Catàleg Tardor'22

Page 1

CATÀLEG TARDOR 2022 WWW.LLEGIRENCATALA.CAT

Mai Més Editorial Clandestina Saldonar Les Hores L’Avenç Tigre de Paper Chronos Raig Verd Sembra Llibres L'Agulla Daurada


Terry Pratchett. Una vida amb notes a peu de pàgina Rob Wilkins Mai Més La biografia oficial. «Sempre llegible, il·luminador i honest. Em va fer trobar a faltar l'autèntic Terry» Neil Gaiman.

Eufòria Elin Cullhed Les Hores Eufòria és una ficció sobre Sylvia Plath, un retrat d’una ment brillant que lluita contra el món i contra ella mateixa.

Amb fil de seda Muriel Villanueva Sembra Llibres Muriel Villanueva ens captiva amb la història d’un grup de música format per unes joves disposades a no rendir-se.

Fletxes desviades Joan Carles Ventura Editorial Clandestina Torna a la càrrega el detectiu privat especialitzat en successos noctàmbuls més fester, irreverent i perdut de la nit i la moguda valenciana.

El balneari. Memòria d’una educació sentimental Maria Campillo L’Avenç Un llibre de records i de personatges remots que van habitar, durant un segle i quatre generacions, en l’ambient especial d’un establiment balneari.

Les cròniques anticapitalistes David Harvey Tigre de Paper La porta d’entrada al pensament d’un dels intel·lectuals marxistes vius més importants. Una anàlisi lúcida del moment actual.


Ens morirem sense haverlos escabetxat a tots Carles Santos Saldonar El Carles Santos escriptor, en primícia, heterodox i avantguardista, en una selecció de textos dels seus espectacles musicals.

Índex Les novetats editorials

4

Mai Més

6

Editorial Clandestina

8

Saldonar

10

Les Hores

12

L’Avenç

Les dotze direccions del vent Ursula K. Le Guin Raig Verd Un recull de disset narracions de Le Guin a cavall entre la ciència-ficció i la fantasia, escollides i prologades per ella mateixa.

L’home dels ulls compostos Wu Ming-Yi Chronos Ecoficció i mites tradicionals taiwanesos conflueixen en un text que relata com l’empatia i els records poden guarir l’ànima.

14

Tigre de Paper

16

Chronos

18

Raig Verd

20

Sembra Llibres

22

L'Agulla Daurada

La mare Maksim Gorki L'Agulla Daurada La mare és l'obra més coneguda de Maksim Gorki, una referència literària imprescindible i un dels grans exponents del Realisme Socialista.


Mai Més | www.maimes.cat | distribueix Les Punxes

La muntanya líquida Mercè Falcó

Compte! Conté contes! Iván Ledesma

Setembre 2022 978-84-124930-4-7 288 pàgines 15 x 23 Rústica amb solapes 20,50 €

Octubre 2022 978-84-124930-8-5 144 pàgines 15 x 23 Rústica amb solapes 19,50 €

A casa la Dàrida no són rics, però l’aigua hi raja perquè l’oncle és un cisternador autoritzat i en compra als productors de La Vall. A la majoria de cases, com la del seu xicot Ionas, l’aigua goteja i prou. El primer cop que la veuen córrer, desbocada i sense amo, els obrirà els ulls i els canviarà la vida per sempre. Ciència-ficció ebrenca en un futur distòpic on es plantegen opcions polítiques i ètiques al voltant de l’ús de l’aigua.

M de monstre Talia Dutton Traducció d’Edgar Cotes Setembre 2022 978-84-124930-3-0 224 pàgines 17 x 23 Rústica amb solapes 21,50 €

Novel·la gràfica inspirada en Frankenstein sobre fantasmes, identitat i família. Tot comença quan una científica intenta tornar a la vida la seva germana amb resultats inesperats. L’autora explora el que significa estar a l’altura de les expectatives dels altres, així com de les nostres i parla de la diversitat sexual i de gènere, de l’acceptació, el dol i la recerca de la pròpia identitat. 4

Un univers de terrors propis i ben a prop, al teu carrer, al teu poble, darrere la porta d’aquell ascensor que té els llums fosos. Darrere teu. Ara. El cuc ple de dents ha tornat al nostre món i vol acabar amb aquesta gana voraç que el consumeix. La porta d’una dimensió infernal s’ha obert en una vella mina abandonada. Un estrany assassí en sèrie busca noves víctimes al super de sota de casa teva. Un recull de tretze contes molt perillosos.

La paràbola del sembrador John Jennings i Damian Duffy Adaptació del llibre d’Octavia E. Butler Traducció d’ Ernest Riera Novembre 2022 978-84-124930-9-2 272 pàgines • 17,5 x 24 Tapa dura • 27,50 €

Premi Hugo 2021 a millor adaptació gràfica. Adaptació de l’aclamada novel·la postapocalíptica d’esperança i terror que afegeix als ja coneguts temes que sempre tracta Butler, les opressions per classe, gènere i raça, l’opressió al planeta i les reflexions ecològiques. A la dècada del 2020 Califòrnia s’omple de perills, des de l’escassetat d’aigua fins a les masses de rodamons que faran qualsevol cosa per sobreviure…


Premi Hugo a millor novella 2022 Fa segles que els robots de Panga van adquirir consciència de si mateixos i van abandonar les eines. Van anar-se’n, massivament, a vagar per les Terres Salvatges, sense ser vistos mai més. El seu record es va esvair entre el mite i la llegenda urbana. Un dia, la vida d’uni mongi del te es capgira amb l’arribada d’un robot que no pot tornar fins a haver contestat la complicada pregunta de «què necessiten els humans?».

