Appartementen Noorderpoort

Page 1

STIJLVOL WONEN IN HET CENTRUM VAN

EMMELOORD

negentien

ERVAAR DE VRIJHEID geniet van de ruimte

RUIME NTEN APPARTEME en

DRIe

RIANTE S PENTHOUSE


inhoud De ontwikkeling van Noorderpoort

4

Noordoostpolder

6

Eerste verdieping Appartement 10A Appartement 10B Appartement 10C Appartement 10D Appartement 10E Appartement 10F Appartement 10G

9 10 11 12 13 14 15 17

Tweede verdieping Appartement 10H Appartement 10I Appartement 10J Appartement 10K Appartement 10L Appartement 10M

19 20 21 22 23 24 25

colofon Ontwikkeling VAGO Ontwikkeling BV Brochure Ontwerp & Opmaak idésýn

In het Centrum van Emmeloord aan de Noordzijde, op de locatie van de voormalige supermarkt Poiesz en het Leger des Heils gaat VAGO Ontwikkeling BV het appartementencomplex Noorderpoort ontwikkelen. Een appartementencomplex helemaal in de stijl van de Delftse School. Hier worden 19 koopappartementen en 3 penthouses gerealiseerd.

2

noorderpoort


>> Derde verdieping Appartement 10N Appartement 10O Appartement 10P Appartement 10Q Appartement 10R Appartement 10S

27 28 29 30 31 32 33

Vierde verdieping Penthouse 10T Penthouse 10U Penthouse 10V

35 36 38 40

Gevels Kleuren & Materialen Keuken Badkamer Parkeren, lift & trappenhuis Energie

42 46 48 49 50 52

Technische informatie Aankoop informatie

54 60

noorderpoort

3


de ONTWIKKELING VAN noorderpoort

ONTWIKKELING BV VAGO Ontwikkeling BV is een Emmeloords familiebedrijf, dat vastgoed ontwikkelt en beheert in diverse sectoren, zoals retail, dienstverlening en woningen. Geboren en opgegroeid in Emmeloord ben ik al vele jaren nauw betrokken bij de ontwikkeling van Emmeloord Centrum en nu is het mogelijk om ook een eigen steentje bij te dragen aan de invulling van wonen en werken in het centrum van Emmeloord. In Emmeloord is veel gebouwd volgens de karakteristieken van de Delftse School. Ik vind het belangrijk om deze kenmerken te behouden voor EmmeloordCentrum.

Ik heb de kans gekregen om op een hele mooie plek in Emmeloord centrum een nieuwbouwproject te realiseren. Bij het tot stand komen van dit project “Noorderpoort” hebben we de mogelijkheid aangegrepen om de weliswaar beperkte historie van Emmeloord op een moderne manier vorm te geven. We hebben de specifieke kenmerken van de Delftse school zoveel mogelijk verwerkt in het ontwerp. Wij zijn ervan overtuigd dat we binnen dit project diverse passende woonoplossingen kunnen bieden, met oog voor de maatschappelijke ontwikkelingen. Klaas Houwer

De architect aan het woord... Op het terrein van de huidige Poiesz supermarkt en de naast gelegen Leger des Heils worden diverse commerciële ruimtes en 47 appartementen voor starters en senioren gerealiseerd. Het terrein is gelegen in het centrum aan de Noordzijde, grenzend aan Kerksteeg en Achterom. De huidige invulling van de gronden bestaat uit een verouderd gebouw met een duidelijke achterkant: tweelaagse bebouwing met een supermarkt (Poiesz) en een bij 'Bosshardt vestiging' (Leger des Heils). De supermarkt is verplaatst en het Leger des Heils wenst een kleinere ruimte te bezetten. Voor de architectonische uitwerking van de nieuwbouw aan de Noordzijde van Emmeloord wordt door de gemeente een hedendaagse interpretatie voorgesteld van de karakteristieken van de Delftse School. Deze elementen komen op een vrije manier, goed gedoseerd, terug door het gehele gebied en bieden daarmee herkenbaarheid en identiteit. Voorop stond zorgvuldige detaillering en hoogwaardig (duurzaam) materiaalgebruik. Tegenover het betreffende terrein staat de Heilige Michaël kerk (monument) en andere (voormalige) gebouwen van de Rooms Katholieke Kerk. Dit ensemble staat ook wel bekend als “Klein Rome” en is kenmerkend voor de Delftse School in Emmeloord.

4

noorderpoort

Stedenbouwkundig gezien past het ontwerp qua volume, oriëntatie en korrelgrootte zorgvuldig in het stedelijke weefsel. De appartementen boven de commerciële ruimtes vormen geen aaneengesloten wand. Door in te springen en ruimtes open te laten, ontstaat een levendige opbouw met zichtlijnen tussen de woonblokken. Er wordt gebruik gemaakt van een bepaalde mate van afwisseling in de gevels met balkons en verschillende raampartijen. Het daklandschap is met bijzondere aandacht ontworpen, waarbij de nokrichting een belangrijke keuze was bij het realiseren van het gewenste straatbeeld. Op het laagste punt van het dak is een zichtlijn die op een creatieve manier contact legt met de omgeving. Het plan is een vertaling van De Delftse School. Het heeft kenmerken van organische architectuur, het is speels en toch zijn de elementen van de Delftse school duidelijk aanwezig. Er is voor gekozen om de verschillende woonvormen (functies) duidelijk tot uitdrukking te laten komen in verschillende bouwdelen. Daarnaast zijn de functies afleesbaar aan de raampartijen, gevelopeningen en balkons. Ook het principe van verbijzondering in baksteenwerk is meegenomen met kleurverschillen en accenten op de kopgevels.


de aannemer

de makelaar

Wij zijn ontzettend trots op het feit dat wij dit prachtige project mogen realiseren. Dat het overgrote deel van onze medewerkers in De Polder woont en het bouwproject dichtbij ons bedrijf ligt, is de kers op de spreekwoordelijke taart.

Een prachtig appartementencomplex op een top locatie dat was het eerste wat ik dacht toen ik de tekeningen van het complex Noorderpoort onder ogen kreeg. Een gebouw met een mooie bouwstijl goed passend in het centrum van Emmeloord. Er is zorgvuldig nagedacht over de indeling van het gebouw.

Wij zijn sinds de zomer van 2020 betrokken bij dit plan. De selectie van aannemers werd gedaan via een uitvraag waarbij aannemers zowel een prijs als suggesties tot optimalisatie mochten indienen. De periode hierop volgend is benut om het plan te optimaliseren in een zogenaamd bouwteamtraject met de projectmanager, adviseurs, installateurs en aannemer. Omdat hier uitgebreid de tijd voor genomen is, durven we te stellen dat er een heel logisch en kwalitatief hoogwaardig uitvoeringsontwerp ligt.

De luxe appartementen zijn ruim, hebben een eigen overdekte parkeerplaats en een berging op de verdieping. Ik vind het een mooi project en ben blij dat ik deze appartementen mag verkopen. Noorderpoort is een aanwinst voor Emmeloord. Berry Westerduin van Onze Makelaar

Wij zien enorm uit naar de realisatie van dit fraaie ontwerp. Een ontwerp dat ons aanspreekt vanwege haar 'Delftse School' architectuur, waarbij aandacht is geschonken aan de detaillering. Wij hopen u als klant te verwelkomen en gaan er met ons team alles aan doen om er een leuke en fijne bouwperiode van te maken! Jelle Weever, directeur Weever Bouw

De verschillende onderdelen van het gebouw onderscheiden zich in kleur en detaillering van baksteengebruik. Het gebouw is alzijdig ontworpen met portiek ontsluitingen aan de Noordzijde en Achterom gelegen. Op de verdiepingen zijn afwisselende openingen ontworpen. Transparante puien in de zijgevels op de begane grond zorgen voor levendigheid. Op de tweede verdieping wordt een gezamenlijk dakterras voor de appartementen gerealiseerd. Afzonderlijk daarvan is een gezamenlijke buitenruimte voor starters gecreëerd. Daarnaast worden de appartementen voorzien van balkons en patio's. Het ontwerp voorziet in 22 inpandige parkeerplaatsen op de begane grond, met toegang via de Noordzijde en Achterom. Er komt ook een centrale fietsenberging. Het complex bestaat uit 3 type appartementen; starterswoningen, senioren appartementen en penthouses. Bij het ontwerpen van alle appartementen in dit gebouw is geprobeerd zo min mogelijk oppervlakte te verliezen aan verkeersruimtes. Hierdoor kunnen alle m² optimaal worden benut door de bewoners.

De appartementen hebben allen een eigen parkeerplaats op de begane grond. De gezamenlijke entree is te bereiken via de voorzijde van het gebouw en door middel van een interne verbinding vanuit de parkeergarage. Hier bevinden zich tevens de gezamenlijke fietsenstalling en technische ruimte. De bergingen van de appartementen zijn gepositioneerd op de verdieping nabij de betreffende appartementen. Rondom de bergingen loopt een gang van waaruit de appartementen te bereiken zijn. De appartementen zijn ruim opgezet. Een open keuken grenzend aan een prettige woonkamer met veel daglicht en een ruime patio/balkon. Diverse appartementen met 1 of 2 slaapkamers, een ruime badkamer met separaat toilet en voldoende bergruimte (intern en extern). De penthouses zijn zeer ruime appartementen op de vierde verdieping van het gebouw. Deze zijn voorzien van grote balkons met schuifdeuren naar de achtergelegen woonkeuken en eetkamer.

noorderpoort

5


Noordoostpolder EMMELOORD Middenin de Noordoostpolder ligt het grootste dorp, Emmeloord met ruim 26.000 inwoners. Emmeloord is ruim opgezet en heeft allerlei belangrijke voorzieningen voor deze regio. In het centrum van Emmeloord staat de van verre zichtbare Poldertoren. Deze oude watertoren is kenmerkend voor deze regio en staat precies in het midden van de Noordoostpolder. Een echte landmark. Het centrum van Emmeloord is de laatste jaren helemaal gerenoveerd en heeft een nieuw en gezellig horecaplein met een mooie overzichtelijke en ruime winkelstraat. Vele lokale winkelbedrijven en enkele grootwinkelbedrijven zoals Hema, WE en C&A, maken het centrum tot een fijn en veilig winkelgebied. De laatste paar jaar wordt er ook weer gebouwd in het centrum van Emmeloord. Enkele woningbouw projecten en appartementencomplexen verfraaien het beeld van Emmeloord. NOORDERPOORT is zo'n project die de leefbaarheid van Emmeloord vergroot. Als u hier woont heeft u alle voorzieningen direct in de buurt. De Horecagelegenheden zijn op een loopafstand van nog geen 200 meter te bereiken. Hier kunt u terecht voor een kopje koffie, een lunch of een heerlijk diner. Ook de schouwburg en bioscoop zitten om de hoek.

Horecaplein in het centrum van Emmeloord

RK KERK

NOORDZIJDE

ACHTEROM

EG

KERKSTE

Poldertoren Emmeloord

6

noorderpoort

G

ERIN

GE N

LAN


WERELDERFGOED SCHoKLAND In het zuiden van de Noordoostpolder ligt het Werelderfgoed Schokland. Een bijzonder stuk geschiedenis van Nederland wat goed bewaard gebleven is. Een bezoek aan Schokland en haar geschiedenis is echt de moeite waard. Je kan hier prachtig wandelen en fietsen. Schokland is via schelpenpaadjes op de fiets vanuit Emmeloord bereikbaar.

TULPENFESTIVAL Vroeg in het voorjaar kleuren de akkers in de Noordoostpolder door de talloze bollenvelden. Speciaal in die periode van het jaar kunt u met de auto de tulpenroute rijden. deze route leidt u langs vele bollenvelden en tonen de kleur en pracht van de Noordoostpolder. Het Tulpenfestival is een evenement die om de tulpenvelden is heen gebouwd. Een bezoek waard.

Foto: Pim van der Maden

WATERLOOPBOS Diep in het Waterloopbos aan de oostkant van de Noordoostpolder liggen tussen de bomen diverse waterbouwwerken verstopt. Deze bouwwerken zijn resten van proeven die hier gedaan werden voor waterbouwprojecten overal op de wereld. Dit erfgoed kunt u door middel van een wandeling bekijken.

