Pigrosjuny2018

Page 1

EL PI GROS

Revista

Escolar

Escola Sant Cristòfor BEGUES, JUNY 2018 - N.º 57

1


EDITORIAL Estimades famílies de l’escola Sant Cristòfor: Ja ha arribat el moment del nostre comiat, estem acabant 6è i començarem, una nova etapa: la Secundària. Hem estat molts anys en aquesta escola, la majoria des dels cursos d’infantil, d’altres ens hem incorporat en altres moments. Però a l’acabar, tots fem pinya. I la veritat, ens costa molt posar amb paraules tots els sentiments que hem viscut: alegria, solidaritat, amistat, il·lusió, sorpresa, tendresa, felicitat, admiració, empatia...I també, a vegades: avorriment, ira, frustració, decepció, tristesa, vergonya, penediment… Però tot això, ens ha fet créixer com a persones, vivint moltes aventures. Ara és el moment del comiat, i ens sentim feliços perquè ens hem fet grans i alhora, tristos perquè hem de deixar la nostra escola. I voldríem també agrair als professors que ens han ajudat a superar les diferents etapes emocionals i els aprenentatges, que cada cop van sent més difícils. Per tot això, mai oblidarem la nostra escola de primària i tot l’equip de professionals que el formen (professors, monitors, cuiners...) I us diem, de tot cor, que us recordarem i de segur, us vindrem a veure : Gràcies, escola Sant Cristòfor! Els alumnes de sisè ÍNDEX EDUCACIÓ INFANTIL Activitats de P3 Activitats de P4

3-4 5-6

Activitats de P5

7 EDUCACIÓ PRIMÀRIA

Activitats de Cicle Inicial: 1r i 2n curs

8-11

Activitats de Cicle Mitjà: 3r i 4t curs

12-16

Activitats de Cicle Superior: 5è i 6è curs

17-21

ENTRETENIMENTS I MANUALITAT EN ANGLÈS EQUIP DIRECTIU RECOMANACIONS PER L’ESTIU AMPA GUANYADORS DELS JOCS FLORALS I DE LES PORTADES PORTADES GUANYADORES

22-23 24-25 26-30 31 32-33 34-38

2


P3-L’HORT EN 1m² A l’escola hem decidit renovar l’hort. I nosaltres també hi hem treballat molt!!

ABANS ARA Primer de tot, hem omplert els calaixos de fusta amb terra, però no qualsevol terra. La del pati no val!! les plantes prefereixen les terres que són de color més fosc. Com no tenim aquesta terra l'hem preparat:

4 galledes de fibra de coco

4 galledes de compost

4 galledes de vermiculita

A barrejar!!! Uf com costa! 3


Revista Escolar EL PI GROS Ara que ja tenim els calaixos ben plens. Podem començar a plantar. Si la planta es farà molt gran només podem posar una a cada quadrat, però si és més petita podem posar més plantes. Primer de tot necessitem fer un forat.

Desprès hem de col·locar les plantes al forat i tapar les arrels amb la terra.

Desprès hem de regar les plantes cada dia posant un got d’aigua a cada planta. Però per ser el primer dia ho farem amb la regadora.

4


Revista Escolar EL PI GROS

P4-TREBALL COOPERATIU DESPRÉS D’HAVER ANAT A L’AQUARIUM D’EXCURSIÓ TANT P4A-BOMBERS COM P4B-POLICIES VAM DECIDIR FER UN PROJECTE SOBRE ELS TAURONS. PER A TREBALLAR AQUEST MERAVELLÓS ANIMAL MARÍ HEM UTILITZAT LA TÈCNICA DEL TREBALL COOPERATIU. I PER A PODER DUR A TERME AQUESTA TASCA HEM COMPTAT AMB LA GRAN AJUDA DE LES FAMÍLIES. CADASCUNA DE LES DUES CLASSES ENS HEM DIVIDIT EN 4 EQUIPS DE TREBALL I HEM ESTAT CAPITANEJATS PER ALGUNA MAMA, PAPA O, FINS I TOT, IAIA. AQUESTS HAN ESTAT ELS 4 EQUIPS DE TREBALL:

P4 A - BOMBERS

P4B - POLICIES COM SÓN ELS TAURONS??

