Tranemo Inspiration magazine 2022 NO

Page 1

VELKOMMEN TIL VÅR VERDEN!


VELKOMMEN TIL VÅR VERDEN!

ALL FOR A SAFER WORKPLACE. SINCE 1934. Vi jobber tverrfaglig i samarbeid med våre kunder for å finne løsninger som kan forbedre måten vi jobber på. Kundene står ofte overfor vriene utfordringer, men våre komplette løsninger har alltid fokus på personlig sikkerhet. Våre verneklær brukes bredt innen el- og kraftbransjen, smelteverk, gruvedrift, sveising, jernbane og petrokjemisk industri. Hvordan kan vi hjelpe deg? Takket være vår lange erfaring med utvikling av verneklær kan vi hjelpe deg med å risikovurdere arbeidsplassen, anbefale komplette beskyttelsessystemer eller utvikle spesialløsninger i tråd med din bedrifts spesifikke behov.

@TRANEMOWORKWEARNORGE #TRANEMOWORKWEARNORGE

Med dette magasinet gir vi deg en sniktitt i trendene og verneproduktene som kommer i den nærmeste fremtiden. Bli med på Tranemo sin reise for å bli Europas ledende leverandør av flammehemmende arbeidstøy. Vi håper at vi snart kan legge pandemien bak oss og bevege oss inn i en ny og dynamisk æra hvor vi kan betjene kundene og partnerne våre enda bedre, sikrere og – sannsynligvis – på en mer digitalisert måte. Så sett av et øyeblikk til å la deg inspirere av Tranemo sin verden.

Christian Kreisel, Group Director Sales & Marketing, Tranemo


Bærekraft har også lenge spilt en viktig rolle for det vi driver med. Fra Tranemo kan du regne med mer bruk av resirkulerte fibre, gjenvinning av våre egne tekstiler og – ikke minst – klær med overlegent god holdbarhet. Innovasjoner som våre PFAS-frie flammehemmende klær flytter grensene for bærekraftig beskyttelse.

HVA SKJER? 2022 er full av spennende utvikling av en rekke produkter og tjenester. I tråd med våre kjerneverdier vil vi i Tranemo lansere enda sikrere og mer bærekraftige løsninger mot arbeidsrelaterte risikoer. Noen stikkord for markedstrendene som ligger til grunn for våre produktutviklinger i 2022, er stretch, skall, lav vekt, merinoull og komplett damekolleksjon. Alt du forventer av klærne du bruker på privaten, bør du nå også forvente av arbeidsklærne. Arbeidsgivere som virkelig bryr seg om sine ansatte, kler dem opp i personlig verneutstyr fra topp til tå og fra huden og ut. En slik helhetlig tankegang rundt sikkerheten på arbeidsplassen gir oss insentivet til å utvikle hele beskyttelsessystemer istedenfor enkeltstående produkter. Gode eksempler på det er SWITCHkolleksjonen, som beskytter mot høye nivåer av hendelsesenergi, og Skinsafe™, vårt lagvise beskyttelsessystem som allerede er mer omfattende enn noe annet vi kjenner til, og som nå også imøtekommer de nye ELIMstandarden for beskyttelse mot lysbue.

Cantex WS har allerede tatt spranget inn i fremtiden. Beskyttelse på et høyt nivå med en lett og elastisk tekstil som er både dobbelt så sterkt og PFAS-fritt! En fornøyelse for alle som jobber med støpemetaller eller metallarbeider som sveising, skjæring og sliping. Banebrytende innovasjon på sitt beste.


I tillegg til proaktive tiltak for å maksimere våre produkters levetid jobber vi for å hindre og redusere produktenes klima- og miljøavtrykk gjennom andre tiltak i vår bærekraftstrategi. Her kan nevnes diverse prosjekter som tar sikte på å redusere energiforbruket og klimaavtrykket i transporten samt å forbedre produksjonsprosessene våre slik at vi bruker mindre kjemikalier og naturressurser.

