Page 1

Juleinspiration 2019


MARCHESI INCISA DELLA ROCCHETTA Barbera d’Asti Valmorena Saftig Barbera fra vingårdens egne marker i Monferrato. Herlig, saftig stil med fuld smæk på de røde frugter, der danser op ad glasset. Smagen danser over tungen med friske kirsebær og en smuk buket roser. Utrolig lækker balance, som viser en frisk vin med god renhed i eftersmagen.

VARENR. 128217

119,-

FRATELLI ANTONIO & RAIMONDO Barolo Riserva En flot og velbalanceret vin i alle aspekter, som har nydt godt af sin ekstra lagring. Duften er intens med fine noter af røde kirsebær, violer og lavendel. Smagen er intens med høj frugtsyre og tannin, der danner strukturen i vinen. Noterne i smagen er igen til den røde side og afsluttes flot, rent med ekstra noter fra lagringen.

VARENR. 124413

279,-

RICASOLI Rosso Toscana IGT En saftbombe uden lige. Her er pakket masser af frisk frugt ned i flasken. Noter af brombær, hindbær og blommer danser rundt. Smagen er medium fyldig med en god frugt, uden forstyrrende elementer. En vin, man har lyst til at drikke hver dag.

VARENR. 040706025

89,-

RECCHIA Valpolicella Classico Le Muraie Ripasso En enkeltmarks Ripasso fra Recchia familien. Typiske noter, hvor brombær, kardemomme og chokolade blandes i fin stil. Smagen er fyldig med stor frugtpower og en ren frugtsyre, der giver en god balance. Eftersmagen vidner om en vin med stor klasse.

VARENR. 465315

145,-


ROCCHE DEI MANZONI Barbera d’Alba DOC La Cresta VARENR. 412116

Stor og frisk frugtkarakter med kompleksitet og fylde. Duften åbner op med dybe noter af sorte kirsebær og intense blommer med en anelse lakrids. Smagen er frisk med herlig, saftig frugtsyre, der giver god balance til den komplekse frugt i vinen.

91 pts. Robert Parker

239,-

MICHEL GASSIER Nostre Païs Rouge VARENR. 600816

Imponerende rødvin fra Michel Gassier i Costieres de Nimes. Fremstår med en bred vifte af duftindtryk med krydderier bagved den modne, friske frugt. Her er intense noter af hindbær, brombær og mørke kirsebær. I munden opleves stor fylde samt balance mellem den modne frugt og tannin. En stor og imponerende vin fra dette sydlige område i Rhone.

129,-

MORDOREE Lirac Rouge La Dame Rousse VARENR. 103017

En Lirac, der er blandet af lige dele Grenache og Syrah fra 40 år gamle vinstokke. Med den enorme fylde og koncentration, der er i denne vin, smager dette bedre end det meste Chateauneuf-du-Pape. Stor duft af solbær, hindbær og lakrids. Et referencepunkt for de andre producenter i Lirac-distriktet. En rødvin, der især passer godt til flæskestegen.

169,-

COTE DE L’ANGE Chateauneuf du Pape

VARENR. 451215

En rigtig flot traditionel Châteauneuf-du-Pape. Her er mørk farve og en stor kompleks bouquet med noter af sorte bær og tørrede krydderier. Smagen er fyldig med rigelige mængder af mørk frugt og krydderier. Tannin og frugtsyre giver en god balance og en vin, der står godt til julens retter.

259,-


POMEROL

DOMAINE ROUX

Chateau Chene Liege

Saint Aubin V.V

En herlig, blød og klassisk Pomerol, hvor merlotdruen giver en ekspressiv bouquet af solbær, brombær og en anelse røg fra fadlagringen. I munden er der god mundfylde med bløde, modne tanniner og en afstemt frugtsyre. Frugten fremstår moden i smagen, med flot renhed i eftersmagen.

Flot, gylden i glasset med friske aromaer af hvide blomster, flint, grønne mandler og appelsin. Smagen har god smagsintensitet og fylde - igen flotte blomsternoter, der suppleres af honning og marcipan. Frugten dominerer med stor fylde og vokser sig større med tid i glasset.

