor, på Strandvejen

og omkring forretningen. På det humanitære område indsamler Brillegalleriet brugte briller til værdigt trængende, igen i år går brillerne til Afrika. Alle opfordres til at aflevere de briller, der bare ligger og samler støv i folks skuffer.

Venstre i Solrød afholder den årlige generalforsamling. I år afholdes det tirsdag den 27 Februar kl. 19:00 i aktivitetscenterets store sal.

Til og med marts måned giver jeg personligt 20% rabat på klipninger hvis du skriver “netavisen” i kommentarfeltet når du booker din tid eller gør opmærksom på det når du ringer. Kom fordi og hør Borgmester Niels Hörup gøre status over valget, og måske løfte sløret på byrådets planer for 2018. Foreningen er vært ved kaffe og kage, og der er mulighed for at købe en sodavand eller øl under arrangementet.

Ud over selve programmet, vil Bertel Haarder komme og tale om Christiansborg, samt Linea Søgaard-Lidell vil fortælle hvem hun er og hvorfor hun prøver at blive regionens kandidat til Europa-Parlamentet.

Frisør Linda/ v. Tangrid & co.

46 15 24 97 Hundige Strandvej 205 – 2670 Greve onlinebooking: www.frisoertangrid.dk


5

KØBMANDS KAFFE

CAPRICE VAFLER

LEVEBRØD BOLLER ELLER RUGBRØD

Meny Solrød kaffe 500 gram. kg pris v/2 stk. 60,-.

400 gram. kg pris v/1 stk. 95,-.

Schulstad. 520-850 gram. Max kg pris v/1 stk. 19,23.

PR. PAKKE

10-. MATILDE ORIGINAL

PR. STK

38-.

TA' 2 POSER

60-.

JACOBSEN GYLDEN ALE

Kakao Skummetmælk 500 ml. Literpris v/1 stk. 20,-.

75 cl. - 5,5%. Literpris v/11 stk. 39,93.

GESTUS CURLY FRIES

+ pant

begrænset parti

PR. STK

29

PR. STK

10-.

BLÅBÆR I BAKKE

Holland. Kl. 1.

PR. POSE

10-.

95

GRØNTMARKED

KNOLDSELLERI

600 gram. - *FROST kg pris v/1 v 1 stk. 16,67. v/

udenlandske. Kl. 1. 125 gram Kg pris v/1 stk 80,-.

T E V R O T R E T S M BLO PRIMULA

Flere farver - 12 cm.

PR. STK

BLOMKÅL

Spanien. Kl. 1.

G L A V T I

FR

15-. PR. STK

10--.

MENY SOLRØD:

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

hele solrøds fødevaremarked

ORKIDEER

Hvide - 4-5 grenet.

PR. STK

100-. 100 ælder fra Tilbudene g 5. februar, mandag den r 2018. en 11. februa d g a d n sø . t.o.m Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


6

Borgmester om beredskabsplaner:

Borgerne kan fortsat føle sig trygge Byrådet i Solrød Kommune har godkendt det forslag til en ny risikobaserede dimensionering af Østsjællands Beredskab, som Beredskabsstyrelsen har anbefalet. Borgerne i Solrød Kommune kan fortsat føle sig trygge. Så klart er budskabet fra borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup, efter et enigt byråd har godkendt et forslag til en ny risikobaserede dimensionering af beredskabet (RDB), der er en plan over, hvordan beredskabet som minimum skal være dimensioneret. Forslaget har på forhånd været vurderet af Beredskabsstyrelsen, som fungerer som tilsynsmyndighed over for Østsjællands Beredskab. "Der er lavet en analyse, hvor man har kigget på de sidste 10 års udrykninger i alle 8 kommuner i Østsjællands Beredskab. Resultatet viser, at man nu, hvor vi i kommunerne er gået sammen i et beredskabssamarbej-

de, kan udnytte mandskab og materiel bedre. Det vil sige, at der er en mulighed for effektivisering og at gøre tingene smartere i vores fælles beredskab samtidig med, at beredskabet vil være lige så godt som i dag," siger Niels Hörup og fortsætter: "Det vigtigt at huske på, at den her beslutning ikke handler konkret om, hvorvidt vores lokale brandstation skal lukke eller ej. Vi har stemt for en bunden opgave om, at der skal ske en effektivisering af beredskabet. Når det er sagt, så er det altafgørende for byrådets beslutning i denne sag, at borgerne i Solrød Kommune fortsat kan føle sig trygge. Beredskabet vil i fremtiden være lige så hurtigt fremme, og der vil ikke komme færre brandmænd ud til en alvorlig hændelse i Solrød Kommune, end der gør i dag." I planen for den risikobaserede dimensionering er der ikke taget stilling til konkrete ændringer. Analysen tager udelukkende stilling til minimumskravene for, at beredskabet er forsvarligt. Puslespillet for, hvordan beredskabet konkret skal være, vil Beredskabskommissionen

i Østsjællands Beredskab tage stilling til, når alle 8 samarbejdskommuner har behandlet sagen om den risikobaserede dimensionering. Der er dog lagt op til, at der vil komme færre udrykningskøretøjer til de mindre komplicerede dagligdagshændelser som fx ild i en skraldespand. Til mere alvorlige og komplicerede hændelser, vil der komme flere udrykningsenheder, som kan komme fra flere forskellige steder. "Der er indarbejdet en høj grad af fleksibilitet i modellen, som betyder, at der er luft til at nå frem til en solid og holdbar løsning for alle kommunerne i beredskabsfællesskabet," siger Niels Hörup.

Fakta Den risikobaserede dimensionering er en plan for det serviceniveau, beredskabet mener er fagligt forsvarligt for at yde en forsvarlig indsats over for borgerne. Planen er udarbejdet ud fra en risikoprofil af de otte kommuner, der indgår i beredskabssamarbejdet, som er Solrød, Køge, Stevns, Greve, Roskilde, Ishøj, Vallensbæk og Høje-Taastrup kommuner, der er anbefalet af Beredskabsstyrelsen, som er statens tilsynsmyndighed på beredskabsområdet.

Politi vil stoppe uopmærksomme bilister Vi er kåret som danskernes foretrukne bank

9

år i træk

Vores kunder er især tilfredse med  vores kompetente og seriøse rådgivning  vi tager os tid til at lytte til dem  vi forstår deres behov  vores evne til at finde den bedste løsning.

