Centrop Trendguide Transparant #2 - najaar 2017

Page 1

centrop trendguide een special van eyeline magazine najaar 2017

transparant


Exclusieve Veloretti fiets winnen?

Bezoek onze stand en doe een poging het cijferslot te openen. We geven zowel zondag als maandag een van deze unieke Miru-fietsen weg! In de Miru-familie zijn de volgende unieke lenzen verkrijgbaar: 1day Miru Flat Pack, 1month Miru, 1month Miru for Astigmatism, 1month Miru Multifocal.

Hint: zowel zondag als maandag is het eerste cijfer het aantal soorten in de Miru-familie.


Voorwoord

een special van eyeline magazine najaar 2017 uitgave van: LT Media BV hoofdredactie Drs. Loes Brussen loes.brussen@ltmedia.nl eindredactie Anneke Pastoor anneke.pastoor@ltmedia.nl webredactie Madelon Willems madelon.willems@ltmedia.nl Amanda Morina amanda.morina@ltmedia.nl redactie Susanne Oudshoorn Gina van Dijk art-director Jan Luijk vormgeving Chris Mulder illustraties Freepic fotografie Jan Luijk Loek Peters

Zuivere koffie? Deze Centrop Trendguide heeft een aantal interessante thema’s voor u in petto. Allereerst introduceert Centrop met trots een eigen private label vloeistoffen: The Comfort Club. Het hele concept kunt u bekijken en uiteraard inkopen op de Centrop-Sales. Tevens wil Centrop het transparante gevoel van de organisatie eens goed onder de aandacht brengen. Wat betekent transparantie nu eigenlijk voor Centrop zelf, maar zeker ook voor de leden? In dit kader passen ook de beide monturentrends voor het najaar: see through en randloos. En last but not least: Zoals de bezoekers gewend zijn, krijgt iedereen bij vertrek een cadeautje dat bij het Centrop-gevoel past. Dit keer een heel bijzonder item: Zuivere koffie. “Net zo transparant als Centrop zelf”, hoor ik Roy Aandekerk al zeggen… Tot ziens op Centrop-Sales!

Creatief Directeur LT Media

sales en marketing Mangala Jacobs mangala.jacobs@ltmedia.nl traffic Dennis Söser traffic@ltmedia.nl www.eyeline-magazine.nl www.facebook.com/eyeline.magazine Zonder schriftelijke toestemming van de u ­itgever mag niets uit artikelen worden ­ ­ overgenomen. De redactie is niet v­ erantwoordelijk te houden voor de inhoud van de artikelen.

Kom langs! Centrop-Sales

Zondag 10 september

Maandag 11 september 09.30 - 18.00 uur De Loods, Nijkerk

eyeline

3


www.marchon.com | 00800 7200 2020

BEPERKTE VOORRAAD, DUS KOM OP TIJD. MAXIMAAL 1 TAS PER KLANT. *NIET GELDIG OP KIDS COLLECTIES.


Inhoud

Wat ‘transparant’ voor Centrop betekent

6

Nieuw private label: The Comfort Club

13

Trend Transparant

16

Zuivere koffie

21

HOC Promoties

24

Nieuwe voorzitter Centrop

27

6 41

KEEP CALM

27

AND STAY AN

INDEPENDENT

OPTICIAN EMERGENCY NUMBER CENTROP 026 - 364 80 48

16

Huismerkexpert Koen de Jong vertelt

30

Trend Randloos

32

CooperVision bijt spits af

34

Eerlijk ondernemen

37

AVA’s Dino’s

42

eyeline

5


Transparantie

VOOR CENTROP? TEKST Anneke Pastoor BEELD Loek Peters

ROY AANDEKERK Voor mij persoonlijk

“Tegenwoordig leven wij in een maatschappij, waar informatie in overvloed beschikbaar is. En helaas ook in een samenleving waar de verharding toeneemt. Een samenleving waar sommige partijen er een andere agenda op nahouden. Door transparant te zijn, kunnen partijen bewust kiezen met wie ze in zee zijn gegaan”.

Voor Centrop

“Transparantie gaat over openheid, zichtbaarheid en toegankelijkheid. Door inzicht in de organisatie te geven, wordt het voor belanghebbenden duidelijk wat je voor elkaar kunt betekenen. Wel zo prettig”.

