__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Heti online közvetítéseink 2021. május 3–10.

mupa.hu


KEDVES NÉZŐINK! Hisszük, hogy a Müpa-élmény nem ismer korlátokat. Szeretnénk, ha a mi fantasztikus közönségünk ebben a rendkívüli helyzetben is találkozhatna a világ legkiválóbb művészeivel és legizgalmasabb alkotóival estéről estére – ezúttal a saját otthonában. Éppen ezért az elkövetkezendő hetekben a jól ismert időpontokban – műfajtól függően 19:00-kor, 19:30-kor vagy 20:00-kor – megnyitjuk a Müpa virtuális hangversenytermét, és számos, a házban élőben (de közönség nélkül) zajló előadást közvetítünk a honlapunkon és a YouTube-csatornánkon, emellett az elmúlt évek egy-egy felejthetetlen produkcióját is felidézzük. Bízunk benne, hogy ezzel is kellemesebbé varázsoljuk és felemelő pillanatokkal gazdagítjuk otthon töltött estéiket. Vigyázzanak magukra, és tartsanak velünk!


Karen Kamensek

2021. május 6., csütörtök, 19.30

„ARANJUEZI CONCERTO” Debussy: Kis szvit (Henri Büsser hangszerelése) • Rodrigo: Aranjuezi concerto • Bizet: C-dúr szimfónia Közreműködők: Csáki András – gitár • Nemzeti Filharmonikus Zenekar Vezényel: Karen Kamensek Három mű, három varázslat – és mind különböző! A francia impresszionista zeneszerző Kis szvitje gáláns múltidézés, a spanyol komponista gitárversenye egzotikus ibériai tájakra invitál, a Carmen majdani szerzőjének kamasz fejjel, rövid idő alatt megírt szimfóniája a gátlástalanul felszabadult hangpróbálgatás, a fiatalos önfeledtség világába repít, ellenállhatatlan természeteséggel. A népszerű magyar gitárművész és a jeles amerikai karmester együttműködése kivételes élményt ígér! Az előadást élőben közvetítjük! Az előadás megtekinthető a honlapunkon és a YouTube-csatornánkon!


Fotó © Csibi Szilvia, Müpa

2021. május 10., hétfő, 19.30

VÁRDAI ISTVÁN ÉS A NEMZETI FILHARMONIKUS ZENEKAR Schumann: Manfréd-nyitány, op. 115 • Dvořák: Az erdő csendje – csellóra és zenekarra, op. 68 • Dvořák: g-moll rondó csellóra és zenekarra, op. 94 • Wagner: Trisztán és Izolda – Előjáték • Elgar: e-moll csellóverseny, op. 85 – I–II. tétel • Wagner: Trisztán és Izolda – Előjáték a III. felvonáshoz • Elgar: e-moll csellóverseny, op. 85 – III–IV. tétel • Wagner: Trisztán és Izolda – Izolda szerelmi halála (koncertváltozat) Várdai István – cselló • Vezényel: Sebastian Lang-Lessing A koncertprogramok ma elfogadott műsorszerkesztési elvei a 20. század második felében alakultak ki, korábban szabadabb műsortervezési logika érvényesült. Szokás volt többtételes művekből egy-két tételt megszólaltatni, vagy egy többtételes mű közepébe ékelni egy másik kompozíció részleteit, hogy aztán az előbbi mű úgy folytatódjék, mintha mi sem történt volna. Beethoven korában izgalmas „kompozíciók” alakultak ki így. Wagner és Elgar zenéjét egymásba ékelve ez az est a hajdani gyakorlatot eleveníti fel. Az előadást élőben közvetítjük! Az előadás megtekinthető a honlapunkon és a YouTube-csatornánkon!


AJÁNLÓ

A nézők kedvenc felvételei a Müpa médiatárából – most regisztráció nélkül!

TOMMY EMMANUEL 2014. április 17.

A LAHTI SZIMFONIKUS ZENEKAR HANGVERSENYE 2009. december 2.


WAGNER ÉS A KORTÁRSAK – CAMILLA NYLUND DALESTJE 2018. június 15.


AZ ÉLMÉNY ÖSSZEKÖT!

A Müpa stratégiai partnere a Lexus.

mupa.hu


Egy tiszta hang önmagáért beszél.

A Müpa partnere a Ricola.

mupa.hu


Müpa Budapest Nonprofit Kft. 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1. Központi információ: Tel.: (+36 1) 555 3000 E-mail: info@mupa.hu www.mupa.hu

Stratégiai partnerünk:

A Müpa támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Emberi Erőforrások Minisztériuma

mupa.hu

Profile for Müpa Budapest

Müpa Home műsorfüzet (2021. május 3-10.)  

Müpa Home műsorfüzet (2021. május 3-10.)  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded