Page 1

Vi bor her .dk

SOLRØD

Mandag den 26. marts 2018 • Uge 13 • 2. årgang • www.viborher.dk

Mathilde “Bøge” drømmer stort Læs side 8

PICK! KIKS

Flere varianter. 250 gram Kg pris 40,-.

HALV PRIS HVER MANDAG I MARTS - SOL TIL HALV PRIS

CLUBTAN Sol & Wellness • Solrød Strandvej 85-87 Telefon 56 14 19 33 • Solen skinner alle dage 6-24

PR. STK

10-. SPAR 495


2

POLITI Landsdækkende hastighed, spiritus- og narkotikakontrol i påsken 2018 Politiet gennemfører traditionen tro en landsdækkende målrettet indsats mod hastighed, spiritus- og narkotikakørsel i påskedagene fra fredag den 23. marts til og med mandag den 2. april 2018.

Der er en klar sammenhæng mellem hastigheden på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne. Hastighed var en betydende faktor i halvdelen af de dødsulykker, som skete i perioden 2010-2015.

Hastighedskontrollerne i påskedagene vil primært foregå på uhelds- og hastighedsbelastede vejstrækninger. Politiet gennemfører dog også kontroller på andre vejstrækninger. Påsken er en højtid, hvor man mødes i hyggeligt og festligt lag, og hvor der indtages spiritus. Politiet opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem. Selvom den generelle holdning i befolkningen er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand, er spirituspåvirkede bilister fortsat involveret i hver femte dødsulykke. Udover at kontrollere hastigheden og for spiritus, så kontrollerer politiet også, om bilisterne er påvirkede af narkotika eller medicin.

Fuld udlænding stjal vin Karlslunde Rasteplads, Karlslunde – Greve Søndag den 25.marts kl. 20.06 anmeldte personalet fra rastepladsen ved det sydgående spor, at en spirituspåvirket udenlandsk mand havde stjålet nogle flasker vin, og at han i øvrigt generede de øvrige kunde på tankstationen. Politiet fik på stedet kontakt til en 30-årig, spirituspåvirket mand fra Polen, som blev anholdt og sigtet for tyveri af seks flasker vin til en værdi af 354 kr. Da han ikke kunne tage vare på sig selv og ikke kunne fremvise identitetsdokumenter, blev han frihedsberøvet og lagt i detentionen til afrusning. Mandag formiddag blev han afhørt af politiet, som afgjorde sagen straks og løslod den 30-årige polak.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

på www.viborher.dk/solrodportalen/

© essilor international – RCS Créteil 712 049 618 – may 2011. © optifogtm is a trademark of essilor international. © essilor® is a registered trademark of essilor international.

Passer brillerne Nu starter byggeriet af stadig til øjnene? Tilmeld dig vores Havdrup Skoles nye naturfagsfløj NYHEDSBREV Mandag blev der taget første spadestik til en 640 m2 moderne og rummelig naturfagsfløj på Havdrup Skole.

De helt store smil var fundet frem hos både elever og voksne, da borgmester Niels i vores nye butik på Solrød Strandvej 97 Hörup mandag den 19. marts StAnDARD glAS oPtiFog glAS tog det første spadestik til Havdrup Skoles kommende D e n n y t e k n o l o g i m o D D u g naturfagsfløj. Det bliver en 640 m2 stor bygning, som skal indeholde slut med glas, der dugger, når du dyrker sport, tre moderne og rummelige rm kaffe eller kommer ind fra kulden. faglokaler, et fællesrum og to il en gratis demonstration. toiletter. Der kommer direkte adgang til udearealerne, Karina Skotte Marianne Skotte som indbyder til, at en del af undervisningen kan foregå udendørs, og samtidig vil det være let at inddrage naturen i undervisningen. mm.indd 1 20-09-2011 11:23:19 "I dagligdagen kommer den nye naturfagsfløj til at gøre en mærkbar og positiv forSolrødCenter Strandvej • 5614 skelSkotte for eleverne på Havdrup a Skotte Solrød 100 •95Tlf. 56145636 5636 Marianne www.brillegalleriet.com Skole. Vi sikrer med denne Mandag-fredag: 9:30-17:30 - Lørdag-søndag: Lukket bygning de optimale rammer

Kom og besøg os OPTIFOG GLAS

Få en synsprøve. Det er sund fornuft.

for læring til vores elever, og bygningen er på den måde derfor også en investering i vores børns fremtid," siger Niels Hörup. Naturfagsfløjen er en del af helhedsplanen for Havdrup Skole, som er en del af det

tidligere byråds skoleudbygningsplan, der blev iværksat for at optimere, modernisere og fremtidssikre de tre folkeskoler i Solrød Kommune. Anlægssummen for naturfagsfløjen er på 18 mio. kr., som er inklusiv både byggeri

og indretning, og projektet forventes at stå færdigt i februar 2019. Hovedentreprenøren på projektet er Kjær Knudsen A/S, og arkitektfirmaet er Arkitekterne Køge A/S.

Solrød Medie Hus Solrød Center 12, 1. sal 2680 Solrød Strand Vi bor her.dk udgives hver mandag på www.viborher.dk.

Henning Arlofelt Petersen Solrød Medie Hus hap@solrodmediehus.dk

Jimi A. Bøgevig

Solrød Medie Hus jab@solrodmediehus.dk

Lotte A. Bøgevig

Solrød Medie Hus lab@solrodmediehus.dk

Jan Rossil

Solrød Medie Hus jr@solrodmediehus.dk

Annette Thomsen

Beige Grafisk Design at@beige.dk


3

————————————

påske som du kan li’ den li’ – til priser du kan

poser, og e g in rn te is i e d ø fl Frys , eller når brug dem i kaffenuce du laver sa

Bemærk! Butikkenket holder Luk

Skærtorsdag D.29. marts Langfredag D.30.marts Påskedag D. 1. april 2.Påskedag D. 2. april

pås k

FROOSH SMOOTHIES

fun ens d

250 ml. Flere varianter. literpris v/1 stk. 40,-.

PR. STK

10-. HALV PRIS

FLYDENDE KRYDDERURTER Flere varianter. 40 ml. v/11 stk. 625,-. literpris v/ v

PR. STK.

10-.

PR. STK

25-.

KAROLINES KØKKEN PISKEFLØDE

500 ml. Literpris v/1 stk. 20,00. Max. 6 stk. pr. kunde. Herefter er prisen 22,95 pr. stk.

MENY SOLRØD:

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

hele solrøds fødevaremarked

Tilbudene gælder fra mandag den 26. marts, t.o.m. lørdag den 31. marts 2018. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


4

Udlejning

og salg af brUdekjoler

Så står foråret for døren – konfirmander og brudepar springer ud. Er du på udkig efter en brudekjole, som vil gøre dig smuk, uden at ruinere dig? Eller mangler du stadig at finde konfirmationskjolen? Så ring og book en tid til prøvning hos Brides by Kaliszan på 2452 2810 Brides by Kaliszan sælger primært vintage og brugte kjoler, som tilpasses kunden.

Lea KaLiszan

Åsvej 3, jersie | 2680 soLrød strand | 24 52 28 10 contact@bridesbykaliszan.dk | www.bridesbykaliszan.dk


5

SVINEKAM MED RIDSET SVÆR Af Dansk Frilandsgris

Bemærk! Butikkenket holder Luk

Skærtorsdag D.29. marts Langfredag D. 30. marts Påskedag D. 1. april 2.Påskedag D. 2. april

Sous Vide

VORES dygtige fagfolk

SASHI

Beef

Lover

Kg pris 79,90

PR. ½ KG

39

95

SPAR 20.- PR. KG

MARTELL VS COGNAC. 70 cl. Literpris v/1 flaske 242,78.

Martell V.S. (Very Special) er en elegant cognac med en stor andel af Borderies-druer, der giver den eftertragtede komplekse og bløde smagsoplevelse. Martell V.S. har en lys gylden farve og dufter af frugt og friske krydderier som citrus, pære og safran.

NORMALPRIS PR. FLASKE

PRISFALD 95

249

PR. FLASKE

169

95

SPAR 80.-

MENY SOLRØD:

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

hele solrøds fødevaremarked

Tilbudene gælder fra mandag den 26. marts, t.o.m. lørdag den 31. marts 2018. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


6

Nu skydes Solrøds nye bæredygtige boligbyggeri i gang Solrød Kommune tager nu de første skridt hen imod et visionært, fremtidssikret og klimavenligt boligbyggeri i den sydlige del af kommunen. Et 42.000 m2 stort område i den sydlige del af Solrød Kommune skal omdannes til et bæredygtigt og innovativt boligbyggeri, der skal fungere som en byport mod syd. Projektet går under navnet Cordoza-projektet, og aftalen omkring projektet faldt på plads i forbindelse med budgetaftalen i oktober. Byrådet vedtog på byrådsmødet mandag den 19. marts at afsætte penge til de indledende forundersøgelser og opstart af projektudviklingen. "Cordoza-projektet er et visionært boligprojekt, som støtter op om den positive udvikling, vi er i gang med i Solrød Kommune. Det bliver et fremtidssikret byggeri, der lægger sig op ad Solrød Kommunes ambitiøse klimaplaner og ønske om at reducere CO2-udledningen," siger

Ny rapport:

Det går godt for folkeskolerne i Solrød Kommune

Målforhold Dato Udskrevet af

© Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, © COWI

borgmester Niels Hörup og fortsætter: "Samtidig giver projektet muligheden for, at vi fortsætter vores befolkningsvækst på en bæredygtig og meningsfuld måde, der er i tråd med byrådets vision om, at Solrød Kommune skal være det bedste sted at leve og bo i hovedstadsområdet." Området, der skal rumme det visionære projekt, ligger mellem Tåstrupvej, Cordozavej, Køge Bugt Banen og vandløbet Skæringsstreget.

1:9250 19-03-2018 Sune Bjørn Rømer Pedersen

Næste skridt i projektet bliver udarbejdelse af udbudsmaterialet i forbindelse med grundsalget. I det materiale forventes det, at der er krav til bebyggelsesprocent, adgangsforhold, forbindelse til nærområdet, bygningshøjder, udformning, bæredygtighed m.m. Ifølge tidsplanen forventes det, at udbudsmaterialet er klar til politisk behandling i slutningen af 2018.

