Slotenexpert

Page 1

SLOTEN EXPERT MEIJERING

CYBER SECURITY Het inbouwen en installeren van elektromechanisch hang en sluitwerk in de woning en bedrijfsgebouwen.

Met de DEURWAARDER op stap

9

Een persoonlijk verhaal.

18 TOEGANGSCONTROLE Een persoon “gecontroleerd” een ruimte laten betreden.

"uw sleutel tot

veiligheid"

www.slotenexpert.nl

25


2

inhoud historie

4

dormakaba

5

buitendienst

6

chubb

7

maasland

8

met de deurwaarder op stap

9

metafa Holland bv

11

buitensluitingen en noodopeningen

12

inbraakschadeherstel

13

VEB DĂŠ branchevereniging op beveiligingsgebied

14

woning beveiliging

15

assa Abloy

17

cybersecurity

18

service en onderhoud

19

onze thuisbasis

20

vve intermezzo Aan de zuidas

22

Henk Meijering Over bedrijfsopvolging

23

hmb Een hecht familiebedrijf

24

deurautomatiek en toegangscontrole

25

ccv

26

veilig werken & bedrijfsveiligheid

27

partners en partnerschap

27

"uw sleutel tot

veiligheid"

www.slotenexpert.nl

13

inbraakschadeherstel

we kunnen niks zonder betrouwbaar personeel

in de winkel van Mieke, kim, Lies en susan is van alles te koop

20

6


VOORWOORD Beste lezer, Voor u ligt het allereerste Slotenexpert Meijering magazine SEM. Ik ben er trots op dit blad aan u te mogen presenteren en u een kijkje te mogen geven in de keuken van ons bedrijf! Ik wil u graag meenemen in onze historie en wat wij vandaag de dag voor onze trouwe partners en opdrachtgevers mogen betekenen. Allereerst wil ik toch even beginnen wat een bijzonder jaar we er met zijn allen in 2020 al op hebben zitten! In eerste instantie was het de bedoeling dit blad te presenteren tijdens onze allereerste Slotenexpert Meijering relatiedag in april 2020. Ikzelf en wij met het hele team keken erg uit naar deze dag waarvoor wij een rondvaartboot hadden afgehuurd welke ons en onze trouwe relaties onder het genot van een hapje en een drankje zou meenemen over het IJsselmeer. De bedoeling was om de genodigden een inzicht te geven over de bijzondere locatie waar ons bedrijf is gevestigd, namelijk op de zeebodem in het hart van de Noordoostpolder te Emmeloord. Toen kwam echter in Maart het Covid-19 virus om de hoek kijken waardoor wij genoodzaakt waren deze dag te annuleren. Heel spijtig, maar voor mij was het niet meer dan een logische keuze. De slogan van ons bedrijf is immers “uw sleutel tot veiligheid”! Terwijl ik dit schrijf zijn we inmiddels gewend om een mondkapje te dragen, de handen kapot te wassen en bezoek buiten de deur tot een minimum te beperken. Ik hoop van ganser harte dat we met z'n allen gezond en wel in 2021 weer licht aan het eind van de tunnel kunnen zien en we mekaar weer op een normale manier de hand kunnen schudden.

Service en onderhoud Bij vluchtwegen kan het van levensbelang zijn dat deze met enige regelmaat getest en nagekeken worden.

colofon Dit is een uitgave 2020 van:

19

Ik denk dat het goed is om juist in deze tijden naar voren te kijken en te kijken wat er dan wel mogelijk is! Ik ben er dan ook trots op dat wij samen met onze trouwe relaties verder aan de weg timmeren om Nederland een stukje veiliger te maken. Als dat nou is om een woning na een inbraak te voorzien van goede sloten en daarmee de bewoner weer een goede nachtrust te geven, of samen met onze partners een groot kantorencomplex te beveiligen waardoor de data en bedrijfsbestanden goed worden afgeschermd tegen ongenode gasten. Alle kleine beetjes helpen om mijn persoonlijke doel te verwezenlijken. Ik hoop dat u na het lezen van dit magazine een goed inzicht hebt gekregen in onze wereld en wat wij als Slotenexpert Meijering voor u zouden kunnen betekenen en hoop u snel in alle gezondheid de hand weer te kunnen schudden! Ik wens u een veilige dag toe! Freek Meijering

Nagelerweg 12, 8304 AB Emmeloord T 085 303 43 53 info@slotenexpert.nl www.slotenexpert.nl Ontwerp & opmaak:

idésýn www.idesyn.nl

www.slotenexpert.nl

3


4

HISTORIE Door: Freek Meijering Van oorsprong zijn wij, de familie Meijering, een hecht familiebedrijf waarbij mijn opa (ook Freek Meijering) al in 1983 een bestaande winkel in ijzerwaren en gereedschappen overnam. Omdat mijn opa en later ook mijn vader rechtstreeks vanaf de boerderij kwamen bestond de klantenkring voornamelijk uit akkerbouwers. in de Gemeente Noordoostpolder kregen we al snel een hele sterke regio functie en waren we in deze regio al snel een begrip als dé winkel waar je voor de meest uiteenlopende zaken terecht kon. Een gezegde wat regelmatig voorbij kwam was “als ze het bij Meijering niet hebben, hebben ze het nergens”. Na verloop van tijd nam de vraag toe voor het namaken van sleutels en het beveiligen van de schuren en woningen. Hierdoor werd de sleutelmakerij en een range aan hang en sluitwerk toegevoegd aan het assortiment. Toen het Politie Keurmerk Veilig Wonen werd opgericht besloot mijn vader al vrij vlot om hier ook aan deel te nemen en werden wij erkend PKVW bedrijf. De BORG erkenning volgde ook vrij vlot. Omdat de Noordoostpolder verschillende handelshuizen in haar gemeente had staan werd daar een andere beveiligingsaanpak gevraagd. Als kleine jongen liep ik al vroeg mee in de winkel om in de weekenden te helpen en het vak te leren. Na de middelbare schoolperiode ben ik naar de detailhandel school gegaan om mij verder te verdiepen in het vak. Ik besloot echter dat ik hier geen

www.slotenexpert.nl

aansluiting vond met hetgeen ik graag wilde leren en heb ik besloten om hiermee te stoppen en de praktijk in te gaan. Ik heb door het hele land heen bij verschillende technische groothandels gewerkt en heb daar veel geleerd op het gebied van in- en verkoop. In 2006 werd ik door mijn vader gevraagd of ik ook zin had om weer voor hem te komen werken en wel in de net overgenomen zaak Slotenexpert te Heerenveen. Dit leek mij een mooie gelegenheid om weer voor het familiebedrijf te gaan werken omdat ik heel trots ben op wat mijn opa en ouders hadden neergezet. Vooral de beveiligings tak trok mij heel erg aan omdat je echt iets voor mensen kan betekenen. Na verloop van tijd heb ik samen met mijn ouders besloten om helemaal te stoppen met de ijzerwaren en gereedschappen en ons volledig te focussen op de beveiliging. Slotenexpert Meijering is daarmee echt een feit geworden en we hebben ons in de loop der jaren helemaal gericht op de elektromechanische beveiligingsmarkt. Nu is het bedrijf uitgegroeid met in totaal 11 man/vrouw personeel waarbij ik de dagelijkse leiding langzaam van mijn vader en moeder overneem. Naast mijn ouders werkt ook mijn zusje nog in de winkel. Ik denk, doordat wij een familiebedrijf zijn, er een hoge mate van trots heerst op datgene wat we hebben mogen doen in de afgelopen jaren en tot waar we zijn gekomen. Het mooiste is dat ons hele team diezelfde trots voelt en we inmiddels een Slotenexpert familie zijn geworden! Wat de toekomst ons brengen zal? Ik weet het niet maar er is ambitie zat en met hele team staan wij voor ons werk en onze bijdrage in het een stukje veiliger maken van Nederland!

