Page 1

Doetinchem | Gratis Magazine

Omgaan met stress ForYou metamorfose

Marian uit Gaanderen Evi De Jean ‘Zullen we naar Parijs gaan?’ Beauty | Health | Lifestyle


Hallo lezer We zijn alweer een tijdje onderweg in het nieuwe jaar. Velen van ons zijn de goede voornemens, die we in december gemaakt hebben, eigenlijk alweer een beetje vergeten. Daarom willen we je in deze uitgave even weer op weg helpen.

Informatie van specialisten bij jou in de buurt

In deze uitgave geven we aandacht aan het thema ‘Stress en Vermoeidheid’. Na al die feestdagen en al die donkere dagen willen we jullie handvatten geven om weer fit en vitaal de rest van het jaar door te komen. Diverse specialisten hebben hun expertise over dit onderwerp gedeeld. Blader maar gauw door om te kijken wat ze voor je kunnen betekenen.

In gesprek met Evi De Jean

Verder hebben we Renée uit Nijmegen een complete make-over gegeven. Wist je trouwens dat we elke uitgave een nieuw model zoeken? We vinden het superleuk dat je ons weer magazine leest, en naast deze onderwerpen staat het natuurlijk boordevol geweldig leuke informatie van de ondernemers bij jou in de buurt. Dus als je vragen hebt, kun je bijna op je fiets stappen om erheen te gaan, om even in het kader van je goede voornemens te blijven...

Kracht van aromamassage

Gooi dit magazine dus niet weg tot de volgende uitgave in mei weer verschijnt. We hebben leuke aanbiedingen voor je, en natuurlijk kan het magazine je in de toekomst altijd nog helpen! Veel leesplezier!

-Team ForYou Magazine-

2 ForYou Magazine

Afscheid van littekens


Verhalen uit praktijk van de De ScheidingsMakelaar

‘Waarom moet ik dan  óók van haar scheiden?’ Gozien Vossen is De ScheidingsMakelaar voor Oost- en Midden-Gelderland, voert gesprekken met kinderen en ouders in echtscheiding en schrijft over voorvallen uit de dagelijkse praktijk. Deze keer een gedeelte uit het gesprek met Sietske (16 jaar).

Dat laatste is een probleem, want Els vindt dat haar vader ‘haar maar mee moet nemen’. Als gevolg van de afgesproken omgangsregeling zal Sietske Wesley en Minke om het weekend zien en één dag per week als ze bij hun vader komen eten.

‘Hallo’. ‘Hallo’. Sietske helpt me, zoals altijd, keurig bij de kassa. We laten niet merken dat we elkaar kennen. Terwijl ik mijn bankpas uit mijn portemonnee pak, kijkt Sietske goed om zich heen en stopt ze, zoals vaker, een briefje tussen de boodschappen. Dit is de manier waarop wij samen communiceren. Sietske durft niet te whatsappen of de sms’en, en e-mailen al helemaal niet.

Sietske hoopt dat, als ze bij haar vader woont, toch ook gewoon uit school even langs Els mag gaan, want Els is al sinds haar derde haar tweede moeder. Sinds haar vader van haar wil scheiden, laat ze Sietske links liggen, terwijl ze altijd een heel goede band met haar heeft gehad. Ze vindt het ook zielig voor Els dat haar vader een nieuwe vriendin heeft, maar begrijpt niet waarom ‘zij dan óók van haar moet scheiden’.

Haar vader en haar stiefmoeder proberen in goed overleg uit elkaar te gaan. Door onze bemiddeling lukt dat ook heel goed. Voor wat betreft haar broertje en zusje, Wesley en Minke, worden goede afspraken vastgelegd in het ouderschapsplan. Wesley en Minke zijn beiden 5 jaar. Sietske houdt veel van hen, maar krijgt sinds haar vader aan Els, haar stiefmoeder, heeft verteld van haar te willen scheiden steeds te horen dat het háár kinderen zijn en zij van haar vader is!

Voor Sietske is het momenteel niet mogelijk om met Els te praten. Bij elke poging wordt Sietske emotioneel en slaat ze dicht. Bovendien heeft ze ontdekt dat Els haar mobiel en­ e-mail controleert. Sietske heeft mij in vertrouwen ­genomen om tot een goede omgangsregeling met Els te komen. Dat gaat zeker lukken, gezien de tekst op haar verfrommelde briefje: ‘Els wil met jou praten!’.

De Scheidings­ Makelaar Gozien Vossen telefoon 06-46630121 g.vossen@scheidingsmakelaar.nl www.scheidings­ makelaar.nl www.scheidings makelaar.nl/makelaar/ gozien-vossen-hulpbij-scheidingdoetinchem.html

Toch moeten er ook afspraken gemaakt worden over de toekomst van Sietske. Haar vader wil haar vrijlaten om zoveel mogelijk bij hem, maar ook bij Wesley en Minke te kunnen zijn.

Lifestyle ForYou 3


Stress & vermoeidheid

Overwin stress en vermoeidheid met Bach Bloesem Remedies

Emotioneel weer Wat is de natuurlijke staat van de mens? Inderdaad: een ontspannen, vitale en liefdevolle aanwezigheid. Dit zijn we als we innerlijk in harmonie zijn. Wat maakt dan dat we ons zo vaak opgejaagd, zwaarmoedig, eenzaam, besluiteloos of vermoeid voelen? Dat we niet altijd in onze natuurlijke staat zijn, is het gevolg van onze gemoedstoestand of stemming: de manier waarop we omgaan met alles wat er om ons heen gebeurt. Eerdere ervaringen bepalen in welke mate wij onze emoties in evenwicht kunnen houden, en dit heeft direct zijn weerslag op onze gezondheid. Daarnaast ligt de oorzaak van onze onbalans in onze persoonlijkheid. De persoonlijkheid is onze fundamentele aard, oftewel ons karakter. Dit uit zich in de manier waarop we geneigd zijn te reageren als we uit evenwicht zijn. Voor zowel tijdelijke stemmingen als karaktertrekken zijn Bach Bloesem Remedies heilzaam.

De remedies brengen harmonie in de mens

4 Health ForYou

Oorzaken stress achterhalen Er is niet zomaar een remedie voor stress of vermoeidheid aan te wijzen. Dit komt doordat ieder mens op zijn eigen unieke wijze op situaties reageert. Dus moeten we kijken naar de oorzaak van de stress of de vermoeidheid. Toen Anna * enige weken geleden bij mij aanklopte, gaf ze aan dat ze niet meer op kon tegen alle verantwoordelijkheden op haar werk. Ze was helemaal uitgeput. Ik gaf haar Olive voor haar vermoeidheid en Elm om haar vertouwen en zelfverzekerdheid in haar werk te herwinnen. Mirna daarentegen voelde zich helemaal leeggezogen. Zij draagt zorg voor haar moeder, die behoorlijk dominant en veeleisend is. De passende remedie voor haar was Centaury, die haar hielp om haar grenzen aan te geven en voor zichzelf op te komen. Victor was als een zeer gedreven en perfectionistische persoonlijkheid niet in staat om zichzelf een halt toe te roepen. Door zijn enthousiasme ging hij maar door en putte zichzelf hiermee volledig uit. Hij kreeg Vervain als persoonlijkheidsremedie. Deze gaf hem het vermogen los te laten en te ontspannen. Elisa is van nature heel opgewekt en heeft altijd mensen om zich heen. Als ze moeilijkheden heeft, doet ze die af met een opmerking ‘Kom, laten we het over iets leuks hebben.’ Doordat ze niet over haar werkelijke gevoelens kan praten, is ze innerlijk heel gespannen. Agrimony hielp haar om zich te kunnen uiten, zodat de spanningen uit haar wegvloeiden. * De namen in dit artikel zijn om privacyredenen gefingeerd

Hoe werken de Remedies? De remedies zijn rond 1930 ontdekt door dr. Bach, een vooraanstaande Engelse arts en homeopaat. Zijn missie in het leven was om de mens te helpen zichzelf te kunnen genezen. Hij had de overtuiging dat alles wat de mens hiervoor nodig heeft in de natuur te vinden moet zijn. Zo vond hij verschillende bloesems van bomen en wilde planten en maakte een serie van 38 remedies, die ieder een gemoedstoestand of persoonlijkheid vertegenwoordigen. De remedies brengen harmonie in de mens, waardoor het lichaam zijn eigen natuurlijke genezingsproces laat plaatsvinden. De oorzaak van het probleem wordt behandeld en hiermee dus de mens zelf in plaats van de ziekte.


in balans

Een consult als vitamine Als je gewend bent om je eigen gevoelens goed waar te nemen, dan kun je eenvoudigweg de Bach Remedies zelf toepassen. Maar soms is het prettig als iemand naar jou luistert, met jou meekijkt en je teruggeeft wat er precies gebeurt. Dit is mijn rol als begeleider. Vervolgens selecteer ik, als afgestudeerd consulent, de juiste remedies voor jou. ‘De bezoeken aan jou waren voor mij een vitamine! Ik heb mij erg prettig gevoeld, ik kon op een fijne manier mijn verhalen delen en de remedies hebben een echte verandering in mij teweeggebracht’, gaf Marco mij onlangs terug. ‘Ik heb veel meer rust en maak mij niet meer zo druk om de dingen die gebeuren.’

Informatiebijeenkomsten Wil je meer weten over de werking van de remedies? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 30 januari of 27 februari van 19.30 tot 21.30 uur. Graag van tevoren even aanmelden.

Hoe help je jouw kind? Druk van schoolprestaties, angst om te falen, gepest worden, hyperactiviteit en hooggevoeligheid zijn voorbeelden die stress en vermoeidheid bij kinderen geven. Samen met het kind zelf achterhalen de ouder en ik de oorzaak van de klachten. Zo kan ik de juiste remedies selecteren. Ik kan jou als ouder ook leren om de juiste remedies voor je eigen kind te vinden.

Ter kennismaking een eerste Bach consult voor € 22,- (i.p.v. € 44,-). Dit is inclusief de remedie(s). Dit aanbod is geldig t/m 31 maart 2015

Adahlayn, Krachtplek van Licht Adelaine Legters Oude Wehlseweg 19 7007 GE Doetinchem telefoon 06-49895722 info@adahlayn.nl www.adahlayn.nl

Health ForYou 5


Stress & vermoeidheid

Op zoek naar

Praktijk voor natuurgeneeskunde Valetudo Louise de Colignystraat 11, 7001 GD Doetinchem telefoon 06-14026719 info@valetudo-natuurgeneeskunde.nl www.valetudo-natuurgeneeskunde.nl

uw eigen balans

Heeft u last van hooikoorts, allergieën, vermoeidheid, luchtwegklachten, reumatische klachten, stressgerelateerde klachten, rugklachten, burn-out, ­darmklachten, huidaandoeningen of andere lichamelijke of ­emotionele klachten? Stress, voeding, emoties en andere factoren spelen een rol in onze gezondheid. Ons lichaam is net een harde schijf van een computer: het onthoudt alle informatie. In de natuurgeneeskunde gaat men ervan uit dat er nooit sprake is van een ziek orgaan, maar dat de ziekte een stoornis van het hele lichaam is. In mijn praktijk voor natuurgeneeskunde Valetudo wordt niet alleen gekeken naar de symptomen van een aandoening, maar ook wordt de oorzaak ervan gezocht en behandeld. Via een spiertest en ampullen met verschillende frequenties worden verstoringen in het hele systeem gezocht, en op basis daarvan wordt een therapie samengesteld die gericht is op de klacht.

Totaal Balans (natuurgeneeskundig consult) is een unieke methode die verschillende natuurgeneeskundige vormen bij elkaar voegt. Ieder mens is uniek, ieder gezondheidsprobleem is anders en de oorzaak van de klacht kan verschillend zijn. Het kan liggen aan het emotionele, lichamelijke of mentale vlak. Naast een Totaal Balans-consult kunt u bij de praktijk voor natuurgeneeskunde Valetudo ook terecht voor andere therapievormen, zoals Dorn-therapie (manuele therapie voor rugklachten), voetreflex en andere therapeutische massages die een weldaad voor lichaam en geest zijn.

Bezoek de Nationale GezondheidsBeurs Bezoek de Nationale ­ ezondheidsBeurs op 5, 6, 7 of G 8 februari 2015 in de Jaarbeurs Utrecht, met 35.000 bezoekers en 250 exposanten de grootste consumentbeurs op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl. Er is volop keuze in 6 thema’s: ­Medisch & Zorg, Beauty & Verzorging, Eten & ­Drinken, Sport & Avontuur, Body & Mind en eHealth & Technologie. Er is een tas met goodies voor elke b ­ ezoeker en we starten elke dag met een s­ petterende, muzikale energizer als opening!

Veelzijdige gezondheidstesten. Antwoord op vele medische vragen. Pure wellnessverwennerij met massage of make-up. Leer koken (en daarna culinair genieten) van topkoks in Europa’s G ­ ezondste Kooktheater. Bewegen en fitness op elk niveau met motiverende instructeurs. Knetterverse feelgood food en healthy juice bars. Lessen in Yoga, mindfulness en oosterse bewegingsvormen voor innerlijke rust en ontspanning. Primeurs uit de digitale toekomst zoals Google Glass en Garmin Connect. En natuurlijk heel veel gezonde aanbiedingen en gadgets. Het gezondste dagje uit voor mensen met gezond verstand!

Meet & Greet motiverende sprekers als Rens Kroes, Dr. Frank en Dennis van der Geest. Sfeervolle paviljoens, actieve workshops, smakelijke proeverijen, de nieuwste trends en leerzame presentaties rond voeding en gezondheid. Interactieve demonstraties en advies.

Kijk op www.gezondheidsbeurs.nl voor het laatste nieuws.

6 Health ForYou

Openingstijden De GezondheidsBeurs is van 5 t/m 8 februari ­dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur.

Een doorverwijzing is niet nodig, en de meeste zorgverzekeraars vergoeden het consult of therapeutische massage vanuit de aan­ vullende verzekeringen. Kijk voor meer informatie en het maken van een afspraak op de website.

Gezonde aanbieding TICKET 50% KORTING (en de eerste 400 GRATIS!) Bezoek de Nationale GezondheidsBeurs met 50% korting! Bestel met actiecode ‘FORYOU’ en betaal geen € 20,-, maar slechts € 10,- per ticket (bestelkosten ­€ 1,50). Bestel je kaarten via www.plusticket.nl of bel 026-3779736. De eerste 400 bestellingen zijn GRATIS (je betaalt dan alleen de bestelkosten)!

De Nationale GezondheidsBeurs Jaarbeurs Utrecht: Jaarbeursplein 6, 3521 Al Utrecht


Werk effectief aan stress en vermoeidheid

Hef je blokkades op Ons lichaam reageert op stress: ons immuunsysteem werkt slechter en we krijgen last van allerlei lichamelijke klachten. Ook ons brein reageert op stress: stress­ hormonen worden aangemaakt en stressmomenten worden in ons onderbewuste opgeslagen. Deze onbewuste herinneringen beïnvloeden ons gedrag. Bij aanhoudende stress kan dit blokkades veroorzaken. Het wordt steeds moeilijker om op een goede manier met stress om te gaan.

Kennismakings­ aanbieding Maak kennis met de One Brain®methode via een eerste consult van

twee uur voor € 35,-

Stress is ook merkbaar in de spanning van onze spieren. Als consultant maak ik gebruik van deze spierspanning bij het werken met de

Mesologie bij darmklachten en allergieën

Zorg voor een goede

spijsvertering

Een goede spijsvertering is belangrijk voor onze gezondheid. De vertering van ons voedsel gebeurt in het maag-darmkanaal en gaat onbewust. De binnenkant van dit kanaal is bekleed met slijmvlies. Dit is, net als de huid, het contact met de buitenwereld. De spijsvertering begint met het goed kauwen van het voedsel. In de darmen worden de kleine stukjes verteerd tot deeltjes die door de darmwand worden opgenomen. Een aaneengesloten slijmvlies is ook belangrijk voor een goed werkend afweersysteem (= immuunsysteem). Onze manier van leven (voeding, emoties, roken, drinken, medicijnen) heeft invloed op de werking van onze darmen, het afweersysteem, de slijmvliezen en de huid. Door langdurig

One Brain®-methode, een vorm van toegepaste kinesiologie. Met behulp van een spiertest krijgen we informatie van het lichaam. Zelfs zonder over gevoelens te praten, wordt duidelijk welke emoties geblokkeerd zijn, waar mogelijke oorzaken liggen en wat je kunt doen om dit terugkerende proces te veranderen. De One Brain®-methode blijkt een effectieve manier om blokkades in het onderbewustzijn te herkennen en op te heffen. Bovendien helpt het je handvatten binnen jezelf te vinden om op een andere wijze met spanningen om te gaan. Ervaar wat dit consult met je doet!

Life’s Promises | Ine van Dijk Gerstdreef 69, 7006 LL Doetinchem telefoon 0314-334762 / 06-15941445 info@lifespromises.eu www.lifespromises.eu

verkeerd voedsel te eten en/of onder emotionele druk te staan, kunnen darmklachten ontstaan, zoals obstipatie, diarree, en krampen, maar ook ziekten als colitis ulcerosa, ziekte van Crohn en spastisch colon. Of allergieën, eczeem, chronische verkoudheden enzovoort. De mesoloog onderzoekt of het maag-darmkanaal, de slijmvliezen, het immuunsysteem, de lever / gal, de nieren enzovoort goed functioneren en bekijkt of er voldoende vitaminen, mineralen en onverzadigde vetzuren in de lichaamscellen kunnen komen. Daarnaast wordt getest welke voeding niet goed verteerd wordt. Ook de manier van leven krijgt aandacht. Na dit uitgebreide onderzoek wordt een mesologisch advies gegeven. Door het opvolgen van dit mesologische advies, zorgt de cliënt ervoor dat het lichaam weer in functie kan komen. De klachten verdwijnen, de vertering verbetert, emoties krijgen minder invloed en de energie komt terug.

Mesologie Marga Tump Prins Bernhardweg 28, 7251 EH Vorden telefoon 0575-555394 / 06-22631821 mesologiemargatump@kickxl.nl www.mesologiemargatump.nl

Health ForYou 7


Voel je krachtiger en veerkrachtiger

Yoga: een moment voor jezelf Renée Harmsen-Moonen (47 jaar) heeft in Zelhem haar eigen yogaruimte: Yoga Centrum Renée. Zij geeft hier les in kleine groepen van maximaal 8 mensen, en persoonlijke aandacht staat voorop.

Voor yoga hoef je niet lenig te zijn

Yoga is een discipline die je bewuster maakt, waardoor het een moment van jezelf wordt. Als je yoga beoefent, ben je met je eigen lichaam en geest bezig. Pas als je goed voor jezelf zorgt en in je eigen kracht komt te staan, kun je er ook voor anderen echt zijn. Je hebt minder het gevoel dat de dag je energie kost. Je leert door de dag heen heel bewust je momenten te nemen, waardoor je weer in je eigen kracht komt. Wanneer je je basis krachtig hebt, sta je in je kracht; niet alleen fysiek, maar ook mentaal voel je je veel krachtiger en veerkrachtiger.

­ mdat die houding niet zo hoeft te zijn als het plaatje. o Je gaat, binnen je eigen grenzen, meer ruimte scheppen in je lichaam en leert voelen wat een oefening met je doet. Hierdoor komt ook de geest tot rust en leren we in deze snelle 24-uursmaatschappij af en toe een rustmoment in te bouwen voor lichaam en geest.

Lichaam en geest Bij yoga leer je je adem goed te controleren en als hulpmiddel te gebruiken. Het gaat niet om ‘iets bereiken’; dat moeten we al veel te veel in deze maatschappij. Het gaat juist om het ‘laten zijn’ en ‘accepteren’. Yoga is niet ‘streven naar…’, maar het bezig zijn met lichaam en geest.

Yoga Centrum Renée Renée Harmsen-Moonen Wisselt 40 7021 EJ Zelhem telefoon 0314-625752 / 06-22244893 info@yogacentrumrenee.nl www.yogacentrumrenee.nl

8 Health ForYou

Rustmoment Renée geeft Hatha yoga, en deze naam verwijst naar het evenwicht tussen tegenstellingen, zoals spanning / ontspanning en yin / yang. Renée geeft je de tijd je bewuster te voelen in je lichaam, wat je spant en ontspant. Door deze oefeningen, de rust en acceptatie, merk je dat je vaak veel meer ruimte hebt gecreëerd dan dat je dat zou doen door streven en moeten. Ze laat je merken hoe je je adem als basis / hulpmiddel kunt gebruiken. Met zachtheid, aandacht en geduld kom je dan met controle in je lichaam en bewust tot een houding die goed voor je is. Je overbelast niet,

Over Renée Harmsen-Moonen Als stevige basis en achtergrond heeft Renée de 4-jarige Samsara Yoga Docenten Opleiding gevolgd, waarvan de leiding / hoofddocent een fysiotherapeut is die al 25 jaar yoga en fysiotherapie samenbrengt en yogadocenten opleidt. Hierdoor is Renée als yogadocente erkend volgens de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Dit is een waarborg voor de kwaliteit van kennis van anatomie en yogafilosofie.


Anti-agingbehandelingen voor een strakkere huid

Zie er jarenWilt u er jonger uitzien? Dat kan! Miranda shape & weight biedt nu ook anti-agingbehandelingen aan. Een belangrijk aandachtspunt bij de praktijk is het aanpakken van de gevolgen van het afslanken op de huid. De huid wordt als gevolg van het gewichtsverlies, maar ook door het ouder worden, slapper. U komt ruimer in uw vel te zitten. Om de lichaamshuid te verstevigen en te verstrakken, biedt Miranda shape & weight de mogelijkheid voor bindweefselmassage en Acoustic Wave Therapy-behandelingen. Deze behandelingen zijn echter alleen gericht op het lichaam.

voor

voor

jonger uit

Allernieuwste techniek Na een intensieve zoektocht met diverse tests heeft Miranda de oplossing voor een effectieve behandeling van de gezichtshuid gevonden in de vorm van de Mobilift M6. Hiermee beschikt de praktijk over de allernieuwste techniek voor huidversteviging en huidverstrakking van gezicht, hals, decolleté en handen. Uw huid wordt van binnenuit verjongd door de aanmaak van hyaluronzuur (hydratering), elastine (versoepeling huid) en collageen (versteviging). De accenten worden bij de behandelingen gelegd op de gewenste behandelgebieden als bijvoorbeeld voorhoofd, ogen, mond, wangen, onderkin, hals en decolleté. Het resultaat is duidelijk zichtbaar aan afgevlakte rimpels en een stralender teint! De succesvolle behandelingen met de Mobilift M6 zijn hét alternatief voor chirurgische facelifts. Behandelingen Voor het behalen van optimale resultaten geldt een behandelingsfrequentie van 2 keer per week gedurende 4 weken, vervolgens 1 keer per week tot het gewenste resultaat. Onderhoudsbehandelingen vinden 1 keer per 3 weken plaats. Maak gerust een afspraak voor een gratis proefbehandeling en ervaar de resultaten!

na

na

Miranda shape & weight Landweg 15 7041 VS ’s-Heerenberg telefoon 0314-665161 mobiel 06-52390104 www.mirandakersten.nl

Lekker & strakker in je vel!

Verantwoord afvallen Miranda shape & weight is er ook voor verantwoord afvallen. ­Afvallen zonder begeleiding is niet gemakkelijk. Dieetrecepten zijn meestal tijdrovend en te uitgebreid. Slapte en hongergevoel werken demotiverend. Een keer zondigen en weer terug bij af. Gewichtsverlies vindt plaats op de verkeerde plaatsen. Het kan ook anders, bij Miranda shape & weight! Het programma bestaat uit drie stappen: ­afslanken, afslanken op de gewenste plaatsen en slank blijven.

Beauty ForYou 9


Marcella Schonk: jouw coach in beweging

Grip op je

klachten met

oefentherapie De Praktijk voor oefentherapie Mensendieck Doetinchem van Marcella Schonk is een praktijk voor Oefentherapie Mensendieck, bedrijfsoefentherapie, pre- en postnatale zwangerschapsbegeleiding en babymassage. Oefentherapie Mensendieck vermindert en voorkomt klachten die zijn ontstaan door een onjuiste houding en beweging. Deze klachten kun je krijgen door een afwijking of ziekte, maar ook door verkeerd gebruik van spieren of overbelasting. Door oefeningen vermindert of verhelpt de oefentherapeut je klachten. Ook leer je hoe je nieuwe klachten kunt voorkomen of beter kunt omgaan met chronische klachten. Praktisch en pragmatisch! In de praktijk kun je ook terecht voor arbeidsgerelateerde klachten, rug- en bekkenklachten, hoofdpijn en spanningsklachten, arm-, nek- en schouderklachten, ademklachten, incontinentieklachten, heup-, knie- en voetklachten, chronische aandoeningen, motorische klachten en klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. De behandeling is op maat, en je kunt met of zonder verwijzing bij de praktijk terecht. De oefentherapeut behandelt jouw klachten, adviseert en is jouw persoonlijke coach in bewegen! Bedrijfsoefentherapie De praktijk is er ook voor werkplekanalyses en bedrijfsoefentherapie op de werkvloer. In samenspraak met jou en middels een spontane interactie tussen jou en de therapeut, zonder te oordelen of te veroordelen en gebaseerd op de hulpvraag, komen we tot een behandelplan. Dit plan bestaat uit haalbare doelen, gericht op jouw dagelijks leven. Zwangerschapsbegeleiding Tijdens een zwangerschap, tijdens een bevalling en de eerste tijd na de bevalling verandert er veel in je lichaam. Een oefentherapeut Mensendieck kan je helpen goed met deze veranderingen om te gaan. Ook leer je de dagelijkse activiteiten zodanig aan te passen, dat je houding en manier van bewegen zo optimaal mogelijk is tijdens en na de zwangerschap.