Ny kvalitetsrapport på folkeskoleområdet konkluderer, at Solrød Kommunes folkeskoler udvikler sig positivt. Blandt andet indtager kommunens folkeskoler nu en samlet 7. plads på landsplan målt på karaktergennemsnit. Eleverne klarer sig godt, de trives i skolen og en større del af undervisningen varetages i dag af lærere, der har kompetencerne til at undervise i de enkelte fag. Det er nogle af konklusionerne i den kvalitetsrapport, der netop er blevet godkendt af byrådet mandag aften. Og som om det ikke var nok, så indtager kommunens tre folkeskoler nu en samlet 7. plads på landsplan målt på karaktergennemsnit, mod en 14. plads sidste år. Det glæder naturligvis Kim Sunesen, der er formand for Familie- og uddannelsesudvalget i Solrød Kommune: "Kvalitetsrapporten viser, at vores folkeskoler udvikler sig i en positiv retning. Selvom vi i forvejen lå fint place-

ret i forhold til landsgennemsnittet, så har der også været steder, hvor vi har kunnet forbedre os – og det er vi indtil videre lykkedes med. Det kan vi takke vores engagerede lærere og ledere for på skolerne, som er dem, der bærer det største ansvar," siger Kim Sunesen.

"Vi må ikke læne os tilbage" Selvom de tre folkeskoler i Solrød Kommune generelt har klaret sig godt, så lå skolerne samlet under den nationale målsætning for den såkaldte kompetencedækning – altså hvor meget af undervisningen, der varetages af lærere med de rette uddannelser eller kompetencer. Men en øget indsats har nu sendt Solrød Kommunes kompetencedækning op på 86,8 procent mod den nationale målsætning på 80 procent. De positive resultater får dog ikke byrådet til at hvile på laurbærrene:

"Selvom jeg glæder mig over resultaterne, må vi ikke læne os tilbage og stille os tilfredse. Vi har et mål om, at 90 procent af undervisningen skal varetages af lærere med de relevante kompetencer," siger Kim Sunesen og fortsætter: "Derudover ligger der også en opgave i at gøre de længere skoledage mere varierede og motiverende ved at arbejde med åben skole, understøttende undervisning, motion, fordybelse og lektiehjælp. Det er et af de mål, vi ligesom resten af landet fortsat er et stykke fra at nå, men som vi har et stort fokus på," fortæller Kim Sunesen. Tidligere er lignende kvalitetsrapporter blevet udarbejdet med to års mellemrum, men et ønske om at kunne følge udviklingen endnu tættere har nu betydet, at rapporten udarbejdes hvert år.

NYE DANSEHOLD Overskuelig periode. 3. april - 25. juni

GRATIS

www.love2dance.dk

PRØVETIME SOLRØD CENTER 28 · 2680 SOLRØD STRAND · TLF. 60 60 40 40


7

Bemærk! Butikkenket holder Luk Skærtorsdag

D.29. marts Langfredag D. 30. marts Påskedag D. 1. april 2.Påskedag D. 2. april

PÅSKEPLATTE TIL 2 PERSONER

e, d la u o m e r d e m t F.eks. fiskefile og l å k d ø r d e m g e st kam . n o c a b d e m j e st o p lever

PR. PLATTE

59

95

BREAD SNACKS Nordthy 75 gram.

kg pris v/1 pose. 133,33.

PR. POSE

10-. SPAR 495

MENY SOLRØD:

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 8.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 8.00-17.00 Richards bageri: Mandag-fredag kl. 6.00-19.00 Lørdag-søndag kl. 7.00-17.00

FØLG OS OG FÅ FLERE TIlbud

hele solrøds fødevaremarked

Tilbudene gælder fra mandag den 26. marts, t.o.m. lørdag den 31. marts 2018. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

MENY SOLRØD, SOLRØD CENTER 35, 2860 SOLRØD

Lars Nielsen KØBMAND


8

Der bliver givet max gas i kampene uanset modstander. Foto: Berit Jakobsen

Mathilde “Bøge” drømmer stort I vores opfølgning på flere af de sportsudøvere der har valgt at skifte deres lokale klub ud med en anden i forsøget på at efterleve deres drøm om succes indenfor deres sportsgren har vi haft en snak med Mathilde ”Bøge” Bøgevig som skiftede Solrød FC ud med Roskilde Pigefodbold i marts 2017. Af Jan Rossil

Mathilde er en yderst dygtig og løbestærk fodboldpige, og i sin tid på Solrøds årgang 03 var hun af de dominerende spillere. Mathilde blev udtaget til DBU talentcenter - udtagelse til ungdomslandsholdet årgang 03, dette var et stort skulderklap for Mathilde og en kæmpe oplevelse. Da Mathilde kom videre fra de første runder blev hun opfordret til at skifte til en eliteklub for at kunne udvikle hendes talent endnu mere. Mathilde fik tilbuddet om at flytte til Roskilde Pigefodbold, et tilbud som hun takkede ja til. Siden skiftet er Mathilde blevet en fast del af stammen på Roskildes U16 Elitehold. Og hun har ikke fortrudt sit skift på noget tidspunkt. Som vi tidligere har hørt bla. med vores snak med Simon Rossil fra FC Køben-

tænkelige måder. Hun er en rigtig Soccermom. Min storesøster og lillebror har også altid støttet mig i det omfang de kunne udfra deres egen sportsgren. Jeg sætter stor pris på at min familie støtter mig i min store passion. “Hvordan mange år har du spillet i Solrød FC inden du flyttede til Roskilde Pigefodbold?” Mathilde: Jeg har spillet i Solrød FC siden jeg var 7.år, så det blev til 7 gode år inden jeg flyttede til Roskilde Pigefodbold for 1.år siden Mathilde “Bøge” Bøgevig i rødt og hvidt. havn, er det at dyrke elitesport et familieprojekt, det kommer ikke til at lykkedes hvis ikke hele familien bakker op, det betyder bla. at man må indrette sine arbejdsdage og ferier efter ens elitebarn i forhold til deres træning og aktiviteter, og de færreste er villige til at ofre det i sidste ende, så hvordan hænger det sammen med Mathilde og hendes drømme, vi har haft en lille snak med Mathilde omkring det. “Hvordan støtter din familie din elitesport?” Mathilde: Mine forældre har altid været en stor del af min fodbold, fra den dag jeg startede til fodbold. Min far har været en af 3 trænere som trænede mig og mine holdkammerater i Solrød FC så han har været med både inde og udenfor banen. Min mor har altid været med på sidelinjen samt støttede op om holdet på alle mulige

“Hvordan synes du niveauet er på Roskilde Pigefodbold holdet?” Mathilde: Det er et højt niveauet, det er gode spiller, alle er engagerede og fokuserede både til træning og kamp. Det teknisk niveau er ligeledes meget højt. “Hvordan mærker du bedst forskellen på Roskilde Pigefodbold og Solrød FC?” Mathilde: Det jeg har lagt mest mærke til er nok spillet. Spillet er noget helt andet og hurtigere. Men også til træningerne at der er mere fokus og koncentration. Og alle giver den max gas i hver træning. Og alle mine holdkammerater i Roskilde Pigefodbold vil fodbold mindst ligeså meget som mig. Og det giver en god energi og holdånd på holdet. “Hvad har været det hårdeste ved din fodboldkarriere indtil videre?” Mathilde: Jeg ved ikke hvad

der har været det hårdeste, men det var en udfordring for mig at skulle sige farvel til den klub hvor det hele startede. Men hvis jeg vil nå mine mål så må jeg også gøre det som der kræves. Og det er jeg indstillet på. Og jeg har på intet tidspunkt fortrudt min beslutning og skiftet til Roskilde Pigefodbold “Hvad har den største oplevelse med dit fodbold været?” Mathilde: Det har nok været at komme ind og spille i DBU og få de oplevelser. Også at spille mod drenge U14 som vi gjorde i efterårssæsonen. Det var super fedt at prøve kræfter med drengene, og det er ingen hemmelighed at samtlige hold undervurderede os piger fra starten af. Men de kom hurtig på andre tanker, for vi giver ikke op ugen kamp og det viste sig også at vi kunne spille lige op med dem flere gange. Vi piger er fysisk stærke hvor drengene er teknisk hurtige. Og mellem os så kan jeg sige, at INGEN drenge kan lide at tabe til et pigehold, siger Mathilde med et stort smil på læben ;O). Jeg nåede også i min tid i Solrød FC at blive kæret som Årets Spiller 2 gange første gang i 2012 og sidste gang i 2016, det er jeg stolt og glad over. “Hvad vil du råde fremtidige Solrød FC spillere at gøre, for at nå til tops i fodbold?” Mathilde: kæmp, bliv ved, kom til alle træninger som I kan komme til også selv om at I er trætte. Giv altid 100%

til træning men også til kampe. Og bare følg jeres drømme lige meget hvad andre siger. Tro på jer selv. Ingen kommer sovende til succes. ”Er der noget du savner i hverdagen?” Mathilde: flere timer i døgnet nej ikke rigtig. Jeg trives med det liv jeg har nu, og jeg prøver at få tid til at se mine venner ind imellem træning og kampe. Det kan til tider være en puslespil en igen det er det hele værd. ”Hvad drømmer du om for fremtiden?” Mathilde: Min største drøm er at blive professionel fodboldspiller og at komme til at spille i udlandet. Og jeg er klar til at ofre det der skal til for at nå til tops. Fodbold er min store passion. ”Hvem er dit største idol indenfor fodbold damer/ mænd?” Mathilde: Jeg har rigtig mange forbilleder indenfor fod-

boldverdenen, men mine 2 største forbillede af mandlige fodboldspillere er Lionel Messi fra FC Barcelona. Han er hurtig, mega god teknik og så giver han sig altid 100% i kampe og Riza Durmisi, som spiller i Real Betis (tidligere Brøndby IF) han er mega hurtig, en fantastisk spiller og han har en fed udstråling både ind og udenfor banen. Inden for kvinderne er der mange som jeg er inspireret af, især på det kvindelige landshold. Men jeg må nok indrømme at Pernille Harder hun er nok mit største forbillede. Men spillere som Nadia Nadim, Sanne og Lotte Troelsgaard og Theresa Nielsen de inspirerer mig også meget. Mathilde glæder sig til den kommende forårssæson går i gang efter påske, og hun er sikker på at hun nok skal få opfyldt sine drømme for fremtiden - hvor der er vilje er der en vej

Årets Spiller i 2012


9

FESTMESSE

SØNDAG D. 17. MARTS KL. 10-14

Skal der holdes FEST i 2018 / 2019 så er denne begivenhed noget for dig! Kig forbi og hils på de lokale leverandør. OBS Foregår hos Handy –udlejning, Fabriksvænget 18, Viby

Vores hyggelige café kan danne rammen om din næste fest eller en hyggelig middag, frokost eller brunch for dine gæster. Ønskes der at afholde et arrangement i cafeen er vi behjælpelige med at tilpasse det efter jeres behov og ønsker! Vi har plads til ca. 70 gæster, ved små hyggelige borde.