Voxmeter, januar 2017

Vil du være kunde i danskernes foretrukne bank, så kontakt os på 38 48 49 02 – vi har også tid til dig!

Torvet 9 | 4600 Køge | koege@al-bank.dk

I januar 2018 har flere end 1.240 trafikanter fået en bøde for at bruge håndholdt mobil, mens de kørte i trafikken, viser nye tal fra Rigspolitiet. I næste uge gennemfører politiet en landsdækkende kontrol af uopmærksomme bilister. Det sker som opbakning til den aktuelle kampagne "Kør bil, når du kører bil". En bilist kører ud af vejen slingrer fra side til side. Det viser sig, at føreren sidder og roder med sin mobil, mens han har foden på speederen og kører 80 km/t. Det syn møder politiet alt for ofte, når de laver færdselskontrol. Nye tal fra Rigspolitiet viser, at alene i januar måned har politikredsene delt 1.244 bøder ud til trafikanter (biler, varevogne, lastbiler, busser, scootere og cyklister), der brugte deres håndholdte mobil, mens de kørte i trafikken.

"Mobiltelefoner, GPS, computere og papirer er nogle af de fysiske ting, trafikkanter lader sig distrahere af, når de færdes i trafikken, men dagdrømmeri, træthed og stress fjerner også fokus, og alle faktorer er hyppige årsager til manglende opmærksomhed i trafikken. Der er uopmærksomhed involveret i cirka hvert tredje trafikdrab på vejene i Danmark. Derfor er det vigtigt, at trafikkanterne har fokus på trafikken, når de færdes på vejene,"siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. 354 har mistet livet I de seneste uger har en landsdækkende kampagne fra Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension samt landets kommuner mindet trafikanterne om, at når de sidder bag rattet, så skal de holde fokus på trafikken. Set over fem år har 354

mennesker mistet livet i trafikken i ulykker, hvor de selv eller andre har været uopmærksomme. Dertil kommer en masse tilskadekomne personer, som ikke er opgjort. Det er på den baggrund at den landsdækkende kampagne "Kør bil, når du kører bil" vil have flere til at koncentrere sig, når de kører ude i trafikken. Så langt kører du i blinde Hvis du kigger på din mobil i fire sekunder, så har du kørt så langt i blinde: 50 km/t.: 56 meter. 80 km/t: 89 meter. 110 km/t: 122 meter. Fakta: I en tredjedel af alle trafikulykker er uopmærksomhed en afgørende faktor. I gennemsnit foretager vi os distraherende ting i 30% af den tid, vi kører bil. 70 % af dét, der distraherer os, foregår inde i bilen.


7

Home.dk

Agerkær 14,

Fritidshus med fantastisk parklignende have -Kort afstand til vandet

Her er et fritidshus med en storslået have, som sjældent udbydes til salg. Boligen er beliggende på en selvstændig grund og hele nabogrunden er indrettet som en del af haven/parken. Begge matrikler (Agerkær 12 & 14) sælges sammen grundet havens helt fantastiske smukke indretning, såfremt køber senere ønsker at bebygge grunden (Agerkær 12) kan dette gøres, idet den allerede er selvstændig med egen byggeret. Huset fremtræder i sin helhed virkelig velholdt og indflytningsklart. Den smukke udsigt til haven kan via husets store glaspartier nydes både fra køkkenet, stuen samt spisebordet. Herfra kan den parklignende sydvendte have og det skønne krogede vandfald nydes i alle årstidernes smukke farver. Haven er indrettet således, at der er minimal vedligeholdelse trods den store størrelse. Der er bl.a. automatiske vandingsanlæg til havens planter. Der er flere skønne terrasser rundt i haven, således at man til enhver tid kan finde en "plet" med sol og læ og fra alle terrasser er der smuk udsigt til haven.

103 m 2.489 m 2

2

4

2.399.000 2.728 120.000

Fælles privat strandgrund via grundejerforeningen og tilgængelig via nem gå- eller cykeltur. Kom og oplev denne smukke "perle" af en bolig/have, som absolut kan anvendes og nydes hele året rundt. Ring på telefon 8820 9400 for nærmere aftale om besigtigelse.

Ejendomsmæglerkæde for Danske Bank koncernen

1977 1.700 m 500 m

11.010 / 9.232 157-02134


8

KØB DINE BILLETTER PÅ

LOKALBILLETTEN.DK

Lokalbilletten er en lokal virksomhed ejet af Solrød Medie Hus, der bygger på idéen om at give inspiration til arrangementer og gøre det nemmere at købe billetter i og til lokalområdet.

HAR DU ET ARRANGEMENT?

Vi gør meget ud af at informere om de enkelte arrangementer, samtidig med at vi har gjort det nemt at bestille billetter. Lokalbilletten tilbyder og håndterer al service i forbindelse med formidling af billetter i lokalområdet for arrangører. Lokalbilletten udvikler og driver et billetsystem.

VI TILBYDER AL SERVICE I FORBINDELSE MED FORMIDLING OG HÅNDTERING AF BILLETTER TIL lokale arrangementer KONTAKT OS MAIL: info@solrodmediehus.dk TLF. 4038 1501

Peter Vesth & Kristian Rusbjeg Skærtorsdag d. 29 Marts kl. 12.00 – ca. 17.30 JERSIE FORSAMLINGSHUS

KR. 295,-

Paul Harrison & tj Johnson uk/dk FREdag d. 23. marts kl. 18.00 - ca. 23.30 JERSIE FORSAMLINGSHUS

KR.275,-

Inkl. Musik, MENU SAMT kaffe

En aften med en både fyrig og intim forestilling med svingende jazz og blues. Lineup: Bo møller Petersen, Bjarne Christensen, Henrik Holst Hansen og de 2 musikalske venner igennem 30 år Døren åbnes kl. 18.00 vi spiser kl. 19.00 Musik inkl. menu: + kaffe: Kr. 275,00 Hovedret: Helstegt oksehøjreb, råstegte kartofler, grøntsager samt pebersauce. Siddende koncert Reserverede pladser. OBS. Der modtages ikke betalingskort i baren. Derimod tages der gerne imod kontanter og MobilePay. Vær opmærksom på, at din(e) billet(ter) kommer via email og skal printes forinden arrangementet. Én billet pr. samlet bestilling. Reserverede pladser. Billetgebyr kr. 18,00

Inkl. STOR PÅSKEBUFFET SAMT kaffe En hyggelig eftermiddag og glædeligt gensyn med Dansk folkemusik blandet med lidt country. Lige fra ViseVersHuset i Tivoli til Mariehaven Dørene åbnes kl. 12.00. vi spiser kl. 13.00 Siddende koncert. Reserverede pladser. Billetgebyr kr. 18,00


9

Solrød Fjernvarme

indbyder til Ekstraordinær generalforsamling

Onsdag den 7. februar 2018, klokken 19.00 i mødelokale 24, Solrød Bibliotek 1. sal, Solrød Center 4, Solrød Strand. Dagsorden: 1. 2.

