Page 1

Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, Σχέδιο Ανασυγκρότησης, Λιμάνια, Ολυμπία Οδός,Ταμείο Μολυβιάτη...Πόσες ακόμη ήττες;

ÐAÑÁÓÊÅÕÇ 5 IOYËÉÏÕ 2013

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3374 / Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΔΑΝΕΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Κορυφαία ονόματα στο 2ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Μετά το υπουργείο Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός αποκλείει οποιαδήποτε πιθανότητα παράτασης ή αναστολής πληρωμής των δόσεων των δανείων 

 Η

εξέλιξη οδηγεί σε καταστροφή εκατοντάδες επιχειρήσεις της Ηλείας Να βγει από τη σιωπή και το παιχνίδι εντυπώσεων το Επιμελητήριο πριν είναι αργά

Σ

τις Τράπεζες θα περάσει η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της Ηλείας, εάν ω μη γένοιτο, επαληθευτούν οι πληροφορίες της "ΠΡΩΤΗΣ" που θέλουν τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να εναρμονίζεται με το Υπ. Οικονομικών -και τις επιθυμίες της Τρόικας -και να αρνείται οποιαδήποτε πιθανότητα παράτασης ή αναστολής πληρωμής των δόσεων πυρόπληκτων δανείων. Η πιθανολογούμενη νέα άρνηση Σαμαρά έρχεται πέντε μέρες μετά την επίσημη τοποθέτηση στη Βουλή του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που ουσιαστικά βάζει ταφόπλακα στις επιχειρήσεις της Ηλείας και "εξαφανίζει" χιλιάδες θέσεις εργασίας.

>>

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 27ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ

Ζητείται ελπίς για τους Ρομά του Πύργου

Ληστής στην Ηλεία βοσκός στην Κοζάνη!

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Ιστορικές στιγμές για το μεγάλο σύλλογο της Ηλείας

>> Ó. 16

11 ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Αυξάνονται οι “γάμοι” μεταξύ αγροτών και βιομηχανιών στην Ηλεία

Από Δευτέρα τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού

Ó.4-55

Ó. 7

Ó.13

>>

Ó.24

>>

Ó.15

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΓΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΩΘΕΝΤΩΝ

ΛYΣΗ ΣΤΟ ΠΡOΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ

>>

>>

>>

Ó.14


2

Σχόλια / Παραπολιτικά

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

Φωτιά στα μπατζάκια μας “Το παλιό πεθαίνει και το νέο δεν μπορεί ακόμα να γεννηθεί” (3) Στο μέτρο που οι υπερβολές και οι αγκυλώσεις των δυτικών "κοινωνικών κρατών" θα οδηγούν σε πολιτικές λιτότητας και αβεβαιότητας, οι ακραίοι πολιτικοί σχηματισμοί θα κάνουν πάρτι. Υπάρχει έτσι το ενδεχόμενο πολιτικών συγκρούσεων με μηδενιστικό περιεχόμενο, που είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στις δημοκρατίες μας. Ωστόσο, υπάρχει και ο αντίλογος. Ο τ. Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν (Gordon Brown), στο βιβλίο του “πέρα από το κραχ” υποστηρίζει ότι η κρίση μπορεί να οδηγήσει και σε κάθαρση. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία πανευρωπαϊκή δημοσιονομική μεταρρύθμιση, ώστε ο εξορθολογισμός του δημοσίου τομέα να μην παράγει χρέη. Παρά τις κεϊνσιανές αντιλήψεις του, ο Γκόρντον Μπράουν τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι κορυφαίο πρόβλημα για την δύση είναι τα δημόσια χρέη. Τα τελευταία, σε συνδυασμό με την ανευθυνότητα αρκετών δυτικών τραπεζών και την απληστία κάποιων χρηματοοικονομικών παραγόντων, δημιούργησαν μία κρίση ηθική και ταυτοχρόνως συστημική, η οποία σήμερα απαιτεί πολύ γενναίες πολιτικές αποφάσεις. Το ερώτημα είναι έτσι αν μπορούν να ληφθούν τέτοιες αποφάσεις. Και από ποιες ηγεσίες. Η οικονομική στασιμότητα που θα πλήξει τον αναπτυγμένο κόσμο δεν καλύπτεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες. Η καταναλωτική δαπάνη στις τελευταίες είναι μόνον το 12% της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας. Για την ώρα η εδραιωμένη φτώχεια στην Αφρική - παρά κάποιες θετικές ενδείξεις- σημαίνει ότι εκατομμύρια εν δυνάμει καταναλωτών απουσιάζουν από την παγκόσμια οικονομία. 'Αρα στις αναπτυγμένες χώρες, τουλάχιστον για μία οκταετία, η ανεπάρκεια της ζήτησης δεν θα αντικατασταθεί πλήρως από την άνοδο των επενδύσεων και της κατανάλωσης στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτή η κατάσταση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στην Αμερική θα πρέπει να πέσει η κατανάλωση και να αυξηθεί η παραγωγή με ενίσχυση των εξαγωγών, ενώ στην Ευρώπη είναι απαραίτητη η δημοσιονομική σύγκλιση, με ταυτόχρονη απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και εργασίας. Δυστυχώς, όμως, σε μιαν Ευρώπη που απομακρύνεται από την ενοποιητική θέληση η οποία συνέβαλε στην έως σήμερα, έστω και ατελή, οικοδόμησή της, οι προοπτικές της γίνονται θολές. Και αυτό τροφοδοτεί τις προσπάθειες των εχθρών της για να διαλύσουν τα επιτεύγματα εξήντα ετών. Είναι καιρός, λοιπόν, οι ηγεσίες σε όλα τα επίπεδα να αφυπνισθούν. Είναι προτιμότερο από το να ξυπνήσουν ξαφνικά από εφιάλτη. Αθανάσιος Παπανδρόπουλος Πύρρων

Άνευρο είναι μέχρι σήμερα το πολιτικό σκηνικό στο δήμο Ήλιδας. Σίγουρα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για το δημαρχειακό θώκο όμως, με εξαίρεση το Σάκη Κότσιφα και τους Θ. Βασιλόπουλο και Ν. Διαμαντόπουλο, κανείς άλλος δεν εκδηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον του. Περιμένουν άραγε κάτι ή θεωρούν πως είναι - που δεν είναι - νωρίς για να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους; Κ. Γιάλπ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι εργαζόμενοι της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας κατά τις μεσημεριανές κυρίως ώρες. Μέχρι στιγμής μπορεί να μην έχουμε τις πολλές φωτιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις, ωστόσο σημειώνονται πολλές φωτιές σε κουζίνες οικιών. Τα ξεχασμένα μαγειρικά σκεύη σε συνδυασμό με την "αφηρημάδα" την οποία μας διακατέχει, αποτελούν στις μέρες μας, όπως όλα δείχνουν, εκρηκτικό συνδυασμό. Α. Αγγελ.

Σε τραγική κατάσταση Το γράψαμε και άλλες φορές αλλά θα το επαναφέρουμε μήπως και …ιδρώσει κανένα αυτί . Οι δρόμοι σε διάφορα σημεία του Δήμου Πύργου είναι σε τραγική κατάσταση και θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Αλήθεια οι αρμόδιοι δεν βγαίνουν μια βόλτα για να διαπιστώσουν το πρόβλημα; Και αν το έχουν διαπιστώσει γιατί δεν το λύνουν; Δ.Ζιάκ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”’

Καθαρές κουβέντες

Εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον το πρόβλημα της ανεργίας στην Ηλεία. Μεροκάματο δεν υπάρχει …ούτε για δείγμα ενώ τα "κρούσματα" εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Αυτή ωστόσο είναι η μία όψη του νομίσματος . Η άλλη έχει να κάνει με το γεγονός ότι παρότι προσφέρονται θέσεις εργασίας ( χαρακτηριστικό παράδειγμα οι φράουλες της Μανωλάδας) δεν υπάρχει ανταπόκριση από την πλευρά των ανέργων. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι νεοέλληνες …ξέχασαν πως είναι να δουλεύουν σε δύσκολες εργασίες εν αντιθέσει με τους πατεράδες τους που έκαναν δύο και τρεις δουλειές για να τα βγάλουν πέρα. Κάποιοι άλλοι δίνουν την δική τους εξήγηση. Υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ακόμη αποθέματα (χρήματα στην τράπεζα, συντάξεις, επιδόματα, ενοίκια κλπ) και

αυτός είναι ίσως ο λόγος που η επαρχία ακόμη αντέχει. Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Το σίγουρο όμως είναι ότι το Φθινόπωρο που έρχεται θα είναι ιδιαιτέρως θερμό. Το κυρίαρχο "μέτωπο" που θα κρίνει τις πολιτικές εξελίξεις είναι αυτό των κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας. Κατά την άποψή μας το θέμα είναι τόσο σοβαρό που μπορεί να τινάξει το πολιτικό σκηνικό στον αέρα και να οδηγήσει ακόμη και σε πρόωρες εκλογές… Δ.Ζιάκ.

Χωρίς περιστροφές

Για τρία μόλις χιλιόμετρα όπως πληροφορούμαστε επτά άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας που εκτελούσαν νυχτερινή υπηρεσία επί δέκα ημέρες στην ορεινή Ναυπακτία δε μπόρεσαν να δικαιολογήσουν διανυκτερεύσεις. Αστυνομικές δυνάμεις της Ηλείας ενίσχυσαν την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τους δραπέτες των Τρικάλων, ωστόσο οι επτά αστυνομικοί που εκτελούσαν νυχτερινή υπηρεσία ήταν αναγκασμένοι να ολοκληρώνουν την εργασία τους στις 6 το πρωί και να επιστρέφουν στον Πύργο γιατί η απόσταση από έδρα σε έδρα των αστυνομικών διευθύνσεων ήταν 157 και όχι 160 χιλιόμετρα!

Ακολούθησαν την ίδια διαδικασία για δέκα περίπου ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες αναγκάστηκαν εξαιτίας της εξάντλησης να διανυκτερεύσουν δύο βράδια. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας αποφάσισε να καλύψει αυτό το ποσό υποκαθιστώντας στην ουσία την πολιτεία, αλλά όπως ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος Ηλίας Παναγούλης ήταν το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν για τους συναδέλφους τους γιατί η σύλληψη των δραπετών ήταν ζήτημα τιμής για όλους τους αστυνομικούς. Βασ. Κ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Μπορεί οι επτά δήμοι της Ηλείας να μη βρίσκονται στη λίστα των πρώτων τριάντα που θα αποτελέσουν τη βασική "δεξαμενή" για τη διαθεσιμότητα, ωστόσο αρκετοί υπάλληλοι των ΟΤΑ του νομού έχουν αρχίσει να ανησυχούν και προφανώς δεν έχουν άδικο γιατί η ΤΡΟΙΚΑ "χτυπάει" και η Κυβέρνηση "χορεύει". Αρκετοί χαρακτηρίζουν ανησυχητικό ακόμη και το γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εντάχθηκε εθελοντικά στο πιλοτικό πρόγραμμα αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών και αντί για τα μπάνια τους φέτος το καλοκαίρι φοβούνται ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία. Βασ. Κ.

Η κυβέρνηση μπορεί να άλλαξε, ωστόσο η διεκδίκηση της Ηλείας για ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού παραμένει ίδια. Ίδιος παραμένει και ο τρόπος της διεκδίκησης από την πλευρά των αιρετών. Επιστολές επί επιστολών και υπενθυμίσεις για το πολυπόθητο ραντεβού με τον Σαμαρά και πάει λέγοντας. Πόσοι ανασχηματισμοί θα πρέπει να γίνουν προκειμένου οι Ηλείοι αιρετοί να κατανοήσουν ότι χρειάζονται άλλα δραστικότερα μέτρα; Η μήπως πρέπει και ο Ηλειακός λαός να προχωρήσει σε έναν ριζικό ανασχηματισμό μπας και εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα του; Α. Αγγελ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

είναι ενήμερα. Δηλαδή δάνεια "Ταφόπλακα" σε όποια επου οι επιχειρηματίες καταβάπιχειρηματική δραστηριόλουν κανονικά τις δόσεις τους. τητα στην Ηλεία θα βάλει, Με λίγα λόγια κανείς από όεάν τελικά οι πληροφορίες λους όσοι είχαν πάρει πυρόπου μέχρι τώρα υπάρχουν πληκτα δάνεια δεν θα μπορέσει επιβεβαιωθούν, η άρνηση να επιστρέψει τα χρήματα. Ατης Κυβέρνησης και του ποτέλεσμα είναι να κλείσουν Πρωθυπουργού Αντώνη τις επιχειρήσεις και να χάσουν Σαμαρά να δώσει παράταακόμα και τα σπίτια στα οποία ση ή αναστολή πληρωμής Γράφει μένουν. Και βέβαια εξαφανίτων δόσεων των πυροδαο Κώστας Γιάλπας ζονται χιλιάδες θέσεις εργασίνείων . Σε συνδυασμό μάgialpk@yahoo.gr ας… λιστα με το δεδομένο πως ουσιαστικά έχει αρθεί η εγγύηση του Δηλαδή η επιχειρηματικότητα, όποιας Ελληνικού Δημοσίου στα δάνεια που έ- μορφής, στην Ηλεία καταστρέφεται. χουν δοθεί από τις τράπεζες στους ιδιώ- Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφέρω τες, μιλάμε πραγματικά για καταστροφή πως τα επιμελητήρια των πυρόπληκτων που αντίστοιχή της δεν έχει περάσει ο νομών έχουν προβεί σε κινήσεις με μοναδικό στόχο να μην υλοποιηθεί το "διανομό μας. Με απλά λόγια και εάν όπως φαίνεται βολικό" αυτό σενάριο. Όμως δεν φτάνει δεν δοθεί η παράταση, οι τράπεζες αυ- μόνο αυτό. Ο θεσμός που δημιουργήθητόματα θα έχουν τη δυνατότητα να ζητή- κε για να προστατεύει τα συμφέροντα σουν, από όσες επιχειρήσεις -που στην των επιχειρήσεων θα πρέπει να βγει πυρόπληκτη Ηλεία φτάνουν στο 100%- , μπροστά. Να παραμερίσει την … αλληέχουν λάβει δάνεια εγγυημένα από το λογραφία να βγει από τη "σιωπή" και εελληνικό Δημόσιο και πλέον χάνουν αυ- πιτέλους να αναλάβει ουσιαστικές - και τήν το διαπραγματευτικό ατού, νέες εγ- όχι μέσω δελτίων τύπου εντυπωσιαγυήσεις και σε περίπτωση που οι επι- σμού- πρωτοβουλίες για να γλιτώσει τις χειρήσεις δεν μπορούν να τις παρά- επιχειρήσεις του νομού. Να πράξει το σχουν, οι τράπεζες θα μπορούν να κά- αυτονόητο… Σε άλλη περίπτωση και αν νουν άμεσα απαιτητό το μη εγγυημένο πάντα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, τότε θα έχει σημαντικό μερίδιο των καπλέον ποσό. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Οι τράπεζες θα μπορούν να ζητήσουν ε- κών που για ακόμα μια φορά θα βρουν πιστροφή των χρημάτων για δάνεια που τους Ηλείους.

Είναι μερικά πράγματα στο κυνήγι που είναι ουσιαστικά μονόδρομοι. Ενα από αυτά, το πρωταρχικό, ο συνεκτικός κρίκος, είναι οι άριστες ανθρώπινες σχέσεις ανάμεσα στους κυνηγούς. Στην φωτογραφία διακρίνεται μια παρέα φίλων κυνηγών το 1960. Είναι οι Χρήστος Τσαπαρδώνης, Ευστάθιος Κολόσακας και Γεώργιος Κουζής που διέθεταν το παραπάνω σημαντικό χαρακτηριστικό… Θ. Λαμπ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

Πάρτε μέτρα στην Ολυμπία πριν θρηνήσουμε θύματα… Κυριολεκτικά στο σκοτάδι βρίσκεται ο κεντρικός δρόμος της Ολυμπίας και συγκεκριμένα από το βενζινάδικο του Μαμούση πριν την είσοδο της πόλης έως και 50 μέτρα πριν την εκκλησία. Αναγνώστης τηλεφώνησε στην "ΠΡΩΤΗ" και κατήγγειλε το γεγονός τονίζοντας ότι το παιδί του κινδύνεψε να παρασυρθεί το βράδυ από διερχόμενο αυτοκίνητο καθότι ο δρόμος κατά τις νυχτερινές ώρες βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι. Μάλιστα το παιδί του έπεσε από το ποδήλατο χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Ο ίδιος ο γονέας προσπάθησε να επικοινωνήσει με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου για το θέμα της φωταγώγησης αλλά δεν βρήκε κανέναν για να τον …διαφωτίσει στο αίτημα του. Στην κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων είναι απαράδεκτο και αδιανόητο να μην υπάρχει επαρκής φωτισμός τόσο για τους πολίτες της Ολυμπίας όσο και για τους τουρίστες επισκέπτες. Κύριοι της Δημοτικής αρχής πάρτε μέτρα πριν είναι πολύ αργά… Θ. Λαμπ.


