Page 1

Vi bor her .dk

SOLRØD

Mandag den 12. marts 2018 • Uge 11 • 2. årgang • www.viborher.dk

Naturfag på spil:

6. klasserne dystede i at tænke nyt og kreativt

Læs side 4 KLØVER SØDMÆLKSYOGHURT Appelsin, Peach Melba eller Pære og banan.

HALV PRIS

HVER SOLTIL TILHALV HALVPRIS PRIS HVERMANDAG MANDAGI NOVEMBER I FEBRUAR - -SOL

CLUBTAN Sol & Wellness • Solrød Strandvej 85-87 Telefon 56 14 19 33 • Solen skinner alle dage 6-24

PR. STK

10-.


2

POLITI 15-årig anholdt da han kørte bil på Cementvej Onsdag den 7.marts kl. 22.32 anholdt politiet en 15-årig dreng fra Rumænien, der kørte i bil på Cementvej. Han havde af gode grunde ikke noget kørekort, og han havde heller den store lyst til at fortælle sit navn m.v. til politiet. Det førte til anholdelse af drengen, der blev løsladt ved midnatstid efter identiteten var kommet på bordet. Han sigtes for kørsel uden førerret.

Indbrud i campingvogn endte med påkørsel Onsdag den 7.marts kl. 21.45 onsdag bemærkede en 37-årig mand fra Solrød, at der tilsyneladende var personer, der forsøgte at bryde ind i en campingvogn på Jersie Strandvej. Anmelderen løb straks til stedet og forsøgte at få en bil tilbageholdt på stedet. Bilen fortsatte fremad og anmelderen kom op på bilens køler, hvorefter han blev kastet af igen. Anmelderen komme ikke til skade udover noget ødelagt tøj. I bilen sad en mand og en kvinde. Manden beskrives som mellemøstlig af udseende og en 40-45 år. På passagersædet sad en kvinde med megen makeup. Bilen var en Hyundai, brun med faste prøveskilte, der typisk er udleveret til værksteder m.v. De to forsvandt fra stedet. Politiet sendte flere patruljer frem til stedet, men det lykkedes ikke at finde frem til bilen eller personerne. Politiet hører meget gerne fra vidner eller andre, der har oplysninger til sagen. Ring på 114.

Mistænkeligt forhold i Greve. Mandag den 5.marts kl. 10.12 ringede en tilsyneladende østeuropæisk kvinde på en dør i Grønnegården hos en 68-årig kvinde. Den udenlandske kvinde udgav sig for at komme fra hjemmeplejen. Beboeren lukkede blot døren i, idet hun ikke skulle have hjemmehjælp, og derfor fik mistanke om, at der var tale om et forsøg på tricktyveri. Politiet blev straks underretning om sagen, men det lykkedes desværre ikke politiet at finde frem til den mistænkelige person. © essilor international – RCS Créteil 712 049 618 – may 2011. © optifogtm is a trademark of essilor international. © essilor® is a registered trademark of essilor international.

Passer brillerne stadig til øjnene? Humanitær eftersøgning efter ældre mand

Lørdag den 3.marts kl. 18.40 fik politiet en henvendelse om, at en ældre mand iført slåbrok og med iltapparat var set på gaden i Tune/Greve. Anmelderen nærede bekymring for, om manden måske var gået fra sin bopæl og ikke kunne finde retur. Politiet ledte med flere patruljer efter manden, ligesom hjemmeplejen blev kontaktet for oplysninger om eventuelle klienter med et ilt-apparatur. I løbet af aftenen indstillede politiet eftersøgningen, da manden ikke var blevet fundet, og politiet heller ikke havde modtaget nogen anmeldelser om savnede personer.

Brand – Karlslunde

Torsdag den 8.marts kl. 08.16 kørte politi og brandvæsen til Møllehaven, hvor en 74-årig mand fra Karlslunde blev reddet ud af en medarbejder. Der var ild i en seng/sofa, og det formodes, at branden skyldes røg i sengen. Den 42-årige mandlige medarbejder og den 74-årige blev begge undersøgt for røgforgiftning.

Kom og besøg os

i vores nye butik på Solrød Strandvej 97

Mistænkelig mand ved Hedelyparken i Greve Fredag den 2.marts kl. 18.34 fik politiet en henvendelse fra forældrene til en 9-årig pige fra Greve, som kort før anmeldelsen var gået med sin cykel fra Søagerparken til Hedelyparken via en viadukt. Undervejs havde en fremmed mand i kort afstand fulgt efter hende og blandt andet spurgt, om hun ville have noget slik eller med hen til hans bil. Pigen var blot fortsat i retning mod Hedelyparken, og manden havde ikke fysisk kontakt med hende undervejs. Da pigen nåede sin bopæl, forsvandt manden i området omkring Hedelyparken. Manden blev beskrevet som: mand, dansk af udseende, 160-170 cm høj, iført mørk, hoftelang jakke med mørk hætte og i øvrigt maskeret, så kun øjnene var synlige. Han havde talt dansk, da han forsøgte at lokke pigen. Politiet ledte forgæves efter manden i området, og politiet har ingen oplysninger om en bil, der kunne være interessant i denne sammenhæng. Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der kan have set mand i området fredag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Dyr togrejse – Solrød Center, Solrød Strand Lørdag den 10.marts, kl. 0751 havde DSB-togrevisorer foretaget kontrol af rejsehjemlen hos de rejsende i S-toget ved Solrød Station. En yngre mand havde på sin mobiltelefon fremvist en mobilbillet, som den rejsende oplyste at være den retmæssige indehaver af. Togrevisorerne var dog tvivlende, idet der var tale om en erhvervsbillet, og bad derfor den rejsende om at udfylde diverse papirer med henblik på udstedelse af en kontrolafgift. Disse papirer indeholdt dog også fejl i personoplysningerne, hvorfor politiet blev tilkaldt til at konstatere identiteten på den rejsende. Politiet fik kontakt til en 17-årig ung mand fra Køge, som blev anholdt med henblik på både konstatering af hans identitet og nærmere undersøgelse af den fremviste mobilbillet. Identiteten blev hurtigt bekræftet, og mobilbilletten havde den 17-årige fået ”oversendt” fra en bekendts mobiltelefon til privat brug. Den 17-årige var derfor ikke den retmæssige ejer af rejsehjemlen og blev derfor sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om personelfalsk ved misbrug af et ægte dokument. Efter afhøring til sagen blev den 17-årige løsladt, og de sociale myndigheder blev underrettet om sagen, som den 17-årige vil høre nærmere til, når den skal afgøres.

Brand på p-pladsen i Solrød Center

Mandag den 5.marts 2018 blev Solrød Brandvæsen kaldt ud kl.16.56 til en bilD e n n y t e k n o l o g i m o D D u g brand på Solrød Center`s p-plads bagved Skoringen. Først på stedet var indsatsleslut med glas, der dugger, når du dyrker sport, deren, 2 min efter kom polirm kaffe eller kommer ind fra kulden. tiet og lige efter kom Solrød il en gratis demonstration. Brandvæsen, den brændende bil var en rød Renault Karina Skotte Marianne Skotte med franske nummerplader. Der var røgudvikling i bilen og ruderne var helt sodet til. Politiet ventede med at kigge i bilen, til brandmænmm.indd 1 20-09-2011 11:23:19 dene kom. Man var i tvivl om der var nogle i bilen på grund af sengetøjet i bilen. SolrødCenter Strandvej • 5614 a Skotte Skotte kom hurtig under Solrød 100 •95Tlf. 56145636 5636 MarianneBrænden www.brillegalleriet.com kontrol, og der var ingen Mandag-fredag: 9:30-17:30 - Lørdag-søndag: Lukket personer i bilen.

StAnDARD glAS

oPtiFog glAS

OPTIFOG GLAS

Få en synsprøve. Det er sund fornuft.

Solrød Medie Hus Solrød Center 12, 1. sal 2680 Solrød Strand Vi bor her.dk udgives hver mandag på www.viborher.dk.

Henning Arlofelt Petersen Solrød Medie Hus hap@solrodmediehus.dk

Jimi A. Bøgevig

Solrød Medie Hus jab@solrodmediehus.dk

Lotte A. Bøgevig

Solrød Medie Hus lab@solrodmediehus.dk

Jan Rossil

Solrød Medie Hus jr@solrodmediehus.dk

Annette Thomsen

Beige Grafisk Design at@beige.dk


3

Sous Vide

VORES dygtige fagfolk

SASHI

Beef

Lover

emet Ovnbagt torsk med cr perlespelt, persille og pærer

Nyhed i MENY

Førsteklasses fangst

Strandby Fisk er det bedste fra havet – fisket, håndteret og serveret med respekt. Der er fuld sporbarhed, for vi kender de danske kuttere, der lander fisken og har egne opkøbere på fiskeriauktionen i Strandby hver morgen. Vi flår, fileterer og pakker alt ved håndkraft, inden vi kører varerne til din MENY. Og vi gør det hele hver dag, så du får frisk kvalitetsfisk på din tallerken. Strandby Fisk fås kun i MENY.

STRANDBY FISK TORSKEFILET

1/2 KG

60-.

Kg pris 120,00.

MENY SOLRØD:

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

hele solrøds fødevaremarked

ælder fra Tilbudene g 12. marts, mandag den 2018. en 18. marts d g a d n sø . t.o.m Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


4

Naturfag på spil: 6. klasserne dystede i at tænke nyt og kreativt

For 10. år i træk dystede kommunens 6. klasser i at løse naturfaglige opgaver, da der blev afholdt 'Naturfag På Spil' i Solrød Idrætscenter. Spændingen var stor, da årets vinder af 'Naturfag På Spil' skulle findes i Solrød Idrætscenter. I hænderne på naturfagskonsulent Iben Dalgaard lå nemlig to sedler, hvorpå 6A (Havdrup) og 6P (Uglegårdsskolen) stod skrevet. Snart efter blev den ene klasse udtrukket af borgmesteren og kåret som årets vinder, mens den anden klasse måtte nøjes med en flot 2. plads. Men inden vi kommer til afgørelsen på lodtrækningen, skal vi lige runde årsagen til den spændende afslutning. For et par uger siden fik klasserne udleveret otte forskellige opgaver, som man i grupper skulle forsøge at løse. Nogle grupper skulle for eksempel transportere et æg over fire meter, uden at det gik

i stykker. Andre skulle sortere bolde i forskellige størrelser, og så skulle fotosyntesen omdanne frø til planter. Spørgsmålet var bare hvordan, eleverne ville løse de otte opgaver, fortæller Iben Dalgaard, der er naturfagskonsulent i Solrød Kommune: "Opgaverne er åbne naturfaglige opgaver, hvilket vil sige, at der er mere end én løsning. Så det er arbejdsprocessen, der er i fokus, hvor eleverne skal være innovative, kreative og turde prøve sig frem. De skal samtidig være kritiske over for deres eget produkt og udvikle på de mangler, der opstår undervejs," fortæller Iben Dalgaard.