FOKUS PÅ BÆREKRAFT UTVIKLING AV AVANSERT ARBEIDSTØY Siden starten i 1934 har Tranemo hatt et klart fokus på bærekraft og utvikling av verneklær med lang levetid. Miljøinnsatsen er en viktig del av vårt daglige arbeid, og vi setter høye krav til holdbarhet, sikkerhet og kvalitet. Vi utvikler verneklær som skal beskytte brukerne våre, som ofte jobber i krevende omgivelser der arbeidstøyet må ha god holdbarhet og slitestyrke. Det betyr naturligvis at holdbare produkter og materialer er en essensiell del av vårt arbeid.


«VI HAR ALLTID HATT MÅL OM Å LAGE VERNEKLÆR SOM HAR LENGRE LEVETID. DENNE INNSTILLINGEN ER DYPT FORANKRET I VÅRT DNA.» Max Larsson, CEO Tranemo


CANTEX WELD STRETCH EN PIONER PÅ INNOVASJON Cantex Weld Stretch er verdens første kolleksjon av flammehemmende arbeidstøy som gir deg fullstendig PFAS-fri kjemisk beskyttelse i tråd med EN 13034. Kolleksjonen byr på den høyeste graden av beskyttelse mot sprut fra støpemetaller og overgår kravene for sveising som er angitt i EN ISO 11611 klasse 2. Denne tredje generasjonen av Cantex er dessuten betraktelig forsterket, med hele 200 % økt slitestyrke og opptil 100 % rivestyrke. Egenskaper: - Stretchmateriale på baksiden - Ekstra beskyttelse på forsiden - Lett vekt - Optimalisert synlighet - Spesialdesignede herre- og damekolleksjoner


LENGRE LEVETID, REDUSERTE KOSTNADER

Se video av Cantex WS

«Med lanseringen av Cantex WS løfter vi vårt bærekraftarbeid til nye høyder. Det er inspirerende å utvikle nye og innovative løsninger med mindre miljøog klimaavtrykk uten at det går på bekostning av beskyttelsesgraden. Cantex WS tar oss ett skritt nærmere målet om gradvis utfasing av fluorkarboner fra våre produkter», sier Nieke Sarink, som er Sustainability Manager hos Tranemo.


FOR DAMENE! LEGGER TIL RETTE FOR KVINNER Arbeidsmarkedet er i kontinuerlig utvikling, og det blir stadig flere damer å se i tidligere mannsdominerte yrker. I tillegg jobber mange bedrifter for å øke likestillingen på arbeidsplassen. I de siste årene har Tranemo satset stort på utvikling av verneklær for kvinner, med fokus på deres behov og arbeidsforhold. Resultatet av denne satsingen er den bredeste og mest avanserte kolleksjonen av flammehemmende vernetøy for damer, med høy grad av funksjonalitet og beskyttelse for enhver risikosituasjon.

MØT SVEISEREN SANNA ORAVA

«ENDELIG GODE ARBEIDSKLÆR FOR DAMER SOM SVEISER!» Sanna Orava, Compia

Sanna Orava jobber som sveiser på Compia i Storuman i Sverige og er en av de første til å prøve den siste nyvinningen fra Tranemo: Cantex Weld Stretch. Sanna er en av bare to damer blant bedriftens tolv sveisere. «Det kan hende noen damer kvier seg for å begynne som sveisere fordi det er et så mannsdominert yrke. Men forhåpentligvis blir det flere av oss – sånn at flere damer søker seg til sveiseryrket», sier Sanna. Sanna kommer med sin mening om den viktigste egenskapen til verneklær: «Det viktigste er at verneklærne beskytter godt mot sveisesprut og slipegnister. De må være flammehemmende, slitesterke, komfortable, ha god passform og de må være stilige.»