6

eyeline


Transparantie

JASPER VAN DAM Voor mij persoonlijk

“Het is een zeer belangrijk aspect van wie ik ben, en hoe ik te werk ga. Ik ben van mening dat alles wat je doet in een enkele zin uit te leggen moet zijn. Soms zie je bij mensen een bepaalde ‘gelaagdheid’; dit gaat altijd ten koste van transparantie in communicatie. Het geeft mij een ongemakkelijk gevoel als men zich op die manier camoufleert en het kost moeite om de waarheid te achterhalen. Ik ben van mening dat vrij en respectvol met elkaar praten altijd leidt tot de meest effectieve samenwerking en opbouw van relaties. Iemand die dichtbij zichzelf staat, heeft geen laagjes of camouflage nodig, maar kan puur en eerlijk communiceren”.

Voor Centrop

“Ik heb in mijn carrière voor veel verschillende bedrijven gewerkt, Centrop is een absolute uitzondering in dat lijstje als het gaat om kernwaarden. Het niet hebben van een winstoogmerk draagt daar in belangrijke mate aan bij. Wij als kantoor spannen ons dagelijks in voor onze leden met de zuivere boodschap: wij zijn er voor ú. Ons belang is dat van onze leden, want onze leden maken Centrop tot wat het is. Centrop heeft geen aandeelhouders of certificaathouders die groeiresultaat verwachten met soms conflicterende belangen naar de leden. Aan tafel kan ik dus volledig open, objectief en transparant zijn over onze visie en toegevoegde waarde. Dat geeft mij elke dag veel energie, mede omdat ik heel dichtbij mezelf kan blijven”.

RENÉ VERHEIJ Voor mij persoonlijk

“Transparantie betekent voor mij dat iets helder en duidelijk is”.

Voor Centrop

“Transparantie in mijn werk betekent onder andere dat de bonussen voor onze leden controleerbaar en duidelijk zijn en dat ik in staat ben verantwoording af te leggen over de financiële en administratieve zaken van Centrop”.

eyeline

7


EXCLUSIEVE NIEUWE HORLOGECOLLECTIE

JOS WOOD CU!

Jos Baijens introduceert zijn nieuwste, alweer 10e, collectie tijdens de Centrop-Sales. Deze exclusieve ‘Jos Wood CU’-collectie zijn ware collectoritems. Opvallende ontwerpen met een gelimiteerde oplage van maar liefst 50 stuks per kleur. Een prachtig bij-artikel exclusief en alleen voor de zelfstandige opticien, met een interessante marge en een mooi verhaal als toegevoegde waarde. Kom even langs op de stand (A.04) van Jos Baijens voor een zeer aantrekkelijke beursaanbieding!

WWW.JOS.JE • 0736149560


Transparantie

MARCELLA UTERMÖHLEN Voor mij persoonlijk

“Transparantie betekent voor mij persoonlijk openheid en eerlijkheid. Ik vind het prettig als je in relaties en contacten met mensen open en eerlijk kunt communiceren. En dat er bij het afsluiten van een overeenkomst of contract met bedrijven geen addertjes onder het gras zitten. Kortom, ik houd ervan als het helder en duidelijk is wat men bedoelt en er geen belangrijke informatie wordt achtergehouden. Zodra ik een gesprek voer met iemand die altijd maar vaag blijft, kan dat veel energie kosten en maar weinig opleveren. Ik heb liever dat iemand duidelijk en concreet is, ook al is het slecht nieuws dat je ontvangt. Sommige mensen zijn nu eenmaal wat meer gesloten en minder open. In mijn ogen vereist openheid ook vertrouwen. Hoe meer je over en weer elkaar vertrouwt, hoe transparanter je kunt zijn. Het feit blijft dat we nog steeds niet dwars door iedereen heen kunnen kijken en daar is vast een goede reden voor”.

Voor Centrop

“Transparantie bij Centrop betekent voor mij dat ik opticiens aan de telefoon graag zo helder en duidelijk mogelijk informeer. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de opticien het gevoel krijgt dat hij of zij goed geholpen wordt en duidelijk is door wie en wanneer de vraag wordt behandeld en dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Verder werken wij bij Centrop met een mooi transparant systeem, waarin voor alle medewerkers van Centrop inzichtelijk per relatie is wat de openstaande acties en bijbehorende correspondentie en documentatie is. Makkelijk en transparant!”

eyeline

9


Transparantie

SUSANNE OUDSHOORN Voor mij persoonlijk

“Eerlijkheid, laten zien wie je bent! Ik houd absoluut niet van oneerlijke mensen. Ik ben van mening dat het spreekwoord ‘al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel’ echt klopt. Je hebt er gewoon niks aan om oneerlijk te zijn, het wekt alleen maar wantrouwen. Dat zeg ik ook altijd tegen mijn zoon, in de goede hoop dat hij altijd eerlijk tegen mij zal zijn. Want positief ben ik sowieso!”

