Tranemo Dame 2024, NO

Page 1

TRANEMO DAME 2024


2

Vi utvikler og produserer avansert vernebekledning. Vi skaper en sikker arbeidsplass gjennom kompetanse og innovasjon på en bærekraftig måte.


3


4

BÆREKRAFT Siden etableringen i 1934 har en av våre største drivkrefter vært å ha fokus på kvalitet og bærekraft. Gjennom tre generasjoner har vi på en ansvarlig måte jobbet med utvikling av produkter med lang levetid. Med støtte fra aktuell forskning ønsker vi å ligge i forkant og lede utviklingen av avanserte flammehemmende løsninger med så lite klimapåvirkning som mulig. Tekstilindustrien står i likhet med mange andre bransjer overfor store utfordringer og skal igjennom en grunnleggende overgang til en mer bærekraftig produksjon. Behovet for denne endringen gjelder selvfølgelig også oss som produserer verneog arbeidsklær. Selv om vi alltid jobber med komponenter av høy kvalitet og produserer produkter med lang levetid, må vi ta neste steg mot en stadig mer bærekraftig virksomhet - sosialt, økonomisk og miljømessig.


5

BÆREKRAFTIGE VALG Tranemo tar ansvar for hvordan vår virksomhet påvirker mennesker, dyr og miljøet. Ett av våre fokusområder er at vi aktivt velger bort PFAS i våre produkter for å redusere bruken av kjemikalier. I de tilfellene der avvisning av oljer og oljebaserte kjemikalier ikke er direkte nødvendig, og der det er mulig så vil vi fase ut fluorkarboner (PFAS) i våre produkter. Av hensyn til mennesker og miljø anbefaler Tranemo PFAS-frie produkter der det er mulig. Vi arbeider kontinuerlig med å fase ut PFAS og arbeider kontinuerlig for å ytterligere øke dette sortimentet fremover. Mer informasjon om PFAS og vårt arbeid finner du på vår nettside. Like naturlig som det er for oss å fortsette utviklingen av nye og spennende produkter så er det også viktig for oss å forbedre og videreutvikle våre eksisterende materialer i en mer bærekraftig retning. Dette gjør vi for eksempel gjennom å bruke resirkulerte fibre og mer bærekraftig bomull. Det er essensielt for Tranemo at de bærekraftige alternativene er av høy kvalitet. Tranemo går aldri på akkord med kvalitet ettersom det er produkter med lengst mulig levetid som er det beste for miljøet. Ved å designe plagg på en måte som gjør de lettere å reparere forlenger vi levetiden ytterligere. Vi ønsker rett og slett å gjøre det riktig fra start. For oss det betyr det å prøve å finne den rette balansen mellom, beskyttelse, design og egnede materialer av høy kvalitet allerede i utviklingsstadiet.

Les mer om dette i vår bærekraftrapport.

Denne katalogen er trykket på et klimanøytralt trykkeri.


6

8 BESKYTTELSE & FLAMMEHEMMENDE ARBEIDSKLÆR 8 Intervju - Karin Fjeldstad Jusnes

64 Ytterbekledning

10 Intervju - Emma Björk

68 Undertøy

13 Risikovurdering

69 Undertrøyer & Longs

27 Standarder & symboler

70 Skjorter

38 Shell FR

& 71 Collegegenser T-Skjorter

39 Office FR

72 Unisex 40 Stretch FR 74 Hansker

44 Tera TX

75 Sveise tilbehør

52 Tera TX Arc 2

76 Hodevern

54 Cantex Arc 25+ 56 Cantex Weld Stretch

77 Luer & Halsbeskyttelse

60 Cantex 57

78 Tilbehør

61 Magma

78 Sokker

62 Zenith

79 Belter & Seler

TRANEMO.NO @tranemoworkwearnorge #tranemoworkwearnorge


7

116 SYNBARHETSKLÆR & ARBEIDSKLÆR 118 Vision HV - Ytterbekledning 120 Vision HV 124 Collegegensere & T-skjorter HV 126 Comfort Stretch 132 Comfort Light 133 Original Cotton 134 Craftsman Pro 138 Ytterbekledning 140 Undertøy 140 Skjorter 141 Genser & T-Skjorter 142 Tilbehør

INFORMASJON 144 On Demand 145 Transfertrykk 146 Vedlikehold 148 Kvaliteter 152 Måltabell 154 Sideregister


8

KARIN FJELDSTAD JUSNES - PROSESSINGENIØR FINNFJORD AS, NORGE Som prosessingeniør hos ferrosilisiumprodusenten Finnfjord arbeider Karin Fjeldstad Jusnes i et miljø der flammehemmende arbeidsklær er svært viktig.

– Det beste med jobben min er at den er så variert! Det er mange utfordringer og ingen dager er like. Det liker jeg, sier Karin.

Hver dag kontrollerer hun at metallet som de produserer har den kvaliteten som kreves og at råvarene oppfyller prosesskravene. Karin er involvert i mange prosjekter og prosesser i bedriften. Hun er dessuten laboratoriesjef og en del av prosessteamet som har ansvar for at alle ovner produserer på en effektiv og sikker måte.

Den største utfordringen for Finnfjord på lang sikt er å bli et smelteverk for fremtiden og minske utslippene av drivhusgasser. Karin bidrar i interne forbedringsprosjekter og større forskningsprosjekter der målet er å øke produksjonen samtidig som man bruker mindre ressurser, og dermed også reduserer utslippene.

Karin har en doktorgrad i materialteknikk med innretning på kvarts og dens egenskaper ved høy temperatur. Hun har også god generell kunnskap innen metallproduksjon, kjemi og fysikk. Finnfjord er en av verdens mest energieffektive produsenter av ferrosilisium, der kvarts er en viktig kilde, så Karin får brukt sin akademiske ekspertise i jobben. Det er viktig for prosessen å forstå hvordan kvartsen oppfører seg ved høye temperaturer og hvorfor ulike type kvarts oppfører seg forskjellig.

De ansattes sikkerhet er høyt prioritert i Finnfjord og muligheter til å forbedre sikkerheten diskuteres hver dag. Arbeidsklær er en viktig del av arbeidet med sikkerhet. Karin mener at det viktigste er at klærne beskytter mot farer og er bekvemme å arbeide i. Hvis man ikke kan bevege seg fritt, skaper det mye frustrasjon, og derfor er det veldig viktig at klærne har stretch.


9

– Arbeidsklærne må være komfortable, for vi bruker dem jo hver dag, tilføyer Karin. Smelteverksindustrien har historisk sett vært mannsdominert, men flere og flere kvinner kommer inn i bransjen, og det stiller også høyere krav til arbeidsklær som sitter bra. – Jeg setter virkelig pris på at det finnes kolleksjoner av arbeidsklær for kvinner! Det er svært viktig at man føler seg komfortabel i arbeidsklærne, og jeg liker virkelig mine arbeidsklær fra Tranemo, avslutter Karin.

”DET BESTE MED JOBBEN MIN ER AT DEN ER SÅ VARIERT! DET ER MANGE UTFORDRINGER OG INGEN DAGER ER LIKE. DET LIKER JEG.” Karin Fjeldstad Jusnes, Finnfjord AS


10

”DET ER FLOTT Å SE AT VI FÅR FLERE KVINNER PÅ ALLE NIVÅER HOS OSS, FRA TEKNIKERE TIL LEDERE OG SPESIALISTER.” Emma Björk, Infranord AB


11

EMMA BJÖRK - KOMMERSIELL SJEF INFRANORD AB, SVERIGE Etter mer enn 10 år som plassjef i Infranord vet Emma det meste om bedriften, men hun mener likevel at hun fortsatt lærer noe nytt hver dag. I dag arbeider hun som kommersiell sjef og er svært bevisst på sikkerheten og hvor viktig den er for Infranord. Infranords mål er å være best i bransjen på sikkerhet. Det er svært viktig at alle ansatte har det rette personlige verneutstyret, slik at de kan arbeide sikkert. Når det gjelder verneklær, er det viktig at alle lag er flammehemmende – fra undertøy til ytterplagg. Klærne må være komfortable å arbeide i og gi teknikerne de beste forutsetninger for å kunne utføre sitt arbeid. For Infranord er det viktig at det finnes arbeidsklær som passer for alle uansett størrelse – og for både kvinner og menn. – Våre teknikere er svært fornøyde med de nye stretchbuksene fordi de er så komfortable og gjør arbeidet lettere, sier Emma.

På dagens arbeidsmarked søker flere og flere kvinner seg til arbeidsplasser som tidligere var mannsdominerte. Denne trenden ser vi også i Infranord. – Anleggsbransjen er en spennende bransje der det skjer mye og det er interessant å kunne bidra til utviklingen av samfunnet. Det er flott å se at vi får flere kvinner på alle nivåer hos oss, fra teknikere til ledere og spesialister, sier Emma. For å støtte denne trenden og gi bedre muligheter for kvinner i bransjen har Tranemo tatt et stort steg fremover ved å lage flammehemmende klær for kvinner. I de senere årene har Tranemo også satset mye på å tilpasse arbeidsklærne etter ulike behov, og det er noe som verdsettes av kundene. – Klærne må ikke være en begrensning for å arbeide hos oss, og derfor er det veldig viktig at arbeidsklærne også er tilpasset for kvinner, avslutter Emma.


12

FLAME RETARDANT

FLAMMEHEMMENDE Tranemo er en ledende europeisk leverandør av inherent flammehemmende og lysbue godkjente arbeidsklær. Med kompetent rådgiving og innovative produkter arbeider vi mot en null visjon av alvorlige flamme og hete relaterte ulykker. Alt for en sikrere arbeidsplass. Siden 1934.


FLAME RETARDANT

Alle selskaper er ansvarlig for å gjennomføre en risikoanalyse og tilby korrekt beskyttelse for sine ansatte. Når en slik risikoanalyse er gjennomført og eventuelle mangler eller utfordringer er oppdaget, er det tid for å kontakte Tranemo. Vi vil utvikle og tilby løsninger som sikrer at alle verneplagg som vi tilbyr har den riktige beskyttelse og funksjon som arbeidsoppgaven/miljøet krever. I mange tilfeller vil det være behov for å gå langt utover hva den enkelte standard krever for å oppnå dette. For å tydeliggjøre sammenhengen mellom arbeidsmiljøer med varierende risikonivåer og vårt store utvalg av flammehemmende klær, har vi delt opp kolleksjonene i fem ulike segmenter med tilhørende symbol. De nye symbolene, som hver representerer en bransje, vil hjelpe deg enkelt å finne de riktige verneklærne. Disse fem segmenter beskriver beskriver bransjene/segmentene og tilhørende risikoanalyser. De viser også hvilke kolleksjoner som Tranemo anbefaler for akkurat din bransje.

ENERGI & KRAFT SMELTVERK & STØPERIER SVEIS JERNBANE KJEMI & PETROKJEMI

13


14

FLAME RETARDANT

ZENITH LADIES

ENERGI & KRAFT Flammehemmende arbeidsklær sertifisert mot lysbue for de som arbeider med produksjon, distribusjon av elektrisk kraft eller i anlegg med høyere energinivå enn husholdningsstrøm. Kolleksjonene inkluderer flammehemmende klær for linjeelektrikere, elektrikere, industrielektrikere, el-bilverksteder, serverteknikere, elektroingeniører og annet personell som arbeider i nærheten av der det kan være risiko for lysbue. Her finner du også verneklær for alle årstider, klima, klær med høy synbarhet og et stort sortiment for kvinner. Tranemo Skinsafe ™ lag-på-lag-system gir beskyttelse mot lysbue som er høyere enn summen av de enkelte plaggene samtidig som komforten ivaretas. De flammehemmende verneklærne er sertifisert mot lysbue i henhold til standarden EN 61482-2 og testmetodene Open Arc og Box test.

38 SHELL FR

39 OFFICE FR

40 STRETCH FR

44 TERA TX

52 TERA TX ARC 2

54 CANTEX ARC 25+

62 ZENITH


FLAME RETARDANT

RISIKOANALYSE ENERGI & KRAFT Ved arbeid med elektrisitet og strøm er det en risiko for å bli utsatt for lysbue som kan oppstå ved kortslutning, kontaktfeil, håndteringsfeil eller svikt i utstyret. Lysbuen kan utsette arbeideren for svært høye energinivåer, og de fører ofte til alvorlige brannskader og andre sekundærskader. Feil arbeidsklær kan gjøre skaden verre, og det er derfor viktig å velge riktig verneklær med lysbuebeskyttelse i alle lag med plagg. Det er også viktig å velge hansker og hodevern med lysbuesertifisering. •

• •

Lysbue - Sprut av smeltet metall - Strålingsvarme - Konveksjonsvarme - Elektrisk støt - Trykkbølger - Kraftig støy - Optisk stråling - Giftig gass Flamme og varme Trafikkulykker (arbeid utendørs)

Alle våre verneklær for lysbue har angivelse av Arc Rating-verdi på den utvendige merkelappen for å gjøre det enkelt å velge riktig beskyttelse. I den reviderte standarden EN 61482-2 brukes ELIM som Arc Rating verdi. Som ytterligere informasjon kan også ATPV/EBT også angis som henviser til den amerikanske risikoanalyse standarden NFPA 70E. Alle Tranemo sine nye produkter testes i henhold til EN 61482-2 og merkes med både ELIM og ATPV/EBT verdien. RISIKOVURDERING Når du arbeider med høy spenning er det påkrevd med klær som er sertifisert ihht lysbue standarden EN 61482-2 / IEC 61482-2. Dette i kombinasjon med EN ISO 11612 på grunn av risiko for å bli utsatt for en lysbue. Om du i tillegg arbeider utendørs i trafikert miljø trenger du også synbarhets standarden EN ISO 20471. En ulykke med lysbue gir forskjellige typer risiko og vil sette verneklærne på prøve på forskjellige måter, men med riktig design kan vi minimalisere disse risikoene. Vi anbefaler å bruke et Tranemo Skinsafe™ system der det ytre laget har ELIM-verdi på minimum 8 cal/cm², PPE 2 (i henhold til NFPA 70E). Høysikkerhets kolleksjonen Switch er utviklet for bruk i et risikomiljø der du kan bli utsatt for veldig høye energinivåer som for eksempel i en kraftstasjon eller ved bryting eller igangsettelse av elektriske installasjoner. Plaggene i Switch kolleksjonen er godkjent for energinivå på 40 cal/cm², PPE4.

ELEKTRISK BILINDUSTRI RISIKOVURDERING Ved arbeid med elektriske biler anbefaler Tranemo plagg sertifisert i henhold til EN ISO 11612 og EN 61482-2 / IEC 61482-2. Ved arbeid med bilbatterier og defekte bilbatterier vil det være en risiko for en lysbue. Ved å bruke riktige plagg godkjent i henhold til EN 61482-2 / IEC 61482-2 vil virkningen av disse risikoene minimaliseres. Vi anbefaler å bruke et Tranemo Skinsafe™ system der det ytre laget har ELIM-verdi på minimum 8 cal/cm², PPE 2 (i henhold til NFPA 70E). Når strømmen til bilbatteriet brytes og slås på skapes høye energistrømmer og det finnes en risiko for å bli utsatt for en lysbue med veldig høye energinivåer. Switch kolleksjonen er utviklet med nettopp slike risikoer i tankene og er godkjent for et energinivå på 40 cal/cm², PPE 4 (i henhold til NFPA 70E). Tera TX kolleksjonen er tilpasset denne industrien ettersom den er godkjent i ovennevnte standarder og er metallfri og ripefri. Ved sporadisk sveising anbefaler vi at tekstilen også er godkjent i henhold til EN ISO 11611 eller bruk av sveisetilbehør for ytterligere beskyttelse.

15


16

FLAME RETARDANT

ZENITH LADIES

SMELTEVERK & STØPERIER Flammehemmende arbeidsklær med høyeste beskyttelse mot sprut av smeltede metaller og beskyttelse mot strålevarme. Verneklær for de som jobber i smelteverk, støperier, elektrolysen eller med smeltede mineraler som stein eller glass. Husk at det er viktig å velge riktig kolleksjon basert på metallet eller mineralet som brukes i arbeidet. Vi har kolleksjoner for arbeid med smeltet jern, stål, kobber, aluminium, messing, zink, bly og smeltede mineraler. Kolleksjonene inkluderer også verneklær for alle årstider, klima, klær med høy synbarhet og et stort sortiment for kvinner. De flammehemmende verneklærne er sertifisert mot sprut av smeltet metall og strålevarme i henhold til EN ISO 11612. For å isolere seg mot varmestrålingen og for å øke beskyttelsen anbefales det å bruke Tranemo Skinsafe system i 2 eller 3 lag. De anbefalte kolleksjonene kan omfatte verneklær som mangler enkelte sertifiseringer på grunn av utformingen av plagget, for eksempel plagg med løse hengelommer. Kontakt oss hvis du har spørsmål eller trenger hjelp til å velge riktig verneklær til ditt arbeid. Vi vil veilede deg til å finne den rette løsningen for deg.

56 CANTEX WS

61 MAGMA

60 CANTEX 57


FLAME RETARDANT

RISIKOANALYSE SMELTEVERK & STØPERIER Arbeidsmiljøet i smelteverk og støperier er ofte preget av høye temperaturer, intens strålende varme og risiko for sprut av smeltet metall. For å unngå skade er det vesentlig at det brukes verneklær sertifisert i standarden EN ISO 11612 og avhengig av hvilke smeltede metaller som de kan bli utsatt for, korrekt bokstavkombinasjon. • • • • •

Sprut av smeltet metall Flamme og varme Varmepåkjenning Lysbue (tilfeldig) Trafikkulykker (begrenset)

RISIKOVURDERING Smeltet metall som fester seg på plagg kan forårsake brannskade. For å minimere denne risikoen definerer EN ISO 11612 D og E designkrav på plagget, slik som lukkede lommer og skjulte metalldeler, ettersom metall leder varme. Heteslag er også en risiko i slike miljøer. For å blokkere strålingsvarmen og øke beskyttelsen anbefaler vi et Tranemo Skinsafe system med 2 eller 3 lag. Luftspalten som er mellom lagene beskytter brukeren fra varmen og energien. Mange av Tranemo plaggene inkludere også noen synbarhets effekter for å unngå trafikkrelaterte ulykker. Stål og Jern Ved arbeid med smeltet jern eller stål behøver du klær sertifisert i henhold til EN ISO 11612 E1-E3 der høyeste nivå er E3. Om tekstilen står imot smeltet jern og metallet ikke fester seg på overflaten, klarer som regel tekstilen også smeltet kobber, smeltet fosforbronse og smeltet messing. Aluminium Ved arbeid med smeltet aluminium behøver du klær sertifisert i henhold til EN ISO 11612 D1-D3 der høyeste nivå er D3. Om tekstilen klarer smeltet aluminium og metallet ikke fester seg til overflaten klarer som regel tekstilen også smeltet aluminiumsbronse og smeltede mineraler. Zink Zink er utfordrene da smeltet zink kleber seg til de fleste tekstiler. Tranemo sin Apex kolleksjon har et ytre lag i aramid, med en høy nedbrytningstemperatur som ikke vil gå i oppløsing selv om zink skulle feste seg til tekstilen. For å blokkere strålingsvarmen og øke beskyttelsen har Apex dobbelt lag med tekstil i front av jakken og buksen. Ved arbeid med smeltet zink behøver du klær sertifisert i henhold til EN ISO 11612, produsert i en tekstil med høyere nedbrytningstemperatur enn 420°C (smeltetemperaturen for zink). Andre metaller Andre metaller som legeringer har forskjellig smeltetemperaturer, viskositet og produksjonsmetoder som vil påvirke verneklærne på forskjellige måter. Dersom du arbeider med andre typer av smeltet metall, ta gjerne kontakt med Tranemo for hjelp til å finne riktig løsning for din bedrift.

17


18

FLAME RETARDANT

ZENITH LADIES

SVEIS Flammehemmende arbeidsklær med høyest beskyttelse mot sveiseperler og gnister fra sliping eller skjæring av metall. Husk å velge riktig sveiseklær basert på den beskyttelsen som kreves; EN ISO 11611 klasse 1 for lett sveisearbeid eller klasse 2 for tung sveising. Kravet om beskyttelse kan også avhenge av sveiseteknologi, hyppigheten av sveising eller type slipearbeid. Outback HW-kolleksjonen inkluderer ekstra sveisebeskyttelse som sveiseforklær, armbeskyttere og sveise balaklava. Sveisesortimentet omfatter verneklær for alle årstider, verneklær til kvinner og forsterkningsplagg. Sveiseklærne er sertifisert i henhold til standarden EN ISO 11611. De anbefalte kolleksjonene kan omfatte verneklær som mangler enkelte sertifiseringer på grunn av utformingen av plagget, for eksempel plagg med løse hengelommer. Kontakt oss hvis du har spørsmål eller trenger hjelp til å velge riktig verneklær til ditt arbeid. Vi vil veilede deg til å finne den rette løsningen for deg.

54 CANTEX ARC 25+

60 CANTEX 57

56 CANTEX WS


FLAME RETARDANT

RISIKOANALYSE SVEIS En sveiser som stadig utsettes for gnister fra metallarbeid trenger slitesterke verneklær der gnistene ikke fester seg hverken i tekstilen eller i lommene. Varmen og UV-strålingen som sveiseren eksponeres for kan også være farlig og derfor anbefales et Tranemo Skinsafe- system med et ventilert sveiseplagg som ytterplagg. • • • •

Sveiseglør UV stråling Åpen flamme & hete Varmepåkjenning

RISIKOVURDERING Når du arbeider med tungsveis hele dagen behøver du plagg sertifisert ihht EN ISO 11611 klasse 2, som er det høyeste beskyttelses nivået, i kombinasjon med EN ISO 11612. Standarden styrer i stor grad designet av plagget da sveiseglør ikke skal sette seg fast eller havne i lommer. Verneklærne påvirkes av UV- og strålevarme som igjen kan gi brukeren heteslag. For å unngå dette har våre plagg ventilasjonsåpninger. For å isolere seg mot varmestrålingen og for å øke beskyttelsen anbefales det å bruke Tranemo Skinsafe system i 2 eller 3 lag. Gnister fra sliping og kapping utgjør en tøff utfordring for tekstilen på grunn av store mengder med gnister. Tranemo utfører alltid sine egne tester med dette på våre våre flammehemmende tekstiler for å kunne anbefale det beste valget ved slikt arbeid.

Valg av verneplagg avhengig av prosess Klasse 1

Manuell sveising med små forekomster av smeltet metall og sveiseperler: Gassveising, TIG sveising, MIG sveising, Micro plasmasveising, Lodding, Punktsveising, Metallbue sveising (MMA, med rutile elektrode)

Klasse 2

Manuell sveiseteknikk med tunge forekomster av smeltet metall og sveiseperler: Metallbue sveising (MMA - med basiske eller cellulose-elektroder), Gassmetallbue sveising - MAG med høy strømstyrke, Buesveising med rørtråd, Meisling, Plasmaskjæring, Oksygenskjæring, Termisk sprøyting og Syreskjæring.

Valg av verneplagg avhenger at miljø Klasse 1

Håndtering av maskiner; Oksygenskjæringsmaskiner, Plasmaskjæremaskiner, Motstandssveising, Termisk sprøyting og Benkesveising.

Klasse 2

Håndtering av maskiner; I et begrenset område sveising eller skjæring over hodet eller i liknende unaturlige stillinger.

19


20

FLAME RETARDANT

ZENITH LADIES

JERNBANE Flammehemmende arbeidsklær sertifisert mot lysbue og gnister fra metallarbeid. Verneklærne er egnet for de som jobber på linjene, med metallarbeid på spor eller i annen jernbanetrafikk der det er fare for lysbueulykke. Kolleksjonen inkluderer også verneklær for alle årstider og klima, klær med høy synbarhet i både gul og oransje, et stort sortiment for kvinner og plagg med ekstra forsterkning i forbindelse med kapping og skjæring. Tranemo Skinsafe ™ lag-på-lag-system gir beskyttelse mot lysbue som er høyere enn summen av de enkelte plaggene samtidig som komforten ivaretas. De flammehemmende verneklærne er sertifisert mot lysbue i henhold til standarden EN 61482-2 og testmetodene Open Arc og Box test. Kontakt oss hvis du har spørsmål eller trenger hjelp til å velge riktig verneklær til ditt arbeid. Vi vil veilede deg til å finne den rette løsningen for deg.

38 SHELL FR

40 STRETCH FR

44 TERA TX

54 CANTEX ARC 25+

56 CANTEX WS

62 ZENITH


FLAME RETARDANT

RISIKOANALYSE JERNBANE Arbeid på jernbanen og tilsvarende miljøer er underlagt strenge sikkerhetsforskrifter på grunn av et arbeidsmiljø med mange risikoer. Enten du er sportekniker eller elektriker, signalmontør eller sporsveiser, må du bruke riktig personlig verneutstyr i henhold til gjeldende risikoanalyser og HMS-instruksjoner. Det er viktig å være synlig ved arbeid på jernbanen ettersom risikoen for påkjørsel er stor. For å oppnå best beskyttelse på arbeidsplassen er det nødvendig med flammehemmende og lysbuesertifiserte verneklær med høy synlighet i henhold til standardene EN ISO 11612, EN 61482-2 og EN ISO 20471. • •

• • •

Tog påkjørsel Lysbue - Sprut av smeltet metall - Strålingsvarme - Konveksjonsvarme - Elektrisk støt - Trykkbølger - Kraftig støy - Optisk stråling - Giftig gass Flamme og varme Sveiseglør (begrenset) Gnister fra sliping og kapping (begrenset)

RISIKOVURDERING For å synes bedre ved arbeid på toglinjene har du behov for verneklær sertifisert ihht EN ISO 20471, i kombinasjon med EN ISO 11612 og EN 61482-2 / IEC 61482-2 grunnet risikoen for en lysbue. En lysbue består av flere ulike risikoer som påvirker verneklærne på ulike måter. Med riktig løsning kan plaggene være med på å minimere effektene av disse risikoene. Vi anbefaler å bruke et Tranemo Skinsafe™ system der det ytre laget har ELIM-verdi på minimum 8 cal/cm², PPE 2 (i henhold til NFPA 70E). Alle våre lysbue sertifiserte plagg har en en Arc Rating-verdi oppgitt på utsiden av plagget for å gjøre det enkelt å velge riktig beskyttelse. Ved arbeid på toglinjene kreves det at du har komfortable og funksjonelle verneklær som er tilpasset de risikoer som du kan bli utsatt for under en arbeidsdag. Om du jobber med sveising behøver du verneklær sertifisert ihht EN ISO 11611 eller tilbehør som kompletterer dine vanlige verneklær. Ved arbeid på toglinjene i Storbritannia er det i tillegg krav til den nasjonale standarden RIS-3279-TOM som definerer den fluoriserende oransje fargen og designet på Edgeplaggene, i henhold til denne standarden må plagget være minst sertifisert i henhold til EN ISO 20471 class 2. Gnister fra sliping og kapping utgjør en tøff utfordring for tekstilen på grunn av store mengder med gnister. Tranemo utfører alltid sine egne tester med dette på våre våre flammehemmende tekstiler for å kunne anbefale det beste valget ved slikt arbeid.

21


22

FLAME RETARDANT

ZENITH LADIES

KJEMI & PETROKJEMI Flammehemmende og antistatiske arbeidsklær med beskyttelse mot sprut av kjemikalier som kan oppstå når du arbeider i eksplosive miljøer. Disse plaggene er også egnet for arbeid med kjemikalier i miljøer der det er fare for støv eller gasseksplosjon. Husk at det er viktig å velge riktige plagg basert på de kjemikaliene som brukes i arbeidet. Kolleksjonen inkluderer også verneklær for alle årstider og klima, klær med høy synbarhet og et stort sortiment for kvinner Verneklærne er sertifisert mot sprut av kjemikalier i henhold til standard EN 13034 type PB(6) og mot statisk elektrisitet i henhold til EN 1149-5. Tranemo har utviklet en rekke tekstiler med PFAS-fri finish (CO) som klarer kravene i henhold til EN 13034. En fluorkarbonfri (PFAS-fri) finish inneholder ikke de fluor atomene som naturen har vanskelig for å bryte ned. Dette gjør PFAS-frie produkter til et bedre og mer miljøvennlig valg. De anbefalte kolleksjonene kan omfatte verneklær som mangler enkelte sertifiseringer på grunn av utformingen av plagget, for eksempel plagg med løse hengelommer. Kontakt oss hvis du har spørsmål eller trenger hjelp til å velge riktig verneklær til ditt arbeid. Vi vil veilede deg til å finne den rette løsningen for deg.

44 TERA TX

60 CANTEX 57


FLAME RETARDANT

RISIKOANALYSE KJEMI & PETROKJEMI Arbeid innenfor kjemi/petrokjemi krever ofte verneklær som er sertifisert i henhold til EN 13034, EN 1149-5 og EN ISO 11612. Samtidig er det viktig å sjekke hvilke kjemikalier som brukes slik at den aktuelle kjemikalien/kjemikaliegruppen testes på verneklærne som er valgt.

• • • • •

Sprut av kjemikalier Eksplosjonsrisiko / ATEX-miljø Varme og flammer Trafikkulykker (begrenset) Lysbue (industrielektrikere)

RISIKOVURDERING Ved arbeid innen petrokjemisk industi anbefaler Tranemo plagg sertifisert i henhold til EN 13034, EN 1149-5 og EN ISO 11612. De antistatiske egenskapene i plagget minimerer risikoen for en gnistdannelse (kilde til antenning) som igjen kan forårsake en eksplosjon og er svært viktig. Ved risiko for en lysbue vil du trenge plagg som også er sertifisert i henhold til EN 61482-2/IEC 61482-2. Ved risiko for trafikkrelatert ulykke skal klær også være sertifisert i henhold til EN ISO 20471. De fleste av Tranemo sine tekstiler er sertifisert i henhold til EN 13034 og har en forberedelse som beskytter mot kjemikalier i sprayform. Plagg med egnet og godkjent design får merkes med CE-symbolene. De fleste av Tranemo sine tekstiler som er godkjente i henhold til EN 13034 har en behandling som beskytter mot kjemikalier. Det er viktig å velge riktig tekstil som beskytter mot det kjemikaliet som brukes i bedriften. Disse plaggene har behov for industriell vask der plaggene også blir impregnert på nytt i etterkant av vaskingen for å beholde EN 13034 godkjenningen. Dette gjelder både plagg med PFAS og PFAS-frie. ET BEDRE MILJØVALG Om ditt selskap ikke krever beskyttelse mot O-xylen eller Butanol kan du velge en PFAS-fri tekstil. PFAS-frie plagg fra Tranemo klarer kravene for syrer og baser i henhold til EN 13034. Per- og polyfluoralkylsubstanser (PFAS) er en bred gruppe av laboratoriefremstilte kjemikalier som brukes i mange konsument- og industriprodukter. PFAS brukes fordi det skaper en god beskyttelse mot fett, olje, vann og varme, men er et dårlig miljøvalg. Vi arbeider målbevisst med å fase ut PFAS der det ikke er nødvendig, og vi ser også behovet for en streng lovgivning på dette området for å minimere og på sikt avslutte bruken av PFAS. I 2021 ble Tranemo en del av Chemsecs Corporate PFAS movement – «No to PFAS» for å påvirke hvordan lovgivningen iverksettes i praksis. EN PFAS-fri finish inneholder ikke de fluoratomer som naturen har vanskelig for å bryte ned. Dette gjør at et PFAS-fri plagg er et mye bedre miljøvennlig valg.

23


24

FLAME RETARDANT

RISIKOANALYSE ATEX - EKSPLOSIVE MILJØER Arbeider du i et arbeidsmiljø som krever beskyttelse mot at arbeidsklærne skaper gnister som følge av statisk elektrisitet som igjen kan antenne eksplosivt materiale, er det nødvendig med flammehemmende arbeidsklær med elektrostatiske egenskaper. Antistatisk funksjon og riktig design på plagg eliminere risikoen for at gnister oppstår. Antistatiske egenskaper i verneklær er ekstremt viktige når du arbeider med petrokjemi, gass og i andre områder der det er høy eksplosjonsfare. • •

Eksplosjonsfare Varme og flammer

RISIKOVURDERING Ved arbeid i eksplosive miljøer anbefaler Tranemo arbeidsklær som er sertifisert ihht EN 1149-5 i kombinasjon med EN ISO 11612. Plaggenes antistatiske egenskaper minimerer risikoen for en gnistdannelse som igjen kan forårsake en eksplosjon. Dette er vesentlig ved arbeid med petrokjemi, gass og innen områder med høy eksplosjonsfare. De alle fleste av våre flammehemmende plagg er sertifisert ihht EN 1149-5. ATEX-miljøer deles opp i ulike soner der ulike nivåer av risiko forekommer. Antistatiske plagg merket med EN 1149-5 er egnet for bruk i ATEX soner 1, 2, 20, 21 og 22. I miljøer med et forhøyet oksygennivå eller i sone 0 skal ikke verneklærne brukes uten at et ansvarlig verneombud har godkjent disse. Dette på bakgrunn av at gjennom bruk og slitasje kan den antistatiske beskyttelsen bli påvirket. Det er også av høyeste viktighet at verneklærne brukes på korrekt måte i ATEX-miljøer. Antistatiske plagg har antistatiske fibre i tekstilen i tillegg til at alle metalldeler er skjulte ihht designkravene i standarden. Kolleksjonen Tera TX er spesialtilpasset ATEX-miljøer.