VARENR. 580715

VARENR. 637117

325,-

275,-

BERNARD DEFAIX Chablis Helt frisk og klar Chablis i glasset med en grøn kant. Duften er mineralsk med kalk og underliggende frugtnoter af citrus og grønne æbler. Smagen er sprød og frisk med fin, intens frugt. Der er klare noter af citrusfrugt og grape. VARENR. 595018

169,-

LUCIEN CROCHET Sancerre Blanc En sprød Sancerre med stor, åben duft af hyldeblomst, nyslået græs og friske grønne druer. Smagen er intens med høj frugtsyre, der giver et godt modspil sammen med mad. Lang og balanceret eftersmag med friske frugtnoter. VARENR. 102717

189,-


VARENR. 1728167

VARENR. 489617

VARENR. 898417

FRANCIS FORD COPPOLA Diamond Collection Pinot Grigio, Zinfandel og Chardonnay Diamond Collection er en serie af vine, der vel nærmest må betragtes som Francis Ford Coppolas ”vinøse visitkort”. Det er vine, der er utroligt velegenede som vine til gave og til selskaber, da de rammer meget bredt i deres smagsbillede.

Frit valg

149,SECRET CELLARS Pinot Noir Central Coast En herlig, muskuløs Pinot Noir fra Californien. Her er fuld tryk på duften med noter af sorte kirsebær, jordbær og lidt krydrede jordede noter. Smagen fortsætter med granatæble og en animalsk tone til sidst. Helt silkebløde tanniner og en velbalanceret afslutning. En oplagt ledsager til andekød. VARENR. 626117

149,-

ONCE UPON A VINE A Villainous Zinfandel

VARENR. 641613

119,-

En mørk og intens Zinfandel. Det vælter op ad glasset med fede, modne duftnoter af sort frugt, peber og en anelse karamel. En stor og fyldig vin, som med sine sorte bær fra skoven er typisk Zinfandel, og bliver fulgt til dørs af noter fra det amerikanske fad. En flot afrundet smagsprofil med bløde tanniner og stor fylde.


DOMAINE ANTONIN GUYON Chambolle-Musigny les Cras 90 pts. Robert Parker

Smuk, klar i glasset med rød kant i sin ungdom. Duften byder på friske nuancer med røde kirsebær og violer til at give lidt kant. Elegant og delikat i sit udtryk med bløde tanniner. En klassisk Chambolle stil med cremet mundfølelse.

VARENR. 636417

499,-

ORIN SWIFT CELLARS Palermo Cabernet Sauvignon Stor fyldig Cabernet, der viser alle aspekter af Napa-dalens fantastiske område. Åben og ekspressiv duft med noter af sorte kirsebær, solbær og masser af urter. Smagen er fyldig med fuldmodne tanniner, der giver en fløjlsagtig struktur. Herlig friskhed i den lange, mørke eftersmag. VARENR. 481616

425,-

TOLLOT-BEAUT Chorey-les-Beaune En altid flot balanceret vin fra Nathalie hos Tollot Beaut. Tæt struktur i sin ungdom, men med kort tid i flasken kommer der blødhed og fin moden rød frugt. Chorey les Beaune er en kommune med forholdsvis tung jord, hvilket giver sig til udtryk i vinen med større tyngde og kompleksitet. VARENR. 367617

279,-


VARENR. 380615

CATANIA Crianza En vin fra de bedre parceller i Ribera del Duero, som Catania har adgang til. Vinen har lagret i 12 måneder på franske egetræsfade inden aftapning. En større dybde og mere kompleksitet med mørk, moden frugt og lidt krydrede noter fra fadet.

119,-

VERUM BODEGAS Y VINEDOS Ulterior Mazuelo Parcela 4 Flot tæt i glasset med en herlig, åben duft af rød frugt og blommer, der understreges af mere jordede noter med våd skovbund og chokolade. Smagen er rank og kontrolleret af den gode syre og tannin struktur. Igen er der modne frugtnoter af blommer og brombær. VARENR. 363616

GOMEZ CRUZADO Rioja Vendimia Seleccionada

149,-

91 pts. Robert Parker En herlig saftig Rioja, der bryder med det forventede. Dyb kirsebær i glasset med noter af friske hindbær og røde jordbær. Helt klart en vin, der drives af den flotte saftige frugtprofil. Smagen er blød med milde tanniner, hvor frugtsyren kun er med til at give mere friskhed og elegance.

