Nyhedskatalog 1-2024 Lindhardt og Ringhof

Page 1

FORÅR 2024 MARTS - MAJ

LINDHARDT OG RINGHOF Nyhedskatalog 1-2024.indd 3

16/01/24 10:54 AMKære boghandlere Fra Kandis til Krause-Kjær, fra Lille Tut til Verdens vildeste mysterier, fra debutanter til klassikere: Foråret byder heldigvis på masser af nyheder til alle slags læsere. Der er krimier og historiske romaner, tre danske romandebutanter og lækre nye kogebøger fra redaktionerne hos Lindhardt og Ringhof. Carlsen sørger for, at der er bøger til små fans af både Spiderman, Gabbys Dukkehus, Pokémon og Lille Tut – og så er der nyt fra nogle af de bedste børnebogsforfattere: Rick Riordan, Thomas Brunstrøm, Lars Henrik Aagaard, Rick Riordan og kvinden bag Musse & Helium: Camilla Brinck. Tag som altid gerne fat i os med spørgsmål og gode ideer!

Titi Sørensen tso@lrforlag.dk / 22655245

Uffe Brunberg Madsen ubm@lrforlag.dk / 21207424

Anne Amsnæs salg@lrforlag.dk / 70256610

Nyhedskatalog 1-2024.indd 1

Søren Løj sbl@lrforlag.dk / 22793259

Maria Vedel-Petersen salg@lrforlag.dk / 70256610

Bianca Tranberg btr@lrforlag.dk / 24661774

Lærke Rasmussen salg@lrforlag.dk / 70256610

10/01/24 5:05 PM


Susan Knorrenborg: Spørg John Udgivelsesdato 17/05/24

Sprudlende og fandenivoldsk debutroman ”Hvorfor er fjordrejer finere end tigerrejer, når tigerrejer er meget større?” - Tina Katrine og Tina er kusiner. Og hinandens bedste veninder. De er vokset op sammen som søstre i den lille flække Fensmark uden for Næstved på Sydsjælland. Katrine tager til København for at studere og får trofækæresten Frederik fra Virum. Hans dannede forældre og museumsbesøgene på Louisiana er bare en bonus. Tina bliver på Sydsjælland og sygner mere og mere hen i skodjobs og forholdet til plattenslageren Tage, der fjernhealer og har ”landbrug” i kælderen plus et par næver, der sidder temmelig løst. Især når Tina er inden for rækkevidde.

Alligevel er det ikke til at forudsige, hvem der redder hvem i sidste ende. Og når det ser sortest ud, kan de to veninder altid søge råd hos synske John i ugebladet Hjemmet, for John ser alt … Spørg John er en roman om ulige børn, om aldrig rigtigt at passe ind og om at miste sig selv, når man forsøger at finde sin plads. En bog om kødkorsetter og russiske forhørsmetoder. Om langhåret havartiost og hummergilder. Om gangbangs på Hundige Strand og familieferier på Svinkløv Badehotel … og ikke mindst om kærlighed.

OM FORFATTEREN

Susan Knorrenborg er debatredaktør på Politiken. Spørg John (IN ITALICS) er hendes debutroman. Ligesom sine personer er hun født og opvokset i Næstved, men bor nu i en københavnerforstad med kæreste, børn og hund, og har netop bestået hvalpekurset på Dortes Hundeskole. Hendes farfar var skraldemand, hendes far er mønsterbryder, selv er hun rundet af tryg middelklasse med orange Chrysler Sunbeam, Mix-blade og koteletter i fad.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 2

10/01/24 5:05 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 3

10/01/24 5:05 PM


Linea Maja Ernst: Kun til navlen Udgivelsesdato 03/05/24

Linea Maja Ernst debuterer som romanforfatter Linea Maja Ernst debuterer med Kun til navlen, en samtidsroman om at være fanget i en livsfase og panikken over måske at være blevet mere småborgerlig, end man nogensinde havde frygtet. En gruppe venner midt i trediverne er samlet i et sommerhus ved en skovsø. Det er midsommer og ugen op til et bryllup. Et vennepar skal giftes. Gruppen forbereder sig og holder samtidig fri, skændes, mindes, flirter, poserer, soler sig i hinandens selskab og roder op i ukurante følelser. Sylvia har altid været forelsket i Esben, brudgommen. Hun er i et trygt og stabilt parforhold med sin kvindelige kæreste, Charlie, men kan ikke finde ro. Kvæde føler sig endelig hjemme i sin

krop og er klar til at holde et skov-rave, men der er børn, der skal puttes, og Gry har taget sin kæreste Adam med, der går rundt og ligner en reklame for heteroseksualitet. Karen glæder sig til at blive gift, men hun glæder sig endnu mere til at komme tilbage på arbejde. Og imens samtalerne slår gnister rundt om middagsbordet, kæmper Gry med at føle sig banal blandt sine farverige, excentriske venner. Hvorfor er nogles drøm at blive gift og andres at leve i et harem med deres yndlingsvenner? Og hvad stiller man op med længslen efter, at alt kunne være anderledes?

OM FORFATTEREN

Linea Maja Ernst (f. 1988) er journalist hos Weekendavisen. Hun har tidligere været anmelder på Information samt arbejdet som underviser på Litteraturvidenskab på Københavns Universitet og på Rødding Højskole. Hun har været vært på to podcasts produceret af Weekendavisen: Følelsernes vold (2020) og Queer-Bio (2019)

Nyhedskatalog 1-2024.indd 4

10/01/24 5:05 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 5

10/01/24 5:05 PM


Margaret Atwood og Douglas Preston: Fjorten dage Udgivelsesdato 16/04/24

Et moderne tag på Dekameron-fortællingen fra 36 kendte forfattere På taget af en Lower East Side-bygning mødes den brogede skare af lejere under de første uger af coronalockdown og fortæller hinanden historier. Fjorten dage er en overraskende og uimodståeligt fremdrivende roman med et uventet twist: hver karakter fra denne diverse og excentriske trup af New York-naboer er skrevet af seksogtredive forskellige, store litterære stemmer – fra Margaret Atwood og Douglas Preston til Tommy Orange og Celeste Ng.

