EyeDigital VL #2 2024

Page 1

VLAANDEREN #2 - 2024
BELGOPTIC UPDATE EVENT TREND EYECANDY SHOPPING MILAAN #NCC2024 FLANDERS OPTICIANS DESIGNER IN BEELD
ONLINE VAKBLAD VOOR DE TOTALE OPTIEKBRANCHE
INHOUD 13 08 25 17

SHOPPING MILAAN

13

We waren in februari natuurlijk in Milaan voor de MIDO, maar ook om de sfeer in Milaan te proeven.

Een coole buurt is Isola, een ultieme combi van strak en glanzend topdesign als u uit de metro stapt in Porta Garibaldi.

FLANDERS 08

Er staan weer twee Club Flanders-avonden op de agenda! U komt hier alles te weten over de invloed van de winkellocatie op de omzet en de meerwaarde van contactlenzen voor uw winkelassortiment.

EYECARE & B&M OPTIEK

17

Luc Mangodt en Ingrid Brackx werden door EyeCare Groep gecontacteerd en er was een directe klik vanaf het eerste gesprek. Daarmee is EyeCare Groep nu ook actief in ons land.

NEW YORK, NEW YORK

25

Marcolin opende een nieuwe showroom in New York op een prachtige plek in Manhattan. Scroll even door de foto’s!

Verbinding zoeken is één van onze kernwaarden, samen kom je verder én positieve energie ervaren tussen mensen zorgt voor inspiratie. Dat voelen we ook in ons eigen team. En we zoeken door middel van onze artikelen natuurlijk altijd verbinding met u. Onze redacteur Dave zet bijvoorbeeld altijd een ‘Optieker in de kijker’. Met Raf Mastbooms hebben we een mooie connectie als het gaat om de Koffietafelgesprekken die hij namens ons organiseert. Toen wij dus hoorden van het Belgoptic UpDate Event, waren we direct enthousiast. We zijn er fier op om mediapartner te zijn. We zien u dan ook graag in Lamot-Brouwerij in Mechelen op maandag 13 mei.

IS

#ikzieugraag

VAN

Hoofdredacteur

MEDIAPARTNER
UPDATE EVENT OP 13 MEI

BELGOPTIC UPDATE EVENT

HET IS BIJNA ZOVER: OP 13 MEI 2024 VINDT BELGOPTIC UPDATE

EVENT PLAATS, HET NIET TE MISSEN OPTIEKEVENT IN MECHELEN.

ALLE OPTICIENS, ZOWEL NEDERLANDSTALIG ALS FRANSTALIG, WORDEN

NAMENS BELGOPTIC EN MEDIAPARTNER EYELINE UITGENODIGD

VOOR EEN DAG VOL NETWERKMOGELIJKHEDEN, LEERZAME SESSIES

EN ZELFS KANS OM EEN PRIJS TE WINNEN.

Het aantal inschrijvingen is snel opgelopen en met een bijna volle TrunkShow en Network Area gaat dit een heel mooi event worden. Alle opticiens hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen en alle deelnemende bedrijven kregen materiaal om opticiens mee uit te nodigen. De organisatie van het event stuurde de deelnemers kaartjes om aan hun topklanten en/of -prospects te geven, waarmee deze een mooi cadeau krijgen t.w.v. € 195, namelijk een upgrade van hun pagina op de website van Belgoptic als ze de kaart op het event afgeven. Alweer een mooi initiatief om zoveel mogelijk deelnemers op het event te krijgen.

NIEUWSTE UPDATES

Vanaf 10.00 uur worden de deelnemers verwelkomd voor een Trunk-

Show- en Networkevent, die de hele dag zullen duren. Tijdens deze sessies delen verschillende bedrijven hun nieuwste updates delen op het gebied van monturen, zonnebrillen, contactlenzen, glazen, accessoires, instrumenten, diensten en meer! In de middag staat er ook een boeiende paneldiscussie op het programma, waarin de belangrijkste spelers op het gebied van myopiemanagement samenkomen om de laatste ontwikkelingen en toekomstige verwachtingen te bespreken.

Een hoogtepunt van het UpDate Event zijn de Belgoptic Awards 2024, die tijdens het evenement worden uitgereikt. Onder het genot van muziek, hapjes en drankjes wordt het evenement feestelijk afgesloten.

4 EYELINE
UPDATE
BIJ DE EYELINE-BOOTH
JE FOTO
BINNENKORT MEER INFO! REGISTREER NU

NETWORK VISION TRUNKSHOW AREA

MYOPIA MANAGEMENT PANEL DISCUSSION

BELGOPTIC AWARDS

MAY 13, 2024

LA MO T BR EW ER Y MECHELEN

MAAK VAN

UW OPTIEKWINKEL

EEN SNOEPWINKEL

We kregen zoveel beeld binnen op onze trendredactie, dat we durven voorspellen dat dit een grote trend wordt deze zomer. Daarom gaan we er in deze EyeDigital nog even op door.

