Page 1

Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, Σχέδιο Ανασυγκρότησης, Λιμάνια, Ολυμπία Οδός,Ταμείο Μολυβιάτη...Πόσες ακόμη ήττες;

ÔÅÔÁÑÔÇ 23 ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 2013

/

Ετος 12o

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3467

/ Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

ΣΤΟΥΣ ΕΝΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ

ΣΤΗΡΙΖΕΙ την οικονομία

Ποσοστό 8,4% επί των εσόδων σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος >>

Ó.8-9

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Στη Βροχίτσα το νέο του σπίτι >>

Ó.32

Η “Πρώτη” αγαπά το βιβλίο

Λεπτομέρειες σελ. 18


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

“στάσις διανοίας”

Σχόλια-Άρθρα

/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Στις γειτονιές της Ηλείας ΠΥΡΓΟΣ

ΓΑΣΤΟΥΝΗ

Επί της οδού Κολοκοτρώνη στον Πύργο οι λακκούβες μπαζώθηκαν ελαφρά, προκειμένου να μπορούν να περνούν τα οχήματα. Βέβαια ο δρόμος παραμένει σε κακή κατάσταση καθώς εκείνοι οι οποίοι ανέλαβαν το "μπάζωμα" φρόντισαν να τελειώσουν στο "άψε σβήσε" τη δουλειά τους χωρίς να ενδιαφερθούν για να κάνουν σωστή δουλειά.

Με απορία οι περαστικοί κοιτούσαν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο ουσιαστικά στη μέση του δρόμου στη Γαστούνη. Ακόμη και για έκτακτο περιστατικό να είχε σταθμεύσει, είναι απορίας άξιο γιατί επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος, εφόσον στο προαύλιο του Κ.Υ υπάρχει χώρος για αυτό τον λόγο. Αλλά πλέον τίποτα δε θα πρέπει να μας παραξενεύει πια!

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

ΧΑΝΑΚΙΑ

Ο πλέον πολυσύχναστος δρόμος της Αμαλιάδας είναι η Αρχαίας Ήλιδας. Από εκεί μπαίνουν όσοι έρχονται από την Πηνεία και γενικότερα στον δρόμο, αν και πλέον δεν είναι τόσο εμπορικός όσο ήταν , η κίνηση είναι μεγάλη. Στη μέση του όμως τα πράγματα χαλάνε. Τα μισογκρεμισμένα σπίτια φέρνουν στο μυαλό όλων την εικόνα της εγκατάλειψης. Και βέβαια οι κίνδυνοι είναι αρκετοί για τους περαστικούς.

Έχουν θεριέψει οι καλαμιώνες που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από την Ε.Ο. Πύργου-Πατρών και πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους διερχόμενους, κρύβουν εντός τους τρωκτικά, ερπετά κ.α. Επίσης είναι αναγκαίος ο καθαρισμός τους διότι συχνά, λόγω της απόκρυψης που προσφέρουν, αποτελούν σημείο ρίψης σκουπιδιών , μπαζών και λογής άλλων άχρηστων αντικειμένων.

Γράφει ο Πύρρων

Η αρχή της πολιτικής ευθύνης στο δημοκρατικό πολίτευμα Πολύ πρόσφατα στις 23/4/2013 η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε σχέδιο ψηφίσματος, κατόπιν πρότασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο προβλέπει πως οι πολιτικοί θα πρέπει να τυγχάνουν ουσιαστικής προστασίας από ποινικές διώξεις που αφορούν στις πολιτικές τους αποφάσεις, με εξαίρεση αποφάσεις που συνιστούν αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου και αναφέρει πως "οι πολιτικές αποφάσεις θα πρέπει να υπόκεινται σε πολιτική ευθύνη, με τελικούς κριτές τους ψηφοφόρους". Η προσέγγιση αυτή επιχειρεί να περιορίσει την ευθύνη των πολιτικών προσώπων για την άσκηση των καθηκόντων τους σε μια μορφή πολιτικής ευθύνης η οποία ενεργοποιείται αποκλειστικά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και η οποία επαφίεται αόριστα στην ικανότητα του ψηφοφόρου να τιμωρήσει τον πολιτικό, μέσω της καταψήφισής του. Μπορούν να προβληθούν διάφορα επιχειρήματα ως υποστηρικτικά της κλασικής άποψης ότι οι πολιτικοί πρέπει να τυγχάνουν αυξημένης προστασίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες. Το σημαντικότερο επιχείρημα είναι ότι δε θα πρέπει να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή, διότι διαφορετικά δε θα μπορεί να ασκηθεί με αποφασιστικότητα και τόλμη η πολιτική της Κυβέρνησης και θα αναπτυχθεί η ευθυνοφοβία μπροστά στον φόβο της ποινικής ή αστικής ευθύνης. Στα πιο πάνω επιχειρήματα μπορεί να προβληθεί πειστικότατος αντίλογος. Οι πολιτικοί είναι πλέον επαγγελματίες και όχι ερασιτέχνες. Λαμβάνουν υψηλούς μισθούς για να ασκούν τα δημόσια αξιώματα.Σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων ενός επαγγελματία μπορεί να επιφέρει ευθύνες, οι οποίες βεβαίως απονέμονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν είναι πειστική η άποψη ότι ένας γιατρός ή ένας δικηγόρος ή ένα μέλος διοικητικού συμβουλίου εταιρείας πρέπει να φέρουν ευθύνη για τις πράξεις που ασκούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, περιλαμβανομένων και των πράξεων ή παραλείψεων που οφείλονται σε επαγγελματική αμέλεια, ενώ από την άλλη οι πολιτικοί θα πρέπει να είναι ανεύθυνοι ή περιορισμένης ευθύνης.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Μιχάλης Δημητρόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Καποδιστρίου 2, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38291 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

-ολογήματα "Οι πολιτικοί που τους ενοχλούν τα Μέσα Ενημέρωσης είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα." Enoch Powell, 1912-1998, Βρετανός πολιτικός

Πάνω Χρήστος Χριστοδουλόπουλος Γιατί βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από όλους τους άλλους και προβληματίζεται για το ποιον θα αναγκαστεί να αφήσει εκτός ψηφοδελτίου.

Πάνω Γιώργος Ανδριόλας Γιατί ενώ όλοι τον θεωρούν επικρατέστερο για το …δαχτυλίδι της διαδοχής, αυτός εξακολουθεί να πατάει σταθερά στη γη κάνοντας προσεκτικά βήματα.


/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Σχόλια-Άρθρα

Το Βήμα του ΠΟΛΙΤΗ Τι λένε για:

τα σημαντικότερα προβλήματα στην πόλη της Αμαλιάδας

Πάνος Κλάδης

Χρήστος Ζούδιαρης

Ελένη Διαμαντοπούλου

Νικόλας Ταρνάρας

“Το βασικότερο πρόβλημα της περιοχής μας είναι το νερό, δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι να μη μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ούτε για φαγητό. Ακολουθεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια και ένα σωρό άλλα."

"Ένα σημαντικό πρόβλημα της περιοχής μας είναι η μη συλλογή των σκουπιδιών και κατά συνέπεια η συσσώρευσή τους, με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών μας και να δημιουργούν άσχημη εντύπωση για την πόλη μας."

"Δεν υπάρχει η βούληση από τους κυβερνώντες κυρίως για ανάδειξη της περιοχής και δημιουργίας θέσεων εργασίας μέσω του τουρισμού, της γεωργίας, των πολιτιστικών και της παράδοσης. Είναι πολύ κρίμα να μην αξιοποιούνται τόσο από τους πολίτες όσο και από τους πολιτικούς πράγματα που η ίδια η πόλη έχει από μόνη της να δώσει."

"Η αποχέτευση στα χωριά του Δήμου είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής. Υπάρχει μεγάλη ρύπανση, ειδικότερα όταν έρχεται το βυτιοφόρο, υπάρχει πρόβλημα. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει σωστή σύνδεση της κεντρικής αποχέτευσης με τα γύρω χωριά."

Τα παράπονα στον Δήμαρχο και όχι μόνο... ΠΥΡΓΟΣ: Αδιαφορούν για τους εθελοντές Υπάρχουν εθελοντές οι οποίοι αγωνίζονται, προκειμένου να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους ό,τι έχουν ανάγκη. Ρούχα, παπούτσια και κλινοσκεπάσματα συγκεντρώνονταν από την Εθελοντική Δράση Πύργου και μέσω του "χάρισέ το μοίρασέ το" πήγαιναν εκεί που πραγματικά υπήρχε ανάγκη, χωρίς ποτέ κανείς να εμφανιστεί δημόσια για να εισπράξει τα εύσημα. Η συγκεκριμένη δράση, ωστόσο, σταματά καθώς κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να δώσει στους εθελοντές έναν χώρο για να "στεγάσουν" την προσπάθειά τους. Ίσως τελικά υπάρχουν κάποιοι που ενοχλούνται ακόμα και από τον εθελοντισμό.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ : Στα χάλια του ο δρόμος για το ΤΕΙ Η ερώτηση που χθες δεχτήκαμε από κάτοικο της πόλης και τη μεταφέρουμε προς τη δημοτική αρχή Ήλιδας εί-

ναι η εξής : "Έχετε περάσει τελευταία από τον δρόμο που καταλήγει στο ΤΕΙ της Αμαλιάδας; Και αν ναι, τα χάλια του τα έχετε δει;". Λοιπόν κύριοι του Δήμου Ήλιδας, έχετε περάσει; Και αν έχετε δει τα χάλια του θα κάνετε κάτι για να διορθώσετε την κατάσταση;

ΒΑΡΔΑ: "Δε βλέπουμε τον Δήμαρχο" Τα παράπονά τους για την απουσία του Δημάρχου Ανδραβίδας- Κυλλήνης από τη Δημοτική Ενότητα της Βάρδας θέλησαν να εκφράσουν μέσω της "ΠΡΩΤΗΣ" πολίτες από την περιοχή. Όπως τόνισαν, αν και υπήρχε δέσμευση ότι ο Δήμαρχος θα βρίσκεται στο πρώην Δημαρχείο Βουπρασίας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και όπως σημειώνουν τα παράπονά τους είναι πολλά.

Στείλτε και εσείς τα παράπονά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση paraponadimarxos@gmail.com ή τηλεφωνείστε μας στα τηλ. 26210-40100 (ΠΥΡΓΟΣ), 26220-38290 (ΑΜΑΛΙΑΔΑ-ΚΑΜΠΟΣ) και η “ΠΡΩΤΗ” θα τα δημοσιεύσει

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε Για “παιδί”, η για σφαχτάρι; Δεν ξέρω αν είμαι υπεράγαν καχύποπτος. Αλλά τούτη η ιστορία με τη μικρή Μαρία, που βρέθηκε στον οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, δε μου μυρίζει καλά. Θα μου πείτε και σε ποιον μυρίζει καλά. Ναι, σύμφωνοι. Αλλα δεν αναφέρομαι στις τρέχουσες υποψίες. Ούτε στο καθεστώς των ψεύτικων παιδιών που εξασφαλίζουν επιδόματα, ούτε καν στο εμπόριο παιδιών για παράνομες υιοθεσίες. Μακάρι, σε αυτή την υπόθεση να μην αποδειχθεί το χειρότερο. Το πλέον απεχθές και απάνθρωπο. Το οποίο όμως οι ανακριτικές αρχές οφείλουν σίγουρα να το ψάξουν. Και μακάρι να το αποκλείσουν. Μακάρι το αθώο πλασματάκι να ήταν απλώς θύμα εμπορίας παιδιών προς εκμετάλλευση. Για επαιτεία, για τα φανάρια, για μικροσυμμορίες ή για πώληση σε κάποιο άτεκνο ζευγάρι. Γιατί δε μπορώ να διώξω από το μυαλό μου τη σκέψη και τον φόβο μήπως συμβαίνει κάτι άλλο. Μήπως η μικρή Μαρία ήταν το παιδί-θρεφτάρι του σήμερα, προοριζόμενο να γίνει το σφαχτάρι του αύριο. Να μην κρύβεται δηλαδή πίσω από την ιστορία αυτή κάποια συμμορία απαγωγής παιδιών που προορίζονται να γίνουν, άθελά τους, δότες οργάνων. Ξεκινώ από το δεδομένο ότι οι εξαφανίσεις παιδιών έχουν προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις. Και από το επίσης δεδομένο ότι διεθνώς έχει αναπτυχθεί ένα εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων που διακινούνται από εγκληματικές συμμορίες, εργαζόμενες υπέρ "εκλεκτής πελατείας" που πληρώνει αδρά. Με θύματα κυρίως παιδιά από χώρες του "τρίτου κόσμου". Μόνο που αυτός ο "τρίτος κόσμος" δεν είναι πια γεωγραφικώς περιορισμένος μόνον εκεί όπου υπάρχουν οι υπό ανάπτυξη οικονομίες. Τώρα έχει και η Ευρώπη τον "τρίτο κόσμο" της, τους εξαθλιωμένους της, τους απόβλητους των κοινωνιών των "δύο τρίτων". Που δεν είναι πάντα μόνο Ρομά ή άλλες περιθωριακές ομάδες. Από τις ομάδες αυτές αλιεύουν οι μαφίες τα νέα χέρια για τη διακίνηση των ναρκωτικών, των όπλων, του λαθρεμπορίου γενικώς. Τα νέα …πόδια για την τεράστια αγορά της πορνείας. Αλλα και τα νέα …νεφρά και άλλα όργανα για μεταμοσχεύσεις ανθρώπων που έχουν οικονομική δύναμη, αλλα δεν έχουν υπομονή να περιμένουν πότε θα βρεθεί μόσχευμα δια της κανονικής οδού. Μακάρι, όλα αυτά, να μείνουν απλοί φόβοι μου, ως προς την συγκεκριμένη περίπτωση. Που ασφαλώς δεν είναι και μοναδική. Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr


4

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Αλλάζει ρότα… Του Δημήτρη Ζιάκα dimziak@gmail.com

Ναι μεν αλλά… Τελικά θα γίνει με τον εκλογικό νόμο για τους Δήμους και τις Περιφέρειες; Θα αλλάξει ή θα γίνουν οι εκλογές του προσεχούς Μαΐου με τον υπάρχων; Η "ΠΡΩΤΗ" σας έχει δώσει κατά καιρούς το παρασκήνιο γύρω από το θέμα με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να δηλώνει βέβαιος ότι ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει και θα ισχύσει ο νέος από τις επικείμενες εκλογές. Αλλά και γύρω από τις κόντρες στο εσωτερικό των κομμάτων της συγκυβέρνησης, αφού πολλοί Βουλευτές -κυρίως του ΠΑΣΟΚ- πιεζόμενοι από Δημάρχους, δήλωναν ότι δε θα ψηφίσουν τον νέο νόμο.Οι τελευταίες πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ υπαναχωρεί από την αρχική αρνητική του θέση με μια προϋπόθεση: να αλλάξει ο νόμος αλλά να μην εφαρμοστεί!Και αυτό έχει διαμηνυθεί στους "πράσινους" αιρετούς οι οποίοι κλήθηκαν να αναλάβουν δράση στον τομέα της επικοινωνίας επισημαίνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι το κόμμα τους θα συμφωνήσει και θα ψηφίσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι αυτός θα εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές του 2019. Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι στο παιχνίδι έχουν μπει δυνατά και οι Περιφερειάρχες, καθώς ανάλογη θέση έχει ήδη λάβει η Ένωση Περιφερειών. Αν με ρωτάτε την προσωπική μου γνώμη θα σας πω ότι στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το γνωστό "όποιος δε θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει".Ειλικρινά, δε γνωρίζω τι θα συμβεί, τα πάντα όμως θα αποφασιστούν με βάση και τις "κρυφές" δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές. Και αφού δεν είναι, πού να βρεθεί όρεξη για …πειράματα;

Απέκλεισε τις αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ για την ακαρπία στα ελαιόδεντρα η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Χανίων Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Άφησε βέβαια "παράθυρο" για αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ. Αν ισχύσει όμως κάτι τέτοιο θα αφορά μόνο στους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης ή και της Ηλείας και της υπόλοιπης χώρας όπου εντοπίζεται το ίδιο πρόβλημα; Γιατί αυτό δεν ξεκαθαρίστηκε… Βασ. Κ.

Ήθελε να γίνει Δήμαρχος αλλά δεν του …βγαίνει . Τώρα απ' ό,τι μαθαίνουμε αλλάζει ρότα. Καλοβλέπει την Ευρωβουλή αλλά δε θα έλεγε όχι και για τη Β' Αθηνών. Το θέμα όμως δεν είναι τι λέει ο Ηλείος πολιτικός αλλά τι θα πουν οι άλλοι γι' αυτόν! Και στις δύο περιπτώσεις πάντως ο συναγωνισμός είναι μεγάλος και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος αν επαληθευτεί το σενάριο που θέλει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να κατεβαίνουν μαζί στις Ευρωεκλογές… Δ.Ζιακ.

Καταλογισμοί στον Δήμαρχο! Ασφυκτική είναι η πίεση προς τους Δήμους από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο επισημαίνει ότι για οφειλές άνω των 297,5 ευρώ πρέπει να κινείται η διαδικασία που ο νόμος προβλέπει για την είσπραξή του. Σε αντίθετη περίπτωση θα γίνονται καταλογισμοί στον Δήμαρχο, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας, από τους οποίους θα ζητείται η εξόφληση των χρημάτων αυτών! Κάποιοι Δήμαρχοι ήδη έδωσαν εντολές να ελεγχθούν οι λίστες των οφειλετών για να ξεκινήσουν οι κατασχέσεις. Άλλοι το σκέπτονται, γιατί ενόψει εκλογών δε θέλουν να γίνουν κακοί. Θα αναγκαστούν όμως κι αυτοί να το κάνουν… Δ.Ζιακ.

Tou Γιάννη Ιωάννου από το “Εθνος”’

Καθαρές κουβέντες

Στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας συγκαταλέγονται η Αρχαία Ολυμπία με τον Επικούρειο Απόλλωνα. Ο κατάλογος περιέχει 759 πολιτιστικά μνημεία, 193 φυσικά και 20 μικτά σε 160 συνολικά κράτη μέλη της ΟΥΝΕΣΚΟ.Παρόλα αυτά η Πολιτιστική μας κληρονομιά και δη στον νομό μας χρειάζεται ανάπτυξη. Τόσο η Αρχαία Ολυμπία όσο και ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα χρειάζεται να αξιοποιηθούν όπως τους πρέπει. Είναι αδιανόητο λοιπόν το στέγαστρο του Επικούρειου Απόλλωνα να έχει να αλλαχθεί 30 ολόκληρα χρόνια και είναι απορίας άξιο γιατί η Αρχαία Ολυμπία να μην έχει Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελληνικών Σπουδών. Καλός ο κατάλογος των πολιτιστικών μνημείων μέσα στα οποία συγκαταλέγονται και τα "δικά μας" αλλά δε φτάνει.Χρειάζεται και η ουσιαστική ανάπτυξή τους, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί… Θ. Λαμπ.

Χωρίς περιστροφές

Σε απόγνωση είναι πολλοί παραγωγοί σταφίδας καθώς είχαν προγραμματίσει να διαθέσουν το προϊόν τους στην ΕΑΣ Ηλείας- Ολυμπίας. Μετά την ανακοίνωση όμως για πληρωμή του προϊόντος μετά από 80 μέρες -δηλαδή σχεδόν τρεις μήνες- αρκετοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να κρατήσουν τον "μαύρο χρυσό" κλειδωμένο στις αποθήκες τους σεβόμενοι κατά κύριο λόγο τον κόπο που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα. Στις μέρες που ζούμε "ανάγκες και Θεοί πεί-

θονται", που λέει σοφά ο λαός μας, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι θα κάνουν υπομονή ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο τόσο από πλευράς Ένωσης όσο και από πλευράς εμπόρων, που όμως ως δια μαγείας έχουν "εξαφανιστεί" το τελευταίο διάστημα από τον Νομό. Όσο για το τι τελικά θα γίνει με τη σταφίδα, κανείς δε φαίνεται να ενδιαφέρεται πραγματικά για την κατάσταση που επικρατεί. Α. Αγγελ.


/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Σχόλια / Παραπολιτικά

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Ψιθυριστά ...και άλλα Ψάχνουν υποψηφίους Με το "τουφέκι" αναζητούν νέα πρόσωπα για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους για τον Καλλικρατικό Δήμο Πύργου τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο παρατάξεις λες και έχουν συνεννοηθεί- έχουν ήδη προτείνει στα ίδια άτομα να στηρίξουν την προσπάθειά τους, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες έχουν "φάει πόρτα" και οι δύο πλευρές. Για κάποιους είναι δυσκολότερο να βρουν "υποστηρικτές" σε αντίθεση με κάποιους άλλους που έχουν ήδη "κλειδώσει" τους υποστηρικτές τους.

"Αέρας" ανανέωσης

Σε διαβούλευση έχει τεθεί αυτή την εποχή το σχέδιο Π.Δ. για την περιοχή από την Κυπαρισσία μέχρι το Κατάκολο, του οποίου η εφαρμογή προβλέπει ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς. Ωστόσο, παρά τη σοβαρότητα που έχει το θέμα αυτό, οι πληροφορίες λένε ότι λίγοι είναι οι φορείς στην ευρύτερη περιοχή που γνωρίζουν τι περιλαμβάνει και έχουν ασχοληθεί μαζί του! Αν αληθεύει κάτι τέτοιο, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις για το μέλλον…

Δυσαρέσκεια για το συντονισμένο μήνυμα, που εκπέμπει η ελληνική κυβέρνηση κατά της λήψης νέων μέτρων, μετέφεραν κοινοτικοί αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες επιμένοντας ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2014, το οποίο φαίνεται να αναθεωρούν περί τα 2 δισ., καθιστά αναγκαία τη λήψη τους. Τονίζουν δε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα, αφενός να ικανοποιήσει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2014, αφετέρου δε να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2014. Κατά τα άλλα η Ελλάδα έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης… Θ. Λαμπ.

Μαθαίνω πως στον Δήμο Ήλιδας, ο ένας τρέχει πίσω από τον άλλο. Δηλαδή το πρωί υπάρχουν συναντήσεις της μιας παράταξης με πιθανούς υποψηφίους και το απόγευμα της άλλης με τους ίδιους ανθρώπους. Όπως χθες. Θα μου πείτε, ίσως οι άνθρωποι να είχαν βγει για καφέ. Θα απαντήσω: τέτοια σύμπτωση!

Οι …μιζιθρόμαγκες και το έγγραφο! Λόγος για …μιζιθρόμαγκες έγινε στο προχθεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως, αναφορικά με το θέμα των σκουπιδιών και την απουσία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Ένας εξ αυτών των συμβούλων, ωστόσο επισημαίνει ότι είχε στείλει έγγραφο προς το σώμα πως θα απουσιάζει τη συγκεκριμένη ημερομηνία, λόγω προγραμματισμένης ανειλημμένης υποχρέωσης. Και όπως τονίζει το έγγραφο αυτό δεν αναγνώστηκε στο Δ.Σ… Ο Ωτακουστής

Πάρτε πρωτοβουλίες για το πανεπιστήμιο… Ο λόγος για τους αιρετούς "άρχοντες" της Ηλείας που θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν και να διεκδικήσουν επιτέλους μετά από 18 ολόκληρα χρόνια το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελληνικών Σπουδών με έδρα την Αρχαία Ολυμπία. Η "ΠΡΩΤΗ" με εκτενή ρεπορτάζ έθιξε την αναγκαιότητα ίδρυσης του εν λόγω πανεπιστημίου, που παραμένει όνειρο θερινής νυκτός, ενώ την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι επωφελούνται εκμεταλλευόμενοι την Αρχαία Ολυμπία. Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε, στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία φιλοξενείται μόνο το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ολυμπιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πέραν τούτου ουδέν. Αυτό το γεγονός, κύριοι αιρετοί "άρχοντες" της Ηλείας, δε σας έχει ενεργοποιήσει ακόμα με σκοπό να διεκδικήσετε το αυτονόητο για την κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων; Επιτέλους τι περιμένετε για να το πράξετε… Θ. Λαμπ.

Επισημάνσεις

Άδεια μπουκάλια μπύρας, παλιά μηχανήματα και υπολογιστές, όλα στοιβαγμένα σε διάδρομο του πέμπτου ορόφου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο, δίπλα από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Αλήθεια, υπόγειο δεν έχει το κτίριο για να βάλουν τη "σαβούρα"; Γιατί τη συγκεκριμένη Διεύθυνση επισκέπτονται εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα και σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη εικόνα που μπορούν να αντικρίσουν. Εξάλλου η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Βασ. Κ.

Παλιοί γνώριμοι από τον τομέα της αυτοδιοίκησης όπως και νέα πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται, όπως μαθαίνουμε, στη λίστα των υποψηφίων της παράταξης του Παναγιώτη Καραδήμα, υποψήφιου Δημάρχου Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Η παρουσίαση του συνδυασμού αναμένεται να γίνει την Κυριακή το απόγευμα στην Παλαιά Μανωλάδα και αρκετοί είναι εκείνοι που περιμένουν αυτή την ανακοίνωση.

