Page 1

I CENTRUM – 36 SIDOR INSPIRATION OCH NYHETER | VÅREN 2012

Barnens tur

Familjeresor Förnya ditt hem Inredning

Teknik

En egen fotostudio

Fixa vårgarderoben Mode

Ikano #1-2012 s1-19.indd 1

2012-02-17 16.17


På gång Kundklubbstävling – Mars Vinn en resa till Legoland Registrera dina besök i våra stationer vid entréerna och var med om chansen att vinna en resa till Legoland med familjen. I stationerna kan du också bli kundklubbsmedlem liksom på www.ikano-huset.se.

Shoppingloungen 3 mars Musikaktivitet.

Shoppingloungen 10 mars Vårdekoration.

Shoppingloungen 17 mars

Hej! I skrivande stund faller den snö som många av oss väntat länge på. Men snart stundar våren och både tussilagon och blåsippan kommer att leta sig upp ur marken. På IKANO-huset är butikernas vårsortiment redan framme och inspirerar med mjuka pastellfärger och skira tyger. Under 2012 vill vi framhäva de mjuka värdena och vi vill sätta er shoppingupplevelse i centrum. Vi lanserar bland annat en ny spännande kundklubbstävling där man genom att registrera sina besök hos oss, har chansen att vinna fantastiska priser varje månad. I och med denna satsning ber vi er också alla er som redan är medlemmar att registrera om era kontaktuppgifter. Detta för att vi lättare ska kunna ge er kundklubbens mervärden framöver. Mer information om hur du går tillväga hittar du bland annat på sidan 35 och på vår hemsida, www.ikano-huset.se. Där kan du också delta i våra nya webbtävlingar och löpande få möjligheten att vinna allt från fallskärmshopp till en avkopplande spa-weekend. I mitten av huset har vi också skapat en Shoppinglounge där ni kan slå er ner med en tidning och vila benen efter en dag fylld av shopping. På lördagar bjuder vi er som handlat på något alldeles extra i loungen. Varmt välkomna till oss!

Catarina Löfgren Centrumchef

Ikano #1-2012 s1-19.indd 2

Floristprogrammet från John Bauer gymnasiet skapar blomsterarrangemang.

Families & Friends 24-25 mars En helg full av aktiviteter för hela familjen. Vi får bland annat besök av Tobbe Trollkarl och EA Sports med spelen FIFA Street och The Sims 3 I Rampljuset.

Shoppingloungen 31 mars Linköpings dykarcentrum informerar om sin verksamhet.

Shoppingloungen 4 april Floristprogrammet från John Bauer gymnasiet påskdekorerar med blommor.

Påsk på IKANO-huset 5-9 april Påskpyssel, fiskdamm och tävling för alla barn.

70-tals helg 5-6 maj Succén är tillbaka. Efter 80-tals helgen som gick av stapeln i augusti i fjol, är det nu 70-talets tur att inta IKANO-huset. Vänta er en fullspäckad helg med 70-tals riktiga priser, uppträdanden och stämningsfull dekoration.

Nummer 1 2012. Shopping i centrum utkommer 4 gånger per år. Ansvarig utgivare: Catarina Löfgren Foto: Niclas Albinsson och Håkan Ahldén Produktion: LKPG Media AB Redaktion: IKANO-huset, 581 28 Linköping. Vi reserverar oss för tryckfel och slutförsäljning.

2012-02-17 16.18


Mars

Lekfullare

April

Lyxigare

Maj

Snabbare

ns ade Mån klubbsd kun ävling t

Vinn en resa till Legoland! Det lönar sig att vara kundklubbsmedlem. Shoppa hos oss i mars, och registrera dina besök i någon av våra stationer, så kan du vinna en resa till Legoland. Eller presentkort!

Juni

Trendigare

Juli

Flashigare

Augusti

Stilfullare

September

Bli kundklubbsmedlem på www.ikano-huset.se – för lekfullare shopping.

Lönsammare Oktober

Häftigare

November

Matigare

December

Bekvämare

Shoppingloungen Här kan du slå dig ner och vila trötta fötter. Varje lördag bjuder vi dessutom på upplevelser för alla shoppare.

Varje lördag!

Välkommen in.

Ikano #1-2012 s1-19.indd 3

2012-02-17 16.18


Fritt fram för färg i vår Den här våren ska vi vara lika färgsprakande som blommorna som försiktigt tittar upp i rabatterna. Det är i alla fall vad plaggen på Cubus hyllor skvallrar om. – Det är mycket färg i vår, säger butiks- och regionschefen Petra Högne. Inte bara på överdelarna utan även byxorna ska vara färgglada. Vi har jeans och chinos i alla möjliga färger. Det är både pasteller men också mycket starka fäger och det gäller både på herr- och damsidan. Barnmodet följer ju ofta det vuxna modet och det kommer det göra i vår också. Men det blir ännu mer lekfullt med klara färger och tryck på plaggen. Sedan hänger så klart det stickade med ett tag till, även om det blir tunnare i takt med att dagarna blir längre. Förutom kläder till såväl herr och dam som barn så finns här också

kosmetik och underkläder. Den som vill kan med andra ord handla till hela familjen eller fixa den nya festoutfiten i en och samma butik. Och är man i behov av tips och råd står personalen gärna till tjänst. – Vi jobbar alltid hårt på vår service, berättar Petra. Det är viktigt för oss att varje kund känner sig välkommen. Även om butikerna är stora så ska man alltid få ett personligt bemötande. Det ska vara trevlig stämning här helt enkelt och många säger just det, att de känner sig väldigt välkomna hos oss. Dessutom jobbar Cubus mycket

med kampanjer så inte bara det trevliga bemötandet utan de snygga kläderna till bra priser får de flesta att lämna Cubus med ett leende.