FRANK AND LUCIE
6 EYELINE
MASUNAGA
CANDY KLIK HIER VOOR MEER
EYE
PENN&INK NY
EYELINE 7
EMMANUELLE KHANH
MENRAD

ER STAAN WEER TWEE CLUB FLANDERS-AVONDEN OP DE AGENDA

EN DEZE ZIJN WEER DOORSPEKT MET CRUCIALE INZICHTEN

VOOR UW ZAAK. OP HET PROGRAMMA: DE INVLOED VAN DE

WINKELLOCATIE OP DE OMZET (MEI 2024) EN DE MEERWAARDE VAN

CONTACTLENZEN VOOR UW WINKELASSORTIMENT (NAJAAR 2024).

WHAT’S NEXT OP CLUB FLANDERS?

Op 29 mei staat de link tussen de ligging van de winkel en de winstgevendheid centraal. Of nog belangrijker: hoe u uw marketingaanpak, productmix én doelgroepcommunicatie perfect kan afstemmen op waar uw winkel gelegen is. Een expert van Retail Sonar helpt om de kracht van uw ligging beter te benutten – en zo uw omzet te verhogen.

In het najaar wordt geanalyseerd of contactlenzen een ‘verplicht nummertje’ zijn voor uw assortiment – of ook écht een meerwaarde kunnen zijn voor de winkel. Zorgen ze voor meer marge, omzet of klanten? Hoe koppelt u een duurzame service aan de losse verkoop van lenzen? En hoe maakt u het verschil met de online budgetspelers? Ontdek dit – én meer – op de volgende Club Flanders-avonden.

www.flandersopticians.be

8 EYELINE

WELKOM BIJ FLANDERS OPTICIANS

Club Flanders, dat zijn dé kennisavonden voor ambitieuze opticiens. Van technische inzichten en sales tools tot keynotes rond de toekomst van onze sector: cruciale info, voor jou georganiseerd.

• Boeiende lezingen

• Brandend actuele topics

• Exclusieve workshops

• Gerenommeerde experts

Open voor leden én niet-leden van Flanders Opticians – zonder verdere verplichting. Zien we je daar?

Join the Club Blijf op de hoogte van onze avonden.

Flanders Opticians is de groeimotor voor zelfstandige opticiens. En gee je een voorsprong in de markt van morgen met slimme services die je zaak helpen groeien – van marketing tot administratie.

Meer info: www.flandersopticians.be

Magazine 2 kunnen lezen – maar we wa ren ook benieuwd naar de sfeer buiten de muren van MIDO. Milaan is niet voor niets, naast Parijs natuurlijk, trendsetter op het gebied van couture, cuisine en design. Sla snel om voor onze reportage in Isola, een coole buurt van Milaan. Aanrader, mocht u deze zomer in Milaan zijn!

DE REPORTAGE IN EYELINE MAGAZINE
MIDO 2024 NAAR
VERAF DICHTBIJ COMFORTABEL ZICHT VERAF DICHTBIJ EN Maandlenzen *Resultaat individueel afhankelijk en kan beïnvloed worden door eventuele voorafbestaande aandoeningen. Referenties: 1. Based on a clinical performance evaluation of TOTAL30® Multifocal contact lenses; Alcon data on le, 2022. 2. Lemp J, Kern J. Alcon multifocal contact lenses for presbyopia correction. Paper presented at the Canadian Association of Optometrists Congress; June 28-30, 2017; O awa, ON. 3. In a clinical study wherein patients used AOSEPT solution for nightly cleaning, disinfecting, and storing; Alcon data on le, 2021. 4. Perez-Gomez I, Giles T. European survey of contact lens wearers and eye care professionals on satisfaction with a new water gradient daily disposable contact lens. Clin Optom. 2014;6:17-23. 5. Angelini TE, Nixon RM, Dunn AC, et al. Viscoelasticity and mesh-size at the surface of hydrogels characterized with microrheology. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2013;54:E-abstract 500. 6. In vitro analysis of lens oxygen permeability, water content, and surface imaging; Alcon data on le, 2021 7. In vitro analysis of leh lcon A contact lenses outermost surface so ness and correlation with water content; Alcon data on le, 2021. 8. Thekveli S, Qui Y, Kapoor Y, et al. Structure-property relationship of dele lcon A lenses. Contact Lens Anterior Eye. 2012;35(Suppl 1):e. Voor indicaties, contra-indicaties en waarschuwingen verwijzen wij u naar de gebruiksaanwijzing van het betre ende product. Contactlenzen zijn medische hulpmiddelen. © 2023 Alcon Inc. BNLX-T3M-2300012 11/2023 ~ 100% WATER AAN HET OPPERVLAK5-8 ULTIEM DRAAGCOMFORT 3,4* care Daglenzen