Forfattere: Charlie Jane Anders, Margaret Atwood, Jennine Capó Crucet, Joseph Cassara, Angie Cruz Pat Cummings, Sylvia Day, Emma Donoghue, Dave Eggers, Diana Gabaldon, Tess Gerritsen, John Grisham, Maria Hinojosa, Mira Jacob, Erica Jong, CJ Lyons, Celeste Ng, Tommy Orange, Mary Pope Osborne, Douglas Preston, Alice Randall, Ishmael Reed, Roxana Robinson, Nelly Rosario, James Shapiro, Hampton Sides, R.L. Stine, Nafissa Thompson-Spires, Monique Truong, Scott Turow, , Luis Alberto Urrea, Rachel Vail, Weike Wang. Caroline Randall Williams, De’Shawn Charles Winslow, Meg Wolitzer Redigeret af Margaret Atwood, forfatter til bl.a Tjernerindens fortælling og modtager af H.C. Andersen-prisen 2024.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 6

10/01/24 5:05 PM


Signe Pildal: Francine & Katrine Udgivelsesdato 15/04/24

En stærk debut om overgreb og hemmeligheder Francine og Katrine handler om, hvad der sker efter et seksuelt overgreb. Romanen følger Francine, som bliver voldtaget af sin universitetsvejleder, og Katrine, som er gift med ham. Den handler om de vidtrækkende følger, voldtægten har, ikke kun for de to kvinder, men også for andre mennesker omkring dem. Det er en roman om magt og afmagt, om at vide og fortie og om, hvad man gør for at beskytte sig selv og dem, man elsker. ”Hun gik i bad, da hun kom hjem. Det gør man åbenbart, havde hun tænkt, da hun stod med lukkede øjne under bruseren. Hun havde skrabet sine underben glatte, mens hun græd og vandet skyllede ned over hende. Kvalmen ved tanken om, at Kjær skulle have bemærket hårene på hendes ben. Hun tænkte ikke på det, da hun lå på sofaen, men nu betyder det noget. Det ville have været endnu en ubærlig blottelse.”

OM FORFATTEREN

Signe Pildal (født 1964) er ph.d. i retorik og arbejdede i en årrække som lektor på Aarhus Universitet. Francine & Katrine er hendes debut som romanforfatter.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 7

10/01/24 5:05 PM


Einar Már Gudmundsson: Thi kendes for ret Udgivelsesdato 29/05/24

Efterfølger til Islandske forbrydere For tohundrede år siden var der farlige ideer i omløb på Island: Kætterske forestillinger om lighed og retfærdighed. I hemmelighed lagde lyssky personager planer om at lette overklassen for deres økonomiske byrder. Myndighederne var mildt sagt ikke begejstrede for disse forbryderiske tanker, som eroderede selve samfundsfundamentet og måtte bekæmpes! Oprøret skulle for enhver pris holdes nede: Find de skyldige, døm dem hårdt og straf dem nådesløst! Trådene fra Einar Márs roman Islandske forbrydere bliver spundet op i denne efterfølger, hvor drømme om frihed tændes og kvæles, og det farverige persongalleri kommer ud af kontrol. Slægtsbånd testes, og århundreder samler sig i øjeblikkes storhed og fald. Sandhed og digtekunst kæmper med løgn og sandhed, ret og vrang væves ind i historiefortællerens net.

OM FORFATTEREN

Islands store historiefortæller, Einar Már Guðmundsson (1954), har vundet en lang række priser, bl.a. Nordisk Råds Litteraturpris, Karen Blixen-medaljen og Det Svenske Akademis Nordiske Pris. I 2016 udkom hans samlede værker på dansk. Forfatterskabet indbefatter romaner, noveller, digte og essays og er internationalt anerkendt som en milepæl i den nordiske fortælletradition.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 8

10/01/24 5:05 PM


Ernest Hemingway: Farvel til våbnene Udgivelsesdato 31/05/24

Mich Vraa har nyoversat Hemingways mest berømte roman I 1918 drog den unge Ernest Hemingway i krig. Han meldte sig frivilligt til ambulancetjeneste i Italien, blev såret og dobbeltdekoreret for sin indsats og sit mod. På den baggrund skrev han Farvel til våbnene, som blotlægger den frygt, det mod og kammeratskab. som krig skaber. Romanen er også en dramatisk kærlighedshistorie med kompromisløs lidenskab – en ægte klassiker, der bevæger mennesker, uanset tid og sted. Nyoversat og med forord af Mich Vraa. Det er første danske oversættelse siden Ole Restrups fra 1936. ”Stadig den bedste, den allerbedste krigsbog i sin art og sin genre: Kærlighedshistorie og roman .... man tror på den kærlighed, han fortæller om, og derfor tager Hemingways roman os om hjertet.” BERLINGSKE ”Med Farvel til våbnene lagde Ernest Hemingway verden for sine fødder.” KLAUS RIFBJERG ”Smuk på en barsk og tragisk måde … kort sagt forbliver den en klassiker.” THE SUNDAY TIMES ”En bevægende og smuk roman.” NEW YORK TIMES

OM FORFATTEREN

Ernest Hemingway (1899-1961) er en af det 20. århundredes mest betydningsfulde amerikanske forfattere. Gennem sit arbejde som journalist lærte han sig en enkel stil, der blev karakteristisk for hans forfatterskab. Hemingway modtog Nobelprisen i 1954.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 9

