Page 1

NR 4.

55’ERENVEJLEÅPARKEN December/januar/februar 2012/2013

Beboerinformation Konut sakinlerini bilgilendirme Residents’ information

VELLYKKET EID-FEST

Afd 55 fejrede for første gang den muslimske højtid Eid. NABOHJÆLP

Der sker alt for mange indbrud i vores boligområde. men hvis vi hjælper hinanden og følger nogle simple råd, kan vi begrænse antallet af indbrud.

JULETRÆSFEST

Stort juletræ, julemand og tryllekunstner. Julegaver og godteposer til alle børn! Søndag den 9. december 2012 kl. 11.00 - 14.00 i festsalen, Strandgården 19 1


Söz başkanın The Chairman has the word Formanden har ordet:

Kære beboere! Julen er på vej – og for mange er det årets vigtigste begivenhed. Den ophedede debat omkring et manglende juletræ i Kokkedal viser at sindene virkelig kan komme i kog over småting – men måske stikker det dybere end som så. Måske er det hele et spørgsmål om manglende forståelse for hinandens traditioner, manglende tolerance og manglende vilje til at lære hinanden at kende. Ved sidste beboermøde talte jeg om at ”kendskab giver venskab” – jeg tror på, at vi, hvis vi giver os tid til at lære om hinandens traditioner og kulturer, kan opbygge såvel gode venskaber, som gensidig forståelse og tolerance. Lørdag den 17. november afholdte vi en stor EID-fest i festsalen – med utrolig mange gæster, som nød godt af den gode mad, underholdningen og ikke mindst det hyggelige samvær. Julen fejrer vi med en juletræsfest den 9. december med stort juletræ, gaver og godteposer – og vi sætter juletræer op i bebyggelsen. Frivillig? Vi mangler altid hjælpsomme hænder – så hvis du har lidt tid til overs, som du vil ofre på at hjælpe andre vil vi være meget glade. Vi har fået etableret et aktivitetsudvalg, som tager sig af en masse spændende opgaver – Pige- og drengeklubben, Børnebankospil, Juletræsfest og meget, meget mere – her er altid brug for glade hjælpere. Aktivitetsudvalget består for en meget stor del af frivillige fra de gamle Kvartersråd, som er blevet omlagt.

MØD BESTYRELSEN Mød Bestyrelsen Søndag den 24. februar kl. 14.00 - 16.00. Der vil være gratis kaffe og kage.

Chahrazad El Morabit 2618 5106

Christina S. Jensen 3110 7252

Erik Schlichting 4025 9925

Bente Jensen 4082 9326

Annie Dybing 5170 0202

Jacob Meincke 2613 2087

Jeg vil gerne slå et slag for vores lektiehjælp/Lektiecafé – 2 entusiastiske, dygtige undervisere hjælper dit barn med lektierne – så hvis du vil have at dit barn skal ligge i den bedste halvdel – måske endda i toppen af klassen – så er det hver torsdag, at der er hjælp at hente! Spis-Sammen – Nu igen hver anden tirsdag – se menukortet inde i bladet og mød op og få et godt måltid mad og hyggeligt samvær. Jeg vil slutte med at ønske alle beboere en glædelig jul og et godt nytår. Helle J. Jønsson, Formand

Deadline for indlæg til næste nummer er torsdag den 10. januar 2013 Afdelingsbestyrelsen har kontortid den første onsdag i måneden kl. 17.00-18.00 på kontoret i Kulturhuset.

KOLOFON: 55’eren: – Beboerinformation for alle beboere i Vejleåparken Nr. 4 December/januar/februar 2012-2013

Ansvarlig udgiver: Afdelingsbestyrelsen AAB55 Kontakt: 55’eren Strandgården 21 2635 Ishøj redaktionen.aab55@live.dk www.aab55.dk Redaktør: Ernst A. Jønsson

Layout: AURVIGGRAFIK.dk Produktion: Afdelingsbestyrelsen Oplag: 1.800 eksemplarer Distribueres gratis til alle beboere i Vejleåparken Artikler og fotos Alle henvendelser bedes stilet skriftligt til redaktionen pr. e-mail eller brev. Redaktionen påtager sig intet ansvar for manuskripter, fotos og lignende, som indsendes uopfordret. Redaktionen påtager sig intet ansvar for trykfejl eller fejl i prisangivelser og datoer. Bladets indhold må ikke eftertrykkes uden skriftlig tilladelse.

