Page 1

Vi bor her .dk

SOLRØD

Mandag den 19. marts 2018 • Uge 12 • 2. årgang • www.viborher.dk

Mathias fra Solrød har Cystisk Fibrose

Jeg kan ikke leve et eneste minut uden at min sygdom blander sig

Læs side 8

LÆKKER CULOTTESTEG 1,0 - 1,6 KG. max Kg pris 150,-.

HALV PRIS

HVER SOLTIL TILHALV HALVPRIS PRIS HVERMANDAG MANDAGI NOVEMBER I FEBRUAR - -SOL

CLUBTAN Sol & Wellness • Solrød Strandvej 85-87 Telefon 56 14 19 33 • Solen skinner alle dage 6-24

Sous Vide

Slagteren kan us vide stegen r so dig. Bestil senefo st sdag så er den on ar til afhentning kl fredag.

PR. STK

150-.


2

POLITI Femårig dreng forsvandt i Karlslunde Tirsdag den 13.marts kl. 08.09 fik politiet anmeldelse fra en adresse i Karlslunde om, at en femårig dreng var forsvundet fra familiens adresse lige inden han skulle køres i børnehave. Familien ledte selv efter drengen og politiet sendte en hundepatrulje til stedet. Alle kunne dog ånde lettet op en halv times tid senere. Drengen var fundet i god behold. Han havde gemt sig i en busk, da han ikke ville i børnehave….

Togtur endte med afhøring Lørdag den 10.marts kl. 0751 havde DSB-togrevisorer foretaget kontrol af rejsehjemlen hos de rejsende i S-toget ved Solrød Station. En yngre mand havde på sin mobiltelefon fremvist en mobilbillet, som den rejsende oplyste at være den retmæssige indehaver af. Togrevisorerne var dog tvivlende, idet der var tale om en erhvervsbillet, og bad derfor den rejsende om at udfylde diverse papirer med henblik på udstedelse af en kontrolafgift. Disse papirer indeholdt dog også fejl i personoplysningerne, hvorfor politiet blev tilkaldt til at konstatere identiteten på den rejsende. Politiet fik kontakt til en 17-årig ung mand fra Køge, som blev anholdt med henblik på både konstatering af hans identitet og nærmere undersøgelse af den fremviste mobilbillet.

fra en bekendts mobiltelefon til privat brug. Den 17-årige var derfor ikke den retmæssige ejer af rejsehjemlen og blev derfor sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om personelfalsk ved misbrug af et ægte dokument. Efter afhøring til sagen blev den 17-årige løsladt, og de sociale myndigheder blev underrettet om sagen, som den 17-årige vil høre nærmere til, når den skal afgøres.

Narkopåvirket bilist – Solrød. Lørdag den 17.marts kl. 23.56 standsede politiet en bil på Køge Bugt Motorvejen. Føreren af bilen, en 31-årig mand, var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Brand i boliger – Havdrup, Solrød. Søndag den 18.marts kl. 01.50 kørte politi og brandvæsen til Timianhaven, hvor der var brand i nybyggeri, der indeholdt tre lejligheder, der er under opførelse. Der skete stor skade på lejlighederne. Politiet undersøger brandstedet nærmere mandag. Brandårsagen kendes ikke i øjeblikket, men politiet vil gerne høre fra vidner eller andre, der har bemærket branden. Ring på 114.

Identiteten blev hurtigt bekræftet, og mobilbilletten havde den 17-årige fået ”oversendt” © essilor international – RCS Créteil 712 049 618 – may 2011. © optifogtm is a trademark of essilor international. © essilor® is a registered trademark of essilor international.

Passer brillerne Hornsleth Art Show Solrød Strand 2018 stadig til øjnene? Tilmeld dig vores NYHEDSBREV

Torsdag den 15.marts kl 10.00 kunne Borgmester Niels Hörup indvie Hornsleth Art Show i Solrød

på www.viborher.dk/solrodportalen/

Det var en oplagt Borgmester der i torsdags, kunne åbne Hornsleth Art show i Intersports “gamle” lokaler

Kom og besøg os

i Solrød Centeret 18a (Lige overfor SuperBrugsen) Niels Hörup åbnede kunstgalleriet med et vaskeægte karatespark Martin Nielsen og firmaet EL-TEK står bag denne unikke chance for at opleve Kristian von Hornsleths vilde malerier – KOM OP og besøg denne fantastiske udstilling.

i vores nye butik på Solrød Strandvej 97

StAnDARD glAS

oPtiFog glAS

OPTIFOG GLAS

Den ny teknologi moD Dug

slut med glas, der dugger, når du dyrker sport, rm kaffe eller kommer ind fra kulden. il Få en gratis demonstration. Det er sund fornuft. en synsprøve. Karina Skotte

Marianne Skotte

mm.indd 1

a Skotte

20-09-2011 11:23:19

SolrødCenter Strandvej • 5614 Solrød 100 •95Tlf. 56145636 5636 www.brillegalleriet.com

Marianne Skotte

Mandag-fredag: 9:30-17:30 - Lørdag-søndag: Lukket

Solrød Medie Hus Solrød Center 12, 1. sal 2680 Solrød Strand Vi bor her.dk udgives hver mandag på www.viborher.dk.

Henning Arlofelt Petersen Solrød Medie Hus hap@solrodmediehus.dk

Jimi A. Bøgevig

Solrød Medie Hus jab@solrodmediehus.dk

Lotte A. Bøgevig

Solrød Medie Hus lab@solrodmediehus.dk

Jan Rossil

Solrød Medie Hus jr@solrodmediehus.dk

Annette Thomsen

Beige Grafisk Design at@beige.dk


3

Sous Vide

VORES dygtige fagfolk

SASHI

Beef

Lover

Lammekrone med dry rub og spicy avocadosalsa Lammekronen skæres af ryggen. Ribbenene renses rene for fedt og kød, så stegen bliver utrolig smuk efter tilberedning. Kødet er meget mørt.

FRISKHAKKET KALV OG SVINEKØD 8-14% Kg pris 49,90

" r e l l e d a k i r f e k s "På PR. ½ KG

Førsteklasses fangst

24

FERSK LAMMEKØLLE UDEN NØGLEBEN Kg pris 139,90

95 69

PR. ½ KG

95

sidst, l i t r e d korianr mere frisk t æ s l i T gen e g så sma ed serverin v

Strandby Fisk er det bedste fra havet – håndteret og serveret med respekt. Vi flår, fileterer og pakker ved håndkraft, inden vi kører varerne til din MENY, så du kan få frisk kvalitetsfisk på din tallerken. Glæd dig til at smage.

MENY SOLRØD:

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

hele solrøds fødevaremarked

FERSK LAMMEKRONE Kg pris 299,90

PR. ½ KG

149

95

Lam er smagen af påske. I slagterafdelingen anbefaler vi, at du prøver vores smagfulde lam fra Wales. Dyrene er opvokset på frodige kløvermarker i den fri natur og dét giver dig saftigt og mørt kød på tallerkenen. Nyd den milde og søde smag af lam i selskab med frisk koriander.

ælder fra Tilbudene g 19. marts, mandag den . . marts 2018 5 2 n e d g a d t.o.m. søn

Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


4

Udlejning

og salg af brUdekjoler

Så står foråret for døren – konfirmander og brudepar springer ud. Er du på udkig efter en brudekjole, som vil gøre dig smuk, uden at ruinere dig? Eller mangler du stadig at finde konfirmationskjolen? Så ring og book en tid til prøvning hos Brides by Kaliszan på 2452 2810 Brides by Kaliszan sælger primært vintage og brugte kjoler, som tilpasses kunden.

Lea KaLiszan

Åsvej 3, jersie | 2680 soLrød strand | 24 52 28 10 contact@bridesbykaliszan.dk | www.bridesbykaliszan.dk


5

DURACELL 8 STK AA eller AAA "+ 50% MORE POWER" stk pris v/1 pakke. 3,13.

G L A V IT

FR

RYNKEBY JUICE

Æble-, Appelsin- eller Mild Morgenjuice 1 liter. Literpris v/2 stk. 11,-.

G L A V FRIT 2 STK

22-.

PR. PAKKE

25-. BIRRA ANTONIANA ØL.

OKSE DöNER KEBAB

Flere varianter. - 75 cl. 5,2-6,5% Literpris v/1 stk. 66,60.

400 gram. - frost kg pris v/1 pose. 67,38.

49

26

95

95

Beauvais 250 gram. kg pris v/1 stk. 79,80.

G FRIT V+ALpant PR. STK

PR. POSE

PØLSEHORN ELLER PIZZASNEGLE

GRANOLA MüSLI

360 gram. kg pris v/1 pakke. 55,55.

PR. STK

19

PR. PAKKE

20-.

95

MENY SOLRØD:

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

NYHED

hele solrøds fødevaremarked

ælder fra Tilbudene g 19. marts, mandag den 2018. en 25. marts d g a d n sø . t.o.m Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


6

Solrød Kommune bliver omfattet af lockouten Flere medarbejdere i Solrød Kommune bl.a. på skole- og daginstitutionsområdet bliver lockoutet, hvis lockouten træder i kraft. KL har varslet lockout af ca. 250.000 kommunale medarbejdere i alle landets kommuner, og det gælder dermed også medarbejdere i Solrød Kommune. "Vi arbejder nu på at danne os et overblik over, hvordan vi bliver påvirket i Solrød Kommune. Der ligger et meget stort arbejde i at lokalisere præcist, hvilke medarbejdere der bliver omfattet af en eventuel lockout," siger Henrik Winther Nielsen, adm. direktør i Solrød Kommune. Helt overordnet meddeler KL, at størstedelen af de ansatte ved dagtilbud og under-

visningsområdet er omfattet af lockoutvarslerne. En stor del af medarbejdergrupperne på det administrative område er også omfattet af lockoutvarslerne. Det gælder bl.a. akademikere, HK-ansatte og socialrådgivere. Medarbejdere, der er beskæftiget med løn- og personaleadministrative eller personalejuridiske opgaver er undtaget fra konflikten. De fleste medarbejdere på ældre-, sundheds-, social- og handicapområdet er undtaget fra en eventuel lockout. Lockouten omfatter som udgangspunkt alle medarbejdere, som ikke har ledelsesansvar. Elever og praktikanter er ikke omfattet af lockouten. Lockouten er varslet til at starte tirsdag den 10. april, men datoen for lockouten kan ændre sig. Forligsinstitutionen kan beslutte, at forhandlingerne skal fortsætte med forligskvinden som

mægler. Forligskvinden kan udsætte en varslet konflikt i to gange 14 dage. Derefter afgør parterne hver især, om de vil acceptere et eventuelt mæglingsforslag fra forligskvinden, eller om de vil iværksætte strejken/lockouten. Solrød Kommune vil løbende orientere borgerne via kommunens hjemmeside samt via interne systemer så som Forældreintra. Solrød bliver ikke påvirket af strejken I flere kommuner har flere fagforbund i forbindelse med overenskomstforhandlingerne varslet strejke blandt udvalgte medarbejdergrupper fra den 4. april. I Solrød er der ikke varslet strejke blandt nogen medarbejdere, og Solrød Kommune bliver derfor ikke direkte påvirket af en eventuel strejke.