Borgmesteren som dommer Eleverne kunne dog ikke nøjes med at løse opgaverne. De skulle også præsentere projekterne for dommerne med en beskrivelse af produktet – og vejen til at nå til produktet. Traditionen tro havde borgmester Niels Hörup ta-

get plads i det kompetente dommerteam, og her gik han rundt sammen med en meddommer fra Uglegårdsskolen og bedømte en del af de flotte projekter. Som sædvanlig var dommerne meget nysgerrige og interesserede i alle detaljer, og borgmesteren var også fuld af roser efter at have set de mange forskellige bud på at løse opgaverne: "Det var dejligt at være dommer og se de projektopgaver, eleverne har fundet flotte løsninger på og bygget af alverdens materialer. De har kastet sig ud i det og løst opgaverne med kreative idéer og gåpåmod," siger Niels Hörup og fortsætter: "Jeg har været med helt fra starten for 10 år siden, og jeg oplever, at eleverne bliver dygtigere for hvert år, der går, og deri ligger selvfølgelig også et stort cadeau til lærerne, som også udviser stort engagement og lyst til at lære fra sig. Det kan vi godt være stolte af i Solrød Kommune."

Så blev det endelig afgørelsens time. Både 6P fra Uglegårdsskolen og 6A fra Havdrup Skole havde begge lavet de bedste løsninger i to opgaver hver. Derfor skulle vinderen findes ved lodtrækning. Naturfagskonsulent Iben Dalgaard blandede de to sedler, rakte hænderne frem mod borgmesteren, og efter lidt spænding valgte Niels Hörup den venstre hånd.

De nervepirrende sekunder

"Og vinderen er.... 6A!"

BRIDES BY KALISZAN
 UDLEJNING OG SALG AF KJOLER

Såpengene står foråret for døren – konfi rmander og brudepar springer ud. Brug på guldet, og find i stedet en skøn kjole til en billig penge Er du på udkig efter en salon. brudekjole, i den charmerende som vil gøre dig smuk, uden at ruinere dig? Vintage – retro – nyere og heltatnye brudekjoler til den store dag. Eller mangler du stadig finde konfirmationskjolen? Vi har også et udvalg af gallakjoler og konfirmationskjoler. www.bridesbykaliszan.dk www.bridesbykaliszan.dk

contact@bridesbykaliszan.dk Tlf. 24522810 bridesbykaliszan@yahoo.dk Tlf. 24522810 Åsvej3,3,Jersie, Jersie,2680 2680Solrød Solrød Åsvej for åbningsdage Så ring og book Check en tid hjemmesiden til prøvning hos Brides by Kaliszan 2452 2810

Brides by Kaliszan sælger primært vintage og brugte kjoler, som tilpasses kunden.

Så brød jublen ud blandt den vindende klasse, som havde svært ved at få armene ned. Der blev high five't, krammet og sunget et kampråb. Den ene gruppe i klassen skulle lave et produkt, der kunne sortere forskellige størrelser bolde. De løste opgaven flot og benyttede sig samtidig af genbrugsmateriale, som også talte med i dommerovervejelserne. Den anden gruppe i 6A skulle transportere et æg ned

fra en fire meter høj mur, uden at det smadrede. Også denne gruppe løste opgaven til UG, og så havde de tilmed taget initiativ til at lave en 'samarbejdskontrakt', forud for projektet. Det udløste også roser fra dommerne. Foruden æren vandt 6A en tur til en valgfri naturfaglig oplevelse til hele klassen, som for eksempel Experimentarium, Zoologisk Have, Planetarium eller Den Blå Planet.


5

MATILDE 6-PAK

PÅSKEØL

Cacaoskummetmælk 6X200 Ml. Literpris v/1 pakke. 15,-.

Thisted Bryghus 50 cl. 5,8-6,8 % literpris v/1 stk. 32,-.

+ pant PR. STK

18-.

PR. FLASKE

16-. ANARKIST ØL.

HANSENS IS

Flere varianter. 725 ml. literpris v/1 stk. 55,10.

G L A V FRIT PR. STK

39

95

PØLSEHORN ELLER PIZZASNEGLE Beauvais 250 gram. kg pris v/1 stk. 79,80.

Flere varianter. - 50 cl. Literpris v/1 stk. 39,90.

G L A V T I R F

+ pant

19

2500 gram. - frost kg pris v/1 pose. 32,-.

19

PR. POSE

80-.

95

MENY SOLRØD:

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

95

ROSE HOTWINGS

PR. STK

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

PR. STK

hele solrøds fødevaremarked

ælder fra Tilbudene g 12. marts, mandag den 2018. en 18. marts d g a d n sø . t.o.m Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


6

GLB Revision STATSAUTORISEREDE REVISORER A/S

Flygtningebørn i Solrød Kommune modtager stor donation fra Solrød Rotary Klub Solrød Rotary Klub har i samarbejde med kommunen og det lokale erhvervsliv de seneste par år doneret forskellige genstande til flygtningebørn i kommunen. Kommunen fastlægger de prioriterede ønsker, og Solrød Rotary Klub vælger derefter hvilke genstande, der skal anskaffes og placerer ordren i det lokale forretningsliv. Klubben har således doneret regntøj købt i den lokale børnetøjsforretning, varme støvler fra den lokale skotøjsforretning, cykelhjelme fra den lokale cykelhandler, og denne gang blev det så besluttet at donere 24 cykler til 24 flygtningebørn i alderen 9-15 år.

Solrød Rotary Klub har i 2017 gennem forskellige tiltag som modeshow og julearrangementer indsamlet penge til cykelindkøbet. Rotary Danmarks hjælpefond har herefter doneret et tilsvarende beløb. Overrækkelsen af de 24 cykler fandt sted søndag den 4. marts kl 1030 i Aktivitetsog frivillighedscentert i Solrød Centeret. Solrød Rotary Klub havde inviteret børnene med deres forældre og søskende, og Solrød Kommune havde doneret kaffe, saftevand og kagemænd. To politibetjente fra Midtog Vestsjællands Politi var tilstede og gav de unge cyklister gode råd med på vejen. Det var en givende oplevelse at se de taknemlige og glade modtagere af de nye cykler, der giver dem mulighed for - i lighed med deres danske klassekammerater – at cykle til skole og deltage i integrerende aktiviteter i kommunen.

MERE END BLOT TAL!

PROFESSIONEL RÅDGIVNING Vores dygtige medarbejdere og mangeårige erfaring sikrer din virksomhed en god rådgivning og en tæt kontakt. Kontakt os for en uforpligtende snak!

GLB Revision

BLIVER NU ERSTATTET AF: GLB.DK | KØGE 56 65 52 52 | KBH 38 87 99 11

SOLRØD GREVE NN E ETA TAVVI ISSE EN N SOLRØD GREVE SOLRØD N E TA V I S E N SOLRØD N E TA V I S E N

Hvad sker der i Solrød kommune?

Viborher.dk


7

———————— SOVENDE PÅSKELILJER

PR. BAKKE

15-. — — — — — ———

ØKOLOGISKE R BLOMMETOMATE 400 gram. S p an ie n. K l. 1. 37,50. kg p ris v/ 1 b ak ke

AKKE RØDE ÆBLER I B

1 KG. BABY KARTOFLER

1. Udenlandske. K l.

F ra S tr an d ly st D an m ar k. K l. 1.

PR. BUNDT

PR. BAKKE

PR. BAKKE

15-.

15-.

Chateau Gourran, Blanc, Sec, Chateau Gourran, Clairet, Rose', Chateau Gourran, Rouge Tradition, Bordeaux, Frankrig

PR. FLASKE

99

PRISFALD 95

G L A V T I R F

75 cl. Literpris v/2 flasker 93,33.

I 1989 levede Danske Peter og Tine drømmen ud... De købte Chateau Gourran, i Bordeaux, Frankrig. Slottet er fra 1773 og Vin produktionen kan dateres tilbage til 1855

l

Vinene laves på de helt klassiske røde og hvide Bordeaux druer. Kvaliteten er i dag høj og vinene er da også anerkendt som netop rigtig god kvalitet.

vinhande

2 FLASKER

140-. SPAR 59,90

MENY SOLRØD:

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

6-.

hele solrøds fødevaremarked

ælder fra Tilbudene g 12. marts, mandag den 2018. en 18. marts d g a d n sø . t.o.m Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


8

Det sker i Jersie Kirke Læsekredsen Læsekredsen i Jersie mødes som altid den første lørdag i måneden. Og næste gang bliver således lørdag d. 7. april kl. 13.-15.00 i Jersie Menighedshus hyggelige lokaler. Alle, der har lyst til at læse og til samtale med andre er velkomne! Bogen der læses i april er ”Svøm med den der drukner” af Lars Myting. Hvis du vil vide mere om læsekredsen og bøgerne, er du velkommen på kirkens hjemmeside, www. jersie-skensved.dk Fredagstræf fredag d. 23. marts kl. 17.00 i Jersie Sognehus. Henry O "Connor spiller irsk folkemusik og fortæller historier fra Irland. Tilmelding og køb af billetter til kr. 50,00 skal ske senest torsdag d. 22. marts i Jersie Sognehus, Birkevænget 40 eller i Solrød Strandkirke, Mosevej 1. Kig-Ind 20. marts kl. 14.00 i Jersie Sognehus. Kig-Ind har gennem flere år været et af de faste arrangementer i Jersie Sognehus, tirsdage i lige uger fra kl. 14.00-16.00. Denne aktivitet henvender

møde andre mennesker, som måske ikke til dagligt deler hverdagen med så mange. Kig-Ind er et mødested med en trofast skare, som hver anden uge mødes til hjemmebagt brød, kaffe på kanden og hyggeligt samvær, og ca. en gang om måneden til underholdning i form af filmfremvisning, foredrag, sang og musik mm. Til KigInd er man også velkommen til at tage strikketøj eller andet håndarbejde med. Første dato for Kig-Ind i april bliver tirsdag d. 3., og datoerne indtil sommer kan læses på www.jersie-skensved.dk og på vores månedsannonce for Jersie-Skensved kirker.