Ο ένας τρέχει πίσω από τον άλλο

Μπορεί το περιστατικό με το κοριτσάκι στα Φάρσαλα να έδειξε το …πρόσκαιρο των ερευνών και ελέγχων για σοβαρά θέματα, σύμφωνα με την επικαιρότητα, το σίγουρο όμως είναι ότι τα μικρά παιδιά είναι πιο ευάλωτα και ανασφαλή όσο ποτέ.Δε χρειάζεται να πάμε μακριά, παρά στη "γειτονιά" μας, για να διαπιστώσουμε περιστατικά θανάτωσης νεογέννητων, σοβαρές κακοποιήσεις παιδιών, ζητιανιά στα φανάρια και στους δρόμους, εγκληματική αμέλεια γονέων σε νοσοκομεία, πνιγμοί ανήλικων και άλλα παρόμοια ,που πιθανόν να μην είδαν το φως της δημοσιότητας…Σε μια κοινωνία που "σφαδάζει" από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, που δημιούργησαν οι ανεύθυνοι πολιτικοί μας, αποδεικνύεται ότι τα παιδιά είναι τα "εύκολα" θύματα της βίας και της παλιανθρωπιάς, που κάποτε όμως πρέπει να σταματήσει για τα αθώα και ανυπεράσπιστα αυτά πλάσματα.


6

Θέμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Επιστρέφει το υποχρεωτικό αγροτικό για όλους τους γιατρούς Υποχρεωτική θα είναι πλέον η θητεία σε αγροτικά ιατρεία, προκειμένου να αποκτήσει γιατρός τον τίτλο της ειδικότητας. Με στόχο την επαναλειτουργία των ιατρείων σε κάθε σημείο της χώρας και τη στελέχωσή τους, το υπουργείο Υγείας προετοιμάζει σχετική τροπολογία. "Δεν θα μπορεί να θεσμοθετηθεί τίτλος ιατρικής ειδικότητας, αν δεν προσκομιστεί έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο γιατρός έχει εκπληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου. Το ίδιο θα ισχύει και για τους γιατρούς που έχουν κάνει την ειδικότητά τους στο εξωτερικό. Κανείς δεν θα μπορεί να προσληφθεί στο ΕΣΥ, αν δεν έχει εκπληρώσει τη θητεία του ως αγροτικός γιατρός", εξήγησε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, μιλώντας στο ΑΠΕ, ενώ εξήγησε πως η ίδια προϋπόθεση θα υπάρχει και για τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. "Μιλάμε για 1.500 περιφερειακά ιατρεία, αλλά εκτός από αυτά, οι αγροτικοί γιατροί μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες και στα κέντρα υγείας της χώρας, τα οποία είναι περίπου 300", ανέφερε ο κ. Μπέζας. Με την ίδια τροπολογία θα αλλάξει και το καθεστώς για τους επικουρικούς γιατρούς, δίνοντας κίνητρα να υπηρετήσουν ως επικουρικοί σε νοσοκομεία νησιωτικών περιοχών και σε μικρά επαρχιακά νοσοκομεία. "Παρατείνουμε για τους επικουρικούς γιατρούς το χρόνο της σύμβασης σε τρία έτη. Δίνουμε, επίσης, και άλλα κίνητρα που έχουν σχέση με την οικογενειακή τους κατάσταση" σημειώνει ο υφυπουργός Υγείας. Ο κ. Μπέζας τονίζει ακόμη ότι θα γίνουν αλλαγές στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, μιλώντας για συνένωση του των κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων του ΕΣΥ, με τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ. "Αυτά τα δύο δημόσια υποσυστήματα θα τα ενοποιήσουμε σε έναν φορέα, που θα είναι υπεύθυνος για την εποπτεία, τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους. Αυτο δεν θα οδηγήσει σε κλείσιμο, ή κατάργηση μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας. Λειτουργική συνένωση θα έχουμε", τόνισε ο υφυπουργός.

/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Η ΑΧΑΙΚΗ

Επέκταση σε Πύργο σχεδιάζει η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου

Τ

ο κενό που άφησε στην τραπεζική αγορά, το κλείσιμο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, φιλοδοξεί και συμπληρώσει η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, η οποία σχεδιάζει την επέκταση του δικτύου της στη Δυτική Πελοπόννησο, με τη λειτουργία υποκαταστημάτων σε Πάτρα και Πύργο. Όπως έγινε γνωστό, πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες και θα λειτουργήσουν θυρίδες καταθέσεων, καλύπτοντας τις ανάγκες εξυπηρέτησης συναλλαγών μελών και πελατών της Τράπεζας που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιοχές. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προώθηση νέων υπηρεσιών και προϊόντων προς όλους τους πολίτες της περιφέρειας Πελοποννήσου. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου προχωρά ήδη σε αύξηση του συνεταιριστικού της κεφαλαίου για την ενίσχυση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας CoreTierI σε επίπεδα που θα υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης που πρέπει να κάνουν οι συνεταιριστικές τράπεζες. Η αύξηση κεφαλαίου με δημόσια προσφορά ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, με στόχο την άντληση νέων κεφαλαίων έως 18 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και τη διάθεση έως 190.000 νέων μερίδων, ονομαστικής αξίας 48,92 ευρώ και με τιμή

διάθεσης 95 ευρώ έκαστη. Παράλληλα, θα διανεμηθούν δωρεάν έως 38.000 νέες μερίδες σε αναλογία 1 νέα μερίδα για κάθε 5 νέες μερίδες που θα αγοραστούν (ή πολλαπλάσια του 5). Η διάθεση των μερίδων και στις δύο περιπτώσεις θα γίνει με σειρά προτεραιότητας προς τα παλαιά και νέα μέλη, ενώ τα συνολικά εκτιμώμενα έσοδα από την αύξηση υπολογίζονται μέχρι 18.050.000 ευρώ. Οι νέες μερίδες θα πιστωθούν στους μεριδιούχους στις 4 Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι όλο το χρονοδιάγραμμα της αύξησης εξαρτάται από αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, η γενναία κεφαλαιακή ενίσχυση είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση μίας ασφαλούς και δημιουργικής

Η τράπεζα ξεκίνησε ήδη τις σης διαδικασίες αύξη ύ του συνεταιριστικο της κεφαλαίου πορείας σε ένα περιβάλλον όπου αυξάνονται ο ανταγωνισμός, οι απαιτήσεις, οι κίνδυνοι και οι κανόνες εποπτείας. Επιπλέον, τα νέα κεφάλαια θα επιτρέψουν την υλοποίηση επιχειρηματικού σχεδίου που εκτείνεται μέχρι το 2018. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Τράπεζας Πελοποννήσου κ. Γιώργος Δαλαμαρίνης, στόχος είναι μέσα στην τριετία 2014-2016 η Τράπεζα να παρουσιάσει ρυθμούς ανάπτυξης που θα την σταθεροποιήσουν σε μέγεθος και αξιοπιστία και θα την καταστήσουν βασικό οικονομικό παράγοντα της Πελοποννήσου.

Τρίωρη συνεδρίαση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πύργου

Εν αναμονή της απόφασης για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πύργου έφτασε πριν από μερικές μέρες η υπόθεση που αφορά στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, η οποία έχει τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης του Πύργου και είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Λυκείου Πύργου, καθώς απέχει μόλις 122 μέτρα από αυτό. Οι κάτοικοι της περιοχής, που είχαν αντιληφθεί την εντοιχισμένη κεραία, είχαν προσφύγει νομικά το 2010,ωστόσο, μετά από μία σειρά αναβολών το θέμα έφτασε στη δικαστική αίθουσα μόλις πριν από μερικές μέρες. Στην τρίωρη συνεδρίαση ακούστηκαν οι απόψεις τόσο της

εταιρείας όσο και των κατοίκων, οι οποίοι είχαν καλέσει τον καθηγητή Βιοχημείας, τομέα Γενετικής, Κυτταρικής και Ανάπτυξης Βιολογίας στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χρ. Γεωργίου. Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου αναμένεται να ανακοινωθεί εντός εξαμήνου.


/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Θέμα

Εισαγγελική έρευνα για την παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

“Καμπάνα” 22.000ευρώ στον Δήμο Πύργου Ε

ισαγγελική έρευνα για το αδίκημα της παράβασης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας, σε βάρος του Δήμου Πύργου. Στο πόρισμα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας περιγράφονται τρεις κατά σειρά παραβάσεις, δύο εκ των οποίων για τον χώρο στο "Ποτόκι" και μία για τον ΧΑΔΑ στη θέση "Λέτρινα" στον Άγιο Ιωάννη.

Η πρώτη παράβαση αφορά στη "λειτουργία μονάδας δεματοποίησης και χώρου προσωρινής αποθήκευσης των δημοτικών στερεών απορριμμάτων του Δήμου Πύργου στη θέση "Ποτόκι" του Δ.Δ Πύργου χωρίς περιβαλλοντική άδεια". Η δεύτερη παράβαση αφορά στην "πλημμελή διαχείριση των υγρών αποβλήτων της μονάδας δεματοποίησης στο "Ποτόκι"" και η τρίτη κατά σειρά παράβαση στην "ανεξέλεγκτη απόρριψη και καύση στερεών αποβλήτων σε ΧΑΔΑ στη θέση "Λέτρινα" του Τ.Δ. Αγίου Ιωάννη". Ερωτηθείς από την "Πρώτη" ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου Γιώργος Ανδριόλας τόνισε ότι "Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαταχθεί Εισαγγελική Έρευνα που αφορά στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων του Δήμου Πύργου στη θέση "Ποτόκι" κατόπιν της έκδοσης πορίσματος από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρη-

τών Περιβάλλοντος, το οποίο και κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας. Το πόρισμα είναι "καταπέλτης" και επιβάλλει πρόστιμο στον Δήμο Πύργου ύψους 22.000ευρώ για παράβαση διατάξεων της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας. Ενδεικτικό της επικινδυνότητας για το περιβάλλον και πρωτίστως για τη δημόσια υγεία, του τρόπου με τον οποίο η δημοτική αρχή του κ. Παρασκευόπουλου διαχειρίζεται τα απορρίμματα στον χώρο δεματοποίησης στο "Ποτόκι", είναι ότι η εναπόθεση των απορριμμάτων και η αποθήκευσή τους γινόταν χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση από την 01/09/2010. Δηλαδή μέχρι και σήμερα, μετά την παρέλευση 3 ετών, δε γνωρίζουμε εάν υπάρχει περιβαλλοντική αδειοδότηση για τις μπάλες δεματοποίησης που υπάρχουν στο "Ποτόκι", αφού στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει παρθεί κα-

σεων από στεγανό βόθρο (π.χ. παραλαβή στραγγιδίων από βυτιοφόρο και μεταφορά στον βιολογικό καθαρισμό), γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη ρύπανση του εδάφους, των υπογείων υδάτων και του Αλφειού Ποταμού". Ο Γ. Ανδριόλας στρέφοντας τα "βέλη" του στη Δημοτική Αρχή υπο"Ôï ðüñéóìá åßíáé "êáôáðÝëôçò" γραμμίζει: "παρόλο που για την δεματοποίηση δαπάνηêáé åðéâÜëëåé ðñüóôéìï σε εκατομμύρια ευρώ, αποóôïí ÄÞìï Ðýñãïõ ýøïõò 22.000 åõñþ ãéá ðáñÜâáóç δεικνύεται για άλλη μία φοäéáôÜîåùí ôçò ρά ανίκανη και επικίνδυνη ÐåñéâáëëïíôéêÞò Íïìïèåóßáò" να προστατεύσει την υγεία ôüíéóå ï Ã. Áíäñéüëáò των δημοτών και τα συμφέμία τέτοια απόφαση. Το χει- ροντα του Δήμου. Τα "κρορότερο όλων είναι ότι στο κοδείλια δάκρυα" περί αϋπόρισμα των Επιθεωρητών πνίας τους για το πώς θα αναφέρεται ότι δεν υπήρχε διαχειριστούν τα απορρίμασφαλής διαχείριση ούτε ματα μετά από επτά χρόνια των στραγγίσεων των υγρών διοίκησης του Δήμου συνοαποβλήτων, δεν υπήρχε δί- ψίζονται σε δύο φράσεις: εκτυο συλλογής των στραγγι- λεγχόμενης νομιμότητας ασμάτων από τα δεματοποιη- πευθείας αναθέσεις και υμένα απορρίμματα αλλά ού- ποβάθμιση του περιβάλλοτε επιδείχθηκαν τα παρα- ντος και της δημόσιας υγείστατικά για την παραλαβή ας". Α. Αγγελίδου των μολυσματικών στραγγί-

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ζαχάρως σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη διάθεση των απορριμμάτων, αποφάσισε να ζητήσει από την Περιφέρεια το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως. Στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης, αναφέρθηκε το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και ο Δήμος Ζαχάρως όσον αφορά στην ύπαρξη χώρου ρίψης των σκουπιδιών, που όπως έχει αναφέρει η "ΠΡΩΤΗ", μέχρι πριν λίγες ημέρες γινόταν στον παλιό ΧΑΔΑ στη θέση "Αγία Παρασκευή". Με την εν λόγω απόφαση το Δ.Σ. Ζαχάρως ζητάει να υπάρξει παράταση για λίγες ημέρες στην εναπόθεση απορριμμάτων στην παραπάνω περιοχή, μέχρι να γίνει εγκατάσταση δεματοποιητή σε έναν από τους 2-3 χώρους που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος.Από την πλευρά τους εξάλλου οι περίοικοι στο σημείο που υπάρχει ο ΧΑΔΑ δηλώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη συνέχιση της ρίψης σκουπιδιών αφού, όπως αναφέρουν, ο χώρος έχει δεχτεί μεγάλες ποσότητες με συνέπεια να έχουν υποβαθμιστεί και οι καλλιέργειές τους. Ωστόσο και στην περιοχή της Ζαχάρως αρχίζουν να διαφαίνονται προβλήματα από την απουσία σκουπιδότοπου, τα οποία αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, εφόσον δε θα υπάρξουν οι ανάλογες λύσεις… Κώστας Αντωνόπουλος


8

Θέμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σιδηροκαστρίτης Ζώης - Olympic Engineering & Consulting

Την Παρασκευή η ημερίδα "Οικονομική θέρμανση & τεχνολογίες θέρμανσης

/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Σώζουν την παρτίδα

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα "Οικονομική θέρμανση & τεχνολογίες θέρμανσης", που διοργανώνουμε στα γραφεία μας, στην οδό Αρχιμήδους 5 Πύργος(έναντι ΔΕΗ), την Παρασκευή 25/10/2013 και ώρα 19:00. Οι παρουσιάσεις της ημερίδας αφορούν : Τρόποι μείωσης του ετήσιου κόστους θέρμανσης Ανάλυση ποσοστού εξοικονόμησης(εώς 70%), ανάλογα με την τεχνολογία θέρμανσης Παρουσίαση - τρόποι λειτουργίας - πλεονεκτήματα των παρακάτω τεχνολογιών : Αντλιών θερμότητας Λεβήτων ξύλου, πέλλετ, πυρήνα Ηλιακής Θέρμανσης Γεωθερμίας Παρουσίαση προγράμματος εξοικονομώ κατ'οίκον για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων (ποσοστό επιδότησης έως 70%) Παρουσίαση των νανοκαθαριστικών της OsolarMio για φωτοβολταϊκά πάνελ

Ôï ÊáôÜêïëï óõìðåñéëáìâÜíåôáé óôïõò åííÝá óçìáíôéêüôåñïõò ëéìÝíåò áößîåùò êñïõáæéåñüðëïéùí ïé ïðïßïé êáëýðôïõí ôï 92,8% ôùí óõíïëéêþí áößîåùí åðéâáôþí.

Μελέτη ΕΜΠ με το κόστος θέρμανσης ανάλογα την τεχνολογία Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν και να θέσουν τις ερωτήσεις τους στους εισηγητές της ημερίδας, αλλά και στους μηχανικούς της εταιρείας μας. Σας περιμένουμε για να σας παρέχουμε λύσεις στο θέμα της θέρμανσης και για γνωριστούμε από κοντά. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία Η συμμετοχή είναι ελεύθερη

Β

ασικό πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας αποτελεί το λιμάνι του Κατακόλου στο Νομό Ηλείας το οποίο ωστόσο διαθέτει προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος για τον κλάδο της κρουαζιέρας. Το εν λόγω λιμάνι συμπεριλαμβάνεται στους εννέα σημαντικότερους λιμένες αφίξεως κρουαζιερόπλοιων οι οποίοι καλύπτουν το 92,8% των συνολικών αφίξεων επιβατών.

Του Δημήτρη Ζιάκα dimziak@gmail.com Το κυριότερο λιμάνι από πλευράς εισπράξεων κρουαζιέρας είναι το λιμάνι του Πειραιά με συμμετοχή 40,4% στο σύνολο των εισπράξεων και ακολουθούν το λιμάνι της Κέρκυρας με 12,3% και το λιμάνι της Σαντορίνης με

9,6% των εισπράξεων. Το λιμάνι του Κατακόλου καταλαμβάνει ποσοστό 8,4% και κατατάσσεται σε περίοπτη θέση πολύ μεγαλύτερη από τα λιμάνια της Ρόδου, της Μυκόνου του Ηρακλείου κλπ Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΤτΕ σε 185 εκατ. ευρώ ανήλθαν συνολικά οι


/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Θέμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

9

- ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΤτΕ

κρουαζιέρα και Κατάκολο

Ôï ËéìÜíé Êáôáêüëïõ êáôáëáìâÜíåé ðïóïóôü 8,4% óå ü,ôé áöïñÜ óôéò åéóðñÜîåéò êáé êáôáôÜóóåôáé óå ðåñßïðôç èÝóç, ðïëý ìåãáëýôåñç áðü ôá ëéìÜíéá ôçò Ñüäïõ, ôçò Ìõêüíïõ êáé ôïõ Çñáêëåßïõ

εισπράξεις από την κρουαζιέρα στη χώρα μας το α' εξάμηνο του 2013 σημειώνοντας αύξηση κατά 9,5% σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2012 (Ιανουάριος-Ιούνιος 2012: 169 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, η χώρα σε σχέση με τους μεγάλους "παίκτες" του κλάδου, την Ιταλία και την Ισπανία, υστερεί σημαντικά λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι αναπτυγμένο αρκούντως το home port.

H έρευνα της ΤτΕ Σύμφωνα με τη μελέτη της ΤτΕ, που συνέλεξε στοιχεία από την Ένωση Λιμένων Ελλάδος κι από 14 λιμάνια της χώρας όπου αφίχθη το 85% των κρουαζιερόπλοιων, το 2012 πραγματοποιήθηκαν 4.737 αφίξεις πλοίων με 5,4 εκατ. εξόδους επιβατών. Οι συνολικές εισπράξεις από ταξιδιώτες κρουαζιέρας ανήλθαν στα 519,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων

101,8 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβάνονταν στα ήδη καταγραφόμενα στοιχεία από την έρευνα συνόρων, γιατί αφορούσαν ταξιδιώτες που αναχώρησαν από την Ελλάδα (last-port), ενώ 417,6 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύουν, σύμφωνα με τη συμπληρωματική έρευνα, πρόσθετα έσοδα. Από τη συμπληρωματική έρευνα προέκυψε ότι το 91,3% των επισκεπτών αφορά διερχόμενους επι-

σκέπτες, οι οποίοι κατά μέσο όρο πραγματοποιούν τρεις στάσεις σε ελληνικά λιμάνια. Οι συνολικοί επισκέπτες κρουαζιέρας το 2012 εκτιμώνται σε 1,7 εκατομμύρια ταξιδιώτες και οι συνολικές διανυκτερεύσεις που πραγματοποίησαν εκτός κρουαζιερόπλοιων εκτιμώνται σε 3,3 εκατομμύρια.

Η ευρωπαϊκή εικόνα Σύμφωνα με τα στοιχεία

ύ Η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργο ιώτη βιτσ Βαρ δη Ναυτιλίας κ.Μιλτιά αστο Κατάκολο σε συνδυασμό με την τον από ε θηκ νακοίνωση που προηγή νη Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάν ν έργω Μανιάτη για την επέκταση των στο στο λιμάνι επαναφέρουν δυναμικά ίπροσκήνιο ένα πάγιο αίτημα της Ηλε ών ας. Την ολοκλήρωση των υποδομ ών έργων ώστε η Εκαι την υλοποίηση συμπληρωματικ αποκομίσουν -σε μια θνική Οικονομία και ο Νομός μας να περισσότερα οφέλη. δύσκολη εποχή - όσο το δυνατόν ς πίεση-διεκδίκηση Μελέτες υπάρχουν απαιτείται όμω στα πλάνα της κυβέργια να συμπεριληφθεί το Κατάκολο της κρίσης ήδη εκνησης. Ας μη λησμονούμε ότι λόγω στην κρουαζιέρα. φράζεται προβληματισμός για το 2014 προσεγγίσεις σε ΕλΟι κολοσσοί του χώρου μειώνουν τις οι αγορές της Ασίας ληνικά λιμάνια καθώς θεωρούν ότι στερες. Οι ερωπαϊκές και της Καραϊβικής είναι επικερδέ κρουαζιερόπλοιων ση εταιρείες σχεδιάζουν οριακή αύξη ς; Ας καταλάβουν όμω στη χώρα μας για το 2014. Ως πότε ίπτωση του Καπερ οι εκλεγμένοι του Νομού ότι και στην τοί". μενε τακόλου ισχύει το ρητό "Οι καιροί ου

του ευρωπαϊκού τομέα της CLIA, σε επίπεδο επισκεπτών που κατέβηκαν τουλάχιστον σε ένα ευρωπαϊκό λιμάνι, κατά το 2012, η Ιταλία είναι πρώτη με 6,22 εκατ. επισκέπτες και μερίδιο 21,2%, δεύτερη η Ισπανία με 5,175 εκατ. και μερίδιο 17,7% και τρίτη, σταθερά, η Ελλάδα με 4,79 εκατ. και μερίδιο 16,4%. Αναφορικά με τα έσοδα η εικόνα είναι ακόμη χειρό-

τερη, καθώς η Ιταλία βρίσκεται σε δυσθεώρητα "ύψη" πρώτη με 4,46 δισ. ευρώ, δεύτερη, όσο κι αν προκαλεί έκπληξη, η Γερμανία με 2,95 δισ. ευρώ, τρίτο το Ηνωμένο Βασίλειο με 2,93 δισ. ευρώ, τέταρτη η Ισπανία με 1,25 δισ. ευρώ, πέμπτη η Γαλλία με 1,06 δισ. ευρώ, έκτη η Ελλάδα με 588 εκατ. ευρώ και έβδομη η Νορβηγία με 552 εκατ. ευρώ.


10

Eιδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Εξοπλίζονται και καθίστανται πλήρως λειτουργικά Πλήρως λειτουργικά για το σύνολο των πολιτών θα είναι σε άμεσο χρόνο τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τα οποία στην παρούσα χρονική περίοδο βρίσκονται στην διαδικασία εξοπλισμού με την απαραίτητη και εξειδικευμένη υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να συνδεθούν στο "Νέο TAXIS", το οποίο πλησιάζει στην οριστική ολοκλήρωσή του, όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης χαρακτήρισε την παραπάνω εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική και, όπως είπε, τα οφέλη για τους πολίτες θα είναι άμεσα δεδομένου ότι θα μπορούν να εξυπηρετούνται σε πλήρη μορφή στα Γ.Ε.Φ. των Λεχαινών και της Βάρδας. Ο ίδιος, ευχαρίστησε και την προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας για την άριστη και αποδοτική συνεργασία, την οποία είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα κατά το οποίο συντελέστηκαν όλες οι αλλαγές. Η προσπάθεια για την δημιουργία των Γραφείο Εξυπηρέτησης των Φορολογουμένων, ξεκίνησε από τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Αρβανίτη το περασμένο έτος. Κόντρα, στην πρόταση-εισήγηση για τη δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών εκεί που μέχρι σήμερα λειτουργεί Δ.Ο.Υ. (δηλαδή μόνον στα Λεχαινά), ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Αρβανίτης με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των Δημοτών ζήτησε τη δημιουργία δύο ΓΕΦ, σε Λεχαινά όπου λειτουργούσε Δ.Ο.Υ. και στη Βάρδα την ιστορική έδρα του Δήμου. Μάλιστα, μέσω σχετικής επιστολής ο Δήμαρχος είχε εισηγηθεί τον διαμοιρασμό δύο ατόμων στα Λεχαινά και δύο στη Βάρδα, ούτως ώστε η διεκπεραίωση των φορολογικών υποθέσεων να γίνεται χωρίς κόστος και ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους. Τονίζεται τέλος ότι από την αρχή και στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Δ.Ο.Υ. της χώρας η Δημοτική Αρχή στόχευσε στο να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λύση προκειμένου οι Δημότες να αποφύγουν πάσης φύσεως ταλαιπωρία.