Pomp og pragt på Solrød Gymnasium Ind imellem rulles den røde løber ud på Solrød Gymnasium, og det var godt den lå klar i fredags. Fra klokken 17.30 ankom skolens elever nemlig anstigende i deres smukkeste puds. Gallafesten på Solrød Gymnasium er ligeså gammel som skolen, så skolens nuværende elever skrev sig ind i en næsten 40 år gammel tradition, da de festede med stil og højt humør. Alligevel er hver årgang sin egen, og i fredags var det 2018-versionen af skolens elever der oplevede fællesskab på tværs af klasser og årgange. Det blev blandt andet foreviget i årets gallabilleder. Både fotograferne, Jeff Duckett og Gustav Rex Thestrup, og elever havde det sjovt med at agere stjerner for en aften, hvorfor billederne stråler af fællesskab mellem blomsterne af Danmarks ungdom. I kantinen var der pyntet op med blomster i knop. Langbordene blev fyldt op klassevis, men der var indtil flere lærere, der måtte se efter en

ekstra gang for at genkende deres egne klasser. De unge mænd i smoking, habit og slips eller butterfly så pludselig fem år ældre ud, ligesom de unge kvinder havde transformeret sig fra ællinger til svaner. Intet var overladt til tilfældighederne i forhold til hår, makeup, kjoler og sko. Middagen blev nydt i fællesskab, krydret som den var med kåringer og let tilgængelig lyrik af Johnny Mogensen. Aftenens højdepunkt nærmede sig, da gulvet blev ryddet til dans og skulle indvies af 3.g’ernes lanciers. Klasserne har øvet sig på dansen i ugerne op til festen alle tre år, og derfor var både chassé og herremølle ved at være på plads inden gymnasietidens store finale. Gulvet var tæt pakket, så hver kvadrille havde ikke mange kvadratmeter at gøre med. Det gav bare anledning til at parrene måtte stå lidt tæt, og da musikken spillede blev der bukket og nejet, så det havde været Amalienborg værdigt. Efterfølgende var det alle 1. og 2.g’eres tur til at svinge skørterne. Gymnastiktimerne havde tydeligvis givet pote, så den almene dannelse også på dette punkt allerede havde formet de kommende studen-

terårgange. Lanciers gør sig dog noget bedre i festtøj og dæmpet belysning end i joggingtøj under lysstofrør, og eleverne forstod at nyde de rigtige rammer. De festlige rammer fortsatte, da musikken skiftede toneart og dansetrinene fik en ny karakter. Men samtaler, hygge, dans og kærlige blikke fortsatte sammen med festen i mange timer frem. Solrød Gymnasium er sat i verden for at uddanne studenter, der efterfølgende tager en videregående uddannelse. Men ambitionen er også at eleverne på SG har det sjovt i et trygt og nært ungdomsmiljø, som danner hele mennesker. Derfor skal den røde løber også ind imellem rulles ud.

Fra 1. april skal vandhunden tøjles Skal hunden med på stranden, må du finde snoren frem. Heldigvis ødelægger det ikke strandturen for hunden - den får stadig en masse sanseoplevelser. Mange hunde elsker at opleve stranden, da der er mange forskellige muligheder for stimulering. Men fra den 1. april til den 30. september er det ifølge naturbeskyttelsesloven ikke lovligt at lufte hunden uden snor på de danske strande. Der kan dog være undta-

gelser for specifikke strande, hvorfor det er godt at holde øje med den lokale skiltning. Udover respekten for de badende gæster, påpeger Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse, også en anden god grund til at holde hunden i snor: "Det er meget vigtigt at holde sin hund i snor efter den 1. april. Det handler nemlig om at tage hensyn til de ynglende fugle rundt om på strandene, så de kan få fred til at passe unger uden at skulle frygte løse hunde." Der er dog også strande, hvor det er helt forbudt at lufte hunde året rundt, så hold altid øje med skiltningen,

uanset hvad tid på året, hunden bliver luftet. Snoren snører ikke snuden Selvom hunden skal være i snor, bliver strandturen ikke ødelagt. Ifølge Jens Jokumsen vil hunden nyde strandturen både med og uden snor, da den ikke bliver forhindret i at opleve alle strandens sanseindtryk. "En af de vigtigste ting ved hundens daglige gåture er aktivering, og her er stranden helt fantastisk. På stranden får hunden som regel en masse uvante sanseindtryk, og det er uanset, om den er i snor eller ej," pointerer Jens Jokumsen.


7

Braiseret svinemørbrad med rødder PR.POSE

6-.

ØKOLOGISKE GULERØDDER

— — — — — — — — 1 Kg. D a n m a rk. K l. 1.

BANANER

2 KG. KARTOFLER

Mellemamerika. Kl. 1. stk pris v/10 stk 1,50.

Danmark. Kl. 1. kg pris v/1 pose 4,-.

10 STK

15-.

PR. POSE

8-.

"KØB EN KASSE - SPAR EN MASSE"

Prime Cuts, Sydafrikansk Rød og Hvidvin.

PR. FLASKE

69

PRISFALD 95

75 cl. Literpris v/6 flasker 41,78.

-Rødvinen har en flot klar farve og en bred palette af røde frugter byder indenfor. Smagen er fyldt med hindbær og jordbær med en cremet finish. Perfekt alene og til lettere retter.

l

vinhande

-Hvidvinen er lavet primært på Chenin Blanc, med en fantastisk næse af jasmin, lyse blomster og citrus. Frisk og sprød smag af tropiske frugter. Nydes alene eller til salater og skaldyr.

FRIT VALG 6 FLASKER

188-. SPAR 231,70

MENY SOLRØD:

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

hele solrøds fødevaremarked

ælder fra Tilbudene g 19. marts, mandag den 2018. en 25. marts d g a d n sø . t.o.m Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


8

Jeg kan ikke leve et eneste minut uden at min sygdom blander sig Mathias Schneider var kun to måneder gammel, da han fik konstateret cystisk fibrose. Trods ufatteligt mange indlæggelser har Mathias i dag et lederjob med frivilligt arbejde ved siden af. Han er i dag 20 år. Af Randi Pedersen

Når forældre får en fin lille dreng, glæder de sig til at få ham med hjem. Det var ikke tilfældet for Mathias forældre, for noget var galt og lægerne kunne ikke finde ud af, hvad det var. Mathias var indlagt de første 2 måneder af sit liv og havde gennemgået alverdens prøver. Endelig blev der taget en svedtest for cystisk fibrose, som blev sendt til analyse. Da resultatet kom, skulle Mathias og hans forældre straks tage ind på Rigshospitalet, hvor han blev indlagt. På Rigshospitalet fik han medicin intravenøst og mad gennem næsesonde. Fra fødsel til Mathias var fire år, var han indlagt det meste af tiden kun afløst af enkelte ture hjem. Indlagt igen og igen Mathias har været indlagt sammenlagt fire år ud af sine 20 år. Han siger, ”Det at være indlagt så meget har i starten har tag hårdt på mig”. Fra han var fire år og op til 15 års alderen var han indlagt i

gennemsnit 15 dage hver 3.-4. måned i de år og fik konstateret fem forskellige slags lungebakterier, primært svamp og pseudomonas. Det betød også, at Mathias hele tiden kom bagud i skolen på grund af de mange indlæggelser og derfor har han måtte gå et par ekstra år i folkeskole. For to år siden gik det helt galt Da Mathias var 18 år faldt hans lungefunktion ned til 45% og der var igen gentagne og mange indlæggelser, hvor han fik hård medicin, som gik ud over hans lever og nyrer. I sommeren 2017 var hans nyrefunktion faldet markant og var helt nede på kun 20 %. Mathias fik besked af lægerne om, at hvis den faldt yderligere og røg ned under 15%, så skulle han starte på dialyse og sættes på en transplantationsliste til en ny nyre. I dag er hans nyrefunktion på 20 %. Samtidig har Mathias fået konstateret dobbeltsidet kronisk nyresvigt. Dagligt bruger han 2-3 timer på behandling i hjemmet og tager 50-60 piller om dagen. Samtidig er der på grund af nyrerne begrænsninger på kosten og den skal indeholde fosfat, kalium og protein. Leveren blev også skadet af medicinen, så i dag får Mathias også medicin for sin dårlige lever. Heldigvis er hans lungefunktion nu oppe på 60%. Organdonation Lige nu er det Mathias´ nyrer, der er mest skadet og derfor dem, som han skal på trans-

plantationslisten med først. Der kan gå alt fra en dag og til et år måske to, før de kommer under de 15%. Der er nøje kontrol med hans nyrefunktion og hans cystiske fibrose, som kræver, at han ofte går til kontrol. I 2017 var Mathias indlagt 175 dage i alt og i 2018 har han indtil videre været indlagt i samlet halvanden måned allerede. Mathias’ egen holdning til organdonation er, at folk skal tage stilling til det, uanset om de vil donere eller ej, så er det vigtigt at tænke over det og tage stilling. Han mener, at det skal være omvendt af hvad det er i dag. I stedet for som det er i dag, hvor man aktivt skal gå ind og tilmelde sig, så mener han, at man automatisk skal være tilmeldt og at man så aktivt selv skal gå ind og framelde sig. Han siger desuden om organdonation: ”Man må selv give for at få, altså hvis man vil have et nyt organ skal man også være villig til at give et organ selv”. Endelig synes han, at skal der være mere fokus på emnet gennem eksempelvis TV reklamer, reklamer og brochurer. Cystisk fibrose Cystisk fibrose er en medfødt arvelig livstruende multiorgan lungesygdom, som også rammer resten af organerne i kroppen. Også Mathias’ bugspytkirtel er ramt, så han skal tage 14 piller hver gang, han spiser eller drikker. Hos mennesker med cystisk fibrose dannes der sejt slim og væske i lungerne, som nedbryder lungerne. Sygdommen

