Page 1

Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, Σχέδιο Ανασυγκρότησης, Λιμάνια, Ολυμπία Οδός,Ταμείο Μολυβιάτη...Πόσες ακόμη ήττες;

ÐÅÌÐÔÇ 24 ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 2013

Ετος 12o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3468

/ Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΑΝΟΧΥΡΩΤΟΣ ο Νομός Ηλείας

Απαραίτητη η υλοποίηση έργων στους Δήμους >>

Ó.8-9

ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

Του παίρνουν το σπίτι για 200 ευρώ!>>

Ó.7

ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ

“Αιμορραγία” 500.000 ευρώ!

>>

Ó. 9

ΔΕΗ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΛΥΦΑΣ

Η “Πρώτη” αγαπά το βιβλίο

Λεπτομέρειες σελ. 18


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

“στάσις διανοίας”

Σχόλια-Άρθρα

/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Στις γειτονιές της Ηλείας ΠΥΡΓΟΣ

ΓΛΥΦΑ

Ξεκίνησε ο ευπρεπισμός της Ηλειακής πρωτεύουσας. Από χθες το πρωί τα συνεργεία του Δήμου Πύργου ξεκίνησαν τον καθαρισμό του μνημείου των Ηρώων, ενώ έγινε και η αντικατάσταση των μαρμάρων που έλλειπαν, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα.

Όταν θα έρθει η ώρα να εφαρμοστεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης αρκετοί θα είναι οι πολίτες που θα βρίσκονται σε σύγχυση. Όπως στην περιοχή της Γλύφας, όπου οι κάτοικοι πετούν τα οργανικά σκουπίδια τους σε μπλε κάδους, αφού αυτούς έχει διαθέσει ο Δ.Πηνειού. Τώρα όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα ας μην περιμένει η δημοτική αρχή ότι οι κάτοικοι θα μάθουν να πετούν στους μπλε κάδους μόνο ανακυκλώσιμα υλικά! Αφού τους έμαθαν διαφορετικά.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

ΚΟΣΚΙΝΑ

Ο δεύτερος, "μικρός" όμως πεζόδρομος της Αμαλιάδας. Αυτός της Κωστή Παλαμά στο κέντρο δίπλα από τον Άγιο Αθανάσιο. Από τα ομορφότερα σημεία της πόλης και ίσως τα πλέον γραφικά. Ένα κομμάτι της από το οποίο οι περισσότεροι περνούν καθημερινά χωρίς να το προσέξουν. Αυτή είναι η Αμαλιάδα.

"Πνιγμένη" μέσα στα βάτα και τα αγριόχορτα είναι η διάβαση του ΟΣΕ , λίγο πριν από την είσοδο του Κοσκινά. Είτε πρόκειται για ακαθάριστα ιδιωτικά οικόπεδα είτε για δημόσιους χώρους, η εικόνα που παρουσιάζει το σημείο δεν τιμάει κανέναν στα μάτια των επισκεπτών…

Γράφει ο Πύρρων

Κριτήριο καταλογισμού ευθυνών στους πολιτικούς Σε μια εποχή κατά την οποία ο κάθε πολιτικός θεωρεί ότι μπορεί να αναλάβει οποιοδήποτε αξίωμα και να το φέρει σε πέρας, απλώς και μόνο διότι είχε ανατραφεί μέσα σε ένα κομματικό φυτώριο από την εφηβεία του, η ύπαρξη ενός κριτηρίου καταλογισμού ευθυνών παρόμοιου με αυτό που ισχύει σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους και η αναγνώριση ευθυνών θα μπορούσε δυνητικά να βελτιώσει το συγκριτικά χαμηλό επίπεδο ή και ικανότητες των προσώπων που ασχολούνται κατ' επάγγελμα με την πολιτική, εφόσον αυτοί θα γνώριζαν πλέον για τους δυνητικούς κινδύνους που συνδέονται με την ανάληψη δημοσίων αξιωμάτων και την άσκηση πολιτικής, κινδύνους που δεν θα υπερβαίνουν πάντως το επίπεδο που απαιτείται και από τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους.Οπωσδήποτε η μέθοδος με την οποία ένας πολιτικός αξιωματούχος θα υπόκειται σε ποινική δίωξη ή αστική αγωγή για τις πράξεις ή παραλείψεις του, μπορεί να τύχει αντικείμενο ευρύτερης συζήτησης, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα χρησιμοποιούνται τα δικαστήρια για φίμωση πολιτικών αντιπάλων (κατά παρόμοιο τρόπο όπως μπορούν να ασκηθούν απέναντι σε δημοσιογράφους) και ότι δε θα υπάρξει παρεμπόδιση ενός πολιτικού αξιωματούχου στο να ασκήσει αποτελεσματικά τα καθήκοντά του. Η έκφραση πολιτικών απόψεων δε μπορεί να ποινικοποιείται, ούτε και να τυγχάνει αντικείμενο αγωγών, που αποσκοπούν στον περιορισμό του δικαιώματος λόγου ενός πολιτικού. Από την άλλη όμως η ύπαρξη ασυλίας και η καταχρηστική δυνατότητα αποφυγής των ευθυνών ενός πολιτικού, όπου αυτές πράγματι υπάρχουν, οδηγούν αναπόφευκτα σε αυθαιρεσία. Η εξεύρεση ισορροπημένων λύσεων που να διασφαλίζουν την προστασία της πολιτικής άποψης από τη μια και να παρέχουν την υποχρέωση λογοδοσίας από την άλλη είναι το ζητούμενο.

-ολογήματα "Η στάση απέναντι στην εξουσία πρέπει να είναι ίδια με τη στάση απέναντι στη φωτιά: να μη στέκεσαι ούτε πολύ κοντά, για να μην καείς, ούτε πολύ μακριά για να μην ξεπαγιάσεις." Διογένης, 410-323 π.Χ., Κυνικός φιλόσοφος

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Μιχάλης Δημητρόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Καποδιστρίου 2, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38291 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Πάνω Τάκης Κόλλιας , αντιδήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιατί είναι …πανταχού παρών και προσπαθεί με ελάχιστα μέσα να δώσει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Κάτω Παναγιώτης Θανόπουλος, αντιδήμαρχος Πηνειού Γιατί τα αντανακλαστικά του δε λειτουργούν τόσο καλά όταν πρόκειται για τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων του Τραγανού.


/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Σχόλια-Άρθρα

Το Βήμα του ΠΟΛΙΤΗ Τι λένε για:

Τα σημαντικότερα προβλήματα στην πόλη της Αμαλιάδας

Χρήστος Παπαπέτρου

Μαρία Ζαφειροπούλου

Ζωή Αδαμοπούλου

Διον. Γιαννικόπουλος

"Το σημαντικότερο πρόβλημα στην περιοχή μας είναι τα αδέσποτα που τριγυρνούν στους δρόμους. Έχουμε κάνει αρκετές προσπάθειες για να δημιουργηθεί φιλοζωικός σύλλογος αλλά δυστυχώς δε γίνεται τίποτα. Δε φαίνεται να νοιάζεται κανείς για την περίθαλψη και για την προστασία τους.”

“Προσωπικά με έχει εκπλήξει η πρόοδος του τόπου μας και οι φιλότιμες προσπάθειες του δημάρχου, παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα κάποια προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Για παράδειγμα η εγκατάλειψη του ΟΣΕ, δεν είναι και το καλύτερο θέαμα για την είσοδο της πόλης μας.”

“Έχουν γίνει κάποια θετικά βήματα σε διάφορους τομείς με στόχο την ανάπτυξη, ωστόσο είναι δυσάρεστο το γεγονός να μην αντιμετωπίζεται άμεσα το πρόβλημα με τους κάδους απορριμμάτων και κατά συνέπεια να έχουμε τη μόλυνση της περιοχής.”

"Το σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής μας είναι χωρίς αμφιβολία το νερό, το οποίο είναι ακατάλληλο για να το πιούμε. Όλη η Αμαλιάδα αγοράζει νερό, και πλέον ξοδεύει πολλά χρήματα. Αρχικά αυτό πρέπει να κοιτάξουμε να διορθώσουμε και έπειτα όλα τα υπόλοιπα.”

Τα παράπονα στον Δήμαρχο και όχι μόνο... ΠΥΡΓΟΣ: Χωρίς δρόμο Ακόμα και σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, στις μεγάλες πόλεις οι κάτοικοι έχουν δρόμους για να πάνε στα σπίτια τους και δεν πλημμυρίζουν από την αδιαφορία των υπευθύνων. Τι θα πρέπει να κάνουν ακόμα οι κάτοικοι της οδού Αγ. Αρτεμίου, προκειμένου να ενδιαφερθεί η δημοτική αρχή και να γίνει κάποιο έργο στο συγκεκριμένο κομμάτι, από το οποίο εξυπηρετούνται περισσότερες από τριάντα πέντε οικογένειες;

Πηνεία : Στα χάλια τους οι αγροτικοί δρόμοι Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Πηνείας, στην προσπάθειά τους να μεταβούν στα χωράφια ή στις αγροικίες τους. Οι δρόμοι, όπως μας λένε, δεν εί-

ναι και στα καλύτερά τους. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Το γνωρίζετε κύριοι στον Δήμο Ήλιδας;

Παραλιακή ζώνη Δήμου Πηνειού: Απαραίτητη συντήρηση δρόμων Οι τουριστικές περιοχές μπορεί να σφύζουν από ζωή κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και τον χειμώνα υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σε αυτές και έχουν ανάγκες, όπως καθαρό νερό ή δρόμους χωρίς λακκούβες. Όπως στη Γλύφα ή και στο Αρκούδι, όπου οι δρόμοι βρίσκονται στα κακά τους χάλια! Η συντήρησή τους είναι απαραίτητη, αφού σε ορισμένα σημεία η κατάσταση είναι τραγική.

Στείλτε και εσείς τα παράπονά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση paraponadimarxos@gmail.com ή τηλεφωνείστε μας στα τηλ. 26210-40100 (ΠΥΡΓΟΣ), 26220-38290 (ΑΜΑΛΙΑΔΑ-ΚΑΜΠΟΣ) και η “ΠΡΩΤΗ” θα τα δημοσιεύσει

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

Με ποιους το συζητάτε; Μου είναι εξαιρετικώς δύσκολο να κατανοήσω τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το θέμα των πολεμικών βιομηχανιών μας με τους εκπροσώπους των δανειστών που αξιώνουν το άμεσο κλείσιμο των "Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων", δηλαδή της ΕΒΟ και της ΠΥΡΚΑΛ. Και τούτο διότι η όλη διαπραγμάτευση γίνεται με …λογιστικά και μόνο κριτήρια. Από την άποψη των οποίων, πραγματι, οι δύο πολεμικές μας βιομηχανίες είναι τελείως ασύμφορες, έτσι που τις κατάντησαν τα δύο κόμματα εξουσίας, διορίζοντας κομματικους τενεκέδες στις διοικήσεις τους και στρατιές αργόσχολων στα μισθολόγιά τους. Αλλα δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζεται ως γενικός κανόνας η πρακτική "πονάει μάτι βγάζει μάτι". Ούτε μπορούν να ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις τα καθαρώς λογιστικά κριτήρια, ξεκομμένα από οποιαδήποτε άλλη πραγματικότητα. Και η ελληνική πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από κάποιες ιδιαιτερότητες, που ασφαλώς δυσκολεύονται να κατανοήσουν όσοι ζουν μακριά από όσα ζούμε εμείς σε αυτή τη συγκεκριμένη γεωπολιτική γωνιά της Ευρώπης. Είναι ευεξήγητο το να δυσκολεύονται να καταλάβουν την ανάγκη μας να έχουμε μια έστω υποτυπώδη αυτάρκεια σε πολεμικό υλικό, όσοι δε ζουν υπό τη διαρκή απειλή πολέμου, όπως ζούμε εμείς. Όσοι ζουν σε χώρες που κανείς δεν παραβιάζει εσκεμμένως και συστηματικως, σε καθημερινή βάση τα θαλάσσια και τα εναέρια όρια της κυριαρχίας τους. Αν όμως οι χαρτογιακάδες τύπου Τόμσεν, Μαζούχ κλπ, δεν έχουν υποχρέωση να δουν τις γεωπολιτικές διαστάσεις του θέματος, να δουν τους κινδύνους από τον ολικό παραγωγικό αφοπλισμό μιας χώρας, όταν εκείνη που την απειλή ευθέως έχει προχωρήσει σε παραγωγή αρμάτων μάχης, αεροπορικού υλικού και τώρα ανακοινώνει και την παραγωγή "πλήρως τουρκικών υποβρυχίων", δεν ισχύει το ίδιο και για τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Επομένως, η μάχη δίνεται σε λάθος πεδίο. Αυτή η υπόθεση δεν είναι για διαπραγμάτευση με τους τεχνοκράτες υπαλλήλους οποιουδήποτε διεθνούς φορέως. Απαιτεί την αναγωγή του θέματος σε πολιτικο ζήτημα, στην ημερήσια διάταξη κορυφαίας συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και μακάρι να γινόταν με την σύμπραξη κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί πάει πολύ, την ώρα που η Τουρκία αναπτύσσει τέτοια πολεμική παραγωγή, εμείς να πάψουμε να παράγουμε ακόμη και τουφέκια και σφαίρες. Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr


4

w w w . p r o t i n e w s . g r

Του Θοδωρή Λάμπρου thlabros@hotmail.com Εκβιαστικού χαρακτήρα μηνύματα στέλνουν οι Βρυξέλλες. Αξιωματούχοι ζητούν πρόσθετα μέτρα 2 δισ. ευρώ και κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών. Το κρεσέντο πιέσεων από την Τρόικα κορυφώθηκε χθες με "τελεσίγραφα" από τις Βρυξέλλες, γεγονός που προκάλεσε έντονη ενόχληση στην Αθήνα. Όπως υποστήριξαν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες η Τρόικα σκληραίνει τη στάση της αφότου η κυβέρνηση ξεκαθάρισε τη θέση της ότι δε θα λάβει πρόσθετα οριζόντια μέτρα. Το γεγονός αυτό προκαλεί εύλογα ερωτηματικά στην κυβέρνηση και προβληματισμό για το τι μέλλει γενέσθαι. Αλλάζουν ρότα οι δανειστές μας σε σχέση με αυτά που είχαν συμφωνηθεί για την περίπτωση της χώρας μας; Και αν αλλάζουν ρότα ποιοι είναι οι λόγοι; Εδώ εγείρονται σοβαροί προβληματισμοί αναφορικά με τη στάση των δανειστών μας. Δεν τους βγαίνουν "τα κουκιά" με την Ελλάδα και προσπαθούν με διάφορους ελιγμούς να διορθώσουν τα κακώς κείμενα που δημιούργησαν και να μας φορτώσουν πρόσθετα μέτρα; Ή τελικά η κυβέρνηση δεν κατάλαβε καλά τις συμφωνίες με τους δανειστές και τώρα βρίσκεται "στριμωγμένη" με τις βαριές συνέπειες που συνεπάγονται πρόσθετα νέα μέτρα, κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς; Θέλω να πιστεύω πως η ελληνική κυβέρνηση καλώς κατάλαβε τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές και έπραξε τα δέοντα με βαρύ κόστος, που το επωμίστηκε ο λαός αυτής της χώρας. Άρα η ευθύνη βαραίνει αυτούς και τις πολιτικές που ακολούθησαν και συνεχίζουν να ακολουθούν στην περίπτωση της Ελλάδας. Τώρα είναι που θα πρέπει ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του να ορθώσουν ανάστημα, πυγμή και να πουν ένα βροντερό "ΟΧΙ" στα εκβιαστικού τύπου μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες. Ο λαός και η χώρα δε μπορούν να θυσιαστούν στις λάθος πολιτικές, πρακτικές και στα "παιχνίδια" που παίζουν οι δανειστές εις βάρος μας…

Πρωταγωνιστικό ρόλο, μαθαίνω, επιθυμεί να διαδραματίσει στέλεχος και νυν αντιδήμαρχος σε νευραλγικό πόστο, στο δήμο του Πύργου. Ο εν λόγω αυτοδιοικητικός, με τις "πράσινες" καταβολές, προωθεί το πολιτικό του προφίλ, θέλοντας να αποδείξει πως είναι ο πλέον κατάλληλος για τη θέση που κατέχει τα τελευταία 3 χρόνια, πως "απαιτείται" να είναι εκ νέου υποψήφιος και βέβαια να στηριχτεί από την πλευρά του δημάρχου ώστε να εκλεγεί. Ποιος είναι; Κ. Γιάλπ.

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Άρχισαν τα όργανα στη Ζαχάρω Την κήρυξη του Δήμου Ζαχάρως σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη διάθεση των απορριμμάτων αποφάσισε να ζητήσει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Δ.Σ. Το πρόβλημα είναι πλέον έντονο, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνεται εναπόθεση των σκουπιδιών στον μέχρι πρότινος ΧΑΔΑ της Αγίας Παρασκευής. Συμπέρασμα: Το πρόβλημα των απορριμμάτων αφορά ολόκληρο τον νομό και οι αντιδράσεις είναι αλυσιδωτές… Θ. Λαμπ.

Έμπρακτο ενδιαφέρον Έντονη είναι η κινητικότητα που έχει αναπτύξει και συνεχίζει να αναπτύσσει για το θέμα της χρηματικής καταβολής των επιχειρήσεων του Πύργου, που επλήγησαν από τις πλημμύρες Φεβρουαρίου 2012, ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Άγγελος Αγγελόπουλος. Ο κ. Αγγελόπουλος αφουγκραζόμενος τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εν λόγω επιχειρήσεις, απέστειλε εκ νέου επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών με την οποία ζήτησε να ενημερωθεί για το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα.Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος με τους πληγέντες επιχειρηματίες… Θ. Λαμπ.

Tou Γιάννη Ιωάννουαπό το “Εθνος”’

Καθαρές κουβέντες

Χθες αναδείξαμε τη σημασία του Κατακόλου και τον καθοριστικό του ρόλο αναφορικά με τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Σήμερα θα σταθούμε σε μια επισήμανση, που έκανε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε ότι στο νέο ΕΣΠΑ ο τουρισμός θα έχει κεντρική θέση διότι τα αποτελέσματά του είναι εμφανή άμεσα στην ελληνική οικονομία.Εδώ που τα λέμε, πρόκειται για τον μοναδικό τομέα που αφήνει ζεστό χρήμα -σε περίοδο κρίσης μάλιστα- και έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στον Νομό μας λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει.Αρκεί βεβαίως να αντιληφθούν εκλεγμένοι και πολίτες ότι απαιτείται συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την καλύτερη διάχυση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στην τοπική αγορά.Πέραν τούτου επιβάλλεται να στρέψουν το βλέμμα τους σε συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία θα δώσουν στην Ηλεία την ώθηση που χρειάζεται. Βασικό ζήτημα είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στην περιοχή μας οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, ενώ ο επισκέπτης έχει καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου κίνητρο να την επισκεφτεί (βλέπε Αρχ. Ολυμπία, Ήλιδα, μουσεία…) Απαραίτητη είναι και η προβολή της περιοχής μας μέσω διεθνών τουριστικών εκθέσεων ή εκθέσεων που αφορούν στο θρησκευτικό, περιηγητικό ή συνεδριακό τουρισμό. Κερδισμένοι πάντως βγαίνουν μόνοι όσοι σχεδιάζουν, στοχεύουν και προσπαθούν -με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα- να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Δ.Ζιακ

Χωρίς περιστροφές

Για να το καταλάβω. Το ΤΑΙΠΕΔ πούλησε πάνω από 27 δημόσια κτίρια σε ιδιώτες, από τα οποία πήρε γύρω στα 265 εκ ευρώ. Μεταξύ αυτών και το οίκημα της ΓΑΔΑ στην Αθήνα. Στις συμβατικές υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου, είναι να ενοικιάζουν, από την ιδιώτη πλέον, τα κτίρια για τις υπηρεσίες που στεγάζονται για τα επόμενα 30 χρόνια. Με το πέρας της σύμβασης θα μπορεί το Κράτος να αγοράσει τα κτίρια - που ήταν δικά του και τα

πούλησε - με τις τότε τρέχουσες τιμές. Δηλαδή πουλήσαμε τα κτίρια που μας ανήκαν, και τώρα θα τα ενοικιάσουμε για 30 χρόνια, ώστε τότε να έχουμε το δικαίωμα της επαναγοράς τους. Και γιατί δεν τα κρατάγαμε να γλιτώσουμε τα ενοίκια; Γιατί να πρέπει να επιστρέψουμε εις διπλούν τα χρήματα που πήραμε από την πώληση; Πιθανότατα έτσι σκέφτονται πως θα έρθει η ανάπτυξη εκεί στην Κυβέρνηση. Κ. Γιάλπ.


/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Σχόλια / Παραπολιτικά

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Ψιθυριστά ...και άλλα Ξαφνικό ενδιαφέρον

Η απόφαση είναι δική του

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές και κάποιοι θυμήθηκαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε ξεχασμένες περιοχές κάνοντας… έργα. Τόσο καιρό, που όλοι φώναζαν για όλα όσα δεν έχουν γίνει, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα. Σήμερα χρήματα δε βρέθηκαν ως δια μαγείας σε "ξεχασμένους" κωδικούς , ωστόσο προωθούνται σημαντικά έργα για τα οποία οι κάτοικοι φώναζαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αλήθεια δήμαρχε, τα έργα που τόσο καιρό ήταν "παγωμένα" με τι χρηματοδοτήσεις ξεκινούν σήμερα, λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Και όμως υπάρχει. Στον Δήμο Ήλιδας, λοιπόν, το τελευταίο διάστημα, υπάρχει συγκεκριμένο άτομο, που το όνομά του έχει συζητηθεί "ελαφρώς", και έρχεται σε επαφές με νέους προκειμένου να δημιουργήσει συνδυασμό με τον οποίο θα διεκδικήσουν τον Δήμο. Ο εν λόγω επιχειρηματίας, από ό,τι μαθαίνω, έχει λάβει αρκετές θετικές απαντήσεις για να προχωρήσει. Η απόφαση βέβαια, είναι δική του.

Αναζητείται επικεφαλής

Χρειάστηκε να πιάσει χειμώνας προκειμένου να προκηρύξει ο Δήμος μειοδοτικό διαγωνισμό για την επισκευή του 7ου Δημοτικού σχολείου Πύργου. Τόσους μήνες καλοκαιρίας δεν αρκούσαν, προκειμένου να γίνει ο διαγωνισμός και να ξεκινήσουν τα έργα, που αφορούν στη μόνωση- στεγανοποίηση του κτιρίου. Κάλιο αργά παρά ποτέ θα σκεφτεί δικαιολογημένα κάποιος, αλλά τώρα που βρέχει, κανείς δε μπορεί να καταλάβει πώς θα γίνει μόνωση της οροφής. Α. Αγγελ.

"Οι αγρότες είναι ένας από τους πιο χρήσιμους και περήφανους κλάδους. Είναι ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της Ελλάδας και οφείλουν όπως όλα τα υπόλοιπα κύτταρα, να συνεισφέρουν στην επιβίωση και την εύρυθμη λειτουργία της χώρας μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία." Αυτά επισημαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να αιτιολογήσει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Όπως αναφέρει, "το 90% των αγροτεμαχίων βρίσκεται μέσα στις τρεις πρώτες ζώνες όπου η τιμή διαμορφώνεται στα 1,5 έως 2,25 ευρώ ανά στρέμμα". Προσθέτει δε ότι αυτό δεν συνιστά υπερφορολόγηση των αγροτών, καθώς καλούνται να καταβάλουν έναν ελάχιστο φόρο για να μπορέσει να μειωθεί η επιβάρυνση στα αστικά ακίνητα.Οι αγρότες τι γνώμη έχουν; Δ.Ζιακ.

Αδιαφορία για τα προβλήματα Θέματα ζωτικής σημασίας, όπως είναι τα σκουπίδια και οι πλημμύρες, είχε στην ημερήσια διάταξη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχ. Ολυμπίας, που τελικά δεν έγινε, αφού δεν προσήλθαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι από την αντιπολίτευση αλλά και την πλειοψηφία!Το γεγονός αυτό, ωστόσο, προκάλεσε τις διαμαρτυρίες παριστάμενων τοπικών φορέων και κατοίκων που θίγονται τόσο για τα σκουπίδια στις "Λίμνες" (ενώ εκπνέει η παράταση που έχει δοθεί), όσο και για την απώλεια περιουσιών λόγω της οριοθέτησης του Αλφειού.Για αρκετή ώρα μετά την αναβολή του Δ.Σ. στελέχη της δημοτικής αρχής έγιναν δέκτες των παραπόνων, τα οποία εφόσον δε βρεθούν άμεσα λύσεις, μάλλον θα ενταθούν… Κ.Αντ.

Επισημάνσεις

Να στηθεί μια τιμητική πλάκα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη της πόλης, για τους πεσόντες ήρωες από την περιοχή μας στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο (περιλαμβάνονται στο βιβλίο του ιστορικού Αγαθοκλή Παναγούλια), ζητάει με έγγραφο από τον δήμαρχο Ζαχάρως η Εθελοντική Πολιτιστική Κίνηση "ΠΟΛΥΜΝΙΑ". Για το θέμα αυτό στο έγγραφο γίνεται λόγος για "παράλειψη και αδικία που αγγίζει την απαράδεκτη λήθη και ασέβεια…". Κ.Αντ.