Bons averanys Neil Gaiman i Terry Pratchett Traducció d’Ernest Riera Setembre 2022 978-84-124930-2-3 464 pàgines 14 x 21 Tapa dura 25,50 €

Arriba l’apocalipsi, ple d’al·lusions descartables i àmplies notes a peu de pàgina rialleres. Aziraphale, un àngel una mica exigent, i Crowley, un dimoni que no para quiet, ara es troben en una situació difícil... Viuen entre els mortals de la Terra des del començament, s’han aficionat bastant al seu estil de vida i de fet són tan mundans i humans com la resta de la humanitat.

Novembre 2022 330 pàgines 14,5 x 22 Tapa dura 25,90 €

Dotze anys després dels fets descrits a Dune, Paul Muad’Dib Atreides governa com a emperador. Després de ser nomenat messies pels fremen, es desencadenà una gihad que va conquerir la major part de l’univers. Paul és l’emperador més poderós que s’hagi conegut mai, però es veu amb dificultats per aturar els excessos letals del gegant religiós que ha creat.

Mai Més

Octubre 2022 978-84-124930-5-4 144 pàgines 15 x 23 Rústica amb solapes 19,50 €

Traducció de Lluís Delgado

| www.maimes.cat |

Traducció d’Anna Llisterri

El messies de Dune Frank Herbert

distribueix Les Punxes

Psalm per als construïts en Terres Salvatges Becky Chambers

Terry Pratchett. Una vida amb notes a peu de pàgina Traducció de Marta Armengol Novembre 2022 978-84-124930-6-1 430 pàgines • 14 x 21 Tapa dura 25,50 €

Biografia oficial escrita pel seu assessor i amic íntim. Creador de la fantàstica sèrie Discmón i cavaller del Regne era conegut i estimat arreu del món pels seus llibres, el seu brillant humor satíric i per la humanitat del seu treball. En el moment de la seva mort estava treballant en la seva millor història: la seva. Rob Wilkins amb l’ajuda d’amics, familiars i el treball inèdit de l’escriptor, explica la història completa d’una vida extraordinària. 5


Fletxes desviades Joan Carles Ventura

Editorial Clandestina

Novembre 2022 978-84-18584-69-5 260 pàgines 13,5 x 21,5 Rústica amb solapes 20 €

| www.crims.cat |

Torna a la càrrega el detectiu privat especialitzat en successos noctàmbuls més fester, irreverent i perdut de la moguda nocturna valenciana: Vicent Fletes i Chaqués, més conegut com el Fletxa. La tardor de 1989, tan sols un any després d'haver-se enfrontat al seu primer cas, la vida del jove escodrinyador especialitzat en assumptes nocturns experimentarà un terrabastall de magnituds sísmiques quan se li creui en el camí una misteriosa femme fatale.

distribueix UDL

Després de Camins dubtosos i Em diuen Fletxa , Joan Carles Ventura torna a Crims.cat amb un cas que, com de costum, serà un embolic carregat d'acció, humor i emocions per totes bandes.

La quarta noia per l’esquerra Andreu Martín

COBERTA EN PREPARACIÓ

Gener 2023 300 pàgines 13,5 x 21,5 Rústica amb solapes 20 €

En plena guerra europea, Barcelona és una de les grans perles del mediterrani. Malgrat ser un territori neutral, ningú ignora que a la costa hi ha ports on proveir-se il·legalment de combustible i queviures, amb el beneplàcit de les autoritats locals. Al cap d’Ixent arriben submarins alemanys, on s’hi couen tota mena d’interessos i conflictes amb serveis secrets, agents dobles i espies de tota mena. Mentrestant, al centre neuràlgic de la ciutat i en plena ebullició urbanística amb el soroll dels carrers, el brogit dels bars, el jocs del casino i els espectacles nocturns arriba Amadeu, un noi de poble, que busca una ballarina amb qui el seu pare havia viscut una estranya aventura.

6


Un dia qualsevol i davant la insistència de Federica, Bruno accepta traslladar-se al poble, a viure a la província profunda. Però de cop i volta, el protagonista comença a patir una sèrie d’atacs intimidatoris cada cop més greus i la seva vida es converteix en un veritable malson.

| www.crims.cat |

Bruno Manera i Feredica Pesenti semblen una parella feliç. Ell és un ric hereu de la vall, un treballador industrial que ha fet fortuna no sempre de forma transparent, mentre que ella es una jove i bella hereva de la dinastia Pesenti.

distribueix UDL

COBERTA EN PREPARACIÓ

Gener 2023 300 pàgines 13,5 x 21,5 Rústica amb solapes 20 €

Editorial Clandestina

I tornarà l’hivern Massimo Carlotto

Quan la nit mata el dia Agustí Vehí

COBERTA EN PREPARACIÓ

Gener 2023 224 pàgines 13,5 x 21,5 Rústica amb solapes 18 €

El delegat local de la Falange a Figueres, Juan Antonio Hinojosa, apareix mort al seu llit una nit de març de 1958. Està mig nu i algú li ha clavat al crani una pesada creu de fusta i metall i li ha lligat un cinturó al coll. El pis és ple com un ou d'abastiments de tota mena que contrasten de manera força obscena amb la precarietat i la grisor del moment. El panorama aconsella al comissari esperar instruccions de Madrid abans de decidir com procedir amb el cas. I Madrid mana silenci. Oficialment, Hinojosa ha estat cridat a la capital. Oficiosament, s'haurà d'investigar fins on es pugui.