Voor Centrop

“Bij Centrop doe ik het merendeel van de communicatie, zo heb ik ook een aantal teksten in deze Trendguide geschreven. Aangezien Centrop een open en eerlijke organisatie is, wordt de transparantie in mijn communicatie mij wel heel makkelijk gemaakt. Ik hoef niks te schrijven waar ik zelf niet achtersta, ik hoef er niks bij te verzinnen, ik kan gewoon eerlijk schrijven. Hoe heerlijk kan het zijn?”

10

eyeline


readY-to-read-OPLOSSING 1 felle kleuren 2 matte afwerking 3 comfortabel 4 gecurvde veren

4

MODELLEN IN KLEUREN EN STERKTES

TIN

47 x G: 65 x

*AFME

m

16,5 c

BESTEL UW KIT OP : WWW.A-CONCEPTS.EU PROXIMO LEESBRILLEN ZIJN 24/7 NA TE BESTELLEN OP : WWW.DIGITALE-VERTEGENWOORDIGSTER.NL


Private label

www.essilorpro.nl

CENTROP INTRODUCEERT THE COMFORT CLUB, HET NIEUWE PRIVATE LABEL Om bij te kunnen dragen aan het onderscheidend vermogen van haar leden, introduceert Centrop het nieuwe private label merk: The Comfort Club. Door het mooie design, de scherpe inkoopprijs en de hoge marges zijn de producten van The Comfort Club een ware musthave in uw contactlenspraktijk!

Waarom private label?

Koen de Jong, managing partner van IPLC (International Private Label Consult) en expert op het gebied van private label, legt u dit tijdens een korte sessie graag uit. Deze sessies vinden plaats op de Centrop-stand tijdens de Centrop-Sales. Op 10 en 11 september om 10.00, 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur. U kunt gewoon aanschuiven, want inschrijven is niet nodig.

ZIEN WIJ U WEER OP DE ESSILOR STANDS TIJDENS DE BEURS?

Elke leverancier binnen The Comfort Club krijgt zijn eigen kleurenrange. We gaan van start met producten afkomstig van CooperVision, zij krijgen de herkenbare kleuren oranje, paars en rood.

Aankomende beurs is een bezoekje aan onze stands op de Centrop en Hall of Frames beurs de moeite waard. Onder het genot van een kopje koffie demonstreren wij graag de verschillende onderdelen van de Essilor klantreis aan u. Want ook in 2017 is dit onderwerp actueel. Ook vertellen wij u graag meer over onze nieuwe producten, Varilux X-series en Roadpilot. Heeft u deze al optimaal geĂŻntegreerd in uw klantreis? Onze optiekadviseurs staan klaar om hierover met u van gedachten te wisselen.

Essilor Nederland, Marconistraat 9, 6902 PC Zevenaar Tel. 088-0888 111 www.essilorpro.nl www.essilor.nl 12 eyeline


Private label

CENTROP INTRODUCEERT THE COMFORT CLUB, HET NIEUWE PRIVATE LABEL TEKST Susanne Oudshoorn Om bij te kunnen dragen aan het onderscheidend vermogen van haar leden, introduceert Centrop het nieuwe private label merk: The Comfort Club. Door het mooie design, de scherpe inkoopprijs en de hoge marges zijn de producten van The Comfort Club een ware musthave in uw contactlenspraktijk! Elke leverancier binnen The Comfort Club krijgt zijn eigen kleurenrange. Centrop gaat van start met producten afkomstig van CooperVision, zij krijgen de herkenbare kleuren oranje, paars en rood.

Waarom private label?

Koen de Jong, managing partner van IPLC (International Private Label Consult) en expert op het gebied van private label, legt u dit tijdens een korte sessie graag uit. Deze sessies vinden plaats op de Centrop-stand tijdens de Centrop-Sales. Op 10 en 11 september om 10.00, 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur. U kunt gewoon aanschuiven, want inschrijven is niet nodig.

eyeline

13


Private label

Wist u bijvoorbeeld dat wanneer u uw klant overzet op een private label product van The Comfort Club, u uw klant - nog meer dan anders - verbindt aan uw winkel? Waar wacht u nog op, ga van start met The Comfort Club en laat die klanten maar komen! Tijdens de Centrop-Sales kunt u zich verder laten informeren. U kunt hiervoor terecht in de Centrop-stand, de stand van CooperVision en in de speciale The Comfort Club-stand. Bovendien krijgen alle Centrop-leden bij registratie een clubkaart (zonder verplichtingen!). Ga hiermee naar The Comfort Club stand en laat hem personaliseren.

