__MAIN_TEXT__

Page 1

Nypon &Vilja SKOLSPRÅK – 2019/2020

FÖR LAG

BÖCKER PÅ:

engelska, franska, spanska och tyska

ETT MAGASIN FRÅN NYPON OCH VILJA FÖRLAG

SKOLSPRÅK Lättläst för barn, unga och vuxna

1


Förläggaren har ordet Nypon och Vilja förlag har lång erfarenhet av att arbeta med lättlästa böcker för barn, unga och vuxna som kämpar med sin läsning, är ovana läsare eller nya inför svenska språket. Den erfarenheten har vi använt när vi gjort urvalet av lättlästa böcker i den här katalogen. Förutom böcker på engelska hittar du här också böcker på tyska, franska och spanska. LÄTTLÄSTA OCH BRA BERÄTTELSER Böckerna i katalogen är skrivna av etablerade författare. Vi köper in böcker från förlag runt om i hela världen. De är, liksom Nypon och Vilja, specialiserade på lättläst litteratur och delar våra tankar kring lättläst. KLASSIKER OCH VÄLKÄNDA BÖCKER Många av böckerna är klassiker som eleverna kanske redan känner till från film, teater och topplistor. För att passa nya läsare, utan att originalförfattarens stil går förlorad, är de bearbetade och förkortade av språkliga experter.

För alla som lär sig ett nytt språk erbjuder skönlitteratur en lustfylld genväg. Att läsa skönlitteratur är därför en naturlig del i undervisningen av nya språk. För oss är det en självklarhet att lässvårigheter inte får vara ett hinder för möjligheten att ta del av den litteratur som finns på svenska och andra språk.

SVENSKA BÖCKER PÅ ENGELSKA Vi har översatt flera av våra svenska lättlästa böcker till engelska. På så sätt får läsaren en bok som utspelar sig i den svenska kulturen och speglar den verklighet vi lever i här. Det blir inte bara ett sätt att lära sig engelska, utan också en möjlighet att få en större förståelse för miljön man lever i.

av flera av våra mest kända lättlästförfattare, till exempel Annelie Drewsen, Christina Wahldén och Kalle Güettler. Saknar du något? Har du tips på böcker eller arbetssätt som får ovilliga läsare att läsa mer? Vill du diskutera våra skolspråksböcker? Mejla oss!

SVENSKA BÖCKER PÅ SPANSKA Vi är väldigt glada över att nu också kunna erbjuda ett urval av våra svenska böcker på spanska. Här hittar du böcker

Henny Holmqvist Förläggare Nypon och Vilja förlag

MODERNA SPRÅK, SKOLSPRÅK, MÅNGSPRÅK Vad betyder egentligen orden och hur förhåller de sig till varandra? Moderna språk är ett eget ämne i grundskolan och på gymnasiet. Det omfattar alla språk utom svenska, svenska som andraspråk, engelska, klassisk grekiska, latin och teckenspråk. Skolspråk används i bibliotekssammanhang och är de språk som undervisas i grundskolan: engelska, tyska, franska och spanska. Mångspråk är språk från hela världen i bibliotekssammanhang. Här ingår alla språk som inte är skolspråk. Böcker på mångspråk hittar du i vår separata Mångspråkskatalog.

FLERSPRÅKSTEAMET – GABI, MIA, SARA OCH HENNY Gabi är projektledare för katalogen och förlagskoordinator, Mia är redaktör på Vilja och läser böcker på tyska, Sara är ansvarig för vår utgivning av böcker på mångspråk, Henny är förläggare på Nypon och Vilja och ansvarig för skolspråkskatalogen.

REDAKTIONEN

Box 141 221 00 Lund

2

TELEFON KUNDTJÄNST

TELEFON REDAKTIONEN

019-20 69 40

042-442 24 20

info@nyponforlag.se info@viljaforlag.se

www.nyponforlag.se www.viljaforlag.se


McClintock Miller / Hoena / BROWN

Adventures in Makerspace

A

Coding Mission

oc en Writt n McClint Shanno and Hoena Blake ed by at Illustr own Br Alan by

k Mille

SÅ HÄR ANVÄNDER DU KATALOGEN! Katalogen innehåller böcker på olika språk och för olika ålderskategorier. Inom varje åldersgrupp finns det böcker på olika nivåer. Gör så här:

r

A CODING MISSION

1. Gå till aktuellt språk 2. Sök böcker i den ålderskategori läsaren tillhör (9–12, 12–15, unga och vuxna)

15 A CODING MISSION

21 FIVE ON A TREASURE ISLAND

31 THE SCARLET LETTER

3. Hitta en lättlästnivå som passar ­ läsaren (1–4 eller A1–B2) Många av böckerna finns också på svenska och mångspråk. De kan användas i undervisningen för att skapa förförståelse och ge möjlighet till parallell­ läsning, både i grupp och individuellt. Håll utkik ­efter symbolen för svensk bok eller mångspråksbok.

38 TEARS OF THE GIRAFFE

INNEHÅLL ENGELSKA

4

FRANSKA 40 44 35 KILOS D’ESPOIR

50 CORRE, AMINA, CORRE!

SPANSKA 46

TYSKA 54

52 LA FLORISTA CIEGA

57

REGISTER 60

DIE ENTDECKUNG DER CURRYWURST

3


ENGELSKA Genom lättlästa böcker kan alla som kämpar med engelskan erövra språket och bygga upp ett ordförråd. En bok som väcker läslust bjuder inte bara på en fin läsupplevelse, den erbjuder också mängder av nya ord.

Så här tolkar du nivåindelningen! För att underlätta för dig att hitta rätt bok till rätt läsare finns det i anslutning till varje titel en nivåangivelse. Det är en siffra från 1–4. Ju högre siffra desto större utmaning för läsaren. Flera av titlarna är markerade med Europarådets gemensamma europeiska referensram för språk A1–C2, enligt beskrivningen nedan.

NIVÅ A1 Korta texter, ca 100–600 vanliga ord, med konkreta och vardagsnära händelser. Bilderna stödjer texten, framför allt för de yngre läsarna. Enkla meningar med en huvudsats och i enstaka fall två huvudsatser.

LÄTTLÄSTNIVÅ 1 Extremt lite text på varje sida med enkla och korta meningar. Böckerna är ofta illustrerade med bilder som stödjer berättelsen och hjälper läsaren att komma vidare i boken. Böckerna har mellan 20–40 sidor.

NIVÅ A2 Korta enkla texter, ca 600–800 vanliga ord, med konkreta och välkända ­händelser. Rikligt illustrerade för de yngre läsarna. Sammansatta meningar med två eller flera huvudsatser som binds samman med bindeord.

LÄTTLÄSTNIVÅ 2 Språket är vardagsnära, och innehållet skildrar ofta situationer som är lätta att känna igen sig i. Text i korta stycken och med kort radlängd. I titlarna för de yngre läsarna finns illustrationer på varje uppslag. Böckerna har cirka 40 sidor.

NIVÅ B1 Något längre texter med ca 800–1 000 ord med konkreta ämnen. För de yngre läsarna är böckerna illustrerade. Komplexa meningar som är längre och mer krävande, medan relationen ­mellan satserna är okomplicerad. NIVÅ B2 Något mer komplexa texter om konkreta såväl som abstrakta ämnen med 1 000–1 800 ord. Böckerna är oftast oillustrerade. Komplexa meningar med flera huvudsatser och bisatser.

SE

4

FINNS PÅ SVENSKA Boken finns på svenska. På vår hemsida kan du läsa mer om de svenska böckerna.

LÄTTLÄSTNIVÅ 3 Handlingen är kronologisk, och kopplingen mellan orsak och verkan är tydlig. Här finns även person- och miljöbeskrivningar. För de yngre innehåller boken ofta ett antal illustrationer. Böckerna har cirka 60 sidor. LÄTTLÄSTNIVÅ 4 Kapitelböcker med få eller inga illustrationer. De innehåller något svårare namn, ord och uttryck samt lite längre meningar. Ofta luftig och stor text. Böckerna har mellan 100–120 sidor.

FINNS PÅ MÅNGSPRÅK Boken finns på flera språk.

FINNS SOM LJUDBOK Boken levereras med en audiocd. Du kan också ladda ner som mp3-filer från vår hemsida.


ENGELSKA 9–12 ÅR

Nypons klassiker på engelska Den välkända karaktären Rolf har lockat många barn till läsning. Böckerna är perfekta för dem som håller på att lära sig läsa och för dem med lässvårigheter. Språket är enkelt och rakt, med korta meningar och få rader per sida.

SE

ROLF AND THE PACKAGE Rolf är glad. Han har hämtat ett paket. Det är från mamma. Vad kan det vara? Han måste skynda sig hem för att öppna paketet.

SE

Best.nr. 9789175678139

ROLF AT THE FOOTBALL GAME Rolf joggar förbi några killar. De spelar fotboll. Rolf älskar fotboll. Det måste jag se, säger han.

Rolf passes some guys. They play football. − I have to see this, Rolf says.

Rolf jumps up and down. He loves football.

Best.nr. 9789175678146 6

SVENSKA Best.nr. 9789186447045

− Oh no, Rolf says. The ball hit the crossbar.

SVENSKA Best.nr. 9789187061325

SPORT FÖR NYBÖRJARLÄSARNA Att läsa om sport på den allra lättaste nivån är en vinnande kombination för nybörjarläsarna. Serien Sports Illustrated Kids är rikligt illustrerad i fyrfärg, med korta meningar och några få rader per sida. Ett utmärkt val för dem med läsoch skrivsvårigheter. Böckerna avslutas med en ordlista med sporttermer.

7

LÄTTLÄSTNIVÅ 2 Text och bild: Rune Fleischer Hård pärm, 24 sidor Pris: 84 kr

NIVÅ A1 Författare: CC Joven Illustratör: Alex Lopez Mjuk pärm, 32 sidor Pris: 69 kr

BASKETBALL BREAK Lucas gillar basket, men har inget bollsinne! Kan Lucas lära sig att passa bollen? En berättelse om att vara en lagspelare.

SOCCER SCORE Mia kan springa fort och sparka fotbollen hårt, men kan hon göra mål? Roligt och lättläst för alla fotbollsfantaster.

GYMNASTICS JUMP Det är Lilys första gymnastikträff och hon är nervös. Kommer hon att klara av alla övningar utan att trilla?

Best.nr. 9781496542601

Best.nr. 9781496542588

Best.nr. 9781496542571

5


ENGELSKA | 9–12 ÅR

Välkända sagor

L. Frank Baum

StageRecanati 2 Printed in Italy by Tecnostampa ERY 212.01 ISBN 978-88-536-0768-3Stage 3 First edition: March 2012 Stage 4

200 headwords

A1

Starters/movers

300 headwords

A1.1

movers

400 headwords

A2

Flyers

The publisher would like to take this opportunity to thank Sarah Howell for her contribution to the development of the project The publisher would like to take this opportunity to thank Lisa Kester Dodgson Typeset in 14 / 20 pt Monotype Plantin Schoolbook © 2009 ELI s.r.l. P.O. Box 6 - 62019 Recanati MC - Italy T +39 071750701 - F +39 071977851 info@elionline.com - www.elionline.com Printed in Italy by Tecnostampa Recanati - ERY303.01 ISBN 978-88-536-0427-9

Classic

97

promoting responsible forestry management worldwide.

Lewis Carroll, Alice in Wonderland

First edition: September 2009

For this series of ELI graded readers, we have planted 5000 new trees.

with Audio CD

Young

www.elireaders.com

Readers

Illustrated by Elena Prette

A1.1

Young

Readers

Young

Readers

PETER PAN Detta är berättelsen om pojken som aldrig växte upp. Med sina vänner Wendy och fen Tingeling lever han i landet Ingenstans tillsammans med de förlorade barnen.

Författare: L. Frank Baum/ Jane Cadwallader Illustratör: Gustavo Mazali

Författare: J.M. Barrie/ Richard B.A. Brown Illustratör: Elena Prette

Best.nr: 9788853607683

Best.nr: 9788853604279

LEWIS CARROLL

Rudyard Kipling (1865-1936) lived in India until he was 6, and then went to school in England. He returned to India when he was 17. He The classic story of a young girl who falls into a hole, eats and drinks was the first writer poison and grows bigger and smaller. in English to receive the Nobel Prize for - Games and language activities literature, in 1907.

Alice in Wonderland

‘I am not a monster!’ thought Alice. ‘But who am I? What am I?’

- An audio recording of the story - A picture dictionary

ge 1 minique Guillemant, Hooray for the Holidays minique Guillemant, Sophie’s Dream e Cadwallader, Granny Fixit and the Ball e Cadwallader, Granny Fixit and the Pirate

ge 2 e Cadwallader, PB3 and the Vegetables e Cadwallader, PB3 and the Jacket yard Kypling, The Jungle Book

Valentina Mai loves drawing animals, in particular, tigers.

Stage 1

100 headwords

below A1

Starters

Stage 2

200 headwords

A1

Starters/Movers She spends her time

Stage 3

300 headwords

A1.1

Movers

Stage 4

400 headwords

A2

Flyers

Classic

The Jungle Book

This is the real story of the Jungle Book. It is not a funny film for Alice indie. Wonderland children. People and animals And one child kills the great tiger by Lewis Carroll and changes the laws ofRetold the by jungle. Richard B. A. Brown

ELI Readers Founder and Series Editors Paola Accattoli, Grazia Ancillani, Daniele Garbuglia (Art Director)

- A picture dictionary

Stage 3 Jane Cadwallader, Uncle Jack and the Bakonzi Tree Jane Cadwallader, Uncle Jack and the Emperor Penguins J. M. Barrie, Peter Pan

Readers

The Jungle Book by Rudyard Kipling Retold by Richard B. A. Brown Illustrated by Valentina Mai

ELI Readers Games and language activities Founder and Series Editors Accattoli, Grazia Ancillani, An audio recording of Paola the story Daniele Garbuglia (Art Director)

Stage 2 Jane Cadwallader, PB3 and the Vegetables Jane Cadwallader, PB3 and the Jacket

Young

The ELI Readers collection is a complete range of books and plays for readers of all ages, ranging from captivating contemporary stories to timeless classics. There are three series, each catering for a different age group; Young ELI Readers, Teen ELI Readers and Young Adult ELI Readers. The books are carefully edited and beautifully illustrated to capture the essence of the stories and plots.

Illustrated by Margherita Micheli

Graphic Design Sergio Elisei

Eli Design Department Sergio Elisei

Layout Romina Duranti

Production Manager Francesco Capitano The publisher would like to take this opportunity to thank Sarah Howell for her contribution to the development of the project The publisher would like to take this opportunity to thank Lisa Kester Dodgson

Stage 1

Typeset in 14 / 20 pt Monotype 100 headwords belowPlantin A1 Schoolbook Starters

Stage 2

200 A1MC - Italy P.O.headwords Box 6 - 62019 Recanati

© 2009 ELI s.r.l.

Stage 3 Stage 4

Printed in Italy by Tecnostampa 400 headwords A2 Recanati - ERY403.01 Flyers

Classic

Production Manager Francesco Capitano Typeset in 14 / 20 pt Monotype Plantin Schoolbook © 2010 ELI s.r.l. P.O. Box 6 - 62019 Recanati MC - Italy T +39 071750701 - F +39 071977851 info@elionline.com - www.elionline.com

Starters/movers

T +39 071750701 - F +39 071977851 info@elionline.com 300 headwords - www.elionline.com A1.1

Printed in Italy by Tecnostampa Recanati – ERY412.01 ISBN 978-88-536-0512-2

movers

First edition: February 2010

ISBN 978-88-536-0430-9

First edition: September 2009

with Audio CD

www.elireaders.com

Young

Young ELI Readers

S

A2

Rudyard Kipling

Stage 1 Dominique Guillemant, Hooray for the Holidays Dominique Guillemant, Sophie’s Dream Jane Cadwallader, Granny Fixit and the Ball Jane Cadwallader, Granny Fixit and the Pirate

Stage 4 Jane Cadwallader, Harry and an Electrical Problem Jane Cadwallader, Harry and the Crown Lewis Carroll, Alice in Wonderland Paloma Bellini, The Secret Passage Rudyard Kipling, The Jungle Book

each catering for a different age group; Young ELI Readers, Teen ELI Readers and Young Adult ELI Readers. The books are carefully edited and beautifully illustrated to capture the essence of the stories and plots.

B

B

www.valentinamai.com

Tags Friendship Family Animals

Stage 4

The ELI Readers collection is a complete range

IS

IS

9 . DER r.l EA rland 0I s. I R de 43 EL EL on 36-0 G W -5 88 N U e in 8YO Alic N 97

with Audio CD

www.elireaders.com

between the cities of Ferrara, Padova and Venice, but when she works on a book she stays in one place. Whilst working on this book, she lived in Barcelona, where the light was perfect.

Young ELI Readers

Readers

of books and plays for readers of of all ages, Eli Readers is a beautifully illustrated series timeless classics ranging from captivating contemporary stories and specially-writtentostories for learners English. timeless classics. There areof three series,

RS 2 . DE r.l A k 2s. RE Boo 51 ELI ELI le 36-0 G ng -5 N Ju 88 U e 8YO ThN 97

NIVÅ A2 Mjuk pärm 32 sidor Inkl LJUD/CD Pris: 79 kr

Young ELI Readers

ge 3 e Cadwallader, Uncle Jack and the Bakonzi Tree Cadwallader, Uncle Jack and the Emperor Penguins M. Barrie, Peter Pan

Adventure

Stage 4

Tags Friendship

ung ELI Readers

Young

The JunGle BooK

ALICE IN WONDERLAND

Lewis Carroll

SYLLABUS Topics Animals, adventure, family Notions and concepts Ability, actions and activities, life and death, narration Other Verbs: Simple present for narrative (common verbs- all forms) Simple past for narrative (common verbs - all forms) Modal verbs can and could for ability; must for necessity / obligation Adjectives and adverbs: Positive, comparative and superlative adjectives adverbs of time and manner Connectives: and but so because Determiners: a an that the this Nouns Pronouns: Subject object and possessive

Stage 4

Stage 4Readers

Eli Readers is a beautifully illustrated series of timeless classics and specially-written stories for learners of English.

ruDYArD kIPLInG

Young

ics der and gender role tions and concepts ings, likes and dislikes, ability, actions and vities, narration her bs: Common regular and irregular verbs in the simple past, all forms Common regular and irregular verbs in the present, all forms There is / are / was / were, all forms + simple determiners I think / I’m sure + verb dal verbs: can and could for ability erbs of manner and of frequency ectives positions nectives: and, but, so mparatives and superlatives uns nouns: subject, object and possessive erminers a, an, the, some, any, lots of

NIVÅ A1 Mjuk pärm, 32 sidor Inkl LJUD/CD Pris: 79 kr

Readers A2

The FSC certification guarantees that the paper used in these publications comes from certified forests, promoting responsible forestry management worldwide.

Young

Readers

For this series of ELI graded readers, we have planted 5000 new trees.

BN

A1

S . DER 7-9 r.l EA I s. I R an 42 EL EL P 36-0 G er -5 N Pet 88 8-

IS

U

YO

ELT

Stage 4 The FSC certification guarantees that the paper used Jane Cadwallader, Harry and an Electrical Problemin these publications comes from certified forests,

Readers Jane Cadwallader, Harry and the Crown

Starters

Young ELI Readers

Young ELI Readers

Stage 3 Jane Cadwallader, Uncle by Jack and the Bakonzi Tree Illustrated Jane Cadwallader, Jack and the Emperor Penguins GustavoUncle Mazali J. M. Barrie, Peter Pan

below A1

THE WONDERFUL WIZARD OF OZ (TROLLKARLEN FRÅN OZ) Detta är berättelsen om hur flickan Dorothy får nya vänner och upplever fantastiska äventyr i det magiska landet Oz.

LLABUS

6

www.elionline.com

Stage 2 Jane Cadwallader, PB3 and the Vegetables Jane Cadwallader, PB3 and the Jacket Rudyard Kypling, The Jungle Book

100 headwords

!

Flyers

Production Manager Francesco Capitano

Stage 3

Stage 2 movers

ge 4 e Cadwallader, Harry and an Electrical Problem e Cadwallader, Harry and the Crown is Carroll, Alice in Wonderland

Eli Design Department Sergio Elisei

Typeset in 14 / 20 pt Monotype Plantin Schoolbook

Elena Prette is convinced she has the best job in the world, she is an illustrator! She changes colours, forms and styles depending on the books, games, magazines or advertisements she is illustrating. She lives and works in Milan, even though her mind travels afar… Young www.elenaprette.com

The ELI Readers collection is a complete range of books and plays for readers of all ages, ranging from captivating contemporary stories to timeless classics. There are three series, each catering for a different age group; Young ELI Readers, Teen ELI Readers and Young Adult ELI Readers. The books are carefully edited and beautifully illustrated to capture the essence of the stories and plots.

ELI Readers Founder and Series Editors Paola Accattoli, Grazia Ancillani, Daniele Garbuglia (Art Director)

Adventure

Stage 1 Dominique Guillemant, Hooray for the Holidays© 2012 ELI s.r.l. P.O. Box 6 - 62019 Recanati MC - Italy Dominique Guillemant, Sophie’s Dream Jane Cadwallader, Granny Fixit and the Ball T +39 071750701 - F +39 071977851 Stage 1 Jane Cadwallader, Granny Fixit and the Pirate info@elionline.com

Nypon förlag samarbetar med Eli publishing som är marknadsledande på språkinlärning. I mer än 40 år har Eli erbjudit kurser, ordböcker och lättlästa böcker på moderna språk. Böckerna finns på olika nivåer enligt det gemensamma europeiska ramverket för språk.   Många är tidlösa klassiker som eleverna troligen redan känner till från film och teater. De är bearbetade av språkliga experter för att passa en specifik nivå utan att originalförfattarens stil går förlorad. Illustratörerna är valda med omsorg för att passa varje specifikt verk.

Peter Pan by J. M. Barrie Retold by Richard B. A. Brown Illustrated by Elena Prette

Tags

Production Manager Friendship Francesco Capitano

Young ELI Readers

Starters/movers

A1

Peter Pan

Diletta Brutti

Starters

ELT

J. M. Barrie

PeTer Pan

OZ

J. M. Barrie (1860 - 1937) is a famous Scottish novelist, playwright and author. Barrie became world famous for his play and then story of Peter Pan, the boy who didn’t want to grow up.

J. m. BArrIE

rsistence

1

Topics Family, gender and gender role

The Wonderful Wizard of oz

onkeys with wings and w Dorothy made some e tried to get back home d the story to find out!

SYLLABUS

L. FrAnk BAum

z

by the wind to a magic

The ELI Readers collection is a complete range of books and plays for readers of all ages, Stage 3 Young Readers ranging from captivating contemporary stories to timeless classics. There are three series, each catering for different age Elia Readers isgroup; a beautifully illustrated series of timeless classics Young ELI Readers, ELI Readers and stories for learners of English. Notions and concepts andTeen specially-written Feelings, likes and dislikes, ability, actions and Young Adult ELI Readers. The books are carefully edited and beautifully illustrated activities, narration to capture the essence of the stories and plots. J. M. Barrie Other Verbs: Common regular and irregular verbs in the simple past, all forms Common regular and irregular verbs in The Wonderful Wizard of OZ L. Frank Baum the present, all forms Never leave your windows open at night. Anything can get in. Retold and activities by Jane Cadwallader There is / are / was / were, all forms + Illustrated by Gustavo Mazali simple determiners The story of a boy who never grew up, with his friends Wendy and the Modal verbs: can and could for ability ELI Readers jealous fairy Tinker Bell. Adverbs of manner and of frequency Founder and Series Editors Why Ancillani, are there no Lost Girls in Neverland? What did the crocodile want Adjectives Paola Accattoli, Grazia Prepositions Daniele Garbugliato(Art Director) eat? Find out in this new edition of the classic story, Peter Pan. Connectives: and, but, so Graphic Design Comparatives and superlatives - Games and language activities Sergio Elisei Nouns - An audio recording of the story Pronouns: subject, object and possessive Eli Design Department - A picture dictionary Determiners: a, an, the, some, any, lots of

e Wonderf ThWizard of ulStage 2

ies of timeless classics of English.

w A1

LÄTTLÄSTA BÖCKER PÅ SKOLSPRÅK FÖR ALLA LÄSARE

De klassiska sagorna återkommer i många olika sammanhang: i bokform, på teater, bio och teve. Här presenteras de i lättläst bearbetning, med illustrationer i fyrfärg.   På böckernas flikar finns bildordlistor. Böckerna innehåller aktiviteter och övningar att göra före, under och efter läsningen, och i varje bok finns tips på hur berättelserna kan dramatiseras i klassrummet.   På vår hemsida finns extra aktiviteter för elever och lärare, facit till övningarna i boken och ljudfiler att ladda ner.

ALICE IN WONDERLAND (ALICE I UNDERLANDET) Den klassiska berättelsen om Alice som trillar ner i ett hål och hamnar i en annan värld.

THE JUNGLE BOOK (DJUNGELBOKEN) Den ursprungliga berättelsen om Mowgli som växer upp med en flock vargar och blir ett med djungeln.

Författare: Lewis Caroll/Richard B.A. Brown. Illustratör: Margherita Micheli

Författare: Rudyard Kipling/ Richard B.A. Brown Illustratör: Valentina Mai

Bestnr: 9788853604309

Bestnr: 9788853605122

Young

Readers

ROBIN HOOD Robin Hood och hans kompanjoner planerar att råna den onde prins John och sheriffen i Nottingham för att ge tillbaka pengarna till de fattiga. Denna utgåva är en teaterversion. Återberättare: Lisa Suett Illustratör: Rita Petruccioli Bestnr: 9788853620101


Livet i England Möt tvillingarna Lily och Jack och följ med på äventyr i deras vardag i Oxford! Serien riktar sig till elever som är nybörjare i engelska. Varje bok innehåller en fristående historia. Färgstarka, humoristiska bilder ger stöd åt texten.

Lily kisses Black. Then she gets up.

She goes to the toilet. Black follows her. But Lily closes the door. Black sits outside. She waits for Lily.

4

5

NIVÅ A1 Författare: Kirsten Ahlburg Illustratör: Jesper Tom-Petersen Mjuk pärm, 24 sidor Pris: 89 kr

A CAT AND A DOG Lily har en katt. Nu vill hennes tvillingbror Jack ha en hund. Kommer han att få en? Best.nr. 9788793592230

LILY AND JACK GET A SISTER NY Lily och Jack vaknar mitt i natten. Deras mamma ska föda barn, och måste åka till sjukhuset. Mormor kommer för att passa dem medan de väntar på sitt nya syskon. Best.nr. 9788770183451 BOB AT SCHOOL NY Lily och Jack är i skolan. Plötsligt hör de en hund skälla. Det är deras hund Bob. Han följde efter Jack till skolan. Men får han lov att vara kvar? Best.nr. 9788770183444

LILY AND JACK Lily och Jack är tvillingar. De bor i England, i staden Oxford. En dag har deras föräldrar goda nyheter. De ska få ett syskon.

JACK’S DOG Jack har en hund som heter Bob. Lily har en katt som heter Black. Bob jagar Black som blir rädd. Vad ska de göra?

LILY IS SICK Lily är sjuk. Hon måste stanna hemma från skolan. Men vem ska vara med henne? Mamma ringer mormor.

Best.nr. 9788793592223

Best.nr. 9788770180467

Best.nr. 9788770180474

7


ENGELSKA | 9–12 ÅR

JASON LOCKAR TILL SKRATT

SPORTS ILLUSTRATED KIDS SERIEROMANER

Missa inte de underhållande böckerna om Jason och hans pappa. Mitt i vardagen händer det alltid något som lockar till skratt och eftertanke.

Färgbilder, full fart framåt och massor av action. Äkta sportspänning i lätta serieromaner om de mest populära sporterna lockar de yngsta läsarna.

YOMTOV / SANDOVAL

RICKY HOLDER TEAM SPORTS // HOCKEY

IN THE

SPOTLIGHT

FAN POLL: WHAT DO YOU THINK RICKY WILL DO AT THE STATE HOCKEY TOURNAMENT?

HOLDER

A. HOG THE PUCK B. BE A TEAM PLAYER C. START A FIGHT D. SCORE THE WINNING GOAL

REALITY CHECK

EXPERT ANALYSIS: "RICKY HOLDER HAS BECOME A REAL HOT-HEAD ON THE ICE, AND HIS TEAM IS PAYING THE PRICE. HE HOGS THE PUCK, PICKS FIGHTS, AND PLAYS ROUGH. HOLDER WILL NEED TO KEEP HIS ANGER IN CHECK IF HE WANTS TO GIVE THE BLITZ A FIGHTING CHANCE IN THIS YEAR'S STATE PLAYOFFS."

I YOMTOV

WILL RICKY HOLDER LEAD HIS TEAM TO A STATE CHAMPIONSHIP, OR WILL HIS ANGER HOLD BACK THE BLITZ?