/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Οι επιστήμονες εκπέμπουν SOS για τους υδροστρόβιλους

Στη δίνη του “υγρού Κυκλώνα” το Ιόνιο 9 υδροστρόβιλοι έκαναν την εμφάνισή τους στα ανοιχτά της νότιας Κέρκυρας, στην Κουρούτα, καθώς και στην περιοχή μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου

Ι

διαίτερη ανησυχία στους επιστήμονες έχει προκαλέσει η έξαρση που παρουσιάζουν οι υδροστρόβιλοι στο Ιόνιο Πέλαγος και το νότιο Αιγαίο.Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το φαινόμενο στην Ελλάδα παρατηρείται συχνά και ότι αποτελεί απειλεί για τη ναυσιπλοΐα. Παράλληλα, συνιστούν στους ναυτικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επίμαχες περιοχές, αφού η ταχύτητα του υδροστρόβιλου φτάνει τα 150 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και τοπικό τσουνάμι σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Ο Καναδός μετεωρολόγος Γουέιντ Ζιλάγκι από το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνας των Υδροσιφώνων που εδρεύει στο Τορόντο, μιλώντας στη Realplanet προειδοποιεί ότι η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη του... "υγρού Κυκλώνα" και ότι πλέον, πέρα από τους ανεμοστρόβιλους της ξηράς, οι υδροσίφωνες θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. "Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, το γεωγραφικό τόξο, το οποίο περιλαμβάνει τα νησιά του Ιονίου και φτάνει έως και τις ακτές της βόρειας Κρήτης, αποτελεί το βασικό επίκεντρο εκδήλωσης του φαινομένου σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο. Δυστυχώς, πρέπει να μάθετε να ζείτε με τους υδροστρόβιλους, καθώς ήρθαν για να μείνουν" ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Διε-

Έκκληση για πρόληψη μέτρων θνούς Ινστιτούτου, 55 υδροστρόβιλοι έχουν κάνουν φέτος την εμφάνισή τους στις ελληνικές θάλασσες, την ώρα που το 2012 ο αριθμός έφθανε μόλις τους 25.Σύμφωνα με τους Καναδούς επιστήμονες του Κέντρου η έξαρση του φαινομένου οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη μορφολογία του Ιονίου, ειδικά στο σημείο που συναντά του Κρητικό πέλαγος. Όπως αναφέρουν οι περισσότεροι υδροστρόβιλοι καταγράφονται ανοιχτά της Σητείας.Μάλιστα, υποστηρίζουν πως μόνο φέτος 18 υδροσιφώνες, όπως χαρακτηριστικά λένε, έχουν "χτυπήσει" τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.Επιπλέον, τουλάχιστον 9 υδροστρόβιλοι έκαναν την εμφάνισή τους στη θαλάσσια περιοχή της νότιας Κέρκυ-

ρας, στα ανοιχτά της Ηλείας από την πλευρά της Κουρούτας, καθώς και στην περιοχή μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου."Η εποχή εμφάνισης των υδροστρόβιλων είναι το φθινόπωρο. Οι συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη του φαινομένου είναι τα ασυνήθιστα για την εποχή θερμά νερά, ο ψυχρός αέρας στην ατμόσφαιρα, ο ασθενής άνεμος και η αυξημένη υγρασία", εξηγεί ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας Μιχαήλ Σιούτας, και συνεχίζει: "Οι "τρόμπες", όπως συνηθίζουν να τις ονομάζουν οι ντόπιοι ψαράδες του Ιονίου, μπορούν να φτάσουν σε ύψος μέχρι και τα 500 μέτρα, ενώ πολλές από αυτές διαρκούν έως και 10 λεπτά". Οι ψαράδες εκπέμπουν SOS Σύμφωνα με το δημοσίευμα αντιμέτωποι με τους υδρο-

στροβίλους βρίσκονται συχνά οι ψαράδες της Κυλλήνης, στην Ηλεία. Ο καπετάν Γεράσιμος, αλιευτής της περιοχής υποστηρίζει πως το φαινόμενο σήμερα είναι πλέον συχνό. "Είχαμε και παλιότερα "τρόμπες" αλλά όχι τόσο ισχυρές όπως τώρα. Οταν τις συναντούσαμε μαϊνάραμε... και περιμέναμε να κατακάτσει ο κουρνιαχτός. Εάν πλησίαζες έστω και λίγο, υπήρχε ο κίνδυνος να βρεθείς στον πάτο της θάλασσας μαζί με το καΐκι, αφού αυτό το "πράμα" πάλευε να σε ρουφήξει. Μάλιστα, οι παλιοί καπετάνιοι, που ήταν προληπτικοί, συνήθιζαν να σχηματίζουν στην πλώρη του καραβιού το αστέρι του Νότου, προκειμένου να ξορκίσει το κακό". Οι επιστήμονες συνιστούν στους ναυτικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επίμαχες περιοχές που πλήττονται από το τροπικό φαινόμενο, το οποίο βρίσκεται σε έξαρση.


Εκπαίδευση

/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ξεκινά από αύριο η μεταφορά μαθητών με ταξί Ξ

εκινούν από αύριο το πρωί κανονικά τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών με ταξί, έπειτα από τη διαπραγμάτευση που έγινε σήμερα στη διάρκεια της 31ης έκτακτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία και πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Περιφέρειας.Από νωρίς το πρωί κατέφθασαν δεκάδες ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι και κατέθεσαν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Πρόκειται ουσιαστικά για την ανάθεση, κατόπιν διαπραγμάτευσης, δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Πατρέων, Αιγιάλειας, Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου της Περιφερειακής Ενό-

τητας Αχαΐας με ταξί, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013 μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού."Πρόκειται για δρομολόγια που έχουν συμπληρωθεί από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και για αυτά έγινε σήμερα η διαδικασία. Μόλις συμπληρωθούν και νέα

δρομολόγια από τις Διευθύνσεις, άμεσα θα συγκληθεί εκ νέου η Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να επιλεγούν οι μεταφορείς και για τα νέα δρομολόγια" επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος και προή-

δρευσε της συνεδρίασης.Στη σημερινή Οικονομική Επιτροπή συμμετείχαν τα μέλη της επιτροπής Αριστείδης Μπουχάγιερ, Τρύφωνας Φωτόπουλος, Νίκος Μιχαλόπουλος, Νίκος Τσάνης, Γεώργιος Καραπάνος, Διονύσιος Μαυρόγιαννης και Νίκος Πυλαρινός. Στον "αέρα" η μετακίνηση μαθητών με αναπηρία Εκτός εκπαιδευτικού συστήματος κινδυνεύουν να μείνουν

Ηλεία

Τουλάχιστον 43 κενά ακόμα σε καθηγητές Τουλάχιστον 43 είναι οι κενές θέσεις των καθηγητών σε σχολεία της Ηλείας σύμφωνα με την ΟΛΜΠΕ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Αυγή", οι εκπρόσωποι των καθηγητών τόνισαν ότι σε 41 διευθύνσεις εκπαίδευσης της χώρας καταγράφονται 927 κενά, χωρίς να υπολογιστούν οι τεράστιες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό στα μουσικά λύκεια και στα σχολεία ειδικής αγωγής. Κωδικοποιώντας τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση, οι εκπρόσωποι των καθηγητών τόνισαν ότι: Τριάντα χιλιάδες λιγότεροι εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που σημαίνει μείωση 30% από τον Ιού-

νιο του 2010. Οι 15.000 από αυτούς πήραν...εξιτήριο μέσα στο καλοκαίρι του 2013. Το δυναμικό των καθηγητών από 102.360, που ήταν το 2010, έφτασε τις 72.428, το 2013. Απολύσεις 10.000 αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μόλις 320 αναπληρωτές προσελήφθησαν εφέτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από 3.757, το 2012-13 (91% μείωση) και 5.527, το 2011-12 (94% μείωση). Κλείσιμο σχολείων και κατάργηση των εκπαιδευτικών υποστηρικτικών δομών (βιβλιοθήκες, ενισχυτική, πρόσθετη διδακτική στήριξη, συμβουλευτικοί σταθμοί, δομές σχολικού επαγ-

γελματικού προσανατολισμού, κ.ά.).Από το 2011, έβαλαν λουκέτο πάνω από 1.200 σχολεία στην ΠΕ και ΔΕ και 102 ΕΠΑΣ έβαλαν λουκέτο.

οι περισσότεροι μαθητές με αναπηρία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης καθώς δεν έχει διευθετηθεί ακόμη το ζήτημα της μετακίνησης τους.Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό των Εσωτερικών κο Γιάννη Μιχελάκη τις 27/9/2013 με την οποία ζητούσε να δοθεί άμεσα

λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης . Δυστυχώς όμως έως τώρα οι δεσμεύσεις δεν τηρήθηκαν και η μετακίνηση μαθητών με αναπηρία βρίσκεται στον "αέρα".Πρέπει να δοθεί ουσιαστική λύση ΤΩΡΑ στην μετακίνηση των μαθητών ΑμεΑ καθώς η εμφάνιση προβλημάτων στο σύστημα μετακίνησης τους αυτομάτως οδηγεί στον αποκλεισμό τους από τα σχολεία και συνεπώς από την κοινωνική ζωή.

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση

Τοποθέτηση αναπληρωτών Ειδικού Προσωπικού Tην Παρασκευή 18/10/2013 παρουσιάστηκαν στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και ανέλαβαν υπηρεσία αναπληρωτές εκπαιδευτικοί του κλάδου Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για την κάλυψη αναγκών των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Γενικής Παιδείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, προσλήφθηκαν 25 αναπληρωτές Ε.Β.Π σε σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων "Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού"-ΑΠ 1, 2 και 3 του Ε.Π. "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" και 8 προσλήψεις Ε.Β.Π σε σχολικές μονάδες γενικής παιδείας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης "Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Άξονας Προτεραιότητας1" του ΕΣΠΑ.


12

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Για τις αλλαγές στις Ενώσεις

/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών

Επιστολή Αγγελόπουλου για τις ζημιές από τις πλημμύρες του 2012 ”Ύπάρχει Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την Ηλεία” απαντά η αρμόδια υπηρεσία

Ανακοίνωση με σκοπό να ενημερώσει τον αγροτικό κόσμο για τις αλλαγές που συντελούνται στα διοικητικά ζητήματα της ΕΑΣ Η-Ο και τον νέο ρόλο, που θα κληθεί να παίξει ο αγροτικός κόσμος σε αυτά, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων Ηλείας - Ολυμπίας. Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος και η Γραμματέας του συλλόγου κ.κ Γιώργος Διαμαντόπουλος και Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου "το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στην ΕΑΣ Ηλείας - Ολυμπίας συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης του αγροτικού μας κόσμου, απευθύνει προς τη διοίκηση της Ένωσης τα ακόλουθα ερωτήματα: Κύριοι της Διοίκησης, έχετε ενημερώσει τους αγρότες της περιοχής μας για τις συνέπειες της απόφασής σας για την επικείμενη μετατροπή της Ένωσής τους σε εταιρική σύμπραξη των λίγων και όχι σε συνεταιρισμό όλων των αγροτών; Οι αγρότες της περιοχής μας θα έχουν πλέον λόγο στα τεκταινόμενα του νέου σχήματος και για την τύχη των περιουσιακών στοιχείων που οι πρόγονοί τους δημιούργησαν και η Ένωση ενέταξε στην περιουσία της; Μήπως, κύριοι της Διοίκησης, είναι προτιμότερο αντί να διώκετε μέλη του σωματείου μας, να ενημερώσετε για όλα αυτά τους αγρότες - μέλη των συνεταιρισμών για την επόμενη μέρα των ανωτέρω αλλαγών, δεδομένου άλλωστε ότι οι διοικήσεις έχουν περιορισμένη θητεία στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών; Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να το πράττουμε μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας για ανάδειξη όλων των ζητημάτων που αφορούν στον αγροτικό κόσμο και την Ένωση με ουσιαστικές παρεμβάσεις και αγνοώντας τις κατευθυνόμενες προκλήσεις και παρεμβολές. Κλείνοντας την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα τοπικά έντυπα μέσα για την υποστήριξή τους". Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

Ε

πιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής για το μείζον θέμα της αποκατάστασης ζημιών επιχειρήσεων του Πύργου από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2012 απέστειλε ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Άγγελος Αγγελόπουλος. Όπως ανέφερε στην "ΠΡΩΤΗ" "Ως πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ δε σταμάτησα να ενδιαφέρομαι για την αποκατάσταση της χρηματικής καταβολής των ζημιών, που υπέστησαν επιχειρήσεις από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2012 στον Πύργο. Για τον σκοπό αυτό είχα αποστείλει επιστολή τον περασμένο Μάιο

στο Υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής. Συνεχίζω να ενδιαφέρομαι για το μείζον θέμα της χρηματικής καταβολής των ζημιών για τις επιχειρήσεις του Πύργου και αυτό αποδεικνύεται από την εκ νέου επιστολή μου στην αρμόδια υπηρεσία στις 15 Οκτωβρίου

2013 για το συγκεκριμένο θέμα". Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διευθύντρια της αρμόδιας υπηρεσίας Ε. Παναγιωτοπούλου απάντησε στον πρώην πρόεδρο του ΕΒΕ μετά την επιστολή του τελευταίου στις 15/10/2013 τονίζοντας τα εξής: "Σε απάντηση σχετικής επιστολής σας, που μας διαβιβάστηκε από το Γενι-

κό Λογιστήριο του Κράτους, σας γνωρίζουμε ότι έχει προωθηθεί στον Υπουργό Οικονομικών Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τίτλο "Καθορισμός αποζημίωσης των πληγέντων από τις πλημμύρες της 4ης και 5ης Φεβρουαρίου 2012 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας". Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com

Αμαλιάδα

Εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ Από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αμαλιάδα για τον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου θα γίνει ομιλία από Εκπαιδευτικούς στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και κατάθεση στεφάνων. Στις 7.45μ.μ. το βράδυ της Κυριακής η παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση "Μνήμες του ΄40 και της Κατοχής". Στις 10.30π.μ το πρωί της Δευτέρας θα τελεστεί η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου. Στις 10.45π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Άγνω-

στου Στρατιώτη. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Δικηγόρο κ. Μισέλ Αμπού Χάντμπα. Κατάθεση στεφάνων. Λίγη ώρα, στις 11.30π.μ. μετά θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση στις οδούς Αρχ. 'Ήλιδας και Ερμού από τους μαθητές και τις μαθήτριες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών). Θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου.


/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Aγροτικά

Ως τις 4 Νοεμβρίου η καταβολή του 50% του τσεκ

Πρώτα η παρέλαση και μετά η… επιδότηση Μ

έχρι τις 4 Νοεμβρίου προετοιμάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να καταβάλλει το 50% της ενιαίας ενίσχυσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Κι αυτό, αν δεν προκύψει ξανά κάποιο πρόβλημα κυρίως με την προετοιμασία του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο ηλεκτρονικό Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ). Οι ημερομηνίες που έχουν μέχρι τώρα ακουστεί στους διαδρόμους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πολλές, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενέκρινε στα κράτη μέλη την πληρωμή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης από τη 16η Οκτωβρίου. Ο κανονισμός ως γνωστό προβλέπει ότι η καταβολή των επιδοτήσεων γίνεται από την 1η Δεκεμβρίου έως την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους. Ύστερα λοιπόν από το "πράσινο φως" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ξεκινήσουν νωρίτερα οι καταβολές των χρη-

μάτων, οι ημερομηνίες που ακούστηκαν ήταν αρκετές.Αρχικά ακούστηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου η 20η Οκτωβρίου όμως έχει παρέλθει. Και οι πληρωμές δεν έγιναν, διότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, συνεχίστηκαν τα προβλήματα στον υπολογισμό κυρίως των κτηνοτροφικών εκτάσεων, για τον οποίο το Υπουργείο έχει αλλάξει παραμέτρους, μετά από πιέσεις της Ε.Ε.Η επόμενη ημερομηνία ήταν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, αλλά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μάλλον οι υπηρεσίες δεν θα έχουν προλάβει

και τότε να είναι έτοιμες. Οι νέες ημερομηνίες Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νέες ημερομηνίες που ακούγονται στα γραφεία και τους διαδρόμους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και η Δευτέρα 4 Νοεμβρίου. Με λίγα λόγια, αν δεν προλάβουν στις 30 Οκτωβρίου, θα φροντίσουν να έχουν πιστώσει τα χρήματα στους λογαριασμούς των παραγωγών το Σαββατοκύριακο 2-3 Νοεμβρίου, ώστε να ξεκινήσουν οι αναλήψεις στις 4 Νοεμβρίου. Αν δεν γίνει και τότε η καταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης δεν θα έχει πια νόημα η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόωρη καταβολή των χρημάτων. Διότι θα απομένουν λίγες μέρες μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, που επιδοτήσεις βάσει κανονισμού καταβάλλονται στο

σύνολο τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά περιμένει να "ζεσταθεί" από την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης. Μεγάλο μέρος των χρημάτων θα καταλήξουν στις τράπεζες για ανεξόφλητες δόσεις δανείων. Ένα άλλο μέρος σε ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ, καταστήματα γεωργικών εφοδίων, ΔΕΗ, φροντιστήρια και αγορές ειδών πρώτης ανάγκης.

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Με 40 χρόνια ασφάλισης

Σύνταξη για αγρότες κτηνοτρόφους στα 62 "Γίνεται πράξη η συνταξιοδότηση των αγροτών στο 62ο έτος ηλικίας με 40 χρόνια ασφάλισης", διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτσης Ιωάννης, τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα 21-10-2013. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση ο κ. Τζαμτζής, έθεσε για άλλη μία φορά το θέμα στο κ. Βρούτση, τονίζοντας ότι έχει παρατηρηθεί καθυστέρηση στην υλοποίηση της δέσμευσης που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός μέσα στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2013. Ο κ. Βρούτσης απάντησε στον κ. Τζαμτζή, ότι στο σχέδιο νόμου που συντάσσει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα συμπεριλαμβάνεται διάταξη η οποία θα υλοποιεί την δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, για τη συνταξιοδότηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων στο 62ο έτος της ηλικίας τους με 40 χρόνια ασφάλισης. Ακόμη, ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να δοθεί λύση στο πρόβλημα της συνταξιοδότησης που αντιμετωπίζουν 50 περίπου εργαζόμενοι των κλωστοϋφαντουργιών της Πέλλας και Ημαθίας που έχουν κλείσει (ΛΑΝΑΡΑΣ). Για το θέμα αυτό ο κ. Βρούτσης ζήτησε από τον κ. Τζαμτζή πίστωση χρόνου για να εξεταστεί το θέμα διεξοδικότερ

Την ερχόμενη Πέμπτη στο Δασαρχείο Πύργου

Δημοπρασία καυσόξυλων δρυός Την Πέμπτη 31-10-2013 από τις 9:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Δασαρχείου Πύργου η δημοπρασία καυσόξυλων δρυός. Ειδικότερα ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας διακηρύσσει δημοπρασία των καυσόξυλων δρυός που έχουν προέλθει παράνομα από υλοτομημένα και κατασχεμένα δέντρα δρυός από το δρυοδάσος της Φολόης. Συγκεκριμένα, για 4 χ.κ.μ. με αρχική τιμή 47,82 ευρώ και έξοδα διαμόρφωσης και μεταφοράς 150 ευρώ. Και για 26 χ.κ.μ με αρχική τιμή 310,84 ευρώ και έξοδα μεταφοράς 250 ευρώ.


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

Γιώργος Κοντογιάννης

Στη Βουλή οι ελλείψεις σε ΕΠΑΛ και Μουσικό Σχολείο Σε νέα παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας για τις ελλείψεις σε καθηγητές στα ΕΠΑΛ και στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού προέβη ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, με Ερώτηση και Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή. Ως προς το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, ο Γιώργος Κοντογιάννης διαβίβασε την επιστολή του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Χρήστου Αντωνόπουλου, στην οποία καταγράφονται αναλυτικά τα κενά που υπάρχουν σε ώρες διδασκαλίας, τα οποία ξεπερνούν τις 206 ώρες την εβδομάδα, και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει άμεσα, καθώς ήδη έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμα οι καθηγητές συγκεκριμένων ειδικοτήτων δεν έχουν αναλάβει τα καθήκοντά τους. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα ΕΠΑΛ της Ηλείας, όπου παρουσιάζονται ελλείψεις σε καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων όπως υγείας. Για το λόγο αυτό ο Γιώργος Κοντογιάννης κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας να προσληφθούν άμεσα ωρομίσθιοι προκειμένου να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών.

Χορευτικός Όμιλος "Ηλείων Παράδοσις"

Eπετειακή εκδήλωση Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση που διοργανώνουν τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 7:00μ.μ. στο Αμφιθέατρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου (πάροδος Αγ. Γεωργίου). Ομιλία με θέμα "Ο διεθνής Αντίκτυπος του Έπους του 1940", θα γίνει από το Φιλόλογο-Ιστορικό Ερευνητή κ. Γεώργιο Κουρκούτα. Χορευτικές ομάδες του ομίλου θα παρουσιάσουν χορούς από την ΗΠΕΙΡΟ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ και ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ειδήσεις

/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Ανέφερε στην "ΠΡΩΤΗ" ο Γεωπόνος Παναγιώτης Καραδήμας

“Το πρόγραμμα νέων αγροτών δεν έχει προκηρυχθεί” Κ

αμπανάκι κινδύνου εν όψει της προκήρυξης του προγράμματος των Νέων Αγροτών κρούει ο Παναγιώτης Καραδήμας, Γεωπόνος του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μελετητής Προγραμμάτων για αγρότες. Όπως τόνισε ο κ. Καραδήμας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων μιας απαράδεκτης, όπως χαρακτήρισε τακτικής άγρας πελατών από γεωτεχνικούς- μελετητές που επισκέπτονται χωριά και ισχυρίζονται ότι το πρόγραμμα έχει προκηρυχθεί και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει σε λίγες ημέρες ή υποστηρίζουν ότι η ένταξη στο πρόγραμμα έχει σειρά κατάταξης και δε θα γίνει δημοσιοποίηση της προκή-

Ï Ðáíáãéþôçò ÊáñáäÞìáò Ãåùðüíïò ôïõ Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí êáé ÌåëåôçôÞò ÐñïãñáììÜôùí ãéá áãñüôåò ôüíéóå üôé Ý÷åé ãßíåé áðïäÝêôçò ðáñáðüíùí ìéáò áðáñÜäåêôçò, üðùò ÷áñáêôÞñéóå, ôáêôéêÞò Üãñáò ðåëáôþí áðü ãåùôå÷íéêïýòìåëåôçôÝò.

ρυξης για να μπουν "οι δικοί τους". Σύμφωνα με τον κ. Καραδήμα οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες εισπράττουν προκαταβολές από υποψήφιους νέους α-

γρότες, ώστε να τους έχουν εξασφαλίσει ως πελάτες και όταν "ανοίξει" το πρόγραμμα να μη μπορούν να αλλάξουν μελετητή και να πληρώσουν όσα

τους ζητηθούν. Ο κ. Καραδήμας καλεί την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας να ενημερώσει υπεύθυνα τους υποψήφιους για την προκήρυξη του προγράμματος νέων αγροτών. Παράλληλα, ο ίδιος σε δηλώσεις του θέλησε να ενημερώσει τους υποψήφιους, που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ότι το πρόγραμμα νέων αγροτών δεν έχει ακόμη προκηρυχθεί και όταν συμβεί αυτό θα γίνει ευρέως γνωστό από τα ΜΜΕ, ενώ σημείωσε τέλος ότι η ένταξη στα προγράμματα αυτά δε γίνεται ποτέ με τη σειρά υποβολής της αίτησης αλλά με μοριοδότηση. Βάσω Κοκκινογένη

Διανομή τροφίμων από την “Ανθρώπινη Αλληλεγγύη” Από την "Ανθρώπινη Αλληλεγγύη" επισημαίνονται τα παρακάτω: "Η "Ανθρώπινη Αλληλεγγύη" μετά από προσπάθειες, μπόρεσε να εξασφαλίσει τρόφιμα για τις οικογένειες που μέχρι τώρα βοηθάει. Η επιβίωση σε αυτούς τους ανθρώπους είναι πολύ δύσκολη, για το λόγο αυτό, εφ όσον μπορούμε να βοηθάμε την "Ανθρώπινη Αλληλεγγύη" να στηρίζει αυτούς τους ανθρώπους, τις οικογένειες που αδυνατούν να επιβιώσουν είναι ανθρώπινη υποχρέωση όλων μας, Βοηθάμε ευπαθείς ομάδες σε όλο το Νομό. Ο τρόπος διανομής τροφίμων έχει αλλάξει . Θα αρχίσουμε την διανομή από την Πέμπτη 24-10-2013 ώρα 10η πρωινή από τα κεντρικά μας γραφεία, θα συνεχιστεί την Παρασκευή 25-10-2013 . Θα καλούνται τηλε-

φωνικά και κατά Δήμους, όχι όλοι μαζί όπως γινόταν. Εάν δεν έχουν ειδοποιηθεί, να μην έρχονται για τρόφιμα Τα τρόφιμα θα δίνονται 10-14 κάθε πρωί. Στη συνέχεια κλιμάκια της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης θα μοιράζουν τρόφιμα σε αρρώστους και οικογένειες που αδυνατούν για σοβαρούς λόγους να έλθουν, σε όλο το Νομό. Ότι τρόφιμα μείνουν θα ειδοποιούνται να δίνονται σε αυτούς που δεν είναι στο προγραμματισμό της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης και εφ'όσον έχουν δώσει τα στοιχεία τους με εκκαθαριστικό εφορίας, Ε 9, οικογενειακή κατάσταση, αστυνομική ταυτότητα, τηλέφωνο, όπου θα διαπιστώνεται ότι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες."


