Page 1

Århus Børneteaterfestival 2008 PROGRAM

Torsdag d. 2. - søndag d. 5. oktober 2008 Børnekulturhuset, Frederiks Allé 20A, 8000 Århus C

BØ ØR RNE ETE EA ATE ER FESTIVAL 08


Arrangør Børnekulturhuset Frederiks Allé 20A 8000 Århus C www.boernekulturaarhus.dk

Tak til vores samarbejdspartnere

Redaktion Anne Line Svelle og Astrid Guldhammer Layout Mie Frydensbjerg Tryk Trykkestedet, Århus C Oplag 2.500 stk.


Kære børn i Århus! Værs’go! Så er den her igen - Århus Børneteaterfestival. Her i programmet kan du se, hvor og hvornår de forskellige forestillinger spiller, og hvad de handler om. Måske kan du lokke din dagplejer, pædagog eller skolelærer med til at se en forestilling sammen med dig og dine kammerater. Eller du kan overtale din mor og far til at tage med dig i teatret. I weekenden kan du også prøve de kreative værksteder. Der er nok at gå i gang med. God fornøjelse!

Kære voksne! Det er en stor glæde atter at kunne byde velkommen til Århus Børneteaterfestival. Danmark er berømt for at have ’verdens bedste børneteater’, hvilket ikke mindst skyldes de århusianske børneteatre, som I kan nyde godt af hele året. På børneteaterfestivalen præsenterer Børnekulturhuset et udpluk af de mange, gode forestillinger, som laves hvert år uden for Århus. Der skulle derfor være rig mulighed for at få en god teateroplevelse. P. S.: Husk at tage børnene med …

Flemming Knudsen Rådmand for Kultur og Borgerservice


Alt det praktiske Billetbestilling Der åbnes for billetbestilling tirsdag d. 16. september kl. 10.00. Billettelefonen er åben alle hverdage mellem kl. 10-14. Reservation foregår på tlf.nr. 8940 4878.

Afbestilling Gældende for skoler og institutioner Hvis I bliver forhindrede, vil vi bede jer om at afbestille i god tid, så vi har mulighed for at tilbyde billetterne til andre.

Bemærk venligst, at reservation kun er mulig via telefonisk henvendelse.

OBS! Ved afbestilling senere end d. 30. september eller manglende fremmøde på selve dagen pålægges et gebyr på 10 kr. pr. reserveret billet.

Vi gør opmærksom på, at aldersangivelserne skal overholdes, samt at der er et begrænset antal billetter pr. skole/institution. Billetafhentning Reserverede billetter skal afhentes på Børnekulturhuset senest ½ time før forestillingen starter.

Priser Der er gratis adgang for kommunens børn til forestillingerne torsdag og fredag. I weekenden er prisen 25 kr. pr. billet for både børn og voksne. OBS! Vi tager ikke Dankort.

Billetterne kan også hentes inden festivalen. Kontakt os venligst på tlf.nr. 8940 4878 for at lave aftale om tidspunkt.

Spillesteder Forestillingerne spilles primært på scenerne ved:

Billetterne afhentes på adressen: Børnekulturhuset, Frederiks Allé 20A, 8000 Århus C.

Børnekulturhuset Frederiks Allé 20A 8000 Århus C


Kort Bagerst i programmet kan du se et kort over, hvor den centrale del af festivalen foregår. Madpakkerum I hverdagene er der madpakkerum i Børnekulturhusets Søjlerum. Frk. Ella Fant vil bestyre saftevandsuddelingen, så tag selv en liter saft med.

Værksteder / café I weekenden er der kreative værksteder og café i Børnekulturhusets Søjlerum. Her vil være mulighed for at få malet ansigt, lave en gipsmaske eller at arbejde i billedværkstedet. Værkstederne og caféen har åbent i weekenden fra kl. 9.00 - 12.30.

Teatret Neo: Miraklernes tid


Teatret Møllen: Natcirkus Studioscene 3

Torsdag d. 2. oktober kl. 9.30 Fredag d. 3. oktober kl. 9.15 og 10.30 Alder: 6 år og op Varighed: 45 min.

