ElPiGrosJuny2017

Page 1

Revista Escolar EL PI GROS

EL PI

GROS

Revista

Escolar

Escola Sant Cristòfor BEGUES, JUNY 2017 - N.º 55

0


Revista Escolar EL PI GROS EDITORIAL Estimades famílies de l’escola Sant Cristòfor: El motiu pel qual escrivim aquest editorial els alumnes de sisè és clar, ens acomiadem de l’escola! Quan vam començar la Primària, ni se’ns acudia pensar que arribaria aquest moment. Estem molt contents de tot el que hem viscut aquí. Ens sentim preparats per continuar aprenent i per afrontar el nous reptes que vindran. Ens en portem records inoblidables: els amics i els companys, encara que alguns han marxat uns altres de nous han vingut; els professors, cadascú amb el seu tarannà; els treballs, els deures, les hores d’estudi, les tutories, els debats i les converses; els moments emocionants com els concerts de Nadal; les excursions i les sortides, els moments més esperats i, per últim, els estius desitjats. L’escola ha estat una etapa importantíssima en la nostra vida; hem après moltes coses, també ens hem emocionat. Hem crescut com a persones i ens hem fet grans. Ens emportem molts bons records, però no podem estar sempre pensant en el passat perquè sinó ens oblidarem del present. Estem contents d’haver arribat fins aquí. Segurament trobarem a faltar la Primària, però ara hem de començar una nova etapa. Així que: adéu escola! I hola institut! Els alumnes de sisè ÍNDEX EDUCACIÓ INFANTIL Activitats de P3 Activitats de P4

3-4 5-6

Activitats de P5

7-8 EDUCACIÓ PRIMÀRIA

Activitats de Cicle Inicial: 1r i 2n curs

10-11 / 12-13

Activitats de Cicle Mitjà: 3r i 4t curs

15-16 / 17-18

Activitats de Cicle Superior: 5è i 6è curs

20-21-22 / 23-24

RECEPTA I ENTRETENIMENTS GUANYADORS DELS JOCS FLORALS EQUIP DIRECTIU RECOMANACIONS D’ESTIU AMPA PORTADES GUANYADORES

25-26 27 28 29-30 31-32 33

1


Revista Escolar EL PI GROS

2


Revista Escolar EL PI GROS P3. Els pingüins i els dofins anem a les mines de Gavà En Roc i la Mina són dues titelles que ens van explicar com vivien en un poblat prehistòric de Gavà, fa 6000 anys. Vam veure què menjaven, quins animals hi havia, com es vestien com també com es guarnien amb un mineral que excavaven sota terra de color verd...LA VARISCITA!!

Després vam fer un joc imaginant-nos que érem la Mina i en Roc. I ens vam convertir en autèntics miners!!!

3


Revista Escolar EL PI GROS

Després d’aquesta gran experiència vam acabar dinant en un divertit parc que no envejava res als altres dos que també vam gaudir!!

4


Revista Escolar EL PI GROS

P4. Projecte de final de curs: Animal marí DESPRÉS D’HAVER ANAT D’EXCURSIÓ A L’AQUARIUM TANT LA CLASSE DE P4A “ELS INDIS” COM LA DE P4B “LES MOTOS” HEM DECIDIT ESTUDIAR EL TAURÓ.

AMB TOTA LA INFORMACIÓ I EL MATERIAL QUE HEM ANAT PORTANT DE CASA, HEM ANAT ESTRUCTURANT TOT ALLÒ QUE HAVÍEM DE TREBALLAR SOBRE AQUEST ANIMAL. PER ÚLTIM, I GRÀCIES A L’AJUT D’ALGUNES MAMES, PAPES I, FINS I TOT, IAIES HEM ACABAT ESTUDIANT EL TAURÓ AMB UN MOLT BON TREBALL COOPERATIU. A CONTINUACIÓ US DEIXEM VEURE ELS MURALS QUE HEM FET... CLASSE DELS INDIS (P4-A)

INDIS - GRUP 1 “COM SÓN ELS TAURONS”

INDIS - GRUP 3 “TIPUS DE TAURONS”

INDIS - GRUP 2 “QUÈ MENGEN I COM NEIXEN”

