Zendingswerk in Nederland

Page 1

Zendingswerk in Nederland GA VOOR HET EVANGELIE!


Het Evangelie delen in Nederland Wij geloven dat iedereen geroepen is om Jezus’ liefde zichtbaar te maken in zijn eigen omgeving. Toch is het soms lastig om dit concreet te maken. Wij helpen daar graag bij! Voel jij je uitgedaagd en geïnspireerd om in je eigen omgeving Jezus te laten zien? Neem gerust contact met ons op. Of lees onze verhalen, en laat je inspireren om op jouw manier het Evangelie uit te delen. Deel uit van wat je zelf hebt ontvangen! WWW.OPERATIEMOBILISATIE.NL/MISSIE-NL


Nederland zendingsland?! Op alle continenten groeit het christendom, behalve in Europa. In tegenstelling tot vroeger komen veel inwoners van Europa niet meer in aanraking met het Evangelie. Dat geldt ook voor Nederland...

EVANGELISATIE IN EIGEN LAND

Daarom werkt OM ook in ons eigen land. Hierbij focussen wij op twee groepen; mensen die volledig buiten de kerk zijn opgegroeid, en de moslim immigranten in de grote steden in Nederland. Evangeliseren onder moslims gaat veel verder dan een eenmalig gesprek. Het vraagt tijd, inzet, en betrokkenheid. Dit gaat soms met woorden, soms met daden gepaard. Moslims leren zo van dichtbij welke rol Jezus speelt in je leven.

Wat kun jij doen? Wil jij ook een missionair initiatief starten in jouw omgeving? We denken graag met je mee om te kijken wat er mogelijk is in jouw situatie! Ook organiseren we graag samen met jouw kerk of jeugdgroep een Teens in Mission dag in jouw woonplaats. Neem gerust contact met ons op!

Meer weten? Neem contact met ons op via zendingswerk.nl@om.org


OM heeft een aantal missionaire projecten in Nederland, waarbij we ons leven delen met de mensen om ons heen. Twee voorbeelden uit de praktijk...

Woongemeenschap in Delft

Missionair project in Maastricht

Bij kerkplant Taste! willen wij de mensen in een dichtbevolkte, multiculturele wijk laten proeven van de goedheid van God. Eenzaamheid is hier een groot probleem. We trekken samen op met onze buurtgenoten en brengen hen zo bij God; bijvoorbeeld in ons buurtcafé, de tuin die altijd open is voor iedereen, of door smallgroups en vieringen. Op die manier is er in de Voorhof in Delft een gemeenschap ontstaan van mensen die samen Jezus volgen.

Veel mensen willen hier niets meer met de kerk te maken hebben, maar zijn wel ergens naar op zoek. Wij organiseren daarom van alles om mensen dichter bij Jezus te brengen: ramen lappen, jam maken, brood bakken, spelletjesavonden, Bijbelstudies, ALPHA-cursus, discipelschap, huiskamer-kerk, en gewoon met een aantal gezinnen naar de speeltuin, want ‘…daar komen we vanzelf in gesprek’’.

Pieter-Jan — Teamleider Woongemeenschap Taste! in Delft

Stefan en Lisa — Kerkplanters Missionair project in Maastricht


In Nederland groeien heel veel jongeren op zonder ooit iets van het Evangelie te horen. Op diverse manieren proberen wij ook hen te bereiken met het Goede Nieuws over Jezus.

Tieneracties in Nederland

Jongeren toerusten in Lansingerland

Teens in Mission helpt kerken en gemeenten om tieners uit te dagen en toe te rusten om Jezus’ liefde zichtbaar te maken. Wij organiseren éénof meerdaagse evenementen voor tiener- of jeugdgroepen. Elke evenement bestaat uit vaste onderdelen: toerusting, aanbidding, coaching, workshops en een outreach om het geleerde in de praktijk te brengen.

Jongerenwerk DOCK3B in Lansingerland rust jonge christenen toe om Jezus in hun eigen omgeving bekend te maken. Door middel van teamavonden en trainingsweekenden helpen wij de jongeren om het Evangelie te delen met tieners en kinderen. Zo organiseren wij onder andere door maandelijkse sport- en spelprogramma’s op vaste plekken in de wijken. Sport en relatie is het middel. Evangelisatie is het doel.

Meer over Teens in Mission: www.teensinmission.nl

Meer over Dock3B: www.dock3b.nl


Wil je meer weten?

Wil jij in je eigen om geving getuige zij n van Jezus en een missionair initiatie f starten? Wij helpe n je graag op weg. Neem contact me t ons op via zendingswerk.nl@ om.org

“ Trek eropuit en maak alle volken tot mijn leerlingen.” MATTHEÜS 28:19 a

Hoofdkantoor Emmeloord Assemblageweg 9 8304 BB Emmeloord t +31(0)527 615 607 e info.nl@om.org

Kantoor Hilversum Oude Amersfoortseweg 79 1213 AC Hilversum t +31(0)335 100 035 (In het gebouw van de EO)

WWW.OPERATIEMOBILISATIE.NL

Donaties IBAN: NL13 RABO0114 2329 38 BIC: RABONL 2U RSIN: 004502450 www.operatiemobilisatie.nl/geven

OperatieMobilisatie @Operatie_Mobilisatie_NL


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.