4

Θέμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ο εφιάλτης του Τειρεσία Κερασάκι στην "τούρτα" της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης για ένα μεγάλο ποσοστό δανειοληπτών, επαγγελματιών και άλλων ιδιωτών και στην Ηλεία, αποτελεί ο …γνωστός Τειρεσίας, που σφίγγει τη "θηλιά" στο λαιμό χιλιάδων συμπολιτών μας. Δε φτάνει που οι κυβερνώντες "κατάφεραν" να σπρώξουν τη χώρα στην καταστροφή και να οδηγήσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, συγχρόνως άφησαν ανέγγιχτο το προ-υπάρχον σύστημα του Τειρεσία, το οποίο μπλοκάρει κάθε προσπάθεια για οικονομική δραστηριότητα , όσους έχουν μπει σε αυτόν. Και μιλάμε για πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν δάνεια ή έχουν καθυστερήσεις σε δόσεις, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που μπήκαν στο σύστημα άνθρωποι εγγυητές για κινητή τηλεφωνία! Έτσι διαψεύδεται περίτρανα στην πράξη τα όσα αναφέρονται πως για να μπει κάποιος στον Τειρεσία θα πρέπει τα οικονομικά προβλήματά του να έχουν φθάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων ή υποθηκοφυλακείων , ενώ σε ότι αφορά στις συναλλαγές με τις τράπεζες η είσοδος στο σύστημα γίνεται όταν έχει εκδώσει ακάλυπτη επιταγή που σφραγίστηκε ή έχει υπογράψει συναλλαγματική που δεν πληρώθηκε… Τα παραπάνω δεν ισχύουν αφού πλέον οι πολίτες μπαίνουν για "ψύλλου πήδημα" στον Τειρεσία, άσχετα αν διαλύθηκε το …σύμπαν τα τελευταία χρόνια, κάτι που όμως απ' ότι φαίνεται δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη από τους "φωστήρες" της οικονομικής πολιτικής στη χώρα μας. Απ' την άλλη πλευρά οι τράπεζες που μέχρι πριν από λίγα χρόνια …παρακαλούσαν για να δώσουν δάνεια , ακόμη και σ' εκείνους που δεν είχαν τα εχέγγυα, τώρα εξαντλούν την αυστηρότητά τους και σ' αυτούς που πριν την κρίση ήταν συνεπείς και πλήρωναν στην ώρα τους. Το τελευταίο διάστημα ακούγεται πως σχεδιάζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης η βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου για τον Τειρεσία, ώστε να δίνεται η δυνατότητα μιας πιο ευέλικτης αντιμετώπισης των συναλλασσόμενων με τα πιστωτικά ιδρύματα, ανάλογα με το συνολικό τους προφίλ και όχι με βάση μεμονωμένα ατυχή περιστατικά. Κάτι τέτοιο επιβάλλεται να γίνει άμεσα , διότι ο Τειρεσίας έχει φέρει σε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ασφυξία την αγορά , με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην "κινείται φύλλο" και στις τραπεζικές συναλλαγές… ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

Από την πιθανολογούμενη αρνητική απάντηση Σαμαρά

Στις Τράπεζες η βιωσιμότητα Μετά το υπουργείο Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός αποκλείει οποιαδήποτε πιθανότητα παράτασης ή αναστολής πληρωμής των δόσεων των δανείων 

Η εξέλιξη οδηγεί σε καταστροφή εκατοντάδες επιχειρήσεις της Ηλείας. Να βγει από τη σιωπή και το παιχνίδι εντυπώσεων το Επιμελητήριο πριν είναι αργά 

Σ

Του Κώστα Γιάλπα gialpk@yahoo.gr

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, ειδικά και σε συνδυασμό με το θέμα της ανάκτησης των εγγυήσεων του Δημοσίου μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις αφού επιβάλλεται πλέον η άμεση επιστροφή όλων των ενισχύσεων του ελληνικού Δημοσίου, γεγονός που θα οδηγήσει σε βέβαια οικονομική καταστροφή το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων, της πυρόπληκτης Ηλείας. Μία τέτοια εξέλιξη σημαίνει, ότι οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν, από όσες επιχειρήσεις έχουν λάβει δάνεια εγγυημένα από το ελληνικό Δημόσιο, νέες εγγυήσεις και σε περίπτωση που δεν μπορούν να τις παράσχουν θα μπορούν να κάνουν άμεσα απαιτητό το μη εγγυημένο πλέον ποσό! Μάλιστα,

τις Τράπεζες θα περάσει η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της Ηλείας, εάν ω μη γένοιτο, επαληθευτούν οι πληροφορίες της "ΠΡΩΤΗΣ" που θέλουν τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να εναρμονίζεται με το Υπ. Οικονομικών -και τις επιθυμίες της Τρόικας -και να αρνείται οποιαδήποτε πιθανότητα παράτασης ή αναστολής πληρωμής των δόσεων πυρόπληκτων δανείων. Η πιθανολογούμενη νέα άρνηση Σαμαρά έρχεται πέντε μέρες μετά την επίσημη τοποθέτηση στη Βουλή του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που ουσιαστικά βάζει ταφόπλακα στις επιχειρήσεις της Ηλείας και "εξαφανίζει" χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Πεισματική άρνηση Στουρνάρα Στις 28 Ιουνίου με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Θαν. Πετράκος , τοποθετήθηκε για τις τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν στην ακύρωση παραγράφου 4 του άρθρου 20 του ν.4151 για τις εγγυήσεις του Δημοσίου. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας αρνήθηκε να ακυρώσει την τροπολογία. Μετά το τέλος της συζήτησης και αφού ο υπουργός δε δέχθηκε να ακυρώσει την απαράδεκτη τροπολογία, ÐåéóìáôéêÜ áñíåßôáé ïðïéáäÞðïôå ο κ. Πετράκος δήλωσε: "Η κυβέρνηση και ειδικότεêïõâÝíôá ï ÃéÜííçò ÓôïõñíÜñáò ρα ο υπουργός Οικονομικών για μια ακόμη φορά έδειξε το ακραίο αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό πρόσωπό της, αφού η μη ακύρωση της παραγράφου 4 του άρθρου 20 του ν. 4151 για τις εγγυήσεις του Δημοσίου και η μη ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων θα έχει δραματικές συνέπειες στη βιωσιμότητα των μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών και τραγικές συνέπειες στην οικονομία των πυρόπληκτων Νομών Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Λακωνίας και Ευβοίας". Μερικές ημέρες νωρίτερα απαντώντας σε ερώτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι "τα υποβαλλόμενα αιτήματα περί επιμήκυνσης της συνολικής διάρκειας των δανείων και της περιόδου χάριτος αυτών, καθώς και της κεφαλαιοποίησης του μη καταβαλλόμενου μέχρι και 31.12.2012 μέρους των τόκων που δεν επιδοτείται, επιφέρουν επαύξηση της εγγυητικής ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου και η τυχόν ικανοποίηση αυτών πρέπει να εξετασθεί εντός του πλαισίου των περιορισμών που θέτει το Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης της χώρας, καθώς, σύμφωνα με αυτό, το όριο παροχής νέων εγγυήσεων, στις οποίες συγκαταλέγονται και οι ρυθμίσεις παλαιότερων δανείων, για το έτος 2013, είναι μηδενικό".


Θέμα

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

για τα πυρόπληκτα δάνεια

των επιχειρήσεων της Ηλείας

Ïé ðëçñïöïñßåò èÝëïõí ôïí Áíôþíç ÓáìáñÜ íá áñíåßôáé ïðïéáäÞðïôå ðéèáíüôçôá ðáñÜôáóçò Þ áíáóôïëÞò ðëçñùìÞò ôùí äüóåùí ðõñüðëçêôùí äáíåßùí αυτό το ενδεχόμενο δεν αποτρέπεται από το γεγονός ότι ένα δάνειο είναι μέχρι σήμερα ενήμερο. Πρόκειται πραγματικά για μία εξέλιξη "βόμβα" στα θεμέλια της επιχειρηματικότητας δεδομένου ότι, οι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις στην πυρόπληκτη Ηλεία, έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και ότι οι καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές

του 2007, προχώρησαν στις δανειακές συμβάσεις λίγο πριν την κρίση και τώρα καλούνται να χάσουν ότι έχουν!

Θέλουν δικά τους τα δάνεια Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήδη οι Τράπεζες ετοιμάζονται για

Ç ìç ñýèìéóç ôùí ðõñüðëçêôùí äáíåßùí èá Ý÷åé äñáìáôéêÝò óõíÝðåéåò óôç âéùóéìüôçôá ôùí ìéêñï-ìåóáßùí åðé÷åéñÞóåùí êáé åðáããåëìáôéþí ôçò Çëåßáò Ðñüêåéôáé ðñáãìáôéêÜ ãéá ìßá åîÝëéîç "âüìâá" óôá èåìÝëéá ôçò åðé÷åéñçìáôéêüôçôáò äåäïìÝíïõ üôé, ïé åðáããåëìáôßåò êáé ïé ìéêñÝò åðé÷åéñÞóåéò óôçí ðõñüðëçêôç Çëåßá, Ý÷ïõí ðëçãåß áðü ôçí ïéêïíïìéêÞ êñßóç êáé üôé ïé êáôáóôñÜöçêáí áðü ôéò ðõñêáãéÝò ôïõ 2007, ðñï÷þñçóáí óôéò äáíåéáêÝò óõìâÜóåéò ëßãï ðñéí ôçí êñßóç êáé ôþñá êáëïýíôáé íá ÷Üóïõí üôé Ý÷ïõí!

την νέα αυτή εξέλιξη. Στις προθέσεις τους είναι τα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, να περάσουν στην κατοχή τους προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα της απευθείας διαπραγμάτευσης με τους κατόχους τους. Έτσι θα μπορούν, σε περι-

Ερωτήματα προς το Επιμελητήριο Ηλείας

πτώσεις που θέλουν, προχωρήσουν σε ρυθμίσεις, θέτοντας υπό καθεστώς κατοχής τις επιχειρήσεις ή τελικά να πάρουν το δρόμο των πλειστηριασμών. Ήδη τα επιτελεία τους στα κεντρικά των Αθηνών, δρομολογούν τις επόμενες κινήσεις ώστε να είναι απολύτως έτοιμη με την επίσημη ανακοίνωση της Κυβέρνησης.

Η πρόταση των Επιμελητηρίων

Το ΕΒΕ Ηλείας, συμμετείχε, είτε με μέλη της διοικούσας επιτροπής είτε με επιστολές στις Τα πράγματα είναι, συσκέψεις που έγιναν στην Αθήνα για το θέμα των πυρόπληκτων δανείων. Από ότι φαίνεται δυστυχώς, πολύ δύόμως δεν υπάρχει απολύτως κανένα θετικό αποτέλεσμα. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι απλά σκολα για τις επιχεικαι χρήζουν απαντήσεων. ρήσεις, οι οποίες  Ποια θα είναι η απώλεια εσόδων του δημοσίου από την φορολογία σε περίπτωση που οι πυρόσυνεχίζουν να βάλπληκτες επιχειρήσεις οδηγηθούν στο κλείσιμο; λονται από παντού  Πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν στην Ηλεία σε περίπτωση που κλείσουν οι επιχειρήσεις; και να έχουν απέ Ποιες οι κινήσεις που έχουν γίνει - πέρα των επιστολών και των συσκέψεων- για να σωθούν ναντί τους ένα κράοι επιχειρήσεις που έχουν λάβει πυρόπληκτα δάνεια; τος, το οποίο δε φαί Γνωρίζει το Επιμελητήριο, ως όφειλε, για την αρνητική απάντηση του Υπ. Οικονομικών νεται να έχει καμία στις 28 Ιουνίου μετά από ερώτηση βουλευτή σχετικά με τα πυρόπληκτα δάνεια; διάθεση να τις στηρίξει  Ποιες οι πρωτοβουλίες που προτίθεται τώρα, έστω και την τελευταία στιγμή, να αναστις αγωνιώδεις προσπάλάβει για να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις του νομού; θειες για επιβίωση που καταβάλλουν. Με την γνωστο-

ποίηση της πρόθεσης του Υπ. Οικονομικών τα Επιμελητήρια των Πυρόπληκτων νομών κατέθεσαν πρόταση στην οποία αναφέρουν πως αυτονόητο είναι ότι στην ρύθμιση πρέπει να συμπεριληφθούν εγγυημένα και μη εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και δάνεια που έχουν καταγγελθεί. Η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών την συγκρότηση τριμερούς οργάνου (από το Ελληνικό Δημόσιο, τις Τράπεζες και τα Επιμελητήρια) για ριζική λύση του προβλήματος. Ωστόσο προέβη, αιφνιδιαστικά, στην κατάθεση της τροπολογίας 478/19-4-2013, που ψηφίστηκε όπως 25/4/2013 (Νόμος 4151/2013, άρθρο 20). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ριζική ανατροπή τους ισχύοντος νομικού πλαισίου, αφού παραδίδει στην κρίση των Τραπεζών την

βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αυτών, αλλά και του συνόλου των συμφερόντων και δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου ως εγγυητή, με συνέπεια να είναι μέγας κίνδυνος να κλείσουν και να αφανιστούν όλοι οι δανειολήπτες επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες των πυρόπληκτων νομών. Τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών ζητούσαν "την επαναφορά του καταργηθέντος νομικού καθεστώτος (άρθρο 58 ν.4075/2012) και την έναρξη του θεσμικού διαλόγου όπως είχε υποσχεθεί". Επιπλέον ζητούσαν το Υπουργείο να προχωρήσει σε ρύθμιση όλων των δανείων, δηλαδή των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο και αυτών που έχουν την εγγύηση του δανειολήπτη, επίσης και αυτών που έχουν καταγγελθεί, ώστε οι επιχειρήσεις να καταστούν βιώσιμες και να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο.


6

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

Αναφορά για το ΤΕΙ Πύργου Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την αναστάτωση που έχει προκαλέσει στους σπουδαστές η διακοπή του διδακτικού έργου στο Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ και στο Τμήμα Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων του ΤΕΙ Πύργου κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ., Δρ. ΔιονυσίαΘεοδώρα Αυγερινοπούλου. Στην αναφορά επισημαίνεται ότι τα δύο Τμήματα του ΤΕΙ έχουν ολοκληρώσει 12 διδακτικές εβδομάδες και θα έπρεπε να έχει δοθεί μιας εβδομάδας παράταση για να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο διδακτικό χρόνο. Η κα. Αυγερινοπούλου επισημαίνει ότι η απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ αποτελεί σημαντική οικονομική πρόκληση για περισσότερες από 1.500 οικογένειες, που θα επωμιστούν τα έξοδα ενός ακόμα εξαμήνου για τα παιδιά τους. Για το ζήτημα του ΤΕΙ Πύργου εκκρεμεί συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου Ο απολογισμός του δήμου Πύργου για το οικονομικό έτος 2012 θα πραγματοποιηθεί στην ειδική συνεδρίαση που θα γίνει στις 7:00 το απόγευμα της Δευτέρας στο χώρο του Λάστειου Δημοτικού Μεγάρου. Αμέσως μετά αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της οποία θα υπάρξει ενημέρωση για την δικαστική πορεία της διεκδίκησης του καταπιστεύματος, του κτιρίου "Αναστόπουλου" ενώ θα συζητηθεί και το θέμα της δυναμικότητας των παιδικών σταθμών για την νέα σχολική χρονιά.

Ç çëéêéùìÝíç ãõíáßêá, ðïõ âñéóêüôáí óôï óðßôé ôçí þñá ôçò öùôéÜò ìåôáöÝñèçêå óôï Íïóïêïìåßï Ðýñãïõ ãéá ðñïëçðôéêïýò ëüãïõò

ÖùôéÜ îÝóðáóå ëßãï ìåôÜ ôç 1:30 ÷èåò ôï ìåóçìÝñé óå ìïíïêáôïéêßá óôïí Ðýñãïõ

Αναστάτωση χθες το μεσημέρι στον Πύργο

Στις φλόγες μονοκατοικία

Φ

ωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 1:30 χθες το μεσημέρι σε μονοκατοικία στον Πύργο στη συμβολή των οδών Τάκη Πετροπούλου και Προύσσης,. Τους πυκνούς καπνούς έγκαιρα αντιλήφθηκαν οι περίοικοι οι οποίοι ενημέρωσαν την Πυροσβεστική.

Οι γείτονες αντιλήφθηκαν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα η οποία ζει με τον σύζυγο

της στο συγκεκριμένο σπίτι, δεν είχε βγει έξω, γεγονός που προκάλεσε ακόμα

μεγαλύτερο πανικό. Στο σημείο έφτασαν άμεσα τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 υπαλλήλους, καθώς και ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Νικολακόπουλος, οι οποίοι άμεσα ξεκίνησαν το έργο της πυρόσβεσης, ενώ μετέφεραν την γυναίκα στον κήπο του σπιτιού και κάλεσαν το ασθενοφόρο, το

οποίο έφτασε μετά από λίγα λεπτά. Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ διέκοψαν προσωρινά το ρεύμα. Η γυναίκα που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου για προληπτικούς λόγους. Διενέργεια για το συμβάν διεξάγει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Α. Αγγελίδου


Ρεπορτάζ

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

Ôï ïéêüðåäï óõíïëéêÞò Ýêôáóçò 7,5 óôñåììÜôùí âñßóêåôáé óôçí Ýîïäï ôïõ Ðýñãïõ

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Óå äýóêïëåò óõíèÞêåò äéáâéþíïõí äåêÜäåò ïéêïãÝíåéåò ÑïìÜ óôïí Ðýñãï

Λύση στο πρόβλημα της στέγασης δίνει χώρος 7,5 στρεμμάτων στον Πύργο

Ζητείται ελπίς για τους Ρομά… Της Άννας Αγγελίδου anagelidou@yahoo.gr

Τ

ο θέμα της στέγασης των Ρομά οι οποίοι ζουν στον Πύργο κάτω από ιδιαίτερα άσχημες συνθήκες, βρίσκοντας "καταφύγιο" σε εγκαταλειμμένα οικόπεδα ή αποθήκες έχει απασχολήσει τον πρόεδρο του συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων Αλέξη Αναστασόπουλο - Γιάννη Χαλιλόπουλο. Όπως τόνισε ο πρόεδρος των Ελλήνων Τσιγγάνων στην "Πρώτη" ο χώρος για την στέγαση των άστεγων οικογενειών υπάρχει και ανήκει σε τσιγγάνο ο οποίος προτίθεται να τον παραχωρήσει, προκειμένου στο σημείο να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές για την λειτουργία ενός ακόμα οικισμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της "Πρώτης" πρόκειται για μία έκταση 7,5 περίπου στρεμμάτων, στην έξοδο της πόλης του Πύργου προς Κυπαρισσία, όπου μπορούν να τοποθετηθούν σε πρώτη φάση λυόμενα τα οποία θα χρησιμεύσουν για την στέγαση οικογενειών που ζουν στην περιοχή της Φιλοθέης στον Πύργο και κατά το παρελθόν έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Στο συγκεκριμένο μά-

"¸÷ïõìå ðïëëÝò öïñÝò óõæçôÞóåé ìå ôïí äÞìáñ÷ï ôïõ Ðýñãïõ ãéá ôï èÝìá ôùí Üóôåãùí ôóéããÜíùí" ôüíéóå ï ê. Áíáóôáóüðïõëïò×áëéëüðïõëïò

λιστα χώρο, όπως επισήμανε ο κ. Αναστασόπουλος- Χαλιλόπουλος, τσιγγάνοι έχουν ήδη κτίσει τις οικίες τους και

Δημιουργία γραφείου Παράλληλα ο κ. Αναστασόπουλος- Χαλιλόπουλος μέσω της "Πρώτης" καταθέτει την πρόταση δημιουργίας ενός χώρου- γραφείου που θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι Ρομά, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι μη γνωρίζοντας το πώς να συμπληρώσουν τα χαρτιά τα οποία απαιτούνται, έπαψαν να λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα που είχαν ανάγκη για να μπορέσουν να επιβιώσουν "Ζητάμε από τον δήμαρχο Πύργου ένα γραφείο μέσα στο δημαρχείο ή να είναι κάπου μέσα στην πόλη του Πύργου για να εξυπηρετούνται οι τσιγγάνοι. Το Ιατροκοινωνικό κέντρο είναι αρκετά μακριά από το δημαρχείο και τις υπηρεσίες και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους πάντες καθώς λειτουργεί έως τη 1:00 μετά το μεσημέρι και δεν μπορεί να

λύσει όλα τα προβλήματα των τσιγγάνων". Όπως επισήμανε ο κ. Αναστασόπουλος- Χαλιλόπουλος η Ιερά Μητρόπολη έχει παραχωρήσει ένα χώρο εντός της πόλης του Πύργου, ο οποίος όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει ως γραφείο καθώς δεν έχει καν τα βασικά "Ο χώρος αυτός βρίσκεται στην οδό Αχιλλέως και είναι κοντά στον ΟΤΕ. Η κρίση και η φτώχεια των τσιγγάνων δεν μας έχει επιτρέψει να δώσουμε ούτε ένα ευρώ, όμως για τον συγκεκριμένο χώρο. Εάν ο δήμος μπορούσε να τον στελεχώσει, εμείς θα το δεχόμασταν". Όπως επισήμανε ο πρόεδρος των Ελλήνων Τσιγγάνων οι περισσότεροι Ρομά διαβιούν σε πολύ άσχημες συνθήκες ενώ η κατάσταση τους πηγαίνει από "το κακό στο χειρότερο".

ζουν εκεί με τις οικογένειες τους. "Έχουμε πολλές φορές συζητήσει με τον δήμαρχο του Πύργου για το θέμα των άστεγων τσιγγάνων. Εδώ και δύο περίπου μήνες μου είχε ζητηθεί να βρω ένα οικόπεδο το οποίο να μπορούν να στεγαστούν οι άνθρωποι αυτοί και ουσιαστικά να λυθεί και το πρόβλημα το οποίο δημιουργείται στην πόλη" τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος- Χαλιλόπουλος "Ο χώρος βρέθηκε και ανήκει σε τσιγγάνο. Εγώ θα επιμεληθώ την ομαλή διαμονή τους εκεί και τον εγκλιματισμό τους στο χώρο και πιστεύω ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα". Κατά το παρελθόν η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας είχε προτείνει δύο εκτάσεις, οι οποίες ανήκουν στην δικαιοδοσία της, μία στον Πύργο και μία στην Α-

μαλιάδα προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι οικισμοί των Τσιγγάνων "Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γερμανός μας είχε προτείνει δύο χώρους 25 και 23 στρεμμάτων αντίστοιχα για την στέγαση των τσιγγάνων. Μου έδωσε τα χαρτιά και πήγα να δω τους χώρους. Όταν αντιλήφθησαν την παρουσία μου εκεί οι κάτοικοι της περιοχής πήγαν στον Μητροπολίτη και τον Δήμαρχο και διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας ότι θα γίνει πόλεμος. Βέβαια η ίδια αντίδραση υπήρξε και στο τέρμα Αλφειού όταν ζούσε ο Θείος μου Κώστας Χαλιλόπουλος, όμως εκείνος δεν άκουγε τίποτα. Ίσως θα πρέπει και τώρα εμείς οι τσιγγάνοι να μην καταλάβουμε τίποτα και να παραχωρηθούν οι εκτάσεις, να πάρουν τα δάνεια τους οι άνθρωποι και να χτίσουν. Δεν επιτρέπεται σε δημοκρατικές χώρες να υπάρχει αυτό το φαινόμενο, άνθρωποι να μην θέλουν άλλους ανθρώπους κοντά τους".