E

ACHTEROM

URK Aan de westkant van de Noordoostpolder ligt het bekende vissersdorp Urk. Dit dorp heeft een rijke geschiedenis. U kunt hier vrij door de straatjes van het oude Urk lopen en de sfeer opsnuiven. Een bezoek aan een viswinkel ligt natuurlijk voor de hand en deze zijn er volop. Vuurtoren op Urk noorderpoort

7


huisnummers 10A, 10B, 10C, 10D, 10E, 10F & 10G

app 8

noorderpoort


Faciliteiten in het gebouw In Noorderpoort vormen alle appartement eigenaren met elkaar De Vereniging van Eigenaren (VvE) en dragen zorg voor de gemeenschappelijke ruimtes en faciliteiten. In het appartementencomplex zijn verschillende faciliteiten aanwezig.

Bij de hoofdentree is uw persoonlijke postvak, zodat u gemakkelijk op de route naar uw appartement uw krant en post meeneemt. Uw privé berging is in de gang bij uw appartement. Daarnaast hebben alle appartementen een eigen parkeerplaats op de begane grond en een gezamenlijke fietsenstalling. Naast het gebouw worden ondergrondse vuilcontainers geplaatst waar u uw afval naar toe kunt brengen.

partementen eerste verdieping noorderpoort

9


Appartement 10A (westgevel) Dit appartement op de eerste verdieping is gelegen op het westen. De patio geeft u een blik over de verbinding via de Kerksteeg naar de Lange Nering. De grote slaapkamer beschikt over een Frans balkon die u een open verbinding biedt met de omgeving. Kenmerken: Het drie-kamerappartement, bestaat uit twee slaapkamers en een ruime woon- en eetkamer. Deze is direct verbonden aan een patio. De keuken is eveneens in deze ruimte geïntegreerd. Het appartement is voorzien van een ruime badkamer, voorzien van douche, wastafel en zwevend toilet. In deze badkamer is ook de aansluiting voor de wasmachine voorzien. Daarnaast is er ook een separaat toilet in de woning aanwezig.

Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Patio: Privéberging op de etage:

82,59 m2 8,31 m2 6,52 m2

ENTREE

10A

10

noorderpoort


Appartement

10B

10B (west/noordgevel)

Dit hoekappartement op de eerste verdieping heeft een mooie ligging in de noordwestelijke richting met uitzicht op de rotonde en de kerk, wat een levendig stadsbeeld biedt. Door deze ligging op de eerste verdieping geniet u van de middag- en avondlichtinval.

ENTREE

Door de grote schuifpui komt er veel licht binnen. De grote patio is deels afgeschermd waardoor u optimaal kunt genieten van de omgeving. Het appartement heeft twee slaapkamers, een aparte wasmachine-/ droger ruimte en een royale badkamer. In de badkamer is ruimte voor een toilet, douche en wastafel. Kenmerken: Het appartement beschikt over een ruime woon- en eetkamer welke verbonden is aan de patio. De keuken is eveneens in deze woonruimte geïntegreerd. Door de ruime afmeting van de woonkamer is een flexibele indeling in deze ruimte mogelijk. De plek van de keuken leent zich goed voor een combinatie van een keuken met een kookeiland. Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Patio: Privéberging op de etage:

Schaal 1:50

105,51 m2 7,94 m2 6,74 m2

noorderpoort

11


Appartement 10C (west/zuidgevel) 10C Het appartement op de eerste verdieping is aan de zuidwestelijke zijde gelegen en heeft een open karakter door de hoge ramen en de ligging, hierdoor geniet u gedurende de middag en avond van het licht in uw woonkamer. De woonkamer bevindt zich op de juiste plek, zodat er een optimaal gebruik gemaakt wordt van de hoeklocatie. Vanuit de openslaande ramen heeft u contact met de Kerksteeg en Achterom. Dit appartement ligt aan een rustige zijde van het complex. Kenmerken: Het appartement beschikt over een ruime entree. De grote woon- en eetkamer is verbonden aan de patio. Door de ruime afmeting van de woonkamer is een flexibele indeling in deze ruimte heel goed mogelijk. De plek van de keuken leent zich goed voor een combinatie van een keuken met een kookeiland en verbindt de eet- en woonkamer. Het appartement heeft twee grote slaapkamers gelegen aan de zuidgevel. Daarnaast biedt de royale badkamer ruimte voor een toilet, douche en wastafel. Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Patio: Privéberging op de etage:

12

noorderpoort

100,09 m2 7,81 m2 6,74 m2

ENTREE


Appartement 10D (zuidgevel) ENTREE

10D

Dit appartement is gelegen op de eerste verdieping aan de zuidzijde van het complex. Bij binnenkomst van uw appartement is een ruime entree met garderobewand. In de badkamer kan het tweede toilet, een wastafel, douche en wasmachine/ wasdroger worden gesitueerd.

Kenmerken: Door de grote raampartijen komt er veel licht binnen. In dit appartement combineert u rust met het gemak van de voorzieningen van het centrum dichtbij. Doordat de technisch ruimte aan de centrale gang gelegen is hoeft u voor onderhoud niet thuis te blijven.

De woon- en eetkamer is rechthoekig van vorm. Vanuit de woonkamer stapt u zo het balkon op. U heeft uitzicht op de Achterom en Kerksteeg.

Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is.

De slaapkamer heeft grote openslaande ramen met een Frans balkon. Naast de slaapkamer is een hobbykamer.

Schaal 1:50

Woonoppervlakte: Balkon: Privéberging op de etage:

73,42 m2 3,50 m2 6,74 m2

noorderpoort

13


Appartement 10E (zuid/oostgevel)

Dit appartement is gelegen aan de zuidoostzijde van het complex. Dit hoekappartement op de eerste verdieping heeft een mooie indeling, waarbij u bij binnenkomst van uw appartement in een ruime entree komt. Het appartement heeft twee slaapkamers. De grote slaapkamer heeft openslaande ramen met een Frans balkon.

10E

De tweede slaapkamer is ideaal te gebruiken om gasten te laten overnachten of te gebruiken als hobbykamer. Door de grote raampartijen in de woonkamer komt er veel licht binnen. U kunt er van 's morgens vroeg tot royaal in de middag van de zon genieten. In dit appartement combineert u rust met het gemak van de voorzieningen van het centrum dichtbij.

ENTREE

Kenmerken: In de badkamer kan de tweede toilet, wastafel, douche en wasmachine/ wasdroger worden gesitueerd. De woon- en eetkamer is rechthoekig van vorm. Vanuit de woonkamer stapt u zo het balkon op. U heeft uitzicht op de Achterom. Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Balkon: Privéberging op de etage:

14

noorderpoort

72,90 m2 3,46 m2 6,74 m2

Schaal 1:50


Appartement 10F (zuid/oostgevel)

10F

Dit appartement is gelegen op de eerste verdieping aan de noord en aan de zuidzijde van het complex. Dit appartement biedt een verrassende indeling. Aan de noordzijde zijn grote ramen aanwezig met uitzicht op de kerk en school en waar u de levendige stadsgeluiden uw appartement kan laten binnenkomen. Aan de zuidzijde kan uw privacy tot recht laten komen door het woongedeelte aan te laten sluiten op de patio. Kenmerken: Het appartement heeft twee slaapkamers waarvan één de hoofdslaapkamer is. Een royale badkamer en een aparte ruimte voor opstelling van wasmachine en wasdroger, waardoor het appartement uniek is in de indeling. Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Patio: Privéberging op de etage:

95,24 m2 7,78 m2 6,31 m2

ENTREE

noorderpoort

15


16

noorderpoort


Appartement 10G (noordgevel)

10G

Dit appartement is gelegen op de eerste verdieping aan de noordzijde van het complex. U stapt uw appartement binnen in een ruime entree. De entree verbindt de twee slaapkamers, toilet, badkamer en het woongedeelte met elkaar. De royale woonkamer, eetkamer en keuken in combinatie met het vele intredende daglicht maakt dit appartement tot een uniek appartement. Vanuit de zithoek in de woonkamer kijkt u uit over de Noordzijde waardoor u altijd een levendig uitzicht heeft.

Dankzij het tweede toilet hoeven uw gasten voor toiletbezoek geen gebruik te maken van uw badkamer.

De grote slaapkamer grenst aan de patio. Ook de tweede slaapkamer is ruim en heeft openslaande deuren met een Frans balkon.

Woonoppervlakte: Patio: Privéberging op de etage:

Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. 114,27 m2 9,21 m2 6,74 m2

Kenmerken: De keuken leent zicht heel goed voor een combinatie van een keuken met kookeiland. In de badkamer kan een tweede toilet, wastafel, douche en wasmachine/ wasdroger worden gesitueerd.

ENTREE

Schaal 1:50

noorderpoort

17


huisnummers 10H, 10I, 10J, 10K, 10L & 10M

app 18

noorderpoort


Faciliteiten in het gebouw In Noorderpoort vormen alle appartement eigenaren met elkaar De Vereniging van Eigenaren (VvE) en dragen zorg voor de gemeenschappelijke ruimtes en faciliteiten. In het appartementencomplex zijn verschillende faciliteiten aanwezig.

Bij de hoofdentree is uw persoonlijke postvak, zodat u gemakkelijk op de route naar uw appartement uw krant en post meeneemt. Uw privé berging is in de gang bij uw appartement. Daarnaast hebben alle appartementen een eigen parkeerplaats op de begane grond en een gezamenlijke fietsenstalling. Naast het gebouw worden ondergrondse vuilcontainers geplaatst waar u uw afval naar toe kunt brengen.

partementen tweede verdieping noorderpoort

19


Appartement 10H (westgevel) 10H

ENTREE

Dit appartement op de tweede verdieping is gelegen op het westen. De patio geeft u een blik over de verbindingssteeg de Kerksteeg naar de Lange Nering. De woonkamer beschikt over een Frans balkon die u een open verbinding biedt met de omgeving. Kenmerken: Het drie-kamerappartement is open ingericht en beschikt over twee ruime slaapkamers.

Het appartement heeft een aparte toiletruimte en een volwaardige badkamer voorzien van een douche, wastafel en een toilet. In de badkamer kunnen ook de wasmachine en droger worden geplaatst. Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Patio: Privéberging op de etage:

82,94 m2 7,21 m2 6,52 m2

Het appartement beschikt over een ruime woon- en eetkamer welke verbonden is aan een patio. De keuken is eveneens in deze woonruimte geïntegreerd.

20

noorderpoort

Schaal 1:50


Appartement 10I (west/noordgevel)

ENTREE Dit hoekappartement op de tweede verdieping heeft een mooie ligging in de noordwestelijke richting met uitzicht op de rotonde, kerk en school wat een levendig stadsbeeld biedt. Door deze ligging op de tweede verdieping geniet u van de middag- en avondlichtinval. De eetkamer en keuken geven toegang tot de patio. Het appartement heeft twee slaapkamers. De grote slaapkamer grenst aan de patio. Een aparte wasmachine-/ drogerruimte scheidt de royale badkamer. In de badkamer is ruimte voor een toilet, douche en wastafel.

10I

Kenmerken: De woonkamers zijn in de plattegrond op twee manieren in te delen. U kunt de woonkamer bij de patio betrekken of op deze positie kan de eetkamer en keuken worden ingericht. Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Patio: Privéberging op de etage:

104,51 m2 8,50 m2 6,74 m2

noorderpoort

21


Appartement 10J (west/zuidgevel) 10J Het appartement op de tweede verdieping is aan de zuidwestelijke zijde open van karakter door de hoge ramen en de ligging. Hierdoor geniet u gedurende de middag en avond van het licht in uw woonkamer. De woonkamer bevindt zich op de juiste plek, zodat er een optimaal gebruik gemaakt wordt van de hoeklocatie. Vanuit de openslaande ramen heeft u contact met de Kerksteeg en Achterom. Dit appartement ligt aan een rustige zijde van het complex. Een aparte toilet scheidt de aangrenzende royale badkamer. Kenmerken: Het appartement beschikt over een ruime entree. De grote woon- en eetkamer is verbonden aan de patio. Door de ruime afmeting van de woonkamer is een flexibele indeling in deze ruimte heel goed mogelijk. De plek van de keuken leent zich goed voor een combinatie van een keuken met een kookeiland en verbindt de eet- en woonkamer. Het appartement heeft één grote slaapkamer gelegen aan de zuidgevel en grenst aan de patio en een aparte hobbykamer. Een verrassende en flexibele indeling van het appartement maakt dit tot een uniek appartement.