Mine damer og herrer, velkommen til Natcirkus! Her kan I se en soldat, der vil være klovn, en dyretæmmer, der aldrig har set sine dyr, en kranfører, der udfører et farligt og dristigt nummer, og en pensionist med sit magiske tæppe, for bare at nævne nogle få af de mange, der vil optræde med deres nat- og dagdrømme. I Natcirkus inviterer cirkustjener Sørensen børn og voksne ind at opleve noget helt særligt, for det er ikke kun om natten, man drømmer, selv midt på dagen mødes »cirkusfolket« med Sørensen for at optræde med deres små og store drømme. JydskeVestkysten skrev: ’Det er enkelt, det er bevægende, det er klovnende, det er elegant og morsomt.’


De røde heste: Grebet i luften Børnekulturhusets lokale 014 Torsdag d. 2. oktober kl. 9.30 Fredag d. 3. oktober kl. 9.45 og 11.00 Alder: Fra 4 år, OBS! børnene skal være fyldt 4 år. Varighed: Cirka 35 min.

At fange historier er ikke så let skønt manden i hvidt springer rundt med sit net ser oppe, ser nede - og smiler så lettet for HAPS! har han fanget historien i nettet Hvad er det for én, som ligger og spræller? Jo, hør blot hvad manden med hatten fortæller. Århus Stiftstidende skrev: ”Eventyr med spræl. Historien danser derudad på fortælleglade fjed som et fint optimistisk rundt eventyr.”


Randers Egnsteater: Under mit træ Studioscene 1

Under et træ sidder en kone. Det er hendes træ, og det viser hende alle årstiderne, så hun kan holde styr på at året går. Hendes ven egernet har en hule i træet. Der skal nås meget, inden årstiderne skifter. Frøet skal plantes, når det er forår. Fødderne skal i vand om sommeren. Om efteråret skal der samles forråd, og en dejlig varm kop æblete er hvad man trænger til om vinteren. Denne varme musikalske fortælling om årstiderne fører de små gennem årets gang og de mange gøremål for dyr og mennesker.

Torsdag d. 2. oktober kl. 9.45 og 11.15 Alder: 1½ - 4 år Varighed: 40 min.


Nørregaards Teater: Kamelen kom til sidst Studioscene 2

Da gud var færdig med at skabe jorden, menneskene, dyrene og alle planterne, havde han fået hovedpine. Han havde arbejdet i seks dage uden at drikke, spise eller sove. Han havde arbejdet hele ugen. Lige før den syvende dag opdagede han en lille bunke rester i hjørnet af den store lagerhal.

Han var endnu ikke færdig. Der manglede noget. Han skabte ikke noget mesterværk. ”Du skal hedde kamel”, sagde han. Forestillingen er skabt frit efter Jesper Wung-Sung´s herlige børnebog; ”Kamelen kom til sidst” og indeholder både musik og animerede figurer.

Torsdag d. 2. oktober kl. 9.30 og 11.00 Alder: 3 – 8 år Varighed: 50 min.


Åben Dans Produktion: Arme og ben – og noget ind imellem Archauz, A2

Torsdag d. 2. oktober kl. 10 Fredag d. 3. oktober kl. 9.45 Alder: 9-12 år Varighed: 45 min.

To mænd med to kroppe rejser med forundring, humor og alvor ind i et univers, hvor alt er i forandring. Et univers der er lavet af kroppen. Et sted hvor stemmen bliver til musik og hvor arme og ben bliver til alt muligt, vi ikke troede, de var. Når børnenes kroppe forandrer sig, bliver de blufærdige over deres egen krop. De begynder at få for store fødder, for lange arme eller bryster, der buler ud. Måske ligner kroppen kammeraternes. Måske gør den ikke. Men den vokser – og hvad skal

den blive til? Kroppen er fuld af spørgsmål og tabuer. Kroppen er i det hele taget noget mærkeligt noget. Der er noget mellem arme og ben: Hvad er det? Information skrev: ’Ungerne reagerer først og fremmest spontant på disse vilde kroppe ... De skraldgriner. Sådan bare fordi ... Og her bliver den al det, som skuespil ikke kan: Den viser kroppen i sin egen fysiske væren. Uden tilsætningsstof af noget som helst andet ...’


DRT: To med det hele Studioscene 1

En forvekslingskomedie om to skøre personer, pølsemanden Ejner og hans medhjælper Vagn. Hvorfor er Ejner halt, hvad er det han skjuler i sin fryser? Hvem er Vagn, hvor kommer han egentlig fra og hvad er det, han drømmer om? ’To med det hele” er en forestilling der både vækker latter og giver mulighed for at knibe en lille tåre. Og alt imens stykket skrider frem bliver de røde pølser i kogekarret varmet op til præcis 75°c, så man bagefter kan få sig en velfortjent pølse. Pressen skrev:”… en fin, dramatisk historie med en egen skæv og kær tone.”