TICKER

a capstone imprint • www.capstonepub.com 008-014 RL: 1.2 Guided Reading Level: K

| SPORTS FICTION

Reinforced Library Binding

JASON AND TIGER

JASON AT THE ZOO

Best nr: 9788771870411

Best.nr. 9788773698839

REALITY CHECK NY När Ricky Holder spelar hockey är han hårdhänt. Under ett gruff råkar Ricky skada skyttekungen i laget. Rickys pappa är stolt över att han spelar aggressivt, men hans lagkamrater är trötta på hans farliga tacklingar. Ricky slits mellan att göra sitt lag eller sin pappa besviken, och snart är det dags för match …

NIVÅ A2 Mjuk pärm 56 sidor Pris: 99 kr

Författare: Yomtov/Sandoval Best.nr. 9781434222947 JASON, THE PARAMEDIC

JASON’S DAD SCORES A GOAL

LUKE LAWLESS

SPOTLIGHT

LAWLESS

TONY TAKES THE TROPHY JACK BRINGS IT BACK THE TWO CALL IT A TIE AN AVALANCHE CLAIMS IT

A. B. C. D.

TICKER

JASON AT THE CIRCUS Best.nr. 9788773698822

a capstone imprint • www.capstonepub.com 008-014 RL: 0.9 Guided Reading Level: K

JASON’S DAD WASHES HIS CAR

contains at least 10% post-consumer waste

Best.nr. 9788773699591 LÄTTLÄSTNIVÅ 2 Författare: Jørn Jensen Illustratör: Claus Bigum Mjuk pärm, 36 sidor Pris: 89 kr

8

FAN POLL: WHICH RACER STRIKES GOLD IN THIS WILD BMX BONANZA?

BMX BLITZ

FAN POLL: WHICH TALENTED TEEN WILL TAKE HOME THE AURORA-X SNOWBOARD?

EXPERT ANALYSIS: THE BMX SHOWDOWN HAS ONLY JUST BEGUN, BUT LUKE LAWLESS ALREADY LOOKS LIKE A LOCK FOR FIRST PLACE. LUKE'S A GREAT RACER — AND A GOOD GUY — BUT PETER AND HOUSTON ARE ALSO LOOKING TO LAY CLAIM TO BMX GOLD, AND THEY AREN'T AFRAID TO GET THEIR HANDS DIRTY . . .

avalanche freest yle

EXPERT ANALYSIS: TONY JAY IS A RICH KID WITH AN ATTITUDE. JACK HEWLITT IS A POOR BOY WITH NOTHING TO LOSE. WHEN THE TEENS RACE EACH OTHER DOWN THE MOUNTAIN, NO ONE KNOWS WHO WILL END UP WINNING. BUT ONE THING'S FOR CERTAIN - THE FABLED AURORA-X SNOWBOARD AWAITS THE WINNER . . .

A. B. C. D.

FACE OFF ON THE COUNTRY’S ULTIMATE RACE COURSE — THE BMX BLITZKRIEG!

WHO WILL FINISH FIRST?

JAY

TOP TEEN BMX CYCLISTS STEP UP TO

CIENCIN

IN THE

I

EXTREME SPORTS // BMX RACING

CIENCIN

Best.nr. IN THIS SNOWBOARD SHOWDOWN 9788771870428 SPOTLIGHT BETWEEN TOP TEEN SHREDDERS, IN THE

I

Best.nr. 9788773699584

CIENCIN / ABURTOV

TONY JAY

EXTREME SPORTS // SNOWBOARDING

LUKE LAPS EVERYONE HOUSTON OUTGUNS THE REST PETER TAKES THE TROPHY ANOTHER RACER WINS

TICKER

| SPORTS FICTION

a capstone imprint • www.capstonepub.com 008-014 RL: 1.6 Guided Reading Level: K

AVALANCHE FREESTYLE NY Den bortskämde Tony är tippad att vinna stadens snowboardturnering, men hans största konkurrent Jack har inte råd att delta. Rädd för att hans seger inte ska betyda något om han inte vinner över den bästa, går Tony med på en freestyling-tävling uppe i bergen. Precis när det börjar bli spännande, drar en massiv lavin in över bergen …

BMX BLITZ NY Luke är son till en känd Nascar-förare, och Houston är den enda tjej som har vunnit statens BMX-titel. De talangfulla tonåringarna Luke och Houston möts i den största BMX-tävlingen Blitzkrieg, där banan är hemlig. Ingen vet vad man ska förvänta sig …

Författare: Ciencin/Aburtov

Best.nr. 9781434230713

Best.nr. 9781434227836

Författare: Ciencin/Aburtov


Jake Maddox Sport + serieroman = perfekt mix för ovilliga läsare De snabblästa och spännande berättelserna om sport och lagspel får liv med illustrationer i fyrfärg. Böckerna har diskussionsfrågor, fakta om sporten och skrivövningar som uppmuntrar till kritisk läsning och ökad läsförståelse.

GRAPHIC NOVELS

GRAPHIC NOVELS

NIVÅ B1 Författare: Jake Maddox Mjuk pärm, 72 sidor Pris: 99 kr

GRAPHIC NOVELS

STRANGE BOARDERS

FACEOFF FALL OUT NY När Jackson ”Jax” Kingsford får chans att spela i statens hockeyturnering, måste han möta Archer Foss. De två killarna var en gång grannar, lagkamrater och bästa vänner. Men när Archers familj flyttade till andra sidan av staden, splittrades laget och deras vänskap. Vad kommer att hända när Jax och Archer möts i den viktiga matchen? Best.nr. 9781496560476

STRANGE BOARDERS NY Nyanlända Adnan Zakaria har svårt att göra sig förstådd i sitt nya hemland. Men hans skickligheter på skateboarden gör det lättare att umgås med de andra i området. När hans skateboard försvinner och dyker upp hos mobbaren Mike, måste Adnan tävla mot honom för att vinna tillbaka den. Best.nr. 9781496560506

SOCCER SWITCH NY Andre Makuza ser fram emot ännu en spelsäsong med sitt fotbollslag. Men laget har fått en ny tränare vars ovanliga tränarmetoder inte uppskattas av laget. Kommer tränarens konstiga idéer någonsin leda till en seger, eller är den nya tränaren för svår att acceptera för Andre och hans lagkamrater? Best.nr. 9781496537034

9


ENGELSKA | 9–12 ÅR

HUMOR OCH DRÅPLIGHETER Humor och skratt lockar till läsning i serierna om Granny Fixit och PB3. Böckerna är rikligt illustrerade i fyrfärg och lockar garanterat fram ett leende. På böckernas flikar finns bildordlistor, och i slutet av varje bok finns flera aktiviteter och övningar.

Starters/Movers

1.1

Movers

2

Flyers

Stage 2

Adventure

PB3 and the Vegetables by Jane Cadwallader Illustrated by Gustavo Mazali ELI Readers Founder and Series Editors Paola Accattoli, Grazia Ancillani, Daniele Garbuglia (Art Director)

Production Manager Francesco Capitano

Human Interest

Typeset in 14 / 20 pt Monotype Plantin Schoolbook © 2018 ELI s.r.l. P.O. Box 6 - 62019 Recanati MC - Italy T +39 071750701 - F +39 071977851 100 info@elionline.com Stage 1 www.eligradedreaders.com

Stage 2

Stage 2 Jane Cadwallader, PB3 and the Vegetables Jane Cadwallader, PB3 and the Jacket Rudyard Kypling, The Jungle Book

Stage 4 Jane Cadwallader, Harry and an Electrical Problem Jane Cadwallader, Harry and the Crown Readers Lewis Carroll, Alice in Wonderland

below A1

Starters

A1

Starters/movers

A1.1

movers

A2

Flyers

© 2009 ELI s.r.l. P.O. Box 6 - 62019 Recanati MC - Italy T +39 071750701 - F +39 071977851 info@elionline.com - www.elionline.com Printed in Italy by Tecnostampa Recanati - ERY201.01 ISBN 978-88-536-0423-1

with Audio CD For this series of ELI graded readers, we have planted 5000 new trees.

First edition: September 2009

Illustrated by Gustavo Mazali

Original

The FSC™ certification guarantees that the paper used in these publications comes from certified forests, promoting responsible forestry management worldwide.

The publisher would like to take this opportunity to thank Sarah Howell for her contribution to the development of the project The publisher would like to take this opportunity to thank Lisa Kester Dodgson Typeset in 14 / 20 pt Monotype Plantin Schoolbook

headwords

200 headwords

Printed in Italy by Tecnostampa – Pigini Group Printing Division – Loreto, 300 headwords StageTrevi 3 ERY 227.01 ISBN 978-88-536-2231-0 400 headwords Stage 4 First edition: March 2018

Stage 3 Jane Cadwallader, Uncle Jack and the Bakonzi Tree Jane Cadwallader, Uncle Jack and the Emperor Penguins J. M. Barrie, Peter Pan

Readers

Eli Design Department Sergio Elisei

Young ELI Readers

Young

Stage 1 Dominique Guillemant, Hooray for the Holidays Dominique Guillemant, Sophie’s Dream Jane Cadwallader, Granny Fixit and the Ball Jane Cadwallader, Granny Fixit and the Pirate

IS

A1

A1

and the Vegetables

activities - An audio recording of the story and the song Eli Design Department - A picture dictionary Airone Comunicazione Production Manager Tags Francesco Capitano

Young

The ELI Readers collection is a complete range of books and plays for readers of all ages, ranging from captivating contemporary stories to timeless classics. There are three series, each catering for a different age group; Young ELI Readers, Teen ELI Readers and Young Adult ELI Readers. The books are carefully edited and beautifully illustrated to capture the essence of the stories and plots.

PB3

Graphic Design - Games and language Airone Comunicazione - Sergio Elisei

RS es . DE bl 3-1 r.l A s. RE geta 42 ELI ELI e Ve 36-0 G th -5 88 N U and 8YOB3 N 97 P B

ELT

ELT

Illustrated by Gustavo Mazali

Friendship

I live in a very big city, Buenos Aires. I have been drawing all my life, ever since I was a child as I didn’t have a TV. I enjoy most of all drawing comic strips and picturing myself and my kids in the illustrations that I create.

adventure in which a bully gets more

When Fred helps a friendly extraterrestrial, PB3, and his robot, Robin, some sticky punish a school bully.

ELI Readers to buy Founder and SeriesEarth Editorsfruit and vegetables he doesn’t know that Paola Accattoli, Grazia Ancillani, substance from outer space will come to his rescue and Daniele Garbuglia (Art Director)

Young ELI Readers

Young ELI Readers

om

PB3 and the Vegetables

AnFish extraterrestrial PB3 and the Jane Cadwallader than he expects. Illustrated by Gustavo Mazali

Jane Cadwallader

Stage 2 classics

Stage 2

My name is Jane and I live in a beautiful Spanish city, Madrid. I’m an English author of children’s books. I’ve always loved creating stories and songs for children. The best ideas come to me while… I’m jogging!

The ELI Readers collection is a Readers complete range Young Readers Young of books and plays for readers of all ages, ranging from captivating contemporary stories Readers is athree beautifully illustrated series of timeless to timelessEli classics. There are series, andforspecially-written each catering a different age group; stories for learners of English. Young ELI Readers, Teen ELI Readers and Young Adult ELI Readers. The books are carefully edited beautifully illustrated Janeand Cadwallader to capture the essence of the stories and plots.

www.elireaders.com

PB3 AND THE FISH PB3 och roboten Robin håller på att lära sig mer om livet på stranden av barnen Sue och Ben. Plötsligt kommer elaka OO:s flygande med sitt rymdskepp. PB3 och hans vän flyr ner i vattnet och upptäcker då en helt ny undervattensvärld …

A1

Young

Readers

Starters

1

and the Fish

Grammar and structures Present simple Present progressive Imperatives Possessive adjectives Can / can’t There is / There are Question words: what? / why? Conjunctions: and / but Prepositions of place

Vocabulary areas Fruit and vegetables, colours

!

elow A1

SYLLABUS

PB3 and The VeGeTaBleS

PB3 AND THE FISH

king about consequences

Jane Cadwallader

JAnE CADWALLADEr

JANE CADWALLADER

e.

h friends, Ben and Sue. They enly the evil OOs arrive in wo ETs dive into the water hey try to help some grey fish Sue help them to understand

PB3 AND THE VEGETABLES Fred hjälper PB3 och hans robot Robin att köpa frukt och grönsaker. Vad han inte vet, är att han kommer att få hjälp av en klibbig massa från rymden, som räddar honom från några mobbare. Best.nr. 9788853604231

Best.nr. 9788853622310

PB3 AND COCO THE CLOWN Sally äter middag med sin morbror clownen Coco, när ett rymdskepp landar på deras tak. PB3 och Robin kommer ut och blir förvånade. På deras planet finns inte djur och clowner. Så Sally bjuder med dem på cirkus. Best.nr. 9788853606242

NIVÅ A1 Författare: Jane Cadwallader Illustratör: Gustavo Mazali Mjuk pärm, 32 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 79 kr

EXTENSIVE READING FOUNDATION är en internationell organisation som stödjer och sprider läsning av skönlitteratur i språkundervisningen.   Varje år delar organisationen ut Language Learner Literature Award för bästa engelska lättlästa verk.

Flyers

Stage 2 L.F. Baum, The Wonderful Wizard of Oz J. Cadwallader, PB3 and Coco the Clown J. Cadwallader, PB3 and the Vegetables J. Cadwallader, PB3 and the Jacket J. Cadwallader, PB3 and the Helping Hands J. Cadwallader, PB3 Recycles O. Wilde, The Selfish Giant

When the children go with their mother to a Viking archaeological site Granny Fixit and the Monkey Granny Fixit organises anCadwallader interesting encounter for them with some by Jane Illustrated by Gustavo Viking children. Together they find aMazali baby whale on the beach. Will they be able to help theELI baby whale go back to its mother in the sea? Readers Founder and Series Editors Games and language Paola activities Accattoli, Grazia Ancillani, Daniele Garbuglia An audio recording of the story(Art andDirector) the song

- A picture dictionary Graphic Design

Airone Comunicazione - Sergio Elisei

Tag Design Department Friendship across cultural boundaries Airone Comunicazione - Sergio Elisei Resourcefulness Kindness to animalsProduction Manager Typeset in 14 / 20 pt Monotype Plantin Schoolbook

Stage 1 Stage 2 Stage 3 Stage 4

Stage 4 J. London, White Fang J. Cadwallader, Harry

and the Sports Competition J. Cadwallader, Harry and an Electrical Problem J. Cadwallader, Harry and the Crown J. Cadwallader, Harry and the Egyptian Tomb P. Bellini, The y Passage b Secret d Alice L. Carroll, in Wonderland e t a aliBook Jungle strR. Kipling, The az Illu Anonymous vo M, Robin Hood staM. Twain, The Prince and the Pauper J. Cadwallader, Nyangoma’s Story Readers Gu Young

The ELI Readers collection is a complete range of books and plays for readers of all ages, ranging from captivating contemporary stories to timeless classics. There are three series, each catering for a different age group; Young ELI Readers, Teen ELI Readers and Young Adult ELI Readers. The books are carefully edited and beautifully illustrated to capture the essence of the stories and plots.

Jane Cadwallader

nny

and

Fix

the

it

Viki chil ng dren

Granny Fixit and the Viking Children by Jane Cadwallader Illustrated by Gustavo Mazali

MULTI-R OM with

VIDEO

© 2014 ELI s.r.l. P.O. Box 6 - 62019 Recanati MC - Italy 100071750701 headwords below A1 T +39 - F +39 071977851 info@elionline.com www.elionline.com 200 headwords A1

400 headwords

Typeset in 14 / 20 pt Monotype Plantin Schoolbook © 2017 ELI s.r.l. P.O. Box 6 - 62019 Recanati MC - Italy T +39 071750701 - F +39 071977851 info@elionline.com - www.elionline.com

Starters Starters/Movers

A2

Printed in Italy by Tecnostampa – Pigini Group Printing Division – Loreto, Trevi – ERY130.01 ISBN 978-88-536-2226-6 First edition: March 2017

Flyers

Original

Video Multi-ROM The FSC certification guarantees that the paper used in these publications comes from certified forests, promoting responsible forestry management worldwide.

Graphic Design Airone Comunicazione – Sergio Elisei

Production Manager Francesco Capitano

Printed Italy by TecnostampaA1.1 Recanati - ERY120.01 300inheadwords Movers ISBN 978-88-536-1323-3 First edition: March 2014

ELI Readers Founder and Series Editors Paola Accattoli, Grazia Ancillani, Daniele Garbuglia (Art Director)

Design Department Airone Comunicazione

Francesco Capitano

Stage 3 O. Wilde, The Canterville Ghost J. Cadwallader, Uncle Jack in the Amazon Rainforest J. Cadwallader, Uncle Jack and the Meerkats J. Cadwallader, Uncle Jack and the Emperor Penguins J. Cadwallader, Uncle Jack and the Bakonzi Tree J.M. Barrie, Peter Pan

Gra

Stage 1

Stage 1 Anonymous, Aladdin and the Magic Lamp D. Guillemant, Hooray for the Holidays D. Guillemant, Sophie’s Dream J. Cadwallader, Granny Fixit and the Monkey J. Cadwallader, Granny Fixit and the Yellow String J. Cadwallader, Granny Fixit and the Pirate J. Cadwallader, Granny Fixit and the Ball J. Cadwallader, Granny Fixit and the Viking Children

to capture the essence of the stories and plots.

For this series of ELI

graded readers, we have www.eligradedreaders.com planted 5000 new trees.

BELOW

A1

A1

A1

Young ELI Readers

Young ELI Readers, Teen ELI Readers and Young Adult ELI Readers. The books are

Jane Cadwallader carefully edited and beautifully illustrated

ELT

BELOW

BELOW

Look out! Ah! Help! Oh! Shh!

Readers

Young ELI Readers

ELT

10

ELT

Descriptive adjectives Question words: where, what

Expressions Would you like to … / Let’s … Thank you Ooops Er… Suddenly …

n re RS hild DE C 6 r.l. EA ing 6I s. I R Vik 22 EL EL the 36-2 G d -5 88 N U xit an 8YO y Fi N 97 nn B Gra IS

Young ELI Readers

I live in a very big city, Buenos Aires. I have been drawing all my life, ever since I was a child as I didn’t have a TV. I enjoy most of all drawing comic strips and picturing myself and my kids in the illustrations that I create.

Can for permission Can for ability

!

My name is Jane and I live in a beautiful Spanish city, Madrid. I’m an English author of children’s books. I’ve always loved creating stories and songs for children. The best ideas come to me while… I’m jogging!

Stage 1 Movers

Stage Young1

of books and plays for readers of all ages, ranging from captivating contemporary stories

GRANNY FIXIT AND THE VIKING CHILDREN

Starters/Movers

The ELI Readers collection is a complete range Readers

Eli Readers is a beautifully illustrated series of timeless classics to timeless classics. There are three series, and specially-written stories learners of English. each catering forfor a different age group;

xit nny Fi Gra he monkeyGranny Fixit and the Viking Children t and

GRANNY FIXIT AND THE MONKEY

Starters

Young

JANE CADWALLADER

JANE CADWALLADER

kes Granny Fixit’s small e bag? And what can

Vocabulary areas Family and friends, sport, thelworld deusr a laaround dw Grammar and structures Ca Pronouns: I / you / simple ePresent we, my / our / your progressive Jan Present Too Have got for possessions

Illustrated by Gustavo Mazali

ELT

Young

Readers

BELOW

The FSC™ certification guarantees that the paper used in these publications comes from certified forests, promoting responsible forestry management worldwide.

For this series of ELI graded readers, we have planted 5000 new trees.

!

SYLLABUS

Stage 1

of timeless classics English.

A1

PB3

Stage 2

series of timeless classics rs of English.

Young

Readers

A1

GRANNY FIXIT AND THE MONKEY När Granny Fixit är på zoo, så tar en apa hennes gula väska. Vad tar apan ur väskan? Vad kan Granny Fixit göra för att få tillbaka det?

GRANNY FIXIT AND THE VIKING CHILDREN En valunge har spolats upp på stranden. Kan Granny Fixit hjälpa barnen att ta den tillbaka till havet?

GRANNY FIXIT AND THE YELLOW STRING Ann blir alltid av med sina saker, och den här gången är hennes fröken arg. Hon har glömt sin bok … igen! Kan hennes vän Granny Fixit lösa det?

Best.nr. 9788853613233

Best.nr. 9788853622266

Best.nr. 9788853606211


Rui z

Ruiz S uper h ero Harr y

S uper h ero Harr y

T he S uper hero

P ro ject

T he R unawa y R obot

THE RUNAWAY ROBOT NY Harrys nya uppfinning är en superrobot. Han programmerar till och med in så att roboten kan göra hans hushållssysslor. Men när Harry tar med sin robot till skolan, går det inte som planerat. Roboten lyder inte, den gör som den själv vill. Kan Harry få kontroll över sin uppfinning innan det är för sent?

T h e S u p e rh e ro

T he Runawa y Robot b y Rachel Ruiz

b y Ra ch el

illustrated b y Steve Ma y

Best.nr. 9781479598595

THE SUPERHERO PROJECT NY Det är inte bara Harrys första dag i andra klass, utan också hans födelsedag! När Harry och hans klasskompisar får en superhjälteuppgift av läraren, blir Harry extra glad, han vet ju allt om att vara en superhjälte. Men har han verkligen förstått uppgiften? Best.nr. 9781479598625

NIVÅ B1 Författare: Rachel Ruiz Illustratör: Steve May Mjuk pärm, 48 sidor Pris: 89 kr

Ru iz illu str ate

P ro je c t

d b y Ste ve

Ma y

Superhero Harry Harry är både slarvig och lite klumpig. Men han tror ändå att han är en superhjälte. Han lämnar oreda och kaos efter sig, men lyckas på något sätt ändå göra gott. Så han är kanske en superhjälte ändå? Serien om Harry är humoristisk och visar att en positiv attityd och stort engagemang är lika hjältemodigt som att bekämpa onda skurkar.

OM ATT VARA EN BRA KOMPIS Många har kommit igång med sin läsning tack vare Anton. Böckerna är skrivna på lätt engelska och har korta stycken och meningar, med illustrationer i fyrfärg. De handlar om vänskap och om våra styrkor och svagheter. SE

Off to the moon Anton and Maja are sitting in a closet. ”Push the red button,” Anton says. Maja turns on the vacuum cleaner. It’s an engine in a spaceship. It makes an awful noise. ”Lift-off!” Anton cheers.

SE

SE

SE

”No, wait!” Maja shouts. ”We want to bring Peter Møller, too.” Peter Møller is an inflatable water toy shaped like a shark. Maja and Anton struggle hard. Finally Peter Møller is on board. ”Off we go,” Anton shouts. ”Off to the moon.”

4

5

LÄTTLÄSTNIVÅ 3 Författare: Per Straarup Søndergaard Illustratör: Rasmus Jensen Mjuk pärm, 28 sidor Pris: 89 kr

ANTON - COME ON YOU BLUES Best.nr. 9788771418187

ANTON - THE GROUND IS LAVA Best.nr. 9788740603781

ANTON – GOALIE ON WHEELS Best.nr. 9788740600483

ANTON HAS GLUE UNDER HIS SHOES Best.nr. 9788771418194

SVENSKA Best.nr. 9789175674391

SVENSKA Best.nr. 9789175673646

SVENSKA Best.nr. 9789175672434

SVENSKA Best.nr. 9789175672632

11


ENGELSKA | FAKTA

SQUIRRELS NY Ekorrar hoppar mellan träden och gillar att äta kottar. Man kan se dem i skogen och i parker, och de är oftast inte rädda för oss människor. I den här boken får du lära dig mer om ekorrar. Författare: Per Straarup Søndergaard Hård pärm Best.nr. 9788793592896 SEAL NY Sälar lever i vatten och är duktiga simmare. Här kan du läsa om olika sorters sälar och vad de tycker om att äta.

Faktaböcker för alla smaker Serien med lättlästa faktaböcker på engelska är framtagen för att väcka läslust hos de mest läsovana eleverna. De roliga och aktuella ämnena tillsammans med den lättillgängliga layouten, gör att de passar både yngre och äldre läsare.

Författare: Eva Mosegaard Amdisen Hård pärm Best.nr. 9788740655421 SE

MOOSE NY Älgen är ett av Sveriges mest kända djur och kallas för ”skogens konung”. I den här boken får du lära dig mer om älgar.

SE

SE

SE

Författare: Eva Mosegaard Amdisen Hård pärm Best.nr. 9788740655438

LÄTTLÄSTNIVÅ 1 UPPSLAG UR RONALDO 16 SIDOR PRIS: 89 KR He is good Insanely good. His name is Ronaldo.

MESSI

THE SUN

Den här boken handlar om Zlatan. Han är en av världens bästa fotbolls­spelare. Här kan du läsa om hans klubbar och om hans liv både på och utanför fotbollsplanen.

Han är liten och snabb. Han är otroligt bra på fotboll. Hans namn är Messi. I denna mycket lättlästa faktabok kan du läsa mer om fotbolls­spelaren Lionel Messi.

Solen skiner alltid! Och den är nödvändig för allt liv på jorden. Alla känner till solen, men det finns mycket vi inte vet om den!

Best.nr. 9788771418231

Best.nr. 9788740600445

Best.nr. 9788771418217

SVENSKA Best.nr. 9789175676036

Facts Name: Cristiano Ronaldo Born: February 5th 1985 Club: Real Madrid Native Country: Portugal

12

ZLATAN

Han räknas som en av världens bästa på fotboll. Han heter Ronaldo och spelar i Real Madrid. I den här faktaboken kan du lära dig mer om Ronaldo och hans liv. Författare: Peter Bejder Mjuk pärm

He is good at football.

4

RONALDO

5

Författare: Asker Hedegaard Boye Mjuk pärm

Författare: Per Straarup Søndergaard Mjuk pärm

SVENSKA Best.nr. 9789175674445

SVENSKA Best.nr. 9789175674438

Best.nr. 9788793592018 Författare: Per Straarup Søndergaard Hård pärm SVENSKA Best.nr. 9789175679938


SE

SE

SE

SE

BLUE WHALE

HEDGEHOG

LIONS

SHARKS

DOLPHINS

Blåvalen är det största djuret i världen. Blåvalens tunga kan bli lika stor som en elefant, och dess hjärta väger lika mycket som en bil. Lär dig om blåvalen här. En perfekt faktabok för ovana läsare som vill träna sin engelska.

Igelkottar bor ofta i trädgårdar. De är vakna på natten och sover på dagen. I den här boken får du veta mer om dessa söta, taggiga däggdjur.

Lejonet är stort och ståtligt. Ibland kallas det djurens konung. Lejon äter andra djur och lever i flock. Vill du veta mer om lejon? Då ska du läsa denna bok.

Författare: Per Straarup Søndergaard Hård pärm

Författare: Per Straarup Søndergaard Mjuk pärm

Är du rädd för hajar? Det finns många olika sorters hajar. Vissa är farliga för människor, andra är det inte. I den här lättläsa faktaboken kan du lära dig mer om hajar.

Delfiner är söta. De är också roliga och kloka. Det finns över 40 olika sorters delfiner i världen. Här får vi lära oss mer om delfiner och om hur de lever och hur de kommunicerar.

Författare: Peter Bejder Mjuk pärm

Författare: Peter Bejder Mjuk pärm

Best.nr. 9788793592278

Best nr. 9788740600902

Best.nr. 9788771418248

Best.nr. 9788740608243

SVENSKA Best.nr. 9789188793072

SVENSKA Best.nr. 9789175674421

SVENSKA Best.nr. 9789175677248

SVENSKA Best.nr. 9789175674322

Författare: Per Straarup Søndergaard Mjuk pärm Best.nr. 9788740604818

SE

SE

DOGS

LONDON

CARS

Några hundar är stora, andra är små. Några hundar hjälper polisen, andra hjälper blinda. Många barn drömmer om en egen hund. Det här är en lärorik och rolig faktabok för alla hundälskare.

I den här faktaboken får du lära dig mycket om Storbritanniens huvudstad London. Både om stadens historia och dess sevärdheter. Med lite text men mycket bilder uppmuntrar boken till läsning.

Här kan du läsa om både fina och snabba bilar. Och om världens första bilar. Är du alldeles tokig i bilar? Då är den här lätta faktaboken verkligen något för dig. Perfekt för alla nybörjarläsare.

Författare: Per Straarup Søndergaard Mjuk pärm

Författare: Peter Bejder Mjuk pärm

Författare: Per Straarup Søndergaard Mjuk pärm

Författare: Per Straarup Søndergaard Mjuk pärm

Hård pärm

Best.nr. 9788771418200

Best.nr. 9788740608236

SVENSKA Best.nr. 9789175678566

SVENSKA Best.nr. 9789175674339

SVENSKA Best.nr. 9789175676128

Best.nr. 9788740600421

Best.nr. 9788740604825

THUNDER AND LIGHTNING

SE

Det hörs höga brak. Det är vita streck på himlen. De lyser upp och strålar. Det är blixten och åskan. Lär dig mer om detta ibland skrämmande naturfenomen.