ENTREE

Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Patio: Privéberging op de etage:

22

noorderpoort

99,05 m2 8,24 m2 6,74 m2

Schaal 1:50


Appartement 10K (zuidgevel) ENTREE

Dit appartement is gelegen op de tweede verdieping aan de zuidzijde van het complex. Bij binnenkomst van uw appartement is een ruime entree met garderobewand. In de badkamer kan een tweede toilet, wastafel, douche en wasmachine/ wasdroger worden gesitueerd. De woon- en eetkamer is rechthoekig van vorm. Vanuit de woonkamer stapt u zo het balkon op. U heeft uitzicht op de Achterom en Kerksteeg.

Doordat de technisch ruimte aan de centrale gang gelegen is hoeft u voor onderhoud niet thuis te blijven. Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Balkon: Privéberging op de etage:

73,42 m2 3,50 m2 6,74 m2

De slaapkamer heeft grote openslaande ramen met een Frans balkon. Daarnaast beschikt deze woning nog over een extra hobbykamer. Kenmerken: Door de grote raampartijen komt er veel licht binnen. In dit appartement combineert u rust met het gemak van de voorzieningen van het centrum dichtbij.

10K

noorderpoort

23


Appartement 10L (zuid/oostgevel)

Dit appartement is gelegen aan de zuidoostzijde van het complex. Dit hoekappartement op de tweede verdieping heeft een mooie indeling, waarbij u bij binnenkomst van uw appartement in een ruime entree komt.

10L

Het appartement heeft twee ruime slaapkamers, waarvan de grote slaapkamer voorzien is van openslaande ramen met een Frans balkon. In de woonkamer zijn op twee gevelzijden raampartijen gemaakt waardoor er veel licht binnen komt. U kunt er van 's morgens vroeg tot royaal in de middag van de zon genieten. In dit appartement combineert u rust met het gemak van de voorzieningen van het centrum dichtbij. Kenmerken: In de badkamer kan een tweede toilet, wastafel, douche en wasmachine/ wasdroger worden gesitueerd.

24

noorderpoort

De woon- en eetkamer is rechthoekig van vorm. Vanuit de woonkamer stapt u zo het balkon op. U heeft uitzicht op de Achterom. Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Balkon: Privéberging op de etage:

72,90 m2 3,48 m2 6,74 m2

Schaal 1:50


Appartement 10M (noordgevel)

10M

Dit appartement is gelegen op de tweede verdieping aan de noordzijde van het complex. U stapt uw appartement binnen in een ruime entree. De entree verbindt de twee slaapkamers, toilet, badkamer en het woongedeelte met elkaar. De royale woonkamer, eetkamer en keuken in combinatie met het vele intredende daglicht maakt dit appartement tot een uniek appartement. Vanuit de zithoek in de woonkamer kijkt u uit over de Noordzijde waardoor u altijd een levendig uitzicht heeft. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de patio, daarnaast beschikt de woonkamer ook nog over een Frans balkon.

Kenmerken: De keuken leent zicht heel goed voor een combinatie van een keuken met kookeiland. Dankzij het separate toilet hoeven uw gasten voor toiletbezoek geen gebruik te maken van uw badkamer. In de badkamer kan een tweede toilet, wastafel, douche en wasmachine/ wasdroger worden gesitueerd.

Beide slaapkamers kennen veel lichtinval en grenzen aan de patio.

Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Patio: Privéberging op de etage:

113,98 m2 8,59 m2 6,74 m2

ENTREE

noorderpoort

25


Faciliteiten in het gebouw In Noorderpoort vormen alle appartement eigenaren met elkaar De Vereniging van Eigenaren (VvE) en dragen zorg voor de gemeenschappelijke ruimtes en faciliteiten. In het appartementencomplex zijn verschillende faciliteiten aanwezig. Bij de hoofdentree is uw persoonlijke postvak, zodat u gemakkelijk op de route naar uw appartement uw krant en post meeneemt. Uw privé berging is in de gang bij uw appartement. Daarnaast hebben alle appartementen een eigen parkeerplaats op de begane grond en een gezamenlijke fietsenstalling. Naast het gebouw worden ondergrondse vuilcontainers geplaatst waar u uw afval naar toe kunt brengen.

app 26

noorderpoort


huisnummers 10N, 10O, 10P, 10Q, 10R & 10S

partementen derde verdieping noorderpoort

27


Appartement 10N (westgevel)

ENTREE

Dit appartement op de derde verdieping is gelegen op het westen. De patio geeft u een blik over de verbindingssteeg de Kerksteeg naar de Lange Nering.

Het appartement heeft een aparte toiletruimte en een volwaardige badkamer voorzien van een douche, wastafel en een tweede toilet. In de badkamer kunnen ook de wasmachine en droger worden geplaatst.

Het appartement beschikt over een ruime woon- en eetkamer welke verbonden is aan een patio. De keuken is eveneens in deze woonruimte geïntegreerd. Door de lichtinval vanuit het westen wordt dit een heerlijke zonnige ruimte.

Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Patio: Privéberging op de etage:

Kenmerken: Het drie-kamerappartement, bestaat uit twee slaapkamers en een ruime woon- en eetkamer welke toegang geeft tot de patio.

10N

28

noorderpoort

82,60 m2 8,42 m2 6,52 m2


Appartement 10O (west/noordgevel) 10O

Dit hoekappartement op de derde verdieping heeft een uniek ligging in de noordwestelijke richting. De patio biedt uitzicht op de rotonde, kerk en school, wat een levendig stadsbeeld geeft. Aan de westzijde van de woonkamer wordt door de openslaande deuren met een Frans balkon de ruimte gevuld met het prettige avondlicht. Het appartement heeft twee slaapkamers, separaat toilet, een ruime badkamer, met plaats voor een tweede toilet, douche en wastafel. Daarnaast is er een aparte ruimte voor de wasmachine en droger. Kenmerken: De vrije indeling van de inrichting in de woonkamer en keuken biedt een optimale kans om uw eigen woonstyle te maken. Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Patio: Privéberging op de etage:

108,08 m2 7,95 m2 6,74 m2

ENTREE

Schaal 1:50

noorderpoort

29


Appartement 10P (west/zuidgevel)

10P ENTREE

Het appartement op de derde verdieping is aan de zuidwestelijke zijde open van karakter door de hoge ramen en de ligging, hierdoor geniet u gedurende de middag en avond van het licht in uw woonkamer. De woonkamer bevindt zich op de juiste plek, zodat er een optimaal gebruik gemakt wordt van de hoeklocatie. Vanuit de openslaande ramen met het franse balkon heeft u contact met de Kerksteeg en Achterom. Dit appartement ligt aan een rustige zijde van het complex. Een aparte toilet scheidt de aangrenzende royale badkamer ruimte. Kenmerken: Het appartement beschikt over een ruime entree. De grote woon- en eetkamer geeft toegang tot de patio. Door de ruime afmeting van de woonkamer is een flexibele indeling in deze ruimte heel goed mogelijk. De plek van de keuken leent zich goed voor een combinatie van een keuken met een kookeiland en verbind de eeten woonkamer.

30

noorderpoort

Het appartement heeft twee slaapkamers gelegen aan de zuidgevel. De grote master bedroom grenst aan de patio. De tweede slaapkamer kan gebruik worden voor uw gast. De verrassende en flexibele indeling maakt dit appartement tot een uniek appartement. Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Patio: Privéberging op de etage:

101,71 m2 7,89 m2 6,74 m2


Appartement 10Q (zuidgevel) Dit appartement is gelegen op de derde verdieping aan de zuidzijde van het complex. Bij binnenkomst van uw appartement is een ruime entree met garderobewand. In de badkamer kan een tweede toilet, wastafel, douche en wasmachine/ wasdroger worden gesitueerd. De woon- en eetkamer is rechthoekig van vorm. Vanuit de woonkamer stapt u zo het balkon op. U heeft uitzicht op de Achterom en Kerksteeg. De slaapkamer heeft grote openslaande ramen met een Frans balkon. Daarnaast is er nog een aparte hobbykamer.

10Q

Kenmerken: Door de grote raampartijen komt er veel licht binnen. In dit appartement combineert u rust met het gemak van de voorzieningen van het centrum dichtbij. Doordat de technisch ruimte aan de centrale gang gelegen is hoeft u voor onderhoud niet thuis te blijven. Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Patio: Privéberging op de etage:

73,42 m2 3,50 m2 6,74 m2

ENTREE

Schaal 1:50

noorderpoort

31


Appartement 10R (zuid/oostgevel)

10R

Dit appartement is gelegen aan de zuidoostzijde van het complex. Dit hoekappartement op de derde verdieping heeft een mooie indeling, waarbij u bij binnenkomst van uw appartement in een ruime entree komt. Het appartement heeft één grote slaapkamer met openslaande ramen met een Frans balkon. De tweede slaapkamer biedt ruimte voor een eventuele logé of voor een hobbykamer. In de woonkamer zijn op twee gevelzijden raampartijen gemaakt waardoor er veel licht binnen komt. U kunt er van 's morgens vroeg tot royaal in de middag van de zon genieten. In dit appartement combineert u rust met het gemak van de voorzieningen van het centrum dichtbij.

ENTREE

Kenmerken: In de badkamer kan een tweede toilet, wastafel, douche en wasmachine/ wasdroger worden gesitueerd. De woon- en eetkamer is rechthoekig van vorm. Vanuit de woonkamer stapt u zo het balkon op. U heeft uitzicht op de Achterom. Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Patio: Privéberging op de etage:

32

noorderpoort

72,90 m2 3,46 m2 6,53 m2

Schaal 1:50


Appartement 10S (noordgevel)

ENTREE

Dit appartement is gelegen op de derde verdieping aan de noordzijde van het complex. U stapt uw appartement binnen in een ruime entree. De entree verbindt de twee slaapkamers, toilet, badkamer en het woongedeelte met elkaar. De royale woonkamer, eetkamer en keuken in combinatie met het vele intredende daglicht maakt dit appartement tot een uniek appartement. Vanuit de zithoek in de woonkamer kijkt u uit over de Noordzijde en heeft u toegang tot de patio. De grote slaapkamer grenst aan de patio. Ook de tweede slaapkamer is ruim om uw gasten te laten overnachten.

10S

Kenmerken: De keuken leent zicht heel goed voor een combinatie van een keuken met kookeiland. Dankzij het tweede toilet hoeven uw gasten voor toiletbezoek geen gebruik te maken van uw badkamer. In de badkamer kan een tweede toilet, wastafel, douche en wasmachine/ wasdroger worden gesitueerd. Het opslaan van eventuele andere spullen kan in de privéberging die in de algemene gang gelegen is. Woonoppervlakte: Patio: Privéberging op de etage:

116,88 m2 8,62 m2 6,74 m2

noorderpoort

33


huisnummers 10T, 10U & 10V

34

noorderpoort


Faciliteiten in het gebouw In Noorderpoort vormen alle appartement eigenaren met elkaar De Vereniging van Eigenaren (VvE) en dragen zorg voor de gemeenschappelijke ruimtes en faciliteiten. In het appartementencomplex zijn verschillende faciliteiten aanwezig.

Bij de hoofdentree is uw persoonlijke postvak, zodat u gemakkelijk op de route naar uw appartement uw krant en post meeneemt. Uw privé berging is in de gang bij uw appartement. Daarnaast hebben alle appartementen een eigen parkeerplaats op de begane grond en een gezamenlijke fietsenstalling. Naast het gebouw worden ondergrondse vuilcontainers geplaatst waar u uw afval naar toe kunt brengen.

penthouses vierde verdieping noorderpoort

35


penthouse 10T (westgevel) Dit unieke royale penthouse is gelegen op de vierde verdieping aan de westzijde van het complex. Vanuit de centrale hal stapt u uw appartement binnen in een ruime entree. Aan de entree zijn gelegen het toilet, badkamer, master bedroom en een ruime open woonruimte. In de woonkamer kunt u uw eigen woonstyle creëren. Daarnaast verbindt de open keuken voor de mogelijkheid van een kookeiland met eet- en zitgelegenheid. Het ruime balkon is bereikbaar via twee schuifdeuren, waardoor u zowel vanuit de keuken, als ook vanuit de woonkamer direct toegang heeft tot dit balkon. Dankzij de vele raampartijen via de gevels, dak en het balkon wordt prettige lichtinval gecreëerd. Dit appartement heeft twee ruime slaapkamers. Grenzend aan de master-bedroom is de badkamer gelegen. Ook de tweede slaapkamer is ruim om uw gasten te laten overnachten. Kenmerken: Doordat de technisch ruimte aan de centrale gang gelegen is, hoeft u voor onderhoud niet thuis te blijven. Woonoppervlakte: Balkon:

36

noorderpoort

135,05 m2 28,66 m2

10 T


Veel lichtinval door de vele ramen

Schaal 1:50

ENTREE

noorderpoort

37


penthouse 10U (noord/oostgevel) Dit unieke royale penthouse is gelegen op de vierde verdieping aan de noordoostzijde van het complex. Vanuit de centrale hal stapt u uw appartement binnen in een ruime entree. Vanuit de entree kunt u naar de grote woonruimte. De grote woonkamer met open keuken verbindt de tuinkamer het royale balkon. Dankzij de vele raampartijen welke gesitueerd zijn in de gevels, het dak en het balkon wordt prettige lichtinval gecreëerd. Vanaf het balkon heeft u fantastisch uitzicht over de Noordzijde.