GRUP 2: TAURÓ BLAU

GRUP 1: TAURÓ MARTELL

QUÈ FAN I QUÈ MENGEN ELS TAURONS?? GRUP 4: TAURÓ TIGRE

GRUP 2: TAURÓ BLANC

5


Revista Escolar EL PI GROS COM NEIXEN ELS TAURONS?? GRUP 1: TAURÓ MARTELL

GRUP 3: TAURÓ BALENA

ON VIUEN ELS TAURONS?? I TIPUS DE TAURONS GRUP 3: TAURÓ TORO

GRUP 4: TAURÓ TORO

MOLTÍSSIMES GRÀCIES FAMÍLIES PER HAVER FET POSSIBLE PORTAR A TERME AQUESTA TÈCNICA DE TREBALL. SENSE VOSALTRES NO HAGUÉS ESTAT POSSIBLE.

POLICIES I BOMBERS/ES

6


Revista Escolar EL PI GROS

P5-ELS ASTRONAUTES I INVENTORS HEM ANAT DE COLÒNIES A CAL MATA!

ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ FENT UN CIRC

HAN ESTAT DOS DIES FANTÀTICS I ENS HEM QUEDAT AMB GANES DE MÉS !!!

7


Revista Escolar EL PI GROS

1r-PROJECTES INTERDISCIPLINARIS Els i les alumnes de 1rA vam triar el projecte “ELS CANGURS”. Vam portar tot tipus de material per cercar la informació del que volíem saber. Hem après moltes coses curioses dels cangurs com per exemple que es netegen les dents després de menjar i que tenen cinc dits a les mans com nosaltres. Hem fet un mural molt “xulo” entre tots i totes.

8


Revista Escolar EL PI GROS Els i les alumnes de 1r B van triar el projecte “LA SELVA”. Nosaltres també vam portar tota mena de material per cercar la informació del que volíem saber. Hem après per exemple que la selva és el pulmó de la Terra perquè hi ha molta vegetació i per tant molt oxigen. La selva és molt rica en animals i plantes que cal cuidar.

9


Revista Escolar EL PI GROS

2n-ELS NENS I NENES DE SEGON HEM FET UN RACÓ D’ENTREVISTES. Els nens i nenes de segon hem treballat a Racons les entrevistes i hem pogut fer-les a diferents persones de l’escola. Aquí us deixem la que li vam fer al nostre cuiner, el Paco.

10


Revista Escolar EL PI GROS Ens ho hem passat molt bé fent l’entrevista i agraïm la col·laboració de tots els metres , el Joan i el Paco per ajudar-nos a fer aquesta activitat.

Moltes gràcies!!! 11


Revista Escolar EL PI GROS

3r-PROJECTE INTERDISCIPLINARI: LA RECTORIA DE BEGUES I ELS SEUS VOLTANTS Els alumnes de tercer hem realitzat un projecte interdisciplinari en relació amb la Rectoria de Begues. A partir d’aquest centre d’interès hem treballat altres conceptes d’una forma global, competencial i vivencial. Hem fet el recorregut fins a la Rectoria fent ús d’un plànol i aprenent a orientar-nos. Hem après que Sant Cristòfol és el patró de Begues, dels conductors i dels vehicles. Hem treballat en Anglès el vocabulari dels transports i dels llocs del poble. A castellà hem fet traduccions; a Matemàtiques hem fet gràfiques amb dades de Begues; a Medi hem ampliat el tema de les plantes específiques del poble, etc... Tot ho podreu veure en l’àlbum a la part de Projectes. Us animem a preguntar als vostres fills i filles tot el que han après a fer gràcies al treball per projectes i als grups cooperatius. Esperem que us agradin aquestes fotografies a la façana de la Rectoria.

12


Revista Escolar EL PI GROS

13


Revista Escolar EL PI GROS

4t-COLÒNIES A PALAMÓS! Els nens i nenes de quart vam marxar de colònies el passat mes de maig al Baix Empordà, concretament a Palamós. Tres dies d’experiències per els entorns naturals, el bosc fent cabanes i al mar, coneixent la riquesa del nostre litoral. Tres dies de convivències, aprenent a respectar-nos, a col·laborar, a créixer a gestionar les nostres emocions... Una experiència per al record! Us deixem amb imatges , el recull d’alguns d’aquests instants, esperem us agradin.