Onsdagsklub Har du et barn der går i 3.-5.

me i Jersie Sognehus i noget vi kalder Onsdagsklub, så er I velkomne til at læse mere på www.jersie-skensved. dk. Vi mødes hver onsdag kl. 14.30-16.00, undtagen i skoleferierne, og vi synger, hører bibelhistorier, leger, er kreative osv. Velkommen til påskens gudstjenester i Jersie Kirke: Ugen op til påske, som kaldes den stille uge, begynder med Palmesøndag d. 25. marts med gudstjeneste kl. 10.30. Dernæst kommer Skærtorsdag, hvor der er gudstjeneste kl. 14.00 og d. 30. marts er det Langfredag, hvor der vil være musikgudstjeneste med ”De syv læsninger” ligeledes kl. 14.00. Alle tre gudstjenester er ved sognepræst Hanne E. Schmidt. Påskedag, 1. april, hvor vi fejrer opstandelsen, er der igen gudstjeneste i Jersie Kirke, denne gang kl. 10.30 ved sognepræst Christina I. Wandel 2. påskedag, 2. april er der gudstjeneste ved sognepræst Christina I. Wandel kl. 10.30

VIND en lækker

SIDDEPUDE fra Teddysit.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev på www.viborher.dk/solrodportalen/

Jersie-Kr. Skensved Sogne www.jersie-skensved.dk

Påskens gudstjenester lkjlkjæl i Jersie Kirke

Palmesøndag d. 25. marts kl. 10.30

v/Hanne E. Schmidt, efterfølgende kirkekaffe udlodder i samarbejde med Teddysit en smart siddepude til børn.

n Deltag i konkurrence ingen om enten kn æ tr d lo i ed m r æ v og ler en Sort ”Mouse”. el i” h C i h ”C a d an P en

Skærtorsdag, 29. marts kl. 14.00

v/Hanne E. Schmidt

Langfredag, 30. marts kl. 14.00 musikgudstjeneste med ”De syv læsninger” v/Hanne E. Schmidt Påskedag, 1. april kl. 10.30 v/Christina I. Wandel

2. påskedag, 2. april kl. 10.30 v/Christina I. Wandel Vinderen udtrækkes Mandag d. 23.marts 2018


9

FESTMESSE

SØNDAG D. 17. MARTS KL. 10-14

Skal der holdes FEST i 2018 / 2019 så er denne begivenhed noget for dig! Kig forbi og hils på de lokale leverandør. OBS Foregår hos Handy –udlejning, Fabriksvænget 18, Viby

Vores hyggelige café kan danne rammen om din næste fest eller en hyggelig middag, frokost eller brunch for dine gæster. Ønskes der at afholde et arrangement i cafeen er vi behjælpelige med at tilpasse det efter jeres behov og ønsker! Vi har plads til ca. 70 gæster, ved små hyggelige borde.

R PÅ E T T E ILL INE B EN.DK

KØB D LBILLETT KA

LO

Skal der holdes FEST derhjemme, leverer vi gerne maden. Sammensæt menuen efter deres eget valg fra vores hjemmeside og nyd festen i eget hjem.

GHITA NØRBY & LARS HANNIBAL ONSDAG D. 9. MAJ. KL. 18:30

En aften med fortællinger og skøn musik. Vi serverer en let anretning. Pris pr. pers. inkl. menu kr.

hos Bodil HVER ONSDAG

ONSDAGS-MENU

HVER ONSDAG KL. 11.30 – 14

Pris pr. pers. kr.

MORS DAG

PÅSKEFROKOST

Serverer vi en varm middags ret.

79,-

GODE DANSKE RETTER

FORSKELLIGE RETTER HVER UGE - F.EKS:

Forloren hare m. hvide kartofler og skysauce, Husmands koteletter med tilbehør, Hamburgerryg med tilbehør, Gullasch med kartoffelmos, Svine kotelet m. stegte kartofler og sauce, Hakkebøf med bløde løg, Skipperlabsskovs, Rullesteg med kartofler og skysauce, Dagens fisk, Kyllingebryst med tilbehør

SØNDAG D. 13. MAJ KL. 10-13

SKÆRTORSDAG D. 29 MAR. OG LANGFREDAG D. 30. MAR. KL. 12-16

Nyd påskens helligdage, hvor vi serverer en lækker påske-buffet. Pris pr. pers. kr.

189,-

Vi glæder os til at fejre alle skønne mødre på denne herlige dag. Vi serverer lækker brunch-buffet med kaffe og et glas bobler. Pris pr. pers. kr.

169,-

PINSEFROKOST

VINAFTEN M. GRILL

SCT. HANS AFTEN

Skoven er sprunget ud og blevet grøn, så vi fejrer Pinsen. Vi serverer lækker pinsefrokost-buffet. Pris pr. pers. kr.

Vi inviterer til vinsmagning af sommerens grillvine, guidet igennem af Sommerlier Klaus Bødker Evald fra Kjær Sommerfelt. Vi starter grillen. Pris pr. pers inkl. menu kr.

Vær med når vi fejrer årets længste dag med midsommerbål, sang og mad. Husorkesteret ROK & RUL spiller. Vi serverer en lækker 2-retters menu. Pris ikke fastlagt.

SØNDAG D. 20. MAJ KL. 12-15

189,-

FREDAG D. 1. JUNI KL. 18:30

299,-

hos Bodil HVER TORSDAG

Wienerschitzel

Hver anden torsdag, lige uger serverer vi kalve Wienerschnitzel med brasede kartofler, ærter & skysovs. Pr. person kr.

LØRDAG D. 23. JUNI KL. 18:30

Torsdags Flæsk

Hver anden torsdag, ulige uger serverer vi stegt flæsk ad libitum med hvide kartofler, persillesauce, rødbeder. Pr. person kr.

149,-

Bordbestilling til ALLE arrangementer

350,-

99,-

Hønskevejen 4 · 4130 Viby Tlf. 21 29 27 52 · cafe@bodilsmad.dk

www.bodilsmad.dk /Bodils landkøkken


10

Vi bor her .dk

GREVE

Til indenrigsministeren:

Ryd selv op i alle de regler du pålægger kommunen

Indenrigsministerens regelryddere har gennemgået Greve Kommunes bureaukrati regel for regel. De fandt ikke noget særligt. Men der er alligevel masser af bureaukrati i kommunen. Det kommer bare fra staten. Hvem har skylden, når kommunens medarbejdere drukner i fjollet bureaukrati og tidskrævende dokumentation? Er det kommunerne selv, der opfinder en masse retningslinjer. Eller er det staten, som sender en regn af regler ud over kommunerne? Det diskuterer indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll Bille med kommunerne, og senest har Greve Kommune inviteret ministerens såkaldte regelryddere til

at tjekke kommunens egne regler. De fandt kun småting. "Vi har fået bekræftet, at langt de fleste af vores egne regler giver mening. Reglerne sikrer, at borgerne i Greve får den service og kvalitet, de har krav på. Og de sørger for, at medarbejderne ved, hvad de skal levere," siger borgmester Pernille Beckmann. Men hun er alligevel ikke tilfreds. For der er stadigvæk unødigt bureaukrati i kommunen.

"Reglerne kommer ikke fra os selv. De kommer fra Christiansborg. Dér laver politikerne lovgivning og kræver dokumentation på baggrund af enkeltsager og politiske mærkesager. Men i kommunerne arbejder vi anderledes. Der har vi fokus på effekt for borgerne. Både på kort sigt og langt sigt. Derfor giver det ikke mening med sådan en slingrekurs," siger hun. Nu udfordrer borgmesteren indenrigsminister Simon

Generalforsamling Generalforsamling 13. marts i Greve Borgerhus 18:00 Smørrebrød 18:30 Generalforsamling 19:30 Foredrag v/Nanna Cornelius om medicinsk cannabis Nanna Cornelius er projektleder for alternativ behandling hos Kræftens Bekæmpel-

se, hun har solid baggrund som forsker og har arbejdet i mange år både på Skejby Universitets Hospital og Rigshospitalet. Som projektleder arbejder hun både med at udvikle den information, der står på cancer.dk vedrørende alternativ behandling, samt arbejder på at bygge bro mellem de sundhedsprofessionelle og patienterne.

Alle medlemmer er velkomne. Hvis man ønsker st spise, skal man tilmelde sig hos formanden - mail til liva@eriksminde.dk. Man må meget gerne tilmelde sig vores begivenhed, så vi kan få en indikation af deltagerantal.

Emil Ammitzbøll Bille til at rydde op i de mange regler, han og hans politiske kollegaer har sendt ud over kommunerne. "Især på ædreområdet er vi pålagt utrolig mange krav om dokumentation og tilsyn, som er spild af tid. De handler tit om, hvordan vi skal arbejde. Men hvorfor skal Christiansborg bestemme det? Vi har fokus på effekten for borgerne, og den vil vi meget gerne dokumentere,"

siger borgmesteren. Borgmester Pernille Beckmann ser meget gerne at indenrigsministeren sener sit hold af regelryddere tilbage til Greve. "Men denne gang skal de undersøge de mange regler fra Christiansborg," understreger hun. Regeltjek i Greve Kommune Konsulentvirksomheden Vive har undersøgt retningslinjer

fra Greve Kommunens inden for personalepolitik og ældreområdet. Konsulenterne fandt først og fremmest regler, som sikrer, at medarbejdere og borgere får en fair og ordentlig behandling. Konsulenterne fandt dog også regler, som ikke var i brug længere og regler dervar lidt for detaljerede.