V.l.n.r. Lies, Freek en Henk Meijering


5

Uit de fusie van Dorma en Kaba in 2016 is dormakaba ontstaan. De fusie onderstreept onze gepassioneerde toewijding voor onze klanten. Wij bieden producten, oplossingen en services voor een beveiligde èn comfortabele toegang tot gebouwen en ruimten aan. Alles uit één hand. We hechten daarbij grote waarde aan de synergie tussen de diverse producten. Elk gebouw of terrein vereist zijn eigen, specifieke toegangsoplossing. Het portfolio van dormakaba voorziet in alle wensen en eisen ten aanzien van de implementatie en verbetering van maatregelen die de organisatie van uw toegangen vereenvoudigen. Een eenmaal gedane investering in de toekomst groeit mee met de behoefte van uw organisatie zonder dat u bestaande onderdelen hoeft te vervangen. Met onze aanwezigheid in 130 landen en meer dan 15.000 medewerkers zijn we zowel wereldwijd als plaatselijk actief. We zijn er overal voor u. dormakaba Nederland maakt deel uit van de dormakaba Group. Met ons kantoor gevestigd in Dodewaard zijn we landelijk actief. We kennen de lokale vereisten, we luisteren naar onze klanten en partners, we stellen de juiste vragen en houden rekening met elk aspect om tot slimme, veilige toegangsoplossingen te komen.

Met meer dan 150 jaar ervaring staan wij voor veiligheid, duurzaamheid, gemak en betrouwbaarheid. En met deze basis staan we als vakkundige partner aan de zijde van onze klanten tijdens elke ontwikkelingsfase van een (bouw-)project. De inmiddels jarenlange en prettige samenwerking met onze partner Slotenexpert Meijering biedt de gelegenheid elkaar te versterken: waar dormakaba kwalitatief hoogwaardige producten en oplossingen levert, zorgt Slotenexpert Meijering voor implementatie. Bij GGZ Friesland wordt momenteel een toegangscontrole project uitgerold, waarbij in de buitenschil 60 toegangen met online toegangscontrole met kaartlezers wordt gerealiseerd en binnen diverse ruimtes worden voorzien van in totaal 550 stuks elektronisch deurbeslag. De installatie is in handen van Slotenexpert Meijering en zij verlenen tevens 2e lijnservice voor deze klant. De betrokkenheid, het soepele contact en korte lijnen maken de samenwerking zeer waardevol. Bij Slotenexpert Meijering kunt u naast elektronische toegangscontrole ook terecht voor de mechanische sluitsystemen en deurautomaten van dormakaba. Wij maken toegang in het leven van onze klanten en eindgebruikers eenvoudiger en veiliger.

dormakaba Nederland B.V. Dalwagen 45 6669 CB Dodewaard +31 (0)88 352 33 33 info.nl@dormakaba.com www.dormakaba.nl

ELEKTRISCHE TOEGANG


6

buitendienst Onze buitendienst bestaat uit een team van zeer enthousiaste en vakbekwame mensen. Zij zijn het die dag en nacht klaar staan voor onze diverse opdrachtgevers en zorgen telkens weer voor mooie en specialistische oplossingen.

Michel: Door zijn bouwkundige achtergrond is Michel een tovenaar met alle bouwkundige oplossingen die op zijn pad komen. Elk slot wat Michel in zijn bus meeneemt wordt op een vakkundige wijze gemonteerd.

Onze buitendienst bestaat op dit moment uit de volgende specialisten met elk zijn eigen taak:

Maarten: Neemt vooral de elektrotechnische kant van ons werk voor zijn rekening, hij ziet het als een uitdaging om alle bijzondere vraagstukken op elektronisch vlak soepel te laten functioneren. Ook het automatiseren van uw deur neemt Maarten voor zijn rekening.

Freek: Verzorgt voornamelijk de projectmatige aanvragen en zorgt voor een nauw contact met u als aanvrager. Freek denkt met uw vraagstuk mee en komt door zijn jarenlange ervaring altijd met een passende oplossing. Henk: Neemt de werkvoorbereiding voor de verschillende projecten tot zijn rekening en is een grote vraagbaak voor het gehele team! Ook alle PKVW adviezen worden door Henk verzorgt waarbij hij altijd tot een eerlijk en betrouwbaar advies komt.

www.slotenexpert.nl

Leon: Is onze storingsmonteur en is verantwoordelijk voor het onderhoud aan uw hang en sluitwerk. Bij de grotere projecten ondersteund Leon zijn collega's bij alle uitdagingen waarvoor wij komen te staan.

Vlnr: Maarten, Michel, Henk en Leon


7

Chubb Fire & Security is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van elektronische beveiliging, brandbestrijdingsoplossingen en alarmcentralediensten. Al meer dan 200 jaar zetten wij ons in om de wereld veiliger te maken en (bedrijfs)processen te helpen verbeteren. Dit doen we door onze producten en diensten in te zetten om onze klanten te beschermen tegen onder andere: brand, inbraak, verstoringen van bedrijfsprocessen, overval en ongenode gasten. Chubb heeft in Nederland meer dan 100.000 klanten, waaronder de top van het bedrijfsleven, kleine en middelgrote ondernemingen en particulieren. Ruim 1100 medewerkers zijn werkzaam in een netwerk van locaties, strategisch verspreid in Nederland. Door onze jarenlange ervaring met het beveiligen van een groot aantal klanten in uiteenlopende sectoren zijn wij in staat voor elk beveiligingsvraagstuk de meest optimale oplossing te bieden. Wij bieden een totaalconcept wat kan bestaan uit onder andere inbraakbeveiliging, toegangscontrole, camerabeveiliging en terreinbeveiliging, branddetectie- en brandblussystemen, brandblussers, brandslanghaspels en noodverlichting. We leveren en installeren niet alleen de systemen, we verzorgen ook het (preventief) onderhoud en de aansluiting op onze alarmcentrale zodat een alarmmelding niet onopgemerkt blijft.