INDIS - GRUP 1 “CURIOSITATS”

5


Revista Escolar EL PI GROS CLASSE DE LES MOTOS (P4-B)

MOTOS - GRUP 1

MOTOS – GRUP 3

“COM SÓN ELS TAURONS”

“TIPUS DE TAURONS”

MOTOS – GRUP 2

MOTOS – GRUP 4

“QUÈ MENGEN I COM NEIXEN”

“ CURIOSITATS”

QUANTES COSES HEM TREBALLAT I APRÈS!!! MOLTES GRÀCIES FAMÍLIES PER AJUDAR-NOS A FER POSSIBLE QUE LA NOSTRA FEINA SIGUI TOT UN ÈXIT!!! INDIS + MOTOS

6


Revista Escolar EL PI GROS

P5. Colònies “Can Mata” Els nens i nenes de P5 hem anat de colònies a “Can Mata” de Saifores del Penedès. El tema de les activitats ha estat el circ i hem fet uns tallers de malabarisme, maquillatge, màgia…. Tots hem pogut gaudir de la natura en un espai privilegiat on la convivència ha estat la part més divertida. D’altra banda hem pogut treballar l’autonomia, les relacions personals i hem fet moltes amistats. Ens ho hem passat d’allò més bé.!!!!

7


Revista Escolar EL PI GROS

8


Revista Escolar EL PI GROS

9


Revista Escolar EL PI GROS

1r. Treballem la Prehistòria Els nens i nenes de primer hem decidit treballar la prehistòria I per això hem fet una visita al Museu de Gavà.

Allà vam poder aprendre a fer pintura amb diferents minerals...

10


Revista Escolar EL PI GROS

Desprès vam resseguir el dibuix d’un mamut amb carbó, com si fos un llàpis !!!!

I per acabar el dia vam jugar, tots plegats, una estoneta al parc del davant del Museu....

11


Revista Escolar EL PI GROS

2n. Volem ser lectors i lectores Ja sabem descodificar paraules i frases ( posar-li so a cada dibuixet dels que anomenem lletres). També sabem comprendre més o menys allò que estem llegint. No penseu, però, que ens ha resultat una feina fàcil, no. Ha estat molt difícil i arribar aquí ens ha costat SET cursos, des de que vam començar l’escola a P3 fins ara, que acabem segon de Primària. Durant tot aquest temps hem anat llegint els noms dels companys i companyes, de les coses de la classe, la data, els títols dels contes, contes, embarbussaments, instruccions, cartes, poemes i fins i tot problemes... Hem llegit en cartronets, en fustes, en pissarra de guix i de les digitals, en ordinadors, diaris, revistes , llibres, ... I ho hem fet de maneres molt diferents : fent lectura lliure amb llibres de la biblioteca de l’aula o bé de l’escola; fent fòrum llegint tota la classe el mateix llibre, comentant-lo i fent després una trobada amb l’autora, amb el mètode Glifing, cercant informació per elaborar els nostres projectes de Medi, amb l’ajuda dels nostres companys de sisè que ens han fet de Padrins de lectura, amb l’ajuda de les famílies amb la Maleta viatgera, ... Però sabeu què? Encara no hem acabat. El curs vinent i l’altre i l’altre i els de més enllà, continuarem fent activitats de lectura per aprendre coses noves, per viure boniques històries i seguir gaudint dels nostres amics, els llibres. No pararem fins arribar a ser experts LECTORS I LECTORES!

Llegint a la biblioteca de l’escola i a la d’aula.

12


Revista Escolar EL PI GROS

Fòrum amb l’escriptora Anna Manso, a la biblioteca municipal.

La maleta viatgera.

En plena lectura amb els nostres padrins.