10/01/24 5:05 PM


Pip Williams: Bogbinderen fra Jericho Udgivelsesdato 23/05/24

Historisk roman fra London under Første Verdenskrig Peggy og hendes tvillingesøster Maude arbejder i bogbinderiet hos Oxford University Press. Hver dag folder de ark, som senere skal blive til bøger. Peggy drømmer om en dag at kunne læse bøgerne, mens Maude er fint tilfreds med kun at folde. De bor sammen på en husbåd i forstaden Jericho, som grænser op til Oxford. Da Første Verdenskrig bryder ud, drager størstedelen af mændene fra Oxford University Press mod Vestfronten. Efterladt tilbage er kvinderne, der må holde forlaget og resten af nationen kørende. De usikre tider skaber store forandringer i Peggy og Maudes

ellers forudsigelige tilværelse og giver nye bekendtskaber. Fra frivillige sygeplejersker til flygtninge, på flugt fra besættelsens rædsler, bringer krigen kvinder fra alle samfundslag sammen, og med dem følger nogle svære valg for Peggy. Bogbinderen fra Jericho er en roman om viden – hvem skaber den, hvem kan få adgang til den og hvilke sandheder går tabt i processen? Som i De glemte ords bog foregår handlingen i de historiske rammer omkring Oxford, og Pip Williams udforsker mange af de samme temaer om klasseskel og ligestilling mellem kønnene.

OM FORFATTEREN

Pip Williams er født i London, opvokset i Sydney og bor nu i Adelaide Hills i Australien. Hun har udgivet to fagbøger samt romanerne De glemte ords bog og senest Bogbinderen fra Jericho.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 10

10/01/24 5:05 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 11

10/01/24 5:05 PM


Lotta Elstad: Xiania 1: Klara Udgivelsesdato 02/04/24

Et glamourøst og beskidt drama Året er 1922. Klara tager toget fra en lille norsk flække til storbyen Kristiania (Xiania) for at håndtere en uønsket graviditet. Hun er 19 år gammel, og i hånden har hun en lap papir med et navn og en adresse: Madam Zavarella, Elvagata 2. Efter en abort, som næsten koster Klara livet, bliver hun en del af den sammensatte verden omkring Madam Zavarella i slummen Vaterland. Det er en stinkende, fattig, pulserende underverden, men hos Madam Zavarella er der pengesedler gemt i alle sprækker af det vakkelvorne hus, der er en automobil i gården, forbindelser til de finere kredse på Bygdø, og selvom det er forbudstid, flyder alkoholen frit. Før Klara ved af det, har hun fået kort hår og bukser og færdes hjemmevant i byens natteliv, hvor hun føler sig splittet mellem revolutionære Matteo og smukke Leander. Xiania er et portræt af en ung kvindes møde med et sydende Kristiania og med en farverig, excentrisk flok af outsidere. Klara er første bind i en planlagt trilogi af den norske forfatter Lotta Elstad. Hvert bind følger en ny karakter fra det samme univers.

OM FORFATTEREN

Lotta Elstad (f. 1982) er en norsk forfatter. Hun debuterede i 2008 med romanen Et såkaldt lortejob og har siden udgivet flere anmelderroste bøger. Hun er brudt igennem med Klara, som er første bind i en planlagt trilogi om den kulørte underverden i 1920’ernes Oslo.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 12

10/01/24 5:05 PM


Sigridur Hagalín Björnsdóttir: Ilden Udgivelsesdato 25/04/24

Katastroferoman tilsat eksplosiv kærlighedshistorie Jordskælv ryster Reykjanes-halvøen, der huser to tredjedele af den islandske befolkning og utallige turister, og vækker de sovende vulkaner. Ingen kender dem bedre end geologen Anna Arnardóttir, som står over for den vigtigste opgave i sin karriere. Men katastrofen lurer i horisonten, både i undergrunden og i Annas privatliv, hvor hendes tilsyneladende perfekte ægteskab pludselig befinder sig på usikker grund. “Karrierens og familielivets katastrofer flettes sammen på ekstremt spændende vis, og resulatet bliver eksplosivt begge steder.” - Morgunblaðið

OM FORFATTEREN

Den islandske forfatter Sigríður Hagalín Björnsdóttir (f. 1974) – bedre kendt som Sigga – har studeret historie i Reykjavik og journalistik på Columbia University i New York. Ved siden af sin forfattergerning arbejder hun som journalist og nyhedsvært på Islands største nyhedskanal. Sigga har tidligere boet og arbejdet i København, men bor nu i Reykjavik med sin mand, Jón Kalman Stefánsson, og deres sammenbragte børn.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 13

10/01/24 5:05 PM


Marcus Jarl: Dine farver var blå Udgivelsesdato 31/05/24

Sommerens varmeste læseoplevelse Dine farver var blå er en dybt rørende roman om længe ventede tilståelser, håb, lidenskab og den store kærlighed fra Sveriges nye feelgood-stjerne, Marcus Jarl. Romanen vandt prisen for ÅRETS FEELGOOD i Sverige i 2021, men med Dine farver var blå er der snarere tale om en slags FEEL-ALL, hvor både lattermuskler og tårekanaler kommer på arbejde. Lina arbejder på neonatalafdelingen i Stockholm og længes efter selv at få et barn, men hendes mand, Samuel, har gjort det klart, at han ikke ønsker at være far. I en gammel skotøjsæske bagerst i garderobeskabet, gemmer Lina på minderne fra sin første kæreste: den mystiske Ted, som forsvandt ud i den blå luft. Hver tirsdag udøver Samuel en art selvpineri, hvor han læser deres gamle breve. En dag vender Ted pludselig tilbage med beskeden om, at han har få måneder tilbage at leve i, og et ønske, der lægger et stort pres på Lina og Samuels forhold. Men Lina bliver nødt til at vide, hvad der skete for alle de år siden, og det går op for Samuel, at det måske er den eneste mulighed for at redde deres ægteskab.