/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

Μετά την εξόφληση του προστίμου ΚΟΚ η επιστροφή πινακίδων

Συνεργασία με την κορυφαία εφημερίδα στον τομέα τροφίμων

Δεν αρκεί η τμηματική καταβολή της οφειλής

Σ

την αποσαφήνιση ότι η ρύθμιση καταβολής προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν οδηγεί και σε επιστροφή των πινακίδων που έχουν αφαιρεθεί από την Τροχαία προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση πολιτών το υπουργείο Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι μόνο εάν εξοφληθεί το σύνολο του προστίμου για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιστρέφονται οι πινακίδες στους παραβάτες. Βάσει των διευκρινίσεων του υπουργείου Μεταφορών σε περίπτωση που η παράβαση επισύρει την ποινή του διοικητικού προστίμου, μέτρο για την εξα-

σφάλιση της καταβολής του είναι η επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος. Τα δε στοιχεία κυκλοφορίας επιστρέφονται στο νόμιμο κάτοχό τους, αφού εξοφληθεί το πρόστιμο, ήτοι τυχόν χορήγηση διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής του προστίμου δεν αποτελεί λόγο επιστροφής των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ

Ιδιωτικά χειρουργεία στο ΕΣΥ Απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ με αμοιβή, θα μπορούν να πραγματοποιούν οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη. Οι χειρουργοί των δημόσιων νοσοκομείων θα μπορούν να χειρουργούν, εκτός ωραρίου, αυξάνοντας το εισόδημά τους και οι ασθενείς θα καταβάλλουν αμοιβή χαμηλότερη από την αντίστοιχη στον ιδιωτικό τομέα. Η απογευματινή χρήση των χειρουργείων θα γίνει στα πρότυπα λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων, με την συμμετοχή των γιατρών να είναι προαιρετική. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης - μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Ενικός - λέγοντας χαρακτηριστικά: "Θα πρέπει να δίνουμε το δικαίωμα σε γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν και το απόγευμα, εκτός ωραρίου, στο νοσοκομείο και να παίρνουν επιπλέον αμοιβή, ώστε να μπορούν εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν παραπάνω να πάνε στο ιδιωτικό χειρουργείο του ΕΣΥ, που δεν έχει το τιμολόγιο μίας μεγάλης ιδιωτικής κλινικής". Σύμφωνα με τον υπουργό, "έτσι θα μειωθεί η ουρά αναμονής και τις πρωινές ώρες θα πηγαίνουν εκείνοι που δεν μπορούν να κάνουν γρηγορότερα την εγχείρησή τους".

Νέα ταλαιπωρία για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης

Το Τaxis δεν είναι έτοιμο Νέα ταλαιπωρία περιμένει χιλιάδες δικαιούχους του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης καθώς το σύστημα στο Τaxis δεν είναι ακόμη έτοιμο να δεχθεί τις σχετικές δηλώσεις και ως εκ τούτου σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα πρώτα χρήματα δεν πρόκειται να δοθούν πριν τα τέλη Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό σύστημα θα αρχίσει να υποδέχεται αιτήσεις των δικαιούχων από τις 28 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι η περιβόητη προκαταβολή ακυρώνεται καθώς για να δοθούν τα χρήματα θα πρέπει να υπάρξει μια επεξεργασία και θα χρειαστούν έτσι περισσότερες από 20 ημέρες με αποτέλεσμα για τις πρώτες προκαταβολές να έχουμε φτάσει στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, και φέτος οι δικαιούχοι θα πάρουν με καθυστέρηση το επίδομα, αφού η πρώτη δόση δεν θα είναι παρά το 25% του συνολικού ποσού.

Με τον εκδότη της μεγαλύτερης γερμανικής εφημερίδας στον τομέα τροφίμων στην Ευρώπη κ. Ιωακείμ Σελέσνικ είχε συνεργασία κατά το διάστημα της παραμονής του στη Γερμανία ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος. Πρόκειται για την εφημερίδα "Lebensmitel Zeitung" εκπρόσωπος της οποίας για τον Ελλαδικό χώρο είναι ο κ. Σταύρος Τσουρουκίδης με τον οποίο είχε επίσης συνεργασία ο κ. Νικολούτσος. Να σημειωθεί ότι ο εκδότης κ. Σελέσνικ διακρίνεται από Φιλελληνικά αισθήματα, μιλά μάλιστα αρκετά καλά Ελληνικά λόγω της εκπαίδευσης του στον τομέα της κλασσικής παιδείας. Ο κ. Νικολούτσος προσκάλεσε τον γερμανό εκδότη να επισκεφτεί την Ηλεία και ζήτησε την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν τα τοπικά και ιδιαιτέρως ποιοτικά προϊόντα του Νομού μέσω της εφημερίδας του, σε ολόκληρη την Ευρώπη επεσήμανε ακόμη ότι το Επιμελητήριο Ηλείας, επιδιώκει τη συνεργασία με την συγκεκριμένη εκδοχή, έχοντας ως στόχο την αποτελεσματική προβολή θεμάτων που αφορούν τον τόπο.

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής Μία επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουμε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου οπότε αλλάζει η ώρα και ξεκινά η ισχύ της χειμερινής ώρας. Στις 4.00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3.00. Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.


16

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Η νέα ατομική έκθεση της Γεωργίας Σεφερλή

“Τήνος - Νομός Ηλείας - Ορεινή Ναυπακτία - Ρόδος” Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ., εγκαινιάζεται στην Υποδοχή Θεοφάνεια του Κέντρου Δικανικών Μελετών η ατομική εικαστική έκθεση της ζωγράφου ΓεωργίÔï ðáëáéü ìïõóåßï ôçò Áñ÷áßáò ας Σεφερλή με τίτλο: Ïëõìðßáò áðü ôçí Ã. ÓåöåñëÞ "Τήνος - Νομός Ηλείας Ορεινή Ναυπακτία - Ρόδος" Πρόκειται για σειρά 25 περίπου ζωγραφικών έργων που φιλοτέχνησε η καλλιτέχνης, καταγράφοντας τοπία και παραδοσιακά οικήματα από το πρόσφατο οδοιπορικό της στην Τήνο, την Ορεινή Ναυπακτία, τη Ρόδο και τον τόπο καταγωγής της, τον Νομό Ηλείας. Ειδικότερα για την Τήνο, η ζωγράφος αποτυπώνει όψεις του λιμανιού και κατοικία. Από τον Νομό Ηλείας ως θέματά της επιλέγει το Παλιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, τη γειτονιά, την κατοικία, την ανατολή και τη δύση του ηλίου. Στην Άνω Χώρα το ταξίδι της καλύπτει την ανατολή. Από τη Ρόδο διαλέγει την ανατολή, την παραλία Ιαλυσού και την Παλιά Πόλη, ειδικότερα δε και την "Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου 14ος αιώνας". Παρουσιάζεται επίσης αγιογραφία και συγκεκριμένα 7 βυζαντινές εικόνες σε αντίγραφα, καθώς και μία φωτογραφία με θέμα "Ο δρόμος για το Παλιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας". Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη 7-9 το απόγευμα.

Ïé êê. Ê. Ðáðáíáãïðïýëïõ êáé Ä. Êïñßæçò áíáöÝñèçêáí óôç äñÜóç "÷ÜñéóÝ ôï- ìïßñáóÝ ôï" ðïõ õëïðïéïýí ôá ìÝëç ôçò ÅèåëïíôéêÞò ÄñÜóçò Ðýñãïõ.

ÄåêÜäåò æåõãÜñéá õðïäçìÜôùí, ñïý÷á, êëéíïóêåðÜóìáôá êáé ðáé÷íßäéá ðñïóöÝñïíôáé óå üëïõò üóïõò Ý÷ïõí áíÜãêç.

Σημαντική προσφορά μέσω της Εθελοντικής Δράσης Πύργου

Χάρισέ το - μοίρασέ το Ά

νθρωποι κάθε ηλικίας "αγκάλιασαν" εδώ και δύο χρόνια το "Χάρισέ το-μοίρασέ το" το οποίο υλοποιήθηκε από την Εθελοντική Δράση Πύργου. Οι εθελοντές από το πρωί της Δευτέρας βρίσκονται στον χώρο που τους παραχωρήθηκε από ιδιώτη στην οδό Αγίας Κυριακής- πίσω από τα Δικαστήρια Πύργουμε μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες

μας που πραγματικά έχουν ανάγκη. Κλινοσκεπάσματα, υποδήματα, ρούχα και παιχνίδια προσφέρονται απλόχερα σε ανθρώπους που χρήζουν μεγάλης ανάγκης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα δύο ωρών τη Δευτέρα μοιράστηκαν περισσότερα από 80 ζευγάρια με υποδήματα σε οικογένειες που προσπαθούν με δυσκολία να περάσουν τον χειμώνα. Η συγκεκριμένη δράση, λόγω του ότι δεν υπάρχει χώρος για να στεγαστεί, αναγκαστικά θα σταματήσει με την ελπίδα ότι θα βρεθούν συνεχιστές της προσπάθειας.

Οι εθελοντές Μέσα στο διάστημα των δύο αυτών χρόνων, το "χάρισέ το- μοίρασέ το" κατάφερε να στηρίξει ουσιαστικά δεκάδες συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη, όπως επεσήμαναν τα μέλη της Εθελοντικής Δράσης Ηλείας. Αναφερόμενη στην συγκεκριμένη δράση η εθελόντρια Κωνσταντίνα Παπαναγοπούλου ανέφερε: "Η δράση "χάρισέ το- μοίρασέ το" έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια. Υπάρχουν πράγματα τα οποία δίνουν οι πολί-

τες του Πύργου προκειμένου να τα δώσουμε εμείς με τη σειρά μας σε κάποιους άλλους που έχουν ανάγκη. Με τα λύπης μου, δηλώνω ότι είναι ίσως η τελευταία φορά που θα υπάρχει το "χάρισέ το- μοίρασέ το" γιατί ο Δήμος δε συμφωνεί στη διαδικασία και είπε ότι το κάναμε "γιουσουρούμ". Θεωρεί δηλαδή τους ανθρώπους που υποφέρουν μειονότητα αλλά δεν είναι έτσι, γιατί στον κόσμο που υποφέρει και δεν έχει να φάει αυτά φαίνονται μεγαλείο. Ο κόσμος ψάχνει να βρει πράγματα για να βολέψει την οικογένειά του. Πραγματικά λυπάμαι, αλλά ο Δήμος τρώει τα παιδιά του". Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κορίζης σημείωσε ότι είναι η τρίτη φορά που το "χάρισέ το- μοίρασέ το" δίνει πράγματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά τα οποία μας έχουν δώσει τον χώρο γιατί κανένας φορέας δεν μας βοήθησε, ούτε ο Δήμος αλλά ούτε και η εκκλησία. Οι πολίτες μπορούν να έρθουν εδώ για να πάρουν πράγματα που χρειάζονται και είναι προτιμότερο να μη φαίνεται το

πόση ανάγκη έχει ο καθένας μας. Τα πράγματα θα μοιραστούν σε όλο τον κόσμο, καθώς έχουν έρθει από σχολεία και από το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Πύργου και θα τα δώσουμε όλα με την ελπίδα ότι ίσως κάποιοι άνθρωποι συνεχίσουν αυτή τη διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές που έχουν βοηθήσει αλλά και όλους όσους έρχονται και φέρνουν πράγματα." Παράλληλα ο Δ. Κορίζης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα "σπιτική κουζίνα" το οποίο έχει κατατεθεί από τη δημοτική κοινότητα: "Είναι ένα πρόγραμμα, στο οποίο μπορεί ο κάθε ένας να πάει να πάρει φαγητό με 2,5 ευρώ. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν επιβαρύνεται ο Δήμος και είναι κρίμα που δεν κατατίθεται, γιατί κάποιοι έχουν μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης και πιστεύω ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να μπει. Ήδη υπάρχουν επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και έχω μιλήσει με κάποια εστιατόρια τα οποία θέλουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία". Α. Αγγελίδου


/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

17

Για τον επαναπατρισμό των πολιτιστικών αγαθών

Στην Αρχαία Ολυμπία ο το 3 Διεθνές συνέδριο Μ

ε το βλέμμα στραμμένο στο πάγιο αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει το 3ο Διεθνές Συνέδριο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους και την παρεμπόδιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, από τις 23 ώς τις 26 Οκτωβρίου. Η συνάντηση πραγματοποιείται σε συνέχεια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Εμπειρογνωμόνων για την

Επιστροφή Πολιτιστικών Αγαθών, που έγινε πέρυσι στη Σεούλ. Η εναρκτήρια τελετή θα λάβει χώρα την Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στο Μουσείο της Ακρόπολης. Από την Πέμπτη 24 έως και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου οι εργασίες του Συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ στην Αρχαία Ολυμπία. Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου περιλαμβάνουν: Την τυποποίηση των διαδικασιών για τον επαναπατρισμό και την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών. Την επισκόπηση της νομοθεσίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Την ανταλλαγή εμπειρίας

και τεχνογνωσίας μέσα από την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου πολιτιστικών αγαθών. Την καθιέρωση κατευθυντήριων γραμμών για τη συνεργασία κρατών και οίκων δημοπρασιών. Την ευαισθητοποίηση του κοινού. Το ηλεκτρονικό εμπόριο. Την ψηφιοποίηση των πληροφοριών του πολιτιστικού αποθέματος και τη δημιουργία βάσεων δεδομένων. Οι ομιλητές, προερχόμενοι από 18 χώρες, είναι καθηγητές πανεπιστημίων και εκπρόσωποι κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών εγνωσμένου κύρους, με πο-

λυετή εμπειρία και πλήθος δημοσιεύσεων στους τομείς που διαπραγματεύεται το συνέδριο. Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO με τη χορηγία του Ιδρύματος Λάτση, την οικονομική συνδρομή της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, την αρωγή της Διεθνούς Ολυμπια-

κής Ακαδημίας, την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος,

του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Επιμελητηρίου Ηλείας.

ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΟΗΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας του ΟΗΕ στις 24 Οκτώβριου , θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις στα σχολεία Λάλα και Πελοπίου του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Κατόπιν πρωτοβουλίας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 23 Οκτωβρίου , δύο ομιλίες από τον Δημήτρη Φατούρο υπεύθυνος για την Ελλάδα και την Κύπρο του Γραφείου του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες στο Λύκειο Λάλα στις 10 πμ και στο Λύκειο Πελοπίου στις 12 μμ


18

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Επιστημονικός Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ηλείας

Πρόεδρος ο Γιάννης Αλτάνης Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου έγιναν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Ε.Σ.Π.Φ.Α.Ν.Η. (Επιστημονικός Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής ΑγωγήςΝομού Ηλείας). Το νέο εκλεγέν Δ.Σ. συγκροτήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και εξέλεξε για Πρόεδρο : Γιάννη Αλτάνη Αντιπρόεδρο: Βάσω Τσαντίλη Γραμματέα: Ρούλα Καραμάνη Ταμία : Ολυμπία Ρεντζέλου Μέλη : Κουτσούνη Χαρά Μέλη : Ζάγκλη Διονύση Καλούνται όλοι οι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής να επικοινωνήσουν με το e-mail του συλλόγου gymnasts.ileias@gmail.com ή με τα τηλέφωνα 6936815292 (Γιάννης Αλτάνης), 6972920178 (Τσαντίλη Βάσω) . ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÍÏÌÏÓ ÇËÅÉÁÓ ÄÇÌÏÓ ÐÕÑÃÏÕ

Ðýñãïò, 22-10-2013 Áñéèì.ðñùô.: 625 Ä

ÐÅÑÉËÇØÇ ÄÉÁÊÇÑÕÎÇÓ ÐÑÏ×ÅÉÑÏÕ ÄÉÁÃÙÍÉÓÌÏÕ Ï ÄÞìáñ÷ïò Ðýñãïõ ðñïêçñýóóåé ðñü÷åéñï äçìüóéï ìåéïäïôéêü äéáãùíéóìü, ìå óöñáãéóìÝíåò ðñïóöïñÝò, ãéá ôçí áíÜäåéîç áíáäü÷ïõ êáôáóêåõÞò ôïõ Ýñãïõ : "ÅðéóêåõÞ 7ïõ Äçìïôéêïý Ó÷ïëåßïõ Ðýñãïõ" ðñïûðïëïãéóìïý äáðÜíçò ìå ÖÐÁ 60.000,00Å áðü ðéóôþóåéò ôïõ ðñïãñÜììáôïò ÏÓÊ Ôï Ýñãï óõíôßèåôáé áðü ôéò áêüëïõèåò êáôçãïñßåò åñãáóéþí ìå áíôßóôïé÷ï ðñïûðïëïãéóìü (ìå ÅÏ & ÃÅ & áðñüâëåðôá): 1.êáôçãïñßá ÏÉÊÏÄÏÌÉÊÁ ðñïûðïëïãéóìïý 48.186,75Å Ç õðïâïëÞ ðñïóöïñþí èá ãßíåé ìå åíéáßï ðïóïóôü Ýêðôùóçò (áñèñï 5 ôïõ Í.3669/08) H äçìïðñáóßá èá ãßíåé ôçí 29-10-2013 çìÝñá Ôñßôç êáé þñá 10.00 ð.ì. (ëÞîç åðßäïóçò ðñïóöïñþí) óôçí Ýäñá ôïõ ÖïñÝá åíþðéïí ôçò áñìüäéáò åðéôñïðÞò. Ãßíïíôáé äåêôÝò åñãïëçðôéêÝò åðé÷åéñÞóåéò-êïéíïðñáîßåò åñãïëçðôéêþí åðé÷åéñÞóåùí ÄÅ Á1 ôÜîçò êáé Üíù ãéá Ýñãá ÏÉÊÏÄÏÌÉÊÁ, êáèþò êáé åìðåéñïôÝ÷íåò åããåãñáììÝíïé óôá Íïìáñ÷éáêÜ Ìçôñþá ãéá áíôßóôïé÷á Ýñãá. Ãéá ôïí äéáãùíéóìü êáé ôçí åêôÝëåóç ôïõ Ýñãïõ éó÷ýïõí ïé äéáôÜîåéò ôùí Í.1418/84, Í.3263/2004, Ð.Ä.609/85, Ð.Ä.410/95, Ð.Ä.171/87 üðùò ôñïðïðïéÞèçêáí êáé éó÷ýïõí óÞìåñá. Ç åããýçóç óõììåôï÷Þò óôï äéáãùíéóìü ïñßæåôáé óôï ðïóü ôùí 970,00 Å, ìå ÷ñüíï éó÷ýïò ìåãáëýôåñï ôùí ÄÕÏ (2) ìçíþí, áðü ôçí çìåñïìçíßá äçìïðñÜôçóçò. Óôçí ðåñßðôùóç ðïõ ôï ðñïóöåñüìåíï ðïóïóôü Ýêðôùóçò ôïõ áíáäü÷ïõ åßíáé ìåãáëýôåñï ôïõ ïñßïõ ôïõ 12%, êáôÜ ôçí õðïãñáöÞ ôçò óýìâáóçò, ï áíÜäï÷ïò õðï÷ñåïýôáé íá ðñïóêïìßóåé åðéðëÝïí ðñüóèåôç åããýçóç êáëÞò åêôÝëåóçò, óýìöùíá ìå ôá ïñéæüìåíá óôçí ðáñÜãñáöï 2 ôïõ Üñèñïõ 4 ôïõ Í.3263/2004. ÓõíïëéêÞ ðñïèåóìßá ðåñáßùóçò ôïõ Ýñãïõ ôñåéò (3) ìÞíåò. ¸íôõðï ÏéêïíïìéêÞò ÐñïóöïñÜò ãéá óõìðëÞñùóç êáèþò êáé ôåý÷ç äçìïðñÜôçóçò, äéáôßèåíôáé áðü ôá ãñáöåßá ôïõ ÖïñÝá ìÝ÷ñé ôçí ðñïçãïýìåíç ÐÝìðôç ðñéí ôçí çìÝñá õðïâïëÞò ôùí ðñïóöïñþí êáé ÷ïñçãïýíôáé ôï áñãüôåñï åíôüò ôçò åðïìÝíçò åñãÜóéìçò çìÝñáò áðü ôçí õðïâïëÞ ôçò áßôçóçò ÷ïñÞãçóçò. Ðëçñïöïñßåò óôá ãñáöåßá ôïõ ÖïñÝá (ôçë. 2621362664 áñìüäéá ê. Ðåñéóôåñïðïýëïõ ¸ëåíá) ôéò åñãÜóéìåò çìÝñåò êáé þñåò. Ðýñãïò, 22 / 10/ 2013 Ï ÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÃÅÑÁÓÉÌÏÓ ÐÁÑÁÓÊÅÕÏÐÏÕËÏÓ

/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Ερώτηση για τη ρύθμιση οφειλών επαγγελματιών και πολιτών προς τους Δήμους

Ε

ρώτηση για τη ρύθμιση οφειλών επαγγελματιών και πολιτών προς τους ΟΤΑ κατέθεσε προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, η Βουλευτής Ν.Ηλείας Ν.Δ. Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η Βουλευτής επεσήμανε ότι τόσο σε δήμους της Ηλείας, όσο και σε άλλους Δήμους της χώρας, εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής

κρίσης των τελευταίων ετών και τη συνακόλουθη σημαντική μείωση των εισοδημάτων, την αύξηση της ανεργίας και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, υπάρχει σημαντική αδυναμία επαγγελματιών, μικρών επιχειρήσεων, καταστημάτων, ξενοδοχειακών μονάδων να αποπληρώσουν οφειλές προς τους ΟΤΑ. Ωστόσο, βάσει των μέχρι τώρα ισχυουσών διατάξεων προβλέπεται η ε-

πιβολή προστίμων, που ανέρχονται έως και στο διπλάσιο του αναλογούντος τέλους, όπως επί παραδείγματι επιβάλλεται για το τέλος κοινόχρηστων χώρων, τέλος παρεπιδημούντος κ.α. Τα πρόστιμα αυτά μπορούν να προκαλέσουν αδυναμία λειτουργίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ την ίδια ώρα, είναι αρκετοί οι Δήμοι που βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται, καθώς οι πο-

λίτες δυσκολεύονται οικονομικά. Η κα. Αυγερινοπούλου ερωτά αν υπάρχει σχεδιασμός εκ μέρους των συναρμόδιων υπουργείων για να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης χρεών προς τους ΟΤΑ, ή δυνατότητα διαγραφής τμήματος των προστίμων με στόχο τη διευκόλυνση αποπληρωμής των οφειλών.

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας

Κι άλλη επιβάρυνση των ασθενών στα φάρμακα Από χθες το μνημονιακό πείραμα για την πλήρη μετατροπή της υγείας σε ιδιωτική υπόθεση, στην οποία έχεις πρόσβαση ανάλογα με την οικονομική σου δυνατότητα, μπαίνει σε νέα φάση. Όλοι οι ασθενείς υποχρεούνται να

πληρώνουν από την τσέπη τους τη διαφορά που προκύπτει από την τιμή που καθόρισε ο ΕΟΠΥΥ μέχρι την πραγματική τιμή του φαρμάκου που συνταγογράφησε ο γιατρός. Με τον τρόπο αυτό η συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη

αυξάνεται έως και 100% και η πρόσβαση στο κατάλληλο φάρμακο θα εξαρτάται από την οικονομική δυνατότητα του ασθενούς. Η ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης είναι πλέον αναγκαία για την επιβίωση της κοινωνίας.

Η “ΠΡΩΤΗ” αγαπά το βιβλίο Το βιβλίο είναι μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μας προσφέρει κοινά βιώματα, ψυχαγωγία, ικανοποίηση. Ειδικά σε περιόδους κρίσης αποτελεί βάλσαμο. Μας γεμίζει λαχτάρα και ανυπομονησία. Μπορεί να μας κάνει να γελάσουμε ή να κλάψουμε. Μπορεί να μας ανακουφίσει και να μας ανοίξει νέους ορίζοντες…Πότε πήγατε για τελευταία φορά στο βιβλιοπωλείο για να αγοράσετε βιβλίο; Καιρός να το επισκεφτείτε ξανά! Η "ΠΡΩΤΗ" σε συνεργασία με επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στην Ηλεία σας δίνει το κίνητρο. Συγκεντρώστε τα 3 αριθμημένα κουπόνια που θα δημοσιεύονται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στην πρώτη σελίδα και επισκεφτείτε ένα από τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία. Παραδώστε τα (και τα τρία μαζί) στο βιβλιοπώλη και θα έχετε κάθε εβδομάδα έκπτωση από 10, 20 έως 30% σε επιλεγμένα από το κάθε βιβλιοπωλείο βιβλία και άλλα προϊόντα. Καλό διάβασμα!

