Page 1

Σιδηρόδρομος, Αεροδρόμιο, Σχέδιο Ανασυγκρότησης, Λιμάνια, Ολυμπία Οδός,Ταμείο Μολυβιάτη...Πόσες ακόμη ήττες;

ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 18 ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 2013

Ετος 12o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3463

/ Τιμή: 50λ. / (Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

Η “Πρώτη” αγαπά το βιβλίο

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΡΩΓΟΣ

Λεπτομέρειες σελ. 18

για τα λουτρά Καϊάφα Στελέχη του συνδέσμου επισκέφθηκαν χθες την περιοχή Επιθυμούν τα λουτρά να περιέλθουν στον Δήμο Ζαχάρως >> Ó. 16-17 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ROMMEL

ΠΥΡΓΟΣ HΛΕΙΑΣ

Ενας χρόνος γεμάτος δράσεις

“Χάος” στους κεντρικούς δρόμους

>>

Ó. 7

>>

Ó. 6


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

“στάσις διανοίας”

Σχόλια-Άρθρα

/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Στις γειτονιές της Ηλείας ΠΥΡΓΟΣ

ΠΥΡΓΟΣ

Δε φτάνουν οι λακκούβες που υπάρχουν σε όλους τους δρόμους της Ηλειακής Πρωτεύουσας, ανοίγουν και νέες "τρύπες" λόγω του ότι σπάνε οι αγωγοί ύδρευσης. Τουλάχιστον στην οδό Ρήγα Φεραίου φρόντισαν και έβαλαν κορδέλα για τους ανυποψίαστους οδηγούς. Εάν βέβαια σε κάθε λακκούβα έμπαινε και επισήμανση ίσως αυτό να αποσπούσε την προσοχή εκείνων που θεωρούν ότι οι δρόμοι της πόλης δεν έχουν και τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Από το κτίριο της ΔΟΥ στον Πύργο περνούν καθημερινά δεκάδες Ηλείοι, αφού ο μισός νομός εξυπηρετείται από τη συγκεκριμένη εφορία. Η εικόνα της εισόδου ωστόσο δεν είναι και η καλύτερη που θα μπορούσε να έχει. Η καθαριότητα είναι πολιτισμός, επομένως καλό θα ήταν να σβηστούν τα κακογραμμένα με σπρέι συνθήματα και η είσοδος να θυμίζει δημόσια υπηρεσία και όχι θύρα φανατικών οπαδών ομάδας ποδοσφαίρου.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

ΖΑΧΑΡΩ

Μια "διαφορετική πόλη" στο κέντρο της Αμαλιάδας είναι το πάρκο της πλατείας Μπελογιάννη. Τα δέντρα καλύπτουν τους πλακόστρωτους δρόμους, δημιουργώντας στους περαστικούς την αίσθηση πως βρίσκονται κάπου αλλού. Σε μια όαση. Εάν τώρα ο Δήμος πρόσεχε περισσότερο τους δρόμους θα ήταν σαφώς καλύτερα.

Μέχρι και κλαδιά από μεγάλα δέντρα έσπασε χθες ο δυνατός αέρας στην κεντρική πλατεία της Ζαχάρως. Ωστόσο, επειδή τα πράγματα σε περιόδους έντονης κακοκαιρίας είναι απρόβλεπτα, καλό θα είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να μεριμνήσουν για την ασφαλή διέλευση των κατοίκων και των επισκεπτών στην περιοχή, κόβοντας τα τμήματα των δέντρων που είναι επικίνδυνα…

Γράφει ο Πύρρων

Πολωμένος πλουραλισμός! Πολωμένος πλουραλισμός είναι μια περιγραφή που εφαρμόζεται σε ένα δικομματικό ή πολυκομματικό πολιτικό σύστημα, το οποίο θεωρείται ως υπερβολικά πολωμένο και ως εκ τούτου ως δυσλειτουργικό . Αρχικά περιγράφηκε από τον πολιτικό και φιλόσοφο Giovanni Sartori, που όρισε ένα σύστημα όπου οι μετριοπαθείς απόψεις αντικαθίστανται από πολωμένες. Η φράση χρησιμοποιήθηκε και από τον αναλυτή Roger Cohen για να περιγράψει την αμερικανική πολιτική για την ενέργεια. Σε ένα τυπικό δικομματικό ή πολυκομματικό σύστημα, η κατανομή της εξουσίας του κόμματος μοιάζει με κανονική καμπύλη με μια μικρή κλίση. Σε μια τέτοια κατάσταση το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι ή μέτρια κλίση της αριστεράς ή της δεξιάς. Εάν στη χώρα γίνεται πόλωση, τότε η καμπύλη γίνεται με δύο κύρια εξογκώματα και μοιάζει με δικόρυφη κατανομή, με τις κορυφές στα δεξιά και αριστερά άκρα, και μια σοβαρή βουτιά στον μεσαίο χώρο. Η μία πλευρά θα έχει μεγαλύτερη επιρροή από ό,τι η άλλη στον μεσαίο χώρο, δημιουργώντας μια ισχυρή τάση να την ακολουθήσει. Υπάρχουν εικασίες ότι σε ένα έθνος με μια τέτοια διανομή, που ουσιαστικά έχει δύο πολύ ξεχωριστές ακραίες προσεγγίσεις χωρίς θέσεις συμβιβασμού στη μέση, γίνεται πολύ δύσκολο να κυβερνηθεί. Ένα παράδειγμα του πολωμένου πλουραλισμού ήταν η πολιτική στη Γερμανία πριν από τη ναζιστική εποχή το 1933. Το έθνος είχε δύο κέντρα εξουσίας, τούς κομμουνιστές και τους εθνικοσοσιαλιστές ή Ναζί . Οι Ναζί ήταν η ισχυρότερη δύναμη από τα δύο μέρη και κέρδισαν τον απόλυτο έλεγχο της κυβέρνησης, που οδήγησε στην κατάσταση του φασισμού -ναζισμού και του παγκόσμιου πολέμου με όλες τις καταστρεπτικές συνέπειες για την ανθρωπότητα.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Βάσω Κοκκινογένη, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Μιχάλης Δημητρόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Γιάννης Βενιζέλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Καποδιστρίου 2, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38291 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

-ολογήματα "Όποιος θέλει να κουμαντάρη τους Έλληνες πρέπει να βαστάη ένα δισάκι γεμάτο, ομπρός το Χριστό, πίσω τους διαόλους και στη μέση το χρυσάφι" Γεώργιος Καραϊσκάκης ( 1782-1827 , Ήρωας του '21)

Πάνω Bασίλης Στασινόπουλος- διευθυντής ΕΟΠΥΥ Πύργου Γιατί παρά τις όποιες δυσκολίες κατάφερε μαζί με τους συνεργάτες του να κάνει ανεξάρτητο το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο, δίνοντας "ανάσα" στους χρόνια πάσχοντες που έχουν ανάγκη συγκεκριμένα φάρμακα.

Κάτω Δημήτρης Κατσίβελας - διοικητής 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιατί παρά τα όσα δυσμενή συμβαίνουν στον χώρο της Υγείας στον Νομό Ηλείας, εκείνος δε δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον προκειμένου να βρει λύσεις κοιτώντας μόνο όσα γίνονται στον Νομό Αχαΐας.


/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Σχόλια-Άρθρα

Το Βήμα του ΠΟΛΙΤΗ Τι λένε για:

Τα σημαντικότερα προβλήματα στην πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας

Κων. Βασιλόπουλος

Σοφία Γεωργοκιτσίου

Κώστας Κολόσακας

Στ. Αποστολόπουλος

"Γενικά υπάρχουν πολλά προβλήματα στον Πύργο, το μεγαλύτερο όμως αυτές τις μέρες ήταν τα σκουπίδια. Οφείλεται στη μη σωστή οργάνωση του Δήμου, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα και το περιβάλλον."

"Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ελεύθερο δημοτικό πάρκινγκ για τους πολίτες και ως εκ τούτου προκαλείται κυκλοφορική συμφόρηση στους δρόμους από τα παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα."

"Ο Πύργος είναι μια πόλη σε παρακμή. Όλοι μας, από τους απλούς πολίτες μέχρι εκείνους που κατά καιρούς έχουν εκλεγεί ως τοπικοί άρχοντες, συνηθίζουμε να γκρινιάζουμε για τα κακώς κείμενα, παρά να αναλαμβάνουμε δράση , ώστε να βρούμε τους τρόπους επίλυσής τους."

"Τα σκουπίδια είναι αυτά για τα οποία πρέπει να βρεθεί οριστική λύση. Έκτος των άλλων είναι και αντιαισθητικό. Ένα επιπλέον πρόβλημα που υπάρχει είναι το παρκάρισμα και θα πρέπει ο Δήμος να βρει μια λύση."

Τα παράπονα στον Δήμαρχο και όχι μόνο... Σόπι: Εγκαταλελειμμένοι οι δρόμοι Εάν οι αρμόδιοι δε στείλουν άμεσα μηχάνημα να στρώσει τους αγροτικούς δρόμους και να ρίξει λίγο χαλίκι, κανείς από τους κατοίκους στο Σόπι δε θα μπορέσει να περάσει για να πάει να μαζέψει τις ελιές του. Έτσι θα χαθεί και μεγάλο μέρος από το εισόδημα, το οποίο τους έχει απομείνει. Βέβαια εδώ και ένα μήνα οι κάτοικοι παρακαλάνε να ανοιχτεί ο δρόμος προς την υδρομάστευση, προκειμένου να καθαριστεί και να μπορούν να πιούν λίγο καθαρό νερό, αλλά κάποιοι τους αγνοούν επιδεικτικά.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Κίνδυνος το ακαθάριστο αυλάκι Στο παρελθόν οι κάτοικοι του Κοροίβου έχουν έρθει αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα σε σπίτια και καλλιέργειες και από το καλοκαίρι έκαναν τα παράπονά τους στον Δήμο Πηνειού, τον ΤΟΕΒ και το ΓΟΕΒ για να καθαριστεί η

τάφρος, που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, από όπου και προκαλούνται κάθε φορά τα προβλήματα. Η τάφρος παραμένει ακαθάριστη και τα πρώτα προβλήματα προέκυψαν τις προηγούμενες ημέρες που σημειώθηκαν βροχοπτώσεις. Οι κάτοικοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν άμεσα να γίνουν οι εργασίες καθαρισμού.

ΠΗΝΕΙΑ : Πλημμυρίζει το πρατήριο υγρών καυσίμων στην Εφύρα Γνωρίζετε κύριοι στον Δήμο Ήλιδας, πως κάθε που βρέχει το πρατήριο υγρών καυσίμων στην Εφύρα, πλημμυρίζει; Αιτία είναι η έλλειψη έργων στην άκρη του δρόμου. Σίγουρα η αρχική ευθύνη δεν είναι δική σας, αφού το έργο έγινε από τον πρώην Δήμο Πηνείας. Όμως τώρα που συνενώθηκαν, μήπως να βλέπατε και να διορθώνατε τα λάθη στο δρόμο;

Στείλτε και εσείς τα παράπονά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση paraponadimarxos@gmail.com ή τηλεφωνείστε μας στα τηλ. 26210-40100 (ΠΥΡΓΟΣ), 26220-38290 (ΑΜΑΛΙΑΔΑ-ΚΑΜΠΟΣ) και η “ΠΡΩΤΗ” θα τα δημοσιεύσει

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

Μαξίμου, ενταύθα

Καλημέρα κ. Πρόεδρε Και στα δικά μας 'Όσοι παρακολούθησαν την ανακοίνωση του Ιρλανδού πρωθυπουργού Έντα Κένι, για τον τερματισμό του μνημονίου για τη χώρα του, από τη μια μελαγχόλησαν και από την άλλη άρχισαν να ελπίζουν. Μελαγχόλησαν γιατί η Ιρλανδία, που μπήκε κάτω από την Ελλάδα στα "προγράμματα διάσωσης", βγαίνει στο τέλος του χρόνου από αυτά. Αλλα ελπίζουν να την ακολουθήσουμε κάποτε. Συνοδεύοντας την ελπίδα τους με την ευχή "άντε, και στα δικά μας". Βεβαίως, το ότι η Ιρλανδία βγαίνει από το μνημόνιο, δε σημαίνει ότι βγαίνει και από το καθεστώς της λιτότητας. Αυτή θα συνεχιστεί για αρκετό ακόμη χρονικό διάστημα. Σε καμία όμως περίπτωση, η παράταση της, δεν πρόκειται να έχει τη διάρκεια της δικής μας, η οποία θα επεκταθεί πολύ πέραν της δεκαετίας. Αλλα τουλάχιστον οι Ιρλανδοί μπορούν να αισθάνονται ότι επιστρέφει η εθνική κυριαρχία και η εθνική αξιοπρέπειά τους. Ότι από δω και πέρα δε θα έχουν κανέναν "γκαουλάϊτερ" να διατάζει τους υπουργούς τους. Ποιο όμως είναι το "μυστικό" επιτυχίας της Ιρλανδίας; Το ότι η κυβέρνηση της, ακόμη και μέσα στο καθεστώς του μνημονίου, έδωσε σκληρές μάχες και κατάφερε να προστατεύσει εκείνο που θεωρεί ως βασικό εργαλείο για την επιστροφή της ανάπτυξης στην οικονομία της χώρας. Παρά τις έντονες πιέσεις, κυρίως από τη Γερμανία, δε δέχθηκε να αλλάξει το καθεστώς φορολόγησης των επιχειρήσεων. Το οποίο παρέμεινε και παραμένει σταθερό στο 12%. Έτσι κατάφερε να αποτρέψει ένα κύμα φυγής των επιχειρήσεων, σαν αυτό που έπληξε την ελληνική οικονομία, με την τεράστια μετανάστευση ελληνικών επενδύσεων σε άλλες βαλκανικές χώρες και κυρίως στη Βουλγαρία, η οποία επίσης ακολουθεί παρόμοια πολιτική με της Ιρλανδίας, ως προς την φορολόγηση των επιχειρήσεων. Και κυρίως να κρατήσει επιχειρήσεις στον τομέα της τεχνολογίας και του διαδικτύου, που είναι επιχειρήσεις υψηλής απόδοσης. Πρόβλημα ανεργίας βεβαίως και έχει. Αλλά αυτό απέχει πολύ από το δικό μας. Άλλο το 17% και άλλο το 28% που τείνει ήδη προς το 30%. Εδώ, έχοντας, πριν από την κρίση, φτάσει τη φορολογία των προσωπικών επιχειρήσεων στο 45%, και με προείσπραξη φόρου του επόμενου έτους -είτε ζεις είτε πεθαίνεις τον άλλο χρόνο- που έφτανε στο 80%, "καταφέραμε" να παράγουμε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και τελικώς …λουκέτα και ανέργους. Και μερικοί αυτό το θεωρούσαν "αριστερή πολιτική". Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr


4

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Μια καλή είδηση Γράφει ο Θοδωρής Λάμπρος thlabros@hotmail.com Η Περιφερειακή συνείδηση "πήγε περίπατο" στην Ηλεία. Αυτή δυστυχώς η διαπίστωση αντικατοπτρίζει τη σημερινή πραγματικότητα που βιώνει ο νομός μας μετά τα τελευταία γεγονότα αλλά και τις ενέργειες του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας αναφορικά με μείζονα αναπτυξιακά θέματα που μας αφορούν. Θέματα όπως η Ολυμπία Οδός, το Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων αλλά και το νωπό θέμα με την ύδρευση της Αχαΐας και συγκεκριμένα του Δήμου Λαρισσού από το φράγμα Πηνειού. Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, η Ηλεία καλείται στο συγκεκριμένο θέμα να "βγάλει το φίδι από την τρύπα" χωρίς καν να έχει αντισταθμιστικά οφέλη απ' όλη αυτή τη διαδικασία. Βεβαίως, το πρόβλημα δε σταματά στον Περιφερειάρχη, που έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε όλα τα παραπάνω θέματα. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι αιρετοί μας "άρχοντες" που βρίσκονται σε μια συνεχή νιρβάνα, είναι ατάραχοι και δεν κοιτάζουν στο βάθος των προβλημάτων και των ζητημάτων, προκειμένου να δώσουν ρεαλιστικές λύσεις σε αυτά. Πού βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, οι Δήμαρχοι και οι Βουλευτές του νομού για το παραπάνω μείζον θέμα που αφορά στην ύδρευση του γειτονικού νομού από το φράγμα Πηνειού;Γιατί δεν πήρε θέση κανένας; Δε γνώριζαν; Και αν δε γνώριζαν γιατί δε φρόντισαν να μάθουν; Βλέπουμε δυστυχώς το θέατρο του παραλόγου να συμβαίνει στην Ηλεία. Με ανύπαρκτους αιρετούς "άρχοντες" πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, δεν έχουμε μέλλον ως νομός. Γιατί πολύ απλά κάθε φορά θα χάνουμε τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και ζητήματα που απασχολούν την Ηλεία μας και θα μας πιάνουν πάντα στον ύπνο, όπως με το θέμα της ύδρευσης του Δήμου Λαρισσού από το φράγμα Πηνειού…

Γνωρίζουν, άραγε, οι αιρετοί της Ηλείας πως οι Δήμοι της Αχαΐας από τον περασμένο Μάρτη έχουν συγκροτήσει μέτωπο ζητώντας ή καλύτερα απαιτώντας την επέκταση του δικτύου άρδευσης από το φράγμα του Πηνειού σε όλη τη Δυτική Αχαΐα; Γνωρίζουν άραγε πως το μέτωπο έχει συναντηθεί με τους "αρμοδίους" και ότι το αίτημά τους τρέχει; Κι όπως πάνε τα πράγματα οδεύει προς υλοποίηση; Το γνωρίζουν; Κ. Γιάλπ.

Σε υπηρεσίες των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης μετακινούνται οι Δημοτικοί Αστυνομικοί μετά τη διαθεσιμότητα στην οποία είχαν τεθεί. Στις επόμενες μέρες αναμένεται να υποβάλλουν τις αιτήσεις προτίμησης οι 31 Ηλείοι δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι πιθανότατα να καλύψουν θέσεις εντός του Νομού. Να και μια καλή είδηση. Κ. Γιάλπ.

“Βροχή” τα λουκέτα Έντονη τάση αποβιομηχάνισης διακρίνει στη Βόρεια Ελλάδα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο οποίος επισημαίνει ότι από την έναρξη της οικονομικής κρίσης μέχρι σήμερα έχουν κλείσει οριστικά περισσότερες από 50 σημαντικές μεταποιητικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής, κάτι που μεταφράζεται σε απώλειες χιλιάδων θέσεων εργασίας. Η κρίση μετρά ήδη τέσσερα ολόκληρα χρόνια, η ανεργία αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και τα λουκέτα διαδέχονται το ένα μετά το άλλο. Φως στο τούνελ άραγε θα υπάρξει;… Θ. Λαμπ.

Tou Πάνου Μαραγκού από το “Εθνος”’

Καθαρές κουβέντες

Το γεγονός ότι από το φράγμα του Φλόκα μέχρι τα Καλυβάκια πρόκειται σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, δε σημαίνει ότι εξασφαλίζονται οι περιουσίες και στην υπόλοιπη παραποτάμια περιοχή. Στη δεκαετία που "φαγώθηκε" με μελέτες, προσφυγές αλλά και καθυστερήσεις, θα μπορούσε να είχε δοθεί λύση στο μείζον αυτό θέμα των καταστροφών του Αλφειού, που κάθε φορά υπερχειλίζει σπρώχνοντας τους φτωχούς ανθρώπους στην απόγνωση... Σωστή κρίνεται η ενέργεια για την οριοθέτηση της κοίτης και στο υπόλοιπο τμήμα του ποταμού στην Ηλεία και την Αρκαδία, αλλά καλό θα είναι να μην περάσουν άλλα τόσα και πλέον χρόνια, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες. Σε αυτό είναι ανάγκη και οι κάτοικοι των παραποτάμιων τμημάτων να διευκολύνουν την οριοθέτηση για την οποία έγραψε η "ΠΡΩΤΗ", προστατεύοντας μεν τις περιουσίες τους αλλά αποφεύγοντας υπερβολικές κινήσεις, που στο παρελθόν αποδείχτηκαν λάθος και σε άλλες περιοχές του νομού… Κ.Αντ.

Χωρίς περιστροφές

Τελικά όλη αυτή η διαδικασία για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες μοιάζει να είναι ένα οργανωμένο σχέδιο εκ μέρους της Κυβέρνησης, ώστε να αποδοθούν τα χρήματα όσο το δυνατό αργότερα και τα μισά. Αφού πέρασε ένα χρονικό διάστημα, όπου ελέγχθηκαν όλα τα τιμολόγια, η Κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει όρια στις τιμές πώλησης των προϊόντων. Επέλεξε όμως τις τιμές που δίνει ο ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις. Αποφασίστηκε να πάνε εκ νέου σε έλεγχο οι αγρότες από τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. οι οποίες μετά τις συγχωνεύσεις έχουν διαλυθεί και είτε δεν έχουν υπαλλήλους είτε ο φόρτος εργασίας είναι τέτοιος, που οι άνθρωποι δεν προλαβαίνουν. Με αυτή τη λογική ο έλεγχος θα διαρκέσει τουλάχιστον 3 χρόνια, όσα δηλαδή θέλουν για να επιστρέψουν τα χρήματα στους αγρότες. Φαντάζει ιδανικό το σενάριο για ένα Κράτος που δε θέλει να πληρώσει. Όμως υπάρχουν και οι αγρότες, που πλέον οικονομικά καταστρέφονται. Αυτό μάλλον δεν έχει υπολογιστεί ή δεν έχει εκτιμηθεί. Κ. Γιάλπ.


/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Σχόλια / Παραπολιτικά

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Ψιθυριστά ...και άλλα Το δαχτυλίδι Όλοι λένε ότι θα πρέπει να υπάρξει διάδοχη κατάσταση προκειμένου η παράταξη να αλλάξει σελίδα και να πάει μπροστά. Ο υποψήφιος διάδοχος, ωστόσο, μη θέλοντας να "προσβάλει" τον αρχηγό της παράταξής του έχει δηλώσει οπαδός της ομάδας και δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει -αν και καίγεται- να είναι ο ίδιος επικεφαλής. Μένει να δούμε εάν τελικά ο παλιός θα υπερισχύσει του νέου ή θα αποφασίσει τελικά να του δώσει το "δακτυλίδι" της διαδοχής.

"Δικαιούμαι να επανεκλεγώ"

Ο Αντ. Σαμαράς κατέστησε σαφές στον πρόεδρο του EuroWorking Group Τ. Βίζερ ότι δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί πρόσθετα μέτρα και υπενθύμισε ότι βάσει της συμφωνίας που είχε υπογραφεί τον περασμένο Νοέμβριο η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει το έλλειμμα και οι δανειστές το χρέος. Με τη σειρά του ο κ. Βίζερ αναγνώρισε ότι η παράταση στην εκκρεμότητα επηρεάζει σαφώς το οικονομικό κλίμα και επανέλαβε ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό, που έχει γίνει τον Δεκέμβριο, θα ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το χρηματοδοτικό κενό και τον Απρίλιο με τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Μέχρι λοιπόν τον Δεκέμβριο θα καθόμαστε "σε αναμμένα κάρβουνα"… Θ. Λαμπ.

Αναβρασμός επικρατεί για το θέμα της σημαίας στο δημοτικό Σχολείο Καράτουλα. Αρκετοί είναι οι γονείς οι οποίοι διαμαρτύρονται λέγοντας ότι και τα δικά τους παιδιά θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κλήρωση αλλά έμειναν εκτός αυτής. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όλα τα παιδιά που συγκεντρώνουν την προβλεπόμενη βαθμολογία θα πρέπει να συμμετέχουν στην κλήρωση, ενώ όσον αφορά στην Εθνική Επέτειο θα έπρεπε να ενώνει αντί να "διχάζει". Α. Αγγελ.

Επισημάνσεις

Ξεχωριστή νότα, κυρίως στους μικρούς επισκέπτες, προσφέρει ο κλόουν με τα πολύχρωμα μπαλόνια , τα οποία περιφέρει σαν πραμάτεια στην Εμποροπανήγυρη του Στρεφίου. Σε μια εποχή που όλα τα πράγματα θεωρούνται πλέον …πεζά, παρόμοιες εικόνες δίνουν έναν διαφορετικό τόνο στην καθημερινότητα… Κ.Αντ.

Ο ίδιος θεωρεί ότι δικαιούται να επανεκλεγεί για μία ακόμη τετραετία και υποστηρίζει την άποψή του με επιχειρήματα. Πρόκειται για δήμαρχο μεγάλου σε έκταση Δήμου της Ηλείας, όπου τα προβλήματα ωστόσο δεν είναι λίγα. Οι πολίτες από την άλλη ακούγοντας τη θέση του αυτή μειδιάζουν. Μήπως θα έπρεπε να σε ανησυχήσει αυτό κύριε Δήμαρχε;

Θα είναι υποψήφιος Τελικά το πήρε απόφαση. Θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Ήλιδας ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Ο πρώην δήμαρχος Πηνείας ήδη έχει προχωρήσει τις επαφές για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του. Από ό,τι μαθαίνω η αρχή έγινε από την Πηνεία και όσο περνούν οι μέρες κατεβαίνει προς την Αμαλιάδα.

