Page 1

ÐÅÌÐÔÇ 11 OÊÔÙÂÑÉÏÕ 2012

Ετος 11o

/

ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ: 3165

/

Τιμή: 50λ.

/

(Eκτός Νομού 1 Ευρώ)

“ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ” ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΠΑΝ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Στο “πόδι” η Αμαλιάδα

“Προσφέρει άριστες υπηρεσίες στους κατοίκους της Βόρειας Ηλείας και όχι μόνο”

ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο 56ΧΡΟΝΟΣ

Έλαβε 24ωρη προθεσμία και απολογείται σήμερα Ενώπιον του Εισαγγελέα Πύργου οδηγήθηκε χθες ο 56χρονος άνδρας που φέρεται ως δράστης στην υπόθεση δολοφονίας του 42χρονου Μαρίνη Μακρή, στη περιοχή Άσπρα Σπίτια.

>> Ó. 6

Σ

τους δρόμους βρέθηκαν χθες εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της Αμαλιάδας, για να μην υποβαθμιστεί το νοσοκομείο της πόλης, το οποίο για δεκαετίες παρέχει άψογες υπηρεσίες στους κατοίκους όλης της Βόρειας Ηλείας και όχι μόνο. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με την συμβολική κατάληψη της εισόδου του νοσοκομείου. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με κατάληξη την πλατεία Αγίου Αθανασίου, όπου οι φορείς μίλησαν στους συγκεντρωμένους για τους λόγους της κινητοποίησης και συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου της Αμαλιάδας.

>>

Ó. 4-55

ΣΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΡΧ. ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ “ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ”

Αναξιοποίητος “θησαυρός”… >> Ó. 7 ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΖΑΒΑΡΑ

Ανασκαφές στην Ολυμπία για το Αρχαίο Γυμνάσιο Ξεκινά άμεσα η ανασκαφική έρευνα για την αποκάλυψη του υπόλοιπου κτιρίου του Αρχαίου Γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία, ενός μνημείου πολύ μεγάλης αρχαιολογικής και πολιτιστικής αξίας. >> Ó. 9

ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΛΕΙΑΣ

Χρειάστηκαν τα πέναλτι! Λίγο έλλειψε ο Ατρόμητος Βαρβάσαινας να αποκλείσει τον Αστέρα! Οι βυσσινί της Αμαλιάδας, χρειάστηκαν τα πέναλτι για να ξεπεράσουν τη σθεναρή αντίσταση των αντιπάλων τους >> Ó. 18

ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

Οδηγούνται στον αφανισμό τα καταστήματα στην Κρέστενα Με τα "κιάλια" αναζητούσαν τους επισκέπτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι επαγγελματίες των Κρεστένων. Τα μοναδικά καταστήματα τα οποία κινήθηκαν ήταν όσα διέθεταν είδη διατροφής.

>> Ó.13


2

w w w . p r o t i n e w s . g r

Σχόλια / Παραπολιτικά

/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

Μήνυμα με αποδέκτες

Τα δυο Λιμάνια της Ηλείας Συζητώντας σε μια φιλική συνάντηση με ένα σημαίνων στέλεχος της Αυτοδιοίκησης από τον Πειραιά μου μετέφερε την εκτίμηση του για τα θετικά αποτελέσματα που έχει στην αγορά της πόλης του η βιομηχανία της Κρουαζιέρας και ο χαρακτηρισμός του λιμανιού του Πειραιά ως σημείου εκκίνησης κρουαζιέρας (home porting )  Ο συνομιλητής μου ανέφερε τον προβληματισμό, τη μελέτη και την ανάλυση του μείζονος ζητήματος της " εκμετάλλευσης" των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών και την ωφέλεια που προκύπτει για την τοπική αγορά και τους εργαζόμενους της περιοχής. Αυτή η σύνθετη αναλυτική εκτίμηση έγινε αντικείμενο όλων των θεσμικών φορέων της Πόλης και αποφασίστηκαν , βήματα , τακτικές, και στρατηγική αφενός για την διάχυση των ωφελημάτων σε όλες τις περιοχές της Πόλης και αφετέρου για την προετοιμασία αυτών των περιοχών να υποδεχτούν τους επισκέπτες προβάλλοντας και προωθώντας τις τοπικές ιδιαιτερότητες τους όπως φαγητά τεχνικές και υλικά παραδοσιακής μαγειρικής, λαϊκό πολιτισμό (χορούς, τραγούδια, μουσική, αυθεντικά λαϊκά τεχνουργήματα και εργαστήρια λαϊκών καλλιτεχνών) κλπ. Εμείς εδώ στην Ηλεία έχουμε την ευτυχία να διαθέτουμε δυο λιμάνια το Κατάκολο και την Κυλλήνη με σημαντικότατη σημασία και για τον τουρισμό Κρουαζιέρας (Κατάκολο) τόσο για τον εσωτερικό όσο και για τον τουρισμό από άλλες χώρες (Κυλλήνη ). Η Ηλειακη Κοινωνία και οι Θεσμικοί της Φορείς ΠΟΤΕ δεν έχουν αντιμετωπίσει την ανάπτυξη των δυο αυτών λιμανιών με την αρχή του Κόστους-Ωφέλειας και διάχυση των ωφελημάτων σε όλο τον Νομό  Αυτή ακριβώς η λάθος αντιμετώπιση προκαλεί την υποτίμηση της σημασίας αυτών των λιμανιών σε Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο αλλά και στην Ηλειακη Κοινωνία η οποία δεν βλέπει ωφελήματα παρά μόνο σε ένα περιορισμένο αριθμό επαγγελματιών εγκατεστημένων πέριξ των δυο αυτών λιμανιών. Πύρρων

Η ερώτηση της ημέρας... Στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας απευθύνονται και χιλιάδες κάτοικοι των δύο Δήμων του κάμπου της Ηλείας. Που ήταν λοιπόν χθες οι απλοί πολίτες αλλά και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους; Δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις; Μήπως δεν συμμετείχαν επειδή "καλύπτονται" επαρκώς από τα Κέντρα Υγείας τα οποία δεν έχουν ούτε γάζα; Δ.Ζιάκ.

Ιδιοκτησία: ΠΡΩΤΗ Εκδοτική ΑΕ Εκδότης: Περικλής Μεταξάς Διευθυντής: Δημήτρης Ζιάκας Δημοσιογράφοι: Αννα Αγγελίδου, Κώστας Γιάλπας, Θοδωρής Λάμπρος Αθλητικό: Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος Διεύθυνση Eμπορικού Τμήματος: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος Πύργος - Ρήγα Φεραίου 113 (έναντι Δ.Ο.Υ. Πύργου-Πάροδος Forum) ΤΚ: 27100 - Κωδικός:6603 Τηλ.: 26210-40100, Fax: 26210-40107 Fax Συντακτών: 26210-40106 E-M Mail: protinews@otenet.gr, protisales@protinews.gr website:www.protinews.gr Αμαλιάδα - Ελ. Βενιζέλου 19, ΤΚ: 27200 Τηλ.: 26220-38290-1, Fax: 26220-38292 E-M Mail: protiama@otenet.gr Στο λογότυπο της εφημερίδας απεικονίζεται ο Δίας του Φειδία, από νόμισμα των Ηλείων. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Χειρόγραφα συνεργατών και επιστολές που δημοσιεύτηκαν ή όχι, δεν επιστρέφονται.

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα σε όσους, όπως τόνισε "μας κατηγορήσουν για λαϊκισμό" έστειλε χθες ο Βασίλης Μιχαλόπουλος. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο της πόλης, επεσήμανε πως οι κινητοποιήσεις έχουν ένα στόχο. Να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο ώστε οι υπηρεσίες που θα παρέχει στους πολίτες να είναι οι κατάλληλες. Το μήνυμα πάντως στάλθηκε και από ότι καταλάβαμε, είχε αποδέκτες… Κ. Γιάλπ.

Απουσίες… Ωστόσο, χθες αυτό που σχολιάστηκε από πολλούς στην Αμαλιάδα, ήταν η απουσία του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης από τις κινητοποιήσεις. Αν και μια μέρα νωρίτερα το προεδρείο του συλλόγου με ανακοίνωσή του, τασσόταν στο πλευρό των φορέων, ελάχιστα ήταν τα μέλη του, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Η απουσία έγινε αισθητή… Κ. Γιάλπ.

Σε ειδική συνεδρίαση το Εκλεκτορικό τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ομόφωνα εξέλεξε, χθες, στην βαθμίδα Αναπληρωτή Καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο ¨Παιδιατρική Ενδοκρινολογία¨ την κα Άλμα Π. Μαγιάκου - Δόξα. Η κα Μαγιάκου, σύζυγος του συμπατριώτη μας Γιώργη Τάκη Δόξα με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις στον επιστημονικό

Tou Γιάννη ΜΑΡΑΓΚΟΥ από το “Εθνος”

Kαθαρές κουβέντες

Κάποτε έσφυζε από ζωή και ήταν μια από τις πρωτοπορίες που δεν έχουμε συνηθίσει στην Ηλεία τα τελευταία τριάντα χρόνια. Σήμερα παραμένει ένας θησαυρός αναξιοποίητος που θα πρέπει άμεσα να ξαναπάρει σάρκα και οστά. Ο λόγος για το Ινστιτούτο Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας "ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ" που παραμένει ανενεργό τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Βασικές αιτίες αυτής της στασιμότητας του Ινστιτούτου η μη χρηματοδότησή του αλλά και η αδιαφορία και κωλυσιεργία των τοπικών μας "αρχόντων" . Θα πρέπει τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας όσο και ο Ηλείος Υπουργός Πο-

λιτισμού να πάρουν θέση πάνω στο μείζον αυτό θέμα και να κινήσουν τις διαδικασίες για την επαναλειτουργία του Ινστιτούτου που στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο του ΑΣΟ απέναντι από το Εθνικό Στάδιο Πύργου. Είναι κρίμα ένας "θησαυρός" σαν το "ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ" να παραμένει ανενεργός, υποβαθμισμένος και οι τοπικοί μας "άρχοντες" να αδιαφορούν και να μην δίνουν την πρέπουσα σημασία. Κύριοι ο πολιτισμός μας και η ανάδειξή του απαιτούν ουσιαστικές και έμπρακτες κινήσεις από την πλευράς σας… Θ. Λαμπ.

Xωρίς περιστροφές χώρο (στην Ελλάδα και το Εξωτερικό), είναι μια ξεχωριστή επιστημονική προσωπικότητα σε θέματα που καλύπτει η Παιδιατρική Ενδοκρινολογία. Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένη με τον Πύργο και γενικότερα την Ηλεία, την οποία θεωρεί ως την " πραγματική γενέθλια γη, με δεσμούς συγγενικούς και συναισθηματικούς".

Μέρκελ και Σαμαράς περπατούν χαλαρά και άνετα σε έναν ήρεμο αθηναϊκό δρόμο. Τι και αν αυτός ο δρόμος απέχει πολύ, σαν εικόνα, από την πλειονότητα των δρόμων της αθηναϊκής πραγματικότητας στην εποχή της κρίσης; Άλλο η τηλεόραση και άλλο η πραγματικότητα… Δ.Ζιακ.


Σχόλια / Παραπολιτικά

Το δικό τους μήνυμα πέρασαν προχθές το βράδυ τα μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν στην πλατεία Ιατρίδη. Η πρωτοβουλία για την διοργάνωση του συλλαλητηρίου ανήκει στα Πρωτοβάθμια Σωματεία και δεν έγινε σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως γράφτηκε εκ παραδρομής στο προχθεσινό φύλο. Τα μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα και τις εξελίξεις που πρόκειται να σηματοδοτήσει αυτή η επίσκεψη για το μέλλον του Ελληνικού λαού. Θ. Λαμπ.

Õóôåñüãñáöï Οι εκλεγμένοι σε Συλλόγους ή Σωματεία εκπροσωπούν τα μέλη τους και μπορούν να λειτουργούν εξ ονόματος όλων όσοι τους έχουν ψηφίσει. Όταν όμως πρόκειται για την υγεία μας το ζήτημα …περιπλέκεται. Αν χρειαστούμε Νοσοκομείο πρέπει να πάμε οι ίδιοι και να νοσηλευτούμε , δεν μπορεί να πάει αντί για εμάς ο …Πρόεδρος. Υπό αυτή την έννοια όσοι χθες δεν σηκώθηκαν από τον καναπέ ή προτίμησαν την καφετέρια αντί της κινητοποίησης για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτούν. Αν κλείσει το Νοσοκομείο θα έχουν ξυπνήσει, αλλά τότε θα είναι αργά… Δ.Ζιάκ

w w w . p r o t i n e w s . g r

3

όπως είναι ο Πύργος, μέσα Βλέποντας πολλές φορές στα μικρά καροτσάκια που επεισόδια, να διαδρασέρνουν μαζί τους οι πλαματίζονται σε πορείες νόδιοι μικροπωλητές, του διαμαρτυρίας, διαδηλώπαρεμπορίου, μπορείς κάσεις ή ανάμεσα σε ομάτω από τις κούκλες, τους αδες οργανωμένων φιλάναπτήρες, τους φακούς και θλων, αναρωτιόμουν το τις μπαταρίες, να βρεις σιπόσο εύκολο ή πόσο δερογροθιές, στιλέτα και δύσκολο είναι τελικά να κλομπ… προμηθευτεί κανείς ένα Γράφει η Άννα Αγγελίδου Στις δύσκολες εποχές τις όπλο και να διαπράξει ένα αδίκημα. Με λύπη anagelidou@yahoo.gr οποίες διανθούμε και που η εγκληματικότητα χτυπάει διαπίστωσα, ότι όπλα κόκκινο, τουλάχιστον ας ευαισθηκυκλοφορούν ανάμεσα μας και το τοποιηθούν κάποιοι και ας δώσουν "καλύτερο" είναι ότι ανά πάσα τέλος στα παραμάγαζα όπλων τα οστιγμή, μπορούν να βρεθούν ακόποία βρίσκονται έξω από τις πόρμα και στα χέρια παιδιών. τες των σπιτιών μας. Μπορώ να δεχτώ, ότι κάποιος ενήλιΜε το να φωνάζει κανείς στον δημοκας ο οποίος μόνο "λογικός" δεν θα τικό αστυνόμο "ασ' τον να βγάλει μπορούσε βέβαια να χαρακτηριένα μεροκάματο" και να "προσταστεί, θα προμηθευόταν μία σιδεροτεύουμε" εκείνους που θεωρούμε γροθιά, ένα σουγιά, ή κάτι το οποίότι το μόνο που κάνουν είναι να ο να μπορεί να προκαλέσει ακόμα πωλούν κούκλες… είναι σαν εκαι το θάνατο για να "εκτελέσει" τα μείς οι ίδιοι να βάζουμε λουκέτο σχέδια του. Θα μπορούσα το ίδιο στα καταστήματα μας, να οδηγούπράγμα να σκεφτώ και για κάποιο με τους εαυτούς μας στην ανεργίέφηβο, που θέλοντας να "πουλήσει α… αλλά και να βάζουμε όπλα στα μαγκιά" θα προμηθευόταν κάποιο χέρια των δικών μας παιδιών, που αντίστοιχο αντικείμενο. αργά η γρήγορα θα μάθουν ότι πίΔυστυχώς μέχρι πρότινος, δεν μποσω από την κούκλα, βρίσκεται και ρούσα να φανταστώ, ότι στην καράλλα πράγματα. διά μιας μικρής επαρχιακής πόλης

Όταν θέλουν μπορούν. Το απέδειξαν χθες στην Αμαλιάδα όταν ο κόσμος που συμμετείχε στη κινητοποίηση για το νοσοκομείο και τις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης, γέμισε την πλατεία του Αγίου Αθανασίου. Η μαζικότητα της συμμετοχής δείχνει, αν μη τι άλλο, πως ακόμα έχουμε "κουράγιο" και θα παλέψουμε για ότι δικαιωματικά μας ανήκει. Κ. Γιάλπ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...

/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι… Θα πρέπει να αποδοθούν "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι" και να επισημανθεί ότι η χθεσινή επιτυχημένη κινητοποίηση στην Αμαλιάδα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Βασίλη Μιχαλόπουλο. Ο πρόεδρος κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να ενώσει το σύνολο των φορέων- έχουν και οι ίδιοι μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία - και μαζί με τους κατοίκους να δημιουργήσουν μια μοναδική για τα χρονικά της πόλης κινητοποίηση. Αντίστοιχη αυτής του 2003 όταν όλη η πόλη διεκδίκησε ΤΕΙ. Τότε το κατάφεραν. Τώρα; Κ. Γιάλπ.


4

w w w . p r o t i n e w s . g r

Επικαιρότητα

/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

“ΟΧΙ” στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου

ÓõìâïëéêÞ êáôÜëçøç ôçò åéóüäïõ ôïõ íïóïêïìåßïõ Ýêáíáí ÷èåò ôï ðñùß ïé óõììåôÝ÷ïíôåò óôçí êéíçôïðïßçóç

Óôï ôÝëïò ôùí êéíçôïðïéÞóåùí ðáñá÷ùñÞèçêå óõíÝíôåõîç ôýðïõ áðü ôïõò ïñãáíùôÝò

Κώστας Γιάλπας

Κώστας Καραΐνδρος ,

gialpk@yahoo.gr

Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών.

Σ

τους δρόμους βρέθηκαν χθες εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της Αμαλιάδας, δηλώνοντας πως θα κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να μην υποβαθμιστεί το νοσοκομείο της πόλης, που όπως είπαν, για δεκαετίες προσφέρει άψογες υπηρεσίες στους κατοίκους όλης της Βόρειας Ηλείας και όχι μόνο. Οργανωτής της χθεσινής κινητοποίησης, που ξεκίνησε στις 9 το πρωί από την είσοδο του νοσοκομείου, ήταν ο σύλλογος εργαζομένων του ιδρύματος και σε συνεργασία με τον δικηγορικό, εμπορικό, διδασκαλικό σύλλογο, το εργατικό κέντρο, τους αυτοκινητιστές και τους εργαζόμενους στα Κέντρα υγείας, κατάφεραν να "κατεβάσουν" στους δρόμους εκατοντάδες κατοίκους. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν νωρίς χθες το πρωί, με την συμβολική κατάληψη της εισόδου του νοσοκομείου. Στη συνέχεια, έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, όπου οι φορείς μίλησαν στους συγκεντρωμένους και τους εξήγησαν τους λόγους της κινητοποίησης. Ακολούθως η πορεία κατευθύνθηκε προς την είσοδο της Αμαλιάδας, όπου για περίπου μια ώρα έγινε συμβολική κατάληψη. Όπως τονίστηκε η χθεσινή είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που έχει αναλάβει ο σύλλογος εργαζομένων με μο-

"Στενάζουμε και εμείς από την κρίση επισήμανε ο Κώστας Καραΐνδρος , Πρόε δρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών για να τονίσει ότι η υγεία δεν είναι οικονομία. Όπως είπε οι δομές υγεία ς καταρρέουν ενώ ο ΕΟΠΥΥ χρεοκόπησε από την πρώτη μέρα. "Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας εδώ και ένα χρόνο δεν έχει πληρωθεί τα νοσήλια και όπω ς όλα τα νοσοκομεία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις βασικές του υποχ ρεώσεις. Παρόλα αυτά έδειξε και δείχνει καθημερινά σοβαρά και ποιοτικά δείγματα γραφής αντιμετωπίζοντας το βάρος της περίθαλψ ης του Ηλειακού λαού. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα , χωρίς καμί α αξιολόγηση, να κλείσει ένα ίδρυμα για το οποίο αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια" σημείωσε

ναδικό στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου και όχι την υποβάθμιση ή κατάργησή του.

"Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε…" Την πρόθεσή τους να αγωνιστούν όλοι μαζί , δυναμικά και ενωτικά, ώστε να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την υποβάθμιση και κατάργηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας εξέφρασαν σε σύντομους χαιρετισμούς τους στην πλατεία του Αγίου Αθανασίου οι εκπρόσωποι φορέων της πόλης. Όπως τόνισαν δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω από τη βασική τους διεκδίκηση που είναι η συνέχιση λειτουργάς του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και η αναβάθμισή του ώστε να μπορεί να λειτουργεί συμπληρωματικά με το Νοσοκομείο του Πύργου προ όφελος των κατοί-

κων της Ηλείας.Ειδικότερα σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν κατά σειρά οι παρακάτω: Η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσσα Παναγιωτάρα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πέτρος Παπαδάτος, ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Αναστάσιος Σμέρος, Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Πρωτοδικείου Αμαλιάδας Χρήστος Βούλγαρης, ο Πρόεδρος του Σωματείου ΤΑΞΙ Νίκος Λουκόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας Άγγελος Κολόσακας, , ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Κ.Υ του Νομού Ηλείας Κώστας Νικολαβγένης, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Σαλτάρη , ο Γραμματέας της Ν.Ε Ηλείας του ΚΚΕ Χρήστος Γιάνναρος και ο Δήμαρχος Ηλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

"Συνεχίζουμε ενωμένοι…" Στη απολογιστική συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε αργά χθες το απόγευμα ο πρόεδρος το συλλόγου εργαζομένων κ Βασίλης Μιχαλόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση λέγοντας: "Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους τους συμπολίτες και συμπολίτισσες και όλους τους φορείς της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμερίστηκαν την αγωνία μας, ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας, προκειμένου να φωνάξουμε την αναγκαιότητα να συνεχίσει η λειτουργία του νοσοκομείου της πόλης. Μαζί με όλα αυτά θέλαμε να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ποια είναι η πραγματικότητα που σήμερα επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας. Μια εικόνα εξαθλίωσης, χαμη-

λών υπηρεσιών υγείας που δεν έχει να κάνει με τη θέληση των εργαζομένων για προσφορά, αλλά με την υποχρηματοδότηση του συστήματος με την έλλειψη σε προσωπικό". Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο κ Μιχαλόπουλος έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση τονίζοντας: "Θα ήθελα να τονίσω πως κάποιοι ίσως μας πουν λαϊκιστές. Θα τους απαντήσω πως ίσως με αυτά τα λόγια θέλουν να καλύψουν την δικιά τους αδυναμία ή ανικανότητα να δουν την πραγματικότητα. Δηλώνουμε πως σήμερα είναι η αρχή". Όπως επίσης είπε οι κινητοποιήσεις συνεχίζοντα την Παρασκευή με νέα να στάση εργασίας και την επόμενη εβδομάδα 24ωρη απεργία. Από εκεί και μετά κάθε εβδομάδα θα υπάρχει και μια κινητοποίηση. Η λειτουργία του νοσοκομείου είναι επιβεβλημένη κατέλληξε "θα είμαστε δίπλα σε όποιον προ-

σπαθήσει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας του νομού μας και απέναντι σε όσους ψεύδονται. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Ο αγώνας μας είναι εργατικός και τίποτα άλλο. Απόψεις περί μεταφοράς προσωπικού και κλινικών θα μας βρουν στην πόρτα". Αναφορικά με τη δήλωση του δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη πως το νοσοκομείο δεν θα υποβαθμιστεί ο κ Μιχαλόπουλος είπε "θα ήταν ευχής έργο οι δηλώσεις να είναι τελειωμένα γεγονότα. Δεν μας εφησυχάζει τίποτα γιατί υπάρχουν παραδείγματα πως οι Κυβερνήσεις σήμερα δεν υπολογίζουν απολύτως τίποτα". Σχολιάζοντας την δήλωση του Γ. Λυμπέρη η πρόεδρος του εργατικού κέντρου Αμαλιάδας κ Νατάσα Παναγιωτάρα είπε "για να αναλάβει ο δήμαρχος, μια τόσο σοβαρή διαβεβαίωση θα πρέπει να έχει στοιχεία. Περιμένουμε να μας τα κοινο-


Επικαιρότητα

/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

5

Γιάννης Λυμπέρης, Δήμαρχος Ηλιδας:

“Θα γίνουμε … επαναστάτες με αιτία, για το Νοσοκομείο”

ÅêáôïíôÜäåò Þôáí ïé êÜôïéêïé ôçò ðüëçò ðïõ óõììåôåß÷áí óôçí óõãêÝíôñùóç ðïõ Ýãéíå óôçí ðëáôåßá Áãßïõ Áèáíáóßïõ

Στο “πόδι” χθες η Αμαλιάδα "Κλειστή"για τρεις ώρες η πόλη - πορείες και αποκλεισμός της εισόδου από τους φορείς

"Αυτή ήταν η αρχή, θα συνεχίσουμε…" δήλωσαν οι οργανωτές της κινητοποίησης

Έφη Σαλτάρη, Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ

, " Η υγεία δεν είναι ούτε προς πώληση προς ούτε αλλά ίαση ούτε προς ενοικ εκμετάλλευση" επισήμανε σε σύντομο χαιρετισμό της η Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Σαλιάρη. Πως είπε θα απαιτηθούν δυναμικοί αγώνες για να μη φορείς και πολίτες να ενώδοθεί βορά στους ιδιώτες και κάλεσε ισμούς, και να αγωνιστούν τοπικ από σουν τις δυνάμεις τους, πέρα Νοσοκομείου Αμαλιάδας. για τη διατήρηση και αναβάθμιση του

ποιήσει ώστε και εμείς να ησυχάσουμε και να μην τρέχουμε στους δρόμους". Ελπιδοφόρο, χαρακτήρισε το "ξεκίνημα του αγώνα" ο Άγγελος Κολόσακας τονίζοντας πως ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά μόνο αν "βγει στους δρόμους ο λαός θα ξεπεραστούν αυτές οι πολιτικές". Στην μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, στάθηκε ο αντιπρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κ Αναστάσιος Σμέρος ο οποίος επεσήμανε πως "όλοι θα πρέπει να έχουμε κατά νου και να εφαρμόζουμε είναι η επαγρύ-

πνηση. Δηλώσεις και δεσμεύσεις δεν πρέπει να μας καθησυχάζουν. Στον αγώνα που ξεκίνησε δεν περισσεύει κανείς". Η Αμαλιάδα σηκώνεται και προσπαθεί να δείξει το ανάστημά της, είπε παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ Πέτρος Παπαδάτος, για να συνεχίσει "θέλω να συγχαρώ το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείου, τους πολίτες και τους φορείς και τους συναδέλφους εμπόρους που μπήκαν μπροστά σε αυτό τον α-

γώνα. Η Αμαλιάδα, μετά το σημερινό, δείχνει ότι μένει όρθια και αγωνίζεται. Έτσι δεν θα αφήσουμε ούτε τη Δ.Ο.Υ. ούτε το Πρωτοδικείο, ούτε άλλη υπηρεσία να χαθεί. Θα δώσουμε τη μάχη μας". Κοντά στους αγώνες που στο εξής θα γίνουν είναι και οι εργαζόμενοι στο δήμο Ήλιδας και όπως δήλωσε ο πρόεδρος κ Χρήστος Βούλγαρης "θα πρέπει όλοι να βγούμε στους δρόμους. Διαφορετικά θα χάσουμε τα πάντα". Δεν θα αφήσουμε να πάνε όλα στα χέρια των ιδιωτών, τόνισε ο πρόεδρος του συνδέσμου αυτοκινητιστών Νίκος Λουκόπουλος

"Äåí Ý÷ïõìå íá öïâçèïýìå ôßðïôá êáé êáíÝíáí" åðéóÞìáíå ï Ðñüåäñïò ôùí ÅñãáæïìÝíùí Â. Ìé÷áëüðïõëïò "αυτή είναι η πολιτική της Κυβέρνησης. Σε ότι αφορά το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, είμαστε αποφασισμένοι να μην δεχτούμε υποβάθμισή του. Όποιος σκεφτεί ότι μπορεί να κλείσει το νοσοκομείο θα μας βρει απέναντί του".

