Page 1

Vi bor her .dk

SOLRØD

Mandag den 5. marts 2018 • Uge 10 • 2. årgang • www.viborher.dk

Kvalitet og gode råvarer

Læs side 12

TJEKKISKE NYMBURK ØL Flere varianter. 50 cl. 4,5-5,2 %

HALV PRIS

HVER SOLTIL TILHALV HALVPRIS PRIS HVERMANDAG MANDAGI NOVEMBER I FEBRUAR - -SOL

CLUBTAN Sol & Wellness • Solrød Strandvej 85-87 Telefon 56 14 19 33 • Solen skinner alle dage 6-24

+Pant PR. FLASKE

10-.


2

POLITI Mistænkelig mand – Hedelyparken, Greve

ATK-måling på Roskildevej

Fredag den 2 marts kl. 1834 fik politiet en henvendelse fra forældrene til en 9-årig pige fra Greve, som kort før anmeldelsen var gået med sin cykel fra Søagerparken til Hedelyparken via en viadukt. Undervejs havde en fremmed mand i kort afstand fulgt efter hende og blandt andet spurgt, om hun ville have noget slik eller med hen til hans bil. Pigen var blot fortsat i retning mod Hedelyparken, og manden havde ikke fysisk kontakt med hende undervejs. Da pigen nåede sin bopæl, forsvandt manden i området omkring Hedelyparken. Manden blev beskrevet som: mand, dansk af udseende, 160-170 cm høj, iført mørk, hoftelang jakke med mørk hætte og i øvrigt maskeret, så kun øjnene var synlige. Han havde talt dansk, da han forsøgte at lokke pigen. Politiet ledte forgæves efter manden i området, og politiet har ingen oplysninger om en bil, der kunne være interessant i denne sammenhæng. Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der kan have set mand i området fredag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

© essilor international – RCS Créteil 712 049 618 – may 2011. © optifogtm is a trademark of essilor international. © essilor® is a registered trademark of essilor international.

Passer brillerne stadig til øjnene? Brand – Havdrup, Solrød.

Kl. 1538 blev der anmeldt om brand i en villa på Timianhaven, hvor man var i færd med at smelte tjærepap i forbindelse med renovering af et tag. Der gik ild tjærepappet, men ilden blev hurtig slukket.

Kom og besøg os

i vores nye butik på Solrød Strandvej 97

StAnDARD glAS

Humanitær eftersøgning – Nørregade, Tune

oPtiFog glAS

Fredag den 2 marts kl. 1840 fik politiet en henvendelse D e n n y t e k n o l o g i m o D D u g om, at en ældre mand iført slåbrok og med iltapparat var set på gaden. Anmelderen nærede bekymring slut med glas, der dugger, når du dyrker sport, for, om manden måske var rm kaffe eller kommer ind fra kulden. gået fra sin bopæl og ikke il en gratis demonstration. kunne finde retur. Politiet Karina Skotte Marianne Skotte ledte med flere patruljer efter manden, ligesom hjemmeplejen blev kontaktet for oplysninger om eventuelle klienter med et ilt-apparatur. I løbet af aftenen indstillede politiet eftersøgningen, mm.indd 1 20-09-2011 11:23:19 da manden ikke var blevet fundet, og politiet heller ikke havde modtaget nogen SolrødCenter Strandvej • 5614 a Skotte Skotte Solrød 100 •97Tlf. 56145636 5636 Marianneanmeldelser om savnede www.brillegalleriet.com personer.

OPTIFOG GLAS

Få en synsprøve. Det er sund fornuft.

Mandag eftermiddag d. 260218 i tidsrummet kl. 1654 – 1954 udførte politiet en hastighedsmåling med en ATK-bil på Roskildevej ved Gl. Havdrup, hvor opsatte skilte tilkendegiver, at højst tilladte hastighed er 60 km/t. 578 biler passerede målestedet, og af disse blev 71 blitzet, fordi deres hastighed var højere end tilladt. Førerne af ni biler kan ud over en bøde også se frem til at få et klip i kørekortet, fordi de har kørt mere end 30 % hurtigere end tilladt. Den hurtigste bilist blev målt til at køre 98 km/t på stedet, hvor politiet også fremadrettet vil lave flere hastighedsmålinger. Vejstrækningen er udvalgt i samarbejde med kommunen, idet målet er at bringe trafikanternes gennemsnitshastighed ned ved at gennemføre hastighedsmålinger.

Forsøg på tyveri hos Back and Mind i Solrød

Mandag d. 26 februar kl. 10.29 bemærkede en anmeldelser, at en mand, som anmelderen kender, løb efter en anden person på Solrød Strandvej. Anmelderen standsede sin bil og pågreb den flygtende part. Den flygtende, en 23-årig mand fra Rumænien, sigtes for forsøg på tyveri fra et kontor, idet han blev taget på fersk gerning, da han var i gang med at gennemrode en taske på Solrød Strandvej. Den 23-årige blev anholdt, og han er fortsat i politiets varetægt. Opdatering Onsdag d. 28 februar 2018: Den 23-årig mand fra Rumænien skal udvises af Danmark med et indrejseforbud på to år. Han blev anholdt efter forsøg på tyveri fra et kontor i Solrød tirsdag. Den 23-årige udsendes af landet den 28.02.18.

19-årig udvist af Danmark

Den 19-årige mand fra Rumænien, som blev anholdt torsdag d. 22.02.18 om eftermiddagen, da han sammen med nogle andre rumænere kørte rundt i en bil i Solrød Strand, blev fremstillet i grundlovsforhør kl. 11.30 i Retten i Roskilde som sigtet for overtrædelse af et indrejseforbud. Han fik sagen afgjort straks og blev idømt 20 dages ubetinget fængsel samt efterfølgende udvist af Danmark med forbud mod indrejse de næste 6 år

Vold mod dreng – Søagerparken, Greve

Torsdag d. 1 marts kl. 14.06 anmeldte faderen til en 11-årig dreng fra Greve, at en mand umotiveret havde slået sønnen, og at voldsmanden nu blev tilbageholdt på stedet. Politiet fik kontakt til både den tilbageholdte mand, som var en 53-årig mand fra Greve. Han havde slået forurettede, der luftede familiens hund, et par gange i ansigtet, da han ikke kunne svare på den 53-åriges spørgsmål om, hvad klokken var. Den 53-årige blev sigtet for vold, afhørt til sagen og afslutningsvist bragt til en skadestue til nærmere undersøgelse, da han fremstod noget konfus og udtalte sig uden sammenhæng om sagen. Senere vil han dog høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel – Krogen, Tune – Greve

Torsdag d. 1 marts kl. 20.10 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Gadstrup for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Mandag-fredag: 9:30-17:30 - Lørdag-søndag: Lukket

Solrød Medie Hus Solrød Center 12, 1. sal 2680 Solrød Strand Vi bor her.dk udgives hver mandag på www.viborher.dk.

Henning Arlofelt Petersen Solrød Medie Hus hap@solrodmediehus.dk

Jimi A. Bøgevig

Solrød Medie Hus jab@solrodmediehus.dk

Lotte A. Bøgevig

Solrød Medie Hus lab@solrodmediehus.dk

Jan Rossil

Solrød Medie Hus jr@solrodmediehus.dk

Annette Thomsen

Beige Grafisk Design at@beige.dk


3

Sous Vide

VORES dygtige fagfolk

SASHI

Beef

Lover

Mørksejspakker med rødløg, squash, cherrytomater og frisk mozzarella

Nyhed i MENY

Førsteklasses fangst

Strandby Fisk er det bedste fra havet – fisket, håndteret og serveret med respekt. Der er fuld sporbarhed, for vi kender de danske kuttere, der lander fisken og har egne opkøbere på fiskeriauktionen i Strandby hver morgen. Vi flår, fileterer og pakker alt ved håndkraft, inden vi kører varerne til din MENY. Og vi gør det hele hver dag, så du får frisk kvalitetsfisk på din tallerken. Strandby Fisk fås kun i MENY.

STRANDBY FISK DANSKE MØRKSEJLOINS

250 G

25-.

Kg pris 100,00.

MENY SOLRØD:

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

hele solrøds fødevaremarked

ælder fra Tilbudene g 5. marts, mandag den 2018. en 11. marts d g a d n sø . t.o.m Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


4

Konfirmander samler ind til mennesker i nød Søndag den 11. marts har Folkekirkens Nødhjælp sin årlige husstandsindsamling – kaldet sogneindsamling. For første gang i Solrød Sogns historie skal 36 konfirmander ud med indsamlingsbøsserne som en del af deres konfirmationsforberedelse. ”Sigtet med at få konfirmanderne til at samle ind er dobbelt. Dels lærer de om diakonalt arbejde, som ikke er det mest synlige i folkekirken, og dels skal de vide, at de kan gøre en frivillig indsats i f.eks. en sportsforening, en kirke eller en kulturinstitution. Frivilligt arbejde er kulturbærende i Danmark, og uden alle de frivillige, ville foreninger, klubber m.m. ikke kunne eksistere”, forklarer præst Carsten Mølgaard Hansen. Det er hans konfirmander, der skal ud at stemme dørklokker et par timer den 11. marts. I starten var konfirmanderne skeptiske over at bruge en søndag på indsamlingen. Men det hjalp, da de hørte, at mange andre konfirmander og unge i hele landet har den samme tjans den pågældende søndag. Sogneindsamlingen mobiliserer hvert år 20.000 indsamlere, og takket være det kirkelige bagland er ca. en tredjedel af indsamlerne konfirmander, spejdere, FDF’ere og andre ungdomsorganisationer. Pengene fra Folkekirkens Nødhjælps indsamling går til verdens fattigste og nødlidende. Inden indsamlingen taler Carsten Mølgaard Hansen med konfirmanderne om, hvad pengene præcist går til,

BRIDES BY KALISZAN
 UDLEJNING OG SALG AF KJOLER

Såpengene står foråret for døren – konfi rmander og brudepar springer ud. Brug på guldet, og find i stedet en skøn kjole til en billig penge Er du på udkig efter en salon. brudekjole, i den charmerende som vil gøre dig smuk, uden at ruinere dig? Vintage – retro – nyere og heltatnye brudekjoler til den store dag. Eller mangler du stadig finde konfirmationskjolen? Vi har også et udvalg af gallakjoler og konfirmationskjoler. www.bridesbykaliszan.dk www.bridesbykaliszan.dk

contact@bridesbykaliszan.dk Tlf. 24522810 bridesbykaliszan@yahoo.dk Tlf. 24522810 Åsvej3,3,Jersie, Jersie,2680 2680Solrød Solrød Åsvej for åbningsdage Så ring og book Check en tid hjemmesiden til prøvning hos Brides by Kaliszan 2452 2810

Brides by Kaliszan sælger primært vintage og brugte kjoler, som tilpasses kunden.

hvor meget hver konfirmands indsats betyder, og hvor vigtigt det er at være med til at yde en forskel for mennesker i nød.

fortæller en kvindelig frivillig, hvordan hun hjælper til ved familiegudstjenester og andre arrangementer i Solrød Strandkirke og Solrød Kirke. Hun har desuden været frivillig i en lokal sportsklub, så hun har masser af erfaring at øse af. Bagefter deltager konfirmanderne i højmessen, og når de vender hjem med forhåbentligt godt fyldte indsamlingsbøsser, venter der pizza og mulighed for at snakke om deres oplevelser.

