Page 1


EQUIP DEL FESTIVAL AGRAÏMENTS EQUIP FESTIVAL

Direcció: Jacobo Roger Subdirecció i Coordinació: Isabel Caballero Premsa i Comunicació: Rafael Rodríguez Contabilitat i Taquilles: Llanos Godes Medrano Cap Tècnic: Pedro Gualda Fotografia i Vídeo: MementoNET Cartell: Estela Femenia Disseny Gràfic: Mineral Gràfics

AGRAÏMENTS

Adam Rubio, Anna Aparici, Asunta i Elias, Eduard Gay, Fabiola Nadal, Iolanda Muñoz, Isabel González, Javi Menor, José Carlos Hernán, María Salvador, Pepe, Dora i Maria, Pilar Ferrando i Llar de Jubilats, Olga i Tian, Òscar N, Ramón Vela, Roc Palau, Toni Muñoz, Ulises Pistolo Eliza, Vicente Alabor, Xelo Viñoles, així com al poble de Polinyà i a totes les persones que heu fet possible aquest festival.


ÍNDEX PRESENTACIÓ Equip del Festival / Agraïments............................................ 2 Polinyà de Xúquer................................................................. 4 Festival Polinyà Íntim............................................................ 5 Agenda................................................................................. 6 Planifica el teu festival.......................................................... 7 PROGRAMACIÓ TOTS ELS PÚBLICS 1. Mulïer . Espectacle Inaugural............................................. 8 2. Una pilota al cor.............................................................. 9 PROGRAMACIÓ INFANTIL 3. Mis brazos, mis codos, mis pies y mi boca...................10 4. Un, dos, tres, ¡BU!..........................................................11 PROGRAMACIÓ ADULTS 5. A mí nunca me cortó la cabeza.....................................12 6. Concierto sentido...........................................................13 7. Fugida............................................................................14 8. Habitación sin vistas......................................................15 9. Tierra roja.......................................................................16 10. Vidas en conserva.........................................................17 11. Las criadas . Íntims a la nit.............................................18 PROGRAMACIÓ TOTS ELS PÚBLICS 12. La Chamana . Espectacle de Cloenda...............................19 INFORMACIÓ Menja a Polinyà.................................................................. 20 Informació, taquilles i horaris.............................................. 21 Plànol de Polinyà........................................................... 22-23


Polinyà de Xúquer està situat a 13 quilòmetres de la mar, ben a prop la desembocadura del riu Xúquer, i a uns 40 km cap al sud de la ciutat de València, a meitat camí entre Sueca i Alzira, envoltat de camps de tarongers, de llarga tradició agrícola. Us convidem a descobrir en primera persona el patrimoni arquitectònic del poble a través de peces escèniques úniques I singulars. polinyadexuquer-turismerural.es www.polinyadexuquer.es

4


POLINYÀ ÍNTIM UNA INICIATIVA ESCÈNICA, SOCIAL I CULTURAL AMB NOM DE DONA

Bolcat en el teatre íntim, proper i experimental, i en la dansa i la dramatúrgia contemporànies, Polinyà Íntim naix en 2017 amb la voluntat d’acostar les arts escèniques d’avantguarda a la Ribera del Xúquer. Organitzat per l’Ajuntament de Polinyà de Xúquer en col·laboració amb Francachela Teatre, el Festival traça de nou una ruta escènica amb espectacles que aborden el fet teatral des de les seues

múltiples variants. Més que teatre o dansa, experiències. Art en viu dissenyat per a tot tipus de públics, que habiten la intimitat de les llars i espais singulars del poble. Celebrem enguany la segona edició del festival, dedicada a les dones creadores. Un necessari i merescut homenatge, especialment en el medi rural. Us esperem amb les portes obertes de bat a bat.

5


AGENDA DISSABTE 3 DE MARÇ

DIUMENGE 4 DE MARÇ

12:00h. Espectacle inaugural. Mulïer.