Hitta rätt i teknikdjungeln Expertbutiken i IKANO-huset kan se liten ut, men gör inte misstaget att tro att detsamma gäller deras utbud. – Här finns faktiskt det mesta av Experts utbud, ler Faton Mustafa som är butikschef. Allt utom

vitvarorna, de får inte plats. Men utnyttjar man butiksytan rätt så får man plats med mycket. Förutom ett stort utbud ryms här också mycket kunskap. Tekniken utvecklas snabbt och det gäller att hänga med. – Dels går vi på utbildningar, men sedan är ju teknik ett stort intresse för dem som jobbar här, säger Faton. Så vi kan svara på de allra flesta frågor som kunderna har. För ibland är det inte lätt att veta vad som är vad och vad man behöver. Så det är viktigt att våga fråga för att få med sig rätt sak hem.

ta sig en funderare på vilka behov man har oavsett om det är en ny telefon eller en tv eller kanske en dator som man är ute efter. Hur tittar jag på tv? Hur stort är rummet där tv:n ska stå? Vilka funktioner måste min telefon ha? Hur stor ska den vara? Måste jag ha en laptop eller funkar en stationär dator? – Vet man vad man vill ha blir det lättare att hitta något som uppfyller de kraven, menar Faton. Vi vill ju att kunderna ska ha användning för det de köper på bästa sätt. Något som verkligen är populärt är smartphones och man vill givetvis ha de senaste modellerna. Också där lovar Faton att Expert gärna hjälper till och visar den ovane hur allt funkar. – Det är ju en hel del skillnad mot traditionella mobiler och vi vill att våra kunder ska få ut mesta möjliga av sina telefoner, så det är självklart, menar han.

Något annat som är viktigt är att

Ikano #1-2012 s1-19.indd 4

2012-02-17 16.25


Gästkrönika

Mamma mitt i livet

Klara vardagsstressen Som mamma, oavsett ålder vill vi idag hänga med,
vi vill vårda relationerna, hålla oss i form, klä oss snyggt och vi vill
ha framgång i karriären. Helst vill många av oss vara överallt på en och samma gång. Jag har utvecklat ett sätt som fungerar för
mig och som jag hoppas kan få andra människor att stressa ner när
allt är som värst.
 Jag är 24 år och har en dotter som är två år, innan jag fick henne så
stressade jag upp mig för allt. Min dotter har fått mig att inse
att det är glädje som gör att vi klarar allt utan onödig stress och
hennes leende har fått mig att inse att alla eventuella problem
som kan uppstå i vardagen är små, för så länge hon mår bra, så mår jag
bra och livet blir så mycket lättare.11.

9.

10.

När jag är glad så orkar jag allt. Därför bör vi omge oss av personer som ger oss glädje.
Möter vi människor med ett leende, så är det vad vi får tillbaka
och jag märker att detsamma gäller med livet. Den omtalade karman,
vi får vad vi ger. 

 Jag har utvecklat en medvetenhet i allt jag gör, hur jag omvandlar alla
vardagssysslor till träning och ny energi. När jag städar så dansar jag,
tvättar jag så höjer jag tempot i trapporna från tvättstugan.
Lämnar jag på dagis så gör jag det i bekväma skor.
Små saker som ger hjärnan energi till att vara positiv.

 Det finns troligtvis minst lika många sätt att bli glad på som det finns människor
på jorden, men mina viktigaste byggstenar är vänner, familj,
kaffe, rent hem och färgsprakande detaljer. Nära och kära blir aldrig
otrendiga. Jag välkomnar det härliga vårmodet med sprudlande neonkulörer och de mjukare pastellerna i en härlig mix, tack och hejdå till deppiga vinterfärger. Jag har valt ut mina absoluta favoriter som även blivit budgetalternativen
för mamman som vill kunna klä sig för vardagsträning, privat och jobb på en och samma gång.
Svida om från luvtröja och sneakers till kavaj och klackar på tre sekunder och du är redo att möta dagen i färg, glädje, energi, komfort och stil. Din rosa topp kommer att smitta av sig.
En hjälte för mig är den som vågar hitta trygghet i att vara sig själv. Vi behöver inte vara långa, vältränade människor med superkrafter
för att kalla oss hjältar, min utmaning till er är: Våga färg och möt
din näste med ett leende. Hitta vad som gör just dig glad och vad som fungerar för dig
så är stress och krav snart ett minne blott.

8. 7.

6. Pernilla Allström Gästkrönikör

1. 3. 2.

5. 4.

1. Tiamo wedges, 699 kr, Scorett. 2. Emelie bag, 299 kr, Gina Tricot. 3. Blazer, 399 kr, Gina Tricot. 4. Converse, 699 kr, Scorett. 5. Snodd, 99 kr, Gina Tricot. 6. Tube top, 129 kr, Gina Tricot. 7. Thea leggings, 199 kr, Gina Tricot. 8. Olga tunika, 129 kr, Gina Tricot. 9. Halsband, 149 kr, Gina Tricot. 10. Nina hood, 249 kr, Gina Tricot. 11. Klocka, 149 kr, Gina Tricot.

Ikano #1-2012 s1-19.indd 5

2012-02-17 16.28


Ta med vårblomstren in I takt med att snön börjar smälta bort kryper blommorna fram, inte bara på i rabatterna utan också på textilierna i hemmet. Lila, rosa och gröna. Spirande i både pasteller och klara färger. – Våren har börjat med ett lantligt franskt tema, men snart går det över till mer blommor och fräscha färger, berättar Pernilla Frisk, butikschef på Hemtex. Framåt sommaren kommer det mer marina. Temat följer med genom hela hemmet, från köksgardinerna och överkasten till soffkuddarna och badhanddukarna, så det är bara att frossa. – Vi jobbar alltid med att ha inspirerande butiker så att man ska kunna få idéer på hur man själv vill ha det hemma, säger Pernilla. Vi har ett brett sortiment av hemtextil och dessutom en del lite hårdare inredningsdetaljer,

som ljuslyktor och förvaringslådor. Man kan faktiskt hitta det mesta som lyfter hemmet här. För inte alls länge sedan fick Hemtex också ett tillskott i sitt utbud, de är nämligen ensamma om att ha produkter med Karin Larsson-motiv. Allt från grytlappar till löpare med mönster inspirerade av hennes liv och verk, så som en kudde med ett utdrag ur ett brev som hon fått av sin man eller kökshanddukar med klassiska mönster från Sundborn. – Det är jättekul att ha dem och under våren kommer

sortimentet att utökas ytterligare, lovar Pernilla. Redan om några veckor kommer det fler kuddar och gardinkappor i serien också. Perfekta detaljer för att skapa den där mysiga känslan i till exempel ett kök. För mer idylliskt än att ha en liten bit av hemmet som Carl Larsson avbildade hos sig blir det väl knappast.

Med koll på allt för barnen Det bor ett barn i oss alla. I alla fall tillräckligt mycket för att alla ska ha en anledning att kika in hos Lekia. Förutom ett stort utbud av leksaker för alla från nyfödd och uppåt finns här också spel och mer praktiska saker så som bilbarnstolar och babygym.

Ikano #1-2012 s1-19.indd 6

– Vi har något för alla, dessutom har alla som jobbar här lång erfarenhet av branschen så vi vet vad vi pratar om, lovar butikschefen Magnus Petré. Och tur är väl kanske det, för det är inte lätt att ha koll på allt alla gånger. – Det absolut vanligaste man glömmer är att köpa batterier till leksaker, säger Magnus. Vi brukar alltid fråga så att kunderna inte kommer hem med en leksak som inte går att leka med. När det kommer till bilbarnstolarna blir det dock lite knepigare än så. Här bör man höra sig för om vad man behöver och hur de olika stolarna är beskaffade.

– Det finns en hel del att tänka på och det gäller att hålla koll, menar Magnus. Många vet till exempel inte om att det i bilar som är tillverkade från 2006 och framåt finns något som heter Isofix. Det är ett fästsystem för bilbarnstolar som gör att man inte behöver använda bilens bälte för att fästa stolen. Det är mycket enklare och man kan nästan inte göra fel. Men då ska man ju förstås veta att det finns där först. Är man osäker så hjälper vi gärna till att fästa stolen också. Förutom säkerheten gäller det att hålla koll på vad som är populärt att leka med. För den som är villrådig finns två heta tips. – Fotbollskort är stort nu och i sommar är det EM så det kommer att komma EM-kort snart också, säger Magnus. Sedan är Top Modells väldigt populärt, alltså bilder som ska färgsättas och förses med klänningar och accessoarer. De finns dessutom med både hästar och hundar också.

2012-02-17 16.29


Resor

Alanya Turkiets sydvästra kust kallas ofta för den turkiska Rivieran, här finner man små semesterparadis som älskas av människor från hela världen. Citrusträd och färska örter växer i byarna och det kristallklara vattnet är obeskrivligt blått mot de ljusa kalkklipporna. Områdets historia är gedigen, här finns mångtusenåriga kvarlämningar i fantastiskt skick. Den som mot all förmodan skulle tröttna på det salta vattnet, den värmande solen och den sköna sanden mot fötterna kan dyka, i stort sett hur djupt den vill, in i södra Turkiets fascinerande historia och kultur – sevärdheterna tar aldrig slut.

Mallorca Magiska Mallorca! Trots en massiv turistström, så lyckas Mallorca behålla både charm, genuinitet och massor av själ. Hela 15 miljoner människor söker sig varje år till Mallorcas värmande solstrålar. Denna charmiga Medelhavsö bjuder på så mycket mer än bara sol, sand och havssalt – här finns ett stort utbud av både kultur och historia, så även den kulturintresserade resenären har massor att hämta på Mallorca. På Mallorca kan man också njuta av den undersköna naturen genom att cykla eller vandra längs någon av de många vandringsleder som finns i öns bergsområden. Man kan också spela golf, rida, dyka, snorkla, eller shoppa loss i huvudstaden Palma.

För stora och små Reslust

Ticket tar dig ut i världen

Cypern Cypern är Medelhavets tredje största ö, den ligger i samma höjd som Kreta, men betydligt längre österut, söder om Turkiet. Cypern har varit bebott i mer än 10 000 år och i den välbevarade och världsarvsmärkta byn Khirokitia kan man se intressanta arkeologiska kvarlämningar från de första bosättningarna. Den grekiska delen av Cypern är populärt bland turister. Med sina underbara stränder, kristallklara badvatten och solgaranti under sommarmånaderna är det väldigt lätt att förälska sig i denna ö.

Grekland Det är inte bara blandningen av härligt klimat, vackra stränder och en rik kulturhistoria som gör Grekland till en perfekt semesterdestination. De tusentals öar som finns inom landets gränser gör att valfriheten rörande klimat och miljö är näst intill obegränsad. Från Kreta i söder till Thassos i norr skiljer både utseende och väder en hel del. Sinnebilden för en grekisk paradisö är för de flesta av oss vita sandstränder och vitkalkade hus med blå fönsterluckor. Man spenderar lata dagar under solen och på kvällen går man ut och äter en grekisk sallad, en rykande varm moussaka eller kanske en lammgryta med smak av många örter. Efteråt sätter man sig i någon av ortens mysiga barer och dricker en ouzo som får fötterna att mjukna en aning, den varma kvällsluften gör jobbet för resten av kroppen.

Ikano #1-2012 s1-19.indd 7

2012-02-17 16.29


Barn

V

6

2.

Ny lan ser LA ing B -j av ean s

1.

3.

4.

Små vårkänslor

Spring i benen

ET

Kla 30

8

OR

9.

7.

5.

RE

He pro nat

6. 8. 1. LAB-jeans, 199 kr, KappAhl. 2. T-shirt med rosett, 79 kr, Cubus. 3. LAB-jeans, 279 kr, KappAhl. 4. LAB-jeans, 299 kr, KappAhl. 5. T-shirt med lång ärm, 129 kr, Lindex. 6. T-shirt med lång ärm, 129 kr, Lindex. 7. LAB-jeans, 249 kr, KappAhl. 8. Svart jacka, 299 kr, Cubus. 9. Jacka, 349 kr, Lindex.

Ikano #1-2012 s1-19.indd 8

Lin Lin

2012-02-17 16.30


VARNYHETER! 600:–

1500:–

600:–

ETIREL HAMILTON JACKA

ETIREL JESSICA JACKA

Klassisk jacka med avtagbar huva. 70 % bomull och 30 % polyester. Damstorlekar.

800:– ORD. PRIS 1100:–

REEBOK SKYE PEAK

Heldämpad walkingsko med GORE-TEX®-membran för promenader i ur och skur. Flexzoner i framfoten ger ett naturligt och skonsamt gångsteg. Dam- och herrstorlekar.

DIDRIKSONS IRMA PARKAS

Vind- och vattentät parkas med andasfunktion. Alla sömmar tejpade. Justerbar luva. Dragsko i midjan. Damstorlekar.

700:–

CONVERSE ALL STAR HI CANVAS

Originalet från 1908! Canvassko med snörning. Gummifront med vulkaniserad sula. All Star-logotyp på insidan. Dam- och herrstorlekar.

