__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

March 2020

33. årgang nr. 1

I dette nummer af Korsvejsnyt finder du blandt andet: En masse super vigtig viden - og en slat ligegyldig info Programmer for holdene — de fleste af dem Kalender med (næsten) alle de vigtige datoer Hilsen fra Bestyrelsen og Udvalg Billeder og historier fra møder og lejrture Korsvejsnyt udgives af FDF Korsvejen, og udkommer cirka hvert kvartal. Bladet indeholder en masse vigtige oplysninger—så pas godt på det.


Velkommen forår ! Vi starter desværre med lidt triste nyheder. Det er med stor beklagelse at meddele at vores mangeårige medlem og FDF’er Mogens Knoblauch forleden forlod denne verden. Mogens har i mange år været en drivende kraft bag Korsvejsmarkedet, og altid særdeles aktiv for FDF Korsvejen. Vi tænker på familien i denne stund. Æret være Mogens’ minde.

Forårets komme betyder naturligvis også Korsvejsmarkedet som vi for nuværende regner med at kunne afvikle i juni (trods Corona-virus) - og det er naturligvis i Mogens’ ånd, at dette års marked bliver lige så velfungerende som tidligere. Derfor beder vi alle aktive forældre støtte op om markedet og børnenes virke.

FDF Korsvejen - Kredsledelsen


VIGTIGE DATOER FORÅR 2020 DATOER VIGTIGE FOR FDF’ERE OG FAMILIE •

1. marts

Indsættelse af vores nye præst, Louise, i Tårnby Kirke (Gudstjeneste kl 10.00)

28. marts

Arbejdsdag på Grunden (se sedler)

Påsken

Kursus-aktivitet (fra 7. kl og op)¨

1.-3. maj

Lederne tager på weekend for at plænlægge næste spændende sæson.

20. - 24. maj

Kristi Himmelfartsdagene: Seniorvæbnere og Seniorer er til Mesterskabsfinale.

5. juni

Markedspladsen skal bygges op

6. juni

KORSVEJSMARKED 2020

7. juni

Markedspladsen skal pilles ned

23. juni

Sommerafslutning, alle hold

5. - 10. juli

Sommerlejr 2020 - på Sletten v/ Silkeborg

13. - 18. juli

Seniorerne på SeniorCity sommerlejr

18. august

Opstart og Årsmøde

At alle relevante datoer noteres i familie-kalenderen og/eller findes på opslagstavlen eller køleskabet. De fleste af disse vigtige begivenheder vil også være at finde på vores facebook-sider. I må meget gerne klikke jer som ’deltager’ (eller måske ’deltager ikke’) - så kan vi bedre planlægge selve begivenheden. 1000 tak :)


Puslinge / Tumlinge 0.kl, 1.kl, og 2.klasse Tirsdag 17:00 – 18:30 Marianne, Lisbeth og Freja

Der er fuld gas på Puslinge- / Tumlige holdet. Både de møder, som holdes samlet for hele flokken og dem hvor Puslinge og Tumlinge er hver for sig. Der er god energi og masser af nysgerrige unger. Lagkageløb! Et løb, hvor man skal finde ingredienser til en lagkage - og så selvfølgelig lave den og servere den (for lederne).

Lær at pakke din rygsæk inden lejrtur.

Og så afsted på trolde-lejr !


PROGRAM MARTS 10. marts 17. marts 24. marts 31. marts APRIL 7. april 14. april 21. april 28. april

Vi skal tage mad mærke Vi slutter vores mad # og inviterer forældre og søskende til spisning—der kommer seddel, husk tilmelding Vi skal lage, så vi kan tage mærket Leg2 Fælles fødselsdag for alle født i februar og marts. Slut Leg2. Påskeferie Vi starter Forkyndelsesmærke 3—og skal blive klogere på Påsken og nadveren Vi forsætter Forkyndelse3 og besøger Kirkegården Vi skal lave en 25m lang forhindringsbane og forhåbentlig tilføje mærket Klatring1 til vores skjorte

MAJ Stadig fuld gas på holdet—se med på oplsagstavlen JUNI Vi giver den det sidste inden sommerferien og forbereder lejr.

Vi ses ! Freja, Marianne & Lisbeth


VELKOMMEN !! VI ER STADIG VERDENS BEDSTE PILTEHOLD

VIGTIGT ! GENTAGELSE ! Mange Pilte-møder foregår udendørs, så husk den gode påklædning - og forbered Jer på at blive beskidte og dufte dejligt af bål :)


Mødetider: Tirsdag 17:00—18:30 Ledere: Eliott og Magnus

PROGRAM

Lynet har slået ned i program-generatoren - så du må bare sørge for at komme hver gang - og høre godt efter hvad lederne siger - og hvad der står på tavlen...