7


Saldonar | www.saldonar.com | distribueix UDL

Ens morirem sense haver-los escabetxat a tots Carles Santos Novembre 2022 978-84-17611-98-9 276 pàgines 14 x 21 Rústica amb solapes 21 €

Coneixem la música de Carles Santos, el pianista transgressor sempre a l’avantguarda artística. I ara documentem els textos escrits pel compositor de Vinaròs en ple procés de creació dels seus espectacles musicals. Així, posem al dia la memòria d’Asdrúbila, La pantera imperial, Ricardo i Elena, L’adéu de Lucrècia Borja o La meua filla sóc jo, entre d’altres. I presentem un epíleg fastuós: «53 maneres de matar un capellà». Ens morirem sense haver-los escabetxat a tots ens introdueix en la cuina de Santos, ens fa valorar la meticulositat amb què preparava els seus muntatges escènics i ens serveix per tenir accés a les invencions i els pensaments d’un artista indispensable.

Anna Murià, viure, escriure Quirze Grifell Edició, pròleg i notes de D. Sam Abrams Octubre 2022 978-84-17611-96-5 222 pàgines 14 x 21 Rústica amb solapes 20 €

A Anna Murià, viure, escriure, Quirze Grifell recupera unes llargues converses amb l’escriptora i dona forma a un document amb un elevat valor testimonial. Amb les seves paraules, construeix un matisat retrat autobiogràfic que va més enllà de la crònica personal i que permet conèixer «les tres vides d’Anna Murià»: a Barcelona abans i durant la guerra, amb Agustí Bartra a l’exili i de nou a Catalunya i, finalment, la que va viure en absència de la seva parella. «Aquest llibre», segons D. Sam Abrams, «és una peça clau per aclarir la trajectòria vital i literària d’una de les grans figures de les lletres catalanes del segle XX». 8


La crònica-assaig Ucraïna, la guerra pel relat identifica, registra i documenta els actors i els episodis principals en la lluita per l’establiment de les narratives de legitimació o deslegitimació de la invasió russa d’Ucraïna. Examina de forma sumària el paper i el protagonisme del periodisme, dels mitjans informatius i de les xarxes socials en tres fronts principals d’intervenció: el de la Rússia de Putin, el de la Ucraïna de Zelenski i l’occidental.

| www.saldonar.com |

Per què Vladímir Putin va decidir envair Ucraïna el 24 de febrer de 2022? Per què va anomenar l’ofensiva «operació especial militar»? Per què Ucraïna es va alçar desafiant el gran exèrcit invasor?

distribueix UDL

Novembre 2022 978-84-17611-99-6 288 pàgines 14 x 21 Rústica amb solapes 21 €

Saldonar

Ucraïna, la guerra pel relat Josep Gifreu

No prosa. Poemes entre el surrealisme i la ironia Joan Fuster Introducció i edició de Josep Ballester Octubre 2022 • 978-84-17611-97-2 128 pàgines • 14 x 21 Rústica amb solapes • 17 €

L’obra poètica de Joan Fuster, ara reivindicada i situada a l’avantguarda de la creació europea contemporània, té dues branques diferenciades: la d’un poeta exquisit i enlluernat per la poesia pura i el postsimbolisme, i la d’un escriptor irònic i provocatiu, sovint prosaic, amb un profund to surrealista. La selecció de poemes que inclou No prosa —feta per Josep Ballester, que també signa un extens i meticulós estudi introductori— està pensada per oferir una mostra representativa de les composicions fusterianes de caràcter surrealista i irònic, mordaç, les més desconegudes de la seva trajectòria, que per diverses raons van quedar inèdites durant molts anys. 9


Eufòria Elin Cullhed

distribueix Xarxa de Llibres

| www.editorialleshores.com |

Les Hores

Traducció de Meritxell Salvany Octubre 2022 978-84-123981-8-2 372 pàgines 14 x 21 Rústica amb solapes 22,50€

Guanyadora de l’August Prize for Fiction 2021 Eufòria és una ficció sobre l’últim any de vida de Sylvia Plath. La Sylvia està embarassada del seu segon fill i s’encara amb entusiasme a la nova aventura a la qual ella i Ted Hughes s’han llançat: renovar una antiga vicaria lluny de la gran ciutat i formar una família. Abans que arribessin els nadons, eren dos intel·lectuals assaborint la vida i agafant-ne el que volien. Però ara ell desapareix fàcilment al seu estudi per escriure mentre la Sylvia ha de tenir cura dels petits. Ella vol escriure, estimar, viure i deixar la seva empremta al món. Però, en què rau la seva immortalitat?

Hard Land Benedict Wells Traducció de Ramon Farrés Novembre 2022 978-84-123981-9-9 342 pàgines 14 x 21 Rústica amb solapes 19,90€

Missouri, 1985. En Sam té quinze anys i ha acceptat una feina d’estiu en una antiga sala de cinema per fugir dels problemes de casa. Allà hi coneix en Cameron, en Hightower, i la Kirstie, una noia atrevida de qui s’enamorarà. Serà un estiu intens en què la vida d’en Sam es capgirarà per complet. Per primer cop sent que no és un personatge insignificant. Però passarà alguna cosa inesperada que l’obligarà a créixer i a descobrir, també, qui és ell. Un homenatge a les pel·lícules coming on age dels anys vuitanta, la història d’un estiu inoblidable.