13


Revista Escolar EL PI GROS

14


Revista Escolar EL PI GROS

3r. Visita al Poble Espanyol Divendres 19 de maig els nens i nenes de tercer vam fer una gran sortida al Poble Espanyol. Poble Espanyol és com un museu, però a l’aire lliure, d’edificis i artesania que representen diversos pobles d’Espanya. Aquest lloc es troba a Barcelona, molt a prop de les Fonts de Montjuïc. Vam anar en autocar. No era gaire lluny, tot i que a vegades ens impacientem una mica... Vam arribar i ja teníem molta gana. Vam fer un mos a la plaça que hi ha a dins. Un cop descansats, ja podíem amb tot, en aquest cas ens havien preparat un taller d’artesania molt interessant. Vam aprendre a fer cistells. Al principi costava una mica i calia mullar el material per tal que fos més flexible i fàcil de treballar. Tot i que semblava complicat, amb una mica de paciència i esforç vam fer una obra mestra! Quins cistells! No hi havia cap d’igual, però tots eren genials, bonics i perfectes al seu estil.

Taller d'artesania

A continuació, vam fer una passejada i vam visitar una senyora molt amable, que era artesana en el seu taller “La Pescallunes”. La seva especialitat era la fabricació artesanal de cistells en miniatura. Quina paciència! Es poden fer servir molts tipus de materials per a fer cistells i cada material va més bé segons el que vulguem fer.

"La Pescallunes"

15


Revista Escolar EL PI GROS Desprès, vam veure com feien coses de vidre. Molt interessant! Vam aprendre que per a fer vidre cal sorra i sal, que s’escalfen a molta temperatura. Feia una calor impressionant, però aguantàvem perquè era genial observar com feien ampolles. En una passejada vam descobrir un racó fantàstic. Hi havia dos tobogans molt elevats que van ser l’atracció principal d’aquesta estona d’esbarjo.

Taller de vidre Atracció del dia

Per dinar i recuperar energies, vam trobar un àrea de pícnic a prop d’uns horts i una construcció de pedra seca. Entrepans, macarrons, pollastre... tot boníssim! Després de dinar vam fer una volta pel Poble Espanyol per conèixer més edificis. Desprès vam gaudir d’una estona de joc lliure a un parc al costat del Poble Espanyol. La sortida va estar molt bé i vam tenir sort que els temps era perfecte!

Quin dia més maco va fer!

16


Revista Escolar EL PI GROS 4t. COLÒNIES A MAS GORGOLL (PALAMÓS-GIRONA) Els nens i nenes de 4t A i 4t B han anat de colònies acompanyats per la Maite, la Puri, l’Andrea, el Manel i la Yolanda. Hem anat a una casa que es diu Mas Gorgoll, a Palamós. La casa estava molt bé i hem gaudit molt els seus exteriors. El dia abans de marxar teníem por que plogués, però al final hem tingut molta sort i ens ha fet un temps fantàstic. Des del primer moment ens hem espavilat a organitzar les nostres coses, hem fet activitats dins del recinte de la casa, com per exemple la xarxa tròfica o les activitats dels pirates i ens hem banyat a la piscina. També hem sortit: hem anat a visitar el port, la llotja i un vaixell per dins. Hem anat a fet activitats a la platja dues vegades i ens hem pogut banyar al mar, això sí, a la vora i controlats per mestres i monitors. La primera nit vam fer un joc de nit amb les llanternes i tot. La segona nit va començar amb un sopar de gala i després discoteca. Anàvem tots maquíssim, preparats per ballar i passar-ho bé. Hem rigut i ens hem cansat molt, però quan anem de colònies anem a aprofitar el temps al màxim i així ho hem fet nosaltres. Ja esperem amb ganes tots, les properes colònies! Podreu veure totes les fotos al clickedu.

17


Revista Escolar EL PI GROS

18


Revista Escolar EL PI GROS

19


Revista Escolar EL PI GROS 5è. PROJECTE INTERDISCIPLINARI: “FEM SABÓ CASOLÀ” Aquest curs a 5è de Primària hem fet el projecte interdisciplinari: “Fem sabó casolà”. Primer de tot ens vam organitzar en grups cooperatius, de manera que cadascú de nosaltres tenia un càrrec: Coordinador/a, secretari/a, portaveu i material.

Equips de treball cooperatiu.

Equips de treball cooperatiu.

Es tractava de fer un treball d’emprenedoria fent sabó casolà en fred de manera artesana i al final organitzar una fira. 5-A punt per la fira del sabó.

6-Preparats per rebre els pares

4-Posem la mescla resultant al motlles.