Atex soner for gass, fukt og damp

Atex soner for støv

Sone 0

Miljø der blanding av luft og brannfarlig gass, fukt eller damp oppstår ofte og er vedvarende over lang tid.

Sone 20 Miljøer der eksplosive støvskyer forekommer ofte og under lengre perioder.

Sone 1

Miljø der blanding av luft og brannfarlig gass, fukt eller damp trolig oppstår under normale forhold.

Sone 21 Miljøer der eksplosive støvskyer kan forekomme under normale forhold.

Sone 2

Miljø der blanding av luft og brannfarlig gass, fukt eller damp kan oppstå under normale forhold men forsvinner raskt.

Sone 22 Miljø der eksplosive støvskyer trolig ikke forekommer men om de gjør så forsvinner de raskt.


FLAME RETARDANT

RISIKOANALYSE TRAFIKKERT MILJØ Det er svært viktig å ha god synlighet når du arbeider i trafikkerte miljøer og vi anbefaler plagg sertifisert i henhold til EN ISO 20471. Den fluoriserende tekstilen sikrer at du har god synlighet i dagslys mens refleksene gjør deg synlig i mørket. • •

Trafikkulykker Behov for økt synbarhet dag og natt

RISIKOVURDERING Hvis du arbeider nær kjøretøy i bevegelse, eller nær bevegelige prosesser f.eks. kraner eller gaffeltrucker, og har risiko for påkjørsel eller klem skader. Fordi dette er en av de vanligste typene arbeidsulykker, inkluderer Tranemo synlighet i de fleste utendørsplagg vi lager. Kravene i standardene fastsetter regler for hvilken design og hvilke tekstilkvaliteter som kan bruke i en kolleksjon for høy synlighet. Det er to farger for høy synlighet, og både disse finnes i Tranemo sitt utvalg. Gul og oransje gir god fleksibilitet og gjør det mulig å matche med andre plagg. For å oppnå høy synlighet må plaggene ha en bestemt overflate med fluoriserende tekstil og refleksbånd. Jo større overflate, desto høyere klasse for høy synlighet vil plagget oppnå. Klasse 3 er den høyeste klassen.

25


26

FLAME RETARDANT

Tranemo benytter kun inherent flammehemmende fibre av høyeste kvalitet. Dette sikrer en permanent beskyttelse i hele plaggets levetid. Et multinorm konsept som tilsier at et plagg passer alle arbeidsoppgaver og beskytter mot alle risikoer, er ikke tilfredsstillende for Tranemo. Vi utvikler unike løsninger med høy grad av funksjon for hver enkelt risikosituasjon uten å gå på kompromiss med din sikkerhet.


ZENITH LADIES

FLAME RETARDANT

STANDARDER & SYMBOLER PPE-Forordningen (EU) 2016/425 Alle arbeidsgivere er ansvarlig for å utføre en risikoanalyse i henhold til kravene fra Arbeidstilsynet. • • •

Hva kan gå galt? Hva kan vi gjøre for å forhindre dette? Hva kan vi gjøre for å redusere konsekvensene dersom det skjer?

Risikovurderingen skal gjennomføres i samarbeid med arbeidstakerne, verneombud og tillitsvalgte. PPE (Personal Protective Equipment – Personlig verneutstyr) skal brukes når risikoen ikke kan unngås eller elimineres. Innen innkjøp av PPE-utstyr skal arbeidsgiver vurdere og analysere risikoene for å kunne bestemme hvilke funksjoner PPE-utstyret må ha for å beskytte brukeren mot disse risikoer. Hovedgrunnen for å bruke flammehemmende klær er å sikre seg mot at klærne tar fyr og/eller begrense spredning av flammene slik at man får tid til å reagere og komme seg i sikkerhet ved en ulykke. Det finnes forskjellige sertifiseringer og symboler for forskjellige typer risiko. Tranemo vil gjerne sørge for at du velger den riktige kombinasjonen i forhold til risikovurderingen. Alle Tranemo sine verneplagg følger PPE-Forordningen (EU) 2016/425 og de nyeste europeiske (EN) standardene for verneklær som omfattes av forordningen. Alle plaggsertifikat med Declaration of Conformity finnes tilgjengelig på vår hjemmeside. PPE-Forordningen inneholder 3 kategorier. Kategori I lav risiko for personskader (f.eks. regn) Kategori II risiko for personskader (f.eks. varme/flammer, trafikkert miljø) Kategori III høy risiko for personskader (f.eks. lysbue, varme/flammer, kjemikalier) Tranemo sine kategori III-plagg inngår i et kvalitets overvåkningssystem (Modul D i henhold til PPE-Forordningen) for å forsikre seg om at plaggene er sikre å bruke. De er merket med CE og nummeret fra organet som har typegodkjent våre kategori III-plagg.

På de neste sidene finner du informasjon om symbolene og EN-standardene som brukes av Tranemo. For mer informasjon om standarder, besøk tranemo.no.

27


28

FLAME RETARDANT

STANDARDER & SYMBOLER

CE-merking av verneklær Alle verneklær fra Tranemo er CE-merket. CE-merkingen viser at et godkjent organ har typekontrollert disse plaggene ifølge PPE-forordningen (EU) 2016/425. Symbolene finnes igjen på CE-etikettene som er montert innvendig i plaggene. CE-etiketten viser også hvilke standarder og klasser plagget er godkjent for.

UKCA-merking av verneplagg Storbritannia planlegger å innføre lovgivning som utvider anerkjennelsen av CE-merkede verneklær utover 31. desember 2024. Dette kan innebære at både CE- eller UKCA-merking vil bli tillatt i Storbritannia.

Informasjonssymbol Når du ser dette symbolet på CE-etiketten på innsiden av ditt verneplagg, betyr det at en instruksjonsbok følger med ditt Tranemo plagg. Det innebærer også at mer av informasjonen må leses før du begynner å bruke verneplagget for å sørge for at du bruker det på riktig måte for å oppnå sikkerhet på arbeidsplassen.

1(2)

FLAME HIGH

RETARDANT VISIBILITY

COLD RAIN

User guideline - Flame Retardant clothing en, sv, de, fr, no, da, fi, nl, pt, es, it, pl, cs

User guideline High Visibility clothing

EN ISO 11612 EN ISO 14116

IEC 61482-2

IEC 61482-2 EN 61482-2

EN 1149-5

EN ISO 11611

EN 13034 Type PB[6]

UV

User guideline

User guideline

User guideline

Protective clothing against cold

Protective clothing against rain

Protection against UV radiation

EN 342

EN 343

EN 13758-2

EN ISO 20471

EN ISO 15797 Prosesser for industrivask og etterbehandling av arbeidsklær EN ISO 15797 er en vasktestmetode som brukes ved evaluering av tekstiler/plagg som skal industrivaskes og består både av en vask- og tørke prosesser. Krav på testresultat fastsettes i respektive kravstandard, for eksempel i EN ISO 20471, EN ISO 11612 og EN 1149-5. På produktene vi merker med PRO-symbolet, angis antall vask som tekstilen har blitt vasket før det testes, for eksempel 50 vask. Dette betyr at tekstilen i plagget tåler industrivask minst 50 ganger uten at de flammehemmende og antistatiske egenskapene svekkes i tillegg til synligheten. Dersom plagget er uskadet og i god stand, kan det vaskes og brukes mer enn det angitte test tallet. Tranemo tester tekstilen etter 50 industrivask i henhold til EN ISO 15797 for: EN ISO 11612 A1 overflateantenning, EN ISO 20471 High Visibility og EN 1149-3 antistatisk. Siden EN ISO 15797 alltid testes på nye og rene plagg, tester Tranemo tilslutt plaggene gjennom brukertester og industrivask for å få et mest mulig realistisk resultat. I etterkant av denne brukertesten og industrivaskingen sjekker vi om plagget fortsatt tilfredsstiller våre høye kvalitetskrav. Tranemo utfører også egne interne vasketester før hver produksjon for nok en gang å sikre best mulig resultat for tekstilen og refleksen.

Standard 100 av OEKO-TEX® Produkter testet for skadelige stoffer De fleste tekstilene og tilbehøret som Tranemo bruker er sertifisert til klasse 1 eller 2 i henhold til Oeko-Tex® standard 100. Oeko-Tex® er en uavhengig sertifiseringsprosess utført av en tredjepart som sikrer kontroll over skadelige og farlige kjemikalier. Plaggene er testet for en rekke regulerte og ikke-regulerte stoffer, som kan være skadelige for menneskers helse. Når et plagg er sertifisert i henhold til STANDARD 100, kan du være sikker på at hver komponent av dette plagget, det vil si tekstiler, tråd, knapper, etiketter og annet tilbehør, er testet for skadelige stoffer og at plagget derfor er ufarlig for menneskers helse. Vi jobber kontinuerlig for å nå målet med at alle produkter er sertifisert på plaggnivå.


STANDARDER & SYMBOLER

FLAME RETARDANT

TRANEMO SKINSAFE™ TRANEMO SKINSAFE

Tranemo Skinsafe™ er et lag-på-lag system designet for å beskytte brukerens hud mot åpen flamme, hete og lysbue. Med individet i fokus og med hensyn til krevende arbeidssituasjoner har vi utviklet en effektiv kombinasjon av verneklær fra huden og utover.

SHIELD AIR GAP

INSULATION

Ved bruk av flere tynne lag i stedet for et enkelt tykt lag oppnår brukeren en høyre beskyttelse med lavere vekt og bedre bevegelighet. Brukeren kan grunnet dette arbeide mer effektivt og i lengre tidsintervaller.

AIR GAP AIR GAP

SKIN PROTECTION

YOUR SKIN

Alle Tranemos Skinsafe lag-på-lag systemer testes for ELIM ved et testinstitutt. Testing utføres både på tekstil og på hele plagg, for å sikre at alt tilbehør også består testene. Tranemo Skinsafe-symbolet vises på plagg som kan kombineres i ett Skinsafe-system og anbefales av Tranemo.

TRANEMO SKINSAFE™ - LAG-PÅ-LAG BESKYTTELSESSYSTEM LAG 1 – SKIN PROTECTION Ved en ulykke kan feil valg av undertøy gjøre at plagget antenner og smelter inn i huden. Det er derfor avgjørende å prioritere å benytte flammehemmende undertøy. Vårt flammehemmende undertøy har følgende fordeler: • • • •

Naturlig flammehemmende Myke og komfortable Antistatiske Trekker ikke til seg dårlig lukt

LAG 2 – INSULATION Et isolerende mellomlag bør brukes for å øke komforten om man arbeider i kalde miljøer. Mellomlaget etablerer en luftspalte som isolerer mot kulde i tillegg til at det øker beskyttelsen mot en lysbue/åpen flamme betraktelig. LAG 3 – SHIELD Ytterlagets primære funksjon er å gi beskyttelse. For at verneklærne skal brukes daglig er det avgjørende at de har optimal passform, høy komfort, bra bevegelsesfrihetet og gode lommeløsninger. AIR GAP Luftspalten som dannes mellom de ulike lagene har den enestående egenskapen at den isolerer ikke bare mot kulde, men den øker beskyttelsen betraktelig. Dette fordi en luftspalte har en dårlig ledningsevne skulle du bli utsatt for en lysbue/ åpen flamme.

SKIN PROTECTION

YOU

AIR GAP

INSULATION

AIR GAP

SHIELD

AIR GAP

29


30

FLAME RETARDANT

STANDARDER & SYMBOLER

EN 61482-2:2020 / IEC 61482-2:2018 Verneklær som beskytter mot termisk fare ved lysbue Denne standarden spesifiserer verneklær for bruk i arbeid med høy spenning på åpent elektrisk utstyr eller når et system må åpnes og det foreligger risiko for en lysbue. Verneklær godkjent mot lysbue er kategorisert som kategori III plagg i henhold til PPE-Forordningen. Tekstilens egenskaper og plaggets design er viktige parametere for CE-merkingen av verneklær for beskyttelse mot lysbue.

EN 61482-2:2020 ELIM 8,1 cal/cm² EBT 8,7 cal/cm² APC 1

IEC 61482-2:2018 ELIM 8,1 cal/cm² EBT 8,7 cal/cm² APC 1

IEC 61482-2:2009 ARC RATING 9,5 cal/cm² Class 1

Tranemo kommer under en overgangsperiode å ha lagerlagte plagg med alle tre merkingene.

Arbeid med elektrisitet medfører risiko for skader som følge av en lysbue. Ved å benytte verneklær som er testet og godkjent for å håndtere energinivået fra en eventuell lysbue beskytter du deg mot denne risikoen. Det er avgjørende å bruke verneklær over hele kroppen, for å oppnå en komplett beskyttelse. For å sertifisere et lysbueplagg i henhold til EN 61482-2 skal verneklærne gjennomgå minst en av de to ulike testmetodene: Open Arc IEC 61482-1-1 og Box test EN 61482-1-2. Open Arc – IEC 61482-1-1 Testmetoden Open Arc bruker en åpen lysbue, i et middels spenningsområde (>1000V) som da skytes ut mot en tekstil eller en dukke med verneklær på. Elektroder som ligger bak tekstilen eller klærne registrerer varmen som transporteres gjennom tekstilen/ plagget for å kunne avgjøre når en virkelig person vil få en 2-grads forbrenning. I første omgang utsettes tekstilen for ulike energinivåer for å få frem en godkjent lysbueklassifisering - Arc Rating. Den reviderte testmetoden er strengere og mer regulert enn tidligere slik at tidligere godkjente testresultat vil kunne skille seg fra resultatene ved en ny testing av samme plagg/metervare. Dette er uansett kun på grunn av nye og strengere testkriterier og ikke at plaggene/ tekstilene har fått dårligere egenskaper. I tillegg har det kommet krav om at etterbrenningstiden kan maks være 5 sek for å få godkjent resultat. Deretter utsettes verneplaggene for det energinivået som testene på tekstilen resulterte i. Alle tester resulterer i to ulike lysbueklassifiseringer basert på testresultatet og Stoll-kurven som brukes for å beregne sannsynligheten for at en person får en brannskade. Jo høyere verdi desto bedre beskyttelse. Det første resultatet ELIM (Incident Energy Limit, cal/cm²), forteller brukeren hvor stor energien verneklærne står imot uten noen risiko for en 2-grads forbrenning. Denne verdien er den offisielle verdien for lysbueklassifisering i henhold til den nye standarden og de fleste av Tranemo sine lysbuegodkjente kolleksjoner er oppdatert med ELIM-verdi. Det andre resultatet er enten ATPV (Arc Thermal Performance Value, cal/cm²) eller EBT (Energy Break Open Threshold, cal/cm²) som forteller brukeren hvor stor energien som verneklærne står imot når det er 50% sannsynlighet for en 2-grads forbrenning. ATPV angir energinivået som kreves for at temperaturen på baksiden av testdukkens hud blir så høy at en 2-grads forbrenning kan forekomme. EBT gir oss verdien på hvilket energinivå som må til for at tekstilen revner og en 2-grads forbrenning kan skje på bakgrunn av det.

ELIM ELIM 8,1 8,1 cal/cm²cal/cm²

ELIM - Den lysbueenergien som verneklærne beskytter mot med 0% risiko for en 2-grads forbrenning.

ATPV ATPV 9,8 9,8

Energinivået når varmen fra lysbuen blir så høy at den kan forårsake en brannskade gjennom tekstilen.

cal/cm²cal/cm²

ATPV - Den lysbueenergien som verneklærne beskytter mot når sannsynligheten er 50% risiko for en 2-grads forbrenning.

EBTEBT 8,7 8,7

Energinivået når tekstilen går i stykker og en brannskade kan forekomme.

cal/cm²cal/cm²

EBT - Den lysbueenergien der det er 50% sannsynlighet for at tekstilen revner slik at en 2-grads forbrenning oppstår.

ELIM angir ARC Rating for hele plagget og som tilleggsinformasjon viser også Tranemo den laveste verdien av ATPV eller EBT. Ettersom ELIM angir energinivået ved en 0% risiko for en 2-grads forbrenning og ATPV/EBT ved en 50% risiko vil ELIM verdien ofte være lavere enn ATPV/EBT. Den store forskjellen mellom ELIM og ATPV/EBT belyser viktigheten av å bære flere lag i et Tranemo Skinsafe system for å være godt beskyttet


STANDARDER & SYMBOLER

FLAME RETARDANT

Box test EN 61482-1-2 Testmetoden Box test benytter seg av en rettet og begrenset lysbue som skapes ved en kortslutning i et åpent anlegg i et lavspenningsområde (400V). Testene utføres siden på tekstil og plagg på samme måte som for Open Arc. Resultatet angis i APC (Arc Protection Class) og er delt opp i forskjellige klasser: APC 1 (tidligere klasse 1) – 168kJ (4kA, 400V) og APC 2 (tidligere klasse 2) – 320kJ (7kA, 400V) I motsetning til Open Arc testen finnes de ikke en flytende skala på plaggtestene, men kun to nivåer som viser om plagget er godkjent eller ikke. Plagg med et lag flammehemmende tekstil klarer som regel APC 1, inklusive lette skjortetekstiler. For å oppnå APC 2 kreves som regel et system med to eller tre lag med tekstil, alternativt en fôret tekstil. Dette gjør det vanskeligere å tilpasse beskyttelsen til den spesifikke risikoen uten å gå på kompromiss med komforten. Ettersom APC 1 er et relativt lavt beskyttelsesnivå anbefaler Tranemo alltid en grunnbeskyttelse på minimum 8 cal/cm², PPE2 (i henhold til NFPA 70E).

RISIKOANALYSE – RISKO FOR EN LYSBUE Dokument som NFPA 70E og ISSA Guidelines og DGUV-I 203-077 hjelper til med å bedømme risikoer ut ifra et praktisk perspektiv. Faren med en lysbue inkludere termiske effekter, høy lyd, sjokkbølge, splinter, smeltet metall, optisk stråling og andre effekter. Det er derfor viktig å gjøre en risikovurdering som ivaretar alle disse farene. For å få tilstrekkelig beskyttelse er det viktig at hele kroppen blir beskyttet med å bruke PPE (Personlig verneutstyr) som for eksempel hjelm m/visir, hørselvern, hansker og vernesko sammen med verneplagg fra Tranemo. Det finnes to aksepterte standarder for risikoanalyse som benyttes i Europa: NFPA 70E (amerikansk) og DGUV-I 203-077 (tysk). Amerikansk standard for elsikkerhet på arbeidsplassen - NFPA 70E Den amerikanske standarden for elsikkerhet på arbeidsplassen NFPA 70E er en konsensusstandard om hvordan en beskytter brukeren mot risikoen av en lysbue. Standarden er utformet for å hjelpe arbeidsgivere og arbeidere å forstå elektriske farer og redegjør for risikovurdering og valg av verneklær ved risiko for lysbue og sikre elektriske arbeidsmetoder. Ved valg av verneklær og øvrig PPE som beskytter mot en lysbue, nevner NFPA 70E to metoder; beregnet hendelsesenergi eller kategorimetoden. Hvem som skal brukes kommer an på om hendelsesenergien som brukeren kan bli utsatt for er beregnet eller ikke. Beregnet hendelsesenergi i cal/cm² - NFPA 70E:2018 130.5 i henhold til IEEE1584:2018 Styrken i beskyttelsen skal være større enn kreftene i risikoen noe som betyr at den sertifiserte beskyttelsen i cal/cm², skal være større enn den beregnede hendelsesenergien i cal/cm². I tabellen nedenfor vises hva slags verneutstyr som skal brukes ved forskjellig hendelsesenergi: Risiko for en lysbue på 1,2-12 cal/cm²

Risiko for en lysbue på over >12 cal/cm²

• Lysbuetestet jakke/bukse/kjeledress med lange armer/ben • Lysbuetestet hjelm/visir med balaklava eller lysbue testet heldekkende hette med integrert visir • Lysbue godkjente hansker, kraftige skinnhansker eller isolerende hansker med skinnovertrekk. • Vernebriller under visir • Hørselvern • Skinnsko heldekkende

• Lysbuetestet jakke/bukse/kjeledress med lange armer/ben • Lysbuetestet heldekkende hette med integrert visir som skal beskytte ansiktet (lysbue testet hjelm/visir med balaklava er ikke godkjent. • Lysbue godkjente hansker (kraftige skinnhansker eller isolerende hansker med skinnovertrekk er ikke godkjent) • Vernebriller under visir • Hørselvern • Skinnsko heldekkende

Kategorimetoden - NFPA 70E:2018 130.7 Kategorimetoden benyttes kun når hendelsesenergien ikke er beregnet. Med denne metoden sammenligner man sitt anlegg mot forskjellige typer anlegg definert i NFPA 70E 130.7, som anbefaler hvilket nivå av PPE som bør brukes. Denne metoden er mer usikker og kan bidra til at arbeideren bruker unødig tykke/tunge verneklær som anlegget egentlig ikke krever. Lysbue beskyttelsen for verneklærne er delt opp i fire kategorier: Vurdert risiko i henhold til kategorimetoden (cal/cm²)

1,2-4

4-8

8-25

25-40

Arc Rating – krav for verneklærne (cal/cm²)

>4

>8

> 25

> 40

PPE 1 / KAT 1 (4-8 cal/cm²)

PPE 2 / KAT 2 (8-25 cal /cm²)

PPE 3 / KAT 3 (25-40 cal /cm²)

PPE 4 / KAT 4 (>40 cal/cm²)

Krav på PPE-kategori

I tabellen nedenfor vises hva slags verneutstyr som skal brukes ved forskjellig PPE kategorier: Risiko for en lysbue som krever PPE 1 eller PPE 2

Risiko for en lysbue som krever PPE 3 eller PPE 4

• Lysbuetestet jakke/bukse/kjeledress med lange armer/ben • Lysbuetestet hjelm/visir med en balaklava eller lysbue testet heldekkende hette med integrert visir • Lysbue godkjente hansker, kraftige skinnhansker eller isolerende hansker med skinnovertrekk. • Vernebriller under visir • Hørselvern • Skinnsko heldekkende

• Lysbuetestet jakke/bukse/kjeledress med lange armer/ben • Lysbuetestet heldekkende hette med integrert visir som skal beskytte ansiktet (lysbue testet hjelm/visir med en balaklava er ikke godkjent. • Lysbue godkjente hansker (kraftige skinnhansker eller isolerende hansker med skinnovertrekk er ikke godkjent) • Vernebriller under visir • Hørselvern • Skinnsko heldekkende

31


32

FLAME RETARDANT

STANDARDER & SYMBOLER

Samsvarssertifikat - NFPA 70E / EN 61482-2 Tranemo har i samarbeid med ArcWear, et akkreditert testinstitutt i USA, utviklet et sertifikat som viser at våre EN 61482-2sertifiserte verneklær også oppfyller kravene i den amerikanske standarden NFPA 70E. Sertifikatet bekrefter at Tranemo sine CE-merkede lysbueklassifiserte verneklær også kan brukes på det amerikanske markedet. Tysk standard for risikoanalyse i henhold til DGUV-I 203-077 og risikovurderinger i henhold til BGI/GUV-I 5188 Den tyske standarden bygger på risikoanalyse i henhold til DGUV-I 203-077 og risikovurderinger i henhold til BGI/GUV-I 5188. I henhold til standarden testet verneklærne med EN 61482-1-2 Box test med en begrenset og rettet lysbue som skapes av en kortslutning i et åpent anlegg. Testen utføres i et lavspenningsområde (400V). Tranemo Skinsafe™ Det å benytte flere lag av lysbue sertifiserte plagg øker beskyttelsen vesentlig. Dette takket være luftspalten som dannes mellom lagene og luft leder elektrisitet dårlig. Det er viktig å forstå at den totale kaloriverdien som vi får ved å benytte lag-på-lag ikke regnes ut med å plusse de forskjellige lagene sammen. For å fastsette den korrekte kaloriverdien må det gjøres lysbuetest av plaggene satt sammen i system på en testdukke som er lik det systemet som skal brukes i virkeligheten. Vi kaller våre testede lagpå-lag system Tranemo Skinsafe™, som gir oss mange muligheter sett ut ifra risikoanalysen for å kunne tilby korrekt beskyttelse. Som nevnt i NFPA 70E så er lag-på-lag den mest effektive metoden for å oppnå ønsket beskyttelse. Dette ettersom det å bruke flere lag med tynnere tekstiler øker komforten og derfor øker sjansen at brukeren benytter seg av de plagg som kreves i forhold til risikoen. ASTM F1959 F1506 er den amerikanske standarden for lysbue-risikoer. I standarden testes tekstilene også med Open Arc testen ASTM F1959, som ligner på den europeiske standarden EN 61482-2 for tekstiler og plagg. Den største forskjellen på de amerikanske mot de europeiske standardene er kravet på test av forkullingslengden der maksimumsverdi fastsettes. Testen blir gjort etter 25 vask og for å bli godkjent skal forkullingslengden bli maks 152 mm etter 12 sekunders eksponering. Tranemo har testet tekstilene som er utviklet mot elektrikere; Tera TX og Aramid 6.4FC ettersom resultatet gir en brukbar indikasjon på tekstilens flammehemmende egenskaper ved en eventuell lysbue ulykke. Elektrisk isolerende verneklær som beskytter mot elektrisitet eller klær som er egnet for arbeid der du bevist utløser en lysbue (buesveising eller plasmaskjæring etc) er ikke dekket gjennom den europeiske standarden EN 61482-2.

EN 1149-5 Verneklær med elektrostatiske egenskaper Denne standarden spesifiserer verneklær som brukes i eksplosive miljøer, dvs. ATEX-miljø der det er risiko for at plaggene lager gnister som kan antenne eksplosive stoffer. For å kunne CE-merke plagg med dette symbolet, testes tekstilens antistatiske funksjon ifølge EN 1149-1 (overflatemotstand) eller EN 1149-3 (ladningsnedbrytning). Plaggets design er også en parameter i CE-merkingen for antistatiske/ATEX-plagg. Med antistatiske egenskaper og riktig design elimineres risikoen for en gnistdannelse. ATEX-miljøer deles opp i ulike soner der ulike nivåer av risiko forekommer. Antistatiske plagg merket med EN 1149-5 er egnet for bruk i ATEX soner 1, 2, 20, 21 og 22. I miljøer med et forhøyet oksygennivå eller i sone 0 skal ikke verneklærne brukes uten at et ansvarlig verneombud har godkjent disse. Dette grunnet bruk og slitasje kan påvirke de antistatiske egenskapene. Det er også viktig at verneklærne brukes på korrekt måte i ATEX-miljøer.

Atex soner for gass, fukt og damp

Atex soner for støv

Sone 0

Miljø der blanding av luft og brannfarlig gass, fukt eller damp oppstår ofte og er vedvarende over lang tid.

Sone 20

Miljøer der eksplosive støvskyer forekommer ofte og under lengre perioder.

Sone 1

Miljø der blanding av luft og brannfarlig gass, fukt eller damp trolig oppstår under normale forhold.

Sone 21

Miljøer der eksplosive støvskyer kan forekomme under normale forhold.

Sone 2

Miljø der blanding av luft og brannfarlig gass, fukt eller damp kan oppstå under normale forhold men forsvinner raskt.

Sone 22

Miljø der eksplosive støvskyer trolig ikke forekommer men om de gjør så forsvinner de raskt.


STANDARDER & SYMBOLER

FLAME RETARDANT

EN ISO 11612 Verneklær som beskytter mot varme og flammer Denne standarden spesifiserer verneplagg når du arbeider et sted hvor det er risiko for at plaggene kommer i kontakt med varme og flammer og er grunnbeskyttelsen for alle Tranemo sine flammehemmende plagg. For en komplett beskyttelse av kroppen, skal verneklærne dekke nakke, overkropp, armer og ben i et plagg, en kjeledress eller en bukse + jakke løsning der begge plagg har samme beskyttelsesnivå. Selv tilbehør, som sveisebeskyttelse, forklær og armbeskyttere, kan sertifiseres i henhold til EN ISO 11612 hvis det testes og brukes sammen med andre heldekkende plagg med samme sertifisering. Standarden er inndelt i forskjellige kategorier, der bokstavkodene viser hvilke krav for varme og flammer plagget tilfredsstiller. Minst to kategorier må testes for å at plaggene skal kunne CE-merkes. Bokstavkode A1 og/eller A2 er obligatorisk, og resultatet er angitt på CE-etiketten sammen med dette symbolet. Bokstavkodene er klassifiseringer på forskjellige nivåer, der det høyeste tallet er det høyest testede nivået. Plaggets design er også en parameter i CE-merkingen for plagg mot varme og flammer. Flammehemmende plagg sertifisert i henhold til EN ISO 11612 B3, C2-C4, D2-D3, E2-E3 og F3 er alltid kategori III-plagg i henhold til PPE-forordningen. A1, A2

Krav om begrenset flammespredning; A1: Overflateantenning A2: Kantantenning.

B (1-3)

Beskyttelse mot konveksjonsvarme og åpen flamme

C (1-4)

Beskyttelse mot strålingsvarme

D (1-3)

Beskyttelse mot smeltet aluminium

E (1-3)

Beskyttelse mot smeltet jern

F (1-3)

Beskyttelse mot kontaktvarme

EN ISO 14116 Begrenset flammehemming Denne standarden brukes ofte for klær og tilbehør der det er lavere krav til de flammehemmende egenskapene slik som Hi-Vis refleksvester, regntøy, t-skjorter med korte ermer og sokker. Standarden er inndelt i tre klasser, der indeks 3 er det høyeste nivået. Plagg med indeks 3 skal brukes i kombinasjon med tekstiler ifølge EN ISO 11612. (Plagg med indeks 1 skal ikke brukes nærmest huden.) Denne standarden har ikke noe eget symbol/piktogram. Vi har valgt å bruke en flamme som symbol for å indikere at dette er flammehemmende plagg.

LOI - Limited Oxygen Index LOI angir minimum konsentrasjon av oksygen, uttrykt som en prosentandel, som gjør det mulig at en tekstil kan brenne. Den angir plaggets beskyttelse mot relativ antennelighet og skal være over 25% om den skal kunne betraktes som flammehemmende. Vi tester LOI-verdien for våre tekstiler og angir den på den utvendige etiketten på flammehemmende verneklær. LOI-verdien er en måte å indikere nivået for flammehemmende beskyttelse som et plagg gir, og gjør det enklere for brukeren å sammenligne og velge riktig beskyttelsesnivå. LOI er avhenging av de flammehemmende fibrene/ fiberkombinasjonene og vekten på tekstilen. Tranemo utfører forløpende flammehemmende tester på hvert nytt parti av tekstil for produksjon for å forsikre seg om at den tilfredstiller den høye beskyttelsen som kreves. Eksempel på LOI verdi: Vanlig bomull 18%, Polyester/Nylon 20-22%, Ull 25% og kjemisk behandlet flammehemmende bomull 28%.

Tranemo tekstiler

LOI

811 812 821 822 830 / 832 846 850 862 863 864 873 875 882 / 883 884 885 891 892 895 897 899 901 903 904 905 911 / 912 920 943 950 / 951 955

29,8% 29,8% 27,5% 29,5% 28,0% 30,1% 29,4% 28,9% 28,9% 28,9% 25,9% 27,8% 32,3% 29,5% 29,0% 25,4% 28,3% 26,0% 26,1% 26,5% 27,7% 28,7% 27,7% 28,7% 26,7% 30,1% 25,5% 29,5% 29,5%

Tera TX Cantex Pro 260 Edge HVO Edge 350 IR Apex Ara TX Denim Stretch 1.0 Outback 250 Outback HW Outback J220 Magma C Magma S Cantex 2.0 Cantex Stretch Cantex Weld Cantex Dual 220 Cantex Dual 320 Cantex Jersey AT Cantex Pique Cantex Terry Merino RX Merino TX Merino JX Merino FX Tera TX Light Cantex JX Mega TX 260IR Windtech FR 340 Windtech FR 550

33


34

FLAME RETARDANT

STANDARDER & SYMBOLER

EN ISO 11611 Verneklær for bruk i sveising og beslektede prosesser Denne standarden spesifiserer verneklær som brukes i sveisearbeid eller beslektede prosesser der det er risiko for at små dråper av smeltet metall fester seg til klærne, kort kontakt med åpen flamme, strålingsvarme fra sveisebue, elektrisk støt fra kort og uforvarende kontakt med elektriske ledere med spenning opp til ca. 100 V DC under normale sveiseforhold. Denne standarden er inndelt i to forskjellige klasser med forskjellig risikonivå. Tekstilens funksjon ved sveising testes med 15 dråper (klasse 1) eller 25 dråper (klasse 2) med smeltet metall. Plaggets design er også en parameter i CE-merkingen for plagg til sveising.