14


Revista Escolar EL PI GROS

15


Revista Escolar EL PI GROS

16


Revista Escolar EL PI GROS

5è-LES COOPERATIVES ESCOLARS Durant aquest curs l’alumnat de 5è hem participat en un projecte per crear una cooperativa escolar i poder viure l’experiència de com funciona una empresa d’aquest tipus. A principis de curs vam escollir els càrrecs que tindria cadascú a la seva cooperativa: presidència, secretaria, tresoreria, equip de publicitat, equip d’informàtica, equip d’imatge i fotografia, entre d’altres. Ho vam votar i els que tenien més vots en van ser els representants. També es van crear l’equip de producció, el de control de qualitat i el de venda, tots estaven formats per tots els membres de la cooperativa. Després es va dissenyar el logotip, es van redactar les normes de funcionament, els estatuts i les actes de constitució de les cooperatives. Vam anar a l’ajuntament amb tots els documents i en vam demanar el NIF i l’autorització per poder vendre els nostres productes un dia al mercat. Les cooperatives creades són: 21 CRAZY CHILDREN (5èA), LES 22 ESTRELLES (5èB) i CRISTOFITATS (5èC). Quan ja sabíem què anàvem a fabricar, hi vam fer una aportació de diners, que seria el nostre capital inicial, per comprar el material necessari per poder fabricar els nostres productes. Durant aquest temps hem fet un taller de publicitat, un altre d’estratègies de venda i vam visitar la fàbrica de l’Àrea de Guissona, que al principi era una gran cooperativa.

Hem dedicat més de dos mesos a produir els nostres productes artesans: porta espelmes, imants en forma d’emogi, punts de llibre, clauers, cors de llana, polseres...

17


Revista Escolar EL PI GROS El dilluns dia 21 de maig va arribar el gran dia. Les tres cooperatives vam muntar unes paradetes al Passeig de l’Església. Al capdavant de les paradetes hi havia un punt d’informació, on tothom que volgués podia informar-se sobre tot el que havíem fet durant el curs.

Cada classe es va El primer va muntar vendre fins a les va vendre d’onze a

dividir en dos grups. la paradeta i va onze. El segon grup una i la va recollir.

Cada grup de la cooperativa es va organitzar en petits grups per poder garantir un bon servei en el moment de la venda: uns venien, altres embolicaven, altres s’encarregaven de cobrar i marcar el que es venia, i altres repartien la publicitat. Mentrestant, una persona de cada cooperativa estava al punt d’informació.

18


Revista Escolar EL PI GROS

La venda va tenir molt d’èxit ja que, com que era festa a Barcelona i mercat setmanal a Begues, va poder venir molta més gent del previst i més familiars dels socis de les cooperatives. És important assenyalar que feien una venda solidària. Una part dels diners recaptats servirà per retornar el capital inicial aportat per cada cooperativista, generalment prestat per les famílies. Una altra part estarà destinada a una ONG. Per decidir l’ONG cadascú ha presentat una entitat o organització a la qual li agradaria destinar un tant per cent. Després de totes les presentacions, cadascú ha escollit l’ONG li ha semblat més adequada i ho ha expressat en una votació. L’ONG que ha tingut més vots i, casualment les tres cooperatives han coincidit, ha estat l’Hospital de Sant Joan de Déu. Ara només queda fer l’acta de cloenda de les cooperatives el proper 7 de juny i celebrar aquesta bona experiència.

ALUMNES DE CINQUÈ

19


Revista Escolar EL PI GROS 6è-COLÒNIES A CAMPRODON Els dies 16, 17 i 18 de maig vam anar a la Torre del Coll multiaventura, una casa de colònies de Camprodon. Aquesta casa es troba als afores de la població i està envoltada d'un jardí propi de 3.000 m2 i molt propera a grans zones de bosc. El dia 16 vam sortir de Begues i vam anar cap a Riudellots de la Selva on vam visitar la "Fundació Mona" que va ser creada per acabar amb l'explotació dels primats en captivitat. Després vam anar a la casa de colònies, vam dinar i ja vam començar a fer les activitats. Durant aquests tres dies vam fer: caiac al riu Ter, tirolina, aranya, quads, escalada, senderisme i circuit multiaventura. A Riudellots de la Selva. Observació dels primats.

Al circuit multiaventura

Quads

20


Revista Escolar EL PI GROS

Al riu Ter fent caic i al rocòdrom.

Tir amb arc.

