Page 1

Tryck.

det enda tryckeri du behรถver 1


Ett nytt företag med 86 års historia. Nyaljus har funnits sedan 1923 vilket antagligen är rekord i de här sammanhangen. Under alla dessa år har vi varit ett företag som alltid tittat framåt och aldrig varit

1923

1923 startades “Nya Ljuskopieringsanstalten Anderberg” av Bokhållare Anderberg. På den tiden spände man upp originalet framför ett fönster. Utanpå detta fäste man sedan ett kopieringspapper som med hjälp av solstrålarna kopierade från originalet. Men Anderberg använde en trumliknande maskin som med hjälp av en kollampa gick upp och ner i ett rör inne i trumman vilket kopierade snabbare och bättre än solen.

1960

Tekniken gick fort fram och 1960 köpte Sven Erik Lindskog nya ljuskopieringen av Fru Anderberg. Vid den tiden hade hon drivit verksamheten på egen hand men utvecklingen gjorde att fru Anderberg hade svårt att hänga med. I mitten av 50-talet startades BeMa kopia av Bertil Magnusson, vilket blev det stora kopieringsföretaget i Helsingborg. Men efter en tvist med en kund la denna alla jobb på Nyaljus som satsade friskt på ny teknik. 1970 förvärvade Sven Erik Lindskog även BeMa kopia och det nya företaget fick heta Nyaljus & Bemakopia.

2006

främmande för nya tekniker. Här är några milstolpar ur vår långa historia:

2006 flyttade vi från våra lokaler i Helsingborgs city, till större och mer ändamålsenliga ytor vid stadens infart. Nu spelar vi i digitaltryckeriernas elitserie och vi når stora framgångar över hela landet. Vårt breda sortiment lockar både små, lokala kunder och stora, riktstäckande köpare. Vi investerade samtidigt i marknadens modernaste digitalpress. En annan viktig milstolpe är att vi har byggt upp ett avancerat, Internetbaserat beställningssystem för att betjäna våra kunder ännu effektivare; FlexPrint.

2


I din hand håller du en sammanställning av våra produkter och tjänster som vi tror att du kan ha nytta av i din vardag. Vårt mål är att bli Sveriges modernaste tryckeri. Vi hade på känn att det fanns ett uppdämt behov av riktigt bra tryck. Ändå måste vi medge att vi blivit överväldigade av den respons vi fått på vår satsning. Men istället för att vila på lagrarna satsar vi ännu hårdare med fler toppmoderna maskiner, mer personal och kundvänliga tjänster. Tveka inte att höra av dig om du vill att vi kommer och berättar mer om vad ett toppmodernt tryckeri kan göra för dig och ditt företag.

3


digitaltryck offset/screen distribution/lager web-to-print 01. små format I vår värld är små format alla format upp till och med A3 utfallande. Och även om vi satsar mycket på stora format, så betyder det inte att vi tänker ge upp vårt försprång inom de mindre. Vi använder oss av modernaste möjliga tryckteknik och i vårt bokbinderi kan vi göra riktigt avancerade efterbearbetningsarbeten för att du ska få din trycksak precis som du vill ha den.

02. stora format Stora format har blivit något av vår specialitet. Efter en omfattande investering i digitala storbildspressar, som trycker både på solida och rigida material, kan vi tillgodose i stort sett alla behov – och det snabbt. Har du vägarna förbi så är du välkommen att ta en titt på vår senaste storformatspress ur vilken det kommer 400 m2 högkvalitativt digitaltryck i timmen.

03. utomhusreklam Mängden olika typer av utomhusreklam växer för varje dag. Vi kan hjälpa dig med allt från den lilla dekalen till de stora veporna, ljusskyltar och olika typer av självhäftande vinyler. Och tack vare att vi kan leverera såväl digital- som screen- och offsettryck, kan vi alltid erbjuda dig den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen – oavsett upplaga.

4


5


digitaltryck offset/screen distribution/lager web-to-print 01. arkoffset Digitaltrycksteknik har många fördelar. Men vid stora upplagor, och då det inte föreligger något behov av personalisering eller variabeltryck, är traditionell arkoffset-teknik fortfarande mest kostnadseffektiv. Som kund behöver du inte fundera över vilken teknik som passar bäst. Vi väljer alltid den tryckteknik som ger bäst resultat, till lägst kostnad.

02. rulloffset Om vi pratar riktigt stora upplagor och tryck på lite tunnare papper, t ex vid katalogtryckningar eller större direktreklamutskick, ja då kan det vara idé att räkna på tryck med rulloffset. Tryck ”på rulle” ger den högsta tryckhastigheten och allra lägst styckkostnad vid stora serier.