Klasse Beskrivelse Beskyttelse mot mindre risikofylte sveiseteknikker og situasjoner som 1 forårsaker lavere nivåer av dråper av smeltet metall og strålingsvarme. Beskyttelse mot mer risikofylte sveiseteknikker og situasjoner som 2 forårsaker høyere nivåer av dråper av smeltet metall og strålingsvarme.

Antall testede dråper

Strålingsvarme, RHTI24 (Reaksjonstid, sekunder)

Elektrisk motstand Ω

15

≥7

> 105

25

≥ 16

> 105

EN 13034 Type PB [6] Verneklær mot flytende kjemikalier Denne standarden spesifiserer verneklær som brukes der det er risiko for eksponering mot lett spray, flytende aerosoler eller sprut med lavt trykk og lavt volum der en fullstendig barriere mot væskegjennomtrengning (på et molekylært nivå) ikke er påkrevd. I henhold til standarden EN 13034 kan følgende kjemikaliegrupper/kjemikalier testes og det høyeste nivået er 3: Kjemikaliegruppe Syre Baser Aromatisk hydrokarbon Alkohol

Kjemikalier H2SO4 30% (svovelsyre) NaOH 10% (natriumhydroksid, også kalt lut og kaustisk soda) O-xylen Butanol

For å klare testen og kunne bruke EN 13034-symbolet i CE-merkingen må minst en kjemikalie oppnå nivå 3 på egenskapen for å støte bort kjemikalie på tekstilen. I tillegg må minst en kjemikalie oppnå klasse 2 på kjemikaliets egenskap for å penetrere tekstilen. Plaggets design er også en parameter i CE-merkingen av plagg som beskytter mot kjemikalier. Testresultat for materialet (klasse)

885 Cantex Weld

884 882,883 Cantex Cantex Stretch 2.0

PFAS-free PFAS-free PFAS-free

Materialets evne til å frastøte kjemikalier H2SO4 (30%) 3 Syre

931 Cantex 240IR

811 Tera TX

812 Tera TX TW

863 862 943 Outback Outback Mega TX HW 250 230IR

846 Ara TX

PFAS-free

955 Windtech FR550

950 Windtech FR340

830 Apex

821 Edge PFAS-free

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

Baser

Na OH (10%)

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

Aromatisk hydrokarbon

O-xylen

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

2

-

Alkohol

Butanol

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

2

-

Materialets evne til å motstå gjennomtrenging av kjemikalier H2SO4 (30%) 3 3 3 Syre Baser Aromatisk hydrokarbon Alkohol

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

Na OH (10%)

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

O-xylen

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

3

-

Butanol

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

3

-

”-” Kjemikaliegruppe/kjemikalie ikke testet/klarer ikke testen.

Hvis bedriften din bare trenger beskyttelse mot syre eller base, kan det være lurt å velge en tekstil med PFAS-fri finish. En PFAS-fri finish inneholder ikke fluor-karbonbindingen som naturen har så vanskelig for å bryte ned, noe som gjør produktet til et bedre og mer miljøvennlig valg. Dersom bedriften din derimot krever beskyttelse mot O-xylen eller butanol, trenger du en tekstil med PFAS-finish. Ta kontakt med Tranemo dersom du er usikker på hvilken beskyttelse din bedrift trenger.


STANDARDER & SYMBOLER

FLAME RETARDANT

For mer informasjon om Tranemo’s sertifiserte kombinasjoner, besøk tranemo.no

EN ISO 20471 Verneklær med høy synbarhet Denne standarden spesifiserer verneklær som brukes når du trenger å være synlig i dagslys og om natten, der det finnes kjøretøy i bevegelse. Denne standarden har tre forskjellige nivåer som dekker tre risikotyper, og det maksimale nivået er klasse 3. Tabellen nedenfor indikerer området med fluoriserende og reflekterende materiale på plagget. For å kunne CEmerke plagget med dette symbolet, må det oppnå et av disse nivåene. Plaggets design er også en parameter i CE-merkingen for plagg med høy synlighet. Materialoverflate i m²

Klasse 1

Klasse 2

Klasse 3

Fluoriserende

0,14

0,50

0,80

Reflekterende

0,10

0,13

0,20

Sertifiserte kombinasjoner – klasse 3 system Et synbarhetsplagg som ikke oppnår EN ISO 20471 klasse 3 kan kombineres sammen med andre Tranemo synbarhetsplagg for å oppnå den høyeste synbarhetsklassen – ett klasse 3 system. For eksempel en jakke som kun oppnår klasse 2 og som brukes sammen med en bukse/selebukse i klasse 1 eller 2 for å oppnå en klasse 3 system-godkjenning. Noen av Tranemo sine jakker og t-skjorter oppnår ulike EN ISO 20471 klasser i ulike størrelser. Selv disse kan kombineres til et klasse 3 system i alle størrelser. Om et plagg er sertifisert som et klasse 3 system vises det ved plaggets produktbeskrivelse. Det indikeres også med symbolet nederst på plaggets CE-etikett.

RIS-3279-TOM ISSUE 2 Synbarhets standard for den britiske jernbanen Denne britiske synbarhets standarden er basert på den europeiske standarden EN ISO 20471. Standarden krever at det fluoriserende og reflekterende materiale oppnår minimum EN ISO 20471 klasse 2. RIS-3297-TOM godkjenner kun orange synbarhetsfarge.

EN 342 Verneklær mot kulde Denne standarden spesifiserer verneklær som brukes ved arbeid i kalde miljøer. Det kreves testing av resulterende effektiv varmeisolasjon (verdi i m²K/W), luftgjennomtrengning klasse 1-3 og motstand mot vanngjennomtrengning klasse 1-2. En plaggkombinasjon (f.eks en to-delt løsning med bukse og jakke eller kjeledress) må oppnå et resultat på varmeisolering og luftgjennomtrenging for å kunne bruke CEmerkingen EN 342. Test med vanngjennomtrenging er valgfri. Plaggene er testet som et 3-lags system sammen med vårt standard undertøy.

EN 343 Verneklær mot regn Denne standarden spesifiserer verneklær som brukes i regn, snø, tåke og fuktig miljø. I henhold til den siste versjonen av standarden EN 343:2019 testes plagg og sømmer for vanngjennomtrenging (vanntetthet) klasse 1-4 og vanndampmotstand (pusteegenskaper) klasse 1-4 der klasse 4 er den høyeste nivået. Plagget må oppnå et resulatet på begge testene for å kunne merkes med CE-merkingen EN 343.

EN 13758-2 Beskyttelse mot UV-stråling Denne standard spesifiserer kravene for klassifisering og merking av plagg som gir brukeren et UVA + UVBbeskyttelse over 40 UPF (Ultraviolet Protection Factor. Tranemo 50+) Alle tekstiler beskytter brukeren mot solen og risikoen for å få solforbrenning er avhengig av tekstilens tykkelse. Denne standard indikerer at beskyttelsen er høy. Testmetode for tekstilen er EN 13758-1.

35


36

FLAME RETARDANT

STANDARDER & SYMBOLER

VERNEHANSKER Vernehansker er sertifisert og testet i henhold til forskjellige standarder som skal veilede brukeren med informasjon slik at det blir brukt hansker med korrekt beskyttelse til de forskjellige arbeidsmiljøene. Ved arbeid i miljøer slik som energiverk, ved arbeid med elektrisk infrastruktur, på jernbanen og i prosessindustri vil det være en risiko for at en plutselig lysbue kan oppstå. En lysbue skaper en voldsom strålingsvarme som kan brenne huden. Den glovarme luften fra en lysbue kan bli opp mot 10 000°C, som utgjør en vesentlig risiko for en alvorlig brannskade. Den intense varmen kan antenne hansken, så det er viktig å bruke en hanske som ikke antenner eller smelter. Hendene er en av de mest utsatte kroppsdeler ved arbeid med elektrisitet/spenning. • • • • • • •

Bruk vernehansker! Hendene er de mest utsatte områdene på kroppen Bruk tørre vernehansker! Fukt eller våte hansker kan forårsake damp som vil redusere beskyttelsen vesentlig. Nedslitte hansker gir en begrenset beskyttelse Bruk rene vernehansker! Hanskene er flammehemmende, men olje eller skitt vil kunne brenne på hansken. Det anbefales å ta med et ekstra par med vernehansker dersom et av parene skulle bli våte eller skitten under arbeid. Bruk korrekt størrelse! Vernehansker som sitter bra, vil redusere risikoen for at hanskene hekter seg. La annet vernetøy overlappe vernehanskene ved håndleddene.

EN 407 ABCDEF

EN 407 Vernehansker mot termiske risikoer (og/eller åpen flamme)

Denne standarden brukes for vernehansker som beskytter hendende mot hete og/eller åpen flamme: kontaktvarme, konvektiv hete, strålingsvarme, mindre sprut eller større mengder av smeltet metall. Hver test mot en spesifikk risiko gir et resultat som er delt inn i forskjellige nivåer og symbolet for standarden er et supplement med kategorier nedenfor. Kode

Kategori

A

Oppførsel ved åpen flamme

Hvor brennbar er vernehansken, smelter materialet, hvor raskt dør flammen ut? Mål tiden det tar for en åpen flamme og glød til å slukke etter at energikilden er fjernet. Nivå 1-4 (nivå 3 og 4 er klassifisert som flammehemmende)

B

Kontaktvarme

Vernehansken bør isolere mot kontaktvarme og må ikke smelte. Testen måler ved å eksponere hansken mot et varmt objekt med begrenset oppvarming av hånden i løpet av 15 sekunder. Nivå 1-4. (nivå 1=100°C, nivå 2=250°C, nivå 3=350°C, nivå 4=500°C)

C

Konvektiv hete

Vernehansken bør isolere mot konvektiv hete og forhindre at varm luft eller damp trenger igjennom. Testen måler tiden det tar før skadelig luft/damp trenger igjennom. Nivå 1-4 (4 er høyeste nivå)*

D

Strålingsvarme

Vernehansken kan reflektere eller absorbere strålevarme og huden skal være beskyttet mot dette. Testen er kalkulert ved 20 kW/M2. Nivå 1-4. (4 er høyeste nivå)*

E

Beskyttelse mot begrenset Test med små mengder av smeltet metall. Nivå 1-4 (4 er høyeste nivå)* eksponering av smeltet metall

F

Beskyttelse mot en større mengde av smeltet metall

Test med større mengder av smeltet metall. Nivå 1-4 (4 er høyeste nivå)*

*X indikerer at testen ikke er gjennomført.

EN 388 Vernehansker mot mekaniske risikoer

EN 388 ABCDEF

Denne standard definerer mekaniske risikoer og relevante tester av vernehansker. Hanskene testes for slitestyrke, kuttbestadighet, rivestyrke, punkteringsmotstand og slagmotstand. EN 388 resultat i verdiene A-F. Hver test mot en spesifikk risiko gir et resultat som er delt inn i forskjellige nivåer og symbolet for standarden er et supplement med kategorier nedenfor. Kode

Kategori

A

Slite motstand

1-4 (4 er høyeste nivå)

B

Skjæremotstand (coup test) Valgfri eldre standard

1-5 (5 er høyeste nivå) X indikerer at testen ikke er gjennomført

C

Rivemotstand

1-4 (4 er høyeste nivå)

D

Punkteringsmotstand

1-4 (4 er høyeste nivå)

E

Skjæremotstand ISO 13997

A-F (F er høyeste nivå). A=2N, B=5N, C=10N, D=15N, E=22N, F=30N

F

Slag beskyttelse

Indikert kun om test er gjennomført. P= nådd

EN 420 / EN ISO 21420 Vernehansker – Generelle krav og testmetoder Denne standarden definerer generelle krav og relevante testmetoder på vernehanskenes design- og konstruksjon i tillegg til hanskematerialets vannavvisende egenskaper, beskyttelse og komfort og ikke minst merking og informasjon fra produsent.

ATPV-verdi for vernehansker Vernehansker testet i henhold til ASTM F2675, for å fastsette hanskenes Arc Rating (ATPV eller EBT) EN 61482-1-2, Box test Denne lysbue testen gir et godkjent eller ikke godkjent resultat for disse to nivåene: APC 1 - 168kJ (4kA, 400V) APC 2 - 320kJ (7kA, 400V) Testen er modifisert for vernehansker, ettersom hansker ikke er inkludert i standarden eller i testmetoden.

ANSI CUT LEVEL

ANSI CUT Amerikansk standard for kuttbestandighet

Som et komplement til den europeiske standard bruker Eureka ANSI-test for fastsettelse av kuttbestandighet. Dette for å kunne bruke et større resultatfelt, A1-A9. Resultatet angis i Newton. Testmetodene er lignende de i EN 388.


STANDARDER & SYMBOLER

FLAME RETARDANT

LYSBUE GODKJENT HJELMER Hjelmene er sertifisert og testet i henhold til ulike standarder for å gi brukeren mulighet til å velge riktig hjelm med riktig beskyttelse for sitt arbeid. Tranemo anbefaler:: • • • • •

Bruk hjelmen for å komplettere ditt verneutstyr og sørg for at den sitter stabilt på hodet. Når ikke hjelmen brukes bør den oppbevares i riktig temperatur (5°C - 35°C). Bruk ikke hjelmen ved arbeid under spenning om hjelmen eller noe av tilbehøret (visir, hakebånd etc) er skadet eller møkkete. Våt eller fuktig hjelm skal tørkes nøye før bruk Hjelmen har en begrenset levetid og skal kasseres innen utløpsdato. Informasjon om livslengden finnes på hjelmen bakside.

EN 397 - Standard for industrielle vernehjelmer Standarden spesifiserer krav på materiale, testmetoder og merkingskrav for industrielle vernehjelmer. De obligatoriske kravene gjelder hjelmer for allmenn bruk innenfor industrien. Det finnes noen valgfrie kompletterende krav som hjelmprodusenten kan velge å spesifisere. Industrielle vernehjelmer er først og fremst utviklet for å beskytte mot fallende objekter som er en betydelig risiko. Hjelmer sertifisert i henhold til EN 397 må oppfylle de obligatoriske kravene for fallende objekter, gjennomtrenging av spisse objekt, flammehemming og utløsende hakebånd.

EN 50365 - Standard for elektrisk isolerende hjelmer for bruk i lavspennings anlegg Denne valgfrie testen sørger for beskyttelse mot elektrisk sjokk opp til AC 1000V eller DC 1500V. Spenningen som brukes i denne testen er 10 000V. Hjelmer som er godkjent i henhold til EN 50365 skal merkes med triangelens symbol og «Elektriker klasse 0» inni skallet på hjelmen. Hjelm godkjent i henhold til EN 50365: • Beskytter mot elektrisk støt og farlig elektrisk strøm gjennom hodet. • Beskytter mot vekselspenning på opptil 1000V (vekselstrøm) eller spenning opp til 1500V (likestrøm) • Får ikke inneholde noen ledende deler om hjelmen er isolerende. • Får ikke ha lufteventiler som kan gi kontakt med strømførende deler •

Skal oppfylle kravene i henhold til EN 397.

EN 166 - Standard for øyebeskyttelse Standarden spesifiserer funksjonelle krav på alle typer øyebeskyttelse. Standarden omhandler alle allmenne overveielser som har med øyebeskyttelse som dekning, klassifisering, grunnkrav, spesielle krav og tilleggskrav, testmetoder, merking og informasjon til brukeren. • • • •

Øyebeskyttelse skal være fritt for utstående deler, skarpe kanter eller andre defekter som kan forårsake ubehag eller skader under bruk. Ingen deler av beskyttelsen som er i kontakt med brukeren for være laget av materiale som er kjent for å forårsake hudirritasjoner. Pannebånd må ha minimum 10 mm bredde over alle deler som kan komme i kontakt med bærerens hode. Pannebånd skal være justerbart eller selvjusterende. Briller som er godkjent i EN 166 skal være testet i henhold til: - EN 167 Optisk test – Dette inkluderer tester for synsfelt, overføring og diffusjon samt brytingsegenskaper. - EN 168 Mekanisk test – Robusthet og motstand mot varme, antenning og korrosjon. Det finnes to robusthetstester – «minimal robusthet» og «økt robusthet» - EN 170 – Krav på filter mot UV-stråling.

ATPV verdi for visir ASTM F2128 (Open Arc) - Testmetode for å fastslå visirets Arc Rating (ATPV eller EBT). GS-ET-29E (Box test) - Testmetode og sertifisering av ansiktsbeskyttelse Denne lysbue testen resulterer i godkjent eller ikke godkjent resultat i henhold til følgende innstillinger: APC 1 – 168kJ (4kA, 400V) APC 2 – 320kJ (7kA, 400V) Testmetodene tilsvarer EN 61482-1-2 Box test med er tilpasset for å passe ansiktsbeskyttelse.

37


FLAME RETARDANT

38

SHELL FR

SHELL FR Shell FR består av inherent flammehemmende skall- og vinterplagg. Alle plaggene har teipede sømmer og er laget av et lett polyesterfritt, vind- og vanntett ytterstoff iht. EN 343. Materialet, som for det meste består av naturfiberen viskose, er vevd med en spesiell vevningsteknikk som gir myke og fleksible plagg. Baksiden av ytterstoffet er utstyrt med en membran med utmerkede pusteegenskaper, som igjen gjør at du kan jobbe komfortabelt gjennom hele arbeidsdagen uten å gå på akkord med beskyttelsen. Plaggene er produsert med en polyesterfri tekstil og strukturen gjør at overflaten forblir intakt dersom plaggene brukes til sveising og kommer i kontakt med metallsprut. Skallplaggene er fôret med et tynt mesh-fôr og Cantex-fôr for å være lette, luftige og behagelige å ha på. Et skallplagg er perfekt å bruke hele året da du kan tilpasse klærne du bruker under ytterplagget etter temperatur, ønsket beskyttelse og aktivitetsnivå. Skallplaggene har en høy ELIM-verdi - 20 cal/cm², PPE 2 og når du kombinerer de med flere lag flammehemmende klær i vårt Tranemo SkinsafeTM system, oppnås enda høyere beskyttelse. Kolleksjonens grunnkvalitet og vask- og vedlikeholdsråd: Plaggene i kolleksjonen kan inneholde flere og/eller andre kvaliteter. Se spesifikasjonen av kvalitet ved hvert produkt eller på tranemo.no. 943: Mega TX 230IR, 230 g/m², LOI: 25,5% 804: Forsterkningsstoff, HTFR Dobby, 295 g/m² Plaggene på denne siden er sertifisert i henhold til:

c95mt

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 20,0 cal/cm² ATPV: 21,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 20,0 cal/cm² ATPV: 21,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 20,0 cal/cm² ATPV: 21,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

**EN ISO 11611 CL.1 A1

**EN ISO 11611 CL.1 A1

EN ISO 11611 CL.1 A1

**EN 13034 type PB[6]

**EN 13034 type PB[6]

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-XL)

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-XL)

EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (S-M)

EN 343 3.3

EN 343 3.3

EN 343 3.3

5137 94 DAME SKALLJAKKE

Metallfri og inherent flammehemmende skalljakke til damer med teipede sømmer og meshfôr. Vind- og vanntett i henhold til EN 343. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 943, 804, 805, 911

5138 94 DAME SKALLJAKKE MED PILEFÔR 9129

Metallfri og inherent flammehemmende skalljakke til damer med teipede sømmer og meshfôr. Leveres med 9129 piléfôr. Vind- og vanntett i henhold til EN 343. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 943, 804, 805, 911

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

5139 94 DAME SKALLBUKSE M/SELER

Inherent flammehemmende skallbukse til dame med teipede sømmer og meshfôr. Metallfri. Vind- og vanntett i henhold til EN 343. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 943, 804, 805, 911


OFFICE FR

FLAME RETARDANT

OFFICE FR Med vår Office FR kolleksjon passer du like bra inn på konferanserommet som når du beveger deg i områder der det er krav til flammehemmende og lysbuegodkjente arbeidsklær. Klærne er perfekte for de som for eksempel jobber i kontrollrommet eller som elektriker og samtidig ønsker å se sivil ut gjennom arbeidsdagen. Du trenger ikke skifte før du går hjem, klærne er like fine og komfortable på fritiden som på jobben. Buksene finnes i både herre- og damestørrelser. Hele kolleksjonen er laget i stretch-tekstil, som gjør klærne smidige, komfortable og lette. I tillegg er klærne stilige og har en moderne passform. Klærne gir selvfølgelig også god inherent flammehemmende beskyttelse – chinos buksene er til og med E3-sertifisert, som er den høyeste sertifiseringen for smeltet jern. Nå trenger du ikke lenger å bytte klær, du kan være både stilig på kontoret og trygg i risikofylte miljøer!

R

T

ST

RIC

T LEGISL

AT

IO

N

CO

O

C

’S

V

SE

EM

EM

EN

CH

T

AS

WE

PF

SU

PP

O

TO

Plaggene på denne siden er sertifisert i henhold til:

RP

O R AT E PF

AS

M

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,3 cal/cm² EBT: 14,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5 EN ISO 11611 CL.2 A1+A2 EN 13034 type PB[6] EN ISO 15797 50 WASHES TRANEMO SKINSAFE

6359 85 DAMEJEANS

Metallfri og inherent flammehemmende jeans med stretch til damer. PFAS-fri. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 34 Blue denim Kvalitet: 850

6356 88 DAMECHINOS MED STRETCH

PFAS-fri, metallfri og inherent flammehemmende chinos for damer med stretch. Dette gir full bevegelsesfrihet og høy komfort for de som veksler mellom stående og sittende arbeid. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 03 marine Kvalitet: 884

39


FLAME RETARDANT

STRETCH FR

STRETCH FR Stretch FR omfatter verneklær for fysisk aktive arbeidere innenfor energi- og kraftindustrien der plaggene har samme komfort og bevegelighet som fritidsklær. De flammehemmende stretchbuksene tar komforten til et helt nytt nivå med moderne design og passform. Stretch materialet er laget av en aramidfiber kombinert med høy andel stretchfiber, som skaper en høyelastisk tekstil med meget gode flammehemmende egenskaper som også tåler industrivask. Plaggene har en høy flammehemmende beskyttelse og til tross for 20 % stretch i stretchpanelene klarer den kravene i EN ISO 11612 A2 (kantantenning), som er unikt for flammehemmende arbeidstøy med stretch. Overdelene er sydd i en myk og fleksibel, vind- og vannavstøtende softshelltekstil som gir meget god beskyttelse mot lysbue (PPE 3). Der det er behov for ekstra beskyttelse kan softshell- jakkene brukes med to ekstra lag, i henhold til vårt sertifiserte Tranemo SkinsafeTM-system, som gir en imponerende ELIM-verdi på hele 63 cal/cm² (PPE 4). I kombinasjon med stretchbuksene får brukeren en komplett og komfortabel kolleksjon. Hele kolleksjonen er selvsagt tilgjengelig i både dame- og herrestørrelser og både med og uten godkjenning i henhold til synbarhets standarden EN ISO 20471.

40

APC

SHIELD

35

ATPV (cal/cm²)

5219 95 93

ELIM (cal/cm²)

6373 89 94

WINTER SYSTEM

SKIN PROTECTION

TRANEMO SKINSAFE™

951 WINDTECH FR HVO ELIM: 12,0 cal/cm² ATPV: 19,0 cal/cm², PPE 2

895 CANTEX JERSEY AT ELIM: 3,9 cal/cm² EBT: 4,6 cal/cm², PPE 1

2

TRANEMO SKINSAFE™

20

SHIELD

14

ATPV (cal/cm²)

901 MERINO RX ELIM: 4,6 cal/cm² ATPV: 5,3 cal/cm², PPE 1

Besøk tranemo.no for å se flere Tranemo Skinsafe™-systemer

5286 84 93

ELIM (cal/cm²)

6311 90 82

ZENITH SYSTEM SKIN PROTECTION

40

846 Ara TX ARC RATING: 8,4 cal/cm² PPE 2


STRETCH FR

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 12,0 cal/cm² ATPV: 19,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 12,0 cal/cm² ATPV: 19,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1

*EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (S-L)

FLAME RETARDANT

Plaggene på denne siden er sertifisert i henhold til:

EN 13034 type PB[6] EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-M) TRANEMO SKINSAFE

5219 95 DAME SOFTSHELLJAKKE

5267 95 DAME SOFTSHELLVEST

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 951, 950, 804

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 951, 950, 804

Metallfri flammehemmende softshelljakke til damer i synbarhet. Vind- og vannavvisende og med meget høy komfort.

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,0 cal/cm² ATPV: 8,6 cal/cm² EN 1149-5 EN ISO 20471 CL.2 RIS-3279-TOM

Metallfri flammehemmende softshellvest til damer i synbarhet. Vind- og vannavvisende og med meget høy komfort.

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,0 cal/cm² ATPV: 8,6 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,0 cal/cm² ATPV: 8,6 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 20471 CL.2

RIS-3279-TOM

RIS-3279-TOM

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

5286 84 DAMEBUKSE MED STRETCH

Metallfri og inherent flammehemmende bukse til damer med stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 846, 811, 852, 804

TRANEMO SKINSAFE

5297 84 DAMEBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH

Metallfri og inherent flammehemmende bukse til damer med stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 846, 811, 852, 804

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

5291 84 GRAVIDBUKSE STRETCH

Metallfri og inherent flammehemmende damebukse i synlighet for gravide. Elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 846, 811, 852, 804

41


42

FLAME RETARDANT

STRETCH FR Plaggene på denne og neste side er sertifisert i henhold til:

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

*EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 23,0 cal/cm² EBT: 28,0 cal/cm²

*IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 23,0 cal/cm² EBT: 28,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1

**EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (S-L)

EN 13034 type PB[6] EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-M) TRANEMO SKINSAFE

5169 95 DAME SOFTSHELLVEST

5149 95 DAME SOFTSHELLJAKKE

Metallfri flammehemmende softshellvest til dame i synbarhet. Vind- og vannavvisende.

Metallfri flammehemmende softshelljakke til damer i synbarhet. Vind- og vannavvisende og med meget høy komfort.

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 950, 804

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 950, 804

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (34-36)

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

6326 81 DAMEBUKSE MED STRETCH

6327 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852, 804

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852, 804

Metallfri og inherent flammehemmende bukse til damer med stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet.

6396 81 GRAVIDBUKSE MED STRETCH

Metallfri og inherent flammehemmende håndverksbukse til damer med stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet.

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse for gravide med elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852, 804, 050

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

6328 81 DAMEBUKSE MED STRETCH

6329 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852, 804

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852, 804

Metallfri og inherent flammehemmende bukse til damer med stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet.

Metallfri og inherent flammehemmende håndverksbukse til damer med stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet.

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

6398 81 GRAVIDBUKSE MED STRETCH

Metallfri og inherent flammehemmende bukse for gravide med elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852, 804, 050


STRETCH FR

FLAME RETARDANT

43

68

895 CANTEX JERSEY AT ELIM: 3,9 cal/cm² EBT: 4,6 cal/cm², PPE 1

SHIELD 899 CANTEX TERRY ELIM: 8,6 cal/cm² EBT: 11,0 cal/cm², PPE 2

5149 95 94

5039 89 94

63

ATPV (cal/cm²)

INSULATION

ELIM (cal/cm²)

6373 89 94

TERA TX SYSTEM

SKIN PROTECTION

TRANEMO SKINSAFE™

950 WINDTECH FR 340 ELIM: 23,0 cal/cm² EBT: 28,0 cal/cm², PPE 3

TRANEMO SKINSAFE™

2

SHIELD

19

APC

6321 81 94

17

ATPV (cal/cm²)

5930 92 03

ELIM (cal/cm²)

SKIN PROTECTION

TERA TX SYSTEM

920 CANTEX JX ARC RATING: 7,0 cal/cm² PPE 1

811 TERA TX ELIM: 8,1 cal/cm² ATPV: 8,7 cal/cm², PPE 2

TRANEMO SKINSAFE™

2

SHIELD

22

APC

901 MERINO RX ELIM: 4,6 cal/cm² ATPV: 5,3 cal/cm², PPE 1

6326 81 94

14

ATPV (cal/cm²)

6311 90 82

ELIM (cal/cm²)

SKIN PROTECTION

TERA TX SYSTEM

Besøk tranemo.no for å se flere Tranemo Skinsafe™-systemer 811 TERA TX ELIM: 8,1 cal/cm² ATPV: 8,7 cal/cm², PPE 2

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

6026 81 DAMEBUKSE MED STRETCH

Metallfri og inherent flammehemmende damebukse med forhøyet synbarhet og stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852

6056 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH

6099 81 GRAVIDBUKSE MED STRETCH

Metallfri og inherent flammehemmende håndverksbukse til damer med forhøyet synbarhet og stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet.

Metallfri og inherent flammehemmende bukse for gravide med forhøyet synbarhet, elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak.

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852, 804

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852, 050

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

6025 81 DAMEBUKSE MED STRETCH

Metallfri og inherent flammehemmende damebukse med stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 03 marine Kvalitet: 811, 852

6055 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH

Metallfri og inherent flammehemmende håndverksbukse til damer med stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 03 marine Kvalitet: 811, 852, 804

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

6094 81 GRAVIDBUKSE MED STRETCH

Metallfri og inherent flammehemmende bukse for gravide med elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 03 marine Kvalitet: 811, 852, 050


FLAME RETARDANT

TERA TX TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE TERA TX-SYSTEM Tranemo Skinsafe™ er et lag-på-lag system designet for å beskytte brukerens hud mot åpen flamme, hete og lysbue. Med individet i fokus og med hensyn til krevende arbeidssituasjoner har vi utviklet en effektiv kombinasjon av verneklær fra huden og utover. Ved bruk av flere tynne lag i stedet for et enkelt tykt lag oppnår brukeren en høyre beskyttelse med lavere vekt og bedre bevegelighet. Brukeren kan grunnet dette arbeide mer effektivt og i lengre tidsintervaller. Tera TX er vår absolutte bestselger når det kommer til energisektoren. Når Tera TX kombineres med ett eller flere lag av andre flammehemmende plagg, får brukeren et system som oppnår meget høy beskyttelse. Dette sammen med høy komfort og en kolleksjon som passer til arbeid under varierende intensitet og temperatur.