Tots junts després de l’activitat de senderisme.

Han estat unes colònies que no oblidarem mai! 21


Revista Escolar EL PI GROS

ENTRETENIMENTS

UNEIX ELS PUNTS I DESCOBREIX EL DIBUIX AMAGAT. QUAN EL TINGUIS POTS PINTAR-LO!

BUSCA LES 7 DIFERÈNCIES

SOPA DE LLETRES – LA MUNTANYA TROBA LES 6 PARAULES AMAGADES

22


Revista Escolar EL PI GROS

Mixed Media Paper Unicorn Craft You need: White Stock Card Watercolour Paints Newspaper Yarn Glue Googly Eye Scissors

1. Draw a horse/unicorn head outline onto the paper and cut.

6. Add the unicorn horn using glue.

2. Glue the head onto the white card and colour

7. Cut up a few strips of coloured yarn and position them inbetween the accordion newspaper folds to create a full, flowing colourful mane.

the newspaper using watercolour paint. 3. Leave the newspaper to dry.

4. Once the newspaper has dried, cut out a triangular horn shape.

8. Complete the unicorn by adding facial features (big googly eye, cute smile and a small

5. Cut the remaining painted newspaper into a number of short strips and in an ‘accordion’ style to add texture to the mane of the unicorn.

nostil ).

The Mixed Media Unicorn Paper Craft is now finished! https://www.artycraftykids.com/art/mixed-media-paper-unicorn-craft/

23


Revista Escolar EL PI GROS

Equip Directiu: #aquiproubullying L’assetjament escolar és un tema que ha portat a fer formació a l’Escola tant per als mestres com per a les famílies. El curs passat van fer l’assessorament TEI i una xerrada per a les famílies.

L’AMPA s’implica en la prevenció de l’assetjament i participa tant en la Comissió Mixta d’Atenció a la Diversitat com en la programació de formació de l’assetjament escolar.

Hem valorat la situació inicial de la nostra Escola i en aquesta diagnosi es hem centrat en els valors del nostre PEC:

CONVIVÈNCIA. Manteniment d'un marc de convivència basat respecte als drets de tothom i on cadascú assumeix els seus deures.

en

el

COHESIÓ SOCIAL. L’Escola assumeix la diversitat per desenvolupar en tot l'alumnat les seves capacitats i habilitats, partint de les situacions personals i referències socioculturals concretes, així com de la varietat de processos i ritmes d'aprenentatge. En aquest sentit, l’escola ha mostrat sempre l’interès per fomentar i contribuir a la tasca de formació cívica i moral dels nostres alumnes.

Per una altra banda els àmbits de prevenció de l’Escola van dirigits a tres nivells de prevenció:

Prevenció primària: activitats genèriques adreçades a millorar la convivència com pot ser la gestió democràtica i participativa, implantació de la mediació entre iguals com una estratègia de resolució pacífica de conflictes, l’aplicació d’una disciplina positiva coherent i consistent, la inclusió de l’educació socioemocional i el treball cooperatiu. A l’Escola comptem amb activitats d’educació emocional. També s’utilitza el treball cooperatiu per treballar en projectes...

24


Revista Escolar EL PI GROS Prevenció secundària: programes o activitats de tutoria amb l’objectiu de sensibilitzar el alumnes davant les situacions d’assetjament i maltractament, detectar-les precoçment i intervenir des de l’inici per evitar que es consolidin. Som Escola TEI (Tutoria Entre Iguals) : els alumnes de 5è tutoritzen alumnes de 3r.

Prevenció terciària: es tracta d’una intervenció especialitzada dirigida a acabar una situació consolidada d’assetjament minimitzant l’impacte que hagi pogut tenir en els alumnes implicats. A l’Escola se segueixen els protocols de la Generalitat i l’assessorament especialitzat del CSMIJ i/o professionals externs.

Aquest curs s’han realitzat enquestes adreçades a les famílies, als alumnes i als mestres de l’Escola per tal de copsar l’estat inicial. S’ha consultat sobre els sistema de relacions, l’aprenentatge, els espais, la gestió de conflictes i l’estructura organitzativa. Els resultats han estat molt positius en general en tots els sectors enquestats.

S’ha elaborat el projecte #aquiproubullying amb la participació de la Comissió de Convivència de la Consell Escolar i el curs vinent s’implementarà.