Helle J. Jønsson, formand 5312 4648 hellejoensson@live.dk

EJENDOMSKONTOR Strandgården 19 Telefon: 43 73 48 09 E-mail: aab55@aab.dk

Pia Voel

2

Telefontid: Man. - tirs. og tors. - fre.: 9.00 - 11.00 Personlig henvendelse: Onsdag: 17.00 - 18.00. Eller efter aftale


Komşu yardımlaşması – Hırsızları durdurun

Tekst Ernst A. Jønsson

Nabohjælp

Neighbourhood Watch - STOP burglary

Der sker alt for mange indbrud i vores boligområde – det er meget frustrerende at komme hjem og se at det hele er rodet igennem – og alle ens værdifulde ting er stjålet. Hvis vi hjælper hinanden og følger disse simple råd, kan vi begrænse antallet af indbrud – og spare os selv for en masse ærgelser… Nabohjælp er en god og effektiv måde at forebygge indbrud på. Et godt forhold til din nabo kan være en hjælp både i dagligdagen og i ferien. Nabohjælp handler om at være opmærksom på hinandens boliger og holde øje med, om der sker noget usædvanligt i nabolaget. Sørg for at naboen kender ”din dagligdag”. På hjemmesiden nabohjælp.dk har du mulighed for at læse mere og tilmelde dig nabohjælp. Der er oprettet en gratis online service, hvor du kan oprette dit eget private netværk af naboer og venner og forlade dit hjem med visheden om, at der er nogen, der holder øje med din bolig.

Sådan kan naboer hjælpe hinanden

Lad som om du er hjemme

Når din nabo er bortrejst, må huset ikke se tomt ud. Du kan f.eks. • Sørg for at der ikke stikker post eller aviser ud af din nabos brevsprække • Fjern lokalaviser eller reklamer smidt på måtten • Læg altid dørmåtten på plads efter trappevask og rengøring • Lån eventuelt en nøgle og sørg for at der er lys i lejligheden om aftenen.

Når hjemmet ser forladt ud, er det et let offer for indbrudstyvene. Snyd tyven og sørg for, at det altid ser ud som om, at du er hjemme, også når du er på arbejde eller er bortrejst. Sådan får du hjemmet til at virke beboet • Sæt friske potteplanter i vindueskarmen • En tømt postkasse/brevsprække • Tændt lys om aftenen • En tændt radio • Gulvmåtte lægges ned efter trappevask • Reklamer fjernes.

Du kan selvfølgelig bede naboen om at gøre det samme, når du er bortrejst. Et godt naboskab forebygger kriminalitet i jeres område og skaber tryghed.

Mærkater med nabohjælp Når tyven ser disse, er han klar over, at områdets beboere holder øje med hinanden.

Andre gode råd Lad det fremgå af telefonsvareren, at du er lige i nærheden og snart vender tilbage. Sig aldrig, at du er bortrejst. Se flere gode råd på www.stopindbrud.dk.

Indbrud i Kulturhuset! Så skete det igen, igen, igen. Hvor er det ærgerligt, at du/i ikke kender forskel på dit og mit. Hvorfor skal vores værested ødelægges. Hvorfor skal jeg betale mere i husleje? Forsikringspræmien stiger hver gang du laver indbrud og hærværk i Kulturhuset. Vi tjener ikke på at du laver indbrud og hærværk. Vi er glade for, at vi kan komme i Kulturhuset til kaffe og snak, foredragsaftener og musikaftener. Mødes

til god mad på vores spis sammen aftener om tirsdagen. Vi laver lektier om torsdag, hvor vi også kan lære it og engelsk. Den mulighed har vi ikke, når du har lavet hærværk og ødelagt døre. Så skal håndværkerne sætte i stand i stedet for.

STOP så det hærværk – du ødelægger vores sted.

Konsulent for proaktiv kriminalitetsforebyggelse Mit navn er Lea Fuglsang, jeg er konsulent for proaktiv kriminalitetsforebyggelse i Ishøj Kommune og kommer til jeres fællesspisning tirsdag den 29/1, hvor jeg vil fortælle lidt om Ishøj Kommunes tilgang til det kriminalitetsforebyggende arbejde. Heldigvis går det rigtig godt i Ishøj: kriminaliteten er faldet med ca. 30 % de sidste 3 år. Jeg glæder mig til at møde jer og komme i dialog om, hvordan vi kan arbejde sammen fremover.

3


Tekst & Foto Ernst A. Jønsson

BKI er ikke en kaffebar… - men derimod en meget velfungerende Billardklub i Ishøj!

