Page 1

Kr책ke

m책lar

Marie Bosson Rydell Jessica Lindholm


12


– Jag tror att vi hinner måla lite innan kvällsmaten, säger Märta. Vill ni det? – JA! ropar Kråke och Elsa. – Måa, måa! ropar Lovisa och hoppar upp och ner. De går in i målarrummet, där tar Märta fram varsitt målarförkläde till barnen. Det är bra, för då kladdar man inte ner kläderna. Märta lägger fram papper och penslar åt dem. Stora breda penslar och små smala. Då kan man välja den som passar bäst. Mitt på bordet, så att alla ska nå, lägger Märta en träskiva med färg på. Den kallas palett.

13


Märta har lagt upp blå och vit färg. – Jag ska måla ett hav, säger Kråke, med en haj i. – Jag ska göra blommor, säger Elsa. När de blandar blått med vitt blir det ljusblått. Lovisa bryr sig inte om att måla med penseln. Hon kör runt med händerna i färgen, det blir spår efter fingrarna. Hon skrattar och klappar händerna så att färgen skvätter åt alla håll. – Så fint du har gjort, säger Märta, det ser precis ut som ett vattenfall.

14


15


– Måa mea! skriker Lovisa. – Ja, det är klart, säger Märta och häller upp ny färg. Vilken färg har Märta hällt upp nu? Just det, röd. Elsa blandar rött med vitt och får rosa färg. Det är hennes älsklingsfärg. Hon målar ett sagoslott med massor av torn och tinnar. – – – –

16

Det är ditt hus, säger Elsa. Men så fint, säger Märta. Vad har du målat Kråke? En stor, röd traktor … med rosa däck, fnissar Kråke. Det är bra, låt fantasin flöda! säger Märta och skrattar.


17

9789140641434  

målar Marie Bosson Rydell Jessica Lindholm 12 De går in i målarrummet, där tar Märta fram varsitt målarförkläde till barnen. Det är bra, för...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you