Har du taget stilling ? Bliv klogere på organdonation her http://organdonor.dk/tag-stilling/ STØT BORGERFORSLAGET "Automatisk organdonor fra man fylder 18 år" https://organdonation-ja-tak.dk/ smitter ikke mennesker, som ikke har cystisk fibrose, men man kan smittet andre med samme sygdom med forskellige lungebakterier. Mathias siger om cystisk fibrose, ”Jeg er meget plaget og påvirket af min sygdom i min dagligdag og jeg kan ikke leve et eneste minut uden at min sygdom blander sig. Tag et sugerør, træk vejret gennem det, imens du holder dig for næsen, så har du, hvordan det er for mig at trække vejret hele tiden, hele mit liv!” Fremtidsdrømme Som alle andre har Mathias

drømme for fremtiden og de er meget konkrete. Han siger, ”Mine planer for fremtiden, er at jeg ikke ved hvor længe jeg har livet, så jeg nyder hver dag og sørger for jeg får oplevet alt det, jeg gerne vil”. Han ønsker selvfølgelig også, at der findes en kur mod sygdommen og at folk tager stilling til organdonation. Han håber, at der kommer mere fokus på sygdommen gennem fx TV-programmer og at der bliver samlet ind til forskning. Til daglig arbejder Mathias som leder i Netto Jerismosevej i Greve. Han laver frivilligt

arbejde hos Røde Kors Køge Bugt afd. som samarit og er også vagtkoordinator for det. Derudover er han uddannet international- og liga Floorball dommer. Mathias har oplevet, at hans venner har sortereret ham fra, fordi de var usikre på hans sygdom. Derfor har han valgt at være ærlig og åbent omkring den. Det gør han blandt ved sin Facebookside: www.facebook.com/mathias. cystiskfibrose Læs mere om sygdommen https://cystiskfibrose.dk/


9

FESTMESSE

SØNDAG D. 17. MARTS KL. 10-14

Skal der holdes FEST i 2018 / 2019 så er denne begivenhed noget for dig! Kig forbi og hils på de lokale leverandør. OBS Foregår hos Handy –udlejning, Fabriksvænget 18, Viby

Vores hyggelige café kan danne rammen om din næste fest eller en hyggelig middag, frokost eller brunch for dine gæster. Ønskes der at afholde et arrangement i cafeen er vi behjælpelige med at tilpasse det efter jeres behov og ønsker! Vi har plads til ca. 70 gæster, ved små hyggelige borde.

R PÅ E T T E ILL INE B EN.DK

KØB D LBILLETT KA

LO

Skal der holdes FEST derhjemme, leverer vi gerne maden. Sammensæt menuen efter deres eget valg fra vores hjemmeside og nyd festen i eget hjem.

GHITA NØRBY & LARS HANNIBAL ONSDAG D. 9. MAJ. KL. 18:30

En aften med fortællinger og skøn musik. Vi serverer en let anretning. Pris pr. pers. inkl. menu kr.

hos Bodil HVER ONSDAG

ONSDAGS-MENU

HVER ONSDAG KL. 11.30 – 14

Pris pr. pers. kr.

MORS DAG

PÅSKEFROKOST

Serverer vi en varm middags ret.

79,-

GODE DANSKE RETTER

FORSKELLIGE RETTER HVER UGE - F.EKS:

Forloren hare m. hvide kartofler og skysauce, Husmands koteletter med tilbehør, Hamburgerryg med tilbehør, Gullasch med kartoffelmos, Svine kotelet m. stegte kartofler og sauce, Hakkebøf med bløde løg, Skipperlabsskovs, Rullesteg med kartofler og skysauce, Dagens fisk, Kyllingebryst med tilbehør

SØNDAG D. 13. MAJ KL. 10-13

SKÆRTORSDAG D. 29 MAR. OG LANGFREDAG D. 30. MAR. KL. 12-16

Nyd påskens helligdage, hvor vi serverer en lækker påske-buffet. Pris pr. pers. kr.

189,-

Vi glæder os til at fejre alle skønne mødre på denne herlige dag. Vi serverer lækker brunch-buffet med kaffe og et glas bobler. Pris pr. pers. kr.

169,-

PINSEFROKOST

VINAFTEN M. GRILL

SCT. HANS AFTEN

Skoven er sprunget ud og blevet grøn, så vi fejrer Pinsen. Vi serverer lækker pinsefrokost-buffet. Pris pr. pers. kr.

Vi inviterer til vinsmagning af sommerens grillvine, guidet igennem af Sommerlier Klaus Bødker Evald fra Kjær Sommerfelt. Vi starter grillen. Pris pr. pers inkl. menu kr.

Vær med når vi fejrer årets længste dag med midsommerbål, sang og mad. Husorkesteret ROK & RUL spiller. Vi serverer en lækker 2-retters menu. Pris ikke fastlagt.

SØNDAG D. 20. MAJ KL. 12-15

189,-

FREDAG D. 1. JUNI KL. 18:30

299,-

hos Bodil HVER TORSDAG

Wienerschitzel

Hver anden torsdag, lige uger serverer vi kalve Wienerschnitzel med brasede kartofler, ærter & skysovs. Pr. person kr.

LØRDAG D. 23. JUNI KL. 18:30

Torsdags Flæsk

Hver anden torsdag, ulige uger serverer vi stegt flæsk ad libitum med hvide kartofler, persillesauce, rødbeder. Pr. person kr.

149,-

Bordbestilling til ALLE arrangementer

350,-

99,-

Hønskevejen 4 · 4130 Viby Tlf. 21 29 27 52 · cafe@bodilsmad.dk

www.bodilsmad.dk /Bodils landkøkken


10

Rekordmange samlede ind til Folkekirkens Nødhjælp 13.757 kroner. Så meget blev der samlet ind til Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling i Solrød Sogn søndag den 11. marts. 39 indsamlere var på gaden, og af dem var 31 konfirmander. De mange konfirmander betød, at antallet af indsamlere var rekordstort i Solrød. Baggrunden for, at konfirmanderne to og to stemte dørklokker for at samle ind til mennesker i nød, var, at præst Carsten Mølgaard Hansen ville give dem praktisk erfaring med diakonalt arbejde. ”Det var fint at samle ind, og de fleste tog godt imod os. Vi gik i Egeparken, så vi har drønet op og ned af en masse trapper. Vi nåede 161 husstande på godt halvanden time, så det gik stærkt”, for-

talte Oliver og Frederik fra 8.x på Munkekærskolen. De to unge samlede 466,50 kr. ind og var godt tilfredse med resultatet. For Frederik var det første gang, at han samlede ind, mens Oliver tidligere har været frivillig ved Dansk Flygtningehjælps indsamling. Andre nybegyndere, hvad indsamlinger angår, var Charlotte og børnene Lærke på seks og Mads på tre år. Mads var helt blåfrossen efter et par timer i klapvogn med en indsamlingsbøsse i hånden. Storesøster havde også fået en indsamlingsbøsse, og i alt samlede trekløveret 501 kr. ind. ”Derhjemme har vi snakket om, at det ikke er alle mennesker i verden, der har penge til mad og tøj, og derfor be-

sluttede vi at hjælpe med at samle ind til Folkekirkens Nødhjælp. Vi har også talt om, hvor meget fattige mennesker kan få for de penge, som vi f.eks. bruger på fredagsslik, fortalte Charlotte. ”Jeg har taget tre mønter fra min sparebøsse, og for dem kan en familie købe en høne. Det synes jeg er meget godt, sagde Lærke, inden familien tog hjem med deres indsamlingsdiplom i hånden. Det samlede landsresultat af Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling blev 11 millioner kr.

Frederik (tv.) og Oliver var blandt de 31 konfirmander, som samlede ind til sogneindsamlingen.

Charlotte, Lærke og Mads samlede 501 kr. ind

Vokalmusik i verdensklasse

Lørdag den 24. marts kl. 16 synger den danske, men internationalt feterede vokalgruppe Ars Nova Copenhagen mesterværker fra den engelske renæssance i Solrød Strandkirke. Koncerten er en optakt til den forestående påske, så kom og få denne enestående oplevelse med. Ars Nova Copenhagen synger under ledelse af dirigent

Paul Hillier bl.a. St Mathew Passion af Richard Davy og Stabat Mater af John Browne – to mesterværker fra Eton Choirbook. Eton Choirbook er en af Englands fineste samlinger af polyfonisk kirkemusik. Richard Davy er en af de mere betydningsfulde komponister repræsenteret i den. Den musikalske stil i hans firstemmige St Mathew Passion er usædvanligt dramatisk for sin tid, og virtuositeten og originaliteten i den musikalske idérigdom antyder et sangligt niveau, der var ganske for-

bløffende og fuldt på niveau med de bedste fra enhver periode af Englands lange og fine kortradition. Dagen efter den gratis koncert i Solrød Strandkirke optræder Ars Nova Copenhagen med det samme program i Trinitatis Kirke. Koncerten er det danske bidrag til Eurovision Broadcasting Unions påskemusikdag med livetransmissioner over hele Europa fra et nyt land hver time.

Ars Nova Copenhagen er et af verdens fineste vokalensembler og har optrådt i 35 lande. Den 24. marts kan du høre ensemblet i Solrød Strandkirke.

Oplev påsken med børneøjne

Spis med skærtorsdag i kirken Skærtorsdag den 29. marts kl. 18 holder Solrød Strandkirke en særlig aftengudstjeneste, hvor gudstjeneste og måltid smelter sammen. Gudstjenesten ved præst

Carsten Mølgaard Hansen foregår ved langborde i kirkerummet, og undervejs bliver der serveret et påskemåltid bestående af lam, salat, brød og vin.

Det kræver ingen tilmelding, så bare mød op, hvis du har lyst til at deltage i en anderledes påskegudstjeneste.

Anden påskedag – mandag den 2. april kl. 11 – er der familiegudstjeneste i Solrød Strandkirke, hvor børn i alle aldre kan opleve påskens mange begivenheder. Du kommer rundt i hele kirken og skal bl.a. deltage i festoptog med palmeblade, fællesspisning ved alteret og slå søm i et bræt. Sidst men ikke mindst kommer du til at opleve påskemorgens under, hvor Jesus genopstod. Efter gudstjenesten er der æggekage til alle, og i det kreative værksted kan børnene lave påskekyllinger og engle. Hvis vejret er godt, har påskeharen gemt chokoladeæg i haven, som du kan være med til at finde. Billedtekst: Børnene skal slå søm i et bræt som et symbol på Jesus, der blev korsfæstet langfredag.


11

KØB DINE BILLETTER PÅ

LOKALBILLETTEN.DK

Lokalbilletten er en lokal virksomhed ejet af Solrød Medie Hus, der bygger på idéen om at give inspiration til arrangementer og gøre det nemmere at købe billetter i og til lokalområdet.