3-Remenem una bona estona.

7-Pares, tiets, avis… a l’escola. 2-Aboquem oli a la barreja.

20 1-Mesurem l’aigua per barrejar-la amb la sosa.


Revista Escolar EL PI GROS Com que era un treball interdisciplinari vam fer activitats de totes les matèries del curs i ho vam recollir en un dossier.

Gravant l’anunci publicitari.

Treballant a l’aula d’informàtica.

La mare de la Maria, la senyora Roser Ricart, ens va fer una presentació molt interessant de com treballa una empresa. També va venir la mare del David, la senyora Isabel Casanovas per explicar-nos la importància que té la presentació a l'hora de vendre un producte.

Xerrada de la Sra. Roser Ricart

Xerrada de la Sra. Isabel Casanovas.

Com a cloenda del nostre projecte vam anar a visitar la fàbrica DANONe a Parets del Vallès que va començar sent una fàbrica molt petita.

Visitant la fàbrica DANONE

Fem la nostra etiqueta.

21


Revista Escolar EL PI GROS

Dels beneficis obtinguts de la venda dels sabons, vam fer un berenar i vam comprar una col·lecció de llibres de lectura per a les nostres classes.

Ja tenim la col·lecció de llibres.

“Victor i els romans” de Maite Carranza

22


Revista Escolar EL PI GROS

6è. PROJECTE INTERDISCIPLINARI: “El Modernisme” Els nens i les nenes de sisè hem treballat per projectes durant el segon trimestre, fent un projecte interdisciplinari anomenat “El Modernisme”. Un projecte interdisciplinari és un projecte que ocupa totes les assignatures: català, castellà, anglès, matemàtiques, medi natural, medi social, plàstica, música… El nostre projecte tractava de l’edat contemporània, de la revolució industrial a Catalunya, del Modernisme a Barcelona i de l’arquitecte Antoni Gaudí. Ens vam dividir en grups de quatre o cinc persones i vam organitzar la classe per treballar en equips. També ens van assignar un portàtil a cada grup per fer l’escrit i buscar informació. Vam tenir dificultats amb l’ordinador, però al final, ho vam aconseguir amb les tabletes que ens van deixar. També van anar a la biblioteca per fer recerca de llibres de consulta. Cada grup va fer el seu projecte durant uns dos mesos.

L’alumnat de 6è A treballant a la classe.

Alguns dels llibres trobats a la biblioteca.

Vam fer excursions relacionades amb el projecte per veure en primera persona una fàbrica tèxtil a Terrassa que funcionava amb màquina de vapor, una colònia industrial (la Colònia Güell), i edificis modernistes d’Antoni Gaudí com: la Sagrada Família, la cripta de la Colònia Güell, la casa Milà (la Pedrera), la casa Batlló, entre d’altres edificis modernistes a Barcelona com el Palau Macaya. També anirem al juny a passar el dia al Parc Güell. El Xavier ens explica els trets característics de la Casa Batlló

23

Interior de la Casa Milà (La Pedrera)


Revista Escolar EL PI GROS

Vam fer tot el projecte a classe, però alguns grups el vam tenir que acabar a casa quedant amb els nostres companys d’equip. Vam buscar informació, prendre apunts a les sortides, fer fotografies, i ens van donar dossiers de treballs per fer-los i afegir-los a la nostra investigació. A part d’entregar el treball, durant el tercer trimestre hem fet una presentació amb Power Point per exposar a la classe davant de les nostres famílies els nostres descobriments i la feina feta. Ens ha agradat fer aquest projecte i treballar d’aquesta manera. Hem après moltes coses, coneixem millor la nostra ciutat, que és Barcelona, coneixem els edificis del geni Antoni Gaudí i, a part, hem après a fer un treball en equip, buscar informació, repartir-nos les feines, arribar a acords, respectar les opinions dels altres, ser responsables, fer una exposició oral davant d’un públic... Uns aprenentatges molt útil per quan anem a l’institut!

Exterior de la Cripta de Gaudí de la Colònia Güell

24


Revista Escolar EL PI GROS

One-cup pancakes These are the easiest pancakes to make. You don’t need scales to weigh out the ingredients; all you need is a cup!