11

Vi bor her .dk

KØGE

Career days på Køge Handelsgymnasium Studentereksamen fra Køge Handelsgymnasium åbner mange døre og for årets 3.g´ere er det snart tid at åbne døren til et nyt kapitel. Over to dage kunne eleverne på career days møde tidligere elever, der allerede har trådt stien ud på de videregående uddannelser. Astrid Vandenbergh Haaeman fra Køge Handelsgymnasium indbød over to dage alle elever på 3. årgang til at møde tidligere gamle elever, som kunne give deres personlige bud på en uddannelse og karrierevej. Den slags veje er som mennesker – ikke to er ens og mulighederne utallige. I alt har 13 gamle elever havde sagt ja tak til

at komme og tale om dem selv i løbet af dagene. De kan let relatere sig til de unge i auditoriet og erindrede fornemmelsen over snart at afslutte tiden på ungdomsuddannelsen: Sommerfugle i maven over de forestående eksaminer, afslutningen på gymnasietiden og alt det nye i vente. Vis vejen til fremtiden Den 6. marts kom Emilie Hermansen ( Finansøkonom, Erhvervsakademi Sjælland), Frederikke Busk Kristensen (EOK, CBS), Mie Lunge (Finansøkonom, CphBusiness), Michael Valnert (Markedsføringsøkonom på CphBusiness) og Line Lykke Olsen (Interkulturel Markedskommunikation, CBS) og Camilla Sørensen (HA Almen, CBS). Den 7. marts kom Camilla Sørensen (HA Almen, CBS), Frederik N. Brandt (Interkulturel Markedskommunikation, CBS), Anne-Sofie Jepsen (Cand. Jur., KU), Laura Møl-

ler (Kommunikation (design & media), KEA), Marie Flyge (Msc International Business and Politics, CBS), Daniel Tandberg (Cand. Mag. Engelsk, KU), Rasmus Damborg (HA i Projektledelse, CBS) og Frederik Tim Krohn (Handelsøkonom). ”Det er vigtigt for os at vores elever bliver rustet til at træffe et fremtidsvalg. Nu har de gået hos os i efterhånden tre år," siger Astrid Vandenbergh Haaeman og fortsætter: "Der er i deres undervisning progression mod videregående uddannelse, og de har i tidens løb haft mange muligheder for at finde deres vej videre i uddannelse. De har fx mødtes studievejledere fra Studievalg Sjælland, de har været på uddannelsesmesse KarriereTanken og været tilbudt studiepraktik i efteråret. Career days er endnu et tilbud om sikre dem et godt grundlag til afklaring.”

Nærkontakt til forfatteren Forfatter og debattør Anna Arendse Thorsen har før gæstet Køge Handelsgymnasium og talt om sin litteratur, om autofiktion og hvad der ellers ligger læserne og forfatteren på sinde. For Anna Arendse Thorsen giver møderne med læserne på skolebesøg som led i fx danskundervisningen stor menig. ”Jeg er meget bevidst om, at det er vigtigt at have en finger på pulsen hos sin målgruppe," siger Anna Arendse Thorsen i forbindelse med et besøg på Køge Handelsgymnasium, hvor tre klasser 1d, 1m og 2j og deres dansklærere, Heidi Thaysen Højberg, Signe Tjørnløv og Louise Palme, havde temadag med og om Anna Arendse Thorsen. ”Jeg har aldrig troet på idéen om den introverte forfatter,

der sidder i sit babelstårn, og observerer og beskriver verden oppefra. Jeg lovede mig selv tidligt, at jeg i hvert fald aldrig skulle blive en af den slags voksne forfattere, der skriver ungdomslitteratur, uden at have nogen idé om, hvad der rør sig blandt de unge - den slags fortolkninger bliver ofte klichéfyldte og uinspirerede, og man ender med at reproducere nogle forfejlede idéer om, hvem de yngre generationer er,” siger Anna Arendse Thorsen. ”Jeg opfordrer altid eleverne til at forholde sig indholdsmæssigt til det stof, de arbejder med, og stole på deres egne vurderinger - kan de lide det de læser? Fungerer det for dem? Kan de genkende sig selv i teksterne, eller er det bare uforståeligt bras? Jeg har altid haft det sådan, at de forudsætningsløse kunstoplevelser i virkeligheden er de mest reelle og prisværdige. Anmeldere, litteraturkritikere og redaktører læser teksterne ind i en kontekst, men ude på skolerne får jeg nogle uforbeholdne meninger. Og så suger jeg til mig af al inspirationen

- jeg ser på de unges tøj, deres måde at snakke til hinanden og mig - og den viden trækker jeg på, når jeg skriver nyt,” siger Anna Arendse Thorsen. Det typiske indtryk ”Når eleverne er vant til at læse tekster med afdøde forfattere, er det med til at skabe en distance mellem litteraturen og virkeligheden. Der kan godt gå lidt "se giraffen!"i den, når der så pludselig står en levende forfatter, ikke meget ældre end dem selv og som tilmed skriver om ting eleverne kender fra deres egen hverdag," fortæller Anna Arendse Thorsen. ”Jeg skriver autofiktion og mine tekster beskæftiger sig med emner som seksualitet og psykisk sygdom. Det kan virke provokerende på nogle af de unge, særligt når disse emner ikke længere bare er ord på et papir, men pludselig bliver personificeret i klasselokalet for øjnene af dem. Det kan være en grænseoverskridende, men også en øjenåbnende oplevelse for dem, tror jeg. Forholdet mellem det ly-

riske jeg og forfatteren, er spændende, og jeg får ofte spørgsmål som "hvor går den personlige grænse for hvor meget du vil dele?" Så plejer vi at få en god snak om forskellen på privat og personligt. Jeg plejer at sige, at jeg frem for alt forsøger at tage hensyn til mine omgivelser mine venner, familie og kæreste - fordi det er mig, der har valgt at jeg ville skrive, ikke dem. Og så er der altid nogle som lige skal høre, om man

tjener gode penge som forfatter. Det kan jeg så blankt afvise," siger Anna Arendse Thorsen og fortsætter: "Jeg havde fx en skøn dag på Køge Handelsgymnasium, og jeg tog fra skolen med en masse nye vinkler og fortolkninger. De to 1.g-klasser arbejdede med nogle af mine nyere digte, som jeg ikke har arbejdet med i undervisningssammenhæng før, og at høre hvordan de kunne få nye spændende fortolkninger ud af linjerne -

fortolkninger, som jeg aldrig havde overvejet - var mega sjovt. Jeg glæder mig meget til at læse de tekster, som kom ud af besøget, nu da eleverne i 1d og 1m selv skal i gang med at skrive digte, og eleverne i 2j skal skrive kronikker om et emne, der betyder noget for dem,” siger Anna Arendse Thorsen.


12

En helt midt i kugleregnen Tirsdag den 27. marts kl. 14 holder Ruth Brik Christensen et levende foredrag om sine oplevelser blandt udsendte danske soldater. Det er Tirsdagscaféen i Solrød Strandkirke, der står bag arrangementet.

Ruth Brik Christensen er diakon og har bl.a. været leder af KFUMs soldaterhjem i Irak i årene 2006-07, i Camp Bastion i Afghanistan i 2008-09, og i 2010 åbnede hun et soldaterhjem i et telt i MOB Price i Afghanistan. Hun bagte tonsvis af brød, bryggede spandevis af kaffe og lagde ører til de udsendte soldaters historier og oplevelser. Om aftenen holdt hun andagt for soldaterne og for-

kyndte det kristne budskab midt i krigens rædsler. Ruth Brik Christensens foredrag ledsages af billeder, og som altid sørger kirken for gratis kaffe og kage. Jyllands-Posten har kåret hende til ”Årets helt”, og bogen ”Ruth i krig” er solgt i flere oplag.

Ruth Brik Christensen er marts måneds foredragsholder i Tirsdagscaféen i Solrød Strandkirke.

DIN LOKALE HÅNDVÆRKER ELEKTRIKER

EL-INSTALLATIONER EL-INSTALLATIONER • • • • • • • • • • • • •

Nybygning Nybygning Nybygning Tilbygning Tilbygning Tilbygning Reparation Reparation og og vedligeholdelse vedligeholdelse Reparation • Nybygningog vedligeholdelse Energibesparelser Energibesparelser • • Tilbygning Tilbygning Energibesparelser Solceller • Solceller • Reparation Reparation og og vedligeholdelse vedligeholdelse • Energibesparelser Solceller • Energibesparelser EDB-installation til EDB-installation til fibernet fibernet • Solceller EDB-installation til fibernet • EDB-installation til fibernet

EL-INSTALLATIONER

AUTORISERET EL-INSTALLATØR I SOLRØD

DØGNVAGT 60 60 60 44

TRANSPORT

GREVE SOLRØD TAXI

!

Til lufthavnen og retur, gives der på hjemturen kr. 100,- rabat mod forvisning af Taxi bon.

Husk os! 70106666

eller via vores nye app!

Vi husker dig!

• EDB-installation til fibernet Altid god og hurtig service

wJohansen Johansen

Indehaver Stig Indehaver Johansen Stig Johansen

wJohansen Johansen

aut. aut. el-installatør el-installatør & & ingeniørfirma ingeniørfirma aut. el-installatør & ingeniørfirma

Skolevej 14 · Havdr .wjohansen.dk · wjohan Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk

TØMRER

Sikre elinstallationer i mere end 90 år

Indehaver Indehaver Stig Stig Indehaver Johansen Johansen Stig Johansen

Skolevej 14 - Havdrup - Tlf.: 46 18 50 10 www.wjohansen.dk - post@wjohansen.dk

GULVSERVICE

aut. aut. el-installatør el-installatør & & ingeniørfirma ingeniørfirma Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk aut. el-installatør Skolevej - Havdrup - Tlf. 46 18· wjohansen@havdrup.dk 50& 10ingeniørfirma Skolevej 14 · Havdrup · 461814 5010 · www.wjohansen.dk www.wjohansen.dk - wjohansen@havdrup.dk

Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk

v/ Michael Nielsen

VVS

Alle gulvtyper · Slibes · Høvles · Lakeres · Olieres · Ludbehandling Vi bruger kun Svanemærket produkter. Tlf. 5614 0760 · Mobil 4050 2096 Aut. el-installatør

Klitrosevænget 3, 2680 Solrød Strand Tlf: 30574000 - mn@el-tek.info

Vi kører på hele Sjælland og ingen opgave er for lille eller stor.