14

eyeline

Passet en productmap cadeau

Wanneer u besluit van start te gaan met het nieuwe private label, ontvangt u een gedetailleerde productmap cadeau ĂŠn wordt een afspraak door Centrop met u gemaakt om een mooie, complete passet van de silicone hydrogel daglens bij u in de winkel af te leveren.


zzzz

ZIE EEN WERELD VOL MOGELIJKHEDEN. Rodenstock Multigressiv® MyLife campagne: join in & experience. See better. Look perfect.

See you @ Centrop-Sales.

eyeline

15


IK ZIE IK ZIE WAT JIJ NIET ZIET GA VOOR MINIMALISTISCH MET DE

TRANSPARANTE BRIL. SUPER TRENDY EN PASSEND BIJ ELKE LOOK. PARADOXAAL OPVALLEND EN GROOTS DOOR EEN

ONOPGESMUKT VOORKOMEN. EEN BRIL MET EEN HOGE ‘MUST SEE’-FACTOR.

16

eyeline


COSY AUTUMN VESPA WWW.ENOT.NL

LIU JO WWW.MARCHON.COM

JOOP ! WWW.MENRAD.NL

NOMAD WWW.MOREL-NED.NL

GIVENCHY WWW.SAFILOGROUP.COM

eyeline

17


18

eyeline

T R A N S P A R A N T


BLACK & BLUE CARVEN WWW.AVABRILLEN.NL

MARC O’POLO WWW.ESCHENBACH-OPTIK.NL

RODENSTOCK WWW.RODENSTOCK.NL

MICHAEL KORS WWW.LUXOTTICA.COM

MIU MIU WWW.LUXOTTICA.COM

eyeline

19


xxxxx

20

eyeline


Clear

Zuivere koffie

TEKST Susanne Oudshoorn CLEAR COFFEE is ’s werelds eerste kleurloze koffie. Dit verfrissende drankje is het best te drinken als ijskoffie en is gemaakt van hoge kwaliteit Arabica koffiebonen en puur water. Door de manier van produceren, is het drankje kleurloos gemaakt, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, smaakversterkers, suikers en kunstmatige zoetstoffen.

ZIJ VINDEN CENTROP ZUIVERE KOFFIE! Oscar Saers, Ziezotiek te Rotterdam: “Als zelfstandig opticien stond ik in 2011 voor een belangrijke keuze om de beste support te krijgen. Met Centrop kan ik alle uitdagingen aan die in de toekomst op mijn pad komen, waarin de ‘onafhankelijkheid en zelfstandigheid’ bovenaan staan. Ook in de toekomst vertrouw ik erop dat Centrop, samen met onafhankelijke opticiens, de juiste keuzes zal maken om mijn bedrijfsvoering en die van mijn zelfstandige collega’s op transparante wijze te ondersteunen”.

CLEAR COFFEE is dus heel goed te vergelijken met Centrop, want ‘what you see, is what you get!’. Haal ook uw CLEAR COFFEE op de stand van Centrop! TIJDENS DE CENTROP-SALES KRIJGT U OP DE STAND VAN CENTROP EEN FLESJE ZUIVERE KOFFIE. (ZOLANG DE VOORRAAD STREKT)

Guido van Nes, Van Nes Optiek te Krimpen a/d IJssel en Krimpen a/d Lek en Van Nes Contactlenzen te Zoetermeer: “Door de recente marktontwikkelingen lijkt het er sterk op dat het optieklandschap in Nederland in tweeën wordt gedeeld. Duidelijkheid is nu aan de orde, Centrop houdt zich vast aan zijn eigen idealen en zal daar niet van afwijken. Onafhankelijkheid, zelfstandigheid, duidelijkheid en commitment zijn de sleutelwoorden voor de toekomst van ons mooie optiekland. Iedere ondernemer moet hierin de keuzes maken die het best past bij zijn of haar visie”.

eyeline

21


Centrop net zo vanzelfsprekend als...

zuivere koffie!


is a trademark owned by HACHETTE FILIPACCHI PRESSE SA, Paris, France.

EYEWEAR

Discover the world of ELLE on elleboutique.com

eyeline

23

EL13436 RE

CHARMANT GROUP, DIVISIE BENELUX | SALES@CHARMANTGROUP.NL


zzzz

HOC PROMOTIES

HOC en HOI maken optiek geweldig! HOC PRESENTEERT MET BBGR EN NIKON BRILLENGLAZEN VELE ONDERSCHEIDENDE KIJKOPLOSSINGEN, INNOVATIEVE DIGITALE VERKOOPTOOLS EN ORIGINELE NAJAARSPROMOTIES. HOI LANCEERT DE WAM 700 WAVEFRONT ANALYZER, EEN 7-VOUDIG VOORSCREENING EN REFRACTIEINSTRUMENT VOOR EEN UITERST COMPLETE ANAMNESE.