Kenmerken: Vanuit de keuken heeft u direct contact met het balkon. Doordat de technisch ruimte aan de centrale gang gelegen is hoeft u voor onderhoud niet thuis te blijven. Daarnaast beschikt u over veel bergruimte bij uw appartement. Op het balkon is bergruimte aanwezig om uw terrasmeubilair op te slaan. Woonoppervlakte: Balkon:

Dit appartement is voorzien van 2 ruime slaapkamers

ENTREE

38

noorderpoort

117,47 m2 29,78 m2


10U

Tuinkamer met royaal balkon Schaal 1:50

noorderpoort

39


penthouse 10V (zuid/oostgevel) Dit unieke royale penthouse is gelegen op de vierde verdieping aan de zuidoostzijde van het complex. Vanuit de centrale hal stapt u uw appartement binnen in een ruime entree. Grenzend aan de entree zijn de twee slaapkamers, badkamer en separaat toilet gesitueerd. Vanuit de entree loopt u de grote woonruimte in waarbij het opvalt dat de vele raampartijen welke gesitueerd zijn in de gevels, het dak en het balkon, prettig lichtinval brengt. De grote woonkamer met open keuken verbindt de tuinkamer met het royale balkon.

40

noorderpoort

ENTREE


beleef ruimte en licht 10V

Kenmerken: Vanuit de keuken heeft u direct contact met de tuinkamer en het balkon. Doordat de technisch ruimte aan de centrale gang gelegen is, hoeft u voor onderhoud niet thuis te blijven. Daarnaast beschikt u over veel bergruimte bij uw appartement en kunt u uw wasmachine en droger plaatsen in de inpandige berging. Op het balkon is bergruimte aanwezig om uw terrasmeubilair op te slaan. Woonoppervlakte: Balkon:

Schaal 1:50

141,25 m2 38,12 m2

noorderpoort

41


GEVELs Noorderpoort zuidgevel

noordgevel

westkant

42

noorderpoort

tussengevel westkant


oostkant

tussengevel oostkant

noorderpoort

43


Doorsnede Noorderpoort noordkant

tussengevel oostkant

44

noorderpoort


noordkant

gevel westkant

noorderpoort

45


kleur en materiaalstaat ONDERDEEL

MATERIAAL

KLEUR

Metselwerk

Baksteen

Combinatie van beige, donkerbruine en zwart

Voegwerk

Cementmortel

Donker grijs

Luifel hoofdentree

Aluminium profiel, blank glas

Omkadering entreedeuren

Prefab beton

Donker grijs

Prefab lateien/dorpels

Prefab beton

Donker grijs

Gevelkleding, dakkapellen

Vezelcementplaat

Licht bruin

Electrische rolhek t.p.v.

Staal

Donker grijs

Kozijnen commerciële ruimtes

Aluminium

Donker grijs

Kozijnen appartementen

Kunststof

Donker grijs

Entreedeuren algemene

Hardhout

Donker grijs

Poedercoaten staal

Donker grijs

Gevels

commerciële ruimtes

toegang parkeergarage

Deuren en kozijnen

ruimtes/ appartementen

Balkons & patio's Hekwerk

Daken Gemetselde schoorstenen afgedekt met prefab beton plaat

Antraciet

waaronder rollaag Dakpannen

Keramisch

Dakramen in de hellende daken

Aluminium met blank glas

Hemelwaterafvoer en goten

Zink

46

noorderpoort

Zwart, bruin Naturel


afwerkstaat APPARTEMENT en PENTHOUSE RUIMTE

VLOER

WAND

PLAFOND

Woonkamer/keuken

Cement dekvloer

Behangklaar

Spackspuitwerk, wit

Hal

Cement dekvloer

Behangklaar

Spackspuitwerk, wit

Toilet

Vloertegels

Wandtegels tot 1200+ vloer

Spackspuitwerk, wit

Badkamer

Vloertegels

Wandtegels tot aan plafond

Spackspuitwerk, wit

Slaapkamers

Cement dekvloer

Behangklaar

Spackspuitwerk, wit

Hobbykamer

Cement dekvloer

Behangklaar

Spackspuitwerk, wit

Wasruimten

Cement dekvloer

Behangklaar

Spackspuitwerk, wit

Balkon

Prefab beton met

Kalkzandsteen in 't zicht

Beton, in 't zicht

antislip wavelmotief Patio

Betontegels

Privé berging

Cement dekvloer

ALGEMENE RUIMTE RUIMTE

VLOER

WAND

PLAFOND

Autostalling

Bestrating

Beton, onbehandeld

Heraklith o.g.

Fietsenstalling

Bestrating

Beton, onbehandeld

Heraklith o.g.

Technische ruimten

Beton

Beton, onbehandeld

Heraklith o.g.

Entree begane grond

Schoonloopmat

Spackspuitwerk, wit

Spackspuitwerk, wit

Spackspuitwerk, wit

Spackspuitwerk, wit

Tegelwerk Plinttegels als vloertegel Centrale gangen & trappenhuis

Vloertegels Plinttegels als vloertegel

Trappen

Prefab beton, schoonwerk

Gezamenlijk dakterras

Betontegels

noorderpoort

47


keuken De showroom Concordia Meppel levert voor Noorderpoort de keukens die standaard inbegrepen zijn. Wij hebben daar voor u een stelpost voor opgenomen. In de showroom in Meppel kunt zich laten adviseren door één van de specialisten van Concordia. Mochten uw wensen het keukenbudget overstijgen dan worden deze meerkosten in overleg aan u doorberekend. In onze standaardkeuken zitten al heel veel mooie apparaten en is er keuze uit diverse stijlen en kleuren. Bij Concordia kunnen ze u op de juiste manier adviseren. Wilt u geen gebruik maken van de standaard keuken of de uitbreiding daarvan bij Concordia dan kan dat natuurlijk ook. Het is wel verstandig om in een vroeg stadium dit met de aannemer te bespreken. Het plaatsen van de keuken Om schade tijdens de bouw te voorkomen, worden de keukens daags na oplevering van de appartementen geplaatst. Bij aanschaf van een keuken elders kan deze uitsluitend na oplevering worden geleverd en gemonteerd.

48

noorderpoort


badkamer / sanitair In een appartement van Noordpoort is de badkamer inbegrepen. We hebben voor u alvast een basis badkamer meegenomen in de verkoopprijs van uw appartement. Dit werkt efficiënt en snel. Een andere keuze? Heeft u hele andere wensen of bent u nieuwsgierig wat de mogelijkheden zijn dan kunt u zich door de aannemer laten adviseren. Wilt u een andere leverancier dan kan dat natuurlijk ook. We raden u dan wel aan om dat zo snel mogelijk kenbaar te maken bij de aannemer in verband met alle aansluitpunten.

noorderpoort

49


parkeren lift trappenhuis NOORDZIJDE HOOFD ENTREE

ENTREE FIETSENSTALLING

GEMEENSCHAPPELIJKE FIETSENBERGING

CENTRALE GANG

KERKSTEEG

INSTALLATIE RUIMTE

CENTRALE GANG

WARMTEPOMP OPSTELRUIMTE

ENTREE PARKEREN

ACHTEROM

50

noorderpoort


noorderpoort

51


energie

52

noorderpoort


Elektriciteit - de energiebron van de toekomst Hernieuwbare energie zal onze toekomstige stroomvoorziening vormgeven. Steeds meer mensen erkennen de voordelen van groene en zelfopgewekte elektriciteit op basis van hernieuwbare energie.

Warmtepompboilers Als het gaat om het verwarmen van water uit hernieuwbare energie-bronnen, bieden warmtepompboilers een snelle en efficiënte oplossing.

Onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen is het doel van de energierevolutie. Fossiele brandstoffen zijn in verval op de elektriciteitsmarkt - te schadelijk voor het klimaat en steeds schaarser. Als alternatief worden nu zonne-, wind- en waterenergie gebruikt om groene stroom te produceren.

we kiesen in noorderpoort voor de energiebron van de toekomst

noorderpoort

53


technische informatie Algemeen De ontworpen woning voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit, 1 januari 2018.

in overleg met de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Noordoostpolder.

Met de invoering van het Bouwbesluit zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de benaming van de diverse vertrekken. Zo wordt niet meer gesproken over een woonkamer, slaapkamer, keuken of hal maar over bijvoorbeeld verblijfsruimte, onbenoemde ruimte en verkeersruimten. Deze technische omschrijving is aangepast aan de terminologie van het Bouwbesluit. Ook uw garantieregeling is hierop aangepast.

Grondwerk Voor de aanleg van de stallingsgarage en het op hoogte brengen van het terrein en fundering worden de benodigde ontgravingen en aanvullingen verricht.

Maatvoering De op de tekeningen aangegeven maten zijn circa maten in millimeters en tussen de wanden/vloeren gemeten, waarbij geen rekening is gehouden met enige wandafwerking, plinten aftimmering etc. Ondanks de nauwkeurige afwerking van de details, constructies, maatvoering materialen, en dergelijke kunnen er kleine afwijkingen ontstaan ten opzichte van de nu vermelde gegevens. Deze geringe afwijkingen geven geen aanleiding tot verrekening. Aan de in de tekening gemeten maten kunnen geen rechten worden ontleend. De op de bouwtekeningen gestippeld weergegeven elementen en/of aangegeven alternatieven en opties behoren niet tot de standaardlevering. Energie Prestatie Norm De isolatie en installatie van de woning is dusdanig dat een “Energie Prestatie Coëfficiënt“ (EPC) van 0,4 wordt gehaald. De “EnergiePrestatieCoëfficiënt” wordt berekend aan de hand van verschillende waarden, waarbij naast isolatie, ook de bezonning, het glasoppervlak en de installatietechniek van de woning een rol spelen. Peil van het complex Het peil (P), van waaruit alle hoogten worden gemeten, komt overeen met de bovenkant van de afgewerkte begane grondvloer. De juiste maat wordt bepaald

54

noorderpoort

Rioleringswerken De riolering wordt uitgevoerd als een gescheiden systeem en wordt samengesteld uit pvc-leidingen. De afvoeren van vuil- en hemelwater zijn voorzien van KOMO-keurmerk en worden aangesloten op het gemeenteriool. In de appartementen worden afvoerleidingen aangelegd naar de standaard lozingstoestellen in de keuken, het toilet, de badkamer, de opstelplaats voor de wasmachine en de condensafvoer van de warmtepomp. Het rioleringssysteem wordt belucht en is voorzien van ontstoppingsmogelijkheden. Fundering Het appartementengebouw is voorzien van een gewapend betonnen fundering. Aan de hand van de resultaten van de uitgevoerde sonderingen en het uitgevoerde terreinonderzoek is door de constructeur, in overleg met de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente, het funderingssysteem vastgesteld.

Er worden beugels geplaatst waarin de fietsen geplaatst kunnen worden. De toegang naar de ruimte is afsluitbaar d.m.v. een stalen looppoort. Vloerconstructies De liftput wordt uitgevoerd in gewapend beton. De verdiepingsvloeren worden uitgevoerd als geprefabriceerde breedplaat betonvloeren. De V-naden in de betonvloeren blijven in het zicht. De plafonds van de appartementen worden voorzien van spackspuitwerk. De vloeren worden voorzien van een dekvloer. Omdat de diverse ruimten in de appartementen worden uitgevoerd met vloerverwarming, wordt geadviseerd een vloerbedekking te kiezen die geschikt is voor de geleiding van vloerverwarming. Vraag dit ook na bij uw leverancier. In verband met de aanwezige leidingen in de vloer is het niet toegestaan om in de vloer te boren of te spijkeren. Balkons, patio's De balkons en deels de patio's bestaan uit prefab betonnen elementen welke aan de bovenzijde afgewerkt worden met een antislip wavelmotief. Met uitzondering van de balkons en het gezamenlijk dakterras en de penthouses, deze worden afgewerkt met betonnen tegels op rubberen tegeldragers, afmeting 600x 600mm. De patio's van de appartementen worden afgewerkt met betonnen tegels op rubberen tegeldragers, afmeting 600x 600mm.