OM FORFATTEREN

Marcus Jarl er bosat i Stockholm. Han har tidligere skrevet for Expressen, QX og Dagens Nyheter og arbejder nu som specialsygeplejerske på en neonatalafdeling sideløbende med sin forfatterkarriere. Dine farver var blå vandt prisen for ÅRETS FEELGOOD i Sverige i 2021 og var shortlistet til Adlibrisprisen og Storytel Awards.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 14

10/01/24 5:05 PM


Colleen Hoover: Det ender med os Udgivelsesdato 01/03/24

Ny paperback-udgave med ekstramateriale Da Lily falder for den flotte neurokirurg Ryle, er det næsten for godt til at være sandt. Hun har ikke altid haft det let, men nu ser alting lyst ud. Selvom Ryle er imod faste forhold, giver han snart køb på sine principper, og Lily er lykkelig. Men der er alligevel noget ved Ryle, der giver skår i glæden – og da Lilys ungdomskæreste Atlas en dag dukker op, trues alt, hvad Lily og Ryle har opbygget sammen. Det ender med os er en uforglemmelig fortælling om kærlighedens ultimative pris. Denne udgave indeholder en samling billeder samt en Q&A mellem Colleen Hoover og hendes mor, Vannoy Fite, hvis historie er inspirationskilde til bogen. ”En modig og hjerteskærende roman ... Ingen kan levere en læseoplevelse så fuld af følelser som Colleen Hoover.” - Anna Todd, bestsellerforfatter til After-serien ”Det ender med os er et perfekt eksempel på Colleen Hoovers evne til at skabe fortællinger, der på samme tid er både opløftende, romantiske og dystre.” – Romantic Times Book Reviews ”Fra første øjeblik var jeg ude af stand til at lægge den fra mig – dette er en af de smukkeste og mest uforglemmelige fortællinger, jeg nogensinde har læst.” – Goodreads

OM FORFATTEREN

Colleen Hoover (f. 1979) er en amerikansk forfatter og et TikTok-fænomen. Hun har skrevet 24 romaner, hvor størstedelen har ligget på New York Times’ bestsellerliste.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 15

10/01/24 5:05 PM


Niels Krause-Kjær: Jagttegn Udgivelsesdato 15/03/24

Hvem trækker i trådene? Politisk thriller fra Krause-Kjær En folketingspolitiker findes død efter en kongejagt på et gods i Jylland. Han er skudt gennem hovedet, og alle går ud fra, at der er tale om selvmord. Samme dag forsvinder hans unge niece, der har gjort overraskende opdagelser i forbindelse med en eksamensopgave på journalisthøjskolen i Aarhus, hvor Ulrik Torp er lektor-vikar. Umiddelbart efter indledes en kampagne mod landets forsvarsminister. Ulrik Torp trækkes ind i sagen, der viser sig at handle om militær oprustning, lobbyisme for milliarder, udenlandske interesser og skjult støtte til politikere. Til at

hjælpe sig har Torp kun sine studerende og Emma, en tidligere praktikant fra hans gamle arbejdsplads, Dagbladet. Sammen finder de ud af, hvordan tingene hænger sammen, men det viser sig undervejs, at Torp selv er fanget i et net, som han har svært at vikle sig ud af. For hvem er det, der trækker i trådene? Jagttegn er femte uafhængige bog i Niels Krause-Kjærs politiske spændingsserie, der lægger sig i grænselandet mellem medier og politik og beskriver magtspillet i kulissen.

OM FORFATTEREN

Niels Krause-Kjær (f. 1963) er journalist og arbejder i dag som fuldtidsforfatter. I 2000 skrev han Kongekabale, der blev filmatiseret i 2004. Opfølgeren Mørkeland kom i 2019, og i 2021 fulgte Fandens forår, som blev efterfulgt af Nedsmeltning i 2023.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 16

10/01/24 5:05 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 17

10/01/24 5:05 PM


Anna Grue: Blodigt bryllup Udgivelsesdato 13/03/24

Mini-krimi af Anna Grue En geskæftig kvinde findes død under forberedelserne til et bryllup på en herregård. Og der er ikke tale om et hvilket som helst bryllup, for det er den selvbestaltede privatdetektiv Anne-Maj Mortensens datter, der skal giftes. Da Anne-Maj går i gang med at undersøge omstændighederne ved dødsfaldet, opdager hun hurtigt, at der måske er tale om mord. Og snart følger flere …

Blodigt bryllup er baseret på Familie Journalens føljeton om den ukonventionelle efterlønner Anne-Maj Mortensen, der opklarer forbrydelser midt i hverdagens tumult.

OM FORFATTEREN

Anna Grue (f. 1957) fik sit sit store gennembrud som forfatter med kriminalromanerne om Dan Sommerdahl, der siden er filmatiseret. I 2020 udkom hendes første roman om Anne-Maj Mortensen, Mysteriet i Genbrugsen, og derpå fulgte Døden i kurbadet, Nøglen til mord og Ligene i Lysthuset.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 18

10/01/24 5:05 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 19

10/01/24 5:05 PM


Johanna Mo: Espeløvet Udgivelsesdato 15/05/24

Ölandsserien er nervepirrende læsning Da Hanna Dunckers veninde, Ingrid, finder sin kæreste død, ligner det mord. Hanna og kollegerne ved Kalmars politi må bede Ingrid om hjælp til at optrevle sandheden om kærestens brogede fortid, men da Ingrid bliver akut syg ændres alt, og Hanna må holde hovedet koldt. I mellemtiden er Hannas bror, Kristoffer, vendt tilbage til Öland for at deltage i retssagen, der kan rense deres far, og med sin angstfyldte bagage invaderer han Hanna og Isaks skrøbelige samliv. Kommer sandheden endelig frem om hvad der skete for 17 år siden, da deres far blev dømt for mord? Espeløvet er fjerde bind i serien om Hanna Duncker og politistyrken på Öland.