10


Traducció de Roser Lluch i Oms

Setembre 2022 978-84-123981-6-8 320 pàgines 14 x 21 Rústica amb solapes 20,50 €

Setembre 2022 978-84-123981-7-5 360 pàgines 14 x 21 Rústica amb solapes 19,90 €

Guanyadora del Booker Prize 2021 Els Swart són una família sud-africana blanca propietaris d’una granja als afores de Pretòria. La família es va retrobant al llarg dels anys en diferents vetlles. La generació més jove, l'Anton i l'Amor, detesten tot el que representa la seva família, sobretot la promesa incomplerta a la dona negra que va treballar per a ells tota la vida: una casa pròpia...

Inquiets Linn Ullmann Traducció de Meritxell Salvany Novembre 2021 978-84-123981-1-3 448 pàgines 14 x 21 cm Rústica amb solapes 21,90 €

Idaho Emily Ruskovich Traducció d’Àfrica Rubiés Mirabet Setembre 2020 978-84-949049-9-8 408 pàgines 14 x 21 cm Rústica amb solapes 19,90 €

Deu anys després que fos greument ferida en un atac terrorista a Israel, el dolor turmenta de nou l’Iris. El matrimoni de l’Iris està estancat. Els seus dos fills han crescut i són gairebé independents. Ara, després d’anys sense passió ni alegria, l’Eitan, el seu amor de joventut torna a aparèixer a la seva vida, posant a prova la seva capacitat per decidir sobre allò que és més essencial a la seva vida.

Les Hores

Traducció d’Àfrica Rubiés Mirabet

| www.editorialleshores.com |

Dolor Zeruya Shalev

distribueix Xarxa de Llibres

La promesa Damon Galgut

La trena de la meva àvia Alina Bronsky Traducció de Ramon Farrés Març 2022 978-84-123981-4-4 192 pàgines 14 x 21 cm Rústica amb solapes 18,50 €

Les tristes recances Miriam Toews Traducció de Carme Geronès Setembre 2017 978-84-946775-2-6 316 pàgines 14 x 21 cm Rústica amb solapes 18,90 €

11


distribueix Les Punxes

| www.elsllibresdelavenc.cat |

L’Avenç

Set homes i un lloro Toni Coromina Selecció i pròleg de Jordi Puntí Epíleg de Quimi Portet Novembre 2022 • 978-84-18680-22-9 • 160 pàgines 12 x 18 cm • Rústica sense solapes • 14 €

El periodista Toni Coromina va ser una de les figures més visibles de la contracultura juvenil que als anys 1970 volia sacsejar la societat conservadora de Vic. El llibre aplega vint-i-tres articles seus escrits entre 2010 i 2020 que reflecteixen “una mirada sobre el món apresa durant anys de disfrutar anant a contracorrent”. Escriu Puntí, “t’arriba la seva veu trencada i una mica rogallosa, el somriure còmplice, la pausa curta just abans de deixar caure un succés, una sentència o un record que havien engegat la conversa.”

El balneari. Memòria d’una educació sentimental Maria Campillo Setembre 2022 • 978-84-18680-20-5 176 pàgines • 14 x 21 cm Rústica amb solapes • 17,50 €

Un llibre de records personals i familiars; d’experiències viscudes i de personatges remots que van habitar, durant un segle i quatre generacions, en l’ambient i el clima especial d’un establiment balneari. Aquestes memòries, narrades des de la mirada subjectiva del testimoni parcial, volen ser tant una aportació a la sempre apassionant història de les mentalitats i de les formes de vida, com un relat d’aprenentatge: l’accés a la vida adulta d’una nena nascuda als anys cinquanta del segle passat.

El conte de l’alfabet Xènia Dyakonova Setembre 2022 • 978-84-18680-21-2 160 pàgines • 14 x 21 cm Rústica amb solapes • 16,50 €

Poeta reconeguda, en rus i en català, l’autora rep l’encàrrec d’escriure un text autobiogràfic. Però què podia explicar, ella, de la seva vida, mancada de fets espectaculars i experiències dramàtiques? Una lectura casual va donar-li la idea d’estructurar el llibre a partir del seu alfabet matern, el ciríl·lic. Cada una de les trenta-tres lletres representaria una paraula russa i cada paraula seria un punt de partida per parlar d'un fenomen, un element o una personalitat de la cultura russa. 12


Aquest assaig neix l’endemà dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils de l’agost de 2017 i s’interroga, en un clima polític i social marcat pel Procés sobiranista català, per tres elements essencials en la configuració de tota societat democràtica contemporània: els lligams entre la demografia, l’extraordinari increment de la diversitat poblacional que ha comportat la globalització a l’inici del segle XXI, i la definició del subjecte polític de la democràcia. El llibre estudia l’ús que es fa de les distopies en el coneixement de la realitat social i la mobilització política.

L’Avenç | www.elsllibresdelavenc.cat |

Novembre 2022 978-84-18680-23-9 304 pàgines 15,5 x 23 cm Rústica amb solapes 22 €

distribueix Les Punxes

Catalunya 3D. Demografia, diversitat i democràcia Andreu Domingo

Seixantisme. L’esclat cultural català dels 60 Marta Vallverdú Borràs Pròleg de Julià Guillamon Novembre 2022 978-84-18680-24-3 424 pàgines 15.5 x 23 cm Rústica amb solapes 25 €

El Seixantisme és un moviment cultural de molta vitalitat, que es desenvolupa principalment entre 1959 i 1971, sustentat per diverses iniciatives politicoculturals que convergeixen en dos objectius: l’antifranquisme i l’afirmació de la cultura com a forma definidora de la identitat catalana. És l’esglaó imprescindible de renaixement cultural que fonamenta les bases per a la definició dels Països Catalans democràtics posteriors. L’assaig se centra en diversos moviments i fenòmens col·lectius que reflecteixen aquella embranzida, des de la música i la literatura al disseny, l’arquitectura o l’associacionisme, entre d’altres. 13


Tigre de Paper | www.tigredepaper.cat | distribueix UDL

Dones, raça i classe Angela Y. Davis

Les cròniques anticapitalistes David Harvey

Traducció de Fran Seva

Traducció d’Anna Llisterri

Agost 2022 978-84-18705-36-6 264 pàgines 14,5 x 22,5 Rústica amb solapes 19 €

Angela Davis és segurament la figura internacional més influent del feminisme negre i una de les principals veus de la lluita pels drets civils i en contra de l’actual model de presons als EUA. Dones, raça i classe és l’obra central del seu pensament, on planteja aportacions clau que han enriquit la perspectiva interseccional. Un dels assaigs feministes més influents de les últimes dècades.