Ψάχνουν και δε βρίσκουν επικεφαλής τα μέλη της Κίνησης Πολιτών του Δήμου Πηνειού και όπως πληροφορούμαστε έχει αρχίσει και η "φαγωμάρα". Αναζητούν τον άνθρωπο που θα ηγηθεί κι ήδη έχουν προσεγγίσει πρόσωπα που θα μπορούσαν να "σταθούν" σε αυτή τη θέση, έχουν ωστόσο "φάει πόρτα". Για να δούμε τελικά, θα βρουν "αρχηγό" ή αυτή η προσπάθεια θα ναυαγήσει;

Οι ορεινοί και οι πεδινοί… Ποικίλες αντιδράσεις στους παριστάμενους αιρετούς αλλά και πολίτες, προκάλεσε η ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχ. Ολυμπίας λόγω έλλειψης απαρτίας, παρά το γεγονός ότι είχε πολύ σημαντικά θέματα. Ακούστηκε μάλιστα ότι δεν είναι δυνατόν να έρχονται οι …ορεινοί σύμβουλοι και να απουσιάζουν οι πεδινοί! Στην πράξη λέτε να σημαίνει κάτι αυτό; O Ωτακουστής

Ορισμένες φορές πρέπει κι εμείς οι δημοσιογράφοι να αντιλαμβανόμαστε τι είναι είδηση και τι δεν είναι, ώστε να τη μεταδίδουμε σωστά στους αναγνώστες. Είναι εξάλλου από τα πρώτα μαθήματα που διδάσκονται οι σπουδαστές στις σχολές δημοσιογραφίας! Προφανώς αυτό πρέπει να το μαθαίνουν όλοι, γιατί για να δεις "πίσω" από την είδηση πρέπει να "τό' χεις" κιόλας. Για παράδειγμα το περιστατικό που σημειώθηκε στην πλατεία της Ανδραβίδας, για το οποίο αναφέρθηκε από ενημερωτικά blogs και portal, ότι ένας 57χρονος πυροβολούσε στον αέρα! Αναζήτησε κανείς, αγαπητοί "συνάδελφοι", να μάθει τι είχε συμβεί ή ήταν αρκετή μια ενημέρωση από την Αστυνομία; Ας μην κάνουμε την "τρίχα τριχιά" που λένε και στο χωριό μου και ψάχνουμε θέμα για ψύλλου πήδημα! Επίσης πηγαίνετε να πιείτε τον καφέ σας κάποιο απόγευμα στην πλατεία της Ανδραβίδας και θα κατανοήσετε γιατί ο 57χρονος πυροβολούσε στον αέρα! Βασ. Κ.


6

Κοινωνία

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Ερώτηση για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Πύργο

“Αιμορραγία” ύψους 500.000 ευρώ προς τις τράπεζες

Ερώτηση κατέθεσε στο Κοινοβούλιο η βουλευτής του Νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε εργοτάξιο στον Πύργο. Στην ερώτησή της η κ Σαλτάρη, αφού πρώτα αναφέρει το τραγικό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό του 54χρονου ο οποίος καταπλακώθηκε από τη σιδερένια γκαραζόπορτα του εργοταξίου μπροστά στα μάτια του ανήλικου γιού του, τονίζει "ο Υπουργός Εργασίας ερωτάται για το σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην εν λόγω επιχείρηση, για το ποια μέτρα θα προβεί ώστε να αντιμετωπιστούν τα ενδεχόμενα προβλήματα επιβίωσης της οικογένειας του θανόντος εργαζόμενου και ποια θα είναι τα άμεσα μέτρα που θα αναλάβει για την στελέχωση του ΣΕΠΕ Ν. Ηλείας αλλά και σε όλη την χώρα".

Εκτίναξη της ανεργίας στους νέους πτυχιούχους Κατά 189% αυξήθηκε η ανεργία μεταξύ των νέων πτυχιούχων την περίοδο 2008 - 2012 σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ Όπως επεσήμανε κατά την παρουσίαση της έκθεσης ο επιστημονικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Νίκος Παΐζης, αποτέλεσμα αυτής της αλματώδους αύξησης είναι η παράλληλη εκτόξευση του ποσοστού των πτυχιούχων που μεταναστεύουν. "Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι η βάση και η κοιτίδα της διδασκαλίας των κλασσικών σπουδών πανευρωπαϊκά και να προσελκύει εκατοντάδες φοιτητές σε αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα στα πανεπιστήμια της, αντί να υποφέρει απο διαρροή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό" δήλωσε ο ίδιος. Επίσης στην ίδια έρευνα διαπιστώνεται, ότι η δαπάνη της ελληνικής οικογένειας για τις ανάγκες μόρφωσης των παιδιών της αυξήθηκε κατά 61% την δεκαετία 20012011, ενώ η κρατική δαπάνη ανά φοιτητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, είναι στην 26η θέση των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ.Παϊζής με αφορμή και την νέα κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στα πανεπιστήμια με αφορμή την διαθεσιμότητα των διοικητικών τους υπαλλήλων, είπε ότι στη χώρα μας υπάρχει η μικρότερη αναλογία διοικητικών υπαλλήλων ανά επιστημονικό και διδακτικό προσωπικό και ανα φοιτητή, μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Αναγκαία η επαναλειτουργία του επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο

Ε

δώ και δυόμιση χρόνια το ταμείο της ΔΕΗ στον Πύργο παραμένει κλειστό γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα δεκάδες Ηλείοι πολίτες να ταλαιπωρούνται καθημερινά, ενώ τα ποσά τα οποία καταβάλλονται στις τράπεζες ως "προμήθεια" ξεπερνούν σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου Πύργου τις 250.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Ο αναπληρωτής γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πύργου Γιάννης Βένδρας κατήγγειλε τη μη λειτουργία του ταμείου εδώ και δυόμιση χρόνια, ενώ τόνισε ότι αυτό από μόνο του προκαλεί την οικονομική αιμορραγία των πολιτών καθώς καλούνται να πληρώσουν προμήθεια από 0,80 έως 1,5 ευρώ στις τράπεζες, οι οποίες εισπράττουν τα χρήματα των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το υποκατάστημα του Πύργου έχει 63.700 διμηνιαίους λογαριασμούς, στην περιφέρεια του Πύργου συν 1230 μηνιαίους. Αυτό σημαίνει ότι σε ετήσια βάση εκδίδονται 382.000 δίμηνοι και 15.000 μηνιαίοι

Ôçí áíÜãêç åðáíáëåéôïõñãßáò ôïõ ôáìåßïõ ôçò ÄÅÇ óôïí Ðýñãï åðåóÞìáíáí ïé êê. Ã. ÂÝíäñáò êáé Ê. Äçìçôñáêüðïõëïò

λογαριασμοί, συνολικά 400.000 λογαριασμούς. Όπως επεσήμανε ο Γ. Βένδρας ακόμα και αν δεν πληρωθούν όλοι οι λογαριασμοί και υπάρξουν απώλειες θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι "οι τράπεζες λαμβάνουν περίπου 250.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 500.000 ευρώ περίπου, με μέτριους υπολογισμούς τα τελευταία 2,5 χρόνια που είναι κλειστό το ταμείο, εάν υπολογίσουμε ότι δεν πληρώνουν όλοι αλλά οι μισοί τους λογαριασμούς τους". Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πύργου Κώστας Δημητρακόπουλος τόνισε ότι οι πολίτες του Πύργου σε καθημερινή βάση ταλαιπωρούνται καθώς αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι φτάνουν στη ΔΕΗ για να κάνουν διακανονισμούς πληρωμής ή για να κάνουν νέα

συμβόλαια και αναγκάζονται να πάνε στις τράπεζες να καταβάλουν κάποιο σχετικό χρηματικό ποσό και στη συνέχεια να επιστρέψουν στα γραφεία της ΔΕΗ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται. Παράλληλα πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αναγκάζονται να πάνε για μία επιστροφή που έχουν στον λογαριασμό της ΔΕΗ είτε στο ταμείο της Αμαλιάδας είτε στα Λεχαινά για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν. Ο Κ. Δημητρακόπουλος στηλίτευσε τη στάση την οποία έχουν κρατήσει όλο αυτό το διάστημα τόσο οι Δήμοι όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης, ενώ υπογράμμισε ότι είναι η μοναδική πρωτεύουσα Νομού, όπου δεν υπάρχει ταμειακή υπηρεσία της ΔΕΗ. Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να γίνει ανακαίνιση στα γραφεία της

ΔΕΗ προκειμένου να υπάρχει ομοιομορφία στα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα. "Ο χώρος ο οποίος επιλέχθηκε για να στεγαστεί το υποκατάστημα της ΔΕΗ δεν είναι κατάλληλος για την εξυπηρέτηση του κοινού. Το κτίριο που έχει ενοικιαστεί δεν έχει τις προδιαγραφές που απαιτούνται και θεωρώ ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος χώρος που να στεγάσει τις υπηρεσίες της ΔΕΗ". Τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Πύργου αναμένεται να αποστείλουν εκ νέου υπόμνημα προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ με το οποίο θα ζητούν την επαναλειτουργία του ταμείου στον Πύργο ή την επιβάρυνση της ίδιας της επιχείρησης με το ποσό το οποίο πληρώνουν σήμερα για προμήθεια οι καταναλωτές. Α. Αγγελίδου


/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Κοινωνία

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις

Επαγγελματίας χάνει το σπίτι του για 200 ευρώ! Το δημόσιο οφείλει στον Κ. Παπαδάτη το ποσό των 12.000 ευρώ

Σ

το "σφυρί" βγάζει εταιρία τηλεφωνίας την πρώτη κατοικία του Κωνσταντίνου Παπαδάτη για οφειλή ύψους 200 ευρώ περίπου. Ο Κ. Παπαδάτης ο οποίος διατηρεί συνεργείο για μηχανήματα βαρέως τύπου, όφειλε στην εταιρεία το ποσό των 630 ευρώ συνολικά. Μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στην υποχρέωσή του αυτή, προχώρησε σε διακανονισμό τριών δόσεων, από τις οποίες κατάφερε να αποπληρώσει μόλις τις δύο, καθώς προέκυψαν και υποχρεώσεις προς την εφορεία. Η εταιρεία ζήτησε από τον Κ. Παπαδάτη να προχωρήσει σε άμεση εξόφληση του ποσού αυτού και όταν ο ίδιος ζήτησε περισσότερο χρόνο, προκειμένου να μπορέσει να εξοφλήσει το συγκεκριμένο ποσό, οι εκπρόσωποι της εταιρίας τόνισαν ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος και προχώρησαν τις διαδι-

Ôï äéêü ôïõ ÃïëãïèÜ âéþíåé ï Ê. ÐáðáäÜôçò, ï ïðïßïò êéíäõíåýåé íá ÷Üóåé ôï óðßôé ôïõ ãéá ÷ñÝïò ýøïõò 200 åõñþ.

ÄåêÜäåò ðïëßôåò âñÝèçêáí ÷èåò ìÝóá êáé Ýîù áðü ôá äéêáóôÞñéá ôïõ Ðýñãïõ, ðñïêåéìÝíïõ íá áðïôñÝøïõí ôïõò õðïøÞöéïõò ðëåéïäüôåò íá ðÜñïõí ôï óðßôé ôïõ Ê. ÐáðáäÜôç.

κασίες πλειστηριασμού.

ας βρήκε αρνητικό στοιχείο και έκανε αναγκαστική κατάσχεση της περιουσίας μου και του σπιτιού μου, για ένα λογαριασμό αξίας 630 ευρώ. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη τα τελευταία χρόνια και δεν είχα να δώσω δόσεις. Στη συνέχεια έδωσα δύο φορές από 200 ευρώ αλλά τα υπόλοιπα δε μπόρεσα να τα δώσω γιατί είμαι μπερδεμένος με την εφορία. Ο κλάδος μας έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά τα τελευταία χρόνια και με οδήγησαν σε αυτή

Αγανάκτηση Η είδηση του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας του, διαδόθηκε γρήγορα μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και δεκάδες ήταν εκείνοι οι οποίοι σχημάτισαν κλοιό "προστασίας" έξω από τα δικαστήρια με στόχο να αποτρέψουν τους επίδοξους πλειοδότες. Η προσπάθεια αυτή επετεύχθη, δίνοντας ουσιαστικά μικρή "ανάσα" στην οικογένεια του Κ. Παπαδάτη, ενώ σύμφωνα με

τον νόμο η διαδικασία θα επαναληφθεί εκ νέου εκτός και αν ο Κ. Παπαδάτης καταφέρει να συγκεντρώσει το οφειλόμενο χρηματικό ποσό συν τα χρήματα από τα δικαστικά έξοδα τα οποία έχουν προκύψει. "Εργάζομαι στον Πύργο και έχω συνεργείο για βαριά μηχανήματα. Εδώ και χρόνια δεν παρουσιάστηκε ποτέ πρόβλημα πάνω στη δουλειά μου και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τις δοσοληψίες μου με τον κόσμο. Η εταιρία τηλεφωνί-

την κατάσταση τώρα, να μου κατασχέσουν το σπίτι για 200 ευρώ. Εγώ ζήτησα περιθώριο χρόνου και μου είπαν ότι τελείωσαν τα περιθώρια. Τώρα βγάζουν σε πλειστηριασμό το σπίτι μου, για να δω πως αδειάζουν 38 χρόνια δουλειάς. Έχω δύο παιδιά, ο ένας είναι 25 χρονών έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο και είναι χωρίς δουλειά και ο άλλος πάει στο γυμνάσιο. Ο μικρός έκλαιγε το βράδυ. Μπορούσαν νομικά να γίνουν πολλά αλλά χρήματα δεν υπήρχαν και φτάσα-

με σε αυτό το σημείο". Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το δημόσιο οφείλει χρήματα στον Κ. Παπαδάτη, τα οποία ο ίδιος αγωνίζεται προκειμένου να εισπράξει. "Το δημόσιο μου χρωστά, γιατί συνεργάζομαι με διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και μου οφείλουν χρήματα από ανειλημμένες υποχρεώσεις που έχουν απέναντι μου και φτάνουν τις 12.000 ευρώ, χρήματα τα οποία αν είχα δε θα κινδύνευε το σπίτι μου". Α. Αγγελίδου


8

w w w . p r o t i n e w s . g r

Θέμα

/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Η "ΠΡΩΤΗ" είχε τονίσει εδώ και καιρό την επιτακτική ανάγκη εκτέλεσης έργων αντιπλημ

Ανοχύρωτος παραμένει ο Ε

πανέρχεται στο προσκήνιο το τεράστιο ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού Ηλείας καθώς πρόσφατα γίναμε μάρτυρες σοβαρών ζημιών και καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Βομβαρδισμένη πόλη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της θύμιζε πριν λίγες μέρες η πρωτεύουσα του νομού καθώς και άλλες περιοχές από την σφοδρή κακοκαιρία που σημειώθηκε. Η ισχυρή βροχόπτωση που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες, ιδιοκτησίες και ζωϊκό κεφάλαιο. Ειδικά στην πόλη του Πύργου το πρόβλημα επιδεινώθηκε αφού τα σκουπίδια ξεχείλισαν από τους κάδους και έπλεαν σε όλους τους δρόμους του Πύργου λόγω του γνωστού προβλήματος που είχε δημιουργηθεί με την εναπόθεσή τους. Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο και την σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε τον Πύργο τον προηγούμενο χρόνο και την ευρύτερη περιοχή προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες. Επίσης παρόμοια θεομηνία έπληξε τον προηγούμενο χρόνο και τον Δήμο Πηνειού με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να μετατραπούν σε απέραντες λί-

Του Θοδωρή Λάμπρου thlabros@hotmail.com μνες. Στους δε Δήμους Ανδρίτσαινας - Κρεστένων η κατάσταση είναι ακόμα πιο σοβαρή αφού υπάρχει βεβαρυμένο παρελθόν με τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τον ποταμό Αλφειό. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί ακραία καιρικά φαινόμενα στις περιοχές αυτές όπως αυτά του περασμένου Ιανουαρίου στους παραπάνω Δήμους όπου σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές σε παρόχθιες ιδιοκτησίες, καλλιέργειες, φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο και οδικό δίκτυο. Για ακόμη μια φορά -και δεν θα κουραστούμε να το φωνάζουμε μέσω της "ΠΡΩΤΗΣ" - η ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις τελευταίες θεομηνίες. Θα έρθει βέβαια κάποιος και θα κάνει τον Δικη-

Óå ðëùôÝò Ðïëéôåßåò ðñüêåéôáé íá ìåôáôñáðïýí ïé Çëåéáêïß äÞìïé áí äåí âñßóêïíôáé óå åôïéìüôçôá óå åíäå÷üìåíåò èåïìçíßåò. Ïé öùôïãñáößåò åßíáé áðü ôçí ôåëåõôáßá óöïäñÞ êáêïêáéñßá óôçí ðüëç ôïõ Ðýñãïõ êáé óå Üëëåò ðåñéï÷Ýò ôïõ íïìïý ðñéí ëßãåò ìÝñåò. Áò åõ÷çèïýìå íá ìçí åðáíáëçöèïýí îáíÜ ôÝôïéåò åéêüíåò.

γόρο του Διαβόλου λέγοντας ότι ακόμα και αν υπήρχε η απαραίτητη αντιπλημμυρική θωράκιση, οι θεομηνίες δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Θα μπορούσαν όμως να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές αν οι Δήμοι της Ηλείας είχαν προνοήσει εγκαίρως να θωρακιστούν με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Mεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει η Πολιτεία που δεν έχει ενισχύσει τους επτά "Καλλικρατικούς" Δήμους του νομού με τις απαραίτητες πιστώσεις προκειμένου οι τελευταίοι να προβούν στις απαραίτητες εργασίες θωράκισης των περιοχών τους. Αποτέλεσμα είναι οι

Δήμοι να αγκομαχούν και να προσπαθούν με νύχια και με

Η τελευταία σφοδρή κακοκαιρία νιο επανέφερε στο προσκή την ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ηλείας

δόντια να βρουν πόρους ώστε να ενισχύσουν με αντι-

πλημμυρικά έργα τις περιοχές ευθύνης τους.


Θέμα

/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΚΑΦΩΝ ΓΛΥΦΑΣ

μυρικής προστασίας

Nομός για Η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου ού νομ του η την αντιπλημμυρική θωράκισ ύευθ από τους αιρετούς μας "άρχοντες" σονεται στον μεγαλύτερο βαθμό για τις ε κάθ ται ούν καλ προ βαρές ζημιές που ικά καιρ αία χρόνο στο νομό από τα ακρ 10 φαινόμενα. Μια ιστορία που κρατάει προς ολόκληρα χρόνια. Χρειάζεται πίεση από ς ιτεία Πολ της τα αρμόδια όργανα αντιπλημμυρική μας ση άμε την για τους αιρετούς "άρχοντες" θωράκιση. με σκοπό να υλοποιΠιεστική διεκδίκηση προς την Πολιτεία ίας που θα θωρακίηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασ θεομηνίες και όχι απλά σουν τους Δήμους από ενδεχόμενες εις κατόπιν εορτής. Τα υπομνήματα και φιλολογικές συσκέψ ποιούν. Χτυπούν αιφακραία καιρικά φαινόμενα δεν προειδο μαστεί για να τα αντιμενιδιαστικά και αν δεν έχουμε προετοι τελέσματα. τωπίσουμε θα έχουμε δυσάρεστα απο

Ολοκληρωμένο σχέδιο διαφορετικά θα γίνουμε… Βενετία Επιτακτική κρίνεται πλέον η ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης των Ηλειακών Δήμων. Μην ξεχνάμε ότι κατά το παρελθόν ζήσαμε στην πρωτεύουσα του νομού αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Ηλείας θεομηνίες που προκάλεσαν καταστροφές σε οικίες, περιουσίες, επιχειρήσεις αλλά και στο μεγαλύτερο σε μέγεθος νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού. Μάλλον όμως οι Ηλειακοί Δήμοι δεν έμαθαν από τις μεγάλες καταστροφές και

δεν προνόησαν ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες εικόνες που επαναλήφθηκαν δυστυχώς στον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή πριν λίγες μέρες. Αν οι Ηλειακοί Δήμοι δεν βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες πλημμύρες και καταστροφές από τυχόν θεομηνίες που προκληθούν ξανά στην Ηλεία, τότε θα γίνουμε για ακόμη μια φορά μάρτυρες των σοβαρών ζημιών που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν στις περισσότερες περιοχές του νομού και θα μπει οριστικά ταφόπλακα για την όποια μελλοντική ανοικοδόμησή τους.

Εντάσσεται στο Νέο ΕΣΠΑ Αναμένεται η υπογραφή Χατζηδάκη Της Βάσως Κοκκινογένη bkokkinogeni@yahoo.gr

Σ

την τελική ευθεία βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες της "ΠΡΩΤΗΣ" η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου του Τουριστικού καταφυγίου σκαφών της Γλύφας, αφού απομένει μόνο η υπογραφή του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Ήδη έχουν εξασφαλιστεί οι υπογραφές της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων όπως του ΕΟΤ, που θα είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ που θα αλλάξει άρδην την εικόνα μιας αναπτυσσόμενης περιοχής, όπως η Γλύφα, η παραλία της οποίας απέκτησε για πρώτη φορά φέτος γαλάζια σημαία και το περασμένο καλοκαίρι αποτελούσε προορισμό για κατοίκους από όλη την Ηλεία και όχι μόνο, ενώ σίγουρα θα καταστήσει άκρως ανταγωνιστική την τουριστική ζώνη του Δήμου Πηνειού. Η μελέτη του έργου προβλέπει τη δημιουργία 102 θέσεων τουριστικών σκαφών και μεταξύ άλλων εργασιών θα γίνει προσχωμάτωση έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων στο λιμανάκι της Γλύφας. Το έργο είχε ψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βαρθολομιού το 2008 και η μελέτη ολοκληρώθηκε επί δημαρχίας Χρήστου Βρυώνη τον Νοέμβριο του 2010 σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας. Το ζήτημα είχε "παγώσει" επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο μετά από κινήσεις και παρεμβάσεις του βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντο-

χίΜπορεί το έργο αυτό να πέρασε από καικατά λια κύματα, να "πάγωσε" και ρούς να το ανέσυραν αιρετοί της αυτο ήρδιοίκησης χωρίς αποτέλεσμα, όμως εμπαρ λες λλη θε η ώρα και με τις κατά ηκρίθ του βάσεις η μελέτη κατασκευής κακε ώριμη για ένταξη. Το τουριστικό τεταφύγιο σκαφών της Γλύφας θα απο ιστιο των μό ορισ λεί τον δεύτερο προ ική Ελλάδα και σίΔυτ στη ό πλόων στο Ιόνιο και το μοναδικ της τουριστικής ζώνης γουρα θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του Δήμου Πηνειού. ενδεχόμενη κατασκευή Αν παράλληλα συνδυαστεί με την περιοχή ή αποχαραγκολφ σε "έκταση- φιλέτο" στην ίδια Θινών Βαρθολομιού, κτηριστεί η έκταση του δάσους των αναπτυχθεί εκεί ιδιωτιπου έχει ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, και σει" σε βάθος χρόνου κή πρωτοβουλία σίγουρα θα "απογειώ την περιοχή. γιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο έργο χαρακτηρίστηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες ως το πιο ώριμο για ένταξη στο ΕΣΠΑ της περιόδου 20142020. Το τουριστικό καταφύγιο της Γλύφας θα είναι το μοναδικό μετά από αυτό της Λευκάδας στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου και αναμένεται να μπει και στον οδηγό των ιστιοπλόων. Η κατασκευή του θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα συμβάλει στη γενικότερη τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας, αφού θα προσφέρει παροχές που δεν προβλέπονται κάπου αλλού στον Νομό.