Κατά τη διάρκεια του συμβολικού αποκλεισμού της εισόδου της Αμαλιάδας ο Δήμαρχος Ηλιδας Γιάννης Λυμπέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:"Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο ότι μετά από μία μακρόχρονη προσπάθεια ολοκληρώνεται η κτιριακή υποδομή του Νοσοκομείου. Ως μονάδα το Νοσοκομείο Αμαλιάδας αποτελεί το μισό της δευτεροβάθμιας περίθαλψης του Νομού Ηλείας μαζί με το Νοσοκομείο Πύργου. Μην παρεξηγηθεί η έκφραση το μισό, δεν εννοώ 50-50, δεν ζυγίζεται έτσι, αλλά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας έχει έναν οργανισμό 100 κλινών και το Νοσοκομείο του Πύργου 200 κλινών . Αυτά τα δύο Νοσοκομεία μαζί δεν συμπληρώνουν καν τον απαιτούμενο αριθμό κρεβατιών για τους 200.000 κατοίκους που έχει ο Νομός, αριθμός ο οποίος μεγαλώνει κατά πολύ τα καλοκαίρια. Όλα αυτά είναι διαπιστευμένα και σε γνώση του Υπουργείου σε ότι αφορά τις τελευταίες αναδιαρθρώσεις που έκανε στα Νοσοκομεία της Χώρας. Άρα, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε καν ένδειξη ότι απειλείται το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Παρόλα αυτά θέλω να διαμηνύσω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι από τη στιγμή που εντός του Νομού δεν υπάρχουν αντιλήψεις που να λένε ότι πρέπει να κλείσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας- και αν υπάρχουν τις έχω ήδη χαρακτηρίσει ανόητες-εκτός Νομού, αν υπάρξει οποιαδήποτε απόπειρα υποβάθμισης του Νοσοκομείου, θα μας βρει, όχι απλώς απέναντι αλλά επαναστάτες με αιτία. Να είναι βέβαιοι όσο λάβουν μια τέτοια απόφαση ότι δεν θα τους περάσει. Σε μια τέτοια προσπάθεια δεν θα είμαι μόνος μου αλλά μπροστάρης από ένα λαό ό οποίος θα είναι πεπεισμένος πως θα έχει δίκιο και αυτό το δίκιο θα το κατακτήσει με κάθε θυσία."

Δήλωση Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης, δηλώνει συμπαραστάτης στον αγώνα των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας και των φορέων για τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Τόσο την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, ημέρα κατά την οποία ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης δέχθηκε στο Δημαρχείο αντιπροσωπεία των εργαζομένων, όσο και χθες, ημέρα κινητοποίησης των εργαζομένων, ο κ. Αρβανίτης δηλώνει συμπαραστάτης στον αγώνα που ξεκινούν εργαζόμενοι και φορείς για την διατήρηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος της Αμαλιάδας.Ο κ. Δημήτριος Αρβανίτης σημειώνει ότι δεν εισέρχεται στη λογική της κόντρας ή της αντιπαράθεσης μεταξύ των Νοσοκομείων της Αμαλιάδας και του Πύργου διότι θεωρεί ότι και τα δύο Ιδρύματα είναι απαραίτητα και αναγκαία και κρίνει επιβεβλημένη τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργία τους.Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Αρβανίτης "επενδύει" εμπράκτως στην ενίσχυση της φροντίδας υγείας, η οποία παρέχεται στο νομό Ηλείας, δίνοντας το παράδειγμα των επίπονων προσπαθειών που έχουν καταβληθεί από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και του ιδίου προσωπικά για την παραμονή και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας της Βάρδας καθώς και για την υλοποίηση του έργου που αφορά στο Ιατρείο του Μπορσίου αλλά και για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο των Λεχαινών, η κατασκευή του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.


6

Ειδήσεις

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή ο 56χρονος

Μπήκε σε φαρμακείο, απείλησε και έφυγε με 150 ευρώ

Έλαβε 24ωρη προθεσμία και απολογείται σήμερα Ε

νώπιoν του Εισαγγελέα Πύργου, οδηγήθηκε χθες , λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, ο 56χρονος άνδρας που φέρεται ως δράστης, στην

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης σε φαρμακείο στην περιοχή της κοινότητας Στρέφι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Μια ηλικιωμένη γυναίκα μπήκε στο εν λόγω φαρμακείο και ζήτησε τα χρήματα του ταμείου από την φαρμακοποιό. Μάλιστα την απείλησε λέγοντας χαρακτηριστικά "για να μην σου σπάσω το μαγαζί". Η φαρμακοποιός φοβούμενη μήπως η ηλικιωμένη κάνει πράξη την απειλή της, έβγαλε από το ταμείο 150 ευρώ και της τα έδωσε με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να φύγει ανενόχλητη από το φαρμακείο. Θ.Λ.

Συνελήφθη 54χρονος για ναρκωτικά

/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

υπόθεση δολοφονίας του 42χρονου Μαρίνη Μακρή, στη περιοχή Άσπρα Σπίτια. Ο 56χρονoς, συνοδευόμενος από άνδρες της Ασφάλειας, πέρασε

την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου όπου τον περίμενε ο δικηγόρος του, αλλά και συγγενικά του πρόσωπα.

Aρχικά ο φερόμενος ως δράστης παρουσιάστηκε στον Εισαγγελέα, ενώ στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή 24ωρη προθεσμία, για να απολογηθεί. Οι άνδρες της Ασφάλειας Πύργου, τον οδήγησαν εκ νέου στα κρατητήρια της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Ο 56χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που φέρεται ως ο δράστης της δολοφονίας του 42χρονου, το πρωί της Τρίτης ημέρα τέλεσης της δολοφονί-

Κατασχέθηκαν τρία δενδρύλλια και έντεκα γραμμάρια κάνναβης Συνελήφθη χθες το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 54 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, εντόπισαν στην αυλή της οικίας του 30χρονου, σε αυτοσχέδιο κτίσμα με τσιμεντόλιθους, δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούσε καθώς και ένα ακόμα δενδρύλλιο σε κατάσταση αποξήρανσης. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμα τρεις συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 11 γραμμαρίων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου, ενώ τα φυτά κάνναβης αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Åíþðéïí ÅéóáããåëÝá êáé ÁíáêñéôÞ ïäçãÞèçêå ï 56÷ñïíïò öåñüìåíïò ùò äñÜóôçò ôçò äïëïöïíßáò ôïõ 42 ÷ñïíïõ Ìáñßíç ÌáêñÞ ας- είχε διαπληκτιστεί σε έντονους τόνους μαζί του, στα αγροκτήματά τους στα Χάνια, παρουσία του αδερφού του θύματος Μ. Μακρή. Ο δράστης παραδόθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Τρίτης, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, συνοδευόμενος από το δικηγόρο, ενώ

λίγη ώρα αργότερα, οδηγησε τους αστυνομικούς στο χώρο που είχε πετάξει το όπλο, σε απόσταση 500 μέτρων από το συμβάν, σε θαμνώδη έκταση. Να σημειω θεί ότι σε βάρος του 56χρονου άνδρα σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.


/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

Θέμα

w w w . p r o t i n e w s . g r

7

Σε στασιμότητα το Ινστιτούτο Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας "ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ"

Αναξιοποίητος “θησαυρός”… Ξ

εκίνησε με πολλές προσδοκίες και κατάφερε τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του να κάνει μεγάλα βήματα προόδου και να διαγράψει μια άκρως επιτυχημένη πορεία, αφιερωμένη στην αρχαιογνωστική έρευνα. Ο λόγος για το Ινστιτούτο Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας "ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ" που εδρεύει στο Πύργο Ηλείας. Δυστυχώς εδώ και διόμισι χρόνια περίπου το Ινστιτούτο παραμένει αναξιοποίητο αφού δεν έχουν διοργανωθεί ανάλογα συνέδρια με την αίγλη του παρελθόντος με αποτέλεσμα το ιστορικό κτήριο του ΑΣΟ που στεγάζει το Ινστιτούτο να είναι το μόνο που μαρτυρεί την φυσιΤου Θοδωρή Λάμπρου thlabros@hotmail.com

Όπως σημείωσε ο κ. Πλατανιάς το εναρκτήριο λάκτισμα του Δ.Ι.Α.Ε.Ι. "ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ" δόθηκε τον Απρίλιο του 2002, με την διοργάνωση από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας διημερίδας, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, με θέμα: "Αναβίωση της αρχαίας ελληνικής ιστορίας στο διεθνή χώρο", και τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από τον χώρο της επιστήμης της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας αλλά και πολιτικών παραγόντων της Ηλείας και της Ελλάδος. Εκείνο το διάστημα, υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας και η Ιδρυτική πράξη, ενώ το 2004 το Διεθνές Ινστιτούτο Αρχαίας Ελληνικής

Ιστορίας απέκτησε τη μορφή του μη κερδοσκοπικού Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου. Συνεχίζοντας ο κ. Πλατανιάς ανέφερε ότι η πρωτοβουλία για τη σύσταση του Διεθνούς Ινστιτούτου Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας "ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ", ανήκει σε μία ομάδα καθηγητών Πανεπιστημίων από 24 διαφορετικά κράτη του κόσμου με κοινό ερευνητικό τους πεδίο την ελληνική αρχαιότητα. Μιλώντας για το θέμα ανέφερε ότι "ένας από τους πλέον απαιτητικούς και καίριους στόχους του Διεθνούς Ινστιτούτου ήταν η απόκτηση μόνιμης στέγης. Η λύση δόθηκε από την τότε Ν.Α Ηλείας με την αναπαλαίωση του ακινήτου του πρώην ΑΣΟ μέσω του διακρατικού επιχειρησιακού προγράμματος INTERREG ΙΙΙ-Α και εξοπλίστηκε εσωτερικά από τη τότε Νομαρχία Ηλείας.

Ανενεργό εδώ και 2,5 χρόνια λόγω μη χρηματοδότησης Ελάχιστο ενδιαφέρον από τον πνευματικό κόσμο του νομού αλλά και τους τοπικούς μας “άρχοντες” ¢ðïøç áðü ôïõò åóùôåñéêïýò ÷þñïõò ôïõ Éíóôéôïýôïõ

Βασικοί του στόχοι ήταν και είναι η ενίσχυση της σύνθεσης της ιστορικής γνώσης μέσα από τη μελέτη/συνεργασία των διαφόρων τομέων της έρευνας, η διερεύνηση θεμάτων που δεν έχουν επαρκώς μελετηθεί, η ανάδειξη της πολυμορφίας της μελέτης της ελληνικής αρχαιότητας και η καλλιέργεια του ενδιαφέροντος των φοιτητών και του κοινού που σπουδάζουν ή ενδιαφέρονται για την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, προσφέροντας τους σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια,

την ευκαιρία να συμπληρώνουν και να τελειοποιούν τη μελέτη τους, μέσω σεμιναρίων και καλοκαιρινών μαθημάτων γιο την Ιστορία, τη Φιλολογία και την Αρχαιολογία της αρχαίας Ελλάδας". Δεν βρήκε την απαιτούμενη ανταπόκριση από τους τοπικούς φορείς Σε ερώτησης της "ΠΡΩΤΗΣ" για την στασιμότητα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Ινστιτούτο, ο κ. Πλατανιάς ανέφερε ως βασικούς λόγους τη μη χρηματοδότη-

¸íáò áðü ôïõò ðëÝïí áðáéôçôéêïýò êáé êáßñéïõò óôü÷ïõò ôïõ Äéåèíïýò Éíóôéôïýôïõ Þôáí ç áðüêôçóç ìüíéìçò óôÝãçò. Ç ëýóç äüèçêå áðü ôçí Í.Á Çëåßáò ìå ôçí áíáðáëáßùóç ôïõ áêéíÞôïõ ôïõ ðñþçí ÁÓÏ ìÝóù ôïõ äéáêñáôéêïý åðé÷åéñçóéáêïý ðïãñÜììáôïò INTERREG ÉÉÉ-Á êáé åîïðëßóôçêå åóùôåñéêÜ áðü ôç ôüôå Íïìáñ÷ßá Çëåßáò.

κή του παρουσία. Για το Ινστιτούτο της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και τους λόγους που σήμερα παραμένει ανενεργό μίλησε αποκλειστικά στην "ΠΡΩΤΗ" ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτης Πλατανιάς του οποίου η συμβολή για την δημιουργία του Ινστιτούτου υπήρξε καθοριστική. ση του από κάποιον φορέα η φορείς που θα μπορούσαν να στηρίξουν το Ινστιτούτο, αλλά και την λιγοστή ως μηδαμινή ανταπόκριση που βρήκε από τον πνευματικό κόσμο της περιοχής. Όπως ανέφερε "Το Ινστιτούτο Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας δεν βρήκε από τον πνευματικό κόσμο της Ηλείας την ανάλογη ανταπόκριση. Υπάρχει μια στασιμότητα από το 2010 και μετά. Οι καθηγητές που συμμετείχαν ή θέλουν να συμμετέχουν μελλοντικά στο ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ δεν έχουν λεφτά για να χρηματοδοτήσουν το Ινστιτούτο με την έννοια ότι πληρώνουν και τα εισιτήρια τους για να έρθουν να παρακολουθήσουν τις εργασίες. Θα πρέπει επομένως να βρεθεί ένας φορέας που θα χρηματοδοτήσει το Ινστιτούτο. Βρισκόμαστε αυτή την στιγμή σε μια δύσκολη περίοδο. Περιμένουμε από το Υπουργείο Πολιτισμού και από τον Ηλείο Υπουργό Κώστα Τζαβάρα να δει με ευαισθησία το θέμα αυτό και να συνδράμει από την θέση που κατέχει το Ινστιτούτο. Από την πλευρά της και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας θα πρέπει να δει με ευαισθησία το εν λόγω θέμα. Το πανεπιστήμιο Πατρών δεν είδε με ζέση αυτή την προσπάθεια σε αντίθεση με άλλα πανεπιστήμια όπως αυτό των Ιωαννίνων που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον". Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα "ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ", είναι εμπνευσμένο από την αρχαία Ι-

Ãéá ôï Éíóôéôïýôï Áñ÷áßáò ÅëëçíéêÞò Éóôïñßáò êáé ôïõò ëüãïõò ðïõ áõôü ðáñáìÝíåé áíåíåñãü ôá ôåëåõôáßá 2,5 ÷ñüíéá ìßëçóå áðïêëåéóôéêÜ óôçí "ÐÑÙÔÇ" ï ðñüåäñïò ôçò ÁíáðôõîéáêÞò Åôáéñßáò ôçò ÐåñéöÝñåéáò ÄõôéêÞò ÅëëÜäáò Ðáíáãéþôçò ÐëáôáíéÜò ôïõ ïðïßïõ ç óõìâïëÞ óôçí äçìéïõñãßá ôïõ Éíóôéôïýôïõ õðÞñîå êáèïñéóôéêÞ.

στορία της Ηλείας. Ο Σωσίπολις για τους Ηλείους ήταν ο Δίας στην παιδική του ηλικία και τον λάτρευαν σε ναούς στην Ιερή Άλτη της Ολυμπίας και στην πρωτεύουσα τους Ήλιδα, ως προστάτη του τόπου και πλουτοδότη, χθόνιο (λόγω της επιφάνειας του με την μορφή φιδιού) δαίμονα. Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο αναξιοποίητος "θησαυρός" που ακούει στο όνομα "ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ" θα αξιοποιηθεί από την επίσημη Πολιτεία αλλά και από τους τοπικούς μας "άρχοντες". Είναι κρίμα η ζωντανή μας ιστορία να παραμένει εγκαταλειμμένη μέσα σε τέσσερις τοίχους και το μόνο που να θυμίζει την ύπαρξη του Ινστιτούτου να είναι το Ιστορικό κτήριο του ΑΣΟ απέναντι από το Εθνικό Στάδιο Πύργου.


8

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

Με εντολή του Υπ. Παιδείας

Έρχονται νέες συγχωνεύσεις σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια Έως τις 19 Οκτωβρίου οι προτάσεις των διευθυντών

Του Νίκου Σαφαρή*

Το μαγαζί είναι γωνία… "Ό,τι το μυαλό και η καρδιά είναι για το ανθρώπινο σώμα, είναι η Ελλάς για την ανθρωπότητα", είχε πει ο γερμανός ποιητής, δραματουργός, μυθιστοριογράφος και επιστήμονας Goethe. Οι φίλοι μου είπαν ότι ήρθες Άγκελα. Δε ξέρω όμως αν γνωρίζεις που ήρθες, ούτε γνωρίζω τι σε συμβουλεύουν οι μαυροφορεμένοι σύμβουλοί σου. Δε ξέρω τι σου μεταφέρουν, τι ακούς, τι μαθαίνεις ούτε τι επαφή έχεις με την πραγματικότητα του Νότου. Φυσικά, ο ελληνικός λαός είναι αρκετά ευφυής για να καταλάβει, μέσα στην αποχαύνωσή του, ότι ο πραγματικός εχθρός δεν είσαι εσύ αλλά αυτοί που κατοικοεδρεύουν σε αυτή τη χώρα, αυτοί που έχουν ελληνική υπηκοότητα και ελληνικά ονοματεπώνυμα.Σε ένα πράγμα συμφωνούμε απόλυτα: πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν και οι πολλοί που κατοικοεδρεύουν εδώ δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία της Ελληνικότητας. Φυσικά και γνωρίζουμε καλά ότι καμία μεγάλη δύναμη δε θα μας σώσει, δεν έγινε ποτέ αυτό, έτσι δε περιμένουμε να γίνει τώρα. Όσοι δε διδάσκονται από την ιστορία, θα πρέπει δυστυχώς τώρα να την ξαναζήσουν. Αυτό ισχύει όμως και από την δική σου πλευρά. Ο 20ος αιώνας δε ξεχνιέται… "Άοπλοι πολεμήσατε πάνοπλους και νικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και υπερισχύσατε. Δε μπορούσε να γίνει αλλιώς, διότι είστε Έλληνες". Δε ζητάμε ούτε μπλαζέ συμπάθεια, ούτε σικέ ελεημοσύνη, ούτε λόγια που ηχούν ωραία. Το μόνο που απαιτούμε είναι να τιμήσεις τους κατοίκους της χώρας που σε υποδέχεται σήμερα, Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012, όπως κι εμείς τιμάμε τη δική σου χώρα σαν μετανάστες και σαν επισκέπτες. Να τιμήσεις την Ελλάδα που πριν από 70 χρόνια οι πρόγονοί σου την κατέστρεψαν. Αυτή τη χώρα που ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες της. Κι αν όλα πάνε στραβά για εμάς, όλη η παλιοπαρέα θα πάμε στα Κουφονήσια, στους Παξούς, στη Μάνη, στην Κρήτη, στο Πήλιο, στην Κέρκυρα, στην Ιθάκη, στη Λευκάδα, στη Μυτιλήνη, στο Καστελόριζο, στην Επίδαυρο, στους Δελφούς και σε πολλά άλλα τέτοια μέρη. Όπου κι αν πάμε, εδώ στην Ελλάδα, θα είμαστε στον παράδεισο. Το μαγαζί είναι γωνία και το ξέρεις καλά, όπως το ξέρουμε κι εμείς.Για ένα πράγμα να είσαι σίγουρη: μέσα σε αυτή τη φαυλότητα που μας έχει περικυκλώσει σε διοικητικό, οικονομικό πολιτικό και δημοσιογραφικό επίπεδο, υπάρχει μια Ελλάδα που δημιουργεί, που σκέφτεται, που ονειρεύεται, που πράττει και η οποία παλεύει με τα τέρατα. Μια Ελλάδα που παλεύει εντός και εκτός συνόρων, μια Ελλάδα που αισθάνεται αφοπλισμένη αλλά είναι εδώ παρούσα και ενεργή. Μη ξεχνάς ότι η φωτιά έχει ξεσπάσει κι αλλού, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, τώρα και στη Γαλλία. Όποιος κλείνει την πόρτα του σκεπτόμενος πως η φωτιά δε θα μπει σπίτι του, απλά ματαιοπονεί. Όσο και να κλείνεις παράθυρα και πόρτες η φωτιά έγινε λαίλαπα, οι τύψεις έγιναν Ερινύες, η Ύβρις έχει ήδη διαπραχθεί, η Άτις - το δόλωμα - είναι εδώ, η Νέμεσις - η οργή - είναι παντού και απλά περιμένουμε την Τίση και την Κάθαρση. Όσο για το Αλάνθαστο, πάντα εφαρμόσιμο σχήμα που αφορά κυρίως τους δικούς μας προδότες. Όποιος υποτίμησε τούτο το λαό, κλήθηκε να το πληρώσει αδρά. Να θυμάσαι ότι η ιστορία έχει όλες τις απαντήσεις. "Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του…" Γιάννης Ρίτσος. *Ο Νίκος Σαφαρής είναι Καθηγητής γαλλικής γλώσσας (Πανεπιστημίου Σορβόννης, Sorbonne-Paris IV) & Μεταφραστής (ΕΚΚΕΜ, Ευρωπαϊκό Κέντρο Κατάρτισης στην Επαγγελματική Μετάφραση)

Π

ρος νέο γύρο συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων φαίνεται πως προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.Ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με έγγραφο που έστειλε σε όλους τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, ζητά να ενημερωθεί για τις προτάσεις τους σχετικά με τις μεταβολές σχολικές μονάδων, δηλαδή ίδρυση, συγχώνευση, υποβιβασμό και κατάργηση σχολείων.Σύμφωνα με το έγγραφο, οι προτάσεις - εισηγήσεις των διευθυντών σχολικών μονάδων θα σταλούν στο ειδικό σύστημα καταγραφής (Survey) έως τις 19 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθεοδώρου ζητά από τους διευθυντές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων τα εξής: - Να καταχωρίσουν στο Σύστημα Καταγραφής (Survey) τις προτάσεις-εισηγήσεις τους για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους. Για τον σκοπό αυτόν στο Σύστημα Καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Survey) έχουν προστεθεί φόρμες προτάσεων - εισηγήσεων, ώστε η διαδικασία υποβολής τους να γίνει μόνο ηλεκτρονικά. - Να ζητήσουν εγγράφως τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων επί των προτάσεων για κάθε είδους σχολική μεταβολή (ίδρυση, προαγωγή, συγχώνευση, υποβιβασμό, κατάργηση και μετατροπές). Αφού γνωμοδοτήσουν έγκαιρα τα δημοτικά συμβούλια, οι διευθυντές ΠΕ και ΔΕ θα συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αρμοδιότητάς τους και θα τις διαβιβάσουν μέχρι 09/11/2012 στο υπουργείο Παιδείας και στις οικείες Περιφε-

ρειακές Διευθύνσεις. Μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα πρέπει να αποσταλούν βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς ίδρυση σχολείων και βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τη μεταφορά των μαθητών για τα προτεινόμενα προς συγχώνευση και κατάργηση σχολεία που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων δήμων.

Εισήγηση Οι περιφερειακοί διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την πλευρά τους, θα υποβάλουν την εισήγησή τους στην ειδική φόρμα του Ηλεκτρονικού Συστήματος Καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Survey) μέχρι 16/11/2012. Οπως αναφέρεται στο έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας, για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων θα ληφθεί υπόψη ο α-

Ðñïò íÝï ãýñï óõã÷ùíåýóåùí êáôáñãÞóåùí ó÷ïëéêþí ìïíÜäùí öáßíåôáé ðùò ðñïóáíáôïëßæåôáé ç çãåóßá ôïõ õðïõñãåßïõ Ðáéäåßáò ριθμός των μαθητών, η ορθότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η χιλιομετρική απόσταση που θα διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και οι κτιριακές υποδομές. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, όπως σημειώνεται στο έγγραφο, "είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και η εφαρμογή όλων των καινοτόμων παιδαγωγικών προγραμμάτων σε άρτιες, εξοπλισμένες και επαρκώς επανδρωμένες σχολικές μονάδες".

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφερειών Πύργου

Στις κάλπες οι δάσκαλοι Πραγματοποιείται σήμερα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχίας Ηλείας η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφερειών Πύργου. Η συνέλευση αναμένεται να ξεκινήσει στις 8:30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 1:30 μετά το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει έως τις 5:00 το απόγευμα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του νέου Δ.Σ του Συλλόγου και των μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής. Τη Δευτέρα έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων .Κατατέθηκαν στο Δ.Σ υποψηφιότητες από τις εξής παρατάξεις: 1. Ανεξάρτητη Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Π.Ε Πύργου, 2. Έλληνες Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί Πύργου Ηλείας και 3.Ταξική Ενότητα Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ).

Αναλυτικά τα ψηφοδέλτια και οι υποψήφιοι: "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΠΥΡΓΟΥ

Σπηλιόπουλος Σπήλιος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ

"ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ Κατσίμπελης Αθανάσιος

Βασιλοπούλου Βικτωρία Γανδά Κωνσταντία (Ντίνα) Καλαντζή Βάσω Καραμεσίνη Δήμητρα Λέγας Νίκος Παναγόπουλος Σωτήρης Σωτηροπούλου Κατερίνα Ραμαροσόν Λουί - Χάρης Τερλεπάνης Κώστας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Ε.Ε Αντωνίου Κώστας Παρασκευόπουλος Τρύφωνας

"ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ Μαυρίκογλου Μαριάννα του Ευσεβίου Πεντερίδου Βαρβάρα του Φανουρίου Πικέα Χαραλαμπία (Μπία) του Διονυσίου Σταθάς Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου


Ειδήσεις

/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

Óôçí Áñ÷áßá Ïëõìðßá

Ξ

Για τον προγραμματισμό των σχετικών ενεργειών πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρεία του Αν. Υπουργού ΠΑΙΘΠΑ κ. Κώστα Τζαβάρα στο αμφιθέατρο του ΥΠΑΙΘΠΑ- Γενική Γραμματεία Πολιτισμού με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, της Διευθύντριας της Δ/νσης Προϊστορικών & Κλασικών κ. Ν. Βαλάκου, της Προϊσταμένης της Ζ΄ ΕΠΚΑ κ. Γ. Χατζή, του Προϊστάμενου της Δ/νσης Αναστήλωσης Αρχαίων

Ευρεία σύσκεψη χθες, υπό την προεδρία του Αν. Υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα

ÊáôÜ ôç ÷èåóéíÞ óýóêåøç ï ê. ÔæáâÜñáò åðåóÞìáíå ôçí éäéáßôåñç óçìáóßá ôïõ Ýñãïõ ãéá ôçí áíÜäåéîç êáé ðñïâïëÞ ôïõ åëëçíéêïý ðïëéôéóìïý êáèþò êáé ôçí ðáãêüóìéá áêôéíïâïëßá ðïõ èá Ý÷åé ìßá ôüóï ìåãÜëç áñ÷áéïëïãéêÞ áðïêÜëõøç. Μνημείων κ. Δ. Σβολόπουλου, της Αναπληρώτριας Προϊστάμενης της ΕΥΠΟΤ κ. Ε. Τσίρου, το τεχνικού σύμβουλου της Διαχειριστικής Αρχής ο κ. Π. Μαστραντώνη, του Δήμαρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ε. Κοτζιά

και του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θοδωρή Παπαηλίου και αποφασίστηκε ότι το έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση προβλέπει: α) Μελέτη προστασίας και ανά-

δειξης του Ιερού της Δήμητρας Χαμύνης, νοτίως των εγκαταστάσεων της ΔΟΑ και βορειοανατολικώς του Αρχαίου Σταδίου της Ολυμπίας. β) Μελέτες προστασίας και ανάδειξης του αρχαίου αναλημματικού τείχους μεταξύ των νοτίων πρανών του Κρονίου λόφου και του βορείου ορίου της Άλτεως στην περιοχή του ανδήρου των Θησαυρών. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να ξεκινήσει η ανασκαφική έρευνα στο Αρχαίο Γυμνάσιο του Ιερού, καθώς και η εκπόνηση μελετών της ενοποίησης του Αρχαιολογικού Χώρου με το Νέο Μουσείο. Το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και οι ανασκαφές θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου. Την επόμενη εβδομάδα θα κληθούν σε σύσκεψη στο Υπουργείο υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, της Ζ΄ ΕΠΚΑ και του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου για τη δρομολόγηση των ανασκαφικών εργασιών στο Αρχαίο Γυμνάσιο.

Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου

Αγιασμός για τους 170 μαθητές

Σ

ήμερα, στις 5.00 το απόγευμα, στο χώρο τους 2ου Γυμνάσιο Πύργου,θα τελεστεί ο αγιασμός, του Κοινωνικού Φροντιστήριου του Δήμου Πύργου, το οποίο ήδη μετρά την τρίτη εβδομάδα απρόσκοπτης λειτουργίας του. Στον αγιασμό έχουν κληθεί όλοι οι

εμπλεκόμενοι, μαθητές, γονείς, εθελοντές αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, σε μια προσπάθεια των εμπνευστών αυτής της πρωτοβουλίας όχι να αποκτήσουν δημοσιότητα, αλλά να παρουσιάσουν και να ενημερώσουν όλους για την τεράστια επιτυχία

του εγχειρήματος και την αξιοθαύμαστη προσφορά των δεκάδων εθελοντών καθηγητών που συμμετέχουν.Να σημειωθεί ότι στο Κοινωνικό Φροντιστήριο οι εγγραφές των μαθητών ξεπερνούν τις 170, ενώ πάνω από 50 είναι οι εθελοντές καθηγητές.Ήδη λειτουργούν άριστα, καλύπτοντας όλα τα μαθήματα, τμήματα της Γ' Λυκείου, ενώ

9

Μαξίμου, ενταύθα

Ξεκινoύν οι ανασκαφές για το Αρχαίο Γυμνάσιο εκινά άμεσα η ανασκαφική έρευνα για την αποκάλυψη του υπόλοιπου κτιρίου του Αρχαίου Γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται για μνημείο πολύ μεγάλης αρχαιολογικής και πολιτιστικής αξίας, που η αποκάλυψη του θα ολοκληρώσει το αρχαιολογικό τοπίο της Ιεράς Άλτεως. Συγκεκριμένα έχει ερευνηθεί μερικώς η Ανατολική Στοά του σε μήκος 120 μ.

w w w . p r o t i n e w s . g r

πρόσφατα ξεκίνησαν και τμήματα της Β΄ Λυκείου και ΕΠΑΛ. Στόχος των διοργανωτών είναι να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα και της Α΄ Λυκείου, κάτι για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη υποβάλλει αιτήσεις και έχουν γίνει δεκτοί θα ενημερωθούν από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Πύργου.

