Eyeline Magazine Centrop trendguide #1 - 2017

Page 1

een special van eyeline magazine voorjaar 2017

centrop trendguide een special van eyeline magazine voorjaar 2017

n ij m il jij

n e i c i t p o ?

W

z ijn

Kijk in deze trendguide hoe hartverwarmend uw collegaopticiens Centrop vinden.

.........................

Kijk in deze trendguide hoe vanzelfsprekend uw collega opticiens Centrop vinden!

Hart voor elkaar!

SPREEK J E HART U IT! Al

l yo u n ee d is Lo ve caravan !

t e i z 2017 ikke t s t r a h er it u d e go


Unieke multifocale maandlenzen! De innovatie van Miru voor presbyopen.

Stan Hillenaar Hillenaar Optiek Doesburg

Nieuw

Centrop net zo vanzelfsprekend als...

integriteit

“Toen ik mijn optiekzaak overnam van de vorige eigenaar nam ik ook het Centrop lidmaatschap over. Eigenlijk zonder nadenken.

Ervaar het comfort en de kwaliteit van de lenzen in onze Miru-familie. 1day Miru Flat Pack, 1month Miru, 1month Miru for Astigmatism en 1month Miru Multifocal.

Neem voor meer informatie contact op met NKL Contactlenzen. Postbus 47 • 7800 AA Emmen • 0591 - 610 640 • www.nkl.nl

Dat kwam pas later, toen de zaak goed op de rit stond. Ik ontdekte dat tijdens de drukke periode rondom de overname, Centrop als een soort ‘onzichtbare’ partner, waar nodig, vinger aan de pols hield. Daarom ben ik loyaal aan Centrop, omdat ze er altijd voor je zijn, op een praktische en pragmatische manier. Het gaat voor mij niet om één procentje meer korting, maar om betrouwbaarheid. Om die reden is Centrop voor mij heel vanzelfsprekend!” Ook op zoek naar een betrouwbare partner, bel dan nu 026 - 364 80 48 om een afspraak te maken.

5184_CENTROP_ADVERTENTIES_SPECIAL.indd 10

08-01-15 16:31


Voorwoord

een special van eyeline magazine voorjaar 2017 uitgave van: LT Media BV hoofdredactie Drs. Loes Brussen loes.brussen@ltmedia.nl eindredactie Anneke Pastoor anneke.pastoor@ltmedia.nl webredactie Madelon Willems madelon.willems@ltmedia.nl redactie Susanne Oudshoorn Jelle Smid art-director Jan Luijk vormgeving Brigitte van Mierlo Christel Giezen Loek Peters Nenno Hessing illustraties Nenno Hessing fotografie Jan Luijk Loek Peters sales en marketing Mangala Jacobs mangala.jacobs@ltmedia.nl

Wil jij mijn opticien zijn? Prachtige variatie op Valentijn, en ook heel actueel in deze tijd. Want wat is de optiekbranche toch bezig om het hart van de consument te winnen. Of moeten we zeggen; de portemonnee? In ieder geval wil Centrop graag liefdevol omgaan met haar leden. Het team heeft zoals dat mooi heet, hart voor de zaak. Heeft u dat ook? Kom dan zeker ook naar de Centrop-Sales dit weekend. Niet alleen ontmoet u daar uw geliefde leveranciers en mogelijk nieuwe, u kunt ook nog eens zeggen wat u wilt en tegen wie u dat wilt. Als het maar lief is. Dit jaar staat namelijk de All you need is Love-caravan in de Centrop-stand! Laat je videoboodschap opnemen en beslis zelf of je deze op Valentijnsdag wilt delen. Deel je ‘m met het Centrop, dan maak je ook nog kans op een bloemenarran­ge­ ment voor in de winkel! Onderwijl kunt u eerst de Centrop Trend Guide doorlezen. Boordevol ondernemerstrends en ook grappige weetjes die natuurlijk met het hart te maken hebben. Wist u bijvoorbeeld dat er ook Centrop-leden zijn met hart in hun naam? Alles is liefde!

traffic Dennis Söser traffic@ltmedia.nl www.eyeline-magazine.nl www.facebook.com/eyeline.magazine Zonder schriftelijke toestemming van de ­uitgever mag niets uit artikelen ­worden ­overgenomen. De redactie is niet ­verantwoordelijk te houden voor de inhoud van de artikelen.

eyeline

3Inhoud

TRENDS CENTROP Wil jij mijn opticien zijn?

3

Video in de All you need is Love caravan

6

Waar gaan we in het nieuwe jaar naartoe?

13

iCODiS ontzorgt

11

Vandaag is rood‌

14

De mobiel van je klant

17

Kansen en bedreigingen

20

22 26

14

6 Houd je van planten?

22

Nieuwe website

25

Warm team Centrop

26

Chill by Jill

31

Hart voor elkaar

33

Lekker makkelijk

35

Hartelijke opticiens

36

Afterparty om verliefd op te worden

39

Leestip

40

HOC Promoties

41

eyeline

5


n ij m il jij

n e i c i t p o

W

? n j i z

6

eyeline


Ben jij die

leuke opticien (m/v) waar wij naar op zoek zijn?