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΣ “ΦΩΤΟΓΝΩΣΗ”,

ΑΜΑΛΙΑΔΑ “ΒΙΒΛΙΟΧΩΡΟΣ”,

Αγ. Κυριακής 4

Φιλικής εταιρίας 2

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ “Δώρα”, Αυγερινού 3

“ΓΝΩΣΗ”

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ “ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ” ,

ΒΑΡΔΑ “ΒΙΒΛΙΟΓΝΩΣΗ”,

Ανδραβιδιώτη 29

Ερμού 14.

Βάρδα Ηλείας


ΠΑΟ Βάρδας

Πανηλειακός

Ανασύνταξη Δημητρίου: "Να διδαχθούμε από τα λάθη μας και να κοιτάξουμε μπροστά"

Με απουσίες στην Τρίπολη Νοκ - άουτ

Επιχείρηση ανασυγκρότησης, ύστερα από την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα και εν όψει του αγώνα με τα Χανιά την Παρασκευή, έχουν στήσει στους “ερυθρόλευκους”. Σε αυτό άλλωστε στάθηκε στις δηλώσεις του ύστερα από τον αγώνα με την Καλλιθέα ο Πέτρος Δημητρίου.

ο Γιώργος Πολίτης

>> Ó. 21

>> Óåë. 21 ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

ÐÑÙÔÇ Αστέρας Aμ/Πανόπουλου

Αλέξης Γαβριλόπουλος:

"Èá íõ÷ôþóïõìå ìÝóá óôï ãÞðåäï"

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Επιστρέφουν Καρύδας και Τσόσιτς

Ο τεχνικός των

"βυσσινί" "έτριξε τα δόντια" στους παίκτες του Εξηγήσεις

Λυμπέρη για τον πανηγυρισμό του:

>> Ó. 23

“Το είχα συζητήσει με την κοπέλα μου και μου είπε ότι δε θα τολμούσα να το κάνω. Θα ντρεπόμουν. Είχα στοιχηματίσει μαζί της γι' αυτό". >> Ó. 24

A1 ΕΣΚΑΗ

“Θρίλερ” στο ΣπόρτινγκΠανηλειακός ΓΑΣ

Τοπικό Ποδόσφαιρο

Διπλό για Δουνέικα στο Λαμπέτι Αγιασμός στις ακαδημίες του Βαρθολομιού >> Ó. 22

Έχασε από την Παναχαϊκή ο Ολυμπιονίκης >> Ó. 23


20

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου

Κακή παρένθεση Ως μια κακή παρένθεση χαρακτηρίζουν στον Λευκό Αστέρα Σκουροχωρίου το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στη Ζαχάρω, όπου η ομάδα έχασε από τον Ξενοφώντα Κρεστένων με το βαρύ 5-0. Ειδικότερα στην ομάδα του διευρυμένου Δήμου Πύργου παραδέχονται πως το πρόσωπο που παρουσίασαν ήταν πολύ μέτριο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε και με το παραπάνω ο αντίπαλος, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ότι ο Αστέρας παρατάχθηκε με απουσίες. Πιο συγκεκριμένα, έλειψε ο Μέλτης Βασιλακόπουλος, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης προέκυψαν και οι τραυματισμοί των Βασίλη Γιαννακόπουλου και Ζώη Παναγιωτόπουλου. Στις τάξεις της ομάδας αφήνουν πίσω τους το συγκεκριμένο παιχνίδι, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη συνέχεια του μαραθωνίου. Επόμενο εμπόδιο με τον Ολυμπιακό Σαβαλίων εντός έδρας, με τον Λευκό Αστέρα να θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα. Στα πλάνα του Αλέκου Τομαρόπουλου θα βρίσκεται ο Βασιλακόπουλος, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τους τραυματίες Γιαννακόπουλο και Παναγιωτόπουλο Ζ. η κατάσταση ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά. Π. Ηλιόπουλος

Ολυμπιάδα Γουμέρου

Έντονος προβληματισμός Προβληματισμός και σκεπτικισμός επικρατεί στις τάξεις της Ολυμπιάδας Γουμέρου από την προχθεσινή ήττα στο Κουρτέσι από τον τοπικό ΑΠΟΚ, η οποία συνοδεύτηκε και από μια πολύ μέτρια εμφάνιση. Η ήττα αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη, γεγονός που έχει βαρύνει το κλίμα, με τους νεοφώτιστους να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Προβληματισμένος δείχνει και ο τεχνικός Δημήτρης Κυριακόπουλος, που προσπαθεί να βρει λύσεις προκειμένου η ομάδα να βελτιωθεί αγωνιστικά, με απώτερο σκοπό να έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα. Άλλωστε, πολλοί πιστεύουν στο Γούμερο, πως με ένα καλό αποτέλεσμα θα βελτιωθεί και η ψυχολογία, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ολυμπιάδα είναι μια ομάδα άπειρη, αφού συμμετέχει για πρώτη φορά στην Α1 κατηγορία Ηλείας. Σε ό,τι έχει να κάνει με το επόμενο παιχνίδι, αυτό είναι εντός με τον Άρη Αρχαίας Ολυμπίας. Αναμέτρηση με τεράστιο βαθμό δυσκολίας απέναντι σε μια ομάδα που έχει καθαρά στόχους πρωταγωνιστικούς, με την Ολυμπιάδα να είναι αναγκασμένη πάντως να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Π. Ηλιόπουλος

ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Áðü

ôá

“Θα πάρω κεφάλια…” Πολύ μέτριο το ξεκίνημα για ομάδα Β' κατηγορίας της περιοχής του Πύργου, παρότι οι στόχοι που είχαν τεθεί ήταν τελείως διαφορετικοί. Ο πρόεδρος μάλιστα επεσήμανε πως θα πάρει κεφάλια και πιθανό άμεσα να υπάρξουν εξελίξεις. Ο Εκτελεστής παρακολουθεί και καταγράφει τα πάντα!!!

Είχε δηλωθεί άλλος Δεν έλειψαν οι φωνές και οι μικροεντάσεις ανάμεσα στους πάγκους, σε παιχνίδι της Α1 κατηγορίας. Ο λόγος σχετικά με το ότι άλλος είχε δηλωθεί σαν προπονητής και άλλος έδινε οδηγίες. Το γεγονός αυτό προκάλεσε διαμαρτυρίες και γκρίνιες, αλλά η κατάσταση δεν ξέφυγε σε καμιά περίπτωση λόγω της επικράτησης των ψυχραιμότερων.

Σε δυο στρατόπεδα Μπορεί η ομάδα το τελευταίο διάστημα να αρχίζει να ρολάρει βρίσκοντας τα πατήματά της, οι γκρίνιες και οι μουρμούρες όμως συνεχίζουν να υπάρχουν. Αναφερόμαστε σε ομάδα της Α1 Βέρροιος,που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους, με τον Εκτελεστή να γνωρίζει καλά πρόσωπα και καταστάσεις.

Δεν έκλεισε μάτι… Συνέβη και αυτό…Παράγοντας ομάδας και μάλιστα πολύ έμπειρος, μη μπορώντας να χωνέψει την ήττα, που πραγματικά ήταν αναπάντεχη, δεν έκλεισε μάτι όλο το βράδυ. Μια ακόμα τρανή απόδειξη για το πόσο αγαπά την ομάδα, με το έργο του να κρίνεται πετυχημένο πέρα για πέρα…

Έφυγε στην ανάπαυλα… Βαρύ είναι το κλίμα για γνωστό επιθετικό σε ομάδα του κάμπου. Μάλιστα ο Εκτελεστής έμαθε πως σε ένα παιχνίδι που έγινε αλλαγή, όχι μόνο δεν κάθισε στον πάγκο αλλά έφυγε και από το γήπεδο. Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε και μάλιστα πολύ σύντομα…

Έχει γούστο! Στην Ελλάδα είμαστε και όλα ανατρέπονται από τη μια μέρα στην άλλη. Ο Θεός της Ελλάδας άλλωστε δεν είναι μόνιμος, αλλά προσωρινός. Έτσι, λοιπόν, ήδη έχουν αρχίσει οι ψίθυροι ότι η ΕΠΟ θα πάει σε νέα αναδιάρθρωση στη Γ΄ Εθνική και αντί να πέσουν οκτώ ομάδες από κάθε όμιλο, θα πέσουν τέσσερις. Θα έχει γούστο!

Με την ίδια κολόνια Τρία χρόνια τώρα, έχουμε δει τον Παναιγιάλειο του Κουρμπανά με την ίδια κολόνια να πηγαίνει. Νίκες με 1-0 και 0-1. Πήρε το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής από τον ΠΦΟ Πανόπουλου πρόπερσι. Πέρυσι εξασφάλισε γρήγορα την άνοδο από τη Γ΄ Εθνική, πάλι με τον ίδιο τρόπο. Το κόλπο συνεχίζεται και φέτος στη Β΄ Εθνική…

Άξιζε τα δέκα ευρώ "Δεν κερδίσαμε, αλλά τα δέκα ευρώ χαλάλι. Οκτώ γκολ είδαμε, έλεγε ένας ηλικιωμένος αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της Αμαλιάδας ανάμεσα σε Αστέρα και Μεσολόγγι. Κι άδικο δεν είχε ο άνθρωπος… Ο Εκτελεστής


21

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Πανηλειακός

Åðé÷åßñçóç áíáóõãêñüôçóçò Δημητρίου: “Να διδαχθούμε από τα λάθη μας και να κοιτάξουμε μπροστά” Του Μιχάλη Δημητρόπουλου

Η

ανασύνταξη, ύστερα από την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα και εν όψει του αγώνα με τα Χανιά την Παρασκευή, είναι ο στόχος στον Πανηλειακό. Σε αυτό άλλωστε στάθηκε στις δηλώσεις του ύστερα από τον αγώνα με την Καλλιθέα ο Πέτρος Δημητρίου: "Η ομάδα του θα πρέπει να αφήσει πίσω της την ήττα από την Καλλιθέα, μιας και την Παρασκευή ακολουθεί το ματς με τα Χανιά".

Ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις απουσίες που είχε η ομάδα, αλλά και στον τραυματισμό του Θωμόπουλου: "Σίγουρα στο παιχνίδι με την Καλλιθέα δε μας "βγήκε" το παιχνίδι και δεν πήγαμε καλά. Είμαστε υποχρεωμένοι να διδαχθούμε από τα λάθη μας, να

κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε". Επίσης, ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" απένειμε τα εύσημα στον Κριστόφ Βαζέχα και την ομάδα του για την εμφάνιση: "Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην Καλλιθέα, δίκαια κέρδισε το ματς. Πιστεύω πως η Καλλιθέα θα είναι

από τις ομάδες που θα βρεθούν στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος". Τέλος, ο Πέτρος Δημητρίου απευθύνθηκε στον κόσμο της ομάδας, που βρέθηκε ξανά δίπλα της: "Μπορεί να μην τα καταφέραμε στο παιχνίδι με την Καλλιθέα, αλλά για μία ακόμη φορά θέλω να σταθώ

στην συμπαράσταση που είχαμε από τον κόσμο του Πανηλειακού. Έδωσε βροντερό παρών και στην Καλλιθέα, στήριξε από την αρχή έως το τέλος την προσπάθεια των παικτών και το ζεστό του χειροκρότημα στο φινάλε ήρθε να απαλύνει την πίκρα μας. Αυτός ο κόσμος είναι μοναδικός, στηρίζει από την αρχή αυτή την ομάδα και την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει και να είναι σίγουρος ότι θέλουμε να του δώσουμε πάρα

πολλά και ιδιαίτερα πολλές χαρές, για τις οποίες θα προσπαθήσουμε μέσα στο γήπεδο". Στο μεταξύ ο Δημητρίου στρέφει την σκέψη του στο παιχνίδι της Παρασκευής κόντρα στα Χανιά και αναζητά λύσεις, καθώς δεν ξέρει ακόμη ποιοι θα είναι ετοιμοπόλεμοι και πόσα προβλήματα θα έχουν ξεπεραστεί. Ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 16:00 και θα υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση από τον ΟΤΕ TV.

ΠΑΟ Βάρδας

Με απουσίες στην Τρίπολη Του Πάνου Ηλιόπουλου Äåí õðïëïãßæåôáé ãéá ôï ìáôò ôçò ÊõñéáêÞò ï Ãéþñãïò Ðïëßôçò.

Ο

κυριακάτικος αγώνας στην Τρίπολη κόντρα στον Παναρκαδικό στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Γ' Εθνικής, βρίσκεται στο επίκεντρο στις τάξεις του ΠΑΟ Βάρδας. Αναμέτρηση με σημαντικό βαθμό δυσκολίας κόντρα στους Αρκάδες, που ειδικά το τελευταίο διάστημα δείχνουν ανεβασμένοι, με τους "πράσινους" της Βουπρασίας να αναζητούν το θετικό αποτέλεσμα θέλοντας να δώσουν συνέχεια στο καλό πρόσωπο που παρουσιάζουν μέχρι τώρα. Νοκ - άουτ ο Γ. Πολίτης Για την αναμέτρηση της Κυριακής υπάρχουν προβλήματα πάντως που προβληματίζουν έντονα το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΒ και πιο πολύ τον Ανδρέα Ζήκο. Το πιο σημαντικό ακούει στο όνομα Γιώργος Πολίτης. Ειδικότερα ο κεντρώος παίκτης, που είναι και από τους αρχηγούς, ταλαιπωρείται από διάταση χιαστών λόγω υπερκόπωσης και του συστάθηκε ξεκούραση για περίπου δέκα ημέρες. Γεγονός που σημαίνει πως δεν υπολογίζεται σίγουρα για το ματς της Κυριακής στην Τρίπολη, ενώ αμφιβολίες υπάρχουν και για το επόμενο κόντρα στον Ατρόμητο Αχαΐας. Επιπρόσθετα θα λείψουν για μια ακόμα αγωνιστική οι τραυματίες Πασπαλιάρης και Σκοτζάι, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη φαντάζει και η συμμετοχή του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου, που αυτό το διάστημα δε μπορεί να εξασφαλίσει άδεια από τον στρατό.

Φυσικά υπάρχει και μια πολύ σημαντική επιστροφή, καθώς εξέτισε και υπολογίζεται κανονικά ο Παναγιώτης Ντεντόπουλος. Επιστροφή στις προπονήσεις Στα της προετοιμασίας, προχθές Δευτέρα, ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν με τον Μεσσηνιακό έπαιξαν φιλικό με τον Ατρόμητο Καβασίλων με τη Βάρδα να επικρατεί με σκορ 3-0 χάρις σε δύο τέρματα του Ντεντόπουλου και ένα του Παντελή. Η χθεσινή μέρα ήταν μέρα ξεκούρασης, με την επιστροφή στις προπονήσεις να είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 11:30 το πρωί. *Το Δ.Σ. του ΠΑΟ Βάρδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον Παναγιώτη Παυλόπουλο και την οικογένεια του για τον θάνατο του πεθερού του.

Αίολος Πύργου

Συλλυπητήριο Το Δ.Σ. του Αίολου και Αργοναύτη Κατακόλου και οι προπονητές, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στον ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΓΓΕΛΟ και στην οικογένειά του, για την απώλεια του αγαπημένου του πατέρα.


22

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Ολυμπιακός Λαμπετίου - Ν. Απόλλων Δουνεΐκων 2-3

“AðÝäñáóå” ìå ôï äéðëü Τ Δήμος Πηνειού

Αγιασμός στις ακαδημίες του Βαρθολομιού

Ένα χρόνιο αίτημα των γονιών και των μαθητών των ακαδημιών ποδοσφαίρου του Δήμου Πηνειού στο Βαρθολομιό, υλοποιήθηκε σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μας.Στον προχθεσινό αγιασμό που πραγματοποιήθηκε ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, παρουσία του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Πηνειού κ. Δημήτρη Βασιλόπουλου - ο οποίος επέβλεψε προσωπικά όλες τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν και οραματίστηκε την αναμόρφωση του χώρου του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βαρθολομιού κ. Αλέξανδρου Δρακόπουλου και του μέλους κ. Θεοδόση Κλαμαριά και όλων των γονέων και των μαθητών, οι παρευρισκόμενοι διαπίστωσαν την τοποθέτηση νέου υλικού στο ταρτάν, την κατασκευή κερκίδων για τους θεατές, την περίφραξη και την τσιμεντόστρωση του περιβάλλοντα χώρου. Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ν.Π. κ. Βασιλόπουλος, τόνισε ότι "επενδύοντας στα παιδιά μας και δημιουργώντας υποδομές, χτίζουμε το μέλλον" και εξήρε τον ρόλο του προπονητή κ. Νίκου Αριδάκη, ο οποίος εκτός από τα μυστικά του ποδοσφαίρου και της συμπεριφοράς στους αγωνιστικούς χώρους, που διδάσκει στους νέους των ακαδημιών ποδοσφαίρου, ασχολείται και με τη διαπαιδαγώγηση και την ψυχολογική τους στήριξη.

η δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α2 πέτυχε χθες ο Ν. Απόλλων Δουνεΐκων στην έδρα του Ολυμπιακού Λαμπετίου, ο οποίος με μηδέν βαθμούς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει αρχίσει να… προβληματίζει. Το παιχνίδι είχε αρκετές φάσεις, αποβολή και συγκινήσεις. Μόλις στο 5΄ο Δ. Θεοδωρόπουλος σούταρε, ο Ζαλίχος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Αχαμνός σημείωσε το 0-1 με συρτό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Στο 16' τα Δουνέικα διπλασίασαν τα τέρματά τους: ο Αχαμνός εκτέλεσε μακρινό φάουλ και ο Αρδάκης στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα με κεφαλιά έβαλε αυτογκόλ. Στην επανάληψη το Λαμπέτι προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και μείωσε στο 55' ό-

ταν ο Ουζούνογλου έπαιξε το ένα-δύο, μπήκε κατά μέτωπο και έγραψε το 1-2. Στο 62' οι "ερυθρόλευκοι" ισοφάρισαν με πλασέ του Καλύβα και μάλιστα έδειξαν ότι μπορούσαν να κάνουν "ολική επαναφορά" όταν ο Απόλλωνας έμεινε με δέκα παίκτες στο 76' ύστερα από τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Ζαχαρίας Χριστοδουλόπου-

λος. Ο έτερος Χριστοδουλόπουλος όμως είχε άλλη γνώμη και στο 82' με προσωπική ενέργεια πέρασε δύο αντιπάλους και έγραψε το τελικό 2-3. Ολυμπιακός Λαμπετίου: Ζαλίχος, Γ. Φουσκαντέρης, Θ. Φουσκαντέρης, Σαργέντης (27' Ουζούνογλου), Αρδάκης, Γιαννόπουλος, Δούλας, Καλύβας, Στεφά-

νοφ, Καραλής, Γεωργακόπουλος Ν. Απόλλων Δουνεΐκων: Ζυγούρας, Μ. Θεοδωρόπουλος, Μπαρλέτης, Ξενόφως, Κουτσουράκης, Γιαννόπουλος (64' Γιαννόπουλος), Χριστόπουλος, Ζ. Χριστοδουλόπουλος, Β. Χριστοδουλόπουλος, Αχαμνός (90' Αβράμης), Δ. Θεοδωρόπουλος Μιχάλης Δημητρόπουλος

Γ' LEGEA Αποτελέσματα 1η αγωνιστική 1ος όμιλος Πρόοδος - Ερμής 3-3 Πελόπιο - Βρίνα 2-1 Κουτσοχέρα - Αμπελώνας 3-0 Πουρνάρι - Ανδρίτσαινα 1-4 Ρεπό το Σμίλα

2ος όμιλος Αρετή - Αναγέννηση Αμ 6-1 Κορυφή - Περιστέρι 3-1

Απόλλων Γ-Πρίγκιπες Αγ. Μαύρα - Αίολος Ρεπό ο Άφοβος Η βαθμολογία 1ος όμιλος Κουτσοχέρα Πελόπιο Ανδρίτσαινα Πρόοδος Ερμής Βρίνα Αμπελών

1-1 3-0

Πουρνάρι Σμίλα

0

3 3 3 1 1 0 0

2ος όμιλος Αρετή 3 Κορυφή 3 Αγ. Μαύρα 3 Απόλλων Γ. 1 Πρίγκιπες 1 Περιστέρι 0 Αίολος 0 Αναγέννηση Αμ. 0 Άφοβος


p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

Κόροιβος Αμαλιάδας

Õðïëïãßæåé óå Ôóüóéôò êáé Êáñýäá Οι δύο γκαρντ αναμένεται να επιστρέψουν από σήμερα στις προπονήσεις

23 ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Α1 ΕΣΚΑΗ

Ήττα με “χιτσκοκικό” φινάλε για Πανηλειακό, έχασε από το φαβορί ο Ολυμπιονίκης Του Μιχάλη Δημητρόπουλου

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Κ

άποια μικροπροβλήματα τραυματισμών προέκυψαν τις τελευταίες μέρες στον Κόροιβο, ωστόσο φαίνεται ότι τελικά ξεπερνιούνται. Και ο λόγος γίνεται για τους Τσόσιτς και Καρύδα. Για τον πρώτο, αναφερθήκαμε χθες, στο γεγονός δηλαδή ότι δε μπόρεσε να αγωνιστεί κόντρα στον Αρκαδικό μετά από ένα πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή με τη μέση του.

Πόνους στη μέση ένιωσε και ο Σάκης Καρύδας, Και οι δυο, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων καθησύχασαν τον Βασίλη Νιπεργιάλη και τους συνεργάτες του. Τόσο ο Τσόσιτς, όσο και ο Καρύδας θα ακολουθήσουν πιο χαλαρό πρόγραμμα για μια - δυο ημέρες, σε συνδυασμό με θεραπευτική αγωγή και σύμφωνα με τους γιατρούς θα είναι σε θέση να

Art Of Speed

"Έσπασε" τα χρονόμετρα ο Κακαράκης Πρώτη θέση και καλύτερο χρόνο του αγώνα πέτυχε ο Αντώνης Κακαράκης της Art Of Speed, ο οποίος τρέλανε τα χρονόμετρα με νέο προσωπικό ρεκόρ με το "τρελό" Subaru του, αφού έκανε μόλις 8,6 sec στα 402 μέτρα. Ο Αντώνης βρέθηκε στο drag battle που πραγματοποιήθηκε στην Κωπαΐδα Θήβας το Σαββατοκύριακο και έκανε νέο προσωπικό ρεκόρ, μετά από το 8,8 το οποίο είχε κάνει στο Τυμπάκι.

μπουν σε φουλ ρυθμούς από σήμερα. Οπότε, ο Βασίλης Νιπεργιάλης θα μπορεί και πάλι σταδιακά να τους υπολογίζει, ακόμα και στο προσεχές παιχνίδι των Σερρών, το ερχόμενο Σάββατο. Για νέα νίκη στις Σέρρες Ο Κόροιβος πλέον στοχεύει σε νέα νίκη το προσεχές Σάββατο. Αυτή τη φορά, απέναντι στους Ίκαρους, μια υπο-

λογίσιμη δύναμη στην κατηγορία και μια έδρα από τις πιο δυνατές. Παρά το γεγονός αυτό, οι κυανόλευκοι αντλούν δύναμη από αυτό το 2χ2 και το 3-4 στα έως τώρα επίσημα παιχνίδια τους. Ο Κόροιβος μετράει μόνο μια ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου, ενώ δεν έχει χάσει από καμία ομάδα της Α2, είτε πρόκειται για τον θεσμό του πρωταθλήματος είτε για του Κυπέλλου.