Billedtekst: 6.000-7.000 unge deltager hvert år ved Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling. ”Konfirmanderne får et indblik i, at ikke alle mennesker har de samme vilkår som os i Danmark. Vi er ikke født lige, og de, der bor i en flygtningelejr uden vand eller lever i fattigdom, kan ikke bare lige tage sig sammen og få et godt liv. Det kan godt være, at de unge har en afmagt overfor katastrofer, men det må ikke blive afgørende for, hvordan vi er som mennesker. Jeg håber, at de finder ud af, at ved at yde deres, kan de være med til at gøre en forskel for nogle mennesker i nød”, siger Carsten Mølgaard Hansen. Søndagen skal ikke ”kun” bruges på at samle penge ind. Inden sogneindsamlingen

”Derefter bliver pengene talt op, og sammen skal vi snakke om resultatet, og hvilken forskel de her penge kan være med til at gøre. Det bedste vil være, hvis konfirmanderne får lyst til at samle ind igen eller involverer sig i andet frivilligt arbejde”, siger den håbefulde præst, der også opfordrer andre til at samle ind. Hvis du har lyst til at give en hånd med, kan du melde dig direkte til hos Folkekirkens Nødhjælp – blivindsamler.dk. Lokalt kan du melde dig til på indsamler@solrodkirker.dk eller på menighedsrådsmedlem og indsamlingsleder Ole Rathmanns mobil 5614 0055.


5

LIV OG GLADE HVERDAGE ————————— es i MENY Solrød Varer som før

GESTUS JUICE

Flere varianter. 1 liter. literpris v/ v/11 stk. 18,-. v

PR. STK.

18-. 18

BANDEROS TORTILLA TORTILLA, CHIPS, CHIP CHIPS SKALLER ELLER SAUCE

GRØN BALANCE ØKOLOGISKE GRØNTSAGER

Flere ere varianter. vari 135-370 g. Max. kg pris v/1 stk. 74,07.

Flere varianter. 400-500 g. Max. kg pris v/1 pose 25,00. 0. Frost

PR. POSE

10-. PR. STK.

10-.

GESTUS PIZZA ELLER PØLSEHORN Flere varianter. 350-480 g. Max. kg pris v/1 stk. 57,14. Ma Frost Fro

PR. STK.

20-.

SPAR OP TIL 995

MENY SOLRØD:

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

hele solrøds fødevaremarked

ælder fra Tilbudene g 5. marts, mandag den 2018. en 11. marts d g a d n sø . t.o.m Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


6

Den tårnhøje hund 2 Den Tårnhøje Hund er tilbage med en ny forestilling på Solrød Bibliotek lørdag d. 10. marts kl.11.

Fra pensionist til masterhypnoterapeut og hypnotisør

ikke. Samtidigt bliver han hele tiden forstyrret af den Tårnhøje hund. Billetter a 40 kr kan købes på: Solbib.dk Målgruppe 3-8 år

50%

Få i rabat*

I Hyldebærhaven 5 i Solrød findes en hypnoseklinik. Den har faktisk været der siden 2015, hvor indehaveren, den i dag 73 år gamle Bjarne Olesen, blev uddannet som hypnotisør og hypnoterapeut hos ExtraCare Hypnoseskole i Dianalund.

uddannelsen til hypnotisør og hypnoterapeut startede. I maj 2017 blev han færdiguddannet som masterhypnoterapeut, hvilket indebærer masser af hypnoseteknikker, sygdomslære, psykologi, anatomi og klinikdrift. Bjarne er medlem af verdens største hypnoseorganisation, amerikanske NGH, som også har en dansk afdeling. Han er endvidere SAPog RAP-godkendt – hvilket er interesseorganisationer, som er godkendt af sundhedsstyrelsen. Bjarne har siden åbningen haft mange klienter, - fx til vægttab, søvnproblemer, stress, stammen, tobaksafvænning, sukkertrang og m.a. Klienter skal påregne 3 besøg, men ofte er der styr på problemet allerede efter første session. Nu nærmer eksamenstiden sig, og hvis nogle er nervøse i vores nye butik på Solrød Strandvej 97 eller bange for eksamen, kan StAnDARD glAS oPtiFog glAS dette også afhjælpes med OPTIFOG GLAS hypnose, som er et fantastisk Den ny teknologi moD Dug og uskadelig redskab til at Karina Skotte Marianne Skotte løse mange problemer. Nu er det slut med glas, der dugger, når du dyrker sport, Mange spørger, om alle kan os på drikker varm kaffe eller kommerBesøg ind fra kulden. hypnotiseres. Og svaret er, at Kom ind til en gratis demonstration. Solrød Strandvej 97 næsten alle kan hypnotiseres, Karina Skotte Marianne Skotte hvis de selv ønsker det, men det er også betingelsen. Nogle få er bange for ikke at vågne i vores nye butik på Solrød Strandvej 97 StAnDARD oPtiFog glAS igen efter hypnosen. Det er glAS endnu aldrig sket, men nogle OPTIFOG GLAS OPTIFOGAnn2011_176x250mm.indd 1 20-09-2011 11:23:19 synes hypnosen er så behage-D e n n y t e k nologi moD Dug * Betingelser: Tilbuddet gælder ved valg af udvalgte Essilor glas med en af disse ligt afslappende, at de nødigt Karina Skotte Marianne Skotte vil ud af trancen – men det Solrød Strandvej • 5614 overfldyrker adebehandlinger: Crizal Forte100 UV,•95Crizal Sun5636 UV og Crizal Prevencia. Skotte Marianne Skotte Tlf. 5614 5636 Nu altid er detefter slut et med glas, der dugger, når du Karina sport, Solrød Center www.brillegalleriet.com kommer de nu drikker varm kaffe eller kommer ind fra kulden. Mandag-fredag: 9:30-17:30 - Lørdag-søndag: Lukket par minutter. Kom ind til en gratis demonstration.

VI ER I FORÅRSHUMØR OG GIVER DIG PÅ DINE NYE BRILLEGLAS

50%

Passer brillerne stadig til øjnene?

Passer brillerne stadig til øjnene?

© essilor international – RCS Créteil 712 049 618 – may 2011. © optifogtm is a trademark of essilor international. © essilor® is a registered trademark of essilor international.

*Betingelser: Tilbuddet gælder ved køb af komplet brille med udvalgte Essilor glas incl. anitreflex og hærdning. Tilbuddet gælder til og med 8. marts.

© essilor international – RCS Créteil 712 049 618 – may 2011. © optifogtm is a trademark of essilor international. © essilor® is a registered trademark of essilor international.

Bjarne blev pensioneret i 2009 efter et spændende arbejdsliv, hvor han efter realeksamen i 1960 var arbejdsdreng hos det lokale stenhuggerfirma, senere ansat på eksportlageret hos LEGO i Billund og samtidig musiker i et lokalt band fra 1958 – 1966. I 1964 blev han indkaldt til Livgarden, hvor han efter 5 år sluttede som oversergent som 25årig.. Derefter blev det til 16 år i politiet – heraf langt størstedelen som kriminalassistent i Rigspolitiet og endelig afsluttende 25 år som tyverikonsulent og erhverstaksator hos topdanmark forsikring, hvorfra han blev pensioneret i 2009. Bjarne har – fra han var en stor dreng hjemme i Give – interesseret sig for det lidt alternative, som f.eks. jordstråler, pyramidekraft og ikke mindst hypnose. Det var også meget spændende dengang at opleve, at det lokale postbud havde ”overnaturlige evner” - nærmest var kendt i byen som ”klog mand”, som kunne fjerne vorter og ringorme m.m. bare ved at komme med nogle besværgelser og uden overhovedet at røre ved personen. Men, i sommeren 2015 under ophold i sommerhuset ved Storebælt, læste Bjarne en artikel i en lokalavis fra Kalundborg, at der i Dianalund fandtes en hypnoseskole, ExtraCare. Så var det slut med pensionisttilværelsen, og

En hyggelig humoristisk familieforestilling for de mindste, om en mand der vil slappe af i sit sommerhus med dejlig musik, men der skal også saves brænde laves mad og vaskes op og det gider han

Kom og besøg os

Få en synsprøve. Det er sund fornuft.

Kom og besøg os

BUTIKSLOGO OG INFO

Solrød Strandvej 97 2680 Solrød

5614 5636

Besøg os på


7

2 grenet Orkideer

PR. BAKKE

25-. 25

Flere farver

PR. STK

PR. BAKKE

PR. BAKKE

30-.

10-.

Lander-Jenkins Pinot Noir Californien 75 cl. Literpris v/2 flasker 139,97.

Pinot Noir i dette priseleje kan være en skuffende oplevelse mange steder i verden, men med Lander-Jenkins går du ikke forkert i byen: Her er tale om 100% Pinot Noir fra Californien med lagring 6 måneder på en blanding mellem franske og amerikanske egetræsfade. 5 stjerner - Ekstra Bladet: Sælges også i Chardonnay udgaven...

PR. FLASKE

PRISFALD 95 209

2014 Viña Pedrosa El Pedrosal Crianza, Ribera del Duero, Spanien. Lavet på 100% Tempranillo. 12 måneders lagring i 1-3 år gamle franske og amerikanske egetræsfade. Fornem aroma med nuancer af bl.a. trøffel, chokolade, solbær og kærnemælk. Smagen er saftig kombineret med Tempranillos varme, krydrede frugt. Fornem fløjlsagtig tekstur med bløde tanniner i eftersmagen. Sublimt og klassisk match til f.eks. grillet eller braiseret lam og oksekød.

v

209

199-.