Wil jij mijn opticien zijn? Wij staan open voor een date!

Kom langs! zondag 5 februari

maandag 6 februari stand Centrop in De Loods, Nijkerk

eyeline

7


BEDANKT! Dankzij sterke partners als u bestaan wij 140 jaar. Daarvoor danken wij u! See better. Look perfect.


zzzz

Neem plaats in de echte

All you need is Love caravan en spreek je boodschap in! Je mag helemaal zelf bepalen of jij je boodschap wilt delen. Deel je hem wel en tag je Centrop, dan maak je automatisch kans op een bloemen­ arrangement voor in je winkel. Uiteraard kun je ook weer de welbekende foto laten maken, waarmee je tevens in de prijzen kan vallen. Deze foto’s zullen gepubliceerd worden op www.facebook.com/hetcentrop.

eyeline

9zzzz

iCODiS, een declaratieoplossing die u

DUIDELIJK ONTZORGT! niet alleen verhoogt u uw serviceniveau door voor uw klant de zorgdeclaratie te verzorgen, uw klant is ook eerder geneigd om tot aankoop over te gaan en in sommige gevallen zelfs tot een duurdere aankoop! Wat helemaal mooi is; u heeft de mogelijkheid om uw debiteurenrisico door Famed over te laten nemen. Zo kunnen zij bij een afwijzing vanuit de zorgverzekeraar achter het geld aangaan bij uw klant, zodat u gewoon door kunt gaan met waar u goed in bent: oogzorg bieden! En als u nog een stapje verder wilt gaan, heeft u zelfs de mogelijkheid om de gehele nota bij Famed neer te leggen.

Voorbeeld Uw klant heeft samen met u monturen uitgezocht, maar twijfelt heel erg. Uw klant vindt een montuur t.w.v. 150 euro mooi, maar dat andere montuur t.w.v. 400 euro vindt zij eigenlijk veel mooier. U gaat tijdens het verkoopgesprek kijken of uw klant recht heeft op een zorgvergoeding vanuit de aanvullende verzekering via de CROV binnen iCODiS Powered by Famed. Het blijkt dat uw klant recht heeft op een vergoeding van 200 euro. Dit wetende, overtuigt uw klant om toch te kiezen voor het duurdere montuur. Met de glazen erbij komen de totale brilkosten uit op 800 euro.

U vraagt of uw klant de overige brilkosten Ă 600 euro (800 minus de zorgvergoeding van 200 euro) gelijk wil betalen of dat zij hiervoor liever een rekening ontvangt. Het voordeel hiervan is, dat uw klant de mogelijkheid krijgt van uitgestelde betaling, waarmee zij op een later tijdstip de factuur kan overmaken. Uw klant vraagt of het ook mogelijk is dat zij in termijnen kan betalen. U legt haar uit, dat zij met de nota van Famed toegang krijgt tot haar rekeninggegevens, waar ze zelf kan instellen dat zij in termijnen (minimaal 2 en maximaal 10) wil betalen. Uw klant kiest er daarom voor de nota via Famed te ontvangen. En loopt tevreden uw deur uit. U dient vervolgens de gehele nota in via iCODiS Powered by Famed. Famed gaat op de achtergrond 200 euro claimen bij de zorgverzekeraar en 600 euro bij uw klant. Na 14 dagen heeft u het gehele aankoopbedrag* al op uw rekening staan en loopt uw klant ondertussen tevreden rond met een mooie bril! * minus de kosten

Powered by

Wilt u ook ontZORGt worden? Neem dan contact op met het Centrop 026 364 80 48 of mail icodis@centrop.nl

eyeline

11


BECAUSE YOU ARE UNIQUE

www.silhouette.com

Dynamics Colorwave Mod. 5500 BC 4040 / © Silhouette


Toekomst

Waar gaan we naartoe in 2017? TEKST Loes Brussen BEELD freepik

De consument wil kopen waar en wanneer hij wil. Verkoop via en aanwezigheid in meerdere kanalen (omnichannel) is noodzakelijk

Demografische verschuivingen zoals toenemende vergrijzing en meer eenpersoonshuishoudens/singles

Toename (internationale) concurrentie door toetreding buitenlandse winkel­bedrijven, zowel offline als online

Toenemende branchevervaging

Consumenten hechten steeds meer waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid Consumenten hebben minder tijd en maken keuzes: offline, online, gemak, snelheid, genieten en beleven

Locatiekeuze wordt steeds belangrijker. Waar wil de consument welk product kopen?

eyeline

13


RED BEETJE BLOZEN?

rood maakt alles net iets spannender. voor dit voorjaar is de kleur van de liefde heel belangrijk. en dan niet te knallerig, maar mat of transparant of net iets overlopend naar roze, paarse en oranje tinten.