10

w w w . p r o t i n e w s . g r

"Δίχτυ προστασίας για όλους, πριν είναι πολύ αργά…" Του Άγγελου Τσιγκρή Τα αδιέξοδα της καθημερινότητας των Ελλήνων αυξάνονται δραματικά, με το 68% των Ελλήνων να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, με σχεδόν 1,4 εκατομμύρια Έλληνες να μην έχουν δουλεία, με έξι στους δέκα νέους να είναι άνεργοι, με 250.000 νέους επιστήμονες να έχουν ήδη φύγει στο εξωτερικό, με τρία εκατομμύρια Έλληνες να ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, με ένα (1) στα πέντε (5) παιδιά να στερείται ακόμη και βασικών ειδών διατροφής και με τους άστεγους να ξεπερνούν τις 20.000. Η χώρα βιώνει μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση με δραματικές επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό, που αρχίζει να παρουσιάζει σοβαρά σημάδια διάβρωσης. Μια από τις επιπτώσεις της κοινωνικής παθογένειας είναι η δραματική αύξηση της εγκληματικότητας και των κρουσμάτων βίας. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια διαρκή αύξηση των δεικτών της εγκληματικότητας, που μας κατατάσει στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξησή της, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Η ανασφάλεια των Ελλήνων έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες. Οι πολίτες αισθάνονται απροστάτευτοι. Η χώρα μας βρίσκεται στο έλαιος ληστρικών επιθέσεων αδίσταχτων συμμοριών. Οι διαρρήξεις και οι ληστείες έγιναν καθημερινότητα ακόμη και στα χωριά. Η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών τελεί υπό διακινδύνευση. Η παραπάνω εικόνα οδηγεί πολλούς Έλληνες στη δημιουργία ομάδων αυτοπροστασίας. Η αυτοδικία αρχίζει να υποκαθιστά τη δημόσια τάξη και το κράτος, αφού χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτό. Η κάθε κοινωνική οργάνωση έχει τα επίπεδα της βίας και της εγκληματικότητας που της αναλογούν. Οι δείκτες διακύμανσης της βίας και της εγκληματικότητας που παρουσιάζει μια κοινωνία, αποτελούν τον πλέον αξιόπιστο δείκτη μέτρησης των φαινομένων παθογένειας που ενδημούν σε αυτή. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά η πρωτοφανής αύξηση των φαινομένων αυτών πρέπει μεταξύ των άλλων- να μειωθεί η ανεργία, να ανέβει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, να αναβαθμισθεί το κοινωνικό κράτος, να δοθούν ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους και να διασφαλισθούν τα μέσα για την επίτευξή τους, να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι της νέας γενιάς, να μειωθεί το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών, να ενσωματωθούν οι κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες του πληθυσμού. Με άλλα λόγια, πρέπει να οικοδομηθεί μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης, με ίσες ευκαιρίες για όλους και η Πολιτεία οφείλει να κάνει το χρέος της και να επωμιστεί την ευθύνη που της αναλογεί, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για αυτούς που έχουν ανάγκη..."._

Συνεργασίες

/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

ΘΥΜΗΣΕΣ - ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Σαν παλιό σινεμά Γράφει ο Αγησίλαος Γεωργούλιας Συνταξιούχος Δάσκαλος Πριν καιρό, είχαμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε αφιέρωμα στη λάτρα της νοικοκυράς του χωριού μας (το βασικό επάγγελμα των γυναικών, που συμπλήρωνε όλες τις υπόλοιπες εργασίες της καθημερινότητας), την εποχή που δεν υπήρχε εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης και το νερό το μετέφεραν από την κοντινότερη βρύση, πότε φορτώνοντας τα βαρέλια στα ζώα, πότε με το κάρο και πότε σηκώνοντας τα γκιούμια με τα χέρια. Λίγοι ήταν αυτοί που είχαν στην αυλή τους πηγάδι. Καθόλου εύκολη υπόθεση με εκείνες τις συνθήκες, όπως και όλες οι εργασίες. Αξίζει τον κόπο τα παιδιά μας να μάθουν τις έγνοιες των γιαγιάδων τους και εμείς να τις θυμηθούμε. Σαν αφιέρωμα… Σαν παλιό σινεμά… ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ Η εβδομάδα της νοικοκυράς ξεκινούσε με το πλύσιμο των ρούχων (συνήθιζαν να προγραμματίζουν όλες τις δουλειές τους. Κάθε μέρα της ήταν αφιερωμένη και σε μια δουλειά: το ζύμωμα, το σιδέρωμα, την καθαριότητα κ.α.). Κι αυτό γιατί καθώς το Σάββατο όλη η οικογένεια καθαριζόταν, λουζόταν, άλλαζε και ρούχα, σεντόνια, προσόψια κλπ. Και επίσης, η Κυριακή ήταν μέρα ξεκούρασης και λατρευτική, εξυπηρετούσε στη μεταφορά νερού, για όσους δεν είχαν πηγάδια δικά τους. Ετσι πρωί πρωί τη Δευτέρα, στο μαγειρειό ή στο χαγιάτι ή και έξω, το καζάνι (χαρανί), ήταν πάνω στην πυρουστιά γεμάτο νερό και στάχτη καθαρή στάχτη από το φούρνο και κοσκινισμένη η φωτιά άναβε ζωηρή και το τύλιγε με τις φλόγες της. Αφού το νερό κόντευε να

βράσει, η στάχτη είχε κατακαθίσει, το νερό ήταν πεντακάθαρο και έτοιμο. Με το κακαβούλι έπαιρναν βραστό νερό κι έριχναν στην ξύλινη σκάφη, την κουπάνα. Ανασκουμπωμένα τα μανίκια, φορούσαν και μια ποδιά υφαντή μάλλινη για να μην περνάει εύκολα το νερό στο σώμα. Ξεκινούσαν να σαπουνίζουν καλά τα ασπρόρουχα και τα έβαζαν στην άκρη να μουλιάσουν. Δεν υπήρχαν τότε απορρυπαντικά και το σαπούνι το έφτιαχναν βράζοντας 4 οκάδες νερό με 1 οκά σπίρτο (καυστική σόδα ή ποτάσα), έριχναν 4 οκάδες παλιά λίπη που περίσσευαν, χοιρινά κυρίως, λίγδες, ντάρες, μούργες κι όχι βρώσιμα. Ανακάτευαν συνέχεια, προσεκτικά να μην κόψει, με ξύλινη κουτάλα και το διάλυμα αυτό με το βρασμό έπηζε, το κατέβαζαν από τη φωτιά και το έριχναν σε αυτοσχέδια ξύλινα μακρόστενα καλούπια να στερεοποιηθεί, προσέχοντας μην πέσει το νερό που θα περίσσευε στον πάτο του καζανιού. Κατόπιν το έκοβαν σε ορθογώνιες πλάκες και ήταν έτοιμο για κάθε χρήση.Μετά τα ασπρόρουχα, στην κουπάνα έπλεναν με τον ίδιο τρόπο τα χρωματιστά, μετά τα μάλλινα καθώς το νερό γινόταν χλιαρό. Αυτά απορροφούσαν κι όλο το νερό. Με την ίδια διαδικασία τα έπλεναν δεύτερο χέρι, στο οποίο έτριβαν δυνατά κι επίμονα μέχρι να λάμψουν από καθαριότητα. Κάποιες φορές έπρεπε τα ασπρόρουχα να βράσουν για να λευκάνουν καλά. Είχε κυκλοφορήσει το γνωστό μας λουλάκι κι αυτό τα λεύκανε καλύτερα. Στο ξέβγαλμα πολλές νοικοκυρές πήγαιναν τη μπουγάδα στη βρύση, επειδή απαιτούσε πολύ νερό. Ξέβγαζαν τα

ρούχα να "κριστούν" και μάθαιναν και τα χωρατά… Κανένα προξενειό, καμιά αρραβώνα,, γεννητούρια… Οι νέες, οι λυγερές, μπορεί να αντάμωναν και κανένα καλό παιδί, να τις γλυκοκοιτάζει, ν' ακούσει το τραγούδι τους, να δει τη νοικοκυροσύνη τους και να κάνουν τα όνειρά τους.Μερικά ασπρόρουχα, κεντήματα, μαξιλάρια και πουκάμισα, ήθελαν και το κολλάρισμά τους. Αλεύρι και νερό, να διαλυθεί το αλεύρι καλά και μετά αφού καθίσει, το νερό κολλάριζε τα ρούχα.Τα μεγάλα ρούχα, τα στρωσίδια, τις βελέντζες, τα φόρτωναν στο γαϊδούρι ή στο κάρο και με τον κόπανο στο χέρι κατηφόριζαν στην ακροποταμιά. Εκεί στην άκρη του ποταμού, με τον κόπανο… του έδιναν να καταλάβει, γιατί το καλό καθάρισμα θέλει κόπανο. Ο κόπανος που χρησιμοποιούσαν ήταν ένα ξύλο μήκους 70 εκ. περίπου, το μισό ήταν φαρδύ για να κτυπά τα ρούχα και το υπόλοιπο κατέληγε πιο λεπτό και κυκλικό για να πιάνεται με το χέρι. Πρώτα τα αφήναν να μουλιάσουν μέσα στο νερό, μετά τραβώντας τη μια άκρη τα κοπάνιζαν σε επίπεδο μέρος με τον κόπανο και διπλώνοντάς τα λίγο λίγο συνέχιζαν να τα κτυπούν, ώστε να κοπανίσουν όλο το ρούχο για να φύγουν οι βρωμιές. Στο τέλος τα ξέπλεναν με άφθονο νερό. Φυσικά πρέπει να αναφέρουμε και το σιδέρωμα των ρούχων. Το σίδερο για το σιδέρωμα είχε το σχήμα που έχουν και τα σημερινά, ήταν όμως σιδερένιο, βαρύ, με ξύλινο χερούλι για να μην καίει το χέρι. Για το ζέσταμά του χρησιμοποιούσαν αναμμένα κάρβουνα. Το πάνω μέρος του σίδερου μαζί με το χερούλι του άνοιγε και

το εσωτερικό του ήταν κούφιο με πλαϊνά ανοίγματα για να αερίζονται τα κάρβουνα. Το ζέσταιναν καλά κι έριχναν μερικά κάρβουνα από το τζάκι για να διατηρείται καυτό και ήταν έτοιμο να σιδερώσει τα πλυμένα ρούχα. Κάθε τόσο που η κάψα έπεφτε, έβγαιναν έξω, σήκωναν το χερούλι, φυσούσαν και αέριζαν τα κάρβουνα για να αναζωπυρωθούν και για να απομακρυνθεί η στάχτη. Μετά συνέχιζαν το σιδέρωμα με προσοχή μην πέσει στάχτη από τις πλαϊνές τρύπες και λερώσει τα ρούχα. ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΚΕΥΩΝ Μεγάλες, πολύ μεγάλες οι παλιές οικογένειες. Σκληρές πολύ και οι δουλειές, έπρεπε να έχουν δυνάμεις. Η νοικοκυρά πάσχιζε να ταΐσει την οικογένεια. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ έστρωνε τραπέζι. Μετά το φαγητό όμως ούτε απορρυπαντικά είχε που να κόβουν τα λίπη, που γυαλίζουν τα ποτήρια και τις κατσαρόλες, που προστατεύουν τα χέρια… κι ούτε σφουγγάρια με σύρμα για να τρίβουν τα καμένα λίπη. Καυτό νερό για να λιώνουν τα λίπη, στάχτη να τα κόβει και άμμος να τρίβει τα μπακιρένια τα αγγειά για να γυαλίσουν. Οσο για βέτεξσφουγγάρι, κανένα κομμάτι από μάλλινη φανέλα που είχε λιώσει και ήταν για πέταμα. Και τα ποτήρια έλαμπαν και τα μπακίρια. Κι όταν από το τρίψιμο και την πολλή χρήση ξεγάνωναν, περίμεναν τον γανωματή να έρθει να τα γανώσει. Απίθανες τεχνικές και παρ΄ όλες τις δυσκολίες τα σπίτια έλαμπαν από καθαριότητα.


Συνέντευξη

/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Εξετάζεται σχέδιο για τη σύνδεση της Αρχ. Ολυμπίας με τον ΟΗΕ

“Ο ΟΗΕ ρίχνει βάρος στην ανεργία στην Ελλάδα” Αποκλειστική συνέντευξη στην "ΠΡΩΤΗ" του υπεύθυνου του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες κ. Δημήτρη Φατούρου

Ï õðåýèõíïò ôïõ Ðåñéöåñåéáêïý ÊÝíôñïõ Ðëçñïöüñçóçò ôïõ ÏÇÅ óôéò ÂñõîÝëëåò, ìéëÜ óôïí äçìïóéïãñÜöï ôçò "ÐÑÙÔÇÓ" Êþóôá Áíôùíüðïõëï.

T

o πολύ σημαντικό έργο του ΟΗΕ βρέθηκε στο επίκεντρο των ενημε-

που καταβάλλει ο Οργανισμός για την παγκόσμια ειρήνη.Αναφορικά με τις

ρωτικών ομιλιών στα Λύκεια Λάλα και Πελοπίου, από τον υπεύθυνο

εξελίξεις στην Ελλάδα και τον ανθρωπιστικό ρόλο που διαδραματίζει ο Ο-

για την Ελλάδα του Γραφείου του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφό-

ΗΕ, ο υπεύθυνος του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης τόνισε ότι ο

ρησης του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες, κ. Δημήτρη Φατούρο.Με αποκλειστική συ-

Οργανισμός παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις όσον αφορά στην ανεργία, τη

νέντευξή του στην "ΠΡΩΤΗ" ο κ. Φατούρος αναφέρθηκε στη σπουδαιότη-

μετανάστευση καθώς και τα ανθρώπινα δικαιώματα.Ακόμη, δήλωσε πως ε-

τα αυτών των εκδηλώσεων, που γίνονται με αφορμή τον σημερινό (24 Ο-

ξετάζονται ιδέες για τη σύνδεση της Αρχ. Ολυμπίας με τον ΟΗΕ, στο πλαί-

κτωβρίου) εορτασμό του ΟΗΕ και συγχρόνως μίλησε για τις προσπάθειες

Στον Κώστα Αντωνόπουλο

σιο του Ολυμπιακού Κινήματος…

Η συνέντευξη ΕΡ: Κύριε Φατούρο, ο ΟΗΕ ανταποκρίνεται σήμερα στους σκοπούς της ιδρύσεώς του; ΑΠ: "Στα 68 του χρόνια ο ΟΗΕ δεν ασχολείται μόνο με θέματα ειρήνης και ασφάλειας με την ανάπτυξη 136.000 κιονόκρανων σ' όλο τον κόσμο, αλλά το εύρος των δραστηριοτήτων του έχει επεκταθεί στην ανάπτυξη, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο διεθνές δίκαιο. Ο ΟΗΕ δε μπορεί να ανταποκριθεί 100% για τον σκοπό που ιδρύθηκε διότι τότε θα είχαμε μια διεθνή ειρήνη! Με τη Συρία έχει ρόλο διαμεσολαβητή και ο ανθρωπιστικός ρόλος του για τους 2 εκατ. πρόσφυγες είναι πολύ σημαντικός. Αλλά και μέσα στην ίδια τη Συρία παρέχονται τρόφιμα. Συγχρόνως υπάρχουν και άλλες χώρες όπως το Αφγανιστάν, η Υποσαχάρια Αφρική κ.α. που έχουμε έκλειψη επιδημιών και μείωση της παιδικής θνησιμότητας." ΕΡ: Τι σημαίνει για τους μαθητές η ενημέρωση που κάνετε στα σχολεία γύρω από τον ΟΗΕ; ΑΠ: "Το ενημερωτικό πρόγραμμα, που υλο-

Ï äÞìáñ÷ïò Áñ÷. Ïëõìðßáò ê. Èýìéïò ÊïôæéÜò, ðáñïõóßá ôïõ ðñïÝäñïõ ôïõ Ä.Ó. ê. Èåüä. Ðáðáçëéïý êáé Üëëùí óôåëå÷þí ôçò Ä.Á. ðñïóöÝñåé óôïí ê. Öáôïýñï ôéìÞò Ýíåêåí, ôï âéâëßï "Ïëõìðßá" ôçò ê. Î. ÁñáðïãéÜííç.

ποιούν στα σχολεία στελέχη του ΟΗΕ, δεν είναι προπαγανδιστικό ώστε να γίνει κατανοητό από τα παιδιά. Τα Ηνωμένα Έθνη ανήκουν σε όλους τους πολίτες του κόσμου και άλλωστε στη διακήρυξή του αναφέρεται ρητά το "εμείς οι λαοί". Δίνουμε στα παιδιά και κυρίως στους μαθητές του λυκείου, που μπορούν να αντιληφθούν , έμφαση σ' αυτά που τους αφορούν και κυρίως αυτά που δεν τους αφορούν! Σημαντική είναι η προσπάθεια του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, ενώ υπάρχουν και διεθνείς συμβάσεις όπως με τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών για τα κινητά τηλέφωνα. Αυτό που προσπαθώ να κάνω στην Ελλάδα,

στην περιφέρεια και σε μικρές πόλεις είναι να δίνω τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν για τα Η.Ε." ΕΡ: Φέτος για τον εορτασμό της Ημέρας του ΟΗΕ επιλέξατε την Αρχ. Ολυμπία. Υπάρχει κάποιος συμβολισμός σε αυτό; ΑΠ: "Πράγματι ένας επιπλέον λόγος που επιλέξαμε την Αρχ. Ολυμπία σε συνεργασία με τον δήμαρχο κ. Ευθύμιο Κοτζιά και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρο Παπαηλιού, είναι ότι συνδέεται με κάποιες οικουμενικές αξίες, αφού η περιοχή αποτελούσε τη συνάντηση προκρίτων αθλητών και σημαντικών ανθρώπων. Τα Ηνωμένα Έθνη μοιάζουν με αυτό διότι διαπνέονται από το Ολυμπιακό πνεύμα και δίνουν μεγάλη έμφαση στον αθλητισμό."

ΕΡ: Όπως και εσείς γνωρίζετε καλά, η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει μια μεγάλη οικονομική αλλά και κοινωνική κρίση. Με ποιον τρόπο ο ΟΗΕ είναι αρωγός της χώρας μας σε αυτή την κρίση; ΑΠ: "Ο ΟΗΕ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ειδικότερα για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη φτώχεια, τους μετανάστες , τους πρόσφυγες αλλά και το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας. Για τη μετανάστευση κάθε χώρα έχει το δικαίωμα για το ποιους πρέπει να δεχτεί, ενώ οι μετανάστες έχουν με τη σειρά τους τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα. Για τους πρόσφυγες υπάρχει η Ύπατη Αρμοστία που κάνει εξαιρετική δουλειά για την προστασία τους. Όσον αφορά στο μείζον θέμα της ανεργίας, η νεανική είναι η πιο μεγάλη και απασχολεί το γραφείο εργασίας του ΟΗΕ, το οποίο προσπαθεί να βρει πρακτικές λύσεις." ΕΡ: Από την επαφή σας με την περιοχή και τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, μπορούμε να περιμένουμε κάποιες εξελίξεις στο μέλλον; ΑΠ: "Συζητούνται ιδέες για το πώς μπορεί να συνδεθεί η πόλη της Αρχ. Ολυμπίας με τα Η.Ε. στο πλαίσιο του Ολυμπιακού Κινήματος, αλλά αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες…"


12

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Βασικός ομιλητής ο δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος της σύμπραξης Δήμων Γ. Λυμπέρης

Σε ημερίδα στην Αθήνα οι ΡΟΜΑ της Αμαλιάδας Μ

ε την ιδιότητα του προέδρου της Πανελλήνιας Σύμπραξης Δήμων για την Ένταξη των ΡΟΜΑ, θα μιλήσει σε ημερίδα στην Αθήνα, που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης. Στην ημερίδα θα αναλυθούν οι στόχοι του προγράμματος ROMED 2 το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας του έργου των διαπολιτισμικών μεσολαβητών που εργάζονται σε κοινότητες των Ρομά, με σκοπό την υποστήριξη της καλύτερης επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των Ρομά και των Δημοσίων Οργανισμών, καθώς και την προώθηση και διασφάλιση του επαγγέλματος του

διαμεσολαβητή. Επιδίωξη του προγράμματος είναι η ενίσχυση και βελτίωση της ισότιμης πρόσβασης των Ρομά στις δημόσιες υπηρεσίες. Η ενίσχυση και βελτίωση του διαλόγου και η οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δημοσίων φορέων και της κοινότητας των Ρομά. Η ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής και η ορατή ενδυνάμωση των κοινοτήτων Ρομά. Η τόνωση του ενδιαφέροντος για την αυξανόμενη ανταπόκριση των δημοσίων οργανισμών απέναντι στις κοινότητες των Ρομά. Θα συμμετέχουν Δήμοι και περιφέρειες σε 8 χώρες (2 έως 5 θέσεις ανά χώρα, ο αριθμός ποικίλλει ανάλογα με το διαθέσιμο ανθρώπινο και οικονομικό

δυναμικό για την υλοποίηση), και η εφαρμογή θα πρέπει να γίνει με τη μορφή διαχείρισης ενός κύκλου συμμετοχικής συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο. Η επιλογή των θέσεων θα γίνει ύστερα από σχετική διαβούλευση και σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια: Δήμοι οι οποίοι συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα ROMED και ενδεχομένως στη Συμμαχία Πόλεων και Περιφερειών για την ένταξη των Ρομά (Alliance of Cities and Regions for Roma Inclusion), ή συμμετέχουν σε άλλα δίκτυα τοπικών παραγόντων για την ένταξη των Ρομά. Η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή των διαμεσολαβητών που εργάζονται στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ìå ôçí éäéüôçôá ôïõ ðñïÝäñïõ ôçò ÐáíåëëÞíéáò Óýìðñáîç ÄÞìùí ãéá ôçí ¸íôáîç ôùí ÑÏÌÁ, èá ìéëÞóåé óå çìåñßäá óôçí ÁèÞíá, ï ÃéÜííçò ËõìðÝñçò.

Υπεύθυνα πρόσωπα με ενεργό συμμετοχή που έχουν τη δυνατότητα να δεσμευτούν στη "δοκιμή" της εφαρμογής της συμμετοχικής διαχείρισης του κύκλου εργασιών (Εθνικά Σημεία Επαφής, Δήμαρχοι, άνθρωποι-θέσεις "κλειδιά" σε τοπικά όργανα, εκπρόσωποι της κοινότητας των Ρομά). Πολιτική κατάσταση/πλαίσιο,

το οποίο επιτρέπει μια συγκεκριμένη συμμετοχή και δέσμευση από την πλευρά των τοπικών αρχών (π.χ. τοπικές εκλογές, τοπικό σχεδιασμό και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, το ιστορικό του Δήμου για την ένταξη των Ρομά και τη χρήση των πόρων, καθώς και την διαχείριση κοινοτικών πόρων.

Πεζοπορικός Όμιλος Αμαλιάδας

Πεζοπορία την Κυριακή Αμαλιάδα-Άγιος Νικόλαος Ως το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Αμαλιάδας, θα έχουν την ευκαιρία να πεζοπορήσουν τα μέλη και οι φίλοι του Πεζοπορικού Ομίλου Αμαλιάδας. Πρόκειται για την 750η πεζοπορία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου. Τόπος συγκέντρωσης : ΕΛΤΑ Ώρα συγκέντρωσης: 3.15 μ.μ. Ώρα εκκίνησης: 3.30 μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6975512901

Στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου

“Επιμορφωτική συνάντηση Θεολόγων” Στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου διεξήχθη σήμερα επιμορφωτική συνάντηση των Θεολόγων καθηγητών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, μετά από πρόσκληση του σχολικού Συμβούλου κ. Ευτυχίου Καλογεράκη. Θέμα της συνάντησης ή-

ταν: "Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά των θεμάτων των εξετάσεων. Παρατηρήσεις και επισημάνσεις". Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και επιλύθηκαν από κ. Σύμβουλο απορίες και ερωτήματα.


/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Επικαιρότητα

“Γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση του ναού” Τι απαντά ο εφημέριος της περιοχής Π. Γεώργιος Αθανασόπουλος στις δηλώσεις του Συλλόγου Γουμεριωτών Ηλείας για το θέμα της Μονής Ασκητή

Τ

Åíôüò ôùí çìåñþí èá åãêáôáóôáèåß óôç ÌïíÞ ÁóêçôÞ ìç÷Üíçìá ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ ìå óêïðü íá ðñïâåß óôéò áðáñáßôçôåò åñãáóßåò óôï åóùôåñéêü ôïõ íáïý.