95

HALV PRIS

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

149

2 FLASKER

SPAR 99,90

MENY SOLRØD:

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

PR. FLASKE

PRISFALD 95

95 point - Guía de Vinos 91 point - Parker/The Wine Advocate: 90 point - Wine Spectator: 90 point - Vinous:

2 FLASKER

inhandel

50-.

hele solrøds fødevaremarked

ælder fra Tilbudene g 5. marts, mandag den 2018. en 11. marts d g a d n sø . t.o.m Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


8

Tre konkrete initiativer skal sikre Solrød mod oversvømmelser

Diger, sand og højvandslukker skal holde vandet væk, når der i fremtiden er risiko for oversvømmelser. Det er i hvert fald de initiativer, som Solrød byråd vil arbejde videre med efter at være blevet præsenteret for udviklingsgruppens anbefalinger mandag aften. Mandag aften blev byrådet præsenteret for en række forslag, der skal sikre Solrød mod oversvømmelser i Køge Bugt i fremtiden. Forslagene er udarbejdet af den udviklingsgruppe, byrådet nedsatte i 2015 bestående af repræsentanter fra de fire grundejerforeninger langs stranden, Danmarks Naturfredningsforening samt Solrød Kommune. Det store fælles ønske var at finde en løsning, der bevarer strandens naturlige udtryk med sandstrand, klitter og laguneområde. Ønsket er

til stor glæde for alle parter gået i opfyldelse, fortæller borgmester Niels Hörup: ”Grundejerforeningerne er gået ind i det med liv og sjæl, og det skylder vi dem en stor tak for. Det har krævet en grundig proces, mange møder og vigtigst af alt et stort engagement at komme hertil,” siger Niels Hörup og fortsætter: ”Stranden har en helt speciel plads i manges hjerter her i kommunen, og derfor var det vigtigt for alle parter, at vi ikke skulle ind og pille for meget ved det, vi holder af. Samtidig er risikoen for

oversvømmelser en reel udfordring, vi står overfor, og som vi er nødt til at finde en løsning på. Så jeg glæder mig over den løsning, man er kommet frem til i fællesskab,” siger Niels Hörup. Diger, sand og højvandslukker Helt overordnet har udviklingsgruppen arbejdet med tre forskellige løsninger. Ved Staunings Ø-området i den sydlige del af Solrød er man blevet enige om at etablere et dige på indersiden af lagunen. Det sker ved at hæve den eksisterende sti, der går fra Ventegodtsvej til Lyngagervej, hvorefter diget fortsætter til Skensved Å – dog uden sti. På kyststrækningen mellem Staunings Ø og Trylleskoven er man blevet enige om at styrke klitterne. Det sker ved at fylde sand i de dybe dele

af klitterne, så det laveste punkt er to meter over havets overfalde. På den måde sikrer man, at vandet ikke kan løbe igennem fordybningerne. Den tredje og sidste løsning går på at etablere et såkaldt højvandslukke ved Karlstrup Mosebæk, Solrød Bæk og Skensved Å. Det betyder, at man ved risiko for oversvøm-

melse kan lukke vandløbene, så man holder vandet fra havet ude af vandløbene. Byrådet var enige om at gå videre med sagen, og udviklingsgruppens anbefalinger skal derfor forelægges Kystdirektoratet som næste led. Udgifterne til projektet beløber sig i godt 12,5 mio. kr. Den endelige økonomiske

fordeling mellem kommune og borgere er endnu ikke besluttet, men på byrådsmødet mandag aften vedtog man dog principperne for fordelingen, som tager afsæt i, at alle, der får gavn af kystsikringen, er med til at betale.

Stærke farver og former – en markant udtryksform

Den lokale billedkunstner Linda Williams udstiller fra torsdag d. 1. marts til og med lørdag d. 31. marts sine malerier på Solrød Bibliotek.

Linda Williams er til stede d. 31. marts for såkaldt at ”af fernisere” sin udstilling. Linda Williams arbejder som kosmetolog, er gift og har 2 børn. Alligevel bliver der tid til at dyrke den store interesse for maleriet. ”Jeg har tegnet og malet

hele mit liv og de seneste år har jeg fået bedre tid til min hobby, da børnene er blevet større”, fortæller Linda Williams og fortsætter: ” Jeg laver overvejende farverige malerier udført i akrylmaling. Nogle på lærred og andre på Yupo, som er et syntetisk fremstillet papir på 100 % polypropylen, der ikke absorberer farven, men lader den ligge på overfladen med et glat og farvestærkt udtryk”. Og Linda Williams fortæller videre om sit arbejde med maleriet:” Jeg elsker at lege med  farver og former, maler gerne både abstrakt og figurativt. Det er meget efter sindsstemning, når jeg maler. Det gælder såvel årstider som farver i naturen. Nogle

malerier er rent abstrakte, andre er tydeligt inspireret af naturen. Nogle endda tydeligt figurative”. ”Jeg elsker at omgive mig med farverige malerier. Jeg har tidligere udstillet i Kunsthuset Løvens hule, der er et kunstnerfællesskab i Lellinge ved Køge, samt Kontorhotellerne og Teglværket Sydhavn i København”, afslutter Linda Williams den lille fortælling om sit virke som billedkunstner.

Lev for helvede Lev for helvede - Videnscafé på Solrød Bibliotek torsdag d. 15. marts kl. 17-18 Lokale Bettina Tammaro fortæller om sine skøre, svære og skønne livsoplevelser serveret med humor og respekt for den alvor, der også er en del af pakken. Bettina er 51 år og uddannet folkeskolelærer med bachelor i specialpædagogik. Merkonom i coaching og healer med et drys af clairvoyance.

Bettinas nye bogudgivelse ”Lev for helvede” handler om at leve i nuet, hvordan du får nye ideer og prioriterer det liv, du altid har ønsket dig. Bettina er nok mest kendt for sin deltagelse i Robinson Ekspeditionen 2013, 2017 og andre reality programmer som Wipe out og Hjælp, jeg er i Japan. Bettina har haft et begivenhedsrigt liv og har ikke altid taget den nemme og ”rigtige” vej i livet. Bettina har to gang været ramt af kræft. Hun valgte at takke nej til kemoterapi og stråler og brugte i stedet to

år på at helbrede sig selv naturligt. Bettina er på femte år 100 % raskmeldt og fortæller om de værktøjer, hun bruger og hvordan hun går efter passionen i livet uden skrupler. Bettinas er en ærlig og ligefrem formidler, båret af stor optimisme og ukueligt livsmod. Det er gratis at deltage i videnscaféen, men kræver tilmelding på www.solbib.dk


9

FESTMESSE

SØNDAG D. 17. MARTS KL. 10-14

Skal der holdes FEST i 2018 / 2019 så er denne begivenhed noget for dig! Kig forbi og hils på de lokale leverandør. OBS Foregår hos Handy –udlejning, Fabriksvænget 18, Viby

Vores hyggelige café kan danne rammen om din næste fest eller en hyggelig middag, frokost eller brunch for dine gæster. Ønskes der at afholde et arrangement i cafeen er vi behjælpelige med at tilpasse det efter jeres behov og ønsker! Vi har plads til ca. 70 gæster, ved små hyggelige borde.

R PÅ E T T E ILL INE B EN.DK

KØB D LBILLETT KA

LO

Skal der holdes FEST derhjemme, leverer vi gerne maden. Sammensæt menuen efter deres eget valg fra vores hjemmeside og nyd festen i eget hjem.

GHITA NØRBY & LARS HANNIBAL ONSDAG D. 9. MAJ. KL. 18:30

En aften med fortællinger og skøn musik. Vi serverer en let anretning. Pris pr. pers. inkl. menu kr.

hos Bodil HVER ONSDAG

ONSDAGS-MENU

HVER ONSDAG KL. 11.30 – 14

Pris pr. pers. kr.

MORS DAG

PÅSKEFROKOST

Serverer vi en varm middags ret.

79,-

GODE DANSKE RETTER

FORSKELLIGE RETTER HVER UGE - F.EKS:

Forloren hare m. hvide kartofler og skysauce, Husmands koteletter med tilbehør, Hamburgerryg med tilbehør, Gullasch med kartoffelmos, Svine kotelet m. stegte kartofler og sauce, Hakkebøf med bløde løg, Skipperlabsskovs, Rullesteg med kartofler og skysauce, Dagens fisk, Kyllingebryst med tilbehør

SØNDAG D. 13. MAJ KL. 10-13

SKÆRTORSDAG D. 29 MAR. OG LANGFREDAG D. 30. MAR. KL. 12-16

Nyd påskens helligdage, hvor vi serverer en lækker påske-buffet. Pris pr. pers. kr.

189,-

Vi glæder os til at fejre alle skønne mødre på denne herlige dag. Vi serverer lækker brunch-buffet med kaffe og et glas bobler. Pris pr. pers. kr.

169,-

PINSEFROKOST

VINAFTEN M. GRILL

SCT. HANS AFTEN

Skoven er sprunget ud og blevet grøn, så vi fejrer Pinsen. Vi serverer lækker pinsefrokost-buffet. Pris pr. pers. kr.

Vi inviterer til vinsmagning af sommerens grillvine, guidet igennem af Sommerlier Klaus Bødker Evald fra Kjær Sommerfelt. Vi starter grillen. Pris pr. pers inkl. menu kr.

Vær med når vi fejrer årets længste dag med midsommerbål, sang og mad. Husorkesteret ROK & RUL spiller. Vi serverer en lækker 2-retters menu. Pris ikke fastlagt.

SØNDAG D. 20. MAJ KL. 12-15

189,-

FREDAG D. 1. JUNI KL. 18:30

299,-

hos Bodil HVER TORSDAG

Wienerschitzel

Hver anden torsdag, lige uger serverer vi kalve Wienerschnitzel med brasede kartofler, ærter & skysovs. Pr. person kr.

LØRDAG D. 23. JUNI KL. 18:30

Torsdags Flæsk

Hver anden torsdag, ulige uger serverer vi stegt flæsk ad libitum med hvide kartofler, persillesauce, rødbeder. Pr. person kr.

149,-

Bordbestilling til ALLE arrangementer

350,-

99,-

Hønskevejen 4 · 4130 Viby Tlf. 21 29 27 52 · cafe@bodilsmad.dk

www.bodilsmad.dk /Bodils landkøkken


10

Vi bor her .dk

GREVE

Ny formand for Karlslunde Fodbold Fodbold: Søren Riis (57) bliver ny formand for Karlslunde Fodbold. Han afløser Casper Laweatz på posten. Casper fortsætter som menigt bestyrelsesmedlem. Søren Riis flyttede med familien til Karlslunde Landsby for 20 år siden og ”genstartede” fodboldkarrieren på veteranholdet i Karlslunde, hvor han ret hurtigt blev holdleder. Senere var han medstifter af Landsbyen FC som spillede på Karlslunde skole. Med alderen kom der flere skader hvorfor fodbolden blev lagt på hylden for 3 år siden men nu vender han altså tilbage til fodbolden. ”Jeg må indrømme, at jeg har savnet at spille fodbold og ikke mindst sammenholdet og livet omkring klubben” udtaler Søren Riis og fort-

sætter ”Da jeg blev opfordret til at stille op til formand for Karlslunde Fodbold lod jeg mig hurtigt overtale, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med de øvrige i bestyrelsen, og alle de andre frivillige ledere, der på hvert deres område gør en stor indsats for fodbolden i Karlslunde” Om Søren så også starter med at spille fodbold igen må tiden vise. Foreløbig har han meldt sig ind i klubben på ”Fitness holdet” hvor flere af hans gamle holdkammerater spiller i dag. Søren har i mere end 30 år arbejdet i mediebranchen, hvor han blandt andet har været salgsdirektør for Sjællandske Dagblade, administrerende direktør for Metroxpress og senest administrerende direktør for Politikens Lokalaviser. Søren er gift med Karen, og tilsammen har de tre voksne børn, som alle er flyttet hjem-

mefra. Derudover tæller familien hundene Aksel og Elmer på 3 år. For et år siden flyttede familien til drømmehuset på Greve Strandvej, hvor ikke mindst Aksel og Elmer nyder godt af de lange ture på stranden.