tod’s www.marcolin.com

14

eyeline


humphrey’s www.eschenbach-optik.com

tom ford www.marcolin.com

ad lib www.charmant.com

liu jo www.marchon.com

arbesser www.silhouette.com

eyeline

15


AB3174U GR, AB3244U BL I CHARMANT Group, Divisie Benelux | sales@charmantgroup.nl | 0 3 4 8 - 4 1 6 6 4 6


Wie is je klant? zzzz

LIGT JE HART WEL BIJ DE

MOBIEL VAN JE KLANT? steeds meer consumenten gebruiken vaker en langer hun mobiel voor nieuws, blogs en e-books. TEKST Loes Brussen BEELD freepik, comscore/WSJ.com Het consumeren van content op een smartphone heeft wel een geheel eigen dynamiek, vergeleken met desktops en tablets. Je wordt bijvoorbeeld snel afgeleid door apps, notificaties van Facebook of e-mail. Al medio 2015 gaf Google wat dat betreft een duidelijk signaal af: Mobilegeddon. Een update van hun algoritme die een ingrijpende herschikking van de mobiele zoekresultaten betekende. Websites die niet geschikt zijn voor smartphones voelen dat inmiddels pijnlijk in hun ranking. Dit jaar is het daarom van het grootste belang om bij

het produceren en publiceren van je content rekening te houden met de mobiele gebruikerservaring. De consument wordt gek van niet werkende content op zijn of haar mobiel. Dit herkent u waarschijnlijk zelf ook wel. Probeer maar eens een vlucht te boeken bij een site die je maar half kunt lezen, of waar je de bestemming tig keer in moet vullen. Nieuwssite Quartz introduceerde in 2016 een nieuwe gebruikersinterface, geĂŻnspireerd op chatapplicaties als WhatsApp. Het doel daarvan is om beter aan te sluiten bij de manier waarop mensen content consumeren op smartphones.

eyeline

17


www.essilorpro.nl

ZIEN WIJ U WEER OP DE ESSILOR STANDS TIJDENS DE BEURS? Ook aankomende beurs is een bezoekje aan onze stands op de Centrop en Hall of Frames beurs de moeite waard. Onder het genot van een kopje koffie demonstreren wij graag de verschillende onderdelen van de Essilor klantreis aan u. Want ook in 2017 is dit onderwerp actueel. De klantreis is geen standaard verhaal, maar bestaat uit verschillende bouwstenen die voor uw optiekzaak van onderscheidende waarde zijn. Daarom staan ook deze beurs onze adviseurs weer voor u klaar om hierover van gedachten te wisselen.

EN ALS U ER DAN TOCH BENT... DOE DAN MEE MET DE BEURSEDITIE VAN DE EYEZEN CHALLENGE EN MAAK KANS OP EEN NAUTILUS VIRTUAL REALITY-BRIL*! *Ga naar www.essilorpro.nl voor de actievoorwaarden.

Essilor Nederland, Marconistraat 9, 6902 PC Zevenaar Tel. 088-0888 111 www.essilorpro.nl www.essilor.nl


Wie is je klant?

Onderzoekers voorzien nog meer gevolgen van de impact van mobiele contentconsumptie: “Visuele assistenten als Google Now, Cortana en Siri worden steeds beter en populairder. Om hierop in te spelen, moet je content voldoen aan de richtlijnen van Schema.org. Google maakt hier ook veel gebruik van voor bijvoorbeeld het nieuwe AMP-contentplat-

form en de zoekresultaten. Als je nog niet weet wat Schema.org is, wordt het in 2017 tijd om hier kennis mee te maken”. Dus heb je een site, Facebookpage of app, let goed op de gebruiksvriendelijkheid van smartphones en small tablets. bron www.emerce.nl

Digitale Media Consumptie blijft groeien Totale tijd gespendeerd met digitale media in de VS (in miljoenen minuten)

Desktop

juni ‘13

1600000 1400000 1200000 1000000 800000 600000 400000 200000 0

Smartphone Tablet

juni ‘14

juni ‘15

de grafiek van comscore/wsj.com laat dit duidelijk zien; dit gaat wel om de usa, maar een goede vergelijking met nederland qua verhouding.

eyeline

19


Kansen en bedreigingen IN HET NIEUWE JAAR

• De consument is mondiger en machtiger dan ooit. Social media hebben een grote invloed op de keuze van de consument en de detaillist moet open staan voor feedback.

• Gamification bij de inzet van sociale media blijkt zeer effectief te zijn.

20

eyeline


Kansen en bedreigingen

• De ondernemer moet zich weten te onder-

scheiden, bijvoorbeeld door een duidelijke doelgroepkeuze, uniek assortiment, gemak, service, beleving en kwaliteit of door aan te sluiten bij een samenwerkingsverband.

• Inspelen op trends vereist middelen en kennis. Samenwerking in de keten en/of met andere ondernemers speelt een steeds belangrijkere rol.

• Producenten stappen steeds vaker, veelal online, in het directe verkoopkanaal.

• De consument laat zich niet meer labelen

en vertoont een wisselend (hybride) consumentengedrag.