1 000:–

8848 ALTITUDE DIMA JACKA

Linköping IKANO Mån–fre 10–20, lör 10–17, sön 11–17. Linköping Gränden Mån–fre 10–19, lör 10–17, sön 12–16.

Ikano #1-2012 s1-19.indd 9

2012-02-17 16.30


Hår

Fixa vårens hetaste look Gör såhär:

1.

• Tvätta håret med ett volymgivande schampo, blås sedan håret, gärna med en rundborste. • Dela sedan in håret i sektioner, börja underifrån och jobba dig uppåt med en locktång. Locka bara halva slingan, för att få en mjukare look. • Låt sedan håret svalna och borsta igenom det. Lyft på överhåret toupera och spraya Revlon Style Masters Elevator 360° - Volymspray du använder i botten, fint naturligt lyft utan att bli stel eller ge för mycket produktkänsla. • Spraya Revlon Style Masters Modular 2- Hårspray. Ger flexibel kontroll och stadga, ej klistrig eller för hård. • Avsluta med Revlon Style Masters Glamourama - Torrt glansspray utan stadga och som inte lämnar en fet hinna på.

2.

/Madde, Zigges Frisörer

Fjäderlätt

3.

Bohemchick

Bohemchick, flower power och 70-talet inspirerar oss när vi stylar våra frisyrer i vår. Med en fjäder i håret kan inget gå fel.

4. 5.

6.

7.

1. Hårasseccoar, 99,90 kr, Glitter. 2. Hårasseccoar, 79,90 kr, Glitter. 3. Hårasseccoar, 79,90 kr, Glitter. 4. Diadem, 129 kr, Glitter. 5. Style Master - Finisher, 183 kr, Zigges Frisörer. 6. Style Master - Roots lifter, 183 kr, Zigges Frisörer. 7. Style Master Hairspray 2, 183 kr, Zigges Frisörer.

Ikano #1-2012 s1-19.indd 10

2012-02-17 16.30


Smink

1. 2.

Pastelltid

Vacker som en v책rdag 4.

3.

5.

1. Dior Vernis, 260 kr, Kicks. 2. 5 couleurs garden edition, 615 kr, Kicks. 3. Vichy Aerateint Pure, mineralfoundation, 219 kr, Apotek Hj채rtat. 4. Cliniderm Lip Repair, 89 kr, Apotek Hj채rtat. 5. Rosy blow rouge, 480 kr, Kicks.

Ikano #1-2012 s1-19.indd 11

2012-02-17 16.31


Skor

Brogue herrsko 699 kr

649 kr

EUROSKO

EU

Bj

รถr n 99 Bor g 5 RO kr SKO

Superfit barnsko

DIN SKO

699 kr

KALLE P SKO

Tamaris damsko

Skรถna vรฅrskor

Fรถr hela familjen

1 000 kr

EUROSKO

s ko d am 24 9 kr DIN S KO

Vagabond boots

Tex t il

Ro

Ikano #1-2012 s1-19.indd 12

ck

t or

he

rr s

ko

kr 99 SKO 11 P E L L KA

p

2012-02-17 16.32


Bohemchick i fjädrar och färger I vår är det 70-talet som inspirerar i smyckeshyllorna. Fjädrar och peacemärken är givna detaljer tillsammans med såväl starka färger som rosa, blått och brunt som pasteller. – Smycken med fjädrar är definitivt vårens måste ha, menar Pauline Abdelahad, butikschef på Glitter. Det ska vara lite bohemkänsla på det hela. Inte fjädrar överallt, men som detaljer till en enkel outfit. Vit t-shirt, svarta jeans och ett fjäderhalsband till exempel. För det är ju, som bekant, detaljerna som gör det. Andra detaljer som kan lyfta nästan vilken outfit som helst är strass och pärlor. – Under våren blir det mycket strass och pärlor, säger Pauline. Dels är det ju perfekt till studentbalen och dels är det sådana smycken som är bra att ha. De

kan rädda nästan vilken outfit som helst och göra att man känner sig festfin. Men det är inte bara fjädrar och strass som hänger på krokarna hos Glitter. Nej, här finns det mesta för de flesta. – Vi har smycken som passar alla stilar och åldersgrupper, berättar Pauline. Dessutom har sortimentet blivit större under det senaste året så nu har vi dessutom exempelvis mobilaccessoarer och väskor. Så alla de där detaljerna som gör så stor skillnad hittar du numera hos Glitter. Och skulle

du tveka på hur du ska mixa och matcha lovar Pauline att de hjälper dig på traven.

Allt du behöver för att bli vårvacker Under de där kallaste februaridagarna var det svårt att tänka sig att det någonsin ska bli vår igen. Men den kommer med all säkerhet i år också. Och när den gör det är det med härligt pastelliga färger och fruktiga dofter. – På make upen är det mycket rosa, grönt och blått och dof-

Ikano #1-2012 s1-19.indd 13

terna går åt det blommiga och fruktiga hållet, säger Åsa William, butikschef på Kicks. Det ska kännas som våren helt enkelt. En klassisk vårfavorit på doftsidan är ju Escadas sommardoft som kommer nu. Den luktar som att ligga på en sandstrand och dricka paraplydrink. Ett tips lika lockande som säkert, för det där med skönhet kan man vi det här laget på Kicks. Efter drygt 20 år i branschen och med utbildade make up-artister och hudterapeuter i butikerna så har de kunskapen på sin sida. Dessutom finns här produkter både för den

som är på jakt efter sin första ögonskugga och för den som har såväl kunskap som kvalitetskrav. – Vi har ett väldigt brett sortiment både på skönhetsprodukter och på dofter, såväl på herr- som på damsidan, menar Åsa. Det finns produkter för alla från nybörjare till dem som lärt sig precis vad de behöver och även på herrsidan finns en hel del, både dofter och skönhetsprodukter. Herrar börjar generellt att bry sig mer nu och det finns även smink och hudvårdsprodukter speciellt framtagna för män. Efter många år i branschen är det i vår också dags för Kicks att lansera sin egen skönhetsserie. – Det börjar med solprodukter, nagellack och läppglans, berättar Åsa. Men tanken är att det ska bli en hel serie efter hand. Läppglansen och lacken som kommer nu har härligt, våriga färger så det ska bli jättekul att ha dem i butiken.