Når man kommer ind i kælderlokalerne fanges man straks af den hyggelige stemning – Den søde pige i baren spørger straks om der er noget man kunne tænke sig – kaffe, øl, vand etc. til meget rimelige priser. I de hyggelige lokaler er der livlig aktivitet – ved de 2 Helmatchborde spilles der turneringer – 2 besøgende klubber dyster mod BKI – det er spændende, men stadig meget hyggeligt – der er fri håneret når en spiller laver en fejl – både kvinder og mænd er ”på banen” Udover Helmatchbordene har man også et mindre ”Skomagerbord” hvor man kan gå og hygge sig når de store borde er optaget. Billard er en familiesport, forklarer formanden Klaus Henningsen – som bruger al sin fritid – og lidt til, på at få

04

klubben til at fungere. Billard er både en enkeltmands- og en holdsport, hvor enhver kan deltage, det være sig voksne som børn, kvinder som mænd – og man deltager på det niveau, som passer til ens evner og ambitioner – og med meget vide åbningstider kan man dyrke billard som sin hobby eller sport på alle ugens dage – og samtidigt nyde godt af det gode og hyggelige kammeratskab. Klaus har altid travlt – lige nu er han ved at forberede klubbens 40 års jubilæum som kan fejres i 2013. Det kræver store forberedelser – bl.a. vil Klaus gerne have medlemmernes hjælp til at få malet i nogle af lokalerne, så de fremstår flotte til jubilæet. Klubben er tilmeldt DDBU, SJBU, Dansk Idrætsforbund og Ishøj Idrætssamvirke – dermed kan man deltage i alle de

spændende turneringer både nationalt og internationalt – og derudover SBBS hvor man deltager i holdturneringer i 4 forsk. divisioner. Klubben har derudover en masse spændende arrangementer som man kan deltage i – sjove turneringer, Strandture, Grillaften, Skovture og meget mere.

Har du lyst til at prøve? Du er altid velkommen til at aflægge et besøg BKI’s lokaler, hvor man vil gøre alt for at hjælpe dig med at komme i gang! Kontakt information: Billard Klubben Ishøj Ågården 43 kld. 2635 Ishøj bki1@ishoejby.dk Telefon:43-54-23-94 Formand Klaus Henningsen Telefon 24-90-60-81


Juletræsfest Tekst Ernst A. Jønsson

Noel kutlaması

Christmas Party

Søndag den 9. december 2012 kl. 11.00 - 14.00

Stort juletræ, julemand og tryllekunstner. Julegaver og godteposer til alle børn! Festsalen, Strandgården 19 Der kan købes Glögg, kaffe og æbleskiver BILLETTER: Voksne: Gratis Børnebillet, incl. Julegave, godtepose, æbleskiver og cacaomælk. Beboere: kr. 50,00 Gæstende børn: 100,00

Billetter kan købes i Glashuset og i Kulturhuset. 05


Tekst Flemming Hagen Gregersen

Borgmesteren spiste med i Kulturhuset i Strandgården Tirsdag den 20. november lagde Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S) vejen forbi AAb´s kulturhus i Strandgården 21. Mere end 40 beboere var mødt op til en af husets populære ”spis-sammen-aftener”, hvor de, sammen med borgmesteren, spiste spændende, tyrkiske retter. Efter maden fortalte borgmesteren om kommunens budget for 2013 og gav et øjebliksbillede af de mange indsatser og aktiviteter, der arbejdes med i Ishøj. Der bygges og renoveres mange steder i kommunen og som et forsøg opsættes der nu solceller på svømmehallens tag, kunne borgmesteren fortælle.

Ishøj klarer sig godt! På trods af krisen, der kradser, konkluderede Ole Bjørstorp, at Ishøj Kommune klarer sig ganske fornuftigt og bemærkede, at vi i Ishøj er gode til stå sammen og hjælpe hinanden. AAB afd. 55 og Kulturhuset siger tak til Ole Bjørstorp og de mange beboere, der var mødt op til arrangementet, og vi byder velkommen til mange flere ’spissammen-aftener’ med underholdning og foredrag i nye år.

06


Çocuğun sınıfında en iyiler arasında olsun! Let your child be among the best in class!

LektieCafe Vi hjælper dit barn med alle former for lektier. Vi kan hjælpe dit barn til at komme i den bedste halvdel i klassen, så de synes, at det er sjovt at gå i skole. Mød op i lektiecafeen hver torsdag Kl. 15.00 - 17.00.

Biz çocuğunuzun ödevlerinde her türlü yardımcı olabiliriz. Biz çocuğunuzun sınıfin ortalama derecesine girmesi için yardımcı ve bu yüzden okula gitmek için bir eğlenceli sebebi olabilir. Her perşembe saat 15.00 - 17.00 arasi ödev cafe´de buluşalım. Tidspunkt: Sted: Tilmelding:

Hver torsdag kl. 15.00 - 17.00 Vejleåparkens beboer- og kulturhus Ikke nødvendig

Det gode boligliv Som omtalt i sidste blad har afdelingsbestyrelsen søgt og fået bevilget økonomiske midler fra Real Dania til at etablere et overdækket område i tilknytning til Strandgårdsskolen. Bestyrelsen og Ishøj kommune har gennem de sidste måneder arbejdet tæt sammen med Primus arkitekter med planerne. Der er kommet et godt projekt ud af det. Bestyrelsen og Ishøj kommune vil i løbet af 2013 arbejde videre med at skabe et økonomisk fundament for at realisere vores fælles planer. Der skal søges fonde for at projektet kan blive gennemført. Du er altid velkommen til at komme med forslag og ideer til bestyrelsen. Tøv ikke med at lægge dette i postkassen i Kulturhuset, Strandgården 21.