8

Aρθρα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε Μονομανίες Μισάνθρωπων Χαρτογιακάδων Για μια ακόμη φορα ο μισάνθρωπος χαρτογιακάς Πολ Τομσεν, που εκπροσωπεί το ΔΝΤ στην τρόικα, αφού ως τώρα δεν έχουν ξεσηκωθεί οι πεινασμένοι, οι άνεργοι και οι εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι, που δημιούργησε η "συνταγή" του, να τον λυντσάρουν, και αυτόν και τους ομοίους του, επιτίθεται κατά των Ελλήνων συνταξιούχων. Τους οποίους συγκρίνει με τους Γερμανούς συνταξιούχους, υποστηρίζοντας, ψευδώς, με μια στατιστική αλχημεία, ότι τάχα οι Έλληνες παίρνουν καλύτερες συντάξεις από τους Γερμανούς. Επειδή πραγματι στην Ελλάδα υπάρχουν μερικές δεκαδες χιλιάδες άνθρωποι που εισπράττουν δυσαναλόγως υψηλές, σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, συντάξεις, όπως δικαστικοί, υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδας και άλλων πρώην κρατικών τραπεζών και οργανισμών, τα βάζει όλα στον αναδευτήρα και βγάζει... χυμό 915 ευρω μέσης σύνταξης για την Ελλάδα και 830 για την Γερμανία. Ίνα πληρωθεί το ρηθέν ότι η στατιστική είναι η πόρνη της πολιτικής και των οικονομολόγων. Δεν μας λέει όμως αν οι περισσότεροι Γερμανοί είναι ακριβώς κοντά στη μέση σύνταξη, όπως είναι η αλήθεια, ενώ στην Ελλάδα σχεδόν τα δυο τρίτα των απομάχων της εργασίας παίρνουν συντάξεις που τους κατατάσσουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Κύρια σύνταξη γήρατος λαμβάνουν 2.026.826 άνθρωποι. Από αυτούς οι 668.236 δηλαδή το 33% παίρνει σύνταξη από 0-500 ευρώ με μέσο όρο τα 371 ευρώ. Με τα οποία πρέπει να καλύψουν έξοδα στέγασης, διατροφής και περίθαλψης. Άλλοι 760.880 συμπολίτες μας, δηλαδή το 37,5% παίρνουν μέση σύνταξη 675 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Πως το 70,5% των συνταξιούχων "απολαμβάνει" μια μέση σύνταξη 523 ευρώ. Φυσικά δεν κάνει τον κόπο να αναφερθεί σε μια ακόμη διαφορά. Ποιες είναι δηλαδή οι παροχές του κοινωνικού κράτους στη Γερμανία, προς τα άτομα τρίτης ηλικίας, ειδικά στον τομέα της περίθαλψης, από την πρόληψη ως τη θεραπεία και ως την διαρκή στήριξη των ατόμων με χρόνια προβλήματα και ποιες είναι οι αντίστοιχες "πρόσφορες" του ελληνικού κράτους προς τα άτομα αυτά. Επιτέλους, αν εξαιρέσει κανείς κάποιες προκλητικές περιπτώσεις, που τα ασφάλιστρα καταβάλλονταν κατά κύριο λόγο από τον εργοδότη που ήταν το ίδιο το κράτος, (π.χ. Βουλή), η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων και το σύνολο των αυτοαπασχολουμένων, το δικαίωμα στη σύνταξη το πλήρωναν, με υψηλά ασφάλιστρα επί πολλές δεκαετίες. Δεν είναι παροχή, αλλα ανταπόδοση.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

Σειρά επιστολών Καφύρα προς Βενιζέλο, Χρυσοχοΐδη και Αβραμόπουλο

Ξανά στο “τραπέζι” οδικοί άξονες και αεροδρόμιο Σ

ειρά επιστολών προς, τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, για το θέμα της Ολύμπιας Οδού, του Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και τον οδικό άξονα Πύργος - Ολύμπια - Βυτίνα - Τρίπολη απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Χ. Καφύρας ανέλαβε την πρωτοβουλία να επικαιροποιήσει την θέση του Νομού, στα συγκεκριμένα ζητήματα καθώς μετά τον ανασχηματισμό υπήρχε αλλαγή στα Υπουργεία, τα οποία αφορούν τα μεγάλα έργα. Όπως τόνισε ο Χ. Καφύρας την Τετάρτη είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον οποίο εξέθεσε το πρόβλημα κυρίως της Ολύμπιας Οδού και

την ανάγκη συνέχισης κατασκευής του τμήματος Πάτρα Πύργος - Τσακώνα και την ανάγκη συνάντησης με αυτόν αλλά και τον Πρωθυπουργό, από τον οποίο απέσπασε την διαβεβαίωση ότι η συνάντηση θα γίνει σύντομα. "Συνάντησα τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο και στον οποίο εξέθεσα επίσης το θέμα της Ολύμπιας Οδού, του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, το θέμα του οδικού άξονα Πύργος - Ολύμπια - Βυτίνα - Τρίπολη και του σιδηροδρόμου. Στον Υπουργό επίσης εξέθεσα και το θέμα του Αεροδρομίου της Ανδραβίδας και ζήτησα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την συμμετοχή των Υπηρεσιών του Υπουργείου και με την συμμετοχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των φορέων της Ηλείας, ώστε να ενημερωθούμε για την πορεία αυτού του έργου, καθώς και για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την επιτάχυνση της κατασκευής του πολιτικού αεροδρομίου της

ÓåéñÜ åðéóôïëþí áðÝóôåéëå ï ×. Êáöýñáò ðñïò ôïõò áñìïäéïõò Õðïõñãïýò ãéá æçôÞìáôá õëïðïßçóçò ôçò Ïëýìðéáò Ïäïý, ôïõ Áåñïäñüìéï ôçò Áíäñáâßäáò êáé ôïõ ïäéêïý Üîïíá Ðýñãïò - Ïëýìðéá Âõôßíá - Ôñßðïëç Ανδραβίδας και για το θέμα του οδικού άξονα Πύργος - Ολύμπια - Βυτίνα - Τρίπολη να πραγματοποιηθεί ανάλογη σύσκεψη, με την συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου" υποστήριξε ο Χ. Καφύρας. Στην επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο για τη λειτουργία του

στρατιωτικού αεροδρομίου της Ανδραβίδας και ως πολιτικού, γιατί εμπλέκεται ως πολιτικός προϊστάμενος, ενώ κατά την διάρκεια παλαιότερης επίσκεψης του στην Ανδραβίδα είχε θέσει την ανάγκη λειτουργίας του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ανδραβίδας και ως πολιτικού συνδυαστικά με τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου και για τις ανάγκες της πολεμικής αεροπορίας. Όσον αφορά την επιστολή που εστάλη προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, σε αυτή γινόταν υπενθύμιση των θέσεων του κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου 2012, όπου είχε εκδηλώσει την απόλυτη συμπαράταξη με τα αιτήματα μας και δεν θα συμφωνούσε σε καμία αλλαγή αν έρθει στη Βουλή η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης της Ολύμπιας Οδού, με την οποία θα κοβόταν το κομμάτι Πάτρα-ΠύργοςΤσακώνα.

Γιώργος Κοντογιάννης

Να δοθεί άμεσα η Κρατική Αρωγή στους σεισμόπληκτους δικαιούχους Την ανάγκη να δοθεί άμεσα η Κρατική Αρωγή προς τους σεισμόπληκτους δικαιούχους, προκειμένου να επισκευάσουν ή να ανακατασκευάσουν τις κατοικίες τους από τις ζημιές που υπέστησαν από το σεισμό που έπληξε την περιοχή τον Ιούνιο του 2008, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υ-

πουργούς Οικονομικών και Υποδομών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Ο Γιώργος Κοντογιάννης επισημαίνει για άλλη μια φορά την ανάγκη να προχωρήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί στη λήψη μέτρων ώστε να αποδοθούν τα ποσά που δικαιούνται οι πληγέντες, οι ο-

ποίο έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση καθώς 5 χρόνια μετά το σεισμό δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αποκατάστασης και εδώ κι ένα χρόνο έχουν "παγώσει" όλες οι πληρωμές.


/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

Ρεπορτάζ

Απάντηση του Δήμου Ζαχάρως στο ρεπορτάζ της "ΠΡΩΤΗΣ"

Δήμοι και Περιφέρειες έχουν την ευθύνη αλλά μόνο σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές

9

Ημερίδα για την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα

Μορφές κοινωνικού αποκλεισμού στις πυρόπληκτες περιοχές Ημερίδα με θέμα "Έρευνα για τις μορφές κοινωνικού αποκλεισμού στις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού Ηλείας" θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί της Τρίτης 9 Ιουλίου, στο χώρο του μεγάλου Συνεδριακού κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο δράσης της Εθνικής Εμβέλειας "Συνεργασία" πράξη Ι "Συνεργατικά έργα μικρής και μεσαίας κλίμακας" του Ευρωπαϊκού προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα" που υλοποιείται από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτιστικών Σπουδών, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Αντιαεροπορική βολή στο Παλαιοχώρι

"Êáëïýìå ôçí ÐåñéöÝñåéá êáé ðéóôåýïõìå üôé èá ôï ðñÜîåé, íá óõíåñãáóôåß ìáæß ìáò ãéá ôï èÝìá ðïõ Ý÷åé ðñïêýøåé óôïí ïéêéóìü ÊïôñùíÜêé Áíçëßïõ êáé ðéóôåýù üôé èá ôï ðñÜîåé ãéá üëá ôá èÝìáôá óõíáñìïäéüôçôáò ìáò" áíÝöåñå ï áíôéäÞìáñ÷ïò Íßêïò Ëáìðñüðïõëïò

Αντιαεροπορική βολή με πραγματικά πυρά αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιουλίου στο Πεδίο Βολής Παλαιοχωρίου όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της 117 Π.Μ Ανδραβίδας. Η διοίκηση καλεί τα λιμεναρχεία Κυλλήνης και Κατακόλου όπως και το Λιμενικό Σταθμό του Παλουκίου να απαγορεύσουν τη διέλευση κάθε πλωτού μέσου από την επικίνδυνη περιοχή και να ενημερώσουν τους κατοίκου πλησίον του Πεδίου Βολής.

Τ

ην δική του απάντηση έδωσε μέσω της "ΠΡΩΤΗΣ" ο Δήμος Ζαχάρως αναφορικά με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας που αφορούσε στον επιτακτικό καθαρισμό του ποταμού που βρίσκεται στην θέση "Κοτρωνάκι" Ανηλίου. Η "ΠΡΩΤΗ" με εκτενές ρεπορτάζ ανέδειξε το θέμα και μίλησε με κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Όπως τόνισαν οι κάτοικοι αν δεν καθαριστεί άμεσα από τα φερτά υλικά, τα καλάμια και τα χόρτα που έχει στο εσωτερικό του, τότε τον χειμώνα σε μια μελλοντική βροχόπτωση θα ξαναπλημμυρίσει και θα προκαλέσει σημαντικές ζημιές στις γειτονικές ιδιοκτησίες και καλλιέργειες. Ο Δήμος Ζαχάρως έδωσε μέσω του αντιδημάρχου Νίκου Λαμπρόπουλου απάντηση για το θέμα. Όπως ανέφερε ο κ. Λαμπρόπουλος σύμφωνα με τον νόμο 4071 που αφορά τις ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση, την αποκεντρωμένη διοίκηση και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα το άρθρο 4 οι Δήμοι

w w w . p r o t i n e w s . g r

áíáäåßîåé ôï ðñüâëçìá Ç "ÐÑÙÔÇ" ìå áíáëõôéêü ñåðïñôÜæ åß÷å και οι οικείες Περιφέρειες είναι συναρμόδιοι για θέματα που αφορούν καθαρισμούς ρεμάτων. Αλλά με την προϋπόθεση ότι αυτοί είναι ορεινοί - μειονεκτικοί δήμοι. Συγκεκριμένα ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι "οι ορεινοί - μειονεκτικοί δήμοι ασκούν επιπλέον είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία με την οικεία περιφέρεια τις ακόλουθες δραστηριότητες που μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και ο καθαρισμός και αστυνόμευση ρεμάτων". Συνεχίζοντας ο αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι "η Δημοτική αρχή Ζαχάρως στο μέτρο του δυνατού παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τον καθαρισμό ποταμών ή ρεμάτων. Ειδικά δε μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 η δημοτική αρχή προέβη σε μια σειρά καθαρισμών

σε διάφορες περιοχές του Δήμου. Καλούμε την Περιφέρεια και πιστεύουμε ότι θα το πράξει, να συνεργαστεί μαζί μας για το εν λόγω ζήτημα στον οικισμό Κοτρωνάκι Ανηλίου και πιστεύω ότι θα το πράξει για όλα τα θέματα συναρμοδιότητας μας". Η συνεργασία μεταξύ δημοτικής αρχής και Περιφέρειας κρίνεται λοιπόν επιτακτική με σκοπό να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καθότι ο επερχόμενος χειμώνας μπορεί να ξαναδημιουργήσει ακόμη σοβαρότερα προβλήματα στις οικίες και καλλιέργειες του οικισμού "Κοτρωνάκι" Ανηλίου αν δεν καθαριστεί το ποτάμι. Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (Ε.Β.Ε) Ν. ΗΛΕΙΑΣ

Συγκρότηση σε Σώμα Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 και ώρα 20:00 στα γραφεία του Συλλόγου μας Λετρίνων 8 στον Πύργο, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δ/Σ όπως αυτό προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες της 27/06/2013, κατόπιν προσκλήσεως του πλειοψηφώντος συμβούλου κ. Βασιλακόπουλου Γεωργίου και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος: Δούνιας Γεώργιος. Αντιπρόεδρος: Μόσχοβος Νεόφυτος. Γεν. Γραμματέας: Μπούκλης Ιωάννης. Αν. Γεν. Γραμματέας: Σταματόπουλος Αθανάσιος. Ταμίας: Κασίμη Χρυσούλα. Αν. Ταμίας: Καραμαλίκης Διονύσιος. Μέλη: Βασιλακόπουλος Γεώργιος Καταύτου Κυπαρίσσω Λαμπρόπουλος Γεώργιος


10

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το αθλητικό τουρνουά που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηλείας της ΚΝΕ στο αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας την περασμένη Τετάρτη με σύνθημα "Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις". Πολλοί μαθητές και μαθήτριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ, έδωσαν με τις ομάδες τους το αγωνιστικό παρόν, κόντρα στο σύγχρονο εμπορευματοποιημένο αθλητισμό. Η κατεύθυνση που έχει η κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος για τον αθλητισμό, βασίζεται στο χορηγούς και στους επιχειρηματίες και καλεί τις λαϊκές οικογένειες να βάζουν το χέρι βαθιά στη τσέπη, κάνοντας την άθληση προνόμιο για λίγους. Την ίδια στιγμή με στόχο τάχα τη μείωση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά φτιάχνουν νομοσχέδια για την απελευθέρωση τους, ενώ στα προγράμματα απεξάρτησης και επανένταξης χορηγούν τα λεγόμενα υποκατάστατα (μεθαδώνη κλπ). Η κυβέρνηση σ'αυτό το έργο φυσικά δεν είναι μόνη της, σύμμαχος της ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη των Ναρκοφεστιβάλ, και με επιχειρήματα όπως η "αυτοδιάθεση του σώματος", το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε "μαλακά" και "σκληρά", δίνει και αυτός με τη σειρά του, μιας και προαλείφεται για κυβέρνηση, την απάντηση στο διαγώνισμα της άρχουσας τάξης με τίτλο "πώς να κοιμίζεις το λαό για να μην ζητάει να είναι ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει". Όλα αυτά βέβαια την ίδια ώρα που χιλιάδες λαϊκές οικογένειες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, που χιλιάδες νέοι μεγαλώνουν τον κατάλογο των ανέργων, παιδιά υποσιτίζονται, άνθρωποι είναι άστεγοι, νηστικοί, εξαθλιωμένοι, ο στόχος ένας: ο νέος εξαρτημένος, συμβιβασμένος και υποταγμένος να μην σηκώνει κεφάλι να μην αγωνίζεται. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δηλώνει ότι δεν θα συμβιβαστεί ποτέ με τα ναρκωτικά. Θα πολεμήσει το σύστημα που τα γεννάει και αυτούς που στην υπηρεσία του τα διαλαλούν. Καλεί τη νεολαία να τους απαντήσει με το στίχο του ποιητή: "Στου βούρκου μέσα τα νερά ποια γλώσσα μου μιλάνε αυτοί που μου ζητάνε να χαμηλώσω τα φτερά". Αλέξανδρος Τσιόγκας, Μέλος του Ν.Σ. Ηλείας της ΚΝΕ

Óôá ðÝíáëôé êñßèçêå ç íßêç óôïí áãþíá ìåôáîý Ðáëáßìá÷ùí êáé ÍÝùí ôïõ Á÷éëëÝá Íåï÷ùñßïõ

Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου Κυλλήνης

“Ζωντάνεψαν” το χωριό με το τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων

Μ

ε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στους παλαίμαχους και τους νέους του Αχιλλέα Νεοχωρίου ξεκίνησαν την Τετάρτη οι Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου Κυλλήνης "Το Μυρτούντιο" με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου του χωριού Αγίου Αθανασίου Αθωνίτη. Οι εκδηλώσεις που φέτος διαρκούν τρεις ημέρες προγραμματίστηκαν χάρη στη συλλογική προσπάθεια του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου αλλά και της επιμονής του νέου προέδρου Βασίλη Τσάκου που έχει στόχο να καταστήσει θεσμό το τριήμερο των εκδηλώσεων. Για την ιστορία ο αγώνας μεταξύ νέων και Παλαίμαχων κρίθηκε στα πέναλτι με τους δεύτερους να επικρατούν με σκορ 4-3. Στη συνέχεια σειρά στο πρόγραμμα είχε η παράσταση θεάτρου σκιών και δεκάδες παιδιά διαφόρων ηλικιών γέμισαν την πλατεία του χωριού προκειμένου να παρακολουθήσουν τον ήρωα του θεάτρου σκιών, τον Καραγκιόζη σε συναρπαστικές ιστορίες και περιπέτειες. Χθες σειρά είχαν τα χορευτικά τμήματα Νεοχωρίου,

Ç ðëáôåßá ôïõ ÷ùñéïý ãÝìéóå áðü ðáéäéÜ ãéá ôçí ðáñÜóôáóç ôïõ èåÜôñïõ óêéþí Κυλλήνης και Κάτω Παναγιάς που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και σήμερα το βράδυ αναμένεται το παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα Μουσικά Ταξίδια. Βάσω Κοκκινογένη

Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού "ΙΧΝΟΣ"

Απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού

Μ

ια ξεχωριστή και στ' αλήθεια πρωτότυπη δουλειά έλαβε χώρα στην πόλη του Πύργου, στο Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού "ΙΧΝΟΣ", με πρωταγωνιστές μια ομάδα παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας και μια ομάδα ενηλίκων. Η μεν πρώτη βίωσε με τον πιο απλό κι αυθεντικό τρόπο τη δύναμη της ομάδας, μέσα από θεατρικές τεχνικές με τη μορφή παιχνιδιών, αλλά και συμμετείχε χωρίς καμιά πίεση στην παρουσίαση της ιστορίας του μέρμηγκα και του τζίτζικα με αυθορμητισμό, μακριά από τον συνηθισμένο "στημένο τρόπο" που θέλει τα παιδιά να δρουν σαν ηθοποιοί, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μια ιστορία που αφορά τους γονείς και καθόλου τα ίδια . Αντίθετα αυτό που έγινε ήταν η απόδειξη ότι λίγοι γνωρίζουν να εφαρμόζουν το "εκπαιδευτικό δράμα" που ενδιαφέρεται για την προσωπικότητα που βιώνει το δράμα( τη δράση)ως ολότητα κι ως μέλος ομάδας, που όμως έχει ανάγκες προσωπικής ανάπτυξης, συναισθηματικής ωρίμανσης, αυτοέκφρασης και επικοινωνίας με τον "άλλον". Η δε δεύτερη ομάδα των ενηλίκων, παρουσίασε σαν δώρο στα παιδιά και στους παρευρισκόμενους, μια αυτοσχέδια παράσταση βασισμέ-

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

νη στο παραμύθι "το Ασχημόπαπο" υπό την καθοδήγηση της εμψυχώτριάς τους. Ήταν επίσης μια υπέροχη προσπάθεια, που κι αυτή απέδειξε περίτρανα πως το παιχνίδι και στην περίπτωση αυτή το θεατρικό δεν αφορά μόνο τα παιδιά αλλά προσφέρει πολλά και στους ενήλικες που δεν έχουν εγκλωβίσει την προσωπικότητά τους μέσα στα κοινωνικά στερεότυπα. Συμμετείχαν ενήλικες με αγάπη για τον άνθρωπο και την τέχνη, διαθέσιμοι να μοιραστούν την εμπειρία τους και να βιώσουν τις ευεργεσίες της ομαδικής εργασίας, αξιοποιώντας προσωπικά ταλέντα ή δεξιότητες. Κατασκευάστρια κούκλας, δικηγόρος, αισθητικός, πολιτικός μηχανικός, παιδαγωγός, μουσικός, είναι οι επαγγελματικοί τίτλοι που φέρουν οι συντελεστές της παρουσίασης και που όχι μόνο δεν αποτέλεσαν εμπόδιο στην αυτοέκφρασή τους αλλά αντίθετα, βρήκαν πεδίο για να ξεδιπλωθούν και να υποβοηθήσουν την όλη προσπάθεια. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους. Άλλωστε το κοινό χειροκρότησε με θέρμη κι έδωσε τα εύσημα στους εμπλεκόμενους σ τις δράσεις. Ο Χώρος εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2012 από τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο. Δημιουργήθηκε από τον κ. Κωνσταντί-

νο Θεοδωρακόπουλο καθηγητή Αγγλικής γλώσσας ειδικευμένο στη δυσλεξία, τη λογοτεχνία και το θέατρο και από την κα Β. Θεοδωρακοπούλου- Παρασκευοπούλου Παιδαγωγό, Ηθοποιό, δασκάλα θεατρικής αγωγής. Ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού "ΙΧΝΟΣ" λειτουργεί στην οδό Ε. Κουρτίου 8 πλ. Ανδριάρα στον Πύργο. Και τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργούν τμήματα προσχολικής (35ετών) σχολικής (6-12) ηλικίας, εφήβων και ενηλίκων. Εγγραφές γίνονται κατά τη διάρκεια όλου του έτους, ενώ πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 26210- 31528 και 6939240878.


Αγροτικά

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Ερώτηση Γ. Κουτσούκου για το ΦΠΑ των αγροτών Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη με θέμα "Να αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα που οδηγούν στην καθυστέρηση επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες" κατέθεσε Βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος. Στην ερώτησή του αναφέρει τα εξής: Σύμφωνα με απάντηση του Υπ. Οικονομικών στην από Αρ. Πρτ. 10263/ 26/4/2013 Ερώτησή μου για την επίσπευση της επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, αυτή θα πραγματοποιείται εντός μηνός χωρίς έλεγχο, εφόσον τα υποβαλλόμενα στοιχεία είναι συμβατά με τη δήλωση ΟΣΔΕ. Σε αρκετές όμως περιπτώσεις, συμβαίνει η δηλούμενη παραγωγή από τους αγρότες να υπερβαίνει την μέση παραγωγή των σχετικών πινάκων των Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες ΔΟΥ να μην προβαίνουν στη άμεση επιστροφή του Φ.Π.Α. προκειμένου να προβούν σε ελέγχους και έτσι να δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα ρευστότητας στους αγρότες ,οι οποίοι ως γνωστόν βρίσκονται σε πιστωτική ασφυξία. Επειδή, ειδικά στην Ηλεία, λόγω των εδαφολογικών και κλιματολογικών συνθηκών και κυρίως βέλτιστων καλλιεργητικών πρακτικών, η παραγωγή ανά στρέμμα στα περισσότερα προϊόντα είναι μεγαλύτερα του Μ.Ο. των σχετικών πινάκων του ΥΠΑΑΤ , πράγμα που συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας, είναι απαραίτητο το Υπουργείο να κοινοποιήσει άμεσα προς τις ΔΟΥ νέους πίνακες με την επιτρεπόμενη προς τα πάνω απόκλιση της παραγωγής, λόγω των ειδικών συνθηκών και των καλλιεργητικών πρακτικών, ώστε να διευκολυνθεί η άμεση και χωρίς ελέγχους επιστροφή του Φ.Π.Α. στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος. Με βάση τα παραπάνω, Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Τί θα πράξει ώστε άμεσα να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει και να επισπευτεί η διαδικασία επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος;

ÅñãáóôÞñéï Ánimation ìå ôïí ê. Óôáèüðïõëï.

Óôï óôáöéäåñãïóôÜóéï ôçò ÅÁÓ Ç-Ï.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΚΠΕ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Τοπικά προϊόντα και Προγράμματα Π.Ε

Ο

λοκληρώθηκαν στο ΚΠΕ Κρεστένων οι εργασίες του τριήμερου Σεμιναρίου επιμόρφωσης ενηλίκων Β΄ Επιπέδου με τίτλο "Τοπικά προϊόντα και Προγράμματα Π.Ε: στόχοι και προοπτικές στα πλαίσια της αειφορίας" που υλοποιήθηκε, από την Τρίτη 25 έως την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας" που ίδρυσε και συντονίζει το ΚΠΕ Κρεστένων. Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί μέλη του Δικτύου από όλη την Ελλάδα, εκπροσωπώντας τις σχολικές τους μονάδες που εκπονούν ομοθεματικά προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας, Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθώς και Μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων ΚΠΕ, συνολικά 45 άτομα. Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η διερεύνηση του ρόλου των τοπικών προϊόντων στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιούνται από τις Περιβαλλοντικές Ομάδες των σχολείων καθώς και ευρύτερα του ρόλου τους στην αειφορική ανάπτυξη των τοπικών κοινω-

Óôï öéëüîåíï êôÞìá Ìåñêïýñç ìå ôïí ê. ×ñÞóôï Êáíåëëáêüðïõëï. νιών. Δόθηκε έμφαση σε τοπικά προϊόντα τόσο της Ηλείας, μέσα από το αντίστοιχο πρόγραμμα Π.Ε. του ΚΠΕ Κρεστένων, όσο και άλλων περιοχών.

Η αρχή Η έναρξη των εργασιών έγινε το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουνίου με χαιρετισμό του Προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Θεόδωρου Μπαρή. Επίσης ο κ. Παναγιώτης Πλατανιάς, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Δ. Ελλάδας Α.Ε. καθώς και ο κ. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, Γεωπόνος Msc,

παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους της Εταιρείας, φορέα που υποστηρίζει το Δίκτυο. Το απόγευμα της Τρίτης ήταν αφιερωμένο κυρίως σε θεωρητικές εισηγήσεις. Μεταξύ άλλων ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ Κρεστένων, κ. Πέτρος Γαβράς, παρουσίασε τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τις δράσεις του ΚΠΕ, ενώ η Αναπληρώτρια Υπεύθυνη, κα Τσούρα Αγγελική, αναφέρθηκε στο θεματικό και μεθοδολογικό πλαίσιο του Δικτύου καθώς και στους σκοπούς και στόχους της ίδρυσής του. Στη συνέχεια ειδικοί επιστήμονες και συνεργάτες του Δικτύου επικεντρώθηκαν σε εξειδικευμένες πτυχές του θέματος.

“Δρόμοι της ηλειακής σταφίδας” Την Τετάρτη το πρωί οι συμμετέχοντες υλοποίησαν Περιβαλ-

λοντικό μονοπάτι με τίτλο: "Δρόμοι της ηλειακής σταφίδας". Ο στόχος ήταν να μελετηθεί ο ρόλος ενός τοπικού προϊόντος στην ανάπτυξη μιας περιοχής αλλά και η δυνατότητα διδακτικής αξιοποίησης ανάλογων δεδομένων, ιδιαίτερων για κάθε προϊόν και κάθε περιοχή. Μελετήθηκε ο ρόλος της κορινθιακής σταφίδας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ηλείας γενικά, και συγκεκριμένα στην αστικοποίηση πόλεων όπως τα Κρέστενα και ο Πύργος. Έγινε επίσκεψη στο σταφιδεργοστάσιο της ΕΑΣ Πύργου - Ολυμπίας για να μελετηθούν οι διαδικασίες τυποποίησης και να αξιολογηθεί η θέση του προϊόντος αυτού στη σύγχρονη παραγωγή και οικονομία. Ακολούθως στο "Κτήμα Μερκούρη" στο Κορακοχώρι, σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον, γνώρισαν από τον φιλόξενο κ. Χρίστο Κανελλακόπουλο τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επέβαλαν το πέρασμα από την αποξήρανση της σταφίδας στην οινοποίηση αλλά και τη σύνδεση των τοπικών προϊόντων με τουριστικές υπηρεσίες. Στο "Κτήμα ΣΚΟΣ" ενημερώθηκαν από την κα Μαρία Λυμπέρη, Γεωπόνο της ΣΚΟΣ ΑΣΕ, για τις καλλιεργητικές τεχνικές που εφαρμόζονται εκεί πάνω στα υποκείμενα αμπέλου και σταφιδαμπέλου, όπως για παράδειγμα τον εμβολιασμό (ενοφθαλμισμό) για την αλλαγή ποικιλίας.


12

w w w . p r o t i n e w s . g r

Πολιτισμός

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Ηλείου Ξενοφώντα Ζαβού στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

“Θαλάσσης Έργα” Μ ια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση εγκαινίασε στις 3 Ιουλίου στο κτίριο του Παλιού Ταχυδρομείου της Δημοτική Πινακοθήκης Πειραιά ο Ηλείος καλλιτέχνης Ξενοφώντας Ζαβός. Η έκθεση με τίτλο "Θαλάσσης Έργα" αφορά καράβια και άλλες πρωτοποριακές κατασκευές από αλίκτυπα υλικά, εγκαταλειμμένα καραβόξυλα, σχοινιά, μεταλλικά εξαρτήματα που αποτέλεσαν τον πυρήνα της έκθεσης.

Όπως ανέφερε στην "ΠΡΩΤΗ" ο Ηλείος καλλιτέχνης "η έκθεση αυτή αφορά καράβια και μας θυμίζουν θάλασσα, ταξίδια, περιπέτειες και προπαντός ναυτοσύνη και την γενναιότητα των Ελλήνων. Όλα αυτά τα καράβια, τα υλικά των οποίων έχουν ξεβραστεί σε μια ερειπωμένη παραλία και περιμένουν καρτερικά την μοιραία φθορά τους, τα συνέλεξα με προσοχή και προσθέτοντας την δική μου σφραγίδα δημιούργησα έργα τέχνης, περιζήτητα στον καλλιτεχνικό χώρο". Ο αιφνιδιασμός και η πρωτοτυπία του Ηλείου καλλιτέχνη είναι γνωστά στους κύκλους της Αθήνας που πάντα τον παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο ως ανθρώπου της τέχνης, όσο και

Ìéá ðïëý åíäéáöÝñïõóá Ýêèåóç åãêáéíßáóå óôéò 3 Éïõëßïõ óôï êôßñéï ôïõ Ðáëéïý Ôá÷õäñïìåßïõ ôçò ÄçìïôéêÞ ÐéíáêïèÞêçò ÐåéñáéÜ ï Çëåßïò êáëëéôÝ÷íçò Îåíïöþíôáò Æáâüò. Ç Ýêèåóç ìå ôßôëï "ÈáëÜóóçò ¸ñãá" áöïñÜ êáñÜâéá êáé Üëëåò ðñùôïðïñéáêÝò êáôáóêåõÝò áðü áëßêôõðá õëéêÜ, åãêáôáëåéììÝíá êáñáâüîõëá, ó÷ïéíéÜ, ìåôáëëéêÜ åîáñôÞìáôá ðïõ áðïôÝëåóáí ôïí ðõñÞíá ôçò Ýêèåóçò. της διανόησης. Ο συνδυασμός των υλικών, η χρωματική αρμονία και η εφευρετικότητα των έργων του Ξενοφώντα Ζαβού καταφέρνουν να συγκινούν και να ταξιδεύουν το θεατή. Η έκθεση καλεί τους επισκέπτες "σ΄ένα ταξίδι με ανοιχτούς ορίζοντες στα βάθη και τα πλάτη των ωκεανών, χαράσσοντας έτσι δρόμους για τον κόσμο του ονείρου. Ο Πειραιάς γράφει ιστορία που την αποτυπώνουν τα έργα τέχνης του αυτοδίδακτου δημιουργού, με έμφυτο το καλλιτεχνικό ταλέντο, την φαντασία, τη γνώση της ναυτικής παράδοσης και την αγάπη για τη θάλασσα. Η καλλιτεχνική παρουσία του Ξενοφώντα Ζαβού ξεκίνησε το 2010 με μια

εντυπωσιακή έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και ακολούθησε το 2011 η έκθεση των έργων του στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης. Η απογείωση της καλλιτεχνικής του δημιουργίας συνεχίστηκε το 2012 με τη συμμετοχή του στη 1η Διεθνή Biennale Σαντορίνης. Η έκθεση αυτή εκτιμήθηκε και αξιολογήθηκε από καθηγητές ξένων πανεπιστημίων, ειδικευμένων στην τέχνη και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

Λίγα λόγια για τον Ξενοφώντα Ζαβό O Ξενοφώντας Ζαβός γεννήθηκε στη Βάρδα Ηλείας το 1962. Εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια, εκεί πρωτογνώρισε τη θά-

Grecotel Olympia Riviera Resort

Την Τρίτη η ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας Με το σύμβολο ποιότητας βραβεύτηκε για ακόμη μία χρονιά η παραλία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Grecotel Olympia Riviera Resort αφού ακολουθεί πιστά τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ποιότητα του νερού, την περιβαλλοντική μελέτη, την ασφάλεια και το σεβασμό στο περιβάλλον. Το βραβείο απονέμεται με αυστηρά κριτήρια και η συγκεκριμένη παραλία πληροί τις προϋποθέσεις και κάθε χρόνο βρίσκεται στη λίστα των βραβευμένων ακτών της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης. Η φετινή τελετή ανάρτησης της Γαλάζιας Σημαίας θα πραγματοποιηθεί στην ακτή του ξενοδοχείου Grecotel Olympia Oasis στις 11 το πρωί της Τρίτης και αναμένεται και αυτή τη χρονιά να είναι ξεχωριστή. Βάσω Κοκκινογένη

λασσα και γαλουχήθηκε από την αλμύρα της και την γλυκιά αύρα του Ιονίου Πελάγους. Έκτοτε, παραμένοντας πιστός στην αγάπη του για την θάλασσα, ταξιδεύει και γνωρίζει ως περιηγητής τα λιμάνια του κόσμου. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com


/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

Eκδηλώσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης

Κορυφαία ονόματα στο 2 Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού ο

Θ

έμα ημερών είναι η επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος του 2ου Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από άκρη σε άκρη του δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΠΡΩΤΗΣ" κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα εμφανιστούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που φέτος αναμένεται να αναβαθμιστεί και σε Διεθνές! Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση του προγράμματος έχει καθυστερήσει

γιατί αναμένεται η αδειοδότηση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για

Της Βάσως Κοκκινογένη bkokkinogeni@yahoo.gr τη χρήση και πραγματοποίηση παραστάσεων στο Κάστρο Χλεμούτσι, η οποία πιθανότατα θα έχει δοθεί μέχρι τη Δευτέρα. Συναυλίες και παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην παραλία και το Λιμάνι της Κυλλήνης, στο Κάστρο Χλεμούτσι, στην Ανδραβίδα, τα Λεχαινά, τη Βάρδα, το Σταφιδόκαμπο και σε

πολλές άλλες περιοχές του Δήμου. Στα τέλη του Ιουλίου τα φώτα της δημοσιότητας θα στραφούν σίγουρα στην Κυλλήνη αφού όπως πληροφορούμαστε εκεί θα εμφανιστεί η κορυφαία ίσως ελληνίδα τραγουδίστρια, η Μαρινέλλα με τον Κώστα Χατζή. Στις αρχές του Αυγούστου το φιλοθεάμον κοινό της Ηλείας θα απολαύσει το Γιώργο Νταλάρα σε μία συναυλία μαζί με τη Γλυκερία, ενώ πληροφορίες αναφέ-

ρουν ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα εμφανιστούν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Κώστας Τουρνάς και ο Κωστής Μαραβέγιας. Παράλληλα θα αναπτυχθούν ποικίλες δράσεις για τους νέους του δήμου αλλά και τους επισκέπτες με εμφανίσεις γνωστών DJ της χώρας σε πολυσύχναστες παραλίες του δήμου.

13


14

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Με ένταλμα σύλληψης των ανακριτικών Αρχών Αμαλιάδας συνελήφθη 27χρονος Αλβανός

Ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ σε μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους Το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να διατεθεί, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους, προκειμένου να προβούν στην αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρας περίφραξης. Το πρόγραμμα αυτό αφορά μόνο τις περιοχές που αποτελούν οικότοπους της αρκούδας και στοχεύει στο να αποφευχθούν οι ζημιές που καταγράφονται από την "εισβολή" των αρκούδων σε χώρους μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων ή κτηνοτροφικής δραστηριότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για να τύχουν της εν λόγω ενίσχυσης από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Ληστής στην Ηλεία βοσκός στην Κοζάνη! Είχε διαπράξει ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας

Σ

εσημασμένος κακοποιός συνελήφθη προχθές το βράδυ έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη στην περιοχή Νεράιδα της Κοζάνης. Πρόκειται για έναν 27χρονο Αλβανό, ο οποίος καταζητείτο με ένταλμα σύλληψης των ανακριτικών Αρχών της Αμαλιάδας για "ληστεία κατά συναυτουργία", "απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία", "απόπειρα ληστείας", "απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση", "απλή συνέργεια σε απόπειρα ληστείας", "εγκληματική οργάνωση" και "οπλοκατοχή", πράξεις που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Αναγγελίες γάμου Ãíùóôïðïéåßôáé üôé ï ÌÉ×ÁËÏÐÏÕËÏÓ ÃÑÇÃÏÑÉÏÓ ôïõ Ãåùñãßïõ êáé ôçò Néüâçò ôï ãÝíïò Áããåëéêá ðïõ ãåííÞèçêå óôçí ÁèÞíá ÁôôéêÞò êáé êáôïéêåß óôïí Ðýñãï Çëåßáò êáé ç ÄÉÁÌÁÍÔÏÐÏÕËÏÕ ÂÁÓÉËÉÊÇ ôïõ ÁëÝîáíäñïõ êáé ôçò Åëåõèåñßáò ôï ãÝíïò ÐÝôñïõ ðïõ ãåííÞèçêå óôç Èåóóáëïíßêç êáé êáôïéêåß óôïí Ðýñãï Çëåßáò ðñüêåéôáé íá ðáíôñåõôïýí ìå ðïëéôéêü ãÜìï óôïí Ðýñãï Çëåßáò.