Valg af dirigent. Behandling af bestyrelsens indstilling til ændring af selskabets vedtægter. Iflg. Lovforslag nr. 93, om ændring af Varmeforsyningsloven, tiltrådt 20. december 2017 af Folketinget, er det besluttet, at varmeåret skal følge kalenderåret. Som en følge heraf, indstiller bestyrelsen, at regnskabsåret og skatteåret ligeledes omlægges til kalenderåret. Endvidere indstiller bestyrelsen, at man, med virkning fra 1. juni 2018, overgår til Kvartalsvis forud opkrævning af forbrugerafgiften, blandt andet for at opretholde den nødvendige likviditet, og opnå en sænkning af omkostningerne til opkrævning

Ovennævnte Lovforslag nr. 93 ligger på selskabets hjemmeside, hvor også forslag til nye vedtægter findes, med alle ændringer markeret med rødt. Forslaget kan derudover afhentes på Solrød Fjernvarme a.m.b.a., Lerbækvej 17, Solrød Strand. Med venlig hilsen Bestyrelsen.

e skønt Det er kat’m varme. med en god

Når god energi er inde i varmen.

Lerbækvej 17 · 2680 Solrød Strand · Tlf. 5614 2814 www.sfv-amba.dk · post@sfv-amba.dk


10

Vi bor her .dk

GREVE

Hver 30. virksomhed i Greve har økonomiske problemer Virksomhederne i Greve Kommune er mere økonomisk belastede end landsgennemsnittet Hver 30. virksomhed i Greve Kommune er enten under konkurs, tvangsopløsning eller andet, som påvirker den daglige drift i en sådan grad, at de ikke kan betale deres regninger. Dermed klarer virksomhederne i Greve Kommune sig en anelse dårligere end landsgennemsnittet, hvor nøjagtigt hver 31. virksomhed er under konkurs, tvangsopløsning eller lignende. Det viser data fra CVR, som regnskabsprogrammet Dinero har trukket. Toppen af statistikken domineres udelukkende af de storkøbenhavnske kommuner. Således er de 16 dårligst placerede kommuner alle placeret i hovedstadsområdet. - Helt sort på hvidt viser data, at erhvervsdrivende bærer en væsentligt større øko-

nomisk risiko ved at sælge til virksomheder i Storkøbenhavn end til fynske og jyske virksomheder. Hvis vi skal se på det positive, så klarer især vestjyderne og et par mindre danske øer sig fremragende. I den del af landet er der altså større sandsynlighed for, at virksomhederne betaler deres regninger, siger Martin Thorborg, som er adm. direktør i Dinero.

Erhvervsdrivende advares For erhvervsdrivende er der god grund til at holde ekstra godt øje med status på de virksomheder, man sælger til. - Jeg har selv prøvet at handle med virksomheder, som ikke betaler deres regninger til. Det er dels vanvittigt irriterende, men det også en decideret trussel mod en virksomheds eksistensberettigelse. Derfor får man i Dinero en advarsel, når man laver en faktura til en virksomhed, som er under konkurs, tvangsopløsning eller på anden er en meget tvivlsom betaler. Med disse advarsler er vi med til at forhindre, at iværk-

sætterne ikke får pengene i kassen og må lukke virksomheden, fordi de har betalt til en dårlig betaler, siger Martin Thorborg. - Det er guld værd at kende sine kunders status, for man kan havne i en rigtig møgsituation. Fx hvis man sender varer til en virksomhed, som er under konkurs. Så kan man nemlig vinke farvel til både sine varer og sine velfortjente penge.

TOP 10

TOP 10

…over kommuner med størst risiko for at tabe penge …over kommuner med mindst risiko for at tabe penge (% af eksisterende virksomheder) (% af eksisterende virksomheder) 1. Albertslund 7,76 % 1. Ærø 0,66 % 2. Glostrup 5,92 % 2. Thisted 0,81 % 3. København 5,42 % 3. Lemvig 1,00 % 4. Hvidovre 5,33 % 4. Rebild 1,34 % 5. Herlev 5,32 % 5. Samsø 1,35 % 6. Brøndby 5,11 % 6. Morsø 1,37 % 7. Høje-Taastrup 5,09 % 7. Ringkøbing-Skjern 1,42 % 8. Ishøj 4,93 % 8. Skive 1,56 % 9. Ballerup 4,71 % 9. Tønder 1,63 % 10. Rødovre 4,66 % 10. Billund 1,69 % Datagrundlag: Tallene ovenfor er dannet på baggrund af data over samtlige danske virksomheder trukket fra CVR den 25. januar 2018.

Kan du klare livet under 1. verdenskrig? Hvordan havde du mon klaret de hårde år under 1. verdenskrig, hvis du havde levet dengang? Det kan du få svar på i vinterferien på Mosede Fort, når du spiller spillet Krigens Valg. Soldater fra dengang tager dig med 100 år tilbage i tiden og hjælper dig igennem med mod, kløgt og taktik og samtidig får du den dramatiske historie om Danmark under 1. verdenskrig fortalt i børnehøjde.