UTVIKLET MED TANKE PÅ DAMERS BEHOV Alle har rett på behagelige verneklær med god passform og den beste beskyttelsesgraden som finnes. Det sørger for at du alltid er beskyttet dersom ulykken skulle være ute. Det damer som bruker vernetøy på jobben peker på som arbeidsklærnes viktigste egenskap, er god passform. Og etter å ha imøtekommet dette kravet kan vi også forsikre våre kvinnelige kunder om at de har fått riktig grad av beskyttelse.

VISSTE DU AT? «Vi kan lage gravidbukser til alle våre kolleksjoner, og vi har allerede et stort utvalg som er sertifisert og klare til bruk. Vi er også i ferd med å lansere gravidtruser, og vi har en rekke BH-er som gir damer økt komfort på arbeidsplassen både under og etter graviditeten.»

Louise Svensson, Technical Development Manager Tranemo


SWITCH IT UP! EKSTREMT HØY GRAD AV BESKYTTELSE MOT LYSBUER SWITCH øker beskyttelsen for deg som jobber med elsystemer og elektriske anlegg med høye spenningsnivåer. Med EN 61482-2 APC 2, ELIM 40 kal/cm² og EBT 44 kal/cm² leverer SWITCH den høyeste beskyttelsesgraden mot lysbueulykker (personlig verneutstyr 4 NFPA 70E).

VISSTE DU AT? De fleste lysbueulykker skjer på grunn av materialdefekter eller menneskelige feil. Med Switch er du beskyttet mot uforutsette hendelser. Switch-kolleksjonen består av myke og fleksible vind- og vannavstøtende softshellplagg.


TRANEMO SKINSAFE™ BESKYTTELSESSYSTEMET MED FLERE LAG Tranemo Skinsafe™ er navnet på vårt flerlagssystem som er utviklet for å gi beskyttelse mot varme og lysbue. Her er beskyttelsen i hovedfokus og vi har designet klærne ut ifra et menneskelig perspektiv og begynt med laget nærmest huden. Ved hjelp av flere tynne lag istedenfor ett tykkere får du her flammehemmende vernetøy som er lettere og gir deg økt bevegelsesfrihet. Det gjør at systemets beskyttelsesgrad gjerne blir høyere enn summen av de enkelte lagene.

LYSBUE OG ELIM Vi er trygge på at vi har den aller beste lagvise beskyttelsen du kan få, ettersom våre kombinasjoner er testet etter den nye og mer krevende europeiske standarden EN 61482-2 som inkluderer lysbueverdien – ELIM*. Vi utfører tester på både tekstilene vi bruker og de ferdige plaggene, og i 2022 har vi flere kombinasjoner av lag enn noen andre på markedet. Med ELIM-verdien vet du på hvilket energinivå du har 0 % teoretisk risiko for andregradsforbrenning, i motsetning til den eldre ATPV**-verdien, som angir på hvilket energinivå du har 50 % risiko for andregradsforbrenning. *ELIM = Incident Energy Limit (hendelsesenergi) **ATPV = Arc Thermal Performance Value (beskyttelse mot lysbue)

VISSTE DU AT? Vi har Skinsafe™-systemer mot strålevarme. Perfekt for smelteverk og støperier. Se alle våre Skinsafe™systemer her


TAR STEGET TIL NESTE NIVÅ Vi ser et stort potensial i den nye teknologien, som fjerner behovet for å behandle klærne med fluorkarboner uten at det går på bekostning av klærnes totale beskyttelsesgrad.

PP

T

ST

RIC

T LEGISL

AT

IO

N

TO PF

T

AS

EN

EM CO

O

C

’S

V

SE

Vår avanserte måte å produsere produkter på gir positive klima- og miljøeffekter. Med lanseringen av den fullstendig PFAS-frie Cantex Weld Stretch tar vi ett skritt nærmere målet om gradvis utfasing av fluorkarboner fra våre produkter.

R

EM

Vi bruker innovative metoder for å finne bærekraftige tekstiler med unike egenskaper. Ved å bruke resirkulert bomull i klærne våre reduserer vi mengden ny bomull som må dyrkes. I tillegg er de fleste av tekstilene og tilbehørene vi bruker, sertifisert til klasse 2 av Oeko-Tex®-standard 100.

