Nyhedsbrev september 2016

Page 1

NYHEDSBREV FÆLLESKONTORET

Tårnby Forenings Råd (TFR) & Kastrup Tårnby Idræts Sammenslutning (KTIS)

Nr. 31

September 2016

Dialogmøde på biblioteket d. 21. september

Prisuddelinger i december

Initiativpuljen 1. runde 2017


INVITATION TIL DIALOGMØDE TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER

HUSK

- DET

ER NU

PÅ ON

SDAG

!

Sammen om kultur og fritid i Tårnby Dialogmøde for foreninger, institutioner og andre interessenter Onsdag den 21. september kl. 17-20 på Tårnby Hovedbibliotek Vil du være med til at styrke kulturen og fritidslivet i Tårnby? Så meld dig til dialogmøde på Tårnby Hovedbibliotek. Tårnby Kommunebiblioteker inviterer til dialogmøde for at styrke samarbejdet mellem foreninger, kommunale institutioner og andre interessenter med det formål at skabe gode events, fritidstilbud og andre aktiviteter for borgerne i kommunen store som små. •

Velkomst ved Formand for Kultur og Fritidsudvalget Winnie Sørensen.

Inspirationsoplæg: ”ildsjæleentusiasten”, Tommy Krabbe, sætter os i den rette samarbejdsånd med et inspirerende oplæg om ildsjæle og samarbejdsrelationer.

Muligheder for synliggørelse af events og arrangementer på eksempelvis den kommunale hjemme– side og storskærme v/PR-ansvarlig på Tårnby Kommunebiblioteker, Minna Giesel.

Erfaringer med tværgående samarbejde i Tårnby: •

Stjerner i natten v/ leder af Tårnby Naturskole, Jacob Jensen

Amager Fotoklub v/ Formand for Amager fotoklub, Torben Jensen

Ungdomsskolen og foreninger v/ viceungdomsskoleleder, Helle Friis-Mikkelsen

”Speeddating”: møde hinanden på kryds og tværs, få idéer fra hinanden og opdage potentielle samarbejdsmuligheder.

Der vil være let forplejning under arrangementet. Tilmelding til Minna Giesel mig.hb.bk@taarnby.dk inden 1. sep. 2016 Initiativet til dialogmødet er en del af Tårnby Kommunebibliotekers arrangementspolitik, som blev vedtaget på Kultur- og fritidsudvalgsmøde i efteråret 2015. Med venlig hilsen Jeanette Jensen Biblioteksleder


Er det din forening som skal have foreningsprisen i år?

I år uddeles Foreningslederprisen og prisen til Årets Forening onsdag d. 16. november, som sædvanlig i kantinen på rådhuset. Indstillinger kan fremsendes til tfr@tfr.dk senest d. 9. oktober, så har du en god ide til hvem det/de skal være, så er det med at sætte sig til tasterne nu! Priserne omhandler de ikke-idrætslige foreninger. Idrætten har deres prisuddelinger i marts i det ny år.


NemTilmeld er.....nemt! NemTilmeld er et online tilmeldingssystem, som gør det nemt og overskueligt at afholde arrangementer. Det kan være foreningsarrangementer, kurser, konferencer eller klubbens julefrokost. Deltagerne tilmelder sig online gennem et sikkert system, hvor det også er muligt at betale, hvis det koster noget at deltage. Du kan så i stedet bruge din tid og energi på andre vigtige opgaver, mens NemTilmeld klarer registrering og administration. Så undgår du manuel registrering, forældede deltagerlister og risiko for fejl, forsvundne tilmeldinger og overbooking. De hjælper dig hele vejen igennem processen, og vi sidder klar til at hjælpe dig, når du har brug for det. Som man vil kunne se, så findes systemet i tre betalingsudgaver, og for de fleste vil det nok være for dyrt, men det er måske værd at prøve gratisudgaven, som giver adgang til alle funktioner. Prøv det her:

www.nemtilmeld.dk

INITIATIV- & UDVIKLINGSPULJEN I forbindelse med ovenstående gøres opmærksom på følgende: • Det er altid en god ide at soge FØR et indkøb. Behovet for et tilskud virker knap så trængende, når indkøbet måske har fundet sted for længe siden! • Tidligere har man fået et tilskud, hvor man efterfølgende har kvitteret ved at fremsende en hilsen med tak og et let regnskab. Fremover skal man påregne at bilag for indkøb skal fremsendes til kommunen som dokumentation. • Man er altid velkommen til at vende en evt. ansøgning med Fælleskontoret først. Vi giver gerne et par gode råd med på vejen. • Næste ansøgningsfrist er 1. november, og det er faktisk 1. ombæring af en ny pulje penge, nemlig for året 2017.