Besøg det anmelderroste Mosede Fort I vinterferien kan du besøge det anmelderroste museum på Mosede Fort, der belyser 4 vigtige år i Danmarkshistorien 1914-18. I år er det 100 år siden, at krigen rasede på fjerde år i store dele af Europa, alt imens utilfredsheden og knapheden voksede - også i Danmark. Var tipoldefar med på barrikaderne dengang, eller var han måske en af de rige gullaschbaroner? På Mosede Fort folder historien sig ud, når børn og voks-

ne sammen skal finde ud af, hvordan man ville klare sig gennem de hårde år under 1. verdenskrig, hvis man var i tipoldefars sko.

iPad-spil og gammeldags selfies På alle åbningsdage kan museets gæster være med til familiespillet, som bliver igangsat med en børnerundvisning kl. 11 og kl. 13. Bagefter skal I rundt i museets udstilling og spille iPad-spillet ”Krigens Valg”, hvor I skal træffe nogle svære valg sammen med spillets figurer. Kan I sammen

sikre, at familien, formuen og fædrelandet overlever de hårde år? Museets udstilling er moderne og der er god mulighed for at komme tæt på de mange genstande. Museet åbner klædeskabet, så der er mulighed for selv at prøve de historiske dragter og tage et selvportræt med det gammeldags folde-kamera.

opvarmede, så man behøver ikke vinterfrakken, når man går på opdagelse i den moderne udstilling. Slut besøget af med en kop varm kakao eller kaffe fra museets lille butik.

Daglige introduktioner til udstillingen Selv om vinterferien ofte står i børnenes tegn, så kan voksne stadig få en halv times introduktion til museets udstilling, når vores formidlere viser rundt i udstillingen på alle åbningsdage kl. 12. Den daglige introduktion er en god mulighed for at høre mere om den ofte ukendte historie om, hvordan 1. verdenskrig fik store konsekvenser for det danske samfund.

Et varmt besøg Uanset hvordan vejret bliver i vinterferien så er der mulighed for at søge ly i den gamle fortbygning. Lokalerne er

FAKTA Aktiviteter: • Familierundvisning hver dag kl. 11 og kl. 13. Rundvisningen tager ca. 30 min. Alder: Fra 6 år. • Familiespillet ”Krigens Valg” sættes i gang af museets guide i forlængelse af rundvisningen. Leje af ipad: 20 kr. Spillet tager ca. 30 min. • For de yngre børn under 6 år er der mulighed for at finde forskellige børneposter på ”Fortidsjagten”. • Klæd jer ud i historiske dragter og tag en gammeldags selfie med folde-kamera. • Voksenrundvisning hver dag kl. 12. Alder fra 15 år. Rundvisningen tager ca. 30 min. • Køb en kop varm kakao eller kaffe i museumsbutikken.


11

Vi bor her .dk

GREVE

Bliv sikker på din rolle som leder Charlotte Christensen arbejder til dagligt som virksomhedschef for Attendo Greve hjemmepleje. Hun har arbejdet praktisk med ledelse, men har kommet til et stadie i sin karriere, hvor hun ønsker at få formelle papirer på sine evner som leder. Det kan hun få ved at deltage på den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret på Køge Handelsskole. Charlotte Christensen har arbejdet som chef for Attendo Greve hjemmepleje gennem 3½ år. ”Jeg har ingen formelle uddannelsespapirer på mine erfaringer som leder, og derfor valgte jeg at tage forløbet på Kursuscentret KHS. Jeg op-

lever jeg langt hen ad vejen bliver bekræftet i min måde at bedrive ledelse – jeg få et fastere ståsted ved at få teoretisk tyngde på,” siger Charlotte Christensen, som til dagligt er chef for 53 medarbejdere. ”Der er masser af gode værktøjer at hente på forløbet

– rollemodeller, mødestruktur, kommunikation, personlig ledelse og meget mere. Min værktøjskasse som leder bliver fyldt godt op,” siger Charlotte Christensen.

Bevidst er godt ”Jeg er fx blevet langt mere bevidst om min kommunikation og min rolle over for medarbejderne – og den måde kommunikation og handling virker på forskellige typer af mennesker. Ud over jeg værktøjer til mit professionelle virke, og jeg får papir på mine evner og til mit CV, så ser jeg det også som personlig udvikling – det er interessant at få værktøjer og fif, til hvordan man kan agere og

kommunikere anderledes,” siger Charlotte Christensen. Hvis du selv har lyst til at blive klogere på kommunikation, og hvor stor en del din rolle spiller, kan du tilmelde dig det næste hold, der starter den 27. februar 2018 ved at kontakte kursussekretær Katja Lorentzen i Kursuscentret, Køge Handelsskole.

Kan man synge i kor hvis man har KOL ? Gennem de sidste 2 år har mere end 60 Greveborgere med den onde lungesygdom, KOL (Kronisk Obstruktiv Lungelidelse), hver anden fredag sunget for fulde kraft i Greve Borgerhus, for at møve KOL symptomerne ud af systemet. Det er lægefagligt bevist, at sang og sangøvelser har en gavnlig effekt på KOL-patienters skadede lunger. KOL dræber det raske lungevæv og efterlader patienterne med få procent af deres optimale lungekapacitet. KOL er kronisk og irreversibelt forstået på den måde, at når først lungerne hartaget skade, så står de ikke til at redde. Man kan dog symptombehandle – dels med medicin, dels via sang! Korsang har den effekt, at pa-

tienten ’presses’ til at trække vejret effektivt og målrettet, og dermed lærer patienten at anvendeden begrænsede lungekapacitet bedst muligt. Desuden er der det helt særlige element ved korsangen, at det foregår under hyggelige og afslappede forhold sammen med andre.

I et kor er man ikke isoleret patient – man er fællessanger! KOL koret i Greve er et samarbejde mellem Den Musiske Skole i Greve (DMS) og Center for Sundhed & Pleje (CSP). DMS står for den dagligedrift og alle musikrelaterede aspekter. CSP støtter med praktisk hjælp og sparring samt alle sundhedsfaglige spørgsmål. KOL koret har årligt ca. 30 aktiviteter – herunder prøver, koncerter og forskellige relevante ekskursioner. Koret ledes af dirigent Ulrik Skat Sørensen, som er uddannet indenfor korledel-

se og som udover virket med KOL koret også varetager administrative opgaver på Den Musiske Skole. I samarbejde med en arbejdsgruppe bestående af sangere fra koret og Ulrik Skat, tilrettelægges korets aktiviteter og mindre praktiske opgaver uddeligeres. Koret har en stærkt social sammenhængskraft, som

kommer til udtryk dels ved de ugentlige fredagsprøver, hvor humøret altid er højt, dels ved de mange sociale arrangementer der også er på programmet – fx Julefrokost, Nytårskur, sommerafslutning, osv. Greves KOL kor har netop afholdt kortræf i Johannes kirken den 27.januar fra 12.00-19.00, det var en kæm-

pe succes, og der blev sunget til den helt store guldmedalje. Koret øver hver anden fredag i ulige uger i Greve Borgerhus, Greveager 9, kl. 13.00 – 15.00. Hvis man har lyst til at deltage eller blot vide mere om koret, er man velkommen til at kontakte Ulrik Skat på uss@greve.dk eller frivilligadministrator for koret, Carsten

Brøsch, på cb@greve-erhverv. dk. Koret er desuden i kontakt med Lungeforeningen og modtager praktisk og faglig sparring her fra.