FACTS ABOUT CROWN PRINCESS VICTORIA Författare: Marianne Randel Søndergaard Lättlästnivå 2 Pris: 99 kr

Best.nr. 9789175677644

13


ENGELSKA | 9–12 ÅR

Death by Airship är en säker framtida favorit hos ungdomar på alla läsnivåer. /…/ Berättelsen nästan hoppar ut ur sidorna och stannar kvar länge i läsarens minne. CM: CANADIAN REVIEW OF MATERIALS, JANUARY 2019

Äventyr, humor och steampunk DEATH BY AIRSHIP NY Prins Conn kommer aldrig att bli kung men det är okej. Han är nummer nio i ordningen att sitta på pirattronen. Conn är nöjd med att segla i sitt luftskepp med sin missanpassade, men glada, besättning och plundra under sin resa. Men när hans syskon blir mördade en efter en, måste Conn ta sig hem igen. Han navigerar sitt luftskepp förbi skurkar och genom explosioner, för att lösa mysteriet och rentvå sitt namn.

Ett storslaget piratäventyr i luften, till bredden fyllt med humoristisk dialog och levande actionscener. Äventyret fångar både pojkar och flickor som behöver träna sin engelska.

NIVÅ: B1 Författare: Arthur Slade Mjuk pärm, 128 sidor Pris: 89 kr

Best.nr. 9781459818705

MISS GHOST (FRÖKEN SPÖKE) Ebba och Ivar märker att det är något särskilt med deras vikarie. Fröken Sparre är lång, smal och har iskalla händer. Dessutom tål hon inte solen och kan läsa tankar. Är hon kanske ett spöke? Översättare: Hedda Friberg-Harnesk Best.nr. 9789175677590 SVENSKA Best.nr. 9789175672717

THE WHITE FOX (DEN VITA RÄVEN) Sol är ensam i storstaden. När han ser en vit fjällräv i hamnen känner han en stark gemenskap med den. Den vita räven är ensam och vilsen, precis som han. Sol saknar sin mormor och morfar som är kvar i Alaska. Så han bestämmer sig för att hjälpa räven att hitta hem, och återförena sin egen familj!

Miss Sparre was very tall and very thin. She had long, black hair and wore a long, black dress. Her face was white. – Is she never outside in the sunshine? Ebba whispered to Ivar. Miss Sparre smiled. – No, Ebba. I don’t like the sun. 6

14

7

LÄTTLÄSTNIVÅ 3 Författare: Kerstin L Hahn Illustratör: Åsa Rosén Hård pärm, 56 sidor Pris: 109 kr

Översättare: Hedda Friberg-Harnesk Best.nr. 9789175675237

Best.nr. 9781781127391 SVENSKA Best. nr. 9789188793782

Everyone started whispering. A few of them giggled. But when the substitute entered the room, everyone became quiet. – This is Miss Sparre, the principal said. She will be your teacher for a whole month. Be nice to her. Ebba stared. Ivar stared. Everybody stared.

LOVESICK (SÅ SJUKT KÄR) Måns är kär i Emma. Fel! Måns är helt sjukt kär i Emma. Vad ska han göra? Ska han berätta att han är kär? En bok om två ungdomar på väg in i puberteten. Kärleken mellan Måns och Emma skildras tillsammans med livet i skolan och vänskap.

NIVÅ B2 Författare: Jackie Morris Illustratör: Jackie Morris Mjuk pärm, 96 sidor Pris: 99 kr

SVENSKA Best.nr. 9789186447274

But she must be all right now. Because here she comes. With Alma. Help! – Hey, Emma? I ask. She turns to me. So does Alma. My mouth goes dry. Emma looks at me. I look at her. Alma is looking at me, too. I can’t look Emma in the eyes. Don’t have the guts. I look at her hair. Her nice, long hair. – Your hair is so nice! Wait a minute! Did I say that? This is so embarrassing! Alma rolls her eyes. But Emma looks happy. 4

5

LÄTTLÄSTNIVÅ 2 Författare: Mårten Melin Illustratör: Helena Bergendahl Hård pärm, 24 sidor Pris: 99 kr


Uppdrag i skaparverkstan Om du har ett problem att lösa, vart går du då? Till biblioteket förstås! Fyra vänner älskar att hänga i skolbibliotekets skaparverkstad. Där har deras lärare och bibliotekarie fixat så att de kan jobba med olika projekt. Det är en perfekt plats för att skapa och de måste använda fantasi och kreativitet när de reser till allt från historiska platser till yttre rymden.

A by

Coding Mission

en Writt n McClint Shanno and Hoena ke la B by ra ted Illu st rown B A la n

ock M

Adventures in Makerspace

A

Robotics Mission

iller

by

A ROBOTICS MISSION

A CODING MISSION

GOODREADS

Adventures in Makerspace

McClintock Miller / Hoena / BROWN

McClintock Miller / Hoena / BROWN

Ett utmärkt äventyr i serieromanform.

Uppdrag i skaparverkstan är serieromaner som kombinerar spännande tidsresor med fakta om teknik och vetenskap. Böckerna bjuder in till eget skapande genom aktivitetssidorna i slutet. Kombinationen är perfekt för ovilliga läsare som hellre ser en teveserie eller spelar ett dataspel än läser en bok.

k Written McClintoc Shannon and ena Blake Ho Illu

Miller

strated by

Alan Brow

n

Enkel och grundläggande introduktion till algoritmer. GOODREADS

NIVÅ A2 Författare: Blake Hoena, Shannon McClintock Miller Illustratör: Alan Brown Mjuk pärm, 32 sidor Pris: 89 kr

A CODING MISSION NY För Kody och hennes vänner är det en helt vanlig dag i skolan. De är på väg till skaparverkstan på biblioteket. När de kastar sig in i ett nytt uppdrag får de magisk hjälp av bibliotekarien och befinner sig plötsligt i en grekisk labyrint. Runt hörnet hör de Minotaurus ryta och de förstår att de måste ta sig ut ur labyrinten. Kan de koda sin väg ut innan det är försent?

A ROBOTICS MISSION NY Ville och hans kompisar har tagit med sig lite saker till sin favoritplats, skaparverkstan på biblioteket. När de pratar om att bygga en robot tar Jill plötsligt med dem på en tidsresa till den röda planeten Mars. Men hur ska de komma därifrån? Best.nr. 9781496577504

Best.nr. 9781496577474

15


ENGELSKA | 12–15 ÅR

Svensk vardag på engelska Några av våra mest omtyckta karaktärer finns också på engelska. Eleven kan träna på sin engelska genom att läsa om en vanlig vardag de kan relatera till. Om skola, sport och kärlek.

SE

SE

SE

RUN, AMINA! (SPRING, AMINA!) Amina har kommit ensam till Sverige från Somalia. Hennes kompis Lina upptäcker att Amina är bra på att springa. Hon övertalar Amina att börja träna löpning i samma klubb som Lina.

ALMOST LIKE ZLATAN (NÄSTAN SOM ZLATAN) Johans värld kretsar kring fotboll, och han drömmer om att bli proffs som Zlatan. Men för att bli det behöver han komma in på fotbollsgymnasiet. Kämpigt för Johan, som har dyslexi.

BROKE AND IN LOVE (PANK OCH KÄR) Varje onsdag kväll spelar Tobias gitarr på en kurs. Alla tjejer gillar en kille som spelar gitarr. Helst vill Tobias att Leila ska gilla honom. Typiskt Tobias då, att han glömt bankkort och pengar hemma när han stöter på Leila.

Översättare: Hedda Friberg-Harnesk

Översättare: Hedda Friberg-Harnesk

Best.nr. 9789175675213

Best.nr. 9789175675220

Översättare: Suzanne Martin Cheadle Best.nr. 9789175679747

SVENSKA Best.nr. 9789175670973

SVENSKA Best.nr. 9789175672694

– Good luck, Lina whispers when they stand on the starting line. The starting shot is fired with a bang. Amina runs.

Her legs move rapidly and her headscarf flaps in the wind. She cannot see the others, but she keeps running. Suddenly she is across the finish line. A couple of girls are waiting next to the finish. – Bravo, they shout. You run really fast! Lina comes up and gives Amina a hug. – I was the fastest, Amina says. She is surprised. – Brilliant! Lina says. After practice, Camilla comes up to Amina.

14

15

NIVÅ A1 LÄTTLÄSTNIVÅ 3 Författare: Författare: Anna Sewell Annelie Drewsen Illustratör: Hård pärm, Davide Aurilia 52 sidor Mjuk pärm, 56 sidor Pris: 109 kr Pris: 89 kr

– I don’t know ... I do want to go. At the same time I don’t want to go to Anton’s party. His parties are fun most of the time. Good music. Cute girls. Alcohol. Our coach has forbidden us to come to practice with a hangover. But I can drink a little without it showing the next day. And I don’t have to stay late. At the party I can forget about everything. Forget all the hassle at school. Not have to think about all those hard letters. – Okay, but I can’t stay very late, I say at last. – Cool, I get it. Come around nine. See you later, Zlatan.

14

Chapter 2 Today is Saturday. I’m at Anton’s party. I’m sitting on his really expensive leather coach. I’m drinking beer and eating peanuts. A DJ is playing music. People crowd into the flat. Many of them dance. Some make out. Some are out on the balcony, smoking. Some smoke inside. It’s not just regular cigarettes. – Don’t be chicken! You’ve got to try it, at least! Anton says. He’s drinking champagne and smoking pot. I shake my head. But I am curious. Wonder how it tastes. 15

NIVÅ A1 LÄTTLÄSTNIVÅ 4 Författare: Författare: Anna Sewell Johanna Nilsson Illustratör: Hård pärm, Davide Aurilia 56 sidor Mjuk pärm, 56 sidor Pris: 119 kr Pris: 89 kr

SVENSKA Best.nr. 9789175677514

I went into the café. It smelled of coffee and freshly baked cinnamon rolls. Then I checked my pocket. I had my bus pass, but not my debit card. I just had a twenty-kronor bill and a few coins. I added it up … twenty-eight kronor. That wasn’t even enough for a latte. Typical!

6

Broke

I was standing at the counter, looking at all the rolls, cookies and sandwiches. – Hi, said the guy behind the counter. What can I get for you? – Hm … I’m thinking, I said. – Okay, he said. A latte cost thirty kronor, and a roll cost thirty-five. Why did I leave my debit card at home today of all days?

7

NIVÅ A1 LÄTTLÄSTNIVÅ 2 Författare: Författare: Anna Sewell Kerstin L Hahn Illustratör: Hård pärm, 36 sidor Davide Aurilia Pris: 99 kr Mjuk pärm, 56 sidor Pris: 89 kr

VÄGAR TILL ENGELSKA VID LÄS- OCH SKRIVSVÅRIGHETER Hur ska man tänka som pedagog när det finns elever i klassen som har det kämpigt med att läsa och skriva på engelska? Det är frågor som Susanne af Sandeberg ägnar sig åt i den här boken. VÄGAR TILL ENGELSKA Författare: Susanne af Sandeberg Hård pärm, 56 sidor Pris: 149 kr Best.nr. 9789175674223

16


Hästböcker

– en älskad genre Generationer av flickor har vuxit upp och växer upp med hästböcker. Med böckerna har de övat sitt språk och lärt sig om litteraturen och om livet.   Black Beauty av Anna Sewell är en klassiker i genren. Blue Moon och Bright Star av Jenny Oldfield är moderna berättelser, men minst lika dramatiska. BLUE MOON När Annas mamma blir sjuk och familjen har stora sjukhusräkningar att betala bestämmer hennes pappa att de måste sälja några av sina mest värdefulla hästar. Anna vet att hennes häst Blue Moon är den bästa på ranchen, så hon gömmer honom i en övergiven lada. Annas pappa blir förtvivlad över att Anna skulle kunna tro att han skulle sälja Blue Moon. När de går tillbaka till ladan upptäcker de att hästen är borta!

NIVÅ B1 Författare: Jenny Oldfield Illustratör: Gary Blythe Mjuk pärm, 72 sidor Pris: 89 kr

BRIGHT STAR Tolvåriga Morgan trivs bättre bland hästar än bland människor. När hon skickas till sin mosters ranch över sommaren får hon träffa Bright Star, en skärrad och vild häst som hennes moster har räddat. En värmande berättelse om det starka bandet mellan en ensam tjej och en häst. Best.nr. 9781781123751

Best.nr. 9781781125083

BLACK BEAUTY En gripande historia om den kolsvarta hästen Black Beauty. Han blir såld flera gånger, både till grymma och till snälla ägare, och får uppleva både bra och dåliga händelser under sitt liv. Black Beauty är en av världens mest omtyckta berättelserna om djur. Romanen gavs ut första gången 1877 och är skriven med Black Beauty som berättare, vilket gör det lätt att identifiera sig med den vackra hästens vedermödor.

Stage 1

s. And, when I ogether under hall, and then ll find out what

ANNA SEWELL

interesting w, but I still

Stage 1

s classics

BLACK BEAUTY

Best.nr. 9788853623058

vers

ers/Key (KET) Te e n E L I R e a d e r s

iminary (PET)

ELT A 1

ELT

Te e n

Readers

NIVÅ A1 Författare: Anna Sewell Illustratör: Davide Aurilia Mjuk pärm, 56 sidor Pris: 89 kr

INDIVIDUELL ANPASSNING En bok ska inte bara locka eleven till läsning, den ska också ge en lagom utmaning. Den får inte vara för svår och Velecum consece ssitatur? inte för cusam, lätt. Med skönlitteraQuisqui cumet esedit qui nem. tur är det lätt att anpassa Nemporp orepudae volupta qui­ läsningen individens kunbus, as sam till fugitae num repelisqui skapsnivå ochsam intresse och volupti orerspe doleste mpo­ repercium autem. Uptur? öka svårighetsgraden efter FÖRFATTARE hand. Dessutom kan eleven själv styra valet av bok, efter eget intresse.

A1

17


ENGELSKA | 12–15 ÅR

Jake Maddox CYCLING CHAMPION NY Austin vill så gärna vinna priser som sin storebror, så han ställer upp i en cykeltävling. Men kommer han att hinna lära sig att cykling handlar lika mycket om teknik som om fart? Austin is tired of living in his older brothers’ shadows.

When he learns about a local bike race, Austin knows

this is his chance to win his own trophy and prove he’s as good as his brothers. But before he can claim his trophy, Austin has to find a bike, train, and learn the course. With the help of a new friend and a local cycling club, Austin learns there’s a lot more to racing than just winning.

POWER, SPEED, SKILL, AND COURAGE.

OPEN A JAKE MADDOX SPORTS STORY AND PREPARE TO SWEAT!

Illustrations by

EDUARDO GARCIA

Best.nr. 9781434239044

CYCLING CHAMPION

Jake Maddox-serien ställer glädjen i en sport på sin spets. Här finns rivalitet, skador och höga krav, men också vänskap och värme. Böckerna finns på två olika nivåer med 72 respektive 96 sidor. I slutet av dem finns ordlista, diskussionsfrågor, skrivövningar och mer information om sporten samt speciella termer.

Reinforced Library Binding 008-011 RL: 3.8 GRL: M

a capstone imprint www.capstonepub.com

NIVÅ B1

JM_CycCh_S12_cvr.indd 1

5/2/12 10:35 AM

NIVÅ B1 Författare: Jake Maddox Mjuk pärm, 72 sidor Pris: 99 kr

BMX CHALLENGE Jason gillar verkligen utmaningar! Det har fått honom i trubbel flera gånger. Nu blir han utmanad att tävla i en BMX-tävling. Men det visar sig att BMX är mycket svårare än vad han först trodde.

HOCKEY MELTDOWN Dylan ser fram emot vinterns stora hockeyturnering. Men plötsligt blir han skadad och måste sitta på bänken. Kan han ha roligt ändå på avbytarbänken?

HOOP HUSTLE Brian ska provspela för skolans basketlag. Men hans arbete som volontär på ett äldreboende går ut över träningarna. Kan han lära sig något av George på äldreboendet?

Best.nr. 9781434234230

Best.nr. 9781434234261

Best.nr. 9781496504982

SOCCER SHAKE-UP Dominic börjar motvilligt spela fotboll, och skojar mest bort träningarna. Men när lagets stjärna Carlos inte kan komma, får Dominic chansen att visa vad han går för.

BOARD BATTLE Ett gäng mobb­are tar över den lokala skateparken. Conner och hans bästa vän Hannah tvingas därifrån. Nu måste de överlista mobbarna. Kampen om skateparken kan börja! Best.nr. 9781434262080

Best.nr. 9781496504999

NIVÅ B2

Best.nr. 9781496536792

18

SNOWBOARD STRUGGLE Alex står upp mot sin bästa vän när den nya killen i staden blir mobbad. De andra killarna är svartsjuka på hans skicklighet i backarna.

DANCE TEAM DRAMA Lily och hennes familj har flyttat. Hon har lämnat både danslaget och sin bästa vän. Lily känner sig ensam. Kommer hon någonsin att trivas?

Best.nr. 9781496539847

Best.nr. 9781496536785

SABOTAGE

SOCCER STRUGGLE

SOCCER SABOTAGE

SOCCER STEP-UP Dålig ekonomi gör att anfallaren Melinas lag måste läggas ner. Nu måste tjejerna provträna för fotbollslaget med de äldre gymnasietjejerna.

SOCCER

SOCCER STRUGGLE NIVÅ B2 Författare: Jake Maddox Mjuk pärm, 96 sidor Pris: 99 kr

SOCCER SABOTAGE NY Jacob, Mohammed och Simon är de mest erfarna spelarna i årets fotbollslag. Men när en begåvad nykomling dyker upp, blir det konflikter i laget. Best.nr. 9781496559340 SOCCER STRUGGLE NY Livs heta temperament får henne avstängd från fotbollslaget och osams med sin bästa vän. För att lösa sina problem börjar hon på en kurs i mindfulness, men kommer det att räcka för att få henne återinsatt i laget? Best.nr. 9781496575395


Klassisk ungdomsbok Little Women (Unga kvinnor) är en varm skildring av systrarna Marschs uppväxt och deras starka gemenskap. Little Women skrevs 1868 och har älskats av generationer läsare. Romanen har filmatiserats flera gånger, och fler filmer är på gång.

NIVÅ B1 Författare: Louisa M Alcott /Silvana Sardi Illustratör: Júlia Sardá Mjuk pärm, 80 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

SE

LITTLE WOMEN (UNGA KVINNOR) Jo, Meg, Amy och Beth växer upp i en småstad i 1860-talets USA. Systrarna är väldigt olika, men ställer alltid upp för varandra. Deras far är ute i kriget, familjen har ont om pengar och flickorna får hjälpas åt att ta hand om hushållet. Boken skildrar flickornas gemenskap och olika upptåg i vardagen. Best.nr. 9788853620224 SVENSKA Best.nr. 9789177236757

HISTORISKA BERÄTTELSER EXTENSIVE READING FOUNDATION är en internationell organisation som stödjer och sprider läsning av skönlitteratur i språkundervisningen.   Varje år delar organisationen ut Language Learner Literature Award för bästa engelska lättlästa verk.

ANNE OF GREEN GABLES (ANNE PÅ GRÖNKULLA) En av de klassiska flickböcker som fortfarande läses och älskas världen över. Föräldralösa Anne kommer som fosterbarn till ett äldre syskonpar som egentligen ville ha en pojke.

Människor har i alla tider drömt om att kunna resa i tiden. Med de här tre böckerna tar vi oss tillbaka till Dickens England under den viktorianska tiden och Mark Twains USA under samma tid. Det är berättelser om samhällets mest utsatta, tyvärr lika aktuella i dag som då de skrevs.

OLIVER TWIST Oliver Twist är en Oliver Twist föräldralös pojke som bor i ett fattighus. En dag får han inte längre vara kvar, och hamnar på gatan. Vad ska hända med Oliver? Detta är en av Charles Dickens mest lästa berättelser. Te e n

Readers

Stage 1

Eli Readers is a beautifully illustrated series of timeless classics and specially-written stories for learners of English.

What will happen next to Oliver? Where will he go? Will he find a nice family to live with or will Fagin and his gang of thieves make Oliver stay with them? Read this exciting tale of life in 19th century England and find out!

Tags Friendship and hate

- Comprehension activities - Test yourself

OLIVER TWIST

In this reader you will find: - Focus on… - Glossary of difficult words

CHARLES DICKENS

Oliver Twist is a poor orphan boy. He hasn’t got a mum or dad and he lives in a terrible place called the workhouse. One day, he makes the master of the workhouse very angry and his life changes forever...

Stage 1

Charles Dickens

Social Issues

Stage 1

Elementary

600 headwords

A1

Movers

Stage 2

Pre-Intermediate

800 headwords

A2

Flyers/KET

Stage 3

Intermediate

1000 headwords

B1

PET

TE BN

IS

with Booklet

97

RS 9 . E 3r.l D s. EA ist 51 ELI LI R Tw 36-0 E er -5 EN Oliv8-88

with Audio CD

www.elireaders.com

Best.nr. 9788853605139

Te e n E L I R e a d e r s

Classic

A1

Te e n

Readers

Best.nr. 9788853615787

Best.nr. 9788853615763

NIVÅ A1 Författare: Lucy Maud Montgomery/ Michael Lacey Freeman Mjuk pärm, 80 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

THE ADVENTURES OF TOM SAWYER (TOM SAWYERS ÄVENTYR) Tom Sawyer är en pojke med ett gott hjärta som alltid ställer till det för sig. Med sina bästa vänner Joe, Ben och Huckleberry Finn hittar han på en massa hyss.

NIVÅ A1 Författare: Charles Dickens /S. Gudgeon Illustratör: Maja Celija Mjuk pärm, 80 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

NIVÅ A2 Författare: Mark Twain/Janet Borsbey, Ruth Swan Illustratör: Alessandra Vitelli Mjuk pärm, 96 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

19


ENGELSKA | 12–15 ÅR

Spänning och igenkänning för unga Kirsten Ahlburg brinner för att skapa goda läsupplevelser för barn och unga. Här har vi samlat ett antal av hennes ungdomsskildringar med handlingen förlagd till nordisk miljö.

When she lies in my arms in tango. That’s part of being a good dancer.

Then they lift the prize. They kiss it and show it.

Sue also knows my body. She can feel when I move to the left. She can feel when I move to the right. I don’t have to tell her. And Sue is good. Very good. The best partner for me.

We are dancers. We do not run around. But we are very proud when we win a prize. In my room I have 15 prizes. I got the first one when I was eight. Sue and I want to win a new prize. We want to be the best dancers in our age group.

A dance prize Soon there will be a tournament. Sue and I will be there. We are to compete with some other dancers. Then we can win a dance prize. You know just like in football. When a football team win a prize, they are very proud. They run around the soccer field.

Almost every day These days we dance almost every day. We must be very good to win the prize. There are lots of other dance couples. They are all good. So we have to be better.

6

7

LÄTTLÄSTNIVÅ 2 Författare: Kirsten Ahlburg Mjuk pärm 30 sidor Pris: 79 kr

LET'S DANCE Huvudpersonen i Let's Dance älskar att dansa, och han har dansat nästan hela sitt liv. Tillsammans med Sue har han vunnit många priser. Nu tränar de för att vinna en tävling i Tyskland. Men han råkar ut för en olycka och måste opereras. Best.nr. 9788771770339

20

ORD FÖR ORD Ordförrådet är en av de viktigaste förutsättningarna för läsförmåga och i förlängningen möjlig­heten att lära sig ett nytt språk. En bok som väcker läslust bjuder inte bara på en fin läsupplevelse, den erbjuder också mängder av nya ord.

FIRE Bob kommer hem från skolan. Han hittar några korvar. Det är ju gott med grillad korv. Bob går ut i trädgården. Där försöker han få igång grillen. Men det går inte så bra. Kanske om man häller på lite bensin …? Best.nr. 9788776077150

ADOPTED Mi är adopterad från Korea och får namnet Alice. Hon trivs med sitt nya liv. Men så börjar hon fundera över sitt ursprung och slutar kalla sina adoptivföräldrar för mamma och pappa. En bilolycka ändrar allt och väcker stora känslor.

HELP Tom och Peter är båda duktiga simmare. Vid en simträning får Peter öva livräddning med Joan, lagets snyggaste tjej. Nästa dag är Tom och Peter på stranden. Långt där ute i vattnet får de se en tjej. Det liknar Joan, och hon ropar på dem. Men något verkar fel …

SOFIA’S GOT TALENT Sofia älskar att sjunga. Hon anmäler sig till en talangtävling i teve. Detta är kanske hennes stora chans! Sofia har sin gitarr och går upp på scenen. Det är mycket folk i publiken. De tittar på henne och de klappar. Framför henne sitter de tre domarna. Nu gäller det!

Best.nr. 9788776078270

Best.nr. 9788776076320

A HERO Mia älskar söndagar då hon kan vara tillsammans med sin häst hur länge som helst. Hon rider ut i skogen. Plötsligt hör hon ett ljud. Är det en katt? Eller ...? Det låter nästan som om någon gråter. Då får hon syn på en låda. I den ligger ett litet barn!

SKI TOUR Lily och Oliver ska på skidresa med klassen. Lily är förväntansfull. Hon har varit kompis med Oliver länge, men nu har hon blivit förälskad i honom. På fjället åker de vilse och kommer ifrån sin grupp. Plötsligt har skidresan blivit ett riktigt äventyr.

THE CONCERT June har varit ett fan av Justin Bieber i många år. Hon är medlem i en klubb där de delar bilder och videor. Men hon har aldrig upplevt hans musik live. Nu ska Justin Bieber ha en konsert. Men hur ska June ha råd med biljetterna?

Best.nr. 9788776077143

Best.nr.9788776078263

Best.nr. 9788771770346

Best.nr. 9788776076313


Böckerna är förkortade och lättlästa. De inleds med en kort biografi över författaren och avslutas med övningar. Svåra/ nya ord förklaras i fotnoter.

KÄNDA DECKARGÅTOR

EN SANN, HEROISK BERÄTTELSE NUMBER THE STARS NY Lois Lowry har skrivit mer än trettio ungdomsböcker och vunnit en rad priser. För Number the Stars (Den gyllene stjärnan) tilldelades hon 1990 Newbery Medal, ett av USA:s finaste litteraturpriser för barn- och ungdomslitteratur. Hon har även varit nominerad till Alma-priset. I arbetet med boken reste hon till Köpenhamn för att göra research. Number the Stars påminner oss om att även i krig och terror finns det anständighet och godhet.

FIVE ON TREASURE ISLAND NY Enid Blytons deckare har översatts till mer än 40 språk och de säljer i över en miljon exemplar per år! Med mystiska miljöer, ett gäng att identifiera sig med och spännande deckargåtor blev Fem-böckerna början på en ny genre för barn. Fem söker en skatt är den första boken om Fem-gänget.

Best.nr. 9788723907134

Best.nr. 9788723529565

NIVÅ A2 Författare: Lois Lowry Illustratör: Niels Roland Mjuk pärm, 64 sidor Pris: 99 kr

NIVÅ A2 Författare: Enid Blyton Mjuk pärm, 96 sidor Pris: 99 kr

NIVÅ B1 Mjuk pärm 64 sidor Pris: 79 kr

FEEL GOOD OCH KÄRLEK Promises covers for catalogue_Shortlist.qxp_Layout 1 12/10/2016 15:07 Page 5 Promises covers for catalogue_Shortlist.qxp_Layout 1 12/10/2016 15:34 Page 6

Promises covers for catalogue_Shortlist.qxp_Layout 1 12/10/2016 15:05 Page 3

SE

Gina loves talking online to Chatboy1 - he makes her laugh and he tells her she’s clever. He understands her.

What can Lonelygirl do?

Purple

Jo Cotterill

Book band: Turquoise

www.ransom.co.uk

I HEART GLITTER BOY Lily älskar glitter – och hon älskar Mark. De är typ redan ihop, det är bara att han inte vet om det ännu. När hon ska förklara sin kärlek för honom blir det inte riktigt som hon har tänkt sig …

PICTURE HIM Aliya älskar att fotografera. Hon stammar, men vem behöver ord när man kan ha bilder? Aliya upptäcker en skum figur i bakgrunden på sitt senaste fotografi. Vem kan det vara? Blir hon förföljd?

Författare: Julia Clark Illustratör: Georgina Fearns

Författare: Jo Cotterill Foto: Jo Cotterill

Best.nr. 9781785912542

Best.nr. 9781785912559

SVENSKA Best.nr. 9789188793805

SVENSKA Best.nr. 9789177235613

It is a journey of hope and of surprise, of new friends – and of love.

Book band:

M i ri am Ha l a h my

Barbara Catchpole

Jo Cotterill

Book band:

www.ransom.co.uk

Yasmin’s Journey

So begins a difficult and perilous journey in search of peace and safety.

Chatboy1 will think Lonelygirl has stood him up.

Is she being stalked?

ch@t

The country is at war and, after her father is killed in a bomb blast, Yasmin and Ali are forced to leave Syria to find a new life elsewhere.

But Gina’s mum and sister think she’s crazy. Chatboy1 is bound to be some sweaty old lorry driver in a string vest. No way can she meet up with him IRL.

But when she looks at her latest series of photos. Aliya sees a murky figure in the background of many of them.

Fifteen-year-old Yasmin lives with her parents and six-year-old brother Ali in a small town in Syria.

Yasmin’s Journey

Picture HIM

Barbara Catchpole ch@t

Picture HIM

Aliya loves taking photos. She talks with a stammer, but who needs words when you can have pictures? Especially pictures as good as Aliya’s photos.

She watches life through a lens But is somebody watching her? SE ‘Are you out of your tiny looney-tunes mind?’