Til og med marts måned giver jeg personligt 20% rabat på klipninger hvis du skriver “netavisen” i kommentarfeltet når du booker din tid eller gør opmærksom på det når du ringer.

Frisør Linda/ v. Tangrid & co.

46 15 24 97 Hundige Strandvej 205 – 2670 Greve onlinebooking: www.frisoertangrid.dk

Mangler Greve kommune en ensartet indsats for ordblinde elever?

Se læsebrevet, som vi bragte d. 16. februar HER

Svar på læserbrev om ordblindhed i Greve Kommune Rikke Madsen skriver i et læserbrev, at Greve Kommunes indsats over for ordblinde elever er mangelfuld. Hun hævder blandt andet, at vi ikke opdager ordblindhed hos elever, at vi ikke hjælper ordblinde elever nok, og at der ikke er et ordentligt tilbud til ordblinde elever, som ønsker at tage 10. klasse. Jeg vil gerne starte med at sige, at vi i Greve Kommune har stor fokus på ordblindhed i folkeskolen. Derfor har vi tilrettelagt en systematisk og tæt opfølgning på alle vores elevers læseudvikling. Vi anvender både sprogvurderinger og screeningsredskaber i

indskolingens 0. – 3. klasser. Og fra 3. og 4. klasse benytter vi ordblindetesten fra ministeriet. Vi har desuden udnævnt en ordblindeansvarlig på alle skoler, som typisk er skolens læsevejleder. Og hvis det viser sig, at et barn har læsevanskeligheder eller er ordblind, så udarbejder skolen en handleplan med en individuelt tilrettelagt og målrettet indsats. 10. klasseskolen har også mange erfaringer med ordblinde unge, og de har lige som alle andre skoler tilknyttet en læsevejleder. Derudover tilbyder 10. klasseskolen valgfag i små hold, hvor de unge

kan få særlig støtte, så de bliver styrket fagligt samtidig med, at de har fokus på den vigtige overgang til en ungdomsuddannelse. Til sidst vil jeg sige, at vi altid er opmærksomme på, om vi gør det godt nok, og om vi kan blive bedre. Men jeg må nu alligevel sige, at Rikke efter min mening, maler et unuanceret billede af Greve Kommunes indsats over for ordblinde elever. Med venlig hilsen René Kauland Formand for Børne- og Ungeudvalget


11

Vi bor her .dk GREVE Kan din familie score flere mål end naboen? Sport er en rigtig god aktivitet, hvor hele familien kan hygge sig sammen og få en række sjove oplevelser, som man kan grine af sammen i lang tid efter. Derfor inviterer Hundige Boldklub og Greve Nord Projektet alle familier i Greve til gratis fodboldstævne, hvor man spiller sammen mod andre familier. Vi spiller i ValHallen d. 17. marts fra kl. 10-14, og man behøver ikke være hverken være den nye Cristiano Ronaldo eller have en super kondi for at være med. Det vigtigste er, at man har lyst til at have en sjov dag sammen med sin egen familie og andre børnefamilier fra hele Greve. Grin og gode minder ”Der er mange børnefamilier, der har rigtig travlt i hverdagen. Mor og far går på arbejde, børnene skal passe skole, lektier og fritidsinteresser og så er der vasketøj, rengøring og praktiske gøremål. Desværre glemmer vi nogle gange også at have det sjovt sammen, fordi tidsplanen skal gå op. Derfor er det er meget vigtigt, at vi husker også at skabe gode minder sammen som familie, da det styrker fællesskabsfølelsen internt i familien og giver et bedre sammenhold,” siger Burcu Ebru Habibi, der er børne- og ungemedarbejder i Greve Nord Projektet, den boligsociale helhedsplan i Greve Nord. ”Fodbold er en rigtig god måde at tilbringe tid sammen som familie, da man har det sjovt sammen og samtidig

øver sig i at samarbejde, lytte og kommunikere. Og så er det altid godt med lidt motion og sved på panden,” fortsætter hun. Konkurrencer og sjov Når man ikke selv spiller, vil der også ved stævnet være små konkurrencer, mulighed for at købe lidt mad i cafeteriet eller heppe på de andre hold. Annahelena Skov Iversen fra Hundige Boldklub glæder sig til at byde familierne velkommen. Hun forklarer, at et familiestævne er en god måde at skabe sunde interesser hos børn og voksne i området. Fordi stævnet er for hele familien, er det håbet, at det også kan få nogle af de beboere med, der ellers ikke laver så meget motion, fordi de så kan følges ad og hygge sig sammen samtidig. ”Man slår to fluer med et smæk. Man får lov til at tilbringe tid sammen som familie, samtidig med at man er fysisk aktivt. Familiestævnet er en aktivitet for hele familien, og vi håber at mange har lyst til at samles til en hyggelig dag i ValHallen”, siger hun. For at få gang i spillet skal man være minimum fire på et hold, og mindst to af deltagerne skal være under 14 år. Men Annahelena Skov Iversen understreger, at man naturligvis også er meget velkommen til at deltage, selvom man ikke kan stille med et fire-mandshold. Så bliver der lavede blandede familiehold. ”Stævnet lægger vægt på det sociale, og vi ønsker derfor så mange deltagere som muligt. At man ikke er nok i familien, der har lyst, skal ikke være en begrænsning”, påpeger hun. Udover at man får en masse gode oplevelser sammen som familie, vil der naturligvis være flotte præmier til vin-

Sidste år deltog omkring 100 børn og unge i en lignende fodboldturnering, som boldklubben og Hundige Boldklub afholdte. Men i år er det hele familien, der er inviteret. derne – og måske endda muligheden for at blære jer lidt overfor nabofamilien, hvis man vinder. Tilmeld jer Tag fat i børnene derhjemme, din mand eller kone, søskende, fætre og kusiner og meld jer til. I tilmelder jer ved at skrive jeres holdnavn og antal familiemedlemmer til Annahelena Skov Iversen fra Hundige Boldklub på 23611380 / annahelenahbk@gmail.com eller Burcu Ebru Habibi fra Greve Nord Projektet 60354677 / beh@bo-vest.dk Familiefodboldstævnet foregår d. 17. marts kl. 10-14 i ValHallen, Hedelunden 2, og det er gratis at deltage. Tilmeldingsfristen er 16. marts.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Fodbold er en god måde at skabe sammenhold i familien, fordi det er den fælles indsats, der er afgørende. På billedet ses søskendeparret Ibrahim og Meryem Akkaya, der begge er vilde med at spille fodbold.

på www.viborher.dk/solrodportalen/


12

Hos Smeralda handler alt om kvalitet, gode råvarer og tilfredse kunder Når borgere i Solrød vil have en ekstra god aromatisk forkælelse, kan de besøge restaurant Smeralda. Der er nu endnu mere at glæde sig til, når den nye menu kommer på kortet tirsdag den 6. marts. Af Randi Pedersen

Det nye menukort byder på flere retter med pasta, kød, fisk og salater. De mest populære retter fra det tidligere menukort er dog stadig at finde på det nye. Udvidelsen af menukortet består nu også af en 5-retters surpricemenu samt en 7-retters gourmetmenu, hvor der er skruet ekstra op for eksklusiviteten. Som altid er der hver uge en ny

3-retters specialmenu, som er ud over menukortet. Restaurant Smeralda holder også åbent for frokostgæster. Her bydes der også på sandwich og burgere mellem kl. 11.00-16.00. Lørdag og søndag er det også muligt at bestille brunch fra kl. 10.00. Som noget helt nyt og for at hylde Italien vil der fremover være italiensk aften med regionale retter og levende italiensk musik ca. en gang om måneden. For at tage hul på gæsternes weekend, bydes der hver fredag eftermiddag på fyraftenscocktails kl. 14.0017.00. Også fredag og lørdag kl. 21.00 til midnat afholdes cocktailaftener. Større selskaber Til blandt andet fødselsdage, konfirmationer, barnedåb eller andre store begivenheder leverer Smeralda mad ud af huset, hvor kunden sammen med personalet i køkkenet

bliver enige om en buffet, der passer til lejligheden. Det er også muligt at holde sin store dag i restaurantens lokaler på Solrød Strandvej 66. Personalet Smeralda drives af indehaver og kok Ali Corap, køkkenchef Sandro Salvoni og bestyrer David Corap samt deres ansatte. Flere kommer fra Italien og en af kokkene kommer fra Frankrig. Mange af de ansatte kender hinanden fra tidligere ansættelser på andre restauranter og ifølge Sandro Salvoni er det gode og tætte samarbejde årsagen til, at der altid er smil blandt personalet og samarbejdet fungerer. Alt personale hos Smeralda er uddannet og professionelle. Råvarerne Mange af råvarerne importeres direkte fra Italien for at få gode autentiske råvarer af høj kvalitet. Frugt og grønt

kommer fra grønttorvet i København flere gange om ugen for at sikre friske produkter. Drikkevarer kommer direkte fra leverandørerne. Resten af råvarerne kommer fra Inko og Ello Food. Der stilles høje krav til råvarernes kvalitet. Smeralda åbnede i juni 2017

og er en ud af tre spisesteder med samme navn. De to andre ligger i Karlslunde og Strøby Egede. I Solrød ligger den mest eksklusive af restauranterne. Dette valg tog indehaver Ali Corap, fordi han synes, at borgerne i Solrød fortjener en god restaurant.

Han fortæller også, at han er taknemmelig for den gode modtagelse og mange besøg i Smeralda. Der er åbent alle hverdage kl. 11.00-21.30, i weekenden åbnes dørene allerede kl. 10.00. Læs mere om Smeralda og deres delikate retter på smeralda.dk.


LAMPE OUTLET STORT UDVALG I LAMPER

Kom og tøm en container med lamper i 3 farver 2. sortering. Pendler Lampe Før 299,-

NU 100,-

Bord Lampe Før 299,-

NU 120,-

Gulv Lampe Før 399,-

NU 150,-

LAMPE OUTLET SPAR

50%

SPAR

70-80%

ALT SKAL VÆK !

SPAR

60%

TØM OUTLET LAGERET LAMPE OUTLET Fabrikssalg Københavnsvej 84 • 4600 Køge • Tlf. 51 30 23 02 www.facebook.com/fabrikssalg.net www.pwtrade.dk

13


14

Affaldsindsamling d. 22. april 2018 Der har i den senere tid været en del debat på Facebook bl.a. om manglen på skraldespande med henkastet affald i naturen til følge.