13

SOLRØD GREVE NN E ETA TAVVI ISSE EN N SOLRØD GREVE SOLRØD N E TA V I S E N SOLRØD N E TA V I S E N

Hvad sker der i Solrød kommune?

Viborher.dk Hvor taler du flot dansk Foredrag med journalist og forfatter Abdel Aziz Mahmoud tirsdag d. 20.marts kl. 19 på Solrød Bibliotek Med udgangspunkt i sin anmelderroste bog ”Hvor taler du flot dansk!” fortæller Abdel om sin egen vellykkede integration med masser af posi-

tive eksempler, der kan bygge bro. Det er en fortælling om, at succesfuld integration kan lykkes, men at det kræver hårdt arbejde, nysgerrighed samt en god portion selvironi og humor fra begge sider af ligusterhækken. Siden udgivelsen af sin bog ”Hvor taler du flot dansk!”, som vandt Læsernes Bogpris 2017, har han fået en mar-

kant stemme i den offentlige debat, og er især blevet en anerkendt brobygger mellem den danske og arabiske kultur. Han har med sig selv som eksempel sat dagsordenen i integrationsdebatten i diverse udsendelser, artikler og på sociale medier. Billetter til foredraget koster 75,- og kan købes på www.solbib.dk.

Lej pandekagevogn til dit næste arrangement

giver dig de sidste nyheder stærkt l okalmedie R E D E YH SIDSTE N okale l e d r e vi støtt

Har DU en god historie? Kontakt os på redaktion@viborher.dk

xx-2012 Marts 2018

Tjørnholmvej 10, 2680 Solrød Strand. Tlf.: 56 14 44 22 - www.solrodbio.dk

Hodja fra Pjort

All the money in the world Søndag 4.3. kl.19.30 2 timer 13 min Tilladt over 15 år Billetpris: 70 kr.

Søndag 4.3. kl.14.00+16.00 Søndag 11.3. kl.14.00+16.00 1 time 21 min Billetpris: 60 kr. Eventyrfilm om drengen Hodja, der får et flyvende tæppe af en klog gammel tæppehandler.

Den rige forretningsmand J. Paul Getty’s barnebarn blev bortført af kidnappere i 1973.

Modeshow i Solrød Bio Pennie og Frk. Fryd

Torsdag 8. marts kl. 19.00 Billetpris: 95 kr. Billetter kan købes i Solrød Bio, eller på nettet www.solrodbio.dk

Fifty Shades – Fri Mandag 5.3. kl.10.00 Babybio Billetpris: 55 kr.

Vores flotte pandekagevogne kan selvfølgelig reserveres til alle former for arrangementer vi kører gerne ud til selskaber, firma arrangementer, byfester, festivaler,markedspladser og m.m. med friskbagte crêpes. Kontakt os og få nærmere information og vilkår.

ASIATISK KØKKEN

Tiden er kommet, hvor den unge, jordbundne Anastasia skal giftes med sin mystiske mangemillionær-kæreste, Christian. Først er hvedebrødsdagene vanvittigt romantiske, men spoleres, da en trussel fra fortiden begynder at hjemsøge det nyforelskede par.

Vinterbrødre Tirsdag 6.3. kl.19.30 Onsdag 7.3. kl.19.30 1 time 33 min Tilladt over 15 år Billetpris: 70 kr.

Nu kan man også leje en vogn med Asiatisk Køkken og pølsevogn.

Vi er selvfølgelig godkendt af Fødevarestyrelsen

Better Crêpes

Søndag 11.3. kl.19.30 Billetpris: 70 kr. 1 time 45 min Tilladt over 15 år

fra Solrød Center viser udsnit fra deres forårs kollektion Der serveres et glas vin i pausen inden filmen Fifty Shades - Fri

40 53 53 36 info@bettercrepes.dk

Seniorbio: Darkest Hour Torsdag 15.3. kl.10.00 2 timer 5 min Tilladt over 11 år Billetpris: 55 kr. Spilles også kl.19.30 Billetpris: 60 kr. Billetbestilling via Hjemmesiden www.solrodbio.dk Bestilte billetter skal afhentes senest ½ time før forestillingen. Undgå kø - køb billetter i god tid. Ret til ændringer og trykfejl forbeholdes.

Den modige spillefilmsdebut ‘Vinterbrødre’ vækker helt ud i sin titel sælsomme billeder, den er hævet over elementerne og er dirrende nærværende, vild og uafrystelig i sin fortælling om to brødre.

Vinder af 1 Golden Globe I maj 1940 er katastrofen umiddelbart forestående for England og Frankrig. I denne umuligesituation finder Winston Churchill styrken til at kæmpe imod, og han mobiliserer alle kræfter, ikke mindst sit fænomenale talent som taler, til at komme gennem denne sit lands mørkeste stund. Vil du have Solrød Bio's program sendt til din e-mailadresse? Send blot en e-mail til: program@solrodbio.dk


14

Hjælp til kroppen og livet

Helle Waltersen – Uddannet Body-sds terapeut med 15 år erfaring.

» Jeg hjælper mine klienter hjælper til at trække vejret helt ned i maven og komme i kontakt med kroppen, så fokus kommer væk fra det daglige tankespænd. Vores hjerner er totalt overstimuleret i vores hverdag og derfor har de fleste brug for hjælp til at mærke kroppen. Fysiske skader er oftest bundet op på tilsvarende psykiske. Denne sammenhængen og forståelse er vigtig at forstå og få forløst, ellers opstår problemerne igen hvis smerter i kroppen kun bliver behandlet overfladisk ». Hjælp De mennesker som henvender sig til min klinik er som oftest dem som har været hele den etableret mølle igennem med mange lægebesøg og etableret behandlinger som tilbydes, men desværre ikke har hjulpet på deres smerter i kroppen. Eller… fået at vide, de smerter må du bare leve med resten af dit liv, og måske oven i købet fået meget medicin som forværre deres livs kvalitet og energi endnu mere. Dårlig søvnmønstre, bekymringer og lav energi bliver hverdagskost. Men det er heldigvis ikke alle der giver

op, nej et menneske må aldrig give op på sit velbefindende. Vi er selv ansvarlig for vores liv og derfor siger jeg ikke jeg er mirakelmæren, men medhjælper. Jeg kan tilbyde et forløb, hvor samtale sammen med massagen åbner vejen til bedre forståelse af kerne problemet for din tilstand, så vi sammen kan finde vejen til en sund og stærk krop. Jeg plejer at sige til mine klienter at et positivt resultat for helbredelse er et samarbejde mellem dig og mig. Hvis jeg ser, at du har behov for et træningsprogram, giver jeg dig øvelser, som du kan arbejde med derhjemme for at opnå et bedre kropsligt resultat. Måske skal der også suppleres med gode vaner inden for kost. Her samarbejder jeg med min gode kollega i Helsehjørnet- Anja Wermelin, som er vegatester som kan måle om du mangler vitaminer og mineraler. Børn Jeg får flere og flere børn i min klinik. Børn kan lide under, at de ikke passer ind i de forskellige normer og tidsskemaer i familien, eller oplevelser fra skolen. De kan have svært at modtage indlæring i skolen af forskelige årsager. Tit vil en reaktion fra barnet opstå når det bliver for me-

get. Enten vil barnet begynde at klage over fysiske smerter, eller de reagerer mere aggressivt og eksplosivt. De fleste børn vil trække sig tilbage og blive indadvendt stille. Med behandling af børn er tillid, ro og samarbejde med forældre vigtigt. Jeg har rigtig gode resultater med skønne u n g e r springer op på min briks efter de mærker v i r k ningen og roen kropsterapien giver. Børn er så fint indrettet at de ved med det samme hvad der godt for dem. Kropsterapien kan hjælpe barnet med at mærke sig selv igen, så barnet kan udtrykke det som ikke fungerer i deres hverdag. Ved dybe vejrtræknings øvelser, pulserende massage, og samtale begynder kroppen at slippe den alt for tidlig kontrol som låser krop og sind og hæmmer barnet i at være barn. Se mere info: http://www.massageogliv.dk/born/

Tilbage på arbejde efter sygemelding Flere af mine klienter kommer til mig med det “moderne menneskes” folkesygdom såsom stress og depression, som tit er resultat af en presset hverdag og øget præstationspres på job og familie liv. Men ved stress og depression påvirkes både psyken og kroppen, og her har de fleste brug for hjælp. Livs mod og humør daler voldsomt, og sårbarheden kan skyldes både arv og de påvirkninger du har mødt igennem livet. Her er kropsterapien et genialt redskab og her tilbyder jeg forløb som løber over 2-3 måneder, hvor du kan få dit fodfæste igen og være klar til at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Se mere info: http://www.massageogliv.dk/ stress-2/ Flere sundhedsforsikringer giver tilskud til behandling af RAB-godkendte terapeuter. Og selv om der ifølge Sundhedsstyrelsen ikke er viden-

skabelig evidens for, at de alternative behandlingsformer virker, vælger flere forsikringsselskaber at dække dem. For de kan se det virker. Hvis en person er langtidssygemeldt i så lang tid, at vedkommende kommer til at høre under en særlig ordning, der hedder Aktiv Skadesbehandling dækker selskaber alternativ behandling. Det er ikke alle sundhedsforsikringer, som yder tilskud til alle former for behandling, derfor anbefaler jeg dig at kontakte din sundhedsforsikring og høre nærmere om deres procedure. Behandlingen suppleres oftest hos mig med aktivering af akupressur punkter ”accesbars” i hoved bunden ved stress, tankemylder og angst. Som kropsterapeut uddannet ved Body-sds bygger behandlingen på en lang række teknikker og håndgreb, som med succes har ændret livet for mange. Teknikken udføres igennem en kombination af massage af musklerne og leddene i pulserende bevægelser, som øger blodgennemstrømningen, så det løsner spændinger i muskulaturen og inflammationer i sener og væv afhjælpes. Ved indføling og viden om kroppens anatomi, går jeg ind og mærker, hvor de tilgrundliggende problemer rodfæster sig for mine

klienter. Mere info: http:// www.massageogliv.dk/massage-i-solrod/ Fakta om Helle Waltersen: Kropsterapeut og træner uddannet ved Body-sds med 15 års erfaring. Har haft praksis på Østerbro København, senere på Fejø hvor hun boede med min familie 6 år og givet behandlinger og undervist i træning til børn og voksne. I år 2014 stiftede jeg Massage & Liv i Solrød Strand, hvor jeg har min klinik i Helsehjørnets hyggelige lokaler i Solrød strand. Født og opvokset i Solrød Strand og bor her med min familie i dag, hvor hun får min energi fra havet og stranden hver dag. Hun er kunstner af sind og syntes generelt at hun er et heldigt menneske, fordi hun arbejder med noget som giver livet værdi. Mennesker. Helle underviser også i Body-sds grundtræning i Solrød med hold træning og kan bookes til workshop i denne fantastiske træningsform. Se mere info: http://www.massageogliv.dk/traening/ Endvidere er er Helle Waltersen Godkendt RAB behandler (registrerede alternative behandlere), og modtager løbende uddannelses forløb og kurser for at opdaterer sin viden.