Parkeervoorziening Ter plaatse van de parkeerplaatsen, gemeenschappelijke fietsenstalling en de technische ruimte waar de wamtepompen worden geplaatst, worden grijze bestratingstenen aangebracht. Op de begane grond is voor elk appartement 1 parkeerplaats beschikbaar. Deze zijn net als de bergingen gekoppeld aan het huisnummer van uw appartement.

Wandconstructies: Betonwanden, kalkzandsteenwanden en houtskeletwanden De hoofddraagconstructie van het gebouw bestaat uit prefab betonnen wanden/ penanten en dragende kalkzandsteenwanden.

Fietsenstalling Op de begane grond is een gemeenschappelijke fietsenstallingsruimte aanwezig.

De in het zicht blijvende betonwanden, betonkolommen e.d. worden niet afgewerkt. De binnenspouwbladen worden deels in


beton-, kalkzandsteen- en of houtskeletwanden uitgevoerd. Metselwerk De buitengevels van het complex worden samengesteld uit metselwerk van baksteen. De kleur van de gevelstenen staat in de materiaal- en kleurenstaat aangegeven. Waar nodig zullen open stootvoegen ten behoeve van de spouwventilatie en/ of afwatering worden aangebracht. Voor de isolatie van de gevels wordt isolatiemateriaal toegepast Rc(gevel) 4,5m2K/W. De leverancier van de metselbakstenen en de constructeur geven aan op welke plaatsen in het gevelmetselwerk dilataties (onderbrekingen) moeten worden opgenomen. Deze staan niet op tekening aangegeven. Daken De dakconstructie van de hellende daken bestaat uit geïsoleerde dakelementen met een isolatiewaarde van Rc(dak) 6,0m2K/W die aan de onderzijde inclusief de staalconstructie zijn voorzien van plaatmateriaal en vlak en strak zijn afgewerkt. Het hellende dak wordt voorzien van vlakke dakpannen. Daar waar op de tekeningen is aangegeven, worden (tuimel)dakvensters geplaatst. Op de platte betondaken wordt een isolatieplaat aangebracht die een isolatiewaarde heeft van Rc(dak) 6,0m2K/W. Over de dakisolatie wordt een bitumineuze dakbedekking met daarboven een ballastlaag van grind aangebracht. Het gezamenlijke dakterras wordt afgewerkt met drainagetegels op rubberen tegeldragers, afmeting 600x 600mm. Op het dak worden PV panelen geplaatst t.b.v. opwekking zonne-energie t.b.v. elektra gebruik in de appartementen. Hemelwaterafvoeren en goten Het regenwater van het dak en balkons/ patio's wordt door middel van zinken goten en hemelwaterafvoeren afgevoerd. De plek en het aantal hemelwaterafvoeren zullen op basis van een capaciteitsberekening en ontwerp worden bepaald. De hemelwaterafvoeren worden aangesloten op het gescheiden rioleringssysteem. Binnenwanden

De niet dragende binnenwanden in de woningen worden uitgevoerd in verdiepingshoge gasbetonwanden. De wanden van de privébergingen in de verkeersruimten worden uitgevoerd in kalkzandsteen. Kalkzandsteen aan de binnenzijde van de bergingen blijft onbehandeld in het zicht. De wanden aan de centrale gangzijde worden vlak afgewerkt. Stalen draagconstructie Voor stalen draagconstructies geldt dat het aantal, de positie en de afmetingen worden bepaald volgens opgave van de constructeur. Kozijnen, ramen en deuren: Buitenkozijnen, ramen en deuren De buitenkozijnen van de hoofdentree zijn van aluminium en worden fabrieksmatig in kleur gemoffeld. De overige kozijnen- en deuren worden evenals de binnenkozijnen (grenzend aan of) in de algemene ruimten, centrale trappenhuis uitgevoerd in hout. De buitendeur van de hoofdentree naar de centrale hal is voorzien van deurdranger. Dit geldt ook voor de buitendeur welke vanaf de autostalling naar de centrale trappenhuis gaat. De buitenkozijnen in de gevels van de appartementen worden uitgevoerd in kunststof met draaideuren en (draaikiep)ramen. Op de balkons en in de patio's wordt een schuifpui aangebracht. De kozijnen zijn voorzien van blank isolatieglas en daar waar noodzakelijk ventilatieroosters. In de materiaal- en kleurenstaat zijn de kleuren aangegeven. In de kozijnen worden de benodigde condensprofielen, tochtstrippen, en slijtstrippen opgenomen. De draaiende delen worden daar waar nodig voorzien van kierdichting. Alle draaiende delen in de kozijnen worden voorzien van hang- en sluitwerk. De voordeur, de balkon- en patiodeur, de deur van de technische ruimte en de deur van de individuele berging die bij het appartement hoort, worden voorzien van een gelijksluitend cilinderslot.

Binnenkozijnen en -deuren toegang algemene ruimten, appartement De kozijnen van de algemene ruimten en de toegang van het appartement worden uitgevoerd in hout. De deuren zijn waar nodig brandwerend uitgevoerd en voorzien van deurdrangers. Binnenkozijnen en -deuren appartementen en privé berging De binnenkozijnen worden uitgevoerd als stalen montage kozijnen met bovenlicht. De binnenkozijnen worden fabrieksmatig in de kleur wit afgewerkt. De binnendeuren worden uitgevoerd als vlakke dichte opdekdeuren in de kleur wit. Hang- en sluitwerk De beweegbare delen zijn voorzien van het benodigde hang- en sluitwerk dat voor het goed functioneren en borgen van deze onderdelen noodzakelijk is. Het hang- en sluitwerk op deuren, ramen en kozijnen en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen die bereikbaar zijn voor inbraak, worden uitgevoerd in weerstandsklasse II. De deuren van de toiletruimte en de badkamer worden voorzien van een vrijen bezetslot. De overige deuren, voor zover niet anders aangegeven, zijn voorzien van loopsloten. Trappen en hekwerken: Binnen De trappen in het trappenhuis worden uitgevoerd in prefabbeton. De treden zijn afgewerkt met een antislipprofiel in wavelmotief. Langs de trappen worden metalen traphekken en wandleuningen aangebracht. Hekwerken Op diverse plaatsen in de gevels worden spijlenhekwerken voor de kozijnen en langs de balkons geplaatst. Afsluiting parkeerplaatsen De toegang van de parkeerruimte word afgesloten met een elektrisch bedienbaar rolhek. Het hekwerk bestaat uit een open metalen frame. De bewoners met een parkeerplaats in de afgesloten parkeerruimte ontvangen een handzender om het rolhek te bedienen. De parkeerplaatsen nummers 10D, 10E, 10K, 10L,10Q en 10R hebben een elektrisch bedienbare parkeerbeugel welke ook d.m.v. een handzender bediend kan worden.

noorderpoort

55


Plafond-, wand- en vloerafwerking: Plafondafwerking in de centrale ruimten In de entreehal en in de lifthal op de verdiepingen wordt spackspuitwerk aangebracht. Plafondafwerking in de appartementen De betonnen plafonds van de appartementen worden afgewerkt met spackspuitwerk, met uitzondering van de meterkast. Wandafwerking in de centrale ruimten De wanden in de entreehal, lifthal en trappenhuis worden afgewerkt met spackspuitwerk. Wandafwerking in de appartementen De wandgedeelten in de appartementen worden behangklaar afgewerkt. Boven de wandtegels in het toilet (vanaf 1.200mm+vloer) wordt de wand tot plafondhoogte met spackspuitwerk afgewerkt. Er worden geen plinten in de appartementen aangebracht. Vloerafwerking centrale ruimten De vloeren op de begane grond van de hoofdentree en centrale entreegang vanuit de overdekte parkeerruimte worden afgewerkt met vloertegels. Dat geldt ook voor de centrale gangen vanuit het trappenhuis naar de woningtoegang. Afmeting tegels 600x 600mm. Vloerafwerking appartementen en privé bergingen De vloeren in de appartementen en privé bergingen worden uitgevoerd in een cementdekvloer. Door de cementdekvloeren worden leidingen opgenomen. Spijkeren of boren in vloeren kan schade aan deze leidingen veroorzaken en is niet toegestaan. Tegelwerken Vloertegels in de appartementen De vloeren van het toilet en de badkamer worden voorzien van vloertegels. Voor de aankoop van de standaard vloertegels is een stelpost beschikbaar, deze kunt u bij Concordia uitzoeken. Het voegwerk wordt met een bijpassende grijze cementvoeg afgewerkt. Wandtegels in de appartementen De wanden van de badkamers worden betegeld met keramische tegels. Voor de aankoop van de standaard keramische

56

noorderpoort

wandtegels is een stelpost beschikbaar, deze kunt u bij Concordia uitzoeken. Het wandtegelwerk wordt met een bijpassende voeg afgewerkt. De wanden in de badkamer worden tot aan het plafond betegeld. De wanden in het toilet worden tot 1.200mm+vloer boven de vloer betegeld. Indien qua m2 prijs en/of afmeting of speciaal afwijkend patroon andere keuzes worden gemaakt, volgt er een verrekening. De wandtegels zullen niet strokend met de vloertegels worden aangebracht. Betimmeringen Aftimmeringen zullen worden verricht, zoals uit de aard van het werk blijkt. Het plafond in de parkeerruimte en de hoofdentree worden afgewerkt met geïsoleerde heraklith plafondplaten (houtwolcement). De meterkasten worden aan de binnenzijde voorzien van een meterkastbord waarop de installatie wordt gemonteerd, Er worden geen vloerplinten en koofbetimmeringen boven de keuken geleverd en aangebracht. Keukeninrichting Een basis keukeninrichting is in de koopsom inbegrepen. De keukeninvulling op de verkooptekening is slechts als suggestie opgenomen ter bepaling van de standaard installatiepunten die worden aangebracht. Onder 'keukeninrichting' wordt verstaan de volgende onderdelen: - De standaard keukenfronten, hoogglans wit, greeploos. - Standaard apparatuur bestaande uit koelkast, wasemkap(recirculatie), inductiekookplaat, combimagnetron en vaatwasser, verlichting onder het aanrecht. - Installatietechnische voorzieningen voor het in bedrijf stellen van de standaard apparatuur, aparte groepen t.b.v. vaatwasser, magnetron en elektrisch koken. - Keukenelementen. - Keukenkraan. - Wandtegels of spatscherm tussen werkblad en bovenkasten. - Plattegrond met installatieaansluitingen. - Aanzichten. - 3D tekening in kleur.

Concordia Meppel Concordia Meppel levert voor dit project de keukens. Ook zal Concordia, indien u tot overeenstemming bent gekomen, de eventuele bouwkundige en/of installatietechnische aanpassingen rechtstreeks aan de aannemer doorgeven. Het behoort tevens tot de mogelijkheden om de keuken aan te passen aan uw wensen. Eventuele meerkosten worden door Concordia via de aannemer bij u in rekening gebracht. Het verplaatsen en uitbreiden van de aansluitpunten voor de technische keukeninstallatie worden door de aannemer bij u in rekening gebracht. Om schade tijdens de bouw te voorkomen, worden de keukens daags na oplevering van de appartementen geplaatst. Bij aanschaf van een keuken elders kan deze uitsluitend na oplevering worden geleverd / gemonteerd. U krijgt ter verrekening het stelpostbedrag terug. Dit wordt verrekend met het meer- en minderwerk. Eventueel benodigde installatietechnische en bouwkundige aanpassingen kunnen alleen in een vroeg stadium en in goed overleg tegen meerprijs door aannemer worden meegenomen. Anders zal de keukeninstallatie met de standaard installatiepunten, volgens nader te verstrekken gemaatvoerde installatietekening, worden opgeleverd. Let op: u dient ten allen tijden een afzuiginginstallatie te kiezen op basis van recirculatie. Een afvoer naar buiten is niet mogelijk. Beglazing In alle buitenkozijnen, ramen en deuren wordt isolerend dubbel blank glas aangebracht. Alle overige niet genoemde glasopeningen worden voorzien van enkel blank glas, en waar nodig gelaagd glas. Daar waar volgens het Bouwbesluit vereist, wordt veiligheidsglas of brandwerend glas geplaatst. Enkel blank glas wordt in het appartement in de bovenlichten van de stalen kozijnen aangebracht. Schilderwerk De houten betimmeringen, indien van toepassing, in de gevels worden in het werk behandeld met een dekkend verfsysteem, uitgevoerd in kleur volgens de kleurenstaat. Binnen wordt met uitzondering van de algemene ruimten, geen schilderwerk aangebracht.