Ãíùóôïðïéåßôáé üôé ï ÔÓÁÌÇÓ ÁÈÁÍÁÓÉÏÓ ôïõ ÉùÜííç êáé ôçò ×Üúäùò ôï ãÝíïò ÔñéãÜæç ðïõ ãåííÞèçêå óôïí Ðýñãï Çëåßáò êáé êáôïéêåß óôïí Ðýñãï Çëåßáò êáé ç ÊÏÓÌÏÐÏÕËÏÕ ÉÏÕËÉÁ ôïõ ÍéêïëÜïõ êáé ôçò Ãåùñãßáò ôï ãÝíïò Ðáíôáæïðïýëïõ ðïõ ãåííÞèçêå óôç ÐÜôñá Á÷áúáò êáé êáôïéêåß óôç ÐÜôñá Á÷áúáò ðñüêåéôáé íá ðáíôñåõôïýí óôç ÐÜôñá Á÷áúáò.

Cinema ΟΡΦΕΑΣ

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

"ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ" (ΜΕΤΑΓΛ) ->ΩΡA ΠΡΟΒΟΛΗΣ 19:30 "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ζ " --> ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 21:45 "Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ" --> ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 19:20 & 22:00

CineCinema Amaliada "ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ" (ΜΕΤΑΓΛ) ->ΩΡA ΠΡΟΒΟΛΗΣ 17:45 "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ζ " --> ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 20:00 & 22:10 "Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ" --> ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 19:30 & 22:10

ΛΑΙΚΕΣ

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ

Καιρός αίθριος. Θερμός, 21°C έως 32°C. Άνεμοι ασθενείς βόρειοι και στη συνέχεια ασθενείς βορειοανατολικοί έως 2 μποφόρ.

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 2621081730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 26210-81742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 26210-81734 Ασφάλεια Πύργου: 2621081740

Ο 27χρονος εντοπίστηκε στη Νεράιδα να εργάζεται ως βοσκός σε κτηνοτροφική μονάδα χωρίς την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν, επίσης, τους δύο

Έλληνες ιδιοκτήτες της μονάδας, έναν 54χρονο κι έναν 46χρονο, για παράνομη απασχόληση. Μάλιστα, ο Αλβανός, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή και, εκμεταλλευόμενος το δύσβατο και τη βλάστηση της περιοχής, κρύφτηκε προσωρινά, αλλά στη συνέχεια εντοπίστη-

κε και συνελήφθη, ενώ κατά τη σύλληψή του προέβαλε σθεναρή αντίσταση. Εις βάρος του 27χρονου, που βρισκόταν παράνομα στη χώρα, εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Από την ερχόμενη εβδομάδα τα "ραβασάκια" ΦΑΠ Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η αποστολή στους ιδιοκτήτες ακινήτων των εκκαθαριστικών για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011-2012.Η καταβολή του φό-

Τροχαία Πύργου: 2621022100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 26220-22199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 26230-22199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 26250-22199 Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αρχ. Ολυμπίας: 26240- 29104 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ρου θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, ενώ συνολικά αφορά περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει και η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ΦΑΠ του 2013.

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 2621033702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 2622023923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 26210-34797 Μητρόπολη Ηλείας: 2621022527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 2623071374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


Ειδήσεις - Κοινωνικά

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΓΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΩΘΕΝΤΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ FOCUS BARI

Από την ερχόμενη Δευτέρα τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ

Eνας στους τέσσερις Ελληνες δεν μπορεί να αγοράσει τρόφιμα

Α

πό την προσεχή Δευτέρα 8 Ιουλίου ξεκινάει η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και των τριήμερων εκδρομών της Αγροτικής Εστίας.Η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής για τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και τριήμερων εκδρομών έτους 2013 και η διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη των 130.000 δικαιούχων ολοκληρώθηκαν και οι κληρωθέντες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του Οργανισμού και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών μέσω των ΚΕΠ όλης της χώρας. Τα ονόματα όλων των κληρωθέντων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.oga.gr και στα ΚΕΠ.Να τονιστεί ότι η κλήρωση των δικαιούχων έγινε ηλεκτρονικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια της διαδικασίας. Το χρονικό διάστημα που θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και των τριήμερων εκδρομών ξεκινά από την παραλαβή τους και διαρκεί μέχρι τις 31-032014 και τις 31-12-2013, αντίστοιχα. Διαδικασία παραλαβής Για την παραλαβή των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών οι δικαιούχοι πρέ-

πει να προσκομίζουν: α) Αντίγραφο της Αίτησης Συμμετοχής τους και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο) ή β) Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο) Σημειώνεται: Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του ΟΓΑ είναι αποκλειστικά προσωπικά και δεν παραχωρούνται με οποιοδήποτε τρόπο για χρήση από άλλο άτομο εκτός των δικαιούχων.Το φετινό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας περιλαμβάνει: 1) εξαήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης

της χώρας, που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 120.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους 2) τριήμερες οργανωμένες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις) σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, που θα διοργανώνονται από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ Τουριστικά Γραφεία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 10.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους. 3) Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου σε 100.000 δικαιούχους από 8 Ιουλίου έως 31-05-

ΚΗΔΕΙΑ ÔÇÍ ÁÃÁÐÇÌÅÍÇ ÌÁÓ ÓÕÆÕÃÏ, ÌÇÔÅÑÁ ÁÄÅËÖÇ ÊÁÉ ÃÉÁÃÉÁ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 77 ÔÏ ÃÅÍÏÓ ÔÑÕÖÙÍÏÐÏÕËÏÕ ÊÇÄÅÕÏÕÌÅ ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 05-07-2013 & ÙÑÁ 11:00 ðì ÓÔÏÍ ÉÅÑÏ ÍÁÏ ÁÃÉÏÕ ÍÉÊÏËÁÏÕ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ ÊÁÉ ÐÁÑÁÊÁËÏÕÌÅ ÔÏÕÓ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÊÁÉ ÖÉËÏÕÓ ÏÐÙÓ ÐÑÏÓÅËÈÏÕÍ ÓÔÇÍ ÅÊÖÏÑÁ ÔÇÓ. Ï ÓÕÆÕÃÏÓ: ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÃÅÙÑÃÏÕËÏÐÏÕËÏÓ, ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÂÁÓÉËÇÓ, ÁÍÄÑÅÁÓ,ÇËÉÁÓ & ÐÁÍÁÃÉÙÔÁ Ï ÅÃÃÏÍÏÓ: ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: ÉÙÁÍÍÇÓ & ÅËÅÍÇ,ÃÉÙÑÃÏÓ & ×ÑÉÓÔÉÍÁ ÁËÅÎÇÓ & ÅËÅÍÇ ÍÉÊÏÓ & ÈÅÏÄÙÑÁ,ÔÁ ÁÍÉØÉÁ & ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 7/07/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßáò ÔñéÜäïò Âñï÷ßôóáò, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ του Παναγιώτη ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

2014. Η διανομή δελτίων θα γίνει από τα ΚΕΠ και θα συνεχιστεί μέχρι εξαντλήσεως τους. 4) Δωρεάν παροχή βιβλίων σε 300.000 δικαιούχους από 22 Ιουλίου έως 31-12-2013. Οι δικαιούχοι θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία προκειμένου να κάνουν χρήση της παροχής.

Σε αναγκαστικό περιορισμό των εξόδων τους ακόμη και για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, όπως είναι τα τρόφιμα, έχει προχωρήσει ένας στους τέσσερις καταναλωτές. Σε έρευνα της FOCUS BARI απλώς επιβεβαιώνεται ότι από το 2009 το μηνιαίο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών έχει μειωθεί κατά 30% και πλέον.Για σημαντική μερίδα των νοικοκυριών βέβαια (3 στα 10), η μείωση του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος σε σχέση με το 2009 είναι μεγαλύτερη κι από 50%. Ταυτόχρονα, περίπου ένας στους τέσσερις (26,7%) δηλώνει ότι η οικογένειά του έχει πληγεί μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια με απώλεια εργασίας, ενώ μια στις 15 οικογένειες υποχρεώθηκε λόγω των οικονομικών συνθηκών σε αλλαγή κατοικίας (5,7%).Η μείωση των δαπανών στα νοικοκυριά προκειμένου να αντεπεξέλθουν, αφορά τόσο στα καθημερινά μικροέξοδα όσο και στις μεγαλύτερες αγορές. Οι τομείς στους οποίους έγιναν οι μεγαλύτερες περικοπές εξόδων (δηλαδή οι τομείς που το κοινό δηλώνει ότι λόγω της κρίσης έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό ή έχει κόψει τελείως την κατανάλωση προϊόντων/ υπηρεσιών) είναι η ένδυση και η υπόδηση (70,2%), οι αγορές για το σπίτι και τα έξοδα συντήρησής του (70,4%), η ψυχαγωγία (70,2%), τα καθημερινά μικροέξοδα (69,5%), τα ταξίδια και οι διακοπές (65,9%) και τα έξοδα μετακίνησης (61,6%). Τα είδη διατροφής έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό από το 25,4% του κοινού.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ¼ëïé üóïé óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôï ÷áìü Ôçò áãáðçìÝíçò ìáò ìçôÝñáò ãéáãéÜò & èåßáò

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ χα ΚΩΝ.ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Åôþí 104 Èåñìüôáôá åõ÷áñéóôïýìå ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ãåùñãßá Óðçëéïðïýëïõ, Íéêüëáïò & Áéêáôåñßíç Óðçëéïðïýëïõ, Ãéþôá & ÃåñÜóéìïò ÌðåñôóÜôïò, Ëüëá ÷á Ã. Áíáëïãßäç.ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÔÁ ÄÉÓÅÃÃÏÍÁ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ

ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 7 Éïõëßïõ 2013 êáé þñá 8.30 ð.ì "åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßáò Ìáýñáò Ñïõðáêßïõ ÓÁÑÁÍÔÁÇÌÅÑÏ ìíçìüóõíï õðÝñ Áíáðáýóåùò ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΜΑΡΙΑΣ ΡΕΓΚΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ

ÅÔÙÍ 67 Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ÐñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò Ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. Ï Óýæõãïò, Ôá ÔÝêíá, Ôá Åããüíéá, Ôá ÁäÝëöéá Ïé ëïéðïß óõããåíåßò Ãñáöåßá Ôåëåôþí: ÃÅÙÑÃÉÏÕ ÌÁÑÁÆÉÙÔÇ ËÅ×ÁÉÍÁ-ÔÑÁÃÁÍÏ ÔÇË.; 26230 61346 - 26230 61888, ÊÉÍ.: 6974 074194 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 7 Éïõëßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Ãåùñãßïõ ÔñõðçôÞò, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò óõæýãïõ, ðáôÝñá êáé õéïý

ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΖΙΒΑ

Åôþí 75 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Âñï÷éôóá 7/07/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Áíôùíßá.ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ðáíáãéþôçò & ÁíäñÝáò.ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ & ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. Ãñáö. Ôåëåôþí:ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ Ìáíùëïôôïýëïõ 58 Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26210 30730 - 34217 34017 25223 - 27158 Êéíçôü: 6944 342471 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

ÅÔÙÍ 51 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÔñõðçôÞ 7/7/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ, ÔÁ ÔÅÊÍÁ, Ï ÐÁÔÅÑÁÓ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ

Ôçí ÊõñéáêÞ 7/7/2013 4 þñá 8:30ð.ì. åéò ôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Óðõñßäùíá Æá÷Üñùò 40Þìåñï ìíçìüóõíï õðÝñ áíáðáýóåùò ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò óõæýãïõ , ðáôÝñá, áäåëöïý & èåßïõ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Ιωάννη ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΝΤΖΟΥΝΗ

Ç ÓÕÆÕÃÏÓ:Äéïíõóßá Ï ÃÉÏÓ:Åðáìåéíþíäáò,ÔÁ ÁÄÅËÖÉA,ÔÁ ÁÍÉØÉÁ,ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÉÙÁÍÍÇÓ ËÁÌÐÑÏÐÏÕËÏÓ ÆÁ×ÁÑÙ ÇËÅÉÁÓ ÔÇË.: 28250.31555 · ÊÉÍ.: 697 · 25.57.102, 6977 - 13.99.94 Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 7 Éïõëßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Ãåùñãßïõ ÔñõðçôÞò, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò óõæýãïõ, ðáôÝñá êáé õéïý

ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΖΙΒΑ

ÅÔÙÍ 51 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÔñõðçôÞ 7/7/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ, ÔÁ ÔÅÊÍÁ, Ï ÐÁÔÅÑÁÓ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ

Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 7/07/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü êïéìÞóåùò ôçò Èåïôüêïõ ÊÜôù ÐáíáãéÜò ÊõëëÞíçò, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò Åôþí 63 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ç ÓÕÆÕÃÏÓ,ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ,ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. Ôçí ÊõñéáêÞ 7 Éïõëßïõ 2013 & þñá 8.30 ð.ì óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Åëåõèåñßïõ Ðýñãïõ Ôåëïýìå ÅôÞóéï Ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΕΛΕΝΗΣ χας ΒΑΣ. ΤΟΥΜΠΕΚΗ

ÅÔÙÍ 81 Ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò & ößëïõò üðùò ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. Ðýñãïò 7 Éïõëßïõ 2013ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÇÓ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ,ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ


Μ

ε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να καταγράφεται στα πρακτικά και να κατατίθεται στην ΕΠΟ, αλλά και με τη διοικούσα επιτροπή και τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης να ζητούν και τυπικά από τον Κώστα Ντάβαρη να παραδώσει όλα τα σχετικά έγγραφα, κλείνει και τυπικά ένα κεφάλαιο δύο ετών στον Πανηλειακό και ανοίγει ένα νέο, σε από κοινού πορεία με τον ΠΦΟ Πανόπουλου, ο οποίος και αυτός κλείνει οριστικά και μετατρέπεται σε Πανηλειακό, με μια νέα σύνθετη ονομασία. Μια ονομασία η οποία ωστόσο δεν θα αλλάξει τίποτα σε σχέση με τα χρώματα, την έδρα και την ονομασία του Πανηλειακού που όλοι γνωρίσαμε.

Πανηλειακός

Êëåßíåé Ýíáò êýêëïò, áíïßãåé Üëëïò… ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 5 ÉÏÕËÉÏÕ 2013

Παραδίδει τα κλειδιά ο Ντάβαρης, η απόφαση της Γ.Σ. κοινοποιείται στην ΕΠΟ, το καταστατικό οδεύει προς έγκριση και αναμένεται η εκλογή νέου Δ.Σ.

protisport@ protinews.gr

Μετράει αντίστροφα Με την ολοκλήρωση και των τυπικών λεπτομερειών της υπόθεσης, αλλά και με την εκλογή νέου Δ.Σ. το οποίο θα γίνει σε μια προσεχή Γενική Συνέλευση, αρχίζει και ο σχεδιασμός της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Λάμπης Σιδηροκαστρίτης και η διοικούσα επιτροπή, "τρέχουν" πλέον όλα τα θέματα προκειμένου το συντομότερο δυνατό να είναι όλα έτοιμα για να κατέβει η ομάδα του Πύργου στο γήπεδο και να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου Ήδη η Γενική Συνέλευση, παρουσίασε ένα προσχέδιο του καταστατικού, όπως αυτό θα τροποποιηθεί ως προς τα πρώτα του άρθρα και το οποίο λέει ότι "Τροποποιείται η αρχική επωνυμία του αθλητικού Σωματείου "Πολιτιστικός Φιλαθλητικός Όμιλος Πανόπουλου", σε "Πανηλειακός Αθλητικός Όμιλος Πύργου 1957-ΠΦΟ Πανόπουλου", με διακριτικό τίτλο "Πανηλειακός ΑΟ 1957ΠΦΟΠ". Για τις διεθνείς σχέσεις του το σωματείο από τώρα και στο εξής θα χρησιμοποιεί την επωνυμία του μεταφρασμένη στην αγγλική γλώσσα ως εξής: PANILIAKOS FC 1957-PACP".Επίσημα χρώματα του σωματείου θα είναι από τώρα και στο εξής χωρίς το δικαίωμα καμίας αλλαγής το κόκκινο και το λευκό ("ερυθρόλευκο"). Στο αριστερό δε μέρος της φανέλας, θα υπάρχει σήμα ίδιο ακριβώς με τη σφραγίδα του σωματείου". Ε-

3, 15, 21, 26, 37 6

0095662

κτός των άλλων, θα τροποποιηθεί και το άρθρο 2, που μιλάει για την έδρα: "Το Σωματείο από τώρα και στο εξής, θα έχει έδρα την πόλη του Πύργου Ηλείας". Παράλληλα, θα έχουμε και την τοποθέτηση της δάδας στη σφραγίδα, η οποία θα φέρει τις λέξεις Πανηλειακός Α.Ο. 1957 στα ερυθρόλευκα χρώματα.

Πράσινο… και το 1957! Όλα τα παραπάνω, αποτελούν το προσχέδιο, με τις όποιες αλλαγές να είναι καθαρά τυπικές και νομικού χαρακτήρα, χωρίς να αλλάζει η ουσία. Η οποία είναι ότι ο νέος αυτός σύλλογος, ουσιαστικά θα έχει το όνομα, τα χρώματα, την έδρα και το σήμα του Πανηλειακού, όπως τον γνώρισαν οι φίλαθλοι από το 1957 και μετά, δηλαδή την εποχή της ίδρυσής του. Μάλιστα, κάνοντας ο Φάνης Παπαδόπουλος έναν ιστορικό παραλληλισμό, θύμισε ότι και το 1957, ο Πανηλειακός προήλθε από συγχώνευση σωματείων, ενός εκ των οποίων, του Εθνικού Πύργου, το χρώμα του ήταν το πράσινο, όπως ήταν μέχρι τώρα και του ΠΦΟ Πανόπουλου.

Τα επόμενα βήματα Όταν λοιπόν εγκριθεί και επίσημα το νέο κατα-

στατικό, τότε θα πάμε σε νέα γενική συνέλευση, μέσα από την οποία θα προκύψει και η διοίκηση, αυτή η οποία θα οδηγήσει την ομάδα στο νέο πρωτάθλημα. Σε αυτή τη νέα διοίκηση, θα συμμετέχουν τόσο ο Γιώργος Πανόπουλος, όσο και ο Γιώργος Κοτσιλίμπας, αλλά και άλλοι παράγοντες προερχόμενοι από τον Πανηλειακό.

Ο όμιλος επιχειρήσεων Εκτός των άλλων, στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση, είχαμε και την εμφάνιση εκπροσώπων ομίλου επιχειρήσεων, ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον να βοηθήσει οικονομικά τον Πανηλειακό. Ο Λάμπης Σιδηροκαστρίτης, θα έχει επαφές μαζί τους, προκειμένου να δει τις προθέσεις τους και να εξασφαλίσει τις μέγιστες δυνατές εγγυήσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ανεξάρτητα με το ποια θα είναι η κατάληξη αυτών των συζητήσεων, το βέβαιο είναι ότι επειδή ο σύλλογος είναι ερασιτεχνικός, δεν θα ανήκει δηλαδή σε κανέναν, κυρίαρχο ρόλο θα έχει η Γενική Συνέλευση αυτού, καθώς και το Δ.Σ. στο οποίο η πλειοψηφία θα βρίσκεται σε μέλη τα οποία θα προέρχονται από τον Πανηλειακό και τον Πύργο.