OM FORFATTEREN

Johanna Mo (f. 1976) er opvokset i Kalmar og bor i Stockholm. Hun har arbejdet som forlagsredaktør og oversætter og været anmelder og skribent på aviser og tidsskrifter. Hun har skrevet ni bøger. Espeløvet er hendes fjerde bog på dansk efter de forrige bøger i Ölandsserien, Natsangeren, Skyggeliljen og Mørkeskov.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 20

10/01/24 5:05 PM


Gunnar Staalesen: Dødens net Udgivelsesdato 17/04/24

Jeffrey Archer: Falske spor Udgivelsesdato 01/03/24

Hvor langt vil man gå for penge? Privatdetektiven Varg Veum støder på adskillige mystiske dødsfald, da han følger en savnet mands spor til den norske bygd Solvik. En by, der styres af to indflydelsesrige familier, som kæmper om magten over det indbringende lakseopdræt – en kamp, der har splittet det lille samfund i to og sat indbyggerne op imod hinanden. Varg Veum opdager hurtigt, at Solvik gemmer på adskillige hemmeligheder, som ingen ønsker skal se dagens lys. Men det stopper ikke privatdetektiven. Spørgsmålet er, hvor mange der må dø, før Veum når frem til gådens løsning. Dødens net er bog nummer tyve i Gunnar Staalesens populære og filmatiserede serie om privatdetektiven Varg Veum. GUNNAR STAALESEN er en af de største norske spændingsforfattere. Især er han kendt for flere kriminalromaner om detektiven Varg Veum og Bergen-trilogien. I Norge har Staalesen desuden udgivet flere digtsamlinger samt skrevet dramatik til teatre og radio/TV.

Spændende og med højt tempo klassisk Archer pageturner For at sikre det engelske herresæde Wentworth, der har været i slægtens besiddelse i generationer, tvinges Lady Victoria Wentworth til at afhænde et af familiens klenodier, et verdenskendt og uvurderligt van Gogh-maleri. Køberen er et lyssky foretagende, der har kontorer i Twin Towers i New York. Men da Victoria myrdes i sit hjem natten til 11. september 2001, forsvinder maleriet sporløst. Anna Petrescu, der arbejder i New Yorks betændte kunstverden, befinder sig i World Trade Centers nordtårn, da det første fly rammer. Hun formodes død. Under dække af denne status kæmper hun for at afsløre sin arbejdsgivers dobbeltspil og for at finde maleriet. Men hendes modstander er frygtindgydende, og kampen bringer hende verden rundt på en krævende og farlig mission. ”Hvis der var en nobelpris i fortællekunst, ville Archer få den.” Daily Telegraph JEFFREY ARCHER (f. 1940) er britisk forfatter og tidligere politiker. Archer har solgt 330 millioner bøger på verdensplan og ligget nummer 1 på bestsellerlister verden over. Hans bøger er udkommet i 97 lande.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 21

10/01/24 5:05 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 22

10/01/24 5:05 PM


FAGBØGER

Nyhedskatalog 1-2024.indd 23

10/01/24 5:05 PM


Anna-Sophie Hartvigsen, Emma Due Bitz og Camilla Falkenberg: Din økonomi-planner Udgivelsesdato 29/01/24

Sådan får du styr på hverdagsøkonomien: Skemaer, budgetter og mål Bogen, der trin for trin hjælper dig med at gøre dine økonomiske mål til virkelighed.

og lægge et budget med penge til både hverdagen, det sjove og til at investere og sikre din fremtid.

Female Invest har med Girls just wanna have funds lært os, hvordan vi skal investere vores penge og skabe økonomisk frihed for os selv. Nu er det tid til at få det fulde overblik over vores økonomi, så vi kan sætte handling bag ordene.

Bogen indeholder:

Via en række praktiske trin, budgetøvelser, mål og delmål hjælper denne bog dig med at få overblik over din daglige økonomi, dine pengevaner og dine ønsker for fremtiden, så du kan planlægge realistisk

Nyhedskatalog 1-2024.indd 24

- En guide til at sætte dine opsparingsmål - En månedlig to do-liste, der hjælper dig med at nå dine mål - Plads til at tage noter og reflektere over dine fremskridt

10/01/24 5:05 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 25

10/01/24 5:05 PM


Annasophia Petri Holm: Talmagi Udgivelsesdato 15/03/2024

Din fødselsdato kan gøre dig klogere på dig selv Lær dig selv at kende med numerologi Tallene 1-9 indeholder hver deres symbolik, budskab og energi, og den talkode, som ligger i din fødselsdato, siger noget om, hvem du er. I denne bog lærer du din egen personlige talkode at kende, og ud fra den bliver du klogere på dine talenter, potentialer og det, du er her for at lære. At kende sin egen kode og dens betydning er en unik nøgle til at forstå sig selv og sin omverden på et dybere plan. Koden kan nemlig sammenlignes med et kort over en selv, som gør det nemmere at finde vej. I stedet for at køre en masse omveje får man gennem forståelsen af sine tal den direkte vej til at opnå mere glæde, flow og forbindelse i sit liv.

OM FORFATTEREN

Annasophia Petri (1994) har de to podcasts Det spirituelle hjørne og Det astrologiske hjørne. Hun er uddannet tv-tilrettelægger fra Journalisthøjskolen i København og er ledende videoproducent på det internationale arkitekturmagasin ”Arka”. Hun er også yogalærer og astrolog, og hun har netop færdiggjort sin uddannelse inden for numerologi. I februar 2023 udgav hun bogen ”Alt det, vi ikke ser - brug din spirituelle side”.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 26

Det er også en stor hjælp at kende sin partners, sine venners, kollegers eller familiemedlemmers koder. Det giver en mulighed for bedre at forstå, hvorfor de gør, siger og tænker, som de gør – og hvorfor de måske er anderledes end en selv. At kende til sin egen og andre menneskers datokoder skaber empati og medfølelse – både med sig selv og andre.