A l’Escola ajudem a formar persones lliures, responsables, solidàries i per tant capaces de respondre a les demandes de la societat on viuen. Som una institució al servei de la societat, oberta a tothom i arrelada al poble, que té cura de l' entorn, empra les noves tecnologies i impulsa la llengua estrangera.

Treballarem per tal que a l’Escola col·labori tota la comunitat educativa per a ajudar a formar persones que siguin capaces d’escoltar-se i respectar-se mútuament, sense recórrer a la violència.

Comptem amb el vostre suport!

L’Equip directiu

25


Revista Escolar EL PI GROS RECOMANACIONS PER L’ESTIU

El curs ha arribat a la seva fi i ara toca gaudir de l’estiu; però és necessari que els nens i nenes no deixin de dedicar un temps a treballar els continguts que amb tant esforç han adquirit durant aquests mesos. Segons els experts, durant l’estiu els nens i nenes acostumen a perdre un percentatge elevat de coneixements assolits i per tal d’evitar-ho hem d’intentar que no perdin els hàbits d’estudi. No obstant, l’estiu és un període per divertir-se i desconnectar de les rutines; i per tant és importat tenir present que les tasques d’estudi que es realitzin durant les vacances no han de tenir res a veure amb les rutines escolars. És recomanable deixar un parell de setmanes de descans abans de començar a fer les tasques per reforçar els aprenentatges i consolidar els continguts. Segons les recomanacions del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya cal dividir l’estiu en tres temps: temps de família, temps de lleure i temps per aprendre. A continuació us explicarem els objectius de cada període i les activitats que us proposem per a cada moment.

Temps de família: La finalitat d’aquest temps és que compartiu experiències i coneixements amb els vostres fills per tal d’enfortir les vostres relacions. Les activitats proposades per a treballar en família es divideixen en quatre àrees: comunicació, lleure, lectura i joc. Segons l’edat dels vostres fills podreu trobar a continuació les activitats més adients per treballar cadascuna de les àrees esmentades.

Comunicació 3-6 anys: En aquesta etapa és important que parleu amb claredat als vostres fills donant a conèixer el nom correcte de cada cosa perquè aprenguin a utilitzar les paraules de manera correcta i afavorir el procés de llegir i escriure. També és bo que feu preguntes obertes ja que d’aquesta manera parlaran de manera més fluïda i estaran més motivats. Un altre aspecte important és parlar sobre els sentiments i que poc a poc vagin expressant els seu estat d’ànim. 6-12 anys: Durant aquest període, els nens i nenes tenen moltes vivències i els hi agrada parlar sobre elles; i per aquesta raó hem de ser capaços de trobar moments adequats per parlar amb ells i escoltarlos. Com a pares hem de mostrar una actitud positiva i mostrar empatia. A vegades ens trobarem amb

26


Revista Escolar EL PI GROS temes sobre els que no volen parlar i amb situacions conflictives. En el primer dels casos hem d’intentar buscar altres moments per parlar sense forçar-los a parlar quan no volen. En el segons cas s’ha de fer veure als nostres fills que han de prendre consciència de la importància de fer front a les situacions prenent responsabilitats dels seus actes. Recursos

i

eines:

http://familiaiescola.gencat.cat/ca/educar-creixer-en-familia/temps-

familia/comunicacio/recursos-eines/

Lleure 3-6 anys: En aquesta edat és important incorporar de manera lúdica tasques que fan en el seu dia a dia com recollir les joguines o parar i desparar la taula. D’aquesta manera se n’adonen de la importància que té la seva col·laboració en les tasques quotidianes. Durant aquest període d’edat el joc simbòlic on es recreen situacions reals continua estant molt present i per això és important que jugueu amb els vostres fills per poder observar la seva maduresa, reaccions emocionals i com interpreten els món que els envolta. Un altre recurs a tenir en compte és el d’organitzar sortides en família ja sigui a la natura o a veure diferents tipus d’espectacles (musicals, obre de teatre,...). Si decidiu incorporar activitats tecnològiques és important que siguin de curta durada i que sempre heu d’estar presents mentre les fan. 6-12 anys: Durant aquest període d’edat el lleure familiar disminueix considerablement ja que els nens i nenes comencen a tenir responsabilitats escolars i a participar en diferents activitats extraescolars. Tot i que en aquesta edat els hi agrada compartir el lleure amb els amics és de vital importància que també comparteixin temps amb la família que els hi servirà per reforçar vincles. Podeu organitzar diferents activitats com anar d’excursió o anar a veure espectacles; i també és important que en aquestes activitats convideu als seus amics perquè vegin que són valorats. Durant aquests anys les tecnologies digitals es tornen més rellevants i és important que les compartiu amb els vostres fills; però també intentar que no abusin d’elles perquè poden provocar aïllament, sedentarisme i, fins i tot, disminució del rendiment escolar. Recursos