Les dones i la subversió de la comunitat Mariarosa Dalla Costa Traducció de Lourdes Bigorra Maig 2022 978-84-18705-32-8 152 pàgines • 12 x 17 Rústica amb solapes 13,50 €

Les dones i la subversió de la comunitat és una col·lecció d’assaigs de la influent autora i activista feminista Mariarosa Dalla Costa. Un llibre que aprofundeix en el paper de les lluites de les dones per l'autonomia i el control sobre el cos i el treball, i ens permet acostar-nos de primera mà a unes idees que han acabat cristal·litzant en gran part de les reivindicacions dels feminismes actuals. 14

Setembre 2022 978-84-18705-37-3 244 pàgines 14,5 x 22,5 Rústica amb solapes 18,50 €

Una obra d’importància estratègica per entendre i canviar el món. Enmig d’onades de crisis econòmiques, sanitàries, climàtiques, etc., i de lluita de classes i reacció neofeixista, pocs tenen la capacitat analítica de Harvey, un dels marxistes vius més importants. A Les cròniques anticapitalistes, Harvey introdueix noves maneres d’entendre la crisi del capitalisme i les lluites per un món millor.

Atrapats a la feina Amelia Horgan Traducció de Miquel Sorribas Pròleg de Las Kellys Juny 2022 978-84-18705-35-9 184 pàgines 14,5 x 22,5 Rústica amb solapes 17 €

Per què destinem tan poc temps a pensar quin paper volem que tingui el treball a les nostres vides? Amelia Horgan ens ajuda a obrir escletxes d'esperança per capgirar aquest escenari. Atrapats a la feina és un assaig fresc i àgil que ens farà veure el treball des d'una nova perspectiva, ens ajudarà a empoderar-nos per deixar de fer hores extra o deixar de suportar l'idiota del nostre cap.


Traducció d’Aurora Ballester

Octubre 2022 978-84-18705-40-3 14,5 x 22,5 Rústica amb solapes 20 €

Novembre 2022 978-84-18705-41-0 12 x 17 Rústica amb solapes 13,50 €

Recuperant Marx és la guia més completa i actualitzada a les idees de Marx que ha aparegut des de la caiguda del Mur de Berlín. Escrita per experts de renom internacional, clara i accessible al gran públic, aplega les interpretacions més provocadores i modernes de l’obra marxiana, s’hi presenta el que Marx va escriure sobre 18 punts, i en ressalta els aspectes a actualitzar i la seva vigència.

Memòries d’un veterà de la República Antoni Feliu i Codina Direcció i coordinació de Xavi Milian i Roc Solà Introducció de Xavi Milian Epíleg de David Domènech Novembre 2022 978-84-18705-38-0 676 pàgines • 14,5 x 22,5 Rústica amb solapes • 24 €

A través d’anècdotes i vivències, però sense abandonar el rigor històric, aquestes Memòries ens submergeixen en una etapa clau per entendre l’aparició del catalanisme i l’articulació de l’esquerra republicana i obrera. Escenes sonades com la baralla a cops de puny entre Anselm Clavé i el capità general de Catalunya o l’escridassada a Joan Prim troben el seu context en aquest volum imprescindible.

En una època en què les relacions es basen en l’intercanvi, la utilitat, la conveniència o la compatibilitat, reservar espai a un amor sense condicions i lliure, capaç de passar de l’àmbit individual a la comunitat, pot ser una de les accions més revolucionàries i coratjoses que puguem fer per canviar la societat: una autèntic acte de resistència en aquests temps cada vegada més fragmentats.

Tigre de Paper

Traducció de Lourdes Bigorra

| www.tigredepaper.cat |

El capital de l’amor Jennifer Guerra

distribueix UDL

Recuperant Marx Marcello Musto (ed.)

Republicanisme, catalanisme i socialisme Gabriel Alomar Novembre 2021 978-84-18705-16-8 350 pàgines 18 €

Llibertat incondicional David Casassas Abril 2022 978-84-18705-31-1 270 pàgines 18€

15


distribueix UDL

| www.chronos.cat |

Chronos

L’home dels ulls compostos Wu Ming-Yi Traducció de Mireia Vargas Urpí Setembre 2022 978-84-124980-1-1 488 pàgines 14 x 21 Rústica amb solapes 23 €

L’Alice ha perdut el marit i el fill en un accident a la muntanya i ja no té esma per viure. L’Atrie s’ha de fer a la mar per complir amb el ritu dels segons fills de l’illa de Wayo-wayo. Ambdós semblen condemnats a morir, però una catàstrofe mediambiental a la costa de Taiwan provocarà que es coneguin. Aquesta trobada donarà un nou sentit a les seves vides. Traduït a més de 14 idiomes, Ursula K. Le Guin va equiparar aquest èxit internacional amb el realisme màgic llatinoamericà. Ecoficció i mites tradicionals taiwanesos conflueixen en un text poètic que segueix bategant un cop llegit.