10/01/24 5:05 PM


Trine Christensen: Kvindsmod Udgivelsesdato 06/03/24

Mød 7 af verdens modigste kvinder I denne inspirerende bog deler en række internationale og aner­ kendte kvinder deres stærke personlige historier. De fortæller åbent og ærligt om at have og bevare modet til at være, som de er, og nægte at tie stille - trods store omkostninger for dem og deres nærmeste og selvom det kan koste dem livet. Mød:

OM FORFATTEREN

Trine Christensen (f. 1971) er tidligere generalsekretær for Amnesty International Danmark. Hun er uddannet cand.merc. int. fra Handelshøjskolen i København.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 27

Anabel Hernández: mexicansk journalist og forfatter, der rapporterer frygtløst om brutale narkokarteller og korrupte embedsmænd. Kasha Nabagesera: ugandisk LGBT-rettighedsaktivist, der nægter at lade sig kue trods trusler og mordet på hendes bedste ven. Claudia Paz y Paz: den første kvindelige statsadvokat i Guatemala, hvor hun blandt andet har kæmpet mod diktatur og vold mod kvinder. Sarah McBride: demokratisk politiker og den første transperson valgt til Kongressen i USA. Svetlana Tikhanovskaja: hviderussisk menneskerettighedsaktivist og politiker, der stillede op ved præsidentvalget i Hviderusland 2020. Hun måtte siden flygte. Masih Alinejad: iransk-amerikansk journalist, forfatter og politisk aktivist, der står op mod styret i Teheran. Marinel Sumook Ubaldo: filippinsk klimaaktivist, som var med til at organisere den første klimastrejke for unge i sit land. Ud fra deres erfaringer og oplevelser skaber forfatteren ”modets strategi”, som andre kvinder kan bruge i deres eget liv. Bogen er skrevet af Trine Christensen, der er tidligere generalsekretær i Amnesty International Danmark.

10/01/24 5:05 PM


Anders Kofoed: Den nødvendige far Udgivelsesdato 08/05/24

En guidebog til kommende og nuværende fædre Anders Kofoed fokuserer på faren og farens rolle. Bogen er trækker på den forskningsresultater fra hele verden, og der er masser af ny viden.

I det moderne samfund kan vi i stort omfang selv vælge hvilken faderrolle, vi vil have.

Læs om faderrollen hos så forskellige dyr som klovnfisk, svaler, flagermus, præriestudsmus, chimpanser og gorillaer … men først og fremmest hos mennesker.

Anders Kofoed kalder til kamp for farens rolle som omsorgsperson for børnene. Naturen har fremavlet mænd til at være børnepassere, forsørgere, lærere og legeonkler, og de skal insistere på at tage det ansvar.

Faderrollen ikke er en fikseret endelig og universel ting for vores art – der er vidt forskellige faderroller i forskellige samfund.

Den nødvendige far er fuld af informationer og gode råd, der rækker fra graviditet til teenagebørn og går helt op til bedstefarrollen.

Hos Aka-folket, et nomadefolk i Centralafrika, har faderen mere fysisk kontakt med barnet end moderen, og Aka-fædrene bruger fem gange så meget tid sammen med dem, som fædrene i de fleste andre menneskesamfund.

Bogen kommer omkring emner som søvn, sprogudvikling, leg og opdragelse, og i modsætning til langt de fleste bøger om disse emner, fokuseres der på farens rolle.

Hos Ache-folket, et nomadefolk i Sydamerika, har faderen næsten ingen kontakt med små børn. Faren har først en rolle, når sønnerne skal lære at jage.

Anders Kofoed trækker på den nyeste forskning og inddrager også sine egne erfaringer, når han argumenterer for, at det er afgørende vigtigt, at faren påtager sig omsorgsansvar.

OM FORFATTEREN

Anders Kofoed er evolutionsbiolog og zoolog. Han har arbejdet i Zoo i København og var en af drivkræfterne bag etableringen af Den Blå Planet, det nye udvidede Danmarks Akvarium. Som naturekspert medvirker han ofte i Go’ Morgen Danmark på TV 2. Forfatter til bl.a. ’Meningen med livet – fra fødsel til død og lidt efter’, ’Anders Kofoeds store bog om naturen’, ’Naturen kalder - store oplevelser med Kofoed & Klein’, ’Zombiemyren og den hostende snegl’.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 28

10/01/24 5:05 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 29

10/01/24 5:05 PM


Katy Hessel: Historien om kunst uden mænd Udgivelsesdato 07/03/24

Katy Hessel omskriver kunsthistorien Kvindernes kunsthistorie er en rig og fascinerende historie, der hører til i den kunsthistoriske kanon på lige fod med de mandlige kunstnere. Men alt for længe er kvinderne blevet udeladt. Det gør kunsthistoriker Katy Hessel nu op med i denne bog, der tager læseren på en rejse gennem de største og vigtigste værker i historien om kunst – uden mænd. Denne bog fortæller om nogle helt særlige kvinder i kunstens verden. Det er de vigtigste kvindelige kunstnere fra Renæssancen og 1800-tallets USA, den hollandske guldalder og efterkrigstidens Latinamerika. Det er historien om, hvordan kvinderne brød med normerne, kom ind på kunstakademierne og var med til at forme kunstens verden. Dette er historien om kunst, som den aldrig er blevet fortalt før. Med dansk forord af Anna Kærsgaard Gregersen, museumsinspektør på Glyptoteket.

OM FORFATTEREN

Katy Hessel er en engelsk kunsthistoriker og kurator. Foruden The Story of Art Without Men, skriver Katy klummen The Great Women’s Art Bulletin for The Guardian, står bag den populære podcast The Great Women Artists, og skriver og lægger stemme til adskillelige kunstdokumentarer for BBC. I 2021 blev hun udvalgt til Forbes ”30 Under 30”-liste, og hun både skriver, holder foredrag og opsætter udstillinger på gallerier og museer rundt omkring i Storbritannien.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 30

10/01/24 5:05 PM


Ulf Svane og Mathias Kobberrød Rasmussen: Hovedstaden bag facaden Udgivelsesdato 01/04/24

En fortællende fotobog a la ”Stamsteder” og ”København con Amore” Hovedstaden bag facaden er en stemningsmættet og skøn tur til gemte og glemte steder i storbyen, der skildres gennem cirka 300 billeder. Bogen er en kunstnerisk og moderne formidling af byens kulturbærende erhvervsdrivende nicheforretninger og mindre familiedrevne virksomheder i alle afskygninger. En hyldest til det København, der er ved at forsvinde. Det er et portræt af de mennesker, der befolker stederne som stamgæster, kunder og indehavere, side om side med motiver af interiør, facader, genstande og det omkringliggende bymiljø. Det er en række personlige fortællinger om en vigtig, men desværre ofte overset del af byen, der fortjener offentlighedens opmærksomhed, så nye generationer af københavnere kan lære byen at kende og reflektere over dens fortid, nutid og fremtid. Copenhagen Archive er et samtidsarkiv i form af visuelle fortællinger i billeder, tekst og lyd startet af fotograf Ulf Svane og historiker Mathias Kobberrød Rasmussen, der siden 2020 har udforsketog dokumenteret atmosfæren på historiske Københavnersteder