Method 1. To make the batter, crack the egg into a large mixing bowl. 2. Add the flour, milk and a tiny pinch of salt. 3. Whisk everything together 4. Put a large frying pan on a medium heat and after a minute or so, add ½ tablespoon of oil. 5. Add some batter to the pan.

Ingredients:

6. Cook the pancake for 1 to 2 minutes then use a spatula to carefully flip it over. When the pancake is golden on both sides, transfer the pancake to a plate.

1 egg

1 cup of flour

7. Repeat with the remaining batter, adding ½ tablespoon of oil to the pan if needed.

1 cup of milk

8. Serve the pancakes with some yoghurt. ENJOY YOUR MEAL!

VOCABULARY

sea salt

Batter: cooking mixture Whisk: beat, mix Flip over: turn upside down •

OPTIONAL: olive oil

1 yoghurt From: Frying pan

http://www.jamieoliver.com/recipes/fr uit-recipes/one-cup-pancakes-withblueberries/

25

Spatula


Revista Escolar EL PI GROS

ENTRETENIMENTS

26


Revista Escolar EL PI GROS GUANYADORS JOCS FLORALS 16-17 CURS 1r A

PREMI Primer classificat

1r A

Segon classificat

1r B

Primer classificat

1r B

Segon classificat

2n A

Primer classificat

2n A

Segon classificat

2n B

Primer classificat

2n B

Segon classificat

2n C

Primer classificat

2n C

Segon classificat

3r A

Primer classificat

3r A

Segon classificat

3r B

Primer classificat

3r B

Segon classificat

4rt A

Primer classificat

4rt A

Segon classificat

4rt B

Primer classificat

4rt B

Segon classificat

5è A

Primer classificat

5è A

Segon classificat

5è B

Primer classificat

5è B

Segon classificat

6è A

Primer classificat

6è A

Segon classificat

6è B

Primer classificat

6è B

Segon classificat

AUTOR/A

Júlia Corrales Erin Félez Pau Fuentes Eva Garcia Lluc Mitjans Jan Molina Jaume Morcillo Adriana Sánchez Nico Martín Irene Quintero Anna Alonso Aran Gascón Clàudia Miguel Mariona Castillo Clàudia Bermejo Eva Ruiz Chloè Blanco David Sánchez Dana Félez Paula Quintero Bruna Puigcercós Elena Aranda Lara Vila Ariadna Ruiz Arnau Puyuelo Gabriela Gatell

TÍTOL “Poema de Sant Jordi: La Foscor” “La Foscor” “El Ratpenat Pat” “El Mussol” “Quan es fa fosc” “Quan es fa fosc” “Quan es fa fosc” “Quan es fa fosc vénen els... ” “Els Monstres” “L’aventura de la Laia” “ El dia i la nit” “La nit fosca” “Tinc por” “El Príncep” “La tornada de Sant Jordi” “Manchas rojas en el suelo” “ La nit especial” “La foscor al castell” “Quan es fa fosc surten els fantasmes” “Nit, el meu animal” “Una nit sense estrelles” “Tinc un monstre al llit” “La millor nit de la meva vida” “La oscuridad” “El meu sommi” ”El somni més realista de la meva”

GUANYADORS JOCS FLORALS Premi BOSC GARRAF 16-17 C.INICIAL: Laura Núñez 2n C : “La foscor” C. MITJÀ: Joan German 4rtA: “El bosc del diable” C. SUPERIOR: Roger Moya 6èA : “El somni de “L’esfinge”