Η …σιγή και η ενημέρωση! Από τη μια πλευρά σε Δήμο της Ηλείας τηρείται "σιγή ιχθύος" για σημαντικά θέματα που προκύπτουν… Από την άλλη, στελέχη της δημοτικής αρχής μιλούν για τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και τις ενέργειες που κάνουν για την επίλυσή τους. "Δύο μέτρα και δύο σταθμά" δηλαδή, αλλά για το ποιος έχει δίκιο, η πορεία θα το δείξει… O Ωτακουστής

"Βομβαρδισμένοι" είναι οι αγροτικοί δρόμοι στις περισσότερες κοινότητες του νομού Ηλείας. Οι κάτοικοι μέσω της "ΠΡΩΤΗΣ" εκφράζουν καθημερινά τον προβληματισμό και την αγανάκτησή τους, αφού δε μπορούν να πάνε με ασφάλεια στις καλλιέργειες και στις ιδιοκτησίες τους. Επιτακτική πλέον κρίνεται η ανάγκη οι δημοτικές αρχές να προβούν στις απαραίτητες εργασίες για το αγροτικό δίκτυο του νομού, καθότι τα άσχημα καιρικά φαινόμενα έκαναν νωρίς φέτος την εμφάνισή τους με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές ζημιές στους αγροτικούς δρόμους. Αν οι δρόμοι συνεχίσουν να μένουν "βομβαρδισμένοι", τα αυλάκια να μην καθαρίζονται και γενικότερα να μην υπάρχει μέριμνα για την ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων στα χωράφια και τις καλλιέργειές τους, τότε θα υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες στον κοινωνικοοικονομικό ιστό των χωριών, οι κάτοικοι των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης… Θ. Λαμπ.


6

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ρεπορτάζ

/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Εικόνες καθημερινής “τρέλας” στους δρόμους του Πύργου

“Χάος” προκαλούν τα διπλοπαρκαρισμένα Κ

υκλοφοριακό "χάος" επικρατεί στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου. Ιδιαίτερα επί της οδού Μανωλοπούλου οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν Ιώβεια υπομονή έως ότου φτάσουν στον προορισμό τους. Από το ύψος του παλαιού ΚΤΕΛ έως και τα φανάρια της συμβολής των οδών Μανωλοπούλου και Πατρών αρκετοί είναι οι οδηγοί οι οποίοι επιλέγουν την "λύση" του διπλοπαρκαρίσματος, προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους στο κέντρο.

Ç êßíçóç óôçí ïäü Ìáíùëïðïýëïõ åßíáé éäéáßôåñá äýóêïëç ëüãù ôùí äéðëïðáñêáñéóìÝíùí.

Με τη δημοτική αστυνομία να απουσιάζει, καθώς έχουν τεθεί όλοι σε διαθεσιμότητα, και με τους εργαζόμενους της τροχαίας να μην είναι παρόντες στην "καρδιά" της πόλης, πολλοί είναι εκείνοι που "εκμεταλλεύονται" την κατάσταση και αφήνουν τα οχήματά τους εκεί όπου οι ίδιοι εξυπηρετούνται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, φορτηγά και λεωφορεία του ΚΤΕΛ που προσπαθούν να κινηθούν επί του κεντρικού δρόμου να μη μπορούν να περάσουν με αποτέλεσμα πίσω από αυτά να σχηματίζονται "ουρές" ανυπόμονων οδηγών. Καθημερινά στους

Åðß þñá ôï ëåùöïñåßï ôïõ ÊÔÅË ðñïóðáèïýóå íá óôñßøåé áðü ôçí ïäü Êïêêßíïõ ðñïò ôç Ìáíùëïðïýëïõ, ìå öïñÜ ðñïò ôçí Ðáôñþí, êáèþò Ýíá ü÷çìá Þôáí óôáèìåõìÝíï ðÜíù óôç ãùíßá ôïõ äñüìïõ

δρόμους, η παράνομη στάθμευση και το διπλοπαρκάρισμα πάνε "σύννεφο", ενώ ανεξέλεγκτη τείνει να γίνει και η κατάσταση με την αντίθετη κίνηση στους μονόδρομους αλλά και η κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τόσο επί της κεντρικής πλατείας όσο και επί της πλατείας δικαστηρίων. Οι ειδικές μπά-

ρες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί, τις περισσότερες μέρες δε λειτουργούν με αποτέλεσμα η εικόνα μπροστά από τα δικαστήρια να θυμίζει περισσότερο υπαίθριο παρκινγκ. Άννα Αγγελίδου

Ç ðëáôåßá äéêáóôçñßùí èõìßæåé ðåñéóóüôåñï õðáßèñéï ðáñêéíãê

Ôï äéðëïðáñêáñéóìÝíï ü÷çìá åìðïäßæåé ôï öïñôçãü íá óôñßøåé.

Ôá ï÷Þìáôá ðïõ ðñïóðáèïýóáí íá êéíçèïýí åðß ôçò ïäïý Êïêêßíïõ ìå êáôåýèõíóç ôç Ìáíùëïðïýëïõ "êüëëçóáí" ðßóù áðü ôï áóôéêü ëåùöïñåßï ôï ïðïßï äå ìðïñïýóå íá óôñßøåé.


/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Εθελοντική Οργάνωση Rommel

Ένας χρόνος γεμάτος δράσεις Μ

Διάσωση από πλημμύρες στον Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων

ία σειρά από δράσεις πραγματοποίησε από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα η εθελοντική ομάδα Rommel. Η ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε αύξησε τα μέλη της, καθώς παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπήρξαν κατάφερε να βρεθεί δίπλα στους πολίτες όποτε υπήρχε ανάγκη, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να βάλει τους στόχους της και για την επόμενη περίοδο.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Στις εκδηλώσεις αυτές η οργάνωση πρόσφερε (υποστήριξη με οχήματα, διασφάλιση δρόμων, πρώτες βοήθειες) λαμπαδηδρομία Συγκέντρωση στον χώρο της σταφίδας, Συνάντηση, σχολειών, μαθητών γυμνασίων και λυκείων (1.500 μαθητές) Γιορτή Αγ. Γεωργίου (Ιπποδρομία, Υποστήριξη με οχήματα, διασφάλιση δρόμων, πρώτες βοήθειες, κτηνίατρο, ομάδα ειδικά για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα σε περίπτωση τραυματισμού του αναβάτη και του αλόγου) Νυχτερινός περίπατος γυναικών Επιταλίου (Υποστήριξη με οχήματα, διασφάλιση δρόμων, πρώτες βοήθειες)

Αθλητικές εκδηλώσεις Στις παρακάτω εκδηλώσεις ο Rommel συμμετείχε (Υποστήριξη με οχήματα, διασφάλιση δρόμων, πρώτες βοήθειες)

Κλειστή η ΔΟΥ Πύργου λόγω taxis 2 Υπομονή για έξι ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι πολίτες, αφού οι συναλλαγές στη ΔΟΥ Πύργου "παγώνουν" από την Πέμπτη. Η Εφορία του Πύργου που εξυπηρετεί και τις περιοχές της Ζαχάρως, των Κρεστένων και της Ανδρίτσαινας εντάσσεται στο νέο αναβαθμισμένο σύστημα εσωτερικής ηλεκτρονικής επικοινωνίας των εφοριών (Taxis2), το οποίο αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τους πολίτες στις συναλλαγές τους με τις ΔΟΥ. Έτσι από τις 24 μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου οι πολίτες δε θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ Πύργου, ενώ και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου οι συναλλαγές με το κοινό θα γίνονται μέχρι τη μία το μεσημέρι. Βάσω Κοκκινογένη

Ôá ìÝëç ôçò åèåëïíôéêÞò ïìÜäáò Rommel üëï ôï ðñïçãïýìåíï äéÜóôçìá ðáñåõñÝèçêáí üðïõ õðÞñ÷å áíÜãêç

Ποδηλατοδρομία Κρεστένων Ποδηλατοδρομία Επιταλίου Ποδηλατοδρομία Αρχαίας Ολυμπίας Ποδηλατοδρομία Επιταλίου Ποδηλατοδρομία την παραμονή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας Εθελοντική Υποστήριξη, διασφάλιση, πρώτες βοήθειες, κάλυψη στην πρόβα της αφής στην Αρχαία Ολυμπία. 3η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος Ξυλορακέτας. (Υποστήριξη με πρώτες βοήθειες) 2 Συναυλίες στο cafe club liquid(διασφάλιση χώρου, πρώτες βοήθειες) 4ος Αγώνας Motocross του Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδας 2013(Υποστήριξη με οχήματα, διασφάλιση δρόμων, πρώτες βοήθειες)

Διάσωση, ενημέρωση για εγκατάλειψη των σπιτιών που είχαν πλημυρίσει κατόπιν εντολής της πολίτικης προστασίας για απεγκλωβισμό συμπολιτών μας από πλημμυρισμένα σπίτια, απεγκλωβισμό ζώων από τον ποταμό Αλφειό σε συνεργασία με τη Π.Υ. Πύργου, ετοιμότητα, όταν ο Δήμος ήταν σε κατάσταση εκτατού ανάγκης λόγω πλημμυρικών φαινόμενων, στήριξη με οχήματα, πρώτες βοήθειες, ενημέρωση πολιτών για πλημμυρικά φαινόμενα) Διάσωση και απεγκλωβισμό από ερπετά σε Πύργο, Αμαλιάδα, Κρέστενα και Ζαχάρω (μετά από αίτημα της Π.Υ. ΗΛΕΙΑΣ ομάδα απεγκλωβισμού ζωών απεγκλώβισε πολλά περιστατικά φιδιών (οχιάς, δεντρογαλιάς) από τον εσωτερικό χώρο σπιτιών Διάσωση αρπαχτικών και πρώτες βοήθειες από τα τρία κέντρα α' βοηθειών και στη συνέχεα μεταβίβαση μερικών εξ αυτών που έχρηζαν περισσότερης περίθαλψης στο ΕΚΠΑΖ Αίγινας. Διάσωση γερόντων από επικίνδυνο σκύλο από το σπίτι τους. Ενημέρωση με φυλλάδια σε όλα τα χωριά του Δήμου μας για τις Πυρκαγιές Αυτοψία και ενημέρωση στην ΔΕΗ για επικίνδυνα καλώδια Περιπολίες και ετοιμότητα, κατά την περίοδο του καλοκαιριού Περιφρούρηση και προστασία του παραλιακού δάσους, ενημέρωση στους επισκέπτες για τη σωστή διαχείριση, την απαγόρευση ελεύθερου κάμπινγκ και τους κινδύνους για πυρκαγιά από αμέλεια.

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου

Συγκέντρωση - συζήτηση για κλιμάκωση του αγώνα Το Δ.Σ. του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου καλεί τους συνταξιούχους της περιοχής να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση-συζήτηση που θα γίνει σήμερα στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πύργου για ενημέρωση, οργάνωση, συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα. Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του σωματείου: "Η επίθεση που ζήσαμε από τις αντεργατικές πολιτικές που τα Μονοπώλια και η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτούν και η Κυβέρνηση υλοποιεί σταθερά , θα συνεχιστεί

ακατάπαυστα. Έρχονται νέα βάρβαρα μέτρα, νέα αντιλαϊκή λαίλαπα. Τα μέτρα αυτά αφορούν Στην κατάργηση των ΣΣΕ, την περεταίρω μείωση μισθών και συντάξεων, νέο ασφαλιστικό, ξεπούλημα της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, αλλαγές στην Παιδεία-Εκπαίδευση με απολύσεις, στην Υγεία, την Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με το κλείσιμο Νοσοκομείων, νέες αυξήσεις στα φάρμακα, στις εξετάσεις, στις εισαγωγές στα Νοσοκομεία".


8

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ρεπορτάζ

/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Ανοχή για μικρό διάστημα ζητάει ο Δήμος Ζαχάρως - Αντίθετοι οι κάτοχοι

Αντιπαράθεση για τα Κώστας Αντωνόπουλος

Ε

ντείνεται το αδιέξοδο αλλά και οι αντιπαραθέσεις για τα σκουπίδια στον Δήμο Ζαχάρως, καθώς από την μια πλευρά η Δ.Α. επιχειρεί να βρει συναίνεση για την προσωρινή συνέχιση της ρίψης στον παλιό σκουπιδότοπο, ενώ από την άλλη οι περίοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν άλλα απορρίμματα στην περιοχή τους! Για το ζήτημα της διάθεσης των σκουπιδιών σήμερα έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως, στην οποία θα ζητηθεί να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να επιτραπεί στα απορριμματοφόρα να συνεχίσουν να ρίχνουν στα ΧΑΔΑ της Αγίας Παρασκευής. Μετά και την πρόσφατη παρουσία των κατόχων περιουσιών στη γύρω περιοχή από τον σκουπιδότοπο, στη συνεδρίαση του Δ.Σ., η δημοτική αρχή

ôïí óêïõðéäüôïðï Æá÷Üñùò. Ôï Ýããñáöï ôçò Ýêèåóçò áõôïøßáò ãéá

προτίθεται να ζητήσει την ανοχή τους για μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι να εξευρεθεί λύση στο θέμα της διάθεσης των απορριμμάτων. Μάλιστα, όπως ανέφερε χθες η "ΠΡΩΤΗ", ελήφθη απόφαση για την εγκατάσταση δεματοποιητή σε έκταση του Δήμου, ο οποίος προβλέπεται να λει-

τουργήσει εφόσον υπάρξει έγκριση από το αρμόδιο τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ζαχάρως συνέχιζε μέχρι πριν από λίγες ημέρες να ρίχνει σκουπίδια στο παραπάνω μέρος (κάτι που παρουσίασε πρόσφατα με εκτενές ρεπορτάζ η "ΠΡΩΤΗ").

Η έκθεση αυτοψίας Στο μεταξύ την αντίθεσή τους με τη συνέχιση της εναπόθεσης σκουπιδιών στη θέση "Αγία Παρασκευή", εξέφρασαν στη διάρκεια του Δ.Σ. οι κάτοικοι και καλλιεργητές του συγκεκριμένου μέρους. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας που έγινε από το τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (την οποία έχει στη διάθεσή της η "Π"), στην

περιοχή αυτή διαπιστώθηκε ότι " ο όγκος των απορριμμάτων είναι τεράστιος" και πως "κατά δήλωση των παραβρισκόμενων καταγγελ-

λόντων τα στραγγίσματα από τα σκουπίδια οδηγούνται στον ποταμό Ακίδα"… Επίσης, στην έκθεση τονίζεται ότι "κατά την ώρα της


/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

περιουσιών στην περιοχή του ΧΑΔΑ

Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας

Περί των δηλώσεων του Δημάρχου Πύργου για “κοράκια και τοκογλύφους” των απορριμμάτων!

σκουπίδια Ôï ðñüâëçìá ôùí óêïõðéäéþí äåí åßíáé ìÝ÷ñé óôéãìÞò Ýíôïíï óôçí ðüëç ôçò Æá÷Üñùò…

της Μετά τις "Λίμνες" μια ακόμη περιοχή ρά αφο ν όσο ξοδο αδιέ σε σε Ηλείας έφτα οστά Μπρ ιών. υπιδ σκο των στη διάθεση ο Δήστο πρόβλημα βρίσκεται λοιπόν και ά του σειρ τη με ίος μος Ζαχάρως, ο οπο πεστην ίκων κατο ζητάει την ανοχή των ς εση διάθ κτης ριοχή του χώρου ανεξέλεγ για η λύσ θεί απορριμμάτων, μέχρι να βρε τα σκουπίδια... χρόνια με ευθύνες απ' Λύση που βέβαια δε βρέθηκε τόσα ται ότι θα υπάρξει μέόλες τις πλευρές και που τώρα λέγε σα σε μικρό χρονικό διάστημα… προσπαθούν να κερδίΤελικά, στην Ηλεία μάλλον κάποιοι βλημα, έστω και αν αυσουν χρόνο για το σοβαρό αυτό πρό τός έχει τελειώσει προ πολλού!

Ãéá "ôåñÜóôéï üãêï áðïññéììÜôùí" êÜíåé ëüãï ç Ýêèåóç áõôïøßáò óôï ×ÁÄÁ ôçò "Áãßáò ÐáñáóêåõÞò" Æá÷Üñùò.

αυτοψίας υπήρχε έντονη δυσοσμία…". Εξάλλου στο πλαίσιο καταγγελίας, που έγινε από κατοίκους στο Α.Τ. Ζαχάρως, σχετικά με την εναπό-

θεση απορριμμάτων στο ΧΑΔΑ της περιοχής, αναφέρεται εκ μέρους της Αστυνομίας ότι "ανά τακτά διαστήματα διέρχεται εποχούμενη περιπολία προς

διαπίστωση των καταγγελλομένων και σε συντρέχουσα περίπτωση θα εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία". Να σημειωθεί ότι και χθες

9

τα σκουπίδια παρέμειναν στους κάδους του Δήμου, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής το πρόβλημα να είναι έντονο στην πόλη της Ζαχάρως.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Πύργου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη 15 Οκτωβρίου χρήζουν δύο βασικών σχολιασμών. 1) Είναι όντως πολύ βαριά η ευθύνη της αποτυχίας της ανακύκλωσης απορριμμάτων και της λειτουργίας δεματοποιητή στο Ποτόκι. Είναι δε αναμενόμενη και η μη παραδοχή της από τον κ. Δήμαρχο. Δεν περιμένει κανείς παρά μόνο δια της στρεψοδικίας (πολύ οικεία για τους νομικούς) αναφορές σε σκευωρίες και τοκογλύφους. Δηλαδή γενικές και αόριστες θεωρίες συνωμοσίας. Ονομάστε τα πρόσωπα εκείνα που σας εμποδίζουν να διαχειριστείτε στοιχειωδώς ορθά τη διαχείριση των απορριμμάτων, και θα έχετε το λαό με το μέρος σας, αλλά μην του προκαλείτε φοβικά σύνδρομα ακόμα και για τα απορρίμματα, ότι δήθεν πολεμούν τον υπεύθυνο και καθημερινό μόχθο σας. Είναι λοιπόν ο δήμος μας για κλάματα; 2) Όσον αφορά εκείνους που διαφωνούν με τη λύση που δώσατε δηλαδή της μετατροπής δασικής έκτασης δίπλα στο φράγμα του Αλφειού (θέση Λίμνες) σε χωματερή, είναι αναληθής η κατηγορία ότι δεν έχουν αντιπρόταση, διότι εξ αρχής αντιπρότειναν τη μόνη λογική λύση. Την τοποθέτηση δεματοποιητή στη μόνη θέση που όπως ισχυρίζονται όλοι οι Ηλείοι Δήμαρχοι υπάρχει αδειοδότηση, τη θέση της Τριανταφυλλιάς. Γιατί στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ανεξάρτητα με την έκβαση του έργου, που δημοπράτησαν το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων δέσμευσαν τον ανάδοχο ότι όσο διαρκεί η κατασκευή θα δέχεται και τ'απορρίμματα στον ίδιο χώρο; (Εφημ/δα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Σάββατο 28/9/13). Μέχρι τώρα λείπουν οι επί της ουσίας δηλώσεις, σαφείς και ξεκάθαρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βάσει νόμου αποκλειστικά υπεύθυνοι για το θέμα είναι οι δημοτικοί άρχοντες. Αυτό δήλωσε πρόσφατα στον τύπο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κάνοντας εμμέσως την παρατήρηση σε όσους υπεύθυνους ολιγώρησαν και υποτίμησαν το ζήτημα.


10

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες στα Δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ

Ποια τμήματα θα λειτουργήσουν σε Πύργο και Αμαλιάδα

Υ

πογράφηκαν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την ίδρυση και λειτουργία των ΙΕΚ και ΣΕΚ, με όλες τις ειδικότητες κατά Περιφέρεια και Νομό.Οι ειδικότητες στα Δημόσια ΙΕΚ, τα οποία λειτουργούν στη Δυτική Ελλάδα και στις Σχολές Επαγγελματικής κατάρτισης είναι οι εξής:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΙΕΚ ΠΥΡΓΟΥ Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων Βοηθός Φυσικοθεραπείας Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Πολιτισμού Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού Τεχνικός Αισθητικής τέχνης & Μακιγιάζ Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας - Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής

Τεχνικός Κομμωτικής τέχνης Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef) Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής- Υπηρεσία ορόφων -Εμπορευματογνωσία) Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων & Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

ΙΕΚ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας Τεχνικός Αγροτουρισμού Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ΣΕΚ ΠΥΡΓΟΥ Τεχνίτης Τουριστικών μονάδων & Επιχειρήσεων φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής-Υπηρεσία ορόφων -Εμπορευμα-

τογνωσία) Τεχνίτης Εστιατορίου - Επισιτισμού (Σερβιτόρος ) Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων Τεχνίτης Κομμωτικής τέχνης Τεχνίτης Μαγειρικής τέχνης Τεχνίτης Υδραυλικών και Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων

ΣΕΚ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Τεχνίτης Αμπελουργίας - Οινοτεχνίας - Ποτοποιίας Τεχνίτης Ζωικής Παραγωγής Τεχνίτης Ποτών και Οινολογίας (Μπαρίστας) Τεχνίτης Φυτικής Παραγωγής Τεχνίτης Μηχανικός Μηχανημάτων Έργου (γερανών, περονοφόρων, κλαρκ και γεωτρύπανων)

“ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ”

Παρουσίαση καλών πρακτικών των προγραμμάτων LEADER Επί …..τόπου δράση καινοτομία συλλογικότητα Φρέσκιες ιδέες μικρών επιχειρήσεων με κοινό τόπο την αξιοποίηση ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των περιοχών της Πελοποννήσου θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο με τίτλο "Μια Περιφέρεια, Ένας Πλανήτης". Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ellines.com, υποστηρίζεται από τις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Πελοποννήσου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 στην Πύλο Μεσσηνίας, στο ξενοδοχείο Costa Navarino.Κοιτάζοντας την κρίση στα μάτια, τα προγράμματα LEADER απαντούν χρηματοδοτώντας ιδιωτικές και δημόσιες δράσεις, με γνώμονα μερικές λέξεις κλειδιά: καινοτομία, εξωστρέφεια, τοπική ταυτότητα, συνεργασία και συλλογικότητα.Οι πετυχημένες επενδύσεις και οι καλές πρακτικές των προηγούμενων προγραμμάτων LEADER των τελευταίων 20 ετών περιλαμβάνουν εξαιρετικές δράσεις στους τομείς της παραγωγής, της μεταποίησης, της παροχής υπηρεσιών, του πολιτισμού, της κοινωνικής πρόνοιας και των δημοσίων έργων, αποτελώντας το εχέγγυο για ανάλογες μελλοντικές επιτυχίες.Η Ενότητα "Επιχειρηματικότητα στην Πελοπόννησο" του φιλόδοξου αυτού συνεδρίου είναι αφιερωμένη σε τέτοιες δράσεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν με οπτικοακουστικό υλικό ενώ οι

επιχειρηματίες που θα παρευρίσκονται θα μεταφέρουν την εμπειρία τους. Βασικό εργαλείο είναι η εμπειρία στον τοπικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων από τις πέντε Αναπτυξιακές εταιρείες της Πελοποννήσου (Πάρνωνα, Μεσσηνίας, Βορ. Πελ/σου, Αχαΐας, Ολυμπίας), ενώ σημαντικά νέα στοιχεία είναι η κάλυψη του συνόλου των αγροτικών περιοχών και μάλιστα με υψηλότερο ποσοστό συγχρηματοδότησης.Οι Εταιρείες αυτές, όλα αυτά τα χρόνια συνεργάζονται στενά για την επίτευξη των στόχων τους στην Πελοπόννησο αποτελώντας σπουδαίους πυρήνες επιστημονικού προγραμματισμού και αξιοποίησης προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το διατοπικό πρόγραμμα με τίτλο "Νήσος Πελοπόννησος" φιλοδοξεί να αναδείξει την ταυτότητα της ενιαίας γεωγραφικής Πελοποννήσου ως Ευρωπαϊκή Περιφέρεια οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες από την οικονομική κρίση και τα μεγάλα προβλήματα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων υλοποιείται ένα πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 54.000.000,00 ευρώ.Πάνω από 150.000.000 ευρώ για την Πελοπόννησο θα διατεθούν κατά την 5η Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 μέσα από τα τοπικά προγράμματα προσέγγισης LEADER

της γεωγραφικής Πελοποννήσου για ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις, με πόρους από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσέγγιση LEADER 2014-2020, ή αλλιώς CLLD - Community-Led Local Development (Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων), έχει σκοπό την ανάπτυξη δεσμών με τις αστικές και αγροτικές περιοχές, τη συμβολή στο να αποφευχθεί η άτακτη αστική εξάπλωση και την ενθάρρυνση της δημιουργίας ενός ισορροπημένου δικτύου μικρών και μεσαίων πόλεων.Το LEADER στηρίζει την Πελοπόννησο της δημιουργίας, των τοπικών πρωτοβουλιών και της εξωστρέφειας.