• Kennis over de klant, zijn koopgedrag en smaakvoorkeuren is, evenals de vaardigheid om deze kennis (‘big data’) om te zetten in nieuwe, relevante, op maat gesneden proposities (‘smart data’).

• De ontwikkeling van werkloosheid, koopbereidheid, cao-lonen, economische groei/ krimp (salarissen, huizenprijzen, aandelenmarkten) en de inflatie beïnvloeden het consumentenvertrouwen in sterke mate en dus ook de groeimogelijkheden van de detailhandel.

• De toetredingsdrempel is laag en de concur-

rentie is dan ook fors. Hierdoor is de prijsconcurrentie in de sector groot. bron Rabobank

eyeline

21


Goed groen doen

PLANT in de zaak? een absolute must!

dit wordt het jaar van de planten, heel veel planten zelf, dus welcome to the jungle! TEKST Loes Brussen In 2017 spreken we veel over het botanisch wonen, een soort urban jungle. In woonbladen zie je veel groene accessoires, behang en ook echt levende planten. Restaurants hebben steeds vaker plantenwanden of plantenbehang. De consument voelt zich blijkbaar aangesproken door veel groen om zich heen. Voor u in de winkel ook een leuke manier om het voorjaar binnen te halen en een grappige draai aan deze trend te geven. In etalages geven planten lekker veel body en de combinatie met duurzame monturen kan heel versterkend werken. Het belangrijke kleureninstituut Pantone geeft voor 2017 als absolute hoofdkleur Greenery aan, een appelgroene tint die je overal voor kunt gebruiken. Wanden, vloeren, kussens in stoelen, presentaties etc. En last but not least; groen en planten past ook helemaal in gezondheidstrend, planten verbeteren de kwaliteit van de lucht, ze verhogen de vochtigheid ĂŠn het zuurstofgehalte in de lucht.

Welcome to the jungle 22

eyeline


Arie Kruithof Kruithof Optiek Rotterdam en Barendrecht

Centrop net zo vanzelfsprekend als...

een broodje kaas

“Op mijn zesde wist ik het al, ik treed later in de voetsporen van mijn vader en word opticien. Optiek is een combinatie van het omgaan met mensen, mode, technische en medische aspecten. Het mooiste van dit vak is om je in te leven in de klant, zodat je een goed advies kunt geven en hij of zij ‘happy’ de deur uit gaat en natuurlijk ook graag weer terugkomt. Dit werkt alleen als je als ondernemer helemaal jezelf kunt zijn. Voor mij betekent dat zo min mogelijk rompslomp op de achtergrond. Centrop maakt dit cijfermatige deel van het vak overzichtelijk en helder voor mij, net zo simpel als, eh... het smeren van een lekker broodje kaas! Voor mij is de combinatie met Centrop - sinds 1993 - heel vanzelfsprekend!” Ook graag nuchter en simpel ondernemen, bel dan nu 026 - 364 80 48 om een afspraak te maken.

5184_CENTROP_ADVERTENTIES_SPECIAL.indd 5

08-01-15 16:31Online

H

RTSTIKKE MOOIE NIEUWE

website

twee keer per jaar worden de centrop-sales en hall of frames samen georganiseerd in de loods te nijkerk. met meer dan 100 leveranciers, verdeeld over 10.000 m2, is dit de grootste optiekbeurs van nederland! Op de Centrop-Sales zijn alle Centrop contractleveranciers aanwezig, zij tonen hun merken op een eigen creatieve wijze. Op de Hall of Frames kunnen de opticiens zich al oriĂŤnteren door langs de diverse stands te lopen. Door deze twee verschillende beurzen met elkaar te

combineren, kan de vakopticien zich over alle soorten merken (van klassiek tot trendy) laten informeren, de nieuwste trends en primeurs. Daarnaast zijn er ook instrumenten-, inte­ rieur-, low vision-, software-, contactlens- en glasleveranciers aanwezig.

Voor een compleet optiekaanbod komt u dus naar De Loods! Aanmelden kan via de nieuwe website www.centropsales-hallofframes.nl. Hier kunt u tevens de beursinformatie vinden. Nieuwsberichten over de beurs kunt u via social media volgen. Instagram: centropsales_hallofframes

www.instagram.com/centropsales_hallofframes/

Facebook: CentropSales.HallOfFrames

www.facebook.com/CentropSales.HallofFrames

WWW.CENTROPSALES-HALLOFFRAMES.NL eyeline

25


H

RT

VA N D E O R G A N I S AT I E

zo’n 40 procent van de zelfstandige opticiens maakt dagelijks gebruik van de ondersteunende diensten van centrop, dé inkooporganisatie voor zelfstandige opticiens in nederland. roy, rené, jasper, susanne en marcella vormen het hart van centrop. vanuit velp sturen zij de orga­nisatie aan. centrop blijft dichtbij zichzelf, daar ligt misschien wel hun grootste kracht. TEKST Anneke Pastoor BEELD Loek Peters

ROY AANDEKERK

Authenticiteit, de benoeming van

iets dat oorspronkelijk en echt is.