Behangwerk De woningen worden niet voorzien van behangwerk, maar de wanden worden, voor zover niet voorzien van spackspuitwerk, “behangklaar” opgeleverd. De koper dient er rekening mee te houden dat alvorens er door hem/haar kan worden behangen, er voorbereidende werkzaamheden moeten worden verricht. Het betreft hier het verwijderen van kleine oneffenheden en dergelijke, het stofvrij maken en waar nodig is behandelen van sterk zuigende ondergronden. Binnenriolering De binnenriolering voor de aangegeven toestellen wordt samengesteld uit pvcbuizen en bijbehorende hulpstukken en wordt aangesloten op het gemeenteriool. De volgende toestellen worden op de binnenriolering aangesloten: - Wandcloset en fonteintje in het toilet. - Wandcloset, wastafel en doucheputje in de badkamer. - Leiding voor een wasmachine. Bij de opstelplaats voor de keuken wordt de riolering aangebracht. Waterinstallatie: Waterleidingen De appartementen worden voorzien van een drinkwaterleidingnet. Om voldoende druk in de appartementen te kunnen garanderen wordt een drukverhogingsinstallatie gemonteerd in de technische ruimte op de begane grond. De koudwaterleiding wordt aangelegd vanaf de watermeter geplaatst in de meterkast. De waterleiding is afsluit- en aftapbaar. De warmwaterleiding wordt vanaf het warm water leverend toestel (doorstroomtoestel) geleverd. De warmwatervoorziening is afgestemd op niet gelijktijdig gebruik van alle tappunten. De waterleidingen zijn weggewerkt in de wanden, vloeren en of leidingkokers. Koud water De volgende tappunten worden aangesloten. - De fonteinkraan in de toiletruimte. - Het reservoir van het toilet in de toiletruimte. - Het reservoir van het toilet in de badkamer. - De wastafelkraan in de badkamer.

-

De douchemengkraan in de badkamer. Leiding t.b.v. de vaatwasser. De wasmachinekraan. Leiding t.b.v. de keukenkraan in de keuken op de aangegeven plaats.

Warm water - De wastafelkraan in de badkamer. - De douchemengkraan in de badkamer. - Afgedopte leiding t.b.v. de keukenkraan in de keuken op de aangegeven plaats. Verwarmingsinstallatie Voor de berekening van de capaciteit van de verwarmingsinstallatie gelden de navolgende normtemperaturen. De temperatuurregeling vindt plaats door middel van een thermostaat in de woonkamer. Er zal vloerverwarming in onderstaande ruimtes worden aangebracht. - Hal, overloop. - Woonkamer, keuken. - Slaapkamer(s). - Badkamer. - Hobbykamer. Onderstaande temperaturen kunnen worden gehandhaafd bij gelijktijdige verwarming van alle vertrekken in het appartement en bij gesloten ramen: - Hal, overloop, 15 °C. - Woonkamer, keuken, 20 °C. - Slaapkamer, 20 °C. - Badkamer 22 °C. - Hobbykamer, 20 °C. De berging en wasruimte zijn onverwarmd. In de technische ruimte van uw appartement welke vanaf de centrale gang te benaderen is, zijn de vloerverwarmingsverdeler en warmtepomp gepositioneerd. In de technische ruimte van appartementen met de huisnummers 10A t/m 10S komt de volgende installatie te staan: - Warmtepompboiler WWK 221 van 200 liter. - In de woonkamer hangt de thermostaat. Op de begane grond hangen 9 buitendelen en staan 3 buffervaten van ieder 1.000 liter, die deze warmte verzorgen. Deze warmte wordt verrekend doormiddel van een kilowattuurmeter.

In de technische ruimte van de appartementen op de vierde verdieping (huisnummers 10T, 10U, 10V) komt de volgende installatie te staan: - 300 liter boilervat en een 100 liter buffervat. - Lucht/water warmtepomp WPL 17 ICS. - In de woonkamer hangt de thermostaat. Warmtepomp De warmtepomp welke in de technische ruimte op de begane grond staat verzorgt de warmte voor de vloerverwarming. De warmtepompboiler verzorgt het warmte tapwater. De warmtepomp zet omgevingsenergie om in warmte voor uw appartement. De warmtepomp onttrekt warmte uit het de buitenlucht en geeft deze dan via een condensor af aan het verwarmingssysteem. Het rendement van een warmtepomp is zeer hoog: met één deel elektriciteit wekt het tot 6 delen warmte op. Het verbruik van de warmtepomp is dan ook zeer laag ten opzichte van de klassieke ketels, die met één deel gas slechts één deel warmte opwekken. De warmtepomp werkt dus een deel op elektrische energie en een groot deel op groene energie, en is zo een zeer interessante alternatieve verwarming. De warmtepomp heeft de elektrische energie nodig om de lage temperaturen uit de omgeving naar een hoog temperatuurniveau te brengen voor de verwarming en warm water. Het bijzondere van dit energieconcept is dat het tapwater (door warmtepompboiler) en de vloerverwarming (door warmte uit het buffervat op de begane grond) apart van elkaar, maar wel gelijktijdig verzorgd wordt. Voor de 3 bovenste appartementen geldt dit niet, die hebben een zeer geavanceerd systeem. Door middel van een warmtepomp in combinatie met een boilervat inclusief buffervat wordt op een eenvoudige en effectieve manier de warmte t.b.v het tapwater en de vloerverwarming verzorgd.

noorderpoort

57


Ventilatievoorzieningen In de gevelkozijnen worden ventilatieroosters geplaatst ten behoeve van natuurlijke luchtaanvoer. De technische ruimte van uw appartement wordt voorzien van een Mechanische Ventilatie Box (MV). Overige ventilatievoorzieningen: - De bergingen in de centrale gang worden zwak geventileerd d.m.v. vrije ruimte tussen de vloer en onderzijde deur. - De meterkast wordt geventileerd door de vrije ruimte onder de deur en een ventilatierooster of ventilatiesleuf aan de bovenzijde van de deur of het bovenpaneel e.e.a. conform de geldende voorschriften. - Onder de binnendeuren is een opening van ca. 28mm aangehouden, gemeten vanaf de bouwkundige vloer, zodat u de vloerbedekking onder de deur door kunt leggen. Sanitair Het sanitair wordt aangesloten op het waterleidingnet en op de riolering. Het standaard sanitair wordt geleverd en aangebracht conform de nader te verstrekken 0-tekening en specificatie van Concordia Meppel. Concordia Meppel Bij aanschaf van het sanitair elders kan deze uitsluitend na oplevering worden geleverd / gemonteerd. U krijgt ter verrekening het stelpostbedrag terug. Dit wordt verrekend met het meer- en minderwerk. Eventueel benodigde installatietechnische en bouwkundige aanpassingen kunnen alleen in een vroeg stadium en in goed overleg tegen meerprijs door de aannemer worden meegenomen. Het in de badkamer getekende sanitaire opstelling is een voorbeeld, u kunt de indeling aan laten passen mits dit bouw- en installatietechnisch mogelijk is. Hierover wordt u door Concordia Meppel geïnformeerd. Closetcombinatie toiletruimte In de stelpost sanitair is opgenomen: - Hangtoilet met bijbehorende zitting en soft close deksel. Wisa XS. - Front bedieningspaneel, kleur wit Argos DF bedieningspaneel.

58

noorderpoort

Fonteincombinatie toiletruimte In de stelpost sanitair is opgenomen: - Keramische compact fontein met overloop en één kraangat, kleur wit Villeroy & Boch O.novo. - Verchroomde fonteinkraan, Hansgrohe Logis toiletkraan z. waste. - De afvoerplug wordt aangesloten op een verchroomde plugbekersifon met een muurbuis die is aangesloten op de binnenriolering. Closetcombinatie badkamer In de stelpost sanitair is opgenomen: - Hangtoilet met bijbehorende zitting en soft close deksel, kleur wit. Villeroy & Boch O.novo. - Front bedieningspaneel, kleur wit. Argos DF bedieningspaneel. Wastafelcombinatie badkamer In de stelpost sanitair is opgenomen: - Enkele keramische wastafel, afmeting 600x 490mm, kleur wit. Villeroy & Boch O.novo met overloop en één kraangat, wit. - Verchroomde wastafelkraan, Hansgrohe Logis, één gats wastafelkraan 100 CoolStart. - Enkele spiegel, afmeting 600x800mm met verdekte ophanging met rvs spiegelklemmen. - De afvoerplug wordt aangesloten op een verchroomde plugbekersifon met een muurbuis die is aangesloten op de binnenriolering. Douchecombinatie badkamer In de stelpost sanitair is opgenomen: - Betegelde douchehoek met doucheput, voorzien van met rvs deksel, afmeting 150x 150mm. - Verchroomde thermostatische douchemengkraan, met handdouche, slang en glijstang. Hansgrohe Raindance Select S. - Handdouche Hansgrohe Ecostat 1001CL douchekraan thermostatisch zonder omstel met koppelingen. Aansluitpunt t.b.v. wasmachine In de badkamer of in de wasruimte worden onderstaande voorziening aangebracht. - Verchroomde wasmachineaansluitkraan, inclusief beluchter en keerklep. - Afvoer inclusief sifon.

Elektrische installatie In het appartement wordt een elektrische installatie aangelegd conform de nader te verstrekken 0-installatietekening. De installatie wordt aangelegd conform de geldende normen en voorschriften. De installatie voldoet aan normblad NEN 1010. De meterkast wordt standaard uitgevoerd met een aansluiting van 3x25A, uitbreidbaar tot maximaal 12 groepen. De elektrische installatie wordt voorzien van een aardlekschakelaar in de meterkast. Ten behoeve van de thermostaat van de installatie wordt een bedrade leiding vanaf de warmtepomp naar de woonkamer aangebracht. In de meterkast zijn aparte groepen voor een wasdroger, wasmachine, vaatwasser, magnetron en elektrisch koken voorzien. Standaard worden de volgende hoogtes aangehouden, tenzij anders aangegeven: - De wandcontactdozen, loze aansluitpunten voor bijvoorbeeld telefoon en centrale antenne op 300mm+ vloer. - De schakelaars en combinatieschakelaars/ wandcontactdozen op 1.050mm+ vloer. - De kamerthermostaat en hoofdbediening mv-box op 1.500mm+ vloer. - De aansluitpunten in de keuken, badkamer en toilet worden op hoogte aangebracht conform de 0-tekening. - Wandlichtpunten op 1.800mm+ vloer. De installatie is opgebouwd in een centraal dozensysteem en afgemonteerd met inbouw schakelmateriaal. De posities van het schakelmateriaal, de wandcontactdozen en lichtpunten worden apart op een 0-tekening aan kopers verstrekt. Ter plaatse van de centraaldoos kan de eindgebruiker een armatuur bevestigen. De elektraleidingen worden weggewerkt in de wanden en de vloeren, voor zover niet anders aangegeven. Alle kunststof schakelaars en wandcontactdozen in het appartement (horizontaal geplaatst) zijn geheel inbouw (kleur wit), met uitzondering van de berging, deze worden uitgevoerd als opbouw. In de houtskelet- en betonwanden kan geen elektra aansluitingen gerealiseerd worden.


In de gemeenschappelijke verkeersruimte wordt algemene verlichting aangebracht. De verlichtingsarmaturen en overige elektravoorzieningen in de algemene ruimten worden aangesloten op de centrale voorzieningenkast. Het energieverbruik voor algemeen gebruik komt ten laste van de Vereniging van Eigenaars. De individuele bergingen krijgen een lichtpunt en een wandcontactdoos die vanuit het appartement wordt gevoed of waarvan het stroomverbruik per individuele koper kan worden afgerekend. Bij de voordeur van het appartement wordt een opbouw beldrukker gemonteerd. Telefoon en Antenne Het appartement wordt voorzien van aansluitmogelijkheid voor telefoon en centraal antenne-installatie (CAI) tot in de meterkast. Vanaf de meterkast wordt een loze CAI leiding aangebracht naar de woonkamer en de hoofd slaapkamer. Uw appartement wordt zonder signaal opgeleverd. U dient zelf een overeenkomst te sluiten met een kabelen/of telefoonexploitant. Branddetectie Ten behoeve van de veiligheid is het appartement uitgerust met rookmelders. De rookmelders worden aangebracht aan het plafond van de verkeersruimte (hal/gang) en sommige verblijfsruimten e.e.a. conform de geldende regelgeving. De rookmelders zijn per appartement doorgekoppeld en worden aangesloten op het lichtnet.

Videofoon Noorderpoort wordt standaard voorzien van een videofooninstallatie. Bij het bellentableau t.p.v. de hoofdtoegangsdeur van het gebouw wordt een videofoon aangebracht die op een veilige manier de toegang verschaft. Bezoekers die zich aanmelden, worden rechtstreeks via de videofoon (spreek/luisterverbinding) verbonden met de bewoner in het appartement. In de woonkamer, wordt een bedrade videofoon met intercomfunctie opgehangen (opbouw wandtoestel). Bezoekers dienen het huisnummer van het te bezoeken appartement in te drukken en worden verbonden met de installatie in het desbetreffende appartement.

Schoonmaken en opleveren Ongeveer twee weken voor de oplevering worden de kopers schriftelijk op de hoogte gesteld van de definitieve datum en het tijdstip van oplevering van de appartementen. Het gehele appartementencomplex wordt "bezemschoon" opgeleverd, behalve het sanitair, de tegelwerken en de glasruiten: deze worden schoon opgeleverd. Het bij de appartementen behorende terrein wordt bezemschoon opgeleverd.

Liftinstallatie In het complex zal een brancardift geplaatst worden. Deze lift wordt voorzien van een spreek-/luisterverbinding welke ten goede komt aan de veiligheid voor het gebruik. De lift bestaat uit een liftkooi met telescopische openende deuren, een wandafwerking uitgevoerd in skinplate (staalplaat voorzien van een laminaat o.g) en een vloerafwerking van linoleum of gelijkwaardig. De installatie wordt uitgerust met bedieningstableaus per stopplaats zowel in de centrale hal als in de cabine. De liftinstallatie voldoet aan de gestelde eisen van liftinstituut. PV Panelen Op het dak van het gebouw komen zonnepanelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Deze zogeheten pv-panelen worden met een omvormer aan het elektriciteitsnet van het appartement gekoppeld. Per appartement worden 3 panelen geplaatst. De penthouses krijgen 6 panelen.

VAGO Ontwikkeling BV 1 april 2021

noorderpoort

59


aankoop informatie Belangrijke informatie Een appartement koopt u niet dagelijks. Het is een belangrijke stap in uw leven. Wij vinden het daarom van groot belang duidelijk te zijn over de gebruikelijke procedures en voorwaarden bij het kopen van een nieuwbouw appartement. Daarom adviseren wij u onderstaande aandachtspunten goed door te nemen. Heeft u na het lezen nog vragen, neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag verder. Koopovereenkomst / Aannemingsovereenkomst Indien u besluit een woning te kopen, sluit u met VAGO Ontwikkeling BV een koopovereenkomst en met de aannemer, die de appartementen bouwt een aannemingsovereenkomst af. Het ondertekenen van deze overeenkomsten brengt twee verplichtingen met zich mee. Ten eerste verplicht u zich de koopprijs te betalen en, naar gelang de bouw vordert, de aanneemsom in termijnen. Ten tweede is VAGO Ontwikkeling BV door medeondertekening verplicht tot levering van de grond en de aannemer tot het bouwen van uw appartement, tenzij eventuele opschortende voorwaarden uit de koop- en aannemingsovereenkomst worden ingeroepen (zie hieronder). Nadat de overeenkomsten door u, VAGO Ontwikkeling BV en de aannemer zijn getekend, ontvangt u hiervan een exemplaar. Het andere exemplaar wordt naar de projectnotaris gezonden, die de notariële akte van levering opstelt. Ook wordt na het tekenen van de aannemingsovereenkomst het waarborgcertificaat van Woningborg aangevraagd. Bedenktijd Gedurende de bedenktijd kunt u zonder opgaaf van redenen en zonder verdere consequenties de overeenkomst ontbinden. De bedenktijd van één kalenderweek gaat in, één dag nadat de door beide partijen getekende overeenkomst aan u ter hand is gesteld.

60

noorderpoort

Opschortende voorwaarden In de koopovereenkomst en in de aannemingsovereenkomst worden meestal een aantal opschortende voorwaarden opgenomen, die gekoppeld zijn aan een opschortingdatum. Dat is de datum waarop VAGO Ontwikkeling BV verwacht dat aan de voorwaarden is voldaan om met de bouw te kunnen beginnen. Vóór het verstrijken van de opschortingdatum ontvangt u van VAGO Ontwikkeling BV bericht of de opschortende voorwaarden zijn vervuld. Zijn deze vervuld dan zijn de koop- en aannemingsovereenkomsten bindend. Zijn deze voorwaarden (nog) niet vervuld, dan wordt er een nieuwe opschortingdatum voorgesteld. Koopprijs De koopprijs van het appartement is “Vrij op Naam “ (VON). Dit betekent dat de volgende kosten in de prijs zijn opgenomen: - Grondkosten. - Bouwkosten incl. loon- en materiaalkostenstijging. - Architecten- en constructeurhonorarium en kosten van overige adviseurs. - Notarishonorarium en kadastrale kosten t.b.v. de leveringsakte. - Makelaarscourtage/verkoopkosten. - Gemeentelijke leges (incl. omgevingsvergunning). - Btw (het wettelijk geldend tarief, een eventuele verhoging/verlaging wordt conform de wettelijke voorschriften doorberekend). - Kadastrale uitmeting. - Aansluitkosten water, riolering en elektriciteit. - Aansluitpunt telefoon, cai in de meterkast. - Parkeerplaats. - Luxe keuken en badkamer. - Kosten voor gebruik van water, warmte en elektra tot aan de dag van oplevering. - Woningborg- certificaat. - Oprichting Vereniging van Eigenaren (VvE).

Bijkomende kosten voor de koper(s) Niet in de koopsom inbegrepen: - Financieringskosten (indien van toepassing), zoals kosten hypotheekakte, afsluitprovisie, hypotheekrente tijdens de bouw. - De taxatiekosten t.b.v. hypotheek. - Kosten van het meer- en minderwerk. - Aansluitkosten incl. bekabeling t.b.v. telefooninstallatie en centraal antenne inrichting, de basisvoorzieningen hiervoor zijn in het appartement opgenomen. - Bouwrente over de eventueel reeds vervallen grondkosten en bouwtermijnen (e.e.a. conform de koop- en aannemingsovereenkomsten welke voorgeschreven wordt door Woningborg). - Opleveringskosten indien koper een extern bureau erbij betrekt. - Vloerafwerking en wandafwerkingen bij de keukenopstelling. - Eventuele wijzigingen in het Btw-tarief. Betalingen De datum waarop de grondkosten verschuldigd zijn staat in de koopovereenkomst. De betaling van de aanneemsom vindt plaats in een aantal termijnen, welke zijn vastgelegd in de aannemingsovereenkomst. De betreffende facturen worden u door de aannemer toegestuurd. De betalingstermijn staat hierop vermeld. De facturen moeten uiterlijk binnen 14 dagen na dagtekening zijn betaald. Grondkosten en bouwtermijnen die zijn vervallen vóór de notariële levering en nog niet door u zijn betaald, zullen door de notaris bij de eigendomsoverdracht worden verrekend. Dit geldt ook voor de eventuele rente over de reeds vervallen termijnen. De notaris zal deze bedragen vermelden op de afrekening die u vooraf ter controle ontvangt. De termijnen, die vervallen na de notariële levering, moet u zelf, eventueel uit uw bouwdepot, betalen nadat u een factuur hiervoor heeft ontvangen.


Het door u gekozen meer- en minderwerk zal conform de geldende Woningborgregeling worden gefactureerd. Garantie- en waarborgregeling Op de appartementen in dit bouwplan is de Woningborg Garantie- en waarborgregeling van toepassing. Wat betekent dit voor u als koper? Dat kan als volgt kort worden samengevat. In het geval dat de aannemer tijdens de aanbouwperiode van het appartement in financiële moeilijkheden komt, wordt het appartement zonder meerkosten voor u als koper afgebouwd. Woningborg regelt dit voor de koper in samenspraak met de betrokken verzekeringsmaatschappij. Deze waarborg heet de insolventiewaarborg. Daarnaast wordt door de aannemer vanaf drie maanden na de oplevering een zekere bouwkundige kwaliteit van de woning gegarandeerd. Doen zich binnen de garantietermijn bepaalde bouwkundige gebreken voor, dan is de ondernemer verplicht deze te herstellen. Deze garantie geldt in beginsel voor zes jaar. In zeer ernstige gevallen geldt er zelfs een garantietermijn van tien jaar. Dit is de Woningborggarantie. Voor bepaalde, in de garantieregeling genoemde specifieke onderdelen, geldt een kortere termijn dan zes jaar. Zo is het verfwerk bijvoorbeeld gegarandeerd voor één jaar. Schade, die het gevolg is van onvoldoende onderhoud, valt vanzelfsprekend niet onder de garantie. Sommige onderdelen (zoals bijvoorbeeld behangwerk) zijn uitgesloten van de garantie. Als de aannemer zijn verplichtingen uit hoofde van deze bouwkundige garantie niet nakomt, kan een koper in de volgende twee gevallen een beroep op de zogenaamde gebrekenwaarborg bij Woningborg doen: 1 Bij faillissement van de aannemer na het ingaan van de garantietermijn. 2 Indien de aannemer verzuimt om (tijdig) een arbitraal vonnis, waarin hij is veroordeeld om een garantiegebrek te herstellen, na te komen.

Woningborg zorgt er dan in samenspraak met de betrokken verzekeringsmaatschappij voor dat het gebrek kosteloos wordt hersteld. Er geldt wel een maximumdekking per appartement. Tevens geldt dat ingeval van geschillen Woningborg kan bemiddelen tussen koper en aannemer en daarnaast biedt de Garantie- en waarborgregeling een laagdrempelige geschillenregeling. Bij verkoop van het appartement wordt gebruik gemaakt van een modelcontract. Dit biedt de zekerheid, dat de afspraken tussen de koper en de aannemer evenwichtig zijn vastgelegd. Kortom: het kopen van een appartement met toepassing van een garantie- en waarborgregeling biedt de koper meer zekerheid! Goed om te weten: wanneer de aannemer onder de Garantie- en Waarborgregeling van Bouwgarant opereert, dan kunt u de term Woningborg in deze brochure lezen als Bouwgarant. Voor u als koper maakt Woningborg of Bouwgarant geen verschil. Hypotheek De makelaar kan u behulpzaam zijn bij het aanvragen van een hypotheek. U kunt dit uiteraard ook zelf doen. Het is raadzaam om bij de geldigheidsduur van een hypotheekofferte rekening te houden met de termijn van de opschortende en ontbindende voorwaarden genoemd in de koop- en aannemingsovereenkomsten. Eigendomsoverdracht Nadat eventuele opschortende en ontbindende voorwaarden, als genoemd in de koop- en aannemingsovereenkomsten, niet meer ingeroepen kunnen worden, u (indien nodig) overeenstemming heeft bereikt met uw hypotheekverstrekker en de bouw is gestart, zal de eigendomsoverdracht bij de projectnotaris plaatsvinden. Dit gebeurt door middel van een 'akte van levering' waarbij de grond en eventuele opstallen notarieel aan u worden geleverd. Vóór de datum van levering ontvangt u van de notaris de (concept)nota van afrekening, waarop het totale, op die datum, verschuldigde bedrag (grondkosten en eventueel vervallen bouwtermijnen) is aangegeven.