Αγροτικά

/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

Επιστολή της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας στον Πρωθυπουργό

“Θα βγάλουμε τα τρακτέρ στον δρόμο” Μ

ονόδρομος, για τους αγρότες μέλη του Συνεταιρισμού Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών Ηλείας, είναι να βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους, διεκδικώντας την επιστροφή του ΦΠΑ. Αυτό προκύπτει από την επιστολή που στάλθηκε χθες στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών και τους βουλευτές του νομού. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, τα χρήματα έπρεπε να είχαν δοθεί από τον Μάιο του 2013 αντ' αυτού οι αγρότες, τραβούν τον δικό

τους Γολγοθά, αφού υπόκεινται σε επανελέγχους με τις τιμές που ορίζει ο ΕΛΓΑ αλλά για τις αποζημιώσεις. Οι εν λόγω τιμές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ ακόμα κι έτσι δε μπορεί να γίνει έλεγχος από τη Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας, στην οποία έχει απομείνει μόνο ένας υπάλληλος για τον μισό νομό. Αποτέλεσμα είναι τα χρήματα να καθυστερούν και οι αγρότες να είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της οικονομικής καταστροφής. Ειδικότερα, στην επιστολή τους αναφέρουν "στα τιμολόγια έχει γίνει ο πρώτος έλεγχος από τη Δ.Ο.Υ. Αμα-

Ìïíüäñïìïò, ãéá ôïõò áãñüôåò ìÝëç ôïõ Óõíåôáéñéóìïý ÌåôáðïéçìÝíùí Ïðùñïêçðåõôéêþí Çëåßáò, åßíáé íá âãïõí ôá ôñáêôÝñ óôïõò äñüìïõò, óýìöùíá ìå ôïí ê ÂáëéáíÜôï

λιάδας. Το Υπουργείο Οικονομικών για να ελέγξει τις τιμές πώλησης των προϊόντων αποδέχτηκε τις τιμές αποζημίω-

σης του ΕΛΓΑ. Πρέπει να επισημάνουμε όμως, ότι αυτές οι τιμές ανταποκρίνονται στο καθαρό εισόδημα και δεν έχουν σχέση με τις πωλήσεις των προϊόντων. Το αραποσίτι το 2012 πουλήθηκε 23 και 24 λεπτά. Η κατάσταση του ΕΛΓΑ προβλέπει 0,12 λεπτά. Η Κορινθιακή σταφίδα στα 1,45 ευρώ. Η κατάσταση του ΕΛΓΑ προβλέπει 0,88 λεπτά. Το καρπούζι το 2012 έφτασε να πωλείται 2000 ευρώ το στρέμμα ενώ ο ΕΛΓΑ προβλέπει 650 ευρώ. Αυτό γίνεται σε όλα τα προϊόντα. Δηλαδή οι αγρότες θα έπρεπε να πουλήσουν σε εξευτελίστη-

ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 2012:

Αναιτιολόγητες οι περικοπές και οι απορρίψεις Θεωρώ ότι η απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ να επιβάλλουν πρόστιμα για προηγούμενα χρόνια και να "πετσοκόψουν" τις εξισωτικές του 2012 αποτελεί την χαριστική βολή σε έναν σημαντικό κλάδο της αγροτικής οικονομίας της χώρας αλλά και του Νομού μας δηλαδή τον κτηνοτροφικό. Οι μαζικές απορρίψεις λόγω ελλειπών δικαιολογητικών όπως ισχυρίζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και οι συνεχείς αλλαγές στα Σχέδια του ΥΠΑΑΤ όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής των προγραμμάτων υποδηλώνει ότι το Υπουργείο δεν διαθέτει τις απαιτούμενες πιστώσεις και δεν λέει την αλήθεια στους αγρότες. Η εξισωτική αποζημίωση είναι ένα συνεχόμενο πρόγραμμα, έχει σχεδιασθεί για τους αγρότες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών αλλά και για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους ως αντιστάθμισμα για τα προβλήματα που δημιουργούν τα μόνιμα φυσικά μειονεκτήματα των περιοχών τους.Η χορήγηση της εξισωτικής Αποζημίωσης βοηθάει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίω-

Του Νίκου Μιχαλόπουλου (Περιφερειακός Σύμβουλος) σης των κτηνοτρόφων, τους βοηθάει να συνεχίσουν την κτηνοτροφική δραστηριότητα σε αυτές τις περιοχές κλπ. Για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια εφαρμογής του προγράμματος το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακάλυψαν τη μοριοδότηση, τους επιλαχόντες (χωρίς ακόμα να έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις), την πολλαπλή συμμόρφωση και δεν ξέρω τι άλλο θα "σκαρφισθούν" προκειμένου να είναι συνεπείς στις μνημονιακές δεσμεύσεις τους απέναντι στη Τρόικα. Επειδή πιστεύω ότι το πρόβλημα θα είναι πιο έντονο με τις εξισωτικές του 2013 λόγω της ξαφνικής αλλαγής στις επιλέξιμες εκτάσεις των βοσκοτόπων, επειδή πιστεύω ότι αυτές οι μεθοδεύσεις θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις

σε όλα τα προγράμματα του ΥΠΑΑΤ (ενιαία ενίσχυση, βιολογική γεωργία, νέοι αγρότες κλπ) και επειδή πιστεύω ότι στην πράξη θα καταργηθεί ή θα ελαχιστοποιηθεί το πρόγραμμα της ΕΑ από το 2013 και με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κτηνοτρόφους κυρίως των ορεινών περιοχών, θα πρέπει κατά την γνώμη μου ο Πρωθυπουργός της χώρας να κάνει πράξη τη δέσμευσή του για στήριξη της κτηνοτροφίας με την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων. Επίσης μπορεί ο κ. Στουρνάρας να βλέπει μόνο νούμερα και να μην θέλει αγρότες, ο κ καθηγητής όμως δηλαδή ο κ. Τσαυτάρης δεν μπορεί να επιτρέπει τέτοιες μηχανορραφίες. Τέλος πιστεύω ότι πρέπει να διερευνηθεί πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει ακόμα καταφέρει μετά από τόσες χρηματοδοτήσεις να φτιάξει ένα αξιόπιστο σύστημα έλεγχου και να απαντά αμέσως στον παραγωγό για τυχόν ελλείψεις στα δικαιολογητικά γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις στις πληρωμές.

κες τιμές για να εισπράξουν την επιστροφή ΦΠΑ. Τώρα μας λένε ότι αυτοί οι παραγωγοί θα πάνε για επανέλεγχο. Ποιος θα κάνει τον έλεγχο; Στη Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας, τους τελευταίους μήνες, έχει μείνει ένας υπάλληλος στο γραφείο ΦΠΑ. Ο έλεγχος, λοιπόν, δεν πρόκειται να τελειώσει ούτε σε 3 χρόνια για τα χρήματα που έπρεπε να έχουν εισπράξει οι αγρότες από τον

11

Δεν έχουν εισπράξει ακόμα την επιστροφή του ΦΠΑ

Μάιο του 2013. Για να δοθεί λύση πρέπει να βγάλουμε τα τρακτέρ στους δρόμους". Καταλήγοντας στην επιστολή τους ζητούν από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς να παρέμβουν, ώστε οι παραγωγοί που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση να πάρουν τα χρήματα του ΦΠΑ. Κώστας Γιάλπας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Παρέμβαση για την επιστροφή του ΦΠΑ των αγροτών Σε νέα παρέμβαση για την επιστροφή του ΦΠΑ των αγροτών της Ηλείας, προέβη ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Αναφορά του διαβίβασε την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών Ν. Ηλείας-Οργάνωση Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας-Κορινθιακής Σταφίδας, στην οποία καταγράφεται η απόγνωση των αγροτών της Ηλείας που δεν έχουν ακόμα εισπράξει την επιστροφή ΦΠΑ για το έτος 2012. Επίσης, τίθεται για άλλη μια φορά το ζήτημα που αφορά στην απόφαση του Υπ. Ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία για να ελέγξει τις τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων αποδέχτηκε τις τιμές αποζημίωσης του ΕΛΓΑ, οι οποίες όμως ανταποκρίνονται στο καθαρό εισόδημα και δεν έχουν σχέση με την τιμή πώλησης των προϊόντων. Λόγω των παραπάνω θα σταλούν για επανέλεγχο δεκάδες αγρότες, οι οποίοι θα κάνουν μήνες να λάβουν τα πορίσματα, καθώς η έλλειψη υπαλλήλων στις ήδη συγχωνευμένες ΔΟΥ δυσχεραίνει την κατάσταση. Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι παραγωγοί να λάβουν άμεσα τα χρήματα που δικαιούνται και, παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί το εισόδημα των αγροτών της Ηλείας, οι οποίοι χωρίς να έχουν ορθοποδήσει από τις πυρκαγιές του 2007 δέχονται συνεχώς νέα πλήγματα (οικονομική κρίση, ακαρπία, έντονα καιρικά φαινόμενα κλπ.).


12

w w w . p r o t i n e w s . g r

Οικονομία

/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

“Στο κόκκινο” το 75% των στεγαστικών δανείων

Σ

ύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών της ΓΣΕΕ οι οφειλές πιστωτικών καρτών που βρίσκονται σε καθυστέρηση φθάνουν το 15%, και των καταναλωτικών δάνειων έχουν εκτοξευθεί στο 65%. Στο 75% έχουν εκτοξευθεί τα στεγαστικά δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών που βρίσκονται "στο κόκκινο", σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών της ΓΣΕΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι οφειλές πιστωτικών καρτών που βρίσκονται σε καθυστέρηση φθάνουν το 15%, και των καταναλωτικών δάνειων -που πριν από δυόμισι χρόνια ήταν στο 10%- σήμερα έχουν εκτοξευθεί στο 65%. Συγκεκριμένα, τα δάνεια που βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση ανέρχονται στα 65 δισ. ευρώ, ενώ σε προσωρινή δυσκολία εξυπηρέτησης βρίσκονται δάνεια ύψους τουλάχιστον 35 δισ. ευρώ. Η μέση οφειλή ανά δανειολήπτη ξεπερνά τις 94.000 ευρώ.

Την πρωτιά έχουν τα στεγαστικά δάνεια που ανέρχονται στο 61,6% των δανείων που έχουν χορηγηθεί και ακολουθούν τα καταναλωτικά με 31,2%. Το 25% των δανειοληπτών είναι ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών, το 27% 40 με 50 και το 29% από 50 έως 60 ετών. Το 66,7%, είναι έγγαμοι, το 17,9% διαζευγμένοι, το 13,3% άγαμοι και το 2% βρίσκονται εν χηρεία. Ως προς τη γεωγραφική κατανομή, το υψηλότερο ποσοστό υπερχρέωσης καταγράφεται στην Αθήνα

(44%) και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη (18,4%) και τα Χανιά (14,4%). Η Ένωση υποστηρίζει επίσης ότι οι υπερχρεωμένοι συμπολίτες μας εμφανίζουν κατάθλιψη σε ποσοστό 45% στα αστικά κέντρα και σε υψηλότερο ποσοστό στην περιφέρεια. Τα στελέχη της Ένωσης εκτιμούν ότι όσοι έλαβαν στεγαστικό δάνειο από το 2008 και μετά δεν μπορούν να το εξυπηρετήσουν, ενώ, αν υπάρξει άρση του προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία, είναι ορατός ο

κίνδυνος να ακολουθήσει "πλημμύρα πλειστηριασμών". Παρατηρείται επίσης ανισορροπία μεταξύ του ύψους του δανείου που χορηγήθηκε και του εισοδήματος που είχε παρουσιάσει ο δανειολήπτης, η οποία επιδεινώνεται. Από το 2011 και μετά χορηγήθη-

καν 250.000 δάνεια από τις τράπεζες σε άτομα με ετήσιο εισόδημα μόλις 9.000. Σήμερα το 35,3% των δανειοληπτών αυτών είναι άνεργοι. Το 26,1% είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι και το 16,6% συνταξιούχοι. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ένωσης, υπάρχει κίνδυνος αποδυνά-

μωσης του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (3869/2010). Όπως αναφέρουν, έχει καταργηθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός οφειλετών με τις τράπεζες, ενώ έχουν εξαιρεθεί από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις οι ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούν προσωπικό.

Ασφαλιστικό σοκ με μείωση έως και 20% στις συντάξεις Συγχώνευση 60 ασφαλιστικών κλάδων στα βασικά Ταμεία (ΙΚΑ , ΟΑΕΕ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΟΓΑ και ΝΑΤ) όπως επίσης ενοποίηση 90 μητρώων συνταξιούχων προβλέπει το σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό, που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία". Ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες μέσα από την "Επιτροπή Σοφών" και η κατεύθυνση είναι ο εξορθολογισμός που στην πράξη σημαίνει μείωση των παροχών των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία βρίσκονται στα όριά τους. Οι μεγάλες περικοπές συντάξεων σε πρώην υπαλλήλους ΔΕΚΟ και Τραπεζών είναι αναπόφευκτες μέσα από το σύστημα των ενιαίων εισφορών που θα ισχύσει από το επόμενο έτος και θα συμπαρασύρει τα λεγόμενα ευγενή ταμεία. Σημαντικές μειώσεις θα υποστούν οι

συντάξεις ελευθέρων επαγγελματιών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εκρηκτικά ελλείμματα του ΟΑΕΕ, ενώ η αυτόματη "διόρθωση" σε επικουρικές και εφάπαξ που προβλέπεται από τον Ιανουάριο 2014 μπορεί να φέρει μειώσεις έως και 20% στις συντάξεις. Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων θα γίνεται με βάση τις εισφορές στο σύνολο του εργασιακού βίου του υπαλλήλου. Το κράτος θα διασφαλίζει μόνο τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ και από εκεί και πέρα η σύνταξη θα διαμορφώνεται ανάλογα με τα οικονομικά του ταμείου. Παράλληλα θα έρθει και ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ ανά Ταμείο με βάσει μια σειρά από παράγοντες και φυσικά ανάλογα με τα οικονομικά του Ταμείου που θα σημάνει και διαφορετικό εφάπαξ ανά έτος.


Ελλάδα

/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

Τα βρήκαν κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή χρηματοδότησης της ΧΑ Υ

περψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την βελτιωμένη τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη για την διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δ. Παπαδημούλης επιβεβαιώνοντας το εποικοδομητικό κλίμα εξεύρεσης κοινής φόρμουλας μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, "παρ' ότι δεν μας καλύπτει 100% και παρ' ότι έχουμε και άλλες ενστάσεις, σε κάθε περίπτωση θα δώσουμε θετική ψήφο, καθώς θεωρούμε σημαντικό τον πολιτικό συμβολισμό και το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπει, αφού ανοίγει ένας δρόμος". Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι "η κυβέρνηση μπήκε σε διάλογο και δέχθηκε

αλλαγές και έκανε βήματα εγκατάλειψης της αρχικής πρότασης προς την κατεύθυνση της πρότασής μας με πιο σαφείς, αυστηρές και περιοριστικές διατάξεις εφαρμογής της ρύθμισης αποδεχόμενη τον καθοριστικό ρόλο της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία είναι φρουρός για την εφαρμογή τέτοιων προβλέψεων και εγγύηση για την Δημοκρατία". Είπε, όμως, ότι ευρύτερη συναίνεση χρειάζεται όχι μόνο στην θέσπιση, αλλά και στη εφαρμογή της νομοθεσίας και επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η Βουλή να αποφασίζει για την αναστολή της χρηματοδότησης με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών και όχι 151, όπως προβλέπει η τροπολογία Μιχελάκη. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι "δεν μας αρέσουν οι τακτικισμοί" και έτσι

δεν θα επιμείνει το κόμμα του. Πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, το θέμα της αυξημένης πλειοψηφίας που ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ προσκρούει στο υφιστάμενο συνταγματικό πλαίσιο και άρα δεν μπορεί να υιοθετηθεί. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος είχε δηλώσει πως "όταν διακυβεύεται η εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας, ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός". Αναφερθείς στην βελτιωμένη τροπολογία του για την αναστολή της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων ηγετικά στελέχη των οποίων εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα, είπε ότι για την κυβέρνηση είναι αδιανόητο το κράτος και οι φορολο-

γούμενοι πολίτες να χρηματοδοτούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις, που επιχειρούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα πολιτικού κόμματος. "Είναι στοιχειώδες μέτρο προστασίας της χώρας απέναντι σε όσους επι-

βουλεύονται τη Δημοκρατία, τη δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη" σημείωσε ο κ. Μιχελάκης προβάλλοντας την ανάγκη "να έχουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, όχι μόνο κοινοβουλευτική αλλά και στην κοινωνία".

“Τορπίλες” Βενιζέλου προς Αβραμόπουλο και Τσίπρα για τα υποβρύχια "Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις, ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να φέρουν ευθύνες και αποτελέσματα" επιτέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη στάση που κράτησε ο υπουργός Αμυνας, απαντώντας το πρωί στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα επί του θέματος των υποβρυχίων. Το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι θα ζητήσει σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη σύμβαση

των υποβρυχίων του 2010, που φέρει τις υπογραφές του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου -τότε υπουργών Αμυνας και Οικονομικώνκάνοντας λόγο για νόμο σκάνδαλο. "Αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία εξεταστική" είχε απαντήσει ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι "αν κάποτε, κάποιοι, δεν είχαν λειτουργήσει υποβρυχίως δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με τα υποβρύχια". Η αναφορά προκάλεσε ερωτηματικά, αργότερα, πάντως, ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας

διευκρίνισε ότι αναφερόταν στην περίοδο από το 2000 και τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Διπλή απάντηση Βενιζέλου Το απόγευμα ο Ευάγγελος

Βενιζέλος επιτέθηκε τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ άφησε εντονότατες αιχμές κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε "συνομιλητή" του κ. Τσίπρα κατά την πρωινή συνεδρίαση. Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι "έχει ενσωματώσει στους κόλπους τού κόμματός του την ομάδα Τσοχατζόπουλου, υιοθετώντας έτσι τα συμφέροντα που έχουν θιγεί από την ακύρωση των αμαρτωλών συμβάσεων, που ο ίδιος είχε προχωρήσει". "Εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας με συνομιλητή τον Αβρα-

μόπουλο και επανέλαβε τα όσα έχει πει για την ιστορία του Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά επιχειρήματα για τον νόμο του 2010. Νόμο και όχι σύμβαση, που ψηφίστηκε από τη Βουλή για να δώσει τέλος σε μια κατάσταση αδράνειας ετών από το 20042009. "Αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας το πρωί, απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο, είναι η απροκάλυπτη υιοθέτηση και υποστήριξη των αρχικών αμαρτωλών συμβάσεων για τα υποβρύχια. "Όπως έχει ενσωματώσει στους κόλπους του την ομάδα Τσοχατζόπουλου, έτσι υιοθετεί συμφέροντα που έχουν θιγεί, γιατί ακυ-

ρώθηκαν οι αμαρτωλές συμβάσεις τους. Τόσο απλά και τόσο καθαρά" είπε ο κ. Βενιζέλος. Σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε ο κ. Αβραμόπουλος στον κ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: "Ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δώσει αυστηρές οδηγίες, να δοθεί οριστική απόλυτη ριζοσπαστική λύση με έγκριση της Βουλής στο ζήτημα αυτό. Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις. Ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να φέρουν ευθύνες και αποτελέσματα. Όμως, η χυδαιότητα, η συκοφαντία η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων, υπονομεύει το ενιαίο δημοκρατικό εθνικό μέτωπο".


14

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ειδήσεις

/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Ιερόσυλοι “χτύπησαν” στο Κοιμητήριο Κοροίβου "Ξήλωσαν" τα μπρούτζινα καντήλια από το σύνολο των μνημάτων

¼ëïé ïé óõììåôÝ÷ïíôåò åêðáéäåõôéêïß óôï ðñïáýëéï ôïõ Áããëéêïý Ó÷ïëåßïõ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS

Μοιράζοντας τους μύθους και τους τοπικούς θρύλους Μ ε το θέμα των μύθων και των τοπικών θρύλων θα ασχοληθούν οι μαθητές και οι συμμετέχοντες δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Ολυμπίας για τα επόμενα δύο χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος δια βίου μάθησης COMENIUS, το οποίο βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Ο Διευθυντής του Σχολείου Αλέξης Σοφιανόπουλος δήλωσε ότι το θέμα επιλέχθηκε μέσα από μια πλειάδα θεμάτων και υποβλήθηκε η αίτηση του Σχολείου για την συμμετοχή του σε αυτό καθώς θεωρήθηκε ότι η περιοχή τόσο της Αρχαίας Ολυμπίας, που εδρεύει το Σχολείο, όσο και γειτονικές περιοχές από τις οποίες κατάγονται μαθητές που φοι-

τούν στο Σχολείο συνδέονται με αρκετούς μύθους και θρύλους. Μέσα από το πρόγραμμα Comenius οι μύθοι θα παρουσιαστούν και θα γίνουν γνωστοί και στις υπόλοιπες συμμετέχουσες χώρες που είναι η Κύπρος (συντονίστρια χώρα), η Αγγλία , η Γαλλία ,η Ισπανία , η Πολωνία ,η Ρουμανία και η Νορβηγία. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του διετούς αυτού προγράμματος πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση αντιπροσωπειών των συμμετεχουσών χωρών στη πόλη Seaham στη Νοτιοανατολική Αγγλία, που απέχει περίπου 30 χλμ από τη πόλη Νιούκαστλ. Η συνάντηση έλαβε χώρα από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου και σε αυτήν από πλευράς του Σχολείου της Αρχαίας

Ιερό και όσιο δεν έχουν οι "κυνηγοί του χαλκού" που αυτή τη φορά "χτύπησαν" στο Νεκροταφείο του Κοροίβου του Δήμου Πηνειού. Προχθές το πρωί πιστοί, που επισκέφθηκαν το Κοιμητήριο του χωριού, συνειδητοποίησαν ότι λείπουν από όλα τα μνήματα τα καντήλια. Οι ιερόσυλοι άρπαξαν από το σύνολο σχεδόν των μνημάτων τα καντήλια από μπρούτζο και στη μανία τους να μην αφήσουν τίποτα "ξήλωναν" μαζί και κομμάτια μαρμάρου. Οι δράστες που επέλεξαν να βγάλουν το "μεροκάματο" από κλοπές και βανδαλισμούς σε έναν ιερό χώρο δεν άφησαν στη θέση τους ούτε ένα καντήλι και η ενέργειά τους αυτή προκάλεσε αναστάτωση στο χωριό. Οι συγγενείς των νεκρών έσπευσαν μόλις πληροφορήθηκαν την κλοπή να τα αντικαταστήσουν με όποιο κόστος συνεπάγεται για τους ίδιους. Σύμφωνα με κατοίκους του Κοροίβου, ανάλογο περιστατικό δεν είχε σημειωθεί κατά το παρελθόν, αν και παλαιότερα άγνωστοι είχαν "περιοριστεί" στο να κλέψουν το λάδι για τα καντήλια. Βάσω Κοκκινογένη

Εκλογές δασκάλων Περιφέρειας Λεχαινών Åñãáóßá ôùí Üããëùí ìáèçôþí ãéá ôçí ÅëëÜäá.

Ολυμπίας παραβρέθηκαν και αντιπροσώπευσαν το Σχολείο της Αρχαίας Ολυ-

μπίας οι εκπαιδευτικοί Ιωάννα Παναγιωτακοπούλου και Ιωάννης Κουτσουνάς.

Πρώτος σε ψήφους ο Σάκης Γεωργόπουλος Η Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λεχαινών αναδείχθηκε πρώτη δύναμη από τις χθεσινές αρχαιρεσίες και κατάλαβε έξι έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο ενώ δεύτερη με μία έδρα ήρθε η Λαϊκή Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ðñþôïò óå óôáõñïýò Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λεχαι- áíáäåß÷èçêå ï νών. Συνολικά στη διαδικασία συμ- ðñüåäñïò ôïõ μετείχαν 203 μέλη του Συλλόγου áðåñ÷üìåíïõ Äéïéêçôéêïý Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ΕκÓõìâïõëßïõ ÓÜêçò παίδευσης Περιφέρειας Λεχαινών Ãåùñãüðïõëïò και προέκυψαν 188 έγκυρα και 15 λευκά και άκυρα. Πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε ο πρόεδρος του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου Σάκης Γεωργόπουλος. Επίσης, από την πλειοψηφούσα παράταξη εκλέγονται με σειρά προτίμησης οι Ευάγγελος Ζιάκας, Ολυμπία Τσαπικούνη, Χρήστος Μυλωνάκης, Θεόδωρος Πετρόπουλος και Νικόλαος Κακαφώνης, ενώ από τη Λαϊκή Συσπείρωση εκλέγεται ο Γιώργος Μοσχονάς. Βάσω Κοκκινογένη


/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Αυτοδιοίκηση

“Σώζεται” το εποχικό επίδομα ανεργίας για 120.000 εργαζόμενους στον τουρισμό

Μ

ε τροπολογία που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, "σώζεται" το εποχιακό επίδομα ανεργίας για 120.000 εργαζόμενους στον τουρισμό. Όπως διευκρίνισε και ο υφυπουργός Εργασίας κ Βασίλης Κεγκέρογλου οι εποχικοί που έχουν πραγματοποιήσει από 100 έως 149 ημέρες εργασίας, δικαιούνται επίδομα τακτικής ανεργίας διάρκειας 3 μηνών και 5 ημερών. Για να διασφαλιστεί μάλιστα η ψήφιση της συγκεκριμένης Τροπολογίας (877/130/16-10-2013) , ο υ-

φυπουργός ζήτησε και εξασφάλισε τη συναίνεση Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, 36 στο σύνολο. Η διάταξη θα καλύπτει αναδρομικά όσους έλυσαν τη σχέση εργασίας τους από 1/9/2013. Η προηγούμενη εισήγηση του Υπουργείου Εργασίας για επιδότηση 4 μηνών είχε απορριφθεί από τον κ. Στουρνάρα. Σύμφωνα με το μνημονιακό νόμο, τίθεται όριο για το επίδομα που λαμβάνουν οι εποχιακά απασχολούμενοι, από 1.1.2013, το οποίο προσδιορίζεται στα 450 ημερήσια επιδόματα ανεργίας για την

τελευταία τετραετία ενώ από την 1.1.2014, το όριο περιορίζεται ακόμα περισσότερο στα 400 ημερήσια επιδόματα ανεργίας. . Αυτό σημαίνει ότι δεν παίρνει καθόλου επίδομα η πλειο-

ψηφία των εποχιακά εργαζομένων που δουλεύουν πριν από το 2010 . Να σημειωθεί ότι αυτή η κατηγορία υπαλλήλων στον τουρισμό δε δικαιούται επίδομα ούτε για το 2014.

ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΑΛΤΑΡΗ

“Κίνδυνος από πλημμύρες σε δημοτικά σχολεία στον Δήμο Πύργου” Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη προς δύο (2) αρμόδια Υπουργεία με αφορμή τα σημαντικότατα προβλήματα που καταγράφηκαν σε σχολεία (4ο και 7ο δημοτικό σχολείο Πύργου καθώς και στο παρακείμενο νηπιαγωγείο, στα Δημοτικά Σχολεία Μυρτιάς, Λάλα και Αρχαίας Ολυμπίας, στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου) του Νομού Ηλείας και ειδικότερα σε δύο δημοτικά σχολεία στον Δήμο Πύργου λόγω έντονης βροχόπτωσης στις 10-10-2013 αναδεικνύοντας την διαχρονικότητα αυτών των προβλημάτων και τις σημαντικότατες καθυστερήσεις υλοποίησηςτων απαιτούμενων επισκευών από τις αρμόδιες Τεχνικές και Διοικητικές Υπηρεσίεςτου Δήμου Πύργου.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων "Παρ' όλες τις ενέργειες των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των Διευθυντών των συγκεκριμένων σχολείων καθώς και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφερειών Πύργου προς τη Δημοτική Αρχή δεν υπήρξε σε κανένα σχολείο κανενός είδους αποκατάσταση. Αξιοσημείωτο δεδομένο είναι ότι η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Πύργου διαβεβαίωνε ότι από την χρήση 2012 υπήρχαν 201.216 ευρώ προς διάθεση για την επισκευή και συντήρηση σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. Η βουλευτής ρωτάει τους κ. Υπουργούς εάν είναι ενήμεροι για

την εν λόγω κατάσταση. Επίσης να απαντήσουν γιατί καθυστέρησε η καταγραφή και υλοποίηση των απαραίτητων επισκευών; Σε ποιες ενέργειες θα προβούν (σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές αρχές) για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών (με το δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων που απαιτούνται για την άμεση επίτευξη των απαιτούμενων επισκευαστικών εργασιών έχουν εγκριθεί για τη χρήση του 2012); Τέλος, εάν προτίθενται μετά τον απαιτούμενο έλεγχο να προβούν σε ανάλογες κυρώσεις στους υπευθύνους για τις καθυστερήσεις και ζητήθηκε το ακριβές χρονοδιάγραμμα των ενεργειών αυτών.

w w w . p r o t i n e w s . g r

15

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Ερώτηση για τις παρακρατήσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας Ερώτηση κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Μαρίνος η οποία αφορά στις κατασχέσεις ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και των επιδομάτων ανεργίας πολιτών για χρέη προς το δημόσιο. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της Eurostat το 31% των Ελλήνων βρίσκονται στα όρια της φτώχειας κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν πλέον βασικές τους ανάγκες. Μέσα σε όλα αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν και τις κατασχέσεις από τις κατά τόπου εφορίες σε τραπεζικούς λογαριασμούς, είτε είναι τρεχούμενοι, είτε μισθοδοσίας. Δυστυχώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των κατασχετηρίων που γίνεται λόγος για αύξηση έως και 130% και αφορά ακόμα και επιδόματα ανεργίας, παρότι αυτό απαγορεύεται ρητά. Όπως προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά εις βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα. Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ". Τέλος ο κ. Μαρίνος ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό : Για ποιο λόγο οι τράπεζες ύστερα από εντολή της εφορίας δεσμεύουν ποσά τα οποία υπόκεινται σε λογαριασμούς που είναι μικρότερα ή ίσα των 1.000 ευρώ και δεν εφαρμόζουν των Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων; Για ποιο λόγο παρακρατείται το πενιχρό βοήθημα των 362 ευρώ που καταβάλλεται στους ανέργους; Δεν θα πρέπει οι τράπεζες να προβούν σε διεξοδικό έλεγχο του ύψους των καταθέσεων πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε παρακράτηση, εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία;


16

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Είναι ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, στελέχη του οποίου ήρθαν χθες στη Ζαχάρω

Αρωγός για να περιέλθουν τα λουτρά Καϊάφα στον Δήμο Έ

να ακόμη βήμα έγινε χθες στην προσπάθεια να περιέλθουν οι Ιαματικές Πηγές Καϊάφα στην κατοχή του Δήμου Ζαχάρως, μετά την επίσκεψη στην περιοχή μελών του Δ.Σ. του ομώνυμου συνδέσμου Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Παναγιώτη Ζαφειρίου.Το θέμα αυτό βρίσκεται σ' εξέλιξη εδώ και έναν χρόνο περίπου, με ενέργειες από τον Δήμο Ζαχάρως και ειδικότερα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νίκο Λαμπρόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του στην "ΠΡΩΤΗ" για τη θετική έκβαση της όλης προσπάθειας.Αυτή τη στιγμή τα λουτρά Καϊάφα, που φημίζονται για τις ευεργετικές ιδιότητες των υδάτων τους, ανήκουν στην Ελληνική Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων, χωρίς ωστόσο να έχουν αξιοποιηθεί κατάλληλα παρά τις τεράστιες δυνατότητές τους.Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν προσέλθει μόλις 1500 λουόμενοι, ενώ αρκετές δεκαετίες πριν, που δεν είχαν αναπτυχθεί καν, ξεπερνούσαν τους 5000 επισκέπτες!

Ôá ëïõôñÜ ÊáúÜöá ðïõ óÞìåñá áíÞêïõí óôçí ÅÅÔÁ.

Επιτόπου Αρχικά από στελέχη του Δήμου Ζαχάρως έγινε επιτόπια επίσκεψη και ξενάγηση των μελών του παραπάνω Δ.Σ. στις Ιαματικές Πηγές Καϊάφα, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στον χώρο των ιαματικών πηγών, με αντικείμενο την προώθηση του αιτήματος από τον Σύνδεσμο, στους αρμοδίους φορείς της πολιτείας. Όπως εξήγησε ο κ. Λαμπρόπουλος, το προεδρείο του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος βλέπει με θετικό μάτι την

Ï áíôéäÞìáñ÷ïò Æá÷Üñùò ê. Íßêïò Ëáìðñüðïõëïò.

Ï ðñüåäñïò ôïõ Óõëëüãïõ Åíïéêéáæüìåíùí Äùìáôßùí Æá÷Üñùò ê. Íßêïò ÌðïëéÜñçò.

Ï áíôéðñüåäñïò ôçò ÄÅÕÁ Æá÷Üñùò ê. Ðáíáãéþôçò Ãêüãêáò.


/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προσπάθεια

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

17

Καταφθάνουν Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Όλγα Κεφαλογιάννη

Αυτοψία στο λιμάνι Κατακόλου ΣΥπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης την Πάτρα καταφθάνουν σήμερα το μεσημέρι ο

παραχώρηση των λουτρών Καϊάφα (όχι των υπόλοιπων εγκαταστάσεων εντός της λίμνης) στον Δήμο Ζαχάρως, με σκοπό την περαιτέρω αξιοποίηση και αναβάθμισή τους. Εξάλλου απαραίτητη χαρακτήρισε μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους της πολιτείας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων της περιοχής κ. Νίκος Μπολιάρης, λέγοντας στην "ΠΡΩΤΗ" πως "θα πρέπει ν' αναγνωριστούν και να πιστοποιηθούν τα λουτρά Καϊάφα, για μεγαλύτερη προσέλευ-

ση λουομένων και αύξηση της δουλειάς μας ,διότι έχουμε φτάσει στο χειρότερο σημείο από πλευράς διανυκτερεύσεων. Το επίδομα που δίνουν πλέον τα ταμεία στους ασφαλισμένους είναι το ελάχιστο, με αποτέλεσμα να έχουμε και λιγοστές διανυκτερεύσεις". Επίσης, από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Ζαχάρως κ. Παναγιώτης Γκόγκας τόνισε πως "υπεύθυνο για την κατάντια των πηγών είναι το κράτος και γι' αυτό ζητάμε να περιέλθουν στην Τ.Α."

και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ημερίδα που διοργανώνεται στις 6 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη με θέμα "Πάτρα μια διαχρονική θαλάσσια πύλη - Παρόν και μέλλον για την ιστιοπλοΐα και το yachting".

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι δύο Υπουργοί θα έχουν συναντήσεις και με τοπικούς φορείς και παράγοντες, ενώ ο κ. Βαρβιτσιώτης θα επισκεφθεί και το νέο λιμάνι, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και στον χώρο εργασιών του τρίτου τμήματος του λιμένα. Παράλληλα το Σάββατο, πληροφορίες του PatrasTimes αναφέρουν πως ο Υπουργός Ναυτιλίας θα επισκεφθεί και το λιμάνι Κατακόλου, ενώ στη συνέχεια θα οδεύσει προς την Πύλο για να συμμετάσχει σε εκδήλωση.


18

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ειδήσεις-Κοινωνικά

/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Στο CINE CINEMA στην Αμαλιάδα

Προβάλλεται αύριο το “Τιμολόγιο” του Χ. Κοντοπανάγου

Έ

νας γραφίστας που φθίνει οικονομικά, τον πλησιάζει ένας σκοτεινός επιχειρηματίας και του προτείνει να κόψει εικονικά τιμολόγια. Κάθε επιλογή όμως, έχει το τίμημά της… Η ταινία του Χαράλαμπου Κοντοπανάγου "Τιμολόγιο" κάνει πρεμιέρα αύριο στις 10 το βράδυ στο CINE CINEMA στην Αμαλιάδα.Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή μηδενικού κόστους από την Αμαλιάδα, η οποία γυρίστηκε σε τρεισήμισι μέρες, ενώ όλες οι σκηνές και τα voice over του Γιάννη Τσορκέκη έγιναν μέσα σε 12 ώρες λόγω της παράλληλης συμμετοχής του στα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη. Η ταινία μικρού μήκους του "δικού μας" Χαράλαμπου Κοντοπανάγου με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Τσορτέκη, τον Διονύση Τσερεγκούνη και την Ιωάννα Δελήπαλτα, έγινε δεκτή στο διαγωνιστικό μέρος του 19ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας, που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Είναι η αρχή… Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χαράλαμπος Κο-

ντοπανάγος, βοÁýñéï ðñïâÜëëåôáé ç ôáéíßá "Ôéìïëüãéï" ηθός σκηνοθέτη óôï CINE CINEMA óôçí ÁìáëéÜäá. ήταν ο Γιώργος Χαλκιάς, ενώ και τα σεμινάρια του Γ. Αλεβιτους πρωταγωνιστικούς ρό- ζόπουλου που παρακολουλους υποδύονται ο Διονύσης θούσαμε. Μας έδειξε πώς γίΤσερεγκούνης, ο Γιάννης νεται μια ταινία και κάπως έτσι Τσορτέκης και η Ιωάννα Δε- κάναμε την πρώτη μας προλήπαλτα. σπάθεια με το "Good bay ΕλέΧθες οι Χ. Κοντοπανάγος και Γ. νη". Στη συνέχεια μαζί με τον Χαλκιάς μίλησαν για την προ- Γιώργο Χαλικιά αποφασίσαμε σπάθεια που έκαναν, τις επι- να κάνουμε ένα βήμα παραλογές τους αλλά και τα μελλο- πάνω. Και έτσι έγραψα το σεντικά τους σχέδια. Όπως είπε νάριο για το "Τιμολόγιο". ο κ Κοντοπανάγος όλα ξεκίνη- Στην ταινία, εκτός από τους Ησαν "από τον Σταφιδόκαμπο λείους συντελεστές συμμετείχαν γνωστοί και έμπειροι επαγγελματίες του χώρου ό-

Ïé ×. ÊïíôïðáíÜãïò êáé Ã. ×áëéêéÜò ìßëçóáí ãéá ôçí ðñïóðÜèåéá ðïõ Ýêáíáí, ôéò åðéëïãÝò ôïõò áëëÜ êáé ôá ìåëëïíôéêÜ ôïõò ó÷Ýäéá.

πως ο Αμαλιαδίτης Διευθυντής Φωτογραφίας κ. Γιώργος Παπανδρικόπουλος, στον σχεδιασμό παραγωγής η κα. Λίνα Γιαννοπούλου, στο steadycam ο Γιώργος Πετράκης, ένας από τους καλύτερους στην Ελλάδα, και σε βασικό ρόλο ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κος Γιάννης Τσορτέκης. Όπως είπε ο κ Κοντοπανάγος "όλοι όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία της παραγωγής της ταινίας, δηλαδή πάνω από 30 άτομα, προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς καθώς μεγάλη ήταν και η υποστήριξη από τον εμπορικό

και επαγγελματικό κόσμο της Αμαλιάδας, που προσέφερε απλόχερα δωρεάν υλικά και εξοπλισμό αξίας για να γυριστεί αυτή η ταινία". Αυτή, επεσήμανε στη συνέχεια ο Γιώργος Χαλκιάς "ήταν μόνο η αρχή. Υπάρχουν ιδέες και σκέψεις που επεξεργαζόμαστε και επιθυμούμε να υλοποιήσουμε". Στην Αμαλιάδα τα γυρίσματα Τα γυρίσματα έχουν γίνει εξολοκλήρου στον Δήμο Ήλιδας με εξαίρεση τις σκηνές στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο "Ξυστρή" που βρισκόταν στον

Πύργο. Μία εβδομάδα πριν τα γυρίσματα (Φεβρουάριος 2013) το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου πήρε την απόφαση για την κατεδάφισή του. Τον Αύγουστο του 2013 ξεκίνησε η κατεδάφιση με πρώτο κτίριο να πέφτει, αυτό στο οποίο έχουν γίνει τα γυρίσματα. Η ταινία γυρίστηκε σε τρεισήμισι μέρες, ενώ όλες οι σκηνές και τα voice over του Γιάννη Τσορκέκη έγιναν μέσα σε 12 ώρες. Ο πρωταγωνιστής Διονύσης Τσερεγκούνης είναι γραφίστας και στην πραγματικότητα χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία στην υποκριτική.

ΚΗΔΕΙΑ Ôçí ðïëõáãáðçìÝíç ìáò

ΔΕΣΠΟΙΝΑ χα ΜΙΧ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ÅÔÙÍ 78 Èáíïýóá êçäåýïìå óÞìåñá ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013 & þñá 3.30 ì.ì. áðü ôïí Éåñü Íáü Áãßáò ÊõñéáêÞò Ðýñãïõ êáé ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí óôçí åêöïñÜ ôçò. Ðýñãïò 18 Ïêôùâñßïõ 2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ:ÄÞìçôñá & Êùíóôáíôßíá Äïýæá, ÁëÝîçò & Ìáñßá Âáóéëáêïðïýëïõ. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ ÔÁ ÄÉÓÅÃÃÏÍÁ ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ

Η “ΠΡΩΤΗ” αγαπά το βιβλίο Το βιβλίο είναι μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μας προσφέρει κοινά βιώματα, ψυχαγωγία, ικανοποίηση. Ειδικά σε περιόδους κρίσης αποτελεί βάλσαμο. Μας γεμίζει λαχτάρα και ανυπομονησία. Μπορεί να μας κάνει να γελάσουμε ή να κλάψουμε. Μπορεί να μας ανακουφίσει και να μας ανοίξει νέους ορίζοντες…Πότε πήγατε για τελευταία φορά στο βιβλιοπωλείο για να αγοράσετε βιβλίο; Καιρός να το επισκεφτείτε ξανά! Η "ΠΡΩΤΗ" σε συνεργασία με επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στην Ηλεία σας δίνει το κίνητρο. Συγκεντρώστε τα 3 αριθμημένα κουπόνια που θα δημοσιεύονται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στην πρώτη σελίδα και επισκεφτείτε ένα από τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία. Παραδώστε τα (και τα τρία μαζί) στο βιβλιοπώλη και θα έχετε κάθε εβδομάδα έκπτωση από 10, 20 έως 30% σε επιλεγμένα από το κάθε βιβλιοπωλείο βιβλία και άλλα προϊόντα. Καλό διάβασμα!

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΣ “ΦΩΤΟΓΝΩΣΗ”,

ΑΜΑΛΙΑΔΑ “ΒΙΒΛΙΟΧΩΡΟΣ”,

Αγ. Κυριακής 4

Φιλικής εταιρίας 2

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ “Δώρα”, Αυγερινού 3

“ΓΝΩΣΗ”

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ “ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ” ,

ΒΑΡΔΑ “ΒΙΒΛΙΟΓΝΩΣΗ”,

Ανδραβιδιώτη 29

Ερμού 14.

Βάρδα Ηλείας


Με πάθος κόντρα στον Μεσσηνιακό

>> Ó. 20

Δόξα Ν. Μανωλάδας

Μονόδρομος η νίκη την Κυριακή

ΠΑΟ Βάρδας

Αστέρας Αμ/ Πανόπουλου

Ã’ ÅÈÍÉÊÇ - 4 ïò ÏÌÉËÏÓ Επιστροφή Καλλιβωκά μεθαύριο

>> Ó. 20

>> Ó. 20

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

ÐÑÙÔÇ Πανηλειακός

Κόροιβος Αμαλιάδας

“Åôïéìïðüëåìïé”

Συνέχεια χωρίς απώλειες

Επέστρεψαν σε

κανονικούς ρυθμούς προπόνησης οι Καλαϊτζίδης και Μπιτάνγκ Νάστος: "Θέλω να

αγωνιστώ στη Σούπερ Λιγκ με τον Πανηλειακό" >> Ó. 23

Αναβολή στην

A2 ΕΣΚΑΗ

εκδίκαση της ένστασης

>> Ó. 24

Τοπικό Ποδόσφαιρο

Ικανοποίηση στον Άρη Κλίμα ευφορίας

σε Τραγανό - Χειμαδιό >> Ó. 21-222

Ο Πύργος '99 πήρε το ντέρμπι Πάλεψε απέναντι στη ΣΦΗΚΑ ο Αιγέας Διεκόπη το Υπερίων Απολλωνιάδα >> Ó. 23


20

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

¼ëá ãéá íßêç ìå Ìåóïëüããé Ο Αστέρας θέλει την Κυριακή την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Μ

έχρι τώρα τείνει να εξελιχθεί σε ομάδα Κυπέλλου. Διαγράφει πορεία στον θεσμό, έχοντας σημειώσει δυο διαδοχικές προκρίσεις εκτός έδρας απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους όπως ο Παναρκαδικός και ο Καραϊσκάκης, έχοντας βρεθεί ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του ομίλου.

Απεναντίας στο πρωτάθλημα, βρίσκεται στο βυθό της βαθμολογίας και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο θέλει να σταματήσει το αρνητικό σερί. Την Κυριακή απέναντι στο Μεσολόγγι, ο Αστέρας θα τα δώσει όλα για την πρώτη του νίκη και τους πρώτους τρεις βαθμούς. Στην Άρτα οι παίκτες του Αστέρα σημείωσαν τη νίκη που χρειαζόταν για την ψυχολογία και πλέον, έρχεται η ώρα για να πάρει την πρώτη νίκη του και τους πρώτους βαθμούς

στο πρωτάθλημα.

Γαβριλόπουλος: "Πρέπει να κοιτάξουμε το καλύτερο" Ο τεχνικός του Αστέρα Αλέξης Γαβριλόπουλος, λίγο μετά τη χτεσινή προπόνηση της ομάδας, μίλησε για το επικείμενο παιχνίδι με το Μεσολόγγι, υπογραμμίζοντας: "Το Μεσολόγγι είναι ομάδα έμπειρη, σχετικά σφιχτή αλλά και με κάποιες μονάδες που έχουν εμπειρία. Εμείς όμως δεν έχουμε το περιθώριο να

κοιτάξουμε τους αντιπάλους, αλλά να φτιάξουμε τη δική μας ομάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε πράγματα από την αρχή, καθώς έχουμε πολλά νέα πρόσωπα, παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα μικρό χρονικό διάστημα". Οι βυσσινί ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους με προπονήσεις σήμερα και αύριο, προσπαθώντας κάποια αρνητικά σημεία που είχαν στο προηγούμενο παιχνίδι να τα βελτιώσουν.

Το μυαλό στον Άρη Αιτωλικού Οι παίκτες της Δόξας συνεχίζουν απερίσπαστοι, αφού λύθηκε το οικονομικό Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου Νέος πρόεδρος της Δόξας, θα είναι ο Αγαμέμνων Μοσχάκης, πολιτικός μηχανικός. Αυτό έβγαινε χθες σύμφωνα με πληροφορίες, αν και η επίσημη ανακοίνωση επρόκειτο να εκδοθεί μετά το χθεσινοβραδινό Δ.Σ. Κάποιες μικροαλλαγές αναμένονταν και σε άλλες θέσεις, χωρίς όμως να αλλάξει η σύνθεση του Δ.Σ., με τη θέση του Χαμουζά να καλύπτεται με ένα από τα αναπληρωματικά μέλη. "Η Δόξα θα συνεχίσει την πορεία της", έλεγε εξωδιοικητικό στέλεχος της ομάδας χθες το απόγευμα, εκφράζοντας το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας που υπάρχει στον κόσμο της Νέας Μανολάδας, ότι το καμάρι τους, οι Αετοί, θα πετύχουν τον στόχο τους, που είναι η παραμονή στη νέα, μεγάλη και αναβαθμισμένη Γ΄ Εθνική της νέας αγωνιστικής περιόδου. Για την πρώτη εκτός έδρας νίκη Η Δόξα προετοιμάζεται με ηρεμία σε καλό κλίμα αλλά και πίστη για την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο κρίσιμο παιχνίδι της Κυρια-

Ï ÁëÝîçò Ãáâñéëüðïõëïò ôïíßæåé üôé ï ÁóôÝñáò ðñïóðáèåß íá âñåé ôïí åáõôü ôïõ êáé íá ðÜñåé ôçí ðñþôç ôïõ íßêç óôï ðñùôÜèëçìá.

ΠΑΟ Βάρδας

Με πάθος κόντρα στον Μεσσηνιακό Του Πάνου Ηλιόπουλου

Ï ÃéÜííçò ÊáëëéâùêÜò åîÝôéóå ôçí ôéìùñßá ôïõ êáé åðéóôñÝöåé óôï ðáé÷íßäé ôçò ÊõñéáêÞò ìå ôïí ¢ñç Áéôùëéêïý. κής στο Αιτωλικό, απέναντι στον τοπικό Άρη. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν στρέψει την προσοχή τους αποκλειστικά στο παιχνίδι αυτό και στο αγωνιστικό σκέλος, δεδομένου ότι η διοίκηση έχει τακτοποιήσει τις οφειλές προς αυτούς. Στο παιχνίδι η Δόξα θα έχει και πάλι στη διάθεσή της τον Καλλιβωκά. Προπονήσεις ξεκίνησε και ο Κυριαζόπουλος, ο οποίος δύσκολα πάντως θα ξεκινήσει στο ματς.

Ο κυριακάτικος αγώνας με τον Μεσσηνιακό στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Γ' Εθνικής μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων στο στρατόπεδο του ΠΑΟ Βάρδας. Αναμέτρηση με το δικό της βαθμό δυσκολίας απέναντι στην υπολογίσιμη ομάδα της Καλαμάτας, με τους "πράσινους" της Βουπρασίας να επιζητούν ν' επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ήττα της Άρτας από τον Καραϊσκάκη. Οδηγός στην προσπάθεια αυτή θα είναι το πρόσωπο που παρουσίασε η ομάδα στην αναμέτρηση του κυπέλλου στην Πάτρα κόντρα στον Ατρόμητο, παιχνίδι στο οποίο η "Μπάρτσα" παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα.

Υπάρχουν απουσίες… Στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Μεσσηνιακό, η "Μπάρτσα" θα παραταχθεί με απουσίες γεγονός ,που όπως είναι λογικό, προβληματίζει τον Ανδρέα Ζήκο. Ει-

δικότερα θα λείψει ο Παναγιώτης Ντεντόπουλος που θα εκτίσει την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του, απουσία που στοίχισε στον ΠΑΟΒ, ενώ θα απουσιάσουν και οι Σκοτζάι - Πασπαλιάρης που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Παράλληλα, αμφιβολίες υπάρχουν και για τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλο που λόγω στρατού έχει χάσει προπονήσεις και ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Υπό τις οδηγίες του Ανδρέα Ζήκου η Βάρδα γυμνάστηκε χθες κανονικά το απόγευμα στο "Γ. Καλάκος", ενώ μια τελευταία προπόνηση θα γίνει σήμερα Παρασκευή.


p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

Άρης Αρχαίας Ολυμπίας

Óå áíïäéêÞ ðïñåßá Για νέα νίκη την Κυριακή με Ενιπέα Του Πάνου Ηλιόπουλου

Σ

ε σταθερά ανοδική πορεία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Άρης Αρχαίας Ολυμπίας, γεγονός που μόνο ικανοποίηση προκαλεί στις τάξεις του συλλόγου. Ειδικότερα μετά τη νίκη στα Σαβάλια την περασμένη Κυριακή, προχθές ήρθε και η επιτυχία κόντρα στον ΑΠΟ Κουρτεσίου με αποτέλεσμα η ομάδα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας δυο βαθμούς πίσω από το ρετιρέ. "Χρειαζόμαστε δουλειά και βελτίωση σε ο-

ρισμένους τομείς ακόμα, αλλά είναι γεγονός πως παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιαζόμαστε ακόμα καλύτεροι", ανέφερε χαρακτηριστικά από τη σκοπιά του ο τεχνικός

του Άρη Βασίλης Καλογερόπουλος. Στην ομάδα του διευρυμένου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας όλοι επισημαίνουν και αναγνωρίζουν τις μεγάλες δυνατότητες που έ-

χουν, πιστεύοντας πως με την πάροδο του χρόνου θα γίνονται ολοένα και καλύτεροι. Επόμενο εμπόδιο, μεθαύριο Κυριακή πάλι εντός έδρας με αντίπαλο τον Ενιπέα Λαντζοΐου. Παιχνίδι με το δικό του βαθμό δυσκολίας, στον οποίο ο Άρης στόχο έχει μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. Στα της προετοιμασίας μια προπόνηση θα γίνει σήμερα στο Ενωσιακό γήπεδο, ενώ ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, γεγονός που επιτρέπει στον κ. Καλογερόπουλο να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα.