Chubb Fire & Security B.V. Papendorpseweg 83 3528 BJ Utrecht +31 (0)88 112 40 00 info@chubbfs.nl www.chubbfs.nl

Het onderkennen en beheersen van veiligheidsrisico's spelen bij het adviseren van de juiste veiligheidsoplossingen een belangrijke rol. Het vereist de inzet van gespecialiseerde kennis en ervaring en geavanceerde technologie. Wij hebben het specialisme in huis om onze klanten de juiste beveiliging te bieden, passend bij hun speciďŹ eke situatie. Het specialisme van Slotenexpert Meijering op het gebied van hang- en sluitwerk en met name bouwkundige beveiliging ĂŠn hun hoge mate van dienstverlening heeft geleid tot een samenwerking die al tientallen jaren bestaat. Het feit dat we als bedrijven complementair aan elkaar zijn zorgt ervoor dat we veelal gezamenlijk optrekken, zowel bij nieuwbouwprojecten als bij renovatie van bestaande bouw. Chubb verzorgt desgewenst de elektrotechnische oplossingen zoals inbraakbeveiliging, toegangscontrole en camerabeveiliging. Slotenexpert Meijering zorgt voor de bouwkundige beveiliging en het hang- en sluitwerk. Door deze samenwerking kan de klant vertrouwen op gedegen en kwalitatief goede beveiligingsoplossingen!

"Wij hebben het specialisme in huis om onze klanten de juiste beveiliging te bieden, BEVEILIGING

passend bij hun speciďŹ eke situatie."


8

Slotenexpert Meijering is voor Maasland Groep een terugkerende deelnemer op de technische producttrainingen en cursussen, een welkome gast. De door de medewerkers van Meijering ingebrachte kennis is ter lering van de overige deelnemers en onszelf. Op deze wijze versterken beide bedrijven elkaar continu en is er inmiddels een langlopende samenwerking ontstaan. Zowel Henk en Freek streven naar zoveel mogelijk inhoudelijke kennis van producten en hun specifieke toepassingen om te kunnen uitblinken in kwaliteit en expertisen en zo het verschil te maken in de markt.

Maasland Groep is internationaal actief als importeur en toeleverancier, toonaangevend op het gebied van mechanisch en elektronisch hang-en sluitwerk voor deuren. Volgend jaar viert Maasland Groep haar 35 jarig jubileum. Naast productleverancier zijn wij kennisleverancier in deze complexe materie. Onze missie bestaat uit het leveren van en adviseren over totaaloplossingen voor toegangsbeveiliging die zorg dragen voor de veiligheid en bescherming van mensen en hun bezittingen. Door toepassing van onze producten worden toe- en uitgangen veiliger en gebruiksvriendelijker. Het leveren van standaard producten is voor ons niet voldoende om de markt te bedienen en daarom wordt er continu gewerkt aan nog betere productspecificaties en nieuwe ontwikkelingen. Maasland Groep is bijvoorbeeld één van de koplopers in de markt van slimme deursloten bedienbaar via een app. Met een steeds nieuwe aanwas van producten en wijziging in regelgeving is er altijd opnieuw behoefte aan aanvullende trainingen en we kijken dan ook uit naar de volgende deelname van de medewerkers van Slotenexpert Meijering!

TOEGANGSCONTROLE

Maasland Group De Hoogjens 51-55a 4254 XV Sleeuwijk +31 88 500 28 00 info@maaslandgroup.com www.maaslandgroup.com


9

Met de deurwaarder op stap Als Slotenmaker worden we geregeld ingezet voor het openen van woningen en bedrijfspanden voor deurwaarders, FIODeenheden, rechercheafdelingen en Curators. Je maakt hierbij echt van alles mee. Ik weet nog heel goed, toen ik in 2006 bij Slotenexpert ging werken, ik mijn allereerste deurwaarders klus kreeg. We moesten die dag 6 woningen bij langs waarbij de energie werd afgesloten. Best spannend omdat het een raar idee is dat je weet dat als de bewoner niet thuis is je een woning moet openen. En dat de bewoner bij thuiskomst dus zijn woning niet in kan en dat ook nog eens zijn energie is afgesloten. Ondanks dat de Politie bij dit soort acties altijd aanwezig is sta je als Slotenmaker wel altijd als eerste bij de deur. Maar goed zenuwachtig als ik was kwamen we dus bij de eerste woning aan en werd er aangebeld door de deurwaarder, na enig aandringen en aanbellen/kloppen werd er niet opengedaan, dit was voor mij het teken dat ik mijn werk kon gaan doen. Zonder moeite had ik de deur snel open gekregen en kon de afsluiter aan het werk. Wij stonden voor de woning nog even wat te praten toen er een man met zijn hond luid gebarend en schreeuwend om de hoek kwam lopen. Het bleek de bewoner te zijn die het er duidelijk niet mee eens was! Na voornamelijk veel geschreeuw vanuit de bewoner besloot de hond om zijn baasje te beschermen en beet vanuit het niets de deurwaarder in zijn been! De politieagent had de hond gelukkig snel onder controle waardoor deze niks meer kon doen. Uiteindelijk werd de hele situatie gesust en kon de politie het gewonde been van de deurwaarder verbinden en onze route vervolgen. De toon was inmiddels behoorlijk gezet! De deurwaarder besloot een collega te bellen zodat hij de route van hem kon overnemen en hij Een persoonlijke ervaring door Freek Meijering

naar het ziekenhuis kon. Ondanks de beet wilde hij het volgende adres toch nog wel eventjes doen. Hier moesten we, op last van de hulpofficier, een straat van tevoren wachten omdat de hulpofficier opmerkte dat de bewoner het een en ander op zijn kerfstok had.

Er volgde een behoorlijke schermutseling Dat beloofde dus niet veel goeds! Er kwamen nog eens drie politieauto's bij die zich her en der in de straat gingen opstellen. Hierna konden wij naar de betreffende woning gaan. Na de eerste keer aanbellen werd er gelijk opengedaan, maar de sfeer was direct heel vijandig! De bewoner gaf de deurwaarder, die gewond was aan zijn been, een harde duw waarna de agenten direct ingrepen en probeerden de bewoner in zekerheid te stellen. Hier was echter de vrouw des huizes het absoluut niet mee eens en besprong één van de agenten achter op zijn rug! Er volgde een behoorlijke schermutseling voor het huis en in de gang van de woning. Uiteindelijk werd de hele situatie bevroren en ging de bewoner geboeid naar het bureau. De rest van de dag verliep gelukkig rustig. U kunt zich misschien voorstellen dat wij bij dit soort werkzaamheden altijd erg op onze hoede zijn! Zo kan ik nog vele verhalen vertellen over wat ik en ons team meemaken bij dit soort werkzaamheden. Het is spannend werk maar niet leuk. Je zit in de ellende van een medemens, die soms heel diep in de put zit. Het is belangrijk om bij dit soort werkzaamheden je discreet op te stellen en probeert de “knop” om te zetten.