2012-02-17 16.33


Mode 1.

3. 2.

Färgsätt Din vårgarderob

6.

4. 5.

1. Dandelion blus, 499 kr, Sisters. 2.Linne med dragkedja i ryggen, 199 kr, Carlings. 3. Spetstopp, 249 kr, Carlings. 4. Leggings, 179,95 kr, Vero Moda. 5. Mintgrön tröja, 159,95 kr, Vero Moda. 6. Scarf, 399 kr, Sisters.

Ikano #1-2012 s1-19.indd 14

2012-02-17 16.33


Mode

1.

2.

Lätta vårplagg Varmare vindar

4. 5. 3.

1. Vårjacka, 999 kr, Street One. 2. Finstickad kofta och Wilma-jeans, 499 kr per del, Flash. 3. Cappuccini top 299kr, Sandströms. 4. Top, 249 kr, Street One. 5. Kofta, 399 kr, Street One.

Ikano #1-2012 s1-19.indd 15

2012-02-17 16.34


Mode

2. 3.

1.

Killarnas

Ledigt&färgglatt 6.

4. 5.

1. Piké, East West, 299 kr, Brothers. 2. Randig tröja, 349 kr, JC. 3. Nudie Slim Jim, 1 199 kr, JC. 4. Cardigan, East West, 799 kr, Brothers. 5. Bälte, 199 kr, Brothers. 6. Chinos, East West, 599 kr, Brothers.

Ikano #1-2012 s1-19.indd 16

2012-02-17 16.34


Ikano #1-2012 s1-19.indd 17

JOY

599 kr

Le Costard

DR

lou

ES

32

rJ ea ns 9k r SM AN N

Co

SYNOPTIK

1 398 kr

Rayban b책ge

Apelsin&marin SYNOPTIK

1 998 kr

Birka b책ge

Mo r tim e 29 9k DR r ES SM AN N

JOY

499 kr

Park Lane

Mode

V책rtrender

Saddler b채lte

249 kr

JOY

2012-02-17 16.35


Smycken

1. 2.

Skรถnheter Rosenskimrande

3.

4.

1. Tomas Sabo, Guldmagasinet. 2. Tomas Sabo, Guldmagasinet. 3. Axcent Vintage, 698 kr, Ur & Penn. 4. Jet Set Addiction, 299 kr, Ur & Penn.

Ikano #1-2012 s1-19.indd 18

2012-02-17 16.36


Nyhet!

Kebab med ris 75 kr Dryck, sallad och kaffe ingår.

Taco & Pizzabuffé 79 kr Inklusive dryck

OFFICIAL PARTNER – THOMAS SABO

Ikano #1-2012 s1-19.indd 19

Nygatan 20 LINKÖPING 013-12 42 00 IKANO-Huset LINKÖPING 013-10 60 65 * I butik vecka 40

2012-02-17 16.36


Reportage

Sannes Coffee

Favorit i ny tappning Populära Sannes Coffee har fått ett ansiktslyft och kunderna trivs bättre än någonsin. Lägg därtill Sannes goda mat och fika och du har en given oas i din shoppingdag. Det är många som har uppmärksammat att Sannes Coffee inte ser ut som det brukar längre. Det välbekanta inslaget i Ikano-huset har nämligen fått sig ett ansiktslyft. – Folk reagerade verkligen, säger Sanne Jacob, ägare av Sannes Coffee. När vi väl satte igång med att göra om gick det fort. Vi slet hårt och det tog bara några dagar, så det var en del kunder som blev förvånade när de kom tillbaka och det plötsligt såg helt annorlunda ut. Reaktionerna har dock varit av det positiva slaget och konstigt vore det väl annars, för Sannes Coffee har blivit både större och mysigare. Det gamla podiet är borttaget och längst ena kanten går nu en lång soffa i lila och svart. Med hjälp av ett takhäng har också taklamporna kommit längre ner för att skapa en mysigare och närmare miljö. – Jag reser regelbundet runt i Sverige och letar inspiration på olika caféer, både vad gäller mat och miljön, berättar Sanne. Det har länge varit en trend att skapa mysiga caféer och det kändes att det var dags att göra det även hos oss. Men även om miljön är ny, är det fortfarande Sannes omtyckta mat som finns på menyn. Goda mackor, focaccia eller panninis att mätta magen med innan man styr stegen hemåt efter en shoppingdag eller en latte för att ladda batterierna innan man tar ett varv till bland butikerna. Har man fastnat för Sannes mat har de även catering till såväl företag som privatpersoner. Hittills har ryktet om Sannes catering spridit sig med mun till mun-metoden. – I vår ska vi se till att visa upp den delen mer. De som provat tycker om det, så det är väl dags att vi talar om det för fler, ler Sanne. Att Sannes Coffee är ett kafé som går hem hos kunderna råder det ingen tvekan om. Under Handelsgalan i Linköping fick de pris för bästa butiksanställd. Så har du inte provat tidigare, så är det definitivt dags nu.

Ikano #1-2012 s20-36.indd 20

2012-02-17 16.36


Reportage

triumph Essence

Lyxigt under Triumph Essence kollektionen har utvecklats fantastisk sedan lanseringen 2011. Vårens och sommarens kollektion 2012 innehåller flera nya serier som alla erbjuder utsökt hantverk, perfekt passform och läcker design. Dessutom har Helena Christensen, ambassadör och ansikte utåt för Triumph, designat tre förförande Triumph Essence styles som är helt perfekta till en romantisk date. Triumph Essence är lika med äkta lyx – en kompromisslös blandning av perfekt passform, utsökt hantverk och en särskild förkärlek till delikata detaljer. Alla Triumph Essence styles designas efter dessa värden – värden som Triumph stadigt har förfinat genom sin 125-åriga historia. Till oförglömliga ögonblick Precious Essence-serien är varje blivande bruds dröm – den finns i vaniljfärg och har de charmigaste satinstrumpebanden med plisserad satinrosett. Triumph Essence-kollektionen innehåller också Secret Essence-serien, som finns i en sensuell och feminin röd färg – perfekt till årets mest romantiska dag.