KØB

Sammensæt menuen efter deres eget valg fra vores hjemmeside og nyd festen i eget hjem.

GHITA NØRBY & LARS HANNIBAL ONSDAG D. 9. MAJ. KL. 18:30

En aften med fortællinger og skøn musik. Vi serverer en let anretning. Pris pr. pers. inkl. menu kr.

hos Bodil HVER ONSDAG HVER ONSDAG KL. 11.30 – 14

Pris pr. pers. kr.

79,-

GODE DANSKE RETTER

FORSKELLIGE RETTER HVER UGE - F.EKS:

Forloren hare m. hvide kartofler og skysauce, Husmands koteletter med tilbehør, Hamburgerryg med tilbehør, Gullasch med kartoffelmos, Svine kotelet m. stegte kartofler og sauce, Hakkebøf med bløde løg, Skipperlabsskovs, Rullesteg med kartofler og skysauce, Dagens fisk, Kyllingebryst med tilbehør

SØNDAG D. 13. MAJ KL. 10-13

SKÆRTORSDAG D. 29 MAR. OG LANGFREDAG D. 30. MAR. KL. 12-16

Nyd påskens helligdage, hvor vi serverer en lækker påske-buffet. Pris pr. pers. kr.

189,-

Vi glæder os til at fejre alle skønne mødre på denne herlige dag. Vi serverer lækker brunch-buffet med kaffe og et glas bobler. Pris pr. pers. kr.

169,-

PINSEFROKOST

VINAFTEN M. GRILL

SCT. HANS AFTEN

Skoven er sprunget ud og blevet grøn, så vi fejrer Pinsen. Vi serverer lækker pinsefrokost-buffet. Pris pr. pers. kr.

Vi inviterer til vinsmagning af sommerens grillvine, guidet igennem af Sommerlier Klaus Bødker Evald fra Kjær Sommerfelt. Vi starter grillen. Pris pr. pers inkl. menu kr.

Vær med når vi fejrer årets længste dag med midsommerbål, sang og mad. Husorkesteret ROK & RUL spiller. Vi serverer en lækker 2-retters menu. Pris ikke fastlagt.

SØNDAG D. 20. MAJ KL. 12-15

189,-

FREDAG D. 1. JUNI KL. 18:30

299,-

hos Bodil HVER TORSDAG

Wienerschitzel

Hver anden torsdag, lige uger serverer vi kalve Wienerschnitzel med brasede kartofler, ærter & skysovs. Pr. person kr.

LØRDAG D. 23. JUNI KL. 18:30

Torsdags Flæsk

Hver anden torsdag, ulige uger serverer vi stegt flæsk ad libitum med hvide kartofler, persillesauce, rødbeder. Pr. person kr.

149,-

Bordbestilling til ALLE arrangementer

350,MORS DAG

PÅSKEFROKOST

Serverer vi en varm middags ret.

LET

BIL L A K LO

Skal der holdes FEST derhjemme, leverer vi gerne maden.

ONSDAGS-MENU

ER PÅ T T E L K BIL DINE TEN.D

99,-

Hønskevejen 4 · 4130 Viby Tlf. 21 29 27 52 · cafe@bodilsmad.dk

www.bodilsmad.dk /Bodils landkøkken


10

KØB DINE BILLETTER PÅ

LOKALBILLETTEN.DK

Lokalbilletten er en lokal virksomhed ejet af Solrød Medie Hus, der bygger på idéen om at give inspiration til arrangementer og gøre det nemmere at købe billetter i og til lokalområdet. Vi gør meget ud af at informere om de enkelte arrangementer, samtidig med at vi har gjort det nemt at bestille billetter. Lokalbilletten tilbyder og håndterer al service i forbindelse med formidling af billetter i lokalområdet for arrangører. Lokalbilletten udvikler og driver et billetsystem.

GHITA NØRBY & LARS HANNIBAL ONsdag d. 9 MaJ kl. 18.30 BODILS LANDKØKKEN

KR. 350,-

En aften med fortællinger og skøn musik. Vi serverer en let anretning. Pris er inkl. menu

Inkl. MENU

HAR DU ET ARRANGEMENT? VI TILBYDER AL SERVICE I FORBINDELSE MED FORMIDLING OG HÅNDTERING AF BILLETTER TIL lokale arrangementer KONTAKT OS MAIL: info@solrodmediehus.dk TLF. 4038 1501


11

Solrøds første lounge med vandpiber Melia Lounge åbnede den 1. marts i Solrød Center 107 og har siden åbningen være velbesøgt af solrødborgere i alle aldre og også af gæster helt fra Østerbro. Af Randi Pedersen:

Det er et æstetisk syn blandet med en sød duft fra vandpiberne, der møder gæsterne, når de træder ind af døren. Interiøret er hvidt i hvidt med læderstole og –sofaer og de høj glanspolerede borde er på vej. Væggene er dekoreret med farverige og stillige malerier.

Ideen kom fra chokolade i Sevilla Indehaver Abdelkader El Cheikh var på ferie i Sevilla med en ven og de sad på en café og spiste Cateaux au Chocolat, da han sagde til sin ven, ”Hvorfor åbner vi egentlig ikke en

café, hvor vi sælger de chokolader”. Det var egentlig for sjov, men ideen tog form og udviklede sig til en lounge med vandpiber, hvor der snart også sælges de lækre chokolader. Abdelkader har været på mange caféer i udlandet og har her hentet inspiration til indretningen og konceptet.

Unge som ældre De unge kommer oftest fra kl. 18 og bliver til lukketid kl. 02.00 i weekenderne. Melia Lounge holder åbent alle dage i ugen og om eftermiddagen kommer der ofte ældre ind og får sig en kop kaffe med en kage til. Indehaveren er meget positiv over de mange

gæster, der kommer og der er fuld hus særligt om aftenen i weekenden. Det er uden, at han har gjort andet end at annoncere åbningen på Facebook. Ud over vandpiber sælges også alkoholfri cocktails, milkshakes, chips og toast i loungen. Målgruppen er gæster fra 18 år og op.

Det skulle være Solrød Selv om Abdelkader ikke kendte meget til Solrød, var han ikke i tvivl om, at Melia Lounge skulle ligge i Solrød. Selv er Abdelkader fra Ishøj. Han har

planer om, at Melia Lounge skal være en kæde og leder allerede nu efter det næste lokale i en anden by. Han regner med at åbne den næste lige efter sommerferien. Der serveres ikke alkohol i Melia Lounge, men der vises Champion Leagues kampe på skærmen på hverdage men aldrig i weekenden. Melia er navnet på Abdelkaders datter og loungen er dedikeret til hende.


12

Vi bor her .dk

GREVE

Fjorten virksomheder er indstillet til Greve Erhvervspris 2017 I år har ErhvervsCentret modtaget 14 forskellige bud på lokale virksomheder, der fortjener at modtage Greve Erhvervspris 2017. Prisen er blevet uddelt hvert år siden 1992. Ud fra den samlede liste med kandidater finder bestyrelsen for ErhvervsCentret frem til de tre nominerede virksomheder, heriblandt prismodtageren. Mandag den 7. maj 2018 afslører Greves borgmester, hvem der modtager den eftertragtede pris. I lighed med de tre foregående år har både borgere, medarbejdere og repræsentanter for det lokale erhvervsliv benyttet sig af muligheden for at foreslå, hvilke Grevevirksomheder, der efter deres mening fortjener at modtage Greve Erhvervspris 2017. Den store interesse for at indstille lokale virksomheder til prisen, både overrasker og glæder erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed, der til daglig er leder af ErhvervsCentret. - Den store interesse for at indstille lokale virksomheder til Greve Erhvervspris 2017 ser jeg som udtryk for, at vi har et sundt erhvervsliv, der sætter Greve på landkortet samt engagerer lokalbefolkningen og skaber udvikling i lokalsamfundet. For prisen er med til at synliggøre og hædre lokale virksomheder, der går foran som et godt eksempel og gør noget godt for andre samt skaber vækst og nye arbejdspladser i kommunen, udtaler Tina. Borgmester Pernille Beckmann, der er formand for ErhvervsCentrets bestyrelse, er stolt over at mærke den store opbakning til at styrke fællesskabet om selve det at etablere og drive forretning i Greve på en værdifuld måde. - Jeg er stolt over, at der er kommet så mange kvalifi-

Kvalitetstid til jobsøgende Greveborgere

Sidste års vinder af Greve Erhvervspris var Lars Berg, der ejer og driver Café Jenners og Jenners Seaside. cerede bud på virksomheder, der fortjener at modtage erhvervsprisen. Ligeledes glæder det mig, at de indstillede virksomheder repræsenterer et bredt udsnit af Greves erhvervsliv. For kommunen er det vigtigt, at alle typer af virksomheder trives og skaber vækst i vores rammer, og at vi som kommune har en bred kam af virksomheder, der vil og kan gøre noget ekstraordinært for lokalsamfundet, pointerer Pernille.

Her er de fjorten indstillede Grevevirksomheder Blandt de fjorten indstillede virksomheder fra Greve er enkelte gengangere fra forrige år, mens andre er nye. Følgende virksomheder er i år blevet indstillet (listet alfabetisk): Adelholm Grafik, ASK Køreskole, Borgstrøm Vinhandel ApS i Greve Midtby Center, Føtex i Greve Midtby Center, Gaveposen.com, Greve Golf ApS, Kop & Kande ApS i Greve Midtby Center, Lead Telemarketing ApS, LE-

MAN International System Transport A/S, PrinterGuys, Ristorante Zio Lino, RTM Insurance Brokers A/S, Superfit Mor ApS, Tømrerfirmaet sten jensen A/S.

Modtageren af Greve Erhvervspris 2017 skal findes og hædres Pernille Beckmann vurderer, at det ikke er en nem opgave at afgøre, hvem der skal modtage Greve Erhvervspris 2017. Som formand for ErhvervsCentrets bestyrelse er hun med til at træffe denne beslutning i en tæt dialog med de øvrige bestyrelsesmedlemmer. - Det er alle spændende virksomheder, der på forskellig vis har omtanke for det lokalsamfund, de er en del af. Vi glæder os til at kåre en velfortjent vinder, der på en engageret og inspirerende måde har skabt vækst og nye arbejdspladser og bidraget konstruktivt til lokalsamfundet, understreger Pernille Beckmann.