Κεραυνός Χειμαδιού

Κλίμα ευφορίας Ενθουσιασμός και κλίμα ευφορίας επικρατεί στις τάξεις του Κεραυνού Χειμαδιού, απόρροια της εξαιρετικής πορείας που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Α1 Βέρροιος. Ειδικότερα μετά τη διεξαγωγή των πέντε πρώτων αγωνιστικών στο μεγάλο τοπικό πρωτάθλημα, ο σύλλογος της Ωλένης συνεχίζει αήττητος έχοντας τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες και με απολογισμό 11 βαθμούς βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Όσον αφορά στο προχθεσινό τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Κένταυρο Μαγούλας, στο Χειμαδιό όλοι κάνουν λόγο για μια πολύ σπουδαία νίκη κόντρα σε μια δυνατή ομάδα όπως είναι αυτή της Μαγούλας. Από κει και πέρα αναφοράς αξίζει πως ο Κεραυνός παρατάχθηκε πάλι με ορισμένες σημαντικές απουσίες, ενώ τελείωσε το ματς και με εννιά παίκτες. Στα υπέρ φυσικά το ότι ευτύχησε να έχει σε πολύ μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακά του Παναγιώτη Μπουλούμπαση, Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνέχεια, υπάρχει το ματς στη Γαστούνη

με τον Αίαντα, όπου στόχος είναι το καλύτερο δυνατό. Σίγουροι απόντες για την ομάδα του Χειμαδιού οι Π. Κωνσταντόπουλος και Μαραθιάς, που αποβλήθηκαν προχθές. Από την αντίπερα επιστρέφει ο Ν. Μπουλούμπασης που εξέτισε την τιμωρία που του είχε επιβληθεί καθώς και οι Αγγελακόπουλος, Λ. Γαλανόπουλος σε ένα ματς που θα γίνει τη Δευτέρα.

21 ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου

Πνέει άλλος άνεμος Η κατάκτηση των τεσσάρων βαθμών στις τελευταίες δύο αγωνιστικές έχει αλλάξει άρδην το κλίμα στις τάξεις του Λευκού Αστέρα Σκουροχωρίου. Ειδικότερα οι "κυανόλευκοι" με τον Αλέκο Τομαρόπουλο παρουσιάζονται αισθητά βελτιωμένοι, έχοντας να επιδείξουν μια νίκη κόντρα στην Αναγέννηση καθώς υπήρχε και η προχθεσινή εκτός έδρας ισοπαλία με τη Δάφνη. Ο εν λόγω απολογισμός αφήνει ικανοποιημένο και τον κ. Τομαρόπουλο που πιστεύει πως με την πάροδο του χρόνου, ο σύλλογος θα γίνεται ακόμα καλύτερος. Οι τελευταίες επιτυχίες έχουν επιδράσει θετικά και στο κομμάτι της ψυχολογίας, με τον Λευκό Αστέρα να κοιτάζει με προσοχή και σοβαρότητα τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο νέος εκτός έδρας αγώνας πρωταθλήματος με τον Ξενοφώντα Κρεστένων τούτη τη φορά, όπου οι "κυανόλευκοι" θα τα δώσουν όλα για το βαθμό ή τους βαθμούς. Σημαντική απουσία για το ματς κόντρα στον Ξενοφώντα αυτή του Μέλτη Βασιλακόπουλου λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης.

ΠΑΟ Κακοβάτου

Θετική η συγκομιδή Το πρόσωπο και η βαθμολογική συγκομιδή που έχει παρουσιάσει ο ΠΑΟ Κακοβάτου μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα αφήνουν υποσχέσεις πως η ομάδα θα παλέψει μέχρι τέλους για την επίτευξη του στόχου, που έχει να κάνει με την ανανέωση του εισιτηρίου παραμονής. Ειδικότερα, μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, ο ΠΑΟΚ έχει τρεις ισοπαλίες, μια ήττα και μια νίκη- αυτή προχθές κόντρα στον Ξενοφώντα Κρεστένων με σκορ 5-4. Η εν λόγω επιτυχία ανεβάζει και την ψυχολογία καθώς στον ΠΑΟΚ ήθελαν μια νίκη, η οποία ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα επέφερε διάπλατα χαμόγελα, ενώ άτομα που ήταν στο γήπεδο επεσήμαναν πως ήταν μια δύσκολη αλλά δίκαιη σε γενικές γραμμές νίκη. Η συνέχεια πάντως δεν αλλάζει ιδιαίτερα για τον νεοφώτιστο σύλλογο, που παλεύει σε όλα τα παιχνίδια στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό. Ευχάριστο πάντως είναι πως τα προβλήματα μειώνονται σιγά -σιγά, καθώς κανονικά υπολογίζεται πλέον και ο Δημήτρης Μπάρκας. Επόμενο εμπόδιο μεθαύριο Κυριακή στα Σαβάλια με τον τοπικό Ολυμπιακό, όπου ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στοχεύοντας για το καλύτερο δυνατό.


22

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

Τουρνουά Evo Sports & Fashion Stores

Έξαρχος FC και Olympia FC οι νικητές!

ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

“Äåß÷íïõìå ðïëëÞ õðïìïíÞ” Ο Σ. Αντωνόπουλος, ερμηνεύει τις συνεχείς νίκες στο φινάλε

“Δ

Αυλαία είχαμε για τα τουρνουά Evo Sports & Fashion Stores που διοργάνωσε το Sports Center στις εγκαταστάσεις τόσο του Πύργου ( Καταραχίου 2 ) όσο και στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας ( SPLASH ). Στις εγκαταστάσεις του Πύργου πραγματοποιήθηκε για 15η συνεχή χρονιά καλοκαιρινό τουρνουά, ενώ για πρώτη φορά διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.Μετά τη διεξαγωγή των τελικών και σε μια λιτή εκδήλωση για τη λήξη τους, απονεμήθηκαν μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και κύπελλο στον νικητή κάθε διοργάνωσης. Στον τελικό, η ομάδα ΕΞΑΡΧΟΣ FC κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της BARCA με σκορ 5-2. Κατά γενική ομολογία οι δύο σταθερότερες ομάδες του τουρνουά έφτασαν δίκαια στον τελικό, ο οποίος τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Σωτήρης Αχαμνός ψηφίστηκε ως ο MVP του αγώνα, και ήταν αυτός που έκανε και τη διαφορά για την ομάδα του ΕΞΑΡΧΟΥ. Στον τελικό του SPLASH πραγματοποιήθηκε ο αγώνας OLYMPIA FC - BARCA CLUB. H BARCA κατάφερε να προηγηθεί από νωρίς στο σκορ με δύο γκολ διαφορά και έδειχνε ικανή να κατακτήσει το πρώτο τουρνουά 8x8 Evo Sports & Fashion Stores. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου όμως, και σχετικά γρήγορα η OLYMPIA FC επέβαλε τον ρυθμό της και κατάφερε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης να επικρατήσει με 4 - 2.

εν είμαστε μια ομάδα που έχει αυτοσκοπό το πρωτάθλημα. Φυσικά και θέλουμε να το πάρουμε, αλλά περισσότερη σημασία - κι από το αν το θέλουμε- είναι το αν μπορούμε να το πάρουμε." Τάδε έφη Σπύρος Αντωνόπουλος, ο τεχνικός της πρωτοπόρου Νίκης Τραγανού, σε σχετική ερώτηση αν ο στόχος της Νίκης είναι η κατάκτηση του τίτλου. Τον γιατρό καρδιολόγο Γιώργο Παναγούλια ευχαρίστησε η διοίκηση της Αναγέννησης Παλαιοχωρίου. Ο λόγος είναι ότι προσφέρεται αφιλοκερδώς και παρέχει τις ιατρικές του υπη-

ρεσίες στα παιχνίδια της Αναγέννησης. "Είμαστε μια ομάδα με πολύ ντόπιο στοιχείο και λίγες μεταγραφές. Είμαστε όμως και μια ομάδα που θέλει και μπορεί να παίζει καλό ποδόσφαιρο σε

Αναγέννηση Παλαιοχωρίου Τον γιατρό καρδιολόγο Γιώργο Παναγούλια ευχαρίστησε η διοίκηση της Αναγέννησης Παλαιοχωρίου. Ο λόγος είναι ότι προσφέρεται αφιλοκερδώς και παρέχει τις ιατρικές του υπηρεσίες στα παιχνίδια της Αναγέννησης.

κάθε παιχνίδι." Ο Σπύρος Αντωνόπουλος σχολίασε και το γεγονός ότι η ομάδα του έχει σημειώσει τρεις νίκες στα τελευταία μόλις λεπτά: "Θα χρειαστούμε πολλή υπομονή και αυτή την υπομονή την έχουμε. Θα βρούμε κλειστές άμυνες και δε θα είναι εύκολο το έργο μας. Ωστόσο, είμαστε ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα μέχρι τώρα και

την υπομονή που δείχνουμε στα παιχνίδια μας", υπογράμμισε. Η Νίκη, ετοιμάζεται πλέον για το επόμενο παιχνίδι, εντός έδρας απέναντι στο Χάβαρι: "Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Το Χάβαρι παίζει καλό ποδόσφαιρο. Είναι μια ομάδα με τον ίδιο προπονητή εδώ και πολλά χρόνια και έχει ποδοσφαιρική ταυτότητα". Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Απόλλων Σμίλα

Φιλικό που συμβολίζει τη μεγάλη επιστροφή Του Μιχάλη Δημητρόπουλου

25λευταία του παρουσία

χρόνια μετά από την τε-

στις τοπικές κατηγορίες της Ηλείας, ο Απόλλων Σμίλα φέτος επανέρχεται. Η ομάδα θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας που ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο. Στην πρώτη αγωνιστική ο Απόλλων έχει ρεπό και θα δώσει φιλικό αγώνα με τον Άφοβο Βροχίτσας, που επίσης δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το φιλικό θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 16:00 το απόγευμα στο γήπεδο Σμίλα και οι άνθρωποι της ομάδας απευθύνουν κάλεσμα στήριξης στην τοπική κοινωνία, προκειμένου αυτός ο αγώνας να σηματοδοτήσει τη μεγάλη επιστροφή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το παρελθόν με το μέλλον της ομάδας ενώ-

νουν οι Γιάννης Πετρόπουλος και Ηλίας Φελερής, που αγωνίστηκαν με τη φανέλα της ομάδας στην τελευταία σεζόν του Απόλλωνα στα πρωταθλήματα της Ηλείας και θα αγωνιστούν και φέτος, 25 χρόνια μετά, καθώς και ο Διονύσης Αγγελόπουλος που φορούσε τη φανέλα της ομάδας και τώρα προσφέρει από διοικητικό πόστο.


23

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Κόροιβος Αμαλιάδας

Íá óõíå÷ßóåé ÷ùñßò áðþëåéåò Πήρε χθες το κλειστό της Αμαλιάδας την αδειοδότηση της Περιφέρειας

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Ν

α περάσει το μήνυμα ότι στην Αμαλιάδα καμία ομάδα δε θα έχει εύκολο έργο θέλει ο Κόροιβος, ο οποίος στην πρεμιέρα του εντός έδρας απέναντι στον Αρκαδικό, θέλει να έχει και τη συμπαράσταση του κόσμου του. Και βέβαια, θέλει να τελειώσει το παιχνίδι αυτό χωρίς απώλειες και να συνεχίσει τοΝ δρόμο του. Οι κυανόλευκοι προετοιμάζονται πλέον για το αυριανό παιχνίδι κόντρα στοΝ Αρκαδικό, έχοντας στο μυαλό τους μόνο τη νίκη. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν την τελευταία τους προπόνηση, ενώ χθες το πρωί, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έδωσε την αδειοδότηση κατόπιν ελέγχου στο

κλειστό της Αμαλιάδας, προκειμένου να μπορούν να διεξαχθούν παιχνίδια του πρωταθλήματος της Α2. Έτσι και τυπικά, μπορούν πλέον να διεξαχθούν παιχνίδια πρωταθλήματος στο κλειστό της Αμαλιάδας. Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι μια ισχυρή βροχόπτωση, όπως

αυτή της Τετάρτης, στάθηκε ικανή να γεμίσει με νερά το κλειστό, τα οποία πέρασαν από την οροφή, και να διακοπεί το ματς για την Α2 ΕΣΚΑΗ ανάμεσα σε Υπερίωνα και Απολλωνιάδα που διεξαγόταν εκείνη την ώρα.

Κυριακή το ΗρακλήςΑγ. Παρασκευή Μία ημέρα παραπάνω θα έ-

χουν για να προετοιμαστούν ο Ηρακλής και η Αγία Παρασκευή, αφού το προγραμματισμένο για το Σάββατο μεταξύ τους παιχνίδι, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής, μεταφέρθηκε για την Κυριακή για λόγους ασφαλείας. Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει: "Σας ενημερώνουμε ότι μετά από αίτημα της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ο

αγώνας ΓΣ Ηρακλής-ΚΑΠ για τη 2η αγωνιστική του 1ου γύρου του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας

Α2 ΕΣΚΑΗ

Ολυμπιάδα Γουμέρου

Χρειάζεται βαθμούς

Ο Πύργος '99 επικράτησε στο ηλειακό ντέρμπι Πάλεψε απέναντι στο φαβορί ο Αιγέας Του Μιχάλη Δημητρόπουλου Η δεύτερη αγωνιστική για την Α2 ΕΣΚΑΗ διεξήχθη την Τετάρτη, με το ηλειακό ντέρμπι ανάμεσα στον Πύργο '99 και την ΑΕ Λεχαινών να "κλέβει" την παράσταση. Οι "Πυργιώτες" επικράτησαν με 58-50. Ο Αιγέας είχε δύσκολο έργο απέναντι στη ΣΦΗΚΑ και το πάλεψε όσο μπορούσε χάνοντας τελικά με 64-47, ενώ ο αγώνας ανάμεσα στον Υπερίωνα και την Απολλωνιάδα διεκόπη λόγω… βροχόπτωσης.

Πύργος '99 - ΑΕ Λεχαινών 58-50 Στο ηλειακό ντέρμπι που ξεκίνησε με καθυστέρηση 40 λεπτών (!) λόγω αργοπορίας διαιτητών και γραμματείας (έρχονταν από την Πάτρα), ο Πύργος '99 επικράτησε των Λεχαινών με 58-50. Η ομάδα του Νίκου Συναδινού πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και το διατήρησε μέχρι το τέλος, με τους Μαντά και Σκίπη να "σκοτώνουν" τους αντιπάλους με 7 τρίποντα. Ο αγώνας διεξήχθη σε… ρομαντική ατμόσφαιρα καθώς οι μισοί προβολείς του κλειστού του Πύργου έχουν καεί, ενώ η καθιερωμένη… διαρροή λόγω βροχόπτωσης αντιμετωπίστηκε με πετσέτα… κλασσικά. Δεκάλεπτα: 12-13, 15-5, 18-15, 1317 Πύργος '99 (Συναδινός): Μαντάς 18

(4), Μάρκος 2, Σκίπης 12 (3), Τριανταφύλλης 4, Γεωργακόπουλος 12 (1), Σπηλιόπουλος 7 (1), Κόλλιας, Παφιώλης, Διαμαντόπουλος ΑΕ Λεχαινών (Δαμιανός): Παπαδόπουλος 13 (1), Σκόρδας 2, Βραχνής 2, Στουμπάνος Κ 9, Μανωλόπουλος 13 (2), Στουμπάνος Θ 11, Δαρβίρας, Κουρής

Σφήκα - Αιγέας 64-47 Ο Αιγέας πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι σε ένα από τα φαβορί της κατηγορίας στον αγώνα που διεξήχθη στην Πάτρα. Μάλιστα μέχρι και τα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου το ματς πήγαινε "μπάραμπάρα". Αλλά ένα μπλακ-άουτ του Αιγέα επέτρεψε στη ΣΦΗΚΑ να πετύχει 12 "αναπά-

Ανδρών αντί της 19/10/2013 θα διεξαχθεί στις 20/10/2013 και ώρα 17.00 στο Ιβανώφειο".

ντητους" πόντους λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου και τελικά ήταν ο παράγοντας που έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους με το τελικό 64-47. Δεκάλεπτα: 11-12, 17-14, 19-11, 1710 Αιγέας (Τεκερλέκης): Κορδοπάτης Θ 10, Παπαγεωργίου 1, Νικολάκης 2, Φίτσαλος Ν 12 (2), Κορδοπάτης Φ 16 (1), Φίτσαλος 6 (2)

Διεκόπη το Υπερίων - Απολλωνιάδα Το παιχνίδι ανάμεσα σε Υπερίωνα και Απολλωνιάδα, διακόπηκε λόγω

έντονης βροχόπτωσης που είχε ως αποτέλεσμα τα νερά να περάσουν μέσα στο κλειστό της Αμαλιάδας. Το ματς, σταμάτησε στο ημίχρονο με τον Υπερίωνα να προηγείται μέχρι εκείνο το σημείο με 28-25. Η διοργανώτρια αρχή αναμένεται να ανακοινώσει την ημερομηνία που θα συνεχιστεί ο αγώνας. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Ιτιές - Αχαγιά ΄82 Πατρέας - ΕΑ Παραλίας Αραχωβίτικα/Ακταίο - ΓΥΠΑΣ Νίκη Προαστείου-Δικέφαλος

55-67 50-56 55-60 60-69

Ψύχραιμα δέχθηκαν στο Γούμερο την προχθεσινή εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό Σαβαλίων, σε ένα ματς που διεξήχθη στο γήπεδο Καράτουλα. Οι νεοφώτιστοι τονίζουν πως κάτι η απειρία αλλά και η ατυχία έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να επέλθει η ήττα, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πως η ομάδα εισπράττει αρνητικά το ότι δεν αγωνίζεται στη φυσική της έδρα. Από κει και πέρα αγωνιστικά, όπως τονίζει και ο τεχνικός Δημήτρης Κυριακόπουλος, η Ολυμπιάδα βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο, αλλά στη συνέχεια πρέπει να έρθουν και οι βαθμοί, αν θέλει η ομάδα να διεκδικήσει με αξιώσεις τον στόχο που έχει θέσει και που είναι η παραμονή στο μεγάλο τοπικό πρωτάθλημα. Για τον λόγο αυτό το κυριακάτικο ματς στο Κουρτέσι είναι κρίσιμο, με την ομάδα του Γουμέρου να θέλει βαθμό ή βαθμούς που θα βοηθήσουν αρκετά και στο κομμάτι της ψυχολογίας. Για το ματς αυτό, η προετοιμασία θα κλείσει σήμερα με προπόνηση στο Πανόπουλου. Π. Ηλιόπουλος


24

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Πανηλειακός

¸ôïéìïé ïé Êáëáúôæßäçò êáé ÌðéôÜíãê Του Μιχάλη Δημητρόπουλου

Κ

αλά νέα επεφύλασε η χθεσινή προπόνηση του Πανηλειακού, μιας και ο Πέτρος Δημητρίου είδε με ικανοποίηση να μπαίνουν στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων οι Καλαϊτζίδης και Μπιτάνγκ, οι οποίοι είχαν αποκομίσει προβλήματα τραυματισμών από το ματς με τον Αστέρα Μαγούλας. Οι δύο παίκτες αναμένεται να είναι "ετοιμοπόλεμοι" για τον δευτεριάτικο εκτός έδρας αγώνα με την Καλλιθέα. Σταματής και Καραπέτσας ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, αλλά θα δώσουν μάχη με τον χρόνο, με τις πιθανότητες συμμετοχής τους στην αποστολή να είναι μοιρασμένες. Από εκεί και πέρα ο τεχνικός του Πανηλειακού υπολογίζει εκ νέου στην παρουσία του Μαρτίνου, που εξέτισε την ποινή του, ενώ αντίθετα δε θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Λιόση και τον τραυματία Κωνσταντινίδη, που κρίνεται ακόμη ανέτοιμος.

Νάστος:

“Θέλω να αγωνιστώ στη Σούπερ Λιγκ με τον Πανηλειακό”

3 6 14 15 32 17

4 5 1 7 9 8 1

Αναβολή στην εκδίκαση της ένστασης Σε δηλώσεις που έκανε ο αρχηγός του Πανηλειακού Ανέστης Νάστος στη ραδιοφωνική εκπομπή του Life 91.6, "Sport Insider" στάθηκε στην ιδιαίτερη τιμή που είναι για έναν ποδοσφαιριστή το περιβραχιόνιο του Πανηλειακού, ενώ ως προσωπικό του στόχο ανέφερε: "Να παίξω με τον Πανηλειακό στην Α' Εθνική". Εκδρομή διοργανώνει ο ΣύνδεΤην άλλη εβδομάδα η ένσταση του Βύζαντα σμος Φιλάθλων Πανηλειακού για τον αγώΤελικά, η πολυαναμενόμενη εκδίκαση της ένστασης του να της Δευτέρας με την Καλλιθέα. Όποιος θέλει να συμμεΒύζαντα για αντικανονική συμμετοχή του Μαρτίνου στο τάσχει μπορεί σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, από ματς της πρεμιέρας της Φούτμπολ Λιγκ, δεν έγινε χθες. τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 17:30 το απόγευμα να περάΗ πλευρά της ΠΑΕ Πανηλειακός ζήτησε αναβολή για τις σει από το fast-food Pit's Fitili, που βρίσκεται στην κεντρι31 Οκτωβρίου, επειδή ο Βασίλης Γκαγκάτσης θα απου- κή πλατεία του Πύργου και να δηλώσει συμμετοχή. Το εισιάζει από την Αθήνα μέχρι αυτήν την ημερομηνία. Η σιτήριο για το λεωφορείο στοιχίζει 15 ευρώ. Ενώ, εκτός αΠρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ, έδωσε τεπό την εκδρομή είναι σίγουρο ότι πολλοί θα "ανηφορίλικά αναβολή για μία εβδομάδα. Η ΠΑΕ Πανηλειακός πάσουν" προς Αθήνα μεμονωμένα με Ι.Χ. Επίσης, οι φίλοι ντως, την οποία εκπροσώπησε ο δικηγόρος Δημήτρης της ομάδας που βρίσκονται στο "κλεινόν άστυ" αναμέΚαρπετόπουλος, θα επιμείνει και την άλλη εβδομάδα στην νεται να δώσουν δυναμικό "παρών" στο "Ελ Πάσο". αναβολή μέχρι το τέλος του μήνα.

Εκδρομή για Καλλιθέα


25

p r o t i s p o r t @ p r o t i n e w s . g r

ÂÜæåé ôç óöñáãßäá ôïõ…

Μ

ε αργά αλλά σταθερά βήματα ο Ολυμπιακός Σαβαλίων δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του στο μεγάλο τοπικό πρωτάθλημα και οι άνθρωποι της ομάδας ευελπιστούν σε ακόμα καλύτερες μέρες, ειδικά τώρα που η ομάδα επέστρεψε στη φυσική της έδρα. Τη δική του σφραγίδα στην όλη προσπάθεια βάζει και ο Ανδρέας Τρυφωνόπουλος, που από την αρχή του καλοκαιριού έχει την ευθύνη στο "κομμάτι" της τεχνικής ηγεσίας. Π.Η.

Πρέμιερ Λιγκ… “Βέρροιος”

Λίγο πριν το ματς… Την ευκαιρία να τα πουν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα είχαν στον Κακόβατο ο αντιπρόεδρος του Ξενοφώντα Άγγελος Κουής και ο προπονητής του ΠΑΟΚ Δημήτρης Μπατζάκας. Τους συνδέουν άλλωστε αρκετά, καθώς έχουν να επιδείξουν μια άκρως πετυχημένη συνεργασία στον Ξενοφώντα. Με πρόεδρο Κουή και προπονητή Μπατζάκα, η ομάδα των Κρεστένων έφτασε στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ηλείας και η άνοδος στη Δ' Εθνική. Π.Η.

Με… Νίκη ξανά στο ρετιρέ Και πάλι στο ρετιρέ της βαθμολογίας βρέθηκε η Νίκη Τραγανού, η οποία επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, αυτή τη φορά με 1-0 εκτός έδρας σε βάρος του Ενιπέα. Το εντυπωσιακό μέχρι τώρα για την ομάδα του Τραγανού, είναι ότι δεν έχει γκελάρει. Οι άλλες δύο διεκδικήτριες του τίτλου, Δάφνη και Άρης, μετρούν από μία γκέλα. Τη στιγμή που η Νίκη έχει αφήσει βαθμούς μόνο στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής στη Γαστούνη. Σο.Φ.

ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

Σύμβολα Σαν σήμερα, 45 χρόνια πριν, το μακρινό 1968, η Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή αφαίρεσε την ιδιότητα του αθλητή από δύο Ολυμπιονίκες που δύο ημέρες πριν είχαν κερδίσει το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα στους Αγώνες του Μέξικο. Ο Τόμι Σμιθ με χρόνο 19,83 είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ και ο Τζον Κάρ- Με τον Μιχάλη λος είχε τερματίσει τρίτος με χρόνο 20,10. Δημητρόπουλο Δεν ήταν οι χρόνοι τους όμως το πρόβλημα. Ήταν το… χρώμα τους και η… απονομή: Οι δύο Αφροαμερικάνοι εμφανίστηκαν στο βάθρο χωρίς παπούτσια. Ο Σμιθ φορούσε ένα μαύρο μαντίλι εκπροσωπώντας τη "Μαύρη Δύναμη". Ο Κάρλος φορούσε ένα μαύρο κολιέ θέλοντας να τιμήσει όσους θανατώθηκαν χωρίς ποτέ να πει κανείς μια προσευχή για αυτούς. Την ώρα του εθνικού ύμνου οι Σμιθ και Κάρλος σήκωσαν ψηλά τη γροθιά τους φορώντας από ένα μαύρο γάντι, ενώ ο "αργυρός" και… λευκός Πίτερ Νόρμαν από την Αυστραλία φορούσε στο στήθος ένα Ολυμπιακό σχέδιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στηρίζοντας την κίνηση των συναθλητών του. Βρισκόμαστε στα 1968, λίγους μήνες πριν σκοτώσουν τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τρία χρόνια ύστερα από τη δολοφονία του Μάλκολμ Χ. Και οι δύο τους σύμβολα των Αφροαμερικάνων ενάντια στις διακρίσεις και τον ρατσισμό. Το κίνημα της "Μαύρης Δύναμης" ήταν ο αγώνας των "έγχρωμων" της Αμερικής για ίσα δικαιώματα, σε μια χώρα, που στις μισές τουλάχιστον πολιτείες της, το μαύρο χρώμα σήμαινε: υπάνθρωπος.Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που έδωσε την εντολή για άμεση εκδίωξη των αθλητών από το Ολυμπιακό χωριό, ήταν ο "περιβόητος" Έιβερι Μπράντατζ. Στην προεδρία από το 1952 έως το 1972 δε έκρυψε ποτέ τα αντισημιτικά και φιλοναζιστικά του αισθήματα. Το παρατσούκλι του ήταν: ο “Έιβερι της σκλαβιάς”. Το 1936 αντιτάχθηκε πλήρως στο μποϊκοτάρισμα των Ολυμπιακών του 1936 στο χιτλερικό Βερολίνο.Σήμερα, οι Τόμι Σμιθ και Τζον Κάρλος είναι σύμβολα της ελευθερίας. Ο Έιβερι Σλέιβερι είναι σύμβολο καταπίεσης. Η "γροθιά ψηλά" στο Μέξικο το 1968, μαζί με 4 χρυσά του Τζέσε Όουενς στο Βερολίνο το 1936, είναι "γροθιές" κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

λυμπήσεις” ο κ α ν ια γ ο δ ε π ή “Γ ότι το ματς υ και στο γεγονός

τα του γηπέδο Στην ακαταλληλότη ται στη Δάφνη Ανπροσωρινά, στέκον τω έσ , εί οπ ακ δι αλλά όχι για να έπρεπε να να κολυμπήσεις, για δο πε γή ν τα άλιστα, την δραβίδας. "Ή ην Πριγκίπισσα. Μ στ ες χθ αν εγ έλ παιπαιχτεί παιχνίδι", δο στο οποίο δεν ι είχαμε ένα γήπε ότ δή ος λα έκ δη Αλ η, , οψ ρα ίδια άπ ού Αστέ τεχνικός του Λευκ ο ι κα χε εί α, άλ ζόταν η μπ Σο.Φ. Τομαρόπουλος.


26

Κοινωνικά-Ανακοινώσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Εκδήλωση τιμής και μνήμης “Tο Ηρωικό Έπος του '40 και οι Ολύμπιοι που δε γύρισαν από το Μέτωπο” Το Ηρωικό Έπος του '40 και οι Ολύμπιοι που δε γύρισαν από το Μέτωπο" είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου. Κύριος ομιλητής θα είναι ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Αγαθοκλής Παναγούλιας. Η ομιλία θα πλαισιωθεί με οπτικοακουστικό υλικό -ντοκουμέντα και φωτογραφίες των Ολύμπιων πεσόντων- καθώς και πρωτογενές υλικό του ομιλητή από την αναζήτηση και τον εντοπισμό τάφων Ελλήνων πεσόντων στην Αλβανία. Συνδιοργανωτές στην εκδήλωση είναι οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ανηλίου, Αρήνης, Γιαννιτσοχωρίου, Καλίδονας, Κακοβάτου, Λέπρεου, Μακίτσου, Μηλέας, Ξηροχωρίου, Ροδινών, Σχίνων, Φασκομηλιάς και Χρυσοχωρίου.

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÁÐÏÊÅÍÔÑÙÌÅÍÇ ÄÉÏÉÊÇÓÇ ÁÄÁ: ÂË9ÅÏÑ1Ö-ÂÈØ ÐÅË/ÍÇÓÏÕ-ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ & ÉÏÍÉÏÕ ÁÍÁÑÔÇÔÅÁ ÃÅÍÉÊÇ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÄÁÓÙÍ ÓÔÏ ÄÉÁÄÉÊÔÕÏ & ÁÃÑÏÔÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ Ä/ÍÓÇ ÓÕÍÔÏÍÉÓÌÏÕ & ÅÐÉÈÅÙÑÇÓÇÓ ÄÁÓÙÍ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ ÄÁÓÙÍ Ð.Å. ÇËÅÉÁÓ ÄÁÓÁÑ×ÅÉÏ ÁÌÁËÉÁÄÁÓ

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ Ðåñßëçøç ôçò ìå áñéèìü 102586/2558/9-9-2013 ÐñÜîçò ×áñáêôçñéóìïý ôïõ Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò Ï ÐñïúóôÜìåíïò Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò ìå ôçí ðáñáðÜíù ÐñÜîç ×áñáêôçñéóìïý, ç ïðïßá åêäüèçêå ýóôåñá áðü áßôçóç ôïõ ÁÍÔÙÍÉÏÕ ÊÏÔÓÉÑÇ ãéá öåñüìåíç éäéïêôçóßá ôïõ, ÷áñáêôÞñéóå ôçí Ýêôáóç åìâáäïý 8.198,84ô.ì. ðïõ âñßóêåôáé óôçí ÈÝóç "ÔÆÏÕÄÁ" ðåñéöÝñåéáò ôçò Ô.Ê. Í. ÌáíùëÜäáò ôçò Ä.Å. Âïõðñáóßáò ôïõ ÄÞìïõ Áíäñáâßäáò-ÊõëëÞíçò Ðåñ. Åí. Çëåßáò ç ïðïßá áðåéêïíßæåôáé óôï áðü Éïýëéïò 2013 êëßìáêáò 1:500 ôïðïãñáöéêü äéÜãñáììá ôçò Ðïëéôéêïý Ìç÷áíéêïý Ðáíáãéþôáò Êáëïãåñïðïýëïõ, ùò ìç äÜóïò, ìç äáóéêÞ Ýêôáóç, åìðßðôïõóá óôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 3 ðáñ. 6á ôïõ Í.998/79, ìç äéåðüìåíç êáè' ïéïíäÞðïôå ôñüðï áðü ôéò äéáôÜîåéò ôçò äáóéêÞò íïìïèåóßáò. ÊáôÜ ôçò ÐñÜîçò áõôÞò, ç ïðïßá êïéíïðïéÞèçêå óôïí ÄÞìï Áíäñáâßäáò-ÊõëëÞíçò ãéá áíÜñôçóç åðß Ýíá ìÞíá óôï ÊáôÜóôçìá ôçò Ô.Ê. Í. ÌáíùëÜäáò ôçò Ä.Å. Âïõðñáóßáò, åðéôñÝðïíôáé áíôéññÞóåéò åíþðéïí ôçò Á/èìéáò ÅðéôñïðÞò Åðßëõóçò Äáóéêþí ÁìöéóâçôÞóåùí Í. Çëåßáò áðü êÜèå åíäéáöåñüìåíï öõóéêü Þ íïìéêü ðñüóùðï åíôüò äýï ìçíþí áðü ôçí ôåëåõôáßá äçìïóéïðïßçóÞ ôçò. Ðåñéóóüôåñåò ðëçñïöïñßåò óôá Ãñáöåßá ôïõ Äáóáñ÷åßïõ ôéò åñãÜóéìåò ìÝñåò êáé þñåò óôï ôçëÝöùíï 26220-26231. ÁìáëéÜäá 9-9-2013 Ï ÐñïúóôÜìåíïò Äáóáñ÷åßïõ ÁìáëéÜäáò Ëõêïýñãïò Ðïëõ÷ñïíüðïõëïò Äáóïëüãïò ìå ´Âáèìü ÉÁÔÑÉÊÏÓ ÓÕËËÏÃÏÓ ÐÕÑÃÏÕ-ÏËÕÌÐÉÁÓ 15 Ðýñãïò 16-10-2013 ÔÇË: 26210 22311 - ÖÁÎ: 26210 20044 Á.Ð.:976 e-mail:ispo@otenet.gr site:ispyrgou.gr

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ

Ïé Öïñåßò ðïõ Ý÷ïõí áíáëÜâåé ôçí ëåéôïõñãßá ôïõ êïéíùíéêïý éáôñåßïõ- êïéíùíéêïý öáñìáêåßïõ óôïí Ðýñãï áíáêïéíþíïõí üôé ôç ÄåõôÝñá 21 Ïêôùâñßïõ 2013 êáé þñá 16.00 ì.ì. îåêéíÜ ç ëåéôïõñãßá ôïõ êïéíùíéêïý éáôñåßïõ êáé öáñìáêåßïõ óôï ÷þñï ôïõ ÊÅÖÉÁÐ (ðñþçí ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ). ÇìÝñåò êáé þñåò Ëåéôïõñãßáò : ÄåõôÝñá êáé ÔåôÜñôç 16.00 ì.ì.18.00 ì.ì. Ïé äéêáéïý÷ïé ãéá áõôÞ ôç êïéíùíéêÞ äñÜóç ìðïñïýí íá êáôáèÝôïõí ôá äéêáéïëïãçôéêÜ ôïõò óôï ãñáöåßï Ðñüíïéáò ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ ðïõ óôåãÜæåôáé óôï 3° üñïöï ôçò ðñþçí Íïìáñ÷ßáò. ÔçëÝöùíá: 2621360441, 2621360430, 2621360431 Ðëçñïöïñßåò êáé óôï êéíçôü: 6940. 805.805

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΤΣΑΓΚΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Åôþí 62 Èåñìüôáôá åõ÷áñéóôïýìå ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Çëßáò Ôóáãêïäçìçôñüðïõëïò,ÉùÜííçò & ÅëÝíç Ôóáãêïäçìçôñïðïýëïõ.ÔÁ ÁÍÉØÉÁ: ÅéñÞíç & ÈáíÜóçò ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 ¼ëïõò üóïé ìáò óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôï ÷áìü ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟY του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΣΑΡΗΚΕΧΑΓΙΑ ÅÔÙÍ 97 Èåñìüôáôá åõ÷áñéóôïýìå ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÄÝóðïéíá, ÂáóéëéêÞ & Ðáíáãéþôçò, ×ñÞóôïò & Êáëëéüðç, ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÄÉÓÓÅÃÃÏÍÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: "ÉÙÁÍÍÇ ÓÐ. ÁÍÄÑÉÊÁÊÇ" ÃÁÓÔÏÕÍÇ - ÂÁÑÈÏËÏÌÉÏ Ôçë.: 26230 23925, 32289 Êéí. 6944507734

ΜΝΗΜΟΣΥΝO Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 20/10/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ìáêñéóßùí, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΙΩΑΝΝΗ ΑΜΠΑΤΖΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ Åôþí 82 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. Ìáêñßóéá 20/10/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ìáñßá, ÔÁ ÔÅÊÍÁ:Áèáíáóßá-Âáóßëåéïò, Íéêüëáïò, Åõèõìßá (Ìßôóá), Ç ÁÄÅËÖÇ:ÁããåëéêÞ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ ÊÁÉ ÌÍÇÌÏÓÕÍÙÍ: ÃÊÏÔÓÇÓ ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ, ÊÁËËÉÊÙÌÏ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. üëï ôï 24ùñï 26250-22737, Êéí. 6947583542 - 6976906302.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 20/10/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. óôïí Éåñïý Íáïý ÊïéìÞóåùò ôçò Èåïôüêïõ Åëáéþíá, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του Δημητρίου ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Åôþí 49 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôïí äåÞóåéò ôùí. Åëáéþíáò 20/10/2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÉùÜííá ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÂáóéëéêÞ, ÄçìÞôñéïò, ×áñÜëáìðïò. ÏÉ ÃÏÍÅÉÓ: ÄçìÞôñéïò & ÂáóéëéêÞ Ëáìðñïðïýëïõ, ×áñÜëáìðïò & Ìáñßá Êáñáíôþíç. ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: Æá÷áñïýëá & Áíôþíéïò Äçìüðïõëïò, ×ñéóôßíá & Äéïíýóéïò ÎÝíïò. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôçí ÊõñéáêÞ 20 Ïêôùâñßïõ 2013 & þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Âáóéëåßïõ ÌïõñéÜò Ôåëïýìå ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ÅÔÙÍ 52 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. ÌïõñéÜ 20 Ïêôùâñßïõ 2013 Ç ÌÇÔÅÑÁ:Áíáóôáóßá. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Íßêïò & Ãéþôá Íéêïëáêïðïýëïõ,Íßêïò & ÄÞìçôñá Óôáìáôïðïýëïõ, Âáóßëçò & ×ßëíôå Íéêïëáêïðïýëïõ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 20 Ïêôùâñßïõ 2013 êáé þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ãåùñãßïõ ÃñáíéôóåÀêùí Ôåëïýìå ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò áãáðçìÝíçò ìáò

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ χας ΓΕΩΡ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ÅÔÙÍ 83 Ðáñáêáëïýìå óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýìå ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò. ÃñáíéôóÝéêá 20 Ïêôùâñßïõ 2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: ÄÞìçôñá & Óôõëéáíüò ÓêïõìðÜò, Ðïëõôßìç & Çëßáò Ìðåëïýëçò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ: Ãåþñãéïò & ÅëÝíç, Ìé÷Üëçò, Ðáíáãéþôá.Ç ÍÕÖÇ: Áèáíáóßá ÷á Áíäñ. Æþñá. ÔÁ ÁÍÉØÉÁ ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçí ÊõñéáêÞ 20 Ïêôùâñßïõ 2013 & þñá 8:30 ð.ì. óôïí Éåñü Íáü Áãßïõ Ãåùñãßïõ ÌéñÜêáò Ôåëïýìå ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ áãáðçìÝíïõ ìáò

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΩΝ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ

¼ëïõò üóïé ìáò óõìðáñáóôÜèçêáí óôï ðÝíèïò ìáò ãéá ôï ÷áìü ôçò áðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26223 60100 Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250 22222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260 22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26233 60000 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26233 60300 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου:

ÅÔÙÍ 74 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé ðñïóåõ÷çèïýí ìáæß ìáò ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ. ÌéñÜêá 20 Ïêôùâñßïõ 2013 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: Ìáñßá. ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Ãåùñãßá & Êþóôáò ÊáêáëÞò. ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ: Ãåþñãéïò & ÄÞìçôñá ×áñäáâÝëëá,×áñßêëåéá & Êþóôáò ÊåöáëÜò.ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ Á. ÁÓÇÌÁÊÏÐÏÕËÏÓ Þ ÆÅÕÊÁÓ, ÔÇË. ÃÑÁÖÅÉÏÕ: 26210 28361 - 33119, ÏÉÊ. ÄÉÁÍÕÊÔ. 22283, ÊÉÍÇÔÏ: 6944296706 & 6932234896, ÊÏËÏÊÏÔÑÙÍÇ 11 - ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôåëïýìå ôçí ÊõñéáêÞ 20/10/2013 êáé þñá 08.30 ð. ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ Ëáìðåôßïõ, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΟΛΟΚΑ

Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôïí äåÞóåéò ôùí. ËáìðÝôé 20/10/2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ,ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ, ÔÁ ÁÍÉØÉÁ, ÏÉ Ë.ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223 Ôåëïýìå ôï ÓÜââáôï 19/10/2013 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ ÍéêïëÜïõ ÊáñÜôïõëá, 40Þìåñï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôçò ðïëõáãáðçìÝíçò ìáò

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ χας Ανδρέα ΜΙΑΟΥΛΗ

Åôþí 88 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí ¾øéóôïí äåÞóåéò ôùí. ÊáñÜôïõëá 19/10/2013 ÔÁ ÐÁÉÄÉÁ: Óðõñéäïýëá & ÄçìÞôñçò ÐïõëÞò, Ïõñáíßá & ÄçìÞôñçò Æùãüðïõëïò.ÔÁ ÁÄÅÑÖÉÁ: ÁããåëéêÞ & Ðáíáãéþôçò Ôæßöáò. ÔÁ ÅÃÃÏÍÉÁ, ÏÉ Ë. ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ. ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223

26223 60400 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734 Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 26220-

/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

22199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 2623022199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 26210-

34797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248 Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220

Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-73014 Γαστούνη: 26230-35115


ψάχνετε για... δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα/ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ Πωλείται αγροτεμάχιο 6.100 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, αμφιθεατρικό, με θέα το πέλαγος του ιονίου,500 μ από τη θάλασσα. Περιοχή Κάστρο Κυλλήνης. τηλ: 6936 699137, 6944566837 (ΜΑ8574) Πωλείται κτήμα στο Σκουροχώριον, θέση Μαραθιά, 10 στρεμ. Των 250 μέτρων.Τιμή:75000Ε. Τηλ.:6937539118 (8521) Πωλείται οικεία στον Άγιο Ηλία παραθαλάσσια σε απόσταση 500μ. απο τη θάλασσα, σε τιμή ευκαιρίας.Τηλ.:6977013128, 6979 352471 (8433) Πωλείται οικόπεδο 275τ.μ επι του κεντρικού δρόμου στην Αλφειούσα άρτιο και οικοδομίσιμο. Τηλ.:6947 603003 (8429) Ζαχάρω:Πωλείται στην παραλία ΖΑΧΑΡΩΣ οικία 100 τ.μ. σε οικόπεδο320 τ.μ. με πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε λειτουργεία λόγω αναχώρησης.120.000 Ε.Τηλ.:6981 705054 (8413) Πωλούνται δυο διαμερίσματα 90 τμ. στη Γαστούνη 200 μέτρα από το κέντρο .Τηλ.:26230 54767 (8404) Πωλείται οικόπεδο 5,746 τ.μ. στο Κολύρι εντός οικισμού όπισθεν Δημοτικού Σχολείου. Με οικοδομησιμότητα στα 800 τ.μ. με δικό του αρτεσιανό με άδεια, περίφραξη, ελαιόδεντρα και πολλά καλλωπιστικά φυτά. Πωλείται ολόκληρο ή τμηματικά. Πληροφορίες:6930 838087 (8387) Πωλούνται: αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού στο 7ο χλμ. της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας. και ελαιοστάσιο 3 στρεμμάτων δίπλα στον Άγιο Δημήτριο Πα-

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ λαιοβαρβάσαινας. Τηλ.: 6973 0522133 (8334) Ενοικιάζεται γραφείο στην Αμαλιάδα, Καποδιστρίου και Φιλικής Εταιρείας (έναντι δημαρχείου). Ιδιοκτήτης 6977 794926 (ΜΑ 8586)

Ενοικιάζεται δυάρι , φρεσκοβαμμένο επιπλωμένο με κουζίνα, ψυγείο και κλιματιστικό με μεγάλη βεράντα, ηλιόλουστο στο κέντρο του Πύργου, πλησίον Εμπορικής τράπεζας και β)γκαρσονιέρα 4ου ορόφου φρεσκοβαμμένη και κλιματιστικό Τηλ.: 6932 924343, 6938 990613 (8307) Ενοικιάζονται δυάρια 50 και 70 τ.μ. αντίστοιχα επιπλωμένα με ηλεκτρικές συσκευές και χωρίς κοινόχρηστα κατάλληλα για φοιτητές και όχι μόνο.Αξίζει να τα δεις.Τηλ,:6937144851(8401) Ενοικιάζεται τριάρι 100 τ.μ. σε νεόκτιστη οικοδομή, αυτόνομη θέρμανση, 3ος όροφος, Πέλοπος και Γορτυνίας γωνία. Τηλ.: 6946 272479 (8470) Ενοικιάζεται καινούργιο διαμέρισμα 90 τ.μ. απέναντι από τη ΔΟΥ Πύργου. Τηλ.: 6934 038183 (8572) Ενοικιάζεται διαμέρισμα διαμπερές 110τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση. Αποτελείται από καθιστικό με κουζίνα, δύο κύρια υπνοδωμάτια με μεγάλες ντουλάπες, μεγάλες βεράντες, δύο τουαλέτες και βοηθητικό χώρο (αποθήκη), στην οδό Μπελούση αρ. 6Α 1oς όροφος. Τηλ. 6936 547900 (8583) Ενοικιάζεται δυάρι διαμέρισμα, σε νεόκτιστη οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση, προσόψεως, μεγάλη βεράντα, ηλιόλουστο, χωρίς κοινόχρηστα κοντά στο κέντρο του Πύργου. Τηλ. 26213 00895 ώρες 912μ. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 30 τμ πλησίον Επαρχείου ,επιπλωμένη , χωρίς κοινόχρηστα. τηλ 6944 755055 (ΜΑ8578) Ενοικιάζεται διαμέρισμα δυάρι στον Πύργο Ηλείας οδός Ελλήνων Ολυ-

Ενοικιάζεται δυάρι στον 2ο όροφο επιπλωμένο με κλιματιστικά,μεγάλη βεράντα,ηλιόλουστο.Κατά προτίμηση εκπαιδευτικούς,φοιτηυές,στρατιωτικούς.Στο κέντρο του Πύργου πλησίον εμπορικής τράπεζας.Τιμή λογική.Τηλ.:2621025011, 6938990613,6932924343(8435) Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 4σος όροφος επιπλωμένη,μεγάλη βεράντα,κλιματιστικό,ηλιόλουστο.Κατά προτίμηση εκπαιδευτικούς,φοιτηυές,στρατιωτικούς.Στο κέντρο του Πύργου πλησίον εμπορικής τράπεζας.Τιμή λογική. Τηλ.: 26210 25011, 6938 990613, 6932 924343 (8436) Ενοικιάζεται δυάρι ημιόροφος για επαγγελματική στέγη στο κέντρο του Πύργου . Τηλ.:2621025011, 6938990613,6932924343(8437) Ενοικιάζεται δυάρι 60 τ.μ. στη πάροδο Μπελούση απέναντι απο τα ΚΕΚ consul με αυτόνομη θέρμανση και λίγα κοινόχρηστα, σε χαμηλή τιμή. Τηλ.: 26210 32973, 6997 794912, 26210 61403, 6977 403843 (8453) Ενοιάζεται 4άρι με δύο μπάνια,διαμπερές, αυτόνομη θέρμανση στη πάροδο Μπελούση (περιοχή Πύργου) , λίγα κοινόχρηστα,χαμηλό ενοίκιο. Τηλ.:26210 32973, 6997 794912, 26210 61403, 6977 403843 (8453) Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ. στη πάροδο Μπελούση απέναντι απο τα ΚΕΚ consul με αυτόνομη θέρμανση και λίγα κοινόχρηστα, πλήρως επιπλωμένο σε χαμηλή τιμή, από 1η Νοεμβρίου. Τηλ.: 26210 32973, 6997 794912, 26210 61403, 6977 403843 (8453) μπιονικών 19.Τηλ.:26210 29029, 6988 233011 (8531) ΠΥΡΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΑΡΙ (μια κρεβατοκάμαρα, κουζινοσαλονοτραπεζαρία) διώροφης οικοδομής, ισόγειο,πλήρης εξοπλισμένο (ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο) αυτόνομη θέρμανση, διπλά οικολογικά κουφώματα, τζάκι, βεράντα με τέντα χωρίς κοινόχρηστα. Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου . Τηλ.:6971 698962 (8491) Στη Ζάκυνθο κοντά στα ΤΕΙ ενοικιάζονται γκαρσονιέρες για εκπαιδευτικούς και φοιτητές.Τηλ.:6936 327447 (8489) Eνοικιάζεται στο Κάτω Σαμικό σε κεντρικό σημείο 45τ.μ. ισόγειο διαμέρισμα,επιπλωμένο, υπνοδωμάτιο, μπάνιο , κουζίνα. Τηλ.:6974 502409 (8486) ΠΥΡΓΟΣ ενοικιάζεται τριάρι στο με 2 κρεβατοκάμαρες κουζινο-σαλονοτραπεζαρία , γωνιακό ηλιόλουστο, 1ος όροφος σε διώροφη οικοδομή με οικολογικά ανακλεινόμενα

κουφώματα και αυτόνομη θέρμανση. χωρίς κοινόχρηστα, Νέας Αρτάκης 12 πλησίον 3ου Λυκείου Πύργου.Τηλ.:6971 698962 (8480) Ενοικιάζεται στη Πάτρα γκαρσονιέρα επιπλωμένη δίπλα στα ΤΕΙ. Τηλ.:6946 200460 (8472) Ενοικιάζεται τριάρι στην Αθήνα (πλατεία Βικτώριας) 5ος όροφος, διαμπερές πλήρες επιπλωμένο, κατάλληλο για φοιτητές.Τηλ.:26215 00328, 6930 686506 (8465) Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα σε νέα οικοδομή 30τ.μ. 2ος όροφος , δίχωρη, επιπλωμένη, με αυτόνομη θέρμανση, κλιματιστικά, στη Πάτρα. Περιοχή Έξω Αγιά (πλησίον πανεπιστημίου) .Τηλ.:6973339194. Τιμή συζητίσιμη. (8466) Eνοικιάζεται διαμέρισμα 75 τ.μ. (1ος όροφος) επιπλωμένο,Δραγατσανίου 24 (έναντι Νομαρχίας) Τηλ.:6974 796644 (8438) Ενοικιάζεται ένα οροφοδιαμέρισμα 75 τμ. επί της οδού Σταχτούρη 91 με τζάκι.Τηλ.:26210 34670 (8434)