VARENR. 624117

129,-

FERRAND

Cotes du Rhone Mistral Saftig og mørk frugt vælter op ad glasset fra denne Grenache baserede Côtes du Rhône. Mørke blommer, kølig mineralitet og modne brombær. Smagen har flot dybde og kompleksitet, som et resultat af de gamle vinstokke, som druerne kommer fra. En god balance med stor moden frugt og tanniner til at rense gummerne.

VARENR. 3119717

110,-


WEINGÜTER WEGELER Oestricher Riesling Trocken Oestrich er én af de bedste byer i Rheingau og leverer i dette tilfælde en flot, rank og elegant riesling med noter af hvide blomster og moden frugt. Syren giver god friskhed og gør, at vinen passer flot til reje- og laksemaden til julefrokosten.

VARENR. 631117

130,-

MARKUS MOLITOR Pinot Blanc Einstern* En specialitet fra Moseldalen, hvor Markus Molitor fremstiller denne intense og velbalancerede hvidvin. En vin med god smagsintensitet og herlig friskhed. Vinen har en god dybde og en herlig cremet struktur. Nyd denne i store glas sammen med en laksemad til julefrokosten.

VARENR. 187616

169,-

CASE PAOLIN NV Prosecco Treviso Extra Dry Helt lys og klar i glasset med en fast strøm af bobler. Duften er herlig, frugtdreven med frugtnoter som æbler, pære, citron og grapefrugt. Læg hertil en anelse blomster i den lyse ende af skalaen, og så har du balancen. I munden opleves vinen frisk med gode faste bobler og god smagsintensitet uden nogensinde at blive tung.

VARENR. 639000

129,-


FERNAND ENGEL NV Crémant d’Alsace Økologisk dyrkede druer er med til at give en god balanceret vin. Duften er præget af grønne æbler, hvide blomster og lidt brødnoter fra lagringsprocessen. Smagen er mild med elegant mousse og stor livlighed i de små bobler. En elegant vin til velkomst.

VARENR. 8110

129,GOSSET NV Extra Brut Åbner flot op i næsen med noter af hvide blomster, grønne pærer og citrus. Smagen er elegant med små fine bobler, der er flot balanceret i vinen. Smagen byder på en bred vifte af moden frugt: citrus og stenfrugt som det primære. Hertil noter af lyst brød fra den lange lagring i kælderen, samt en fin og elegant eftersmag. 91 pts. Robert Parker

VARENR. 80001

359,-

DE SAINT GALL Brut Millesime Blanc De Blancs Grand Cru Knivskarp og yderst præcis Champagne fra de bedste marker i området. Vinen står flot, gylden i glasset med små fine bobler. Duften byder på citrus og grønne æbler, som understøttes af gær og briocheboller. Smagen er intens og super flot fokuseret med en intens frugt, hvor citrusfrugter og hvide blomster følges godt ad.

95 pts. Decanter

VARENR. 372112

425,BARON ALBERT NV Brut L’Universelle Tør og frisk Champagne, lige efter bogen, som vi bedst kan lide den. Det sniger sig op ad glasset med fine grønne noter, citrus og en mineralsk præcision. Smagen er mest frisk med helt fine nuancer og et godt liv. Citrus, grønne æbler og hvid kalk på den bedste måde.

VARENR. 605000

225,-


WALLY AND WHIZ Nordisk vingummi håndproduceret i Danmark Frit valg

59,Wally and Whiz er skabt ud fra en drøm om at lave én vingummi til hele verden. Vingummierne fra Wally and Whiz er veganske, indeholder ingen kunstige smags- og farvestoffer og er både fri for laktose, gluten og gelatine. Én vingummi til én verden, der kan spises af alle. Deres inspiration til smage hentes fra hele verdens haver og køkkener, og de er ikke bange for at springe ud i smage, der er lidt anderledes og udfordrer vores smagssanser.