Καλημέρα κ. Πρόεδρε

Ç èåßá áðü ôï …Âåñïëßíï Τι μας έφερε η θεια Άνγκελα από το Βερολίνο, που την περιμέναμε όπως άλλοτε περίμεναν την θεια από το Σικάγο; Κατά τις επίσημες εκτιμήσεις της κυβέρνησης μας έφερε γερμανικά καλούδια, όπως "κατανόηση" του ελληνικού προβλήματος, "τερματισμό της διεθνούς απομόνωσης της χώρας", και "αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού". Και επίσης, όπως ακριβώς μας το τσαμπούναγε κάθε τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, ακούσαμε τον Αντώνη Σαμαρά να μας ενημερώνει ότι η επίσκεψη αυτή αποδεικνύει πώς "αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας". Η αλήθεια είναι ότι αν συνέβαιναν όλα αυτά τότε θα είχε συμβεί και το πιο χρήσιμο πράγμα από εκείνα που επισήμανε η γερμανίδα καγκελάριος. Η οποία μας θύμισε ότι η περίφημη δόση των τριάντα και πλέον δισεκατομμυρίων, θα έπρεπε κανονικώς να είχε καταβληθεί στη χώρα μας "από το καλοκαίρι" όπως μας είπε. Και τώρα δεν ξέρουμε ακόμη αν θα καταβληθεί τον Νοέμβριο, οπότε αδειάζουν πλήρως από χρήμα τα δημόσια ταμεία. Με απλά λόγια η κ. Μέρκελ μιλώντας, στο πλευρό του πρωθυπουργού μας, "άδειασε", με πολύ διακριτικό τρόπο την κυβέρνηση, για την βραδύτητα που επιδεικνύει στην προώθηση των "διαρθρωτικών μέτρων". Χωρίς τα οποία κανείς από τους εκπροσώπους των δανειστών μας στην τρόικα δεν είναι διατεθειμένος να βάλει την υπογραφή του σε μια έκθεση που θα λειτουργεί ως πασαπόρτι για να φτάσουμε στην εκταμίευση. Η κυβέρνηση έμεινε ευτυχής από τα αμοιβαία χαμόγελα ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων. Και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης έμειναν επίσης ευτυχείς από την "επιτυχία των λαϊκών κινητοποιήσεων". Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα. Διότι το "ψητό" για την κ. Μερκελ -που μας ήλθε και φαγωμένη, για να μη μας βάλει σε έξοδα, και έτσι ματαιώθηκε το γεύμα στο μουσείο της Ακρόπολης- φάνηκε στη συνάντηση με τους δώδεκα εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου. Οι οποίοι προσήλθαν ίσως με προσδοκίες, αλλα έφυγαν με άδεια χέρια. Διότι εκείνο που τους πρόσφερε η κ. Μερκελ ήταν η σύσταση να βάλουν και εκείνοι το χεράκι τους στην τσέπη και να κάνουν κάτι "ώστε να βοηθήσουν την πατρίδα τους". Δηλαδή να κάνουν επενδύσεις εξ ιδίων κεφαλαίων. Και να μην περιμένουν μόνον επιδοτήσεις. Μάθαμε δηλαδή και γερμανιστί εκείνο που γνωρίζουμε ήδη: Ότι την "σωτηρία της πατρίδας" την πληρώνουν μόνον οι μη έχοντες. Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas .gr


10

Αγροτικά

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λεχαινών

Διαπραγματεύσεις για εξασφάλιση προσιτών τιμών στους αγρότες

/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

"Öôïõ îåëåõèåñßá ãéá óðüñïõò!!!" Η Ομάδα Μετάβασης Ηλείας και το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών παρουσιάζει τη δράση: "Φτου ξελευθερία για σπόρους!!!"

17:00 - 21:00, Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 Αίθουσα εκδηλώσεων Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Πλατεία Ανεμομύλου Αμαλιάδα Στο πλαίσιο της παγκόσμιας 15μερης δράσης για την ελευθερία των σπόρων, 2-16 Οκτωβρίου 2012 17:00-18:00 - Γνωριμίες και δραστηριότητες > Φτιάχνουμε φακελάκια για σπόρους από χρησιμοποιημένο χαρτί > Φύτευση σε ρολλά από χαρτί υγείας

18:00-19:00 - Παρουσιάσεις Τίνα Λυμπέρη, www.kangouro.gr Περιβαλλοντολόγος με ειδικότητα στην Αεικαλλιέργεια(Permaculture) > Τί είναι οι υβρίδιοι, μεταλλαγμένοι και ντόπιοι σπόροι; > Διάσωση και διαφύλαξη σπόρων Θεόδωρος Βασιλόπουλος, www.bioilis.gr Πρόεδρος Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας > Μπορούμε να έχουμε βιολογικά προϊόντα χωρίς βιολογικούς σπόρους;

19:00-20:00 - Προβολή ταινιών μικρού μήκους Σπόροι της Ελευθερίας Εν αρχή ην ο Σπόρος

Áðü ôç ÷èåóéíÞ óýóêåøç óôá ãñáöåßá ôçò ¸íùóçò Ëå÷áéíþí

Σ

υντονισμένη προσπάθεια εν μέσω οικονομικής κρίσης, για την εξασφάλιση φθηνότερων εφοδίων (λιπασμάτων, σπόρων, φαρμάκων κλπ) καταβάλλει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λεχαινών θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στηρίξει ουσιαστικά τους αγρότες- μέλη της. Χθες στα γραφεία της Ένωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της ΕΑΣΛ κ. Σπύρου Μαρίνου και του Διευθυντή κ. Κώστα Βαρβαρέσου με εκπροσώπους γνωστών και μεγάλων εταιρειών στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη της νέας καλλιεργητικής πε-

ριόδου. Με τις εταιρείες έγινε μια πρώτη συζήτηση - διαπραγμάτευση προκειμένου να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν πιο συμφέρουσες τιμές για τους παραγωγούς. Ακόμη συζητήθηκαν θέματα πιστώσεων, τρόποι πληρωμής και γενικότερα η πολιτική που πρόκειται να ακολουθηθεί και από τις δύο πλευρές και η οποία αναγκαστικά προσαρμόζεται στα δεδομένα της κρίσης.

"Πρώτο δείγμα θετικό…" Όπως δήλωσε στην "ΠΡΩΤΗ" ο Διευθυντής της ΕΑΣ Λεχαινών Κώστας Βαρβαρέ-

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

ÓõíåäñéÜæåé ôï Óõìâïýëéï ÁãñïôéêÞò ÐïëéôéêÞò

Υπό την προεδρία του περιφερειακού συμβούλου Σάκη Μαυρόγιαννη συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Εργοστασίου "Λαδόπουλου" στην Πάτρα το Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στην συνεδρίαση θα παραστούν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γιώργος Αγγελόπουλος. Στην ημερήσια διάταξη έχουν περιληφθεί να συζητηθούν δυο σημαντικά θέματα, καίριας σημασίας για τον αγροτικό τομέα στην Δυτική Ελλάδα: 1. Καλλιεργητικό πλάνο της Π.Δ.Ε. Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές του πρωτογενή τομέα. 2. Ελληνοποιήσεις εισαγόμενων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων

σος , το πρώτο δείγμα της συνάντησης κρίνεται θετικό δεδομένου ότι η εταιρείες έχουν εμπιστοσύνη στην Ένωση αφού διαθέτει την οικονομική επιφάνεια και έχει δώσει δείγματα γραφής αναφορικά με τις επαγγελματικές της συνεργασίες και συναλλαγές . "Εκτιμούμε ότι θα μπορέσουμε και φέτος να εξασφαλίσουμε προσιτές τιμές για τους παραγωγούς μας , κι αυτό θα είναι ό,τι το καλύτερο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η Χώρα και ο αγροτικός κόσμος γενικότερα" είπε χαρακτηριστικά Δημήτρης Ζιάκας

ÐñïâëÝðåé ç íÝá ÊÁÐ

Ôóåê 36,41 åõñþ ôï óôñÝììá ìåôÜ ôï '14 Στα 36,41 ευρώ το στρέμμα υπολογίζει τον μέσο όρο ενίσχυσης των Ελλήνων αγροτών ο Πορτογάλος ευρωβουλευτής Μανουέλ Καπόουλας Σάντος μετά το 2013. Με βάση το πιο μετριοπαθές μοντέλο εναρμόνισης που προτείνει στην έκθεσή του για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, ότι η ενίσχυση αυτή είναι πολύ πιο υψηλή από τον κοινοτικό μέσο όρο (227 ευρώ το στρέμμα) και οριακά χαμηλότερη από τα χρήματα που παίρνουν τώρα οι Έλληνες γεωργοί (37,23 ευρώ το στρέμμα).Ο ευρωβουλευτής Μανουέλ Καπόουλας Σάντος (στέκεται) είπε στο Agronews ότι η ενίσχυση είναι οριακά χαμηλότερη από τα χρήματα που παίρνουν τώρα οι Έλληνες αγρότες.Ο ευρωβουλευτής Μανουέλ Καπόουλας Σάντος (στέκεται) είπε ότι η ενίσχυση είναι οριακά χαμηλότερη από τα χρήματα που παίρνουν τώρα οι Έλληνες αγρότες. Καθησυχαστικές είναι και οι υπόλοιπες προτάσεις των ευρωβουλευτών, που αναμένεται να περάσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούν το ακαλλιέργητο περιθώριο 7%. Σύμφωνα με τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αγροτών δεν θα επηρεαστεί από αυτό το μέτρο που προτείνει η Κομισιόν, γιατί θα αφορά μόνο τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις με εκτάσεις 600 στρεμμάτων και άνω. Εξάλλου, οι σπάνιες μεγάλες ιδιοκτησίες αγροτεμαχίων στην Ελλάδα συνήθως "σπάνε" και κατανέμονται στα διάφορα μέλη της οικογένειας. Αυτό προκύπτει από τις δεκάδες τροπολογίες που έχουν καταθέσει οι ευρωβουλευτές για το συγκεκριμένο θέμα, λόγω του γεγονότος ότι το κατώτατο όριο των 400 στρεμμάτων που προτείνει η Κομισιόν, αφενός δημιουργεί πρόσθετο κόστος στον καλλιεργητή και αφετέρου στερεί εκτάσεις από την παραγωγή τροφίμων για τις ανάγκες των Ευρωπαίων καταναλωτών.

20:00-21:00 - Ανταλλαγή σπόρων > Με συζητήσεις και φαγητό να μοιραστούμε Αν μπορείτε να έχετε μαζί σας: > ένα φαγητό να μοιραστούμε, κάτι να πιούμε, τα μαχαιροπήρουνα και ποτηράκια σας! > σπόρους που θέλετε να μοιραστείτε > χρησιμοποιημένο χαρτί (πχ. χαρτί που έχει τυπωθεί από τη μία μεριά) > ρολλά από χαρτί υγείας (το εσωτερικό χαρτονένιο ρολλό που μένει) > μουσικά όργανα να παίξουμε στο τέλος της εκδήλωση.

Ðñïþèçóç ïßíùí óå áãïñÝò Ôñßôùí ×ùñþí Στο πλαίσιο της υποστήριξης της εξωστρέφειας και των εξαγωγών των εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών προϊόντων σε ώρες έξω από την Ε.Ε, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ολοκλήρωσε με επιτυχία ακόμη ένα έτος εφαρμογής του ειδικού μέτρου στήριξης "Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών" στο πλαίσιο της Κοινής Οργάνωσης Αμπελοοινικής αγοράς και του Εθνικού Φακέλου Στήριξης. Μέχρι 15 Οκτωβρίου 2012 ολοκληρώνονται οι πληρωμές των δικαιούχων του προγράμματος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η εφαρμογή του μέτρου αφορά τη χρονική περίοδο 2012-2013, με συνολικό προϋπολογισμό 36,3 εκατ. € και αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης του ελληνικού κρασιού στις σημαντικότερες αγορές τρίτων χωρών όπως ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία, Κίνα, Ελβετία, καθώς και στη μεγιστοποίηση των οφελών των ελληνικών συνεταιριστικών και ιδιωτικών οινοποιητικών επιχειρήσεων. Το μέτρο είναι συγχρηματοδοτούμενο και ενισχύεται κατά 50% από κοινοτικούς πόρους, 30% από εθνικούς και το 20% από την ίδια συμμετοχή των δικαιούχων. Η "οριζόντια" προβολή του ελληνικού κρασιού στις διεθνείς αγορές, πραγματοποιείται από τα προγράμματα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), που λαμβάνουν το 25% του συνολικού προϋπολογισμού του μέτρου. Το ελληνικό κρασί προβάλλεται σε επίπεδο Περιφέρειας και προωθούνται οι οίνοι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης(Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης(Π.Γ.Ε.), μέσω προγραμμάτων ομάδων και μεμονωμένων οινοποιητικών επιχειρήσεων. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης για το 4ο έτος εφαρμογής του προγράμματος 20122013, προχώρησε στην έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την ένταξη δικαιούχων, όπως η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.), ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών(Ο.Π.Ε.), Ιδιωτικές και Συνεταιριστικές Οινοποιητικές Επιχειρήσεις καθώς και Ομάδες αυτών, εγκρίνοντας, στο πλαίσιο αυτής της δράσης, 21 Νέα προγράμματα και 27 προγράμματα Ανανέωσης συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000. €.


/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

Επικαιρότητα

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Πράξη ανθρωπιάς ου στα παιδάκια του 11 Δημοτικού Σχολείου Πύργου

w w w . p r o t i n e w s . g r

11

Δίπλα στα παιδιά ο Επίσκοπος Ωλένης

Αγιασμός στους παιδικούς σταθμούς

Μ

ια ακόμα πράξη ανθρωπιάς πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι η "Ανθρώπινη Αλληλεγγύη" η οποία επισκέφθηκε το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου και μοίρασε σχολικά είδη και γλυκίσματα στους μικρούς μαθητές. Το κλιμάκιο που αποτελούνταν από τον πρόεδρο κ. Γιώργο Λαγκαδινό και μέλη της "Ανθρώπινης Αλληλεγγύης" συναντήθηκε με την Διευθύντρια του σχολείου κ. Παναγιώτα Μπαρτζοπούλου η οποία και τους ευχαρίστησε για αυτήν τους την πρωτοβουλία. Ï ÈåïöéëÝóôáôïò åðßóêïðïò ÙëÝíçò ê. ÁèáíÜóéïò ôÝëåóå ôï êáèéåñùìÝíï Áãéáóìü êáé óôïõò ôñåéò ðáéäéêïýò óôáèìïýò ôïõ äÞìïõ Ðýñãïõ Ãëõêßóìáôá êáé ó÷ïëéêÜ åßäç ìïßñáóáí óôïõò ìáèçôÝò ôïõ 11ïõ Äçìïôéêïý Ó÷ïëåßïõ Ðýñãïõ ôá ìÝëç ôçò "Áíèñþðéíçò Áëëçëåããýçò"

" ÈåëÞóáìå íá åêöñÜóïõìå ìå áõôüí ôïí ôñüðï ôçí áãÜðç ìáò óå üëá áõôÜ ôá áããåëïýäéá áíÝöåñå ìåôáîý Üëëùí ï ðñüåäñïò ôçò "Áíèñþðéíçò Áëëçëåããýçò Ãéþñãïò Ëáãêáäéíüò.

Ôçí áíÜãêç íá óõíå÷éóôïýí áíÜëïãåò äñÜóåéò êáé óôï ìÝëëïí åîÝöñáóå ç Äéåõèýíôñéá ôïõ ó÷ïëåßïõ ê. Ðáíáãéþôá Ìðáñôæïðïýëïõ.

Όπως σημείωσε ο κ. Λαγκαδινός "Πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου που έχει γύρω στα 115 παιδιά και είναι μεικτό αφού σε αυτό φοιτούν και παιδιά οικογενειών Ρομά. Θελήσαμε με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουμε την αγάπη μας σε όλα αυτά τα αγγελούδια. Επίσης θέλω να συγχαρώ την Διευθύντρια κ. Μπαρτζοπούλου και όλους τους δασκάλους γιατί επιτελούν το λειτούργημα τους εις διπλούν. Μια ως δάσκαλοι και μια ως άνθρωποι που προσφέρουν

την αγάπη τους σε όλα αυτά τα παιδάκια και ειδικά αυτά που προέρχονται από οικογένειες Ρομά για να μπορέσουν να τα εντάξουν πιο γρήγορα στην κοινωνία. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την βιομηχανία "ΗΛΒΙΖΑΧ" που μας έδωσε τα γλυκά καθώς και όλα τα βιβλιοπωλεία που μας έδωσαν τις τσάντες, τα τετράδια, τα μολύβια, τις γόμες, όλα αυτά τα σχολικά είδη. Είναι από τον Πύργο τα εξής βιβλιοπωλεία: "Αρχέτυπο", "Lexis", "Μαλεβίτης, "Παπυρος",

"Πολύπλευρο", "Σύγχρονο" και "Φωτογνώση". Από την Αμαλιάδα τα βιβλιοπωλεία "Βιβλιοπανόραμα", "Γνώση", "Κύκλος" και "Υδρόγειος". Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τα βιβλιοπωλεία του Πύργου που πραγματικά ήταν πολύ κοντά μας και συνέδραμαν την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη. Η επιλογή του σχολείου έγινε μετά από αίτημα μας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το που υπάρχουν πιο πολλά σε αριθμό παιδιά οικογενειών Ρομά για να μπορέσουμε να τους συμπαρασταθούμε.Έχουμε δει μια μεγάλη διαφορά στην μόρφωσή τους και ενώ πριν τελείωναν το δημοτικό 10 περίπου παιδιά στο τέλος της εξαετίας, σήμερα τελειώνουν 100 και το 80% αυτών πηγαίνει στο Γυμνάσιο". Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Παναγιώτα Μπαρτζοπούλου

που αφού ευχαρίστησε την "Ανθρώπινη Αλληλεγγύη" για αυτήν την πρωτοβουλία σημείωσε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω με την σειρά μου την "Ανθρώπινη Αλληλεγγύη" για αυτή την προσφορά. Επίσης να ευχαριστήσω την κ. Βουρλούμη για την συνεισφορά της σε αυτή τη κίνηση, τον σύλλογο διδασκόντων και τον σύλλογο γονέων. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, τα έργα έχουν σημασία. Να δημιουργηθούν ανάλογες πρωτοβουλίες και στο μέλλον γιατί σήμερα η ανάγκη για τέτοιες δράσεις είναι πολύ μεγάλη".Αξίζει να σημειωθεί ότι τον κ. Λαγκαδινό συνόδευσαν ο Α' αντιπρόεδρος της οργάνωσης κ. Αποστολόπουλος, το μέλος κ. Φρειδερίκη Καραφλή και μέλη που εργάζονται στο Κοινωνικό πρόγραμμα της Οργάνωσης. Θοδωρής Λάμπρος

Από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιος, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης ο καθιερωμένος Αγιασμός, στους τρεις παιδικούς σταθμούς της πόλης του Πύργου. Το παρόν και στους τρεις παιδικούς σταθμούς έδωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πύργου Λεωνίδας Δημουλιάς ο οποίος και ευχήθηκε στους μαθητές καλή σχολική χρονιά. Ο Θεοφιλέστατος κ. Αθανάσιος μάλιστα φρόντισε να περάσει από όλους τους λιλιπούτιους μαθητές των παιδικών σταθμών και να τους ράνει με αγιασμό, ενώ το παρόν στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν εκτός από το προσωπικό των παιδικών σταθμών-εκπαιδευτικό και διοικητικό- έδωσαν και αρκετοί γονείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση στην τέλεση των Αγιασμών στους παιδικούς σταθμούς οφείλεται στο γεγονός ότι οι μαθητές προσέρχονται σταδιακά σε αυτούς και απαιτείται ένα μικρό διάστημα προσαρμογής.

Επίσκεψη-συνεργασία Γ. Παναγιωτόπουλου στο Υπουργείο Παιδείας Στην Αθήνα θα μεταβεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος στα πλαίσια συνάντησης στο Υπουργείο Παιδείας για ζητήματα που αφορούν την Π/θμια και Δ/θμια εκπαίδευση των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειάς του. Συγκεκριμένα τα ζητήματα που θα τεθούν είναι τα εναπομείναντα κενά που υπάρχουν και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας για βελτίωση της λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Ταυτόχρονα ο Κ. Παναγιωτόπουλος, ως μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών, έχει συνάντηση με τα στελέχη του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) για τα προγράμματα Πιστοποίησης Διοικητικής Επάρκειας των εκπαιδευτικών τα οποία ξεκινάνε τέλη Οκτώβρη.


12

w w w . p r o t i n e w s . g r

Ρεπορτάζ

/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

ÕäñïèåñáðåõôÞñéï ÊáúÜöá

Ολοκληρώνεται η λουτρική περίοδος Π

ρος την ολοκλήρωση των εργασιών του, για το 2012 οδεύει το Υδροθεραπευτήριο του Καϊάφα. Στα τέλη Οκτωβρίου, όπως είναι προγραμματισμένο, θα ολοκληρωθεί η φετινή λουτρική περίοδος, η οποία μέχρι και σήμερα συνεχίζεται, καθώς οι λουόμενοι με σύμμαχο το καλό καιρό, συνεχίζουν τις υδροθεραπείες τους.

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία από την έναρξη της λουτρικής περιόδου, έως και τα τέλη Ìå óýììá÷ï ôï êáëü êáéñü, áñêåôïß åßíáé ïé ëïõüìåíïé ðïõ ìÝ÷ñé êáé óÞìåñá του Σεπτεμβρίου, 1313 άτομα είχαν åðéóêÝðôïíôáé ôï õäñïèåñáðåõôÞñéï ôïõ ÊáúÜöá επισκεφτεί τα λουτρά του Καϊάφα και είχαν πραγματοποιήσει 9000 τήριο, έπαιξε και φέτος καταλυ- Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει και σίλούσεις, ενώ έχουν καταγρατικό ρόλο. γουρα κανείς δεν μπορεί να πει με φεί και 1458 διανυκτερεύΗ μοναδική ίσως αλλαγή βεβαιότητα πότε θα ξεκινήσει η εσεις στους ξενώνες. Παρά στο χώρο του υδροθερα- πόμενη λουτρική περίοδος, παρά το την πτώση που έχει πευτηρίου για φέτος, ήταν γεγονός ότι κοινό αίτημα εδώ και καταγραφεί σε σχέση ο διάδρομος που δη- χρόνια αποτελεί η έναρξη της λουμε προηγούμενες χρομιουργήθηκε ανάμε- τρικής περιόδου, πριν από την 1η νιές, από τη διοίκηση σα στη πισίνα και στο Ιουνίου, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα Της Άννας Αγγελίδου του υδροθεραπευτηρίδεν έχει εφαρμοστεί. anagelidou@yahoo.gr χώρο των λούσεων. ου, επισημαίνεται ότι Από τη πλευρά της η Την ίδια στιγμή και ενώ το master πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ικανο- διοίκηση του υδροθεραπευτηρίου, plan για το υδροθεραπευτήριο του ποιητικό αριθμό, επισκεπτών, εάν μετά τη λήξη της λουτρικής περιό- Καϊάφα έχει παγώσει, αρκετές είναι κανείς αναλογιστεί ότι ελάχιστοι ε- δου, θα αποστείλει τα αναλυτικά οι ομάδες θαλάσσιου σκι, που θέπισκέφτηκαν άλλες λουτροπόλεις, στοιχεία επισκεψιμότητα προς την λουν να επισκεφτούν τη περιοχή. τόσο σε επίπεδο νομού όσο και σε Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου ενώ θα Μάλιστα προς το τέλος Οκτώβρη, Πανελλαδικό, ενώ το γεγονός ότι καταθέσει για μία ακόμα χρονιά τις άλλος ένας αγώνας θαλασσίου σκι, πολλοί δεν ήξεραν το πότε και το ε- προτάσεις της για την επόμενη λου- προγραμματίζεται στη λίμνη Καϊάάν λειτουργήσει το υδροθεραπευ- τρική περίοδο. φα.

Ïëïêëçñþíåôáé óôá ôÝëç Ïêôùâñßïõ ç ëïõôñéêÞ ðåñßïäïò ãéá ôï õäñïèåñáðåõôÞñéï ôïõ ÊáúÜöá

¸íáò äéÜäñïìïò ðïõ åíþíåé ôç ðéóßíá ìå ôï ÷þñï ôùí ëïýóåùí äçìéïõñãÞèçêå öÝôïò


/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

Ρεπορτάζ

w w w . p r o t i n e w s . g r

13

¢äåéá ôá ôáìåßá ôùí ðåñéóóüôåñùí åìðüñùí ðáñÜ ôçí êÜèïäï ôùí åêäñïìÝùí ôïõ êáëïêáéñéïý

Οδηγούνται στον αφανισμό τα καταστήματα στην Κρέστενα Μ

ε τα "κιάλια" αναζητούσαν τους επισκέπτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι επαγγελματίες των Κρεστένων. Αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι επέλεξαν τη περιοχή για να κάνουν τις διακοπές τους, ωστόσο τα μόνο καταστήματα τα οποία κινήθηκαν σύμφωνα με τους εμπόρους ήταν όσα διέθεταν είδη διατροφής, ενώ και η παραλία "ÐïëëÜ åßíáé ôá ìáãáæéÜ ðïõ του Σαμικού είχε την τιμη- Ý÷ïõí êëåßóåé êáé ðïëý öïâÜìáé üôé Ýùò ôï ôÝëïò ôïõ ÷ñüτική της. Όπως τόνισε μιλώντας στη íïõ èá êëåßóïõí êáé ðïëëÜ á"Πρώτη" ο πρόεδρος του Ε- êüìá êáôáóôÞìáôá" ôüíéóå μπορικού Συλλόγου Κρεστέ- óôçí “ÐÑÙÔÇ” ï ×ñ. ÐëáôÞò νων και περιχώρων Χρήστος Πλατής, στην πλειοψηφία τους οι καταστηματάρχες φέτος το δεν έβρισκες που να παρκάκαλοκαίρι, δεν είδαν το ρεις και αρκετοί ήταν ετζίρο των καταστημάκείνοι που αναγκάζοτων τους να αυξάνταν και άφηναν τα ονει, σε αντίθεση με χήματα τους έως και άλλες χρονιές. ένα χιλιόμετρο πιο Δεν είναι λίγοι μακριά την ίδια στιγμή εκείνοι που που στην πόλη εστην προσπάπικρατούσε εθεια τους, να ρημιά". Της Άννας Αγγελίδου κρατήσουν αanagelidou@yahoo.gr νοιχτό το κατάστημα τους, για να μπορέσουν να βγουν Φόβοι για αύξηση στη σύνταξη, έχουν ήδη βάλει των "λουκέτων" χέρι στα χρήματα τα οποία με Μάλιστα, οι καταστηματάρχες πολύ κόπο είχαν αποταμιεύσει εκφράζουν την ανησυχία τους, για μία ώρα ανάγκης "Αγορές καθώς το φαινόμενο των "λουέγιναν αλλά μόνο στα είδη κέτων" στα καταστήματα της πρώτης ανάγκης. Κρεοπωλεία, πόλης, τείνει να πάρει ακόμα μανάβικα, φούρνοι- ζαχαρομεγαλύτερες διαστάσεις "Πολπλαστεία αλλά και super-marλά είναι τα μαγαζιά που έχουν ket κινήθηκαν όσο αφορά όκλείσει και πολύ φοβάμαι ότι μως τα καθημερινά είδη διαέως το τέλος του χρόνου θα τροφής" επισήμανε ο Χ. Πλακλείσουν και πολλά ακόμα κατής και συνέχισε "Η μόνη πεταστήματα, καθώς τα μέτρα τα ριοχή που είχε κίνηση ήταν οποία παίρνονται οι κυβερνόστη θάλασσα, στο Σαμικό, που

Ôï öáéíüìåíï ôùí "ëïõêÝôùí" óôá êáôáóôÞìáôá ôçò ðüëçò ôùí ÊñåóôÝíùí, ôåßíåé íá ðÜñåé áêüìá ìåãáëýôåñåò äéáóôÜóåéò ντες είναι ότι χειρότερο. Βλέπεις μηδενικό αφορολόγητό, έναν ενιαίο συντελεστή και νοιώθεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα, δεν θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις ως επαγγελματίας. Ειδικά στα μικρά μέρη, είναι περιορισμένη και η αγορά. Συνεπώς οδηγούμαστε στον αφανισμό. Τι να πρωτοπληρώσει ο άλλος; Ενοίκιο, ρεύμα, ασφάλεια, τηλέφωνα, χαράτσια. Ούτε στα λειτουργικά δεν ανταπεξέρχονται οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες. Εννέα στους δέκα επαγγελματίες τα τελευταία σχεδόν 2 χρόνια ξοδεύουν ότι είχαν μαζέψει, από προηγούμενες χρονιές. Το όποιο απόθεμα είχαν έχει ήδη τελειώσει και δεν έχουν άλλη επιλογή α-

πό το να κλείσουν το μαγαζί για να μειώσουν τα έξοδα" υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων ενώ τόνισε ότι θα μπορέσουν να επιβιώσουν μόνο εκείνοι οι οποίοι έχουν κάποια κτηματική περιουσία "Εάν έχεις περιουσία, ασχολείσαι με τη περιουσία σου να βγάλει πέντε δραχμές να μπορέσεις να ζήσεις. Εδώ ήδη κλείνουν τα μαγαζιά για να γίνουν αγρότες, δεν υπάρχει άλλη λύση". Αναφερόμενος μάλιστα στους λογαριασμούς που θα πρέπει ένας επαγγελματίας να πληρώσει ο Χ. Πλατής υποστήριξε "Το ΟΑΕΕ είναι 870 ευρώ το δίμηνο, βάλε ενοίκια, ρεύματα τηλέφωνα,

φόρο εισοδήματος, καύσιμα, ασφάλεια οχήματος και υπάρχουν και επαγγελματίες που έχουν και ένα επαγγελματικό όχημα, πώς να ανταπεξέλθεις. Χειρότερα είναι για τους νέους επαγγελματίες ενώ υπάρχουν και εκείνοι που κρατούν με τα

"δόντια" ένα μαγαζί για να βγουν στην σύνταξη και κοιτούν μήπως μπορέσουν να εξαγοράσουν το στρατό, ή βρουν κάποια άλλη διέξοδο να πάρουν νωρίτερα τη σύνταξη και να απαλλαγούν από τα έξοδα".