Spis sammen med foredrag! Der har været flere spissammen aftener med foredrag. Der er flere og flere der har fået øjnene op for disse arrangementer og vi håber at successen fortsætter. Følg med i kalenderen og se hvem der kommer!! En aften med en Entertainer!! Jacob Haugård, på slap line, gav en underholdende gennemgang af sit liv. Vi fik lov til, at grine med mens han beskrev de forskellige stadier i sit liv og hvordan han er kommet igennem op og nedturer. Mellem historierne fik vi også mulighed for, at høre hvor

musikalsk Jacob er da han spillede nogle af de mest kendte sange som han har skrevet både til sig selv og til andre.

Forrygende foredrag med Erik Clausen Med mange spændende eksempler fra sit eget liv fortalte han, hvordan man kan opleve livet gennem tankerne – og hvordan man kan få livet til at blive spændene og farverigt, hvis man lader tankerne få frit løb. De mange fremmødte fik en fantastisk dejlig oplevelse, som både gav motion til lattermusklerne – men også tid til eftertænksomhed.

07


December - januar - februar 2012/2013

Aktivitetskalender LØR

1

TIR

1

SØN

2

ONS

2

TOR

3

UGE 49

TIR

4

SPIS SAMMEN

FRE

4

ONS

5

TASKEFLET

LØR

5

TOR

6

ÅBEN CAFÉ

SØN

6

FRE

7

MAN 7

LØR

8

TIR

8

SØN

9

ONS

9

MAN 10

Activity calendar

JANUAR

DECEMBER

MAN 3

Aktivite tarihleri

UGE 50

FEBRUAR UGE 1

FRE

1

TASKEFLET

LØR

2

ÅBEN CAFÉ

SØN

3

BØRNEBANKO

MAN 4 BØRNEBANKO

UGE 6

TIR

5

ONS

6

TASKEFLET

TOR

7

ÅBEN CAFÉ

FRE

8

TASKEFLET

LØR

9

TOR

10 ÅBEN CAFÉ

SØN

10

UGE 2

TIR

11

FRE

11

MAN 11

ONS

12 TASKEFLET

LØR

12

TIR

12 SPIS SAMMEN

TOR

13 ÅBEN CAFÉ

SØN

13

ONS

13 TASKEFLET

FRE

14

MAN 14

TOR

14 ÅBEN CAFÉ

LØR

15

TIR

15 SPIS SAMMEN

FRE

15

SØN

16

ONS

16 TASKEFLET

LØR

16

TOR

17 ÅBEN CAFÉ

SØN

17

MAN 17

UGE 51

UGE 3

TIR

18

FRE

18

MAN 18

ONS

19 TASKEFLET

LØR

19

TIR

19

TOR

20 ÅBEN CAFÉ

SØN

20

ONS

20 TASKEFLET

FRE

21

MAN 21

TOR

21 ÅBEN CAFÉ

LØR

22

TIR

22

FRE

22

SØN

23

ONS

23 TASKEFLET

LØR

23

TOR

24 ÅBEN CAFÉ

SØN

24 MØD BESTYRELSEN

MAN 24

UGE 52

UGE 4

TIR

25

FRE

25

MAN 25

ONS

26

LØR

26

TIR

26 SPIS SAMMEN

TOR

27

SØN

27

ONS

27 TASKEFLET

FRE

28

MAN 28

TOR

28 ÅBEN CAFÉ

LØR

29

TIR

SØN

30

29 SPIS SAMMEN/ KRIMINALITETS FOREBYGGELSE

ONS

30 TASKEFLET

TOR

31 ÅBEN CAFÉ

MAN 31

UGE 5

Kontaktoplysninger og tilmelding: Leder af Vejleåens Beboer og Kulturhus, Flemming Hagen Gregersen. Telefon 418 333 78, eller fhg@aab.dk

08

UGE 7

UGE 8

UGE 9


VEJLEÅENS BEBOER- OG KULTURHUS

December - januar - februar 2012/2013

Strandgården 21, 2635 Ishøj. Telefon 52 76 65 70 Beboerhuset savner hjælpende hænder. Hvis du har tid til overs, så kom og hjælp til med noget, du er god til.

LEGEFREDAG: Fri leg under opsyn for de 6 - 14-årige. Hver fredag kl. 14.00 - 16.00 – Festsalen.

DAGLIGE ARRANGEMENTER I BEBOERHUSET:

BØRNEBANKO: hver den 1. lørdag i måneden i Kulturhuset - fra kl. 11.00 - 13.00.

CAFÈ: Man. til fre. mellem kl 9.30 - 12.30 FROKOSTBUFFET: Serveres mandag - fredag. i tidsrummet kl. 11.30 - 13.00.

