grafisk design og proces

Page 1

Grafisk design og Process//


Grafisk design og Process

}

Opgaven lød: Design eller redesign et produkt. Der kan frit vælges mellem områderne, tekstil, mode, arkitektur, møbler, bygninger, brugsgenstande til køkken og hjem samt grafisk design. Opgaven er individuel. Krav; dokumentation af design proces, skriftlig redegørelse, visning af produkt og evt. Mockup, samt evaluering

Idé

4

Redesign af en hjemmeside/webshop for Inn Sale International Aps. Den eksisterende side www.innsale.dk, er pt. uoverskuelig, rodet og udstråler slet ikke den eksklusivitet og indbydende linje firmaet ellers står for. Den giver desuden et indtryk af at den ikke blevet behandlet i mange år. Kodningen vil ske efter eksamen, så jeg har således udelukkende stået for design-delen af dette projekt. Min ide var at designe en enkel og indbydende side, i tråd med firmaets værdier og produkter. Grundideen tog udgangspunkt i et menukort/drinkskort - nemt, overskueligt og appetitvækkende.

samt beslægtede virksomheder såsom catering-branchen. Målgruppen er bred fra provins-cafe ejere, til store hovedstads diskoteker. Men fælles for disse er at de har med finger på pulsen og ønsker eksklusivitet og modebevidsthed i de varer de køber. Skal målgruppen kategoriseres er det generelt, designinteresserede byboere med en husstandsindkomst i den højere ende. Så der var ingen tvivl om, at designet skulle fremstå mere eksklusivt end dét ISI allerede havde. Kundens ønsker var „Bevar logoet, ryd op i butikken og lav et slogan”Ellers havde jeg frie hænder. Mine tankeoverskrifter fra start var, appetitvækkende eksklusivitet, overblik/brugervenlighed og en rød tråd.

Kunden og Målgruppen og sloganet

Proces

Inn Sale International, er en dansk import /eksport virksomhed, og sælger produkter til professionelle indenfor restaurationsbranchen. Produkterne strækker sig fra barudstyr, maskiner og udklædning, til dekoration og sirup, og mix til drinks. Hovedsagligt fokuseres der på varer fra Monin. Monin er verdenskendt for sine alkoholfri mixer sirupper til drikkevarer, der fås i et hav af forskellige varianter. ISI’s koncept er altså at sælge produkter til at drive en smagfuld forretning inden for deres kundegruppe. Ved målgruppen og dennes behov, er der tale om indkøbere for diskoteker, barer, cafeer, restauranter, hoteller

I processen har jeg brugt brainstorm, skitser, kamera og fotos.Min idé om et menukort, indebar fotos af drinks som „splasher”. Jeg udførte derfor en del forsøg med kamera. Resultatet efter redigering i Photoshop, er blevet som ønsket. Undervejs har jeg været i tæt kontakt med John Lund Andersen, direktør for ISI og Allan Sørensen, tekniker og webansvarlig for ISI, omkring design og det tekniske. Jeg var nødsaget til at undersøge mulighederne til bunds, for brugen af mit design ved Scannet, udbyderen for WebShopen ISI har i dag og fortsat ønsker at bruge. Jeg har derfor sat mig grundigt ind i opbygningen har undervejs brugt demoer fra Scannet.


Processen

Design & fotografering

udlevering af opgave Recearche og inspiration

QA & godkendelse redegørelse og dokumentation

Start

Intruduktionsmøder med kunden

Slut skitsering

møder med kunden ændringer

overlevering

Resultat og kvalitetsvurdering Processen har igen lært mig en hel del, om hvordan jeg kalkulerer min tid og organiserer mit arbejde. Selv er jeg tilfreds med resultatet.

Under forløbet har jeg fået godkendt og rettet designet, i samråd med John. ISI har godkendt det endelige resultat og ønsker et samarbejde til kodning af designet.

5


Grafisk design og Process Skærmdumps af ISI’ s WebShop Inden redesign

}

Kunden ønsker samme width-mål og fortsat scroll, men overtales til mindre af det.

6


Inspiration

Inspiration

7


Grafisk design og Process// Brainstorm 1 drinks kort

eksklusivitet

Menu kort splash dråber Coctailglas Appetitvækkende

pink

limegrøn

friskhed

Orden

Overblik

Hjerne storm

Lime jordbær Likör farver

fest glæde

Med på beatet cafeliv mode

Smag 8

Enkelthed

I idéprocessen var min første idé drinkskort med flotte billeder med flow i.


Grafisk design og Process// research- og definitionsfasen Resarge af webshops fra scanNet

Monins hjemmeside inspiration

9


Grafisk design og Process menu redigering og m책lgruppetanker Brainstorm menu redigering og m책lgruppetanker

Font og farvevelg

Helvetica Neue (TT) UltraLight 24 pt Helvetica Neue (TT) UltraLight 12 pt Helvetica Neue (TT) Light 9 pt

Helvetica Neue (TT) Light 12

10


IDEUDVIKLING Brainstorm 2 & Første skitser og farvevalg

11


Grafisk design og Process// skitser Endelige skitser

}

P책 alle sider er der i bunden et billed i stil og stemning med den aktuelle sides indhold.

12


Grafisk design og Process//slogan og headder

Vi sætter smag på din verden

}

Headderen havde jeg fra start en ide om skulle lyse af pink og grøn i drinks, en frozen og en splash coctail var grund ideen. Her er resultatet ISI sælger smagsoplevelser til flere sanser, syns sansen, føle sansen og frem for alt smagssansen. Dette udviklede sig i mine tanker under processen mens jeg fotograferede, pludselig poppede det op i mit hoved - „ISI - Vi sætter smag på din verden„ Sloganet kom altså lidt af sig selv.

Inn Sale International Vi sætter smag på din verden

13


Grafisk design og Process// fotos Udsnit af Billeder fra fotoforsøg

Alle billeder blev optaget i raw 14


Billeder fra fotoprosessen

Test af fotos i photoshop for at se om iso og lukketid var regulere korrekt

Alt for meget støj men tættere på målet 15


Grafisk design og Process//fotos

}

Det var svært at finde den rigtige måde at splashe vand på. Jeg lavede flere forsøg med at dumpe frugter. Dette gav også en god effekt, men jeg ville gerne have coctailen havde et specielt flow i væsken, som om den lige var landet hårdt på bordet og skvulpede hårdt mod højre med fastfrosne dråber. Dette kunne kun løses med luft. Her er vist forsøg med mini kompressor og airbrush piston som viste sig at give det rigtige splash.

16


Forsøg med airbrush pistol og kompressor

17


Grafisk design og Process// Redigering af udvalgte fotos

}

18

Brug af levels curves og hue saturation var en stor del af processen da jeg ønskede meget klare farver. Mange billeder er helt farvet om, for at fü det lidt syntetiske neonagtige udtryk jeg ønskede.


Udsnit af fritlĂŚgning.

}

Jeg har fritlagt, optimeret og lavet effekter pĂĽ samtlige billeder til den fĂŚrdige opgave i photoshop. Dette er derfor kun et meget lille udsnit

19


Ekstra info


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.