HAR DU ET ARRANGEMENT?

Vi gør meget ud af at informere om de enkelte arrangementer, samtidig med at vi har gjort det nemt at bestille billetter. Lokalbilletten tilbyder og håndterer al service i forbindelse med formidling af billetter i lokalområdet for arrangører. Lokalbilletten udvikler og driver et billetsystem.

VI TILBYDER AL SERVICE I FORBINDELSE MED FORMIDLING OG HÅNDTERING AF BILLETTER TIL lokale arrangementer KONTAKT OS MAIL: info@solrodmediehus.dk TLF. 4038 1501

GHITA NØRBY & LARS HANNIBAL ONsdag d. 9 MaJ kl. 18.30 BODILS LANDKØKKEN

KR. 350,-

Paul Harrison & tj Johnson uk/dk FREdag d. 23. marts kl. 18.00 - ca. 23.30 JERSIE FORSAMLINGSHUS

KR.275,-

Inkl. Musik, MENU SAMT kaffe

En aften med en både fyrig og intim forestilling med svingende jazz og blues. Lineup: Bo møller Petersen, Bjarne Christensen, Henrik Holst Hansen og de 2 musikalske venner igennem 30 år Døren åbnes kl. 18.00 vi spiser kl. 19.00 Musik inkl. menu: + kaffe: Kr. 275,00 Hovedret: Helstegt oksehøjreb, råstegte kartofler, grøntsager samt pebersauce. Siddende koncert Reserverede pladser. OBS. Der modtages ikke betalingskort i baren. Derimod tages der gerne imod kontanter og MobilePay. Vær opmærksom på, at din(e) billet(ter) kommer via email og skal printes forinden arrangementet. Én billet pr. samlet bestilling. Reserverede pladser. Billetgebyr kr. 18,00

Inkl. MENU En aften med fortællinger og skøn musik. Vi serverer en let anretning. Pris er inkl. menu


12

Vi bor her .dk

GREVE

1. verdenskrig i børnehøjde Vi glæder os til at se en masse børn og deres voksne i påskeferien. Museet på Mosede Fort byder på daglige børnerundvisninger i påsken og inviterer børnefamilier til at gå i soldatens fodspor både indenfor i kasematten og ude på fortets område. Daglige introduktioner til udstillingen I påskeferien byder vi på særligt børnevenlige rundvisninger på alle åbningsdage kl. 11.30, og voksne kan stadig få en halv times introduktion til museets udstilling umiddelbart bagefter. Den daglige introduktion er en god mulighed for at høre mere om den ofte ukendte historie om, hvordan 1. verdenskrig fik store konsekvenser for det danske samfund. I soldatens fodspor Få sved på panden og græs på knæene, når du med For-

tidsjagten i hånden går på opdagelse inde i museets spændende udstilling og udenfor på fortets græsklædte volde, hvor I skal hjælpe rekrutten Jens med at løse forskellige opgaver. Bag den tunge jernport gemmer sig mange spændende rum i den gamle fortbygning. I udstillingen må I røre ved det meste, så det er spændende for pilfingre at gå på opdagelse. Prøv uniformerne, læg jer i hængekøjerne og lyt til soldaternes snorken. På de grønne græsarealer er der både gamle kanoner, hemmelige betonhuler og en masse andre historiske spor, som børnene skal hjælpe med at finde på Fortidsjagten. Både Fortidsjagten og børnerundvisninger er inkluderet i entréens pris. Og endelig kan du slutte besøget af med en kop varm kakao fra museets butik eller indtage en påskebuffet eller en museumsanretning på Restaurant Fortet.

6 år er der mulighed for at finde forskellige børneposter på Fortidsjagten. Voksenrundvisning hver dag kl. 12. Alder fra 15 år. Rundvisningen tager ca. 30 min. Køb en kop varm kakao eller kaffe i museumsbutikken. Hele dagen: Fortidsjagt både ude og inde.

Aktiviteter: • Familierundvisning hver dag kl. 11.30. Rundvisningen tager ca. 30 min. Alder: Fra 6 år. • For de yngre børn under

Lær politikerne lidt bedre at kende Kunne du tænke dig at vide lidt mere om politikerne i Greve Byråd, så har du nu chancen, når Greve Museum viser udstillingen ”Kend din politiker”. Fredag den 16. marts åbnede Greves borgmester, Pernille Beckmann udstillingen i selskab med flere af hendes kolleger fra Greve Byråd. Hvad gemmer der sig bag politikerne i Greve Byråd? Hvem er deres familie? Hvad får de tiden til at gå med, når de ikke sidder i byrådssalen? Og hvilken bog har mon gjort et helt særligt indtryk

på dem? Det er nogle af de spørgsmål, der bliver besvaret i udstillingen, hvor politikerne har ladet sig fotografere på et selvvalgt sted i Greve kommune og har svaret på spørgsmål om dem selv. I år har Greve Kommune fået nyt byråd. Greve Museum og Lokalarkivet vil med denne udstilling være med til at byde de 21 byrådsmedlemmer velkommen og medvirke til at udbrede kendskabet til de personer, som politisk udstikker retningen for kommunens fysiske, sociale og kulturelle udvikling i de kommende 4 år. Det er håbet, at udstillingen vil kunne bidrage til at give et mere nuanceret og helt billede af de lokale politikere.

er fri entré til museet og til udstillingen.

Praktisk info Udstillingen vises på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve fra den 17. marts frem til den 20. maj. Der

På åbningsdagen blev der selvfølgelig serveret en rigtig ”Grevekage” med byvåben på toppen og borgmestermasse i midten

Pernille Beckmann og Liselott Blixt i flere udgaver

Mortan Martinsson og René Kauland er begge nye medlemmer af byrådet


13

Vi bor her .dk

GREVE

Slut med tryksår for beboerne på Nældebjerg Plejecenter Onsdag den 14.marts kunne personale og beboerne på Nældebjerg Plejecenter fejre, at der er gået hele 300 dage uden et tryksår til en beboer!

Ifølge personalet er resultatet kommet på baggrund af nye og bedre arbejdsgange. F.eks. har de indført daglige tavlemøder, hvor de gennemgår alle de beboere, der er i særlig risiko for tryksår. Værktøjerne har de fået via projekt “I sikre hænder”, som alle vores plejecentre deltager i.

Festlig dag på Greve Museum På tirsdag den 20. marts fejrer Foreningen Haandarbejdets Fremme sit 90 års jubilæum på Greve Museum. På dagen vil museets lokaler blive fyldt med særligt inviterede, håndarbejdsglade gæster, som fejrer jubilæet med festtaler, sang og naturligvis en rundtur i udstillingen med smukke broderier. På dagen kommer H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsessen. Borgere i Greve og omegn

kan være med til at gøre dagen endnu mere festlig. Der er desværre ikke plads til alle indenfor ved fejringen, men der vil selvfølgelig være mulighed for at stå udenfor og vinke, når Dronningen og Kronprinsessen ankommer til museet kl. 14. Vær gerne ved museet i god tid og helst på cykel, med offentlig transport eller på gåben, da P-pladsen vil være forbeholdt gæster ved arran-

gementet og vil blive fyldt til bristepunktet denne dag. Praktisk info om udstillinger Udstillingerne Farveflor og Velfærdsdrømme vil holde lukket på dagen, men alle er velkomne til at besøge vores udstillinger i det gamle stuehus. Museets adresse er Bækgårdsvej 9, 2670 Greve. Se mere om museet på www. grevemuseum.dk


14

Vi bor her .dk

KØGE

Bitcoin og bobler Køge Handelsskole havde gjort sig et scoop forleden, da KHS Event kunne byde indenfor til foredrag med Sebastian Barfort til et oplæg om Bitcoins oprindelse, blockchain teknologi og udviklingen af et marked kun for kryptovaluta. ”Sebastian Barfort er fast skribent på Zetland, konsulent og underviser "alt sammen indenfor økonomi og teknologi, særligt blockchain og bitcoins," fortæller underviser Caroline Ballieu, som til dagligt underviser i International Økonomi og Finansiering på Køge Handelsgymnasium.

"Det var et utroligt spændende oplæg, som havde trukket 75 elever indenfor i auditoriet. Det, der er med til at gøre Sebastian Barfort særlig interessant, er hans faglige tilgang, som bunder i såvel en teoretisk som en praktisk tilgang til emnet. Sebastian Barfort har en Ph.d. i økonomi fra Københavns Universitet og har tidligere forsket i økonomi på både Københavns Universitet og London School of Economics " og så har han gjort egne erfaringer med investering i kryptovaluta. Fra min daglige undervisning ved jeg – og mine kollegaer med " hvor interesserede eleverne er i fænomenet, så her var en oplagt mulighed for at høre mere fra en ekspert," fortæller Caroline Ballieu.

valuta?" kom Sebastian Barfort rundt om Bitcoins oprindelse, om blockchain teknologi og om udviklingen af et marked kun for kryptovaluta. Barfort fortalte også om manden bag Bitcoins, Satoshi Nakamoto, om sortbørsmarkedet The Silk Roads fald, og om nogle af de faldgruber, som er forbundet med investering i kryptovaluta. Eleverne fik et godt og bredt indblik i endnu en bobleøkonomi og kunne gå derfra med et bredere og mere nuanceret billede af bitcoins," fortæller Caroline Ballieu.