ISOLA

VIA GAETANO DE CASTILLIA

maker, meer dan 100 jaar lekkernijen. Maar als u de andere kant op gaat, komt u op Piazza Gae Aulenti. Hier kijkt u uw ogen uit; een explosie aan waanzinnige architectuur, waterpartijen en net aangelegde fijne parken. Vanuit hier ziet u de Bosco Verticale in al haar glorie, twee iconische, duurzame woontorens met een echte bebossing langs de gevel en via de balkons. Achter deze groene CO2-absorberende krachtpatsers bevindt zich het hart van Isola. Het is echt een oorspronkelijk buurtje met kleine straatjes, ouderwetse barretjes, boetiekjes en galeries; én het is er overal heel erg druk, met de echte Milanesi. En ook hipsters voelen zich hier helemaal thuis, kijk maar eens bij Bar Frida met haar graffiti en pottenbakkerij waar men lekker kan chillen in de buitentuin.

Net zo leuk is Deus met ook een nachtclub en een stoere winkel. Heerlijk eten doet u bij restaurant Ratana. Ook liefhebbers van vintage meubelen en kleding – Ambroeus – kunnen hier hun hart ophalen. Het allerleukst is Isola tijdens de Salone del Mobile. De buurt heeft dan zijn eigen(zinnige) Isola Design Festival.

10 CORSO COMO 10 CORSO COMO
ZAINI MILANO
VIA GAETANO DE CASTILLIA BOSCO VERTICALE VIA GAETANO DE CASTILLIA BAR FRIDA VIA GAETANO DE CASTILLIA 11
VIA VINCENZO
ZAINI MILANO, VIA CARLO DE CRISTOFORIS 5 CAPELLI
PRODUCTIE
Loes Brussen en Miranda Becker Hoff

ZIE. ERVAAR. VOEL.

In een onderzoek naar merkbeleving viel Nikon op door zijn vermogen om een emotionele band met consumenten op te bouwen en wordt het merk met name geassocieerd met het creëren van onvergetelijke ervaringen. Daarom streven we ernaar de connectie met Nikon Lenswear te versterken door middel van ervaringen waar consumenten zich aan kunnen spiegelen. Met deze wereldwijde campagne willen we de bekendheid van Nikon Lenswear vergroten, een nieuwe merkpositionering introduceren, consumenten naar winkels trekken en de categorie brillenglazen in beweging brengen.

EssilorLuxottica - Atlantis Access Building - Keizer Karellaan 586 - 1082 Sint-Agatha-Berchem - www.nikonlenswear.be - Facebook.com/NikonLenswearBE

B&M OPTIEK

NAAR EYECARE GROEP

“WIJ HADDEN DIRECT EEN KLIK. DE EYECARE

GROEP BEHEERT AL EEN HEEL AANTAL

TOPWINKELS IN NEDERLAND, EN WIL DIT NU

OOK IN BELGIË GAAN REALISEREN. VOOR

ONS ZIJN DE GROOTSTE VOORDELEN VAN EEN

SAMENWERKING MET DEZE GROEP DAT JE

BIJ EEN BERESTERKE GROEP TERECHTKOMT.

HET SAMENGAAN VAN MOOIE, GROTE

OPTIEKZAKEN, ZORGT ERVOOR DAT WE

SAMEN STERKER IN DE MARKT STAAN, EN

NOG BETER KUNNEN PRESTEREN”.

LUC MANGODT EN INGRID BRACKX, B&M OPTIEK

KLIK HIER VOOR HET COMPLETE INTERVIEW
LUC MANGODT EN INGRID BRACKX

#NCC2024

‘GOEDEMORGENVELDHOVEN, GOODMORNING,WELKOMOPHET

NCC!’OVERVIERZALENVERSPREID

ZAGENENHOORDENDEMEERDAN

1.300NCC’ERSDITWELKOMVAN

VIJFPERSONENTEGELIJKVANHET

ORGANISATIECOMITÉ.WATEEN

OPENING,EENGROOTSCHERMOP

HETPODIUMVERBONDDEZALEN

METELKAAR.DESTARTVANTWEE

PRACHTIGEDAGENINMAARTMET

OOKVEELBELGISCHEDEELNEMERS.