SHIELD 899 CANTEX TERRY ELIM: 8,6 cal/cm² EBT: 11,0 cal/cm², PPE 2

895 CANTEX JERSEY AT ELIM: 3,9 cal/cm² EBT: 4,6 cal/cm², PPE 1

2

5838 81 94

44

APC

5099 89 55

37

ATPV (cal/cm²)

INSULATION

ELIM (cal/cm²)

5089 89 94

TERA TX SYSTEM

SKIN PROTECTION

TRANEMO SKINSAFE™

811 TERA TX ELIM: 8,1 cal/cm² ATPV: 8,7 cal/cm², PPE 2

42

901 MERINO RX ELIM: 4,6 cal/cm² ATPV: 5,3 cal/cm², PPE 1

SHIELD

5838 81 94

6330 90 07

37

ATPV (cal/cm²)

INSULATION

ELIM (cal/cm²)

6314 90 82

TERA TX SYSTEM

SKIN PROTECTION

TRANEMO SKINSAFE™

903 MERINO TX ELIM: 9,6 cal/cm² EBT: 10,0 cal/cm², PPE 2

811 TERA TX ELIM: 8,1 cal/cm² ATPV: 8,7 cal/cm², PPE 2

40

901 MERINO RX ELIM: 4,6 cal/cm² ATPV: 5,3 cal/cm², PPE 1

SHIELD

5838 81 94

5099 89 55

35

ATPV (cal/cm²)

INSULATION

ELIM (cal/cm²)

6314 90 82

TERA TX SYSTEM

SKIN PROTECTION

TRANEMO SKINSAFE™

899 CANTEX TERRY ELIM: 8,6 cal/cm² EBT: 11,0 cal/cm², PPE 2

811 TERA TX ELIM: 8,1 cal/cm² ATPV: 8,7 cal/cm², PPE 2

42

901 MERINO RX ELIM: 4,6 cal/cm² ATPV: 5,3 cal/cm², PPE 1

SHIELD

5838 81 94

6330 90 07

37

ATPV (cal/cm²)

INSULATION

ELIM (cal/cm²)

6314 90 82

TERA TX SYSTEM

SKIN PROTECTION

TRANEMO SKINSAFE™

903 MERINO TX ELIM: 9,6 cal/cm² EBT: 10,0 cal/cm², PPE 2

811 TERA TX ELIM: 8,1 cal/cm² ATPV: 8,7 cal/cm², PPE 2

TRANEMO SKINSAFE™

901 MERINO RX ELIM: 4,6 cal/cm² ATPV: 5,3 cal/cm², PPE 1

SHIELD 902 MERINO BX ELIM: 6,3 cal/cm² ATPV: 7,6 cal/cm², PPE 1

6327 81 94

41

6302 90 82

32

ATPV (cal/cm²)

6311 90 82

ELIM (cal/cm²)

INSULATION

TERA TX SYSTEM SKIN PROTECTION

44

811 TERA TX ELIM: 8,1 cal/cm² ATPV: 8,7 cal/cm², PPE 2


TERA TX TRANEMO SKINSAFE

FLAME RETARDANT

18

APC

SHIELD

15

ATPV (cal/cm²)

5836 81 94

ELIM (cal/cm²)

5779 91 94

TERA TX SYSTEM

SKIN PROTECTION

TRANEMO SKINSAFE™

911 TERA TX LIGHT ELIM: 5,0 cal/cm² ATPV: 5,8 cal/cm², PPE 2

2

811 TERA TX ELIM: 8,1 cal/cm² ATPV: 8,7 cal/cm², PPE 2

22

APC

SHIELD

14

ATPV (cal/cm²)

5836 81 94

ELIM (cal/cm²)

6314 90 82

TERA TX SYSTEM

SKIN PROTECTION

TRANEMO SKINSAFE™

901 MERINO RX ELIM: 4,6 cal/cm² ATPV: 5,3 cal/cm², PPE 1

2

811 TERA TX ELIM: 8,1 cal/cm² ATPV: 8,7 cal/cm², PPE 2

TRANEMO SKINSAFE™

2

SHIELD

22

APC

6327 81 94

14

ATPV (cal/cm²)

6311 90 82

ELIM (cal/cm²)

SKIN PROTECTION

TERA TX SYSTEM

901 MERINO RX ELIM: 4,6 cal/cm² ATPV: 5,3 cal/cm², PPE 1

811 TERA TX ELIM: 8,1 cal/cm² ATPV: 8,7 cal/cm², PPE 2

25

SHIELD

17

ATPV (cal/cm²)

5836 81 94

ELIM (cal/cm²)

6309 90 82

TERA TX SYSTEM

SKIN PROTECTION

TRANEMO SKINSAFE™

902 MERINO BX ELIM: 6,3 cal/cm² ATPV: 7,6 cal/cm², PPE 1

811 TERA TX ELIM: 8,1 cal/cm² ATPV: 8,7 cal/cm², PPE 2

19

APC

SHIELD

17

ATPV (cal/cm²)

5836 81 94

ELIM (cal/cm²)

5940 92 03

TERA TX SYSTEM

SKIN PROTECTION

TRANEMO SKINSAFE™

920 CANTEX JX ARC RATING: 7,0 cal/cm² PPE 1

2

811 TERA TX ELIM: 8,1 cal/cm² ATPV: 8,7 cal/cm², PPE 2

TRANEMO SKINSAFE™

2

SHIELD

19

APC

920 CANTEX JX ARC RATING: 7,0 cal/cm² PPE 1

6327 81 94

17

ATPV (cal/cm²)

5930 92 03

ELIM (cal/cm²)

SKIN PROTECTION

TERA TX SYSTEM

811 TERA TX ELIM: 8,1 cal/cm² ATPV: 8,7 cal/cm², PPE 2

45


46

FLAME RETARDANT

TERA TX

TERA TX HIGH VISIBILITY

TERA TX TERA TX er vår største flammehemmende kolleksjon utviklet sammen med energisektoren for å kombinere høy beskyttelse med en uovertruffen komfort og lang levetid. Lette og behagelige plagg som er 100% metallfrie, antistatiske og med høy funksjon. Takket være at de flammehemmende egenskapene er metallfrie minskes risikoen for en gnistdannelse, som er veldig viktig i for eksempel et APEX miljø. Det at plaggene er metallfrie eliminerer også risikoen for at metalltilbehør faller av og blir igjen i disse følsomme områdene. TERA TX anbefales også ved arbeid med visse kjemikalier og de fleste plaggene er designet i henhold til kravene i EN 13034. TERA TX klarer kravene til PPE-kategori 2 (over 8 cal/cm²) ihht EN 61482-1-1 (Open Arc) og finnes også sertifisert sammen med flere ulike lag-på-lag kombinasjoner i vårt Skinsafe system for alltid kunne ha riktig beskyttelse ved ulike risikonivåer. TERA TX er en komplett kolleksjon med plagg for alle typer vær og selvfølgelig med et stort sortiment med damestørrelser.

Kolleksjonens grunnkvalitet og vask- og vedlikeholdsråd: Plaggene i kolleksjonen kan inneholde flere og/eller andre kvaliteter. Se spesifikasjonen av kvalitet ved hvert produkt eller på tranemo.no. 811: Tera TX, 260 g/m², LOI: 29,8%

c95mt


TERA TX HIGH VISIBILITY

FLAME RETARDANT

47

Plaggene på denne siden er sertifisert i henhold til:

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

6328 81 DAMEBUKSE MED STRETCH

6329 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852, 804

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852, 804

Metallfri og inherent flammehemmende bukse til damer med stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet.

6398 81 GRAVIDBUKSE MED STRETCH

Metallfri og inherent flammehemmende håndverksbukse til damer med stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet.

Metallfri og inherent flammehemmende bukse for gravide med elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852, 804, 050

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.1

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 15797 50 WASHES

TRANEMO SKINSAFE

EN ISO 15797 50 WASHES

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

5828 81 DAMEBUKSE

5858 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 804

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer med kontrastsømmer. Meget lett og komfortabel tekstil med høy slitestyrke.

5899 81 GRAVIDBUKSE

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer med kontrastsømmer. Meget lett og komfortabel tekstil med høy slitestyrke.

Metallfri og inherent flammehemmende bukse for gravide med elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 050

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 19,0 cal/cm² ATPV: 21,0 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 19,0 cal/cm² ATPV: 21,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

*EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.1

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.1

*EN 342 (5866+5802 or 5806)

EN ISO 20471 CL.1

*EN 342 (5863+5802 or 5806)

EN ISO 15797 50 WASHES TRANEMO SKINSAFE

6027 81 DAMEBUKSE

5863 81 DAMEBUKSE WINDBREAKER

5866 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK WINDBREAKER

Størrelse: Dame 36-48, 36T-48T Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 898

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 804, 898

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer med kontrastsømmer i en meget lett og komfortabel tekstil med høy slitestyrke.

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer fôret med et vindtett PU-laminert jerseyfôr. Meget komfortabel tekstil med høy slitestyrke.

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer fôret med et vindtett PU-laminert jerseyfôr. Meget komfortabel tekstil med høy slitestyrke.


48

FLAME RETARDANT

TERA TX HIGH VISIBILITY

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 15,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 15,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 13034 type PB[6]

***EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-L)

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-L)

**EN 342 (5802/5806+5862)

**EN 342 (5802/5806+5862)

Plaggene på denne og neste side er sertifisert i henhold til:

5806 81 VINTERJAKKE DAME MED HETTE

5802 81 VINTERJAKKE DAME

9065 81 HETTE

Metallfri, inherent flammehemmende og vinterfôret synbarhetsjakke til dame med avtakbar og justerbar hette. Jakken er laget av myk og fleksibel TERA TX med høy rivemotstand og god beskyttelse mot lysbuer.

Metallfri, inherent flammehemmende og vinterfôret synbarhetsjakke til dame. Jakken er laget av myk og fleksibel TERA TX med høy rivemotstand og god beskyttelse mot lysbuer. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 060, 054, 911

Hette med PU-laminert jerseyfòr. Passer til artikkel 5801/5802/5868, 5800/5803/5869 og 5832 81. Størrelse: One size Farge: 55 gul Kvalitet: 811, 898

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 060, 054, 911

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E1 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-M)

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 20471 CL.2*

TRANEMO SKINSAFE

5836 81 DAMEJAKKE

Metallfri og og inherent flammehemmende damejakke i synbarhet med to vertikale brystlommer. Jakken er produsert i en meget lett og komfortabel tekstil med høy slitestyrke tilpasset arbeid i energibransjen med krav om beskyttelse mot lysbue. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811

EN ISO 15797 50 WASHES TRANEMO SKINSAFE

5838 81 DAMEJAKKE

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsjakke til damer. Meget lett og komfortabel tekstil med høy slitestyrke. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm² EN 1149-5 EN 13034 type PB[6] EN ISO 20471 CL.3 CL.2 (S-L) EN ISO 15797 50 WASHES TRANEMO SKINSAFE

5818 81 KJELEDRESS DAME

Metallfri og inherent flammehemmende damekjeledress i synbarhet i en meget lett og komfortabel tekstil med høy slitestyrke. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no


TERA TX HIGH VISIBILITY

FLAME RETARDANT

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (34-36)

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

6327 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH

6396 81 GRAVIDBUKSE MED STRETCH

6326 81 DAMEBUKSE MED STRETCH

Metallfri og inherent flammehemmende håndverksbukse til damer med stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet.

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse for gravide med elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak.

Metallfri og inherent flammehemmende bukse til damer med stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852, 804

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852, 804

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852, 804, 050

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 19,0 cal/cm² ATPV: 21,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 13034 type PB[6]

EN 13034 type PB[6]

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

*EN 342 (5862+5802 or 5806)

TRANEMO SKINSAFE

5827 81 DAMEBUKSE

TRANEMO SKINSAFE

5862 81 DAMEBUKSE WINDBREAKER

5829 81 DAMEBUKSE

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer fôret med et vindtett PU-laminert jerseyfôr. Meget komfortabel tekstil med høy slitestyrke.

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer. Meget lett og komfortabel tekstil med høy slitestyrke.

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer med oppgradert passform. Meget lett og komfortabel tekstil med høy slitestyrke.

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 804

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 804, 898

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 19,0 cal/cm² ATPV: 21,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

*EN 342 (5867+5802 or 5806)

TRANEMO SKINSAFE

49

TRANEMO SKINSAFE

5857 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer. Oppgradert passform og i meget lett og komfortabel tekstil med høy slitestyrke. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 804

5859 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer. Meget lett og komfortabel tekstil med høy slitestyrke. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 804

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

5867 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK WINDBREAKER

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer fôret med et vindtett PU-laminert jerseyfôr. Meget komfortabel tekstil med høy slitestyrke. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 804, 898


50

FLAME RETARDANT

TERA TX VISIBLE

Plaggene på denne og neste side er sertifisert i henhold til:

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E1 F1 IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm² EN 1149-5 *EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

6037 81 DAMEJAKKE

EN 13034 type PB[6]

Metallfri og inherent flammehemmende jakke til damer. Meget lett og komfortabel tekstil med høy slitestyrke.

EN ISO 15797 50 WASHES

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811

TRANEMO SKINSAFE

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

6026 81 DAMEBUKSE MED STRETCH

Metallfri og inherent flammehemmende damebukse med forhøyet synbarhet og stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852

6056 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH

6099 81 GRAVIDBUKSE MED STRETCH

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852, 804

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 852, 050

Metallfri og inherent flammehemmende håndverksbukse til damer med forhøyet synbarhet og stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet.

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

*EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 15797 50 WASHES

EN 13034 type PB[6]

TRANEMO SKINSAFE

Metallfri og inherent flammehemmende bukse for gravide med forhøyet synbarhet, elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak.

EN ISO 15797 50 WASHES TRANEMO SKINSAFE

6028 81 DAMEBUKSE

6058 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 804

Metallfri og inherent flammehemmende bukse til damer. Meget lett og komfortabel tekstil med høy slitestyrke.

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

Metallfri og inherent flammehemmende bukse til damer. Meget lett og komfortabel tekstil med høy slitestyrke.


TERA TX

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

6094 81 GRAVIDBUKSE MED STRETCH

6025 81 DAMEBUKSE MED STRETCH

Metallfri og inherent flammehemmende bukse for gravide med elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak.

Metallfri og inherent flammehemmende damebukse med stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 03 marine Kvalitet: 811, 852

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 03 marine Kvalitet: 811, 852, 050

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 8,1 cal/cm² EBT: 8,7 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

*EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 15797 50 WASHES

EN 13034 type PB[6]

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

6029 81 DAMEBUKSE

6059 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 03 marine Kvalitet: 811

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 03 marine Kvalitet: 811, 804

Metallfri og inherent flammehemmende bukse til damer. Meget lett og komfortabel tekstil med høy slitestyrke.

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

22

APC

SHIELD

14

ATPV (cal/cm²)

5836 81 94

ELIM (cal/cm²)

6314 90 82

TERA TX SYSTEM

SKIN PROTECTION

TRANEMO SKINSAFE™

901 MERINO RX ELIM: 4,6 cal/cm² ATPV: 5,3 cal/cm², PPE 1

2

811 TERA TX ELIM: 8,1 cal/cm² ATPV: 8,7 cal/cm², PPE 2

TRANEMO SKINSAFE™

2

SHIELD

22

APC

901 MERINO RX ELIM: 4,6 cal/cm² ATPV: 5,3 cal/cm², PPE 1

6327 81 94

14

ATPV (cal/cm²)

6311 90 82

ELIM (cal/cm²)

SKIN PROTECTION

TERA TX SYSTEM

811 TERA TX ELIM: 8,1 cal/cm² ATPV: 8,7 cal/cm², PPE 2

6055 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH

51

Metallfri og inherent flammehemmende håndverksbukse til damer med stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 03 marine Kvalitet: 811, 852, 804

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E1 F1

EN ISO 15797 50 WASHES

FLAME RETARDANT

Metallfri og inherent flammehemmende bukse til damer. Meget lett og komfortabel tekstil med høy slitestyrke.


FLAME RETARDANT

52

ZENITH TERA TXLADIES ARC 2

TERA TX ARC 2 TERA TX Arc 2 er et to-lags system med lett vekt og høy beskyttelse. Lett og komfortabel tekstil med rib-stop som gir en meget høy slitestyrke. Kombinert med et mykt og behagelig fôr gir en forhøyet sikkerhet mot lysbue og plaggene tilfredsstiller kravene i EN 61482-2 APC 2. TERA TX Arc 2 er utviklet i tett samarbeid med ansatte i markedsledende energiselskaper med tanke på komfort og brukervennlighet. Kolleksjonen er tilpasset selskaper innen produksjon og distribusjon av energi eller ved andre elinstallasjoner som krever EN 61482-2 APC 2 (7kA). Kolleksjonens grunnkvalitet og vask- og vedlikeholdsråd: Plaggene i kolleksjonen kan inneholde flere og/eller andre kvaliteter. Se spesifikasjonen av kvalitet ved hvert produkt eller på tranemo.no. Plaggene på denne og neste side er sertifisert i henhold til:

811: Tera TX, 260 g/m², LOI: 29,8% 911: Fôr, Tera TX Light, 160 g/m², LOI: 26,7%

c95mt

For å oppnå en høyere beskyttelse mot lysbue er alle plaggene i TERA TX ARC 2 fôret i samme lette og behagelige kvalitet som mange av våre flammehemmende skjorter.

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E1 F1

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 15,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 15,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 15,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

*EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-M)

EN 13034 type PB[6]

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 15797 50 WASHES

5892 81 DAMEJAKKE LETTFÔRET

Metallfri og inherent flammehemmende damejakke i synlighet med et tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue, EN 61482-2 APC 2. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 911

EN ISO 20471 CL.2* EN ISO 15797 50 WASHES

5894 81 DAMEJAKKE LETTFÔRET

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsjakke til dame med et tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue, IEC 61482-2 APC 2. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 911

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

EN ISO 15797 50 WASHES

6087 81 DAMEJAKKE LETTFÔRET

Metallfri og inherent flammehemmende jakke til damer med et tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue, IEC 61482-2 APC 2. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 911


TERA TX ARC 2

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E1 F1

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 15,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 15,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 15,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 13034 type PB[6]

EN 13034 type PB[6]

*EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 20471 CL.2

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 20471 CL.1

5870 81 DAMEBUKSE LETTFÔRET

5874 81 DAMEBUKSE LETTFÔRET

Metallfri og inherent flammehemmende dame synbarhetsbukse med et tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue, IEC 61482-2 APC 2.

Metallfri og inherent flammehemmende dame synbarhetsbukse med et tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue, IEC 61482-2 APC 2.

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 804, 911

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 911

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 15,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 15,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 804, 911

6079 81 DAME BUKSE LETTFÔRET

Størrelse: Dame 36-48, 36T-48T Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 911

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 15,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

Metallfri og inherent flammehemmende håndverksbukse til dame i synlighet med et tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue, IEC 61482-2 APC 2.

53

Metallfri og inherent flammehemmende dame synbarhetsbukse med et tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue, IEC 61482-2 APC 2.

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

5876 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK LETTFÔRET

FLAME RETARDANT

5879 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK LETTFÔRET

5896 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK LETTFÔRET

Metallfri og inherent flammehemmende håndverksbukse til dame i synlighet med et tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue, IEC 61482-2 CL 2.

Metallfri og inherent flammehemmende håndverksbukse til dame i synbarhet med et tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue, IEC 61482-2 APC 2.

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 911, 804

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 911

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E1 F1

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 15,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 15,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 15,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 13034 type PB[6]

*EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

*EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 20471 CL.1

EN 13034 type PB[6]

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

5893 81 DAMEBUKSE LETTFÔRET

6089 81 DAMEBUKSE LETTFÔRET

6088 81 DAMEBUKSE LETTFÔRET

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til dame med et tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue, IEC 61482-2 APC 2.

Metallfri og inherent flammehemmende damebukse med et tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue, IEC 61482-2 APC 2.

Metallfri og inherent flammehemmende dame bukse med et tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue, IEC 61482-2 APC 2.

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 911

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 911

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 03 marine Kvalitet: 811, 911

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no


FLAME RETARDANT

O

R

T

ST

RIC

T LEGISL

AT

IO

CANTEX WS ARC 25+

N

CO

O

C

’S

V

SE

EM

EM

EN

CH

T

AS

WE

PF

SU

TO

PP

54

RP

O R AT E PF

AS

M

CANTEX ARC 25+ CANTEX ARC 25+ er et komfortabelt 2-lags system med beskyttelse mot høye energinivåer sertifisert i henhold til EN 61482-2 APC 2. Med denne kolleksjonen kan vi tilby et omfattende system av inherent flammehemmende lysbueklær med en ELIM-verdi på 27 cal/cm². Den høye verdien tilsvarer kategori PPE 3 (I henhold til NFPA 70E). Cantex Arc 25+ gir mulighet for fleksibel tilpasning avhengig av risikonivå og beskyttelsesbehov basert på gjeldende arbeidssituasjon. De tynt fôrede jakkene og buksene har et ytterstoff av slitesterk og PFAS-fri Cantex Weld Stretch. Plaggene er sertifisert i henhold til den strengeste standarden mot smeltet jern EN ISO 11612 E3 og kravene til tung sveising EN ISO 11611 klasse 2. Høy ytelse sammen med en komfortabel tekstil bidrar til å sikre at verneplaggene brukes gjennom hele arbeidsdagen. Suppler verneklærne med passende tilbehør for å oppnå en total helkroppsbeskyttelse mot lysbue. Kolleksjonens grunnkvalitet og vask- og vedlikeholdsråd: Plaggene i kolleksjonen kan inneholde flere og/eller andre kvaliteter. Se spesifikasjonen av kvalitet ved hvert produkt eller på tranemo.no. 885: Cantex Weld, 365 g/m², LOI: 29,0% 884: Cantex Stretch, 365 g/m², LOI: 29,5% 911: Fôr, Tera TX Light, 160 g/m², LOI: 26,7%

c95mt

For å oppnå en høy beskyttelse mot lysbue er alle plaggene i CANTEX ARC 25+ fôret i samme lette og behagelige kvalitet som mange av våre flammehemmende skjorter.


CANTEX WS ARC 25+

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 27,0 cal/cm² ATPV: 31,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 27,0 cal/cm² ATPV: 31,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 27,0 cal/cm² ATPV: 31,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 15797 50 WASHES

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-XL)

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

5181 88 DAMEBUKSE LETTFÔRET

5186 88 DAMEBUKSE HÅNDVERK LETTFÔRET

Størrelse: Dame 36-48, 36T-48T Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884, 911

Størrelse: Dame 36-48, 36T-48T Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884, 911

PFAS-fri og inherent flammehemmende damebukse i synbarhet med tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue. Buksen høy beskyttelse mot sveiseperler og kapp/slip.

PFAS-fri og inherent flammehemmende håndverksbukse til dame i synbarhet med tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue. Buksen høy beskyttelse mot sveiseperler og kapp/slip.

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 27,0 cal/cm² ATPV: 31,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 27,0 cal/cm² ATPV: 31,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN ISO 20471 CL.1

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 15797 50 WASHES

FLAME RETARDANT

5183 88 DAMEJAKKE LETTFÔRET

PFAS-fri og inherent flammehemmende damejakke i synbarhet med tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue. Jakken høy beskyttelse mot sveiseperler og kapp/slip. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884, 911

EN ISO 20471 CL.1 EN ISO 15797 50 WASHES

5180 88 DAMEBUKSE LETTFÔRET

5185 88 DAMEBUKSE HÅNDVERK LETTFÔRET

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884, 802, 911

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884, 802, 911

PFAS-fri og inherent flammehemmende damebukse i synbarhet med tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue. Buksen høy beskyttelse mot sveiseperler og kapp/slip.

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

55

PFAS-fri og inherent flammehemmende håndverksbukse til dame i synbarhet med tynt fôr for økt beskyttelse mot lysbue. Buksen høy beskyttelse mot sveiseperler og kapp/slip.


ZENITH LADIES CANTEX WS O

R

T

ST

RIC

T LEGISL

AT

IO

N

CO

O

C

’S

V

SE

EM

EM

EN

CH

T

AS

WE

PF

SU

TO

PP

FLAME RETARDANT

RP

O R AT E PF

AS

M

TRANEMO SKINSAFE™

37

5037 88 94

ATPV (cal/cm²)

SHIELD

32

SHIELD

CANTEX WS

ELIM (cal/cm²)

5940 92 03

CANTEX SYSTEM

920 CANTEX JX ARC RATING: 7,0 cal/cm² PPE 1

884/885 CANTEX WS ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm², PPE 2

5037 88 94

35

APC

SHIELD

31

ATPV (cal/cm²)

6373 89 94

ELIM (cal/cm²)

884/885 CANTEX WS ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm², PPE 2

895 CANTEX JERSEY AT ELIM: 3,9 cal/cm² EBT: 4,6 cal/cm², PPE 1

2

TRANEMO SKINSAFE™

30

ATPV (cal/cm²)

35

SHIELD

ELIM (cal/cm²)

5037 88 94

CANTEX SYSTEM SHIELD

Verneplaggene har et ekstra slitesterkt materiale i front som hindrer at tekstilen ødelegges av flammer og samtidig får smeltet metall til å renne av. Baksiden har stretch i tekstilen som gjør at plaggene har større bevegelsesfrihet og er komfortable å bruke. Alle verneplaggene har lav vekt, moderne passform og omfatter også et damesortiment.

CANTEX SYSTEM

5838 81 94

CANTEX WELD STRETCH - PFAS-fri og inherent flammehemmende kolleksjon for arbeid med tung sveis eller smeltede metaller. Cantex WS oppfyller den høyeste beskyttelsen mot smeltet jern EN ISO 11612 E3 og kravene for tung sveis EN ISO 11611 klasse 2.

SKIN PROTECTION

TRANEMO SKINSAFE™

811 TERA TX ELIM: 8,1 cal/cm² ATPV: 8,7 cal/cm², PPE 2

884/885 CANTEX WS ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm², PPE 2

TRANEMO SKINSAFE™

884: Cantex Stretch, 365 g/m², LOI: 29,5%

c95mt

27

ATPV (cal/cm²)

31

APC

2

SHIELD

ELIM (cal/cm²)

911 TERA TX LIGHT ELIM: 5,0 cal/cm² ATPV: 5,8 cal/cm², PPE 2

5037 88 94

885: Cantex Weld, 365 g/m², LOI: 29,0%

CANTEX SYSTEM SHIELD

Kolleksjonens grunnkvalitet og vask- og vedlikeholdsråd: Plaggene i kolleksjonen kan inneholde flere og/eller andre kvaliteter. Se spesifikasjonen av kvalitet ved hvert produkt eller på tranemo.no.

5779 91 94

56

884/885 CANTEX WS ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm², PPE 2


CANTEX WS 3 VISIBLE Fluorkarbonfri tekstil for å redusere miljøpåvirkningen. Fluoriserende Cantex Weld.

FLAME RETARDANT

57

Høy krage for ekstra beskyttelse. Refleks på skuldre for synlighet fra oven.

Hemper for kommunikasjonsutstyr.

Brystlomme med klaff, verktøyfeste og skjult D-ring.

Fluoriserende stretch tekstil for økt komfort.

Stikklommer med klaff.

Refleks for økt synlighet og sydd på en slik måte at smeltet metall renner lettere av.

Inherent flammehemmende tekstil i slitesterk Cantex Weld.

Vertikal lomme med glidelås.

Forlenget bakpart med glidelås i siden for økt bevegelighet.

Justerbare mansjetter.

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1 EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm² EN 1149-5

6737 88 DAMEJAKKE

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

PFAS-fri og inherent flammehemmende damejakke med forhøyet synbarhet. Framsiden på jakke er i Cantex Weld og baksiden er i Cantex Stretch.

EN 13034 type PB[6]

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 00 flerfarget Kvalitet: 885, 884

EN ISO 15797 50 WASHES TRANEMO SKINSAFE

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN 13034 type PB[6]

TRANEMO SKINSAFE

EN 13034 type PB[6] EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

6729 88 DAMEBUKSE

PFAS-fri og inherent flammehemmende damebukse med forhøyet synbarhet. Framsiden på buksen er i Cantex Weld og baksiden er i Cantex Stretch. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 00 flerfarget Kvalitet: 885, 884, 802

6759 88 DAMEBUKSE HÅNDVERK

PFAS-fri og inherent flammehemmende håndverksbukse til damer med forhøyet synbarhet. Framsiden på buksen er i Cantex Weld og baksiden er i Cantex Stretch. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 00 flerfarget Kvalitet: 885, 884, 802

6799 88 GRAVIDBUKSE

PFAS-fri og inherent flammehemmende bukse for gravide med elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 00 flerfarget Kvalitet: 885, 884, 802, 050


FLAME RETARDANT

58

CANTEX WS HIGH VISIBILITY

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 15797 50 WASHES

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.2

TRANEMO SKINSAFE

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-XL)

EN ISO 15797 50 WASHES TRANEMO SKINSAFE

5028 88 DAMEBUKSE

5058 88 DAMEBUKSE HÅNDVERK

Størrelse: Dame 36-48, 36T-48T Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884

Størrelse: Dame 36-48, 36T-48T Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884

PFAS-fri og inherent flammehemmende damebukse i synbarhet. Framsiden på buksen er i Cantex Weld og baksiden er i Cantex Stretch. Cantex Stretch gjør buksen tøyelig med ekstra bevegelsesfrihet som igjen bidrar til ekstra høy komfort. Cantex Weld gir ekstra beskyttelse mot sveiseperler og kapp/slip.

PFAS-fri og inherent flammehemmende dame håndverksbukse i synbarhet. Framsiden på buksen er i Cantex Weld og baksiden er i Cantex Stretch. Cantex Stretch gjør buksen tøyelig med ekstra bevegelsesfrihet som igjen bidrar til ekstra høy komfort. Cantex Weld gir ekstra beskyttelse mot sveiseperler og kapp/slip.

EN ISO 15797 50 WASHES TRANEMO SKINSAFE

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 15797 50 WASHES

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.1

TRANEMO SKINSAFE

EN ISO 20471 CL.1

TRANEMO SKINSAFE

5027 88 DAMEBUKSE

PFAS-fri og inherent flammehemmende damebukse i synbarhet. Framsiden på buksen er i Cantex Weld og baksiden er i Cantex Stretch. Cantex Stretch gjør buksen tøyelig med ekstra bevegelsesfrihet som igjen bidrar til ekstra høy komfort. Cantex Weld gir ekstra beskyttelse mot sveiseperler og kapp/slip. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884, 802

5057 88 DAMEBUKSE HÅNDVERK

PFAS-fri og inherent flammehemmende håndverksbukse til damer i synbarhet. Framsiden på buksen er i Cantex Weld og baksiden er i Cantex Stretch. Cantex Stretch gjør buksen tøyelig med ekstra bevegelsesfrihet som igjen bidrar til ekstra høy komfort. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884, 802

O

R

T

ST

RIC

T LEGISL

AT

IO

N

CO

O

C

’S

V

SE

EM

EM

EN

CH

T

AS

WE

PF

SU

TO

PP

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

RP

O R AT E PF

AS

M

PFAS-fri og inherent flammehemmende damejakke i synbarhet. Framsiden på jakken og armene er i Cantex Weld og baksiden er i Cantex Stretch. Cantex Stretch gjør jakken tøyelig med ekstra bevegelsesfrihet som igjen bidrar til ekstra høy komfort. Cantex Weld gir ekstra beskyttelse mot sveiseperler og kapp/slip. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN ISO 15797 50 WASHES

5037 88 DAMEJAKKE

EN ISO 15797 50 WASHES TRANEMO SKINSAFE

5097 88 GRAVIDBUKSE

PFAS-fri og inherent flammehemmende bukse for gravide med elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884, 802, 050


CANTEX WS VISIBLE / CANTEX WS

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 30,0 cal/cm² ATPV: 34,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN 13034 type PB[6]

EN 13034 type PB[6]

*EN 342 (5703+5122)

EN ISO 15797 50 WASHES TRANEMO SKINSAFE

5703 88 VINTERJAKKE DAME

PFAS-fri og inherent flammehemmende damevinterjakke med forhøyet synlighet. Framsiden på jakken er i Cantex Weld og baksiden i Cantex Stretch. Jakken er fôret med quilt og med fleece i kraven. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884, 055, 054, 893

PFAS-fri og inherent flammehemmende damejakke med forhøyet synbarhet. Framsiden på jakken er i Cantex Weld og baksiden er i Cantex Stretch. Cantex Stretch gjør jakken tøyelig med ekstra bevegelsesfrihet som igjen bidrar til ekstra høy komfort. Cantex Weld gir ekstra beskyttelse mot sveiseperler og kapp/slip. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN 13034 type PB[6]

TRANEMO SKINSAFE

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

5759 88 DAMEBUKSE HÅNDVERK

5729 88 DAMEBUKSE

TRANEMO SKINSAFE

PFAS-fri og inherent flammehemmende håndverksbukse til damer med forhøyet synbarhet. Framsiden på buksen er i Cantex Weld og baksiden er i Cantex Stretch. Cantex Stretch gjør buksen tøyelig med ekstra bevegelsesfrihet som igjen bidrar til ekstra høy komfort.

PFAS-fri og inherent flammehemmende damebukse med forhøyet synbarhet. Framsiden på buksen er i Cantex Weld og baksiden er i Cantex Stretch. Cantex Stretch gjør buksen tøyelig med ekstra bevegelsesfrihet som igjen bidrar til ekstra høy komfort. Cantex Weld gir ekstra beskyttelse mot sveiseperler og kapp/slip.

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884, 802, 050

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 12,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN 13034 type PB[6]

TRANEMO SKINSAFE

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 15797 50 WASHES

5799 88 GRAVIDBUKSE

PFAS-fri og inherent flammehemmende bukse for gravide med elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak.