i

eines:

http://familiaiescola.gencat.cat/ca/educar-creixer-en-familia/temps-

familia/lleure/recursos-eines/

27


Revista Escolar EL PI GROS Lectura El més important perquè els vostres fills agafin el gust per la lectura és despertar l’hàbit lector; i per fer-ho us donem alguns consells que exposem a continuació: 1- Intenteu que us vegin llegir a casa. 2- Llegiu en veu alta als vostres fills quan són petits. 3- Practiqueu la lectura de deu a vint minuts cada dia. 4- Valoreu al vostre fill quan està llegint. 5- Tingueu a casa llibres interessants per ells. 6- Procureu tenir un lloc adequat per la lectura. 7- Ajudeu a planificar un temps per la lectura. 8- Ensenyeu-los altres formats de lectura. 9- Realitzeu amb ells activitat en torn als llibres treballats. 10- Interesseu-vos per les seves lectures de l’escola. 11- Mireu amb els vostres fills pel·lícules basades en llibres . Joc 3-6 anys: Durant aquesta edat és important que proposeu jocs als vostres fills que impliquin certes normes com el “pica-paret” o el parxís perquè d’aquesta manera aniran comprenent el sentit de les normes. És important que els vostres també juguin sols per potenciar la seva autonomia i que també hop facin a l’aire lliure perquè puguin entrar en contacte amb la natura i conèixer millor el seu entorn. Heu de ser conscients que no sempre es necessiten joguines per jugar i que en el cas d’utilitzar-les, heu d’intentar que fomentin la seva imaginació (jocs de construcció, disfresses,...). Un altre aspecte a destacar és el dels estereotips de les joguines segons el gènere dels vostres fills, trenqueu amb aquests estereotips i doneu llibertat als nens i nenes perquè puguin escollir les joguines que vulguin. Per acabar us aconsellem que si voleu oferir videojocs als vostres fills ho feu durant períodes de temps molt curts i sempre sota la vostra supervisió. Heu de tenir en compte que en aquesta edat és més important el joc manipulatiu i de moviment. 6-12 anys: Durant aquesta edat és important que jugueu amb els vostres fills perquè es sentiran valorats i us convertireu en un referent educatiu. És important que combineu jocs de tot tipus, ja siguin de taula, de caràcter físic o de videojocs adaptats a la seva edat. Amb aquesta edat els

28


Revista Escolar EL PI GROS videojocs comencen a tenir una rellevància important en les seves vides i és important que els hi ajudeu a escollir-los segons els seus interessos. Una bona manera de conèixer millor els interessos dels vostres fills és deixant que ells us ensenyin a jugar als seus videojocs. Recursos

i

eines:

http://familiaiescola.gencat.cat/ca/educar-creixer-en-familia/temps-

familia/joc/recursos-eines/

Temps de lleure: Els principals objectius d’aquest temps és que els vostres fills puguin dedicar-s’hi a les seves aficions, a compartir experiències amb els seus amics i familiars i en definitiva a gaudir de l’estiu. Mentre porten a terme totes aquestes activitats estan aprenent a conviure posant en pràctica valors i vincles afectius. A continuació us oferim alguns direccions i enllaços on podreu trobar activitat per portar a terme durant aquest estiu. Lleure familiar a Begues -