BEELD Fotopersburo Heerenveen CAROLINA

Het thema van het congres, Future Generation, was beide dagen voelbaar en zichtbaar. Veel talentvolle jonge sprekers, presentaties over de toekomst en ook op de expo was het thema zichtbaar. De vier kernthema’s myopie management, presbyopie, droge ogen en cornea waren via een uitgekiend programmaschema te volgen. Vaak was de eerste presentatie van een thema in de grote Genderzaal, waarin de theorie en de laatste ontwikkelingen werden gedeeld. Dan in een volgende sessie praktische toepassingen en als het even kon als slot een heerlijke, toegankelijke sessie in het NCC Café. In dit café ook een unieke, inspirerende ‘Women Who Dare’-sessie met acht ervaren en welbespraakte dames, maar ook good-old Harry Dickhoff met ‘Droge ogen, haal eruit wat erin zit’.

Naast de aandacht voor de kernthema’s kwam er nog veel meer interessants aan bod. Neem bijvoorbeeld de lezing van Marcel Levi, die ons meenam in de discussie over preventie, screenen, het langer leven en de kramp in de gezondheidszorg; echt bijster interessant.

Het was een perfect georganiseerd NCC: alles liep voortreffelijk en soepel. Er was een juiste afstemming tussen de sprekers en de grootte van de zalen. De leveranciers hadden alle ruimte en kregen volop tijd en aandacht. Goede catering en voldoende tijd voor de sociale contacten. Met natuurlijk de feestavond waar we met FloorJaxx al dansend de future generation hebben gevierd.

EYELINE 19

Kortom, het NCC was weer een unieke ervaring. Toegankelijk, praktisch, leerzaam, informatief en bovenal sfeervol. Team Eyeline was er vanaf begin tot eind bij. Als klap op de vuurpijl hadden we zondag onze eigen future generation meegenomen: de Young Eyeliners. Nora en Daan namen voor één dag Instagram van Eyeline én NCC over.

Geniet hier nog even na met de Aftermovie

NORA EN DAAN FLOORJAXX
EYEDIGITAL 21 IN EYELINE MAGAZINE 3 VERSCHIJNING 21 MEI EEN GROTE TERUGBLIK OP #NCC2024!
Annet Scholten
ILLUSTRATIE

SENSUEEL, STYLISH EN SEXY

MILEY CYRUS NIEUWE GEZICHT

DOLCE & GABBANA EYEWEAR

CONTACTLENS

STUDIO 30 JAAR

GEFELICITEERD

ANN & KATHLEEN

22 EYELINE
ONLINE NIEUWS
#LENSONLINE #ACADEMY

HOET COUTURE EN CABRIO

HOET IS EEN BEGRIP IN DE OPTIEK; NIET ALLEEN IN BELGIË, MAAR OOK VER DAARBUITEN. EYELINE SPRAK BIEKE HOET, DE ZESDE (!) GENERATIE DIE ACTIEF IS IN DE OPTIEK. IN 2020 NAM BIEKE HET ONTWERPBUREAU OVER DAT ZE SAMEN MET HAAR VADER PATRICK IN 1997 OPRICHTTE. ER IS IN DIE JAREN AL HEEL VEEL MOOIS VAN DE TEKENTAFEL GEKOMEN. OOK DE TWEE EIGEN HOET-MERKEN –HOET COUTURE EN CABRIO – ZAGEN HIER HET LICHT EN ZE VIERDEN BEIDE VORIG JAAR HUN 10-JARIG BESTAAN. ONTWORPEN IN BELGIË, VERVAARDIGD IN BELGIË EN WERELDWIJD VERKOCHT.

EYELINE 23
AL TIEN JAAR PUUR BELGISCH VAKMANSCHAP
HET VOLLEDIGE INTERVIEW MET BIEKE DESIGNER IN BEELD
NAAR

Multifocaal torische lenzen nu nog eenvoudiger aan te passen met de FitBetterTM app

De FitBetter TM app van Bausch + Lomb ondersteunt u als contactlensspecialist bij het aanpassen van contactlenzen. De app maakt de selectie voor de juiste lens niet alleen makkelijker, hij zorgt er ook voor dat de aanpassing nauwkeuriger is.

Na het invoeren van uw refractiegegevens genereert de app voor uw klant de beste paslenzen. De ingebouwde lenscalculator berekent alles voor u en de app biedt de bijbehorende aanpasrichtlijnen en productinformatie aan.