Fakta om de seks kriterier for nominering: Greve Erhvervspris uddeles én gang om året og gives til en Grevebaseret virksomhed, der har udmærket sig på et eller flere af følgende punkter: 1. Er i positiv vækst. 2. Udviser social bevidsthed, socialt ansvar samt er lokalt engageret. 3. Tegner Greve Kommunes ansigt udadtil og er ambassadør. 4. Bidrager til at skabe en aktiv og dynamisk kommune. 5. Skaber vækst og grobund for en positiv udvikling af Greve Kommunes erhvervsliv og arbejdsmarked. 6. Har visioner og idéer og engagerer sig i det lokale samfund.

Greve Kommune har fået bevilliget knap en million kroner fra Beskæftigelsesministeriet, så borgere, der er i et ressourceforløb, bliver tilknyttet et job sideløbende med et social- eller sundhedstilbud. En sagsbehandler i Jobcentret får mere tid til at følge borgeren helt tæt ved samtaler, hurtig udarbejdelse af CV,

kombineret med en tilknytning til en arbejdsplads. Der kan være mange årsager til, at man havner i et ressourceforløb. Det kan være fysiske, psykiske eller sociale helbredsproblemer, der nogle gange bliver barrieren for et job eller en uddannelse. Indsatsen skal over en længere periode give mere struktur på hverdagslivet og bringe borgeren tættere på arbejdsmarkedet. Helt konkret betyder det, at en sagsbehandler i Jobcentret får mere tid til at følge borgeren helt tæt ved samtaler, hurtig udarbejdelse af CV, kombineret med en til-

knytning til en arbejdsplads. "Flere hænder i Jobcentret giver mere tid til hver enkelt borger, så borgeren reelt får muligheden for et job i stedet for at afslutte arbejdslivet på førtidspension", siger formand for Integrations-, Beskæftigelses- og Ungdomsudvalget, Morten Dahlin. Projektet er et væsentligt bidrag til byrådets ønske om at fokusere målrettet på en helhedsorienteret indsats, og derved nedbringe antallet af borgere, som har passive perioder i deres ressourceforløb.

Nu må frivillige svinge penslen i institutionerne Greve Byråd besluttede på byrådsmødet i mandags, at frivillige må udføre mindre opgaver i kommunens institutioner. Male skuret, slå græsset, feje stien. Sådan kunne en opgaveliste se ud, når forældre fremover mødes til frivillige arbejdsdage i Greves daginstitutioner og skoler. Kommunen har nemlig givet frivillige tilladelse til at lave småopgaver i institutionerne på grund af efterspørgsel fra forældregrupper. Dermed får de frivillige mulighed for at sætte eget præg på institutionerne.

Opgaver skal godkendes først Det kræver dog, at leder og

forældrebestyrelse på den pågældende institution bakker op om opgaverne. Samtidig skal Ejendomscentret, der til daglig står for vedligeholdelse af kommunens ejendomme, godkende opgaverne, inden de bliver sat i værk. Ejendomscentret har i den forbindelse lavet en vejledning, som definerer hvilke typer opgaver, frivillige må udføre og specifikke krav til blandt andet valg af materialer. Greveborgerne kan finde vejledningen på www.greve. dk/vedligeholdelse. "Vi må erkende, at vi sim-

pelthen ikke har midler nok til at opfylde alle de ønsker om vedligeholdelse, som vores borgere har. Derfor synes jeg, det er fint, at vi giver forældre mulighed for at gøre lidt ekstra, for at lokaler og grønne områder er pæne", siger formand for Bygnings-, Trafik- og Miljøudvalget, Mortan Martinsson (O).

Mulighed for sponsorstøtte Greve Kommune har i samme forbindelse åbnet op for, at frivillige kan indgå aftaler med lokale sponsorer. Det gælder både i forhold til udførelse af arbejdet og fornyelse af inventar og udstyr. Men kommunen skal læse alle aftaler igennem for at sikre, at de er inden for rammerne af dens reklame- og sponsorpolitik fra 2008. Ejendomscentret har lavet aftaleformularer klar, som frivillige og sponsorer skal udfylde, når de vil lave opgaver i institutionerne. De er ligeledes tilgængelige på www. greve.dk/vedligeholdelse.


13

Vi bor her .dk

GREVE

Få styr på den nye persondataforordning på gratis gå-hjem-møde Har du styr på de nye regler i persondataforordningen fra EU, der træder i kraft til maj? Hvad betyder de strammere regler for din virksomhed? Kom med til et gratis arrangement og bliv klogere på hvordan din virksomhed kan leve op til reglerne for håndtering af persondata og undgå bøder. Det sker tirsdag den 3. april fra kl. 16.00-18.00 i ErhvervsCentret Korskildelund 6 i Greve. Gå-hjem mødet afholdes for anden gang i ErhvervsCentret og henvender sig til virksomheder, der vil have et konkret indblik i, hvordan de bliver klar til at overholde de strammere regler i den nye persondataforordning, der træder i kraft den 25. maj 2018. Reglerne er relevante for alle organisationer, der indsamler, registrerer, videregiver eller sletter personoplysninger om andre personer, fx medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere, fortæller erhvervsog udviklingskonsulent Dorte Kjærgaard fra ErhvervsCentret: – Vi har gennem det sidste stykke tid fået flere forespørgsler på at afholde et informationsmøde om den nye persondataforordning, der sætter datasikkerheden i højsædet for at sikre personer mod blandt andet identitetstyveri. Interessen for arrangementet er stor. Da vi skulle afholde mødet for første gang, blev der udsolgt på få dage, og der var mange, der skrev sig op på venteliste. Derfor gentager vi nu arrangementet, fortæller Dorte Kjærgaard. Hun vurderer, at de nye regler stiller større krav til alle dem, der behandler persondata, fx oplysninger om en persons navn, køn, race, adresse og email-adresse. Reglerne omfatter også personfølsomme oplysninger om strafbare forhold, sociale problemer og andre private forhold. - Det nye er, at har du ikke styr på de persondata, du håndterer i din organisation, så risikerer du at få betydelige bøder. Hvis man ikke allerede er i gang med at gøre virksomheden klar til de nye regler, der træder i kraft, vil vi gerne opfordre dem til at gå

Kommunal læge skal styrke behandling og pleje af ældre Greve Kommune har fået 2,2 millioner kroner fra Sundhedsstyrelsen til at ansætte en kommunal læge, der skal forbedre behandling og pleje af sårbare ældre i eget hjem. Hjemmeboende ældre i Greve, som til daglig har brug for hjælp, skal modtage en endnu bedre behandling og pleje. Det er målet i et nyt to-årigt projekt, som Greve Kommune har fået penge til at starte.

Færre unødvendige indlæggelser Brandur Ellingsgaard fra Ret&Råd i Greve vil give en introduktion til et værktøj, der kan bruges til at overholde reglerne i den nye persondataforordning.

i gang så hurtigt som muligt. Det er et komplekst område, der ved første blik kan virke uoverskueligt. Også fordi der løbende kommer nye vejledninger fra Datatilsynet, der herhjemme er tilsynsmyndighed på området, understreger Dorte Kjærgaard.

Introduktion til værktøj der hjælper virksomheder med persondataforordningen i praksis ErhvervsCentret har igen inviteret advokaterne Brandur Ellingsgaard og Wivi H. Larsen fra Ret&Råd i Greve til at holde et oplæg om det nye regelsæt. De vil give et overblik over de største faldgruber og præsentere et værktøj, som kan hjælpe virksomheder med at blive klar til den nye persondataforordning. - Deltagerne får at vide hvilke krav, de skal opfylde, og hvordan de rent praktisk kan gøre det, så de undgår afskrækkende bøder, fortæller

Brandur Ellingsgaard og tilføjer, at deltagere naturligvis også har mulighed for at stille konkrete spørgsmål. Dorte Kjærgaard supplerer: - Første skridt er at få et overblik over, hvilke typer af persondata, som virksomheden håndterer og kortlægge arbejdsprocesserne og så få ryddet op og ryddet ud. Man skal også kunne påvise, at man har opsat nogle kontrolsystemer til at sikre en forsvarlig og sikker håndtering af persondata. En måde at komme godt i gang på er at spørge sig selv: Hvor har jeg nogle persondata liggende, hvorfor opbevarer jeg dem, og hvornår sletter jeg dem? En liste over hvad der skal bringes i orden er også oplagt at udarbejde.

Tilmelding til gå-hjem-mødet er nødvendig Tilmeld dig her: https://erhvervscentret.nemtilmeld. dk/102/

Helt konkret skal pengene bruges til at ansætte en kommunal læge, der skal rådgive

og undervise medarbejderne i hjemmesygeplejen og akutfunktionen. Det skal give et kvalitetsløft, som skal reducere antallet af unødvendige indlæggelser på sygehuse. "Projektet er et forsøg, som blandt andet skal vise, om vi kan undgå unødvendige indlæggelser blandt ældre. Når projektet er slut, vil vi lave en grundig evaluering, for at se om det så havde den ønskede effekt", siger formand for Social-, Sundheds- og Psykiatriudvalget, Liselott Blixt.

Et styrket samarbejde Flere ældre er både i kontakt med hjemmesygeplejen, almen praktiserende læger og sygehuse. Den kommunale læge skal derfor også styrke samarbejdet mellem disse aktører, så ældre oplever en

bedre sammenhæng i behandlingen og plejen. Projektet løber fra 2018 til 2020. Efterfølgende vil Greve Kommune evaluere projektet og på den baggrund beslutte, om stillingen som kommunal læge skal bevares.

Fakta: Der er omkring 1500 hjemmeboende Greveborgere over 65 år, som hvert år modtager hjælp fra hjemmesygeplejen. Der er omkring 1200 borgere, som er visiteret til hjemmepleje.


