Portfolio MARIE PROKOPEK h1 grafik billed

Page 1

MARIE

PROKOPEK

//MEDIEGRAFIKERELEV //H1 PORTFOLIO

GRAFIK & BILLED Nyhedsbreve


GRAFIK OG BILLED //REDEGØRELSE Nyhedsbrev //OPGAVEN Tag fotos i styleshooteren, oplæg stylesene indbydende og livlige, i henhold til grund designet af nyhedsbrevet. Klargør disse til nyhedsbreve i uge 17, et til alle lande og en specielt til Norges nationaldag. Opgaven var i samarbejde med min Mester Maja, og den IT afdelingen på POMPdeLUX. Mit bidrag er optagelse i styleshooter, klargørelse af fotos, opsætning i PSD på alle sprog og klargøring til web med slices.

//KRAV: Udvalgte kollektions styles fotograferes, farveredigering efter originale style farver, størrelse af fotos efter nyhedsbrevenes templates og designoplæg, samt klargøring til web.

//DESIGN OG REDIGERING Jeg er bekendt med vores StyleShooter og har gennem min elevtid brugt den en del. StyleShooteren er en maskine som tager fotos af genstande og i samme ombæring fritlægger disse. Der anvendes også ipad til dette. Jeg har samlet inspiration fra Pinterest og andre relevante sider om oplægning af styles og brug af rekvisitter og fonte. Jeg ville gerne oplægge de udvalgte styles således at der er god læseretning og godt blikfang for kunden. Ved redigeringen af fotos bruger jeg replace colour i PhotoShop til at justere farven. Selvom jeg kalibrer StyleShooteren før foto start, kan farverne godt tone anderledes frem og her er replace colour rigtig god. Jeg valgte at anvende en rekvisit, for at skabe yderligere liv og kontrast til designet, en lille folkevogn i gul, som jeg redigerede farven på så den havde samme tone som vores styles i peach.

//FONT OG FARVE Fontvalget, image fotos og farverne på stylesene var fra start fastlagt og jeg gik efter at skabe en god ballance i helheden. Ved oplægning af styles til fotos er det vigtigt at stylesne ligger så mærker er synlige, og stylen tager sig godt ud.

//KVALITETSVURDERING Jeg synes udfaldet er blevet rigtig godt. Det er spændende at sammensætte og opsætte nyhedsbrevene i tråd med PDLs designtråd. Ideen med den lille folkevogn gav, sammen med style farverne og fontvalget, en god kontrast.

//PROGRAM VALG Style shooter, Bridge og Photoshop.


MARIE

PROKOPEK

//MEDIEGRAFIKERELEV //H1 PORTFOLIO

UDVALGTE STYLES Her ses nogle af de udvalgte styles til nyhedsbrev og foto i StyleShooteren.

DESIGNOPLÆG Nyhedsbrev 1 template. de 3 bokse ilustrerer hvor billederne fra styleshooteren skal placeres. der skal skabes en helhed mellem designoplæget og nye fotos

INSPIRATION Inspiration fra nettet til oplægning i style Shooter.


STYLE SHOOTEREN -Min fritlægnings legeplads. Her er et par fotos af Style Shooteren, som ligner en forvokset Iphone. Det er et fantastisk redskab til fritlægning og hurtige kvalitets fotos af styles & objekter.

FOTO FØRSØG Når jeg skyder billederne bruger jeg en del forsøg. Her er et par udpluk af dem. Det er vigtigt tøjet viser mærker, udtager sig godt og detaljer fremhæves. Samtidig skal der være en legende lethed og billederne, og de skal selvfølgelig være i tråd med det de skal anvendes til, som her Nyhedsbrevet. Style Shooteren er et super vigtigtigt redskab og en tidssparer i vores workflow.


MARIE

PROKOPEK

//MEDIEGRAFIKERELEV //H1 PORTFOLIO

REDIGERING I PHOTOSHOP Til redigering af billederne, anvender jeg Photoshop, hvor replace colour er mit hovedværktøj. Jeg anvender Lasso tool eller pentool, til at markere det opjekt jeg vil redigere og sammenligner med andre korekt redigerede fotos, eller fysiske stykker tøj.

At arbejde med flere vinduer, ved brug af replace colour, gør det nemt ar redigere.

Ofte skal der trækkes gullige nyancer ud som her.

Det er nemt at klippe i billedet og lave rokader, for at tilpasse billedet til det det skal bruges til.

Før Jeg faldt for denne bil til billederne. Den er også skudt i SS. Jeg redigerede den som de andre med replace colour, så den gule farve blev til den Peach der fremgik på mange styles

Efter redigering

Efter Desuden giver bilen den et godt blikfang og en god kontrast, til den grønne farve i toppen af nyhedsbrevet.


OPSÆTNING Jeg opsætter nyhedsbrevet i Photoshop, indsætter priser og tekst. Vi anvender ofte grafik i form af pile og andre små tegninger, lavet i Ai.


MARIE

PROKOPEK

//MEDIEGRAFIKERELEV //H1 PORTFOLIO

LAG Vi arbejder med mange lag og det er vigtigt at navngive dem for at holde styr på det hele når der skal laves oversættelser på alle sprog. Alt grafik og billed gruperes, da det skal anvendes på alle versioner. Der laves lag for hvert sprog og teksten ombrydes så den passer individuelt

SLICESES Efter korrektur, slicer jeg det hele så det passer med yderligere tekstbokse som IT afdelingen indsætter ved indkodning. Alle doc opkaldes efter uge nr, land og akiveres i mappestrukturen så It kan fortsætte hvor jeg slipper.

Mappe med slices klar til web


RESULTATET Det viste var som nævnt en uge hvor der skulle være et ekstra NHB specielt til Norge og deres Nationaldag. Herunder kan du se hvordan resultatet blev

Fotos fra Style Shooteren. Her har jeg anvendt en bøjle for at skabe en livlig effekt.


MARIE

PROKOPEK

//ENDELIGT RESULTAT

//MEDIEGRAFIKERELEV //H1 PORTFOLIOIssuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.