χες. Όπως σημείωσε "ειπώθηκαν κάποια πράγματα από τον πρόεδρο του συλλόγου Γουμεριωτών Ηλείας αναφορικά με την Βυζαντινή Εφορεία Αρχαιοτήτων για το θέμα του Ασκητή που δεν έχουν βάση. Ο κ. Παναγιώτης Αχιλλεόπουλος και ο κάθε Αχιλλεόπουλος δεν ξέρουν πως έχει η κατάσταση και το όλο θέμα με τη μονή του Ασκητή. Προσπάθησε απλά να βγάλει κάποια απωθημένα του όπως φαίνεται από τις δηλώσεις που έκανε". Σε ερώτηση της "ΠΡΩΤΗΣ" για τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στο εσωτερικό του ναού από τα έντονα καιρικά φαινόμενα το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο

πατήρ Γεώργιος ανέφερε ότι" προσπαθούμε να βρούμε λύση με τα μηχανήματα του Δήμου με σκοπό να καθαρίσουμε τον χώρο. Δε μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση να μιλάμε με τόσο απαξιωτικό τρόπο για την αρχαιολογική υπηρεσία που από την πρώτη στιγμή μας βοήθησε για να αναδείξουμε τον ναό. Ήταν στο πλευρό μας, προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο, η κατάσταση είναι δύσκολη από οικονομικής πλευράς και κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Αυτή την στιγμή κάνουμε επαφές ώστε να έρθει σύντομα μηχάνημα από τον Δήμο Πύργου για να καθαρίσει το εσωτερικό του ναού από τα

νερά. Δεν έχουμε αφήσει ούτε λεπτό το θέμα. Γίνονται προσπάθειες απ' όλες τις πλευρές, ό,τι μπορεί ο καθένας από την πλευρά του για την αποκατάσταση του ναού. Εμείς σαν εκκλησία, η Μητρόπολη από την πλευρά της, ο Δήμος με τα μηχανήματά του με σκοπό να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιες εμπλοκές που πιστεύω πως θα ξεπεραστούν σύντομα. Δεν μπορεί μέσα σε δυο μέρες να γίνουν όλα. Είμαι αισιόδοξος ότι εντός των ημερών θα υπάρξει αίσιο τέλος με το θέμα που δημιουργήθηκε στον ναό". Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

13

Απαράδεκτη μίσθωση του Γηροκομείου Βάρδας Με αφορμή ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας στις 23 Οκτωβρίου 2013 σχετικά με τις θέσεις συγκεκριμένου επιχειρηματία που έχει μισθώσει το ιστορικό ακίνητο που είχε κοινωνικό προσανατολισμό για να το μετατρέψει με όλους τους άλλους συνυπεύθυνους σε οίκο εμπορίου, οφείλω και έχω υποχρέωση να παρέμβω. Άκου φίλε, Εμείς εδώ στη Βουπρασία αυτοδιοικητικοί θεσμοί, φορείς και πολίτες από τότε που γεννηθήκαμε ζούμε και αναπνέουμε σε αυτόν τον τόπο. Πολλοί στο παρελθόν και αρκετοί σήμερα πάλεψαν και παλεύουν καθημερινά γι ατη βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας μας. Κατακτήθηκαν πολλά πράγματα -Υπηρεσίες -Κέντρο Υγείας -Τράπεζες -Γυμναστήρια

"Äå ìðïñïýìå óå êáìßá ðåñßðôùóç íá ìéëÜìå ìå ôüóï áðáîéùôéêü ôñüðï ãéá ôçí áñ÷áéïëïãéêÞ õðçñåóßá, ðïõ áðü ôçí ðñþôç óôéãìÞ ìáò âïÞèçóå ãéá íá áíáäåßîïõìå ôïí íáü", áíÝöåñå ï åöçìÝñéïò ôçò ðåñéï÷Þò ÐáôÞñ Ãåþñãéïò Áèáíáóüðïõëïò.

η δική του απάντηση, αναφορικά με την επιστολή που απέστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο σύλλογος Γουμεριωτών Ηλείας "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ", όπου έκανε εκτενή αναφορά στη Μονή Ασκητή και στον κίνδυνο ολικής καταστροφής του ναού από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στο εσωτερικό του, έκανε ο εφημέριος της περιοχής Π. Γεώργιος Αθανασόπουλος. Ο πατήρ Γεώργιος μιλώντας στην "ΠΡΩΤΗ" για το θέμα ανέφερε πως οι δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου Π. Αχιλλεόπουλου για τη μεγάλη, όπως τόνισε, ευθύνη της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ως προς την προστασία του ναού είναι άστο-

w w w . p r o t i n e w s . g r

-Πλατείες - Δρόμοι -Έργα Υποδομής, Σχολεία κλπ.

Αρκετά από αυτά τα σάρωσε η λαίλαπα του Καλλικράτη. Με νύχια και με δόντια υπερασπιζόμαστε ότι μας έχει απομείνει, την αξιοπρέπειά μας και το αγωνιστικό παρελθόν μας. Πέρα από τα άλλα λοιπόν βγαίνουμε να σώσουμε την ιστορικότητα, τον προσανατολισμό και την κοινωνική λειτουργία του κτιρίου. Σαν επιχειρηματίας θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου όπως εσύ την αντιλαμβάνεσαι και καλά κάνεις. Η θεσμική μου ιδιότητα δε μου επιτρέπει να αισθάνομαι βολικός που αντιπαρατίθεμαι μαζί σας, δε σας γνωρίζω, δε με γνωρίζετε. Εμείς απευθυνόμαστε στους θεσμούς να ακυρώσουν τη σύμβαση μίσθωσης, όχι σε σας. Αφού όμως συμμετέχετε στην ιερά μπίζνα και εσείς, ε, τότε κάντε το και εσείς. Αφήστε λοιπόν τα οικονομικά στοιχεία για το Γηροκομείο αλήθεια ποιος σας τα έδωσε με τόση ακρίβεια;- να τα δουν οι αρμόδιοι φορείς κι εκείνοι να αποφασίσουν για ότι καλύτερο πρέπει για την κοινωνία της Βουπρασίας. Αν και εσείς λοιπόν πιστεύετε στη λειτουργία των θεσμών, στο δίκαιο μιας κοινωνίας και στο σεβασμό των αγώνων της καλό θα ήταν να σταματήσετε τα ψευτοδιλήμματα -βάλτε τόσα, αφαιρέστε τόσα, μείον τόσα- αυτά σε αυτούς που έχετε συνεργασθεί για την ιερά μπίζνα. Για αυτό ακυρώστε έστω και μονομερώς όπως λέτε τη σύμβαση χωρίς εκβιαστικά προαπαιτούμενα, είναι το καλύτερο που έχετε να κάνετε. Ο σεβασμός στους κατοίκους και στη δίκαιη διαμαρτυρία τους είναι πιο πάνω από όποιο ατομικό ή επιχειρησιακό συμφέρον και αν σας διάβασε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Αρβανίτης προκύπτει το ερώτημα πως αντιλαμβάνεται ως θεσμός του μεγάλου αυτού Δήμου αυτόν τον ωμό οικονομικό εκβιασμό μιας ολόκληρης κοινωνίας; Απάντηση τώρα γιατί η ντροπή και το αίσχος πλανάται πάνω από όλους. Για την παράταξη Ενότητα Πάνος Δημητρόπουλος


14

Aγροτικά

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Για την εισφορά του ΕΛΓΑ

Φορολόγηση ακινήτων και αγροτεμαχίων

Πάνω από 55.000 παραγωγοί στις Εφορίες

1,5 έως 2,25 ευρώ ανά στρέμμα Δ

Μπιλιετάκια από την Εφορία δρομολογούνται για πάνω από 55.000 παραγωγούς, διότι δεν πλήρωσαν την εισφορά στον ΕΛΓΑ το 2011. Σύμφωνα με πηγές του οργανισμού το συνολικό ύψος της οφειλής αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όσοι δεν πλήρωσαν την εισφορά του 2011, ακόμη κι αν έχουν πληρώσει την εισφορά του 2012 ή του 2013, δεν θα μπορούν να αποζημιωθούν για τις καλλιέργειες ή για το ζωικό τους κεφάλαιο. Το αξιοπερίεργο είναι ότι το 47%-48% των αγροτών που χρωστούν την εισφορά στον ΕΛΓΑ χρωστούν ποσά περίπου 100 ευρώ. Πηγές από τον ΕΛΓΑ πιθανολογούν ότι δεν πληρώθηκαν τέτοια ποσά, που τώρα μεταφέρονται στην Εφορία, ενδεχομένως λόγω έλλειψης ενημέρωσης.Πληροφορίες του agrocapital.gr αναφέρουν ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν αποζημιώσεις σε άλλους 380 παραγωγούς σε όλη τη χώρα, για καταστροφές στο φυτικό ή το ζωικό κεφάλαιο.

όθηκε για διαβούλευση και στη συνέχεια θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή, ο ενιαίος φόρος ακινήτων (ΕΝΦΑ) που θα ισχύσει από 1/1/2014, σε αντικατάσταση του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων και του ΦΑΠ. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, "το 90% των αγροτεμαχίων βρίσκεται μέσα στις 3 πρώτες ζώνες όπου η τιμή διαμορφώνεται στα 1,5 έως 2,25 ευρώ ανά στρέμμα". Και προσθέτει ότι "αυτό δεν συνιστά υπερφορολόγηση των αγροτών, καθώς καλούνται να καταβάλλουν έναν ελάχιστο φόρο για να μπορέσει να μειωθεί η επιβάρυνση στα αστικά ακίνητα. Οι αγρότες δεν είναι μια ο-

μάδα περιθωριοποιημένων που χρήζουν ιδιαίτερης προστατευτικής μεταχείρισης. Είναι ένας από τους πιο χρήσιμους και περήφανους κλάδους. Είναι ένα από τα πιο ζωντανά κύττα-

ρα της Ελλάδας και οφείλουν όπως όλα τα υπόλοιπα κύτταρα να συνεισφέρουν στην επιβίωση και την εύρυθμη λειτουργία της χώρας μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Κατανοώντας

όμως τη δύσκολη περίοδο που διανύει ο αγροτικός κλάδος η Κυβέρνηση αποφάσισε την ελάχιστη φορολογία των αγροτεμαχίων για πρώτη φορά ενώ εξαιρούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση επιλέγονται και έκτακτες λύσεις. Ο αγροτικός κόσμος καλείται μέσα σε μια χειμαζόμενη κατάσταση να συνεισφέρει το ελάχιστο ώστε όλοι μαζί να βγούμε από την κρίση μια ώρα αρχύτερα. Αντίθετα, απαλλάσσονται από τον φόρο ή πληρώνουν με μεγάλη έκπτωση οι οικονομικά ασθενέστερες τάξεις.


Κυνήγι

/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

Ζητούν οι εκπρόσωποι των κυνηγών μετά τη νέα τραγωδία στο κυνήγι αγριόχοιρου

“Αυστηρές ποινές σε όσους δε φορούν πορτοκαλί γιλέκο” Τ

ην επιβολή πιο αυστηρών ποινών σε όσους δε φορούν γιλέκο κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, ζητούν οι εκπρόσωποι των κυνηγετικών οργανώσεων με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό όπου κυνηγός σκότωσε τον αδερφό του σε κυνήγι αγριόχοιρου! Συγχρόνως εκ μέρους των αρμόδιων φορέων επισημαίνεται πως οι κυνηγοί θα πρέπει να έχουν άδειες θήρας, που προβλέπουν αποζημιώσεις στις περιπτώσεις ατυχημάτων, ενώ συγχρόνως εφιστάται η προσοχή σε όσους δεν έχουν εμπειρία στο δύσκολο όσο και αντίξοο κυνήγι του αγριόχοιρου. Με αφορμή και το τελευταίο θανατηφόρο περιστατικό, 4ο στη σειρά για φέτος, όπου σε κυνήγι αγριόχοιρου έχασε τη ζωή του κυνηγός και μάλιστα από τα χέρια του αδερφού του (στη Ναύπακτο), ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε χαρακτηριστι-

Ï ðñþçí ðñüåäñïò ôïõ Êõíçãåôéêïý Óõëëüãïõ Ðýñãïõ êáé Ðåñéöåñåéáêüò Óýìâïõëïò ê. Íßêïò ÃáñïõöáëëÞò.

Ï ÄáóÜñ÷çò Ðýñãïõ ê. Ðáíáãéþôçò ËÜôôáò.

κά: "Είμαι λυπημένος και ταυτόχρονα πάρα πολύ οργισμένος από τα θανατηφόρα συμβάντα στο κυνήγι του αγριόχοιρου. Δε νοείται να συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα στο κυνήγι που να καταλήγουν στον θάνατο. Είναι αδιανόητο το κυνήγι μας να καταλήγει να κλείνει σπίτια οικογενειών, γιατί απλά κάποιοι δε φρόντισαν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Δεν είναι δυνατόν να μη φοράνε το φωσφοριζέ πορτοκαλί γιλέκο οι κυνηγοί που ασκούν το κυ-

νήγι εδαφόβιων θηραμάτων και πολύ περισσότερο στο κυνήγι του αγριόχοιρου όπου τα σκάγια είναι θανατηφόρα. Σαφώς ευθύνη φέρουν και οι ομαδάρχες, οι οποίοι οφείλουν να μη δέχονται κυνηγούς στην ομάδα τους εάν δε φέρουν διακριτικό γιλέκο και επιπλέον εάν πρωτίστως δεν τους έχουν μυήσει στους κανόνες ασφαλείας για την άσκηση αυτού του είδους κυνηγιού. Δεν είναι λογικό να πυροβολεί κανείς χωρίς να βλέπει το θήραμα. Δε γίνεται να

Áõóôçñüôåñåò ðïéíÝò óå üóïõò äå öÝñïõí ðïñôïêáëß ãéëÝêï, æçôïýí ïé åêðñüóùðïé ôùí êõíçãþí.

πυροβολεί κανείς τον θάμνο επειδή κουνήθηκε. Το σημαντικότερο είναι η ΠΡΟΣΟΧΗ!!!"

Πιο αυστηρές ποινές Εξάλλου, προκειμένου να αποτραπούν ανάλογα τραγικά περιστατικά, ο πρόεδρος της Γ' ΚΟΠ ζητάει "να υπάρξει αυστηροποίηση της τιμωρίας όσων δε φέρουν πορτοκαλί γιλέκο κατά την άσκηση του κυνηγίου των εδαφόβιων θηραμάτων με ποινή η οποία να ανέρχεται σε πρόστιμο των 2.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που υποπέσει εκ νέου στο αδίκημα, το πρόστιμο να ανέρ-

χεται στις 10.000 ευρώ για παραδειγματική τιμωρία". Στο μεταξύ το ζήτημα του γιλέκου και της εμπειρίας των κυνηγών, βρίσκεται σε συνάρτηση και με την έκδοση των αδειών, που εκτός από τη νομιμότητα, παρέχουν και ασφάλεια για ατυχήματα κατά τη διάρκεια του κυνηγιού. "Είναι κρίμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές από την απουσία λήψης μέτρων όπως το φωσφοριζέ γιλέκο, το οποίο απαραίτητα θα πρέπει να φορούν όσοι κυνηγούν αγριόχοιρο και άλλα είδη. Επίσης η μη έκδοση αδειών, εκτός από τις άλλες

παρενέργειες που έχει, στερεί την ασφάλεια σε περιπτώσεις που συμβαίνουν κυνηγετικά ατυχήματα", τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου κ. Νίκος Γαρουφαλλής. Για το ζήτημα της λαθροθηρίας, που συχνά έχει να κάνει και με ατυχήματα στο κυνήγι, ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας υπογράμμισε ότι " θα είμαστε αμείλικτοι σε τέτοιου είδους κρούσματα και ζητάμε από τους κυνηγούς να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους". Κώστας Αντωνόπουλος


18

w w w . p r o t i n e w s . g r

Άρθρα

/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Aναδρομή στον επιχειρηματικό συνδικαλισμό του νομού μας Αγαπητοί Συνάδελφοι, Έκρινα σωστό ότι πρέπει να γνωρίζουν οι νεώτεροι επιχειρηματίες του Νομού μας την μεγάλη ιστορική σημασία των οργάνων που διαθέτει ο επιχειρηματικός μας συνδικαλισμός. Γι' αυτό παραθέτω μερικά γεγονότα που μένουν ανεξίτηλα στην διάρκεια των χρόνων. Η Ομοσπονδία Παραγωγικών Τάξεων Ν. Ηλείας ιδρύθηκε το 2005 από τον επίτιμο Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και πρώην Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Άγγελο Αγγελόπουλο. Είχε την διορατικότητα να ενεργοποιήσει και να ιδρύσει συλλόγους και σωματεία για την καλύτερη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, αλλά και την καλύτερη άμυνα στις επιβουλές των εκμεταλλευτών μας. Ο κ. Αγγελόπουλος έχει ιδρύσει ακόμη την Ομοσπονδία των Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας το 1992 με όλες τις μέχρι σήμερα επιτυχείς

παρεμβάσεις της. Η διορατικότητα του επιτίμου Προέδρου διαφαίνεται από το έτος ίδρυσης της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας. Είναι η πρώτη στην Ελλάδα ιδρυθείσα δευτεροβάθμια οργάνωση που ανήκει στην ΕΣΕΕ, έχει ιδρυθεί προ της ίδρυσης της Ομοσπονδίας Αθηνών - Αττικής, Θεσσαλονίκης και Πελοποννήσου. Αυτήν την διορατικότητα του κ. επιτίμου Προέδρου του την αναγνωρίζουμε. Ευχαριστούμε τον επίτιμο Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Αγγελόπουλο Άγγελο για την μεγάλη του συμβολή στον επιχειρηματικό συνδικαλισμό του Νομού μας και τις μεγάλες διεκδικήσεις που είχε κάνει σε όλα τα θέματα, γνωστές σε όλους μας. Ακόμη να τον ευχαριστήσουμε γιατί επί προεδρίας του αγοράσθηκε η ιδιόκτητη αίθουσα συνεδριάσεων και η αίθουσα γραμματείας του Ε-

Δήμος Πηνειού

Ευχαριστίες στις αστυνομικές αρχές του νομού Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Ταξίαρχο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης κ. Κωνσταντίνο Κουτρουμπή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της κλοπής των σιδηρών σχαρών που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο Δήμο μας. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας την 23/10/2013 με τον κ. Αστυνομικό Διευθυντή συζητήσαμε μεταξύ άλλων τα θέματα ενίσχυσης της αστυνόμευσης στο Δήμο μας ώστε να επέλθει ηρεμία στους κατοίκους της περιοχής μας.

μπορικού Συλλόγου Πύργου, όπου πολλές οργανώσεις συνεδριάζουν και ανταλλάσουν απόψεις για τα θέματα της αγοράς. Αν αναλογισθούμε ότι όταν ανέλαβε ως Πρόεδρος ο κ. Αγγελόπουλος παρέλαβε ταμείο 940 δραχμές, καταλαβαίνετε όλοι την υπεράνθρωπη προσπάθεια του για την αγορά της ιδιόκτητης στέγης του Συλλόγου. Ένας από τους πρώτους στόχους του ήτο η απόκτηση στέγης του ιστορικού <<ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥ>> , όπως ονομαζόταν κατά τα πρώτα χρόνια ίδρυσης του το 1901 όπου έπαιζε σημαντικότατο ρόλο στις εμπορικές, εξαγωγικές και εισαγωγικές εργασίες και εν γένει επαγγελματικές ασχολίες του Νομού μας. Ο Εμπορικός - Εισαγωγικός

Σύλλογος Πύργου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αγορά της Ηλείας. Μέχρι το έτος 1928 όπου ιδρύθηκε το Επιμελητήριο Ηλείας, διαχειριζόταν όλα τα επιχειρηματικά θέματα, κυρίως τα θέματα γύρω από το μαύρο χρυσό της εποχής, την ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ, παραγωγή, εμπόριο, εξαγωγή και όχι μόνο. Συνέχισε όμως να διαχειρίζεται όλα τα θέματα των επαγγελματιών γι' αυτό διαπιστώνουμε ότι κατά την πορεία των χρόνων που ακολούθησαν από το 1928 οι εκάστοτε Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Ηλείας ήταν στελέχη του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πύργου. Υπηρέτησαν τον Σύλλογο επιτυχώς δίνοντας εξετάσεις στον επιχειρηματικό κόσμο της εποχής, ο οποίος τους αναδείκνυε κατόπιν προέδρους και επιφανή στελέχη

του Επιμελητηρίου Ηλείας. Εμείς ως νέοι εκτιμούμε και αναγνωρίζουμε την μεγάλη προσφορά του Επίτιμου Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και πρώην Προέδρου επί 18 συνεχή έτη του Επιμελητηρίου Ηλείας, στον επιχειρηματικό κόσμο. Του αναγνωρίζουμε ακόμη την υλοποίηση του οράματος και του ονείρου των επί σειρά 93 ετών προσπαθειών των διάφορων Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου για απόκτηση ιδιωτικής στέγης. Το όνειρο αυτό ο κος Αγγελόπουλος Άγγελος ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου το υλοποίησε σε ελάχιστο χρόνο, αγοράζοντας στο κεντρικότερο σημείο της πόλεως μας το πολυτελές σημερινό ιδιωτικό ακίνητο, με την προσωπική του προσπάθεια, συνεπικουρούμενος και από τα διάφο-

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΑΒΡΑ Γενικού Γραμματέα Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και Γενικού Γραμματέα Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας ρα επιχειρηματικά στελέχη του. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι δίπλα μας να μας συμβουλεύει, διαθέτοντας την πολυετή εμπειρία του για το καλό των επιχειρηματιών του Νομού μας. Το δημοσίευμα αυτό είναι μια μικρή αναφορά στη διαχρονική ιστορία των 110 ετών του επιχειρηματικού συνδικαλισμού. Είναι όμως αναγκαίο να επανέλθω αναφερόμενος σε σπουδαία γεγονότα και σε άλλα πρόσωπα που πρόσφεραν στη μακραίωνη ιστορικότητα του Συλλόγου.

Η “ΠΡΩΤΗ” αγαπά το βιβλίο Το βιβλίο είναι μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μας προσφέρει κοινά βιώματα, ψυχαγωγία, ικανοποίηση. Ειδικά σε περιόδους κρίσης αποτελεί βάλσαμο. Μας γεμίζει λαχτάρα και ανυπομονησία. Μπορεί να μας κάνει να γελάσουμε ή να κλάψουμε. Μπορεί να μας ανακουφίσει και να μας ανοίξει νέους ορίζοντες…Πότε πήγατε για τελευταία φορά στο βιβλιοπωλείο για να αγοράσετε βιβλίο; Καιρός να το επισκεφτείτε ξανά! Η "ΠΡΩΤΗ" σε συνεργασία με επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στην Ηλεία σας δίνει το κίνητρο. Συγκεντρώστε τα 3 αριθμημένα κουπόνια που θα δημοσιεύονται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στην πρώτη σελίδα και επισκεφτείτε ένα από τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία. Παραδώστε τα (και τα τρία μαζί) στο βιβλιοπώλη και θα έχετε κάθε εβδομάδα έκπτωση από 10, 20 έως 30% σε επιλεγμένα από το κάθε βιβλιοπωλείο βιβλία και άλλα προϊόντα. Καλό διάβασμα!

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΣ “ΦΩΤΟΓΝΩΣΗ”,

ΑΜΑΛΙΑΔΑ “ΒΙΒΛΙΟΧΩΡΟΣ”,

Αγ. Κυριακής 4

Φιλικής εταιρίας 2

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ “Δώρα”, Αυγερινού 3

“ΓΝΩΣΗ”

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ “ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ” ,

ΒΑΡΔΑ “ΒΙΒΛΙΟΓΝΩΣΗ”,

Ανδραβιδιώτη 29

Ερμού 14.

Βάρδα Ηλείας


Διπλή προπόνηση χθες

Δόξα Ν. Μανολάδας

Μειώνονται τα προβλήματα ΠΑΟ Βάρδας

Αστέρας Aμ/Πανόπουλου

Ã’ ÅÈÍÉÊÇ - 4 ïò ÏÌÉËÏÓ

>> Ó. 20

>> Ó. 20

>> Ó. 20

ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

ÐÑÙÔÇ Βελέντζας - Αντωνόπουλος

Åðåéóïäéáêü “äéáæýãéï” Ολυμπιακός Σαβαλίων

Αποφασισμένοι για νίκη

w w w . p r o t i n e w s . g r

Κόροιβος Αμαλιάδας

Καλύτερα ο Καρύδας

 Παρελθόν αποτελεί από τον Ολυμπιακό Σαβαλίων ο περσινός πρώτος σκόρερ της Α1 κατηγορίας Σάββας Αντωνόπουλος Πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Πέταρ Τσόσιτς >> Ó. 24

νώ ο παίκτης είχε δηλώσει ότι αποχωρεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων εκτός Ηλείας, ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Βελέντζας "άδειασε" τον Αντωνόπουλο με αποκλειστικές δηλώσεις του στην “ΠΡΩΤΗ”: "Απομακρύνθηκε για πειθαρχικά παραπτώματα".

Ε

Κόροιβος/Βόλεϊ

Η γυναικεία ομάδα επέστρεψε!

>> Ó. 21

Πανηλειακός

Ψάχνει λύσεις Πολλές απουσίες εν όψει Χανίων Στον ορθοπεδικό Λάκη Νικολάου ο Καραπέτσας Ξεκινά και η γυναικεία ομάδα >> Ó. 23

>> Ó. 24


20

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Ìå åíéó÷õìÝíç “áåñïðïñßá…” Σημαντική η επιστροφή Κυριαζόπουλου ενόψει Παναργειακού Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Γ

ια το παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Παναργειακό ζουν και αναπνέουν στη Δόξα Νέας Μανολάδας. Και θα έχουν και μια πολύ σημαντική επιστροφή, αυτή του Κυριαζόπουλου, ενός ακόμα υψηλόσωμου και έμπειρου παίκτη, ο οποίος θα έρθει να ενισχύσει την αεροπορία της Δόξας, σε ένα παιχνίδι εξ΄ ορισμού δύσκολο, το οποίο λόγω του τρόπου παιχνιδιού του Παναργειακού θα κριθεί στον αέρα. Ο Παναργειακός είναι μια ομάδα που παί-

ζει ένα ασυνήθιστο σύστημα, το οποίο στα χαρτιά και μόνο είναι 4-4-2, γιατί στην πράξη μέσα στο γήπεδο και όταν επιτίθενται οι πράσινοι, είναι 4-1-1-4. Το παιχνίδι τους βασίζεται σε γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή, στα δυνατά κορμιά των επιθετικών, στην πίεση και το πρέσινγκ που ασκούν στον αντίπαλο. Όλα αυτά, σε ένα γήπεδο όπως της Νέας Μανολάδας, με μια Δόξα η οποία φημίζεται και αυτή για τα δυνατά κορμιά, προμηνύουν μια… αγγλική αναμέτρηση, στην οποία το πάθος για τη νίκη, τουλάχιστον από την πλευρά της Δόξας θα ξεχειλίζει.