Precious Essence

Designad av Helena Christensen Modeikonen Helena Christensen, ambassadör för Triumph, har förstärkt sitt engagemang i utvecklingen av Triumph Essence och inför vår- och sommarkollektionen 2012 har hon med sin kreativitet och känsla för mode designat tre Delicate Essence-styles. Det är tydligt att Helena vet vad äkta lyx är – från den fina spets-g-stringen och den läckra spetsbehån till den förförande figursydda kjolen. Delicate Essence Romantiska underkläder som förenar spetsar med mjukt elastiskt material. Utvalda styles som ger bra support och formar kroppen. Bland seriens exklusiva och ultra feminina snitt finns det tre styles som är designade exklusivt av Helena Christensen. Precious Essence En otroligt feminin serie med extravaganta detaljer som framhävs av helbroderi med tvinnat garn på elastisk tyll och vackra spetsknypplingar. Den rika blandningen av material bland annat jacquardsatin ger underkläderna ett sensuellt djup i vanilj färg blir den perfekt under en vacker brudklänning. Sparkling Essence I denna serie finner du en värld av glamorösa element som till exempel exklusiva Guipure-knypplingar, skimrande elastisk textil, vackra detaljer och det finaste mjuka nät. Secret Essence Är en vacker och sensuell serie med finurlig vintage twist med bland annat utsökt broderi, spetsrosetter och små Guipure-knypplingar. Med denna helt unika kollektion, från den exklusiva designen av Helena Christensen till återgivande av äkta lyx, cementerar Triumph sin status inom vackra underkläder. Kollektionen finns i Triumphbutikerna samt hos utvalda återförsäljare.

Delicate Essence, design av Helena Christensen

Ikano #1-2012 s20-36.indd 21

2012-02-17 16.37


Karins inredning

3. 1.

2.

4.

Peppande Kulörer Retroinfluenser

Stilen är slumpmässig som ett lapptäcke. Gruppera dina saker till egengjorda stilleben. Svulstiga, färgglada blomsterdekorationer och lekfulla designlösningar står i centrum i vår. I kökshyllorna samlas porslin i godisaffärens alla färger. Nostalgi och 70-tals inspirerade mönster intar våra hem.

6.

8.

5. 7.

1. Taklampa, 599 kr, Åhléns. 2. Bordslampa, 599 kr, Åhléns. 3. Ljuslykta, 49 kr, Hemtex. 4. Mapp, 25 kr, och pocketbok, 29 kr, Åhlens. 5. Fåtölj, 999 kr, Åhléns. 6. Assiett, 29 kr, Åhléns 7. Bäddset (i butik v. 12), 399 kr, Hemtex 8. Klädträd, 399 kr, Åhléns.

Ikano #1-2012 s20-36.indd 22

2012-02-17 16.37


Karins inredning

4. 1. 3.

5.

2.

Bomull för själen Ta in naturen

Gränsen mellan hemmet och naturen suddas ut. Blanda naturnära material - linne, garn, skinn, trä, sten och papper. Tänk flätat, pudrigt och stickat. Tillbakablicken på händelser i ditt liv och flörten med tidigare sekel hamnar i fokus när vi inreder. Alla sinnen ska mättas. Ögat är lika viktigt som känslan av att ta i ett material eller en sak.

6. 8.

9. 7.

1. Knythissgardin, 149 kr, Hemtex. 2. Keramikburk, 99 kr, Åhléns. 3. Duntäcketäcke, från 599 kr, och dunkudde, från 399 kr, Hemtex. 4. Fleecepläd, 149 kr, Hemtex. 5. Vas, 249 kr, Åhléns. 6. Doftljus, 39 kr, Åhléns. 7.Träkorg, 169 kr, Åhléns. 8. Prydnadskudde, 199 kr, Hemtex. 9. Brevpress, 79 kr, Åhléns.

Ikano #1-2012 s20-36.indd 23

Karin Dahlqvist Inredningskommunikatör

2012-02-17 16.38


Kuliga

KALASET

Interiör: Ikea Foto: Niclas Albinsson

Tulpaner, Willys. Sätt svansen på Ior, kit affisch och svansar (ram Ikea), 10 kr, Lekia. Blandade polkaklubbor, 15 kr/styck, JamJam. Polkagrisar, 15 kr/styck, JamJam. Tomteklubbor, 6 kr/styck, JamJam. Gul-grön-röd klubba, 30 kr/styck, JamJam. Grattisklubba, 25 kr/styck, JamJam. Ikano #1-2012 s20-36.indd 24

2012-02-17 16.38


IHOP

Interiör: Ikea Foto: Niclas Albinsson

Mysa

Rutig skjorta, 99 kr, H&M. T-shirt med tryck, 79.50 kr, H&M. Marinblå byxa, 99 kr, H&M. Gul byxa, 99 kr, H&M. Långärmad t-shirt, 2-pack, 99 kr, H&M. Farfarströja, 249,95 kr, Jack & Jones. Scarf, 99,95 kr, Jack & Jones. Cardigan, 499,95 kr, Jack & Jones. Tubscarf, 259,95 kr, Vila. Cardigan, 299,95 kr, Vila. Skärp, 79,95 kr, Vila. Klänning, 399,95 kr, Vila. Ikano #1-2012 s20-36.indd 25

2012-02-17 16.38


MITT

Interiör: Ikea Foto: Niclas Albinsson

Ditt och

Rutig flanellskjorta, 399,95 kr, Jack & Jones. T-shirt med tryck, 149,95 kr, Jack & Jones. Chinos, 599,95 kr, Jack & Jones. Skor, 799,95 kr, Jack & Jones. Jeans, 399 kr, Gina Tricot. Flaggtröja, 299 kr, Gina Tricot. Marinblå top, 199 kr, Gina Tricot. Vårjacka, 499 kr, Gina Tricot. Scarf, 129 kr, Gina Tricot. Väska, 299 kr, Gina Tricot.