17 p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

“¸äùóá ôï ëüãï ìïõ óôç Äüîá”

ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

Μπάσκετ

Ανανέωσε με Καρύδα ο Κόροιβος Αμαλιάδας

Ο Χρήστος Καραπίτσος ρίχνει φως στη συμφωνία Ανακοίνωση πακέτο με “Μέλε” Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Η

ανακοίνωση εκ μέρους της Δόξας είναι γεγονός. Με αυτήν, ολοκληρώνεται και τυπικά η πρόσληψη του Χρήστου Καραπίτσου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, μαζί με γυμναστή τον συνεργάτη του στο Λάππα και τη Βάρδα, Γιάννη Παναγιωταρόπουλο. Μαζί τους "πακέτο", ανακοινώθηκε και η ανανέωση του πρώτου σκόρερ της ομάδας τα τελευταία δυο χρόνια, Αλέξανδρου Μελετίδη.

Ο ίδιος ο Καραπίτσος, μίλησε χθες στην "Πρώτη", εξηγώντας πολλά γύρω από αυτή τη συνεργασία, ενώ υπογράμμισε ότι αρνήθηκε σχετική κρούση της Βάρδας, επειδή όταν αυτή πραγματοποιήθηκε, τις τελευταίες ώρες, είχε ήδη δώσει το λόγο του στη Δόξα: "Στη Δόξα με ήθελαν πάρα πολύ και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο με πήραν. Η αποχώρησή μου από τον Ατρόμητο Λάππα δεν σχετίζεται με τη Δόξα, διότι όταν μίλησα με τη Δόξα είχα ήδη φύγει από τον Ατρόμητο. Όπως επίσης και το ότι δεν πήγα στη Βάρδα, δεν είχε να κάνει με κανένα άλλο λόγο, πέρα από το ότι έχω ήδη δώσει το λόγο μου στη Δόξα. Η Δόξα είναι μια ομάδα η οποία με ήθελε πάρα πολύ. Με ήθελε ζεστά και αυτό εμένα με έκανε να αποδεχθώ αυτή την πρόταση. Στο παρελθόν είχαμε τεθεί αντίπαλοι, αλλά έτσι είναι η ζωή μέσα στο ποδόσφαιρο. Τώρα θα είμαστε μαζί, σε μια φιλόδοξη ομάδα, όπου θα προσπαθήσουμε να

φτιάξουμε κάτι που θα αγαπήσει ο κόσμος και θα δώσει τη μάχη του για να πετύχουμε το στόχο μας".

Ξεκινάει από τον κορμό Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ήδη οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ της Δόξας αναφέρουν ότι έχουν γίνει και οι πρώτες προσεγγίσεις σε ονόματα ποδοσφαιριστών, με πρώτο τον πρώην γκολκίπερ της Βάρδας, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Βάρδα, τον Ανδρέα Τσάκωνα: "Μην περιμένετε από μένα να ακούσετε κανένα όνομα, αν πρώτα δεν υπογράψει στην ομάδα κάποιος. Μιλάω με παίκτες που είναι ελεύθεροι, αλλά δεν θα ακούσετε από μένα, ούτε να σας πω, ούτε να σας επιβεβαιώσω όνομα παίκτη που δεν έχει υπογράψει στην ομάδα μου", ανέφερε ο Χρήστος Καραπίτσος, σχετικά με το θέμα. Μάλιστα, έκανε και μια αναφορά στον περσινό κορμό, λέγοντας ότι τον εν-

διαφέρει να ξεκινήσει πρώτα από εκεί, ως βάση για το σχεδιασμό στην ομάδα του.

Ανανέωσε ο Μελετίδης Το Δ.Σ. της Δόξας, προχώρησε χθες "πακέτο" στην ανακοίνωση του Καραπίτσου, μαζί με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας εδώ και δυο χρόνια, τον Αλέξανδρο Μελετίδη. Ο Μελετίδης, είχε προτάσεις από ομάδες της Αχαΐας και της Ηλείας τις τελευταίες μέρες, ωστόσο οι διοικούντες στη Δόξα, δεν ήθελαν με τίποτα να χάσουν το "κανόνι" τους, πράγμα άλλωστε το οποίο ζητούσε επίμονα και ο φίλαθλος κόσμος της Μανολάδας.

Η ανακοίνωση Χθες, έφτασε λοιπόν και η επίσημη ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής: "Το Δ.Σ. Δόξας

Νέας Μανολάδας ανακοινώνει την πρόσληψη Χρήστου Καραπίτσου στην θέση του προπονητή και του Γιάννη Παναγιωταρόπουλου στην θέση του γυμναστή της ομάδας. Επίσης ανανεώθηκε η παραμονή στην ομάδα του Αλέξανδρου Μελετίδη".

Παίκτες από Ηλεία, Αχαΐα Το γεγονός βέβαια ότι ση Δόξα τηρούν σιγή ισχύος, δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν κινούνται στα μεταγραφικά. Ήδη η διοίκηση, ξεκινάει μια σειρά από επαφές με παίκτες από Ηλεία και Αχαΐα, έχοντας ως βάση της τον περσινό κορμό. Από εκεί και πέρα, αυτά όλα θα ενταθούν τις επόμενες μέρες, όταν και ολοκληρωθεί η έλευση του Καραπίτσου και ξεκινήσει επίσημα η υλοποίηση του σχεδιασμού στην ομάδα.

Ο Σάκης Καρύδας, θα είναι και επίσημα παίκτης του Κοροίβου και για τη νέα σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, οι κυανόλευκοι συμφώνησαν με τον έμπειρο γκαρντ να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και τη νέα αγωνιστική περίοδο και προχώρησαν και στην επίσημη ανακοίνωση, μέσα από το koroibosbc.gr, επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: "Το τμήμα καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας συνεργασίας για την σεζόν 20132014 με τον αθλητή μας Καρύδα Σάκη.Ο Σάκης θα αποτελέσει τον φυσικό ηγέτη για την επόμενη σεζόν,γύρω από τον οποίο θα δημιουργηθεί μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα για το δύσκολο πρωτάθλημα της Α2", αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση. Ο Σάκης Καρύδας, αναμφίβολα το μεγαλύτερο όνομα στην Α2, είναι μια πολύ σημαντική μονάδα, πάνω στην οποία θέλουν οι κυανόλευκοι να χτίσουν την ομάδα της νέας σεζόν. Και ακριβώς γι' αυτό το λόγο, ξεκινούν από την ανανέωση του Καρύδα, μέσω του οποίου θα δώσουν και το στίγμα αυτής της νέας προσπάθειας. Ο Καρύδας, αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Αμαλιάδα, ως επικεφαλής του Summer Camp του Κοροίβου, για παιδιά μικρής ηλικίας που γυμνάζονται στον Κόροιβο. Ο Σερραιος πλέι μέικερ, είχε ξεκινήσει τις προηγούμενες μέρες συζητήσεις με τη διοίκηση του Κοροίβου, οι οποίες είχαν αίσια κατάληξη.


18 ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

1ο ΠΟΔΟΣΦΑΡΙΚΟ CAMP “Α.Σ.Αιολος”

Áðï÷þñçóç Íéêïëüðïõëïõ áðü ôçí ðñïåäñßá Νέα Συνέλευση για τους “βυσσινί” την προσεχή Τετάρτη Του Πάνου Ηλιόπουλου

Μ

ια αρκετά τρανταχτή είδηση έκρυβε η προχθεσινή γενική συνέλευση του Αστέρα Αμαλιάδας, καθώς ο πρόεδρος Κώστας Νικολόπουλος γνωστοποίησε πως ενόψει της καινούργιας χρονιάς αποχωρεί από την προεδρία των "βυσσινί", συμμετέχοντας όμως στο νέο Δ.Σ. το οποίο θα εκλεγεί λογικά την άλλη Τετάρτη ημέρα που έχει οριστεί νέα Γενική Συνέλευση. "Έκανα γνωστό στη Γενική Συνέλευση πως αποχωρώ από τη θέση του προέδρου εκτός και αν αλλάξει κάτι το συνταρακτικό. Από κει και πέρα θα συμμετέχω κανονικά στη νέα διοίκηση, αισιοδοξώντας και πιστεύοντας σε πολύ καλή πορεία της ομάδας", επεσήμανε χθες στην "Πρώτη" ο Κώστας Νικολόπουλος. Σε ότι έχει να κάνει με τη γενική συνέλευση αυτή

πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο και εγκρίθηκε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός.

Αφετηρία η άλλη Τετάρτη… Όσον αφορά το "κεφάλαιο" επόμενη μέρα και ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με το σχεδιασμό ενόψει της νέας χρονιάς, επίσημη αφετηρία έχει οριστεί η προσεχής Τετάρτη καθώς εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί νέα Γενική Συνέλευση που θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Αν και ανακοινώσιμο ακόμα δεν είναι τίποτα, στον Αστέρα εκφράζεται αισιοδοξία πως η νέα διοίκηση που θα εκλεγεί θα είναι ισχυρή αποτελώντας τη βάση για μια πετυχημένη πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα και ειδικότερα αυτό του προπονητή της μεταγρα-

φικής ενίσχυσης, άμεσα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Ξενοφών Κρεστένων

Νέος τεχνικός ο Ράπτης Ξ

εκίνησε την περασμένη εβδομάδα το 1ο καλοκαιρινό ποδοσφαιρικό camp του Αίολου στις εγκαταστάσεις του splash στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας…. Η εως τώρα προπονητικές μονάδες θα είναι ειδικά σχεδιασμένες για να βοηθήσουν του νεαρούς ποδοσφαιριστές στη ατομική τεχνική και στην τακτική συμπεριφορά των δυο ατόμων στην πληρέστερη κατανόηση του παιχνιδιού.. Το επιστημονικά καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό του ''Α.Σ. ΑΙΟΛΟΣ'' είναι υπεύθυνο για την επίβλεψη των νεαρών αθλητών. Πιο συγκεκριμένα, ο κάθε προπονητής θα έχει υπό την επίβλεψη του συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ, ( ΠΡΠΑΙΔΩΝ -JUNIORSMINI JUNIORS- BAMBINI) στοχεύοντας στην ποιότητα της προπόνησης και την πρόοδο των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του 10/ήμερου προγράμματος. Μέσα από μια αρμονική συνεργασία αθλητών-προπονητών, θα δουλέψουν πάνω σε όλες τις πτυχές παιχνιδιού: τεχνική - τακτική - φυσική κατάσταση - προσωπικότητα. Οι προπονήσεις θα είναι ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες κάθε ηλικίας και θα διδάξουν την έννοια του ποδοσφαίρου μέσα από μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, με κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα την ποιότητα, την προσοχή στο συμμετέχοντα και την ασφάλεια. Οι νεαροί αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία μέσα από ένα εξαιρετικό συνδυασμό από ποδοσφαιρικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ν

έα σελίδα για τον Ξενοφώντα Κρεστένων στο "κομμάτι" της τεχνικής ηγεσίας, καθώς από προχθές το βράδυ οι "κόκκινοι" πορεύονται με τον Ντίνο Ράπτη στο τιμόνι τους. Τεχνικός με τεράστια εμπειρία που έ-

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο σχεδιασμός στις τάξεις της Ολυμπιάδας Γουμέρου για τη νέα χρονιά, καθώς για σήμερα Παρασκευή έχει προγραμματιστεί να γίνει η Γενική Συνέλευση. Εκεί αρχικά θα διεξαχθεί ο απολογισμός για τη χρονιά που έφυγε και που ασφαλώς κρίνεται επιτυχημένη πέρα για πέρα καθώς συνοδεύτηκε με την άνοδο στην Α1 κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, ενώ στη συνέχεια θα προκηρυχτούν εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Η μέχρι τώρα εικόνα και τα στοιχεία που έρχονται από το Γούμερο αφήνουν υποσχέσεις για τη νέα χρονιά, ενώ δεδομένο θεωρείται πως το νέο σχήμα θα έχει ορισμένες αλλαγές σε σχέση με το περσινό. Από κει και πέρα μετά τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ, αναμένονται εξελίξεις και στα υ-

χει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες στις ομάδες που έχει εργαστεί(Πανηλειακό, Αστέρα, Δάφνη, Ηλειακό Λεχαινών, Αλφειό, Σκουροχώρι κ.α), ο κ. Ράπτης είχε σε επαφή με ανθρώπους της ομάδας των Κρεστένων μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Αστέρα, με το θέμα να κλείνει προχθές το βράδυ. Μετά τη διευθέτηση στο θέμα του προπονητή που ήταν σημαντικό για τον Ξενοφώντα μετά την αποχώ-

ρηση του κ. Μπατζάκα, μπαίνει στην τελική ευθεία ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά καθώς στόχος είναι η ομάδα να παρουσιάσει ένα δυνατό πρόσωπο στο προσεχές πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Στην παρούσα φάση και σύμφωνα με το πλάνο που καταρτίζουν από κοινού διοίκηση και Ράπτης, οι "κόκκινοι" κινούνται σε δυο μέτωπα. Το ένα έχει να κάνει με τις ανανεώσεις, ενώ υπάρχει και αυτό της μεταγραφικής ενίσχυ-

Ολυμπιάδα Γουμέρου

Σήμερα οι αρχαιρεσίες πόλοιπα θέματα τα οποία και είναι σημαντικά σε σχέση πάντα με το σχεδιασμό ενόψει

της νέας χρονιάς. Ειδικότερα θέμα που παίζει πρωτεύον ρόλο είναι αυτό του προπονητή,

σης. Στο πρώτο σκέλος ο σύλλογος ανανέωσε με τους Παναγιωτακόπουλο και Λώλη ποδοσφαιριστές που πέρσι βοήθησαν τα μέγιστα, ενώ άμεσα θα υπάρξουν και άλλες επαφές με απώτερο σκοπό να έρθουν και άλλες ανανεώσεις. Όσον αφορά τις μεταγραφές, στα Κρέστενα μεγάλος βάρος δίνουν στην απόκτηση τερματοφύλακα και λογικά άμεσα αναμένονται εξελίξεις. Π. Ηλιόπουλος

ενώ ακολουθεί αυτό της μεταγραφικής ενίσχυσης στην προσπάθεια που θα κάνει η Ολυμπιάδα να παρουσιάσει ένα αξιόλογο πρόσωπο στην παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 Βέρροιος.


19 p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

Ï “Íßíôæá” óôç Æá÷Üñù Ο αγώνας των Παλαιμάχων του Παναθηναϊκού κόντρα στους αντίστοιχους της Ζαχάρως Φιγαλείας, έφερε τον Γιάννη Καλλιντζάκη στα μέρη μας το Σάββατο το απόγευμα Ο "Νίντζα" που έκανε μεγάλη καριέρα όχι μόνο στο "τριφύλλι" αλλά και σε άλλες ομάδες, παραβρέθηκε στη Ζαχάρω σε έναν αγώνα τελείως διαφορετικό, ενώ στη φωτογραφία διακρίνεται με τον Τάσο Λαμπρόπουλο τωρινό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ Κακοβάτου και νυν αντιδήμαρχο στο Δήμο Ζαχάρως. Π.Η.

Πολύτιμο εργαλείο Σε φιλικό με τη φανέλα του Άγιαξ έπαιξε ο Αναστασίου. Τρίβουν τα χέρια τους στο τριφύλλι. Βρήκαν σέντερ φορ για πέντε χρόνια!

Εξαιρετική παρουσία έχει να επιδείξει στην Αναγέννηση Παλαιοχωρίου τα δυο τελευταία χρόνια ο Παναγιώτης Κωστόπουλος, αποτελώντας βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος ενώ δεν έχασε ούτε λεπτό!!Στο διάστημα αυτό ο σύλλογος του διευσε και άνορυμένου Δήμου Πηνειού πανηγύρι καλή ήταν τά αρκε ενώ α, δος στην Α1 κατηγορί να κάνει έχει ότι Σε σε. πέρα και η χρονιά που θέλει δεν της παίκ ιρος έμπε ο ν σεζό με τη νέα ρίες οφο να πει το παραμικρό. Έγκυρες πληρ αστόχ στο ι κετα όμως κάνουν λόγο πως βρίσ Π.Η. ! στρο πολλών ομάδων!!

Στρατιωτικές υποχρεώσεις Η μαμά πατρίδα καλεί τον Γιώργο Μανέτα, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Κενταύρου Μαγούλας να παρουσιάζεται στην Καλαμάτα την Τρίτη 9 Ιουλίου. Το γεγονός αυτό όμως είναι φυσικό θα επιφέρει μερικές αλλαγές στο πρόγραμμα του ειδικά την περίοδο της προετοιμασίας, ενώ θα λείψει και από ορισμένα παιχνίδια στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Π.Η.

ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

Τα πράγματα με το “όνομά” τους! Δεν επιδιώκω να γίνομαι αρεστός, αλλά να γράφω αυτά που βλέπω, χωρίς να με ενδιαφέρει αν θα χαλάσει η μανέστρα. Γι' αυτό και πολλές φορές έχω γίνει δυσάρεστος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιέχει κανενός είδους προσωπική εμπάθεια ή Με τον Σοφοκλή υστεροβουλία αυτό. Φραγκογιαννόπουλο Θα ήθελα λοιπόν να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους, σταράτα για να βρίσκουμε το στόχο, την ουσία και να μην χάνουμε χρόνο με ανούσια πράγματα. Όπως και πρόσφατα είχα πει ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται για μια ομάδα, πρέπει να παρουσιάζεται και να το κάνει δημόσια, το ίδιο θα κάνω και τώρα με αφορμή την παρουσία ομίλου επιχειρηματιών από την Αθήνα με επικεφαλής τον Γιώργο Γκάμαρη. Από την πρώτη στιγμή που άκουσα ότι υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον, ζήτησα στοιχεία. Ονοματεπώνυμα. Ποιος είναι αυτός ο όμιλος, με ποιο πράγμα δραστηριοποιείται. Πόσο μάλιστα όταν βγήκε στη Συνέλευση ο εκπρόσωπός της και είπε ότι έχει σχέδιο σε τρία χρόνια να πάει την ομάδα Α΄ Εθνική. Νομίζω ότι ο καθένας λογικός άνθρωπος πάνω σε αυτό τον Πλανήτη, το ίδιο θα έκανε! Και πάμε στην καινούργια ομάδα, με το νέο ΑΦΜ. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο Πανόπουλος και ο Όμιλος Επιχειρήσεών του, κάνει μια τεράστια δωρεά στην Ηλεία και τον Πύργο. Προσφέρει μια ομάδα που για να φτάσει στη Γ΄ Εθνική χρειάζεται εφτακόσιες χιλιάδες ευρώ και ένα καθαρό ΑΦΜ, που στην παρούσα συγκυρία φτάνει τις 300 χιλιάδες ευρώ. Και πάνω σε αυτό, η ουσία είναι ότι θέλει να υπάρχει αναφορά και στο όνομα της ομάδας και του χωριού του, προσφέροντας μια λύση, για να διασωθεί και το όνομα του Πανηλειακού, αλλά και η Ηλεία να έχει μια μεγάλη πραγματικά ομάδα. Θα πει κανείς "και τι γίνεται τώρα;". "Σημασία έχει το ΑΦΜ ή το όνομα;" Δεν θα απαντήσω εγώ σε αυτό. Αυτό ανήκει στην προσωπική καθαρά κοσμοθεωρία του καθενός. Από μένα μην περιμένετε να εκφράσω άποψη πάνω σε αυτό, γιατί δεν είναι δική μου δουλειά. Είναι εκείνων που έχουν συνεισφέρει έστω και ένα ευρώ στην κάθε ομάδα και τους πέφτει λόγος. Δουλειά του δημοσιογράφου είναι αντικειμενικά να μεταφέρει αυτό που συμβαίνει. Και αυτό δεν έχει ούτε χρώματα, ούτε σύμβολα. Έχει ουσίες και αλήθειες. Και στην προκειμένη περίπτωση, η ουσία είναι αυτή. Όπως και σε μια παρτίδα τράπουλα στο τραπέζι, όλοι παίζουν με τα χαρτιά που μοιράζει ο ντίλερ, έτσι και εδώ, το παιχνίδι παίζεται με τα χαρτιά εκείνου στον οποίο ανήκουν. Πόσο μάλλον, όταν όπως αποδεικνύεται, κοινή επιθυμία όλων είναι να προχωρήσει αυτό το νέο δημιούργημα και να στηριχθεί απ' όλους.