15

18

N

20 U N E YM

S Br unch T Lørdag og søndag kl.10.00-12.30

Økologiske røræg med ost, purløg og sprød bacon, frisk økologisk skyr med hjemmelavet frugtcoulis, avocado med økologisk hytteost, frugt, udvalgte europæiske oste, salami ventricina, salami milano, parmaskinke, marineret laks, to slags hjemmebagt brød, rugbrød og økologisk smør. Hertil kaffe og juice. 139

S Frokost T Serveres indtil kl. 16.30

Mix Snack Box

Spørg venligst tjeneren for dagens sammensætning. 109

Fiskefilet

Med remoulade og salat. 149

Pariserbøf

Hakket Hereford oksekød (ca. 200 g.) i smørstegt brød med pickles, saucetartar, hakket rødløg og økologisk æg med syltede rødbeder. 119

Kylling Burger

Grillet kyllingebryst, bacon, cheddarost, salat, tomat, syltet agurk, rødløg, rød peber og karrydressing. 109

Barbecue Burger

Hereford (ca. 200 g.) med bacon, cheddarost, grillede løgringe, peberfrugt, tomater og barbecuesauce. 109

Cheese Burger

Hereford (ca. 200 g.) med cheddarost, salat, tomat, agurk, rødløg og mayo. 109 Alle frokostretter serveres med bådkartofler Ekstra bådkartofler 45

solrød strand


16

KØB DINE BILLETTER PÅ

LOKALBILLETTEN.DK

Lokalbilletten er en lokal virksomhed ejet af Solrød Medie Hus, der bygger på idéen om at give inspiration til arrangementer og gøre det nemmere at købe billetter i og til lokalområdet.

HAR DU ET ARRANGEMENT?

Vi gør meget ud af at informere om de enkelte arrangementer, samtidig med at vi har gjort det nemt at bestille billetter. Lokalbilletten tilbyder og håndterer al service i forbindelse med formidling af billetter i lokalområdet for arrangører. Lokalbilletten udvikler og driver et billetsystem.

VI TILBYDER AL SERVICE I FORBINDELSE MED FORMIDLING OG HÅNDTERING AF BILLETTER TIL lokale arrangementer KONTAKT OS MAIL: info@solrodmediehus.dk TLF. 4038 1501

GHITA NØRBY & LARS HANNIBAL ONsdag d. 9 MaJ kl. 18.30 BODILS LANDKØKKEN

KR. 350,-

Paul Harrison & tj Johnson uk/dk FREdag d. 23. marts kl. 18.00 - ca. 23.30 JERSIE FORSAMLINGSHUS

KR.275,-

Inkl. Musik, MENU SAMT kaffe

En aften med en både fyrig og intim forestilling med svingende jazz og blues. Lineup: Bo møller Petersen, Bjarne Christensen, Henrik Holst Hansen og de 2 musikalske venner igennem 30 år Døren åbnes kl. 18.00 vi spiser kl. 19.00 Musik inkl. menu: + kaffe: Kr. 275,00 Hovedret: Helstegt oksehøjreb, råstegte kartofler, grøntsager samt pebersauce. Siddende koncert Reserverede pladser. OBS. Der modtages ikke betalingskort i baren. Derimod tages der gerne imod kontanter og MobilePay. Vær opmærksom på, at din(e) billet(ter) kommer via email og skal printes forinden arrangementet. Én billet pr. samlet bestilling. Reserverede pladser. Billetgebyr kr. 18,00

Inkl. MENU En aften med fortællinger og skøn musik. Vi serverer en let anretning. Pris er inkl. menu


17

Å

P R E T LLET

I B E N B DI

K D . N TTE

E L L I B KAL

LO

GHITA NØRBY & LARS HANNIBAL ONSDAG D. 9. MAJ. KL. 18:30

En aften med fortællinger og skøn musik. Vi serverer en let anretning. Pris pr. pers. inkl. menu kr.

Bordbestilling til ALLE arrangementer

Hønskevejen 4 · 4130 Viby Tlf. 21 29 27 52 · cafe@bodilsmad.dk

350,www.bodilsmad.dk /Bodils landkøkken


18

Coast udsender ny single og tager på Danmarksturné Det britisk baserede rockband, Coast, varsler byger af hits, en tsunami af højenergisk rock og en støvregn af traditionel keltisk folk, når de i marts måned tager på turné fra kyst til kyst i Danmark. I forbindelse med turneen udsendes bl.a. singlen ”Thundersnow”. Coast blev dannet i Southampton i 2007 af brødrene Paul Eastham og Chris Barnes, der trådte deres barnesko i et musikalsk hjem på den lille skotske ø Benbecula

på Hebriderne. Her forekommer ofte et helt særligt vejrfænomen, nemlig thundersnow. Frontmand og sangskriver Paul Eastham er ikke hr. hvem-som-helst. Han har tusindvis af koncerter i mange forskellige lande bag sig. Han begyndte at spille klaver allerede som 12-årig og er klassisk trænet pianist. Senere kastede han sig over at skrive og komponere musik. Paul Eastham har siden skrevet sange og musik med mange kunstnere, bl.a. skrev han sammen med den populære engelske sangerinde Duffy, tre numre til hendes debut EP-udgivelse, der gik nummer 1. på hitlisten i Wales. Og så har Paul Eastham et helt specielt forhold til Danmark. Han mødte sin dan-

ske kone efter en koncert på Tønder Festival i 2011 og har været bosat i en lille by nær Faaborg på Fyn gennem de seneste år. Med tre album, flere EP’er og masser af britiske, europæiske og skandinaviske koncerter i bagagen, har Coast positioneret sig som et etableret, anerkendt og sammenspillet band. Deres iørefaldende musik har fået airplay på bl.a. BBC, P4 og P5. Coast-brødrenes mor var folk-sanger og faderen spillede bas i et rockband. Forældrene mødtes pga. musikken, og gav heldigvis den musikalske arv videre til sønnerne Paul og Chris. Det musikalske univers i Coast er da også en hybrid af moderens og faderens musikalske præferencer.

Coasts højenergiske og medrivende rock med afstikkere til traditionel keltisk folk har gjort dem anerkendt i både Storbritannien, Europa og Skandinavien, hvor de har spillet et utal af koncerter. Også danske spillesteder og festivaler, som fx Tønder og Strib Festival, har flere gange haft besøg af Coast. Stormvarsel vest for Hebriderne De der kan huske DRS daglige vejrudsigt til skibstrafikken nær Hebriderne, har sandsynligvis fået indtryk af de ekstreme vejrforhold, der hersker i området omkring de små skotske øer. Thundersnow er et sjældent vejrfænomen som kan opleves netop på Hebriderne og som brød-

Tjen endnu flere penge på skrabelodder – mens du støtter børn med diabetes Skoleklasser, foreninger og sportsklubber kan nu tilmelde sig Diabetesforeningens forårs-skrabelodssalg. Som noget nyt er det muligt at tjene flere penge til sin egen fælleskasse samtidig med, at man støtter diabetessagen.

Diabetesforeningen åbner nu for tilmeldingen til sit forårs-skrabelodssalg, hvor klubber, skoler og foreninger tjener penge for hvert lod de sælger. Lotteriet er en rigtig god måde at tjene penge til sine egne aktiviteter og formål samtidig med, at man støtter en god sag. Det er nemt og risikofrit at deltage som sælger i skrabe-lotteriet, da usolgte lodder altid kan sendes retur. Blandt dem, der solgte skrabelodder, da Diabetesfor-

eningen sidste gang kørte sit lotteri i efteråret, var TeamGym Albertslund/Vallensbæk, der solgte hele 1657 lodder og indsamlede 41425 kroner – heraf 14913 kroner til sig selv. Mulighed for at tjene mere end tidligere Hver gang en klub, skole eller forening sælger et af Diabetesforeningens skrabelodder til 30 kroner, går minimum 11 kroner til sælgeren. Det beløb kan øges til 14 kroner

per solgt lod, hvis sælgeren bestiller minimum 200 lodder og samtidig får solgt alle de bestilte lodder. Tidligere var sælgerens provision kun 9 kroner. - Diabetesforeningen har gennemført lotterier i en årrække. Vi har et meget attraktivt skrabe-lotteri med mange gevinster og gode præmier, der samtidig giver en rigtig god fortjeneste til sælgerne. I år øger vi muligheden for, at skoleklasser, foreninger og sportsklubber kan tjene

rene oplevede mange gange, da de voksede op her. Det iørefaldende og storladne nummer ”Thundersnow” handler netop om at leve i en kultur på kanten af verden. Således kan Hebriderne føles som, når man er bosiddende på en meget lille ø omringet af det store brusende Atlanterhav. Personen i sangen drømmer om, hvordan det mon ville være at bo et helt andet sted i verden som fx New York. Nummeret slutter med en vejrudsigt for skibsfart, ligesom de vejrvarsler Paul Eastham lyttede meget til som barn og som han faktisk lytter til den dag i dag, hvis han har svært ved at falde i søvn om aftenen. ”I det hele taget har havet altid spillet en stor rolle i