www.slotenexpert.nl11

Het familiebedrijf Metafa Holland B.V. uit Son heeft zich sinds de oprichting van het bedrijf 48 jaar geleden op de kaart weten te zetten als een betrouwbare leverancier van cilinders (Pfaffenhain), aluminium veiligheidsbeslag (Dieckmann), roestvast stalen binnendeur- en veiligheidsbeslag (HAFI) en MH kluizen. Metafa is de onmisbare schakel tussen producent en de vakhandel, bestaande uit de ijzerwarenhandel en de sleutelspecialisten. Metafa heeft een zeer uitgebreid assortiment producten en half fabricaten (cilinders) op voorraad om snel, opmaat en volgens afspraak te kunnen leveren. De groei van Metafa Holland met als slogan ”Veiligheid staat voorop!” komt goed overeen met Slotenexpert Meijering die “uw sleutel tot veiligheid” hanteert. Beide firma's hebben elkaar gevonden in een prettige samenwerking. Slotenexpert Meijering levert sleutels en cilinders van standaard tot gepatenteerde uitvoeringen in het merk Pfaffenhain van Metafa.

gecompleteerd met (Kronos) veiligheidssmaldeurbeslag. Voor de doelgroep 'Renovatie' heeft Metafa (als eerste) een speciale lijn veiligheidsbeslag ontwikkeld, uitvoering XXL. Het veiligheidsbeslag in de 'XXL' uitvoering is 20 mm langer dan het standaard beslag, waardoor het alle gaten en achtergebleven beschadigingen op de deur geheel afdekt! Leverbaar in de serie Alpha langschilden en series Holland en Brabant als smalschilden. Wilt u een hoogwaardigere afwerking of meer design op uw deuren, kiest u dan voor het roestvast stalen veiligheids-of binnendeurbeslag van HAFI. Metafa heeft een standaard assortiment HAFI veiligheidsbeslag met drie deurkruk modellen in PC-maten 55, 72, 92 en blind op voorraad. Dit geldt ook voor HAFI binnendeurbeslag in klasse 3 (EN 1906) met deurkrukken op rozetten en afsluitbare venstergrepen. Zo heeft u één design voor uw woning of project.

Metafa levert vanuit Son Pfaffenhain cilinders in verschillende systemen (ingesneden- of keersleutel) van standaard tot gepatenteerd o.a. Vitess of Bravus. Beide systemen zijn ook leverbaar in de “MX-uitvoering” en kunt u zelf verlengen of inkorten (zonder gereedschap). Handig bij renovatie of een verhuizing, dan kunnen uw cilinders mee verhuizen. Ook uit voorraad komt een zeer breed assortiment Dieckmann aluminium veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging. Leverbaar in rechthoekige (Alpha) of afgeronde (Rombus) veiligheidslangschilden in de PC-maten 55, 70, 72, 85, 92 en 110 of blind e.d. Dit is later

Metafa Holland B.V. Ekkersrijt 1311-1313 5692 AJ Son +31 (0) 499 47 32 19 info@Metafa.nl www.metafa.nl

BEVEILIGING


12

buitensluitingen en noodopeningen Ook een onderdeel van ons werk is het schadevrij openen van deuren voor mensen die bijvoorbeeld de deur hebben dichtgetrokken en de sleutels zijn vergeten. Ook moeten we deuren openen waarvan het slot kapot is en niet meer werkt. Wij doen dit werk 24/7 365 dagen in het jaar. Over het algemeen is het heel dankbaar werk en word je soms wel heel letterlijk met open armen ontvangen! Zo kan ik me nog goed herinneren dat we werden gebeld door een basisschool in Friesland waarbij de opslagruimte van het speelgoed voor de kleuters niet meer openging. We konden op dat moment direct die kant op en

eenmaal daar aangekomen bleek het al pauze te zijn en waren de kleuters al buiten op het plein. Er stond al een klein groepje ons op te wachten bij het hek en die gingen ons wel even begeleiden naar het schuurtje. De jongetjes en meisjes vonden het allemaal reuze interessant wat we aan het doen waren en algauw stond er een groepje van zo'n 20 kinderen om ons heen die allemaal tegelijk aanwijzingen aan het geven waren! Het bleek dat het slot geblokkeerd was, maar na de nodige tikken met een hamer en wat druk zetten op de sleutel ging de deur open. Zo mooi was het dat op het moment dat we de deur opende er een luid gejuich over het plein ging!

"Wij doen dit werk 24/7 365 dagen in het jaar." Tip van Henk “ Hang en sluitwerk is dankbaar voor onderhoud, het voorkomt veel storingen en irritaties en verlengt de levensduur enorm, Slotenexpert Meijering kan u hierbij volledig ontzorgen door dit in een onderhoudsfrequentie op te nemen.“ www.slotenexpert.nl


24/7

13

inbraakschadeherstel Een ander dankbaar onderdeel van ons werk is het herstellen van schade na een inbraak of een poging hiertoe. Slotenexpert Meijering heeft een 24/7 dienst en het komt regelmatig voor dat we in de weekenden of op de avonden gebeld worden met het bericht dat er is ingebroken. Al onze servicebussen zijn volledig ingericht met een zo breed mogelijk hang en sluitwerk pakket. Hierdoor weten we zeker dat we de deur of het raam weer op een verantwoorde manier kunnen achterlaten. Het allerbelangrijkste bij dit soort werkzaamheden is echter het luisterend oor bieden aan de bewoner. Als er bij je wordt ingebroken kan dat best een heel traumatische ervaring zijn. Wat wij vaak horen is het niet perse de waarde van de ontvreemde spullen zijn maar voornamelijk de emotie die er achter zit. De mooie ketting van oma of de foto's van de kleinkinderen die nog op de laptop staan. Je moet er niet aan denken. Omdat de bewoners vaak op zo'n moment behoorlijk in paniek zijn willen ze het liefst dezelfde avond nog de woning van top teen laten beveiligen. Wij kiezen er echter voor om alleen noodreparaties uit te voeren en de bewoner even tot “rust” te laten komen, we spreken meestal af dat na een aantal dagen een van onze erkende PKVWadviseurs langs komt om een beveiligingsplan op te stellen.

Tip van Freek "Mocht u toch met spoed een Slotenmaker nodig zijn, check dan vooral goed waar het bedrijf is gevestigd en kies niet zomaar de eerste boven aan de google pagina. Weet u het niet zeker kijk dan op site van het Politie Keurmerk Veilig Wonen: www.politiekeurmerk.nl/slotenmakers en kies een vakkundig en gecertificeerd bedrijf!"

"De mooie ketting van oma of de foto's van de kleinkinderen die nog op de laptop staan."

www.slotenexpert.nl


14

Dé Brancheorganisatie op beveiligingsgebied De Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven, kortweg de VEB, is dé brancheorganisatie voor beveiligingsbedrijven. De missie van de VEB is om veiligheid in Nederland optimaal te realiseren, onder meer door alle noodzakelijk te nemen maatregelen duidelijk op elkaar af te stemmen.

Slotenexpert Meijering is één van de VEB erkende beveiligingsbedrijven die zich gespecialiseerd heeft in bouwkundige beveiliging. Naast het feit dat zij PKVW erkend zijn, wat zich toespits op de particuliere woningbouw, beschikken zij ook over ruime bouwkundige kennis om zich ook toe te leggen op de zakelijke markt.

De ruim 700 aangesloten bedrijven vormen een keten van beveiligingsbedrijven.

Zij beschikken over de juiste vakkennis en opleidingsniveau om ook uw bedrijfspand bouwkundig te beveiligen. Zij ondersteunen met regelmaat collega VEB bedrijven bij het realiseren van het totale beveiligingspakket. Slotenexpert Meijering kan voor het bouwkundige gedeelte een VEB certificaat of opleveringsbewijs verstrekken.

De bij de VEB aangesloten bedrijven zijn gespecialiseerd in verschillende disciplines van het beveiligingsvak, zoals alarminstallateurs, bouwkundige beveiligingsbedrijven, particuliere beveiligingsorganisaties en particuliere alarmcentrales. Vanuit hun eigen discipline brengen zij de kennis en ervaring in die nodig is voor het leveren van de beste kwaliteit.

CERTIFICERING

VEB Jaap Bijzerweg 8D 3446 CR Woerden +31 (0)348 421 251 info@veb.nl www.veb.nl


15

Woning beveiliging Een woning beveiligen kan je op heel veel verschillende manieren doen. Het ophangen van camera's, het installeren van een alarmsysteem of het bouwkundig beveiligen. Hoe je gaat beveiligen ligt aan het risico wat er gelopen wordt op een inbraak. Omdat onze adviseurs zowel PKVW, BORG en VEB erkend zijn wordt er altijd eerst een risicoanalyse gemaakt. Hierin wordt besproken wat de waarde van de inboedel is en of dit makkelijk mee te nemen is door een eventuele inbreker. Ook de ligging van de woning is bepalend voor de mate waarop er beveiligd dient te worden. Bij een woningbeveiliging is de wens van de bewoner ook heel belangrijk, het gebruiksgemak van het hang en sluitwerk en de uitstraling hiervan is soms heel bepalend. Vaak krijgen we de zin te horen “bij mij is er toch niks te halen”. Dit kan zo zijn maar het gros van de inbrekers zijn gelegenheids inbrekers die weten van tevoren niet wat er in een woning is en het

feit dat waarde voor een ieder van ons anders is gaat deze zin niet helemaal op. Als er vervolgens bepaald is wat het risico op een inbraak is wordt er eerst een bouwkundig beveiligingsplan gemaakt. Het allereerste doel van beveiligen is het buiten houden van een inbreker! Hierna kan er worden uitgebreid met een alarmsysteem en/of een camerasysteem. Vooral bij de hogere risicoklasse is een combinatie van die drie onderwerpen onontbeerlijk en is het belangrijk om in een goede samenspraak met die drie typen beveiligingsbedrijven een goed plan op stellen.

“Bij mij is er toch niks te halen!”

www.slotenexpert.nl17

Slotenexpert Meijering & ASSA ABLOY

Een intensievere band dan ooit Twee jaar geleden stapte Slotenexpert Meijering in als eCLIQ partner bij ASSA ABLOY. Tot op de dag van vandaag hebben ze hier geen spijt van. Sterker nog; inmiddels is de band tussen het familiebedrijf en ASSA ABLOY intensiever dan ooit en hebben ze veel mooie projecten gerealiseerd samen. ASSA ABLOY is veel meer dan een partner en specialist in toegangscontroleoplossingen. Vanzelfsprekend is ook bij hen de focus de laatste jaren steeds meer komen te liggen op het ondersteunen van partners. “En deze ondersteuning dient wel aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de klant. Zo hebben we Slotenexpert Meijering niet alleen diverse cursussen aangeboden van onder andere het monteren van drangers en SMARTair, maar hebben we ook een op maat gemaakt trainingsprogramma over ons eCLIQ systeem voor ze samengesteld in Berlijn. Op deze manier bieden we de klant de mogelijkheid zijn kennis bij te spijkeren en werken we tegelijkertijd aan het versterken van onze samenwerking. In het geval van Slotenexpert Meijering heeft dit goed uitgepakt!”, aldus Martin Voorwinde, Channel Manager Locksmiths.

Dé partner voor complete toegangscontrole De afgelopen vier jaar is Slotenexpert Meijering zich steeds meer gaan focussen op de professionele eindgebruiker. De vraag naar een specialist in toegangscontroleoplossingen nam hierdoor vanzelfsprekend toe. ASSA ABLOY kwam hierdoor voor het familiebedrijf nog meer in de spotlights te staan. “Met ons uitgebreide en complete assortiment hebben wij alles in huis om een totaalpakket te leveren. De interesse naar oplossingen als CLIQ, SMARTair en de sloten van ABLOY groeide en dit maakte het plaatje compleet. We hebben inmiddels zoveel mooie projecten met elkaar gerealiseerd. Iets waar we enorm trots op zijn!”, legt Martin uit.

De oplossingen van ASSA ABLOY Als wereldmarktleider in ’Door Opening Solutions’ biedt ASSA ABLOY een aanpak die deuren opent. Letterlijk en figuurlijk. Ondersteuning op maat Maar bij ASSA ABLOY gaan ze verder! Zij merken dat de behoefte aan ondersteuning met de dag groeit en realiseren zich dat je het met alleen het aanbieden van trainingen niet meer redt in deze tijd. “We leven in een tijdperk waarin men zich steeds meer online oriënteert. En dit zal de komende periode niet minder worden. Daarom hebben wij de ASSA ABLOY Academy en de ASSA ABLOY Partner Area in het leven geroepen. Twee perfecte tools die partners als Slotenexpert Meijering de handvaten bieden die ze nodig hebben en waarmee we hen tevens ondersteunen bij het vergroten van hun online zichtbaarheid”, vervolgt Martin.

ASSA ABLOY Meerval 5 4941 SK Raamsdonksveer +31 (0)88 639 46 00 info@assaabloy.nl www.assaabloy.nl

Smart building Maar ook wat innovaties betreft heeft ASSA ABLOY de afgelopen periode niet stil gezeten. Zo hebben ze onlangs Incedo Business gelanceerd, dé flexibele en platformgebaseerde oplossing voor toegangsbeheer die is ontwikkeld om met bedrijven mee te groeien. Dit universele beveiligingssysteem combineert toegangscontrole- en beveiligingshardware met de beste software in één schaalbare omgeving. “Het mooie is dat Incedo Business kan samenwerken met alle toegangscontroleoplossingen en tevens eenvoudig te integreren is met oplossingen van derden, zoals gebouwbeheersystemen. Ook Slotenexpert Meijering ziet een mooie toekomst voor het Incedo platform. Hiermee kunnen we echte slimme gebouwen van intelligente en veilige toegangscontrole voorzien en zijn we samen gereed voor de toekomst!”, zegt Martin tot slot.