12

Fastelavn for hele familien på Greve Museum På med udklædningstøjet og kom og hold fastelavn, når Greve Museum inviterer til en festlig dag for både børn og voksne. Her kan man slå katten af tønden og lave flotte fastelavnsris med pynt.

Kom til Nerf-Event i vinterferien I vinterferien afholder Havdrup Gymnastik igen et stort Nerf-Event, hvor du kan komme og prøve vores fantastiske Nerf bane. Det eneste du skal gøre er at tilmelde dig og komme med din egen Nerf-Gun (våben medbringes på eget ansvar) og en drikkedunk og evt. lidt at spise. Vores fantastiske instruktør Christian er klar med et hav af pile og sikkerhedsudstyr, og vil guide holdene igennem spil som f.eks. “Capture the

flag”, “Rambo” og “Last man standing”. Det foregår i Havdrup Idrætscenter onsdag d. 21/22018. Der kan vælges mellem 2 hold: Kl. 10.00-12.00 og kl. 12.30-14.30. Tilmelding foregår på www. havdrupgymnastik.dk under ‘Tilmelding’ og det koster 50

kr. at deltage pr. hold. Det er ikke noget krav at du er medlem af Havdrup Gymnastik, dette event er åben for alle børn fra 8 år, som har lyst til at røre sig lidt i vinterferien og prøve hvad det vil sige at deltage i en “Nerf-War”. Tilmelding efter “først til mølle”-princippet!

Når gårdspladsen på Grevegård myldrer med små og store udklædte gæster, der kæmper for at slå tønden ned - ganske vist med godter i, og ikke en levende kat som i gamle dage –så er det fastelavn på Greve Museum. Historien om fastelavn - festen før fasten Før i tiden spiste og drak folk den bedste mad ved denne lejlighed, for de måtte afholde sig fra alt det lækre i fasteperioden de næste 40 dage frem til påske. Derfor blev der spist

masser af kød, æg og hvidt brød til fastelavn – det er derfor vi i dag spiser fastelavnsboller. Fastelavn var også tiden, hvor man markerede, at man med længsel ventede på forårets komme. Det gjorde man f.eks. ved at pynte fastelavnsrisene med frugtbarhedssymboler som blomster og frugter, halve æggeskaller og storke med svøbelsesbørn i næbbet. Og så legede de voksne! De slog den sorte kat af tønden, mens de red på hest, og de konkurrerede i ringridning og rev hovedet af en levende hane eller en gås. Man troede at visse dyr havde onde kræfter, så det gjaldt om at komme de onde kræfter og dyrene til livs under disse lege, så ingen familier eller afgrøder blev forbandet af det

onde. Mange af traditionerne og legene er ført op til vore dage, dog piner vi ikke længere levende dyr til døde eller får et års skattefrihed, hvis vi bliver katte- eller ringkonge, men vores nutidige måder at fejre fastelavn på har rod i de gamle traditioner. Praktisk info Arrangementet foregår på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve, søndag d. 11. februar fra kl. 11.30 – 15. Museet har denne dag åbent fra kl. 11-16. Der er fri entré til museet og til tøndeslagningen, men der vil være en materialepris i værkstedet, hvor børnene kan lave fastelavnsris. I museets hyggelige café sælges der i dagens anledning fastelavnsboller, saftevand og varme drikke. Tøndeslagningen begynder kl. 11.30 og der vil være én tønde til de mindre og én til de større børn. Efterfølgende er der åbent i værkstedet, hvor vi laver fastelavnsris.

DIN LOKALE HÅNDVÆRKER ELEKTRIKER

EL-INSTALLATIONER EL-INSTALLATIONER • • • • • • • • • • • • •

Nybygning Nybygning Nybygning Tilbygning Tilbygning Tilbygning Reparation Reparation og og vedligeholdelse vedligeholdelse Reparation og vedligeholdelse • Nybygning Energibesparelser Energibesparelser • Tilbygning Tilbygning • Energibesparelser Solceller • Solceller • Reparation Reparation og og vedligeholdelse vedligeholdelse • Solceller • Energibesparelser Energibesparelsertil fibernet EDB-installation EDB-installation til fibernet • Solceller EDB-installation til fibernet • EDB-installation til fibernet

EL-INSTALLATIONER

AUTORISERET EL-INSTALLATØR I SOLRØD

DØGNVAGT 60 60 60 44

TRANSPORT

GREVE SOLRØD TAXI

!

Til lufthavnen og retur, gives der på hjemturen kr. 100,- rabat mod forvisning af Taxi bon.

Husk os! 70106666

eller via vores nye app!

Vi husker dig!

• EDB-installation til fibernet Altid god og hurtig service

wJohansen Johansen

Indehaver Stig Indehaver Johansen Stig Johansen

wJohansen Johansen

aut. aut. el-installatør el-installatør & & ingeniørfirma ingeniørfirma aut. el-installatør & ingeniørfirma

Skolevej 14 · Havdr .wjohansen.dk · wjohan Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk

TØMRER

Sikre elinstallationer i mere end 90 år

Indehaver Indehaver Stig Stig Indehaver Johansen Johansen Stig Johansen

Skolevej 14 - Havdrup - Tlf.: 46 18 50 10 www.wjohansen.dk - post@wjohansen.dk

GULVSERVICE

aut. aut. el-installatør el-installatør & & ingeniørfirma ingeniørfirma aut. el-installatør & ingeniørfirma

Skolevej 14 · Havdrup · 461814 5010 · www.wjohansen.dk Skolevej - Havdrup - Tlf. 46 18·· wjohansen@havdrup.dk 50 10 Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk wjohansen@havdrup.dk www.wjohansen.dk - wjohansen@havdrup.dk Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk

v/ Michael Nielsen

VVS

Alle gulvtyper · Slibes · Høvles · Lakeres · Olieres · Ludbehandling Vi bruger kun Svanemærket produkter. Tlf. 5614 0760 · Mobil 4050 2096 Aut. el-installatør

Klitrosevænget 3, 2680 Solrød Strand Tlf: 30574000 - mn@el-tek.info

Vi kører på hele Sjælland og ingen opgave er for lille eller stor.