Purple

www.ransom.co.uk

Mi r i a m H a l a h m y

CH@T Gina älskar att chatta med Chatboy1 – han får henne att skratta och ger henne komplimanger. Han förstår henne på ett sätt som ingen annan gör. De bestämmer sig för att träffas. Kommer det att förstöra magin?

YASMIN’S JOURNEY Femtonåriga Yasmin bor med sina föräldrar och sin yngre bror Ali i en småstad i Syrien. Landet är i krig, så Yasmin och Ali tvingas lämna Syrien för att hitta ett nytt liv någon annanstans.Boken följer Yasmins flykt över Europa.

Författare: Barbara Catchpole

Författare: Miriam Halahmy

Best.nr. 9781785912535

Best.nr. 9781785912566

21


ENGELSKA | 12–15 ÅR

Riktigt lättlästa ungdomsböcker

SK

A SKRIVARE P

DT RA

ILL DET

N

NOM IN E

SNOW NY Lulu står ännu en gång inför en ny klass. Hon är en ensamvarg, går helst för sig själv. Men i klassen finns Snow, en tjej som bestämmer sig för att hon och Lulu ska bli vänner. Två mycket olika tjejer möts och utvecklar en innerlig vänskap. Medan den ena får stöd att bli allt starkare som individ, bär den andra på en hemlighet. Författare: Marie Duedahl Best.nr. 9788793646254 SVENSKA Best.nr. 9789178254071

22

NIVÅ B1 54–96 sidor Hård pärm Pris: 99 kr

T 2 0 18 SE RI

DA

De här böckerna speglar den verklighet många ungdomar lever i, eller hör talas om. Här finns stöld, olovlig körning, sorg och utsatthet på sociala medier. Men också vänskap, humor och mod. Flera av böckerna finns översatta till svenska i konceptet Ung.

SE

SE

SUGAR NY Maja är 16 år och behöver pengar. Hon har ett extrajobb i mataffären, men där tjänar hon inte så mycket. Hon vill köpa coola kläder och äta på restauranger. Maja har läst om sugardejting, då man får en massa saker av äldre män, utan krav. Hon skapar en profil på en dejting-sida. Kanske kan hon hitta en sugar daddy med mycket pengar? Hon måste ju inte göra något med männen ...

THE RACE NY Jack vill lämna gänget och allt bråk. Han försöker verkligen, men lyckas inte. Han vill ju vara där Sophie är, och hon ska på street race. Mot sin vilja är Jack på plats när racet drar igång. När polisen kommer, flyr han och Sophie i en bil. En våldsam och spännande jakt börjar.

Författare: Kirsten Ahlburg

Best.nr. 9788770182928

Best.nr. 9788793646247

SVENSKA Best.nr. 9789178254101

Författare: Natasja Erbillor


SE

NOW WHAT? NY Sophie är på sin första festival någonsin. Hon och hennes kompis Fionna ska dansa, ha kul och sova i tält, de är supertaggade. Under en konsert träffar Sophie David och efter att ha fått i sig för mycket alkohol går de till hans tält för att vila. En bakfull Sophie vaknar dagen efter och kommer ihåg att de hade sex, utan skydd! Tänk om hon är gravid! Vad ska hon göra?

GOOD GOLLY, MISS MOLLY NY Molly och Justin är redo. Redo för det; att ha sex första gången. Molly planerar allt noga, det ska vara romantiskt och fint. Det börjar ganska bra, även om Justin inte följer planerna riktigt. Så råkar Mollys hund svälja kondomen, och det blir fullt kaos.

Författare: Kirsten Ahlburg

SVENSKA Best.nr. 9789178254040

Best.nr. 9788770182911

Författare: Per Straarup Søndergaard Best.nr. 9788770182904

SMILE, SHUT UP AND LOOK PRETTY! NY Betty och Amy är bästa vänner, även om de är väldigt olika. En dag får killarna i klassen en bild på Snap. Det är en rangordningslista över alla tjejer i klassen. Tjejerna gör revolt. De slutar sminka sig, och tänker inte på vad de har på sig. De går så neutrala som möjligt till skolan, för utseende spelar ingen roll. Något som inte uppskattas av killarna i klassen, och av Amy … Författare: Marie Duedahl Best.nr. 9788770182492

Böckerna på svenska hittar du i vårt Nyponmagasin! Beställ på www.nyponforlag.se 23


ENGELSKA | 12–15 ÅR

Spänning för alla

WILDFIRE NY Det är en av de varmaste somrarna i Bridgewood, och flera bränder bryter ut. Polisen tror att de är anlagda, och Dylans kompis Eliot blir förhörd. Dylan tror inte att han är skyldig, men han vet att Eliot har en hemlighet. Kan det vara främlingen som Eliot hjälper som är skyldig? Eller är det den populäre Mason? Kan Dylan lösa detta innan det är för sent?

SHADOW NY Synskadade Preston Craft anordnar en filmfestival för skolans filmklubb. När en av filmerna försvinner, är han övertygad om att den blev stulen. Prestons enda bevis är en svag skugga som han såg innan filmen försvann. Ingen tror honom, men Preston vägrar att ge upp. Kan han lösa mysteriet med en så vag ledtråd?

GOLD NY Sam och Annabel hittar ett äventyr överallt. På besök i Italien, hör de rykten om att det finns plundrat guld från andra världskriget i grottor och tunnlar under staden. Deras fiende Humphrey ger sig också in i jakten på guldet, liksom barnbarnet till en nazist. Den som hittar guldet först avgör om en bit av historien går förlorad …

Best.nr. 9781459818101

Best.nr. 9781459816442

Best.nr. 9781459814813

NIVÅ B2 Författare: Deb Loughead Mjuk pärm, 128 sidor Pris: 89 kr

Loyalty

100 headwords

below A1

Starters

Stage 2

200 headwords

A1

Starters/Movers

Stage 3

300 headwords

A1.1

Movers

Stage 4

400 headwords

A2

Flyers

Typeset in 14 / 20 pt Monotype Plantin Schoolbook © 2012 ELI s.r.l. P.O. Box 6 - 62019 Recanati MC - Italy T +39 071750701 - F +39 071977851 info@elionline.com com www.elionline.com

Printed in Italy by Tecnostampa Recanati ERY 416.01 ISBN 978-88-536-0771-3 First edition: March 2012

A2

A2

Young

Readers

The FSC certification guarantees that the paper used in these publications comes from certified forests, promoting responsible forestry management worldwide.

For this series of ELI graded readers, we have planted 5000 new trees.

Young

Readers

Courage

Stage 1

Elementary

600 headwords

A1

Movers

Stage 2

Pre-Intermediate

800 headwords

A2

Flyers/KET

Stage 3

Intermediate

1000 headwords

B1

PET

Classic

Full text on CD

With free downloadable Booklet

www.elireaders.com

Stage 2

ELT A 2

ELT

8-

97

ELT

Tags Adventure

BN

BN

S . DER 1-3 r.l EA I s. I R ng 77 EL EL Fa 36-0 G te -5 N Whi 88

IS

U

www.elireaders.com

In this reader you will find: - Focus on... - Difficult words - Comprehension activities - Test yourself - CLIL activity

IS

Full text on CD

Production Manager Francesco Capitano

Young ELI Readers

Classic

NIVÅ A2 Författare: Jack London/Jane Cadwallader Illustratör: Gustavo Mazali Mjuk pärm, 32 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 79 kr

Eli Design Department Diletta Brutti

Te e n E L I R e a d e r s

Stage 1

Best.nr. 9788853607713

Best.nr. 9788853607782

THE SECRET GARDEN (DEN HEMLIGA TRÄDGÅRDEN) När tioåriga Mary Lennox föräldrar dör skickas hon från Indien till sin farbror i England. En dag hittar Mary nyckeln till en hemlig trädgård som har varit låst i tio år. Och nu börjar det hända saker!

THE CALL OF THE WILD (SKRIET FRÅN VILDMARKEN) Buck, en glad och lugn hund, blir kidnappad från sin trygga tillvaro som familjehund. Han skickas till Alaska för att bli slädhund. I vildmarken blir Buck mer och mer som en vildhund. Till slut lever han vilt med en vargflock.

Best.nr. 9788853606341

24

Graphic Design Sergio Elisei

Stage 4

Friendship

After Jim Hawkins finds a map in an old sea chest, he starts an exciting adventure which will take him to a far off island in search of treasure. He sets sail with his friends, but they do not realise that many of the crew are pirates and their leader is the cook, Long John Silver. The pirates are determined to find the treasure first at all costs! Enjoy reading about the adventures of Jim and his friends at sea and discover who finds the buried treasure.

ELI Readers Founder and Series Editors Paola Accattoli, Grazia Ancillani, Daniele Garbuglia (Art Director)

- Games and language activities - An audio recording of the story - A picture dictionary Tags Nature

Illustrated by Gustavo Mazali

Stage 2

Robert Louis Stevenson

White Fang Jack London Retold, activities and poem by Jane Cadwallader Illustrated by Gustavo Mazali

!

This is the story of White Fang, a wild wolf who falls into the hands of men. They use White Fang’s strength and are cruel to him so that he becomes fierce and dangerous. But through Scott, a different type of man, White Fang learns that between animals and people there can be love and respect and loyalty.

YO

ge 4 ondon, White Fang adwallader, Harry and the Sports Competition adwallader, Harry and an Electrical Problem adwallader, Harry and the Crown ellini, The Secret Passage arroll, Alice in Wonderland ipling, The Jungle Book

Would you like a wolf as a pet? This is the story of a wolf named White Fang and his journey through the world of men.

Readers

Eli Readers is a beautifully illustrated series of timeless classics and specially-written stories for learners of English.

TREASURE ISLAND

ge 3 Wilde, The Canterville Ghost adwallader, Uncle Jack and the Meerkats adwallader, Uncle Jack and the Emperor Penguins adwallader, Uncle Jack and the Bakonzi Tree Barrie, Peter Pan

White Fang

Jack London

TREASURE ISLAND (SKATTKAMMARÖN) JimTreasure Hawkins hittar en Island skattkarta och påbörjar ett spännande äventyr som tar honom till en avlägsen ö. Han sätter segel med sina vänner, men inser snart att många i besättningen är pirater. Och de är fast beslutna att hitta skatten före Jim ... Te e n

The ELI Readers collection is a complete range of books and plays for readers of all ages, ranging from captivating contemporary stories to timeless classics. There are three series, each catering for a different age group; Young ELI Readers, Teen ELI Readers and Young Adult ELI Readers. The books are carefully edited and beautifully illustrated to capture the essence of the stories and plots.

NIVÅ B2 Författare: John Wilson Mjuk pärm, 144 sidor Pris: 89 kr

ROBERT LOUIS STEVENSON

ge 2 Baum, The Wonderful Wizard of OZ adwallader, PB3 and Coco the Clown adwallader, PB3 and the Vegetables adwallader, PB3 and the Jacket

Jack London

White Fang

ung ELI Readers

ge 1 nymous, Aladdin and the Magic Lamp Guillemant, Hooray for the Holidays Guillemant, Sophie’s Dream adwallader, Granny Fixit and the Yellow String adwallader, Granny Fixit and the Pirate adwallader, Granny Fixit and the Ball

Stage 4

JAck London

ammar and structures sent, past, past continuous, present perfect l, may mparatives and superlatives verbs k like positions

Readers

Eli Readers is a beautifully illustrated series of timeless classics and specially-written stories for learners of English.

S 2 . ER r.l D nd 8I s. EA la 77 EL I Rre Is 36-0 EL su -5 EN ea 8-88 TE Tr 97

WHITE FANG (VARGHUNDEN) White Fang är en vild White Fang varg som faller i onda människors händer. De behandlar honom illa, så att han blir våldsam och farlig. Men så träffar White Fang Scott, och lär sig att det kan finnas kärlek och lojalitet mellan djur och människor. Young

LLABUS

cabulary areas ectives to describe character, weather, the rld around us, body and face, home, time

NIVÅ B2 Författare: Mere Joyce Mjuk pärm, 128 sidor Pris: 89 kr

NIVÅ A2 Författare: Frances H. Burnett Illustratör: Philip Giordano Mjuk pärm, 56 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

Best.nr. 9788853615770

ELT A2

Te e n

Readers

NIVÅ A2 Författare: Robert Louis Stevenson/Sil­ vana Sardi Illustratör: Bombo Mjuk pärm, 80 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

NIVÅ B1 Författare: Jack London Illustratör: Marco Somà Mjuk pärm, 80 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr


RAW TALENT NY Fjortonåriga Paisley älskar att sjunga. Hennes mamma vill att hon går med i stadens kör, men hon drömmer om att bli popstjärna. Det enda problemet är att hon har scenskräck. Hon sjunger bara när hon är ensam. Spontant anmäler hon sig till att sjunga på en välgörenhetsgala. Det finns en stor risk att det slutar i total katastrof.

NOVA IN NEW YORK NY Nova drömmer om att bli professionell balettdansös. Hon blir överlycklig när hon får chansen att gå ett sommarprogram på en prestigefylld balettskola i New York. Men väl i storstaden, blir hon överväldigad. En praktikplats blir tillgänglig, men Nova vet inte om hon klarar av det hektiska livet – eller om hon ens vill det.

ATTITUDE NY När Cassie kommer till Vancouver från Australien för en intensiv sommarkurs på en stor dansskola har hon svårt att passa in. Till en början håller Cassie sig i bakgrunden, men när hon ser att några av de andra studenterna blir mobbade säger hon ifrån. Då upptäcker hon hur långt vissa tjejer är villiga att gå för att lyckas.

Best.nr. 9781459818347

Best.nr. 9781459820296

Best.nr. 9781459803824

NIVÅ B2 Författare: Jocelyn Shipley Mjuk pärm, 144 sidor Pris: 89 kr

NIVÅ B2 Författare: Katherine Richards Mjuk pärm, 112 sidor Pris: 89 kr

NIVÅ B2 Författare: Robin Stevenson Mjuk pärm, 144 sidor Pris: 89 kr

Hela världen är en scen Drömmen om att få chansen att visa sin talang tar oss i de här böckerna till det som är viktigast i livet – kärlek, vänskap och familj.   Böckerna kretsar kring scenkonst som sång, folkmusik, dans, balett, band. Tankeväckande böcker om att ha modet att följa sin dröm och det höga pris det ibland kan betyda. ACE’S BASEMENT Ace startar ett band med Lisa, som han är kär i. Aces kompis Denny ska filma dem så att de får den ultimata musikvideon. Som ett skämt gör Denny en video med pinsamma ögonblick. Videon hamnar på Youtube och blir en viral hit. Lisa känner sig förödmjukad och vägrar att prata med Ace – tills videon ger positiva resultat.

OFF BEAT Rose drömmer om att göra succé med sin folkmusik. Men hennes mamma vill att hon ska börja spela i symfoniorkestern och satsa på klassisk musik. När Rose anmäler sig till en fioltävling hoppas hon inte bara på att vinna priset, utan också att hennes mamma ska förstå att hon kan lyckas som folkmusikant. Best.nr. 9781459817920

Best.nr. 9781459804371

NIVÅ B1 Författare: Ted Staunton Mjuk pärm, 112 sidor Pris: 89 kr

NIVÅ B2 Författare: Megan Clendenan Mjuk pärm, 144 sidor Pris: 89 kr

25


ENGELSKA | UNGA & VUXNA

Kvinnliga klassikerförfattare När Jane Austen skrev sin första roman Sense and Sensibility stärkte hon inte enbart romanen som konstform, utan banade också väg för nya generationer av kvinnliga författare. Till dem hör till exempel systrarna Brontë. Precis som Jane Austen har de skapat klassiker som fortfarande läses och älskas.

READERS

Elinor is careful but Marianne is not. They both meet the man of their dreams, but will they find true happiness? Sense and Sensibility is Jane Austen’s classic story of two sisters who have a lot to learn about love.

In this reader you will find: - Background information about this novel - A short biography of Jane Austen - Glossary of difficult words - Comprehension activities - Preliminary-style activities - Exit test

STAGE 3

Emma Woodhouse is beautiful, rich, intelligent and a snob. She says she will never marry, but loves matchmaking and is determined to find a suitable husband for her friend Harriet Smith. However, her imagination often leads her to make mistakes, creating problems for both herself and the people around her. Jane Austen describes the social values of her time and the novel is full of comical moments as Emma causes one disaster after another. Jane Austen once described Emma as a character ‘whom no one but myself will much like’. However, the beauty of this novel is how the author manages to make the reader love Emma as much as she did. In this reader you will find: – Information about Jane Austen’s life and times – Glossary of difficult words – Comprehension and extension activities, including First (FCE) activities – Exit test

600 headwords

A1

Pre-Intermediate

800 headwords

A2

STAGE 3

Intermediate

1000 headwords

B1

Preliminary (PET)

STAGE 4

Upper Intermediate

1800 headwords

B2

First (FCE)

STAGE 5

Advanced

2500 headwords

C1

Advanced (CAE)

STAGE 6

Proficiency

Unabridged Texts

C2

Proficiency (CPE)

KEY (KET)

BN

A2

Key (KET)

1000 headwords

B1

Preliminary (PET)

Upper Intermediate 1800 headwords

B2

First (FCE)

Advanced

2500 headwords

C1

Advanced (CAE)

STAGE 6

Proficiency

Unabridged Texts

C2

Proficiency (CPE)

Elementary

Recorded extracts on CD. Download full text as MP3 from www.eligradedreaders.com

ELT B 2

www.eligradedreaders.com

YOUNG ADULT

READERS

B2

Best.nr. 9788853624833

NIVÅ B2 Författare: Jane Austen/ Silvana Sardi Illustratör: Alberto Macone Mjuk pärm, 112 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

STAGE 3

Jane Eyre is an orphan, and all alone in the world. But she is no ordinary young woman; despite her lonely and unhappy childhood, she is determined to succeed at a time when women had little freedom. When she meets the enigmatic Mr Rochester, however, her independent spirit is put to the test. Will Jane ever find the happiness she desires so much?

STAGE 3

CHARLOTTE BRONTË JANE EYRE

Charlotte Brontë

In this reader you will find: - Background information about this novel - A short biography of Charlotte Brontë - Glossary of difficult words - Comprehension activities - PET-style activities - Exit test

Tags Love

Society

Elementary

600 headwords

A1

STAGE 2

Pre-Intermediate

800 headwords

A2

KET

STAGE 3

Intermediate

1000 headwords

B1

PET

STAGE 4

Upper Intermediate

1800 headwords

B2

FCE

STAGE 5

Advanced

2500 headwords

C1

CAE

STAGE 6

Proficiency

Unabridged Texts

C2

CPE

Download full text as MP3 from www.elireaders.com

BN

8-

97

With free downloadable Booklet

ELT B 1

www.elireaders.com

YOUNG ADULT ELI READERS

STAGE 1

RS DE EA 5 . 3r.l R s. ELI e 79 ELI LT Eyr 36-0 U ne -5 AD Ja 88

IS

G

N

26

READERS

800 headwords

Intermediate

STAGE 5

Eli Readers is a beautifully illustrated series of timeless classics and specially-written stories for learners of English.

U

NIVÅ B2 Författare: Emily Brontë/Elizabeth Ferretti Illustratör: Gianluca Folí Mjuk pärm, 144 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

JANE EYRE CHARLOTTE BRONTË En av den brittiska JANE EYRE Janelitteraturens Eyre största klassiker. Den unga och föräldralösa Jane tar plats som guvernant på den fina gården Thornfield. Ägaren herr Rochester och Jane blir kära. En fängslande romantisk skildring, ELT som även tar ställning för kvinnans rätt till självständighet och lika värde. YOUNG ADULT

8-

97

NIVÅ B1 Författare: Jane Austen/Elizabeth Ferretti Illustratör: Barbara Baldi Bargiggia Mjuk pärm, 128 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

YO

Best.nr. 9788853606655

READERS

A1

Pre-Intermediate

STAGE 4

RS DE EA 3 . 3r.l R s. ELI 48 ELI LT ma 36-2 U m -5 AD E 88

IS

YOUNG ADULT

B1

NIVÅ B1 Författare: Jane Austen/Janet Borsbey, Ruth Swan Illustratör: G. Da Re Mjuk pärm, 128 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

WUTHERING HEIGHTS (SVINDLANDE HÖJDER) Cathys liv förändras för alltid när hennes pappa tar hem en övergiven pojke vid namn Heathcliff. Under hela deras uppväxt är deras kärlek till varandra lika vild som hedarna de bor bland. Men kan kärlek övervinna svartsjuka? Kan man förlåta när hjärtat är fyllt av smärta?

G

N

ELT B 1

www.elireaders.com

U

IS

RS DE EA ty 6 . r.l I R bili 1I s. EL si 59 EL LT Sen36-1 U d -5 AD an 88 8G N se U Sen N 97 B

YO

With free downloadable Booklet

600 headwords

STAGE 2

STAGE 3

STAGE 1

Classic

YO

YOUNG ADULT ELI READERS

Classic

Recorded extracts on CD. Download full text as MP3 from www.elireaders.com

Tags Classic Literature Marriage and Social Status The Power of Imagination Romance

YOUNG ADULT ELI READERS

Elementary

STAGE 2

STAGE 4

Jane Austen

Tag Love, Society

STAGE 1

READERS

Eli Readers is a beautifully illustrated series of timeless classics and specially-written stories for learners of English.

EMMA

JANE AUSTEN SENSE AND SENSIBILITY

Jane Austen

EMMA JANE AUSTEN EMMA Emma WoodEmma house är en vacker och rik ung kvinna. Hon bor med sin far på ett gods och har inga planer på att gifta sig. I stället tar hon sin vän Harriet under sina vingar och bestämmer sig för att hitta en lämplig ELT make till henne. Men hennes intriger leder till misstag som skapar problem för både henne och hennes omgivning. YOUNG ADULT

STAGE 3

Eli Readers is a beautifully-illustrated series of timeless classics and specially-written stories for learners of English.

STAGE 4

YOUNG ADULT

JANE AUSTEN

SENSE AND PRIDE AND JANE AUSTEN PREJUDICE SENSE AND SENSIBILITY SENSIBILITY (STOLTHET OCH Sense and Sensibility (FÖRNUFT FÖRDOM) OCH KÄNSLA) Herr och fru BenElinor är förnuftig net har fem döttrar och Marianne och vill gärna att styrs av sina de gifter sig med känslor. Båda respektabla män. träffar mannen När den förmögne de drömt om, Charles Bingley men kommer de flyttar till trakten att finna lyckan? blir äldsta dottern Förnuft och ELT Jane genast kär. känsla är Jane Med sig har han Austens klassiska den arrogante herr Darcy. Dottern Elizabeth berättelse om två systrar som har mycket att ogillar honom omedelbart. Men gömmer lära om kärlek. det sig något under ytan? Best.nr. 9788853615916 Best.nr. 9788853605047

YOUNG ADULT

READERS

B1

Best.nr. 9788853607935

NIVÅ B1 Författare: Charlotte Brontë/ E. Ferretti Illustratör: Rodolfo Brocchini Mjuk pärm, 128 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

UR LITTERATURUTREDNINGEN 2012 I den klassiska litteraturen finns berättelser och referensramar som delas av många och litteraturhistorien innefattar många av mänsklighetens konstnärliga storverk. För en djupare förståelse av dagens konstnärliga uttryck och samhällsutvecklingen i stort, är en kännedom om denna del av historien och kulturarvet av stor betydelse. Läsandets kultur. Slutbetänkande av Litteraturutredningen. Stockholm 2012 SOU 2012:65


SKÖNLITTERATUR I SPRÅKUNDERVISNINGEN Ulrika Berrada Gouzi är lärare i engelska och franska på Tranemo Gymnasium. Vi pratade med henne om hur hennes elever med hjälp av skönlitteratur tränar sig i att läsa mellan raderna, analysera och diskutera innehållet i texterna och utöka sitt ordförråd. SAMMA BOK ELLER EGET VAL – Ibland har jag använt klassuppsättningar av en bok som jag valt, eller att de får välja bland t.ex. fyra olika böcker. Fördelen med det tycker Ulrika är att de kan gå in på djupet och analysera detaljer i texten tillsammans. Det förbereder hon med arbetsmaterial som hon själv tar fram eller med färdigt material. – De senaste åren har jag låtit eleverna välja ganska fritt i skolbiblioteket, det enda kravet är att boken är på en nivå som stämmer med kursen och den enskilda eleven.   Ulrika menar att eleverna lättare lockas in i läsningen om de får påverka valet av bok.

LÄSLOGG SOM STÖD FÖR LÄSNINGEN Ulrika använder någon typ av läslogg med arbetsmaterial som används för att skriva sammanfattningar och recensioner, ha muntliga redovisningar och diskussioner, skriftliga prov med färdiga frågor, etc.   I många av böckerna i Nypons sortiment finns det övningar och arbetsmaterial att ladda ner på förlagets hemsida. Det tycker Ulrika är bra. Om det passar för eleverna hon jobbar med och kursens innehåll, kan hon använda materialet eller inspireras av det när hon tar fram eget material.

ULRIKAS TIPSAR Gå med eleverna till biblioteket och visa vilka böcker som är aktuella. Stäm av att varje elev har en bok i en genre som intresserar dem och att de förstår huvuddelen av orden men inte alla ord på de första sidorna. Om någon har svårt att välja så ta fram några specifika förslag. Ge eleverna möjlighet att ångra sig och byta till en annan bok som passar dem bättre.   Lånar eleverna på egen hand så stäm av att de inte väljer språkligt för lätta eller för svåra böcker. I början av en kurs kan en lättläst bok fungera bra. Vid en andra läsning är det bra att uppmana eleven att utmana sig själv lite mer.

ARBETSMATERIAL GER STÖD FÖR SKÖNLITTERATUR I UNDERVISNINGINGEN

WHILE REA DING Here are a few things you can do during the reading. I. 1. Read the first few pages aloud happen. This is a good way . Talk about what happ ens and what of getting into 2. Break up the students the book. the reading think will into chapters/s • Who tells ections and the story? Is talk about each it the same chapter/section • What happ person all the . ens in this chap time? ter/section? • What do you think will happen in the next chapter/th e next sectio n? II. 1. Read the first few pages aloud happen. This is a good way . Talk about what happ ens and what of getting into 2. Break up the students the book. the reading think will into chapters/s • What happ ections and talk about each ens in this chap ter/section? chapter/section • What do . you think will happen in the • As you go next chapter/th on reading, e next sectio do the chara n? • Do you cters change? like the chara How? cters? change? Do you like them As you go on reading, does your attitu more? Do you de towards the like them less? characters Character char Make a chara t cter characters. Exam chart like the one below . If you ples from Epic Game by Willi want to, you can draw am Kowalski. pictures of the Picture Name What we know about him/ Katherine/Kat her She is a profe ssional poke r player. She lives alone . She has no child ren. David He is Kat’s best friend’s son. He is about ten He is a weird years old. child. Charlie

– en möjlighet för alla

Example: Epic Game by William Kowalski

Can applies to several English books.

Till många av våra titlar finns arbetsmaterial för eleven och handledning för lärare. Materialen är populära att använda i undervisningen som ett komplement till den fysiska boken. I materialet får eleverna möjlighet att träna sitt ordförråd, läsförståelse och grammatik. I en del av böckerna finns arbetsmaterialet direkt i boken, till flera av böckerna finns materialet att ladda ner kostnadsfritt på vår hemsida, utan kod eller inlogg. I vissa fall finns arbetsmaterialet både i boken och att ladda ner. Arbetsmaterialet på vår hemsida går att skriva ut hur många gånger som helst.

Make the most of your reading Make the most of your reading consists of general exercises for the reading of English fiction. The purpose is to give ideas for activities that can be used for all sorts of books, not for any specific titles. The material is divided into three parts: Before reading, While reading and After reading. Hopefully, this material will add to the joy of reading by getting students to talk about the characters and the plot, for example. It will also give students the opportunity to see connections with their own lives and experiences. BEFORE READING Here are some ideas about what to do before your students plunge into a book. Some of the exercises are on two levels (I. – easy, II. – a little more difficult). The front cover of the book Look at the front cover of the book. I. 1. Is the front cover a photo or a drawing? What does the photo or drawing show? 2. Do you like the cover? (Yes, it’s nice/interesting/beautiful/mysterious. I like the colours. – No, it’s ugly/horrible/strange. I don’t like the colours.) 3. When you see the cover, what do you think the book is about? Example: Epic Game by William Kowalski I think the book is about card games. A woman plays cards. I want to read this book. I want to know what happens.

He is David’s fathe He is good-loki r. ng. He is a nice guy.

Nypon och Vilja förlag – www.nyponforlag.se • www.viljaforlag.se – en möjlighet för alla

1

– en möjlighet

för alla

Nypon och

Vilja förlag

– www.nypo

nforlag.se

4

• www.vilja forla

g.se

Arbetsmaterialet Make the most of your reading består av allmänna övningar att använda i läsning av engelsk skönlitteratur.   Syftet är att ge förslag på aktiviteter som kan användas till flera olika böcker och inte för specifika titlar. Arbetsmaterialet kan användas tillsammans med alla våra böcker.

.

.