Parc del Garraf: Itineraris a peu i en bicicleta Contacte:p.garraf@diba.cat

-

Begues Espeleo Club: Ruta de les fonts Contacte: begues@begues.cat

Activitats de lleure: http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/vacances_i_estades/Tria_el_teu_estiu_Guia_activitats_de_lleure_e ducatiu/tipus_activitats/#FW_bloc_ce15b35c-08ec-11e4-9514-005056924a59_2 Temps per aprendre: S’entén per temps per aprendre aquell temps que se li dedica al reforç dels aprenentatges escolars i a la realització d’activitats que ajudin a consolidar tots els continguts treballats durant el curs. Per començar us voldríem proposar unes activitats on-line que podreu trobar al portal d’educació edu365.cat i on es treballen totes les àrees corresponents a Educació Infantil i Educació Primària. Aquí us deixem l’enllaç: http://www.edu365.cat/primaria/activitats_estiu/index.htm També us voldríem suggerir el títol d’alguns llibres que poden ajudar als vostres nens i nenes a millorar en aquest àmbit: -

Errera, Eglal (2008). L’estiu dels papafigues. Barcelona: Cruïlla. Edat adequada: més de 10 anys. 29


Revista Escolar EL PI GROS -

Vasco (2007). Jocs per viatjar. Barcelona: Zendrera Zariquiey. Edat adequada: de 9 a 10 anys.

-

Kunnas, Mauri (2011). La volta al món del senyor Kànkel. Sabadell: Editse. Edat adequada: de 9 a 10 anys.

-

Reviejo, Carlos (2011). La Lara i els contes de l’avi. Barcelona: Castellnou. Edat adequada: de 5 a 12 anys

-

Pittau, Francisco (2011). Les estacions de l’any. Barcelona: Cruïlla. Edat adequada: de 3 a 5 anys.

-

Adams Jennifer (2014). Alícia al país de les meravelles. Barcelona: Coco Books. Edat adequada: de 0 a 3 anys.

-

Urberuaga, Emilio (2013). Nanuk, Bobuk,Tontuk y una foca blanca. Madrid: Bruño cop. Edat adequada: de 3 a 6 anys.

-

Willems, Mo (2005). Don’t let the pigeon drive the bus. Disney publishing worldwide. Edat adequada: de 4 a 8 anys.

-

Andreae, Giles (2014). Giraffes can’t dance. Orchard Books. Edat adequada: de 0 a 3 anys.

30


Revista Escolar EL PI GROS

AMPA : Activitats extraescolars Estem arribant a final del curs escolar i les activitats extraescolars realitzen les seves cloendes els últims dies de maig. Tancant així les seves activitats i acomiadant-se fins al curs vinent, quan tornarem amb energies renovades després de l’estiu.

Actualment fem les activitats de Cuina, Just dance, anglès, escacs, robòtica, multiesport, expressió corporal-teatre, disseny creatiu, country, psicomotricitat, timbals...

L’AMPA està oberta a rebre propostes de noves activitats que es puguin portar a terme a la nostra escola, i bona mostra són les propostes que any rere any es presenten a la reunió sobre activitats extraescolars d’inici de curs al setembre. Algunes d’aquestes propostes s’han convertit en pocs anys en activitats consolidades com escacs o robòtica. D’aquesta manera l’AMPA treballa per tenir una oferta variada d’activitats i que s’ajusti a les necessitats i interessos de les famílies.

Si teniu qualsevol suggerència d’activitat o voleu més informació, us recordem l’adreça de l’AMPA: ampasantcristofor@gmail.com

31


Revista Escolar EL PI GROS

32


Revista Escolar EL PI GROS

GUANYADORS/ES DE LES PORTADES

P3-A

Lucia Abrosimov Estudillo

3r-A

Noé Bravo Gutiérrez

P3-B

Emma Gili Martínez

3r-B

José López Romero

P4-A

Vega Torres López

3r-C

Marta Sfetcu

P4-B

Alba Muñoz Saavedra

4t-A

Eric Vendrell Durán

P5-A

Arlet Vendrell García

4t-B

Clàudia Miquel Lloret

P5-B

Judit Latorre Carrió

5è-A

Océane Vanhems-Cronin

1r-A

Lucas Sánchez Ramos

5è-B

Abril Navarro Vázquez

1r-B

Arán López Rodrigo

5è-C

Stella Ruíz Rodríguez

2n-A

Eric Félez Garré

6è-A

Dana Félez Garré

2n-B

Kelly Alexandra Ruiz Burgos

6è-B

Rosario Parellada Griñó

33


Revista Escolar EL PI GROS

34


Revista Escolar EL PI GROS

35


Revista Escolar EL PI GROS

36


Revista Escolar EL PI GROS

37


Revista Escolar EL PI GROS

38


Revista Escolar EL PI GROS

39


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.