Ikano #1-2012 s20-36.indd 26

2012-02-17 16.39


KRYPIN

Interiör: Ikea Foto: Niclas Albinsson

Ett eget

Hallonbräck, 69 kr, Kahls The & Kaffehandel. Hallonskorpor, 69 kr, Kahls The & Kaffehandel. Kärlekste, 32 kr/hg, Kahls The & Kaffehandel. Top, 159,95 kr, Pieces. Silverhalsband, 199,95 kr, Pieces. Fjäderhalsband, 99,95 kr, Pieces. Tennissko, 249,95 kr, Pieces. Travel bag, 1 399,95 kr, Pieces. Shorts, 299 kr, BikBok. Guldhalsband, 199 kr, BikBok. Woodstock bag, 349 kr, BikBok. Peeptoe sko, 399 kr, BikBok. Ikano #1-2012 s20-36.indd 27

2012-02-17 16.49


Upp och

HOPPA

Interiör: Ikea Foto: Niclas Albinsson

Hopprep, 60 kr. Löparhandskar, 200 kr. Väst, 300 kr. Löparbyxa, Craft, 700 kr. Funktionströja, herr, 500 kr. Funktionströja, dam, 600 kr. Hoodie, 1 200 kr. Gymsäck, 150 kr. Löparbyxa, Rönnisch, 700 kr. Sportbyxa, barn, 400 kr. Funktionströja, barn, 200 kr. Hoodie, barn, 450 kr. Vattenflaska, från 30 kr. Sko, junior, 600 kr. Sko, dam, 1 200 kr.Sko, herr, 1 500 kr, Intersport. Mivitotal Sport, 279 kr. Mivitotal Kids, 100 kr. Shaker, 99 kr. Female Protein, 199 kr, Life. Ikano #1-2012 s20-36.indd 28

2012-02-17 16.39


Familjepussel Ett roligt pussel för hela familjen. Hela familjen kan lägga detta pussel då det finns 3st olika storlekar/svårighetsgrader på bitarna. Pris 199 kr

4 personer 1 kg fiskfiléer, t.ex. sej eller torsk 1 ägg 1 dl grovmalda majsgryn (polenta) 1 tsk timjan (kan uteslutas) 1 tsk salt Nymald peppar Kokosolja

Böcker

Panerad fiskfilé

Vispa upp ägget med en gaffel. Blanda majsgryn och kryddor till paneringen. Vänd fiskbitarna i ägget och därefter i paneringen. Stek i 2 minuter på varje sida på hög värme i neutral kokosolja eller i olivolja på svagare värme. Servera med citron, remouladsås eller persiljesås och brunt ris med en sallad eller grönsaker till.

Linköpingspelet

Kärnfrisk mat

Utmana din familj eller dina vänner och bli kung över Linköping. Pris 99 kr

Den kärnfriska livsstilen ger njutning, sötma, frestelse och framför allt – mat som mättar, skapar lugn och ger näring hela dagen. Här delar den välkända danska kärnfriska familjen med sig av sina favoritrecept, dessutom bjuds det på kärnfriskt godis! Pris 249 kr

Familjestund

Kul tillsammans Att välja hund Det finns så många olika hundraser att det kan vara svårt att välja mellan dem. Hur ska man kunna veta om hunden skäller så att det stör grannarna, är snäll mot barn, fordrar väldigt mycket pälsvård eller ger upphov till allergier? Pris 149 kr

Fågelbok och fågelbord i ett praktiskt paket De finns där hela tiden: utanför villafönstret, inne i stan, på fälten och i skogen. Ändå är det inte alltid vi verkligen ser dem, fåglarna. Montera det lilla fågelbordet direkt på fönsterrutan, bjud fåglarna på något gott och sitt ner en stund och titta och en helt ny och fascinerade värld kommer att öppna sig för dig. Den här fågelboken är avsedd för nybörjare i alla åldrar. En perfekt bok för familjen att samlas kring vid köksbordet. Pris 149 kr

Ikano #1-2012 s20-36.indd 29

2012-02-17 16.39


249:-

(299:-)

Självvattnade örtkruka finns även i vit

Backaryd kockkniv 20 cm

499:-

(799:-)

Emma pastagryta 6,5 liter

5495:-

N30 Ankarsrum assisten finns i vit, creme, svart och röd.

tycker om hemlagat

349:-

(499:-)

Köttkvarn på köpet värde:

Godis för alla tillfällen Godis är gott, och de flesta har minst en favorit att stoppa i påsen när det är dags för fredagsmys. Sen är ju godis en uppskattad present också. Fast då är det kanske inte en påse lösgodis vi pratar om utan snarare en ask kvalitetspraliner eller en bit choklad att njuta av vid ett extra lyxigt tillfälle. Något som dessutom passar alldeles utmärkt att förgylla sin egen kväll med. Men oavsett om man är ute efter lösgodis eller lyxpraliner så är det Jam Jam som är svaret. – Vi har godis till hela familjen, säger butiksägaren Jafar Charli. Dessutom är vi noga med att möta kundernas behov. De ska känna att de får vad de vill ha och vi hjälper dem gärna med tips om det är något de undrar. Det är lite som en gammaldags godisaffär. Något annat som är viktigt för Jam Jam är att godiset i butiken håller hög kvalitet. Lösgodiset är färskt och pralinerna kommer från Belgien, som ju är kända för sin fina choklad. Här finns dessutom 15 av de främsta märkena vad gäller gourmetchoklad tillsammans med lokala favoriter, som polkagrisar från Gränna. Så de allra flesta kan få med sig något de gillar härifrån. Och om Jafar själv får välja då? – Jag gillar praliner, säger han. Det finns så mycket gott.

1199:Cervera Linköping: City, Repslagaregatan 25, 013-136300. Tornby: Ikano Huset 013-143690. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker, dock längst tom den 15 april 2012. Med reservation för ev. fel i annonsen. www.cervera.se

Ikano #1-2012 s20-36.indd 30

2012-02-17 16.39


Spel

Fifa Street

 Fifa är tillbaka snarare än vissa kanske trott. Denna gång med lite fler skrubbsår och desto intensivare matcher när gräsplanen byts ut mot asfalt. Använd dina fotbollstalanger för att finta motståndet, oavsett om ni sparkar boll på parkeringsplatser, gympasalen eller högt upp på hustaken. Du bestämmer själv precis hur, var och med vilka du vill spela när Fifa Street är tillbaka, vassare än någonsin.

 Spelet finns till: Playstation 3, Xbox 360. Pris från 699 kr

Vårnytt hos Game

Sims 3: I Rampljuset

 Är dina simmar vansinnigt svartsjuka på att inte få lika stor uppmärksamhet som världskända artister? Har det gått så långt att de inte längre orkar bry sig om att du har byggt in badrummet så att de inte kan utföra sina nödiga behov? Då är det dags att plocka ut dina simmar från huset och leda de längs vägen till rikedom och kändisskap. Här kan de ta steget från soffpotatis till att bli akrobater, magiker eller varför inte överglänsa självaste Katy Perry och bli en superkänd sångare.