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884, 802

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884, 802

TRANEMO SKINSAFE

59

5737 88 DAMEJAKKE

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

TRANEMO SKINSAFE

FLAME RETARDANT

EN ISO 15797 50 WASHES

5429 88 DAMEBUKSE

PFAS-fri og inherent flammehemmende damebukse. Framsiden på buksen er i Cantex Weld og baksiden er i Cantex Stretch. Cantex Stretch gjør buksen tøyelig med ekstra bevegelsesfrihet som igjen bidrar til ekstra høy komfort. Cantex Weld gir ekstra beskyttelse mot sveiseperler og kapp/slip. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 03 marine Kvalitet: 885, 884, 802

5459 88 DAMEBUKSE HÅNDVERK

PFAS-fri og inherent flammehemmende håndverksbukse til dame. Framsiden på buksen er i Cantex Weld og baksiden er i Cantex Stretch. Cantex Stretch gjør buksen tøyelig med ekstra bevegelsesfrihet som igjen bidrar til ekstra høy komfort. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 03 marine Kvalitet: 885, 884, 802

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

TRANEMO SKINSAFE

6356 88 DAMECHINOS MED STRETCH

PFAS-fri, metallfri og inherent flammehemmende chinos for damer med stretch. Dette gir full bevegelsesfrihet og høy komfort for de som veksler mellom stående og sittende arbeid. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 03 marine Kvalitet: 884


ZENITH LADIES CANTEX 57 O

R

T

ST

RIC

T LEGISL

AT

IO

N

CANTEX 57 Inherent flammehemmende plagg for deg som utsettes for smeltet metall, konvektiv hete eller strålingsvarme. Plaggene har i tillegg høyeste beskyttelse mot flytende jern E3. Kolleksjonen tilbyr brukeren en meget god beskyttelse mot lysbue og er sertifisert ihht sveisenormen. Plaggene er utrustet med både fluoriserende tekstil og refleks for å visualisere brukeren både fra kranførerens og truckførerens perspektiv. Kolleksjonens grunnkvalitet og vask- og vedlikeholdsråd: Plaggene i kolleksjonen kan inneholde flere og/eller andre kvaliteter. Se spesifikasjonen av kvalitet ved hvert produkt eller på tranemo.no. 883: Cantex 2.0, 350 g/m², LOI: 32,3% 882: Fluoriserende, Cantex 2.0 HV, 350 g/m², EN ISO 20471, LOI: 32,3%

C2

RHTI24 (s)

26,6

SHIELD

RADIANT HEAT (class)

5739 88 94

TWO LAYER SYSTEM

5940 92 03

TRANEMO SKINSAFE™

SKIN PROTECTION

c95mt

920 CANTEX JX RADIANT HEAT: C1

883 CANTEX 2.0 RADIANT HEAT: C1

25

ATPV (cal/cm²)

27

APC

SHIELD

ELIM (cal/cm²)

920 CANTEX JX ARC RATING: 7,0 cal/cm² PPE 1

2

5739 88 94

CANTEX SYSTEM

5940 92 03

TRANEMO SKINSAFE™

883 CANTEX 2.0 ELIM: 9,2 cal/cm² ATPV: 13,0 cal/cm², PPE 2

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 9,2 cal/cm² ATPV: 13,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 9,2 cal/cm² ATPV: 13,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN 13034 type PB[6]

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 15797 50 WASHES

TRANEMO SKINSAFE

5739 88 DAMEJAKKE

Inherent flammehemmende jakke til damer med bra beskyttelse mot flere smeltede metaller. Høyeste mulig beskyttelse mot smeltet jern. Størrelse: Dame XS-3XL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 883, 882

TRANEMO SKINSAFE

5727 88 DAMEBUKSE

Inherent flammehemmende bukse til damer. Bra beskyttelse mot flere smeltede metaller og høyeste beskyttelse mot smeltet jern. PFAS-fri. Størrelse: Dame 34-46 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 883, 882

CO

O

C

’S

V

SE

EM

EM

EN

CH

T

AS

WE

PF

SU

TO

PP

FLAME RETARDANT

SKIN PROTECTION

60

RP

O R AT E PF

AS

M


FLAME RETARDANT

O

R

T

ST

RIC

T LEGISL

61 AT

IO

N

CO

O

C

’S

V

SE

EM

EM

MAGMA

EN

CH

T

AS

WE

PF

SU

TO

PP

MAGMA

RP

O R AT E PF

AS

M

MAGMA er utviklet for å motstå smeltet aluminium, stål, jern og andre smeltede metaller og legeringer. Kolleksjonen er tatt frem etter omfattende testinger i et primær aluminiumsverk som har et meget krevende og utsatt arbeidsmiljø. Den er sertifisert i den strengeste standarden mot aluminium (D3) og jern (E3). Magma har forsterkninger på utsatte partier og har en meget høy beskyttelse mot strålingsvarme. Den forhøyede synbarheten gir beskyttelse mot påkjørsler i et industrimiljø. Alt for en sikrere arbeidsplass. For å oppnå best mulig resultat vedrørende vask ta kontakt med Tranemo for vaskeinstruksjoner.

Kolleksjonens grunnkvalitet og vask- og vedlikeholdsråd: Plaggene i kolleksjonen kan inneholde flere og/eller andre kvaliteter. Se spesifikasjonen av kvalitet ved hvert produkt eller på tranemo.no. 873: Magma C, 370 g/m², ISO 9185 Cryolite, LOI: 25,9% 874: Fluoriserende, Magma HV, 375 g/m², ISO 9185 Cryolite, EN ISO 20471, LOI: 33,4%

d95mt

RHTI24 (s)

25,8

SHIELD

C2

5639 87 94

RADIANT HEAT (class)

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 6,0 cal/cm² ATPV: 7,4 cal/cm² 6314 90 82

TWO LAYER SYSTEM

SKIN PROTECTION

TRANEMO SKINSAFE

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 D3 E3 F1

901 MERINO RX RADIANT HEAT: C1

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

873 MAGMA HV RADIANT HEAT: C1

5678 87 DAMESKJORTE

Metallfri og inherent flammehemmende dameskjorte i en behagelig tekstil og med høyeste beskyttelse mot smeltet aluminium. Tekstilen har også gode egenskaper mot andre smeltede metaller. PFAS-fri. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 875

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 D3 E3 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 D3 E3 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm²

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 D3 E3 F1

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 9,5 cal/cm² EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

5628 87 DAMEBUKSE

5629 87 DAMEBUKSE MED FORSTERKNING

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 873, 874

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 873, 874, 802

Inherent flammehemmende bukse til damer i en behagelig tekstil med høyeste beskyttelse mot smeltet aluminium. PFAS-fri.

Inherent flammehemmende bukse til damer i en behagelig tekstil med høyeste beskyttelse mot smeltet aluminium. PFAS-fri.

5639 87 DAMEJAKKE

Inherent flammehemmende damejakke i en behagelig tekstil med høyeste beskyttelse mot smeltet aluminium. Tekstilen beskytter også bra mot andre smeltede metaller. PFAS-fri. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 873, 874


FLAME RETARDANT

62

ZENITH

ZENITH ZENITH er utviklet for deg som jobber med risiko for høy spenning og lysbue og er en allsidig kolleksjon i orange/ marineblå fargekombinasjon. Om du arbeider mye i snøfylt miljø er den orange fluoriserende tekstilen veldig synlig og kolleksjonen er sertifisert i henhold til EN ISO 20471. De fleste plagg i ZENITH kolleksjonen er metallfri og gir brukeren komfortable og funksjonelle plagg. Tekstilen er godkjent mot sveis og sertifisert i henhold til EN ISO 11611.

Kolleksjonens grunnkvalitet og vask- og vedlikeholdsråd: Plaggene i kolleksjonen kan inneholde flere og/eller andre kvaliteter. Se spesifikasjonen av kvalitet ved hvert produkt eller på tranemo.no.

Plaggene på denne og neste side er sertifisert i henhold til:

846: Fluoriserende, Ara TX, 260 g/m², LOI: 30,1% 811: Tera TX, 260 g/m², LOI: 29,8%

c95nt

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 30,0 cal/cm² ATPV: 30,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 30,0 cal/cm² ATPV: 30,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1

**EN ISO 11611 CL.1 A1

EN 13034 type PB[6]

**EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-M)

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-M)

EN 343 3.1 **EN 342 (5206+5202) RIS-3279-TOM

5206 82 DAME VINTERJAKKE

Inherent flammehemmende og metallfri damevinterjakke i synbarhet med quiltfôr. Vind- og vanntett med teipede sømmer sertifisert i henhold til EN 343. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 822, 932, 054, 055, 893

EN 343 3.1 ***EN 342 (5209+5202) RIS-3279-TOM

9151 82 HETTE

5209 82 DAME VINTERJAKKE MED HETTE

Flammehemmende quiltfôret hette. Passer til artikkel 5205 82 og 5206 82.

Inherent flammehemmende og metallfri damevinterjakke i synbarhet med quiltfôr og avtakbar og justerbar hette. Vind- og vanntett med teipede sømmer sertifisert i henhold til EN 343.

Størrelse: One size Farge: 50 oransje Kvalitet: 822, 054

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 822, 932, 054, 055, 893

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 12,0 cal/cm² ATPV: 19,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 12,0 cal/cm² ATPV: 19,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,0 cal/cm² ATPV: 8,6 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.2 A1

*EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (S-L)

EN 13034 type PB[6] EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-M)

EN 13034 type PB[6] EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-M) TRANEMO SKINSAFE

5219 95 DAME SOFTSHELLJAKKE

Metallfri flammehemmende softshelljakke til damer i synbarhet. Vind- og vannavvisende og med meget høy komfort. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 951, 950, 804

5267 95 DAME SOFTSHELLVEST

Metallfri flammehemmende softshellvest til damer i synbarhet. Vind- og vannavvisende og med meget høy komfort. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 951, 950, 804

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

RIS-3279-TOM TRANEMO SKINSAFE

5237 84 DAMEJAKKE

Metallfri og og inherent flammehemmende damejakke i synbarhet med to vertikale brystlommer. Jakken er produsert i en meget lett og komfortabel tekstil med høy slitestyrke. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 846, 811


ZENITH TRANEMO SKINSAFE™

APC

20

951 WINDTECH FR HVO ELIM: 12,0 cal/cm² ATPV: 19,0 cal/cm², PPE 2

895 CANTEX JERSEY AT ELIM: 3,9 cal/cm² EBT: 4,6 cal/cm², PPE 1

2

SHIELD

5237 84 93

14

ATPV (cal/cm²)

6314 90 82

SHIELD

ELIM (cal/cm²)

SKIN PROTECTION

40

5219 95 93

35

ATPV (cal/cm²)

ZENITH SYSTEM 6373 89 94

ELIM (cal/cm²)

63

TRANEMO SKINSAFE™ SKIN PROTECTION

WINTER SYSTEM

FLAME RETARDANT

901 MERINO RX ELIM: 4,6 cal/cm² ATPV: 5,3 cal/cm², PPE 1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,0 cal/cm² ATPV: 8,6 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,0 cal/cm² ATPV: 8,6 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,0 cal/cm² ATPV: 8,6 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (36)

EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (36)

EN 13034 type PB[6]

*RIS-3279-TOM

*RIS-3279-TOM

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

846 Ara TX ELIM: 8,0 cal/cm² ATPV: 8,6 cal/cm², PPE 1

5225 84 DAMEBUKSE

5224 84 DAMEBUKSE

5257 84 DAMEBUKSE HÅNDVERK

Størrelse: Dame 36-48, 36T-48T Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 811, 846

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 846, 811, 804

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 846, 811, 804

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til dame med dekkede lommeåpninger for arbeid med kjemikalier.

Metallfri og inherent flammehemmende damebukse i synlighet med kontrastsømmer i en komfortabel og slitesterk tekstil.

Metallfri og inherent flammehemmende håndverksbukse til damer i synbarhet med en komfortabel og slitesterk tekstil.

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,0 cal/cm² ATPV: 8,6 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,0 cal/cm² ATPV: 8,6 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,0 cal/cm² ATPV: 8,6 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 20471 CL.2

RIS-3279-TOM

RIS-3279-TOM

RIS-3279-TOM

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

5286 84 DAMEBUKSE MED STRETCH

Metallfri og inherent flammehemmende bukse til damer med stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 846, 811, 852, 804

5297 84 DAMEBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH

Metallfri og inherent flammehemmende bukse til damer med stretch paneler for god passform og forhøyet komfort ved arbeid som krever full bevegelsesfrihet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 846, 811, 852, 804

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 23,0 cal/cm² ATPV: 33,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 23,0 cal/cm² ATPV: 33,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (36)

EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (36)

*EN 342 (5202+5206 or 5209)

*EN 342 (5202+5206 or 5209)

**RIS-3279-TOM

**RIS-3279-TOM

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer med kontrastsømmer fôret med et vindtett PU-laminert jerseyfôr. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 846, 811, 804, 898

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

Metallfri og inherent flammehemmende damebukse i synlighet for gravide. Elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 846, 811, 852, 804

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

5202 84 DAMEBUKSE WINDBREAKER

5291 84 GRAVIDBUKSE STRETCH

5258 84 DAMEBUKSE HÅNDVERK WINDBREAKER

Flammehemmende håndverksbukse i synbarhet til damer fôret med et vindtett PU-laminert jerseyfôr. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 846, 811, 898, 804


FLAME RETARDANT

YTTERBEKLEDNING

YTTERBEKLEDNING I flere av arbeidsmiljøene som krever flammehemmende klær og beskyttelse mot en lysbue vil det være behov for god og varm ytterbekledning. Dette setter veldig store krav til bekledningen som ikke bare skal beskytte deg mot risiko for åpen flamme eller en lysbue, men også mot elementene som for eksempel regn, snø og vind, samt er komfortable å bruke. Tranemo har mange ulike ytterplagg slik at brukeren kan kle seg i henhold til lag-på-lag prinsippet for den beste og letteste beskyttelsen. Hver flammehemmende kolleksjon har passende ytterplagg uavhengig om det er et fysisk krevende arbeid eller et mer stillestående arbeid i streng kulde. Plaggene har mange praktiske detaljer og det finnes selvsagt flammehemmende vinterjakker i damestørrelser.

40

APC

SHIELD

35

ATPV (cal/cm²)

5233 95 93

ELIM (cal/cm²)

6372 89 94

WINTER SYSTEM

SKIN PROTECTION

TRANEMO SKINSAFE™

951 WINDTECH FR HVO ELIM: 12,0 cal/cm² ATPV: 19,0 cal/cm², PPE 2

895 CANTEX JERSEY AT ELIM: 3,9 cal/cm² EBT: 4,6 cal/cm², PPE 1

2

68

895 CANTEX JERSEY AT ELIM: 3,9 cal/cm² EBT: 4,6 cal/cm², PPE 1

SHIELD 899 CANTEX TERRY ELIM: 8,6 cal/cm² EBT: 11,0 cal/cm², PPE 2

5145 95 94

63

ATPV (cal/cm²)

5030 89 94

ELIM (cal/cm²)

6372 89 94

WINTER SYSTEM

INSULATION

TRANEMO SKINSAFE™ SKIN PROTECTION

64

950 WINDTECH FR 340 ELIM: 23,0 cal/cm² EBT: 28,0 cal/cm², PPE 3


YTTERBEKLEDNING

FLAME RETARDANT

HVORDAN KLE SEG KORREKT I KALDT VÆR FRA INNSIDEN OG UT Vi anbefaler at du bare bruker inherent flammehemmende vernebekledning på kroppen, fra innsiden og utover. Dette for å unngå risikoen for brennende bomull, smeltet polyester eller metall som overfører elektrisitet og varme til huden. Ikke glem å beskytte hele kroppen, fra topp til tå.

LAG 1 – INNERSTE LAG Det innerste laget sørger for at du holder deg tørr og varm. Det innerste laget er plaggene du bruker nærmest kroppen. Det er plagg som for eksempel bokserhorts, truser, sokker og annet undertøy. Hvis klærne ikke fjerner fuktighet fra huden vil kroppen kjøle seg ned. Ved uhell eller feil valg av undertøy kan det føre til at tekstilen antennes og smelter inn huden. Det er derfor viktig å alltid prioritere det innerste laget. Vi anbefaler å velge inherent flammehemmende undertøy i merino ull. Ullundertøy er mykt og behagelig, har god isolasjon og har en meget god fukttransporterende evne. De er også antistatiske og tiltrekker seg ikke dårlige lukt.

LAG 2 - ISOLERENDE MELLOMLAG Det bør brukes et isolerende mellomlag for å øke komforten under de kaldere måneder i året. Laget danner en avstand mellom lag 1 og 3 og isolerer både mot varme og kulde. Optimalt transportere mellomlaget fuktigheten bort fra det første laget og sørger for at varmen ikke forlater kroppen din. Ull baserte mellomplagg er perfekt å bruke som mellomlag.

LAG 3 - BESKYTTENDE YTRE LAG Den primære funksjonen til ethvert ytre lag er å gi beskyttelse – men ettersom de skal brukes hver dag, bør disse plaggene også ha god passform og tilby høy komfort, bevegelsesfrihet og være funksjonelle. Vi anbefaler inherent flammehemmende skallplagg. Skallplaggene har teipede sømmer og er vindog vanntett i henhold til EN 343. Takket være en meget god pusteevne er plaggene svært brukervennlige og komfortable.

LUFTSPALTEN Luftspaltene som dannes mellom de ulike lagene har lav ledningsevne som igjen øker evnen til å blokkere varme, isolere mot kulde og gi ekstra beskyttelse i krevende arbeidsmiljøer.

65


FLAME RETARDANT

66

Plaggene på denne og neste side er sertifisert i henhold til:

YTTERBEKLEDNING

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 15,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 15,0 cal/cm² ATPV: 18,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 13034 type PB[6]

***EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-L)

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-L)

**EN 342 (5802/5806+5862)

**EN 342 (5802/5806+5862)

5802 81 VINTERJAKKE DAME

Metallfri, inherent flammehemmende og vinterfôret synbarhetsjakke til dame. Jakken er laget av myk og fleksibel TERA TX med høy rivemotstand og god beskyttelse mot lysbuer. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 060, 054, 911

5806 81 VINTERJAKKE DAME MED HETTE

Metallfri, inherent flammehemmende og vinterfôret synbarhetsjakke til dame med avtakbar og justerbar hette. Jakken er laget av myk og fleksibel TERA TX med høy rivemotstand og god beskyttelse mot lysbuer. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 060, 054, 911

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 32,0 cal/cm² ATPV: 32,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 32,0 cal/cm² ATPV: 32,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 20,0 cal/cm² ATPV: 21,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

*EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

**EN ISO 11611 CL.1 A1

EN 13034 type PB[6]

*EN 13034 type PB[6]

**EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-M) EN 343 4.1 **EN 342 (5103+5127)

5103 93 VINTERJAKKE DAME

PFAS-fri, metallfri og Inherent flammehemmende vinterjakke til dame i synbarhet med quiltfôr. Vind- og vanntett med teipede sømmer sertifisert i henhold til EN 343. Yttertekstil inneholder 20% resirkulerte fibre. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 932, 055, 054

EN ISO 20471 CL.3 CL.2*** (S-M) EN 343 4.1 **EN 342 (5107+5127)

5107 93 VINTERJAKKE DAME MED HETTE

PFAS-fri, metallfri og Inherent flammehemmende vinterjakke til dame i synbarhet med quiltfôr. Vind- og vanntett med teipede sømmer sertifisert i henhold til EN 343. Yttertekstil inneholder 20% resirkulerte fibre.

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-XL) EN 343 3.3

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 932, 055, 054

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 20,0 cal/cm² ATPV: 21,0 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 23,0 cal/cm² EBT: 28,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 30,0 cal/cm² ATPV: 34,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

**EN ISO 11611 CL.1 A1

EN ISO 11611 CL.2 A1

EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

**EN 13034 type PB[6]

EN 13034 type PB[6]

EN 13034 type PB[6]

EN 343 3.3

5138 94 DAME SKALLJAKKE MED PILEFÔR 9129

Metallfri og inherent flammehemmende skalljakke til damer med teipede sømmer og meshfôr. Leveres med 9129 piléfôr. Vind- og vanntett i henhold til EN 343.

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-M) TRANEMO SKINSAFE

5149 95 DAME SOFTSHELLJAKKE

*EN 342 (5703+5122)

Metallfri flammehemmende softshelljakke til damer i synbarhet. Vind- og vannavvisende og med meget høy komfort.

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 885, 884, 055, 054, 893

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 30,0 cal/cm² ATPV: 30,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 30,0 cal/cm² ATPV: 30,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 12,0 cal/cm² ATPV: 19,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1

**EN ISO 11611 CL.1 A1

EN ISO 11611 CL.2 A1

EN 13034 type PB[6]

**EN 13034 type PB[6]

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-M) EN 343 3.1 **EN 342 (5206+5202) RIS-3279-TOM

5206 82 DAME VINTERJAKKE

Inherent flammehemmende og metallfri damevinterjakke i synbarhet med quiltfôr. Vind- og vanntett med teipede sømmer sertifisert i henhold til EN 343. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 822, 932, 054, 055, 893

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-M) EN 343 3.1 ***EN 342 (5209+5202) RIS-3279-TOM

5209 82 DAME VINTERJAKKE MED HETTE

Inherent flammehemmende og metallfri damevinterjakke i synbarhet med quiltfôr og avtakbar og justerbar hette. Vind- og vanntett med teipede sømmer sertifisert i henhold til EN 343. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 822, 932, 054, 055, 893

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

5703 88 VINTERJAKKE DAME

PFAS-fri og inherent flammehemmende damevinterjakke med forhøyet synlighet. Framsiden på jakken er i Cantex Weld og baksiden i Cantex Stretch. Jakken er fôret med quilt og med fleece i kraven.

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 950, 804

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 943, 804, 805, 911

Metallfri og inherent flammehemmende skalljakke til damer med teipede sømmer og meshfôr. Vindog vanntett i henhold til EN 343. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 943, 804, 805, 911

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-XL)

5137 94 DAME SKALLJAKKE

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-M) TRANEMO SKINSAFE

5219 95 DAME SOFTSHELLJAKKE

Metallfri flammehemmende softshelljakke til damer i synbarhet. Vind- og vannavvisende og med meget høy komfort. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 951, 950, 804


YTTERBEKLEDNING

FLAME RETARDANT

67

*EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 *IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 23,0 cal/cm² EBT: 28,0 cal/cm² EN 1149-5

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

**EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (S-L)

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 32,0 cal/cm² ATPV: 32,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 20,0 cal/cm² ATPV: 21,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 11611 CL.1 A1

Metallfri flammehemmende softshellvest til dame i synbarhet. Vind- og vannavvisende.

EN 13034 type PB[6]

EN 13034 type PB[6]

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 950, 804

EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (S-M)

EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (S-M)

EN 343 4.1

EN 343 3.3

5169 95 DAME SOFTSHELLVEST

*EN 342

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN 61482-2 APC 2 ELIM: 12,0 cal/cm² ATPV: 19,0 cal/cm²

5127 93 VINTERBUKSE TIL DAME M/SELER

EN 1149-5

5139 94 DAME SKALLBUKSE M/SELER

PFAS-fri, metallfri og inherent flammehemmende og metallfri vinterbukse til dame. Høy synlighet med quiltfôr. Vind- og vanntett med teipede sømmer sertifisert i henhold til EN 343. Yttertekstil inneholder 20% resirkulerte fibre.

*EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (S-L)

Inherent flammehemmende skallbukse til dame med teipede sømmer og meshfôr. Metallfri. Vindog vanntett i henhold til EN 343. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 943, 804, 805, 911

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 932, 054, 893

5267 95 DAME SOFTSHELLVEST

Metallfri flammehemmende softshellvest til damer i synbarhet. Vind- og vannavvisende og med meget høy komfort. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 951, 950, 804

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 23,0 cal/cm² ATPV: 33,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 ELIM: 23,0 cal/cm² ATPV: 33,0 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 19,0 cal/cm² ATPV: 21,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (36)

EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (36)

EN 13034 type PB[6]

*EN 342 (5202+5206 or 5209)

*EN 342 (5258+5206 or 5209)

EN ISO 20471 CL.2

**RIS-3279-TOM

**RIS-3279-TOM

*EN 342 (5862+5802 or 5806)

5202 84 DAMEBUKSE WINDBREAKER

5258 84 DAMEBUKSE HÅNDVERK WINDBREAKER

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer med kontrastsømmer fôret med et vindtett PU-laminert jerseyfôr.

5862 81 DAMEBUKSE WINDBREAKER

Flammehemmende håndverksbukse i synbarhet til damer fôret med et vindtett PU-laminert jerseyfôr.

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer fôret med et vindtett PU-laminert jerseyfôr. Meget komfortabel tekstil med høy slitestyrke.

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 846, 811, 898, 804

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 846, 811, 804, 898

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 804, 898

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 19,0 cal/cm² ATPV: 21,0 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 19,0 cal/cm² ATPV: 21,0 cal/cm²

IEC 61482-2 APC 2 ELIM: 19,0 cal/cm² ATPV: 21,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 20471 CL.1

EN ISO 20471 CL.2

EN ISO 20471 CL.1

*EN 342 (5866+5802 or 5806)

*EN 342 (5867+5802 or 5806)

*EN 342 (5863+5802 or 5806)

5863 81 DAMEBUKSE WINDBREAKER

5866 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK WINDBREAKER

5867 81 DAMEBUKSE HÅNDVERK WINDBREAKER

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 898

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 804, 898

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 804, 898

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer fôret med et vindtett PU-laminert jerseyfôr. Meget komfortabel tekstil med høy slitestyrke.

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer fôret med et vindtett PUlaminert jerseyfôr. Meget komfortabel tekstil med høy slitestyrke.

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhetsbukse til damer fôret med et vindtett PU-laminert jerseyfôr. Meget komfortabel tekstil med høy slitestyrke.


68

FLAME RETARDANT

UNDERTØY Plaggene på denne og neste side er sertifisert i henhold til:

UNDERTØY Skulle det oppstå en flammerelatert ulykke kan feil valg av undertøy forårsake at tekstilen tar fyr og/eller smelter inn i huden. På bakgrunn av dette prioriter alltid det laget av beskyttelse som er nærmest huden. Vår inherent flammehemmende undertøy for både dame og herrer er utviklet for beskyttelse og komfort.

EN ISO 14116 index 3

EN ISO 14116 index 3

EN 1149-5

EN 1149-5

Den unike blandingen av modakryl og bomull gir en langsiktig og komfortabel beskyttelse som varer vask etter vask. Bomullen som brukes i dette undertøyet er resirkulert som gir plagget en forminsket miljøpåvirkning. I kolleksjonen er det også boksershorts i merinoull som er naturlig antibakteriell og som igjen tilbyr et funksjonelt undertøy med høye pusteegenskaper og komfort.

5917 89 DAMETOPP MED SPORTS-BH

5916 92 BH

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 03 marine Kvalitet: 895, 924

Størrelse: 75A, 75B, 75C, 80B, 80C, 85B, 85C, 85D, 90C, 90D, 95C, 95D Farge: 03 marine Kvalitet: 924

Myk og komfortabel flammehemmende topp med sports-BH og 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

Inherent flammehemmende BH med 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

EN ISO 14116 index 3

EN ISO 14116 index 3

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 14116 index 3 EN 1149-5

5913 92 DAME BOKSERSHORTS

5914 92 SPORTS-BH

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 03 marine Kvalitet: 924

Størrelse: S(75A-B), M(80A-B), L(85C-D), XL(90C-D), XXL(95C-D), 4XL(105C-D) Farge: 03 marine Kvalitet: 924

Inherent flammehemmende boksershorts til dame med 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

Myk og inherent flammehemmende sports-bh med 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

5997 92 SPORTS-BH FOR BRYSTPROTESE

Myk og inherent flammehemmende sports-bh med lomme for brystsprotese. 50% resirkulert bomull. PFAS-fri. Størrelse: S(75A-B), M(80A-B), L(85C-D), XL(90C-D), XXL(95C-D), 4XL(105C-D) Farge: 03 marine Kvalitet: 924

EN ISO 14116 index 3

EN ISO 14116 index 3

EN ISO 14116 index 3

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

5919 92 DAMETRUSE

5918 92 DAMETRUSE

Inherent flammehemmende dametruse med 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

Inherent flammehemmende dametruse med 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

Størrelse: Dame S-XXL, 4XL Farge: 03 marine Kvalitet: 924

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 03 marine Kvalitet: 924

5998 92 DAMETRUSE FOR GRAVIDE

Inherent flammehemmende dametruse for gravide med 50% resirkulert bomull. PFAS-fri. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 03 marine Kvalitet: 924


UNDERTRØYER & LONGS MERINOULL

Merino RX Lett inherent flammehemmende undertøy i en ribbestrikket ullmiks. 901: Merino RX, 200 g/m², LOI: 27,7%

d95nt

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 4,6 cal/cm² ATPV: 5,3 cal/cm² EN 1149-5 TRANEMO SKINSAFE

6314 90 UNDERTRØYE DAME

Inherent flammehemmende undertrøye for damer i merinoull. Jaquard mønstrede paneler. PFAS-fri. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 82 sort/grå Kvalitet: 901, 904

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 4,6 cal/cm² ATPV: 5,3 cal/cm² EN 1149-5 TRANEMO SKINSAFE

6311 90 LONGS DAME

Inherent flammehemmende longs for damer i merino ull. Jaquard mønstrede paneler. PFAS-fri. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 82 sort/grå Kvalitet: 901, 904

FLAME RETARDANT

69


70

FLAME RETARDANT

SKJORTER

Plaggene på denne og neste side er sertifisert i henhold til:

SKJORTER, COLLEGEGENSER & T-SKJORTER Tranemo sine inherent flammehemmende skjorter, collegegensere og t-skjorter for dame er perfekt for å komplettere dine flammehemmende ytterklær. Gjennom å kombinere en flammehemmende skjorte, collegegenser eller en t-skjorte med flammehemmende undertøy og en jakke får du maksimal beskyttelse tilpasset din risiko og arbeidsmiljø.

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 D3 E3 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 5,0 cal/cm² ATPV: 5,8 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 6,0 cal/cm² ATPV: 7,4 cal/cm²

EN 1149-5

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S) EN ISO 15797 50 WASHES TRANEMO SKINSAFE

5093 91 DAMESKJORTE

5678 87 DAMESKJORTE

Metallfri og inherent flammehemmende dameskjorte i synbarhet. To brystlommer. Meget komfortabel tekstil. PFAS-fri.

Metallfri og inherent flammehemmende dameskjorte i en behagelig tekstil og med høyeste beskyttelse mot smeltet aluminium. Tekstilen har også gode egenskaper mot andre smeltede metaller. PFAS-fri.

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 55 gul Kvalitet: 911

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 875

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E1 F1

IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 5,0 cal/cm² ATPV: 5,8 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 5,0 cal/cm² ATPV: 5,8 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 7,6 cal/cm² ATPV: 11,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 15797 50 WASHES

EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

EN ISO 20471 CL.2*

TRANEMO SKINSAFE

EN 13034 type PB[6]

EN ISO 15797 50 WASHES

5079 91 DAMESKJORTE

Metallfri og inherent flammehemmende dameskjorte i synbarhet. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 912

5779 91 DAMESKJORTE

Metallfri og inherent flammehemmende dameskjorte. Fluoriserende materiale og refleks på armer. PFAS-fri. Størrelse: Dame 34-46 Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 911

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

5778 86 DAMESKJORTE

Metallfri og inherent flammehemmende dameskjorte med forhøyet synbarhet. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 862


895 CANTEX JERSEY AT ELIM: 3,9 cal/cm² EBT: 4,6 cal/cm², PPE 1

2

31

899 CANTEX TERRY ELIM: 8,6 cal/cm² EBT: 11,0 cal/cm², PPE 2

APC

2

SHIELD

27

ATPV (cal/cm²)

911 TERA TX LIGHT ELIM: 5,0 cal/cm² ATPV: 5,8 cal/cm², PPE 2

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F2

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 14116 index 3

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,6 cal/cm² EBT: 11,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 3,9 cal/cm² EBT: 4,6 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

6377 89 HETTEGENSER DAME

6373 89 DAME T-SKJORTE LANG ERM

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 899

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 895

Metallfri og inherent flammehemmende hettegenser i forhøyet synlighet for damer. Myk og komfortabel tekstil med 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 895

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F2

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,6 cal/cm² EBT: 11,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,6 cal/cm² EBT: 11,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 3,9 cal/cm² EBT: 4,6 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-XL)

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S)

EN ISO 20471 CL.2*

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

5039 89 COLLEGEJAKKE DAME

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 899

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 899

Metallfri og inherent flammehemmende hettejakke i synbarhet for damer. Myk og komfortabel tekstil med 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

5089 89 DAME T-SKJORTE LANG ERM

Metallfri og inherent flammehemmende synbarhets collegejakke for damer i en myk og komfortabel kvalitet med 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

Metallfri og inherent flammehemmende langermet dame t-skjorte i synlighet og 50% resirkulert bomull. PFAS-fri. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 895

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F2

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,6 cal/cm² EBT: 11,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,3 cal/cm² EBT: 9,3 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 3,9 cal/cm² EBT: 4,6 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

EN ISO 20471 CL.3

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S)

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S)

TRANEMO SKINSAFE

NEW

Inherent flammehemmende langermet dame t-skjorte med forhøyet synbarhet og 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F2

5038 89 HETTEJAKKE DAME

884/885 CANTEX WS ELIM: 12,0 cal/cm² EBT: 16,0 cal/cm², PPE 2

6378 89 DAME T-SKJORTE

Inherent flammehemmende langermet dame t-skjorte med rund hals med kontrast i fluoriserende materiale på armene og 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

TRANEMO SKINSAFE

5099 89 COLLEGEGENSER DAME

5094 86 DAME T-SKJORTE LANG ERM

5098 89 DAME T-SKJORTE LANG ERM

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 55 gul Kvalitet: 899

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 55 gul Kvalitet: 864

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 55 gul Kvalitet: 895

Inherent flammehemmende collegegenser til dame i synlighet med glidelås i front og 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

Metallfri og inherent flammehemmende langermet dame t-skjorte i synlighet. PFAS-fri.

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

71

5037 88 94

27

APC

SHIELD

EBT (cal/cm²)

ELIM (cal/cm²)

5039 89 94

22

SHIELD

CANTEX SYSTEM

ELIM (cal/cm²)

6373 89 94

TRANEMO SKINSAFE™

TERA TX SYSTEM

SKIN PROTECTION

TRANEMO SKINSAFE™

FLAME RETARDANT

5779 91 94

COLLEGEGENSER & T-SKJORTER

Metallfri og inherent flammehemmende langermet dame t-skjorte i synlighet med 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.


72

FLAME RETARDANT

UNISEX

UNISEX T-SKJORTER OG UNDERTØY Tranemo maner alle til å kle seg riktig innenfra og ut og vi har derfor utviklet vårt undertøy og våre supplerende plagg slik at de kan også brukes av kvinner som bruker små størrelser. Tekstilen er myk og gjør at plagget anpasser seg til din kropp samtidig som den beholder den luftspalten som tilfører den ekstra beskyttelsen i vårt Tranemo Skinsafe system. Størrelsene på plaggene angis i herrestørrelser og bruk konverteringstabellen ved siden av for å se hvilken damestørrelse som herrestørrelsen tilsvarer.