14

Επικαιρότητα

w w w . p r o t i n e w s . g r

/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

Οι δράσεις του ΚΑΠΗ Βαρθολομιού

ΣΕ ΓΑΣΤΟΥΝΗ ΚΑΙ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ

"Πλούσιο" το πρόγραμμα της νέας χρονιάς

Προσπάθειες για να ανοίξουν ξανά, τα υπό κατάληψη σχολεία…

Κ

Ôéò äñÜóåéò ôçò íÝáò ÷ñïíéÜò áíáêïßíùóå ï ê. Êùíóôáíôßíïò ËõêïãéÜííçò Ðñüåäñïò ôïõ ÊÁÐÇ Âáñèïëïìéïý Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων που και φέτος, αναμένεται "πλούσιο" και γεμάτο από εκδηλώσεις και εκδρομές παρουσίασε ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Βαρθολομιού κ. Κωνσταντίνος Λυκογιάννης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ Λυκογιάννης είπε "Ξεκινήσαμε τις δράσεις μας για την φετινή χρονιά στις 6 Οκτωβρίου, με μια μονοήμερη εκδρομή στην Κορινθία, στην Ιερά Μονή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Σολωμού. Στις 12 Οκτωβρίου, θέλουμε να καλέσουμε όλους στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς Πολέμους, ενώ στις 17 Οκτωβρίου, θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας. Στις 20 Οκτωβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γερασίμου θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία, στα Καραβουλέικα. Στις 25 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου, θα πραγματοποιήσουμε προσκυνηματικό περίπατο στο Αυγείο, απ' όπου κατάγεται ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Σπανόπουλος, ο οποίος πάντα μας τιμά στις εκδηλώσεις μας. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε για λουκουμάδες, φαγητό και χορό στην Όλγα Τραγανού. Στις 2 Νοεμβρίου εορτάζει η Λυγιά, την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου. Τα μέλη του ΚΑΠΗ μας θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία, ενώ θα ακολουθήσει καφές, αναψυκτικό και γλυκό στο. Τέλος, στις 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε μονοήμερη εκδρομή στην Ιερά Μονή Ελώνης στην Αρκαδία, ενώ θα συνεχίσουμε στο Λεωνίδιο και στο Άστρος Κυνουρίας πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής"

Ασθενής βροχή το πρωί, βασικά καθαρός καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πιθανή βροχή τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι Νοτιοανατολικοί ασθενής έως 3 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή και θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς κελσίου.

ΛΑΪΚΕΣ Κρέστενα, Γαστούνη

ινητικότητα παρατηρήθηκε χθες στο Δήμο Πηνειού σε μια προσπάθεια να πειστούν οι μαθητές των Λυκείων Γαστούνης και Βαρθολομιού να τερματίσουν τις καταλήψεις και να επιστρέψουν στα θρανία τους ώστε να μην χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες. Στο Λύκειο Γαστούνης συνεδρίασε χθες το πρωί το Σχολικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή μαθητών, εκπροσώπων των Συλλόγων διδασκόντων και γονέων καθώς και τον αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτρη Βασιλόπουλο. Σε δήλωσή του στην "ΠΡΩΤΗ" ο κ. Βασιλόπουλος επισήμανε ότι η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ξεκάθαρη και σύμφωνα με αυτή το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό . Ο ίδιος παρακάλεσε τους εκπαιδευτικούς να είναι προσε-

κτικοί στις συμπεριφορές τους έναντι των μαθητών αλλά και τους μαθητές να σταματήσουν την κατάληψη, να ανοίξουν ξανά το σχολείο και ν αποκατασταθούν τυχόν ζημιές σε αυτό. Να σημειωθεί ότι ο κ. Βασιλόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα και με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βένδρα ενώ τόνισε στην "ΠΡΩΤΗ" τα εξής "Όποιος θεωρεί ότι θίγεται στο Λύκειο της Γαστούνης ή σε οποιοδήποτε άλλο σχολείο του Δήμου Πηνειού να προβαίνει σε επώνυμη καταγγελία για ν α μην πλανώνται υποψίες" Σε ότι αφορά το Λύκειο Βαρθολομιού το οποίο επίσης τελεί υπό κατάληψη με βασικό αίτημα την έλλειψη δύο καθηγητών ο κ. Βασιλόπουλος επισήμανε ότι σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά και τον Περιφερειακό

"¼ðïéïò èåùñåß üôé èßãåôáé , åßôå óôï Ëýêåéï ôçò Ãáóôïýíçò åßôå óå ïðïéïäÞðïôå Üëëï ó÷ïëåßï ôïõ ÄÞìïõ Ðçíåéïý, íá ðñïâáßíåé óå åðþíõìç êáôáããåëßá ãéá íá ìçí ðëáíþíôáé õðïøßåò" óçìåéþíåé ï ÁíôéäÞìáñ÷ïò Ðáéäåßáò ÄçìÞôñçò Âáóéëüðïõëïò Διευθυντή θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα. Και στην περίπτωση του συγκεκριμένου σχολεί-

Από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου

Διευκρίνιση για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Μέρκελ Από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω διευκρινιστική επιστολή: "Το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και διαμαρτύρεται έντονα για τον τρόπο προβολής (στο φύλλο της εφημερίδας σας της Τετάρτης 10/10/12) της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 9/10/12 , με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα, στην Πλατεία Ιατρίδη, στην πόλη μας , που την παρουσιάσατε ως εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.Η εκδήλωση στην Πλατεία Ιατρίδη ήταν αποκλειστικά εκδήλωση

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΑΒ: 166 Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777 Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360 Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 2622022222, 22557 Κέντρο Υγείας Κρεστένων:2625022222 Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260-22222 Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26230-72222, 72223 Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26230-32222, 33000 Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26220314444, 31555 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Άμεση δράση Πύργου: 100 Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731 Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 2621081742 Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 2621081734

του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, στην οποία συμμετείχε και ο Σύλλογός μας (και μάλιστα με ανηρτημένο πανό συνεργασίας με την ΕΛΜΕ Ηλείας) για την οποία ήδη είχατε ενημερωτικό υλικό εγκαίρως όσο και σχετική αφίσα. Δεν ήταν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.Υλικό επίσης υπήρχε σε επίκαιρα σημεία της πόλης του Πύργου το οποίο ενημέρωνε και καλούσε στην συγκεκριμένη εκδήλωση.Παρακαλούμε για την άμεση διόρθωση του δημοσιεύματος και την αποκατάσταση της αλήθειας, καθώς θεωρούμε ότι η έγκυρη πληροφόρηση των συμπολιτών μας, για όλα τα θέματα είναι υπόθεση πολύ σοβαρή." ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΠΥΡΓΟΥ

Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740 Τροχαία Πύργου: 26210-22100 Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210 Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Πυροσβεστική Πύργου: 199 Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 2622022199 Πυροσβεστική Λεχαινών: 26230-22199 Πυροσβεστική Κρεστένων: 2625022199 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ Κατάκολο: 26210-41206, 41500 Κυλλήνη: 26230-26230, 92211 Πάτρα: 2610-341204

ου πάντως κάλεσε τους μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες και στα μαθήματά τους.

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

Ένδικα μέσα για όσους αδιαφόρησαν Από το Δήμο Πηνειού ανακοινώνεται ότι η 07/10/2012 ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τον διακανονισμού των πάσης φύσεως οφειλών προς τον Δήμο (δημοτικών τελών, φόρων, εισφορών, προστίμων κ.α) προκειμένου να διευκολυνθούν οι οφειλέτες ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Παράλληλα επσημαίνονται τα εξής: "Η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Πηνειού παραμένει στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση (Κτίριο Σισίνη / Χαλκιοπούλου & Σισίνη 27300 Γαστούνη / Υπεύθυνη: κα. Παναγιώτα Γιαννικοπούλου / τηλ: 2623360759) και τονίζουμε ότι στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε σε όλα τα ένδικα μέσα όπως ο Νόμος ορίζει (διακοπή νερού για οφειλές πέρα των δύο τετραμήνων, κατάθεση αγωγών κλπ)."

ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ: 13888 ΔΕΗ: 1050 ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702 ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088 Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 2621034797 Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου: 26210-20600 έως 20608 Αμαλιάδας: 26220-28892 Αθηνών: 210-5134110-1 Θεσσαλονίκης: 2310-595406 Ιωαννίνων: 26510-41248

Λεχαινών: 26230-22219 Κρεστένων: 26250-22228 Σαβαλίων: 26220-61211 Λάλα: 26240-41213 Βασιλακίου: 26240-71300 Κάμενας: 26240-71330 Γούμερου: 26210-93521 Κουτσοχέρας: 26210-61024 Μουζακίου: 26210-61220 Καράτουλα: 26210-61458 Μαγούλα: 26210-61266 Χελιδόνι: 26240-51204 Λαντζόι: 26240-69049 Νεράιδα: 26240-51350 Πελόπιο: 26240-31405 Ανδραβίδα: 26230-54225 Καβάσιλα: 26230-33202 Νέα Μανωλάδα: 26230-71374 Καρδαμάς: 26220-29560 Επιτάλιο: 26210-71448 Κυπαρισσία: 27610-22260 Ανδρίτσαινα: 26260-22239 Ζαχάρω: 26250-31219 Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468 Φιγαλεία: 26250-41696 Βάρδα: 26230-72489 Γαστούνη: 26230-35115


Ειδήσεις - Ανακοινώσεις

/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

Μαθητές του Γυμνασίου Καράτουλα και του Γυμνασίου - Λυκείου Βασιλακίου

Διονυσία Αυγερινοπούλου

Ήρθαν πιο κοντά στη φύση…

Åñþôçóç ãéá ôï 4ï Äçì. Ó÷ïëåßï ÁìáëéÜäáò

Μ

ία ξεχωριστή ευκαιρία να έλθουν πιο κοντά σε μία από τις πιο όμορφες πλευρές της Ηλειακής γης είχαν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Καράτουλα που βρέθηκαν στην περιοχή του Βασιλακίου στο πλαίσιο εκπαιδευτικού περιπάτου. Σε συνεργασία με τους Συλλόγους Καθηγητών των σχολειών του Βασιλακίου ,οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από το Καράτουλα με επικεφαλής τον Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Θεόδωρο Κόρδα επισκέφτηκαν το πρωί την περιοχή του διυλιστηρίου Ύδρευσης στον Ερύμανθο στα όρια των Νομών Αρκαδίας και Ηλείας , όπου ξεναγήθηκαν στην Ιστορία και την Μυθολογία του ποταμού Ερυμάνθου από τον φιλόλογο του Γυμνασίου κ. Γεώργιο Κουρκούτα . Στην συνέχεια οι μαθητές από τα τρία σχολεία έφτασαν στην θέση Άμπουλας και

ξεναγήθηκαν στον εκεί διαμορφωμένο χώρο αναψυχής. Στον Άμπουλα προσφέρθηκαν σουβλάκια και γλυκίσματα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων ,ως μια μικρή προσφορά καλωσορίσματος από τους Συλλόγους Καθηγητών Γυμνασίου και Λυκείου Βασιλακίου . Στον περίπατο αυτό παρευρέθη και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας κ. Γεώργιος Βένδρας που καλωσόρισε εκπαιδευτικούς και μαθητές και τους μίλησε για την Ιστορία και την Λαογραφία του Άμπουλα και της ευρύτερης περιοχής . Σημαντική βοήθεια στον συντονισμό του εκπαιδευτικού περιπάτου ,που αποτελεί μια ευκαιρία συνεργασίας για τα Σχολεία της ηλειακής περιφέρειας ,παρείχε ο Διευθυντής Γυμνασίου Βασιλακίου κ. Σπύρος Παπαδόπουλος που δέχθηκε τα συγχαρητήρια του

ÉÁÔÑÉÊÏÓ ÓÕËËÏÃÏÓ ÐÕÑÃÏÕ - ÏËÕÌÐÉÁÓ ÃÑÇÃÏÑÉÏÕ Å' 1 - ÐÕÑÃÏÓ 27100 ÔÇË: 2621 0 22311 - ÖÁÎ: 2621 0 20044 e-mail: ispo@otenet.gr site: www.ispyrgou.gr

Á.Ð. 1182

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ Ï Éáôñéêüò Óýëëïãïò Ðýñãïõ - Ïëõìðßáò, ðáñáêïëïýèçóå ìå éäéáßôåñç áíçóõ÷ßá, ôéò ôåëåõôáßåò äåêáðÝíôå (15) çìÝñåò, ôçí ðáñáìïíÞ ôåñÜóôéùí ðïóïôÞôùí áðïññéìÜôùí óå äéÜöïñåò ðåñéï÷Ýò ôçò ðüëçò ôïõ Ðýñãïõ, áëëÜ êáé üëùí ôùí Äçìïôéêþí äéáìåñéóìÜôùí ôïõ Êáëëéêñáôéêïý ìáò ÄÞìïõ. Åßíáé ãåãïíüò, ðùò äåí ðñï÷þñçóå óå äçìüóéá ðáñÝìâáóç ãé' áõôü ôï ìåãÜëï ðñüâëçìá ãéá íá åðéóçìÜíåé ôïõò áõôïíüçôïõò õãåéïíïìéêïýò êéíäýíïõò, ðïõ ðñïÝêõðôáí êáé ðñïêýðôïõí áðü ôçí ìç Ýãêáéñç áðïêïìéäÞ ôùí ïéêéáêþí êáé Üëëùí áðïññéìÜôùí áðü äçìüóéïõò ÷þñïõò åíáðüèåóçò. Èåùñåß ùò èåôéêü ãåãïíüò üôé, ôï ÓÜââáôï 6/10/2012 ëÞöèçêå, ìåôÜ êáé áðü ðñüôáóç ôïõ ÄÞìïõ Ðýñãïõ, ç áðüöáóç êÞñõîçò ôùí ÄÞìùí Ðýñãïõ êáé Áñ÷. Ïëõìðßáò óå êáôÜóôáóç "Ýêôáêôçò áíÜãêçò" áðü ôïí ÁíôéðåñéöåñåéÜñ÷ç Çëåßáò, ëüãù êõñéþí ôùí õãåéïíïìéêþí êáé ðåñéâáëëïíôéêþí êéíäýíùí ðïõ ðñïêýðôïõí áðü ôçí ìç áðüóõñóç ôùí áðïññéìÜôùí áðü ôïõò äçìüóéïõò ÷þñïõò åíáðüèåóçò. Ï Éáôñéêüò Óýëëïãïò Ðýñãïõ - Ïëõìðßáò ðáñåìâáßíåé óÞìåñá ãéá íá óõóôÞóåé - ìå ôçí õðï÷ñÝùóç ðïõ Ý÷åé ùò èåóìéêüò ÖïñÝáò ôçò Õãåßáò óôçí åõñýôåñç ðåñéï÷Þ - üðùò ç áðïêüìéóç ðñáãìáôïðïéçèåß ìå ôá÷ýôáôïõò ñõèìïýò êáé íá óõóôÞóåé åðßóçò üôé óôïõò ÷þñïõò ðïõ ãßíåôáé ç áðïêïìéäÞ ôá ùí óêïõðéäéþí ðñÝðåé íá áêïëïõèÞóåé áðïëõìáíôéêüò êáé âáêôçñéáêüò øåêáóìüò ãéá ôçí ðëÞñç áðïëýìáíóç ôùí ðåñéï÷þí áðüóõñóçò ôùí óêïõðéäéþí. ÓõóôÞíïõìå áõôÞí ôçí ðñáêôéêÞ ãéá ôçí õãåéïíïìéêÞ áóöÜëåéá ôùí ðïëéôþí, ç ïðïßá åõ÷üìáóôå åéëéêñéíÜ íá ôçñåßôáé üðïõ ãßíåôáé áðïêïìéäÞ. Ç ðáñÝìâáóÞ ìáò, Ýóôù êáé ôþñá, ãé' áõôü ôï ðïëý ìåãÜëï ðñüâëçìá, Ý÷åé ìéá êáé ìüíç áéôßá êáé áñ÷Þ. Ôçí äéáöýëáîç ôçò "äçìüóéáò õãåßáò". Ãíùñßæïõìå ðùò ôï ðñüâëçìá ôçò åîåýñåóçò äçìüóéïõ ÷þñïõ Þ ÷þñùí ãéá ôçí ôáöÞ, åíáðüèåóç Þ åðåîåñãáóßá ôùí óêïõðéäéþí ôùí ÄÞìùí ôçò ðåñéï÷Þò ìáò, Ý÷åé áðáó÷ïëÞóåé ôïõò õðåýèõíïõò, ôüóï óå åðßðåäï ÄÞìùí üóï êáé óå åðßðåäï ÐåñéöÝñåéáò, áñêåôÝò öïñÝò ôá ôåëåõôáßá åßêïóé (20) ÷ñüíéá. Åßíáé êáéñüò ðéÜ, ìáæß ìå ôá ðïëý ìåãÜëá ðñïâëÞìáôá ðïõ ìáò áðáó÷ïëïýí, ìå ðíåýìá åíüôçôáò êáé åõñåßáò óõíåííüçóçò, íá ðñïôåßíïõìå óôçí Ðïëéôåßá êáé íá ïëïêëçñþóïõìå ëýóåéò ôÝôïéåò, ïé ïðïßåò íá åßíáé ìüíéìåò êáé ëåéôïõñãéêÝò, Ýôóé þóôå íá ðáýóåé ï Íïìüò ìáò íá áðïôåëåß Ýíáí Íïìü ìå ôá ðñïâëÞìáôá ôùí ðáñÜíïìùí ÷ùìáôåñþí, ðïõ êáé ôç äçìüóéá õãåßá èÝôïõí óå ìåãÜëï êßíäõíï êáé äõóöçìßæïõí ôï Íïìü ìáò óå üëç ôç ÷þñá êáé ôçí Åõñþðç, áëëÜ êáé áðïäõíáìþíïõí êáé õðïâáèìßæïõí ôï üìïñöï êáé öõóéêü ðåñéâÜëëïí ôïõ Íïìïý ìáò, ðïõ åßíáé Ýíá êïììÜôé áðü ôçí ìåãÜëç ìáò êëçñïíïìéÜ. Ðýñãïò 10/10/2012 Ãéá ôï Äéïéêçôéêü Óõìâïýëéï Ï Ðñüåäñïò Ï Ãåí. ÃñáììáôÝáò Íßêïò Ãáëáíüðïõëïò ÉùÜííçò ÄÜñáò

ÅÔÇÓÉÏ ÌÍÇÌÏÓÕÍÏ Ôåëïýìå ôï ÓÜââáôï 13/10/2012 êáé þñá 08.30 ð.ì. åê ôïõ Éåñïý Íáïý Áãßïõ Ãåùñãßïõ (Â' Êïéìçôçñßïõ) Ðýñãïõ, ÅôÞóéï ìíçìüóõíï ãéá ôçí áíÜðáõóç ôçò øõ÷Þò ôïõ ðïëõáãáðçìÝíïõ ìáò

ÄÉÏÍÕÓÉÏÕ ôïõ Ãåùñãßïõ ÓÁÑÑÇ

ÅÔÙÍ 57 Êáé ðáñáêáëïýìå ôïõò óõããåíåßò êáé ößëïõò üðùò ðñïóÝëèïõí êáé åíþóïõí ìáæß ìáò ôéò ðñïò ôïí Õøéóôïí äåÞóåéò ôùí. Ðýñãïò 13/10/2012 Ç ÓÕÆÕÃÏÓ: ÁñåôÞ, ÔÁ ÁÄÅËÖÉÁ, ÏÉ ËÏÉÐÏÉ ÓÕÃÃÅÍÅÉÓ ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÅËÅÔÙÍ: ÄÑÏÃÃÉÔÇÓ, Ìáíùëïðïýëïõ 58, Ôçë. üëï ôï 24ùñï: 26210-34017, 30730, 34217, 27158, 25223, ÐÕÑÃÏÓ, Êéíçôü 6944342471 Ïéêßáò: 25223

Óôïí ðåñßðáôï ðáñåõñÝèç êáé ï ÄéåõèõíôÞò ÄåõôåñïâÜèìéáò Åêðáßäåõóçò Íïìïý Çëåßáò ê. Ãåþñãéïò ÂÝíäñáò ðïõ êáëùóüñéóå åêðáéäåõôéêïýò êáé ìáèçôÝò êáé ôïõò ìßëçóå ãéá ôçí Éóôïñßá êáé ôçí Ëáïãñáößá ôïõ ¢ìðïõëá

Oé ìáèçôÝò áðü ôá ôñßá ó÷ïëåßá Ýöôáóáí óôçí èÝóç ¢ìðïõëáò êáé îåíáãÞèçêáí óôïí äéáìïñöùìÝíï ÷þñï áíáøõ÷Þò üðïõ ôïõò ðñïóöÝñèçêáí óïõâëÜêéá êáé ãëõêßóìáôá Συλλόγου καθηγητών Γυμνασίου Καράτουλα .Πρέπει επίσης να επισημανθεί και η σημαντική δουλειά που έγινε από το Δημοτικό Διαμέρισμα Βασιλακίου και τον πρόεδρο του κ.

Θεόδωρο Στάμο που συνέβαλε και συμβάλλει στον καθαρισμό και τον διαρκή ευπρεπισμό του χώρου του Άμπουλα ,που αποτελεί ένα στολίδι για την Ηλεία .

ÖÏÑÅÁÓ : ÄÇÌÏÓ ÐÕÑÃÏÕ

ÐÅÑÉËÇØÇ ÄÉÁÊÇÑÕÎÇÓ ÅÑÃÁÓÉÁÓ

Ï ÄÞìáñ÷ïò Ðýñãïõ äéáêçñýóóåé üôé, åêôßèåôáé óå äçìüóéï ìåéïäïôéêü äéáãùíéóìü, ìå óöñáãéóìÝíåò ðñïóöïñÝò, ìå åíéáßï ðïóïóôü Ýêðôùóçò ç åñãáóßá: "Äéá÷åßñéóç óôåñåþí áðïâëÞôùí". ðñïûðïëïãéóìïý äáðÜíçò ìå ôïí ÖÐÁ 235.053,00Å Ï äéáãùíéóìüò èá äéåíåñãçèåß óôá ãñáöåßá ôïõ ÖïñÝá, ôçí 30-102012, çìÝñá Ôñßôç åíþðéïí ôçò áñìïäßáò åðéôñïðÞò. ¿ñá ëÞîçò êáôÜèåóçò ðñüóöïñùí ïñßæåôáé ç 10:00. Óôï äéáãùíéóìü ãßíïíôáé äåêôïß áíáãíùñéóìÝíïé åðáããåëìáôßåò óôï ó÷åôéêü áíôéêåßìåíï ôçò äçìïðñáôïýìåíçò åñãáóßáò, ãñáììÝíïé óôá ïéêåßá åðéìåëçôÞñéá Þ åðáããåëìáôéêÝò ïñãáíþóåéò. Ç ðåñáßùóç ôçò åñãáóßáò èá ãßíåé üôáí ïëïêëçñùèåß ç ðáñáãùãÞ ôùí ðñïûðïëïãéóìÝíùí äåìÜôùí. Åããýçóç óõììåôï÷Þò 3.834,00Å Ç åêôÝëåóç ôçò åñãáóßáò äéÝðåôáé áðü ôéò äéáôÜîåéò ôïõ ÐÄ 28/80. Ðëçñïöïñßåò óôá ãñáöåßá ôïõ ÖïñÝá (ôçë. 2621362655-2621362608) ôéò åñãÜóéìåò çìÝñåò êáé þñåò. Ðýñãïò, 09-10-2012 Ï ÄÞìáñ÷ïò ÌÜêçò Ðáñáóêåõüðïõëïò

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÁÐÏÊÅÍÔÑÙÌÅÍÇ ÄÉÏÉÊÇÓÇ ÐÅËÏÐÏÍÍÇÓÏÕ - ÄÕÔÉÊÇÓ ÅËËÁÄÁÓ & ÉÏÍÉÏÕ ÃÅÍÉÊÇ Ä/ÍÓÇ ÄÁÓÙÍ & ÁÃÑÏÔÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ Ä/ÍÓÇ ÓÕÍÔÏÍÉÓÌÏÕ & ÅÐÉÈÅÙÑÇÓÇÓ ÄÁÓÙÍ Ä/ÍÓÇ ÄÁÓÙÍ Ð.Å. ÇËÅÉÁÓ ÄÁÓÁÑ×ÅÉÏ ÐÕÑÃÏÕ

ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÇ ÐÅÑÉËÇØÇ ôçò õð' áñéèì. 4022/14-09-2012 ÐñÜîçò ×áñáêôçñéóìïý ôïõ ÄáóÜñ÷ç Ðýñãïõ Ï ÄáóÜñ÷çò Ðýñãïõ ìå ôçí áíùôÝñù ÐñÜîç ×áñáêôçñéóìïý ç ïðïßá åêäüèçêå ýóôåñá áðü áßôçóç ôïõ ÄçìÜñ÷ïõ Ðýñãïõ ê. ÃåñÜóéìïõ Ðáñáóêåõüðïõëïõ ôïõ ÁããÝëïõ, êáôïßêïõ Ðýñãïõ, ÷áñáêôÞñéóå ôçí Ýêôáóç åìâáäïý 5.699,48 ô.ì. ðïõ âñßóêåôáé óôç èÝóç "ÑÜ÷ç", ðåñéöÝñåéáò ÔïðéêÞò Êïéíüôçôáò ÃïõìÝñïõ ÄçìïôéêÞò Åíüôçôáò ÙëÝíçò ÄÞìïõ Ðýñãïõ ôçò Ð.Å. Çëåßáò, ùò Ýêôáóç ðïõ äåí åßíáé ÄÁÓÏÓ Þ ÄÁÓÉÊÇ ÅÊÔÁÓÇ, åìðßðôïõóá óôéò äéáôÜîåéò ôïõ Üñèñïõ 3 ðáñ. 6á ôïõ Í. 998/79, ìç äéåðüìåíç êáè' ïéïíäÞðïôå ôñüðï áð' ôéò äéáôÜîåéò ôçò äáóéêÞò íïìïèåóßáò. ÊáôÜ ôçò ÐñÜîçò áõôÞò, ç ïðïßá äçìïóéåýèçêå óôç ÄçìïôéêÞ Åíüôçôá ÙëÝíçò ÄÞìïõ Ðýñãïõ, åðéôñÝðïíôáé áíôéññÞóåéò áðü êÜèå åíäéáöåñüìåíï, ôï Äçìüóéï Þ êÜèå öõóéêü Þ íïìéêü ðñüóùðï åíôüò äýï (2) ìçíþí áðü ôçò ôåëåõôáßáò äçìïóßåõóçò, åíþðéïí ôçò Á/âÜèìéáò ÅðéôñïðÞò Åðéëýóåùò Äáóéêþí ÁìöéóâçôÞóåùí ÐåñéöåñåéáêÞò Åíüôçôáò Çëåßáò. Ðåñéóóüôåñåò ðëçñïöïñßåò äßíïíôáé óôá ãñáöåßá ôïõ Äáóáñ÷åßïõ Ðýñãïõ ôéò åñãÜóéìåò çìÝñåò êáé þñåò óôá ôçëÝöùíá 26210-22966 & 26746. Ðýñãïò 14/09/2012 Ï ÄáóÜñ÷çò á.á. Íéêüëáïò ×ñéóôïäïýëïõ Äáóïëüãïò