Nyhedskatalog 1-2024.indd 31

10/01/24 5:05 PM


Thomas Hee: Bomber for Stalin Udgivelsesdato 04/03/24

Da store pengebeløb, forfalskede dokumenter og våben blev smuglet gennem den danske hovedstad I tiden op til Anden Verdenskrig blev København centrum for et internationalt netværk af radikaliserede kommunister, der angreb civile skibe med hjemmelavede bomber. Gruppens mål var fragt- og passagerskibe, som sejlede for Adolf Hitlers Tyskland og dets allierede. Dynamitten til bomberne stjal kommunisterne langt mod nord i de svenske malmminer. Kommunisternes ødelæggelser frustrerede Gestapo og fyldte så meget for nazisterne, at navngivne medlemmer af den danske celle blev fremhævet i krigs-

erklæringen, da Nazityskland i 1941 angreb Sovjetunionen. Ved hjælp af arkivmateriale fra Politiets Efterretningstjeneste kaster bogen nyt lys over de danske hovedpersoner og deres aktioner. Den fortæller historien om, hvordan København i en periode var et af Sovjetunionens mest centrale forbindelsespunkter for det undergravende arbejde, der udgik fra Kreml under generalsekretær Josef Stalin.

OM FORFATTEREN

Thomas Hee (f. 1977) er forfatter og freelancejournalist. Han har i en årrække arbejdet på Ritzaus Bureau og TV 2. Han har desuden fungeret som skribent ved flere historiske tidsskrifter og er tilrettelægger og vært på podcasten ”Undercover”.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 32

10/01/24 5:05 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 33

10/01/24 5:05 PM


Michael Stoltze: Danske dagsommerfugle Udgivelsesdato 27/03/24

Smukt illustreret værk om sommerfuglene omkring os Der er mange grunde til, at det er spændende at iagttage sommerfuglene. De er fantastiske, flagrende, fascinerende flyvere: Man kan ikke lade være at smile, når den første citronsommerfugl dukker op i marts. Og de er indikatorer for naturens tilstand: Er der mange sommerfugle, er naturen sund, men er der få sommerfugle, står det skidt til. Danske dagsommerfugle er den mest omfattende beskrivelse af de sommerfugle, der er hjemmehørende hos os. I bogen gennemgår Michael Stoltze 94 arter: bemærkelsesværdige egenskaber, udseende, karakteristiske varianter, flyvetid, levesteder, værtsplanter og udbredelsesområde. Når det gælder sjældne arter og arter i stærk tilbagegang, forklares det, hvordan man kan sikre arten gode livsbetingelser.

OM FORFATTEREN

Michael Stoltze er uddannet biolog fra Københavns Universitet med ph.d. i sommerfugle. Han har skrevet en lang række bøger om sommerfugle og dansk natur, bl.a. ”Sommerfuglehave” (2020, med Mona Klippenberg og Susan Trolle) og ”Biodiversitet. Sådan skaber vi en rigere natur” (2021, med Mona Klippenberg). Michael Stoltze er en efterspurgt fotograf, skribent, foredragsholder og turguide.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 34

I de seneste år er der foretaget en landsdækkende registrering af dagsommerfugle, og der er indsamlet helt ny viden om de danske arters udbredelse og tilbagegang. Michael Stoltze inddrager denne nye viden, så bogens informationer er helt up to date.

10/01/24 5:05 PM


Hanne Strager: På togt med spækhuggere Udgivelsesdato 14/05/24

Unikke fortællinger fra et liv med spækhuggere Hanne Strager fortæller om sine egne oplevelser med spækhuggere og om sine rejser rundt i verden, hvor hun har samlet beretninger om forholdet mellem mennesker og spækhuggere. Blandt andet om den islandske spækhuggerkrig i 1950’erne, hvor amerikanske soldater fra Keflavik-basen med dybvandsbomber og maskingeværer dræbte mange hundrede spækhuggere. Bogen er illustreret med 50 af Hanne Stragers fotos fra hele verden.

OM FORFATTEREN

Hanne Strager er biolog og forfatter. Hun har været udstillings- og formidlingschef på Statens Naturhistoriske Museum. Udstillingschef på The Whale og medstifter af Andenes Hvalcenter i Nordnorge. Hun har været fascineret af spækhuggere, siden hun som biologistuderende kom med på et spækhuggerprojekt ved Lofoten.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 35

10/01/24 5:05 PM


Johnny Hansen og Lukas Birch: KANDIS Udgivelsesdato 15/04/24

Jubilæumsbog til KANDIS-fans med masser af fotos og anekdoter I denne bog inviterer Lukas Birch og Johnny Hansen til en kæmpe Kandis-fest. For Kandis er livsglæde. Og det er denne bog fuld af. Den er til alle de mange fans, der gennem årene har skrålet med på en lille ring af guld og alle de andre mange hits, og som ikke vil hjem fra festen, selvom lyset på spillestedet er slukket. I bogen kan man både læse om alt det, der er vigtigt for at skabe sådan en fest. Medlemmerne, sammenholdet, musikken, de utrolige historier, koncerterne og ikke mindst, hvad de mange fans betyder. For uden dem, var festen aldrig blevet så stor.

Lukas Birch holder foredrag med Johnny Hansen og har fulgt Kandis i mange år. I bogen tager han læseren med på en tour for livet, hvor man kommer helt tæt på Kandis og er med hele vejen. Her er både masser af sjove anekdoter, historier, der ikke er fortalt før, og masser af farvestrålende billeder fra mange års folkefest.