Dame

Herre

S

XXS

M

XS

L

S

XL

M

XXL

L

EN ISO 14116 index 3 EN 1149-5

5900 92 UNDERTRØYE MED KORT ERM

Inherent flammehemmende undertrøye med 50% resirkulert bomull. PFAS-fri. Størrelse: XXS-3XL, 5XL, 7XL Farge: 03 marine Kvalitet: 920

Cantex JX c95mt

920: Cantex JX, 235 g/m², LOI: 30,1%

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 7,0 cal/cm²

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 7,0 cal/cm²

IEC 61482-2 CL.1 ARC RATING: 7,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

TRANEMO SKINSAFE

5940 92 UNDERTRØYE

5920 92 POLOTRØYE

Inherent flammehemmende undertrøye med 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

Metallfri og inherent flammehemmende polotrøye med 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

Størrelse: XS-3XL, 5XL, 7XL Farge: 03 marine Kvalitet: 920

Merino FX

5930 92 LONGS

Inherent flammehemmende longs med 50% resirkulert bomull. PFAS-fri. Størrelse: XS-3XL, 5XL, 7XL Farge: 03 marine Kvalitet: 920

Størrelse: XS-3XL Farge: 03 marine Kvalitet: 920

Myk og varm inherent flammehemmende undertøy i ullfrottè. Luftigheten i kvaliteten gjør at plaggene er lette og komfortable å benytte.

905: Merino FX, 220 g/m²

d95nt

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 4,0 cal/cm² EBT: 4,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 4,0 cal/cm² EBT: 4,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 4,0 cal/cm² EBT: 4,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

6304 90 UNDERTRØYE

Inherent flammehemmende undertrøye i myk og varm merino ullfrottè. PFAS-fri. Metallfri. Størrelse: XS-4XL Farge: 07 sort Kvalitet: 905

6303 90 UNDETRØYE MED HETTE/BALAKLAVA

Inherent flammehemmende undertrøye med hette/balaklava i en myk og varm merino ullfrottè. PFAS-fri. Metallfri. Størrelse: XS-4XL Farge: 07 sort Kvalitet: 905

6301 90 LONGS

Inherent flammehemmende longs i myk og varm merino ullfrottè. Metallfri. PFAS-fri. Størrelse: XS-4XL Farge: 07 sort Kvalitet: 905


UNISEX Plaggene på denne og neste side er sertifisert i henhold til:

FLAME RETARDANT

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN 1149-5 EN 13034 type PB[6] EN ISO 15797 50 WASHES

5935 81 FRAKK

Metallfri og inherent flammehemmende frakk. Rygglengde i str L=102 cm, L-Tall +10 cm. Størrelse: XS-4XL, M-3XL Tall Farge: 04 hvit Kvalitet: 812

EN ISO 11612 A1 B1 C2 F1

EN ISO 14116 index 3

IEC 61482-2 APC 1 ARC_RATING: 11,3 cal/cm²

EN 1149-5 EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (XS-M)

EN 1149-5 EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (XS)

5270 89 COLLEGEGENSER

5271 89 T-SKJORTE

Metallfri og inherent flammehemmende sweatshirt i synlighet med glidelås i front. PFAS-fri.

Inherent flammehemmende t-skjorte i synbarhet med rund hals. PFAS-fri.

Størrelse: XS-4XL Farge: 50 oransje Kvalitet: 892

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 D2 E1 F1 IEC 61482-2 APC 1 ELIM: 9,6 cal/cm² EBT: 10,0 cal/cm²

Størrelse: XS-4XL Farge: 50 oransje Kvalitet: 891

*EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F1 *EN 61482-2 APC 1 ELIM: 9,6 cal/cm² EBT: 10,0 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

TRANEMO SKINSAFE

6330 90 COLLEGEJAKKE

6335 90 ULLVEST

Størrelse: XXS-4XL Farge: 07 sort Kvalitet: 903

Størrelse: XS-4XL Farge: 07 sort Kvalitet: 903

Metallfri og inherent flammehemmende collegejakke i merino ull. PFAS-fri.

Metallfri og inherent flammehemmende ullvest i en myk merino ullfrottè. PFAS-fri.

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F2

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN ISO 14116 index 3

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 8,6 cal/cm² EBT: 11,0 cal/cm²

EN 61482-2 APC 1 ELIM: 3,9 cal/cm² EBT: 4,6 cal/cm²

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

TRANEMO SKINSAFE

6375 89 COLLEGEGENSER

Metallfri og inherent flammehemmende sweatshirt med rund hals med kontrast i fluoriserende materiale på armene. 50% resirkulert bomull. PFAS-fri. Størrelse: XXS-4XL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 899

5947 89 T-SKJORTE LANG ERM

Inherent flammehemmende langermet t-skjorte. PFAS-fri. Størrelse: XS-4XL Farge: 03 marine Kvalitet: 895

5907 89 T-SKJORTE

Inherent flammehemmende t-skjorte. PFAS-fri. Størrelse: XS-4XL Farge: 03 marine Kvalitet: 895

73


74

FLAME RETARDANT

HANSKER

HANSKER Hanskene fra Eureka er en etterlengtet løsning for de som arbeider med risiko for lysbue og som har savnet en hanske med full bevegelighet og følelse kombinert med høy beskyttelse. Med høy skjærebestandighet beskytter de også hendene under arbeid med skarpe kanter. Hanskene har også moderate puste- og oljeavvisende egenskaper. Materiale i hanskene er basert på nøye utvalgte para-aramid fibre, antistatiske garnfibre og avansert belegningsteknologi for å beskytte mot åpen flamme, hete og lysbue.

EN 407 42424X

RG00 08 FLAMMEHEMMENDE VANNTETT HANSKE ARC 12

EN 388 2X43D

Vanntette og flammehemmende vernehansker med høy lysbue beskyttelse og bra skjæremotstand (Eureka 1510-4HAF-12-WP)

ANSI CUT A4

Størrelse: 8/S-12/XXL Farge: 00 flerfarget

ASTM F2675 ATPV 12 cal/cm²

EN 407 41XXXX

EN 407 41XXXX

EN 407 4121XX

EN 388 3442C

EN 388 3X31D

EN 388 2X31B

ANSI CUT A3

ANSI CUT A4

ANSI CUT A2

ASTM F2675 ATPV Palm 22 cal/cm² Back of hand 5,9 cal/cm²

ASTM F2675 ATPV 9.7 cal/cm²

IEC 61482-1-2 (Gloves) CL.1

IEC 61482-1-2 (Gloves) CL.1

RG00 01 HANSKER FR CONTACT

Flammehemmende - Isolerende - Komfortabel (13-3HNFR)

RG00 09 HANSKE FR ARC 10

Størrelse: 7/XS-11/XL Farge: 00 flerfarget

Størrelse: 7/XS-12/XXL Farge: 00 flerfarget

Tynn- og meget fingerfølsom flammehemmende hanske med beskyttelse mot lysbue og skjæremotstand. (Eureka 15-4 HAF4)

Størrelse: 7/XS-11/XL Farge: 00 flerfarget

EN 407 41324X

RG00 06 HANSKE FR ARC 4

EN 60903 CL.0

EN 407 41324X

EN 388 3X43E

Ultratynn flammehemmende hanske med unik komfort og bra beskyttelse mot lysbue. (Eureka 18-2 HAF-10)

EN 388 3X43E

ANSI CUT A5

ANSI CUT A5

ASTM F2675 ATPV Palm 30 cal/cm² Back of hand 16 cal/cm² Print 40 cal/cm²

ASTM F2675 ATPV Palm 42 cal/cm² Back of hand 59 cal/cm² IEC 61482-1-2 (Gloves) CL.2

IEC 61482-1-2 (Gloves) CL.2

RG00 04 HANSKER FR ARC 16

RG00 05 HANSKE FR ARC 40

Størrelse: 7/XS-12/XXL Farge: 00 flerfarget

Størrelse: 8/S-12/XXL Farge: 00 flerfarget

Lysbue - Flammehemmende - Fingerfølelse (13-4HFR-AF)

Hanske med meget høy beskyttelse mot lysbue. (Eureka 13-4 HAF50)

RG00 10 ISOLERENDE HANSKE

Elektrisk isolerende hanske, EN 60903 klasse 0. Hansken er beregnet for arbeid på strømførende anlegg. Overtrekkshanske av lær anbefales for ekstra beskyttelse. Størrelse: 9/M-11/XL Farge: 00 flerfarget


SVEISE TILBEHØR

SVEISE TILBEHØR For å tilføre ekstra beskyttelse og samtidig forlenge levetiden på verneplagget kan du med fordel bruke vårt sveise tilbehør som er tilpasset ulike oppgaver.

*EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 *EN ISO 11611 CL.1 A1

5572 19 CHAPS

Inherent flammehemmende chaps i et lett og komfortabelt materiale med ekstremt gode beskyttende egenskaper i forbindelse med sveising. PFAS-fri. Størrelse: One size Farge: 38 brent oliven Kvalitet: 192

5573 80 PONCHO EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN ISO 11611 CL.1 A1+A2

*EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 *EN ISO 11611 CL.1 A1

*EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 *EN ISO 11611 CL.1 A1

5576 19 FORKLE

Flammehemmende poncho med krave i et meget slitesterkt og kraftig materiale med bra beskyttelse mot sveiseperler i forbindelse med sveising. Størrelse: One size Farge: 07 sort Kvalitet: 801, 885

5575 19 MIDJEFORKLE

Flammehemmende midjeforkle i et lett og komfortabelt materiale med ekstremt gode beskyttende egenskaper i forbindelse med sveising. PFAS-fri. Størrelse: One size Farge: 38 brent oliven Kvalitet: 192

Flammehemmende forkle med krave i et lett og komfortabelt materiale med ekstremt gode beskyttende egenskaper i forbindelse med sveising. PFAS-fri. Størrelse: One size Farge: 38 brent oliven Kvalitet: 192

*EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 *EN ISO 11611 CL.1 A1

*EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 *EN ISO 11611 CL.1 A1

5577 19 ARMBESKYTTELSE

5578 19 SVEISE BALAKLAVA

Flammehemmende balaklava i trikot for bruk under sveisehjelmen. PFAS-fri. Størrelse: One size Farge: 00 flerfarget Kvalitet: 192, 885

Flammehemmende armbeskyttelse i en meget komfortabel tekstil med ekstremt god beskyttelse ved sveisearbeid. PFAS-fri. Størrelse: One size Farge: 38 brent oliven Kvalitet: 192

9142 88 CAPS

Flammehemmende sveise caps Størrelse: One size Farge: 64 mørk grå Kvalitet: 880

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

FLAME RETARDANT

75


76

FLAME RETARDANT

HODEVERN

HODEVERN Forhøy beskyttelsen din med vårt sortiment innenfor hodevern som består av lysbue beskyttede vernehjelmer, visir, hetter og balaklava. Tranemo tilbyr elektrisk isolerende vernehjelmer med integrert visir og beskyttelse mot lysbue for deg som arbeider meg spenning. Vernehjelmene oppfyller kravene i henhold til EN 397:2012+A1:2012 (-40°C - +50°C), EN 50365:2002 Class 0 og EN 166:2001. I sortimentet finnes det også hodebeskyttelse mot lysbue med vernehjelm, visir og hette som et sertifisert system. Sammen med flammehemmende balaklava får du et heldekkende beskyttelsessystem.

GS-ET-29 APC 1

GS-ET-29 APC 2

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F1

ASTM F2178 ATPV 36 cal/cm²

EN 61482-2 APC 2 GS-ET-29 APC 2 EN ISO 11611 CL.2 A1+A2

RX00 01 VERNEHJELM BOX TEST CL. 1

RX00 21 VERNEHJELM ARC 36

Vernehjelm med integrert visir og beskyttelse mot lysbue.

Hjelm med integrert visir og beskyttelse mot lysbue. Størrelse: One size Farge: 04 hvit

Størrelse: One size Farge: 04 hvit

RX00 22 HALS OG ØREBESKYTTELSE ASTM F2178 ATPV 40 cal/cm²

EN ISO 11612 A1 B2 C2 F2

Flammehemmende og antistatisk hals og ørebeskyttelse for montering på hjelm RX0001 eller RX0021.

EN 1149-5

Størrelse: One size Farge: 03 marine

GS-ET-29 APC 2

SA00 01 LYSBUE HETTE + VISIR + HJELM

9179 95 LYSBUE HETTE

Sett med lysbue hette 9179, integrert visir RX0018 og hjelm med hakebånd.

Inherent flammehemmende softshellhette for ekstra beskyttelse mot lysbue.

Størrelse: One size Farge: 03 marine

Størrelse: One size Farge: 03 marine Kvalitet: 955

RX00 18 LYSBUE VISIR

Transparent 3phase® lysbue godkjent visir som kan vippes opp. Størrelse: One size Farge: 00 flerfarget

EN ISO 11612 A1 B1 C2 F1

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

9195 89 BALAKLAVA

Inherent flammehemmende balaklava med høy lysbue beskyttelse produsert i dobbelt lag med ELIM: 22,0 cal/cm², EBT: 27,0 cal/cm², APC 2. 50% resirkulert bomull. PFAS-fri. Størrelse: One size Farge: 03 marine Kvalitet: 899, 895

5995 92 BALAKLAVA

Inherent flammehemmende balaklava i trikot for beskyttelse av hake, hals og kinn. 50% resirkulert bomull. PFAS-fri. Størrelse: One size Farge: 03 marine Kvalitet: 920

6308 90 BALAKLAVA

Inherent flammehemmende balaklava i merinoull for beskyttelse av hake, hals og kinn. PFAS-fri. Størrelse: One size Farge: 07 sort Kvalitet: 902


LUER & HALSBESKYTTELSE

FLAME RETARDANT

77

Plaggene på denne siden er sertifisert i henhold til:

EN ISO 14116 index 3

EN ISO 14116 index 3

EN 1149-5

9148 93 FLAMMEHEMMENDE VINTERLUE

5994 91 SJAL

Størrelse: M (57/58 cm), L (60/61 cm) Farge: 55 gul Kvalitet: 932, 054, 060

Størrelse: One size Farge: 03 marine Kvalitet: 911

Vinterlue med quiltfôr og fuskepels. Yttertekstil inneholder 20% resirkulerte fibre. PFAS-fri.

EN ISO 14116 index 3 EN 1149-5

Inherent flammehemmende sjal som kan brukes som hijab.

EN ISO 14116 index 3

EN ISO 14116 index 3

EN 1149-5

EN 1149-5

6307 90 STRIKKELUE

5970 89 VINTERLUE

9043 00 FLEECELUE

Inherent flammehemmende strikkelue i merino ull. PFAS-fri.

Inherent flammehemmende vinterlue i fleece. Fluoriserende gul og 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

Inherent flammehemmende fleecelue. PFAS-fri. Størrelse: One size Farge: 03 marine Kvalitet: 893

Størrelse: One size Farge: 07 sort Kvalitet: 902

Størrelse: M, L Farge: 55 gul Kvalitet: 050, 893

EN ISO 14116 index 3

EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1

EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

6395 90 STRIKKELUE

Inherent flammehemmende strikkelue i jaquard mønstred merino ull. PFAS-fri. Størrelse: One size Farge: 82 sort/grå Kvalitet: 904

NEW

6397 90 TUBE

5999 00 TUBE

Størrelse: One size Farge: 82 sort/grå Kvalitet: 904

Størrelse: One size Farge: 03 marine Kvalitet: 051

Inherent flammehemmende halsbeskyttelse som gir en meget god beskyttelse mot eksponering av en lysbue. PFAS-fri.

Inherent flammehemmende halsbeskyttelse som gir en meget god beskyttelse mot eksponering av en lysbue. 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

NEW

9065 81 HETTE

Hette med PU-laminert jerseyfòr. Passer til artikkel 5801/5802/5868, 5800/5803/5869 og 5832 81. Størrelse: One size Farge: 55 gul Kvalitet: 811, 898

9151 93 HETTE

PFAS-fri, metallfri og inherent flammehemmende quiltfôret hette med PU-laminert jerseyfòr. Yttertekstil inneholder 20% resirkulerte fibre. Størrelse: One size Farge: 55 gul Kvalitet: 932, 054

9151 82 HETTE

Flammehemmende quiltfôret hette. Passer til artikkel 5205 82 og 5206 82. Størrelse: One size Farge: 50 oransje Kvalitet: 822, 054


78

FLAME RETARDANT

SOKKER & TILBEHØR

TILBEHØR

EN ISO 14116 index 3 EN 1149-5

Praktisk tilbehør til Tranemo sin flammehemmende kolleksjon. Velg mellom flammehemmende kneputer, armbind, idkort lomme mm.

9176 00 LEGGSTØTTE

Inherent flammehemmende leggstøtte med 50% resirkulert bomull. PFAS-fri. Størrelse: M(30-36cm) / L(32-38cm) / XL(34-40cm) Farge: 03 marine Kvalitet: 48% modakryl / 30% bomull / 18% elastan / 2% polyamid / 2% antistat

EN ISO 14116 index 3

EN ISO 14116 index 3

EN ISO 14116 index 3

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

9074 00 TYNN ULLSOKK

9075 00 ULLSOKK TYKK FR

Varm inherent flammehemmende ullsokk / FR viskose. PFAS-fri.

9054 00 SOKK

Tynn inherent flammehemmende ullsokk / FR viskose. PFAS-fri. Størrelse: 37-39, 40-42, 43-45, 46-48 Farge: 07 sort Kvalitet: 35% ull / 35% FR viskos / 25% polyamid / 3% antistat / 2% elastan

Størrelse: 37-39, 40-42, 43-45, 46-48 Farge: 07 sort Kvalitet: 45% ull / 35% FR viskos / 15% polyamid / 3% antistat / 2% elastan

Størrelse: 34-36, 37-39, 40-42, 43-45, 46-48, 49-51 Farge: 03 marine Kvalitet: 42% modakryl / 28% bomull / 22% polyamid / 6% elastan / 2% antistat

Inherent flammehemmende sokk med 50% resirkulert bomull. PFAS-fri.

EN ISO 14116 index 3

EN ISO 14116 index 3

EN ISO 14116 index 3

EN 1149-5

EN 1149-5

EN 1149-5

9079 00 ULLFROTTÉ SOKK

Kraftig inherent flammehemmende sokk i ullfrotté. PFAS-fri. Størrelse: 37-39, 40-42, 43-45, 46-48 Farge: 07 sort Kvalitet: 45% ull / 35% FR viskos / 15% polyamid / 3% antistat / 2% elastan

EN ISO 14116 index 3

9171 00 ULLSOKK TYKK

Inherent flammehemmende tykk ullsokk. Teknisk avanserte strikkede partier for ekstra god passform. PFAS-fri. Størrelse: 37-39, 40-42, 43-45, 46-48 Farge: 07 sort Kvalitet: 49% ull / 28% viskos / 15% polyamid / 5% elastan / 3% antistat

9129 06 DAME PILÉFÔR

Metallfri og inherent flammehemmende piléfôr uten armer. Passer i jakkene 5137 94 og 5138 94. PFAS-fri. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 06 grå Kvalitet: 060

9172 00 TYKK LANG ULLSOKK

Inherent flammehemmende knesokker i ull, teknisk avansert med ekstra bra passform. PFAS-fri. Størrelse: 37-39, 40-42, 43-45, 46-48 Farge: 07 sort Kvalitet: 49% ull / 28% viskos / 15% polyamid / 5% elastan / 3% antistat


BELTER, SELER & TILBEHØR

FLAME RETARDANT

9160 81 SELER

9060 00 BUKSESELER

Størrelse: One size Farge: 03 marine Kvalitet: 811, , 802

Størrelse: One size Farge: 03 marine Kvalitet: 80% nomex / 50% elastan, EN ISO 11612 A1

9055 00 BELTE

9093 00 LÆRBELTE

Metallfri og flammehemmende seler for å redusere belastningen på skuldrene.

Flammehemmende bukseseler med metallspenner.

Metallfri og flammehemmende belte med justerbar lengde.

Lærbelte med skjult metallspenne for å unngå eksponering av metall som er kravet for beskyttelse mot lysbue. Belte er også egnet for bruk i sensitive miljøer der riping skal unngås.

Størrelse: S, L, XXL Farge: 07 sort Kvalitet: 58% polyester / 25% modakryl / 16% bomull / 1% antistat

Størrelse: One size Farge: 07 sort Kvalitet: Skinn

EN 14404 Type 2 Level 1

9094 80 HENGELOMMER

9095 82 HENGELOMMER

Størrelse: One size Farge: 55 gul Kvalitet: 802, 885

Størrelse: One size Farge: 50 oransje Kvalitet: 821, 885, 802

Løse hengelommer som plasseres på belte 909300 med mange rom for verktøy. Baricader EP forsterket.

Inherent flammehemmende hengelommer som plasseres på belte 909300 og passer for eksempel til bukse 5284 82.

EN ISO 14116 index 3

EN ISO 14116 index 3

EN 1149-5

EN 1149-5

9105 81 ARMBIND

Gul inherent flammehemmende armbind. For at armbindet skal passe på plass, monteres det på armlomme med borrelås. Størrelse: One size Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 811, 050

9105 84 ARMBIND

Oransje inherent flammehemmende armbind. For at armbindet skal passe på plass, monteres det på armlomme med borrelås. Størrelse: One size Farge: 93 oransje/marine Kvalitet: 846, 050

9120 00 KNEPUTER

Kneputene kan brukes både på flammehemmende og vanlige benklær og oppfyller kravene i henhold til EN ISO 11612:2015 Begrenset flammespredning A1. Størrelse: One size Farge: 00 flerfarget Kvalitet: 100% Ethylene Vinyl Acetate, Shell: Fawolon

9119 81 ID KORT LOMME

Lomme for legitimasjon passende til D-ring. Størrelse: One size Farge: 03 marine Kvalitet: 811

79


80


81

SYNBARHETSKLÆR & ARBEIDSKLÆR For deg som ikke har krav om flammehemmende arbeidstøy har vi en bredt sortiment rettet mot industri, lager og håndverk. Jobber du utendørs eller i trafikkerte miljøer anbefaler vi våre klær med høy synbarhet for bedre synlighet i både dagslys og mørke. Vi velger alltid de beste materialene til arbeidsklærne våre for å sikre høy kvalitet og god komfort. Arbeidsklærne har høy slitestyrke og lang levetid som bidrar til at vi sammen reduserer klimaavtrykket.


O

R

T

ST

RIC

T LEGISL

AT

IO

N PF

SU

TO

PP

HIGH VISIBILITY

VISION HV

YTTERBEKLEDNING VISION HV - Ytterbekledning, er kolleksjonen for deg som jobber utendørs til alle årstider. Når du jobber utendørs er det viktig å bli sett ordentlig i lys så vel som i mørke, samtidig som du holder deg varm. VISION HV Ytterbekledning er spesialdesignet for å være synlige, varme og komfortable. Å jobbe utendørs betyr å måtte jobbe i all slags vær, både i snø og kulde samt i regn og vind. Dette krever synlighetsbekledning av høy kvalitet som beskytter deg mot både vær og risikoer på jobben. Tranemos sine vinterplagg i synlighet er funksjonelle, men samtidig komfortable med et moderne og stilig design. Alle de tekniske vinterplaggene har et yttermateriale som er lett og fleksibelt, med god pusteevne. De er også utstyrt med teipede sømmer og sertifisert i henhold til EN 343. De vinterforede plaggene er også sertifisert for kulde, EN 342. Vision HV - Vinter er også et godt valg sett ut ifra bærekrafts perspektiv da hele kolleksjonen er helt fri for PFAS. Vi i Tranemo jobber aktivt med å fase ut PFAS fra produktene våre og redusere bruken av kjemikalier. Med Vision HV – Ytterbekledning kan du være mobil og prestere på jobb, uansett vær. Plaggene på denne og neste side er sertifisert i henhold til:

CO

O

C

’S

V

SE

EM

EM

EN

CH

T

AS

WE

82

RP

O R AT E PF

AS

M


EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S) EN 343 4.1 ***EN 342 (4303+4307) **RIS-3279-TOM

4303 46 VINTERJAKKE DAME MED HETTE

PFAS-fri damevinterjakke i synbarhet med avtakbar og justerbar hette. Vind- og vanntett med teipede sømmer sertifisert i henhold til EN 343. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 93 oransje/marine, 94 gul/marine Kvalitet: 466, 008, 003

VISION HV - YTTERBEKLEDNING

HIGH VISIBILITY

4307 46 SKALLBUKSE DAME M/SELER

9048 00 VINTERLUE

EN ISO 20471 CL.2 EN 343 4.3 *EN 342 (4303+4307) **RIS-3279-TOM

PFAS-fri skallbukse dame i synbarhet med teipede sømmer, meshfôr og avtakbare seler. Vind- og vanntett i henhold til EN 343. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 93 oransje/marine, 94 gul/marine Kvalitet: 466, 213, 007, 002

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

Vinterlue med quiltfôr og fuskepels. PFAS-fri. Størrelse: M (57/58 cm), L (60/61 cm) Farge: 55 gul Kvalitet: 466, 003, 008

83


84

HIGH VISIBILITY

VISION HV

VISION HV Nå nye høyder av komfort og bevegelsesfrihet med Vision HV. Kolleksjon er utviklet for å skape maksimal bevegelsesfrihet for brukere ved fysisk krevende arbeid. Er du på jakt etter komfortable synlighetsklær, er VISION HVkolleksjonen den rette for deg. Størstedelen av kolleksjonen er laget av en fleksibel og slitesterk stretch tekstil, som gjør de ekstra behagelige å bevege seg i. Stretchpaneler i kombinasjon med et basismateriale med høy andel bomull gir en myk følelse mot huden og gjør de ekstremt komfortable å ha på seg under fysisk krevende arbeid. Alle plaggene finnes i både herre- og damestørrelser og takket være fiberblandingen med polyester er plaggene svært slitesterke. For å tåle ekstra hard slitasje på kneputelommene og i løst hengende lommer er disse forsterket med HTPA – High Tenacity Polyamide. Dette gir en ekstra høy rive- og slitestyrke, noe som forlenger plaggets levetid betydelig. Med en moderne og komfortabel passform er VISION HV synlighetstøyet du aldri vil ta av. Kolleksjonens grunnkvalitet og vask- og vedlikeholdsråd: Plaggene i kolleksjonen kan inneholde flere og/eller andre kvaliteter. Se spesifikasjonen av kvalitet ved hvert produkt eller på tranemo.no. 440: Fluoriserende, 54% bomull / 46% polyester, twill med ripstop, 260 g/m² 400: 65% polyester / 35% bomull, 245 g/m²

c95mt


VISION HV

4339 44 DAMEJAKKE EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-M) **RIS-3279-TOM

4326 44 GRAVIDBUKSE MED STRETCH

Bukse for gravide med elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak.

EN ISO 20471 CL.1

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 93 oransje/marine, 94 gul/marine Kvalitet: 400, 441, 310, 213

EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (34-36) *RIS-3279-TOM

EN ISO 20471 CL.1

Størrelse: Dame S-XXL Farge: 93 oransje/marine, 94 gul/marine Kvalitet: 440, 400

Damebukse i synbarhet med stretch for en optimal passform, forhøyet komfort og full bevegelighet.

4329 44 DAMEBUKSE MED STRETCH

Damebukse i synbarhet med stretch for en optimal passform, forhøyet komfort og full bevegelighet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 93 oransje/marine, 94 gul/marine Kvalitet: 441, 400, 310, 213

*RIS-3279-TOM

4327 44 GRAVIDBUKSE MED STRETCH

Bukse for gravide med elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 93 oransje/marine, 94 gul/marine Kvalitet: 441, 400, 310, 213, 050

4388 44 DAMESHORTS MED STRETCH EN ISO 20471 CL.1

Dameshorts i synbarhet med stretch for en optimal passform, forhøyet komfort og full bevegelighet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 93 oransje/marine, 94 gul/marine Kvalitet: 441, 400, 310

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

Ripefri damebukse i synbarhet med lårlommer. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 93 oransje/marine, 94 gul/marine Kvalitet: 400, 441

4358 44 DAMEBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH EN ISO 20471 CL.1

Håndverksbukse for damer i synbarhet med stretch for en optimal passform, forhøyet komfort og full bevegelighet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 93 oransje/marine, 94 gul/marine Kvalitet: 400, 441, 310, 213

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 93 oransje/marine, 94 gul/marine Kvalitet: 440, 400, 310, 213, 050

EN ISO 20471 CL.2 CL.1(34-40)

85

4325 44 DAMEBUKSE

Damejakke med høy synbarhet.

4328 44 DAMEBUKSE MED STRETCH EN ISO 20471 CL.1

HIGH VISIBILITY

EN ISO 20471 CL.2 CL.1(34-40) *RIS-3279-TOM

4359 44 DAMEBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH

Håndverksbukse for damer i synbarhet med stretch for en optimal passform, forhøyet komfort og full bevegelighet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 93 oransje/marine, 94 gul/marine Kvalitet: 441, 400, 310, 213

4389 44 DAMESHORTS HÅNDVERK MED STRETCH EN ISO 20471 CL.1

Dameshorts håndverk i synbarhet med stretch for en optimal passform, forhøyet komfort og full bevegelighet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 93 oransje/marine, 94 gul/marine Kvalitet: 441, 400, 310, 213


86

HIGH VISIBILITY

COLLEGEGENSER & T-SKJORTER

COLLEGEGENSER & T-SKJORTER

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S-L)

4336 26 COLLEGEJAKKE DAME

Collegejakke dame i synlighet. Myk og komfortabel kvalitet. PFAS-fri. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 264, 263

4384 26 COLLEGEGENSER DAME EN ISO 20471 CL.3

Myk collegegenser dame i synbarhet med kort glidelås i krage. PFAS-fri. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 55 gul Kvalitet: 264

EN ISO 20471 CL.3 CL.2* (S)

4387 11 DAME T-SKJORTE LANG ERM

Myk langermet dame t-skjorte i synbarhet med bomull på innsiden. PFAS-fri. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 55 gul Kvalitet: 113

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

4381 11 DAME T-SKJORTE *EN ISO 20471 CL.2 CL.1 (S-L)

Myk dame t-skjorte i synbarhet i trikot med bomull på innsiden. PFAS-fri. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 94 gul/marine Kvalitet: 113


UNISEX

HIGH VISIBILITY

UNISEX T-SKJORTER OG UNDERTØY Tranemo maner alle til å kle seg riktig innenfra og ut og vi har derfor utviklet vårt undertøy og våre supplerende plagg slik at de kan også brukes av kvinner som bruker små størrelser. Tekstilen er myk og gjør at plagget anpasser seg til din kropp. Størrelsene på plaggene angis i herrestørrelser.

Dame

Herre

S

XXS

M

XS

L

S

XL

M

XXL

L

Bruk konverteringstabellen ved siden av for å se hvilken damestørrelse som herrestørrelsen tilsvarer.

4372 11 T-SKJORTE LANG ERM

4375 26 COLLEGEGENSER EN ISO 20471 CL.2*

Synbarhets collegegenser i en myk og komfortabel kvalitet. PFAS-fri.

EN ISO 20471 CL.2*

Myk langermet t-skjorte i synbarhet i trikot med bomull på innsiden. PFAS-fri. Størrelse: XS-4XL Farge: 93 oransje/marine, 94 gul/marine Kvalitet: 113

Størrelse: XS-4XL Farge: 93 oransje/marine, 94 gul/marine Kvalitet: 264, 263

6975 42 UNDERTRØYE

6979 42 POLOTRØYE

6972 42 LONGS

Størrelse: XXS-4XL Farge: 07 sort Kvalitet: 428

Størrelse: XXS-4XL Farge: 07 sort Kvalitet: 428

Størrelse: XXS-4XL Farge: 07 sort Kvalitet: 428

3-funksjons langarmet undertrøye. PFAS-fri.

3-funksjons polotrøye. PFAS-fri.

* For komplett informasjon gjeldende produktet sine sertifiseringer, besøk tranemo.no

3-funksjons longs. PFAS-fri.

87


88

COMFORT STRETCH

COMFORT STRETCH Comfort Stretch er en kolleksjon av arbeidsklær og stretchbukser for service og industriarbeid. Buksen er laget av et lett og slitesterkt polyester/bomullsmateriale med stretchsoner i 4-veis stretch. Strekksonene fungerer perfekt under aktivt arbeid hvor du f.eks. veksler mellom stående og sittende arbeid. Comfort Stretch består av et stort utvalg arbeidsklær, alt designet for å være så behagelig, fleksibelt og funksjonelt som mulig. Kolleksjonen er laget for å tåle hardt arbeid og med forsterkninger på ekstra utsatte områder har plaggene ekstra lang levetid. Med stilig design, behagelig tekstil og stretch er Comfort Stretch arbeidsklærne du også kan tenke deg å ha på i fritiden. Takket være stretch-sonene har buksene en fin og fleksibel passform som føles behagelig å arbeide i. For å bli sett litt ekstra, er buksene også tilgjengelig med refleks og fluoriserende effekter. Alle bukser finnes i både dame- og herrestørrelser. Kolleksjonens grunnkvalitet og vask- og vedlikeholdsråd: Plaggene i kolleksjonen kan inneholde flere og/eller andre kvaliteter. Se spesifikasjonen av kvalitet ved hvert produkt eller på tranemo.no. 440: Fluoriserende, 54% bomull / 46% polyester, twill med ripstop, 260 g/m² 500: Øvrige farger, 65% polyester / 35% bomull, twill med comfortfinish, 300 g/m²

c95mt


COMFORT STRETCH

89

AVANSERT BUKSE MED STRETCH 1126 40

Lårlomme med verktøybånd og tommestokklomme.