“Als iets authentiek is, dan is het geloofwaardig. Dat wil Centrop zijn. Met ons team als hart van de organisatie. En dat team voelt goed, integriteit begint tenslotte bij mensen. Als directeur hoor ik alles van leden én leveranciers. Heel mooi, zo’n rol met helicopterview”.


JASPER VAN DAM

In de wereld van vraag en aanbod is het belangrijk om helder en

transparant te blijven. “Kernwaarden, die Centrop al jaren heeft en ook in de toekomst blijft uitdragen. Met een nononsense mentaliteit van de organisatie en haar leden. Iedereen is anders, en juist dat is ieders kracht. Je voelt je bij ons op en top ondernemer, doe vooral waar je goed in bent!”

“Onze leden hebben niet voor niets voor ons gekozen. De ‘niets moet, alles mag’-mentaliteit, dat is onze kracht. Je bent als Centrop-lid nergens toe verplicht. Je kunt puur voor de inkoop lid zijn, of alleen van de diensten gebruik maken. Ik ben ‘manusje van alles’, een rol die mij goed ligt. Van contact met leden tot het bedenken en uitwerken van acties. Ik heb bijvoorbeeld meegeholpen met deze Trendguide en de hartvormige uitnodiging ‘Wil jij mijn opticien zijn’ bedacht”.

SUSANNE OUDSHOORN

Doe maar normaal,

dan doe je gek genoeg!MARCELLA UTERMÖHLEN

Centrop is een inkoopvereniging

zonder winstoogmerk. Niet commercieel, klein en daardoor persoonlijk.

“Het dienstverlenende karakter van Centrop spreekt mij het meest aan. Je kunt ons overal voor bellen en wij proberen je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dat maakt mijn werk zo divers en daarom zo leuk: van het helpen van een opticien met de declaratie in iCODiS tot het mede-organiseren van de Centrop-Sales”.

RENÉ VERHEIJ

Centrop blijft dichtbij zichzelf op verzoek van de leden.

“We zijn een klein, hecht team zonder bureaucratie. Snel handelen is mogelijk, en ik doe dat graag op financieel en administratief gebied. Iedere zelfstandig optiek­ondernemer zou gebruik moeten maken van onze gezamenlijke inkoopkracht. Het lidmaatschap kost niets en het kan je alleen maar geld opleveren!”

eyeline

29


HOC MAAKT OPTIEK GEWELDIG!

HOC is uw partner voor zowel kwalitatief hoogwaardige BBGR en Nikon brillenglazen, distributie van contactlensvloeistoffen als innovatieve oplossingen voor refractie-, optometrie- en inslijpapparatuur. Wilt u kennismaken met HOC of informatie van één van deze merken en producten? Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan onze nieuwe showroom in Diemen. BBGR biedt een glasprogramma met onderscheidende kijkoplossingen, die perfect passen in de veranderende kijkgewoonten van uw consumenten.

Nikon staat voor kennis en innovatie in precisie optiek en is als één van de bekendn0 n = d0 (s) 1(s n0 cos00 n co d1 ) s01 1 rx

n0 - n = n cos0 n1cos01 1 0 0 d0 (s) d (s) r 1

ste merken de ideale combinatie voor zelfbewuste consumenten.

x

Concepten zoals Fit2Fashion Complete Pair, EyeDrive en Polaroid zijn voorbeelden van succesvolle promoties voor een extra (functionele) bril.

HOI heeft met een compleet assortiment van kwalitatief hoogwaardige refractie-, optometrie- en inslijpapparatuur uw oplossing op maat.

Wij leveren contactlensvloeistoffen van de bekende merken, die u efficiënt in de webshop met aantrekkelijke condities bestelt. Holland Optical Company, tel. 020 6 951 951 www.hocsite.com www.nikonbrillenglazen.nl, www.hollandopticalinstruments.nl


tijdens de najaarsbeurs introduceerde het centrop samen met jill marketing het ‘chill by jill’ marketing platform. via dit nieuwe platform kunnen centropleden op eenvoudige wijze en tegen een scherpe prijs succesvolle dm-campagnes sturen naar consumenten. er is zelfs extra voordeel, want bij elke deelname wordt een bedrag gereserveerd voor een eventuele volgende deelname. TEKST Susanne Oudshoorn BEELD Jill marketing

eyeline

31


Hoe chill kan het zijn! De eerste gezamenlijke campagne, gericht op de consumenten, was de Zorgcheck. Hierbij worden je klanten erop gewezen dat ze ook bij jou terecht kunnen voor een check op hun zorgvergoeding. De responspercentages zijn hoog, waarmee deze campagne heeft bewezen dat je klant eerder geneigd is tot een aankoop.

Samen met Jill bouwt Centrop verder aan een

uitbreiding van het platform. Meer nieuwe campagnes voor elke periode van het jaar, maar ook unieke campagnes in samenwerking met derden.