El Mar de la Tranquil·litat Emily St. John Mandel

Els caiguts Ada Hoffmann

Traducció de Maria Rossich Andreu

Novembre 2022 978-84-124980-4-2 14 x 21 Rústica amb solapes 23 €

Octubre 2022 978-84-124980-3-5 14 x 21 Rústica amb solapes 20 €

Poden un grapat de personatges que viuen separats per cinc segles estar lligats per una anomalia en l'espai temps? Emily St. John planteja amb la seva prosa senzilla i poètica un escenari que barreja la Colúmbia Britànica de principis del s. XX, el planeta Terra en plena pandèmia i les llunyanes colònies espacials. Una novel·la tan lluminosa i suggerent que ha captivat el mateix Barack Obama.

16

Traducció d’Anna Llisterri

La Yasira es torna a enfrontar a les divinitats cibernètiques en la continuació de «L'Extern», però ara no ho fa sola. A més de la Tiv l'acompanyen els Set, un grup d'allò més variat que té poders de caràcter sobrenatural. Això farà la lluita més equilibrada i més interessant, però l'amenaça de l'Extern es manté viva i marcarà el destí de la Yasira i els seus companys de viatge.


«Qualsevol tecnologia prou avançada és indistingible de la màgia». Adrian Tchaikovsky ens ofereix una original aventura narrada a dues veus: en un planeta llunyà en Nyr, antropòleg transhumà que estudia els descendents dels colons espacials, rebrà la visita de la Lynesse Quarta Filla. La jove invocarà el pacte entre la seva família i el bruixot per derrotar el dimoni que terroritza el regne.

Un dia tot això serà teu Adrian Tchaikovsky Traducció d’Octavi Gil Pujol 978-84-121195-7-2 160 pàgines 14 x 21 Rústica amb solapes 19,95 €

L’Extern Ada Hoffmann Traducció d’Anna Llisterri 978-84-121195-6-5 576 pàgines 14 x 21 Rústica amb solapes 22,95 €

Abril 2022 978-84-124980-0-4 224 pàgines • 14 x 19 Rústica amb solapes • 18 €

Sismes és el llibre que el teu cunyat voldria cremar perquè li recorda massa com va gaudir de la sonda aquella nit que va ser abduït als cims de Montserrat. Un bibliotecari de Mart és una puntada de peu als morros de l’avorriment amb ninges, biorobots gegants, androides assassins, conspiracions monàrquiques, viatges interplanetaris i un bibliotecari que viu a Mart amb un woola com a mascota.

Chronos

Maig 2022 978-84-121195-9-6 200 pàgines 14 x 21 Rústica amb solapes 20 €

| www.chronos.cat |

Traducció de Lluís Delgado

Sismes / Un bibliotecari de mart Sergi G. Oset Enric Herce

distribueix UDL

Antic llinatge Adrian Tchaikovsky

Trescafocs Adrian Tchaikovsky Traducció d’Edgar Cotes 978-84-121195-4-1 187 pàgines 14 x 21 Rústica amb solapes 20,95 €

Llengua materna Suzette Haden Elgin Traducció d’Eduard Castanyo 978-84-121195-1-0 493 pàgines 14 x 21 Rústica amb solapes 22,95 €

17


distribueix UDL

| www.raigverdeditorial.cat |

Raig Verd

Colònia DMZ Don Mee Choi Traducció d'Anton Pujol i Joan-Elies Adell Setembre 2022 978-84-19206-90-9 152 pàgines 14 x 21 Rústica amb solapes 22,90 €

Colònia DMZ és un testimoni col·lectiu dels efectes de la violència militar i de l’imperialisme nord-americà sobre els civils de la península coreana. És una crònica poètica del retorn de l’autora a la seva Corea natal. És també una reivindicació de la literatura per copsar la tragèdia amb la bellesa, i és una defensa de la traducció com un «mode antineocolonial».

Com destruir l'escriptura de les dones Joanna Russ Traducció de Míriam Cano Setembre 2022 978-84-19206-93-0 224 pàgines 13 x 21 Rústica amb solapes 22,95 €

#No ho va escriure ella. #Ho va escriure ella, però algú la va ajudar. #Ho va escriure ella, però... Russ analitza com la història de la literatura ha omès, invisibilitzat o negat el paper de les dones en les lletres universals. Un clàssic de la teoria feminista que continua tan vigent ara com ho era a la seva publicació el 1983.

Nou segell de literatura juvenil a partir de 12 anys: Indòmita El castell ambulant Diana Wynne Jones Traducció de Bel Olid Il·lustracions de Marina Vidal Setembre 2022 978-84-19206-92-3 320 pàgines • 14 x 21 Tapa dura 24,90 €

La Bruixa de l’Ermot ha embruixat la Sophie. Per desfer l’encanteri, la seva única opció passa per visitar l’irritant i egocèntric mag Howl. Però, aconseguirà que l’ajudi? Multipremiat i considerat un clàssic de la literatura, El castell ambulant no ha deixat de reeditar-se i traduir-se des de la seva publicació el 1986. L’obra, plena d’imaginació i màgia, trenca els tòpics de la literatura de gènere. 18

Mascota Akwaeke Emezi Traducció d’Octavi Gil Pujol Il·lustració d'Elisa Ancori Octubre 2022 978-84-19206-88-6 224 pàgines • 14 x 21 Rústica amb solapes 18,95 €

A la ciutat de Lucille es diu a les criatures que ja no hi ha monstres. La Jam ha crescut amb aquesta lliçó ben apresa. Però quan la Jam es troba amb en Mascota, un ésser de colors amb banyes i urpes, que surt d’un dels quadres de la seva mare i una gota de la seva sang, es veu obligada a qüestionar tot allò que li han explicat. Però, com es pot salvar el món dels monstres si ningú vol admetre que existeixen?