Økonomiske bobler ”I sit oplæg "Bitcoin - økonomisk boble eller fremtidens

Du er hvad du spiser Otte klasser fra Køge Handelsgymnasium har netop deltaget i en af verdens største dokumentarfilmfestival, CPH:DOX, som i år også kan opleves i Køge Kommune. Eleverne fik en ret tankevækkende oplevelse, da de "som led i deres undervisning var publikum til den kritiske bestseller dokumentar om den industrielle kødproduktions konsekvenser til sær-

forevisning på Tapperiet som optakt til CPH:DOX. Har DU lyst til at vide, hvordan en chicken nugget bliver til? Det spørgsmål blev 1., 2. og 3. års eleverne Køge Handelsgymnasium på Køge Handelsskole stillet, da de som led i deres danskundervisning så dokumentaren "Eating Animals” på Tapperiet. Filmen vises under CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival - en af de største dokumentar-filmfestivaler i verden. Den femtende udgave af festivalen finder sted fra

den 15-25. marts 2018, og kan nu opleves i Køge, Herfølge og Borup. "Eleverne så filmen for at virkeliggøre deres undervisning om dokumentargenren, som er en del af elevernes pensum og eksamen. Dokumentarfilmen over Jonathan Safran Foers bog gjorde et stort indtryk på eleverne. De syntes, at det faktisk er ret voldsomt at spise dyr. Og vi har efterfølgende diskuteret filmen i undervisningen, og fx hvorfor det er så populært at se dokumentarfilm om virkeligheden fra noget i vo-

res hverdag,” fortæller Heidi Thaysen Højberg, der dagligt underviser i dansk på Køge Handelsgymnasium. Dokumentarer skal ses på det store lærred Det er første gang, at eleverne fra Køge Handelsgymnasium deltager i CPH:DOX filmfestival, som et led i undervisningen, men det er ifølge deres underviser noget som, de gerne vil fortsætte med frem over. ”Ved at inddrage en anerkendt dokumentarfilm under CPH:DOX i undervisningen, bringer vi teorien langt tætte-

re på eleverne. De både oplever og læser, hvordan teorien bag dokumentargenren kan være med til at udforske virkeligheden med kritiske briller, og filmisk analyse bliver pludselig langt mere interessant for eleverne i deres undervisning", forklarer Heidi Thaysen Højberg. To HTX klasser fra EUC Sjælland Campus Køge har desuden deltaget i en lukket visning af ”Cyborgs Among Us” på Køge Bibliotek, som led i deres undervisning. Begge visninger blev tyvstarten på CPH:DOX i Køge.

CPH:DOX arrangeres af Køge Kommunes kulturafdeling i samarbejde med Køge Bibliotek, Tapperiet og CAMPUS Køge.


15

SOLRØD GREVE NN E ETA TAVVI ISSE EN N SOLRØD GREVE SOLRØD N E TA V I S E N SOLRØD N E TA V I S E N

Forårsfernisering med poetiske naturrefleksioner

Hvad sker der i Solrød kommune?

Viborher.dk giver dig de sidste nyheder stærkt l okalmedie R E D E H Y N kale SIDSTE er de lo vi støtt

Forår betyder fernisering i Havdrup Sognehus. Årets udstiller i er Marianne Olsen Lange fra Salløv, som udstiller malerier og tryk på papir, som er en slags poetiske naturrefleksioner, primært med akrylfarve, serigrafi og mixed media med silkepapir. ”Det er billeder, som er udtryk for, at jeg har eksperimenteret og afprøvet noget mht. farve eller teknik, og det kan godt være en lang proces at nå frem til noget, som jeg synes er helt færdigt. Men det er en glæde at fordybe sig og skabe noget, og det er dejligt, hvis det også kan glæde andre” siger Marianne Olsen Lange, der ser frem til sin første udstilling alene.

Har DU en god historie? Kontakt os på redaktion@viborher.dk

Marianne Olsen Lange er 53 år og lærer på Tune Skole. Hun er uddannet på seminariet med billedkunst som linjefag, men i de sidste 10 år har hun også taget det op privat og deltaget på forskellige malerhold hos kunstnere for at dygtiggøre sig og udforske maleriets muligheder. Menighedsrådet i Havdrup indbyder til fernisering på Mariannes billeder torsdag den 5. april. Kl. 19-20.30. Marianne vil fortælle lidt om sine billeder, og bagefter underholder voksenkoret Seadrops, mens der bliver budt på et glas vin og lidt snack. Billederne kan ses i sognehuset på Bistrupvang 33 frem til sommerferien. De fleste er til salg, dog enkelte i privateje.

DIN LOKALE HÅNDVÆRKER ELEKTRIKER

EL-INSTALLATIONER EL-INSTALLATIONER • • • • • • • • • • • • •

Nybygning Nybygning Nybygning Tilbygning Tilbygning Tilbygning Reparation Reparation og og vedligeholdelse vedligeholdelse Reparation • Nybygningog vedligeholdelse Energibesparelser Energibesparelser • • Tilbygning Tilbygning Energibesparelser Solceller • Solceller • Reparation Reparation og og vedligeholdelse vedligeholdelse • Energibesparelser Solceller • Energibesparelser EDB-installation til EDB-installation til fibernet fibernet • Solceller EDB-installation til fibernet • EDB-installation til fibernet

EL-INSTALLATIONER

AUTORISERET EL-INSTALLATØR I SOLRØD

DØGNVAGT 60 60 60 44

TRANSPORT

GREVE SOLRØD TAXI

!

Til lufthavnen og retur, gives der på hjemturen kr. 100,- rabat mod forvisning af Taxi bon.

Husk os! 70106666

eller via vores nye app!

Vi husker dig!

• EDB-installation til fibernet Altid god og hurtig service

wJohansen Johansen

Indehaver Stig Indehaver Johansen Stig Johansen

wJohansen Johansen

aut. aut. el-installatør el-installatør & & ingeniørfirma ingeniørfirma aut. el-installatør & ingeniørfirma

Skolevej 14 · Havdr .wjohansen.dk · wjohan Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk

TØMRER

Sikre elinstallationer i mere end 90 år

Indehaver Indehaver Stig Stig Indehaver Johansen Johansen Stig Johansen

Skolevej 14 - Havdrup - Tlf.: 46 18 50 10 www.wjohansen.dk - post@wjohansen.dk

GULVSERVICE

aut. aut. el-installatør el-installatør & & ingeniørfirma ingeniørfirma Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk aut. el-installatør Skolevej - Havdrup - Tlf. 46 18· wjohansen@havdrup.dk 50& 10ingeniørfirma Skolevej 14 · Havdrup · 461814 5010 · www.wjohansen.dk www.wjohansen.dk - wjohansen@havdrup.dk

Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk

v/ Michael Nielsen

VVS

Alle gulvtyper · Slibes · Høvles · Lakeres · Olieres · Ludbehandling Vi bruger kun Svanemærket produkter. Tlf. 5614 0760 · Mobil 4050 2096 Aut. el-installatør

Klitrosevænget 3, 2680 Solrød Strand Tlf: 30574000 - mn@el-tek.info

Vi kører på hele Sjælland og ingen opgave er for lille eller stor.


16

Mere bus til borgerne i Viby og Havdrup Snart bliver det nemmere for borgerne i Havdrup, Viby og omegn at hoppe på linje 215, når den populære buslinje får flere afgange. Det skal gøre det lettere for borgerne at komme til og fra togstationerne i Viby og Havdrup, styrker sammenhængen og øger mobiliteten i området. Fra mandag 26. marts styrker Roskilde og Solrød Kommuner den kollektive busbetjening på tværs af kommunerne med flere afgange på linje 215. Det sker, når linje 215 får afgange hver halve time i myldretiden mellem Viby og Havdrup. I dag kører bussen hver time.

De flere busafgange på linje 215 er resultatet af, at Roskilde og Solrød kommuner i samarbejde med Movia har fået tilskud fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til at forbedre busbetjeningen på linjen. Tilskuddet er bevilget for en to-årig periode. Samtidig får linje 215 en ny rute i Havdrup med stoppesteder i det nye boligområde Havdrup Vest og en forbedret adgang til skolerne i Solrød og ind til de store uddannelsesområder i Roskilde og Køge. Det vækker glæde hos Niels Hörup, der er borgmester og formand for Økonomi-, Teknik- og Miljøudvalget i Solrød Kommune: ”Det er glædeligt, at vi nu kan tilbyde vores borgere mere fleksible afgangstider i myldretiden, og det vil forhåbentligt gøre det lettere at komme til og fra skole og arbejde. Derudover vil den nye busrute skabe sammenhæng mellem vores nye område i

Havdrup Vest og resten af kommunen. Samlet set giver det en bedre offentlig transport, og det er vi naturligvis glade for,” udtaler Niels Hörup. Også i Roskilde Kommune kan borgerne se frem til klare forbedringer ved det ekstra antal afgange, fortæller formand for Klima- og Miljøudvalget, Karim Friis Arfaoui. ”Dem der bor på strækningen Assendløse, Dåstrup, Viby og Ørsted får blandt andet bedre muligheder for at komme til S-togs linjen i Solrød. Viby er et område, hvor vi udbygger markant med boliger og et ny bycenter de kommende år. Derfor skal den kollektive trafik også opgraderes, da det sikrer, at vores lokale bysamfund rundt om i kommunen kan hænge sammen og er attraktive for nye borgere, ” siger Karim Friis Arfaoui

VIND en lækker

SIDDEPUDE fra Teddysit.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev på www.viborher.dk/solrodportalen/

Jersie-Kr. Skensved Sogne www.jersie-skensved.dk

Påskens gudstjenester lkjlkjæl i Jersie Kirke

Palmesøndag d. 25. marts kl. 10.30

v/Hanne E. Schmidt, efterfølgende kirkekaffe udlodder i samarbejde med Teddysit en smart siddepude til børn.

n Deltag i konkurrence kningen om enten æ tr d lo i ed m r æ v g o rt ”Mouse”. So en r le el i” h C i h ”C en Panda

Skærtorsdag, 29. marts kl. 14.00

v/Hanne E. Schmidt

Langfredag, 30. marts kl. 14.00 musikgudstjeneste med ”De syv læsninger” v/Hanne E. Schmidt Påskedag, 1. april kl. 10.30 v/Christina I. Wandel

2. påskedag, 2. april kl. 10.30 v/Christina I. Wandel Vinderen udtrækkes Fredag d. 23.marts 2018


17

18

N

20 U N E YM

S Br unch T Lørdag og søndag kl.10.00-12.30

Økologiske røræg med ost, purløg og sprød bacon, frisk økologisk skyr med hjemmelavet frugtcoulis, avocado med økologisk hytteost, frugt, udvalgte europæiske oste, salami ventricina, salami milano, parmaskinke, marineret laks, to slags hjemmebagt brød, rugbrød og økologisk smør. Hertil kaffe og juice. 139

S Frokost T Serveres indtil kl. 16.30

Mix Snack Box

Spørg venligst tjeneren for dagens sammensætning. 109

Fiskefilet

Med remoulade og salat. 149

Pariserbøf

Hakket Hereford oksekød (ca. 200 g.) i smørstegt brød med pickles, saucetartar, hakket rødløg og økologisk æg med syltede rødbeder. 119

Kylling Burger

Grillet kyllingebryst, bacon, cheddarost, salat, tomat, syltet agurk, rødløg, rød peber og karrydressing. 109

Barbecue Burger

Hereford (ca. 200 g.) med bacon, cheddarost, grillede løgringe, peberfrugt, tomater og barbecuesauce. 109