TOEGANGSCONTROLE

www.slotenexpert.nl


18

cybersecurity Cybersecurity is een breed begrip waar we allemaal op wat voor manier dan ook meet te maken hebben. Het is meer dan je telefoon of computer beveiligen met speciale software. In de wereld van nu is cybersecurity een hot item en niet meer weg te denken. Tegenwoordig wordt onze expertise steeds meer ingeschakeld bij cybersecurityprojecten. Nu hoor ik u bijna denken “wat heeft een bouwkundig beveiligingsbedrijf te maken met cybersecurity?”. Dit is veel meer dan u denkt! Omdat steeds meer gebouwen worden uitgevoerd met een gebouwmanagementsysteem waarbij alles centraal wordt beheerd. Is het heel belangrijk om na te denken over wat voor type slot er gebruikt gaat worden. Het slot wordt namelijk in veel gevallen aangestuurd door een alarm-, toegangscontrole- of brandmeldsysteem.

Het kiezen van welk type slot en vooral de wijze hoe deze gemonteerd dient te worden is dan heel belangrijk! Bij Cybersecurity denkt u misschien voornamelijk aan computers en IT gerelateerde zaken. Uiteraard is dit voor een heel groot deel ook zeker waar, maar een computer en dan met name in een gebouw werkt via een netwerk. De aansluitpunten hiervoor bevinden zich vaak op verschillende locaties in een gebouw, het is zeer belangrijk om deze aansluitpunten goed te beveiligen en te monitoren zodat er geen onbevoegde personen bij kunnen. Wij van Slotenexpert Meijering hebben zich de afgelopen jaren met name gespecialiseerd in het inbouwen en installeren van elektromechanisch hang- en sluitwerk in bijna alle soorten gevelelementen die je kan bedenken. Mede hierdoor hebben we inmiddels al vele cybersecurityprojecten succesvol mogen afronden!

“wat heeft een bouwkundig beveiligingsbedrijf te maken met cybersecurity?” Tip van freek

www.slotenexpert.nl

“ Kijk eens naar de deur van bijvoorbeeld uw serverruimte of kantoor met gevoelige informatie. Is deze standaard afgesloten en weet u ook ten alle tijden wie er wanneer in is geweest? Indien u deze vraag niet volledig met ja kunt beantwoorden nodig een beveiligingsexpert uit en laat u vrijblijvend adviseren!“


19

service & onderhoud Bij het complexe hang en sluitwerk wat er tegenwoordig op de markt te verkrijgen is onderhoud steeds belangrijker geworden. Het is niet alleen meer van het slot doet het wel of doet het niet. Omdat een slot tegenwoordig vaak elektronisch wordt aangestuurd en daarmee echt onderdeel van het gebouw is, is een goede werking daarvan onontbeerlijk. Ook bij vluchtwegen kan het zelfs van levensbelang zijn dat deze met enige regelmaat getest en nagekeken worden! U wilt niet dat u, bij een echte paniek- of noodsituatie, ervoor verantwoordelijk bent dat de vluchtdeur niet opent! Bij alarminstallaties en camerabewaking was het al veel langer te doen gebruikelijk dat er onderhoud werd uitgevoerd. Bij hang en sluitwerk was dat voor een aantal jaar geleden echter nog helemaal niet standaard. We heb hier echter even een tijdje over nagedacht hoe we dit zouden oppakken. We zijn vervolgens samen met een programmeur om tafel gaan zitten en hebben een onderhoudsbeheersysteem geschreven. Hierin kunnen we exact bijhouden wat erop of aan een gevelelement is geĂŻnstalleerd. Ook wordt er een storingsrapportage bijgehouden.

Hierdoor ontstaat er binnen afzienbare tijd een historie op het element waarop we weer kunnen handelen.

Als een elektronisch slot kapot is kan je daar niet zomaar een mechanisch slot in terugplaatsen. Uiteraard is het belangrijk om bij acute problemen een storing direct te kunnen verhelpen zonder dat het normale bedrijfsproces hiervan hinder ondervindt. Als klant geef je het registratienummer door wat wij in de deur plakken en de binnendienst heeft daardoor direct inzicht in de geschiedenis van de deur. Als een elektronisch slot kapot is kan je daar niet zomaar een mechanisch slot in terugplaatsen. Omdat we het onderhoudsbeheersysteem hebben draaien kunnen we bij het aanmelden van een storing zien wat er voor slot in het element zit. We hebben als Slotenexpert Meijering ervoor gekozen om ook de door ons gebruikte elektronische sloten standaard op voorraad te leggen. Zo kunnen we vaak op dezelfde dag een storing van A tot Z verhelpen!

www.slotenexpert.nl


20

onze thuisbasis In onze vestiging aan de Nagelerweg 12 te Emmeloord is ons kantoor en magazijn gevestigd. Ook hebben wij hier onze sleutelmakerij, waar wij meer dan 5000 verschillende sleutelproďŹ elen op voorraad hebben hangen!

"uw sleutel tot

veiligheid"

Naast dat wij sommige sleutels nog op de ambachtelijke manier handgemaakt vervaardigen (Hierbij moet u denken aan antieke hekwerk sleutels tot aan sleutels voor kloosters en kastelen.) hebben wij hoogwaardige computergestuurde sleutel- en graveermachines tot onze beschikking. Wij assembleren onze eigen cilinders op het cilinder vulstation. Het voordeel hiervan is dat u op nabestelde cilinders uit bijvoorbeeld een sluitplan nooit lang hoeft te wachten! Op onze thuisbasis hebben wij een zeer uiteenlopende voorraad hang en sluitwerk standaard tot uw beschikking, de aannemers en verschillende collega

slotenmakers hebben reeds hun weg naar ons weten te vinden. Een groot voordeel wat zij aangeven is dat ze zelf niet de voorraad hoeven aan te leggen, maar gebruik kunnen maken van onze voorraden tegen aantrekkelijke collegiale prijzen!

Vlnr: Mieke, Kim, Lies en Susan


Susan Is onze magazijn medewerker en zorgt voor de verdeling van de goederenstroom naar het magazijn, de servicebussen, of de klantbestellingen. Susan springt ook regelmatig bij in de sleutelmakerij en ontlast daarmee bij drukte haar collega's.

21

lies

kim

Verzorgt binnen onze organisatie de planning en is het gezicht van de sleutelmakerij. Lies is met haar jarenlange ervaring de vraagbaak voor onze binnendienst en maakt bijna elke sleutel voor u na!

Is onze assistent bedrijfsleider en verzorgt op gepassioneerde wijze de communicatie tussen de binnen- en buitendienst. Kim is tevens verantwoordelijk voor de inkoop en zorgt ervoor dat onze voorraad altijd up to date is.

mieke Verzorgt de administratie binnen het bedrijf en zorgt ervoor dat alles netjes administratief wordt bijgehouden. Mieke is ook verantwoordelijk voor het maken van al onze sluitplannen en zorgt ervoor dat de nabestellingen vaak dezelfde dag de deur uit gaan.

www.slotenexpert.nl


22

VVE Intermezzo is een hoogwaardig appartementen gebouw gevestigd op de Zuidas in Amsterdam. Naast de extra services zoals de beschikbaarheid van een servicemanager en stomerijdiensten is veiligheid ook een belangrijke pijler voor onze bewoners. Een goed werkend tagsysteem en goed sluitende automatische deuren dragen hier aan bij. Slotenexpert Meijering heeft ons al meermaals geholpen op het gebied van uitbreiding toegangscontrole systemen voor zowel de VVE als individuele appartementen. In geval van elektrische deurdranger storingen staat Slotenexpert Meijering altijd voor ons klaar om de storing zo snel mogelijk op te lossen. Hier hechten wij erg veel waarde aan, zeker als de storing op een buiten toegangsdeur zit. De informele en korte lijnen met Sloten Expert Meijering past bij de services die wij verwachten.