Lårlomme med klaff, skjult D-ring, mobillomme med stretch og klaff

Ekstra slitesterk skrittkonstruksjon som minsker belastningen på sømmene. Stretch paneler ved skrittet for maksimal bevegelighet.

HTPA Dobby forsterket kneputelommer.

Stretch i bakparti gjør buksen perfekt for fysisk arbeid med mye bevegelser.

HTPA Dobby forsterkning nederst på buksen med refleksdetaljer.

Stretchpartier rundt kneputelommene i 4-veisstretch. Buksene er produsert i en lett vekt og slitesterk polyester/bomull.

Fotvidden kan justeres med trykknapper i plast.


90

COMFORT STRETCH VISIBLE

1926 40 AVANSERT DAMEBUKSE MED STRETCH

1956 40 AVANSERT DAMEBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH

Avansert stretchbukse med forhøyet synlighet til dame med mange lommer for den kresne håndverkeren. Buksen har utvendige kneputelommer forsterket med HTPA Dobby og 4-veis stretchpaneler for høy komfort og bevegelighet.

Avansert damebukse med stretch og forhøyet synlighet med løse hengelommer for den kresne håndverkeren. Buksen har utvendige kneputelommer forsterket med HTPA Dobby og 4-veis stretchpaneler for høy komfort og bevegelighet.

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 95 sort/gul Kvalitet: 400, 310, 213, 441

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 95 sort/gul Kvalitet: 400, 310, 213, 441

1928 40 DAMEBUKSE MED STRETCH

1958 40 DAMEBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH

Damebukse med økt synbarhet og stretch paneler for perfekt passform, høy komfort og bevegelighet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine, 95 sort/gul Kvalitet: 400, 310, 213, 441

Håndverksbukse til damer med økt synbarhet og stretch paneler for perfekt passform, høy komfort og bevegelighet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 94 gul/marine, 95 sort/gul Kvalitet: 400, 310, 213, 441


COMFORT STRETCH

1128 40 DAMEBUKSE MED STRETCH

Damebukse med stretch paneler for perfekt passform, høy komfort og bevegelighet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 03 marine, 07 sort Kvalitet: 400, 310, 213

1127 40 GRAVIDBUKSE MED STRETCH

Bukse for gravide med elastisk tekstil og strikk med knappehullstramming i overkant for en voksende mage. Buksen har stretch paneler og bred strikk bak. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 03 marine, 07 sort Kvalitet: 400, 310, 213, 050

1126 40 AVANSERT DAMEBUKSE MED STRETCH

1156 40 AVANSERT DAMEBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 07 sort Kvalitet: 400, 310, 213

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 07 sort Kvalitet: 400, 310, 213

1198 40 DAME PIRATBUKSE MED STRETCH

1196 40 DAME PIRATBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 03 marine, 07 sort Kvalitet: 400, 310, 213

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 03 marine, 07 sort Kvalitet: 400, 310, 213

1187 40 DAMESHORTS MED STRETCH

1188 40 DAMESHORTS HÅNDVERK MED STRETCH

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 03 marine, 07 sort Kvalitet: 400, 310, 213

Størrelse: Dame 34-48 Farge: 03 marine, 07 sort Kvalitet: 400, 310, 213

Avansert stretchbukse til dame med mange lommer for den kresne håndverkeren. Buksen har utvendige kneputelommer forsterket med HTPA Dobby og 4-veis stretchpaneler for høy komfort og bevegelighet.

Dame piratbukse med stretch paneler for perfekt passform, høy komfort og bevegelighet.

Dameshorts med stretch paneler for perfekt passform, høy komfort og bevegelighet.

Avansert damebukse med stretch og løse hengelommer for den kresne håndverkeren. Buksen har utvendige kneputelommer forsterket med HTPA Dobby og 4-veis stretchpaneler for høy komfort og bevegelighet.

Dame piratbukse med stretch paneler for perfekt passform, høy komfort og bevegelighet.

Dameshorts håndverk med stretch paneler for perfekt passform, høy komfort og bevegelighet.

1158 40 DAMEBUKSE HÅNDVERK MED STRETCH

Håndverksbukse til damer med stretch paneler for perfekt passform, høy komfort og bevegelighet. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 03 marine, 07 sort Kvalitet: 400, 310, 213

91


O

R

T

ST

RIC

T LEGISL

AT

IO

N

PF

SU

TO

PP

COMFORT LIGHT

Kolleksjonens grunnkvalitet og vask- og vedlikeholdsråd: Plaggene i kolleksjonen kan inneholde flere og/eller andre kvaliteter. Se spesifikasjonen av kvalitet ved hvert produkt eller på tranemo.no. 400: 65% polyester / 35% bomull, 245 g/m²

c95mt

1129 40 BUKSE DAME

Lett klassisk damebukse i slitesterk polyester/ bomull. PFAS-fri. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 03 marine, 07 sort Kvalitet: 400

1189 40 DAMESHORTS

Lett klassisk dameshorts i slitesterk polyester/ bomull. PFAS-fri. Størrelse: Dame 34-48 Farge: 03 marine, 07 sort Kvalitet: 400

EM

V

’S

CO

O

C

Comfort Light kolleksjonen er designet for å minimere risikoen for å ripe opp ømtålige flater som for eksempel lakkerte biler. Kolleksjonen er derfor spesielt bra til bilverksteder og lignende. Plaggene har en moderne passform og kvaliteten gjør at de holder seg godt i industrivask. Comfort Light er kolleksjonen av komfortable, lette og slitesterke arbeidsklær.

SE

En klassisk kolleksjon i en slitesterk 245g/m² polyester/bomull. Med perfekt passform og god slitestyrke er dette en perfekt kolleksjon for industri og serviceyrker.

EM

COMFORT LIGHT

EN

CH

T

AS

WE

92

RP

O R AT E PF

AS

M


CRAFTSMAN PRO

93

CRAFTSMAN PRO 100% bomullskolleksjon med HTPA Dobby forsterkning til håndverk, industri og verksted. Craftsman Pro er en bomullskolleksjon med mange praktiske detaljer og har en passform som gir brukeren en bevegelsesfrihet i sitt daglige arbeid. Håndverkere, industri- og verkstedpersonell krever alltid slitesterke arbeidsklær og de fleste plagg er tilført HTPA Dobby forsterkning. De er plassert på utsatte steder som f.eks på kne, nederst på ben og innvendig i hengelommer. Hele kolleksjonen har mange finesser og detaljer og er vasket på forhånd for å minimere krymp og gi økt komfort. Kolleksjonens grunnkvalitet og vask- og vedlikeholdsråd: Plaggene i kolleksjonen kan inneholde flere og/eller andre kvaliteter. Se spesifikasjonen av kvalitet ved hvert produkt eller på tranemo.no. 150: 100% bomullstwills, 375 g/m² 441: Fluoriserende, 74% polyester / 24% bomull/ 2% elastiske fibre, 245 g/m², EN ISO 20471

c95mt

7728 15 WORKJEANS DAME

7758 15 DAMEBUKSE HÅNDVERK

Damebukse i jeansfasong med forhøyet synbarhet. Kraftig og slitesterk bomullstwill med innvendige kneputelommer.

Funksjonell damehåndverksbukse med forhøyet synbarhet i kraftig og slitesterk bomullstwill med romslig passform. Ekstra forsterkede hengelommer og kneputelommer i HTPA Dobby.

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine, 95 sort/gul Kvalitet: 150, 441

7729 15 WORKJEANS DAME

Damebukse i jeansfasong med kraftig og slitesterk bomullstwill. Innvendige kneputelommer. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 07 sort, 32 marine Kvalitet: 150

Størrelse: Dame 36-48 Farge: 94 gul/marine, 95 sort/gul Kvalitet: 150, 213, 441

7759 15 DAMEBUKSE HÅNDVERK

Funksjonell damehåndverksbukse i kraftig og slitesterk bomullstwill med romslig passform. Ekstra forsterkede hengelommer og kneputelommer i HTPA Dobby. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 07 sort, 32 marine Kvalitet: 150, 213

7799 15 DAME PIRATBUKSE HÅNDVERK

Dame piratbukse i kraftig og slitesterk bomullstwill med romslig passform. HTPA Dobby forsterkede henge- og kneputelommer. Størrelse: Dame 36-48 Farge: 07 sort, 32 marine Kvalitet: 150, 213


94

TILBEHØR

TILBEHØR

RH00 30 DAME T-SKJORTE

T-skjorte til dame med rund hals og splitt i siden. Størrelse: Dame S-XXL Farge: 03 marine, 04 hvit, 07 sort Kvalitet: 100% bomull, 175 g/m²

9120 00 KNEPUTER EN 14404 Type 2 Level 1

Kneputene kan brukes både på flammehemmende og vanlige benklær og oppfyller kravene i henhold til EN ISO 11612:2015 Begrenset flammespredning A1. Størrelse: One size Farge: 00 flerfarget Kvalitet: 100% Ethylene Vinyl Acetate, Shell: Fawolon

9020 00 KNEPUTER

Beste beskyttelse ved arbeid på kne. Passer alle våre knelommer. Størrelse: One size Farge: 06 grå Kvalitet: 100% EVA, EN ISO 11612 A1

9019 00 ID KORT LOMME

9190 00 BAG

Størrelse: One size Farge: 07 sort Kvalitet: 100% polyester

Størrelse: One size Farge: 07 sort

Lomme for legitimasjon passende til D-ring.

9144 00 KNEPUTER

Beste beskyttelse ved arbeid på kne. Leveres parvis i forpakning. Størrelse: One size Farge: 06 grå Kvalitet: 100% EVA, EN ISO 11612 A1

Stor Tranemo bag som også kan bæres på ryggen med solide justerbare skulderbånd. Stor glidelås åpning.

9032 00 KNEPUTER

9145 00 KNEPUTER

Størrelse: One size Farge: 07 sort Kvalitet: Neopren, EN ISO 11612 A1

Størrelse: One size Farge: 07 sort Kvalitet: Neopren, EN ISO 11612 A1

Kraftige kneputer

Kraftige kneputer. Leveres parvis i forpakning.


TILBEHØR

9048 00 VINTERLUE

Vinterlue med quiltfôr og fuskepels. PFAS-fri. Størrelse: M (57/58 cm), L (60/61 cm) Farge: 55 gul Kvalitet: 466, 003, 008

9013 00 LÆRBELTE

9068 00 LUE

9124 00 CAPS

Lue med fleecefôr

Caps med TRANEMO logo.

Størrelse: One size Farge: 03 marine, 07 sort Kvalitet: 95% bomull / 5% elastan Fôr, 100% polyester

Størrelse: One size Farge: 07 sort Kvalitet: 100% bomull

9029 52 BELTE

9037 00 ELASTISK BELTE

Elastisk belte med Tranemo logo.

Elastisk belte med borrelås feste.

Størrelse: One size Farge: 07 sort Kvalitet: Skinn

Størrelse: One size Farge: 07 sort Kvalitet: 68% polypropylene / 32% elastan

Størrelse: S-XXL Farge: 07 sort Kvalitet: polyester / elastan

9046 00 BELTE

9027 00 BUKSESELER

9016 00 HAMMERHOLDER

Bukseseler med Tranemo logo

Hammerholder i sort plast-laminert metall.

Størrelse: One size Farge: 07 sort Kvalitet: polyester / elastan

Størrelse: One size Farge: 07 sort Kvalitet: Metall

Lærbelte av høyeste kvalitet

Belte med plastspenne Størrelse: One size Farge: 07 sort Kvalitet: 100% nylon

9011 00 BOMULLSOKK

9041 00 ULLSOKK TRANEMO

Størrelse: 37-39, 40-42, 43-45, 46-48 Farge: 07 sort Kvalitet: 80% bomull / 18% polyamid / 2% elastan

Størrelse: 37-39, 40-42, 43-45, 46-48 Farge: 07 sort Kvalitet: 50% akryl / 30% ull / 18% polyamid / 2% elastan

Sokk med Tranemo logo. PFAS-fri.

Varm ullsokk med Tranemo logo. PFAS-fri.

95


96

ON DEMAND

Med On Demand kan du forsterke din identitet ytterligere og sette ditt preg på våre standard kolleksjoner. Kontakt kundeservice for assistanse.

FORHØYET SYNBARHET Montering av fluoriserende tekstil og refleks på uforede plagg. D05A44 Stripe rundt arm D05B44 Stripe rundt ben Stripen kan monteres rundt ben eller arm og finnes i fargene 50 Hi Vis orange og 55 Hi Vis gul.

BENFORSTERKNING FR Ekstra flammehemmende forsterkning mot sprut av smeltet metall. Perfekt for støpere eller ved arbeid med kapping av metall. Forlenger buksens levetid betraktelig. Forsterkningen dekker også en del av foten og finnes i to størrelser. Det er ikke mulig å sy på benforsterkning på alle typer bukser. Kontakt Tranemo for mer informasjon.

Høy benforsterkning, 63 cm 90368067 - 803 Barricader EP

25 mm 50 mm 25 mm

Lav benforsterkning, 31 cm 90398067 - 803 Barricader EP

REFLEKS Placering byxa: 10-12cm från fåll. Montering av refleks på uforede plagg. Refleksene kan monteres rundt arm, ben eller på ryggen. 50 mm refleks D06A5006 rundt arm D06B5006 rundt ben D06R5006 på ryggen 50 mm flammehemmende refleks D07A5006 rundt arm D07B5006 rundt ben D07R5006 på ryggen

KNAPPJUSTERING BEN Montering av trykknapper for justering av fotvidde på uforede plagg.

20 mm refleks D06A2006 rundt arm D06B2006 rundt ben D06R2006 på ryggen

D06100 Knappjustering

KNEPUTELOMMER

ID-KORTLOMME

Montering av kneputelommer på uforede plagg. Kneputelommene finnes i flere ulike farger og kvaliteter.

D06800 ID-kortlomme

Montering av ID-kortlomme på uforede plagg.

9021 Kneputelommer Kvalitet 213: 03 marine, 07 sort Kvalitet 400: 03 marine, 07 sort Kvalitet 873: 03 marine

MERKER Montering av egne merker. D067 Montering av egne merker

GUMMI/PLAST-FORSTERKNING Vulkanisering av kneputelommene for ekstra slitestyrke.

BORRELÅS BÅND Montering av sort borrelås bånd (myk del) for bruk til navnemerking.

D01100 Gummi/plast-forsterkning

D0690007 Montering borrelås bånd 005 - 10 cm x 2 cm 006 - 11 cm x 2 cm 007 - 12 cm x 2 cm

ENDRING AV BENLENGDE Om du behøver hjelp med å justere benlengden kan vi både forlenge bukseben og gjøre de kortere enn standard på uforede plagg.

GRAVID? D07800 - Påsying av myk strikket ribb over magen justerbar i overkant og på ryggen. Kan sys på de fleste Tranemo sine midjebukser uten hengelommer.


97

TRANSFERTRYKK Tranemo selger i all hovedsak gjennom et utbredt nettverk av forhandlere over hele landet. Våre forhandlere vil kunne være behjelpelig i forbindelse med trykk av logo (transfertrykk). Ved bestilling av transfertrykk, er kostnaden delt i to deler; kostnadene ved produksjon av selve transfermerket og kostnaden for montering av merket på plagget. Klisjekostnaden belastes ved første bestilling, og prisen varierer i forhold til antall, størrelser i cm² og antall farger. Det opereres med 13 standardfarger. Hvis det er krav om en spesifikk PMS-farge, vil det påløpe en ekstrakostnad for dette. Tranemo NO benytter seg av transfermerker fra produsenten Avery Dennison/NTP. Også de fleste av våre forhandlere benytter transfermerker fra samme produsent. Avery Dennison/NTP sine flammehemmende transfermerker oppfyller kravene til EN ISO 14116 og EN 1149-5 når de monteres på de fleste av Tranemos flammehemmende tekstiler. Nedenfor har vi skissert mulige plasseringer av transfertrykket og de mest brukte standardfarger.

Plassering av trykket, maks 100 cm². Sett i forhold til utforming av logo og design på plagget samt EN ISO 20471 standarden er ikke alle plasseringer mulig. B4 B23 B4

B5 B5

B6 B2 B22 B2

B3 B23

B1 B22

B3 B21

B1 B20

B21

B20

B32

B6

B8

B10

B8

B10

B9

B7

B11

B9

B7

B11

B32

B31

B30

B16

B17

B16

B17

B24

B25

B24

B25

B28

B29 B15

B28 B14

B15

B14

PMS Black C Mørk grå

B30 B31

B29

Sort

PMS 431 C Lys grå PMS Cool Grey 4C

B26

B27

B26 B12

B27 B13

B12

B13

Hvit PMS White Gul PMS Yellow C Orange

B18

B19

B18

B19

PMS 165 C

Plassering av trykket, maks 500 cm². Sett i forhold til utforming av logo og design på plagget samt EN ISO 20471 standarden er ikke alle plasseringer mulig.

R1

R3

R5 R5

R4

R2

Mørkerød

Grønn R6 R6

R2

PMS 1797 C

PMS 201 C

R14 R14

R3 R13 R13

R1

Rød

PMS 348 C

R4

Mørk grønn PMS 3425 C Lys blå PMS 2925 C Korn blå

R12 R12

R11 R11

PMS 286 C Marine blå R10 R10

R9 R9

R8 R8

R7 R7

PMS 289 C


98

VEDLIKEHOLD Det er viktig at flammehemmende klær vaskes på en korrekt måte og i overensstemmelse med instruksjonene som sørger for at beskyttelsen i plagget ikke forringes eller forurenses. Kun syntetiske vaskemidler skal benyttes, ikke bruk såpe eller tøymykner og det må ikke benyttes blekemiddel. Tranemo anbefaler: • Verneklær sertifisert i henhold til EN ISO 20471 skal vaskes separat, alternativt sammen med andre tilsvarende plagg med samme sertifisering. •

For plagg som inneholder ull er det ekstra viktig med korrekt vedlikehold. Ull er sensitiv for høy PH og bør vaskes i nøytral PH og med en skånsom prosess. Verneklær som inneholder ull bør vaskes ved å bruke et spesielt ullprogram.

Kontakt Tranemo for mer informasjon vedrørende vask og vedlikehold av dine verneklær.

Impregnering/finish & Impregnering på nytt For å oppfylle kravene i EN 13034 behøver verneklærne ved behov å impregneres på nytt for å beholde kjemikaliebeskyttelsen. Disse plaggene bør vaskes på industrielle vaskerier som har mulighet å impregnere plaggene på nytt med en korrekt prosess. Tranemo har gjennomført flere tester ved et akkreditert institutt, som viser at en tekstil som er sertifisert for EN 13034 (syre og base) og har en impregnering som inneholder PFAS, kan re-impregneres med en PFAS-fri finish og likevel oppnå samme resultat. Bemerk at merkingen i plaggene kun må være for syre og base for at endringen skal være godkjent. Hvis du er usikker, ta kontakt med oss, så hjelper vi deg.

Vaskesymboler

a B C D T

Vaskes ved maks 40°C Vaskes ved maks 40°C, forsiktig vask Vaskes ved maks 60°C Vaskes ved maks 60°C, forsiktig vask Bør ikke renses

3 5 O N M

Må ikke tørketromles

Tørketromles ved lav temperatur

Må ikke strykes

Tåler å strykes ved maks 110°C

Tåler å strykes ved maks 150°C

Transfer refleks Påsydde reflekser kan kjennes harde, stive og være ukomfortabelt på strikkede plagg. Bruk av segmenterte transferreflekser gjør plaggene med komfortable. Selv på noen lettere vevde plagg har transferrefleks en fordel mot påsydde når det gjelder komfort. For å beholde de reflekterende egenskapene i transferrefleksene skal disse plaggene vaskes i nøytralt pH, det vil si ikke å bruke vaskemiddel med pH over 8. Tranemo anbefaler: • Vasketemperatur på maks 60°C. • Vaskemiddel med pH<8 er å anbefale. • Ikke bruk tøymykner, blekemiddel eller optiske hvitemidler. • Vi anbefaler hengetørking eller tørketrommel i maks 60°C. Ved tunneltørking anbefales maks 100°C.


99

Reparasjon av flammehemmende plagg Bruk ikke skadede verneklær som ikke kan repareres (for eksempel hull, revner eller ikke fungerende lukninger etc) Små skader på plagget som ikke påvirker plaggets flammehemmende egenskaper kan repareres. Denne reparasjonen kan kun gjennomføres om det brukes samme flammehemmende tekstil og tråd, og av kompetent personell. Reparasjonene får kun utføres i henhold til Tranemo sine reparasjonsinstrukser og med identiske tekstiler. Ved å reparere plagget forlenges levetiden som igjen gir en positiv effekt med mindre miljøpåvirkning. Tranemo kan bidra med egnet reparasjonskit og anvisninger for å kunne reparere verneklær på korrekt vis.

Bytte - Kassering Når et plagg har vært i direkte kontakt med åpen flamme eller sterk varme, kan plagget bli sprøtt og svekket og skal derfor kasseres. Hvis plagget har vært utsatt for kjemikalier som har trengt inn i tekstilen, innebærer dette vanligvis en nedbrytning av beskyttelsesevnen og man bør vurdere om plagget skal kasseres. For mer informasjon, gå til vår hjemmeside www.tranemo.no. Vi kan også bistå i opplæring vedrørende bruk av flammehemmende klær hos din bedrift.

Trykk og brodering på verneklær Transfertrykk må testes og godkjennes innen det brukes på de flammehemmende plaggene. De transfermerkene som Tranemo produserer er testet og godkjente i henhold til EN ISO 14116 og EN 1149-5 når de trykkes på et flammehemmende plagg fra Tranemo. En tekstil med et transfertrykk holder på varmen lengre enn tekstil uten trykk når det utsettes for intens varme. Ut fra et sikkerhetsperspektiv bør derfor ikke store heldekkende transfertrykk brukes. Den beste løsningen er om trykket plasseres på lommeklaffer eller lignende slik at du har et underliggende lag med tekstil for beskyttelse av huden din. Emblem/etiketter som monteres på flammehemmende plagg skal lages av flammehemmende tekstil. Standarden EN 1149-5 krever at emblemene/etikettene festes på et permanent sted som gjør at de ikke kan fjernes. Ved direkte brodering på flammehemmende plagg skal det brukes flammehemmende tråd. Feilaktig brodering, emblem/etikett eller transfertrykk kan ha en negativ effekt på beskyttelsen i dine verneklær. Transfertrykk, emblem/ eller etiketter som er mindre enn 10 cm² behøver ikke å være flammehemmende ihht standarden EN ISO 14116. Standard

Transfertrykk

Brodering

Emblem

EN ISO 11612 IEC 61482-2 EN 61482-2 EN ISO 11611 EN 13034 Type PB [6]

Transfertrykket må være godkjent ihht EN ISO 14116 Index 3.

Tråden må være godkjent ihht EN ISO 14116 Index 3.

Tekstilen bak emblemet må være ihht EN ISO 14116 Index 3.

EN 1149-5

Transfertrykk bredere enn 5cm, med større overflate enn 100 cm² og en tykkelse på mer enn 2 mm må testes i henhold til EN 1149-5.

Broderier bredere enn 5cm, med større overflate enn 100 cm² og en tykkelse på mer enn 2 mm må testes i henhold til EN 1149-5.

Emblem bredere enn 5cm, med større overflate enn 100 cm² og en tykkelse på mer enn 2 mm må testes i henhold til EN 1149-5 og festes permanent på plagget.

EN ISO 20471

Maksimal størrelse er avhengig av plaggets Hi-Vis overflate.

Maksimal størrelse er avhengig av plaggets Hi-Vis overflate.

Maksimal størrelse er avhengig av plaggets Hi-Vis overflate.

Bør monteres på et sted med Bør broderes på et sted et underliggende lag av tekstil. med et underliggende lag av Unngå transfertrykk som dekker tekstil. store flater av tekstilen.

Logomerking på synbarhetsplagg For at plagg som er sertifisert i EN ISO 20471 fortsatt skal tilfredsstille minimumskravene av fluoriserende overflate i henhold til standarden etter logomerking bør ikke logoen være for stor eller plasseres på den fluoriserende delen. Grunnet dette bør ikke bukser merkes med logo på den fluoriserende delen. Samme anbefaling gjelder for overdeler sertifisert i henhold til EN ISO 20471 klasse 3 og med forholdsvis liten overflate med fluoriserende tekstil. (f.eks kortermede plagg, dameplagg eller plagg med mye kontrastfarge). Kontakt Tranemo for å få vite hvor mye fluoriserende tekstil som er på plagget for å få informasjon om dens begrensninger i forhold til standarden.


100

KVALITET OG TEKSTIL DEN VIKTIGE KVALITETSKONTROLLEN Vår ambisjon er at du som kunde alltid skal få et produkt som oppfyller dine krav og forventninger. Derfor legger vi stor vekt på å kvalitetssikre vårt arbeid mot et ferdig produkt. Kvalitetskontrollen omfatter alle steg i prosessen og alle benyttede råvarer i produksjonskjeden. Dette for at du skal få et produkt som klarer alle de tøffe kravene på din arbeidsplass. Innen det ferdige produktet blir godkjent og kan selges gjennomgår det følgende tester: • •

• •

Innen produksjonen starter spesifiserer vi og godkjenner alle råvarer som inngår i produksjonen. Alle innkommende forsendelser av tekstil, reflekser etc testes i vårt laboratorium. De ulike egenskapene testes avhengig av hvilke plagg råmaterialene skal benyttes til og hvilke funksjoner de skal oppfylle. Viktige parametre er krymp, rive- og slitestyrke, fargeekthet og brennbarhet. Sertifisering av plagg og tekstiler skjer etter omfattende tester på eksterne velrenomerte laboratorier. Kvalitetskontrollen omfatter også innlevering av ferdig produserte plagg som skal lagerføres.

KVALITETER Tabellen inneholder beskrivelser av alle kvalitetene i katalogen. I kolonnen til venstre er det oppgitt et kvalitetsnummer som også vises i produkttekstene. I kolonne to beskrives sammensetning, vekt og øvrige egenskaper. Hvis kvaliteten er sertifisert, oppgis også EN-standardene som gjelder spesielt for denne kvaliteten. Nr. Kvalitetsbeskrivelse 002 Fôr, 100% polyester, 70 g/m². PFAS-fri. 003 100% polyester quilt med polyester-bomull, 80 g/m². PFAS-fri. 004 100 % polyester quilt med polyester-bomull, 110 g/m². PFAS-fri. 007 100% polyester mesh. PFAS-fri. 008 100% børstet polyester, 360 g/m². PFAS-fri. 009 100% børstet polyester, 540 g/m². PFAS-fri. 050 Cantex Heavy Rib - 58% modakryl / 36% bomull / 4% elastiske fibre / 2% antistat, 300 g/m² Inherent flammehemmende trikot. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 5,1 cal/cm², EBT: 6,3 cal/cm² EN 1149-3 051 Cantex Light Rib – 56% modakryl / 37% bomull / 5% elastiske fibre / 2% antistat, 230 g/m² Inherent flammehemmende trikot. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 5,1 cal/cm², EBT: 6,3 cal/cm² EN 1149-3 054 Quilt FR - 45% modakryl / 35% bomull / 18% polyamid / 2% antistat, 160 g/m² med polyester-bomull, 80 g/m² Inherent flammehemmende tekstil med flammehemmende polyester-bomull. PFAS-fri. 055 Quilt FR - 45% modakryl / 35% bomull / 18% polyamid / 2% antistat, 160 g/m² med polyester-bomull,120 g/m² Inherent flammehemmende tekstil med flammehemmende polyester-bomull. PFAS-fri. 060 Pile FR - 87% modakryl / 13% bomull, 320 g/m² Inherent flammehemmende pilefòr. PFAS-fri. EN ISO 14116 index 3

Nr. Kvalitetsbeskrivelse 113 55% polyester / 45% bomull, 200 g/m² Piké. Behagelig, formstabil interlock med bomull innvendig. PFAS-fri. EN ISO 20471 for fluoriserende farger RIS-3279-TOM for fluoriserende oransje 131 100% bomull, 325 g/m² Behagelig bomullstwill. PFAS-fri. 150 100% bomull, 375 g/m² Kraftig bomullstwill. Slitesterk. Forvaskede plagg som reduserer krymping. PFAS-fri. 192 Graphite Light - 70% karbon / 30% aramid, 245 g/m² Inherent flammehemmende tekstil for beskyttelse ved sveising. PFAS-fri. EN ISO 14116 index 3 EN ISO 11612 B1 C1 F1 EN ISO 11611 klasse 1 213 HTPA Dobby - 100% polyamid, 260 g/m² Strukturtekstil med ekstra høy slitestyrke. PFAS-fri finish. 221 60% bomull / 40% polyester, 200 g/m² Bomull-/polyestertwill, med bomullsfølelse og polyesterens vaskeegenskaper og slitestyrke. PFAS-fri. 261 65% polyester / 35% bomull, 500 g/m² Limt jersey med 100 % polyesterfleece. PFAS-fri finish. 263 51% polyester / 49% bomull, 300 g/m² Sweatshirtkvalitet med flosset bakside. PFAS-fri. 264 80% polyester / 20% bomull, 300 g/m² Sweatshirtkvalitet med flosset bakside i fluoriserende farger. PFAS-fri. EN ISO 20471 RIS-3279-TOM for fluoriserende oransje 303 Bevernylon - 50% polyamid / 50% bomull, 240 g/m² Twill med nylon på utsiden som gir høy slitestyrke. Vannavvisende impregnering komplett med PU-belagt bakside gir beskyttelse mot fuktighet. PFAS-fri finish. 310 4-veis stretch, 50% polyamid / 42% polyester / 8% elastiske fibre, 250 g/m² Twill med stretch funksjon i alle retninger. PFAS-fri finish.