11:00h. Mis brazos, mis codos, mis pies y mi boca / Un, dos tres, ¡BU! 12:00h. Mis brazos, mis codos, mis pies y mi boca / Un, dos tres, ¡BU! 13:00h. Una pilota al cor.

17:30h. Concierto sentido / A mí nunca me cortó la cabeza / Fugida. 18:30h. Concierto sentido / A mí nunca me cortó la cabeza / Fugida. 19:30h. Concierto sentido / A mí nunca me cortó la cabeza / Fugida. 20:30h. Íntims a la nit. Las criadas. .

17:30h. Tierra roja / Una habitación sin vistas /Vidas en conserva. 18:30h. Tierra roja / Una habitación sin vistas / Vidas en conserva. 19:30h. Tierra roja / Una habitación sin vistas / Vidas en conserva. 20:30h. Cloenda. La Chamana.

6


PLANIFICA EL TEU FESTIVAL DISSABTE 3 DE MARÇ

DIUMENGE 4 DE MARÇ

7


CIA. MADUIXA // VALÈNCIA

MULÏER DANSA + POESÍA VISUAL Espectacle de carrer per tots els públics Intèrprets: Laia Sorribes, Lara Llávata, Melissa Usina, Esther Latorre, Ana Lola Cosin, Paula Quiles (cover) Direcció artística: Joan Santacreu Direcció coreogràfica: Mamen García Assistent de direcció: Paula Llorens Dramatúrgia: Joan Santacreu i Roser de Castro Composició musical: Damián Sánchez Vestuari: Joan Miquel Reig Realització vestuari: Doblette Utilleria: Sergi Sanjuan Disseny so: Andrés Roses Producció: Loles Peris

DISSABTE 3 DE MARÇ 12h.

Tota dona alberga al seu interior una naturalesa salvatge i instintiva que les diferents civilitzacions s’han esforçat a domesticar al llarg de la història.

PREMI MAX- Millor espectacle de carrer i Millor composició musical. PREMI MORITZ FIRA TÀRREGA- Millor estrena de carrer. PREMI UMORE AZOKA- Millor espectacle. Mulïer és un espectacle de dansa sobre xanques que, a partir de la poètica dels límits corporals, el moviment, la força i les emocions, pretén retre un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement pels carrers i places de la nostra societat.

40 min. Gratuït

1

Mulïer es un espectáculo de danza sobre zancos que, a partir de la poética de los límites corporales, el movimiento, la fuerza y las emociones, pretende rendir un homenaje a todas las mujeres que durante siglos y siglos de opresión han luchado y siguen luchando para mantener vivo su yo salvaje, y que reclaman su derecho de bailar y correr libremente por las calles y plazas de nuestra sociedad.

Plaça Major, 13 8


CIA. LARVARIUM // VALÈNCIA

Una pilota al cor TEATRE FAMILIAR EN VALENCIÀ Espectacle per tots els públics. Especialment recomanat per xiquets de 7 a 12 anys Intèrprets: Carme Marí i Pepa Gómez Direcció: Pepa Gómez So: Paco Martínez

DIUMENGE 4 DE MARÇ 13h.

45 min.

4€

Narració oral escènica que transita per la vida de Paco Cabanes i Pastor, «el Genovés». Des dels seus orígens de xiquet humil de poble fins a convertir-se en ídol i figura de la pilota valenciana.

Narración oral escénica que transita por la vida de Paco Cabanes y Pastor, «el Genovés». Desde sus orígenes de niño humilde de pueblo hasta convertirse en ídolo y figura de la pelota valenciana.

2

Carrer de la pilota (Junt al camp de futbol)

9


YOLANDA PEÑA // VALÈNCIA

Mis brazos, mis codos, mis pies y mi boca DANSA EN FAMILIA EN CASTELLÀ Infantil Direcció i interpretació: Yolanda Peña Veu en off: Arantza Pastor

DIUMENGE 4 DE MARÇ 11h i 12h.