TOEGANGSCONTROLE

INTERMEZZO Zuidas Gustav Mahlerlaan 1082 MA Amsterdam


23

Henk Meijering over het begin en over

bedrijfsOPVOLGING Ik ben geboren en getogen in de Noordoostpolder, een toen nog jong gebied in Nederland waar met name mensen naar toe trokken die een nieuw bestaan durfden op te bouwen en uitdagingen niet uit de weg gingen. Ondernemers in hart en nieren dus, zo ook mijn ouders die vanuit Drenthe in de Noordoostpolder zijn neergestreken. In 1983 heb ik samen met mijn vader een winkel in ijzerwaren en gereedschappen overgenomen. Je had toen nog een vestiging vergunning en vakdiploma nodig om de zaak op naam te krijgen. Dit betekende dat ik 2 avonden in de week naar Zwolle moest voor deze opleiding en na het behalen van deze vereiste diploma's kon de zaak deďŹ nitief op onze naam gezet worden. Training en opleiding is voor mij altijd heel belangrijk geweest en nog steeds, kennis maakt macht en als je de kennis hebt helpt je dat enorm in het volledig adviseren van je klanten. Ook nu besteden wij als Slotenexpert Meijering nog veel tijd en energie aan het trainen, opleiden en op niveau houden van onze kennis. Onze leveranciers dragen daar ook graag hun steentje aan bij. Maar ook het PKVW, Borg, VEB, VCA en GPI zijn voor ons vanzelfsprekend zodat wij zonder problemen overal ingezet kunnen worden. Door kennissen en vrienden word ik vaak gekscherend beroepsinbreker genoemd, op zich een discipline die ik goed beheers en heel vaak word mij gevraagd naar anekdotes en dat ik dat in een boek moet samenvatten. Maar ook hierbij geldt dat discreet handelen voor Slotenexpert Meijering een groot goed is en dus houd ik die verhalen en ervaringen toch voor mijzelf.

Mijn motto is, "dat ik alles wil weten en begrijpen wat ik doe", vandaar ook de diverse trainingen om sloten en cilinders te kunnen doorgronden en de techniek erachter te kunnen begrijpen. Dit was mij op het lijf geschreven, het is allemaal mechanisch en dus voor mij goed te beredeneren. Inmiddels ben ik de 60 jarige leeftijd gepasseerd en onze producten zijn de afgelopen jaren snel veranderd. Met name de elektronica heeft onmiskenbaar zijn intrede gedaan. Wij hebben er ook heel bewust voor gekozen hier in mee te gaan omdat daar de toekomst ligt. Maar al die elektronica is voor mij toch iets lastiger, de processen kan ik mijzelf nog prima eigen maken, maar helemaal doorgronden lukt mij niet altijd. Opvolging door een nieuwe en jongere generatie is daarvoor noodzakelijk, zij zijn in het elektronica tijdperk opgegroeid. Hoe trots kunnen Lies en ik als ouders zijn dat onze kinderen in onze voetsporen treden. Mieke onze jongste dochter draagt haar steentje bij in de administratie en winkel en onze zoon Freek die het bedrijf graag wil overnemen. Het is inmiddels zelfs al zover dat Freek de dagelijkse leiding van het bedrijf heeft overgenomen. Het gaat mij gelukkig goed af om een stapje terug te doen en dit los te laten. Ik geniet volop van de vrijheid die mij dat geeft. Ik reken erop nog een aantal jaren te mogen bijdragen aan het verder uitbouwen van Slotenexpert Meijering. Dagelijks geniet ik ervan om te zien hoe processen worden aangepast en verbeterd, onze klantenkring daarin meegroeit en wij mogen meegroeien met de wensen van onze klanten.

www.slotenexpert.nl


24

Een veilig en vertrouwd gevoel is niet te koop, maar wel te creëren. Al ruim 30 jaar streeft HMB daarom naar het hoogst haalbare als het gaat om kwalitatief en bedieningsvriendelijk gereedschap en hang- & sluitwerk. In 1989 begon de oprichter Joop Boumans, ideeën die hij opdeed op de bouw, aan de keukentafel uit te werken. Het afhangen van ramen en deuren moest toch efficiënter en gemakkelijker kunnen? Hij had gelijk en slaagde erin samen met zijn zoons en dochter het bedrijf te laten groeien. Naast gereedschap werd er hang- & sluitwerk ontwikkeld in het familiebedrijf; service en kwaliteit stonden hoog in het vaandel. "Slotenexpert Meijering bestaat eveneens uit een warme familie, het is een zeer deskundig bedrijf met een duidelijke visie. We zien veel overeenkomsten, dat maakt de band extra sterk", aldus Sander van der Wal, Accountmanager regio Noord. Inmiddels telt HMB ruim 20 man personeel op de Einsteinweg te IJsselstein. Nog steeds is de familie van Joop actief in de organisatie. "Ondanks de groei blijven we servicegericht, staan we dicht bij de markt en luisteren we goed naar de klant. Slotenexpert Meijering is kind aan huis bij HMB, regelmatig volgen monteurs een opleiding bij ons om hun kennis up-to-date te houden. Daarnaast leren wij ook heel veel van hen, zij staan in contact met de eindgebruiker en dat geeft ons veel inzicht in wensen en behoeften", legt Sander uit.

De rode draad bij HMB door de jaren heen is kwaliteit. Niet alleen als het gaat om de producten, maar ook in het klantcontact, het overdragen van kennis en het versturen van orders. We investeren en werken er hard aan om de kwaliteit terug te laten komen in alle facetten van onze organisatie. De technologie staat niet stil, gemak dient de mens! HMB en Slotenexpert Meijering groeien hierin mee. Je zet tegenwoordig een lamp aan d.m.v. een afstandsbediening, activeert je koffiezetapparaat met een App en ook de verwarming bedien je met je Smartphone. Waarom dan niet ook de deur? Het slimme elektronische concept genaamd BeSMRT biedt hierin uitkomst. "Slotenexpert Meijering omarmt dit nieuwe concept en is daarom BeSMRT partner geworden. Ik ben ervan overtuigd dat we samen met hen dit concept tot een succes gaan maken!" vertelt Sander tot slot.

SLOTEN & BESLAG

HMB Einsteinweg 17-19 3404 LH IJsselstein +31 (0)30 686 8330 verkoop@hmb.nu www.hmb.nu


25

deurautomatiek Wat een steeds groter onderdeel van het bedrijf aan het worden is het stukje toegangscontrole en deurautomatiek. Toegangscontrole wordt toegepast op ruimtes waarop je iemand “gecontroleerd” een ruimte wilt laten betreden en niet steeds afhankelijk bent van een sleuteloverdracht.