Α2 ΕΣΚΑΗ

Ηλειακά ντέρμπι Δύο ηλειακά ντέρμπι διεξάγονται σήμερα στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑΗ. Συγκεκριμένα, ο Πύργος '99 υποδέχεται τον Υπερίωνα στο "Γ. Βασιλακόπουλος" στις 19:00, ενώ ο Αιγέας φιλοξενεί στο "Αέθλειον" την ΑΕ Λεχαινών στις 21:15. Υπερίων-Απολλωνιάδα 44-56 Το… δεύτερο μέρος του αγώνα ανάμεσα στον Υπερίωνα και την Απολλωνιάδα, που διεκόπη την προηγούμενη βδομάδα, συνεχίστηκε προχθές. Η ομάδα της Αμαλιάδας, η οποία έχανε στο πρώτο μέρος με διαφορά πέντε πόντων, δε μπόρεσε να καλύψει το χάντικαπ αυτό στο παιχνίδι των είκοσι λεπτών (ένα ημίχρονο) που διεξήχθη απέναντι στην ομάδα της Πάτρας. Ο Μάρκου ηγήθηκε στο σκοράρισμα με 14 πόντους, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να έρθει η ανατροπή. Τα δεκάλεπτα: 10-18, 13-10, 7-12, 14-16 Υπερίων: Μάρκου 14, Βασιλικιώτης 12, Ρέτσης 6, Αναστασόπουλος 8, Κίντος 2, Νικολόπουλος 1, Αρβανίτης 1, Φραγκιάς, Βισβάρδης. Απολλωνιάδα: Αζαριάς 9, Μουστούφας 17, Κασπίρης 4, Ρεκούτης 10, Τάταρης 16. Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Δύο ήττες μέτρησαν οι ομάδες της Ηλείας στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΗ. Ο Πανηλειακός ΓΑΣ ήταν άτυχος στο φινάλε και έχασε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να ήταν δικό του, ενώ ο Ολυμπιονίκης είχε δύσκολο έργο απέναντι στην Παναχαϊκή, από την οποία και τελικά ηττήθηκε. Σπόρτινγκ - Πανηλειακός ΓΑΣ 60-58 Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το παιχνίδι του Πανηλειακού με το Σπόρτινγκ που διεξήχθη τη Δευτέρα στο κλειστό της Αλεξιώτισας. Η νεανική ομάδα από την Αχαΐα αναδείχθηκε νικήτρια με 60-58, παρά το σερί 10-0 που έτρεξαν οι "ερυθρόλευκοι" στο τέλος, με το οποίο ισοφάρισαν σε 58-58, 15'' πριν τη λήξη. Οι γηπεδούχοι έβαλαν 2 στις 4 βολές στα δύο φάουλ που κέρδισαν και τελικά κατέκτησαν το ροζ φύλλο του αγώνα. Όπως φανερώνουν και τα σκορ των δεκάλεπτων, ο αγώνας είχε διακυμάνσεις με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια συνεχώς. Τα δεκάλεπτα: 13-18, 20-13, 16-12, 11-15 Πανηλειακός (Κιούφης): Παπαγιάννης 11(1), Λιάβας 3(1), Σ. Κωνσταντόπουλος 7(1), Μπ. Κωνσταντόπουλος 7(1), Κοντάρης 2, Κιούφης 13(1), Μπακόπουλος 15(1) Παναχαϊκή - Ολυμπιονίκης 78-51 Ο Ολυμπιονίκης, επίσης τη Δευτέρα, πάλεψε όσο μπορούσε στην έδρα της Παναχαϊκής, ενός από τα φαβορί της κατηγορίας. Οι Πατρινοί πήραν το προβάδισμα από την αρχή και συνέχεια το διεύρυναν για να φτάσουμε στο τελικό 78-51. Τα δεκάλεπτα: 20-10, 41-20, 65-41, 78-51 Ολυμπιονίκης (Σκίπης): Ρουμελιώτης 4, Τροχανάς 6, Ζωγόπουλος 14(2), Χρ. Θεοδωρόπουλος 13(1), Κριτσέλης 11, Τσαρδίκος 2, Αποστολόπουλος 1 Παναχαϊκή (Κοτσώνης): Παπανικολάου 4, Παναγόπουλος 10 (2), Λιούρδης 6, Νακόπουλος 12, Αναγνωστόπουλος 16, Μπαχός 8, Μαυροθαλλασσίτης 8 (2), Γκορτσίλας 7, Χατζής 1, Αλεξόπουλος 6 (2)

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της Α1 ΕΣΚΑΗ Πρ. Ηλίας - Ήφαιστος Ακράτα-Αγυιά Κεραυνός Αιγίου -Κρήνη Γλαύκος - Ολυμπιάδα ΕΑΠ-Αχαιός

60-66 67-60 81-52 65-51 75-47


p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

24 ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

“Èá íõ÷ôþíåé êáé èá åßìáóôå óôï ãÞðåäï” Ο Αλέξης Γαβριλόπουλος, αποφασισμένος να γιατρέψει "παιδικές ασθένειες" Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

“Δ

έχομαι να είναι ο αντίπαλος πιο ψηλός και πιο δυνατός από τον παίκτη μου, να του πάρει τη μονομαχία και να φάμε το γκολ. Εκείνο που δε δέχομαι είναι ο παίκτης μου να μη βρίσκεται στη θέση να παρακολουθεί τον αντίπαλό του την ώρα που ο αυτός εκτελεί στημένη φάση".

"Åß÷á óôïé÷çìáôßóåé ãéá ôïí ðáíçãõñéóìü" äÞëùóå ï Ðáíßíï ËõìðÝñçò

Με αυτόν τον χαρακτηριστικό τρόπο, ο Αλέξης Γαβριλόπουλος περιέγραψε την κατάσταση και το γεγονός ότι ο Αστέρας καλείται να βρει τη συγκέντρωσή του στα κρίσιμα σημεία και να μην πετάξει ξανά στο μέλλον ευκαιρίες, όπως εκείνη της Κυριακής απέναντι στο

Μεσολόγγι. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Αστέρας μας εμφάνισε στο ρεπερτόριό του και νέα πράγματα απέναντι στο Μεσολόγγι. Εκεί που θεωρητικά αντιμετώπιζε το μεγαλύτερο πρόβλημα, δηλαδή στη δημιουργία παιχνιδιού, κατάφερε να τα πάει περίφη-

μα. Σημείωσε τρία γκολ απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Δεν εξαργύρωσε όμως αυτή του την επιτυχία με νίκη, επειδή αδράνησε τρεις φορές σε στημένες φάσεις: "Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι. Θα συνεχίσουμε. Θα νυχτώνει και θα είμαστε ακόμα στο γήπεδο", υπογράμμισε ο Γαβριλόπουλος, ο οποίος περιμένει άμεσα βελτίωση σε αυτόν τον τομέα, δεδομένου ότι την Κυριακή υπάρχει στο Ναύπλιο ένα κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στην τοπική ομάδα.

Επιστροφή στις προπονήσεις Μετά το χθεσινό ρεπό, στον Αστέρα επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις και μάλιστα εις διπλούν. Οι βυσσινί έχουν το πρώτο τους ραντεβού σήμερα το πρωί και στη συνέχεια θα συνεχίσουν με απογευματινή προπόνηση. Πέραν του Μπουτσικάκη και των στρατευμένων, το απουσιολόγιο είναι λευκό.

“Δεν ήθελα να προσβάλλω τους αντιπάλους” Ο Πανίνο Λυμπέρης δί-

νει την εξήγησή του για τον γει, ότι το ποδόσφαιρο το α- το Νο 4 του Μεσολογγίου ντιμετωπίζει σαν χόμπι και και τους εξήγησα ότι δεν έπανηγυρισμό του Την απάντησή του έδωσε ο όχι σαν επάγγελμα: "Δεν νο- χω μαζί τους τίποτα και σε Πανίνο Λυμπέρης για τον μίζω να είναι τόσο τραγικό καμία περίπτωση η κίνηση extreme πανηγυρισμό του όσο λέτε πάντως. Επιμένω αυτή δεν απευθυνόταν σε στο πρώτο γκολ απέναντι πως δεν είναι κόκκινη. αυτούς. Όσο για το αν θα γίστο Μεσολόγγι: " Ήταν το Γιουβέντους-Πεσκάρα 2-1, νω ποτέ ολοκληρωμένος πρώτο γκολ του Αστέρα στη ο Βούτσινιτς κάνει το 1-0 με ποδοσφαιριστής, πρώτον δε Γ΄ Εθνική και είχα υποσχε- πέναλτι και βγάζει το σορ- με ενδιαφέρει γιατί εγώ παίθεί στον εαυτό μου ότι, αν το τσάκι του. Δεν νομίζω ότι με ζω για το χόμπι μου και δεν έβαζα εγώ, θα έκανα κάτι αυτόν τον πανηγυρισμό δε το βλέπω σαν δουλειά. Και διαφορετικό για να το πανη- σεβάστηκα τον αντίπαλο και δεύτερον νομίζω ότι δεν εγυρίσω. Το είχα συζητήσει σίγουρα δεν είχα τέτοια ξαρτάται από το πώς θα παμε την κοπέλα μου και μου πρόθεση. Άλλωστε, πριν κά- νηγυρίσεις ή από το πόσο είπε ότι δε θα τολμούσα να νει τη σέντρα το Μεσολόγγι, καλό παιδί είσαι". το κάνω. Θα ντρεπόμουν. Εί- μίλησα με χα στοιχηματίσει μαζί της γι' αυτό". Μπενφίκα - Ολυμπιακός Επίσης, επικαλείται το "δεδικασμένο" του Βού(21:45, ΔΤ) τσινιτς για να αποδείξει ότι δεν είναι κόκκινη Με στόχο του ένα νέο θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας αγωνίζεται ακάρτα, ενώ πόψε (21:45, Δημόσια Τηλεόραση) στη Λισαβόνα απέναντι στη Μπενφίταυτόχρονα υπογραμμί- κα ο Ολυμπιακός για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιζει ότι ο γκ.Ο Μίτσελ σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Ρομπέρτο καλός παί- με την τετράδα στην άμυνα να αποτελείται από τους Μανιάτη ή ο Σαλίνο κτης δεν (δεξιά), Μανωλάς, Σιόβας και Χολέμπας (αριστερά). εξαρτάται Αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Σάμαρης και ο Εντινγκά, αν τελικά παίζει από το πώς πανηγυρί- στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μανιάτης. Στα πλάγια της επίθεσης θα είναι ο Βάις και ο Φουστέρ ή ο Ντομίνγκες, με τον Σαβιόλα και τον Μήτρογλου ζει ή από το να είναι το επιθετικό δίδυμο.Την αποστολή του Ολυμπιακού συμπληκατά πόσο είναι "καλό παιρώνουν οι Μέγιερι, Χουτεσιώτης, Κάμπελ, Μασάντο, Μετζανί, Ολαδί". Και καταλήϊτάν, Παπαδόπουλος και Γιαταμπαρέ.

Για την άλωση του “Ντα Λουζ”


p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÁöÞíåé õðïó÷Ýóåéò…

Κ

αλό το ξεκίνημα για τον Ηλειακό Βαρθολομιού στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Ειδικότερα, οι "κόκκινοι" στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχουν δύο νίκες και μια ήττα, ενώ με το διπλό μέσα στο Επιτάλιο την περασμένη Κυριακή αφήνουν υποσχέσεις για κάτι καλό. Εξ υπακούετε πως πρέπει να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς. Π.Η.

Τα εύκολα και τα δύσκολα…

Μπορεί την πρόκριση Ευνοϊκή η προχθεσινή κλήρωση για την Εθνική μας, καθώς θα αντιμετωπίσουμε τη Ρουμανία σε διπλούς αγώνες με τον νικητή να πηγαίνει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το προσεχές Καλοκαίρι. Οι Ρουμάνοι ασφαλώς είναι ένας αντίπαλος στα μέτρα μας και η πρόκριση μπορεί και να έρθει, αρκεί να ανεβάσουμε και εμείς στροφές, σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια. Π.Η.

Σαν στο σπίτι του… Και ένας παλιός γνώριμός μας στην 18άδα του Μεσολογγίου, φιλοξενούμενος στο παιχνίδι της Κυριακής στην Αμαλιάδα, ο οποίος ωστόσο ένιωθε σαν να βρίσκεται στο… σπίτι του. Τόσα χρόνια φοιτητής άλλωστε στην Αμαλιάδα και παίκτης του Αστέρα, ο Σπύρος Νούλας, δε θα μπορούσε να αισθανθεί διαφορετικά. Στη φωτογραφία με έναν πρώην συμπαίκτη του, τον Ανδρέα Αντωνόπουλο, λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Σο.Φ.

25 ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Πληγωμένο “θηρίο” Για τον Πανηλειακό θα ερχόταν κάποια στιγμή και η ήττα. Έμελλε να έρθει στο ματς με την Καλλιθέα, το οποίο ήταν και το πιο δύσκολο από τα τέσσερα που έχουν δώσει μέχρι τώρα οι "ερυθρόλευκοι". Οι ήττες είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Πόσο μάλλον για μία καινούρια ομάδα, που στήθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ακόμα και οι άσχημες Με τον Μιχάλη εμφανίσεις, όπως αυτή της Δευτέρας, εί- Δημητρόπουλο ναι απολύτως φυσιολογικές. Και είναι αυτές που φανερώνουν στους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο τις ελλείψεις και τη βελτίωση που απαιτείται. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς όλοι είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το "τέσσερα στα τέσσερα" ή έστω το βαθμό της ισοπαλίας στο "Ελ Πάσο". Και όλους μας πείραξε όχι τόσο το αποτέλεσμα, αλλά η εικόνα της ομάδας. Όμως, εάν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε από πριν σε ποιον από τους πρώτους πέντε αγώνες θα δικαιολογούσαμε να παρουσιάσει ο Πανηλειακός μια τέτοια εικόνα, θα ήταν σε αυτόν με την Καλλιθέα. Και όχι ας πούμε στο επόμενο εντός έδρας με τα Χανιά. Το "μέταλλο" της κάθε ομάδας φαίνεται από την αντίδρασή της στα δύσκολα και όχι από τους πανηγυρισμούς της στα εύκολα. Και πλέον απομένει να διαπιστώσουμε το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένος ο φετινός Πανηλειακός την Παρασκευή, απέναντι στους Κρητικούς που έρχονται στον Πύργο έχοντας επικρατήσει του Ολυμπιακού Βόλου με 2-1. Αποτέλεσμα που κόστισε στον προπονητή των "Αυστριακών" Γιώργο Βαζάκα τη θέση του. Ο Πανηλειακός βρίσκεται στην τετράδα και αυτό είναι κάτι που ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του δε θα μπορούσε να φανταστεί στην αρχή της σεζόν. Ο στόχος είναι να βλέπει η ομάδα κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Και το επόμενο παιχνίδι είναι απλά το σημαντικότερο μέχρι το επόμενο. Ο κόσμος θα είναι εκεί, στο "Μαρακανά". Και το "θηρίο" αυτή τη φορά δε θα έχει να αποδείξει ότι ξύπνησε, καθώς αυτό το έχει αποδείξει ήδη. Το "θηρίο" την Παρασκευή θα δείξει τι μπορεί να κάνει όταν είναι πληγωμένο.


26

w w w . p r o t i n e w s . g r

Κοινωνικά-Ανακοινώσεις

/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

Αχαΐα

Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό Σήμερα το μεσημέρι οδηγός ενός τζιπ οχήματος που εκινείτο στον δρόμο απο Χαλανδρίτσα με κατεύθυνση τη Ρακίτα, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και κατέληξε σε γκρεμό βάθους 10 μέτρων. Το Suzuki Jimny βγήκε απο τον δρόμο και ακολούθησε μια τρελη πορεία. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον ελαφρά τραυματισμένο οδηγό για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος ερευνά το ανακριτικό τμήμα της τροχαίας.

ΠΕΝΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΣΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΜΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑ Ή ΕΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ. ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕΣ HΘΟΣ, ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΠΑΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΘΥΜΟΥΝΤAI ΠΑΝΤΑ. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ. ΚΟΛΟΣΑΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Αναγγελία γάμου Ãíùóôïðïéåßôáé üôé ï ÌÉ×ÁÇË ËÉÍÁÑÄÏÓ ôïõ Öùôßïõ êáé ôçò Åõäïêßáò, ôï ãÝíïò ÌðñÞ, ðïõ ãåííÞèçêå óôïí Ðýñãï êáé êáôïéêåß óôï ÊáôáñÜ÷é êáé ç ÁÈÁÍÁÓÉÁ ÖÙÔÏÐÏÕËÏÕ ôïõ Áñéóôåßäç êáé ôçò ÎáíèÞò, ôï ãÝíïò Çëéïðïýëïõ, ðïõ ãåííÞèçêå óôïí Ðýñãï êáé êáôïéêåß óôïí Ðýñãï ðñüêåéôáé íá ðáíôñåõôïýí ìå ðïëéôéêü ãÜìï.

ANAKOINÙÓÇ Ï Äéá÷åéñéóôÞò Åëëçíéêïý Äéêôýïõ ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò (ÄÅÄÄÇÅ) ìå áöïñìÞ ôçí Ýíáñîç ôçò êõíçãåôéêÞò ðåñéüäïõ (ÖÅÊ 1850/Â/29-07-2013), ç ïðïßá èá äéáñêÝóåé Ýùò ôéò 28 Öåâñïõáñßïõ 2014, åöéóôÜ ôçí ðñïóï÷Þ óôïõò êõíçãïýò íá ìçí óôï÷åýïõí ôá èçñÜìáôÜ ôïõò üôáí áõôÜ âñßóêïíôáé ðÜíù Þ ðëçóßïí ôùí çëåêôñïöüñùí Äéêôýùí (áãùãïß, êáëþäéá, óôýëïé, õðïóôáèìïß, ìïíùôÞñåò êëð) êáèþò åãêõìïíïýíôáé óïâáñïß êßíäõíïé áôõ÷çìÜôùí, ôñáõìáôéóìþí, ðñüêëçóçò ðõñêáãéÜò, âëÜâçò óôï Äßêôõï çëåêôñïäüôçóçò êëð. Õðåíèõìßæïõìå üôé óå êÜèå ðåñßðôùóç ðñüêëçóçò áôõ÷Þìáôïò áðü ôá ðáñáðÜíù áßôéá ïé õðåýèõíïé äéþêïíôáé áðü ôï Íüìï. ÐáñÜëëçëá ï ÄÅÄÄÇÅ, ðÜíôá ìå ãíþìïíá ôçí áóöÜëåéá ôùí ðïëéôþí, óõíéóôÜ ãéá ôçí ðåñßðôùóç ðïõ êÜðïéïò ðïëßôçò áíôéëçöèåß öèïñÜ óôï Äßêôõï çëåêôñïäüôçóçò (ðôþóç êáëùäßùí, áãùãþí êëð), ç ïðïßá åíäÝ÷åôáé íá Ý÷åé ðñïêëçèåß áðü ôá ðáñáðÜíù öáéíüìåíá Þ áðü Üëëá áßôéá, íá åíçìåñþóåé Üìåóá ôï ãñáöåßï âëáâþí ôçò ôïðéêÞò ìïíÜäáò ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, íá áðïôñÝøåé ôçí ðáñÝìâáóç ôñßôùí êáèþò êáé íá åíèáññýíåé ôçí áðïìÜêñõíóç üëùí ôùí ðïëéôþí áðü ôï óçìåßï áõôü. ÁèÞíá, 3 Óåðôåìâñßïõ 2013

Áðü ôï Ãñáöåßï Ôýðïõ

Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ-Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, Ðýñãïò

ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1.Ôçí ÐÝìðôç 24/10/13 êáé áðü þñá 10.00 Ýùò 13.00 óôç ÌáíùëÜäá ôïõ ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò-ÊõëëÞíçò. 2.Ôçí ÐáñáóêåõÞ 25/10/13 êáé áðü þñá 10.00 Ýùò 12.00 óôç ÂÜñäá, ÌáíùëÜäá, Í. ÌáíùëÜäá ôïõ ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò-ÊõëëÞíçò. 3.Ôçí ßäéá çìåñïìçíßá (25/10/2013) êáé áðü þñá 10.00 Ýùò 14.00 óôç ÌáíùëÜäá ôïõ ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò-ÊõëëÞíçò. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. ¸ôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. O ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ¼ëïõò üóïé ìáò óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôï ÷áìü ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΦΩΤΙΟY του Δημητρίου ΓΚΟΥΣΚΟY Åôþí 82 Èåñìüôáôá åõ÷áñéóôïýìå Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ìáýñá Ï ÃÉÏÓ: ÄçìÞôñéïò Ãêïýóêïò ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÄÉÓÅÃÃÏÍÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 ¼ëïõò üóïé ìáò óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôï ÷áìü ôçò áãáðçìÝíçò ìáò ìçôÝñáò, èåßáò, ãéáãéÜò

ΠΟΥΛΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Åôþí 84 Èåñìüôáôá åõ÷áñéóôïýìå ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ ÔÇÓ: ÁèçíÜ êáé Áðïóôüëïò Êáëïìïßñçò, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Âáóßëçò, Ãñçãüñçò êáé Äéïíýóçò. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ & ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÊÙÍ/ÍÏÓ Óð. ÔÓÁÐÅÊÇÓ, Êïêêßíïõ 9 Ðýñãïò, ÔÇË: 26210 26906-22116 ÊÉÍ: 6938965585

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου:

26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734 Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 26220-

22199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 26210-

34797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248 Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220

Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


ψάχνετε για... δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα/ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Πωλείται αγροτεμάχιο 6.100 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, αμφιθεατρικό, με θέα το πέλαγος του ιονίου,500 μ από τη θάλασσα. Περιοχή Κάστρο Κυλλήνης. τηλ: 6936 699137, 6944566837 (ΜΑ8574) Πωλείται οικεία στον Άγιο Ηλία παραθαλάσσια σε απόσταση 500μ. απο τη θάλασσα, σε τιμή ευκαιρίας.Τηλ.:6977013128, 6979 352471 (8433) Πωλείται οικόπεδο 275τ.μ επι του κεντρικού δρόμου στην Αλφειούσα άρτιο και οικοδομίσιμο. Τηλ.:6947 603003 (8429) Ζαχάρω:Πωλείται στην παραλία ΖΑΧΑΡΩΣ οικία 100 τ.μ. σε οικόπεδο320 τ.μ. με πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε λειτουργεία λόγω αναχώρησης.120.000 Ε.Τηλ.:6981 705054 (8413) Πωλούνται δυο διαμερίσματα 90 τμ. στη Γαστούνη 200 μέτρα από το κέντρο .Τηλ.:26230 54767 (8404) Πωλείται οικόπεδο 5,746 τ.μ. στο Κολύρι εντός οικισμού όπισθεν Δημοτικού Σχολείου. Με οικοδομησιμότητα στα 800 τ.μ. με δικό του αρτεσιανό με άδεια, περίφραξη, ελαιόδεντρα και πολλά καλλωπιστικά φυτά. Πωλείται ολόκληρο ή τμηματικά. Πληροφορίες:6930 838087 (8387) Πωλούνται: αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού στο 7ο χλμ. της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας. και ελαιοστάσιο 3 στρεμμάτων δίπλα στον Άγιο Δημήτριο Παλαιοβαρβάσαινας. Τηλ.: 6973 0522133 (8334)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Στην Αθήνα ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην Κυψέλη πλήρως επιπλωμένη στον 5ο όροφο, κοντά σε συγκοινωνίες. Τιμή 200€, κατά προτίμηση για εκπαιδευτικούς και στρατιωτικούς. τηλ επικ.: 6938 990613, 6932 924343.(MA8596).