40 min.

Mis brazos, mis codos, mis pies y mi boca són quatre poesies que constitueixen el fil conductor de la dansa que la intèrpret realitza. Una peça al final de la qual convida als espectadors més menuts a realizar un taller de moviment.

Mis brazos, mis codos, mis pies y mi boca son cuatro poesías que constituyen el hilo conductor de la danza que la intérprete realiza. Una pieza cuyo final invita a los pequeños espectadores a realizar un taller de movimiento.

3

10

4€

Enna Espai C/ Cervantes, 5


LÜ DE LÜRDES // HUESCA-ZARAGOZA

Un, dos, tres, ¡BU!” NARRACIÓ ORAL/ CONTACONTES EN CASTELLÀ Infantil. Especialment recomanat per xiquets de 3 a 7 anys Intérpret: Lü de Lürdes Música: Vegetal Jam y otros Vestuari: Pep4 Escenografia: Base Digital Fotografia: Julio Marín Álvarez Guanyadora del premi del públic Matarranya Íntim 2017.

DIUMENGE 4 DE MARÇ 11h i 12h.

40 min.

4€

Lladres espavilats i avietes encantadores, Ogres i xiquetes amb pastissos, llops i boscos… aquest conte comença d’una forma diferent, trencant esquemes, creant motles a futures històries on tot es barreja.

Ladronzuelos y abuelitas encantadoras, Ogros y niñas con pasteles, lobos y bosques… este cuento comienza de una forma diferente, rompiendo esquemas, creando moldes a futuras historias donde todo se mezcla.

4

Escoles velles C/ Trevijano, 10

11


LA FAMÍLIA POLÍTICA // VALÈNCIA

A mí nunca me cortó la cabeza TEATRE EN CASTELLÀ Autora: Guadalupe Sáez Direcció: Pau Gregori i Guadalupe Sáez Actriu: Raquel Sanz Veu en off: Begoña Tena Fotografies: Sandra Sasera

DISSABTE 3 DE MARÇ 17:30h, 18:30h i 19:30h.

22 min.

Tinc una foto de la meua mare quan era jove. Físicament sóc igual que ella. Em pregunte si quan siga major jo també tindré por als tramvies. Em pregunte què he heretat d’ella i què em pertany sols a mi.

Tengo una foto de mi madre cuando era joven. Físicamente soy igual que ella. Me pregunto si cuando sea mayor yo también tendré miedo a los tranvías. Me pregunto qué he heredado de ella y qué me pertenece solo a mí.

5

12

4,5€

Antiga verduleria C/ Esparteria, 1


LAS REINAS MAGAS // VALÈNCIA

Sentint sons o Concierto sentido CONCERT ÍNTIM EN CASTELLÀ I VALENCIÀ Veus: Ana Conca, María José Peris i Silvia Rico. Acordió: Rosa Sánchez. Arpa: Úrsula Segarra Direcció i creació: María José Peris Escenografía: Carlos Montesinos Arranjaments vocals: Silvia Rico Guanyadora del premi del públic Matarranya Íntim 2016.

DISSABTE 3 DE MARÇ 17:30h, 18:30h i 19:30h.

25 min.

4,5€

Concert interpretat molt a prop de la gent, on es poc gaudir de la vibració de les veus a cau d’orella i sentir la serenitat de la música.

Concierto interpretado muy cerca de la gente, donde se puede disfrutar de la vibración de las voces y la serenidad de la música.

6

Cambra de la Casa de la tia Virtudes C/ Esparteria, 29

13


TEATRE ALBUIT // VALÈNCIA

Fugida ESPECTACLE EN VALENCIÀ Espectacle per adults. Xiquets a partir de 8 anys acompanyats Intèrprets: Iolanda Muñoz Martina Hernández Direcció: Manuel Maestro

DISSABTE 3 DE MARÇ 17:30h, 18:30h i 19:30h.