Fredag d. 3. oktober kl. 9.15 og 11.00 Lørdag d. 4. oktober kl. 9.45 Alder: 4 – 12 år Varighed: 45 min.


Teatret Månegøgl: Den lille pige fra havet Studioscene 2

Fredag d. 3. oktober kl. 9.30 og 10.30 Lørdag d. 4. oktober kl. 9.30 og 10.30 Alder: 2 – 5 år Varighed: 30 min.

Den lille pige bor i en fiskerby tæt ved havet. Hun elsker at lege på stranden. En dag da hendes ven Ejnar sejler ud for at fiske, sætter hun sig i vandkanten og lytter til lyden fra havets bølger. Det er som om, de fortæller historier langt ude fra det store åbne hav. Mens solen står op, synes den lille pige, hun ser havpigerne danse på havets overflade og hører dem synge. Det er den smukkeste sang, hun nogensinde har hørt. Men ak, da solen er stået op, er havpigerne atter forsvundet. Hvor blev de af og hvor kom de fra? Den lille pige beslutter at drage ned i havets forunderlige verden for at finde havpigerne og lære deres sang. En poetisk forestilling med dukker, animation og musik for små børn og deres voksne.


Teatret Neo: Miraklernes tid Archauz, A1

Dennis har ikke ét problem. Dennis har mange. Han har mistet sin far i en ulykke. Hans mor er gået i sort og holder ham i alt for stramme tøjler. Hans lærer er på nakken af ham, han er forelsket i den samme pige som sin bedste ven, og som om det ikke er nok, er Dennis den eneste af drengene, der ikke har fået hår forneden. Han er desperat, han ender på knæ, han beder til Gud – og Dennis kommer faktisk igennem … Miraklernes tid har manuskript af Kim Fupz Aakeson og er en sprudlende forestilling, hvor drømmen om at kunne ændre alt pludselig er mulig – med alt hvad det indebærer. Erik Viinberg og Teatret Neo fik Horsens Kommunes Børneteaterpris 2007.

Fredag d. 3. oktober kl. 9.30 og 11.15 Alder: 4. – 7. kl. Varighed: 50 min.


Teatret Neo: Henry Harald Hardenberg - hjulet i hjertet Archauz, A2

Henry havde i første omgang slet ikke spekuleret over, hvor galt det kunne gå, da han tog sin søsters spejderdolk, bare til låns. Det er først, da han opdager, at mærket på dolken er væk, at han forstår, hvor tæt på katastrofen, han er! I forsøget på at redde sig ud af situationen, sker ulykken. Nu kan han bare vente: vente på at blive opdaget, at få skæld ud, at blive straffet, kort sagt at stå til ansvar for sine handlinger. En spændende og morsom historie, der bindes sammen af små sange og pragtfuld musik. Børneteateravisen skrev: ”Helstøbt Hardenberg.” Lørdag d. 4. oktober kl. 10.00 og 11.30 Alder: 4 – 10 år Varighed: 45 min.


Teatret på hjul: Langt ude i skoven Studioscene 1

Søndag d. 5. oktober kl. 9.45 og 11.00 Alder: 1½ - 4 år Varighed: 30 min.

Langt ude i skoven Stod et lille træ, Ved det lille træ Lå en lille sø, I den lille sø Var en lille frø. Men den lille frø var ladt alene, da livet er, som livet er. Dog lod den lille frø sig ikke kue og drog ud i verden, på jagt efter en ven. En billedrig historie om at finde venskab og sin særlige plads i verden, fortalt med poesi, musik og dukker. Forestillingen lægger stor vægt på de visuelle udtryksformer uden vanskelige ord, men til gengæld med rytme, farver og musik.


TeaterTasken: Lille Blå og Lille Gul Studioscene 4

Søndag d. 4. oktober kl. 9.30 Alder: 4 – 8 år (børnene skal være fyldt 4 år) Varighed: 45 min.

Lille Blå kan danse præcis ligesom Far Blå og Mor Blå. Han elsker at danse, at hoppe, snurre rundt – og kan slet ikke stå stille Lille Gul kan synge præcis ligesom Far Gul og Mor Gul. Hun elsker at synge, og gerne for fulde drøn eller helt fint og stille En dag møder lille Gul og Lille Blå hinanden. Men hvordan skal det gå, når den ene kun kan synge, og den anden kun kan danse? Lille Blå og Lille Gul er historien om to, der bliver så glade for hinanden, at de bliver helt grønne!