Ενοικιάζεται στην Αθήνα δυάρι 52 τ.μ. 4ου ορόφου , έναντι δικαστηρίων Ευελπίδων, πλησίον ΑΣΟΕ , Πλήρως επιπλωμένο, φρεσκοβαμμένο, (με λίγα κοινόχρηστα). Τηλ.: 6977 407352 (8425) Ενοικιάζεται τριάρι στην Αθήνα(πλατεία Βικτώριας) 5ος όροφος, διαμπερές πλήρες επιπλωμένο, κατάλληλο για φοιτητές. Τηλ:2105154862 και 6930 686506 (8399) Ενοικιάζεται δυάρι 50 τ.μ. σε καινούργια οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση στην οδό Σαρανταπόρου 4, Πύργος. Τηλ. 6936 985212 (8384) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ,στον Πύργο, 42 τμ, 1ου ορόφου, 2 αίθουσες, πλησιον κεντρικης πλατειας, οδος Μιαουλη 1.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6970863245 (μονο πρωινές ώρες 9 - 12) (MA8357) Ενοικιάζεται επιπλωμένο τριάρι χωρίς κοινόχρηστα δίπλα στο ΤΕΙ Πύργου. Δεκτή η συγκατοίκηση. Τηλ.:6976 802842 (8014)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ Ενοικιάζονται καταστήματα α) 36 τ.μ. με wc. Τιμή: 300 ευρώ, β) 29 τ.μ. Τιμή: 220 ευρώ γ) 28 τ.μ. Τιμή: 200 ευρώ. Τηλέφωνα για πληροφορίες: 6972 871518 και 6993 095327 Eνοικιάζεται στα Λεχαινά κτίριο 180 τ.μ και πατάρια, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά (ΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ) Τηλ.:6977 601313 (8309) Λεχαινά: ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30τ.μ Τηλ.: 6971 698962 (8283) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Αμαλιάδας μεγάλο διαμπερές κατάστημα, δίπλα απο το Δημαρχείο, με δύο εισόδους, μία σε κεντρικό δρόμο και μία στην πλατεία που βρίσκεται το ΚΕΠ. ΤΗΛ. 26220 28540, 6972 807180, 6932 398760 (ΜΑ 8237) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 40τμ. επί της Ρήγα Φεραίου στον Πύργο

Ενοικιάζεται κατάστημα 55 τ.μ. με πατάρι 55 τ.μ και wc. σε κεντρικό σημείο στην οδό Ερμού. Τιμή: 750 ευρώ. Ενοικιάζεται γωνιακό κατάστημα 56 τ.μ. με πατάρι 56 τ.μ και wc σε κεντρικό σημείο στην οδό Ερμού. Τιμή: 850 ευρώ. Τηλέφωνα για πληροφορίες: 6972 871518 και 6993 095327 Πωλείται καφέ-ουζερίί(Το Μεζεδάκι), λόγω συνταξιοδότησης.Αλφειού 29 , τηλ 6980 251588 (ΜΑ8545) Ενοικιάζεται χώρος στεγασμένος στο 3,5 χλμ Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας Βαρβάσαινα, 1838 τ.μ. Πληροφορίες Κακαλής Κώστας.Τηλ.: 26210 44966, 6932 233357 (8490)

Ενοικιάζονται στη Ζάκυνθο σε τουριστική περιοχή 2 καφετέριες και 2 γκαρσονιέρες,όλα εξοπλισμένα με τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν.Τηλ.: 6936 327447 (8293) Ενοικιάζεται στη Ζάκυνθο ένας όροφος εμπορικού κέντρου που λειτ ο υ ρ γ ο ύ σ ε σ α ν εσ τ ι α τ ό ρ ι ο . Τ η λ . : 6936 327447 (8294)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα με ηλεκτρικές συσκευές πλησίον Ταχυδρομείου Πύργου επίί της Μανωλοπούλου. Κατάλληλο και για γραφείο Τηλ: 6977 661970 (ΜΑ8226) με αποθηκευτικό χώρο 70τμ. Τηλ: 26210 28307-6977 930724 (ΜΑ8231) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971 698962 (ΜΑ 8222)

ÌáèÞìáôá Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού (όλα τα μαθήματα), Γυμνασίου, Λυκείου (Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνική Γλώσσα-Έκθεση, Λογοτεχνία, Ιστορία). Εγγυημένα αποτελέσματα στην αφομοίωση της διδακτέας ύλης. Τιμές χαμηλές. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946537089

Καθηγήτρια κλασικής φιλολογίας,με 5ετή διδακτική εμπερία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου μεμονωμένα ή σε γκρούπ στις περιοχές: Πύργος, Λαστέικα, Βούναργο.Αναλαμβάνει φυσικά και την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλήνιες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές λογικές.Τηλ.:6938849132(8374)

Πτυχιούχος κοινωνική λειτουργός αναλαμβάνει φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας μέχρι 12 ετών. Εξυπηρετώ τις εξής περιοχές: Κάστρο, Κυλλήνη, Κάτω Παναγιά , Νεοχώρι , Μυρσίνη ,Λεχαινά ,Γαστούνη, Ανδραβίδα ,Βαρθολομιό. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ . Τηλέφωνο: 987 071339 (ΜΑ8593) Καθηγήτρια Ιταλικών, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Perugia παραδίδει μαθήματα ιδιαίτερα και σε γκρουπ και προετοιμάζει επιτυχώς για εξετάσεις όλων των διπλωμάτων. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6977 698982 (ΜΑ 8587) Μαθήματα Γερμανικών, παραδίδει έμπειρος καθηγητής, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλ. 6947776058 / 6983-468489.(ΜΑ 8575) Φυσικομαθηματικός παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίουΛυκείου. Τιμή 10 Ε την ώρα και το πρώτο δίωρο διδασκαλίας δωρεάν. Τηλ.:6979 055712 (8510) Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου .Τιμές Προσιτές τηλ.6979 132515 (ΜΑ 8568) Καθηγήτρια Φιλόλογος με πολυετή διδακτική εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Παρέχονται προσωπικές σημειώσεις. Τιμές προσιτές τηλ. 6980 325696 (ΜΑ

8560) Καθηγήτρια Βιολογίας Απόφοιτος Σχολής Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μα2θήματα Μαθηματικά-Βιολογία -Χημεία .10ετη Εμπειρία,Τιμές προσιτές .τηλ 6976 662375 (ΜΑ 8553) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ παραδίδονται από καθηγήτρια με αρκετή φροντιστηριακή πείρα και μεταπτυχιακό σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης παραδίδονται μαθήματα και σε μαθητές με εκπαιδευτικές ανάγκες λόγω εξειδίκευσης και εμπειρίας και στην ειδική αγωγή. Τιμές προσιτές και συζητήσιμες. Τηλ. 6980 721370 (ΜΑ8540). Καθηγήτρια μαθηματικός παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου . Σε προσιτές τιμές. Τηλ. 6973 796710 (ΜΑ 8544). Απόφοιτη Παιδαγωγικού παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού. Επίσης παραδίδονται μαθήματα Ισπανικών σε πολύ χαμηλές τιμές. Το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ!! Τηλ.6975 600263 (ΜΑ 8538) Μαθηματικός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6934262131, 6981 136330 (8536) Καθηγήτρια Αγγλικών, Πτυχιούχος

Καθηγήτρια Αγγλικών με μεγάλη φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα με επιτυχίες σε όλα τα πτυχία.Cambridge,Μichigan, ESD, EDI, Edexcel. Ειδικές τιμές σε αδέρφια και πολύτεκνους.Τηλ.:6979 865756(8494)

Καθηγήτρια φιλόλογος αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου στα φιλολογικά μαθήματα στη περιοχή της Αμαλιάδας. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6974 327887 (8503)

του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες.(όλα τα επίπεδα) Τιμές προσιτές. Τηλ.6981 472568 (8528) Καθηγήτρια Ιταλικής φιλολογίας απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τηλ.:6986 113023 (8528) Καθηγήτρια Φιλόλογος απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει μαθήματα σε μαθητές ΔημοτικούΓυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6986 834517 (8526) Καθηγήτρια Γαλλικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ 6988 205588 (8520) Καθηγήτρια φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας απόφοιτη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου και φοιτητές. Τιμές προσιτές και συζητήσιμες ιδιαίτερα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους. Τηλ.:6983 949504, 26210 37235 (8516) Καθηγήτρια μαθηματικός με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6970 739384(8511) Καθηγήτρια κλασσικής φιλολογί-

ας, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ.:6944 983744 (8508) Καθηγήτρια φιλόλογος πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-ΛυκείουΕΠΑΛ. Τιμές προσιτές. Περιοχή Αμαλιάδας. Τηλ 6972 153993 (8505) Φυσικός αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Λυκείου με το νέο σύστημα σε Φυσική-Χημεία. Τηλ.:6942281948(8496) Φιλόλογος πτυχιούχος Πανεπιστημίου Πατρών με φροντιστηριακή εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές ΔημοτικούΓυμνασίου-Λυκείου.Τιμές λογικές. Ειδικές τιμές για γκρουπ και αδέρφια.Παροχή σημειώσεων. Τηλ.:6944243549 (8500) Φυσικός αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών Λυκείου με το νέο σύστημα σε Φυσική-Χημεία. Τηλ. 6942281948 Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα, σε μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Αναλαμβάνονται και γκρουπ 2-3 ατόμων, τιμές πολύ χαμηλές. Τηλ.:6934 265950 (8492) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα στα μαθηματικά-φυσική-χημεία από απόφοιτο Α.Π.Θ. σε μαθητές γυμνασίου-λύκειο-ΕΠΑΛ σε λογικές τιμές. Δυνατότητα δημιουργίας γκρουπ. Τηλ.:6983

Καθηγήτρια Αγγλικών με φροντιστηριακή πείρα αναλαμβάνει μαθητές και ενήλικες όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές.Επίσης αναλαμβάνει μεταφράσεις κειμένων. Τηλ. επικοινωνίας: 6979003850 (8472)

516638(8493) Μεταπτυχιακή απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών και της τεχνολογίας, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές όλων των επιπέδων καθώς και σε φοιτητές ΑΕΙ, ΕΑΠ, ΤΕΙ. Επιπλέον παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη και συγγραφή πρωτότυπων πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών. Τηλ.:6946 044304 (8482) Απόφοιτος ΑΤΕΙ Αθηνών παραδίδει μαθήματα Χημείας και Βιολογίας σε μαθητές Γυμνασίου Λυκείου. Τιμές συζητήσιμες. Τηλ.:6972716785 (8483) Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου καθώς αναλαμβάνει και την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές και κατόπιν συνεννοήσεως. Τηλ.: 6976 017837 (8476) Καθηγήτρια Γαλλικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα και σε γκρουπ 2 ατόμων και προετοιμάζει για εξετάσεις όλων των πτυχίων στον Πύργο.Τηλ.:6932 266843 (8479) Φιλόλογος με 15ετή φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (Αρχαία, Έκθεση, Ιστορία, Λατινικά, Λογοτεχνία). Δωρεάν παροχή σημειώσεων και επαναληπτικών διαγωνισμάτων στη περιοχή Πύργου Αμαλιάδας.Tηλ.:6932 266843 (8479) Kαθηγήτρια φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού, γυμνα-

σίου, λυκείου. Παρέχονται προσωπικές σημειώσεις σε όλα τα μαθήματα. Προετοιμασία Πανελληνίων. Τηλ.:6973 793774 (8471) Καθηγήτρια Αγγλικών με μητρική γλώσσα την Αγγλική, παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Τηλ.:6932 043162 (8469) Φυσικομαθηματικός παραδίδει μαθήματα φυσικής-μαθηματικώνχημείας σε μαθητές γυμνασίουλυκείου..Τιμές προσιτές.Τηλ.:6978 550387 (8459) Δασκάλα με εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού όλων των τάξεων. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Τιμές λογικές. Τηλ.:6986857327(8460) Πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας απόφοιτος πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τηλ.:6987 706364 (8457) Καθηγήτρια Αγγλικών-κοινωνική λειτουργός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών για όλα τα επίπεδα σε πολύ προσιτές τιμές. Τηλ.:6937080543(8442) Καθηγητής φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού , γυμνασίου , Λυκείου. Τηλ.:6942 530185 (8439) Πτυχιούχος καθηγήτρια με εμπειρία, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών και γαλλικών σε νήπια, παιδιά και ενήλικες. Τιμές προσιτές. Προσφορές: 50% έκπτωση στη δεύτερη ξένη γλώσσα, 50% έκπτωση για το δεύτερο παιδί και 80% έκπτωση για το τρίτο. Επίσης συνεργάζεται με ειδικό λογοθεραπευτή - αναλαμβάνει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Τηλ. Επικοινωνίας: 6979 781335 (8420) Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικών όλων των επιπέδων,είτε μεμονομένα σε κάθε άτομο είτε σε ολιγομελή τμήματα με ειδικές τιμές.Τηλ.:6975 600263 (8414)


28

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ Ζητείται ελεγκτικό προσωπικό για το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Απαιτούμενα προσόντα : -Απόφοιτος ΑΤΕΙ/ΑΕΙ Μηχανολογίας /Ηλεκτρολογίας -Άδεια οδήγησης στις κατηγορίες Α,Β,Γ -Πιστοποιητικό ελεγκτή ελαφρών, βαρέων και δικύκλων -Πιστοποιητικό ελεγκτή ADR και ΑΤΡ. Ι.ΚΤΕΟ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ στην περιοχή στην Ανδραβίδα - Κυλλήνη. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26230 54071 , 6932 589812Email:ikteokarapanos@gmail.com (8446)

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ Ζητούνται από μεγάλη τραπεζοασφαλιστική εταιρεία άτομα επικοινωνιακά για την προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων (νοσοκομειακών, συνταξιοδοτικών, ασφαλειών κατοικίας κ. α ) Παρέχεται συνδυασμός χρηματοδότησης προμηθειών και μπόνους. Γραφείο πωλήσεων Βάρδας τηλ. 26230 72145 e-mail : varda8706 @yahoo.gr (ΜΑ8561)

Ζητούνται:

Νέοι και νέες που έχουν επιλεγεί στο πρόγραμμα 18-29 ετών(voucher) ειδικότητας οικονομολόγος (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) και κοινωνικοί λειτουργοί ή κοινωνιολόγοι για την πρακτική τους άσκηση με προοπτική μελλοντικής μόνιμης απασχόλησης. Πληροφορίες: 6944782192 (ΜΑ8341) Θέλετε επιπλέον εισόδημα άμεσα και με προοπτικές εξέλιξης; Είστε δυναμικό άτομο με θέληση να πετύχεις; Εμείς σας παρέχουμε τη λύση.Εσείς παρέχετε ευκαιρία στη ζωή σας.Τηλ.:6981 750804 (8405)

Ζητείται από Επιχείρηση Παροχής Οικονομικών και Ελεγκτικών Εργασιών Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής με κατεύθυνση Λογιστική, Ελεγκτική, Φοροτεχνική. Πληρ . 6976 869569. Και βιογραφικά στο e-mail: klampros@mhx.gr (ΜΑ 8235) Ζητείται αρτεργάτης στην Ανδραβίδα. τηλέφωνο επικοινωνίας :697 6172482. ΜΑ(8592) Ζητείται κοπέλα με γνώσεις Η/Υ χωρίς υποχρεώσεις για εμπορική επιχείρηση στον Πύργο.Tηλ.επικοινωνίας 26210

Μικρές Αγγελίες

Ζητείται κοπέλα για καφετέρια Πατρών 24 Πύργος. CAFE ΑΠΑΓΚΙΟ Κιν.:6974 807041, 26210 28863 (8463) Από ξενοδοχειακό όμιλο ζητείται υπεύθυνος ξενοδοχείου με εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών , οργανωτική και δυναμική προσωπικότητα, άριστη γνώση αγγλικών και κάτοχος ΙΧ. Βιογραφικό στο e-mail: office@epihotels.gr (ΜΑ8589) 22380 (ΜΑ 8591) Ζητείται ΟΔΗΓΟΣ με απαραίτητη επαγγελματική άδεια οδήγησης Δ'-Ε΄ Κατηγορίας, απόφοιτος Λυκείου, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά για πλήρη απασχόληση. Απαραίτητη προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση και συστάσεις. Αποστείλατε βιογραφικό στο Fax 2103843038 ή με email: ergasia.smile @yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 84. Περιοχή Κυλλήνη Ηλείας.(ΜΑ8576) Ζητείται κοπέλα να εργαστεί ως τυλίχτρια από το “ΕΛΑ ΣΤΟ ΨΗΤΟ” στην Αμαλιάδα.Τηλ.:6975 574851 (8547) Ζητείται Ειδική παιδαγωγός.Πτυ-

χιούχος Σχολής Ειδικής Αγωγής, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά, ικανότητα να διαμορφώνει σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά και συνεργασίας -επικοινωνίας, Γνώσεις Αγγλικών, Γνώσεις Η/Υ, Κάτοχος άδειας οδήγησης. Απαραίτητες συστάσεις.Αποστείλατε βιογραφικό με mail: ergasia.smile @yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 105. Περιοχή Κυλλήνη.(MA 8534) Ζητείται παιδαγωγός.Πτυχιούχος Σχολής Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας, με υπευθυνότητα και αγάπη για τα παιδιά, ικανότητα να διαμορφώνει σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά και συνεργασίας -επικοινωνίας, Γνώσεις Αγγλικών, Γνώσεις Η/Υ, Κάτοχος άδειας οδήγησης. Απαραίτητες συστάσεις.Αποστείλατε βιογραφικό με mail: ergasia.smile@yahoo.gr\ αναγράφοντας τον κωδικό 104. Περιοχή Κυλλήνη.(ΜΑ 8535) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων γυναικών τις βραδινές ώρες φύλαξη παιδιών και οικιακές δουλειές. Τηλ.:6934395721 (8532) Ζητείται κοπέλα με γνώσεις Λο-

/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

γιστικής και υπολογιστή και νεαρός με τεχνικές γνώσεις για επισκευές μηχανημάτων μαζικής εστίασης.Τηλ.: 26210 22380 (8509) Ζητούνται άτομα για ανάπτυξη δικτύου-πωλήσεων σε νέα καινοτόμα προϊόντα. Χωρίς κόστος εγγραφής, χωρίς κεφάλαιο. Προσφέρουμε πλήρη υποστήριξη-συνεχής εκπαίδευση. Τηλ.:6986 798801 (8513) Ζητείται πιστοποιημένος-η ασφαλιστικός σύμβουλος, για ασφαλιστικό γραφείο. Πληρ. τηλ. 6978 800381 (8417) Χρειάζεστε γυναίκα για βοήθεια στο σπίτι, για ανάπηρα άτομα (γιαγιά-παππού), για άτομα με προβλάματα στη κίνηση, κλπΤηλεφωνήστε στο γραφείο της κας ΝΤΟΝΑΣ να σας στείλει το κατάλληλο άτομο.Επίσης σερβιτόρες,καμαριέρες, λατζιέρες, καθαρίστριες ολοήμερες ή ωρομίσθιες.Τηλ.: 26220 40041, 6936 529012, 6988 800814 (8406) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για σέρβις από καφετέρια στην Αμαλιάδα. Πληρ. 6980 671054 (ΜΑ 8359) Zητείται κοπέλα ευπα-ρουσίαστη για βράδυ στο ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡΑΡΓΩ στα Μακρίσια. Τηλ.:26250

24411 (8369) Ζητείται κοπέλα ευπαρουσίαστη άνω των 18 ετών, με εμπειρία για μπουφέ στο coupa cafe στον Πύργο για απογευματινή εργασία .Τηλ.:6986 954000 (8295) Ζητείται κοπέλα εμφανίσιμη να εργαστεί σε cafe-bar στη Βάρδα.Προυπηρεσία θα εκτιμηθεί. Απαραίτητη γνώση coctail.Αποδοχές ικανοποιητικές.Τηλ.:26230 72284, 6971 552909 (8347) Μεγάλος ασφαλιστικός όμιλος που δραστηριοποιείται στις ασφαλιστικές τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες λόγω της συνεχούς ανάπτυξης στο νομό Ηλείας ζητά συνεργάτες 25-40 ετών με προϋπηρεσία στις πωλήσεις. Τηλ.: 26210 29192 και 26210 34926(8275) Ζητείται κοπέλα για απογευματινή εργασία σε καφέ στον Πύργο. Τηλ.:6986 876014 (8303) Ζητείται σερβιτόρα για καφενείο. Τηλ.:6983 162555(8274) Από πρότυπο εκπαιδευτήριο ξένων γλωσσών ζητούνται καθηγήτριες /ες ξένων γλωσσών :γερμανικών, ιταλικών, γαλλικών, ρώσικων, με ωρομίσθια απασχόληση. τηλ 6975959162 (ΜΑ 8557)


/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

ÆÇÔÏÕÍ Οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στο strategic management και με πείρα 8+ χρόνων παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας ιδιωτών και επιχειρήσεων, στρατηγικές υποδείξεις για την διαχείριση και τη διατήρηση της περιουσίας σας, συστάσεις σχετικά με τον περιουσιακό σχεδιασμό, τη μεταβίβαση περιουσίας με εύτακτο και φορολογικά αποδοτικό τρόπο, το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα, τα επενδυτικά κεφάλαια, καθώς και προσωπικό φορολογικό σχεδιασμό. Τηλ επικοινωνίας 6948370012(8447) Κυρία ζητάει εργασία ως εσωτερική για φύλαξη κατάκοιτων ηλικιωμένων στην περιοχή της Αμαλιάδας. Μόνο σοβαρές προτάσεις! τηλ 6938 893511 (ΜΑ8585) Κυρία Ελληνίδα ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένης ,καθώς και παιδιών. Πρωινές ώρες, στην περιοχή του Πύργου και των γύρω χωριών. τηλ 6985 970264 (ΜΑ 8582) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ,παιδιών και καθαρισμό οικιών στην περιοχή του Πύργου και των γύρω χωριών.τηλ 6994 010870 (ΜΑ8581) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία ως εσωτερική ή μη για φύλαξη

ηλικιωμένων στην περιοχή της Αμαλιάδας και γύρω χωριών Πύργου. τηλ 6993 037376 (ΜΑ8580) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. Περιοχές Αχαΐα μέχρι Βάρδα. τηλ 6999 407165 (ΜΑ8577) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων (ως εσωτερική) στην περιοχή της Βάρδας και των Λεχαινών. τηλ 6997 517197 (ΜΑ8573) Νοσηλεύτρια αποκλειστική ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων κατάκοιτων ή μη. τηλ 6943 050759 (ΜΑ8571) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακά. τηλ 6980 379048( ΜΑ8569) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών τηλ 6997 4361589 (ΜΑ8570) Κυρία ζητάει τετράωρη εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εντός περιοχής Πύργου και γύρο περιχώρων, καθώς επίσης αναλαμβάνει και καθαρισμό μαγαζιών και γραφείων. τηλ 6978 382711 (ΜΑ8546) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές εργασίες. τηλ 6999 745793, 69472 25597 (ΜΑ 8565) Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές εργασίες.τηλ 6996 715263(ΜΑ 8566) Ζητώ εργασία σε εστιατόριο, ταβέρνα, ψησταριά, ξενοδοχείο. Μόνο σοβαρές προτάσεις. τηλ 6972 261508 (ΜΑ 8567) Σοβαρή κοπέλα ψάχνει για δουλειά

Μικρές Αγγελίες

(σερβιτόρα ,καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων )στον Πύργο. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις τηλ.6978176449 (ΜΑ8555) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία για οικιακές εργασίες και φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου, από 8 -14:30 το μεσημέρι. τηλ.6981 029654 (ΜΑ8548) Κυρία από Βουλγαρία ζητά εργασία ως εσωτερική τηλ 6939 007181, 6999 898113 (ΜΑ8550) Κυρία ζητά εργασία ως εσωτερική τηλ.6940734959 (ΜΑ8551) Κυρία ζητάει τετράωρη εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων εντός περιοχής Πύργου και γύρω χωριών, καθώς επίσης αναλαμβάνει και καθαρισμό μαγαζιών και γραφείων. Τηλ 6978382711(ΜΑ8546) Κυρία Ελληνίδα έμπειρη, αποκλειστική ζητεί εργασία για 2ωρο πρωινές ώρες 8 -10 ή βραδινές 7 -11, για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου. τηλ 6975 707157(ΜΑ8539) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ως εσωτερική στην περιοχή του Ν. Ηλείας. τηλ 6984 965618 (ΜΑ8541) Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών σε περιοχές μεταξύ Βάρδας έως Αμαλιάδα. τηλ 6994258736(ΜΑ8543) Κυρία ζητά εργασία περιοχή Πύργου για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ.:6980 863555 (8530) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών , καθαρισμό μνημείων

,οικιακές εργασίες, καθαρισμό γραφείων και ότι άλλο χρειαστεί. Στη Βάρδα. Τηλ.: 6971 581388 (8523) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ως εσωτερική και οικιακή. Τηλ.:6971505676 (8497) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων , περιοχή: Λεχαινά και περίχωρα.Τηλ.:6977027054 (8524) Κυρία από Βουλγαρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην περιοχή του Πύργου. Τηλ.:6993 585490 (8498) Ελληνίδα κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων με εμπειρία στο χώρο.Τηλ.:6937 980738 (8502) Υπάλληλος τουριστικών επαγγελμάτων (ρεσεψιον, σερβιτόρος κλπ) ζητώ εργασία 3-4 φορές τη βδομάδα, από τέλος Σεπτέμβρη. Γνωρίζω Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά. Τηλ.:6976 079219 (8478) Καθηγήτρια αγγλικών με μεταπτ/κό & πολυετή πείρα στις τάξεις πτυχίων αναζητά εργασία σε ΚΞΓ. Κιν. 6980 420705. (8458) Qualified teacher of English with PG degree and long experience in teaching exam courses is seeking a position at a Centre of Foreign Languages. Pls call 6980 420705 (8458) Σοβαρή κυρία, από καλή οικογένεια και με προυπηρεσια σε παιδικό σταθμό αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών, καθώς και τις οικιακές δουλειές.Μόνο σοβαρές προτά-

w w w . p r o t i n e w s . g r

σεις.Τηλ.:6934395721(8455) Κυρία αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων και παιδιών. Τηλ.:6949 711761(8440) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων(όχι κατάκοιτους) στις περιοχές:Πύργου, Ζαχάρω, Κρέστενα, Αρχ. λυμπίας. Τηλ.: 6944 853360 (8432) Κυρία αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων μόνο στη περιοχή του Πύργου.Τηλ.:6979 681984 (8448) Ζητώ εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων , παιδιών και καθάρισμα.Τηλ.:6982 413156 (8450) Τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Έργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έργων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Αutocad 2010,Autocad Architecture 2012, MSoffice, Internet) και Aγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση τηλ: 6939.242400, e-mail: deleni1 @yahoo.gr (8415) Νεαρός κάτοχος διπλώματος Ι.Χ. και μοτοσυκλέτας ζητά εργασία σε επιχειρήσεις ή ξενοδοχεία,ως ντελιβεράς,ψήστης, αποθηκάριος ή διανομέας. Τηλ.:6980 654632 (8402) Κυρία ζητά εργασία για σερβιτόρα ή λατζέρισα και φύλαξη ηλικιωμένων Πύργου και γύρω χωριών. Τηλ.:6978 382741(8412) Δεν έχετε χρόνο με την καθαριότητα του σπιτιού σας;Κανένα πρόβλη-