Door de juiste oefeningen te doen, wordt ook bewerkstelligd dat je de bevalling met vertrouwen tegemoet kunt zien en sneller herstelt na de bevalling. De groepen bestaan uit maximaal 8 dames die ongeveer even ver zijn in de zwangerschap. Het is erg leuk deze bijzondere tijd met ‘lotgenoten’ te delen. Babymassage Liefdevolle aanraking is voor een baby net zo belangrijk als zuurstof en voedsel. Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Het aanraken is heel belangrijk tijdens de kinderjaren. In een klimaat van liefde, warmte en bemoediging ontwikkelt het gevoel van eigenwaarde en verminderen onnodige lichamelijke spanningen. Gedurende de cursus babymassage raak je meer vertrouwd met de basisvaardigheden om je baby te masseren en het tillen en dragen van je baby, en krijg je vele praktische tips. Ook het basisbevestigend dragen, adviezen bij voorkeurshouding en het slapen komen aan bod, evenals de motorische ontwikkeling van je baby van maand tot maand.

De oefentherapeut behandelt jouw klachten Mogelijkheden en vergoedingen De groepslessen pré- en postnatale zwangerschapsbegeleiding kunnen tevens individueel of met partner worden gevolgd. Babymassage kan zowel in de praktijk als thuis worden gevolgd. Tevens worden er groepslessen voor 60+ en 70+ gegeven. Behandelkosten worden conform polisvoorwaarden van de (aanvullende) zorgverzekering vergoed.

Praktijk voor oefentherapie Mensendieck Doetinchem | Marcella Schonk Keppelseweg 9, 7001 CE Doetinchem | telefoon 06-11174647 | info@mensendieckdoetinchem.nl www.mensendieckdoetinchem.nl

10 Health ForYou


7 Senses Germaine Deckers Spoorstraat 30 6942 EE Didam telefoon 06-24730582 info@7-senses.nl www.7-senses.nl

Ontspannende massage met heilzame werking

De helende kracht  van aromamassage Aromatische extracten van planten worden al ­duizenden jaren gebruikt vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen. Dit gebruik kan worden herleid tot alle grote vroege beschavingen. Omdat de medische wereld steeds meer interesse heeft gekregen voor alternatieve therapieën, en omdat het bewijs dat aromatherapie werkt is toegenomen, worden de voordelen van aromatherapie nu alom erkend. Vooral de aromamassage heeft een belangrijke plaats verworven in de natuurgeneeskunde. Germaine Deckers is arts, sportmasseur en erkend holistisch geneeskundig therapeut: ‘Etherische oliën kunnen nooit de plaats innemen van reguliere geneesmiddelen, maar kunnen wel een grote rol spelen bij het in stand houden van de algehele gezondheid en het geestelijk welzijn. Daarnaast kunnen ze veel lichamelijke en emotionele klachten verlichten. Zo kan bijvoorbeeld hoofdpijn tegengegaan worden, het concentratievermogen en geheugen verbeteren en stress (en de gevolgen daarvan) verminderen.’ Heilzame werking Onderzoek heeft uitgewezen dat het effect van geuren op de reukzin een enorme invloed heeft op onze hersenen speciaal op de hypothalamus (het controlecentrum voor de hormoonafgifte in ons lichaam) en het limbische systeem

(de regelaar van onze emoties). Een geur kan aangename associaties naar boven brengen, waardoor lichaam en geest weer in balans komen. Middels absorptie via de huid komen de werkzame bestanddelen van de oliën in de bloedbaan om ook via die weg hun heilzame werking uit te oefenen. Deze twee werkingen worden gecombineerd tijdens de aromamassage. Eigen aroma ‘Voor de behandeling wordt via een vragenlijst en een gesprek een beeld gevormd van de klachten. Op basis daarvan worden meerdere etherische oliën geselecteerd. Van alle geselecteerde etherische oliën wordt een druppel op aparte geurtesters gedaan. Dan gaat de cliënt bepalen welke geuren lekker ruiken (en dus een positieve associatie oproepen) en welke niet. Uiteindelijk kunnen er maximaal 4 etherische oliën gecombineerd worden. Daarna worden druppel voor druppel de etherische oliën toegevoegd aan een basisolie en creëert de cliënt een geheel eigen aroma. De samenstelling wordt genoteerd in de kaart zodat dit niet telkens herhaald hoeft te worden.’

De voordelen van aromatherapie worden nu alom erkend

Massage De aromatische olie wordt vervolgens verwarmd. Met de warme olie wordt een massage gegeven, waarbij strijk- en zachte kneedbewegingen elkaar afwisselen. Vaak is dat op de rug, de armen en de achterkant van de benen, maar de massage kan uitgebreid worden met het gezicht en decolleté, de buik en de voorkant van de benen en voeten. Het is een weldadige, ontspannende massage. Germaine: ‘De effecten van de aromamassage zijn ­indrukwekkend. Zo kunnen cliënten onder andere weer slapen, zich veel beter ontspannen en allerlei klachten voorkomen. Doordat er ook een flesje aroma mee naar huis gegeven wordt, kan de cliënt na enige tijd ook thuis via de geur associatie oproepen met de ontspanning die hier ervaren is.’

Health ForYou 11


ForYou metamorfose

bij Esther Hairfashion

Even voorstellen

Haar

Marian is 52 jaar, woont in

Marian heeft krullend haar. Om het optimale resultaat uit haar krullen te halen, is het unieke krulknipsysteem van Brian Mc. Lean toegepast. Elke krul wordt in zijn eigen bundel in een curve geknipt. Op deze manier krijgt het haar veel volume en prachtige, luchtig vallende krullen. De basiskleur van Marian is lichter geverfd met een koele blondtint. Daarna is er een folietechniek toegepast met high- en lowlights. Dat geeft een sprankelend resultaat met veel diepte in het kapsel. Voor de styling is er een krullencrème (curllove) in het haar verwerkt en zijn de krullen gedroogd met een diffuser voor een natuurlijk effect. De contouren zijn donkertabaccobruin ingekleurd.

Gaanderen en werkt bij de

Rabobank als Financieel Adviseur.

Vóór de make-over

Hoe vond je het? ‘Ik vond het geweldig! Van het begin tot het eind. Eerst heb ik kleding uitgezocht bij Il

Granaio, samen met eigenaresse

Manon en kapster Sandra. Op de daaropvolgende dag was er een knip- en kleursessie, waarbij Sandra lok voor lok de krul-

kniptechniek toepaste. Weer een week later stond de fotoshoot gepland. Ik werd door visagiste Roxan perfect opgemaakt,

waarbij mooi gelakte nagels en

wimperextensions niet ontbraken. Daarna werd mijn haar gewassen en gestyled, en toen kon de

fotoshoot beginnen. Een enorm leuke ervaring, waarbij we veel

hebben gelachen. Voor mij was het één groot feest. En thuis

en in mijn omgeving: alleen maar complimenten!’

Visagie Roxan heeft bij Marian gekozen voor een natuurlijke uitstraling gekozen. Zij heeft gewerkt met het merk Malu Wilz. Dit merk benut de kracht van de mineralen voor een vederlichte, nauwelijks waarneembare, maar toch lang houdbare make-up. Voor de nagels heeft Roxan Shellac van CDN gebruikt. Dit is een nagellak die ook echt twee weken blijft zitten. Met Shellac heb je geen afgesleten randen meer, geen scheuren en geen krassen of doffe nagels. Marian wilde ook graag wimperextensions, zodat zij ‘s ochtends niet meer gedoe heeft met de mascara en een wimperkrultang.

Kleding Manon van Il Granaio: ‘Toen Marian bij ons in de winkel kwam, hebben we verschillende creaties geprobeerd en gelet op haar weelderige haardos. We hebben gekozen voor een stoere en eigenzinnige outfit. De combinatie die Marian aan heeft, is van ons zeer populaire merk Angels Never Die.’

ForYou Magazine zoekt opnieuw een kandidaat vanaf 20 jaar voor een fantastische metamorfose. Geef je snel op en maak kans op een totale metamorfose!

Een inschrijfformulier kun je afhalen bij Esther Hairfashion of Il Granaio.

12

Nieuwe kandidaat gezocht!


Marian

Het team Haar & visagie

Kleding

Fotografie

Esther Hairfashion

Il Granaio

Sjoukje Kilian Fotografie

www.estherhairfashion.nl

www.ilgranaio.nl

www.fotokilian.nl

13


Meer dan alleen ontspanning…

Shiatsu Kosmetiek Binnen de schoonheidsbranche worden er vele massagetechnieken toegepast, met als doel het geven van ontspanning, vooral gedurende de massage. De Shiatsu Kosmetiek Methode, ontwikkeld door R. Riksen, biedt echter meer dan alleen ontspanning.

Mascara die 3 tot 5 weken blijft zitten

Lash to Impress ‘s Morgens je ogen open doen met een perfecte mascara-look. Slapen, douchen, zwemmen, sauna, sporten: nooit meer met een uitgelopen look of bloot gezicht, want Lash to Impress geeft je een mascara met volume die minstens 4 weken blijft zitten!