Cheese Burger

Hereford (ca. 200 g.) med cheddarost, salat, tomat, agurk, rødløg og mayo. 109 Alle frokostretter serveres med bådkartofler Ekstra bådkartofler 45

solrød strand


18

Solrød Atletik og Motion snører løbeskoene frem mod Royal Run Den lokale løbeklub vil sørge for, at alle løbere i Solrød får ny chancen for at blive klar til at fejre H.K.H Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag, når der er inviteret til løbefesten Royal Run den 21. maj i Danmarks fem største byer. For at kickstarte de royale festligheder har Solrød AM valgt at oprette et træningsforløb, der skal styrke formen frem mod Royal Run, der af-

holdes d. 21. maj i år. Fortræningerne er skræddersyet sådan, at personer, der har lyst til at deltage i festlighederne, har mulighed for at træne sig op og øge distancen fra 5 km til 10 km. "Selve Royal Run er et løb, der hylder og markerer H.K.H Kronprinsen 50 års fødselsdag. Festlighederne kommer til at foregå i de fem største danske byer. På nuværende tidspunkt er 47.417 tilmeldt enten one mile (1,609 km) eller 10 km til Royal Run", siger Christina Otto Jensen, der er idrætskonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland.

og Solrød AM er da også godt repræsenteret med allerede 34 tilmeldte løbere. Med det nyoprettede træningsforløb håber løbeklubben at få endnu flere til at vise interesse. "Vi opretter et nyt hold for dem, der vil være klar til maj. Man kan sige, at det bliver det nye royale hold i klubben. Vi er klar med trænere, der kan vejlede og hjælpe alle godt på vej", siger Janne Muderspach, der er formand i klubben. Ikke kun for medlemmer Træningsforløbet er både for letøvede og øvede og tager udgangspunkt i løbere, der allerede nu kan løbe 4-5 km uden pause. Der bygges gradvist op, så når startskuddet lyder d. 21. maj, kan du løbe

GLB Revision MERE END Revision GLB Godt repræsenteret Royal Run København bliver Danmarks største 10 km-løb,

STATSAUTORISEREDE REVISORER A/S

STATSAUTORISEREDE REVISORER A/S BLOT TAL!

MERE END BLOT TAL!

PROFESSIONEL RÅDGIVNING Vores dygtige medarbejdere og mangeårige erfaring sikrer din virksomhed en god rådgivning og en tæt kontakt.

PROFESSIONEL RÅDGIVNING

Kontakt os for en uforpligtende snak!

Vores dygtige medarbejdere og mangeårige erfaring sikrer din virksomhed en god rådgivning og 56 en 65 tæt52 kontakt. GLB.DK | KØGE 52 | KBH 38 87 99 11

GLB Revision

med på 10 km-distancen. De mere erfarne løbere er selvfølgelig også velkommen, da træningen tilrettelægges, så der er plads til alle "Selvom du ikke er medlem af Solrød AM, er det muligt at løbe med et par gange uden at være medlem. Hvis fællesskabet og træningsformen skulle være noget for dig, så kan du for kun 400 kr. melde dig ind i klubben og løbe med resten af året", siger Janne Muderspach. Tid og sted Træningsforløbet koster 300 kr. + 100 kr. i indmeldelsesgebyr, men du får samtidig et medlemskab til Solrød AM og alle deres træninger, som gælder året ud. Startnummeret

til løbet skal man købe ved siden af, da det ikke er med i prisen. Fortræningerne starter officielt d. 4 april, men du er velkommen til at komme og løbe med inden. Der er træning hver mandag kl.18 og onsdag kl.19.00 (første gang dog kl.18.00) fra forhallen i Solrød Idrætscenter, Tingsryds Alle 27, 2680 Solrød Strand. Læs mere via www.royalrun.dk/fortraening/fortraeningshold/midt-og-vestsjaelland.

går under navnet 'Bevæg dig for Livet' og har som mål at sætte Danmark i bevægelse. Nordea-fonden, TrygFonden, DIF og DGI investerer tilsammen 100 millioner kroner i projektet fra 2015-2018. Bevæg dig for livet - Løb får flere til at snøre løbeskoene og nyde livet som motionsløber. Kontaktinformation Christina Otto Jensen, DGI, tlf. 40621214, christina.jensen@dgi.dk.

Om Bevæg dig for livet 600.000 flere danskere skal dyrke idræt i 2025. Det er ét af målene for den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie - en aftale, der

Nyhed i Havdrup sognehus:

Samtaler med gravide Gravide kvinder og kommende fædre efterspørger ofte mere og andet end kontrol med blodtrykket. Derfor tilbyder folkekirkens præster flere steder i landet samtaler med gravide, nu også i Havdrup. ”Tilknytning er ikke noget, der først kommer, når et barn fødes”, fortæller sognepræst i Havdrup kirke Inge Leinum, ”den seneste forskning viser, at det er vigtigt, at relationen skabes allerede i graviditeten, og at tanker, håb og drømme får plads og tid”. Samtaler med gravide er tilrettelagt i et forløb på fem aftner med hver sit tema og handler om alle de nye tanker om livet med det kommende barn. Inge Leinum siger, at samtalerne kan være med til at sikre, at den uro og bekymring, man måske også kan have for det kommende

ukendte, ikke kommer til at fylde for meget hos de vordende forældre.” Samtalerne begynder i Havdrup Sognehus, Bistrupvang 33, tirsdag den 10. april kl. 19-20.30. Kommende mø-

dedage og tidspunkter aftales her i fællesskab. Det er gratis at deltage, men send en mail til Inge Leinum (ikle@km.dk) senest den 1. april, hvis du er interesseret.


19

Å

P R E T LLET

I B E N B DI

K D . N TTE

E L L I B KAL

LO

GHITA NØRBY & LARS HANNIBAL ONSDAG D. 9. MAJ. KL. 18:30

En aften med fortællinger og skøn musik. Vi serverer en let anretning. Pris pr. pers. inkl. menu kr.

Bordbestilling til ALLE arrangementer

Hønskevejen 4 · 4130 Viby Tlf. 21 29 27 52 · cafe@bodilsmad.dk

350,www.bodilsmad.dk /Bodils landkøkken


20

Regionsrådsformand vil i dialog med borgerne

Borgerne skal have mulighed for dialog i øjenhøjde med den politiske ledelse i Region Sjælland, og deres gode ideer skal frem i lyset. Det mener regionsrådsformand Heino Knudsen, der gennem en række én til en møder giver borgerne mulighed for at tale om regionale emner efter eget valg. Det skal være nemmere for borgerne at komme i dialog med og stille spørgsmål til regionsrådsformanden om de emner, der ligger befolkningen på sinde. Derfor inviterer Heino Knudsen i løbet af det næste års tid borgerne til en række én-til-en møder på regionens sygehuse under navnet "Sæt formanden i stævne". Her er alle velkomne til at bestille en tid og tage en snak med regionsrådsformanden. - Borgerne og medarbejderne er dem, der har kendskab til dagligdagen i Region Sjællands behandlingstilbud. Derfor er det vigtigt, at jeg som

regionsrådsformand lytter. Jeg skal vide, hvad de oplever, og de skal vide, hvorfor vi gør, som vi gør i regionen, siger Heino Knudsen regionsrådsformand i Region Sjælland. Borgerne kan vælge at indsende spørgsmål og emner på forhånd, så det er muligt for regionsrådsformanden at sætte sig ind i sagen, men det er også i orden bare at møde op til det aftalte tidspunkt. - Møderne skal være på borgernes præmisser. Jeg vil gerne have en åben dialog med dem ud fra det, som de gerne vil tale om, siger Heino Knudsen Som udgangspunkt er der afsat cirka et kvarter til hvert møde, og de første to mødedage er allerede fastlagt og åben for tilmelding på: Sjællands Universitetshospital, Roskilde, den 2. maj fra klokken 17.00 til 19.00. Nykøbing Falster Sygehus, den 6. juni fra klokken 17.00 til 19.00. Mødedagene i resten af regionen bliver løbende opdateret på Region Sjællands hjemmeside www.regionsjaelland. dk/formanden, hvor det også er muligt at læse nærmere om "Sæt formanden i stævne". Tilmelding skal ske via hjemmesiden www.tilmeld.

dk/formandenimoede, mail til anvj@regionsjaelland.dk eller på telefon 57 87 50 26. Stort potentiale i borgernes idéer Udover at åbne op for dialog med borgerne i Region Sjælland opfordrer regionsrådsformanden også til, at borgerne ikke holder sig tilbage med at indsende gode idéer til regionens "Idélinje". Ideerne skal være med til at forbedre Region Sjællands tilbud til borgerne eller forholdene for de ansatte. - Der er uvurderlige erfaringer og viden rundt om i regionen hos borgere, patienter og medarbejdere. Den viden har et kæmpe potentiale, der kan omsættes til ideer. Men vi skal have det frem i lyset, og jeg vil opfordre alle til at sende mig de ideer, de har, eller til at lægge hovederne i blød og se på, hvordan vi kan gøre det bedre, siger Heino Knudsen. Idélinjen har eksisteret i en årrække, men det seneste år er der kun indsendt cirka 15 idéer, og det vil regionsrådsformanden gerne have ændret på. - Tiltag og forbedringer sker ud fra den viden, som vi beslutningstagerne har, og

derfor håber jeg, at borgerne i højere grad vil være med til at præge og forbedre Region Sjælland, siger Heino Knudsen.

Du kan læse mere om Idélinjen på www.regionsjaelland.dk/deldinide. Gode ideer til regionsrådsformanden kan sendes anonymt til ide-lin-

Velgørenhedsløb for kræftramte børn Langfredag den 30. marts 2018 kl. 9.00 er der afgang for alle deltagere ved den runde scene overfor Meny i Solrød Center, hvor den lokale initiativtager Jens Broed skyder løbet i gang på vegne af Raise4Fun. Af Randi Pedersen

Hele ruten er på 60 km og går fra Solrød Center til Kokkedal Slot. Man vælger selv distancen der skal løbes, frit valg mellem 0 og 60 km. Man stopper eller vender om, når man har lyst. Det er ikke en konkurrence, men derimod en social begivenhed med det gode formål at støtte kræftramte børn. Glade løbe-

re møder bare op ved scenen i Solrød Center og det er også muligt at tilmelde sig og se ruten på Facebooksiden Raise4Fun. Gratis deltagelse Det koster ikke noget at deltage i løbet. Men der er et håb om, at deltagerne har lyst til at donere et beløb til kræftramte børn. Donationerne går ubeskåret til at give børnene oplevelser, ture og legetøj. Donationer modtages på MobilePay: 28230 og modtages uanset om man deltager i løbet eller ej. En donation er ikke en betingelse for deltagelse i løbet. Der er mulighed for dropbag i Ishøj ved 14 km, Husum Station ved ca. 29 km eller Charlottenlund Fort (40km) samt i mål. Ildsjæl, løber og lokal initiativtager

børnenes livssituation. Jens bor selv i Solrød.