Vidste du, at Børnekulturhuset giver tilskud til børns møde med kunst og kultur?

Børnekulturpuljen støtter projekter, hvor børn og unge møder den professionelle kultur. Det kan f.eks. være i form af projekter, hvor børn og unge arbejder sammen med professionelle kunstnere eller projekter, som på forskellig vis styrker børn og unges kendskab til forskellige kunstarter og til kulturarven. Børnekulturpuljen har desuden afsat midler til projekter, som børn og unge selv udtænker og afvikler. Kontakt os for yderligere information: Børnekulturhuset Frederiks Allé 20A 8000 Århus C Tlf. 8940 4877


Husk, at du kan se børneteater - hele året

Både før og efter Århus Børneteaterfestival er der rig mulighed for en god teateroplevelse. I kan besøge de lokale børneteatre, der året rundt spiller egne forestillinger og præsenterer spændende gæstespil. På Børnekulturhusets hjemmeside findes en oversigt over børneteatrene i byen. Det er også altid muligt at få en teaterforestilling fra et af de turnerende børneteatre ud på skolen eller institutionen.

Randers Egnsteater: Under mit træ

Alle kommunale institutioner har mulighed for at søge refusion på billetprisen, når der er tale om refusionsgodkendte forestillinger. I er velkomne til at kontakte Børnekulturhuset for nærmere information om ordningen.Vi kan også kontaktes, hvis I ønsker inspiration til hvilke forestillinger, I skal se.


Århus Børneteaterfestival foregår på adressen Børnekulturhuset Frederiks Allé 20A 8000 Århus C Se også www.boernekulturaarhus.dk


TORSDAG

9.30

De røde heste

Grebet i luften

Lokale 014

4 år og op

2. OKT.

9.30

Teatret Møllen

Natcirkus

Scene 3

6 år og op

9.30

Nørregaards Teater

Kamelen kom til sidst

Scene 2

3-8 år

9.45

Randers Egnsteater

Under mit træ

Scene 1

1½-4 år

10.00

Åben Dans Produktion

Arme og ben – og noget ind imellem

A2

9-12 år

11.00

Nørregaards Teater

Kamelen kom til sidst

Scene 2

3-8 år

11.15

Randers Egnsteater

Under mit træ

Scene 1

1½-4 år

FREDAG

9.15

DRT

To med det hele

Scene 1

4-12 år

3. OKT.

9.15

Teatret Møllen

Natcirkus

Scene 3

6 år og op

9.30

Teatret Neo

Miraklernes tid

A1

4. - 7. kl.

9.30

Teatret Månegøgl

Den lille pige fra havet

Scene 2

2-5 år

9.45

Åben Dans Produktion

Arme og ben – og noget ind imellem

A2

9-12 år

9.45

De røde heste

Grebet i luften

Lokale 014

4 år og op

10.30

Teatret Møllen

Natcirkus

Scene 3

6 år og op

10.30

Teatret Månegøgl

Den lille pige fra havet

Scene 2

2-5 år

11.00

De røde heste

Grebet i luften

Lokale 014

4 år og op

11.00

DRT

To med det hele

Scene 1

4-12 år

11.15

Teatret Neo

Miraklernes tid

A1

4. - 7. kl.

LØRDAG

9.30

Teatret Månegøgl

Den lille pige fra havet

Scene 2

2-5 år

4. OKT.

9.45

DRT

To med det hele

Scene 1

4-12 år

10.00

Teatret Neo

Henry Harald Hardenberg - hjulet i hjertet

A2

4-10 år

10.30

Teatret Månegøgl

Den lille pige fra havet

Scene 2

2-5 år

11.30

Teatret Neo

Henry Harald Hardenberg - hjulet i hjertet

A2

4-10 år

SØNDAG

9.30

TeaterTasken

Lille Blå og Lille Gul

Scene 4

4-8 år

5. OKT.

9.45

Teatret på hjul

Langt ude i skoven

Scene 1

1½-4 år

11.00

Teatret på hjul

Langt ude i skoven

Scene 1

1½-4 år

Århus Børneteaterfestival  

Program til Århus Børneteaterfestival 2008

Advertisement