30 min.

Una dona i una xiqueta, es troben una nit d’estiu al bosc. La necessitat d’eixir d’allí les fa còmplices una de l’altra. Se n’adonen que a pesar de tindre edats molt diferents tenen algunes coses en comú. Aquesta nit és un punt d’inflexió en les seues vides. La peça reflexiona sobre la construcció de la identitat des de la infància a l’edat adulta.

Una mujer y una niña, se encuentran una noche de verano al bosque. La necesidad de salir de allí las hace cómplices una de la otra. Se dan cuenta que a pesar de tener edades muy diferentes tienen algunas cosas en común. Esta noche es un punto de inflexión en sus vidas. La pieza reflexiona sobre la construcción de la identidad desde la infancia a la edad adulta. 7

C/ Cervantes, 13 14

4,5€


MIGUEL VICENTE CLAGER // VALÈNCIA

Habitación sin vistas VODEVIL – PERFORMANCE EN CASTELLÀ Direcció, interpretació i imatge: Miguel Vicente Clager

DIUMENGE 4 DE MARÇ 17:30h, 18:30h i 19:30h.

30 min.

4,5€

“He perdut el compte dels dies que porte tancada a l’habitació d’aquest hotel -quina ressaca!-. No obstant açò, les visites no deixen de cessar. Tots desitgen conèixer-me i reviure les històries que em van fer cèlebre en l’última dècada… Espere la teua visita. Teua, Liz Stardust.

“He perdido la cuenta de los días que llevo en la habitación de este hotel -¡qué resaca!-. Sin embargo, las visitas no dejan de cesar. Todos desean conocerme y revivir las historias que me hicieron célebre en la última década… Espero tu visita. Tuya, Liz Stardust.

Pd: Entra sense cridar, la porta està oberta”.

Pd: Entra sin llamar, la puerta está abierta”. 8

Casa de Vicente Alabort C/ Sant Sebastià, 8

15


LORENZA DI CALOGERO I JUAN CARLOS VERDÚ // VALÈNCIA

Tierra roja DANSA PERFORMANCE SENSE TEXT Públic adult Coreografia, interpretació i vestuari: Juan Carlos Verdú i Lorenza Di Calogero. Música: Borja Verdú Fotografia: Jose Antonio Lara

DIUMENGE 4 DE MARÇ 17:30h, 18:30h i 19:30h.

20 min.

Terra roja, el creador amb la seua creació: Qui crea a qui? Els conflictes interiors de la societat, el caos, el secret a la bogeria en la cerca en l’amor. Vivim immersos en un caos, però existeix el desordre la gent precipitada per arribar als llocs oblidant el que es gaudeix pel camí abans d’arribar al seu destí.

Tierra roja, el creador con su creación: ¿Quién crea a quién? Los conflictos interiores de la sociedad, el caos, el secreto a la locura en la búsqueda en el amor. Vivimos inmersos en un caos, pero existe el desorden la gente apresurada por llegar a los sitios olvidando lo que se disfruta por el camino antes de llegar a su destino. 9

16

4,5€

La Pelaora de Palau C/ Mestre Serrano, 2


ANNA KURIKKA I ITA AAGAARD // FINLANDIA-HOLANDA

Vidas en conserva TEATRE DE CREACIÓ EN CASTELLÀ Públic adult Text i interpretació: Anna Kurikka / Direcció: Ita Aagaard Atrezzo i il·luminació: Daniele Zappalá

DIUMENGE 4 DE MARÇ 17:30h, 18:30h i 19:30h. Al finalitzar la darrera funció hi haurà una trobada amb les artistes.

25 min.

4,5€

La poesia textual i visual articulen aquest espectacle que aprofundeix en la vida contemporània a les ciutats des del punt de vista d’un ocell.

La poesía textual y visual articulan este espectáculo que ahonda en la vida contemporánea en las ciudades desde el punto de vista de un pájaro.