TwoBillionEyes

Een goed voorbeeld is de samenwerking met de unieke ‘TwoBillionEyes’ Foundation van oprichter Bijan Azami. Via zijn goede doel-stichting maakt hij beter zien toegankelijk voor miljoenen mensen in gebieden waar het kopen van een bril voorheen onmogelijk was. Voor een kostprijs van slechts 5 euro worden brillen met sterkte op maat geleverd na een korte oogmeting. Chill by Jill helpt de stichting door het voor u, als opticien, aantrekkelijk te maken van elke verkochte bril een donatie te doen aan de stichting. Natuurlijk kunt u dat als opticien ook direct doen, maar hoe mooi is het als u aan uw klanten kunt vertellen dat u een bril doneert in een Derde Wereldland wanneer zij een bril bij u aanschaffen.

Een bril voor een bril

Voor veel consumenten is het bijdragen aan goede doelen erg belangrijk. Via onder andere gerichte DM-kaarten brengt u consumenten van deze actie op de hoogte en natuurlijk via bijpassend reclamemateriaal in uw winkel, zoals stoepbordposters en toonbankdisplays. Tijdens de CentropSales worden deze middelen geïntroduceerd. Wilt u meer weten over de stichting van Bijan? www.twobillioneyes.org tijdens de centrop-sales is alle informatie beschikbaar op zowel de stand van het centrop, als van jill marketing. wilt u bijvoorbeeld zien hoe de responsresultaten op de zorgcheckactie waren, bezoek dan zeker chill by jill op de stand van jill. 32

eyeline


Goed doen

DUURZAAM BREEKT NU ECHT DOOR Hart voor elkaar Nu IKEA zo groot uitpakt met een tv-commercial, is het onvermijdelijk; duurzaam blijkt een blijver. Met name de insteek ‘zuinig zijn op elkaar en op de wereld’ wordt belangrijker. Daarom gaat IKEA 100 procent voor duurzaam. In de nieuwe tv-commercial, die vanaf begin januari te zien is, vertelt Lisen Wirén - Manager Duurzaamheid bij IKEA - hoe het woonwarenhuis dit aanpakt. Zo wil zij in 2020 volledig energieneutraal zijn en uitsluitend gebruik maken van zonne- en windenergie. En helpt IKEA mensen een duurzamer leven thuis te leiden met slimme lifehacks. Bijvoorbeeld het vervangen van gloeilampen door led-verlichting, een waterbesparende kraan of

simpele oplossingen voor het scheiden en recyclen van afval. Dat kunnen wij in onze branche natuurlijk ook toepassen. Grote modehuizen als H&M en Zara hebben een ‘conscious’ collectie, en ook brilmerken als Dick Moby, Komono, MODO en Stella McCartney vinden duurzaamheid een belangrijk onderdeel van wie ze zijn en dragen dat ook uit. Belangrijk is dus dat u als ondernemer vertelt dat u achter ‘duurzaam’ staat. Veel consumenten geven aan best duurzamer te willen inkopen, maar vaak weten ze niet wat, waar en hoe ‘duurzaam’ te verkrijgen is. En u heeft er marketing- en imagotechnisch ook nog wat aan, dus waarom niet?!

eyeline

33


NIEUW Biofinity Energys™

Contactlenzen voor klanten met een digitale lifestyle. Biofinity Energys™contactlenzen zijn de enige lenzen die gebruik maken van Digital Zone Optics™ om iets te doen aan vermoeide ogen, ook wel Digital Eye Fatigue genoemd. Multitaskende gebruikers van digitale schermen kunnen hierdoor makkelijker en comfortabeler schakelen tussen on- en offscreen activiteiten. Net als alle andere Biofinity®-producten is ook Biofinity Energys™ gemaakt met Aquaform® Technology voor natuurlijke bevochtiging en zuurstofdoorlatendheid.

Neem voor meer informatie contact op met CooperVision of kijk op www.coopervision.nl


Gemak en snelheid

LEKKER MAKKELIJK en vooral ook snel! gemak en snelheid spelen meer en meer een hoofdrol bij het koopproces van consumenten. retailers die het aankoopproces vereenvoudigen en obstakels verwijderen, winnen terrein en binden hierdoor hun klanten aan zich. Het principe van winkels zonder kassa, komt daarom ook steeds dichterbij. Kijk maar naar de zelfscankassa’s van de AH to go in Nederland. Amazon ging eind 2016 echter nog een stapje verder, het bedrijf ontwikkelde Amazon Go, een winkel zónder kassa. Hierbij reken je automatisch af via een ingenieus surveillancesysteem.

veel kansen voor retailers om zich écht te onderscheiden. Vooruitstrevende retailers kunnen flink aan de slag met mogelijkheden die de jaren hiervoor nog toekomstmuziek leken”, zegt Tim van der Horst, Business Development Manager bij Webloyalty.

“Co-creatie met zowel andere retailers als softwareontwikkelaars, kan de con“Door de snelheid waarin technolo­ sument ontzorgen waardoor de wingische en duurzame technologieën zich kelervaring voor hen alleen nog maar blijven ontwikkelen, zijn er komend jaar prettiger wordt”.

eyeline

35


xxxxx

H RT TEGEN

hard

je zou maar ‘hart’ in je naam hebben, mooi in deze tijd van verharding van de maatschappij. eyeline vroeg drie optiekzaken met ‘hart’ in hun naam waarom het zo hartverwarmend is om bij centrop te zijn aangesloten.