De semi-permanente mascara blijft 3 tot 5 weken zitten zonder dat je die elke dag eraf hoeft te halen. Lash to Impress is een een formaldehyde vrije, oogvriendelijke en veilige wimpercoating. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten en is geschikt voor iedereen met natuurlijke wimpers. De behandeling mag alleen door een gediplomeerde specialiste gegeven worden. Voordelen: - Mooie diepzwarte wimpers met extra volume, 24 uur per dag - Eén keer aanbrengen is voldoende voor 3 tot 5 weken blijvend resultaat. - 100% waterproof! Je kunt er gewoon mee sporten, douchen, zwemmen enzovoort. Lash to Impress is geschikt voor iedere vrouw die er elke dag top wil uitzien en is geschikt voor alle leeftijden, korte of lange wimpers, ongeacht kleur.

Shiatsu (vingerdrukmassage) is een massagetechniek, die is ontstaan vanuit de oosterse geneeskunde. Basisgedachte binnen de oosterse geneeskunst is, dat in het lichaam allerlei energiebanen zitten, die de energie vervoeren naar de verschillende organen en lichaamsdelen. Massage, zoals shiatsu, is een behandeling om eventuele blokkades in deze energiebanen op te lossen en daarmee klachten te verhelpen. Ook binnen de huidverzorging heeft deze vorm van massage zijn weg gevonden, en met de Shiatsu Kosmetiek Methode is het heel goed mogelijk om de massage in een gezichtsbehandeling te integreren. Natuurlijk kunt u ook altijd kiezen voor een aparte massagebehandeling. Door de juiste energiebanen in het hoofdhalsgebied te behandelen, kan een diepe ontspanning verkregen worden, waardoor het lichaam eventuele blokkades in energiebanen kan opheffen. Hierdoor kunnen klachten van de huid (ons grootste orgaan) verminderd worden, maar ook op andere plekken in het lichaam kan de massage effect hebben. Behalve dat u zich tijdens de behandeling heerlijk kunt ontspannen (veel van mijn cliënten vallen zelfs in slaap…), heeft deze behandeling ook nog een nawerking tot wel twee dagen na afloop, zowel lichamelijk als geestelijk. Shiatsu Kosmetiek is een waardevolle toevoeging aan de gezichtsbehandeling! Zie ook www.shiatsu-kosmetiek.nl. Behandelingen vinden plaats op afspraak.

Yourskin Petrina van Engelenburg Wiltinksbrug 7, 7002 LE Doetinchem telefoon 06-57752135

Lash to Impress is verkrijgbaar bij Schoonheidsspecialiste Kitty Raben, dit jaar al 25 jaar gediplomeerd ANBOS schoonheidsspecialist in Didam. ANBOS staat voor professionaliteit, kwaliteit en vakkennis. Bel voor een afspraak!

Fotograaf: Dies Goorman

Schoonheidsspecialiste Kitty Raben Drostlaan 8, 6941 AB Didam telefoon 0316-221662 / 06-36107145 www.kittyraben.nl

14 Beauty ForYou


Succesvolle behandelingen met de Dermica Pen

Neem afscheid van littekens, rimpeltjes en pigmentvlekken In de vorige uitgave van ForYou Magazine schreef Dineke Pelgrom 'Roep acne een halt toe' en ging zij in op de oorzaken en de aanpak van deze huidaandoening. In het artikel werd de Dermica Pen Therapie in het kort aangestipt. De Dermica Pen bevat een steriele naaldcartridge, voorzien van 11 minuscule steriele naaldjes van chirurgisch staal. De naaldjes kunnen op verschillende dieptes worden ingesteld, variërend van 0,25 tot 2,5 millimeter. De naalddiepte kan per huidgebied aangepast worden. Werking De naaldjes maken honderden microgaatjes per seconde. De wondjes, niet zichtbaar voor het blote oog, sluiten na 15 tot 30 minuten. Door deze microgaatjes wordt het natuurlijke herstelproces in de huid geactiveerd en wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid strakker, gladder en steviger. Ook wordt je huid egaler van kleur en verbetert de huidstructuur als er sprake is van grove poriën, fijne lijntjes of littekentjes. Resultaten Mooie resultaten worden verkregen bij fijne lijntjes, rimpeltjes, huidverslappingen, pigmentproblemen, vergrote poriën en (acne)littekens. De resultaten worden geleidelijk zichtbaar vanaf 2 tot 4 weken. De piek wordt na 8 weken bereikt en het proces werkt daarna nog maanden door.

Behandeling Voorafgaand aan de eerste behandeling krijg je veel informatie over de behandeling en het te volgen traject. Afhankelijk van leeftijd, huidconditie en de behandelindicatie wordt het aantal behandelingen vastgesteld. Je moet hierbij denken aan een kuur van 3 tot 6 behandelingen met tussenposes van 2 tot 8 weken. Er worden allerlei vragen gesteld over je gezondheid, om contra-indicaties uit te sluiten. Enkele redenen om (nog) geen behandeling te doen met de Dermica Pen zijn ziektegevoel, koorts, actieve acne, eczeem en rosacea, koortslip, gebruik van bloedverdunners, vertraagde wondgenezing, littekens jonger dan 12 maanden, moedervlekken, 'vreemde plekjes' en permanente fillers. De huid wordt gereinigd en afhankelijk van de behandelindicatie wordt er een werkstof op de huid aangebracht, die door de behandeling diep in de huid dringt. Hierdoor wordt de effectiviteit van de behandeling verhoogd. De pen wordt wordt met roterende bewegingen over de huid bewogen. De behandeling geeft een licht 'scherp' gevoel, maar is over het algemeen prima te verdragen. Als er dieper moet worden gewerkt, kan het raadzaam zijn om vooraf een verdovende crème te gebruiken. Van te voren wordt aangegeven of het raadzaam is om dit te doen. Het voordeel van de Dermica Pen Therapie is dat de 'downtime' erg kort is. Je hoeft dus niet thuis te blijven omdat je er niet 'toonbaar' uitziet.

Je hoeft niet thuis te blijven omdat je er niet ‘toonbaar’ uitziet

Direct na de behandeling kan de huid, afhankelijk van de huidconditie en de naalddiepte waarmee gewerkt is, er roze / rood uitzien en kan die heel licht gezwollen zijn. Dit verdwijnt binnen enkele uren tot hooguit enkele dagen. Als het nodig is, mag er een camouflage aangebracht worden. Laat je hierover informeren. Belangrijk is het om de huid op de daaropvolgende dagen goed te beschermen tegen de zon en de huidtherapeutische producten te gebruiken die worden geadviseerd. Nog vragen? Neem gerust contact op. Instituut voor Huidverzorging en Nagelstyling Dineke Pelgrom Hulzevoortseweg 7, 6996 DG Drempt | telefoon 0313-479002 / 06-12694970 info@dinekepelgrom.nl | www.dinekepelgrom.nl

Beauty ForYou 15


Huidverbetering die bij u past

Begin dit jaar goed Wilt u een stralend, vitaal, gezond en zichtbaar jonger uiterlijk? Na het lezen van dit artikel zal blijken dat het ook voor u bereikbaar is. Als u in de spiegel kijkt, wordt u dan ­geconfronteerd met een vermoeid uitziende blik en een vale teint? Wacht dan niet langer! Maak vandaag nog een afspraak voor een ­gezichtsbehandeling bij ons in de salon. Hoe gaan we te werk? Na een gratis intake­ gesprek en huidanalyse gaan we samen met u bekijken welke behandeling het beste bij u past. Wij luisteren naar uw problemen en wensen en informeren u uitgebreid, zodat er ook daadwerkelijk gebeurt wat u van de behandeling verwacht. Of u nu voor de ontspanning komt of voor huidverbetering / anti-aging: bij ons bent u in goede handen. Wat kunnen we u bieden? We gebruiken de beste apparatuur, onder andere microdermabrasie, zuurstoftherapie, microstroom en IPL en nog meer. Hierbij gebruiken we producten die hooggeconcentreerde werkstoffen bevatten. Daardoor komt uw huid snel in een betere conditie en kunt u die ook vasthouden. Door de apparaten naast elkaar in te zetten, kunnen we u een nog betere behandeling aanbieden en het maximale resultaat bereiken. Kijk daarom maar eens bij ons op de website. Daar staan alle behandelingen uitgebreid beschreven. U kunt bij de salon gratis voor de deur parkeren. In termijnen betalen is bij ons ook mogelijk.

Schoonheidssalon & Nagelstudio La Bécasse Hermaat 175, 983 AJ Doesburg telefoon 0313-475023 info@labecasse.nl | www.labecasse.nl

16 Beauty ForYou

Aanbieding 20% Op vertoon van dit artikel krijgt u 20% kenningsmakingskorting op de eerste anti-agingbehandeling!

Borstvoeding is je moeite waard!