Traducció d’Octavi Gil Pujol

Il·lustració d'Agustí Comotto

Il·lustració de Guillem H. Pongiluppi

Setembre 2022 978-84-17925-74-1 288 pàgines 13 x 21 Rústica amb solapes 22,95 €

Setembre 2022 978-84-19206-91-6 320 pàgines 15 x 21 Tapa dura 26,95 €

Els dracs estan fent incursions a les Illes d’Occident, posant en perill la pau que volen pactar el rei Lebannen i el rei dels karguesos. En Ged envia en Vern a buscar el consell de la Tenar, la Tehanu i el rei Lebannen. L’Íria, un drac capaç de transformar-se en dona, emprendrà amb ells el viatge a l’Arbreda Immanent de Roke, l’únic lloc capaç d’acollir una batalla d’aquestes proporcions.

Les dotze direccions del vent Ursula K. Le Guin Traducció de Blanca Busquets Il·lustracions de Maria Picassó Novembre 2022 978-84-19206-87-9 280 pàgines 14 x 21,3 Rústica amb solapes 23,95 €

Les dotze direccions del vent recull disset narracions de Le Guin a cavall entre la ciènciaficció i la fantasia, escollides i prologades per ella mateixa. Els relats tracten temes com els valors de la societat, les relacions humanes o la supervivència. La força d'aquests contes reafirma el llegat de Le Guin com una dels millors escriptors de gènere de tots els temps.

L’Imperi Galàctic s’ha expandit i consolidat al llarg de 12.000 anys, de manera que ningú pot sospitar que el cor d’aquest sistema està podrit. Ningú tret de Hari Sheldon, que ha utilitzat la seva nova ciència per predir un futur terrible. Exiliat al desolat planeta Términus, Seldon estableix una colònia amb les ments més brillants de l’Imperi, una Fundació que té la clau per canviar el destí de la galàxia.

Raig Verd

Traducció de Blanca Busquets

| www.raigverdeditorial.cat |

Fundació Isaac Asimov

distribueix UDL

L’altre vent Ursula K. Le Guin

L'onada a la ment Ursula K. Le Guin Traducció d’Elena Ordeig Octubre 2022 978-84-19206-86-2 384 pàgines 13 x 21 Rústica amb solapes 23,95 €

La convicció d'Ursula K. Le Guin en el poder transformador de la lectura converteix L’onada a la ment en un refugi al qual tornarem una vegada i una altra. El seu univers captivador i valent ens descobreix una forma de veure l’escriptura més enllà de les paraules i ens empeny a imaginar alternatives per al futur que hem de començar en el nostre present. 19


distribueix catalunya MADE / distribueix illes balears Palma Distribucions / distribueix país valencià GEA Llibres

| sembrallibres.com |

Sembra Llibres

Amb fil de seda Muriel Villanueva

20

Setembre 2022 978-84-16698-79-0 156 pàgines 12,50 €

A Amb fil de seda, Muriel Villanueva ens captiva amb la història d’un grup de música format per unes joves disposades a no rendir-se. Una història vibrant sobre com una caiguda al buit, un trasllat, una separació, una mort imminent, la pressió estètica i el qüestionament del propi gènere ajunten quatre joves que troben en l’art el llenguatge amb què entendre’s. Un viatge per una revolució interna de dimensió coral, adolescent, rural i amorosa que cavalca sobre la imparable onada de la creativitat.

Ghost Jason Reynolds Traducció d’Elisabet Ràfols Setembre 2022 978-84-16698-81-3 148 pàgines 12,50 €

Escrita entre la fina ironia i el realisme més colpidor, Jason Reynolds, l’autor de Tot per l’aire, ens roba el cor amb un adolescent impulsiu i imperfecte que ens fa patir, riure i ens emociona. Una història electrificant sobre la humanitat que batega entre la violència, les addiccions i els abusos. Una petita gran obra mestra que suma més de quaranta reconeixements, incloent-hi el National Book Award, i que inicia la sèrie de llibres Track, que retrata les esperances d’uns joves de barri que es refugien en l’esport per aprendre a viure. O a sobreviure.


Estrella roja és una fantàstica novel·la sobre la creació d’una societat socialista a Mart. Una intrigant història plena d’artefactes i enginys futuristes però també de reflexions sobre els reptes i els perills dels avenços tecnològics, el combustible radioactiu, l’explotació dels recursos naturals o el paper de la sexualitat i la cultura en una societat revolucionària. Escrit l'any 1908 és un dels llibres fundacionals del gènere de la ciència-ficció que continua adreçant-se’ns amb plantejaments visionaris i plenament actuals.

Octubre 2022 978-84-16698-76-9 92 pàgines 14,50 €

Un llibre bàsic i necessari per a recuperar, entendre i dignificar la història popular del feminisme a casa nostra. Obreres, mestres, llauradores, guerrilleres, antifeixistes i militants de base. La genealogia de les lluitadores valencianes que van aconseguir avanços democràtics i populars que arriben fins als nostres dies. Perquè necessitem saber d’on venim per a afrontar els nous reptes. Recordem-les, escoltem-les i aprenem d'elles.