101

Nr. Kvalitetsbeskrivelse 400 65% polyester / 35% bomull, 245 g/m² Bomull-/polyestertwill med høy komfort og svært gode vaskeegenskaper. Slitesterk vev med god fargebestandighet og som ikke krøller. Tørker raskt. PFAS-fri. 428 55% polyester / 45% bomull, 215 g/m² Trikot. 2-lags jaquard med 3-funksjon som transporterer og absorberer fuktighet samt holder på varme. PFAS-fri. 440 54% bomull / 46% polyester, 260 g/m² Fluoriserende twill med ribstop for økt rivestyrke. Bomullsinnside for økt komfort. EN ISO 20471 for fluoriserende farger RIS-3279-TOM for fluoriserende oransje 441 74% polyester / 24% bomull / 2% elastiske fibre, 245 g/m² Fluoriserende satin med stretch. Bomullsinnside for økt komfort. PFAS-fri. EN ISO 20471 for fluoriserende farger RIS-3279-TOM for fluoriserende oransje 460 T-TEX - 100% polyester, PU-membran, 180 g/m² Vind- og vanntett. 5000 mm vannsøyle. PFAS-fri. 464 T-TEX Plain – 100% polyester, PU-belegg, 200 g/m² Fluoriserende polyester tekstil med strukturgarn. PFAS-fri finish. 465 T-TEX 3L - 100% polyester, PU-membran, 145 g/m² Tekstil med 3-lags funksjon. Vind- og vanntett. 10 000 mm vannsøyle. Pusteegenskaper 8.2 Pa m²/W. EN 343 klasse 4:4 466 T-TEX EWR - 100% polyester, PU-laminert, 205 g/m² PFAS-fri finish. Vind- og vanntett. Vannsøyle 5000 mm. Pusteegenskaper 17,2 Pa m²/W. EN 343 klasse 4:3 EN ISO 20471 for fluoriserende farger RIS-3279-TOM for fluoriserende oransje 470 100% polyester, 300 g/m² 3-lagsfleece med PU-membran og bakside av mesh, vindvvisende. PFAS-fri. 480 92% polyester / 8% elastiske fibre, 325 g/m² Softshell, PU-membran med polyesterfleece. PFAS-fri finish. Vind- og vannavvisende. 3000 mm vannsøyle. EN ISO 20471 for fluoriserende farger RIS-3279-TOM for fluoriserende oransje 500 65% polyester / 35% bomull, 300 g/m² Bomull-/polyestertwill med høy komfort og svært gode vaskeegenskaper. Slitesterk vev med god fargebestandighet som ikke krøller. Comfortfinish gir en behagelig bomullsfølelse. PFAS-fri. 510 100% polyesterfleece, 220 g/m² Børstet rettside. PFAS-fri. 511 100% polyesterfleece, 280 g/m² Børstet på begge sider. PFAS-fri. EN ISO 20471 for fluoriserende farger RIS-3279-TOM for fluoriserende oransje 515 100% polyester, 215 g/m² Double diamond quilt. PFAS-fri. 801 Barricader TC - 100% para-aramid, belagt med polymer, 545 g/m² Inherent flammehemmende forsterkningsmateriale som gir meget god beskyttelse mot sprut av smeltede metaller og varme. EN ISO 11612 A1+A2 B2 C1 E3 EN ISO 11611 klasse 1 EN 1149-3 802 Barricader EP - 99% para-aramid / 1% antistat, 545 g/m² Inherent flammehemmende forsterkningsmateriale som gir en meget god beskyttelse mot sprut av smeltet metall. EN ISO 11612 A1 B1 C1 D3 E3 F2 EN ISO 11611 klasse 1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 EN ISO 20471 for de fluoriserende fargene EN 1149-3 804 HTFR Dobby - 39% modakryl / 28% polyamid / 17% bomull / 15% aramid / 1% antistat, 295 g/m² Inherent flammehemmende forsterkningsmateriale. EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN ISO 11611 klasse 1 EN 1149-3 805 FR Mesh – 98% aramid / 2% antistat, 110 g/m² Inherent flammehemmende meshfôr. PFAS-fri. EN ISO 14116 index 3 EN 1149-3 811 Tera TX - 45% modakryl / 35% bomull / 18% polyamid / 2% antistat, 260 g/m² Inherent flammehemmende tekstil som føles behagelig. Ekstra forsterket tråd gir god slitestyrke til tross for den lave vekten. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E1 F1 EN ISO 11611 klasse 1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 8,1 cal/cm², EBT: 8,7 cal/cm² NFPA 70E, ASTM F1506 LOI 29,8 % EN 1149-3 EN 13034 EN ISO 20471 for de fluoriserende fargene

Nr. Kvalitetsbeskrivelse 812 Tera TX TW - 45% modakryl / 35% bomull / 18% polyamid / 2% antistat, 260 g/m² Inherent flammehemmende twill. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 9,1 cal/cm², EBT: 10 cal/cm² LOI 29,8% EN 1149-3 EN 13034 821 Edge HVO - 50% polyester / 27% modakryl / 22% bomull / 1% antistat, 370 g/m² Inherent flammehemmende tekstil. PFAS-fri finish. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. EN ISO 11612 A1 B1 C1 D1 E3 F1 EN ISO 11611 klasse 2 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 9,2 cal/cm², ATPV: 11,0 cal/cm² LOI 27,5% EN 1149-3 EN 13034 (kun for syre og baser) EN ISO 20471 for de fluoriserende fargene RIS-3279-TOM for fluoriserende oransje 822 Edge 350 IR - 45% modakryl / 33% bomull / 20% polyester / 2% antistat, PU-membran, 350 g/m² Inherent flammehemmende stoff med PU-membran. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. Vind- og vanntett. Vannsøyle > 8000 mm. Pusteegenskaper 19,8 Pa m²/W. EN ISO 11612 A1 B1 C1 E1 F1 EN ISO 11611 klasse 1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 EN 61482-1-2:2014 APC 2 (822+054) IEC 61482-1-1:2009, ATPV: 9,8 cal/cm² IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 30 cal/cm², ATPV: 41 cal/cm² (822+054) LOI 29,5% EN 1149-3 EN 13034 EN ISO 20471 for de fluoriserende fargene RIS-3279-TOM for fluoriserende oransje EN 343, klasse 4:4 830 Apex 300 - 98% aramid / 2% antistat, 300 g/m² Inherent flammehemmende satin med bra flammehemmende egenskaper kombinert med høy slitestyrke. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN ISO 11611 klasse 1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 9,4 cal/cm², ATPV: 12 cal/cm² LOI 28% EN 1149-3 EN 13034 832 Apex 220 - 98% aramid / 2% antistat, 220 g/m² Inherent flammehemmende twill. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 LOI 28% EN 1149-3 EN 13034 846 Ara TX - 36% modakryl / 33% polyester / 30% aramid / 1% antistat, 260 g/m² Inherent flammehemmende tekstil i fluoriserende farg. Høy komfort med myk innside. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN ISO 11611 klasse 1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 8,0 cal/cm², ATPV: 8,6 cal/cm² LOI 30,1% EN 1149-3 EN 13034 EN ISO 20471 RIS-3279-TOM for fluoriserende oransje 850 Denim Stretch 1.0 - 57% modakryl / 37% bomull / 5% elastiske fibre / 1% antistat, 345 g/m² Inherent flammehemmende uvasket jeans tekstil. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN ISO 11611 klasse 1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 8,3 cal/cm², EBT: 14 cal/cm² LOI 29,4% EN 1149-3 852 FR Stretch - 78% aramid / 20% elastiske fibre / 2% antistat, 320 g/m² Inherent flammehemmende twill med høy elastisitet. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 10 cal/cm², ATPV: 11 cal/cm² EN 1149-3


102

Nr. Kvalitetsbeskrivelse 862 Outback 250 - 65% viskose / 22% aramid / 12% polyamid / 1% antistat, 250 g/m² Inherent flammehemmende tekstil med meget gode flammehemmende egenskaper i kombinasjon med god komfort og vaskeegenskaper. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E1 F1 EN ISO 11611 klasse 1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 7,6 cal/cm², ATPV: 11 cal/cm² LOI 28,9% EN 1149-3 EN 13034 EN ISO 20471 for de fluoriserende fargene 863 Outback HW - 74% viskose / 15% aramid / 10% polyamid / 1% antistat, 425 g/m² Inherent flammehemmende tekstil tilpasset sveisearbeid. PFAS-fri finish. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1 EN ISO 11612 B2 C2 (863+920) EN ISO 11611 klasse 2 EN 61482-1-2:2014 APC 2 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 16 cal/cm², ATPV: 18 cal/cm² LOI 28,9% EN 1149-3 EN 13034 (kun for syre og baser) 864 Outback J220 - 40% viskose / 26% modakryl / 18% bomull / 8% polyamid / 6% aramid / 2% antistat, 225 g/m² Inherent flammehemmende strikket kvalitet med lav vekt og høy ELIM-verdi. PFAS-fri. EN ISO 11612 B1 C1 F1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 8,3 cal/cm², ATPV: 10 cal/cm² EN 1149-3 EN ISO 20471 873 Magma C - 55% viskose / 40% ull / 5% polyamid, 370 g/m² Inherent flammehemmende stoff. Behagelig ullkvalitet tilpasset arbeid innenfor aluminiumsindustrien. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1 + A2 B1 C2 D3 E3 F1 EN ISO 11612 B2 C2 (873+901) EN ISO 11611 klasse 2 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2009, ATPV: 9,5 cal/cm² LOI 25,9% Kryolitt ISO 9185 85 g 874 Magma HV - 54% viskose / 20% ull / 20% polyamid / 5% aramid / 1% antistat, 375 g/m² Inherent flammehemmende stoff. Fluoriserende gul. Tilpasset aluminiumindustrien. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 D3 E3 F1 EN ISO 11611 klasse 2 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2009, ATPV: 14,0 cal/cm² LOI 33,4% Kryolitt ISO 9185 > 100g EN ISO 20471 875 Magma S - 70% viskose / 20% ull / 10% polyamid, 310 g/m² Inherent flammehemmende stoff. Behagelig ullkvalitet tilpasset arbeid innenfor aluminiumsindustrien. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 D3 E3 F1 EN ISO 11611 klasse 1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 6,0 cal/cm², ATPV: 7,4 cal/cm² LOI 27,8% Kryolitt ISO 9185 94g EN ISO 20471 for de fluoriserende fargene 882 Cantex 2.0 / Cantex 2.0 HV - 53% modakryl / 36% bomull / 6% viskose / 883 3% aramid / 2% antistat, 350 g/m² Inherent flammehemmende tekstil med bra beskyttelse mot smeltet metall, konvektiv hete eller strålingsvarme. Høyeste beskyttelse mot smeltet stål. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1 EN ISO 11612 C2 (882/883+920) EN ISO 11611 klasse 2 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 9,2 cal/cm², ATPV: 13,0 cal/cm² LOI 32,3% EN 1149-3 EN 13034 EN ISO 20471 for de fluoriserende fargene

Nr. Kvalitetsbeskrivelse 884 Cantex Stretch – 48% modakryl / 35% bomull / 12% polyamid / 3% elastiske fibre / 2% antistat, 365 g/m² Inherent flammehemmende satin med høyeste mulige beskyttelse mot flytende jern. Stretchfiber i tekstilen forhøyer komforten. PFAS-fri finish. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1 EN ISO 11612 C2 (884+920) EN ISO 11611 klasse 2 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 12 cal/cm², ATPV: 18 cal/cm² LOI 29,5% EN 1149-3 EN 13034 (kun for syre og baser) EN ISO 20471 for fluoriserende gul 885 Cantex Weld – 50% modakryl / 36% bomull / 12% polyamid / 2% antistat, 365 g/m² Inherent flammehemmende satin med høyeste mulige beskyttelse mot flytende jern. Passer for arbeid med sveis og kapp. PFAS-fri finish. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 E3 F1 EN ISO 11612 C2 (885+920) EN ISO 11611 klasse 2 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 13 cal/cm², EBT: 16 cal/cm² LOI 29,0% EN 1149-3 EN 13034 (kun for syre og baser) EN ISO 20471 for fluoriserende gul 891 Cantex Dual 220 - 35% modakryl / 30% polyester / 21% viskose / 9% bomull / 3% polyamid / 2% antistat, 220 g/m² Dobbeltstrikket inherent flammehemmende trikot med en behagelig myk innside. Fluoriserende. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2009, ATPV: 7,3 cal/cm² LOI 25,4% EN 1149-3 EN ISO 20471 892 Cantex Dual 320 - 42% modakryl / 21% polyester / 18% bomull / 14% viskose / 3% polyamid / 2% antistat, 320g/m² Dobbeltstrikket inherent flammehemmende trikot med en behagelig myk innside. Fluoriserende. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1 B1 C2 F1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2009, ATPV: 11,3 cal/cm² LOI 28,3% EN 1149-3 EN ISO 20471 893 Cantex Fleece - 45% modakryl / 35% bomull / 18% polyester / 2% antistat, 330 g/m² Inherent flammehemmende fleece. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F2 EN 61482-1-2:2014 APC 1 EN 1149-3 894 Cantex Jersey 170AT - 54% modakryl / 44% bomull / 2% antistat, 170g/m² Inherent flammehemmende singel jersey. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 EN 1149-3 895 Cantex Jersey AT - 60% modakryl / 38% bomull / 2% antistat, 180 g/m² Inherent flammehemmende singel jersey. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM 3,9 cal/cm², EBT: 4,6 cal/cm² LOI 26,0% EN 1149-3 EN ISO 20471 for de fluoriserende farge 896 Outback J245 - 79% viskose / 10% aramid / 10% polyamid / 1% antistat, 245 g/m² Inherent flammehemmende single jersey med beskyttelse mot lysbue, open arc cat.2. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 IEC 61482-1-1:2009, EBT: 8,5 cal/cm² EN 1149-3 897 Cantex Pique - 60% modakryl / 38% bomull / 2% antistat, 220 g/m² Inherent flammehemmende piké. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 4,8 cal/cm², EBT: 5,4 cal/cm² LOI 26,1% EN 1149-3


103

Nr. Kvalitetsbeskrivelse 898 Cantex Jersey IR - 54% modakryl / 44% bomull / 2% antistat, PU-membran, 210 g/m² Funksjonelt og lett fòr laget av inherent flammehemmende trikot med et vind- og vanntett laminat. PFAS-fri. 10000 mm vannsøyle. EN ISO 14116 Index 3 EN 61482-1-2:2014 APC 2 (811+898) IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 19 cal/cm², ATPV: 21 cal/cm² (811+898) EN 1149-3 899 Cantex Terry - 60% modakryl / 38% bomull / 2% antistat, 290 g/m² Inherent flammehemmende trikot med frottè bakside. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 F2 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 8,6 cal/cm², EBT: 11 cal/cm² LOI 26,5% EN 1149-3 EN ISO 20471 for de fluoriserende fargene 901 Merino RX - 60% ull / 38% viskose / 2% antistat, 200 g/m² Inherent flammehemmende strikket ribb i myk merinoull og FR viskose. PFASfri. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 4,6 cal/cm², ATPV: 5,3 cal/cm² LOI 27,7% EN 1149-3 903 Merino TX – 60% ull / 38% viskose / 2% antistat, 360 g/m² Inherent flammehemmende frotté i myk merinoull og FR viskose. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C2 D2 E1 F1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 9,6 cal/cm², EBT: 10 cal/cm² LOI 28,7% EN 1149-3 904 Merino JX - 55% ull / 43% viskose / 2% antistat, 220 g/m² Inherent flammehemmende strikket jaguard i myk merinoull og FR viskose. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 4,6 cal/cm², ATPV: 5,3 cal/cm² LOI 27,7% EN 1149-3 905 Merino FX - 60% ull / 38% viskose / 2% antistat, 220 g/m² Inherent flammehemmende frotté i myk merinoull og FR viskose. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 6,1 cal/cm², ATPV: 6,5 cal/cm² LOI 28,7% EN 1149-3 911 Tera TX Light - 45% modakryl / 35% bomull / 18% polyamid / 2% antistat, 160 g/m² Skjortekvalitet i komfortabel inherent flammehemmende twill. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 5,0 cal/cm², ATPV: 5,8 cal/cm² LOI 26,7% EN 1149-3 EN ISO 20471 for de fluoriserende fargene 912 Tera TX Light FC - 45% modakryl / 35% bomull / 18% polyamid / 2% antistat, 160 g/m² Skjortekvalitet i komfortabel inherent flammehemmende twill. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 5,0 cal/cm², ATPV: 5,8 cal/cm² LOI 26,7% EN 1149-3 EN ISO 20471 for de fluoriserende fargene EN 13034 913 Tera TX Light Stretch - 45% modakryl / 34% bomull / 17% polyamid / 2% elastiske fibre / 2% antistat, 180 g/m² Skjortekvalitet med stretch i en behagelig inherent flammehemmende twill. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 5,5 cal/cm², ATPV: 6,3 cal/cm² EN 1149-3 920 Cantex JX - 60% modakryl / 38% bomull / 2% antistat, 235 g/m² Inherent flammehemmende kanalstrikket trikot. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 7,5 cal/cm², EBT: 8 cal/cm² LOI 30,1 % EN 1149-3

Nr. Kvalitetsbeskrivelse 924 Cantex JL - 57% modakryl / 37% bomull / 4% elastiske fibre / 2% antistat, 210 g/m² Inherent flammehemmende singeljersey med elastiske fibre. PFAS-fri. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 4,3 cal/cm², EBT: 4,5 cal/cm² EN 1149-3 932 Cantex 240IR Recycled – 50% modakryl / 43% bomull / 6% polyamid / 1% antistat, PU-membran, 300 g/m² Inherent flammehemmende twill med PU-membran og 20% resirkulerte fibre. PFAS-fri. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. Vind- og vanntett. Vannsøyle 10 000 mm. Pusteegenskaper 18,7 Pa m²/W. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN ISO 11611 klasse 1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 8,6 cal/cm², ATPV: 10 cal/cm² EN 13034 EN 1149-3 EN ISO 20471 for de fluoriserende fargene EN 343 klasse 4:3 943 Mega TX 230IR - 40% modakryl / 59% viskose / 1% antistat, PU-membran, 230 g/m² Inherent flammehemmende og laminert tekstil. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. Vind- og vanntett. Vannsøyle 8 000 mm. Pusteegenskaper 8,3 Pa m²/W. EN ISO 11612 A1+A2 B1 C1 F1 EN ISO 11611 klasse 1 EN 61482-1-2:2014 APC 1 EN 61482-1-2:2014 APC 2 (943+054) IEC 61482-1-1:2019, ELIM 20,0 cal/cm² ATPV 21,0 cal/cm² (943+805) LOI 25,5% EN 13034 EN 1149-3 EN ISO 20471 for de fluoriserende fargene EN 343 klasse 4:4 950 Windtech FR 340 - 54% modakryl / 42% bomull / 2% polyamid / 1% elastiske fibre / 1% antistat, PU-membran, 340 g/m² Inherent flammehemmende softshell. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. Vind- og vanntett. Vannsøyle 10 000 mm. Pusteegenskaper 22,0 Pa m²/W. EN ISO 11612 A1 B1 C1 F1 EN ISO 11611 klasse 2 EN 61482-1-2:2014 APC 2 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 23,0 cal/cm², EBT: 28,0 cal/cm² LOI 29,5% EN 1149-3 EN 13034 EN ISO 20471 for de fluoriserende fargene 951 Windtech FR HVO - 45% modakryl / 36% bomull / 18% polyester / 1% antistat, PU-membran, 385 g/m² Inherent flammehemmende softshell. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. Vind- og vanntett. Vannsøyle 10 000 mm. EN ISO 11612 A1 B1 C2 F2 EN ISO 11611 klass 2 EN 61482-1-2:2014 APC 2 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 12,0 cal/cm², ATPV: 19,0 cal/cm² LOI 29,5% EN 1149-3 EN 13034 EN ISO 20471 RIS-3279-TOM for fluoriserende oransje 955 Windtech FR 550 - 53% modakryl / 42% bomull / 3% polyamid / 1% elastiske fibre / 1% antistat, PU-membran, 550 g/m² Inherent flammehemmende softshell med høy beskyttelse mot lysbue. For å beholde beskyttelsen mot kjemikalier (EN 13034), må verneklærne reimpregneres etter vask. Vind- og vanntett. Vannsøyle 10 000 mm. Pusteegenskaper 26,8 Pa m²/W. EN ISO 11612 A1 B2 C2 F2 EN 61482-1-2:2014 APC 2 IEC 61482-1-1:2019, ELIM: 40 cal/cm², EBT: 44 cal/cm² LOI 29,5% EN 1149-3 EN 13034 EN ISO 20471 for de fluoriserende fargene


104

MÅLTABELL Måltabellen vil hjelpe deg å finne riktig størrelse på ditt Tranemo plagg. Damer og herrer har forskjellige kroppstyper og bør derfor bruke forskjellige tabeller når størrelse velges. Målene i tabellen er kroppsmål, dvs. mål som du måler direkte på underklærne. Du behøver ikke ta hensyn till bevegelsesvidden, da den inngår i plagget.

DAME Fortrinnsvis bruk vidde over bak ved valg av riktig størrelse.

C-størrelse (Normalvidde og normallengde) Størrelse

34

36

38

40

42

44

46

48

Tommer

29/31”

30/31”

32/31”

33/31”

34/31”

36/31”

38/31”

40/31”

Vidde over bak (cm)

90-93

93-96

96-99

99-102

102-106

106-110

110-115

115-120

Midje (cm)

71-74

74-77

77-80

80-84

84-88

88-92

92-96

96-101

78

78

78

78

78

78

78

78

Innv. benlengde (cm)

C-størrelse (Normal livvidde og ekstra benlengde) Størrelse

34T

36T

38T

40T

42T

44T

46T

48T

Tommer

29/32”

30/32”

32/32”

33/32”

34/32”

36/32”

38/32”

40/32”

Vidde over bak (cm)

90-93

93-96

96-99

99-102

102-106

106-110

110-115

115-120

Midje (cm)

71-74

74-77

77-80

80-84

84-88

88-92

92-96

96-101

82

82

82

82

82

82

82

82

Innv. benlengde (cm)

ARMLENGDE + SKULDER

BRYSTOMFANG MIDJEVIDDE

Fortrinnsvis bruk vidde over bak ved valg av riktig størrelse.

Størrelse Brystomfang (cm)

VIDDE OVER BAK

S

M

L

XL

XXL

82-88

88-94

94-100

100-107

107-116

Vidde over bak (cm)

92-98

96-103

101-108

106-114

113-121

Midje (cm)

70-80

74-84

80-90

85-95

92-102

Armlengde+skulder (cm)

71-73

73-75

74-76

76-78

77-79

Herrestørrelse

XXS

XS

S

M

L

INNVENDIG BENLENGDE


105

ARMLENGDE + SKULDER BRYSTOMFANG

MIDJEVIDDE VIDDE OVER BAK

INNVENDIG BENLENGDE

HERRE

Fortrinnsvis bruk midje og innv. benlengde ved valg av riktig størrelse til bukser.

C-størrelse (Normalvidde og normallengde) Størrelse

44

46

48

50

52

54

56

58

60

62

64

Tommer

30”R

32”R

33”R

34”R

36”R

38”R

40”R

42”R

45”R

48”R

50”R

Midje (cm)

74-78

78-82

82-86

86-90

90-94

94-99

99-104

104-110

110-116

116-122

122-128

Vidde over bak (cm)

94

98

102

106

110

114

118

122

126

130

134

Innv. benlengde (cm)

79

80

81

82

83

84

85

85

85

85

85

C-størrelse (Normal livvidde og ekstra benlengde) Størrelse

146

148

150

152

154

156

Tommer

32”T

33”T

34”T

36”T

38”T

40”T

Midje (cm)

78-82

82-86

86-90

90-94

94-99

99-104

Vidde over bak (cm)

98

102

106

110

114

118

Innv. benlengde (cm)

85

86

87

88

89

90

D-størrelse (Større livvidde og kortere benlengde) Størrelse

80

84

88

92

96

100

104

108

112

116

120

Tommer

28"S

30”S

32”S

33”S

34”S

36”S

38”S

40”S

42”S

45”S

48”S

Midje (cm)

72-76

76-80

80-84

84-88

88-92

92-96

96-100

100-105

105-110

110-116

116-122

Vidde over bak (cm)

90

93

96

100

104

108

112

116

120

124

128

Innv. benlengde (cm)

78

78

78

78

78

78

79

80

81

81

81

Fortrinnsvis bruk brystomfang ved valg av riktig størrelse.

Størrelse

XXS

XS

S

M

L

XL

XXL

3XL

4XL

Brystomfang (cm)

78-86

84-92

90-98

96-104

102-110

108-116

114-122

120-128

126-134

Vidde over bak (cm)

86-92

90-96

94-100

98-106

104-112

110-118

116-124

122-130

128-136

Armlengde+skulder (cm)

73-76

75-77

77-80

80-82

81-84

83-85

84-87

86-88

87-90

Skjortestørrelse

33-34

35-36

37-38

39-40

41-42

43-44

45-46

47-48

49-50

C-størrelse Herre

40-42

44

46-48

50

52-54

56

58-60

62

64-66


106

EXPERTS IN FLAME RETARDANT WORKWEAR


107

SIDEREGISTER Artnr

Side

Artnr

Benevning

Side

Artnr

Benevning

Side

Artnr

Benevning

Side

1126 40 Avansert damebukse med stretch

91

5270 89 Collegegenser

73

6026 81 Damebukse med stretch

43,50

9079 00 Ullfrotté sokk

78

1127 40 Gravidbukse med stretch

91

5271 89 T-skjorte

73

6027 81 Damebukse

47

9093 00 Lærbelte

79

1128 40 Damebukse med stretch

91

5286 84 Damebukse med stretch

41,63

6028 81 Damebukse

50

9094 80 Hengelommer

79

1129 40 Bukse Dame

92

5291 84 Gravidbukse stretch

41,63

6029 81 Damebukse

51

9095 82 Hengelommer

79

Avansert damebukse håndverk med stretch

91

5297 84 Damebukse håndverk med stretch

41,63

6037 81 Damejakke

50

9105 81 Armbind

79

1158 40 Damebukse håndverk med stretch

91

79

1187 40 Dameshorts med stretch

91

1188 40 Dameshorts håndverk med stretch

91

1189 40 Dameshorts

92

1156 40

Benevning

Dame piratbukse håndverk med 1196 40 stretch

91

1198 40 Dame piratbukse med stretch

91

1926 40 Avansert damebukse med stretch

90

1928 40 Damebukse med stretch

90

1956 40

Avansert damebukse håndverk med stretch

90

5429 88 Damebukse

59

6055 81 Damebukse Håndverk med stretch

43,51

9105 84 Armbind

5459 88 Damebukse håndverk

59

6056 81 Damebukse Håndverk med stretch

43,50

9119 81 ID kort lomme

5572 19 Chaps

75

6058 81 Damebukse håndverk

50

9120 00 Kneputer

5573 80 Poncho

75

6059 81 Damebukse håndverk

51

9124 00 Caps

95

5575 19 Midjeforkle

75

6079 81 Dame bukse lettfôret

53

9129 06 Dame piléfôr

78

5576 19 Forkle

75

6087 81 Damejakke lettfôret

52

9142 88 Caps

75

5577 19 Armbeskyttelse

75

6088 81 Damebukse lettfôret

53

9144 00 Kneputer

94

5578 19 Sveise balaklava

75

6089 81 Damebukse lettfôret

53

9145 00 Kneputer

94

5628 87 Damebukse

61

6094 81 Gravidbukse med stretch

43,51

9148 93 Flammehemmende vinterlue

5629 87 Damebukse med forsterkning

61

6099 81 Gravidbukse med stretch

43,50

9151 82 Hette

62,77

79 79,94

77

1958 40 Damebukse håndverk med stretch

90

5639 87 Damejakke

61

6301 90 Longs

72

9151 93 Hette

77

4303 46 Vinterjakke dame med hette

83

5678 87 Dameskjorte

61,70

6303 90 Undetrøye med hette/balaklava

72

9160 81 Seler

79

4307 46 Skallbukse dame m/seler

83

5703 88 Vinterjakke dame

59,66

6304 90 Undertrøye

72

9171 00 Ullsokk tykk

78

4325 44 Damebukse

85

5727 88 Damebukse

60

6307 90 Strikkelue

77

9172 00 Tykk lang ullsokk

78

4326 44 Gravidbukse med stretch

85

5729 88 Damebukse

59

6308 90 Balaklava

76

9176 00 Leggstøtte

78

4327 44 Gravidbukse med stretch

85

5737 88 Damejakke

59

6311 90 Longs dame

69

9179 95 Lysbue hette

76

4328 44 Damebukse med stretch

85

5739 88 Damejakke

60

6314 90 Undertrøye dame

69

9190 00 Bag

94

4329 44 Damebukse med stretch

85

5759 88 Damebukse håndverk

59

6326 81 Damebukse med stretch

42,49

9195 89 Balaklava

76

4336 26 Collegejakke dame

86

5778 86 Dameskjorte

70

6327 81 Damebukse Håndverk med stretch

42,49

RG0001 Hansker FR Contact

74

4339 44 Damejakke

85

5779 91 Dameskjorte

70

6328 81 Damebukse med stretch

42,47

RG0004 Hansker FR ARC 16

74

4358 44 Damebukse håndverk med stretch

85

5799 88 Gravidbukse

59

6329 81 Damebukse Håndverk med stretch

42,47

RG0005 Hanske FR ARC 40

74

4359 44 Damebukse håndverk med stretch

85

5802 81 Vinterjakke dame

48,66

6330 90 Collegejakke

73

RG0006 Hanske FR ARC 4

74

4372 11 T-skjorte lang erm

87

5806 81 Vinterjakke dame med hette

48,66

6335 90 Ullvest

73

RG0008

4375 26 Collegegenser

87

5818 81 Kjeledress Dame

48

6356 88 Damechinos med stretch

4381 11 Dame T-skjorte

86

5827 81 Damebukse

49

6359 85 Damejeans

39

4384 26 Collegegenser dame

86

5828 81 Damebukse

47

6373 89 Dame T-skjorte lang erm

71

4387 11 Dame T-skjorte lang erm

86

5829 81 Damebukse

49

6375 89 Collegegenser

73

4388 44 Dameshorts med stretch

85

5836 81 Damejakke

48

6377 89 Hettegenser dame

71

4389 44 Dameshorts håndverk med stretch

85

5838 81 Damejakke

48

6378 89 Dame T-skjorte

71

5027 88 Damebukse

58

5857 81 Damebukse håndverk

49

6395 90 Strikkelue

77

5028 88 Damebukse

58

5858 81 Damebukse Håndverk

47

6396 81 Gravidbukse med stretch

5037 88 Damejakke

58

5859 81 Damebukse håndverk

49

6397 90 Tube

5038 89 Hettejakke dame

71

5862 81 Damebukse Windbreaker

49,67

6398 81 Gravidbukse med stretch

5039 89 Collegejakke dame

71

5863 81 Damebukse Windbreaker

47,67

6729 88 Damebukse

57

5057 88 Damebukse håndverk

58

5866 81 Damebukse håndverk Windbreaker

47,67

6737 88 Damejakke

57

5058 88 Damebukse håndverk

58

5867 81 Damebukse håndverk Windbreaker

49,67

6759 88 Damebukse håndverk

57

5079 91 Dameskjorte

70

5870 81 Damebukse lettfôret

53

6799 88 Gravidbukse

57

5089 89 Dame T-skjorte lang erm

71

5874 81 Damebukse lettfôret

53

6972 42 Longs

87

5093 91 Dameskjorte

70

5876 81 Damebukse håndverk lettfôret

53

6975 42 Undertrøye

87

5094 86 Dame T-skjorte lang erm

71

5879 81 Damebukse håndverk lettfôret

53

6979 42 Polotrøye

87

5097 88 Gravidbukse

58

5892 81 Damejakke lettfôret

52

7728 15 Workjeans Dame

93

5098 89 Dame t-skjorte lang erm

71

5893 81 Damebukse lettfôret

53

7729 15 Workjeans Dame

93

5099 89 Collegegenser dame

71

5894 81 Damejakke lettfôret

52

7758 15 Damebukse Håndverk

93

5103 93 Vinterjakke dame

66

5896 81 Damebukse håndverk lettfôret

53

7759 15 Damebukse Håndverk

93

5107 93 Vinterjakke dame med hette

66

5899 81 Gravidbukse

47

7799 15 Dame piratbukse Håndverk

93

5127 93 Vinterbukse til dame m/seler

67

5900 92 Undertrøye med kort erm

72

9011 00 Bomullsokk

95

39,59

42,49 77 42,47

5137 94 Dame skalljakke

38,66

5907 89 T-skjorte

73

9013 00 Lærbelte

95

5138 94 Dame skalljakke med pilefôr 9129

38,66

5913 92 Dame Boksershorts

68

9016 00 Hammerholder

95

5139 94 Dame skallbukse m/seler

38,67

5914 92 Sports-BH

68

9019 00 ID kort lomme

94

5149 95 Dame softshelljakke

42,66

5916 92 BH

68

9020 00 Kneputer

94

5169 95 Dame softshellvest

42,67

5917 89 Dametopp med sports-BH

68

9027 00 Bukseseler

95

5180 88 Damebukse lettfôret

55

5918 92 Dametruse

68

9029 52 Belte

95

5181 88 Damebukse lettfôret

55

5919 92 Dametruse

68

9032 00 Kneputer

94

5183 88 Damejakke lettfôret

55

5920 92 Polotrøye

72

9037 00 Elastisk belte

95

5185 88 Damebukse håndverk lettfôret

55

5930 92 Longs

72

9041 00 Ullsokk Tranemo

95

5186 88 Damebukse håndverk lettfôret

55

5935 81 Frakk

73

9043 00 Fleecelue

77

5202 84 Damebukse Windbreaker

63,67

5940 92 Undertrøye

72

9046 00 Belte

5206 82 Dame vinterjakke

62,66

5947 89 T-skjorte lang erm

73

9048 00 Vinterlue

62,66

5970 89 Vinterlue

77

9054 00 Sokk

78

5994 91 Sjal

77

9055 00 Belte

79

5209 82 Dame vinterjakke med hette 5219 95 Dame softshelljakke

41,62,66

95 83,95

5224 84 Damebukse

63

5995 92 Balaklava

76

9060 00 Bukseseler

5225 84 Damebukse

63

5997 92 Sports-BH for brystprotese

68

9065 81 Hette

48,77

5237 84 Damejakke

62

5998 92 Dametruse for gravide

68

9068 00 Lue

95

5257 84 Damebukse Håndverk

63

5999 00 Tube

77

9074 00 Tynn ullsokk

78

9075 00 Ullsokk tykk FR

78

5258 84 Damebukse Håndverk Windbreaker 5267 95 Dame softshellvest

63,67 41,62,67

6025 81 Damebukse med stretch

43,51

79

Vi reserverer oss for eventuelle trykkfeil, modell og sortimentsendringer. Fargeavvik kan forekomme.

Flammehemmende vanntett hanske ARC 12

74

RG0009 Hanske FR ARC 10

74

RG0010 Isolerende hanske

74

RH0030 Dame t-skjorte

94

RX00 01 Vernehjelm Box test Cl. 1

76

RX00 18 Lysbue visir

76

RX00 21 Vernehjelm ARC 36

76

RX00 22 Hals og ørebeskyttelse

76

SA00 01 Lysbue hette + visir + hjelm

76


TRANEMO WORKWEAR AS Lindebergveien 7 2016 Frogner Norway Telefon: (+47) 47 90 22 22 E-mail: post@tranemo.no www.tranemo.no


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.