15

Ερώτηση με την οποία ζητά την άμεση επίλυση του κτιριακού ζητήματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας κατέθεσε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Απευθυνόμενη στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά και στα συναρμόδια υπουργεία, Εσωτερικών και Υποδομών η Βουλευτής επεσήμανε ότι για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά οι 220 μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του 4ου Δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες, σε κοντέινερς. Στην Ερώτηση επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι η ταλαιπωρία για μαθητές και καθηγητές είναι μεγάλη και η διδασκαλία διεξάγεται μετ΄εμποδίων

Γιώργος Κοντογιάννης

Åñþôçóç ãéá ôçí óôåëÝ÷ùóç ôùí ãñáììáôåéþí ôïõ ÉÊÁ áðü éäéùôéêÝò åðé÷åéñÞóåéò Να δοθούν διευκρινήσεις αναφορικά με την στελέχωση των γραμματειών του ΙΚΑ από ιδιωτικές επιχειρήσεις την ώρα που παραμένουν αδιόριστοι οι επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ/2008, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης. Συγκεκριμένα ρωτά τα εξής: 1.Για ποιο λόγο γινόταν κατά το παρελθόν η στελέχωση των γραμματειών του ΙΚΑ από ιδιωτικές επιχειρήσεις; 2.Για ποιο λόγο, στην παρούσα συγκυρία, που η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη, συνεχίζεται η πρακτική της χρησιμοποίησης ιδιωτικής εταιρείας για τη στελέχωση των γραμματειών του ΙΚΑ, όταν το συγκεκριμένο κονδύλι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πρόσληψη επιτυχόντων της 8Κ/2008, η οποία εκκρεμεί εδώ και πάνω από 4 χρόνια; 3.Πόσο θα στοιχήσει η πρόσληψη των 400 ατόμων, στις περίπου 104 γραμματείες του ΙΚΑ, εάν τελικά γίνει μέσω ιδιωτικής εταιρείας"; ÄÅÄÄÇÅ Äéåýèõíóç ÐåñéöÝñåéáò ÐåëïðïííÞóïõ - Çðåßñïõ Ðåñéï÷Þ Ðýñãïõ Ðáðáãåùñãßïõ & Áñ÷éìÞäïõò, 27100, ÐÕÑÃÏÓ

ÄÉÁÊÏÐÇ ÇËÅÊÔÑÉÊÏÕ ÑÅÕÌÁÔÏÓ Åéäïðïéïýíôáé ïé åíäéáöåñüìåíïé êÜôïéêïé üôé ãéá íá åêôåëåóôïýí áðáñáßôçôåò Ôå÷íéêÝò åñãáóßåò ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ãßíïõí ïé åîÞò äéáêïðÝò çëåêôñéêïý ñåýìáôïò: 1. Ôçí ÐáñáóêåõÞ 12/10/12 êáé áðü þñá 09.30 Ýùò 12.00 Êáëßäùíá, Êáëýâéá Êáëßäùíáò, äéáóôáýñùóç Êáëßäùíáò ÊïóôïìÝñá ôïõ ÄÞìïõ Æá÷Üñùò. Áí ïé åñãáóßåò ôåëåéþóïõí íùñßôåñá, ôï ñåýìá èá îáíáäïèåß ðñéí áðü ôï ÷ñüíï ëÞîçò ôçò äéáêïðÞò ðïõ áíáöÝñåôáé ðéï ðÜíù. Ãé' áõôü ôï ëüãï ïé çëåêôñéêÝò åãêáôáóôÜóåéò êáé ôá äßêôõá ôçò ÄÅÄÄÇÅ èá ðñÝðåé íá èåùñïýíôáé üôé Ý÷ïõí óõíÝ÷åéá ñåýìá. Åôóé ãéá ëüãïõò áóöáëåßáò, áðáãïñåýåôáé ç ðñïóÝããéóç óå áãùãïýò Þ Üëëá óôïé÷åßá ôïõ äéêôýïõ áêüìá êé áí âñßóêïíôáé êáôáãÞò, ãéáôß õðÜñ÷åé óïâáñüò êßíäõíïò áôõ÷Þìáôïò. Ï ÄÅÄÄÇÅ åßíáé ç 100% èõãáôñéêÞ åôáéñßá ôçò ÄÅÇ Á.Å. ðïõ äéá÷åéñßæåôáé ôï Åëëçíéêü Äßêôõï ÄéáíïìÞò ÇëåêôñéêÞò ÅíÝñãåéáò. Ðëçñïöïñßåò ãéá ôéò ðñïãñáììáôéóìÝíåò äéáêïðÝò áíÜ Ðåñéï÷Þ, êáèçìåñéíÜ, áíáñôþíôáé óôï site ôïõ ÄÅÄÄÇÅ, www.deddie.gr. Äéåýèõíóç Ðåñéï÷Þò Ðýñãïõ

ÅËËÇÍÉÊÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÍÏÌÏÓ ÇËÅÉÁÓ ÄÇÌÏÓ ÇËÉÄÁÓ ÍÐÄÄ "Ï ÇËÅÉÏÓ"

Áñ. Ðñùô.: 830

ÐÅÑÉËÇØÇ ÄÉÁÊÇÑÕÎÇÓ Ï Ðñüåäñïò ôïõ Ä.Ó. ôïõ Íïìéêïý Ðñïóþðïõ "Ï ÇËÅÉÏÓ", ê. Ðáñáóêåõüðïõëïò Ãåþñãéïò, äéáêçñýóóåé ðñü÷åéñï ìåéïäïôéêü äéáãùíéóìü, ìå óöñáãéóìÝíåò ðñïóöïñÝò êáé ìå êñéôÞñéï êáôáêýñùóçò ôï ìåãáëýôåñï ðïóïóôü Ýêðôùóçò (%) óôçí ôéìÞ ëéáíéêÞò ðþëçóçò, ãéá ôçí ðñïìÞèåéá ðåôñåëáßïõ èÝñìáíóçò ãéá ôï Ýôïò 2012. Ðñïìçèåõüìåíï åßäïò (êáô' åêôßìçóç): 8.000 ëßôñá ðåôñÝëáéï èÝñìáíóçò Ðñïûðïëïãéóìüò äáðÜíçò: 12.000,00 åõñþ ( ðåñéëáìâÜíåôáé ï Ö.Ð.Á.) Ï äéáãùíéóìüò èá ãßíåé óôçí Ýäñá ôïõ Íïìéêïý Ðñïóþðïõ êáé óôç äéåýèõíóç Åë. ÂåíéæÝëïõ & Ðáðáãéáííïðïýëïõ 35 - ÁìáëéÜäá, ôçí 16ç Ïêôùâñßïõ 2012, çìÝñá Ôñßôç. Óå ðåñßðôùóç ðïõ áðïâåß Üãïíïò, èá åðáíáëçöèåß ÷ùñßò íåüôåñç åéäïðïßçóç ôçí 22ç Ïêôùâñßïõ 2012. Ç åêôÝëåóç ôçò ðñïìÞèåéáò äéÝðåôáé áðü ôéò äéáôÜîåéò ôïõ Í. 11389/93 (Å.Ê.Ð.Ï.Ô.Á.) Ùñá Ýíáñîçò ôïõ äéáãùíéóìïý ïñßæåôáé ç 14ç ì. êáé þñá ëÞîçò ôçò áðïäï÷Þò ôùí ðñïóöïñþí ç 15ç ì. Ôá äéêáéïëïãçôéêÜ óõììåôï÷Þò óôï äéáãùíéóìü êáé ðëçñïöïñßåò ãéá ôïõò üñïõò äßíïíôáé óôï ôçë. 2622-0-23820 ê. ËåâÝíôç Äéïíõóßá ôéò åñãÜóéìåò çìÝñåò êáé þñåò. ÁìáëéÜäá 4/10/2012 Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÏÕ Ä.Ó. ÐÁÑÁÓÊÅÕÏÐÏÕËÏÓ ÃÅÙÑÃÉÏÓ


Τ

ον αντίπαλό του στην πρώτη φάση του Κυπέλλου θα μάθει ο Πανηλειακός το Σάββατο, στην κλήρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί. Όπως είναι η προκήρυξη του θεσμού, στην πρώτη φάση, θα αντιμετωπίσει κάποια ομάδα της Β΄ Εθνικής και μάλιστα μέσα στον Πύργο. Μόνο κάποιες μικρές πιθανότητες υπάρχουν, να τεθεί αντίπαλος με ομάδα Γ΄ Εθνικής, σενάριο το οποίο στη διοίκηση της ομάδας απεύχονται.

ÈÝëåé éó÷õñü áíôßðáëï

 Η διοίκηση του Πανηλειακού καλοβλέπει μια εμπορική κλήρωση κόντρα σε ομάδα Β΄ Εθνικής

ÐÅÌÐÔÇ 11 Ïêôùâñßïõ 2012

Ολυμπιονίκης Φιλική ήττα με 63-56 γνώρισε χθες το απόγευμα ο Ολυμπιονίκης, ο οποίος έχασε από τον Κεραυνό στο Αίγιο. Οι γηπεδούχοι, φάνηκαν πιο έτοιμοι, ωστόσο ο Ολυμπιονίκης ήταν φανερά βελτιωμένος σε σχέση με τα δυο παιχνίδια που έδωσε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Σε αυτό, συνέβαλλε καταλυτικά η επάνοδος στη δράση του Βασίλη Αγαπητού, ο οποίος στο πρώτο του ουσιαστικά παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα, έδωσε τα διαπιστευτήριά του.

Του Σοφοκλή Φραγκογιανόπουλου

Στον Πανηλειακό, θέλουν να έχουν στον πρώτο γύρο του θεσμού, εντός έδρας παιχνίδι. Κάτι τέτοιο, εκτός του γεγονότος ότι δεν θα υποχρεώσει την ομάδα να μετακινηθεί μακριά, όπως έχει συμβεί δυο χρόνια τώρα, μπορεί να προσφέρει και μιας πρώτης τάξεως εισπρακτική επιτυχία, αν μάλιστα ο αντίπαλος είναι ένα "εμπορικό" όνομα. Παράλληλα, κάτι τέτοιο θα δώσει την ευκαιρία στο φίλαθλο κοινό της ομάδας, μετά από πάρα πολλά χρόνια, να την παρακολουθήσει και πάλι στο γήπεδό της, για τον δεύτερο τη τάξει θεσμό της χώρας. Αν μάλιστα η ομάδα του Πανηλειακού παρουσιαστεί σοβαρή και καλή όπως και στα φιλικά παιχνίδια και ιδιαίτερα σε αυτό κόντρα στον Παναιτωλικό, προμηνύεται να έχουμε ένα άκρως δυνατό και ενδιαφέρον ζευγάρωμα, αλλά και μια πρόκριση η οποία μπορεί με λίγη τύχη να έρθει στον Πανηλειακό. Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο πρόεδρος του ΤΑΠ Κώστας Ντάβαρης, έλεγε ότι είναι προτιμότερο η κλήρωση να φέρει ένα εντός έδρας παιχνίδι και απεύχεται το ενδεχόμενο να κληρωθεί εκτός

έδρας. Και εύχεται η κλήρωση να είναι στο γήπεδο του Πύργου με ηχηρό όνομα από τη Β΄ Εθνική (άλλωστε πρακτικά οι πιθανότητες να παίξει στον Πύργο είναι μόνο αν κληρωθεί με αντίπαλο από τη μεγαλύτερη κατηγορία). Τα δυο τελευταία χρόνια ο Πανηλειακός, έπαιξε εκτός έδρας και αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο.. Λογικό είναι φέτος, πρώτο του μέλημα να είναι να κάνει ένα βήμα παραπέρα, να προχωρήσει τουλάχιστον ένα γύρο και γιατί όχι να κερδίσει εμπειρίες μέσα από μια διοργάνωση που του δίνει την ευκαιρία να αναμετρηθεί με ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών (από τη δεύτερη φάση του θεσμού θα μπουν και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ).

Χωρίς άλλο φιλικό Στον Πανηλειακό, συνεχίζονται οι προπονήσεις σε καθημερινή βάση. Όπως έγινε γνωστό, οι ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να δώσουν κάποιο άλλο φιλικό. Θα πάνε έτσι μέχρι τη σέντρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Καλαμάτα. Άλλωστε απέμειναν λίγες μέρες, κάτι περισσότερο από μια βδομάδα. Μέρες μέσα στις οποίες κύριο μέλημα του Στέλιου Γιαννακόπουλου θα είναι να μάθει ποια είναι η

Ï Êþóôáò ÍôÜâáñçò åëðßæåé üôé äåí èá åßíáé ï Ðáíçëåéáêüò Üôõ÷ïò êáé ãéá ôñßôç óõíå÷üìåíç ÷ñïíéÜ ãéá íá êëçñùèåß åêôüò Ýäñáò. κατάσταση των τραυματιών και με ποιο τρόπο θα καταρτίσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα γι' αυτό το παιχνίδι.

ΠΦΟ Πανόπουλου-Χειμαδιό 5-00

Δόξα Ελ.-Δόξα Ν.Μ. 0-3 3

Χωρίς να συναντήσει εμπόδια

Η… δόξα στον ισχυρό!

Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία, ο ΠΦΟ Πανόπουλου νίκησε με 5-0 τον Κεραυνό Χειμαδιού και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι πράσινοι της Αρχαίας Ολυμπίας, πήραν νωρίς το προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Σίνου και στη συνέχεια δεν είχαν πρόβλημα να αυξήσουν το δείκτη, σημειώνοντας ακόμα τέσσερα τέρματα. Όπως είπαμε λοιπόν ο Σίνος ήταν αυτός ο οποίος στο 2΄ έκανε το 1-0. Στο 10΄ο Θωνιάτης διπλασίασε τα τέρματα του ΠΦΟ Πανόπουλου. Στο 35΄ο Γκέρτσος έκανε το 3-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στο 55΄ο Γκέρτσος έκανε το 4-0 και στο 70΄ο Καρατζανίδης διαμόρφωσε το τελικό 50. ΠΦΟ Πανόπουλου: Αλεξανδρόπουλος, Δαλαβούρας, Ρετσινάς, Αναμουρλίδης, Φούφουλας, Δημητρουλόπουλος, Καρατζανίδης, Θωνιάτης (46΄Ι.Γ. Κπετανάκης), Γκέρτσος, Μπράβος (46΄Μπακάλης), Σίνος. Χειμαδιό: Μπουλούμπασης, Μαργαρώνης, Σωτηρόπουλος, Μαραθιάς, Κατσίκης, Χαραλαμπόπουλος, Ι. Γιαννακόπουλος (46΄Β. Γιαννακόπουλος), Τζανέτος, Βαραμπούτης, Ζαφειράκης, Χριστόπουλος (78΄Καρβουνιάρης).

Μπορεί και οι δυο να έφεραν το ίδιο όνομα, το "Δόξα", όμως αναγκαστικά μια από τις δυο θα έπαιρνε το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Και όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό το πήρε ο ισχυρός, δηλαδή η Δόξα της Νέας Μανωλάδας. Παρά ταύτα, οι Αετοί της Βουπρασίας, βρήκαν απέναντί τους μια παθιασμένη Δόξα Ελαιώνα, η οποία προέβαλλε σθεναρή αντίσταση, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε πολύ γρήγορα το γκολ, πράγμα το οποίο την έβγαλε από τα νερά της. Το συγκρότημα του Τάσου Φερεκίδη, απέσπασε τα εύσημα, έστω και αν δεν κατάφερε κάτι απέναντι στο μεγάλο αντίπαλό του. Η Δόξα Νέας Μανωλάδας, άνοιξε το σκορ μόλις στο 3΄με τον Αυγερινό Δημητρακόπουλο. Ο Μικελάτος στο 35', έκανε το 0-2, για να έρθει στο 85' ο Δούλος και με μακρινό σουτ να διαμορφώσει το τελικό 0-3. Δόξα Ελ: Μπαμπίλης, Λάπας (80' Ζωγόπουλος), Νταρζάνος, Γιαννόπουλος, Ιρίμια (75' Μαχαίρας), Τσάμης, Ζεματούρας, Αποστολόπουλος, Μαραγκός, Φερεκίδης, Μόσχοβος. Δόξα Ν.Μ.: Κωνσταντινόπουλος, Χαμουζάς, Μπάμιατζης, Νιφορόπουλος, Γουβαλάρης, Καλλιβωκάς, Δημητρακόπουλος (86' Παρασκευόπουλος), Βουρλούμης, Παναγόπουλος (54' Δούλος), Μικελάτος, Μενίκου (46' Μελετίδης).


17 ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

Äßêáéç ðñüêñéóç ãéá ÂÜñäá 2-0 μέσα στα Δουνέικα του τοπικού Ν. Απόλλων Του Πάνου Ηλιόπουλου

Τ

ην ανοδική πορεία του συνέχισε ο ΠΑΟ Βάρδας ο οποίος χθες επικράτησε μέσα στα Δουνέικα του τοπικού Ν. Απόλλων με σκορ 2-0, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου. Οι "πράσινοι" της Βουπρασίας αν και παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στο βασικό τους σχήμα(δεν έπαιξαν Τσάκωνας, Γούρμος, Τσουκαλάς, Βαρβαρέσος) παρουσίασαν ένα σοβαρό και πειθαρχημένο πρόσωπο και επικράτησαν δίκαια απέναντι σε έναν Ν. Απόλλων που έδειξε αρκετά καλά στοιχεία για ομάδα Α2 κατηγορίας και σίγουρα δικαιούταν ένα τέρμα.

Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο… Στο χθεσινό ματς των Δουνεϊκων που είχε αρκετά καλό ρυθμό, ο ΠΑΟΒ χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του κάτι που κατάφερε σε σημαντικό βαθμό από τα πρώτα λεπτά. Στο 9' η ομάδα της Βάρδας έφτασε κοντά στο 0-1 αλλά η κεφαλιά του Νικολετάκη μετά από φάουλ του Βραχνή βρήκε το κάθετο δοκάρι, ενώ στο 20' ο Καπατσούλιας έκανε ωραία ατομική προσπάθεια αλλά το αδύναμο σουτ του εξουδετέρωσε ο Ζύγουρας εύκολα. Ο Αχαμνός στο 30' είχε σουτ για τους γηπεδούχους που έφυγε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΒ άνοιξε το σκορ. Ειδικότερα μετά από φάουλ του Βραχνή ο Καπατσούλιας είχε προ-

βολή ο Ζύγουρας απέκρουσε αλλά στη συνέχεια ο Καραχάλιος με πλασέ έκανε το 0-1 βάζοντας τη "Μπάρτσα" σε θέση οδηγού. Στο 40' μάλιστα η ομάδα της Βουπρασίας έφτασε κοντά στο 0-2 αλλά μετά από γρήγορο συνδυασμό ο Νικολετάκης είχε σουτ που έφυγε λίγο άουτ, με τους γηπεδούχους στο 42' να φτάσουν κοντά στο 1-1 αλλά η κεφαλιά του Δ. Παρρά από εξαιρετική θέση έφυγε ελάχιστα άουτ.

Με Μπισμπάρδη "σφράγισε" την πρόκριση Σε ότι έχει να κάνει με την επανάληψη, τα πρώτα είκοσι λεπτά αυτής ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα με τις φάσεις να διαδέχονται η μια την άλλη. Στο 55' ο Δημητρόπουλος είχε σουτ για

ÖÜóç áðü ôï ÷èåóéíü ðáé÷íßäé óôá ÄïõíÝéêá, üðïõ ï ÐÁÏ ðÝôõ÷å ìéá äßêáéç íßêç - ðñüêñéóç. τους γηπεδούχους που έδιωξε δύσκολα ο Κολίντζας, με τη Βάρδα από τη σκοπιά στο 61' να χάνει μεγάλη φάση με τον Νικολετάκη. Δυο λεπτά αργότερα ο Καραπάνος είχε νέο σουτ για τον Ν. Απόλλων που έδιωξε ο Κολίντζας, με τη Βάρδα στο 65' να χάνει απίστευτη ευκαιρία να κάνει το 02. Ειδικότερα μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Καπατσούλια ο Πολίτης βρήκε τεττετ πέρασε και τον Ζύγουρα αλλά το πλασέ του από λίγο πλάγια τράνταξε το δοκάρι. Είκοσι λεπτά πριν από το φινάλε μετά από φάση καρμπόν περίπου ο Καπατσούλιας τροφοδότησε τον Μπισμπάρδη ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-2 σφραγίζοντας ουσιαστικά την πρόκρι-

ση για το σύλλογο της Βουπρασίας. Στο 83' και 86' ο Δ. Παρράς είχε καλές ευκαιρίες για τον Ν. Απόλλων που πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Ν. Απόλλων: Ζύγουρας, Κ. Παρράς(15΄λ.τ Καυκόπουλος), Μπλούφας, Ξενόφος, Φωτόπουλος, Δημητρόπουλος(58' Βασιλόπουλος), Χριστόπουλος, Δ. Παρράς, Ντέμος, Αχαμνός, Καραπάνος(79' Δημητρόπουλος) ΠΑΟΒ: Κολίντζας, Πολίτης, Βασιλικόπουλος(58΄ Σωτηρόπουλος), Καραχάλιος, Βραχνής, Διαμαντόπουλος, Δημητρόπουλος(81' Ασημακόπουλος), Μπισμπάρδης(72' Χάντα), Καπατσούλιας, Παντελής, Νικολετάκης

αποβολής του Αγγελόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

βραμόπουλο από τα έντεκα βήματα στο 70' να κάνει το 2-2 στέλνοντας το ματς στην παράταση. Ο ΠΑΟΚ μπήκε τη μεγάλη νίκη - πρόκριση (3-2), χάρις

σε τέρμα που σημείωσε η χρυσή αλλαγή του Σταύρου Μεντή ο Νικολακόπουλος στο 113'. Ο Αργοναύτης από το 73' αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω

ΠΑΟΚ: Θάνος, Αλεξανδρόπουλος(110' Νικολακόπουλος), Π. Διονυσόπουλος, Πρίνος(60' Σταυρόπουλος),Α. Κουρούβανης, Β. Διονυσόπουλος, Ρήγας, Γ. Κουρούβανης, Σπ. Κουρούβανης, Μπάρκας, Λαμπρόπουλος(70' Κανέλλος) Αργοναύτης: Δασκαλόπουλος, Παπαγεωργίου, Τσάμπρας, Κωνσταντόπουλος, Ηλιόπουλος, Αρβανιτίδης(48' Τσίτσος), Γεωργίου, Δημητρακόπουλος(48' Αβραμόπουλος- 74' λ.τ Μπηλιώνης), Γιαννόπουλος, Αγγελόπουλος, Αλιμπέου.

Χωρίς να φορτσάρει η Δάφνη Παράσταση για ένα ρόλο χθες στο γήπεδο της Μυρτιάς, με τη Δάφνη Ανδραβίδας να συντρίβει τον τοπικό Ολυμπιακό με σκορ 7-0 παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Στο χθεσινό ματς η "πριγκίπισσα" ήταν καταιγιστική, ενώ δυο τέρματα σημείωσαν οι Άντερσον και Νικολόπουλος και από ένα οι Καλομοίρης, Γεωργιόπουλος, Παπαχριστόπουλος

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες ο Ξενοφώντας Κρεστένων επικράτησε του Ηφαίστου Βουνάργου με σκορ 3-0 και συνεχίζει στο θεσμό του κυπέλλου. Για την ομάδα των Κρεστένων που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές ο Κωστόπουλος στο 25' άνοιξε το σκορ, ενώ στην επανάληψη ο Δημάκης με δυο δικά του τέρματα στο 58' και 68' αντίστοιχα διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Οι νικητές είχαν και δοκάρι στο 12' με τον Τσαγκάρη. Ξενοφών: Σκούφης, Γ. Κουτσογιαννάκης(70' Βουρλιάς), Κωστόπουλος, Καρέτσος, Μιχαλόπουλος, Κωλέτης, Δημάκης, Χρονόπουλος(30' Π. Πρίνος), Τσιλιβήτας, Τσαγκάρης, Κιάμος(55' Α. Πρίνος) Ήφαιστος: Πολυζωγόπουλος, Χήνος, Τζανής, Φραγκογιαννόπουλος, Κουρνούτας, Καραγκούνης, Λυμπέρης, Καλαϊτζής, Λεντέρης, Τσόκος, Γκατζόπουλος

Στην επόμενη φάση το Λαμπέτι

Μεγάλη επιτυχία για Κακόβατο Σπουδαία πρόκριση για τον ΠΑΟ Κακοβάτου που επικράτησε στην παράταση του Αργοναύτη Κατακόλου με σκορ 32(κανονικός αγώνας 2-2), πιστοποιώντας πως είναι ένα πολύ δυνατό σύνολο στον μαραθώνιο της Α2 κατηγορίας, ενώ αναφοράς αξίζει πως η ομάδα του Δήμου Ζαχάρως στον πρώτο γύρο είχε αποκλείσει πάλι ομάδα της Α1 κατηγορίας και ειδικότερα τον Αίαντα. Στο χθεσινό ματς ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Ρήγα, ενώ στο 50' ο Αβραμόπουλος ισοφάρισε για το Κατάκολο. Στο 58' ο Β. Διονυσόπουλος με πέναλτι έδωσε προβάδισμα για τους γηπεδούχους και πάλι, με τον Α-

Ξενοφών - Ήφαιστος 3-0

Μυρτιά: Αγγελάκος, Κ. Νικολόπουλος, Δ. Νικολόπουλος, Δ. Μουγκός, Καζάκης, Χ. Βασιλόπουλος, Γκριγκοράσι, Ν. Βασιλόπουλος, Γ. Νικολόπουλος(57' Δ. Νικολόπουλος), Αττίκος(57' Λαγκαδινός), Σπ. Μουγκός Δάφνη: Α. Αντωνόπουλος(58' Μπίμπας), Ζώντος, Κλαμπάνος, Τσάμης, Τσελεπής, Διαμαντόπουλος, Χ. Αντωνόπουλος, Νικολόπουλος,

Αντερσον, Γεωργιόπουλος(46' Στριγγάς), Καλομοίρης(55' Παπαχριστόπουλος)

15, 21, 35, 36, 39, 40 4

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου προκρίθηκε ο Ολυμπιακός Λαμπετίου που επικράτησε του Άρη Στρεφίου με σκορ 2-0, σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι που διεξήχθη χθες στο Λαμπέτι. Για τους "ερυθρόλευκους" το σκορ άνοιξε ο Γαλανόπουλος στο 55', ενώ δώδεκα λεπτά αργότερα ο Κασκούτης διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Από την ομάδα του Λαμπετίου ξεχώρισαν οι Πετρόπουλος, Χέμπερ, Γαλανόπουλος και Μανωδήμος. Το Στρέφι που συγχαίρει τη διαιτησία, ενώ ευχαριστεί και για τη φιλοξενία είχε σπουδαίες φάσεις με τους Παπαγεωργίου, Δάνισκα και Τζούβαλη. Λαμπέτι: Όμπι Χέμπερ, Ντάβαρης, Ζυγογιάννης(83' Μαριόλος), Ζέρβας, Μανωδήμος, Μπαρδάκης(83' Σταθόπουλος), Καλύβας, Πετρόπουλος, Γαλανόπουλος, Κασκούτης(75' Ακρίβος), Ραμπούσης Στρέφι: Καμπάς, Δάνισκας, Οικονομίδης, Νικολόπουλος, Α. Μουζής, Κατσώλης(70' Κολόκας), Ζωγόπουλος(65' Ξένος), Κουβελιώτης(73' Καρακίτσος), Τζούβαλης, Παπαγεωργίου

Στα πέναλτι η Μαγούλα

Συναρπαστικό παιχνίδι διεξήχθη στη Μαγούλα, με τον τοπικό Κένταυρο να επικρατεί στα πέναλτι του Ηλειακού Λεχαινών με σκορ 5-3(κανονικός αγώνας 1-1), συνεχίζοντας στο θεσμό του κυπέλλου. Στο χθεσινό ματς οι "πράσινοι" της Ωλένης άνοιξαν το σκορ με τον Θ. Θεοδωρακόπουλο στο 65', με τον Γ. Κράγκαρη πέντε λεπτά αργότερα να ισοφαρίζει σε 1-1 στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί δεν υπήρχαν αλλαγές, με τον Κένταυρο να είναι πιο εύστοχος στη ρώσικη ρουλέτα και να επικρατεί με σκορ 5-3 παίρνοντας μια σημαντική πρόκριση. Μαγούλα: Θεοδωρακόπουλος Δ, Μανέτας, Χριστόπουλος Ν., Κουτσογιαννόπουλος, Κύτταρης, Καρβουνιάρης, Μιλοσέφσκι, Θ. Χριστόπουλος, Θεοδωρακόπουλος Θ, Αγριδιώτης(100' Δρουβιώτης), Ζαφειράκη(91' Κωνσταντόπουλος) Ηλειακός: Κουτσούμπας(75' λ.τ Αλικανιώτης), Μιφτάρ, Δ. Αλικανιώτης(82' Αναστασόπουλος), Τσαντίλης, Παναγόπουλος, Κόστα, Γ. Κράγκαρης, Εντρίτ(107' Μάης), Βατσής, Μουσερής, Τσιχλιάς

Ολυμπιάδα - Θύελλα Πύργου 3-0

Τον τίτλο του φαβορί πιστοποίησε η Ολυμπιάδα Γουμέρου που επικράτησε της Θύελλας Πύργου με σκορ 3-0 σε ένα ματς που διεξήχθη στο Βούναργο, χάρις σε δυο τέρματα του Γ. Φωτακόπουλου στο 30' και 35' αντίστοιχα, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Γκάτσης στο 80'. Ολυμπιάδα: Ντούμας, Τσίμπρης, Καλαντζής, Γ. Μπίρμπας(46' Οικονομίδης), Φωτακόπουλος Π., Τσιρίγκας, Δημητρουλόπουλος, Γκάτσης, Κακαλής(80' Β. Κακαλής), Δ. Μπίρμπας(80' Τζουανόπουλος), Γ. Φωτακόπουλος Θύελλα: Ντοάς, Μοσχούλιας(55' Κωνσταντόπουλος), Γκουβέρος, Μπακόπουλος, Δακουράς, Πάπαρης, Νορέλ, Καμπούρης, Κατελούζος(60' Μπαχούρος), Κακολύρης, Λαϊνάς(46' Νικολακόπουλος)

Πάνθηρες - Χάβαρι 0-2

Με τέρματα του Νίκου Μπαλάσκα που έκανε επανεμφάνιση μετά από καιρό και του Ζαχαρόπουλου στο 70' και 75' αντίστοιχα, ο ΑΟ Χαβαρίου επικράτησε των Πανθήρων με σκορ 2-0 και συνεχίζει στο θεσμό του κυπέλλου.