Coasts’ musik. Jeg har altid været draget af havet. Efter Hebriderne flyttede vi til Southampton, som har en af Englands største industrihavne og hvorfra kæmpe skibe sejler ud i verden. Og nu er jeg havnet i Danmark, som jo er omringet af hav. Det er nok også en af grundene til at jeg følger mig meget hjemme her”, fortæller Eastham. Personen i ”Thundersnow” får snart sin drøm opfyldt, når han og bandets guitarist og bassist, Finlay Wells, senere på året tager til netop New York, hvor de er blevet inviteret til at give koncerter. Coast kan opleves d. 13. marts Portalen, Greve

endnu flere penge til sig selv. Vi vil rigtig gerne motivere endnu flere til at gøre en aktiv indsats til gavn for diabetessagen. Diabetesforeningen bruger nemlig overskuddet til børne- og familiekurser, forskning i diabetes, rådgivning samt forebyggelse og oplysning, siger Søren Biune, der er chef for marketing og fundraising i Diabetesforeningen. Hver dag får ét barn i Danmark type 1-diabetes. Sygdommen rammer tilfældigt og kan hverken helbredes eller forebygges. Med type 1-diabetes, mister kroppen evnen til at producere det livsnødvendige hormon insulin. Sygdommen vender op og

ned på tilværelsen – ikke kun for det barn eller det unge menneske, der bliver ramt, men for hele familien. Bil og drømmerejse på højkant I forårets skrabe-lotteri er der mere end 8.500 gevinster på lodderne. Heriblandt en Citroen C3 Pure Tech til en værdi af 139.900 kr. samt et drømmerejsegavekort fra Tui til en værdi af 50.000 kr. Du melder dig til på hjemmesiden www.diabetes.dk/ lotteri eller ved at kontakte Diabetesforeningen på tlf. 63 12 90 17 eller e-mail: skrabelotteri@diabetes.dk Salgsperioden er fra den 19. februar - 31. maj 2018.


19

SPORT

Simon går efter guldet

Som vi tidligere har skrevet har Solrød i de sidste mange år været leveringsdytige i mange af de fodboldtalenter der har valgt at prøve deres talent af i større klubber. På trods af at nåleøjet bliver mindre og mindre, er det indtil videre lykkedes 3 Solrød drenge at holde Solrød fanen højt i dette tilfælde FCK på deres U17 liga hold. Det drejer sig om målmand Simon Rossil, Tobias Pedersen og Gabriel Johansen, som ligeledes alle 3 er en del af U17 og U16 bruttolandsholdet. Netavisen mødte Simon Rossil efter han lige havde været med til at vinde 6-1 over FC Nordsjælland i U17 ligaen, Simon skiftede den 1. januar fra Brøndby IF til en 2 1/2 årig kontrakt med FC København, og lige siden skiftet har den stået på lutter sejre,

over FC Nordsjælland (6-1), Randers (5-0) og hans gamle hold fra Brøndby IF (2-1). “Hvordan var det at møde dine gamle holdkammerater fra Brøndby?” Simon: Det var en speciel oplevelse, i den modsatte kamp i foråret var jeg med til at vinde 1-0 over FCK, i en kamp hvor jeg selv lavede straffe men reddede straffesparket og vi endte med at vinde 1-0. I min første officielle kamp for FCK skulle vi netop møde Brøndby IF, og nu fik jeg givet tilbage til mine nye klub og holdkammerater, vi vandt 2-1 over Brøndby, det var en godt resultat og var med til for alvor, mentalt at komme videre. “Hvordan synes du niveauet er på FCK holdet?” Simon: Niveauet er vildt højt, der er rigtig mange individuelle kvaliteter som kan afgøre fodboldkampe. Vores hold er lige nu et af de allerbedste U17 hold i Danmark, hvis ikke det bedste, og vi går

100% efter guldet i år, og det har været superfedt at spille med mine 2 Solrød kammerater Tobias Pedersen og Gabriel Johansen, som begge gør det super godt. Det er helt unikt, at vi har 3 Solrød drenge på holdet. “Hvordan mærker du forskellen på FCK og Brøndby?” Simon: Det første jeg lagde mærke til i FCK var at tonen var noget hårdere end i Brøndby, noget jeg har savnet da jeg er et 100% konkurrencemenneske. I FCK får jeg direkte besked om jeg gør det godt eller skidt, hvilket jeg godt kan lide. Så er der styr på al logistik og materialer, vi mangler ikke noget i den retning. Og så er træningen meget professionel, der er styr på alle detaljer i træning og kamp. Kammeratskabet er super godt og vi kan mange gange selv finde de taktiske løsninger i vores indbyrdes snak. “Hvad har været det hårdeste ved din fodboldkarriere?”

Det har nok været de gange hvor jeg selv følte at jeg var helt på toppen og leverede det ene resultat efter det andet, jeg præsterede bl.a 12 Clean Sheets i træk, men det var alligevel ikke nok til at jeg blev udtaget til bl.a U17 landsholdet, det ramte mig hårdt, men jeg har besluttet bare at knokle på, og lade være med at fokuserer på de ting jeg alligevel ikke kan gøre noget ved, og det har hjulpet mig til at blive endnu stærkere. Jeg synes også det har været hårdt at se store talenter blive sorteret fra, ikke nødvendigvis fordi de var dårlige. “Hvad har den største oplevelse været?” Som U13 spiller var jeg med til at vinde stævne i Tyskland hvor vi vandt stævnet over Hannover 96 i finalen, på vejen til finalen havde vi vundet over Wolfsburg, Borussia Dortmund, Scalke 04 mfl, jeg reddede 7 ud af 8 straffepark i semifinalen og finalen. Min første landskamp for U16 landsholdet hvor vi

vandt 3-2 over Ungarn var også en kæmpe oplevelse, på trods af jeg var skadet efter at være faldet over et kaffebord inden kampen. Ellers har jeg mødt mange dygtige trænere og spillere som har været med til at gøre mig bedre og jeg er rigtig stolt over at min kammerat Mads Bidstrup, som er blevet solgt til Leipzig for 20 millioner var en del af min fodboldopvækst i de første år i Brøndby, hvor han tit kørte med os til træning. “Hvad vil du råde fremtidige Solrød spillere at gøre, for at nå til tops i fodbold?” Simon: Det drejer sig først og fremmest om at tro på egne evner og være realistisk. Du skal være 100% sikker på at du har lyst til at bruge al din tid på på fodbold, jeg tager 2 gange om ugen afsted fra Solrød kl. 06:30 for at være med til morgentræning, derudover træner jeg 4-5 gange om ugen + kamp i weekenden, det skal man være indstillet på. Så skal du selvtræne en del og hele tiden gøre dig bedre end

dine konkurrenter, ellers når du det aldrig. Din familie skal bakke op 100%, ellers virker det ikke, min familie har i lange perioder lagt hele deres liv om til fordel for min karriere og det har hjulpet mig i svære tider, min far er selv træner og det har været rart at kunne diskuterer og nørde fodbold med ham, du kommer ingen steder uden din familie er med hele vejen. Der er ingen smutveje til toppen, og jeg har allerede set store talenter knække nakken pga. modgang og det har været med til at holde mig endnu mere skarp i forhold ti hvad jeg vil med mit fodbold. Det sidste er søvn og ordentlig mad, jeg er meget fokuseret på hvad jeg spiser og forsøger så godt så muligt at få den nødvendige søvn i en travl hverdag. Men det allervigtigste, det skal være sjovt, og du skal have lysten til at blive bedre.


20

HAVDRUP KIRKE MARTS 2018

GUDSTJENESTER Søndag 4. marts Havdrup Kirke kl. 11 Præst Krisitine S. Hestbech + kaffe Søndag11. marts Havdrup Kirke kl. 11 Præst Kristine S. Hestbech Søndag 18. marts Havdrup Kirke kl. 11 Præst Inge K. Leinum

PÅSKEN

Palmesøndag 25. marts OBS: Familiegudstjeneste i sognehuset kl. 11 + ponyridning Præst Kristine S. Hestbech Skærtorsdag 29. marts Havdrup Kirke kl. 19.30 + ensemble Præst Inge K. Leinum Langfredag 30. marts Havdrup Kirke kl. 11 Præst Inge K. Leinum Påskedag søndag 1. april Havdrup Kirke kl. 11 + tværfløjte + champagne & påskeæg Præst Kristine S. Hestbech Anden Påskedag 2. april Havdrup Kirke kl. 11 + tværfløjte Præst Kristine S. Hestbech Præst Inge K. Leinum tlf. 6126-8409; ikle@km.dk Præst Kristine S. Hestbech tlf. 4048-0388; strickerpraest@gmail.com

INFO SOGNE

KULTUR

Søndag 11. marts kl. 12-15

MONGOTUBE & Lotte Arnsbjerg: Prædikerens bog - en musikpoetisk forestilling Torsdag 1/3 kl. 19.30

Vi samler håb ind Meld dig som indsamler til Anette L. Hemmingsen: alohe@havdrupkirke.dk eller tlf. 4614-0992 og donér 2-3 timer af din tid Varm suppe, dejligt brød og kaffe til indsamlerne NYHED: ”Skabelsen” Go´morn-historier for dagplejen Tirsdag 20. marts Havdrup Kirke kl. 10-11 Pilgrimsvandring ved forårsjævndøgn Onsdag 21/3 kl. 05:30-9 Mødested: Solrød Strand, Østre Strandvej Babysalmesang hver onsdag kl. 10-11.30 med kirke- og kulturmedarbejder Anette L. Hemmingsen Nyt hold Minikonfirmander torsdag den 1. marts kl. 14.15-15.45 Menighedsrådsmøde Torsdag 8/3 kl. 17.30 Åbent for interesserede PLANLAGTE DAGE MED DÅB: 3. + 17. marts Kr. Himmelfartsdag 10. maj 12. + 26. maj 10. + 23. juni 4. + 11. august NB: i april + juli kun søndagsdåb

Entré inkl. kaffe&kage 50 kr. Pensionist 30 kr. Koncert og fællessang Tirsdag 6/3 kl. 18-20 Vi fejrer flyglets fødselsdag med koncert og fællessang med organist Peter Plougmann og kirke- og kulturmedarbejder Anette Hemmingsen. Vi slutter med sandwich & øl/vand Foredrag-musik-standup med Bertel Abildgaard alias ”guitarKAJ” Onsdag 14/3 kl. 19.30 Koncertforedrag med stress som tema. Entré inkl. kaffe & kage 50 kr. Pensionist 30 kr. Filmelskernes Paradis Onsdag 21/3 kl. 19-22 Vi mødes om en god film. Læs om filmen på hjemmesiden. Bagefter samtale, ost & rødvin Sognecafé Tirsdage kl. 10-12 6. marts: Strik og spil 13. marts: Dokumentarfilm om Danmark 1960-1964 20. marts: Havdrups strikkekunstner, Jonna Balle, fortæller 27. marts: Peter Plougmann spiller til sang Kulturarrangementer i Havdrup Sognehus

www.havdrupkirke.dk


21

Jersie & Kirke Skensved Sogne Marts måned 2018 - www.jersie-skensved.dk Det sker…

Gudstjenester…

Kig-Ind i Jersie Sognehus tirsdag d. 6. og 20. marts kl. 14.00-16.00. Hyggeligt samvær og kaffe på kanden.