Nikon 100 jaar succes, nu ook in brillenglazen

Nikon staat bekend als één van de bekendste merken en innovatiekracht in optische producten. Het nieuwste Presio Master multifocaal bewijst het

24

eyeline

succes nu ook in brillenglazen! Met het exclusieve Nikon Partner Programma heeft u direct een onderscheidende positie voor consumenten. Het salesteam presenteert u graag de mogelijkheden voor uw bedrijf.


Nieuw: WAM 700 Wavefront analyser

Intuïtief te bedienen instrument verzorgt volautomatisch een kwalitatieve screening op de 7 belangrijkste onderzoeksgebieden. U constateert aan de hand van resultaten snel en effectief glaucoom, MD, keratoconus, cataract en verklaart oorzaken voor nachtzichtproblemen, lichtgevoeligheid, diffuus licht en visuele stress.

Effectieve digitale verkooptools

HOC heeft verschillende interactieve en gebruiksvriendelijke digitale verkooptools. Bezoek de HOC-stand of showroom in Diemen en ontdek hoe bijvoorbeeld de Optical Vision Center (OVC) consumenten door middel van een ‘digitale klantreis’ de verschillende kijkoplossingen en promoties voor de extra bril presenteert.

HOI Scherp magazine

Met het nieuwste magazine Scherp heeft u direct een compleet overzicht van de verschillende productlijnen van refractie-, optometrieen inslijpapparatuur, nieuwe innovaties als WAM 700, OCT 330 en Neptune waterrecycling systeem. Natuurlijk biedt HOI tot eind dit jaar ‘Scherpe’ aanbiedingen inclusief lease opties.

Scherp NR.11 NAJAAR 2017

INFORMATIEF MAGAZINE VAN HOI

DELTA2 & NEKSIA WELKE KEUZE MAAKT U?

OPTOMETRIEPRAKTIJK UITGELICHT NIEUW WAM700 WAVE ANALYZER EFFICIËNT WORKFLOW VOOR UW REFRACTIES

Harm Mulder: ‘Neem uw klant mee op reis in de verschillende kijkoplossingen’.

voor meer informatie: +31 (0)20 6951951 info@hocsite.com www.hocsite.com

OVERTUIGEND EN PROFESSIONEEL ADVIES MET DE WAVE ANALYZER

eyeline

25


Huismerkexpert

KOM L ANGS OP ONZE STAND MET NUMMER B10!

PERFORMANCE DRIVEN BY SCIENCE™ eyeline

1. Angelini TE, Nixon RM, Dunn AC, et al. Viscoelasticity and mesh-size at the surface of hydrogels characterized with microrheology. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2013;54:E-abstract 500. 26 I, Giles T. European survey of contact lens wearers and eye care professionals on satisfaction with a new water gradient disposable contact lens. Clin Optom. 2014;6:17-23. © 2017 Novartis MR2017-950 08/2017 2. Perez-Gomez


Eric & Eric

NIEUWE VOORZITTER CENTROP ERIC VAN DER GOOT:

“We willen de services voor onze leden gaan uitbreiden” TEKST Loes Brussen BEELD Loek Peters ERIC VAN DER GOOT, AL JAREN BESTUURSLID VAN HET CENTROP, NAM ONLANGS HET VOORZITTERSSTOKJE OVER VAN ERIC DAMME, DIE DEZE FUNCTIE 17 JAAR LANG MET VERVE HEEFT VERVULD. “De afgelopen jaren heeft Centrop een compleet nieuw bestuur gevormd en ik heb nu een waanzinnig goede, enthousiaste club mensen om mij heen”, vertelt kersverse Centrop-voorzitter Eric van der Goot. “Er gebeurt erg veel in de markt en 2017 is zelfs een extreem onrustig jaar. Grote partijen in Nederland en Europa gaan fuseren en nemen anderen over en daardoor zit er heel veel informatie en geld bij een paar grote spelers. Het wordt echt een kwestie van de ketens tegenover de zelfstandigen en daarin kan Centrop zich duidelijk profileren. We waren altijd puur een inkooporganisatie en inkoop is en blijft onze core business, maar er zijn ook andere manieren waarop we onze opticiens kunnen steunen. Wellicht wordt ons servicepakket dan ook uitgebreid. Er is een goede voedingsbodem voor nieuwe ontwikkelingen”.