ÅRETS UNGDOMSFORENING 2016 Årets Ungdomsforening 2016: Nu åbner vi for indstillinger

gjort sig særligt bemærket det seneste år.

Alle der har lyst, kan indstille en forening til prisen. Vinderen af Årets Ungdomsforening modtager, udover ære og anerkendelse, også en check på 20.000 kr. Pengene giver foreningen mulighed for at investere i aktiviteter, der udvikler og styrker foreningen.

Når dommerpanelet skal vurdere nomineringerne, vil der i udvælgelsen lægges vægt på især nytænkning, udvikling og synliggørelse af foreningsarbejdet. Det kan for eksempel være evnen til at samarbejde eller måden at praktisere medlemsinddragelse.

Der er oscarstatuetter, sølvbjørne, nobelpriser og kulturpriser - og så er der prisen for Årets Ungdomsforening. Prisen hylder foreningslivets banebrydende initiativer og visionære aktiviteter.

Nominér din forening Både lokalforeninger og regionalforeninger kan indstilles til prisen. Det eneste krav er, at det arbejde, man er indstillet for at udføre, hører under en af DUFs 72 medlemsorganisationer eller en af de otte partnerskabsorganisationer. Derudover kræver det selvfølgelig, at der er nogen, der indsender en nominering inden 24. oktober, hvor nomineringsrunden slutter.

Nomineringsrunden er netop åbnet for indstillinger til prisen Årets Ungdomsforening 2016. Prisen, som på den ene side hylder og hædrer de særligt imponerende og beundringsværdige indsatser i foreningslivet og samtidig giver et skulderklap i form af en check på 20.000 kroner. Nyskabere søges! Alle har mulighed for at nominere en lokalforening, et initiativ eller et projekt, som de synes har

Traditionen tro vil vinderen blive hyldet ved DUFs delegeretmøde, som i år afholdes 3. december på Hotel Nyborg Strand. (Sakset fra www.duf.dk)


GRATIS KURSER Herunder efterårets tilbud fra KAI (Københavns Idræts Sammenslutning) med kurser indenfor forskellige kategorier. De fleste er i sagens natur for idrætslivet, men nogle er absolut også relevante for ikke-idrætslige foreninger. Se om ikke der er et eller flere der er relevante for netop dig eller din forening. Kurserne er som sagt gratis at deltage i. Bemærk i øvrigt at kursus nr. 4 foregår herude lokalt. Tilmelding foretages via formular på www.kaisport.dk. Eventuelle spørgsmål sendes til jan@kaisport.dk. Nr.

Titel

2016-02

Dato

1

"Den struktureret træning", 5 timer og 3 time, KAI-kursus Kursussted: Herlev Byskole, Afd. Elverhøj, Ederlandsvej 23, 2730 Herlev.

2

Idrætsmassage, 12 timer, KAI-kursus. Kursussted: Herlev Gamle Skole,Herlev Bygade 92, 2730 Herlev

NYT

Søn. 2 okt. og tors. 24. nov. Fre. 28. og lør 29. okt.

LUKKET FOR TILMELDING; PLADS PÅ KURSUS 17 OG 25 3

Førstehjælp, 6 timer, KAI-kursus. Kursussted: Herlev Byskole, Afd. Elverhøj, Ederlandsvej 23, 2730 Herlev.

Lør.. 29. okt.

4

Idrætsskader – nej tak, 3 timer, DIF-kursus. Kursussted: Svømmeklubben KVIK Kastrup, Røllikevej 4, 2770 Kastrup

Tirs. 1. nov.

5

FLOW i idrætsliv, KAI-kursus , 3 timer, KAI-kursus Kursussted: Hillerød Stadion, Selsskovvej 76, 3400 Hillerød.

Ons. 2. nov.

6

Præstér bedre i idræts-, arbejds- og privatliv, 3 timer, KAI-kursus Kursussted: Herlev Skole, Herlev Bygade 92, 2730 Herlev.