Op de leveringsdatum worden in het algemeen twee akten getekend: de akte van levering (deze kosten zijn voor rekening van VAGO Ontwikkeling) en de (eventuele) hypotheekakte (deze kosten zijn voor uw rekening). Erfdienstbaarheden Soms maakt een bouwplan het nodig om erfdienstbaarheden te vestigen. In dat geval zal de notaris deze erfdienstbaarheden in de akte van levering opnemen. Dit geldt tevens voor eventueel nader op te leggen c.q. vast te stellen bepalingen/bedingen (u kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de verplichting om gevels en omheiningen van de percelen conform een bepaalde norm te onderhouden en in stand te houden). Belasting- en financiële aspecten Als u een appartement koopt, heeft dit gevolgen voor uw belastingaangifte. Meestal levert dit een belastingvoordeel op, omdat u de rente en bepaalde andere kosten kunt aftrekken. Naast kosten die jaarlijks aftrekbaar zijn, zoals bijvoorbeeld hypotheekrente, zijn er ook een aantal éénmalig aftrekbare kosten zoals bijv. afsluitprovisie. Daartegenover staat de bijtelling van het zogenaamde eigenwoningforfait bij uw inkomen. Uw hypotheekadviseur kan voor u de volledige berekening maken, zodat u goed zicht krijgt op de netto maandlasten. Als u daarvoor in aanmerking komt, kunt u uw belastingvoordeel, in verband met aftrekposten, maandelijks terugkrijgen. Hiervoor kunt u een verzoek indienen bij de Belastingdienst. In de praktijk betekent dit dat de door uw werkgever teveel ingehouden loonheffing per maand door de fiscus aan u wordt terugbetaald. Ook is het mogelijk de teruggaaf na afloop van het jaar in één keer te ontvangen. Dit doet u op uw 'aangifte inkomstenbelasting'. Als u geen aangifte ontvangt, kunt u deze aanvragen bij de Belastingdienst. Let op: koopt u het appartement als een tweede appartement of wordt deze niet uw hoofdverblijf, dan geldt boven-staande informatie niet (geheel) voor u. De Belastingdienst kan u nader informeren over de fiscale gevolgen van het kopen van een appartement.

noorderpoort

61


Indeling omgeving De indeling van het openbaar terrein (wegen, paden, groen, parkeerplaatsen e.d.) is op basis van de laatst bekende gegevens van de gemeente op de situatietekening aangegeven. Aangezien VAGO Ontwikkeling BV hier geen invloed op heeft, kan zij ten aanzien van afwijkingen geen aansprakelijkheid aanvaarden. Bodem Het terrein voldoet, voordat met de bouw wordt begonnen, aan de huidige eisen van milieukundige bodemgesteldheid. Het terrein is geschikt om het bouwplan uit te voeren. Technische omschrijving In de brochure treft u naast de tekeningen ook een technische omschrijving van de appartementen aan en aanvullende relevante informatie. Mochten er na bestudering van de verstrekte informatie nog vragen zijn, dan zal de makelaar deze graag beantwoorden. Artist impressions en tekeningen De in de brochure opgenomen perspectieftekening(en) zijn artist impressions (ruw vertaald: 'indruk van de kunstenaar'). De artist impressions zijn gemaakt om u een indruk te geven van het appartement die u overweegt te kopen. Er kunnen verschillen tussen deze impressie en het daadwerkelijke resultaat ontstaan. Aan de artist impression kunnen, ondanks alle nauwkeurigheid die we hebben nagestreefd, dan ook geen rechten worden ontleend. De eventueel op de tekening aangegeven groenvoorzieningen, huishoudelijke apparatuur, meubilair e.d. dienen alleen om een indruk te geven van de beschikbare ruimte en behoren uiteraard niet tot de leveringen. Alle op tekening aangegeven en in de brochure omschreven maten zijn 'circa' maten. Tijdens de bouw kunnen zich noodzakelijke aanpassingen voordoen die leiden tot maataanpassing. De op tekening aangegeven plaatsen van schakelaars, wandcontactdozen enz. zijn indicatief, de juiste plaats wordt tijdens het bouwproces bepaald. Wij adviseren u daarom deze maten niet te gebruiken voor het bestellen van stoffering, meubels enz.

62

noorderpoort

Volgjewoning.nl Met het digitale en interactieve woningdossier volgjewoning.nl wordt u op professionele manier ontzorgd en optimaal geïnformeerd over alle zaken rondom uw appartement. In uw persoonlijke appartementdossier vindt u alle belangrijke zaken zoals offertes, opdrachtbevestigingen, sluitingsdatums en dergelijke. Wijzigingen tijdens de bouw De brochure is zeer nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van de gegevens en tekeningen, verstrekt door gemeentelijke diensten, architect, constructeur en overige adviseurs van het plan. Desondanks bestaat de mogelijkheid dat daarvan moet worden afgeweken door bijvoorbeeld constructieve uitwerkingen, eisen van overheden en/of nutsbedrijven, stedenbouwkundige verkavelingen, enz. Daarnaast behoudt VAGO Ontwikkeling zich het recht voor aan de appartementen de naar haar oordeel noodzakelijke technische wijzigingen aan te brengen. Daarnaast kunnen de in de brochure of technische omschrijving genoemde merken of fabrikanten worden vervangen door kwalitatief gelijkwaardige producten of leveranciers. Deze wijzigingen geven partijen geen recht tot verrekening van kosten. De wijzigingen zullen echter geen afbreuk doen aan de waarde, kwaliteit, uiterlijk, aanzien en bruikbaarheid van uw appartement. Uiteraard zult u over deze noodzakelijke wijzigingen tijdig worden geïnformeerd door middel van een erratum. Meer- en minderwerk De eventuele standaardopties zijn in de brochure c.q. in de standaard meer/minderwerklijst aangegeven. Deze moeten naast de aannemingsovereenkomst afzonderlijk overeengekomen worden. Wat uitgevoerd kan worden, wordt uiteraard sterk bepaald door de stand van de bouwwerkzaamheden. Individuele verzoeken kunnen we helaas niet altijd honoreren. Uw appartement wordt gebouwd in een seriematig bouwproces, waardoor wijzigingen niet altijd mogelijk zijn. Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat uw appartement bij oplevering voldoet aan alle eisen van het Bouwbesluit, de nutsbedrijven en de garantiebepalingen van Woningborg.

De kosten van meer- en minderwerk maken geen deel uit van de koop/aanneemsom. Uitvoeringsduur Het bouwen van een appartement neemt een aantal werkbare werkdagen in beslag. Dit aantal wordt in de aannemingsovereenkomst vastgelegd. De telling van het aantal werkbare werkdagen gaat in bij het leggen van de begane grondvloer. De herleiding van het aantal werkbare werkdagen ten opzichte van kalenderdagen staat aangegeven in de garantieen waarborgregeling van Woningborg. Op de bouwplaats wordt een registratie bijgehouden van het aantal werkbare en onwerkbare werkdagen. Omdat er talrijke factoren zijn die de organisatie van een bouwwerk kunnen beïnvloeden, is het waarschijnlijk in geen enkele bedrijfstak zo moeilijk om volgens planning te werken als in de bouw. Op het moment van verkoop wordt een globale opleveringdatum aangegeven. Tijdens de bouwfase zal de verkoper door nieuwsbrieven een steeds gedetailleerder en nauwkeuriger prognose afgeven. Aan deze prognoses kunt u geen rechten ontlenen. Verzekeringen Vanaf de start van de bouw tot de oplevering is uw appartement door de aannemer verzekerd. Met ingang van de datum van oplevering moet u het appartement zelf verzekeren. Het is aan te raden om dit in de VvE (Vereniging van Eigenaren) te regelen, samen met de andere eigenaren. De inboedelverzekering is wel een persoonlijke verzekering en dient u zelf af te sluiten. Vereniging van Eigenaren (VvE) De kopers van een appartement worden gezamenlijk eigenaar van het hele appartementengebouw met de daarbij behorende grond. Daarnaast zijn zij alleen eigenaar van hun privé gedeelte. Alle eigenaren zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de zorg van het gehele complex. Elk van hen is daarom verplicht lid van de VvE. Net als iedere andere vereniging heeft de VvE een bestuur en een ledenvergadering, de vergadering van eigenaren.


Zij neemt de beslissing over de gang van zaken van het complex. Het onderhoud binnenshuis van het voor de eigenaar bestemde gedeelte komt ten laste van de appartementseigenaar, maar het onderhoud van die gedeelten die voor algemeen gebruik dienen, komen voor rekening van de eigenaren gezamenlijk. Hierbij valt te denken aan onderhoud en instandhouding van onder andere het gebouw, de groenvoorziening, verlichting en verharding. Het bestuur voert de beslissingen uit en zorgt voor de dagelijkse gang van zaken. Voor het eerste jaar is hiervoor een professioneel bedrijf aangesteld. De eigenaren dienen maandelijks een voorschotbedrag aan de vereniging te betalen ter dekking van de gemeenschappelijke uitgaven. Opschortingrecht en betaling laatste termijn Het opschortingrecht houdt in dat de aannemer 5% van de aanneemsom, in de vorm van een bankgarantie, bij de notaris in depot zal geven. Deze bankgarantie dient als zekerheid voor herstel van eventuele bij de oplevering geconstateerde tekortkomingen én tekortkomingen die zich binnen 3 maanden na oplevering voordoen. Bij de facturering van de laatste termijn zal de notaris in een brief het stellen van de bankgarantie door de aannemer bevestigen. Vóór de oplevering dient u daarom de gehele aanneemsom, daaronder begrepen het saldo van het meer- en minderwerk, aan de aannemer te betalen.

Voorschouw, oplevering en sleuteloverhandiging Ongeveer 3 weken voordat uw appartement gereed is, krijgt u van de aannemer een uitnodiging voor de voorschouw en de definitieve oplevering. Eventuele tijdens de voorschouw geconstateerde gebreken of tekortkomingen zullen in principe afgewerkt zijn voor de daadwerkelijke oplevering. De oplevering en inspectie vinden als volgt plaats: - Gezamenlijk met afgevaardigde(n) van VAGO Ontwikkeling BV en/of de aannemer inspecteert u, eventueel samen met een door u ingeschakelde deskundige (bijv. van Vereniging Eigen Huis) uw appartement. - Eventueel nog uit te voeren werkzaamheden of onvolkomenheden worden genoteerd op een 'procesverbaal van oplevering', welke door beide partijen wordt ondertekend. - De hierin genoemde werkzaamheden of onvolkomenheden worden zo spoedig mogelijk uitgevoerd c.q. verholpen. Het gehele appartementencomplex wordt 'bezemschoon' opgeleverd. Als u aan al uw financiële verplichtingen heeft voldaan, ontvangt u na ondertekening van het proces-verbaal van oplevering de sleutels van uw appartement.

Werkzaamheden direct na oplevering Veelal is er sprake van een vochtig klimaat in het appartementen (bouwvocht), hiervoor is het noodzakelijk veelvuldig te ventileren en de verwarming niet te hoog in te stellen. Hiermee wordt ook het verschijnsel van de normale verkleuring van het spuitwerk, door uittredende bouwvocht beperkt. Ook het aanbrengen van de diverse vloeren wand afwerkingen direct na oplevering kunnen tot vervelende schade leiden, doordat er bouwvocht 'opgesloten' wordt. Veelal kunt u de ondernemer niet verantwoordelijk stellen voor deze schade. Door toepassing van diverse materialen met verschillende eigenschappen en mede door droging zullen er met name bij de aansluitnaden krimpscheuren ontstaan. Deze kunnen bij het onderhoud van het appartement worden dichtgezet. Hiervoor zijn speciale (flexibele) materialen te koop. Onderhoudsperiode met garantie Gedurende 3 maanden, gerekend vanaf de datum van oplevering, kunt u de aannemer schriftelijk mededelen dat er nieuwe tekortkomingen zijn ontstaan, die niet het gevolg zijn van verkeerd gebruik of het 'werken' van materialen. Bij stukadoorswerk bijvoorbeeld kunnen er in de hoeken krimpscheurtjes ontstaan. Deze kleine dingen kunnen nooit worden voorkomen. Nadat alle tekortkomingen, waarvan schriftelijk melding is gemaakt en die als zodanig door beide partijen zijn erkend, zijn verholpen, wordt de aannemer geacht aan haar verplichtingen te hebben voldaan. Tot slot Een appartement is meer dan een dak boven uw hoofd. De aankoop van een appartement is voor veel mensen de belangrijkste uitgave van hun leven. Een beslissing waarbij u niet over één nacht ijs wilt gaan. Wij kunnen ons voorstellen dat er ook na het lezen van deze brochure nog een aantal vragen zijn. Neemt u dan gerust contact op met de verkoopmakelaar. Deze helpt u graag verder.

VAGO Ontwikkeling BV 1 april 2021

noorderpoort

63


uw appartement of penthouse is voorzien van: * Luxe keuken met inbouwapparatuur * De badkamer is all-inclusive * Hangende toiletten in toilet en badkamer * Keuze uit diverse soorten tegels voor badkamer en toilet * Inpandige privé berging bij uw appartement op de centrale gang * Aansluiting voor wasmachine en droger * Extra groep in de meterkast voor wasdroger en vaatwasser * Vloerverwarming, warmtepomp * Eigen parkeerplaats * Grote lift * Videofooninstallatie

NOORDERPOORT is een project van:

ONTWIKKELING BV

MAKELAAR

Onze makelaar Berry Westerduin T (0527) 24 01 30 info@onzemakelaar.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.