27


Läsa, tala, skriva och lyssna

Elis tidlösa klassiker är bearbetade av språkliga experter för att passa en specifik nivå utan att originalförfattarens stil går förlorad. Böckerna levereras med en video-multi-cd-rom eller audio-cd. På audio-cd:n finns berättelsen inläst. Ljudfilen finns också att ladda ner på vår hemsida. På bokens video-multi-cd-rom finns förutom inläsningen också animationer, en karaoke-funktion, interaktiva spel och övningar. Video-multi-cd:n kan användas på traditionella cd-spelare för att lyssna på inläsningen, och på Mac och PC för tillgång till extramaterialet.

SÅ HÄR SER DE UT: BÖCKER FÖR 9–12 ÅR PÅ A1 OCH A2-NIVÅ I slutet av varje bok finns fem sidor med aktiviteter och övningar. Stage 4

The JunGle BooK

not forget. The man-cub was

PICTURE DICTIONARY PICTURE DICTIONARY The Jungle Book The Jungle Book

not forget. The man-cub was

The Jungle Book his! his! by Rudyard Kipling Retold by Richard B. A. Brown Illustrated by Valentina Mai

tiger

tiger man

man

bear

bear panther

woman

(to) woman die

(to) die

house

house

jungle

jungle

wolf baby

wolf

paw

paw

cow

cow

fire cubs

fire

skin

skin

boy

boy

panther

ELI Readers Founder and Series Editors Paola Accattoli, Grazia Ancillani, Daniele Garbuglia (Art Director) Graphic Design Sergio Elisei Layout Romina Duranti Production Manager Francesco Capitano

Stage 4

Typeset in 14 / 20 pt Monotype Plantin Schoolbook © 2010 ELI s.r.l. baby P.O. Box 6 - 62019 Recanati MC - Italy T +39 071750701 - F +39 071977851 info@elionline.com - www.elionline.com

Starters

Starters/movers

Printed in Italy by Tecnostampa Recanati – ERY412.01 ISBN 978-88-536-0512-2

movers

First edition: February 2010

Flyers

cubs Young ELI Readers

The FSC certification guarantees that the paper used in these publications comes from certified forests, promoting responsible forestry management worldwide.

A2

Young

For this series of ELI graded readers, we have planted 5000 new trees.

Illustrationer för att underlätta läsförståelsen.

Readers

film for great tiger

The ELI Readers collection is a complete range of books and plays for readers of allPICTURE ages, ranging DICTIONARY PICTURE DICTIONARY from stories to timeless Thecaptivating years contemporary The years The Jungle Book The Jungle Book classics. There are three series, each catering for a passed. ButTeen ELI different ageBut group; Youngpassed. ELI Readers, Shere and Khan theAdult Shere KhanThe thebooks Readers Young ELI Readers. are carefully edited and beautifully illustrated to great tiger did great tiger did capture the essence of the stories and plots.

ruDYArD kIPLInG

eless classics h.

På böckernas flikar finns bildordlistor.

Young

Readers

BÖCKER FÖR 12–15 ÅR OCH UNGA & VUXNA PÅ A1 TILL C1- NIVÅ Avsnittet ”Before You Read Activities” presenterar bokens karaktärer och tema och aktiviteter att göra före läsningen.

MAIN CHARACTERS

Texten är uppdelad i kapitel, och ordförklaringar presenteras på varje sida.

Franz Kafka

ZUM WEITERLESEN

Franz Kafka (geboren am 03.07.1883 in Prag, gestorben am 03.06. 1924 in Kierling bei Wien)

Illustrationer som underlättar läsförståelsen. Mr and Mrs Bennet live on the Longbourn estate with their five daughters. They are, in order of age, Jane (the eldest), Elizabeth, Mary, Kitty and Lydia. 6

Die Familie Franz Kafka wird am 3. Juli 1883 in Prag geboren. Der Name „Kafka“ ist tschechisch und bedeutet wörtlich „Dohle“. Daher diente dieser schwarze Vogel auch als Firmenwappen für das Geschäft von Herrmann Kafka (1852-1931). Der Vater war ein jüdischer Galanteriewarenhändler. Jahrelang war er als reisender Vertreter tätig. Kafkas Vater bemühte sich um eine ökonomische und 88

28

nationale Assimilierung der Familie. Die Mutter, Julie (1856-1934), entstammte der angesehenen Kaufmannsfamilie Löwy. Franz Kafka war das älteste von sechs Kindern. Zwei Brüder sterben früh, nur die Schwestern Elli, Valli und Ottla blieben am Leben. Sie wurden während der deutschen Besatzung im zweiten Weltkrieg deportiert und starben wahrscheinlich in Konzentrationslagern.

Klassikerna har faktasidor som presenterar författaren och placerar verket i ett historiskt och litterärt sammanhang.

Avsnittet ”After-Reading Activities”, i slutet av varje kapitel innehåller övningar för läsförståelse och grammatik och tester.


ENGELSKA | UNGA & VUXNA

Klassiker ger en djupare förståelse för omvärlden

DRAMATISERING A Midsummer Night’s Dream presenteras som teaterversion med dialog, och kan dramatiseras i klassrummet. Inläsningen är gjord av professionella aktörer.

Det finns böcker som aldrig går ur tiden. Kanske är de extra välskrivna eller tar upp ett alltid lika aktuellt ämne. Så är det med böckerna från förlaget Eli. Med gripande berättelser som berör många talar deras böcker till läsare även i vår tid och hjälper oss att förstå dagens samhälle. De gör oss helt enkelt lite klokare. STAGE 2

??????

In this reader you will find: - Background information about this novel - A short biography of Charlotte Brontë - Glossary of difficult words - Comprehension activities - PET-style activities - Exit test

Tags ???

william shakespeare a midsummer night’s dream

William Shakespeare

STAGE 2

Eli Readers is a beautifully illustrated series of timeless classics and specially-written stories for learners of English.

???

STAGE 1

Elementary

600 headwords

A1

STAGE 2

Pre-Intermediate

A2

KET

Intermediate

1000 headwords

B1

PET

Upper Intermediate

1800 headwords

B2

FCE

STAGE 5

Advanced

2500 headwords

C1

CAE

STAGE 6

Proficiency

Unabridged Texts

C2

CPE

Classic

Download full text as MP3 from www.elireaders.com

B

IS

www.elireaders.com

With free downloadable Booklet

elt A 2

RS DE EA re r.l. I R ea 00-0 I s. EL esp 0 EL LT ak 00-0 U Sh -0 8 AD G m 8-8 N ia 7 U Will N 9

YO

Best.nr. 9788853605030

YOUNG ADULT ELI READERS

800 headwords

STAGE 3

STAGE 4

Återberättare: Silvana Sardi Illustratör: Giorgio Baroni

Återberättare: Janet Borsbey, Ruth Swan Illustratör: Daniela Tieni elt

YOUNG ADULT

READERS

Best.nr. 9788853615909

A2

CHARLES DiCkEnS A TALE of Two CiTiES

STAGE 4

Charles Dickens

A Tale of Two Cities

Set in Paris and London at the time of the French Revolution, this is the story of two men, Frenchman, Charles Darnay, and Englishman, Sydney Carton. As the Revolution takes hold and the Terror begins, the two men’s destinies bring them together in a powerful story of love, hate and revenge. We meet revolutionaries and aristocrats, and see the poverty of many in both London and Paris contrasted with the wealth of a few. A Tale of Two Cities is Charles Dickens’s most famous historical novel.

CHARLES DiCkEnS A TAlE of Two ciTiES

In this reader you will also find: - Information about Charles Dickens’s life - Focus On Sections: History - The French Revolution, The Rich and the Poor, Crime and Punishment - Glossary of difficult words - Appreciation and Extension Activities - First (FCE) Activities

Tags Classic literature, Justice, Love

STAGE 1

Elementary

600 headwords

A1

STAGE 2

Pre-Intermediate

800 headwords

A2

Key (KET)

STAGE 3

Intermediate

1000 headwords

B1

Preliminary (PET)

STAGE 4

Upper Intermediate 1800 headwords

B2

First (FCE)

STAGE 5

Advanced

2500 headwords

C1

Advanced (CAE)

STAGE 6

Proficiency

Unabridged Texts

C2

Proficiency (CPE)

Classic

Recorded extracts on CD. Download full text as MP3 from www.elireaders.com

ELT B 2

www.elireaders.com

YoUNG ADUlT Eli READERS

NIVÅ B1 Författare: Charles Dickens/Elizabeth Ferretti Illustratör: Veronica Ruffato Mjuk pärm, 80 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

READERS

Eli Readers is a beautifully illustrated series of timeless classics and specially written stories for learners of English.

BN IS

Best.nr. 9788853623171

YoUNG ADUlT

S DER EA s 2 . r.l I R tie 5I s. EL ci 75 EL LT two 36-1 U -5 AD of 88 G le 8N A ta 97

Best.nr. 9788853607904

A TALE OF TWO CITIES (TVÅ STÄDER) Två städer är Charles Dickens mest kända verk. Boken utspelar sig i London och Paris under franska revolutionen. Vi får följa två mäns öden i en berättelse om kärlek, hat och hämnd. U

A CHRISTMAS CAROL (EN JULSAGA) Den gamle och snåle Ebenezer Scrooge bryr sig bara om en sak – pengar. Han har inga vänner, gillar inte sin familj och hjälper aldrig någon. Men när han på julaftons natt blir hemsökt av tre vålnader får han lära sig att ett rikt liv handlar om mer än bara pengar. Dickens klassiker kom ut första gången 1843.

YO

GREAT EXPECTATIONS (LYSANDE UTSIKTER) Pip kommer från en fattig familj och bor i en liten by. En dag förändras allt och han skickas till London för att lära sig att bli en gentleman. Men vem betalar för utbildningen och hans liv i London? Vi följer Pip under hans uppväxt och slutligen när han upptäcker sanningen om sig själv.

NIVÅ A2 Författare: Charles Dickens/Janet Bors­ bey, Ruth Swan Illustratör: Caterina Baldi Mjuk pärm, 128 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

A MIDSUMMER NIGHT’S DREAM (EN MIDSOMMARNATTSDRÖM) Teseus av Aten ser fram emot sitt bröllop med Hippolyta. Men två andra unga par är inte lika lyckliga: Hermia vill gifta sig med Lysander, men får inte för sin far. Helena älskar Demetrius, men han vill ha Hermia. Med hjälp av älvornas magi blir det en ovanlig midsommarnatt.

williAM shAkEspEARE A MiDsuMMER NighT’s DREAM

STAGE 4

ROMEO AND JULIET YOUNG ADULT READERS (ROMEO OCH JULIA) Berättelsen omA Midsummer Romeo och Julia är Night’s Dream en av de mest kända kärlekshistorierna genom tiderna. I det medeltida Verona får vi följa Romeo, från Montague-släkten, när han blir kär i Julia från de rivaliserande Capulets. En förbjuden kärlek som leder till bitterhet, hat och slutligen tragedi.

NIVÅ A2 Författare: William Shakespeare Mjuk pärm, 64 sidor Inkl LJUD/CD Pris: 99 kr

ELT

YoUNG ADUlT

READERS

B2

Best.nr. 9788853617552

NIVÅ B2 Författare: Charles Dickens/ Janet Borsbey and Ruth Swan Illustratör: Giacomo Garelli Mjuk pärm, 128 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

29


ENGELSKA | UNGA & VUXNA

Skräckklassiker Den populära skräckgenren härstammar från den gotiska romanen från 1700-talet. I den är världen en mörk plats av undergång och förfall. Slottsmiljöer, övernaturliga händelser och död är vanliga inslag. Här presenteras några klassiker i genren.

STAGE 1

Elementary

600 headwords

A1

STAGE 1

Elementary

600 headwords

A1

STAGE 2

Pre-Intermediate

800 headwords

A2

KEY (KET)

STAGE 2

Pre-Intermediate

800 headwords

A2

KET

STAGE 3

Intermediate

1000 headwords

B1

Preliminary (PET)

STAGE 3

Intermediate

1000 headwords

B1

PET

STAGE 4

Upper Intermediate

1800 headwords

B2

First (FCE)

STAGE 4

Upper Intermediate

1800 headwords

B2

FCE

STAGE 5

Advanced

2500 headwords

C1

Advanced (CAE)

STAGE 5

Advanced

2500 headwords

C1

CAE

STAGE 6

Proficiency

Unabridged Texts

C2

Proficiency (CPE)

STAGE 6

Proficiency

Unabridged Texts

C2

CPE

Classic

with Booklet

BN

IS

eLt A2

9

Best.nr. 9788853605177

eLt A 2

THE PICTURE OF DORIAN GRAY (DORIAN GRAYS PORTRÄTT) Oscar Wildes klassiska roman om den vackre, unge Dorian Gray som blir avmålad av en konstnär. Hur ska Dorian kunna överleva åldrande och förfall? Han önskar att tavlan ska åldras i hans ställe …

with Audio CD

S ER AD . RE -4 .r.l I 05 I s EL tein 5 EL LT ens 36-0 U k -5 AD n 8 G Fra 78-8

With free downloadable Booklet

N

Download full text as MP3 from www.elireaders.com

READERS

www.elireaders.com

U

8

97

YOUNG ADULT

YO

BN

S ER AD . RE 9-3 .r.l I 58 I s EL EL LT cula 36-1 U ra -5 AD D -88

IS

G

N

U

YO

B1

Classic

Y O u N G A D u l T www.elireaders.com rEADErS

YOUNG ADULT

B2

FRANKENSTEIN Victor Frankenstein är en ambitiös forskare som bestämmer sig för att skapa en ny varelse av död materia. Hans experiment går snett och han skapar ett monster. Victor flyr och när han återvänder är monstret borta. Boken om Frankenstein kom att bli en av de allra första science fictionberättelserna.

Best.nr. 9788853615893

Best.nr. 9788853605054

NIVÅ B1 Författare: Oscar Wilde/Jane Bowie Illustratör: Antonio van der Zee Mjuk pärm, 128 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

NIVÅ A2 Författare: Bram Stoker/J. Borsbey, R. Swan Illustratör: V. Vidali Mjuk pärm, 96 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

NIVÅ B2 Författare: Mary Shelley/Elizabeth Ferretti Illustratör: R. Brocchini Mjuk pärm, 144 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

THE STRANGE CASE OF DR JEKYLL AND MR HYDE yoUnG ADUlT rEADErS (DR JEKYLL & MR HYDE) I denna klassiska skräckroman från 1886 möter vi Robert Louis Stevenson Strangeläkare Case of iDrLondon. Jekyll and Mr Hyde doktor Henry Jekyll, en The erkänd Hans vänner reagerar när han börjar umgås med den fula och elake Mr Hyde. Men det visar sig snart att märkliga saker pågår hos doktorn, och att Mr Hyde faktiskt är Dr Jekyll själv … STAGE 2

eli Readers is a beautifully illustrated series of timeless classics and specially written stories for learners of english.

Tag

Best.nr. 9788853617538

Classic Literature, thriller

STAGE 1

Elementary

600 headwords

A1

STAGE 2

Pre-Intermediate

800 headwords

A2

Key (KET)

STAGE 3

Intermediate

1000 headwords

B1

Preliminary (PET)

STAGE 4

Upper Intermediate

1800 headwords

B2

First (FCE)

STAGE 5

Advanced

2500 headwords

C1

Advanced (CAE)

STAGE 6

Proficiency

Unabridged Texts

C2

Proficiency (CPE)

Classic

B

IS

eLt A 2

S ER AD f . RE o e .r.l I se yd -8 I s EL Ca r H 53 EL LT ge M -17 U n d 36 AD tra an -5 G S ll 8 N e ky -8 U Th Je 978 Dr N

YO

Download full text as MP3 from www.elireaders.com

yoUnG ADUlT ElI rEADErS

NIVÅ A2 Författare: Robert Louis Stevenson/J. Borsbey, R. Swan Illustratör: Alberto Macone Mjuk pärm, 80 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: www.elireaders.com 99 kr

RobeRT LouiS STevenSon THe STRange CaSe of DR JekyLL anD MR HyDe

ThE STrAnGE CASE of Dr JEkyll AnD Mr hyDE

In this reader you will find: - Information about Robert Louis Stevenson’s life - Focus On Sections: Jack the Ripper, Victorian London - Glossary of difficult words - Appreciation and Extension Activities - Key (KET) Activities

RobeRt Louis stevenson

Jekyll is a famous London doctor, but something unusual is happening in his house. Who is his strange young friend? Why does Jekyll like him? And why does no-one else like him? Stevenson’s dark thriller is the story of one man’s need to find himself in the dark, foggy London of Victorian times.

30

READERS

DRACULA Advokaten Jonathan Harker reser till Transsylvanien för att träffa greve Dracula. Han inser att han har begått ett stort misstag. Vad händer i det övergivna slottet, och vart försvinner greven om dagarna? Denna klassiska skräckroman tar oss från Transsylvanien till en hamnstad på östkusten i England.

STAGE 2

CPE

Tag Science Fiction Fantasy/Horror

Mild horror

YOUNG ADULT ELI READERS

C2

MARY SHELLEY FRANKENSTEIN

In this reader you will find: - Information about Mary Shelley’s life - Sections focusing on background and context - Glossary of difficult words - Comprehension activities - FCE-style activities - Exit test

YOuNG ADulT ElI rEADErS

CAE

YOUNG ADULT ELI READERS

C1

STAGE 4

STAGE 3

KET PET FCE

Victor Frankenstein is a young, ambitious scientist who wants to make a better world, but does not understand the consequences of his work. Victor makes great advances in the study of medicine and biology and creates a new species of human being – one that is so terrifying it is known simply as ‘the monster’. In this fantastic adventure story, Victor and the monster fight an epic battle of courage and endurance. This science-fiction masterpiece asks questions about science that we are still asking today.

FRANKENSTEIN

A1 A2 B1 B2

Frankenstein

In this reader you will find: - Information about Bram Stoker’s life - Focus On sections: Communication & Technology in Dracula, CLIL Natural History: Bats - Glossary of difficult words - Comprehension and extension activities - Final test Tags Classic literature

MARY SHELLEY

Dracula

When Jonathan Harker travels to Transylvania to meet Count Dracula, he soon realises that he has made a big mistake. What is happening in the lonely castle? Where does Count Dracula go during the day? Why are there no mirrors? Bram Stoker’s classic story takes us, and Count Dracula, from the Transylvanian castle to a small port on the east coast of England. Then we move to London, in a desperate fight to save people from the new, the terrible, Un-dead.

READERS bRam Y O U N G A D U L T Readers is a beautifully illustrated series of timeless classics and sTokER Eli specially-written stories for learners of English. DRacula Mary Shelley

STAGE 4

STAGE 2

Bram Stoker DrAculA

OSCAR WILDE THE PICTURE OF DORIAN GRAY

alth and terrible de takes the nge story of the stocratic Dorian , when he meets duces Dorian to hing must serve front of his wish. This wish beauty and joy,

rEADErS

OSCAR WILDE Eli Readers is a beautifully illustrated series of timeless classics and THE PICTURE specially-written stories for learners of English. OF DORIAN Bram Stoker GRAY

STAGE 2

YOuNG ADulT

STAGE 3

s classics and

eLt A2

yoUnG ADUlT

rEADErS


Kända verk som lättläst Här är de mest kända verken av två av världslitteraturens stora författare. Virginia Woolfs överklasskvinna i London 1923 har allt men är ändå inte lycklig. Nathaniel Hawthorns kvinna från underklassen i Nya England på 1600-talet vägrar underkasta sig samhällets konventioner.

MRS DALLOWAY Mrs Dalloway är ett av Virginia Woolfs mest kända verk. Vi får följa en dag i politikerhustrun Clarissa Dalloways liv när hon förbereder en av sina storartade fester.

STAGE 5

VIRGINIA WOOLF MRS DALLOWAY

effects ife an old uggles nd with and

STAGE 5

s and

VIRGINIA WOOLF MRS DALLOWAY

Best.nr. 9788853613011 SVENSKA Best.nr. 9789177237525 * Boken är på C1-nivå och vänder sig till den som kan läsa även strukturellt och språkligt komplicerade texter.

KET FCE CAE CPE

YOUNG ADULT ELI READERS

PET

ELT C 1

ELT C1

YOUNG ADULT

READERS

SE

NIVÅ C1 * Författare: Virginia Woolf / Richard Larkham Illustratör: Antonio Marinoni Mjuk pärm, 144 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

THE SCARLET LETTER (DEN ELDRÖDA BOKSTAVEN) NY Berättelsen om Hester Prynne och hennes utomäktenskapliga dotter Pearl är Nathaniel Hawthornes mest kända roman. Hester är dömd till att bära ett eldrött A utanpå sina kläder, som straff för sitt äktenskapsbrott. Hon vägrar att avslöja vem Pearls pappa är och de lever ett ensamt och isolerat liv. Best.nr. 9788853626523

NIVÅ B2 Författare: Nathaniel Hawthorne Mjuk pärm, 112 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

EXTRAMATERIAL PÅ VÅR HEMSIDA På vår hemsida finns det ytterligare material för läraren och eleven att ladda ner. Här hittar du också de rätta svaren på uppgifterna i boken, samt ljudfilen.

ROBINSON CRUSOE Efter ett skeppsbrott hamnar den engelske sjömannen Robinson på en öde ö i Karibien. Med honom spolas även verktyg och förnödenheter upp på stranden, och Robinson blir kvar på ön i 28 år. Robinson Crusoe är en av de mest lästa romanerna genom tiderna. Boken skrevs 1719, och nu finns den äntligen på lättläst engelska. Best.nr. 9788853620231

NIVÅ A1 Författare: Daniel Defoe/ Silvana Sardi Illustratör: Matteo Berton Mjuk pärm, 80 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

31


ENGELSKA | UNGA & VUXNA

Det vardagliga bidrar till igenkänning THE SUPERMARKET (GÅ TILL MATAFFÄREN) Eva ska handla, och har en lista med sig till affären. Vi får följa Evas inköpstur steg för steg. Det blir möten med bekanta och funderingar kring varor. Varje uppslag illustreras av foton med koppling till texten. En vardaglig och konkret beskrivning av en tur till affären.

THE MOVIE DATE (BIOBESÖKET) Moa och Ali ska gå på bio. Vi följer deras förberedelser och möte – kantat av vissa missförstånd. Boken har enkel text och vänder sig till läsare som är på väg att komma igång med sin läsning eller precis har kommit igång. Texten har stöd av Marie Herzogs poetiska bilder och en bildordlista.

FLIRTING (FLÖRTEN) Ebba och Filip sjunger i kör. Ebba har förälskat sig i Filip men vet inte hur hon ska närma sig honom. För hur säger man till någon att man är kär? Ebbas kompis säger skämtsamt ”Du kanske ska flörta”. Ebba följer hennes råd. Men det leder till en del komplikationer.

Översättare: Hedda Friberg-Harnesk Best.nr. 9789177234166

Översättare: Hedda Friberg-Harnesk Best.nr. 9789188291745

Översättare: Hedda Friberg-Harnesk Best.nr. 9789177234128

SVENSKA Best.nr. 9789177231691

SVENSKA Best.nr. 9789188291028

SVENSKA Best.nr. 9789188291738

grocery cart

basket

list

flowers

LÄTTLÄSTNIVÅ 1 Författare: Eva Thors Rudvall Foto: Jonatan Bylars Hård pärm, 28 sidor Pris: 99 kr

Eva is at the supermarket. She has a list of what to buy. What do you usually buy at the supermarket?

fruit

vegetables 5

Ali is going to the movies with Moa. He is happy. Ali wears a nice sweater. He stands by the mirror and combs his hair.

Ali

shoes sweater

comb mirror

dresser jacket

2

3

LÄTTLÄSTNIVÅ 1 Författare: Eva Thors Rudvall Illustratör: Marie Herzog Hård pärm, 28 sidor Pris: 99 kr

LÄTTLÄSTNIVÅ 1 Författare: Ann Gomér Illustratör: Maria Hergueta Hård pärm, 24 sidor Pris: 99 kr

This is Ebba. She is in love with Filip. But he does not know about it. Ebba does not even know if Filip likes her.

2

3

THE LIBRARY (BIBLIOTEKET) Jonas tar med barnen Ella och Ture till biblioteket. Där finns många böcker att välja bland. Ture vill ha en bok om fåglar, och Jonas en bok om trädgårdar. Det är tur att Stina finns och kan hjälpa dem att hitta. Det här är en fristående del i vardagsserien om Anna och Jonas, en ung svensk familj.

THE RAMP (RAMPEN) Jens älskar att åka skateboard. Han är i rampen nästan varje dag. En dag kommer Maria dit. Jens vill visa henne vad han kan och hur man åker i rampen. Men det visar sig att Maria inte behöver någon hjälp. Tvärtom ... En rolig och varm bok som passar alla, även dem som inte redan är skejtfrälsta.

IN LOVE WITH LOVE (KÄR I KÄRLEKEN) I den här boken i serien Emmas liv möter vi Emma på hennes arbetsplats. På jobbet blir Kim hennes vän. Eller är det kanske mer än så? Hemma i sin lägenhet på kvällen får Emma besök av sin bror. Tillsammans med honom försöker Emma reda ut sina tankar och känslor.

Översättare: Hedda Friberg-Harnesk Best.nr. 9789177234081

Översättare: Hedda Friberg-Harnesk Best.nr. 9789188291752

Översättare: Hedda Friberg-Harnesk Best.nr. 9789177234104

SVENSKA Best.nr. 9789188291905

SVENSKA Best.nr. 9789188291318

SVENSKA Best.nr. 9789187831928

When Grandfather died, Anna and Jonas got a whole bookcase full of books. But now Jonas is going to borrow a book about old gardens. Anna and Jonas want to replant their garden.

When they are inside the library, Ture says: − There is a million books here! − Yes, you can borrow books about all kinds of things here, Jonas says. Ella goes to the section for children’s books.

LÄTTLÄSTNIVÅ 1 Författare: Hans Peterson Hård pärm, 20 sidor Pris: 99 kr

− Do you want me to show you how to skate? he asks. − Okay, Maria says. Chapter 2

− In the ramp, Maria answers. She seems to have guts, Jens thinks.

bag is a skateboard, a helmet, and different protective pads. First, Maria puts on knee pads. Then, she puts on the helmet. Her board is red and black. Between the wheels is a big “M”. Maybe she is skating for the first time, Jens thinks.

5

− Do you want to start in the ramp or on the ground?

Maria sits down on the grass by the ramp. She opens her big bag. In the

8

4

32

movie theater

Placing his feet just right, Jens shows how to stand on the board. − Stand like this, he says. Maria gets up on the board. She stands and she is steady. − Good, Jens says. Now, kick off with your right foot. 9

LÄTTLÄSTNIVÅ 1 Författare: Maria Frensborg Hård pärm, 28 sidor Pris: 109 kr

LÄTTLÄSTNIVÅ 2 Författare: Ann-Charlotte Ekensten Illustratör: Christina Heitmann Hård pärm, 36 sidor Pris: 129 kr


Enkelt men inte barnsligt När vi träffar bibliotekarier och pedagoger, får vi ofta höra att det finns ett stort behov av riktigt lättlästa böcker med bildstöd för dem som kämpar lite extra med sin engelska. Här finns böcker på A1och A2-nivå i flera olika genrer och med åldersrelevant innehåll. SE

SE

BEN'S JERK CHICKEN VAN (BENNYS FOODTRUCK) Ben lagar god kyckling som han säljer i sin foodtruck. Men en dag trillar han ner från en stege och skadar ryggen. Hur ska det nu gå för Ben och hans foodtruck?

NIGHT COMBAT (STRID I NATTEN) Soldaterna marscherar i natten, det är deras jobb. De väntar, spanar. Kommer de behöva strida i natt? Kanske, kanske inte.

Författare: Cath Jones Illustratör: Mia Underwood

Best.nr. 9781785914270

Best.nr. 9781785914287

Författare: Stephen Rickard SVENSKA Best.nr. 9789177235606

SVENSKA Best.nr. 9789177235590

SE

NIVÅ A1 Mjuk pärm, 36 sidor Pris: 79 kr

SE

IN THE STARS (DET STÅR SKRIVET I STJÄRNORNA) En ensam man tycker om att titta på stjärnorna. En kväll åker han till observatoriet där det stora teleskopet finns. Där träffar han Sara. Hon brukar också titta på stjärnorna. Nu kan de titta tillsammans! Författare: Alice Hemming Illustratör: Tania Vicedo Best.nr. 9781785914430 SVENSKA Best.nr. 9789177235583

SE

Böckerna finns också på svenska, under konceptet Vilja Bild. TEXT ME (MESSA MIG) En tjej är på väg till en fest och får syn på en snygg kille. Hon bestämmer sig för att ge honom en lapp med sitt telefonnummer på. Det kan inte gå fel. Men killen ska till samma fest, och populära Jodi är också intresserad av honom.

FIT FOR LOVE (TRÄNA PÅ KÄRLEK) Lisa är ute och springer. Plötsligt snubblar hon. Det är så hon träffar Guy. Han erbjuder sig att börja träna med henne. Men istället för att träna sitter Lisa och Guy och pratar och lär känna varandra på gymmet. En romantisk berättelse om ett oväntat möte.