PIGEKLUBBEN: mandag / tirsdag Den Røde Varmecentral DRENGEKLUBBEN: torsdag / fredag Den Røde Varmecentral

’I TRÅD MED VERDEN’: Kunsthåndværksprojekt kl. 9.30 - 14.30. Tilmelding påkrævet.

FRITID, MOTION OG KULTUR FVU DANSK UNDERVISNING: Mandag og torsdag. kl. 17.00 - 20.00 TASKEFLETTERI: Hver onsdag kl. 17.00 - 19.00, Pensionistgården.

LEKTIE- OG COMPUTERCAFE: Torsdage kl. 15.00 - 17.00

CAFÉPRISER: Brød Pålæg Buffet 10 x buffet Etnisk frokostbuffet Spis sammen ret Spis sammen dessert Sodavand Kaffe/the

kr. 5,kr. 5,kr. 35,kr. 300,kr. 25,kr. 50,kr. 10,kr. 12,GRATIS

SPIS SAMMEN HVER ANDEN TIRSDAG KL. 17.30 FRA 15. JANUAR 2013

4/12 Flæskesteg og Risalamande + viseaften med Klaus Helsøe 15/1 Venetiansk Fiskesuppe m. Bruschetta og Italiensk Sandkage med Amaretto 29/1 Boller i Karry m/ ris og Stegte bananer med is 12/2 Boeuf Stroganoff m. kartoffelmos og Is m. vafler 26/2 Græsk Farsbrød m/ tomatsalat og Appelsinfromage 12/3 Gl. dags oksesteg m. peberrodssauce og Gl.dags Æblekage 26/3 Krebinetter med stuvet hvidkål og Karamelrand

BØRNEBANKO

Vi starter igen den 5. januar 2013 kl. 11.00.

VIND F P R Æ ML O T T E IER!

Den først lørdag i hver måned kl. 11.00 - 13.00. Pris kun 5 kr. pr. plade Aldersgruppe 5-10 år (de helt små børn skal have en voksen hjælper)

Kulturhuset, Strandgården 21 Der kan købes sodavand, kaffe og the. 09


Tekst Rasmus Hilkøb. Foto Pia Voel

Praktik i AAB Jeg hedder Rasmus, jeg er 19 år gammel og til daglig går jeg på 2. år på HG i Ishøj.

I Uge 41 har jeg været i praktik hos AAB, hvor jeg har arbejdet på ejendomskontoret. Mandag mødte jeg kl. 8 om morgenen, hvor jeg mødte personalet på ejendomskontoret, vi startede med at spise morgenmad sammen hvor vi snakkede om dagens opgaver som skulle løses og hvem der skulle løse hvad. Jeg fik opgaven at skulle besvare telefonopkald fra beboerne som havde forskellige problemer med hensyn til deres lejlighed. Når en beboer har ringet ned til ejendomskontoret med et problem, så skal der udfyldes en ”arbejdsseddel” det er en seddel som viser hvad lejerens navn, adresse, tlf. nr. og hvad problemet er, når det er udfyldt bliver den lagt i en bakke som service kommer og tømmer i løbet af dagen. Jeg har også været ude i marken sammen med service, deres opgave er at fremvise lejligheder og rapporter om mangler i lejlighederne, det kan f.eks. være at altanen skal males eller

10

at stikkontakterne skal repareres eller udskiftes. Hvis altanen skal males er det services job at bestille en maler til det. Onsdag mødte jeg kl. 7 om morgenen, jeg mødte henne på varmecentralen og skulle ud og køre med service frem til kl. 12. Vi startede med at køre over på kontoret for at hente de arbejdssedler som vi skulle arbejde med i løbet af dagen, vi skulle bl.a. ud og kigge på en opvaskemaskine som ikke var tilsluttet strøm og beboeren påstod at der ikke var en stikkontakt bag opvaskemaskinen så vi skulle op og kigge på sagerne, det viste sig dog hurtigt at der var en stikkontakt, så man kunne godt tilslutte opvaskemaskinen. Vi var også oppe hos en beboer som havde et problem med sin soveværelsesdør som bandt og efter det skulle vi ud og tjekke om to lejligheder var indflytningsklar og lige pludselig var klokken 12 og jeg kunne holde fyraften.

Jeg mødte igen kl. 8 om morgenen torsdag, og fra 9-11 skulle jeg skulle besvare opkald fra beboere som havde diverse problemer med deres lejligheder og da klokken blev 11 skulle jeg ned og arkivere sagsmapper sammen med Louise og da vi var færdige fik jeg lov til at gå hjem. Fredag, den sidste dag hos AAB. Jeg mødte igen ind kl. 8 og jeg skulle lave vaskekort til de nye indflyttere. Kl. 9 skulle jeg igen besvare opkald fra beboere frem til kl. 11 efter det skulle jeg aflevere nøgler til beboere som skulle flytte ind i en af AABs lejligheder. Det har været en god oplevelse at være i praktik hos AAB, hele personalet har været meget imødekomne og har hele tiden været klar til at hjælpe mig hvis jeg har haft et problem med computeren eller noget helt andet. Så alt i alt en rigtig god oplevelse!