Vraag het Femmie Voeden buitenshuis? Er zijn zwangere vrouwen die er als een berg tegenopzien om in het openbaar te voeden. Borstvoeding geven in eigen slaapkamer is tot daar aan toe, in de huiskamer voeden waar bezoek bij is, lijkt onmogelijk. Buitenshuis voeden is helemaal 'not done'. Eigenlijk hoef je daarover als zwangere vrouw nog helemaal niet na te denken. Ga eerst maar je kind krijgen, ervan genieten, herstellen van de bevalling en gaandeweg het voederen en moederen een beetje in de vingers krijgen. Na een poosje ga je ontdekken dat je behoefte krijgt je vleugels uit te slaan om samen met je kindje de wereld buiten het eigen huis te verkennen. Dan ben je op een dag in de stad aan het winkelen en duurt het uitstapje langer dan je dacht; of je baby bedenkt eerder dan verwacht honger te hebben. Je hebt dan de keuze uit een paar mogelijkheden: 1. Snel naar huis gaan met een onrustige of - nog erger - huilende baby. 2. Ergens een plekje zoeken om te gaan voeden. Tegenwoordig kun je borstvoedingsvriendelijke locaties herkennen aan de sticker ‘Voeden kan hier’. Zelfs als ergens niet zo’n sticker is te vinden, kun je natuurlijk overal voeden. Meestal ergert men zich meer aan een huilende baby dan aan een rustig drinkend kind.

De MolkFaam Femmie de Jong | telefoon 06-11325066 info@demolkfaam.nl | www.demolkfaam.nl

Handigheidjes - Heb je de baby mee in de draagdoek? Dan kun je zelfs voeden zonder je kindje tevoorschijn te halen. Zorg in dat geval voor gemakkelijke kleding. - Kleding in laagjes maakt het gemakkelijk het voeden ‘bedekt’ te doen: sjaaltjes, een vest of speciale voedingskleding kunnen het voeden verdoezelen. - Borstvoeding is een natuurlijk iets. Als een moeder die geen borstvoeding geeft overal een flessenwarmer vindt, mag een moeder die wel borstvoeding geeft ook overal voeden. Dóé het gewoon! Het is de hoogste tijd dat voeden in het openbaar normaal wordt. Lactatiekundige Bevallen doe je meestal met hulp, bij borstvoeding kun je ook begeleiding vragen. Een lactatiekundige is speciaal opgeleid om zwangere vrouwen & partner en vrouwen die borstvoeding geven te helpen met informatie en, indien nodig, begeleiding. In Oost- en Midden-Gelderland werkt Femmie de Jong IBCLC als vrijgevestigd lactatiekundige, onafhankelijk van een instelling. Bij onzekerheid, pijn tijdens of na het voeden, harde plekken in de borst, (dreigende) borstontsteking, te weinig melk of te veel, te korte tong- of lipriem, spruw en dergelijke kun je terecht bij de MolkFaam.


Succesvolle behandelingen mogelijk met laser

Eindelijk af van  ongewenste haargroei Joke Rottier van Huid- en oedeemtherapie J.C. ­Rottier is onder meer gespecialiseerd in het behandelen van ongewenste haargroei door middel van laser. Lasertherapie is een behandeling van ongewenste haargroei, gebaseerd op het principe van selectieve absorptie van licht door het pigment in de haar. De haar wordt warm en geeft deze warmte af aan het follikel, waardoor de cellen van het follikel worden vernietigd, zowel langs de zijde als aan de voedingsbodem van de haar. De verkoolde haar wordt door het lichaam naar buiten gewerkt, en door het lymfesysteem opgeruimd. Na zes weken zal de ruimte van het follikel opgevuld zijn met collageen. In mijn praktijk maak ik gebruik van de LightSheer diodelaser, de eerste laser die volledig ontwikkeld is voor ontharing.

Voorbeeld uit de praktijk Een 21-jarige vrouw met forse overbeharing in het gelaat is ten einde raad als ze zich bij mij in de praktijk aanmeldt. Ze gaat gebukt onder schaamte, en de overbeharing maakt dat zij zich terugtrekt uit sociale contacten. De cliënte komt om de vijf weken voor behandeling, en na vier keer zijn de meeste haren verdwenen: de bovenlip is schoon, evenals de kin, maar op de plaats van bakkebaarden en in de hals zijn nog enkele haren aanwezig. Deze jonge vrouw is al minder onzeker in haar ­presentatie en geeft aan dat zij gemakkelijker ­activiteiten onderneemt in de omgang met anderen.

Aantal behandelingen Meerdere behandelingen zijn noodzakelijk in verband met de groeicyclus van het haar. Alleen de follikels waarvan de haren in de groeifase zijn, kunnen effectief geraakt worden. Bij de tussen- en rustfase van het haar zit de haar niet voldoende stevig in het follikel. Een permanente haarvermindering is afhankelijk per cliënt. Meestal zijn vijf of zes behandelingen nodig, om de vijf of tien weken. Het groeitempo van de haren is niet over het gehele lichaam hetzelfde. Zo zal haargroei in het gezicht sneller gaan dan bijvoorbeeld op de benen of armen.

Meestal zijn vijf of zes behandelingen nodig

Couperose, spider naevi en rosacea Rode puntjes of vaatjes in het gezicht zijn vaak storend en kunnen ook klachten geven. Wanneer er zelfs puistjes bij voorkomen, kan het zijn dat er sprake is van rosacea. Wanneer de rode vaatjes behandeld worden, zijn vaak de meeste klachten ook verdwenen. In het geval van laserbehandeling bij couperose is de selectieve absorptie gericht op de oppervlakkige bloedvaatjes. De huid blijft intact, waardoor er weinig kans is op infecties en littekenvorming. Het kan zijn dat de vaatjes in een keer weg zijn, maar vaak zijn er meerdere behandelingen nodig. Pigmentvlekken Ook zijn bepaalde pigmentvlekken te behandelen met de laser. De meeste plekken zullen flink vervagen of zelfs helemaal wegtrekken. De laser zorgt ervoor dat de energie het teveel aan pigment verhit, waardoor het pigment kapot gaat en het lichaam het gaat afvoeren. Ook bij deze behandeling blijft de huid intact. Het kan wel zijn dat er een wat donkere schilfering komt. Dit is het pigment dat via de huid wordt afgevoerd. Er zijn tussen de drie en vijf behandelingen nodig om tot het mooiste resultaat te komen.

Huid- en oedeemtherapie J.C. Rottier Raadhuisstraat 22 7001 EW Doetinchem telefoon 06-12449435 jcrottier@gmail.com www.huidtherapiedoetinchem.nl

Beauty ForYou 17


intervi Fotografie: Coen Bouman / Keyframes

Evi De Jean (34) heeft al een veelbewogen leven achter de rug. Geboren op het eiland Bermuda, op jonge leeftijd verhuisd naar Tel Aviv in Israël, gedurende haar tienertijd gewoond in Antwerpen, en in Tilburg gestudeerd aan het conservatorium en de dansacademie. Ook volgde ze acteerworkshops in Londen. Nu woont ze alweer een aantal jaren in Amsterdam, waar ze uiteenlopende dingen doet: ze heeft een drietal theatervoorstellingen gemaakt (‘Overleven’, ‘Aarde’ en ‘Melodie van een reiziger’), maar ze treedt ook op als zangeres, en ze geeft onder meer zangworkshops.

18 ForYou Magazine


In gesprek met ... door Roelant van de Riet

Evi De Jean

iew Wat betekent ‘gezondheid’ voor jou?’ Mijn moeder is behoorlijk vroeg overleden aan borstkanker, toen ik 20 was. Ik werd dus al op jonge leeftijd geconfronteerd met het feit dat gezondheid belangrijk is en niet iets vanzelfsprekends, en dat je er zelf, voor een stukje, wat aan kunt doen om gezond te blijven. Ik doe dat door gezond te eten, met vooral biologische producten, en gevarieerd te eten met veel groeten en fruit. Ik vind het ook leuk om te koken, met een kookboek erbij. Het is echt een hobby van me. Ik heb bijvoorbeeld een kookboek van Ottolenghi met allemaal lekkere recepten met groenten, en ben ook helemaal fan van Jamie Oliver met zijn ‘15-Minute Meals’, waar ik vervolgens een uur over doe… Zo krijg je wel inspiratie over de manier waarop je onder andere met kruiden kunt omgaan en zo.

Eet je anders nu je moeder bent? Mijn dagen zien er tegenwoordig wel anders uit. Ik eet bijvoorbeeld op gezette tijden. Als je op tournee bent, eet je vaak laat of helemaal niet. Maar als ik nu op tour ben, trekt mijn maag vanzelf aan de bel rond etenstijd. Ik wil ook dat mijn kindje gezond eet, en dan doe je zelf automatisch mee. Nu ik een kind heb, doe ik meer aan plannen en vooruitkijken.