eyeline

27


Eric & Eric

Vertrekkend voorzitter Eric Damme kan terugblikken op roerige jaren. De geplande 6 jaar voorzitterschap werden er 17, maar nu Centrop in rustig vaarwater is, vond hij de tijd rijp om zijn functie over te dragen. Een van de mooiste bereikte doelen van de afgelopen jaren vindt hij de overgang van de ‘tafeltjesbeurs’ in het Postiljon Hotel in Bunnik naar een professionele beurs in Nijkerk, waar de gehele optiekbranche welkom is. Wat de toekomst betreft, ziet Eric Damme de nodige uitdagingen voor zelfstandige opticiens: “De toekomst is heel beladen en iedere opticien zal een duidelijke keuze moeten maken. Of hij moet voor discount gaan, óf voor fashion, met niche monturen, óf voor zorg, met specialisaties in optometrie en samenwerking met artsen. Ik zou tegen de leden van Centrop willen zeggen: Op de eerste plaats bedankt voor het vertrouwen, blijf onafhankelijk en maak een goede keuze”.

ERIC VAN DER GOOT, ROY AANDEKERK EN ERIC DAMME

28

eyeline

“Iedere opticien moet keuze gaan maken”


GA JE MEE OP REIS? Verdien een trip naar IsraĂŤl of Portugal.

Kom op 10 & 11 september naar Centrop-Sales, informeer naar de actie en schrijf je in voor onze najaarscampagne. Nieuwsgierig? Blijf op de hoogte via of meld je aan voor de nieuwsbrief via info@shamir.nl


DE HUISMERKEXPERT OVER THE COMFORT CLUB:

“Een private label mét professioneel advies erbij, dat is bijzonder” TEKST Gina van Dijk KOEN DE JONG IS ALS PRIVATE LABEL-SPECIALIST NAUW BETROKKEN BIJ DE LANCERING VAN THE COMFORT CLUB, HET SPLINTERNIEUWE HUISMERK VAN CENTROP.

30

“Huismerken zijn bij de consument bekend geworden via de supermarkten. Daar zijn ze er vertrouwd mee geraakt. Langzaam maar zeker zijn huismerken doorgedrongen tot andere branches en je vindt ze nu ook bij drogisterijen, groenwarenhuizen als Intratuin, HEMA, boekwinkels en optiekwinkels dus”. Koen de Jong is Managing Partner van IPLC, International Private Label Consult, een bedrijf dat zich geheel toelegt op de ontwikkeling, strategie en marketing van huismerken. “Wij zijn gepokt en gemazeld in private labels en daarom kwam Centrop bij ons terecht voor ondersteuning bij het in de markt zetten van The Comfort Club”.

huismerk is niet bij de concurrent te vinden, dus de klant komt terug. Een perfecte vorm van klantenbinding”.

Verpakking moet boodschap ondersteunen Het bijzondere van een huismerk is dat je de kwaliteit biedt van een A-merk, maar tegen een lagere prijs.”Dat geldt ook voor de contactlenzen en vloeistoffen van The Comfort Club”, vertelt Koen. “Deze zijn afkomstig van goede, bekende producenten. Wat een huismerk bij een opticien onderscheidt van andere huismerkaanbieders, is dat een opticien een deskundig advies kan geven bij de producten. Hij weet wat zijn klant nodig heeft en kan daar professionele uitleg bij geven. Dat geeft onderscheidend vermogen. En het

Koen de Jong over de keuze van het verpakkingsdesign van The Comfort Club. “Ook de verpakking moet onderscheidend zijn en - heel belangrijk - de boodschap van de opticien ondersteunen. De uitstraling moet dus professioneel zijn en bij de consument een gevoel van vertrouwen oproepen. De kleurenlijn die als eerste wordt gelanceerd, is oranje/ paars/rood en wanneer er een uitbreiding van het assortiment komt, kan daar een nieuwe kleurenlijn aan worden toegevoegd. Dat geeft direct een duidelijk en helder overzicht en gaat er in de winkels heel mooi uitzien”.

eyelineTrend

EENVOUD

& COUTURE SIMPEL DOCH ELEGANT. RANDLOZE MONTUREN ZIJN HELEMAAL VAN DEZE TIJD. MET EEN LICHTGEWICHT PASVORM EN MOOI

SUBTIEL. EENVOUD DIE ALLES ZEGT EN LEKKER TIJDLOOS IS. BRILLEN WAARMEE UW KLANT GEZIEN WIL WORDEN.