Ενοικιάζεται δυάρι , φρεσκοβαμμένο επιπλωμένο με κουζίνα, ψυγείο και κλιματιστικό με μεγάλη βεράντα, ηλιόλουστο στο κέντρο του Πύργου, πλησίον Εμπορικής τράπεζας και β)γκαρσονιέρα 4ου ορόφου φρεσκοβαμμένη και κλιματιστικό Τηλ.: 6932 924343, 6938 990613 (8307) Ενοικιάζονται δυάρια 50 και 70 τ.μ. αντίστοιχα επιπλωμένα με ηλεκτρικές συσκευές και χωρίς κοινόχρηστα κατάλληλα για φοιτητές και όχι μόνο.Αξίζει να τα δεις.Τηλ,:6937144851(8401) Ενοικιάζεται τριάρι 100 τ.μ. σε νεόκτιστη οικοδομή, αυτόνομη θέρμανση, 3ος όροφος, Πέλοπος και Γορτυνίας γωνία. Τηλ.: 6946 272479 (8470) Ενοικιάζεται καινούργιο διαμέρισμα 90 τ.μ. απέναντι από τη ΔΟΥ Πύργου. Τηλ.: 6934 038183 (8572) Ενοικιάζεται διαμέρισμα διαμπερές 110τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση. Αποτελείται από καθιστικό με κουζίνα, δύο κύρια υπνοδωμάτια με μεγάλες ντουλάπες, μεγάλες βεράντες, δύο τουαλέτες και βοηθητικό χώρο (αποθήκη), στην οδό Μπελούση αρ. 6Α 1oς όροφος. Τηλ. 6936 547900 (8583) Ενοικιάζεται γραφείο 30 τ.μ. 2ου ορόφου, επιπλωμένο, με κλιματισμό, κουζινάκι με ψυγείο, σε άριστη κατάσταση στην οδό Λετρίνων 5, Πύργος. Πληρ. τηλ. 6976 992785. Ενοικιάζεται γραφείο στην Αμαλιάδα, Καποδιστρίου και Φιλικής Εταιρείας (έναντι δημαρχείου). Ιδιοκτήτης 6977 794926 (ΜΑ 8586) Ενοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα, σε

Ενοικιάζεται δυάρι στον 2ο όροφο επιπλωμένο με κλιματιστικά,μεγάλη βεράντα,ηλιόλουστο.Κατά προτίμηση εκπαιδευτικούς,φοιτηυές,στρατιωτικούς.Στο κέντρο του Πύργου πλησίον εμπορικής τράπεζας.Τιμή λογική.Τηλ.:2621025011, 6938990613,6932924343(8435) Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 4σος όροφος επιπλωμένη,μεγάλη βεράντα,κλιματιστικό,ηλιόλουστο.Κατά προτίμηση εκπαιδευτικούς,φοιτηυές,στρατιωτικούς.Στο κέντρο του Πύργου πλησίον εμπορικής τράπεζας.Τιμή λογική. Τηλ.: 26210 25011, 6938 990613, 6932 924343 (8436) Ενοικιάζεται δυάρι ημιόροφος για επαγγελματική στέγη στο κέντρο του Πύργου . Τηλ.:2621025011, 6938990613,6932924343(8437) Ενοικιάζεται δυάρι 60 τ.μ. στη πάροδο Μπελούση απέναντι απο τα ΚΕΚ consul με αυτόνομη θέρμανση και λίγα κοινόχρηστα, σε χαμηλή τιμή. Τηλ.: 26210 32973, 6997 794912, 26210 61403, 6977 403843 (8453) Ενοιάζεται 4άρι με δύο μπάνια,διαμπερές, αυτόνομη θέρμανση στη πάροδο Μπελούση (περιοχή Πύργου) , λίγα κοινόχρηστα,χαμηλό ενοίκιο. Τηλ.:26210 32973, 6997 794912, 26210 61403, 6977 403843 (8453) Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ. στη πάροδο Μπελούση απέναντι απο τα ΚΕΚ consul με αυτόνομη θέρμανση και λίγα κοινόχρηστα, πλήρως επιπλωμένο σε χαμηλή τιμή, από 1η Νοεμβρίου. Τηλ.: 26210 32973, 6997 794912, 26210 61403, 6977 403843 (8453) νεόκτιστη οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση, προσόψεως, μεγάλη βεράντα, ηλιόλουστο, χωρίς κοινόχρηστα κοντά στο κέντρο του Πύργου. Τηλ. 26213 00895 ώρες 912μ. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 30 τμ πλησίον Επαρχείου ,επιπλωμένη , χωρίς κοινόχρηστα. τηλ 6944 755055 (ΜΑ8578) Ενοικιάζεται διαμέρισμα δυάρι στον Πύργο Ηλείας οδός Ελλήνων Ολυμπιονικών 19.Τηλ.:26210 29029, 6988 233011 (8531) ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΑΡΙ (μια κρεβατοκάμαρα, κουζινοσαλονοτραπεζαρία) διώροφης οικοδομής, ισόγειο,πλήρης εξοπλισμένο (ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο) αυτόνομη θέρμανση, διπλά οικολογικά κουφώματα, τζάκι, βεράντα με τέντα χωρίς κοινόχρηστα. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου . Τηλ.:6971 698962 (8491)

Στη Ζάκυνθο κοντά στα ΤΕΙ ενοικιάζονται γκαρσονιέρες για εκπαιδευτικούς και φοιτητές.Τηλ.:6936 327447 (8489) Eνοικιάζεται στο Κάτω Σαμικό σε κεντρικό σημείο 45τ.μ. ισόγειο διαμέρισμα,επιπλωμένο, υπνοδωμάτιο, μπάνιο , κουζίνα. Τηλ.:6974 502409 (8486) ΠΥΡΓΟΣ ενοικιάζεται τριάρι στο με 2 κρεβατοκάμαρες κουζινο-σαλονοτραπεζαρία , γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. χωρίς κοινόχρηστα, Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου.Τηλ.:6971 698962 (8480) Ενοικιάζεται στη Πάτρα γκαρσονιέρα επιπλωμένη δίπλα στα ΤΕΙ. Τηλ.:6946 200460 (8472) Ενοικιάζεται τριάρι στην Αθήνα (πλατεία Βικτώριας) 5ος όροφος, διαμπερές πλήρες επιπλωμένο,

κατάλληλο για φοιτητές.Τηλ.:26215 00328, 6930 686506 (8465) Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα σε νέα οικοδομή 30τ.μ. 2ος όροφος , δίχωρη, επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, κλιματιστικά, στη Πάτρα. Περιοχή Έξω Αγιά (πλησίον πανεπιστημίου) .Τηλ.:6973339194. Τιμή συζητίσιμη. (8466) Eνοικιάζεται διαμέρισμα 75 τ.μ. (1ος όροφος) επιπλωμένο,Δραγατσανίου 24 (έναντι Νομαρχίας) Τηλ.:6974 796644 (8438) Ενοικιάζεται ένα οροφοδιαμέρισμα 75 τμ. επί της οδού Σταχτούρη 91 με τζάκι.Τηλ.:26210 34670 (8434) Ενοικιάζεται τριάρι στην Αθήνα(πλατεία Βικτώριας) 5ος όροφος, διαμπερές πλήρες επιπλωμένο, κατάλληλο για φοιτητές. Τηλ:2105154862 και 6930 686506 (8399) Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ. σε καινούργια οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση στην οδό Σαρανταπόρου 4, Πύργος. Τηλ. 6936 985212 (8384) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ,στον Πύργο, 42 τμ, 1ου ορόφου, 2 αίθουσες, πλησιον κεντρικης πλατειας, οδος Μιαουλη 1.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6970863245 (μονο πρωινές ώρες 9 - 12) (MA8357) Ενοικιάζεται επιπλωμένο τριάρι χωρίς κοινόχρηστα δίπλα στο ΤΕΙ Πύργου. Δεκτή η συγκατοίκηση. Τηλ.:6976 802842 (8014)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ Ενοικιάζονται καταστήματα α) 36 τ.μ. με wc. Τιμή: 300 ευρώ, β) 29 τ.μ. Τιμή: 220 ευρώ γ) 28 τ.μ. Τιμή: 200 ευρώ. Τηλέφωνα για πληροφορίες: 6972 871518 και 6993 095327 Eνοικιάζεται στα Λεχαινά κτίριο 180 τ.μ και πατάρια, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά (ΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ) Τηλ.:6977 601313 (8309) Λεχαινά: ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30τ.μ Τηλ.:

Πωλείται καφέ-ουζερίί(Το Μεζεδάκι), λόγω συνταξιοδότησης.Αλφειού 29 , τηλ 6980 251588 (ΜΑ8545) Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 χλμ Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838 τ.μ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας.Τηλ.: 26210 44966, 6932 233357 (8490)

Ενοικιάζονται στη Ζάκυνθο σε τουριστική περιοχή 2 καφετέριες και 2 γκαρσονιέρες,όλα εξοπλισμένα με τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν.Τηλ.: 6936 327447 (8293) Ενοικιάζεται στη Ζάκυνθο ένας όροφος εμπορικού κέντρου που λειτ ο υ ρ γ ο ύ σ ε σ α ν εσ τ ι α τ ό ρ ι ο . Τ η λ . : 6936 327447 (8294)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα με ηλεκτρικές συσκευές πλησίον Ταχυδρομείου Πύργου επίί της Μανωλοπούλου. Κατάλληλο και για γραφείο Τηλ: 6977 661970 (ΜΑ8226) 6971 698962 (8283) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Αμαλιάδας μεγάλο διαμπερές κατάστημα, δίπλα απο το Δημαρχείο, με δύο εισόδους, μία σε κεντρικό δρόμο και μία στην πλατεία που βρίσκεται το ΚΕΠ. ΤΗΛ. 26220 28540, 6972 807180, 6932 398760 (ΜΑ 8237) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 40τμ. επί της Ρήγα Φεραίου στον Πύργο με αποθηκευτικό χώρο 70τμ. Τηλ: 26210 28307-6977 930724 (ΜΑ8231) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971 698962 (ΜΑ 8222)

ÌáèÞìáôá Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού (όλα τα μαθήματα), Γυμνασίου, Λυκείου (Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνική Γλώσσα-Έκθεση, Λογοτεχνία, Ιστορία). Εγγυημένα αποτελέσματα στην αφομοίωση της διδακτέας ύλης. Τιμές χαμηλές. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946537089

Καθηγήτρια κλασικής φιλολογίας,με 5ετή διδακτική εμπερία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου μεμονωμένα ή σε γκρούπ στις περιοχές: Πύργος, Λαστέικα, Βούναργο.Αναλαμβάνει φυσικά και την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλήνιες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές λογικές.Τηλ.:6938849132(8374)

Καθηγήτρια Ιταλικών, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Perugia παραδίδει μαθήματα ιδιαίτερα και σε γκρουπ και προετοιμάζει επιτυχώς για εξετάσεις όλων των διπλωμάτων. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6977 698982 (ΜΑ 8587) Μαθήματα Γερμανικών, παραδίδει έμπειρος καθηγητής, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλ. 6947776058 / 6983-468489.(ΜΑ 8575) Φυσικομαθηματικός παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίουΛυκείου. Τιμή 10 Ε την ώρα και το πρώτο δίωρο διδασκαλίας δωρεάν. Τηλ.:6979 055712 (8510) Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου .Τιμές Προσιτές τηλ.6979 132515 (ΜΑ 8568) Καθηγήτρια Φιλόλογος με πολυετή διδακτική εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Παρέχονται προσωπικές σημειώσεις. Τιμές προσιτές τηλ. 6980 325696 (ΜΑ 8560) Καθηγήτρια Βιολογίας Απόφοιτος Σχολής Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μα2θήματα Μαθηματικά-Βιολογία -Χημεία .10ετη Εμπειρία,Τιμές προσιτές .τηλ 6976 662375

(ΜΑ 8553) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ παραδίδονται από καθηγήτρια με αρκετή φροντιστηριακή πείρα και μεταπτυχιακό σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης παραδίδονται μαθήματα και σε μαθητές με εκπαιδευτικές ανάγκες λόγω εξειδίκευσης και εμπειρίας και στην ειδική αγωγή. Τιμές προσιτές και συζητήσιμες. Τηλ. 6980 721370 (ΜΑ8540). Καθηγήτρια μαθηματικός παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου . Σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6973 796710 (ΜΑ 8544). Απόφοιτη Παιδαγωγικού παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές. Το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ!! Τηλ.6975 600263 (ΜΑ 8538) Μαθηματικός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6934262131, 6981 136330 (8536) Καθηγήτρια Αγγλικών, Πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες.(όλα τα επίπεδα) Τιμές προσιτές. Τηλ.6981

Καθηγήτρια Αγγλικών με μεγάλη φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα με επιτυχίες σε όλα τα πτυχία.Cambridge,Μichigan, ESD, EDI, Edexcel. Ειδικές τιμές σε αδέρφια και πολύτεκνους.Τηλ.:6979 865756(8494)

472568 (8528) Καθηγήτρια Ιταλικής φιλολογίας απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τηλ.:6986 113023 (8528) Καθηγήτρια Φιλόλογος απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει μαθήματα σε μαθητές ΔημοτικούΓυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6986 834517 (8526) Καθηγήτρια Γαλλικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ 6988 205588 (8520) Καθηγήτρια φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας απόφοιτη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου και φοιτητές. Τιμές προσιτές και συζητήσιμες ιδιαίτερα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους. Τηλ.:6983 949504, 26210 37235 (8516) Καθηγήτρια μαθηματικός με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6970 739384(8511) Καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6944

Καθηγήτρια φιλόλογος αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου στα φιλολογικά μαθήματα στη περιοχή της Αμαλιάδας. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6974 327887 (8503) 983744 (8508) Καθηγήτρια φιλόλογος πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-ΛυκείουΕΠΑΛ. Τιμές προσιτές. Περιοχή Αμαλιάδας. Τηλ 6972 153993 (8505) Φυσικός αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Λυκείου με το νέο σύστημα σε Φυσική-Χημεία. Τηλ.:6942281948(8496) Φιλόλογος πτυχιούχος Πανεπιστημίου Πατρών με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές ΔημοτικούΓυμνασίου-Λυκείου.Τιμές λογικές. Ειδικές τιμές για γκρουπ και αδέρφια.Παροχή σημειώσεων. Τηλ.:6944243549 (8500) Φυσικός αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Λυκείου με το νέο σύστημα σε Φυσική-Χημεία. Τηλ. 6942281948 Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα, σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Αναλαμβάνονται και γκρουπ 2-3 ατόμων, τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ.:6934 265950 (8492) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα στα μαθηματικά-φυσική-χημεία από απόφοιτο Α.Π.Θ. σε μαθητές γυμνασίου-λύκειο-ΕΠΑΛ σε λογικές τιμές. Δυνατότητα δημιουργίας γκρουπ. Τηλ.:6983 516638(8493) Μεταπτυχιακή απόφοιτος του Πα-

Καθηγήτρια Αγγλικών με φροντιστηριακή πείρα αναλαμβάνει μαθητές και ενήλικες όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές.Επίσης αναλαμβάνει μεταφράσεις κειμένων. Τηλ. επικοινωνίας: 6979003850 (8472)

νεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών και της τεχνολογίας, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές όλων των επιπέδων καθώς και σε φοιτητές ΑΕΙ, ΕΑΠ, ΤΕΙ. Επιπλέον παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη και συγγραφή πρωτότυπων πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών. Τηλ.:6946 044304 (8482) Απόφοιτος ΑΤΕΙ Αθηνών παραδίδει μαθήματα Χημείας και Βιολογίας σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Τιμές συζητήσιμες. Τηλ.:6972716785 (8483) Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου καθώς αναλαμβάνει και την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές και κατόπιν συνεννοήσεως. Τηλ.: 6976 017837 (8476) Καθηγήτρια Γαλλικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ 2 ατόμων και προετοιμάζει για εξετάσεις όλων των πτυχίων στον Πύργο.Τηλ.:6932 266843 (8479) Φιλόλογος με 15ετή φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (Αρχαία, Έκθεση, Ιστορία, Λατινικά, Λογοτεχνία). Δωρεάν παροχή σημειώσεων και επαναληπτικών διαγωνισμάτων στη περιοχή Πύργου Αμαλιάδας.Tηλ.:6932 266843 (8479) Kαθηγήτρια φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου. Παρέχονται προσω-

πικές σημειώσεις σε όλα τα μαθήματα. Προετοιμασία Πανελληνίων. Τηλ.:6973 793774 (8471) Καθηγήτρια Αγγλικών με μητρική γλώσσα την Αγγλική, παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Τηλ.:6932 043162 (8469) Φυσικομαθηματικός παραδίδει μαθήματα φυσικής-μαθηματικώνχημείας σε μαθητές γυμνασίουλυκείου..Τιμές προσιτές.Τηλ.:6978 550387 (8459) Δασκάλα με εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού όλων των τάξεων. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Τιμές λογικές. Τηλ.:6986857327(8460) Πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας απόφοιτος πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τηλ.:6987 706364 (8457) Καθηγήτρια Αγγλικών-κοινωνική λειτουργός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών για όλα τα επίπεδα σε πολύ προσιτές τιμές. Τηλ.:6937080543(8442) Καθηγητής φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού , γυμνασίου , Λυκείου. Τηλ.:6942 530185 (8439) Πτυχιούχος καθηγήτρια με εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών και γαλλικών σε νήπια, παιδιά και ενήλικες. Τιμές προσιτές. Προσφορές: 50% έκπτωση στη δεύτερη ξένη γλώσσα, 50% έκπτωση για το δεύτερο παιδί και 80% έκπτωση για το τρίτο. Επίσης συνεργάζεται με ειδικό λογοθεραπευτή - αναλαμβάνει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Τηλ. Επικοινωνίας: 6979 781335 (8420) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών όλων των επιπέδων,είτε μεμονομένα σε κάθε άτομο είτε σε ολιγομελή τμήματα με ειδικές τιμές.Τηλ.:6975 600263 (8414)


28

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητείται ελεγκτικό προσωπικό για το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Απαιτούμενα προσόντα : -Απόφοιτος ΑΤΕΙ/ΑΕΙ Μηχανολογίας /Ηλεκτρολογίας -Άδεια οδήγησης στις κατηγορίες Α,Β,Γ -Πιστοποιητικό ελεγκτή ελαφρών, βαρέων και δικύκλων -Πιστοποιητικό ελεγκτή ADR και ΑΤΡ. Ι.ΚΤΕΟ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ στην περιοχή στην Ανδραβίδα - Κυλλήνη. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26230 54071 , 6932 589812Email:ikteokarapanos@gmail.com (8446)

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ Ζητούνται από μεγάλη τραπεζοασφαλιστική εταιρεία άτομα επικοινωνιακά για την προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων (νοσοκομειακών, συνταξιοδοτικών, ασφαλειών κατοικίας κ. α ) Παρέχεται συνδυασμός χρηματοδότησης προμηθειών και μπόνους. Γραφείο πωλήσεων Βάρδας τηλ. 26230 72145 e-mail : varda8706 @yahoo.gr (ΜΑ8561)

Ζητούνται:

Νέοι και νέες που έχουν επιλεγεί στο πρόγραμμα 18-29 ετών(voucher) ειδικότητας οικονομολόγος (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) και κοινωνικοί λειτουργοί ή κοινωνιολόγοι για την πρακτική τους άσκηση με προοπτική μελλοντικής μόνιμης απασχόλησης. Πληροφορίες: 6944782192 (ΜΑ8341) Θέλετε επιπλέον εισόδημα άμεσα και με προοπτικές εξέλιξης; Είστε δυναμικό άτομο με θέληση να πετύχεις; Εμείς σας παρέχουμε τη λύση.Εσείς παρέχετε ευκαιρία στη ζωή σας.Τηλ.:6981 750804 (8405)

Ζητείται από Επιχείρηση Παροχής Οικονομικών και Ελεγκτικών Εργασιών Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής με κατεύθυνση Λογιστική, Ελεγκτική, Φοροτεχνική. Πληρ . 6976 869569. Και βιογραφικά στο e-mail: klampros@mhx.gr (ΜΑ 8235) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για καφέ - ίντερνετ με ασφάλιση στη Μυρσίνη. Τηλ. επικ. 6934 599451 (ΜΑ 8595). Ζητείται κοπέλα για καφέ-ουζερί στον Πύργο. τηλ 697 5641974 (ΜΑ 8594)

Μικρές Αγγελίες

Ζητείται κοπέλα για καφετέρια Πατρών 24 Πύργος. CAFE ΑΠΑΓΚΙΟ Κιν.:6974 807041, 26210 28863 (8463) Από ξενοδοχειακό όμιλο ζητείται υπεύθυνος ξενοδοχείου με εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών , οργανωτική και δυναμική προσωπικότητα, άριστη γνώση αγγλικών και κάτοχος ΙΧ. Βιογραφικό στο e-mail: office@epihotels.gr (ΜΑ8589) Ζητείται αρτεργάτης στην Ανδραβίδα. τηλέφωνο επικοινωνίας :697 6172482. ΜΑ(8592) Ζητείται κοπέλα με γνώσεις Η/Υ χωρίς υποχρεώσεις για εμπορική επιχείρηση στον Πύργο.Tηλ.επικοινωνίας 26210 22380 (ΜΑ 8591) Ζητείται ΟΔΗΓΟΣ με απαραίτητη επαγγελματική άδεια οδήγησης Δ'-Ε΄ Κατηγορίας, απόφοιτος Λυκείου, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά για πλήρη απασχόληση. Απαραίτητη προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση και συστάσεις. Αποστείλατε βιογραφικό στο Fax 2103843038 ή με email: ergasia.smile @yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 84. Περιοχή Κυλλήνη Ηλείας.(ΜΑ8576)

Ζητείται κοπέλα να εργαστεί ως τυλίχτρια από το “ΕΛΑ ΣΤΟ ΨΗΤΟ” στην Αμαλιάδα.Τηλ.:6975 574851 (8547) Ζητείται Ειδική παιδαγωγός.Πτυχιούχος Σχολής Ειδικής Αγωγής, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά, ικανότητα να διαμορφώνει σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά και συνεργασίας -επικοινωνίας, Γνώσεις Αγγλικών, Γνώσεις Η/Υ, Κάτοχος άδειας οδήγησης. Απαραίτητες συστάσεις.Αποστείλατε βιογραφικό με mail: ergasia.smile @yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 105. Περιοχή Κυλλήνη.(MA 8534) Ζητείται παιδαγωγός.Πτυχιούχος Σχολής Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά, ικανότητα να διαμορφώνει σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά και συνεργασίας -επικοινωνίας, Γνώσεις Αγγλικών, Γνώσεις Η/Υ, Κάτοχος άδειας οδήγησης. Απαραίτητες συστάσεις.Αποστείλατε βιογραφικό με mail: ergasia.smile@yahoo.gr\ αναγράφοντας τον κωδικό 104. Περιοχή Κυλλήνη.(ΜΑ 8535) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων γυναικών τις βραδι-

/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

νές ώρες φύλαξη παιδιών και οικιακές δουλειές. Τηλ.:6934395721 (8532) Ζητείται κοπέλα με γνώσεις Λογιστικής και υπολογιστή και νεαρός με τεχνικές γνώσεις για επισκευές μηχανημάτων μαζικής εστίασης.Τηλ.: 26210 22380 (8509) Ζητούνται άτομα για ανάπτυξη δικτύου-πωλήσεων σε νέα καινοτόμα προϊόντα. Χωρίς κόστος εγγραφής, χωρίς κεφάλαιο. Προσφέρουμε πλήρη υποστήριξη-συνεχής εκπαίδευση. Τηλ.:6986 798801 (8513) Ζητείται πιστοποιημένος-η ασφαλιστικός σύμβουλος, για ασφαλιστικό γραφείο. Πληρ. τηλ. 6978 800381 (8417) Χρειάζεστε γυναίκα για βοήθεια στο σπίτι, για ανάπηρα άτομα (γιαγιά-παππού), για άτομα με προβλάματα στη κίνηση, κλπΤηλεφωνήστε στο γραφείο της κας ΝΤΟΝΑΣ να σας στείλει το κατάλληλο άτομο.Επίσης σερβιτόρες,καμαριέρες, λατζιέρες, καθαρίστριες ολοήμερες ή ωρομίσθιες.Τηλ.: 26220 40041, 6936 529012, 6988 800814 (8406) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για σέρβις από καφετέρια στην Αμαλιάδα. Πληρ. 6980 671054 (ΜΑ 8359) Zητείται κοπέλα ευπα-ρουσίαστη

για βράδυ στο ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡΑΡΓΩ στα Μακρίσια. Τηλ.:26250 24411 (8369) Ζητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη άνω των 18 ετών, με εμπειρία για μπουφέ στο coupa cafe στον Πύργο για απογευματινή εργασία .Τηλ.:6986 954000 (8295) Ζητείται κοπέλα εμφανίσιμη να εργαστεί σε cafe-bar στη Βάρδα.Προυπηρεσία θα εκτιμηθεί. Απαραίτητη γνώση coctail.Αποδοχές ικανοποιητικές.Τηλ.:26230 72284, 6971 552909 (8347) Μεγάλος ασφαλιστικός όμιλος που δραστηριοποιείται στις ασφαλιστικές τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες λόγω της συνεχούς ανάπτυξης στο νομό Ηλείας ζητά συνεργάτες 2540 ετών με προϋπηρεσία στις πωλήσεις. Τηλ.: 26210 29192 και 26210 34926(8275) Ζητείται κοπέλα για απογευματινή εργασία σε καφέ στον Πύργο. Τηλ.:6986 876014 (8303) Ζητείται σερβιτόρα για καφενείο. Τηλ.:6983 162555(8274) Από πρότυπο εκπαιδευτήριο ξένων γλωσσών ζητούνται καθηγήτριες /ες ξένων γλωσσών :γερμανικών, ιταλικών, γαλλικών, ρώσικων, με ωρομίσθια απασχόληση. τηλ 6975959162 (ΜΑ 8557)


/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

ÆÇÔÏÕÍ Οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στο strategic management και με πείρα 8+ χρόνων παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας ιδιωτών και επιχειρήσεων, στρατηγικές υποδείξεις για την διαχείριση και τη διατήρηση της περιουσίας σας, συστάσεις σχετικά με τον περιουσιακό σχεδιασμό, τη μεταβίβαση περιουσίας με εύτακτο και φορολογικά αποδοτικό τρόπο, το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα, τα επενδυτικά κεφάλαια, καθώς και προσωπικό φορολογικό σχεδιασμό. Τηλ επικοινωνίας 6948370012(8447) Πτυχιούχος κοινωνική λειτουργός αναλαμβάνει φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας μέχρι 12 ετών. Εξυπηρετώ τις εξής περιοχές: Κάστρο, Κυλλήνη, Κάτω Παναγιά , Νεοχώρι , Μυρσίνη ,Λεχαινά ,Γαστούνη, Ανδραβίδα ,Βαρθολομιό. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ . Τηλέφωνο: 698 7071339.(ΜΑ8593) Κυρία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη κατάκοιτων ηλικιωμένων στην περιοχή της Αμαλιάδας. Μόνο σοβαρές προτάσεις! τηλ 6938 893511 (ΜΑ8585) Κυρία Ελληνίδα ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένης ,καθώς και παιδιών. Πρωινές ώρες, στην περιοχή

του Πύργου και των γύρω χωριών. τηλ 6985 970264 (ΜΑ 8582) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ,παιδιών και καθαρισμό οικιών στην περιοχή του Πύργου και των γύρω χωριών.τηλ 6994 010870 (ΜΑ8581) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία ως εσωτερική ή μη για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή της Αμαλιάδας και γύρω χωριών Πύργου. τηλ 6993 037376 (ΜΑ8580) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. Περιοχές Αχαΐα μέχρι Βάρδα. τηλ 6999 407165 (ΜΑ8577) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων (ως εσωτερική) στην περιοχή της Βάρδας και των Λεχαινών. τηλ 6997 517197 (ΜΑ8573) Νοσηλεύτρια αποκλειστική ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων κατάκοιτων ή μη. τηλ 6943 050759 (ΜΑ8571) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακά. τηλ 6980 379048( ΜΑ8569) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών τηλ 6997 4361589 (ΜΑ8570) Κυρία ζητάει τετράωρη εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εντός περιοχής Πύργου και γύρο περιχώρων, καθώς επίσης αναλαμβάνει και καθαρισμό μαγαζιών και γραφείων. τηλ 6978 382711 (ΜΑ8546) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές εργασίες.