Opslagstavlen! Brug opslagstavlen! Skriv til 55’eren, Kulturhuset, Strandgården 21, 2635 Ishøj – eller mail: redaktionen.aab55@live.dk

Ledige carporte

Ejendomskontoret udlejer carp orte til beboer, der ønsker dere s bil i tør vejr. Lige nu har ejendom skontoret nedenstående carporte ledige: Carport nr. 32 beliggende i Ågå rden 16 - 20 Carport nr. 34 beliggende i Ågå rden 22 - 26 Carport nr. 35 beliggende i Ågå rden 22 -26 Carport nr. 37 beliggende i Ågå rden 22 - 26 Carport nr. 38 beliggende i Ågå rden 22 - 26 Carport nr. 40 beliggende i Ågå rden 28 - 30 Carport nr. 79 beliggende i Ågå rden 64 - 58 Du er velkommen til at sende en ansøgning om hvilken som hels t carport, når den søgte carport bliv er ledig vil du modtage et brev fra ejendomskontoret.

Udskiftning af varmemålere Så er det ved at være tid til udskiftning af varmemålere. Afdelingen vil allerede nu oplyse, at vi forventer, at kunne udskifte varmemålere i februar/marts 2013. Der skal installeres trådløst sensor net. Det betyder, at der ved fremtidige aflæsninger af varmeforbrug ikke er behov for at aflæseren får adgang til lejemålet, men af aflæsningen kan finde sted ude fra i forbindelse med årsaflæsningen. Udgiften til denne udskiftning af varmemålere er indeholdt i afdelingens budget for 2013. Der vil således ikke blive varslet en lejestigning i forbindelse ed udskiftning af varmemålere. Nærmere oplysninger om udskiftning af varmemålere følger senere.

Tekst og foto Erik Schlichting

Parkerings problemer i AAB 55!

Yasak yerlere park etmek Illegal Parking

Vi har stadigvæk store parkeringsproblemer her i Vejleåparken. Som det fremgår af billederne er der stadigvæk mange, som ikke kan finde ud af at parkere deres biler, så der er plads til alle. Der kommer flere og flere biler og det er derfor meget nødvendigt, at vi alle benytter vores parkeringspladser optimalt.

Hjælp dig selv og andre – parkér din bil så vi alle kan være her. Vi vil til stadighed fotografere de biler, som placeres forkert.

Jeg har før skrevet problemet. Vi er ved at indgå en aftale politiet om et tættere samarbejde, hvor de vil afpatruljere ekstra meget i bebyggelsen, og hvor de vil udskrive bøder til de, som ikke kan finde ud af at parkere rigtigt. HUSK at færdselsloven gælder over alt på vore parkeringspladser og tilkørselsveje.

11


Tekst & Foto Eriks Schlichting

Nyt værested i Ishøj Nu er det en realitet, at Ishøj Seniorværksted er klar til at udfolde sig. Vi har lige holdt indvielse af vores nye lokaler den 24. november. Samtidig med at vi fejrede vores 2 års fødselsdag. Vi er nu i gang med maskinværksted og er ved at opbygge et snedkerværksted samt et cykelværksted og der vil også komme en Internetcafé, hvor medlemmerne kan få hjælp med den digitale verden.

Er du førtidspensionist eller 60+ og gerne vil røre dig og lave noget med hænderne, eller hjælpe andre, så kik over til os og se om det er noget for dig. Vi er også en social forening, hvis du kun vil drikke en kop kaffe og snakke, så er der altid nogle at komme i kontakt med.

24 timer, 24 timer, 24 timer, 24 timer, 24 timer, 24 tim... I henhold til færdselsloven må campingvogne og trailere ikke parkere i bebyggelsen mere end 24 timer – vær opmærksomme på det. Der mangler parkeringspladser, derfor er det ekstra nødvendigt at håndhæve færdselslovens bestemmelser så der er plads til os alle.

Vi bor på Industriskellet 13, ved siden af CarSpecial, og der er åbent fra kl. 10.00 til 14.00 indtil 1. Januar 2013, derefter vil vi udvide åbningstiderne.

Kontaktinformation: Du er velkommen til at ringe til Erik Schlichting på telefon: 40 25 99 25.

Hvad er farligt affald? • • • • • • • • •

Kemikalierester Olierester Maling og lak El-sparepærer og lysstofrør Insekt- og plantegifte Plantegødning (kunstgødning) Kviksølvtermometre Batterier og akkumulatorer Produkter med faresymboler.