Væbnere - de seje, store unger—der lige skal lære det sidste, inden de skal på Senior-væbner og Seniorholdet. Og det indebærer væbnerløftet! En helt særlig ting, som Væbner, er det hemmelige ritual og det løfte man aflægger for sine nærmeste.


Mødetider: Onsdage kl. 17:00 - 18:30 Ledere: Mette og Linnea

PROGRAM Marts

Vi arbejder meget med drama—og tager dramamærket. Det skal blive til et lille stykke, der kan opføres for forældrene.

April

Vi skal tage bålmærke og dolkemærke

Maj

Nu tager vi Naturmærket, niv. 2


Sommerlejr 2020 på Sletten for foden af Himmelbjerget. Mere info når vi nærmer os sommeren

For et par år siden deltog vi i FDF’s fælles sommerlejr med andre FDF-kredse. Det var en rigtig god, sjov og hyggelig oplevelse, så det gør vi igen i år. Vi FDF Korsvejen bor i vores egen teltlejr, som er en lille del af de andres små teltlejre. I løbet at dagen deltager vi i forskellige ”workshops” det kan være at lære lidt mere om naturen, smage på naturen, snitte, male, klatre, finde vej, lave bolsjer m.v En ting er helt sikkert og vidst, vi skal finde de gode ben frem, og på en travetur til Himmelbjerget. Lad os håbe vi har nogle gode stifindere med… Vi glæder os rigtig meget til en super lejr i noget der må betegnes som Danmarks smukkeste natur.


MASTERCHEF TRANGIA Eller som vi kalder det ”masterchef-tragia” - for det er det sørme nogengange


Mødetider: Tirsdage kl. 18:30—20:30 Ledere: Morten & Allan

PROGRAM Kuldeturen - ser det ret meget ud til at vi må opgive - da vores unge mennesker er mere trygge hjemme i hulerne end i en sovepose, hvor det måske kan blive lidt koldt… Foråret kommer til at stå i Væbnermesterskbets tegn, hvor vi stiller med et hold der går efter at score mange point - og give den gas på både netopgaver og til finalen i maj! Når ungerne har lavet Trangia Masterchef, må lederne jo også diske op med dessert versionen.


DE FEDESTE En historie fra en af vores seniorer, Linnea:

Man bliver senior når man begynder i 9.klasse. Som senior skal man være klar på en udfordring og på at lære noget nyt. Man skal være eventyrslysten og ikke være bange for at være sig selv. Som senior i FDF Korsvejen så får man et fællesskab som man ikke kan få andre steder. Vores hold er sammensat af en masse dejlige mennesker. Når vi er til møder så laver vi alt fra bål til VM opgaver. Vores hold er sammensat af folk fra alle aldersgrupper. Vi blev nemlig sat sammen med seniorvæbnerne fordi at de ikke var særligt mange. Den yngste på vores hold er 13 og de ældste er 18. Vi er meget tætte på trods af aldersforskellene og vi har det altid super sjovt sammen.

FDF Korsvejen stillede med et lille hold i Tårnby Kirke den 1. marts 2020. Vores nye præst, Louise, skulle indsættes—og det var en festdag. Det er ikke hver søndag man ser +10 præster i uniform i samme kirke på same tid.


OPLEVELSER ! En historie fra en af vores seniorvæbnere, Amanda:

At være seniorvæbner på et senior hold, det er for det meste sjovt - men det kan være lidt svært når nu jeg er yngre end alle andre. Alle andre taler om deres arbejde, hvor mange timer de arbejder eller eksaminer. Mange på holdet er gået ud af folkeskolen og de andre i 9.klasse , men jeg går kun i 7ende. Jeg er kun 13 mens den ældste på holdet er 18. Vi er dog stadig meget gode venner alle sammen, og alle kan bidrage med noget. Vores møder er sjove og vi hygger selvom vores hverdags liv er meget forskellige. Jeg er ikke den eneste senior væbner men vi er kun to der kommer. Jeg gode venner med mit hold og er glad for at gå på holdet. Sidste år rykkede jeg op på seniorvæbner holdet for at være med dem jeg var venner med og så stoppede næsten alle og derfor rykkede både jeg og mine ledere op på senior holdet. Nu har jeg gået på holdet i et halv år, jeg synes jeg passer godt ind på holdet selvom jeg er yngre. En kommentar fra Senior-lederne: Holdet hænger rigtig godt sammen. Der er fra 7. klasse til +18 år og gymnasie-elever - men alle har deres berettigelse på vores seniorhold, og alle bidrager til et velfungerende team. Det har været en god beslutning at slå holdene sammen, selvom der var lidt skepsis omkring aldersforskel. Vi har plads til flere, og alle er ret engagerede. Så er det fedt at være “teenage-leder”...