03. screen Även den gamla beprövade screentryckstekniken fyller sin plats i en modern tryckmix. Framförallt när det handlar om tryck på lite speciella material, vid annorlunda format samt vid ”mellanupplagor”, d v s upplagor som är lite för stora för digitaltryck, men lite små för offset.

6


7


digitaltryck offset/screen distribution/lager web-to-print 01. lagerhantering I våra nya lokaler mitt i centrala Helsingborg, finns också vårt moderna, 3000 m2 stora höglager. Här lagrar vi detaljhandelsföretag över hela landet med marknadsmaterial i form av skyltar, butiksställ, vepor, broschyrer o s v. Vi tar även emot och lagrar marknadsmaterial från andra tryckerier än våra egna.

02. packning Marknadsmaterialet från vårt lager (eller från annan leverantör) plockas och packas ”on-demand”. Med andra ord kan vi sampacka kampanjmaterial och t ex se till att varje butik i en butikskedja får exakt rätt mängd av varje tryckt enhet som ingår i den aktuella kampanjen.

03. distribution Istället för att gå omvägen via våra kunders huvudkontor, distribuerar vi direkt till slutanvändaren av det tryckta materialet. Och det går snabbt: order inkommen innan 12.00 går iväg samma dag. Vi har även uppsättare i hela landet som kan ordna uppsättning av fasadvepor och skyltar.

8


9


digitaltryck offset/screen distribution/lager web-to-print Morgondagens trycktjänster sköts via nätet För inte alltför länge sedan var tryckprocessen

FlexPrint är skapat av amerikanska Bitstream

verkligen en process. Idag har ledtiderna kortats

och stöder över 60 språk, vilket gör att layouten

och med den nya teknik som vi introducerar blir

anpassas efter språkliga mönster. Du kan med

glappet mellan beställning och leverans mini-

andra ord vara säker på att vilken text som helst,

malt.

på vilket språk som helst, kommer att se bra och välarbetad ut på vilken produkt som helst.

Vi erbjuder nu en lösning till dig som köper relativt stora volymer tryck. Tekniken kallas Flex-

Med FlexPrint sparar ditt företag tid och

Print och går ut på att all kommunikation mel-

pengar. Din trycksak är bara ett musklick bort.

lan dig som kund och vårt tryckeri går via en

Vi ses på nätet!

kundunik hemsida. Via denna kan du både skapa och beställa trycksaker utifrån fördefinierade grafiska mallar. Efter ett par dagar levererar vi ditt

Marknadsavdelning

beställda material. FlexPrint är en tjänst som passar perfekt för pressföretag, reklambyråer och marknadsav-

FlexPrint nyaljus

delningar. Det är också en effektiv lösning för butikskedjor, där de enskilda butikerna själva kan skapa och beställa sitt eget butiksmaterial. Detta utan att någon inblandning av den centrala

Butik 1

Butik 2

Butik 3

Butik 4

administrationen behövs.

10


digitaltryck

kund

web-to-print

11


12


IKEA katalogen Tryckt pรฅ plastpapper fรถr exponering i butik

13


Biltema Kanalplast Volkswagen Utomhusreklam “Lilla jätten” Telia Utomhusreklam Eurosize

Vincent Pappersvepor Stadium Utomhusreklam Stortavla Optimera Vykort

14


Spirit Stores Tryck direkt på kapaskivor med hjärtstöd

BYGGmax Posters med ramar

15


Axe Stortavla, 3x2

Norrlands Guld Vepa i mesh, 12x12m

Coop Extra Fasadvepa i banderoll med lister

16


Malmö Museeum Vägg- och dörrbilder i Forex Malmö Museeum Fabric Mount, självhäftande tygetikett

17


kontakt försäljning Daniel Hansson M: 0704-23 66 84 daniel.hansson@nyaljus.se Daniel Eriksson M: 0708-61 66 90 daniel.eriksson@nyaljus.se Daniel Svensson M: 0768-82 37 35 daniel.svensson@nyaljus.se

projektledare Bengt Thegestål T: 042-26 66 85 bengt@nyaljus.se Mia Sandgren T: 042-26 66 82 mia.sandgren@nyaljus.se Kerstin Elfström T: 042-26 66 86 kerstin.elfstrom@nyaljus.se Ina Håkansson T: 042-26 66 80 ina.hakansson@nyaljus.se

18


det enda tryckeri du behรถver 19


Nyaljus Grenadj채rgatan 10 254 53 Helsingborg 042 26 66 80 info@nyaljus.se www.nyaljus.se 20

http://www.nyaljus.se/TEST/bilder/PDF/Nyaljus-Tryck  
http://www.nyaljus.se/TEST/bilder/PDF/Nyaljus-Tryck  

http://www.nyaljus.se/TEST/bilder/PDF/Nyaljus-Tryck.pdf

Advertisement