Μικρές Αγγελίες

τηλ 6999 745793, 69472 25597 (ΜΑ 8565) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές εργασίες.τηλ 6996 715263(ΜΑ 8566) Ζητώ εργασία σε εστιατόριο, ταβέρνα, ψησταριά, ξενοδοχείο. Μόνο σοβαρές προτάσεις. τηλ 6972 261508 (ΜΑ 8567) Σοβαρή κοπέλα ψάχνει για δουλειά (σερβιτόρα ,καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων )στον Πύργο. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις τηλ.6978176449 (ΜΑ8555) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία για οικιακές εργασίες και φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου, από 8 -14:30 το μεσημέρι. τηλ.6981 029654 (ΜΑ8548) Κυρία από Βουλγαρία ζητά εργασία ως εσωτερική τηλ 6939 007181, 6999 898113 (ΜΑ8550) Κυρία ζητά εργασία ως εσωτερική τηλ.6940734959 (ΜΑ8551) Κυρία ζητάει τετράωρη εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εντός περιοχής Πύργου και γύρω χωριών, καθώς επίσης αναλαμβάνει και καθαρισμό μαγαζιών και γραφείων. Τηλ 6978382711(ΜΑ8546) Κυρία Ελληνίδα έμπειρη, αποκλειστική ζητεί εργασία για 2ωρο πρωινές ώρες 8 -10 ή βραδινές 7 -11, για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου. τηλ 6975 707157(ΜΑ8539) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ως εσωτερική στην περιοχή του Ν. Ηλείας. τηλ 6984 965618

(ΜΑ8541) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών σε περιοχές μεταξύ Βάρδας έως Αμαλιάδα. τηλ 6994258736(ΜΑ8543) Κυρία ζητά εργασία περιοχή Πύργου για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ.:6980 863555 (8530) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών , καθαρισμό μνημείων ,οικιακές εργασίες, καθαρισμό γραφείων και ότι άλλο χρειαστεί. Στη Βάρδα. Τηλ.: 6971 581388 (8523) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ως εσωτερική και οικιακή. Τηλ.:6971505676 (8497) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων , περιοχή: Λεχαινά και περίχωρα.Τηλ.:6977027054 (8524) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου. Τηλ.:6993 585490 (8498) Ελληνίδα κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων με εμπειρία στο χώρο.Τηλ.:6937 980738 (8502) Υπάλληλος τουριστικών επαγγελμάτων (ρεσεψιον, σερβιτόρος κλπ) ζητώ εργασία 3-4 φορές τη βδομάδα, από τέλος Σεπτέμβρη. Γνωρίζω Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά. Τηλ.:6976 079219 (8478) Καθηγήτρια αγγλικών με μεταπτ/κό & πολυετή πείρα στις τάξεις πτυχίων αναζητά εργασία σε ΚΞΓ. Κιν. 6980 420705. (8458)

w w w . p r o t i n e w s . g r

Qualified teacher of English with PG degree and long experience in teaching exam courses is seeking a position at a Centre of Foreign Languages. Pls call 6980 420705 (8458) Σοβαρή κυρία, από καλή οικογένεια και με προυπηρεσια σε παιδικό σταθμό αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών, καθώς και τις οικιακές δουλειές.Μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6934395721(8455) Κυρία αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών. Τηλ.:6949 711761(8440) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων(όχι κατάκοιτους) στις περιοχές:Πύργου, Ζαχάρω, Κρέστενα, Αρχ. λυμπίας. Τηλ.: 6944 853360 (8432) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων μόνο στη περιοχή του Πύργου.Τηλ.:6979 681984 (8448) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων , παιδιών και καθάρισμα.Τηλ.:6982 413156 (8450) Τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010,Autocad Architecture 2012, MSoffice, Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση τηλ: 6939.242400, e-mail: deleni1 @yahoo.gr (8415)

29

Νεαρός κάτοχος διπλώματος Ι.Χ. και μοτοσυκλέτας ζητά εργασία σε επιχειρήσεις ή ξενοδοχεία,ως ντελιβεράς,ψήστης, αποθηκάριος ή διανομέας. Τηλ.:6980 654632 (8402) Κυρία ζητά εργασία για σερβιτόρα ή λατζέρισα και φύλαξη ηλικιωμένων Πύργου και γύρω χωριών. Τηλ.:6978 382741(8412) Δεν έχετε χρόνο με την καθαριότητα του σπιτιού σας;Κανένα πρόβλημα...αφήστε τη λύση στα ελληνικά χέρια.Τα κορίτσια σίφουνας βγάζουν 8ωρο σε 3ωρο χωρίς να χάνετε την μέρα σας και προπαντός οικονομικά...Τηλ.:6983 705941 (8403) Νέος ζητά εργασία ως ψήστης καθώς και για ντελίβερι με δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοποδηλάτου με πενταετή εμπειρία.Τηλ.:6984 348380 (8388) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων. Τηλ.:6994 356828 (8379) Νεαρός αναλαμβάνει κόψιμο χορταριών με μηχανάκι δικό του, εκτός βενζίνης δικής του με 5 ευρω την ώρα.:Τηλ.:6976 873376 (8380) Σοβαρή οικογενειάρχης νέα κοπέλα ψάχνει για δουλειά ( ξενοδοχοϋπάλληλος, σερβιτόρα πωλήτρια, καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων)στη περιοχή του Πύργου. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6984560054 (8360) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για οικιακές δουλειές.Τηλ.:6934 395725 (8353)


30

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρές Αγγελίες

/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

ÄéÜöïñá Πωλούνται σκυλιά ράτσας Λαμπραντόρ. Τηλ.: 6984 504154 (8514)

Για να ζεστάνετε όλο το σπίτι με καλοριφέρ χωρίς σταγόνα πετρελαίου, υπάρχει λύση. Πωλούνται : - Ξυλολέβητες 40 χιλ. θερμ. μόνο 1.200 €, 60 χιλ. θερμ. μόνο 1.300 €. - Πυρονολέβητες 40 χιλ. θερμ. μόνο 1.800 €, 60 χιλ. θερμ. μόνο 2.000 €. Τηλ. Επικοινωνίας 6981 297218, 6930 739733 (ΜΑ 8562)

Πωλείται βυτίο καυσίμων 200 λίτρων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6976 538804 (ΜΑ8588) Πωλούνται είκοσι γίδες διαλεκτές στον Πύργο.Τηλ.:6974 001344 (ΜΑ8590) Πωλούνται κουτάβια 50 ημερών Λαμπραντόρ μαύρα-γνήσια-σπάνια τηλ 6980 295703 (ΜΑ8553) ΠΩΛΕΙΤΑΙ TABLET SAMSUNG 9 ίντσες, σχεδόν καινούριο, μαζί με τη θήκη και το πληκτρολόγιο 300 Ε. Τηλ.:6946 200460 (8556) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές.Τηλ. 26210 44966, 6932 233357 (ΜΑ 8537)

Πωλείται δάδα Ολυμπιακών Αγώνων Μοναχό 1972 σε άριστη κατάσταση. Τηλ.:6942210079 (8533) ΛΕΧΑΙΝΑ: Πωλούνται αυτόματη ζυγαριά νέα κιλών , ζαμπονομηχανή, δύο γόρδολες τρία μέτρα η καθεμία, ράφια τοίχου 18μ Χ 2,30. Τηλ.:6971 698962 (8529) Πωλούνται κουτάβια Τζάκ Ράσελ μίνι καθαρόαιμα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς, καθώς επίσης και κουτάβια πίτμπουλ, ποικιλία χρωμάτων, καθαρόαιμα και εμβολιασμένα. Τηλ.:6984 547823 (8525) Πωλούνται δύο σκύλες κυνηγιάρικες, ξεκινημένες.Τηλ.: 6987 9403001 (8522) Πωλείται πόνυ λευκό, αρσενικό. Τηλ.: 6973 723430. (8515) Πωλείται ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο κατάλληλο για άτομα με ειδικές ανάγκες, άριστης ποιότητας, καινούριο. Τιμή προσιτή. Τηλ. επικοινωνίας :πρωί 9 με 2 και απόγευμα -10. 26210 23382 (8504) Πωλείται κουκούλα πολυεστερική με παράθυρα και πόρτα για ΝΙSSAN D21 και D22 κατάλληλο για κυνηγούς, ψαράδες και αγρότες. Τηλ.:6978 949165 (8488)

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ Πωλείται εξοπλισμός επιχείρησης με τουριστικά είδη στην Αρχαία Ολυμπία κάτω από το ξενοδοχείο ILIS. Παναγιώτης. Τηλ.:6974133527 (8487) Πωλείται πλήρης σειρά ελαιωργικών μηχανημάτων δύο και τριών φάσεων από πρώτο χέρι.Πωλούνται όλα ή και ξεχωριστά.Τηλ.:6977 637598 (8462) Πωλείται αγγλικό σέτερ 6 μηνών λευκό-πορτοκαλί.100Ε. Τηλ.: 6936 868645 (8456) Πωλείται πλατφόρμα 4 μέτρων για τρακτερ με ανατροπή. Τηλ:6944 418676 (8445) Χάθηκε δίπλωμα γεωργικού ανελκυστήρα στν περιοχή Ανεμοχωρίου.Όποιος το βρεί να επικοινωνήσει στο τηλ.:6984 455928 (8416) Πωλείται μέλι γνήσιο παραγωγής μας. Τηλ.: 6972 864270 (8355) Πωλείται ρυμουλκούμενη καντίνα. Τηλ.: 6973 383980 (ΜΑ8340) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μεταχειρισμένα ελαστικά όλων των τύπων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6939 854628-6977 647059 (ΜΑ8250) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ λυκόσκυλα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς με τα PEDIGREE. Πληρ. Τηλ. 6972 034076 (ΜΑ 8227)

Πωλείται peugeot scooter jet force 125 με όλα τα service.Τιμή συζητήσιμηΤηλ. :6945661936 (8265) Πωλείται MERCEDES μοντέλο 123, χρονολογίας 1985 ,2000cc ,extra μηχανή 123/2000cc τηλ 6974 905646(ΜΑ8559) Πωλείται VW Γκόλφ Μανχάταν Μοντέλο 1992,1600 cc ,τιμή 650€ τηλ.6977 659672 (ΜΑ 8554) Πωλείται ΤΟΥΟΤΑ AURIS 1,6-124ΗΡ μοντέλο 2008, FULL EXTRA. Τηλ.:6947891058(8517) Πωλούνται μηχανή deutz turbo

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, (ΜΑ 8268)

intercooler κατάλληλη για τρακτέρ και θεριζοαλωνιστικές μηχανές και I.X Suzuki atos, 1000 cc, σε τιμές προσιτές. Τηλ 6937094199 Πωλείται μηχανή δρόμου - YAMAHA FZR-600-100HP σε υπεράριστη κατάσταση με foul service και full extra. Τιμή 1,250 Ε, ευκαιρία. Τηλ.:6980295703 (8467) Πωλείται αυτοκίνητο BMW-316175HP υπεράριστο - χρώμα άσπροπέρλα - 6 κύλιδρο - πολλά extra,super ευκαιρία.Τιμή 3,000 Ε. Τηλ.: 6980 295703 (8468) Πωλείται OPEL VECTRA 1998 υδραυλικό τιμόνι αερόσακος οδηγού ηλεκτρικά παράθυρα ABS ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές A/C 167,500κμ 800 Ε. Πωλείται MAZDA 323 F 1998 υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικές κλειδαριές αερόσακος οδηγού συνοδηγού 1000 Ε. Τηλ.:2621036806(8368) Πωλείται Peugeot 307 cc cambrio 1.600 2005 μοντέλο σε άριστη κατάσταση, χρώμα ανθρακί, service αντιπροσωπεία , φυλλάσεται σε γκαράζ. Τιμή 5,800 συζητίσημη. Τηλ.:6978949165(8306) ΠΩΛΕΙΑΤΙ BMW X3 μοντέλο 2007

(μαύρο με μπεζ σαλόνι) 2000cc πρ'ωτο χέρι. Τηλ: 6984523741 (ΜΑ 8221) ΠΩΛOYNTAI Renault kangoo και peugeot 106 και Opel Astra station Diesel 1.700cc. ΤΗΛ. 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-292496932233357-6944 989840 (ΜΑ8084) Πωλείται TOYOTA AVENSIS 2005 μοντέλο, 120.000 χιλιόμετρα, 1600 κυβικά, φουλ εξοπλισμό σε αρίστη κατάσταση.Τηλ 6945582556(8392) Πωλείται CITROEN C3 μοντέλο 2002,μεταχειρισμένο,δεκτός έλεγχος, τιμή.:3000Ε (συζητήσιμη). 26210 36806(8441)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑXΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

SCODA OCTAVIA 1.4 16V 2007 με 35000 χλμ πρώτο χέρι αντιπροσωπείας 5θυρο, με 12μηνη εγγύηση σα καινούριο προσφορά.

GRANDE PUNTO MAYΡO ΤΟΥ

HYUNDAI ACENT 1300CC 1996 με ac Υδρ. - τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα 104,000 χλμ πρώτο χέρι άριστη κατάσταση, ατρακάριστο 1990Ε

OPEL CORSA 1245 DIESEL 18-607 91.000 χμ book service 5πορτο full extra 6990ευρώ

2008 ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 98000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 5 ΘΥΡΟ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗ 6990 ΕΥΡΟ

FIAT FIORINO ΜΕ ΨΥΚΤΙΚΟ ΘΑΛΑΜΟ 1997, 1400 CC 1.750E

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

ÁÃÑÏÔÉÊÁ ÅÔÏÉÌÏÐÁÑÁÄÏÔÁ ÓÅ ÊÁËÅÓ ÔÉÌÅÓ 1) MAZDA 4X4 1 ½ CAB ´99 diesel 7.300E 2) FORD RANGER 2008 åëëçíéêü 1 ½ CAB, 13.500E

3) MITSUBISHI L200 2000 4X4 4ðïñôï, 7.800E 4) ÍÉSSAN NAVARA 4X4 1 ½ CABINA 2007,174HP, 13500E 5) NISSAN NAVARA 4X4 4ðïñôï 2000 7.300 Å

FIAT PUNTO SPORTING 1240CC , A/C, Υ/Τ 2ΠΟΡΤΟ, ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 1,990Ε

L 200 2004 TDI 4X4 MΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

SEAT CORDOBA 1996 1.400CC ΜΕ ΚΤΕΟ ΚΑΙ ΤΕΛΗ 450Ε

Hyundai 100 2001 πετρέλαιο διπλά λάστιχα MITSUBISHI μηχανικά 110000χμ 330 καρότσα 5450 ΕΥΡΟ

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ RENAULT KANG00 1200cc, μοντ. 2006 full extra, ανοιγόμενες πλαϊνές, συρόμενες πόρτες, 5.300Ε

SMART μαύρο 1000cc ελληνικό 71HP αυτόματο - σειριακό, υδρ. τιμόνι, ηλεκτρ. παράθυρακλειδαριές, ζάντες αλουμινίου, a/c, πρώτο χέρι, άριστο, 7.490Ε

FIAT PUNTO λευκό 1400cc, 11ος 2008, πρώτο χέρι, clima, ABS,αερόσακους, ηλ. παράθυρα-κλειδαριές, 5πορτο. Προσφορά 5.200Ε

ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761

ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 6 -12 μηνες ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

SMART DIESEL 799CC 44.000KM, 2009 ΜΑΙΟΣ,ABS, AIR BAGS,ΑΥΤΟΜΑΤΟ, ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΟΥ, 7,450Ε

ΛΑΪΚΕΣ

Cinema

Πύργος (Αποθήκες ΑΣΟ) SKODA FABIA 1200cc μοντ. 2009 full extra, 5.200Ε

ΤΟΥΟΤΑ COROLLA ασημί 1.600cc, 6τάχυτο, 120HP, a/c,υδρ. τιμόνι, airbags, ζάντες αλουμινίου όλα ηλεκτρικά, 3.500Ε

ALFA ROMEO GT 1800cc, μοντ. BMW 330i 2900cc, μοντ. 2008, full extra, δερμάτινο ηλεκτρικό 2005 ΑLCANTARA σαλόνι, full σαλόνι ελληνικής αντιπροσωextra, καινούργια λάστιχα, πείας , 24.000χλμ., βιβλίο φιμέ παράθυρα, ζάντες σέρβις, 19άρες ζάντες, 19.900E αλουμινίου, 7.000Ε KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE)YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 2621 400389, κιν.: 6976-642004, 6979-677766 –glampropoulospyrgos@yahoo.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες…

ΟΡΦΕΑΣ ΠΥΡΓΟΣ

Καιρός αίθριος. 18°C έως 26°C.Άνεμοι ασθενείς βόρειοι και στη συνέχεια ασθενείς δυτικοί έως 2 μποφόρ.

TERRIOS 1999, 1300CC, A/C, Υ/Τ, 3,450 ε

“PRISONERS” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:19:15, 21:45 “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ; 22:00 “RUSH “ ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 19:50, 22:00 “ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 19:30 (Κυριακή 18:00, 20:00)

CINEMA AMAΛΙΑΔΑ ΕΓΩ, Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 2" (ΜΕΤΑΓΛ - 3D) ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 18:00 "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (MALAVITA)" , “METALLICA” ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 20:00 "ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ" ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 22:00 “METALLICA” ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 22:00


Ιατροί

/ ÔåôÜñôç 23 Ïêôùâñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

31

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

***

ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò

ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò

ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ÊÁÍÅËËÁ Ä. ÊÑÁÍÉÔÇ

ÃÍÁÈÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ðôõ÷éïý÷ïò ÉáôñéêÞò & ÏäïíôéáôñéêÞò Ó÷ïëÞò Á.Ð.È. Åéäéêåõèåßóá óôç ÓôïìáôéêÞ & ÃíáèïðñïóùðéêÞ ×åéñ/êÞ óôï Ã.Í.Á. “Ï Åõáããåëéóìüò”  ÓôïìáôéêÞ ×åéñïõñãéêÞ - Åìöõôåýìáôá  Ôñáýìá ðñïóþðïõ  ×åéñïõñãéêÞ ðñïóþðïõ êáé ôñá÷Þëïõ Ìáíùëïðïýëïõ & Ãêïôóßíá 10, Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë. 26213 01410, 6940 409071 e-mail:nkraniti@yahoo.gr

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com

ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ

***

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ÅÕÁÃÃÅËÏÓ Ã. ÖÙÔÅÉÍÏÐÏÕËÏÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ô.Åð. Åðéìåë. Ã.Í. Ðáßäùí “ÊáñáìáíäÜíåéï” ÐáéäïïñèïðáéäéêÞ ÁèëçôéêÝò êáêþóåéò Ôñáõìáôïëïãßá ÐáèÞóåéò óðïíäõëéêÞò óôÞëçò Ïóôåïðüñùóç ÅêöõëéóôéêÝò ÐáèÞóåéò Óéóßíç 165 - Ãáóôïýíç (Ýíáíôé ÊÝíôñïõ Õãåßáò) ÔÞë.:(26230) 35336 êéí.:693 2304243

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΙ ÂÁÓÉËÅÉÏÓ Ã. ÐÉÔÓÁÓ

ÅÉÄÉÊÏÓ ÁËËÅÑÃÉÏËÏÃÏÓ ÐÁÉÄÙÍ & ÅÍÇËÉÊÙÍ ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÅÕÑÙÐÁÚÊÇÓ ÁÊÁÄÇÌÉÁÓ ÁËËÅÑÃÉÁÓ ÊÁÉ ÊËÉÍÉÊÇÓ ÁÍÏÓÏËÏÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏ: Åë. ÂåíéæÝëïõ 12 - ÁìáëéÜäá 2ïò üñïöïò ÔÇË.: 26220 20044, ÊÉÍ.: 6972 220229 Å-mail:vasiliospitsas@yahoo.com

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ÖÙÔÏÐÏÕËÏÕ ÅÕÁÃÃÅËÉÁ

Ëïãïðáèïëüãïò - Ëïãïèåñáðåýôñéá ÌÝëïò ôïõ Óõëëüãïõ Ëïãïèåñáðåõôþí ÅëëÜäïò Åéäßêåõóç: ÅéäéêÝò ÌáèçóéáêÝò Äõóêïëßåò - Äõóëåîßá ÄåêôÜ üëá ôá áóöáëéóôéêÜ ôáìåßá Äéåýèõíóç: Ìáíùëïðïýëïõ & Ãêïôóßíá 11 Ðýñãïò Ôçë.: 26210 20468 - Êéí.: 6977 454339 e-mail:midiaeva@yahoo.gr

ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí, ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá, ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò, ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý: Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ ÓÁËÉÌÐÁ ÍÉÊÏËÁÏÓ

ÅÉÄÉÊÏÓ ÃÁÓÔÑÅÍÔÅÑÏËÏÃÏÓ ÃÁÓÔÑÏÓÊÏÐÇÓÅÉÓ - ÊÏËÏÍÏÓÊÏÐÇÓÅÉÓ ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 9-2 ðñùß, 6-8 áðüãåõìá åêôüò ÔåôÜñôçò, ÐáñáóêåõÞò ÄÅËÇÃÉÁÍÍÇ 23 (1ïò üñïöïò, ÁÍÙÈÅÍ ÊÔÅË) ÁÌÁËÉÁÄÁ - ÔÇË.: 26220 38060 Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος: Αυγερινοπούλου Αικατερίνη 28ης Οκτωβρί-

Ανδραβίδα Παπαναστασοπούλου Μαρία 26230 54202

ου 21,. 26210 33181 (εφημερεύει-διανυκτερεύει)

Πελόπιο Μυλβνόπουλος Παναγιώτης 26240 31500

Αμαλιάδα:Παναγοπούλου Αικατερίνη, Ερμού 49

Γαστούνη Παρίσης Αλέξανδρος 26230 33003

26220 28290, (εφημερεύει-διανυκτερεύει)

Λεχαινά Λιβαδάς Σπύρος 26230 22204

Βλαγκούλης Πέτρος Αρχ. Ηλιδος 17, 26220 27979 (ε-

Τραγανό Αρλετή Ευφροσύνη 26230-61525

φημερεύει-διανυκτερεύει) Βάρδα: Λευκαδίτη Γεωργία 26230 71484 Κρέστενα Σκουφής Χρήστος 26250 24131

Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ίβανκα Πολίτη 2624023306 Βαρθολομιό Κολόκα Πολυξένη 26230-41521


ΤΕΤΑΡΤΗ

Kαλά τα λέει ο Υπουργός. Χωρίς όμως αυτοκινητόδρομο τι να το κάνουμε το αεροδρόμιο;

23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Έτοιμο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου

Στη Βροχίτσα το νέο σπίτι του “Χαμόγελου”

Τ

ο νέο σπίτι του "Χαμόγελου του Παιδιού" στη Βροχίτσα αναμένεται να ανοίξει επίσημα τις πύλες του, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Νοεμβρίου. Το ανακαινισμένο κτίριο συνολικού εμβαδού περίπου 600 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του δημοτικού διαμερίσματος Βροχίτσας, άρχισε σταδιακά να επιπλώνεται καθώς εκεί θα φιλοξενηθεί το "Κέντρο Υποδοχής Παιδιών σε Κίνδυνο- Ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης". ¸ôïéìï ìÝóá óôï ðñþôï äåêáðåíèÞìåñï ôïõ Íïåìâñßïõ èá åßíáé ôï óðßôé ôïõ óõëëüãïõ "×áìüãåëï ôïõ Ðáéäéïý" óôç Âñï÷ßôóá

Την ανακατασκευή του κτιρίου προσέφερε στο "Χαμόγελο του παιδιού" ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η δομή του

"Χαμόγελου του Παιδιού" ουσιαστικά μεταφέρεται από την πόλη του Πύργου, όπου σήμερα στεγάζεται στο

νέο κτίριο στην περιοχή της Βροχίτσας και αποτελεί δωρεά του πρώην Δήμου Ιάρδανου. Εδώ και δύο περίπου χρόνια δόθηκε πραγματικά ένας αγώνας δρόμου προκειμένου το όραμα των μελών του συλλόγου να μετουσιωθεί σε πράξη. Εκτός από τους εθελοντές που έχουν δείξει την έμπρακτη συμπαράστασή τους στο "Χαμόγελο του Παιδιού" ώστε το κτίριο που θα στεγάζει τα είκοσι παιδιά στη Βροχίτσα να ετοιμαστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δίπλα στον σύλλογο βρέθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και αρκετοί επαγγελματίες της Ηλείας. Το σπίτι που ετοιμάζεται στην περιοχή της Βροχίτσας του Δήμου Πύργου, θα αποτελεί τη δράση της ημερήσιας φροντίδας, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί ως κέντρο συμβουλευτικής και κοινωνικής υποστήριξης των παιδιών. Α. Αγγελίδου

23 Οκτωβρίου 2013  

Proti ths Hleias

23 Οκτωβρίου 2013  

Proti ths Hleias

Advertisement