Du har i april mulighed for at være med til at holde kommunen pæn ved at deltage i Danmarks Naturfredningsforenings store landsdækkende affaldsindsamling den 22 april. Alle kan deltage. Både store og små vil landet over i en fælles indsats sørge for, at

mindske affald i naturen. Vi håber også du med familie og venner vil være med. Du kan frit vælge, hvor du vil samle ind. Vælg f.eks. en af Solrøds parker, ejerforeningens grønne område eller hegn langs stier og grønne områder. Natur er ikke kun strand og skov. Du kan allerede nu aftale

med venner i sportsforeningen, vejlauget, grundejerforeningen eller din øvrige omgangskreds, at i vil deltage - og senest 3. april tilmelde jer på www.affaldsindsamlingen. dk/sondag. Her kan du også læse mere. Efter tilmelding vil I modtage affaldssække mm., så I er klar den 22. april. Har I samlet mere affald,

end der kan være i egne affaldssække eller ejendommens container, kan afhentning aftales på tlf. 20123780 om eftermiddagen søndag d. 22. april. PS. Bilka støtter igen i år affaldsindsamlingen med 1 kr. for hvert kilo affald, der indsamles i Bilka-affaldssække. Fra den 2. april kan kun-

derne afhente affaldssække i Bilka og fra 13. april aflevere det indsamlede affald i Bilka. Hver afleveret affaldssæk giver et lod i lodtrækningen om et gavekort til Bilka. Læs mere på www.bilka.dk.

DIN LOKALE HÅNDVÆRKER ELEKTRIKER

EL-INSTALLATIONER EL-INSTALLATIONER • • • • • • • • • • • • •

Nybygning Nybygning Nybygning Tilbygning Tilbygning Tilbygning Reparation Reparation og og vedligeholdelse vedligeholdelse Reparation og vedligeholdelse • Nybygning Energibesparelser Energibesparelser • Tilbygning Tilbygning • Energibesparelser Solceller • Solceller • Reparation Reparation og og vedligeholdelse vedligeholdelse • Solceller • Energibesparelser Energibesparelsertil fibernet EDB-installation EDB-installation til fibernet • Solceller EDB-installation til fibernet • EDB-installation til fibernet

EL-INSTALLATIONER

AUTORISERET EL-INSTALLATØR I SOLRØD

DØGNVAGT 60 60 60 44

TRANSPORT

GREVE SOLRØD TAXI

!

Til lufthavnen og retur, gives der på hjemturen kr. 100,- rabat mod forvisning af Taxi bon.

Husk os! 70106666

eller via vores nye app!

Vi husker dig!

• EDB-installation til fibernet Altid god og hurtig service

wJohansen Johansen

Indehaver Stig Indehaver Johansen Stig Johansen

wJohansen Johansen

aut. aut. el-installatør el-installatør & & ingeniørfirma ingeniørfirma aut. el-installatør & ingeniørfirma

Skolevej 14 · Havdr .wjohansen.dk · wjohan Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk

TØMRER

Sikre elinstallationer i mere end 90 år

Indehaver Indehaver Stig Stig Indehaver Johansen Johansen Stig Johansen

Skolevej 14 - Havdrup - Tlf.: 46 18 50 10 www.wjohansen.dk - post@wjohansen.dk

GULVSERVICE

aut. aut. el-installatør el-installatør & & ingeniørfirma ingeniørfirma aut. el-installatør & ingeniørfirma

Skolevej 14 · Havdrup · 461814 5010 · www.wjohansen.dk Skolevej - Havdrup - Tlf. 46 18·· wjohansen@havdrup.dk 50 10 Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk wjohansen@havdrup.dk www.wjohansen.dk - wjohansen@havdrup.dk Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk

v/ Michael Nielsen

VVS

Alle gulvtyper · Slibes · Høvles · Lakeres · Olieres · Ludbehandling Vi bruger kun Svanemærket produkter. Tlf. 5614 0760 · Mobil 4050 2096 Aut. el-installatør

Klitrosevænget 3, 2680 Solrød Strand Tlf: 30574000 - mn@el-tek.info

Vi kører på hele Sjælland og ingen opgave er for lille eller stor.


15

Hornsleth flytter til Solrød Strand - blot for fire dage

HORNSLETH udstiller 15. – 18. marts i Solrød Center Martin Nielsen og firmaet ELTEK står bag denne unikke chance for at opleve Kristian von Hornsleths vilde malerier i fire dag fra torsdag den 15. til søndag den 18. marts Solrød Strand. Udstillingen omfatter malerier, skulpturer og kunsttryk, er

åben for alle med mulighed for at købe værkerne. Foredrag: Lørdag den 17. marts kl 14 vil Hornsleth selv være tilstede og vil fortælle om værkerne Martin Nielsen fortæller: ”Hornsleth er efter min mening en af få kunstnere i dag der begejstrer mig og som jeg ikke falder i søvn af. Han

formår altid at provokere mig med vigtige samfundsmæssige dilemmaer, og altid med super flotte farver og snedig god humor. Jeg har fulgt hans kunst i mange år og har selv samlet på hans værker, og jeg har altid haft lyst til at dele min passion for Hornsleth-kunsten med alle vore venner, bekendte og alle andre her i Solrød. Nu er det lykkedes at overtale Kristian

til at lave dette unikke event hos os i Solrød Strand.” Hornsleth fortæller: ”Uden passionerede kunstsamlere med store hjerter og mentalt overskud går det slet ikke. Martin formår den svære balance at være et nysgerrigt udadvendt og gavmildt menneske og samtidigt køre en benhård og god forretning. Uden personer som Martin,

der investerer i kulturen, ville vi slet ikke have et spændende kunstliv i Danmark. Jeg ser frem til en række festlige dage i Solrød Strand, og glæder mig meget til muligheden for at fremvise mine værker i dette fremadstormende byområde.”

Udstillingen finder sted i Solrød Center 18a (overfor Super-Brugsen) #HASSS (Hornsleth Art Show Solrød Strand ) Åbningstiderne er: Torsdag til Lørdag 10-18 Søndag 10-16

S S S A H #


16

Diabetesforeningen i Solrød arrangerer

3 spændende foredrag Diabetesforeningen i Solrød arrangerer 3 spændende foredrag Solrød Lokalforening har nu fået programmet med foredrag i foråret 2018 på plads. Der er et foredrag i hver af månederne marts, april og maj. Alle foredrag finder sted i Jersie Sognehus og starter kl. 19.00.

Mandag den 12. marts, kl 19.00: Pernille Blaabjerg. Pernille fortæller levende om blodsukkermåling. Hvorfor skal man måle blodsukker? Hvordan gør man? Hvordan gør man ikke. Pernille demonstrerer de nyeste måleapparater og en app, som kan forbindes via bluetooth til måleapparatet og hvor man direkte kan registrere sine målinger mv. Pernille Blaabjerg er distriktsansvarlig for Sjælland og Bornholm hos Ascensia Diabetes Care. Pernille har tidligere arbejdet som diabetessygeplejerske i mange år på Hvidovre Hospital, så hun har mange års erfaring omkring diabetes. Pernille har for øvrigt selv diabetes, type 1, så hun taler også af egen erfaring. Tilmelding senest 10. marts 2018 til solroed@diabetes.dk

Fælles for foredragene Der skal ikke betales entre til foredragene, som alle finder sted i Jersie Sognehus, Birkevænget 40, 2680 Solrød Strand.

Mandag den 16. april, kl. 19.00: Svenning og Britta Ravn. Svenning og Britta kommer med deres show, som de benævner med kampråbet ”Tag livet – eller tab det!!” og som omhandler restart af Svennings liv efter deltagelse i Chris MacDonalds Uturn2 forløb for overvægtige patienter med diabetes type 2. Svenning var en træt mand på 124 kg, som udelukkende dyrkede Ritter Sport, og tilbragte en del tid henslængt på sofaen og han gik ned fysisk, psykisk og erhvervsmæssigt. Svenning startede så på Uturn2-projektet, som havde til formål ved hjælp af kostomlægning og motion at fjerne behovet for diabetesmedicin, herunder insulin. Svenning og Britta fortæller om hele Svennings omstilling fra fed, syg og livstræt til en livsglad og medicinfri mand, der endda er på arbejdsmarkedet igen. Det er et dialogforedrag på ca. 1½ time med musik. ny viden, digte, rekvisitter, forslag til et sundt diabetesliv og sunde smagsprøver. Tilmelding senest 14. april 2018 til solroed@diabetes.dk

Ved alle foredrag er der kaffe/te med kage. Af hensyn til indkøb skal tilmelding ske senest 2 dage før det enkelte arrangement til solroed@diabetes.dk

Tirsdag den 15. maj: Musiker Søren Brunsgaard (Bom-Bom) Petersen Foredrag med titlen ”Det er et stort arbejde at leve med diabetes – foredrag og erfaringsudveksling for type 1 diabetikere” Med udgangspunkt i sit eget liv fortæller Søren om de udfordringer, fysisk såvel som psykisk, der følger med diagnosen type 1-diabetes. Søren er på ingen måde en ”frelst” diabetiker, men har fundet ud af vigtigheden af at passe på sig selv. Man behøver ikke at være type 1-diabetiker for at få noget ud af foredraget. Både andre diabetikere og ikke-diabetikere vil få et større kendskab til diabetes ved at overvære Sørens foredrag. Foredraget handler blandt andet om: det at være præteenager og få stillet diagnosen type 1-diabetes og de udfordringer, der bliver børn og forældre imellem. Teenagerens løsrivelsesproces, og forældrenes behov for kontrol det at lære egenomsorg og egen ansvar, efter at have mærket konsekvenserne af ikke at have taget sygdommen alvorligt på egen krop om hvordan en alvorlig blodprop og efterfølgende bypass-operation kan ændre ens liv til det bedre. En opvågning, der i Sørens tilfælde, har betydet øget livskvalitet, mere fokus og en tro på, at alt er muligt, så længe man passer godt på sig selv og sin diabetes at anerkende, at det at leve med diabetes, er et stort arbejde på godt og ondt Tilmelding senest 13. maj 2018 til solroed@diabetes.dk

Er du en kommende konfirmand? Skal dit barn i 8. klasse efter sommerferien? Og vil dit barn gerne konfirmeres i foråret 2019? Så læs her: I Solrød Kommune er der 4 sogne: Karlstrup, Solrød, Jersie-Kr. Skensved og Havdrup, og der er lokale forskelle og særpræg. Bor I i Karlstrup, Jersie-Kr.