Πανωλενιακός - Προοδευτική 1-4

Τέσσερα γκολ και τέσσερα δοκάρια(!!) χθες από την Προοδευτική Μανολάδας που κέρδισε μέσα στο Καράτουλα τον Πανωλενιακό με 4-1 και συνεχίζει στο κύπελλο Ηλείας. Για τους νικητές σκόραραν οι Τσιάτος 2, Τσαλούφης και Μπιτούνης, ενώ δοκάρια είχαν οι Βασιλόπουλος, Νάτσης, Τσιάτο, Τ. Σάμαρης. Για την ομάδα του Καράτουλα σκόραρε ο Στροφύλλας.

Χελιδόνια - Αλφειούσα 3-4

Σημαντική πρόκριση για την Αλφειονίδα Αλφειούσας που χθες κέρδισε μέσα στα Χελιδόνια την τοπική ομάδα με σκορ 4-3, χάρις σε δυο τέρματα του Μπουλαλά και ένα των Σπηλιόπουλου, Δρακόπουλου. Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Π. Φωτεινόπουλος, Στ. Μπίρμπας και Πετρόπουλος με τον Μπαρτζάκο να χάνει πέναλτι


18 ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

Áôñüìçôïò Â.-ÁóôÝñáò 0-0 (2-3 ðåí).

Óôá ðÝíáëôé ðñïêñßèçêå ï ÁóôÝñáò Τ

η διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε ο Αστέρας προκειμένου να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Ατρομήτου Βαρβάσαινας στο γήπεδο του Πελοπίου. Τα ενενήντα λεπτά της κανονικής διάρκειας και τα τριάντα της παράστασης, δεν ανέδειξαν νικητή, καθώς οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0.

Τη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε ο Αστέρας προκειμένου να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Ατρομήτου Βαρβάσαινας στο γήπεδο του Πελοπίου. Τα ενενήντα λεπτά της κανονικής διάρκειας και τα τριάντα της παράστασης, δεν ανέδειξαν νικητή, καθώς οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0. Ο Αστέρας, στο πρώτο μέρος έχασε πέναλτι με τον Σάββα Αντωνόπουλο, ο οποίος εκτέλεσε άστοχα την εσχάτη των ποινών. Ο ίδιος παίκτης νωρίτερα είχα χάσει και άλλη μεγάλη ευκαιρία, μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει το παιχνίδι, έχασε όμως και ο Ατρόμητος Βαρβάσαινας, στο πρώτο μέρος και αυτή, όταν ο Αργυρίου μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα, τρεις φορές δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η παράταση, κύλησε χωρίς τέρματα. Ο Αστέρας, το φαβορί αυτής της συνάντησης, με εφτά αλλαγές στη σύνθεσή του, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να βρει ρυθμό. Και αυτό πήγε να του στοιχίσει ακριβά, καθώς το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Στην επανάληψη ο Νίκος Γκίνο αποφάσισε να κάνει

κάποιες αλλαγές. Έβαλε μέσα στο παιχνίδι τον Παρασκευόπουλο, τον Γαβριλόπουλο και στη συνέχεια τον Θανάση Αντωνόπουλο. Ο Γαβριλόπουλος όμως, λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο αισθάνθηκε ενοχλήσεις και ζήτησε αλλαγή. Αντικαταστάθηκε και ευτυχώς για τον Αστέρα, δεν είχε προλάβει να γίνει η τελευταία αλλαγή, αλλιώς θα αναγκαζόταν να παίξει με δέκα. Έπαιξε δεν έπαιξε τρία λεπτά ο Γαβριλόπουλος, ο οποίος ωστόσο πρόλαβε να έχει ένα ωραίο γυριστό σουτ του οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας της Βαρβάσαινας.

Τα πέναλτι Και έτσι οδηγηθήκαμε στα πέναλτι. Εκεί, ο Ατρόμητος ήταν αυτός ο οποίος χτύπησε

πρώτος πέναλτι με τον Χριστακόπουλο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Στη συνέχεια εκτέλεσε ο Λυμπέρης, ο οποίος ευστόχησε. Ο Μπελεχρής ισοφάρισε για τον Ατρόμητο σε 1-1, για να έρθει ο Θανάσης Αντωνόπουλος να κάνει το 1-2. Ο Αργυρίου χτύπησε το τρίτο πέναλτι του Ατρόμητου, για να αποκρούσει ο Νικολόπουλος. Στη συνέχεια πήγε ο Χρόνης για τον Αστέρα, αλλά απέκρουσε ο πολύ καλός χθες Χορτάτος, ο οποίος κράτησε το 1-2. Ο Καλαντζής ισοφάρισε για τον Ατρόμητο σε 2-2, για να έρθει ο Σάββας Αντωνόπουλος να κάνει το 2-3. Ο Στρέπι στο τελευταίο πέναλτι του Ατρομήτου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νικολόπουλο και έτσι ο Αστέρας πήρε την πρόκριση.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Μόνο τυφλοί δεν το βλέπουν! Το παιχνίδι ορίστηκε σε ένα ρημαγμένο γήπεδο το οποίο κάποιοι είδαν “κατάλληλο”

Η

αναλγησία έχει και τα όριά της, όμως εδώ το πράγμα ξεπερνάει

κάθε όριο. Το χθεσινό παιχνίδι, ορίστηκε να γίνει και να το παρακολουθήσουν θε-

ατές, σε μια εξέδρα η οποία έχει σαπίσει και είναι επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των θεατών. Τόσο ο Ατρόμητος Βαράσαινας, όσο και ο Αστέρας, έκαναν παράπονα για τον ορισμό αυτό. Μάλιστα όπως έλεγε χθες ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος του Ατρομήτου Βαρβάσαινας Γιάννης Γεωργουλόπουλος (στη φωτό με τον παρατηρητή του αγώνα Γιώργο Καριώρη), χθες το πρωί ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έ-

στειλε έγγραφο στην ΕΠΣΗ με το οποίο καθιστούσε σαφές ότι το γήπεδο είναι ακατάλληλο. Από την ΕΠΣΗ, έλεγαν ότι αργότερα έφτασε νέο έγγραφο με το οποίο το γήπεδο βγήκε κατάλληλο. Και το ερώτημα είναι πώς μέσα σε μια ώρα το γήπεδο από ακατάλληλο βρέθηκε κατάλληλο. Και πώς η επιτροπή καταλληλότητας, έκλεισε τα μάτια και ενέκρινε να κάτσουν θεατές πάνω σε μια εξέδρα η οποία είναι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνη να

Ç åéêüíá ìéëÜåé ìüíç ôçò προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα. Πέραν της εξέδρας ο αγωνιστικός χώρος βρισκόταν και αυτός σε τραγική κατά-

σταση, επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Σ. Φραγκογιαννόπουλος


19 ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

Σε οριακό σημείο η ΑΕΚ

Ôï ðÜñôé óõíå÷ßóôçêå!

Με τον Πάνο Ηλιόπουλο

Μπορεί η παρουσίαση της ομάδας του Πανηλειακού να ολοκληρώθηκε γύρω στις 10:30 το βράδυ του Σαββάτου, όμως οι παρευρισκόμενοι δεν αποχαιρετίστηκαν εκεί. Το πάρτι συνεχίστηκε και μετά τις έντεκα το βράδυ, στο mercado. Με εξαίρεση το τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι τη επομένη είχαν προπόνηση, όλοι οι υπόλοιποι ήταν εκεί. Στη φωτογραφία, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, με το μοντέλο Μαρία Καλαγκμπόρ. Σο.Φ.

Βελούδινο το διαζύγιο με Κατσουράνη…

¢íïéîå ëïãáñéáóìü Πρώτη εμφάνιση και γκολ από τον Θοδωρή Λούρμπα στον Αίαντα Γαστούνης στην αναμέτρηση των "κόκκινων" κόντρα στον Αργοναύτη. Ειδικότερα ο έμπειρος επιθετικός που εντάχθηκε στον Αίαντα τις προάλλες άνοιξε το σκορ στο Κατάκολο, βοηθώντας έτσι σημαντικά την ομάδα της Γαστούνης να κατακτήσει μια ισοπαλία που είναι πολύτιμη ενόψει της συνέχειας. Π.Η.

Ðåôõ÷çìÝíç åêäÞëùóç Άκρως πετυχημένη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου και είχε να κάνει με την παρουσίαση της ομάδας του Πανηλειακού καθώς και της φανέλας των "ερυθρόλευκων". Τα μοντέλα έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στην όλη εκδήλωση και άπαντες έκαναν λόγο για μια τεράστια προσπάθεια που γίνεται με απώτερο σκοπό η ομάδα να επιστρέψει στη football-league. Π.Η.

Τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της περνά η ΑΕΚ, με τα προβλήματα να ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο με τους "κιτρινόμαυρους" να βρίσκονται κυριολεκτικά σε οριακό σημείο. Διοίκηση ουσιαστικά δεν υπάρχει κάτι που διαφάνηκε περίτρανα και με την αποχώρηση του Θωμά Μαύρου από την προεδρία, ενώ προχειρότητες υπάρχουν και στο θέμα του προπονητή. Ειδικότερα μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Βλάχου από τον πάγκο πριν από περίπου δέκα ημέρες, η Ένωση κινήθηκε για τον αντικαταστάτη του με τις αρνήσεις να διαδέχονται η μια την άλλη δείγμα του πόσο έχει "μικρύνει" η ομάδα. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το πολύ κακό ξεκίνημα που έχει να επιδείξει ο δικέφαλος στο πρωτάθλημα της Super League ο οποίος με απολογισμό έξι ήττες και δυο ισοπαλίες βρίσκεται ουραγός(!!) με μόλις δυο βαθμούς και πολλοί είναι αυτοί που επισημαίνουν πως αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς θα κινδυνεύσει άμεσα με υποβιβασμό!! Κάτι που αν το έλεγε κάποιος αυτό πριν από μερικά χρόνια θα τον περνούσαν για τρελό, για μια ομάδα που κουβαλά στις πλάτες της τεράστια ιστορία , ενώ τη φανέλα της έχοντας φορέσει πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές όπως είναι οι Μίμης Παπαϊωάννου, Θωμάς Μαύρος, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Στέλιος Μανωλάς, Βασίλης Τσιάρτας, Τόνι Σαβέφσκι κ.α. Και το χειρότερο στην όλη υπόθεση με τον "δικέφαλο" είναι το ότι δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ…

ðáé÷íßäé Óçìáíôéêü της 4ης αγωνιστικής ανά-

ιχνίδι με ικό είναι το πα νό Χειμαδιού, Αρκετά σημαντ και τον Κεραυ ς νη ού μα στ νη κί Γα ξε α ντ ο ένα νέ μεσα στον Αία υν να κάνουν λο θέ ένα οι ς ύχ ου δο όγ γηπε τους δυο συλλ α. Αυτό γιατί οι ημ θλ ν τά δέ ω μη πρ ει κό πι αδιού έχ στο μεγάλο το ογος του Χειμ λλ σύ ι, ο ξε ώ άρ εν υπ ό, ς, αν χουν έναν βαθμ νείς ο ηττημένο κα ι νε αί ερ μπ λα συ και όπως εύκο συνέχειας. Π.Η. μα ενόψει της λη όβ πρ θα έχει


ψάχνετε για... ÆÇÔÏÕÍÔÁÉ ΖΗΤΕΙΤΑΙ πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών Επιστημών με κατεύθυνση ή ειδίκευση στην Λογιστική και στην Επιχειρησιακή Ανάλυση . Πληροφορίες Τηλ. 6976869569 (ΜΑ 7822) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες για εργασία ως barwoman σε ελληνάδικο club στην περιοχή του Πύργου. Εργασία καθημερινή ή τριήμερη. ΤΗΛ: 6944523344 (ΜΑ 8024)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ κομμώτρια με προϋπηρεσία για μόνιμη εργασία στη Ζάκυνθο. Υψηλές αποδοχές. ΤΗΛ: 6984627312 (ΜΑ 8025) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα 25-35 ετών για εργασία γραφείου. Προσόντα: Πτυχιούχος ΑΕΙ ή ΤΕΙ, άριστη γνώση Η/Υ και διαδικτύου. Πληροφορίες: Πατρόκλου 2 Α' όροφος - Πύργος. ΤΗΛ: 2621031001 (ΜΑ

8027) ΖΗΤΕΙΤΑΙ γυναίκα υπάλληλος γραφείου για το ΤΑΠ Πανηλειακός ( προϋπηρεσία όχι απαραίτητη). Πληροφορίες: Κολοκοτρώνη 1 - κα Μίτσα Αμπατζή. ΤΗΛ: 6944465007, 6986585704 (what's up), 2621025749 (ΜΑ 8026) Είσαι γυναίκα δραστήρια και ψάχνεις για δουλειά; Μπορείς να βγάλεις χρήματα μέσα από την καθημερινότητά σου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2621030419 , 6985980050 (ΜΑ 8005) ΖΗΤΕΙΤΑΙ πτυχιούχος βοηθός φαρμακείου με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για φαρμακείο στην Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6942820176 (ΜΑ 8003) ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να αποκτήσεις, να συμπληρώσεις ή να αυξήσεις τα εισοδήματά σου; Με έξυπνο και δυναμικό τρόπο; Η εταιρεία μας αναπτύσσεται στην περιοχή σου και χρειάζεται δραστήρια άτομα που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για καριέρα και υψηλές μηνιαίες αποδοχές. ΤΗΛ: 6986798801 (ΜΑ 7997) ΖΗΤΕΙΤΑΙ υπάλληλος για εργασία σε καφετέρια στην Βάρδα Ηλείας, για σέρβις - ντελίβερι. Πληροφορίες ΤΗΛ: 2623071207 και εντός καταστήματος Art Nouveau (MA 7999) ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα με δίπλωμα οδήγησης άνευ υποχρεώσεων ως πωλήτρια στον Νομό Ηλείας Αρκαδίας. ΤΗΛ: 2621029685 (ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 15:00 και 18:00 - 20:00 και Σάββατο 09:00 -15:00) (ΜΑ 7991) ΖΗΤΕΙΤΑΙ πεπειραμένος κόπτης για κρεοπωλείο. ΤΗΛ: 2622029720 (ΜΑ 7986)

δουλειά/σπίτι/οικόπεδο/αγροτεμάχιο/επαγγελματικό χώρο/μοτοσικλέτα/έπιπλα /ηλεκτρικές συσκευές/τεχνίτη/το χαμένο σας ζωάκι/το μελλοντικό σας σύντροφο  Åñãáóßá ΤΟ καφέ κλαμπ ESCAPE στην Γαστούνη ζητά προσωπικό για πρωινή και βραδινή απασχόληση. ΤΗΛ: 6972875824 (ΜΑ 7950) ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ Ι.Χ. και φορτηγών περιοχή Ανδραβίδας - Κυλλήνης δίνεται προς εκμετάλλευση. Ελάχιστη επένδυση, προνομιακή λειτουργία. Επικοινωνία ektor158@hotmail.com ΤΗΛ: 6948582063 (ΜΑ 7940) Ζητείται έμπειρη κοπέλα για καφέ - ουζερί. Τάκη Πετροπούλου 5. Τηλ 2621035270 Μ.Α. 7921 ΖΗΤΕΙΤΑΙ χειριστής μηχανήματος έργου. Τηλ.: 6977603640 (μΑ 7877) ΖΗΤΕΤΑΙ κοπέλα για το καφέ "ΑΠΑΓΚΙΟ", Πατρών 24, Πύργος, τηλ. 26210-28863, 6974807041 (ΜΑ 7873)

ÆÇÔÏÕÍ ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων. ΤΗΛ: 6974080991 (ΜΑ 8030) ΖΗΤΩ να προσέχω ηλικιωμένα άτομα ή παιδιά, βραδινές ώρες, στην περιοχή του Πύργου. Πλην 10.30 -12.30 ΤΗΛ: 6974471786 (ΜΑ 8028) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων όλο το 24ωρο. ΤΗΛ: 6993285224 (ΜΑ 8018) ΓΥΝΑΙΚΑ με πείρα ζητά εργασία για την φροντίδα ηλικιωμένων στην περιοχή Πύργου. ΤΗΛ: 6993585490 (ΜΑ 8017) ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ πολιτικός μηχανικός, (απόφοιτη ΤΕΙ Αθήνας - Πολιτικών Εργων Υποδομής) με μεταπτυχιακό στη διοίκηση και διαχείριση έργου, 8ετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιδιωτικών και δημοσίων έρ-

γων - σύνταξη προμετρήσεων, πολύ καλή γνώση Η/Υ (Autocad 2010, Autocad Architecture 2012, MSoffice, Internet) και Αγγλικών ζητά πλήρη ή μερική απασχόληση σε γραφείο - εργοτάξιο Αττική ή Πελοπόννησο. ΤΗΛ: 6939242400, e-mail: deleni1@yahoo.gr (ΜΑ 8014) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων 24ωρο. ΤΗΛ: 6978783309 (ΜΑ 8013) ΚΟΠΕΛΑ στην περιοχή του Πύργου, αναλαμβάνει την φύλαξη μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8007) ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, μπουζούκι, κιθάρα και τραγουδίστρια καλλίφωνη και ευπαρουσίαστη, με ρεπερτόριο, έντεχνο, ελαφρολαϊκό, παλιό λαϊκό, ρεμπέτικο, ζητά συνεργασία σε ανάλογους χώρους. ΤΗΛ: 6977766432 (ΜΑ 8000) ΖΗΤΕΙΤΑΙ γεωπόνος για την επιχείρηση ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ Α.Ε. στην παραγωγή φράουλας. Εδρα Λάππα Αχαΐας. ΤΗΛ: 6908096803, 2693031700 (ΜΑ 7859) Κυρία με εμπειρία αναλαμβάνει φύλαξη παιδιών ή ηλικιωμένων σε Αμαλιάδα και στην ευρύτερη περιοχή. ΤΗΛ: 6980813887, 6984771136.(ΜΑ 7998) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ νοσηλεύτρια ζητά εργασία για την φροντίδα ηλικιωμένων και φύλαξη μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6988370473 (ΜΑ 7989) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την πληκτρολόγηση και εκτύπωση χειρόγραφων σημειώσεων σε φιλολογικά μαθήματα. Παρακαλώ να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα η παραπάνω αγγελία. ΤΗΛ:

6976874167 (ΜΑ 7977) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένου 24ωρου ή και για οικιακές δουλειές. Περιοχή Αμαλιάδας και Πύργου. ΤΗΛ: 6977730760 (ΜΑ 7975) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φροντίδα ηλικιωμένων (όχι κατάκοιτοι) ή επίσης για καθάρισμα σπιτιών. ΤΗΛ: 6937980738, 6936868797 (ΜΑ 7971) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων και μικρών παιδιών. ΤΗΛ: 6971848976 (ΜΑ 7970) ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών ηλικίας 3 έως 5 ετών εσωτερική ή για φύλαξη ηλικιωμένης κυρίας (όχι κατάκοιτη). ΤΗΛ: 6983818610 (ΜΑ 7969) ΚΥΡΙΑ αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων σε σπίτια. ΤΗΛ: 6983835177 (ΜΑ 7963) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία απογευματινή ή βραδινή στην περιοχή του Πύργου για φύλαξη ηλικιωμένου, κουζίνα σε εστιατόριο και φύλαξη παιδιών ή για 24ωρη. ΤΗΛ: 6945114869 (ΜΑ 7955) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ καθαρισμό μνημείων και διάφορες εργασίες. Πληρ. Τηλ. 6972 173606 (ΜΑ 7930) ΒΟΗΘΟΣ φυσικοθεραπείας ζητά ανάλογη εργασία. ΤΗΛ: 6934668694 (ΜΑ 7945) Κυρία από Λευκορωσία με καλές συστάσεις ζητά δουλειά για φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ. 9678505021 Μ.Α. 7924 Αναλαμβάνω φασόν φο μπιζού, περιοχή Συκιά Κατακόλου. Κα Ευφροσύνη. ΤΗλ. 6989231926

Μ.Α. 7917 ΚΥΡΙΑ 43 ετών από Βουλγαρία γνωρίζει Ελληνικά ζητά εργασία ως λαντζέρισα ή ως εσωτερική. ΤΗΛ: 6997517197 (ΜΑ 7888) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία 24ωρη για φύλαξη ηλικιωμένων. ΤΗΛ: 6993285224 (ΜΑ 7896) ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων, παιδιών, καθαρισμό οικιών, γραφείων, σκάλων, εστιατορίων και ξενοδοχείων. ΤΗΛ: 6987939436 (ΜΑ 7881) ΚΟΠΕΛΑ ζητά εργασία ως σερβιτόρα. Τηλ.: 6993109173 (ΜΑ 7876) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την φροντίδα και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων - ανήμπορων κ.λ.π. Διαθέτω δικό μου όχημα. Τηλ.: 6936272058 (ΜΑ 7871) ΚΥΡΙΟΣ ζητά εργασία σε ψησταριά για ψήστης, σερβιτόρος, κουζίνα, κλπ. ΤΗλ.: 6999571757 (ΜΑ 7864) ΚΥΡΙΑ από Ουκρανία ζητά οποιαδήποτε εργασία στην περιοχή του Πύργου. Τηλ.: 6947666453 (ΜΑ 7865) ΚΥΡΙΑ ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων πρωινές - απογευματινές και βραδινές ώρες ή για καθάρισμα σπιτιών. ΤΗΛ: 6975707151 (ΜΑ 7860) ΚΥΡΙΑ 30 ετών ζητά εργασία για φροντίδα ηλικιωμένων εσώκλειστη. ΤΗΛ: 6934902556 (ΜΑ 7854) ΚΥΡΙΑ 50 ετών ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων, ημέρα ή νύχτα ή για φύλαξη παιδιού στην περιοχή του Πύργου και τα γύρω χωριά. ΤΗΛ: 6956811297 (ΜΑ 7850)


Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

Áêßíçôá ÐÙËÇÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΠΩΛΕΙΤΑΙ λιοστάσι (70 δέντρα) Κορωνέικο κοντά στην διασταύρωση Δουνεΐκων. ΤΗΛ: 2621025355 (ΜΑ 8015) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο στον Αγιο Ιωάννη στην Εθνική Πύργου - Κατακόλου, 3.571 τ.μ. με ύδρευση. Πολύ καλή τιμή και συζητήσιμη. ΤΗΛ: 2621071047 (ΜΑ 8023) ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Τριαράκι στους Αμπελοκήπους πουλιέται φρεσκοβαμμένο! Δεχόμαστε και ευκολίες πληρωμής. ΤΗΛ: 6945929797 (ΜΑ 8020) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο 3.620 τ.μ. εντός οικισμού και αναδασμού, πλησίον της Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας στην διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Ελκυστικοί όροι δόμησης και ελεύθερο για κάθε χρήση. ΤΗΛ: 6973052133 (ΜΑ 7995) ΠΩΛΕΙΤΑΙ όροφος 240 τ.μ. στην Αμαλιάδα. Τιμή συζητήσιμη. ΤΗΛ: 6985777504 (ΜΑ 7964) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 5 στρέμματα στην περιοχή Λιβαδάκια Αμαλιάδας, οικοδομήσιμο, περιλαμβάνοντος και γεώτρηση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6974858763 (ΜΑ 7898) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω διαμέρισμα 130 τ.μ., 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι, άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 2625061221, 6937485373 (ΜΑ 7891) ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 4 στρεμ. στο Κατσικάρι. ΤΗΛ: 6932873413 (ΜΑ 7882) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στην παραλία Ζαχάρως οικία 100 τ.μ. σε οικόπεδο 320 τ.μ. με πλήρη και μοντέρνο εξοπλισμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε λειτουργία λόγω αναχώρησης 140.000 €. ΤΗΛ: 6981705054 (ΜΑ 7837) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 110 τ.μ., 2ου ορόφου, κατασκευής '80, σε άριστη κατάσταση, στο κέντρο του Πύργου. Τιμή 75.000 €. ΤΗΛ: 6944745544 (ΜΑ 7731) ΖΗΤΩ να αγοράσω οικόπεδο στον Πύργο, κέντρο - απόκεντρο, διαθέτω μέχρι 10.000 €. ΤΗΛ: 6976364230 (ΜΑ 7729) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 7 στρέμματα ελαιοστάσιο ποτιστικό στο 21ο χλμ. Ε.Ο. Πύργου - Τριπόλεως εφαπτόμενο της Ε.Ο. με πρόσοψη 105 μέτρα στο ύψος του ξενοδοχείου "ΑΜΑΛΙΑ" οικοδομήσιμο. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6972519909, 6971899387 (ΜΑ 7567) ΠΩΛΕΙΤΑΙ αποθηκευτικός χώρος (480) τ.μ. τμηματικά σε 3 οικήματα (190-250-40) τ.μ. στεγασμένοι και κλειστοί, εντός οικοπέδου (4) στρεμ. περιφραγμένα - ρεύμα τριφασικό - νερό αρτεσιανό - τηλε-