Jens Broed er ultraløber og han træner op til at deltage i et løb på 161 km i Berlin i august i år. Han elsker at løbe og især sammen med andre. Han tænkte over, hvordan han kunne kombinere de to ting og samtidig gøre noget for andre. Han fandt løsningen og gik i samarbejde med Raise4Fun, som netop står for det samme. Han ser meget frem til og glæder sig til løbet den 30. marts, hvor han håber på mange deltagere. Jens har selv været kritisk syg og fandt stor glæde i løb gennem sin genoptræning. Samtidig kan han sætte sig ind i

Præmier på spil Der er præmier at vinde ved at gå ind på Raise4Funs facebookside og like opslaget, skrive på siden hvem man vil dele præmierne med eller bidrage med en donation via MobilePay. Alle tre handlinger giver adgang til at være med i lodtrækningen om præmierne. De heldige vindere kan glæde sig til en af følgende sponsorpræmier: ”Active by Charlotte” fra Charlotte Bircow, udstyr fra fitnessbutikken.dk, der kan glæde tre heldige vindere: 1 stk. 8 kg Competition Kettlebell, 1 stk. Trigger Roller eller 1 stk. 30 kg vægtvest fra TITAN LIFE. Der trækkes lod den 30. om aftenen, når Jens er nået i mål. Vinderne offentliggøres på Raise4Funs facebookside og får også direkte besked.

jen@regionsjaelland.dk eller gives på telefon 70 25 02 12.


LAMPE OUTLET STORT UDVALG I LAMPER

Kom og tøm en container med lamper i 3 farver 2. sortering. Pendler Lampe Før 299,-

NU 100,-

Bord Lampe Før 299,-

NU 120,-

Gulv Lampe Før 399,-

NU 150,-

LAMPE OUTLET SPAR

50%

SPAR

70-80%

ALT SKAL VÆK !

SPAR

60%

TØM OUTLET LAGERET LAMPE OUTLET Fabrikssalg Københavnsvej 84 • 4600 Køge • Tlf. 51 30 23 02 www.facebook.com/fabrikssalg.net www.pwtrade.dk

21


22

Stor politisk sejr for Socialdemokratiet i Solrød Mandag d. 26. februar besluttede Solrød Byråd, at der skal være særlig opmærksomhed på arbejdsklausuler og sociale klausuler i udbudsmaterialet, når Vej og Park området skal sendes i udbud senere på året.

“Det er en stor politisk sejr for os” fortæller Jonas Ring Madsen fra Socialdemokratiet, der har siddet med i forhandlingerne i økonomi-, teknik og miljøudvalget om det nye udbud af Vej og Park området i Solrød Kommune. Jonas fortsætter; “Vi har sammen med flere andre partier i byrådet længe kæmpet for at få såvel arbejds- som sociale klausuler med i vores udbud af kommunale opgaver. Derfor er vi meget glade og stolte over, at vi i dag kan præsentere et udbudsmateriale, hvor

arbejds- og sociale klausuler er en bærende del af de krav, vi stiller til de virksomheder, der ønsker at udføre en opgave for Solrød kommune.” Økonomi-, teknik og miljøudvalget mødtes d. 26. februar til et ekstraordinært udvalgsmøde, hvor der kun var dette ene punkt på dagsordenen. Linjerne var allerede trukket gevaldigt op på det første udvalgsmøde d. 12. februar, hvor det ikke havde været muligt at nå til enighed om, hvordan udbuddet skulle udformes. Da forhandlin-

Lej pandekagevogn til dit næste arrangement

gerne på det ekstraordinære møde var overstået, havde Socialdemokratiet fået tilføjet, at der skal være særlig opmærksomhed på de krav om arbejds- og sociale klausuler i udbudsmaterialet, som er udformet i vejledningerne til udbud af kommunale opgave. Tilføjelsen blev senere på aftenen vedtaget af byrådet. Jonas Ring Madsen uddyber; “Det betyder, at vi kan garantere, at lønmodtageren er sikret danske løn- og ansættelsesmæssige forhold. Hertil har vi sikret, at even-

tuelle underleverandører er forpligtet på samme vis som hovedleverandøren. Samtidig har vi sikret at leverandøren er forpligtet til at tage lærlinge. Det er vi naturligvis rigtig godt tilfredse med. “ Efter byrådsmødet supplerede den Socialdemokratiske gruppeformand Claus Redder Madsen; “Socialdemokratiet vil naturligvis gerne takke de partier, der i processen har bakket op om at få klausuler med ind i udbudsmaterialet. Men der skal naturligvis også lyde

en tak til alle byrådets partier for at stemme for Socialdemokratiets tilføjelse. Det er glædeligt, at der er en bred forståelse for, at det arbejde der udføres på vegne af Solrød kommune, selvfølgelig skal foregå på ordentlige arbejdsvilkår.”

xx-2012 Marts 2018

Tjørnholmvej 10, 2680 Solrød Strand. Tlf.: 56 14 44 22 - www.solrodbio.dk

Hodja fra Pjort

All the money in the world Søndag 4.3. kl.19.30 2 timer 13 min Tilladt over 15 år Billetpris: 70 kr.

Søndag 4.3. kl.14.00+16.00 Søndag 11.3. kl.14.00+16.00 1 time 21 min Billetpris: 60 kr. Eventyrfilm om drengen Hodja, der får et flyvende tæppe af en klog gammel tæppehandler.

Den rige forretningsmand J. Paul Getty’s barnebarn blev bortført af kidnappere i 1973.

Modeshow i Solrød Bio Pennie og Frk. Fryd

Torsdag 8. marts kl. 19.00 Billetpris: 95 kr. Billetter kan købes i Solrød Bio, eller på nettet www.solrodbio.dk

Fifty Shades – Fri Mandag 5.3. kl.10.00 Babybio Billetpris: 55 kr.

Vores flotte pandekagevogne kan selvfølgelig reserveres til alle former for arrangementer vi kører gerne ud til selskaber, firma arrangementer, byfester, festivaler,markedspladser og m.m. med friskbagte crêpes. Kontakt os og få nærmere information og vilkår.

ASIATISK KØKKEN

Tiden er kommet, hvor den unge, jordbundne Anastasia skal giftes med sin mystiske mangemillionær-kæreste, Christian. Først er hvedebrødsdagene vanvittigt romantiske, men spoleres, da en trussel fra fortiden begynder at hjemsøge det nyforelskede par.

Vinterbrødre Tirsdag 6.3. kl.19.30 Onsdag 7.3. kl.19.30 1 time 33 min Tilladt over 15 år Billetpris: 70 kr.

Nu kan man også leje en vogn med Asiatisk Køkken og pølsevogn.

Vi er selvfølgelig godkendt af Fødevarestyrelsen

Better Crêpes

Søndag 11.3. kl.19.30 Billetpris: 70 kr. 1 time 45 min Tilladt over 15 år

fra Solrød Center viser udsnit fra deres forårs kollektion Der serveres et glas vin i pausen inden filmen Fifty Shades - Fri

40 53 53 36 info@bettercrepes.dk

Seniorbio: Darkest Hour Torsdag 15.3. kl.10.00 2 timer 5 min Tilladt over 11 år Billetpris: 55 kr. Spilles også kl.19.30 Billetpris: 60 kr. Billetbestilling via Hjemmesiden www.solrodbio.dk Bestilte billetter skal afhentes senest ½ time før forestillingen. Undgå kø - køb billetter i god tid. Ret til ændringer og trykfejl forbeholdes.

Den modige spillefilmsdebut ‘Vinterbrødre’ vækker helt ud i sin titel sælsomme billeder, den er hævet over elementerne og er dirrende nærværende, vild og uafrystelig i sin fortælling om to brødre.

Vinder af 1 Golden Globe I maj 1940 er katastrofen umiddelbart forestående for England og Frankrig. I denne umuligesituation finder Winston Churchill styrken til at kæmpe imod, og han mobiliserer alle kræfter, ikke mindst sit fænomenale talent som taler, til at komme gennem denne sit lands mørkeste stund. Vil du have Solrød Bio's program sendt til din e-mailadresse? Send blot en e-mail til: program@solrodbio.dk


HAVDRUP KIRKE MARTS 2018

GUDSTJENESTER Søndag 4. marts Havdrup Kirke kl. 11 Præst Krisitine S. Hestbech + kaffe Søndag11. marts Havdrup Kirke kl. 11 Præst Kristine S. Hestbech Søndag 18. marts Havdrup Kirke kl. 11 Præst Inge K. Leinum

PÅSKEN

Palmesøndag 25. marts OBS: Familiegudstjeneste i sognehuset kl. 11 + ponyridning Præst Kristine S. Hestbech Skærtorsdag 29. marts Havdrup Kirke kl. 19.30 + ensemble Præst Inge K. Leinum Langfredag 30. marts Havdrup Kirke kl. 11 Præst Inge K. Leinum Påskedag søndag 1. april Havdrup Kirke kl. 11 + tværfløjte + champagne & påskeæg Præst Kristine S. Hestbech Anden Påskedag 2. april Havdrup Kirke kl. 11 + tværfløjte Præst Kristine S. Hestbech Præst Inge K. Leinum tlf. 6126-8409; ikle@km.dk Præst Kristine S. Hestbech tlf. 4048-0388; strickerpraest@gmail.com

INFO SOGNE

KULTUR

Søndag 11. marts kl. 12-15

MONGOTUBE & Lotte Arnsbjerg: Prædikerens bog - en musikpoetisk forestilling Torsdag 1/3 kl. 19.30

Vi samler håb ind Meld dig som indsamler til Anette L. Hemmingsen: alohe@havdrupkirke.dk eller tlf. 4614-0992 og donér 2-3 timer af din tid Varm suppe, dejligt brød og kaffe til indsamlerne NYHED: ”Skabelsen” Go´morn-historier for dagplejen Tirsdag 20. marts Havdrup Kirke kl. 10-11 Pilgrimsvandring ved forårsjævndøgn Onsdag 21/3 kl. 05:30-9 Mødested: Solrød Strand, Østre Strandvej Babysalmesang hver onsdag kl. 10-11.30 med kirke- og kulturmedarbejder Anette L. Hemmingsen Nyt hold Minikonfirmander torsdag den 1. marts kl. 14.15-15.45 Menighedsrådsmøde Torsdag 8/3 kl. 17.30 Åbent for interesserede PLANLAGTE DAGE MED DÅB: 3. + 17. marts Kr. Himmelfartsdag 10. maj 12. + 26. maj 10. + 23. juni 4. + 11. august NB: i april + juli kun søndagsdåb

Entré inkl. kaffe&kage 50 kr. Pensionist 30 kr. Koncert og fællessang Tirsdag 6/3 kl. 18-20 Vi fejrer flyglets fødselsdag med koncert og fællessang med organist Peter Plougmann og kirke- og kulturmedarbejder Anette Hemmingsen. Vi slutter med sandwich & øl/vand Foredrag-musik-standup med Bertel Abildgaard alias ”guitarKAJ” Onsdag 14/3 kl. 19.30 Koncertforedrag med stress som tema. Entré inkl. kaffe & kage 50 kr. Pensionist 30 kr. Filmelskernes Paradis Onsdag 21/3 kl. 19-22 Vi mødes om en god film. Læs om filmen på hjemmesiden. Bagefter samtale, ost & rødvin Sognecafé Tirsdage kl. 10-12 6. marts: Strik og spil 13. marts: Dokumentarfilm om Danmark 1960-1964 20. marts: Havdrups strikkekunstner, Jonna Balle, fortæller 27. marts: Peter Plougmann spiller til sang Kulturarrangementer i Havdrup Sognehus

www.havdrupkirke.dk

23


24

Jersie & Kirke Skensved Sogne Marts måned 2018 - www.jersie-skensved.dk Det sker…

Gudstjenester…

Kig-Ind i Jersie Sognehus tirsdag d. 6. og 20. marts kl. 14.00-16.00. Hyggeligt samvær og kaffe på kanden.