Nyt fra Fru Formand ! Nogen stopper – nogen starter – men rigtig mange fortsætter. Det er altid spændende at komme tilbage efter en juleferie, for pludselig møder man nogen man har set før. En lillesøster eller bror starter og andre får andre interesser eller får travlt med skole. Når man kommer tirsdag efter tirsdag, så møder man mange børn og forældre. Husk vi er nogen fra bestyrelsen hver tirsdag, vi tager gerne en snak med jer. Godt nok har vi travlt med at lave mad til lederne, men en snak og en kop kaffe kan vi altid få tid til. En stor tak skal lyde til alle jer frivillige, Ledere – Seniorer der hjælper på møderne – Forældre der træder til når vi kalder. Uden jer ingen FDF Korsvejen. Også i år har vi brug for en masse hjælpere, når vi holder Korsvejs marked første lørdag i juni. I år d. 6. juni. Men vi er jo også på Skottemarked i september. Denne dag har alle mulighed for at sælge vores lodsedler – husk det. De to markeder er faktisk der vi får den allerstørste indtægt til at lave alt det vi gerne vil. Det kan vi ikke hvis der ikke var en masse forældre og andre frivillige der hjælper. På vegne af bestyrelsen glæder jeg og resten til at se jer alle i løbet af forår og sommer. Hanne Præst Pedersen Formand FDF Korsvejen.

OBS !!! KORSVEJS MARKED lørdag d. 6. juni 2020, plads og boder åben fra kl. 10 - 18 HUSK at skrive denne dato op, også gerne fredag d. 5. juni og søndag d. 7 juni. Vi ved godt alle ikke har mulighed for at være med alle tre dage, men gerne én af dagene. Vi har brug for det.

Fredag d. 5. juni sætter vi op. Flere telte skal rejses, borde og bænke ska stilles op. Diverse barer skal samles og gøres klar. Cafe skal gøres klar. Sluch Ice skal fortyndes. Ja og meget meget mere. Heldigvis har vi erfarne folk der har været med i flere år, som ved hvad der skal gøres. Lørdag d. 6. juni Hjælpere til Hoppeborg, kræver en flere så man ikke skal stå der for længe ad gangen Sluch Ice og popcorn bod - til salg af dette Cafe fra kl. 10 til ca. 17, salg af kaffe/te og kager Skrældehold der holder pladsen pæn i løbet af dag og aften. Oprydning og pakning af lunden lørdag aften. Søndag d. 7. juni Alt vi ikke har nået lørdag aften, skal pakkes væk Der vil komme lister op i hytten, samt mail ud til jer alle. Vi håber på stor opbakning til dette årets største projekt.


De AKTIVE FORÆLDRES side Denne helt særlige æresplads i Korsvejsnyt er dedikeret til vores aktive forældre. Dem som vi gerne vil sige TAK til - for deres engagement i at tjene penge til kredsen, til at hjælpe, lave mad og køre med mad eller grej til lejrture, stille op på markedet og bare være en god støtte for det frivillige arbejde i FDF Korsvejen

At finde grill-plads til ca 80 forventningsfulde munde er noget af en opgave. Det sker igen til sommer. Kom frisk og vær med !

Det er ikke blevet til så mange forældrearrangementer, eller til så meget kagesalg men det er sikkert og vist, at der bliver brug for mange forældrekræfter til Korsvejsmarkedet og et par andre ”småting” gennem året !!


Hvad siger manden ?? Formentlig ikke noget vigtigt - men læs det lige alligevel ...

