Page 1

Mari Bister & Kristian Hägglund

Djurdeckarna Katthemsäventyret


Utgiven av Idus förlag

www.idusforlag.se info@idusforlag.se © Författare: Mari Bister

© Illustratör: Kristian Hägglund

Grafisk form och sättning: Sandra Stridh, Idus förlag Första upplagan

Tryckt i Riga, 2017 ISBN: 978-91-7577-643-9


Mari Bister Kristian Hägglund


Kapitel 1

Problem!

4


– Kom hit fort! Det är problem på katthemmet, ropar Joakim i mobilen. Sen blir den helt tyst. Jakob skakar på huvudet. Han stoppar tillbaka mobilen i jeansfickan. Vilka problem? Katter på rymmen? Tjuvar? Jakob cyklar snabbt uppför byns längsta backe och stannar vid det röda huset med en sladd. När han rusar in genom dörren hittar han Joakim grubblande på kontoret.

5


– Äntligen, brorsan! säger Joakim. Det är någon som försöker förstöra katthemmet. Jag träffade Michelle i affären, och hon sa att hon behöver hjälp. Hon är orolig för katterna. Så jag följde med henne hit. – Varför pratade hon med dig? Varför gick hon inte till polisen? frågar Jakob.

6


– Hon har gått till polisen, svarar Joakim. Han skulle komma hit när han får tid. Det har varit inbrott i glasskiosken, så han har fullt upp. Dörren flyger upp med ett brak. In kommer Michelle med famnen full av mackor, äpplen, juice och glas.

7


– Hej Jakob! säger hon. Har din bror berättat varför ni är här? – Bara lite, svarar Jakob tveksamt och tittar på Joakim. – Jag har fått problem. Jag har varit hos polisen men vill inte vänta. Jag är så orolig. Här, ta en macka! säger Michelle och räcker fram lådan. Jo, det hela började för två veckor sen. När jag kom hit på torsdagsmorgonen hade någon varit inne på katthemmet och förstört en del grejer. Några kattsängar var trasiga. Det låg kattmat utspritt på golvet. Jag polisanmälde så klart. Eftersom inget var stulet trodde polisen att det var några ungar som hade busat. Det trodde jag också ett tag. Tills torsdagsmorgonen veckan efter, alltså förra veckan.

8


Kapitel 2 Hotet

– Vad hände förra veckan? frågar Jakob. – När jag kom hit var några av katterna dåliga i magen. Jag ringde förstås Max, veterinären, direkt. – Det kan ju hända ändå, säger Joakim. Katter blir också sjuka ibland. Det behöver inte hänga ihop. – Det sa vi också, jag och Max. Tills jag skulle diska katternas matskålar och såg det här. Michelle sträcker fram en blå skål med något vitt på botten.

9


Björkvikens katthem hotas och bröderna Jakob

och Joakim blir indragna i jakten på den skyldige. Men hur har någon kunnat göra inbrott utan att det

syns? Vem är det som har skrivit lappen? Och vem är det egentligen som vill skada katterna?

Tiden börjar ta slut. Hinner de avslöja skurken och rädda katterna innan det är för sent?

www.idusforlag.se ISBN 978-91-7577-643-9

9 789175 776439

Profile for Smakprov Media AB

9789175776439  

9789175776439  

Profile for smakprov