OM FORFATTEREN

Johnny Hansen er forsanger i Kandis. Lukas Birch har tidligere skrevet bestseller Livsvidner med Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 36

10/01/24 5:05 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 37

10/01/24 5:05 PM


Kurt Strand og Friis Arne Petersen: Den forandrede verden - Friis Arne Petersen om fire årtiers diplomati på øverste hylde med aktivisme Udgivelsesdato 29/02/24

Danmarks mest markante diplomat fortæller sin historie Friis Arne Petersen befandt sig gennem flere årtier i verdensbegivenhedernes centrum, for eksempel til møde med den amerikanske præsident i Det Ovale Kontor. I denne bog åbner han en dør til diplomatiets maskinrum på højeste niveau og sit interessante arbejdsliv. Den tidligere topdiplomats syn på tilværelsen er præget af en opvækst som fiskersøn i Skagen, hvor intet var selvfølgeligt. Med flid og dygtighed fik han en karriere med blandt andet ministersekretær, direktør for Udenrigsministeriet og tunge ambassadørposter i Washington, Beijing og Berlin på visitkortet. Men succesen har også en bagside for nogle af dem, som ikke kunne leve op til hans nulfejlskultur. Og for familien, der ikke altid havde hul igennem, når der var brug for ham. Friis Arne Petersen har kant og holdning og sammen med den anerkendte journalist Kurt Strand giver han sit syn på Danmarks aktivistiske rolle i storpolitiske spørgsmål og verdens dramatiske udvikling - for eksempel Putins angrebskrig i Ukraine, der forandrer vores verdensbillede.

OM FORFATTEREN

Friis Arne Petersen (f. 1952) er en tidligere dansk diplomat, der var direktør i Udenrigsministeriet og ambassadør i Washington, Beijing og Berlin. Kurt Strand (f. 1955) er journalist med over 40 års erfaring. Er tidligere nyhedsvært og har siden 1990’erne undervist i journalistik, interview og fortælleteknik.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 38

10/01/24 5:05 PM


Morten Runge: Dronning til h6 Udgivelsesdato 15/04/24

De største partier, skandaler og personligheder i skakhistorien De største dramaer og mest intense skakpartier gennem de sidste 100 år fortalt af DR’s skakekspert Morten Runge. Bogens historier tager udgangspunkt i de samme 64 felter, men handler om alt fra snyd, krig og køn til storpolitik og kunstig intelligens. Vores fascination af spillet bygger på et grundparadoks: skak er så nemt og så komplekst på samme tid. Du skal bare lære, hvordan seks forskellige brikker bevæger sig. Læg dertil rokaden, forvandlingen af bonden på modstanderens bageste række og en passant-slaget. Herefter ændrer reglerne sig aldrig, og alligevel kan du konstant forbedre dit spil og tage på nye eventyr. Gennem bogens historier får du også et indblik i stormestrenes strategier og kan måske selv lære noget nyt.

OM FORFATTEREN

Morten Runge er journalist, vært på P1 Morgen og DR’s skakkommentator. Han har selv spillet skak, siden han var otte år, bl.a. i Holbæk Skakklub.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 39

10/01/24 5:05 PM


Nina Minh Gram Nguyen: Spis ris til Udgivelsesdato 08/04/24

50 opskrifter på lækker vietnamesisk hverdagsmad Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style. På vietnamesisk har man et udtryk, der hedder ”cơm gia đình”. Direkte oversat betyder det ris for hele familien, og udtrykket bliver brugt om den mad, familien samles om til hverdag: et bord med små farverige og smagfulde retter, serveret med en skål ris. Og det er præcis det denne bog indeholder. Nina Minh står bag maduniverset ”Der hvor jeg kommer fra” og har i mange år samlet sin families opskrifter. Både for at bevare den madkultur, hendes forældre tog med sig, da de kom til Danmark som bådflygtninge i 1980, og for at give den videre. For ifølge Nina er det vietnamesiske køkken ikke alene blandt verdens bedste. Det er også et af de nemmeste. I bogen finder du alt lige fra klassiske forårsruller og dumpling, familiens signaturret karamelliseret nakkekoteletter med agurkesalat, populære opskrifter som fritterede auberginer og morens chilisauce med citrongræs.

OM FORFATTEREN

Nina Mihn står bag det populære madunivers ”Der hvor jeg kommer fra”. Hendes forældre flygtede til Danmark fra Vietnam i 1980, og Nina er opvokset i Randers og bor i dag i Aarhus.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 40

10/01/24 5:05 PM


Hannah Grant: Pizza Udgivelsesdato 22/03/24

Du har købt en pizzaovn og nu skal du have endnu flere skønne pizzaer Den ultimative guide til den bedste hjemmelavede pizza. Pizza er nem mad og – lavet helt rigtigt – et gudemåltid. I denne bog fortæller Hannah Grant, hvordan du selv kan bage de bedste pizzaer. En pizza er ret enkel: den består af en bund, en sauce og topping. Men den kan laves på utrolig mange måder, og i denne bog er der noget for enhver pizza-elsker. Her er opskrifter på forskellige typer dej: den klassiske italienske, surdejsbund, glutenfri, en last-minute dej, til de dage, hvor du får akut lyst til pizza og en opskrift på forbagte bunde, du kan have på frost. Der er alt fra opskrifter på klassisk napolitansk pizza til deep pan pizza New York-style og Hannahs egne favoritter. Og nok så vigtigt; ifølge Hannah kan man sagtens bage pizza til alle døgnets måltider, og derfor er der opskrifter til aftensmad, frokost, morgenmad og dessert.

OM FORFATTEREN

Hannah Grant er en dansk kok kendt fra GO’ Morgen Danmark, Masterchef Jul og UCI World tour cykelholdet Team Saxo Bank. Hun har også arbejdet på Noma, Melsted Badehotel og The fat duck. Har 37.000 følgere på @dailystews på Instagram.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 41

10/01/24 5:05 PM


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.