HARTMANN OPTIEK BILTHOVEN “Bij Hartmann Optiek draait het om liefde voor het vak, liefde voor brillen en mode, en liefde voor goed en scherp zicht. Het is hartverwarmend als een klant tevreden de deur uit gaat. Die liefde straalt Centrop ook uit. Daarom vinden wij het dus ook hartverwarmend om met Centrop samen te kunnen werken”.

36

eyeline


Hartelijke opticiens

HARTEMINK OPTIEK DOETINCHEM

“Centrop ondersteunt ons als ondernemer. Normale mensen, geen poeha. Er altijd voor elkaar zijn, dat is voor mijn gevoel waar het om gaat. Als er een probleem is, dan helpen we elkaar vanzelfsprekend. Centrop denkt ook altijd erg goed mee met ons als ondernemer. Niet meer en niet minder”.

HARTING OPTIEK NIJMEGEN

“Wij zijn al jaren lid van Centrop. Een inkooporganisatie met het hart op de juiste plaats. Ze denken mee en helpen mee, een organisatie met een gezicht. De afgelopen jaren zijn in de optiek­wereld turbulent geweest. Gelukkig konden we altijd op de steun van Centrop rekenen. De leveranciers zijn ruim vertegenwoordigd, er is voor iedereen wel wat bij, dus wat ons betreft: ga zo door, dan zullen wij zeker lid blijven! Nu én in de toekomst”.

eyeline

37


De contactlens die je niet voelt

1

KOM LANGS OP ONZE STAND MET NUMMER B16! • Daglenzen met een unieke watergradiënt die de lens omhult met een zacht bevochtigend laagje2 waarvan bewezen is dat het 16 uur blijft3 • Hoogste lubricatie3 en hoogste zuurstoftransmissie 4*,** voor superieur comfort de hele dag lang5 en witte, gezond uitziende ogen4,6 • Beschikbaar in sferisch en multifocaal * Dk/t=156 @-3.00D ** Among daily disposable lenses 1. In a clinical study with 80 subjects, Alcon data on file, 2011. 2. Angelini T, Nixon R, Dunn A, et al. Viscoelasticity and mesh-size at the surface of hydrogels characterized with microrheology. Invest Ophthalmol Vis. 2013; 54: E-abstract 500. 3. Based on critical coefficient of friction measured by incline plane, statistical equivalence is demonstrated with 95% confidence; Alcon data on file, 2014. 4. Based on ratio of lens oxygen transmissibilities; among daily disposable lenses. Alcon data on file, 2010. 5. In a randomised, subject-masked clinical study; Alcon data on file, 2011. 6. Based on the in vitro measurement of thickness profiles of unworn lenses; Alcon data on file, 2010, 2013. © 2017 Novartis MR2017-0009 01/2017


Afterparty

Ligt je

bij muziek?

afterparty HIERBIJ NODIGEN WIJ JE UIT! zondagavond 5 februari toasten wij graag met alle leuke opticiens, daar hoor jij vanzelfsprekend ook bij! dus kom ook een drankje drinken op onze afterparty en geniet gelijktijdig van heerlijke muziek van onze dj en saxofonist.

PROGRAMMA CENTROP-SALES Openingstijden: Zondag 5 februari 09.30 - 18.00 uur Maandag 6 februari 09.30 - 18.00 uur Afterparty Centrop stand: Zondag 5 februari 18.00 - circa 20.00 uur

eyeline

39


Boekbespreking

Heldere blik in wazige wereld

Kijk, een leestip! vanaf zijn dertiende jaar heeft ab vriethoff last van een erfelijke vorm van md. ondanks zijn ernstige visuele handicap is ab er dankzij diverse hulpmiddelen in geslaagd zijn leven zo goed mogelijk in te richten. Ab Vriethoff deelt met Kijk niet alleen ervaringen, maar geeft vooral informatie over zijn oogziekte, ook voor zijn nageslacht. Want zij zouden deze erfelijke aandoening ook kunnen krijgen. Tegelijk is het boek één groot pleidooi om in de samenleving meer begrip op te brengen voor en rekening te houden met

vooral onzichtbaar beperkte mensen, zoals slechtzienden. Door de vergrijzing zal het aantal slechtzienden alleen maar toenemen. Het boek moet dus vooral gelezen worden door mensen die helemaal niet snappen wat iemand wel of niet kan zien, terwijl je aan de buitenkant niets aan hem of haar merkt. Inmiddels weten we dat de wetenschap al zo ver voortgeschreden dat bepaalde vormen van (natte) MD te behandelen zijn. Het afnemen van het gezichtsvermogen kan worden vertraagd en als je er tijdig bij bent en geluk hebt, kan de aantasting van het zicht sterk worden beperkt. Of dat voor Ab Vriethoff ook geldt staat mooi beschreven in het boek. Een aanrader voor elke opticien. Uitgeverij VANTHIENEN ISBN 978-90-9029555-8 Prijs € 19,99 vriethoff.ab@gmail.com

40

eyeline


zzzz

HOC PROMOTIES

Multifocaal Polaroid én EyeDrive

hoc verlengt de promotie voor bbgr, polaroid op sterkte en eyedrive multifocale brillenglazen met communicatie ondersteuning én speciale condities. zo kunt u consumenten de (vaak) functionele extra bril aantrekkelijk aanbieden.