32

eyeline


MIU MIU WWW.LUXOTTICA.COM

RAY-BAN WWW.LUXOTTICA.COM

MINIMA WWW.ENOT.NL

REVO WWW.MENRAD.NL

SILHOUETTE WWW.SILHOUETTE.COM

eyeline

33


COOPERVISION BIJT HET SPITS AF BIJ THE COMFORT CLUB TEKST Anneke Pastoor ALS VERTROUWDE CENTROP-PARTNER MAG COOPERVISION ZICH DE EERSTE LEVERANCIER VAN HUISMERK THE COMFORT CLUB NOEMEN. “HIER GAAN WE HEEL VEEL OPTICIENS MEE BEREIKEN”. John Ravelli, key accountmanager bij CooperVision is blij met de nieuwe vorm van partnerschap met Centrop. “We werken sowieso altijd heel prettig met Centrop samen en zijn nu de eerste die voor The Comfort Club producten gaat leveren. De keuze is hierbij gevallen op zeven producten uit de bovenkant van onze range. Het gaat om vijf verschillende contactlenzen, Biofinity TM sferisch, torisch, multifocaal en twee daglenzen én twee vloeistoffen. Mooie producten, waar consumenten veel plezier aan gaan beleven”.

34

eyeline

De CooperVision-lijn van The Comfort Club word gepresenteerd tijdens Centrop-Sales, waar alle bezoekers welkom zijn in de speciale stand. Centrop-leden kunnen hier direct een bestelling plaatsen. “Met The Comfort Club kunnen wij heel veel opticiens bereiken. Bovendien zijn we erg blij met de look & feel van de producten”, zegt John Ravelli. “Ze zijn kleurrijk en vrolijk en bieden veel mogelijkheden op het gebied van marketing en communicatie. Dankzij deze uitstraling worden het meer lifestyleproducten”.


Mod. 36802

JAGUAR EYEWEAR

DESIGNED TO PERFORM

JAG_RX+Sun_A0hoch.indd 1

17.07.17 14:28

Menrad Nederland B.V., Patricia de Vries p.devries@menrad.nl,+31 70 3906314


NIEUW Biofinity Energys™

Contactlenzen voor klanten met een digitale lifestyle. Biofinity Energys™contactlenzen zijn de enige lenzen die gebruik maken van Digital Zone Optics™ om iets te doen aan vermoeide ogen, ook wel Digital Eye Fatigue genoemd. Multitaskende gebruikers van digitale schermen kunnen hierdoor makkelijker en comfortabeler schakelen tussen on- en offscreen activiteiten. Net als alle andere Biofinity®-producten is ook Biofinity Energys™ gemaakt met Aquaform® Technology voor natuurlijke bevochtiging en zuurstofdoorlatendheid.

Neem voor meer informatie contact op met CooperVision of kijk op www.coopervision.nl


Eerlijk ondernemen

EERLIJK ONDERNEMEN? KIES DAN VOOR CENTROP!

? TEKST Susanne Oudshoorn EEN GARANTIE DIE CENTROP KAN GEVEN BIJ AANVANG VAN UW LIDMAATSCHAP. HOE MOOI IS DAT? U betaalt eenmalig een klein bedrag aan inleggeld en mocht u ooit besluiten het lidmaatschap weer op te zeggen (waar Centrop natuurlijk niet vanuit gaat), dan krijgt u dit bedrag weer volledig teruggestort op uw rekening, aangevuld met winstbijschrijving. U betaalt dus feitelijk helemaal niks! Met het lidmaatschap profiteert u bovendien van alle bonussen, die Centrop voor de volle 100 procent uitkeert. Na afloop van elk kwartaal, wordt de door u behaalde bonus op uw rekening gestort. Tevens ontvangt u eens per jaar de eindejaarsbonus. En daar blijft het niet bij, vertelt René Verheij. “Aangezien wij leveranciers mooie omzetten en een snelle,

gegarandeerde betaling bieden, ontvangt de vereniging handelsvergoedingen en betalingskortingen. Van dit geld wordt Centrop bekostigd. Maar omdat wij zeer kostenbewust werken, houden wij altijd geld over. Dat keren wij vervolgens weer uit aan onze leden, ‘delcredere’ noemen we dit. U ontvangt dit bedrag naar rato van uw omzet. Bij de vaststelling van het delcredere blijft er altijd nog een bedrag over, dit wordt weer bijgeschreven als winst op uw inleggeld”. Hoe transparant wilt u het hebben? Centrop is een coöperatieve vereniging voor zelfstandige opticiens en van zelfstandige opticiens. Een team van 5 professionals

trans•pa•rant (bijvoeglijk naamwoord) 1 doorzichtig; = doorschijnend 2 helder van opzet, makkelijk te doorzien: een transparante werkwijze

eyeline

37


Eerlijk ondernemen

on•af•han•ke•lijk (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) 1 vrij, zelfstandig 2 door niets bepaald of geregeld

zorgen voor de dagelijkse bedrijfsvoering. De leden hebben 7 bestuursleden (allen zelfstandige opticiens) gekozen, die zorgdragen voor een goede leiding van de vereniging. Een compacte en efficiënte organisatie dus. Omdat Centrop van de leden is, doet de vereniging niets anders dan het vertalen van de behoeften van onze leden. Zij kunnen hun stem uitbrengen tijdens de Algemene Ledenvergadering.