Je hebt een paar jaar geleden een workshop ‘Uit volle borst’ opgezet. Een zangcursus voor zwangeren… Ik zing altijd bij voorstellingen, en toen ik zwanger was, gingen mijn optredens ook gewoon door. Als je zwanger bent, ga je het zingen toch anders ervaren. Je voelt dat het kindje reageert op het geluid dat je maakt. Het gaat heftig bewegen of wordt juist heel erg rustig. Dat vertelde ik aan zwangere vriendinnen, en die vonden het interessant, en ze vroegen of ik een workshop wilde samenstellen. Tijdens zo’n workshop zit ik gezellig met allemaal zwangere vrouwen en doen we stem- en ademhalingsoefeningen. En daarna gaan we liedjes instuderen. Vooral lekker uit volle borst zingen! Er wordt enorm gelachen en er vloeit ook wel eens een traan. Zingen maakt veel los, en al helemaal als je het samen met je kindje doet. Het plezier van het met z’n allen muziek maken staat voorop. Zingen ontspant en geeft een energie boost. >

Zingen maakt veel los, en al helemaal als je het samen met je kindje doet.

ForYou Magazine 19


Vorig jaar heb je zelfs een cursus ‘Yoga en Zang’ bedacht. Hoe dat zo?

Eet je wel eens bij McDonald’s? Geen denken aan! Het sfeertje alleen al... En als je je verdiept in hoe het vlees gemaakt wordt… Op het ogenblik ben ik een fantastisch en confronterend boek aan het lezen van Jonathan Saffran Foer: ‘Dieren eten’. Foer kan heel goed verwoorden wat er mis is met de vleesindustrie. Nou at ik weliswaar maar af en toe vlees voordat ik begon aan het lezen van dit boek, en het liefst van de eco-slager. Dat er iets flink mis is met de vleesindustrie, weten we eigenlijk allemaal wel, maar toch parkeren we die informatie ergens in een donker hoekje in ons hoofd. Nu zit ik nog maar op 1/3 van het boek en het heeft toch al m’n ogen geopend. Ik ga graag uit lunchen, maar zie nu ineens een menukaart vol gemartelde dieren in plaats van lekker belegde broodjes. Vlees en vis eten uit de bio-industrie kan eigenlijk echt niet. Het moet anders.

Dat er iets flink mis is met de vleesindustrie, weten we eigenlijk allemaal wel Wat doe je verder om gezond te blijven? Tegenwoordig doe ik aan ‘CoreKinetics’ bij Adriaan Kans, die een methode heeft ontwikkeld waarbij het hele lijf sterk gemaakt wordt. Je doet allerlei oefeningen op een ‘Skippybal’, waarbij alle spiergroepen getraind worden, omdat je constant moet balanceren op de bal. Het is een heel leuke manier van sporten, omdat er ook ballet en moderne dans in verwerkt is. Verder doe ik aan yoga. Dat is heel ontspannend.

20 ForYou Magazine

Tijdens mijn zwangerschap volgde ik al yogalessen. Mijn yogadocente Sanne Kerkhof deed toen een keer mee aan een zangworkshop van mij, en we zagen veel overeen­ komsten. Zingen begint met ademhaling, leven is ook ademhalen en bij yoga is dat ook zo: je moet je bewust zijn van je ademhaling. Pas dan kun je beginnen om geluid te maken. Het maken van klanken gaat dan veel gemakkelijker. We zeiden toen: ‘Zullen we eens proberen die twee te combineren?’, en zo is de cursus ontstaan…

En als je de kans krijgt op een carrière in het buitenland? Als het om een mooi project of een interessante rol zou gaan, zou ik daar meteen ‘ja’ op zeggen, maar dat gaat wel in overleg met mijn vriend. De liefde gaat voor. Mijn ouders verhuisden vroeger veel voor hun werk, dus ik ben opgegroeid met het regelmatig ergens anders wonen. Ik heb goede herinneringen aan een reizend bestaan.

Wil je wel weer eens weg uit Nederland? Waar ik ook woon, ik wil altijd weg. Niet voorgoed, maar op reis. Mijn bloed gaat sneller stromen van onderweg zijn en de wereld zien. Ik woon nu bijna de helft van mijn leven in Nederland, en ik voel me hier thuis. Na een reis, groot of klein, is het thuiskomen ook een heerlijk moment. Een tijdje geleden, op een maandagochtend, mijn vriend was aan het werk, zei ik tegen mijn zoontje: ‘Wat zullen we vandaag eens gaan doen? Boodschappen doen?’ Hij kon nog niet praten, dus ik gaf zelf maar het antwoord: ‘Nee…’ Naar de speeltuin? Nee… Zullen we naar Parijs gaan? Ja!’ Toen heb ik treintickets gekocht voor ons tweeën, mijn vriend een sms-je gestuurd dat hij niet op ons hoefde te rekenen voor het avondeten en we zijn op avontuur gegaan. Mijn vriend vindt dat soort acties wel leuk hoor, en we zijn maar een paar dagen weggeweest, maar als ik heel veel geld zou hebben, zou ik de hele tijd eropuit gaan, de wereld ontdekken. Hier in Amsterdam zoek ik ook voortdurend plekjes op waar ik nog nooit eerder ben geweest. l


Waar ik ook woon, ik wil altijd weg

Wat is je volgende project? Ik ben nu bezig met mijn vierde theatervoorstelling, die in de herfst van 2015 in première gaat. Het wordt dit keer geen autobiografische voorstelling zoals mijn vorige drie voorstellingen, maar er zitten wel aspecten van mijn eigen leven in. Centraal staan dit keer allemaal grootse liederen van artiesten als Ramses Shaffy, Kurt Weill en Edith Piaf, met de verhalen die daar achter zitten. In augustus, tijdens de Uitmarkt in Amsterdam, heb ik al wat voorproefjes gegeven, en ik ben nu bezig om het uit te werken. Een nieuwe theatervoorstelling maken is altijd weer een enerverende ervaring! Net een reis.

ForYou Magazine 21


Thema

door Paul Carabain

a

- advertorial -

EEN SNEL HERSTEL DANKZIJ EIWITTEN

We worden ouder, maar hoe blijven we zo lang mogelijk fit? Of hoe herstellen we zo snel en zo goed mogelijk na een ziekte of operatie? Ondervoeding is een groot probleem binnen alle segmenten van de Zorg. De energie- en eiwit verrijkte gebakjes van Innopastry bieden dan uitkomst. Omdat ze eenvoudig te nuttigen zijn, maar ook de eetlust opwekken en herstel bevorderen.

MEER RESERVES

Onderzoek laat zien dat mensen met meer spiermassa beter in staat zijn om bijvoorbeeld zware chemokuren of bestralingen te doorstaan dan patiënten die weinig spieren hebben. Ze hebben immers meer reserves en kunnen daardoor de behandeling beter aan. En dat heeft niets te maken met het lichaamsgewicht. Te zware mensen kunnen zelfs relatief weinig spiereiwit hebben en lichte mensen juist voldoende.

EIGEN SPIEREIWIT OPETEN

Het is een tijd onderschat, maar inmiddels is iedereen er over uit: goede voeding draagt bij aan een sneller herstel. Wanneer je te weinig eet, verbrandt je geen vet, maar eet je vooral je eigen spiereiwitten op. Dat komt bij ouderen en zieke

verkrijgbaar bij

22 ForYou Magazine

mensen vaak voor en is dus wezenlijk anders dan bij gezonde mensen. Die verbranden vet als ze op dieet zijn. In geval van ziekte moeten de eiwitten daarom als eerste worden aangevuld.

ALS TUSSENDOORTJE OF TOETJE

“Zoveel mogelijk eiwitten en calorieën, daar komt het op neer”, aldus Van Leeuwen. “Wij hebben twee producten ontwikkeld die een bron zijn van hoogwaardig eiwit: ‘Bouwsteentjes’ en ‘Easy-to-Eat’. Beide producten zijn een effectief hulpmiddel bij het terugdringen van ondervoeding én het opbouwen van een betere voedingstoestand. Je kunt ze eten als tussendoortje of als toetje.”