Αποφασισμένοι για τη νίκη οι Αετοί Οι Αετοί στο παιχνίδι αυτό, αναμένεται να έχουν τη θερμή υποστήριξη των φιλάθλων τους. Αναμένεται να εμφανιστούν πιο παθιασμένοι από ποτέ, πιο πεισμωμένοι, ιδιαίτερα μετά τον τρόπο που χάθηκε η νίκη στο Αι-

ΠΑΟ Βάρδας

Μειώνονται τα προβλήματα Του Πάνου Ηλιόπουλου Ευχάριστα νέα έκρυβε η χθεσινή ημέρα για την ομάδα της Βάρδας, καθώς στην προπόνηση που διεξήχθη πρωί πήρε μέρος ο Βαγγέλης Πασπαλιάρης. Το γεγονός αυτό αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες να είναι στη διάθεση του Ανδρέα Ζήκου για το παιχνίδι της Κυριακής στην Τρίπολη, ενώ κριτήριο φυσικά θα αποτελέσουν και οι δυο προσεχείς προπονήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής. Παράλληλα άδεια εξασφάλισε από τον στρατό και ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει λύσεις στο ανασταλτικό κομμάτι. Φυσικά υπολογίζεται και ο Ντεντόπουλος ποδοσφαιριστής που θα αποτελεί το βασικό όπλο στη γραμμή κρούσης, ενώ από την αντίπερα όπως όλα δείχνουν, θα λείψει ο Γιώργος Πο-

λίτης που είναι τραυματίας καθώς και ο Φώτης Σκοτζάι.

Συγκρατημένη αισιοδοξία Στη Βάρδα άπαντες αναγνωρίζουν πως θα έχουν δύσκολο έργο απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα όπως είναι ο Παναρκαδικός, που έχει βάλει ψηλά τον πήχη, ενώ βρίσκεται σε άνοδο ειδικά το τελευταίο

διάστημα. Αυτό φυσικά δεν εμποδίζει τη Βάρδα να αντιπαρατάξει τα δικά της όπλα, στοχεύοντας στην κατάκτηση ενός ακόμα θετικού αποτελέσματος. Όπλο της φυσικά θα είναι η καλή της ψυχολογία, καθώς και η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία εφόσον οι "πράσινοι" ,μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ.

τωλικό απέναντι στον Άρη. Η Δόξα, θέλει την Κυριακή να πάρει ολόκληρους τους τρεις βαθμούς και επιτέλους να βγει πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη, πράγμα που αποτελεί από την αρχή του πρωταθλήματος και το μεγάλο της στόχο.

Ξημεροβραδιάστηκε στο γήπεδο Διπλή προπόνηση και σκληρή δουλειά χθες περίμενε τον Αστέρα Τα πάντα για το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά και για την πρώτη νίκη δίνει ο Αστέρας, ο οποίος πλέον ξεκινάει πλέον έναν νέο κύκλο αγώνων, μια νέα τετράδα, θέλοντας να κάνει μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα και να ξεκινήσει να γεμίζει το σακούλι του με βαθμούς. Επόμενος αντίπαλος, είναι στο Ναύπλιο, η τοπική ομάδα, ο Πανναυπλιακός. Οι παίκτες του Αστέρα, ακολούθησαν χθες έναν ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα υπό τις οδηγίες των Αλέξη Γαβριλόπουλου και Κώστα Λούσκου. Άλλωστε, σκοπός είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ομάδα να αποκτήσει το μίνιμουμ της αγωνιστικής ετοιμότητας και της συνολικής εικόνας, αποφεύγοντας παράλληλα και τα λάθη που έκανε στο προηγούμενο παιχνίδι με το Μεσολόγγι. Σ. Φραγκογιαννόπουλος


p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

21 ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Α2 κατηγορία

Βαγγέλης Βελέντζας:

“Ï Áíôùíüðïõëïò áðïìáêñýíèçêå ãéá ðåéèáñ÷éêÜ ðáñáðôþìáôá!!”

Μυρσιναϊκός Μυρσίνης

Ικανοποίηση για το ξεκίνημα

Του Πάνου Ηλιόπουλου

Σ

την αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σαβαλίων Βαγγέλης Βελέντζας, σχετικά με το θέμα του Σάββα Αντωνόπουλου που ως γνωστόν δε συνεχίζει στην ομάδα των Σαβαλίων. "Ο ποδοσφαιριστής Σάββας Αντωνόπουλος απομακρύνθηκε από την ομάδα για πειθαρχικά παραπτώματα. Τις επόμενες ημέρες θα αναφερθώ σε αυτά", επεσήμανε με λακωνικό αλλά και ξεκάθαρο τρόπο ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου των Σαβαλίων.

Για το θετικό αποτέλεσμα στο Σκουροχώρι Στις τάξεις της ομάδας των Σαβαλίων ειδικά αυτό το διάστημα δεν πρόκειται να σταθούν άλλο στο θέμα του Αντωνόπουλου, καθώς εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο ματς του Σαββάτου με τον Λευκό Αστέρα Σκουροχωρίου εκτός έδρας. Παιχνίδι με τον δικό του βαθμό δυσκολίας στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής, με τον Ολυμπιακό να στοχεύει στο θετικό αποτέλεσμα θέλοντας να δώσει συνέχεια

στο καλό πρόσωπο των τελευταίων αγωνιστικών. Πέρα από τον Αντωνόπουλο που πλέον είναι παρελθόν, αμφίβολος δείχνει λόγω τραυματισμού ο Γκουρακούκι.

Άρης Ρουμελιώτης

“Μπορούσαμε να έχουμε κι άλλους βαθμούς…”

Η μέχρι τώρα πορεία του Κενταύρου Μαγούλας στο πρωτάθλημα της Α1 Βέρροιος ασφαλώς και ικανοποιεί, καθώς οι "πράσινοι" με τέσσερις νί-

κες και δύο ήττες στα έξι πρώτα παιχνίδια βρίσκονται στις υψηλές θέσεις, ο τεχνικός όμως Άρης Ρουμελιώτης επισημαίνει πως η ομάδα του θα μπορούσε να έχει ακόμα περισσότερους βαθμούς. "Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Από 'κει και πέρα πιστεύω πως θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, αλλά δεν πρέπει να στεκόμαστε στο παρελθόν", σχολίασε ο έμπειρος τεχνικός που για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Αναγέννηση Παλαιοχωρίου τόνισε: "Πή-

γαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά το 60' πέσαμε και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δούμε", κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Ρουμελιώτης. Όσον αφορά στη συνέχεια, οι "πράσινοι" αποφεύγοντας τις μεγάλες δηλώσεις και αναγνωρίζοντας την επίγνωση των δυσκολιών εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο προσεχές εκτός έδρας παιχνίδι με τη Δάφνη. Αναμέτρηση στην οποία πιθανό να δώσουν το παρών τόσο ο Καρβουνιάρης όσο και ο Κλάδης, που δείχνουν να ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν.

Ικανοποιημένοι δηλώνουν στον Μυρσιναϊκό από το ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Ειδικότερα ο σύλλογος της Μυρσίνης παρουσιάζοντας ένα σοβαρό και πειθαρχημένο πρόσωπο, Επιμέλεια: έχει να επιδείξει τρεις νίκες σε ισάΠάνος ριθμα παιχνίδια, απολογισμός που αΗλιόπουλος σφαλώς και αφήνει υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας. Η μέχρι τώρα εικόνα έχει αφήσει αρκετά ικανοποιημένο και τον τεχνικό Δημήτρη Κουρή που επισημαίνει πως η ομάδα έχει ακόμα κι άλλα περιθώρια βελτίωσης, ενώ ορισμένες ατέλειες θα διορθωθούν στα επόμενα παιχνίδια. Από 'κει και πέρα στη Μυρσίνη σκέφτονται το σαββατιάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Λαμπετίου, όπου στόχος είναι η κατάκτηση μιας ακόμα νίκης που σημαίνει και προσθήκη τριών βαθμών. Εκτός πλάνων για τον κ. Κουρή ο τιμωρημένος Σταθόπουλος, ενώ θα λείψει και ο Παλαιολόγος λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης.

Αργοναύτης Κατακόλου

Έχει μεγάλες δυνατότητες Εμφανής είναι η ικανοποίηση στις τάξεις του Αργοναύτη Κατακόλου, γεγονός που έχει άμεση σχέση με το εξαιρετικό ξεκίνημα που έχει κάνει η ομάδα του επινείου στο πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα, ο Αργοναύτης έχει να επιδείξει μόνο νίκες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και φαίνεται ξεκάθαρα πως, αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς, θα βρίσκεται στο γκρουπ που θα μονομαχήσουν για την άνοδο. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα άπαντες γνωρίζουν πολύ καλά πως οι δυνατότητες της ομάδας είναι μεγάλες για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, αλλά από 'κει και πέρα απαιτείται προσοχή και σοβαρότητα, καθώς ο μαραθώνιος είναι μακρύς και τα πάντα μπορεί να συμβούν. Με την ψυχολογία αρκετά ανεβασμένη μετά το διπλό και στα Λεχαινά, ο Αργοναύτης κινείται στους ρυθμούς του σαββατιάτικου εντός έδρας αγώνα με την Αλφειονίδα που θα διεξαχθεί στο Ενωσιακό γήπεδο της Σπιάντζας. Στόχος φυσικά είναι η νίκη και η κατάκτηση των τριών βαθμών, ενώ ευχάριστο είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.


p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

Ξενοφών Κρεστένων

Θέλει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς Του Πάνου Ηλιόπουλου Εμφανής είναι η ικανοποίηση στις τάξεις του Ξενοφώντα Κρεστένων λόγω της ευρείας νίκης που σημείωσε η ομάδα την περασμένη αγωνιστική κόντρα στο Σκουροχώρι (5-0), η οποία συνοδεύτηκε και από μια καλή εμφάνιση. Αναφοράς αξίζει εδώ πως οι "κόκκινοι" παρατάχθηκαν με ορισμένες αλλαγές ,που έδωσαν άλλη πνοή στην ομάδα, με τον Ντίνο Παναγιωτακόπουλο να βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω του χατ- τρικ που σημείωσε με τον έμπειρο φορ να φιγουράρει στην πρώτη θέση έχοντας σημειώσει έντεκα τέρματα. Φυσικά για πανηγυρισμούς και θριαμβολογίες ούτε λόγος, καθώς όλοι στα Κρέστενα με πρώτον από όλους τον τεχνικό Ντίνο Ράπτη τονίζουν ότι η ομάδα πρέπει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς. "Μόνο αν έχουμε διάρκεια μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα", τόνισε χαρακτηριστικά βασικός παίκτης της ομάδας. Με οδηγό αυτό, ο Ξενοφώντας εστιάζει το ενδιαφέρον του στο δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς κόντρα στην Προοδευτική Μανολάδας. Παιχνίδι με σημαντικό βαθμό δυσκολίας κόντρα σε μια ομάδα που "καίγεται" για τους βαθμούς, με τον σύλλογο των Κρεστένων να στοχεύει φυσικά μόνο στη νίκη.

Europa League ΠΑΟΚ - Μακάμπι Χάιφα (20:00, ΑΝΤ1)

Για το τρίποντο! Με μόνο στόχο του τη νίκη υποδέχεται απόψε στις 20:00 (ΑΝΤ1) ο ΠΑΟΚ τη Μακάμπι Χάιφα για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχει συγκομιδή 4 βαθμών στις δύο πρώτες αγωνιστικές και βρίσκεται στην κορυφή του 12ου ομίλου. Η "Τούμπα" αυτή τη φορά δεν είναι τιμωρημένη και αναμένεται να είναι κατάμεστη. Η 18αδα που επέλεξε ο Χουμπ Στέφενς για τον αγώνα είναι η εξής: Χακόμπο, Γλύκος, Λίνο, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Κατσικάς, Βίτορ, Κίτσιου, Λόρενς, Λάζαρ, Τζιόλης, Νίνης, Λούκας, Στοχ, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Νέτσιντ. Εκτός αποστολής έμειναν οι: Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Ολίσε,

22 ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Ôï ìõáëü óôï ×åéìáäéü Χωρίς Νίκο Κολοτούρο στο προσεχές παιχνίδι η Νίκη Τραγανού

Μ

ια επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή στο Χειμαδιό περιμένει την πρωτοπόρο Νίκη Τραγανού, η οποία χθες είχε το εβδομαδιαίο ρεπό, για να επιστρέψει στις προπονήσεις και πάλι από σήμερα. Η ομάδα του Σπύρου Αντωνόπουλου, ετοιμάζεται για αυτό το παιχνίδι χωρίς τον Νίκο Κολοτούρο, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του τεχνικού των μπλε. "Είναι ένα παιχνίδι το

οποίο κρύβει πολλές δυσκολίες. Έχουμε ένα πρωτάθλημα στο οποίο όλοι μπορούν να κερδίσουν παντού και το κυριότερο, ότι όλοι μπορούν να χάσουν οπουδήποτε και από οποιονδήποτε", ήταν το σχόλιο του Σπύρου Αντωνόπουλου, κάνοντας μια αποτίμηση της κατάστασης και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η φετινή Νίκη τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Άλλωστε η φετινή Νίκη, έχει βγάλει χαρακτήρα στα περισσότερα παιχνίδια, γεγονός το οποίο φανερώνει

ότι είναι μια ομάδα με μέταλλο και το κυριότερο, με τη νοοτροπία που πρέπει να

Σκαρφαλώνει στη βαθμολογία ο Αίας Θεραπεία ακολουθεί ο Χριστοφοράτος - Επέστρεψε ο Γαλιατσάτος Με μια απουσία εκκίνησε η βδομάδα προετοιμασίας στον Αίαντα, αυτή του Κίμωνα Χριστοφοράτου, ο οποίος αντιμετώπισε έναν μυϊκό τραυματισμό και ακολούθησε θεραπεία. Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για την παρουσία του στο τοπικό ντέρμπι απέναντι στην Αναγέννηση Παλαιοχωρίου, παιχνίδι το οποίο ανακοινώθηκε ότι θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο Δημοτικό Στάδιο Γαστούνης, εκεί δηλαδή που δήλωσε η Αναγέννηση ως

έδρα, προκειμένου να επωφεληθεί από τα εισιτήρια αυτού του αγώνα. Αντίθετα με τον Χριστοφοράτο, επέστρεψε στις προπονήσεις ο Ιγνάτιος Γαλιατσάτος, ένας έμπειρος παίκτης στον οποίο ποντάρει αρκετά ο φετινός Αίας. Κατά τα άλλα, υπάρχει ικανοποίηση για την επιτυχία σε

βάρος του Χειμαδιού, για το γεγονός ότι η ομάδα σκαρφαλώνει στη βαθμολογία και αρχίζει να βρίσκει ρυθμό. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν έχουν εντοπιστεί και αδυναμίες, οι οποίες επισημάνθηκαν και πάνω σε αυτές η ομάδα θα δουλέψει τις επόμενες μέρες. Σ. Φραγκογιαννόπουλος

έχει μια ομάδα για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Ενιπέας Λαντζοΐου

Στοχεύει σε νέο ξεκίνημα Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι δίνει την προσεχή αγωνιστική ο Ενιπέας Λαντζοΐου, καθώς στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής αναμετράται στην έδρα του με τον ΑΟ Χαβαρίου. Η νεοφώτιστη ομάδα που μέχρι τώρα μετρά μόλις μια νίκη στοχεύει σε νέο ξεκίνημα, θέλοντας όσο τίποτα άλλο να κατακτήσει το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα με το οποίο θα βελτιωθεί και ψυχολογικά. Η εικόνα που παρουσίασε ο Ενιπέας στο Στρέφι την περασμένη αγωνιστική αφήνει υποσχέσεις πως μπορεί να τα καταφέρει, ενώ αναφοράς αξίζει πως στη συγκεκριμένη αναμέτρηση στο Λαντζόι έχουν πολλά παράπονα για τη διαιτησία. Παράπονα που εστιάζονται περισσότερο στη φάση του ακυρωθέν γκολ του Στροφύλλα, ενώ στον Ενιπέα υποστηρίζουν πως έγιναν και δύο πέναλτι στον εν λόγω παίκτη, τα οποία δε δόθηκαν.


p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

23 ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Πανηλειακός

Óå áíáæÞôçóç ëýóåùí  Οι

απουσίες εν όψει Χανίων "πονοκεφαλιάζουν" τον Δημητρίου

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου

Σ

ε "ρυθμούς Χανίων" έχουν μπει στον Πα Στον γνωστό ορθοπεδικό νηλειακό, καθώς αύριο, μόλις τέσσερις ημέΛάκη Νικολάου ο Καραπέτσας ρες μετά τον αγώνα με την Καλλιθέα, οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται στο Στάδιο του Πύργου στις 16:00 τους Κρητικούς. Χθες η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία της με μεσημεριανή προπόνηση, στην οποία διεξήχθη και ένα "οικογενειακό διπλό" διάρκειας ενός ημιχρόνου. Σήμερα η προπόνηση θα είναι πρωινή, με βάρος στην τακτική, ενώ στο τέλος ο Πέτρος Δημητρίου θα αναλύσει σε βίντεο τα Χανιά. Το δυσάρεστο είναι ότι οι προπονήσεις του Πανηλειακού κάθε εβδομάδα γίνονται όλο και πιο… ολιγο-

μελείς. Ο Κωνσταντινίδης παραμένει τραυματίας, ο Θωμόπουλος βρίσκεται εκτός λόγω του τραυματι-

σμού που αποκόμισε στο ματς της Δευτέρας, ενώ οι Σταματής και Καραπέτσας, για τους οποίους υπήρχαν

ελπίδες επιστροφής στον αγώνα με τα Χανιά, συνεχίζουν να μη βρίσκονται στη διάθεση του Δημητρίου.

Οι “ερυθρόλευκες” παίζουν μπάλα Ο Πανηλειακός, εκτός από την ανδρική και την Κ-19, έχει και γυναικεία ομάδα, η οποία μάλιστα θα συμμετάσχει στον τρίτο όμιλο του πρωταθλήματος γυναικών της Γ΄ Εθνικής. Χθες έγινε η κλήρωση για τους ομίλους και για το πρόγραμμα των αγώνων. 3ος Όμιλος: Πανηλειακός Ατρόμητος Ζαρουχλέικων Αχαΐας Δόξα Πηγαδακίων Ζακύνθου Παναρκαδικός ΑΕ Ζακύνθου Ροδιά Ξυλοκάστρου Αμαζόνες Κορινθίας

Το πρόγραμμα: (17/11) 1η Αγωνιστική Ροδιά Ξυλόκαστρου - Πανηλειακός Παναρκαδικός - Αμαζόνες Κορινθίας Ατρόμητος Πατρών - Δόξα Πηγαδακίων (1/12) 2η Αγωνιστική Πανηλειακός - Παναρκαδικός

Ïé ãõíáßêåò ôïõ Ðáíçëåéáêïý ìå ôïí ðñïðïíçôÞ ôïõò ÁíäñÝá Ôñõöùíüðïõëï. Αμαζόνες Κορινθίας - Ατρόμητος Πατρών Δόξα Πηγαδακίων - Ροδιά Ξυλοκάστρου (8/12) 3η Αγωνιστική Αμαζόνες Κορινθίας - Πανηλειακός Δόξα Πηγαδακίων - Παναρκαδικός Ατρόμητος Πατρών - Ροδιά Ξυλοκάστρου

(22/12) 4η Αγωνιστική Πανηλειακός - Δόξα Πηγαδακίων Παναρκαδικός - Ατρόμητος Πατρών Ροδιά Ξυλοκάστρου - Αμαζόνες Κορινθίας (19/1) 5η Αγωνιστική Ατρόμητος Πατρών - Πανηλειακός Δόξα Πηγαδακίων - Αμαζόνες Κορινθίας Ροδιά Ξυλοκάστρου - Παναρκαδικός

Στον Λάκη Νικολάου ο Καραπέτσας

Θα ζητήσει αναβολή

Στην κατάσταση του Καραπέτσα μάλιστα, χθες είχαμε εξελίξεις, καθώς ο παίκτης βρέθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας για μαγνητική τομογραφία και ακολούθως έφυγε για Αθήνα, όπου θα υποβληθεί σε εξετάσεις από τον γνωστό ορθοπεδικό Λάκη Νικολάου, με στόχο την καλύτερη δυνατή αποθεραπεία του παίκτη. Στην αποστολή του αγώνα της Παρασκευής θα βρίσκεται ο Λιόσης, ο οποίος επιστρέφει από τιμωρία, ενώ υπάρχουν και μεγάλες πιθανότητες να είναι στη 18αδα και ο Δημήτρης Μπράβος, ο οποίος έχει επανέλθει σε επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Στο μεταξύ, για σήμερα έχει οριστεί η εκδίκαση της ένστασης του Βύζαντα, ύστερα από την αναβολή μίας εβδομάδας, που έδωσε την προηγούμενη Πέμπτη η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ στον Πανηλειακό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντιπροσωπία της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ θα ζητήσει εκ νέου αναβολή μέχρι το τέλος του μήνα με το σκεπτικό ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης θα απουσιάζει από την Αθήνα μέχρι και της 31 Οκτωβρίου. Από εκεί και πέρα η έγκριση του αιτήματος βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της τριμελούς επιτροπής.

3 6 7 9 33 42 +34


p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

24 ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Κόροιβος/Βόλεϊ

Ç åðéóôñïöÞ ôçò ãõíáéêåßáò ïìÜäáò Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Π

άνε σχεδόν δύο δεκαετίες από τότε που απουσιάζει ο γυναικείος αθλητισμός από την Αμαλιάδα, εννοώντας κάποιο ομαδικό σπορ. Το βόλεϊ ήταν εκείνο που τότε είχε παρουσία ομάδας, το βόλεϊ είναι και τώρα που πάλι προσπαθεί να επανεμφανιστεί στο προσκήνιο. Και μάλιστα, ξεκινώντας με τον πλέον καταξιωμένο προπονητή διαχρονικά στην ομάδα, τον Ανδρέα Γκρουμούσα, τον προπονητή της Α2, τον άνθρωπο με τον οποίο ο Κόροιβος σημείωσε κάποιες από τις πιο ιστορικές επιτυχίες. Την περασμένη Παρασκευή στο Deko Bar στην Αμαλιάδα, έγινε η παρουσίαση της φανέλας της ομάδας των Κορασίδων, η οποία ουσιαστικά αποτελούσε και την πρώτη επίσημη εμφάνιση της χρονιάς για την ομάδα αυτή. Κοπέλες από 14 έως 17 ετών, απαρτίζουν την ομάδα αυτή, η οποία θα έχει αγωνιστική παρουσίαση στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΑΗ. Ο Ανδρέας Γκρουμούσας μεταπήδησε φέτος από

την ανδρική στη γυναικεία ομάδα, αν και φυσικά ποτέ

δεν εγκαταλείπει την ανδρική, όπου θα συνεργάζεται ως δίδυμο με μια άλ-

λη παλιά δόξα της ομάδας, τον Γιώργο Σωτηρόπουλο. Επίσης, ο Κόροιβος, θα έ-

χει και προπαιδική ομάδα, της οποίας την ευθύνη θα έχει ο Τάκης Σάκκος.

Κόροιβος Αμαλιάδας

Καλύτερα για τον Καρύδα Μπορεί τελικά να διαπιστώθηκε ότι δεν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος ανησυχίας, ωστόσο η χθεσινή προπόνηση του Κοροίβου, ήταν το πρώτο και ουσιαστικό τεστ για την ετοιμότητα των δυο περιφερειακών της ομάδας, Σάκη Καρύδα και Πέταρ Τσόσιτς, οι οποίοι υπέφεραν από πόνους στη μέση και υποχρεώθηκαν να απουσιάσουν από τις προηγούμενες προπονήσεις. Τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα για τον Σάκη Καρύδα, που δοκίμασε χθες να γυμναστεί με ένταση, αντίθετα με τον Πέταρ Τσόσιτς, για τον οποίο οι προβλέψεις είναι πιο συγκρατημένες και μέχρι το παιχνίδι του Σαββάτου η συμμετοχή του θα είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Βεβαίως, ανεξάρτητα από την ετοιμότητα μεμονωμένων παικτών, ο Κόροιβος πάνω απ΄

όλα λειτουργεί σαν σύνολο και δε μπορεί παρά να προσπαθήσει να ετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο για το παιχνίδι του Σαββάτου στις Σέρρες απέναντι στους Ίκαρους.

