Portfolio Marie Prokopek Typografi og Ombrydning h1 2

Page 1

MARIE

PROKOPEK

//MEDIEGRAFIKERELEV //H1 PORTFOLIO

TYPOGRAFI & OMBRYDNING 2 POMPdeLUX plakat


TYPOGRAFI & OMBRYDNING 2

REDEGØRELSE // Værtinde plakat SS13 //OPGAVEN

Opsæt plakat med udleveret foto og tekst i indesign. Opgaven er udført i samarbejde med min mester Maja, tekst og pris info modtages fra salgsafdelingen.

//AFSENDER POMPdeLUX, og konsulenter for POMPdeLUX

//MÅLGRUPPE Kunder i Danmark, Norge, Sverie, Holland & Finland.

//ANVENDELSE Plakaterne klargøres til at afsende til konsulenter i de ovennævnte lande, hvorefter konsulenterne, selv i Reader, udfylder formularen i de åbne felter og printer herefter. Plakaterne hænges op relevante steder for at få kunder til eventet.

//KRAV Plakaten skal udsendes til konsulenter, således at de ikke kan bryde vores genkendelighed i designet. Der er tidligere anvendt word til udsendelse af plakaterne, hvor der fra indesign laves en jpeg med tekst og billed i, som herefter placeses i Word, hvor der laves tekst felter. Jeg ville gerne lave et forsøg hvor vi brugte pdf formular i stedet da jeg fandt synes det ville gøre workflowet hurtigere. Jeg har derfor opsat doc i Indesign med workspace interactive for Pdf og eksporteret til interaktiv pdf, hvor jeg har lavet en formular.

//TYPOGRAFISKE KRAV. Jf designtråden i POMPdeLUX anvendes der hovedsageligt Tahoma og Merriweather. Udtrykket skal have en let POMPgenkendelighed. Plakaten klargøres på alle sprog. Der læses undervejs kraftig korektur.

//KOMPOSITION//KONTRASTER//TYPOGRAFI Foto, logo samt Shop Lækkert børnetøj er blikfang. De er kun anvendt de 2 fonte som nævnt, men der er skabt kontraster i Light, bold og størelse. Der er tegnet små pile, som giver det venkendte legende lette POMPdeLUX udtryk. Der er indsat en box med lav opacitet, mellem billed og kollektions information, for at skabe et let fokus. Der er ikke tidligere anvendt grids på plakaterne og det var et krav at dette ikke blev ændret på daværende tidspunkt, grundet tidsmangel. Jeg har derfor ikke alignet til grid og anvendt baseline grid.

//KVALITETSKONTROL Pdf filerne gemmes i adope Pdf og gennemtjekkes af salg og Mester Maja.

//KVALITETSVURDERING Jeg er godt tilfreds med resultatet, der er en fin ro og et godt blikfang. Jeg syntes også det fungerede godt med den interaktive del og formularen. Dog var konsulenterne ikke glade for dette og synes der er svært med Pdf, vi er derfor gået tilbage til den tidligere Word metode.

PROGRAM VALG Indesign Acrobat pro


MARIE

PROKOPEK

//OMBRYDNING

//MEDIEGRAFIKERELEV //H1 PORTFOLIO

Jeg har anvendt paragraph styles, med shotr cuts. Til teksten der skulle være til redigering i Pdf’en, har jeg brugt bottons and forms.

Top teksten er i Tahoma bold 11 pt, for at skabe fokus på datoen. Teksten herunder er tahoma reg. 11/19- informativ tekst. SPRING/SUMMER er i Merriweather 14/24 pt, i all caps og en tracking på 100, hvilket sender et stilrent signal om mode. Rubrikken har jeg valgt Merriweather 30/45 pt regular.Brødteksten er i 9/14 pt tahoma, den brede linieafstand er

for at give teksten en lethed og gøre den letlæselig i forbifarten. Infoteksten i bunden er 8 pt tahoma, da den kun skal fange de alerede intereserede. Teksten til redigering er også i 9 pt da det er meningen det ikke skal kunne ses at plakaten er individuel. Jeg har derfor også defineret og låst font+size i PDFen, efter exsportering på både denne tekst og top teksten.


//PDF FORMEL

Oprettelse af formular

Definering af font + size i Adobe

Print test


MARIE

PROKOPEK

//RESULTAT

//MEDIEGRAFIKERELEV //H1 PORTFOLIO

Færdig plakat DK

Færdige plakater i de 4 andre sprog

Udfyldt plakat klar til print