Författare: Alice Hemming Best.nr. 9781785914508

Författare: Elizabeth Dale Best.nr. 9781785914416

SVENSKA Best.nr. 9789177235576

SVENSKA Best.nr. 9789177236795

NIVÅ A2 Mjuk pärm 36 sidor Pris: 79 kr

33


ENGELSKA | UNGA & VUXNA

ENKEL TEXT MED VUXNA TEMAN SE

SE

THE DIARY (DAGBOKEN) Tarek har flytt till Sverige. Nu går han i skolan och lär sig svenska. En dag får Tarek en dagbok av sin lärare. Då minns han sin gamla dagbok. I den skrev han på sitt språk. Vad ska han skriva i sin nya dagbok? Alla minnen gör ont och orden på det nya språket har ingen smak eller doft.

DARIA’S PATHS (DARIAS STIGAR) Daria har nyligen kommit till Sverige. Svenska språket är som en gåta för henne. Men hon tycker om att sjunga och att promenera i parken. I parken träffar hon Marit, en äldre dam som sjunger i kör. De blir vänner och träffas ofta. Enkelt och vackert om vänskap.

THE LOTTERY (LOTTEN) Det är fredagen den trett­onde, otursdagen. Viggo ska gå på puben med sin kompis. På vägen köper han en trisslott. Den kommer att förvandla hans liv. En bok om drömmar, om att hitta det man letar efter där man minst anar det. Lotten vann första pris i Vilja förlags manustävling.

Översättare: Hedda Friberg-Harnesk

Översättare: Suzanne Martin Cheadle

Översättare: Suzanne Martin Cheadle

Best.nr. 9789177231875

Best.nr. 9789177234142

Best.nr. 9789177234180

SVENSKA Best.nr. 9789188291936

SVENSKA Best.nr. 9789175670133

SVENSKA Best.nr. 9789188291059

– Good morning, Tarek! Stina, my teacher, says. She looks at her watch and shakes her head.

Chapter 2

– Sorry, I say and sit down. Just like every day. In the notebook there are words that My desk is all the way at the back

I have written. But they are not my

of the classroom. There is a green

words, this is not my language.

notebook on it. On the front cover it

When I write in my language, the

says:

words mean something. They are

Tarek

smell and taste my language.

full of memories and tastes. I can Swedish

The words in my notebook do not taste or smell of anything.

4

LÄTTLÄSTNIVÅ 2 Författare: Annelie Drewsen Hård pärm, 56 sidor Pris: 109 kr

After dinner, Daria and the children all do their homework. The children help her with her Swedish. – Mom, you have to practice more, they say. If you practice more, you’ll learn. Daria promises that she will practice more. She wants her children to be proud of her, too.

Daria is homesick and has a hard time sleeping.

In the evening, the children go to bed. Daria sits at the kitchen table, practicing Swedish. She fills page after page with Swedish words. She tries to read the words aloud. But it’s getting late. She has to go to bed.

When class is over, Daria doesn’t want to go home. She goes to the park instead. It is fall, but the roses are still blooming. Daria walks the paths again and again.

The next day, Daria goes to school again. It is a nice time. They sing and learn some Swedish songs. The singing makes her happy. She forgets that she is tired. And she forgets that Swedish is hard.

4

5

5

SE

LÄTTLÄSTNIVÅ 3 Författare: Emma-Ida Johansson Hård pärm , 28 sidor Pris: 109 kr

ARKAN ASAADS KÄNSLOLADDADE DEBUTROMAN, PÅ LÄTTLÄST ENGELSKA

Viggo walks into the corner store. He takes a pack of gum and puts it on the

He checks the time on his cell phone. He has ten minutes before meeting Jack.

counter. You have to smell good in case you meet a pretty girl, he thinks.

Two girls, probably around 18 years old, walk past. They walk arm in arm,

– Anything else? says the woman behind

and their perfume smells sweet.

the counter.

Viggo watches them walk past. They’re not the type to look at him. They probably think I’m an old man, Viggo thinks.

– Nope, Viggo says, taking his wallet out of his pocket. But he drops it and all of the coins fall out onto the floor. They jingle and roll away.

6

7

STARLESS NIGHTS (STJÄRNLÖSA NÄTTER)

THE POET IN THE GLASS CAGE (POETEN I GLASBUREN) Mahad jobbar som spärrvakt i tunnelbanan. Men egentligen är han poet. Han drömmer om att kunna skriva sina dikter på svenska så att alla kan läsa dem. Och han längtar efter att få prata med den där unga kvinnan som alltid skyndar förbi med näsan i en bok.

Översättare: Suzanne Martin Cheadle

Översättare: Hedda Friberg-Harnesk

Best.nr. 9789177231868

Best.nr. 9789188291820

SVENSKA Best.nr. 9789188037060

SVENSKA Best.nr. 9789187831423

Allt börjar som ett sommaräventyr. Amàr, hans far och syskon bilar hela vägen från Västerås ner till sin kurdiska släkt i Irak. Till en början tycker Amàr att allt är underbart. Men snart förstår han att familjen planerar något som han är – men inte vill – vara en del av: Ett bröllop mellan honom och hans kusin Amina. SE

My father wrote that he and my brothers had begun planning a trip to visit our relatives in Iraqi Kurdistan the next summer. Father and I would drive separate cars down to Iraq. When we arrived, we would sell one of the cars. It was easy to make money selling European cars in Iraq. I love adventure, and it wasn’t the first time we had visited Iraq. I really wanted to answer “yes” right away. But I didn’t. I didn’t want to make Father too happy. He had never been proud of me, and I have always had a lovehate relationship with him. And I’ve always been the rebellious son.

4

34

LÄTTLÄSTNIVÅ 4 Författare: Kerstin L Hahn Hård pärm, 104 sidor Pris: 129 kr

He’s thirty years old now. Thirty plus, really. At the Corner Store Viggo gets off the bus at Brunnsparken.

When I came back to Sweden after being in the U.S., I didn’t know what I should do with my life. Father nagged me all the time. He said that I should get a job. He had begun working when he was only six years old back in Iraq. He sold chewing gum on the streets. This allowed him to support two families in Kurdistan. And he expected me to do everything the same way he had. I told Father to leave me alone. Sweden is a modern country. 5

LÄTTLÄSTNIVÅ 4 Författare: Arkan Asaad Hård pärm 120 sidor Pris: 149 kr

2 Mahad sighs tiredly as he sits in his glass cage. He is trying to understand the words in a poem by a Swedish poet called Tomas Tranströmer. Tranströmer was awarded the Nobel Prize for literature. Many people say he was a genius. Mahad wants to be a genius, too, writing poems in Swedish that Tomas Tranströmer could have read. Imagine that!

12

Mahad smiles when he thinks about that. Just then, he sees the young woman in the green jacket again. She is the one who always reads a book when she walks by his glass cage. She has brown, curly hair, and lots of freckles. She has a cute little nose and sort of dents in her cheeks. He thinks they are called “dimples”. She is tiny and thin, but somehow she seems strong anyway. She looks to be about the same age as he is. Mahad tries to see what book the young woman is reading, but she has disappeared already, down one of the escalators.

13

LÄTTLÄSTNIVÅ 4 Författare: Johanna Nilsson Hård pärm , 48 sidor Pris: 119 kr


LÄTTLÄSTNIVÅ 4 Författare: William Kowalski Mjuk pärm 104–144 sidor Pris: 89 kr

DRAMATISKT OCH SPÄNNANDE MED ETT LÄTTLÄST SPRÅK

SE

SE

SE

THE WAY IT WORKS Walter är hemlös. Eller nej, inte riktigt, han bor i sin bil. Men han har inte gett upp. Han letar jobb varje dag. En dag möter han den stora kärleken. Det vänder upp och ner på Walters redan trassliga tillvaro. Med värme och envishet reder Walter ut både det ena och det andra. Det här är en riktig må bra-bok! En fängslande historia om att ingenting är omöjligt!

JUST GONE Angelique driver ett hem för hemlösa mödrar och deras barn. Droger, prostitution och våld är vardag för flera av barnen och kvinnorna. En dag dyker syskonen Jamal och Chantay upp från ingenstans. De är rädda och hungriga, och Angelique gör allt för att hitta ett nytt hem åt barnen. Men sjuårige Jamal verkar leva i en helt egen värld, och märkliga saker börjar hända så fort han är i närheten …

SOMETHING NOBLE I ett försök att rädda sin sons liv måste en ensamstående mamma övertala en ung och självisk knarkhandlare att donera en av sina njurar. Han är den ende som kan rädda sonen. Trots mammans fasor lyckas hon få knarkhandlaren att förstå värdet av att göra något nobelt, och hennes hjärta visar sig vara stort nog för en kille från gatan som aldrig fått en chans. En spännande må-bra-bok!

Best.nr. 9781554693672

Best.nr. 9781459803275

Best.nr. 9781459800137

SVENSKA Best.nr. 9789187221019

SVENSKA Best.nr. 9789187831072

SVENSKA Best.nr. 9789187221996

SE

BOKEN SOM BLEV FILM Filmen En oväntad vänskap som är baserad på en verklig händelse, har blivit en riktig succé runt om i världen. Här är den varma och humoristiska historien berättad på lättläst engelska i bokform.

NIVÅ A2/B1 Författare: Philippe Pozzo Di Borgo Mjuk pärm, 60 sidor Pris: 89 kr

UNTOUCHABLE (EN OVÄNTAD VÄNSKAP) Boken handlar om Abdel, en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset. Han anställs som personlig assistent till den förmögne men ensamme aristokraten Philippe som blivit förlamad efter en olycka. Philippe har tappat tron på livet. Men kan de tillsammans hitta tillbaka till livet igen? En riktig feel good-bok om vänskapen mellan två ganska olika individer. Best.nr. 9781783220052 SVENSKA Best.nr. 9789175671680

35


ENGELSKA | UNGA & VUXNA

För alla som älskar biografier! Här hittar du biografier om några av våra mest kända, intressanta och älskade personer genom historien. På lättläst engelska och med väl valda bilder får vi följa inspirerande liv och fascinerande människoöden.

SE

ASTRID LINDGREN – A LIFE (ASTRID LINDGREN – ETT LIV) Astrid Lindgren är en av våra allra mest älskade författare. Hennes böcker är översatta till 100 språk och läses av barn och vuxna över hela världen. Tack vare Astrid Lindgren har vi lärt känna karaktärer som Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter och Emil i Lönneberga. Astrid stod alltid på barnens sida och vågade ta strid för de mest utsatta i samhället. Här är en biografi om hennes liv, skriven på lättläst engelska.

The Best Astrid in the World Astrid Lindgren is one of Sweden’s most well-known authors. Almost all Swedes know who she is. They have read her books, seen movies and TV programs based on her stories, and used words and expressions that Astrid made up. During her lifetime, Astrid Lindgren wrote many books. They have been translated into over 100 languages. Many of the books have become famous in other countries. The most well-known are her books about Pippi Longstocking, which have been published in 70 different languages. Over 60 million books about Pippi have been sold. Other famous books are Karlson on the Roof, Emil in

Astrid Lindgren on the steps of her childhood home, Näs, in Småland.

Lönneberga, and Ronia, the Robber’s Daughter. In addition to the books, there are also songs, movies, museums, and

Best.nr. 9789177234203

even a theme park with Astrid Lindgren’s characters. Her whole life, Astrid Lindgren was a playful person.

The world’s largest prize for authors of children’s

But she always stood up for the rights of children and

books is named after Astrid Lindgren. It is called the

wasn’t afraid of speaking her mind.

Astrid Lindgren Memorial Award but people usually just

Many people listened to her and thought that she was

say “the ALMA prize”.

smart and kind. 4

SVENSKA Best.nr. 9789177233183

SE

Frances Ridley

as ca. nst el many s ever, frica y.

SE

SE

NELSON MANDELA

A

5

LÄTTLÄSTNIVÅ 4 Författare: Annelie Drewsen & Cilla Dalén Översättare: Suzanne Martin Cheadle Hård pärm, 72 sidor Pris: 149 kr

le £6.99 ISBN-13: 978-1-78322-454-8

Frances Ridley

NELSON MANDELA Nelson Mandela kämpade hela livet för allas lika rättigheter. Han blev Sydafrikas förste president vald genom demokratiska val.

MALALA YOUSAFZAI Människorättsaktivisten Malala fick Nobels fredspris 2014. Hon har kommit att symbolisera allas rätt till lika utbildning.

ANNE FRANK – HER LIFE En fin introduktion till vem Anne Frank var. Och vilken betydelse hennes berättelser fortfarande har för oss i dag.

Best.nr. 9781783224548

Best.nr. 9781467749077

Best.nr. 9781783220045

SVENSKA Best.nr. 9789175671741

SVENSKA Best.nr. 9789187831973

SVENSKA Best.nr. 9789188293084

LÄTTLÄSTNIVÅ 4 Författare: Frances Ridley Mjuk pärm, 36 sidor Pris: 89 kr

36

LÄTTLÄSTNIVÅ 4 Författare: Matt Doeden Hård pärm, 48 sidor Pris: 149 kr

LÄTTLÄSTNIVÅ 4 Författare: Marian Hoefnagel Mjuk pärm, 116 sidor Pris: 99 kr


Jag kan rekommendera denna serie för tonåringar, särskilt de som ska lära sig engelska och de med lässvårigheter. Kombinationen av historia, social rättvisa och samtida företeelser gör berättelserna angelägna. OTTAWA REVIEW OF BOOKS, 2017

Korta berättelser med stort innehåll Ray Robertson har jobbat i många år som polisinspektör i Kanada. För att få ny stimulans söker han sig till FN som utbildare i tredje världen. Hans uppdrag tar honom till södra Sudan, Haiti och Västindien. Det är vackra platser, men också platser med stora problem som vi läser om i tidningen varje dag. Det gör berättelserna angelägna och aktuella.   Ray drivs av stark moral och en önskan att göra världen bättre. Egenskaper som

S

ergeant Ray Robertson is nearing the end of his year-long tour of duty in Juba, South Sudan. He’s tired of the jostling crowds and chaotic traffic, and tired of the choking red dust the blows in from the desert. But then another young women—the fourth in three weeks—turns up dead and Ray is determined to find the killer.

$9.95

NIVÅ B2 Författare: Vicki Delany Mjuk pärm 128-160 sidor Pris: 99 kr

juba good

delany

This debut book in a new series by Vicki Delany finds Ray Robertson working with local cops to fight crime in a brand new country plagued by poverty and civil war.

juba good

Four dead women with white ribbons tied around their necks—-is there a serial killer on the loose?

får honom att reflektera över västvärldens inflytande över andra delar av världen.   På ett begränsat omfång lyckas prisbelönta författaren Vicki Delany skapa en spännande deckargåta, trovärdiga karaktärer och miljöer med en berättarstil som snabbt driver framåt.   Varje bok är en avslutad berättelse.

v ic k i d el a n y a Ray Robertson mystery

HAITIAN GRAVES NY Ray tjänstgör på Haiti med den lokala polisen. En dag får de ett samtal från en amerikansk affärsman. Hans fru har hittats död i poolen. Den amerikanska ambassaden och haitiska polisen arresterar en trädgårdsarbetare och avslutar fallet. Men Ray är inte säker, och fortsätter att gräva i fallet …

JUBA GOOD NY När den fjärde kvinnan på tre veckor hittas mördad, fruktar Ray att det är en seriemördare som går lös. I ett land som plågas av extrem fattigdom, inbördeskrig och en regering som inte fungerar, inser Ray att det är han och hans partner John Deng som måste hitta mördaren.

BLOOD AND BELONGING NY Ray och hans fru är i Västindien på semester. Under en tidig joggingtur på stranden, hittar Ray en död man. Mannen visar sig vara en av hans polisrekryter och till hans hustrus missnöje är Ray tvungen att följa den döda mannens spår. Han befinner sig plötsligt i en härva av människohandel.

Best.nr. 9781459808980

Best.nr. 9781459804906

Best.nr. 9781459812840

37


ENGELSKA | UNGA & VUXNA

Prisbelönta författare som inspirerats av verkligheten Två internationella succéförfattare vars böcker också har filmatiserats har låtit sig inspireras av verkligheten.   Alexander McCall Smith växte upp i Zimbabwe och har bott i Botswana. Det är platsen för hans serie om Botswanas första kvinnliga detektiv; Damernas detektivbyrå.   Minette Walters berättar vad hon tror hände i East Sussex, England 1924 då en kvinna mördades.   Böckerna är förkortade och lättlästa. De inleds med en kort biografi över författaren och avslutas med övningar. Svåra/nya ord förklaras i fotnoter.

TEARS OF THE GIRAFFE NY Precious Ramotswe är Botswanas första och enda kvinnliga privatdetektiv. En dag får hon besök av en kvinna vars son dog mystiskt för 10 år sedan. Hon tar sig an fallet samtidigt som hennes assistent får sitt första egna fall: En man vill veta om hans fru är otrogen. Ska de lyckas lösa båda fallen? Best.nr. 9788723541031 NIVÅ B1 Författare: Alexander McCall Smith Mjuk pärm, 96 sidor Pris: 109 kr

CHICKENFEED NY På en hönsfarm i East Sussex hittas år 1924 en död kvinna. Den unge hönsfarmaren Norman Thorne, blir misstänkt för att ha mördat sin fästmö. Berättelsen är baserad på en sann historia. Best.nr. 9788723907400 NIVÅ B1 Författare: Minette Walters Illustratör: Tanja Aldebot Mjuk pärm, 104 sidor Pris: 109 kr

NIVÅ B2 Författare: John Lawrence Reynolds Mjuk pärm, 128–160 sidor Pris: 89 kr

EN KVINNLIG POLISCHEF MED MOD OCH ENVISHET

38

A MURDER FOR MAX Billy Ray Edwards hittas död, men få personer sörjer honom. Han var en översittare och stoppade det stora utvecklingsprojektet som skulle få staden att leva upp igen. Men mord är mord och Max är beredd att lösa det på egen hand för att bevisa sin förmåga för stadens invånare.

MURDER BELOW ZERO Det är snart sommar i den lilla semesterorten, även om temperaturen är långt under det normala. Men är det kallt nog att frysa den kropp som hittades i ett dike i utkanten av staden? Maxine börjar undersöka saken, men måste armbåga sig fram bland sina manliga kollegor. Är hon tillräckligt skicklig för att lösa fallet?

MURDER AMONG THE PINES Max har just kommit på plats i Port Ainslie, när hennes exman dyker upp med sin nya flickvän. Max lämnade sitt äktenskap och Torontopolisen för att bli chef för en liten polisstation och dra ner på tempot. Det ändras snabbt när hennes exman anklagas för mord på sin flickvän. Det blir Max som får arbeta för att rentvå honom.

Best.nr. 9781459810594

Best.nr. 9781459814592

Best.nr. 9781459818194


Böckerna är förkortade och lättlästa. De inleds med en kort biografi över författaren och avslutas med övningar. Svåra/ nya ord förklaras i fotnoter.

Först bok sedan film

Både Lois Duncan och Ira Levin debuterade när de var bara några år över tjugo. Och båda författarnas verk har filmatiserats och blivit stora internationella succéer. Böckerna är förkortade versioner. Lois Duncans thrillers och deckare lade grunden för en hel genre – spänningsromaner för ungdomar. Hennes berättelser har inspirerat många samtida bästsäljande ungdomsthrillers. I know what you did last summer är hennes mest kända roman, den har filmatiserats och blivit en skräckklassiker.

Rosemary's baby var Ira Levins andra roman. Roman Polanski gjorde en film med samma titel som blev en världssuccé. Ira Levins skräckromaner har inspirerat till många böcker och filmer i genren.

I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER NY Fyra vänner är inblandade i en smitningsolycka med dödlig utgång. Ungdomarna gör sig av med kroppen, men ett år senare börjar någon skicka anonyma brev till dem. ”Jag vet vad du gjorde förra sommaren” står det i breven.

ROSEMARY’S BABY NY Det unga paret Guy och Rosemary flyttar till en lägenhet i ett gammalt hus. Efter ett tag börjar underliga saker hända. Rosemary, som nu är gravid, får hemska smärtor och otäcka mardrömmar. Vad är det egentligen som händer i huset?

Best.nr. 9788723505439

Best.nr. 9788723529640

NIVÅ A2 Författare: Lois Duncan Illustratör: Karen Borch Mjuk pärm, 110 sidor Pris: 119 kr

NIVÅ B1 Författare: Ira Livin Illustratör: Peter Bay Alexandersen Mjuk pärm, 139 sidor Pris: 119kr

FLERA NIVÅER SE

DEADLY Amy och Eric är det perfekta paret. Men Amy blir bortförd och vaknar upp i ett vitt, fönsterlöst rum. Eftersom man sett paret bråka blir Eric naturligtvis misstänkt. En spännande och modern thriller. Best.nr. 9781459803640 SVENSKA Best.nr. 9789175674193

Att lära sig ett nytt språk kräver successiv träning för att läsaren ska känna framgång och läslust. Därför har vi valt ut böcker på flera nivåer i alla åldersgrupperna. Det finns böcker både för nybörjarläsare och för dem som har svårigheter med sin språkinlärning.

LÄTTLÄSTNIVÅ 4 Författare: Sarah N. Harvey Mjuk pärm, 128 sidor Pris: 89 kr

39


FRANSKA Läsning av fransk skönlitteratur tränar flera av de färdigheter som kursplanen i moderna språk talar om. Böckerna används därför ofta i undervisningen. Titlarna är också valda för att ge läsaren en god läsupplevelse och väcka läslust.

Så här tolkar du nivåindelningen! För att underlätta för dig att hitta rätt bok till rätt läsare finns det i anslutning till varje titel en nivåangivelse. Det är en siffra från 1–4. Ju högre siffra desto större utmaning för läsaren. Flera av titlarna är markerade med Europarådets gemensamma europeiska referensram för språk A1–C2, enligt beskrivningen nedan.

NIVÅ A1 Korta texter, ca 100–600 vanliga ord, med konkreta och vardagsnära händelser. Bilderna stödjer texten, framför allt för de yngre läsarna. Enkla meningar med en huvudsats och i enstaka fall två huvudsatser.

LÄTTLÄSTNIVÅ 1 Extremt lite text på varje sida med enkla och korta meningar. Böckerna är ofta illustrerade med bilder som stödjer berättelsen och hjälper läsaren att komma vidare i boken. Böckerna har mellan 20–40 sidor.

NIVÅ A2 Korta enkla texter, ca 600–800 vanliga ord, med konkreta och välkända ­händelser. Rikligt illustrerade för de yngre läsarna. Sammansatta meningar med två eller flera huvudsatser som binds samman med bindeord.

LÄTTLÄSTNIVÅ 2 Språket är vardagsnära, och innehållet skildrar ofta situationer som är lätta att känna igen sig i. Text i korta stycken och med kort radlängd. I titlarna för de yngre läsarna finns illustrationer på varje uppslag. Böckerna har cirka 40 sidor.

NIVÅ B1 Något längre texter med ca 800–1 000 ord med konkreta ämnen. För de yngre läsarna är böckerna illustrerade. Komplexa meningar som är längre och mer krävande, medan relationen ­mellan satserna är okomplicerad. NIVÅ B2 Något mer komplexa texter om konkreta såväl som abstrakta ämnen med 1 000–1 800 ord. Böckerna är oftast oillustrerade. Komplexa meningar med flera huvudsatser och bisatser.

SE

40

FINNS PÅ SVENSKA Boken finns på svenska. På vår hemsida kan du läsa mer om de svenska böckerna.

LÄTTLÄSTNIVÅ 3 Handlingen är kronologisk, och kopplingen mellan orsak och verkan är tydlig. Här finns även person- och miljöbeskrivningar. För de yngre innehåller boken ofta ett antal illustrationer. Böckerna har cirka 60 sidor. LÄTTLÄSTNIVÅ 4 Kapitelböcker med få eller inga illustrationer. De innehåller något svårare namn, ord och uttryck samt lite längre meningar. Ofta luftig och stor text. Böckerna har mellan 100–120 sidor.

FINNS PÅ MÅNGSPRÅK Boken finns på flera språk.

FINNS SOM LJUDBOK Boken levereras med en audiocd. Du kan också ladda ner som mp3-filer från vår hemsida.


FRANSKA | 12–15 ÅR

Böckerna här är på olika nivåer, har illustrationer i fyrfärg och innehåller ordförklaringar, läsförståelse- och grammatikövningar. Läs mer om det på sidan 28.

Lättläst om äventyr, mysterier och vänskap

À LA RECHERCHE impson reen S M au de DE L’AMI DISPARU recherche a Àl paru s i Ingen vet devart d À la recherche l’ami disparu i m Guillaume har tagit l’a vägen. Hans bästa vänner, tvillingarna Jules och Camille, är väldigt oroliga. Som tur är har Guillaume lämnat flera ledtrådar för tvillingarna att följa. Om de följer ledtrådarna kanske de hittar honom. En bok som kittlar fantasin och visar värdet av vänskap. Lectures

Juniors

Niveau 1

Les lectures ELI sont une collection de livres superbement illustrés allant des classiques toujours actuels aux histoires originales écrites pour les élèves qui étudient le français.

Maureen Simpson

Dans cet ouvrage: - des dossiers culturels - un glossaire des mots et expressions difficiles - des activités ludiques très variées Thèmes Fantaisie

Projets

Niveau 1

600 mots

A1

Niveau 2

800 mots

A2

Niveau 3

1000 mots

B1

Avec livret

Niveau 1 A1

Lectures

Juniors

u

RS ar IO sp . N di 8 r.l JU mi 9I s. I l’a 54 EL ELde 36-0 RES e 88-5 TU ch 8C er 97 LE rechBN la IS

À

Avec CD audio

www.elireaders.com

Lec tures E L I Jun i o rs

Original

À LA RECHERCHE DE L’AMI DISPARU

Leur ami Guillaume a disparu. C’est encore un coup de la bande de la Main-Noire ! Aide Jules et Camille à retrouver Guillaume. Lis l’histoire, cherche les messages et trouve la solution des jeux. Allez ! Vite ! Tourne la page... C’est l’aventure qui commence !

Illustrations : Andrea Goroni

MAUREEN SIMPSON

Jules et Camille sont jumeaux, même s’ils sont très différents l’un de l’autre. C’est l’été, l’école est finie, ils sont enfin en vacances... Des vacances tranquilles ? Pas le moins du monde !

Berättelser som kittlar fantasin, skräms lite lagom och visar värdet av vänskap. Här är böcker på olika nivåer, böcker som väcker läslust hos både dem som kämpar med sin läsning och dem som kommit igång och behöver träna upp flytet.

Best.nr. 9788853605498

NIVÅ A1 Författare: Maureen Simpson Illustratör: Andrea Goroni Mjuk pärm, 64 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

LA TERRE EST RONDE Marquat bor i Frankrike och har föräldrar från Senegal. Han är en intelligent och känslig kille som har stora drömmar om sin framtid. En dag möts han av rasfördomar. Men just som han tror att han står helt ensam i världen, upptäcker han värdet av sann vänskap.

LE SOUVENIR D’EGYPTE Sophie älskar att lösa mysterier. Så försvinner hennes föräldrars skalbagge i sten – som de tog med sig från Egypten. Skalbaggen sågs senast i Sophies skåp efter att hon hade med den till skolan. Vem kan ha tagit den? En både rolig och spännande äventyrsberättelse.

DESTINATION KARMINIA Den unge professor Peng tar hjälp av tre studenter och arkeologientusiaster för att hitta den antika staden Karminia. De beger sig ut på en otrolig upptäcktsfärd, ett riktigt äventyr som leder till en mystisk plats. De letar efter den förlorade staden. Kommer de att hitta den?

Best nr: 9788853605504

Best.nr. 9788853605511

Best nr: 9788853605542

NIVÅ A2 Författare: B. Brunetti Illustratör: LibelluArt Mjuk pärm, 64 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

NIVÅ A2 Författare: Mary Flagan Illustratör: LibellulArt Mjuk pärm, 64 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

NIVÅ B1 Författare: Maureen Simpson Illustratör: Simone Pontieri Mjuk pärm, 64 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

41


FRANSKA | UNGA & VUXNA

Klassiker på lättläst franska De franska klassikerna nedan utspelar sig i olika tidsepoker och spänner över realism, skräckromantik, komedi och tidig sci-fi. Trots att de är skrivna för flera hundra år sedan fortsätter de att beröra dagens läsare. Böckerna är på olika nivåer och har illustrationer i fyrfärg, samt innehåller ordförklaringar, läsförståelse- och grammatikövningar.

LE PETIT PRINCE (LILLE PRINSEN) Lille prinsen är en klassisk roman från 1943. En bok som rymmer flera filosofiska tankar. Berättelsen handlar om den lille prinsen och hans mödosamma resa till jorden och vilka han träffar på vägen. Personer som ofta strävar mot helt omöjliga och oförnuftiga uppgifter.

ARSÈNE LUPIN – GENTLEMAN CAMBRIOLEUR (ARSÈNE LUPIN – GENTLEMANNATJUVEN) Arsène Lupin är en gentlemannatjuv som rånar de adliga och borgerliga. Han är oerhört listig, och ingen vet vem han faktiskt är, då han byter identitet med hjälp av sina olika förklädnader.

Best nr: 9788853620132

Best.nr. 9788853607768

NIVÅ A1 Författare: Antoine de Saint-Exupéry / Domitille Hatuel Illustratör: Philip Giordano Mjuk pärm, 64 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

MADAME BOVARY Emma Bovary bor med sin man i en liten stad på landet. Hon längtar efter passion i livet och drömmer sig bort till en annan tillvaro. Madame Bovary är en av världens mest kända kärleksberättelser. Best.nr. 9788853606631

NIVÅ B2 Författare: Gustave Flaubert/Monique Blondel Illustratör: Cagerina Baldi Mjuk pärm, 128 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

42

NIVÅ A1 Författare: Maurice Leblanc/Dominique Guillemant Illustratör:Valerio Vidali Mjuk pärm, 64 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

LES MISÉRABLES (SAMHÄLLETS OLYCKSBARN) Jean Valjean döms för att ha stulit en bit bröd. Efter nitton år blir han fri efter att ha straffarbetat som galärslav. Väl ute i samhället inser Jean att han alltid kommer att bli stämplad som en brottsling. Han tar ett nytt namn och startar ett nytt liv.

NOTRE DAME DE PARIS (RINGAREN AV NOTRE DAME) Quasimodo föddes vanskapt med puckelrygg och bara ett öga. Han håller sig undan och visar sig inte för folk. En dag får han se den vackra flickan Esmeralda. Han blir djupt förälskad i henne. Men han är inte den ende …

Best.nr. 9788853607997

Best.nr. 9788853620330

NIVÅ B2 Författare: Victor Hugo/ Pierre Hauzy Illustratör: Simone Rea Mjuk pärm, 144 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

NIVÅ B2 Författare: Victor Hugo/ Pierre Hauzy Illustratör: Alberto Macone Mjuk pärm, 128 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr


Jag gillar den verkligen! Det är alltid svårt att hitta böcker som är skrivna på ett enkelt språk, men med innehåll som passar målgruppen. Parce Que Je T'aime gör just det. MATTIE

Hitta kärlek på Internet Jeremy Taylor är en brittisk lärare, som har skrivit över 45 böcker för de som lär sig språk. När han skriver på franska, kallar han sig Jérôme Talou. I den här berättelsen om Bruno som söker kärleken kan läsaren med lätthet känna igen sig.

PARCE QUE JE T’AIME NY Bruno är 15 år och älskar datorer, men det finns en sak han älskar ännu mer – tjejer. Han provar att kombinera sina två intressen. Kan Bruno hitta kärleken med hjälp av nätet? Stora överraskningar väntar honom. Best.nr. 9788723512161

NIVÅ A2 Författare: Jérôme Talou Illustratör: Caroline Gatti Mjuk pärm, 48 sidor Pris: 109 kr

ACCORD DE PUISSANCE Ace och Denny startar ett band, mest för att imponera på tjejer. Men Ace upptäcker att han älskar att spela. Han försöker skriva en egen sång till en tävling, men det är svårare än han trodde. När Denny skriver en sång som är mycket bättre än Aces sätts deras vänskap på hårda prov.

À FOND LA PLANCHE! Philip och hans kompis Wally lever för att åka skateboard. En dag träffar de en professionell skejtare, som filmar sina trick och lägger ut dem på sin hemsida. Killarna bestämmer sig för att göra samma sak. Deras sida blir populär och pressen ökar att göra mer och mer farliga trick …

Best.nr. 9781459803114

Best nr: 9781554693733

NIVÅ B2 Författare: Ted Staunton Mjuk pärm, 128 sidor Pris: 89 kr

NIVÅ B2 Författare: Eric Walters Mjuk pärm, 136 sidor Pris: 89 kr

43


FRANSKA | UNGA & VUXNA

Böckerna är förkortade och lättlästa. De inleds med en kort biografi över författaren och avslutas med övningar. Svåra/ nya ord förklaras i fotnoter.

Klassisk fransk deckare Kommissarie Jules Maigret är en klassiker i fransk litteratur. Georges Simenons älskade kommissarie löser fall som kretsar kring de som har det svårast i samhället. Boken är en förkortad version av originalet. MAIGRET ET LE CLOCHARD NY En 63-årig vagabond hittas i floden Seine i centrala Paris. På sjukhuset upptäcker man att han har fått ett slag mot huvudet innan han hamnade i vattnet. Mannen visar sig vara en före detta läkare vars fru plötsligt har kommit över ett stort arv. Hon bor numera i en stor, flott lägenhet vid floden. Det är upp till Maigret att ta reda på vad som har hänt med den döde vagabonden.

NIVÅ A2 Författare: Georges Simenon Illustratör: Oskar Jørgensen Mjuk pärm, 92 sidor Pris: 119 kr

Best.nr. 9788723512314

VIKTIGA BÖCKER SOM UPPMUNTRAR TILL SAMTAL OM HUR DET ÄR ATT VARA UNG Två prisbelönta författare skriver om hur det är att leva med aids, kämpa med skolarbetet och att hamna fel och vilja göra rätt. Böckerna är förkortade.

LA VIE À RECULONS NY Thomas är femton år och lever med HIV. Han blev smittad efter en blodtransfusion. Ingen får veta, för han vill leva ett liv som alla andra, utan förakt och medlidande. Men när han träffar Elsa och blir kär, blir det allt svårare att hålla det hemligt. Best.nr. 9783125994430 NIVÅ A2 Författare: Gudule Illustratör: Peter Bay Alexandersen Mjuk pärm, 62 sidor Pris: 109 kr

44

35 KILOS D’ESPOIR NY För 13-årige Grégoire är skolan ren tortyr. Han är bara lycklig när han får umgås med med sin älskade morfar Leon. När Grégoire skickas hem från skolan blir hans morfar besviken och Grégoire tvingas åka till en internatskola. Så blir hans morfar sjuk. Kommer Grégoire att lyckas på den nya skolan? Kan han hjälpa sin morfar? Best.nr. 9788723908230

NIVÅ A2 Författare: Anna Gavalda Illustratör: Birgitte Frier Stewart Mjuk pärm, 48 sidor Pris: 99 kr


Provocerande kvinnliga författare – moderna franska klassiker Både Françoise Sagans och Régine Deforges liv kantas av skandaler och provocerande texter. Två starka kvinnor som gick sin egen väg och vars böcker har blivit bästsäljare och filmatiserats. Böckerna är förkortade och lättlästa. De inleds med en kort biografi över författaren och avslutas med övningar. Svåra/nya ord förklaras i fotnoter.

MUSIQUES DE SCÈNES NY En samling korta berättelser skrivna av Françoise Sagan. Samlingen innehåller bland annat ”Musiques de scènes”, där en musiker lämnar sin fru för att finna den frihet han har i huvudet och ”Le chat et la casino”, där en kvinna, vars man är otrogen, vänder sig till ett kasino för tröst.   Françoise Sagan var en fransk författare, dramatiker och manusförfattare. Sagan växte upp i en välbärgad familj och studerade i Paris. Hon skrev över 40 romaner, novellsamlingar, pjäser och filmmanus. Sagan var känd för att skriva berättelser med starka romantiska teman, och förmögna och desillusionerade karaktärer.

LA BICYCLETTE BLEUE NY När andra världskrigets kaos och tyskarnas terror tar sig in i Frankrike är Léa Delmas 17 år. Hon är vacker, full av temperament och har stark aptit på livet och på män. Hon är en bortskämd flicka, men när faran hotar tar hon modigt och moget ansvar för släktgodset och för sitt land. Hon blir ”flickan med den blå cykeln”, kurir i motståndsrörelsens hemliga armé. Och även kärleken blir mer än en mjuk lek med känslor.   Boken beskriver den unga hjältinnan Léas eskapader då hon tar sig mellan de ockuperade och de fria delarna av Frankrike på sin blå cykel under andra världskriget.

Best.nr. 9788723902108

Best.nr. 9788723543059

NIVÅ B1 Författare: Françoise Sagan Illustratör: Stinne Teglhus Mjuk pärm, 92 sidor Pris: 119 kr

NIVÅ B1 Författare: Régine Deforges Illustratör: Erik Strøm Mjuk pärm, 92 sidor Pris: 119 kr

45


SPANSKA För dem som ska lära sig spanska är det viktigt att träna mycket, och med hjälp av skönlitteratur skapas läslust. Här är ett urval av populära spanska böcker på olika nivåer. De kan användas på lektioner och vid egen läsning.

Så här tolkar du nivåindelningen! För att underlätta för dig att hitta rätt bok till rätt läsare finns det i anslutning till varje titel en nivåangivelse. Det är en siffra från 1–4. Ju högre siffra desto större utmaning för läsaren. Flera av titlarna är markerade med Europarådets gemensamma europeiska referensram för språk A1–C2, enligt beskrivningen nedan.

NIVÅ A1 Korta texter, ca 100–600 vanliga ord, med konkreta och vardagsnära händelser. Bilderna stödjer texten, framför allt för de yngre läsarna. Enkla meningar med en huvudsats och i enstaka fall två huvudsatser.

LÄTTLÄSTNIVÅ 1 Extremt lite text på varje sida med enkla och korta meningar. Böckerna är ofta illustrerade med bilder som stödjer berättelsen och hjälper läsaren att komma vidare i boken. Böckerna har mellan 20–40 sidor.

NIVÅ A2 Korta enkla texter, ca 600–800 vanliga ord, med konkreta och välkända ­händelser. Rikligt illustrerade för de yngre läsarna. Sammansatta meningar med två eller flera huvudsatser som binds samman med bindeord.

LÄTTLÄSTNIVÅ 2 Språket är vardagsnära, och innehållet skildrar ofta situationer som är lätta att känna igen sig i. Text i korta stycken och med kort radlängd. I titlarna för de yngre läsarna finns illustrationer på varje uppslag. Böckerna har cirka 40 sidor.

NIVÅ B1 Något längre texter med ca 800–1 000 ord med konkreta ämnen. För de yngre läsarna är böckerna illustrerade. Komplexa meningar som är längre och mer krävande, medan relationen ­mellan satserna är okomplicerad. NIVÅ B2 Något mer komplexa texter om konkreta såväl som abstrakta ämnen med 1 000–1 800 ord. Böckerna är oftast oillustrerade. Komplexa meningar med flera huvudsatser och bisatser.

SE

46

FINNS PÅ SVENSKA Boken finns på svenska. På vår hemsida kan du läsa mer om de svenska böckerna.

LÄTTLÄSTNIVÅ 3 Handlingen är kronologisk, och kopplingen mellan orsak och verkan är tydlig. Här finns även person- och miljöbeskrivningar. För de yngre innehåller boken ofta ett antal illustrationer. Böckerna har cirka 60 sidor. LÄTTLÄSTNIVÅ 4 Kapitelböcker med få eller inga illustrationer. De innehåller något svårare namn, ord och uttryck samt lite längre meningar. Ofta luftig och stor text. Böckerna har mellan 100–120 sidor.

FINNS PÅ MÅNGSPRÅK Boken finns på flera språk.

FINNS SOM LJUDBOK Boken levereras med en audiocd. Du kan också ladda ner som mp3-filer från vår hemsida.


SPANSKA | 12–15 ÅR

Äventyr, mysterier och vänskap Berättelser som kittlar fantasin, skräms lite lagom och visar värdet av vänskap. Böckerna här är på olika nivåer, har illustrationer i fyrfärg och innehåller ordförklaringar, läsförståelse- och grammatikövningar.

EN BUSCA DEL AMIGO DESAPARECIDO Ingen vet vart Rafa har tagit vägen, och hans bästa vänner, tvillingarna Pepe och Chelo, är väldigt oroliga. Som tur är har Rafa lämnat många ledtrådar för tvillingarna att följa. Om de följer ledtrådarna kanske de kan hitta honom snart.

UN MUNDO LEJANO Marquat bor i Madrid och har nigerianska föräldrar. Han är en intelligent kille och har stora drömmar om sin framtid. En dag möter han rasfördomar, och börjar tvivla på vem hans riktiga vänner är. Best nr: 9788853605573

Best.nr. 9788853605566

EL RECUERDO EGIPCIO Carmen älskar att lösa mysterier. När hennes föräldrars skalbagge i sten – som de tog med sig från Egypten – försvinner är det ett mysterium för Carmen att lösa. Den sågs senast i Carmens skåp efter att hon hade med den till skolan. Vem kan ha tagit den? Best.nr. 9788853605580

NIVÅ A1 Författare: Maureen Simpson Illustratör: Andrea Goroni Mjuk pärm, 64 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

NIVÅ A2 Författare: B Brunetti Illustratör: LibellulArt Mjuk pärm, 64 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

DESTINO KARMINIA Den unga professorn Peng tar hjälp av några arkeologientusiaster för att hitta den antika staden Karminia. De beger sig ut på en otrolig upptäcktsfärd till en mystisk plats för att leta efter den förlorade staden. Men kommer de att hitta den? Best.nr. 9788853605603 NIVÅ B1 Författare: Maureen Simpson Illustratör: Simone Pontieri Mjuk pärm, 64 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

NIVÅ A2 Författare: Mary Flagan Illustratör: LibellulArt Mjuk pärm, 64 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

LÄSA PÅ FRITIDEN Genom att använda skönlitterära texter i undervisningen ges eleverna möjlighet att upptäcka hur deras språkkunskaper utvecklas. Böckerna erbjuder spänning och upplevelser som stimulerar eleverna att läsa och lära på egen hand utanför klassrummet.

47


SPANSKA | UNGA & VUXNA

SE

BOKEN SOM BLEV FILM Filmen En oväntad vänskap som är baserad på en verklig händelse, har blivit en riktig succé runt om i världen. Här är den varma och humoristiska historien berättad på lättläst spanska i bokform. INTOCABLE (EN OVÄNTAD VÄNSKAP) Boken handlar om Abdel, en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset. Han anställs som personlig assistent till den förmögne men ensamme aristokraten Philippe som blivit förlamad efter en skärmflygolycka. Philippe har tappat tron på livet. Men kan de tillsammans hitta tillbaka till livet igen? En riktig feel good-bok om vänskapen mellan två ganska olika individer. Best.nr. 9789086964024 SVENSKA Best.nr. 9789175671680

NIVÅ A2/B1 Författare: Philippe Pozzo Di Borgo Mjuk pärm, 60 sidor Pris: 89 kr

SKATEBOARD OCH SPÄNNING AL LIMITE Philip och hans kompis Wally lever för att åka skateboard. En dag träffar de en professionell skejtare, som filmar sina trick och lägger ut dem på sin hemsida. Killarna bestämmer sig för att göra samma sak. Deras sida blir populär och pressen ökar att göra mer och mer farliga trick …

A PUNTA DE CUCHILLO Jills nya sommarjobb låter fantastiskt: att guida turister i de vackra bergen. Men snart inser hon att allt inte är så bra: lönen är kass, arbetspassen långa och kollegorna dryga. En dag guidar hon en man upp i bergen. Det visar sig att han är en farlig mördare och Jill måste desperat försöka fly …

Best.nr. 9781554693818

Best.nr. 9781554698639

NIVÅ B2 Författare: Eric Walters Mjuk pärm, 112 sidor Pris: 89 kr

48

NIVÅ B2 Författare: Alex van Tol Mjuk pärm, 136 sidor Pris: 89 kr


Spanska klassiker

Lättlästa böcker ger språket en chans.

Komedi, tragedi, parodi – de spanska klassikerna täcker in många olika g ­ enrer. Nu kan de som lär sig spanska ta del av den spanska kulturen i förkortade ­bearbetningar av de mest kända verken. Böckerna här har illustrationer i fyrfärg och innehåller ordförklaringar, läsförståelse- och grammatikövningar.

Johnston

Nivel 2

y McCulle

Adoles as ELI centes

ELE A 2

no con cuader onible disp gratuito de en el área descargas

nes Ilustracio Bonanni de Silvia

Lectur

Cuentos

ZORRO LLEY EL

entura

ON MCCU

naje y el perso histórico gramatical o y de repas al or expresión

JOHNST

nia de Califor ego Vega iversidad de en en la Un los entiende ie stad. ¡Nad o”! aje “mud enmascarado ro o caballe de ia. Viste las injustic marca, una Z n su ibe rec os tidad. en id era so. verdad je misterio el persona . de El Zorro

Nivel 2

nte gníficame uadas, ma de clásicos uales a los

Lectur

ELE

as

Adoles

centes

A2

EL ZORRO (ZORRO) Zorro är en förkämpe för rättvisa. Klädd i mantel och mask strider han med sitt svärd. Han har uppstått ur intet och försvinner lika hemlighetsfullt efter välförrättat värv utan att lämna något spår efter sig. Utom ett stort Z inristat på väggen. Och ingen vet hans sanna identitet …

DON QUIJOTE DE LA MANCHA Don Quijote från La Mancha har läst för många riddarromaner och får för sig att han är riddare. Han ger sig ut i världen på jakt efter det stora äventyret. Med sig som väpnare har han den fattiga bonden Sancho Panza och hästen Rosinante. Hans mål är att visa prov på stor ridderlighet.

Best.nr. 9788853607812

Best.nr. 9788853613004

NIVÅ A2 Författare: Johnston McCulley Illustratör: Silvia Bonanni Mjuk pärm, 80 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

NIVÅ B2 Författare: Miguel de Cervantes / David T. Agea Illustratör: Valerio Vidali Mjuk pärm, 128 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 99 kr

49


SPANSKA | UNGA & VUXNA

Svenska böcker på spanska På sidorna 50-53 presenteras flera av Nypons och Viljas populära böcker på spanska. Böckerna är varsamt översatta och kan läsas separat eller parallellt med den svenska versionen.

SE

SE

TALANG OCH PASSION Den om gillar sport läser gärna en bok om hur talang och drömmar kan påverka livet. ¡CORRE, AMINA CORRE! (SPRING, AMINA!) NY Amina är en ung tjej som ensam har kommit till Spanien som flykting. Hennes mamma är kvar i hemlandet och Amina får klara sig själv. Hon går i en vanlig klass och har bra vänner. En dag upptäcker hennes kompis Lina att Amina är bra på att springa. Hon övertalar Amina att börja träna löpning, och hon får chansen att ställa upp i en löptävling. Best.nr. 9789086963850 SVENSKA Best.nr. 9789175670973

NIVÅ A2 Författare: Annelie Drewsen Mjuk pärm, 56 sidor Pris: 89 kr

50

IVÁN Y ANA (PARKOUR) NY Iván går i nian. Han vill gärna lära sig parkour, men han känner ingen som kan det. Han känner faktiskt inte många alls. Skolans värste mobbare börjar ge sig på Iván. Då lär Iván känna Ana och han blir kär för första gången. Ana kan parkour, och tar med Iván på träning. Det visar sig att han har talang! Best.nr. 9789086963874 SVENSKA Best.nr. 9789175670140

NIVÅ A2 Författare: Kalle Güettler Mjuk pärm, 56 sidor Pris: 89 kr


SE SE

SE

Kärlek och vänskap Många vill läsa böcker om vänskap och kärlek som inger hopp. Böckerna här handlar om att finna kärlek och vänskap, och om kärleken till barnen. FARID EN CLASES DE NATACIÓN (SIMHALLEN) NY Farid är med sina barn på badhuset för första gången. Han avskyr det, eftersom han är rädd att göra fel. Barnen däremot är vana vid att besöka badhuset, och tycker det är pinsamt när pappa inte vet hur man ska göra. Charmigt och fyllt med igenkänning.

DARÍA SE SIENTE EN CASA (DARIAS STIGAR) NY Daria kämpar med sin spanska och hon älskar att sjunga. En dag träffar hon den äldre damen Maria i parken. Maria sjunger i en kör och bjuder med Daria. De blir goda vänner och Daria får passa Marias hund Lapi när Maria är bortrest.

NUEVOS VECINOS (VÄGG I VÄGG) NY Manuel och hans flickvän har gjort slut. Hon har flyttat ut ur deras lägenhet. Manuel känner sig ensam, och tittar ofta ut genom fönstret. En dag flyttar en ny granne in i huset, Samira. Hon kommer som en frisk fläkt med andra vanor, dofter och maträtter än dem Manuel är van vid.

Best.nr. 9789086963867

Best.nr. 9789086963959

Best.nr. 9789086963942

SVENSKA Best.nr. 9789175671185

SVENSKA Best.nr. 9789175670133

SVENSKA E-bok. 9789187831614

NIVÅ A2 Författare: Per Alexandersson Mjuk pärm, 56 sidor Pris: 89 kr

NIVÅ A2 Författare: Emma-Ida Johansson Mjuk pärm, 56 sidor Pris: 89 kr

NIVÅ A2 Författare: Bim Wikström Mjuk pärm, 56 sidor Pris: 89 kr

51


SPANSKA | UNGA & VUXNA

SE

SE

SE

När det slutar lyckligt Ett lyckligt slut inger hopp hos läsaren. De här böckerna handlar om att vilja göra rätt, att komma över sin ensamhet och att det finns hopp även för den som är svårt sjuk. LA FLORISTA CIEGA (DEN BLINDA FLORISTEN) NY Eva äger en blomsteraffär men har svårt att få det att gå ihop. När hon en dag får en stor beställning är det den blinda floristen som praktiserar hos henne som på ett oväntat sätt blir hennes räddning

CUIDANDO A MIRTA (MÄRTAS TAVLOR) NY Mirta är en äldre dam som bor ensam. Varje dag får hon hjälp av hemhjälpen. Mirta har flera vackra tavlor i sitt hem. En dag hamnar hon på sjukhus, och hemhjälpen upptäcker att tavlorna är borta.

NO TENGAS MIEDO (VAR INTE RÄDD) NY Aletta har cancer och vet att hon inte kommer bli bättre. Hon oroar sig för framtiden samtidigt som hon möts av stor kärlek och omsorg från maken. En dag berättar hennes dotter att hon väntar barn, och plötsligt verkar framtiden mindre skrämmande.

Best.nr. 9789086963928

Best.nr. 9789086963898

Best.nr. 9789086963966

SVENSKA E-bok 9789187831508

SVENSKA E-bok 9789175670577

SVENSKA E-bok 9789187831577

NIVÅ A2 Författare: Sofia Bergvall Mjuk pärm, 56 sidor Pris: 89 kr

52

NIVÅ A2 Författare: Johanna Immonen Mjuk pärm, 56 sidor Pris: 89 kr

NIVÅ A2 Författare: Britt Engdal Mjuk pärm, 56 sidor Pris: 89 kr


BERÄTTELSER SOM INGER HOPP OCH MOD Gull Åkerblom har skrivit serien om Anna Berg, en kvinna i 50-årsåldern som hittar kärleken mitt i livet. Det är böcker som inger hopp och mod – som visar att det går att förändra livet. Det gäller bara att våga!

EL CUMPLEAÑOS DE ANA (ANNONSEN) NY Ana ska fylla femtio år. Hon känner sig ensam och tror att ingen kommer att bry sig om hennes födelsedag, så hon reser bort. På resan händer flera oväntade saker. Och det visar sig att Ana inte alls är så ensam som hon trodde.

SE

SE

Best.nr. 9789086963881

BAILANDO BAJO LA LLUVIA (DANS I REGNET) NY Ana är en femtioårig kvinna som länge varit lite isolerad och låtit en svår uppväxt prägla hennes liv. Men nu har hon vaknat upp lite och insett att hon själv måste ta initiativ om det ska hända något. Och det gör det: Hon ställer till med en stor fest. Best.nr. 9789086963935

SVENSKA E-bok 9789175671239

SVENSKA E-bok 9789187831454

NIVÅ A2 Författare: Gull Åkerblom Mjuk pärm, 56 sidor Pris: 89 kr

NIVÅ A2 Författare: Gull Åkerblom Mjuk pärm, 56 sidor Pris: 89 kr

BÖCKER OM VÅR SAMTID Bra böcker ger läsaren möjlighet att se andra människors liv, det ger en djupare förståelse för den värld vi lever i. Berättelserna om flyktingbåten som kantrar och om Nasima som går i skolan i Afghanistan skildras med mycket värme och hoppfullhet. ESTÁ EN JUEGO TU VIDA (MED LIVET SOM INSATS) NY En liten båt med flyktingar börjar brinna mitt ute på havet. Passagerarna måste kasta sig i vattnet, trots att många av dem inte kan simma. Där hemma väntar Lea på sin bror Gash. Hon undrar om han också var på den båten ...

SE

SE

APUNTANDO A LA CIMA (JAG KAN BLI REKTOR) NY Nasima bor i en by i Afghanistan. Varje dag går hon till skolan. Hon älskar skolan, hennes stora idol är rektorn. Nasima vill också bli rektor. Men det är en dröm så oerhörd att hon inte kan berätta om den för någon.

Best.nr. 9789086963911

Best.nr. 9789086963973

SVENSKA E-bok 9789175671772

SVENSKA E-bok 9789187831195

NIVÅ A2 Författare: Christina Wahldén Mjuk pärm, 56 sidor Pris: 89 kr

NIVÅ A2 Författare: Christina Wahldén Mjuk pärm, 56 sidor Pris: 89 kr

53


TYSKA I vårt urval av tyska titlar finns många olika typer av böcker och genrer. Genom att läsa tysk skönlitteratur kan eleverna bredda och utveckla både sitt tal och sin skrift. Titlarna är populära på skolor och bibliotek.

Så här tolkar du nivåindelningen! För att underlätta för dig att hitta rätt bok till rätt läsare finns det i anslutning till varje titel en nivåangivelse. Det är en siffra från 1–4. Ju högre siffra desto större utmaning för läsaren. Flera av titlarna är markerade med Europarådets gemensamma europeiska referensram för språk A1–C2, enligt beskrivningen nedan.

NIVÅ A1 Korta texter, ca 100–600 vanliga ord, med konkreta och vardagsnära händelser. Bilderna stödjer texten, framför allt för de yngre läsarna. Enkla meningar med en huvudsats och i enstaka fall två huvudsatser.

LÄTTLÄSTNIVÅ 1 Extremt lite text på varje sida med enkla och korta meningar. Böckerna är ofta illustrerade med bilder som stödjer berättelsen och hjälper läsaren att komma vidare i boken. Böckerna har mellan 20–40 sidor.

NIVÅ A2 Korta enkla texter, ca 600–800 vanliga ord, med konkreta och välkända ­händelser. Rikligt illustrerade för de yngre läsarna. Sammansatta meningar med två eller flera huvudsatser som binds samman med bindeord.

LÄTTLÄSTNIVÅ 2 Språket är vardagsnära, och innehållet skildrar ofta situationer som är lätta att känna igen sig i. Text i korta stycken och med kort radlängd. I titlarna för de yngre läsarna finns illustrationer på varje uppslag. Böckerna har cirka 40 sidor.

NIVÅ B1 Något längre texter med ca 800–1 000 ord med konkreta ämnen. För de yngre läsarna är böckerna illustrerade. Komplexa meningar som är längre och mer krävande, medan relationen ­mellan satserna är okomplicerad. NIVÅ B2 Något mer komplexa texter om konkreta såväl som abstrakta ämnen med 1 000–1 800 ord. Böckerna är oftast oillustrerade. Komplexa meningar med flera huvudsatser och bisatser.

SE

54

FINNS PÅ SVENSKA Boken finns på svenska. På vår hemsida kan du läsa mer om de svenska böckerna.

LÄTTLÄSTNIVÅ 3 Handlingen är kronologisk, och kopplingen mellan orsak och verkan är tydlig. Här finns även person- och miljöbeskrivningar. För de yngre innehåller boken ofta ett antal illustrationer. Böckerna har cirka 60 sidor. LÄTTLÄSTNIVÅ 4 Kapitelböcker med få eller inga illustrationer. De innehåller något svårare namn, ord och uttryck samt lite längre meningar. Ofta luftig och stor text. Böckerna har mellan 100–120 sidor.

FINNS PÅ MÅNGSPRÅK Boken finns på flera språk.

FINNS SOM LJUDBOK Boken levereras med en audiocd. Du kan också ladda ner som mp3-filer från vår hemsida.


TYSKA | 12–15 ÅR

Böckerna är förkortade och lättlästa. De inleds med en kort biografi över författaren och avslutas med övningar. Svåra/ nya ord förklaras i fotnoter.

ÄVENTYR, MYSTERIER OCH VÄNSKAP Här presenteras berättelser som kittlar fantasin, skräms lite lagom och visar värdet av vänskap. Böcker på olika nivåer som väcker läslust hos både dem som kämpar med sin läsning och dem som kommit igång och behöver träna upp flytet. AUF GEFÄHRLICHEN WEGEN NY Femtonårige Benjamin och hans nioåriga syster Nina är i Braunfels för att besöka slottet. De blir ofrivilligt inblandade i ett drogfall och situationen blir allt farligare. En hårresande berättelse fylld av mystik, skräck och spänning. I denna bok får läsaren vara med och påverka historien. Genom att välja mellan olika alternativ för bokens fortsatta handling blir läsaren delaktig i berättelsen. Ett nytt och spännande grepp som skapar spänning och engagerar.

IM CHATROOM GEFANGEN NY Stefan är en ensam kille som ägnar all sin tid åt dataspel. På chatten möter han en tjej vid namn Krille som erbjuder sig att hjälpa honom i spelet. Utan att tveka lämnar Stefan ut sin mejladress. En dag knackar Krille på hos honom. Men när Stefans föräldrar kommer hem är han försvunnen. Han lämnade inget meddelande och hans mobil ligger kvar på bordet. Var är Stefan? Vem är Krille?