7

Stressreduktion med hjertekohærens, 3 timer, KAI-kursus Blovstrødhallen, Sortemosevej 20, Blovstrød, 3450 Allerød

8

Bestyrelsens ansvar, de formelle regler, forsikringer mm, 3 timer, KAI-kursus Kursussted: Herlev Gamle Skole, Herlev Bygade 92, 2730 Herlev.

Tors. 10. nov.

9

Personlig udvikling som idrætstræner / leder 8 timer, KAI-kursus, Kursussted: Herlev Gamle Skole, Herlev Bygade 92, 2730 Herlev.

NYT

lørdag 12. nov.

10

Kasserens opgaver og funktioner. 3 timer. DIF-kursus. Kursussted: Glostrup Fritidscenter, Christiansvej 2, 2600 Glostrup.

Man. 14. nov.

11

Idrætspsykologi – ja tak, 3 timer, DIF kursus. Kursussted: Gladsaxe Sportshal, Mødelokale B, Vandtårnsvej 57, 2880 Søborg.

Tirs. 15. nov.

12

Medlemssucces - rekruttering og fastholdelse, DIF-kursus. Kursussted: Herlev Gamle Skole, Herlev Bygade 92, 2730 Herlev

Ons. 16. nov.

NYT

Tirs. 8. nov.

Ons. 9. nov.


13

Takling af stress og angst i idrætslivet, 3 timer, KAI-kursus NYT Kursussted: Herlev Byskole, Afd. Elverhøj, Ederlandsvej 23, 2730 Herlev.

Tors. 17. nov.

14

Trænerrollen, 5 timer, DIF-kursus Kursussted: Herlev Gamle Skole, Herlev Bygade 92, 2730 Herlev

Søn. 20. nov.

15

Ernæring - træning, 3 timer.DIF-kursus. Kursussted: Herlev Gamle Skole, Herlev Bygade 92, 2730 Herlev

Man 21. nov.

16

Følelsesregulering i idrætsliv, 3 timer, Kai-kursus Kursussted: Hillerød Stadion, Selsskovvej 76, 3400 Hillerød.

Tors. 24. nov.

17

Idrætsmassage, 12 timer, KAI-kursus. Kursussted: Herlev Gamle Skole, Herlev Bygade 92, 2730 Herlev.

18

Førstehjælp, 6 timer, KAI-kursus. Kursussted: Blovstrødhallen, Sortemosevej 20, Blovstrød, 3450 Allerød

Lørdag 26. nov.

19

Styrketræning, 6 timer, DIF-kursus. Kursussted: Herlev Byskole, Afd. Elverhøj, Ederlandsvej 23, 2730 Herlev.

Lør. 26. nov.

20

Tekniktræning, 8 timer, DIF-kursus. Kursussted: Herlev Gamle Skole, Herlev Bygade 92, 2730 Herlev

Søn. 27. nov.

21

Konditionstræning, 7 timer, DIF-kursus. Kursussted: Herlev Byskole, Afd. Elverhøj, Ederlandsvej 23, 2730 Herlev.

Søn. 27. nov.

22

Idrætspsykologi – ja tak, 3 timer, DIF kursus. Kursussted: Hillerød Stadion, Selsskovvej 76, 3400 Hillerød.

Man. 28. nov.

23

Idrætsskader – nej tak, 3 timer, DIF-kursus. Kursussted: Rødovrehallen, Rødovre Parkvej 425, 2610 Rødovre

Tirs. 29. nov.

24

Konflikthåndtering, 3 timer, DIF-kursus. Kursussted: Lyngby Idrætsby, indgang ved svømmehal, Lundtoftevej 53, 2800 Lyngby

Ons. 30. nov.

25

Idrætsmassage, 12 timer, KAI-kursus. Kursussted: Herlev Byskole, Afd. Elverhøj, Ederlandsvej 23, 2730 Herlev.

Fre. 25. og Lør. 26. nov.

Fre. 9. og 10. dec.