φωνική γραμμή, στα όρια του Πύργου (οδός Αλφειού) για οποιαδήποτε χρήση. ΤΗΛ: 6971848890 κ. Κώστα. (ΜΑ 7564) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 2ου όροφου 113 τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση στο κέντρο του Πύργου. Τιμή 80.000 €. ΤΗΛ: 6944745544 (ΜΑ 7550) ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωράφι 11,5 στρεμ. στην περιοχή Μεσολογγάκι Αμαλιάδας. ΤΗΛ: 2621022474 (ΜΑ 7526) ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα σε 3ο όροφο νεόδμητης οικοδομής στην Γαστούνη 78 m2 τιμή 45.000 ευρώ. Τηλ. Πληρ.: 6982320659 (ΜΑ 7522) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στον Αγ. Γεώργιο Πύργου επί της οδού Αγ. Γεωργίου, 3 στρέμματα άρτια και οικοδομήσιμα. Τηλ. Επικοινωνίας: 6974 992426 (ΜΑ 7523) ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη Ζαχάρω, Οικόπεδο 1200m2, εντός σχεδίου, πλησίον αγοράς και Δημοτικού Σχολείου. ΤΗΛ: 6977-857.871, 6977251.324 (ΜΑ 7517)

ÅÍÏÉÊÉÁÓÅÉÓ ÁÊÉÍÇÔÙÍ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙδιαμέρισμα3άρι,75τμ.β'ορόφου διώροφης οικοδομής με εξοπλισμένη κουζίνα σε άριστη κατάσταση στο κέντροτουΠύργουσεπολύκαλήτιμή.Τηλ 2621027626,6932563065.Μ.Α.7912 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι πλήρως επιπλωμένο Γ' ορόφου στην Πατρών και Παπαφλέσσα. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8011) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ καινούργιο με μεγάλες βεράντες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 8010) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Γαστούνη 2άρι καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση πλησίον κεντρικής πλατείας Γαστούνης χωρίς κοινόχρηστα με κλειστό πάρκινγκ. ΤΗΛ: 6946465214, 6981150330 (ΜΑ 8001) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι ρετιρέ πλήρως επιπλωμένο απέναντι από την είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. ΤΗΛ: 2621030503 (ΜΑ 79925) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι και 3άρι 1ου ορόφου καινούριας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου Ρήγα Φεραίου πάροδος FORUM. Πληροφορίες κος Κώστας ΤΗΛ: 6977991599 (ΜΑ 7990) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 95 τ.μ., 2ου ορόφου, οδός Καραϊσκάκη 41, πλησίον ΤΕΙ, πλήρως επιπλωμένο, 2 κλιματιστικά, τέντες, διαμπερές χωρίς επιβάρυνση νερού. Δεκτή η συγκατοίκηση 2 φοιτητών. ΤΗΛ: 6942973988, 6945563432 (ΜΑ

7983) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριαμισάρι διαμέρισμα 90 τ.μ. επί της οδού Παπαφλέσσα 45 στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621022284 ώρες 10:00 π.μ. - 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7979) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 61 τ.μ. αυτόνομο 3ου ορόφου στον Πύργο, Διάκου 2. ΤΗΛ: 6938886579 (ΜΑ 7967) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο διαμερίσματα, Ελλης 35 στην Αμαλιάδα και επιπλωμένα. ΤΗΛ: 6947276738, 6972046131 (ΜΑ 7960) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 3άρι με αυτόνομη θέρμανση χωρίς κοινόχρηστα. Επτανήσου 88 Αμαλιάδα. ΤΗΛ: 6978542681, 6937604919 (ΜΑ 7959) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: 1) μονοκατοικία 85 τ.μ. πλήρως επιπλωμένη καινούρια, δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι, μπάνιο, τζάκι, καλοριφέρ και κλειστό πάρκινγκ 7 χλμ. από τον Πύργο. 2) δυαράκι σε μονοκατοικία επιπλωμένο χωρίς κοινόχρηστα με αυτόνομη θέρμανση και ηλιακό σε κεντρικό σημείο στον Πύργο. ΤΗΛ: 2621027069 και whats' up 6988382609 (ΜΑ 7953) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2άρι 1ου ορόφου καινούργιας κατασκευής με αυτόνομη θέρμανση. Πλησίον ΤΕΙ Πύργου. Ρήγα Φεραίου πάροδος Forum. ΤΗΛ: 6977991599 (κος Κώστας) (ΜΑ 7942) Για δύο φοιτητές/τριες ενοικιάζεται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ., Γ' ορόφου, κεντρικό στον Πύργο. ΤΗΛ: 6947601235, 6947601236 (ΜΑ 7941) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διαμέρισμα 2άρη Α ορόφου, εσωτερικό με μεγάλο ακάλυπτο, στην πλατεία ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ πλησίον φοιτητικής εστίας Πατησίων.Πληροφορίες Τηλ. 6945 311429 (ΜΑ 7934) Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τμ. 1ος όροφος στην πρόσοψη με μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση , ασανσέρ . Κατάλληλο για ιατρείο ή για οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική χρήση. Διεύθυνση: Μπότσαρη 5 πάροδος Γερμανού .Τηλ. 6938990613,6932924343 ΜΑ7926 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 2μισάρι 54 τ.μ. περιοχή Σεπόλια, Αθήνα. Πλησίον Μετρό και Σχολείων. Τηλ 6976896183 Μ.Α 7922 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Πάτρα γκαρσονιέρα 4ου ορόφου, επιπλωμένη, νεόδμητη, δίχωρη, διαμπερής, με αυτόνομη θέρμανση, πλησίον στάσης λεωφορείου Νο 2 για Τ.Ε.Ι. ΤΗΛ: 6945891670, 6936740983, 6973420503 (ΜΑ 7911) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην παραλία "Αλκυόνα" Κατακόλου μονοκατοικία με 3 υπνοδωμάτια, καθιστικό, κουζίνα, 2 μπάνια, καλοριφέρ, τζάκι, κλιματισμό, δική του αυλή. Φάτσα στη

ΖΗΤΩ να αγοράσω φούρνο πίτσας μονό μέχρι και 4 θέσεις. Μόνο σε καλή κατάσταση. ΤΗΛ: 6970200071 (ΜΑ 7951) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ή αγοράζονται καυσόξυλα τοις μετρητοίς. ΤΗΛ: 6975967682 (ΜΑ 8022) ΧΑΘΗΚΕ Επανιέλ Μπρετόν τρικολόρε στην περιοχή Χαλικιάτικα

Πύργου. ΤΗΛ: 6940132366 (ΜΑ 8019)

ρες 10:00 π.μ. - 12:00 μ.μ. και Οικίας 2621033173 (ΜΑ 7978)

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ξύλα πεύκου για τζάκι με δική μας μεταφορά. ΤΗΛ: 6978949165 (ΜΑ 8004)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Pit Bull θηλυκό 7 μηνών κομμένα αυτιά, χρώμα καφέ λευκό. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6937565782 (ΜΑ 7957)

ΑΓΟΡΑΖΩ σταφύλια Ροδίτη για οινοποιείο βαθμός τουλάχιστον 11ο. Πληρωμή μετρητοίς, τιμολόγιο. ΤΗΛ: 6977072528 (ΜΑ 7987) ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ παλιά συμπαγή τούβλα. ΤΗΛ: 6944418676 (ΜΑ 7985)

θάλασσα. ΤΗΛ: 6973384192 (ΜΑ 7910) ΑΜΑΛΙΑΔΑ 25ης Μαρτίου 46, νεόδμητη γκαρσονιέρα 50 τ.μ., 1ου ορόφου, 1 υπνοδωμάτιο, κατασκευή 2007, μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση, ηλεκτρικά παράθυρα, πόρτα ασφαλείας. Ενοικιάζεται τιμή 250 €. ΤΗΛ: 6937352002 (ΜΑ 7909) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα ισόγειο σε διώροφο κτίριο καινούριο 3 κρεβατοκάμαρες - σαλόνι - μπάνιο τραπεζαρία - αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση, ηλιακός - boiler - τζάκι, αποχέτευση, χωρίς κοινόχρηστα και πάρκινγκ. ΤΗΛ: 2622300374, 2622022024, 69380344709 (ΜΑ 7893)

ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÇ ÓÔÅÃÇ ΠΩΛΕΙΤΑΙ κρεοπωλείο στην Ανδραβίδα. Τηλ.: 6989365513 (ΜΑ 7875) ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 170 τ.μ. συν πατάρι, σε κεντρικό σημείο στα Λεχαινά, οδός Πολυτεχνείου. ΤΗΛ: 6977601313 (ΜΑ 8029) ΛΕΧΑΙΝΑ: Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία κατάστημα 30 τ.μ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7954) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe στην πλατεία Δικαστηρίων, λόγω συνταξιοδοτήσεως. Τιμή Λογική. ΤΗΛ: 2621032284 (ΜΑ 7972) Πωλείται ψησταριά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τηλ. 6986116305 ΜΑ7920 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουρείο με εξασφαλισμένη πελατεία Πατρών 53 ή πωλείται εξοπλισμός ένας λουτήρας, 2 πάγκοι κουρέματος, 1 καρέκλα ξυρίσματος, 1 καρέκλα κουρέματος, δυο καθρέπτες, ένας καναπές με τραπεζάκι, ένα γραφείο και 1 καρέκλα γραφείου. Τηλ.: 6978105924 (ΜΑ 7866) ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω αλλαγής επαγγέλματος κατάστημα στο Πύργο κέντρο απόκεντρο μίνι μάρκετ (αλλαντικά - τυροκομικά - κατεψυγμένα). Διαθέτει πρατήριο άρτου, άδεια πώλησης τσιγάρων, άδεια πώλησης αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών και άδεια φωτοτυπικού μηχανήματος. Σταθερή πελατεία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ.: 6944262692 (ΜΑ 7863) ΛΕΧΑΙΝΑ - Ενοικιάζεται κατάστημα 85 τ.μ. αυτόνομη θέρμανση, WC, τρίφατσο, κατάλληλο για γραφείο, ιατρείο, φροντιστήριο, γυμναστήριο, πιτσαρία κλπ., οδός Ελ. Δημάκη 27, πλησίον ΙΚΑ. ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7775) ΠΩΛΕΙΤΑΙ περίπτερο σε κεντρικό σημείο του Πύργου με σταθερή πελατεία. ΤΗΛ: 2621027878, 6938550680 (ΜΑ 7760) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Cafe - Bar αναψυκτήριο, στην Πατρών στον Πύργο με πλήρη εξοπλισμό ανακαινισμένο με πελατεία και αρκετά χρόνια πελατεία για λόγους υγείας. Μόνο σοβαρές προτάσεις. ΤΗΛ: 6981442088 (ΜΑ 7704)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ επαγγελματικό ψυγείο 2,5 μέτρα σε άριστη κατάσταση, για τρόφιμα Super Market με τυριέρα κ.λ.π. ΤΗΛ: 2621022284 ώ-

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αυτοκινούμενη καντίνα σε άριστη κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. ΤΗΛ: 6975618416 (ΜΑ 7908) ΛΕΧΑΙΝΑ πωλούνται ψυγείο επαγγελματικό 2μ. μπακαλικής, μηχανή 3 ετών, 2 γόνδολες 3 μέτρων η κάθε μία, ράφια τοίχου 18μ. Χ 2,30μ. Τιμή όλων 1.800 € .ΤΗΛ: 6971698962 (ΜΑ 7890)

21

ÌáèÞìáôá

ÄéÜöïñá ΠΩΛΕΙΤΑΙ σανός τριφύλλι μονοετές και βρώμη αρίστης ποιότητας και φετινής εσοδείας. ΤΗΛ: 6944862702 (ΜΑ 8002)

w w w . p r o t i n e w s . g r

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ. ΤΗΛ. 6984768540, 2621022586 (ΜΑ 5396)

Γερμανικών μαθήματα παραδίδει καθηγητής με σπουδές στη Γερμανία, όλα τα επίπεδα, τιμές προσιτές. Τηλέφωνο 6948394707) Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή πείρα παραδίδει μαθήματα όλων των επιπέδων σε λογικές τιμές. Τηλ 6979865756 Μ.Α.7923 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ προετοιμάζει μαθητές ΕΠΑΛ για πανελλαδικές εξετάσεις: Α) Κύκλου Ηλεκτρολογικού (Ηλεκτρικές Μηχανές - Ηλεκτροτεχνία ΙΙ) Β) Κύκλου Ηλεκτρονικού (Συστήματα Εκπομπής και Λήψης - Ψηφιακά) . ΤΗΛ: 6973543268 (ΜΑ 7962) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κλασσικής Φιλολογίας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία σε συνεργασίες με μαθητές που έχουν δυσλεξία ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμή λογική. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7968)

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα για όλα τα επίπεδα σπουδών. Ιδιαίτερη εμπειρία στα μαθήματα ενηλίκων. ΤΗΛ: 6947828087 (ΜΑ 8021) ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6978550387 (ΜΑ 8016) ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ μαθήματα Ιταλικών και Ισπανικών σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 8012) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Γερμανικών με μεγάλη φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Προετοιμασία για όλες τις εξετάσεις. Δίδακτρα οικονομικά. ΤΗΛ: 6974078429 (ΜΑ 8009) ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ αριστούχος, στην περιοχή του Πύργου, με προηγούμενη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει την σχολική προετοιμασία παιδιών Δημοτικού Σχολείου, σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6995381193 (ΜΑ 8008) ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών αναλαμβάνει να διαβάζει μαθητές Δημοτικού Σχολείου. Τιμές προσιτές με το πρώτο μάθημα ΔΩΡΕΑΝ! ΤΗΛ: 6986650365 (ΜΑ 7996) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6987396723 (ΜΑ 7994) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ιταλικής γλώσσας παραδίδει μαθήματα σε μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε επιπέδου καθώς επίσης και εντατικά μαθήματα σε φοιτητές για την απόκτηση του Β2 κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Τιμές φροντιστηρίου. ΤΗΛ: 6936527015 (ΜΑ 7993) ΑΓΓΛΙΚΩΝ ιδιαίτερα μαθήματα παραδίδονται & γίνεται προετοιμασία για όλα τα επίπεδα των εξετάσεων CAMBRIDGE & MICHIGAN από πτυχιούχο αγγλικού παν/μίου στην Αμαλιάδα. Χαμηλές τιμές. ΤΗΛ: 6980420705 (ΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. ΤΗΛ: 6971653398 (ΜΑ 7984) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΕΙ [=Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές επιστήμες] ζητά 4ωρη πρωινή εργασία ως υπάλληλος γραφείου εντός της πόλης του Πύργου. Παρακαλώ ν' αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα η αγγελία. ΤΗΛ: 6938849132 (ΜΑ 7981) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ απόφοιτη του Κλασικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα κατ' οίκον σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου, καθώς αναλαμβάνει την προετοιμασία μαθητών του Λυκείου. Τιμές προσιτές και κατόπιν συνεννόησης. ΤΗΛ: 6981067283 (ΜΑ 7976) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικός με μεγάλη Φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6970739384 (ΜΑ 7974) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Φιλόλογος, του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Αθηνών, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και αναλαμβάνει μαθητών Δημοτικού. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6939287848 (ΜΑ

7973) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Με πολυετή εμπειρία σε φροντιστήρια, ιδιαίτερα και ενισχυτική διδασκαλία. ΤΗΛ: 6973780833 (ΜΑ 7966) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών με σχολική εμπειρία και φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή της Αμαλιάδας. Παρέχονται αποδείξεις. ΤΗΛ: 6973824747 (ΜΑ 7965) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης αναλαμβάνει την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6980325696 (ΜΑ 7961) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Μαθηματικών παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. ΤΗΛ: 6937600422 (ΜΑ 7958) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος αναλαμβάνει μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου για ιδιαίτερα μαθήματα σε πολύ προσιτές τιμές. ΤΗΛ: 6977333982 (ΜΑ 7952) ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ κλασικής Φιλολογίας με φροντιστηριακή εμπειρία και μεταδοτικότητα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Εμπέδωση μαθήματος με συστηματικές επαναλήψεις για κάλυψη κενών. Τιμές εξαιρετικές. ΤΗΛ: 2621032134, 6988228323 (ΜΑ 7949) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΥΣΙΚΗ-ΧΗΜΕΙΑ παραδίδονται από καθηγήτρια με φροντιστηριακή εμπειρία και μεταπτυχιακή ειδίκευση σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές λογικές. Περιοχή Πύργου & Αμαλιάδας. ΤΗΛ: 6980721370 (ΜΑ 7948) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ καθηγήτρια απόφοιτος Πανεπιστήμίου Πατρών παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6986834517 (ΜΑ 7946) ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, απόφοιτη ΕΚΠΑ προετοιμάζει μαθητές της θεωρητικής κατευθυνσης για της πανελλαδικές εξετάσεις. Αρχαία- Λατινικά- Ιστορία- Εκθεση. Αναλαμβάνονται και μαθητές μικρότερων τάξεων. τηλ: 6979641807 (ΜΑ 7932) ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, απόφοιτος ΣΕΛΕΤΕ προετοιμαζει μαθητές ΕΠΑΛ του τμήματος μηχανολογίας για της Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τηλ. επικοινωνίας 6972703846 (ΜΑ 7931) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Φιλόλογος με διδακτική και φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Παρέχονται σημειώσεις. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6972967654 (ΜΑ 7943) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Οικονομικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με διδακτική πείρα παραδίδει μαθήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου στην περιοχή Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ: 6945631817 (ΜΑ 7939) Καθηγητής Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα Πληροφορικής, Παραδίδει μαθήματα σε πολύ προσιτές τιμές. Τηλ. 697 0482141 (ΜΑ 7938) AΓΓΛΙΚΑ για όλες τις τάξεις και για όλες τις ηλικίες. Αναλαμβάνονται μαθητές από Rre- Junior έως και ενήλικες. Προετοιμασία για όλα τα πτυχία LOWER και PROFICIENCY (MICHIGAN, CAMBRIDGE, TOEIC). Ταχύρυθμη προετοιμασία για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού και τα πτυχία TOIFEL, καιI IELTS Τηλ. 6979 641807 (ΜΑ 7933) Φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τιμές προσιτές. ΤΗΛ. 6977 975544 (ΜΑ 7935) ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Προετοιμασία για εισαγωγή σε Ρουμάνικα Αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια.Πλήρης κάλυψη και βοήθεια για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες εισαγωγής στα Πανεπιστήμια στην Ρουμανία. Πύργος, τηλ. 6941592630 (ΜΑ7936)


22

Μικρές Αγγελίες

w w w . p r o t i n e w s . g r

ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

FIAT

chiquincento 900 cc ηλεκτρικά

'96, χρώμα μαύρο, ηλεκτρικά

6978949165 (ΜΑ 7980)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

αυτοκίνητο

παράθυρα, ηλεκτρικοί θερμαι-

ΠΩΛΕΙΤΑΙ SEAT IBIZA 2001

Skoda Octavia 5 2,0 scout, 160

νόμενοι καθρέπτες, immobiliz-

μοντέλο, 1400 cc, με 150.000

Hp σε 4Χ4, μοντέλο 2007, full

er, καινούρια λάστιχα, σε πολύ

χλμ.,

extra,

καλή κατάσταση, φυλασσόμενο

ΠΩΛΕΙΤΑΙ WV Golf 4 δίπορτο,

Τιμή

στη κατάσταση. Μοντέλο '98.

16V, μοντέλο 2003, 1600cc,

ΤΗΛ: 6978949165. Τιμή 1.200

χρώμα μαύρο. Πρώτο χέρι, full

€ (ΜΑ 7982)

extra. Σε άριστη κατάσταση. áðï ôï 1969

ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΑΛΦΕΙΟΥ 69, ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (έναντι EXPRESS SERVICE) ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΛΦΕΙΟΥ 68, τηλ.: 2621034728, κιν.: 6976642004, 6979677766 - glampropoulospyrgos@yahoo.gr

FORD FIESTA 2010, 1250 CC, full full extra, 1.900 km, καινούριο προσφορά 8.000 € TOYOTA YARIS 2008, 1300 CC, 5πορτο, A/C, Υδρ.τιμόνι, αερόσακοι, ABS, full extra. DAEWOO MATIZ ασημί CABRIO προσφορά 1.500 € DAIHATSU TERIOS μοντ. 2001 full extra 4.500 € CITROEN SAXO 1100 CC 2001, A/C, ηλεκτρ. παράθ. - κλειδ. Αερόσακ. κ.α. , λευκό 2.000 € BMW 330 2008 ελληνικό coupe, 260 Hp, μπεζ δέρμα, οροφή, 18.800 km FULL - FULL EXTRA σαν καινούριο ΠΡΟΣΦΟΡΑ 19.990 € TOYOTA AVENSIS 1600 CC 7/08, ζάντες αλουμ., clima, 4 ηλεκτρ. παράθ., αερόσακοι, clima, full extra άριστο 8.999 € TOYOTA COROLLA sedan 1600 CC, 11/08, μαύρο, full extra άριστο ALFA ROMEO 147 2006 5πορτο, ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρ. παραθ., clima, όλα ηλεκτρ. Άριστο RENAULT MEGANE coupe ασημί, 2001, 1400 CC άριστο full extra 3.000 € OPEL CORSA 1200 CC, μοντ. 2000, A/C, Υδρ. τιμόνι, ζάντες κ.α. 3.000 € CITROEN SAXO 2001, ασημί, 5πορτο, A/C, ζάντες αλουμ., ηλεκτρ. παράθ. κ.α. , 3.000 € PEUGEOT 206 5πορτο, 01, ασημί, μεγάλη ηλιοροφή, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. 3.000 € CHEVROLET AVEO μαύρο 5πορτο, 04, 1100 CC, A/C, Υδρ. τιμόνι, αερόσακοι κ.α. full extra DAEWOO MATIZ 01, A/C, Υδρ. τιμόνι, ηλεκτρ. παράθυρα κ.α. NISSAN MICRA 1000 CC, 99, A/C, ζάντες αλουμ., κοτσαδόρο κ.α. FIAT RUNTO GT TURBO Λευκό, 1400 CC, 96 1.800 € TOYOTA AURIS UNIQUE 1600 cc, 5πορτο, 2008 2 ζωνικό clima, ζάντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, ηλεκτρικά παράθυρα κλειδαριές, αερόσακους κ.α. 8.800 ευρώ CITROEN C1 1000 cc, 2006 κόκκινο, υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, ζά-

Τηλ.: 6945563432 (ΜΑ 7870)

παράθυρα, χρώμα λευκό. Αρι-

AUTO-SAME ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ντες αλουμινίου, καινούρια λάστιχα, κ.α. 5.500 ευρώ OPEL TIERA CABRIO TWIN TOP, 2005, σκληρή οροφή, 1.800 cc, 143 HP, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακοι, όλα ηλεκτρικά, δέρμα κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.000 ευρώ. SEAT TOLEDO 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, ηλιοροφή, προβολείς κ.α. 1000 ευρώ SEAT LEON TURBO 300 HP, ανάρτηση, ΄01, ζάντες αλουμινίου 17''αρες, καινούρια λάστιχα, clima, ABS, αερόσακους, TURBOTIMER, πρόγραμμα full extra, σε άριστη κατάσταση 5.800 ευρώ MERCEDES A140 μαύρο 2002, A/C, υδρ. Τιμόνι, αερόσακο, ABS, ζάντες αλουμινίου, κ.α. 4.900 ευρώ. LANCIA DELTA HF 2πορτο κίτρινη 1999, 1600 cc, ζάντες μόνο, δέρμα, clima κ.α. 2999 ευρώ MAZDA 6, 2300 cc, μαύρο, δέρμα, οροφή, 2005, ζάντες 18'', clima, όλα ηλεκτρικά ΠΡΟΣΦΟΡΑ 5.500 ευρώ OPEL CORSA 1200 cc, ασημί 2007, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα- κλειδαριές, κ.α. 6.900 ευρώ. ΜERCEDES CLK 200 compressor 1800 cc, (2 αυτ/τα) μαύρα, full extra. FORD FOCUS C MAX 1800 cc, 2005 ασημί, full extra 5.300 ευρώ SUZUKI swift 2006 μαύρο 5πορτο, 1300 cc, 16V, full extra, 6.500 ευρώ BMW 316, E46 1600 cc, ασημί, 2001, full extra, 5.800 ευρώ FORD FOCUS ST 2.500 cc, TURBO μαύρο άριστη κατάσταση SUBARU IMPREZA sti 2003, 350 HP, 6 ταχύτητες full extra 12.000 ευρώ NISSAN NAVARA '04, 4X4, 4πορτο, 133 HP, full extra, ζάντες αλουμινίου, A/C, υδρ. τιμόνι, κάλυμμα καρότσας κ.α. 10.500 ευρώ MERCEDES CLK 200 1.800 κυβικά, 2004 compressor 163 HP, δερμάτινο σαλόνι, ζάντες αλουμινίου, clima, ABS, αερόσακους, ABS, ηλεκτρικά παράθυρα - κλειδαριές, AVANTEARDE, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12.500 ευρώ MAZDA 323 1500 cc, μοντ. 2000, ζάντες αλουμινίου, A/C, ηλεκτρικά

παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι C2 μαύρο CITROEN VTR 2006, Α/C, υδρ. τιμόνι, όλα ηλεκτρικά, ABS, αερόσακοι DIESEL FIAT PUNTO 2005, 1300 cc TURBO DIESEL FULL EXTRA DIESEL OPEL CORSA 1300 TURBO DIESEL FULL EXTRA (3 αυτ/τα) FORD FIESTA 1.700 cc TURBO DIESEL επαγγελματικό FIAT PUNTO '04-'05 TURBO DIESEL, FULL EXTRA, επαγγελματικό (3 αυτ/τα) FIAT GRANDE PUNTO 2007 full extra (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) FIAT GRANDE PUNTO 2006 full extra Βενζίνη (ΤΡΑΚΤΕΡ SAME Minitauv 60 HP υδραυλικό τιμόνι και φρέζα ROTAVATOR 60αρα) ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.300 ευρώ SMART 600 cc & 700 cc, 5 αυτ/τα σε διάφορα χρώματα, full extra όλα με ari condition, γυάλινη οροφή. ROVER 200, μοντ. '98, 1400 cc, 5πορτο κοντό, full extra, 2.900 τώρα 2.000 ευρώ. AUDI A4, 1600 cc, ασημί, χαμηλωμένο, ζάντες αλουμινίου, 2002, clima, ΑΒS, αερόσακοι, κ.α. ΠΡΟΣΦΟΡΑ 8.000 ευρώ. FIAT PUNTO DIESEL TURBO 2005, 1300 cc, 5πορτο, Α/C, full extra, 6.500 ευρώ. SMART CABRIO '04, 700 cc, full extra, άριστη κατάσταση 6.000 ευρώ. ΤΡΑΚΤΕΡ SAME FALCON 50HP, με φρέζα ROTAVATOR, 60άρα, υδραυλ. Τιμόνι, πωλούνται μαζί 6.000 ευρώ. TOYOTA YARIS 1000 και 1300 κυβικά (3 αυτ/τα). DAIHATSU MOVE 1000 cc, 2004 με γυάλινη οροφή και υδρ. τιμόνι, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3.500 ευρώ. OPEL VECTRA μαύρο 1600 cc, μοντ. 2000, full extra, 3.500 ευρώ. NISSAN PRIMERA 1600 cc, '98, A/C, υδρ. τιμόνι, ζάντες αλουμινίου, full extra, 2.500 ευρώ. TOYOTA CARINA E 1600 cc, '94, υδρ. τιμόνι, κ.α ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2.000ευρώ SEAT TOLEDO λευκό, 1600 cc, '93, ζάντες αλουμινίου, οροφή, κ.α. 1000 ευρώ. LANCIA D HF 1600 cc, κίτρινο, full extra, 3.500 ευρώ.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλες οι τιμές διαπραγματεύσιμες... ÅÐÁÃÃÅËÌÁÔÉÊÏÉ ÅÎÏÐËÉÓÌÏÉ - ÐÕÑÃÏÓ

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

ÐÙËÏÕÍÔÁÉ ÓÅ ÐÑÁÃÌÁÔÉÊÇ ÕÐÅÑÐÏÓÖÏÑÁ:

1. Øõãåßï Self - Service Costans, óõíôÞñçóç, ìÞêïò 6,40 × 90 × 2,00 ýøïò êáé åôåñïí 3,85 × 90 × 2,00 ìå êïõñôßíåò íõêôüò, öùôéóìü, ñÜöéá êáé óýóôçìá øýîçò multi ( 1 ìç÷Üíçìá) ÔéìÞ 17.000 Å (+ ÖÐÁ) 2. Êáôáøýêôçò ôïß÷ïõ Costans ìÞêïò 2,00 × 1,00 × 2,00, 2 Å/Ì ôåìÜ÷éá 3 ÔéìÞ 2.500 Å (+ ÖÐÁ) ìå ó÷Üñåò êáé öùôéóìü 3. Âéôñßíá óõíôÞñçóçò áëëáíôéêþí - ôõñïêïìéêþí Costans ìå áíïéãüìåíá ôæÜìéá ìå áìïñôéóÝñ, öùôéóìüò, øõ÷üìåíç áðïèÞêç öÝôáò, Å/Ì 2,85 × 1,05 × 1,20 ÔéìÞ 2.500Å(+ ÖÐÁ) ¼ëá ôá øõãåßá Costans Ý÷ïõí ÷ñÞóç 16 ìçíþí áðü åðþíõìï S/M ôçò åõñýôåñçò ðåñéï÷Þò ìáò ðïõ äéÝêïøå ôç ëåéôïõñãßá ôïõ. ÕðÜñ÷ïõí õðåñðñïóöïñÝò óå ðïëëÜ áêüìç åßäç åíôüò ôïõ êáôáóôÞìáôïò ìáò.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 27 - 29 ΤΗΛ: 26210-2 27720 ΚΙΝ: 6947077483

/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

4.000

€.