EyeDrive brillenglazen

EyeDrive brillenglazen maken zowel overdag, als ’s avonds het verschil als perfecte en veilige kijkoplossing. EyeDrive met Transitions XTRActive geven net dát extra kijkcomfort door het meekleuren achter de autoruit.


Nidek OCT RS-330 DuoScan

De DuoScan is een effectieve combinatie tussen een HD OCT en funduscamera met FAF optie. Nidek OCT kenmerkt zich o.a. door eenvoudige bediening, hoogwaardige beelden en perfecte verwerking van de scans. Een onderscheidende aanwinst voor uw optometriepraktijk.

HOI SCHERP magazine

I SEE BETTER LIVING

VERFIJND ZICHT MET NIKON BRILLENGLAZEN

Nikon 100 jaar een krachtig merk

Nikon staat bekend als één van de 100 bekendste merken in de wereld én voor haar innovatieve optische producten. HOC is trots het Nikon merk met het glasprogramma te presenteren. Zeker nu Nikon in 2017 het 100-jarig jubileum viert! Met het exclusieve Nikon Partner Programma heeft u alle tools om uw consumenten het verschil te laten ervaren.

Het nieuwste magazine SCHERP biedt een compleet overzicht van het HOI productassor­ timent, van refractie-, opto­metrie- tot in­slijp­ apparatuur. In SCHERP 10 zijn verschillende aantrekkelijke maatwerkoplossingen voor uw investeringen opgenomen. Wij demonstreren deze graag ­tijdens de Centrop-Sales, OVN Congres en in de nieuwe showroom in Diemen.

Essilor Delta2 slijpautomaat

Het ergonomische compacte model met een fris eigentijds design maakt van de Delta2 een zeer representatief all-in-one slijpsysteem in uw werkplaats. Met de Delta2 kunt u uiterst effectief en efficiënt inslijpen, optisch tracen en opblokken.

Digitale verkooptools

HOC heeft verschillende interactieve en ge­bruiks­vriendelijke digitale verkooptools. Hier­ mee kunnen consumenten aan de hand van een ‘digitale klantreis’ rond de ver­schillen­de kijkoplossingen met u de perfecte keuze maken. Wij demonstreren o.a. de Eye­Reality Virtual Reality bril, EyeMio meetapplicatie en EyeStation sales App!

voor informatie: tel. 020 6951951 info@hocsite.com www.hocsite.com


Unieke multifocale maandlenzen! De innovatie van Miru voor presbyopen.

Stan Hillenaar Hillenaar Optiek Doesburg

Nieuw

Centrop net zo vanzelfsprekend als...

integriteit

“Toen ik mijn optiekzaak overnam van de vorige eigenaar nam ik ook het Centrop lidmaatschap over. Eigenlijk zonder nadenken.

Ervaar het comfort en de kwaliteit van de lenzen in onze Miru-familie. 1day Miru Flat Pack, 1month Miru, 1month Miru for Astigmatism en 1month Miru Multifocal.

Neem voor meer informatie contact op met NKL Contactlenzen. Postbus 47 • 7800 AA Emmen • 0591 - 610 640 • www.nkl.nl

Dat kwam pas later, toen de zaak goed op de rit stond. Ik ontdekte dat tijdens de drukke periode rondom de overname, Centrop als een soort ‘onzichtbare’ partner, waar nodig, vinger aan de pols hield. Daarom ben ik loyaal aan Centrop, omdat ze er altijd voor je zijn, op een praktische en pragmatische manier. Het gaat voor mij niet om één procentje meer korting, maar om betrouwbaarheid. Om die reden is Centrop voor mij heel vanzelfsprekend!” Ook op zoek naar een betrouwbare partner, bel dan nu 026 - 364 80 48 om een afspraak te maken.

5184_CENTROP_ADVERTENTIES_SPECIAL.indd 10

08-01-15 16:31


een special van eyeline magazine voorjaar 2017

centrop trendguide een special van eyeline magazine voorjaar 2017

n ij m il jij

n e i c i t p o ?

W

z ijn

Kijk in deze trendguide hoe hartverwarmend uw collegaopticiens Centrop vinden.

.........................

Kijk in deze trendguide hoe vanzelfsprekend uw collega opticiens Centrop vinden!

Hart voor elkaar!

SPREEK J E HART U IT! Al

l yo u n ee d is Lo ve caravan !

t e i z 2017 ikke t s t r a h er it u d e go