Ευχές για Βασίλη Χατζή Την εκλεκτή της καρδιάς του παντρεύτηκε ο παλαίμαχος σέντερ του Κοροίβου Αμαλιάδας, Βασίλης Χα-

τζής. Ο σύλλογος δεν τον ξέχασε και εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με αφορμή αυτό το γεγονός, το οποίο έλαβε χώρα αυτές τις μέρες. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: "Μπορεί να κατοικεί πλέον μόνιμα στη Γερμανία, όΠιο μως η καρδύσκολα διά του βρίσκεται τα πράγματα στην Ελ- για τον Πέταρ λάδα και το παντρεύτηκε την εΤσόσιτς δε θα μποκλεκτή της καρδιάς του. ρούσε να περάΤο μυστήριο με πρωταγωνισει την πιο ευτυχισμένη μέστές τον παλαίμαχο σέντερ ρα της ζωής του σε... ξένα του Κοροίβου και τη νέα χώματα. Ο λόγος, βέβαια, του συμβία, τελέστηκε στην για τον Βασίλη Χατζή, ο οΑμαλιάδα και έδωσε το παποίος το περασμένο Σάββαρών σύσσωμη η διοίκηση

και το staff του συλλόγου. O ΑΣΑ Κόροιβος του εύχεται να έχει βίον ανθόσπαρτο και κάθε ευτυχία. Η προσφορά του στην ομάδα ήταν τεράστια και ποτέ κανείς δεν θα την ξεχάσει..." Σ. Φραγκογιαννόπουλος


25

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

Áîéüëïãá óôïé÷åßá Σ

τοιχεία αξιόμαχης ομάδας δείχνει ο ΑΠΟ Κουρτεσίου. Οι "ερυθρόλευκοι" της Βουπρασίας παλεύουν όλα τα παιχνίδια και με απολογισμό δυο νίκες στις πρώτες έξι αγωνιστικές, στέλνουν το δικό τους μήνυμα πως θα τα δώσουν όλα για την επίτευξη του στόχου, που έχει να κάνει με την ανανέωση του εισιτηρίου παραμονής. Π.Η.

Εγώ καλά σου τά' λεγα…

Δεν περπατάει… Αν και το καλοκαίρι ο στόχος είχε μπει πολύ ψηλά με τις βαρύγδουπες μεταγραφές να διαδέχονται η μία την άλλη, η μέχρι τώρα πορεία δε δικαιώνει τις προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας. Αναφερόμαστε στον Ατρόμητο Αχαΐας που με απολογισμό 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές ασφαλώς και πραγματοποιεί μια μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ' Εθνικής. Π.Η.

Αρκετός ο κόσμος Αρκετός ήταν ο κόσμος που προχθές Τρίτη βρέθηκε στο Λαμπέτι, παρακολουθώντας την αναμέτρηση του τοπικού Ολυμπιακού με τον Ν. Απόλλων Δουνεϊκων. Παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μια σημαντική νίκη με σκορ 3-2. Σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα του Λαμπετίου, καλείται ν' ανεβάσει στροφές διαφορετικά θα μείνει πίσω στη βαθμολογία με το "καλημέρα"… Π.Η.

ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

Ο Πανίνο που έγινε Πάνος Γνώρισα τον Πανίνο αν θυμάμαι καλά, πρώτη φορά σε ηλικία δώδεκα χρονών και έκανα τον σταυρό μου με αυτά που έβλεπα να κάνει με τη μπάλα απέναντι σε παιδιά της ηλικίας του σε μια προπόνηση της Ακαδημίας του Αστέρα. Ένα "σαμιαμίδι" με σγουρά φουντωτά μαλλιά που σου θύμιζε κάτι παλιά βίντεο με τον Μαραντόνα πιτσιρικά. Ο Πανίνο, είναι μισός Ιταλός λόγω της Λομβαρδής μητέρας του. Με τον Σοφοκλή Πάνος είναι το κανονικό όνομά του, Πανίνο τον φώναζε αυτή, υποκοριστικά. Πα- Φραγκογιαννόπουλο νίνο στα ιταλικά εκτός από το υποκοριστικό του Πάνος, σημαίνει και ψωμάκι. Τα χρόνια πέρασαν, ο Πανίνο γινόταν άντρας, αλλά ο δρόμος που επέλεξε στο ποδόσφαιρο, δεν ήταν αυτός που θα έδινε μεροκάματο στον μάνατζερ, θα έδινε τροφή για γράψιμο στον δημοσιογράφο, θα έκανε δημόσιες σχέσεις με τον παράγοντα, τον προπονητή τον διαιτητή. Τη μια Κυριακή θα προκαλούσε με μια φοβερή ενέργεια στο γήπεδο και ένα γκολ, την άλλη με τη συμπεριφορά του. Να τα βάλει με ένα ολόκληρο γήπεδο, να βγάλει ένα σημαιάκι του κόρνερ και να τα βάλει με τον διαιτητή. Το τελευταίο κατόρθωμά του, να βάλει το πρώτο γκολ του Αστέρα στη Γ΄ Εθνική και να κατεβάσει το σορτς του για να πανηγυρίσει. Όσοι την Κυριακή παραδέχθηκαν ότι ήταν μία ακόμα "εφεύρεση" από το πλούσιο ρεπερτόριό του, αναρωτήθηκαν ποια θα είναι η επόμενη. Και διέλυσαν κάθε αμφιβολία για τη αξία του, μόλις είδαν την κάθετη εφόρμηση, το άδειασμα εν κινήσει στον αντίπαλο και την εκτέλεση στο δεύτερο γκολ. Σπάνιο πράγμα σε τούτες τις κατηγορίες να βλέπεις τέτοιες ενέργειες και τέτοια γκολ από παίκτες. Και αναρωτήθηκαν ξανά: Αν δούλευε συστηματικά, πού μπορούσε να φτάσει; Ο ίδιος απάντησε μέσα από τις δηλώσεις του. Νομίζω δεν έχει ξαναμιλήσει ποτέ σε εφημερίδα. Δεν τον ενδιαφέρει να παίξει επαγγελματικά. Την απάντησή του την είχε δώσει και όταν έφυγε για την Ιταλία και του είπαν στον Αστέρα να του δώσουν το δελτίο: "Κρατήστε το, όποτε ξαναγυρίσω στην Αμαλιάδα, πάλι στον Αστέρα θα έρθω να παίξω", τους απάντησε. Μόνη εξαίρεση φέτος. Δεν άντεξε άλλο στα τοπικά. Βάρδα και Δόξα Νέας Μανολάδας τον πλεύρισαν και βρέθηκε κοντά, ωστόσο η δια της τεθλασμένης οδού άνοδος του Αστέρα τον κράτησε πάλι στην Αμαλιάδα. Λες και η μοίρα είχε βαλθεί κι αυτή να του κάνει το χατίρι. Να μείνει για πάντα στην ομάδα την οποία ήθελε!.

αση Ορόσημο η παρίοέυλπλησιάζει και

ης Οκτωβρ Η παρέλαση της 28 όσημο εί καθιερωμένο ορ ελ όπως πάντα αποτ κετοί Αρ ές των ομάδων… για τους προπονητ ές νικ εθ ρέλαση… και στις δε θα βγάλουν πα ιο κάπο ι τηγορίες. Μάλιστα η. Θα υπάρχει πολύ και στις τοπικές κα τα μέσα του Οκτώβρ τε ού " υν λο γά "β δεν πρόλαβαν να υτέρα. Μ.Δ. γκους μέχρι τη Δε άγχος στους… πά

Μικρές διαφορέκάςνει οι ομάδες στη Γ΄

υ έχουν με την εκκίνηση πο ωτάθλημα και τα Ανεξάρτητα πάντως λύ νωρίς στο πρ πο ρα πά α όμ ακ στην άλλη. Στην Εθνική, είναι από τη μια στιγμή υν ξο λά αλ να ν ι δεν έχουν πράγματα μπορού το πρωτάθλημα κα υν ρο πά θα ι ότ ν ς από την Καλαμάτα πιστεύου μόλις πέντε βαθμού , ες έλ γκ ς σε τό ς το με ο νίκες, σε βάρο άδικο. Στον Ατρόμη ον Αστέρα, με δυ στ ι κα α όμ Ακ . ι. νη ζώ κορυφή είνα νουν πάνω από τη ι Σαγεΐκων, ανεβαί Σο. Φ. κα ύ κο ια πλ αυ νν Πα


26

Κοινωνικά-Πολιτική

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ομιλία Κοντογιάννη στη Βουλή

Προτάσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας Τις προτάσεις του αναφορικά με την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη στήριξη των κοινωνικά αδυνάμων διατύπωσε κατά τη διάρκεια ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώθηκε από τις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων και τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όπως αναφέρει ο Γιώργος Κοντογιάννης, σε ένα περιβάλλον που οι κοινωνικές δομές παρουσιάζουν ρωγμές και που οι οικονομικά αδύναμοι είναι ανίσχυροι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης, η πολιτεία οφείλει να αναπτύξει κοινωνικές πολιτικές, οι οποίες θα έχουν διπλό στόχο: Από τη μία θα προστατεύουν τους πολίτες κι από την άλλη θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα σε όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις και εξωθούν τους κοινωνικά κατατρεγμένους στα άκρα. Σε περιόδους κρίσης η κοινωνική πρόνοια δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αντίθετα προαπαιτούμενο για την ανάκαμψη, καθώς διαφορετικά δεν θα υπάρχει κοινωνική συνοχή που αποτελεί προϋπόθεση για πολιτική σταθερότητα και τη βάση για την πρόοδο της χώρας.

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρέα Μαρίνου

Αντίθετος με την κατάργηση των προέδρων των τοπικών και κοινοτικών διαμερισμάτων Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Μαρίνος προς τον Υπουργό Εσωτερικών έπειτα από δημοσιεύματα σχετικά με την κατάργηση των προέδρων των τοπικών και κοινοτικών διαμερισμάτων, ενόψει του νέου εκλογικού νόμου. Μεταξύ άλλων τονίζει ότι " ο νέος εκλογικός νόμος για τις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά για το θεσμικό ρόλο των προέδρων των τοπικών και δημοτικών διαμερισμάτων. Αντίθετα, έχει τεθεί το θέμα για την κατάργησή τους κάτι το οποίο, αν τελικά ισχύσει, οδηγεί αυτόματα αφενός στην αποδιοργάνωση των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και αφετέρου προσθέτει πολυάριθμα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα που αντιμετωπίζουν εν καιρώ κρίσης. Οι

Να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών - προσωπικού Την ανάγκη άμεσης κάλυψης των ελλείψεων με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και με στελέχη άλλων ειδικοτήτων, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του ΕΕΕΕΚ Πύργου, καθώς και την όσο το δυνατόν ταχύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασής του επεσήμανε μεταξύ άλλων, σε επιστολή της προς τον Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ηλείας Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.Ειδικότερα, η Βουλευτής στην επιστολή της ανέφερε

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου:

MNHMOΣΥΝΑ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 27/10/2013 & þñá 8:30ð.ì, åéò ôïí Éåñü Íáü Áã. Óðõñßäùíá Æá÷Üñùò, 40Þìåñï ìíçìüóõíï õðÝñ áíáðáýóåùò ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò óõæýãïõ, ðáôÝñá, ðáððïý & áäåëöïý (ÅÌÐÏÑÏÓ ) Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ìáßñç: ÔÁ ÔÅÊÍÁ:ËÝíéá, ÈïäùñÞò - Íéêüëáïò, Âßêç & Ãéþñãïò,ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ:ÊÝëëõ, Ìáßñç, Äéïíýóçò - ÉùÜííçò, Ç ÁÄÅËÖÇ: ÃáñõöáëëéÜ,ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ Ôåëïýìå ôï ÓÜââáôï 26/10/2013 êáé þñá 08.30 ð. ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Óðõñßäùíá Ëáóôáßúêá, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ του Νικολάου ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ χές για την κάλυψη αναγκών Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (Βιβλιάριο Ανασφάλιστων)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Èá èÝëáìå íá åõ÷áñéóôÞóïõìå êáé äéá ôïõ ôýðïõ ôï éáôñéêü êáé íïóçëåõôéêü ðñïóùðéêü ôïõ Íïóïêïìåßïõ Ðýñãïõ, êáèþò êáé ôï ôìÞìá áéìïäïóßáò. Åðßóçò, ôï éáôñéêü êáé íïóçëåõôéêü ðñïóùðéêü ôçò ìïíÜäáò âñá÷åßáò íïóçëåßáò ôïõ Ðáíåðéóôçìéáêïý Íïóïêïìåßïõ Ñßïõ, üðùò êáé ôï ôìÞìá áéìïäïóßáò, ãéá ôçí Üøïãç öñïíôßäá êáé ôéò Üïêíåò ðñïóðÜèåéåò ðïõ êáôÝâáëëáí ðñïêåéìÝíïõ íá êñáôÞóïõí óôç æùÞ ôïí óýæõãï êáé ðáôÝñá ìáò Ãéþñãï Ñáõôüðïõëï. Ç ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁ ÔÏÕ

Åôþí 80 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ëáóôáßúêá 26/10/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Áéêáôåñßíç ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ìáñßá ÊïõôñïõìðÞ & ÁíäñÝáò Áðïóôïëüðïõëïò, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: ÊõñéáêÞ, ÂáóéëéêÞ, ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ïõñáíßá ÷á ÉùÜííç ÓåúíôÞ, Äéïíõóßá & Ñüëö ÌÝí÷, ÉùÜííçò Íéê. ÊïõôñïõìðÞò, ÌáñéÜííá Êñü÷, ÁèáíÜóéïò & Áéêáôåñßíç ÊïõôñïõìðÞ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ¼ëïõò üóïé ìáò óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôï ÷áìü ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΘΑΝΟΥ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 84 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ôáóßá, ÔÁ ÔÅÊÍÁ:Ñïõìðßíç êáé Âáóßëåéïò Óôáõñüðïõëïò, Óïößá êáé ÃéÜííçò ÖñáãêÞò, Êþóôáò êáé ÅëÝíç Áããåëïðïýëïõ, ÈïäùñÞò êáé ÅëÝíç Áããåëïðïýëïõ, Íßêïò Áããåëüðïõëïò., ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÄÉÓÅÃÃÏÍÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÔÏÊÁÓ, ÊÅÍÔÑÉÊÏ: ÐËÁÔÁÍÏÓ ÇËÅÉÁÓ, ÕÐÏÊÁÔÁÓÔÇÌÁ: ËÁËÁ ÇËÅÉÁÓ, Ôçë.: 26240-22790, Êéí.: 6944208096, 24ÙÑÇ ÅÎÕÐÇÑÅÔÇÓÇ

26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734 Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 26220-

πως στο ΕΕΕΕΚ Πύργου οι μαθητές βρίσκονται επί πολλά χρόνια σε λυόμενες αίθουσες ελλείψει κτιριακής υποδομής, αλλά και λόγω της συστέγασης του ΕΕΕΕΚ Πύργου με το Ειδικό Γυμνάσιο. Μολονότι υπάρχει οικόπεδο το οποίο παραχωρήθηκε από τον ΟΣΚ, δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ. Επιπλέον, με τη συστέγαση αλλά και την αύξηση των μαθητών, η διδασκαλία γίνεται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Η Βουλευτής του Νομού ζητά από το Υπουργείο να προωθήσει το θέμα, τόσο στον ΟΣΚ, όσο στις αρμόδιες τοπικές αρχές.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΟΔ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Άξονες Τοποθέτησης του Γιάννη Κουτσούκου Βουλευτή Ηλείας ΠΑ.ΣΟ.Κ., για Ελάχιστο Εγγυημένο Επίπεδο Διαβίωσης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων θνής Οργανισμούς (4.800 για τετραμελή οικογένεια) συνυπολογιζομένων των λοιπών εισοδημάτων (και της περιουσίας) κλιμακούμενο να άτομο με τρόπο που να μην λειτουργεί ως αντικίνητρο για ανάληψη εργασίας. Συμπληρωματικές παρο-

δημοτικές κοινότητες αποτελούν τους πυλώνες των δήμων και ο ρόλος των προέδρων τους είναι εξαιρετικά σημαντικός με αξιόλογες θεσμικές αρμοδιότητες που ουσιαστικά καθορίζουν εξ΄ ολοκλήρου την ομαλή λειτουργία τους". Στην συνέχεια της ερώτησής του υπογραμμίζει ότι είναι αδήριτη ανάγκη να παραμείνουν οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων και να συνεχίσουν να συμβάλλουν με το σπουδαίο έργο τους στην αντιμετώπιση των δυσχερειών, αλλά και την πολλαπλή υποστήριξή τους στους Δήμους στους οποίους ανήκουν.Τέλος ο κ. Μαρίνος ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το μείζον αυτό θέμα και ερωτά τί προτίθεται να κάνει το Υπουργείο αναφορικά με τον νέο εκλογικό νόμο για την θέση των προέδρων των τοπικών και δημοτικών διαμερισμάτων.

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΕΕΕΚ ΠΥΡΓΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (Ν.4093/2012) είναι μόνο μία παράμετρος, με τις εξής προϋποθέσεις. Διεύρυνση της πιλοτικής εφαρμογής με αύξηση του προϋπολογισμού των 20 εκατ. (σε συνδυασμό με την πορεία των δημοσιονομικών) ώστε το 2015 να καλύψει όλη την Ελλάδα, με αντιπροσωπευτική επιλογή περιοχών αυξημένης φτώχειας (Βιομηχανικές - Αγροτικές - Φυσικές Καταστροφές -Πυρόπληκτες κλπ) Προσδιορισμός του ατομικού - οικογενειακού βοηθήματος με τρόπο που να καλύπτει το όριο φτώχειας, όπως καθορίζεται από τους Διε-

/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

22199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 26210-

34797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248 Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220

Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


ψάχνετε για... δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα/ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Πωλείται αγροτεμάχιο 6.100 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, αμφιθεατρικό, με θέα το πέλαγος του ιονίου,500 μ από τη θάλασσα. Περιοχή Κάστρο Κυλλήνης. τηλ: 6936 699137, 6944566837 (ΜΑ8574) Πωλείται οικεία στον Άγιο Ηλία παραθαλάσσια σε απόσταση 500μ. απο τη θάλασσα, σε τιμή ευκαιρίας.Τηλ.:6977013128, 6979 352471 (8433) Πωλείται οικόπεδο 275τ.μ επι του κεντρικού δρόμου στην Αλφειούσα άρτιο και οικοδομίσιμο. Τηλ.:6947 603003 (8429) Ζαχάρω:Πωλείται στην παραλία ΖΑΧΑΡΩΣ οικία 100 τ.μ. σε οικόπεδο320 τ.μ. με πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε λειτουργεία λόγω αναχώρησης.120.000 Ε.Τηλ.:6981 705054 (8413) Πωλούνται δυο διαμερίσματα 90 τμ. στη Γαστούνη 200 μέτρα από το κέντρο .Τηλ.:26230 54767 (8404) Πωλείται οικόπεδο 5,746 τ.μ. στο Κολύρι εντός οικισμού όπισθεν Δημοτικού Σχολείου. Με οικοδομησιμότητα στα 800 τ.μ. με δικό του αρτεσιανό με άδεια, περίφραξη, ελαιόδεντρα και πολλά καλλωπιστικά φυτά. Πωλείται ολόκληρο ή τμηματικά. Πληροφορίες:6930 838087 (8387) Πωλούνται: αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού στο 7ο χλμ. της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας. και ελαιοστάσιο 3 στρεμμάτων δίπλα στον Άγιο Δημήτριο Παλαιοβαρβάσαινας. Τηλ.: 6973 0522133 (8334)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Στην Αθήνα ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην Κυψέλη πλήρως επιπλωμένη στον 5ο όροφο, κοντά σε συγκοινωνίες. Τιμή 200€, κατά προτίμηση για εκπαιδευτικούς και στρατιωτικούς. τηλ επικ.: 6938 990613, 6932 924343.(MA8596).

Ενοικιάζεται δυάρι , φρεσκοβαμμένο επιπλωμένο με κουζίνα, ψυγείο και κλιματιστικό με μεγάλη βεράντα, ηλιόλουστο στο κέντρο του Πύργου, πλησίον Εμπορικής τράπεζας και β)γκαρσονιέρα 4ου ορόφου φρεσκοβαμμένη και κλιματιστικό Τηλ.: 6932 924343, 6938 990613 (8307) Ενοικιάζονται δυάρια 50 και 70 τ.μ. αντίστοιχα επιπλωμένα με ηλεκτρικές συσκευές και χωρίς κοινόχρηστα κατάλληλα για φοιτητές και όχι μόνο.Αξίζει να τα δεις.Τηλ,:6937144851(8401) Ενοικιάζεται τριάρι 100 τ.μ. σε νεόκτιστη οικοδομή, αυτόνομη θέρμανση, 3ος όροφος, Πέλοπος και Γορτυνίας γωνία. Τηλ.: 6946 272479 (8470) Ενοικιάζεται καινούργιο διαμέρισμα 90 τ.μ. απέναντι από τη ΔΟΥ Πύργου. Τηλ.: 6934 038183 (8572) Ενοικιάζεται διαμέρισμα διαμπερές 110τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση. Αποτελείται από καθιστικό με κουζίνα, δύο κύρια υπνοδωμάτια με μεγάλες ντουλάπες, μεγάλες βεράντες, δύο τουαλέτες και βοηθητικό χώρο (αποθήκη), στην οδό Μπελούση αρ. 6Α 1oς όροφος. Τηλ. 6936 547900 (8583) Ενοικιάζεται γραφείο 30 τ.μ. 2ου ορόφου, επιπλωμένο, με κλιματισμό, κουζινάκι με ψυγείο, σε άριστη κατάσταση στην οδό Λετρίνων 5, Πύργος. Πληρ. τηλ. 6976 992785. Ενοικιάζεται γραφείο στην Αμαλιάδα, Καποδιστρίου και Φιλικής Εταιρείας (έναντι δημαρχείου). Ιδιοκτήτης 6977 794926 (ΜΑ 8586) Ενοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα, σε

Ενοικιάζεται δυάρι στον 2ο όροφο επιπλωμένο με κλιματιστικά,μεγάλη βεράντα,ηλιόλουστο.Κατά προτίμηση εκπαιδευτικούς,φοιτηυές,στρατιωτικούς.Στο κέντρο του Πύργου πλησίον εμπορικής τράπεζας.Τιμή λογική.Τηλ.:2621025011, 6938990613,6932924343(8435) Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 4σος όροφος επιπλωμένη,μεγάλη βεράντα,κλιματιστικό,ηλιόλουστο.Κατά προτίμηση εκπαιδευτικούς,φοιτηυές,στρατιωτικούς.Στο κέντρο του Πύργου πλησίον εμπορικής τράπεζας.Τιμή λογική. Τηλ.: 26210 25011, 6938 990613, 6932 924343 (8436) Ενοικιάζεται δυάρι ημιόροφος για επαγγελματική στέγη στο κέντρο του Πύργου . Τηλ.:2621025011, 6938990613,6932924343(8437) Ενοικιάζεται δυάρι 60 τ.μ. στη πάροδο Μπελούση απέναντι απο τα ΚΕΚ consul με αυτόνομη θέρμανση και λίγα κοινόχρηστα, σε χαμηλή τιμή. Τηλ.: 26210 32973, 6997 794912, 26210 61403, 6977 403843 (8453) Ενοιάζεται 4άρι με δύο μπάνια,διαμπερές, αυτόνομη θέρμανση στη πάροδο Μπελούση (περιοχή Πύργου) , λίγα κοινόχρηστα,χαμηλό ενοίκιο. Τηλ.:26210 32973, 6997 794912, 26210 61403, 6977 403843 (8453) Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ. στη πάροδο Μπελούση απέναντι απο τα ΚΕΚ consul με αυτόνομη θέρμανση και λίγα κοινόχρηστα, πλήρως επιπλωμένο σε χαμηλή τιμή, από 1η Νοεμβρίου. Τηλ.: 26210 32973, 6997 794912, 26210 61403, 6977 403843 (8453) νεόκτιστη οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση, προσόψεως, μεγάλη βεράντα, ηλιόλουστο, χωρίς κοινόχρηστα κοντά στο κέντρο του Πύργου. Τηλ. 26213 00895 ώρες 912μ. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 30 τμ πλησίον Επαρχείου ,επιπλωμένη , χωρίς κοινόχρηστα. τηλ 6944 755055 (ΜΑ8578) Ενοικιάζεται διαμέρισμα δυάρι στον Πύργο Ηλείας οδός Ελλήνων Ολυμπιονικών 19.Τηλ.:26210 29029, 6988 233011 (8531) ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΑΡΙ (μια κρεβατοκάμαρα, κουζινοσαλονοτραπεζαρία) διώροφης οικοδομής, ισόγειο,πλήρης εξοπλισμένο (ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο) αυτόνομη θέρμανση, διπλά οικολογικά κουφώματα, τζάκι, βεράντα με τέντα χωρίς κοινόχρηστα. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου . Τηλ.:6971 698962 (8491)

Στη Ζάκυνθο κοντά στα ΤΕΙ ενοικιάζονται γκαρσονιέρες για εκπαιδευτικούς και φοιτητές.Τηλ.:6936 327447 (8489) Eνοικιάζεται στο Κάτω Σαμικό σε κεντρικό σημείο 45τ.μ. ισόγειο διαμέρισμα,επιπλωμένο, υπνοδωμάτιο, μπάνιο , κουζίνα. Τηλ.:6974 502409 (8486) ΠΥΡΓΟΣ ενοικιάζεται τριάρι στο με 2 κρεβατοκάμαρες κουζινο-σαλονοτραπεζαρία , γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. χωρίς κοινόχρηστα, Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου.Τηλ.:6971 698962 (8480) Ενοικιάζεται στη Πάτρα γκαρσονιέρα επιπλωμένη δίπλα στα ΤΕΙ. Τηλ.:6946 200460 (8472) Ενοικιάζεται τριάρι στην Αθήνα (πλατεία Βικτώριας) 5ος όροφος, διαμπερές πλήρες επιπλωμένο,