Søndag d. 4. kl. 10.30 Højmesse med dåb i Jersie Kirke v/sognepræst Lars Oliver Stuhr

Onsdagsklub i Jersie Sognehus onsdage kl. 14.30-16.00 – dog ikke 7. marts. For børn i 3.-5. klasse. Læs mere på www.jersie-skensved.dk

Tirsdag d. 6. kl. 14.00 Andagt på Christians Have v/sognepræst Hanne E. Schmidt

Gud og Go´ mad i Jersie Sognehus onsdag d. 7. marts kl. 17.00-19.00. Med temaet ”Sange til hjertet” vil sognepræst Lars Oliver Stuhr m.fl. synge kendte og elskede sange med os. Velkommen til en hyggelig stund i godt selskab efterfulgt af et lækkert måltid mad. Af hensyn til maden vil vi gerne have tilmelding på 5614 2288 eller på mail til bvje@km.dk senest fredag d. 2. marts.

Søndag d. 11. kl. 10.30 Højmesse v/sognepræst Hanne E. Schmidt

Torsdagscafé i Jersie Menighedshus kl. 14.00-16.00 d. 1. og 15. marts for landsbyens kvinder. Fredagstræf fredag d. 23. marts kl. 17.00 i Jersie Sognehus. Henry O´Connor spiller irsk folkemusik og fortæller historier fra Irland. Tilmelding og køb af billetter til kr. 50,00 skal ske senest torsdag d. 22. marts i Jersie Sognehus, Birkevænget 40 eller i Solrød Strandkirke, Mosevej 1. Læsekreds i Jersie Menighedshus lørdag d. 3. marts kl. 13.00-15.00. Kontaktperson er Tove Damgaard, tlf. 5616 9307

Yderligere informationer på www.jersie-skensved.dk

Søndag d. 18. kl. 10.30 Højmesse v/sognepræst Lars Oliver Stuhr Påskens gudstjenester: Palmesøndag d. 25. kl. 10.30 Højmesse v/Hanne E. Schmidt. Efterfølgende kirkekaffe i Menighedshuset Skærtorsdag d. 29. kl. 14.00 Gudstjeneste v/sognepræst Hanne E. Schmidt Langfredag d. 30. kl. 14.00 Musikgudstjeneste med ”De syv læsninger” v/sognepræst Hanne E. Schmidt Påskedag d. 1. april kl. 10.30 Højmesse v/sognepræst Christina I. Wandel 2. påskedag d. 2. april kl. 10.30 Højmesse v/sognepræst Christina I. Wandel

Kirkebilen kører efter fast rute til alle gudstjenester. Ved spørgsmål henvises til Jersie Sognehus

Kontakt Sognets Kirkekontor (personsager): Tlf. 5614 0055, mail: anma@km.dk Åbningstider for kirkekontoret: Mosevej 1, 2680 Solrød Strand: Mandag-torsdag kl. 10.00-14.00 Fredag til kl. 12.00 (1. tirsdag i mdr. fra kl. 10.15). Bistrupvang 33, 4622 Havdrup: Torsdage kl. 16.00-18.00

Sognepræst: Hanne Elisabeth Schmidt Tlf. 4025 0050, mail: hasc@km.dk Vikarierende sognepræst: Lars Oliver Stuhr Tlf. 6135 0230, mail: lost@km.dk

Jersie Sognehus: Tlf. 5614 2288, mail 7204@sogn.dk Birkevænget 40, 2680 Solrød Strand Åbningstider for kontoret i sognehuset: Mandag-torsdag kl. 10.00-14.00 Fredag 10.00-12.00

Graver: Tlf. 2173 7969, mail: jersiegraver@pc.dk

Menighedsrådsformand Peter Klokker, tlf. 2120 9060


22

MARTS 2018

GUDSTJENESTER Lørdag den 3. marts Solrød Kirke kl. 12.00 Dåbsgudstjeneste Præst: Charlotte Gravesen Søndag den 4. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste Præst: Charlotte Gravesen Søndag den 11. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste Præst: Charlotte Gravesen

Samtalesalon

Forårets første samtalesalon onsdag den 14. marts kl. 19 handler om selvrealisering. Er det en ret eller en pligt, og hvorfor er det, at tiden kalder på, at vi konstant skal udvikle os og arbejde på at udfolde vores potentiale? Vi starter med en sang fra højskolesangbogen, og bagefter holder den 28-årige skuespiller Malene Skjold et oplæg. Hun tager udgangspunkt i sin soloperformance “Terminal Tulip - længslen efter leverpostej”, der bl.a. handler om, hvordan unge dyrker selvrealisering og selviscenesættelse. Efter oplægget diskuterer vi i grupper på fire aftenens tema. Kirken er vært ved ostebord og rødvin. Mød op - ung som gammel - og få gang i en god diskussion.

Søndag den 18. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste Præst: Carsten Mølgaard Hansen

Torsdag den 29. marts Solrød Strandkirke kl. 18.00 Gudstjeneste - skærtorsdag med spisning Præst: Carsten Mølgaard Hansen Fredag den 30. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste - langfredag Præst: Carsten Mølgaard Hansen Søndag den 1. april Solrød Kirke kl. 9.30 Gudstjeneste - påskedag Præst: Charlotte Gravesen Søndag den 1. april Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste - påskedag Præst: Charlotte Gravesen Mandag den 2. april Solrød Strandkirke kl. 11.00 Familiegudstjeneste - 2. påskedag Præst: Leif Ellerbek

www.solrodkirker.dk

Jersie-Solrød Menighedspleje afholder månedligt FredagsTræf Fredag den 23. marts 2018 kl. 17 i Jersie Sognehus Tilmelding og køb af billet kan ske på Solrød og Jersie kirkekontorer senest torsdag den 22. marts.

TIRSDAGSCAFÉEN Er åben for alle og finder sted i Solrød Strandkirke kl. 14-16 Tirsdag den 13. marts Sangeftermiddag, hvor vi synger efter højskolesangbogen. Tirsdag den 27. marts Ruth Brik Christensen holder foredrag om sine oplevevelser med og blandt udsendte danske soldater.

Lørdag den 24. marts Solrød Strandkirke kl. 10.30 Dåbsgudstjeneste Præst: Leif Ellerbek Søndag den 25. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste - palmesøndag Præst: Leif Ellerbek

FREDAGSTRÆF

Musikalsk påskeoptakt

Lørdag den 24. marts kl. 16 synger Ars Nova mesterværker fra den engelske renæssance i Solrød Strandkirke. Den danske, men internationalt feterede vokalgruppe synger bl.a. en Matthæuspassion af komponisten John Browne. Dirigent er Paul Hillier.

Familiegudstjeneste 2. påskedag

Mandag den 2. april kl. 11 kan børn i alle aldre opleve påskens begivenheder i Solrød Strandkirke. Vi skal rundt i hele kirken og bl.a. deltage i festoptog med palmeblade, fællesspisning ved alteret og slå søm i et bræt. Sidst men ikke mindst skal vi opleve påskemorgens under, hvor Jesus genopstod. Efter gudstjenesten er der æggekage til alle, og i det kreative værksted kan børnene lave påskekyllinger og engle.

Menighedsrådsmøde Næste møde er den 15. marts 2018 kl. 18 i Solrød Strandkirke. Dagsorden kan hentes på kirkekontoret fem dage før mødet.

Næste annonce kommer i Lokalavisen tirsdag den 20. marts 2018. KIRKEKONTORET Mosevej 1, 2680 Solrød Strand Telefon 5614 0055 kordegn@solrodkirker.dk Åbent: Mandag-torsdag kl. 10-14 Fredag kl. 10-12 Torsdag træffes kordegnen kl. 16-18 i Havdrup Sognehus, Bistrupvang 33, 4622 Havdrup

www.facebook.com/solrodkirker


23

Vi bor her .dk

SOLRØD

FÅ LOKALE NYHEDER PÅ FLERE MÅDER

Solrød Medie Hus tilbyder de sidste nye NYHEDER OnLine Avisen Udkommer på www.viborher.dk under E-AVISER hver mandag med direkte links til artikler og annoncer Den bliver også lagt på Facebook hver mandag.

www.viborher.dk Her kan du læse nyheder fra Solrød og omegn - hvad sker der i kommunen... Du har også mulighed for annoncering med moduler på vores hjemmeside FOR ANNONCERING KONTAKT: Henning mail:hap@solrodmediehus.dk mobil: 4038 1501 Jimi mail:jab@solrodmediehus.dk mobil: 4047 4494 FOR PRESSEMEDDELELSER, ARTIKLER ELLER LÆSERBREVE KONTAKT: Lotte mail:lab@solrodmediehus.dk

“Vi bor her - Lokale nyheder” På vores Facebook kan du læse spændende artikler fra Solrød og omegn, samt deltage i gode og konstruktive debatter. Nyhedsbrev “tilmeld dig på www.viborher.dk” Nyhedsbrevet udkommer hver fredag via mail. Her kan du læse TOP-historierne fra ugens løb i Solrød og dit nærområde

Viborher 12 marts 2018  
Viborher 12 marts 2018  
Advertisement