Søndag d. 4. kl. 10.30 Højmesse med dåb i Jersie Kirke v/sognepræst Lars Oliver Stuhr

Onsdagsklub i Jersie Sognehus onsdage kl. 14.30-16.00 – dog ikke 7. marts. For børn i 3.-5. klasse. Læs mere på www.jersie-skensved.dk

Tirsdag d. 6. kl. 14.00 Andagt på Christians Have v/sognepræst Hanne E. Schmidt

Gud og Go´ mad i Jersie Sognehus onsdag d. 7. marts kl. 17.00-19.00. Med temaet ”Sange til hjertet” vil sognepræst Lars Oliver Stuhr m.fl. synge kendte og elskede sange med os. Velkommen til en hyggelig stund i godt selskab efterfulgt af et lækkert måltid mad. Af hensyn til maden vil vi gerne have tilmelding på 5614 2288 eller på mail til bvje@km.dk senest fredag d. 2. marts.

Søndag d. 11. kl. 10.30 Højmesse v/sognepræst Hanne E. Schmidt

Torsdagscafé i Jersie Menighedshus kl. 14.00-16.00 d. 1. og 15. marts for landsbyens kvinder. Fredagstræf fredag d. 23. marts kl. 17.00 i Jersie Sognehus. Henry O´Connor spiller irsk folkemusik og fortæller historier fra Irland. Tilmelding og køb af billetter til kr. 50,00 skal ske senest torsdag d. 22. marts i Jersie Sognehus, Birkevænget 40 eller i Solrød Strandkirke, Mosevej 1. Læsekreds i Jersie Menighedshus lørdag d. 3. marts kl. 13.00-15.00. Kontaktperson er Tove Damgaard, tlf. 5616 9307

Yderligere informationer på www.jersie-skensved.dk

Søndag d. 18. kl. 10.30 Højmesse v/sognepræst Lars Oliver Stuhr Påskens gudstjenester: Palmesøndag d. 25. kl. 10.30 Højmesse v/Hanne E. Schmidt. Efterfølgende kirkekaffe i Menighedshuset Skærtorsdag d. 29. kl. 14.00 Gudstjeneste v/sognepræst Hanne E. Schmidt Langfredag d. 30. kl. 14.00 Musikgudstjeneste med ”De syv læsninger” v/sognepræst Hanne E. Schmidt Påskedag d. 1. april kl. 10.30 Højmesse v/sognepræst Christina I. Wandel 2. påskedag d. 2. april kl. 10.30 Højmesse v/sognepræst Christina I. Wandel

Kirkebilen kører efter fast rute til alle gudstjenester. Ved spørgsmål henvises til Jersie Sognehus

Kontakt Sognets Kirkekontor (personsager): Tlf. 5614 0055, mail: anma@km.dk Åbningstider for kirkekontoret: Mosevej 1, 2680 Solrød Strand: Mandag-torsdag kl. 10.00-14.00 Fredag til kl. 12.00 (1. tirsdag i mdr. fra kl. 10.15). Bistrupvang 33, 4622 Havdrup: Torsdage kl. 16.00-18.00

Sognepræst: Hanne Elisabeth Schmidt Tlf. 4025 0050, mail: hasc@km.dk Vikarierende sognepræst: Lars Oliver Stuhr Tlf. 6135 0230, mail: lost@km.dk

Jersie Sognehus: Tlf. 5614 2288, mail 7204@sogn.dk Birkevænget 40, 2680 Solrød Strand Åbningstider for kontoret i sognehuset: Mandag-torsdag kl. 10.00-14.00 Fredag 10.00-12.00

Graver: Tlf. 2173 7969, mail: jersiegraver@pc.dk

Menighedsrådsformand Peter Klokker, tlf. 2120 9060


25

MARTS 2018

GUDSTJENESTER Lørdag den 3. marts Solrød Kirke kl. 12.00 Dåbsgudstjeneste Præst: Charlotte Gravesen Søndag den 4. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste Præst: Charlotte Gravesen Søndag den 11. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste Præst: Charlotte Gravesen

Samtalesalon

Forårets første samtalesalon onsdag den 14. marts kl. 19 handler om selvrealisering. Er det en ret eller en pligt, og hvorfor er det, at tiden kalder på, at vi konstant skal udvikle os og arbejde på at udfolde vores potentiale? Vi starter med en sang fra højskolesangbogen, og bagefter holder den 28-årige skuespiller Malene Skjold et oplæg. Hun tager udgangspunkt i sin soloperformance “Terminal Tulip - længslen efter leverpostej”, der bl.a. handler om, hvordan unge dyrker selvrealisering og selviscenesættelse. Efter oplægget diskuterer vi i grupper på fire aftenens tema. Kirken er vært ved ostebord og rødvin. Mød op - ung som gammel - og få gang i en god diskussion.

Søndag den 18. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste Præst: Carsten Mølgaard Hansen

Torsdag den 29. marts Solrød Strandkirke kl. 18.00 Gudstjeneste - skærtorsdag med spisning Præst: Carsten Mølgaard Hansen Fredag den 30. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste - langfredag Præst: Carsten Mølgaard Hansen Søndag den 1. april Solrød Kirke kl. 9.30 Gudstjeneste - påskedag Præst: Charlotte Gravesen Søndag den 1. april Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste - påskedag Præst: Charlotte Gravesen Mandag den 2. april Solrød Strandkirke kl. 11.00 Familiegudstjeneste - 2. påskedag Præst: Leif Ellerbek

www.solrodkirker.dk

Jersie-Solrød Menighedspleje afholder månedligt FredagsTræf Fredag den 23. marts 2018 kl. 17 i Jersie Sognehus Tilmelding og køb af billet kan ske på Solrød og Jersie kirkekontorer senest torsdag den 22. marts.

TIRSDAGSCAFÉEN Er åben for alle og finder sted i Solrød Strandkirke kl. 14-16 Tirsdag den 13. marts Sangeftermiddag, hvor vi synger efter højskolesangbogen. Tirsdag den 27. marts Ruth Brik Christensen holder foredrag om sine oplevevelser med og blandt udsendte danske soldater.

Lørdag den 24. marts Solrød Strandkirke kl. 10.30 Dåbsgudstjeneste Præst: Leif Ellerbek Søndag den 25. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste - palmesøndag Præst: Leif Ellerbek

FREDAGSTRÆF

Musikalsk påskeoptakt

Lørdag den 24. marts kl. 16 synger Ars Nova mesterværker fra den engelske renæssance i Solrød Strandkirke. Den danske, men internationalt feterede vokalgruppe synger bl.a. en Matthæuspassion af komponisten John Browne. Dirigent er Paul Hillier.

Familiegudstjeneste 2. påskedag

Mandag den 2. april kl. 11 kan børn i alle aldre opleve påskens begivenheder i Solrød Strandkirke. Vi skal rundt i hele kirken og bl.a. deltage i festoptog med palmeblade, fællesspisning ved alteret og slå søm i et bræt. Sidst men ikke mindst skal vi opleve påskemorgens under, hvor Jesus genopstod. Efter gudstjenesten er der æggekage til alle, og i det kreative værksted kan børnene lave påskekyllinger og engle.

Menighedsrådsmøde Næste møde er den 15. marts 2018 kl. 18 i Solrød Strandkirke. Dagsorden kan hentes på kirkekontoret fem dage før mødet.

Næste annonce kommer i Lokalavisen tirsdag den 20. marts 2018. KIRKEKONTORET Mosevej 1, 2680 Solrød Strand Telefon 5614 0055 kordegn@solrodkirker.dk Åbent: Mandag-torsdag kl. 10-14 Fredag kl. 10-12 Torsdag træffes kordegnen kl. 16-18 i Havdrup Sognehus, Bistrupvang 33, 4622 Havdrup

www.facebook.com/solrodkirker


26

Vi bor her .dk

SOLRØD

FÅ LOKALE NYHEDER PÅ FLERE MÅDER

Solrød Medie Hus tilbyder de sidste nye NYHEDER OnLine Avisen Udkommer på www.viborher.dk under E-AVISER hver mandag med direkte links til artikler og annoncer Den bliver også lagt på Facebook hver mandag.

www.viborher.dk Her kan du læse nyheder fra Solrød og omegn - hvad sker der i kommunen... Du har også mulighed for annoncering med moduler på vores hjemmeside FOR ANNONCERING KONTAKT: Henning mail:hap@solrodmediehus.dk mobil: 4038 1501 Jimi mail:jab@solrodmediehus.dk mobil: 4047 4494 FOR PRESSEMEDDELELSER, ARTIKLER ELLER LÆSERBREVE KONTAKT: Lotte mail:lab@solrodmediehus.dk

“Vi bor her - Lokale nyheder” På vores Facebook kan du læse spændende artikler fra Solrød og omegn, samt deltage i gode og konstruktive debatter. Nyhedsbrev “tilmeld dig på www.viborher.dk” Nyhedsbrevet udkommer hver fredag via mail. Her kan du læse TOP-historierne fra ugens løb i Solrød og dit nærområde

Viborher 19 marts 2018  
Viborher 19 marts 2018  
Advertisement