Kære FDF’ere og forældre (nok mest forældre denne gang), Frivilligt arbejde er en sjov størrelse. Hvornår er noget frivilligt, og hvornår er det lønnet, eller påtvunget? Vi kan se at flere og flere af vores unge mennesker har fritidsarbejde, hvilket er super godt og givende. Og vi kan se at FDF er deres ”frirum” for nogle af de mange gøremål et moderne ungt menneske har. Det er vi super-glade for, og vi er stolte at de har valgt FDF som deres fritidsaktivitet - i denne jungle af tilbud. Vi har været inde på det før; går man til FDF - eller er man FDF’er? Går man til spejder - eller er man spejder? Det er det samme, og så alligevel ikke! Vi vil rigtig gerne bidrage til at udvikle de unge mennesker som hele individer med en masse brugbar visdom i rygsækken. Det er lige fra praktiske færdigheder som egenskaber i form af godt kammeratskab og gode samarbejdsevner. Derfor kan man også godt af og til være lidt udfordret på ressourcer, det kender vi alle sammen. Det gør vi FDF’ere også. Lederne er frivillige, de betaler kontingent ligesom børnene - og de får så det ekstra arbejde oveni - fordi de ligesom børnene godt kan lide det. Det er med stor bedrøvelse at vi har mistet en af vores helt store frivillige kræfter, Mogens, der gennem årtier har været en del af kredsen. Mogens plads er ikke sådan lige at erstatte, og det kommer til at kræve nogle flere frivillige ressourcer. Vi håber I som forældre vil støtte op, således lederne i blå skjorter forsat kan give Jeres skønne unger nogle fede oplevelser og nogle gode værktøjer med i rygsækken. VEL MØDT !

Som leder i FDF bliver vi af og til spurgt hvor meget vi tjener på at være FDF leder—måske fordi de unge mennesker kunne tænke sig et fritidsjob. Svaret er: masser af dejligt samvær med Jer !


TELEFONLISTE Bestyrelsesformand Hanne Præst Pedersen

2339 5833

happ1606@gmail.com

Mette O. Quist Christensen

4255 5885

mettec1985@gmail.com

Allan B. Christensen

5183 9831

abc.cph@gmail.com

Kredsledelsen

Udlejning af Grunden Morten Højby

fdfkorsvejen@gmail.com

Redaktionen Allan og resten...

Korsvejsnyt@fdfkorsvejen.dk

Ledere Lisbeth Klarskov

2255 8778

lisbethklarskov@gmail.com

Marianne Kofod

2043 8727

fam.kofod@comxnet.dk

Magnus Øster Morten M. Mortensen Eliott Pawsey

Ledere kan kontaktes per sms ved afbud til møder - eller selvfølgelig telefonisk, hvis et eller andet akut. Husk gerne på at alle vores ledere og bestyrelsesmedlemmer er frivillige, og FDF er ikke et professionelt erhverv.

NY SKJORTE ELLER SANGBOG

Er din skjorte blevet for lille eller for beskidt - så kan vi hjælpe dig med at købe en ny med rabat - måske endda en brugt. Hvilken af disse er mon en Anne Linnet sang?

Vi har også sangbøger og andet spændende på lager


OVERBLIK—hold, klasser & patruljer sæson 2020

Alder: Mødedag: Mødetid: Ledere:

Alder: Mødedag: Mødetid: Ledere:

Rum:

0. klasse TIRSDAGE 17.00—18.30 Lisbeth, Marianne og Freja ’store rum’

Rum:

1. + 2. klasse TIRSDAGE 17.00—18.30 Lisbeth, Marianne og Freja ’store rum’

Alder: Mødedag: Mødetid: Ledere: Rum:

3. & 4. klasse TIRSDAGE 17.00—18.30 Magnus & Eliott 1.sal

Klasse: Mødedag: Mødetid: Ledere: Rum:

5. & 6. klasse TIRSDAGE 17.00—18.30 Mette og Linnea ’ved trappen’

Klasse: Mødedag: Mødetid: Ledere: Rum:

7. & 8. klasse TIRSDAGE 18:30-20:30 Morten & Allan Hele huset

Klasse: Mødedag: Mødetid: Ledere: Rum:

9. klasse og op... TIRSDAGE 18:30-20:30 Morten & Allan Hele huset


NOFL! Nyttige Oplysninger til FDF’ere om Livet og andet godt !

Gæt en leder ! Hvem er denne leder mon? Svaret kan lægges i postkassen (husk, det skal lægges i den rigtige side) - hvem ved, måske er der en præmie, måske en nitte.

Knob, stik eller knude???

PS: Leder eller assistent

TILLYKKE !!!

FØLGER DU MED PÅ ”FJÆSEN”? Følg med i disse grupper: FDF Korsvejen, forældre FDF Korsvejen, puslinge & tumlinge FDF pilte FDF Korsvejen, Senior & Seniorvæbnere

Profile for Michael Pedersen

Korsvejsnyt marts 2020  

Kredsblad for FDF Korsvejen

Korsvejsnyt marts 2020  

Kredsblad for FDF Korsvejen

Profile for mcp54
Advertisement