14

Vi bor her .dk

GREVE

Årets hjertereddere blev hyldet af Bubber “Vi er heldige”. “Der er mere mellem himmel og jord …”. “Jeg gik bare i gang”. Der var store følelser, taknemmelighed og glade smil blandt de ca. 160 fremmødte, da Hjerteforeningen sammen med Østifterne fredag holdt et stort hyldest-arrangement for alle “Årets hjertereddere 2018”. Det foregik i Nykredits domicil i København. I alt havde Hjerteforeningen modtaget 51 indstillinger til prisen som Årets hjerteredder 2018. Alle havde de reddet et menneskes liv – en far, mor, søster, bror eller en ukendt – ved at træde til og ydet genoplivning. Involverede fra 31 redninger var mødt frem til arrangementet, og de blev præsenteret af tv-vært Bubber, der fra scenen interviewede og hyldede hver enkelt hjerteredder. – Jeg har aldrig været sammen med så mange helte på én gang. Det er en helt fantastisk oplevelse for mig at opleve alle jer hjertereddere, sagde Bubber, der fredag var vært for hyldestarrangementet og herudover er ambassadør for Hjerteforeningen. Der lød også anerkendende ord fra Hjerteforeningens marketing- og kommunikationschef, Jens Harder Højbjerg. – Alle I hjertereddere har fortjent hæderen som “Årets hjerteredder”. Alle har ydet en fantastisk indsats, som har reddet liv. Det er vigtigt for Hjerteforeningen, at vi kan hylde jer alle sammen. Hver redning tæller.

Greve Fra Greve deltog syv medlemmer af cykelholdet “Op på dupperne”, der sammen har reddet deres cykelven Keld Jørgensen. Ved hyldestarrangementet var alle cykelvennerne på scenen sammen med tv-værten Bubber, der også er ambassadør for Hjerteforeningen. De fortalte om dagen, da Keld Jørgensen faldt om midt under en cykeltur. En af cykelvennerne er Winnie Andersen. Hun siger: – Det har været både livsbekræftende at høre alle redningerne i dag, og samtidig har det været en god måde at få bearbejdet chokket over at se Keld få hjertestop. Selv siger Keld Jørgensen: – Det har været en følelsesmæssig dejlig dag, og det har været godt at høre fortællin-

gerne fra de andre, der har været i samme situation.

Beskrivelse af redningen Syv cykelvenner reddede 69-årige Keld Jørgensen, da han 25. juli 2017 fik hjertestop under en cykeltur. Keld Jørgensen var på en længere cykeltur sammen med 7 andre pensionister fra Greve Senior Sport. Holdet hedder “Op på dupperne”. De mødes hver tirsdag formiddag og cykler mellem 50 og 90 km. I forbindelse med en kort pause faldt Keld pludselig – og helt uden varsel – om. Flere af cykelvennerne var hurtigt klar over, at Keld havde hjertestop, og der blev handlet øjeblikkeligt. Cykeltøjet blev flået op, og en begyndte på hjertemassage. En anden ringede efter ambulance, og en tredje supplerede med næse/mund pust. En cyklist, der kom forbi, havde kendskab til førstehjælp, og vedkommende, der ikke ønskede sit navn oplyst, hjalp en del i organiseringen af hjælpen. Flere fra gruppen skiftedes til hjertemassage/pust. En sørgede for tæpper, en sad ved Kelds hoved og talte intenst til ham. En var koncentreret om kontakten med alarmcentralen. I 17 minutter trak Keld ikke selv vejret. I 17 minutter blev cykelvennerne ved – og blev ved – og blev ved med hjertemassage/pust. Ambulance og hjertelæge kom efter 17 minutter, og Keld fik et stød. På vej ind i ambulancen kom Keld til til bevidsthed. På Rigshospitalet blev han opereret med det samme og fik en ballonudvidelse. Efterfølgende fik han en 4-dobbelt bypassoperation og indopereret en ICD. Lægerne konstaterede, at Keld ikke havde haft en blodprop, men har dårligt hjerte (arveligt), som aldrig er opdaget, da han ingen problemer har haft overhovedet.

Keld var indlagt i godt 3 uger, og Keld og hans kone Gertrud fejrede hans 70 års fødselsdag blot en uge efter ulykken. Han er i dag helt uden mén. Efterfølgende inviterede Keld og hans kone Gertrud Jørgensen hele holdet til middag, hvor alle kunne snakke om forløbet, der selvfølgelig havde været en chokerende oplevelse for hele cykelholdet. Her blev der grædt, grinet, snakket og sunget. Det har haft en positiv betydning rent mentalt for os alle. Og det var meget vigtigt for Keld, efter udskrivelsen fra hospitalet, hurtigt at samles med dette superhold.

Solrød Fra Solrød deltog ægteparret Birgit Varbjerg Henriksen og Poul Henriksen. Ved hyldestarrangementet var ægteparret på scenen sammen med tv-værten Bubber, der også er ambassadør for Hjerteforeningen. Birgit fortalte, at da hendes mand faldt om, ja så gik hun i gang med det samme. – Jeg er bogholder på en skole, og vi har haft hjertestartertræning der. Jeg kunne dog ikke få blæst luft ind, men det gik alligevel. Ellers gjorde jeg, som de sagde i telefonen. Poul Henriksen sagde: – Jeg er meget stolt af min kone, og vi øver os meget i, at hun skal give mig luft hver aften. Efter fortællingen fik Birgit blomster af Bubber, og der lød klapsalver fra forsamlingen.

Fra venstre Ulla Larsen, Jan Rosenlind, Danny Pilo Golan, Winnie Andersen, Peter Flint Larsen, Bubber, Stig Remsted, Bent Andersen og Keld Jørgensen. (70), da han fik hjertestop i hjemmet Birgit kom hjem fra arbejde, bemærkede at Poul så træt ud, men han havde også haft en travl dag. Birgit bad Poul komme med ind for at sidde ned, på vejen ind til køkkenet faldt han omkuld. Poul gled ned i en slags sideleje, han rallede og Birgit ringede 112. Damen i 112 sagde, at Poul skulle have hjertemassage. Birgit fik

ham vendt på ryggen og startede hjertemassage. 2 ambulancer kom efter 11-12 minutter, men kunne ikke komme helt frem til huset på grund af en bom, som spærrede for adgangen til huset. Birgit og Poul bor i et naturområde, hvor omgivelserne rundt om grunden ejes af Naturstyrelsen. Netop den dag var bommen lukket med hængelås. Der gik endnu nogle minutter, men så kom

naboer kom løbende med nøglen til bommen. Falckredderne kunne nu komme helt frem og overtage redningen, der blev konstateret hjertestop, og redderne stødte 2 gange med hjertestarter. Poul blev fløjet til Rigshospitalet i lægehelikopter. Han har det fint i dag og er blevet erklæret rask og uden mén.

Genfortælling af hændelsesforløbet Birgit Varbjerg Henriksen (65) reddede den 23. august sin mand Poul Henriksen

Fra venstre Bubber og ægteparret Birgit Varbjerg Henriksen og Poul Henriksen.


15

Uglegårdsskolen løber for lungesyge børn – igen! Sidste års store succes med at løbe for lungesyge børn fik atter engang Uglegårdens elever til at trække i løbetøjet i den gode sags tjeneste. Løbeskoene var snøret, og humøret var højt, da Uglegårdsskolens elever fredag spurtede rundt om skolen et utal af gange. Det var dog ikke kun for motionens eller morskabens skyld, at elever og lærere var trukket i løbetøjet. Faktisk var de en del af Team Rynkebys velgørenhedsløb, hvor skoler fra hele Skandinavien løber til fordel for børn med kritiske sygdomme. Ligesom sidste år var fokus mere specifikt på lungesyge børn, og opbakningen fra både elever og lærere var helt i topform. Derudover havde man i år opgraderet eventet 'lidt', så målområdet emmede af et vaskeægte... målområde. Der var både musik, målstreg og masser af heppende lærere, forældre og bedsteforældre.

Samlede mere end 100.000 Mange af eleverne havde på forhånd allieret sig med familiemedlemmer, så de gennem små mikrosponsorater kunne samle penge ind. Det kunne for eksempel være, at eleven fik 2 kr. pr. løbet omgang fra mor og far, og på den måde

kunne de elever, der ville og kunne, være med til at samle sammen til en flot donation. Sidste år lykkedes det rigtig mange af eleverne at stable små minisponsorater på benene på hjemmefronten. Samtidig løb de på livet løs, og derfor endte donationen helt op på mere end 100.000 kr. Om eleverne formår at samle helt så mange penge ind, finder vi først ud af om en måneds tid. Men vigtigst af alt er, at eleverne endnu engang har været med til at sætte fokus på en sygdom, der gør det svært for jævnaldrende med lungesygdomme at leve samme liv som dem selv. Efter løbet kunne elever

og lærere gå på en velfortjent påskeferie med god samvittighed.

Yderligere information: I Danmark doneres alle indsamlede midler ubeskåret til Børnelungefonden, der forpligter sig til at bruge mindst 70 procent af midlerne til forskning i kritiske lungesygdomme blandt børn. Resten af pengene går til aktiviteter for de lungesyge børn og deres familier samt oplysning og information. Kilde: www.team-rynkeby.dk/ skoleloebet


16

SPORT

Generalforsamlingen i Solrød Tennisklub Solrød Tennisklub afholdt tirsdag den 20. marts sin årlige generalforsamling, hvor der var et pænt fremmøde af interesserede medlemmer. Efter at formanden havde budt deltagerne velkommen, gik man over til valg af dirigent. Dette refererede tennisklubbens referent Hans Nielsen morsomt på denne måde: Formanden bød velkommen og foreslog Preben Svanekiær som mødets dirigent. Dette fremragende forslag faldt i god jord hos de fremmødte kræsne og videnshungrende medlemmer. Efter det stormende bifald havde lagt sig, kunne Preben, der nu var di-

rigent, konstatere, at indkaldelsen var rettidig indvarslet, og at dagsordenen var i henhold til vedtægterne, dermed var generalforsamlingen beslutningsdygtig. Formanden Per Holm kom ind på nogles de mange aktiviteter og arrangementer, der havde været i årets løb, herunder deltagelsen i DGI arrangementer med 60+ mix og herrehold. I SLTU har klubben deltaget med et motionisthold, et U18 samt et U14 hold. Der er blevet gjort meget for at få medlemstilgang gennem afvikling af ”Åben indslusningsbane” og voksenintroduktion og flere andre arrangementer i løbet af året. Klubben har også deltaget i ”Tennissportens dag” samt ”Fritid i Solrød” I juniorafdelingen har træneren

udført et flot arbejde, der har givet en god medlemstilgang. Bestyrelsen kunne dog godt ønske, at tilgangen bliver endnu bedre og formanden oplyste, at bestyrelsen forbereder at uddele en fin folder

om tennisklubben i det nye område i Trylleskovsparken. I det hele taget kunne han glæde sig over et godt år for tennisklubben. Klubbens eksterne administrator Jan Knoblauch glæ-

dede også sig over at kunne fremlægge et godt og positivt regnskab til godkendelse. Både formandens beretning, regnskabet og budgettet blev godkendt med akklamation. Til bestyrelsen blev gen-

valgt Tommy Hjordt, Bo Brink-Pedersen og Hans Nielsen. Som suppleanter blev valgt Karina Stoumann og Lise Stuckmann.