HAUPT LAKRIDS Svensk lakrids

VARENR. 6888

VARENR. 6888

VARENR. 6888

VARENR. 2213

Christian og hans kone Camilla, der er skaberne af Haupt Lakrids er begge lakrids og chokoladeentusiaster, og deres ambition var klar - de ville lave verdens bedste lakdrids, der skiller sig ud fra mængden. Haupt fremstiller og sælger sød- og saltlakrids, samt chokoladeovertrukket lakridser.

Frit valg

65,GUIDO GOBINO Italiensk chokolade Guido Gobino er håndværksproduceret chokolade, der kombinerer respekt for tradition med fokus på innovation, og forener kreativitet, smag og passion for højkvalitetschokolade. Siden 1964 har Guido Gobino stået for et omhyggeligt udvalg af råmaterialer, banebrydende behandling og kontinuerlig eksperimentering, der har som mål at opnå absolut topkvalitet reflekteret i alle detaljer, selv ned til emballage design.

Frit valg

139,VARENR. 2213

VARENR. 2214


PARCE & FILS

SANTA EUFEMIA

NV Banyuls Cuvée Du Docteur

10 Års White

Banyuls er populært sagt det gode franske alternativ til Portvin, som har den store fordel at alkoholen er lavere. Denne cuvée leverer balanceret sødme, fin frugtsyre og noter af blommer, chokolade og sorte kirsebær. Utrolig mild og velegnet til en bred vifte af chokoladedesserter. Denne kan nydes op til én måned efter den er åbnet.

En unik portvin med 10 års fadlagring. Her fremstillet på lokale, grønne druer. En intens duft med noter af abrikoskerne, gule blomster og en frisk citrus. Smagen er intens med friske frugtnoter og ristede noter fra fadlagringen. Stor smagsintensitet, hvor frugtsyren og sødmen følges flot og giver en balanceret lang eftersmag. Denne vin vil med sin store kompleksitet og friskhed, matche de fleste desserter.

VARENR. 8220

VARENR.7126

199,-

149,-

SANTA EUFEMIA Tawny Tawny Port er en lagret portvin med elegante nuancer. Duften er kombineret af modne blommer, mørk chokolade og ristede nødder. Smagen er yderst elegant med en afstemt sødme, der understøtter den elegante frugt. Eftersmagen er afstemt med fine nøddenuancer, og gør den velegnet til nøddedesserter og chokoladedesserter.

VARENR. 7113

99,-

CARPINUS Furmint Tokaji Late Harvest En sød dessertvin fra ét af verdens klassiske områder. Vinen fremstår med en herlig frisk duft, hvor moden abrikos, appelsinskal og hvide blomster står i god balance. Smagen har sødme, der balanceres af en god syre. God fedme og en herlig længde på eftersmagen. Denne vin passer glimrende til søde desserter, gerne med frugt, hvor syren kræver lidt modspil.

VARENR. 134117

95,-


EUFEMIA

10 års Tawny Herlig fadlagret Portvin, hvor kombinationen af fadlagrede noter som ristede mandler og chokolade kombineres fint med de friske, sorte bærnoter. I smagen er der god frugtsyre til at balancere den høje sødme, og igen går noterne fra fadet igen sammen med den friske frugt. En klassisk fadlagret Portvin.

EUFEMIA

Colheita Fra familien Carvalho kommer denne smukke Colheita, som er lagret i lang tid på egetræsfadene hos Quinta Santa Eufemia. En vin, hvor noter af nødder og lys chokolade balancerer flot op mod dyb, sort frugt. Server denne afkølet til chokoladedesserter eller til din risalamande.

VARENR. 7116

VARENR. 712207

195,-

249,-

EUFEMIA

2017 Vintage Port En stor og kompleks vin med potentiale. Vinen er dyb sort i glasset med en meget ekspressiv duft af sorte blommer, lakrids og sorte kirsebær. Bagved den fede duft fornemmes skiffer og en anelse fad. Cremet mundfylde med en rumlende sort frugt og tætte tanniner. Vinen holdes i god balance af høj frugtsyre VARENR. 711817

475,-

EUFEMIA

2013 LBV Port En sentaftappet Vintage Port, giver en vin, der smager godt nu. Her er mørk frugt i duften med noter af blommer, sorte kirsebær og læder. Smagen er fyldig med en markant sødme. En meget balanceret dessertvin, hvor smagskompleksiteten er høj.