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητούνται: Νέοι και νέες που έχουν επιλεγείίσστο πρόγραμμα 1829 ετών(voucher) ειδικότητας οικονομολόγος (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) και κοινωνικοίίλλειτουργοίίήή κοινωνιολόγοι για την πρακτική τους άσκηση με προοπτική μελλοντικής μόνιμης απασχόλησης. Πληροφορίες: 6944782192 (ΜΑ8340) Από την εταιρεία NEWTHERM με έδρα την Καλαμάτα, ζητούνται υπεύθυνοι πωλήσεων, για κάλυψη των Νομών Λακωνίας, Αρκαδίας & Ηλείας. Απαραίτητα προσόντα: δίπλωμα οδήγησης, άνεση στην επικοινωνία, άριστη χρήση της Ελληνικής γλώσσας, άριστος χειρισμός προγραμμάτων Microsoft Office, καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Σχετική προϋπηρεσία απαραίτητη. Αποστολή βιογραφικών: Φαρών 79 - 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ή στο e-mail: ilektrotekniki@ymail.com (ΜΑ8247) Ζητούνται 3 άτομα για εμπορική δραστηριότητα με ανεξάρτητη σχέση εργασίας όχι πλασιέ ή ντίλερ,ωράριο ελεύθερο. Τηλ.:6980809961, απογευματινές ώρες.(8343)

Ζητείται από Επιχείρηση Παροχής Οικονομικών και Ελεγκτικών Εργασιών Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής με κατεύθυνση Λογιστική, Ελεγκτική, Φοροτεχνική. Πληρ . 6976869569. Και βιογραφικά στο e-m mail: klampros@mhx.gr (ΜΑ 8235) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για σέρβις από καφετέρια στην Αμαλιάδα. Πληρ. 6980671054 (ΜΑ 8358) Zητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη για βράδυ στο ΚΑΦΕ -ΜΠΑΡ -ΑΡΓΩ στα Μακρίσια. Τηλ.:26250 24411(8368) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα γεωπόνος για μόνιμη εργασία σε μεγάλη επιχείρηση του νομού. Τηλ. 6976 975687 (ΜΑ8339) Ζητείται κοπέλα για βραδινή εργασία σε καφετέρια στο

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα/ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΖΗΤΑ ΕΥΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ & ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΚΟΠΕΛΑ (ΕΩΣ 30 ΕΤΩΝ) ΩΣ ΣΥΝΟΔΟ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ 150,00 ευρώ συν bonus.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: p.g.danikas@gmail.com , mob: 697 555 8139 (sms) (ΜΑ8356) Ζητούνται νέοι ή νέες πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ για την προώθηση προϊόντων. Τηλ. 2621031805-806. Κιν. 6944782192 (ΜΑ8197) Από εταιρία οδικής βοήθειας ζητείται οδηγός κάτοχος διπλώματος κατηγορίας Ε΄-Π.Ε.Ι. έως 35 ετών με απολυτήριο Λυκείου και γνώση χειρισμού Η/Υ.Η γνώση αγγλικών και η προυπηρεσία θα εκτιμηθούν επιπλέον.Κατάθεση βιογραφικών με φωτογραφία:Κ.Γιώργη 22 και Παπαφλέσσα. Υπ’ οψιν Κου Αγγελακόπου λου Ηλία.Τηλ. επικοινωνίας: 6936898632(8377)

Τραγανό.Τηλ.:6978152564(8323) Ζητείται κοπέλα, πωλήτρια σε κατάστημα με γνώσεις Η/Υ και νεαρός με τεχνικές γνώσεις για επισκευές.Τηλ.: απογευματινές ώρες (16:00-21:00) 2621022380(8388) Ζητείται κοπέλα για εργασία από cafe-bar στον Πύργο.Τηλ.:6946200460(8391) Ζητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη άνω των 18 ετών, με εμπειρία για μπουφέ στο coupa cafe στον Πύργο για απογευματινή εργασία .Τηλ.:6981557919(8295) Ζητείται εσωτερική κοπέλα για φύλαξη 2 μικρών παιδιών για τη περιοχή της Ζαχάρως.Πολύ καλή γνώση ελληνικών,μόνο σοβαρές προτάσεις.Ώρες επικοινωνίας 17,00-21,00.Τηλ.:6973559717(8348) Ζητείται κοπέλα εμφανίσιμη να εργαστεί σε cafe-bar στη Βάρδα.Προυπηρεσά θα εκτιμηθεί.Απαραίτητη γνώση coctail.Αποδοχές οικανοποιητικές.Τηλ.:2623072284, 6971552909(8347) Μεγάλος ασφαλιστικός όμιλος που δραστηριοποιείται στις ασφαλιστικές τραπεζικές και χρηματοοικονομικές

υπηρεσίες λόγω της συνεχούς ανάπτυξης στο νομό Ηλείας ζητά συνεργάτες 25-40 ετών με προϋπηρεσία στις πωλήσεις. Τηλ.: 26210 29192 και 2621034926(8275) Ζητούνται δημοσιογράφοι και τεχνικοί από τον τηλεοπτικό σταθμό Cosmos TV. Η κατάθεση των βιογραφικών θα γίνεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 1 , ( 4ο όροφο ), στα νέα γραφεία του σταθμού. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στο τηλέφωνο: 2621081100. Ζητείται κοπέλα για σέρβις σε καφετέρια στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Τηλ.:6944610705 (8016) Ζητείται κοπέλα για απογευματινή εργασία σε καφέ στον Πύργο. Τηλ.:6986 876014(8303) Ζητείται σερβιτόρα για καφενείο. Τηλ.:6983162555(8274) Ζητείται έμπειρη κυρία για εργασία σε κουζίνα. ΤΗΛ. 2622023408 (ΜΑ 8236) Ζητέιται ενοικιαστής ή συνέταιρος για καφετέρια στη Ζάκυνθο κατά προτίμηση γνώστης του αντικειμένου.Τηλ.:6936327447(8287) Ζητείται κοπέλα για εργασία σε καφέ ουζερί στον Πύργο έως 35 ετών.Τηλ.:6972015016 (8286) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες εμφανίσιμες μέχρι 30 ετών με όρεξη για δουλειά για να εργαστούν στον πολυχώρο του cafe LIQUID διασταύρωση Κρεστένων για τη σεζόν 2013. Αποστολή βιογραφικού με φωτογραφία στο email: grecafm1@otenet.gr Tηλ.:6941405918 (MA8214)

ÆÇÔÏÕÍ Ειδικός Ρεφλεξολόγος - Ομοιοπαθητικός αντιμετωπίζει ψωρίαση, αυχενικό σύνδρομο ώμου χειρός , πονοκεφάλους, περιαρθρίτιδα ώμου, κήλη μεσο σπονδυλίου δίσκου, οσφυοισχιαλγία, οστεοαρθρίτιδα γονάτου, διακοπή καπνίσματος με γρήγορα αποτελέσματα. Πληροφορίες στο 6973853478 (8342)

Νέος ζητά εργασία ως ψήστης καθώς και για ντελίβερι με δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοποδηλάτου με πενταετή εμπειρία.Τηλ.:6984348380(8387) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων, εσωτερικη εξωτερική .Επίσης Καθαρισμό σπιτιών και σκαλών..Τηλ.:6987124760(8382) Νεαρός αναλαμβάνει κόψιμο χορταριών με μηχανάκι δικό του, εκτός βενζίνης δικής του με 5 ευρω την ώρα.:Τηλ.:6976873376(8379)

Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων.Τηλ.:6994356828(8378) Σοβαρή οικογενειάρχης νέα κοπέλα ψάχνει για δουλειά ( ξενοδοχοϋπάλληλος, σερβιτόρα πωλήτρια, καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων)στη περιοχή του Πύργου. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6984560054 (8359) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία ως οικιακή βοηθός, φύλαξη ηληκιωμένων γυναικών και παιδιών.Τηλ.:6976871405(8351) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για οικιακές δουλειές.Τηλ.:6934395725(8352) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρέςπροτάσεις.Τηλ.:6940734959/6980863555(8361) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6946163487/6977785137(8362) Αναλαμβάνω καθαρισμό κήπων και χωραφιώνΤηλ.:6947891053(8366) Αναλαμβάνω στεγανοποίηση ταρατσών: 1) με πολυουροθενικά υλικά 2) με τσιμεντοειδή, 3) με ελαστομερές υλικά, 4)βαφές οικιών. Εγγύηση 15-20 χρόνια με πείρα 35 ετών. Τηλ. 6977 601416 (ΜΑ8337) Κυρία ντίλερ από επώνυμη εταιρία καλλυντικών ζητά πελάτισσες να δουν και να αγοράσουν αρώματα και καλλυντικά από καταλόγους, με διαθέσιμα δείγματα αρωμάτων, μανό και σκιών. Μόνο ενδιαφερόμενες προς αγορά να επικοινωνήσουν στο 6948639693(8331) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών. Τηλ.: 6986787672(88332) Κυρία ζητά εργασία για καθαρισμό σπιτιών και φροντίδα ηλικιωμένων. Τηλ.:6975731048(8326) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Επίσης αναλαμβάνει κοφτά κεντήματα μηχανής. Τηλ.:6977062881 (8327) Νηπιαγωγός αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές.Τηλ.6987396723 (8329) Κυρία ζητά εργασία για την φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων ατόμων στον Πύργο καθώς και οικιακές εργασίες.Τηλ.:6976317279(8311) Ζητώ να εργαστώ ως οικιακή βοηθός ή λατζέρα ή για σιδέρωμα ρούχων ή για φύλαξη μικρών παιδιών για πρωινή απασχόληση. Τηλ.:6972278796

Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων παιδιών καθώς και το καθαρισμό οικειών.Μόνο απογευματινές και βραδυνές ώρες.Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.:6973987578(8305) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών Τηλ.:6986987672(8299) Οικοδομικές εργασίες παντός τύπου με το κλειδί στο χέρι.Τηλ.:6973837071(8282) Κυρία ελληνίδα ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιώνΤηλ.:6976317279(8281) Κυρία από τη Λευκορωσία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων.Τηλ.:6971505676 (8280) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στη περιοχή του Πύργου.Μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6994010870 (8278) Κυρία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές δουλείες εκτός περιοχής Πύργου. Ωράριο μέχρι το μεσημέρι .Τηλ.: 6978395936(8279) Κυρία από τη Βουλγαρία ζητά εργασία ως εσωτερική για φύλαξη-φροντίδα ηλικιωμένων(περιοχές: Λεχαινά, ΠύργοΒάρδα) Τηλ.:699 8269776 (8272) Ελληνίδα 43 ετών με προϋπηρεσία γραμματέας τέως υπάλληλος τουριστικών καταστημάτων , τρείς ξένες γλώσσες, χρήση Η/Υ αναζητά εργασία. Τηλ. 6988820922(ΜΑ8264) Νεαρός ζητά οποιαδήποτε εργασία με δίπλωμα οδήγησης, τελειωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Τηλ: 6975620066 (ΜΑ8260) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων βραδινές ώρες από 10:00μμ έως 7:00π.μ. Τηλ: 6981142607 (ΜΑ8261) ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010,Autocad Architecture 2012,MSoffice,Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση τηλ: 6939.242400, email:deleni1@yahoo.gr (ΜΑ 8256) ΚΥΡΙΑ ελληνίδα αναλαμβάνει την φύλαξη ηλικιωμένων εσωτερική. Τηλ: 6974080991 (ΜΑ8259) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το βάψιμο - φρεσκάρισμα κλπ. του σπιτιού σας σε λογικές τιμές. Τηλ: 6936272058 (ΜΑ8243) ΕΛΛΗΝΑΣ αναλαμβάνει την κοπή χορταριών, γκαζόν και το κλάδεμα φυτών. Άριστη δουλειά. Καλές τιμές. Τηλ: 6977439512 (ΜΑ8244)


/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Πωλείται κατάστημα γωνιακό 70 τ.μ. μετά του υπογείου 68 τ.μ. ενοικιασμένο που βρίσκεται στη περιοχή Αγ. Σοφίας Πατρών. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις .Τιμή συζητήσιμη. Τηλ.:6978596781(8364) Πωλείται οικοδομή με ημιτελές οροφοδιαμερίσματα 2 ορόφους και ρετιρέ κατάστημα ισόγειο μετά του υπογείου ενοικιασμένο στη περιοχή Αγ. Σοφίας Πατρών. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις .Τιμή συζητήσιμη. Τηλ.:6978596781(8365) Πωλείται οικόπεδο 5,746 τ.μ. στο Κολύρι εντός οικισμού όπισθεν Δημοτικού Σχολείου. Με οικοδομησιμότητα στα 800 τ.μ. με δικό του αρτεσιανό με άδεια, περίφραξη, ελαιόδεντρα και πολλά καλλωπιστικά φυτά. Πωλείται ολόκληρο ή τμηματικά. Πληροφορίες:6930838087(8386)

Πωλούνται: αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού στο 7ο χλμ. της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας. και ελαιοστάσιο 3 στρεμμάτων δίπλα στον Άγιο Δημήτριο Παλαιοβαρβάσαινας. Τηλ.: 69730522133 (8334) Πωλείται διαμέρισμα 106 m2 με 30 m2 βερά-

Ενοικιάζεται δυάρι , φρεσκοβαμμένο επιπλωμένο με κουζίνα, ψυγείο και κλιματιστικό με μεγάλη βεράντα, ηλιόλουστο στο κέντρο του Πύργου, πλησίον Εμπορικής τράπεζας και β)γκαρσονιέρα 4ου ορόφου φρεσκοβαμμένη και κλιματιστικό Τηλ.:6932924343, 6938990613(8307) ντες, 1ος όροφος Τηλ.:6932280017 (8271) Πωλείται αγροτεμάχιο 6.100 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, αμφιθεατρικό, με θέα το πέλαγος του ιονίου,500 μ από τη θάλασσα. Περιοχή Κάστρο Κυλλήνης. τηλ: 6936699137- 6944566837 (MA8258) Πωλείται αγροτεμάχιον αναδασμού 4,250τ.μ. ευρισκόμενο έναντι πρώην εργοστασίου "ΣΟΡΒΑΤΖΙΩΤΗ" νυν "ΤΕΡΖΗ" ΣΤΗΝ κάστα Κατακόλου. Τηλ.:2102013321- 6937050475.ώρες ε-

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ πικοινωνίας 18:00 - 21:00(8310) Ενοικιάζεται δυάρι 60 τ.μ. στη πάροδο Μπελούση απέναντι απο τα ΚΕΚ consul με αυτόνομη θέρμανση και λίγα κοινόχρηστα.Από 1η Σεπτεμβρίου.Τηλ.:6977403843,2621032973(απογευματινές ώρες), 2621061403(8389) Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ. σε καινούργια οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση στην οδό

Μικρές Αγγελίες

Σαρανταπόρου 4, 6936985212(8384)

Πύργος.

Τηλ.

Ενοικιάζεται δυάρι και τριάρι στη περιοχή Αγίου Αθανασίου στον Πύργο. Τηλ.:2621036425-6986538986(8383) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρης επιπλωμένο αυτόνομη θέρμανση,θηροτηλέφωνο,air-condition απέναντι στην είσοδο του πρώτου δημοτικού.Ππαφλέσσα 23.Τηλ.:2621030503(8372) Γκαρσονιέρα 5ος όροφος στην Αθήνα επιπλωμένη χωρίς κοινόχρηστα,Καυκάσου Σκύρου Κυψέλη.Τιμή 200 Ε.Τηλ.:6938990613,6932924343(8379) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ,στον Πύργο, 42 τμ, 1ου ορόφου, 2 αίθουσες, πλησιον κεντρικης πλατειας, οδος Μιαουλη 1.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6970863245 (μονο πρωινές ώρες 9 12)(MA8356) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα πρώτου ορόφου, φωτεινότατο, 112τ.μ., 3 κρεβατοκάμαρες, σαλόνι, μπάνιο, τραπεζαρία, πάρκιν, αποθήκη, πλησίον ΚΤΕΛ οδός Αττάλειας τέρμα , επιπλωμένο ή μη με λίγα κοινόχρηστα. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ. 6978 934337 ) (ΜΑ8338) Ενοικιάζεται τριάρι καινούργιας κατασκευής στην οδό πολυτεχνείου 7 στον 1ο όροφο στον Πύργο. Τηλ.:6974998946 Ενοικιάζεται επιπλωμένο τριάρι χωρίς κοινόχρηστα δίπλα στο ΤΕΙ Πύργου. Δεκτή η συγκατοίκηση. Τηλ.:6976802842(8014) Ενοικιάζεται μεζονέτα μικρή μονή επί της Ερ-

μού.Χωρίς κοινόχρηστα.Δίνεται και για συγκατοίκηση.Τηλ.:26210 34601, 6977503768(8357) Ενοικιάζεται στον Πύργο χισόγειο Δυάρι (μία κρεβατοκαμαρα , κουζινοσάλονο τραπεζαρία)διόροφης οικοδομής,πλήρης εξοπλισμένο (ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο)αυτόνομη θέρμανσηδιπλά οικολογικά κουφώματα,τζάκι βεράντα με τέντα, χωρίς κοινόχρηστα.Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου.Τηλ.:6971698962(8309) Eνοικιάζεται στα Λεχαινά κτίριο 180 τ.μ και πατάρια, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά (ΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ) Τηλ.:6977601313(8309) Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι δίπλα στο ΤΕΙ ΤΟΥ Πύργου χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ.:6976802842 (8273) Ενοικίαζεται διαμέρισμα 50m2 καινούριο επιπλωμένο, χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ.:6932280017 (8270) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα οδός Μανωλοπούλου. Τιμή 220 ευρώ. Τηλ: 6944745544 (ΜΑ8246) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τρία διαμερίσματα 35,45,55 τμ. καινούργια πολυτελούς κατασκευής με ψύξη - θέρμανση, δομημένη καλωδίωση, ιντερνετ, δορυφορική, στο κέντρο της Αμαλιάδας κατάλληλα για γραφεία οδός Πολυτεχνείου 10 κοντά στο Δημαρχείο Τηλ: 26220381236976866240 (κ. Γιάννη). (ΜΑ8233) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα με ηλε-

w w w . p r o t i n e w s . g r

κτρικές συσκευές πλησίον Ταχυδρομείου Πύργου επί της Μανωλοπούλου. Τηλ: 6977661970 (ΜΑ8226)

21

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 30τμ. επιπλωμένη στο κέντρο του Πύργου πλησίον επαρχείου χωρίς κοινόχρηστα. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8207)

Ενοικιάζεται έκταση 2 έως 4 στρέμματα κατάλληλη για αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες ή για οποιδήποτε σοβαρή επιχείρηση.Οδός Αγίου Γεωργίου Πύργος Ηλείας.Τιμή λογική.Τηλ.:26210 25011, 6938990613(8308)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μονοκατοικία 120τ.μ. 4 χιλ. από τον Πύργο, περιφραγμένη με κήπο, αυτόνομη θέρμανση. Τηλ. 6972602786 (ΜΑ8201)

EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 3άρι διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια ευήλιο και ευάερο. ΤΗΛ. 6932470435 (ΜΑ8174)

ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι με 2 κρεβατοκάμαρες - κουζινοσαλοτραπεζαρία, γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8181)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι διαμέρισμα ΤΗΛ.6932470435 (ΜΑ8175)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ου ορόφου 110τμ. διαμπερές, τριών υπνοδωματίων, αυτόνομη θέρμανση. Τάκη Πετροπούλου 50Α. Τηλ. 2621071181-6976476379 (ΜΑ8173)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ Ενοικιάζονται στη Ζάκυνθο σε τουριστική περιοχή 2 καφετέριες και 2 γκαρσονιέρες,όλα εξοπλισμένα με τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν.Τηλ.:6936327447 (8293) Ενοικιάζεται στη Ζάκυνθο ένας όροφος εμπορικού κέντρου που λειτουργούσε σαν εστιατόριο. Τηλ.:6936327447(8294)