κατάλληλο για φοιτητές.Τηλ.:26215 00328, 6930 686506 (8465) Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα σε νέα οικοδομή 30τ.μ. 2ος όροφος , δίχωρη, επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, κλιματιστικά, στη Πάτρα. Περιοχή Έξω Αγιά (πλησίον πανεπιστημίου) .Τηλ.:6973339194. Τιμή συζητίσιμη. (8466) Eνοικιάζεται διαμέρισμα 75 τ.μ. (1ος όροφος) επιπλωμένο,Δραγατσανίου 24 (έναντι Νομαρχίας) Τηλ.:6974 796644 (8438) Ενοικιάζεται ένα οροφοδιαμέρισμα 75 τμ. επί της οδού Σταχτούρη 91 με τζάκι.Τηλ.:26210 34670 (8434) Ενοικιάζεται τριάρι στην Αθήνα(πλατεία Βικτώριας) 5ος όροφος, διαμπερές πλήρες επιπλωμένο, κατάλληλο για φοιτητές. Τηλ:2105154862 και 6930 686506 (8399) Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ. σε καινούργια οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση στην οδό Σαρανταπόρου 4, Πύργος. Τηλ. 6936 985212 (8384) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ,στον Πύργο, 42 τμ, 1ου ορόφου, 2 αίθουσες, πλησιον κεντρικης πλατειας, οδος Μιαουλη 1.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6970863245 (μονο πρωινές ώρες 9 - 12) (MA8357) Ενοικιάζεται επιπλωμένο τριάρι χωρίς κοινόχρηστα δίπλα στο ΤΕΙ Πύργου. Δεκτή η συγκατοίκηση. Τηλ.:6976 802842 (8014)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ Ενοικιάζονται καταστήματα α) 36 τ.μ. με wc. Τιμή: 300 ευρώ, β) 29 τ.μ. Τιμή: 220 ευρώ γ) 28 τ.μ. Τιμή: 200 ευρώ. Τηλέφωνα για πληροφορίες: 6972 871518 και 6993 095327 Eνοικιάζεται στα Λεχαινά κτίριο 180 τ.μ και πατάρια, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά (ΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ) Τηλ.:6977 601313 (8309) Λεχαινά: ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30τ.μ Τηλ.:

Πωλείται καφέ-ουζερίί(Το Μεζεδάκι), λόγω συνταξιοδότησης.Αλφειού 29 , τηλ 6980 251588 (ΜΑ8545) Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 χλμ Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838 τ.μ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας.Τηλ.: 26210 44966, 6932 233357 (8490)

Ενοικιάζονται στη Ζάκυνθο σε τουριστική περιοχή 2 καφετέριες και 2 γκαρσονιέρες,όλα εξοπλισμένα με τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν.Τηλ.: 6936 327447 (8293) Ενοικιάζεται στη Ζάκυνθο ένας όροφος εμπορικού κέντρου που λειτ ο υ ρ γ ο ύ σ ε σ α ν εσ τ ι α τ ό ρ ι ο . Τ η λ . : 6936 327447 (8294)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα με ηλεκτρικές συσκευές πλησίον Ταχυδρομείου Πύργου επίί της Μανωλοπούλου. Κατάλληλο και για γραφείο Τηλ: 6977 661970 (ΜΑ8226) 6971 698962 (8283) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Αμαλιάδας μεγάλο διαμπερές κατάστημα, δίπλα απο το Δημαρχείο, με δύο εισόδους, μία σε κεντρικό δρόμο και μία στην πλατεία που βρίσκεται το ΚΕΠ. ΤΗΛ. 26220 28540, 6972 807180, 6932 398760 (ΜΑ 8237) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 40τμ. επί της Ρήγα Φεραίου στον Πύργο με αποθηκευτικό χώρο 70τμ. Τηλ: 26210 28307-6977 930724 (ΜΑ8231) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971 698962 (ΜΑ 8222)

ÌáèÞìáôá Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού (όλα τα μαθήματα), Γυμνασίου, Λυκείου (Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνική Γλώσσα-Έκθεση, Λογοτεχνία, Ιστορία). Εγγυημένα αποτελέσματα στην αφομοίωση της διδακτέας ύλης. Τιμές χαμηλές. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946537089

Καθηγήτρια κλασικής φιλολογίας,με 5ετή διδακτική εμπερία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου μεμονωμένα ή σε γκρούπ στις περιοχές: Πύργος, Λαστέικα, Βούναργο.Αναλαμβάνει φυσικά και την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλήνιες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές λογικές.Τηλ.:6938849132(8374)

Καθηγήτρια Ιταλικών, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Perugia παραδίδει μαθήματα ιδιαίτερα και σε γκρουπ και προετοιμάζει επιτυχώς για εξετάσεις όλων των διπλωμάτων. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6977 698982 (ΜΑ 8587) Μαθήματα Γερμανικών, παραδίδει έμπειρος καθηγητής, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλ. 6947776058 / 6983-468489.(ΜΑ 8575) Φυσικομαθηματικός παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίουΛυκείου. Τιμή 10 Ε την ώρα και το πρώτο δίωρο διδασκαλίας δωρεάν. Τηλ.:6979 055712 (8510) Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου .Τιμές Προσιτές τηλ.6979 132515 (ΜΑ 8568) Καθηγήτρια Φιλόλογος με πολυετή διδακτική εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Παρέχονται προσωπικές σημειώσεις. Τιμές προσιτές τηλ. 6980 325696 (ΜΑ 8560) Καθηγήτρια Βιολογίας Απόφοιτος Σχολής Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μα2θήματα Μαθηματικά-Βιολογία -Χημεία .10ετη Εμπειρία,Τιμές προσιτές .τηλ 6976 662375

(ΜΑ 8553) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ παραδίδονται από καθηγήτρια με αρκετή φροντιστηριακή πείρα και μεταπτυχιακό σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης παραδίδονται μαθήματα και σε μαθητές με εκπαιδευτικές ανάγκες λόγω εξειδίκευσης και εμπειρίας και στην ειδική αγωγή. Τιμές προσιτές και συζητήσιμες. Τηλ. 6980 721370 (ΜΑ8540). Καθηγήτρια μαθηματικός παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου . Σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6973 796710 (ΜΑ 8544). Απόφοιτη Παιδαγωγικού παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές. Το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ!! Τηλ.6975 600263 (ΜΑ 8538) Μαθηματικός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6934262131, 6981 136330 (8536) Καθηγήτρια Αγγλικών, Πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες.(όλα τα επίπεδα) Τιμές προσιτές. Τηλ.6981

Καθηγήτρια Αγγλικών με μεγάλη φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα με επιτυχίες σε όλα τα πτυχία.Cambridge,Μichigan, ESD, EDI, Edexcel. Ειδικές τιμές σε αδέρφια και πολύτεκνους.Τηλ.:6979 865756(8494)

Καθηγήτρια φιλόλογος αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου στα φιλολογικά μαθήματα στη περιοχή της Αμαλιάδας. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6974 327887 (8503)

472568 (8528) Καθηγήτρια Ιταλικής φιλολογίας απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τηλ.:6986 113023 (8528) Καθηγήτρια Φιλόλογος απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει μαθήματα σε μαθητές ΔημοτικούΓυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6986 834517 (8526) Καθηγήτρια Γαλλικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ 6988 205588 (8520) Καθηγήτρια φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας απόφοιτη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου και φοιτητές. Τιμές προσιτές και συζητήσιμες ιδιαίτερα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους. Τηλ.:6983 949504, 26210 37235 (8516) Καθηγήτρια μαθηματικός με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6970 739384(8511) Καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6944

983744 (8508) Καθηγήτρια φιλόλογος πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-ΛυκείουΕΠΑΛ. Τιμές προσιτές. Περιοχή Αμαλιάδας. Τηλ 6972 153993 (8505) Φυσικός αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Λυκείου με το νέο σύστημα σε Φυσική-Χημεία. Τηλ.:6942281948(8496) Φιλόλογος πτυχιούχος Πανεπιστημίου Πατρών με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές ΔημοτικούΓυμνασίου-Λυκείου.Τιμές λογικές. Ειδικές τιμές για γκρουπ και αδέρφια.Παροχή σημειώσεων. Τηλ.:6944243549 (8500) Φυσικός αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Λυκείου με το νέο σύστημα σε Φυσική-Χημεία. Τηλ. 6942281948 Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα, σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Αναλαμβάνονται και γκρουπ 2-3 ατόμων, τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ.:6934 265950 (8492) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα στα μαθηματικά-φυσική-χημεία από απόφοιτο Α.Π.Θ. σε μαθητές γυμνασίου-λύκειο-ΕΠΑΛ σε λογικές τιμές. Δυνατότητα δημιουργίας γκρουπ. Τηλ.:6983 516638(8493) Μεταπτυχιακή απόφοιτος του Πα-

Καθηγήτρια Αγγλικών με φροντιστηριακή πείρα αναλαμβάνει μαθητές και ενήλικες όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές.Επίσης αναλαμβάνει μεταφράσεις κειμένων. Τηλ. επικοινωνίας: 6979003850 (8472)

νεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών και της τεχνολογίας, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές όλων των επιπέδων καθώς και σε φοιτητές ΑΕΙ, ΕΑΠ, ΤΕΙ. Επιπλέον παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη και συγγραφή πρωτότυπων πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών. Τηλ.:6946 044304 (8482) Απόφοιτος ΑΤΕΙ Αθηνών παραδίδει μαθήματα Χημείας και Βιολογίας σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Τιμές συζητήσιμες. Τηλ.:6972716785 (8483) Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου καθώς αναλαμβάνει και την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές και κατόπιν συνεννοήσεως. Τηλ.: 6976 017837 (8476) Καθηγήτρια Γαλλικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ 2 ατόμων και προετοιμάζει για εξετάσεις όλων των πτυχίων στον Πύργο.Τηλ.:6932 266843 (8479) Φιλόλογος με 15ετή φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (Αρχαία, Έκθεση, Ιστορία, Λατινικά, Λογοτεχνία). Δωρεάν παροχή σημειώσεων και επαναληπτικών διαγωνισμάτων στη περιοχή Πύργου Αμαλιάδας.Tηλ.:6932 266843 (8479) Kαθηγήτρια φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου. Παρέχονται προσω-

πικές σημειώσεις σε όλα τα μαθήματα. Προετοιμασία Πανελληνίων. Τηλ.:6973 793774 (8471) Καθηγήτρια Αγγλικών με μητρική γλώσσα την Αγγλική, παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Τηλ.:6932 043162 (8469) Φυσικομαθηματικός παραδίδει μαθήματα φυσικής-μαθηματικώνχημείας σε μαθητές γυμνασίουλυκείου..Τιμές προσιτές.Τηλ.:6978 550387 (8459) Δασκάλα με εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού όλων των τάξεων. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Τιμές λογικές. Τηλ.:6986857327(8460) Πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας απόφοιτος πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τηλ.:6987 706364 (8457) Καθηγήτρια Αγγλικών-κοινωνική λειτουργός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών για όλα τα επίπεδα σε πολύ προσιτές τιμές. Τηλ.:6937080543(8442) Καθηγητής φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού , γυμνασίου , Λυκείου. Τηλ.:6942 530185 (8439) Πτυχιούχος καθηγήτρια με εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών και γαλλικών σε νήπια, παιδιά και ενήλικες. Τιμές προσιτές. Προσφορές: 50% έκπτωση στη δεύτερη ξένη γλώσσα, 50% έκπτωση για το δεύτερο παιδί και 80% έκπτωση για το τρίτο. Επίσης συνεργάζεται με ειδικό λογοθεραπευτή - αναλαμβάνει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Τηλ. Επικοινωνίας: 6979 781335 (8420) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών όλων των επιπέδων,είτε μεμονομένα σε κάθε άτομο είτε σε ολιγομελή τμήματα με ειδικές τιμές.Τηλ.:6975 600263 (8414)


28

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητείται ελεγκτικό προσωπικό για το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Απαιτούμενα προσόντα : -Απόφοιτος ΑΤΕΙ/ΑΕΙ Μηχανολογίας /Ηλεκτρολογίας -Άδεια οδήγησης στις κατηγορίες Α,Β,Γ -Πιστοποιητικό ελεγκτή ελαφρών, βαρέων και δικύκλων -Πιστοποιητικό ελεγκτή ADR και ΑΤΡ. Ι.ΚΤΕΟ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ στην περιοχή στην Ανδραβίδα - Κυλλήνη. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26230 54071 , 6932 589812Email:ikteokarapanos@gmail.com (8446)

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ Ζητούνται από μεγάλη τραπεζοασφαλιστική εταιρεία άτομα επικοινωνιακά για την προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων (νοσοκομειακών, συνταξιοδοτικών, ασφαλειών κατοικίας κ. α ) Παρέχεται συνδυασμός χρηματοδότησης προμηθειών και μπόνους. Γραφείο πωλήσεων Βάρδας τηλ. 26230 72145 e-mail : varda8706 @yahoo.gr (ΜΑ8561)

Ζητούνται:

Νέοι και νέες που έχουν επιλεγεί στο πρόγραμμα 18-29 ετών(voucher) ειδικότητας οικονομολόγος (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) και κοινωνικοί λειτουργοί ή κοινωνιολόγοι για την πρακτική τους άσκηση με προοπτική μελλοντικής μόνιμης απασχόλησης. Πληροφορίες: 6944782192 (ΜΑ8341) Θέλετε επιπλέον εισόδημα άμεσα και με προοπτικές εξέλιξης; Είστε δυναμικό άτομο με θέληση να πετύχεις; Εμείς σας παρέχουμε τη λύση.Εσείς παρέχετε ευκαιρία στη ζωή σας.Τηλ.:6981 750804 (8405)

Ζητείται από Επιχείρηση Παροχής Οικονομικών και Ελεγκτικών Εργασιών Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής με κατεύθυνση Λογιστική, Ελεγκτική, Φοροτεχνική. Πληρ . 6976 869569. Και βιογραφικά στο e-mail: klampros@mhx.gr (ΜΑ 8235) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για καφέ - ίντερνετ με ασφάλιση στη Μυρσίνη. Τηλ. επικ. 6934 599451 (ΜΑ 8595). Ζητείται κοπέλα για καφέ-ουζερί στον Πύργο. τηλ 697 5641974 (ΜΑ 8594)

Μικρές Αγγελίες

Ζητείται κοπέλα για καφετέρια Πατρών 24 Πύργος. CAFE ΑΠΑΓΚΙΟ Κιν.:6974 807041, 26210 28863 (8463) Από ξενοδοχειακό όμιλο ζητείται υπεύθυνος ξενοδοχείου με εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών , οργανωτική και δυναμική προσωπικότητα, άριστη γνώση αγγλικών και κάτοχος ΙΧ. Βιογραφικό στο e-mail: office@epihotels.gr (ΜΑ8589) Ζητείται αρτεργάτης στην Ανδραβίδα. τηλέφωνο επικοινωνίας :697 6172482. ΜΑ(8592) Ζητείται κοπέλα με γνώσεις Η/Υ χωρίς υποχρεώσεις για εμπορική επιχείρηση στον Πύργο.Tηλ.επικοινωνίας 26210 22380 (ΜΑ 8591) Ζητείται ΟΔΗΓΟΣ με απαραίτητη επαγγελματική άδεια οδήγησης Δ'-Ε΄ Κατηγορίας, απόφοιτος Λυκείου, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά για πλήρη απασχόληση. Απαραίτητη προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση και συστάσεις. Αποστείλατε βιογραφικό στο Fax 2103843038 ή με email: ergasia.smile @yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 84. Περιοχή Κυλλήνη Ηλείας.(ΜΑ8576)

Ζητείται κοπέλα να εργαστεί ως τυλίχτρια από το “ΕΛΑ ΣΤΟ ΨΗΤΟ” στην Αμαλιάδα.Τηλ.:6975 574851 (8547) Ζητείται Ειδική παιδαγωγός.Πτυχιούχος Σχολής Ειδικής Αγωγής, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά, ικανότητα να διαμορφώνει σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά και συνεργασίας -επικοινωνίας, Γνώσεις Αγγλικών, Γνώσεις Η/Υ, Κάτοχος άδειας οδήγησης. Απαραίτητες συστάσεις.Αποστείλατε βιογραφικό με mail: ergasia.smile @yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 105. Περιοχή Κυλλήνη.(MA 8534) Ζητείται παιδαγωγός.Πτυχιούχος Σχολής Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά, ικανότητα να διαμορφώνει σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά και συνεργασίας -επικοινωνίας, Γνώσεις Αγγλικών, Γνώσεις Η/Υ, Κάτοχος άδειας οδήγησης. Απαραίτητες συστάσεις.Αποστείλατε βιογραφικό με mail: ergasia.smile@yahoo.gr\ αναγράφοντας τον κωδικό 104. Περιοχή Κυλλήνη.(ΜΑ 8535) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων γυναικών τις βραδι-

/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

νές ώρες φύλαξη παιδιών και οικιακές δουλειές. Τηλ.:6934395721 (8532) Ζητείται κοπέλα με γνώσεις Λογιστικής και υπολογιστή και νεαρός με τεχνικές γνώσεις για επισκευές μηχανημάτων μαζικής εστίασης.Τηλ.: 26210 22380 (8509) Ζητούνται άτομα για ανάπτυξη δικτύου-πωλήσεων σε νέα καινοτόμα προϊόντα. Χωρίς κόστος εγγραφής, χωρίς κεφάλαιο. Προσφέρουμε πλήρη υποστήριξη-συνεχής εκπαίδευση. Τηλ.:6986 798801 (8513) Ζητείται πιστοποιημένος-η ασφαλιστικός σύμβουλος, για ασφαλιστικό γραφείο. Πληρ. τηλ. 6978 800381 (8417) Χρειάζεστε γυναίκα για βοήθεια στο σπίτι, για ανάπηρα άτομα (γιαγιά-παππού), για άτομα με προβλάματα στη κίνηση, κλπΤηλεφωνήστε στο γραφείο της κας ΝΤΟΝΑΣ να σας στείλει το κατάλληλο άτομο.Επίσης σερβιτόρες,καμαριέρες, λατζιέρες, καθαρίστριες ολοήμερες ή ωρομίσθιες.Τηλ.: 26220 40041, 6936 529012, 6988 800814 (8406) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για σέρβις από καφετέρια στην Αμαλιάδα. Πληρ. 6980 671054 (ΜΑ 8359) Zητείται κοπέλα ευπα-ρουσίαστη

για βράδυ στο ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡΑΡΓΩ στα Μακρίσια. Τηλ.:26250 24411 (8369) Ζητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη άνω των 18 ετών, με εμπειρία για μπουφέ στο coupa cafe στον Πύργο για απογευματινή εργασία .Τηλ.:6986 954000 (8295) Ζητείται κοπέλα εμφανίσιμη να εργαστεί σε cafe-bar στη Βάρδα.Προυπηρεσία θα εκτιμηθεί. Απαραίτητη γνώση coctail.Αποδοχές ικανοποιητικές.Τηλ.:26230 72284, 6971 552909 (8347) Μεγάλος ασφαλιστικός όμιλος που δραστηριοποιείται στις ασφαλιστικές τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες λόγω της συνεχούς ανάπτυξης στο νομό Ηλείας ζητά συνεργάτες 2540 ετών με προϋπηρεσία στις πωλήσεις. Τηλ.: 26210 29192 και 26210 34926(8275) Ζητείται κοπέλα για απογευματινή εργασία σε καφέ στον Πύργο. Τηλ.:6986 876014 (8303) Ζητείται σερβιτόρα για καφενείο. Τηλ.:6983 162555(8274) Από πρότυπο εκπαιδευτήριο ξένων γλωσσών ζητούνται καθηγήτριες /ες ξένων γλωσσών :γερμανικών, ιταλικών, γαλλικών, ρώσικων, με ωρομίσθια απασχόληση. τηλ 6975959162 (ΜΑ 8557)


/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

ÆÇÔÏÕÍ Οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στο strategic management και με πείρα 8+ χρόνων παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας ιδιωτών και επιχειρήσεων, στρατηγικές υποδείξεις για την διαχείριση και τη διατήρηση της περιουσίας σας, συστάσεις σχετικά με τον περιουσιακό σχεδιασμό, τη μεταβίβαση περιουσίας με εύτακτο και φορολογικά αποδοτικό τρόπο, το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα, τα επενδυτικά κεφάλαια, καθώς και προσωπικό φορολογικό σχεδιασμό. Τηλ επικοινωνίας 6948370012(8447) Πτυχιούχος κοινωνική λειτουργός αναλαμβάνει φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας μέχρι 12 ετών. Εξυπηρετώ τις εξής περιοχές: Κάστρο, Κυλλήνη, Κάτω Παναγιά , Νεοχώρι , Μυρσίνη ,Λεχαινά ,Γαστούνη, Ανδραβίδα ,Βαρθολομιό. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ . Τηλέφωνο: 698 7071339.(ΜΑ8593) Κυρία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη κατάκοιτων ηλικιωμένων στην περιοχή της Αμαλιάδας. Μόνο σοβαρές προτάσεις! τηλ 6938 893511 (ΜΑ8585) Κυρία Ελληνίδα ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένης ,καθώς και παιδιών. Πρωινές ώρες, στην περιοχή

του Πύργου και των γύρω χωριών. τηλ 6985 970264 (ΜΑ 8582) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ,παιδιών και καθαρισμό οικιών στην περιοχή του Πύργου και των γύρω χωριών.τηλ 6994 010870 (ΜΑ8581) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία ως εσωτερική ή μη για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή της Αμαλιάδας και γύρω χωριών Πύργου. τηλ 6993 037376 (ΜΑ8580) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. Περιοχές Αχαΐα μέχρι Βάρδα. τηλ 6999 407165 (ΜΑ8577) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων (ως εσωτερική) στην περιοχή της Βάρδας και των Λεχαινών. τηλ 6997 517197 (ΜΑ8573) Νοσηλεύτρια αποκλειστική ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων κατάκοιτων ή μη. τηλ 6943 050759 (ΜΑ8571) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακά. τηλ 6980 379048( ΜΑ8569) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών τηλ 6997 4361589 (ΜΑ8570) Κυρία ζητάει τετράωρη εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εντός περιοχής Πύργου και γύρο περιχώρων, καθώς επίσης αναλαμβάνει και καθαρισμό μαγαζιών και γραφείων. τηλ 6978 382711 (ΜΑ8546) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές εργασίες.