Hvad er farligt affald? ’Farligt affald’ er affald, der er brandfarligt eller indeholder stoffer, der er giftige og skadelige for miljø og mennesker.

Hvor afleverer jeg det? Du afleverer dit farlige affald i Storskralderummene eller i den Røde Varmecentral, Mandag-torsdag kl. 7.00 - 15.00 eller fredag kl. 7.00

12

- 12.00. Der er 2 undtagelser af farligt affald, som skal afleveres andre steder: • Medicinrester og kanyler skal afleveres på apoteket. • Fyrværkeri og sprængstoffer. Lovligt fyrværkeri kan afleveres på genbrugsstationen, mens du skal kontakte politiet, hvis du har ulovligt fyrværkeri og sprængstoffer. Aflever det farlige affald i original emballage eller i emballage, hvor det tydeligt er angivet, hvad det indeholder. Hvis du ikke ved, hvad beholderen har indeholdt, så oplys stedet, hvad det er blevet brugt til.

Kontakt Har du spørgsmål om farligt affald, så kontakt Vestforbrænding på tlf. 80 20 80 30 eller e-mail: farligtaffald@vestfor.dk.

Tehlikeli çöp! Hazardous waste!


Tekst & Foto Ernst A. Jønsson

Saks, papir og tape – så er du i gang med en ny hobby! Taskeflet er den nye dille, hvor man ved hjælpe af små stykker papir fletter de flotteste tasker

Yvonne Erls underviser hver onsdag i den lette kunst at flette tasker og punge af gavepapir, servietter, ugeblade eller aviser. For øjeblikket deltager ca. 10 personer hver onsdag – hvoraf de fleste er kvinder – men en enkelt

mand eller 2 kan man også finde blandt deltagerne, som alle hygger sig meget med taskeflet, kaffe og småkager. Metoden er ganske simpel – man tager noget papir i flotte mønstre og skærer det ud i aflange stykker, f.eks 8 x 17 cm, sætter et stykke pakketape ned over midten hvorefter man folder det sammen – der går ca. 330 stykker (!) til en lille taske – og man samler

dem ved at flette og slutter af med at sy dem sammen – hvorefter man kan vælge at sy en lynlås i – eller sætte en bærerem på – meget simpelt – men utrolig flot og spændende! Hvis du har fået lyst til at prøve, møder du bare op – eller kontakt Yvonne Erls.

Kontaktinformation: Yvonne Erls, telefon 27 37 46 42 Hvor: Pensionistgården Hvornår: Hver onsdag fra 19.00 - 21.00

13


Bayram kutlaması

Tekst Chahrazad El Morabit. Foto Erik Schlichting

Vellykket EID-fest EID- Party

Afd 55 fejrede for første gang den muslimske højtid Eid. Den muslimske højtid fandt sted i slutningen af oktober, men blev fejret i Festsalen lørdag d. 17. november 2012. Festen blev arrangeret af bestyrelsen og mange frivillige fra lokalområdet. Der blev lagt et kæmpe arbejde i at forberede og stable sådan et arrangement på benene; uden de frivilliges enorme arbejdsindsats var festen ikke blevet så stor en succes. Det var særligt frivillige unge fra vores lokale drengeklub og pigeklub, frivillige fra Ishøj Kvindeforening samt flere beboere fra AAB afd. 55.

God mad og underholdning Der var masser af lækker mad, som blev forberedt over tre dage af de mange frivillige. Der blev bl.a. tilberedt forårsruller, marineret ovnbagt laks, vinbladsruller, oksefilet i marokkanskkrydret sovs og meget andet. Udover mad blev der solgt slush-ice, sodavand og kage. Kaffe og the var gratis. Underholdningen blev leveret af Christian Benson, som spillede god popmusik, den tyrkiske gruppe Hikmet, som spillede skøn tyrkisk/kurdisk musik på bl.a. et saz-instrument samt klovnen Patato, som var en kæmpe succes blandt de mange fremmødte børn.

Børnenes fest Klovnen Patato underholdt børnene med musik, vandsprøjt, fis og ballade, og efterfølgende formede han balloner til dyr og andet og gav dem til børnene. Børnene havde også mulighed for at hoppe på den store hoppeborg, som var under opsyn af nogle unge fra Ishøj Ungdomsskole. Hoppeborgen var et kæmpe hit blandt børnene, men også blandt flere af de unge frivillige, som fik sig en hoppetur på borgen sidst på aftenen.

14

Der blev også afholdt modeshow, hvor flere unge piger i alderen 13-20 gik catwalk. Pigerne bar en masse forskellige ting, som flere kvinder fra projekt I tråd med verden har kreeret. De bar bl.a. hæklet hårpynt, hæklede halssmykker, strikkede boleroer og flotte ringe belagt med bronze og pyntet med fint håndarbejde. Det var en dejlig fest med

god underholdning, livlig musik, glade børn og voksne der hyggede sig under hele festen.