27


Revista Escolar EL PI GROS

Equip Directiu: L’ESCOLA CREIX! El pas del temps ha portat al creixement de la nostra Escola en tots els àmbits: alumnat, mestres i espais. Fa uns anys era una escola d’una sola línia i hem anat creixent i ampliant fins a la situació actual. L’alta demanda d’escolarització per al curs de 5è de primària del proper curs 2017-2018 ha fet implementar un grup més a la nostra escola. Així el curs vinent tindrem 3 grups de 5è de primària. Per una banda és una bona notícia ja que permet assignar les places demanades en primera opció a les famílies que trien la nostra Escola. Per una altra banda representa un repte ja que implica una organització més complexa i una optimització dels espais. A hores d’ara som una escola de doble línia amb dos cursos de tres grups, són 3r i 5è de primària. Ens caldrà adequar espais per poder donar resposta a les diferents necessitats que hi ha i per aquest motiu el Departament d’Ensenyament farà obres aquest estiu per crear una nova aula a partir de les sales de tutories que tenim al primer pis. A més gràcies al suport de l’AMPA de l’Escola, ampliarem l’aula d’Educació Especial del pis de baix, agafant la sala de tutoria del costat. Serà la nova Aula Emocions. També podrem comptar amb algun espai a la Llar d’Infants si ens cal. Agraïm la implicació tant a les administracions, Departament d’Ensenyament i Ajuntament, com a l’AMPA de l’Escola. Cordialment, Equip Directiu

28


Revista Escolar EL PI GROS

Recomanacions d’estiu L’ESTIU són moltes hores per a la majoria de nens. Quan arriba el juny comença la jornada intensiva a l’escola, que a finals de mes dona pas a les vacances. Temps per a estar als carrers, parcs, jardins i terrasses per a jugar. Aquests jocs són claus per a ells, perquè els jocs d’avui seran els records del demà. I quin paper tenim els adults en aquests records? Doncs un de fonamental. Mentre que hi ha jocs que surten dels propis nens i nenes, n’hi ha d’altres que només els coneixeran si els ensenyem els adults. Igual que van fer els nostres pares, avis o cosins grans quan nosaltres érem els nens i les nenes. Aquests jocs van des de la clàssica guerra de globus fins la “xarranca”, passant per endevinar l’edat d’un arbre o fer votar una pedra a l’aigua... I així podríem continuar enumerant infinites activitats lúdiques i/o jocs. Aquest tipus d’activitats clàssiques, l’estiu i el bon temps ens les permeten dur a terme, i, a més, amb elles la tecnologia queda relegada a un invisible segon pla. És el moment de dir ADÉU a les 4 parets i deixar d’entretenir els nostres fills i filles amb les Tablets i Smartphones. A més, l’estiu és un temps molt especial per a les nenes i els nens, no només perquè poden anar a la piscina, a la platja o de vacances, sinó sobretot perquè també és temps de família. Gràcies a l’estiu poden passar més temps amb la família i gaudir-ne. A continuació us volem fer un recull amb 100 idees d’activitats per a fer amb els nostres fills i filles a l’estiu...

29


Revista Escolar EL PI GROS

100 IDEES PER A FER AMB NENS AQUEST ESTIU Anar a la platja Guerra d’aigua Fer llimonada Pintura de dits Bombolles de sabó Jugar a bitlles Fer “polos” amb sucs Buscar tresors Nedar Pinyata Origami Fer un pícnic Cuinar junts Cursa d’obstacles Jugar a bales Veure Focs Artificials Minigolf Castells de sorra Fer pizza Dona de menjar ànecs Pintar amb aquarel·les Jugar amb el frisbee Fer plastilina casolana Fer crispetes Jugar a tenis Visitar una granja Dormir a l’obert Passejar pel bosc Escriure un conte junts Fer gelat Anar al cine a la fresca Volar un estel

Fer titelles amb mitjons Disfressar-se Tea Party Anar amb bici Plantar un arbre Mirar les estrelles Tenyir samarretes Recollir petxines Festa de pijames Globus d’aigua Observar els ocells Fer galetes Passejar per la muntanya Jugar a bales Escriure una carta Globoflexia Jugar al Twister Tarda de manualitats Festa de la fruita Jugar a la xarranca Collars amb botons Jugar a pirates Piscina de boles Body Painting Fer caramels Veure una pluja d’estels Jugar entre aspersors Preparar el pa a casa Muntar a cavall Fer pasta de sal Ombres xinesques Ballar sota la pluja

Visitar un parc nou Fer batuts de fruita Escalar un arbre Bombolles amb esponja Pintar amb guix el terra Berenar amb amics Lluita de coixins Plantar flors Jugar a amagar-se Visitar un museu Inventar una cançó Anar a la piscina Desfer pintures Fer melmelada Il·lustrar un conte Vestir-se com superherois Fer un trencaclosques Cursa de sacs Inventar un joc Anar a un concert Pintar un quadre Viatjar Rentar un cotxe Jugar a ping pong Anar al mercat Pintar pedres Fer una nina de drap Fer un collage Festa sorpresa Fer Ioga junts Muntar en poni Llits elàstics

... I SOBRETOT ... ...GAUDIR AL MÀXIM!