13

Det værste og det bedste ved januar Af præst Charlotte Gravesen Da mine børn var små, og vi sad og spiste aftensmad, tog vi tit en runde, hvor vi alle fire fortalte, hvad der havde været det værste, og hvad der havde været det bedste, vi havde oplevet den dag. Inspirationen kom fra Søren Ulrik Thomsen, der i 2002 udgav digtsamlingen ”Det værste og det bedste”. Jeg elsker den bog. Jeg har aldrig læst den fra ende til anden, men jeg har mange gange bladret og læst tilfældigt og efterhånden læst alle sætningerne. Søren Ulrik

Thomsens digte er personlige. De handler om, hvad han synes, er det værste og det bedste i livet. Lad mig give to eksempler: ”… det værste er telefoner, der ringer om natten, så blodet standser og styrter den anden vej rundt”. ”… det bedste er, at jeg selv på de værste dage er nysgerrig efter i morgen”. Nu er det her jo en januarartikel, så jeg kom til at tænke på, hvad er så egentlig det værste og det bedste ved januar? Hvad synes du, der læser denne klumme? Hvis

du har lyst, så skriv på Solrød Sogns facebookside, hvor der er et opslag med denne artikel. Der er allerede flere, der har skrevet. Skriv det værste og det bedste ved januar. På den måde opdager vi, at vi er mange forskellige mennesker, der er i fællesskab med hinanden. Vi bor alle i Solrød Kommune, det er januar for os alle sammen, og vi har alle læst denne avis. Det værste for mig i januar er nytårsforsæt. Det er mit værste januarord. Ordet maser min energi helt ned under gulvbrædderne. Mediernes snak om slankekure og lø-

10 børnehaveklasser til næste skoleår Byrådet i Solrød Kommune har nu lagt sig fast på fordelingen af de nye børnehaveklasser. Når 233 børn i Solrød Kommune til august tager hul på en helt ny tilværelse som skoleelever, kommer de forventningsfulde poder til at fordele sig på 10 klasser. Det har byrådet i Solrød Kommune besluttet på januar måneds byrådsmøde, hvor byrådet lagde sig fast på en fordeling af klasserne, der lyder på, at der oprettes 2 børnehaveklasser på Hav-

beture tager modet fra mig. Peptalk er det værste. Manglen på ordene om, at du er elsket, som du er, gør januar dyster. Det værste er, at sundhedsapostlene har ret. Manglen på Jesu apostle med deres ord om syndernes forladelse er det værste. Agurker og gulerødder i januar er det værste – resten af året er agurker og gulerødder gode nok. At angsten for døden ligger bag de fleste nytårsforsætter er det værste. Det værste er, at en bøn til Gud ikke sådan bare lige giver os stærke muskler og slanke kroppe. Det bedste for mig i januar er faktisk mørket. Lad mig uddybe: Tændte stearinlys bliver smukkere i mørke. I januar er det okay at sidde indenfor og læse en bog. I mørket kan man skjule sig lidt. Og gå tidligt i seng. Mørket er som skabt til lange samtaler og brætspil. Der er flere, der går til gudstjeneste i den mørke tid. Der er ingen pollen i luften i januars mørke. Du behøver ikke misse med øjnene mod skarpt sollys i januar. Man kan have tykke trøjer på i januar. Mørket er

Charlotte Gravesen med Søren Ulrik Thomsens digtsamling ”Det værste og det bedste”, som hun elsker.

som skabt til tanker om Gud. Man kan stille hviske sin tvivl ud i mørket. Og slå op i sin bibel, for der er ingen, der ser det. Man får ikke så nemt øje på, at vinduerne er beskidte, når det er mørkt. At synge en salme i mørket er det bedste for mig.

Hvad synes du er det værste og det bedste i januar? Gå ind på kirkens facebookside - www.facebook.com/solrodkirker og skriv, hvad du synes.

GLB Revision STATSAUTORISEREDE REVISORER A/S

drup Skole og 4 klasser på både Uglegårdsskolen og Munkekærskolen. Der er i forbindelse med klassedannelsen taget særligt hensyn til søskendeforhold, og der kommer derfor til at være 26 elever i to af klasserne på Uglegårdsskolen. Resten af klasserne har et elevtal på max 25 elever. "Det er et større puslespil, der skal gå op, når der skal

fordeles elever i klasserne, og desværre er det ikke alle, der kan få deres ønsker opfyldt. Vi har valgt at tage et menneskeligt hensyn og sikre, at alle søskendebørn har fået dispensation, selvom kommunens interne styrelsesvedtægten om et max på 25 elever i klasserne giver grundlag for at afvise deres dispensationsansøgning.

MERE END BLOT TAL!

Musikalsk og sanselig teatertur for de mindste Lørdag d. 10. februar 2018 kl. 11 optræder teateret Arthotel på Solrød Bibliotek med forestillingen 1-2-3-nU. Her bliver den store popupbog åbnet med popups, levende billeder og overraskelser, der tager børn på 0-3 år på en musikalsk og sanselig tur ud i verden. Når man er lille og ny i verden er der masser af sanseindtryk at boltre sig i: Skyer der svæver over byer... en gravko der laver en kæmpe stor bunke jord, lige til at kravle op i... en sommerfugl der ikke kan fanges... Et æble

PROFESSIONEL RÅDGIVNING Vores dygtige medarbejdere og mangeårige erfaring sikrer din virksomhed en god rådgivning og en tæt kontakt. Kontakt os for en uforpligtende snak! man skal hoppe højt for at nå... Vil du være med? 1-2-3nU...