Tegenwoordig kan dat realtime omdat een deur bijvoorbeeld online is gemaakt! Om het gebruiksgemak van een ruimte of pand te verhogen wordt een stukje deurautomatiek toegepast, hierdoor gaat de deur volautomatisch open en weer dicht en bent u verzekerd van een prettige omgeving voor uzelf en uw medewerkers.

Het grote voordeel is dat je iemand verschillende rechten mee kan geven, iemand mag bijvoorbeeld alleen tussen 08:00 en 17:00 op werkdagen het pand binnen en kan vervolgens alleen zijn of haar kantoor openen. Op het moment dat iemand zijn toegangsmiddel verliest of wordt gestolen? Geen probleem als beheerder programmeer je het toegangsmiddel direct uit het systeem.

iemand “gecontroleerd” een ruimte wilt laten betreden

www.slotenexpert.nl


26

Het zal je niet zijn ontgaan: Slotenexpert Meijering won de prijs voor PKVW-bedrijf van het jaar in 2018. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een ijzersterk keurmerk voor goede beveiliging van je woning. Dat is ook waar Slotenexpert Meijering voor staat. Hun servicegerichte aanpak en digitale onderhoudspakket waren doorslaggevend voor het winnen van deze prijs.' Deskundig in inbraakpreventie Maar wij zijn ook op een andere manier aan elkaar verbonden. Freek Meijering zit sinds 2019 in de Werkgroep Kwaliteitsbeheer van het Politiekeurmerk. Dit is een groep van deskundigen die alles weet over inbraakpreventie. Freek vertegenwoordigt erkende slotenmakers Freek vertegenwoordigt in deze groep de PKVW-bedrijven van Nederland. Hij geeft ons input op inbraakwerende maatregelen. Omdat hij zelf een erkend Politiekeurmerk-bedrijf is, is zijn perspectief heel waardevol. Hang-en-sluitwerk, verlichting en regelgeving: je kunt het zo gek niet bedenken of deze expert weet er alles van. Zijn kritische blik is essentieel om het Politiekeurmerk upto-date te houden en de kwaliteit te waarborgen.

Samenwerken voor een veilig Nederland Het Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt beheerd door en is eigendom van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Het CCV heeft als missie om Nederland leefbaar en veilig te maken. Dat kunnen we alleen als we samenwerken met allerlei partijen, zoals met Slotenexpert Meijering. Samen met het ministerie van Justitie en Veiligheid, Freek en vele andere Politiekeurmerk-adviseurs, politie en gemeentes bundelen we de krachten om het aantal woninginbraken en Nederland te verlagen.

POLITIE KEURMERK VEILIG WONEN

CCV www.politiekeurmerk.nl en www.hetccv.nl


27

partners & partnerschap Als Slotenexpert Meijering zijn wij er trots op dat wij met een groot netwerk aan partners samen mogen werken aan een goeie bouwkundige beveiliging. Partnerschap is er met onze fabrikanten en leveranciers waarin vaak samen wordt gekeken welke producten het best toegepast kunnen worden in de meest uiteenlopende situaties. Ook kijken we hoe we de levertijden en voorraden zo optimaal mogelijk op elkaar kunnen afstemmen! Partnerschap is er ook met diverse installateurs, groothandels en collega's. Wij geloven in het motto "samen sta je sterk"! Partners zijn is gebaseerd op vertrouwen en eerlijkheid. Je moet tegen elkaar kunnen zeggen wat wel en niet kan en erop kunnen vertrouwen dat die gemaakte afspraken staan. Samen met diverse alarm- en camera beveiligingsbedrijven maken we mooie totaaloplossingen aan beveiligingen. We bekijken een beveiliingsplan ieders op ons eigen expertise en het is mooi om te zien dat die van elkaar worden gerespecteerd en geaccepteerd. Met groothandels en collega's zijn we in veel gevallen een verlengstuk van de organisatie. Als bij een collega de kennis ophoudt

betreft deurautomatiek of elektronisch hang en sluitwerk, maar zijn klant dit wel wenst, gaan wij in veel gevallen gezamenlijk naar de eindklant toe. De collega kan op deze manier toch een totaaloplossing aanbieden naar zijn klant en wij laten uiteraard alle communicatie via de collega lopen. Bij groothandels komt, omdat de eindgebruiker graag een aanspreekpunt wil hebben, steeds vaker de vraag voor om naast het leveren van het hang en sluitwerk ook de montage te verzorgen. Omdat niet elke groothandel erop is ingericht dit in eigen beheer te verzorgen worden wij steeds vaker hiervoor gevraagd. Partnerschap loopt natuurlijk twee kanten op, wij kijken op onze beurt er weer naar als wij collega's kunnen inschakelen bij storingswerkzaamheden bij onze landelijke opdrachtgevers. Mochten we bij een opdrachtgever komen die ook graag een alarminstallatie of camerabeveiliging wenst schakelen wij daar onze eigen partners weer voor in. Op deze manier maak je, je samen sterk en wordt de klant in elk geval centraal gezet!

veilig werken & bedrijfsveiligheid U zult misschien wel denken “als Slotenexpert loop je overal naar binnen!?”, dit is voor een gedeelte waar. Elk slot dat wij plaatsen weten we ook te openen, dat hoort nou eenmaal bij ons werk. Uiteraard zorgen wij er wel voor dat in ons bedrijf alles veilig en discreet verloopt. Er zijn diverse strenge protocollen in het bedrijf. Een daarvan is bijvoorbeeld dat elke werknemer een Verklaring Omtrent Gedrag nodig heeft, voor sommige monteurs met een specifieke klantenkring worden deze jaarlijks ververst. Vanuit onze certificatie instellingen krijgen wij audits om de manier van werken en het omgaan van klantgegevens te monitoren. Ook worden er steekproefsgewijs audits gehouden bij opdrachtgevers. Hier wordt nagekeken of wij op een goede en verantwoorde manier een advies hebben uitgebracht en we ook de materialen op de juiste wijze hebben geïnstalleerd.

Certificering Naast bedrijfsveiligheid is veilig werken ook heel belangrijk in onze organisatie. Al onze monteurs zijn VCA gecertificeerd en wordt het gereedschap en klimmateriaal jaarlijks gekeurd volgens NEN3140 Naast de standaard bouwhelm en veiligheidsschoenen, zijn er bijvoorbeeld voor werkzaamheden bij diverse sluizen en bruggen ook zwemvesten beschikbaar voor onze monteurs. Als wij op dit soort locaties werken gaan deze verplicht aan. Sommige monteurs hebben ook de opleiding veilig werken langs de weg gevolgd en zijn een aantal service-bussen uitgevoerd met gecertificeerde alarmverlichting.

www.slotenexpert.nl


24/7

24/7

24/7

24/7

24/7

24/7

Nagelerweg 12, 8304 AB Emmeloord T 085 303 43 53 info@slotenexpert.nl

www.slotenexpert.nl