Skensved eller Solrød, så er det nu, der er tilmelding! Sidste frist er den 22. marts 2018. I år er Karlstrup, Jersie-Kr. Skensved og Solrød Sogne gået sammen om en tilmeldingsfolder, som vi håber, I vil tage godt imod. Den kommer med posten i uge 10. Hvis dit barn går på Munkekærskolen, Uglegårdsskolen, Køge Bugt Privatskole eller Sydkystens Privatskole og bor i Karlstrup, Jersie eller

Solrød, så skulle I gerne modtage et brev fra jeres bopælssogn om tilmelding. Går dit barn i specialklasse eller på specialskole, tilbyder sognepræst Charlotte Gravesen både forberedelse på et mindre hold, hvor forberedelsen er særligt tilrettelagt og konfirmation med færre konfirmander i Solrød Strandkirke. Dette hold er for elever fra alle sognene. Kontakt Charlotte Gravesen på tlf. 51151364 eller charlotte@

solrodkirker.dk inden den 22. marts. Går dit barn på en anden skole, end dem vi nævner her, eller har du bare ikke modtaget vores folder, så kontakt din lokale kirke eller se mere på deres hjemmeside. Hvis du har navne og adressebeskyttelse, skal du også selv henvende dig for at få en folder.


17

18

N

20 U N E YM

S Br unch T Lørdag og søndag kl.10.00-12.30

Økologiske røræg med ost, purløg og sprød bacon, frisk økologisk skyr med hjemmelavet frugtcoulis, avocado med økologisk hytteost, frugt, udvalgte europæiske oste, salami ventricina, salami milano, parmaskinke, marineret laks, to slags hjemmebagt brød, rugbrød og økologisk smør. Hertil kaffe og juice. 139

S Frokost T Serveres indtil kl. 16.30

Mix Snack Box

Spørg venligst tjeneren for dagens sammensætning. 109

Fiskefilet

Med remoulade og salat. 149

Pariserbøf

Hakket Hereford oksekød (ca. 200 g.) i smørstegt brød med pickles, saucetartar, hakket rødløg og økologisk æg med syltede rødbeder. 119

Kylling Burger

Grillet kyllingebryst, bacon, cheddarost, salat, tomat, syltet agurk, rødløg, rød peber og karrydressing. 109

Barbecue Burger

Hereford (ca. 200 g.) med bacon, cheddarost, grillede løgringe, peberfrugt, tomater og barbecuesauce. 109

Cheese Burger

Hereford (ca. 200 g.) med cheddarost, salat, tomat, agurk, rødløg og mayo. 109 Alle frokostretter serveres med bådkartofler Ekstra bådkartofler 45

solrød strand


18

Byrådet spørger borgerne:

VIND

Hvad synes I om en lækker at bo i Solrød Kommune? SIDDEPUDE fra Teddysit.dk

Byrådet har netop sat gang i den borgertilfredshedsundersøgelse, der for første gang giver alle borgere i Solrød Kommune mulighed for at udtrykke deres mening. Er de grønne områder pæne og velholdte? Hvor ofte bruger du svømmehallen? Og hvis det stod til dig, ville du så betale mere i skat eller sænke serviceniveauet, hvis det blev nødvendigt? Spørgsmålene er mange og stammer fra den borgertilfredshedsundersøgelse, byrådet netop har besluttet at sætte gang i. Samlet set skal den være med til at give byrådet et billede af, hvor glade borgerne er for Solrød Kommune – men også hvor der er plads til forbedring. Byrådet håber naturligvis, at mange borgere vil tage sig

tiden til at besvare undersøgelsen, og det er der en særlig grund til, fortæller borgmester Niels Hörup: "Borgernes holdninger er et vigtigt input, når vi i byrådet skal træffe beslutninger. Politik handler i bund og grund om at prioritere, og den her undersøgelse er med til at nuancere det grundlag, vi skal træffe beslutningerne på," siger Niels Hörup. Alle borgere får en stemme Det er ikke nogen ny ting, at byrådet benytter sig af borgertilfredshedsundersøgelser i deres arbejde. Siden 2002 er der med års mellemrum blevet sat gang i lignende undersøgelser, men alligevel adskiller denne undersøgelse fra de tidligere. Den væsentligste ændring er, at den digitale udvikling gør det muligt at spørge alle kommunens borgere over 18 år frem for blot et repræsentativt udsnit som tidligere. Derudover er indholdet ble-

vet justeret en smule. Det er særligt spørgsmål om digital selvbetjening, der har været behov for at opdatere, og der er samtidig tilføjet en række spørgsmål om de sociale medier. Det skyldes, at Solrød Kommune i stigende grad bruger særligt Facebook til at komme i kontakt med borgerne - og omvendt. Derudover vil der også være spørgsmål, om bl.a. åbenhed om byrådets arbejde samt mulighed for kulturelle aktiviteter. Undersøgelsen bliver foretaget af konsulentfirmaet Rambøll Management Consulting, og den enkelte borger er garanteret 100% anonymitet. Undersøgelsen forventes at blive udsendt den 14. marts 2018 på e-Boks.

udlodder i samarbejde med Teddysit en smart siddepude til børn.

n Deltag i konkurrence ingen om enten kn æ tr d lo i ed m r æ og v ler en Sort ”Mouse”. el i” h C i h ”C a d an P en

Vinderen udtrækkes Mandag d. 23.marts 2018


19

KØB DINE BILLETTER PÅ

LOKALBILLETTEN.DK

Lokalbilletten er en lokal virksomhed ejet af Solrød Medie Hus, der bygger på idéen om at give inspiration til arrangementer og gøre det nemmere at købe billetter i og til lokalområdet.

HAR DU ET ARRANGEMENT?

Vi gør meget ud af at informere om de enkelte arrangementer, samtidig med at vi har gjort det nemt at bestille billetter. Lokalbilletten tilbyder og håndterer al service i forbindelse med formidling af billetter i lokalområdet for arrangører. Lokalbilletten udvikler og driver et billetsystem.

VI TILBYDER AL SERVICE I FORBINDELSE MED FORMIDLING OG HÅNDTERING AF BILLETTER TIL lokale arrangementer KONTAKT OS MAIL: info@solrodmediehus.dk TLF. 4038 1501

GHITA NØRBY & LARS HANNIBAL ONsdag d. 9 MaJ kl. 18.30 BODILS LANDKØKKEN

KR. 350,-

Paul Harrison & tj Johnson uk/dk FREdag d. 23. marts kl. 18.00 - ca. 23.30 JERSIE FORSAMLINGSHUS

KR.275,-

Inkl. Musik, MENU SAMT kaffe

En aften med en både fyrig og intim forestilling med svingende jazz og blues. Lineup: Bo møller Petersen, Bjarne Christensen, Henrik Holst Hansen og de 2 musikalske venner igennem 30 år Døren åbnes kl. 18.00 vi spiser kl. 19.00 Musik inkl. menu: + kaffe: Kr. 275,00 Hovedret: Helstegt oksehøjreb, råstegte kartofler, grøntsager samt pebersauce. Siddende koncert Reserverede pladser. OBS. Der modtages ikke betalingskort i baren. Derimod tages der gerne imod kontanter og MobilePay. Vær opmærksom på, at din(e) billet(ter) kommer via email og skal printes forinden arrangementet. Én billet pr. samlet bestilling. Reserverede pladser. Billetgebyr kr. 18,00

Inkl. MENU En aften med fortællinger og skøn musik. Vi serverer en let anretning. Pris er inkl. menu


20 Februar 2018 xx-2012

Tjørnholmvej 10, 2680 Solrød Strand. Tlf.: 56 14 44 22 - www.solrodbio.dk

My Little Pony Et eventyr, der byder på masser af nye venner, men også udfordringer, som kun mod, magi og venskab kan løse. My Little Pony Filmen bringer for første gang ponyerne "Mane 6" til live på det store lærred i en skøn familiefilm om det magiske i venskab.

Søndag 4.2. kl.14.00 Søndag 11.2. kl.14.00 1 time 39 min Frarådes under 7år Billetpris: 60 kr.

William, har det ikke sindssygt nemt. Hans mor er en kolbøtte, så William bor hos sin morbror Nils, der lever af lidt af hvert. William bliver drillet af Martin og hans to kumpaner, og det går galt hver gang han prøver at imponere Viola. Det er en film, som henvender sig til både de voksne og børnene i familien.

Jeg er William Søndag 4.2. kl.16.00 Søndag 11.2. kl.16.00 1 time 24 min Frarådes under 7år Billetpris: 60 kr.

Wind River

En frygtelig kvinde

Søndag 4.2. kl.19.30 1 time 50 min Tilladt over 15 år Billetpris: 70 kr.

Mandag 5.2. kl.10.00 Babybio Billetpris: 55 kr. 1 time 26 min Frarådes under 7år

Den erfarne vildtjæger Cory Lambert finder en ung kvinde død på en snedækket vildmark.

Et komediedrama om alt det frygtelige, kvinder kan gøre mod mænd i et moderne parforhold, set gennem mandens øjne.

Tree Billboards outside Ebbing, Missouri

Vinder af 4 Golden Globe Flere måneder efter sin datters mord - fremsætter Mildred voldsomme anklager mod byens politimester på tre reklamesøjler på vejen, som fører ind mod byen. Da politimesterens næstkommanderende, en umoden morsdreng med en forkærlighed for vold, bliver involveret, er kampen mellem Mildred og byens retshåndhævelse fuldstændig.

Tirsdag 6.2. kl.19.30 Onsdag 7.2. kl.14.00+19.30 Søndag 11.2. kl.19.30 1 time 55 min Tilladt over 11 år Billetpris: 70 kr. Biografklub Danmark

Dobbeltspil Tekst 13.2. kl.19.30 Tirsdag Onsdag 14.2. kl.19.30 Søndag 18.2. kl.19.30 1 time 48 min Tilladt over 15 år Billetpris: 70 kr.

Tekst En politisk thriller baseret på den sande historie om 24-årige danske Michael, der får sit ønskejob i FNs Humanitære hjælpeprogram Oil for Food i 1996. Han kastes ud i en magtkamp mellem kyniske diplomater og grådige lobbyisters ønsker om at tjene penge på Iraks olie.

Seniorbio - En fantastisk kvinde Historien om transkvinden Marina. Hendes 20 år ældre kæreste dør og nu starter et helvede for Marina, da den afdødes familie ikke vil kendes ved hendes eksistens, og politiet samtidig begynder at mistænke Marina for at have noget med dødsfaldet at gøre.

Torsdag 15.2 kl.10.00 1 time 45 min Tilladt over 11 år Billetpris: 55 kr. Spilles også kl.19.30 Billetpris: 60 kr.

Vitello

Syv-årige Vitello bor i et rækkehus ved ringvejen alene med sin kærlige mor, som elsker popsange, hvidvin og spaghetti med riveost. Et enkelt savn skygger dog på Vitello. Han kender ikke sin far, og Mor er ikke nogen stor hjælp i den sammenhæng. Han går derfor på jagt efter en far…

Lørdag 17.2. kl.14.00 Søndag 18.2. kl.14.00 Tirsdag 20. 2 kl. 14.00 Søndag 25.2. kl.14.00 Frarådes under 7år Billetpris: 60 kr

Jumanji

Fire high school elever finder et gammelt konsol til videospil, og snart er de i gang med at spille et ganske særligt spil, som fører dem direkte ind i Jumanjis jungle For overhovedet at gennemføre spillet og således at kunne vende tilbage til den verden de kommer fra, skal de nu på deres livs farligste eventyr.