10

Casa de la tia Virtudes C/ Esparteria, 29

17


SIETE AGUAS TEATRO // VALÈNCIA

Las Criadas TEATRE EN CASTELLÀ Tots els públics Direcció: Isabel Caballero Actrius: Solange: Teresa Rodríguez Clara: Vallivana Galdón Señora: Mª José Milán Producció: Ana Cuñat e Isabel Claver Escenografia, Sastrería, Diseny de cartell i programa: SIETE AGUAS TEATRO Regiduria: Mª Ángeles Igual Diseny il·luminació i sò: Audiovias Perruqueria i maquillatge: Amparo Soriano

DISSABTE 3 DE MARÇ 20:30h.

90 min.

Aquesta compañía de teatre amateur aborda l’obra més emblemàtica del francés Jean Genet, l’últim poeta maleït. La història en la qual s’inspira part d’un fet real: l’assassinat d’una dama burgesa per les seues pròpies criades, les germanes Papin. Un ritual en el qual s’interrelacionen dos plànols: el de la realitat i el desig; el dels poderosos i el dels oprimits. Assistirem als secrets i contradiccions de tres ànimes de dona.

Esta compañía de teatro amateur aborda la obra más emblemática del francés Jean Genet, el último poeta maldito. La historia en la que se inspira parte de un hecho real: el asesinato de una dama burguesa por sus propias criadas, las hermanas Papin. Un ritual en el que se interrelacionan dos planos: el de la realidad y el deseo; el de los poderosos y el de los oprimidos. Asistiremos a los entresijos y contradicciones de tres almas de mujer.

11

18

5€

Casa de la Cultura C/ Canonge Hernandis, 4


CRISTINA BLASCO // VALÈNCIA

La Chamana ESPECTACLE MUSICAL TEATRALITZAT EN CASTELLÀ I VALENCIÀ Veu: Cris Blasco Guitarres: Jaume Pedrós Requinto: Lucas Ibáñez

DIUMENGE 4 DE MARÇ 20:30h.

60 min. Gratuït. Entrada lliure fins a completar aforamento Espectacle musical i teatral inspirat en la vida de la cantant Chavela Vargas. Un recorregut per la vida de la cantant a través de les seues cançons, les nits de bohèmia i els seus amors. El cor de l’artista Isabel Vargas Lizano va deixar de bategar l’any 2012, als 93 anys. Va ser la seva una vida plena de llibertat, va cantar com va viure, amb coratge i deixant-se la pell en cada cançó. La seva música és l’herència que ens va deixar. Gràcies chamana!

Espectáculo musical y teatral inspirado en la vida de la cantante Chavela Vargas. Un recorrido por la vida de la cantante a través de sus canciones, las noches de bohemia y sus amores. El corazón del artista Isabel Vargas Lizano dejó de latir en 2012, a los 93 años. Fue la suya una vida llena de libertad, cantó como vivió, con coraje y dejándose la piel en cada canción. Su música es la herencia que nos dejó. ¡Gracias chamana!

12

La Casota C/ Sant Antoni, 51

19


MENJA A POLINYÀ BAR ALAMEDA Passeig de Colón, 17. BAR DYC Esmorzars, dinars i per a sopar pizzes, bocates i tapes. C/ Crist de la Sang, 14. BAR HOSTAL C/ Colón, 4. BAR LA LLIMONERIA Torraes, entrepans i paelles per encàrrec. C/ Cervantes, 9. BAR HOGAR DEL JUBILADO Ricas comidas caseras y bocadillos a precios populares. C/ Escuelas, 2. Entrada per Plaça Major. EL BURANA C/Crist de la Sang, 30.

