Page 1

Kr책ke

i skogen

Marie Bosson Rydell Jessica Lindholm


4


Skogsmulleskolan – Hämta era ryggsäckar nu så att vi kan packa, säger mamma. Idag ska Kråke och Elsa på Skogsmulle. Där får man lära sig om olika djur, blommor och insekter som finns i skogen. Varje gång har de med sig sina ryggsäckar. De hjälps åt att packa; extra sockar och vantar, en flaska med saft, kåsa att dricka ur och en liten plastlåda med smörgås, några kex och äppelbitar. – Åh, matsäcken är nog det bästa med hela Mulle, myser Elsa. Kråke brukar packa ner en del andra saker som kan vara bra att ha, till exempel lite snöre, tomma plastpåsar, några burkar och ett förstoringsglas. Men det är viktigt att ryggsäcken inte blir för tung, för man måste ju bära den själv!

5


Mamma släpper av Kråke och Elsa på parkeringen. Där står Ellinor och Petter som är Mulleledare. Barnen vinkar till sina föräldrar och så går de iväg. På vägen till Mulleängen har barnen olika vänteställen. Det finns kännetecken längs vägen som gör att de känner igen sig och hittar. Först går de en liten bit på cykelvägen. Där måste de gå fint vid kanten så att de inte blir påkörda av någon cyklist. Vid lyktstolpen svänger de in på den lilla skogsvägen. När de har gått en liten bit kommer hoppstenen. Det är en sten som barnen brukar klättra upp på och hoppa ner från. Efter hoppstenen svänger de höger in på en stig. I skogen får barnen gå lite hur de vill, men de måste vänta på varandra vid varje vänteställe.

6


7


När de har gått igenom muren är det inte långt kvar till ängen. De som kommer först till öppningen i muren väntar på de andra innan de springer vidare ut på ängen. Alla lägger sina ryggsäckar i en stor hög. Sedan tar de varandra i händerna så att det blir en stor ring. Tillsammans sjunger de Mullesången och sedan sätter de sig ner.

8


– Idag ska vi se om vi kan hitta några myror, säger Ellinor. Petter håller upp en bild på en myrstack och Ellinor berättar att myrorna bygger stacken av pinnar och barr som de hittar i skogen. Myrorna är väldigt starka. De kan bära barr som är mycket större än de själva. Det är som om vi skulle bära runt på stora stockar!

9

9789140639844  

i skogen Marie Bosson Rydell Jessica Lindholm 4 – Hämta era ryggsäckar nu så att vi kan packa, säger mamma. Kråke brukar packa ner en del an...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you