Best.nr. 9788723906496

Best.nr. 9788723529718

NIVÅ A2 Författare: Martina Gattermann Illustratör: Palle Schmidt Mjuk pärm, 72 sidor Pris: 99 kr

NIVÅ A1 Författare: Greta Gallandy Illustratör: Niels Roland Mjuk pärm, 48 sidor Pris: 99 kr

BARON VON MÜNCH­HAUSEN Berättelserna om baron von Münchhausen och hans äventyr är välkända bland unga elever i de tyska skolorna. Baronen älskar att berätta fantastiska historier, som den gången han flög på en kanonkula. Men hur många av dem är sanna? En bok fylld med berättarglädje och ren galenskap.

ZIEL KARMINIA Den unga professor Peng tar hjälp av några studenter och arkeologientusiaster för att hitta den antika staden Karminia. De beger sig ut på en otrolig upptäcktsfärd till en mystisk plats för att leta efter den förlorade staden. Men kommer de att hitta den? En bok för alla läsare som gillar en riktig äventyrsberättelse.

Best.nr. 9788853615817

Best.nr. 9788853605450

NIVÅ A1 Författare: G A Bürger Illustratör: Agnese Baruzzi Mjuk pärm, 80 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

NIVÅ B1 Författare: Maureen Simpson Illustratör: Simone Pontieri Mjuk pärm, 64 sidor Inklusive LJUD/CD Pris: 89 kr

55


TYSKA | FAKTA / UNGA & VUXNA

LÄTTLÄSTNIVÅ 1 Mjuk pärm, 16 sidor Pris: 89 kr

SE

TRÄNA TYSKA MED FAKTA SE

SE

HAIE Är du rädd för hajar? Det finns många olika sorters hajar. Vissa är farliga för människor, andra är det inte. I den här lättlästa faktaboken kan du lära dig mer om dessa spännande djur.

BLITZ UND DONNER Höga brak. Vita streck på himlen, som lyser upp och strålar. Det är blixten och åskan. Lär dig mer om detta ibland skrämmande naturfenomen.

AUTOS Här kan du läsa om både fina och snabba bilar. Och om världens första bilar. Är du alldeles tokig i bilar? Då är den här boken verkligen något för dig.

Författare: Peter Bejder Best.nr. 9788740601947

Författare: Per Straarup Søndergaard Best.nr. 9788740601954

Författare: Per Straarup Søndergaard Best.nr. 9788740600506

SVENSKA Best.nr. 9789175677248

SVENSKA Best.nr. 9789175674339

SVENSKA Best.nr. 9789175678566

SE

LÖWEN Lejonet är stort och ståtligt. Ibland kallas det djurens konung. Lejon äter andra djur och lever i flock. Vill du veta mer om lejon? Då ska du läsa denna bok.

SE

HUNDE Några hundar är stora, andra är små. Några hundar hjälper polisen, andra hjälper blinda. Många barn drömmer om en egen hund. Det här är en lärorik och rolig faktabok för alla hundälskare.

DIE KATZE Katter är både husdjur som älskar att leka, och rovdjur som jagar om natten. Alla som tycker om katter kommer att gilla denna bok.

Best.nr. 9788740612714

Författare: Per Straarup Søndergaard

Best.nr. 9788740609745

SVENSKA Best.nr. 9789175674421

Best.nr. 9788740608205

SVENSKA Best.nr. 9789175674414

Författare: Per Straarup Søndergaard

Författare: Per Straarup Søndergaard

SE

ANNE FRANK – IHR LEBEN (ANNE FRANK – ETT LIV) Anne Frank och hennes familj gömde sig för nazisterna i två år. Under denna tid skrev Anne sin berömda dagbok om deras dagliga liv i den lilla lägenheten i Amsterdam. I den här boken, som bygger på dagboken, får vi följa Anne från det hon föds i Tyskland tills hon dör i koncentrationslägret. Best.nr. 9783981327021 SVENSKA Best.nr. 9789188293084

56

NIVÅ A2/B1 Författare: Marian Hoefnagel Mjuk pärm, 120 sidor Pris: 99 kr


TYSKA | UNGA & VUXNA

EN CHARMIG SKRÖNA OM CURRYWURSTEN Uwe Timm är en av Tysklands mest älskade författare. Succéboken Die Entdeckung der Currywurst har översatts till mer än 20 språk och blivit film. 15 år efter första upplagan säljer boken som aldrig förr och älskas av miljoner läsare över hela världen.

Boken är förkortad och lättläst. Den inleds med en kort biografi över författaren och avslutas med övningar. Svåra/ nya ord förklaras i fotnoter.

DIE ENTDECKUNG DER CURRYWURST NY I boken möter vi Lena Brücker som berättar om eländet under andra världskriget, om freden och kärleken som förändrade hennes liv. Hon talar om tredje rikets undergång och om hur hon fick idén till en maträtt som i dag älskas av miljoner tyskar: currywursten. Boken är en förkortad version. Best.nr. 9788723505743 NIVÅ B1 Författare: Uwe Timm Illustratör: Lars Munck Mjuk pärm, 100 sidor Pris: 119 kr

DIE LEIDEN DES JUNGEN WERTHER LEKTÜREN ERWACHSENE (DEN UNGE WERTHERS LIDANDEN) Werther DIE är LEIDEN olyckligt förälskad i Lotte, WERTHER DES JUNGEN som redan är förlovad med Albert. Werther, som inte kan ge upp sin kärlek för Lotte, blir deprimerad och tar till slut livet av sig. Denna brevroman av Goethe var kontroversiell för sin tid och blev snabbt populär. NIVEAU 3

- Vereinfachter und gekürzter Text mit Erklärung schwieriger Wörter als Fußnoten - Übungen zu Leseverständnis, Wortschatz und Grammatik - Übungen zur Prüfungsvorbereitung ZD - Abschlusstest

A1

(Start 1)

NIVEAU 2

A2

(Start 2)

NIVEAU 3

B1

(Zertifikat Deutsch – ZD)

NIVEAU 4

B2

(Zertifikat B2)

Klassiker

Mit Audio-CD

www.elireaders.com

Mit einem kostenlosen Heftchen zum Downloaden

DAF B 1

E DieRW A Le CH id S E 97 en EN LI 8-8 d E s.r 8-5es EL .l. ju 36 n I LE -0 ge K 66 n TÜ 0-0 We R rth EN er

ERWACHSENE ELI LEKTÜREN

NIVEAU 1

Best.nr. 9788853606600

JOHANN WOLFGANG VON GOETHE DIE LEIDEN DES JUNGEN WERTHER

DIE LEIDEN DES JUNGEN WERTHER

Werther verliebt sich in Lotte, und sie erwidert seine Gefühle. Doch Lotte ist bereits vergeben. Als ihr Verlobter, der brave Albert, von einer Reise heimkehrt, schließt man Freundschaft. Aber Werther wird immer eifersüchtiger. Sein Enthusiasmus für das ländliche Idyll wandelt sich langsam in einen tiefen Pessimismus ... Dieser Roman, der Goethe über Nacht berühmt werden ließ, gilt als Schüsselwerk des Sturm und Drang und hat bis heute nichts von seiner Aktualität eingebüßt.

JOHANN WOLFANG VON GOETHE

Johann Wolfang von Goethe

NIVEAU 3

ELI-Lektüren: Texte für Leser jeden Alters. Von spannenden und aktuellen Geschichten bis hin zur zeitlosen Größe der Klassiker.

DIE VERWANDLUNG (FÖRVANDLINGEN) En dag när unge Gregor Samsa vaknar, har han förvandlats till en jättelik insekt. Av skam och avsky låter hans familj honom inte lämna sitt rum. Den enda som besöker honom är hans syster Grete. Förvandlingen är Franz Kafkas litterära mästerverk, nu på lättläst tyska. Best.nr. 9788853607973

DAF

ERWACHSENE

LEKTÜREN

B1

NIVÅ B1 Författare: Johann Wolfgang von Goethe/ Peggy Katelhön Illustratör: Gianluca Foli Mjuk pärm, 128 sidor Pris: 99 kr

NIVÅ B1 Författare: Franz Kafka/Peggy Katelhön Illustratör: Arianna Vairo Mjuk pärm, 96 sidor Pris: 99 kr

57


TYSKA | UNGA & VUXNA

KAMP OCH MOTSTÅND

Böckerna är förkortade och lättlästa. De inleds med en kort biografi över författaren och avslutas med övningar. Svåra/ nya ord förklaras i fotnoter.

Motståndsrörelsen Vita Rosens kamp mot Hitler och nazismen, och en flickas önskan att få fram sanningen. Två tyska böcker med klassikerkänsla. NOVEMBERNACHT NY Julias vän Roman är död. Alla säger att det var självmord, men Julia vet att det inte är sant. Plötsligt dyker ett avskedsbrev upp som påstås vara skrivet av Roman, men Julia är säker på att någon annan skrivit det. Hon bestämmer sig för att ta reda på sanningen och bevisa att alla andra har fel. Boken är förkortad.

DIE WEISSE ROSE NY Vita Rosen var en tysk motståndsgrupp av studenter, verksam under andra världskriget. De spred flygblad i München, i vilka de manade till motstånd mot nazismen. Hans och Sophie Scholl och deras vänner var tvungna att betala för det med sina liv. I denna bok beskriver lillasyster Inge Scholl sina syskons kamp så som hon skrev ner historien efter krigsslutet, ett par år efter att syskonen gripits och avrättats.

Best.nr. 9788723529633

Best.nr. 9788723506016

NIVÅ A2 Författare: Cristoph Wortberg Illustratör: Palle Schmidt Mjuk pärm, 80 sidor Pris: 119 kr

NIVÅ A2 Författare: Inge Scholl Illustratör:Jette Jørgensen Mjuk pärm, 79 sidor Pris: 119 kr

Boken som blev film Filmen En oväntad vänskap, som är baserad på en verklig händelse, har blivit en riktig succé runt om i världen. Här är den varma och humoristiska historien berättad på lättläst tyska i bokform. NIVÅ A2/B1 Mjuk pärm, 152 sidor Pris: 89 kr

58

SE

ZIEMLICH BESTE FREUNDE (EN OVÄNTAD VÄNSKAP) Philippe är en rik affärsman. Men en dag råkar han ut för en olycka, och blir förlamad och måste sitta i rullstol. Förortskillen Abdel får jobbet som hans personliga assistent. Författare: Philippe Pozzo di Borgo Best.nr. 9783981327090 SVENSKA Best.nr. 9789175671680


NIVÅ B1 Hård pärm 60-96 sidor Pris: 99 kr

RIKTIGT LÄTTLÄSTA UNGDOMSBÖCKER Titlarna speglar den verklighet många ungdomar lever i, eller hör talas om. Här finns stöld, olovlig körning, sorg och utsatthet på sociala medier. Men också vänskap, humor och mod. Flera av böckerna finns översatta till svenska i konceptet Ung. De engelska böckerna finns på sidan 22-23.

SE

SE

SE

SCHNEE NY Lulu står ännu en gång inför en ny klass. Hon är en ensamvarg, går helst för sig själv. Men i klassen finns Schnee, en tjej som bestämmer sig för att hon och Lulu ska bli vänner. Två mycket olika tjejer möts och utvecklar en innerlig vänskap.

ACH DU LIEBES LIESCHEN NY Lisa och Jonas är redo. Redo för det; att ha sex första gången. Lisa planerar allt noga, det ska vara romantiskt och fint. Det börjar ganska bra, även om Jonas inte följer planerna riktigt. Så råkar Lisas hund svälja kondomen, och det blir fullt kaos!

DAS RENNEN NY Jack vill lämna gänget och allt bråk. Han försöker verkligen, men lyckas inte. Han vill ju vara där Sofie är, och hon ska på street race. Mot sin vilja är Jack på plats när racet drar igång. När polisen kommer, flyr han och Sofie i en bil. En spännande jakt börjar.

Författare: Marie Duedahl

Författare: Per Straarup Søndergaard

Författare: Natasja Erbillor

Best.nr. 9788770183079

Best.nr. 9788770183406

Best.nr. 9788770183147

SVENSKA

SVENSKA

SVENSKA

Best.nr. 9789178254071

Best.nr. 9789178254040

Best.nr. 9789178254101

SUGAR NY Anja är 16 år och behöver pengar. Hon har ett extrajobb i mataffären, men där tjänar hon inte så mycket. Hon vill köpa coola kläder och äta på restauranger. Anja har läst om sugardejting, man får en massa saker av äldre män, utan krav. Hon skapar en profil på en dejting-sida. Kanske kan hon hitta en sugar daddy med mycket pengar? Hon måste ju inte göra något med männen …

WAS MACHEN WIR JETZT? NY Sophie är på sin första festival någonsin. Hon och hennes kompis Anne ska dansa, ha kul och tälta. De är supertaggade. Under en konsert träffar Sophie David och efter att ha fått i sig för mycket alkohol går de till hans tält för att vila. En bakfull Sophie vaknar dagen efter och kommer ihåg att de hade sex, utan skydd! Tänk om hon är gravid. Vad ska hon göra?

LÄCHELN, KLAPPE HALTEN UND GUT AUSSEHEN! NY Vanessa och Emma är bästa vänner, även om de är väldigt olika. En dag får killarna i klassen en bild på Snap,. Det är en rangordningslista över alla tjejer i klassen. Tjejerna gör revolt och slutar sminka sig och tänka på vad de har på sig. De ska gå så neutrala som möjligt till skolan, för utseendet spelar ingen roll!

Författare: Kirsten Ahlburg

Författare: Kirsten Ahlburg

Författare: Marie Duedahl

Best.nr. 9788770183420

Best.nr. 9788770183413

Best.nr. 9788770183437

59


A Cat and a Dog

l

A1

A Christmas Carol

l

B1

A Coding Mission NY

l

A Hero

ge lsk a Fra ns ka Sp an ska Ty ska Niv å* E-b ok Da isy Lju db ok Ar b ets ma Sid ter ial a

ENGELSKA

En

En

ENGELSKA

ge lsk a Fra ns ka Sp an ska Ty ska Niv å* E-b ok Da isy Lju db ok Ar b ets ma Sid ter ial a

REGISTER

7

Emma

l

B2

29

Faceoff fall out NY

l

B1

A2

15

Facts about Crown Princess Victoria

l

2

l

2

20

Fire

l

2

20

A Midsummer Nights Dream

l

A2

29

Fit for love

l

A2

33

A Murder for Max

l

B2

38

Five on a Treasure Island NY

l

A2

21

A Robotics Mission NY

l

A2

15

Flirting

l

1

A Tale of Two Cities

l

B2

29

Frankenstein

l

B2

Ace's basement

l

B1

25

Gold NY

l

B2

24

Adopted

l

2

20

Good Golly, Miss Molly NY

l

B1

23

l

l

l

l

l

l

l

l

26 9

l

l

13

l

32

l l

l

30

6

Granny Fixit and the Monkey

l

A1

l

l

10

16

Granny Fixit and the Viking Children

l

A1

l

l

10

36

Granny Fixit and the Yellow String

l

A1

l

l

10

19

Great Expectations

l

A2

l

l

29

3

11

Gymnastics jump

l

A1

5

l

3

11

Haitian Graves NY

l

B2

37

Anton – The ground is lava

l

3

11

Hedgehog

l

1

13

Anton Has Glue Under His Shoes

l

3

11

Help

l

2

20

Astrid Lindgren - A Life

l

4

36

Hockey Meltdown

l

B1

18

Attitude NY

l

B2

25

Hoop Hustle

l

B1

18

Avalanche Freestyle NY

l

A2

8

I Heart️ Glitterboy

l

B1

21

Basketball break

l

A1

5

I know what you did last summer NY

l

A2

39

Ben's Jerk Chicken Van

l

A1

33

In Love with Love

l

2

Black Beauty

l

A1

17

In the Stars

l

A1

33

Blood and Belonging NY

l

B2

37

Jack’s Dog

l

A1

7

Blue Moon

l

B1

17

Jane Eyre

l

B1

Blue Whale

l

1

13

Jason and tiger

l

2

8

BMX Blitz NY

l

A2

8

Jason at the cirkus

l

2

8

BMX Challenge

l

B1

18

Jason at the zoo

l

2

8

Board Battle

l

B1

18

Jason, the paramedic

l

2

8

Bob at School NY

l

A1

7

Jason's dad scores a goal

l

2

8

Bright star

l

B1

17

Jason's dad washes his car

l

2

8

Broke and in Love

l

2

16

Juba Good NY

l

B2

37

Cars

l

1

13

Just gone

l

4

35

Ch@t

l

B1

21

Let's dance

l

2

20

Chickenfeed NY

l

B1

38

Lily and Jack

l

A1

7

Cycling Champion NY

l

B1

18

Lily and Jack Get a Sister NY

l

A1

7

Dance Team Drama

A1

7

1

13

Alice in Wonderland

l

A2

Almost like Zlatan

l

4

Anne Frank - Her Life

l

Anne of Green Gables

l

A1

Anton – Come on you blues

l

Anton – Goalie On Wheels

l

l

l l

l

l

4 l

l

l

l

l

l

l

l

l

32

l

l

l

26

l

B2

18

Lily is Sick

l

Daria's Paths

l

3

34

Lions

l

Deadly

l

4

39

Little Women

l

B1

Death by Airship NY

l

B1

14

London

l

1

Dogs

l

1

13

Lovesick

l

2

Dolphins

l

1

13

Malala Yousafzai

l

4

36

Dracula

l

A2

30

Messi

l

1

12

l

l

l

l

l

l

l

l

19 13

l

l

14

60 * Nivåer 1–4 utgår från Nypons nivåindelning. A1–C1 utgår från Europarådets referensram för språk. För titlar på mångspråk gäller nivåerna för motsvarande titlar på svenska.


ge lsk a Fra ns ka Sp an ska Ty ska Niv å* E-b ok Da isy Lju db ok Ar b ets ma Sid ter ial a

ENGELSKA

En

ge lsk a Fra ns ka Sp an ska Ty ska Niv å* E-b ok Da isy Lju db ok Ar b ets ma Sid ter ial a

En

ENGELSKA

14

Squirrels NY

l

1

12

Starless Nights

l

4

31

Strange Boarders NY

l

B1

9

B2

38

Sugar NY

l

B1

22

B2

38

Tears of the Giraffe NY

L

B1

38

4

36

Text me

l

A2

33

l

A1

33

The Adventures of Tom Sawyer

l

A2

l

l

19

Now what? NY

l

B1

23

The Call of the wild

l

B1

l

l

24

Nova in New York NY

l

B2

25

The Concert

l

2

Number the stars NY

l

A2

21

The Diary

l

2

Off Beat

l

B2

25

The Jungle Book

l

A2

Oliver Twist

l

A1

l

l

19

The Library

l

PB3 and Coco the clown

l

A1

l

l

10

The Lottery

PB3 and the Fish

l

A1

l

l

10

PB3 and the Vegetables

l

A1

l

l

Peter Pan

l

A1

l

l

Picture Him

l

B1

Pride and Prejudice

l

B1

Raw Talent NY

l

B2

Reality Check NY

l

A2

8

The Scarlet Letter NY

l

B2

l

l

31

Robin Hood

l

A2

l

l

6

The Secret Garden

l

A2

l

l

24

Robinson Crusoe

l

A1

l

l

31

The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde

l

A2

l

l

30

Rolf and the package

l

2

l

l

5

The Sun

l

1

12

Rolf at the football game

l

2

l

l

5

The Superhero Project NY

l

B2

11

Romeo and Juliet

l

A2

29

The Supermarket

l

1

Ronaldo

l

1

12

The Way It Works

l

4

Rosemary’s Baby NY

l

B1

39

The White Fox

l

B2

Run, Amina!

l

3

16

The Wonderful Wizard of Oz

l

A1

Seal NY

l

1

12

Thunder and lightning

l

Sense and Sensibility

l

B1

26

Treasure Island

l

Shadow NY

l

B2

24

Untouchable

l

Sharks

l

1

13

White Fang

l

A2

Ski Tour

l

2

20

Wildfire NY

l

B2

Smile, shut up and look pretty! NY

l

B1

23

Wuthering Heights

l

B2

Snow NY

l

B1

22

Vägar till engelska

l

Snowboard Struggle

l

B2

18

Yasmin’s Journey

l

B1

21

Soccer Sabotage NY

l

B2

18

Zlatan

l

1

12

Soccer score

l

A1

5

Soccer Shake-up

l

B1

18

Soccer Step-up

l

B2

18

Soccer Struggle NY

l

B2

18

Soccer Switch NY

l

B1

9

Sofia's got talent

l

2

20

Something Noble

l

4

35

Miss Ghost

l

3

Moose NY

l

1

Mrs Dalloway

l

C1

Murder Among the Pines

l

Murder Below Zero

l

Nelson Mandela

l

Night Combat

L

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

12 l

34

l

20 34

l

l

1

l

l

32

l

4

l

l

34

The Movie Date

l

1

l

l

32

10

The Picture of Dorian Gray

l

B1

6

The Poet in the Glass Cage

l

4

21

The Race NY

l

B1

26

The Ramp

l

1

25

The Runaway Robot NY

l

B1

l

1

l

A2/B1

A2 l

l

l l

l

l

6

30 34

l

22 l

32

l

11

l

32

l l

35 14

l

l

6 13

l

l

24 35

l

l

24 24

l

l

26 16

* Nivåer 1–4 utgår från Nypons nivåindelning. A1–C1 utgår från Europarådets referensram för språk. För titlar på mångspråk gäller nivåerna för motsvarande titlar på svenska.

61


35 kilos d’espoir NY

l

A fond la planche!

l

A la recherche de l’ami disparu

l

Accord de puissance

l

Arsène Lupin - Gentleman cambrioleur

l

Destination Karminia

l

La bicyclette bleue NY

l

La Terre est ronde

l

La Vie á Reculons NY

l

A2

Le Petit Prince

l

A1

l

Le souvenir d'Egypte

l

A2

Les Misérables

l

Madame Bovary

ge l Fra ska ns ka Sp an ska Ty ska Niv å* E-b ok Da isy Lju db ok Ar b ets ma Sid ter ial a

FRANSKA

En

En

ge l Fra ska ns ka Sp an ska Ty ska Niv å* E-b ok Da isy Lju db ok Ar b ets ma Sid ter ial a

REGISTER

TYSKA

A2

44

Anne Frank, ihr Leben

l

l

A2/B1

56

l

B2

43

Autos

l

l

1

56

l

A1

41

Baron von Münchhausen

43

Blitz und Donner

l

l

B2

l

l

A1

l

1

56 56

l

l

55

A1

l

l

42

Die Katze

l

1

B1

l

l

41

Die Leiden des jungen Werther

l

B1

l

l

57

45

Die Verwandlung

l

B1

l

l

57

41

Haie

l

l

1

56

44

Hunde

l

l

1

56

l

42

Löwen

l

l

1

56

l

l

41

Ziel Karminia

l

l

B1

B2

l

l

42

Ziemlich beste Freunde

l

l

A2/B1

58

l

B2

l

l

42

Novembernacht NY

l

A2

58

Maigret et le clochard NY

l

A2

44

Die Weisse Rose NY

l

A2

58

Musiques de scenes NY

l

B1

45

Die Entdeckung der Currywurst NY

l

B1

57

Notre-Dame de Paris

l

B2

42

Im Chatroom Gefangen NY

l

A1

55

Parce Que Je t’aime NY

l

A2

43

Auf gefährlichen Wegen NY

l

A2

55

B1

59

l

l

B1 A2

l

l

l

l

l

l

SPANSKA A punta de cuchillo

l

B2

48

l

B2

48

Apuntando a la cima NY

l

A2

53

Bailando bajo la lluvia NY

l

A2

53

l

A2

50

Cuidando a Mirta NY

l

A2

52

Daría se siente en casa NY

l

A2

51

Al limite

¡Corre Amina, corre! NY

l

l

Destino Karminia

l

l

l

B1

l

l

47

l

l

49

Don Quijote de la Mancha

l

B2

El cumpleaños de Ana NY

l

A2

l

A2

l

l

47

l

A2

l

l

49

l

A1

l

l

47

Está en juego tu vida NY

l

A2

53

Farid en clases de natación NY

l

A2

51

A2/B1

48

El recuerdo egipcio

l

El Zorro En busca del amigo desparecido

Intocable

l

l

l

l

l

A2

50

La florista ciega NY

l

A2

52

No tengas miedo NY

l

A2

52

Nuevos vecinos NY

l

A2

51

l

A2

l

l

l

55

Schnee NY

l

l

Ach du liebes Lieschen NY

l

l

Das Rennen NY

l

l

B1

59

Sugar NY

l

l

B1

59

Was machen wir jetzt? NY

l

l

B1

59

Lächeln, klappe halten und gut aussehen! NY

l

l

B1

59

B1

59

53

Iván y Ana NY

Un mundo lejano

l l

l

l

47

62 * Nivåer 1–4 utgår från Nypons nivåindelning. A1–C1 utgår från Europarådets referensram för språk. För titlar på mångspråk gäller nivåerna för motsvarande titlar på svenska.


SÅ HÄR BESTÄLLER DU BÖCKER UPPHANDLINGSAVTAL

PRISER OCH LEVERANSVILLKOR

De flesta kommuner har upphandlingsavtal med olika återförsäljare för inköp av böcker och material. Som medarbetare på en kommun använder du dig av det avtalet. Stäm av med din närmaste chef om du är tveksam. Sedan går du in på respektive återförsäljares hemsida. Där kan du beställa allt som finns i katalogen, även e-böcker.

PRISER

LÄROMEDIA

BOKUS

www.laromedia.se

www.bokus.se

ADLIBRIS

GÖTEBORGSREGIONEN LÄROMEDEL

www.adlibris.se BTJ

goteborgsregionen.se/laromedel

www.btj.se

Alla priser i katalogen är exklusive frakt och moms och gäller när du beställer direkt från oss. Våra återförsäljare kan ha andra priser. MOMS

6 procent moms tillkommer på böcker, 25 procent på material. FRAKTKOSTNAD

För brev under 1 kilo är portot 54 kronor. Väger försändelsen över 1 kilo skickar vi den som Företagspaket och följer PostNords taxa. LEVERANS

BESTÄLL DIREKT FRÅN OSS Som bibliotek, skola eller privatperson kan du alltid beställa direkt från oss. NÄTBUTIK

www.nyponforlag.se www.viljaforlag.se TELEFON KUNDTJÄNST

019-20   69   40 POST

Din beställning packas och distribueras som regel senast dagen efter att vi har fått din beställning. Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar och för att en bok kan ha tagit slut.

INLÄSNINGSTJÄNST De flesta av våra egna engelska böcker som finns i katalogen är också inlästa som Full-Daisy. Det betyder att de finns som text-, ljud- och bildfiler. Har din kommun avtal med Inläsningstjänst kan du använda Daisyfiler kostnadsfritt. Gå in på www.inlasningstjanst.se

Nypon förlag AB, Box 141, 221 00 Lund

Smarta läromedel för dina elever Våra smarta elevpaket innehåller både digitala läromedel och böcker. Det blir så mycket bättre – tänker vi – om du kan variera dig och använda både padda och penna i din undervisning. Beställ kostnadsfritt provexemplar på studentlitteratur.se/prova

63


VÄND PÅ KATALOGEN! DÅ BLIR DET RÄTT FRÅN BÖRJAN.

INSTAGRAM @nyponforlag

FLER KATALOGER

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

LÄTTLÄST PÅ SVENSKA

Lättläst på svenska för barn/unga och unga vuxna/vuxna. Mejla info@nyponforlag om du vill beställa en katalog.

FACEBOOK/NYPONFORLAG

Läs mer om våra böcker på www.nyponforlag.se eller www.viljaforlag.se

FÖLJ OSS PÅ VÅR ARABISKA FACEBOOKSIDA FACEBOOK/NYPONARABIC

LJUDBÖCKER OCH DAISY

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

TELEFON REDAKTIONEN

Box 141 221 00 Lund

042-442 24 20

www.facebook.com/nyponforlag

64

Flera av våra flerspråkstitlar erbjuds med en audio-cd och det går också att ladda ner audiofilerna på vår hemsida direkt till en dator. Våra svenska böcker som är översatta till engelska finns inlästa i Daisyformat hos Inläsningstjänst.

REDAKTIONEN

Åkergränden 1 226 60 Lund

ARBETSMATERIAL I många av skolspråksböckerna finns det arbetsmaterial direkt i boken och till flera av titlarna finns arbetsmaterial att ladda ner kostnadsfritt från vår hemsida. TIll böcker som finns på svenska finns det arbetsmaterial (lärarhandledning och elevmaterial). Det passar utmärkt att använda och anpassa för de elever som lär sig ett nytt språk.

TELEFON KUNDTJÄNST

019-20 69 40

www.instagram.com/nyponforlag

www.nyponforlag.se

www.viljaforlag.se

Profile for Nypon/Vilja förlag

Skolspråk - lättläst för barn, unga och vuxna från Nypon och Vilja förlag  

Här samlar vi vår utgivning med lättlästa böcker på de vanligaste skolspråken – tyska, spanska och franska.

Skolspråk - lättläst för barn, unga och vuxna från Nypon och Vilja förlag  

Här samlar vi vår utgivning med lättlästa böcker på de vanligaste skolspråken – tyska, spanska och franska.

Advertisement