20

EL CASINO (Sociedad Círculo La Unión) Plaça Major, 10. FORN DEL JARDÍ Plaça País Valencià, 7. FORN SANT BLAI (Forn de Penya) C/ Sant Albert, 1. FORN PASTISSERIA, SALÓ DE TE JOSÉ JUAN I MARINA C/ Sant Antoni, 9. LA CASOTA Menjars cassolans a preus populars, i pizzes exquisites amb receptes perdudes. C/ Sant Antoni, 51. RESTAURANT PIZZERIA BURANA Pizzes, plats combinats, tapes, peix, carn… Menjar per emportar-se. C/ València, 14.


INFORMACIÓ TAQUILLES HORARI DE TAQUILLES DEL FESTIVAL HOGAR DEL JUBILADO Plaça Major. C/ Escoles, 2 Dissabte 3 de març: de 11:00h a 14:00h i de 16:30h a 19:30h. Diumenge 4 de març: de 10:30h a 12:00h i de 16:30h a 19:30h.

CASA DE LA CULTURA C/ Canonge Hernandis, 4 Dissabte 3 de març: de 20:00h a 20:30h.

DONATIUS Preu espectacles adults (entrada individual): 4,5€

RESERVES Del 22 de febrer fins a l’1 de març al mail: polinyaintim@gmail.com

JOC DE PILOTA Junt al camp de futbol Diumenge 4 de març: de 12:30h a 13:00h.

Preu espectacles familiars (entrada individual): 4€ TE L È F O N D’IN F ORM ACIÓ F E ST IVAL 696 949 716 TEL È F ON TAQUIL L A 652 256 146 WEB www.polinyaintim.wordpress.com FACE BOOK Festival Polinyà Íntim

21


RONDA OEST

RONDA JOAN FUSTER

DEL RIU

6

9 D’OC TUBRE

DR FLEMING ESCO LES PL MAJOR

5

ALBALAT

CERVANTES

SANT ANTONI

7

BASTIÀ SANT SE

ENT AJUNTAM

8

11 SANT EDUARD

SANT ANDREU

PIZA RRO

MÓSTOLES

ENRIC VALOR

BLA SCO IBÁÑ EZ

3

PINTOR SOROLLA

AV ALZIRA

22

1

PAU SANT VICENT FERRER

4

GARCÍA TREVIJANO FOS

2

RONDA OEST

CRIST DE LA SAN G

MESTRES DE POLINYÀ

10

ES PA RT ER IA

12

NANDIS CANONGE HER

SANT ALBERT

VENÈCIA DIPUTACIÓ

AV CORTS VALENCIANES

SANT BLAI

MESTRE SERRANO

RO ND AJ OA NF US TER

A ND RO

RE TUB ’OC 9D

LEPANTO


RON DA JOA NF UST ER

9

1 MULÏER

PASSEIG COLON

2 UNA PILOTA AL COR MIS BRAZOS, MIS CODOS, MIS

3 PIES Y MI BOCA

4 UN, DOS, TRES, ¡BU!

ALGAR

RONDA EST

PERALES I IGUAL

PL PAÍS VALENCIÀ

CORBERA

MESTRA ROMERO

MESTRA ROMERO

FORTALENY

SANT JOSEP

MARIANO BENLLIURE

PASSEIG COLON

A MÍ NUNCA ME CORTÓ LA

5 CABEZA

6 CONCIERTO SENTIDO 7 FUGIDA

PIO XII

CULLERA

SUECA

8 HABITACIÓN SIN VISTAS

ERMITA

O

PLÀNOL

VERGE ROSARI

9 TIERRA ROJA 10 VIDAS EN CONSERVA

AV ALZIRA

11 LAS CRIADAS 12 LA CHAMANA

23


Polinyà Íntim 2018  

Ella és María, la model del nostre cartell. Té 93 meravellosos anys , és veïna de Polinyà del Xúquer i és la imatge del cartell de la segona...

Polinyà Íntim 2018  

Ella és María, la model del nostre cartell. Té 93 meravellosos anys , és veïna de Polinyà del Xúquer i és la imatge del cartell de la segona...

Advertisement