Stort tak! Tak til alle de frivillige, Ishøj Kvindeforening, Pigeklubben Club Techno, Drengeklubben, Ishøj Ungdomsskole samt I tråd med verden.


15


Vagttelefon 22 74 46 42 Vinteren Vagttelefonen må KUN benyttes i forbindelse med uopsættelige skader, når Ejendomskontoret er lukket.

nærmer sig - og den første sne er allerede faldet… Det er AAB, afd.55’s pligt at sørge for, at snerydning og glatførebekæmpelse sker efter de retningslinjer Ishøj Kommune har fastsat i sit regulativ om vintervedligeholdelse. Disse retningslinjer tager udgangspunkt i reglerne i Lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje.

Bina görevlisi ofisinin açık olmadığı zamanlarda, nöbetçi telefon hattı acil ve ertelenemeyen kaza durumları haricinde kullanımamalıdır. The Guardphone (Vagttelefonen) may ONLY be used in connection with urgent injuries, when the Propertyoffice (Ejendomskontoret) is closed.

Det skal du IKKE bruge vagttelefonen til: • Du kan ikke reservere selskabslokaler • Du kan ikke leje eller bytte bolig • Du kan ikke få oplyst vaskeriets åbningstider • Du kan ikke bestille nyt køkken • Du kan ikke tilmelde dig arrangementer i kulturhuset

Eksempler på skader, som du skal bruge vagttelefonen til: • Brand • Indbrud • Sprunget vandrør – vand løber ned fra overboen • total stoppede afløb. • manglende varme (vinter) • ingen vandforsyning til boligen • ingen strømforsyning til boligen (husk at tjekke sikringerne) • ituslåede ruder

Eksempler på skader, som normalt kan vente:

Det er altid den person som har vagttelefonen, som vurderer om skaden er uopsættelig eller om reparationen kan vente!

VIGTIGT ! Du kan selv komme til at betale for udkaldet ! Husk, det er dyrt hvis du rekvirerer vagtudkald uden for normal arbejdstid. Et vagtudkald af håndværker udenfor normal arbejdstid koster typisk 3.500 kr. Det er afdelingen (din husleje) der betaler. Hvis fejlen skyldes dine egne installationer (opvaskemaskine, vaskemaskine, fjernsyn, lamper o.l.) skal du selv betale. Det gælder også hvis du selv er skyld i stoppede afløb, f.eks. børnebleer i toiletkummen - eller hvis du gentagne gange tilkalder hjælp til f.eks. en sprungen sikring.

• sprungne sikringer (skal undersøges inden vagtudkald) • defekt vaskemaskine. • dryppende vandhaner o.l. • utæt wc-cisterne.

BRUG KUN VAGTUDKALDET NÅR DET ER STRENGT NØDVENDIGT. Vagttelefonen er åben på hverdage fra kl. 15.30 til kl. 07.00. Om fredagen er vagttelefonen åben fra kl. 12.00 til mandag kl. 07.00.

16

PRIORITERINGER Vejleåparken er et stort område, og vi kan naturligvis ikke rydde sne alle steder på en gang. Der er derfor truffet beslutning om, at arbejdet udføres i følgende rækkefølge: Det er vores erfaring, at de fleste beboere går ude på boliggaderne, hvorfor vi begynder med at rydde sne foran indgangspartierne ved opgangene og ud til og ude på boliggaderne. Selve fortovene langs bygningerne vil først blive ryddet når alle andre opgaver er udført. På Ishøj Boulevard sidestiller vi trappetårne og afsatser med indgangspartierne, og giver også disse områder første prioritet. Efterfølgende går vi i gang med at rydde ind til skraldeskure og cykelskure. SNE ER IKKE SJOVT FOR BILEJERNE Som det sidste rydder vi parkeringsområderne. Da vi rydder med fejemaskiner, vil rydningen først ske på kørebanen, mens rydningen på selve ppladserne udelukkende sker i den dstrækning der ikke holder biler. Bilejerne må samtidig acceptere, at der kan ligge mindre snevolde bag bilerne. Som hovedregel vil vi samle sneen på de grønne områder, men ved meget omfattende snefald, kan det blive nødvendigt at inddrage nogle p-pladser til oplægning af sne. Snerydningen foretages, når snefaldet er af et sådant omfang, at fremkommeligheden for beboerne ikke er acceptabel og iværksættes normalt ved snedybder fra 3 til 8 cm, som hovedregel vil der dog kun blive ryddet sne i tidsrummet mellem kl. 7.00 og kl. 22.00. Hvis der er tvivl om disse retningslinjer, kan ejendomskontoret kontaktes på telefon 43 73 48 09 eller på mail aab55@aab.dk.

AAB55 blad 4  
AAB55 blad 4  
Advertisement