Søndag 18.2. kl.16.00 Torsdag 22. 2 kl. 14.00 Søndag 25.2. kl.16.00 1 time 50 min Tilladt over 11 år Billetpris: 60 kr.

Darkest Hour

Testkørsler medfører togbusser og vejspærringer i flere weekender i løbet af året Banedanmark har udvalgt strækningen mellem Køge-Roskilde til at teste det fremtidige signalsystem. Testkørslerne medfører togbusser og vejspærringer i udvalgte weekender. Et nyt signalsystem skal erstatte det nuværende, og derfor har Banedanmark behov for at testkøre det nye system, inden det det sættes i drift. Banedanmark har derfor udvalgt to teststrækninger, hvor strækningen mellem Køge og Roskilde er den ene. Helt konkret betyder det, at Banedanmark tager flere weekender i brug i løbet ad året, hvor de skal testkøre systemet, og det vil medføre togbusser og vejspærringer i de berørte weekender. Første testweekend er i uge 9, og på nuværende tidspunkt er der også planlagt testkørsler i uge 15, 19 og 21. De resterende testweekender er endnu ikke fastlagt, men på Banedanmarks hjemmeside vil du løbende kunne orientere dig om den nyeste information. Du finder linket her.

Vejspærringer på Hovedgaden og Naurbjergvej Det vil som sagt være nødvendigt for Banedanmark at spærre overkørslerne på Naurbjergvej og Hovedgaden i Havdrup i nogle af de berørte weekender. Det kan medføre store omveje, afhængigt af hvor man skal hen, men det vil naturligvis stadig være muligt at køre under banen på Tykmosevej i Havdrup. Dog vil særligt togbusserne være mærket af de store omveje. Det har dog været et stort ønske fra kommunens side at holde overkørslerne åbne i dagtimerne på de berørte lørdage, og det er efter god dialog med Banedanmark i vid udstrækning lykkes at finde en løsning. Udgangspunktet er derfor, at der vil være åbent på lørdage mellem 9.30-16.30. I den første weekend (uge 9) vil der dog allerede blive spærret lørdag kl. 16 og frem til mandag kl. 06.00. Togdrift erstattes af togbusser Togdriften kan godt være indstillet, selvom der ikke er

planlagt spærring af overkørslerne, og man skal derfor orientere sig på www.rejseplanen.dk for at få den akutelle status på togdriften. Er togdriften indstillet, vil der naturligvis blive indsat togbusser i stedet. I weekender med spærrede overkørsler vil der dog være tale om store omveje og dermed en markant forlænget rejsetid. Man kan finde mere information om togbusserne på www.movia.dk og på www.rejseplanen.dk. Alternativt kan man også benytte sig af Flextur i de berørte weekender. Det kræver dog, at turen bestilles to timer i forvejen – til gengæld bliver man hentet og bragt lige til døren. Man kan læse mere på www.solrod.dk/flextur. Da det er Banedanmark, der er ansvarlige for projektet, skal spørgsmål og andre henvendelser rettes til Banedanmark. Dette kan ske på mail signalprogrammet@ bane.dk. Banedanmark beklager de gener, testkørslerne medfører.

Lej pandekagevogn til dit næste arrangement

Vinder af 1 Golden Globe I maj 1940 er katastrofen umiddelbart forestående for England og Frankrig. I denne umuligesituation finder Winston Churchill styrken til at kæmpe imod, og han mobiliserer alle kræfter, ikke mindst sit fænomenale talent som taler, til at komme gennem denne sit lands mørkeste stund.

Tirsdag 20.2. kl.19.30 Onsdag 21.2. kl.14.00+19.30 Søndag 25.2. kl.19.30 2 timer 5 min Tilladt over 11 år Billetpris: 70 kr.

All the money in the world Tirsdag 27.2. kl.19.30 Onsdag 28.2. kl.19.30 Søndag 4.3. kl.19.30 2 timer 13 min Tilladt over 15 år Billetpris: 70 kr.

Den rige forretningsmand J. Paul Getty’s barnebarn blev bortført af italienske kidnappere i 1973. Moren forsøger i samarbejde med en advokat at få den rige morfar til at hoste op med pengene, så drengen bliver løsladt.

Hodja fra Pjort Søndag 4.3. kl.14.00+16.00 Søndag 11.3. kl.14.00+16.00 1 time 21 min Billetpris: 60 kr.

Eventyrfilm om drengen Hodja, der får et flyvende tæppe af en klog gammel tæppehandler. En ond og magtbegærlig sultan vil imidlertid have fingre i tæppet. Sammen med pigen Smaragd må Hodja derfor igennem mange farefulde oplevelser, før alt kan ende godt.

Modeshow i Solrød Bio Torsdag 8. marts kl. 19.00 Billetpris: 95 kr. Billetter kan købes i Solrød Bio, eller på nettet www.solrodbio.dk

Fifty Shades – Fri Mandag 5.3. kl.10.00 Babybio Billetpris: 55 kr. Søndag 11.3. kl.19.30 Billetpris: 70 kr. 1 time 45 min Tilladt over 15 år

Modeshow med Forretningerne Pennie og Frk. Fryd fra Solrød Center. Der serveres et glas vin i pausen inden filmen Fifty Shades - Fri Tiden er kommet, hvor den unge, jordbundne Anastasia skal giftes med sin mystiske mangemillionær-kæreste, Christian. Først er hvedebrødsdagene vanvittigt romantiske, men spoleres, da en trussel fra fortiden begynder at hjemsøge det nyforelskede par.

Husk: Film skal ses i biografen! På gensyn i Solrød Bio og www.solrodbio.dk

Vores flotte pandekagevogne kan selvfølgelig reserveres til alle former for arrangementer vi kører gerne ud til selskaber, firma arrangementer, byfester, festivaler,markedspladser og m.m. med friskbagte crêpes. Kontakt os og få nærmere information og vilkår.

ASIATISK KØKKEN

Nu kan man også leje en vogn med Asiatisk Køkken og pølsevogn.

Vi er selvfølgelig godkendt af Fødevarestyrelsen

Better Crêpes

40 53 53 36 info@bettercrepes.dk


21

Cecilie, Knud, Louise, Steffen og sønnerne Bastian og Mattias

TV2 FRI sender anden sæson af ’En have i gave’

Knud, Louise og Cecilie

Den 6. februar kl. 21:00 var der premiere på en ny sæson af det populære program, 'En have i gave' på TV 2 FRI. Cecilie Hother er vært, når otte haveejere får deres livs overraskelse, når de efter to dage væk hjemmefra kommer hjem til en totalt forvandlet have - udtænkt og udformet af et hold havefolk med havearkitekten Knud Bundgaard i spidsen. Over tusinde ansøgere har henvendt sig, i håbet om at kunne give en have i gave, til en der har fortjent en håndsrækning. De otte haver der er udvalgt til besøg af gartnerteamet,

med havearkitekt Knud Bundgaard i spidsen, bliver forvandlet fra kedelige eller tilgroede til skønne, blomstrende haver, specielt indrettet efter den heldige modtagers ønsker. Knud Bundgaard, der selv er vokset op på en planteskole, har aldrig mistet sin kærlighed til det grønne. Han lægger vægt på at forme haverne, så de passer til personerne, huset og grunden. Ambitionerne er store når vildnæs skal tæmmes, kedelige græsplæner nytænkes, nordvendte forhaver lives op og uoverskuelige jordbunker flyttes til fordel for hygge, leg og spændende spiselige vækster. Men den uvidende haveejer er kun væk i to dage, så hvert et spadestik bliver en kamp mod tiden.

Seeren kan følge med i den rørende historie, til tankerne bag de storslåede skitser og hele vejen igennem de lærerige processer, der giver masser af brugbare tips og tricks til selv at gå i gang med at bygge terrasse, plante ny hæk, skabe hyggelige uderum og stifte hundredvis af nye plantebekendtskaber. Medvirkende fra Solrød Strand Blandt de heldige deltagere møder vi i program 7, som bliver sendt på TV2 FRI tirsdag den 20. marts, Louise og Steffen fra Solrød Strand. For ti år siden flyttede Steffen og Louise fra en lejlighed til et hus i Solrød Strand, fordi de inderligt ønskede sig en have, der kunne

blive samlingspunktet for deres voksende familie. Men huset viste sig at være et sminket lig og Steffen har siden måtte renovere hjemmet rum for rum. Nu har Louise sendt Steffen på drengetur, så den totalt tilgroede have med den knoldede plæne i al hemmelighed kan blive forvandlet til det, de dengang drømte om: En grøn plet med plads til fodbold, fliseterrasse og spiselige planter. Havearkitekt Knud Bundgaard er klar med en plan, og vært Cecilie Hother må også trække i arbejdstøjet for at få havegaven færdig til Steffens hjemkomst.


22

HAVDRUP KIRKE MARTS 2018

GUDSTJENESTER Søndag 4. marts Havdrup Kirke kl. 11 Præst Krisitine S. Hestbech + kaffe Søndag11. marts Havdrup Kirke kl. 11 Præst Kristine S. Hestbech Søndag 18. marts Havdrup Kirke kl. 11 Præst Inge K. Leinum

PÅSKEN

Palmesøndag 25. marts OBS: Familiegudstjeneste i sognehuset kl. 11 + ponyridning Præst Kristine S. Hestbech Skærtorsdag 29. marts Havdrup Kirke kl. 19.30 + ensemble Præst Inge K. Leinum Langfredag 30. marts Havdrup Kirke kl. 11 Præst Inge K. Leinum Påskedag søndag 1. april Havdrup Kirke kl. 11 + tværfløjte + champagne & påskeæg Præst Kristine S. Hestbech Anden Påskedag 2. april Havdrup Kirke kl. 11 + tværfløjte Præst Kristine S. Hestbech Præst Inge K. Leinum tlf. 6126-8409; ikle@km.dk Præst Kristine S. Hestbech tlf. 4048-0388; strickerpraest@gmail.com

INFO SOGNE

KULTUR

Søndag 11. marts kl. 12-15

MONGOTUBE & Lotte Arnsbjerg: Prædikerens bog - en musikpoetisk forestilling Torsdag 1/3 kl. 19.30

Vi samler håb ind Meld dig som indsamler til Anette L. Hemmingsen: alohe@havdrupkirke.dk eller tlf. 4614-0992 og donér 2-3 timer af din tid Varm suppe, dejligt brød og kaffe til indsamlerne NYHED: ”Skabelsen” Go´morn-historier for dagplejen Tirsdag 20. marts Havdrup Kirke kl. 10-11 Pilgrimsvandring ved forårsjævndøgn Onsdag 21/3 kl. 05:30-9 Mødested: Solrød Strand, Østre Strandvej Babysalmesang hver onsdag kl. 10-11.30 med kirke- og kulturmedarbejder Anette L. Hemmingsen Nyt hold Minikonfirmander torsdag den 1. marts kl. 14.15-15.45 Menighedsrådsmøde Torsdag 8/3 kl. 17.30 Åbent for interesserede PLANLAGTE DAGE MED DÅB: 3. + 17. marts Kr. Himmelfartsdag 10. maj 12. + 26. maj 10. + 23. juni 4. + 11. august NB: i april + juli kun søndagsdåb