O

CH

Vårt mål er å sørge for at brukerne våre får de mest miljøvennlige produktene som samtidig gir riktig grad av beskyttelse. Derfor utvikler vi klær som er laget for lengst mulig levetid takket være smart design og teknologi.

Vi har nå sluttet oss til den svenske ideelle organisasjonen ChemSecs PFAS-kampanje kalt «No to PFAS» for å påvirke måten lover om bruk av kjemikalier implementeres i praksis.

SU

LAGET FOR Å VARE

WE

VI BRYR OSS.

Tekstilindustrien har i lang tid brukt perfluorerte stoffer (PFAS) for å beskytte tekstilene mot fukt, smuss og skitt. Problemet er bare at disse stoffene har ekstremt lang nedbrytningstid. Dette er ikke bra for miljøet og helsen.

RP

O R AT E PF

AS

M


REPARASJON ER BÆREKRAFT Vi lager klær som er enkle å reparere. Det innebærer at kunden får et plagg som varer lenger, samtidig som at vi reduserer totalkostnaden og minimerer miljø- og klimaavtrykket. Siden 1934 har vi laget verneklær som skal være så slitesterke som mulig. Men over tid kan klærne selvsagt bli påvirket av høy arbeidsbelastning – for eksempel kan en glidelås gå i stykker eller en knapp løsne. Derfor tilbyr vi et reparasjonssett som inneholder alt du trenger å vite for å reparere Tranemo-klærne dine – nemlig vårt Repair Kit.


TRYGGE BEVEGELSER TRENDEN SOM HAR KOMMET FOR Å BLI «Veldig behagelig. Og lett å bevege seg i.» Det sier Emil Viberg på Infranord, som er en av de aller første brukerne av vår nyutviklede Zenith-bukse. Vi ser en økende etterspørsel etter behagelige klær, noe vi tar hensyn til når vi utvikler nye produkter. Kundenes behov er alltid i fokus, og vi er stolte over det tette samarbeidet vi har med tekstilprodusentene våre for å utvikle best mulige innovasjoner på materialfronten. Når det gjelder stretchmaterialer, er den største utfordringen å sørge for et tilstrekkelig høyt nivå av flammehemmende egenskaper. Stretchfibrene må kunne vaskes på 60 graders industrivask uten at det går utover de flammehemmende egenskapene, og dette krever at vi jobber med og bruker materialer av høyeste kvalitet. Med stretchbuksen Zenith, som er en av våre nyheter for 2022, har vi fått til en fantastisk kombinasjon av komfort og beskyttelse for arbeidere på høyrisikosteder der synlighet er avgjørende. Buksen har ELIM 8,0 og ATPV 8,6 kal/cm2 og en vekt på beskjedne 260 gram, og samtidig gir stretchpanelene brukeren total fleksibilitet.

Les mer om Zenith her

Se video av Stretch FR


VIL DU VITE MER? Vi har alt du trenger å vite. Bli med i vårt Safety Academy og lær mer om sikkerhet med flammehemmende arbeidstøy. Vi har mange års erfaring med å samarbeide med kundene våre om å utvikle nye materialer og produktområder for enhver utfordring. Nå er det tid for oss å dele kunnskapen. Tranemo Safety Academy byr på skreddersydde kurs og de beste rådene om hvordan du beskytter deg mot ulike typer risiko på arbeidsplassen. Våre eksperter deler relevante standarder og testmetoder og forklarer den nødvendige terminologien, slik at det blir lettere for deg å velge det rette verneutstyret for din bedrift og ditt team. Kontakt oss for mer informasjon!

Meld deg på her for Tranemo Safety Academy


YOU ARE WORTH DEFENDING.

GÅ TIL NETTSTEDET VÅRT FOR SISTE NYTT OM FLAMMEHEMMENDE PRODUKTER TRANEMO.NO


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.