Λεχαινά: ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30τ.μ Τηλ.:6971698962(8283) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Αμαλιάδας μεγάλο διαμπερές κατάστημα, δίπλα απο το Δημαρχείο, με δύο εισόδους, μία σε κεντρικό δρόμο και μία στην πλατεία που βρίσκεται το ΚΕΠ. ΤΗΛ. 2622028540, 6972807180, 6932398760 (ΜΑ 8237) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 40τμ. επί της Ρήγα Φεραίου στον Πύργο με αποθηκευτικό χώρο 70τμ.Τηλ: 2621028307-6977930724 (ΜΑ8231) Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 Πύργου Αρχ. Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838τμ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας 26210-44966, 6932233357 (ΜΑ 8146) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8222)


22

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

ÄéÜöïñá Για εργοστάσιο παραγωγής λατομικών και δομικών υλικών ζητείται αγοραστής ή ενοικιαστής ή συνεργάτης.(8306) Τηλ.:6936327447 Χάθηκε τράγος χρώμα καφέ-άσπρο στη περιοχή Αγ. Κωνσταντίνος.Τη΄.:6937565782(8374) Πωλείται όλος ο εξοπλισμός συμπεριλαμβανομένου τα πάντα καφετέριας τριετής λειτουργίας. Όλα σε άριστη κατάσταση(τραπεζοκαθίσματα, ψυγεία, ήχος, κλιματιστικά και ηλεκτρολ ο γ ι κ ά , decor)Τηλ.:6980370467(8368) Πωλείται ξύλινο τραπέζι με μεταλλική βάση διαστάσεων 1,20χ1,80με 4 καρέκλες. Τιμή συζητήσιμη! Τηλ 6976146151(8355) Πωλείται μέλι γνήσιο παραγωγής μας.Τηλ.:6972864270(8354) Πωλείται κινητό ΝΟΚΙΑ σε άριστη κατάσταση τιμή 79,00Ε.Μοντέλο c201.Τηλ 6978382711(8346) Κυρία αξιόλογου χαρακτήρα ελληνίδα 50 ετών ζητά γνωριμία με κύριο έως 57 ετών.Μόνο σοβαρές προτάσεις.Ώρες επικοινωνίας 08.00 έως 11,30 και 20,00 έως 23,30 (χωρίς α-

πόκρυψη) .Τηλ.:6984936234(8344) Πωλείται ρυμουλκούμενη καντίνα. Τηλ.: 6973383980 (ΜΑ8340) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ καναρίνια μικρά, διάφορα χρώματα. Τηλ. 6945 029896 (ΜΑ8335) Πωλείται σε άριστη κατάσταση εξοπλισμός καταστήματος, ράφια βιτρίνας , ψυγείο βιτρίνα, μηχανή κοπής καφέ, βιτρίνες για κουλούρια, γλυκά, ψωμί, προθάλαμος για τυρόπιτες και άλλα σε πολύ καλή τιμή. Τηλ.: 6976199045(8324) Πωλούνται 50 πρόβατα και 20 αρνάδες. Τηλ.: 6979628077 (8305) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μεταχειρισμένα ελαστικά όλων των τύπων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6939854628-6977647059 (ΜΑ8250) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές. Τηλ. 26210 44966-6932233357(ΜΑ8230) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ λυκόσκυλα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς με τα PEDIGREE. Πληρ. Τηλ. 6972034076 (ΜΑ 8227) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΜΑΥΡΑ ΠΥΡΙΝΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΥΡΕΣ. ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ. ΤΗΛ. 6981907333. (ΜΑ8227)

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ Πωλείται λαγόσκυλο σε κούτσι 4,5 ετών, εμβολιασμένο, πολύ καλός ιχνηλάτης. Τηλ 6937930795 (ΜΑ 8224) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται αυτόματη ζυγαριά,ζαμπονομηχανή, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ..ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 8223) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ κουτάβια ΣΕΤΤΕΡ πέντε μηνών άσπρο-πορτοκαλί.Πληροφορίες: 6936868645(Ν. Ηλέιας) (ΜΑ8210) ΠΩΛΕΙΤΑΙ φούρνος επαγγελματικός για πίτσες 1,00x1,20m Sergas.Τιμή 500 ευρώ. Τηλ: 6944755055 (ΜΑ8206) ΧΑΘΗΚΕ Πόιντερ λευκό-μαύρο θηλυκό 15 μηνών στην Πλατεία Κύπρου. Τηλ: 6940132366 (ΜΑ8203) ΠΩΛΕΙΤΑΙ εξοπλισμός μανάβικου σε άριστη κατάσταση σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο 6976701119(ΜΑ8190) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ξύλα ελιάς ξερά σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6977768506 (ΜΑ8188) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΛΕΤΡΙ ΤΡΙΙΝΟ ΔΩΔΕΚΑΡΙ TERRA ΓΚΛΑΒΑΝΗΣ ΨΥΛΟΣΤΑΒΑΡΟ ΜΕ "ΑΚΡΟΜΗΤΕΣ" ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6988370473 (ΜΑ8187)

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

NISSAN NAVARA 2004 μοντέλο DIESEL , AIRCONTITION, ABS , όλα λεκτρικά λάστιχα καινούργια, 1μιση καμπίνα, 10,000E.

MAZDA πετρέλαιο 2000 μοντ. Ελληνικό, 1ο χέρι, μονό διαφορικό. 6,800

FORD FIESTA DIESEL, 2008 μοντέλο , επαγ/κό αγροτικό, 1300cc A/C , Y/T, ABS 6800E

ΠΩΛΕΙΤΑΙ MERCEDES Ε 200 KOMPRESSOR ELEGANGE σε αρίστη κατάσταση 02/1999 κυβ.1998=14 ίπποι, αυτόματο, 4 πόρτες,142.000 πραγματικά χιλ., φυλασσόμενο σε γκαράζ, πράσινο μεταλλικό εργοστασίου, δερμάτινα μπεζ καθίσματα, διπλά φώτα και προβολείς ομίχλης, πλευρικοί αερόσακοι οδηγού-συνοδηγού, αερόσακο στο τιμόνι, klima, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, ράδιο αυτόματο με CD, θερμόμετρο εξωτερικής θερμοκρασίας, μετρητής χιλ. και κατανάλωσης βενζίνης, ζάντες αλουμινίου, καινούργια ελαστικά MICHELIN 235/45R17 και 3 καινούργια ρεζέρβα, αυτόματο κλείδωμα - άνοιγμα με τηλεχειριστήριο, αυτόματο κλείδωμα θυρών και πορτμπαγκάζ μετά τηνεκκίνηση,6.000€ - τηλ.: 26250-23060 (ώρες 19.00-21:30) (8371)

Πωλείται peugeot scooter jet force 125 με όλα τα service.Τιμή συζητήσιμηΤηλ. :6945661936 (8265) Πωλείται τρακτέρ fiat 640, σε άριστη κατάσταση,με φρέζα και πλατφόρμα τεσσάρων μέτρων λόγω συνταξιοδότησης .Τηλ.:6971849308(8382) Πωλείται OPEL VECTRA 1998 υδραυλικό τιμόνι αερόσακος οδηγού ηλεκτρικά παράθυρα ABS ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές A/C 167,500κμ 800 Ε. Πωλείται MAZDA 323 F 1998 υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικές κλειδαριές αερόσακος οδηγού συνοδηγού 1000 Ε. Τηλ.:2621036806(8367) Πωλείται Peugeot 307 cc cambrio 1.600 2004 μοντέλο σε άριστη κατάσταση, χρώμα ανθρακί.Τιμή 6,800 συζητίσημη. Τηλ.:6978949165(8306) ΠΩΛΕΙΑΤΙ BMW X3 μοντέλο 2007 (μαύρο με

μπεζ σαλόνι) 2000cc πρ'ωτο χέρι. Τηλ: 6984523741 (ΜΑ 8221) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Opel Astra Στεϊσον Disel 1.700cc. ΤΗΛ. 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλέξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 262104496629249-6932233357-6944 989840 (ΜΑ8084) Πωλείται TOYOTA AVENSIS 2005 μοντέλο, 120.000 χιλιόμετρα, 1600 κυβικά, φουλ εξοπλισμό σε αρίστη κατάσταση.Τηλ 6945582556(8392)

ÌáèÞìáôá Καθηγήτρια φιλόλογος με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού , γυμνασίου , Λυκείο. Τιμές χαμηλές.Τηλ.:6972179719-2621071338(8385) Πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών προετοιμάζει μαθητές Γ΄Λυκείου για τις πανελλήνιες στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών.Επίσης παραδίδει μαθήματα σε παιδιά γυμνασίου στα Μαθηματικά και στην Φυσική. Τηλ.επικοινωνίας : 6934080368 - 6984784949(8384) Καθηγητής Γερμανικών με σπουδές στην Γερμανία παραδίδει μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες (όλα τα επίπεδα).Τηλέφωνο επικοινωνίας 6947776058(8381) Καθηγήτρια οικονομικών απόφοιτη Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Α.Ο.Θ. σε παιδιά Λυκείου.Δυνατότητα και σε γκρουπ 2 ή 3 ατόμων.Τιμές προσιτές.Τηλ.:6942969241(8380) Μαθηματικός με μεταπτυχιακό στο τμήμα Εφαρμοσμένης Στατιστικής παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Γυμνασίου Λυκείου , καθώς και σε φοιτητές του ΤΕΙ. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6978906099(8376) Καθηγήτρια κλασικής φιλολογίας με 5ετή διδακτική εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου μεμονωμένα ή σε γρουπ στις περιοχές :Πύργος, Λασταίικα , Βούναργο. Αναλαμβάνει, φυσικά, και την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλήνιες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές λογικές . Τηλ.:6938849132(8373) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ, Απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες (όλα τα επίπεδα)Τιμές προσιτές.Τηλ.:6981472568(8363) Ιδιαίτερα μαθήματα παραδίδει καθηγήτρια φιλόλογος σε μαθητές όλων των τάξεων (είτε μεμονομένα σε κάθε άτομο είτε σε ολιγομελή γκρουπ με ειδική τιμή).Προετοιμασία μαθητών γ΄λυκείου σε πολύ καλή τιμή. Τηλ.:6978257591(8349) Φιλόλογος απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.Τιμές προσιτές.Τηλ.:6981484434(8353) Πτυχιούχος Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτι-

κού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976836118(8350) Φιλόλογος με 15ετή εμπειρία στην ομαδική και εξατομικευμένη διδασκαλία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αλλά και σε γκρουπ (2 -3 ατόμων) σε τιμές φροντιστηρίου στον Πύργο. Τη΄.:6932266843 (8345) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές.Τηλ.: 6987 396723 (ΜΑ8336) Καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στην περιοχή του Πύργου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6983949504, 2621037235(8300) Καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού(μόνο Γλώσσα)- Γυμνασίου -Λυκείου. Πραγματοποιούνται μ αθήματα και σε γκρουπ (2 μαθητές). Τιμές λογικές. Τηλ.:6938849132(8292) Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού- Γυμνασίου -Λυκείου. Αναλαμβάνονται γκρουπ 2 ή 3 ατόμων. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές πολύ χαμηλές.Τηλ.:6934265950(8290) Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου καθώς αναλαμβάνει και την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6976017837 (ΜΑ8257) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές. Στην περιοχή Πύργου-Αμαλιάδας. Τηλ: 6987396723 (ΜΑ8238) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικών, Κοινωνική Λειτουργός παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σε προσιτές τιμές. Τηλ: 6937080543 (ΜΑ8234)

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, (ΜΑ 8268)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑXΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

ALFA ROMEO 159 ΜΑΥΡΟ 1800cc 144hp 2007 full extra 7300€

MERCENTES SPORTSCOUPE C200 1800cc , 2004 μοντέλο , αυτόματο σειριακό,πανοραμική οροφή δερμάτινο σαλόνι, 8.500E

TOYOTA AURIS 2008 μοντ. ,1,400cc μαύρο 5πορτο, full extra 7.200

CITROEN C1 1000 κυβικά 2006 μοντ. Full extra ζάντες αλουμινίου 1ο χέρι 5,000

AUDI A3 1600cc 5 πόρτες 2007 full extra 9500€

ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRIS DIESEL TURBO 2006 1400 cc υδραυλικό τιμόνι, a/c , ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές , αερόσακους , ζάντες αλουμινίου , full extra 7500Ε

HONDA CIVIC 2009 μοντ. 1,600 υβριδικό full extra οροφή (δουλεύει με ρεύμα είναι πολύ οικονομικό στη κατανάλωση) 8,900

FIAT GRANDE PUNTO 2007-08 1 ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΣΗΜΙ 2 ΜΑΥΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

TOYOTA COROLLA 1400 CC 2004, FULL EXTRA ,5ΘΥΡΟ 4,790 ΕΥΡΩ

FIAT STRADA 01.1.7 DIESEL 4.990 ΕΥΡΩ

FORD RANGER DIESESL 2.400 CC 2001 4X2 5.990 ΕΥΡΩ

FIAT DOBLO 1240CC DIESEL ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ 74,000 5ΘΥΡΟ 8,990 ΕΥΡΩ

2 MITSUBISHIE L 200 IOYΝΙΟΣ 2008 4Χ4 ΜΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΑΡΟΣΤΟ 75,000 ΚΜ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟ 2007 12,500ΚΜ 13,500-14,500 ΕΥΡΩ

NISSAN 22 ΜΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ 4X4 DIESEL ME AIR CONDITION 7.450 ΕΥΡΩ

MITSUBISHIE L 200 2,400 DIESEL TOY 1999 5.990 ΕΥΡΩ

OPEL ASTRA 1365 CC 2005 89.000 KM ΠΕΝΤΑΠΟΡΤΟ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 4,550ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

FORD C-MAX 2005 1.8 clima, ABS, αερόσακου ηλ..παράθυρα και κλειδαριές cd, χειριστήρια τιμονιού full extra 4800Ε

KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 262104 00389, κιν.: 6976-6420046979-677766– glampropoulospyrgos@yaho o.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες…

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761

ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 6 -12 μηνες ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

L 200 2004 TDI 4X4 MΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ


Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 5 Éïõëßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557 ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

*****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ

Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ

ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ

Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ”

*ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020 ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ÅÕÁÃÃÅËÏÓ Ã. ÖÙÔÅÉÍÏÐÏÕËÏÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ô.Åð. Åðéìåë. Ã.Í. Ðáßäùí “ÊáñáìáíäÜíåéï” ÐáéäïïñèïðáéäéêÞ ÁèëçôéêÝò êáêþóåéò Ôñáõìáôïëïãßá ÐáèÞóåéò óðïíäõëéêÞò óôÞëçò Ïóôåïðüñùóç ÅêöõëéóôéêÝò ÐáèÞóåéò Óéóßíç 165 - Ãáóôïýíç (Ýíáíôé ÊÝíôñïõ Õãåßáò) ÔÞë.:(26230) 35336 êéí.:693 2304243

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí

ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520 Η σειρά είναι αλφαβητική

Βάρδα Μάρκος Αλέξανδρος (26230-71988) Κρέστενα Χειμώνας Δινύσιος (26250-24005) Ανδραβίδα Χαντζή Κωνσταντίνα (26230-54444) Πύργος Ζέρβα Αλεξάνδρα , Ερυθρού Σταυρού 5 2621026295, (εφημερεύει-διανυκτερεύει) Παναγόπουλος Παναγιώτης

Πελόπιο Μυλωνόπουλος Παναγιώτης (26240-31500) Γαστούνη Κυπριώτη Δήμητρα (2623032815)

Μανωλοπούλου 27, 2621030122(εφημερεύει-διανυκτερεύει)

Λεχαινά Παπαδόπουλος Νεόφυτος (26230-22742)

Αμαλιάδα Μανιάτης Κωνσταντίνος , Καλαβρύτων 19

Τραγανό Αρλετή Εφροσύνη (26230-61225)

(εφημερεύει-διανυκτερεύει)2622024077 , Σταυλιώτη Χαρά

Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ίβανκα Πολίτη (26240-23306)

Καλαβρύτων 36, 2622021141(εφημερεύει-διανυκτερεύει)

Βαρθολομιό Μανιακούρα Ιφιγένεια (26230-43890)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

“Aπό το σοβαρό στο γελοίο,η απόσταση είναι μικρή.Όμως από το γελοίο στο σοβαρό η απόσταση είναι τέραστια. ΣΑΙΞΠΗΡ

5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

11 Ομάδες Παραγωγών από το Νομό έχουν έρθει σε συμφωνία

Αυξάνονται οι “γάμοι” μεταξύ αγροτών - βιομηχανιών στην Ηλεία

Ξ

επερνούν τις 150 οι ομάδες παραγωγών που έχουν δημιουργηθεί πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια και οι οποίες, με ή χωρίς τη συνδρομή συνεταιρισμών, δραστηριοποιούνται όλο και πιο δυναμικά στη συμβολαιακή γεωργία εντός αλλά και εκτός συνόρων. Τα επιτεύγματά τους πολλά. Σταφύλια από το Ηράκλειο και την Κόρινθο φτάνουν εδώ και μερικά χρόνια στα ράφια των σουπερμάρκετ Tesco κατόπιν συμβολαίων που έχουν κάνει τουλάχιστον δύο ελληνικές ομάδες παραγωγών με τη βρετανική αλυσίδα. Σε προϊόν αντίστοιχων συμφωνιών ο-

φείλεται το γεγονός ότι οι γερμανοί καταναλωτές μπορούν πλέον να βρουν μαζικά ποσότητες από ακτινίδια Πιερίας, ρόδια Δράμας, σπαράγγια Καβάλας και Εβρου στα ράφια των γερμανικών αλυσίδων ALdi, Lidl και Tengelmann. Την ίδια στιγμή η ΗΒΗ - Pepsico "στύβει" για τους χυμούς της όλο και

περισσότερα πορτοκάλια από την Αργολίδα και τη Λακωνία, η ΕΛΑΪΣ Unilever "τρίβει" για τις σάλτσες της όλο και περισσότερες ντομάτες από την Αμαλιάδα και τη Γαστούνη Ηλείας και η Philip Morris χρησιμοποιεί για τα τσιγάρα της όλο και πιο πολύ ελληνικό χαρμάνι Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας. Πίσω από τις επιτυχίες αυτές βρίσκονται ομάδες παραγωγών (ΟΠ) με μέλη νεαρής ως επί το πλείστον ηλικίας αγρότες, που σε αντίθεση με πολλούς συνεταιρισμούς, που λειτουρ-

γούν συχνά με κομματικό ή συνδικαλιστικό χαρακτήρα, εκείνες έχουν αμιγώς παραγωγικό προσανατολισμό, καταφέρνοντας να πετύχουν εκεί που απέτυχαν αρκετοί από τους τελευταίους.Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Η αύξηση κατά 18% που κατέγραψαν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων κατά το α' τρίμηνο του 2013, έναντι του αντίστοιχου του 2012, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δράση των 150 και πλέον ομάδων παραγωγών. Ποιος είναι όμως ο λόγος για τη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ομάδων παραγωγών; Οτι, σε αντίθεση με τους συνεταιρισμούς έτσι όπως τους ξέρουμε μέχρι σήμερα, για τις ομάδες παραγωγών είναι πιο εύκολο να συνάψουν κάποιου είδους συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας με βιομηχανίες ή σουπερμάρκετ για τον απλό λόγο ότι τις εμπιστεύονται περισσότερο. Ετσι, υπογράφοντας συμφωνίες με επιχειρήσεις και αλυσίδες, οι ομάδες παραγωγών - και κατ' επέκταση τα μέλη τους - επιτυγχάνουν πιο εύκολη χρηματοδότηση από τον πιστωτικό τομέα. Προσκομίζοντας στις τράπεζες τα συμβόλαια που έχουν με μεταποιητικές βιομηχανίες ή αλυσίδες για την απορρόφηση της σοδειάς τους, εξασφαλίζουν δανειοδότηση που καλύπτει τα καλλιεργητικά έξοδα των μελών τους, τα εργατικά κ.ά.

5 iouliou 2013  

Proti tis ilias

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you