VARENR. 711513

149,-


DEN KLASSISKE JULEKASSE I den klassiske julekasse har vi sammensat vine, der passer til den traditionelle jul med flæskesteg, and, brunede kartofler og risalamande. Du får en mousserende Cremant d’Alsace, der er dyrket på økologiske druer. Smagen er mild med elegant mousse og stor livlighed i de små bobler. En sprød Sancerre med stor, åben duft af hyldeblomst, nyslået græs og friske grønne druer. Smagen er intens med høj frugtsyre, der giver et godt modspil sammen med mad. Lang, balanceret eftersmag med friske frugtnoter. En rigtig flot, traditionel Chãteauneuf du Pape. Her er mørk farve og en stor kompleks bouqet med noter af sorte bær og tørrede krydderier. Smagen er fyldig med rigelige mængder af mørk frugt og krydderier. Tannin og frugtsyre giver en god balance og en vin, der står godt til julens retter. En sent aftappet Vintage Portvin, giver en vin, der smager godt nu. Smagen er fyldig med en markant sødme.

DEN MODERNE JULEKASSE

1.174,-

Den moderne julekasse er for dig, der gerne vil have lidt sjovt og anderledes at drikke til din jul i år. Du får en Prosecco, hvor der sniger sig en duft af en hel pose æbler og buket hvide blomster op ad dit glas. Til de tungere retter, får du en intens og kraftfuld Barolo. Smagen er tør med stor smagsintensitet og kompleks duft af viol og røde kirsebær. Denne Barolo har en god længde, hvor både tannin og syre fornemmes klart. Vi har droppet den klassiske Chardonnay og i stedet fundet en utrolig elegant Riesling. Her er duft af gule blomster, citrus og nyslået græs. Til desserten har vi fundet en sød dessertvin frem fra ét af verdens klassiske områder, Tokaji. Vinen fremstår med en herlig, frisk duft, hvor moden abrikos, appelsinskal og hvide blomster står i god balance.

912,-


NYTÅRS SMAGEKASSE Nytårskassen byder på nogle vine, der passer til den klassiske nytårsmenu. Nytårsaften anbefaler vi at du starter med Champagne, som en dejlig velkomstdrink. Her får du en knivskarp Champagne fra de bedste marker i området. Flot gylden i glasset md små fine bobler. Herefter får I fed og intens chardonnay hvidvin fra Jurabjergene, som er perfekt til nytårstorsken. Til oksefiletten som hovedret er der en cabernet sauvignon fra Napa Valley til at glæde dig og dine gæster. En åben og ekspressiv duft med noter af modne kirsebær, solbær og masser af urter. Smagen er fyldig med fuldmodne tanniner, der giver en fløjlsagtig struktur.Til desserten har vi lagt en årgangs portvin i kassen. En vin, hvor noter af nødder og lys chokolade balancerer flot op mod dyb sort frugt.

1.854,DRINKSKASSEN En herlig kasse med alt, hvad du behøver til et par gode drinks. Til at byde dine gæster velkommen får du her den klassiske Negroni Sixteen, der har en herlig balance, hvor sødmen og den letre bitre afslutning passer flot sammen. Perfekt at mixe med Prosecco til en Spritz. Til en klassisk Gin og Tonic får du en gin fra vores producent i Cognac: Chateau Montifaud. Her er tydelige noter af enebær, som komplementeres af abrikos og et touch af appelsin. I afslutningen kommer lidt mere tunge krydrede noter som skovbund, ingefær og safran. Herlig blød i munden med god balance, hvor frugten står rent og elegant. Blandet op med den lokale tonic eller med basilikum-soda. Så er der både til velkomst og til efter middagen.

584,-


Profile for Otto Suenson

Otto Suenson Julekatalog 2019  

Find årets julegave med vin, chokolade, portvin, champagne og meget andet i Otto Suensons julekatalog.

Otto Suenson Julekatalog 2019  

Find årets julegave med vin, chokolade, portvin, champagne og meget andet i Otto Suensons julekatalog.