 Spelet finns till: PC. Pris från 349 kr

Efterlängtade favoriter

Kinect Star Wars

 Med handen på hjärtat, hur många har inte svingat med kvastskaftet i källaren, gjort hummande ljud och låtsats att det var en ljussabel? Bara jag och den där killen på Youtube? Jaha ... men för dig som inte kunnat leva ut din fantasi kan du nu tack vare Kinect använda hela kroppen för att slåss med ljussabel och använda kraften i din träning till att bli en mäktig Jedi-krigare. Missa inte heller den R2-D2-lackade Xbox 360 Slimmaskinen som kommer med bland annat ett exemplar av spelet, en C-3PO-guldfärgad handkontroll och en supersnygg vit Kinect-sensor.

 Spelet finns till: Xbox 360.
 Pris 499 kr

Ikano #1-2012 s20-36.indd 31

Mass Effect 3

 Årets mest efterlängtade spel är äntligen inom räckhåll! Fortsätt Shephards äventyr när striden återvänder hem och de massiva Reapers invaderar jorden. Slåss ärofyllt i hektiska frontalattacker eller smyg på motståndarna och hugg dem i ryggen. Förhandla med dina potentiella fiender för att få nya vänner eller bli av med dina nuvarande genom att ta varje chans att förolämpa dem. Valet är ditt när den sista striden ligger inför dina fötter.

 Spelet finns till: PC, Playstation 3, Xbox 360. Pris från 499 kr

2012-02-17 16.40


NYHET!

Kebabpizza 89 kr

Focus on: comfy knits ................

Inklusive dryck, sallad och kaffe.

stickat

399:ord. pris 499:-/599:-

Gäller kundklubbsmedlemmar. Bli medlem i butik!

ik ano-huset tel: 013-100 201 Brothers.se

Påskens Öppettider Långfredagen Påskafton Påskdagen Annandag Påsk

tid Du hittar all e id r på våra öppett uset.se www.ikano-h

11 - 17 10 - 17 11 - 17 11 - 17

Ordinarie öppettider Vardagar Lördagar Söndagar

Ikano #1-2012 s20-36.indd 32

10 - 20 10 - 17 11 - 17

2012-02-17 16.40


Telefoni

HTC Sensation XL En 4,7-tumsskärm, tunn 9,9-millimetersdesign samt Beats Audio och är skräddarsydd för att ge oöverträffade underhållningsupplevelser, med högklassig ljud- och bildkvalitet för musik, filmer och spel. HTC Sensation XL har finkalibrerat ljud från Beats, som garanterar att du hör musiken exakt så som artisterna har tänkt sig.

Armin på Telenor, Eric på Phone House, Karin på Telia och Mathias på Tre presenterar

Stor musiktelefon och smidig mediaplatta Samsung Galaxy Tab 8,9 Liten och kraftfull surfplatta med 8.9-tumsskärm som spelar upp HD-innehåll. Inbyggda kameror för fotografi och videosamtal. Den nya Galaxy Tab 8,9 ger en enastående upplevelse - det är den tunnaste och lättaste surfplattan på marknaden. Upplev en enastående mobilitet med den här tunna och lätta surfplattan. Plattan väger bara 453 gram och är 8,6 mm tunn och den är oerhört användarvänlig.

Ikano #1-2012 s20-36.indd 33

2012-02-17 16.53


Ikano #1-2012 s20-36.indd 34

Studioset 1 499 kr KJELL & CO

Fjärrutlösare 189,90 kr TEKNIKMAGASINET Kameraväska 249 kr KJELL & CO

Canon eos 1100D IS 3 990 kr EXPERT

Kamerastativ 599 kr TEKNIKMAGASINET

Egen studio Fotografera mera

2012-02-17 16.40

kundklu

Teknik


Bästa kundklubbsmedlem, 2012 är året då vi storsatsar på IKANO-husets kundklubb, med mängder av spännande aktiviteter och tävlingsvinster utöver det vanliga. Som kundklubbsmedlem är du extra viktig för oss – och det vill vi att du ska uppleva varje gång du besöker IKANO-huset. För att vi ska kunna ta hand om våra kundklubbsmedlemmar på bästa sätt måste vi ha ett uppdaterat kundklubbsregister. Med anledning av detta vill vi be dig att registrera dig som kundklubbsmedlem igen – alltså även om du redan är medlem. Den 31 maj kommer vi nämligen att rensa vårt register och ta bort de som inte registrerat sig på nytt. Självklart hoppas vi att du vill fortsätta vara medlem – det är fortfarande helt gratis – så passa på och registrera dig redan idag! Då går du inte heller miste om någon av de fina vinstchanser som väntar under året. Att (om)registrera sig som kundklubbsmedlem är enkelt, och du gör det snabbt på www.ikano-huset.se eller i någon av våra stationer i entréerna. Vid registreringen kommer vi att be dig om ditt personnummer. Oroa dig inte – det gör vi endast för att enklare kunna uppdatera vårt register med rätt adresser även i framtiden. Alla personuppgifter hanteras enligt PUL (personuppgiftslagen) och lämnas självklart inte ut till någon annan. Ett medlemskap innebär följande fördelar och förmåner: Att du kan vara med och tävla om de fina månadsvinsterna samt presentkort. Att du får förhandsinformation om våra spännande events och kampanjer. Att du kan vara med och utveckla shoppingdestinationen IKANO-huset genom att delta i vår webbpanel.

Slutligen, tack för att du väljer att omregistrera dig och hjälper oss att göra kundklubben ännu bättre. Och återigen, välkommen till en ny, förmånligare kundklubb! Vi ses på IKANO-huset!

Vänliga hälsningar, Kundklubben

Registrera om dig senast den 31 maj

kundklubbsbrev.indd 1 Ikano #1-2012 s20-36.indd 35

2012-02-15 16.41 16.03 2012-02-17


s M책naden bsb u l k d n u k t채vling

Start 1/3

www.ikano-huset.se

Ikano #1-2012 s20-36.indd 36

2012-02-17 16.41

IKANO-bilaga #1-12  
IKANO-bilaga #1-12  

IKANO-bilaga #1-12

Advertisement