DIN LOKALE HÅNDVÆRKER ELEKTRIKER

EL-INSTALLATIONER EL-INSTALLATIONER • • • • • • • • • • • • •

Nybygning Nybygning Nybygning Tilbygning Tilbygning Tilbygning Reparation Reparation og og vedligeholdelse vedligeholdelse Reparation • Nybygningog vedligeholdelse Energibesparelser Energibesparelser • • Tilbygning Tilbygning Energibesparelser Solceller • Solceller • Reparation Reparation og og vedligeholdelse vedligeholdelse • Energibesparelser Solceller • Energibesparelser EDB-installation til EDB-installation til fibernet fibernet • Solceller EDB-installation til fibernet • EDB-installation til fibernet

EL-INSTALLATIONER

AUTORISERET EL-INSTALLATØR I SOLRØD

DØGNVAGT 60 60 60 44

TRANSPORT

GREVE SOLRØD TAXI

!

Til lufthavnen og retur, gives der på hjemturen kr. 100,- rabat mod forvisning af Taxi bon.

Husk os! 70106666

eller via vores nye app!

Vi husker dig!

• EDB-installation til fibernet Altid god og hurtig service

wJohansen Johansen

Indehaver Stig Indehaver Johansen Stig Johansen

wJohansen Johansen

aut. aut. el-installatør el-installatør & & ingeniørfirma ingeniørfirma aut. el-installatør & ingeniørfirma

Skolevej 14 · Havdr .wjohansen.dk · wjohan Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk

TØMRER

Sikre elinstallationer i mere end 90 år

Indehaver Indehaver Stig Stig Indehaver Johansen Johansen Stig Johansen

Skolevej 14 - Havdrup - Tlf.: 46 18 50 10 www.wjohansen.dk - post@wjohansen.dk

GULVSERVICE

aut. aut. el-installatør el-installatør & & ingeniørfirma ingeniørfirma Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk aut. el-installatør Skolevej - Havdrup - Tlf. 46 18· wjohansen@havdrup.dk 50& 10ingeniørfirma Skolevej 14 · Havdrup · 461814 5010 · www.wjohansen.dk www.wjohansen.dk - wjohansen@havdrup.dk

Skolevej 14 · Havdrup · 4618 5010 · www.wjohansen.dk · wjohansen@havdrup.dk

v/ Michael Nielsen

VVS

Alle gulvtyper · Slibes · Høvles · Lakeres · Olieres · Ludbehandling Vi bruger kun Svanemærket produkter. Tlf. 5614 0760 · Mobil 4050 2096 Aut. el-installatør

Klitrosevænget 3, 2680 Solrød Strand Tlf: 30574000 - mn@el-tek.info

Vi kører på hele Sjælland og ingen opgave er for lille eller stor.


17

Tid til sommerhjul?

ÅBENT HUS

- kig ind til Peter Olsen’s Automobiler i weekenden den 7.-8. april kl. 9.00-15.00 og bliv sommerklar med et skift til sommerhjul for kun 198,- kr. - vi giver kaffe, vand og kage mens du venter!

Danmarks største og dit lokale værksted

Hjulskifte Kr.

198,-

Spar 30% på sommerdæk ved bestilling d. 7.-8. april.

AutoMester er Danmarks største kæde af frie værksteder med højt fagligt niveau, service og kvalitet.

Spar

Spar

50%

25%

Vi giver 50% på pærer, viskerblade og gratis sprinklervæske d. 7.- 8. april

Få 25% rabat på airconditionservice ved tidsbestilling d. 7.-8. april. * Tilbuddet gælder kun fra lørdag den 7. april. til og med søndag den 8. april.

Peter Olsen´s Automobiler Salbjergvej 33 • 4622 Havdrup • Tlf. 4618 6887 poa@firma.tele.dk • www.po-automobiler.dk


18

SPORT

De seneste forberedelser Det blev Agrobiznes fra den tredje bedste række i Ukraine, som blev Karlslundes anden modstander ved træningsopholdet i Tyrkiet. De ligger pt. nummer 1 med 10 point ned til nummer 2, og har vundet de sidste 16 ud af 17 kampe. Det var en kamp hvor KIF stillede op med friske ben og nemt kunne havde spillet 100% med. Desværre var dommeren dominerede i flere målafgørende situationer, som ikke gik vores vej. Kampen endte 4-1 til holdet fra Ukraine og det var Andreas Stær som scorede Karlslundes enlige mål. Danmarksserieholdets sidste træningskamp blev spillet i lørdags d. 17. marts på ”kunsten”. Modstanderne var Avedøre som også spiller i Danmarksserien. I første halvleg var Avedøre mest på bolden og kom frem til gode chancer. Efter et kvarters spil havde Avedøre flere nærgående chancer men de blev alle sparket over mål. Inden pausen havde Karlslunde en godt skud på åben chance, men Avedøres målmand reddede flot. I anden halvleg fik Karlslunde mere spil og Avedøre havde sværere ved at holde fast i bolden og finde medspillerne. Alligevel kom Avedøre til en fri chance, men skuddet blev flot reddet af målmand Patrick Christensen. Efter et fortsat pres kom Karlslunde foran 1-0 efter et hjørnespark, hvor bolden fik lov at passere til bagerste

Jesper Larsen. stolpe, hvor Christian Larsen havde let ved at score. I store del af resten af kampen kom det til chancer i begge ender. Med 10 minutter tilbage fik Avedøre en friløber, men igen halvklarede Patrick men bolden sprang desværre ud til en spiller fra Avedøre, som på flot vis sendte bolden

Martin Silfverberg Hansen. i nettet til stillingen 1-1, som også blev kampens slutresultat. Lige før opholdet i Tyrkiet blev Martin Silfverberg Hansen, også blot kaldet Hansen, introduceret som ny spiller i truppen. Martin kommer fra 2. holdet og siger: ”Jeg er glad for at komme med i en trup som spiller godt. Jeg glæder mig til at spiller bedre fodbold og vise hvad jeg kan”. Det har været Martins første tid sammen med holdet men han er meget glad over modtagelsen: ” Alle har været gode til af tage imod mig, og alle har det godt med hinanden, så det er bare super fedt at være i Tyrkiet og være en del af holdet.” Til slut tilføjer Martin: ”Jeg vil give mig 100 % hele tiden og jeg vil gøre alt for at vinde alle kampe, så vi kan overleve i Danmarksserien. Jeg vil hjælpe holdet på hele banen som back og forhåbentlig kan jeg spille mig i start 11’eren.” Også Jesper Larsen, også bare kaldt Jelle, er ny i trup-

pen. Jelle kommer fra Mosede Boldklub og glæder sig til at blive en del af truppen. ”Jeg vil gerne se om den rutine og ro som jeg har med i bagagen kan bidrage til at holdet overlever i Danmarksserien og jeg ville gerne prøve mig selv af på lidt højere niveau igen. Jeg glæder mig meget til at blive en del af truppen både sportsligt såvel som socialt. Men vigtigst af alt, glæder jeg mig til at fejre, at vi forhåbentlig bliver i Danmarksserien” siger Jelle og afslutter det lille interview med: ”Som truppens alderspræsident og i kraft af min erfaring kommer jeg helt sikkert til at tilføre noget ro og kommunikation til holdet. Ellers er jeg en alsidig spiller som altid giver mig 100 % på banen og jeg håber at få en afgørende rolle når jeg har spillet mig ind på holdet, og dermed være med til at sikre endnu en sæson i DS.” Som om det ikke var de eneste nyhedder, så blev det også offentliggjort , at den

gamle Karlslunde dreng Sebastian Hansen, også bedre kendt som Biz, bliver ny anfører. ”Vi mener vi har truffet det rigtige valg, men har haft flere inde i vores overvejelser. Men vi mener Biz besidder de egenskaber, som en anfører skal have.” siger cheftræneren om valget. ”Han skal påtager sig det ansvar, som en anfører bliver givet. Han støtter truppen og de unge spillere vi har og er led mellem truppen og trænerteamet.”

Sebastian Hansen.

fortsætter Henrik. Sebastian selv siger: ”Jeg er stolt over at være anfører og være med til at repræsentere holdet. Jeg vil forsøge at være en ledertype som guider og hjælper truppen samtidig med, at jeg vil yde det maximale hver eneste gang vi træner og spiller”. Så mange var nyhederne denne gang. Nu ser alle frem til første afsnit af kampen for overlevelse i Danmarksserien. Det sker allerede nu på lørdag d. 24. marts kl 14, hvor holdet skal en tur til Herlev. Herlev ligger nummer 2 i rækken og ved det seneste opgør blev det til 2-0 til Karlslunde hjemme på stadion. Holdet kan bruge al den opbakning der kan mobiliseres, så tag endelig turen til Herlev Stadion, Tvedvangen 200, 2730 Herlev.


19

18

N

20 U N E YM

S Br unch T Lørdag og søndag kl.10.00-12.30

Økologiske røræg med ost, purløg og sprød bacon, frisk økologisk skyr med hjemmelavet frugtcoulis, avocado med økologisk hytteost, frugt, udvalgte europæiske oste, salami ventricina, salami milano, parmaskinke, marineret laks, to slags hjemmebagt brød, rugbrød og økologisk smør. Hertil kaffe og juice. 139

S Frokost T Serveres indtil kl. 16.30

Mix Snack Box

Spørg venligst tjeneren for dagens sammensætning. 109

Fiskefilet

Med remoulade og salat. 149

Pariserbøf

Hakket Hereford oksekød (ca. 200 g.) i smørstegt brød med pickles, saucetartar, hakket rødløg og økologisk æg med syltede rødbeder. 119

Kylling Burger

Grillet kyllingebryst, bacon, cheddarost, salat, tomat, syltet agurk, rødløg, rød peber og karrydressing. 109

Barbecue Burger

Hereford (ca. 200 g.) med bacon, cheddarost, grillede løgringe, peberfrugt, tomater og barbecuesauce. 109

Cheese Burger

Hereford (ca. 200 g.) med cheddarost, salat, tomat, agurk, rødløg og mayo. 109 Alle frokostretter serveres med bådkartofler Ekstra bådkartofler 45

solrød strand


20

Nu starter højsæsonen for Boldkanon.dk Med målet om øget perfektion i sit spark eller hovedstød er boldkanon.dk det ideelle sted til at leje det rigtige redskab for både fodboldklubber og private.