30


Revista Escolar EL PI GROS

L’AMPA EL PROJECTE MILLORA DELS PATIS DE L’ESCOLA FA UN PAS ENDAVANT! Tot va començar durant el Curs 2015-16 quan un grup de mares es van organitzar i van crear la Comissió de Benestar a l’Escola amb la finalitat de reflexionar envers les possibilitats de millora dels espais escolars i particularment els patis. L’AMPA de la nostra Escola sempre s’havia implicat en la millora del material i els equipaments de l’Escola: casetes, jocs de pati, ludoteca… però aquest cop es volia un projecte compartit per tota la Comunitat Educativa. Es va demanar participació a l’Escola. Els mestres i els alumnes van donar la seva opinió a la pregunta de “Com t´ agradaria que fos el pati de l’escola?”. Van coincidir la gran majoria en voler tenir estructures on es pogués escalar, grimpar, gronxar-se… zones de reunió i de joc. Des de l’AMPA s’ha anat invertint recursos per a anar adquirint bancs amb taules, alguna estructura d’escalada… Un grup de mares i pares han instal·lat troncs al pati d’Infantil, però la gran limitació que ens trobem és la de col·locar estructures de joc en el pati de la pista gran on no es poden col·locar per falta d’un paviment adequat (hauria de ser de sorra o de cautxú), i això implica una inversió massa important per a poder-la assumir la mateixa AMPA. Aquest curs la junta de l'AMPA ha demanat la implicació de l'Ajuntament, i la col·laboració de l’Escola. Per aquest motiu s’ha creat la Comissió Millora dels Patis de l’Escola, amb representació de l’AMPA i del Claustre. Els membres de la comissió han cooperat per a dissenyar el pati que ens agradaria tenir, recollint-ho en el Projecte Millora dels Patis de l’Escola. La 1ª Fase del Projecte Millora dels Patis de l’Escola començarà aquest estiu. Consistirà en ampliar la zona verda al costat de la pista gran, agafant part de l’aparcament del costat de la riera. Per altra banda, i això ve del curs passat, l’Ajuntament tenia previst pintar la pista poliesportiva per tal d’evitar l’enlluernament que provoca la pista durant l’estiu. Al començament del curs vinent, l'AMPA serà l'encarregada de continuar amb la 2ª Fase d'aquest Projecte, apropant-nos pas a pas al pati que hem somniat tots junts! Us deixem un esbós de les idees que hi ha pel pati gran de l'escola. Us agrada?

31


Revista Escolar EL PI GROS

32


Revista Escolar EL PI GROS

GUANYADORS/ES DE LES PORTADES

P3-A

ALBA GORDON NEVADO

2n-C

LAURA NÚÑEZ RABINAD

P3-B

ARLET GALLEGO SOSTRES

3r-A

NELSON CHÁVEZ REAÑOS

P4-A

XIANA DEGARA FERNÁNDEZ

3r-B

NOAH GARCÍA ARRIBAS

P4-B

ÁLEX DUARTE DENIS

4t-A

BESSY LOANY RAMÍREZ FAJARDO

P5-A

CLAUDIA NAVIDAD LLOPART

4t-B

VANIA PÍA DUARTE DENÍS

P5-B

UNAI BENEDITO NOVAS

MAR AVILÉS CUEVAS 5è-A

1r-A

JÚLIA CORRALES MORENO

DANA FÉLEZ GARRÉ

1r-B

MARTINA ACUÑA OLIETE

5è-B

TELMA GALLEGO MÉNDEZ

2n-A

CLAUDIA ORTIZ CANTÓ

6è-A

AINARA ALONSO BUENO

2n-B

GISELA DI BLASI CORDÓBA

6è-B

KIMBERLY MAGALHAES DANTAS

33


Revista Escolar EL PI GROS

34