. . . . r e l l a h e m m ø s sv

A propo Ny svømmehal i Vejle med digitale løsninger og plads til træning og leg

DGI Husets svømmehal i Vejle bliver ombygget og får tilføjet et 50 meter bassin med nye digitale oplevelser. Svømmehallen får en lang række muligheder for både seriøs træning i og ved siden af bassinerne samt mange muligheder for leg, spil og aktivitet. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 9 mio. kr. DGI Huset i Vejle er løbende blevet udbygget siden 2009 og nu er tiden endelig kommet til svømmefaciliteterne. Efter en udviklingsproces med brugergrupper, Vejle Kommune og Lokale og Anlægsfonden står projektet klart. Den eksisterende svømmehal bliver omdannet til to bassiner målrettet vandleg og forskellige

stor udvidelse af kapaciteten for anlægget. Da det kan deles af en mobil bro, kan bassinet indrettes til mange aktiviteter samtidigt. Kapaciteten udvides fra de nuværende seks baner på 25 meter. Det bliver muligt at træne på otte 50 meter baner, eller 16 baner på 25 I forlængelse af det eksisterende meter. Det vil også være muligt at byggeri etableres et nyt 50 meter spille kajakpolo i den ene halvdel bassin med store glasfacadeparaf 50 meter bassinet, mens der tier. Det nye 50 meter bassin udstyres med LED-lys på bunden, svømmes på 25 meter bane i den anden halvdel. så svømmere kan opleve at konkurrere også selv om de træner for sig selv. Svømmerne kan følge Rundt om bassinerne etableres forskellige muligheder for styrkelysstriben, der kan indstilles til og konditionstræning på tørt flere hastigheder, og forsøge at område. I den eksisterende del af komme foran dem. I bassinkansvømmehallen fjernes den gamle ten etableres der trykknapper, tribune delvist, hvilket giver plads så flere svømmere kan deltage i til et ”Hot and Cold-område” stafetlege. Bassinet udstyres med med spa, dampbad, sauna og undervandskameraer, så eksempelvis elitesvømmere kan studere koldtvandsbassin. og forfine deres svømmeteknik under træning. (Sakset fra www.loa-fonden.dk) bevægelsesaktiviteter som udspring, klatring, Tarzanbane, dykning, trampolin og genoptræning – og rutsjebanen bliver forlænget fra 30 til 50 meter. Det eksisterende børnebassin beholdes.

50 meter bassinet betyder en

Håndbog i foreningsarbejde Der findes ikke nogen facitliste for, hvordan man laver foreningsarbejde i Danmark og det er umuligt at sige om den ene metode er bedre end den anden. Men der findes dog en bog som kan hjælpe en rigtigt godt på og

beskriver gældende regler m.m. Den kan kvit og frit downloades her: www.kulturellesamraad.dk >Vælg udgivelser > bøger


SPEJDERE I SAMARBEJDE MED BYGGEMARKED

Jem & fix partnerskabet er et landsdækkende samarbejde mellem KFUM-Spejderne i Danmark og byggemarkedet jem og fix. Samarbejdet med jem & fix giver KFUM-Spejderne i Danmark mulighed for at styrke lokalsamfundet ved at skabe nyt, samt at fixe det eksisterende, på den måde kan vi efterlade verden en smule bedre end vi fandt den. Sådan understøtter partnerskabet KFUM-Spejdernes vision om at, vi sammen rykker verden - med vilje. Partnerskabet er delt op i delprodukter: Gør-det-selv’ mærke Et spejdermærke for ulve og juniorer (8-12 år), der indeholder aktiviteter hvor børnene bliver udfordret til at skabe og bygge gennem leg og læring.

Fælles synlighed Gennem videoer og billeder vil samarbejdet vise hvordan man kan bygge op og skabe nyt, når man tager fælles ansvar. Virale byggevideoer Her samles de mest innovative og kreative spejdere for sammen at bygge spændende projekter. Processen filmes og deles for at motivere andre til selv at bygge. ‘Gør-det-selv’ dag Her hjælper spejdergrupper, med at bygge og fixe, i deres lokalsamfund. ‘I fixer, vi støtter’- puljen En pulje der deles ud til landets foreninger og klubber til deres gør-det-selv projekter. Fx. en spejdergruppe, der ønsker at fixe og forbedre deres hytte.

Lederuddannelse En uddannelse til centrale ledere i KFUM-Spejdernes spejdergrupper og distrikter. Her kan man lære af jem & fix om det gode købmandsskab, en kompetence der kunne være til stor gavn i spejderverdenen. Om partnerskabet Partnerkabet med jem & fix har skaberlyst i højsædet. Partnerskabet giver spejdere i hele landet mulighed for at engagere sig lokalt og gøre en forskel. En del af projektet går ud på at bakke op om de lokale spejdergrupper med fysiske materialer og rekruttering af nye spejdere til grupperne, så grupperne kan vokse og trives. Partnerskabet løber fra 2015 til 2018. (Sakset fra www.kfumspejderne.dk)


Mangler I penge til et spændende projekt?