PRIJSWINNEND RECEPT

De Bouwsteentjes en Easy-to-Eat bevatten per kleine portie al 8 gram hoogwaardig wei-eiwit. Beide producten kregen in 2008 en 2009 overigens al de Innovatieprijs en zijn in meerdere smaken verkrijgbaar. De Easy-to-Eat is vooral toepasbaar bij slikproblemen en dragen ook het ‘All Natural’ logo, omdat ze geen additieven bevatten. Beide soorten zijn Verkrijgbaar bij de supermarkten Jumbo en C1000. 4 stuks voor € 4,99

VO W O W R W ME .B E O R U IN W F ST O EE RM N AT TJ IE ES Z .N IE L

Volgens Huib van Leeuwen van Innopastry, hebben ouderen en zieken vooral baat bij de inname van extra eiwitten. Van Leeuwen: “ Voeding alleen kan je niet beter maken, maar het speelt wel een essentiële rol. Zo heeft bouillon geen enkele zin: het is niet meer dan warm water met een smaakje. Het vult vooral de maag en blokkeert vanwege het volle gevoel de weg voor echt belangrijke etenswaren. Ook de fruitmand werkt averechts. Dat zijn vooral vruchtensuikers en die zijn in een zieke of zwakkere gezondheidstoestand niet relevant.”


afhaalpunten Colofon 3e jaargang | nummer 1 - 2015 ForYou Magazine verschijnt driemaal per jaar en wordt verspreid in een oplage van minimaal 5.000 exemplaren per regio via alle achterin het magazine vermelde organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers. Kijk ook op www.foryoumagazine.nl voor meer ­informatie of om online een andere editie te bekijken. ForYou Magazine is een uitgave van: ForYou BV Havenstraat 6, 9471 AM Zuidlaren T 050 - 76 00 800 Einfo@foryoumagazine.nl I www.foryoumagazine.nl Regio-uitgever: Janna Stavast Redactie: De in het magazine geplaatste teksten zijn ofwel aangeleverd door de deelnemende organisaties, praktijken, zorginstellingen en ondernemers en bewerkt door de redactie van ForYou BV, of verzorgd door de redactie zelf. Heeft u een tip voor een ­redactionele bijdrage? Neem dan contact op met ons. Eindredactie: Roelant van de Riet Vormgeving: Harmen Klaassens Paula Kuiper Bezorgservice: Siemen Halbersma Directeur: Paul Carabain Commercieel manager: Sharif Sharafeddine Team ForYou Magazine: Caspar Heerink Diederik Oosterwijk Femke Woutersen Harmen Klaassens Janna Stavast Mariëlle Bouma Mattias Tepper Paula Kuiper Paul Carabain Raymond Wijnstra Roelant van de Riet Sharif Sharafeddine Siemen Halbersma en alle deelnemende publicisten Druk: Ten Brink - Meppel

Disclaimer: ForYou BV stelt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ingezonden r­ edactie en ­gedane uitspraken. Op de inhoud van dit ­magazine rust copyright. Niets uit deze uitgave mag op ­enigerlei wijze worden vermenig­ vuldigd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten ­worden ontleend. Foto’s: publicisten en/of Shutterstock.

ForYou Magazine is gratis af te halen op de locaties hieronder. Adahlayn, Krachtplek van Licht Oude Wehlseweg 19 7007 GE Doetinchem Telefoon 0314-378770

Annemiek’s ­Hoorstudio

De Veentjes 5 7001 DL Doetinchem Telefoon 0314-360560

Bibliotheek Doesburg Zandbergerstraat 10 6981 DR Doesburg Telefoon 0314-333445

Bibliotheek ­Doetinchem

IJsselkade 13 7001 AN Doetinchem Telefoon 0314-333445

Bibliotheek Hengelo Sterreweg 10 7255 BJ Hengelo (Gld) Telefoon 0314-333445

Bibliotheek Vorden Raadhuisstraat 5 7251 AA Vorden Telefoon 0314-333445

Bibliotheek Wehl Kerkplein 6 7031 AD Wehl Telefoon 0314-333445

Bibliotheek Zelhem Burg. Rijpstrastraat 4 7021 CR Zelhem Telefoon 0314-333445

Charly’s Juwelier Hamburgerstraat 4 7001 AK Doetinchem Telefoon 0314-364079

Chiropractie ­Doetinchem

Doetinchemseweg 17 7007 CA Doetinchem Telefoon 0314-323425

Coop

Haareweg 98 7009 EG Doetinchem Telefoon 0314-325292

De Molkfaam ­lactatiekundige praktijk Lampongstraat 14 7001 CX Doetinchem Telefoon 0314-341104

De Scheidings­ Makelaar

Hazelaarhof 47 6951 NT Dieren Telefoon 06-46630121

Doesburg Optiek Meipoortstraat 22 A 6981 DK Doesburg Telefoon 0313-484870

Drogisterij Oosterink

Mousset Chocolade

Esther Hairfashion

Nieuwetijdswinkel de Robijn

Stationsstraat 26-28 7021 CK Zelhem Telefoon 0314-625106 Plantenstraat 2A 7001 EZ Doetinchem Telefoon 0314-344111

Esther Hairfashion Dorpsstraat 18 6999 AD Hummelo Telefoon 0314-381307

Fotografie Sjoukje de Graaf Salemate 34 7006 CC Doetinchem Telefoon 06-25582416

Gelderland65Plus Zaagmolenpad 91 7006 AH Doetinchem Telefoon 0314-361636

Goodies Trendstore Adelaarstraat 2 7001 AR Doetinchem Telefoon 0314-361880

Boliestraat 52 7001 BD Doetinchem Telefoon 0314-745006

Hooge Molenstraat 30 7001 AT Doetinchem Telefoon 0314-364411

Ontharingskliniek Doetinchem Mercuriusstraat 22 7006 RL Doetinchem Telefoon 06-83008291

Parfumerie Douglas Hamburgerstraat 2-4-6 7001 AK Doetinchem Telefoon 0314-365719

Praktijk voor ­natuurgeneeskunde Valetudo Louise de Colignystraat 11 7001 GD Doetinchem Telefoon 06-14026719

Huid- en oedeem­ therapie J.C. Rottier

Praktijk voor oefentherapie Mensendieck Doetinchem

Il Granaio

Primera Doetinchem

Instituut voor Huidverzorging en Nagelstyling Dineke Pelgrom

Promiss

Raadhuisstraat 22 7001 EW Doetinchem Telefoon 06-12449435 Nieuwstad 1 7001 AC Doetinchem Telefoon 0314-393839

Hulzevoortseweg 7 6996 DH Drempt Telefoon 0313-479002

Jack & Jones

Hamburgerstraat 22 7001 EW Doetinchem Telefoon 0314-392041

Kopmels Juwelier Boliestraat 56 7001 BD Doetinchem Telefoon 0314-324002

Life’s Promises

Gerstdreef 69 7006 LL Doetichem Telefoon 0314-334762

Keppelseweg 9 7001 CE Doetinchem Telefoon 06-11174647 Raadhuisstraat 7 7001 EW Doetinchem Telefoon 0314-393844 Hamburgerstraat 55 7001 AH Doetinchem Telefoon 0314-333987

Samtosha Store Smidstraat 7 7021 AB Zelhem Telefoon 0314-769114

Hermaat 175 6983 AJ Doesburg Telefoon 0313-475023

Schoonheids­ specialiste Kitty Raben

Drostlaan 8 6941 AB Didam Telefoon 06-36107145

7 Senses

Miranda shape & weight

Sjaak Jansen ­Fysiotherapie en Manuele therapie

Landweg 15 7041 VS ‘s-Heerenberg Telefoon 0314-665161

Slagerij Theo en Yvette Viets Wilhelminastraat 22 7001 GW Doetinchem Telefoon 0314-324212

SportsPalace ­Doetinchem Centrum Walstraat 60 7001 BV Doetinchem Telefoon 0314-343874

SportsPalace ­Doetinchem de Huet Mercuriusstraat 22 7006 RL Doetinchem Telefoon 0314-361707

Supercoop

Hoofdstraat 13 6942 AR Didam Telefoon 0316-223032

Visser Mode

Burg. Galleestraat 9 7251 EA Vorden Telefoon 0575-551381

Yoga Centrum Renee Wisselt 40 7021 EJ Zelhem Telefoon 0314-625752

Yourskin

Wiltinksbrug 7 7002 LE Doetinchem Telefoon 0314-325161

Friends ForYou Annemiek’s ­Hoorstudio

Schoonheidssalon & Nagelstudio La Bécasse

Mesologie Marga Tump

Prins Bernhardweg 28 7251 EH Vorden Telefoon 0575-555394

• Mercuriusstraat 22A 7006 RL Doetinchem Telefoon 0314-642951

Spoorstraat 30 6942 EE Didam Telefoon 06-24730582

• Zegendijk 3B 7136 LS Ziewent Telefoon 0544-352423

De Veentjes 5 7001 DL Doetinchem Telefoon 0314-360560

Mesologie Marga Tump

Prins Bernhardweg 28 7251 EH Vorden Telefoon 0575-555394

Mousset Chocolade

Boliestraat 52 7001 BD Doetinchem Telefoon 0314-745006

Wilt u ook ForYou Magazine gratis ­aanbieden aan uw klanten? Neem dan contact op met ForYou BV via info@foryoumagazine.nl of op telefoonnummer 050-7600800.

gratis magazine ForYou Magazine 23


Dé optiekzaak 

bij jou in de buurt

brillen • contactlenzen • hoortoestellen

Doesburg Optiek Meipoortstraat 22a 6981 DK Doesburg Telefoon 0313-484870 www.doesburgoptiek.nl

ForYou Magazine Doetinchem  

ForYou Magazine Doetinchem