Museoalan palkkakampanja #alanarvostus

Page 1

MUSEOALAN palkkakampanja

#alanarvost

us


Miksi museotyöstä pitäisi maksaa enemmän? Anna äänesi kuulua kampanjassa. Kerro mielipiteesi Museoalan ammattiliiton nettisivuilla www.museoalanammattiliitto.fi/alanarvostus

Osallistujat palkitaan!

ään vaativaa d h te a s is o e s Mu ötä. asiantuntijaty sä ei vastaa työs s u a k lk a p n Ala amista. vaadittua osa

mpanjoi Siksi liitto ka orjaamiseksi! k n e s k u a k lk pa Museoalan ammattiliiton toiminnanjohtaja Katariina Mäkelä


Omasta palkasta kannattaa neuvotella Jos huomaat, että työtehtäväsi ja palkkauksesi eivät ole sopusoinnussa, on syytä pohtia kuinka asiaan voisi vaikuttaa. Palkasta kannattaa ja pitää neuvotella:

essa

ta Työpaikkaa vaih

uttuessa

u Työtehtävien m

tta

htävän vaativuu

staa te Kun palkka ei va

tyessä

Osaamisen kehit

Työehtosopimus on minimi. Enemmän voi pyytää. Nosta palkan tarkistaminen itse esille. Esityksen perustelu on keskeistä. Vain perusteltu pyyntö huomioidaan. Analysoi omat työtehtäväsi, niiden vaativuus ja tehtävämuutokset. Osoita oma kehittymisesi (suorituksen ja osaamisen muutokset). Osoita palkkaneuvottelussa työsi tuloksia. Hanki vertailutietoa kollegojen ja vertailumuseoiden palkkatasosta.


YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN! Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin voimme vaikuttaa museoalan arvostukseen ja palkkoihin. Museoalan ammattiliiton jäsenenä olet mukana vaikuttamassa! Jäsen, suosittele Museoalan ammattiliiton jäsenyyttä kollegallesi tai alan opiskelijalle. Saat liittyneestä jäsenestä palkinnoksi 50 euron arvoisen superlahjakortin. www.museoalanammattiliitto.fi Jäsenmaksu on 1,3 prosenttia bruttoansioista ja se sisältää Akavan Erityisalojen ja Museoalan ammattiliiton palvelut sekä Erkon työttömyyskassamaksun. Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen.

TULE, OSALLISTU, VAIKUTA

MUSEOALAN AMMATTILIITTO MAL RY Pohjoisesplanadi 21 B 7, 00100 Helsinki toimisto@museoalanammattiliitto.fi,020 123 5395 www.museoalanammattiliitto.fi /museoalanammattiliitto

@museoalan

/museoalanammattiliitto

@museoalan