I kan søge støtte, hvis jeres projekt er drevet af frivillige ildsjæle, baseret på fællesskab og ligger inden for blandt andet:

Sport og motion

og lignende inden for holdsport, anbefaler vi, at I søger Carlsberg Sportsfond.

Musik

Tuborgfondet støtter musikken i Sport og motion er for mange Danmark. Vi lægger vægt på foldanskere lig med fællesskaber. kelighed, og at de enkelte musikOver hele landet drives sportsinitiativer er nytænkende, samler klubber af frivillige trænere, der er og skaber glæde for så mange som med til at give børn, unge og ældre muligt. Derfor vil vi især gerne en aktiv tilværelse. Det vil vi gerne give de mindre musikfællesskaber være med til at fremme og støtte. rundt om i landet et boost. Det Vi vil gerne være med til at udkan fx være støtte til de mange vikle idrætsformerne i Danmark frivillige på landets spillesteder, og lægger vægt på, at initiativerne instrumenter eller nyt lydudstyr til er nytænkende og inkluderer så et foreningsorkester, en nystartet mange som muligt uanset alder, festival, der lige mangler et telt, for niveau og baggrund. Vi støtter at kunne slå dørene op for gæblandt andet skating, parkour og andre former for gade-idræt, der kombinerer sporten med det eksisterende byrum og forener sig med dagligdagen. Vi støtter ikke trænings- og sportsrejser, stævner og turneringer, ligesom vi ikke støtter etablering og byggeri af sports- og idrætsanlæg. Søger I støtte til spillertøj, bolde

sterne eller talentpriser til dygtige komponister og sangskrivere. Vi giver ikke støtte til kunstneres optræden eller produktion af musikudgivelser og musikvideoer.

Scenekunst

Kultur og scenekunst som teater, dans, film og tv, der er drevet af frivillige ildsjæle, skaber fællesskaber og glæde for både dem, der står i kulisserne og dem, der bliver underholdt. Vi støtter teatre med forbedringer og forskønnelser af scener som fx et nyt scenetæppe eller stole til publikum. (Sakset fra www.tuborgfondet.dk)


Så er det lige op over! Kontoret står som sædvanlig for indsamlingen i Tårnby. Støt op og giv et par timer, enten som privatperson, eller hvad med at inddrage foreningen, klubben eller holdet i indsamlingen og mød op med 20 personer!

Det er søndag d. 6. novemer at det foregår! Dansk Flygtninge Hjælp har netop lanceret en flot kampagne, der hedder ”Get the Picture”, som på en smart måde præsenterer dem med en lang række billeder der glider forbi på skærmen med tilhørende forklaringer. Tjek den ud her - og del gerne på facebook:

http://getthepicture.flygtning.dk


STØT.DK - Opret din egen indsamling Du eller jeres hold/team/forening kan oprette jeres egen indsamling. Er I et team, vil personlige fundraisere kunne tilmelde sig team-indsamlingen. Dermed kan man lave en lille konkurrence om hvem der får samlet mest ind til "team-projektet". Donationer kan ske med gængse

kreditkort, bl.a visa/dankort. Dette er en af flere muligheder du har for at indsamle penge på støt. dk.

interessante, så popper en række muligheder op. (Sakset fra www.støt.dk)

Siden er lavet så man både kan oprette en indsamling, og man kan også gå derind fordi man gerne vil støtte et godt formål. Så skriver man hvormeget man vil støtte med, og hvilke formål der er

TRYK AF PLAKATER! Prøv vores nye plotter. Vi kan trykke op til A1 størrelse, svarende til cirka 60 x 85 cm!

Plakater i den størrelse kan trykkes for kr. 15,- på almindeligt papir (80 g)og kr. 50,- på kraftigt papir (140 g) VELKOMMEN Ring eller skriv til Fælleskontoret på 3250 5290 eller tfr@tfr.dk.

Foto: Kurt Pedersen

- Layout: Allan Meyer

NTER PLYSSEN UDSTILLINGSCE SØNDAG 13-16 ÅBENT LØR- OG GRATIS ADGANG DVEJ 350, 1. - 277

AMAGER STRAN

0 KASTRUP

Plakaterne kan i princippet laves lige så lange at det skal være. Bredden er max. 60 cm, men længden kan faktisk nå op til 30 meter!


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.