Af Randi Pedersen:

I september 2017 startede de to indehavere, Jesper Hansen og Jimi Bøgevig, deres internetvirksomhed Boldkanon. dk. De har kendt til hinanden siden de var unge i Solrød og lærte hinanden at kende for alvor til deres to døtres træning i Solrød FC.

Den fleksible boldkanon Hensigten med at leje en boldkanon er at øve den samme bold igen og igen og dermed forbedre sit spark til perfektion. De boldkanoner, der udlejes hos Boldkanon. dk er fleksible, fordi man kan transportere den let rundt til det sted, hvor man vil øve

sit spark eller hovedstød. De vejer 35 kg, kan klappes sammen, trækkes på hjul og kan nemt være i en bil. Alle boldklubber både på breddeog eliteplan kan få gavn af boldkanonen. De er batteridrevet, hvor de fleste kræver en stikkontakt, og kan derfor opstilles overalt. Samtidig giver de mulighed for at selvtræne, fordi der følger en fodpedal med, så man selv kan skyde boldene afsted. Er der brug for udvidet træning, er det muligt at få en målmand og en angrebstræner med som tilkøb. Både Jesper Hansens og Jimi Bøgevigs døtre træner med en boldkanon og de har trænet sig op til at spille på et højt niveau.

Inspiration fra boldbanen Ideen til boldkanon.dk kom fra døtrenes fodboldtræning. Og jo højere pigerne nåede op i niveau, jo større blev behovet for de perfekte skud. Indehaverne ved præcis, hvad der skal til for at opnå god træning og forbedring inden for fodbold, da de så de krav, der stilles til deres piger, som nu spiller i Roskilde Pigefodbold U16 øst. Begge piger er også med i DBU talentcenter,

hvor formålet er at udvikle spillere, der kan begå sig på højeste nationale og internationale niveau. www.youtu.be/mBBOzXQ6I7M

Jimi Bøgevig

Jesper Hansen

Lej pandekagevogn til dit næste arrangement

Generalforsamling 2018 Den ordinære generalforsamling finder sted torsdag den 12. april kl. 19.00 i Jersie Forsamlingshus

Vores flotte pandekagevogne kan selvfølgelig reserveres til alle former for arrangementer vi kører gerne ud til selskaber, firma arrangementer, byfester, festivaler,markedspladser og m.m. med friskbagte crêpes. Kontakt os og få nærmere information og vilkår.

ASIATISK KØKKEN

Nu kan man også leje en vogn med Asiatisk Køkken og pølsevogn.

Vi er selvfølgelig godkendt af Fødevarestyrelsen

Better Crêpes

40 53 53 36 info@bettercrepes.dk

Tilmeld dig vores NYHEDSBREV på www.viborher.dk/solrodportalen/


21

SPORT

Havdrup Gymnastik lagde rammer til romantisk frieri Til Havdrup Gymnastikforenings årlige opvisning lørdag den 17. marts 2018 friede en af foreningens instruktører på romantisk vis til sin kæreste og medinstruktør foran flere hundrede jublende tilskuer Det er vist første gang, at der til en gymnastikopvisning i Havdrup har fundet et frieri sted lige midt på opvisningsgulvet. Men ikke desto mindre friede springinstruktør Alex Berg til sin kæreste og kommende mor til deres lille søn, Christina Svane, da hun kort forinden havde været på gulvet med SuperSpring Mini som hun er instruktør for. Det var en meget overrasket og rørt Christina som gave Alex sit ja foran flere hundrede jublende tilskuer, og forsynet med ring og stort buket blomster kunne parret forlade gulvet som nyforlovet. Det var prikken over i’et efter en gennemført og fantastisk opvisning, hvor der foruden foreningens egne hold også var besøg af de rytmiske piger fra KB Elite samt 50 elever fra Idrætsefterskolen Gunslevholm. Kvaliteten denne eftermiddag var høj, og tilskuerne blev flot underholdt af dygtige dansepiger, seje cheerleaders og imponerende

modtager, og kan gives til alle som har med gymnastikforeningen at gøre. Udnævnelsen til pokalmodtager kendetegnes ved, at modtageren skal have gjort noget særligt for gymnastikforeningen. Bestyrelsen havde i år udpeget instruktør Vicky Jørgensen til at modtage vandrepokalen for hendes fantastisk indsats som instruktør. Ikke mindste for hendes kæmpe arbejde med de 3 børnehold hun underviser samt for hendes evne til at inkluderer alle børn og vise dem at gymnastikkens favner alle. Det var en stolt og meget bevæget formand for Hav-

springere, hvis instruktører leverede et meget professionelt show, og alle lige fra de små gymnastikrollinger på et par år til de aldrende seniorer så ud til at nyde hvert et sekund. Det var interessant at se, at gymnastik foreningen har så meget alsidigt at byde på, og foruden hop og spring, blev der også vist kast og stunts fra cheerleaderne, og hippe moves fra dansehold og parkour. De utroligt dygtige springhold herunder de 3 Super Springs hold viste hvor langt foreningen er nået, og det var tydeligt at se at foreningen, som i efteråret blev certificeret som Springsikker

forening, har sikkerheden i højsæde. Det er et meget højt niveau gymnasterne fra Havdrup springer på, og det imponerer hvert år hvor meget de har rykket sig. De ældste Super Springere er ved at gøre sig klar til at drage til Italien på en uges rejse til ”Festival Del Sole” som er en gymnastikfestival der holdes hver andet år ved Riccione. Det kan ses på den udvikling der sker på holdet, at der lægges meget tid og kræfter i konstant at forbedre springteknik og sværhedsgrad, men holdet emmer også af et utroligt godt sammenhold og man kan mærke hvor me-

get de unge mennesker trives som holdkammerater og glæder sig til at skulle på denne gymnastikrejse sammen til Italien. Årets Super Springer blev udråbt til opvisningen, og i år blev Isabell Lynge Pedersen meget velfortjent udpeget som årets superspringer. Isabell er foruden en dygtig og vellidt gymnast på Super Spring også et engageret medlem af hjælpeinstruktørteamet i Havdrup Gymnastikforening. Ved opvisningen blev også gymnastikforeningens vandrepokal uddelt. Pokalen uddeles hvert år ved gymnastikopvisningen til en ny årets

drup Gymnastik, som afsluttede årets opvisning med en stor tak til de over 1300 fremmødte og til instruktørerne for et brag af en opvisning. Efter en vintersæson med næste 1200 medlemmer går foreningen nu på en velfortjent ferie. Dog blot et par uger, idet sommersæsonen skydes i gang lige efter påske, og alle som har lyst til at lære foreningen at kende kan nu tilmelde sig på foreningens hold på www.havdrupgymnastik.dk.


22

LAMPE OUTLET STORT UDVALG I LAMPER

Kom og tøm en container med lamper i 3 farver 2. sortering. Pendler Pr. stk. 69,-

2 STK.

120,-

Bordlampe Før 299,-

KUN

100,-

Vi har købt en container mere!

Gulvlampe Før 399,-

NU 120,-

Tilbuddet gælder så længe lager haves.

LAMPE OUTLET SPAR

50%

SPAR

70-80%

ALT SKAL VÆK !

SPAR

60%

TØM OUTLET LAGERET LAMPE OUTLET Fabrikssalg Københavnsvej 84 • 4600 Køge • Tlf. 51 30 23 02 www.facebook.com/fabrikssalg.net www.pwtrade.dk


23

Jersie & Kirke Skensved Sogne Marts måned 2018 - www.jersie-skensved.dk Det sker…

Gudstjenester…

Kig-Ind i Jersie Sognehus tirsdag d. 6. og 20. marts kl. 14.00-16.00. Hyggeligt samvær og kaffe på kanden.

Søndag d. 4. kl. 10.30 Højmesse med dåb i Jersie Kirke v/sognepræst Lars Oliver Stuhr

Onsdagsklub i Jersie Sognehus onsdage kl. 14.30-16.00 – dog ikke 7. marts. For børn i 3.-5. klasse. Læs mere på www.jersie-skensved.dk

Tirsdag d. 6. kl. 14.00 Andagt på Christians Have v/sognepræst Hanne E. Schmidt

Gud og Go´ mad i Jersie Sognehus onsdag d. 7. marts kl. 17.00-19.00. Med temaet ”Sange til hjertet” vil sognepræst Lars Oliver Stuhr m.fl. synge kendte og elskede sange med os. Velkommen til en hyggelig stund i godt selskab efterfulgt af et lækkert måltid mad. Af hensyn til maden vil vi gerne have tilmelding på 5614 2288 eller på mail til bvje@km.dk senest fredag d. 2. marts.