De gebruiksvriendelijke FitBetterTM app is nu uitgebreid met

de Bausch + Lomb ULTRA® Multifocal for Astigmatism. Het leveringsbereik van deze succesvolle multifocaal torische lens is onlangs sterk uitgebreid. Inmiddels kunt u met de beschikbare parameters circa 80% van de astigmatische presbyopen aanpassen.

Het leveringsbereik van de succesvolle multifocaal torische lens is onlangs sterk uitgebreid

Download de FitBetter TM app

U kunt de app voor uw tablet of smartphone downloaden in de App Store of Google Play Store. Wilt u de app gebruiken op uw computer, ga dan naar https://fitbetter.bausch.com

Meer informatie | Tel. +32 3 280 82 20 | www.bausch-lomb.be

MARCOLIN IN NEW YORK

EEN EVENT WAAR WE NIET BIJ AANWEZIG WAREN, MAAR WAAR ONS WEL FANTASTISCHE VERHALEN OVER BEREIKTEN, WAS DE OPENINGSCEREMONIE VAN DE NIEUWE

SHOWROOM VAN MARCOLIN IN NEW YORK. START

SPREADING THE NEWS… MARCOLIN IS DAAR VOORTAAN

OP EEN PRACHTIG PLEKJE IN MANHATTAN TE VINDEN.

MEER FOTO’S

www.marcolin.com

EYELINE 25
INSPIREREND
EVENT

MAAK KENNIS MET

LT PRODUCTIE

LT Productie is ons productiehuis voor maatwerk. Niet alleen op het gebied van magazines, webinars en talkshows, maar ook op het gebied van videoproducties. Wist u al dat onze videografen, Tom van Heteren en Rik Hendriks, zich de afgelopen jaren naast ‘traditionele’ videografie ook hebben gespecialiseerd in dronevideografie? Die expertise zetten we natuurlijk ook graag in voor u. Want soms biedt een droneproductie precies die verfrissende blik die nodig is. Een ander perspectief doet wonderen en tilt uw boodschap naar een hoger niveau.

INSPIRATIE OPDOEN?

Bekijk meer voorbeelden van Tom en Rik:

• Burgers’ Zoo (drone)

• Prominent (drone)

• Mubiflex (drone + camera)

• Erdotex (uitgebreide productie: drone + camera)

Meer weten over LT Productie? We spreken u graag op Belgoptic

UpDate Event of neem contact op met Mandy: mooren@ltmedia.nl

en/of +31 (0)6 10439665.

www.ltmedia.nl

26 EYELINE
EARLINE

JULBO GAAT FORWARD

DE FORWARD-COLLECTIE VAN JULBO HEEFT

ER ZES NIEUWE MODELLEN BIJGEKREGEN. DE OPTISCHE COLLECTIE ONDERSCHEIDT ZICH ONDER ANDERE DOOR DE OPMERKELIJKE VORM

VAN ZIJN FLEXIBELE ROESTVRIJSTALEN VEREN EN DE OORTIPS VAN GEKLEURD RUBBER.

Twee modellen, de MONITOR en de BLINK, worden geleverd met een handige zonneclip, ideaal met de lente en zomer in aantocht. Beide modellen worden bovendien geleverd in een handig bijpassend opbergzakje, zodat de drager helemaal klaar is om forward te gaan.

JULBO X GROUPAMA-FDJ

Ook het partnerschap tussen Julbo en de Groupama-FDJ wielerploeg gaat voorwaarts. Dit jaar voorziet Julbo de renners niet alleen van helmen, maar ook van zonnebrillen.

www.julbo.com BLINK

EYELINE 27
MONITOR
MONITOR + ZONNECLIP
BLINK + ZONNECLIP
LEES VERDER

TERUGBLIK

SILMO SHOWROOM IN ANTWERPEN KLIK HIER VOOR HET VERSLAG

uitgever

LT Media BV

Frank Smits

Algemeen Directeur

frank.smits@ltmedia.nl

Loes Brussen Business strateeg

hoofdredactie

Anneke Pastoor anneke.pastoor@ltmedia.nl

eindredactie

Marie-Catrien van Deijck

redactie

Liesbeth Immink, Riens Gort

webredactie

Michèle Claassen

webredactie@ltmedia.nl

vormgeving

Brigitte van Mierlo, Christel Giezen

fotografie

Miranda Becker Hoff, Dave Leemans, Fotopersburo Heerenveen, Loes Brussen

illustratie ncc

Annet Scholten

cover

Etnia Barcelona

sales

Mandy Mooren

mandy.mooren@ltmedia.nl

traffic

Miranda Becker Hoff

traffic@ltmedia.nl

www.eyeline-magazine.be

Facebook

Eyeline Belux

Instagram

eyeline_magazine

LinkedIn Eyeline Magazine

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.