Billetter til forestillingen koster 40 kr. og kan købes på Solrød Biblioteks hjemmeside solbib.dk

GLB Revision GLB.DK | KØGE 56 65 52 52 | KBH 38 87 99 11


14

Så slår Solrød Gymnasium dørene op til

Teaterkoncert​ 2018 Vild energi Krig Stærke stemmer Harmoni Lækkert band. Det er de ord du får serveret, når du spørger om nøgleordene til årets store Teaterkoncert på Solrød Gymnasium. Katrine, Nanna og Carl Magnus er blot tre af de mange forskellige elevkræfter, der er involveret i årets produktion, og de kan næsten ikke sidde stille, når de taler om det. Jeg elsker at spille teater og danse, fortæller Nanna Koch Nielsen fra 2.x. og fortsætter. – Det betyder en masse at få noget kreativt ind i den meget faglige hverdag på den her måde, og så har jeg fået venskaber på kryds og tværs af hele skolen. Katrine Jagd Lauritsen fra 2.z. stemmer i. – Egentlig ville jeg bare være en del af koret, men så blev jeg fanget af projektet, så nu har jeg også en solopræstation, jeg skal slås og danse, så jeg får virkelig prøvet nogle personlige grænser af. Det er jo også del af det at gå på gymnasiet, og her foregår det i trygge rammer, fordi vi lærer hinanden så godt at kende undervejs.

Mange typer elever er engageret i projektet Carl Magnus Olsen fra 1.z. uddyber ideen bag teaterkoncert-konceptet.Han spiller saxofon og guitar sammen med bl.a. tidligere elever, herunder medlemmer af bandet Oh Dear Mary, som mange har oplevet ved bl.a. Køge festuge. – Alt er nøje planlagt, men vi følger ikke et manuskript, hvor den enkelte skuespiller har bestemte roller med

bestemte replikker, fortæller han. Det handler som i de øvrige år om, at vi sammen fortolker udvalgte musikstykker rent kunstnerisk på en måde, så det når ud over scenekanten til publikum. – Og de bliver kørt godt rundt i følelsesregisteret, supplerer Katrine. – Vores tema er krig, men det er også de veje man som menneske uundgåeligt slår ind ad, når man har krig inde på livet. På den måde er stykket samfundsaktuelt, men det er også et tematisk paradoks. Midt i drab, våben og vold, smerte og sorg er der også momenter af glæde, den menneskelige overlevelsesevne, tro, håb og inderst inde; kærlighed. Som publikum får du dermed både anledning til at grine og græde, og også større børn vil få en kunstnerisk oplevelse, der udtryksmæssigt og fortællemæssigt er ud over det sædvanlige. Carl Magnus afslutter interviewet: - Rigtig mange fra gymnasiet deltager inden for kostumer, dans, kor, solistoptræden, make-up, scene, band, PR og meget mere, og vi har allerede været på ved årets Åbent Hus den 24.1. Alle på gymnasiet har været velkomne til at melde sig, og det kan virkelig mærkes: Folk deltager, fordi de elsker den her slags, men de kommer fra alle mulige forskellige klasser, og sammen får vi skabt ikke kun nye venskaber, men også tre forestillinger, der hver især bliver ét stort, fedt flow af stemninger og sanseindtryk.

Fakta Solrød Gymnasiums Teaterkoncert spiller i Solrød Gymnasiums kantine den 5.2, 6.2 og 7. 2. med professionel lys og lyssætning, der skal understøtte den sædvanlige høje kvalitet. Billetter kan købes af alle for 55 kr. på http://live.sky-ticket.dk/ event/305f7af. Der er ingen nummererede pladser, så kom gerne i god tid. Forestillingen starter kl. 19.00 alle dage. Underviserne Julie Lykke Jensen, Amalie Hassing, Maria Vejgaard og Jens Winge udgør den praktiske og kreative ledelse af teaterkoncerten.


15

Lej pandekagevogn til dit næste arrangement

Vores flotte pandekagevogne kan selvfølgelig reserveres til alle former for arrangementer vi kører gerne ud til selskaber, firma arrangementer, byfester, festivaler,markedspladser og m.m. med friskbagte crêpes. Kontakt os og få nærmere information og vilkår.

ASIATISK KØKKEN

Nu kan man også leje en vogn med Asiatisk Køkken og pølsevogn.

Vi er selvfølgelig godkendt af Fødevarestyrelsen

Better Crêpes

40 53 53 36 info@bettercrepes.dk


16

HAVDRUP KIRKE FEBRUAR 2018 Pauline Sæther

Minako Ito Christiansen

André Andersen Ibrahima Sory Diallo

Fredag 2/2 HavdrupNatten kl. 18-21 KULTUR

GUDSTJENESTER

INFO

PROGRAM: HavdrupNatten

Søndag 4. februar Havdrup Kirke kl. 11 Præst Kristine S. Hestbech

Babysalmesang hver onsdag kl. 10-11.30 Tilmelding til Anette alohe@havdrupkirke.dk NB: Vinterferie i uge 8

- kirkens kulturaften i sognehuset

kl. 18-19: Bålmad (gratis) kl. 18-21: Baren er åben kl. 18.30: Velkomst: Kristine S. Hestbech Kl. 19-20: ”Afrikas Magi” Fortælling og trommedans for børn af Ibrahima Sory Diallo Kl. 19-20: ”Heksejagt” Fortælleforestilling for voksne af André Andersen Kl. 20-21: Musikcafé: ”3xAndersen” En musikalsk rundrejse med sanger Pauline Sæther og pianist Minako Ito Christiansen Filmelskernes Paradis Onsdag 14/2 kl. 19 Læs om aftenens film på hjemmesiden Den litterære Salon Onsdag 21/2 kl. 19 Oplæsning: Kristine S. Hestbech Musik: Peter Plougmann Fællessang Torsdag 22/2 kl. 18-19 Sammen med Seadrops synger vi fra Højskolesangbogen + sandwich & øl/vand før vi går hjem

Kulturarrangementer i Havdrup Sognehus

Søndag 11. februar OBS: Havdrup Sognehus kl. 11-13

Fastelavn - Kom udKlædt! Familiegudstjeneste & tøndeslagning + fastelavnsboller til alle Præst Inge K. Leinum

rolig og

hyggelig

f a s t e l a v n

for mindre børn og deres familier Søndag 18. februar Havdrup Kirke kl. 11 Præst Inge Karmark Leinum Søndag 25. februar Havdrup Kirke kl. 11 Præst Kristine S. Hestbech Dåbslørdage 3. + 24. februar 3. + 17. marts NB: i april kun søndagsdåb