Entré inkl. kaffe&kage 50 kr. Pensionist 30 kr. Koncert og fællessang Tirsdag 6/3 kl. 18-20 Vi fejrer flyglets fødselsdag med koncert og fællessang med organist Peter Plougmann og kirke- og kulturmedarbejder Anette Hemmingsen. Vi slutter med sandwich & øl/vand Foredrag-musik-standup med Bertel Abildgaard alias ”guitarKAJ” Onsdag 14/3 kl. 19.30 Koncertforedrag med stress som tema. Entré inkl. kaffe & kage 50 kr. Pensionist 30 kr. Filmelskernes Paradis Onsdag 21/3 kl. 19-22 Vi mødes om en god film. Læs om filmen på hjemmesiden. Bagefter samtale, ost & rødvin Sognecafé Tirsdage kl. 10-12 6. marts: Strik og spil 13. marts: Dokumentarfilm om Danmark 1960-1964 20. marts: Havdrups strikkekunstner, Jonna Balle, fortæller 27. marts: Peter Plougmann spiller til sang Kulturarrangementer i Havdrup Sognehus

www.havdrupkirke.dk


23

Jersie & Kirke Skensved Sogne Marts måned 2018 - www.jersie-skensved.dk Det sker…

Gudstjenester…

Kig-Ind i Jersie Sognehus tirsdag d. 6. og 20. marts kl. 14.00-16.00. Hyggeligt samvær og kaffe på kanden.

Søndag d. 4. kl. 10.30 Højmesse med dåb i Jersie Kirke v/sognepræst Lars Oliver Stuhr

Onsdagsklub i Jersie Sognehus onsdage kl. 14.30-16.00 – dog ikke 7. marts. For børn i 3.-5. klasse. Læs mere på www.jersie-skensved.dk

Tirsdag d. 6. kl. 14.00 Andagt på Christians Have v/sognepræst Hanne E. Schmidt

Gud og Go´ mad i Jersie Sognehus onsdag d. 7. marts kl. 17.00-19.00. Med temaet ”Sange til hjertet” vil sognepræst Lars Oliver Stuhr m.fl. synge kendte og elskede sange med os. Velkommen til en hyggelig stund i godt selskab efterfulgt af et lækkert måltid mad. Af hensyn til maden vil vi gerne have tilmelding på 5614 2288 eller på mail til bvje@km.dk senest fredag d. 2. marts.

Søndag d. 11. kl. 10.30 Højmesse v/sognepræst Hanne E. Schmidt

Torsdagscafé i Jersie Menighedshus kl. 14.00-16.00 d. 1. og 15. marts for landsbyens kvinder. Fredagstræf fredag d. 23. marts kl. 17.00 i Jersie Sognehus. Henry O´Connor spiller irsk folkemusik og fortæller historier fra Irland. Tilmelding og køb af billetter til kr. 50,00 skal ske senest torsdag d. 22. marts i Jersie Sognehus, Birkevænget 40 eller i Solrød Strandkirke, Mosevej 1. Læsekreds i Jersie Menighedshus lørdag d. 3. marts kl. 13.00-15.00. Kontaktperson er Tove Damgaard, tlf. 5616 9307

Yderligere informationer på www.jersie-skensved.dk

Søndag d. 18. kl. 10.30 Højmesse v/sognepræst Lars Oliver Stuhr Påskens gudstjenester: Palmesøndag d. 25. kl. 10.30 Højmesse v/Hanne E. Schmidt. Efterfølgende kirkekaffe i Menighedshuset Skærtorsdag d. 29. kl. 14.00 Gudstjeneste v/sognepræst Hanne E. Schmidt Langfredag d. 30. kl. 14.00 Musikgudstjeneste med ”De syv læsninger” v/sognepræst Hanne E. Schmidt Påskedag d. 1. april kl. 10.30 Højmesse v/sognepræst Christina I. Wandel 2. påskedag d. 2. april kl. 10.30 Højmesse v/sognepræst Christina I. Wandel

Kirkebilen kører efter fast rute til alle gudstjenester. Ved spørgsmål henvises til Jersie Sognehus

Kontakt Sognets Kirkekontor (personsager): Tlf. 5614 0055, mail: anma@km.dk Åbningstider for kirkekontoret: Mosevej 1, 2680 Solrød Strand: Mandag-torsdag kl. 10.00-14.00 Fredag til kl. 12.00 (1. tirsdag i mdr. fra kl. 10.15). Bistrupvang 33, 4622 Havdrup: Torsdage kl. 16.00-18.00

Sognepræst: Hanne Elisabeth Schmidt Tlf. 4025 0050, mail: hasc@km.dk Vikarierende sognepræst: Lars Oliver Stuhr Tlf. 6135 0230, mail: lost@km.dk

Jersie Sognehus: Tlf. 5614 2288, mail 7204@sogn.dk Birkevænget 40, 2680 Solrød Strand Åbningstider for kontoret i sognehuset: Mandag-torsdag kl. 10.00-14.00 Fredag 10.00-12.00

Graver: Tlf. 2173 7969, mail: jersiegraver@pc.dk

Menighedsrådsformand Peter Klokker, tlf. 2120 9060


24

MARTS 2018

GUDSTJENESTER Lørdag den 3. marts Solrød Kirke kl. 12.00 Dåbsgudstjeneste Præst: Charlotte Gravesen Søndag den 4. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste Præst: Charlotte Gravesen Søndag den 11. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste Præst: Charlotte Gravesen

Samtalesalon

Forårets første samtalesalon onsdag den 14. marts kl. 19 handler om selvrealisering. Er det en ret eller en pligt, og hvorfor er det, at tiden kalder på, at vi konstant skal udvikle os og arbejde på at udfolde vores potentiale? Vi starter med en sang fra højskolesangbogen, og bagefter holder den 28-årige skuespiller Malene Skjold et oplæg. Hun tager udgangspunkt i sin soloperformance “Terminal Tulip - længslen efter leverpostej”, der bl.a. handler om, hvordan unge dyrker selvrealisering og selviscenesættelse. Efter oplægget diskuterer vi i grupper på fire aftenens tema. Kirken er vært ved ostebord og rødvin. Mød op - ung som gammel - og få gang i en god diskussion.

Søndag den 18. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste Præst: Carsten Mølgaard Hansen

Torsdag den 29. marts Solrød Strandkirke kl. 18.00 Gudstjeneste - skærtorsdag med spisning Præst: Carsten Mølgaard Hansen Fredag den 30. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste - langfredag Præst: Carsten Mølgaard Hansen Søndag den 1. april Solrød Kirke kl. 9.30 Gudstjeneste - påskedag Præst: Charlotte Gravesen Søndag den 1. april Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste - påskedag Præst: Charlotte Gravesen Mandag den 2. april Solrød Strandkirke kl. 11.00 Familiegudstjeneste - 2. påskedag Præst: Leif Ellerbek

www.solrodkirker.dk

Jersie-Solrød Menighedspleje afholder månedligt FredagsTræf Fredag den 23. marts 2018 kl. 17 i Jersie Sognehus Tilmelding og køb af billet kan ske på Solrød og Jersie kirkekontorer senest torsdag den 22. marts.

TIRSDAGSCAFÉEN Er åben for alle og finder sted i Solrød Strandkirke kl. 14-16 Tirsdag den 13. marts Sangeftermiddag, hvor vi synger efter højskolesangbogen. Tirsdag den 27. marts Ruth Brik Christensen holder foredrag om sine oplevevelser med og blandt udsendte danske soldater.

Lørdag den 24. marts Solrød Strandkirke kl. 10.30 Dåbsgudstjeneste Præst: Leif Ellerbek Søndag den 25. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste - palmesøndag Præst: Leif Ellerbek

FREDAGSTRÆF

Musikalsk påskeoptakt

Lørdag den 24. marts kl. 16 synger Ars Nova mesterværker fra den engelske renæssance i Solrød Strandkirke. Den danske, men internationalt feterede vokalgruppe synger bl.a. en Matthæuspassion af komponisten John Browne. Dirigent er Paul Hillier.

Familiegudstjeneste 2. påskedag

Mandag den 2. april kl. 11 kan børn i alle aldre opleve påskens begivenheder i Solrød Strandkirke. Vi skal rundt i hele kirken og bl.a. deltage i festoptog med palmeblade, fællesspisning ved alteret og slå søm i et bræt. Sidst men ikke mindst skal vi opleve påskemorgens under, hvor Jesus genopstod. Efter gudstjenesten er der æggekage til alle, og i det kreative værksted kan børnene lave påskekyllinger og engle.

Menighedsrådsmøde Næste møde er den 15. marts 2018 kl. 18 i Solrød Strandkirke. Dagsorden kan hentes på kirkekontoret fem dage før mødet.

Næste annonce kommer i Lokalavisen tirsdag den 20. marts 2018. KIRKEKONTORET Mosevej 1, 2680 Solrød Strand Telefon 5614 0055 kordegn@solrodkirker.dk Åbent: Mandag-torsdag kl. 10-14 Fredag kl. 10-12 Torsdag træffes kordegnen kl. 16-18 i Havdrup Sognehus, Bistrupvang 33, 4622 Havdrup

www.facebook.com/solrodkirker


25

Vi bor her .dk

SOLRØD

FÅ LOKALE NYHEDER PÅ FLERE MÅDER

Solrød Medie Hus tilbyder de sidste nye NYHEDER OnLine Avisen Udkommer på www.viborher.dk under E-AVISER hver mandag med direkte links til artikler og annoncer Den bliver også lagt på Facebook hver mandag.

www.viborher.dk Her kan du læse nyheder fra Solrød og omegn - hvad sker der i kommunen... Du har også mulighed for annoncering med moduler på vores hjemmeside FOR ANNONCERING KONTAKT: Henning mail:hap@solrodmediehus.dk mobil: 4038 1501 Jimi mail:jab@solrodmediehus.dk mobil: 4047 4494 FOR PRESSEMEDDELELSER, ARTIKLER ELLER LÆSERBREVE KONTAKT: Lotte mail:lab@solrodmediehus.dk

“Vi bor her - Lokale nyheder” På vores Facebook kan du læse spændende artikler fra Solrød og omegn, samt deltage i gode og konstruktive debatter. Nyhedsbrev “tilmeld dig på www.viborher.dk” Nyhedsbrevet udkommer hver fredag via mail. Her kan du læse TOP-historierne fra ugens løb i Solrød og dit nærområde

Viborher 5 marts 2018  
Viborher 5 marts 2018  
Advertisement