29

μα...αφήστε τη λύση στα ελληνικά χέρια.Τα κορίτσια σίφουνας βγάζουν 8ωρο σε 3ωρο χωρίς να χάνετε την μέρα σας και προπαντός οικονομικά...Τηλ.:6983 705941 (8403) Νέος ζητά εργασία ως ψήστης καθώς και για ντελίβερι με δίπλωμα αυτοκινήτου και μοτοποδηλάτου με πενταετή εμπειρία.Τηλ.:6984 348380 (8388) Νεαρός αναλαμβάνει κόψιμο χορταριών με μηχανάκι δικό του, εκτός βενζίνης δικής του με 5 ευρω την ώρα.:Τηλ.:6976 873376 (8380) Κυρία ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων. Τηλ.:6994 356828 (8379) Σοβαρή οικογενειάρχης νέα κοπέλα ψάχνει για δουλειά ( ξενοδοχοϋπάλληλος, σερβιτόρα πωλήτρια, καθαρισμό σπιτιών, φύλαξη ηλικιωμένων)στη περιοχή του Πύργου. Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6984560054 (8360) Κυρία ελληνίδα ζητά εργασία για οικιακές δουλειές.Τηλ.:6934 395725 (8353) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρέςπροτάσεις.Τηλ.:6940 734959, 6980 863555 (8362) Κυρία ζητά εργασία για εσωτερική και μη ,φύλαξη ηλικιωμένων. Παράκληση μόνο σοβαρές προτάσεις.Τηλ.:6946 163487, 6977785137 (8363) Αναλαμβάνω καθαρισμό κήπων και χωραφιών Τηλ.:6947 891053 (8367)


30

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μικρές Αγγελίες

/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

ÄéÜöïñá Πωλούνται σκυλιά ράτσας Λαμπραντόρ. Τηλ.: 6984 504154 (8514)

Για να ζεστάνετε όλο το σπίτι με καλοριφέρ χωρίς σταγόνα πετρελαίου, υπάρχει λύση. Πωλούνται : - Ξυλολέβητες 40 χιλ. θερμ. μόνο 1.200 €, 60 χιλ. θερμ. μόνο 1.300 €. - Πυρονολέβητες 40 χιλ. θερμ. μόνο 1.800 €, 60 χιλ. θερμ. μόνο 2.000 €. Τηλ. Επικοινωνίας 6981 297218, 6930 739733 (ΜΑ 8562)

Πωλείται βυτίο καυσίμων 200 λίτρων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6976 538804 (ΜΑ8588) Πωλούνται είκοσι γίδες διαλεκτές στον Πύργο.Τηλ.:6974 001344 (ΜΑ8590) Πωλούνται καθαρόαιμοι ελληνικοί ποιμενικοί με γονείς αξιολογημένους από τον ΟΦΕΠ.τηλ.6951 802241 (ΜΑ8579) Πωλούνται κουτάβια 50 ημερών Λαμπραντόρ μαύρα-γνήσιασπάνια τηλ 6980 295703 (ΜΑ8553) ΠΩΛΕΙΤΑΙ TABLET SAMSUNG 9 ίντσες, σχεδόν καινούριο, μαζί με τη θήκη και το πληκτρολόγιο 300 Ε. Τηλ.:6946 200460 (8556) ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΑΛΟΙΦΕΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ: Ψωρίαση ,ακμή, ρυτίδες προσώπου, χολη-

στερίνη, παχυσαρκία, πονοκεφάλους, υπερπλασία προστάτη,αιμορροιδες,δυσκοιλιότητα,διάρροια,κατάθλιψη,αυπνία,πέτρες χολής και νεφρών. ΠΟΝΟΥΣ: αυχένα, ώμου-χειρός, μέσης ,γονάτου. Με γρήγορα αποτελέσματα από έμπειρη βοτανολόγο .τηλ 6976 855625 (ΜΑ8542) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ απορροφητικά μεγάλης Hp σε χαμηλές τιμές.Τηλ. 26210 44966, 6932 233357 (ΜΑ 8537) Πωλείται δάδα Ολυμπιακών Αγώνων Μοναχό 1972 σε άριστη κατάσταση. Τηλ.:6942210079 (8533) ΛΕΧΑΙΝΑ: Πωλούνται αυτόματη ζυγαριά νέα κιλών , ζαμπονομηχανή, δύο γόρδολες τρία μέτρα η καθεμία, ράφια τοίχου 18μ Χ 2,30. Τηλ.:6971 698962 (8529) Πωλούνται κουτάβια Τζάκ Ράσελ μίνι καθαρόαιμα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς, καθώς επίσης και κουτάβια πίτμπουλ, ποικιλία χρωμάτων, καθαρόαιμα και εμβολιασμένα. Τηλ.:6984 547823 (8525) Πωλούνται δύο σκύλες κυνηγιάρικες, ξεκινημένες.Τηλ.: 6987 9403001 (8522) Πωλείται πόνυ λευκό, αρσενικό. Τηλ.: 6973 723430. (8515) Πωλείται ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο κατάλληλο για άτομα με ειδικές ανάγκες, άριστης ποιότητας, καινούριο. Τιμή προσιτή. Τηλ. επικοινωνίας :πρωί 9 με 2

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ και απόγευμα -10. 26210 23382 (8504) Πωλείται κουκούλα πολυεστερική με παράθυρα και πόρτα για ΝΙSSAN D21 και D22 κατάλληλο για κυνηγούς, ψαράδες και αγρότες. Τηλ.:6978 949165 (8488) Πωλείται εξοπλισμός επιχείρησης με τουριστικά είδη στην Αρχαία Ολυμπία κάτω από το ξενοδοχείο ILIS. Παναγιώτης. Τηλ.:6974133527 (8487) Πωλείται πλήρης σειρά ελαιωργικών μηχανημάτων δύο και τριών φάσεων από πρώτο χέρι.Πωλούνται όλα ή και ξεχωριστά.Τηλ.:6977 637598 (8462) Πωλείται αγγλικό σέτερ 6 μηνών λευκό-πορτοκαλί.100Ε. Τηλ.: 6936 868645 (8456) Πωλείται πλατφόρμα 4 μέτρων για τρακτερ με ανατροπή. Τηλ:6944 418676 (8445) Χάθηκε δίπλωμα γεωργικού ανελκυστήρα στν περιοχή Ανεμοχωρίου.Όποιος το βρεί να επικοινωνήσει στο τηλ.:6984 455928 (8416) Πωλείται μέλι γνήσιο παραγωγής μας. Τηλ.: 6972 864270 (8355) Πωλείται ρυμουλκούμενη καντίνα. Τηλ.: 6973 383980 (ΜΑ8340) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μεταχειρισμένα ελαστικά όλων των τύπων σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6939 8546286977 647059 (ΜΑ8250) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ λυκόσκυλα από εξαιρετικά μορφολογικά γονείς με τα PEDIGREE. Πληρ. Τηλ. 6972 034076 (ΜΑ 8227)

Πωλείται peugeot scooter jet force 125 με όλα τα service.Τιμή συζητήσιμηΤηλ. :6945661936 (8265) Πωλείται MERCEDES μοντέλο 123, χρονολογίας 1985 ,2000cc ,extra μηχανή 123/2000cc τηλ 6974 905646(ΜΑ8559) Πωλείται VW Γκόλφ Μανχάταν Μοντέλο 1992,1600 cc ,τιμή 650€ τηλ.6977 659672 (ΜΑ 8554) Πωλείται ΤΟΥΟΤΑ AURIS 1,6-124ΗΡ μοντέλο 2008, FULL EXTRA. Τηλ.:6947891058(8517) Πωλούνται μηχανή deutz turbo

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, (ΜΑ 8268)

intercooler κατάλληλη για τρακτέρ και θεριζοαλωνιστικές μηχανές και I.X Suzuki atos, 1000 cc, σε τιμές προσιτές. Τηλ 6937094199 Πωλείται μηχανή δρόμου - YAMAHA FZR-600-100HP σε υπεράριστη κατάσταση με foul service και full extra. Τιμή 1,250 Ε, ευκαιρία. Τηλ.:6980295703 (8467) Πωλείται αυτοκίνητο BMW-316175HP υπεράριστο - χρώμα άσπροπέρλα - 6 κύλιδρο - πολλά extra,super ευκαιρία.Τιμή 3,000 Ε. Τηλ.: 6980 295703 (8468) Πωλείται OPEL VECTRA 1998 υδραυλικό τιμόνι αερόσακος οδηγού ηλεκτρικά παράθυρα ABS ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές A/C 167,500κμ 800 Ε. Πωλείται MAZDA 323 F 1998 υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικές κλειδαριές αερόσακος οδηγού συνοδηγού 1000 Ε. Τηλ.:2621036806(8368) Πωλείται Peugeot 307 cc cambrio 1.600 2005 μοντέλο σε άριστη κατάσταση, χρώμα ανθρακί, service αντιπροσωπεία , φυλλάσεται σε γκαράζ. Τιμή 5,800 συζητίσημη. Τηλ.:6978949165(8306) ΠΩΛΕΙΑΤΙ BMW X3 μοντέλο 2007

(μαύρο με μπεζ σαλόνι) 2000cc πρ'ωτο χέρι. Τηλ: 6984523741 (ΜΑ 8221) ΠΩΛOYNTAI Renault kangoo και peugeot 106 και Opel Astra station Diesel 1.700cc. ΤΗΛ. 6979020651 (ΜΑ8190) ΠΩΛΕΙΤΑΙ ALFA ROMEO μοντέλο 2002 φουλ-έξτρα, μαύρο χρώμα, αγρατζούνιστο, φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ. Μόνιμος 1600cc ΤΙΜΗ 3.350 ευρώ, ιδιώτης. ΤΗΛ. 6973424925 (ΜΑ8179) Πωλείται κλούβα VW TRANSPORT '94 μοντέλο, 2400cc DIESEL μακριά καρότσα. ΤΙΜΗ 2.500€. Τηλ. 6946874959(ΜΑ8162) ΠΩΛEIΤΑΙ Ford Maveric, μοντέλο 2005, 2261cc ατρακάριστο. Δεκτός έλεγχος από την Ford τιμή 7.000€. Τηλ: 2621044966-292496932233357-6944 989840 (ΜΑ8084) Πωλείται TOYOTA AVENSIS 2005 μοντέλο, 120.000 χιλιόμετρα, 1600 κυβικά, φουλ εξοπλισμό σε αρίστη κατάσταση.Τηλ 6945582556(8392) Πωλείται CITROEN C3 μοντέλο 2002,μεταχειρισμένο,δεκτός έλεγχος, τιμή.:3000Ε (συζητήσιμη). 6806(8441)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑXΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

SCODA OCTAVIA 1.4 16V 2007 με 35000 χλμ πρώτο χέρι αντιπροσωπείας 5θυρο, με 12μηνη εγγύηση σα καινούριο προσφορά.

GRANDE PUNTO MAYΡO ΤΟΥ

HYUNDAI ACENT 1300CC 1996 με ac Υδρ. - τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα 104,000 χλμ πρώτο χέρι άριστη κατάσταση, ατρακάριστο 1990Ε

OPEL CORSA 1245 DIESEL 18-607 91.000 χμ book service 5πορτο full extra 6990ευρώ

2008 ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 98000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 5 ΘΥΡΟ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗ 6990 ΕΥΡΟ

FIAT FIORINO ΜΕ ΨΥΚΤΙΚΟ ΘΑΛΑΜΟ 1997, 1400 CC 1.750E

AUTO SAME ΛΑΜΠΡΟΠ0ΥΛΟΣ

ÁÃÑÏÔÉÊÁ ÅÔÏÉÌÏÐÁÑÁÄÏÔÁ ÓÅ ÊÁËÅÓ ÔÉÌÅÓ 1) MAZDA 4X4 1 ½ CAB ´99 diesel 7.300E 2) FORD RANGER 2008 åëëçíéêü 1 ½ CAB

3) MITSUBISHI L200 2000 4X4 4ðïñôï 4) ÍÉSSAN NAVARA 4X4 1 ½ CABINA 2007 5) NISSAN NAVARA 4X4 4ðïñôï 2000 7.300 Å

FIAT PUNTO SPORTING 1240CC , A/C, Υ/Τ 2ΠΟΡΤΟ, ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 1,990Ε

L 200 2004 TDI 4X4 MΙΑΜΙΣΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

SEAT CORDOBA 1996 1.400CC ΜΕ ΚΤΕΟ ΚΑΙ ΤΕΛΗ 450Ε

Hyundai 100 2001 πετρέλαιο διπλά λάστιχα MITSUBISHI μηχανικά 110000χμ 330 καρότσα 5450 ΕΥΡΟ

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ RENAULT KANG00 1200cc, μοντ. 2006 full extra, ανοιγόμενες πλαϊνές, συρόμενες πόρτες, 5.300Ε

SMART CABRIO 600CC ,2004 μοντέλο, δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα, αυτόματο σειριακό, f1 (υπάρχουν 3 αυτοκίνητα)

FIAT PUNTO ΄08 1.400 STARJET λευκό 5πορτο full extra άριστη κατάσταση, 6.000 Ε

ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761

ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 6 -12 μηνες ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

SMART DIESEL 799CC 44.000KM, 2009 ΜΑΙΟΣ,ABS, AIR BAGS,ΑΥΤΟΜΑΤΟ, ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΟΥ, 7,450Ε

ΛΑΪΚΕΣ

Cinema

Ανδραβίδα

SKODA FABIA 1200cc μοντ. 2009 full extra, 5.200Ε

MINI COOPER 1600cc, μοντ. 2007 CHILI - PACKET, πανοραμική οροφή, ζάντες αλουμινίου, start - stoρsystem.

ALFA ROMEO GT 1800cc, μοντ. BMW 330i 2900cc, μοντ. 2008, full extra, δερμάτινο ηλεκτρικό 2005 ΑLCANTARA σαλόνι, full σαλόνι ελληνικής αντιπροσωextra, καινούργια λάστιχα, πείας , 24.000χλμ., βιβλίο φιμέ παράθυρα, ζάντες σέρβις, 19άρες ζάντες. αλουμινίου, 7.000Ε KENTΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE)YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 23 έναντι S.M. LIDL, Τηλ.: 2621 400389, κιν.: 6976-6420046979-677766 –glampropoulospyrgos@yahoo.grΠλήρης γκάμα των αυτοκινήτων θα βρείτε στo www.auto-same.gr

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες…

ΟΡΦΕΑΣ ΠΥΡΓΟΣ

Καιρός αίθριος. 16°C έως 22°C. Άνεμοι ασθενείς βόρειοι και στη συνέχεια ασθενείς δυτικοί έως 2 μποφόρ.

TERRIOS 1999, 1300CC, A/C, Υ/Τ, 3,450 ε

“PRISONERS” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:19:15, 21:45 “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ; 22:00 “RUSH “ ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 19:50, 22:00 “ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ” ΩΡEΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 19:30 (Κυριακή 18:00, 20:00)

CINEMA AMAΛΙΑΔΑ ΕΓΩ, Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 2" (ΜΕΤΑΓΛ - 3D) ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 18:00 "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (MALAVITA)" , “METALLICA” ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 20:00 "ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ" ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 22:00 “METALLICA” ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 22:00


Ιατροί

/ ÐáñáóêåõÞ 18 Ïêôùâñßïõ 2013

w w w . p r o t i n e w s . g r

31

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

***

ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

Aðüóôïëïò Ã. Ðáôñßêéïò

ÌáéåõôÞñáò - ÷åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Êéí.: 6936 086168

Ãåþñãéïò Í. ÐëÜêáò

ÌáéåõôÞñáò - ×åéñïõñãüò Ãõíáéêïëüãïò (ô. éáôñüò Á´ÌáéåõôéêÞò êáé ÃõíáéêïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí Íïó. ÁëåîÜíäñá) Kéí.: 6975 618740  Ðáñáêïëïýèçóç êõÞóåùí õøçëïý êéíäýíïõ Õðïãïíéìüôçôá - ÉVF Ðáèïëïãßá ôñá÷Þëïõ, êïëðïóêüðçóç Åììçíüðáõóç - ïóôåïðüñùóç Ëáðáñïóêüðçóç ñïìðïôéêÞ ÷åéñïõñãéêÞ Ðáèïëïãßá ìáóôïý ÐáéäéêÞ / ÅöçâéêÞ Ãõíáéêïëïãßá ÄÝ÷ïíôáé êáôüðéí ñáíôåâïý. ÙñÜñéï: ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ 9.00-13.30ì.ì., 17.00-21.00 Äéåýèõíóç: Êáóôüñ÷ç 1 êáé 28çò Ïêôùâñßïõ (ÊåíôñéêÞ Ðëáôåßá) Ô.Ê. 27100 ÐýñãïòÔçë.: 26210.32016, fax: 26210.32017, email: info@2care.gr

ÊÁÍÅËËÁ Ä. ÊÑÁÍÉÔÇ

ÃÍÁÈÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ðôõ÷éïý÷ïò ÉáôñéêÞò & ÏäïíôéáôñéêÞò Ó÷ïëÞò Á.Ð.È. Åéäéêåõèåßóá óôç ÓôïìáôéêÞ & ÃíáèïðñïóùðéêÞ ×åéñ/êÞ óôï Ã.Í.Á. “Ï Åõáããåëéóìüò”  ÓôïìáôéêÞ ×åéñïõñãéêÞ - Åìöõôåýìáôá  Ôñáýìá ðñïóþðïõ  ×åéñïõñãéêÞ ðñïóþðïõ êáé ôñá÷Þëïõ Ìáíùëïðïýëïõ & Ãêïôóßíá 10, Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë. 26213 01410, 6940 409071 e-mail:nkraniti@yahoo.gr

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÏÄÏÍÔÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÏ ÊÁÑÁÔÏÕËÁ

ÄÉÏÍÕÓÉÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕ ÓÔÁÓÉÍÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÄÅ×ÅÔÁÉ: ÊáñÜôïõëá ðñùß 9.00-13.00ì.ì. êáé áðüãåõìá ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26210 -61182, êéí. 6980-619614 Ðåëüðéï: ÄÝ÷åôáé ìüíï ìå ñáíôåâïý Ôçë.: 26240-31472, 6976-023365

ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò

Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ

Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com

ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Dr. ÊÙÓÔÁÓ É. ÁËÅÎÁÍÄÑÏÐÏÕËÏÓ

***

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10 άνωθεν “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” Δέχεται με ραντεβού: 10π.μ.-55μ.μ Τηλ.: 26210-331410, & 6970 019031

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ NIKOËÁÏÓ Ð. ÓÁÑÁÍÔÇÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÙÔÏÑÉÍÏËÁÑÕÃÃÏËÏÃÏÓ ÓÔÑ. ÓÉÓÉÍÇ & ÅË. ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 1 ÃÁÓÔÏÕÍÇ ÇËÅÉÁÓ Ô.Ê. 27300 ÔÇË.: 2623400580 - ÊÉÍ.: 6979784020

ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 18:00 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ÅÕÁÃÃÅËÏÓ Ã. ÖÙÔÅÉÍÏÐÏÕËÏÓ

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ô.Åð. Åðéìåë. Ã.Í. Ðáßäùí “ÊáñáìáíäÜíåéï” ÐáéäïïñèïðáéäéêÞ ÁèëçôéêÝò êáêþóåéò Ôñáõìáôïëïãßá ÐáèÞóåéò óðïíäõëéêÞò óôÞëçò Ïóôåïðüñùóç ÅêöõëéóôéêÝò ÐáèÞóåéò Óéóßíç 165 - Ãáóôïýíç (Ýíáíôé ÊÝíôñïõ Õãåßáò) ÔÞë.:(26230) 35336 êéí.:693 2304243

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 e-mail:malfri@otenet.gr

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ

Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠ ΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΙ ÂÁÓÉËÅÉÏÓ Ã. ÐÉÔÓÁÓ

ÅÉÄÉÊÏÓ ÁËËÅÑÃÉÏËÏÃÏÓ ÐÁÉÄÙÍ & ÅÍÇËÉÊÙÍ ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÅÕÑÙÐÁÚÊÇÓ ÁÊÁÄÇÌÉÁÓ ÁËËÅÑÃÉÁÓ ÊÁÉ ÊËÉÍÉÊÇÓ ÁÍÏÓÏËÏÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏ: Åë. ÂåíéæÝëïõ 12 - ÁìáëéÜäá 2ïò üñïöïò ÔÇË.: 26220 20044, ÊÉÍ.: 6972 220229 Å-mail:vasiliospitsas@yahoo.com

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ðñùß: êáèçìåñéíÜ Áðüãåõìá: Ôñßôç, ÐÝìðôç,ÐáñáóêåõÞ Äéåýèõíóç: Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

KYTTAΡΟΛΟΓΟΙ ÓÏÖÉÁ ÊÁÔÓÁÑÏÕ - ÁËÔÁÍÇ

ÉÁÔÑÏÓ ÊÕÔÔÁÑÏËÏÃÏÓ ô. Éáôñüò Áíôéêáñêéíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áèçíþí «ÁÃÉÏÓ ÓÁÂÂÁÓ»  Ôåóô ÐáðáíéêïëÜïõ ÊõôôáñïëïãéêÝò åîåôÜóåéò ðôõÝëùí, ïýñùí & õãñþí ÐáñáêåíôÞóåéò ïñãÜíùí (èõñåïåéäïýò, ìáóôïý, ëåìöáäÝíùí, óéåëïãüíùí ê.ë.ð.) ÉÁÔÑÅÉÏ ÄåëçãéÜííç 17, ÁÌÁËÉÁÄÁ Ôçë. éáôñ.: 26220-38360, Êéíçôü: 697-2305520

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ ÓÁËÉÌÐÁ ÍÉÊÏËÁÏÓ

ÅÉÄÉÊÏÓ ÃÁÓÔÑÅÍÔÅÑÏËÏÃÏÓ ÃÁÓÔÑÏÓÊÏÐÇÓÅÉÓ - ÊÏËÏÍÏÓÊÏÐÇÓÅÉÓ ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 9-2 ðñùß, 6-8 áðüãåõìá åêôüò ÔåôÜñôçò, ÐáñáóêåõÞò ÄÅËÇÃÉÁÍÍÇ 23 (1ïò üñïöïò, ÁÍÙÈÅÍ ÊÔÅË) ÁÌÁËÉÁÄÁ - ÔÇË.: 26220 38060 Η σειρά είναι αλφαβητική

Πύργος Μπαχούρου Θεοδώρα Μανωλοπούλου 5

Ανδραβίδα Χαντζή Κωνσταντίνα 26230 54444

2621026000 (εφημερεύει-διανυκτερεύει)

Πελόπιο Διαμαντόπουλος Βασίλειος 26240 31489

Αμαλιάδα Γιαννακόπουλος Πέτρος Καλαβρύτων

Γαστούνη Τσουκαλά Αφροδίτη 26230 32584

19, 2622022244 (εφημερεύει-διανυκτερεύει)

Λεχαινά Παπαδόπουλος Νεόφυτος 26230 22742

Τραγουστής Αθανάσιος

Τραγανό Κωνσταντίνου Διονύσιος 26230-61006

Φιλικής Εταιρείας 6

26220223912 (εφημερεύει-διανυκτερεύει)

Αρχαία Ολυμπία Παπαβασιλείου Δημήτριος 26240-22000

Βάρδα Γράψα Αμαλία 26230-71601

Βαρθολομιό Μανιακούρα Ιφιγένεια 26230-43890

Κρέστενα Μαραγκού Ελένη 26250 22133


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Να μην εκμυστηρεύεσαι τα προβλήματά σου σε άλλους ανθρώπους. Το 80% δεν ενδιαφέρονται, ενώ το 20% το φχαριστιούνται.

Αγραπιδοχώρι Πηνείας

Αυτοκτονία 83χρονου με φυτοφάρμακο

Ζαχάρω

Αναβλήθηκε η υπόθεση για την κατεδάφιση κτισμάτων

Μ Αναβλήθηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας η υπόθεση για την κατεδάφιση κτισμάτων και περιφράξεων στην παραλία Ζαχάρως, που είχε σημειωθεί από το διάστημα Μαρτίου του 2008 έως τον Απρίλιο του 2009. Να σημειωθεί ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι πρώην και νυν στελέχη της Δ.Α. καθώς και ένας εργολάβος. Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 15 Ιουνίου 2014.

ε τραγικό τρόπο αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του χθες το μεσημέρι ένας 83χρονος άντρας από το Αγραπιδοχώρι του πρώην Δήμου Πηνείας. Ο ηλικιωμένος ήπιε ποσότητα φυτοφάρμακου, κάτι που είχε ως φυσικό επακό-

λουθο να χάσει τη ζωή του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες -μέχρι την ώρα που γράφηκε το ρεπορτάζ-, ο 83χρονος για άγνωστους λόγους πήρε από την αποθήκη το φυτοφάρμακο και το ήπιε. Τον ηλικιωμένο άνδρα βρήκαν άνθρωποι του οικογενειακού του πε-

ριβάλλοντος και αμέσως ενημερώθηκε το νοσοκομείο Αμαλιάδας. Λίγη ώρα αργότερα ο ηλικιωμένος μετα-

φέρθηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα αλλά ήταν ήδη αργά, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν απλά τον θάνατό του.

18 Oκτωβρίου 2013  

Proti ths Hleias

Advertisement