Autòpsia d’un país Lucas Marco

Tot per l’aire Jason Reynolds

Setembre 2022 978-84-16698-80-6 192 pàgines 14,50 €

978-84-16698-55-4 125 pàgines 12,50 €

El periodista Lucas Marco ens endinsa en els capítols més foscos de la nostra història recent. Camps de concentració ocultats, robatoris de nadons, les cartes de criminals de guerra exiliats a casa nostra… Però en aquest llibre també hi ha llum. La dels centenars de persones que durant anys han treballat per obrir escletxes de veritat entre tanta foscor. Un llibre bàsic per entendre com la gent normal i corrent del nostre país s’ha enfrontat a la maquinària de la desmemòria.

Traducció de Carla Benet Duran

Finalista Premi Protagonista Jove 2022/2023

La màquina del temps H.G. Wells Traducció d’Octavi Gil Pujol 978-84-16698-78-3 160 pàgines 12,50€

Sembra Llibres

Novembre 2022 19 € 220 pàgines

| sembrallibres.com |

Pròleg de Joan Palomares Traducció de Laia Perales

Venim de lluny. Història del feminisme al País Valencià Diverses autores

distribueix catalunya MADE / distribueix illes balears Palma Distribucions / distribueix país valencià GEA Llibres

Estrella Roja Aleksandr Bogdànov

21


Travessa del manglar Maryse Condé

distribueix UDL

| www.lagulladaurada.cat |

L'Agulla Daurada

Traducció d’Oriol Valls Setembre 2022 978-84-19515-00-1 240 pàgines 12,7 x 20 Rústica amb solapes 18 €

A partir d'un fet anecdòtic, Maryse Condé construeix un retrat magistral dels conflictes, les contradiccions i les tensions de la societat de Guadalupe. En un poble de l’illa antillana, el veïnat vetlla un mort, un home arribat fa un temps i del qual ningú en sap gran cosa. Però la seva veritable identitat importa poc. A través de la imatge que els vilatans guarden d’ell, i dels canvis que ha provocat en les seves vides, Condé desplega una història que va molt més enllà del retrat d’aquesta comunitat. El que pren forma a Travessa del manglar és el conjunt d’una societat i d’una identitat antillanes.

Una vida violenta Pier Paolo Pasolini Traducció de Pau Vidal Pròleg de Layla Martínez Setembre 2022 978-84-19515-01-8 416 pàgines 12,7 x 20 Rústica amb solapes 19 €

Pasolini desplega la llengua de la societat marginal per explicar una història –violenta i dura, tràgica i valenta– voluntàriament diferent de la Itàlia glamurosa que se solia projectar. Una vida violenta és l'obra amb la qual culmina l'etapa literària de Pasolini, anterior a la seva dedicació al cinema, i és considerada com un dels títols principals de la narrativa italiana de postguerra. Ambientada en el baix proletariat romà dels anys 50, la novel·la ressegueix la història d’en Tommaso, un jove delinqüent en l'etapa de formació d'una consciència pròpia, i al que li espera un tràgic destí. 22


A través de set relats relacionats, que poden llegir-se com una única obra, Dimitris Hatzís qüestiona les dinàmiques de la societat com a conjunt, centrant-se en l’individu solitari. Hatzís construeix una petita ciutat indeterminada que esdevé escenari de l’impacte que tenen, sobre els protagonistes, les transformacions econòmiques i socials de la Grècia d’entreguerres. L’alienació social i el desengany amb la idea del progrés social són els fils conductors d’unes històries que retraten l’esfondrament d’una societat arrelada en la tradició que semblava completament perenne.

| www.lagulladaurada.cat |

Octubre 2022 978-84-18705-42-7 198 pàgines 12,7 x 20 Rústica amb solapes 18 €

distribueix UDL

Traducció de Montserrat Gallart Sanfeliu

L'Agulla Daurada

La fi de la nostra petita ciutat Dimitris Hatzís

La mare Maksim Gorki Traducció de Josep M. Güell revisada per Arnau Barios Pròleg de Núria Bendicho Giró Novembre 2022 978-84-18705-43-4 464 pàgines 12,7 x 20 Rústica amb solapes 20 €

La mare és l'obra més coneguda de Maksim Gorki, una referència literària imprescindible i un dels grans exponents del Realisme Socialista. Rere la mort d’un marit obrer que la martiritzà en vida, la Pelagueia prendrà consciència de les inclinacions polítiques del seu fill Pàvel, líder socialista a la fàbrica on treballa. Des de la submissió més absoluta i el rebuig inicial per les idees del fill, fins a la progressiva implicació en les activitats del partit i la defensa activa dels oprimits, La mare constitueix un retrat extremadament humanista del creixement de la consciència social i política. 23


www.crims.cat ilya@clandestinaeditorial.com distribueix UDL www.editorialleshores.com hola@editorialleshores.com distribueix Xarxa de Llibres

www.lagulladaurada.cat editorial@lagulladaurada.cat distribueix UDL

www.saldonar.com edicions@saldonar.com distribueix UDL

www.raigverdeditorial.cat raigverd@raigverdeditorial.cat distribueix UDL

www.sembrallibres.com sembra@sembrallibres.com distribueix catalunya: MADE país valencià: GEA Llibres illes balears: Palma Distribucions

www.lavenc.cat www.elsllibresdelavenc.cat lavenc@lavenc.cat distribueix Les Punxes www.tigredepaper.cat info@tigredepaper.cat distribueix UDL

www.maimes.cat info@maimes.cat distribueix Les Punxes

LLEGIR EN CATALÀ llegirencatala.cat @llegirencatala facebook.com/llegirencatala @llegirencatala info@llegirencatala.cat Setembre 2022

www.chronos.cat info@chronos.cat distribueix UDL