De Centrop-leden hebben bewust gekozen voor zelfstandigheid: een eigen winkel en geen ketenbedrijf. Zij willen hun optiekzaak leiden zoals zij dat voor ogen hebben. Zelf bepalen welke monturencollectie er in de winkel hangt en met welke glas- en contactlensleveranciers er wordt gewerkt. Dat is dan ook hun kracht, die onafhankelijke zelfstandigheid. Zelf bepalen zij het succes van de winkel. De zorg die u besteedt aan uw klant en uw expertise maken dat de consument bij u blijft terugkomen in uw winkel. Vanzelfsprekend kunt u niet achterover leunen en denken dat alles vanzelf gaat. Wanneer u blijft investeren in uw kennis, klantgerichtheid en net dat beetje extra dat u onderscheidt van de rest, hoeft u als zelfstandig opticien niet bang te zijn dat u aan de kant wordt gedrukt door de grootwinkelbedrijven. Centrop kan u hierbij ondersteunen en laat u in uw waarde. 100% onafhankelijk en zelfstandig opticien blijven. Dit is toch wat u wilt? Voor meer info: www.centrop.nl, +31 (0)26 3648048

zelf•stan•dig (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) 1 op zichzelf, d.i. door eigen kracht, bestaand en handelend: een zelfstandig naamwoord; een zelfstandige staat onafhankelijke

38

eyeline


Inspire Mod. 5506 DM 3635 / © Silhouette

Eerlijk ondernemen

BECAUSE YOU ARE UNIQUE www.silhouette.com

eyeline

39


Eerlijk ondernemen

40

eyeline

Tel: 0411 - 62 44 44 - www.avabrillen.nl


KEEP CALM AND STAY AN

INDEPENDENT

OPTICIAN EMERGENCY NUMBER CENTROP 026 - 364 80 48


AVA’S HELDERE KIJK OP WAT KINDEREN WILLEN Begin 2017 lanceerde AVA Brillen het nieuwe eigen kinderbrillenmerk ‘Rex & Sue’. Een merk dat is opgebouwd rondom een thema dat ieder kind interessant vindt: Dinosaurussen. “We waren al een tijdje zoekende naar een passende naam en thema voor een nieuw concept”, vertelt Jeroen Hest. “Op een gegeven moment zag ik overal dino’s om me heen, mede toen Trix de T-Rex werd tentoongesteld in het museum van Leiden. Op een avond zat ik op de bank wat te zappen, toen ineens de documentaire ‘Dinosaur 13’ voorbij kwam. De docu gaat over Susan Hendrickson, een archeologe die per toeval het geraamte vindt van een T-Rex. Dit fossiel kreeg, zoals gebruikelijk, haar bijnaam ‘Sue’ toegewezen. Toen hebben we gekozen voor Rex & Sue Eyewear! Rex voor de stoere jongens en Sue voor de stoere meisjes”.

De collectie

De collectie Rex & Sue bestaat uit 8 modellen in meerdere uitvoeringen met stoere kleurcombinaties en afwerkingen. Met de collectie wordt gericht op kinderen tot 10 jaar. Nieuw aan de collectie zijn de randartikelen van het merk. Rex & Sue heeft bedrukte broodtrommels, placemats, koffiemokken en rugzakjes. Om het nog persoonlijker te maken is het mogelijk om het logo van de opticien erbij te drukken of zelfs de naam van het kind!

42

eyeline

AVA KIDS

Rex & Sue is één van de merken van de AVA KIDS familie. De andere merken zijn New York Yankees, Tartine et Chocolat en Star Wars™. Deze combinatie aan merken geeft volgens AVA een goede invulling aan het aanbod kwaliteitsmonturen voor kinderen en tieners in de winkel met een goede opbouw in maat en divers in kleur en stijl. Benieuwd naar Rex & Sue of één van de andere AVA KIDS merken? Bekijk de collecties tijdens de Centrop-Sales bij AVA Brillen op stand A11. Voor meer info: AVA Brillen, +31 (0)411 624444, www.avabrillen.nl


ENOT Amsterdam Since 1917


net zo kend als...

..........................

integriteit

p lidmaatschap over. Eigenlijk zonder nadenken. e drukke periode rondom de overname, Centrop m ben ik loyaal aan Centrop, omdat ze er altijd m ĂŠĂŠn procentje meer korting, maar om betrouw-

m een afspraak te maken.

Lees in deze trendguide hoe Centrop kijkt naar transparantie