τρίπορτο,

κόκκινο,

σε

κατάσταση.

ΤΗΛ:

χρώματος

πολύ

καλή

Δεκτός

κάθε

έλεγχος. ΤΗΛ: 6974716573 (κος Αγγελος) (ΜΑ 7956) ΠΩΛΕΙΤΑΙ FIAT FIORINO ισοθερμικό θάλαμο ψυγείο, μοντέλο ' 96, radio-cd. Τιμή 3.000 ευρώ.

Ι.Χ.

10.000

ΤΗΛ:

6981705054 (ΜΑ 7838) ΠΩΛΕΙΤΑΙ Seat Ibiza μοντέλο

σε garaz. ΤΗΛ: 6946693973 ( κ. Νίκος) (ΜΑ 7770)

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Toyota Avensis, πετρέλαιο, μοντέλο 1999, σε άριστη κατάσταση, κατάλληλο για ΤΑΧΙ. ΤΗΛ: 6944372159 (ΜΑ 7776)

BEST MOTORS ΛΟΥΤΑΣ ÁËÖÅÉÏÕ 38, Ýíáíôé Lidl

ΤΗΛ.: 26210 30116, 6945227761 - ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ SITE: www.car.gr/bestmotors

ΚΙΑ RIO 1300 CC, του 2004,AC,YT. ABS ΗΛ ΠΑΡ Χ4 ΚΛΕΙΔ ,2950 EYΡΩ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΗ

ΤΟΥΟΤΑ ΑVENSIS ΤΟΥ 2000,5ΘΥΡΟ, 1560 CC ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 3490 ΕΥΡΩ

DIESEL 1245 CC ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 3 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 05-0809 ΑΠΟ 7500- 9000 ΕΥΡΩ DIESEL 1245 CC ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 3 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 05-08-09 ΑΠΟ 7500- 9000 ΕΥΡΩ 12 ΜΗΝΕΣ ΕΓΓΥΗΣΗ 12 ΜΗΝΕΣ ΕΓΓΥΗΣΗ


Μικρές Αγγελίες

/ ÐÝìðôç 11 Ïêôùâñßïõ 2012

w w w . p r o t i n e w s . g r

23

ÉáôñéêÜ - ÐáñáúáôñéêÜ ÅðáããÝëìáôá ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ÌÅÔÁÖÏÑÁ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ËÁÌÐÑÏÓ Ó. ÌÐÏÕÆÁËÁÓ

ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÔÁÊÇ ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÕ 12 & ÊÏÊÊÉÍÏÕ, ÐÕÑÃÏÓ Ôçë.: 26210 37038 Fax.: 26210 37039 Êéí.: 6944 370980 E-mail: lbouzalas@yahoo.com *****

ÐÅÔÑÏÐÏÕËÏÓ ×Ñ. ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÌÁÉÅÕÔÇÑÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÃÕÍÁÉÊÏËÏÃÏÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ Ðñùß: 9.00 Ýùò 1.30 Áðüãåõìá: 17.30 Ýùò 20.30 (Åêôüò ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Ìáíùëïðïýëïõ 46 / 2ïò Ïñïöïò Ðýñãïò Ôçë./Fax.: 26210 32010, êéí.: 6972 857 557

ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ ÈÅÏÄÙÑÏÓ ÄÇÌ. ÁËÔÁÍÇÓ

ÏÑÈÏÐÅÄÉÊÏÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄéäÜêôùñ Ðáíåðéóôçìßïõ Ðáôñþí Êïêêßíïõ 12-14 & ÆáÀìç 1ïò üñïöïò (ðëçóßïí Äçì. ÐÜñêïõ), Ðýñãïò ôçë: 26210 35800 Êéí.: 6932566996 ¿ñåò ëåéôïõñãßáò ÊáèçìåñéíÜ Ðñùß: 8:30 - 13:30 Áðüãåõìá: Êáôüðéí ñáíôåâïý 17:30 - 20:30 Ðëçí ÔåôÜñôçò

ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ÉÙÁÍÍÇÓ ÄÁÑÁÓ

ÉÁÔÑÏÓ - ÅÉÄÉÊÏÓ ÐÁÈÏËÏÃÏÓ ÙñÜñéï Éáôñåßïõ Ðñùß: 8.30 - 13.30- áðüãåõìá 17.30 - 20.30 ÔåôÜñôç áðüãåõìá & ÓÜââáôï ðñùß ìüíï êáôüðéí ñáíôåâïý Åñìïý 5, (2ïò üñïöïò) Ðýñãïò Ôçë. ïéêßáò: 26210 31854, Éáôñåßïõ: 26210 37237, Êéí.: 6945 3733363

×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ - ÏÕÑÏËÏÃÏÓ - ÁÍÄÑÏËÏÃÏÓ Ìáíùëïðïýëïõ 42 Ðýñãïò (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò) Ôçë.: 26210 20450, êéí.: 6972690630

ËÅÏÍÁÑÄOÐÏÕËÏÓ ÉÙÁÍ. ËÅÙÍIÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÏÕÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ: 10:00 - 14:00, 18:00 - 20:00 ÔÅÔÁÑÔÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÊÁÉ ÓÁÂÂÁÔÏ ÐÑÙÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÄÅÊÔÁ ÔÁÌÅÉÁ Ìáíùëïðïýëïõ & Ðñïýóóçò 2 (1ïò üñïöïò-Üíùèåí ÄÏÕ) Ðýñãïò Çëåßáò 27100 ôçë./fax 2621300481, êéí. 6974149524 e-mail: leoleonardopoulos@yahoo.com

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ×åéñïõñãüò Óôüìáôïò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáí/ìßïõ Èåóóáëïíßêçò

DDS, MSc ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÓÔÏÌÁÔÏÓ ÅÌÖÕÔÅYÌÁÔÁ, ÁÊÔÉÍÏËÏÃÉÁ Ô. Ðåôñïðïýëïõ 12 & Êïêêßíïõ, 2ïò üñïöïò Ðýñãïò Çëåßáò, Ôçë. 26210 34600 Fax: 26210 34166

ÍÅÏ ÏÖÈÁËÌÉÁÔÑÅÉÏ

ÄÇÌÇÔÑÉÏÓ ×. ÌÉÊÅËÏÐÏÕËÏÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÐÁÍÅÐ. ÁÈÇÍÙÍ 28çò ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 5 - ÐÕÑÃÏÓ (Êåíôñ. Ðëáôåßá) ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 9-2 ì.ì. ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6-8 ì.ì. (ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÁÐÏÃÅÕÌÁ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ) ÔÇË. 26210-33990, êéí. 6942217262

MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ

ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÈÅÏÄ. ÓÁÌÁÍÔÁÓ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÉÁÔÑÏÓ ÌÉÊÑÏÂÉÏËÏÃÏÓ (ÂÉÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ) ô. Éáôñüò Íïóïêïìåßïõ Ðáßäùí "Ç ÁÃÉÁ ÓÏÖÉÁ" *Áíáëýóåéò - ÁéìáôïëïãéêÝò, Âéï÷çìéêÝò -ÁíïóïëïãéêÝò, ÏñìïíïëïãéêÝò Áéìïëçøßåò - Íåïãíþí, Âñåöþí - Ðáßäùí, Åíçëßêùí *ÓðåñìïäéÜãñáììá *Åëåã÷ïò õðïãïíéìüôçôáò Ôçë. Éáôñåßïõ: 26211 01379 - Êéíçôü: 6944 637365

ÖÙÔÇÓ ÁÍ. ÌÐÁ×ÏÕÑÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. ÏÑÈÏÄÏÍÔÉÊÇ ÃÉÁ ÐÁÉÄÉÁ ÊÁÉ ÅÍÇËÉÊÅÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÄÅÕÔÅÑÁ Ýùò ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 16.00- 20.30 ÓÁÂÂÁÔÏ ÊÁÔÏÐÉÍ ÑÁÍÔÅÂÏÕ ÌÁÍÙËÏÐÏÕËÏÕ ê' ÃÊÏÔÓÉÍÁ 12 ÐÕÑÃÏÓ ÇËÅÉÁÓ Ôçë. Fax.: Éáôñåßïõ 26210-25959 Êéíçôü ôçë.: 6978222848 e- mail: fotismpaxouros@yahoo.com *****

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÓ ×. ÍÉÊÏËÁÏÓ Eéäéêüò Oñèïäïíôéêüò D.D.S, MED, Dent , Dipl. Orth. Åéäéêåõèåßò Ðáíåðéóôçìßïõ Frankfurt Ì. Ãåñìáíßáò Ðôõ÷éïý÷ïò Ðáíåðéóôçìßïõ Giessen Ãåñìáíßáò ÈåìéóôïêëÝïõò & Ì. ÁëåîÜíäñïõ 1 (Ýíáíôé ÏÔÅ) Ðýñãïò Çëåßáò Ôçë.: 26210 30004 fax: 26210 30024 e-mail: nspyrospoulos@hotmail.com

Äñ. ÃÅÙÑÃÉÏÓ Ð. ÊÏÕÑÅÁÓ

ÉÁÔÑÏÓ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÇÓ (ÖÕÓÉÁÔÑÏÓ) ÄÉÐËÙÌÁÔÏÕ×ÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÚÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÖÕÓÉÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ & ÁÐÏÊÁÔÁÓÔÁÓÔÁÓÇÓ (EUROPEAN BOARD OF PHYSICAL & REHABILITATION MEDICINE) ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý Ôçë.: Éáôñåßïõ 26210 20090 Ôçë. Êéí.: 6977403015 Ìáíùëïðïýëïõ 46, (Ýíáíôé Íïìáñ÷ßáò), Ðýñãïò

*****

ÐÅÔÑÏÓ ÊÙÍ ÓÐÉÍÏÓ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ×ÁÑÄÁÓ ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ Ù.Ñ.Ë. ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ áðü 8 ð.ì. - 1.30 ì.ì. êáé 6.00 ì.ì. 8.00 ì.ì. áðüãåõìá ðëçí ÔåôÜñôçò êáé ÓáââÜôïõ Åñìïý 5, ôçë. 26210 29239, Êéí.: 6945232529

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ ÍÉÊÏËÁÏÓ ÊÁÍÅËËÏÐÏÕËÏÓ ÅÉÄÉÊÏÓ ÃÁÓÔÑÅÍÔÅÑÏËÏÃÏÓ ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔÅÑÁ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 8.30 - 1.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÁ 6.00 - 8.30 ÅÊÔÏÓ ÔÅÔÁÑÔÇÓ Ëåôñßíùí ê' Êïëïêïôñþíç ÐÕÑÃÏÓ Ôçë. 26210 34090, Êéí.: 6944964972 e-mail: nikoskanellop@gmail.com

Πύργος Σαργιάνου Αννα Μανωλοπούλου 55 (εφημερεύει-διανυκτερεύει 26210-37408) Αμαλιάδα Ρουμελιώτη Μαρία Ελ. Βενιζέλου 22 (26220-21621 , 08.00 - 14.30 & 17.30 - όλη νύχτα) Μελιτσοπούλου Παρασκευή Ελ. Βενιζέλου 8 (26220-23046 08.00 - 21:00) Βάρδα Γράψα Αμαλία ( 26230-71601)

*****

ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ÌÉ×ÁÇË ÍÉÊ. ÂÁÑÄÁÌÉÄÇÓ

ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÍÅÕÑÏËÏÃÉÊÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

ÌÁËÁÌÙ (ÔÅÍÉÁ) Äçì. ÖÑÉÌÁ

Éáôñüò - Íåõñïëüãïò ÄÝ÷åôáé êáèçìåñéíÜ ÐÑÙÉ: 8.30 - 13.30 ÁÐÏÃÅÕÌÁ: 17.30 - 20.30 (ðëÞí ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ áðüãåõìá ìüíï ìå ñáíôåâïý) Ìáíùëïðïýëïõ 63 - Ðýñãïò Ôçë. 26210 30918, Êéí.: 6944735548 email:malfri@otenet.gr

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ ÓÔÇÍ ÁÌÁËÉÁÄÁ ÁÃÃÅÉÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÏ - ÁÃÃÅÉÏËÏÃÉÊÏ ÉÁÔÑÅÉÏ

ÁËÅÎÇÓ Ã. ÊÁËÁÌÁÑÁÓ MD, MSC

ÁÃÃÅÉÏ×ÅÉÑÏÕÑÃÏÓ ÄÉÁÃÍÙÓÇ ê' ÈÅÑÁÐÅÉÁ ÐÁÈÇÓÅÙÍ ÁÑÔÇÑÉÙÍ, ÖËÅÂÙÍ, ËÅÌÖÁÃÃÅÉÙÍ - ÁÃÃÅÉÁÊÅÓ ÐÑÏÓÐÅËÁÓÅÉÓ ÍÅÖÑÏÐÁÈÙÍ - ÅÍÄÁÃÃÅÉÁÊÇ ×ÅÉÑÏÕÑÃÉÊÇ ÐÕÑÑÙÍÏÓ ê' ÅËÅÕÈÅÑÉÏÕ ÂÅÍÉÆÅËÏÕ 12, ÁÌÁËÉÁÄÁ (1ï üñïöïò) ÈÅÑÉÍÏ ÙÑÁÑÉÏ: ÄÅÕÔÅÑÁ -ÔÅÔÁÑÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ ÐÑÙÉ 9.00 -13.00 ÁÐÏÃÅÕÌÁ 18.30- 21.30 ÔÇË.: 26220-21444, ÊÉÍ.: 6972295933

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤEΣ

Ó×ÉÆÁ ×. ÌÁÑÉÁ Πτυχιούχος ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Κινητοποίηση σπονδυλικής στήλης και άκρων Myofascial therapy Αθλητικές κακώσεις Νευρολογικές παθήσεις Αναπνευστική και ορθοπεδική Φ/Θ Κατ’ οίκον θεραπείες Δεχόμαστε ασθενείς του ταμείου ΕΟΠΥΥ (δηλ. ΙΚΑ, ΟΠΑΔ- ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) Ωράριο λειτουργίας: Πρωί: 8.30 - 13.30 Απογ.: 17.30 - 20.30 Κοκκίνου 12-14 2ος όροφος ΠΥΡΓΟΣ Τηλ.: 26210 33730, κιν.: 6939369774 e-mail: mariasxiza@yahoo.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ÍÉ×ÙÑÉÔÇ ÅËÅÍÇ

Øõ÷ïëüãïò Ðáíåðéóôçìßïõ Áèçíþí *ÓõìâïõëåõôéêÞ óôÞñéîç ðáéäéþí êáé åíçëßêùí *ÁôïìéêÞ øõ÷ïèåñáðåßá äéáôáñá÷þí Üã÷ïõò, êáôÜèëéøçò, öïâéþí *ÐñïâëÞìáôá óõìðåñéöïñÜò ðáéäéþí êáé åöÞâùí *ÁðïêáôÜóôáóç ìáèçóéáêþí äõóêïëéþí *ÅíçìÝñùóç êáé åðáããåëìáôéêüò ðñïóáíáôïëéóìüò Ôçë. Ãñáöåßïõ: 26220 24822 Êéí.: 6937 146439 Äéåýèõíóç ãñáöåßïõ: ÊáñáúóêÜêç 6, ÁìáëéÜäá

Ζαχάρω Λαμπροπούλου Νικολία (26250-31650) Κρέστενα Μαραγκού Ελένη (26250-22133) Ανδραβίδα Παπαναστασοπούλου Μαρία (26230-54202) Πελόπιο Μυλωνόπουλος Παναγιώτης (26240-31500) Λεχαινά Λιβαδάς Σπύρος (26230-22204) Τραγανό Αρλετή Ευφροσύνη (26230-61525) Αρχαία Ολυμπία Μίτεβα Ιβάνκα Πολίτη (26240-23306) Γαστούνη Γιατράς Διονύσιος (26230-32223) Βαρθολομιό Κολόκα Πολυξένη (26230-41521)

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÆÁ×ÁÑÏÕËÁ ÄÉÏÍ. ÁÂÑÁÌÏÐÏÕËÏÕ

ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÔÌÇÌ. ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ Á.Ô.Å.É. ÐÁÔÑÙÍ ÌÅËÏÓ ÓÕËËÏÃÏÕ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÙÍ - ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÕÔÙÍ ÅËËÁÄÏÓ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ ÍÏÌÏÕ ÇËÅÉÁÓ ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý ÍÅÁ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ - Ìáèéïý 5, Ðýñãïò ÄåõôÝñá - ÐáñáóêåõÞ, ôçë.: 26210 34610 / 6971 993126 Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÁÊÇÓ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇÓ

ÊÝíôñï ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ðáéäéþí, åöÞâùí, åíçëßêùí ÅÑÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁ - ÅÉÄÉÊÇ ÁÃÙÃÇ - ØÕ×ÏËÏÃÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ÓÕÌÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÓ - ÌÁÈÇÓÉÁÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ×Ñ. ÓÔÁÈÏÐÏÕËÏÓ

ËÏÃÏÐÅÄÉÊÏÓ - ËÏÃÏÐÁÈÏËÏÃÏÓ Ð.Å. DIPLOMA ÅÉÄÉÊÇÓ ÁÃÙÃÇÓ ÐÔÕ×ÉÏÕ×ÏÓ ÈÅÑÁÐÅÕÔÇÓ ÃÉÁ ÁÔÏÌÁ ÌÅ ÅÉÄÉÊÅÓ ÁÍÁÃÊÅÓ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ (Speech and Language Pathologist) ÌÝëïò ôïõ Ðáíåëëçíßïõ Óõëëüãïõ Ëïãïðåäéêþí ÌÝëïò ôïõ Åëëçíéêïý Óõëëüãïõ ãéá ôçí Áöáóßá ÌÝëïò ôçò ÅëëçíéêÞò åôáéñåßáò Äõóëåîßáò ð. Åðéóôçìïíéêüò ÓõíåñãÜôçò ÊÅÊÕÊÁÌÅÁ Í. ÇËÅÉÁÓ ÅÑÃÁÓÉÁÊÇ ÅÌÐÅÉÑÉÁ ÓÅ ÊËÉÍÉÊÅÓ ËÏÃÏÈÅÑÁÐÅÉÁÓ ÔÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÏÕ ÊÁÉ ÊÅÐÅÐ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ Åéäéêüò óôç äéÜãíùóç èåñáðåßá äéáôáñá÷þí Ëüãïõ, ÖùíÞò, Ïìéëßáò, ÁêïÞò, Åðéêïéíùíßáò, ÃñáöÞò, ÁíÜãíùóçò ÄÅ×ÅÔÁÉ ÌÅ ÑÁÍÔÅÂÏÕ Óýìâáóç ìå üëá ôá ôáìåßá Óõíåñãáóßá ìå üëåò ôéò éáôñéêÝò åéäéêüôçôåò 28çò Ïêôùâñßïõ êáé Ìéáïýëç 1 Ðýñãïò (Â' Ïñïöïò) Ôçë./fax: 2621033880, 2625022285, Êéíçôü: 6977905430

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ

ÁÐÏÓÔÏËÏÐÏÕËÏÕ ÁËÅÎÁÍÄÑÁ

ÄÉÁÉÔÏËÏÃÏÓ-ÄÉÁÔÑÏÖÏËÏÃÏÓ -Ðôõ÷éïý÷ïò Á.Ô.Å.É. Èåó/íßêçò - ÅîåéäéêåõìÝíç óôéò äéáôñïöéêÝò äéáôáñá÷Ýò êáé ôçí ðá÷õóáñêßá (NCFED) - ÅðéóôçìïíéêÞ óõíåñãÜôçò ôçò ïìÜäáò Ìed-Nutrition - ÌÝëïò ôçò ¸íùóçò Äéáéôïëüãùí/Äéáôñïöïëüãùí ÅëëÜäïò ÄÝ÷åôáé ìå ñáíôåâïý êáèçìåñéíÜ ðñùß: 9:00-14:00 êáé áðüãåõìá: 17:30-21:00 (åêôüò ÄåõôÝñáò êáé ÔåôÜñôçò áðüãåõìá) Äéåýèõíóç : Êïõñïãéáííïðïýëïõ 33 (ÁìáëéÜäá) Ôçë: 26220 38380 Êéí: 6937239362 www.apostolopoulou.gr, alnutric@gmail.com

ΓENIKHΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ÅÍÁÑÎÇ ÍÅÏÕ ÉÁÔÑÅÉÏÕ

Ðáíáãéþôçò Í. ÂáãéÜíáò GP, MD

ÅÉÄÉÊÅÕÌÅÍÏÓ ÉÁÔÑÏÓ ÃÅÍÉÊÇÓ - ÏÉÊÏÃÅÍÅÉÁÊÇÓ ÉÁÔÑÉÊÇÓ ÐñïëçðôéêÞ ÉáôñéêÞ - ÏéêïãåíåéáêÞ ÓõìâïõëåõôéêÞ Õãåßáò, Ñýèìéóç êáé ðáñáêïëïýèçóç ÷ñïíßùí íïóçìÜôùí, ÓõíôáãïãñÜöçóç öáñìÜêùí üëùí ôùí ðáèÞóåùí, Ðåñéðïßçóç êáôáêëßóåùí ôñáõìÜôùí, Åìâïëéáóìïß, ÔïðïèÝôçóç ÏõñïêáèåôÞñùí, Ñéíïãáóôñéêþí êáèåôÞñùí ê.ô.ë. ÐËÁÔÅÉÁ ËÁÆÁÑÁÊÇ (ÄÇÌÁÑ×ÅÉÏÕ)-ÁÌÁËÉÁÄÁ

(ÐÑÙÇÍ ÉÁÔÑÅÉÏ ÃÅÍ. ÉÁÔÑÏÕ ÌÐÑÉÓÔÏÃÉÁÍÍÇ ÃÅÙÑÃÉÏÕ)

ÔÇË: 2622021322 & 6977010128 E-mail: gp.vagianas@gmail.com ÙÑÅÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁÓ : ÐÑÙÉ: ÄÅÕÔ-ÐÁÑ: (8.30 - 13.30) & ÓÁÂÂ (10:00 - 12:00) ÁÐÏÃÅÕÌÁ : ÔÑÉÔÇ - ÐÅÌÐÔÇ - ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ (17.30 - 20.30) Η σειρά είναι αλφαβητική

ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!


ΠΕΜΠΤΗ

11

Η ισχύς εν τη ενώσει...

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΥΠ. ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Σύσκεψη για τα προβλήματα ΓΟΕΒ - ΤΟΕΒ Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι ευρεία σύσκεψη για τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα του ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού και τις ανάγκες των οκτώ ΤΟΕΒ του Νομού. Στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης θα παραβρεθούν οι βουλευτές του Νομού ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ και οι Πρόεδροι των ΤΟΕΒ. Η σύσκεψη πραγματοποιείται σε μία περίοδο που τα συσσωρευμένα προβλήματα του αρδευτικού και αποστραγγιστικού δικτύου αλλά και η οικονομική κατάσταση του ΓΟΕΒ εγκυμονούν κινδύνους ενόψει του χειμώνα αλλά και της ερχόμενης αρδευτικής περιόδου. Η Διοίκηση του ΓΟΕΒ θα παραθέσει όλα τα στοιχεία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, η οποία οξύνεται καθημερινά. Σε υπόμνημα που θα συζητηθεί και θα κατατεθεί στον Υπουργό καταγράφονται τα προβλήματα και οι προτάσεις που έχουν προκύψει από τις συνεχόμενες συσκέψεις ΓΟΕΒ - ΤΟΕΒ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την επαναφορά του έργου σε ομαλή πορεία.

Ευρεία σύσκεψη Εμπορικών Συλλόγων και Παραγωγικών Τάξεων

“Ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά” Του Θοδωρή Λάμπρου thlabros@hotmail.com

Τ

ην ανάγκη συστράτευσης έτσι ώστε να διεκδικήσουν από κοινού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να βρουν ουσιαστικές λύσεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση την οποία βιώνουν σήμερα εξέφρασαν χθες με μια φωνή οι Εμπορικοίί Σύλλογοι του νομού σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες το βράδυ στο μικρό συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Στην σύσκεψη παρέστησαν τα Εργατικά Κέντρα Πύργου και Αμαλιάδας καθώς και εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών τάξεων του νομού. Η σύσκεψη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας κ. Θάνου Σκορδαλή που αναφέρθηκε στα σκληρά μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως του φορολογικού, του κεφαλικού φόρου όπως τόνισε για τις επιχειρήσεις αλλά και στην πρόταση της κυβέρνησης για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Όπως ανέφερε μόνο με ενότητα και μακριά από τοπικιστικές νοοτροπίες και κομματικές ταμπέλες θα μπορέσει ο εμπορικός κόσμος της Ηλείας να διεκδικήσει αυτά που του αναλογούν και να βελτιώσει την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν Οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Αμαλιάδας και Λεχαινών κ.κ

Áðü ôçí ÷èåóéíÞ åõñåßá óýóêåøç ðïõ ðñáãìáôïðïéÞèçêå óôçí Ð.Å Çëåßáò. Πέτρος Παπαδάτος και Χαράλαμπος Παλλαδινός που αναφέρθηκαν στο δύσκολο όπως τόνισαν επιχειρηματικό περιβάλλον που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ηλείας τονίζοντας ότι δεν γίνεται οι έμποροι να παραμένουν απαθείς μπροστά στις εξελίξεις που προμηνύονται δυσάρεστες για τον εμπορικό κόσμο. Πρόσθεσαν δε ότι βασικός στόχος των Εμπορικών Συλλόγων του νομού θα πρέπει να είναι η προάσπιση των συμφερόντων τους και σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούν.

Αγγελος Αγγελόπουλος: “Επιτακτική ανάγκη η ρύθμιση των πλειστηριασμών και των πυρόπληκτων δανείων” Κατόπιν τον λόγο πήρε ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, Επίτιμος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και τέως πρόε-

δρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Άγγελος Αγγελόπουλος που πολύ εμπεριστατωμένα ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τα ζητήματα των πλειστηριασμών τονίζοντας ότι η Τρόικα επαναφέρει τις πιέσεις για ξεπάγωμα των πλειστηριασμών και πιέζει την Ελληνική κυβέρνηση να μην δεχθεί αναστολή. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει τα Επιμελητήρια και οι εμπορικοί σύλλογοι να στρατοπεδεύσουν για να πάρουν τριετή αναστολή για το συγκεκριμένο θέμα αφού σε διαφορετική περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι δυσοίωνες για τον εμπορικό κόσμο. Το άλλο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Αγγελόπουλος είχε να κάνει με την αναστολή των πυρόπληκτων δανείων που δεν έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα πάνω σε αυτό το θέμα για τις επιχειρήσεις του νομού. Τέλος αναφέρθηκε στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην χώρα τονίζο-

ντας ότι είναι προαποφασισμένο οι Ελληνικές επιχειρήσεις να μειωθούν στο 60% περίπου από τους μεγάλους οικονομικούς και τραπεζικούς κολοσσούς του Εξωτερικού.

Εργατικά Κέντρα Τέλος τον λόγο πήραν οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Πύργου και Αμαλιάδας κ.κ Νατάσα Παναγιωτάρα και Νίκος Ορφανός που τόνισαν την αναγκαιότητα συστράτευσης όλων των παρευρισκομέ-

νων στη σύσκεψη με σκοπό να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση αυτά που τους αναλογούν. Μάλιστα στο τραπέζι έπεσε η πρόταση για κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ηλεία στις 18 Οκτωβρίου ημέρα του πανεμπορικού συλλαλητηρίου που έχει εξαγγείλει η ΕΣΕΕ. Η σύσκεψη συνεχίστηκε μέχρι αργά με τις τοποθετήσεις προέδρων εμπορικών συλλόγων και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων του νομού.

proti 11 oct 2012  

proti tis ilias

proti 11 oct 2012  

proti tis ilias

Advertisement