Søndag d. 11. kl. 10.30 Højmesse v/sognepræst Hanne E. Schmidt

Torsdagscafé i Jersie Menighedshus kl. 14.00-16.00 d. 1. og 15. marts for landsbyens kvinder. Fredagstræf fredag d. 23. marts kl. 17.00 i Jersie Sognehus. Henry O´Connor spiller irsk folkemusik og fortæller historier fra Irland. Tilmelding og køb af billetter til kr. 50,00 skal ske senest torsdag d. 22. marts i Jersie Sognehus, Birkevænget 40 eller i Solrød Strandkirke, Mosevej 1. Læsekreds i Jersie Menighedshus lørdag d. 3. marts kl. 13.00-15.00. Kontaktperson er Tove Damgaard, tlf. 5616 9307

Yderligere informationer på www.jersie-skensved.dk

Søndag d. 18. kl. 10.30 Højmesse v/sognepræst Lars Oliver Stuhr Påskens gudstjenester: Palmesøndag d. 25. kl. 10.30 Højmesse v/Hanne E. Schmidt. Efterfølgende kirkekaffe i Menighedshuset Skærtorsdag d. 29. kl. 14.00 Gudstjeneste v/sognepræst Hanne E. Schmidt Langfredag d. 30. kl. 14.00 Musikgudstjeneste med ”De syv læsninger” v/sognepræst Hanne E. Schmidt Påskedag d. 1. april kl. 10.30 Højmesse v/sognepræst Christina I. Wandel 2. påskedag d. 2. april kl. 10.30 Højmesse v/sognepræst Christina I. Wandel

Kirkebilen kører efter fast rute til alle gudstjenester. Ved spørgsmål henvises til Jersie Sognehus

Kontakt Sognets Kirkekontor (personsager): Tlf. 5614 0055, mail: anma@km.dk Åbningstider for kirkekontoret: Mosevej 1, 2680 Solrød Strand: Mandag-torsdag kl. 10.00-14.00 Fredag til kl. 12.00 (1. tirsdag i mdr. fra kl. 10.15). Bistrupvang 33, 4622 Havdrup: Torsdage kl. 16.00-18.00

Sognepræst: Hanne Elisabeth Schmidt Tlf. 4025 0050, mail: hasc@km.dk Vikarierende sognepræst: Lars Oliver Stuhr Tlf. 6135 0230, mail: lost@km.dk

Jersie Sognehus: Tlf. 5614 2288, mail 7204@sogn.dk Birkevænget 40, 2680 Solrød Strand Åbningstider for kontoret i sognehuset: Mandag-torsdag kl. 10.00-14.00 Fredag 10.00-12.00

Graver: Tlf. 2173 7969, mail: jersiegraver@pc.dk

Menighedsrådsformand Peter Klokker, tlf. 2120 9060


24

MARTS 2018

GUDSTJENESTER Lørdag den 3. marts Solrød Kirke kl. 12.00 Dåbsgudstjeneste Præst: Charlotte Gravesen Søndag den 4. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste Præst: Charlotte Gravesen Søndag den 11. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste Præst: Charlotte Gravesen

Samtalesalon

Forårets første samtalesalon onsdag den 14. marts kl. 19 handler om selvrealisering. Er det en ret eller en pligt, og hvorfor er det, at tiden kalder på, at vi konstant skal udvikle os og arbejde på at udfolde vores potentiale? Vi starter med en sang fra højskolesangbogen, og bagefter holder den 28-årige skuespiller Malene Skjold et oplæg. Hun tager udgangspunkt i sin soloperformance “Terminal Tulip - længslen efter leverpostej”, der bl.a. handler om, hvordan unge dyrker selvrealisering og selviscenesættelse. Efter oplægget diskuterer vi i grupper på fire aftenens tema. Kirken er vært ved ostebord og rødvin. Mød op - ung som gammel - og få gang i en god diskussion.

Søndag den 18. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste Præst: Carsten Mølgaard Hansen

Torsdag den 29. marts Solrød Strandkirke kl. 18.00 Gudstjeneste - skærtorsdag med spisning Præst: Carsten Mølgaard Hansen Fredag den 30. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste - langfredag Præst: Carsten Mølgaard Hansen Søndag den 1. april Solrød Kirke kl. 9.30 Gudstjeneste - påskedag Præst: Charlotte Gravesen Søndag den 1. april Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste - påskedag Præst: Charlotte Gravesen Mandag den 2. april Solrød Strandkirke kl. 11.00 Familiegudstjeneste - 2. påskedag Præst: Leif Ellerbek

www.solrodkirker.dk

Jersie-Solrød Menighedspleje afholder månedligt FredagsTræf Fredag den 23. marts 2018 kl. 17 i Jersie Sognehus Tilmelding og køb af billet kan ske på Solrød og Jersie kirkekontorer senest torsdag den 22. marts.

TIRSDAGSCAFÉEN Er åben for alle og finder sted i Solrød Strandkirke kl. 14-16 Tirsdag den 13. marts Sangeftermiddag, hvor vi synger efter højskolesangbogen. Tirsdag den 27. marts Ruth Brik Christensen holder foredrag om sine oplevevelser med og blandt udsendte danske soldater.

Lørdag den 24. marts Solrød Strandkirke kl. 10.30 Dåbsgudstjeneste Præst: Leif Ellerbek Søndag den 25. marts Solrød Strandkirke kl. 11.00 Gudstjeneste - palmesøndag Præst: Leif Ellerbek

FREDAGSTRÆF

Musikalsk påskeoptakt

Lørdag den 24. marts kl. 16 synger Ars Nova mesterværker fra den engelske renæssance i Solrød Strandkirke. Den danske, men internationalt feterede vokalgruppe synger bl.a. en Matthæuspassion af komponisten John Browne. Dirigent er Paul Hillier.

Familiegudstjeneste 2. påskedag

Mandag den 2. april kl. 11 kan børn i alle aldre opleve påskens begivenheder i Solrød Strandkirke. Vi skal rundt i hele kirken og bl.a. deltage i festoptog med palmeblade, fællesspisning ved alteret og slå søm i et bræt. Sidst men ikke mindst skal vi opleve påskemorgens under, hvor Jesus genopstod. Efter gudstjenesten er der æggekage til alle, og i det kreative værksted kan børnene lave påskekyllinger og engle.

Menighedsrådsmøde Næste møde er den 15. marts 2018 kl. 18 i Solrød Strandkirke. Dagsorden kan hentes på kirkekontoret fem dage før mødet.

Næste annonce kommer i Lokalavisen tirsdag den 20. marts 2018. KIRKEKONTORET Mosevej 1, 2680 Solrød Strand Telefon 5614 0055 kordegn@solrodkirker.dk Åbent: Mandag-torsdag kl. 10-14 Fredag kl. 10-12 Torsdag træffes kordegnen kl. 16-18 i Havdrup Sognehus, Bistrupvang 33, 4622 Havdrup

www.facebook.com/solrodkirker


HAVDRUP KIRKE MARTS 2018

GUDSTJENESTER Søndag 4. marts Havdrup Kirke kl. 11 Præst Krisitine S. Hestbech + kaffe Søndag11. marts Havdrup Kirke kl. 11 Præst Kristine S. Hestbech Søndag 18. marts Havdrup Kirke kl. 11 Præst Inge K. Leinum

PÅSKEN

Palmesøndag 25. marts OBS: Familiegudstjeneste i sognehuset kl. 11 + ponyridning Præst Kristine S. Hestbech Skærtorsdag 29. marts Havdrup Kirke kl. 19.30 + ensemble Præst Inge K. Leinum Langfredag 30. marts Havdrup Kirke kl. 11 Præst Inge K. Leinum Påskedag søndag 1. april Havdrup Kirke kl. 11 + tværfløjte + champagne & påskeæg Præst Kristine S. Hestbech Anden Påskedag 2. april Havdrup Kirke kl. 11 + tværfløjte Præst Kristine S. Hestbech Præst Inge K. Leinum tlf. 6126-8409; ikle@km.dk Præst Kristine S. Hestbech tlf. 4048-0388; strickerpraest@gmail.com

INFO SOGNE

KULTUR

Søndag 11. marts kl. 12-15

MONGOTUBE & Lotte Arnsbjerg: Prædikerens bog - en musikpoetisk forestilling Torsdag 1/3 kl. 19.30

Vi samler håb ind Meld dig som indsamler til Anette L. Hemmingsen: alohe@havdrupkirke.dk eller tlf. 4614-0992 og donér 2-3 timer af din tid Varm suppe, dejligt brød og kaffe til indsamlerne NYHED: ”Skabelsen” Go´morn-historier for dagplejen Tirsdag 20. marts Havdrup Kirke kl. 10-11 Pilgrimsvandring ved forårsjævndøgn Onsdag 21/3 kl. 05:30-9 Mødested: Solrød Strand, Østre Strandvej Babysalmesang hver onsdag kl. 10-11.30 med kirke- og kulturmedarbejder Anette L. Hemmingsen Nyt hold Minikonfirmander torsdag den 1. marts kl. 14.15-15.45 Menighedsrådsmøde Torsdag 8/3 kl. 17.30 Åbent for interesserede PLANLAGTE DAGE MED DÅB: 3. + 17. marts Kr. Himmelfartsdag 10. maj 12. + 26. maj 10. + 23. juni 4. + 11. august NB: i april + juli kun søndagsdåb

Entré inkl. kaffe&kage 50 kr. Pensionist 30 kr. Koncert og fællessang Tirsdag 6/3 kl. 18-20 Vi fejrer flyglets fødselsdag med koncert og fællessang med organist Peter Plougmann og kirke- og kulturmedarbejder Anette Hemmingsen. Vi slutter med sandwich & øl/vand Foredrag-musik-standup med Bertel Abildgaard alias ”guitarKAJ” Onsdag 14/3 kl. 19.30 Koncertforedrag med stress som tema. Entré inkl. kaffe & kage 50 kr. Pensionist 30 kr. Filmelskernes Paradis Onsdag 21/3 kl. 19-22 Vi mødes om en god film. Læs om filmen på hjemmesiden. Bagefter samtale, ost & rødvin Sognecafé Tirsdage kl. 10-12 6. marts: Strik og spil 13. marts: Dokumentarfilm om Danmark 1960-1964 20. marts: Havdrups strikkekunstner, Jonna Balle, fortæller 27. marts: Peter Plougmann spiller til sang Kulturarrangementer i Havdrup Sognehus

www.havdrupkirke.dk

25


26

Vi bor her .dk

SOLRØD

FÅ LOKALE NYHEDER PÅ FLERE MÅDER

Solrød Medie Hus tilbyder de sidste nye NYHEDER OnLine Avisen Udkommer på www.viborher.dk under E-AVISER hver mandag med direkte links til artikler og annoncer Den bliver også lagt på Facebook hver mandag.

www.viborher.dk Her kan du læse nyheder fra Solrød og omegn - hvad sker der i kommunen... Du har også mulighed for annoncering med moduler på vores hjemmeside FOR ANNONCERING KONTAKT: Henning mail:hap@solrodmediehus.dk mobil: 4038 1501 Jimi mail:jab@solrodmediehus.dk mobil: 4047 4494 FOR PRESSEMEDDELELSER, ARTIKLER ELLER LÆSERBREVE KONTAKT: Lotte mail:lab@solrodmediehus.dk

“Vi bor her - Lokale nyheder” På vores Facebook kan du læse spændende artikler fra Solrød og omegn, samt deltage i gode og konstruktive debatter. Nyhedsbrev “tilmeld dig på www.viborher.dk” Nyhedsbrevet udkommer hver fredag via mail. Her kan du læse TOP-historierne fra ugens løb i Solrød og dit nærområde

Viborher 26 marts 2018  
Viborher 26 marts 2018  
Advertisement