Menighedsrådsmøde Åbent for interesserede! Torsdag 8/2 kl. 17.30-21 Litteraturkredsen Onsdag 28/2 kl. 19 Vil du vide mere om Litteraturkredsen? Ring til Grete Holm 20 74 90 12 Prædikerens bog - en musikpoetisk forestilling af ”Mongotube” torsdag 1. marts kl. 19.30 Sæt kryds i kalenderen allerede nu! Sognecafé Tirsdage kl. 10-12 6. feb. Strik og spil 13. feb. Grete Holm fortæller om Litteraturkredsen og en bog 20. feb. Irene Larsen fortæller om sin bog ”Angst og malerier” 27. feb. Peter Plougmann spiller til sang

Præst Inge K. Leinum tlf. 6126-8409; ikle@km.dk Præst Kristine S. Hestbech tlf. 4048-0388; strickerpraest@gmail.com

www.havdrupkirke.dk


17

Jersie & Kirke Skensved Sogne Februar måned 2018 - www.jersie-skensved.dk Det sker…

Gudstjenester…

Tirsdag: Babysalmesang i Jersie Kirke hver tirsdag kl. 11.00. Kontaktperson: Birgith L. Larsen, bll@jersie-skensved.dk

Søndag d. 4. kl. 10.30 Højmesse i Jersie Kirke v/Lars Oliver Stuhr

Kig-Ind i Jersie Sognehus tirsdag d. 6. og 20. kl. 14.00-16.00 Hyggeligt samvær og kaffe på kanden.

Tirsdag d. 6. kl. 14.00 Andagt på Christians Have v/Hanne E. Schmidt.

Onsdag: Onsdagsklub hver onsdag i Jersie Sognehus kl. 15.30-17.00. En klub for børn der går i 3.-5. klasse. Kontaktperson: Birgith L. Larsen, bll@jersie-skensved.dk Torsdag: Torsdagscafé d. 1. og 15. i Jersie Menighedshus. For alle piger, damer og kvinder for fællesskab og bekendtskaber. Tumlingesang i Jersie Sognehus hver torsdag kl. 16.15-17.00. For alle 1 til 4-årige. Kontaktperson Birgith L. Larsen, bll@jersie-skensved.dk Fredag: Morgenbøn hver fredag kl. 9.00-10.00 i Jersie Sognehus. Fredagstræf d. 23. kl. 17.00 i Jersie Sognehus. Bjarne Lisby besøger os og underholder med foredraget ”Mine revyminder”. Tilmelding og køb af billetter til både spisning og underholdning á kr. 50,- skal ske senest torsdag d. 22. i Jersie Sognehus, Birkevænget 40 eller i Solrød Strandkirke, Mosevej 1. Lørdag: Læsekreds lørdag d. 3. kl. 13.00-15.00 i Jersie Menighedshus. Kontaktperson Tove Damgaard, tlf. 56169307

Fastelavns søndag d. 11. kl. 10.30 Fastelavn i Jersie Kirke Højmesse med efterfølgende tøndeslagning og fastelavnsboller v/ Hanne E. Schmidt Fastelavns søndag d. 11. kl. 14.00 Fastelavn i Kr. Skensved Kirke Børne-gudstjeneste med efterfølgende tøndeslagning og fastelavnsboller v/ Hanne E. Schmidt Søndag d. 18. kl. 10.30 Højmesse i Jersie Kirke v/Lars Oliver Stuhr Søndag d. 25. kl. 10.30 Højmesse i Jersie Kirke v/Hanne E. Schmidt. Efterfølgende kirkekaffe i Menighedshuset.

Yderligere information på www.jersie-skensved.dk Kirkebilen kører efter fast rute til alle gudstjenester. Ved spørgsmål henvises til kirkekontoret eller www.jersie-skensved.dk

Kontakt Sognets kirkekontor (personsager): Tlf. 56140055, mail: anma@km.dk Åbningstider for kirkekontoret: Mosevej 1, 2680 Solrød Strand: Hverdage kl. 10.00-14.00, fredag dog kun til kl. 12.00 og 1. tirsdag i mdr. fra kl. 10.15. Bistrupvang 33, 4622 Havdrup: Torsdage kl. 16.00-18.00.

Sognepræst Hanne E. Schmidt Tlf. 40250050 Mail: hasc@km.dk

Graver Tlf. 21737969 Mail: jersiegraver@pc.dk

Jersie Sognehus: Tlf. 56142288, mail 7204@sogn.dk Birkevænget 40, 2680 Solrød Strand Åbningstider for kontoret i sognehuset: Hverdage kl. 10.00-14.00, fredag dog kun til kl. 12.00

Vikariende sognepræst Lars Oliver Stuhr Tlf. 61350230 Mail: lost@km.dk

Menighedsrådsformand Peter Klokker Tlf. 21209060 Mail: 7204@sogn.dk


18


19

Vi bor her .dk

SOLRØD

FÅ LOKALE NYHEDER PÅ FLERE MÅDER

Solrød Medie Hus tilbyder de sidste nye NYHEDER OnLine Avisen Udkommer på www.viborher.dk under E-AVISER hver mandag med direkte links til artikler og annoncer Den bliver også lagt på Facebook hver mandag.

www.viborher.dk Her kan du læse nyheder fra Solrød og omegn - hvad sker der i kommunen... Du har også mulighed for annoncering med moduler på vores hjemmeside FOR ANNONCERING KONTAKT: Henning mail:hap@solrodmediehus.dk mobil: 4038 1501 Jimi mail:jab@solrodmediehus.dk mobil: 4047 4494 FOR PRESSEMEDDELELSER, ARTIKLER ELLER LÆSERBREVE KONTAKT: Lotte mail:lab@solrodmediehus.dk

“Vi bor her - Lokale nyheder” På vores Facebook kan du læse spændende artikler fra Solrød og omegn, samt deltage i gode og konstruktive debatter. Nyhedsbrev “tilmeld dig på www.viborher.dk” Nyhedsbrevet udkommer hver fredag via mail. Her kan du læse TOP-historierne fra ugens løb i Solrød og dit nærområde

Netavisen solrød 5 feb  
Netavisen solrød 5 feb  
Advertisement