Μικρές Αγγελίες

τηλ 6999 745793, 69472 25597 (ΜΑ 8565) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές εργασίες.τηλ 6996 715263(ΜΑ 8566) Ζητώ εργασία σε εστιατόριο, ταβέρνα, ψησταριά, ξενοδοχείο. Μόνο σοβαρές προτάσεις. τηλ 6972 261508 (ΜΑ 8567) Σοβαρή κοπέλα ψάχνει για δουλειά (σερβιτόρα ,καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων )στον Πύργο. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις τηλ.6978176449 (ΜΑ8555) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία για οικιακές εργασίες και φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου, από 8 -14:30 το μεσημέρι. τηλ.6981 029654 (ΜΑ8548) Κυρία από Βουλγαρία ζητά εργασία ως εσωτερική τηλ 6939 007181, 6999 898113 (ΜΑ8550) Κυρία ζητά εργασία ως εσωτερική τηλ.6940734959 (ΜΑ8551) Κυρία ζητάει τετράωρη εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εντός περιοχής Πύργου και γύρω χωριών, καθώς επίσης αναλαμβάνει και καθαρισμό μαγαζιών και γραφείων. Τηλ 6978382711(ΜΑ8546) Κυρία Ελληνίδα έμπειρη, αποκλειστική ζητεί εργασία για 2ωρο πρωινές ώρες 8 -10 ή βραδινές 7 -11, για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου. τηλ 6975 707157(ΜΑ8539) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ως εσωτερική στην περιοχή του Ν. Ηλείας. τηλ 6984 965618

(ΜΑ8541) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών σε περιοχές μεταξύ Βάρδας έως Αμαλιάδα. τηλ 6994258736(ΜΑ8543) Κυρία ζητά εργασία περιοχή Πύργου για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ.:6980 863555 (8530) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών , καθαρισμό μνημείων ,οικιακές εργασίες, καθαρισμό γραφείων και ότι άλλο χρειαστεί. Στη Βάρδα. Τηλ.: 6971 581388 (8523) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ως εσωτερική και οικιακή. Τηλ.:6971505676 (8497) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων , περιοχή: Λεχαινά και περίχωρα.Τηλ.:6977027054 (8524) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου. Τηλ.:6993 585490 (8498) Ελληνίδα κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων με εμπειρία στο χώρο.Τηλ.:6937 980738 (8502) Υπάλληλος τουριστικών επαγγελμάτων (ρεσεψιον, σερβιτόρος κλπ) ζητώ εργασία 3-4 φορές τη βδομάδα, από τέλος Σεπτέμβρη. Γνωρίζω Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά. Τηλ.:6976 079219 (8478) Καθηγήτρια αγγλικών με μεταπτ/κό & πολυετή πείρα στις τάξεις πτυχίων αναζητά εργασία σε ΚΞΓ. Κιν. 6980 420705. (8458)

w w w . p r o t i n e w s . g r

Qualified teacher of English with PG degree and long experience in teaching exam courses is seeking a position at a Centre of Foreign Languages. Pls call 6980 420705 (8458) Σοβαρή κυρία, από καλή οικογένεια και με προυπηρεσια σε παιδικό σταθμό αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών, καθώς και τις οικιακές δουλειές.Μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6934395721(8455) Κυρία αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών. Τηλ.:6949 711761(8440) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων(όχι κατάκοιτους) στις περιοχές:Πύργου, Ζαχάρω, Κρέστενα, Αρχ. λυμπίας. Τηλ.: 6944 853360 (8432) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων μόνο στη περιοχή του Πύργου.Τηλ.:6979 681984 (8448) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων , παιδιών και καθάρισμα.Τηλ.:6982 413156 (8450) Τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010,Autocad Architecture 2012, MSoffice, Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση τηλ: 6939.242400, e-mail: deleni1 @yahoo.gr (8415)

29

Νεαρός κάτοχος διπλώματος Ι.Χ. και μοτοσυκλέτας ζητά εργασία σε επιχειρήσεις ή ξενοδοχεία,ως ντελιβεράς,ψήστης, αποθηκάριος ή διανομέας. Τηλ.:6980 654632 (8402) Κυρία ζητά εργασία για σερβιτόρα ή λατζέρισα και φύλαξη ηλικιωμένων Πύργου και γύρω χωριών. Τηλ.:6978 382741(8412) Δεν έχετε χρόνο με την καθαριότητα του σπιτιού σας;Κανένα πρόβλημα...αφήστε τη λύση στα ελληνικά χέρια.Τα κορίτσια σίφουνας βγάζουν 8ωρο σε 3ωρο χωρίς να χάνετε την μέρα σας και προπαντός οικονομικά...Τηλ.:6983 705941 (8403) Νέος ζητά εργασία ως ψήστης καθώς και για ντελίβερι με δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοποδηλάτου με πενταετή εμπειρία.Τηλ.:6984 348380 (8388) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων. Τηλ.:6994 356828 (8379) Νεαρός αναλαμβάνει κόψιμο χορταριών με μηχανάκι δικό του, εκτός βενζίνης δικής του με 5 ευρω την ώρα.:Τηλ.:6976 873376 (8380) Σοβαρή οικογενειάρχης νέα κοπέλα ψάχνει για δουλειά ( ξενοδοχοϋπάλληλος, σερβιτόρα πωλήτρια, καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων)στη περιοχή του Πύργου. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6984560054 (8360) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για οικιακές δουλειές.Τηλ.:6934 395725 (8353)


30

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

ÄéÜöïñá Πωλούνται σκυλιά ράτσας Λαμπραντόρ. Τηλ.: 6984 504154 (8514)

Πωλούνται ξύλα πορτοκαλιές και ελιές . Τηλ επικ.697 8949165 (ΜΑ 8597) Για να ζεστάνετε όλο το σπίτι με καλοριφέρ χωρίς σταγόνα πετρελαίου, υπάρχει λύση. Πωλούνται : - Ξυλολέβητες 40 χιλ. θερμ. μόνο 1.200 €, 60 χιλ. θερμ. μόνο 1.300 €. - Πυρονολέβητες 40 χιλ. θερμ. μόνο 1.800 €, 60 χιλ. θερμ. μόνο 2.000 €. Τηλ. Επικοινωνίας 6981 297218, 6930 739733 (ΜΑ 8562)

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΑΛΟΙΦΕΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ: Ψωρίαση, ακμή ρυτίδες προσώπου, χοληστερίνη, παχυσαρκία, πονοκεφάλους, υπερπλασία προστάτη, αιμορροΐδες, δυσκοιλιότητα, διάρροια, κατάθλιψη, αϋπνία, πέτρες χολής και νεφρών. ΠΟΝΟΥΣ: αυχένα, ώμου-χειρός, μέσης, γονάτου Με γρήγορα αποτελέσματα από έμπειρη βοτανολόγο τηλ.6976 855625 (ΜΑ 8598) Πωλείται βυτίο καυσίμων 200 λίτρων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6976 538804 (ΜΑ8588) Πωλούνται είκοσι γίδες διαλεκτές στον Πύργο.Τηλ.:6974 001344 (ΜΑ8590) Πωλούνται κουτάβια 50 ημερών Λαμπραντόρ μαύρα-γνήσια-σπάνια τηλ 6980 295703

(ΜΑ8553) ΠΩΛΕΙΤΑΙ TABLET SAMSUNG 9 ίντσες, σχεδόν καινούριο, μαζί με τη θήκη και το πληκτρολόγιο 300 Ε. Τηλ.:6946 200460 (8556) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές.Τηλ. 26210 44966, 6932 233357 (ΜΑ 8537) Πωλείται δάδα Ολυμπιακών Αγώνων Μοναχό 1972 σε άριστη κατάσταση. Τηλ.:6942210079 (8533) ΛΕΧΑΙΝΑ: Πωλούνται αυτόματη ζυγαριά νέα κιλών , ζαμπονομηχανή, δύο γόρδολες τρία μέτρα η καθεμία, ράφια τοίχου 18μ Χ 2,30. Τηλ.:6971 698962 (8529) Πωλούνται κουτάβια Τζάκ Ράσελ μίνι καθαρόαιμα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς, καθώς επίσης και κουτάβια πίτμπουλ, ποικιλία χρωμάτων, καθαρόαιμα και εμβολιασμένα. Τηλ.:6984 547823 (8525) Πωλούνται δύο σκύλες κυνηγιάρικες, ξεκινημένες.Τηλ.: 6987 9403001 (8522) Πωλείται πόνυ λευκό, αρσενικό. Τηλ.: 6973 723430. (8515) Πωλείται ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο κατάλληλο για άτομα με ειδικές ανάγκες, άριστης ποιότητας, καινούριο. Τιμή

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ προσιτή. Τηλ. επικοινωνίας :πρωί 9 με 2 και απόγευμα -10. 26210 23382 (8504) Πωλείται κουκούλα πολυεστερική με παράθυρα και πόρτα για ΝΙSSAN D21 και D22 κατάλληλο για κυνηγούς, ψαράδες και αγρότες. Τηλ.:6978 949165 (8488) Πωλείται εξοπλισμός επιχείρησης με τουριστικά είδη στην Αρχαία Ολυμπία κάτω από το ξενοδοχείο ILIS. Παναγιώτης. Τηλ.:6974133527 (8487) Πωλείται πλήρης σειρά ελαιωργικών μηχανημάτων δύο και τριών φάσεων από πρώτο χέρι.Πωλούνται όλα ή και ξεχωριστά.Τηλ.:6977 637598 (8462) Πωλείται αγγλικό σέτερ 6 μηνών λευκό-πορτοκαλί.100Ε. Τηλ.: 6936 868645 (8456) Πωλείται πλατφόρμα 4 μέτρων για τρακτερ με ανατροπή. Τηλ:6944 418676 (8445) Χάθηκε δίπλωμα γεωργικού ανελκυστήρα στν περιοχή Ανεμοχωρίου.Όποιος το βρεί να επικοινωνήσει στο τηλ.:6984 455928 (8416) Πωλείται μέλι γνήσιο παραγωγής μας. Τηλ.: 6972 864270 (8355) Πωλείται ρυμουλκούμενη καντίνα. Τηλ.: 6973 383980 (ΜΑ8340) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μεταχειρισμένα ελαστικά όλων των τύπων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6939 854628-6977 647059 (ΜΑ8250) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ λυκόσκυλα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς με τα PEDIGREE. Πληρ. Τηλ. 6972 034076 (ΜΑ 8227)

Πωλείται peugeot scooter jet force 125 με όλα τα service.Τιμή συζητήσιμηΤηλ. :6945661936 (8265) Πωλείται MERCEDES μοντέλο 123, χρονολογίας 1985 ,2000cc ,extra μηχανή 123/2000cc τηλ 6974 905646(ΜΑ8559) Πωλείται VW Γκόλφ Μανχάταν Μοντέλο 1992,1600 cc ,τιμή 650€ τηλ.6977 659672 (ΜΑ 8554) Πωλείται ΤΟΥΟΤΑ AURIS 1,6-124ΗΡ μοντέλο 2008, FULL EXTRA. Τηλ.:6947891058(8517) Πωλούνται μηχανή deutz turbo

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, (ΜΑ 8268)

intercooler κατάλληλη για τρακτέρ και θεριζοαλωνιστικές μηχανές και I.X Suzuki atos, 1000 cc, σε τιμές προσιτές. Τηλ 6937094199 Πωλείται μηχανή δρόμου - YAMAHA FZR-600-100HP σε υπεράριστη κατάσταση με foul service και full extra. Τιμή 1,250 Ε, ευκαιρία. Τηλ.:6980295703 (8467) Πωλείται αυτοκίνητο BMW-316175HP υπεράριστο - χρώμα άσπροπέρλα - 6 κύλιδρο - πολλά extra,super ευκαιρία.Τιμή 3,000 Ε. Τηλ.: 6980 295703 (8468) Πωλείται OPEL VECTRA 1998 υδραυλικό τιμόνι αερόσακος οδηγού ηλεκτρικά παράθυρα ABS ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές A/C 167,500κμ 800 Ε. Πωλείται MAZDA 323 F 1998 υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικές κλειδαριές αερόσακος οδηγού συνοδηγού 1000 Ε. Τηλ.:2621036806(8368) Πωλείται Peugeot 307 cc cambrio 1.600 2005 μοντέλο σε άριστη κατάσταση, χρώμα ανθρακί, service αντιπροσωπεία , φυλλάσεται σε γκαράζ. Τιμή 5,800 συζητίσημη. Τηλ.:6978949165(8306) ΠΩΛΕΙΑΤΙ BMW X3 μοντέλο 2007

(μαύρο με μπεζ σαλόνι) 2000cc πρ'ωτο χέρι. Τηλ: 6984523741 (ΜΑ 8221) ΠΩΛOYNTAI Renault kangoo και peugeot 106 και Opel Astra station Diesel 1.700cc. ΤΗΛ. 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-292496932233357-6944 989840 (ΜΑ8084) Πωλείται TOYOTA AVENSIS 2005 μοντέλο, 120.000 χιλιόμετρα, 1600 κυβικά, φουλ εξοπλισμό σε αρίστη κατάσταση.Τηλ 6945582556(8392) Πωλείται CITROEN C3 μοντέλο 2002,μεταχειρισμένο,δεκτός έλεγχος, τιμή.:3000Ε (συζητήσιμη). 26210 36806(8441)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑXΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

SCODA OCTAVIA 1.4 16V 2007 με 35000 χλμ πρώτο χέρι αντιπροσωπείας 5θυρο, με 12μηνη εγγύηση σα καινούριο προσφορά.

GRANDE PUNTO MAYΡO ΤΟΥ

HYUNDAI ACENT 1300CC 1996 με ac Υδρ. - τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα 104,000 χλμ πρώτο χέρι άριστη κατάσταση, ατρακάριστο 1990Ε

OPEL CORSA 1245 DIESEL 18-607 91.000 χμ book service 5πορτο full extra 6990ευρώ

2008 ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 98000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 5 ΘΥΡΟ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗ 6990 ΕΥΡΟ

FIAT FIORINO ΜΕ ΨΥΚΤΙΚΟ ΘΑΛΑΜΟ 1997, 1400 CC 1.750E

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

ÁÃÑÏÔÉÊÁ ÅÔÏÉÌÏÐÁÑÁÄÏÔÁ ÓÅ ÊÁËÅÓ ÔÉÌÅÓ 1) MAZDA 4X4 1 ½ CAB ´99 diesel 7.300E 2) FORD RANGER 2008 åëëçíéêü 1 ½ CAB, 13.500E

3) MITSUBISHI L200 2000 4X4 4ðïñôï, 7.800E 4) ÍÉSSAN NAVARA 4X4 1 ½ CABINA 2007,174HP, 13500E 5) NISSAN NAVARA 4X4 4ðïñôï 2000 7.300 Å

FIAT PUNTO SPORTING 1240CC , A/C, Υ/Τ 2ΠΟΡΤΟ, ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 1,990Ε

L 200 2004 TDI 4X4 MΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

SEAT CORDOBA 1996 1.400CC ΜΕ ΚΤΕΟ ΚΑΙ ΤΕΛΗ 450Ε

Hyundai 100 2001 πετρέλαιο διπλά λάστιχα MITSUBISHI μηχανικά 110000χμ 330 καρότσα 5450 ΕΥΡΟ

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ RENAULT KANG00 1200cc, μοντ. 2006 full extra, ανοιγόμενες πλαϊνές, συρόμενες πόρτες, 5.300Ε

SMART μαύρο 1000cc ελληνικό 71HP αυτόματο - σειριακό, υδρ. τιμόνι, ηλεκτρ. παράθυρακλειδαριές, ζάντες αλουμινίου, a/c, πρώτο χέρι, άριστο, 7.490Ε

FIAT PUNTO λευκό 1400cc, 11ος 2008, πρώτο χέρι, clima, ABS,αερόσακους, ηλ. παράθυρα-κλειδαριές, 5πορτο. Προσφορά 5.200Ε

ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761

ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 6 -12 μηνες ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

SMART DIESEL 799CC 44.000KM, 2009 ΜΑΙΟΣ,ABS, AIR BAGS,ΑΥΤΟΜΑΤΟ, ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΟΥ, 7,450Ε

ΛΑΪΚΕΣ

Cinema

ΚΡΕΣΤΕΝΑ ΓΑΣΤΟΥΝΗ SKODA FABIA 1200cc μοντ. 2009 full extra, 5.200Ε

ΤΟΥΟΤΑ COROLLA ασημί 1.600cc, 6τάχυτο, 120HP, a/c,υδρ. τιμόνι, airbags, ζάντες αλουμινίου όλα ηλεκτρικά, 3.500Ε

ALFA ROMEO GT 1800cc, μοντ. BMW 330i 2900cc, μοντ. 2008, full extra, δερμάτινο ηλεκτρικό 2005 ΑLCANTARA σαλόνι, full σαλόνι ελληνικής αντιπροσωextra, καινούργια λάστιχα, πείας , 24.000χλμ., βιβλίο φιμέ παράθυρα, ζάντες σέρβις, 19άρες ζάντες, 19.900E αλουμινίου, 7.000Ε KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE)YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 2621 400389, κιν.: 6976-642004, 6979-677766 –glampropoulospyrgos@yahoo.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες…

ΟΡΦΕΑΣ ΠΥΡΓΟΣ

Καιρός αίθριος. 19°C έως 26°C. Άνεμοι ασθενείς βόρειοι και στη συνέχεια ασθενείς βορειοδυτικοί έως 2 μποφόρ.

TERRIOS 1999, 1300CC, A/C, Υ/Τ, 3,450 ε

Α΄ΠΡΟΒΟΛΗ: “CΑPTAIN PHILLIPS” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 19:30, 22:00 “PRISONERS” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 21:45 ΠΑΙΔΙΚΌ “BΡΕΧΕΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ 2” 3D ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 18:10,20:00 “ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: Παρασκευή, Σάββατο και Δευτέρα 17:45

CINEMA AMAΛΙΑΔΑ ΕΓΩ, Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 2" ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 17:15 “BΡΕΧΕΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ 2” ΩΡΕσ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 17:45 “PRISONERS” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 19:00,21:45 “CΑPTAIN PHILLIPS” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 19:30, 22:00


Ιατροί

/ ÐÝìðôç 24 Ïêôùâñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

31

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

***

ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò

ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò

ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ÊÁÍÅËËÁ Ä. ÊÑÁÍÉÔÇ

ÃÍÁÈÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ðôõ÷éïý÷ïò ÉáôñéêÞò & ÏäïíôéáôñéêÞò Ó÷ïëÞò Á.Ð.È. Åéäéêåõèåßóá óôç ÓôïìáôéêÞ & ÃíáèïðñïóùðéêÞ ×åéñ/êÞ óôï Ã.Í.Á. “Ï Åõáããåëéóìüò”  ÓôïìáôéêÞ ×åéñïõñãéêÞ - Åìöõôåýìáôá  Ôñáýìá ðñïóþðïõ  ×åéñïõñãéêÞ ðñïóþðïõ êáé ôñá÷Þëïõ Ìáíùëïðïýëïõ & Ãêïôóßíá 10, Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë. 26213 01410, 6940 409071 e-mail:nkraniti@yahoo.gr

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com

ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ

***

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ÅÕÁÃÃÅËÏÓ Ã. ÖÙÔÅÉÍÏÐÏÕËÏÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ô.Åð. Åðéìåë. Ã.Í. Ðáßäùí “ÊáñáìáíäÜíåéï” ÐáéäïïñèïðáéäéêÞ ÁèëçôéêÝò êáêþóåéò Ôñáõìáôïëïãßá ÐáèÞóåéò óðïíäõëéêÞò óôÞëçò Ïóôåïðüñùóç ÅêöõëéóôéêÝò ÐáèÞóåéò Óéóßíç 165 - Ãáóôïýíç (Ýíáíôé ÊÝíôñïõ Õãåßáò) ÔÞë.:(26230) 35336 êéí.:693 2304243

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΙ ÂÁÓÉËÅÉÏÓ Ã. ÐÉÔÓÁÓ

ÅÉÄÉÊÏÓ ÁËËÅÑÃÉÏËÏÃÏÓ ÐÁÉÄÙÍ & ÅÍÇËÉÊÙÍ ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÅÕÑÙÐÁÚÊÇÓ ÁÊÁÄÇÌÉÁÓ ÁËËÅÑÃÉÁÓ ÊÁÉ ÊËÉÍÉÊÇÓ ÁÍÏÓÏËÏÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏ: Åë. ÂåíéæÝëïõ 12 - ÁìáëéÜäá 2ïò üñïöïò ÔÇË.: 26220 20044, ÊÉÍ.: 6972 220229 Å-mail:vasiliospitsas@yahoo.com

Πύργος: Παναγιωτοπούλου Σπυρούλα Κατακόλου 53,

Ανδραβίδα Παπαναστασοπούλου Μαρία 26230 54202

26210 36258 (εφημερεύει-διανυκτερεύει)

Πελόπιο Μυλβνόπουλος Παναγιώτης 26240 31500

Αμαλιάδα: Ρουμελιώτη Μαρία Ελ. Βενιζέλου 22,

Γαστούνη Παρίσης Αλέξανδρος 26230 33003

26220 21621 (εφημερεύει-διανυκτερεύει)

Λεχαινά Λιβαδάς Σπύρος 26230 22204

Μελιτσοπούλου Παρασκευή Ελ. Βενιζέλου 8, 26220

Τραγανό Αρλετή Ευφροσύνη 26230-61525

2304626220 23046 Βάρδα: Μάρκος Αλέξανδρος 26230-71988 Κρέστενα Σκουφής Χρήστος 26250 24131

Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ίβανκα Πολίτη 2624023306 Βαρθολομιό Κολόκα Πολυξένη 26230-41521

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ÖÙÔÏÐÏÕËÏÕ ÅÕÁÃÃÅËÉÁ

Ëïãïðáèïëüãïò - Ëïãïèåñáðåýôñéá ÌÝëïò ôïõ Óõëëüãïõ Ëïãïèåñáðåõôþí ÅëëÜäïò Åéäßêåõóç: ÅéäéêÝò ÌáèçóéáêÝò Äõóêïëßåò - Äõóëåîßá ÄåêôÜ üëá ôá áóöáëéóôéêÜ ôáìåßá Äéåýèõíóç: Ìáíùëïðïýëïõ & Ãêïôóßíá 11 Ðýñãïò Ôçë.: 26210 20468 - Êéí.: 6977 454339 e-mail:midiaeva@yahoo.gr

ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí, ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá, ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò, ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý: Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ ÓÁËÉÌÐÁ ÍÉÊÏËÁÏÓ

ÅÉÄÉÊÏÓ ÃÁÓÔÑÅÍÔÅÑÏËÏÃÏÓ ÃÁÓÔÑÏÓÊÏÐÇÓÅÉÓ - ÊÏËÏÍÏÓÊÏÐÇÓÅÉÓ ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 9-2 ðñùß, 6-8 áðüãåõìá åêôüò ÔåôÜñôçò, ÐáñáóêåõÞò ÄÅËÇÃÉÁÍÍÇ 23 (1ïò üñïöïò, ÁÍÙÈÅÍ ÊÔÅË) ÁÌÁËÉÁÄÁ - ÔÇË.: 26220 38060


ΠΕΜΠΤΗ

Oι προνοητικοί άνθρωποι παίρνουν μαζί τους ομπρέλα όταν έξω αστράφτει και βροντά

24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

“ΚΟΥΝΗΘΗΚΑΝ” ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

4 ρίχτερ με επίκεντρο το Βούναργο Σ

τους δρόμους έβγαλε χθες το απόγευμα ο εγκέλαδος αρκετούς πολίτες καθώς μετά από αρκετό καιρό επισκέφθηκε την Ηλεία με σεισμική δόνηση σύντομης διάρκειας συνοδευόμενη όμως από ισχυρή βουή. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 18:38 και το μέγεθός του σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο καταγράφηκε στα 4R με 5 χλμ εστιακό βάθος. Τα ίδια δεδομένα μετέδωσε και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνι-

κού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο που δόθηκε είναι στην περιοχή του Βουνάργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σεισμό διαδέχτηκε ακολουθία από μικροσει-

σμούς στην ευρύτερη περιοχή και πιο συγκεκριμένα στο Αλποχώρι, τον Αγ. Γεώργιο, τη Μυρτιά, το Λεβεντοχώρι κ.α Το μέγεθος των μετασεισμών ήταν μικρού μεγέθους έως 2R.

Για έκρηξη στο Γυμνάσιο - Λύκειο Βουνάργου

Συνελήφθη 17χρονος μαθητής Ε

ξιχνιάστηκε άμεσα, από ααίθουσα διδασκαλίας του σχολείστυνομικούς της Υποου του με αποτέλεσμα το κάψιAξιοποιώντας διεύθυνσης Ασφαλείμο μιας καρέκλας και την πληροφορίες από το ας Πύργου, περιστατικό έπρόκληση μικρών φθορών κρηξης το οποίο συνέβη διαδίκτυο, κατασκεύασε στους τοίχους και στο πάχθες τα ξημερώματα σε ένα πρόχειρο αυτοσχέδιο τωμα. Από την αστυνομική σχολείο της Δευτεροβάθέρευνα που ενήργησε η Υεκρηκτικό μιας Εκπαίδευσης και συποδιεύθυνση Ασφαλείας μηχανισμό! γκεκριμένα στο Γυμνάσιο Πύργου προέκυψε ότι δράστης Λύκειο Βουνάργου ενώ συνελήτης έκρηξης ήταν ο 17χρονος μαφθη ως δράστης ένας 17χρονος ημεδα- θητής ο οποίος και συνελήφθη. πός μαθητής. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάΕιδικότερα ο δράστης, αξιοποιώντας ρος του περιλαμβάνει τα αδικήματα του πληροφορίες από το διαδίκτυο, κατα- εμπρησμού, της έκρηξης, της πρόκλησης σκεύασε ένα πρόχειρο αυτοσχέδιο ε- διακεκριμένων φθορών και των παραβάκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο αφού σεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες. πυροδότησε έριξε, για χάριν εντυπωσια- Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγσμού, από ανοικτό παράθυρο σε ισόγεια γελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Στα όρια της κατάρρευσης το ΙΚΑ 160.000 άτομα στην ουρά για σύνταξη! Στα όρια της κατάρρευσης βρίσκεται το ΙΚΑ, ισχυρίζεται η ομοσπονδία εργαζομένων του Ταμείου παρουσιάζοντας και τα σχετικά στοιχεία. Στέρηση εσόδων, έλλειψη προσωπικού και οι χιλιάδες αιτήσεις ατόμων για συνταξιοδότηση που

δεν μπορούν να προχωρήσουν συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας εργαζομένων την περίοδο 2009-1012 η υστέρηση εσόδων έφτασε τα 4,5 δισ. ευρώ καθώς εξαφανίστηκαν από το ηλεκτρονικό

σύστημα 369.000 ασφαλισμένοι εξαιτίας της ανεργίας. Το έλλειμμα του ταμείου,σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2014 θα φθάσει 1 δισ. 173 εκατ. ευρώ ενώ η εισφοροδιαφυγή ανέρχεται σε 6 δισ. ευρώ. Η τεράστια έλλειψη προσωπικού καθυστερεί την απονομή των συντάξεων Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ έχουν μειωθεί κατά 5. 015 μέσα σε τέσσερα χρόνια δημιουργώντας τεράστια προβλήματα τόσο στην απονομή των συντάξεων όσο και στους ελέγχους των επιχειρήσεων που εισφοροδιαφεύγουν. Ετσι, σε εκκρεμότητα βρίσκονται 160.000 φάκελοι υποψήφιων συνταξιούχων καθώς κάθε αρμόδιος υπάλληλος καλείται να εξυπηρετήσει περίπου 1.500.

24 Oκτωβρίου 2013  

Proti ths Hleias

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you